vrijdag 30 juli 2021, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
30/07 00u15  Toeristen in Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: minstens 4 doden en 200 gewonden In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis11 
29/07 23u15  Scarlett Johansson klaagt Disney aan omdat ze Black Widow al streamen Actrice Scarlett Johansson klaagt Disney aan nadat die de film Black Widow uitbrachten. Er zou sprake zijn van een contractbreuk omdat Disney de film op haar streamingsdienst plaatste.
29/07 23u15  Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.
29/07 23u15  Beerschot wint met B-ploeg van Berg en Dal (0-3) Beerschot heeft eersteprovincialer Berg en Dal in een oefenwedstrijd geklopt met 0-3. Bij Beerschot kwam geen enkele speler in actie die in de eerste competitiematch tegen Cercle Brugge aan de aftrap stond. Mukuna, Noubissi en Eleke maakten de goals voor de bezoekers.
29/07 22u15  Antwerps pleintjesbasket stoomt opvolging voor 3x3 Belgian Lions klaar Kinderen die dankzij de doorbraak van de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen zin hebben gekregen om ook eens van die ‘nieuwe’ sport te proeven, kunnen deze zomer gratis terecht op een aantal Antwerpse pleintjes. In Merksem daagden gisteravond een vijftiental kinderen op. “Dit is een basketzomer zoals ik die vroeger heb beleefd”, zegt ex-professional en monitor Hugo Sterk.
29/07 22u15  Mishandelde Frédérique reageert: “Het gaat goed met mij” Frédérique heeft donderdag aan het NOS Jeugdjournaal verteld hoe het met haar gaat nadat ze maandag werd mishandeld.
29/07 22u15  Oudste mannelijke Belg woont in Turnhout: Jozef Smets is 107 jaar en 105 dagen oud Jozef Smets uit Turnhout mag zich sinds zondag de oudste mannelijke Belg noemen. Op zondag 25 juli is zijn voorganger, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen oud. Smets is nu de op één na oudste man in de Benelux.
29/07 22u15  Onderzoekers ontdekken massagraf zeedino’s Paleontologen hebben in het Verenigd Koninkrijk een gigantisch massagraf gevonden van waarschijnlijk tienduizenden zeedino’s. Hoe de dieren om het leven kwamen, blijft een mysterie.
29/07 21u15  Nieuwe Gans schrapt gansrijden tot volgend jaar De Nieuwe Gans schrapt het gansrijden van zaterdag 4 en zondag 5 september. De vereniging mikt nu op begin volgend jaar. Zowel de Lollemannen als de Jonge Ruiters strijden op 26 en 27 februari voor een nieuwe koning.
29/07 21u15  Victor Campenaerts over prestaties vriendin Fanny Lecluyse: “Doel bereikt, vooral genieten nu” Wielrenner en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts was bijzonder trots op zijn vriendin Fanny Lecluyse nadat zij zich op de Olympische Spelen wist te plaatsen voor de finale in de 200m schoolslag. Campenaerts volgde haar wedstrijden op de voet, ondanks een ribbreuk.
29/07 21u15  Betrapte indringer sterft bij val uit raam in Sint-Truiden Een betrapte inbreker is donderdagavond uit het raam gesprongen van een huis in het centrum van Sint-Truiden. De man smakte op straat en was op slag dood. De bewoners zijn met vakantie. Het onderzoek is momenteel in volle gang.
29/07 21u15  Hier voelen reizende Belgen zich het meest comfortabel: “Hoe meer mondmaskers we zien, hoe fijner we het vinden” Of je terugkomt van vakantie met een fijn gevoel, hangt in deze tijden voor een deel samen met hoe goed de coronaregels in je vakantieland gevolgd worden. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Maar kan je dat als vakantieganger wel correct inschatten?
29/07 20u15  Kan een baas zijn personeel verplichten zich te laten vaccineren? Google en Facebook zullen in de Verenigde Staten hun medewerkers alleen nog op de werkvloer toelaten op voorwaarde dat ze zijn gevaccineerd. De Amerikaanse president Biden overweegt ook een vaccinatieplicht voor ambtenaren in te voeren. Kan zoiets ook in België? Kan mijn baas mij verplichten dat ik ingeënt ben tegen het coronavirus?
29/07 20u15  OVERZICHT. Deze Belgen komen vannacht en vrijdag in actie, atletiektoernooi gaat van start Vrijdag staat de zevende dag van de Olympische Spelen op het programma. Voor Team Belgium liggen er vrijdag niet meteen medaillekansen, maar onder meer de Belgian Cats en de Belgian Lions zetten hun medaillekoers wel verder. In het zwembad wordt het vooral uitkijken naar de eerste olympische finale ooit van Fanny Lecluyse op de 200 meter schoolslag.
29/07 20u15  DAMEN. “Stel u voor: spelers in een Speedo in plaats van hun voetbalshort” Hij is advocaat, ondervoorzitter van voetbalclub Beerschot, spreker, auteur, doctorandus aan de UGent en zoveel meer. En op donderdag ook columnist, op de website van Gazet van Antwerpen. Om zijn mening te delen, over voetbal, in al zijn aspecten. Niet als ‘Beerschotman’ of jurist, maar als Walter Damen.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/07 20u15  Roltrap Groenplaats maand langer buiten dienst: “Ik begrijp dat niet. Het is een schande”De defecte roltrap van en naar de metro aan de Groenplaats zal nog minstens een maand langer buiten dienst zijn. Dan zijn ze in totaal drie maanden gesloten. Of mogelijk langer, want het is totaal onduidelijk wanneer de roltrap hersteld zal kunnen worden. De reizigers zijn de dupe, vooral diegenen die slecht ter been zijn. Zij vinden het een schande dat de roltrap al maanden kapot is en blijft.
29/07 20u15  Test- en triagecentra ervaren meer agressie tegenover personeel door reistestenMeer dan 70 procent van de test- en triagecentra ervaart meer agressie bij patiënten tegenover het personeel omwille van de reistesten. Dat signaleert huisartsenvereniging Domus Medica na een interne bevraging bij 56 test- en triagecentra in Vlaanderen.
29/07 20u15  Betrapte inbreker springt uit raam en valt dood op straat in Sint-TruidenEen betrapte inbreker is donderdagavond uit het raam gesprongen van een huis in het centrum van Sint-Truiden. De man smakte op straat en was op slag dood. De bewoners zijn met vakantie. Het onderzoek is momenteel in volle gang.
29/07 20u15  Intensieve zorg in provincie Antwerpen bovengemiddeld: minder kans om aan Covid-19 te overlijdenDe overlevingskansen van Covid-patiënten op intensieve zorg lopen per provincie sterk uiteen. Antwerpen scoort beter dan gemiddeld.
29/07 20u15  Bezoek psycholoog wordt terugbetaald: “Een goede zaak, maar therapeuten en psychologisch consulenten vallen uit de boot”Vanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare, psychologische zorg. Daarover bereikten het Riziv, de FOD Volksgezondheid en de sector een akkoord. Vanuit het werkveld wordt positief gereageerd. “Dat mensen vanaf nu rechtstreeks toegang hebben tot een psycholoog, is een goede zaak”, vindt psychologe Anne Dubois. Al worden er ook kanttekeningen gemaakt.
29/07 20u15  AZ Monica versoepelt bezoekregelingAZ Monica heeft de bezoekregeling in haar ziekenhuiscampussen versoepeld. Tot nu toe liet het ziekenhuis 1 bezoeker per gehospitaliseerde patiënt per dag toe, maar vanaf deze week hoeft dat niet meer altijd dezelfde persoon te zijn. Patiënten die op consultatie komen in AZ Monica mogen ook weer een begeleider meenemen. Uit een rondvraag bij de verschillende ziekenhuizen in onze regio blijkt dat de onderlinge bezoekregels sterk verschillen.
29/07 20u15  “Mamma Mia, here we go again”: bruisbal van een voorstelling in de stadsschouwburgWie wat zomerse vrolijkheid nodig heeft, kan vanaf morgen terecht in de Antwerpse Stadsschouwburg. Daar staat de cast van Mamma Mia opnieuw klaar. De Vlaamse versie van Mamma Mia werd geschreven en geregisseerd door Stany Crets. Kort na de première vorig jaar werden de voorstellingen door de corona-maatregelen opgeschort, maar nu staan alle zangers en dansers te popelen om er opnieuw in te vliegen.
29/07 20u15  Was je fiets eens in een carwashU bent er misschien ook mee begonnen: de innerlijke wielertoerist in jezelf bovenhalen en kilometers maken op de koersfiets. Maar zo’n fiets, die moet ook al eens gekuist worden natuurlijk. En daarvoor kan je terecht bij de carwash. Want bij JeS carwash in Essen zijn ook fietshouders geïnstalleerd. En zo wordt een carwash meteen ook een bikewash.
29/07 20u15  Partner in heel wat ziekenhuizen bij echografie nog niet welkomIn de ziekenhuizen van ZNA moeten de patiënten alleen op consultatie. Ook bij zwangere vrouwen mag hun partner er niet bij zijn. De echografie willen de meeste partners niet missen. Daarom bezoeken sommige aanstaande ouders de praktijk van een privé gynaecoloog. Ook Kelly van de Velde en Kattia Van de Vijver zagen hun echo van hun dochter samen in een privépraktijk. “Het is veel leuker met twee.”
29/07 20u15  Willrock gooit ook dit jaar de handdoekHet is niet evident is om een festival te organiseren ondanks het aantal gevaccineerden, blijkt opnieuw. Ook Willrock gooit dit jaar de handdoek in de ring.
29/07 20u15  Tegels Hemiksems museum gaan op reis naar Duitsland: “de lijm voor meer internationale uitstraling”Een delegatie van het Erstes Deutsches Fliesenmuseum uit Boizenburg is in het Gilliot & Roelants Tegelmuseum in Hemiksem een lading bijzondere tegels komen ophalen. Ze blijven er een jaar voor een internationale expo. “Die samenwerkingen moeten ons museum nog meer internationale uitstraling geven”, zegt voorzitter Stefan Van Linden.
29/07 19u15  Hoe je reiservaring mee wordt bepaald door de mondmaskers die je (niet) in het straatbeeld zietOf je terugkomt van vakantie met een fijn gevoel, hangt in deze tijden voor een deel samen met hoe goed de coronaregels in je vakantieland gevolgd worden. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Maar kan je dat als vakantieganger wel correct inschatten?
29/07 19u15  15-jarige jongen overleden na steekpartij in RotterdamEen 15-jarige jongen is na een steekpartij in de Rotterdam overleden aan zijn verwondingen, meldt de politie. Naar de verdachte(n) zou nog gezocht worden. De recherche en forensische opsporing doen onderzoek op plaats delict. “De toedracht is nog onbekend, alle scenario’s staan open”, aldus de politie.
29/07 19u15  Volledig gevaccineerd en toch 12 personen overleden: hoop ongunstige factoren oorzaak van overlijdens in rusthuis NijvelIn mei stierven in een woonzorgcentra in Nijvel twaalf bewoners aan Covid-19. Allemaal waren ze gevaccineerd. Er werd een onderzoek op poten gezet en de resultaten zijn nu bekend.
29/07 19u15  Winnaars ‘Mijn Keuken Mijn restaurant’ openen pop-up in Antwerpen: “Zo veel meer dan pita en durum”Lorenzo Blom (31) en Ayse Korkmaz (31), de winnaars van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant, zijn volop aan de slag in centrum Antwerpen in de Kronenburgstraat. Daar houden ze drie maanden een pop-up open met hun concept Bar Nazar, dat zich richt op de Turkse keuken. “Het is zo veel meer dan pita en durum.”
29/07 19u15  Wilrijkenaars spelen Shakespeare in SteytelinckparkMeer dan honderd liefhebbers uit Wilrijk en omstreken voeren begin september een theater- en muziekpektakel op in het Steytelinckpark. Onder leiding van compagnie Lodewijk/Louis zullen de vrijwilligers als acteurs, kostuummakers of decorbouwers ‘Midzomernachtsdroom’ verzorgen. Dat is een komedie van niemand minder dan Shakespeare waarin de personages op zoek gaan naar liefde en verward raken in een magisch bos.
29/07 19u15  Mountainbikers palmen fort van Kessel inDit weekend wordt het fort van Kessel helemaal ingepalmd door de mountainbikers. Het Bike-Inn team organiseert verschillende wedstrijden op deze mooie locatie en verwacht veel deelnemers en toeschouwers.
29/07 19u15  Faculteit én museum moeten weg uit kasteel Ieperman: “Zoektocht is bezig”Vandaag en komende dagen vindt waarschijnlijk de laatste etnograficabeurs in kasteel Ieperman bij de Bist plaats. Gebruiks- en religieuze voorwerpen van culturen over heel de wereld komen er samen. Het museum achter de beurs moet normaal eind augustus uit het kasteel trekken, net als de Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen waarmee het sterk verbonden is. De zoektocht naar een nieuwe locatie gaat nog altijd voort.
29/07 18u15  Blood flow restriction training is een hype onder olympische atleten: wat is het en werkt het echt?Van zwemmers tot lopers: tijdens de Olympische Spelen in Tokio trainen ze soms met banden rond een arm of been. De sporters doen aan blood flow restriction training (BFR), wat letterlijk betekent dat ze de bloedtoevoer naar bepaalde spieren voor een tijdje afsnoeren. Wat doet dat met hun lichaam? En is het zinvol om het zelf te proberen? Een expert legt het uit.
29/07 18u15  Derde boostervaccin straks alleen voor de kwetsbare groepen?De vaccinatietaskforce beraadt zich nog over het nut van de derde prik voor de algemene bevolking. En dan speelt ook nog het ethische dilemma: moeten wij al een derde keer prikken terwijl de Derde Wereld nog wacht?
29/07 18u15  Ex-Ajacied Fischer geland in België om transfer naar Antwerp af te rondenDe kans is groot dat Brian Priske zijn kern versterkt ziet door een landgenoot. Viktor Fischer is op weg naar Antwerp.
29/07 18u15  Heel wekend mountainbike op fort KesselDit weekend wordt het fort van Kessel helemaal ingepalmd door de mountainbikers. Het Bike-Inn team organiseert verschillende wedstrijden op deze mooie locatie en verwacht veel deelnemers en toeschouwers.
29/07 18u15  Belgische wandelaar al week vermist in ZwitserlandDe Zwitserse politie heeft op vraag van de familie een opsporingsbericht verspreid voor de 61-jarige Patrick D. Hij zou na een wandeling niet teruggekeerd zijn.
29/07 18u15  Melkveehouders dreigen met protestacties bij Albert HeijnMelkveehouders dreigen met prikacties bij supermarktketen Albert Heijn. Ze zijn boos omdat de keten uitpakt met extreem lage melkprijzen. Volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) worden zuivelproducten ingezet als lokmiddel en gebeurt de prijzenslag ten koste van de boer. Verschillende landbouwers zijn dan ook bereid om met hun tractoren naar enkele AH-winkels te trekken om zo hun ongenoegen kenbaar te maken, aldus het ABS. Details over waar en wanneer die acties zouden plaatsvinden zijn er nog niet, het zwaartepunt zou in het zuiden van Oost- en West-Vlaanderen komen te liggen.
29/07 18u15  Dit weekend waarschijnlijk laatste etnograficabeurs in Kasteel IepermanVandaag en komende dagen vindt waarschijnlijk de laatste etnograficabeurs in kasteel Ieperman bij de Bist plaats. Gebruiks- en religieuze voorwerpen van culturen over heel de wereld komen er samen. Het museum achter de moet beurs normaal eind augustus uit het kasteel trekken, net als de Faculteit Vergelijkende Godsdienstwetenschappen waarmee het sterk verbonden is. De zoektocht naar een nieuwe locatie gaat nog altijd voort.
29/07 18u15  België neemt deel aan Europese aankoop medicijn tegen COVID-19België neemt deel aan de gemeenschappelijke Europese aankoop van het coronamedicijn Sotrovimab. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) donderdag bevestigd.
29/07 18u15  Nog drie lichamen gevonden na ontploffing in LeverkusenTwee dagen na de verwoestende ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, hebben de hulpdiensten nog eens drie lichamen van onder het puin gehaald. Dat hebben het Openbaar Ministerie en de politie van Keulen donderdag meegedeeld.
29/07 18u15  Bar Nazar toont dat Turkse keuken meer is dan pitaLorenzo Blom (31) en Ayse Korkmaz (31), de winnaars van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant, zijn volop aan de slag in centrum Antwerpen in de Kronenburgstraat. Daar houden ze drie maanden een pop-up open met hun concept Bar Nazar, dat zich richt op de Turkse keuken. “Het is zo veel meer dan pita en durum.”
29/07 18u15  Kate Beckinsale gaat voor haar universitair diploma … 26 jaar later dan geplandDe Britse actrice Kate Beckinsale (48) begon als twintiger aan haar studies Franse en Russische literatuur aan Oxford University. Die brak ze door tragische omstandigheden af, maar nu wil ze de academische draad graag weer opnemen.
29/07 18u15  Kastelentocht gunt wandelaars blik binnen domeinen die normaal privé zijnDe zomervakantie dendert in sneltempo voort, al zou je dat afgaande op het weer niet verwachten. Naar goede traditie organiseert de wandelclub van koninklijke harmonie Sint-Amelberga op zondag 1 augustus haar 43ste kastelentochten.
29/07 18u15  Chauffeur snelt slachtoffers overstromingen te hulp, maar krijgt boete van 2.400 euroEen vrachtwagenchauffeur die getroffen burgers in Wallonië te hulp is gesneld na de verwoestende overstromingen, heeft een fikse boete gekregen. Hij had zijn vrachtwagen goed volgeladen, maar dat had hij beter niet gedaan.
29/07 18u15  Zelfs met klimaatverandering van 1,5°C zijn hittegolven tot 40 °C in VK niet uitgeslotenZelfs als de klimaatverandering beperkt zou blijven tot 1,5 graad Celsius, loopt het Verenigd Koninkrijk nog steeds het risico om hittegolven te kennen met temperaturen die boven de 40 graden uitkomen. Daarvoor hebben meteorologen donderdag gewaarschuwd.
29/07 17u15  De hoogtepunten van dag 6: primeur voor San Marino, nieuwe medaillehoop voor BelgiëDe zesde dag van de Olympische Spelen was iets minder intens dan de voorbije dagen, maar leverde toch ook grootse momenten op. Zwemkanon Caeleb Dressel ontbond zijn duivels met een olympisch record, onze landgenote Fanny Lecluyse zwom naar haar eerste olympische finale ooit. Verder kwam golfer Thomas Pieters uitstekend uit de startblokken en gaf hij de Belgen nieuwe medaillehoop. Hieronder beleeft u de vijf beste momenten van de dag.
29/07 17u15  Belgian Cats moeten al om 10u ’s morgens lokale tijd aan de bakWake-upcall voor de Belgian Cats en hun fans. Om drie uur Belgische tijd moeten enerzijds de fans de wekker zetten en anderzijds moeten Emma Meesseman en co. om 10 uur in Japan reeds op scherp staan versus Puerto Rico. “Dat is geleden van in de jeugdwedstrijden dat we nog eens zo vroeg een wedstrijd moeten betwisten,” lacht Julie Allemand.
29/07 17u15  Thomas Pieters gedeeld derde na eerste ronde: “Kon gebruik maken van perfecte greens”Thomas Pieters (29) is met een eerste ronde van 65 slagen (zes onder par) uitstekend begonnen aan het olympisch golftoernooi op de Spelen in Tokio. Daarmee staat hij op een gedeelde derde plaats. Thomas Detry (28) kwam rond in 70 slagen, één onder par, goed voor een gedeelde 31e plaats.
29/07 17u15  Pop-up restaurant in maïsveld: “Gepassioneerde mensen en natuur, dat geeft samen magie”Tussen de meer dan twee meter hoog opgeschoten maïs achter feestzaal Prinsenhof in Herenthout ligt een heus openluchtrestaurant verscholen. De boekingen in het pop-up concept van MAgIS lopen meteen als een trein.
29/07 17u15  Nafi Thiam vraagt meer aandacht voor mentale gezondheid: “Ik vind het triest voor Simone Biles”Nafi Thiam (26), een van de sterren van de atletiek, leeft mee met Simone Biles, de superster van de gymnastiek die zich wegens mentale problemen terugtrok. “Dat raakt mij.” Op haar manier probeert de olympisch kampioene met de druk om te gaan. “Als ik te vroeg begin te stressen, ben ik al uitgeput nog voor ik begin.”
29/07 17u15  En daar is nummer twee: Thibau Nys sprint opnieuw naar zege in Ronde van Vlaams-BrabantThibau Nys heeft voor de tweede dag op rij zijn snelle benen getoond in de Ronde van Vlaams-Brabant. Net zoals gisteren, toen hij zijn eerste overwinning boekte bij de elite, stond er in een massasprint geen maat op de talentvolle renner van Baloise Trek Lions.
29/07 17u15  Kasterlee brengt aantal vuilbakken in kaartHet gemeentebestuur van Kasterlee werkt aan een plan om de plaatsing van het aantal vuilbakken in de drie deelgemeenten te verbeteren. In heel Kasterlee staan er momenteel 93 vuilbakken.
29/07 17u15  Coronaregels worden in Nederland minst goed nageleefd, vinden reizende BelgenBijna 7 op 10 Belgen die deze zomer op vakantie gingen in Nederland, vindt dat de coronamaatregelen daar minder goed worden nageleefd dan thuis. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Over het algemeen vinden de meeste Belgen de regels in het buitenland makkelijk aanvaardbaar en toepasbaar.
29/07 17u15  Vandaag Earth Overshoot Day: zo verklein je je ecologische voetafdruk en bespaar je geld29 juli is dit jaar Earth Overshoot Day, de dag waarop we alle natuurlijke hulpbronnen en voedsel die de aarde in twaalf maanden kan produceren hebben opgebruikt. Als we nu nog bij produceren - wat we zeker gaan doen - plegen we roofbouw. Om daaraan te verhelpen, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Wij geven tips, die nog eens goed zijn voor jouw portemonnee ook.
29/07 17u15  AWV vernieuwt fietspaden en bushaltes: Leuvensesteenweg plaatselijk enkelrichtingOp dinsdag 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden en bushaltes op de Leuvensesteenweg in Mechelen en deelgemeente Muizen. Tijdens de werken geldt er op de Leuvensesteenweg lokaal eenrichtingsverkeer, waardoor een omleiding moet gevolgd worden.
29/07 17u15  Kunstenaars stellen tentoon in Expo 38In de nieuwe kunstgalerie Expo 38 in het begijnhof van Hoogstraten stellen drie kunstenaars van InOut Art uit Geel tentoon.
29/07 17u15  Natural Highs garandeert meest hygiënische festivalervaring van het landHet Duffelse Natural Highs Festival, dat plaatsvindt op zaterdag 4 september, kondigt zichzelf aan als het veiligste festival van België. Coated, een bedrijf uit Hombeek (Mechelen), behandelt er namelijk alle oppervlakten met een antivirale en antibacteriële coating.
29/07 17u15  Geen extra maatregelen nodig voor landbouwproducten uit regio Zwijndrecht na PFOS-vervuilingEr zijn geen bijkomende maatregelen nodig voor de landbouwproducten die afkomstig zijn uit de omgeving van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Dat blijkt donderdag uit de eerste analyses van de stalen die het federaal voedselagentschap FAVV heeft genomen.
29/07 17u15  Stad wil meer doen voor Pepinster dan geld stortenVerschillende Kempense gemeentebesturen besloten 1 euro per inwoner te storten op de rekening die het Rode Kruis opende voor de slachtoffers van de wateroverlast in de Ardennen. Oppositiepartij TIM vroeg het Turnhouts college tien dagen geleden al om hetzelfde te doen. “Dat gaan we zeker doen, misschien meer ook”, reageert burgemeester Paul Van Miert (N-VA). “Maar we willen meer betekenen. Ik heb contact opgenomen met mijn collega in Pepinster, omdat de beelden uit die gemeente indruk hebben gemaakt. Samen willen we bekijken waar het aan ontbreekt. Misschien iets voor de gemeenteschool, de stadsdiensten of het verenigingsleven? Daar willen we dan een concrete bijdrage aan leveren. De komende weken gaan concreet uitwerken wat die juist gaat inhouden.”Turnhout
29/07 17u15  Alvaro Hodeg zorgt in Ronde van de Ain voor veertigste zege voor Deceuninck - Quick-StepDe Colombiaan Alvaro Hodeg heeft donderdag de openingsetappe van de Ronde van de Ain gewonnen, een Franse driedaagse rittenkoers van het niveau 2.1. Hodeg haalde het in de massasprint voor de Fransen Nacer Bouhanni en Bryan Coquard.
29/07 16u15  Zware auto’s botsen frontaal in bocht: drie gewondenOp de Herentalsesteenweg in Herenthout kwam het woensdagavond rond 21u tot een ernstige aanrijding tussen twee zware personenauto’s. Bij de zware klap vielen drie gewonden, van wie twee met zware letsels.
29/07 16u15  Coolblue opent grootste vestiging van Vlaanderen in WilrijkDit najaar opent een winkel op de Boomsesteenweg in Wilrijk die de grootste vestiging van Coolblue in Vlaanderen zal zijn. De online retailer heeft ook fysieke verkooppunten omdat klanten sommige producten, zoals een tv, eerst willen zien. Coolblue neemt vijftien mensen aan voor de nieuwe winkel.
29/07 16u15  Ondernemers pakken uit met zomerspaarkaartDe handelaars van Ondernemend Vosselaar zijn gestart uit met een zomeractie met een spaarkaart. Klanten kunnen nog tot 30 september bij tien verschillende handelaars een stempel verzamelen. Ze maken zo kans om een bon van 500 euro of een van de bonnen van 30 euro te winnen. Volle spaarkaarten kunnen tot 10 oktober worden gedeponeerd in de zwarte brievenbus van het gemeentehuis. (bvdl)
29/07 16u15  Onbeperkt Jobstudent stalt Jaro bij ZEB: “Ook wie autismespectrumstoornis heeft kan helpen”Deze zomer biedt de Belgische merkenkledingketen ZEB, die in ons land 72 winkels uitbaat, studenten met een beperking of chronische ziekte een leerrijke en boeiende job aan. Onder meer Jaro Verlinden (18) uit Ekeren kon zo aan de slag als magazijnmedewerker in de ZEB-winkel in Schoten aan de Bredabaan.
29/07 16u15  Potentiële locaties voor nieuwe bomen doorgeven kan via online BomenkaartVanaf nu kunnen Mechelaars via een speciale Bomenkaart aangeven waar ze in hun buurt graag extra bomen zouden hebben. Alle suggesties worden door de stad onderzocht. Daarnaast kan je ook meewerken aan het vervolledigen van de databank met bestaande bomen.
29/07 16u15  Bestuursleden Neos staan in vuur en vlamNeos, het Netwerk van Ondernemende Senioren, wil met het initiatief ‘Neos in Vuur en Vlam’ na een té lange coronaperiode het stille leven weer leven in blazen.
29/07 16u15  TEAM BELGIUM LIVE. Sprintster Cynthia Bolingo loopt spierblessure opWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 16u15  Gemengde estafette start zonder geblesseerde toploopster Cynthia BolingoDe gemengde 4x400m-ploeg zal het vrijdag moeten doen zonder Cynthia Bolingo. Haar coach wimpelde aanvankelijk weg dat er iets aan de hand was toen ze niet op de startlijst stond van de gemengde 4x400m maar Bolingo is wel degelijk geblesseerd en moet daarom forfait geven voor de eerste ronde.
29/07 16u15  Minister Demir weigert vergunning windturbines SCKVlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) weigert de vergunning voor zes windturbines in de bossen van het SCK in Mol. Eerder gaf het Molse schepencollege al negatief advies aan het windproject.
29/07 16u15  Tot vijf jaar cel voor seksuele uitbuiting van kwetsbare meisjesDrie jonge kerels hebben celstraffen tot vijf jaar gekregen, omdat ze kwetsbare (minderjarige) meisjes in de prostitutie hadden gedwongen. Een jonge vrouw, die eerst zelf slachtoffer was en daarna meisjes mee seksueel had uitgebuit, kreeg drie jaar cel, waarvan een jaar met uitstel.
29/07 16u15  Organisatie is, ondanks corona, klaar voor Heistse Pijl: “We verwelkomen een mooi deelnemersveld”Zaterdag vindt de veertiende editie van de Heistse Pijl plaats. Vorig jaar werd het parcours nog aangepast door de coronamaatregelen, maar dit keer doet de wedstrijd opnieuw zowat heel de Kempen aan. Er is ook een sterk deelnemersveld met onder andere topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.
29/07 16u15  ZOMERHACK. Zo open je een wijnfles zonder flessenopenerEen barbecue in de tuin, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie.be elke week een zomerhack om jou het leven gemakkelijker te maken.
29/07 16u15  Kempenaar loopt 47ste veroordeling op: deze keer 15 maanden celJan S. uit Herentals is door de strafrechter in Mechelen veroordeeld tot vijftien maanden cel voor enkele diefstallen in Berlaar. Opvallend was dat hij niet voor de eerste, maar voor de 47ste keer werd veroordeeld door een rechtbank.
29/07 16u15  Gemeente doet opmerkelijke oproep: “Vrouwen van Schilde, laat je borsten fotograferen”De gemeente doet een opmerkelijke oproep naar vrouwen uit Schilde: laat je borsten eens fotograferen. De discrete shoot past binnen een kunstzinnige bewustmakingscampagne met informatieve expositie die het lokaal bestuur in oktober plant.
29/07 16u15  De Nachtwacht zet vaccinatiecentrum Tielenhei in vuur en vlamDe akoestische coverband De Nachtwacht trok donderdag naar het vaccinatiecentrum in sporthal Tielenhei in Tielen (Kasterlee). De Herentalse muzikanten trakteerden de personen die net een vaccin kregen op enkele herkenbare popklassiekers.
29/07 16u15  Celstraf voor dronken man die op dak klimtSteve S. is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan een deel voorwaardelijk, voor de bedreiging van twee mannen. S. bleek vorige maand flink onder invloed van alcohol te zijn en klom op het dak van een woning in Heist-op-den-Berg. Toen de bewoner verhaal kwam halen, zei S. dat hij honger had en vertrok wat later. Maar de man keerde dezelfde dag nog terug naar het bewuste huis en bedreigde de bewoner en een buurman met een mes.
29/07 16u15  Effectieve celstraf voor het slaan van zwangere vriendinEen 38-jarige man uit Willebroek is veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor intrafamiliaal geweld. Zo had hij zijn vriendin meerdere keren geslagen, zelfs toen ze zwanger was. Tijdens één van de schermutselingen was de vrouw tegen een muur gevallen en kreeg ze nog een klap in haar buik. Ze kreeg ook een kniestoot van de kerel en werd zelfs bij de keel gegrepen.
29/07 15u15  Geen medaille, wel mooie zesde plaats voor Nina Derwael in allroundfinale, ook Jutta Verkest presteert verdienstelijkNina Derwael heeft dinsdag naast een medaille gegrepen in de allroundfinale turnen bij de vrouwen. Derwael maakte opnieuw vooral indruk met haar oefening aan de brug met ongelijke leggers, maar moest tevreden zijn met een zesde plaats. Jutta Verkest kan evenzeer terugkijken op een verdienstelijke finale. Als jongste van alle finalisten eindigde ze dan wel als 23e, ze maakte bij momenten wel een zeer goede indruk. Het goud was uiteindelijk voor de Amerikaanse Sunisa Lee, die zondag met Derwael concurreert voor het goud aan de brug met ongelijke leggers.
29/07 15u15  Man slaat zwangere vriendin: 18 maanden celEen 38-jarige man uit Willebroek is veroordeeld tot 18 maanden celstraf voor intrafamiliaal geweld. Zo had hij zijn vriendin meerdere keren geslagen, zelfs toen ze zwanger was. Tijdens één van de schermutselingen was de vrouw tegen een muur gevallen na een klap en kreeg ze nog een klap in haar buik. Op een moment dat ze zwanger was. Ze kreeg ook een kniestoot van de kerel en werd zelfs bij de keel gegrepen.
29/07 15u15  Wielerfans blij met wedstrijd zondag: “Koers is uithangbord voor een sportief Mol”Mol ademt dit weekend weer koers, want op zondag 1 augustus vindt er het provinciaal kampioenschap dames elite plaats. Door corona kon de Zuidkempense Pijl al drie keer niet plaatsvinden, maar volgens de organisatoren is er licht aan het eind van de tunnel. “De wielerwedstrijden zijn een uithangbord voor een sportief Mol”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
29/07 15u15  TEAM BELGIUM LIVE. Derwael knap 6de, Verkest verdienstelijk 23ste in allroundfinaleWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 15u15  Jaar effectieve celstraf voor fietsendiefDe strafrechter in Mechelen heeft Abdellah B. veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 800 euro voor de diefstal van enkele fietsen en onderdelen van fietsen. B. pleegde de diefstallen in opdracht van een andere persoon en kreeg in ruil 50 euro per gepleegd feit. Dat geld had de man nodig om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen.
29/07 15u15  Overvaller van apotheek vliegt voor 37 maanden cel inDavy V.B. is door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf voor de gewapende overval op een apotheek in het centrum van Heist-op-den-Berg.
29/07 15u15  Blogster Hanne (25) is finaliste Miss FashionHanne Ceulemans (25) uit Sint-Niklaas is één van de 22 finalisten van de missverkiezing Miss Fashion. Hanne heeft een bachelor Toegepaste Psychologie en werkt ondertussen fulltime, maar is daarnaast ook aan de slag als content creator, bijvoorbeeld als beauty-blogster voor Waasland Shopping. De Sint-Niklase werd via Instagram door de miss-organisatie gecontacteerd met de vraag om deel te nemen. “Ik heb er een tijdje over nagedacht maar uiteindelijk was de beslissing snel gemaakt en schreef ik me in”, zegt Hanne, die ook als model werkt en via haar deelname hoopt daarin te kunnen groeien. “Wat me vooral aansprak bij Miss Fashion is dat de wedstrijd om zo veel meer draait dan alleen schoonheid. Zo is er bijvoorbeeld een Miss Friendship-prijs die door de medekandidaten wordt uitgereikt. Uitstraling en beleefdheid is zoveel belangrijker dan enkel schoonheid.”
29/07 15u15  Steeds minder groen op Europese coronakaart: helft Frankrijk rood, Italië bijna helemaal oranjeDe coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding is opnieuw aangepast en die ziet er minder groen uit dan de vorige keer. Het zijn ook de populaire vakantiebestemmingen die het minder goed doen dan vorige week. Onder andere het zuiden van Frankrijk en Sardinië kleuren nu rood.
29/07 15u15  20 maanden cel voor drugsdealerDe correctionele rechtbank heeft Kevin B. veroordeeld tot twintig maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei effectief, voor het dealen van drugs. De kerel werd in de kraag gevat nadat de politie even voordien een afnemer van B. had gecontroleerd en drugs had aangetroffen. Die gaf toe dat hij de drugs van de beklaagde had gekocht.
29/07 15u15  Dodentol loopt op tot 99 na overstromingen in ChinaBij de overstromingen van de afgelopen week zijn in Centraal-China tot nu toe 99 doden geteld. In een vorige balans was er nog sprake van 73 doden, maar in de provincie Henan werden woensdag nog 26 lichamen geborgen.
29/07 15u15  Ex-manager Britney Spears lekt oude voicemails: “Ze vecht al sinds 2009 tegen haar vader”Sam Lufti (46), de man die van 2007 tot 2008 optrad als manager van Britney Spears, heeft op Instagram een aantal voicemails van de popster gepubliceerd die dateren uit de periode dat Britney net onder het curatorschap van vader Jamie kwam te staan en ze daar toen al onder uit wilde. Ook claimt Lufti dat hij deze berichten eerder online postte, maar dat ze dankzij de Free Britney beweging opnieuw onder de aandacht gebracht worden.
29/07 15u15  Geen Dirty Daddies, maar wel Cleymans & Van Geel aan kasteelOp sociale media circuleren valse berichten over een optreden van The Dirty Daddies aan het Kasteel de Renesse in Oostmalle. Organisator Muzika benadrukt dat dit niet het geval is, maar dat op 19 en 26 augustus wel twee topavonden doorgaan met Band Marginal en Cleymans & Van Geel.
29/07 15u15  Louis Croenen strandt in reeksen: “Volgend jaar hopelijk afstuderen, daarna focus op Parijs 2024”Louis Croenen eindigde donderdag op de Olympische Spelen in Tokio met de 28e kwalificatietijd achter zijn naam in de reeksen van de 100 meter vlinderslag. De Kempenaar had vooraf al ingeschat dat een ticket voor de halve finales wellicht te hoog gegrepen was, maar hij hoopte zijn Belgische record aan te scherpen. Dat lukte evenwel niet.
29/07 15u15  Stadhuis kleurt blauw als symbool tegen mensenhandelHet stadhuis van Mechelen kleurt op vrijdag 30 juli helemaal blauw. De stad neemt daarmee deel aan de Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties. Met de actie wil de VN de strijd tegen mensenhandel en uitbuiting onder de aandacht brengen.
29/07 15u15  Telenet geraakt amper aan nieuwe tv-decoders door chiptekortTelenet heeft de voorbije maanden moeite gehad om aan nieuwe tv-decoders te geraken door de wereldwijde schaarste aan computerchips. De toestand is wel aan het verbeteren, zegt topman John Porter.
29/07 15u15  Afhaalchinees heropent: “Het originele team van Lotus is terug”Voor de liefhebbers van de klassieke Chinese keuken uit Lint is er goed nieuws. Het Chinese meeneemrestaurant Lotus aan de Duffelsesteenweg heropent op 5 augustus met de vertrouwde gezichten.
29/07 14u15  Heistse Pijl en Foxfeesten doen Vosselaar heel weekend bruisenVosselaar maakt zich pal in de helft van de zomervakantie op voor een bruisend weekend. Op zaterdag 31 juli is na een jaar vertraging de start van de wielerwedstrijd Heistse Pijl gepland in het centrum. En zaterdag en zondag vindt de eerste editie van de Foxfeesten plaats met onder meer een optreden van het lokaal talent Metejoor. “We steunen niet alleen vzw Ter Loke maar ook de slachtoffers van de watersnood”, zegt Koen Peeters van de Foxfeesten.
29/07 14u15  Na lingerie en make-up: Rihanna brengt Fenty-parfum uitZangeres en zakenvrouw Rihanna maakt zich op voor een nieuwe lancering binnen haar beauty-imperium. De 33-jarige ster laat binnenkort een eigen parfum los op de wereld.
29/07 14u15  Gemeente schenkt 1 euro per inwoner aan slachtoffers overstromingenHet gemeentebestuur van Malle schenkt een euro per inwoner aan de slachtoffers van de watersnood.
29/07 14u15  Ook Mila en Mathias uit ‘Blind gekocht’ verkopen hun huisZe waren tevreden met het huis dat de experten voor hen vonden in Lotenhulle, maar toch hebben Blind gekocht-deelnemers Mila en Mathias het pand verkocht. Hun vrienden in Aalter bleken net iets te ver weg, de omgeving net iets te rustig. “Maar spijt hebben we allerminst.” De Antwerpse deelnemers Cherifa en Rachid verkochten hun huis eerder al.
29/07 14u15  TEAM BELGIUM LIVE. Derwael foutloos aan brug met ongelijke leggers, ook Verkest doet het goedWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 14u15  Dartstruck VTM komt naar Lierse Grote MarktDe dartstruck van VTM 2 trekt sinds vorige week door Vlaanderen en houdt op zaterdag 31 juli halt op de Grote Markt in Lier.
29/07 14u15  Antwerpenaar krijgt vijf jaar cel voor verkrachting omdat hij 24 prostituees niet betaaldeDe rechtbank in Antwerpen heeft Laurent V.N. veroordeeld tot vijf jaar gevangenis, hij werd schuldig bevonden aan feiten van verkrachting. V.N. benaderde prostituees, betaalde zijn rekeningen niet en dwong hen tot bepaalde seksuele handelingen.
29/07 14u15  OS LIVE. Amerikaan Dressel pakt goud, eerste medaille ooit voor San MarinoSimone Biles, Katie Ledecky, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio trekken zich eindelijk op gang. Volg hier alle activiteit live.
29/07 14u15  Opvallend veel coronabesmettingen in Zoersel, Malle en Schilde: jeugdkampen belangrijke oorzaakDe cluster Zoersel, Malle en Schilde kleurt donkerrood op de kaart van de besmettingscijfers. Zoersel staat zelfs tweede hoogste qua besmettingsgraad in Vlaanderen. Het gaat om een combinatie van uitbraken op jeugdkampen en individuele gevallen.
29/07 14u15  Dertig maanden cel voor handel in drugsEen 39-jarige man uit Vosselaar kreeg dertig maanden cel en een fikse boete voor de verkoop van verdovende middelen en het bezit van doping.
29/07 14u15  Politie vindt gestolen sierkippen terugDe politie van de zone Bodukap heeft twaalf van de twintig sierkippen teruggevonden die op de Oude Liersebaan in Duffel de voorbije twee maanden gestolen werden.
29/07 14u15  Winkeldetective betrapt dieven op heterdaadTwee jongemannen van 28 jaar zijn elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van een jaar en een boete van 1.200 euro voor een winkeldiefstal in Mol.
29/07 14u15  Op koers voor Golden Slam? Novak Djokovic verplettert Nishikori op weg naar laatste vier op de SpelenNovak Djokovic, de Servische nummer een van de wereld in het mannentennis, heeft donderdag geen spaander heel gelaten van de Japanner Kei Nishikori (ATP 69) in de kwartfinales op het olympisch tennistoernooi in Tokio. Hij gunde de thuisspeler slechts twee spelletjes. 6-2 en 6-0 was het harde verdict na 1 uur en 12 minuten spelen.
29/07 14u15  Georgiërs stelen 154 pakjes pistachenotenTwee Georgiërs met een voorliefde voor pistachenootjes zijn door de rechter veroordeeld voor meerdere winkeldiefstallen.
29/07 14u15  Kempense bergbeklimmer doet het onmogelijke: "Olympisch goud op de K2"Terwijl de Olympische Spelen volop bezig zijn, heeft een Kempenaar op een heel andere plek in de wereld ook een ongelooflijke prestatie neergezet. Want Niels Jespers is de allereerste Belg die de top van de K2 heeft bereikt zónder zuurstofflessen. De K2, dat is de tweede hoogste berg ter wereld, goed voor 8.611 meter. Een waanzinnig avontuur naar de top van wat klimmers de gevaarlijkste van alle bergen noemen.LEES OOK: Kempense bergbeklimmer haalt als eerste Belg ooit top van K2 zonder extra zuurstof
29/07 13u15  TEAM BELGIUM LIVE. Hoe doen Derwael en Verkest het in allround-finale? Croenen strandt in reeksenWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 13u15  Twintiger haalt uit naar zwangere vriendinEen 29-jarige man uit Westerlo is door de rechter bestraft voor het mishandelen van zijn vijf maanden zwangere vriendin.
29/07 13u15  Christel (42) ruilt huis voor oude Amerikaanse schoolbus: “Ik voel me vrij en mis niks van een woning”Christel Ramaekers (42) verkocht in 2019 haar huis en woont sindsdien in een skoolie, een oude omgebouwde Amerikaanse schoolbus. “Ik heb een gevoel van vrijheid en mis niks van een huis.”
29/07 13u15  Moeten we vanaf september terug voor een boosterprik? En wat doet die precies?Al bijna 8 miljoen Belgen kregen hun eerste coronaprik, al 6,3 miljoen landgenoten zijn volledig gevaccineerd. Alhoewel, volledig? Mogelijk worden we teruggeroepen voor nog een prik, een zogenaamde boosterprik of herhalingsvaccin.
29/07 13u15  Drietal veroordeeld voor diefstallen uit winkelsEen 30-jarige man uit Mechelen, een 25-jarige vrouw uit Herselt en een 38-jarige vrouw uit Herselt zijn door de rechter veroordeeld voor winkeldiefstallen en het bezit van verboden wapens.
29/07 13u15  Kalfort maakt zich op voor 33ste ommegangZondag 29 augustus trekt de Maria-ommegang weer door de straten van Kalfort. Het is de 33ste editie van de hedendaagse ommegang, de Mariaprocessie bestaat al eeuwen.
29/07 13u15  Britse premier Boris Johnson klungelt erop los met paraplu tijdens officiële plechtigheidDe Britse premier Boris Johnson was woensdag aanwezig op de inwijding van een monument op het National Memorial Arboretum in Staffordshire. Omdat het regende had hij een paraplu bij, maar toen hij die wou gebruiken liep het fout. Prins Charles, die voor hem zat, moest hard lachen toen hij Johnson zag worstelen met het ding. Bekijk het in de video hierboven.
29/07 13u15  Kanu (ex-Anderlecht, Cercle en KV Kortrijk) landt opnieuw in België en trekt naar… Rupel BoomRupel Boom, dat uitkomt in 1e Nationale, heeft uitgepakt met een verrassende transfer. Met Kanu (33) haalde het immers een nieuwe middenvelder. Kanu is geen onbekende voor de Belgische voetbalfan, want in het verleden speelde hij zo’n 160 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse. Met Anderlecht werd hij zelfs drie keer kampioen en won hij twee keer de Supercup. Vorig seizoen speelde hij nog op een lager niveau in zijn thuisland Brazilië.
29/07 13u15  Hemiksem test eenrichtingsverkeer aan Scheldeboord uitIn de Callebeekstraat en Scheldeboord in Hemiksem treedt vanaf 1 augustus voor een periode van drie maanden eenrichtingsverkeer in werking.
29/07 13u15  Niet naar Pukkelpop? Trippel-Twieje-Nul trakteert pintje op vertoon van ticketDe Heistse concertorganisatie Trippel-Twieje-Nul organiseert op 13 en 21 augustus concerten op het zomerpodium op het Cultuurplein. De organisatoren tonen dan meteen ook hun groot hart aan alle festivalgangers die Pukkelpop dit jaar door de neus geboord zien. “Op vertoon van een Pukkelpop-ticket trakteren wij met een gratis drankje”, zegt Frederik Jacobs van de organisatie.
29/07 13u15  14.000 wetenschappers trekken aan alarmbel: “Onnoemelijk lijden dreigt als we klimaatverandering negeren”Zo’n 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel: als we de klimaatverandering negeren, zal dat “onnoemelijk lijden” veroorzaken. Nieuw onderzoek toont hoe cruciale elementen voor een stabiele omgeving steeds sneller in het gedrang komen. “De wereld moet ingrijpend handelen”, zo schrijft De Morgen donderdag.
29/07 12u15  Primeur voor San Marino: schutster bezorgt dwergstaat eerste olympische medaille ooitDe San Marinese schutster Alessandra Perilli heeft haar land donderdag een eerste medaille ooit bezorgd op de Olympische Spelen. In Tokio sloot ze de trapcompetitie in het schieten bij de vrouwen af met brons.
29/07 12u15  Thomas Pieters begint uitstekend aan golftoernooi en is gedeeld derde na eerste rondeThomas Pieters (29) is met een eerste ronde van 65 slagen (zes onder par) uitstekend begonnen aan het olympisch golftoernooi op de Spelen in Tokio. Daarmee staat hij op een gedeelde derde plaats. Thomas Detry (28) kwam rond in 70 slagen, één onder par, goed voor een gedeelde 31e plaats.
29/07 12u15  Vier jaar cel voor brutale home-invasion: 31-jarige man urenlang bedreigd met wapenDrie jonge twintigers zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor een brutale home-invasion in Mol. Een 31-jarige man uit Mol werd op 18 januari van dit jaar urenlang bedreigd met een wapen en geslagen. De overvallers die zich voordeden als pizzakoeriers haalden geld van de rekening van het slachtoffer. “De psychische gevolgen voor het slachtoffer zijn ernstig”, oordeelde de rechter.
29/07 12u15  Telenet-personeel mag helpen in rampgebied tijdens werkurenWerknemers van Telenet mogen twee dagen gaan helpen in regio’s die door watersnood werden getroffen, zonder dat ze daarvoor verlof moeten nemen. Dat heeft CEO John Porter donderdag gezegd.
29/07 12u15  Waar blijft Wallonië? Vlaamse atleten behaalden negen van de tien olympische diploma’s in TokioTien olympische diploma’s, uitgereikt voor een topacht-plaats, staan tot nu toe op het Belgische palmares. Slechts één daarvan – de zevende plek van de Luikse judoka Charline Van Snick – verhuist straks naar het zuiden van het land. De negen andere onderscheidingen staan op naam van Vlaamse atleten. Waar blijft Wallonië?
29/07 12u15  TEAM BELGIUM LIVE. Croenen maakt zich op voor reeksen, hoe doen Derwael en Verkest het in allround-finale?We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 12u15  Landbouwers uit provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zwaarst getroffen door noodweerDe overstromingen van midden juli hebben vooral bij landbouwers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant schade veroorzaakt en dit zowel op korte als op langere termijn. De Boerenbond pleit er bij de bevoegde ministers voor om ook de schade veroorzaakt door de overstromingen te erkennen voor een tegemoetkoming vanuit het rampenfonds.
29/07 12u15  Barbecueën zonder vlees of vis: veggietips van BBQ-kampioen Peter De ClercqWie barbecue zegt, denkt aan vlees of vis maar vegetariërs kunnen zeker ook smullen van de grill. En echt niet alleen maar van gegrilde groenten, maar ook van échte vegetarische alternatieven. Peter De Clercq maakt een lekkere pasta, en gaat aan de slag met z’n favoriete BBQ-kaasje halloumi.
29/07 12u15  Zo was de Antwerpse zomer in de vorige eeuw: picknickenIn de kofferbak van de auto, in de natuur of gewoon op straat: het is gezellig om buitenlucht op te snuiven en samen een hapje te eten. In onze archieven troffen we heerlijke foto’s aan van picknicken in stad en rand. Bij al dat buitenamusement hoorden ook volkse spelletjes. Of stiekeme afspraakjes. We vonden zelfs een foto van pauzerende paters. In een fotoreeks blikken we deze week terug op zorgeloze zomers in de vorige eeuw.
29/07 12u15  Aannemer plaatst glasvezelkabel voor campus RozenbergHet bedrijf Eurofiber plaatst vanaf woensdag 4 augustus een nieuwe ondergrondse glasvezelkabel voor scholencampus Rozenberg. De werkzaamheden vinden plaats in de Lakenmakersstraat, Kloosterstraat en een stukje Rozenberg.
29/07 12u15  Na de waterramp, de milieuramp: “Sommige soorten kunnen voorgoed uit Vesder verdwijnen”In de Waalse rivieren die uit hun oevers traden, voltrekt zich een ware milieuramp. Mazout, benzine en andere stoffen die erin terechtkwamen, wegen zwaar op de waterkwaliteit en de biodiversiteit. En daar is niets aan te doen, zeggen biologen.
29/07 12u15  Prikkelende beurs voor liefhebbers van cactussen en vetplantenNa lang wachten op dalende coronacijfers en de daarbij horende versoepelingen, vindt de grote Plantenbeurs van de vereniging Cactus en Vetplanten deze zaterdag 31 juli opnieuw plaats in ’t Gasthuis.
29/07 12u15  ‘Hèstse vertelselkes’ nu ook in podcastvorm: “Uitgelezen kans om dialect te bewaren”De plezante en ontroerende vertelselkes van Heistenaars Eddy Ceulemans en Francis ‘Sikke’ Ooms, auteurs van het boek Ikke en de Sikke, zijn sinds enkele weken te beluisteren in een online podcast. Gewezen voorzitter van de Heistse cultuurraad Luck Verbeeck overtuigde het duo om een reeks afleveringen in te blikken samen met een aantal gastsprekers. De voertaal is natuurlijk het plat Hèsts.
29/07 12u15  Puppy’s vertonen gedragsproblemen door lockdown: “Laat je hondje niet opeens alleen thuis”De lockdown vorig jaar was voor veel hondenliefhebbers hét moment om een puppy aan te schaffen. Die puppy’s groeiden op met een baasje dat thuis werkte, zonder veel prikkels van buitenaf. Nu het leven terug naar normaal gaat, levert dat vaak gedragsproblemen op. Al kan daar nog een mouw aan worden gepast, zeggen experts. In de hondenscholen is het wel al erg druk.
29/07 12u15  Miko investeert verder in Nederlandse MAASTurnhouts koffieservicespecialist Miko heeft zijn participatie in het Nederlandse MAAS, dat koffieautomaten plaatst bij bedrijven, verhoogd naar 92%. “Na de verkoop van onze kunststofproductie bouwen we onze koffieserviceafdeling verder uit.”
29/07 12u15  Jeugdhuis haalt viervoeters in huisJeugdhuis Wollewei organiseert zondag 1 augustus een hondenmeeting. “Het was een zot idee van een van onze vaste vrijwilligers en daar houden we wel van”, zegt jeugdhuismedewerker Anil Van Gorp. “Iedereen mag zijn of haar viervoeter meebrengen tussen 14 en 22u. De honden moeten wel aangelijnd zijn, en uitwerpselen dienen de baasjes zelf op te kuisen.” Het jeugdhuis biedt tijdens de meeting hondensnacks en hondenbier te koop aan. We zijn benieuwd wie er zijn kat zal sturen!
29/07 11u15  Heraanleg Kalmthoutsesteenweg start nieuwe faseDe tweede fase van de heraanleg van de Kalmthoutsesteenweg inclusief de ‘schuine’ overweg in start vanaf maandag 9 augustus. Het einde van de werken is gepland tegen einde 2021.
29/07 11u15  KV Mechelen legt jeugdproduct Milan Robberechts vast tot 2024De 17-jarige Milan Robberechts tekende woensdag een nieuw contract bij KV Mechelen. De jonge aanvaller is een jeugdproduct en ging een verbintenis met Malinwa aan tot 2024 met een optie voor een extra jaar.
29/07 11u15  Mollenrit keert terug met 21ste editieDe Mollenrit in Mol Millegem is vanaf zondag 1 augustus tot en met het volgend weekend terug van weg geweest. De 21ste editie biedt opnieuw motorritten, muziek en andere activiteiten. De opbrengst gaat naar vzw Help Brandwondenkids.
29/07 11u15  De kogelstootster die haar eigen feestdag kreeg: wie is Raven Saunders (25), de Hulk met een kwetsbaar kantje?Miskijk u niet op haar stoere uiterlijk of haar bijnaam – The Hulk. Weinig atleten op deze Spelen durven zo nadrukkelijk hun menselijke, kwetsbare kant te tonen als de Amerikaanse kogelstootster Raven Saunders (25). Vrijuit vertelt ze hoe ze jarenlang vocht om na een depressie weer overeind te krabbelen. Simone Biles zal het graag horen.
29/07 11u15  Geen medaille voor zwaar teleurgestelde Brys en Van Zandweghe: “Heel frustrerend om zo af te sluiten”Roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn donderdag als vijfde geëindigd in de finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in Tokio. Het goud was voor topfavoriet Ierland, met Fintan McCarthy en Paul O’Donovan. “We hebben niet het gevoel dat we op onze waarde geklopt zijn”, klinkt het diep teleurgesteld. Voor Brys en Van Zandweghe moesten de Spelen de kroon op het werk van een jarenlang partnerschap worden, maar na vijf jaar gaan ze nu elk hun eigen weg.
29/07 10u15  Meerdere vaccinatiecentra willen alweer sluiten: wat als je nog geen vaccin hebt gehad?Zo lang lijken ze er nog niet te staan, maar toch wenkt het einde al voor heel wat vaccinatiecentra. Tien tot vijftien gemeenten hebben aan de Vlaamse overheid gevraagd om hun centrum te kunnen sluiten, verkleinen of verhuizen. Maar is dat wel zo verstandig? “De drempel moet laag blijven voor wie nu nog overtuigd moet worden”, zegt ook epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
29/07 10u15  Jelle Geens start na coronabesmetting met Belgian Hammers: “Was een rollercoaster”Jelle Geens moest noodgedwongen een kruis maken over de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Tokio. Na een eerder opgelopen coronabesmetting zag hij de race van afgelopen maandag aan zijn neus voorbijgaan. Intussen testte Geens twee keer negatief en mag hij zaterdag alsnog opdraven tijdens de gemengde aflossing. De triatleet is erop gebrand zich te tonen met de Belgian Hammers.
29/07 10u15  Duitse wielercoach naar huis gestuurd na racistische “kamelendrijver”-opmerkingDe Duitse wielercoach Patrick Moster is door het olympisch comité van zijn land naar huis gestuurd wegens een racistische opmerking tijdens de tijdrit eerder in de week.
29/07 10u15  368 kilo cocaïne voor Antwerpen onderscheptIn een Braziliaanse haven is woensdag een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. Het ging om 368 kilogram coke.
29/07 10u15  Shakira moet naar de rechter voor belastingontduiking van 14,5 miljoen euroShakira moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde woensdag volgens El Pais dat er ’voldoende bewijs’ is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.
29/07 10u15  Edmond Van Hoofstraat aan de beurt voor natuursteenherstellingDe volgende fase in de natuursteenwerken in Mol start op dinsdag 3 augustus met de herstelling van het kruispunt Edmond Van Hoofstraat-Graaf de Broquevillestraat.
29/07 10u15  DISCUSSIE. Antwerpen trekt zelf de straat op om vaccins te zetten: wat vind jij daarvan?Om de vaccinatiegraad op te krikken, gaat de stad Antwerpen zelf op zoek naar moeilijk te bereiken bevolkingsgroepen.
29/07 09u15  OS LIVE. Amerikaan Dressel pakt goud, in totaal drie olympische zwemrecordsSimone Biles, Katie Ledecky, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio trekken zich eindelijk op gang. Volg hier alle activiteit live.
29/07 09u15  Zeventiger gewond bij aanrijding tussen twee auto’sIn Mechelen is bij een autobotsing een bestuurder gewond geraakt.
29/07 09u15  Ondanks 24 positieve coronatests verdedigen organisatoren zich: “Is slechts 0,02 procent”De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben zich donderdag moeten verdedigen tegen de kritiek op haar coronabeleid. Donderdag kwam naar buiten dat opnieuw 24 personen een positieve test aflegden op het coronavirus. De besmettingscijfers in Tokio blijven intussen ook stijgen.
29/07 09u15  Dieven stelen heuptasje uit autoIn Mechelen heeft een dief uit een auto een heuptasje ontvreemd.
29/07 09u15  Extra plaatsen voor kort schooltoezichtHet kort toezicht op school in Mol wordt vanaf 1 september uitgebreid. Vier extra scholen bieden dan kort schooltoezicht aan, waardoor er 80 opvangplaatsen bijkomen.
29/07 09u15  Judoka Toma Nikiforov uitgeschakeld door Portugese wereldkampioen: “Niet gekomen voor uitschakeling in 2e ronde”Toma Nikiforov (IJF 17) is er donderdag in de categorie tot 100 kg niet in geslaagd te stunten in de tweede ronde. De 28-jarige Brusselaar verloor na nauwelijks vijftien seconden al met ippon van de Portugese wereldkampioen Jorge Fonseca (IJF 2). “Daarvoor was ik niet naar hier gekomen”, zei een ontgoochelde Nikiforov achteraf.
29/07 09u15  Niet in elk ziekenhuis vielen evenveel coronadoden: sterke regionale verschillenDe overlevingskansen van Covid-patiënten op intensieve zorg zijn lager in Henegouwen en Luik dan in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.
29/07 09u15  Droogte 2020 ook in Duffel erkend als rampDe Vlaamse regering heeft de droogte van 15 maart tot 15 september ook in Duffel als ramp beschouwd.
29/07 09u15  Rebel Wilson (41) vertelt hoe ze motivatie voor gewichtsverlies kreeg: “Ik was een beetje beledigd”Pitch Perfect-actrice Rebel Wilson (41) is het afgelopen jaar meer dan 30 kilo afgevallen. En dat deed ze niet alleen dankzij de vele aanmoedigingen van vrienden en familieleden, maar voornamelijk door raad waar ze zich aanvankelijk “beledigd” door voelde.
29/07 09u15  Zeilster Emma Plasschaert rukt op de Spelen op naar vierde plaats in de Laser Radial-klasseZeilster Emma Plasschaert is donderdag opgeklommen van de zesde naar de vierde plaats na afloop van de zevende regatta in de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen in Tokio. Daarin eindigde ze op de vijfde plaats.
29/07 09u15  Checkpoint Charlie sluit succesvolle Oscarpelouza Zomert af: “Vrijdag nog één keer knallen”In het Oscar Vankesbeeckstadion van Racing Mechelen vindt vrijdagavond de laatste editie van Oscarpelouza Zomert plaats. Met voetbal op groot scherm en verschillende optredens, werd er deze zomer heel wat geld opgehaald voor de jeugdwerking van de club. Het laatste optreden is van Checkpoint Charlie, een vaste waarde op het evenement.
29/07 09u15  Hillsborough-ramp eist na meer dan 30 jaar nieuw slachtoffer: dodentol op 97Een Liverpool-fan die “levensveranderende” verwondingen opliep bij de Hillsborough-ramp in 1989 is dinsdag overleden, nog altijd aan de gevolgen van zijn blessures. Dat hebben de Reds gemeld.
29/07 09u15  TEAM BELGIUM LIVE. Zeilster Emma Plasschaert rukt op naar vierde plaatsWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 08u15  Vrolijke lipstick day: tien hippe lippenstiften in beeldige verpakkingen uitgezochtSinds 2016 hebben beautyfans reden voor een feestje op 29 juli, want dan wordt Lipstick day gevierd. Ofwel: de dag waarop de adoratie voor lippenstiften geen grenzen kent. Het initiatief werd vijf jaar geleden gelanceerd door de beautyblogster en zakenvrouw Huda Kattan en is intussen wereldwijd een eigen leven gaan leiden. Speciaal voor deze gelegenheid zetten we met plezier tien stiftjes op een rij in heerlijke tinten en beeldige verpakkingen. Ideaal om jezelf cadeau te doen ...
29/07 08u15  Fiscus jaagt op voetbalclubs: 11,1 miljoen euro extra belastingen gevorderdVoetbalclubs, -spelers en -makelaars moeten na onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie 11,1 miljoen euro extra belastingen betalen. Dat diepgaand fiscaal onderzoek kwam er in de nasleep van operatie Propere Handen en is nog niet helemaal afgerond.
29/07 08u15  Verschillende Australische atleten in quarantaine na contact met besmette KendricksVerschillende atleten van de Australische delegatie zitten momenteel in quarantaine nadat ze een risicocontact hadden met Sam Kendricks, de Amerikaanse wereldkampioen polsstokspringen, die een positieve coronatest aflegde. Het Australisch Olympisch Comité (AOC) maakte het nieuws donderdag bekend.
29/07 08u15  Twintig atleten uitgesloten van Spelen omdat ze onvoldoende dopingtesten ondergingenTwintig atleten, waarbij tien Nigerianen, mogen niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio omdat ze in aanloop naar de Spelen onvoldoende dopingtests buiten competitie ondergingen. Dat besliste de Athletics Integrity Unit (AIU) donderdag.
29/07 08u15  Toestand ‘Breaking Bad’-acteur stabiel nadat hij ineen zakte tijdens opnamesDe “Better Call Saul”-acteur Bob Odenkirk (58) zou een “hart-gerelateerd incident” hebben gehad op de set van de serie begin deze week. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar zijn toestand zou intussen stabiel zijn.
29/07 08u15  Verkeer op Brusselse binnenring ligt helemaal stil: “Wie naar de luchthaven moet, kan best op tijd vertrekken”Door een omgekantelde vrachtwagen aan de ingang van de Leonardtunnel ter hoogte van Tervuren ligt het verkeer op de binnenring langs beide kanten helemaal stil. Al het verkeer ter plaatse moet de snelweg verlaten en een omleiding volgen. Ook op de buitenring richting Zaventem is er hinder omdat de vrachtwagen getakeld moet worden. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, zijn toestand is niet kritiek.
29/07 08u15  Wannes Van Laer eindigt als veertiende in zevende regattaWannes Van Laer is donderdag als veertiende geëindigd in de zevende regatta van de Laser-categorie op de Olympische Spelen in Japan. In de tussenstand stijgt hij één plaatsje naar de 28e stek.
29/07 08u15  Voorlaatste vermiste na noodweer teruggevondenIn het Waalse dorp Trooz werd woensdag het lichaam van een man teruggevonden uit Verviers die vermist was sinds de overstromingen. Dat brengt volgens VRT NWS het dodentol op 38. Eerder deze week sprak de Waalse regering van 41 doden.
29/07 08u15  Bestuurder kritiek na zwaar ongeval op E19: auto met hoge snelheid tegen vrachtwagenOp de E19 in het grensgebied tussen Loenhout (Wuustwezel) en Minderhout (Hoogstraten) richting Nederland is een auto donderdagochtend rond 1.30u met hoge snelheid achteraan ingereden op een vrachtwagen met oplegger. Die was geladen met ijzeren staven.
29/07 07u15  TEAM BELGIUM LIVE. Thomas Pieters meteen op dreef, Red Lions winnen overtuigendWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
29/07 07u15  Auto boort zich achteraan in vrachtwagenOp de E19 in het grensgebied tussen Loenhout (Wuustwezel) en Minderhout (Hoogstraten) richting Nederland is een auto donderdagochtend rond 1.30u met hoge snelheid achteraan ingereden op een vrachtwagen met oplegger. Die was geladen met ijzeren staven.
29/07 07u15  Kandidaten gezocht voor tweede seizoen ‘Big brother’Goed nieuws voor wie zich graag eens 100 dagen lang in een huis wil laten stoppen met volslagen onbekenden en nul privacy. Er komt een tweede seizoen van ‘Big brother’. De inschrijvingen zijn nu geopend.
29/07 07u15  Tim Brys en Niels Van Zandweghe strandden op een vijfde plaats in hun olympische finaleRoeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn donderdag als vijfde geëindigd in de finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in Tokio. Het goud was voor topfavoriet Ierland, met Fintan McCarthy en Paul O’Donovan.
29/07 07u15  Kempense BMX-ster Elke Vanhoof gaat door naar halve finalesElke Vanhoof heeft zich donderdag als vierde in haar kwartfinale geplaatst voor de halve finales van het BMX-toernooi op de Olympische Spelen in Tokio.
29/07 07u15  Fanny Lecluyse plaatst zich voor de finale van de 200 meter schoolslagFanny Lecluyse heeft zich donderdag geplaatst voor de olympische finale op de 200 meter schoolslag. De 29-jarige West-Vlaamse tikte in haar halve finale als vijfde aan in 2:23.73. Ze klokte daarmee de achtste tijd van de zestien halvefinalistes, net voldoende voor een plaats in de finale.
29/07 07u15  Van een ‘vulgaire’ coach tot een gespierde bijnaam: wie is Ariarne ‘Terminator’ Titmus, de nieuwe queen van het zwembad?De Amerikaanse Katie Ledecky (24) mag gelden als de beste zwemster van haar generatie, in Tokio werd ze op de 200 en 400 meter vrije slag geklopt door de nieuwe koningin van het chloorbad, Ariarne Titmus (20). Vijf dingen die u moeten weten over The Terminator uit Tasmanië.
29/07 07u15  OS LIVE. Simone Biles reageert na vele steunbetuigingen, olympisch record op 100 meter vrije slagSimone Biles, Katie Ledecky, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio trekken zich eindelijk op gang. Volg hier alle activiteit live.
29/07 07u15  Simone Biles reageert na vele steunbetuigingen: “Nooit geloofd dat ik meer zou betekenen dan mijn prestaties”Een emotionele Simone Biles heeft op Twitter haar dank uitgesproken voor de vele steunbetuigingen die ze krijgt na haar beslissing om zich wegens mentale problemen terug te trekken uit de teamfinale en individuele allround-finale in het gymnastiek. “De vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen doen me beseffen dat ik meer waard ben dan mijn prestaties, iets wat ik voordien nooit geloofd heb.”
29/07 07u15  Red Lions maken brandhout van CanadaDe Belgische hockeymannen hebben donderdag ook hun vierde groepsduel winnend afgesloten. De Red Lions versloegen Canada met ruime 9-1 cijfers. België was na de drie eerdere overwinningen tegen Nederland (3-1), Duitsland (3-1) en Zuid-Afrika (9-4) al zeker van de kwartfinales.
29/07 07u15  Aantal besmettingen stijgt minder snel, meer dan 55 procent volledig gevaccineerdTussen 19 en 25 juli werden dagelijks gemiddeld 1.472 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een stijging met 8 procent op weekbasis, al lijkt de toename stilaan een plateau te bereiken. Dat blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
29/07 07u15  Dit hebt u deze nacht gemist: Thomas Pieters op medaillekoers, Fanny Lecluyse naar finaleDe Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral ’s nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u.
29/07 06u15  Een zee aan Zeeuwse ruimte. Kijk binnen in dit zomerhuis van Kim en Gregory: “Ik heb vaak gedacht: waar zijn wij in godsnaam aan begonnen?”Ze zijn 18 jaar een koppel, hebben een schilders- en decoratiebedrijf en twee kleine kinderen, maar dit vakantiehuis in Breskens is misschien wel het grootste project dat Kim en Gregory ooit samen aangingen.
29/07 06u15  Ex-coureurs trainen kinderen voor hun eerste echte koersKinderen kunnen komende zondag 1 augustus tijdens Temse Koerst met hun eigen fietsje proeven van een wielerwedstrijd. Zeker omdat mensen uit het wereldje ze tips komen geven, zoals Johan De Muynck en José De Cauwer.
29/07 06u15  Als het geen muggen zijn, zijn het wel knijten: hier pas je maar beter op als je een wandeling wil maken met blote benenWie een wandeling door de polder in Kruibeke had gepland, kijkt maar beter uit. Grote zwermen knijten maken het er wandelaars knap lastig. De kleine muggen gedijen dit jaar uitzonderlijk goed door de natte zomer. Net zoals muggen, kunnen ook knijten flink steken, maar verder zijn ze ongevaarlijk.
29/07 05u15  Hoe een West-Vlaamse boerenzoon zijn grond en geluk vond in 40 hectare jungleEr bestaat welgeteld één foto van de voltallige familie Frickelo. Genomen op hun boerenerf in Paraguay, in 1983, toen kind nummer vijftien pas geboren was. Het levenswerk van stamvader Charel was compleet, maar hij was daar niet zonder slag of stoot geraakt. Zijn waanzinnige verhaal was exact dertig jaar eerder begonnen. Als West-Vlaamse boerenzoon alleen op een lange bootreis. Met een stelende pastoor, nachten in een Zuid-Amerikaanse cel en met het boetseren van 40 hectare jungle tot een bloeiende boerderij.
29/07 05u15  Acht bezoeken aan psycholoog worden voortaan terugbetaaldVanaf 1 september wordt een bezoek aan een psycholoog of orthopedagoog rechtstreeks terugbetaald. De maatregel past in het ‘masterplan mentale gezondheid’. “We gaan naar laagdrempelige en betaalbare psychologische hulp voor iedereen die er nood aan heeft”, zegt ­minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
29/07 05u15  Hadden de vele doden ondanks extreem weer niet vermeden kunnen worden? “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn”Hadden de vele doden ondanks het extreme noodweer niet vermeden kunnen worden? Een Luikse onderzoeksrechter gaat zich over die vraag buigen in een grootschalig strafonderzoek naar onvrijwillige doodslag. “De juiste beslissing als we de waarheid willen achterhalen”, reageert het Collectief People Against Flows, dat honderden slachtoffers vertegenwoordigt.
29/07 05u15  STANDPUNT. Vaccinatie op locatie is de beste keuze in sommige wijkenWie een stad als Antwerpen wil besturen moet vaak pragmatisch te werk gaan. Ook als het om vaccineren gaat. Als burgers geen prik komen halen, moeten de vaccins maar naar de wijken gebracht worden.
29/07 05u15  Vlaamse dierenarts: “Paardenleed achter dressuurmedailles in Tokio mag niet verzwegen worden”Op de Olympische Spelen werd woensdag gestreden in het koninginnennummer van de dressuur: de individuele kür op muziek. Een Franse topamazone eiste bijna 30.000 euro van de in Frankrijk actieve Vlaamse dierenarts Eva Van Avermaet (42) omdat zij had beweerd dat de trainingsmethode van hyperflexie die sommige dressuurruiters gebruiken, dierenmishandeling is. De rechter in Frankrijk sprak Van Avermaet vorige maand vrij van smaad. De Vlaamse reageert opgelucht. “Al heb ik weer veel mistoestanden gezien in Tokio.”
29/07 05u15  De superverspreider van de corona-complottheorieën: “Hoe kan ik meer invloed hebben dan miljardencampagne?”Twaalf Amerikanen zijn verantwoordelijk voor maar liefst 65 procent van het ‘fake news’ over corona. President Joe Biden verwijt hen de sputterende vaccinatiecampagne in de VS en wil hun invloed aan banden leggen. De grootste verspreider blijkt een 67-jarige osteopaat uit Florida te zijn. “Hoe kan ik nu meer invloed hebben dan een miljardencampagne van de overheid?”, vraagt die zich af.
29/07 05u15  Op bezoek in het VRT-archief: “Een constante strijd tegen de vergankelijkheid”Een verloren gewaand fragment uit een Sherlock Holmes-reeks van de BBC? Een vergeten opname over de herbegrafenis van Paul van Ostaijen? Het VRT-archief geeft geregeld geheimen prijs. Alain Van Driessche (54) en Ann Coenen (56) geven ons een inkijk. “Dit is een schatkamer op het vlak van beeld en geluid.”
29/07 05u15  Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham vormen zich om tot tijdrijders voor nieuw Eén-programma ‘De tijd van ons leven’Als je je laat begeleiden door een team van experts en leeft als een topsporter, kan je jezelf dan omtoveren tot een tijdrijder van professioneel niveau? Dat is de vraag die Elodie Ouedraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) willen beantwoorden in het nieuwe Eén-programma De tijd van ons leven.
29/07 05u15  Belgisch project 3x3 basket breidt uit: straks ook vrouwenploeg op EKNa jaren van investeren krijgt 3x3 Team Antwerp (h)erkenning. Stilaan breidt het basketbalproject uit, het telt nu al verschillende ­Antwerpse ploegen en een vrouwenploeg. De 3x3 Lions, dezelfde ploeg als op deze Spelen, speelt van 10 tot 12 september in Parijs het EK, en daar zal ook een vrouwenploeg, de 3x3 Cats, deelnemen.
29/07 05u15  COMMENTAAR. De vierde plek van de Belgian Lions 3x3 afdoen als kleine prestatie is bullshitDe Belgian Lions 3x3 speelden dus mee voor de medailles. Een stel ­Antwerpse vrienden dat pas enkele weken voor de Spelen verlof zonder wedde heeft aangevraagd en nu een tijdelijk topsportcontract heeft. Dat al zijn vakantie de voorbije jaren heeft opgesoupeerd om tornooien te gaan spelen. Die Mannen van ’t Stad doen de pure profs de broek af op de ­eerste olympische editie van 3x3.
29/07 05u15  Het geheime wapen van de Red Lions: Alexander Hendrickx, het strafcornerkanonDe missing link tussen Rio 2016, toen de Red Lions zilver haalden, en Tokio 2020, nu ze op goudkoers liggen? De beste strafcornerspecialist ter wereld: Alexander Hendrickx. “Als je geen pijn wil hebben, moet je maar niet in mijn weg lopen.” Hoe een verdediger topschutter kan worden.
29/07 05u15  Nina Derwael: “De druk moet bij Simone Biles nog véél erger zijn dan bij mij”Vanmiddag om 12.50u begint de meest prestigieuze finale van het vrouwenturnen, die van de meerkamp. Zonder Simone Biles (24), die opnieuw forfait geeft. Maar met Nina Derwael (21), die met de vijfde score van alle finalisten toch wel een outsider is. “Ik heb niets te verliezen en gebruik die finale gewoon om mijn brug nog eens te oefenen”, tempert ze de verwachtingen.
29/07 05u15  Metamorfose van olympisch tijdritkampioen Roglic: “In de wegrit moest hij nog drie keer afstappen van de pijn”Exact één maand na een zware val in de Tour, waardoor zijn gele droom aan diggelen werd geslagen, nam Primoz Roglic revanche in Tokio. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts over de moeilijk weg naar olympisch goud in de tijdrit op amper dertig dagen: “Net na de wegrit adviseerde ik nog om toch maar niet te starten in de tijdrit.”
29/07 05u15  Antwerp zit achter Duitse spits ­EggesteinAntwerp zoekt nog een extra (top)spits en zit onder anderen achter Johannes Eggestein. Het heeft al sinds begin dit jaar interesse in de 23-jarige Duitser, die het in november 2020 leerde kennen.
29/07 05u15  Tarik Tissoudali speelt voor het eerst tegen Beerschot: “Bij Gent is het allemaal wat zakelijker”Zondag speelt Tarik Tissoudali (28) met AA Gent voor het eerst sinds zijn transfer tegen zijn ex-club Beerschot. De Nederlandse Marokkaan mist de Kielse kleedkamer, maar heeft nog geen spijt van zijn keuze voor de Buffalo’s. “Ik weet dat de Marokkaanse journalisten me van nabij volgen.”
29/07 05u15  Elke club zijn financiële kopzorgen: in het vizier van fiscus, licentiecommissie of gerechtLiefst veertien van de achttien eersteklassers hebben de licentiecommissie als financiële waakhond na een negatieve controle in april. Zo ook Antwerp, Beerschot en KV Mechelen. Dat er financieel donkere wolken boven de Jupiler Pro League hangen, is wel duidelijk. Zeker nu blijkt dat ook de fiscus alle eersteklassers onder het vergrootglas legt. En dan wordt binnenkort operatie Propere Handen, het onderzoek naar financiële fraude, nog afgerond door het gerecht. Hoe staan de clubs er financieel voor? Een stand van zaken.
29/07 05u15  De Durvers, een half jaar later. Schoenmaker Dirk verhuisde naar ander pand: “Beter zichtbaar voor klanten”Schoenmaker Dirk Van Orshaegen (64) nam in juni een leegstaand winkelpand in de Bovenrij in, pal tegenover de zaak waar hij het voorgaande jaar zat. Maar zijn verhaal in dat jaar gaat vooral over het overwinnen van obstakels.
29/07 05u15  COLUMN. Pim en de ApolloraketDoe mij maar een deukje. Klanten van De Beiaard herinneren zich dat wel. Pim dronk altijd een deukje. Wat in het glas zat, was een geheim dat ze met de ober deelde. Vrienden noemen haar een monument. Pim, de vrouw die 48 jaar lang het uithangbord van café De Beiaard was. Maar ook de zakenvrouw die nog andere horecazaken in Turnhout en een boetiek in Baarle-Hertog leidde. Voor mij was Pim mijn buurvrouw. Ze was de mama van Walda, het buurmeisje met wie ik als kleuter speelde op de trappen van het stadhuis. Zij woonden aan de ene kant van het stadhuis, ik aan de andere.
29/07 05u15  Provinciaal kampioenschap Dames elite brengt opnieuw koers in MolKomende zondag wordt er opnieuw gekoerst in Mol. Dan vindt het Provinciaal Kampioenschap Dames elite plaats. Door corona kon de Zuidkempense Pijl al drie keer niet plaatsvinden, maar volgens de organisatoren is er licht aan het eind van de tunnel.
29/07 05u15  Justin Bieber en Billie Eillish zijn fan van ‘modellenbureau’ voor hondenWe hebben voor deze rubriek al veel bedrijven bezocht, maar nog nooit een modellenbureau. En al zeker geen modellenbureau voor honden. Nochtans is dat, kort samengevat, de core business van Mil Agency, een agentschap dat in het najaar van 2020 werd opgericht door Elien De Herdt (32) uit Mechelen. Het bedrijfje werd prompt vernoemd naar haar kortharige teckel, Mila. Voor een keer mocht mijn eigen viervoeter, Nelson, mee op reportage.
29/07 05u15  COLUMN. CastratieMag ik mij even voorstellen? Ik ben een border collie, ik heet Nelson en ben het favoriete huisdier van de man die hierboven op de foto staat. Voor één keer wou ik het woord zelf even tot jou richten omdat er mij iets van het hondenhart moet.
29/07 03u15  Kanye West woont in een stadion om zijn album af te werkenNormaal had zijn nieuwe album Donda al op 23 juli moeten verschijnen, maar met Kanye West (44) ben je nooit zeker. De Amerikaanse rapper vond het nog niet helemaal wat het moest zijn en werkt verder aan het album. En dat doet hij op een heel bijzondere locatie.
29/07 03u15  Nieuw seizoen van ‘Bridgerton’ zal het zonder ‘the Duke’ Regé-Jean Page moeten doenHet tweede seizoen van de Netflix-hit Bridgerton zal het zonder Regé-Jean Page (31) als de beruchte ‘Duke of Hastings’ moeten stellen. Maar de fans van de acteur – en geloof ons, dat zijn er veel – hoeven niet te wanhopen. Page wist al rollen te bemachtigen in de thriller The gray man en de fantasyfilm Dungeons and dragons. Velen zien in hem ook de nieuwe James Bond, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.
29/07 03u15  Prison Break-ster Wentworth Miller heeft autismeWentworth Miller (49), destijds beroemd als Michael Scofield in de reeks Prison break, heeft via Instagram gezegd dat hij autisme heeft. Die diagnose werd vorig jaar vastgesteld, nadat Miller al vermoedens had in die richting. “Het was een schok, maar geen verrassing”, zegt hij.
29/07 03u15  Zangeres Meskerem Mees beleeft een drukke zomer: “Maar ik wacht nog altijd op het addertje onder het gras”Vorig jaar won ze met overtuiging Humo’s Rock Rally. De afgelopen weken stond ze op podia in Nederland, Zwitserland en Duitsland. Samen met Tourist LeMC maakt ze binnenkort kans op de Radio 2 Zomerhit. En dan moet haar eerste album nog verschijnen. Niet slecht voor iemand die twee weken geleden haar tweeëntwintigste verjaardag vierde, maar je moet al flink gaan zoeken om een nuchterder en bescheidener artieste te vinden dan Meskerem Mees. “Ik heb lang getwijfeld of dit überhaupt wel iets voor mij was. Nu weet ik nog altijd niet of ik dit mijn hele leven wil blijven doen.”
29/07 03u15  Luisterwedstrijd en verzoeknummers op de beiaardDe beiaardconcerten in Temse zullen dit jaar interactief zijn. Elke dinsdag van augustus zal beiaardier Joannes Thuy van 20 tot 21 uur een concert verzorgen op de beiaard van het gemeentehuis aan de Markt, te beluisteren in de wijde omgeving en live te bekijken op tv-schermen aan het gemeentehuis.
29/07 03u15  Onveilige parkbomen worden gekaptIn het Scheldepark van Temse zullen 26 bomen gekapt worden. Dat gebeurt omwille van de veiligheid, klinkt het bij de gemeente.
29/07 01u15  Noodhulp: Niel stort 1 euro per inwonerIn Niel werd nu ook een beslissing genomen over steun aan de inwoners van de getroffen gebieden door de zware overstromingen.
29/07 00u15  Facebook verdubbelt winst in tweede kwartaal maar verwacht tragere groeiFacebook heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2021 verdubbeld tot 10,4 miljard dollar (ongeveer 8,8 miljard euro) op een omzet van 29 miljard, dankzij de hoge tarieven voor internetadvertenties tijdens het economisch herstel. Dat heeft de socialemediagigant woensdag bekendgemaakt.
28/07 23u15  Walibi kan pas in oktober opnieuw openenDe heropening van pretpark Walibi, in de Waalse gemeente Waver, zal nog lang op zich laten wachten. Waarschijnlijk zal het pas opnieuw de deuren kunnen openen begin oktober. De schade is momenteel te groot na de zware overstromingen.
28/07 23u15  Zware auto’s botsen frontaal in bochtOp de Herentalsesteenweg in Herenthout kwam het woensdagavond rond 21u tot een ernstige aanrijding tussen twee zware personenauto’s. Bij de zware klap vielen drie gewonden, van wie twee met zware letsels.
28/07 23u15  OVERZICHT. Deze (Antwerpse) Belgen komen vannacht en donderdag in actie, drie medaillekansenNa een magere woensdag zet Team Belgium de medaillejacht in Tokio verder. Met de finale van de lichte dubbeltwee, de judocompetitie -100 kilo en de individuele allroundfinale turnen zijn er op papier drie medaillekansen, al wordt het telkens niet makkelijk. Hieronder een compleet overzicht van het Belgische geweld op donderdag.
28/07 23u15  Schitterende beelden van dubbele regenboog boven AntwerpenHet weer blijft ons verrassen de laatste dagen. Woensdagavond hing er een dubbele regenboog boven Antwerpen. Verschillende geluksvogels wisten dit kleurrijke verschijnsel juist op tijd vast te leggen.
28/07 22u15  Simone Biles deelt post die het harde leven van een gymnast toelicht“Ik worstel intern met een paar zaken.” Verder dan dat wil Simone Biles niet ingaan op haar mentale problemen. Wel deelde ze vandaag een Instagram-post van Andrea Orris, een voormalig Amerikaans gymnaste. Daarin gaat het onder meer over wat een wereldster als Simone Biles allemaal moet doorstaan. “Dat meisje heeft op 24-jarige leeftijd meer trauma’s doorstaan dan de meeste mensen ooit in hun leven zullen meemaken.”
28/07 22u15  Belgische ex-topturnsters loven beslissing van Biles: “Als ‘superwoman’ zoiets doet, is dat een heel belangrijk signaal“Na haar forfait dinsdag voor de teamfinale trok Simone Biles zich een dag later ook terug uit de individuele all round-race voor goud, een evenement waarin de 24-jarige Amerikaanse als overweldigende favoriete gold. Biles gaf zelf aan dat ze kraakte onder de mentale druk. “Een enorm moedige beslissing”, verklaren de voormalige topturnsters Gaëlle Mys en Aagje Vanwalleghem.
28/07 22u15  Bassist Dusty Hill van ZZ Top is overledenDusty Hill, bassist van de Amerikaanse rockband ZZ Top, is overleden. Zo heeft de groep woensdag bekendgemaakt. Hill werd 72 jaar.
28/07 22u15  Monsterwinsten onderstrepen machtsgreep techreuzen: “Ze hebben hun hand op elke deurknop”57 miljard dollar in drie maanden. Dat is de absurde winst die Apple, Alphabet en Microsoft samen boekten. De coronapandemie maakte de techbedrijven nog machtiger. Hoelang blijft dit duren?
28/07 22u15  Extrema Outdoor Extra krijgt testen wel georganiseerd: “We willen pilootfestival zijn”De organisatie van Extrema Outdoor Extra maakt zich sterk dat ze in tegenstelling tot Pukkelpop de coronatesten wel georganiseerd krijgt. Onder meer omdat het festival pas half september plaatsvindt en de vaccinatiegraad bij het publiek een stuk hoger ligt.
28/07 21u15  Laptop van Erik Goossens gestolen tijdens opnames Grungblavers: “Enorm frustrerend”Zanger en acteur Erik Goossens is woensdag het slachtoffer geworden van een diefstal op klaarlichte dag. Onbekenden braken in in zijn wagen en gingen onder meer met een Macbook Pro aan de haal. Ze probeerden daarna de laptop te deblokkeren in een computerwinkel, maar dat mislukte. Goossens doet een oproep naar getuigen, in de hoop de spullen terug te vinden.
28/07 21u15  Positieve resultaten na eerste testfase inhaleerbaar coronavaccinHet inhaleerbaar coronavaccin van de Chinese fabrikant CanSino Biologics heeft in een eerste testfase een immuunreactie getriggerd zonder al te veel serieuze bijwerkingen. Dat schrijft persagentschap Reuters.
28/07 21u15  Pop-upvaccinatiedorpen duiken op in de wijken: “Als we mensen aanspreken, hebben ze vaak niets tegen een inenting”Van Antwerpen-Noord tot Borgerhout. Van het Kiel tot het Centraal Station. De stad Antwerpen trekt met haar vaccinatiecampagne letterlijk de straten in om ook de moeilijk bereikbare groepen van een prik te voorzien. Die extra vaccinaties tegen het coronavirus moeten de vaccinatiegraad in de stad een boost geven.
28/07 21u15  Schip met fantastische fontein van kunstenaar Tinguely aangemeerd in het AsiadokIn het Asiadok ligt tot donderdagavond een schip met een opvallende fontein op het dek. Dit is het werk van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely. Hij werd vooral bekend met zijn bewegende installaties. Het Tinguely-museum in Basel bestaat 25 jaar en vaart daarom met een museumboot langs verschillende Europese steden die belangrijk waren voor de in 1991 overleden kunstenaar.
28/07 21u15  Coronapas of verplichte inenting: zijn beloningen of dwang wel goede manier om hoge vaccinatiegraad te bereiken?Een coronapas invoeren moet volgens Marc Noppen - CEO van het UZ in Brussel - ervoor zorgen dat de vaccinatiecijfers bij jongeren in grote steden nog de hoogte in kunnen gaan. Ook in het buitenland denken regeringen na over voordelen voor gevaccineerden of simpelweg het verplichten van een coronaprik. Maar experts denken dat verplichten en ‘nudgen’ ook een omgekeerd effect kunnen hebben.
28/07 21u15  Onderzoek: vaccin Pfizer/BioNTech werkt na half jaar 84 procentDe effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech daalt na zes maanden naar 84 procent. Op het hoogtepunt ligt de werkzaamheid op 96 procent. Onderzoekers schrijven dat in een voorpublicatie van hun onderzoek, waaraan wereldwijd meer dan 44.000 vrijwilligers meedoen.
28/07 21u15  Waasland-Beveren neemt afscheid van Felix BastiansDe wegen tussen Waasland-Beveren en Felix Bastians (33) scheiden na amper een half jaartje. Dat hebben de club en de Duitse verdediger in onderling overleg beslist.
28/07 20u15  Nepverleegsters die bejaarden onder mom van coronatest bestalen opgepakt in LuikIn een onderzoek naar valse verpleegsters die geld en juwelen stalen van bejaarden bij het zogezegd afnemen van coronatesten, zijn zeven mensen opgepakt en vier huiszoekingen uitgevoerd in de regio Luik. Dat meldde het Luikse parket woensdag. Er is een dertigtal slachtoffers bekend.
28/07 20u15  De Croo vertrekt op vakantie: wie vervangt hem en welke taken krijgen ze op hun bord?Dit weekend trekt premier Alexander De Croo naar Italië. Tijdens zijn afwezigheid nemen drie minister de honneurs waar, al klinkt dat fraaier dan wat het in werkelijkheid voorstelt.
28/07 20u15  Heeft Johan miljoenenkunstwerk van Keith Haring in huis?Hangt er een miljoenenkunstwerk in Grobbendonk? Die vraag stelt Johan Larnout zich. Hij is ervan overtuigd dat hij een echte Keith Haring heeft gekocht. Hij wil nu de oorspronkelijke eigenaar vinden om zeker te zijn, want met een echtheidscertificaat is kunst van bekende artiesten natuurlijk veel meer waard.
28/07 20u15  De hoogtepunten van dag 5: een koningin uit Tasmanië en twee zoete revanchesDe vijfde dag op de Olympische Spelen kon opnieuw bekoren. In het zwemmen stond met de 20-jarige Ariarne Titmus een nieuwe koningin op, Van Vleuten en Roglic hebben in de olympische tijdrit hun revanche beet en in het rugby schreef de kleine eilandengroep Fiji opnieuw een sprookje. Hieronder herbeleeft u de vijf beste momenten van de dag.
28/07 20u15  Mechelen gaat langs wijken met mobiele vaccinatieteamsDe stad Mechelen is gestart met een mobiel vaccinatieteam. Vrijwilligers doen met een bestelwagen wijken aan waar de vaccinatiegraad nog niet zo hoog ligt. Zo hoopt de stad zo veel mogelijk extra mensen te beschermen tegen het coronavirus. Overmorgen zijn de wijken Donkerlei en het Oud Oefenplein als één van de eersten aan de beurt.
28/07 20u15  Verliefd koppel krijgt opvallend veel aandacht van badgasten: ’subtiele hint’ voor swingers op bikiniEen vrouw en haar geliefde hebben onbedoeld voor rode oortjes gezorgd tijdens hun vakantie, waarbij het tweetal opvallend vriendelijke blikken ontving van andere badgasten.
28/07 20u15  Oorlogskenner Robin (35) ontrafelt mysterie van opgegraven gamel: “Ik wil ze persoonlijk overhandigen aan de familie”R.S. 7659. Die gegevens waren voor oorlogskenner Robin Vertenten (35) uit Putte genoeg om de eigenaar op te sporen van een gamel die hij jaren geleden vond in Bastenaken. Het militaire eetgerij blijkt toe te hebben behoord aan Amerikaan Robert L. Smith, veteraan van het Ardennenoffensief aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De man overleefde het oorlogsgeweld, maar overleed in 2009. Robin wil de spullen zelf naar de nabestaanden in de VS brengen.
28/07 20u15  Een ananas blijkt niet zo onschuldig als je denkt: ook deze symbolen tonen aan dat je open staat voor de vrije liefdeEen man en vrouw die op vakantie waren kregen de schrik van hun leven toen bleek dat ze zich onbedoeld bekend maakten als swingers. Hun badkleding met ananassen bleek een symbool voor liefhebbers van vrije seks. Je let dus maar beter op met wat je draagt op het strand of tijdens het uitgaan, zo blijkt.
28/07 20u15  Keita (Westerlo) plaatst zich met Ivoorkust voor olympische kwartfinalesKader Keita, de 20-jarige middenvelder van Westerlo, plaatste zich met het Ivoriaanse olympische team na een gelijkspel (1-1) tegen Duitsland in de laatste groepswedstrijd voor de kwartfinales.
28/07 20u15  Schoenwinkel Passo schenkt voor 2.500 euro schoenen aan slachtoffers watersnoodMarina Borremans en Laurens Dielens van schoenwinkel Passo waren heel diep getroffen door de watersnood in Wallonië. Omdat ze echt wilden helpen, schonken ze voor 2.500 euro nieuwe schoenen aan de getroffen mensen.
28/07 20u15  Woning van gezin met vijf kinderen onbewoonbaar na brand: “Ze woonden er pas”Een rijwoning in de Wouwerstraat in Heist-op-den-Berg raakte woensdagnamiddag zwaar beschadigd door een brand in de keuken. De brandweer kon de schade aan de aanpalende woningen beperken, maar het getroffen huis is onbewoonbaar. Enkele bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.
28/07 19u15  SKN Sint-Niklaas is vandalisme moe: “Er komen sowieso al camera's”Voetbalclub SKN Sint-Niklaas wordt al wekenlang geteisterd door vandalen. Ze vernielen doelen en trekken de netten kapot. Ook gisteren was het weer van dat. De club is het beu en bekijkt nu wat ze kan doen om het vandalisme te stoppen. Er komen sowieso al bewakingscamera's.
28/07 19u15  Waarom de rekken bij Delhaize leeg zijn: “Overstromingen zijn flauw excuus”Veel lege rekken in verschillende Delhaize-winkels in het land. Volgens de keten zelf komt dat door de watersnood. “Een flauw excuus”, zegt een zelfstandige uitbater. “De leveringen draaien al maandenlang in de soep.” En dus moeten klanten noodgedwongen naar andere winkels om inkopen te doen. Belangenvereniging Buurtsuper.be dreigt met een rechtszaak.
28/07 19u15  Mama’s 3x3 Belgians Lions trots op vierde plaats zonen: “We genieten na”De vierde plaats op de Olympische Spelen mag dan wel de minst dankbare zijn, mama Nick Celis en mama Thierry Mariën zijn maar wat trots dat hun twee 3x3 Belgian Lions het zo ver hebben gebracht. “Onze Nick vroeg al of ik hem over tien dagen kan brengen naar een wedstrijd in Hamburg. Er is nog niks veranderd.”
28/07 19u15  Vermiste man dood aangetroffen in leegstaand huisDe 48-jarige Slovaakse man die al sinds 9 juli vermist was opgegeven, is maandag dood aangetroffen. Zijn lichaam werd gevonden in een verlaten huis langs de Grote Baan in Melsele. Het was een ‘urban explorer’, iemand die verlaten gebouwen bezoekt en fotografeert, die de man aantrof. Rond zijn lichaam werden heel wat lege flessen alcohol aangetroffen. Mogelijk hadden die te maken met de doodsoorzaak. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.
28/07 19u15  Concentraties PFOS en PFOA in omliggende tuinen aan oude brandweerkazerne niet boven normNa de eerste berichten van PFOS-vervuiling in de omgeving van de voormalige brandweerkazerne werden in een aantal omliggende tuinen bijkomende stalen genomen. De resultaten daarvan zijn geruststellend. In het grondwater werden op een tweetal plaatsen wel te hoge waarden opgetekend.
28/07 19u15  TEAM BELGIUM LIVE. Belgische zeilsters zakken weg na diskwalificatiesWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
28/07 19u15  Thibau Nys sprint naar allereerste profzege in Ronde van Vlaams-BrabantThibau Nys heeft vandaag zijn allereerste overwinning als prof geboekt. In de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant met aankomst in Huldenberg sprintte Nys naar winst na een goede lead-out van zijn team. Thibau Nys mag ook door zijn zege ook de leiderstrui aantrekken.
28/07 19u15  Schoenwinkel schenkt voor 2500 euro schoenenMarina Borremans en Laurens Dielens van schoenwinkel Passo waren heel diep getroffen door de watersnood in Wallonië. Omdat ze echt wilden helpen, schonken ze voor 2500 euro nieuwe schoenen aan de getroffen mensen.
28/07 19u15  Driekoningenstraat krijgt met Somista nieuwe koffie- en wijnbarAls ze ergens voor gaat, dan doet ze dat voluit. Toen de mogelijkheid zich aanbood om een eigen horecazaak te beginnen, is Deborah D’Amico (26) dan ook gewoon gesprongen. Het resultaat: Somista. Een wijn- en koffiebar in de Driekoningenstraat.
28/07 19u15  Dagfestival brengt ode aan het clubleven: “Toch één keer dansen deze zomer”Dansen. Dat moet toch minstens één keer lukken voor de zomer gedaan is, vindt Ben Mouling. En dus organiseert hij in september een nieuwe editie van reizend feestconcept Oldskool Belgium. In de hangar van Park Spoor Noord verzamelt Mouling een handvol kleppers uit de hoogdagen van de Antwerpse clubcultuur. Denk onder meer aan Sven Van Hees, CJ Bolland en Baby Bee.
28/07 18u15  Bodemverontreiniging met PFAS in Mechelen beperkt rond brandweerkazerneUit verkennend bodemonderzoek dat OVAM heeft uitgevoerd in de buurt rond de voormalige brandweerkazerne in Mechelen blijkt dat de bodemverontreiniging zich beperkt tot de site zelf en niet tot de aanpalende tuinen. Het grondwater kent wel een overschrijding van de norm in de straten rond de kazerne.
28/07 18u15  Oegandese olympische gewichtheffer aangeklaagd wegens bedrogDe Oegandese gewichtheffer Julius Ssekitoleko, die in Japan tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen van de radar verdween, moet zich in eigen land verantwoorden bij de rechter. Zijn advocaat vertelde woensdag dat de 20-jarige atleet, die zich niet had weten te kwalificeren voor Tokio maar op de reservelijst stond, “samenspannen tot bedrog” ten laste is gelegd. Na de aanklacht te hebben aangehoord, kwam hij onder voorwaarden vrij.
28/07 18u15  Groots programma voor Vredefeesten teruggeschroefd: geen ballonnen op Grote Markt en Covid Safe Ticket voor concertenDe Vredefeesten in Sint-Niklaas kunnen dit jaar doorgaan, maar zonder het gebruikelijke ballonfestival op de Grote Markt. Ook de loopwedstrijd Ballonloop wordt afgeschaft. Een concert bijwonen kan, maar alleen met een Covid Safe Ticket. “Het zal feest zijn mét ballonnen, maar die zullen opstijgen vanop locaties die we geheimhouden”, zegt evenementenschepen Ine Somers (Open VLD).
28/07 18u15  Belg krijgt topfunctie bij McDonald’sDe Belg Manu Steijaert krijgt een topfunctie bij ‘s werelds grootste fastfoodketen McDonald’s. Hij komt als wereldwijde Chief Customer Officer en ‘executive vice president’ aan het hoofd te staan van een nieuw team dat zich over klantenbeleving moet buigen en rapporteert voortaan rechtstreeks aan de CEO.
28/07 18u15  Onderzoek naar illegale cashbetalingen bij moederbedrijf Fnac en Vanden BorreIn mei is in Frankrijk een gerechtelijke onderzoek geopend naar Fnac Darty, het bedrijf boven de in België actieve winkelketens Fnac en Vanden Borre. In verschillende Franse winkels zouden bestellingen betaald zijn met sommen cash die boven de toegestane limieten gingen.
28/07 18u15  Rijwoning zwaar beschadigd door brandEen rijwoning in de Wouwerstraat in Heist-op-den-Berg raakte woensdagnamiddag zwaar beschadigd door een brand. De brandweer kon de schade aan de aanpalende woningen beperken. Er vielen geen gewonden.
28/07 18u15  Tanja Dexters en partner al vechtend te zien in filmpje tijdens vakantie in Marbella: “Het was iets banaals en er vloeide geen bloed”Een filmpje waarin Tanja Dexters en haar vriend Michaël Peeters vechtend met een ander koppel over de dijk van Marbella rollen gaat viraal via Whatsapp. “Het is iets banaals”, zegt hun advocaat Omar Souidi. “En er is geen bloed gevloeid.”
28/07 18u15  Victor Campenaerts misnoegd na niet-uitzenden van wedstrijd Fanny Lecluyse: “Een welgemeende middelvinger”Dan plaatst je vriendin zich op haar derde Spelen voor het eerst voor de halve finales, dan kan je het niet live zien op tv. Het overkwam Victor Campenaerts. Zijn vriendin Fanny Lecluyse plaatste zich woensdag voor de halve finales van de 200 meter schoolslag, maar dat kon hij dus niet live meemaken. Sporza koos er namelijk voor om gymnastiek uit te zenden. En dat was niet naar de zin van Campenaerts.
28/07 18u15  Psychologische begeleiding begint al op de topsportschool: “Mentaal welzijn en presteren gaan hand in hand”De mentale gezondheid van topsporters is op grote toernooien niet te onderschatten. De Olympische Spelen zijn het absolute summum. Topatleten worden meer dan ooit psychologisch begeleid en dat begint al op jonge leeftijd. Dat gebeurt ook op de topsportschool in Wilrijk.
28/07 18u15  Lokaal bestuur van Kruibeke wordt doorgelicht na mogelijke fraude van maatschappelijk werker: betrokken medewerker ontslagenHet gemeentebestuur van Kruibeke krijgt begin augustus wellicht een bezoek van Audit Vlaanderen, nadat er onregelmatigheden zijn vastgesteld in het budgetbeheer van enkele cliënten van het OCMW. De cliënten werden begeleid door één specifieke maatschappelijk werker. Die werd intussen ontslagen.
28/07 18u15  Steven Van Gucht over veranderende covid-symptomen: “Te wijten aan vaccinatie”Uit Britse gegevens zou blijken dat de belangrijkste symptomen van een covid-infectie drastisch zijn veranderd. Ze blijken milder en zijn gaandeweg meer op verkoudheidssymptomen gaan lijken. Dat is weinig verrassend, vindt Steven Van Gucht, viroloog verbonden aan Sciensano. Hij legt uit waarom.
28/07 18u15  Net geen brons voor Antwerpenaren in 3x3 basketbal: “We mogen trots zijn op deze prestatie”De Belgian 3x3 Lions zijn er niet in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. In de kleine finale streden de Lions voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk verloren ze met 21-10 van topland Servië. Zo moeten de Belgen na een fantastisch toernooi uiteindelijk zonder medaille naar huis. Toch mogen ze met opgeheven hoofd de Spelen verlaten: “We mogen trots zijn op deze prestatie”, aldus Nick Celis.
28/07 18u15  Dagfestival brengt ode aan het Antwerpse clubleven: “Toch één keer dansen voor de zomer gedaan is”Dansen. Dat moet toch minstens één keer lukken voor de zomer gedaan is, vindt Ben Mouling. En dus organiseert hij in september een nieuwe editie van reizend feestconcept Oldskool Belgium. In de hangar van Park Spoor Noord verzamelt Mouling een handvol kleppers uit de hoogdagen van de Antwerpse clubcultuur. Denk onder meer aan Sven Van Hees, CJ Bolland en Baby Bee.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

11x Toeristen in Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: minstens 4 doden en 200 gewonden30/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis
8x Scarlett Johansson klaagt Disney aan omdat ze Black Widow al streamen29/07 23u15 - Gazet van Antwerpen: Actrice Scarlett Johansson klaagt Disney aan nadat die de film Black Widow uitbrachten. Er zou sprake zijn van een contractbreuk omdat Disney de film op haar streamingsdienst plaatste.
6x Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik29/07 23u15 - Gazet van Antwerpen: De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.
6x Beerschot wint met B-ploeg van Berg en Dal (0-3)29/07 23u15 - Gazet van Antwerpen: Beerschot heeft eersteprovincialer Berg en Dal in een oefenwedstrijd geklopt met 0-3. Bij Beerschot kwam geen enkele speler in actie die in de eerste competitiematch tegen Cercle Brugge aan de aftrap stond. Mukuna, Noubissi en Eleke maakten de goals voor de bezoekers.
5x Antwerps pleintjesbasket stoomt opvolging voor 3x3 Belgian Lions klaar29/07 22u15 - Gazet van Antwerpen: Kinderen die dankzij de doorbraak van de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen zin hebben gekregen om ook eens van die ‘nieuwe’ sport te proeven, kunnen deze zomer gratis terecht op een aantal Antwerpse pleintjes. In Merksem daagden gisteravond een vijftiental kinderen op. “Dit is een basketzomer zoals ik die vroeger heb beleefd”, zegt ex-professional en monitor Hugo Sterk.
3x Mishandelde Frédérique reageert: “Het gaat goed met mij”29/07 22u15 - Gazet van Antwerpen: Frédérique heeft donderdag aan het NOS Jeugdjournaal verteld hoe het met haar gaat nadat ze maandag werd mishandeld.
3x Oudste mannelijke Belg woont in Turnhout: Jozef Smets is 107 jaar en 105 dagen oud29/07 22u15 - Gazet van Antwerpen: Jozef Smets uit Turnhout mag zich sinds zondag de oudste mannelijke Belg noemen. Op zondag 25 juli is zijn voorganger, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen oud. Smets is nu de op één na oudste man in de Benelux.
3x Betrapte indringer sterft bij val uit raam in Sint-Truiden29/07 21u15 - Gazet van Antwerpen: Een betrapte inbreker is donderdagavond uit het raam gesprongen van een huis in het centrum van Sint-Truiden. De man smakte op straat en was op slag dood. De bewoners zijn met vakantie. Het onderzoek is momenteel in volle gang.
3x Hier voelen reizende Belgen zich het meest comfortabel: “Hoe meer mondmaskers we zien, hoe fijner we het vinden”29/07 21u15 - Gazet van Antwerpen: Of je terugkomt van vakantie met een fijn gevoel, hangt in deze tijden voor een deel samen met hoe goed de coronaregels in je vakantieland gevolgd worden. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Maar kan je dat als vakantieganger wel correct inschatten?
2x Onderzoekers ontdekken massagraf zeedino’s29/07 22u15 - Gazet van Antwerpen: Paleontologen hebben in het Verenigd Koninkrijk een gigantisch massagraf gevonden van waarschijnlijk tienduizenden zeedino’s. Hoe de dieren om het leven kwamen, blijft een mysterie.

Statistieken

Artikels:
32087
Gelezen:
744
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven