donderdag 23 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/09 22u15  Sport Kort: Handboogschutter Schloesser met perfecte score naar laatste acht In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.
23/09 22u15  Rutte: 'Erger me kapot aan tienduizenden lijntjes coke’ Mark Rutte kan het niet laten om tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen een sneer uit te delen naar gebruikers van harddrugs.
23/09 22u15  Coalitie akkoord: 2 miljard voor woningmarkt, leraren en defensie De begroting van volgend jaar wordt voor 2 miljard euro vertimmerd. Als het aan de Tweede Kamer ligt gaan er honderden miljoenen naar defensie, veiligheid, lerarensalarissen en een verlaging van de verhuurderheffing en energierekening.
23/09 22u15  Rutte: snuivende idioten houden systeem in stand Demissionair premier Rutte ’ergert zich kapot’ aan de tienduizenden lijntjes coke die in steden worden weggesnoven. „Die idioten houden het systeem in stand.”
23/09 22u15  Live: Kan Koeman uit bij Cadiz zege pakken met Barcelona? Barcelona begint aan de uitwedstrijd bij Cádiz in de Spaanse competitie donderdagavond (22.00 uur) met Luuk de Jong in de spits.
23/09 22u15  Invoering QR-code haalde Bryan over toch voor prik te gaan: ’Bang erbuiten te vallen’ Met de invoering van de QR-code in het openbare leven voor de deur blijft het aantal gemaakte prikafspraken omhoogschieten. Steeds meer Nederlanders die aanvankelijk twijfelden om een vaccinatie te halen, doen dit alsnog. „Ik kijk er zo naar uit om weer gezellig het verenigingsleven in te gaan.”
23/09 22u15  Beursblog: Dow sluit fors hoger, AEX pakt record Wall Street is donderdagavond voor de tweede dag op rij fors hoger gesloten. Beleggers blijven optimistisch, ondanks signalen van afkoeling bij een toename van WW-aanvragen. De olieprijs loopt stevig op.
23/09 21u15  Praktische adviezen om erectieproblemen aan te pakken In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een tandarts, oncoloog, dermatoloog, seksuoloog/uroloog elke week een medische vraag van een lezer. Vandaag: „Ik ben een man van 76 en diabetespatiënt. Sinds drie jaar heb ik erectieproblemen. Ik doe mee aan het programma ’Keer diabetes2 om’; ik beweeg veel en eet minder koolhydraten en zetmeel. Kan ik met mijn nieuwe voedingsdiscipline en gezonde leefstijl mijn erectie terugkrijgen?”
23/09 21u15  Eén lavastroom van vulkaan La Palma is gestopt, tweede beweegt langzaam Een van de twee lavastromen die is ontstaan door de vulkaanuitbarsting op het Canarische Eiland La Palma is stilgevallen. De tweede lavastroom beweegt langzaam en zal zeker niet donderdag of vrijdag de zee bereiken, aldus de autoriteiten tegen de Spaanse krant El Periódico.
23/09 21u15  Live Eredivisie: FC Twente binnen de minuut op voorsprong tegen AZ De midweekse speelronde in de Eredivisie wordt donderdag afgesloten met twee duels: SC Cambuur - Heracles Almelo (2-1) en FC Twente - AZ.
23/09 21u15  Fiscus incasseert weer na coronapauze: bijna half miljoen herinneringen voor wanbetalers Deurwaarders kunnen over enige maanden weer werk verwachten van de Belastingdienst, na een lange coronapauze waarin wanbetalers met rust werden gelaten. Op dit moment stuurt de fiscus vooraankondigingen naar honderdduizenden particulieren en ondernemers.
23/09 21u15  Jeroen Sloot (57) belandde in bijstand: ’Afwijzing op afwijzing bij solliciteren’ Een leven in de bijstand gaat naast financiële beperkingen vaak gepaard met schaamte en starre regels. Recente cijfers van het CBS en UWV tonen aan dat steeds meer mensen afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering en het blijkt in de praktijk vaak moeilijk om weer aan het werk te komen, vooral voor 55-plussers.
23/09 21u15  Ronald Koeman kiest voor Memphis Depay, Frenkie én Luuk de Jong in basis FC Barcelona Barcelona begint aan de uitwedstrijd bij Cádiz in de Spaanse competitie donderdagavond (22.00 uur) met Luuk de Jong in de spits.
23/09 21u15  Tweede seizoen Emily in Paris in najaar te zien Fans van de populaire Netflix-serie Emily in Paris hoeven niet lang meer te wachten op nieuwe afleveringen. Het tweede seizoen is dit najaar te zien, kondigde Netflix donderdag aan.
23/09 21u15  Beursblog: olieprijs en Fed duwen Dow naar forse winst Wall Street koerst eveneens zeer optimistisch, ondanks signalen van afkoeling bij een toename van WW-aanvragen. De olieprijs loopt stevig op.
Laatste update: vandaag om 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/09 20u15  Robin heeft een bijzonder doel: naar álle dorpen en steden in Nederland fietsenKriskras door Nederland. Op de fiets en altijd met een smartphone. Robin Smolders heeft zich ten doel gesteld naar álle Nederlandse steden, dorpen, gehuchten en buurtschappen te fietsen. Mits ze een bordje hebben. Als bewijs maakt hij met zijn telefoon foto’s van dat bordje.
23/09 20u15  Jong AZ-trainer Maarten Martens herkent zichzelf in ’Telstar-collega’ Louis van GaalHet duel uit de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond tussen Telstar en Jong AZ is om meerdere redenen saillant. Niet alleen vanwege het eenmalige optreden van bondscoach Louis van Gaal als koning van de Witte Leeuwen. Maarten Martens, de eerstejaars hoofdtrainer van de Alkmaarse beloftes, werd in 2009 onder Van Gaal landskampioen met AZ. Over een bijzonder weerzien tussen twee coaches die elkaar hoog hebben zitten.
23/09 20u15  Helen’s dagboek deel 553: ’Zijn er nou echt geen jongens van je eigen leeftijd?’Helen is tekstschrijver, eigenaar van een brasserie, moeder van Max en Nina (eerste huwelijk) en van peuter Holly met Boris. Vorige week werd duidelijk dat haar beste vriendin Eva flirt met de advocaat die Boris voor haar heeft geregeld.
23/09 20u15  Live Eredivisie: Cambuur direct na rust ruimer op voorsprongDe midweekse speelronde in de Eredivisie wordt donderdag afgesloten met twee duels: SC Cambuur - Heracles Almelo en FC Twente - AZ.
23/09 20u15  Geen extra pintjes, maar coronaprikken bezorgen economie oppepperKan de vlag uit nu de economie veel harder groeit dan gedacht? Als we de cijfers ontrafelen ontdekken we iets bijzonders: de vaccinaties geven onze economie een flinke injectie.
23/09 20u15  Bijzondere foto van huisje op La Palma dat wist te ontsnappen aan lavastroomDe lavastroom verwoest hele dorpen op het Spaanse eiland La Palma. Op een bijzondere foto van fotograaf Alfonso Escalero is te zien dat één huisje wist te ontsnappen aan de brandende lava. Het beeld ging viraal op Facebook.
23/09 20u15  Invoering QR-code haalde Bryan (28) over toch voor prik te gaan: ’Bang erbuiten te vallen’Met de invoering van de QR-code in het openbare leven voor de deur blijft het aantal gemaakte prikafspraken omhoogschieten. Steeds meer Nederlanders die aanvankelijk twijfelden om een vaccinatie te halen, doen dit alsnog. „Ik kijk er zo naar uit om weer gezellig het verenigingsleven in te gaan.”
23/09 19u15  Ben Jolink (75) over onthullend album én boek: ’Een aantal zaken die niet mochten is verjaard’Het zat erop, klaar waren ze, met pensioen. Boerenrockgroep Normaal nam in 2015 afscheid omdat de vooral fysiek gesloopte frontman Ben Jolink niet meer kon. Dat nieuwe medicijnen hem en de band een tweede leven zouden geven was een wonder. Inmiddels is werken eigenlijk weer vanzelfsprekend voor de 75-jarige, vertelt hij in de aanloop naar nieuw album en boek Normale verhale.
23/09 19u15  Live Eredivisie: Cambuur leidt door fraaie goal tegen HeraclesDe midweekse speelronde in de Eredivisie wordt donderdag afgesloten met twee duels: SC Cambuur - Heracles Almelo en FC Twente - AZ.
23/09 19u15  Kamer giert om grappende WildersDoor een storing werkt een microfoon in de Tweede Kamer niet goed. Aan PVV-leider Geert Wilders wordt gevraagd een andere microfoon te gebruiken, maar dat doet hij liever niet.
23/09 19u15  De appjes van de politie in Horst: over ‘klapkut’, ‘putjeskont’ en ‘dik vettig bloed’Talloze whatsappjes die hebben geleid tot het ontslag en straffen van politieagenten uit de Limburgse basiseenheid in Horst zijn donderdag openbaar gemaakt. Ze staan in documenten van de commissie die adviezen uitbrengt over disciplinaire straffen van politieambtenaren.
23/09 19u15  Het is D66 dat het land nu al een half jaar lam legtDe formatie is feitelijk heel simpel. Er zat een coalitie van vier partijen. Het kabinet is gevallen, maar niet door een conflict binnen de coalitie. Bij de verkiezingen heeft de zittende coalitie van VVD, CDA, D66 en CU opnieuw een meerderheid gehaald. Niets staat dus voortzetting in de weg. Moeilijker is het niet.
23/09 19u15  LIVE Rutte: snuivende idioten houden systeem in standDemissionair premier Rutte ’ergert zich kapot’ aan de tienduizenden lijntjes coke die in steden worden weggesnoven. „Die idioten houden het systeem in stand.”
23/09 19u15  ’Paracetamolgebruik tijdens zwangerschap kan voor hersenafwijking bij foetus zorgen’Zwangere vrouwen doen er verstandig aan om tijdens de zwangerschap terughoudend te zijn met het gebruik van paracetamol, benadrukken medicijnwaakhond CBG en bijwerkingencentrum Lareb. „Gebruik paracetamol alleen als het echt nodig is, zo kort mogelijk en in de laagst mogelijke dosering”, vat CBG het bestaande advies nog eens samen. Aanleiding is een artikel van een internationale groep van 91 wetenschappers, artsen en andere gezondheidsprofessionals. Zij roepen op tot extra voorzichtigheid.
23/09 18u15  KNVB maakt zich zorgen over wangedrag in stadions: ’Volstrekt onacceptabel’De KNVB is bezorgd over de toename van ongeregeldheden in het betaald voetbal. Dat zegt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen van de organisatie, samen met Jan de Jong van de Eredivisie CV en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie. „Het veelvuldig stilleggen van wedstrijden en het uitdelen van straffen maken het voetbal er niet leuker op.”
23/09 18u15  Energiedrankjes naar 18+? ‘Ik drink er 12 per dag’De leeftijdsgrens voor het kopen van energiedrankjes moet volgens voedselwaakhond Foodwatch omhoog van 14 naar 18 jaar. Jeroen Holtrop spreekt jongeren over wat zij van dit plan vinden.
23/09 18u15  Programma Eredivisie: midweekse speelronde afgesloten met twee duelsDe midweekse speelronde in de Eredivisie wordt donderdag afgesloten met twee duels: SC Cambuur - Heracles Almelo en FC Twente - AZ.
23/09 18u15  Vernietigende analyse klimaatplan Timmermans: ’Amper klimaatwinst’Europese klimaatplannen voor de landbouw zullen ertoe leiden dat consumenten fors dieper in de buidel moeten tasten voor rundvlees, melk en fruit & groente. Bovendien veroorzaken de voorstellen extra boskap en, onder de streep, amper minder uitstoot van broeikasgas.
23/09 18u15  LIVE Rutte: nog veel meer miljarden nodig voor klimaatVolgens demissionair premier Rutte is er de komende jaren veel meer geld nodig om Nederland vergaand te verduurzamen „Tientallen miljarden”, schat de demissionaire premier in.
23/09 18u15  Breda schrikt van kidnap zestienjarigeDe ontvoering van een 16-jarige jongen die dinsdagavond in Breda in een auto werd gedwongen en ruim twee uur later gewond in het water bij Hoek van Holland werd aangetroffen, houdt de gemoederen behoorlijk bezig in de Brabantse stad. Maar praten over wat er is voorgevallen en wat erachter kan zitten is een ander verhaal.
23/09 18u15  Dode en twee gewonden na botsing op N201 bij AmstelveenBij een verkeersongeluk op de N201 in Amstelveen is donderdag de 68-jarige bestuurder van een bestelauto overleden. De bestelauto botste rond 12.50 uur op een personenauto.
23/09 18u15  FC Barcelona-preses stelt Ronald Koeman (in ieder geval voor even) gerust: ’Nu staan we achter hem’Zelfs als Barcelona donderdagavond de wedstrijd bij Cádiz verliest (aanvang: 22.00 uur), vliegt trainer Ronald Koeman er niet uit. Althans niet meteen. Dat zei voorzitter Joan Laporta enkele uren voor de ontmoeting in de Spaanse competitie.
23/09 18u15  Beursblog: AEX pakt historisch record bij slot boven 800 puntenDe AEX is donderdag voor het eerst boven 800 punten gesloten. Wall Street koerst eveneens zeer optimistisch, ondanks signalen van afkoeling bij een toename van WW-aanvragen. Techfonds Besi voert de lijst met winnaars aan, Heineken zit op de bodem van de AEX.
23/09 18u15  Koningspaar op staatsbezoek naar Noorwegen na uitnodiging Harald VDe koning en koningin gaan in november voor een staatsbezoek naar Noorwegen. Willem-Alexander en Máxima zijn door koning Harald V uitgenodigd om naar Oslo en Trondheim te komen.
23/09 17u15  Romelu Lukaku wil topoverleg met socialmedia-bedrijven over betere bestrijding racismeChelsea-spits Romelu Lukaku vindt dat de voetbalwereld krachtiger moet optreden tegen racisme. Hij zet bijvoorbeeld vraagtekens bij het effect van spelers die voor wedstrijden in de Premier League op hun knie gaan zitten als protest tegen racisme. Hij roept topspelers op om ook aan tafel te gaan zitten met onder anderen de bazen van socialmediabedrijven om het probleem van racisme op hun platforms aan te pakken.
23/09 17u15  Uitgaanspret, met of zonder coronapasVanaf zaterdag is op veel plekken de coronapas verplicht, zoals theaters, festivals en horeca. Voor musea geldt het niet en zij zijn ook van de ’tijdsloten’ verlost. Check dit dus voordat je ergens heen gaat en laat vooral de pret niet bederven.
23/09 17u15  Max Verstappen lijkt onverstoorbaar: ‘Dit is allemaal kinderspel’Hij wist dat het ging gebeuren. Fernando Alonso had het als ervaringsdeskundige ook al voorspeld. Maar Max Verstappen lijkt als een volleerd koorddanser totaal niet uit zijn evenwicht te brengen.
23/09 17u15  Meerdere gewonden bij steekpartij voor middelbare school ArnhemBij een steekpartij voor een middelbare school aan de Thomas a Kempislaan in Arnhem zijn donderdagmiddag drie jongens gewond geraakt.
23/09 17u15  Edwin Spee weer gelukkig in de liefde: ’Het lijkt alsof Bibian haar heeft gestuurd’Edwin Spee, de man van wijlen Bibian Mentel, is weer gelukkig in de liefde. „Lieve Bieb. Wat jij zo graag wilde en ik nooit in geloofde, is gebeurd.”
23/09 17u15  De nieuwe iPhone: niet de meest vooruitstrevende, nog steeds onverslaanbaarDe Hollandse nieuwe, de beaujolais primeur, de nieuwe iPhone. Ze kondigen zich aan met dezelfde onverbiddelijke regelmaat als het tikken van de klok, het wisselen van de seizoenen en het vallen der blâren. En net zoals de maatjesharing in juni weer ’dit jaar van superkwaliteit’ is, de beaujolais van de weer ’bijzonder soepel en fruitig’, is de kersverse iPhone 13 die vrijdag in de winkels ligt weer ’the best iPhone ever’.
23/09 17u15  Rotterdamse agent (47) verdacht van ’ernstig zedenmisdrijf’Een 47-jarige agent van de politie-eenheid Rotterdam is deze week aangehouden op verdenking van het plegen van een ernstig zedenmisdrijf, meldt het OM. De politieman is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de man in ieder geval nog twee weken langer vast blijft zitten.
23/09 17u15  Advocaten draaien overuren: veel juridische procedures over prikplicht en geannuleerde reizenDe coronacrisis heeft de afgelopen twee jaar voor meer juridische problemen gezorgd dan de jaren ervoor. Steeds vaker komen corona gerelateerde zaken op het bordje van juridische adviseurs of advocaten terecht. Het gaat dan onder meer om thuiswerken en het wel of niet gevaccineerd op kantoor kunnen werken.
23/09 17u15  Zoontje Ronan Keating met spoed opgenomen: ’Mama en papa zijn ongelofelijk bezorgd’Ronan Keating maakt zich grote zorgen nu zijn zoontje met spoed is opgenomen in het ziekenhuis. Op Instagram deelde de zanger donderdag twee foto’s van de vierjarige Cooper in een ziekenhuisbed. Op een ervan heeft hij een zuurstofmasker op.
23/09 17u15  ‘Woke en China serieuze bedreigingen voor verzwakte westerse democratieën’Wie van een afstand kijkt naar de algemene politieke beschouwingen kan al snel de indruk krijgen dat een in zichzelf gekeerde politieke kaste vooral met elkaar bezig is, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Alsof het ancien régime aan je oog voorbijtrekt, terwijl de gemiddelde burger zich afvraagt: hoe kan het dat mensen die aantoonbaar zoveel liegen nog in functie zijn.”
23/09 16u15  Weer Amsterdammer (25) opgepakt na ’vergisontvoering’ en explosie bij woningDe politie heeft opnieuw iemand aangehouden in verband met incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. Hij is donderdag aangehouden, meldt de politie.
23/09 16u15  ‘Over deze onthulling is Maan vast boos!’In de rubriek Wat Vindt Jan? laat Privé-icoon Jan Uriot wekelijks zijn licht schijnen over zijn hoogte- en dieptepunten in de wereld van glitter en glamour. Deze week over de burn-out van André Hazes en een opmerkelijk tv-optreden van Caroline van der Plas. En verder reageert Jan ook op de slipjes-gate van Maan.
23/09 16u15  Brasserie sluit uit protest tegen corona-toegangscontroleBrasserie Darwin uit Heerlen gaat vanaf zaterdag ’vrijwillig in lockdown’. De eigenaar is het niet eens met het overheidsbeleid dat ze al hun gasten moeten vragen om een coronatoegangsbewijs.
23/09 16u15  Nederlandse tieners in Duitsland opgepakt met 800.000 euro aan drugsDe Duitse politie heeft tijdens een grootschalige grenscontrole drie Nederlandse tieners opgepakt wegens drugssmokkel. De jongste is een 15-jarige jongen uit Alkmaar. Hij zat in een auto die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot. Ook een 17-jarige jongen uit Alkmaar reed mee. In de wagen vond de politie vijf pakketjes met harddrugs, met een straatwaarde van 800.000 euro.
23/09 16u15  Linda Evangelista haat zichzelf na mislukte cosmetische ingreep: ’Misvormd, depressief’Voormalig supermodel Linda Evangelista zegt ’permanent misvormd’ te zijn door een mislukte cosmetische ingreep. In een bericht op Instagram legt het icoon uit de jaren negentig uit dat ze om die reden al een tijd niet meer in de schijnwerpers is verschenen en niet meer werkt.
23/09 16u15  Doofheid verzwegen, geen uitkering na ongelukEen man die arbeidsongeschikt thuis kwam te zitten na een verkeersongeval, vanwege pijnen aan zijn rug en benen, krijgt geen geld van zijn verzekeraar. Een kleine ontboezeming over de telefoon, dat hij al jaren last had van discodoofheid, kwam hem duur te staan.
23/09 16u15  Maxime Meiland onder vuur: ’Oh die heilige graal van moedermelk toch…’Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws. Dit keer over Maxime Meiland, die door de moedermaffia – of borstvoedingsmaffia – onder vuur werd genomen, omdat ze kort na de geboorte van dochtertje Vivé met een glas wijn in haar handen op Instagram verscheen. „Oh die heilige graal van moedermelk toch. Het is 2021, vrouwen hebben een keuze tegenwoordig, láát ze.”
23/09 16u15  Dit deden de sterren voordat ze beroemd werden: ’Ik was verkleed als een banaan’Achter de kassa in de supermarkt, in de bediening van een café of een krantenwijk: bijna iedereen heeft weleens een bijbaantje gehad. Zo ook de bekende Hollywoodsterren van nu. Hoewel deze celebs tegenwoordig zwemmen in het geld, zijn ook zij ooit ergens onderaan de carrièreladder begonnen.
23/09 15u15  Rosamund Pike knijpt bejaarden uitRECENSIE - Marla Grayson (Rosamund Pike) heeft een goudmijn aangeboord. In een-tweetjes met artsen laat zij gefortuneerde bejaarden wilsonbekwaam verklaren, waarna ze ervoor zorgt dat zij door de rechter wordt aangesteld als hun wettelijke voogd. Daarna kan het uitwringen in I care a lot beginnen. Tot op de laatste cent.
23/09 15u15  Doodeng: parachutisten raken in lucht met elkaar verstriktAngstaanjagende beelden vanuit het Thaise Cha Am, waar twee parachutisten in de lucht met elkaar verstrengeld raken.
23/09 15u15  Met vallen en opstaan naar hoger zorgsalarisWegrennende coalitie-Kamerleden, Lodewijk Asscher die een stemming miste en een weigerend demissionair kabinet: de Tweede Kamer liep zich vaak stuk op hogere zorgsalarissen. En ook nu het eindelijk gelukt is, blijft de Kamer met een katterig gevoel achter.
23/09 15u15  ’Jongerenorganisatie GL zet nieuwe leden onder druk om elkaar te zoenen bij borrel’Een feestje voor nieuwe leden van DWARS, de jongerenorganisatie van GL in Groningen, is geëindigd in drankspelletjes waarbij nieuwe leden met elkaar moesten (tong)zoenen als ze die spelletjes verloren. Dat meldt stadsblog Sikkom.
23/09 15u15  Cynische Max Verstappen dient Lewis Hamilton van repliek: ‘Ik kan er niet van slapen’Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton stelt dat hij het erg zwaar vond toen hij voor het eerst vocht voor de titel in de Formule 1, gezien de druk en de emoties die daarbij komen kijken. Max Verstappen heeft daar naar eigen zeggen totaal geen last van.
23/09 15u15  Dode in ’gratis auto’ langs de weg: eerlijke vinders rijden ermee naar huisGratis een auto meenemen, wie wil dat nou niet? Twee Amerikaanse mannen die een wagen in een verlaten gebied in Mississippi aantroffen met een bordje ’free car’ sloegen hun slag, maar na een rit van meer dan 40 kilometer deden ze een schokkende ontdekking. Er bleek een lijk in de kofferbak te liggen.
23/09 15u15  Jeroen van der Boom na twee jaar weer terug in het theaterJeroen van der Boom staat vanaf oktober na een afwezigheid van bijna twee jaar weer in het theater. De zanger gaat met een liveband door heel Nederland toeren. Het thema van zijn nieuwe voorstelling is onderling contact tussen mensen.
23/09 14u15  Telefonerende fietser blijkt Amsterdamse diefEen 21-jarige Amsterdammer is woensdagmiddag rond 16:50 uur aangehouden in de Henri Dunantstraat in Purmerend omdat hij aan bellen was op de fiets. Later bleek dat de elektrische fiets waar hij op reed als gestolen stond opgegeven.
23/09 14u15  Vier gevangenen ontsnapt uit psychiatrische kliniek in DuitslandIn het zuidwesten van Duitsland zijn vier gevangenen ontsnapt uit een gesloten inrichting van een psychiatrisch ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie. De ontsnapte gevangenen zijn mogelijk vuurwapengevaarlijk.
23/09 14u15  Salaris in de zorg kan omhoogDe salarissen in de zorg kunnen een beetje omhoog. Dat meldt het demissionaire kabinet, dat 675 miljoen euro extra vrijmaakt, zo meldt minister De Jonge (Volksgezondheid). Daardoor gaan de middeninkomens in de zorg met 1,5 procent omhoog.
23/09 14u15  Opvang loopt over, asielzoekers op stapelbed in congreshalHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat voor het eerst sinds de vluchtelingencrisis in 2015 weer gebruik maken van congrescentra om asielzoekers onderdak te bieden. Dat is nodig doordat de asielopvang in Nederland vol zit. „Het noodscenario van veldbedjes in sporthallen en scholen is niet meer ondenkbaar”, stelt het COA.
23/09 14u15  LIVE Rutte: niet getrouwd met verhuurderheffingDemissionair premier Rutte is bereid de verhuurderheffing te verlagen. „Ik ben niet getrouwd met de verhuurderheffing, het was niet het gedroomde instrument.”
23/09 14u15  Lewis Hamilton over uitspraken Red Bull-topman Helmut Marko: ’Ik zei niet dat ik doodging’Lewis Hamilton is in aanloop naar de Grand Prix van Rusland geconfronteerd met de uitspraken van de grote autosportbaas van Red Bull, Helmut Marko.
23/09 14u15  Omtzigts verhaal zonder opsmuk en lifestyle: en daarom spectaculairLees meer >
23/09 14u15  Onderzoeker: ’Zelfs de Rolls-Royce onder de borstimplantaten is niet veilig’Borstimplantaten van vaste siliconen gelden sinds eind jaren 90 als de norm, omdat ze veiliger zouden zijn dan siliconenprotheses met vloeibare gel. Maar uit nieuw onderzoek van Henry Dijkman, van HAN University of Applied Sciences in Arnhem, blijkt dat de ’veilige’ vaste siliconen net zo schadelijk zijn. Wat zijn de nadelige effecten van siliconen op de lange termijn? En is er ook een veiligere manier om je borsten te vergroten?
23/09 14u15  Besiktas kampt met blessuregolf in aanloop naar Champions League-duel met AjaxBesiktas kampt met veel blessures in de aanloop naar het uitduel van dinsdag met Ajax in de Champions League.
23/09 14u15  Opnieuw daling coronapatiënten in ziekenhuizen: laagste aantal sinds eind juliHet aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Er worden nu 513 covidpatiënten behandeld. Dat is het laagste aantal sinds 24 juli en 19 minder dan woensdag.
23/09 13u15  Draait Angelina Jolie Brad Pitt een loer met Frans liefdeskasteel van 164 miljoen?Wordt de scheiding van Angelina Jolie en Brad Pitt Hollywoods smerigste ooit? De twee geven geen duimbreed toe en terwijl de voogdijstrijd om hun kinderen in hoger beroep wordt uitgevochten, zetten ze alweer iets kostbaars op het spel. Een kasteel in Frankrijk dat niet alleen miljoenen waard is, maar ook ooit het symbool was van hun liefde.
23/09 13u15  Gezocht: onbetaalbare burenHeeft u in coronatijd een speciale, warme band opgebouwd met uw buren? Dan zoeken wij u voor een mooi verhaal met foto in de krant.
23/09 13u15  Brussel maakt einde aan wirwar aan stekkertjes voor mobieltjeNa ruim een decennium gaat het nu toch echt gebeuren: de Europese Unie gaat één standaard oplader voor mobiele telefoons, digitale camera’s en tablets verplichten. Vijf vragen over deze oude belofte waar de consument al jaren op wacht.
23/09 13u15  Jongen (12) daagt vader voor rechter omdat hij naar zieke oma wil maar geen coronaprik magEen 12-jarige jongen uit Groningen wil graag gevaccineerd worden tegen corona. Onder meer om zijn doodzieke oma veilig te kunnen bezoeken. Maar zijn vader geeft geen toestemming omdat hij bang is voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn.
23/09 13u15  LIVE Rutte onder vuur om dekking hogere zorgsalarissenDe zorgsalarissen gaan omhoog, maar oppositiepartijen zijn boos over de manier waarop dat moet worden betaald. Volgens een aangenomen motie van SP-leider Marijnissen had dat via een belastingverhoging voor bedrijven gemoeten, maar dat doet het kabinet niet. „Dit demissionaire kabinet voert niet uit wat de Kamer wil”, briest Marijnissen.
23/09 13u15  Lewis Hamilton over uitspraken Helmut Marko: ’Ik zei niet dat ik doodging’Lewis Hamilton is in aanloop naar de Grand Prix van Rusland geconfronteerd met de uitspraken van de grote autosportbaas van Red Bull, Helmut Marko.
23/09 13u15  Vulkaan La Palma barst opnieuw uit: bekijk de foto’sBrokken van rode, gloeiend hete lava schieten donderdag opnieuw meters de lucht in op het Spaanse eiland La Palma, terwijl rondom de vulkaan een giftige aswolk neerdaalt. Autoriteiten zijn op zoek naar een onderkomen voor duizenden ontheemden.
23/09 13u15  Brian Laundrie tekende bebloede prinsessen en ’wilde bij Gabby blijven tot de dood’Er is nog steeds geen enkel spoor van Brian Laundrie. De verloofde van de vermoorde Gabby Petito lijkt sinds 14 september van de aardbol verdwenen te zijn. De FBI is naarstig op zoek naar de jongeman die volgens velen „altijd een glimlach op zijn gezicht had.”
23/09 13u15  Nabestaande: ik was in de collegezaal ’die jongen van MH17’Nick van Vreeswijk verloor door de ramp met vlucht MH17 zijn broer, moeder, de vriend van zijn moeder en diens zoon. „Soms weet ik niet meer waar plek is voor mijn verdriet. Mensen hadden een mening over mijn rouwproces. Ik was in de collegezaal ’die jongen van MH17’, ik voelde mij heel erg bekeken.” Van Vreeswijk was 19 jaar toen het vliegtuig neerstortte op 17 juli 2014. Donderdag sprak hij tijdens de rechtszaak over de ramp over de gevolgen voor hem.
23/09 13u15  Naakt zonnende kapitein wil zijn stuurwiel niet kwijt na massages op zeeEen kapitein van een gastanker die er plezier in had aan boord naakt te zonnen en zich liet masseren door bemanningsleden, heeft het aan de stok gekregen met zijn werkgever. Na meerdere klachten van zijn ondergeschikten kwam de zaak uiteindelijk voor de rechter.
23/09 13u15  Amsterdamse bewoners terug naar huis na bolletjes kwik in trappenhuisDe bewoners die hun huis in Amsterdam-Oost uit moesten na de vondst van een grote hoeveelheid kwik kunnen donderdagmiddag weer terug naar hun woning. Volgens een woordvoerster van de gemeente is nog niet duidelijk hoe de bolletjes kwik in het trappenhuis waren terechtgekomen.
23/09 13u15  Golf aan supportersrellen in Frans voetbalHet Franse voetbal heeft te maken met een golf aan supportersrellen. Na de competitiewedstrijd tussen Angers en Olympique Marseille (0-0) ging het woensdagavond weer mis. Fans van Marseille klommen over de hekken van het uitvak in het Stade Raymond-Kopa en gingen de confrontatie aan met aanhangers van Angers in het naastgelegen vak.
23/09 12u15  Bijna heel Nederland van rood naar oranje op Europese coronakaartNegen van de twaalf provincies doen een stap omlaag op de kaart van coronagevallen in Europa. Ze zijn vanaf donderdag niet langer rood, maar oranje. Alleen Friesland, Zuid-Holland en Flevoland blijven rood op de kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC.
23/09 12u15  Moet er een suikertaks komen?Cardioloog Janneke Wittekoek roept in De Telegraaf de politiek op om meer te sturen op een gezonde leefomgeving. Zij vindt dat een belasting op suiker, ofwel een suikertaks, daaraan zou bijdragen. Vind jij dat deze suikertaks er moet komen?
23/09 12u15  LIVE Rutte onder vuur om dekking zorgsalarissenDe zorgsalarissen gaan omhoog, maar oppositiepartijen zijn boos over de manier waarop dat moet worden betaald. Volgens een aangenomen motie van SP-leider Marijnissen had dat via een belastingverhoging voor bedrijven gemoeten, maar dat doet het kabinet niet. „Dit demissionaire kabinet voert niet uit wat de Kamer wil”, briest Marijnissen.
23/09 12u15  VWS: ’Dansen met Janssen’ vanwege zomervakantie, niet om kapotte koelingHet besluit afgelopen zomer om jongeren direct na één prik met het Janssen-vaccin al toe te laten in het nachtleven, heeft niets te maken met een storing in de koeling waar vaccins lagen opgeslagen. Dat zegt een ministeriewoordvoerster in reactie op een bericht van televisieprogramma Propaganda.
23/09 12u15  Boete geëist na fataal ongeluk vakantiewerker Geert (15) met heftruck in warenhuisTegen een warenhuis uit Opheusden is donderdag een boete geëist van 40.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Bij een bedrijfsongeval in een magazijn van het bedrijf in Dodewaard kwam een 15-jarige jongen om terwijl hij op een heftruck reed.
23/09 12u15  Naakt zonnende kapitein wil zijn stuurknuppel niet kwijt na massages op zeeEen kapitein van een gastanker die er plezier in had aan boord naakt te zonnen en zich liet masseren door bemanningsleden, heeft het aan de stok gekregen met zijn werkgever. Na meerdere klachten van zijn ondergeschikten kwam de zaak uiteindelijk voor de rechter.
23/09 12u15  Opa die Eitan (6) na kabelbaanramp ’ontvoerde’: ’Ik moest hem naar Israël brengen’Een Israëlische rechtbank is begonnen aan de eerste hoorzitting in de ontvoeringszaak over de 6-jarige overlevende van de kabelbaanramp in Italië. De grootvader nam de jongen, die bij het ongeval van afgelopen mei zijn ouders verloor, eerder deze maand zonder toestemming van zijn voogd vanuit Italië mee naar Israël.
23/09 11u15  Voor het eerst meeste online aankopen met mobielDe online verkopen blijven hard groeien, mede door de opleving van de reisbranche na de coronamalaise. Voor het eerst wordt nu meer dan de helft van de aankopen gedaan met een smartphone, blijkt uit de nieuwe Thuiswinkel Markt Monitor.
23/09 11u15  Nog slechts één stoeltje vrij in Formule 1Mick Schumacher en Nikita Mazepin zijn ook volgend seizoen de coureurs voor het Formule 1-team van Haas. Dat heeft de renstal bevestigd in aanloop naar de Russische Grand Prix.
23/09 11u15  Partij van Merkel heeft nog hoop: ’Te veel schandalen met Scholz’De grand old man van de Duitse conservatieven geeft, luttele dagen voor de verkiezingen op zondag, de hoop niet op. Premier Volker Bouffier van Hessen is ervan overtuigd dat zijn CDU-lijsttrekker Armin Laschet ondanks tegenvallende peilingen toch gaat winnen. „Enquêtes maken geen indruk, dat zijn slechts momentopnames.”
23/09 11u15  Kabinet trekt 675 miljoen euro uit voor hogere zorgsalarissenDe salarissen in de zorg kunnen een beetje omhoog. Dat meldt het demissionaire kabinet, dat 675 miljoen euro extra vrijmaakt, zo meldt minister De Jonge (Volksgezondheid). Daardoor gaan de middeninkomens in de zorg met 1,5 procent omhoog.
23/09 11u15  Italiaanse media: ’De Ligt maakt het karwei af’’Een zege die we nodig hadden en een zege die we ook kregen’, vatte Matthijs de Ligt op Twitter het gewonnen competitieduel tegen Spezia kort en bondig samen. De Nederlandse verdediger maakte in het duel het winnende doelpunt, 2-3. Het was de eerste zege voor Juventus van het seizoen in de Serie A.
23/09 11u15  LIVE Rutte onder vuur om trage formatieDemissionair premier Rutte benadrukt nogmaals geen nieuwe verkiezingen te willen. Dat zei hij aan het begin van de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen.
23/09 11u15  ’Leeftijdsgrens voor kopen energiedrankjes moet naar 18 jaar’De leeftijdsgrens voor het kopen van energiedrankjes moet omhoog van 14 naar 18 jaar. De grens van 14 jaar, die nu vrijwel alleen wordt gehanteerd bij de supermarkten Lidl en Aldi, moet breder, vindt foodwatch. De meeste supermarkten hebben daar volgens de organisatie ook wel oren naar.
23/09 10u15  KIJK LIVE: Rutte aan het woord in algemene beschouwingenHet demissionaire kabinet neemt donderdag het woord tijdens de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. Mark Rutte verdedigt de begrotingsplannen voor 2022.
23/09 10u15  Demissionair premier Rutte aan het woord in de Algemene BeschouwingenHet belangrijkste politieke debat van het jaar wordt donderdag hervat met de beantwoording door demissionair premier Rutte. De Tweede Kamer kan de begroting van het demissionaire kabinet met wisselende meerderheden flink omgooien, bovendien zal er gezocht worden naar samenwerking die ook in een minderheidskabinet nodig is.
23/09 10u15  Ester (48): ’In mijn huid komt geen spuit’Onze populaire rubriek ’Blootgeven’ is weer terug van weggeweest. Elke week hult een VROUW-lezeres zich in lingerie en geeft zich - bijna - bloot. Deze week Ester Stuurman (48). Ze is 1.73 meter, weegt 66 kilo en draagt maat 38. Ze heeft twee kinderen (24 en 21) en werkt in de KLM Crown Lounge op Schiphol.
23/09 10u15  Hema trekt volgend jaar deuren dicht in SpanjeWinkelketen Hema vertrekt volgend jaar uit Spanje. Het bedrijf gaf al eerder aan zich op zijn kernmarkten te willen richten en daar hoort Spanje niet bij.
23/09 10u15  Macron weigert belletje en krijgt sneer van Johnson: ’Donnez-moi un break’De aardbeving veroorzaakt door drie westerse landen die Europa volledig buitenspel hebben gezet bij een pact tegen China, geeft de nodige naschokken. De Franse president Macron neemt zijn telefoon niet op en daar wordt door de Australiërs en de Britten slechts lichtzinnig op gereageerd. „Donnez-moi un break”, luidt het advies van Boris Johnson.
23/09 10u15  Voortzetting slachtofferverklaringen in MH17-procesIn totaal 91 nabestaanden maken gebruik van hun spreekrecht. Een deel zal dat in de zittingszaal doen, maar ook een deel via videoverklaringen. Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vlucht MH17. Ze worden verdacht van moord. De verdachten zijn drie Russen en een Oekraïner.
23/09 09u15  Italiaanse media: ’De ligt voltooit opera’’Een zege die we nodig hadden en een zege die we ook kregen’, vatte Matthijs de Ligt op Twitter het gewonnen competitieduel tegen Spezia kort en bondig samen. De Nederlandse verdediger maakte in het duel het winnende doelpunt, 2-3. Het was de eerste zege voor Juventus van het seizoen in de Serie A.
23/09 09u15  Column: bibberen om hoge energierekeningU leest het regelmatig in onze kolommen als de energienota omhoog of omlaag gaat. Na de liberalisering van de energiemarkt in 2004 was de tendens aanvankelijk een neergaande prijs. Ik schat dat ik er zo’n honderd artikelen over schreef, sinds ik in 2008 deze markt ben gaan volgen voor verschillende redacties op De Telegraaf.
23/09 09u15  ‘De hit van deze herfst: knutsel-tv’De dagen worden korter, de tv-avonden langer. Dat betekent uitkijken naar de herfst met een bomvol televisieprogramma. NPO, RTL en SBS6 komen met drie nieuwe knutselshows. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreken Daphne van Rossum, Marco Weijers en Bart Wijlaars wat we daarvan kunnen verwachten.
23/09 09u15  ’Veel consumenten nog huivering om naar winkelstraten in grote steden te gaan’Veel consumenten blijven winkelstraten in grote steden voorlopig mijden, ook als alle coronabeperkingen zijn opgeheven.
23/09 09u15  Slager zoekt klant die 1000 euro te veel betaalde: ’Ik wil het teruggeven’Een slager in Amsterdam is naarstig op zoek naar een klant die hij per ongeluk 1000 euro te veel liet betalen door een foutief ingevoerde pinbetaling.
23/09 09u15  Vanaf zaterdag QR-code nodig voor restaurantbezoek: dit moet je wetenWie vanaf zaterdag 25 september een hapje wil gaan eten in een restaurant of weer eens een theater gaat bezoek zal een geldig coronatoegangsbewijs moeten laten zien. De invoering van de coronapas leidt in Nederland tot veel onduidelijkheid. De Telegraaf beantwoordt de meest gestelde vragen.
23/09 09u15  Britney Spears stemt formeel in met einde curateleBritney Spears heeft woensdag in een officiële verklaring aan de rechtbank laten weten dat ze het eens is met de petitie van haar vader Jamie. Pa Spears liet op 7 september weten dat hij de curatele waar zijn dochter al dertien jaar onder staat wil beëindigen.
23/09 08u15  Niet OMT-advies maar ’kapotte koeling vol vaccins leidde tot ’dansen met Janssen’’De beslissing om jongeren te laten ’dansen met Janssen’ is niet tot stand gekomen dankzij OMT-adviezen, zoals demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge doet geloven. Een kapotte koelkast vol Janssenvaccins in Nieuwegein leidde tot het besluit om jongeren ermee in te enten en ze zo een vrijbrief te geven om te gaan stappen.
23/09 08u15  ‘Waarom val ik toch altijd op foute mannen?’Sommige vrouwen lijken het onheil aan te trekken. Ook deze lezeres heeft een zwak voor foute types en merkte hoe haar eigen grenzen steeds meer vervaagden. Tot hij iets deed, wat zelfs haar te ver ging.
23/09 08u15  ’Suikertaks noodzakelijk voor volksgezondheid’Stijgende zorgkosten, toenemende zwaarlijvigheid en een naderende pandemie aan overgewicht-gerelateerde ziekten; Janneke Wittekoek neemt het waar en is bezorgd. „Onze maatschappij lokt ongezond gedrag uit. We hebben een gezonde en duurzame leefomgeving nodig.”
23/09 08u15  Nederlandse economie krijgt veel meer vaart: groei bijgesteld naar 3,8%De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal veel sterker gegroeid dan gedacht.
23/09 08u15  Slechte slaper? Zo verbeter je in vijf weken je nachtrustAls je slaapt rust je lijf uit en krijgen je hersenen een reset. Daardoor heb je de volgende dag weer ruimte voor nieuwe kennis, emoties en prikkels. Maar wat als het niet lukt om goed te slapen? Probeer 4-7-8-methode eens - of een van de andere onderstaande adviezen.
23/09 08u15  Nieuw plan voor opvang in de regio: ’We kunnen immigratieproblematiek oplossen’Elke maand ontvangt Nederland evenveel eerste asielaanvragen als Denemarken in een heel jaar: zo’n 1500. Met daarbovenop de nareizigers gaan die aantallen het absorptievermogen van ons land ver te boven, waarschuwt Tom de Veer, directeur van hulporganisatie Connect International. Hij heeft een plan voor opvang in de regio. „We kunnen de hele immigratieproblematiek oplossen.”
23/09 07u15  Van Gaal en Koeman op één veldHet gasthoofdtrainerschap van de bondscoach bij Telstar betekende ook dat Van Gaal weer eens samen met Ronald Koeman op het veld stond. Ronald Koeman junior welteverstaan. De zoon van de huidige Barcelona-trainer is de eerste keeper van Telstar.
23/09 07u15  Oud-nazi (97) in Canada overleden na een juridische strijd van ruim 20 jaarHelmut Oberlander, een 97-jarige oud-nazi die lid was van een Einsatzkommando tijdens de Tweede Wereldoorlog, is maandag in Canada overleden. De Canadese autoriteiten waren volgens lokale media net in de laatste fase van een proces om uitzetting te bewerkstelligen, na een juridische strijd die meer dan twee decennia duurde.
23/09 07u15  Vader doet schokkende ontdekking en grijpt inEen vader krijgt de schrik van zijn leven als hij even gaat kijken bij zijn dochtertje die aan het spelen is.
23/09 07u15  Stelling: Niet moeilijk doen over QR-codeHoreca-ondernemers, artiesten en bezoekers van horeca en andere openbare gelegenheden zijn boos over het QR-codebeleid dat er vanaf zaterdag gaat gelden. Is die boosheid terecht, of moeten zij niet zo moeilijk doen?
23/09 07u15  Franse ’Pass sanitaire’ stuitte op verzet maar is nu ingeburgerdVan onze correspondent
23/09 07u15  Antoinette Beumer persoonlijker dan ooitDe 41e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) trapt vrijdag af met de vertoning van Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer. Zij verfilmde haar debuutroman uit 2018, geïnspireerd op een jeugd die naar eigen zeggen ’niet normaal’ was. „Mijn vader zat dertig jaar lang in een psychiatrische inrichting. Ook in mijn leven heeft dat sporen nagelaten. Al wilde ik daar eerst niet aan.”
23/09 07u15  Nederland staat op de rand van oranje op Europese coronakaartNederland kan donderdag een grote vooruitgang boeken op de kaart van coronagevallen in Europa. Het hele land staat al weken volledig op rood, de een na hoogste waarschuwingskleur, maar negen provincies gaan mogelijk een stap omlaag naar oranje. De laatste keer dat Nederland er zo goed voor stond, was bijna een maand geleden.
23/09 07u15  Johnny Depp: ’Niemand is veilig in huidige cancelcultuur’Johnny Depp zegt dat hij slachtoffer is van de huidige cancelcultuur en stelt dat ’niemand veilig is’. De acteur wil dan ook dat mensen het opnemen voor anderen die te maken hebben met onrecht, zoals hijzelf.
23/09 07u15  Tom de Veer heeft plan voor opvang in de regio: ’We kunnen immigratieproblematiek oplossen’Elke maand ontvangt Nederland evenveel eerste asielaanvragen als Denemarken in een heel jaar: zo’n 1500. Met daarbovenop de nareizigers gaan die aantallen het absorptievermogen van ons land ver te boven, waarschuwt Tom de Veer, directeur van hulporganisatie Connect International. Hij heeft een plan voor opvang in de regio. „We kunnen de hele immigratieproblematiek oplossen.”
23/09 07u15  Gewonden door aanval met ijzerstaven op bus van fans BordeauxBij de wedstrijd Montpellier-Bordeaux in de hoogste voetbalcompetitie van Frankrijk zijn zeker zestien supporters van de bezoekers gewond geraakt, zo melden diverse Franse media.
23/09 06u15  Kaag is erin geslaagd haar reputatie in een paar maanden te ondergravenDe algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer zijn het belangrijkste debat van het parlementaire jaar. Daarom was er kritiek op Sigrid Kaag, toen zij als minister van Buitenlandse Zaken liet weten niet aanwezig te zullen zijn. Ze zou naar de VN in New York reizen. Premier Mark Rutte gaat daar ook heen, maar dan – zoals het hoort – ná verantwoording aan de Kamer te hebben afgelegd.
23/09 06u15  TNO vreest armoede door hoge gasprijsEen groep van 550.000 huishoudens heeft grote moeite om de energierekening te betalen. Hoge gasprijzen en het onvermogen bij ongeveer de helft van de bevolking om hun huis beter te isoleren doen TNO vrezen dat die groep gaat groeien. Vooral in het noordoosten van Nederland is de energienota een probleem volgens de onderzoeksinstelling.
23/09 06u15  Corona schrikt studenten KLM-pilotenschool niet af: ’Vliegen is een droom’De luchtvaartindustrie is grillig: als het economisch goed gaat, zijn de piloten niet aan te slepen. Maar nu het door corona slecht gaat, vliegen de piloten er ook weer met bosjes uit. Dat schrikt studenten van de KLM Flight Academy in Eelde echter niet af, blijkt bij de viering van het 75-jarig jubileum.
23/09 06u15  Prins Charles’ laatste woorden aan zijn vader…Tot het laatste moment was prins Philip zo scherp als een mes. Zo spreekt de hertog van Edinburgh op de avond voor zijn overlijden met zijn zoon, prins Charles, die zijn vader laat weten dat de familie bezig is met de voorbereidingen van zijn honderdste verjaardag, wetende dat Philip niet bepaald enthousiast is over het idee. Het zou het laatste gesprek tussen de twee zijn...
23/09 01u15  Lonkende blikken rond de begroting, maar druk in Haagse kookpot neemt toeDe dag na Prinsjesdag vormen de algemene politieke beschouwingen een proeve voor een minderheidskabinet. Want in de schemerzone tussen twee landsbesturen tekenen zich in de Tweede Kamer wisselende meerderheden af voor wensen van de oppositie. Daarmee kan het demissionaire kabinet zijn begroting redden.
23/09 01u15  Bizarre voetbalavond in Groningen: ’Totaal onacceptabel’Het was een tumultueus avondje in Groningen, waar het randgebeuren de overhand kreeg. De wedstrijd werd gestaakt, nadat Vitesse-doelman Markus Schubert was geveld door een volle beker bier, FC Groningen incasseerde twee rode kaarten en tijdens de langdurige pauze waren er ook nog eens vijf veldbestormers, die allemaal in de kraag zijn gegrepen en bestraft zullen worden. FC Groningen gaat ook de supporter opsporen die de beker tegen het hoofd van Schubert heeft gegooid.
23/09 01u15  Veel abacadabra rond QR-code: ’We willen geen politieagentje spelen’Even snel plassen in de kroeg terwijl je op een terras zit, of een drankje doen in de sportkantine? Vanaf zaterdag mag dat alleen nog maar met een QR-code. In landen om ons heen, bijvoorbeeld in Frankrijk, lijkt dit systeem na aanvankelijke protesten probleemloos te werken. Hier klinkt vooralsnog fel commentaar op de coronacheckplicht. „Bij de horeca stromen de annuleringen al binnen.”
23/09 01u15  Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’Een vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia is dinsdag gearresteerd omdat ze haar hondje in de zee wilde verdrinken. De dame zat wat krap bij kas en vond dat een goede reden om geen dierenarts te bezoeken met haar gewonde hond, maar een tripje naar de zee te maken.
23/09 00u15  Daghoroscoop 23 september - Liefde kan teleurstellen, BoogschutterWil jij weten wat er vandaag voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat? Lees hier jouw daghoroscoop!
23/09 00u15  Bryan Linssen zorgt voor een ’Bergkampiaans’ hoogtepunt in de KuipOmdat hij geen Dennis Bergkamp heet, gaat het honderdste Eredivisie-doelpunt van Bryan Linssen niet de wereld over. Maar zijn jubileumtreffer namens Feyenoord tegen SC Heerenveen (3-1) was werkelijk van Bergkampiaanse schoonheid.
23/09 00u15  Nederlandse Amerikanen opgelucht dat grens VS weer opengaat: ’Dit voelt als een beloning na die lange corona-tijd’Nederlanders in Amerika zijn opgelucht over het opheffen van de reisbeperkingen. Vanaf november kunnen ze weer vrij naar Nederland reizen en kan bezoek weer naar hen komen. Door de restricties zagen sommigen hun ouders en familie twee jaar niet. De regels voelden soms oneerlijk en willekeurig.
23/09 00u15  Groot deel horeca niet van plan om te handhavenWat moet er komen van de verplichting voor restaurants en cafés om vanaf zaterdag de coronatoegangsbewijzen van gasten te controleren?
22/09 23u15  PEC Zwolle van hatelijke nul af tegen SpartaPEC Zwolle is niet langer zonder punt en zonder treffer in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam eindigde in 1-1. Beide teams streden vol overgave voor de winst, maar konden het gebrek aan kwaliteit niet verbloemen.
22/09 23u15  Algerije sluit luchtruim voor MarokkoAlgerije sluit het luchtruim voor alle militaire en burgervliegtuigen uit Marokko. De Algerijnse autoriteiten meldden woensdag dat de maatregel is genomen vanwege de „aanhoudende provocaties en vijandelijke praktijken” van het buurland.
22/09 23u15  Matthijs de Ligt held van Juventus, Donny van de Beek uitgeschakeld met ManUtdDankzij Matthijs de Ligt heeft Juventus de eerste zege van het seizoen in de Serie A behaald. De Nederlandse verdediger maakte in het duel met Spezia het winnende doelpunt, 2-3.
22/09 23u15  Guus Til en wereldgoal Bryan Linssen bezorgen Feyenoord zege op HeerenveenFeyenoord heeft de klinkende uitzege van afgelopen zondag op PSV een vervolg kunnen geven tegen sc Heerenveen. In de Kuip werd met 3-1 gewonnen. Guus Til maakte twee doelpunten namens de ploeg van coach Arne Slot. Bryan Linssen de mooiste van de avond.
22/09 22u15  Dirk (25) bleef op de middelbare school nog zitten, maar is nu cum laude geslaagd voor drie masterstudiesDe Technische Universiteit in Eindhoven maakte woensdag gewag van een nooit eerder vertoonde prestatie. De 25-jarige Dirk Lauret uit Geldrop behaalde er in slechts drie jaar tijd namelijk drie masterstudies tegelijk en dan ook nog eens cum laude. Erg knap, zeker gezien het feit dat Dirk op de middelbare school bepaald geen bolleboos was en zelfs een keer bleef zitten.
22/09 22u15  FundaBelang wil onderzoek Ondernemingskamer naar wanbeleid NVMCertificaathouders van Funda willen dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam onderzoek gaat doen naar vermeend wanbeleid bij makelaarsvereniging NVM als aandeelhouder van de huizenwebsite. De certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht, zijn verenigd in FundaBelang.
22/09 22u15  Gemeenten gaan coronapas handhavenAlle 25 Nederlandse veiligheidsregio’s gaan de coronapas handhaven. Ondernemers zullen bij verzuim niet meteen beboet worden, maar eerst een waarschuwing krijgen. De lokale driehoek concentreert zich daarbij op de locaties waar het risico op besmetting of niet-naleven van de regels het grootst is.
22/09 22u15  Ook FC Groningen-Vitesse stilgelegd door arbiter na bekogelen keeperHet duel in de Eredivisie tussen FC Groningen en Vitesse is bij het begin van de tweede helft stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. Dat gebeurde nadat Vitesse-doelman Markus Schubert werd bekogeld met voorwerpen vanuit het publiek. Hij werd daarbij geraakt. Daarop besloot Lindhout beide teams naar de kleedkamers te sturen.
22/09 22u15  Matthijs de Ligt held van Juventus met winnende goalDankzij Matthijs de Ligt heeft Juventus de eerste zege van het seizoen in de Serie A behaald. De Nederlandse verdediger maakte in het duel met Spezia het winnende doelpunt, 2-3.
22/09 22u15  Nieuwe leiders PSV behoeden trainer Roger Schmidt voor nog meer schadeDe keuzes van PSV-trainer Roger Schmidt en diens wisselbeleid staan fel ter discussie. Maar op één punt kan de Duitse trainer zijn gelijk halen. Met Marco van Ginkel en Cody Gakpo redden zijn aanvoerder en reserve-aanvoerder woensdagavond in Deventer het aanzien van de Eindhovense club. Die won op het nippertje van de nieuwkomer in de Eredivisie: 1-2.
22/09 21u15  Live Eredivisie: Feyenoord al snel op voorsprong tegen HeerenveenDe midweekse speelronde in de Eredivisie krijgt woensdag een vervolg. PSV won nipt bij Eagles (2-1). Feyenoord ontvangt om 21.00 uur SC Heerenveen in De Kuip.
22/09 21u15  Bewoners geëvacueerd na vondst grote hoeveelheid kwikDe brandweer in Amsterdam heeft bewoners van meerdere woningen geëvacueerd, nadat een grote hoeveelheid kwik was gevonden in een trappenhuis.
22/09 21u15  ’Werkgevers laten 50-plusser ondanks krapte links liggen’Oudere werknemers hebben grote moeite om een nieuwe baan te vinden. Dat meldt vakbond CNV op basis van eigen onderzoek. „Ongekend”, vindt voorzitter Piet Fortuin. „Werkgevers klagen steen en been over het gebrek aan personeel, maar laten oudere sollicitanten links liggen.”
22/09 21u15  Eerst waarschuwing, dan boete bij niet controleren coronapasGemeenten zullen vanaf dit weekend niet direct straffen uitdelen als ondernemers of bedrijven niet handhaven op het coronatoegangsbewijs (CTB). Bij herhaaldelijke overtredingen kan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) overgaan tot een zogenoemde last onder dwangsom van 2500 euro, die kan oplopen tot 10.000 euro, of zelfs sluiting van een locatie.
22/09 21u15  Halsema krabbelt terug over coronapasBurgemeester Halsema die vorige week nog hoog van de toren blies dat ze de coronapas niet actief ging handhaven, maakt alweer een terugtrekkende beweging.
22/09 21u15  Bond stelt onderzoek in naar voetballende politicus Ronnie Brunswijk (60)De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Concacaf stelt een onderzoek in naar een bizar optreden van de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk, die dinsdag op 60-jarige ineens opdook in de opstelling van Inter Moengotapoe.
22/09 21u15  Dubbel feest voor John de Bever: ’Ik moest een traantje wegpinken’Bijna twaalfenhalf jaar geleden trad zanger John de Bever (56), die momenteel – onbedoeld – de lachers op zijn hand krijgt in Expeditie Robinson, in het huwelijk met zijn grote liefde Kees Stevens (36). Reden genoeg voor een feestje in het Spaanse Calp, hun tweede thuis. Vrienden en familie van het stel zijn deze week afgereisd naar de badplaats om het tweede jawoord bij te wonen, maar wat John níet weet is dat zangeres Sieneke een verrassing voor hem in petto heeft...
22/09 21u15  PSV door het oog van de naald bij Go Ahead EaglesPSV heeft de zeperd van afgelopen zondag in Eindhoven tegen Feyenoord (0-4) maar net kunnen wegpoetsen. Uit bij promovendus Go Ahead Eagles wonnen de Eindhovenaren in de slotfase door een rake kopbal van aanvoerder Marco van Ginkel: 2-1. PSV-trainer Roger Schmidt wisselde er - net als afgelopen zondag- lustig op los.
22/09 20u15  Bond stelt onderzoek in naar voetballende politicus Ronnie BrunswijkDe Zuid-Amerikaanse voetbalbond Concacaf stelt een onderzoek in naar een bizar optreden van de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk, die dinsdag op 60-jarige ineens opdook in de opstelling van Inter Moengotapoe.
22/09 20u15  Licht van buiten is van levensbelang, maar hoe zit dat precies en hoe profiteer je er optimaal van?Als boswachter in Kennemerland en ’t Gooi en als presentator van tv-programma BinnensteBuiten brengt Marieke Schatteleijn (45) een groot deel van haar tijd in de natuur door. Zoveel dat het haar deed besluiten er nog verder in te duiken en te kijken welke gezondheidsvoordelen al dat groen ons oplevert.
22/09 20u15  Mislukte aanslag op rechterhand ZelenskiVan onze redactie buitenland
22/09 20u15  Kamer giert om VVD-opmerking Van HagaTijdens de Algemene Politieke Beschouwingen verspreekt Kamerlid Wybren van Haga zich als hij het over de VVD heeft. Daar geeft hij een humoristische draai aan, tot hilariteit van de aanwezige Kamerleden.
22/09 20u15  ’Grote prijsschokken in grondstoffen het nieuwe normaal’De energierekening schiet omhoog, zoals ook een autoreparatie en een biertje in het café duurder zijn geworden. Toch kelderden ook veel prijzen op de grondstoffenmarkten, zoals die van ijzererts voor staal van auto’s, soja en zilver. „Dit wordt het nieuwe normaal.”
22/09 20u15  Live Eredivisie: Eagles verrassend naast PSV na rustDe midweekse speelronde in de Eredivisie krijgt woensdag een vervolg. PSV hoopt zich vanaf 18:45 uur bij Go Ahead Eagles te herstellen van de harde klap die het afgelopen zondag van Feyenoord kreeg. In eigen huis gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit. Feyenoord ontvangt later op de avond SC Heerenveen in De Kuip.
22/09 20u15  Pak patsergedrag in P.C. Hooftstraat keihard aanGrote strafprocessen als Marengo en Eris zijn met veel publiciteit omgeven. Het gaat om zoveel verdachten die terecht staan, dat het lijkt of de onderwereld een vernietigende klap is toegebracht. Niets is minder waar. Een nieuwe generatie staat te trappelen om opengevallen plaatsen in te nemen of is al volop actief.
22/09 19u15  ’Aap Mafuka zwabberde in Artis de keukenvloer en vulde voerbakken’Ondenkbaar is het nu, maar vroeger had de dierentuinoppasser gewoon een aap op schoot. Dierverzorger Job van Tol dook in de historie van zijn voorgangers bij Artis.
22/09 19u15  Video: Conor McGregor slaat modderfiguur bij honkbalwedstrijdConor McGregor mocht dinsdagavond voor het duel tussen honkbalclubs Chicago Cubs en de Minnesota Twins de eerste bal werpen. De Ierse UFC-vechter sloeg een modderfiguur door het kleinood totaal de verkeerde kant op te gooien. Hij mocht zelfs nog van geluk spreken dat hij geen fan raakte.
22/09 19u15  Live Eredivisie: Gakpo schiet PSV aan de leiding bij EaglesDe midweekse speelronde in de Eredivisie krijgt woensdag een vervolg. PSV hoopt zich vanaf 18:45 uur bij Go Ahead Eagles te herstellen van de harde klap die het afgelopen zondag van Feyenoord kreeg. In eigen huis gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit. Feyenoord ontvangt later op de avond SC Heerenveen in De Kuip.
22/09 19u15  Statement Koeman: ‘We rekenen op jullie steun’Ronald Koeman heeft tijdens een persmoment een verklaring voorgelezen waarin hij uitlegt waarom het op dit moment niet loopt bij FC Barcelona. Direct na zijn statement verliet de trainer de zaal.
22/09 19u15  Biden: nog eens 500 miljoen coronavaccins voor andere landenDe Amerikaanse president Joe Biden stelt nog eens 500 miljoen coronavacccins beschikbaar voor landen die worstelen met de aanpak van de coronacrisis. Alle vaccins, inclusief eerdere toezeggingen, moeten in september 2022 zijn afgeleverd. De Verenigde Staten betalen de farmaceutische bedrijven Pfizer en BioNTech in totaal 3,5 miljard dollar (bijna 3 miljard euro) voor de vaccins.
22/09 19u15  R. Kelly wil niet getuigen in misbruikzaak: ’Nee, mevrouw’R. Kelly getuigt woensdag inderdaad niet zelf tijdens zijn misbruikzaak in New York. Eerder leek het er al op dat de zanger niet zou getuigen: zijn naam stond niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten op zouden roepen.
22/09 19u15  Regenboogtrui zat Julian Alaphilippe in de weg: ’Maar ik zeg geen nee tegen nieuwe wereldtitel’Wereldkampioen Julian Alaphilippe (29) heeft een moeilijk jaar achter de rug. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step heeft toegegeven dat de regenboogtrui het leven niet makkelijker maakte. Toch kroont hij zich zondag dolgraag opnieuw tot wereldkampioen.
22/09 19u15  Sport Kort: Meer meldingen over grensoverschrijdend gedrag in de sportIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.
22/09 19u15  Nieuwe details zaak Gabby na 911-gesprek: ‘Hij bleef haar slaan’Amerika is al dagen in de ban van de zaak van Gabby Petito en haar verloofde Brian Laundrie. Gabby werd zondag dood gevonden in een National Park in Wyoming. Het stel was op reis door de VS met een busje, maar zou ruzie hebben gekregen.
22/09 19u15  Zoveel subsidie krijg je voor je stekkerauto in 2022Het demissionaire kabinet trekt de komende drie jaar flink de knip om het Nederlandse wagenpark te verduurzamen. Met stekkersubsidies moeten meer consumenten in plaats van leaserijders de kans krijgen een elektrische auto te rijden. Hoewel de overheid drie keer zoveel subisidie beschikbaar stelt (80 miljoen de komende drie jaar) daalt het bedrag per automoblist wel. Ook stijgt de bijtelling.
22/09 19u15  Vuurtoren Den Helder dreigt om te vallen: ‘Heel eng’Vuurtoren ‘Lange Jaap’ in Den Helder staat op instorten. De omgeving rond de toren is afgezet. Omwonenden zijn geschrokken van het nieuws.
22/09 19u15  Man (74) die politiehond in opleiding mishandelde met stroomstootwapen krijgt taakstrafEen 74-jarige man van Steeds Vooruit, de politiehondenvereniging in Gemonde, is veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur voor het mishandelen van zijn hond. De zaak kwam aan het licht nadat beelden van de afranseling werden getoond in actualiteitenrubriek Zembla.
22/09 19u15  AZ op pijnlijke zeventiende plaats: ’Er is enige urgentie’Met 3 punten uit vier duels staat AZ momenteel op de pijnlijke zeventiende plaats in de Eredivisie. „Dat we streven naar betere prestaties, mag duidelijk zijn”, beaamt trainer Pascal Jansen in zijn vooruitblik op het uitduel donderdag met FC Twente.
22/09 19u15  Drama voor Derby County: zware straf voor club Wayne RooneyDerby County heeft 12 punten in mindering gekregen nadat de Engelse club van het tweede profniveau (Championship) eind vorige week uitstel van betaling had aangevraagd. Dat is in Engeland een standaardstraf voor clubs die in surseance gaan vanwege grote financiële problemen.
22/09 19u15  Van Gaal over tijd als Telstar-speler: ‘Ik was van hoog niveau’Louis van Gaal zit vrijdagavond eenmalig op de bank als coach van Telstar. De ploeg speelt dan in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong AZ. Van elk kaartje dat gekocht wordt voor het duel gaat 2,50 euro naar Spieren voor Spieren. In voorbereiding op de wedstrijd gaf Van Gaal woensdag zijn eerste training aan de Witte Leeuwen.
22/09 19u15  Vliegtickets wéér duurder? ‘Schiphol speelt het heel hard’Slecht nieuws voor de Nederlandse reizigers: vliegtickets dreigen opnieuw duurder te worden door nieuwe plannen van Schiphol en de EU. Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong legt uit hoe dit zit.
22/09 19u15  AH viert zege in ’slag om Noord-Holland’: eerste Deen is omgebouwdAlbert Heijn heeft met de overname van 38 winkels van supermarktketen Deen een flinke slag geslagen in de concurrentiestrijd met Jumbo. De grootgrutter vergroot daarmee zijn aanwezigheid in delen van Noord-Holland, zeggen deskundigen.
22/09 19u15  Cristiano Ronaldo passeert Lionel Messi op lijst met best betaalde voetballersCristiano Ronaldo is Lionel Messi voorbijgestoken op de Forbes-lijst met best betaalde voetballers. De Portugees, die afgelopen zomer overstapte van Juventus naar Manchester United, strijkt dit seizoen zo’n 106 miljoen euro op. Messi blijft na zijn transfer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain steken op ’slechts’ 93 miljoen euro.
22/09 18u15  Vliegtuig met zes mensen aan boord vermist in Rusland: mogelijk gecrasht in natuurgebiedEen vliegtuig met zes mensen aan boord is woensdag in het oosten van Rusland van de radar verdwenen. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap Interfax woensdagavond plaatselijke tijd. Het toestel van het type Antonov An-26 was bezig met een controle van navigatie- en radiobewakingssystemen in de regio.
22/09 18u15  Willem van Oranje was zelfs bij code zwart nog naar Griekenland afgereisdPopulariteitspeilingen, mogen we daar svp óók een onsje minder van? Willem-Alexander kreeg er voorafgaande aan de troonrede voor de zoveelste maal eentje voor z’n koninklijke kokosnoot. Nog slechts 44% van de bevolking heeft vertrouwen in hem, meldde de NOS-expert van dienst met glimmende oogjes. En vorig jaar, ja ja, ‘t is me wat, vorig jaar, vóór die vakantiereis naar Griekenland weetjewel, was het nog 76%.
22/09 18u15  Renske (32) werd na tien jaar weer natuurlijk ongesteld en was meteen zwangerVoor onze populaire rubriek ’Mooi op elke leeftijd’ zetten we vrouwen van alle leeftijden in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi: ongeacht gewicht, maat en/of ’schoonheidsfoutje(s)’. Wat is jouw beautygeheim en waarvan ga jij stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Renske van der Maaten (32), ze heeft een vriend, een dochtertje (2) en is inmiddels acht maanden zwanger van haar tweede kindje. Ze is werkzaam als hormooncoach.
22/09 18u15  Live Eredivisie: Roger Schmidt wisselt weer flink bij PSVDe midweekse speelronde in de Eredivisie krijgt woensdag een vervolg. PSV hoopt zich vanaf 18:45 uur bij Go Ahead Eagles te herstellen van de harde klap die het afgelopen zondag van Feyenoord kreeg. In eigen huis gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit. Feyenoord ontvangt later op de avond SC Heerenveen in De Kuip.
22/09 18u15  Agente die huilende Gabby Petito liet gaan heeft spijt: ’Had ik maar meer gedaan’Tijdens een felle ruzie tussen de later vermoord teruggevonden Amerikaanse blogger Gabby Petito (22) en haar vriend Brian Laundrie (23) kwam de politie eraan te pas. Agenten troffen een huilende Petito aan. De vrouwelijke agente van dienst, Melissa Hulls, ontfermde zich over de twintiger en raadde de snikkende blondine aan haar ’giftige’ relatie opnieuw tegen het licht te houden. Hulls dacht dat Petito niet in gevaar was. Sterker nog: de politie had het idee dat Gabby zelf de boosdoener was. Hulls heeft spijt, nu blijkt dat de twintiger niet lang daarna door geweld om het leven is gekomen. „Het is moeilijk om niet aan mezelf te twijfelen.”
22/09 18u15  Repatriëringsvlucht kan niet landen op La Palma: ’Het regent hier as’De vulkaanuitbarsting op La Palma blijft Nederlandse toeristen teisteren. Zo’n 80 reizigers die woensdag naar huis zouden vliegen, zagen hun vlucht geschrapt door de vulkanische as in de lucht.
22/09 17u15  Agente sprak met huilende Gabby Petito: ’Je kunt niet blijven hangen in wat-als...’Tijdens een scherpe ruzie tussen Gabby Petito (22) en haar vriend Brian Laundrie (23) pasgeleden kwam de politie er aan te pas. Die troffen een huilende Gabby aan. De vrouwelijke agente van dienst, Melissa Hulls, ontfermde zich over de twintiger en raadde de snikkende blondine aan haar ’giftige’ relatie opnieuw tegen het licht te houden. Hulls dacht dat Gabby niet in gevaar was. Sterker nog: zíj zou de boosdoener zijn geweest, zo dacht men. Hulls heeft spijt. „Het is moeilijk om niet aan mezelf te twijfelen.”
22/09 17u15  Drama voor Derby County: zware straf voor oude club Wayne RooneyDerby County heeft 12 punten in mindering gekregen nadat de Engelse club van het tweede profniveau (Championship) eind vorige week uitstel van betaling had aangevraagd. Dat is in Engeland een standaardstraf voor clubs die in surseance gaan vanwege grote financiële problemen.
22/09 17u15  West-Fries brood stapt na 66 jaar Deen over naar Albert HeijnNiet alleen klanten, ook voor toeleveranciers van Deen was het even schrikken toen de supermarktfamilie onlangs bekend maakte de Noord-Hollandse grootgrutter te verkopen. Bakker Johan Pater kreeg in februari persoonlijk een belletje van Fons Deen. Door de verkoop aan Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar moest Deen na 66 jaar de samenwerking opzeggen met Amarant Bakkers, in Noord-Holland beter bekend als Bakkerij Pater.
22/09 17u15  Wilders clasht met Jetten: ’Het enige dat beleidsarm is, zijn de mensen thuis’Den Haag ,,We zitten met een driedubbel demissionair kabinet,’’ constateert D66-Kamerlid Jetten tijdens zijn inbreng bij de algemene beschouwingen. ,,Het feit dat we een beleidsarme begroting hebben is dus meer dan terecht.’’ Die uitspraak wekt woede op bij PVV-leider Wilders: „Het enige dat hier arm is, zijn de mensen thuis.”
22/09 17u15  ’Je kiest er niet zomaar voor je borsten te laten vergroten’Jaarlijks zetten zo’n 10.000 vrouwen borstimplantaten. Zo ook Anne Floor Haakmeester (35) en Joke Kleijer (27). Beiden kozen voor een borstvergroting met siliconenimplantaten. Uit nieuw onderzoek van Henry Dijkman, van de HAN University of Applied Sciences, blijkt echter dat alle siliconenborstimplantaten schadelijk zijn. Anne Floor liet haar D-cup weghalen, Joke Kleijers is nog steeds tevreden met haar nieuwe borsten.
22/09 17u15  Nederlandse ploeg grijpt zilver op gemengde estafette bij WK wielrennenDe Nederlandse ploeg is er niet in geslaagd om bij de WK wielrennen in België de titel op het onderdeel gemengde estafette te prolongeren. Op het 44,5 kilometer lange parcours tussen Knokke-Heist en Brugge zette de Oranje-formatie een tijd neer van 51.01, goed voor zilver. Het goud ging naar Duitsland, dat ruim twaalf seconden sneller was.
22/09 17u15  Erfgenamen moeten ruzie over bankrekening zelf uitvechtenEen bank mag er in principe vanuit gaan dat erfgenamen bij het verdelen van de erfenis er prima met elkaar uitkomen. Als later blijkt dat er wel mot is over geld dat van een rekening is gehaald, is dat de bank niet aan te rekenen.
22/09 17u15  Prins Andrew heeft dagvaarding geaccepteerd: ’Hij zal vechten’Prins Andrew heeft eindelijk de juridische papieren geaccepteerd die de advocaten van vermeend Epstein-slachtoffer Virginia Andrews hem al tijden proberen te overhandigen. Hij heeft daarmee ’het onvermijdelijke’ geaccepteerd, vertellen insiders aan Daily Mail.
22/09 17u15  ’Datende 50+ vrouwen hebben geen zin in gedoe met exen en gezeur over werk’Volgens een onderzoek van de dating service Ourtime hebben datende 50+ers een stoffig imago. Als ze al op zoek zijn naar een partner dan is dat meteen een serieuze zoektocht. Niks seksdates. Niks meteen het bed in. Nee. Uit onderzoek is gebleken dat vijftig plussers eerst een traditioneel afspraakje maken en vandaaruit verder kijken of het wat kan worden. Niets is minder waar.
22/09 16u15  Wilde zwijnen vallen wandelaars aan: ‘Mijn vrouw durft het bos niet meer in’Jaren leefden ze in bosgebied Heijkersbroek in Ell, zonder iemand lastig te vallen. Nu vallen de wilde zwijnen plots wandelaars aan. Een door coronadrukte verstoorde natuur in combinatie met loslopende honden vormen waarschijnlijk de reden. Veel inwoners durven het bos niet meer in.
22/09 16u15  ‘Nieuwe James Bond moet alle losse eindjes aan elkaar knopen’De dagen worden korter, de tv-avonden langer. Dat betekent uitkijken naar de herfst met een bomvol programma. NPO, RTL en SBS6 komen met drie nieuwe knutselshows en dinsdag gaat de James Bond-film No Time To Die in première. In een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast bespreken Daphne van Rossum, Marco Weijers en Bart Wijlaars wat we daarvan kunnen verwachten.
22/09 16u15  Toeriste met geheugenverlies in Kroatië dankzij tipgevers uit VS geïdentificeerdDe toeriste met geheugenverlies, die eerder deze maand op een puntige rots in een baai bij het Kroatische eiland Krk werd aangetroffen, is geïdentificeerd.
22/09 16u15  Dit zegt zijn kantoor na overlijden over prins PhilipHet is maar een kantoor. Maar de werkruimte op Buckingham Palace die prins Philip achterliet bij zijn overlijden, zegt veel over de echtgenoot van koningin Elizabeth! Verschillende medewerkers én familieleden geven nog meer sjeu aan een uniek inkijkje in het leven van de loyale prins.
22/09 16u15  Fred van Leer sloeg gewapende nepbezorgers woning uit: verdachte huilend in rechtszaalEen 23-jarige Amsterdammer heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer (45). Het OM eist dinsdag 48 maanden cel tegen Oualid S., die zelf alle betrokkenheid bij de gewelddadige overval ontkent.
22/09 16u15  ‘Oliedom wat vriendin André Hazes nu weer doet!’Sarah van Soelen, de vriendin van André Hazes, is terug in Nederland na haar bezoek aan een Spaanse kliniek. Volgens haar familie om te leren dealen met de grote media-aandacht. De influencer liet echter al snel weer van zich horen op social media en dat vindt showbizz-verslaggever Jordi Versteegden opmerkelijk.
22/09 16u15  Haarlemse zeiler al weken vermist op Atlantische OceaanEen Nederlandse zeiler is al langer dan een maand vermist op de Noord-Atlantische Oceaan tussen IJsland en Groenland. Het gaat om de 63-jarige Eugène Eggermont uit Haarlem.
22/09 16u15  Laagst aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds juli, ook aantal positieve testen daalt verderHet aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal gedaald tot 532, het laagste aantal sinds 24 juli. Dat zijn er 46 minder dan dinsdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
22/09 15u15  ’Mijn moeder trekt haar oudste kleinkind voor’VROUW-lezeres Kate moet al een paar jaar met lede ogen aanzien hoe haar moeder één van haar kleinkinderen, Kate’s kinderen dus, steevast voortrekt. De PlayStation die haar oudste twee weken geleden ’zomaar’ kreeg, was voor haar de druppel. Ze wil iets doen aan de voorkeursbehandeling.
22/09 15u15  Programma Eredivisie: PSV en Feyenoord in actieDe midweekse speelronde in de Eredivisie krijgt woensdag een vervolg. PSV hoopt zich vanaf 18:45 uur bij Go Ahead Eagles te herstellen van de harde klap die het afgelopen zondag van Feyenoord kreeg. In eigen huis gingen de Eindhovenaren met 4-0 onderuit. Feyenoord ontvangt later op de avond SC Heerenveen in De Kuip.
22/09 15u15  Laagst aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds eind juliHet aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal gedaald tot 532, het laagste aantal sinds 24 juli. Dat zijn er 46 minder dan dinsdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
22/09 15u15  Louis van Gaal hoopt bij Telstar ondanks ’hottentottenvoetbal’ op Van Gaal-effectAls pensionado in Portugal zegde Louis van Gaal toe om één keer voor het goede doel hoofdtrainer te zijn van Telstar, een van zijn oude clubs. En zo zit bondscoach Van Gaal vrijdagavond op de bank bij Telstar-Jong AZ en verzorgde hij woensdag de training in het BUKO Stadion, het oude Sportpark Schoonenberg. Het was geen moment in Van Gaal opgekomen om de toezegging in te trekken, nadat hij aan zijn derde periode als bondscoach was begonnen. „Ik heb iets beloofd en dat kom ik na. Zo zit ik in elkaar.”
22/09 15u15  Gewonde jongen (16) in water gevonden na ontvoering vanuit BredaEen 16-jarige jongen is dinsdagavond in Breda ontvoerd in een auto. Een paar uur later werd hij gewond gevonden in het water in Hoek van Holland. De jongen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een 21-jarige verdachte aangehouden, meldt de politie.
22/09 15u15  Leonardo DiCaprio ziet brood in Nederlands kweekvleesDe Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio investeert een onbekend bedrag in het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat. Naast financiële steun zal de ster uit Titanic en The wolf of Wall Street het bedrijf ook als adviseur bijstaan.
22/09 14u15  Het politieke midden negeert al veel te lang de radeloze kiezerDe huidige informateur Johan Remkes stond drie jaar geleden nog aan het hoofd van een commissie die moest onderzoeken of de burgers van dit land zich nog wel vertegenwoordigd voelen in onze democratie. Verontrust concludeerde hij, dat steeds minder mensen dat deden en doen en dat dat niet zonder gevaar is. Het groeiende wantrouwen vandaag op straat en thuis over kabinet en overheid heeft alles te maken met een jarenlange verwaarlozing van burgers en van de zeggenschap die zij over hun bestuur behoren te hebben.
22/09 14u15  Formule 1-team McLaren blijft realistisch: ’In Zandvoort nog helemaal zoek gereden’Formule 1-renstal McLaren verwacht komend weekeinde in de Grand Prix van Rusland niet opnieuw met twee coureurs op het podium te eindigen.
22/09 14u15  Weer ernstige aanrijding rond WK wielrennen in BelgiëBij een verkeersongeval in Leuven is een wielrenster van de nationale selectie van Oostenrijk gewond geraakt. De Leuvense politie meldt dat de renster, deelneemster aan de WK die deze week in België worden gehouden, met ernstige verwondingen is afgevoerd naar het ziekenhuis.
22/09 14u15  Woede over instortingsgevaar vuurtoren Lange Jaap„We voelen ons belazerd en bedonderd”, reageert Jan Roelofsen van Huisduiner Belang op het bericht dat de vuurtoren Kijkduin, in de volksmond de Lange Jaap, in zijn dorp Huisduinen op instorten staat. Voorzitter Jan Dop van dezelfde dorpsvereniging: „Ik ben totaal in shock. Het verdriet over dit nieuws raakt me heel diep. Iedereen in Den Helder is vergroeid met de Lange Jaap. Dit is echt leed wat we allemaal voelen.”
22/09 14u15  Ronald Koeman breekt persmoment af na voorlezen verklaringRonald Koeman krijgt bij het in de steigers staande FC Barcelona dag in dag uit (dezelfde) vragen over zijn toekomst. Woensdag besloot de oefenmeester op opvallende wijze voor eens en voor altijd duidelijk te maken hoe hij tegen de situatie aankijkt.
22/09 14u15  Taghi wil dat strafzaak tegen hem wordt afgesplitst van MarengoRidouan Taghi wil dat de strafzaak tegen hem wordt afgesplitst van de megazaak Marengo tegen in totaal negentien verdachten. Zijn advocate Inez Weski richtte dat verzoek woensdag tot de rechtbank. Volgens haar zou dat de rust in het proces ten goede komen.
22/09 14u15  Zelfbenoemde profeet eiste nieuwe vrouwen op voor seksRobert B., de leider van de sektarische Orde der Transformanten, aasde voortdurend op nieuwe, vooral jonge vrouwen die als partner van volgelingen in de gemeenschap werden opgenomen.
22/09 14u15  Vrouw en kinderen met wapen bedreigd bij woningoverval Zahavi, politie krijgt drie tipsNa een item dinsdagavond in Opsporing Verzocht heeft de politie Amsterdam drie tips binnengekregen over de overval op het huis van PSV’er Eran Zahavi. In het programma waren compositietekeningen te zien van de twee verdachten. Ook is op bewakingsbeelden te zien hoe de twee op de fiets naar het huis in Amsterdam rijden en naderhand ook op de fiets vluchten. Het gaat om een gewelddadige en gewapende overval, waarbij ook een vuurwapen op een kind is gericht.
22/09 14u15  Populariteit Kaag brokkelt verder af; zelfs veelgeplaagde Hoekstra is geliefderIn de ranglijst van meest gewaardeerde politici heeft D66-leider Sigrid Kaag een enorme duikeling gemaakt. Ze is nu minder populair dan politici zoals Gert-Jan Segers (CU), Mark Rutte (VVD), Lilian Marijnissen (SP). Zelfs de veelgeplaagde CDA-leider Wopke Hoekstra schiet haar voorbij.
22/09 13u15  Henny Vrienten gaat ’ziekenhuistraject in voor onderzoek’Henny Vrienten, de voorman Doe Maar, gaat ’een ziekenhuistraject in voor onderzoeken’. Dat heeft concertorganisator MOJO woensdag laten weten als aanvulling op het nieuws dat de 73-jarige Vrienten ziek is.
22/09 13u15  Zeg jij er wat van als je een pas bevallen vrouw wijn ziet drinken?Maxime Meiland is afgelopen week bevallen van dochtertje Vivé. Gisteren plaatste ze op Instagram een foto met een glas wijn in haar hand, met de tekst ‘Het mag weer!!’ Dit zorgt voor heel wat negatieve reacties van volgers. Zou jij er iets van zeggen als je een pas bevallen moeder wijn ziet drinken?
22/09 13u15  Kaag schuift tóch aan in Kamer: ‘We zijn ontregeld’Sigrid Kaag ontbrak woensdag in de Kamer tijdens de start van de Algemene Politieke Beschouwingen, tot grote kritiek van PVV-leider Geert Wilders. Nu is de D66-leider toch aangeschoven en daar kijkt SGP-leider Kees van der Staaij van op.
22/09 13u15  VVD bereid verhuurdersheffing te verlagenDe VVD is bereid de verhuurdersheffing te verlagen. Veel partijen willen van de heffing af, om woningcorporaties tegemoet te komen. Maar dan moeten daar wat VVD-fractieleider Hermans betreft wel harde ’prestatieafspraken’ tegenover staan, zodat er ook daadwerkelijk meer woningen worden gebouwd.
22/09 13u15  Hypotheekgarantie in 2022 goedkoper en voor duurdere huizenDe kostengrens van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt volgend jaar naar €355.000. Die grens ligt dit jaar op €325.000 en wordt nu dus flink verhoogd vanwege de enorme stijging van de huizenprijzen. De kosten om een NHG-hypotheek af te sluiten gaan iets omlaag, van 0,7% naar 0,6%.
22/09 13u15  Lavastroom verwoest volgend dorp: ineenstorting huizen gefilmdLava blijft woensdag voor de vierde dag op rij uit een vulkaan stromen op het Spaanse eiland La Palma. Daar moesten de afgelopen dagen uit veiligheidsoverwegingen ook Nederlandse vakantiegangers worden verplaatst.
22/09 13u15  ’Monet-rover’ Zaanse Schans roofde eerder Van GoghsEen spectaculaire ontwikkeling in de zaak rond de mislukte roof van een schilderij van Monet uit het Zaans Museum op 15 augustus. Een van de voortvluchtige verdachten heeft zich dinsdagavond gemeld bij de politie. Het is de man die in 2002 twee Van Goghs roofde in Amsterdam.
22/09 13u15  Politie zoekt naar 155 kilo coke verstopt tussen suikerVoor de Braziliaanse politie was het zoeken naar een speld in een hooiberg. Afgelopen zaterdag zochten agenten urenlang naar cocaïne verborgen in een schip met 46 ton suiker. Tja, waar te beginnen?
22/09 13u15  Boze fans Bosnische club steken auto scheidsrechters in brandBoze supporters van de Bosnische voetbalclub Velez Mostar hebben dinsdagavond na de verloren wedstrijd van hun club tegen Borac Banja Luka de auto van de scheidsrechters in brand gestoken. Een van de inzittenden raakte gewond, de auto brandde volledig af.
22/09 13u15  Politie krijgt drie tips over overval huis PSV’er ZahaviNa een item dinsdagavond in Opsporing Verzocht heeft de politie Amsterdam drie tips binnengekregen over de overval op het huis van PSV’er Eran Zahavi. In het programma waren compositietekeningen te zien van de twee verdachten. Ook is op bewakingsbeelden te zien hoe de twee op de fiets naar het huis in Amsterdam rijden en naderhand ook op de fiets vluchten.
22/09 12u15  Opnieuw kopstuk cokemaffia opgepaktOpnieuw is een belangrijke criminele pion opgepakt die door politie en justitie gelieerd worden aan verdachten uit het liquidatieproces Marengo. Het gaat om Gregory ’Greg’ F. (49) die in een hotel op Curaçao is aangehouden. F. wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel.
22/09 12u15  McDonald’s doet plastic Happy Meal-speelgoed in de banFastfoodketen McDonald’s stopt vanaf 2025 met plastic speeltjes in de Happy Meal. Het bedrijf wil met deze stap het gebruik van plastic afval voor negentig procent verminderen. Dat maakte de keten dinsdag bekend.
22/09 12u15  Geweld bij lockdownrellen in MelbourneDe Australische stad Melbourne was woensdag voor de derde dag op rij het toneel van rellen. Een protest tegen de coronalockdown, de zesde inmiddels in de deelstaat Victoria, liep uit de hand, toen de demonstranten oprukten naar de Shrine of Remembrance, een monument ter nagedachtenis aan Australische oorlogsslachtoffers.
22/09 12u15  Video: opmerkelijk staaltje tijdrekken in La LigaJe hebt tijdrekken en je hebt tijdrekken. Jaime Mata van Getafe gaf dinsdagavond tegen Atlético Madrid wel erg bont. Bij een verrassende stand van 1-0 in het voordeel van Getafe een kwartier voor tijd kwam Mata bij de cornervlag buiten het veld ten val.
22/09 12u15  'Die nacht sliepen we in de tuin van de buren'In de rubriek Opgebiecht kunnen lezeressen anoniem hun geheimen delen. Deze VROUW-lezeres vertelt waarom ze naar de tuin van de buren ging. „Ik wist: ’Hij gaat het echt doen!’ En ik ging nog met hem mee ook!”
22/09 11u15  Sarah van Soelen terug in NederlandSarah van Soelen is weer terug in Nederland. Op haar Insta Stories deelt zij filmpjes van een kappersbezoekje bij de vrouw van Najib Amhali, in Amsterdam.
22/09 11u15  Zin in de herfst? ’De eerste grote spin is bij mij al langsgekomen’De laatste dagen is het heerlijk nazomerweer, maar dinsdag begon toch echt de herfst. En natuurlijk is zomer leuk, maar het najaar heeft ook weer mooie dingen in petto. Wij gingen de straat op en vroegen waar de mensen zich op verheugen.
22/09 11u15  Voor 2022 laagste stijging nettoloon sinds jarenHet nettoloon van Nederlanders met een modaal salaris stijgt volgend jaar maandelijks met €7,75, een stijging van 0,34%. Dat is de laagste stijging sinds jaren, zo becijferde HR-dienstverlener Visma Raet die de gevolgen van de kabinetsplannen van Prinsjesdag doorrekende.
22/09 11u15  Monet-rover Zaanse Schans roofde eerder Van GoghsEen spectaculaire ontwikkeling in de zaak rond de mislukte roof van een schilderij van Monet uit het Zaans Museum op 15 augustus. Een van de voortvluchtige verdachten heeft zich dinsdagavond gemeld bij de politie. Het is de man die in 2002 twee Van Goghs roofde in Amsterdam.
22/09 11u15  Clash Wilders en Jetten over afwezigheid KaagPVV-leider Wilders botst met D66’er Jetten over de afwezigheid van D66-leider Kaag tijdens het belangrijkste politieke debat van het jaar. „Wat een laffe leider. Misschien kijkt u thuis met uw chique pantoffels aan naar dit debat, maar wat bent u door de mand gevallen!”
22/09 11u15  Marechaussee hoeft controles aan grens niet te veranderen, mag huidskleur meewegenDe Koninklijke Marechaussee maakt zich niet schuldig aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die Nederland willen binnenkomen. Marechaussees mogen huidskleur meewegen bij de beslissing om iemand aan de grens uit een rij te halen en te controleren. Dat is niet in strijd met het verbod op discriminatie en daarom hoeft de dienst de controles niet te veranderen, heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.
22/09 11u15  Edelhert Hubertus eindigt op bord restaurant Hoge VeluweHet beroemde edelhert Hubertus wordt geslacht en opgegeten in het restaurant van Het Nationale Park de Hoge Veluwe. De kop met gewei wordt opgezet en in een van de gebouwen van het park tentoongesteld.
22/09 11u15  Kroongetuige Nabil B. aan de tand gevoeld over chatsIn de strafzaak Marengo staat woensdag het horen van kroongetuige Nabil B. op de planning. De zitting vindt plaats in de extra beveiligde zaal in Osdorp.
22/09 11u15  Van hobby tot bedrijf: ’Genieten belangrijker dan paar honderd euro extra’Het aantal mensen dat naast hun vaste baan een eigen bedrijf start, neemt toe. Via online kanalen als Facebook en Instagram kun je zonder grote investeringen kijken of een product aanslaat. Een veilige manier om met het ondernemerschap te beginnen, al blijven sommige hobbyisten liever klein.
22/09 10u15  Hoe ’Wir schaffen das’ Duitsland verdeelde: ’Merkel speelde met emoties’Het motto ’Wir schaffen das!’ van de afzwaaiende kanselier Merkel verdeelde Duitsland tot op het bot. Hoe kijken de grootste voorstander en de voornaamste tegenstander terug?
22/09 10u15  En weer loopt een persconferentie voor bokspartij uit de handHet is weer zover. Twee vechtsporters die elkaar in de haren vliegen voordat ze überhaupt in de ring staan.
22/09 10u15  Discussie onderbroken: ‘Stop eens met welles-nietes!’Een discussie tussen Peter Kanne van I&O Research en historicus Maarten van Rossem over de invloed van flankpartijen in de politiek verloopt alles behalve soepel. Het zorgt voor irritatie bij mede-tafelgast Wouke van Scherrenburg.
22/09 10u15  KIJK LIVE: Algemene Politieke BeschouwingenVanaf woensdag bespreken de leiders van de politieke partijen de plannen van het kabinet die werden gepresenteerd op Prinsjesdag. De Algemene Politieke Beschouwingen worden gezien als het belangrijkste debat van het jaar en zijn hier live te volgen.
22/09 10u15  Den Haag begint aan belangrijkste debat van het jaar, maar anders dan normaalIn de Tweede Kamer is woensdag en donderdag het belangrijkste politieke debat van het jaar: de algemene politieke beschouwingen. Het debat staat jaarlijks garant voor vuurwerk, maar zal dit jaar anders zijn dan normaal.
22/09 10u15  Zaak Nederlandse sekteleider Robert B. gaat verder na onthullingenNa de onthullingen dinsdag dat Robert B., leider van de sektarische Orde der Transformanten, volgens de Duitse justitie mogelijk opdracht heeft gegeven tot twee liquidaties in Nederland, is er woensdag opnieuw een zitting in het proces. Een getuige verklaarde, zo bleek dinsdag, dat ’profeet’ B. een pistool bezat, waarmee hij tweemaal in het plafond schoot toen hij een soort oorlogsverklaring uitsprak. Dat gebeurde vlak voor een tweede aanslag.
22/09 09u15  Column: enorm veel ambitie om vooruit te komen in TranssylvaniëIn weiland tussen heuvels, koeien en strobalen, zie ik een lange tafel waar mensen aanzitten onder brandende kroonluchters. Het schemert, een orkestje speelt en een glas wijn wordt me aangereikt. Het lijkt wel een surrealistische film, maar het gaat om een diner van de Ratiu Dialogues of Democracy in Transsylvanië in Roemenië.
22/09 09u15  Susanne verdient 3400 euro netto per maand, maar: ’Momenteel kan ik privé niet echt sparen’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over? Vandaag: ondernemer en managing director Susanne Volder.
22/09 09u15  DrukOns land staat er goed voor. De economie draait op volle toeren en de werkloosheid is historisch laag. Terecht prijst het kabinet in de troonrede daarvoor het bedrijfsleven, al hebben opeenvolgende kabinetten Rutte ook hun steentje bijgedragen door de overheidsfinanciën gezond te maken. Er zijn volop kansen om mee te doen, voor wie wil. Maar niet iedereen kan.
22/09 09u15  Vicepresident van Suriname stelt zichzelf op in CONCACAF LeagueEen wel heel opvallende speler bij het Surinaamse Inter Moengotapoe. In het duel tegen Club Deportivo Olimpia uit Honduras in de strijd om de Concacaf League stond Ronnie Brunswijk, de vicepresident van Suriname, in de basis.
22/09 09u15  Poffertjeskraam niet bijzonder genoeg: verbod valt verkeerdHet besluit van het Utrechtse college om de historische poffertjeskraam Parklust uit Zeist niet toe te staan bij manege ’t Hoogt aan de Gageldijk is slecht gevallen bij raadsleden Jan Wijmenga (ChristenUnie) en Dimitri Gilissen (VVD).
22/09 09u15  Indrukwekkende waterhoos te zien boven de Eemshaven GroningenHeel af en toe komen waterhozen voor in Nederland. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld meerdere beginnende hozen op de Eems en Waddenzee. Dinsdagavond legde amateurweerman Jannes Wiersema, vanuit zijn achtertuin in Roodeschool, een complete waterhoos boven de Eems vast op de gevoelige plaat.
22/09 08u15  Taliban willen spreektijd bij Algemene Vergadering VNDe extremistische Taliban willen Afghanistan na hun machtsgreep ook officieel vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties. Ze hebben spreektijd aangevraagd bij de Algemene Vergadering die momenteel gaande is in New York. Daar spreken allerlei wereldleiders.
22/09 08u15  ’Meneer Grishaver vond dat het monument er moest komen verdient alle erkenning’Eindelijk is het monument er dus, voor 102.000 moorden op Nederlandse joden. Mensen die familieleden verloren en geen foto van hen hebben, zelfs geen graf, hebben nu tenminste een naam op een steentje.
22/09 08u15  Willem II-spits Kwasi Wriedt: ’Te vroeg om het te hebben over Europees voetbal’Willem II ontpopt zich tot de revelatie van dit prille Eredivisieseizoen. De Tilburgers hebben na zes speelronden al dertien punten gepakt en beleven daarmee de beste seizoenstart sinds het seizoen 1999/2000. Het contrast met vorig seizoen, toen Willem II zich pas op de laatste speeldag veilig speelde is enorm. Spits Kwasi Wriedt speelt als speerpunt van de aanval een belangrijke rol in de huidige hoogconjunctuur en maakte bij de 2-1 zege tegen RKC Waalwijk de belangrijke openingsgoal, al zijn derde seizoenstreffer.
22/09 08u15  Boze Advocaat over Jørgensen: ‘Krijg toch de tering’In een nieuwe aflevering van de Feyenoord-documentaire ‘Dat ene Woord’ is te zien dat Dick Advocaat allerminst te spreken was over spits Nicolai Jørgensen in de wedstrijd tegen Wolfsberger AC.
22/09 08u15  Consument haalt hand weer van de knip: vooral bestedingen aan kapper en horecaDe Nederlandse consumptie kwam in juli voor het eerst weer boven het niveau van voor de coronacrisis uit. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) gaven consumenten in deze maand 2,1 procent meer uit dan in juli 2019.
22/09 08u15  Hangmat ophangen in Vondelpark: 250 euro boeteHandhaving in Amsterdam is in veel gevallen een hoofdpijndossier. Er zijn eenvoudigweg te weinig handhavers.
22/09 08u15  Sex and the City-acteur Willie Garson (57) overledenWillie Garson, die Stanford Blatch speelde in Sex and the City, is dinsdag overleden. De acteur werd 57 jaar.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

9x Niet OMT-advies maar ’kapotte koeling vol vaccins leidde tot ’dansen met Janssen’’23/09 08u15 - De Telegraaf: De beslissing om jongeren te laten ’dansen met Janssen’ is niet tot stand gekomen dankzij OMT-adviezen, zoals demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge doet geloven. Een kapotte koelkast vol Janssenvaccins in Nieuwegein leidde tot het besluit om jongeren ermee in te enten en ze zo een vrijbrief te geven om te gaan stappen.
8x Nederlandse Amerikanen opgelucht dat grens VS weer opengaat: ’Dit voelt als een beloning na die lange corona-tijd’23/09 00u15 - De Telegraaf: Nederlanders in Amerika zijn opgelucht over het opheffen van de reisbeperkingen. Vanaf november kunnen ze weer vrij naar Nederland reizen en kan bezoek weer naar hen komen. Door de restricties zagen sommigen hun ouders en familie twee jaar niet. De regels voelden soms oneerlijk en willekeurig.
7x Bijna heel Nederland van rood naar oranje op Europese coronakaart23/09 12u15 - De Telegraaf: Negen van de twaalf provincies doen een stap omlaag op de kaart van coronagevallen in Europa. Ze zijn vanaf donderdag niet langer rood, maar oranje. Alleen Friesland, Zuid-Holland en Flevoland blijven rood op de kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC.
7x Oud-nazi (97) in Canada overleden na een juridische strijd van ruim 20 jaar23/09 07u15 - De Telegraaf: Helmut Oberlander, een 97-jarige oud-nazi die lid was van een Einsatzkommando tijdens de Tweede Wereldoorlog, is maandag in Canada overleden. De Canadese autoriteiten waren volgens lokale media net in de laatste fase van een proces om uitzetting te bewerkstelligen, na een juridische strijd die meer dan twee decennia duurde.
7x Lonkende blikken rond de begroting, maar druk in Haagse kookpot neemt toe23/09 01u15 - De Telegraaf: De dag na Prinsjesdag vormen de algemene politieke beschouwingen een proeve voor een minderheidskabinet. Want in de schemerzone tussen twee landsbesturen tekenen zich in de Tweede Kamer wisselende meerderheden af voor wensen van de oppositie. Daarmee kan het demissionaire kabinet zijn begroting redden.
7x Veel abacadabra rond QR-code: ’We willen geen politieagentje spelen’23/09 01u15 - De Telegraaf: Even snel plassen in de kroeg terwijl je op een terras zit, of een drankje doen in de sportkantine? Vanaf zaterdag mag dat alleen nog maar met een QR-code. In landen om ons heen, bijvoorbeeld in Frankrijk, lijkt dit systeem na aanvankelijke protesten probleemloos te werken. Hier klinkt vooralsnog fel commentaar op de coronacheckplicht. „Bij de horeca stromen de annuleringen al binnen.”
7x Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’23/09 01u15 - De Telegraaf: Een vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia is dinsdag gearresteerd omdat ze haar hondje in de zee wilde verdrinken. De dame zat wat krap bij kas en vond dat een goede reden om geen dierenarts te bezoeken met haar gewonde hond, maar een tripje naar de zee te maken.
7x Groot deel horeca niet van plan om te handhaven23/09 00u15 - De Telegraaf: Wat moet er komen van de verplichting voor restaurants en cafés om vanaf zaterdag de coronatoegangsbewijzen van gasten te controleren?
6x Boete geëist na fataal ongeluk vakantiewerker Geert (15) met heftruck in warenhuis23/09 12u15 - De Telegraaf: Tegen een warenhuis uit Opheusden is donderdag een boete geëist van 40.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Bij een bedrijfsongeval in een magazijn van het bedrijf in Dodewaard kwam een 15-jarige jongen om terwijl hij op een heftruck reed.
6x Opa die Eitan (6) na kabelbaanramp ’ontvoerde’: ’Ik moest hem naar Israël brengen’23/09 12u15 - De Telegraaf: Een Israëlische rechtbank is begonnen aan de eerste hoorzitting in de ontvoeringszaak over de 6-jarige overlevende van de kabelbaanramp in Italië. De grootvader nam de jongen, die bij het ongeval van afgelopen mei zijn ouders verloor, eerder deze maand zonder toestemming van zijn voogd vanuit Italië mee naar Israël.

Statistieken

Artikels:
28361
Gelezen:
55189
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven