donderdag 23 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
23/09 19u15  Fernand Huts (CEO Katoen Natie): 'Wij zijn een bedrijf dat heel veel feest' Fernand Huts veroverde de wereld al met logistieke oplossingen, nu wil hij dat overdoen met zijn kunstcollectie. Om en passant de Vlaming zelfbewuster te maken.
23/09 19u15  Orange lanceert budgetmerk Hey! In antwoord op Mobile Vikings, Scarlet en een mogelijk vierde netwerkspeler komt Orange met Hey!, een eenvoudig mobiel abonnement zonder franjes en zonder telefonische klantendienst.
23/09 15u15  Coronablog: Wallonië voert uitgebreide coronapas in vanaf midden oktober Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 14u15  Gesjoemel bij verkoop RSC Anderlecht? Coucke bekijkt burgerlijke partijstelling voor schadevergoeding RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en/of de voetbalclub zelf bekijken of ze zich burgerlijke partij zullen stellen met het oog op een mogelijke schadevergoeding. Dat zegt Coucke in reactie op het nieuws in de krant De Tijd dat het parket ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck wil vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetba...
23/09 13u15  Unifiedpost Group maakt nog altijd verlies: 'Dit is nog een bouwjaar' In een jaar tijd deed Unifiedpost Group zes overnames. CEO en oprichter Hans Leybaert is ervan overtuigd dat het Belgische softwarebedrijf groot genoeg is om een van de grootste Europese specialisten in digitale bedrijfsadministratie te worden. Toch noteert het aandeel onder zijn introductieprijs van een jaar geleden.
23/09 13u15  KBC en Belfius hebben beste bankenapps ter wereld KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
23/09 13u15  Ex-toplui verdacht van gesjoemel bij verkoop Anderlecht Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.
23/09 11u15  Bedrijven moeten werknemers weer aan het bewegen krijgen Van sta- en fietsbureaus tot een competitie tussen collega's: sporten op het werk kan op allerlei manieren. Maar ook voeding en slaap zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl. 'Bedrijven maken een inhaalmanoeuvre. Mensen zitten op hun tandvlees.'
23/09 10u15  KBC heeft beste bankenapp ter wereld KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
23/09 10u15  Coronablog: nog altijd geen akkoord over verlenging steunmaatregelen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 01u15  Een passende MBA is nog altijd een goede investering Een MBA-diploma is niet langer een garantie voor een bloeiende managersloopbaan. Toch zien de meeste managementscholen hun aantal studenten nog altijd groeien. Dat komt omdat de headhunters zo'n MBA als een meerwaarde blijven zien. Al is de ene MBA de andere niet.
23/09 01u15  Federal Reserve verlaagt Amerikaanse groeiverwachting De Amerikaanse centrale bank, de Federale Reserve, waarschuwt dat de delta-variant van het coronavirus het herstel afremt. Ze heeft haar groeiverwachting voor dit jaar verlaagd, maar signaleert toch dat de stimulusmaatregelen mogelijk binnenkort kunnen worden afgebouwd.
22/09 21u15  Coronablog: in oktober geen mondmaskers meer in secundair onderwijs Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 17u15  Colruyt stelt klimaatambities bij: 12 miljoen bomen in Congo planten om CO2-uitstoot op te vangen Colruyt Group gaat meer dan 10.000 hectare bos aanplanten, goed voor meer dan twaalf miljoen bomen, in de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat heeft de Belgische winkelketen woensdag bekendgemaakt. Colruyt heeft de ambitie om tegen 2030 120.000 ton CO2 op te vangen in de nieuw aangeplante bossen. Op die manier wordt de hoeveelheid opgevangen CO2 tegen dat moment groter dan de directe uitstoot ...
22/09 17u15  Luc Van Milders (ex-Carestel) wordt voorzitter Brouwerij Martens Luc Van Milders wordt de nieuwe voorzitter van de nv Bockhold, de holding boven de Limburgse Brouwerij Martens. De voormalige topman van Carestel moet de defamiliarisering verder in goede banen leiden.
Laatste update: vandaag om 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/09 17u15  Ontwikkelingslanden zijn vruchtbare bodem voor cryptomuntenSoms worden cryptomunten afgedaan als een rage in de geavanceerde economieën, maar vooral in landen met een geschiedenis van financiële instabiliteit zijn ze aantrekkelijk.
22/09 16u15  Drie vragen over het Europees Openbaar Ministerie: 'Als er meer geld in omloop is, is er meer risico op misbruik'Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) plaatste cijfers op Twitter over het aantal geregistreerde dossiers (1700) en opgestarte onderzoeken (300), naar aanleiding van de eerste honderd dagen van zijn bestaan. Drie vragen aan woordvoerder Tine Hollevoet.
22/09 14u15  Coronablog: Quarantainemaatregelen voor leerlingen jonger dan 12 jaar worden versoepeldBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 13u15  Bio-Planet bestaat twintig jaar: 'Wij zijn de voelsprieten van Colruyt Group'Bio-Planet bouwde in België op kousenvoeten een netwerk van 31 biosupermarkten uit. Twintig jaar na de oprichting is het tijd voor een iets assertievere aanpak. De dochter van Colruyt Group wil nog eens twintig winkels openen en nieuwe producten doen doorbreken.
22/09 12u15  Nieuwe bankneutrale geldautomaten worden Bancontact gedooptBatopin, het samenwerkingsverband dat de vier Belgische grootbanken hebben opgezet voor de uitrol van neutrale bankautomaten, heeft de zes eerste toestellen geïnstalleerd. De nieuwe naam van deze bankneutrale automaten klinkt verrassend vertrouwd: Bancontact.
22/09 12u15  Coronablog: Ministers van Volksgezondheid zetten licht op groen voor derde prik rusthuisbewonersBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 11u15  Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aanDe Chinese vastgoedreus Evergrande, die op de rand van het faillissement staat, heeft woensdag aangekondigd dat er een betalingsregeling is overeengekomen met obligatiehouders om de op 23 september verschuldigde rente terug te betalen. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet verduidelijkt.
22/09 11u15  Kris Bachus (KU Leuven) relativeert: 'De regering zou energie nog duurder moeten maken'Er moet niet zo paniekerig gereageerd worden op de stijging van onze energiefactuur, vindt de Leuvense onderzoeker Kris Bachus. Integendeel: hij juicht ze toe. Een gesprek over armoedebestrijding, de noodzakelijke klimaattaxshift en een verstandig Europees energiebeleid.
22/09 07u15  Coronablog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuis zakt opnieuw onder de 700Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 00u15  Wie wordt CFO of the Year?Wie volgt Nicolas De Clercq (Kinepolis) op als Trends CFO of the Year?
21/09 22u15  Ziekenfondsen OZ en Partena bundelen de krachten: 'Nee, wij zijn niet bezig met winstmaximalisatie'Twee ziekenfondsen bundelen de krachten. Bij de fusie worden geen banen geschrapt. Professionaliseren, digitaliseren en investeren kan zonder het personeelsbestand te verkleinen. 'We denken zelfs dat we kunnen groeien.'
21/09 18u15  Drie systeemdenkers over hoe om te gaan met onze complexe wereld: 'We hebben een bildungproject van de 21ste eeuw nodig'Als ondernemer en mens moeten we leren om te gaan met een wereld waarin de vergrijzing, de klimaatcrisis, de digitalisering enzovoort de zaken almaar complexer maken. Onze opleiding heeft ons daar nauwelijks op voorbereid. We moeten meer leren te denken in termen van het grotere geheel, stellen drie systeemdenkers.
21/09 17u15  Voorpublicatie: 'De wereld is rond, herziene uitgave' (Jo Caudron)In 2020 werd De wereld is rond van Jo Caudron uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar. De jury roemde toen zijn gedurfde verhaal, waarin we met z'n allen de grote metastorm hebben overleefd en een positief toekomstbeeld in 2030 voorgeschoteld krijgen. Maar toen belandden we plotsklaps in een reële storm die niét in het boek vermeld stond, een wereldwijde bedreiging van onze gezondheid, en werd...
21/09 17u15  Coronablog: federale maatregelen hebben tot nu toe 24,2 miljard euro gekostBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/09 14u15  Duitse staat kan profiteren van kapitaalverhoging bij LufthansaLufthansa zoekt bijna 2,1 miljard euro vers geld met een kapitaalverhoging bij zijn bestaande aandeelhouders. Die verwerven de nieuwe aandelen tegen 3,58 euro per stuk, een fikse korting op de beurskoers van ruim 9 euro.
21/09 12u15  Belgische consument herstelt van zomerdipHet consumentenvertrouwen in ons land is in september op het niveau van juni en juli beland, het hoogste peil sinds maart 2001. Dat blijkt uit de barometer die de Nationale Bank maandelijks publiceert op basis van een bevraging.
21/09 12u15  Deze Belgen beleggen in schone technologieCapricorn Partners en Funds for Good lanceren een nieuwe versie van het populaire beleggingsfonds Quest Cleantech. Begin 2021 moesten ze het oorspronkelijke Quest Cleantech Fund sluiten voor nieuwe klanten.
21/09 10u15  Wankelende vastgoedreus Evergrande: 'Donkerste periode bijna voorbij'De voorzitter van de Chinese vastgoedreus Evergrande, op de rand van het faillissement, heeft tegen zijn personeel gezegd dat het bedrijf 'zijn donkerste periode binnenkort achter zich zal laten'. Dat melden staatsmedia.
21/09 10u15  Verontwaardiging in Hoboken: 'Umicore moet ons uitleggen waarom het in beroep gaat''Na alle inspanningen vind ik het vreemd dat Umicore plots twijfelt aan de nieuwe lood-in-bloednorm', zegt huisarts Filip Vanderoost.
21/09 07u15  Coronablog: ziekenhuisopnames blijven stabielBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
20/09 22u15  FPIM krijgt upgrade tot staatsinvesteringsfondsHet beheer van de grote overheids-participaties, zoals die in BNP Paribas Fortis, de Nationale Loterij en Bpost komt in handen van de FPIM, voluit de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij. De FPIM wordt daardoor een stuk slagkrachtiger en vervelt tot een staatsinvesteringsfonds.
20/09 18u15  Duikbotenclash tussen Frankrijk en VS: 'Hoogmoed of gebrek aan diplomatieke feeling'Frankrijk en de Verenigde Staten liggen op ramkoers. Zonder overleg met Parijs heeft de Amerikaanse president Joe Biden een Franse duikbotenlevering aan Australië gefnuikt. Het illustreert dat de Angelsaksische wereld nauwelijks rekening houdt met het continentale Europa in de belangrijke Indo-Pacific.
20/09 18u15  Nadine Khouzam (Facebook/CodeNPlay): 'Ik kon niet kiezen. Ik wilde alles meemaken'Tien jaar lang was Nadine Khouzam de doelvrouw van de Belgische hockeyploeg. Nu brengt ze internet naar ontwikkelingslanden én leert ze lagereschoolkinderen coderen. 'Voor mij draait alles om inclusie. Daarom moet technologie voor iedereen toegankelijk zijn.'
20/09 15u15  Hoe hou je de energiefactuur onder controle?De prijs van gas en in mindere mate van elektriciteit zit in de lift. Hoog tijd om nog eens na te gaan welke ingrepen u kunt doen om de energiefactuur onder controle te houden.
20/09 14u15  Coronablog: nachtleven misnoegd om verplichte ventilatieBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
20/09 13u15  Proximus en Besix stappen in platform voor slimme gebouwenOnder de naam Aug.e stappen Proximus en bouwbedrijf Besix in een nieuw platform dat gebouwen slimmer en energiezuiniger moet maken. Ze versterken daarbij de Geelse startup i.Leco dat van naam verandert.
20/09 13u15  Coronablog: geen maatregelen meer op Vlaamse woningmarktBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
20/09 12u15  Evergrande is Chinees Lehman-moment: beleggers wereldwijd vrezen besmettingDe Chinese centrale bank heeft afgelopen vrijdag vele miljarden in het financiële systeem gepompt om een acuut liquiditeitstekort te voorkomen. De vrees voor een domino-effect heerst niet enkel op de Chinese beurzen, ook de Europese beurzen staan stevig op verlies.
20/09 11u15  Wankelend vastgoedconcern Evergrande trekt Aziatische beurzen naar benedenHet nieuws dat het vastgoedconcern schuldeisers terug wil betalen met afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, werd door beleggers niet enthousiast onthaald. Het aandeel van Evergrande kelderde maandag dan ook met 19 procent op de beurs in Hongkong.
20/09 11u15  Wat beslist de Federal Reserve? 'To taper or not to taper'Woensdag beslist de Amerikaanse centrale bank over de afbouw van het stimulusprogramma. 'Het worden heel spannende momenten voor de financiële markten', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
20/09 10u15  Filip Gydé (CEO IT-multinational CTG): 'Klanten moeten je op de toppen van je tenen doen lopen'Bijna zeventien maanden lang moest Filip Gydé door de pandemie de Amerikaanse multinational CTG besturen vanuit zijn Brugse thuis. Gydé is een van de zeldzame Belgen die een bedrijf leiden met een notering op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. 'Als ik de voorbije maanden al wakker heb gelegen, dan was het van de veiligheid van onze medewerkers, niet van de cijfers.'
20/09 10u15  Groen licht voor afgeslankt autosalon: hoe zal dat eruit zien?Organisator Febiac maakte vrijdag bekend dat de meeste automerken hadden ingetekend voor de Brussels Motorshow 2022 en dat de 99ste editie doorgaat van 14 tot 23 januari. Na de afzegging van de groep D'Ieteren gaf de toezegging van Stellantis uiteindelijk de doorslag. Opluchting alom want een nieuw uitstel zou afstel hebben betekend.
19/09 15u15  Coronablog: minister Vandenbroucke wil snelle beslissing over derde prik in woonzorgcentraBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
19/09 11u15  Geluksexpert Dajo De Prins: 'Een chief happiness officer is een schijnoplossing'Bedrijven met gelukkige werknemers presteren beter dan hun concurrenten, weet geluksexpert Dajo De Prins. Aan ondernemingen geeft hij advies over hoe mensen vrolijker, geëngageerder en geïnspireerder kunnen werken. 'Een individu kan van alles doen om werkgeluk te bereiken, maar dat het zelf de ultieme sleutel in handen heeft, is onzin.'
19/09 09u15  Minister Dalle: 'Ik wil geen medialandschap waarin CEO's beslissen wat mensen te zien krijgen'In een dubbelgesprek met Roularta-CEO Xavier Bouckaert in De Zondag zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) dat CEO's noch de overheid mogen opleggen wat er verschijnt in de media.
19/09 00u15  Bekijk op deze kaart de evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeenteHet aantal coronabesmettingen in ons land blijft stabiel. Hieronder vindt u behalve de evolutie van de curve ook het aantal besmettingen dat in uw stad of gemeente werd geregistreerd.
18/09 17u15  Coronablog: alvast in de provincie Luik geen versoepelingen op 1 oktoberBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
18/09 16u15  Bart De Wever is optimistisch: 'Tijd komt dat enkel confederalisme een oplossing biedt'N-VA-voorzitter Bart De Wever is 'optimistisch' dat de geesten in Vlaanderen de komende jaren zo zullen rijpen dat na de verkiezingen van 2024 stappen naar het confederalisme mogelijk zijn.
18/09 12u15  Trends Talk met Ilse Tant (Elia)De kranten staan vol van de sterk stijgende elektriciteitsfactuur maar ook over het politieke gehakketak over het sluiten van de twee resterende kerncentrales in ons land. Het zijn zaken die met daadkracht aangepakt moeten worden om de energievoorziening op langere termijn te kunnen garanderen, zegt Ilse Tant van netbeheerder Elia. De energietransitie biedt veel opportuniteiten maar stelt ons ook ...
17/09 23u15  Vlaamse bedrijven maken het mooie weer in Duitsland: 'Daar kun je nog iets verdienen'Duitsland is de op drie na grootste economie ter wereld en onze belangrijkste exportmarkt. Bekende en minder bekende Vlaamse bedrijven getuigen over hun business in het land. 'Het gaat er heel formeel aan toe. Verwacht u aan een spervuur van kritische vragen.'
17/09 22u15  Katoen Natie verbindt Antwerpen met Rusland via TalinnDe Antwerpse logistieke reus Katoen Natie zoekt z'n expansie de laatste tijd vooral in Estland. Deze week heeft het bedrijf er z'n vierde magazijn geopend in de vrachthaven van de hoofdstad Talinn, een investering van 5 miljoen euro.
17/09 21u15  Overlegcomité: gebruik mondmasker wordt beperkt, maar misschien alleen in VlaanderenVanaf 1 oktober wordt de mondmaskerplicht drastisch beperkt. In winkels, de horeca en op het werk zijn mondmaskers niet langer verplicht. En nachtclubs en discotheken mogen die dag weer de deuren openen, voor het eerst in anderhalf jaar. Mogelijkerwijs zullen de versoepelingen inzake mondmaskers alleen in Vlaanderen te merken zijn.
17/09 17u15  Demir weigert vergunning voor gascentrale in Dilsen-StokkemVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert de omgevingsvergunning voor de gascentrale in Dilsen-Stokkem.
17/09 17u15  Coronablog: mondmaskers niet langer verplicht in winkels en op het werk (Overlegcomité)Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
17/09 17u15  Azelis maakt klinkend beursdebuut op Euronext Brussel (video)Chemiedistributeur Azelis ging bij zijn debuut op de Brusselse beurs bijzonder sterk van start.
17/09 16u15  Autosalon gaat dan toch door, maar met minder merkenHet Autosalon, officieel de Brussels Motorshow, gaat dan toch door. Dat bevestigt organisator Febiac vrijdagmiddag. De 99ste editie van deze populaire beurs vindt plaats van 14 tot 23 januari 2022 in de paleizen van Brussels Expo.
17/09 16u15  Coronablog: nachtclubs mogen op 1 oktober open, wat beslist het Overlegcomité over mondmaskers?Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
17/09 15u15  Autosalon gaat dan toch doorHet Autosalon, officieel de Brussels Motorshow, gaat dan toch door. Dat bevestigt organisator Febiac vrijdagmiddag. De 99ste editie van deze populaire beurs vindt plaats van 14 tot 23 januari 2022 in de paleizen van Brussels Expo.
17/09 15u15  BestBridges bouwt wereldwijd modulaire bruggenBestBridges ontwerpt en bouwt bruggen voor voetgangers en fietsers in steden. Het vernieuwt met modulaire ontwerpen, die handig aan en in te passen zijn.
17/09 12u15  De balans: België wordt straks het begrotingskneusje van EuropaDe federale begrotingsonderhandelingen moeten nog echt starten en nu is al duidelijk dat er van een sanering niets in huis komt. De voorstellen van staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) botsten op een njet van de PS. Nochtans is de toestand ernstig. België zal volgens het IMF in 2025 het hoogste structurele deficit van de EU hebben.
17/09 12u15  Overlegcomité op zoek naar mondmaskercompromisDe federale regering en de deelstaten treffen elkaar vandaag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel.
17/09 12u15  Is een brandverzekering vereist voor een studentenkot?Het Vlaams huurdecreet verplicht een brandverzekering voor huurwoningen, maar maakt een uitzondering voor studentenkoten. Is uw studerende zoon of dochter dan wel voldoende beschermd?
17/09 10u15  Vivaldi zet zich schrap voor gevoelig begrotingsconclaaf: 'Dit is geen besparingsregering'De linkse Vivaldi-partijen zijn niet van plan om samen met staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) naar 3 miljard euro te zoeken. 'Geen terugkeer naar de oude Zweedse recepten.'
17/09 07u15  Coronablog: Aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, zorgwekkende situatie in LuikBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
17/09 02u15  Jambon proeft van Deense vrijheid zonder mondmaskers: 'Het voelt perfect'Een dag voor een nieuw overlegcomité over de coronamaatregelen in België, heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) tijdens een werkbezoek aan Kopenhagen geproefd van de vrijheid in Denemarken. Daar hebben ze de mondmaskers al opgeborgen. 'Het voelt perfect', zei hij.
17/09 01u15  EU Hof beschouwt Belgisch gunstregime voor multinationals als staatssteunDe Europese Commissie krijgt gelijk van het Europees Hof van Justitie: de belastingvoordelen die België jarenlang uitdeelde aan multinationals, zijn een vorm van staatssteun. Multinationals konden dankzij die zogeheten 'excess profit rulings' flink wat belastingen uitsparen. Het gaat om een klein miljard euro, dat de bedrijven intussen al teruggestort hebben op een geblokkeerde rekening. Maar de k...
17/09 01u15  Imec en KU Leuven lanceren online educatief portaal (video)Dit schooljaar starten 112 lagere en secundaire scholen in Vlaanderen met i-Learn MyWay.
16/09 18u15  Coronablog: België kleurt opnieuw oranje op Europese kaartBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
16/09 16u15  Gerrit-Jan Schaeffer en Ronnie Belmans (EnergyVille): 'Sla het nucleaire boek dicht en ga echt aan de slag'Gerrit-Jan Schaeffer, de nieuwe topman van het onderzoekscentrum EnergyVille, slaat even graag spijkers met koppen als zijn voorganger Ronnie Belmans. 'Om het Europese klimaatplan te doen slagen, moeten bijna alle auto's elektrisch zijn tegen 2030.'
16/09 14u15  Coronablog: Brusselse regering keurt ordonnantie over gebruik Covid Safe Ticket goedBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
16/09 13u15  Sonova Retail Belgium opent eerste 'World of Hearing' in Gent: 'De tijd van de banaan achter je oor is voorbij'Sonova Retail Belgium, het bedrijf achter de winkelketen Lapperre, opent vandaag in Gent officieel zijn eerste conceptstore World of Hearing. Daar kunnen mensen met gehoorproblemen hoogtechnologische en esthetische oplossingen bekijken, zodat ze sneller de stap zetten naar een hoorapparaat.
16/09 13u15  Actief beheer tegen een democratische prijs: de opmars van actieve ETF's doorgelichtVoor beleggers die hun geld door een professional willen laten beheren maar niet te veel kosten willen betalen, is een nieuw soort beleggingsinstrument op de markt: de actieve ETF. Al is het niet zeker dat die meer rendement halen dan een passieve - en nog goedkopere - ETF.
16/09 12u15  Europees Hof: Belgische belastingregeling voor overwinst is een steunregelingHet Europees Hof van Justitie heeft donderdag in een arrest geoordeeld dat de Belgische belastingregeling voor overwinst, wel degelijk een steunregeling is.
16/09 11u15  Monsterproces over dieselschandaal gaat van startHet proces over het omvangrijke dieselschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen begint vandaag/donderdag bij de rechtbank in de stad Braunschweig.
16/09 01u15  Vijf maatregelen voor de hervorming van de pensioenenNog voor het goed en wel gestart was, ligt het debat over de pensioenhervorming opnieuw stil. Nochtans hebben we niet veel tijd meer. De grote groepen die op de drempel van hun pensioen staan, moeten nu langer werken. Bij elk uitstel verkleint het effect van een hogere effectieve pensioenleeftijd. Op basis van voorbeelden uit het verleden en uit het buitenland trekt Trends vijf pijlers op die het ...
16/09 01u15  Von der Leyen: 'Europa moet zelf meer chips maken'Europa moet minder afhankelijk worden van chips uit Azië. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gezegd in haar beleidsverklaring. Niet alleen in de ontwikkeling, maar ook in de productie van chips moet de EU weer een wereldleider worden. Ook een nieuw pandemie-agentschap en een Erasmusprogramma voor werkzoekenden zijn opmerkelijke onderdelen van haar lange beleidsv...
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

6x Federal Reserve verlaagt Amerikaanse groeiverwachting23/09 01u15 - Trends.be: De Amerikaanse centrale bank, de Federale Reserve, waarschuwt dat de delta-variant van het coronavirus het herstel afremt. Ze heeft haar groeiverwachting voor dit jaar verlaagd, maar signaleert toch dat de stimulusmaatregelen mogelijk binnenkort kunnen worden afgebouwd.
6x Een passende MBA is nog altijd een goede investering23/09 01u15 - Trends.be: Een MBA-diploma is niet langer een garantie voor een bloeiende managersloopbaan. Toch zien de meeste managementscholen hun aantal studenten nog altijd groeien. Dat komt omdat de headhunters zo'n MBA als een meerwaarde blijven zien. Al is de ene MBA de andere niet.
6x Coronablog: nog altijd geen akkoord over verlenging steunmaatregelen23/09 10u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
6x KBC heeft beste bankenapp ter wereld23/09 10u15 - Trends.be: KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
5x Bedrijven moeten werknemers weer aan het bewegen krijgen23/09 11u15 - Trends.be: Van sta- en fietsbureaus tot een competitie tussen collega's: sporten op het werk kan op allerlei manieren. Maar ook voeding en slaap zijn belangrijk voor een gezonde levensstijl. 'Bedrijven maken een inhaalmanoeuvre. Mensen zitten op hun tandvlees.'
4x Unifiedpost Group maakt nog altijd verlies: 'Dit is nog een bouwjaar'23/09 13u15 - Trends.be: In een jaar tijd deed Unifiedpost Group zes overnames. CEO en oprichter Hans Leybaert is ervan overtuigd dat het Belgische softwarebedrijf groot genoeg is om een van de grootste Europese specialisten in digitale bedrijfsadministratie te worden. Toch noteert het aandeel onder zijn introductieprijs van een jaar geleden.
4x Gesjoemel bij verkoop RSC Anderlecht? Coucke bekijkt burgerlijke partijstelling voor schadevergoeding23/09 14u15 - Trends.be: RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en/of de voetbalclub zelf bekijken of ze zich burgerlijke partij zullen stellen met het oog op een mogelijke schadevergoeding. Dat zegt Coucke in reactie op het nieuws in de krant De Tijd dat het parket ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck wil vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetba...
3x Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aan22/09 11u15 - Trends.be: De Chinese vastgoedreus Evergrande, die op de rand van het faillissement staat, heeft woensdag aangekondigd dat er een betalingsregeling is overeengekomen met obligatiehouders om de op 23 september verschuldigde rente terug te betalen. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet verduidelijkt.
3x Coronablog: Quarantainemaatregelen voor leerlingen jonger dan 12 jaar worden versoepeld22/09 14u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
3x Colruyt stelt klimaatambities bij: 12 miljoen bomen in Congo planten om CO2-uitstoot op te vangen22/09 17u15 - Trends.be: Colruyt Group gaat meer dan 10.000 hectare bos aanplanten, goed voor meer dan twaalf miljoen bomen, in de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat heeft de Belgische winkelketen woensdag bekendgemaakt. Colruyt heeft de ambitie om tegen 2030 120.000 ton CO2 op te vangen in de nieuw aangeplante bossen. Op die manier wordt de hoeveelheid opgevangen CO2 tegen dat moment groter dan de directe uitstoot ...

Statistieken

Artikels:
28253
Gelezen:
53881
Aantal lezers nu:
96


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven