dinsdag 26 oktober 2021, week 43


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 
68x "Pandemisten" die Caemersklooster bezetten uit gemeenteraad van Gent gezet omdat stil protest "te storend" isLees meer > (26/10 00u15 - VRT NWS)
65x Erik Van Looy (59) is niet langer vrijgezelErik Van Looy (59) is niet langer vrijgezel: de presentator van ‘De slimste mens ter wereld’ is weer samen met Ingrid Parewijck, het topmodel waarmee hij eerder al drie jaar een koppel vormde. Dat schrijft Dag Allemaal. (26/10 08u15 - Het Belang van Limburg)
49x Overlegcomité hakt straks knopen door over aanpak nieuwe coronagolf: dit ligt alvast op tafelLees meer > (26/10 00u15 - VRT NWS)
46x Eeuwenoude stadsboerderij in hartje Mechelen staat te koopHet is letterlijk een verborgen parel, de eeuwenoude stadsboerderij die achter een herenhuis in hartje Mechelen verscholen ligt. De huidige eigenaar knapte het historische pand – toen nog een ruïne – destijds met veel toewijding op. Gezien zijn leeftijd zoekt hij er via een bekende vastgoedmakelaar een nieuwe eigenaar voor. (26/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
44x Besmettingscijfers gaan op veel plaatsen in Europa steil omhoog: hier is de toestand het ergstNiet alleen in ons land zitten de coronacijfers weer in de lift. Meer dan de helft van de landen in de Europese Unie ziet het aantal besmettingen plots weer steil de hoogte in gaan. Letland heeft op dit moment de slechtste papieren. Het land noteert nooit geziene besmettingscijfers en voerde vorige week als eerste in de EU opnieuw een lockdown in. Maar er zijn nog meer plaatsen waar de situatie helemaal de verkeerde kant lijkt op te gaan. (26/10 13u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Vrouw laat kinderwagen mét baby achter op Frans treinperronIn de Franse gemeente Juvisy-sur-Orge heeft een vrouw haar kinderwagen mét baby achtergelaten op het treinperron. De politie stelt alles in het werk om de vermoedelijke moeder terug te vinden. (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
41x KCE: Eén op de zeven coronapatiënten getroffen door langdurige CovidZes maanden na een coronabesmetting kampt minstens één op de zeven patiënten nog met symptomen, zoals vermoeidheid, kortademigheid en zogenaamde hersenmist, een verzameling van geheugen- en concentratieproblemen. Langdurige Covid-19 treft elke leeftijdscategorie, maar komt het vaakst voor bij mensen tussen 35 en 69 jaar oud. Dat blijkt vandaag uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). (26/10 01u15 - Het Laatste Nieuws)
40x OVERZICHT. Gemiddeld weer meer dan 5.000 nieuwe besmettingen per dag, stijging met 75 procentHet gemiddeld aantal nieuwe besmettingen ligt nu ruim boven de 5.000. Vrijdag werd zelfs een nieuw dagrecord dit jaar van meer dan 7.000 gevallen geregistreerd. De voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld 115 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano. (26/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
39x Ruzie in Lummense gemeenteraad loopt hoog op: “Hoe kunnen jullie nog in de spiegel kijken?”De voltallige oppositie is maandagavond in Lummen tijdens de gemeenteraad opgestapt en heeft de gemeenteraad rond 20.30 uur verlaten, zo meldt oppositiepartij Vooruit. De oppositie stelt zich vragen over het verloop bij het personeel van de gemeente. (26/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
37x VN-veiligheidsraad komt bijeen naar aanleiding van toestand in SoedanDe veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) zal dinsdag bijeenkomen om de militaire staatsgreep in Soedan te bespreken. Dat hebben diplomatieke bronnen gemeld. (26/10 05u15 - De Standaard)


33x Coronablog: langdurige COVID-19 treft één op de zes coronapatiëntenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (26/10 06u15 - Knack)
33x Historicus Vincent Scheltiens (UA): 'N-VA en Vooruit kunnen ruggengraat volgende Vlaamse regering vormen'Is Conner Rousseau (Vooruit) bereid een bocht naar rechts te maken op het migratiethema? Historicus Vincent Scheltiens (UA) vreest van wel. (26/10 05u15 - Knack)
30x Coronablog: Vanaf november weer reizen naar VS mogelijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (25/10 21u15 - Knack)
30x Aardgasfactuur nadert de 2.500 euroDe gemiddelde aardgasfactuur voor een modaal gezin nadert in oktober de 2.500 euro. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale energieregulator Creg. Voor elektriciteit gaat het om bijna 1.250 euro. (25/10 17u15 - Knack)
28x Genk: Fietsen door het water vanuit Dubai dankzij Toster Software uit GenkMet een VR-bril fiets je virtueel door.... 'fietsen door het water' vanop de wereldtentoonstelling in Dubai. Het Limburgse bedrijf Toster Software verzorgde de technologie om virtueel doorheen het meest bekende fietspad van Limburg te fietsen. Naast... (26/10 10u15 - Limburgnieuws.be)
28x Gent investeert in windturbine voor klimaatfondsGent investeert in een grote windturbine aan het Mercatordok in de Gentse haven. Luminus bouwt die volgend jaar en de stad koopt een deel van de opgewekte energie. Met de opbrengst wil het stadsbestuur inwoners met een laag inkomen helpen aan goedkope energieleningen. (26/10 00u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Taliban bereid veiligheid te garanderen voor EU-vertegenwoordiging in AfghanistanDe talibanregering in Afghanistan belooft de veiligheid te verzekeren van de Europese missie in het land. Brussel is van plan die missie gedeeltelijk te heropenen. (25/10 18u15 - Knack)
27x Nieuwerkerken: Campagne tegen diefstal met list: Laat je niet beduvelenTeam Preventie en Handhaving en lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken lanceren een campagne tegen diefstal met list. Diefstal met list is een vorm van diefstal waarbij een persoon zich voordoet als iemand anders, zoals bijvoorbeeld e... (25/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
26x Epidemioloog Yves Coppieters: 'Een week langer herfstvakantie zou een uitstekende maatregel zijn''Een langere schoolvakantie heeft vorig jaar ook goed gewerkt', zegt de Franstalige epidemioloog Yves Coppieters (ULB) in het licht van de stijgende coronacijfers. (26/10 12u15 - Knack)
26x Australië wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn, maar houdt vast aan steenkoolEnkele dagen voor de start van COP26, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, heeft Australië dan toch ambitieuzere klimaatdoelstellingen aangekondigd. Maar met vage plannen. (26/10 09u15 - Knack)
26x Hasselt: James Cooke laat kinderen met downsyndroom schitteren in ZEB For Stars: Modellen gezocht voor fashionplezier op 5 november in HasseltOp vrijdag 5 november organiseert ZEB For Stars in samenwerking met Downsyndroom Vlaanderen, een Down Styling Day. Op dit unieke fashion event staan kinderen met het syndroom van down een dag in de spotlights. Letterlijk en figuurlijk, want aan het e... (25/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
26x Hasselt: Man zwaargewond op Schlagerfestival: Politie zoekt getuigenVrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten. Vrijdagavond was het slachtoffer aanwezig op het Schlagerfestival in de Trixxo Arena in Hasselt. Rond 2... (25/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
26x Sint-Truiden: Campagne tegen diefstal met list: Laat je niet beduvelenTeam Preventie en Handhaving en lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken lanceren een campagne tegen diefstal met list. Diefstal met list is een vorm van diefstal waarbij een persoon zich voordoet als iemand anders, zoals bijvoorbeeld e... (25/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
25x Wereld heeft geen lessen getrokken uit coronapandemie: 'We moeten ons diep schamen'Een rapport hekelt de aanhoudende mislukkingen bij de wereldwijde reactie op de pandemie, ook in het tweede jaar van de crisis. (26/10 12u15 - Knack)
25x As: Tuinrangers op pad voor klimaatvriendelijke tuinen in AsWil je vogels, vlinders of meer biodiversiteit in je tuin? Of wil je je tuin inrichten op een klimaatvriendelijke manier? Dan kan je vanaf nu een Tuinranger om raad vragen. Deze Asserse vrijwilligers komen gratis advies geven op maat van jouw tuin. V... (26/10 09u15 - Limburgnieuws.be)
25x HERBELEEF. Stort van Melveren verhit de gemoederen op Truiense gemeenteraadHet stort van Melveren beheerste maandagavond de gemeenteraad van Sint-Truiden. Voor de tweede keer op enkele maanden tijd drong de partij Groen aan op snelle actie van het stadsbestuur. (25/10 23u15 - Het Belang van Limburg)
24x Wanneer straten kolkende rivieren worden: hallucinante beelden van noodweer op SiciliëHevige regenval veroorzaakt heel wat ellende in Zuid-Italië, en Sicilië in het bijzonder. Winkels staan onder water en auto’s worden meegesleurd. Straten zijn kolkende rivieren geworden, die alles op hun weg meesleuren. (26/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Huisartsen: 'Eerstelijnszorg is aan het imploderen, de maat is vol'Huisartsen trekken de lijn en gaan niet langer hoogrisicocontacten testen, enkel zieke patiënten. (26/10 12u15 - Knack)
24x Durft de Vlaamse regering de klimaatopwarming recht in de ogen kijken? We zullen het snel genoeg wetenVlaanderen kampt met een achterstand om zijn klimaatdoel tegen 2030 te bereiken. Maar durft Jambon I de klimaatopwarming recht in de ogen te kijken? We zullen het snel genoeg weten. (26/10 11u15 - De Morgen)
24x oudsbergen: Lode Ceyssens voorgedragen als ereburgemeesterDe gemeenteraad heeft een aanvraag ingediend om Lode Ceyssens te benoemen tot ereburgemeester van Oudsbergen. Dat gebeurde een kleine twee maanden na zijn politiek afscheid. De Vlaamse regering zal beslissen of de eretitel al dan niet wordt toegekend... (26/10 09u15 - Limburgnieuws.be)
24x Vanaf maandag weer winkelen met mondmasker: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar deze maatregelen zijn noodzakelijk”Omwille van de stijgende coronacijfers zit het Overlegcomité namiddag vervroegd samen. Over de mondmaskers klinkt er al eensgezindheid: ten laatste vanaf maandag zal het weer verplicht worden in winkels. “Er komt geen nieuwe lockdown, maar deze maatregelen zijn noodzakelijk”, zo zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). (26/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Erik Van Looy opgewonden, Herman Brusselmans geïnspireerd: dit was ‘De slimste mens’Wat zou De slimste mens zijn zonder doe-opdrachten? Maandagavond moesten de kandidaten, waaronder nieuwkomer Sandra Bekkari, zo zwoel mogelijk van seizoensgebonden fruit proeven. Quizmaster Erik Van Looy was alvast enthousiast. (26/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
23x Live - Coronapas ook in Vlaamse horeca op komst: eerste beslissingen Overlegcomité lekken uitHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (26/10 18u15 - De Morgen)
23x Japanse prinses Mako is getrouwd en verliest haar keizerlijke status: pijnlijk afscheid met een knuffel van de zusLees meer > (26/10 15u15 - VRT NWS)
23x Coronablog: vier miljoen Chinezen in lockdown na 29 besmettingenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (26/10 11u15 - Knack)
23x KBC remt Bel20 af | Applaus voor Econocom10:00 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street naar een zoveelste record van 2021. De Europese beurzen volgen niet, in Brussel zet KBC de Bel20 de handrem op. (26/10 10u15 - De Tijd)
23x pelt: Infosessies herontwikkeling woonsite Wado aan de DorpsstraatProjectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten voor jong en oud, heeft eind maart 2021 - samen met dbv-architecten uit Hasselt - de aanbesteding van de TIO-site aan de Dorpsstraat gewonnen en het ... (26/10 10u15 - Limburgnieuws.be)
23x Japanse prinses Mako is getrouwd en verliest haar koninklijke status: pijnlijk afscheid met een knuffel van de zusLees meer > (26/10 09u15 - VRT NWS)
23x Overlegcomité hakt straks knopen door over aanpak nieuwe coronagolf: dit ligt op tafelLees meer > (26/10 07u15 - VRT NWS)
23x "Pandemisten" die Caemersklooster bezetten uit gemeenteraad van Gent gezetLees meer > (26/10 07u15 - VRT NWS)
23x Wat doet borstkanker met je relatie? 'Anders vrijen betekent daarom niet minder genieten'Borstkanker kan je als koppel in woelig vaarwater brengen. Dat is maar normaal en hoeft geen dramatische gevolgen te hebben. Wat helpt? Praten. Met elkaar, én met zorgverleners. Oók over dingen waarop nog vaak een taboe rust: intimiteit en seksualiteit. (25/10 13u15 - Knack)
22x OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: coronapas in horeca en fitness, opnieuw mondmasker op in de winkelDe beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Zoals verwacht zullen we het mondmasker opnieuw verplicht moeten dragen in onder meer winkels. Daarnaast wordt de coronapas, het zogenaamde ‘Covid Safe Ticket’ (CST), ook nodig voor een bezoek aan café en restaurant. Binnen althans, op het terras zal dat niet nodig zijn. (26/10 19u15 - Het Laatste Nieuws)
22x In het oog van de energiestorm: Mega. Wie zijn de oprichters achter deze Belgische energieprijsbreker?In recordtijd een massa klanten als het goed gaat, gebrandmerkt als cowboy eens het misloopt. Energieprijsbreker Mega zit vandaag in de hoek waar de klappen vallen, met een niet-aflatende stroom aan klantenklachten over eenzijdig verhoogde voorschotfacturen en aangepaste contracten. Wie zijn de initiatiefnemers achter deze Belgische lagekostenleverancier, en hoe maakten ze Mega in amper vijf jaar tijd vanuit het niets tot een top 5-speler op onze energiemarkt? (26/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
22x 'Barbie in het echt' mag jaar lang ziekenhuis niet binnen na agressie tegen personeelDe 37-jarige Kerry Miles uit het Britse Essex mag van de rechter een jaar lang het Broomfield-ziekenhuis niet binnen na een incident vorig jaar in augustus. Daarbij viel ze drie gezondheidswerkers aan en reed ze bijna een veiligheidsagent omver. De vrouw werd bekend omdat ze haar uiterlijk jarenlang onder handen liet nemen door plastische chirurgen om zo goed mogelijk op een Barbie-pop te lijken. Het zou haar meer dan 355.000 euro hebben gekost. (26/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
22x ‘Het is verschrikkelijk. Mijn vriend moet al maanden alle zorg op zich nemen’: eerste groot onderzoek naar Belgen met long covidMaanden na een coronabesmetting kunnen veel patiënten de draad nog steeds niet oppikken, zo blijkt uit het eerste rapport over long covid van het Federaal Kenniscentrum (KCE). Zes op de tien is niet in staat om te werken. ‘Een planning maken, afspraken vastleggen, het lukt niet meer.’ (26/10 08u15 - De Morgen)
22x Meer dan 5.000 besmettingen per dag, meeste covid-patiënten in ziekenhuis sinds meiHet aantal besmettingen blijft fors stijgen: ruim één op de twaalf testen levert nu een positief resultaat op. Ook de andere coronacijfers gaan omhoog, zo blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano. (26/10 07u15 - De Standaard)
22x De geur van dood en verderf, 24 uur per dag: Sofie beleeft een nachtmerrie van walging sinds ze met corona is besmetLees meer > (25/10 21u15 - VRT NWS)
21x Meer jonge mannen hebben erectiestoornissen gelinkt aan problematisch pornogebruik, zegt studie UZA en UAntwerpen Lees meer > (26/10 15u15 - VRT NWS)
21x Man probeert paard met tuinslang op te knopen in Gistel, eigenaar betrapt dader op heterdaadLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
21x Meer jonge mannen hebben erectiestoornissen, onder meer door problematisch pornogebruik, stelt studie UAntwerpenLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
21x Kinderarts Nico van der Lely: 'Onbegrijpelijk dat de leeftijdsgrens voor alcohol nog op 16 jaar ligt'Al jaren strijdt kinderarts Nico van der Lely tegen overmatig alcoholgebruik bij minderjarigen. Met zijn poliklinieken overtuigde hij de Nederlandse overheid om de leeftijdsgrens voor alcohol te verhogen tot 18 jaar. Over enkele maanden opent hij aan de UAntwerpen de eerste jongerenpolikliniek in Vlaanderen. Volgt België het voorbeeld? (26/10 12u15 - Knack)
21x KBC remt Bel20 af09:09 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street naar een zoveelste record van 2021. De Europese beurzen volgen niet, in Brussel zet KBC de Bel20 de handrem op. (26/10 09u15 - De Tijd)
21x Coronabesmettingen schieten met 75 procent omhoog, zelfs toename van 180 procent in LimburgElke dag komen er nu meer dan 5.000 coronabesmettingen bij in België, het hoogste gemiddelde van dit jaar en méér dan tijdens de derde golf van het voorjaar. In de provincie Limburg gaat het zelfs om een stijging van 180 procent in een week tijd. Ook de ziekenhuisopnames en overlijdens nemen verder toe. (26/10 07u15 - De Morgen)
21x Hoe staan de coronacijfers ervoor? Gemiddeld 5.300 nieuwe besmettingen per dag en 115 ziekenhuisopnamesLees meer > (26/10 06u15 - VRT NWS)
21x Federale ministerraad keurt nieuwe spreidingsplan militaire kwartieren goedHet Belgische leger zal de komende jaren geen kazernes sluiten, behalve de vijf waarvan het lot reeds bij vroegere herstructureringen bezegeld werd. Wel zullen er nieuwe 'Kwartieren van de Toekomst' worden gebouwd in Charleroi en in de provincie Oost-Vlaanderen. De ministerraad heeft dat nieuwe kwartierplan van Defensie vrijdag goedgekeurd, zo maken bevoegd minister Ludivine Dedonder en Chef Defe... (25/10 12u15 - Knack)
21x Maaseik: Wolf in OpoeterenIn de ruime omgeving van Opoeteren loopt als enkele dagen een wolf. Op sociale media duiken foto's en filmpjes op van de wolf. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf gaat het over jonge wolven die op verkenning gaan. 'Het is normaal dat de wol... (25/10 10u15 - Limburgnieuws.be)
21x Bree: Mondmasker terug verplicht in openbare gebouwenDe federale Coronamaatregelen versoepelden sinds 1 oktober. 'Het aantal besmettingen in Bree en omgeving neemt sterk toe. Om zoveel mogelijk de gewone gang van zaken en sociale activiteiten te kunnen blijven waarborgen, en om de viruscirculatie af te... (24/10 19u15 - Limburgnieuws.be)
21x pelt: Opening padelterreinen TC Metallic OverpeltVandaag werden bij tennisclub Metallic in Overpelt-Fabriek vier nieuwe padelterreinen in gebruik genomen. Pelt investeert, naast de terreinen, de komende maanden op de site in de vernieuwing van de elektriciteit, de club gaat het clubgebouw en kantin... (23/10 19u15 - Limburgnieuws.be)
20x Is de liefde tussen André Hazes en Sarah van Soelen alweer over?Terwijl de geruchtenmachine overuren draait over een mogelijke breuk tussen de Nederlandse zanger André Hazes en Sarah van Soelen, lijkt een foto op het Instagramaccount van laatstgenoemde extra olie op het vuur te gooien. Er is namelijk geen spoor te bekennen van het kettinkje met Andrés naam dat ze normaal altijd draagt. (26/10 18u15 - Het Belang van Limburg)
20x Minister Somers fluit lokale besturen terug: burgemeesters kunnen zelf geen coronapas invoeren in nieuwe sectorenLees meer > (26/10 15u15 - VRT NWS)
20x Ophef in Duitsland: stervoetballer Joshua Kimmich (Bayern München) weigert vaccin, experts dienen hem van antwoordLees meer > (26/10 15u15 - VRT NWS)
20x Te veel PFOS in het bloed in Zwijndrecht: minister Demir dreigt met stilleggen 3MVolgens het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft 59 procent van de deelnemers aan een bloedonderzoek in Zwijndrecht meer PFOS in het bloed dan de (Duitse) richtwaarden voor humane biomonitoring en is er voor hen dus een gezondheidsrisico op lange termijn. (26/10 14u15 - Knack)
20x Dochter van Angelina Jolie wil niet langer een jongen zijn: 15-jarige Shiloh draagt na jaren nog eens een jurkDe familie Jolie-Pitt stond vorige week weer volop in de schijnwerpers en dat had voor één keer eens niets te maken met de scheiding van Angelina (46) en Brad (57). Het was namelijk de 15-jarige Shiloh die met alle aandacht ging lopen. De tienerdochter van het voormalige koppel werd vorige week maar liefst twee keer in een jurk gefotografeerd op de rode loper, en dat kunnen we gerust een statement noemen. (26/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
20x oudsbergen: Nieuwkomers in de gemeenteraad van Oudsbergen: Lut Witters en Jorn NeyensPatrick Creemers en Katrien Raemaekers van de fractie N-VA namen ontslag uit de gemeenteraad. Opvolgers Lut Witters en Jorn Neyens (beiden N-VA) legden tijdens de gemeenteraadszitting van 25 oktober de eed af. Lut Witters (58) woont in M... (26/10 13u15 - Limburgnieuws.be)
20x Overlegcomité schakelt versnelling hoger en komt nu al bijeen, en dat is niet alleen door stijgende coronacijfersHalsoverkop kwam maandag het kernkabinet van de federale regering samen om de stijgende coronacijfers het hoofd te bieden. En ook dinsdag wordt een versnelling hoger geschakeld: in plaats van komende vrijdag steekt het Overlegcomité nu al de koppen bijeen. Uiteraard omdat de coronacijfers heel snel de foute richting uitgaan, maar er zijn ook andere redenen. (26/10 12u15 - Het Nieuwsblad)
20x Je vindt ze tegenwoordig overal, maar zijn zoete aardappels ook gezond?De Amerikaanse herfstklassieker is inmiddels niet meer uit de keuken van de gemiddelde fitgirl weg te denken: zoete aardappels. Is het echt een ‘superfood’ met allerlei extra vitamines? Of is de traditionele aardappel net zo goed voor de lijn? (26/10 12u15 - De Morgen)
20x “De maat is vol”: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testenHuisartsen zullen niet langer hoogrisicocontacten testen, maar alleen zieke patiënten. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. “De maat is vol, de eerstelijnszorg is aan het imploderen”, klinkt het. Microbioloog Emmanuel André waarschuwt onmiddellijk voor de gevolgen: “We hebben geleerd dat de mensen die de meeste contacten besmetten degenen zijn die zich ‘goed’ voelen en hun status niet kennen”, reageert hij. (26/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Opnieuw mist Chinese vastgoedspeler betalingsdeadline09:48 Na het wankelende Evergrande en Fantasia mist opnieuw een vastgoedgroep een betalingsdeadline. De problemen bij Modern Land illustreren de aanhoudende onrust in de Chinese vastgoedsector. (26/10 10u15 - De Tijd)
20x Britse inlichtingendiensten gaan data opslaan in Amazon-cloud09:45 Nadat eerder de Amerikaanse inlichtingendiensten met Amazon besloten samen te werken, volgen nu de Britse. De vraag is of het verstandig is om de meest geheime data toe te vertrouwen aan één Amerikaan... (26/10 10u15 - De Tijd)
20x Geert Molenberghs: “Vandaag ver van lichte lockdown van vorig jaar, maar we zitten wel met bijzonder besmettelijke variant”Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) zegt dat we vandaag helemaal niet in de lichte lockdown van vorig jaar zitten, maar waarschuwt wel voor een “bijzonder besmettelijke variant”. Hij pleit verder opnieuw voor het invoeren van de mondmaskerplicht in de lagere scholen, waar de viruscirculatie zo’n vier keer hoger ligt dan in middelbare scholen. Hij herhaalt ook nog eens dat gevaccineerden veel minder vaak in het ziekenhuis terechtkomen dan wie een prik weigert. (26/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Na jaren van controverse is Japanse prinses Mako dan toch getrouwdDe Japanse prinses Mako (30) is dinsdag na jaren van controverse getrouwd met haar verloofde Kei Komuro, een gewone burger. Daarmee geeft ze haar koninklijke status op. (26/10 08u15 - De Standaard)
20x Derde leerjaar vrije Basisschool De Amber Val-Meer in quarantaine tot na herfstvakantieIn vrije basisschool ‘De Amber’ aan de Grote Straat in Val-Meer - die tot nog toe van het coronavirus gevrijwaard bleef - heeft de pandemie dan toch slachtoffers gemaakt. Na meerdere vaststellingen van besmetting in het derde leerjaar besliste directeur Eric Stassen om heel de klas in quarantaine te plaatsen tot na de herfstvakantie. (26/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
20x Door erfeniskwestie staat unieke villa in Rome mét plafondschildering van Caravaggio te koop (voor 471 miljoen euro)Lees meer > (25/10 22u15 - VRT NWS)
20x Energieleveranciers haken af voor groepsaankoop via iChoosr, 70.000 consumenten missen zo een aanbodLees meer > (25/10 22u15 - VRT NWS)
20x Bewegen tegen borstkanker: wandelen is net zo goed als fietsen of lopenWandelen is niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Een regelmatige wandeling in de frisse buitenlucht helpt ons om de dag goed door te komen. En wist je dat wandelen je kans op borstkanker én je kans op herval na borstkanker verkleint? (25/10 12u15 - Knack)
20x Terugroepacties stijgen spectaculair: automerken krijgen softwareproblemen niet opgelostHet aantal terugroepacties door automerken stijgt spectaculair en treft jaarlijks miljoenen automobilisten over de hele wereld. Hoe langer hoe meer liggen softwareproblemen aan de basis. Die blijken hardnekkiger en moeilijker op te lossen dan gedacht, zo leert een analyse van de recalls in 2021. (25/10 12u15 - Knack)
19x Mysterie ontrafeld van radiosignaal dat van nabijgelegen ster leek te komenWetenschappers zijn erin geslaagd om te achterhalen wie of wat er achter een mysterieus radiosignaal zat dat twee jaar geleden werd opgepikt en van een nabijgelegen ster leek te komen. Astronomen die onderzoek doen naar buitenaards leven, hoopten op een opzienbarende ontdekking. Het blijkt echter om vals alarm te gaan. (26/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Gespannen sfeer in Soedan dag na staatsgreep: betogers opnieuw op straat, leger ontbindt vakbondenLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
19x Eeuwenoude verborgen parel met grote tuin in Mechelen staat te koop, maar kandidaat-kopers moeten diep in de buidel tastenHet is letterlijk een verborgen parel, de eeuwenoude stadsboerderij die achter een herenhuis in hartje Mechelen verscholen ligt. De huidige eigenaar knapte het historische pand – toen nog een ruïne – destijds met veel toewijding op. Gezien zijn leeftijd zoekt hij er via een bekende vastgoedmakelaar een nieuwe eigenaar voor. (26/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
19x Nieuwe 'Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar' benadrukt het belang van non-fictieVanaf vandaag kunnen auteurs hun boeken insturen om kans te maken op de eerste Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar. De nieuwe prijs is in het leven geroepen om het belang van non-fictie te vieren. (26/10 12u15 - Knack)
19x Waar zat de kapper met zijn hoofd? Angelina Jolie bespot wegens slordig kapselDe Amerikaanse actrice Angelina Jolie (48) was zondag te gast in Rome, waar ze de première van haar nieuwe Disneyfilm Eternals bijwoonde. Ze droeg voor de gelegenheid een lange, zilverkleurige jurk en haar bruine lokken hingen sluik. Dat kapsel roept echter vragen op, want fans zien wel heel erg duidelijk dat ze voor haarextensions koos. “Ontsla die kapper”, klinkt het op sociale media. (26/10 12u15 - Het Belang van Limburg)
19x Isabelle A volgt opleiding in de bouw: “Het is eens wat anders”Isabelle A (46) is momenteel bezig aan een opleiding als veiligheidscoördinator. Dat vertelde de zangeres deze morgen in de ochtendshow op Joe. “Het is wel geen carrièreswitch.” (26/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Beurzen hervatten herfstrally10:45 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street aan een zoveelste record van 2021. De Europese beurzen volgen, na enige aarzeling. (26/10 11u15 - De Tijd)
19x Bone Therapeutics dringend op zoek naar potentiële partners08:40 Bone had eind september nog amper 9,3 miljoen euro op de bankrekening staan. Als er geen extra centen binnenkomen, is het geld eind maart op. (26/10 09u15 - De Tijd)
19x Verwarde Jim Cooreman (36) belde een ambulance maar stierf in een politiecel: is dit een nieuwe Jonathan Jacob?Op 25 oktober 2019 overleed Lebbekenaar Jim Cooreman (36) in een politiecel. Uit onderzoek door Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws blijkt dat geen gevolg werd gegeven aan de suggestie om de man naar een dokter te brengen en dat hij ruim een half uur levenloos in zijn cel lag voor een arts zijn overlijden vaststelde. (26/10 09u15 - De Morgen)
19x Na een turbulente verloving: Japanse prinses Mako eindelijk getrouwd met Kei Komuro (zonder paardenstaart)De Japanse prinses Mako (30) is na een verloving van vier jaar eindelijk getrouwd met haar grote liefde, Kei Komuro. Het werd een feest in mineur, want daags voor het huwelijk werd er nog geprotesteerd tegen Komuro. (26/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Koopadvies minder voor KBC | Besi floreert08:09 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street naar een zoveelste record van 2021. En Facebook countert alle kritiek met een zomerse 9 miljard dollar winst. (26/10 08u15 - De Tijd)
19x Japanse prinses Mako is getrouwdDe Japanse prinses Mako (30) is dinsdag na jaren van controverse getrouwd met haar verloofde Kei Komuro, een gewone burger. Daarmee geeft ze haar koninklijke status op. (26/10 07u15 - De Standaard)
19x Van noodtoestand tot mondmaskers: dit ligt vanavond op tafel bij het vervroegde OverlegcomitéPremier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité vandaag vervroegd samen over de onrustwekkende coronacijfers. De mondmaskerplicht wordt zo goed als zeker opnieuw verstrengd en de federale regering wil ook de coronapas op meer plaatsen inzetten. Om de maatregelen wettelijk te verankeren, zal de noodtoestand uitgeroepen worden. (26/10 07u15 - De Morgen)
19x Vrouwen willen niet meer bang zijn en dat is in Wallonië groter nieuws dan coronaBekende Waal en journalist Christophe Deborsu vertelt over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen (26/10 06u15 - Het Belang van Limburg)
19x Regering wil 'noodtoestand' afkondigenDe federale regering wil de pandemiewet activeren. Daarom zal ze voor drie maanden de epidemiologische noodsituatie moeten afkondigen. Ten laatste vanaf maandag zal een mondmasker weer verplicht worden in winkels. (26/10 05u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Plots duiken overal gigafactories op22:24 De best verkochte auto van Europa was in september niet de Renault Clio of de Dacia Sandero, maar de Tesla Model 3. De elektrische auto breekt in hoog tempo door. Dat creëert een golf batterijfabrieke... (25/10 23u15 - De Tijd)
19x Federale regering vervroegt Overlegcomité en activeert voor het eerst pandemiewetDe federale regering kondigt onder druk van de besmettings- en hospitalisatiecijfers de epidemische noodsituatie af. Ze wil meer mondmaskers indoor, een bredere rol voor het Covid Safe Ticket en meer telewerk. (25/10 23u15 - De Standaard)
19x Van der Straeten: 'Advies Hoge Gezondheidsraad helpt debat over kernuitstap verder te objectiveren'Het nieuwe advies van een werkgroep van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) over de rol van kernenergie als 'duurzame' energiebron helpt het debat over de kernuitstap verder te objectiveren. Dat zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) maandag in een reactie. (25/10 12u15 - Knack)
19x Coronablog: WHO: dit jaar 40 procent gevaccineerdBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (25/10 06u15 - Knack)
18x Coronablog - Ook in Vlaanderen coronapas voor horeca en fitness, volg LIVE om 18.30 uur persconferentie OverlegcomitéLees meer > (26/10 18u15 - VRT NWS)
18x Coronablog | Vervroegd overlegcomité: ziekenhuizen naar hogere faseVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (26/10 17u15 - De Standaard)
18x Coronablog - Coronapas, uitgebreide mondmaskerplicht en meer telewerk: Overlegcomité zit bijeenLees meer > (26/10 17u15 - VRT NWS)
18x Met een ‘lockdown voor ongevaccineerden’ zet Oostenrijk een gevoelig debat op scherpEen lockdown voor ongevaccineerden? Dat is een mogelijkheid, heeft de Oostenrijkse bondskanselier aangekondigd. Zo zet hij het debat in Europa op scherp. (26/10 17u15 - De Morgen)
18x Inwoners bedreigde eilanden dagen Australische regering voor rechterDe inheemse bevolking van enkele eilanden ten noorden van Australië heeft dinsdag een rechtszaak aangespannen om de regering te dwingen haar land te beschermen door de CO2-uitstoot verder te beperken. (26/10 15u15 - De Standaard)
18x “Wie heeft haar zo naar buiten laten gaan?” Angelina Jolie bespot om kapselDe Amerikaanse actrice Angelina Jolie (48) was zondag te gast in Rome, waar ze de première van haar nieuwe Disneyfilm Eternals bijwoonde. Ze droeg voor de gelegenheid een lange, zilverkleurige jurk en haar bruine lokken hingen sluik. Dat kapsel roept echter vragen op, want fans zien wel heel erg duidelijk dat ze voor haarextensions koos. “Ontsla die kapper”, klinkt het op sociale media. (26/10 15u15 - Het Nieuwsblad)
18x oudsbergen: Oppositie niet te spreken over aanwerving extra kabinetsmedewerker OudsbergenDe burgemeester en het schepencollege van Oudsbergen willen overgaan tot de aanwerving van een extra kabinetsmedewerker. De aanwerving zorgt voor heel wat ongenoegen bij oppositiepartijen N-VA , Groen en Open Oudsbergen. 'Maar ook binnen het gemeente... (26/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
18x Huisartsen hebben er schoon genoeg van: "Wij testen geen hoogrisicocontacten meer"Lees meer > (26/10 13u15 - VRT NWS)
18x Nerveuze Hilde Crevits volgt Overlegcomité tijdens koninklijke missie: koning Filip not amusedDe koninklijke missie naar Denemarken had volledig in het licht van het Deense arbeidsmarktbeleid moeten staan, maar de corona-ontwikkelingen in België gooien roet in het eten. Of hoe minister Hilde Crevits plots noodgedwongen moest multitasken. (26/10 12u15 - Het Belang van Limburg)
18x Live - Coronavirus. ‘De maat is vol’: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testenHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (26/10 12u15 - De Morgen)
18x Ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos pakt uit met plannen voor commercieel ruimteschipHet ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, kondigde gisteren aan dat het van plan is een commercieel ruimteschip te bouwen. Daarbij gaf het ook een video vrij om een idee te geven van hoe het schip, Orbital Reef genoemd, er zal uitzien. Tussen 2025 en 2030 zou het ruimtetuig operationeel moeten zijn. (26/10 11u15 - De Standaard)
18x Nervositeit op de koninklijke missie: Crevits moet multitaskenDe koninklijke missie naar Denemarken had volledig in het licht van het Deense arbeidsmarktbeleid moeten staan, maar de corona-ontwikkelingen in België gooien roet in het eten. Of hoe minister Hilde Crevits plots noodgedwongen moest multitasken. (26/10 11u15 - De Standaard)
18x Coronablog | Vilvoorde voert Covid Safe Ticket in voor fitnesscentraVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (26/10 11u15 - De Standaard)
18x Virus circuleert sterk bij lagereschoolkinderen: moeten we testbeleid aanhouden? En is vaccinatie optie?Lees meer > (26/10 07u15 - VRT NWS)
18x Een artikel gratis lezen? Dat doe je zoBen je nog geen abonnee en wil je toch plus-artikels lezen? Dat kan! (26/10 07u15 - Het Belang van Limburg)
18x Twee doden bij schietpartij in winkelcentrum in IdahoBij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Idaho zijnminstens twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Dat zegt de politie. (26/10 05u15 - De Standaard)
18x Volg hier vanavond De Grote Shift | Wij hebben de banken gered. Zullen zij ons nu helpen?Elke investering vandaag bepaalt de wereld van morgen. Hoe snel trekken banken en verzekeraars zich terug uit fossiel? Om 19 uur gaan in de AB in Brussel vier topfiguren uit de bank- en verzekeringswereld in debat in ‘De Grote Shift’, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. U kunt het debat hierboven live volgen vanaf 19 uur. (26/10 05u15 - De Standaard)
18x België liet eind 2020 bijna helft Europese subsidies ongebruikt00:01 België is te traag in het aanwenden van Europese subsidies: 1,3 miljard aan Europese steun bleef eind 2020 ongebruikt. (26/10 00u15 - De Tijd)
18x Herbekijk | ‘Niet alles moet zo dringend geleverd worden’: zeven opmerkelijke fragmenten uit het debatMichael Roosen, ceo van Toyota BeLux, wil meer inzetten op volledig elektrische wagens. Dat vertelde Roosen in ‘De Grote Shift’, een klimaatdebat van De Standaard. In dat debat erkenden ook de ceo’s van Brussels Airlines, containerrederij MSC Belgium en vrachtwagenbedrijf Ninatrans dat ze allemaal meer hun steentje moeten bijdragen. (25/10 23u15 - De Standaard)
18x Vlaamse en federale regering oneens over coronapas21:55 De federale regering heeft een klavertjevier klaar om het stijgende aantal coronabesmettingen de baas te kunnen: het activeren van de pandemiewet, de mondmaskerplicht, telewerken en het gebruik van he... (25/10 22u15 - De Tijd)
18x Kernkabinet bekijkt aanpak nieuwe coronagolf in aanloop Overlegcomité: "Vrijheden bewaken die we al verworven hebben" Lees meer > (25/10 22u15 - VRT NWS)
18x Zeespiegel kan volgens nieuw rapport 1,2 tot 2 meter stijgen tegen eind deze eeuwLees meer > (25/10 22u15 - VRT NWS)
18x Verwoestende regenstorm plaagt Amerikaanse westkustEen zware regenstorm die sinds het weekend over de westkust van de Verenigde Staten trekt, veroorzaakt veel overlast. In de staten Californië, Oregon en Washington zitten zo'n 350.000 gezinnen zonder stroom. Ook zijn wegen geblokkeerd door overstromingen en modderstromen. (25/10 20u15 - De Standaard)
17x “Crewleden gebruikten wapens met echte munitie uren voor dodelijke schietpartij op set van ‘Rust’”Medewerkers van de film ‘Rust’ hadden enkele uren voor cameravrouw Halyna Hutchins werd doodgeschoten, de vuurwapens van de productie nog gebruikt om tijdens de pauze met echte munitie op blikjes te schieten. Dat meldt Hollywoodnieuwssite The Wrap. (26/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Daar heb je de griep alDe griep is er vroeg bij dit jaar. In Kroatië is de epidemie al van start gegaan. (26/10 17u15 - De Standaard)
17x Halloweenhorror (deel 1). 137 mysterieuze doden: het waargebeurde verhaal achter ‘A Nightmare on Elm Street’Nog vijf nachtjes slapen en dan is het weer Halloween. Het ideale moment om in de geschiedenis van gekende horrorfilms te duiken, die soms nog gruwelijker is dan wat we op het scherm te zien kregen. Vandaag: het waargebeurde verhaal achter ‘A Nightmare on Elm Street’, waarbij 137 vluchtelingen uit Laos op exact dezelfde manier om het leven kwamen. “Ze schreeuwden in hun slaap. En toen stierven ze.” (26/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Coronablog: 'We moeten veel voorzichtiger worden in ons dagelijkse leven'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (26/10 16u15 - Knack)
17x Minister Somers: “Coronapas op basis van Gemeentewet mag niet”Gemeenten kunnen op basis van de Gemeentewet geen Covid Safe Ticket (CST) opleggen in nieuwe sectoren. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). (26/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Demir dreigt met stilleggen 3M na nieuwe bloedresultaten13:11 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) laat in een reactie op de resultaten van een bloedonderzoek weten dat haar geduld op is. Ze vraagt 3M om binnen twee dagen zwart op wit te bewijzen dat ... (26/10 13u15 - De Tijd)
17x Meer dan helft omwonenden 3M heeft te veel PFOS in het bloed, minister Demir dreigt productie stil te leggenUit het bloedonderzoek bij 796 inwoners van Zwijndrecht die binnen een straal van drie kilometer rond de fabriek van 3M wonen, is gebleken dat 59 procent te veel PFOS in het bloed heeft. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dreigt de productie stil te laten leggen als 3M niet kan bewijzen dat het omwonenden niet extra blootstelt aan risico’s. (26/10 13u15 - De Standaard)
17x 3M: 9 op de 10 onderzochte mensen hebben te hoge PFOS-waarden in bloed11:54 Buurtbewoners die dichter bij de fabriek van 3M wonen, grondwater gebruiken of eieren uit eigen tuin eten, hebben hogere waarden. Op basis van de resultaten is beslist in een ruimere perimeter af te r... (26/10 12u15 - De Tijd)
17x Ruimtevaartbedrijf van Bezos toont hoe commercieel ruimteschip eruit zal zienHet ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, kondigde gisteren aan dat het van plan is een commercieel ruimteschip te bouwen. Daarbij gaf het ook een video vrij om een idee te geven van hoe het schip, Orbital Reef genoemd, er zal uitzien. Tussen 2025 en 2030 zou het ruimtetuig operationeel moeten zijn. (26/10 12u15 - De Standaard)
17x ‘Die zogenaamde Marokkaanse gemeenschap bestaat helemaal niet’: Adil El Arbi en Bilall Fallah over hun nieuwe reeks ‘Grond’‘We zitten bij Warner Bros. DC!’ Het bijna kinderlijke enthousiasme waarmee Bilall Fallah (35) en Adil El Arbi (33) vertellen hoe ze in het Schotse Glasgow de nieuwe Batgirl aan het voorbereiden zijn, siert het regisseursduo. Na de zegetocht in Amerika met hun blockbuster Bad Boys for Life willen El Arbi en Fallah nog steeds vooruitstormen. Maar ze kwamen wel gewoon terug naar huis om samen met Mathieu Mortelmans (36) Grond te regisseren, de gedurfde tragikomische fictiereeks op Play4 en Netflix over een Molenbeekse familie die besluit heilige Marokkaanse grond naar België te importeren zodat moslims hier kunnen worden begraven: ‘Dit zal stof doen opwaaien.’ (26/10 12u15 - De Morgen)
17x Durft Jambon I echt in te grijpen, nu Vlaanderen achterop hinkt om klimaatdoel tegen 2030 te halen?Vlaanderen kampt met een achterstand om zijn klimaatdoel tegen 2030 te bereiken. Maar durft Jambon I de klimaatopwarming recht in de ogen te kijken? We zullen het snel genoeg weten. (26/10 12u15 - De Morgen)
17x Man (41) al voor de 23ste keer veroordeeld, veelal voor geweld: “’Trut, het is corona’, riep hij. En plots gaf hij een stamp in mijn buik”Een man (41) uit Boortmeerbeek is maandag voor de 23ste keer veroordeeld, waarvan al 16 keer wegens slagen en verwondingen. Deze keer was het slachtoffer een joggende politieagente (37). “Hé trut, het is corona. Ge moet afstand houden”, riep hij haar toe. Waarop hij van zijn fiets stapte en haar een harde trap in haar buik gaf. De vrouw was drie weken werkonbekwaam. (26/10 11u15 - Het Nieuwsblad)
17x ‘De filmwereld hier denkt te wit: altijd dezelfde acteurs krijgen steeds dezelfde rollen’‘We zitten bij Warner Bros. DC!’ Het bijna kinderlijke enthousiasme waarmee Bilall Fallah (35) en Adil El Arbi (33) vertellen hoe ze in het Schotse Glasgow de nieuwe Batgirl aan het voorbereiden zijn, siert het regisseursduo. Na de zegetocht in Amerika met hun blockbuster Bad Boys for Life willen El Arbi en Fallah nog steeds vooruitstormen. Maar ze kwamen wel gewoon terug naar huis om samen met Mathieu Mortelmans (36) Grond te regisseren, de gedurfde tragikomische fictiereeks op Play4 en Netflix over een Molenbeekse familie die besluit heilige Marokkaanse grond naar België te importeren zodat moslims hier kunnen worden begraven: ‘Dit zal stof doen opwaaien.’ (26/10 11u15 - De Morgen)
17x Chinese stad van vier miljoen inwoners in lockdownDe Chinese autoriteiten hebben dinsdag een lockdown opgelegd in Lanzhou, een stad van vier miljoen inwoners in het noordwesten. Het aantal nieuwe besmettingen is er namelijk fors gestegen op honderd dagen voor de start van de Olympische Winterspelen in Peking. (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
17x ‘Bake Off’-deelneemster Katrien krijgt het moeilijk in de baktent: “Ik weet niet wat ik moet doen”Begin oktober kondigde Wim Opbrouck in een muzikale trailer het nieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ aan. Al gaat het er in de eerste aflevering toch een stuk minder vrolijk aan toe. Kandidate Katrien krijgt het namelijk moeilijk in de baktent. “Het is écht niet juist.” (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Live - Vicepremier De Sutter bevestigt plan om pandemiewet te activerenHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (26/10 09u15 - De Morgen)
17x Selfmade miljardair stuurt personeel op vliegvakantie met 10.000 dollar07:18 Spanx, het bedrijf van onderneemster Sara Blakely, werd vorige week bij de instap van Blockrock gewaardeerd op 1,2 miljard dollar. Om dat te vieren, geeft ze alle 500 personeelsleden een droomcadeau. (26/10 08u15 - De Tijd)
17x Coronablog | Vicepremier Petra De Sutter (Groen): ‘We gaan de samenleving niet opnieuw op slot doen’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (26/10 08u15 - De Standaard)
17x ANALYSE. Waarom het hypocriet is om een Antwerpenaar die moordde in Syrië bij verstek voor assisen te sleurenSyriëstrijders moeten berecht worden in het land waar ze hun misdaden hebben begaan, zo hoor je vaak beweren. Maar waarom buigt het Antwerpse hof van assisen zich dan over een moord die Hicham Chaib in Syrië heeft gepleegd? “Om straffeloosheid tegen te gaan”, heette het in 2012 toen de wet werd aangepast om ook buitenlandse feiten te kunnen vervolgen. Een nobel doel, dat echter hypocriet nagestreefd wordt. Want als we er terroristen voor naar België moeten terughalen, kiezen we toch liever voor die straffeloosheid. (26/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Nieuwe Belgische studie: problematisch pornogebruik leidt tot erectieproblemenHoe problematischer de relatie met porno, hoe vaker jonge mannen met een erectiestoornis kampen tijdens de seks. Dat blijkt uit een grote studie van het UZ Antwerpen. ‘Maar dit is absoluut geen pleidooi tegen porno.’ (26/10 07u15 - De Morgen)
17x Nieuwe procedure in zaak-Schild & Vrienden: vraag om zaak naar ander hof van beroep te sturenEen van de leden van Schild & Vrienden die vervolging riskeert voor onder meer racisme, heeft een verzoekschrift ingediend om de zaak te onttrekken aan het Gentse hof van beroep. Hij stelt zich vragen bij de onpartijdigheid van het hof. Cassatie buigt zich dinsdag over de zaak. (26/10 07u15 - De Morgen)
17x Zo wil het Overlegcomité de vierde golf indijkenHet Overlegcomité beslist vandaag om opnieuw op de rem te gaan staan. De visie van de federale regering: de mondmaskers gaan weer op, telewerk wordt sterk aanbevolen, en de coronapas wordt ingevoerd bij kleinere events. (26/10 06u15 - Het Belang van Limburg)
17x Na één maand ‘totale vrijheid’ gaat Overlegcomité weer op de rem staan: deze maatregelen moeten vierde golf helpen indijkenDe totale vrijheid, één maand heeft ze geduurd. Op 1 oktober waren we verlost van het mondmasker en van andere beperkingen, maar vandaag beslist het Overlegcomité om opnieuw op de rem te gaan staan en zo de vierde golf in te dijken. De visie van de federale regering: de mondmaskers gaan weer op, telewerk wordt opnieuw sterk aanbevolen, en de coronapas wordt ingevoerd bij kleinere events. (26/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x De grootste vervuilers van België: deze vijf bedrijven zijn goed voor twintig procent van onze uitstootDe vijf grootste CO2-uitstotende bedrijven in ons land zijn samen goed voor een vijfde van de totale Belgische broeikasgasemissies. Of we de klimaatdoelstellingen halen, hangt dus voor een groot deel af van hun inspanningen de komende jaren. Zitten zij op schema? En kunnen ook zij CO2-neutraal worden? We vroegen het de bedrijven zelf en aan experts. (26/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Overlegcomité hakt morgen knopen door over aanpak nieuwe coronagolf: dit ligt alvast op tafelLees meer > (25/10 23u15 - VRT NWS)
17x Bocholt: Opnieuw dieren in beslag genomen in BocholtPolitie CARMA voerde deze week een hercontrole uit aan een woning in Bocholt. Eerder dit jaar werden bij dezelfde eigenaar al 425 dieren in beslag genomen. Opnieuw trof de dierenpolitie ter plaatse meer dan 245 verwaarloosde dieren aan, waaronder dui... (22/10 18u15 - Limburgnieuws.be)
16x Kunnen we corona niet gewoon laten razen nu zoveel Vlamingen gevaccineerd zijn? Dit zeggen expertsStijgende coronacijfers, een Overlegcomité dat vroeger dan gepland samenkomt en virologen die extra maatregelen vragen. Daar surfen we dan met onze 80% gevaccineerde Vlamingen op golf nummer vier. Is het niet beter om voor die laatste percentjes te rekenen op onze natuurlijke immuniteit, en dat vuige virus voor heel even zijn ding te laten doen? Nee, zeggen de experts. (26/10 18u15 - Het Belang van Limburg)
16x ‘In Vlaanderen is 90 procent gevaccineerd. Bij de regering vragen ze zich af: als dat niet volstaat, wat dan wel?’Om 16.30 uur komt het Overlegcomité samen om zich te buigen over de snel stijgende coronacijfers. Waar zal het over gaan? We bellen met Stavros Kelepouris, politiek journalist bij De Morgen. (26/10 18u15 - De Morgen)
16x Vier gewonden bij mesaanval in WenenBij een mesaanval in Wenen zijn vier mensen gewond geraakt. Dat meldt de Oostenrijkse politie. (26/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Vandenbroucke: “We moeten veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven”Het laatste verslag van de RAG (Risk Assesment Group) toont aan dat er wel degelijk sprake is van een epidemische noodtoestand, de voorwaarde om de pandemiewet te activeren. Dat heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in de Kamer, kort voor de start van het Overlegcomité. “Deze epidemie maakt overal slachtoffers, we moeten daarom veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven. We tellen nu gemiddeld 121,3 ziekenhuisopnames per dag, de helft daarvan in Vlaanderen. Het virus begrijpt het verschil tussen het Frans en het Nederlands niet erg goed”, aldus Vandenbroucke. (26/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Antwerp-fans laten opblaasrollator over tribunes rollen na gewelddadig incidentOnder Antwerp-supporters gaat er een filmpje rond waarop te zien is hoe tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge afgelopen zondag met een opblaasbare neprollator wordt gegooid. Daarmee lijken de voetbalfans te lachen met een gewelddadig incident van enkele weken geleden. Tijdens de wedstrijd tegen Frankfurt belaagden misnoegde Antwerp-supporters de Duitsers toen met een echte rollator. Kijk mee in bovenstaande video. (26/10 17u15 - De Standaard)
16x Energieleverancier Mega verdedigt zich: "9 op de 10 klanten aanvaarden hogere voorschotfactuur"Lees meer > (26/10 17u15 - VRT NWS)
16x Kersverse gouverneur krijgt rake tik tijdens overwinningsspeechIn Iran kreeg de kersverse gouverneur van Oost-Azerbeidzjan, Abedin Khorram, een slag in zijn gezicht terwijl hij aan het speechen was. De beveiliging was er snel bij om meer geweld te voorkomen. De aanvaller, Ayub Alizadeh, is net als de gouverneur lid van de Iraanse Revolutionaire Garde. Het motief is nog niet duidelijk. (26/10 16u15 - De Standaard)
16x Waarom de pandemiewet dan toch geen stof vergaartDe federale regering kan onmogelijk langer het coronastuur in handen houden, zonder toepassing van de pandemiewet. Voor u maakt dat echter weinig verschil. (26/10 16u15 - De Standaard)
16x Genk: 11 inbreuken tijdens controle in bars en massagesalons aan de Hasseltweg GenkStad Genk voerde recent een gecoördineerde controleactie uit in een viertal bars, rendez-vous huizen en massagesalons langs de Hasseltweg, waarvan een aantal signalen en inbreuken werden geregistreerd. In totaal zijn 11 inbreuken vastgesteld. Het bet... (26/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
16x Dit zijn de grootste twistpunten op het Overlegcomité: ‘De Vlaamse regering huivert voor de coronapas’Om 16u30 komt het Overlegcomité samen om zich te buigen over de snel stijgende coronacijfers. Waar zal het over gaan? We bellen met Stavros Kelepouris, politiek journalist bij De Morgen. (26/10 16u15 - De Morgen)
16x Advocaat Schild & Vrienden wil dossier weghalen bij ‘partijdig’ Gentse hof van beroepIn de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het parket de verwijzing vraagt voor Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering, vraagt de verdediging aan het Hof van Cassatie dat de zaak onttrokken wordt aan het Gentse hof van beroep. Dat bevestigt Frank Scheerlinck, de advocaat van de verdachte. De verdediging meent dat er een schijn van partijdigheid is waardoor de huidige raadsheren in het hof van beroep niet zouden mogen oordelen over de zaak. (26/10 15u15 - De Standaard)
16x Herman Loos werkte een jaar als maaltijdkoerier aan huis in Leuven: "Het is hard werken voor weinig geld"Lees meer > (26/10 15u15 - VRT NWS)
16x Deze bedrijven maken miljarden winst door ontwrichting wereldeconomieVoor sommige bedrijven is de ontwrichting van de wereldeconomie een geschenk uit de hemel. Leveranciers van schaarse goederen en diensten kunnen miljarden aan extra winst boeken. (26/10 15u15 - Het Belang van Limburg)
16x Donald Trump jr. neemt wraak op Alec Baldwin met T-shirt over schietincident op filmset‘Wapens doden geen mensen, Alec Baldwin doodt mensen’. Voor 27,99 dollar kunnen fans van voormalig president Trump T-shirts met dat onsmakelijke opschrift kopen via de website van diens zoon, Donald Trump jr. (26/10 15u15 - De Morgen)
16x ‘Mijn vriend moet al maanden alle zorg op zich nemen’: eerste groot onderzoek naar Belgen met long covidMaanden na een coronabesmetting kunnen veel patiënten de draad nog steeds niet oppikken, zo blijkt uit het eerste rapport over long covid van het Federaal Kenniscentrum (KCE). Zes op de tien is niet in staat om te werken. ‘Een planning maken, afspraken vastleggen, het lukt niet meer.’ (26/10 15u15 - De Morgen)
16x Reële Duitse rente tuimelt naar diepterecord13:51 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street aan een zoveelste record van 2021. De Europese beurzen volgen, na enige aarzeling. (26/10 14u15 - De Tijd)
16x Nafi Thiam springt uit een vliegmachineDe olympische atleet Nafi Thiam geniet van haar vakantie na het olympisch goud dat ze behaalde op de zevenkamp. Naast reizen naar Peru, Zweden en Griekenland stond blijkbaar ook nog parachutespringen op de planning. (26/10 14u15 - De Standaard)
16x BEKIJK: Migranten dwalen onderkoeld rond in niemandsland tussen Polen en Wit-RuslandLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
16x Onderzoek naar sociale dumping in de bouwsector: 12 verdachten opgepakt en 14 miljoen euro in beslag genomenLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
16x Besmettingen stijgen het sterkst op lagere scholen: “We kunnen de emotionele kaart niet blijven spelen”Acht Vlaamse scholen bleven vandaag dicht door de vele besmettingen. Meer kinderen raken besmet en dat gaat vaak gepaard met een hogere virale lading. De stemmen om in te grijpen klinken dan ook steeds luider. “Als we de zorg willen beschermen, moeten we ingrijpen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. (26/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
16x Jeff Bezos wil bedrijvenpark in de ruimte bouwen11:38 Met een commercieel ruimtestation wil Blue Origin, het bedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, sterker inzetten op ruimtetoerisme. Ook industrie in een baan rond de aarde moet mogelijk worden. (26/10 12u15 - De Tijd)
16x Vlaanderen blijft hakken in zand zetten tegen ruimere coronapasNet als de federale regering heeft ook de kern van de Vlaamse regering vanmorgen de puntjes op de i gezet voor het Overlegcomité vanavond. Een uitbreiding van de mondmaskerplicht naar bijvoorbeeld winkels is bespreekbaar, maar Vlaanderen blijft wel de hakken in het zand zetten tegen een ruimere toepassing van de coronapas. (26/10 12u15 - De Standaard)
16x Een op vier leerlingen in basisonderwijs heeft antistoffen tegen coronavirusIn de periode van 20 september tot 8 oktober had iets meer dan een op de vier kinderen (26,6 procent) in het basisonderwijs antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano en de KU Leuven. Het gaat om een duidelijke toename sinds de vorige meting in mei en juni dit jaar. Toen had 15,4 procent van de leerlingen antistoffen. (26/10 12u15 - De Standaard)
16x Volg vanavond De Grote Shift | De gouverneur van de Nationale Bank verwacht uElke investering vandaag bepaalt de wereld van morgen. Hoe snel trekken banken en verzekeraars zich terug uit fossiel? Om 19 uur gaan in de AB in Brussel vier topfiguren uit de bank- en verzekeringswereld in debat in ‘De Grote Shift’, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. Op dit moment zijn nog enkele tickets last minute beschikbaar. (26/10 12u15 - De Standaard)
16x Besmettingen nemen het sterkst toe op de lagere scholen, maar moeten we daar ook ingrijpen?Acht Vlaamse scholen bleven vandaag dicht door de vele besmettingen. Meer kinderen raken besmet en dat gaat vaak gepaard met een hogere virale lading. De stemmen om in te grijpen klinken dan ook steeds luider. “We kunnen de emotionele kaart niet blijven spelen. Als we de zorg willen beschermen, moeten we ingrijpen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. (26/10 12u15 - Het Nieuwsblad)
16x Xior: 'Ongeziene rush op studentenkamers'08:03 De eigenaar van 12.595 studentenkoten herhaalt de jaarwinstprognose bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers. (26/10 10u15 - De Tijd)
16x Tweede storing in enkele maanden voor 31-jarige telescoop Hubble: hoe lang houdt hij het nog vol?Lees meer > (26/10 10u15 - VRT NWS)
16x Een pil tegen covid-19? Europese waakhond kijkt naar nieuw middel tegen het coronavirusDe Europese toezichthouder voor vaccins en geneesmiddelen gaat meekijken met de onderzoeken naar een coronapil. Die pil moet helpen voorkomen dat mensen na een covidbesmetting ernstig ziek worden. Het zou het eerste middel zijn dat mensen kunnen slikken tegen covid. (26/10 10u15 - De Morgen)
16x Opnieuw meer dan 100 huiszoekingen naar cocaïnehandel in nasleep van grote telefoonkraak "Operatie Sky"Lees meer > (26/10 09u15 - VRT NWS)
16x Het regent klachten over energieleverancier Mega. “Maar dat is een misverstand”, zegt CEO Thomas CouneEr loopt al voor de tweede keer dit jaar een onderzoek bij de Economische Inspectie naar de Luikse energieleverancier Mega, die zichzelf als prijsbreker in de markt zet. Zowel de ombudsman als Test Aankoop wordt overspoeld door klachten over gas- en elektriciteitsfacturen. “Het is een misverstand”, zegt CEO Thomas Coune. (26/10 09u15 - Het Nieuwsblad)
16x Grote politieactie in Brussel: tientallen huiszoekingen in nasleep van ‘Operatie Sky’In Brussel is dinsdagochtend een enorme politieactie uitgerold. Honderden agenten vielen binnen op tientallen locaties, in de hoofdstad en daarbuiten. Het zou gaan over een actie tegen de drugsmaffia, dat onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht werd. Het federaal parket bevestigt het nieuws. (26/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Uitbreiding Covid Safe Ticket en opnieuw meer telewerk: dit ligt er allemaal op tafel van het OverlegcomitéZe gaan dan toch niet wachten tot vrijdag: het Overlegcomité komt vandaag al samen. Dat we opnieuw een mondmasker zullen moeten dragen in de winkel, staat al zo goed als vast. Maar de federale regering wil ook voor kleine evenementen het Covid Safe Ticket invoeren, al is het aantal aanwezigen nog voer voor discussie. (26/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Econocom wil tot 40 procent van zichzelf kunnen kopen07:06 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street naar een zoveelste record van 2021. En Facebook countert alle kritiek met een zomerse 9 miljard dollar winst. (26/10 07u15 - De Tijd)
16x Corona in België | Besmettingen en opnames lopen snel op06:44 Een gids door de dagelijkse Covid-19-statistieken. (26/10 07u15 - De Tijd)
16x Coronablog - 1.275 covidpatiënten in onze ziekenhuizen, Vilvoorde verplicht coronapas in fitnesszaken Lees meer > (26/10 07u15 - VRT NWS)
16x Nieuwe radicaal-rechtse beweging op komst in Franstalig BelgiëIn de buurt van Luik wordt woensdag een nieuwe uiterst rechtse politieke beweging voorgesteld. Nog maar eens. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tekent alvast present. (26/10 07u15 - De Morgen)
16x Langdurige Covid-19 treft één op de zeven coronapatiëntenZes maanden na een coronabesmetting kampt minstens één op de zeven patiënten nog met symptomen, zoals vermoeidheid, kortademigheid en zogenaamde hersenmist, een verzameling van geheugen- en concentratieproblemen. Langdurige Covid-19 treft elke leeftijdscategorie, maar komt het vaakst voor bij mensen tussen 35 en 69 jaar oud. Dat blijkt dinsdag uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). In de gezondheidszorg missen de patiënten een globale aanpak van hun symptomen. (26/10 06u15 - Het Nieuwsblad)
16x Na één maand ‘totale vrijheid’ gaat Overlegcomité weer op de rem staan: deze maatregelen moeten vierde golf helpen indijkenDe totale vrijheid, één maand heeft ze geduurd. Op 1 oktober waren we verlost van het mondmasker en van andere beperkingen, maar vandaag beslist het Overlegcomité om opnieuw op de rem te gaan staan en zo de vierde golf in te dijken. De visie van de federale regering: de mondmaskers gaan weer op, telewerk wordt opnieuw sterk aanbevolen, en de coronapas wordt ingevoerd bij kleinere events. (26/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Assistent-regisseur die Alec Baldwin wapen gaf was al eens ontslagen na schietincident op filmsetDe assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd al eens ontslagen van een filmset na een schietincident. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gevoerd nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset cameraregisseur Halyna Hutchins had doodgeschoten. (26/10 05u15 - Het Nieuwsblad)
16x Nog maar 20 procent van 65-plussers heeft derde prik gehad: vaccinatiecentra herorganiseren zichHet toedienen van een derde prik is een cruciaal aspect van de coronastrategie van de Vlaamse regering. Maar bij de 65-plussers loopt die prikcampagne voorlopig moeizaam: nog maar 20 procent van de ouderen kreeg een derde dosis. Volgens Zorg en Gezondheid omdat veel vaccinatiecentra zich aan het herorganiseren zijn. (26/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x ‘Schrik van de buurt’ steekt echtgenote dood omdat ze hem ging verlaten: “Hij dreigde er ooit mee alle kinderen in het gebouw te vermoorden”In Zellik werd de 52-jarige Rachida op brutale wijze doodgestoken door haar 68-jarige man Ali. Die sneed nadien zelf in zijn polsen om zo de kaart van wettige zelfverdediging te trekken. De onderzoeksrechter heeft hem inmiddels aangehouden. Zondag kwamen enkele buurtbewoners samen om de vrouw te gedenken. (26/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Erik Van Looy raakt opgewonden, Herman Brusselmans raakt geïnspireerd: dit was ‘De slimste mens ter wereld’Wat zou De slimste mens zijn zonder doe-opdrachten? Maandagavond moesten de kandidaten, waaronder nieuwkomer Sandra Bekkari, zo zwoel mogelijk van seizoensgebonden fruit proeven. Quizmaster Erik Van Looy was alvast enthousiast. (26/10 00u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Facebook waarschuwt voor moeilijk vierde kwartaal23:03 De nieuwe advertentietechnologie van Apple zal Facebooks omzetgroei de komende maanden flink afremmen. Maar beleggers hebben meer oog voor het nieuws dat Facebook voor een extra 50 miljard dollar eige... (25/10 23u15 - De Tijd)
16x De Grote Shift | Transportsector wacht op groene ‘push’ van overheid: ‘Zonder regels halen we klimaatdoelen niet’In het eerste klimaatdebat van De Standaard vraagt de transportsector een ‘push’ van de overheid, om een duidelijk pad uit te stippelen én te helpen bij investeringen en infrastructuur. (25/10 23u15 - De Standaard)
16x Coronablog - Kernkabinet is afgelopen, nu wachten op Overlegcomité dat morgen vroeger bijeen komtLees meer > (25/10 22u15 - VRT NWS)
16x Belgen schotelen honden verse maaltijden voor20:49 Franse investeerders pompen 12,5 miljoen euro in Dog Chef. Dat Belgische bedrijf maakt verse hondenvoeding en verkoopt die online in vier landen. 'Mensen behandelen hun dieren almaar meer als mensen.' (25/10 21u15 - De Tijd)
16x Hoe Portugal vaccinkampioen werd: ook wij kunnen ervan lerenIn Portugal blijft er bijna niemand meer over om te vaccineren. Viceadmiraal Henrique Gouveia e Melo leidde de Portugezen naar de hoogste vaccinatiegraad ter wereld. Kunnen wij daar iets van leren? (25/10 21u15 - De Morgen)
16x Coronablog: Kernkabinet buigt zich over nieuwe maatregelenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (25/10 09u15 - Knack)
16x Bree: ZEB opent nieuwe winkel in BreeOp vrijdag 22 oktober neemt kledingwinkel ZEB zijn intrek in een gloednieuw pand in Bree. Het nieuwe winkelpunt langs de Sportlaan wordt de thuisbasis voor meer dan 70 merken waar mannen en vrouwen met een passie voor fashion hun gading zullen vinden... (22/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
15x INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevaccineerden op een minder vriendelijke manier te overtuigen”“Of ik hiermee tevreden ben? Virologen zijn geen Romeinse keizers die hun duim omhoog of omlaag steken”, minimaliseert professor virologie Marc Van Ranst (KU Leuven) zijn eigen mening na afloop van het Overlegcomité. “Maar ik ben hoopvol dat dit pakket maatregelen gaat werken”, is hij positief. Van Ranst legt ook uit waarom een mondmasker in de winkel zinvol is terwijl je in nachtclubs onbeperkt mag feesten, wat hij als minister van Onderwijs zou doen en waarom we stilaan minder soft mogen zijn voor wie zich niet laat vaccineren. (26/10 19u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Brood wordt duurder door stijgende energieprijzen en mislukte oogstenEen wereldwijde stijging van de tarweprijzen na slechte oogsten in Rusland dwingt bakkers de broodprijzen te verhogen. Ook de stijgende energieprijzen spelen een rol. In Frankrijk stijgt de prijs van de baguette met vijf à tien cent. Bij ons zijn de prijzen van het brood gestegen met tien à twintig cent. Dat laat de Bakkers Vlaanderen weten aan De Standaard. (26/10 17u15 - De Standaard)
15x Sint-Truiden: 300 nieuwe inwoners maken kennis met de Truiense cultuurOp zaterdag 23 oktober verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het stadhuis op de Grote Markt. Zowat 300 kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur. Op het einde kregen ze een geschenktas mee naar huis... (26/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
15x De Croo voor Overlegcomité: “Geen enkele reden om activiteiten stop te zetten”Er is geen enkele reden om onze activiteiten stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo dinsdagmiddag gezegd in de marge van een evenement in Brussel over de biofarma-industrie in België. “We moeten wel voorzichtiger zijn”, aldus De Croo, enkele uren voor de start van het Overlegcomité. (26/10 15u15 - Het Nieuwsblad)
15x Live - ‘De maat is vol’: huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testenHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (26/10 15u15 - De Morgen)
15x Opschudding in Japan: er was eens... een prinses die haar eigen land ontvluchtteEen sprookjeshuwelijk was het niet. De Japanse prinses Mako en haar vriend Kei Komuro, die vanmorgen vroeg getrouwd zijn, deden dat zonder de gebruikelijke, eeuwenoude rituelen. Sterker nog, Mako verlaat het keizerlijk huis, laat een vertrekbonus van ruim een miljoen euro liggen en verhuist met haar echtgenoot naar New York. Hopelijk kan ze daar bijkomen van de posttraumatische stressstoornis (PTSS) die ze de afgelopen jaren heeft opgelopen. (26/10 15u15 - De Morgen)
15x Onnodige foto's en mails bijhouden creëert even grote ecologische voetafdruk als luchtvaartindustrie volgens nieuw rapportHet onnodig bijhouden van miljoenen foto's, filmpjes, berichtjes en mails op servers over de hele wereld creëert een ecologische voetafdruk die even groot is als die van de luchtvaartindustrie. Dat staat te lezen in een nieuw rapport dat werd uitgevoerd in opdracht van het Institution of Engineering and Technology (IET). (26/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
15x IN BEELD. Dochter van Angelina Jolie zoekt haar eigen pad: 15-jarige Shiloh draagt na jaren nog eens een jurkDe familie Jolie-Pitt stond vorige week weer volop in de schijnwerpers en dat had voor één keer eens niets te maken met de scheiding van Angelina (46) en Brad (57). Het was namelijk de 15-jarige Shiloh die met alle aandacht ging lopen. De tienerdochter van het voormalige koppel werd vorige week maar liefst twee keer in een jurk gefotografeerd op de rode loper, en dat is best opvallend. (26/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
15x WDP en VGP op record, CTP onderuit13:04 Een tijgersprong van Tesla hielp Wall Street aan een zoveelste record van 2021. De Europese beurzen volgen, na enige aarzeling. (26/10 13u15 - De Tijd)
15x Meer dan helft omwonenden 3M heeft te veel PFOS in het bloedUit het bloedonderzoek bij 796 inwoners van Zwijndrecht die binnen een straal van drie kilometer rond de fabriek van 3M wonen, is gebleken dat 59 procent te veel PFOS in het bloed heeft. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. (26/10 12u15 - De Standaard)
15x Coronablog | ‘Huisartsen zullen geen hoogrisicocontacten meer testen, maar enkel zieke patiënten’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (26/10 12u15 - De Standaard)
15x Honderden huiszoekingen tegen cocaïnebende aan de gang in BrusselDe federale politie houdt vandaag opnieuw een grootscheepse actie tegen een criminele organisatie die zich bezighoudt met de grootschalige import van cocaïne. De actie concentreert zich vooral in het Brusselse, er zijn honderden agenten bij betrokken. (26/10 11u15 - De Standaard)
15x Primeur: "De Smurfen" voor het eerst op tv te zien in 3D, in nieuwe animatiereeks op KetnetLees meer > (26/10 11u15 - VRT NWS)
15x Vijf jaar na aanslag op kerstmarkt in Berlijn valt er nog een dode te betreurenVijf jaar na de terreuraanval op de Berlijnse kerstmarkt is opnieuw een slachtoffer gevallen. Een 49-jarige man die meteen de eerste zorgen toediende, raakte zelf zwaargewond en is op 5 oktober alsnog gestorven. Dit overlijden brengt de dodentol op 13. (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Nederlandse rechter beslist straks wie "de goudschat van de Scythen" krijgt: Oekraïne of RuslandLees meer > (26/10 10u15 - VRT NWS)
15x Te koop: eeuwenoude Romeinse villa met enige plafondschildering van CaravaggioDoor een erfeniskwestie – het komt in de beste families voor – staat in Rome de eeuwenoude Villa Aurora te koop voor zowat 500 miljoen euro. Wie die smak geld kan neertellen, krijgt er dan wel de enige plafondschildering bij die Caravaggio ooit gemaakt heeft. Die alleen al is zo’n 310 miljoen euro waard. (26/10 10u15 - Het Nieuwsblad)
15x Jim Cooreman (36) had een dokter nodig, maar bleef een halfuur levenloos in een politiecel liggenOp 25 oktober 2019 overleed Lebbekenaar Jim Cooreman (36) in een politiecel. Uit onderzoek door Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws blijkt dat geen gevolg werd gegeven aan de suggestie om de man naar een dokter te brengen en dat hij ruim een half uur levenloos in zijn cel lag voor een arts zijn overlijden vaststelde. (26/10 10u15 - De Morgen)
15x Nieuwe recordprijs voor dieselDiesel (B7) wordt nog maar eens duurder. De maximumprijs voor een liter diesel stijgt woensdag met 1,9 cent tot de recordprijs van 1,7540 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. (26/10 10u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Immobel klopt bij spaarder aan met groene obligatie08:39 Het nettorendement ligt op 1,79 procent op een looptijd van 6,5 jaar. (26/10 09u15 - De Tijd)
15x Novartis zet Sandoz in de verkoop08:37 Met een verkoop van de generische tak zou CEO Vas Narasimhan de transformatie van de Zwitserse reus tot 'pure' farmaspeler voltooien. (26/10 09u15 - De Tijd)
15x Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) waarschuwt: "We willen geen kinderlockdown"Lees meer > (26/10 09u15 - VRT NWS)
15x Erik Van Looy (59) is niet langer vrijgezelErik Van Looy (59) is niet langer vrijgezel: de presentator van ‘De slimste mens ter wereld’ is weer samen met Ingrid Parewijck, het topmodel waarmee hij eerder al drie jaar een koppel vormde. Dat schrijft Dag Allemaal. (26/10 08u15 - Het Nieuwsblad)
15x 3M in beroep tegen strengere lozingsnormen06:41 Chemiebedrijf 3M gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie van de provincie Antwerpen om de milieuvoorwaarden voor zijn fabriek in Zwijndrecht te verstrengen. (26/10 07u15 - De Tijd)
15x Meer dan 5.000 coronabesmettingen per dag, meeste patiënten in ziekenhuis sinds meiTussen 17 en 22 oktober zijn dagelijks gemiddeld 5.300 nieuwe coronabesmettingen bevestigd in België. Het gaat om een toename met 75 procent tegenover de voorgaande week. Dat blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano. (26/10 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x 3M in beroep tegen strengere milieuvoorwaarden provincieChemiebedrijf 3M gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie van de provincie Antwerpen om de milieuvoorwaarden voor zijn fabriek in Zwijndrecht te verstrengen. Dat meldt het bedrijf in een mededeling. (26/10 05u15 - De Standaard)
15x Liever een militaire coup dan een democratie: het leger probeert de macht te grijpen in Soedan, en lijkt deze keer te slagenHet ziet er naar uit dat Soedan in de handen is gevallen van het leger. De premier, zijn woordvoerder en verschillende ministers en andere politici werden gearresteerd. De voorzitter van de overgangsregering, generaal Abdel Fattah al-Burhan, heeft de noodtoestand uitgeroepen. Het is de tweede keer in evenveel maanden dat het leger de macht wil grijpen in Soedan. (26/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Bakker De Bakker is Laureaat van de ArbeidDe Lierse bakker Guy De Bakker kreeg van Koning Filip de titel en het gouden ereteken van Laureaat van de Arbeid. (26/10 01u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Coronablog | Ook studenten aan Howest moeten mondmasker dragenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (25/10 23u15 - De Standaard)
15x Coronablog - "Moeten zorgen voor veilige vrijheid", zegt minister Vandenbroucke na kernkabinet, nu wachten op OverlegcomitéLees meer > (25/10 21u15 - VRT NWS)
15x Eitan (6) moet terugkeren naar voogd in Italië na ontvoering door opaHet Israëlisch gerecht heeft maandag beslist dat de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore, moet terugkeren naar Italië. Na het ongeval waarin zijn ouders, broer en twee grootouders omkwamen, nam de grootvader aan moederskant het kind mee naar Israël ‘om hem joods op te voeden’. (25/10 19u15 - De Standaard)
14x Op zoek naar het recept dat Denemarken doet werken17:34 Meer mensen aan het werk krijgen lukt als iedereen flexibel is, het zo lokaal mogelijk gebeurt en vakbonden en werkgevers elkaar vertrouwen. Dat leert een koninklijk bezoek aan Kopenhagen. (26/10 18u15 - De Tijd)
14x Coronablog | Vervroegd overlegcomité, ziekenhuizen naar hogere faseVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (26/10 18u15 - De Standaard)
14x Donald Trump jr. lacht met Alec Baldwin met T-shirt over schietincident op filmset‘Wapens doden geen mensen, Alec Baldwin doodt mensen’. Voor 27,99 dollar kunnen fans van voormalig president Trump T-shirts met dat onsmakelijke opschrift kopen via de website van diens zoon, Donald Trump jr. (26/10 18u15 - De Morgen)
14x BV 24/7. Kathleen Aerts opent haar guesthouse en Zita Wauters viert feestThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. (26/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Iraanse kersverse gouverneur krijgt rake tik tijdens overwinningsspeechIn Iran kreeg de kersverse gouverneur van Oost-Azerbeidzjan, Abedin Khorram, een slag in zijn gezicht terwijl hij aan het speechen was. De beveiliging was er snel bij om meer geweld te voorkomen. De aanvaller, Ayub Alizadeh, is net als de gouverneur lid van de Iraanse Revolutionaire Garde. Het motief is nog niet duidelijk. (26/10 17u15 - De Standaard)
14x Niet akkoord met de fiscus? 'Klagen over uw belastingaanslag loont'Als u het niet eens bent met uw belastingaanslag, kunt u die aanvechten. Maar hoe groot is de kans op succes? Fiscaal expert Michel Maus dook in de cijfers van de FOD Financiën en kwam tot verrassende vaststellingen. (26/10 17u15 - Knack)
14x Nergens meer circulatie van coronavirus dan in lagere school: “We hadden hiervoor gevreesd”Nergens anders is er zoveel viruscirculatie als bij de lagereschoolkinderen. Volgens de recentste cijfers van Sciensano heeft liefst een op de vier kinderen antistoffen, een duidelijke toename vergeleken met mei 2021. “Er werd in september al voor gewaarschuwd: we moeten voorzichtiger zijn want voor hen zijn er geen barrières”, zegt Guy Hans, medisch directeur van het UZ Antwerpen. (26/10 17u15 - Het Nieuwsblad)
14x Minister Somers fluit burgemeesters terug: zelf coronapas invoeren in nieuwe sectoren kan nietGemeenten kunnen op basis van de Gemeentewet geen Covid Safe Ticket (CST) opleggen in nieuwe sectoren. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). (26/10 17u15 - De Morgen)
14x Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt morgen tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daaroverWoensdag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg. (26/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Somers wil niet weten van Vilvoordse coronapas15:55 Gemeenten kunnen op basis van de Gemeentewet geen Covid Safe Ticket opleggen in nieuwe sectoren. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, nadat Vilvoorde het gebruik van de corona... (26/10 16u15 - De Tijd)
14x BEKIJK - Multitasken voor gevorderden: minister Crevits vergadert met koning én bereidt via oortje Overlegcomité voorLees meer > (26/10 16u15 - VRT NWS)
14x Herbenoeming Powell als Fed-baas almaar onzekerder14:46 Jerome Powell maakt nog altijd een goede kans om een tweede mandaat te krijgen als voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), maar de onzekerheid groeit. Een uitdijend tradingschandaal bij de ... (26/10 15u15 - De Tijd)
14x Chinese stad met 4 miljoen inwoners in lockdown na 29 coronabesmettingenLees meer > (26/10 14u15 - VRT NWS)
14x Welk vleesje is het gezondst en hoe krijg je die geur weg? Met deze tips smaakt dat pakje friet van de frituur volgende keer nóg beterVan jong tot oud: iedereen lust op tijd een stond een pak friet met een vleesje uit de frituur. Maar waar moet je op letten als je naar de frituur gaat? Bestaat er zoiets als frituuretiquette? En welk vleesje is nu eigenlijk het gezondst? Nu er volop gestemd kan worden op de Beste frituur van Vlaanderen, geven wij tips die ongetwijfeld van pas komen. (26/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
14x ‘Het geduld is op’: minister Demir dreigt 3M-fabriek stil te leggen als bedrijf niet met bewijzen rond PFOS komtChemiebedrijf 3M krijgt twee dagen om te bewijzen dat het de omwonenden niet verder in gevaar brengt met zijn emissies. Anders moet het de productieprocessen stilleggen waarbij PFAS vrijkomen. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in reactie op de resultaten van het bloedonderzoek. Daaruit blijkt dat de helft van de deelnemers een te hoog PFOS-gehalte in het bloed heeft. (26/10 14u15 - De Morgen)
14x Meer dan honderd huiszoekingen naar cocaïnebende in BrusselDe federale politie hield vandaag opnieuw een grootscheepse actie tegen een criminele organisatie die zich bezighoudt met de grootschalige import van cocaïne. De actie concentreerde zich vooral in Brussel. Er vonden meer dan honderd huiszoekingen plaats. (26/10 13u15 - De Standaard)
14x Flyers in 3.000 bussen in de hoop om moord op zorgjuf Mieke uit Noorderwijk op te lossenLees meer > (26/10 13u15 - VRT NWS)
14x Comedian David Chappelle reageert voor het eerst op hetze over Netflix-show: "Het is niet ik versus LGBTQ"Lees meer > (26/10 13u15 - VRT NWS)
14x Topbankiers over het klimaat: woon het debat vanavond live bij in de ABElke investering vandaag bepaalt de wereld van morgen. Hoe snel trekken banken en verzekeraars zich terug uit fossiel? De toplui van KBC (Johan Thijs), de Nationale Bank van België (Pierre Wunsch), BNP Paribas Fortis (Sandra Wilikens) en Ageas (Hans De Cuyper) zweren tegenwoordig bij duurzaamheid. Frank Vanaerschot van FairFin waakt erover dat het niet bij dure eden blijft. (26/10 12u15 - De Standaard)
14x ‘Dat niemand dan denkt: dit klopt hier niet’: opnieuw vragen bij overlijden van verwarde 36-jarige man in politiecelOp 25 oktober 2019 overleed Lebbekenaar Jim Cooreman (36) in een politiecel. Uit onderzoek door Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws blijkt dat geen gevolg werd gegeven aan de suggestie om de man naar een dokter te brengen en dat hij ruim een half uur levenloos in zijn cel lag voor een arts zijn overlijden vaststelde. (26/10 12u15 - De Morgen)
14x Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgenBeelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger, dus ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen”, vertelt een vrouw aan BBC. (26/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)“We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood. (26/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Na 45 jaar nog slachtoffer van beruchte seriemoordenaar 'Killer Clown' geïdentificeerdDankzij DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 om het leven werd gebracht. Gacy was berucht onder de namen ‘Killer Clown’ of ‘Pogo de Clown’ omdat hij zich verkleedde als clown en zo kinderen vermaakte op feestjes. Hij werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen. (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
14x INTERVIEW. Motivatiepsycholoog Vansteenkiste: “Draagvlak voor vaccinatieplicht zal alleen maar groeien”De mondmaskers zijn amper drie weken uit het straatbeeld verdwenen, of ze dreigen op sommige plaatsen opnieuw verplicht te worden. Populair zijn dat soort bochtige beleidskoersen nooit, maar hoe zit het met de bereidwilligheid van de bevolking om opnieuw een kapje te dragen? Het team van Maarten Vansteenkiste, hoogleraar psychologie (UGent) en ook lid van de GEMS, peilt al de hele coronacrisis naar de motivatie van de burger om maatregelen te volgen. “Twee weken geleden wilde driekwart van de gevaccineerden nog een mondmasker dragen. Nu de besmettingscijfers stijgen, zal ook de wil om zichzelf en elkaar te beschermen normaal gezien toenemen.” (26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Opnieuw grote actie tegen cocaïnebende aan de gangDe federale politie houdt vandaag opnieuw een grootscheepse actie tegen een criminele organisatie die zich bezighoudt met de grootschalige import van cocaïne. De actie concentreert zich vooral in het Brusselse, er zijn honderden agenten bij betrokken. (26/10 10u15 - De Standaard)
14x 3M in beroep tegen strengere milieuvoorwaardenChemiebedrijf 3M gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie van de provincie Antwerpen om de milieuvoorwaarden voor zijn fabriek in Zwijndrecht te verstrengen. Dat meldt het bedrijf in een mededeling. (26/10 10u15 - De Standaard)
14x Opnieuw meer dan 100 huiszoekingen en tientallen arrestaties in grote politieactie tegen cocaïnehandelLees meer > (26/10 10u15 - VRT NWS)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

68x "Pandemisten" die Caemersklooster bezetten uit gemeenteraad van Gent gezet omdat stil protest "te storend" is26/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
65x Erik Van Looy (59) is niet langer vrijgezel26/10 08u15 - Het Belang van Limburg: Erik Van Looy (59) is niet langer vrijgezel: de presentator van ‘De slimste mens ter wereld’ is weer samen met Ingrid Parewijck, het topmodel waarmee hij eerder al drie jaar een koppel vormde. Dat schrijft Dag Allemaal.
49x Overlegcomité hakt straks knopen door over aanpak nieuwe coronagolf: dit ligt alvast op tafel26/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
46x Eeuwenoude stadsboerderij in hartje Mechelen staat te koop26/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het is letterlijk een verborgen parel, de eeuwenoude stadsboerderij die achter een herenhuis in hartje Mechelen verscholen ligt. De huidige eigenaar knapte het historische pand – toen nog een ruïne – destijds met veel toewijding op. Gezien zijn leeftijd zoekt hij er via een bekende vastgoedmakelaar een nieuwe eigenaar voor.
44x Besmettingscijfers gaan op veel plaatsen in Europa steil omhoog: hier is de toestand het ergst26/10 13u15 - Het Laatste Nieuws: Niet alleen in ons land zitten de coronacijfers weer in de lift. Meer dan de helft van de landen in de Europese Unie ziet het aantal besmettingen plots weer steil de hoogte in gaan. Letland heeft op dit moment de slechtste papieren. Het land noteert nooit geziene besmettingscijfers en voerde vorige week als eerste in de EU opnieuw een lockdown in. Maar er zijn nog meer plaatsen waar de situatie helemaal de verkeerde kant lijkt op te gaan.
43x Vrouw laat kinderwagen mét baby achter op Frans treinperron26/10 11u15 - Het Laatste Nieuws: In de Franse gemeente Juvisy-sur-Orge heeft een vrouw haar kinderwagen mét baby achtergelaten op het treinperron. De politie stelt alles in het werk om de vermoedelijke moeder terug te vinden.
41x KCE: Eén op de zeven coronapatiënten getroffen door langdurige Covid26/10 01u15 - Het Laatste Nieuws: Zes maanden na een coronabesmetting kampt minstens één op de zeven patiënten nog met symptomen, zoals vermoeidheid, kortademigheid en zogenaamde hersenmist, een verzameling van geheugen- en concentratieproblemen. Langdurige Covid-19 treft elke leeftijdscategorie, maar komt het vaakst voor bij mensen tussen 35 en 69 jaar oud. Dat blijkt vandaag uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
40x OVERZICHT. Gemiddeld weer meer dan 5.000 nieuwe besmettingen per dag, stijging met 75 procent26/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen ligt nu ruim boven de 5.000. Vrijdag werd zelfs een nieuw dagrecord dit jaar van meer dan 7.000 gevallen geregistreerd. De voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld 115 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit het cijferoverzicht van gezondheidsagentschap Sciensano.
39x Ruzie in Lummense gemeenteraad loopt hoog op: “Hoe kunnen jullie nog in de spiegel kijken?”26/10 00u15 - Het Belang van Limburg: De voltallige oppositie is maandagavond in Lummen tijdens de gemeenteraad opgestapt en heeft de gemeenteraad rond 20.30 uur verlaten, zo meldt oppositiepartij Vooruit. De oppositie stelt zich vragen over het verloop bij het personeel van de gemeente.
37x VN-veiligheidsraad komt bijeen naar aanleiding van toestand in Soedan26/10 05u15 - De Standaard: De veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) zal dinsdag bijeenkomen om de militaire staatsgreep in Soedan te bespreken. Dat hebben diplomatieke bronnen gemeld.

Statistieken

Artikels:
36811
Gelezen:
23651
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven