vrijdag 30 juli 2021, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
30/07 01u15  Disney noemt aanklacht Scarlett Johansson om film “triest en verontrustend” Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak, maar Disney ontkent dit.
30/07 00u15  Verplicht mondmasker en coronatesten voor niet-gevaccineerde ambtenaren in VS Federale ambtenaren in de Verenigde Staten krijgen vanwege corona met strengere regels te maken op de werkvloer. President Joe Biden heeft donderdag aangekondigd dat zij voortaan een mondmasker moeten dragen en één of twee keer per week een coronatest moeten ondergaan. De regels gelden niet voor volledig gevaccineerde ambtenaren.12 
29/07 23u15  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio.
29/07 22u15  Jozef Smets uit Turnhout is oudste mannelijke Belg met 107 jaar en 105 dagen Op zondag 25 juli is de oudste mannelijke Belg, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen. Hij werd geboren op 17 mei 1912 en was daarmee niet alleen de oudste man van België, maar van de hele Benelux . Dat meldt de Belgische correspondent van het ESO (European Supercentenarians Organisation).
29/07 22u15  Scarlett Johansson klaagt Disney aan om releasedatum ‘Black Widow’ Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak.
29/07 22u15  Affaire-McCarrick: aanklacht misbruik tegen hoogste geestelijke in VS tot nu toe De Amerikaanse ex-kardinaal Theodore McCarrick (91) is aangeklaagd voor aanranding van een tiener in 1974. De voormalige aartsbisschop van Washington is daarmee de hoogste katholieke functionaris in het land die wordt vervolgd voor seksueel misbruik, melden Amerikaanse media.
29/07 22u15  Duitse moeder loopt wekenlang onwetend rond met winnend lot van 33 miljoen euro Tientallen miljoenen euro’s winnen zonder dat je het zelf door hebt. Een Duitse moeder heeft zich wekenlang niet gerealiseerd dat zij uit het niets multimiljonair was geworden, meldt de Duitse loterij Lotto Bayern. Het gaat om een megabedrag van 33 miljoen euro, het op één na hoogste gewonnen bedrag in de 75-jarige geschiedenis van de Duitse loterij.
29/07 21u15  Charles Spencer wint rechtszaak en krijgt excuses van Britse krant The Times voor opmerkingen over Diana Charles Spencer (57), de broer van de overleden prinses Diana, heeft een overwinning behaald in de rechtbank. De Britse krant The Times had foutieve informatie gedeeld en moest daarom excuses aanbieden aan Spencer.
29/07 21u15  Twee mannen betrapt in gestolen wagen in Adegem: een man vlucht weg Deze middag heeft een politiepatrouille twee mannen betrapt in een gestolen wagen in de Hillestraat in Adegem. Toen de politie tot controle wou overgaan, vluchtte een van de mannen een maisveld in. De man is nog steeds niet gevat.
29/07 21u15  Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aan Israël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
29/07 21u15  Jodie Whittaker en Chris Chibnall stoppen met ‘Doctor Who’ Het is welletjes geweest voor Jodie Whittaker (39) en Chris Chibnall (51). Na drie seizoenen stappen beide namen in 2022 uit de populaire science fiction-reeks ‘Doctor Who’. “Beste job die ik ooit heb gehad”, klinkt het bij de Britse actrice.
29/07 21u15  Marilyn Manson noemt beschuldigingen van seksueel misbruik een “gecoördineerde aanval” Marilyn Manson (52) wil dat de rechtbank van Californië de rechtszaak rond seksueel misbruik tegen hem laat vallen. De zanger blijft z'n onschuld staande houden.
29/07 20u15  Verschillende factoren en oorzaken voor dood twaalf gevaccineerde bewoners in rusthuis Nijvel Bij de dood van twaalf gevaccineerde rusthuisbewoners in Nijvel in de maand mei hebben verschillende ongunstige factoren meegespeeld. Dat is volgens de Franstalige nieuwszender RTBF de conclusie van een wetenschappelijk comité dat de overlijdens heeft onderzocht. Alle rusthuisbewoners die overleden zijn, hadden onderliggende aandoeningen.
29/07 20u15  Elf jaar cel voor kopstuk internationale wapenhandel Oosterwolde De rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft Hendrik van der H. (36) uit het Friese Oosterwolde veroordeeld tot elf jaar cel voor het leiding geven aan een internationale wapenbende. Een woonboerderij en later een kringloopwinkel in zijn woonplaats fungeerden als hoofdkwartier.
29/07 20u15  Lady Gaga en Jared Leto zijn onherkenbaar op nieuwe filmposters van ‘House of Gucci’ Lady Gaga (35) en Jared Leto (49) zijn binnenkort samen te zien in de nieuwe film ‘House of Gucci’, maar bij het zien van de nieuwe filmposters moesten wij toch twee keer kijken. Zowel de ‘The Suicide Squad’-acteur als de ‘A Star Is Born’-actrice zien er namelijk onherkenbaar uit.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/07 20u15  Aandeel Robinhood meteen flink lager bij beursdebuutDe Amerikaanse aandelenhandelaar Robinhood beleeft een teleurstellende beursintroductie. Het aandeel verloor kort na zijn eerste uren op de beurs tot 10 procent aan waarde.
29/07 20u15  Jongste kind van Jamie Lee Curtis is transgender: “Met trots zag ik hoe onze zoon onze dochter werd”In een nieuw interview verklapt actrice Jamie Lee Curtis (62) dat haar jongste kind transgender is en nu door het leven gaat onder de naam Ruby.
29/07 20u15  Avondklok verlengd in Barcelona, Salou en Sitges, maar Portugal neemt er afscheid vanDe Catalaanse autoriteiten hebben besloten om de avondklok in verschillende badplaatsen, zoals Salou, Sitges en de hoofdstad Barcelona, te verlengen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Maar Portugal schaft zondag de avondklok dan weer af en schrapt dan ook de beperkingen voor de openingstijden in de horeca en de detailhandel.
29/07 20u15  Russische labomodule Nauka aan ruimtestation ISS vastgeklonken, maar er zijn problemen opgedokenHet heeft veel vijven, zessen en nog meer cijfers gekost, maar de Russische multifunctionele laboratoriummodule Nauka is donderdag aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastgeklonken, zo was - ook via spectaculaire beelden - op NASA te zien. Maar er zijn nu wel wat problemen opgedoken.
29/07 19u15  Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakingsagent of toch een spion?Er is verdachte apparatuur gevonden in onze ambassade in Turkije. Wie die daar geplaatst zou hebben, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt. “Het was een perverse bewakingsagent die vrouwelijke diplomaten filmde voor zijn genot”, zo sust de Turkse pers. Best mogelijk. Maar feit is ook dat ambassades altijd al een doelwit van spionnen waren — en dat Turkije een reputatie heeft op dat vlak.
29/07 19u15  Avondklok verlengd in Barcelona, Salou en SitgesDe Catalaanse autoriteiten hebben besloten om de avondklok in verschillende badplaatsen, zoals Salou, Sitges en de hoofdstad Barcelona, te verlengen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden.
29/07 19u15  Finland zoekt makelaar om 78 miljoen dollar aan in beslag genomen bitcoins te verkopenDe Finse overheid zoekt een makelaar die in beslag genomen bitcoins ter waarde van 78 miljoen dollar (65,6 miljoen euro) kan verkopen voor gewoon geld. Dat meldt de Douane.
29/07 19u15  Europese Commissie vraagt hulp voor Litouwen bij toestroom migrantenDe Europese Commissie heeft de lidstaten van de Europese Unie (EU) opgeroepen om Litouwen meer bijstand te verlenen voor de bewaking van zijn buitengrens. De Baltische staat wordt al weken geconfronteerd met toenemende illegale migratie vanuit Wit-Rusland.
29/07 19u15  Bayer reserveert nog eens 4,5 miljard voor Roundup-claimsHet Duitse chemieconcern Bayer zet nog eens 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro) apart om schadeclaims af te handelen van mensen die zeggen ziek te zijn geworden door de onkruidverdelger Roundup. Duizenden Amerikanen hebben rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf omdat het middel kanker zou veroorzaken.
29/07 19u15  Windmolens op zee opnieuw afgeremd omwille van overproductieDe windmolens op zee zijn donderdag opnieuw zeven uur lang op een lager pitje gezet omdat er veel wind- en zonne-energie voorhanden is terwijl de nucleaire centrales niet kunnen worden afgeschakeld. Dat meldt minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
29/07 19u15  Koekiemonster-stemacteur Hero Muller op 83-jarige leeftijd overledenActeur Hero Muller is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat laat z’n familie weten. De acteur was vooral bekend als de stem van Koekiemonster in ‘Sesamstraat’. Meer details over zijn overlijden worden niet gegeven.
29/07 19u15  Melkveehouders dreigen met protestacties bij Albert HeijnMelkveehouders dreigen met prikacties bij supermarktketen Albert Heijn. Ze zijn boos omdat de keten uitpakt met extreem lage melkprijzen. Volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) worden zuivelproducten ingezet als lokmiddel en gebeurt de prijzenslag ten koste van de boer.
29/07 18u15  Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweerVerschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.
29/07 18u15  Schermen, roeien of schoonspringen: deze sterren hadden (bijna) een Olympische carrièreDriewerf hoera (nou ja), want all things sport zijn dankzij de Olympische Spelen weer volop aanwezig. Wie dacht om zulke prestaties op deze showbizzpagina te ontlopen, is eraan voor de moeite. Heel wat internationale sterren mikten immers - de ene met wat meer succes dan de andere - ooit op Olympisch Goud. Wij zetten de meest opvallende namen op een rijtje. Van hier tot in Tokio, jawel.
29/07 18u15  België neemt deel aan Europese aankoop medicijn tegen coronavirusBelgië neemt deel aan de gemeenschappelijke Europese aankoop van het coronamedicijn Sotrovimab. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) bevestigd.
29/07 18u15  Nog drie lichamen gevonden na ontploffing in LeverkusenTwee dagen na de verwoestende ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, hebben de hulpdiensten nog eens drie lichamen van onder het puin gehaald. Dat hebben het Openbaar Ministerie en de politie van Keulen donderdag meegedeeld. Het dodental loopt zo op tot vijf mensen. Twee mensen worden nog vermist, zei het Openbaar Ministerie.
29/07 18u15  Rebel Wilson vertelt waarom ze gezonder is gaan leven: “Ik was een beetje beledigd”Fans van Rebel Wilson (41) hebben het vast al gemerkt. De actrice is het afgelopen jaar serieus afgevallen, maar dat was blijkbaar niet zonder reden. Op woensdag vertelde de ‘Pitch Perfect’-actrice in een Instagram Live dat ze de stap pas gezet heeft na advies van haar dokter.
29/07 18u15  Testcentra zien steeds vaker agressie bij reizigers die coronatest nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”Meer dan 70 procent van de test- en triagecentra zegt de laatste weken meer agressie te ervaren tegenover hun personeel. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica aan VTM Nieuws. Het gaat daarbij vooral om verbale agressie van mensen die een test nodig hebben om te reizen. “We begrijpen dat veel mensen uitkijken naar een vakantie en dat iedereen hunkert naar een leven zonder Covid-19. Wij zijn er echter niet om reizen te belemmeren of te bemoeilijken, zoals veel mensen beweren, maar wel om corona te bestrijden”, klinkt het.
29/07 17u15  Boek meer dan vijftig jaar te laat teruggebracht naar Schotse bibliotheekDe Schotse bibliotheek Paisley Central Library kreeg wel een heel verrassend pakketje. Een anonieme zender had de bibliotheek een boek, twintig pond (23,50 euro) en een briefje opgestuurd. Op het briefje stonden excuses. De bibliotheek begreep al snel waarom: het boek “Indian Cookery” van Balbir Singh was meer dan vijftig jaar geleden uitgeleend.
29/07 17u15  Meteorologen waarschuwen voor risico op extreem weer in Verenigd Koninkrijk: “Hittegolven tot 40 graden niet uitgesloten”Zelfs als de klimaatverandering beperkt zou blijven tot 1,5 graad Celsius, loopt het Verenigd Koninkrijk nog steeds het risico om hittegolven te kennen met temperaturen die boven de 40 graden uitkomen. Daarvoor hebben meteorologen donderdag gewaarschuwd.
29/07 17u15  RECENSIE. ‘Turner & Hooch’: “Ideaal als u slechteriken klissen door het tapijt op te tillen als amusement aanvaardt”Een kuiszieke politieagent die een duo vormt met een hond met een abnormale kwijlbaard. De film ‘Turner & Hooch’ had voor Disney+ nog voldoende potentieel om er 32 jaar later ook een tv-reeks over te maken. Maar moet u deze zogenoemde ‘legacy sequel’ ook gezien hebben? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
29/07 17u15  CELEBS 24/7. Lea Michele laat zich van haar meest flexibele kant zien en Anne Hathaway viert de 20ste verjaardag van ‘The Princess Diaries’Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
29/07 17u15  Europese Commissie neemt tot eind september de tijd om Hongaars relanceplan te evalueren: “Er moeten nog veel punten uitgeklaard worden”De Europese Commissie en de Hongaarse regering zijn overeengekomen om de periode voor de evaluatie van het Hongaarse relanceplan te verlengen tot eind september. Dat heeft een woordvoerster donderdag meegedeeld.
29/07 17u15  Duizenden historische documenten weggespoeld tijdens noodweer, experts proberen archieven te redden met... diepvriezers: “Ons hart bloedt”In Eupen, Verviers en Luik spoelde twee weken geleden ook een stukje van onze vaderlandse geschiedenis weg. Heel wat archieven liepen onder water en duizenden documenten raakten beschadigd. “Ons hart bloedt”, zuchten historici bij het Rijksarchief. “Maar we proberen te redden wat er te redden valt.” Alle hoop is daarbij gevestigd op... diepvriezers.
29/07 17u15  Tot 2,5 miljard euro waard: Waalse software-aanbieder Odoo wordt Belgiës waardevolste private techbedrijfInvesteringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.
29/07 17u15  Nog geen 25.000 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkingen perfect normaalSinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin aan bijna 8 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de klachten waren lichte ongemakken als koorts of spierpijn. 6.000 bijwerkingen waren ernstig, in vier gevallen is een overlijden gelinkt aan de vaccinatie. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
29/07 17u15  Wallonië op zoek naar wooncontainers voor getroffenen van waterellendeHet Waals gewest heeft een oproep naar bedrijven gelanceerd om wooncontainers ter beschikking te stellen. Na de waterellende zitten duizenden gezinnen zonder bruikbare woning.
29/07 17u15  Russische labomodule Nauka aan ruimtestation ISS vastgeklonkenHet heeft veel vijven, zessen en nog meer cijfers gekost, maar de Russische multifunctionele laboratoriummodule Nauka is donderdag aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastgeklonken, zo was - ook via spectaculaire beelden - op NASA te zien.
29/07 17u15  SHOWBITS. Koen Wauters is op fietsvakantie en Dorothee Dauwe deelt foto’s van haar gloednieuw interieurThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
29/07 16u15  Ecolo-lid wordt uit partij gezet vanwege Grijze Wolven-groetDe Luikse afdeling van Ecolo heeft de procedure gestart om een gemeenteraadslid uit Herstal uit de partij te zetten. Op een oude foto, die gisteren werd gepubliceerd in de Waalse media, is de man te zien voor een vlag van de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. Hij maakte daarbij ook het handgebaar dat de beweging hanteert.
29/07 16u15  "Tegen 2035 sterven 2,45 miljoen mensen per jaar aan longkanker”Longkanker is met 1,8 miljoen overlijdens per jaar de meest dodelijke kanker wereldwijd, tegen 2030 zouden er zelfs 2,45 miljoen mensen per jaar aan kunnen sterven. De Stichting tegen Kanker wil de aandacht vestigen op de ziekte naar aanleiding van de Werelddag voor longkanker nu zondag.
29/07 16u15  Ryanair zoekt Belgisch cabinepersoneelRyanair lanceert een rekruteringscampagne voor cabinepersoneel dat vanuit België vertrekt. Hoeveel mensen precies worden aangenomen, kan de Ierse lagekostenmaatschappij nog niet zeggen. Het aantal jobs zal afhangen van het ritme van de levering van de nieuwe Boeing 737-vliegtuigen die de maatschappij besteld heeft.
29/07 16u15  Amerikaanse economie groeit fors, maar minder dan verwachtDe economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ondanks die forse stijging, lijkt dit een tegenvaller. Economen hadden in doorsnee op nog sterkere groei gerekend dankzij versoepelingen van coronaregels die door grootscheepse vaccinatiecampagnes mogelijk waren.
29/07 16u15  Vriend Tanja Dexters reageert op vechtpartij: “Tanja zei nog 'peace & harmony'. Ik denk dat we geboren zijn voor het ongeluk”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters (44) en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. Nu de eerste commotie voorbij is, wil ook Michaël - een dag na hun advocaat Omar Souidi - aan onze krant reageren op de hele hetze. “We zijn het kotsbeu. We wilden niks met die ruzie te maken hebben, maar werden zelf aangevallen.”
29/07 16u15  An Swartenbroekx interviewt Astrid Coppens: “Jammer dat Billie-Ray mijn broer niet kan zien”Hollywoodvrouw Astrid en Bieke Crucke, een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Net daarom keek ik er enorm naar uit om Astrid Coppens (38) te interviewen. “Och, díé Astrid was een karikatuur geworden”, zegt ze. Ook al krijgt ze nog regelmatig voorstellen voor een realityshow, de glamourlady van toen heeft nu de handen vol aan een dochter in de ‘terrible two’-fase. “Meer dan zes uur slaap gunt ze mij niet.”
29/07 15u15  Steeds minder groene gebieden op Europese coronakaart: zuidelijke helft Frankrijk rood, Italië grotendeels oranjeDe coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding kleurt steeds minder groen. Het zijn vooral de populaire vakantiebestemmingen die het minder goed doen dan vorige week. Zo is het zuiden van Frankrijk roodgekleurd, net als Sardinië en Sicilië.
29/07 15u15  Onderzoekers: “Malta medeverantwoordelijk voor moord journalist”De Maltese staat is volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie medeverantwoordelijk voor de moord op de kritische journalist Daphne Caruana Galizia, schrijft The Times of Malta. De staat zou hebben nagelaten de levensbedreigende gevaren voor Caruana Galizia te erkennen en redelijke maatregelen daartegen tegen te treffen.
29/07 15u15  Peking stuurt “vechtende wolf” als ambassadeur naar WashingtonChina heeft een ambassadeur naar de Verenigde Staten gestuurd die in zijn thuisland bekendstaat voor zijn onverzettelijkheid. Qin Gang gaat aan de slag op het moment dat de relaties tussen de twee wereldmachten volgens de Chinese diplomatie “in een impasse” zitten.
29/07 15u15  Vriend Tanja Dexters reageert op vechtpartij: “Die man viel ons in de rug aan, nadat hij met opzet tegen Tanja reed”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters (44) en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. Nu de eerste commotie voorbij is, wil ook Michaël - een dag na hun advocaat Omar Souidi - aan onze krant reageren op de hele hetze. “Tanja zei ‘peace and harmony’. We hebben er alles aan gedaan om deze ruzie te vermijden.”
29/07 15u15  Lage vaccinatiegraad in Afrika baart zorgen: “820 miljoen doses nodig”Het aantal nieuwe coronagevallen in Afrika begint licht te dalen. Op weekbasis slonk het aantal vastgestelde besmettingen met 15 procent, naar in totaal 239.000, zo meldt John Nkengasong van de gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC) donderdag. Tegelijkertijd wordt wel gewaarschuwd voor de opgang van de deltavariant en de lage vaccinatiegraad.
29/07 15u15  Burgemeester Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, verzoeken blijven onbeantwoord”De burgemeester van het door wateroverlast getroffen Pepinster, Philippe Godin, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, “afwezig” te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen ondanks onze herhaalde verzoeken die onbeantwoord blijven”, aldus Godin. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vandaag op bezoek in Dinant en andere getroffen steden, zegt dat het Rode Kruis moet overleggen met de lokale besturen.
29/07 14u15  Britten spreken schande van "gewaagde nieuwe attractie" in centrum van Londen: “Ergste wat ik ooit gedaan heb”De Britten hebben er een blikvanger bij in het centrum van Londen, maar heel warm lijken ze er niet voor te lopen. Het gaat om een kunstmatige groene heuvel aan Marble Arch, van waarop je kan uitkijken over de stad. Maar wat aangekondigd werd als een “gewaagde, nieuwe attractie”, is volgens bezoekers “het ergste wat ik ooit gedaan heb in Londen”.
29/07 14u15  Minister Verlinden bezoekt ravage in Dinant na overstromingen: “Het Rode Kruis hebben we hier nog niet gezien”Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft vandaag een bezoek gebracht aan Dinant. De stad werd tijdens de meest recente waterellende zwaar getroffen door overstromingen en is inmiddels bezig met de heropbouw. Net zoals in de andere Waalse steden komt de samenwerking met het Rode Kruis traag op gang: “Wij hebben nog niemand van het Rode Kruis gezien”, zeggen buurtbewoners aan VTM NIEUWS.
29/07 14u15  “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”Google en Facebook zullen hun werknemers enkel nog toelaten op de werkvloer als ze gevaccineerd zijn. Hr-dienstengroep Liantis benadrukt dat zulke praktijken in ons land voorlopig onmogelijk zijn. “Wanneer de overheid dit niet verplicht, blijft elke werknemer vrij om te kiezen of hij of zij zich laat vaccineren. De werkgever kan de toegang dus ook niet ontzeggen”, licht juridisch expert Matthias Debruyckere toe.
29/07 14u15  Handelsfederatie Comeos biedt slachtoffers wateroverlast kortingen aanHandelsfederatie Comeos zet samen met Assuralia een solidariteitsactie op poten waarbij slachtoffers van de wateroverlast aanspraak maken op een korting bij hun aankopen in bepaalde winkels. De actie loopt van 4 augustus tot en met 4 september en is van toepassing op alle personen die kunnen aantonen dat ze schade hebben ondervonden van de enorme wateroverlast.
29/07 13u15  Twee raketten afgevuurd op Amerikaanse ambassade in Irak na akkoord Biden met premier IrakTwee raketten zijn vanmorgen afgevuurd op de beveiligde Groene Zone van Bagdad, waar de Amerikaanse ambassade gevestigd is. Er vielen geen slachtoffers en er werd geen schade aangericht, meldt een Iraakse veiligheidsbron aan AFP. De operatie zou een protest zijn tegen de nog steeds aanwezige buitenlandse troepen.
29/07 13u15  An Swartenbroekx interviewt Astrid Coppens: “Jammer dat Billie-Ray mijn broer Lau niet kan zien”Hollywoodvrouw Astrid en Bieke Crucke, een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Net daarom keek ik er enorm naar uit om Astrid Coppens (38) te interviewen. “Och, díé Astrid was een karikatuur geworden”, zegt ze. Ook al krijgt ze nog regelmatig voorstellen voor een realityshow, de glamourlady van toen heeft nu de handen vol aan een dochter in de ‘terrible two’-fase. “Meer dan zes uur slaap gunt ze mij niet.”
29/07 13u15  Al vier doden door bosbranden in regio AntalyaDoor bosbranden in de regio van de populaire badplaats Antalya zijn al zeker vier doden en meer dan 120 gewonden gevallen. Het vuur woedt ook oostelijker aan de kust van de Middellandse Zee. Er zijn meer dan veertig brandhaarden, onder meer in de regio’s van Alanya, Mersin en Adana.
29/07 13u15  Seksuele uitbuiting online neemt toe, vooral van minderjarigenDe online seksuele uitbuiting, vooral van minderjarigen, neemt steeds meer toe. Vooral sinds de coronapandemie hebben ronselaars hun activiteiten naar de digitale wereld verplaatst. Dat blijkt uit een waarschuwing van de federale politie, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Mensenhandel, die plaatsvindt op vrijdag 30 juli.
29/07 13u15  Mooie topsportprestaties maken de Vlaming gelukkigerDe Olympische Spelen brengen heel wat enthousiasme teweeg en dat is volgens onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel niet onlogisch. De VUB-onderzoeksgroepen SPLISS en SASO hebben samen met Topsport Vlaanderen kunnen aantonen dat goede prestaties van topsporters een positieve impact hebben op het welzijn van de Vlaming.
29/07 13u15  Neutrale zone gaat ook voor hongerstakers definitief dichtDe neutrale zone in de buurt van het Sint-Katelijneplein gaat definitief dicht. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) sluit de zone definitief, ook voor de hongerstakers. Zij zouden genoeg geïnformeerd zijn over mogelijke regularisatiedossiers. Ondanks de sluiting stond er donderdag toch nog een dertigtal mensen aan te schuiven.
29/07 12u15  Telenet-personeel mag helpen in rampgebied tijdens werkurenWerknemers van Telenet mogen twee dagen gaan helpen in regio’s die door watersnood werden getroffen, zonder dat ze daarvoor verlof moeten nemen. Dat heeft CEO John Porter gezegd.
29/07 12u15  Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duurHeeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.
29/07 12u15  Israëlisch leger onderzoekt dood elfjarige Palestijnse jongenHet Israëlische leger is een onderzoek gestart naar een vreemd incident op de Westelijke Jordaanoever, waarbij woensdag een elfjarige Palestijnse jongen werd doodgeschoten.
29/07 12u15  Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.
29/07 12u15  Jared Kushner “van plan om politiek te verlaten en investeringsfirma te starten”Jared Kushner - schoonzoon en topadviseur van voormalige Amerikaans president Donald Trump - zou plannen hebben om de politiek te verlaten en een investeringsfirma te beginnen. Dat hebben bronnen die weet hebben van de plannen gezegd aan persbureau Reuters.
29/07 12u15  Belgische economie groeide met 1,4 procent in tweede kwartaalDe Belgische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,4 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
29/07 12u15  Nieuwe studie: “Risico op bloedklonters onveranderd bij tweede dosis AstraZeneca”Het risico op bloedklonters neemt niet toe na een tweede prik met het vaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit een onderzoek die als preprint (een artikel zonder officiële peer review) in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet bericht. De studie kan een nieuwe boost betekenen voor het vertrouwen in het veelbesproken vaccin.
29/07 11u15  Vaccinatiecampagne loopt stilaan ten einde: volgende week iets minder dan 400.000 prikkenIn de eerste week van augustus worden in Vlaanderen nog 377.466 coronavaccins toegediend. Dat is het laagste aantal in weken, wat erop wijst dat de vaccinatiecampagne stilaan de eindfase heeft bereikt.
29/07 11u15  Kajakster herstelt kajak met condoom en pakt brons op SpelenDe 27-jarige Australische kajakster Jessica Fox deelde op Instagram hoe ze haar kajak weer oplapte na een wedstrijd. Haar geheim? Condooms.
29/07 11u15  Zomersolden geen overdonderend succes, modehandelaars toch voorzichtig optimistisch voor najaarAanstaande zaterdag 31 juli zitten de zomersolden er op. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemingsorganisatie Unizo maakten al de balans op en peilden ook naar de vooruitzichten voor het najaar. Ondanks een mindere verkoop in vergelijking met 2019, het laatste normale verkoopjaar, zien de modehandelaars het najaar toch voorzichtig optimistisch tegemoet.
29/07 11u15  Nieuwe arrestatiegolf op Cuba na grote protesten tegen regeringDe autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. Advocaten zeggen volgens The New York Times dat honderden arrestaties zijn verricht. Huizen van activisten worden in de gaten gehouden door de politie.
29/07 10u15  Geheim opnamemateriaal ontdekt in “verschillende ruimtes” van Belgische ambassade in TurkijeEr is geheim opnamemateriaal ontdekt in de Belgische ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd aan de redactie van HLN. Er is een onderzoek gestart.
29/07 10u15  Tsunamialarm van kracht na zware aardbeving bij AlaskaDe Amerikaanse autoriteiten hebben een tsunamiwaarschuwing afgekondigd na een zware aardbeving bij Alaska. Die had volgens geologische dienst USGS een kracht van 8,2 en bevond zich op ongeveer 91 kilometer ten zuidoosten van het dorp Perryville.
29/07 10u15  239 nieuwe besmettingen in en rond Sydney: inwoners moeten binnen vijf kilometer van hun woning blijvenIn de Australische deelstaat New South Wales is na een wekenlange lockdown in en rond Sydney toch weer een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In delen van de deelstaat worden de maatregelen nu verder aangescherpt.
29/07 10u15  Franse president dient klacht in tegen man die posters van hem verspreidde als HitlerDe Franse president Emmanuel Macron zal juridische stappen ondernemen jegens de man die hem op reclameborden liet afbeelden als Hitler. Op de gigantische posters staat Macron gekleed in uniform, met een snorretje en een swastika-armband. Daarnaast in drukletters: “Gehoorzaam. Laat u vaccineren.”
29/07 09u15  Simon Cowell trekt na 17 jaar de stekker uit ‘X Factor’Simon Cowell (61) heeft na 17 jaar besloten om te stoppen met ‘The X Factor’. De talentenjacht was het lanceerplatform voor onder meer One Direction, Little Mix en Leona Lewis en was ook even in Vlaanderen te zien. Op het hoogtepunt keken er zo’n 10 miljoen kijkers in het VK naar het programma, maar de realityserie kreeg de afgelopen jaren te maken met dalende kijkcijfers.
29/07 09u15  "Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarmBijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.
29/07 09u15  Vanaf 1 september kan iedereen naar de psycholoog voor 11 euro per sessieVanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische zorg aan 11 euro per consultatie en dat tot 20 sessies per jaar. Daarover is een akkoord bereikt tussen het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de sector geestelijke gezondheidszorg. Nu kost een uur therapie gemiddeld 55 euro en de terugbetaling daarvan is beperkt. Maar daar komt dus verandering in.
29/07 08u15  Aantal nieuwe besmettingen stijgt naar recordhoogtes in Tokio na start Olympische SpelenDe Olympische Spelen in Japan zijn nog geen week bezig of er is al sprake van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in de hoofdstad. Nooit eerder was er sprake van zo’n snelle virusverspreiding in de hoofdstad. Dat zei de Japanse kabinetschef vandaag naar aanleiding van de slechte cijfers.
29/07 08u15  ‘Better Call Saul’-ster Bob Odenkirk stabiel na hartstilstand op de setDe Amerikaanse acteur Bob Odenkirk (58) werd dinsdag afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij onwel werd tijdens de opnames van ‘Better Call Saul’. Zijn management vertelt nu dat de acteur in stabiele toestand in het ziekenhuis in New Mexico verkeerd. Hij zou een hartstilstand gekregen hebben op de set.
29/07 08u15  Leonardtunnel volledig afgesloten door ongeval met vrachtwagen: in beide richtingen kilometer fileDe Leonardtunnel nabij Tervuren is vanochtend afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een vrachtwagen op de binnenring, in de richting van Waterloo. Dat zal nog geruime tijd zo blijven, deelt het Vlaams Verkeerscentrum mee. Er staat al een kilometer file in beide richtingen.
29/07 08u15  Spanje mag Shakira vervolgen voor belastingfraude van meer dan 14 miljoen euroShakira moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde vandaag volgens ‘El Pais’ dat er voldoende bewijs is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.
29/07 08u15  Sean Dhondt getuigt in ‘Waarheid, Durven of Doen’ over sextingschandaal: "Ik herkende mezelf niet meer"Openhartige BV's. Daar moet het VTM-programma 'Waarheid, Durven of Doen' het van hebben. Dat bleek ook gisteravond, toen Sean Dhondt (37) te gast was. De presentator vertelde hoe de gelekte naaktbeelden zijn leven overhoop haalden, en hoe hij daarna weer rust vond. 'Ik ben triest geweest, een hoopje ellende. Dat ik niet alleen was, is een schrale troost.”
29/07 08u15  Champagnedouches op decadente feestjes: Like Mike laat alle remmen los op Mykonos na loodzware periodeLunchen in het favoriete restaurant van Mariah Carey, dolfijnen aaien en tientallen flessen champagne leegspuiten op een decadent feestje omringd door schaarsgeklede modellen. Like Mike (35) gooit alle remmen los dezer dagen op party-eiland Mykonos met zijn vriendin Gemma, nadat het koppel twee maanden geleden afscheid moest nemen van hun stilgeboren dochtertje. De dj is trouwens niet de enige BV en celebrity die richting het Griekse eiland trekt, want de bestemming is zonder twijfel hét nieuwe Ibiza voor de jetset.
29/07 07u15  Een van de twee laatste vermiste personen na overstromingen in ons land teruggevondenGisteren is het lichaam teruggevonden van de man die nog vermist was sinds de overstromingen. Het gaat om een man afkomstig uit Verviers die werd teruggevonden in Trooz, een twintigtal kilometer verderop. Dat schrijft VRT NWS. Er is nog steeds één vrouw vermist.
29/07 07u15  Leonardtunnel afgesloten in twee richtingen door ongeval met vrachtwagenDe Leonardtunnel nabij Tervuren is vanochtend afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een vrachtwagen op de binnenring. Dat zal nog geruime tijd zo blijven, deelt het Vlaams Verkeerscentrum mee.
29/07 07u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt minder snel, ruim 55 procent volledig gevaccineerdDe toename van de coronacijfers lijkt een plateau te bereiken. Het gemiddelde aantal nieuwe gevallen ging vandaag maar met 8 procent omhoog, tot 1.472 per dag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ruim 69 procent van de Belgische bevolking kreeg intussen al zeker een eerste prik en meer dan 55 procent is volledig gevaccineerd.
29/07 07u15  Rechter ziet voldoende bewijs voor grootschalige belastingontduiking ShakiraShakira moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde vandaag volgens ‘El Pais’ dat er voldoende bewijs is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.
29/07 07u15  Earth Overshoot Day: ecologische voetafdruk opnieuw met 6,6 procent gestegen, grondstoffen aarde uitgeput voor rest van het jaarNa het bijzondere coronajaar 2020 consumeert de mensheid nu weer even snel de natuurlijke hulpbronnen van de aarde als ze voor het virus en de lockdowns deed. Earth Overshoot Day vindt dit jaar immers opnieuw plaats op 29 juli. Dat is vier weken vroeger dan vorig jaar en exact dezelfde dag als in 2019.
29/07 07u15  ‘Telefacts Zomer’ reconstrueert het geheim achter het huwelijk van Diana en CharlesVandaag is het 40 jaar geleden dat prins Charles en Diana Spencer trouwden. In de zomer van 1981 keken wereldwijd zo'n 750 miljoen mensen naar de plechtigheid. Naar buiten toe vormde het paar één front, maar achter de schermen overheersten twijfel en hartzeer.
29/07 07u15  Sean Dhondt getuigt in ‘Waarheid, Doen of Durven’ over sextingschandaal: "Ik herkende mezelf niet meer"Openhartige BV's. Daar moet het VTM-programma 'Waarheid, durven of doen' het van hebben. Dat bleek ook gisteravond, toen Sean Dhondt (37) te gast was. De presentator vertelde hoe de gelekte naaktbeelden zijn leven overhoop haalden, en hoe hij daarna weer rust vond. 'Het was moeilijk om mijn familie gekwetst en onzeker te zien, bezorgd om mij. Je hebt dat soms niet in de hand of je kan hen niet beschermen.”
29/07 07u15  Champagnedouches en dolfijnen aaien: Like Mike laat alle remmen los op Mykonos na overlijden dochtertje en vaderLunchen in het favoriete restaurant van Mariah Carey, dolfijnen aaien en tientallen flessen champagne leegspuiten op een decadent feestje omringd door schaarsgeklede modellen. Like Mike (35) gooit alle remmen los dezer dagen op party-eiland Mykonos, zonder twijfel hét nieuwe Ibiza voor de jetset. De dj vertoeft er samen met zijn vriendin Gemma. Het koppel nam twee maanden geleden afscheid van hun stilgeboren dochtertje en heeft, zo te zien in hun gedeelde beeldmateriaal op sociale media, duidelijk nood aan wat afleiding.
29/07 06u15  Droge dag met af en toe een bui, wel fris voor de tijd van het jaarDeze ochtend is het op de meeste plaatsen droog met vooral ten zuiden van Samber en Maas wolkenvelden. Aan zee zijn aanvankelijk nog buien mogelijk. In de loop van de dag wordt het aan zee zonnig terwijl in het binnenland een lokale bui mogelijk is. De frisse maxima liggen tussen 16 en 22 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.
29/07 06u15  Basketbalbond wil meesurfen op populariteit Belgian Lions 3x3: “De aantrekkingskracht verwondert ons niet”Een sprookje zonder gouden, zilveren of bronzen randje blìjft een sprookje. Een - oké, ondankbare - vierde plaats is het gisteren geworden voor onze Belgian Lions 3x3. Met opgeheven hoofd, maar vooràl met een grote schare verse fans keren ze uit Tokio terug. “We surfen grààg mee op de hype. Tegen nieuwjaar willen we een plan klaar hebben”, zegt federatie Basketbal Vlaanderen.
29/07 06u15  “Net alsof ze in de gevangenis zit": Lynne Spears zwijgt niet langer over de bewindvoering van haar dochterDe tijd van fluisteren aan de telefoon uit schrik dat de familieleden het zouden horen, is voorbij. Lynne Spears (66) maakt in de rechtbank klaar en duidelijk wat ze ervan vindt dat haar dochter Britney (39) onder bewindvoering van haar vader staat. “Wat er nog overbleef van hun relatie is ondertussen volledig verwoest', klinkt het onder meer. Daarmee lijkt er voor het eerst licht aan het einde van de tunnel voor de zangeres, al doet die niet meteen moeite om stabiel over te komen.
29/07 06u15  SCHOOLSTRAAT 8. “Het ene moment sta ik in dat huis, het volgende lig ik vijftien meter verder op straat”Als brandweerman was Gino wel wat gewoon. Hij had ervaring, weinig kon hem uit z’n lood slaan. Maar op 19 september 2002, en zonder dat hij er iets aan kon doen, liep het anders. Een gasexplosie, alles zwart, licht uit. Gino raakte zwaarverbrand en moest een jaar revalideren. Met de littekens heeft hij leren leven, maar zijn passie heeft niemand hem kunnen afnemen. Hij kwam terug en doet weer wat hij liefst doet. Brandweerman zijn.
29/07 06u15  Opgegroeid in de keuken, nu krijgt hij er topfunctie: Belg moet bezoeker McDonald’s goed gevoel gevenManu Steijaert ademt McDonald’s. Hij groeide op in de keuken van zijn ouders, die franchisenemer waren, zette de levering aan huis op de kaart en krijgt nu een topfunctie bij het wereldwijde concern. De Belg wordt er de allereerste ‘Global Chief Customer Officer’. Hij moet het gevoel dat consumenten hebben als ze aan McDonald’s denken naar een hoger niveau tillen.
29/07 06u15  Vermogensbeheerder Merit Capital op zoek naar andere overnemerDe overname van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital door de oliegroep Netoil gaat niet door. De deal sprong af nadat de Nationale Bank haar veto had gesteld tegen een overname door een vehikel dat rechtstreeks onder controle staat van de olie­tycoon Roger Tamraz uit het Midden-­Oosten. Dat schrijft De Tijd vandaag.
29/07 06u15  Vier keer meer antisemitische incidenten in Londen tijdens elfdaagse oorlog tussen Israël en Hamas in GazaTijdens de dodelijke elfdaagse oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook in mei heeft de Londense politie ongeveer vier keer zoveel antisemitische incidenten geregistreerd dan op enig ander tijdstip in de afgelopen drie jaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
29/07 06u15  CD&V wil noodlijn voor internetfraude in het leven roepenCD&V wil werk maken van een noodlijn die de klok rond bereikbaar is voor slachtoffers van internetfraude. Online oplichting kende tijdens de coronacrisis een ongeziene groei.
29/07 06u15  Nieuw akkoord over geestelijke gezondheidszorg: iedereen naar de psycholoog voor 11 euro per sessieVanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische zorg aan 11 euro per consultatie en dat tot 20 sessies per jaar. Daarover is een akkoord bereikt tussen het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de sector geestelijke gezondheidszorg.
29/07 06u15  PORTRET. Moeilijke jeugd en seksueel misbruik doorstaan, maar nu werd het even te veel: hoe beste turnster ter wereld plots ‘nee’ zeiSimone Biles is geen Simonneke. Geen bleitkous, geen klager. Wel: dochter van een drugsverslaafde moeder die de beste gymnaste ter wereld werd. Wel: jonge vrouw die af te rekenen kreeg met seksueel misbruik. Samengebald is ze één meter en 42 centimeter vechtlust. En toch. Diep in haar levensverhaal zitten verontrustende signalen. “Ik beoefen mijn sport te veel voor àndere mensen.”
29/07 05u15  Stedelijke jeugd hinkt achterop in vaccinatiecampagne: “Een beloningseffect is de grootste motivator”Het aantal jongeren dat zich laat vaccineren blijft achter, vooral in Brussel en Antwerpen. Maar wat kunnen we doen om hen alsnog over de streep te trekken? Moeten de ouders meer duwtjes in de rug geven? Of moeten we straks ook werken met een vaccinatiebewijs om een café of nachtclub binnen te mogen? Pedagogen Pedro De Bruyckere en Bert Smits delen tips.
29/07 05u15  Met de camper door Duitsland, fietsen in Limburg, roadtrippen met de jongste zoon en Italië, ook als het giet: hier gaan onze politici op vakantie deze zomerFietsen in Limburg, feesten in Marbella, met de camper door Duitsland, met de familie naar Catalonië, op taalbad in Spa, met de jongste zoon op roadtrip, Italië en nog eens Italië. De vakantieplannen van onze politici zijn divers, maar er is er maar eentje die gaat trouwen: Vlaams minister-president Jan Jambon. Al gaan hij en zijn verloofde eerst nog een kleurtje opdoen in Toscane.
29/07 05u15  ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”
29/07 05u15  ‘Big Brother’ zoekt kandidaten voor volgende editieDe kogel is door de kerk: na een geslaagd eerste seizoen van het hernieuwde ‘Big Brother’, keert de reboot van de legendarische realityreeks ook in 2022 terug naar het Vlaamse scherm. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
29/07 05u15  In het spoor van de vrijwilligers van het Rode Kruis: “Deze ramp overtreft alle voorgaanden”Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft gisteren het aantal crisisvrijwilligers opgeschaald naar tweehonderd per dag. Van meehelpen schoonmaken tot informeren, over wondjes verzorgen tot psychosociale steun bieden: voor de Vlaamse vrijwilligers in Pepinster en Trooz is niets te veel gevraagd.
29/07 05u15  Pfizer geeft Belgische export miljardenboostDe rush op corona­vaccins legt de Amerikaanse farmareus Pfizer geen windeieren. In het tweede kwartaal verkocht Pfizer voor 7,8 miljard dollar aan coronavaccins. Dat was goed voor nagenoeg de helft van de totale omzet van net geen 19 miljard dollar, die bijna verdubbelde tegenover vorig jaar. Dat heeft een belangrijke impact voor ons land. Dat schrijft De Tijd vandaag.
29/07 05u15  FDA: vaccin Johnson & Johnson mag langer in de koelkast bewaard wordenHet vaccin van farmaceut Johnson & Johnson mag van de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA langer bewaard blijven. Tot nu toe adviseerde de autoriteit om het coronavaccin maximaal 4,5 maand in de koelkast te bewaren bij een temperatuur van tussen de 2 en 8 graden Celsius, dat is inmiddels verlengd naar zes maanden.
29/07 03u15  Oxfam: “Productie coronavaccins kost minstens vijf keer meer dan nodig”De wereldwijde kost van de vaccinatie tegen Covid-19 zou minstens vijf keer lager kunnen liggen als de farmaceutische bedrijven geen monopolie op hun vaccins zouden hebben. Dat heeft Oxfam gemeld in een persbericht op basis van een analyse van de ‘People's Vaccine Alliance’, waarvan de ngo lid is.
29/07 02u15  Containerschip Ever Given komt eindelijk aan in RotterdamHet containerschip Ever Given dat in maart het Suezkanaal blokkeerde, komt donderdag in de vroege ochtend aan in de Rotterdamse haven. Het schip blijft naar verwachting tot begin augustus in Rotterdam om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.
29/07 02u15  Hillsborough-drama eist na meer dan 30 jaar nieuw slachtoffer: Liverpool herdenkt 97 fansDe Engelse voetbalclub Liverpool heeft het overlijden gemeld van een supporter die 32 jaar geleden door de Hillsborough-ramp levensgevaarlijk gewond raakte. De lijkschouwer heeft bevestigd dat de 55-jarige Andrew Divine het 97e dodelijk slachtoffer is van de tragische gebeurtenis op 15 april 1989.
29/07 01u15  Nieuwe president van Peru belooft grondwetshervormingDe voormalige dorpsonderwijzer Pedro Castillo is woensdag lokale tijd ingezworen als nieuwe president van Peru. Hij zei dat hij een einde wilde maken aan de corruptie in het land en kondigde een grondwetshervorming aan.
29/07 01u15  Witte Huis: akkoord over infrastructuurpakket van 466 miljard euroSenatoren van beide partijen en de regering van de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een infrastructuurpakket van 550 miljard dollar (466 miljard euro). Dat meldt het Witte Huis. Het principeakkoord werd voorafgegaan door weken van zware onderhandelingen.
29/07 01u15  Na één maand rijbewijs: jongeman (19) rijdt vier auto’s in de prak in DikkebusWilde hij z’n vrienden imponeren? Of schatte hij de verkeerssituatie helemaal verkeerd in? Feit is, dat een 19-jarige kerel uit Loker dinsdagnacht zware brokken veroorzaakte toen hij in Dikkebus van de weg af raakte. Hij bleef ongedeerd, z’n vriendin raakte ernstig gewond. De getroffen omwonenden blijven met een kater achter.
29/07 00u15  Facebook verdubbelt winst in tweede kwartaal maar verwacht tragere groeiFacebook heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2021 verdubbeld tot 10,4 miljard dollar (ongeveer 8,8 miljard euro) op een omzet van 29 miljard (zo'n 24,4 miljard euro), dankzij de hoge tarieven voor internetadvertenties tijdens het economisch herstel. Dat heeft de socialemediagigant vandaag bekendgemaakt.
29/07 00u15  Google en Facebook verplichten personeel vaccinatie voor toegang tot kantoorGoogle eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen. Ook Facebook kondigde aan dat werknemers in de Verenigde Staten moeten zijn gevaccineerd om op kantoor te mogen komen.
28/07 23u15  Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham strijden dit najaar tegen de beste tijdrijders in 'De tijd van ons leven’Elodie Ouedraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) wagen zich binnenkort aan een redelijk bijzonder en sportief experiment. In het nieuwe Eén programma ‘De tijd van ons leven’ gaat het duo namelijk niet alleen de strijd aan tegen enkele van de beste tijdrijders, maar ook tegen zichzelf.
28/07 23u15  Google verplicht personeel vaccinatie voor toegang tot kantoorGoogle eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen.
28/07 22u15  Volkswagen en Pon kopen Europcar voor 2,5 miljard euroEen consortium onder leiding van Volkswagen is akkoord over de overname van de Franse autoverhuurder Europcar. De Duitse autofabrikant heeft samen de Nederlandse auto-importeur en mobiliteitsgroep Pon en de Britse vermogensbeheerder Attestor ruim 2,5 miljard euro over voor het bedrijf.
28/07 22u15  ZZ Top-bassist Dusty Hill (72) overledenDusty Hill, bassist bij de Amerikaanse rockband ZZ Top, is eergisteren in zijn slaap overleden. Dat laten de andere twee bandleden, Frank Beard en Billy Gibbons, weten op de website van de band. Hill werd 72.
28/07 22u15  Lucy Liu kreeg het op de set van ‘Charlie’s Angels’ aan de stok met Bill MurrayAls je nauw met iemand samenwerkt, kan het af en toe eens botsen. Iets wat Lucy Liu (52) en Bill Murray (70) maar al te goed weten. De twee acteurs kregen het namelijk met elkaar aan de stok op de set van hun film ‘Charlie’s Angels’.
28/07 22u15  President Biden ontmoet Wit-Russische oppositieleidster in Witte HuisDe Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag de Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja ontmoet in het Witte Huis. Biden wil daarmee zijn steun aan de oppositie tegen de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko onderstrepen.
28/07 22u15  Mila Kunis heeft spijt dat ze Ashton Kutcher niet de ruimte in liet gaan: “Nu is het te laat”Onlangs verklapte Ashton Kutcher (43) dat hij een ticket naar de ruimte had gekocht, maar die van echtgenote Mila Kunis (37) moest doorverkopen. En daar heeft zij nu spijt van, vertelt ze aan People.
28/07 21u15  Staat New York verplicht vaccinatie voor zorgpersoneel in dienst van de staatAlle werknemers in dienst van de Amerikaanse staat New York zullen zich ofwel moeten laten vaccineren tegen het coronavirus, ofwel regelmatig moeten laten testen. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo woensdag aangekondigd. Voor het zorgpersoneel in de ziekenhuizen van de staat dat in aanraking komt met patiënten, wordt de inenting tegen het longvirus verplicht.
28/07 21u15  Meer dan 2.000 mensen ondertekenen petitie om coronaregels voor huwelijksfeesten gelijk te stellen aan die voor festivalsAl meer dan 2.000 mensen hebben een petitie ondertekend waarin de regering wordt opgeroepen om de coronaregels die gelden voor huwelijksfeesten gelijk te stellen met die voor evenementen. “Wij vinden het heel onrechtvaardig dat op festivals wel gedanst kan worden, en op ons trouwfeest niet', getuigt een koppel in het VTM Nieuws.
28/07 21u15  Kelly Clarkson moet haar ex-man maandelijks 170.000 euro aan alimentatie betalenKelly Clarkson (39) en haar ex-man Brandon Blackstock (44) mogen dan wel (bijna) gescheiden zijn, maar de zangeres is nog niet meteen van haar voormalige echtgenoot af. De rechter die hun zaak behandelde, oordeelde namelijk dat Clarkson haar ex maandelijks 200.000 dollar (zo’n 170.000 euro) aan alimentatie moet betalen. En daar blijft het niet bij…
28/07 21u15  Stuk huwelijkstaart van Charles en Diana wordt na veertig jaar geveildJe zou denken dat een stuk taart na veertig jaar z'n waarde verliest, maar het Dominic Winter veilinghuis verwacht toch het tegendeel. Er gaat in augustus namelijk een stuk taart vanop het huwelijk van prins Charles (72) en prinses Diana onder de hamer.
28/07 21u15  Tien miljoen exemplaren PlayStation 5 verkochtSony heeft al meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn nieuwste spelcomputer PlayStation 5 verkocht. De console kwam in november vorig jaar op de markt. Het Japanse bedrijf noemt het de snelst verkopende spelcomputer die het ooit heeft gemaakt.
28/07 20u15  80 procent van door noodweer getroffen woningen in regio Luik heeft weer stroomTachtig procent van de door het noodweer getroffen woningen in de provincie Luik heeft opnieuw elektriciteit. Dat meldt netbeheerder Resa woensdag.
28/07 20u15  Ruby Rose afgevoerd naar het ziekenhuis met ernstige complicaties: “Urenlang geen plek”De Australische actrice Ruby Rose (35), onder meer bekend van de serie ‘Orange Is the New Black’, is gisteren naar eigen zeggen afgevoerd naar het ziekenhuis met ernstige complicaties na een eerdere ingreep. Hoewel ze duidelijk met spoed hulp nodig had, moest ze uren wachten vooraleer ze ergens terecht kon.
28/07 20u15  Superflitspaal ingezet in de strijd tegen verkeersovertredersOp onze Belgische wegen wordt voor het eerst een superflitspaal gebruikt. Het toestel, dat voorlopig enkel is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs, staat op de E411 aan het viaduct.
28/07 20u15  Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openenAttractiepark Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openen. Het Waverse pretpark liep veel schade op bij de overstromingen van midden juli.
28/07 20u15  Nepverleegsters die bejaarden onder mom van coronatest bestalen opgepakt in LuikIn een onderzoek naar valse verpleegsters die geld en juwelen stalen van bejaarden bij het zogezegd afnemen van coronatesten, zijn zeven mensen opgepakt en vier huiszoekingen uitgevoerd in de regio Luik. Dat meldde het Luikse parket. Er is een dertigtal slachtoffers bekend.
28/07 20u15  Wie krijgt in België een derde coronaprik? “In september hakken we knopen door”Alleen de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen een boostervaccin geven? Of veel meer mensen zoals in Engeland? Die keuze is nog niet gemaakt in ons land. Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie en vaccinoloog Pierre Van Damme leggen uit waarom we nog tot september moeten wachten voor het beleid rond de derde coronaprik vastgelegd kan worden.
28/07 20u15  CELEBS 24/7. John Legend heeft een nieuwe puppy en de familie Beckham kiest voor een kleurrijke coupeNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
28/07 19u15  Na kritiek van Dua Lipa en Elton John: rapper DaBaby biedt gedeeltelijke excuses aan na aids-uitsprakenRapper DaBaby (29) vindt de reacties op de controversiële uitspraken die hij zondagavond deed tijdens een optreden zwaar overdreven. 'Ik vraag fans hun telefoonlampje aan te doen en jullie beginnen meteen een protestmars', liet hij dinsdag op Twitter weten.
28/07 19u15  Jo Vally schaamteloos misbruikt door cybercriminelen: “Die gangsters proberen m’n fans geld af te troggelen”“Ik zit in geldnood, zou je mij wat geld kunnen sturen?” Dat zijn de berichten die oplichters aan de fans van Jo Vally (62) sturen, in de hoop ze geld afhandig te maken. “Dat zijn gangsters die mijn naam misbruiken om goedgelovige mensen geld af te troggelen”, klinkt het kwaad bij de zanger. En ook radiomaker Luc Verschueren (67) kreeg er al mee te maken. Hun fans maken zich dan ook ongerust: “Ze hebben mij zelfs midden in de nacht proberen te bellen, best angstaanjagend.”
28/07 19u15  Minister van Energie: "Formeel Europees groen licht voor CRM in nabije toekomst verwacht"De Europese Commissie heeft de procedure met het oog op haar eindbeslissing over het CRM-subsidiemechanisme opgestart. Dat laat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) weten. “Het formele groene licht wordt in de nabije toekomst verwacht”, klinkt het.
28/07 19u15  Tsjechië wil ambtenaren 2 extra vakantiedagen geven in ruil voor coronaprikTsjechië is van plan alle staatsambtenaren twee betaalde vakantiedagen extra te geven als ze zich hebben laten inenten. Dat kondigde premier Andrej Babis (66) woensdag op Twitter aan. De regering zal vrijdag beslissen over het plan.
28/07 19u15  Carrefour investeert in start-up die boodschappen levert binnen de 15 minutenDe Franse supermarktgroep Carrefour voert exclusieve onderhandelingen om een minderheidsparticipatie te nemen in Cajoo, een Franse start-up die in verschillende steden boodschappen levert binnen 15 minuten. De investering moet Cajoo helpen om zijn ontwikkeling in Europa te versnellen, luidt het.
28/07 19u15  Twee verdachten overval op juwelierszaak in Parijs opgepakt met “groot deel van buit” op zakDe Franse politie heeft twee verdachten opgepakt voor de overval die dinsdag plaatsvond op een juwelierszaak in het centrum Parijs. Dat is meegedeeld door het parket van Parijs en de politie.
28/07 19u15  Belg krijgt topfunctie bij McDonald'sDe Belg Manu Steijaert krijgt een topfunctie bij ‘s werelds grootste fastfoodketen McDonald’s. Hij komt als wereldwijde Chief Customer Officer en ‘executive vice president’ aan het hoofd te staan van een nieuw team dat zich over klantenbeleving moet buigen en rapporteert voortaan rechtstreeks aan de CEO.
28/07 19u15  Beelden tonen hoe Tanja Dexters en vriend betrokken zijn bij vechtpartij in Marbella: “Ze wilden net hun zorgen vergeten”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. “Dit is niet de schuld van Tanja en Michaël. Integendeel”, stelt hun advocaat Omar Souidi. “Ze gingen net op vakantie om hun zorgen van de voorbije maanden te vergeten.”
28/07 19u15  Gerecht opent onderzoek na dodelijke ontploffing in Duitse fabriekHet openbaar ministerie in Duitsland opent een onderzoek naar onopzettelijke doodslag na de ontploffing op het industriepark van Leverkusen waarbij zeker twee doden vielen.
28/07 18u15  SHOWBITS. De Pfaffs doen ‘Abbey Road' en Junior Planckaert moet nog even geduld hebbenThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
28/07 18u15  Niet hamsteraars, maar bevoorradingsproblemen zorgen voor lege rekken bij Delhaize: “Bijna elke vrachtwagen komt tegenwoordig op goed geluk aan”“Als Jumbo binnenkort aanklopt, ga ik toch eens aandachtig luisteren. Want zo kan het echt niet meer verder.” Aldus een moegetergde zelfstandige uitbater van enkele Delhaize-winkels, waar de rekken momenteel leger ogen dan ooit. Officieel omdat Delhaize logistiek voorrang geeft aan de snelle heropbouw van 40 overstroomde winkels in Wallonië, officieus omdat het bevoorradingssysteem al twee jaar in de soep draait: “Tegenwoordig duikt de ‘vrijdagse’ vrachtwagen zonder waarschuwing zelfs al eens op dinsdag op.”
28/07 18u15  Filipijnen bedanken gewichthefster Hidilyn Diaz voor eerst Filipijns goud op Spelen met half miljoen en twee huizenDe Filipijnse gewichthefster Hidilyn Diaz won twee dagen geleden de eerste olympische gouden medaille ooit voor haar land. Naast haar medaille kan Diaz rekenen op een half miljoen euro en twee huizen als beloning voor haar prestatie.
28/07 18u15  New York biedt burgers 100 dollar als ze zich laten vaccinerenOm burgers over te halen zich te laten vaccineren tegen Covid-19 biedt de stad New York een beloning van 100 dollar (ongeveer 85 euro). De Amerikaanse metropool hoopt daarmee het percentage ingeënten op te krikken, nu het aantal besmettingen met het coronavirus weer stijgt.
28/07 18u15  Overheid onthult eindelijk cijfers over coronadoden in ziekenhuizen: “Dit roept vragen op”Het bleef lange tijd het best bewaarde geheim van de coronacrisis: in welke ziekenhuizen waren de overlevingskansen voor covid het grootst en waar het kleinst? Na anderhalf jaar heeft de overheid een tip van de sluier opgelicht. En wat onder die sluier zit, roept vragen op. Oppositiepartij N-VA: “Heeft iedereen de juiste zorg gekregen?”
28/07 18u15  Hij won twee olympische medailles, maar deze bootrace kost Australische kajakker 25 jaar celIn 2004 werd Nathan Baggaley (45 ondertussen) uitgeroepen tot Australisch sportman van het jaar. De kajakker had die zomer twee keer zilver gewonnen op de Spelen in Athene en was ook drievoudig wereldkampioen. Het jaar nadien werd hij betrapt op doping en geschorst. Hij bleef dromen van een comeback, maar belandde in de misdaad en verloor zijn laatste race op het water van de politie.
28/07 17u15  Wetenschappers denken oudste dierenfossiel te hebben gevondenWetenschappers hebben mogelijk het 890 miljoen jaar oude fossiel van een zeespons gevonden in Canada. Als de vondst echt een fossiel blijkt, dan is dit het alleroudste dierenfossiel dat ooit gevonden is. Wetenschapper Elizabeth Turner van de Canadese Laurentian University beschrijft haar vondst in het vakblad Nature.
28/07 17u15  Heroïne op z'n twaalfde en ontsnapt aan death row: acteur Danny Trejo schreef turbulente leven neer in biografieGehypnotiseerd worden door de seriemoordende cultleider Charles Manson, gewapende overvallen om drugs te kunnen kopen en een verblijf op death row: de 77-jarige Mexicaans-Amerikaanse acteur Danny Trejo heeft al heel wat meegemaakt in z’n leven. Geen wonder dat hij er een biografie over schreef: ‘Trejo: My Life of Crime, Redemption and Hollywood’. Een verhaal over het vinden van God, beter leren omgaan met vrouwen én een record voor het vaakst sterven op het scherm. “Het kan me echt niks bommen, zolang ik er maar dik voor betaald word!”
28/07 17u15  Groot-Brittannië geeft 9 miljoen coronavaccins wegHet Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt vandaag bekend 9 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin naar het buitenland te exporteren. Daarvan gaan er 5 miljoen naar Covax, het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om entstoffen ook in de ontwikkelingslanden beschikbaar te maken.
28/07 17u15  Frans gerecht voert onderzoek naar moederbedrijf Fnac en Vanden Borre wegens witwassenFnac Darty, de elektronicagroep bij ons bekend met winkelketens Fnac en Vanden Borre is in Frankrijk onderwerp van een gerechtelijk onderzoek wegens witwassen en bendevorming. Dat bracht de Franse nieuwssite Mediapart aan het licht. Sinds 2014 zou het bedrijf in enkele Franse vestigingen minstens anderhalf miljoen euro illegale cashtransacties hebben ontvangen. Op 3 juni voerde het gerecht vijf huiszoekingen uit.
28/07 17u15  Verscheidene branden uitgebroken in Turkse vakantieregio AntalyaIn de Turkse vakantieregio Antalya zijn verscheidene bosbranden uitgebroken. De wind drijft het vuur in de richting van woonwijken, zei het hoofd van het district Manavgat, Mustafa Yigit, vandaag aan de zender CNN Türk. Drie wijken zijn geëvacueerd.
28/07 17u15  Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting in de klas van schoolFranse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden vanaf september naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven. “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, benadrukt minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Eerder had president Emmanuel Macron ook al gehamerd op het belang van vaccinatie om de pandemie tegen te gaan.
28/07 17u15  Australiër zwaargewond na aanval door haaiEen man is voor de Australische westkust aangevallen door een haai terwijl hij in de buurt van het afgelegen eiland Varanus aan het vissen was. Hij raakte zwaargewond.
28/07 16u15  "Jonge Nederlander op Mallorca aangevallen door zelfde dadergroep als Carlo (27)”“Er is die avond veel meer gebeurd dan het vreselijke drama dat Carlo overkwam”, dat vertelt een Nederlandse moeder aan de Telegraaf. Haar zoon werd mishandeld door dezelfde groep die Carlo Heuvelman (27) doodschopte op Mallorca.
28/07 16u15  OVERZICHT. Nieuw ministerieel besluit met coronamaatregelen gepubliceerd: deze regels gaan binnenkort inIn het Staatsblad is het ministerieel besluit (MB) gepubliceerd met daarin de nieuwe en gewijzigde coronamaatregelen die beslist zijn op het Overlegcomite van 19 juli. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Het gaat onder andere om versoepelingen rond het winkelen, en een verplichte CO2-meter op meer locaties.
28/07 16u15  VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het momentVakantie en nog geen plannen? Reisexpert Christoph Godin (28) heeft zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje gezet voor de lezers van HLN. Acht dagen in een chalet aan een Nederlands meer voor maar 43 euro per persoon? Of toch liever naar Spanje met de kinderen in een viersterrenhotel voor 216 euro per persoon in halfpension? Een overzicht.
28/07 16u15  Vlaanderen wil WK breakdance organiseren in 2023De Vlaamse regering wil in 2023 het Wereldkampioenschap breakdance naar Leuven brengen. Dat melden N-VA-ministers Ben Weyts en Zuhal Demir. Vlaanderen wil al langer internationale evenementen naar onze regio halen, dat lukte onder andere voor de World Choir Games (20/10-07/11) en het WK wielrennen (18/09-26/09), die beide nog dit jaar plaatsvinden.
28/07 16u15  Eerste vaccinatiecentra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerstelijnszoneNog zeker tot half oktober blijft er in Vlaanderen minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten. Op een tien- à vijftiental locaties wordt bekeken of een fusie of een verhuis naar een kleinere locatie tot de mogelijkheden behoort, maar concrete beslissingen zijn daarover nog niet genomen.
28/07 15u15  Gamingbedrijf Activision neemt dan toch maatregelen na aanklacht over discriminatie en seksueel wangedragDe CEO van de Amerikaanse gameproducent Activision Blizzard, Bobby Kotick, belooft maatregelen na een aanklacht over discriminatie en seksueel wangedrag op de werkvloer. In een brief hadden meer dan 2.600 werknemers de eerste reactie van de directie op een rechtszaak in Californië veroordeeld.
28/07 15u15  Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccinPfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 33,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 28,4 miljard euro, uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld. Dat is fors meer dan de 26 miljard dollar die de groep in mei nog naar voren schoof. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op. Dat blijkt uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.
28/07 15u15  Binnenkort geen quarantaine meer voor gevaccineerde EU-burgers in EngelandBinnenkort zullen inwoners van landen uit de Europese Unie die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, niet meer in quarantaine moeten als ze Engeland binnenkomen. Dat melden verschillende Britse media.
28/07 15u15  Racisme-rel rond Duitse wielercoach: “Haal die kamelendrijver in!”Een bijzonder pijnlijk moment tijdens de tijdrit van vandaag op de Olympische Spelen heeft de Duitse wielerploeg in verlegenheid gebracht. Tijdens de live-uitzending riep de Duitse wielercoach Patrick Moster hoorbaar: “Haal die kamelendrijver in” ter aanmoediging. Moster heeft zich inmiddels geëxcuseerd.
28/07 15u15  Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeksrechter aangesteld voor mogelijke onopzettelijke doodslagEr is een Luikse onderzoeksrechter aangesteld na de overstromingsramp van 14, 15 en 16 juli. In de provincie Luik kwamen daarbij 37 mensen om het leven. De onderzoeksrechter moet op zoek gaan naar eventuele verantwoordelijken, die vervolgd kunnen worden voor onopzettelijke doodslag, bij gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat zegt de procureur des Konings van Luik.
28/07 15u15  Pianowonder Benjamin uit ‘Belgium’s Got Talent’ brengt eerste plaat uit én verhuist naar LAHij was het pianowonder uit het zesde en recentste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’, won die talentenjacht ook en breit daar nu een vervolg aan. Benjamin Ceyssens (21) brengt zijn eerste zelf gecomponeerde werk uit, meteen goed voor twee ep’s vol filmische soundtracks. Een ideaal visitekaartje om volgend jaar richting Hollywood te trekken voor een exclusieve muziekopleiding. “Ik ga er de komende drie jaar wonen en studeren.”
28/07 14u15  Di Rupo bezoekt voor het eerst zwaar getroffen Pepinster en krijgt meteen kritiek van emotionele inwoonster: “Ik heb niks meer”Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft vandaag voor het eerst sinds de overstromingen een bezoek gebracht aan het zwaar getroffen Pepinster. Hij bezocht de regio met de burgemeester en twee commissarissen die de heropbouw in goede banen moeten leiden. Hun bezoek werd echter niet door iedereen in dank afgenomen: “Ik heb geen moeder meer, ik heb geen huis meer, ik heb niks meer”, reageert een inwoonster.
28/07 14u15  Bhutan geeft bijna hele bevolking tweede prik op week tijd: “Vaccinatiecampagne is een voorbeeld”Het is een hele krachttoer voor het kleine Zuid-Aziatische koninkrijk dat hoog in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China en India. Op amper zeven dagen tijd is Bhutan erin geslaagd om 90 procent van de volwassen bevolking een tweede prik van het coronavaccin te geven. “Het is wellicht de snelste campagne tijdens deze pandemie en een echt voorbeeld”, aldus Unicef.
28/07 13u15  IN KAART. Al meer dan 84 procent gevaccineerd in Koksijde, nog maar 36 procent in Molenbeek: zo staat úw gemeente ervoorTerwijl in Koksijde al meer dan 84 procent van de bevolking minstens deels is gevaccineerd tegen het coronavirus, is dat in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek nog maar 36 procent. De verschillen tussen Vlaanderen en vooral Brussel vergroten daarmee nog elke dag. En dat vertaalt zich ondertussen ook in de ziekenhuisopnames, blijkt uit een analyse van de jongste Sciensano-cijfers.
28/07 13u15  Man omzeilt strenge lockdown in Maleisië en laat 36 porties ‘nasi ganja' per helikopter bezorgenEen maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen hebben de stad, alsook de restaurants, volledig op slot gegooid. Daar liet een grote liefhebber van het rijstgerecht ‘nasi ganja’ zich niet door tegenhouden.
28/07 13u15  Sollicitanten, opgepast: recruiters streng voor spellingsfouten in cvBen je aan het solliciteren? Kijk dan zeker nog eens je cv na. Recruiters blijken namelijk kandidaten streng af te straffen voor spellingsfouten in het cv. Vanaf twee spelfouten valt de kans op een gesprek terug op 58% in plaats van 65%.
28/07 13u15  Voorbijgangers halen levende baby uit vuilniszak nabij LyonVoorbijgangers in het Franse Meyzieu, ten oosten van Lyon, hebben maandagavond een vuilniszak aangetroffen met daarin een levende baby. “We zijn geschokt door deze ontdekking”, luidt het in een verklaring van het gemeentebestuur.
28/07 13u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: beelden tonen hoe straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromenNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 12u15  Europeanen gebruiken nog steeds te veel antibiotica, Belgen scoren bovengemiddeldTussen 1997 en 2017 is het antibioticagebruik buiten de ziekenhuizen in Europa niet gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Antwerpen en Hasselt. In België ligt het gebruik bovendien boven het Europese gemiddelde, al is de trend in ons land wel dalend.
28/07 12u15  Bizar: Kanye West is ingetrokken in... een voetbalstadionKanye West (44) heeft zijn intrek genomen in het Mercedes-Benz Stadion in Atlanta om daar verder te werken aan zijn nieuwste album ‘Donda’. Op Instagram deelde de rapper een foto van de plek waar hij afgelopen donderdag een lanceringsfeestje gaf voor die plaat. Hij ‘woont’ daar sindsdien, al lijkt het toch meer op kamperen.
28/07 12u15  Japanse Olympische Spelen-superfan mist Spelen in thuisland en daarmee ook wereldrecordKazunori Takishima, een Japanse superfan van de Olympische Spelen, reist al 15 jaar de wereld af om alle Winter- en Zomerspelen live te beleven. Dit jaar zou hij een wereldrecord breken en het grootste aantal olympische sportnummers bijgewoond hebben. Maar net nu de Spelen in zijn thuishaven plaatsvinden, kan hij niet gaan door de coronapandemie.
28/07 12u15  Griekenland in rouw: geliefde zeehond Kostis van dichtbij gedood met harpoengeweerInwoners van een klein Grieks eiland zijn verdrietig, maar ook heel erg woedend nadat een speervisser zeehond Kostis opzettelijk heeft gedood. Het dier was hun mascotte geworden waar ze allemaal van waren gaan houden.
28/07 11u15  Gevaccineerd en toch besmet? Dit zijn de symptomen (en ze zijn anders dan bij wie niet gevaccineerd is)Vaccins zijn de beste bescherming tegen een besmetting met het coronavirus. Maar dat betekent niet dat je onmogelijk nog Covid-19 kan oplopen. Een grootschalige studie heeft nu ontdekt dat de symptomen die gevaccineerden melden, enigszins afwijken van die van niet-gevaccineerden. En er is ook een symptoom bij waar niet-gevaccineerden minder vaak over spreken.
28/07 11u15  Een meer, zwembad en jacuzzi: waterpret verzekerd in deze villa van 5,3 miljoenWe zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Tennessee waar de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson jarenlang woonde.
28/07 11u15  Tamara (38) won 10 miljoen euro: “Sommige mensen verwachtten dat ik dingen voor ze zou betalen”De 38-jarige Tamara Straatman won 3,5 jaar geleden 10 miljoen euro met de Staatsloterij, de grootste loterij bij onze noorderburen. Het enorme geldbedrag zorgde ervoor dat haar leven een draai van 180 graden kreeg en ze haar dromen kon verwezenlijken.
28/07 11u15  Lies Vandenberghe wist niet dat ze zwanger was op haar trouwVanavond zijn Kelly Pfaff, Sean Dhondt, Dominique Van Malder en sportanker Lies Vandenberghe te gast in ‘Waarheid Doen of Durven’. Daar praat het VTM-sportanker over de eerste keer samenwonen met haar man Maarten Breckx, ook sportanker, en over hun kinderwens. Daarnaast verklapt ze ook dat ze zwanger was op haar eigen trouw, vrijgezellenfeest en huwelijksreis zonder dat ze dit wist.
28/07 11u15  Werd de zoon van Angelina Jolie voor 100 dollar gekocht?De oudste zoon van Angelina Jolie werd mogelijk voor 100 euro gekocht van zijn biologische moeder. De actrice adopteerde haar zoon in 2001 toen ze op bezoek ging in Cambodja, maar de persoon die instond voor de de adoptie, wordt nu beschuldigd voor mensenhandel. Het is dus mogelijk dat de biologische moeder van Maddox nog in Cambodja leeft.
28/07 11u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromenNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 10u15  Volgens documentairemakers kocht Angelina Jolie haar zoon Maddox voor 100 dollarAngelina Jolie wordt ervan beschuldigd dat ze haar zoon Maddox voor 100 dollar heeft gekocht. De actrice adopteerde haar zoon in 2001 toen ze op bezoek ging in Cambodja, maar de persoon die instond voor de de adoptie, wordt nu beschuldigd voor mensenhandel. Het is dus mogelijk dat de biologische moeder van Maddox nog in Cambodja leeft.
28/07 10u15  Neha (17) draagt een jeans, haar ooms slaan haar doodEen 17-jarig meisje in India is door mannelijke familieleden met stokken doodgeslagen, waarna ze haar lichaam aan een brug lieten bungelen. Reden: Neha Paswan droeg een jeans. De moord in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh illustreert het echtelijk en familiaal geweld waar veel vrouwen en meisjes in India mee worden geconfronteerd.
28/07 10u15  Verkoop bedrijfsvoertuigen in EU verder toegenomen in juniDe verkoop van nieuwe bedrijfswagens, zoals vrachtwagens, bussen en bestelbusjes, in de Europese Unie is in juni verder toegenomen. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA klom de verkoop met meer dan 12 procent tot 185.573 voertuigen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.
28/07 10u15  Voormalig VTM-gezicht Peter Vandeborne (51) overledenPeter Vandeborne is dinsdagnamiddag op 51-jarige leeftijd overleden. De journalist die nog het nieuws las bij VTM leed aan een slepende ziekte en koos voor euthanasie.
28/07 10u15  Wisselvallige dag met plaatselijk buien, wind waait tot 65 kilometer per uur aan de kustVandaag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Plaatselijk is er nog kans op enkele buien, al zijn die minder intens dan de voorbije dagen. Aan de kust en in het westen van het land staat een strakke bries, de wind waait tot 65 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden, meldt het KMI deze ochtend.
28/07 09u15  Macron erkent schuld van Frankrijk bij kernproeven Frans-Polynesië, maar excuses blijven uitDe Franse president Emmanuel Macron heeft erkend dat zijn regering 'een schuld heeft' bij Frans-Polynesië wegens nucleaire tests die Frankrijk uitvoerde op de eilanden van 1966 tot 1996. Een formele verontschuldiging bleef uit. Macron is vier dagen op staatsbezoek in de archipel in de Stille Oceaan. Die hoort bij Frankrijk, maar heeft op meerdere terreinen wel zelfbestuur.
28/07 09u15  Peter Van de Velde liet zich ontdopen: “Dat Rome homoseksualiteit als een zonde blijft zien, stoort me mateloos”‘Thuis’-acteur Peter Van De Velde (54) heeft zich laten ontdopen. Hoewel de acteur in God gelooft en regelmatig bidt, vindt hij het niet kunnen dat de katholieke kerk homoseksualiteit als een zonde ziet. “Ik wil daar geen deel van uitmaken. Dus ik heb een brief gestuurd naar het bisdom, om mij uit het doopregister te laten schrappen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
28/07 09u15  Champions League voortaan op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: “De grote wens van Marc Degryse gaat in vervulling”De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Mijn voetbalvrienden en ik kijken er al naar uit.”
28/07 08u15  Steeds meer borelingen krijgen borstvoeding bij geboorteHet aantal borelingen dat borstvoeding krijgt, neemt verder toe. In 2020 kreeg 81,4 procent van de borelingen borstvoeding bij de geboorte. Dat is een toename met 0,7 procentpunt tegenover 2019. Dat meldt Opgroeien naar aanleiding van de Week van de Borstvoeding.
28/07 08u15  Vaticaan begint proces tegen sjoemelende kardinaal voor miljoenenschandaal met luxeappartementenHet Vaticaan is gisteren een proces begonnen tegen tien personen die van financiële misdrijven worden verdacht. Kardinaal Angelo Becciu, voorheen stafchef van het Vaticaanse staatssecretariaat, is de hoogstgeplaatste persoon in het Vaticaan die terechtstaat. De beschuldigingen betreffen strafbare feiten als fraude, verduistering, ambtsmisbruik, witwassen van geld en corruptie.
28/07 08u15  Champions League voortaan op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: “Niks zo leuk als op de eerste rij zitten bij allermooiste wat er in het voetbal gebeurt”De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Mijn voetbalvrienden en ik kijken er al naar uit.”
28/07 08u15  Dolverliefd en iedereen mag het zien: in het spoor van André Hazes en Sarah van Soelen op IbizaEen azuurblauwe zee, een luxueus hotel, en dat alles overgoten met héél veel zon. De jaloersmakende foto’s die André Hazes (27) en z’n Sarah Van Soelen (25) op Instagram delen, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven. En ja, zo’n liefdesvakantie mag wat kosten.
28/07 08u15  Belgen vluchten massaal voor de regen, maar welk land kies je nu best als je veel zon, weinig corona en niet te duur wil?De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Andere mensen hebben omwille van de coronapandemie tot nu gewacht om te beslissen naar waar ze zouden trekken. Waar reis je de komende weken nu het best naartoe, als je 1) veel zon 2) weinig corona en 3) niet teveel geld kwijt wil zijn? Onze redactie maakte de oefening.
28/07 07u15  “Mannen stonden klaar om Peter R. de Vries te filmen na aanslag”De Nederlandse politie houdt er sterk rekening mee dat in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam twee mannen klaar stonden om het lichaam van Peter R. de Vries te filmen nadat hij was neergeschoten. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoek tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad (AD).
28/07 07u15  Slipknot-drummer Joey Jordison (46) plotseling overleden: “Onbeschrijflijk verdriet”De bekende Amerikaanse metaldrummer Joey Jordison, oprichter en voormalig bandlid van Slipknot, is maandag plotseling in zijn slaap overleden. Dat maakt zijn familie in een verklaring bekend, meldt Blabbermouth. Jordison is 46 jaar geworden. Hij is het tweede bandlid van Slipknot dat onverwacht op jonge leeftijd sterft.
28/07 07u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië en zorgt voor nieuwe overstromingen in EuropaNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderden straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 07u15  Paris Hilton ontkent geruchten over zwangerschapHet gerucht dat Paris Hilton (40) in verwachting is van haar eerste kindje, klopt niet. Gisteren melde Page Six nog dat ze via een bron vernomen hadden dat de voormalige realityster zwanger zou zijn, maar dat wordt nu ontkend door Hilton zelf. “Ik ben niet zwanger. Nog niet. Ik wacht tot na de bruiloft”, zegt ze in haar podcast.
28/07 07u15  ONZE OPINIE. Brussel is een bruisende en fantastische stad, maar plan graag uw bezoek wanneer de uitbraak onder controle isIn Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gillis of Schaarbeek is vandaag geen 35 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Waar Vlaanderen de beste leerling van de klas is, is Brussel de schandvlek van Europa, vindt onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten. Tijd dus om nieuwe maatregelen in Brussel in te voeren, terwijl die in de rest van het land — van Aalter tot Aarlen — mogen worden versoepeld.
28/07 07u15  OVERZICHT. Bijna 30 ziekenhuisopnames per dag, ook aantal coronabesmettingen blijft stijgenHet dagelijkse gemiddeld aantal ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19 is gestegen naar bijna 30, een toename met 14 procent op weekbasis. Ook het aantal coronabesmettingen blijft de hoogte ingaan. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft stabiel. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
28/07 07u15  Champions League voortaan (bijna) volledig op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: "Mijn 'voetbalvrienden' en ik kijken er al naar uit"De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Er is niks zo leuk als op de eerste rij te mogen zitten bij het allermooiste wat er in het voetbal gebeurt.”
28/07 07u15  Dolverliefd en iedereen mag het zien: André Hazes en Sarah van Soelen genieten van zomerse vakantie op IbizaEen azuurblauwe zee, een luxueus hotel, en dat alles overgoten met héél veel zon. De jaloersmakende foto’s die André Hazes (27) en z’n Sarah Van Soelen (25) op Instagram delen, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven.
28/07 07u15  Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”Moeten we ons ongerust maken nu de coronacijfers weer stijgen? Het aantal besmettingen neemt toe met 10%, het aantal patiënten op intensieve zorg zelfs met 15%. Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achterloopt? Of van de jongeren, die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit. “We mogen niet te snel denken dat het gedaan is. Maar we moeten ook aanvaarden dat we de meest fragiele mensen niet 100% kunnen beschermen”.
28/07 06u15  Einde van ‘Neighbours’ in zicht na 36 jaar?Hangt er onweer boven Ramsay Street? In Australische media wordt in elk geval gespeculeerd over een nakend einde van ‘Neighbours’ (‘Buren’), de soap die al 36 jaar loopt en bij ons op VTM2 te zien is. Officieel is er nog niks beslist, maar recente aanpassingen in het uitzendschema doen ‘Neighbours’-fans toch het ergste vermoeden.
28/07 06u15  Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar door Brussel worden alle Belgen langer meegesleurd in maatregelen”Wat te verwachten nu het aantal nieuwe coronabesmettingen forse sprongen maakt en de opnames intensieve zorg met Covid-19 zelfs stijgen met 15 procent? Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achter loopt? Of van de jongeren die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit op wat volgt.
28/07 06u15  Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar, en watersnood zal prijs nóg doen stijgenDe premie voor de brandverzekering is in ons land op tien jaar tijd liefst 43,76 procent duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel, dat de evolutie van de gemiddelde brandverzekeringspremie heeft bijgehouden. Bovendien dreigt de verzekeringspremie die we met z’n allen betalen de komende jaren nog verder op te lopen. Dat komt door de schade die extreme weerfenomenen, zoals de ‘waterbom’ die twee weken geleden over het zuidoosten van ons land trok, aanrichten. De verzekeringssector zelf vindt het te vroeg om de impact in te schatten.
28/07 06u15  Zon, zee én een overdosis liefde: André Hazes en Sarah van Soelen genieten van een zomerse vakantieBij ons lijkt het wel herfst, maar daar hebben André Hazes (27) en Sarah van Soelen (25) absoluut geen last van. De jaloersmakende foto’s die het koppel op Instagram deelt, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven.
28/07 06u15  SCHOOLSTRAAT 8. “‘Paatje, ik voel me beter’, zei ze. De volgende ochtend was ze er niet meer”Kinderen horen hun ouders te begraven, niet andersom. Christine was een wonder van de natuur - golvend haar, dertig missverkiezingen gewonnen, bloedmooi. Waar ze kwam, vielen monden open. Tot plots, op haar 33, haar leven ophield. Zesentwintig jaar later gaat er nog altijd geen dag voorbij dat Willy en Leona niet aan hun betreurde dochter denken. Ode aan Christine, de Bloemenkoningin die geen Miss België mocht worden.
28/07 06u15  Wisselvallige dag met plaatselijk buien, rukwinden tot 65 kilometer per uur aan de kustVandaag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Plaatselijk is er nog kans op enkele buien, al zijn die minder intens dan de voorbije dagen. Aan de kust en in het westen van het land staat een strakke bries, met rukwinden tot 65 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden, meldt het KMI deze ochtend.
28/07 06u15  Belgen vluchten massaal naar de zon maar welk land kies je nu best?De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Wie volledig ingeënt is, kan met kortingen tot 50 procent vrij vlot naar Spanje. Wie een rode bestemming wil mijden, kan naar Italië of Bulgarije.
28/07 05u15  Sydney verlengt al vijf weken durende lockdown met een maandDe autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales hebben vandaag de lockdown in Sydney met nog een maand verlengd. De lockdown van de afgelopen vijf weken bleek niet genoeg om een uitbraak van de besmettelijke deltavariant van het coronavirus te bedwingen.
28/07 05u15  De drie broers van judoka Matthias Casse: “Plots zijn we ‘broer van’. Niet erg, hij is ook écht onze broer, hé”Mama Els en papa Serge hadden hoegenaamd niks met sport. Het tij kan keren. Het nageslacht dat ze hebben voortgebracht bestaat uit vier bonkige topsporters. Twee judoka’s, twee acrobatische gymnasten. Vincent (26), Matthias (24), Jeroen (23) en Robin (22). Zoon twee pakte gisteren brons op de Olympische Spelen in Tokio. Het geslacht Casse. “Een broer op de Spelen geeft ons een extra laag zelfvertrouwen. Elke prestatie is plots bereikbaar.”
28/07 05u15  Rode Kruis stuurt vanaf vandaag 200 vrijwilligers per dag naar overstroomde regio’s: “Als iedereen het advies om niet naar het rampgebied te gaan had gevolgd, hadden duizenden mensen niets te eten gehad”“De overheid heeft een flater begaan door de humanitaire hulp aan het Rode Kruis toe te vertrouwen. Het is gebleken dat zij niet de juiste partij waren om in deze ramp snel overal hulp te bieden.” Dat zegt Lien De Leenheer (39), oprichtster van het burgerplatform #AideHulp147. “En de overheid heeft ook schuldig verzuim gepleegd door te herhalen dat vrijwilligers beter wegbleven uit het rampgebied. Gelukkig is dat advies massaal genegeerd. Anders hadden duizenden getroffenen niets te eten gehad.”
28/07 05u15  Vlaamse regering vorderde al 78 miljoen euro onterechte coronasteun terugDe Vlaamse regering heeft al 78 miljoen euro aan onterechte coronasteun voor bedrijven en zelfstandigen teruggevorderd. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Om alle dossiers te kunnen bekijken, gaat Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) het aantal inspecteurs verdubbelen.
28/07 05u15  Recordaantal Belgen klikt bij de fiscusEen recordaantal mensen heeft het voorbije jaar geklikt bij de fiscus. Dat blijkt vandaag uit cijfers die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft bezorgd aan CD&V-kamerlid Steven Matheï en waar De Tijd over bericht.
28/07 04u15  Franse oud-justitieminister Dati beschuldigd van corruptie in zaak-GhosnHet Franse Openbaar Ministerie heeft de voormalige minister van Justitie Rachida Dati aangeklaagd vanwege haar omgang met de in ongenade gevallen oud-ceo van Renault, Carlos Ghosn. Dati is een prominent lid van de rechtse partij Les Républicains (LR) en een naaste bondgenoot van ex-president Nicolas Sarkozy (2007-2012).
28/07 03u15  WikiLeaks-oprichter Julian Assange verliest Ecuadoraanse nationaliteitWikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn Ecuadoraanse nationaliteit verloren. Volgens een rechtbank in Quito zijn diverse onregelmatigheden aangetroffen in zijn naturalisatie. De advocaat van Assange kondigde aan een verzoek tot vernietiging van de beslissing in te dienen.
28/07 03u15  Kinderen vanaf 5 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen coronaprik krijgen in IsraëlKinderen tussen vijf en elf die ernstig risico lopen om zwaar ziek te worden of te overlijden aan een coronabesmetting komen voortaan in Israël in aanmerking voor een coronaprik. Dat heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Het gaat dan bijvoorbeeld over kinderen met obesitas of hart- of longproblemen.
28/07 02u15  Biden nomineert vertrouweling als ambassadeur bij de Europese UnieDe Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag Mark Gitenstein genomineerd voor de post van ambassadeur bij de Europese Unie. Gitenstein, die voorheen al ambassadeur was in Roemenië, is een jarenlange medestander van de nieuwe Amerikaanse president.
28/07 01u15  Biden beschuldigt Rusland ervan midterms in 2022 te willen verstorenDe Amerikaanse president Joe Biden beschuldigde Rusland ervan de tussentijdse verkiezingen van 2022 te willen verstoren door het verspreiden van 'desinformatie'. Dat zei Biden tijdens een toespraak bij de inlichtingendiensten.
28/07 01u15  Google-moederbedrijf Alphabet verdient fors meer aan advertentiesGoogle-moederbedrijf Alphabet heeft zijn opbrengsten en winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Het Amerikaanse technologieconcern slaagde erin om veel meer te verdienen aan advertenties dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Ook leveren de clouddiensten van Alphabet steeds meer op. Wat meespeelt is dat in de vergelijkbare periode vorig jaar de coronacrisis net was uitgebroken en reclame-inkomsten onder druk stonden omdat bedrijven als kostenbesparing hun advertentiebudget verkleinden.
28/07 00u15  Helft van de Fransen is volledig gevaccineerdEen op de twee Fransen is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Daarmee is Frankrijk wel nog een eind verwijderd van groepsimmuniteit. Met de nieuwe, besmettelijkere deltavariant wordt die op 90 procent geraamd. Frankrijk dicht wel stilaan de kloof met België, waar net geen zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn (54,6 procent van de totale bevolking).
28/07 00u15  Rusland werkt aan nieuwe Doomsday-vliegtuig dat als commandocentrum kan dienen bij nucleaire oorlogRusland is volgens staatsmedia begonnen met de bouw van een nieuw Doomsday-vliegtuig. Dat kan dienen als commando- en controlecentrum bij rampen, zoals een nucleaire oorlog.
28/07 00u15  Chiptekorten treffen Apple nauwelijksTechbedrijf Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een derde meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. Nog nooit verkocht het bedrijf voor meer dan 81,4 miljard dollar (zo'n 68,8 miljard euro) aan producten en diensten in de periode april, mei en juni. Dat was mede te danken aan het feit dat het bedrijf weinig last had van chiptekorten.
27/07 23u15  Dader schietpartijen op Amerikaanse massagesalons veroordeeld tot levenslang voor vier van de acht moordenDe man die in maart van dit jaar het vuur opende op enkele Aziatische massagesalons in de Amerikaanse stad Atlanta en daarbij acht mensen doodde, is veroordeeld tot levenslang. Dat heeft een Amerikaanse rechter dinsdag beslist.
27/07 23u15  Gevaccineerde Amerikanen dienen in publieke binnenruimtes toch weer mondmasker te dragenVolledig gevaccineerde Amerikanen krijgen in hoge risicozones opnieuw de raad om in publieke binnenruimtes een mondmasker te dragen. Ook voor leerkrachten en studenten op school wordt het lapje textiel opnieuw sterk aanbevolen. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten (CDC) aangekondigd.
27/07 23u15  INTERVIEW. Waarom metalfestival Alcatraz wél door kan gaan: "In de moshpit zal het lijken alsof corona niet bestaat”Waar Pukkelpop niet in slaagde, zal metalfestival Alcatraz midden augustus wel lukken: het organiseren van een groot muziekfeest zonder de minste beperking tussen de hoogstens 12.000 dagbezoekers. Zelfs zonder social distance en mondmasker. Het geheim? “Wij laten vooraf zelfs geen antigeen-, maar uitsluitend PCR-testen toe”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “De honger bij onze metalfans is intussen zo groot dat zij deze strenge maatregelen zelfs toejuichen.”
27/07 22u15  Mama Britney Spears haalt uit naar Jamie: “Dat gewelddadige incident heeft de relatie met zijn dochter verpest”Ook Lynne Spears (66) mengt zich in de strijd om onafhankelijkheid van haar dochter Britney (39). In de media houdt ze de lippen stijf op elkaar, maar in de rechtbank laat ze zich wél gelden. En daarbij moet vooral haar ex Jamie (69) het ontgelden.
27/07 22u15  Facebook zet Instagram-accounts van jongeren standaard op privéOngewilde privéberichten en commentaar van vreemden zijn voor jongeren onder 18 jaar die een profiel aanmaken op Instagram binnenkort verleden tijd. Moederbedrijf Facebook neemt immers maatregelen om de jonge doelgroep te beschermen, schrijft de onderneming in een blog. Ook maakt Facebook het lastiger voor adverteerders om jongeren te bereiken.
27/07 22u15  ‘Prison Break'-acteur Wentworth Miller kreeg vorig jaar de diagnose autisme: “Een schok, maar geen verrassing”Wentworth Miller (49), bekend van de tv-reeks ‘Prison Break’, kreeg vorig jaar de diagnose autisme. Dat heeft hij laten weten op Instagram. “Dit is niet iets dat ik zou veranderen.”
27/07 22u15  Voorbereidingen nieuw seizoen ‘Big Brother’ in alle stilte gestartHet heeft er alle schijn van dat Big Brother ook in 2022 terugkeert. Producent EndemolShine is alvast gestart met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Of de moeder aller realityprogramma’s ook in Vlaanderen op de buis komt, blijft echter nog een goedbewaard geheim. Play4, dat de vorige reeks uitzond, laat momenteel immers niet in hun kaarten kijken. Al belooft de zender binnenkort wel duidelijkheid.
27/07 21u15  Man overvalt Parijse juwelierszaak met step: buit loopt op tot 2 à 3 miljoen euroEen man heeft deze middag een juwelierszaak in de buurt van de Champs-Elysées in Parijs overvallen. Hij maakte daarbij maar liefst 2 tot 3 miljoen euro buit. Dat bevestigt een bron dicht bij het dossier in de krant ‘Le Parisien’.
27/07 21u15  Meilandjes laten in portemonnee kijken: “De BV is een miljoenenbedrijf”Dat de familie Meiland een enorm succes is op tv, was al langer duidelijk. Maar ook op financieel vlak verdient de familie goed de boterham. Dat vertelt Erica Meiland (57) in de YouTubereeks 7DTV.
27/07 21u15  Nederlands meisje (14) zwaar mishandeld in speeltuin na opmerkingen over haar geslachtEen minderjarig meisje is gisterenmiddag door een groep van vier à vijf jongens mishandeld in een speeltuin in de Nederlandse gemeente Amstelveen. Aan de basis lagen opmerkingen over haar geslacht. Frédérique (14) liep een kaakfractuur, gebroken neus en tanden op. Het slachtoffer bracht de nacht door in het ziekenhuis. Eén verdachte is inmiddels aangehouden, de politie sluit nog meer arrestaties niet uit.
27/07 20u15  Chiptekort blijft autosector teisteren: “Probleem is absoluut nog niet van de baan”Het chiptekort blijft voor uitdagende situaties zorgen bij autobouwers. In de Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi moest de band vorig maand nog worden stilgelegd en ook in de Gentse fabriek van autobouwer Volvo lag de productie meer dan een week stil. Daar volgt de directie het probleem op de voet. “De problematiek is absoluut nog niet van de baan”, zegt woordvoerder Barbara Blomme.
27/07 20u15  Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaaktIn het Erasmus MC in Rotterdam zijn, met speciale antilichamen, de eerste coronapatiënten behandeld die zelf onvoldoende antistoffen aanmaken, bijvoorbeeld doordat zij afweeronderdrukkende medicatie gebruiken. Dat meldt het Medisch Centrum op de eigen site. Het spreekt zelf van een doorbraak.
27/07 20u15  ‘Paris Hilton is in verwachting van haar eerste kindje’Paris Hilton (40) zou in verwachting zijn van haar eerste kindje. Dat meldt Page Six. De voormalige realityster en zangeres heeft het nieuws over de zwangerschap wel nog niet zelf bevestigd.
27/07 20u15  Belgen betrapt bij illegaal feest op geheime locatie aan Spaanse Costa DoradaDe Spaanse politie heeft afgelopen weekend aan de Costa Dorada een illegaal feest stilgelegd waarop ook Belgen aanwezig waren. De aanwezigen hadden tickets gekocht via sociale media en tussen de 25 en de 30 euro betaald om erbij te kunnen zijn. De locatie van het feest werd een uur voor het van start ging pas meegedeeld om de coronamaatregelen te ontduiken.
27/07 20u15  Slecht weer doet Vlamingen last minutereizen richting de zon boekenDoor het slechte weer neemt het aantal boekingen voor last minutevakanties richting de zon de laatste dagen fors toe, zo merken de reisbureaus in ons land. Favoriete bestemmingen zijn Griekenland en de Spaanse eilanden.
27/07 20u15  Aantal nieuwe coronabesmettingen sterk gedaald in Nederland, ziekenhuisopnames wel in stijgende lijnHet coronavirus verliest na een sterke opleving van enkele weken nu weer snel terrein in Nederland. In de afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 37.343 positieve testresultaten, bijna de helft minder dan een week eerder (-46 procent). De dalende lijn is ook duidelijk terug te zien in het reproductiegetal, dat is gezakt naar 0,80. Het weekrapport bevestigt wel dat het aantal ziekenhuisopnames afgelopen week fors gestegen is.
27/07 20u15  “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Sporza-commentaar over Simone Biles krijgt staartjeDe VRT zal intern een gesprek voeren met gastcommentator Dirk Van Esser na diens uitlatingen over mentale gezondheid tijdens de live-uitzending van de olympische teamfinale van het damesturnen. Dat zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “De opmerkingen stroken niet met de manier waarop we bij de VRT en Sporza over mentale problemen denken”, is de openbare omroep duidelijk.
27/07 20u15  De horrorzomer van de jeugdbeweging: al meer dan 120 kampen vroegtijdig gestopt door waterellende of coronaAl zeker 123 jeugdverenigingen moesten hun kamp vroegtijdig stopzetten omwille van de waterellende of door corona-uitbraken. De Chiro is het hardst getroffen. “Hoe 18-jarigen evacuaties in goede banen hebben geleid zonder gewonden, is ongelofelijk. En die ‘overwinning’ zeg maar, is de troost waar velen zich nu aan optrekken.”
27/07 19u15  Agenten getuigen over racisme tijdens bestorming Capitool: “We vochten oorlog uit”Een commissie in het Amerikaanse Congres is dinsdag begonnen met een onderzoek naar de bestorming van het Capitool begin dit jaar. De agenten die toen aanwezig waren, getuigen tijdens de eerste dag over het geweld en het racisme waarmee ze te maken kregen.
27/07 19u15  CELEBS 24/7. Britney Spears haalt haar troeven naar boven en Rebel Wilson heeft 10 miljoen volgersNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
27/07 19u15  Zanger Mike Howe van metalgroep Metal Church overledenZanger Mike Howe van de invloedrijke Amerikaanse metalband Metal Church is op 55-jarige leeftijd overleden, zo hebben meerdere muziekwebsites dinsdag op gezag van een tweet van de groep gemeld.
27/07 19u15  Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt standVandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.
27/07 19u15  Giften aan rampenfondsen worden fiscaal aftrekbaarWie geld stort aan de gewestelijke rampenfondsen om de slachtoffers van de overstromingen in ons land te steunen, zal dat kunnen aftrekken van de belastingen. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Voor bedrijven wordt het aftrekbare bedrag opgetrokken van 500.000 tot 2,5 miljoen euro.
27/07 19u15  Verscheidene regio's in Frankrijk verplichten opnieuw dragen van mondmasker in buitenluchtHet dragen van een mondmasker in de buitenlucht is opnieuw verplicht in verscheidene delen van Frankrijk, onder meer aan de westkust. Het opnieuw verstrengen van de maatregelen is ingegeven door het oprukken van de Deltavariant van het coronavirus.
27/07 19u15  Europese Unie dreigt met sancties tegen Turkije in conflict over Cypriotische badplaatsDe Europese Unie (EU) dreigt met sancties tegen Turkije indien het land doorzet met zijn plannen om de verlaten badplaats Varosha (in het noordelijke deel van Cyprus; nvdr) te heropenen. Dat blijkt uit een verklaring van Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid.
27/07 19u15  SHOWBITS. An Swartenbroekx op vakantie met haar ‘ex’ en Laura Lieckens poseert zonder make-upThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
27/07 18u15  Muggen, muggen, muggen, ze zijn met uitzonderlijk veel dit jaar: “Ik word óók zot van hun gezoem”Ze zijn met gi-gan-tisch veel dit jaar, de kleinste vliegers die lijf en leden terroriseren met hun eindeloos gezoem en geprik. Insectenkenner - entomoloog in het jargon - Peter Berx had het drie weken geleden nog voorzichtig voorspeld, en kijk: “We krijgen de volle laag.” En dat zolang dit kwakkelweer aanhoudt. “Ja, ik word er óók zot van.”
27/07 18u15  Al meer dan 100.000 kubieke meter afval opgehaald uit Luikse stratenIn de stad Luik is sinds de overstromingen van midden juli al ruim 100.000 kubieke meter afval opgehaald. Dat blijkt uit een telling van het stadsbestuur. Het afval komt uit bijna 6.500 getroffen huizen en ruim 35 kilometer aan overstroomde straten.
27/07 18u15  Clear Channel verovert megacontract voor reclame in treinstationsClear Channel mag de komende tien jaar de advertentieruimte in de Belgische treinstations beheren. Het Amerikaanse reclamebedrijf haalde de aanbesteding van de NMBS binnen.
27/07 18u15  INTERVIEW. Waarom metalfestival Alcatraz wél door kan gaan: “De honger bij de fans is zo groot dat ze alle maatregelen toejuichen”Waar Pukkelpop niet in slaagde, zal metalfestival Alcatraz midden augustus wel lukken: het organiseren van een groot muziekfeest zonder de minste beperking tussen de hoogstens 12.000 dagbezoekers. Zelfs zonder social distance en mondmasker. Het geheim? “Wij laten vooraf zelfs geen antigeen-, maar uitsluitend PCR-testen toe”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “De honger bij onze metalfans is intussen zo groot dat zij deze strenge maatregelen zelfs toejuichen.”
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

12x Verplicht mondmasker en coronatesten voor niet-gevaccineerde ambtenaren in VS30/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Federale ambtenaren in de Verenigde Staten krijgen vanwege corona met strengere regels te maken op de werkvloer. President Joe Biden heeft donderdag aangekondigd dat zij voortaan een mondmasker moeten dragen en één of twee keer per week een coronatest moeten ondergaan. De regels gelden niet voor volledig gevaccineerde ambtenaren.
8x Duitse moeder loopt wekenlang onwetend rond met winnend lot van 33 miljoen euro29/07 22u15 - Het Laatste Nieuws: Tientallen miljoenen euro’s winnen zonder dat je het zelf door hebt. Een Duitse moeder heeft zich wekenlang niet gerealiseerd dat zij uit het niets multimiljonair was geworden, meldt de Duitse loterij Lotto Bayern. Het gaat om een megabedrag van 33 miljoen euro, het op één na hoogste gewonnen bedrag in de 75-jarige geschiedenis van de Duitse loterij.
8x Jozef Smets uit Turnhout is oudste mannelijke Belg met 107 jaar en 105 dagen29/07 22u15 - Het Laatste Nieuws: Op zondag 25 juli is de oudste mannelijke Belg, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen. Hij werd geboren op 17 mei 1912 en was daarmee niet alleen de oudste man van België, maar van de hele Benelux . Dat meldt de Belgische correspondent van het ESO (European Supercentenarians Organisation).
5x Verschillende factoren en oorzaken voor dood twaalf gevaccineerde bewoners in rusthuis Nijvel29/07 20u15 - Het Laatste Nieuws: Bij de dood van twaalf gevaccineerde rusthuisbewoners in Nijvel in de maand mei hebben verschillende ongunstige factoren meegespeeld. Dat is volgens de Franstalige nieuwszender RTBF de conclusie van een wetenschappelijk comité dat de overlijdens heeft onderzocht. Alle rusthuisbewoners die overleden zijn, hadden onderliggende aandoeningen.
5x Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden29/07 23u15 - Het Laatste Nieuws: In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio.
5x Disney noemt aanklacht Scarlett Johansson om film “triest en verontrustend”30/07 01u15 - Het Laatste Nieuws: Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak, maar Disney ontkent dit.
4x Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aan29/07 21u15 - Het Laatste Nieuws: Israël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
3x Marilyn Manson noemt beschuldigingen van seksueel misbruik een “gecoördineerde aanval”29/07 21u15 - Het Laatste Nieuws: Marilyn Manson (52) wil dat de rechtbank van Californië de rechtszaak rond seksueel misbruik tegen hem laat vallen. De zanger blijft z'n onschuld staande houden.
3x Jodie Whittaker en Chris Chibnall stoppen met ‘Doctor Who’29/07 21u15 - Het Laatste Nieuws: Het is welletjes geweest voor Jodie Whittaker (39) en Chris Chibnall (51). Na drie seizoenen stappen beide namen in 2022 uit de populaire science fiction-reeks ‘Doctor Who’. “Beste job die ik ooit heb gehad”, klinkt het bij de Britse actrice.
3x Twee mannen betrapt in gestolen wagen in Adegem: een man vlucht weg29/07 21u15 - Het Laatste Nieuws: Deze middag heeft een politiepatrouille twee mannen betrapt in een gestolen wagen in de Hillestraat in Adegem. Toen de politie tot controle wou overgaan, vluchtte een van de mannen een maisveld in. De man is nog steeds niet gevat.

Statistieken

Artikels:
32087
Gelezen:
744
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven