donderdag 13 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 
14x Vader en zoon sterven allebei aan corona nadat ze op zelfde dag in ziekenhuis beland warenEen vader (89) en zoon (57) uit Florida zijn allebei gestorven aan het coronavirus. Dokter Carlos Francisco Vallejo liep de besmetting vermoedelijk... (13/08 01u15 - Het Laatste Nieuws)
9x “Trump wil defensieminister Esper ontslaan na meningsverschillen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn adviseurs de mogelijkheden besproken om zijn minister van Defensie Mark Esper te ontslaan.... (13/08 02u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Frankrijk voert militaire aanwezigheid in Middellandse Zee opFrankrijk gaat zijn militaire aanwezigheid in het oosten van de Middellandse Zee uitbreiden. Dat zegt de Franse president Emmanuel Macron, die... (12/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Braziliaanse deelstaat gaat Russisch coronavaccin producerenEen Braziliaans technologisch instituut zegt dat het in de tweede helft van het volgend jaar begint met de productie van het omstreden Russische... (13/08 01u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Helft meer internet­oplichtingen op een jaar tijd: zo bescherm je je ertegenLees meer > (13/08 00u15 - VRT NWS)
7x Biden stelt Harris voor: ‘We hebben een president en vicepresident nodig die verantwoordelijkheid nemen’De Democratische presidentskandidaat heeft in een eerste speech officieel Kamela Harris voorgesteld als zijn running mate. (13/08 00u15 - De Standaard)
7x Explosie in Beiroet lang niet de eerste ramp door NH₄NO₃: wat is het en waarom is het zo gevaarlijk?Lees meer > (13/08 00u15 - VRT NWS)
7x Ben & Jerry's vecht stevig robbertje uit met Britse regering over migratieaanpak22:25 Het ijsroommerk Ben & Jerry's, dat onder invloed van zijn twee stichters al decennia bekend staat om zijn maatschappijkritische houding, neemt de migratiepolitiek van de Britse regering op de korrel. (12/08 23u15 - De Tijd)
6x Wim Ballieu opent twee nieuwe restaurantsOndanks de impact van de coronamaatregelen op de horeca, heeft Wim Ballieu (37) aangekondigd dat hij twee extra vestigingen van Balls & Glory opent. Die komen binnenkort in Brugge en Aalst. Wim, die bekend werd met Goe gebakken op Vier, heeft inmiddels zeven zaken in Vlaanderen waar je allerlei soorten gehaktballen kunt krijgen. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
6x Protesten in Wit-Rusland eisen tweede dodeBij de protesten in Wit-Rusland is een tweede dode gevallen. Dat hebben de Wit-Russische autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een... (13/08 02u15 - Het Laatste Nieuws)


6x LIVEBLOG. Woonhuis in Maasmechelen uitgebrand na blikseminslagDe hitte houdt het land in zijn greep. Volg alle ontwikkelingen over de hittegolf. (13/08 02u15 - De Standaard)
6x LIVEBLOG. Pierre Van Damme vindt Brusselse maatregelen onvoldoende: ‘Curve gaat zeker nog de lucht in’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (13/08 02u15 - De Standaard)
6x Biden stelt Kamala Harris officieel voor als running mateDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft woensdag officieel zijn running mate Kamala Harris voorgesteld. Hij noemde haar 'de geknipte'... (13/08 00u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Jupiler Pro League dan toch te bekijken op Telenet, programma met samenvattingen op zender VierTelenet-klanten hoeven dan toch niet van provider te veranderen om het nieuwe voetbalseizoen te volgen. Het Mechelse telecombedrijf staat dicht bij een akkoord met Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Jupiler Pro League, over het live voetbal. De samenvattingen zouden net als de vorige jaren weer te zien zijn op Vier, een zender van Telenet-dochter SBS. (12/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
6x Berlusconi voor het eerst op de foto met zijn 53 (!) jaar jongere geliefde: “Zo staat hij quitte met zijn ex”De Italiaanse pers heeft een eerste foto gepubliceerd van voormalig premier Silvio Berlusconi (83) en zijn partner Marta Fascina (30). Tussen de... (12/08 21u15 - Het Laatste Nieuws)
5x LIVE. Argentinië en Mexico gaan vaccin AstraZeneca produceren voor Latijns-Amerika, 14 nieuwe besmettingen in Nieuw-ZeelandHet gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus ligt op gemiddeld 604,1 per dag tussen 2 en 8 augustus. Dat is een stijging van 12 procent... (13/08 04u15 - Het Laatste Nieuws)
5x Vrachtwagenhandelaar op oprit doodgeschoten:“We hopen op doorbraak, ooit”Acht jaar is het geleden dat Patrick Brouns op zijn eigen oprit brutaal vermoord werd. Er zijn vermoedens, maar de zaak is nog steeds niet opgelost. Zijn kinderen hopen dat er ooit een proces met bekentenis komt. Dat getuigen alsnog willen praten. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
5x President Mexico: “Oud-presidenten moeten getuigen over vermeende omkoping”De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador wil dat zijn twee voorgangers getuigen over een vermeend omkopingsschandaal rond... (13/08 03u15 - Het Laatste Nieuws)
5x Niet alleen rem op treinen naar de kust, ook autoverkeer wordt strikt opgevolgd: “Te veel wagens? Dan gaat toegangsweg dicht”Er komt dit weekend niet alleen een rem op de treinen naar de kust. Ook het autoverkeer wordt strikt opgevolgd en, indien nodig, geweerd. “Het is aan de lokale besturen om te monitoren hoeveel auto’s op hun grondgebied aanwezig zijn en indien nodig auto’s terug te sturen”, zegt Anne Martens, waarnemend West-Vlaams gouverneur. De kustplaatsen krijgen medewerking van het Vlaams verkeerscentrum om een nieuw ‘strandinfarct’ te vermijden. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Dylan Groenewegen wil zich zo snel mogelijk verontschuldigen bij Fabio Jakobsen, maar is dat genoeg? “Het kan niet van één kant komen”Wielrenner Dylan Groenewegen wil zo snel mogelijk contact met Fabio Jakobsen, die door zijn manoeuvre met zware gevolgen in de nadar­hekken vloog tijdens de Ronde van Polen. Als de twee collega’s in de toekomst opnieuw schouder aan schouder in het peloton willen fietsen, zullen ze allebei een inspanning moeten leveren. “Het kan niet van één kant komen. Verontschuldigingen vragen een wisselwerking.” (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x We willen absoluut nog op reis: rush op vakantiewoningen in de Ardennen en in skigebieden, maar vliegen durven we nietVerhuurders van vakantiehuizen zien een piek in boekingen voor de komende herfstvakantie. “Veel mensen zagen hun zomerreis in het water vallen door corona en willen echt nog weg”, zegt Hanita van der Meer van Belvilla. En dat de terugkeer van wintersporters dit voorjaar de corona-epidemie in ons land een flink duwtje in de rug gaf, lijkt vergeten. Ook in de skigebieden worden de vakantiehuizen voor komende winter al massaal geboekt. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Hoe topzwemmers hun energievoorraad hopeloos op peil moeten houden: “Plan B: een grote portie slagroom of een stel rijsttaartjes”Een kilo lasagne als tussendoortje? Topzwemmers – de grootverbranders, slokoppen en veelvraten in atletenland – schrikken er niet voor terug. Waarom verbruiken net zij zoveel calorieën? En hoe vullen ze hun voorraden weer aan? Inspanningsfysioloog Jan Olbrecht en Stefaan Obreno, coach en ex-zwemmer, buigen zich over de exorbitante eetgewoontes van de waterratten. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x De pijnlijke jaren van het gezin van turnbelofte Kato De Laet, vorig jaar gestopt: “Je maakt een kind een beetje kapot. Dat kan toch niet de normale gang van zaken zijn?”Ze twijfelden lang. Want ze hadden met de familie een pijnlijke episode uit het leven van hun dochter en turnbelofte afgesloten. “Maar we waren verontwaardigd dat de verhalen over het Belgische turnen worden afgedaan als iets uit het verleden.” De getuigenis van Kato De Laet (15), in 2019 gestopt op het turninternaat, en haar ouders Tom en Vanessa. “Het is erg dat je je kind in een paar maanden zo gekraakt ziet worden.” (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Vlaams Parlement houdt extra zitting over rellen aan kustTwee dagen na de collega’s van de Kamer komt donderdag ook de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement samen over de rellen aan de kust. Verschillende politici vinden de heisa blijkbaar dringend genoeg om ook tijdens het reces een commissie digitaal bijeen te roepen. De focus van de vergadering, die om 14 uur start, zal liggen op de maatregelen die de lokale besturen hebben genomen om de openbare orde te handhaven. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x “De straffeloosheid verdwijnt”: vijf keer meer boetes voor bouwmisdrijven in VlaanderenVlaanderen heeft vorig jaar 198 boetes opgelegd voor bouwmisdrijven. Dat is vijf keer meer dan het jaar voordien. “De straffeloosheid verdwijnt”, zegt Brigitte Borgmans van het departement Omgeving. Door zelf onvergunde koterijen, te grote carports of illegale constructies te beboeten, wil de overheid jarenlange gerechtelijke procedures vermijden. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Twee nieuwe namen voor ‘De slimste mens ter wereld’ gelost: “Of Erik lang heeft moeten zagen? Goh...”Erik Van Looy mag opnieuw twee namen toevoegen aan zijn lijst met kandidaten voor het achttiende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’. Patrick Lefevere (65), manager van wielerploeg Deceuninck-Quick Step en ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen (37) zijn dit najaar te zien in de Vier-quiz. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Met WK in Zwitserland zien Victor Campenaerts en Remco Evenepoel hoofddoel wegvallen: “Jammer, maar niet dat we nu plots de Tour rijden”Zoals verwacht gaat het WK wielrennen eind september niet door vinden in Aigle. De organisatie wordt gedwarsboomd door de strenge coronamaatregelen in Zwitserland. Jammer voor Remco Evenepoel en Victor Campenaerts, die van het WK een hoofddoel hadden gemaakt. Dat valt nu weg, tenzij de UCI alsnog een nieuwe locatie vindt voor dezelfde periode. Na de Italiaanse regio’s Veneto en Emilia-Romagna zou ook het Franse Nice kandidaat zijn. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x 20th Century Fox krijgt na 85 jaar andere naamNa 85 jaar komt een eind aan een van de beroemdste merken en logo’s uit de Amerikaanse filmwereld. Disney heeft aangekondigd dat het afgelopen is met 20th Century Fox. Het filmbedrijf gaat voortaan als ‘20th Television’ door het leven. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Ook zus van de coach van Nina Derwael ligt onder vuur na getuigenissen van misbruik door jonge turnstersNiet enkel de werkwijze van de voorbije jaren van de turncoaches die Nina Derwael en de andere seniores trainen, het Franse coachkoppel Marjorie Heuls en Yves Kieffer, wordt in vraag gesteld. Jongere turnsters nemen ook Virginie Heuls, de zus van de hoofdcoach, op de korrel over al dan niet vermeend mentaal en verbaal misbruik. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
5x Bloedige plekken: de 936 oorlogsdoden waarover gezwegen moest wordenLees meer > (13/08 00u15 - VRT NWS)
5x Joe Biden stelt running mate Kamala Harris voor: "We gaan samen Amerika heropbouwen" Lees meer > (13/08 00u15 - VRT NWS)
5x PSG kruipt door het oog van de naald tegen Atalanta na sensationele ommekeer in blessuretijd van de Champions LeagueHet sprookje van Atalanta Bergamo is uit. De club uit een provinciestad met 120.000 inwoners mocht 89 minuten lang dromen van de halve finales van de Champions League. Maar Neymar Junior, met twee assists, trok de Parijzenaars in extremis over de streep. Op 18 augustus speelt PSG tegen Leipzig of Atlético Madrid voor een plaats in de finale. (12/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
4x Israël kondigt nieuwe bombardementen op Gaza aanDe Isralische luchtmacht heeft bombardementen op de Gazastrook aangekondigd als vergelding voor de brandgevaarlijke ballonnen die de afgelopen... (13/08 04u15 - Het Laatste Nieuws)
4x 'Nu zit ik me te enerveren': burgemeester Brakel wil weten wie covid-patiënten zijnOpen VLD'er Stefaan Devleeschouwer begrijpt niet waarom hij zelf als burgemeester van het relatief zwaar getroffen Brakel geen inzage krijgt in de covid-patiëntgegevens. Begrijpelijke vraag, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, maar er zijn te veel juridische bezwaren. (13/08 04u15 - Knack)
4x Samira Bouloudo met enkelband naar huisSamira Bouloudo (39) mag de gevangenis met een enkelband verlaten. De echtgenote van Lahoussine El Haski en de zus van Khalid Bouloudo was op 28 juli in beroep gegaan tegen de beslissing van de Tongerse raadkamer om haar nog langer in de cel te laten. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Trumps nieuwe probleem heet Kamala HarrisDonald Trump noemt haar “een flop” en “een gedroomde tegenstander”, terwijl hij haar tien jaar geleden nog financieel steunde. Het lijkt fluiten in het donker, want Kamala Harris, de running mate van de Democratische kandidaat Joe Biden, kan op veel manieren een probleem worden voor Trump. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x “Gaat niet meer goed”Afgelopen maandag stierf in Tongeren Filip Brone aan de gevolgen van kanker. Filip, leerkracht aan viio Tongeren, werd 42 jaar. Kirsten Bertrand, goede vriendin en geboren Tongerse, schreef een afscheidstekst. Kirsten is momenteel hoofdredacteur van De Morgen, maar werkte ook jaren als reporter voor Het Belang van Limburg. Op vraag van de familie stuurde Kirsten haar tekst ook naar onze krant. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Running mateLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Loekasjenko wijst dialoog met oppositie afLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Opnieuw meer jonge doden in het verkeerLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Rond de hoogste berg van Europa in 10 dagenDe hele zomer lang tippen de journalisten van Het Belang van Limburg u bijzondere plekjes, dichtbij of ver weg. Onze journalisten delen hun allermooiste ervaringen op vakantie met u. Vandaag redacteur Gert Reynders aan de Mont Blanc. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Trini Lopez (83) overleden aan coronaLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Niet enkel treinen, ook auto’s worden indien nodig beperkt aan zeeLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Jongetje van 6 jaar verdrinkt in MechelenLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Helft ziekenhuizen buiten dienst na explosieLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Belgische industrie blijft achterLees meer > (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Onze TV-tipsWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Zondag koers in Sint-Lambrechts-HerkEr wordt zondag opnieuw gekoerst in Limburg. De juniorenwedstrijd in Sint-Lambrechts-Herk is de eerste wedstrijd van augustus in onze provincie. “Wij hebben er ook aan gedacht om af te gelasten, maar we gaan toch door. Voor de renners en uit liefde voor de sport”, zegt organisator Danny Duchamps. (13/08 04u15 - Het Belang van Limburg)
4x Twee boshuizen Pulderbos in as gelegd: “Was dierbare herinnering aan mijn overleden moeder”Met lede ogen kwam Desie Vrints (33) woensdag kijken naar de verschroeide resten van het houten weekendhuisje dat al drie generaties in haar familie is en dat dinsdag afbrandde in de Kruisdreef in Pulderbos. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Het is al voor de tweede keer in twee weken tijd dat een constructie afbrandt in het bewuste gebied. “Voor mij was dit huisje een dierbare herinnering aan mijn overleden moeder”, zegt Desie. (13/08 04u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Beiaardconcerten en openluchtfilms zijn eerste tekenen van culturele heropleving: “Maar we gaan streng toekijken”Het Turnhoutse stadsbestuur was al van plan om kleinschalige evenementen opnieuw toe te laten. En toen gaf gouverneur Cathy Berx daar ook provinciale toestemming. “Maar we gaan er streng op toekijken dat de organisatoren de regels respecteren.” (13/08 04u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Roze zak maakt binnenkort plaats voor nieuwe blauwe PMD-zakDe roze zak wordt vanaf 1 januari door afvalverwerker Ivarem in de regio Mechelen niet langer opgehaald. Fost Plus pakt uit met de ‘nieuwe’ blauwe PMD-zak. Daarin mogen bijna alle plastic verpakkingen uit de roze zak worden ingestoken. Er komt geen prijsverhoging. “We raden wel iedereen aan om geen te grote voorraden roze zakken meer aan te leggen”, zegt Ivarem-directeur Jos Boeckx. (13/08 04u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Niet alle buren en fans even blij met komst van Brugse belofte naar DaknamstadionDe beloftenploeg van landskampioen Club Brugge zal volgend voetbalseizoen haar thuiswedstrijden niet in Brugge maar wel in Lokeren spelen. En daar wordt in Lokeren verdeeld op gereageerd. “Dit kan ook voor onze voetbaljeugd een boost betekenen”, denkt burgemeester Filip Anthuenis. Maar niet alle buren van het Daknamstadion én fans van SC Lokeren-Temse zijn gediend met de plannen. (13/08 04u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Sluitingsdag gemeentelijke dienstenHet VrijeTijdsPunt en het recyclagepark zijn gesloten op zaterdag 15 augustus. (13/08 03u15 - Het Belang van Limburg)
4x Roekeloze bestuurder heeft geen geduld en haalt op levensgevaarlijke manier voorganger inDe bestuurder van deze Ford Focus had duidelijk geen geduld toen hij besloot om zijn voorganger in te halen in een bocht. Wat hij niet wist, is dat er een tegenligger kwam aangereden. Op het nippertje kon hij de andere auto ontwijken. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
4x Graag de ‘N’ van Nostalgie, Walter! Waarom oude tv-formats vanonder het stof worden gehaaldEr worden weer klinkers gekocht dat het een lieve lust is, ‘Big Brother’ zoekt nieuwe kandidaten, VTM haalt zijn oude slogan vanonder het stof en de Fresh Prince krijgt een nieuwe versie. De jaren 2020 beginnen verdacht goed te lijken op de nineties. Nostalgie regeert, tot in de kleerkast toe. “In crisistijd blikken mensen graag terug op vroeger, toen alles beter was. Alleen is dat rozige beeld dikwijls historische onzin”, zegt socioloog Mark Elchardus. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
4x Tweede dode bij protesten in Wit-RuslandBij de protesten in Wit-Rusland is een tweede dode gevallen. Dat hebben de Wit-Russische autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een 25-jarige jongeman die zondag tijdens een “niet-toegestane manifestatie” tegen de herverkiezing van president Aleksander Loekasjenko werd opgepakt en nadien in een ziekenhuis in de stad Gomel overleed. (13/08 03u15 - Het Nieuwsblad)
4x Trein ontspoord in Schotse Aberdeenshire: drie dodenIn Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland, is woensdagochtend een passagierstrein ontspoord. Daarbij kwamen de treinbestuurder en twee passagiers om het leven. (13/08 01u15 - Het Nieuwsblad)
4x BINNENKIJKEN. Budget van amper 75.000 euro? Daar kan je perfect vakantiehuis aan zee mee kopenEen budget van 75.000 euro: veel speelruimte hadden de makelaars duidelijk niet in de afgelopen aflevering van Huizenjagers: vakantiehuizen. Jhonny en Nathalie probeerden de kandidaat-kopers bijgevolg te overtuigen met tiny houses in Middelkerke en Ramskapelle. Alexander gooide het echter over een andere boeg en vond een mooi vakantiehuisje in Westende. Al ging die met een prijskaartje van 83.000 euro net iets boven het budget. (12/08 22u15 - Het Nieuwsblad)
4x Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: 'In de VS heerst een pervers kapitalisme' (video)In zijn jonge jaren liep Joseph Stiglitz mee met Martin Luther King in de mars op Washington. Nu ziet de vermaarde econoom met lede ogen hoe de raciale ongelijkheid in de VS weer fors toeneemt. 'We moeten de Afro-Amerikanen vergoeden voor de jaren van onderdrukking.' (12/08 21u15 - Knack)
3x Mishandelaar EOTB-ster reageert: ’Iedereen maakt fouten’De rapper die afgelopen weekend Ex on the Beach-deelneemster Yasmine Pierards zwaar heeft toegetakeld, heeft nu zelf gereageerd. Op Instagram, waar hij zichzelf ’barbenoirx’ noemt, geeft hij tekst en uitleg: „Iedereen maakt fouten, deze fout komt voort uit een groot misverstand.” (13/08 01u15 - De Telegraaf)
3x Braziliaanse deelstaat gaat Russisch vaccin producerenEen Braziliaans technologisch instituut zegt dat het in de tweede helft van het volgend jaar begint met de productie van het omstreden Russische coronavaccin. De aankondiging kwam vlak na een deal over het vaccin tussen de Braziliaanse deelstaat Paraná en Moskou. (13/08 01u15 - De Telegraaf)
3x Biden presenteert Harris: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land „weer op te bouwen” na jarenlang „mismanagement” door huidig president Donald Trump. (13/08 01u15 - De Telegraaf)
3x Huizen van hennep worden hipIn Oost-Groningen is de oogst van hennep in volle gang. Daar is niets geheimzinnigs aan. Het gaat om legale rassen met nagenoeg geen thc-waarden. „Je kunt er van alles van maken, maar stoned word je er niet van”, vertelt vezelhennepteler Albert Dun die de industrie al sinds 1994 wijst op de vele mogelijkheden van de plant. Duurzame woningbouw is daar één van. (13/08 01u15 - De Telegraaf)
3x 'Ruim 100 jongeren zorgen voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uit'De mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat ruim 100 tot 150 jongeren de straat op zijn gegaan en onrust veroorzaken. Dat meldt Regio15. (13/08 01u15 - Nu.nl)
3x Aantal coronabesmettingen onder bezoekers camping Appelhof (Terschelling) stijgtMeer jongeren die op de populaire camping Appelhof op Terschelling zijn geweest, hebben het coronavirus opgelopen. Het aantal besmettingen is opgelopen naar acht, meldt de Friese GGD. De jongeren komen uit verschillende delen van het land. (13/08 00u15 - De Telegraaf)
3x Deze week in Dag AllemaalNiels Albert op de cover van Dag Allemaal. (13/08 00u15 - Showbizzsite)
3x Deze week in StoryJulie Vermeire siert de cover van deze week. (13/08 00u15 - Showbizzsite)
3x Neymar na ontsnapping PSG: 'Heb nooit aan uitschakeling gedacht'Paris Saint-Germain kwam woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta pas laat op gelijke hoogte en schaarde zich dankzij een treffer in blessuretijd toch nog bij de laatste vier. Neymar dacht echter geen moment aan uitschakeling. (13/08 00u15 - Nu.nl: Sport)
3x Diederik Gommers: tweede coronagolf kan al in september komen'Als de cijfers zoals die nu zijn zich voortzetten, dan komt er een tweede coronagolf in september en dat kunnen we niet aan'. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care in talkshow Op1. 'We hadden dat in januari volgend jaar verwacht, maar als dit doorzet dan komt dat eerder.' 'We weten het niet zeker, ik wil geen paniek zaaien', zei Gommers. 'Maar als het zo doorgaat dan gaat het gewoon weer fout.' Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, maakte zich eerder vandaag ook zorgen over de oplopende cijfers in een interview met De Telegraaf. Hoewel het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis de afgelopen weken beperkt bleef, zullen de cijfers over twee weken niet meer zo laag zijn, zei Kuipers. Zorgelijk In de afgelopen twee weken steeg het aantal ziekenhuisopnames van 80 naar 150 covidpatiënten, maakte Kuipers eerder vandaag bekend. 'Hoewel dit nú redelijk beperkt lijkt, is de verwachting dat dit aantal tussen een week en tien dagen stijgt naar 200 tot 300 opnames. En dat is zorgelijk', zei Kuipers. De ziekenhuizen kunnen de aantallen nu nog aan, erkent Kuipers in de krant. 'Maar als je ziet hoe snel dit virus kan rondgaan, dan houd ik mijn hart vast. Bedenk dat we op 27 februari de eerste coronapatiënt in het ziekenhuis hadden en eind maart over de duizend.' Niet minder ingrijpend Twee weken geleden lagen er nog veertien mensen op de intensive care, inmiddels zijn dat er 35 geworden. Kuipers zegt dat veel mensen hoopten dat het virus minder heftig is geworden vanwege de lage cijfers. Maar dat is niet zo, waarschuwt hij. 'Er is geen enkele aanwijzing dat het virus minder ingrijpend is', zegt hij. 'Kwetsbare mensen worden er niet minder ernstig of minder vaak ziek van. Alleen: nu we meer testen, vinden we meer besmette jonge mensen. Die belandden altijd al minder vaak in het ziekenhuis, want ze worden niet zo ziek van corona.' 'Laten we hopen dat het goedkomt', zei Gommers. 'We willen niet het hele land opnieuw platleggen. Als dat wel moet, dan kunnen we niet de politiek of jongeren de schuld geven, dat hebben we dat allemaal gedaan.' (13/08 00u15 - NOS.nl)
3x Urenlange vertraging door defecte spoorbrug bij Gouda, mogelijk door hitteDe storing bij de spoorbrug bij Gouda is voorbij. De brug kon niet meer dicht, waardoor er urenlang veel minder treinen konden rijden tussen Utrecht en Rotterdam, en Gouda Goverwelle en Den Haag Centraal. Het ging om een 'hardnekkige storing' bij een driedubbele spoorbrug met vijf sporen, waarvan één brug niet goed sluit. Daardoor waren twee sporen buiten dienst. De storing is mogelijk veroorzaakt door de hitte van de afgelopen dagen, maar dat is niet zeker, zegt de woordvoerder van ProRail. 'Met dit extreme weer zien we veel technische storingen, maar of dat nu ook het geval is moet nog blijken.' Elders zijn ook problemen op het spoor. Door een defecte bovenleiding rijden tot 02.00 uur veel minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. Ook rijden er minder intercity's tussen Amersfoort Centraal en Apeldoorn. (13/08 00u15 - NOS.nl)
3x Genk verhuurt Neto Borges aan Vasco de GamaNeto Borges verlaat Genk en keert terug naar zijn thuisland Brazilië. Dat deelde de Limburgse club woensdag mee. De 23-jarige verdediger wordt verhuurd aan Vasco de Gama (Rio de Janeiro) voor één seizoen, met optie tot aankoop. (12/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
3x Kosovaarse kampioen uitgeschakeld in voorrondes Champions League na forfait door COVID-19De Kosovaarse landskampioen KF Drita heeft de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League die dinsdag niet kon worden gespeeld, verloren met 3-0 forfaitcijfers. Dat verklaarde de UEFA. Heel de ploeg moest in quarantaine omwille van twee positieve COVID-19 gevallen. (12/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
3x Deel Antwerpse binnenstad woensdagavond zonder stroomEen deel van de Antwerpse binnenstad zit woensdagavond zonder stroom. Wat de panne heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Techniekers van netwerkbeheerder Fluvius zijn onderweg om het probleem op te sporen en op te lossen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen)
3x Kosovaarse kampioen uitgeschakeld in voorrondes Champions League na forfait door COVID-19De Kosovaarse landskampioen KF Drita heeft de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League die dinsdag niet kon worden gespeeld, verloren met 3-0 forfaitcijfers. Dat verklaarde de UEFA. Heel de ploeg moest in quarantaine omwille van twee positieve COVID-19 gevallen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen)
3x Man overleden nadat hij met auto in meer van Robertville belandtIn Waimes (provincie Luik) is een bestuurder met zijn voertuig in het meer van Robertville gereden. Zijn lichaam is nog niet teruggevonden, maar... (12/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
3x Na verdrinking van zesjarig jongetje: ‘Zelfs in enkele centimeters water kan kind verdrinken’Een ongeluk in een zwembad, een recreatiedomein of in de zee is snel gebeurd. Dat werd woensdag opnieuw duidelijk toen een zesjarige jongen verdronk in het recreatiedomein De Nekker. Hoe het kon gebeuren, is nog niet duidelijk, maar volgens David De Wandel van de Vlaamse Zwemfederatie kan het bij verdrinking een kwestie van seconden zijn. ‘Jonge kinderen slaan in paniek en proberen lucht te happen, zelfs onder water.’ (12/08 22u15 - De Standaard)
3x Overwinning doet Mertens deugd: “Ik kon een zege wel gebruiken”“Deze overwinning doet me echt deugd”, verklaarde Elise Mertens (WTA-23) woensdag nadat ze zich in Praag via een 6-4, 6-2 zege tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71) voor de kwartfinales plaatste. (12/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
3x Twee incidenten in één dag op NoordzeeterminalDe hulpdiensten zijn woensdagnamiddag tweemaal moeten uitrukken naar de Noordzeeterminal in de Scheldelaan: een keer voor een vechtpartij en een keer voor een ongeval. (12/08 22u15 - Gazet van Antwerpen)
3x LIVEBLOG. Nederland legt inwoners voorlopig geen quarantaineverplichting opVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (12/08 21u15 - De Standaard)
3x Live - Coronavirus: Frankrijk nadert opnieuw alarmdrempel, Antwerpse avondklok wordt nachtklokVolg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen. (12/08 21u15 - De Morgen)
3x Plaatselijk fel onweer, met kans op intense neerslag, hagel en rukwindenVerschillende onweersbuien trekken vanavond over ons land. Die kunnen hevig zijn en gepaard gaan met hagel en rukwinden. (12/08 21u15 - De Morgen)
3x Van Damme hekelt late Brusselse coronamaatregelen: “Het omdoen van een veiligheidsgordel op het ogenblik van de botsing”Volgens epidemioloog Pierre Van Damme komt de mondmaskerplicht in Brussel er te laat. Er had vorige week al ingegrepen moeten worden toen duidelijk... (12/08 20u15 - Het Laatste Nieuws)
3x ONZE OPINIE. Help, ik ben mijn gezond verstand kwijt!In het ‘Europees Kampioenschap Corona Bestrijden’ wordt de finale gespeeld tussen Zweden en Itali, zo schrijft onze hoofdredacteur Brecht... (12/08 20u15 - Het Laatste Nieuws)
3x Hoelang pokeren De Wever en Magnette nog voort? ‘Iedereen is het beu’Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zetten door met de groenen. Later deze week komt er een derde gesprek met Groen en Ecolo over regeringsdeelname. Ook de liberalen zullen opnieuw uitgenodigd worden. Maar zij eisen vooraf duidelijkheid over de coalitie. (12/08 20u15 - De Morgen)
3x Berx fluit enthousiaste topman Horeca Vlaanderen terug: ‘Ga niet massaal op restaurant’Matthias De Caluwe, de topman van Horeca Vlaanderen, was erg enthousiast om de aanpassingen van de coronamaatregelen in Antwerpen. ‘Ga massaal op restaurant’, zei hij. Provinciegouverneur Cathy Berx was het daar niet mee eens, zoals u hierboven ziet. (12/08 18u15 - De Standaard)
2x De behendige danser op het slappe koord tussen Oost en WestIn de afgelopen vijfentwintig jaar heeft Loekasjenko Wit-Rusland omgevormd tot een meedogenloze politiestaat. Maar het politieke overleven van de autoritaire leider berust niet louter op repressie. (13/08 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Veiligheidsregio's: ‘Quarantaineplicht móet er snel komen’De quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei gisteren de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen. (13/08 03u15 - Gelderlander)
2x Forse toename overvallen op Curaçao sinds einde lockdownDe Curaçaose politie waarschuwt dat het aantal overvallen fors is toegenomen op het eiland na het beëindiging van de lockdown, zo'n drie maanden geleden. (13/08 03u15 - Gelderlander)
2x Veiligheidsregio's: ‘Quarantaineplicht móet er snel komen’De quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei gisteren de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen. (13/08 03u15 - BN/DeStem)
2x Forse toename overvallen op Curaçao sinds einde lockdownDe Curaçaose politie waarschuwt dat het aantal overvallen fors is toegenomen op het eiland na het beëindiging van de lockdown, zo'n drie maanden geleden. (13/08 03u15 - BN/DeStem)
2x Liveblog corona | Aanzienlijk minder nieuwe besmettingen in AustraliëLees meer > (13/08 03u15 - Nu.nl)
2x Veiligheidsregio's: ‘Quarantaineplicht móet er snel komen’De quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei gisteren de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen. (13/08 03u15 - De Stentor)
2x Forse toename overvallen op Curaçao sinds einde lockdownDe Curaçaose politie waarschuwt dat het aantal overvallen fors is toegenomen op het eiland na het beëindiging van de lockdown, zo'n drie maanden geleden. (13/08 03u15 - De Stentor)
2x Veiligheidsregio's: ‘Quarantaineplicht móet er snel komen’De quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei gisteren de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen. (13/08 03u15 - AD.nl)
2x Forse toename overvallen op Curaçao sinds einde lockdownDe Curaçaose politie waarschuwt dat het aantal overvallen fors is toegenomen op het eiland na het beëindiging van de lockdown, zo'n drie maanden geleden. (13/08 03u15 - AD.nl)
2x Forse toename overvallen op CuraçaoDe Curaçaose politie waarschuwt dat het aantal overvallen fors is toegenomen op het eiland na het beëindiging van de lockdown, zo’n drie maanden geleden. Het gaat om inbraken, maar ook zijn in de afgelopen periode opvallend veel zakenmensen in hun eigen huis overvallen. Daarbij gaat het vaak om gewapende en gemaskerde mannen die ‘s avonds binnen dringen en de bewoners dwingen geld en andere spullen af te geven. (13/08 02u15 - Reformatisch Dagblad)
2x ‘Oud-presidenten Mexico moeten getuigen over vermeende omkoping’De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador wil dat zijn twee voorgangers getuigen over een vermeend omkopingsschandaal rond staatsoliebedrijf Pemex. Daarmee reageerde Lopez Obrador op corruptiebeschuldigingen van voormalig Pemex-topman Emilio Loyoza aan het adres van onder anderen oud-president Enrique Peña Nieto. (13/08 02u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Remedy Entertainment werkt aan nieuwe gameOntwikkelaar Remedy Entertainment heeft laten weten te werken aan een gloednieuwe game, die zich afspeelt in hetzelfde universum als Control en Alan Wake! Alle details in deze Nachtwacht met verder nieuws over Mass Effect Trilogy, Nvidia, DualShock 4, Atomic Heart, DualSense, Final Fantasy XIV en Halo Infinite. (13/08 02u15 - Power Unlimited)
2x Op zoek naar het echte verhaal van oma’s kampverledenIn de podcast Het kamp van mijn oma zoekt Robin Peters naar de waarheid achter de ‘mooie verhaaltjes’ van haar grootmoeder over haar tijd in het jappenkamp. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x GiftLees meer > (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Vijf arrestaties voor schietpartij Bas van WijkDe aangehouden verdachten voor de fatale schietpartij bij recreatieplas De Oeverlanden zijn allen Amsterdammers en tussen de 18 en 26 jaar oud. Ze zitten in alle beperkingen. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Met hulp uit ‘El Norte’ komt Puebla de coronatijd doorMexicanen in de VS sturen elke maand miljarden dollars op naar familie in hun land van herkomst. Nu de corona-pandemie beide landen treft, stroomt meer geld zuidwaarts dan ooit. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Facebooks verbod op Zwarte Piet ligt iets ingewikkelderGeen beelden van Zwarte Piet meer op Facebook en Instagram, meldde het bedrijf dinsdag. Maar zo simpel als de Amerikanen het stelden is het niet. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Geslaagd! Maar daarna kon er opeens niets meerVoor scholieren die dit jaar examen deden, was er door corona geen examenreis, geen gala en geen feestvakantie. Wat betekent dit gemis voor ze? „Het geeft me een leeg gevoel.” (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Tem de grote techbedrijven: stop data in privékluizenGeef gebruikers controle over hun persoonlijke data, om daarmee de te grote macht van grote technologiebedrijven terug te dringen, schrijft Ruben Verborgh. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Online politieke advertenties: zo houden we het democratischPolitieke partijen moeten transparant zijn over welke boodschappen ze aan welke potentiële kiezers voorschotelen, schrijft Roel Wieringa. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Zonder emissiehandel had Tesla geen winst gemaaktDe omzet van Tesla daalde ondanks corona bijna niet. Tesla profiteert van de verkoop van CO2-rechten aan andere autofabrikanten. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Schrijf je gratis in voor de Future Affairs-nieuwsbriefFuture Affairs maakt een wekelijkse selectie van spannendste stukken over onze technologische toekomst. (13/08 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Opnieuw stijging in aantal gedetineerden in 2019, bijna 10.000 gevangenenIn 2019 was het aantal gedetineerden voor het derde jaar op rij gestegen, blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Op 30 september 2019 waren er bijna 10.000 gedetineerden, 400 meer dan in 2018. In vergelijking tot 2016 zaten er in 2019 ruim 1.100 meer mensen in de gevangenis. (13/08 02u15 - Nu.nl)
2x Grote groep jongeren zorgt voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uitDe mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat een grote groep jongeren de straat op zijn gegaan en onrust veroorzaken. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Volgens Regio15 zijn er ruim 100 tot 150 jongeren op straat. (13/08 02u15 - Nu.nl)
2x Opnieuw meer mensen in de cel in NederlandDEN HAAG (ANP) - Het aantal gevangenen is in 2019 opnieuw toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Vorig jaar waren er op 30 september bijna 10.000 gedetineerden in Nederland. Dat is een stijging van 400 vergeleken met diezelfde datum in 2018, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van 2017 kwamen er volgens het rapport zelfs 1100 gevangenen bij. Het bericht Opnieuw meer mensen in de cel in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl. (13/08 02u15 - Nieuws.nl)
2x Weer duizenden mensen de straat op in Wit-RuslandIn Wit-Rusland zijn opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan om te betogen tegen president Loekasjenko en voor eerlijke verkiezingen. Het is de vierde nacht op rij dat er gedemonstreerd wordt. Volgens de betogers is Loekasjenko's verkiezingszege onrechtmatig. Zij staan aan de zijde van oppositiekandidaat Svetlana Tichanovskaja, die na de verkiezingen naar Litouwen is uitgeweken. In de hoofdstad Minsk vormden honderden demonstranten een menselijke keten en automobilisten reden toeterend rond en probeerden politievoertuigen te hinderen. Ook in andere steden werd gedemonstreerd. Kilometerslange ketens Trouw-journalist Michiel Driebergen is in Minsk en vertelde in Met Het Oog Op Morgen op NPO Radio 1 dat hij kilometerslange ketens van mensen zag in de straten in het centrum en op wegen ver buiten het centrum, die de toeterende automobilisten toejuichten. Na een lockdown van drie dagen konden de Wit-Russen vandaag voor het eerst weer online en daardoor was het protest vandaag volgens hem beter georganiseerd dan de voorgaande dagen. 'In de avond slaat de sfeer om, dan komt de oproerpolitie. Het lijkt 's avonds echt een soort oorlog en dan is het ook gevaarlijk om naar buiten te gaan', zei Driebergen. 'Mensen worden dan echt in elkaar geslagen door de oproerpolitie. Overdag is het relatief vredig.' Journalisten opgepakt Ordetroepen treden al dagen keihard op tegen demonstranten en arresteerden zo'n 6000 mensen. Ze gebruiken rubberkogels en stungranaten om de menigte uiteen te drijven. Honderden mensen raakten daarbij gewond. Ook journalisten zijn het doelwit van de ordetroepen. Meer dan twintig journalisten zijn opgepakt en wachten op hun berechting. Een aantal andere journalisten is al veroordeeld tot celstraffen variërend van 10 tot 15 dagen. De EU-ministers praten morgen over sancties tegen het regime-Loekasjenko. EU-buitenlandchef Borrell zei eerder al dat er mogelijk maatregelen worden genomen 'tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld, ongerechtvaardigde arrestaties en verkiezingsfraude'. (13/08 02u15 - NOS.nl)
2x Instagram aangeklaagd voor biometrische verwerking foto’sFacebook moet mogelijk wederom een schikking treffen nu dochter Instagram in de Verenigde Staten voor de rechter is gedaagd omdat de app zonder medeweten en toestemming gezichten indexeert van mensen die op foto's staan. (13/08 01u15 - Emerce)
2x ‘Trump wil defensieminister Esper ontslaan na meningsverschillen’De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn adviseurs de mogelijkheden om zijn minister van Defensie Mark Esper te ontslaan besproken. Trump en Esper zouden steeds vaker meningsverschillen hebben, zegt een ingewijde die anoniem wil blijven. (13/08 01u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Braziliaanse deelstaat gaat Russisch vaccin producerenEen Braziliaans technologisch instituut zegt dat het in de tweede helft van het volgend jaar begint met de productie van het omstreden Russische coronavaccin. De aankondiging kwam vlak na een deal over het vaccin tussen de Braziliaanse deelstaat Paraná en Moskou. (13/08 01u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Groot leed bij horeca en recreatieHet ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van het vorige kwartaal, maar blijft historisch laag. Wel zijn er grote verschillen tussen bedrijfstakken. (13/08 01u15 - De Telegraaf)
2x Mishandelaar EOTB-ster reageert: ’Iedereen maakt fouten’De rapper die afgelopen weekend Ex on the Beach-deelneemster Yasmine Pierards zwaar heeft toegetakeld, heeft nu zelf gereageerd. Op Instagram, waar hij zichzelf ’barbenoirx’ noemt, geeft hij tekst en uitleg: „Iedereen maakt fouten, deze fout komt voort uit een groot misverstand.” (13/08 01u15 - De Telegraaf: Privé)
2x Kamala Harris valt president Trump hard aan op aanpak coronavirusBij haar presentatie als running mate van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, haalde Kamala Harris gelijk fel uit naar Donald Trump: „We hebben een president die meer om zichzelf geeft dan om zijn kiezers.” (13/08 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Politie pakt vijf verdachten op voor schietpartij Bas van WijkDe aangehouden verdachten voor de fatale schietpartij bij recreatieplas plas De Oeverlanden zijn allen Amsterdammers en tussen de 18 en 26 jaar oud. Ze zitten in alle beperkingen. (13/08 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Biden en Harris tijdens eerste speech: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land ‘weer op te bouwen’ na jarenlang ‘mismanagement’ door huidig president Donald Trump. (13/08 01u15 - Gelderlander)
2x Biden en Harris tijdens eerste speech: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land ‘weer op te bouwen’ na jarenlang ‘mismanagement’ door huidig president Donald Trump. (13/08 01u15 - BN/DeStem)
2x Biden en Harris tijdens eerste speech: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land ‘weer op te bouwen’ na jarenlang ‘mismanagement’ door huidig president Donald Trump. (13/08 01u15 - De Stentor)
2x Kia vernieuwt Stonic voor modeljaar 2020De Kia Stonic wordt vernieuwd voor modeljaar 2020. De compacte crossover krijgt nieuwe veiligheidssystemen, nog meer personaliseringsmogelijkheden en het laatste op het gebied van infotainment en connectiviteit. Hij komt ook met 48V mild-hybridtechnologie in combinatie met een benzinemotor en een zogenaamde clutch-by wire handbak. De vernieuwde Stonic arriveert medio september 2020 bij de Nederlandse Kia-dealers. (13/08 01u15 - Autozine)
2x Biden en Harris tijdens eerste speech: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land ‘weer op te bouwen’ na jarenlang ‘mismanagement’ door huidig president Donald Trump. (13/08 01u15 - AD.nl)
2x Tiener dood na steekpartij in Rotterdamse woning: 16-jarig meisje aangehoudenBij een steekpartij in een woning op de Mathenesserdijk in Rotterdam is woensdagavond een tienermeisje overleden. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten. De politie hield in dezelfde woning een 16-jarig meisje aan. ,,Waarom zou iemand háár willen neersteken? Zij is de laatste persoon bij wie ik dit zou verwachten.” (13/08 01u15 - AD.nl)
2x ME ingezet tegen groep overlast veroorzakende jongeren in Den HaagIn de Haagse Schilderswijk veroorzaakt een groep jongeren overlast. Ze hebben brandkranen opengedraaid, vuurwerk afgestoken en vernielingen aangericht, zegt een woordvoerder van de politie. De Mobiele Eenheid is ingezet om de orde in de wijk te herstellen. Enkele wegen, waaronder de Parallelweg, zijn door de politie afgezet. Ooggetuigen zeggen dat het gaat om zo'n 100 tot 150 jongeren. Gisteravond werden in Den Haag door de politie twee jongeren opgepakt die bezig waren een brandkraan te openen. Na een korte achtervolging werden ze aangehouden wegens vernieling. Drinkwaterbedrijf Dunea heeft inmiddels sloten geplaatst op ongeveer twintig brandkranen in Den Haag. (13/08 01u15 - NOS.nl)
2x E-racen: afbeulen, afzien afkoelenAls een fietser niet naar wielerevenementen mag gaan, dan komen de evenementen wel naar de fietser. Het zou zomaar een passage uit een hedendaagse wielerbijbel kunnen zijn. Virtueel koersen vanuit je kot is hot, maar verdomd hard. Daarom schoolde onze man zich via de tips van Energy Lab-coach Dietmar Ledegen om tot een rasechte e-racer. (13/08 00u15 - Sport.be)
2x Supergoed dankzij superfood?Peter Sagan eet graag gummibeertjes en Popeye zweert bij spinazie. Ieder zijn voorkeur, maar wat zijn de effecten van 'échte' superfoods die je overal in de rekken ziet staan? (13/08 00u15 - Sport.be)
2x Kate Middleton kiest voor fleurig mondmaskerDe Britse Kate Middleton heeft zich in het openbaar laten zien met een fleurig mondmasker. Ze combineerde tijdens een werkbezoek een stoffen exemplaar met kleine bloemetjes met een witte zomerjurk. (13/08 00u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
2x Rihanna staat niet op één, maar op de cover van 26 edities van ‘Harper’s Bazaar’Normaal heeft elke editie van Harper’s Bazaar zijn eigen cover, maar dat is dit keer buiten Rihanna gerekend. Op elk van de 26 edities van het septembernummer neemt ontwerpster en popster de frontpagina in. (13/08 00u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
2x Aantal gedetineerden vorig jaar opnieuw toegenomenHet aantal gedetineerden is in 2019 opnieuw gestegen. Op 30 september 2019 waren bijna 10.000 personen gedetineerd, een toename van 400 in vergelijking met dezelfde dag in 2018. In vergelijking met drie jaar eerder zaten er zelfs ruim 1.100... (13/08 00u15 - FOK!)
2x Ondernemersvertrouwen stuk minder laag aan begin derde kwartaalHet ondernemersvertrouwen is een stuk minder laag aan het begin van het derde kwartaal dan een kwartaal geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de stemming in het bedrijfsleven sinds 2008 peilt. De coronacrisis zorgt nog steeds in vrijwel alle bedrijfstakken voor pessimisme. (13/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Opnieuw meer mensen in de cel in NederlandHet aantal gevangenen is in 2019 opnieuw toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Vorig jaar waren er op 30 september bijna 10.000 gedetineerden in Nederland. Dat is een stijging van 400 vergeleken met diezelfde datum in 2018, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van 2017 kwamen er volgens het rapport zelfs 1100 gevangenen bij. (13/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Coronadebat eindigt met hard verwijt richting coalitieHet ingelaste debat over het coronavirus eindigde woensdagavond met een fel verwijt van de oppositie richting de coalitie. PVV-voorman Geert Wilders wilde hoofdelijk stemmen over een voorstel voor salarisverhoging voor zorgwerknemers, maar daarvoor waren niet meer genoeg Kamerleden aanwezig. (13/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x ME ingezet tegen groep jongeren in Den HaagIn de Haagse Schilderswijk heeft een groep van zeker honderd jongeren brandkranen opgezet, vuurwerk afgestoken en vernielingen aangericht. Enkele wegen waaronder de Parallelweg zijn afgezet, meldt de politie. (13/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Biden presenteert Harris: we zijn klaar om dit land op te bouwenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris hadden woensdag hun eerste gezamenlijke optreden. Biden presenteerde zijn nieuwe rechterhand als de vrouw die hem zal helpen het land „weer op te bouwen” na jarenlang „mismanagement” door huidig president Donald Trump. (13/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Geheim restaurant in Amsterdam toch volRestaurants in Nederland doen er in deze coronatijd alles aan om maar toegankelijk te zijn en alle drempels weg te nemen. Eén Nederlandse sterrenchef doet precies het tegenovergestelde. Hij heeft zijn restaurant Graphite in hartje Amsterdam nabij het Rembrandtplein juist expres vrijwel onvindbaar gemaakt. Een unieke zaak! (13/08 00u15 - De Telegraaf)
2x ME ingezet tegen groep jongeren in Den HaagIn de Haagse Schilderswijk heeft een groep van zeker honderd jongeren brandkranen opgezet, vuurwerk afgestoken en vernielingen aangericht. Enkele wegen waaronder de Parallelweg zijn afgezet, meldt de politie. (13/08 00u15 - De Telegraaf)
2x ’Boertjes’ uit Zwolle herstarten BonaireNiet alleen zijn restaurants De Librije (***) en Brass Boer Thuis in Zwolle waren door de coronacrisis maanden dicht, ook zijn restaurant Brass Boer op het tropische Caribische eiland Bonaire was gesloten. (13/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Wendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijfWendy van Dijk heeft een kleine overwinning behaald in het geschil met haar voormalige zakenpartner Robbert Boekema. Hij moet alle spullen die hij meenam na de faillietverklaring van hun fitnessbedrijf DISQ teruggeven. Ook mag hij in het komende jaar geen nieuw soortgelijk fitnessbedrijf starten. (13/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Bouwen, hoe dan? Kabinet stapelt hindernissen voor betaalbare huizenDoor meer te bouwen wil Rutte III een einde maken aan de huizencrisis, maar tegelijkertijd wil men ’het groenste kabinet ooit’ zijn. Regeldrift, torenhoge ambities en fiscale ingrepen remmen de weg naar méér betaalbare woningen. De Telegraaf zet de zeven plagen voor de woningmarkt op een rij. (13/08 00u15 - De Telegraaf)
2x De nieuwe Privé is uit!Lees meer > (13/08 00u15 - De Telegraaf: Privé)
2x Aantal gevangenen neemt voor derde jaar op rij toeIn totaal zaten er eind vorig jaar zo’n 12.000 mensen in de Nederlandse cel, 400 meer dan een jaar eerder. (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Ondernemersvertrouwen krabbelt op na historisch laag puntHet ondernemersvertrouwen aan het begin van het derde kwartaal van 2020 is volgens het CBS en de KvK sterk toegenomen ten opzichte van het historisch lage punt drie maanden geleden. (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Paris Saint-Germain ontsnapt wonderbaarlijk tegen AtalantaParis Saint-Germain stond een minuut voor tijd nog met 1-0 achter tegen Atalanta Bergamo, maar bereikte dankzij twee goals vlak achter elkaar toch nog de halve finale van de Champions League. (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Thuiswerken is de norm, dus dan nu wél dat grote huis in Drenthe?Woningen in provincies als Friesland, Zeeland en Drenthe zijn goedkoper, maar in de Randstad is meer werkgelegenheid. Is het denkbaar dat meer mensen naar deze provincies verhuizen, als ze niet meer hoeven reizen? (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Ravage in het havengebied, vernielde auto’s, overal gebroken ruiten: Beiroet ligt in puinTwee enorme explosies maakten dinsdagavond de haven van Beiroet en de omliggende wijken met de grond gelijk. Zeker honderd mensen kwamen om het leven, driehonderdduizend mensen raakten dakloos. (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Actuele versie ‘Berlin Alexanderplatz’: Griekse tragedie in grote stadDe actuele versie van Berlin Alexanderplatz is een meeslepende, dynamische film, met veel nachtelijke scènes. Als in een Griekse tragedie wordt de kijker meegezogen in de neerwaartse spiraal van de hoofdfiguur. (●●●●) (13/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
2x Belgische wetenschappers vernoemen nieuwe soort bidsprinkhaan naar David AttenboroughDe bekende Britse bioloog David Attenborough mag opnieuw een naam bijschrijven op het lijstje van diersoorten die naar hem vernoemd zijn. Deze keer... (13/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
2x Zo herken je oververhitting bij dieren (en zo voorkom je het)Dat huisdieren k last kunnen hebben van de hitte, ligt voor de hand. Toch gaat het geregeld mis. Een hond in een snikhete auto, de kat die niet... (13/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
2x Wachttijd coronatest loopt op en tekort aan tests dreigtDe RIVM-campagne om je bij milde klachten op corona te laten testen heeft effect gehad: de testbereidheid van Nederlanders met klachten is enorm toegenomen. Het slechte nieuws: niet alle GGD’s blijken in staat om de golf testaanvragen goed te verwerken. De wachttijden lopen flink op en mensen moeten soms dagen op hun testuitslag wachten. Daarnaast dreigt er dit najaar een nieuw tekort aan coronatests. (13/08 00u15 - GezondheidsNet)
2x 'Corona kan hartspier beschadigen'Duitse artsen van het academisch ziekenhuis in Frankfurt hebben aanwijzingen gevonden dat het coronavirus niet alleen de longen kan beschadigen, maar ook het hart. Dit blijkt uit nieuw onderzoek. (13/08 00u15 - GezondheidsNet)
2x Grootste CO₂-uitstoters betalen amper mee aan vergroeningDe twaalf grootste industriële bedrijven die samen een vijfde van de Nederlandse CO₂ uitstoten betalen amper mee aan de subsidiepot voor verduurzaming van hun sector. In plaats daarvan zijn het vooral kleinere industriële mkb-ondernemingen, zoals fietsfabrikanten en koekjesfabrieken, die de pot vullen. (13/08 00u15 - Gelderlander)
2x Isabel (18) ziet vanaf terras steekpartij en schiet direct te hulp: ‘Ik hoop dat hij het redt’Het moest een mooie zomeravond worden, met familie en vrienden genieten van paella en cava op het terras van Teun in het Oranjepark. Samen de zon zien ondergaan. Maar het feestje wordt bruut verstoord. Voor de ogen van tientallen gasten wordt een 25-jarige man uit Apeldoorn neergestoken. (13/08 00u15 - Gelderlander)
2x Wie is paardenman Jan B. die de grootste cocaïnewasserij van Nederland in zijn manege had?In de Friese paardenwereld staat Jan B. (64), de opgepakte eigenaar van de cokemanege in Nijeveen, bekend als een rouwdouwer met het hart op de juiste plek. Een man wiens aanwezigheid nooit onopgemerkt bleef. ,,Jan heeft een grote mond, maar het is echt een goede kerel.” (13/08 00u15 - Gelderlander)
2x Sexy Sylvia helpt de zon een handje en Ali B(uikspier) doet bijnaam eer aanKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd. (13/08 00u15 - Gelderlander)
2x Ninja streamt terug op TwitchNadat de populaire Fortnite-streamer Ninja vorig jaar Twitch verruilde voor Mixer, streamt hij sinds vandaag terug via zijn oude Twitch-kanaal. Dat betekent echter niet dat hij vanaf nu enkel daar te zien is. De afgelopen weken dook Ninja immers ook al op YouTube Gaming op.In 2019 tekende Tyler 'Ninja' Blevins een exclusiviteitscontract met Mixer, dat hem verluidt tussen de 20 en 30 miljoen dollar zou opleveren. Nu Mixer is opgedoekt door Microsoft vervalt dat contract, waardoor Ninja opnieuw kan streamen waar hij wil.De terugkeer naar Twitch legt Ninja voorlopig geen windeieren. Zijn kanaal heeft immers nog steeds 15 miljoen volgers. ZIjn eerste stream -samen met Dr Lupo- was meteen goed voor 84.000 kijkers.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Horizon Zero Dawn pc versie review - Geen tyrannosaurus van een pc vereistIn de Horizon Zero Dawn pc versie review van Michiel lees je of de machines enkel hem, of ook zijn pc aan stukken rijten.De donkere tijden voor pc-gamers liggen nu wel definitief achter ons. Nadat eerder Microsoft aankondigde dat alle first-partygames vanaf nu ook naar de pc komen, heeft ook Sony het platform helemaal omarmd. Daarbij valt vooral de kwaliteit van al die ports op. Nadat vorige maand al de pc-port van Death Stranding geprezen werd als ultieme versie van die game, nestelt nu ook Horizon Zero Dawn zich in het lijstje van pc-klassiekers die je moet gespeeld hebben.Niet dat de port uitblinkt op het vlak van grafische opties, integendeel. Die beperken zich tot het strikt noodzakelijke, maar door de performantie van de Decima Engine heb je ook niet meer dan dat nodig. Zelfs een intussen pensioengerechtigde grafische kaart als de Geforce GTX 970 slaagt er probleemloos in om de prestaties van de standaard PlayStation 4 te overklassen. Vooral het gebruik van dynamic foliage, waardoor elk grassprietje realistisch in de wind wappert en op elke beweging van Aloy reageert, brengt de wereld meer dan ooit tot leven. Wil je meer dan dat, dan heb je echter recentere hardware nodig. In dat geval beloont de game je wel met de ondersteuning voor onder andere UltraWide-schermen, 4K-resoluties en een ongelimiteerde framerate. Sommige settings hebben verdacht weinig impact op de prestaties van je pc, maar dankzij de ingebouwde benchmarking tool kun je snel en eenvoudig testen en aanpassen naar je eigen wensen.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Fall Guys: Ultimate Knockout overschrijdt de kaap van 1,5 miljoen spelers na een dagEen dag na de release overschrijdt Fall Guys: Ultimate Knockout al de kaap van 1,5 miljoen spelers. Dat maakt ontwikkelaar Mediatonic bekend via een tweet om de fans te bedanken.Dat de game het zo goed doet is ongetwijfeld deels te wijten aan het feit dat Fall Guys: Ultimate Knockout deze maand gratis te spelen is via PlayStation Plus. Psyonix gebruikte destijds dezelfde strategie bij Rocket League en kon toen ook rekenen op veel spelers. Toch doet ook de pc-versie het bijzonder goed. Gisteren had de game op het piekmoment meer dan 120.000 gelijktijdige spelers had, waarvan meer dan de helft de game via Steam speelde. Dat totale cijfer blijft stijgen. SteamDB toont dat de game ondertussen de kaap van 75.000 gelijktijdige spelers vlotjes heeft overschreden.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x PlayStation Plus-abonnees krijgen gratis Marvel's Avengers loot en exclusieve contentAlle PlayStation Plus-abonnees krijgen gratis Marvel's Avengers loot en exclusieve content. Dat maakte ontwikkelaar Crystal Dynamics bekend via de PlayStation blog.Alle PlayStation Plus-abonnees krijgen een Marvel's Avengers-pakket dat een Rare outfit en nameplate bevat. Daarnaast krijg je ook 100 credits telkens wanneer er een nieuwe hero naar de game komt.. Ondertussen weten we al dat Kamala Khan en Hawkeye de Avengers vervoegen.Als je de game op de PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt, krijg je daarnaast bij de release van elke nieuwe held 30 dagen exclusieve toegang tot een Legendary Outfit, Legendary Emote, Epic Takedown en nameplate.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Skater XL bevat een achievement waarvoor je meer dan honderd dagen moet spelenSkater XL bevat een achievement/trophy die je pas na meer dan honderd dagen te spelen kunt ontgrendelen.Als je naar het achievement/trophy-scherm van de game gaat, dan vind je daar de Around the World-achievement/trophy. Om die te ontgrendelen moet je maar liefst 40.075 kilometer bij elkaar skaten. Door de game gewoon te spelen, zou dat ongeveer 2700 uur of iets meer dan honderd dagen in beslag nemen.Om die tijd te reduceren, kun je een elastiekje rond je controller binden die de X-knop continu induwt. Als je dat doet, neem de achievement 'slechts' 46 dagen in beslag. Een aantal spelers hebben deze methode getest en laten weten dat de teller op die manier na 12 à 15 uur met 1% stijgt.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Dit staat ons nog te wachten in Modern Warfare en Warzone Season 5Via Twitter onthult Activision de Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Season 5 Roadmap. Die toont welke features er later dit seizoen nog zitten aan te komenDe meeste nieuwe features zitten al bij de release van Season 5 in de game. Het betreft onder andere vier nieuwe maps, de opening van het stadium en een rijdende trein in Warzone, de nieuwe operator Lerch en twee nieuwe wapens.Daar stopt het echter niet, want tijdens het seizoen komen daar nog de Barebones, Ground War Reinforce en King Slayer (Warzone) mode bij. Daarnaast krijg je in de toekomst ook toegang tot de tweede nieuwe operator Velikan en twee extra wapens. Een van die wapens is de Dual Kodachis. Het tweede wapen is voorlopig nog niet onthuld.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Cuphead nu ook beschikbaar voor PlayStation 4Cuphead is vanaf nu ook beschikbaar voor de PlayStation 4. Dat maakt ontwikkelaar StudioMDHR bekend via een toepasselijke trailer.De aankondiging is geen grote verrassing. Eerder vandaag dook de PlayStation 4-port van de game ook al op in de internationale PlayStation Store. Een bijbehorende winkelpagina was er toen nog niet.De bijbehorende trailer is volledig gemaakt via stop motion en kondigt met behulp van een liedje aan dat de game naar de PlayStation 4 komt.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Volgende Tetris 99 Maximus Cup staat in het teken van Paper MarioDe vijftiende Tetris 99 Maximus Cup staat in het teken van Paper Mario. Dat maakt Nintendo bekend via een tweet.Wie tussen 31 juli en 8 augustus deelneemt aan de Tetris 99 Maximus Cup en honderd punten verdient, kan die inwisselen voor het Paper Mario: The Origami King pakket.Dat pakket bevat een achtergrond en drie nieuwe liedjes die intenser worden naarmate de wedstrijd vordert.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Ghost of Tsushima patch voegt twee extra moeilijkheidsniveaus toeGhost of Tsushima krijgt vandaag een nieuwe patch die onder andere twee extra moeilijkheidsgraden toevoegt aan de game. In de patch notes lezen we dat de game de nieuwe hoogste Lethal-moeilijkheidsgraad krijgt. In die mode zijn zowel de vijanden als het hoofdpersonage Jin dodelijker dan ooit. Verder zijn vijanden nog agressiever, wordt Jin makkelijker gedetecteerd en is het pareren en blokkeren van aanvallen moeilijker.Aan de andere kant introduceert de patch ook de gemakkelijkere Lower intensity-mode. In die mode zijn gevechten minder intensief waardoor je meer tijd krijgt om te reageren en minder snel gedetecteerd wordt. Aanvallen die voorheen niet te blokkeren waren, zijn dat nu wel.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Call of Duty: Warzone en Modern Warfare krijgen dubbel XP-weekendSeason 4 van Call of Duty: Warzone en Modern Warfare loopt bijna ten einde. Daarom organiseert Infinity Ward een dubbel XP-weekend voor beide games.Het dubbel XP-weekend start op vrijdag 31 juli om 19:00 uur en geeft je dubbele XP, dubbele weapon XP en dubbele Battle Pass tier progressie in alle multiplayer modes. In Warzone krijg je ook opnieuw toegang tot Juggernaut Royale Quads en kunnen Plunder-spelers zich terug wagen aan Blood Money Trios.in Call of Duty: Modern Warfare zijn dit weekend dan weer de Shipment en Shoot House 24/7 playlists beschikbaar. Die twee playlist bevatten uitsluitend de gelijknamige mappen en die belonen spelers met nieuwe weapon attachments en ribbon challenges. Als laatste krijg je ook toegang tot een nieuwe playlist met de Deathmatch Domination- en Drop Zone-modes.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers krijgt Europese releaseHet is bevestigd dat het eerder aangekondigde Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers ook in het Westen uitkomt. Volgens Persona Central komt de game voor het einde van maart 2021 uit voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Een exacte releasedatum is er momenteel nog niet. Dat de game ook naar het Westen komt, is niet verwonderlijk. Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers ging in vijf maanden tijd namelijk meer dan 480.000 keer over de toonbank in Azië. Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Gerucht: Spider-Man: Miles Morales bevat dan toch ook de basisgameVolgens Game Informer Magazine bevat Spider-Man: Miles Morales ook een geremasterde versie van de basisgame. Volgens het magazine maakt de remaster bovendien gebruik van alle voordelen van de PlayStation 5.Of het gerucht klopt, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een foute vertaling door het magazine. Sony en Insomniac Games reageerden voorlopig alvast niet op het gerucht.Na de Spider-Man: Miles Morales aankondiging ontstond er al snel verwarring over wat de game precies is, een volwaardige nieuwe game of een uitbreiding. Insomniac Games liet al snel weten dat Spider-Man: Miles Morales een standalone uitbreiding is en dat de basisgame niet wordt meegeleverd. De huidige geruchten spreken dat dus opnieuw tegen.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Dit zijn de gratis Xbox Games with Gold voor augustusMicrosoft heeft de gratis Games with Gold voor de maand augustus bekendgemaakt. Eigenaars van een Xbox One (X) of Xbox 360 kunnen volgende maand met de volgende games aan de slag:Portal Knights is de gehele maand augustus gratis te downloaden. MX Unleashed is van 1 tot en met 15 augustus verkrijgbaar, terwijl Red Faction 2 van 16 tot en met 31 augustus beschikbaar is. Override: Mech City Brawl is ook vanaf 16 augustus speelbaar, maar tot en met 15 september gratis.Wie de Xbox Games with Gold voor de maand juli nog niet heeft gedownload, doet dat best zo snel mogelijk. Momenteel is onder andere WRC 8 en Saint's Row 2 gratis beschikbaar.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Volgende Animal Crossing New Horizons zomerupdate introduceert vuurwerk en dromenDe tweede zomerupdate voor Animal Crossing: New Horizons arriveert overmorgen 30 juli en introduceert verschillende nieuwe zaken in de game.Na het installeren van Summer Update Vol.2 is er elke zondag om 19:00 uur vuurwerk te zien in je Animal Crossing dorpje. Het vuurwerk is enkel te zien in de maand augustus. Daarnaast kan je met klingels speciale tickets kopen om speciale items te winnen in een tombola. Het zou ook Animal Crossing niet zijn moest je het vuurwerk niet kunnen aanpassen naar je eigen voorkeur.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Death Stranding review - Kruistocht van een koerierUpdate: Een van de hoogtepunten van Death Stranding is diens visuele presentatie. Wie met Sam op de pc in 4K door de adembenemende landschappen loopt, treft qua texturen, schaduwen en lichteffecten eerder subtiele dan significante verschillen ten opzichte van de PlayStation 4 Pro aan. Dat is overigens een compliment voor de Decima Engine die het maximale uit Sony's console weet te persen. De pc-versie maakt vooral het verschil op het vlak van performance. Waar de PS4 Pro-versie bij een framerate van 30 blijft haken, haal je in de pc-versie met een mid-range processor en videokaart op normale settings 60 frames per seconde of hoger. In de actierijke passages van de game brengt de vlottere speelervaring een aangename verbetering.Op het vlak van controls biedt het spelen met muis en toetsenbord een prima alternatief voor de controller. Zo gebruik je bij het balanceren de linker- en rechtermuisknop op de muis als vervanging voor de triggers op de controller, waardoor je net iets sneller kunt ingrijpen wanneer je dreigt om te vallen. Verder kun je de key bindings volledig naar smaak aanpassen. De eeuwige discussie over wat de beste besturingsmethode is - controller of muis en toetsenbord - is verder dan ook irrelevant: Death Stranding op de pc biedt je beide smaken en dat is wel zo prettig.Tot slot bevat de pc-versie kleine extra's ten opzichte van de consoleversie. Zo zijn er enkele bonusmissies waarmee je cosmetische items uit Half-Life zoals een Gordon Freeman-bril of Headcrab-hoofddeksel kunt verdienen. Er is daarnaast ultrawide-ondersteuning voor gamers die graag in een 21:9-ratio spelen. Samen met de Photo Mode levert dat in ieder geval fraaie beelden dan wel kiekjes op. Alles bij elkaar is Death Stranding op de pc geen baanbrekende verbetering van de PS4-versie, maar eerder een 'definitive edition' van een verder uitstekende game.Lees meer... (13/08 00u15 - Eurogamer)
2x Grootste CO₂-uitstoters betalen amper mee aan vergroeningDe twaalf grootste industriële bedrijven die samen een vijfde van de Nederlandse CO₂ uitstoten betalen amper mee aan de subsidiepot voor verduurzaming van hun sector. In plaats daarvan zijn het vooral kleinere industriële mkb-ondernemingen, zoals fietsfabrikanten en koekjesfabrieken, die de pot vullen. (13/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Neymar: Op basis van mentaliteit hebben we het geredNeymar heeft de hoop op het bereiken van de halve finale in de Champions League geen moment opgegeven. Dat verklaarde de Braziliaan, nadat Paris Saint-Germain in de laatste minuten tegen Atalanta een achterstand omzette in een voorsprong (2-1). ,,Ik heb nooit gedacht dat we naar huis konden gaan', zei de Braziliaan na de wedstrijd die in Lissabon werd gespeeld. (13/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Twitter zegt sorry tegen United-verdediger Jones na ‘aanzetten tot belediging’Twitter heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Phil Jones en zijn club Manchester United. Dat gebeurde na klachten van de Engelse club over een tweet op het officiële Britse account van het populaire sociale medium. (13/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Trends Podcast met fietsprofessor Te Brömmelstroet (UvA) over de populariteit van de fietsIn deze aflevering spreken we met Marco Te Brömmelstroet. Hij geeft les aan de universiteit van Amsterdam en publiceerde onlangs met Thalia Verkade 'Het recht van de snelste'. In dat boek nemen ze mobiliteit onder de loep. Te Brömmelstroet laat zich de fietsprofessor noemen en maakt zich sterk dat corona ons mobiliteitsgedrag wel eens voorgoed zou kunnen veranderen. (13/08 00u15 - Trends.be)
2x Waarom België de goede uitgangspositie voor fintech (nog) niet kon verzilverenBeloftevolle fintechbedrijven zijn er voldoende, maar er is nood aan meer samenwerking met grote bedrijven en een internationalere uitstraling. (13/08 00u15 - Trends.be)
2x Wat weten we over de reusachtige explosie in Beiroet?Dinsdagavond vond er in de Libanese hoofdstad Beiroet een enorme explosie plaats. Daarbij kwamen ook twee Belgen om het leven. Intussen heeft de Libanese regering voor twee weken de noodtoestand uitgeroepen. Wat weten we over de dramatische gebeurtenis? (13/08 00u15 - Trends.be)
2x Van pluimen tot dekbedden: achter de schermen bij PlumkaEeuweling Plumka was oorspronkelijk een fabrikant van vullingsmateriaal voor kussens. Inmiddels maakt het al zeventig jaar dekbedden en kussens. We volgden de productie van een dekbed met als basisgrondstof pulp van eucalyptushout. (13/08 00u15 - Trends.be)
2x Reddingshond moet zelf van berg gered wordenDaisy, een Engelse sint-bernardshond, kwam afgelopen weekend in de problemen op de hoogste berg van Engeland. Het dier kon niet meer wandelen en moest gered worden door een team van zestien reddingswerkers. Bekijk het in de video hierboven. (13/08 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
2x Google vraagt toestemming om je af te luisterenGoogle wil weer geluidsopnames van stemmen die zijn producten met spraakbesturingssystemen genereerden gebruiken om door mensen te laten beoordelen. Het bedrijf gaat voortaan wel eerst jouw toestemming vragen. Zo schrijft technieuwswebsite The Verge. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Overheid vraagt feedback rond corona-appEr is een openbare raadpleging gestart voor de Belgische corona-app. Tot eind deze maand mag iedereen feedback geven die kan worden meegenomen bij de ontwikkeling. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Samsung zet in op thuiswerk met Note20Samsung komt uit met de Galaxy Note20, een nieuwe versie van de grootste smartphone van het merk, met pennetje. Ook de oortjes en de Watch krijgen een update. Een nieuwe foldable volgt later dit jaar. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Techbedrijven werken samen rond veiligere open sourceVerschillende bedrijven, waaronder enkele grote techspelers, stappen in OpenSSF, een nieuwe organisatie om de beveiliging rond open source software te verbeteren. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Option brengt Vlaams social distancing alarm op de marktHet Leuvense Crescent NV, beter bekend als Option, gaat het social distancing alarm op de markt brengen dat werd ontwikkeld door Flanders Make. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Corona dwingt blik richting opslagIn crisistijd houdt de CIO alle kostenposten nauwkeurig tegen het licht. Daar spelen de Israëlische start-ups Infinidat en Lightbits bewust op in, met storageoplossingen die on-prem wel de voordelen, maar niet de nadelen van public cloud storage beloven. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Microsoft ziet scherpe stijging in bug bounty betalingenMicrosoft heeft het voorbije jaar 13,7 miljoen dollar uitgereikt aan onderzoekers die een bug in zijn software rapporteerden. Het bedrijf betaalt daarmee drie keer meer uit aan bug bounties dan een jaar eerder. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Gegevens van 900 Pulse Secure VPN-servers op straatOp een Russisch hackersforum circuleren de gegevens, inclusief wachtwoorden, van ruim 900 enterprise VPN servers die Pulse Secure gebruiken. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Firefox browser gaat anti-tracking uitbreidenDe Firefox browser rolt in de komende weken een uitbreiding uit van zijn anti-trackingfunctie. Daarin zullen niet alleen cookies van derde partijen, maar ook redirect tracking cookies worden tegengehouden. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Celstraf voor ingenieur die bedrijfsgeheimen Waymo stalAnthony Levandowski, de voormalige Google-ingenieur die werd aangeklaagd voor het stelen van bedrijfsgeheimen bij zijn overstap naar Uber, is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden. (13/08 00u15 - DataNews)
2x Aandeelhouders Ahold krijgen 220 miljoen extra, vakkenvullers een Bol.com-bonMet dank aan de coronacrisis heeft supermarktconcern Ahold Delhaize de winst in het tweede kwartaal ruim verdubbeld. Het moederbedrijf van (in Nederland) onder meer Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com verdiende door hamstergedrag en online winkelen 693 miljoen euro, tegen 334 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. (13/08 00u15 - Volkskrant Economie)
2x Vrijhandelsverdrag CETA dreigt weer in gevaar te komen, dit keer door de kaas halloumiHet vrijhandelsverdrag Ceta tussen de Europese Unie en Canada dreigt opnieuw in gevaar te komen. Het Cypriotische parlement stemde in grote meerderheid tegen de vrijhandelsdeal. Een van de belangrijkste argumenten: Ceta biedt onvoldoende bescherming aan halloumi, een kaas die het goed doet op de grill. (13/08 00u15 - Volkskrant Economie)
2x Zet generatie Z ‘vadertje Karl’ Marx weer op zijn voetstuk?Highgate cemetery, de bekendste begraafplaats van Londen, leek vorige week bij een bezoek in de meest letterlijke zin uitgestorven. Het zal met de lockdown te maken hebben, hoewel de buitenluchtattractie redelijk coronaproof lijkt en met 56 duizend graven, tombes en mausoleums groot genoeg is om afstand te bewaren. (13/08 00u15 - Volkskrant Economie)
2x Booking, een bedrijf zonder oorlogskas, ontslaat kwart van personeelBooking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de hotelboekingssite Glenn Fogel dinsdagochtend gemeld in een videoboodschap aan zijn personeel. (13/08 00u15 - Volkskrant Economie)
2x 📷 Lekker nieuws om de dag af te sluiten: Julie Vanloo neemt afscheid van Club Brugge ... met eclairsHet Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen. (13/08 00u15 - Voetbalkrant)
2x Kortom - Nesta mag met Frosinone hopen op promotie naar Serie AIn onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld. (13/08 00u15 - Voetbal International)
2x PSG na een kwart eeuw weer bij laatste vier in CLVia VI Live volgen we de allesbeslissende knock-outduels uiteraard op de voet. (13/08 00u15 - Voetbal International)
2x Neymar wanhoopte niet: 'Onmogelijk om dit PSG uit te schakelen'Hoewel uitschakeling toch echt nabij was, heeft Neymar naar eigen zeggen nooit getwijfeld aan een goede afloop. (13/08 00u15 - Voetbal International)
2x Opnieuw zitten er meer mensen achter de tralies in NederlandHet aantal mensen dat vastzit achter tralies is in 2019 opnieuw gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het aandeel personen met een vervangende hechtenis of dwangmaatregel als tbs nam de afgelopen jaren juist af. (13/08 00u15 - Trouw)
2x Een minuut voor tijd spat de droom van Atalanta Bergamo alsnog uiteenParis Saint-Germain houdt in de slotminuten het bescheiden Atalanta Bergamo alsnog uit de halve finale van het Euro­pees hoofdtoernooi: 2-1. (13/08 00u15 - Trouw)
2x Neymar: ’We hebben nooit aan opgeven gedacht’Neymar heeft de hoop op het bereiken van de halve finale in de Champions League geen moment opgegeven. (13/08 00u15 - Telegraaf: Sport)
2x Excuses van Twitter aan Manchester United-speler Phil Jones voor foute tweetTwitter heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Phil Jones en zijn club Manchester United. (13/08 00u15 - Telegraaf: Sport)
2x Biden stelt Harris voor: ‘We hebben een president en vicepresident nodig die verantwoordelijkheid nemen’De Democratische presidentskandidaat heeft in een eerste speech officieel Kamela Harris voorgesteld als zijn running mate. (13/08 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
2x Geen stemming over beloning zorgmedewerkers door wegblijven coalitieAan het einde van het coronadebat woensdag in de Tweede Kamer waren er te weinig Kamerleden nog aanwezig om een stemming te kunnen houden over het beter belonen van zorgmedewerkers. Volgens leden van de oppositie zijn de coalitiepartijen 'weggerend' om de stemming tegen te houden, maar de coalitie spreekt dit tegen. (13/08 00u15 - Nu.nl)
2x 'Shell wil belang kopen in Indiase petrochemische fabriek'DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell wil een belang nemen van 50 procent in een petrochemisch project in India. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Shell zou al begin juni een principe-akkoord hebben bereikt met Nayara Energy, dat voor een deel eigendom is van het Russische Rosneft. (13/08 00u15 - IEX.NL)
2x Wie op 31 juli of 1 augustus nog online shopte bij (failliete) Brantano, CKS of Fred & Ginger zal pakje nog krijgenLees meer > (13/08 00u15 - VRT NWS: Economie)
2x LIVE (21u). Stoot Carrasco met Atlético door naar halve finale Champions League?• Kwartfinale Champions League • Aftrap: 21 uur • Estdio Jos Alvalade • Ref: Szymon Marciniak (13/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Moeder redt dochter (6) van verstikkingsdood: in kipnugget van McDonald’s zit meegebakken mondkapjeEen bezoekje aan de McDonald's is gisteren voor een Brits gezin ei zo na uitgedraaid op een tragedie. Toen ze thuis van de afgehaalde maaltijd aan... (13/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
2x Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen?De vijfde generatie mobiel internet, 5G, is de nieuwe standaard voor mobiele netwerken. De opvolger van 4G is sneller en stabieler. Het omstreden Chinese bedrijf Huawei is marktleider op het gebied van 5G-infrastructuur. Huawei zou achterdeurtjes in zijn apparatuur inbouwen en een verlengstuk zijn van de Chinese staat. In Groot-Brittannië wordt Huawei-apparatuur, onder druk van … Continued The post Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? appeared first on Elsevierweekblad.nl. (13/08 00u15 - Elsevier.nl)
2x Grootste CO₂-uitstoters betalen amper mee aan vergroeningDe twaalf grootste industriële bedrijven die samen een vijfde van de Nederlandse CO₂ uitstoten betalen amper mee aan de subsidiepot voor verduurzaming van hun sector. In plaats daarvan zijn het vooral kleinere industriële mkb-ondernemingen, zoals fietsfabrikanten en koekjesfabrieken, die de pot vullen. (13/08 00u15 - De Stentor)
2x Neymar: Op basis van mentaliteit hebben we het geredNeymar heeft de hoop op het bereiken van de halve finale in de Champions League geen moment opgegeven. Dat verklaarde de Braziliaan, nadat Paris Saint-Germain in de laatste minuten tegen Atalanta een achterstand omzette in een voorsprong (2-1). ,,Ik heb nooit gedacht dat we naar huis konden gaan', zei de Braziliaan na de wedstrijd die in Lissabon werd gespeeld. (13/08 00u15 - De Stentor)
2x Twitter zegt sorry tegen United-verdediger Jones na ‘aanzetten tot belediging’Twitter heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Phil Jones en zijn club Manchester United. Dat gebeurde na klachten van de Engelse club over een tweet op het officiële Britse account van het populaire sociale medium. (13/08 00u15 - De Stentor)
2x Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020?Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020? Met 9 miljoen YouTube-views en 4 miljoen streams wordt de originele versie misschien wel ‘de zomerhit van 2020’.  Wilbert Pigmans: “Het is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar uit de vele reacties blijkt ‘De Toreador’ een prima remedie te zijn voor wie last heeft van coronastress!”. Begin het al […] Het bericht Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020? verscheen eerst op Belg.be. (13/08 00u15 - Belg.be)
2x 'Shell wil belang kopen in Indiase petrochemische fabriek'DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell wil een belang nemen van 50 procent in een petrochemisch project in India. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Shell zou al begin juni een principe-akkoord hebben bereikt met Nayara Energy, dat voor een deel eigendom is van het Russische Rosneft. (13/08 00u15 - Belegger.nl)
2x Twitter zegt sorry tegen United-verdediger Jones na ‘aanzetten tot belediging’Twitter heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Phil Jones en zijn club Manchester United. Dat gebeurde na klachten van de Engelse club over een tweet op het officiële Britse account van het populaire sociale medium. (13/08 00u15 - AD: Sport)
2x Grootste CO₂-uitstoters betalen amper mee aan vergroeningDe twaalf grootste industriële bedrijven die samen een vijfde van de Nederlandse CO₂ uitstoten betalen amper mee aan de subsidiepot voor verduurzaming van hun sector. In plaats daarvan zijn het vooral kleinere industriële mkb-ondernemingen, zoals fietsfabrikanten en koekjesfabrieken, die de pot vullen. (13/08 00u15 - AD.nl)
2x Twitter zegt sorry tegen United-verdediger Jones na ‘aanzetten tot belediging’Twitter heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Phil Jones en zijn club Manchester United. Dat gebeurde na klachten van de Engelse club over een tweet op het officiële Britse account van het populaire sociale medium. (13/08 00u15 - AD.nl)
2x Grote groep jongeren relt in Den Haag: Mobiele Eenheid staat klaar om in te grijpenEen grote groep jongeren is vanavond aan het rellen in de Schilderswijk. De politie staat met man en macht klaar om in te grijpen in de buurt van de Parallelweg. Relschoppers hebben met stenen naar auto's en naar politieagenten gegooid. Enkele voertuigen liepen daardoor flinke schade op. (13/08 00u15 - AD.nl)
2x Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van WijkAMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdag vijf verdachten aangehouden voor de fatale schietpartij zaterdag bij een recreatieplas in Amsterdam die de 24-jarige Bas van Wijk het leven kostte. Het gaat om vijf Amsterdammers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar oud. Het bericht Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van Wijk verscheen eerst op Nieuws.nl. (13/08 00u15 - Nieuws.nl)
2x Alleen ondernemers in detailhandel hebben weer vertrouwenOndernemers stellen investeringen uit of schrappen plannen helemaal. (13/08 00u15 - fd.nl)
2x Lyft lijdt flink verlies na coronamaandenUber rivaal Lyft sluit een rampzalig kwartaal af, waarin de omzet met 61 procent daalde naar 339 miljoen dollar tegen 867 miljoen een jaar geleden en het bedrijf een nettoverlies leed van 437 miljoen. Dat was overigens wel minder dan een jaar geleden. (12/08 23u15 - Emerce)
2x Vijf personen aangehouden in onderzoek dood Bas van WijkDe Amsterdamse politie heeft 5 verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Amsterdam, waarbij de 24 jarige Bas van Wijk om het leven kwam. Doorbraak in het onderzoek naar de dood van de 24-jarige Bas van Wijk:... (12/08 23u15 - FOK!)
2x Man neergestoken in Apeldoorn, dader voortvluchtigVanavond is een man neergestoken voor de ogen van terrasbezoekers in het Oranjepark te Apeldoorn. De dader is voortvluchtig, politie Apeldoorn heeft een oproep gedaan. #Apeldoorn 12-8-20 19:37 - Steekpartij #oranjepark het slachtoffer, is hierop... (12/08 23u15 - FOK!)
2x S&P500 sluit op zucht van record22:23 Wall Street sloot stevig in de plus. Tesla drukte het pedaal in na de aankondiging van een aandelensplitsing. (12/08 23u15 - De Tijd)
2x Game of Thrones-ster speelt prins Philip in The CrownDe makers van de Netflix-hit The Crown, over de Britse koninklijke familie, hebben Jonathan Pryce gestrikt voor de rol van prins Philip. De Welshe acteur neemt de rol op zich voor het vijfde en zesde seizoen, meldt Deadline. (12/08 23u15 - De Telegraaf: Privé)
2x Arrestaties voor intimideren getuigen in misbruikzaak R. KellyDe Amerikaanse autoriteiten hebben drie mannen uit de kring van zanger R. Kelly opgepakt. De verdachten zouden hebben geprobeerd de mond te snoeren van de vrouwen die de zanger beschuldigen van seksueel misbruik. (12/08 23u15 - De Telegraaf: Privé)
2x Mag Ik Vertrek snel terug op tv?!Met de afgelopen maanden geen bal op de tv, was zes weken lang iets ’nieuws’ met Foodtruck gezocht (Ik Vertrek, met een twist) welkom. Maar na de laatste aflevering woensdag kan het programma wel weer even worden afgeserveerd. Simone, ’hopeloos mislukt in de liefde’, maakt alle clichés los. (12/08 23u15 - De Telegraaf: Privé)
2x PSG kruipt door het oog van de naald tegen Atalanta na sensationele ommekeer in blessuretijd van de Champions LeagueHet sprookje van Atalanta Bergamo is uit. De club uit een provinciestad met 120.000 inwoners mocht 89 minuten lang dromen van de halve finales van de Champions League. Maar Neymar Junior, met twee assists, trok de Parijzenaars in extremis over de streep. Op 18 augustus speelt PSG tegen Leipzig of Atlético Madrid voor een plaats in de finale. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
2x Een rustige zomer zit er niet in in Demons Ate My NeighboursAls het aankomt op de zomer van 2020, dan mag die van ons heel snel voorbij zijn.Weg met de hitte, weg met corona en weg met de saaie komkommermaanden. Tuned-out Games gaat daar echter nog verder in, daar zij hun pijlen hebben gericht op volgend jaar.In het derde kwartaal moet namelijk Demons Ate My Neighbours verschijnen voor PC en NintendoSwitch. Gemaakt met behulp van Greg Johnson(bekend van Toejam and Earl:Back in de Groove) grijpt deze twin stick shooter terug naar het soort humor dat we veelal zagen in de jaren 80 en 90, wat ook is wanneer het spel zich afspeelt.In 1991, overigens het beste bouwjaar, ontketenen Joey en April onbedoeld een groot kwaad, dat vervolgens Fairweather Valley in zijn greep krijgt. Het gros van de inwoners muteert en wordt gewelddadig en bedreigt onze helden en de rest van de overlevenden. Daarom is het tijd om terug te vechten op de enige mogelijk manier: met waterpistolen vol wijwater...!?Sla je handen in elkaar met een vriend en kruip ieder in de huid van een van de helden om de willekeurig samengestelde levels te overwinnen. Dat kan op een vriendelijke manier, waarbij je jouw buren redt van de demonen, of op een brute manier, waarop je ze gewoon gezamenlijk naar het hiernamaals stuurt. Hoe ga je anders dealen met Zombos, Vampunks en Zaplings?Hoewel de komst van Demons Ate My Neighbours al in steen gebeiteld staat, wil men de schaal van het spel vergroten. Daarom zal men op 1 september, overigens de beste bouwdag, naar Kickstarter trekken in de hoop $175.000 op te kunnen halen voor extra karakters, wapens, cameos van ToeJam enEarl, ports voor PS5 enSeries X en nog veel meer. Enkel de soundtrack hoeft niet meer geld te hebben, daar namen als Varien, Remy Ma en Nice Legs zich reeds aan het project verbonden hebben.''Demons Ate My Neighbours brengt een leuke, opwindende vibe terug die we missen van de jaren tachtig en negentig kamp horror,'' legt Game Director van Tuned-Out Games Kian Matthew uit. ''We willen een frisse, vernieuwende draai geven aan de klassieke co-op formule door willekeurige levels, meta-progressie, een beknopt verhaal, inspirerende nieuwe karakters, monsters en innovatieve gameplay aan een funky, kampnostalgische aankleding toe te voegen.''             (12/08 23u15 - Gamequarter.be)
2x Matthew McConaughey bracht voor memoires twaalf dagen in woestijn doorMatthew McConaughey, die eind oktober zijn memoires uitbrengt, spendeerde twaalf dagen in de woestijn om te werken aan zijn boek. De vijftigjarige acteur gebruikte deze tijd om de meest bijzondere fragmenten uit zijn dagboeken samen te stellen. (12/08 23u15 - Nu.nl: Achterklap)
2x PSG kruipt door het oog van de naald tegen Atalanta na sensationele ommekeer in blessuretijd van de Champions LeagueHet sprookje van Atalanta Bergamo is uit. De club uit een provinciestad met 120.000 inwoners mocht 89 minuten lang dromen van de halve finales van de Champions League. Maar Neymar Junior, met twee assists, trok de Parijzenaars in extremis over de streep. Op 18 augustus speelt PSG tegen Leipzig of Atlético Madrid voor een plaats in de finale. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Deel Antwerpse binnenstad woensdagavond zonder stroomEen deel van de Antwerpse binnenstad zit woensdagavond zonder stroom. Wat de panne heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Techniekers van netwerkbeheerder Fluvius zijn onderweg om het probleem op te sporen en op te lossen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Bart De Wever zet ook Beerschot in de bloemetjesHet Antwerpse voetbal viert hoogdagen en dat mag in de kijker gezet worden. Na de huldiging van stadsgenoot Antwerp voor de bekerwinst tegen Club Brugge is het morgen de beurt aan Beerschot voor het behalen van de promotie en de titel in 1B. Burgemeester Bart De Wever en schepen voor sport Peter Wouters zullen tijdens een korte plechtigheid in het Olympisch Stadion de medailles uitreiken aan spelers en trainers. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Kosovaarse kampioen uitgeschakeld in voorrondes Champions League na forfait door COVID-19De Kosovaarse landskampioen KF Drita heeft de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League die dinsdag niet kon worden gespeeld, verloren met 3-0 forfaitcijfers. Dat verklaarde de UEFA. Heel de ploeg moest in quarantaine omwille van twee positieve COVID-19 gevallen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x PSG kruipt door het oog van de naald tegen Atalanta na sensationele ommekeer in blessuretijd van de Champions LeagueHet sprookje van Atalanta Bergamo is uit. De club uit een provinciestad met 120.000 inwoners mocht 89 minuten lang dromen van de halve finales van de Champions League. Maar Neymar Junior, met twee assists, trok de Parijzenaars in extremis over de streep. Op 18 augustus speelt PSG tegen Leipzig of Atlético Madrid voor een plaats in de finale. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Deel Antwerpse binnenstad woensdagavond zonder stroomEen deel van de Antwerpse binnenstad zit woensdagavond zonder stroom. Wat de panne heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Techniekers van netwerkbeheerder Fluvius zijn onderweg om het probleem op te sporen en op te lossen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Bart De Wever zet ook Beerschot in de bloemetjesHet Antwerpse voetbal viert hoogdagen en dat mag in de kijker gezet worden. Na de huldiging van stadsgenoot Antwerp voor de bekerwinst tegen Club Brugge is het morgen de beurt aan Beerschot voor het behalen van de promotie en de titel in 1B. Burgemeester Bart De Wever en schepen voor sport Peter Wouters zullen tijdens een korte plechtigheid in het Olympisch Stadion de medailles uitreiken aan spelers en trainers. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Kosovaarse kampioen uitgeschakeld in voorrondes Champions League na forfait door COVID-19De Kosovaarse landskampioen KF Drita heeft de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League die dinsdag niet kon worden gespeeld, verloren met 3-0 forfaitcijfers. Dat verklaarde de UEFA. Heel de ploeg moest in quarantaine omwille van twee positieve COVID-19 gevallen. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x PSG kruipt door het oog van de naald tegen Atalanta na sensationele ommekeer in blessuretijd van de Champions LeagueHet sprookje van Atalanta Bergamo is uit. De club uit een provinciestad met 120.000 inwoners mocht 89 minuten lang dromen van de halve finales van de Champions League. Maar Neymar Junior, met twee assists, trok de Parijzenaars in extremis over de streep. Op 18 augustus speelt PSG tegen Leipzig of Atlético Madrid voor een plaats in de finale. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen)
2x Bart De Wever zet ook Beerschot in de bloemetjesHet Antwerpse voetbal viert hoogdagen en dat mag in de kijker gezet worden. Na de huldiging van stadsgenoot Antwerp voor de bekerwinst tegen Club Brugge is het morgen de beurt aan Beerschot voor het behalen van de promotie en de titel in 1B. Burgemeester Bart De Wever en schepen voor sport Peter Wouters zullen tijdens een korte plechtigheid in het Olympisch Stadion de medailles uitreiken aan spelers en trainers. (12/08 23u15 - Gazet van Antwerpen)
2x Officieel: WK wielrennen vindt dit jaar niet in Zwitserland plaats, UCI zoekt nog voor dit jaar Europees alternatief met gelijkaardig profielHet WK wielrennen in het Zwitserse Aigle-Martigny (20 tot 27 september) gaat niet door. De Zwitserse veiligheidsraad laat tot eind september manifestaties met meer dan duizend man publiek niet toe. De organisatie heeft laten weten onder die omstandigheden niet te kunnen organiseren. De UCI heeft intussen laten weten dat het op zoek gaat naar een Europees alternatief, op een vergelijkbaar parcours en op hetzelfde tijdstip. (12/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
2x Regi over meest gênante moment op het podium: “Daar stond ik dan met mijn broek vol”“Ik ben ook maar een mens”, bekent Regi Penxten woensdagavond tijdens Het Rad op VIER. Als ze het hebben over zijn meest gênante moment op het podium moet de DJ niet lang denken. “Ik had een verkeerde gamba gegeten en tijdens het tweede nummer had ik het zitten”, klinkt het eerlijk. (12/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
2x Baby George, geboren tijdens explosie Beirut, is "licht in de duisternis”De reusachtige explosie in Beirut op 4 augustus kostte aan meer dan 170 mensen het leven, 6.000 anderen raakten gewond. Edmond Khnaisser had net... (12/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Protesten in Wit-Rusland houden aan: “We zijn bang, maar we willen ook gehoord worden”In Wit-Rusland zijn opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering van Aleksandr Loekasjenko. Er waren onder meer... (12/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
2x PORTRET. Kamala Harris kan de eerste vrouwelijke vicepresident worden: “Mama leerde me om niet te klagen, maar te doén”Als Kamala Harris (55) vicepresident van de Verenigde Staten wordt, dan is dat een dubbele ode aan de vrouw. Want het is de levensles van haar... (12/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Minderjarige verdachte van Blankenbergse vechtpartij krijgt werkstrafEen minderjarige verdachte die betrokken zou zijn bij de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge heeft van de jeugdrechter een werkstraf gekregen. De jongen had geen gerechtelijk verleden. (12/08 22u15 - De Standaard)
2x Culturele evenementen kunnen weer in Antwerpen: sector reageert blij, maar ook boosLees meer > (12/08 22u15 - VRT NWS)
2x Kim Clijsters kijkt uit naar US Open: “Ontzettend enthousiast dat ik in New York kan tennissen”Kim Clijsters heeft haar fans gerustgesteld in een interview met ESPN. Ze vertelde dat ze ondanks een blessure aan haar buikspieren, opgelopen tijdens de World Team Tennis in juli, waarin ze New York Empire aan de zege hielp, uitkijkt naar het WTA-toernooi in Cincinnati, ter voorbereiding op het US Open, eind augustus. (12/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
2x Tweede golf overspoelt Frankrijk: meer dan 2.500 besmettingen op één dagDe autoriteiten in Frankrijk hebben woensdag een forse toename gemeld van het aantal coronabesmettingen. Bij nog eens 2.524 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen, het grootste aantal sinds mei. (12/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
2x Patro en Lierse houden elkaar in evenwicht, match eindigt op 0-0In een kansarme wedstrijd hielden Patro en Lierse-Kempenzonen elkaar woensdagavond in evenwicht. 0-0 was de logische einduitslag. (12/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
2x Noors toptalent Martin Odegaard verlaat Sociedad en keert terug naar Real MadridHet Noorse toptalent Martin Odegaard (21), het afgelopen seizoen gehuurd door Real Sociedad, keert terug naar Real Madrid. Dat hebben de Baskische club van Adnan Januzaj en de speler zelf bekendgemaakt in een persbericht. (12/08 22u15 - Het Belang van Limburg)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

14x Vader en zoon sterven allebei aan corona nadat ze op zelfde dag in ziekenhuis beland waren13/08 01u15 - Het Laatste Nieuws: Een vader (89) en zoon (57) uit Florida zijn allebei gestorven aan het coronavirus. Dokter Carlos Francisco Vallejo liep de besmetting vermoedelijk...
9x “Trump wil defensieminister Esper ontslaan na meningsverschillen”13/08 02u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn adviseurs de mogelijkheden besproken om zijn minister van Defensie Mark Esper te ontslaan....
9x Frankrijk voert militaire aanwezigheid in Middellandse Zee op12/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Frankrijk gaat zijn militaire aanwezigheid in het oosten van de Middellandse Zee uitbreiden. Dat zegt de Franse president Emmanuel Macron, die...
8x Braziliaanse deelstaat gaat Russisch coronavaccin produceren13/08 01u15 - Het Laatste Nieuws: Een Braziliaans technologisch instituut zegt dat het in de tweede helft van het volgend jaar begint met de productie van het omstreden Russische...
8x Helft meer internet­oplichtingen op een jaar tijd: zo bescherm je je ertegen13/08 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
7x Biden stelt Harris voor: ‘We hebben een president en vicepresident nodig die verantwoordelijkheid nemen’13/08 00u15 - De Standaard: De Democratische presidentskandidaat heeft in een eerste speech officieel Kamela Harris voorgesteld als zijn running mate.
7x Explosie in Beiroet lang niet de eerste ramp door NH₄NO₃: wat is het en waarom is het zo gevaarlijk?13/08 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
7x Ben & Jerry's vecht stevig robbertje uit met Britse regering over migratieaanpak12/08 23u15 - De Tijd: 22:25 Het ijsroommerk Ben & Jerry's, dat onder invloed van zijn twee stichters al decennia bekend staat om zijn maatschappijkritische houding, neemt de migratiepolitiek van de Britse regering op de korrel.
6x Wim Ballieu opent twee nieuwe restaurants13/08 03u15 - Het Nieuwsblad: Ondanks de impact van de coronamaatregelen op de horeca, heeft Wim Ballieu (37) aangekondigd dat hij twee extra vestigingen van Balls & Glory opent. Die komen binnenkort in Brugge en Aalst. Wim, die bekend werd met Goe gebakken op Vier, heeft inmiddels zeven zaken in Vlaanderen waar je allerlei soorten gehaktballen kunt krijgen.
6x Protesten in Wit-Rusland eisen tweede dode13/08 02u15 - Het Laatste Nieuws: Bij de protesten in Wit-Rusland is een tweede dode gevallen. Dat hebben de Wit-Russische autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een...

Statistieken

Artikels:
25557
Gelezen:
757
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven