vrijdag 24 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Trouw

Verbergen Tonen
21/09 17u15  Een thuiswerk-vergoeding, geld voor woningbouw. Dit zijn de plannen voor het komende jaar De belangrijkste plannen van het demissionaire kabinet-Rutte III voor komend jaar.
21/09 17u15  Kabinet trekt miljarden extra uit voor afhandeling van de toeslagenaffaire Waar het kabinet in eerste instantie nog probeerde de toeslagenaffaire zo klein mogelijk te houden, wordt nu ruim de portemonnee getrokken. De rekening is al opgelopen tot meer dan 5 miljard.
21/09 17u15  ‘Alleen tegen de Staat’ is een documentaire die je niet voor je plezier kijkt Er is een spreekwoord dat van mij per direct de prullenmand in mag. En wel het geniepige: waar rook is, is vuur. Een vilein zinnetje dat iedereen uitnodigt om van een gerucht een waarschijnlijkheid te maken. En van een vaag vermoeden een verwoestende waarheid.
21/09 16u15  Modejournalist over Máxima’s outfit: ‘Als dit sober moet uitstralen, ben ik erg blij’ Een sobere Prinsjesdag zou het worden, want met een demissionair kabinet en een voortslepende coronacrisis valt er weinig te vieren. Toch bracht de jaarlijkse hoedjesparade een lichte toets.
21/09 16u15  Hoekstra: investeringen klimaatverandering kunnen niet wachten tot volgend kabinet Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 15u15  De troonrede ging vooral over de problemen die dit kabinet niet kan oplossen Ondanks de politieke impasse, de toeslagenaffaire, de coronapandemie en alle uitdagingen waar Den Haag en de samenleving mee te maken hebben, noemt het demissionaire kabinet-Rutte III Nederland ‘een goed land om in te leven’.
21/09 15u15  ‘Als dit sober moet uitstralen, ben ik erg blij’ Een sobere Prinsjesdag zou het worden, want met een demissionair kabinet en een voortslepende coronacrisis viel er weinig te vieren. Toch bracht de jaarlijkse hoedjesparade een lichte toets.
21/09 15u15  Politie dringt actievoerders terug bij Tweede Kamer Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 15u15  Oranjeleeuwinnen en bondscoach Parsons zijn ondanks valse start nog vol vertrouwen Het Nederlands vrouwenelftal wil tegen IJsland dinsdagavond de valse start in de WK-kwalificatie rechtzetten. Mét Sari van Veenendaal in het doel.
21/09 14u15  ‘Nederland is en blijft een goed land om in te leven’ Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 14u15  Lees hier de troonrede en de opvallendste zaken die de koning noemde Ondanks de politieke impasse, de toeslagenaffaire, de coronapandemie en alle uitdagingen waar Den Haag en de samenleving mee te maken hebben is en blijft Nederland ‘een goed land om in te leven’.
21/09 14u15  In Spanje loopt de elektriciteitsrekening snel op – als voorbode voor de rest van Europa Spaanse elektriciteitsbedrijven berekenen de stijgende kosten voor gas vaak direct door aan de klant. Er ontstaat energie-armoede bij de burgers.
21/09 13u15  Drukte straten Den Haag neemt toe, vlak voor de Troonrede Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 12u15  Hoe maak je grappen over politici die zichzelf al belachelijk maken? De politiek heeft zulke kolderieke vormen aangenomen, dat de makers van het jaarlijkse PrinsjesCabaret bewust op de rem trappen. Kikki Schippers: ‘We gaan geen circus maken van Baudet, dat heeft hij zelf al gedaan.’
21/09 12u15  ‘Der Panzerwagen’ stopt omdat niemand meer aan veiligheid denkt Tony Martin, de Duitse wegkapitein van Jumbo-Visma, stopt omdat de veiligheid in het wielrennen niet is verbeterd. Nadat hij zelf weer zwaar was gevallen, sloeg de twijfel toe. En de bitterheid: ‘Dit zijn niet de wedstrijden waar ik van hou.’
Laatste update: dinsdag 21 september 2021, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/09 11u15  Straten afgezet in Den Haag, ‘waar niks te zien is’Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 11u15  Geen laptop, oude gsm: hoe krijgt Ab Rosbag (81) nu een coronapas?Voor wie niet goed uit de voeten kan met een smartphone, is het soms knap lastig om een coronapas te krijgen. De meeste bibliotheken helpen daarbij, zoals die in Utrecht.
21/09 11u15  Is het verstandig om nu van leverancier te wisselen?Lees meer >
21/09 10u15  Zo verging het eerdere demissionaire kabinetten op PrinsjesdagPlannen voor het komend jaar presenteren terwijl dat niet mag. Dan moet Prinsjesdag wel uitlopen op een surrealistisch toneelstuk. Een terugblik naar drie jaren met Troonredes van drie demissionaire kabinetten in 1956, 1977 en 1989.
21/09 10u15  Zal kroongetuige Nabil B. nu wel zijn stem laten horen?Of Nabil B. zijn stilte dinsdag zal doorbreken, is de vraag. Maandag betichtte zijn verdediging justitie opnieuw van missers rond de veiligheid van de kroongetuige in monsterproces Marengo. De samenwerking loopt al langer stroef.
21/09 10u15  Het grootste platenlabel ter wereld komt naar AmsterdamUniversal Music Group, de grootste platenmaatschappij ter wereld, is sinds de komst van Spotify weer terug aan de top. Vandaag gaat het bedrijf naar de Amsterdamse beurs.
21/09 10u15  Australië heeft het virus niet meer onder controleAustralië wist lange tijd het coronavirus buiten de deur te houden, maar de deltavariant gooide roet in het eten. Canberra heeft het doel van een coronavrije samenleving (‘zero-covid’) opgegeven, en de hoop gevestigd op vaccinatie.
21/09 09u15  Jongeren protesteren bij tijdelijk Tweede KamergebouwHet is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
21/09 08u15  De oppositie wil voor miljarden vertimmeren aan de MiljoenennotaAls het aan PvdA en GroenLinks ligt, wordt de Miljoenennota van volgend jaar flink verbouwd. Al hebben ze bedankt voor de uitnodiging om vooroverleg te voeren met VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans. De ChristenUnie wil altijd wel praten, maar heeft nog geen uitnodiging ontvangen.
21/09 08u15  Terug naar het oude normaal? Nog niet op deze PrinsjesdagDuizenden mensen met oranje hoedjes en sjaaltjes, een zwaaiende koning en koningin vanaf het balkon van Paleis Noordeinde en een bomvolle Ridderzaal. Ook dit jaar blijven deze bekende prinsjesdagtaferelen achterwege.
21/09 07u15  Op zich heb ik niets tegen veganistenHoelang precies bleef ik verzonken in sombere gedachten, mijn blik glijdend over al die ingrediënten? Op zich oogde deze schijf vrolijk met al die kleuren. Of het vrolijker was dan het wiel van Samsara dat voor de boeddhisten moet zijn wat deze schijf is voor veganisten, weet ik niet. Het wiel van Samsara verbeeldt de cyclus van dood en wedergeboorte zonder einde. Een beetje deprimerend zijn ze beiden. Omdat het leed van eeuwige reïncarnaties wat weg heeft van het gebrek aan culinair genot dat de veganistische schijf heeft voor een alleseter zoals ik.
21/09 06u15  De dagen na Prinsjesdag worden cruciaal voor het verloop van de formatieAls een minderheidskabinet wil slagen, moeten VVD, CDA en D66 andere partijen aan zich weten te binden. Maar die hebben wensenlijstjes van vele miljarden euro’s.
20/09 23u15  Het Voedingscentrum behoudend? Klopt, en daar zijn ze juist trots opDiëtisten schetsen het Voedingscentrum af als een conservatief bolwerk waar weinig ruimte is voor duurzaamheid. Het centrum zelf zit daar niet mee: ‘Behoudendheid is onze kracht’.
20/09 22u15  Hoe het Poetin-gezinde Verenigd Rusland de ‘corruptste verkiezingen uit de geschiedenis’ wonVolgens de officiële uitslag heeft regeringspartij Verenigd Rusland bijna 50 procent van de stemmen behaald bij de parlementsverkiezingen. En dat terwijl de peilingen vooraf op een kwart wezen. Hoe kan dat?
20/09 22u15  Frankrijk voelt zich verraden door onderzeeërdeal Australië, Brussel houdt zich (voorlopig) stilLees meer >
20/09 21u15  Onrust op beurzen door vrees omvallen Chinese vastgoedreus EvergrandeDe Europese beurzen zijn maandag flink gedaald door ontwikkelingen rondom de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande.
20/09 21u15  Hoe de regeringspartij toch wist te winnen in de ‘corruptste verkiezingen uit de geschiedenis van Rusland’Volgens de officiële uitslag heeft regeringspartij Verenigd Rusland bijna 50 procent van de stemmen behaald bij de parlementsverkiezingen. En dat terwijl de peilingen vooraf op een kwart wezen. Hoe kan dat?
20/09 21u15  Ruzie om onderzeeërs duurt voort: ‘Fransen zeggen geplande ontmoeting tussen ministers van Defensie af’Lees meer >
20/09 20u15  Hoe regeringspartij toch wist te winnen in de ‘corruptste verkiezingen uit de geschiedenis van Rusland’Volgens de officiële uitslag heeft regeringspartij Verenigd Rusland bijna 50 procent van de stemmen behaald bij de parlementsverkiezingen. En dat terwijl de peilingen vooraf op een kwart wezen. Hoe kan dat?
20/09 20u15  Heerlijk, Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk die de Franse chansons weer afstoffenWe waren Europa een tijd vergeten. Twee programma’s onderzoeken nu verschillende Europese landen en hun cultuur: Stef Biemans’ zesdelige docuserie Brieven aan de rest van Spanje (VPRO) en het nieuwe jongensdroomprogramma Chansons! (BNNVara) van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps over Franse liedjes. Ze doen beseffen hoe weinig we van Spanje weten, en hoever de Franse chansons zijn weggezakt uit onze collectieve muziekkeuze. De Française Barbara Pravi was bij het Eurovisiesongfestival een onverwachte komeet met haar Piaf-achtige liedje. Iemand die weer chansons zingt!
20/09 20u15  Defensie overweegt vrouwenquotumAl jaren probeert het ministerie van defensie meer vrouwen te interesseren voor een carrière bij de krijgsmacht, tot nu toe zonder succes. Daarom wordt nu gedacht aan een quotum.
20/09 19u15  Het Voedingscentrum behoudend? Klopt, en dat is niet voor nietsDiëtisten schetsen het Voedingscentrum af als een conservatief bolwerk waar weinig ruimte is voor duurzaamheid. Het centrum zelf zit daar niet mee: ‘Behoudendheid is onze kracht’.
20/09 19u15  Franse chansons en Spaanse brieven wekken Europa weer tot levenWe waren Europa een tijd vergeten. Twee programma’s onderzoeken nu verschillende Europese landen en hun cultuur: Stef Biemans’ zesdelige docuserie Brieven aan de rest van Spanje (VPRO) en het nieuwe jongensdroomprogramma Chansons! (BNNVara) van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps over Franse liedjes. Ze doen beseffen hoe weinig we van Spanje weten, en hoever de Franse chansons zijn weggezakt uit onze collectieve muziekkeuze. De Française Barbara Pravi was bij het Eurovisiesongfestival een onverwachte komeet met haar Piaf-achtige liedje. Iemand die weer chansons zingt!
20/09 18u15  Krijgen we straks allemaal 100 euro extra per maand?Vakbond FNV gaat in de cao-onderhandelingen 100 euro extra per werknemer per maand eisen. De bond wil ook dat alle cao-lonen straks meebewegen met de inflatie.
20/09 18u15  Defensie overweegt een vrouwenquotumLees meer >
20/09 18u15  Ruttes secondant Sophie Hermans moet de oppositie paaienBij de verkiezingen stond Sophie Hermans op nummer drie van de kandidatenlijst, en ze is sinds 18 maart waarnemend fractievoorzitter van de VVD. Ook is ze Ruttes secondant in de formatieonderhandelingen.
20/09 18u15  Uitbarsting Cumbre Vieja kan nog weken duren, maar van direct gevaar is geen sprakeGeologen waarschuwden ooit voor het gevaar van een enorme tsunami door een vulkaanuitbarsting op La Palma. Ten onrechte volgens anderen. De huidige uitbarsting veroorzaakt tot nu toe geen doden of gewonden.
20/09 18u15  Streaming maakt reuzensprong bij Emmy Awards, dankzij de lockdownStreamingdiensten sleepten zondag twee derde van de Emmy’s in de wacht. Vier keer zoveel als vorig jaar. Hoe komt dat? En wie waren de opvallendste winnaars en verliezers?
20/09 17u15  Streaming maakt reuzensprong bij Emmy Awards, met dank aan de lockdownStreamingdiensten sleepten zondag twee derde van de Emmy’s in de wacht. Vier keer zoveel als vorig jaar. Hoe komt dat? En wie waren de opvallendste winnaars en verliezers?
20/09 16u15  Canada moet weer naar de stembus, om Trudeau aan een meerderheid te helpenPremier Justin Trudeau wilde zijn regering aan een meerderheid helpen door tussentijdse verkiezingen uit te schrijven. Maar die gok kan zich maandag ook tegen hem keren.
20/09 16u15  Streaming maakt reuzensprong bij Emmy AwardsStreamingdiensten sleepten zondag twee derde van de Emmy’s in de wacht. Vier keer zoveel als vorig jaar. Hoe komt dat? En wie waren de opvallendste winnaars en verliezers?
20/09 15u15  FNV wil meer vaste banen en 100 euro per maand voor iedereenNiet alleen een loonsverhoging, maar ook “flink meer” vaste banen. Dat is de inzet van vakbond FNV voor de cao-onderhandelingen van volgend jaar.
20/09 14u15  Schijf van Vijf onder vuur: diëtisten komen met vegan alternatiefEen groep diëtisten opent de aanval op het Voedingscentrum. Dat moet de Schijf van Vijf verduurzamen, vinden zij. Ze ontwierpen vast een alternatief.
20/09 13u15  Het vegan alternatief voor de Schijf van Vijf is ‘een voedingspatroon vol verrijkingen’Een groep diëtisten opent de aanval op het Voedingscentrum. Dat moet de Schijf van Vijf verduurzamen, vinden zij. Ze ontwierpen vast een alternatief.
20/09 13u15  Het oosten van Duitsland heeft geen boodschap aan het politieke middenIn het oosten van Duitsland doen vooral de flankpartijen Die Linke en de AfD het goed. ‘Er is veel wantrouwen tegen de gevestigde politiek.’
20/09 12u15  ‘Laat Willem-Alexander en Máxima op een gouden tandem door Den Haag fietsen op Prinsjesdag’Wat moet er gebeuren met de Gouden Koets? Het Amsterdam Museum reist met deze vraag door het land. Moet het beladen vehikel voorgoed van de weg, of mag hij gerust nog een tijd doorrijden?
20/09 11u15  Het vegan alternatief voor de Schijf van Vijf is een voedingspatroon vol verrijkingenEen groep diëtisten opent de aanval op het Voedingscentrum. Dat moet de Schijf van Vijf verduurzamen, vinden zij. Ze ontwierpen vast een alternatief.
20/09 11u15  Rijke landen laten arme landen stikken in klimaatproblemenRijke landen komen hun toezeggingen niet na om arme landen te helpen met klimaatfinanciering. Er ontstaat zo een tekort van 75 miljard dollar, blijkt uit een analyse die Oxfam Novib maandag presenteert.
20/09 11u15  Zonder schaduw zouden we het licht niet kennenAlain Verheij schreef zaterdag in deze krant een bijzonder prachtig stuk over de overleden gebedsgenezer Jan Zijlstra, maar ik kreeg er wel ernstige hoofdpijn van.
20/09 10u15  Veel surrealistischer zal Prinsjesdag niet gauw wordenHet zou de feestelijke opening van het politieke seizoen moeten zijn, maar Prinsjesdag speelt zich af in een surrealistische sfeer. Met een parlement dat zichzelf in de wacht heeft gezet terwijl er elke dag politieke ontploffingen zijn.
20/09 10u15  Partij van Poetin aan kop bij verkiezingen, Verkiezingscommissie meldt 750 klachtenVerenigd Rusland (VR), de partij van president Poetin, gaat volgens de eerste resultaten aan kop bij de Russische parlementsverkiezingen. Met een derde van de stemmen geteld, komt de pro-Kremlinpartij uit op circa 45 procent van de stemmen.
20/09 10u15  Het Holocaust Namenmonument is ook een waarschuwing: ‘Laten we nooit meer onverschillig zijn’Koning Willem-Alexander onthulde zondag het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Een plek om te herdenken, te rouwen en te waarschuwen: ‘Laten we nooit meer onverschillig zijn.’
20/09 10u15  Frankrijk verloor door de geannuleerde duikbotendeal meer dan alleen 30 miljardDe ruzie tussen Frankrijk en de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië draait om meer dan duikboten. Parijs is buitenspel gezet in Oost-Azië, een regio onder hoogspanning.
20/09 10u15  Zo spannend en onbevredigend is een MeToo-zaakEen telefilm over een MeToo-zaak: het lag in de lijn der verwachting. En wat een sterrencast-spektakel zondag in De Zitting (BNNVara). Romana Vrede, Jaap Spijkers, Nazmiye Oral, Ellen Parren, Lykele Muus: alleen maar bekende acteurs. Hun personages verzamelen zich voor de rechtszaak van de bekende thrillerschrijfster Amanda Richter (Kim van Kooten) tegen politicus en premierskandidaat Fabian Ploch (Jacob Derwig). Uitgerekend in verkiezingstijd beschuldigt ze hem van verkrachting op een studentenfeestje vijfentwintig jaar eerder.
20/09 10u15  De hilarische serie Ted Lasso is een briljant non-stopgrappenkanonIn de hilarische serie Ted Lasso wordt een American football-coach naar Engeland gehaald om een Britse voetbalclub om zeep te helpen.
20/09 10u15  Krijgt Biden de internationale samenwerking weer op de rails?Bij de Verenigde Naties zijn de ogen deze week vooral gericht op de Amerikaanse president Joe Biden. Is de tijd rijp voor nieuw internationaal overleg?
20/09 10u15  Domper voor Democraten: truc voor immigratiehervorming gedwarsboomdDe Democraten in de Amerikaanse Senaat mogen hun plannen voor immigratiehervormingen niet koppelen aan hun economische voorstellen. Dat heeft een niet-partijgebonden scheidsrechter op het gebied van Senaatsregels zondag geoordeeld. Met de voorgestelde aanpassingen hadden zeker acht miljoen immigranten zonder juiste papieren, die vaak al jaren in de Verenigde Staten wonen, makkelijker een verblijfsvergunning moeten krijgen.
20/09 10u15  ‘Mes in de rug’ aldus Frankrijk over Australië en verscheurd koopcontract onderzeeërsFrankrijk heeft een ontmoeting tussen zijn minister van Defensie, Florence Parly, en zijn Britse collega Ben Wallace afgezegd. Een bron binnen het Franse ministerie meldt zondagnacht aan persbureau AFP dat de ontmoeting, die voor deze week in Londen op de planning stond, niet doorgaat. Het Britse ministerie van Defensie zei het bericht te kunnen bevestigen noch ontkennen.
20/09 10u15  Geen doorbraak in formatie, nieuwe gesprekken volgende weekVVD, D66 en CDA zijn er onder leiding van informateur Johan Remkes dit weekend niet in geslaagd een doorbraak te bereiken in de formatie. De grootste obstakels zijn nu de gebeurtenissen van afgelopen week: Ministers Sigrid Kaag en Ank Bijleveld stapten op nadat de Kamer moties van afkeuring tegen hen had aangenomen.
20/09 10u15  Wielrennen met publiek mag weer, en dat laat België zich geen twee keer zeggenVoor het eerst in anderhalf jaar was er een Belgisch volksfeest gaande bij een grote wielerwedstrijd. Ook al stond een Italiaan op het hoogste treedje van het podium.
20/09 10u15  Hoe we werken na anderhalf jaar corona: anders en gelukkigOf we nu weer naar kantoor gaan of liever thuis blijven werken, zeker is dat de kijk op arbeid door corona voorgoed is veranderd. Aan de hand van drie w’s – werken, werkplaats en werknemer – schetsen specialisten Anita Koops en Bastiaan Starink een beeld van Het Nieuwe Werken.
20/09 10u15  Ik vind uit eten gaan voor 80 euro per persoon veel te duur, hoe kom ik daar onderuit?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
20/09 10u15  Timber opent veelzijdige dans Ajax, maar na 9-0 knaagt er ook ietsAlom lof voor Ajax, dat de zege op Sporting (1-5) een imponerend vervolg gaf tegen SC Cambuur: 9-0. Toch beklijfde een wat ongemakkelijk gevoel na afloop.
20/09 10u15  Het monster dat de stad onbetaalbaar heeft gemaaktVorig weekend vond ik op de deurmat een brief van een Amsterdams makelaarskantoor. ‘Geachte bewoners, recentelijk hebben wij in uw straat een appartement binnen enkele dagen verkocht voor een recordprijs’. Er volgde een waaiertje veren in eigen kont, met als voornaamste boodschap: mocht u uw huis willen verkopen, wij behalen de hoogste prijs. Persoonlijk ondertekend, zelfs met een kleurenfoto van de makelaar erbij.
20/09 10u15  Mark Flekken, genomineerd voor Oranje, houdt weer de nulMark Flekken (28) bereikte via een omweg de voorselectie van Oranje. Wie is deze doelman van SC Freiburg?
20/09 10u15  Met een metaaldetector op zoek naar een schatten uit het verledenElke ‘zwaai’ is spannend voor de ­detectoramateur, die hoopt op een Romeinse mantelspeld of een lepel uit de zeventiende eeuw. ‘Na al die jaren ga ik nog uit m’n dak als ik een munt uit de oudheid vind.’
20/09 10u15  Rutte zit klem tussen woede en fatsoenAls minister van staat struikelde Hans van Mierlo in 2009 op weg naar een buffet met de president van Ghana over de uitgerolde rode loper op het Binnenhof en brak zijn heup. Een dag later grapte hij vanaf zijn ziekbed tegen partijgenoten: “Elke keer als wij de rode loper betreden, gaat het fout.”
20/09 10u15  Een rechtswinkel voor vrouwen was hard nodigVrouwelijke rechtenstudenten zijn deze week in Amsterdam gestart met een Vrouwenrechtswinkel. Dat is niet alleen hard nodig, zeggen de initiatiefnemers, er zit ook een feministische boodschap achter.
20/09 10u15  De formatie is er volgens Remkes niet makkelijker op geworden, Rutte hoopt op een doorbraakInformateur Johan Remkes ontvangt dit weekeinde de partijleiders van VVD, D66 en CDA met hun secondanten op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

1x ‘Der Panzerwagen’ stopt omdat niemand meer aan veiligheid denkt21/09 12u15 - Trouw: Tony Martin, de Duitse wegkapitein van Jumbo-Visma, stopt omdat de veiligheid in het wielrennen niet is verbeterd. Nadat hij zelf weer zwaar was gevallen, sloeg de twijfel toe. En de bitterheid: ‘Dit zijn niet de wedstrijden waar ik van hou.’
1x Hoe maak je grappen over politici die zichzelf al belachelijk maken?21/09 12u15 - Trouw: De politiek heeft zulke kolderieke vormen aangenomen, dat de makers van het jaarlijkse PrinsjesCabaret bewust op de rem trappen. Kikki Schippers: ‘We gaan geen circus maken van Baudet, dat heeft hij zelf al gedaan.’
1x ‘Nederland is en blijft een goed land om in te leven’21/09 14u15 - Trouw: Het is vandaag de derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Net als die van vorig jaar zonder rijtoer en bovendien een waar de schaduw van de voortslepende kabinetsformatie boven hangt. In dit liveblog houden we u vandaag op de hoogte van het laatste Haagse nieuws.
1x ‘Als dit sober moet uitstralen, ben ik erg blij’21/09 15u15 - Trouw: Een sobere Prinsjesdag zou het worden, want met een demissionair kabinet en een voortslepende coronacrisis viel er weinig te vieren. Toch bracht de jaarlijkse hoedjesparade een lichte toets.
1x ‘Alleen tegen de Staat’ is een documentaire die je niet voor je plezier kijkt21/09 17u15 - Trouw: Er is een spreekwoord dat van mij per direct de prullenmand in mag. En wel het geniepige: waar rook is, is vuur. Een vilein zinnetje dat iedereen uitnodigt om van een gerucht een waarschijnlijkheid te maken. En van een vaag vermoeden een verwoestende waarheid.
0x De formatie is er volgens Remkes niet makkelijker op geworden, Rutte hoopt op een doorbraak20/09 10u15 - Trouw: Informateur Johan Remkes ontvangt dit weekeinde de partijleiders van VVD, D66 en CDA met hun secondanten op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum.
0x Een rechtswinkel voor vrouwen was hard nodig20/09 10u15 - Trouw: Vrouwelijke rechtenstudenten zijn deze week in Amsterdam gestart met een Vrouwenrechtswinkel. Dat is niet alleen hard nodig, zeggen de initiatiefnemers, er zit ook een feministische boodschap achter.
0x Rutte zit klem tussen woede en fatsoen20/09 10u15 - Trouw: Als minister van staat struikelde Hans van Mierlo in 2009 op weg naar een buffet met de president van Ghana over de uitgerolde rode loper op het Binnenhof en brak zijn heup. Een dag later grapte hij vanaf zijn ziekbed tegen partijgenoten: “Elke keer als wij de rode loper betreden, gaat het fout.”
0x Met een metaaldetector op zoek naar een schatten uit het verleden20/09 10u15 - Trouw: Elke ‘zwaai’ is spannend voor de ­detectoramateur, die hoopt op een Romeinse mantelspeld of een lepel uit de zeventiende eeuw. ‘Na al die jaren ga ik nog uit m’n dak als ik een munt uit de oudheid vind.’
0x Mark Flekken, genomineerd voor Oranje, houdt weer de nul20/09 10u15 - Trouw: Mark Flekken (28) bereikte via een omweg de voorselectie van Oranje. Wie is deze doelman van SC Freiburg?

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
18087
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven