donderdag 23 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u15
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
23/09 21u15  Twitter maakt geven van fooi in bitcoin mogelijk en onderzoekt integratie nft's Twitter gaat het mogelijk maken voor gebruikers om eenvoudig betaallinks aan tweets of hun profiel toe te voegen, om zo fooi te ontvangen van volgers. Daarnaast onderzoekt het platform manieren om gebruikers nft's te laten weergeven op hun profiel.
23/09 21u15  Rechter: Facebook moet haatberichten vrijgeven in onderzoek genocide Rohingya's De rechtbank in Washington D.C. heeft Facebook de opdracht gegeven om haatberichten over Rohingya's uit Myanmar te delen met onderzoekers. De informatie uit de berichten moet helpen om Myanmar te vervolgen voor internationale misdaden tegen de moslimminderheid.
23/09 20u15  Diablo II: Resurrected kampt met serverproblemen kort na release Sinds donderdagmiddag is Diablo II: Resurrected beschikbaar. Direct na de release van de Diablo-remake meldde spelers problemen te ondervinden bij het aanmaken van een personage. Blizzard heeft daarop de servers offline gehaald voor onderhoud.
23/09 20u15  RTL Nederland betaalt hackers 8500 euro na ransomwareaanval RTL Nederland heeft 8500 euro aan cybercriminelen betaald nadat de organisatie slachtoffer werd van een ransomewareaanval. De systemen konden volgens RTL Nederland worden hersteld door middel van backups, maar er is besloten om de aanvallers ook te betalen.
23/09 19u15  AIVD waarschuwt organisaties voor dreiging quantumcomputers voor cryptografie De AIVD roept organisaties op om actief na te denken over het beschermen van gevoelige data tegen de quantumcomputer. De veiligheidsdienst doet een oproep aan IT-beveiligers om voorbereidingen te treffen voor de impact die quantumcomputers gaan hebben op cryptografie.
23/09 19u15  Reuters: Tesla in gesprek met Samsung over productie HW 4.0-chip Tesla is volgens persagentschap Reuters in gesprek met Samsung om de volgende generatie van zijn HW-chips te laten produceren in fabs van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De autofabrikant zou denken aan het 7nm-procédé om de toekomstige HW 4.0-chips op te bakken.
23/09 18u15  Rechter verplicht Facebook haatberichten over moslimminderheid Myanmar te delen De rechtbank in Washington D.C. heeft Facebook de opdracht gegeven om haatberichten over Rohingya's uit Myanmar te delen met onderzoekers. De informatie uit de berichten moet helpen om Myanmar te vervolgen voor internationale misdaden tegen de moslimminderheid.
23/09 18u15  Washington Post: iOS-apps omzeilen Apples trackingblokkade met fingerprinting Onderzoekers van privacyorganisatie Lockdown hebben in samenwerking met de Washington Post ontdekt dat bepaalde iOS- en iPadOS-apps de gebruiker blijven volgen wanneer deze aangeeft niet gevolgd te willen worden. Hiervoor gebruiken de apps fingerprinting.
23/09 17u15  Gerucht: Nintendo werkt aan opgepoetste versie van eerste Metroid Prime Nintendo werkt aan een re-release van de eerste Metroid Prime-game voor de Nintendo Switch. Dat meldt Nintendo-leaker Emily Rogers. Of er ook gewerkt wordt aan opgepoetste versies van de andere twee games in de serie, durft Rogers niet te zeggen.
23/09 17u15  Chrome-api die computeractiviteit gebruikers monitort stuit op kritiek - update Een nieuwe api uit Chrome 94 die gebruikersactiviteit monitort, maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om na te gaan of iemand actief is op een computer. De api stuit op kritiek van een topman van Mozilla en een WebKit-ontwikkelaar bij Apple.
23/09 16u15  [Plus] De bevindingen in Litouwen: censuurfunctie in software Xiaomi-telefoon Het Litouwse NKSC waarschuwde eerder deze week voor privacyproblemen op Xiaomi-telefoons en de Litouwse minister van Defensie zei daarop dat iedereen Chinese telefoons zou moeten weggooien. Waarom onderzocht het NKSC Chinese telefoons en wat is er aan de hand?
23/09 16u15  Patentaanvraag Valve hint op instant spelen van games die worden gedownload Uit een patentaanvraag blijkt dat Valve werkt aan een functie waardoor games via Steam op pc direct te spelen zullen zijn terwijl ze nog worden gedownload. Valve zou de read operations van games bij andere gebruikers analyseren en de volgorde van te downloaden bestanden aanpassen.
23/09 16u15  'Van Nederlandse online kopers gebruikt 58 procent ook smartphone voor aankopen' Meer dan de helft van de online shoppers in Nederland gebruikte in de eerste helft van 2021 minstens een keer per jaar de smartphone om aankopen te doen. Dat beweert Thuiswinkel.org op basis van cijfers van onderzoeksbureau GfK.
23/09 16u15  WSJ: Amazon opent mogelijk volgend jaar warenhuizen met ‘hightech’ kleedkamers Amazon wil zijn eigen hightech warenhuizen op gaan zetten. Deze zouden uitgerust worden met touchschreens in de paskamers, QR-codes bij de producten en, op termijn, robots die te passen kledingstukken naar de paskamers brengen.
23/09 15u15  Chrome-api die computeractiviteit gebruikers monitort stuit op kritiek Een nieuwe api uit Chrome 94 die gebruikersactiviteit monitort, maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om na te gaan of iemand actief is op een computer. De api stuit op kritiek van een topman van Mozilla en een WebKit-ontwikkelaar bij Apple.
Laatste update: vandaag om 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/09 15u15  Europese Commissie wil USB-C-poort en USB Power Delivery standaard makenDe Europese Commissie gaat een wetsvoorstel indienen waarin verplicht wordt dat smartphones en andere apparaten in de toekomst allemaal een USB-C-poort krijgen. Ook moeten snellaadtechnieken geharmoniseerd worden en telefoons zonder lader te koop komen.
23/09 13u15  Facebook geeft Europeanen binnenkort meer cookie-instellingenFacebook zal zijn Europese gebruikers meer controle en inzicht geven over verzamelde cookies aan de hand van een uitgebreide banner en nieuw instellingenmenu. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen om in lijn te zijn met de AVG en de Europese e-privacyrichtlijnen.
23/09 12u15  Apple heeft ernstig macOS-lek met internetshortcuts nog niet volledig gedichtApple heeft een kwetsbaarheid gedicht die het mogelijk maakt om code uit te voeren middels internetsnelkoppelingen, maar die fix blijkt niet goed te werken. De prefix file:// wordt weliswaar geblokkeerd, maar de fix is hoofdlettergevoelig, dus File:// werkt nog wel.
23/09 12u15  Firmware-update PS4 lost potentieel probleem met cmos-batterij opSony heeft een update uitgegeven voor de PS4 waardoor games te spelen zijn zonder cmos-batterij en verbinding met het internet. Voorheen was een van die twee een vereiste, wat een probleem kon opleveren als de batterij het begeeft en de PS4-onlinediensten niet bereikbaar zijn.
23/09 11u15  Discord test functie om gebruikers samen naar YouTube-video's te laten kijkenGaming-chatapp Discord heeft een functie om samen met anderen YouTube-filmpjes te bekijken in bèta geïntroduceerd en dat op een kleine hoeveelheid servers. De feature verschijnt kort na de gedwongen sluiting van een aantal Discord-muziekbots.
23/09 10u15  EFF stopt met ontwikkeling van Https Everywhere-browserextensieDe Electronic Frontier Foundation stopt eind dit jaar met de verdere ontwikkeling van zijn Https Everywhere-browserextensie. Volgens de makers wordt het protocol door genoeg browsers standaard ondersteund om de ontwikkeling te staken.
23/09 09u15  NZXT introduceert H510 Flow-behuizing en verhoogt prijzen wegens transportkostenNZXT introduceert een nieuwe variant van zijn H510-behuizing. De Flow-versie heeft verbeterde ventilatie dankzij een geperforeerd paneel aan de voorkant. NZXT kondigt ook prijsverhogingen aan. Volgens de fabrikant is dat nodig wegens hoge transportkosten.
23/09 08u15  YouTube test downloadfunctie voor Premium-gebruikers in webversieYouTube experimenteert met een downloadfunctie in de browser voor Premium-gebruikers. Downloaden van video's is momenteel via de officiële weg alleen mogelijk in de YouTube-app. Met de nieuwe functie kan dat via de webversie en dus ook op pc's.
23/09 08u15  Facebook richt zich meer op hardware met aanstelling nieuwe technisch directeurAndrew Bosworth is vanaf volgend jaar de nieuwe cto van Facebook. Hij geeft momenteel leiding aan de hardwaredivisie van het sociale netwerk en is in die rol verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder andere VR- en AR-apparaten. Dat blijft hij ook als cto.
22/09 22u15  Onderzoekers TU Delft ontwikkelen batterijloos makersplatform BFreeOnderzoekers van de TU Delft hebben een makerplatform met de naam BFree ontwikkeld waarmee hobbyisten batterijloze internet-of-things-elektronica kunnen inzetten. Het platform schrijft daarvoor de staat van het systeem naar non-volatiel geheugen.
22/09 21u15  Apple blijft Fortnite uit App Store weren totdat rechtszaak volledig is afgerondApple blijft Fortnite uit de App Store weren totdat de rechtszaak tussen het bedrijf en Epic Games definitief is afgerond. Dat meldt Epic Games-ceo Tim Sweeney, die e-mail-correspondentie tussen de twee bedrijven deelt op Twitter.
22/09 20u15  Microsoft Surface Pro X met Arm-soc krijgt wifi-only-variant vanaf 949 euroMicrosoft introduceert een wifi-only-variant van de Surface Pro X voor 949 euro. De Surface Pro 7+, die voorheen alleen voor de zakelijke markt was bestemd, komt ook beschikbaar voor consumenten vanaf 949 euro.
22/09 20u15  Microsoft Surface Go 3 met nieuwe Intel-cpu's komt 5 oktober uit vanaf 439 euroMicrosoft heeft een nieuwe versie van zijn Surface Go-2-in-1 aangekondigd. De Surface Go 3 is qua ontwerp gelijk aan zijn voorganger, maar krijgt onder andere nieuwe Intel-processors. Het apparaat krijgt een adviesprijs vanaf 439 euro en is vanaf 5 oktober leverbaar.
22/09 20u15  Onderzoekers TU Delft ontwikkelen batterijloos makerplatform BFreeOnderzoekers van de TU Delft hebben een makerplatform met de naam BFree ontwikkeld waarmee hobbyisten batterijloze internet-of-things-elektronica kunnen inzetten. Het platform schrijft daarvoor de staat van het systeem naar non-volatiel geheugen.
22/09 20u15  [Plus] Elektronica zonder batterij: "De moeilijkheid zit hem in doorgaan waar je was"Door internet-of-things zou het aantal apparaatjes met batterij wel eens tot gigantische aantallen kunnen toenemen, met gevolgen voor het milieu van dien. We spraken met Przemyslaw Pawelczak en Vito Kortbeek van de TU Delft over de oplossing: batterijloze elektronica.
22/09 19u15  Microsoft kondigt Surface Laptop Studio met herpositioneerbaar 120Hz-scherm aanMicrosoft introduceert zijn Surface Laptop Studio. Deze notebook beschikt onder andere over 'Dynamic Woven Hinge'-scharnier, waarmee het 14,4'-scherm op verschillende manieren gepositioneerd kan worden, net als de Surface Studio-aio-pc van het bedrijf.
22/09 19u15  Microsoft Surface Duo 2-smartphone krijgt 90Hz-schermen, 5G en betere camera'sMicrosoft heeft zijn nieuwe Surface Duo aangekondigd. Deze smartphone krijgt onder andere meer en betere camera's, 5G-ondersteuning en grotere 90Hz-schermen. De telefoon krijgt een adviesprijs vanaf 1649 euro en komt alleen uit voor de zakelijke markt.
22/09 19u15  'EC wil voor 2024 een USB-C-oplader voor alle draagbare elektronische apparaten'De Europese Commissie wil dat voor 2024 telefoons, tablets, speakers en andere oplaadbare apparaten allemaal gebruik gaan maken van een oplader met USB-C-aansluiting, zo schrijft Reuters. De Commissie zou het nog vertrouwelijke voorstel donderdag gaan presenteren.
22/09 18u15  Microsoft introduceert Surface Pro 8 met groter 120Hz-scherm en Thunderbolt 4Microsoft introduceert de Surface Pro 8 in zijn line-up van 2-in-1-apparaten. De Surface Pro 8 heeft een groter 13'-scherm met kleinere schermranden dan zijn voorganger en beschikt over een 120Hz-refreshrate en Thunderbolt 4. De adviesprijs is nog onbekend.
22/09 17u15  Apple vervangt kapotte installer van iTunes voor WindowsEen update van iTunes voor Windows maakte dat veel gebruikers die Windows in een andere taal dan Engels draaiden, de app niet langer konden openen. Apple heeft een nieuwe versie via de Microsoft Store en de eigen site vrijgegeven waarbij het probleem niet meer speelt.
22/09 17u15  Sonos Roam-update moet energieverbruik in inactieve stand verminderenDe Sonos S2 13.3-update van de Roam-speaker heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het energieverbruik van het apparaatje. Zo moet de accu van de Roam minder snel leegraken als de speaker op stand-by staat.
22/09 16u15  HMD Global introduceert Nokia G50 met 6,82"-scherm en 5000mAh-accuHMD Global heeft de Nokia G50 onthuld, een goedkope smartphone die 5G ondersteunt, een 6,82'-lcd heeft en over een 5000mAh-accu beschikt. De smartphone is vanaf oktober verkrijgbaar en kost 269 euro.
22/09 15u15  Google ontwikkelt geautomatiseerde dataset die Wikipedia-afbeeldingen beschrijftGoogle Research heeft een geautomatiseerde dataset gemaakt die afbeeldingen in diverse talen relatief gedetailleerd kan beschrijven. Hiervoor gebruikt Google afbeeldingen en artikelen die op Wikipedia staan en machinelearning. De dataset zou vooral handig zijn voor onderzoek.
22/09 14u15  Apple brengt Swift 5.5 met concurrencyverbeteringen uitApple heeft versie 5.5 van Swift uitgebracht. Bij deze laatste versie van de open-sourceprogrammeertaal heeft het bedrijf een groot aantal wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd, waaronder op het gebied van concurrency.
22/09 14u15  Twitch gaat streamers die muziek afspelen eerst waarschuwen voor verwijderingTwitch gaat gebruikers die tijdens een livestream gelicentieerde muziek zonder toestemming afspelen, waarschuwen voordat het platform video's verwijdert. Om dit te kunnen doen, gaat het platform een nieuw proces inrichten waarmee rechthebbenden inbreuken kunnen melden.
22/09 13u15  NYT: Facebook promoot positieve verhalen over zichzelf in de nieuwsfeedFacebook zou een nieuw project opgezet hebben waarmee positieve verhalen over Facebook aan gebruikers gepusht worden op hun nieuwsfeed. Dat beweert The New York Times. Facebook weerspreekt de beweringen van de krant.
22/09 12u15  Vermeende specificaties van Nvidia GeForce RTX 30 Super-lijn verschijnen onlineDe vermeende specificaties van de GeForce RTX 30 Super-lijn die Nvidia naar verluidt gaat introduceren staan op internet. HP maakt daarnaast melding van de aanwezigheid van een RTX 3080 Super in een all-in-one, waarmee waarschijnlijk is dat Nvidia met de Super-generatie komt.
22/09 12u15  'FBI hield decryptor REvil-ransomware bijna drie weken lang voor zichzelf'De FBI bemachtigde begin juli een decryptor voor de ransomware van de REvil-groep, maar wachtte bijna drie weken voordat het die decryptor met de buitenwereld deelde. Bij onder meer de Kaseya-aanval werd REvils ransomware ingezet.
22/09 11u15  Canonical verlengt ondersteuningsduur Ubuntu 14.04 en 16.04Canonical breidt zijn Extended Security Maintenance-aanbod uit naar de lts-releases van Ubuntu 14.04 en Ubuntu 16.04. Dat betekent dat klanten met een abonnement tien jaar ondersteuning vanaf de releasedatum krijgen.
22/09 11u15  Topman komende Overwatch 2-game verlaat BlizzardChacko Sonny, executive producer van de komende Overwatch 2-game, vertrekt deze week bij Blizzard. Een reden voor zijn vertrek wordt niet gegeven. Meerdere hooggeplaatste Blizzard-werknemers zijn sinds de aantijgingen van seksuele intimidatie van deze zomer vertrokken.
22/09 10u15  Litouwen: Xiaomi-telefoons kunnen 'omstreden' termen herkennen en blokkerenHet Litouwse nationale cybersecuritycentrum claimt bewijs te hebben gevonden voor een functie binnen Xiaomi-telefoons die termen als 'bevrijd Tibet' en 'lang leve Taiwanese onafhankelijkheid' zou herkennen en kan blokkeren. Dit systeem zou in Europa zijn uitgeschakeld.
22/09 09u15  Airbus toont nieuwe versie van elektrische vliegende taxi CityAirbusAirbus heeft de CityAirbus NextGen getoond, een opvolger van de eerder getoonde CityAirbus. Het gaat om een vliegende luchttaxi die met elektromotoren en accu's werkt. Het nieuwe model heeft een actieradius van tachtig kilometer en moet in 2023 voor het eerst vliegen.
22/09 08u15  Facebook introduceert mobiele versie van slim scherm PortalFacebook heeft twee nieuwe Portal-modellen aangekondigd, namelijk een Go-variant met accu en een nieuwe +-versie. De Portal Go is bedoeld om binnen een huis in verschillende kamers te kunnen videobellen.
21/09 22u15  'Apple werkt aan iPhone-functie om depressie te herkennen bij gebruikers'Volgens The Wall Street Journal werkt Apple aan een functie voor iPhone waarmee ze cognitieve stoornissen en depressies kunnen herkennen bij gebruikers. De functionaliteit zou momenteel getest worden om een nauwkeurig algoritme te ontwikkelen.
21/09 21u15  'Apple werkt aan iPhonefunctie om depressie te herkennen bij gebruikers'Volgens The Wall Street Journal werkt Apple aan een functie voor iPhone waarmee ze cognitieve stoornissen en depressies kunnen herkennen bij gebruikers. De functionaliteit zou momenteel getest worden om een nauwkeurig algoritme te ontwikkelen.
21/09 20u15  Gerucht: Fairphone komt mogelijk met draadloze oortjesIn twee webwinkels zijn vermeldingen verschenen van Fairphone True Wireless Stereo Earbuds. Dit wijst mogelijk op nieuwe draadloze oortjes van de Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone.
21/09 20u15  Britse ministerie van Defensie lekt e-mailadressen van 250 Afghaanse tolkenHet Britse ministerie van Defensie heeft de mailadressen van 250 Afghaanse tolken gelekt bij het versturen van een mailing. In het bericht waren de e-mailadressen van de andere ontvangers niet afgeschermd. De tolken wachten op evacuatie uit Afghanistan.
21/09 19u15  Kwetsbaarheid in Apache OpenOffice maakt uitvoeren code op afstand mogelijkEen kwetsbaarheid in Apache OpenOffice maakt het uitvoeren van code op afstand mogelijk. Hoewel het lek gedicht wordt met een bèta-update, is er nog geen officiële patch uitgebracht voor het beveiligingslek door de maker van het office-pakket.
21/09 19u15  Ennetcom-eigenaar is schuldig aan het doelbewust ondersteunen van criminaliteitDe rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag een 41-jarige man uit Nijmegen tot 54 maanden celstraf veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie die cryptotelefoons verhandelde. De veroordeelde Danny M. zou zich bovendien schuldig hebben gemaakt aan witwassen.
21/09 18u15  Ennetcom-eigenaar schuldig aan het doelbewust ondersteunen van criminaliteitDe rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag een 41-jarige man uit Nijmegen tot 54 maanden celstraf veroordeeld voor het leiding geven aan een criminele organisatie die cryptotelefoons verhandelde. De veroordeelde Danny M. zou zich bovendien schuldig hebben gemaakt aan witwassen.
21/09 18u15  HP introduceert Spectre x360 met 16"-oledscherm en 11"-tablet met draaicameraHP presenteert een nieuwe variant van zijn Spectre x360-convertible, die kan worden uitgerust met een 16'-oledscherm met een 16:10-beeldverhouding en een resolutie van 3840x2400 pixels. Ook toont HP een 11'-Windows-tablet met een draaibare camera.
21/09 17u15  AP krijgt geen hoger budget, veiligheidsdiensten krijgen 15 miljoen extraDe Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in de komende jaren weer een budget van 25 miljoen euro, evenveel als dit jaar. De Nederlandse veiligheidsdiensten AIVD en MIVD krijgen wel meer geld. Dat gaat om een structurele verhoging van 15 miljoen per jaar per dienst.
21/09 16u15  ABN AMRO-klanten kunnen zonder bankpas geld opnemen via QR-codeVanaf dinsdag kunnen klanten van ABN AMRO in Nederland zonder hun betaalpas geld opnemen bij geldautomaten van Geldmaat. Dat werkt via de QR-scanner in de ABN AMRO-app. ING en Rabobank hebben nog geen concrete plannen om de functie in te voeren.
21/09 16u15  Google Maps en Assistent kregen bij sommige Belgische gebruikers Vlaamse stemDe Google Assistent en Google Maps hebben bij sommige gebruikers in de afgelopen dagen een Vlaamse stem gekregen. Dat blijkt uit diverse meldingen die Tweakers heeft gehad. Google heeft nog niet gereageerd op de komst van de Vlaamse stem.
21/09 16u15  'Overheid VS twijfelt over opleggen handelsverbod voor smartphonemaker Honor'De Amerikaanse overheid twijfelt erover om Honor op de 'entity list' te zetten en zo bedrijven uit de VS te verbieden te handelen met de smartphonemaker. Honor was tot vorig jaar onderdeel van Huawei, dat al een paar jaar op die lijst staat.
21/09 15u15  HP presenteert 34"-all-in-one met RTX 3080 en Core i9HP introduceert een 34'-all-in-one met een schermresolutie van 5120x2160 pixels. De aio kan voorzien worden van maximaal een Intel Core i9-octacore en een RTX 3080-videokaart. De fabrikant levert een afneembare webcam mee die met magneten aan het scherm klikt.
21/09 14u15  Amac verkocht 42 procent meer Macs en 26 procent meer iPadsApple Premium Reseller Amac heeft in zijn afgelopen boekjaar 42 procent meer Macs en 26 procent meer iPads verkocht. Volgens de winkel komt dat door de behoefte aan apparatuur voor thuiswerken en de introductie van de M1-soc.
21/09 12u15  Amazon houdt volgende week evenement om hardware aan te kondigenTechgigant Amazon houdt volgende week een evenement om nieuwe hardware aan te kondigen. Dat blijkt uit een uitnodiging van het bedrijf. Amazon heeft elk jaar een evenement waarbij de webwinkel vaak nieuwe Echo-, Kindle- en Fire TV-apparaten laat zien.
21/09 12u15  FCC keurt zes Pixel 6-modellen met verschillen in 5G- en uwb-ondersteuningDe Amerikaanse keuringsinstantie FCC heeft zes verschillende varianten van de Google Pixel 6-smartphones goedgekeurd. De modellen verschillen in ondersteuning van 5G en ultrawideband. Google sprak zelf tot nu toe over twee modellen.
21/09 12u15  Prijzen videokaarten stegen met gemiddeld 10 procent sinds juliDe prijzen van videokaarten, die begin deze zomer een daling leken te hebben ingezet, zijn in de afgelopen twee maanden weer met gemiddeld 10 procent gestegen. Dat blijkt uit data van Tweakers' Pricewatch. AMD Radeon RX 6800 steeg het hardst, met 36 procent.
21/09 12u15  D-Link brengt USB-adapter voor Wi-Fi 6 uit voor 55 euroD-Link brengt zijn USB-adapter met Wi-Fi 6-ondersteuning eind september uit voor een adviesprijs van 55 euro. De DWA-X1850 haalt snelheden tot 574Mbit/s op 2,4GHz en tot 1200Mbit/s op 5GHz. Het is de tweede USB-adapter met Wi-Fi 6 op de markt.
21/09 11u15  Webshop Gearbest is offline na financiële problemen moederbedrijfWebshop Gearbest is al enige tijd offline, vermoedelijk door financiële problemen van het moederbedrijf. Daardoor kan de webshop niet langer zijn leveranciers betalen en is de levering van producten aan consumenten gestopt.
21/09 11u15  Netflix test gratis abonnement in KeniaNetflix test in Kenia een gratis abonnement. Gebruikers hoeven geen betaalmethode in te voeren en krijgen toegang tot een kwart van de catalogus. De gratis versie werkt alleen op Android-smartphones.
21/09 10u15  Apple zet fix voor Face ID-spoofing in iOS 15Apple heeft een fix voor een kwetsbaarheid in gezichtsscanner Face ID in iOS 15 gezet. Met de kwetsbaarheid konden kwaadwillenden met een 3d-model van iemands hoofd in een telefoon of tablet komen. Het is onduidelijk hoe Apple dat heeft opgelost.
21/09 10u15  Microsoft maakt tool om Windows 11-compatibiliteit te checken weer beschikbaarMicrosoft heeft zijn PC Health Check weer beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Snel na de release werd die tool teruggetrokken en daarna was die enkel beschikbaar voor Windows Insiders. De tool controleert of pc's in aanmerking komen voor Windows 11.
21/09 10u15  FCC-keuring bevestigt Wi-Fi 6, NFC en ultrawideband op Microsoft Surface Duo 2Een FCC-keuring heeft bevestigd dat de komende Microsoft Surface Duo 2-smartphone beschikt over Wi-Fi 6-ondersteuning, NFC voor mobiele betalingen en ultrawideband, vermoedelijk voor het koppelen van accessoires aan het apparaat.
21/09 08u15  FCC-keuring bevestigt WiFI 6, nfc en ultrawideband op Microsoft Surface Duo 2Een FCC-keuring heeft bevestigd dat de aankomende Microsoft Surface Duo 2-smartphone beschikt over WiFi 6-ondersteuning, nfc voor mobiele betalingen en ultrawideband, vermoedelijk voor het koppelen van accessoires aan het apparaat.
21/09 08u15  Amerikaanse SEC dagvaardt Activision Blizzard om behandeling medewerkersDe Amerikaanse overheidsinstantie SEC heeft gamemaker Activision Blizzard gedagvaard. De SEC wil weten hoe het gamebedrijf afgelopen jaren beschuldigingen van seksueel wangedrag op de werkvloer en ongelijke betaling van mannen en vrouwen heeft behandeld.
20/09 22u15  Webversie van Google Meet gaat automatisch helderheid van webcam aanpassenDe webversie van Google Meet krijgt een low-light-functie. Daarmee wordt de helderheid van webcamfeeds automatisch aanpast. Dat moet de zichtbaarheid van Meet-gebruikers tijdens vergaderingen verbeteren. De functie is al langer beschikbaar voor smartphones.
20/09 22u15  Spaanse politie arresteert 106 verdachten in grote actie tegen cybercrimegroepDe Spaanse politie heeft in samenwerking met Europese autoriteiten 106 verdachten gearresteerd die honderden slachtoffers digitaal zouden hebben opgelicht. Volgens Europol maakten de verdachten daarmee vorig jaar ongeveer tien miljoen euro buit.
20/09 21u15  Europese autoriteiten pakken 106 verdachten op in actie tegen cybercrimegroepDe Spaanse politie heeft in samenwerking met Europese autoriteiten 106 verdachten gearresteerd die honderden slachtoffers digitaal zouden hebben opgelicht. Volgens Europol maakten de verdachten daarmee vorig jaar ongeveer tien miljoen euro buit.
20/09 20u15  Nieuwe Kindle Paperwhite met aanpasbare kleurtemperatuur verscheen bij AmazonEr stonden tijdelijk details over een onaangekondigd Kindle Paperwhite-model op de Canadese en Mexicaanse Amazon-websites. Deze e-reader zou onder andere een scherm met aanpasbare kleurtemperatuur krijgen. De productpagina's zijn inmiddels offline gehaald.
20/09 20u15  Kuo: Apple stelt iPhone met Touch ID-sensor achter het scherm uit tot 2023Analist Ming-Chi Kuo schrijft dat Apple vermoedelijk in 2023 met een iPhone met Touch ID-sensor achter het scherm komt. Touch ID achter het scherm werd eerder verwacht in de iPhones van 2022. Kuo verwacht ook dat Apple in 2024 een vouwbare iPhone uitbrengt.
20/09 19u15  Twitter wil voor 809,5 miljoen dollar schikken in rechtszaak van aandeelhoudersTwitter heeft een schikking voorgesteld voor een rechtszaak uit 2016, die stelt dat het bedrijf misleidende gegevens over de groei van het platform deelde met investeerders. Twitter wil schikken voor een bedrag van 809,5 miljoen dollar.
20/09 17u15  IDC: halfgeleidermarkt blijft groeien, kampt in 2023 mogelijk met overcapaciteitDe wereldwijde halfgeleidermarkt zal dit kalenderjaar een groei van 17,3 procent doormaken ten opzichte van 2020. Dat meldt analistenbureau IDC in een nieuw rapport. IDC verwacht ook dat er tegen 2023 wellicht overcapaciteit in de halfgeleiderproductiesector zal ontstaan.
20/09 17u15  Pokémon Trading Card Game Live verschijnt binnenkort voor smartphones en pc'sThe Pokémon Company introduceert zijn Pokémon TCG Live-kaartspel. Het is de opvolger van Pokémon TCG Online uit 2012. De nieuwe Live-versie verschijnt 'binnenkort' voor Android en iOS. Er komt ook een webversie beschikbaar, waarmee de game speelbaar wordt via pc en Mac.
20/09 16u15  ByteDance voegt tijdslimiet voor kinderen toe aan Chinese versie van TikTokDe Chinese versie van videoplatform TikTok, genaamd Douyin, krijgt een tijdslimiet voor kinderen die jonger zijn dan veertien. Kinderen mogen de app maximaal veertig minuten per dag gebruiken. De dienst wordt daarnaast tussen 22.00 en 06.00 uur onbereikbaar voor kinderen.
20/09 15u15  'Android 12.1-code bevat verwijzingen naar vouwbare Google Pixel-smartphone'Google lijkt intern een nieuwe Pixel-foldable te testen. Er zouden verwijzingen naar het apparaat, dat de codenaam 'Jumbojack' draagt, in een testversie van Android 12.1 zitten. Tegelijkertijd zou Google aan een andere foldable werken, genaamd 'Passport', die dit jaar nog zou verschijnen.
20/09 14u15  Keuringsinstantie bevestigt ondersteuning 33W-snelladen op Google Pixel 6 ProDe komende Google Pixel 6 Pro-smartphone krijgt ondersteuning voor 33W-snelladen. Dat blijkt uit informatie van Taiwanese keuringsinstantie NCC. Voorgaande Pixel-smartphones ondersteunden snelladen met een vermogen maximaal 18W.
20/09 14u15  OnePlus voegt Android-skin samen met OPPO en bemoeilijkt ontgrendelen bootloaderOnePlus gaat zijn Android-skin OxygenOS samenvoegen met OPPO's ColorOS. Dat gebeurt vanaf volgend jaar. Vanaf dan wordt het ontgrendelen van de bootloader op OnePlus-telefoons lastiger, maar het blijft wel mogelijk.
20/09 14u15  Niantic stopt op 18 november met AR-game Catan World ExplorersPokémon Go-ontwikkelaar Niantic stopt met Catan World Explorers. Op 18 november worden de servers van die mobiele AR-game offline gehaald. Niantic kondigde de game vorig jaar aan en bracht het spel in een beperkt aantal landen uit.
20/09 13u15  Glasvezelnetwerk van KPN en APG staat per 1 oktober open voor andere providersGlaspoort, de joint venture van KPN en APG, begint op 1 oktober met de Wholesale Breedband Toegang voor zijn glasvezelnetwerk. Vanaf dan kunnen ook andere partijen glasvezelaansluitingen bestellen. APG is de pensioenuitvoerder van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds.
20/09 12u15  Home Assistant brengt volgend jaar hardwarekit uit met Matter-ondersteuningHome Assistant heeft genoeg geld opgehaald voor het maken van de Amber-hardware. Dat is een upgradebare kit, voorzien van een Raspberry Pi Compute Module en een chip om verbinding te maken met allerlei smarthome-apparaten. Amber krijgt ook ondersteuning voor Matter.
20/09 11u15  Apex Legends-serverproblemen duren waarschijnlijk nog tot woensdagDe serverproblemen die het spelen van Apex Legends in negatieve zin kunnen beïnvloeden, duren wellicht nog tot woensdag. Het gaat onder meer om foutmeldingen waarbij de verbinding wordt verbroken. Respawn heeft eerder erkend dat er serverproblemen zijn.
20/09 11u15  Gerucht: Quantic Dream werkt aan Star Wars-gameOntwikkelaar Quantic Dream, bekend van Detroit: Become Human, werkt volgens een gerucht in samenwerking met Disney aan een Star Wars-game. De game zou al achttien maanden in ontwikkeling zijn. De studio werkte lang samen met Sony, maar is sinds 2020 zelfstandig.
20/09 10u15  Apple stelt Find My-netwerkondersteuning voor AirPods Pro en Max uitFind My-ondersteuning voor de AirPods Pro en AirPods Max zal niet beschikbaar zijn op het moment dat iOS 15 uitkomt, maar 'later deze herfst'. Dat blijkt uit een wijziging op de pagina waarop Apple de features van het besturingssysteem noemt.
20/09 10u15  Leuvense zonneauto wint 24-uurs-duurrace op circuit van ZolderHet Belgische team van de KU Leuven heeft na vorig jaar ook dit jaar de race op het circuit van Zolder gewonnen. Tijdens dit kampioenschap voor zonneauto's, genaamd de iLumen European Solar Challenge 2021, eindigde de auto van Solar Team Twente als tweede.
20/09 09u15  Elon Musk: Starlink-internetdienst komt volgende maand uit bètaSpaceX-ceo Elon Musk zegt dat de satellietinternetdienst Starlink vanaf oktober uit de bèta gaat. Wat dat precies met zich meebrengt, is nog niet duidelijk, maar wellicht betekent dat dat de snelheden en de stabiliteit van het netwerk verder worden verbeterd.
20/09 08u15  Surface Pro 8 krijgt wellicht 120Hz-scherm en Thunderbolt-ondersteuningEr is een afbeelding van de Surface Pro 8 opgedoken waaruit zou zijn af te leiden dat het apparaat een 120Hz-scherm krijgt en over twee Thunderbolt-aansluitingen beschikt. Microsoft houdt op woensdag een evenement waar het onder meer nieuwe Surface-apparaten zal introduceren.
20/09 00u15  Hidden Palace zet 484 prototypes van games voor Xbox en Dreamcast online'Gamebehoudgemeenschap' Hidden Palace heeft een lading prototypes van spellen voor de Sega Dreamcast en de Microsoft Xbox online gezet. Het gaat om vroege builds en games die nooit uitgekomen zijn. 349 titels zijn voor de Xbox en 135 voor de Dreamcast.
19/09 17u15  AU Optronics kondigt 85"-paneel met 4k-resolutie en 240Hz-refreshrate aanTaiwanese schermfabrikant AU Optronics heeft een nieuw 85'-paneel aangekondigd. Het betreft een 4k-lcd met een verversingssnelheid van 240Hz. Het is niet bekend wanneer de eerste schermen met dit paneel op de markt verschijnen.
19/09 15u15  Onaangekondigde Microsoft Surface Go 3 verschijnt bij webwinkelEr is een onaangekondigde Microsoft Surface Go 3 opgedoken bij een Thaise retailer. Deze 'tabtop' krijgt 4GB of 8GB geheugen en een Intel Amber Lake-Y-chip. Naar verwachting kondigt Microsoft de Surface Go 3 op 22 september aan, tijdens zijn Surface-evenement.
19/09 13u15  'India concludeert dat Google macht heeft misbruikt voor Android-marktaandeel'Google heeft zijn macht misbruikt om met Android concurrerende smartphone-besturingssystemen te onderdrukken, is de conclusie van een Indiaas antitrust-onderzoek. Dat onderzoek is nog niet openbaar gemaakt, maar Reuters heeft het al wel ingezien.
19/09 12u15  Spelers met een CoD: Warzone-ban komen ook multiplayer CoD: Vanguard niet inHet ziet ernaar uit dat spelers die verbannen zijn uit de free-to-play Battle Royale-game Call of Duty: Warzone ook geen toegang hebben tot de multiplayer van de aankomende titel Call of Duty: Vanguard. Valsspelers melden dat ze de multiplayerbèta niet in kunnen wegens een ban.
19/09 11u15  Eerste ruimtemissie met alleen ruimtetoeristen aan boord is met succes afgerondDe SpaceX-missie die gelanceerd werd met enkel ruimtetoeristen aan boord, is met succes afgerond. De Crew Dragon-capsule landde om 1:06 uur Nederlandse tijd in de zee aan de kust bij de staat Florida.
18/09 18u15  Gigabyte kondigt lichte 14"-laptop met Tiger Lake-cpu en twee M.2-slots aanGigabyte heeft zijn U4-laptop geïntroduceerd. Deze 14'-laptop weegt minder dan een kilo en beschikt onder andere over een Intel Core i7-cpu uit de Tiger Lake-serie en twee M.2-slots. De accucapaciteit bedraagt 36Wh.
18/09 15u15  Specificaties van Intel Alder Lake-T-desktop-cpu's met 35W-tdp verschijnenDe vermeende specificaties van Intels komende Alder Lake-T-processors zijn online verschenen. Dergelijke Intel-cpu's in de T-serie zijn bedoeld voor desktops, maar hebben een lagere tdp dan de reguliere desktop-cpu's van het bedrijf.
18/09 15u15  Ontwikkelstudio achter Tropico en Surviving Mars werkt aan Jagged Alliance 3Game-uitgever THQ Nordic heeft middels een trailer aangekondigd dat er een Jagged Alliance 3 komt. Het is de eerste game in de franchise die een nummer in de titel krijgt sinds 1999. Volgens THQ moet het 'een ware opvolger' worden. De game krijgt ook een online co-op-modus.
18/09 14u15  Devkit-build van SteamOS 3 lekt uitEen vroege build van SteamOS 3, bedoeld voor ontwikkelaars die met de Steam Deck aan de gang gaan, is uitgelekt op het internet. De interface van dit os zal op termijn de Big Picture Mode van de desktop-client vervangen.
18/09 12u15  Android-toestellen vanaf versie 6.0 resetten straks permissies ongebruikte appsAndroid-toestellen die minimaal op versie 6.0 draaien, krijgen de mogelijkheid om apps die langere tijd niet gebruikt zijn, hun permissies automatisch af te nemen. Dat is een functie die eerst alleen voor Android 11 was.
18/09 11u15  THQ Nordic en Appeal brengen Outcast 2 'binnenkort' uit en tonen trailersGame-uitgever THQ Nordic heeft tijdens een presentatie van zijn aankomende games twee trailers van Outcast 2 getoond. De game krijgt een andere titel dan het vervolg dat in het jaar 2000 is aangekondigd.
17/09 21u15  ING maakt creditcardoverzicht in de app weer beschikbaar na kleinschalig datalekHet creditcardoverzicht van de ING-app was tijdelijk niet beschikbaar nadat gebruikers een deel van de creditcardgegevens van twee individuele klanten konden inzien. Ondertussen is het probleem opgelost en is het betreffende overzicht weer beschikbaar.
17/09 21u15  Man die 2 miljoen smartphones van AT&T hackte krijgt 12 jaar gevangenisstrafEen 35-jarige man uit Pakistan en Grenada is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het ontgrendelen van bijna 2 miljoen smartphones van AT&T. De provider liep hierdoor ruim 200 miljoen dollar mis. De man betrok meerdere werknemers van AT&T bij zijn grootschalige zwendel.
17/09 19u15  Mozilla VPN krijgt ondersteuning connectie via twee vpn's en eigen dns-keuzeMozilla brengt een update uit voor Mozilla VPN waardoor het onder meer mogelijk wordt om een dubbel vpn te gebruiken. Daarnaast hebben gebruikers voortaan de mogelijkheid om zelf een dns in te stellen. De dienst is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar.
17/09 17u15  Panasonic brengt Disney+-app naar televisies vanaf 2017Disney+ komt naar 4k-Panasonic-tv's die sinds 2017 zijn uitgebracht. De televisies moeten dan wel het My Home Screen-besturingssysteem ondersteunen. Bij compatibele tv's is de app in het Application-scherm te vinden.
17/09 17u15  LEGO Star Wars Battles verschijnt volgende week op Apple ArcadeLEGO Star Wars Battles komt op vrijdag 24 september naar Apple Arcade. De mobiele rts-game werd in mei geschrapt, maar enkele weken geleden maakte ontwikkelaar TT Games Brighton bekend dat het spel naar Apple Arcade zou komen.
17/09 17u15  Gerucht: Google voegt zenders met reclame toe aan Google TVGoogle zou gratis tv-zenders willen aanbieden bij zijn Google TV-dienst, meldt Protocol. Deze zenders zouden, in tegenstelling tot de betaalde streamingopties, reclameonderbrekingen bevatten. Wat voor content Google gratis gaat aanbieden, is nog niet bekend.
17/09 16u15  Apple en Google verwijderen verkiezingsapp oppositieleider na druk van RuslandGoogle en Apple hebben allebei een verkiezingsapp van Poetin-criticus Alexei Navalny verwijderd. Rusland eiste eerder in september dat de bedrijven de app zouden verwijderen. Weigering zou de overheid zien als verkiezingsinmenging.
17/09 16u15  Virtuele Windows 11-machines vereisen ook TPM 2.0 bij bètaversieMicrosoft heeft Windows 11 Build 22000.194 beschikbaar gemaakt aan Windows Insiders die het bètakanaal draaien. De update bevat voornamelijk bugfixes maar ook is vanaf deze release de aanwezigheid van TPM 2.0 vereist als het OS op virtuele machines draait.
17/09 16u15  Infineon start productie in nieuwe chipfabriek in OostenrijkInfineon opent vrijdag officieel zijn nieuwe 300mm-fab voor de productie van chips in het Oostenrijkse Villach. De productie moet daar grotendeels geautomatiseerd plaatsvinden, waardoor het aantal nieuwe arbeidsplekken relatief gering is.
17/09 15u15  Treinstoring NL kwam door kapotte back-up telefonieserversProRail heeft meer details gedeeld over de telefoniestoring die er donderdagavond voor zorgde dat het treinverkeer ontregeld werd. Het probleem lag niet bij GSM-R dat in mei voor een storing zorgde, maar bij een losstaand telefoniesysteem voor contact met machinisten.
17/09 15u15  Beheerder privacytools.io draagt domeinnaam niet over en gaat zelf verderDe beheerder van privacytools.io draagt de domeinnaam niet over aan teamleden die de site willen voortzetten onder de naam PrivacyGuides. Hij heeft aangegeven zelf verder te gaan met privacytools.io en PrivacyGuides als een fork te beschouwen.
17/09 14u15  WSJ: Facebook doet weinig aan mensenhandelaren en drugskartels op het platformFacebook zou weinig doen om drugskartels en mensenhandelaren op het platform tegen te gaan, ondanks herhaaldelijk aandringen van werknemers. Dat meldt The Wall Street Journal, die interne Facebook-documenten zou hebben ingezien.
17/09 14u15  Harman kondigt InfinityLab-lijn van producten aan met powerbanks en speakerphoneSamsungs dochterbedrijf Harman heeft een nieuwe productlijn geïntroduceerd onder de naam InfinityLab. Het gaat volgens Harman om duurzame niet-audio-producten, waaronder powerbanks en laders, maar ook een speakerphone.
17/09 13u15  T-Mobile en Open Dutch Fiber leggen vanaf november glasvezel aan in UtrechtT-Mobile en Open Dutch Fiber gaan vanaf dit najaar glasvezel aanleggen in meerdere wijken in Utrecht. In totaal worden er bijna dertigduizend huishoudens aangesloten. In februari 2022 worden de eerste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.
17/09 13u15  Infineon start productie nieuwe chipfabriek in OostenrijkInfineon opent vrijdag officieel zijn nieuwe 300mm-fab voor de productie van chips in het Oostenrijkse Villach. De productie moet daar grotendeels geautomatiseerd plaatsvinden, waardoor het aantal nieuwe arbeidsplekken relatief gering is.
17/09 12u15  Juristen van NCTV waarschuwden in februari voor volgen burgers op sociale mediaJuristen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waarschuwden sinds februari voor de onrechtmatigheid van de manier waarop de Nederlandse dienst inwoners volgde. Minister Grapperhaus zei in juni nog dat hij dacht de wet niet te hebben overtreden.
17/09 11u15  OPPO onthult ColorOS 12 voor Chinese OPPO- en OnePlus-smartphonesOPPO heeft het op Android 12-gebaseerde ColorOS 12 onthuld, dat later dit jaar middels een open bèta in China naar smartphones van OPPO en OnePlus zal komen. De upgrade heeft een gewijzigd ontwerp met nieuwe icoontjes, meer witruimte en vernieuwde animaties.
17/09 11u15  Alphabets Taara heeft bij test 700TB via lasers over Congo-rivier verstuurdBij een test met lasercommunicatie in de Democratische Republiek Congo heeft Project Taara van Alphabet bijna 700TB aan data in twintig dagen getransporteerd tussen Brazzaville en Kinshasa, twee steden die worden gescheiden door de Congo-rivier.
17/09 11u15  IKEA Nederland start in oktober met verkoop draadloze Qi-lader SjömärkeIKEA Nederland heeft de Sjömärke op zijn site gezet met de melding dat de levering van deze draadloze oplader op basis van de Qi-standaard in oktober van start gaat. De Sjömärke gaat waarschijnlijk 30 euro kosten zodra deze beschikbaar komt.
17/09 10u15  IKEA Nederland start in oktober met verkoop draadloze oplader SjömärkeIKEA Nederland heeft de Sjömärke op zijn site gezet met de melding dat de levering van deze draadloze oplader in oktober van start gaat. De Sjömärke gaat waarschijnlijk 30 euro kosten zodra deze beschikbaar komt.
17/09 09u15  ZX Spectrum-bedenker en uitvinder Clive Sinclair is overledenDe Britse uitvinder en pionier op het gebied van home computing Clive Sinclair is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Sinclair kreeg voornamelijk bekendheid met de ZX Spectrum, maar was verantwoordelijk voor veel meer uitvindingen.
17/09 09u15  Kortingsapp Scoupy waarschuwt 2 miljoen gebruikers voor datalek na aanvalScoupy is woensdagavond slachtoffer geworden van een aanval waarbij klantgegevens zijn gestolen. Het gaat onder andere om persoonlijke gegevens en wachtwoorden, maar vooralsnog heeft Scoupy de wachtwoorden geen reset gegeven.
17/09 09u15  Nieuwe draadloze Nintendo-controller verschijnt in FCC-keuringNintendo heeft documenten ingediend bij de Amerikaanse FCC voor een nieuwe draadloze bluetooth-controller. De controller zou meer vermogen vragen dan de Joy-Cons en bevat een modelnummer dat in lijn ligt met de SNES-controller voor de Switch.
17/09 09u15  Topuitvoering elektrische Lucid Air-auto heeft rijbereik van 837 kilometerHet Amerikaanse agentschap voor milieu schat het rijbereik van de aankomende Lucid Air Dream Edition Range op 837 kilometer. Dat is volgens Lucid Motors het grootste rijbereik dat ooit werd gemeten bij een elektrisch voertuig. Ook de andere modellen kregen een hoge epa-rating.
17/09 08u15  Kortingsapp Scoupy waarschuwt 2 miljoen gebruikers voor datelek na aanvalScoupy is woensdagavond slachtoffer geworden van een aanval waarbij klantgegevens zijn gestolen. Het gaat onder andere om persoonlijke gegevens en wachtwoorden, maar vooralsnog heeft Scoupy de wachtwoorden geen reset gegeven.
17/09 00u15  VN-commissaris roept op tot stopzetting van biometrische herkenning via AIDe commissaris voor mensenrechten bij de VN pleit voor een stopzetting op het gebruik van biometrische herkenning in de publieke ruimte. Overheden zouden eerst moeten kunnen aantonen of er voldaan wordt aan de privacywetgeving en of er niet gediscrimineerd kan worden.
16/09 23u15  VN-commissaris roept op tot moratorium van biometrische herkenning via aiDe commissaris voor mensenrechten bij de VN pleit voor een moratorium op het gebruik van biometrische herkenning in de publieke ruimte. Overheden zouden eerst moeten kunnen aantonen of er voldaan wordt aan de privacywetgeving en of er niet gediscrimineerd kan worden.
16/09 22u15  Nieuwe draadloze Nintendo-controller duikt op in FCC-keuringNintendo heeft documenten ingediend bij de Amerikaanse FCC voor een nieuwe draadloze bluetooth-controller. De controller zou meer stroom vragen dan de Joy-Cons en bevat een modelnummer dat in lijn ligt met de SNES-controller voor de Switch.
16/09 21u15  Microsoft brengt Office 2021 uit op 5 oktoberMicrosoft Office 2021 komt uit op 5 oktober. Dat blijkt uit een blogpost waarop Microsoft ook aankondigt dat Office 2021 Long-Term Servicing Channel vanaf vandaag beschikbaar is voor bedrijven en overheden. De prijzen van het standalone kantoorpakket blijven gelijk.
16/09 20u15  Nederlands treinverkeer stilgelegd wegens communicatieproblemen - updateHet treinverkeer in Nederland werd deze avond tijdelijk stilgelegd door een storing op de verkeersleidingsposten van ProRail. Hierdoor konden treinmachinisten niet meer communiceren met de treinleiders. Vanaf 19u00 werd het treinverkeer in beperkte mate heropgestart.
16/09 19u15  Nederlands treinverkeer tijdelijk stilgelegd wegens communicatieproblemenHet treinverkeer in Nederland is tijdelijk stilgelegd door een storing op de verkeersleidingsposten van ProRail. Hierdoor kunnen de treinmachinisten niet meer communiceren met de treinleiders. Tot tenminste 19u00 is er volgens de NS geen treinverkeer mogelijk.
16/09 19u15  Topuitvoering Lucid Air heeft rijbereik van 837 kilometerHet Amerikaanse agentschap voor milieu schat het rijbereik van de aankomende Lucid Air Dream Edition Range op 837 kilometer. Dat is volgens Lucid Motors het grootste rijbereik dat ooit werd gemeten bij een elektrisch voertuig. Ook de andere modellen kregen een hoge epa-rating.
16/09 18u15  GoPro brengt de Hero 10 Black met GP2-processor en 4K120-opnames uitGoPro heeft de Hero 10 Black aangekondigd. De actioncam heeft met de GP2 een krachtiger processor dan zijn voorganger, waardoor meerdere functies sneller te gebruiken zouden zijn. Ook is de maximale framerate van opnames verdubbeld.
16/09 17u15  Microsoft krijgt toestemming voor bouw datacenter Middenmeer 'op eigen risico'De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft Microsoft toestemming gegeven om de bouw van zijn tweede datacenter in het Noord-Hollandse Middenmeer te starten. Het gaat nog niet om een definitieve vergunning dus de bouwstart is op eigen risico.
16/09 17u15  WhatsApp test functie om via de app bedrijven in de buurt te zoekenWhatsApp test een nieuwe bedrijvengidsoptie in de app. Met die functie kunnen gebruikers zien welke bedrijven er de buurt zijn, en die dan direct via de app benaderen. Momenteel wordt er alleen in Brazilië getest.
16/09 16u15  Specificaties van AMD EPYC Milan-X-processors met 768MB L3-cache lekken uitEr zijn specificaties van vermeende AMD EPYC Milan-X-cpu's verschenen. Deze serverprocessors zouden gestapeld '3D V-Cache' krijgen. AMD heeft de Milan-X-serie nog niet officieel aangekondigd.
16/09 16u15  Discord krijgt investering van 500 miljoen dollar voor nieuwe functiesChatplatform Discord heeft 500 miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Dat maakte een woordvoerder van het bedrijf bekend. Discord meldt dat het dat bedrag gaat gebruiken om te investeren in 'nieuwe functies en tools'.
16/09 16u15  Solana-blockchain is na 16 uur weer online dankzij restartDe Solana-blockchain was ruim zestien uur onbruikbaar door overbelasting. Het probleem zorgde er onder andere voor dat transacties op het Solana Network niet gevalideerd konden worden. Het netwerk is weer online na een restart door node-beheerders.
16/09 15u15  Elektriciteitsnet Liander bereikt capaciteitslimiet in delen van Noord-HollandHet elektriciteitsnet heeft zijn maximale capaciteit bereikt in een deel van Noord-Holland. Hierdoor kan netbeheerder Liander de komende jaren geen nieuwe capaciteit bieden aan grootgebruikers, zoals supermarkten en grote bedrijven.
16/09 14u15  Telenet test inzet 60GHz-band voor draadloos internet van 1Gbit/s of snellerTelenet gaat volgend jaar als onderdeel van een consortium bedrijven een veldtest uitvoeren met het gebruik van 60Ghz-radiotechnologie voor draadloos internet. De techniek zou breedbandinternet voor onder andere landelijke gebieden mogelijk maken.
16/09 14u15  Gerucht: EA stelt ook Battlefield 2042-bèta's uitElectronic Arts en DICE stellen mogelijk ook de bètatests voor Battlefield 2042 uit. Die staan officieel voor september in de planning, maar zouden volgens geruchten nu in oktober beschikbaar komen. Eerder deze week werd de release van het spel al uitgesteld.
16/09 14u15  Gerucht: Samsung Galaxy S22 krijgt kleinere accu dan voorgangerDe komende Galaxy S22-smartphone van Samsung krijgt mogelijk een kleinere accu dan de huidige Galaxy S21. De accucapaciteit van de komende smartphone zou 7,5 procent kleiner zijn dan zijn voorganger.
16/09 12u15  WSJ: Facebook weet door eigen onderzoek dat Instagram schadelijk is voor tienersFacebook zou een groot, intern onderzoek hebben uitgevoerd naar de schadelijkheid van Instagram. Dat meldt de Wall Street Journal, die de resultaten zou hebben ingezien. Volgens de WSJ blijkt uit het onderzoek dat de fotoapp voornamelijk schadelijk is voor tienermeisjes.
16/09 12u15  Belgische instanties klagen dat chip in identiteitskaart vaak onleesbaar isTal van sectoren in België ondervinden problemen bij het uitlezen van de chip in de nieuwe identiteitskaarten in het land. Een software-update van middleware zou dit probleem oplossen, maar veel instanties blijken daar niet van op de hoogte.
16/09 12u15  'Kabinet wil 300 miljoen euro uittrekken voor technologie- en chipsector'Het demissionaire kabinet wil extra geld uittrekken voor digitalisering. Dat melden De Telegraaf en NOS op basis van anonieme bronnen. De regering zou 300 miljoen euro willen steken in de technologie- en chipsector.
16/09 11u15  Google zoekt ontwikkelaars met VR-ervaring voor StadiaGoogle heeft vier vacatures geplaatst voor nieuwe Stadia-ontwikkelaars. Daarbij geeft het bedrijf voorkeur aan mensen met ervaring in VR. Google biedt momenteel nog geen VR-titels via Stadia en het bedrijf geeft niet aan of dit in de toekomst wel gaat gebeuren.
16/09 10u15  Mogelijke specificaties van Google Tensor-soc voor Pixel 6-telefoons verschijnenEr zijn mogelijke details over de komende Google Tensor-soc verschenen. De chip zou gebruikmaken van acht Arm Cortex-cores en een Mali-gpu. De Tensor-soc is door Google ontworpen en wordt gebruikt in de komende Pixel 6-smartphones die later dit jaar uitkomen.
16/09 10u15  Undertale-maker brengt Deltarune: Chapter 2 op 18 september uit voor pc en MacUndertale-maker Toby Fox brengt het tweede hoofdstuk van Deltarune op 18 september uit, om 02.00 uur Nederlandse tijd. De game verschijnt op die datum voor pc en Mac. Deltarune Chapter 1 verscheen drie jaar geleden, in oktober 2018.
16/09 09u15  Criminelen hebben covid-19-testdata van 1,4 miljoen Parijzenaars gestolenBij een aanval op een niet nader aangeduide 'dienst voor het delen van bestanden' hebben criminelen de covid-19-testgegevens van Parijse ziekenhuizen in handen gekregen. Het gaat om testdata van 1,4 miljoen personen.
16/09 09u15  WhatsApp start met vrijgeven multi-device-bèta naar alle gebruikersWhatsApp is begonnen met het beschikbaar maken van zijn 'multi-device'-functie. Daarmee kunnen gebruikers WhatsApp aan andere apparaten koppelen, en vanaf die apparaten berichten versturen op de dienst. Daarvoor hoeven ze niet verbonden te zijn met een smartphone.
16/09 08u15  SpaceX lanceert eerste volledig private ruimtemissie met vier ruimtetoeristenSpaceX heeft donderdag succesvol een Crew Dragon-capsule met enkel ruimtetoeristen gelanceerd. Het is daarmee de eerste volledig commerciële ruimtemissie zonder professionele astronauten. De capsule zal zich drie dagen in een baan om de aarde bevinden.
16/09 08u15  Samsung Display start massaproductie 90Hz-oledpanelen voor laptopsSamsung Display is de massaproductie gestart van oledpanelen met een maximale verversingssnelheid van 90Hz voor gebruik in laptops. Dit zijn de panelen die ASUS en Lenovo gebruiken voor recent aangekondigde laptops met oledschermen.
16/09 00u15  Solana-blockchain is na 16 uur terug online dankzij restartDe Solana-blockchain was ruim zestien uur onbruikbaar door overbelasting. Het probleem zorgde er onder andere voor dat transacties op het Solana Network niet gevalideerd konden worden. Het netwerk is weer online na een restart door node-beheerders.
16/09 00u15  EA stelt Battlefield 2042 met vier weken uit tot 19 november - updateElectronic Arts en DICE stellen de release van multiplayershooter Battlefield 2042 met vier weken uit. De game staat nu in de planning voor 19 november. Er gingen eerder deze week al geruchten rond dat Battlefield 2042 zou worden uitgesteld.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

8x Microsoft introduceert Surface Pro 8 met groter 120Hz-scherm en Thunderbolt 422/09 18u15 - Tweakers.net: Microsoft introduceert de Surface Pro 8 in zijn line-up van 2-in-1-apparaten. De Surface Pro 8 heeft een groter 13'-scherm met kleinere schermranden dan zijn voorganger en beschikt over een 120Hz-refreshrate en Thunderbolt 4. De adviesprijs is nog onbekend.
5x WSJ: Facebook weet door eigen onderzoek dat Instagram schadelijk is voor tieners16/09 12u15 - Tweakers.net: Facebook zou een groot, intern onderzoek hebben uitgevoerd naar de schadelijkheid van Instagram. Dat meldt de Wall Street Journal, die de resultaten zou hebben ingezien. Volgens de WSJ blijkt uit het onderzoek dat de fotoapp voornamelijk schadelijk is voor tienermeisjes.
5x Gerucht: Samsung Galaxy S22 krijgt kleinere accu dan voorganger16/09 14u15 - Tweakers.net: De komende Galaxy S22-smartphone van Samsung krijgt mogelijk een kleinere accu dan de huidige Galaxy S21. De accucapaciteit van de komende smartphone zou 7,5 procent kleiner zijn dan zijn voorganger.
5x Telenet test inzet 60GHz-band voor draadloos internet van 1Gbit/s of sneller16/09 14u15 - Tweakers.net: Telenet gaat volgend jaar als onderdeel van een consortium bedrijven een veldtest uitvoeren met het gebruik van 60Ghz-radiotechnologie voor draadloos internet. De techniek zou breedbandinternet voor onder andere landelijke gebieden mogelijk maken.
5x Microsoft Surface Go 3 met nieuwe Intel-cpu's komt 5 oktober uit vanaf 439 euro22/09 20u15 - Tweakers.net: Microsoft heeft een nieuwe versie van zijn Surface Go-2-in-1 aangekondigd. De Surface Go 3 is qua ontwerp gelijk aan zijn voorganger, maar krijgt onder andere nieuwe Intel-processors. Het apparaat krijgt een adviesprijs vanaf 439 euro en is vanaf 5 oktober leverbaar.
5x NZXT introduceert H510 Flow-behuizing en verhoogt prijzen wegens transportkosten23/09 09u15 - Tweakers.net: NZXT introduceert een nieuwe variant van zijn H510-behuizing. De Flow-versie heeft verbeterde ventilatie dankzij een geperforeerd paneel aan de voorkant. NZXT kondigt ook prijsverhogingen aan. Volgens de fabrikant is dat nodig wegens hoge transportkosten.
4x EA stelt Battlefield 2042 met vier weken uit tot 19 november - update16/09 00u15 - Tweakers.net: Electronic Arts en DICE stellen de release van multiplayershooter Battlefield 2042 met vier weken uit. De game staat nu in de planning voor 19 november. Er gingen eerder deze week al geruchten rond dat Battlefield 2042 zou worden uitgesteld.
4x SpaceX lanceert eerste volledig private ruimtemissie met vier ruimtetoeristen16/09 08u15 - Tweakers.net: SpaceX heeft donderdag succesvol een Crew Dragon-capsule met enkel ruimtetoeristen gelanceerd. Het is daarmee de eerste volledig commerciële ruimtemissie zonder professionele astronauten. De capsule zal zich drie dagen in een baan om de aarde bevinden.
4x Undertale-maker brengt Deltarune: Chapter 2 op 18 september uit voor pc en Mac16/09 10u15 - Tweakers.net: Undertale-maker Toby Fox brengt het tweede hoofdstuk van Deltarune op 18 september uit, om 02.00 uur Nederlandse tijd. De game verschijnt op die datum voor pc en Mac. Deltarune Chapter 1 verscheen drie jaar geleden, in oktober 2018.
4x Mogelijke specificaties van Google Tensor-soc voor Pixel 6-telefoons verschijnen16/09 10u15 - Tweakers.net: Er zijn mogelijke details over de komende Google Tensor-soc verschenen. De chip zou gebruikmaken van acht Arm Cortex-cores en een Mali-gpu. De Tensor-soc is door Google ontworpen en wordt gebruikt in de komende Pixel 6-smartphones die later dit jaar uitkomen.

Statistieken

Artikels:
28488
Gelezen:
55918
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven