dinsdag 7 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Marsrover Curiosity begint aan 'roadtrip' die hele zomer duurt De Marsrover Curiosity van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is deze week begonnen met een 'roadtrip' over ongeveer 1,6 kilometer aan terrein op de 'Rode Planeet'. Naar verwachting komt Curiosity eind september, rond het begin van de herfst, aan op de bestemming.
07/07 20u15  Agent wil vervolging afdwingen van man die hem bedreigde met fysiek geweld Een agent uit Tilburg spant een zogenoemde artikel 12-procedure aan om alsnog vervolging af te dwingen van een man die hem zou hebben bedreigd met fysiek geweld. Dat laat de advocaat van de agent aan NU.nl weten. Het Openbaar Ministerie (OM) zag af van vervolging vanwege het ontbreken van juridische haalbaarheid.
07/07 20u15  Sprinkhaanzwermen nu op drie continenten, waardoor plaag blijft groeien Met orkanen en overvloedige regenval werd in 2018 in Oman de kiem gelegd voor een sprinkhanenplaag die, verdere weersextremen en overstromingen volgend, zich inmiddels heeft verspreid over delen van Zuid-Amerika, Afrika en Azië. En juist daarom is het einde niet in zicht, denken landbouwdeskundigen van de VN, die vrezen voor grootschalige voedseltekorten.
07/07 20u15  Overstappen naar de pabo: 'Ik miste maatschappelijke betrokkenheid' De pabo is populair, ook bij mensen die het roer omgooien en als zijinstromer het basisonderwijs in willen gaan. Vorig jaar verdubbelde deze groep zelfs en voor september staan er alweer honderden in de startblokken. Wat inspireert mensen om de overstap naar het docentschap te maken?
07/07 19u15  'Curaçao niet eens met voorwaarden noodsteun, wil meer tijd voor overleg' Minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao heeft dinsdag laten weten niet akkoord te kunnen gaan met de voorwaarden die Nederland stelt voor een nieuw noodsteunpakket. Vrijdag moet het parlement van Curaçao besluiten of het akkoord gaat, maar Rhuggenaath zegt dat er meer tijd nodig is om over de voorwaarden te overleggen, meldt het lokale medium Paradise FM.
07/07 19u15  'Nederland in Opstand-leider aangehouden voor bedreigen burgemeester' De organisator van de demonstratie tegen de coronamaatregelen die zaterdagmiddag door de actiegroep Nederland in Opstand werd georganiseerd, zou dinsdag zijn gearresteerd. Dat meldt nieuwspartner DUIC op basis van een Facebook-bericht.
07/07 19u15  Boze coronapatiënt doet mondkapje af, vier verpleegkundigen besmet Vier verpleegkundigen van zorggroep Alrijne in Zuid-Holland zijn besmet geraakt met het coronavirus, vermoedelijk na een incident met een familielid van een patiënt. Het familielid was positief getest op het coronavirus, waar het ziekenhuis van afwist. Toch ontdeed de besmette persoon zich ter plekke van beschermingsmiddelen, uit ontevredenheid richting het personeel over de behandeling van de patiënt.
07/07 19u15  Chinese bus rijdt water in, zeker 21 passagiers overleden Zeker 21 personen zijn dinsdag om het leven gekomen nadat een bus onverwachts een waterreservoir in het zuidwesten van China inreed. Zestien anderen raakten gewond.
07/07 18u15  RIVM: Blootstelling aan corona kan via zwevende druppels, maar risico onbekend Blootstelling aan het coronavirus via kleine zwevende druppeltjes lijkt mogelijk in een ongeventileerde bus of ongeventileerde vergaderzaal, al is de kans hierop waarschijnlijk klein. Dit blijkt uit berekeningen van het RIVM en de Universiteit van Utrecht.
07/07 18u15  Braziliaanse president Bolsonaro positief getest op coronavirus Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus, schrijven internationale media dinsdag. De Braziliaanse president meldde de uitslag van de test via een live televisietoespraak, nadat hij dit weekend symptomen ontwikkelde.
07/07 18u15  Boze coronapatiënt doet mondkapje af in ziekenhuis, vier verplegers besmet Vier verpleegkundigen van zorggroep Alrijne in Zuid-Holland zijn besmet geraakt met het coronavirus, vermoedelijk na een incident met een familielid van een patiënt. Het familielid was positief getest op het coronavirus, waar het ziekenhuis van afwist, maar de persoon deed ter plekke beschermingsmiddelen uit en af, uit boosheid jegens het personeel over de behandeling van de patiënt.
07/07 18u15  Chinese bus rijdt onverwachts water in, zeker 21 passagiers overleden Zeker 21 personen zijn dinsdag om het leven gekomen nadat een bus, onder anderen gevuld met scholieren, onverwachts een waterreservoir in het zuidwesten van China inreed. Zestien anderen raakten gewond.
07/07 17u15  Podcast | 'Ruim tien miljoen Facebookers hebben recht op datacompensatie' In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de dinsdag is gebeurd.
07/07 17u15  RIVM: 19 sterfgevallen en 9 opnames in één week door coronavirus Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds vorige week dinsdag meldingen ontvangen over negentien personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, terwijl negen Nederlanders werden opgenomen in het ziekenhuis. Het nieuwe gemelde aantal sterfgevallen is ongeveer even groot als in de voorgaande week (18), terwijl toen drie keer zoveel opnames werden gemeld (27).
07/07 16u15  Boze coronapatiënt doet mondkapje af in ziekenhuis, vier verpleegkundigen besmet Vier verpleegkundigen van ziekenhuisgroep Alrijne in Zuid-Holland zijn besmet geraakt met het coronavirus, vermoedelijk na een incident met een familielid van een patiënt. Het familielid was positief getest op het coronavirus, waar het ziekenhuis van afwist, maar de persoon deed ter plekke beschermingsmiddelen uit en af, uit boosheid jegens het personeel over de behandeling van de patiënt.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Nog geen kilometer gereden en meteen tegenslag Op dit moment worden op tv geen emigratieavonturen aangegaan, maar ontstaan de dromen dicht bij huis. In Foodtruck gezocht pogen Nederlanders een eigen ’restaurant op wielen’ op te zetten. En dat loopt natuurlijk niet altijd gesmeerd...
07/07 20u15  ’Tientallen kinderen te laat behandeld door coronacrisis’ Vele tientallen kinderen hebben gezondheidsschade opgelopen omdat ze als gevolg van de coronacrisis te laat zorg ontvingen. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), die daarvoor een speciaal meldpunt had opgezet, dinsdag bekendgemaakt aan RTL Nieuws.
07/07 20u15  Zeelui gegijzeld door corona Internationale reders, zoals containerreus Maersk en tankerrederij Euronav, doen een klemmend beroep op Nederland om te helpen met het internationale probleem van het wisselen van scheepsbemanningen. ’Straks zitten zeelui meer dan een jaar aan boord. Dat is mensonterend’, zegt Euronav-ceo Hugo De Stoop.
07/07 20u15  Nederlandse jeugd zorgt voor chaos en afkeur in Albufeira Omdat enkele honderden Nederlandse jongeren ondanks corona samendromden bij horecazaken in het Portugese Albufeira, is de militaire politie tussenbeide gekomen. Tientallen jongeren kregen een boete omdat zij op straat alcohol dronken. De nationale gendarme beval de sluiting van de zaken.
07/07 20u15  ’Trump liet iemand anders zijn toelatingsexamen doen’ Toen hij nog leerling was, liet de Amerikaanse president Trump zijn toelatingsexamen voor verdere studie door iemand anders doen. Hij betaalde die stroman daarvoor. Dat staat in het nieuwe boek van de nicht van Trump over haar oom en de rest van de spraakmakende familie, meldt The New York Times.
07/07 20u15  Ontslagen Meiland-huishoudster Nadège: ’De hele afloop vréét aan me’ Het gaat niet goed met NADÈGE COFFINET, de Franse huishoudster van MARTIEN en ERICA MEILAND, die inmiddels door de familie van haar werkzaamheden is ontheven. Hoewel het volgens de Meilandjes allemaal netjes is geregeld, slaapt de Française de laatste weken slecht en is zij zelfs overspannen – tegen het depressieve aan. ,,Ik zag ze als mijn familie en ik zit nu maar te denken: waarom hebben ze dit zo gedaan?’’
07/07 20u15  Het toetje voor de gast: een Tikkie Het mag weer; gezellig samen lang tafelen om het leven te vieren. Reden voor een keukenbedrijf om nou eens uit te zoeken hoe gastvrij de Nederlander is als het om visite aan de eettafel gaat. De (verontwaardigde!) reacties daarop vlogen De Telegraaf om de oren. ’Niet alleen het eten moesten we meebetalen, ook een deel van het gas dat was gebruikt, werd op ons verhaald.’
07/07 20u15  Doden en gewonden door treinbotsing Tsjechië Bij een frontale botsing tussen twee personentreinen in Tsjechië zijn doden en gewonden gevallen.
07/07 19u15  Onze elites bang voor etiket ’racist’ ’Zoals empirisch bewijs keer op keer aantoont, hebben zowel systematisch racisme als verborgen en openlijke discriminatie tegen mensen van kleur diepe wortels en zijn breed geïnstitutionaliseerd in Nederland (...): in onze onderwijssystemen, werkpraktijken, gezondheids-, belasting- en sociale systemen. Etnisch profileren is een standaardpraktijk in Nederland (...). Zoals in de VS lopen mensen van kleur onevenredig gevaar in politiehechtenis te sterven. Het verlies van tienduizenden bruine en zwarte levens in de Middellandse Zee is ook ontstaan door structureel racisme.”
07/07 19u15  Ook CAS stelt Barcelona in gelijk in zaak-Neymar Het internationaal sporttribunaal CAS heeft alle vorderingen van de Braziliaanse voetbalclub Santos tegen Barcelona en aanvaller Neymar afgewezen.
07/07 19u15  Kabinet ziet verlaging btw niet zitten: te ingewikkeld Een tijdelijke verlaging van de btw zit er in Nederland niet in. Het kabinet ziet de belastingverlaging in tegenstelling tot Duitsland en België niet zitten, omdat die ongericht zou zijn, voor veel rompslomp zou zorgen en de systemen van de fiscus het niet aan kunnen.
07/07 19u15  Politie: wij gaan boeren meteen beboeten en wegsturen van snelweg Naar aanleiding van de boerenprotesten de afgelopen dagen kondigt de politie in Oost-Brabant aan niet langer te gedogen dat trekkers op de snelweg rijden, of rijbanen blokkeren. Er gaat gehandhaafd worden.
07/07 19u15  Vijf knallende ruzies óp het veld tussen ploeggenoten Een flinke ruzie op een voetbalveld is niet bepaald een zeldzaamheid, maar dat twee ploeggenoten het met elkaar aan de stok krijgen, komt een stuk minder vaak voor. Tijdens het treffen met Everton (1-0) ging het mis tussen Totteham Hotspur-keeper Hugo Lloris en aanvaller Son Heung-min. Telesport pikt er een aantal ruziënde ploeggenoten uit.
07/07 19u15  Boze bruiden bij flashmob: ’Laat ons feesten!’ Gekleed in mooie witte bruidsjurken hebben tien Italiaanse bruiden dinsdag geprotesteerd voor de Trevi-fontein in Rome tegen de stricte coronabeperkingen die zijn ingevoerd bij huwelijksvoltrekkingen. De bruiden hielden borden omhoog met teksten zoals ’De kerk houdt zijn deuren dicht voor het huwelijk’, ’Geef ons de vrijheid terug om te feesten’ en’Ik had mijn bruidsjurk al gekocht, maar moest de ceremonie uitstellen’.
07/07 19u15  ’Rachel Hazes betaalt nieuw beeld André uit eigen zak’ Het legobeeld van André Hazes dat maandag op de Dam werd onthoofd, wordt vervangen door een nieuw beeld. Rachel Hazes, de weduwe van de Amsterdamse volkszanger, trekt hiervoor zelf de portemonnee.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
07/07 18u15  De Hoop Scheffer pareert Hoekstra: ‘Kritiek op Trump niet meteen anti-Amerikaans’ Voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer (CDA) verwerpt de kritiek van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra op het rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Er is geen sprake van anti-Amerikanisme en de band met de Verenigde Staten wordt niet ondermijnd, zegt hij. ‘Ambassadeur Hoekstra zou er goed aan doen het rapport nog … Continued The post De Hoop Scheffer pareert Hoekstra: ‘Kritiek op Trump niet meteen anti-Amerikaans’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/07 18u15  Racistisch land? Eerder land van korte lontjes, blijkt uit de cijfers In politiek en media gaat het al weken over weinig anders dan racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Ook de Tweede Kamer debatteerde vorige week lang over ‘institutioneel racisme’. Wat zeggen de feiten? Dat er feiten zijn, is zeker. Het heeft weinig aandacht getrokken, maar vlak voordat ook in Nederland de discussie over racisme … Continued The post Racistisch land? Eerder land van korte lontjes, blijkt uit de cijfers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/07 14u15  Mogelijk 8,4 miljoen inwoners met migratieachtergrond in 2050 Het aantal inwoners in Nederland met een migratieachtergrond neemt naar verwachting de komende jaren fors toe. Volgens prognoses groeit het aantal van 4,2 miljoen inwoners in 2020 naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050. Er wordt vooral een groei in het aantal arbeidsmigranten verwacht. Dat meldt het demografisch instituut NIDI dinsdag. Dat maakte … Continued The post Mogelijk 8,4 miljoen inwoners met migratieachtergrond in 2050 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/07 00u15  CDA-debat meer een persoonlijkheidstest Hugo de Jonge deed zijn best niet al te links over te komen, want man van het midden. Mona Keijzer oefende ietwat weifelend op het vouwen van de handen zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat doet en hamerde als altijd op het belang van het mkb. Pieter Omtzigt putte uit zijn eindeloze repertoire als … Continued The post CDA-debat meer een persoonlijkheidstest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 21u15  NIDA wil meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen, wie zijn zij? De politieke partij NIDA wil meedoen aan de Tweede Kamer-verkiezingen  in 2021. Waarvan kennen we deze ‘door de islam geïnspireerde partij’? Opgericht in 2014 NIDA is een op de islam geïnspireerde lokale politieke partij die in maart 2014 met een korte campagne en een beperkt budget twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad wist te veroveren. … Continued The post NIDA wil meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen, wie zijn zij? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 16u15  Amerikaanse ambassadeur verwijt kabinet anti-Amerikanisme De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra (66) zegt in een interview met Elsevier Weekblad dat het kabinet-Rutte schade toebrengt aan de NAVO en de militaire relatie met de Verenigde Staten ondermijnt. Een recent rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) weerspiegelt volgens ambassadeur Pete Hoekstra de opvatting in regeringskringen dat Nederland niet langer op de Amerikanen … Continued The post Amerikaanse ambassadeur verwijt kabinet anti-Amerikanisme appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 14u15  Amerikaanse ambassadeur verwijt Rutte anti-Amerikanisme De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra (66) zegt in een interview met Elsevier Weekblad dat het kabinet-Rutte schade toebrengt aan de NAVO en de militaire relatie met de Verenigde Staten ondermijnt. Een recent rapport van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) weerspiegelt volgens ambassadeur Pete Hoekstra de opvatting in regeringskringen dat Nederland niet langer op de Amerikanen … Continued The post Amerikaanse ambassadeur verwijt Rutte anti-Amerikanisme appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 14u15  AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen De werknemer draait steeds minder uren per week, maar moet tot op steeds hogere leeftijd doorwerken. Langer leven betekent helaas niet automatisch langer leven in goede gezondheid. Zeker wanneer je ‘goede gezondheid’ definieert als een leven zonder beperkingen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. Bij … Continued The post AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 11u15  Het grootste multiculturele kunstwerk van deze tijd: Hamilton Donald Trump ging tekeer tegen de musical. Maar abonnees van Disney+ kunnen nu zien welk verbluffend hoog niveau Hamilton heeft. Een gesamtkunstwerk waarin een rapper een belangrijke episode uit de geschiedenis van de Verenigde Staten op een poëtische wijze tot leven wekt, schrijft Gerry van der List. Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List zit graag … Continued The post Het grootste multiculturele kunstwerk van deze tijd: Hamilton appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/07 13u15  Waarom Lewis Hamilton in een zwarte Mercedes rijdt Mercedes-coureur Lewis Hamilton begint het Formule 1-seizoen in een zwart gespoten auto. Ja, Mercedes, de autofabrikant die zijn bloei te danken heeft aan Hitlers machtsovername. Mogen wij dat Mercedes vandaag de dag verwijten, vraagt Philip van Tijn zich af. Als je Mercedes dat niet mag verwijten omdat ‘het’ al bijna een eeuw geleden is, waarom … Continued The post Waarom Lewis Hamilton in een zwarte Mercedes rijdt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
04/07 03u15  Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Marcel de Nooijer, directeur van Transavia: juist in crisistijd gaat het om volwassen communicatie. Daar valt nog heel wat te leren. Als de NOS over je bedrijf bericht, is één ding zeker: dat zorgt voor landelijke aandacht. Dan … Continued The post Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 18u15  Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt De hervatte boerenprotesten tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet maken opnieuw duidelijk dat er snel een oplossing moet komen. Als de voorstellen van landbouwminister Carola Schouten en de adviezen van de commissie-Remkes niet vóór de Tweede Kamerverkiezingen zijn omgezet in nieuwe wetgeving, dreigen economie en natuur voor lange tijd op slot te blijven, schrijft Thijs … Continued The post Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Rapper Akwasi wilde grachtenpanden opeisen als ‘reparatie’ In een filmpje met Akwasi dat is opgedoken en op Twitter massaal wordt gedeeld, zegt de rapper dat hij eigenlijk in een van de huizen op de Amsterdamse gracht zou moeten wonen. ‘Ik heb wel vaker, of langer gehoord dat een aantal panden zijn gebouwd over de ruggen van slaven,’ vertelt hij aan een groepje … Continued The post Rapper Akwasi wilde grachtenpanden opeisen als ‘reparatie’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Grote dip in het aantal huwelijken, wat betekent dit voor de trouwsector? Voor bruiloften geldt sinds woensdag geen maximumaantal gasten meer, mits de trouwlocaties aan stringente voorwaarden voldoen en de gasten zich aan de regels houden. Zien bruidsparen een anderhalvemeterbruiloft zitten? En wat zijn de gevolgen van corona voor de trouwsector? Hoeveel huwelijken zijn dit jaar gesloten? Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verlagen, … Continued The post Grote dip in het aantal huwelijken, wat betekent dit voor de trouwsector? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Woedende boeren opnieuw in actie om onwrikbare houding Schouten Nederlandse boeren voeren opnieuw actie om aandacht te vragen voor de stikstofmaatregelen. Donderdagavond demonstreerden boeren met tractoren bij het Binnenhof. Ook vrijdag worden acties verwacht. Rond middernacht gingen de boeren weg. Ook in onder meer Groningen en Breda waren er acties met trekkers. Lees ook het commentaar van Rob Ramaker: Brief Farmers Defence Force is … Continued The post Woedende boeren opnieuw in actie om onwrikbare houding Schouten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Siamese tweeling met succes gescheiden: 'De paus moet mijn meisjes dopen' Italiaanse artsen zijn enorm blij: in een kinderziekenhuis in Rome is met een unieke operatie een Siamese tweeling van elkaar gescheiden. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat chirurgen een ​​tweeling met zo'n ingewikkelde hersen- en schedelstructuur van elkaar los konden krijgen.
07/07 14u15  Kun jij ook geld claimen van Facebook? Dit moet je weten De Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS) gaan Facebook voor de rechter slepen. Ze vinden dat het bedrijf jarenlang de privacyrechten van gebruikers heeft geschonden, en daar flink aan heeft verdiend. Dus hebben consumenten recht op een schadevergoeding, stellen de twee organisaties. Hoe zit dat en heb jij er recht op? Vijf vragen en antwoorden.
07/07 10u15  Pasgeboren baby poseert met spiraaltje in de hand in Vietnamees ziekenhuis Opmerkelijke foto's uit een ziekenhuis in Vietnam. Daar kwam een baby kerngezond ter wereld, ondanks het feit dat de moeder een spiraaltje had laten plaatsen. Foto's van de baby met het spiraaltje in zijn hand zijn duizenden keren gedeeld.
07/07 07u15  Sloppenwijk Brazilië strijdt zelf tegen corona, omdat de overheid niet ingrijpt Het aantal coronadoden in Brazilië blijft maar oplopen. Vooral in de sloppenwijken kan het virus door de slechte sanitaire voorzieningen en de afwezigheid van de overheid veel slachtoffers maken. Een aantal bewoners laat het er niet bij zitten en komt zelf in actie om het virus buiten de deur te houden. RTL Nieuws sprak de initiatiefnemer.
07/07 07u15  Geef geen geld uit als het niet bijzonder is Lees meer >
07/07 07u15  Vrouw ontslagen nadat baas appjes over valse ziekmelding las op werk-pc ​​​​​​​Een werkneemster van een Amsterdams hotel is op staande voet ontslagen omdat zij deed alsof zij ziek was. Haar werkgever kwam daarachter omdat hij kon meelezen met haar WhatsApp-berichten.
07/07 00u15  Tam lijsttrekkersdebat CDA kent geen winnaar, wél een paar opvallende feitjes Ze vlogen elkaar niet in de haren en een duidelijke winnaar of verliezer was er ook niet. Voor de eerste én tevens laatste keer gingen de drie kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap met elkaar in debat. Spectaculair werd het niet, hooguit werden er een paar bekentenissen gedaan.
06/07 22u15  Vader die school zoontje binnenreed verdacht van poging tot moord De 55-jarige man die vorige week met zijn auto een basisschool in Grootebroek binnenreed, wordt verdacht van poging tot moord. Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie hem van bedreiging, vernieling en beschadiging aan het gebouw.
06/07 22u15  Man die terrein Canadese premier Trudeau op reed, was zwaarbewapend Een man die een paar dagen geleden door het hek van de woning van de Canadese premier Justin Trudeau reed, was zwaarbewapend. Hij had twee jachtgeweren, een geweer en een revolver bij zich en bedreigde de premier volgens het Canadese Openbaar Ministerie.
06/07 21u15  Nicht Donald Trump brengt boek over 'duistere familiegeschiedenis' eerder uit Ondanks pogingen van de familie om de publicatie tegen te houden, komt een nicht van Donald Trump volgende week met haar boek over de 'duistere geschiedenis van de familieclan'. Het boek heeft als titel: Too much and never enough – How my family created the world's most dangerous man.
06/07 19u15  Belgische die 6 dagen bekneld zat in auto doet haar verhaal: 'Herstel is uitputtend' De 46-jarige Belgische Marie Bastide haalde vorig jaar het wereldnieuws omdat ze zes dagen vastzat in haar auto na een ongeluk. Een jaar later doet ze haar verhaal in Belgische media. 'Herinneringen komen weer tot leven. Weer is het heel emotioneel.'
06/07 18u15  Man doodgeschoten in Beuningen, veel omstanders In Beuningen is vanochtend rond 8.30 uur een man doodgeschoten. Dat gebeurde op het Thorbeckeplein. Er waren op dat moment volgens de politie veel omstanders, die samen met de hulpdiensten hebben geprobeerd de man te reanimeren.
06/07 17u15  Vrouw opgepakt vanwege oplichting met corona-spullen voor 249.000 euro Een 47-jarige Amsterdamse vrouw zit vast omdat ze wordt verdacht van oplichting met corona-handschoenen. Het oplichtingsbedrag is zo'n 249.000 euro. Sinds de corona-uitbraak heeft de opsporingsdienst FIOD al ruim 500 meldingen van oplichting met corona-artikelen binnengekregen. 'Dit is maatschappelijk onacceptabel.'
06/07 17u15  Geen havo door corona: 'Als hij die Cito-toets had gemaakt, was het wel gelukt' Door het schrappen van de eindtoets in groep 8 lopen dit jaar zo'n 14.000 kinderen een hoger schooladvies mis. Hun schooladvies kon niet meer worden opgekrikt met een goede Cito-score, en dat is soms flink balen. 'We zijn hier op z'n zachtst gezegd niet blij mee.'
06/07 17u15  Lockdown treft Nederlandse vakantiegangers in Portugal Reisorganisatie TUI heeft Nederlandse reizigers die in lockdown-gebieden in Portugal zaten met klem verzocht daar weg te gaan. Iedereen heeft daar gehoor aan gegeven. Het gaat om vakantiegangers in delen van Lissabon en Porto.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Trekkers niet meer gedoogd op Brabantse snelwegen Protesterende boeren die met hun tractoren de snelweg op gaan, krijgen in Brabant voortaan meteen een proces-verbaal. Dat hebben de veiligheidsregio's en de politie besloten na de demonstraties van de afgelopen dagen. Bovendien moeten ze de snelweg dan onmiddellijk verlaten. 'In een paar gevallen zorgden de demonstrerende boeren met hun landbouwvoertuigen voor grote overlast en een enkele keer zelfs voor een ronduit gevaarlijke situatie op onze snelwegen. Hoewel we als politie het recht om te demonstreren een groot goed vinden, kunnen we deze laatste gevallen niet tolereren', meldt de politie aan Omroep Brabant. De boete voor het over de snelweg rijden met een tractor bedraagt 380 euro. Stilstaan op de snelweg levert een boete op van 390 euro. Bij het negeren van een bevel van de politie loopt dat bedrag nog verder op. Demonstrerende boeren blokkeerden afgelopen weekend in Brabant onder meer het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel en Eindhoven Airport. In Friesland, Groningen en Drenthe geldt een verbod om te protesteren met trekkers. Het Veiligheidsberaad, het overlegorgaan van alle veiligheidsregio's in Nederland, laat weten dat er nog geen meerderheid is voor een verbod in heel Nederland.
07/07 20u15  NS-dubbeldekker ontspoorde door problemen met remsysteem Twee ernstig beschadigde wielen zijn de oorzaak van het ontsporen van een trein vlak bij Den Haag Centraal, begin januari, is gebleken uit een onderzoek. De wielen van de dubbeldekker van het type DDZ raakten beschadigd door problemen met het remsysteem, meldt de NS. De trein was vlak daarvoor nog gecontroleerd. Geen van de 180 passagiers raakten gewond bij het incident, maar het spoor raakte over tientallen meters beschadigd. Uit het onderzoek komt naar voren dat de trein ontspoorde door een combinatie van factoren. Zo werd de trein vaker als Sprinter ingezet dan waar in het onderhoudsplan rekening mee was gehouden. Ook werd de dubbeldekker gebruikt op een traject waar veel en hard moet worden geremd. Dat leidt tot meer slijtage van de remblokken. Om herhaling te voorkomen wordt het onderhoud van alle 49 DDZ-treinen van de NS aangescherpt. Zo worden de remsystemen aangepast en wordt er voortaan een systeem gebruikt dat de wieltemperatuur meet. Als de temperatuur te hoog wordt, is dat een signaal om de trein extra te controleren. Ook zullen de treinen niet meer als Sprinter worden gebruikt op die intensieve trajecten. DDZ is het enige materieeltype van de NS dat als Sprinter én als Intercity dienst doet.
07/07 20u15  Curaçao niet van plan in te stemmen met Nederlandse voorwaarden steunpakket De regering van Curaçao stemt niet in met de voorwaarden die Nederland stelt aan nieuwe coronaleningen. Vrijdag moeten Curaçao, en ook Aruba en Sint-Maarten, in de Rijksministerraad laten weten of ze instemmen. Premier Rhuggenaath van Curaçao maakte op een persconferentie bekend dat hij dat niet zal doen. De eilanden zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Het toerisme, de belangrijkste inkomstenbron, ligt volledig op zijn gat. Er is 350 miljoen euro uitgetrokken voor een nieuw steunpakket en daar kan nog een miljard euro bij komen, zei staatssecretaris Knops vrijdag. De voorwaarden zijn onredelijk, onacceptabel en druisen in tegen de rechtsstaat die Curaçao is binnen het koninkrijk, zegt Rhuggenaath. Ook vindt hij de tijd die hij krijgt om iets op de rails te krijgen te kort. Geld verdelen Een van de voorwaarden die Nederland stelt, is de oprichting van een instituut voor het financiële management van het eiland. 'Nederland wil de miljoenen die het heeft beloofd niet overmaken aan de regering van Curaçao, die vertrouwen ze niet', zegt correspondent Dick Drayer in het radioprogramma Nieuws & Co. 'Curaçao krijgt niets te zeggen over het instituut. Nederland gaat er dus het geld verdelen.' 'De laatste jaren heeft Curaçao volgens Nederland weinig daadkracht getoond', zegt Drayer. Premier Rutte vindt dat hervormingen in het pensioenstelsel en van arbeidsmarktsystemen te lang op zich laten wachten. 'Dat is een gruwel in de ogen van Knops en premier Rutte en ze denken dat dat alleen voorkomen kan worden door er zelf in te stappen. Als Curaçao dat niet wil moet Nederland ook bekijken wat het gaat doen.' Verrassende stap Als Curaçao akkoord gaat met de voorwaarden voor de lening levert het eiland volgens premier Rhuggenaath zijn autonomie in. Een andere optie is een eigen reddingsplan presenteren en zorgen dat iedereen daar zijn schouders onder zet. 'Maar concreter dan dat werd het niet', zegt Drayer. 'Dat zal hier in de samenleving tot veel kritiek leiden, want ook hier zijn ze er niet van overtuigd dat Curaçao het zelf kan.' Drayer spreekt van een verrassende stap van Rhuggenaath. Hij had verwacht dat die met veel mitsen en maren toch akkoord zou gaan. De bevolking heeft de steun hard nodig, zegt Drayer. 'Er is nu al weinig geld, alleen het bedrijfsleven krijgt steun. Wat er nu binnenkomt uit de vluchten die er inmiddels weer zijn, is niet genoeg om op te kunnen draaien. De kas met dollars en euro's raakt leeg en dan kunnen wij hier niet meer de standaard hanteren die we al jaren hanteren: een zeker welzijn binnen de Cariben.' Wat Aruba en Sint-Maarten zullen doen, is nog niet duidelijk. De regeringen daar zijn ook niet gelukkig met de Nederlandse voorwaarden.
07/07 20u15  Premier Italië wil stroperige bureaucratie aanpakken De Italiaanse regering heeft maatregelen goedgekeurd die de ingewikkelde bureaucratie in het land moeten terugdringen. De beruchte ambtelijke molens worden al jaren gezien als de voornaamste oorzaak van de slechte economische prestaties van het land. Het 'versimpelingsbesluit' wordt door premier Conte aangeprezen als 'de moeder van alle hervormingen'. Die hervormingen zijn volgens hem ook nodig om de economie weer op gang te helpen na de coronacrisis, die Italië zwaar heeft getroffen. De meeste maatregelen zijn erop gericht om de complexe ambtelijke trajecten sneller te laten verlopen. Zo worden langdurige aanbestedingsprocedures voortaan vermeden, zodat onder meer grote projecten (wegenbouw en aanleg van spoor) veel sneller kunnen worden uitgevoerd. Conte presenteerde een lijst van 130 van zulke projecten, die door de nieuwe maatregelen volgens hem 'eindelijk' uitgevoerd zouden moeten kunnen worden. Daaronder is een landelijk netwerk van hogesnelheidslijnen. Morandibrug Een van de andere projecten is de 'Gronda', de grote ringweg rond Genua. Volgens correspondent Mustafa Marghadi is dat project lange tijd tegengehouden door de Vijfsterrenbeweging, die zich had aangesloten bij het lokale verzet tegen de ringweg. De ringweg moet onder meer de verkeersdruk op de Morandibrug flink verminderen. Die stortte twee jaar geleden in. Als de bureaucratie doortastender was geweest, was die ringweg er sneller gekomen en was de brug misschien wel nooit ingestort, is het idee. Angst voor meer corruptie Om de ambtelijke procedures te versnellen worden er ook straffen ingesteld voor ambtenaren die niet snel genoeg werken. Tegelijkertijd worden de regels zo aangepast dat ambtenaren zich minder zorgen hoeven te maken over juridische procedures wanneer ze fouten hebben gemaakt. Nu gebeurt het volgens Conte nog geregeld dat procedures vertraagd worden, omdat ambtenaren zeker willen weten dat ze niet achteraf aangeklaagd kunnen worden. De nieuwe regels betekenen volgens de premier niet dat de kans op corruptie groter wordt, want daar wordt meer op gelet. 'We heffen de snelheidslimiet op, maar we zetten ook meer snelheidscamera's neer', aldus Conte. Niet de eerste keer Over de maatregelen, die 174 pagina's beslaan, is weken onderhandeld. Het pakket moet nog worden goedgekeurd door het parlement. Het is niet de eerste keer dat een Italiaanse regering probeert de bureaucratie aan te pakken. In 2010 zei de toenmalige 'minister voor vereenvoudiging' Roberto Calderoli dat hij 375.000 regelingen had afgeschaft. Maar burgers en bedrijven zouden daar weinig van hebben gemerkt.
07/07 19u15  In Europa gaat het beter, maar wereldwijd meer corona dan ooit Terwijl in Nederland en een groot deel van Europa de corona-uitbraak zo ver is bedwongen dat cafés, restaurants en de grenzen weer open kunnen, ziet dat plaatje er op andere continenten heel anders uit. Het aantal dagelijks geregistreerde gevallen is wereldwijd nu groter dan ooit. Wat betekent dat voor ons? Hoewel we de laatste tijd weer een paar lokale uitbraken zien in Europa, zoals in Duitsland, Spanje en Portugal, gaat het over het algemeen goed. De genomen lockdown-maatregelen lijken te hebben gewerkt. Eerste of tweede golf? Er zijn wel zorgen over een 'tweede golf' in het najaar, als we weer meer tijd binnen gaan doorbrengen. Binnenshuis is het risico op besmetting groter dan in de open lucht. In Australië, waar het nu winter is, lijkt dat al te gebeuren. Het land heeft zware maatregelen getroffen, zoals het sluiten van de grenzen tussen twee deelstaten en een lockdown in Melbourne. Maar experts beklemtonen dat er eigenlijk geen sprake is van een tweede golf, omdat de eerste golf nog steeds over wereld rondwaart. In landen als de VS, Brazilië, India en Zuid-Afrika lopen de aantallen flink op. Dat heeft ook te maken met de toenemende testcapaciteit daar, zegt epidemioloog Patrica Bruijning. 'Of het aantal in een bepaald land echt hoger ligt dan twee maanden geleden, is soms moeilijk in te schatten.' Om toch een indruk te krijgen van de verspreiding van het virus zijn de grafieken per land over een langere tijd het meest veelzeggend. En daaruit komt een duidelijk beeld naar voren, zegt Bruijning: in landen of (deel)staten die hun coronamaatregelen al gingen versoepelen terwijl het aantal infecties nog niet heel laag was, is nu weer een flinke toename te zien. Dat is bijvoorbeeld gebeurd in een aantal Amerikaanse staten, zoals Texas en Florida. In Nederland zijn maatregelen ook versoepeld, maar pas toen het aantal nieuwe besmettingen relatief laag was. Toch is wat er in de VS gebeurt een waarschuwing is voor ons allemaal, zegt de epidemioloog van het UMC Utrecht. 'Als het aantal gevallen gaat stijgen, kan het makkelijk weer uit de hand lopen.' Blijven testen We zien in Nederland nu ook al af en toe kleine uitbraken. Daarom is het enorm belangrijk om te blijven testen op corona, benadrukt arts-microbioloog Jan Kluytmans. 'In februari, maart hebben we ons laten verrassen. Dat het virus zich zo makkelijk kon verspreiden via mensen die vaak nauwelijks ziek waren, wisten we nog niet. Nu zitten we erbovenop met een gecoördineerde aanpak, maar het staat of valt met snel geïnformeerd zijn door laagdrempelig testen. Sommige mensen denken: het hoeft niet meer, bijna niemand heeft het, bijna alle testen zijn negatief. Maar blijf het gewoon doen. Want het virus is niet weg. En hoe vroeger je erbij bent, hoe meer kans dat je een grotere uitbraak kunt voorkomen.' Dit zijn de geregistreerde coronabesmettingen sinds 1 mei wereldwijd: Een andere zorg zijn de vakanties. Het reizen heeft maanden nagenoeg stilgelegen en dat heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het beteugelen van corona in Nederland en Europa. 'Nu gaan we die ruimte weer pakken en gaan we ook weer reizen', zegt Kluytmans. Zorgelijk vindt hij het als mensen naar bestemmingen buiten Europa willen. Voor landen buiten Europa geldt nu nog zonder uitzondering code oranje (of zelfs rood). 'Je mag in landen met reisadvies oranje alleen noodzakelijke reizen maken, maar gaat iedereen zich aan dat reisadvies houden? Voor sommige landen is toerisme heel belangrijk, dus dat spanningsveld gaat toenemen. Enerzijds willen wijzelf weer wat leuks doen, en anderzijds willen sommige landen graag weer toeristen ontvangen.' Epidemioloog Bruijning wijst erop dat een uitbraak overal kan plaatsvinden. 'Je moet je niet veilig wanen. Ook als er ergens bijna geen corona is, kan jij de eerste zijn, bij wijze van spreken.' Het type vakantie kan wel van invloed zijn. 'Als je in Spanje twee weken in een huurhuis met een zwembad zit, loop je niet veel risico. Maar op partyreis naar Ibiza, dat is een ander verhaal. Dus het gaat er vooral om: wat ga je doen? Zorg dat je goed geïnformeerd bent en wees je bewust van je eigen gedrag.'
07/07 19u15  Lokale lockdown lijkt in Nederland niet erg waarschijnlijk In Nederland is het aantal besmettingen laag, maar in de landen om ons heen leeft het coronavirus hier en daar weer wat op. Om die uitbraken in te dammen kiezen verschillende landen ervoor om in sommige regio's weer een lockdown in te voeren. Er zijn in Nederland nagenoeg geen plannen voor zulke lokale of regionale lockdowns, blijkt uit een rondgang van de NOS langs verschillende veiligheidsregio's en GGD'en. Een uitzondering is de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Die zegt in een korte reactie een draaiboek klaar te hebben waarin een lockdown als laatste optie bij een uitbraak wordt genoemd. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat een regionale lockdown wel behoort tot de mogelijkheden die veiligheidsregio's hebben, maar benadrukt dat zoiets niet snel zal gebeuren en 'echt de allerlaatste stap is'. 'Er zitten heel veel maatregelen voor, zoals het niet meer door laten gaan van een evenement, het aanpassen van winkeltijden of de kroegen dicht. Wanneer je zoiets zou besluiten is nu echt niet te zeggen. Er is geen lijstje met 'bij dit aantal besmettingen, nemen we deze maatregelen'', zegt een woordvoerder van minister De Jonge. Veel testen De aanpak van de corona-epidemie moet nu vooral regionaal en lokaal plaatsvinden. Met lokale maatregelen wordt voorkomen dat het hele land weer gedeeltelijk op slot moet. Het is de bedoeling dat een opleving van het virus snel kan worden herkend door de gegevens in het coronadashboard. Daarin is onder andere te zien hoeveel ziekenhuisopnames er zijn en wat de uitkomst is van rioolwatermetingen. Toch kon geen van de regionale partijen die de NOS heeft gesproken zeggen welke waarden leiden tot welke acties. Onduidelijk is dus nog wat er precies gebeurt als ergens in Nederland een sterke opleving is die niet in verband kan worden gebracht met een duidelijke bron. De manier om het virus aan te pakken is op dit moment vooral gericht op veel testen, besmette personen in quarantaine te plaatsen en nieuwe besmettingen opsporen via bron- en contactonderzoek. De betrokken instanties lijken daar zoveel vertrouwen in te hebben, dat scenario's waarin een regionale lockdown nodig is door hen erg onwaarschijnlijk worden geacht. 'We hebben daar geen gedachten over, we kijken naar wat er nu speelt', zegt een van hen. 'Theoretisch kan het' 'Theoretisch kan een regionale lockdown wel', laat een woordvoerder van het RIVM weten. Maar erg waarschijnlijk is het niet. 'Nederland is zo'n klein land. Dat stuit op zoveel praktische bezwaren.' Als je de horeca in een plaats sluit, hoe zorg je er dan voor dat de inwoners niet de horeca in een buurgemeente gaan bezoeken? Logisch is er dat er maatregelen worden genomen voor 'een bepaalde setting', zoals het RIVM het noemt. Met andere woorden: een uitbraak onder studenten kan ertoe leiden dat er maatregelen worden genomen op universiteiten, eerder dan in een bepaalde stad. Ook volgens het RIVM liggen er geen draaiboeken klaar voor een regionale lockdown, net zoals die er begin dit jaar niet waren voor de landelijke 'intellligente lockdown'. Daarvoor is infectieziektebestrijding 'veel te dynamisch'; het is moeilijk goed te voorspellen, aldus de woordvoerder. Bij een grotere uitbraak kan de burgemeester die de Veiligheidsregio voorzit op advies van de GGD zelf besluiten om drastische maatregelen te nemen. Maar in de praktijk zal dat altijd gebeuren in overleg met het ministerie en het RIVM, zegt het Veiligheidsberaad, dat spreekt namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's.
07/07 19u15  Verpleegkundigen Zuid-Holland 'met opzet blootgesteld aan coronavirus' De Alrijne Zorggroep heeft aangifte gedaan tegen een coronapatiënt vanwege het doelbewust blootstellen van zorgpersoneel aan het virus. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving op NU.nl. Vier verpleegkundigen hebben het virus opgelopen. Het gaat om een incident met een besmet familielid van een patiënt die het niet eens was met diens ziekenhuisbehandeling. Het familielid mocht daarover met het zorgpersoneel in gesprek, mits hij of zij persoonlijke beschermingsmiddelen droeg. Maar toen het gesprek was afgelopen, deed de persoon het mondkapje en schort af. 'Het is begrijpelijk dat de emoties hoog kunnen oplopen als het gaat om de gezondheid van dierbaren, maar met deze actie is voor Alrijne een grens overschreden', stelt de zorggroep. Besmette verpleegkundigen niet in ziekenhuis opgenomen Het incident vond al op 6 juni plaats in een ziekenhuis van de zorggroep, die locaties heeft in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. In de tussentijd is bij vier verpleegkundigen het coronavirus vastgesteld. Vanwege de privacy kan de woordvoerder niet uitweiden over hun gezondheid, maar ze zegt wel dat ze niet in het ziekenhuis zijn opgenomen. In een verklaring erkent Alrijne dat niet met zekerheid is vast te stellen dat de besmetting bij dit incident heeft plaatsgevonden. 'Maar dat doet niets af aan wat er is gebeurd. Voor deze medewerkers is het een schokkende ervaring geweest. Daarom vindt Alrijne het belangrijk om hiervan aangifte te doen.'
07/07 18u15  Wint het Verenigd Koninkrijk van Nederland in de slag om bedrijven? Na Unilever, dat vorige maand koos voor Londen als hoofdvestiging, hintte ook Shell afgelopen weekend in het FD op een mogelijke verplaatsing van het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk. Het Engels-Nederlandse softwareconcern RELX maakte die keuze twee jaar geleden al. Voor Shell zou het pijnpunt vooral zijn dat er een streep werd gezet door de afschaffing van de dividendbelasting. In sommige Britse kranten werd het nieuws over Shell en Unilever gevierd als een overwinning - dankzij of ondanks de brexit - met koppen als Remainers proved wrong in de Express en London can take heart from Unilever's decision in de Financial Times. Wat zegt dat over het vestigingsklimaat in Nederland? Met een been in het Verenigd Koninkrijk Veel, zegt voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer: 'Wij lijken hoofdkantoren de grens over te duwen met vervelende retoriek en fiscale maatregelen die ons op achterstand plaatsen. Andere landen zuigen die bedrijven naar binnen.' Het ministerie van Economische Zaken wil alleen het volgende kwijt: 'Een goed vestigingsklimaat voor bedrijven, ook voor internationaal opererende bedrijven als Shell, is voor de Nederlandse economie van groot belang. Signalen daarover neemt het kabinet serieus. We spreken hierover ook regelmatig met vele bedrijven.' Maar volgens hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek, zegt dit niet zoveel over het algehele vestigingsklimaat in Nederland. 'Unilever en Shell staan allebei al met een been in het Verenigd Koninkrijk. Dan blijf je het probleem hebben welk dna je hebt, Nederlands of Brits. Voor andere bedrijven in Nederland zie ik in ons belastingstelsel geen grote hobbels om hier te blijven.' Ook Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht, ziet dit niet als een voorbode. 'Shell is al een Engelse vennootschap, met een hoofdkantoor in Nederland. Bij Unilever lag het anders, die hebben zowel een Britse als een Nederlandse vennootschap. In de kern komt het op hetzelfde neer: ze zijn deels Brits. Dan ligt het voor de hand dat de vraag een keer opkomt voor welk land je definitief kiest.' Waarom kozen Unilever en RELX dan voor Engeland? Op fiscaal vlak is Engeland wat aantrekkelijker, zegt Van de Streek. 'Ze heffen geen dividendbelasting en de vennootschapsbelasting is lager.' Maar dat betekent volgens hem niet dat Nederland fiscaal ónaantrekkelijk is. 'Ons vennootschapsbelastingtarief ligt rond het gemiddelde van de Europese Unie. Het is hier alleszins redelijk, dus ik maak me geen zorgen dat bedrijven om fiscale redenen uit Nederland weg zouden willen.' De Kluiver denkt dat ook de houding ten opzichte van grote ondernemingen een rol kan spelen in de afweging. 'Nederland is wat negatiever over grote bedrijven dan andere landen. Dat zie je bijvoorbeeld in discussies over beloningen. Dat ligt hier gevoelig.' Engeland zou meer bereid zijn om dingen voor bedrijven te regelen. 'Bij Unilever was ook het gevoel: de Engelsen willen ons liever dan de Nederlanders.' De Amsterdamse hoogleraar noemt ook de commotie rond het afschaffen van de dividendbelasting. De streep daardoor betekende minder winstuitkering voor aandeelhouders. 'Aandeelhouders zijn essentieel voor zo'n groot bedrijf om kapitaal aan te trekken om überhaupt te kunnen ondernemen. Hun wensen zijn ook van belang.' Onder een vergrootglas Shell heeft de afgelopen tijd onder een vergrootglas gelegen omdat het bedrijf geen winstbelasting betaalt in Nederland. Vanuit de oppositie kwam een initiatiefwet om dat te stoppen. Volgens VNO-NCW moet Nederland zich realiseren dat onze binnenlandse markt en diplomatieke kracht niet groot is. Hoofdkantoren zorgen ervoor dat de slagkracht van Nederland op het internationale toneel groter wordt, en ze trekken mkb-bedrijven aan, zegt de werkgeversvereniging. De Kluiver is het daarmee eens. 'Naarmate je meer hoofdkantoren in Nederland hebt denken mensen: het zal daar wel aantrekkelijk zijn.' Wat de impact van een verhuizing is op bijvoorbeeld IT-bedrijven, catering en schoonmaak rondom het hoofdkantoor hangt af van hoeveel activiteiten daadwerkelijk verplaatst worden, zegt hij. 'Is het vooral een papieren verhuizing, dan kan het meevallen.' Dat is het geval bij Unilever. Andere aspecten maken Nederland volgens De Kluiver juist een prettig land om je in te vestigen. 'De bevolking is hoogopgeleid, de infrastructuur is goed, en het woongenot is groter. Je kunt in Amsterdam voor minder geld mooi wonen dan in Londen.' Onder meer daardoor hebben inmiddels zo'n 140 'brexitbedrijven' zich hier gevestigd. Niet al die bedrijven zijn ook echt weggegaan uit het Verenigd Koninkrijk, sommige daarvan zijn hier naartoe uitgebreid. Het gaat om bedrijven van verschillende grootte; alleen bedrijven die minimaal 5 banen meebrengen zitten in de telling. Uiteindelijk maakt elk bedrijf zijn eigen afweging, maar concrete aanleidingen dat meer bedrijven vertrekken zien De Kluiver en Van de Streek niet. 'Ik denk wel dat als je maar doorgaat met het verzwaren van de belastingdruk op bedrijven zonder dat de rest van de wereld met je meegaat, je op een gegeven moment een kookpunt bereikt en bedrijven vertrekken', zegt Van de Streek. 'Maar daar is nu nog geen sprake van.'
07/07 18u15  President Brazilië besmet met coronavirus President Bolsonaro van Brazilië is positief getest op het coronavirus. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt in een gesprek met journalisten. Hij droeg daarbij een mondkapje; hij liet dat eerder vaak achterwege, maar een rechter heeft hem vorige maand verplicht om dat wel te doen als hij in de hoofdstad Brasilia in het openbaar optreedt. Braziliaanse media hadden al gemeld dat Bolsonaro besmettingsverschijnselen heeft. Hij kreeg zondag klachten en gebruikt het anti-malariamiddel hydroxychloroquine, dat door hemzelf en zijn Amerikaanse ambtgenoot Trump wordt aanbevolen als medicijn tegen covid-19. Overigens zegt hij zich goed te voelen en eigenlijk graag een wandeling te willen maken, maar zijn artsen raden hem dat af. Gisteren zei hij tegen zijn gewoonte in tegen een van zijn aanhangers die hem benaderde, dat die beter afstand kon houden. Maatregelen onzin Bolsonaro ligt al maanden overhoop met wetenschappers en andere bestuurders in Brazilië, omdat hij voortdurend de ernst van de coronapandemie bagatelliseert. Hij vindt de strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan onzin en stelt dat de economische schade die de beperkingen veroorzaken erger is. Er is in zijn ogen niets tegen te doen dat 70 procent van de bevolking covid-19 krijgt. Brazilië is met ruim 1,6 miljoen besmettingen en 65.000 doden door het virus na de VS het zwaarst getroffen door de pandemie. Over waarom het coronavirus zo hard toeslaat in Zuid-Amerika maakten we deze uitlegvideo:
07/07 18u15  Weekcijfers corona: nieuwe zieken vaak tussen 20 en 40 jaar Vier maanden na de eerste coronadode in Nederland laten de cijfers een steeds gunstiger beeld zien. Vorige week namen de GGD'en het recordaantal van ruim 67.000 testen af, waarvan er 375 positief waren. Dat is nog maar 0,6 procent van het aantal mensen dat zich laat testen omdat zij klachten hebben. Ook uit het zogenoemde bron- en contactonderzoek komen steeds minder besmettingen naar boven. De GGD vraagt mensen die positief zijn getest met wie zij de afgelopen week nauw contact hebben gehad. Ook bij al die mensen wordt gekeken of zij zijn geïnfecteerd. Vorige week leverde dat 39 positieve testen op, tegenover 168 een maand eerder. Opvallend is dat het bij de kleine groep nieuwe zieken vooral gaat om relatief jonge mensen in de leeftijdscategorie 20 tot 40 jaar, zoals het corona-dashboard van de Rijksoverheid laat zien. Hetzelfde tekent zich af in onder meer in de Verenigde Staten. Een van de verklaringen daarvoor is volgens experts dat twintigers en dertigers sociaal het meest actief zijn. Daarnaast is er steeds meer testcapaciteit beschikbaar, waardoor inmiddels ook jongere mensen met relatief milde klachten kunnen worden gecontroleerd. De verwachting is dat er ook minder mensen zullen overlijden, omdat deze leeftijdscategorie aanzienlijk minder ziek wordt. Op een gemiddelde dag wordt er nog maar een patiënt per dag in een Nederlands ziekenhuis opgenomen. Vorige week waren dat er volgens het RIVM negen in totaal. Het instituut is vanwege de lage aantallen opgehouden om dagelijkse cijfers door te geven, en rapporteert in plaats daarvan nog maar eens per week. Het aantal doden vorige week kwam uit op negentien. In totaal zijn er volgens de officiële cijfers 6132 geteste mensen overleden door covid-19. Maar 'oversterftecijfers' van het CBS geven de indruk dat het werkelijke aantal overledenen eerder rond de 8900 uitkomt. Op de intensive cares liggen nog maar 24 covid-patiënten; vijf minder dan een week eerder. 'Een stabiel beeld', zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute zorg. Nog blijven ook de overige IC-opnamen op hetzelfde niveau. Kuipers: 'De overall IC-bezetting blijft laag en zal naar verwachting in de komende periode door vakanties niet aantrekken.' Vorige week presenteerde Kuipers een plan om het aantal IC-bedden te vergroten met 200 naar 1350. Mocht dit najaar toch weer de nood aan de man komen, dan moet er volgens hem kunnen worden opgeschaald tot 1700. Wil je weten wat de belangrijkste cijfers over coronavirus zijn in jouw gemeente? Klik dan op onderstaande kaart. We houden daar onder andere het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten per gemeente bij. Maar ook de geregistreerde besmettingen en het aantal overledenen.
07/07 18u15  Provincies willen af van concessie ov-bedrijf Keolis vanwege fraude Ov-bedrijf Keolis verliest het recht op het verzorgen van het busvervoer in delen van Overijssel, Gelderland en Flevoland, als het aan die provincies ligt. De provinciebesturen hebben de aanbestedingsprocedure onderzocht en geconstateerd dat Keolis opzettelijk onjuiste informatie heeft verstrekt. 'Integer handelen en je aan de regels houden zijn basisprincipes waar niet aan getornd mag worden', schrijven de provincies in een persverklaring. De provincies willen de concessie in de IJssel- en Vechtstreek voor de komende drie jaar, met een waarde van 900 miljoen euro, nu intrekken. Keolis heeft tot het einde van de maand om zich te verdedigen tegen het voorgenomen besluit. Elektrische bussen Het bedrijf heeft al elektrische bussen besteld in China. Een van de onderdelen van de concessie was 'zero-emissie-vervoer'. Daarvoor waren de elektrische bussen nodig. Ook de aanschaf van de bussen zou op frauduleuze manier tot stand zijn gekomen. Er zouden geheime afspraken zijn gemaakt om de opdracht te kunnen binnenhalen. Keolis zei begin juni dat het zelf onregelmatigheden heeft ontdekt en deze heeft gemeld bij de opdrachtgever en het Openbaar Ministerie. Ook zijn meerdere medewerkers ontslagen die erbij betrokken zouden zijn geweest. De gang van zaken leidde tot het onderzoek van de provincies. 'Grote teleurstelling' In een eerste reactie laat Keolis weten dat het besluit van de provincies als een grote teleurstelling komt. 'We zijn vol vertrouwen geweest over een goede afloop, juist door openheid te hebben geboden en in te hebben gezet op herstel. Wij zijn van mening dat alle benodigde stappen zijn ondernomen voor herstel', laat het bedrijf weten. Het intrekken van de concessie heeft grote gevolgen voor het openbaar vervoer. Omdat de reiziger er volgens de provincies op moet kunnen vertrouwen dat de bus rijdt, werken die nu aan noodmaatregelen. Het eerste deel van de concessie zou ingaan op 13 december voor de Veluwe en in Midden-Overijssel, voor Lelystad op 4 september 2021 en IJsselmond op 10 december 2023.
07/07 16u15  RIVM-site Infectieradar pas na zomer weer operationeel De site Infectieradar, waarmee het RIVM nieuwe uitbraken van het coronavirus in kaart wilde brengen, blijft voorlopig uit de lucht. Het RIVM verwacht de site op zijn vroegst in september weer operationeel te hebben. Een maand geleden meldde de NOS dat Infectieradar een beveiligingslek bevatte, waardoor de ingevulde formulieren van andere gebruikers konden worden ingezien. Het RIVM haalde de site toen in allerijl offline. Deelnemers aan Infectieradar gaven één keer per week aan of ze coronaklachten hadden. Bij aanmelding gaven ze bovendien informatie over hun persoonlijke en medische situatie. Reclame Eerder maakte RIVM-baas Jaap van Dissel nog veel reclame voor de website. Hoe meer mensen zich zouden aanmelden, hoe beter, zei hij begin vorige maand in de Tweede Kamer. Dat het onderzoek nu helemaal stilligt is echter geen probleem, denkt het RIVM. Volgens het instituut zijn er genoeg instrumenten om nieuwe besmettingen in kaart te brengen. Gehoopt wordt wel dat de site in september weer in de lucht is, als de verkoudheidsvirussen de kop weer opsteken. Destijds deden zo'n 60.000 Nederlanders mee aan Infectieradar. Er zijn geen aanwijzingen dat hun persoonlijke gegevens door kwaadwillenden zijn ingezien, stelt het RIVM. Ruzie over oorzaak Het RIVM werkt niet meer samen met het softwarebedrijf dat de vragenlijsten leverde, het Wassenaarse bedrijf Formdesk. 'Sowieso ging het daarbij om een tijdelijke samenwerking', zegt een woordvoerder van het RIVM. De website wordt nu van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Formdesk en het RIVM hebben ruzie gehad over de oorzaak van het probleem. Volgens het RIVM en minister De Jonge was dat al bekend, maar loste Formdesk het om onduidelijke redenen niet op. Formdesk spreekt dat tegen.
07/07 16u15  Meer dan twintig doden bij busongeluk China In het zuidwesten van China zijn 21 mensen omgekomen toen een bus van de weg raakte en in een waterreservoir terechtkwam. Zestien mensen raakten gewond. In de bus zaten onder meer studenten die op weg waren naar een examen. Op beelden van de Chinese staatstelevisie is te zien dat de bus op een doorgaande zesbaansweg plots een scherpe bocht naar links maakt, waarna de bus door de vangrail rijdt en in het water naast de weg terechtkomt. Waardoor dat gebeurde wordt nog onderzocht. De bus is uit het water gehaald. Dit zijn de beelden die de staats-tv heeft gedeeld:
07/07 16u15  Johnny Depp en ex Amber Heard in Londen voor rechtszaak tegen The Sun In Londen is de rechtszaak van acteur Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun begonnen. De zaak gaat over een artikel uit 2018 over de scheiding met zijn ex-vrouw Amber Heard waarin Depp een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. Depp spreekt van smaad en eist van The Sun een forse schadevergoeding. De 57-jarige Depp en de 34-jarige Heard zijn allebei aanwezig in de rechtszaal. De zaak gaat waarschijnlijk drie weken duren. Heard staat achter de informatie die in het artikel is verstrekt en zegt met bewijzen te komen dat Depp haar inderdaad mishandeld heeft. Die beschuldiging bracht ze al eerder naar buiten. Maar Depp zegt dat juist Heard de gewelddadige persoon was in de relatie. Hoewel de zaak niet gaat over de scheiding van het koppel hoopt The Sun de informatie van Heard toch te kunnen gebruiken om gelijk te krijgen in de de rechtszaak. Waarschijnlijk zullen twee andere ex-vrouwen van Depp, Winona Ryder en Vanessa Paradis, getuigen via een videoverbinding. Zij zijn opgeroepen door de acteur. Eerder heeft Paradis verklaard dat Depp zorgzaam en liefdevol is.
07/07 16u15  Tienduizenden claims tegen Facebook: 'Dit is ongekend' Het aantal claims dat is ingediend bij de Consumentenbond tegen Facebook wegens privacyschending, loopt snel op. Rond het middaguur stond dat op 30.000. Om 16.00 uur was het opgelopen naar 51.000. 'Niet eerder zijn er zo snel, zoveel reacties binnengekomen. Dit is ongekend', reageert woordvoerder Gerard Spierenburg van de Consumentenbond. Volgens de bond en Data Privacy Stichting (DPS) heeft Facebook de privacy van gebruikers geschonden. De organisaties willen dat Facebook hiervoor gebruikers in Nederland compensatie gaat betalen en zijn daarom vanmorgen een actie gestart. Veel animo had de Consumentenbond wel verwacht, omdat er ook veel Facebookgebruikers zijn in Nederland. 'Dat zijn er al met al zo'n 10 miljoen. Maar dit zegt ook iets over het sentiment onder de gebruikers: eindelijk gebeurt er iets tegen Facebook.' Ter vergelijking: bij eerdere massaclaims, zoals die tegen verhuursite Airbnb, kreeg de Consumentenbond in zes weken 20.000 aanmeldingen. Wat ging er mis? Facebook heeft volgens de Consumentenbond en DPS jarenlang privégegevens van gebruikers en hun Facebookvrienden verzameld en vervolgens zonder toestemming toegankelijk gemaakt voor derden. Het zou gaan om informatie over geslacht, leeftijd en woonplaats, maar ook over apps die iemand gebruikt, informatie over Facebookvrienden en surfgedrag buiten het platform. De dagvaardingen gaan over privacyschending in de periode tussen 2010 en 2020. Hoe kansrijk is de claim? De Consumentenbond roept gebruikers die tussen 2010 en 2020 van Facebook gebruikmaakten op om te reageren. Juristen noemen de actie 'interessant' en 'kansrijk'. 'We weten al dat Facebook lange tijd in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft gehandeld en dat er een flink aantal schandalen is langsgekomen', aldus advocaat Christiaan Alberdingk Thijm. Ook ict-jurist Arnoud Engelfriet denkt dat het een kansrijk verhaal is. 'In de AVG staat dat mensen recht hebben op een schadevergoeding bij onrechtmatig gebruik. De Consumentenbond mag namens zijn achterban zo'n vergoeding vragen. De discussie is welk bedrag het wordt.' Want kunnen deelnemers rekenen op een paar euro of meer? Engelfriet: 'Ik denk dat een paar tientjes per deelnemende consument geen gekke gedachte is.' Hoewel juristen de actie kansrijk achten, benadrukken ze ook dat het een tijdrovende klus wordt. Engelfriet vermoedt dat het een langslepende zaak wordt, die uiteindelijk bij het hoogste rechtsorgaan in Europa, het Europese Hof van Justitie, zal worden beslecht. 'Ook omdat andere partijen het als precedent zullen zien.' Facebook zal alles uit de kast halen, om te voorkomen dat het moet betalen, denkt Alberdingk Thijm. 'Ook omdat het wereldwijd effect kan hebben.' Hij legt uit dat DPS voor deze massaclaim financieel ondersteund wordt door een Amerikaanse geldschieter, die bij het slagen van de claim een percentage van het geclaimde bedrag krijgt. 'Hun doel is waarschijnlijk om Facebook tot een schikking te bewegen, dat is goedkoper dan een zaak starten.' Maar de vraag is wat Facebook aan zo'n schikking heeft. 'Als ze nu in Nederland schikken, willen ze dat in het buitenland ook gaan doen', aldus de advocaat. Reactie Facebook Facebook zegt in een schriftelijke reactie te voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacyregels: 'Hieronder valt ook het duidelijk maken van ons beleid en het eenvoudig terugvinden van onze privacy-instellingen. We nemen onze verplichtingen aan gebruikers heel serieus.' Ook schrijft de woordvoerder dat Facebook 'input vraagt van privacydeskundigen en toezichthouders in heel Europa'. De Consumentenbond zegt nog geen reactie van Facebook te hebben ontvangen.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Slagter stelt fans gerust: Mooiste Treinreizen niet verdwenen Het programma Max Mooiste Treinreizen is niet plotseling gestopt. Dat heeft Max-baas Jan Slagter vandaag laten weten. De tweede aflevering van de veelbesproken zomershow zou in eerste instantie dinsdagmiddag te zien zijn op NPO1. Maar op het gereserveerde tijdslot was een herhaling van talkshow Op Vrijdag te zien.
07/07 20u15  Onhandige inbrekers proberen ramkraak te plegen met brommobiel Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in Landsmeer een ramkraak te plegen met een rode Canta. De brommobiel raakte daarbij beschadigd.
07/07 20u15  ‘Voorstel Ollongren maakt 140.000 singles kansloos voor sociale huurwoning’ Een grote groep woningzoekenden maakt geen kans meer op een sociale huurwoning als een wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren wordt aangenomen. Volgens koepelorganisatie Aedes en de Woonbond raken 140.000 singles gedupeerd als de toewijzingsgrens voor alleenstaanden wordt verlaagd naar 35.938 euro.
07/07 20u15  Al 50.000 aanmeldingen, maar hoe kansrijk is de zaak tegen Facebook? Al 51.000 Nederlanders hebben zich bij de Consumentenbond gemeld voor de massaclaim tegen Facebook. Maar hoe kansrijk is een positieve uitkomst en waarom schakelt de Consumentenbond een Amerikaans advocatenkantoor in? Negen vragen.
07/07 20u15  Mani (30) redt leven van stervende Utrechter, maar zijn heldendaad veranderde in een nachtmerrie Toen Mani Chawoshey (30) vorige maand een man voelde sterven in zijn armen op de Utrechtse Nobelstraat, twijfelde hij geen moment. Mond-op-mondbeademing was de enige optie om het leven van zijn medemens te redden. Maar zijn heldendaad veranderde al snel in een nachtmerrie. ,,De volgende keer denk ik twee keer na voordat ik iemand reanimeer.”
07/07 20u15  Franse ministers beschuldigd van verkrachting en seksisme Ze waren nog geen dag benoemd, of twee gloednieuwe Franse ministers raakten al in opspraak. Tegen de één is een aanklacht ingediend wegens verkrachting. De ander wordt verweten een seksist te zijn.
07/07 20u15  Zorgwekkende situatie in Servië door opleving coronavirus, president slaat alarm Door een opleving van het coronavirus is er sprake van een zorgwekkende situatie in delen van Servië. Vooral hoofdstad Belgrado, waar alle ziekenhuizen vol zijn, heeft te maken met een noodsituatie. Dat heeft president Aleksandar Vucic vanavond bekendgemaakt.
07/07 20u15  LIVE | Chelsea slikt wondergoal Zaha, Lazio slikt tegengoal Kan Juventus een gigantische stap zetten in de titelstrijd in de Italiaanse Serie A? Zowel achtervolger Lazio als Juventus zelf komt vanavond in actie. In Engeland komen onder meer Chelsea, Arsenal en Leicester City in actie. Mis in dit liveblog niets van al het livevoetbal.
07/07 20u15  Rotterdamse imam wil islamitische omroep: ‘Wij zijn een vergeten groep in de media’ Islam Omroep (IO), zo luidt de naam van één van de nieuwe aspirant-omroepen die wil toetreden tot het omroepbestel in Hilversum. Initiatiefnemer van de omroepvereniging is de Rotterdamse Azzedine Karrat, voormalig imam van de Essalam Moskee.
07/07 19u15  Corona-noodwet flink aangepast na kritiek De bekritiseerde corona-noodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 19u15  René van de Kerkhof is trots op zijn twee WK-finales: ‘Ik zou alles zo weer overdoen’ Ren's van de Kerkhof (68) is één van de slechts negen Nederlanders die in hun voetbalcarrière twee WK-finales speelden. Vandaag precies 46 jaar geleden verloor hij met Oranje de eindstrijd van West-Duitsland. De ex-PSV’er koestert de gevechten op het allerhoogste niveau en de deuren die daardoor voor hem open gingen. ,,Ik kreeg vorig jaar op vakantie nog een mooie cabrio van een autoverhuurder.”
07/07 19u15  Game of Thrones-ster Emilia Clarke bedankt ziekenhuis in brief na aneurysma Emilia Clarke (33), bekend uit de hitserie Game of Thrones, heeft een brief geschreven aan het ziekenhuispersoneel dat haar in 2011 behandelde. De actrice was destijds opgenomen vanwege een hersenaneurysma.
07/07 19u15  Ook het CAS stelt Barcelona in gelijk bij zaak-Neymar: Santos krijgt geen geld Het internationaal sporttribunaal CAS heeft alle vorderingen van de Braziliaanse voetbalclub Santos tegen Barcelona en aanvaller Neymar afgewezen. Santos eiste een schadevergoeding van ruim 61 miljoen euro van de Spaanse club en een schorsing voor de Braziliaanse sterspeler van een half jaar.
07/07 19u15  Servië slaat alarm na opleving corona: avondklok ingesteld in Belgrado, Nederlanders in ongewis Door een opleving van het coronavirus is er sprake van een zorgwekkende situatie in delen van Servië. Vooral hoofdstad Belgrado, waar alle ziekenhuizen vol zijn, heeft te maken met een noodsituatie. Dat heeft president Aleksandar Vucic vanavond bekendgemaakt.
07/07 19u15  NFL-ster Patrick Mahomes kan zich nu zelfs het duurste schilderij op aarde veroorloven Patrick Mahomes is nog geen 25, maar met een contractverlenging van tien jaar bij de Kansas City Chiefs is zijn kostje gekocht. De American footballer is nu de bestbetaalde sporter van Amerika en kan zelfs een topstuk van Leonardo da Vinci aan de muur hangen.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Ik hield me vooral bezig met de cijfers achter de coronacrisis. Totdat mijn oma overleed Bij de dood van haar oma vraagt Volkskrant-redacteur Marieke de Ruiter zich af: zijn we er niet aan voorbijgegaan dat de kwaliteit van leven van ouderen ook het beschermen waard was?
07/07 20u15  Loi C. zit al 32 jaar vast. Hoe we met levenslang gestraften omgaan is inhumaan, vindt deze jurist Uiterlijk 8 juli moet minister Dekker beslissen over het gratieverzoek van de langst vastzittende gevangene van Nederland: Loi C. Hiermee kan hij de eerste tot levenslang veroordeelde in 34 jaar worden die op niet-medische gronden vrijkomt. Expert Wiene van Hattum hoopt het. ‘Je moet verder kijken.’
07/07 20u15  De Mini-Electric is een van de leukste elektrische wagens. Maar de actieradius is beroerd De elektrische Mini mag in termen van actieradius geen hoogvlieger zijn, het interieur is fraai en degenen die voorin zitten, hebben ruimte in overvloed. Met zijn sterke en stille motor is het een leuk auto waarmee je voor de dag kunt komen.
07/07 18u15  Na India wil ook de VS TikTok verbieden. Hoe de lollige filmpjesapp verzeild raakt in de strijd tussen de VS en China De populaire Chinese app TikTok bevindt zich middenin een storm. De Amerikaanse regering wil de app gaan verbieden, India heeft dat al gedaan. Waarom maakt een app voor korte video’s met dansende en zingende amateurs dit los?
07/07 18u15  Weinig mensen, frisse lucht en adembenemend mooi: ga deze zomer wandelen in Centro de Portugal Tussen Porto en Lissabon ligt de rustige wandelregio Centro de Portugal. Adembenemend mooi en vooral erg rustig: wat wil je nu nog meer?
07/07 17u15  Na India wil ook de VS TikTok verbieden. Hoe de lollige filmpjesapp verzeild raakte in de strijd tussen de VS en China De populaire Chinese app TikTok bevindt zich middenin een storm. De Amerikaanse regering wil de app gaan verbieden, India heeft dat al gedaan. Waarom maakt een app voor korte video’s met dansende en zingende amateurs dit los?
07/07 17u15  ‘Gezond verstand delft hier het onderspit.’ Waarom boeren opnieuw protesteren Sinds donderdag trekken boeren weer de straten op. Ze zijn vooral boos vanwege een plan van minister Schouten dat ze verplicht veevoer te gebruiken met minder eiwit. Hoe zit dit? Zes vragen en hun antwoorden.
07/07 17u15  Politie ontdekt onderwereldgevangenis met martelkamer Zes mannen zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van gijzelingen en martelingen in het criminele milieu. Bij een inval in een loods in het Brabantse dorp Wouwse Plantage trof de politie zeven zeecontainers aan, waarvan er zes waren ingericht als gevangeniscel en één als martelkamer.
07/07 17u15  Britse regering probeert theaters te redden, maar de 1,7 miljard euro is een doekje voor het bloeden Het geld is welkom, maar wanneer gaan de theaters open? Dat is kort gezegd de reactie van de Britse theaterwereld op het steunpakket van omgerekend 1,73 miljard euro dat de regering-Johnson te elfder ure heeft toegezegd. Bij nadere inspectie bleek de geste voor de helft te bestaan uit leningen.
07/07 16u15  Gewapende man die Trudeau wilde vermoorden geïnspireerd door complottheorie Een zwaarbewapende Canadees die vorige week het terrein rond de woning van premier Justin Trudeau binnendrong, werd vermoedelijk geïnspireerd door complottheorieën van QAnon.
07/07 16u15  Elf aanstormende hiphopartiesten sieren dit jaar de eredivisiebal Cultuur op de eredivisiebal begint een traditie te worden. Na Rembrandt-etsen en ontwerpen van Henk Schiffmacher en Johnny de Mol was het dit keer de beurt aan elf aanstormende hiphopartiesten om te bal vorm te geven.
07/07 16u15  ‘Srebrenica’ legt de schuld niet bij pianist Karremans maar bij de afwezige dirigent Het Srebrenica-drieluik van Coen Verbraak kleurt haarfijn de ruimte in tussen held en oorlogsmisdadiger.
07/07 15u15  Waarom de boeren en minister Schouten in de clinch liggen over veevoer Sinds donderdag trekken boeren weer de straten op. Ze zijn vooral boos vanwege een plan van minister Schouten dat ze verplicht veevoer te gebruiken met minder eiwit. Hoe zit dit? Zes vragen en hun antwoorden.
07/07 14u15  Drie landen gaan naar Mars: ‘Door Mars te bestuderen, begrijpen we de aarde beter’ Niet één, niet twee, maar liefst drie landen staan op het punt om de komende weken missies naar Mars te sturen. We spreken erover met George van Hal, wetenschapsredacteur met een voorliefde voor kosmisch nieuws.
07/07 14u15  Opvoeden: zo houd je in een druk gezin je relatie leuk Anna van den Breemer schrijft elke week over een alledaags opvoedkundig probleem waarvoor ze een oplossing zoekt. Deze week: Hoe houd je een druk gezin draaiende en blijf je elkaar ondertussen zien als partner in crime?
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen

Trouw

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Geen slechter moment voor onthullingen over de fiscus dan nu Net nu het kabinet alles op alles zet om ouders te helpen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire, brengt fraudejacht de Belastingdienst opnieuw in opspraak.
07/07 20u15  RIVM verandert van gedachte: Verspreiding via aerosolen tóch mogelijk Volgens een studie van het RIVM scheiden sommige besmette mensen zoveel virus uit dat ze anderen op grote afstand kunnen infecteren.
07/07 20u15  Versoepelingen (ook opheffing van bezoekverbod) leiden niet tot nieuwe uitbraken virus Terwijl in Nederland de meeste beperkende maatregelen vorige week zijn opgeheven, is er nog geen merkbaar effect op de activiteit van het coronavirus. Het aantal besmettingen blijft laag.
07/07 19u15  Windmolens zijn wél een gevaar voor vogelpopulaties, zeggen onderzoekers Kwetsbare vogelpopulaties kunnen zelfs 1 procent extra sterfte door aanvaringen met windmolens niet aan, zeggen Wageningse onderzoekers. Dat is koren op de molen van bezwaarmakers tegen windparken.
07/07 19u15  Coronacrisis raakt economie keihard, maar herstel wordt zichtbaar Het ergste lijkt voorbij, maar uitgewoed is de coronacrisis nog niet, meldt de Europese Commissie.
07/07 18u15  Ambtenaren waarschuwen: Gezag van de fiscus en de belastingmoraal staan onder druk De toeslagenaffaire doet het gezag van de Belastingdienst en daarmee de belastingmoraal geen goed, waarschuwen ambtenaren. Maar erkenning van fouten gaat de fiscus en het ministerie van financiën niet makkelijk af.
07/07 17u15  Politie ontdekt martelkamer in ‘gevangenis van de onderwereld’ Door operatie ‘Lemont’ kon de politie naar eigen zeggen tientallen geweldsmisdrijven voorkomen. Zo vonden opsporingsdiensten zes zeecontainers ingericht als cel en ééntje als martelkamer, verstopt in een loods in Brabant.
07/07 17u15  De gênante klappertjespistoolmissie van Dutchbat Vannacht heb ik twee uur wakker gelegen van ‘Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat’ (BNNVara) van Coen Verbraak. De beklemming uit de verhalen van de negen geïnterviewde Dutchbat-veteranen bleef aan me kleven. “Een ondenkbaar verlies voor de nabestaanden, een onuitwisbare schandvlek voor Nederland, en een schrijnend litteken voor Dutchbat”, noemt Verbraak de gebeurtenissen in Srebrenica, waar de Nederlanders de genocide op ruim achtduizend moslimmannen niet konden voorkomen. Dáár ligt het allerdiepste leed, bij mensen die onterecht dachten in een ‘veilige zone’ te zijn, tot de Servische generaal Ratko Mladic op 11 juli 1995 toch de enclave in nam. Het heersende beeld is steeds geweest dat Dutchbat laf toekeek.
07/07 16u15  Politie ontdekte ‘gevangenis van de onderwereld’, inclusief martelkamer Door operatie ‘Lemont’ kon de politie naar eigen zeggen tientallen geweldsmisdrijven voorkomen. Zo vonden opsporingsdiensten zes zeecontainers ingericht als cel en ééntje als martelkamer, verstopt in een loods in Brabant.
07/07 16u15  Versoepelingen - ook opheffing van bezoekverbod - leiden niet tot nieuwe uitbraken virus Terwijl in Nederland de meeste beperkende maatregelen vorige week zijn opgeheven, is er nog geen merkbaar effect op de activiteit van het coronavirus. Het aantal besmettingen blijft laag.
07/07 16u15  Prominente Duitse sociaaldemocraat adviseerde omstreden vleesfabriek Tönnies over coronacrisis De voormalig voorzitter van de Duitse sociaaldemocratische partij SPD, Sigmar Gabriel, blijkt tijdens de coronacrisis een betaalde functie te hebben vervuld bij de omstreden vleesfabriek Tönnies in Gütersloh.
07/07 15u15  ‘De regering controleren is veel te belangrijk om aan de oppositie over te laten’ Pieter Omtzigt vindt het geen bezwaar dat hij als enige kandidaat-lijsttrekker van het CDA géén bestuurservaring heeft. “In mijn zeventien jaar als Kamerlid heb ik geen enkel moment de behoefte gevoeld om een sprintje te trekken naar het pluche.”
07/07 15u15  Moet de Mexicaanse president Trump aan latino-stemmen helpen? De Amerikaanse president maakte zijn zuiderburen ooit uit voor verkrachters en criminelen. De Mexicanen vragen zich af waarom hun president nu zo nodig op bezoek moet bij Donald Trump.
07/07 15u15  Afscheid nemen van het tijdperk-Buma Telkens herhaalt lijsttrekkerskandidaat Hugo de Jonge het, waar hij ook verschijnt om stemmen te werven. Het CDA is dé partij van het midden. Als De Jonge spreekt over de toekomst van zijn partij en over de rol die het CDA wil spelen in Nederland, komt hij steevast met die ene, stellige boodschap: “Het is onze taak om aan nieuwe zekerheden te bouwen. Als brede volkspartij vanuit het midden, want daar worden mensen samengebracht.”
07/07 14u15  Consumentenbond wil dat Facebook betaalt voor privacyschending Facebook moet stoppen met het schenden van de privacy van gebruikers, en hen hiervoor tevens compenseren, eisen de Consumentenbond en de Data Privacy Stichting.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Coronanoodwet flink aangepast na kritiek De bekritiseerde coronanoodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 20u15  ‘Geef elk kind kans op thuisonderwijs’ Een wetswijziging moet thuisonderwijs voor iedereen mogelijk maken, stelt taalwetenschapper Mirka van Renswoude. ‘Goed onderwijs is niet per definitie gebonden aan een klaslokaal.’
07/07 19u15  Kraamcadeau voor Amsterdammertjes: boom of knuffeldoekje Dat nieuwgeboren Amsterdammers sinds 2007 een kraamcadeau van de stad kregen was al leuk en binnenkort is het presentje ook duurzaam. Kersverse ouders kunnen bij de geboorteaangifte voortaan kiezen tussen een duurzaam knuffeldoekje of het laten planten van een boom.
07/07 18u15  Braziliaanse president Bolsonaro test positief op corona De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op corona. Dat nieuws maakte hij dinsdagmiddag zelf bekend op een persconferentie. Bolsonaro droeg een mondmasker en verklaarde dat hij niet ernstig ziek is.
07/07 18u15  Savannah steunt ongedocumenteerden: ‘Ik help ze om mens te blijven’ Het meest recente project is het maken van mondkapjes.
07/07 17u15  RIVM: blootstelling mogelijk via aerosolen in geval van ‘supershedder’ 5 procent van de coronabesmette personen stoot zo veel virusdeeltjes uit dat virusblootstelling via aerosolen in kleine, slecht geventileerde ruimten realistisch is. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de overdracht van het coronavirus via de lucht.
07/07 17u15  Aggresieve man (22) mishandelt meerdere mensen op station Zaandam Hij probeerde ook een reiziger op het spoor te duwen.
07/07 16u15  Live - Meer dan 200.000 coronadoden in Europa Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 16u15  Kamer vreest volgende affaire Belastingdienst na nieuwe onthullingen Ditmaal gaat het om misstanden bij de aangifte inkomstenbelasting.
07/07 15u15  Live - RIVM publiceert wekelijkse corona-update: 19 doden Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 15u15  Aanhouding wegens belediging homoseksuele man De politie heeft maandagavond een man aangehouden vanwege het beledigen van een homoseksuele man.
07/07 14u15  Live: Dodental coronavirus stijgt met 19 ten opzichte van vorige week Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 14u15  Kopers nieuwbouwhuizen moeten vanaf nu zelf in hun huis wonen Met de 'zelfwoonplicht' wil de gemeente het duur verhuren van nieuwbouw voorkomen.
07/07 14u15  Spelers Ajax na twee maanden akkoord met loonoffer De spelers van Ajax en de clubleiding zijn akkoord over een loonoffer om de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis voor de club te beperken. Bijna twee maanden nadat aanvoerder Daley Blind namens de spelersraad zei solidair te zijn, ligt er een akkoord.
07/07 13u15  ‘Martelcomplex’ van de onderwereld: 6 cellen, 1 martelkamer Een ‘martelcomplex’ van de onderwereld dat in juni is aangetroffen in een loods in Brabant bestond uit zeven zeecontainers. Zes waren ingericht als gevangeniscel. Een zevende werd door verdachten de ‘behandelkamer’ genoemd, waar slachtoffers werden gemarteld.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Europese voetbalclubs lopen 4 miljard euro mis door corona De voetbalclubs die in Europa op het hoogste niveau spelen, lopen als gevolg van de coronacrisis naar schatting 4 miljard euro aan inkomsten mis. De ECA, de associatie van Europese clubs, kwam tot dat bedrag na een steekproef onder clubs uit tien landen. De eredivisie is ook meegenomen in het onderzoek.
07/07 20u15  Slagter stelt fans gerust: Mooiste Treinreizen niet verdwenen Het programma Max Mooiste Treinreizen is niet plotseling gestopt. Dat heeft Max-baas Jan Slagter vandaag laten weten. De tweede aflevering van de veelbesproken zomershow zou in eerste instantie dinsdagmiddag te zien zijn op NPO1. Maar op het gereserveerde tijdslot was een herhaling van talkshow Op Vrijdag te zien.
07/07 20u15  Sterrenrestaurant De Zwaan gooit het roer om, zonder Het Lelijke Eendje ETTEN-LEUR - Wie nog eens bij bistro Het Lelijke Eendje wilde gaan eten, moet snel zijn. De nieuwe eigenaren van sterrenrestaurant De Zwaan bereiden een flinke koerswijziging voor. De zaak aan de Markt in Etten-Leur gaat in september verder met een nieuwe naam, een aangepaste inrichting en een ander concept. En zonder Het Lelijke Eendje.
07/07 20u15  Diploma-uitreiking is uniek moment in het leven; dat moet gedeeld worden OUDENBOSCH - De groen-blauwe ballonnenboog hangt voor de entree, de rode loper is uitgerold. Tot zover is de diploma-uitreiking op het Markland College niet anders dan voorgaande jaren.
07/07 20u15  Onhandige inbrekers proberen ramkraak te plegen met brommobiel Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in Landsmeer een ramkraak te plegen met een rode Canta. De brommobiel raakte daarbij beschadigd.
07/07 20u15  ‘Voorstel Ollongren maakt 140.000 singles kansloos voor sociale huurwoning’ Een grote groep woningzoekenden maakt geen kans meer op een sociale huurwoning als een wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren wordt aangenomen. Volgens koepelorganisatie Aedes en de Woonbond raken 140.000 singles gedupeerd als de toewijzingsgrens voor alleenstaanden wordt verlaagd naar 35.938 euro.
07/07 20u15  De camper is hartstikke hip, Pipo en Mammaloe gaven ooit het voorbeeld Dertien jaar geleden is het alweer dat we ons campertje kochten. We waren niet meer piep-, maar nog wel jong. Dus werd er verbaasd gereageerd. ‘Camper? Is toch alleen voor bejaarden?’ Echt niet.
07/07 20u15  Prinsenbeekse Evelyne schreef met Sweet Mixie een kleurenblind kinderboek Een kinderboek waarin diversiteit wordt omarmd en kinderen worden geaccepteerd zoals ze zijn. Met dat doel heeft de van oorsprong Prinsenbeekse Evelyne Verpaalen het boek 'Sweet Mixie' geschreven. ,,Mijn zoontje bleef me vragen te vertellen over dat vogeltje.’'
07/07 20u15  West-Brabantse boeren willen sympathie behouden, maar: ‘Onze frustratie is mega-groot’ Met wilde acties trekken boze boeren door het land. Niet overal kunnen de blokkades op sympathie rekenen. In West-Brabant blijft het protest vooralsnog bij het uitdelen van een frietje. ,,Wij doen hier bewust nog rustig aan.”
07/07 20u15  Al 50.000 aanmeldingen, maar hoe kansrijk is de zaak tegen Facebook? Al 51.000 Nederlanders hebben zich bij de Consumentenbond gemeld voor de massaclaim tegen Facebook. Maar hoe kansrijk is een positieve uitkomst en waarom schakelt de Consumentenbond een Amerikaans advocatenkantoor in? Negen vragen.
07/07 20u15  LIVE | Chelsea slikt wondergoal Zaha, Lazio slikt tegengoal Kan Juventus een gigantische stap zetten in de titelstrijd in de Italiaanse Serie A? Zowel achtervolger Lazio als Juventus zelf komt vanavond in actie. In Engeland komen onder meer Chelsea, Arsenal en Leicester City in actie. Mis in dit liveblog niets van al het livevoetbal.
07/07 19u15  Franse ministers beschuldigd van verkrachting en seksisme Ze waren nog geen dag benoemd, of twee gloednieuwe Franse ministers raakten al in opspraak. Tegen de één is een aanklacht ingediend wegens verkrachting. De ander wordt verweten een seksist te zijn.
07/07 19u15  Corona-noodwet flink aangepast na kritiek De bekritiseerde corona-noodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 19u15  Brandje in Kloosterhoeve snel geblust RAAMSDONKSVEER - Bij een klein brandje in een slaapkamer in de Kloosterhoeve aan de Kloosterweg in Raamsdonksveer is dinsdagavond rond 18.30 uur iemand lichtgewond geraakt. Het slachtoffer heeft rook ingeademd.
07/07 19u15  René van de Kerkhof is trots op zijn twee WK-finales: ‘Ik zou alles zo weer overdoen’ Ren's van de Kerkhof (68) is één van de slechts negen Nederlanders die in hun voetbalcarrière twee WK-finales speelden. Vandaag precies 46 jaar geleden verloor hij met Oranje de eindstrijd van West-Duitsland. De ex-PSV’er koestert de gevechten op het allerhoogste niveau en de deuren die daardoor voor hem open gingen. ,,Ik kreeg vorig jaar op vakantie nog een mooie cabrio van een autoverhuurder.”
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Slagter stelt fans gerust: Mooiste Treinreizen niet verdwenen Het programma Max Mooiste Treinreizen is niet plotseling gestopt. Dat heeft Max-baas Jan Slagter vandaag laten weten. De tweede aflevering van de veelbesproken zomershow zou in eerste instantie dinsdagmiddag te zien zijn op NPO1. Maar op het gereserveerde tijdslot was een herhaling van talkshow Op Vrijdag te zien.
07/07 20u15  ‘Voorstel Ollongren maakt 140.000 singles kansloos voor sociale huurwoning’ Een grote groep woningzoekenden maakt geen kans meer op een sociale huurwoning als een wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren wordt aangenomen. Volgens koepelorganisatie Aedes en de Woonbond raken 140.000 singles gedupeerd als de toewijzingsgrens voor alleenstaanden wordt verlaagd naar 35.938 euro.
07/07 20u15  Politie valt panden binnen in Gennep: twee arrestaties en grote hoeveelheid soft- en harddrugs gevonden GENNEP - De politie is dinsdag in Gennep en omgeving verschillende panden binnengevallen in een onderzoek naar drugshandel. Agenten vonden een grote hoeveelheden soft- en harddrugs, schrijft de politie op Instagram. Ook is een groot geldbedrag in beslag genomen.
07/07 20u15  Black Lives Matter-demonstratie op Ginkelse Heide in Ede EDE - Ook in Ede wordt een Black Lives Matter-demonstratie gehouden. Komende zaterdag vindt er van 12.00 tot 13.30 uur een protestbijeenkomst plaats bij de schaapskooi op de Ginkelse heide.
07/07 20u15  Verwarde Nijmegenaar die zijn huis wilde laten ontploffen ‘moest beloven géén brand te stichten’ NIJMEGEN - Waarom grepen psychiaters en andere hulpverleners niet daadkrachtiger in bij een ernstig verwarde bewoner van de wijk Gildekamp? Exact een jaar geleden probeerde de 41-jarige man zijn huurhuis in het stadsdeel Lindenholt te laten ontploffen.
07/07 19u15  Franse ministers beschuldigd van verkrachting en seksisme Ze waren nog geen dag benoemd, of twee gloednieuwe Franse ministers raakten al in opspraak. Tegen de één is een aanklacht ingediend wegens verkrachting. De ander wordt verweten een seksist te zijn.
07/07 19u15  Corona-noodwet flink aangepast na kritiek De bekritiseerde corona-noodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 19u15  René van de Kerkhof is trots op zijn twee WK-finales: ‘Ik zou alles zo weer overdoen’ Ren's van de Kerkhof (68) is één van de slechts negen Nederlanders die in hun voetbalcarrière twee WK-finales speelden. Vandaag precies 46 jaar geleden verloor hij met Oranje de eindstrijd van West-Duitsland. De ex-PSV’er koestert de gevechten op het allerhoogste niveau en de deuren die daardoor voor hem open gingen. ,,Ik kreeg vorig jaar op vakantie nog een mooie cabrio van een autoverhuurder.”
07/07 19u15  Game of Thrones-ster Emilia Clarke bedankt ziekenhuis in brief na aneurysma Emilia Clarke (33), bekend uit de hitserie Game of Thrones, heeft een brief geschreven aan het ziekenhuispersoneel dat haar in 2011 behandelde. De actrice was destijds opgenomen vanwege een hersenaneurysma.
07/07 19u15  Ouders diep geraakt door negatieve reacties op dood Luuk: ‘Onze zoon was in ieder geval niet bang om te leven’ De dood van hun zoon Luuk doet al zoveel pijn. En dan zetten mensen ook nog negatieve reacties onder het nieuwsbericht dat over zijn dood gaat. Waarom? Zijn ouders kunnen er met hun verstand niet bij.
07/07 19u15  Zorgwekkende situatie in Servië door opleving coronavirus, president slaat alarm Door een opleving van het coronavirus is er sprake van een zorgwekkende situatie in delen van Servië. Vooral hoofdstad Belgrado, waar alle ziekenhuizen vol zijn, heeft te maken met een noodsituatie. Dat heeft president Aleksandar Vucic vanavond bekendgemaakt.
07/07 19u15  Nicht Trump doet boekje open: ‘Jeugdtrauma's verklaren gedrag president’ Donald Trump wordt geplaagd door jeugdtrauma’s die het hem bemoeilijken zich in te leven in het leed van anderen. Dat is een van de onthullingen in het nu al veelbesproken boek van Mary L. Trump, het nichtje van de Amerikaanse president. De Amerikaanse krant Washington Post heeft het boek in bezit.
07/07 19u15  ‘ADO-hooligan’ steekt ook zichzelf in de fik bij brandstichting trainingscomplex NEC De politie heeft dinsdagavond beelden gedeeld van brandstichting bij voetbalstadion De Goffert in Nijmegen. Daarop is te zien dat vermoedelijke ADO-hooligans zichzelf in brand zetten.
07/07 19u15  Verwarde Nijmegenaar die zijn huis wilde laten ontploffen ‘moest eerder hulp krijgen’ ARNHEM – De 41-jarige verwarde Nijmegenaar die precies een jaar geleden zou hebben geprobeerd de boel te laten ontploffen in zijn woning aan de Gildekamp, dreigde vijf dagen daarvoor al met brandstichting. Er is volgens zijn advocaat te weinig gedaan om de man te helpen.
07/07 18u15  ‘ADO-hooligan’ vliegt zelf in brand bij brandstichting trainingscomplex NEC De politie heeft dinsdagavond beelden gedeeld van brandstichting bij voetbalstadion De Goffert in Nijmegen. Daarop is te zien dat vermoedelijke ADO-hooligans zichzelf in brand zetten.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Vertrouwen in de overheid, dan ook vertrouwen in corona-app Onderzoekers merken dat Nederlanders erg verdeeld zijn over de corona-tracingapp die gezondheidsminister Hugo de Jonge wil introduceren.
07/07 20u15  Deutsche Bank krijgt boete van $150 mln vanwege omgang met Epstein De bank wordt onder andere verweten betalingen te hebben afgewikkeld van Epstein aan personen die medeschuldig waren aan het misbruiken van minderjarige vrouwen.
07/07 20u15  Wel of geen Huawei in de Nederlandse netwerken? Nog altijd niemand die het weet Waar andere Europese landen de knoop doorhakken is het nog altijd onduidelijk of de Nederlandse overheid Chinese apparatuur in de telecomnetwerken zal toestaan.
07/07 20u15  Brussels Airlines hoopt op spoedig akkoord over hulp 'Onze cash is niet oneindig', waarschuwt bestuursvoorzitter Dieter Vranckx tijdens een hoorzitting in het Belgische parlement.
07/07 20u15  ACM dreigt aanbieders bedevaarten met boetes om ontbreken garanties Acht aanbieders van bedevaartsreizen hebben geen garantieregeling, waardoor klanten risico's lopen in het geval van een faillissement. Boetes kunnen oplopen tot ruim €32.000 per week.
07/07 20u15  Obligatiebeleggers zetten zich schrap voor onderhandelingen over herstelfonds Rente op Italiaanse staatsobligaties op het laagste niveau in drie maanden.
07/07 20u15  Het klimaat verliest in het spel rond biomassa Biomassa is in een negatief en eenzijdig daglicht komen te staan, terwijl het óók nodig is voor een duurzamer klimaat.
07/07 19u15  Brussel verwacht nóg grotere krimp en minder robuust herstel Eurocommissaris Paulo Gentiloni wijt de verdere verslechtering aan de grootschalig verlenging van maatregelen om het coronavirus in te dammen.
07/07 19u15  'Betaal fabrikanten van koffiefilters om mondmaskers te maken' Bedrijven die snel kunnen omschakelen naar de productie van zorgmateriaal, moeten een vergoeding krijgen, stelt de Belgische econoom Johan Albrecht voor. Zo is er ook tijdens een gezondheidscrisis genoeg aanbod van, bijvoorbeeld, mondmaskers.
07/07 19u15  Belgische zorgmedewerkers krijgen 6% meer loon De opslag is een gemiddelde. In sommige functies krijgen medewerkers er 15% bij, in andere functies niet meer dan een paar procent.
07/07 19u15  ACM dreigt aanbieders bedevaarten met boetes om reisgaranties Acht aanbieders van bedevaartsreizen hebben geen garantieregeling, waardoor klanten risico's lopen in het geval van een faillissement. Boetes kunnen oplopen tot ruim €32.000 per week.
07/07 19u15  Migratie kan druk op arbeidsmarkt verlichten Volgens CBS en Nidi moeten beleidsmakers er rekening mee houden dat de mogelijkheden om immigratie te beïnvloeden beperkt zijn door internationale afspraken.
07/07 19u15  Mooie dingen zeggen over een vaccin helpt de beurskoers omhoog Beurskoers Novavax steeg dit jaar al met meer dan 2000%
07/07 18u15  Live: Rode dinsdag op Damrak na knalgroene maandag De Europese beurzen staan lager. Inflatie in Nederland is gestegen.
07/07 18u15  Nieuwe uitbraken coronavirus leiden tot terugdraaien versoepelingen Melbourne zes weken in lockdown, ook nieuwe maatregelen in Iran en delen van de Verenigde Staten. Braziliaanse president Bolsonaro loopt besmetting op.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
07/07 20u15  ‘Gezondheidsschade kinderen na late behandeling om coronacrisis’ UTRECHT (ANP) - Vele tientallen kinderen hebben gezondheidsschade opgelopen omdat ze als gevolg van de coronacrisis te laat zorg ontvingen. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), die daarvoor een speciaal meldpunt had opgezet, dinsdag bekendgemaakt aan RTL Nieuws. Het bericht ‘Gezondheidsschade kinderen na late behandeling om coronacrisis’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 20u15  Politici Aruba woedend over Nederlandse voorwaarden ORANJESTAD (ANP) - In navolging van de politici in Curaçao zijn ook hun collega's in Aruba woedend over het voorwaardenpakket dat Nederland verbindt met een nieuwe coronalening. Vooral de Nederlandse voorwaarde om financieel toezicht te installeren wekt veel kwaad bloed. Het bericht Politici Aruba woedend over Nederlandse voorwaarden verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 20u15  Nederlandse jongeren schenden massaal coronaregels Portugal LISSABON (ANP) - Omdat enkele honderden Nederlandse jongeren ondanks corona samendromden bij horecazaken in het Portugese Albufeira, is de militaire politie tussenbeide gekomen. Tientallen jongeren kregen een boete omdat zij op straat alcohol dronken. De nationale gendarme beval de sluiting van de zaken, maar volgens Portugese media werden de uitbaters niet beboet. Het bericht Nederlandse jongeren schenden massaal coronaregels Portugal verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Denemarken geeft organisatie WK turnen 2021 terug KOPENHAGEN (ANP) - Denemarken heeft de organisatie van de WK turnen van 2021 teruggegeven. Het evenement staat voor volgend jaar oktober op het programma, twee maanden na de Olympische Spelen van Tokio die als gevolg van de coronacrisis zijn uitgesteld van 2020 naar 2021. De Deense gymnastiekbond vreest dat de meeste topturners zo kort na de Spelen de WK zullen overslaan. Het bericht Denemarken geeft organisatie WK turnen 2021 terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Probleem remsysteem oorzaak ontsporing trein NS in januari UTRECHT (ANP) - Twee beschadigde wielen als gevolg van een probleem met het remsysteem is de oorzaak van het ontsporen van een trein begin dit jaar, meldt de NS op basis van onderzoek. Het incident gebeurde op 2 januari met een dubbeldekker van het type DDZ. Het bericht Probleem remsysteem oorzaak ontsporing trein NS in januari verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet DEN BOSCH (ANP) - De politie in Oost-Brabant gaat 'handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven'. Aanleiding is dat de politie in de afgelopen dagen is geconfronteerd met 'kleine en grotere groepen demonstrerende boeren' die volgens de politie in een paar gevallen zorgden voor grote overlast en een enkele keer 'zelfs voor ronduit gevaarlijke situaties op onze snelwegen'. Het bericht Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Ziekenhuis Alrijne doet aangifte na coronabesmetting collega’s LEIDERDORP (ANP) - Het Alrijne Ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen een met corona besmet familielid van een patiënt, die medewerkers doelbewust heeft blootgesteld aan besmettingsgevaar door ter plekke persoonlijke beschermingsmiddelen af en uit te doen. Vier medewerkers van het ziekenhuis, met vestigingen in Alphen, Leiden en Leiderdorp, zijn inmiddels positief op corona getest. Het bericht Ziekenhuis Alrijne doet aangifte na coronabesmetting collega’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Advies: geef vrouwen keuze over uitkomst prenatale test DEN HAAG (ANP) - De zogeheten niet-invasieve prenatale test (NIPT) moet ook ingezet kunnen worden voor het opsporen van andere genetische aandoeningen dan de drie syndromen waar de test in de eerste plaats voor is bedoeld, vindt de Gezondheidsraad. De test is tot nog toe specifiek gericht op de syndromen van Down, Edwards en Patau. In een advies aan de minister van Volksgezondheid stelt de raad voor om zwangere vrouwen de keuze te geven of ze ook geïnformeerd willen worden over andere geconstateerde afwijkingen bij het kind - of bij henzelf. Het bericht Advies: geef vrouwen keuze over uitkomst prenatale test verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  Twijfels over deelname tennisser Nadal aan US Open MADRID (ANP) - Tennisser Rafael Nadal heeft toegezegd mee te doen aan het masterstoernooi van Madrid, dat op 14 september begint. Het wijst er mogelijk op dat de Spanjaard niet zijn titel gaat verdedigen op de US Open. Het Amerikaanse grandslamtoernooi begint op 31 augustus, de finale in New York is op 13 september. Het bericht Twijfels over deelname tennisser Nadal aan US Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 19u15  RIVM wil Infectieradar in september weer in de lucht hebben BILTHOVEN (ANP) - De coronawebsite van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat waarschijnlijk in september weer in de lucht. Dan moet een nieuwe versie van die Infectieradar klaar zijn. Op de site kunnen mensen doorgeven of ze klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting. 'In het najaar steken verkoudheidsvirussen weer de kop op', zegt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van de NOS. Het bericht RIVM wil Infectieradar in september weer in de lucht hebben verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 18u15  Disney ziet stijging in aantal abonnees na lancering Hamilton LOS ANGELES (ANP) - Streamingdienst DisneyPlus heeft het afgelopen weekend 74 procent meer nieuwe aanmeldingen gehad dan gemiddeld in de vier weekenden in juni het geval was. In de VS waren er meer dan 458.000 mensen die de app downloadden. Wereldwijd kon Disney meer dan 752.000 extra abonnees inschrijven. Het bericht Disney ziet stijging in aantal abonnees na lancering Hamilton verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 18u15  Stadsbestuur Den Haag trekt ruim 80 miljoen uit voor coronahulp DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag zet 81,5 miljoen euro opzij om de eerste klappen van de coronacrisis op te vangen. De 'coronabuffer' moet de economische schade zo klein mogelijk houden en moet Den Haag daarna helpen om uit het dal te komen. Volgens de hofstad is nog veel meer geld nodig, maar moet dat van de rijksoverheid komen. 'Gemeenten hebben het Rijk geholpen tijdens de financiële crisis. Nu is het de beurt aan het Rijk om gemeenten te helpen', zegt wethouder van financiën Boudewijn Revis. Het bericht Stadsbestuur Den Haag trekt ruim 80 miljoen uit voor coronahulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 18u15  Waterpoloster Wolves naar Spaanse topclub EDE (ANP) - Waterpolo-international Iris Wolves verruilt Polar Bears in Nederland voor CE Mediterrani in Spanje. De 26-jarige midvoor, die drie jaar geleden haar debuut maakte voor het Nederlands team, is een van de acht internationals die de stap naar het buitenland maakt. Het bericht Waterpoloster Wolves naar Spaanse topclub verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 18u15  Kubica bij Alfa Romeo weer in actie in Formule 1 SPIELBERG (ANP) - De Poolse coureur Robert Kubica stapt vrijdag weer in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Kubica mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark, de tweede race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi. De Italiaan, die samen met de Fin Kimi Räikkönen het vaste rijdersduo van de renstal vormt, neemt de rest van het weekeinde weer voor zijn rekening. Het bericht Kubica bij Alfa Romeo weer in actie in Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/07 18u15  Drie provincies willen af van ov-contract met Keolis ARNHEM (ANP) - Gelderland, Flevoland en Overijssel willen af van een contract waarin een deel van het busvervoer in de drie provincies is gegund aan het ov-bedrijf Keolis. Dat is dinsdag te lezen op de website van provincie Gelderland. 'Na juridisch onderzoek hebben de provincies geconstateerd dat bij de aanbesteding door Keolis opzettelijk onjuiste informatie is verstrekt', zo staat er als reden voor de voorgenomen ontbinding. Het bericht Drie provincies willen af van ov-contract met Keolis verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
07/07 20u15  Europese voetbalclubs lopen 4 miljard euro mis door corona De voetbalclubs die in Europa op het hoogste niveau spelen, lopen als gevolg van de coronacrisis naar schatting 4 miljard euro aan inkomsten mis. De ECA, de associatie van Europese clubs, kwam tot dat bedrag na een steekproef onder clubs uit tien landen. De eredivisie is ook meegenomen in het onderzoek.
07/07 20u15  Slagter stelt fans gerust: Mooiste Treinreizen niet verdwenen Het programma Max Mooiste Treinreizen is niet plotseling gestopt. Dat heeft Max-baas Jan Slagter vandaag laten weten. De tweede aflevering van de veelbesproken zomershow zou in eerste instantie dinsdagmiddag te zien zijn op NPO1. Maar op het gereserveerde tijdslot was een herhaling van talkshow Op Vrijdag te zien.
07/07 20u15  Onhandige inbrekers proberen ramkraak te plegen met brommobiel Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in Landsmeer een ramkraak te plegen met een rode Canta. De brommobiel raakte daarbij beschadigd.
07/07 20u15  ‘Voorstel Ollongren maakt 140.000 singles kansloos voor sociale huurwoning’ Een grote groep woningzoekenden maakt geen kans meer op een sociale huurwoning als een wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren wordt aangenomen. Volgens koepelorganisatie Aedes en de Woonbond raken 140.000 singles gedupeerd als de toewijzingsgrens voor alleenstaanden wordt verlaagd naar 35.938 euro.
07/07 20u15  Voor je plezier met een Franse stier van 1200 kilo de wei in? Bij boer Kees Hietberg in Wijhe kan dat Trots dekt de lading niet eens, als je moet omschrijven hoe Kees Hietberg uit Wijhe over zijn Franse vleeskoeien praat. Hij laat deze zomer graag zien hoe hij als boer te werk gaat. Zeker nu, in tijden van onvrede in en over de agrarische sector. ,,Mensen weten er vaak weinig van.’’
07/07 20u15  Negatieve reacties op dood Luuk raken ouders diep: ‘Onze zoon was in elk geval niet bang om te leven’ De dood van hun zoon Luuk doet al zoveel pijn. En dan zetten mensen ook nog negatieve reacties onder het nieuwsbericht dat over zijn dood gaat. Waarom? Zijn ouders kunnen er met hun verstand niet bij.
07/07 20u15  Al 50.000 aanmeldingen, maar hoe kansrijk is de zaak tegen Facebook? Al 51.000 Nederlanders hebben zich bij de Consumentenbond gemeld voor de massaclaim tegen Facebook. Maar hoe kansrijk is een positieve uitkomst en waarom schakelt de Consumentenbond een Amerikaans advocatenkantoor in? Negen vragen.
07/07 20u15  LIVE | Chelsea slikt wondergoal Zaha, Lazio slikt tegengoal Kan Juventus een gigantische stap zetten in de titelstrijd in de Italiaanse Serie A? Zowel achtervolger Lazio als Juventus zelf komt vanavond in actie. In Engeland komen onder meer Chelsea, Arsenal en Leicester City in actie. Mis in dit liveblog niets van al het livevoetbal.
07/07 19u15  Franse ministers beschuldigd van verkrachting en seksisme Ze waren nog geen dag benoemd, of twee gloednieuwe Franse ministers raakten al in opspraak. Tegen de één is een aanklacht ingediend wegens verkrachting. De ander wordt verweten een seksist te zijn.
07/07 19u15  Corona-noodwet flink aangepast na kritiek De bekritiseerde corona-noodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 19u15  René van de Kerkhof is trots op zijn twee WK-finales: ‘Ik zou alles zo weer overdoen’ Ren's van de Kerkhof (68) is één van de slechts negen Nederlanders die in hun voetbalcarrière twee WK-finales speelden. Vandaag precies 46 jaar geleden verloor hij met Oranje de eindstrijd van West-Duitsland. De ex-PSV’er koestert de gevechten op het allerhoogste niveau en de deuren die daardoor voor hem open gingen. ,,Ik kreeg vorig jaar op vakantie nog een mooie cabrio van een autoverhuurder.”
07/07 19u15  Game of Thrones-ster Emilia Clarke bedankt ziekenhuis in brief na aneurysma Emilia Clarke (33), bekend uit de hitserie Game of Thrones, heeft een brief geschreven aan het ziekenhuispersoneel dat haar in 2011 behandelde. De actrice was destijds opgenomen vanwege een hersenaneurysma.
07/07 19u15  Getuigen: voor moord bestrafte Grietje B. uit Deventer werd inderdaad mishandeld Familieleden en kennissen van Grietje B. uit Deventer zeggen dat zij inderdaad door haar man Lauwie van Lies werd mishandeld voordat ze hem in 2017 in Deventer doodschoot. Vandaag gaat de zaak in hoger beroep verder en haar advocaat zegt dat de getuigenverklaringen ‘zeker niet tegen haar zullen werken’ in het vervolg van het proces.
07/07 19u15  Frank (28) uit Apeldoorn verdient goud geld met gedragen sneakers: ‘Of ik een luxeleven leid? Zeker’ De hobby van sneakerverzamelaar Frank Klerks (28) is niet zo’n klein beetje uit de hand gelopen. De Apeldoorner is nu eigenaar van de grootste tweedehands sneakersite van Europa. En daar betalen mensen onvoorstelbare bedragen voor schoenen waar anderen al op gelopen hebben.
07/07 19u15  Ook het CAS stelt Barcelona in gelijk bij zaak-Neymar: Santos krijgt geen geld Het internationaal sporttribunaal CAS heeft alle vorderingen van de Braziliaanse voetbalclub Santos tegen Barcelona en aanvaller Neymar afgewezen. Santos eiste een schadevergoeding van ruim 61 miljoen euro van de Spaanse club en een schorsing voor de Braziliaanse sterspeler van een half jaar.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
07/07 20u15  „Onrechtsstaat” DDR moest niets van christenen hebben Zelf groeide hij op in West-Duitsland. Maar wat zich achter het IJzeren Gordijn afspeelde, hield hem wel bezig. Sinds begin dit jaar leidt kerkhistoricus prof. dr. Christopher Spehr een onderzoek naar de discriminatie van christenen in de DDR.
07/07 20u15  Politici Aruba woedend over Nederlandse voorwaarden In navolging van de politici in Curaçao zijn ook hun collega’s in Aruba woedend over het voorwaardenpakket dat Nederland verbindt met een nieuwe coronalening. Vooral de Nederlandse voorwaarde om financieel toezicht te installeren wekt veel kwaad bloed.
07/07 20u15  Nederlandse jongeren schenden massaal coronaregels Portugal Omdat enkele honderden Nederlandse jongeren ondanks corona samendromden bij horecazaken in het Portugese Albufeira, is de militaire politie tussenbeide gekomen. Tientallen jongeren kregen een boete omdat zij op straat alcohol dronken. De nationale gendarme beval de sluiting van de zaken, maar volgens Portugese media werden de uitbaters niet beboet.
07/07 19u15  WHO: wetenschappers naar China voor onderzoek oorsprong corona Wetenschappers reizen komend weekend af naar China om daar onderzoek te doen naar de oorsprong van het nieuwe coronavirus, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarbij wordt ook onderzocht hoe het longvirus van een dier op een mens is overgedragen.
07/07 19u15  Facebook-bestuurder: we werken aan weren haatdragende teksten Facebook werkt er naar eigen zeggen aan om haatdragende berichten van het sociale netwerk te weren. Volgens operationeel directeur Sheryl Sandberg doet het bedrijf dat „niet om financiële redenen of om druk van adverteerders, maar omdat het juist is om te doen”, zo heeft ze geschreven op haar Facebook-pagina.
07/07 19u15  Winterswijkse Tante Riek offerde zich op voor haar man Een standvastige en gelovige vrouw. Zo valt Helena Kuipers-Rietberg te typeren. Ze gaf haar leven voor haar vaderland en haar naaste. En voor haar eigen man.
07/07 19u15  ‘Trump liet iemand anders zijn toelatingsexamen doen’ Toen hij nog leerling was, liet de Amerikaanse president Trump zijn toelatingsexamen voor verdere studie door iemand anders doen. Hij betaalde die stroman daarvoor. Dat staat in het nieuwe boek van de nicht van Trump over haar oom en de rest van de spraakmakende familie, meldt de Amerikaanse krant The New York Times.
07/07 19u15  Probleem remsysteem oorzaak ontsporing trein NS in januari Twee beschadigde wielen als gevolg van een probleem met het remsysteem is de oorzaak van het ontsporen van een trein begin dit jaar, meldt de NS op basis van onderzoek. Het incident gebeurde op 2 januari met een dubbeldekker van het type DDZ.
07/07 19u15  Ziekenhuis Alrijne doet aangifte na coronabesmetting collega’s Het Alrijne Ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen een met corona besmet familielid van een patiënt, die medewerkers doelbewust heeft blootgesteld aan besmettingsgevaar door ter plekke persoonlijke beschermingsmiddelen af en uit te doen. Vier medewerkers van het ziekenhuis, met vestigingen in Alphen, Leiden en Leiderdorp, zijn inmiddels positief op corona getest.
07/07 19u15  Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet De politie in Oost-Brabant gaat „handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven”. Aanleiding is dat de politie in de afgelopen dagen is geconfronteerd met „kleine en grotere groepen demonstrerende boeren” die volgens de politie in een paar gevallen zorgden voor grote overlast en een enkele keer „zelfs voor ronduit gevaarlijke situaties op onze snelwegen”.
07/07 19u15  RIVM wil Infectieradar in september weer in de lucht hebben De coronawebsite van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat waarschijnlijk in september weer in de lucht. Dan moet een nieuwe versie van die Infectieradar klaar zijn. Op de site kunnen mensen doorgeven of ze klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting. „In het najaar steken verkoudheidsvirussen weer de kop op”, zegt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van de NOS.
07/07 19u15  Advies: geef vrouwen keuze over uitkomst prenatale test De zogeheten niet-invasieve prenatale test (NIPT) moet ook ingezet kunnen worden voor het opsporen van andere genetische aandoeningen dan de drie syndromen waar de test in de eerste plaats voor is bedoeld, vindt de Gezondheidsraad. De test is tot nog toe specifiek gericht op de syndromen van Down, Edwards en Patau. In een advies aan de minister van Volksgezondheid stelt de raad voor om zwangere vrouwen de keuze te geven of ze ook geïnformeerd willen worden over andere geconstateerde afwijkingen bij het kind - of bij henzelf.
07/07 19u15  Unieke scheidingsoperatie Siamese tweeling In een ziekenhuis in Rome is na een unieke operatie een Siamese tweeling gescheiden. De tweejarige zusjes zaten met de achterkant van hun hoofden aan elkaar vast. Volgens het hospitaal ging het om een van de zeldzaamste en meest complexe vormen van hersen- en schedelfusie.
07/07 18u15  Somber economisch nieuws drukt op stemming beleggers De Europese beurzen zijn dinsdag onder druk van somber economisch nieuws met beperkte verliezen gesloten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming bij beleggers. Wel waren op het Damrak de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.
07/07 18u15  Stadsbestuur Den Haag trekt ruim 80 miljoen uit voor coronahulp De gemeente Den Haag zet 81,5 miljoen euro opzij om de eerste klappen van de coronacrisis op te vangen. De ‘coronabuffer’ moet de economische schade zo klein mogelijk houden en moet Den Haag daarna helpen om uit het dal te komen. Volgens de hofstad is nog veel meer geld nodig, maar moet dat van de rijksoverheid komen. „Gemeenten hebben het Rijk geholpen tijdens de financiële crisis. Nu is het de beurt aan het Rijk om gemeenten te helpen”, zegt wethouder van financiën Boudewijn Revis.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen

Metro

Verbergen TonenZoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Boze coronapatiënt doet mondkapje af in ziekenhuis, vier verpleegkundigen besmet07/07 16u15 - Nu.nl: Vier verpleegkundigen van ziekenhuisgroep Alrijne in Zuid-Holland zijn besmet geraakt met het coronavirus, vermoedelijk na een incident met een familielid van een patiënt. Het familielid was positief getest op het coronavirus, waar het ziekenhuis van afwist, maar de persoon deed ter plekke beschermingsmiddelen uit en af, uit boosheid jegens het personeel over de behandeling van de patiënt.
5x Tam lijsttrekkersdebat CDA kent geen winnaar, wél een paar opvallende feitjes07/07 00u15 - RTL.nl: Ze vlogen elkaar niet in de haren en een duidelijke winnaar of verliezer was er ook niet. Voor de eerste én tevens laatste keer gingen de drie kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap met elkaar in debat. Spectaculair werd het niet, hooguit werden er een paar bekentenissen gedaan.
5x CDA-lijsttrekkers in debat over koers en samenwerking met Forum06/07 20u15 - De Stentor: CDA-leden kunnen sinds 18.00 uur stemmen wie de nieuwe lijsttrekker moet worden. Kandidaten Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt kruisen vanavond eenmalig de degens tijdens het lijsttrekkers-event in Utrecht.
4x Racistisch land? Eerder land van korte lontjes, blijkt uit de cijfers07/07 18u15 - Elsevier.nl: In politiek en media gaat het al weken over weinig anders dan racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Ook de Tweede Kamer debatteerde vorige week lang over ‘institutioneel racisme’. Wat zeggen de feiten? Dat er feiten zijn, is zeker. Het heeft weinig aandacht getrokken, maar vlak voordat ook in Nederland de discussie over racisme … Continued The post Racistisch land? Eerder land van korte lontjes, blijkt uit de cijfers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x Man met hakbijl in appartementencomplex Oirschot07/07 09u15 - De Telegraaf: Een op het eerste oog rustige dienst, werd voor agenten van de eenheid Eindhoven bruut verstoord. Een man met hakbijl bleek flink te hebben huisgehouden in een appartementencomplex in Oirschot.
4x Kleding en tabak duurder07/07 08u15 - De Telegraaf: Consumenten betaalden in juni 1,6 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen harder dan in mei. Vooral hogere prijzen voor kleding en tabak en een minder drastische daling voor brandstoffen duwden de inflatie omhoog.
4x China heeft Hongkong geannexeerd! Naar de Dam!07/07 08u15 - Trouw: Eerdere afleveringen teruglezen? Deze vindt u hier.
4x Vrouw ontslagen nadat baas appjes over valse ziekmelding las op werk-pc07/07 07u15 - RTL.nl: ​​​​​​​Een werkneemster van een Amsterdams hotel is op staande voet ontslagen omdat zij deed alsof zij ziek was. Haar werkgever kwam daarachter omdat hij kon meelezen met haar WhatsApp-berichten.
4x ‘Inwoners met migratieachtergrond nemen komende decennia toe’07/07 00u15 - Reformatisch Dagblad: Het aantal inwoners in Nederland met een migratieachtergrond neemt de komende dertig jaar waarschijnlijk toe. Hun aantal van 4,2 miljoen in 2020 zal naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050 groeien. Ook zal de groep anders zijn samengesteld dan nu het geval is. Dat valt onder meer op te maken uit het rapport ‘Bevolking 2050 in beeld’ van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
4x Buschauffeur hersendood geslagen na weigeren passagiers zonder mondkapjes06/07 15u15 - RTL.nl: Een Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij gisteren door vier mensen ernstig werd mishandeld. De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.

Statistieken

Artikels:
29576
Gelezen:
10607
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven