dinsdag 2 juni 2020, week 23


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

Knack

Verbergen Tonen
02/06 02u15  Aanhoudende protesten en rellen in VS om dood George Floyd Op maandag werd in tientallen Amerikaanse stede opnieuw een avondklok ingesteld. Ondertussen bleek uit een tweede, onafhankelijke autopsie (in opdracht van de familie van Floyd) op het lichaam van George Floyd is volgens Amerikaanse media gebleken dat hij door verstikking om het leven kwam.
01/06 23u15  Tweede autopsie George Floyd: overleden door verstikking Uit een tweede, onafhankelijke autopsie op het lichaam van George Floyd is volgens Amerikaanse media gebleken dat hij door verstikking om het leven kwam. De autopsie is uitgevoerd in opdracht van de familie van Floyd.
01/06 17u15  Corona-updates: meer versoepelingen in diverse Europese landen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/06 16u15  Corona-updates: Atomium weer open voor publiek met strikte maatregelen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/06 16u15  Renault wil krimpen om opnieuw te kunnen groeien In 2019 heeft de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi voor het eerst in tien jaar verlies geleden. In een reactie heeft de Frans-Japanse autogroep een ingrijpend herstructureringsplan uitgewerkt dat de samenwerking en efficiëntie moet verhogen en de kosten reduceren. Renault, de Franse poot van de alliantie, hoopt op een miljardensteun van de overheid voor een snelle remonte.
01/06 16u15  Tadzjikistan: burgers tellen zelf doden in een 'coronavrij' land Als buurland van China bleef Tadzjikistan vrij van corona tot eind april. Tenminste dat is de leugen die het dictatoriale regime zijn arme bevolking verkocht. De Wereldgezondheidsorganisatie sprak die leugen lang niet tegen met alle gevolgen van dien.
01/06 12u15  Waarom covid-19 niet het einde wordt van de globalisering China wordt ervan beschuldigd de bron te zijn van het virus dat de wereld verwoest. Tegelijk beseft het Westen dat het misschien wel te afhankelijk is geworden van 'de werkplaats van de wereld'. Moeten we zo snel mogelijk cruciale sectoren opnieuw naar hier halen? Zo simpel is dat niet.
01/06 12u15  Corona-updates: fonds waar burgers in kunnen investeren en andere nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/06 11u15  We willen allemaal anders gaan leven... maar kan dat wel en hoe? Vaker de auto laten staan, gezonder eten en meer sporten: het zijn slechts een paar voorbeelden van hoe we ons leven na de lockdown willen veranderen. Of liegen we onszelf iets voor? 'Als je niet specifiek bent, blijft het niet duren.'
01/06 11u15  Zuckerberg verdedigt niet verwijderen Facebookposts Trump Mark Zuckerberg wist de afgelopen dagen niet precies hoe hij om moest gaan met de opmerkingen van de Amerikaanse president Trump op Facebook en Instagram. De topman doelt vooral op de posts van de president over mogelijk gebruik van geweld door de overheid bij de protesten na de dood van George Floyd.
01/06 11u15  Factcheck: Nee, het dragen van een chirurgisch mondmasker is niet schadelijk voor de gezondheid Volgens een vaak gedeeld Facebookbericht zou het dragen van een chirurgisch mondmasker tot ernstige gezondheidsklachten kunnen leiden. Daar bestaat geen wetenschappelijk bewijs voor.
01/06 09u15  Factcheck: Nee, deze foto toont geen doodskisten in Bergamo tijdens de coronacrisis Een fotocollage die opduikt op Facebook in Franstalig België toont tweemaal een hangar vol doodskisten. De originele foto werd genomen na een scheepsramp met vluchtelingen in 2013. De collage is echter een hoax die twijfel zaait over de echtheid van het coronavirus.
01/06 06u15  Duitsland wil bemiddelen tussen China en VS tijdens EU-voorzitterschap Tijdens zijn voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vanaf 1 juli wil Duitsland proberen te bemiddelen tussen de Verenigde Staten en China. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas aan de Duitse pers gezegd.
01/06 06u15  Corona-updates: Universiteiten starten met examens in 'corona-proof' zalen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/06 06u15  Dood George Floyd leidt tot hevige sociale onrust in VS Het hele weekend vonden er door het hele land protesten plaats als reactie op de dood van George Floyd. In verschillende gevallen ontaardden de protesten in rellen, waarbij het niet altijd duidelijk was wie de aanstichter ervan was.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
31/05 16u15  Corona-updates: drukte aan de kust tijdens pinksterweekend valt meeBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
31/05 16u15  Kunstenaar Arne Quinze: 'Tijdens deze crisis ben ik non-stop creatief bezig'Arne Quinze is beeldend kunstenaar. Op Canvas is hij te zien in het programma Ontoerekeningsvatbaar. Hoe is hij als mens? Om deze 19 vragen te beantwoorden, had hij 49 minuten en 16 seconden nodig.
31/05 16u15  100 jaar Spelen van Antwerpen: de kortste voorbereiding ooitHonderd jaar geleden waren de enige Spelen ooit in ons land bezig. Antwerpen had de eer om de wereld te ontvangen na de Groote Oorlog maar kreeg daar bijzonder weinig voorbereidingstijd voor. En dat kwam de stad duur te staan.
31/05 12u15  Corona-updates: dalende trend zet zich voort met 40 nieuwe ziekenhuisopnames en 14 sterfgevallenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
31/05 12u15  Hoe Roger Decock een vedette werdIn Aarsele is in de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht, Roger Decock (93) overleden.De West-Vlaming was de oudste nog levende winnaar van de Ronde van Vlaanderen. 'Ik was al wel bekend, maar de Ronde winnen, was nog iets anders.'
31/05 11u15  Volg hier vanaf 16u29 live de koppeling van de Crew Dragon aan het ISSDe Crew Dragon-ruimtecapsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX is sinds zaterdagavond met een vaart van 27.000 km/u onderweg naar het ISS. De koppeling met het internationale ruimtestation is vandaag voorzien om 16u29 Belgische tijd en is vanop de eerste rij te volgen via deze livestream.
31/05 11u15  Psychotherapeute Goedele De Clerck: 'Dankzij gebarentaal ben ik een wereldburger'Dat psychotherapeute Goedele De Clerck doof is, betekent niet dat ze niet kan luisteren. Wel integendeel: ze verzamelt levensverhalen van doven en slechthorenden, van Kameroen tot de VS. 'Vragen stellen is eigenlijk een vorm van luisteren.'
31/05 06u15  Corona-updates: Wereldwijd meer dan 6 miljoen besmettingen geregistreerdBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
31/05 05u15  Benjamin Dalle (CD&V): 'Een tweede golf moet anders aangepakt worden'Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V) wil scholen en speelpleinen niet meer sluiten, ook niet bij een eventuele tweede golf, zegt hij in De Zondag. 'Het kind moet vanaf dag één centraal staan.'
31/05 05u15  Biograaf-dirigent Jan Caeyers: 'Ik vrees de totale instorting van de cultuursector'Wat een jubeljaar voor de 250e verjaardag van Ludwig van Beethoven moest worden, werd door corona een feest in mineur. Wereldvermaard biograaf en dirigent Jan Caeyers over de dreigende catastrofe in de cultuursector, het genie van Beethoven en drempelvrees in de klassieke muziek.
31/05 05u15  Hans Kesting speelt "Wie heeft mijn vader vermoord": 'Deze solo is een droom'Hans Kesting, een Nederlandse topacteur verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam, speelt Wie heeft mijn vader vermoord, naar een roman van Édouard Louis.
31/05 03u15  Rellen en protest in heel Amerika als reactie op dood George FloydDe protesten en soms daaruit voortkomende rellen zijn een reactie op excessief politiegeweld tegen zwarte Amerikanen dat deze week naar buiten kwam en stijgende raciale spanningen in het hele land.
30/05 23u15  Eerste bemande Amerikaanse ruimtemissie uit VS sinds 2011 gelanceerdOp Cape Canaveral in Florida zijn zaterdag voor het eerst sinds 2011 Amerikanen naar de ruimte vertrokken.
30/05 18u15  Superkern neemt nog geen besluit over relanceplanDe superkern heeft zaterdag nog geen beslissing genomen over het relanceplan dat eerste minister Sophie Wilmès vrijdag voorstelde. Het zou de bedoeling zijn om komende zaterdag overeenstemming te bereiken.
30/05 17u15  Corona-updates: Belgen kunnen nog altijd niet naar FrankrijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
30/05 16u15  De snoek is aan de betere hand: waterzuivering doet haar werkDe snoek staat hoog op het verlanglijstje van wat 'sportvissers' wordt genoemd. Dat is niet zonder gevolgen.
30/05 13u15  Nog lang niet beter: drie mensen over hun wekenlange strijd met coronaTwee weken ziek en dan heb je het gehad: dat is de boodschap die vaak klinkt wanneer het gaat over covid-19. Toch zijn al meer dan duizend Vlamingen lid van de Facebookgroep 'Coronapatiënten met langdurige klachten'. Wij spraken met drie mensen die nog elke dag afrekenen met de gevolgen van de ziekte.
30/05 12u15  Corona-updates: 29 nieuwe opnames en 23 sterfgevallen, Italianen mogen vanaf woensdag weer vrij in hun land reizenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
30/05 11u15  Corona-updates: Italianen mogen vanaf woensdag weer vrij in hun land reizenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
30/05 11u15  'Amper 15% van Bruut, de nieuwe muziekstream van Studio Brussel, is vrouwelijk. Dat kan niet meer'Girls go BOOM, een organisatie die meer plaats opeist voor vrouwen in gitaarmuziek en in de wereld, reageert op de gender gap in Bruut, de nieuwe muziekstream van Studio Brussel.
30/05 10u15  Zware huidwonden kunnen kans op kanker verhogenHet wondhelingproces in ons lichaam kan tegelijk de de vorming van tumoren bevorderen.
30/05 10u15  Lockdownlectuur: 5 boekentips van Knack-redacteur Simon DemeulemeesterGeen betere periode om in de literatuur te duiken dan tijdens een lockdown.
30/05 06u15  Dierentuinen: een goede zoo moet een Ark van Noah wordenDierentuinen leveren inspanningen om populaties van met uitsterven bedreigde dieren nieuw leven in te blazen. Dat werkt soms, maar niet altijd. Een verhaal over onder meer monniksgieren, lynxen en giraffen.
30/05 06u15  Corona-updates: VS geven geen geld meer aan WereldgezondheidsorganisatieBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
30/05 05u15  Kroniek van de week over onvermijdelijke staatshervormingHet ging deze week vooral over het tekort aan water, de heropening van de scholen en hoe onze gezondheidszorg moet worden georganiseerd. En er was ook nog iets met voetbalclub Anderlecht. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
30/05 05u15  Corona-updates: miljoenen Latijns-Amerikanen krijgen geen geld meer uit het buitenlandBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
30/05 03u15  Miljoenen Latijns-Amerikanen krijgen geen geld meer uit het buitenland: 'Daar komt honger van'Gezinnen in Latijns-Amerika steunen zwaar op familieleden die in buurlanden werken. Door het coronavirus staan nu miljoenen arbeidsmigranten op straat. Het geld dat ze naar huis sturen, droogt op en het thuisfront dreigt alsnog kopje onder te gaan.
29/05 22u15  Corona-updates: iedereen zal kunnen testen of hij of zij besmet is geweest met coronavirusBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 22u15  Factcheck: Nee, alcoholgel kan niet spontaan vuur vatten in een warme autoOp Facebook en in de klassieke media circuleert de boodschap dat het gevaarlijk is om een flacon alcoholgel achter te laten in een warme auto. Nodeloze bangmakerij, zo blijkt, want ontsmettingsalcohol kan niet spontaan ontbranden.
29/05 21u15  Zo gaan we op café en restaurant: horeca krijgt plan voor heropstart en steunOp een definitieve datum is het nog enkele dagen wachten, maar de horecasector heeft wel een akkoord met de federale regering over een plan voor de heropstart. De regering heeft ook een bijkomend pakket steunmaatregelen uitgewerkt. Horeca Vlaanderen reageert tevreden.
29/05 21u15  Corona-updates: iedereen zal zich kunnen testen op aanwezigheid antilichamen tegen coronavirusBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 20u15  Corona-updates: horeca krijgt plan voor heropstart en steun, familiebezoek over grens weer mogelijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 19u15  Corona-updates: dit zijn de richtlijnen voor heropstart van en steunmaatregelen voor horecaBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 18u15  Corona-updates: met deze maatregelen wil regering horeca- en eventsector steunenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 17u15  Johan Vande Lanotte: 'Ik sluit niet uit dat de koning in de vakantie een informateur benoemt'Ex-informateur Johan Vande Lanotte (SP.A) hoopt op een doorbraak in de regeringsformatie. 'Deze staatsstructuur is geen garantie voor onze welvaart.'
29/05 17u15  Corona-updates: discussie over mogelijkheid om verlof uit te stellen naar 2021Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 17u15  Factcheck: Nee, deze video van een Antwerpse Aldi is niet tijdens de lockdown gemaaktMeer dan 110.000 keer werd een filmpje bekeken waarin veel mensen dicht bij elkaar staan in een supermarkt, met een bijschrift dat suggereert dat de afstandsregels van de lockdown er niet worden gerespecteerd. De video dateert van begin maart, toen de lockdown nog niet was ingegaan.
29/05 16u15  Gaat er echt iets veranderen in de modesector? Vijf prangende toekomstvragenHet modesysteem davert op z'n grondvesten. Luxemerken pleiten in open brieven voor meer duurzaamheid, modeweken worden gecanceld. Niets lijkt zeker. Hoe moet het nu verder? Vijf prangende vragen.
29/05 16u15  Hoe het Europese herstelplan grensverleggend kan wordenDe Europese Commissie heeft deze week haar plannen voorgesteld die de Unie een economische relance moeten bezorgen. Ze schuwt de daarin de grote ambities niet.
29/05 13u15  Vlaanderen opent nieuwe diplomatieke post in KopenhagenDe regering-Jambon gaat een nieuwe diplomatieke post openen in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan Knack.
29/05 12u15  Corona-updates: Minder dan 1.000 gehospitaliseerden; meer dan 200 nieuwe besmettingenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 12u15  Marc Moens (erevoorzitter BVAS): 'Artsen krijgen testresultaten van patiënten nog altijd veel te laat'Dokter Marc Moens, klinisch bioloog en erevoorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten, trekt aan de alarmbel. 'Testen en contacten opsporen heeft enkel zin als de uitslag van die testen snel tot bij de behandelende artsen geraken. Dat is nu niet het geval door een falend informaticaplatform', zegt Moens. Dat is volgens Moens te wijten aan de ingrepen die minister Philippe De Backer...
29/05 11u15  Microbioloog Herman Goosssens over vakantie deze zomer: 'Blijf in Europa'Menige burger vraagt zich af waar het deze zomer heen moet. Welke vakantie is verantwoord? Microbioloog Herman Goossens zou eropuit trekken naar het Europese platteland.
29/05 11u15  Code rood: Antwerpse en Limburgse natuurgebieden bezoeken wordt afgeradenDe risicofase voor brand in de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg wordt opgetrokken van oranje naar rood. Dat houdt in dat er extreem hoog brandgevaar is, zowel in de open (heide)gebieden als in de bossen, zo meldt Natuur en Bos vrijdagochtend.
29/05 11u15  Sportdokter waarschuwt voor hervatting: 'Voetballers zijn geen machines'De heropstart van de topcompetities houdt flink wat risico's in voor de spelers, volgens Vincent Gouttebarge.
29/05 11u15  Ex-CIA-analiste schrijft biografie van Kim Jong-un: 'Hij wil niet eindigen als Saddam of Khaddafi'De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (36) wordt vaak voorgesteld als een stripfiguur. Maar in de eerste zes jaar van zijn bewind testte hij drie keer meer raketten dan zijn vader en grootvader bij elkaar. Is hij een slimme strateeg of een suïcidale idioot?
29/05 11u15  Maakt te veel begrip blind voor de ware aard van het kwaad?Tinneke Beeckman is filosofe. Voor Knack beantwoordt ze elke week een moeilijke vraag.
29/05 11u15  Corona-updates: Minder dan 1.000 gehospitaliseerden; aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland loopt opBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 10u15  Mechels parket vraagt doorverwijzing van zaak Bart De Pauw naar correctionele rechtbankHet Mechels parket vraagt de doorverwijzing van de zaak Bart De Pauw naar de correctionele rechtbank. Dat meldt de advocaat van De Pauw vrijdagochtend. De tv-maker zal zich niet verzetten tegen de doorverwijzing.
29/05 09u15  Protesten en rellen dijen uit in VS na sterfgeval door politiegeweldNa rellen wegens de dood van een zwarte man als gevolg van brutaal politiegeweld in Minneapolis heeft de gouverneur van de Amerikaanse staat Minnesota de nationale garde gemobiliseerd.
29/05 09u15  Fusie van AXA Bank en Crelan staat op de hellingDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft een negatief oordeel uitgesproken over de geplande overname van AXA Bank door Crelan. De toezichthouder zet vragen bij de financiering van de operatie en bij de IT-integratie, vernam de Trends-redactie uit goede bron.
29/05 06u15  Corona-updates: Aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland loopt opBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/05 05u15  35 jaar na het Heizeldrama: de zoektocht naar een SnackbarboySoms verandert een foto alles. Hilde verloor in 1985 haar man op de Heizel. Hij was op slag dood, zeiden ze haar toen. Dertig jaar later ziet ze een foto waarop ze hem meent te herkennen. Schreeuwend op een vensterbank tussen dode lichamen.
29/05 03u15  Overheid bereidt zich voor op vervroegde verkiezingenDe federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft al eerste voorbereidingen getroffen voor het geval dat de laatste formatiepoging uitmondt in nieuwe verkiezingen.
28/05 21u15  Hoe Wouter Vandenhaute (eindelijk) baas van Anderlecht geworden isNa vier maanden in een hybride rol wordt Wouter Vandenhaute voorzitter van Anderlecht. Achtergronden bij een langverwachte wending.
28/05 19u15  Factcheck: Nee, vaccins bevatten geen ontsmettingsmiddelEen Oost-Vlaamse 'therapeut' verspreidt valse informatie op zijn Facebookpagina. Hij beweert dat vaccins voor jonge kinderen ontsmettingsmiddel bevatten en dat zonlicht zou werken tegen covid-19. Dat 'middel tegen corona' opperde Donald Trump eerder al.
28/05 19u15  Corona-updates: Frankrijk heropent op 2 juni cafés en restaurants, maar in Parijs gaan alleen terrassen openBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/05 17u15  Belgen pessimistischer dan gemiddeld, vooral de aanhangers van Vlaams BelangZo'n 64 procent van de Belgen kijkt de toekomst van het land pessimistisch tegemoet. Daarmee doen we iets slechter dan het Europese gemiddelde (58 procent).
28/05 16u15  RSC Anderlecht ondergaat opnieuw bestuurswijzigingen: Vandenhaute vervangt Coucke als voorzitterEr zitten opnieuw verschuivingen aan te komen bij het bestuur van voetbalclub RSC Anderlecht. Dat meldde Anderlecht vandaag op de clubsite.
28/05 16u15  Factcheck: 'Voltijds boer zijn is anno 2020 niet meer rendabel'Dat lazen we onlangs de krant Het Nieuwsblad. Maar klopt dat wel?
28/05 16u15  Hoe ouderen slachtoffer worden van vooroordelen en discriminatie: bekijk de video van Freddy Mortier (UGent)Vooraanstaande wetenschappers en denkers reflecteren - op vraag van de door de Vlaamse Gemeenschap gesubsidieerde vorminstelling Uitstraling Permanente Vorming (UPV) - over hoe wij, de samenleving, de politiek, enzovoort met de ervaring van deze coronacrisis verder moeten. Elke donderdag een nieuwe video. Vandaag: hoogleraar ethiek Freddy Mortier UGent over leeftijdsdiscriminatie, woonzorgcentra, ...
28/05 15u15  Jan Van Duppen rekent af: 'Intern had de PVDA alle kenmerken van een sekte'Uit het leven van Guust Van Mol, zo luidt de ondertitel van het nieuwste boek van Louis van Dievel, De dokter is uw kameraad niet. In werkelijkheid heet 'Guust Van Mol' Jan Van Duppen. Hij militeerde voor de PVDA, werd parlementslid voor de SP.A en verloor vervolgens zijn linkse geloof.
28/05 15u15  Parlementscommissie wil dat studenten corona kunnen inroepen als overmacht - na de tweede zitStudenten in het hoger onderwijs zullen onder bepaalde voorwaarden corona kunnen inroepen als overmacht. Dat staat in een voorstel van resolutie van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD dat unaniem is goedgekeurd in de commissie van het Vlaams Parlement.
28/05 14u15  Vrees voor grote toestroom bij De Lijn: CD&V stelt reservatiesysteem voorNu er meer buitenshuis zal gewerkt worden en er meer kinderen naar school trekken, wordt er gevreesd voor overvolle bussen en trams. 'Een reserveringssysteem kan soelaas bieden', zegt CD&V.
28/05 14u15  Corona-updates: 'Regel van vier voor contactbubbels herbekijken op volgende Veiligheidsraad'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/05 14u15  Geert Noels en Peter De Keyzer: 'België kan een economische paria worden'We onderschatten schromelijk de schade die de Belgische economie oploopt door een radicale lockdown gevolgd door een trage opstart, waarschuwen de economen Geert Noels en Peter De Keyzer. Er kan nog worden bijgestuurd, maar België dreigt in het clubje Europese probleemlanden terecht te komen.
28/05 13u15  Een pakket van 2,4 biljoen euro: zo wil de EU de coronacrisis verteren (video)Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in het Europees Parlement de oprichting van een economisch herstelfonds van nog eens 750 miljard euro voorgesteld. Dat moet de lidstaten helpen om de economische schok van de coronapandemie te boven te komen. Maar waar moet dat geld vandaan komen?
28/05 12u15  Corona-updates: 31 overlijdens en 47 ziekenhuisopnames in afgelopen 24 uurBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/05 11u15  Chinees parlement keurt controversiële veiligheidswet goed voor HongkongHet Chinese parlement heeft donderdag, zoals verwacht, de controversiële veiligheidswet voor Hongkong bijna unaniem goedgekeurd.
28/05 11u15  Comedian Michael Van Peel: 'Verzet tegen de lockdown is niet cool'Een stand-upcomedian heeft een publiek nodig en dus loopt Michael Van Peel de muren op van verveling. Ondertussen werkt het gezeur van de Vlamingen hem danig op de zenuwen. 'Ik denk dat we nog heel hard gaan lachen met onszelf.'
28/05 11u15  Voorzichtigheid geboden tijdens wandelingen: verhoogd brandgevaar in heel VlaanderenHet Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt voor verhoogd brandgevaar in de provincies Vlaams-Brabant, West- en Oost-Vlaanderen. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje. In Antwerpen en Limburg staan de risicofases al langer op oranje.
28/05 11u15  Leven in 2020: dingen die (blijkbaar) veranderen tijdens een zwangerschapTwintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden.
28/05 10u15  Met nieuwe belastingen en miljarden aan leningen: zo wil de EU de coronacrisis verteren (video)Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in het Europees Parlement de oprichting van een economisch herstelfonds van 750 miljard euro voorgesteld. Dat moet de lidstaten helpen om de economische schok van de coronapandemie te boven te komen. Maar waar moet dat geld vandaan komen?
28/05 06u15  Corona-updates: al meer dan 100.000 doden in VSBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/05 05u15  De evolutie van coronavirussen: een familie van dynamische dodersHet zou best kunnen dat coronavirussen al sinds de dertiende eeuw in de mensenwereld circuleren. Hun geschiedenis kan wellicht inzicht bieden in wat ons nog te wachten staat.
28/05 03u15  Van twee weken quarantaine naar één: fel bekritiseerd contactonderzoek wordt bijgestuurdNa de eerste horten en stoten krijgt het geplaagde contactonderzoek wellicht na vrijdag al een correctie. Ook een nieuwe infocampagne moet meer vertrouwen opwekken bij de bevolking.
27/05 23u15  Lancering van de Crew Dragon afgeblazen door slechte weersomstandighedenDe lancering van twee Amerikaanse astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS is woensdagavond op het laatste moment afgeblazen. Slechte weersomstandigheden gooiden roet in het eten. Zaterdag wordt er een nieuwe poging ondernomen om de Crew Dragon-capsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX naar het ISS te sturen.
27/05 23u15  Corona-updates: eindelijk duidelijkheid voor onderwijs; vakbond wil mondmaskers verplichten in winkelsBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 22u15  Kogel is door de kerk: verdere opening lager onderwijs pas op 5 juni, kleuters al op 2 juniDe verdere heropening van het kleuteronderwijs en het secundair onderwijs kan vanaf 2 juni. Voor het lager onderwijs is dat pas op 8 juni, met de mogelijkheid van een test op 5 juni. Dat is het compromis dat het Overlegcomité woensdagavond heeft bereikt. De verplichting om voor elke leerling 4 vierkante meter te voorzien, wordt losgelaten.
27/05 18u15  Waarom we zo geïnteresseerd zijn in hoe Zweden de coronacrisis aanpaktDat we de Belgische aanpak van covid-19 sneller vergelijken met die van Zweden dan met die van Portugal heeft onder meer te maken met onze drang naar vrijheid, Netflix en onze eigen onzekerheid.
27/05 18u15  Volg hier vanaf 22u33 live de lancering van de Crew DragonAls alles volgens plan verloopt vertrekken vanavond om 22u33 onze tijd twee Amerikaanse astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS. Je kan de lancering van de Crew Dragon-capsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX hier live meemaken.
27/05 17u15  'Een bepalend moment voor Europa': 3 vragen over het ambitieuze herstelpan van Von der LeyenEuropese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in het Europees Parlement de oprichting van een economisch herstelfonds van 750 miljard euro voorgesteld. Dat moet de lidstaten helpen om de economische schok van de coronapandemie te boven te komen. Waarover gaat het precies?
27/05 17u15  Drie sporters over hun deelname: 'Je wint beter de Container Cup dan een kleine koers'Geen EK Voetbal, geen Olympische Spelen en of de Tour de France doorgaat moeten we maar afwachten. Gelukkig was er de Container Cup op tv, een welkom alternatief om fanatieke sporters diep te zien gaan. 'Blijkbaar ben ik een entertainend spektakel.'
27/05 16u15  Is het wel een goed idee om nu een huis te kopen? 10 vragen over uw vastgoedDe coronacrisis zal ook sporen achterlaten op de vastgoedmarkt. Zeven experts beantwoorden de meest prangende vragen. 'De vastgoedmarkt draait weer. Maar het voelt toch alsof we een oorlog hebben meegemaakt. Alle zekerheden zijn verdwenen.'
27/05 16u15  Eigen kweek eerst: kunnen overheden het geboortecijfer opkrikken?In landen als Polen en Hongarije zetten de heersende partijen grootschalige programma's op om de lage geboortecijfers te doen stijgen. Ook Vlaams Belang wil nieuwkomers het liefst 'zelf maken' en migratie aldus overbodig maken. Maar kunnen overheden dat wel?
27/05 16u15  Antivaxxers en extreemrechts vormen front in DuitslandIn Duitsland trokken duizenden mensen de straat op tegen de verwachte 'vaccinatiedwang'.
27/05 15u15  Corona-updates: vakbond wil mondmaskers verplichten in winkels; 36 nieuwe overlijdensBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 13u15  Corona-updates: 36 nieuwe overlijdens, discussie om corona-appBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 12u15  'Europese Commissie stelt herstelfonds van 750 miljard euro voor'Het herstelfonds waarmee de Europese Commissie de landen, regio's en sectoren wil helpen die getroffen zijn door de coronacrisis, zal over een capaciteit van 750 miljard euro beschikken. 500 miljard euro zal bestaan uit subsidies die de begunstigden niet rechtstreeks moeten terugbetalen, de overige 250 miljard zouden leningen zijn. Dat schrijven het persagentschap DPA en andere Duitse media woensd...
27/05 12u15  Corona-updates: 137 nieuwe overlijdens, discussie om corona-appBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 11u15  Zorgberoepen worden zwaar onderschat: voor wie applaudisseren we eigenlijk?Vlaamse zorgwerkers voelen zich nog altijd ondergewaardeerd. Omdat ze geen boter bij de vis krijgen, maar ook omdat al die applaudisserende Vlamingen geen flauw benul lijken te hebben van wat hun werk echt inhoudt. 'Het intellectuele niveau dat nodig is om aan goede verpleegkunde te doen, wordt zwaar onderschat', klinkt het.
27/05 11u15  Leverancier van fake news: Frontnieuws.com herkauwt oud junknieuwsIedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. Frontnieuws.com, een website die in april 2020 online opdook, is de nieuwste leverancier van verdraaide nieuwsfeiten. Maar helemáál nieuw blijkt deze site niet te zijn.
27/05 10u15  SpaceX schrijft geschiedenis: twee Amerikaanse astronauten in Crew Dragon naar ISSAls alles goed gaat en de weergoden meewerken, vliegen woensdag twee Amerikaanse astronauten in een Crew Dragon-capsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX naar het Internationaal Ruimtestation.
27/05 09u15  SpaceX brengt voor het eerst twee Amerikaanse astronauten naar ISS: alles wat u moet wetenAls alles goed gaat en de weergoden meewerken, vliegen woensdag twee Amerikaanse astronauten in een Crew Dragon-capsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX naar het Internationaal Ruimtestation.
27/05 07u15  Corona-updates: Kinderen missen school en speelruimteBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 06u15  Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstandDe Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L'Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
27/05 06u15  Hoe de zaak-Monsanto lobbyen in de EU transparanter kan makenDe zaak rond de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup krijgt een staartje voor lobbyisten in de EU. Zij zullen hun uitgaven beter publiek moeten maken als gevolg van een miljoenencontract dat opdook tussen Monsanto en een lobbybedrijf.
27/05 06u15  Jeugd is bezorgd over corona en mist school1 op de 3 kinderen en jongeren is bang zelf covid-19 te krijgen, en 2 op de 3 maakt zich zorgen over de gezondheid van familie of vrienden. Dat blijkt uit een enquete onder 44.000 kinderen en jongeren in Vlaanderen, die vandaag verschijnt.
27/05 06u15  Crew Dragon van SpaceX brengt voor het eerst twee Amerikanen naar ISS: alles wat u moet wetenAls alles goed gaat en de weergoden meewerken, vliegen woensdag twee Amerikaanse astronauten in een Crew Dragon-capsule van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX naar het Internationaal Ruimtestation.
27/05 06u15  Corona-updates: Bedrijf mag coronatest aanbieden aan personeelBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/05 05u15  Christophe Busch en Caroline Pauwels: 'Wij willen zo veel mogelijk mensen besmetten met nuance'Na de Kazerne Dossin mag historicus en criminoloog Christophe Busch nu het Hannah Arendt Instituut voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap leiden. Voor VUB-rector Caroline Pauwels is dat centrum de realisatie van een oude droom. Verslag van een videogesprek over geweld, polarisering, en een filosofe die blijft inspireren.
27/05 05u15  Drugshandel in Antwerpen: 'Geef dealers een taakstraf in een vluchtelingenkamp'Het drugsgeweld in Antwerpen is een gevolg van de doorgeslagen situatie in Nederland, beweert antropoloog en oorlogsfotograaf Teun Voeten. 'Negentig procent van de drugs uit Antwerpen gaat naar Nederland.'
26/05 21u15  Corona-updates: speeltuinen openen voor kinderen tot 12 jaarBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 17u15  Conner Rousseau (SP.A): 'Gezondheidszorg federaal organiseren, regionaal uitvoeren'In een dubbelinterview met Knack stelt SP.A-voorzitter Conner Rousseau een nieuwe organisatie voor onze gezondheidszorg voor, indien er bij de volgende regeringsvorming ook gepraat zou worden over her- of defederalisering van bevoegdheden. De Gentse professor Stijn Baert waarschuwt ervoor dat dit een manoeuvre kan zijn van sommige regio's om de klok terug te draaien.
26/05 17u15  Epidemioloog Luc Bonneux vs. Maarten Boudry: 'We moeten oppassen voor het gezondheidsfascisme'Een dubbelgesprek met epidemioloog Luc Bonneux en wetenschapsfilosoof Maarten Boudry over de strijd tegen het coronavirus en welke strategie we daarbij het best hanteren: die van Emmanuel Macron of die van Jean-Luc Dehaene.
26/05 17u15  Stijn Baert vs. Conner Rousseau: 'Iedereen in de vuurlinie verdient een premie'SP.A-voorzitter Conner Rousseau en arbeidsmarktexpert Stijn Baert vertegenwoordigen de nieuwe wittegympiesgeneratie. Wie straks nog impact wil hebben, kan beter niet vasthouden aan oude dogma's en veto's. 'Laten we niet altijd duizend-en-een redenen vinden om iets níét te doen.'
26/05 17u15  Corona-updates: kleuter in Kapellen besmet, kinderen en leerkrachten in quarantaineBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 17u15  Van wie is de straat? 'Het frame 'fiets versus file' komt de fietslobby goed uit'De coronacrisis heeft ons tijdelijk verlost van de dominantie van de auto in de straat. Heeft 'het recht van de snelste' zijn beste tijd gehad? Journaliste Thalia Verkade en 'fietsprofessor' Marco te Brömmelstroet schreven er een glashelder boek over.
26/05 16u15  Zuhal Demir rekent ook op 'bosintendant' om bosdoelstellingen te halenVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil met 4.000 extra hectare bos tegen 2024 de 'groenste inhaalbeweging ooit' realiseren. Maar rekent de regering zich niet rijk?
26/05 12u15  De meeste dromen zijn bedrog. Ook die van Koen Geens?PS-voorzitter Paul Magnette geeft de N-VA 'het voordeel van de twijfel'. Hij gooit herfederalisering openlijk op tafel. Dat is nochtans onbespreekbaar voor de Vlaams-nationalisten. En Magnette weet dat.
26/05 12u15  Nieuwe federale verkiezingen in het najaar? 'De PS wil alle opties openhouden''PTB, Ecolo en PS zijn eerder voor, MR, CDH en Défi zijn vierkant tegen', zegt politicoloog Jean Faniel.
26/05 12u15  Corona-updates: 23 overlijdens, dalende trends zetten zich doorBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 11u15  Corona-updates: 23 overlijdens, laagste aantal sinds maartBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 10u15  Een jaar na de verkiezingen: hoe Vlaams Belang en PVDA profiteren van de chaosZolang er geen volwaardige regering is, kunnen de radicale partijen een grote rol spelen in het parlement. 'Vandaag is het weinig controversieel dat het Vlaams Belang mee een wetsvoorstel helpt goedkeuren.'
26/05 10u15  Corona-updates: 8,4 procent medisch personeel ontwikkelde antilichamenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 10u15  Vlaams Fietsrapport: comfortabel is fietsen nog nietIn de Vlaamse steden en gemeenten is het voor zes op de tien fietsers aangenaam fietsen, maar slechts een derde vindt het ook comfortabel.
26/05 07u15  Hoe de coronamaatregelen Donald Trump en Jared Kushner rijker kunnen makenDe hulpmaatregelen voor coronaslachtoffers die 'gewone' Amerikanen en kleine bedrijven moesten helpen, blijken vooral het rijkste procent van de bevolking van extra fondsen te voorzien. De vastgoedsector - waarin de president en zijn schoonzoon hun centen verdienen - wordt uitzonderlijk goed bedeeld.
26/05 05u15  Een jaar zonder regering: Vlaams Belang en PVDA profiteren van de chaosZolang er geen volwaardige regering is, kunnen de radicale partijen een grote rol spelen in het parlement. 'Vandaag is het weinig controversieel dat het Vlaams Belang mee een wetsvoorstel helpt goedkeuren.'
26/05 05u15  Corona-updates: België mikt op testen corona-app tegen begin juliBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/05 05u15  Fedcaf: Cafés moeten 'voldoende financiële garanties' hebben voor heropeningDe cafésector is 'bereid om zijn verantwoordelijkheid op te nemen' om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar daar moeten wel 'voldoende financiële garanties' tegenover staan, zo klinkt het in een persbericht van de Federatie van Cafés van België (Fedcaf).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

9x We willen allemaal anders gaan leven... maar kan dat wel en hoe?01/06 11u15 - Knack: Vaker de auto laten staan, gezonder eten en meer sporten: het zijn slechts een paar voorbeelden van hoe we ons leven na de lockdown willen veranderen. Of liegen we onszelf iets voor? 'Als je niet specifiek bent, blijft het niet duren.'
9x Tweede autopsie George Floyd: overleden door verstikking01/06 23u15 - Knack: Uit een tweede, onafhankelijke autopsie op het lichaam van George Floyd is volgens Amerikaanse media gebleken dat hij door verstikking om het leven kwam. De autopsie is uitgevoerd in opdracht van de familie van Floyd.
8x Dood George Floyd leidt tot hevige sociale onrust in VS01/06 06u15 - Knack: Het hele weekend vonden er door het hele land protesten plaats als reactie op de dood van George Floyd. In verschillende gevallen ontaardden de protesten in rellen, waarbij het niet altijd duidelijk was wie de aanstichter ervan was.
8x Corona-updates: Universiteiten starten met examens in 'corona-proof' zalen01/06 06u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
8x Duitsland wil bemiddelen tussen China en VS tijdens EU-voorzitterschap01/06 06u15 - Knack: Tijdens zijn voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vanaf 1 juli wil Duitsland proberen te bemiddelen tussen de Verenigde Staten en China. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas aan de Duitse pers gezegd.
8x Factcheck: Nee, deze foto toont geen doodskisten in Bergamo tijdens de coronacrisis01/06 09u15 - Knack: Een fotocollage die opduikt op Facebook in Franstalig België toont tweemaal een hangar vol doodskisten. De originele foto werd genomen na een scheepsramp met vluchtelingen in 2013. De collage is echter een hoax die twijfel zaait over de echtheid van het coronavirus.
8x Factcheck: Nee, het dragen van een chirurgisch mondmasker is niet schadelijk voor de gezondheid01/06 11u15 - Knack: Volgens een vaak gedeeld Facebookbericht zou het dragen van een chirurgisch mondmasker tot ernstige gezondheidsklachten kunnen leiden. Daar bestaat geen wetenschappelijk bewijs voor.
8x Zuckerberg verdedigt niet verwijderen Facebookposts Trump01/06 11u15 - Knack: Mark Zuckerberg wist de afgelopen dagen niet precies hoe hij om moest gaan met de opmerkingen van de Amerikaanse president Trump op Facebook en Instagram. De topman doelt vooral op de posts van de president over mogelijk gebruik van geweld door de overheid bij de protesten na de dood van George Floyd.
8x Corona-updates: fonds waar burgers in kunnen investeren en andere nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven01/06 12u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
8x Waarom covid-19 niet het einde wordt van de globalisering01/06 12u15 - Knack: China wordt ervan beschuldigd de bron te zijn van het virus dat de wereld verwoest. Tegelijk beseft het Westen dat het misschien wel te afhankelijk is geworden van 'de werkplaats van de wereld'. Moeten we zo snel mogelijk cruciale sectoren opnieuw naar hier halen? Zo simpel is dat niet.

Statistieken

Artikels:
23220
Gelezen:
2042
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven