dinsdag 2 juni 2020, week 23


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
02/06 00u15  Michel Preud’homme stopt als hoofdcoach van Standard Michel Preud’homme is volgend seizoen niet langer hoofdcoach van Standard Luik. Dat bracht La Dernière Heure maandagavond naar buiten. Preud’homme had nog een contract voor één extra seizoen bij de Rouches als T1, maar zou het niet meer kunnen opbrengen verder te gaan. De 61-jarige oud-doelman vertrekt wel niet op Sclessin. Hij zou aan boord blijven als sportief directeur - een rol die hij nu ook al uitoefent - en houdt als vicevoorzitter ook zijn zetel in de Raad van Bestuur van de club. Standard zal het nieuws eerstdaags communiceren.15 
01/06 23u15  Mbokani blijft mist spuiten rond zijn toekomst: “Anderlecht, Club Brugge, Standard ... Ik sta voor alles open” Dieumerci Mbokani pakte na de topschutterstitel nog een tweede individuele prijs. De aanvaller van Antwerp won voor de tweede keer de Ebbenhouten Schoen. Maar de vraag die iedereen op en rond de Bosuil bezighoudt: waar speelt Mbokani volgend seizoen? “Ik kan niet zeggen of ik dan nog het shirt van Antwerp draag”, reageerde hij bij Proximus Sports.
01/06 22u15  Toernooidirecteur Roland Garros hoopt nog steeds op volle tribunes: “Willen de magie behouden” Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisfederatie (FFT) en toernooidirecteur van Roland Garros, heeft maandag verklaard nog steeds te hopen op volle tribunes tijdens het Franse grandslamtoernooi. Hij nuanceerde wel door te zeggen dat de beslissing ligt bij de Franse overheid. Roland Garros werd omwille van de coronacrisis naar het najaar verplaatst en moet nu tussen 20 september en 4 oktober doorgaan.
01/06 22u15  Heropening Tegelmuseum: “Het was een normale zondag” In de Sint-Bernardusabdij heeft zondag het Gilliot & Roelants Tegelmuseum zijn deuren heropend. Met een dertigtal bezoekers was het geen overrompeling, maar wel een goede test voor de komende zomermaanden.
01/06 22u15  STANDPUNT. Racisten hebben les Nederlands nodig Net zoals het coronavirus kent ook racisme geen grenzen. In de Amerikaanse stad Minneapolis werd vorige week de 46-jarige zwarte man George Floyd gedood door een politieagent. Floyd werd verdacht van de vervalsing van een biljet van 20 dollar. Een agent drukte acht minuten en 46 seconden lang zijn knie op de nek van zijn ongewapende slachtoffer. Terwijl Floyd uitschreeuwde dat hij niet kon ademen, weigerde de agent om de luchtpijp van zijn slachtoffer vrij te maken. Drie andere agenten stonden ernaar te kijken en deden niets.
01/06 21u15  Zo wil Vlaanderen met uw spaargeld de coronacrisis aanpakken De Vlaamse regering investeert opnieuw vele honderden miljoenen in een groot solvabiliteitsplan, maar rekent daarvoor ook op ons spaargeld. Via een welvaartsfonds en vriendenaandelen wil Vlaanderen ons overtuigen om slapend spaargeld te investeren in de slabakkende economie.
01/06 21u15  STADPUNT. Racisten hebben les Nederlands nodig Net zoals het coronavirus kent ook racisme geen grenzen. In de Amerikaanse stad Minneapolis werd vorige week de 46-jarige zwarte man George Floyd gedood door een politieagent. Floyd werd verdacht van de vervalsing van een biljet van 20 dollar. Een agent drukte acht minuten en 46 seconden lang zijn knie op de nek van zijn ongewapende slachtoffer. Terwijl Floyd uitschreeuwde dat hij niet kon ademen, weigerde de agent om de luchtpijp van zijn slachtoffer vrij te maken. Drie andere agenten stonden ernaar te kijken en deden niets.
01/06 21u15  Barcelona haalt opgelucht adem: “Messi laat clausule in contract voor gratis transfer verlopen” De fans van FC Barcelona kunnen opgelucht ademhalen. Volgens sportkrant Mundo Deportivo is zondag een clausule in het contract van superster Lionel Messi verlopen, waarbij hij komende zomer gratis de club had kunnen verlaten. De krant baseert zich op bronnen binnen de club en de entourage van de 32-jarige Argentijn.
01/06 21u15  Serie A hervat op 20 juni met Torino-Parma De Italiaanse hoogste voetbalklasse, die sinds 9 maart stilligt omwille van de coronacrisis, zal op zaterdag op 20 juni herstarten met twee inhaalwedstrijden. Dat maakte de Italiaanse profliga maandag bekend. Het eerste duel is Torino-Parma.
01/06 21u15  Trump leest “zwakke” gouverneurs de les, Obama spreekt relschoppers vermanend toe De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft felle kritiek geuit op de gewelddadige rellen van de afgelopen dagen in zijn land. Ook adviseert hij betogers om duidelijke eisen te stellen en verandering af te dwingen via de lokale politiek.
01/06 21u15  Familiebezoek over de grens weer toegestaan: “Wat een opluchting dat we elkaar weer kunnen zien ” Terwijl er een flesje champagne wordt opengetrokken, trippelt kleinzoon Marcel vrolijk door de tuin. “Ja, de jongen heeft leren stappen in coronatijden”, glundert oma Diane Van Ginderen. Bij de Essense familie Antonissen-Van Ginderen was de sfeer zaterdagmiddag bijzonder feestelijk. “De afgelopen periode was écht heel ingrijpend.”
01/06 21u15  Cafébaas wil heropenen, maar solliciteert ook als buschauffeur: “Steunmaatregelen helpen me weinig vooruit” Jo Helsen wil Café Welkom in Noorderwijk (Herentals) op 8 juni graag opendoen, maar hij vreest dat de steunmaatregelen van de federale overheid hem weinig vooruithelpen. “Die zijn vooral op maat van de restaurants gemaakt”, klinkt het.
01/06 20u15  Gasflessen ontploffen in chalet in Bevel: twee verschillende brandhaarden ontdekt Een hevige brand legde zondagavond een chalet en een bijgebouw in Bevel (Nijlen) volledig in de as. Al snel wees alles in de richting van kwaad opzet, omdat er door de brandweer twee brandhaarden ontdekt werden. Die piste werd door het parket intussen bevestigd. Er vielen geen gewonden.
01/06 20u15  “Wat een opluchting dat we elkaar weer kunnen zien ” Terwijl er een flesje champagne wordt opengetrokken, trippelt kleinzoon Marcel vrolijk door de tuin. “Ja, de jongen heeft leren stappen in coronatijden”, glundert oma Diane Van Ginderen. Bij de Essense familie Antonissen-Van Ginderen was de sfeer zaterdagmiddag bijzonder feestelijk. “De afgelopen periode was écht heel ingrijpend.”
01/06 20u15  Sergio toont corona-instructies bij restaurant De Gouverneur in Mol: “Er is goed nagedacht om te veilig kunnen heropenen” Heel wat horecaondernemers bereiden zich voor om opnieuw klanten te ontvangen. Dat is het ook het geval bij Jan Beeckmans en Tine Nevelsteen van restaurant De Gouverneur in Mol. Om hun nieuwe aanpak voor te stellen aan het publiek, schakelen ze mediafiguur Sergio in.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
01/06 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. Welkom in de nieuwe wereldDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En elk weekend ook de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen. In zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch.
01/06 20u15  Klimax 4 is eerste Olympische speedmuur van Benelux: “De wereldtop beklimt deze muur in 5 à 6 seconden”In Breendonk (Puurs) is de eerste Olympische speedmuur van de Benelux geopend. Het moest op 30 april een groots feest worden, maar het werd door de coronamaatregelen nu pas een virtuele opening met demonstraties van enkele van de wedstrijdklimmers van Bergsport Vereniging Klein-Brabant (BVKB).
01/06 20u15  Jo Helsen wil Café Welkom openen, maar solliciteert ook als buschauffeur: “De steunmaatregelen helpen me weinig vooruit”Jo Helsen wil Café Welkom in Noorderwijk (Herentals) op 8 juni graag opendoen, maar hij vreest dat de steunmaatregelen van de federale overheid hem weinig vooruithelpen. “Die zijn vooral op maat van de restaurants gemaakt”, klinkt het.
01/06 20u15  Stefanos Tsitsipas gaat beter op zijn woorden letten in de toekomst: “Grootspraak die nauwelijks serieus te nemen viel”De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas (21) gaat beter op zijn woorden letten. De huidige nummer 6 van de wereld deed na zijn eindzege bij de afsluitende ATP Finals in november in Londen een gewaagde uitspraak. Zijn doel voor 2020 was een grandslamtitel, zo liet hij destijds ambitieus weten. Een half jaar later geeft de getalenteerde tennisser echter toe dat hij in de Engelse hoofdstad in een overmoedige bui was na zijn fraaie triomf. “Ik heb mezelf daardoor onnodige druk opgelegd”, concludeert hij nu.
01/06 19u15  Buurtweg blijft, verkaveling met 22 kavels in open akkerland voorlopig afgewendDe gemeenteraad van Malle stemde unaniem tegen de afschaffing van een buurtweg aan de Vogelsanck in Oostmalle. Het schepencollege greep die weigering na de gemeenteraad aan om de aan de buurtweg gekoppelde aangevraagde verkaveling in woonuitbreidingsgebied te weigeren. “We moeten onze open ruimten koesteren om onze identiteit als plattelandsgemeente te vrijwaren”, vindt schepen Sanne Van Looy (N-VA).
01/06 19u15  Na vijftig jaar sluit lingeriewinkel Marie-Thérèse, uitbaatster gaat op pensioenLingerie Marie-Thérèse uit Poederlee (Lille), een van de bekendste lingeriezaken in de regio, start na vijftig jaar met een uitverkoop. Zaakvoerster Edith Van Grieken (63) kondigde het voorbije weekend haar pensioen aan. Er zijn nog wel gesprekken met een mogelijke overnemer van de familiezaak bezig. “Het wordt allemaal wat te zwaar”, zegt Edith Van Grieken.
01/06 19u15  Kinderboerderij Barelhoeve in Bornem opent terras op 8 juni niet: “We hebben te weinig plaats”Het terras van kinderboerderij Barelhoeve in Bornem gaat op 8 juni nog niet open. “De wachtrij voor het afhalen van rijstpap, ijs en frangipanes in de winkel komt tot op het terras. Er is dus geen plaats voor tafels en stoelen”, zegt uitbater Raf Stroobant.
01/06 19u15  Gladiolen trakteren met Equal Idiots op lege weide: afspraak in 2021 voor het echte werkNormaal zouden er afgelopen weekend meer dan 10.000 festivalgangers op een zonovergoten festivalwei in de dorpskern van Olen gestaan hebben. Dit samen met honderden vrijwilligers, partners en organisatoren. Door corona bleef het stil in de Kempen. Om het gemis van Gladiolen te verzachten, trommelde de organisatie Equal Idiots op voor een heuse stunt
01/06 19u15  Dieumerci Mbokani wint voor de tweede keer de Ebbenhouten SchoenAntwerp-aanvaller Dieumerci Mbokani heeft maandag voor de tweede keer in zijn carrière de Ebbenhouten Schoen gewonnen, de prijs voor de beste speler uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League. Eerder kroonde de Congolees zich al tot topschutter in onze competitie.
01/06 19u15  Examens UAntwerpen op ongewone locaties: “We kunnen vanaf hier zelfs de haven zien!”Vandaag zijn de studenten van UAntwerpen aan hun examens begonnen. Vanwege de voorschriften omtrent social distancing gebeuren die dit jaar niet alleen in de gebouwen van de universiteit maar bijvoorbeeld ook op minder voor de hand liggende locaties zoals Antwerp Expo of de Waagnatie.
01/06 19u15  Familie van ontvoerde jongen smokkelde drugs in verborgen ruimtes in auto’sOnopvallende mensen die zeker niet met hun rijkdom te koop lopen. Zo kennen ze in Genk en omstreken de familie van het ontvoerde jongetje. Toch zijn ze zeker niet onbesproken. Zo zit M., de oom van de vrijgelaten jongen, momenteel een lange gevangenisstraf uit. Als kopstuk van een internationaal drugsnetwerk. En ook de jongen zijn vader zat in de cel voor drugshandel. De rechter legde beslag op ruim 8 miljoen euro drugsopbrengsten.
01/06 19u15  Na overlast sluipverkeer: sommige straten in Zwijndrecht verboden voor niet-inwonersDe gemeente Zwijndrecht neemt drastische maatregelen tegen sluipverkeer: wie niet in de gemeente woont, mag met de auto geen gebruik meer maken van drie straten. Er staan verbodsborden voor niet-inwoners. Zwijndrecht wil het sluipverkeer zo op de E17 houden en met stremmende verkeerslichten uit de dorpskern weren.
01/06 19u15  Standbeeld Leopold II in Ekeren opnieuw besmeurd, deze keer met rode verfHet standbeeld van Leopold II aan de Sint-Lambertuskerk in Ekeren is voor de tweede keer op korte tijd beklad. Het hoofd en de handen van het beeld werden overgoten met rode verf.
01/06 19u15  COMMENTAAR. Kielse kleedkamer: een baken van rustJoren Dom, Ayrton Mboko, Yan Vorogovskiy, Mike Vanhamel, Patrick Nys, Frank Dauwen, Will Still en deze week ook nog Tom Pietermaat. Beerschot brak de voorbije maanden de contracten van drie steunpilaren open en lichtte de opties in de contracten van twee beloftevolle vleugelbacks. Ook het trainerstrio dat in de schaduw van T1 Hernan Losada uitstekend werk heeft geleverd, tekende een nieuwe verbintenis. Hernan Losada ligt zelf nog drie jaar onder contract, de gesprekken over een nieuwe invulling van die samenwerking verlopen sereen en constructief. Tene quod bene. Behoud wat goed is. De Kielse kleedkamer was de voorbije jaren geen duiventil, eerder een baken van rust.
01/06 19u15  Braziliaanse club Vasco da Gama telt maar liefst zestien personen die besmet zijn met het coronavirusDe Braziliaanse voetbalclub Vasco da Gama heeft bij testen op het coronavirus opvallende cijfers laten noteren. Liefst 16 van de 43 testen leverden een positief resultaat op.
01/06 19u15  Dolgelukkige Belgen drinken pintje over de grensOok al kan en mag het nog niet, toch hebben sommige Belgen maandag een terrasje gedaan. Ze staken daarvoor in Putte-Kapellen de grens over om aan de Nederlandse kant van het dorp op café te gaan. Een absurde situatie, want het Belgisch café aan de overkant moet gesloten blijven.
01/06 19u15  Honden vergiftigd in Hemiksem: “Schapenweide aan abdij uitgekamd”In Hemiksem is de voorbije dagen ongerustheid ontstaan na enkele gevallen van vergiftiging van honden, waarbij een dier is overleden. De feiten hebben zich vermoedelijk voorgedaan in het park aan de Sint-Bernardusabdij.
01/06 19u15  Bedrijf deelt gratis water uit aan landbouwers“Onze sprinkler tank, waarin 750 m³ water zit om branden te blussen, wordt begin juli gerenoveerd”, zegt Johan Van Looy, site manager van Accentis.
01/06 18u15  “Schapenweide aan abdij uitgekamd, maar niks gevonden”In Hemiksem is de voorbije dagen ongerustheid ontstaan na enkele gevallen van vergiftiging van honden, waarbij een dier is overleden. De feiten hebben zich vermoedelijk voorgedaan in het park aan de Sint-Bernardusabdij.
01/06 18u15  ARCHIEF Spraakmakende ontvoering: 'Dexter' vraagt losgeld voor lijk Schotense baronIn Genk is afgelopen nacht een 13-jarige jongen vrijgelaten die 42 dagen lang werd vastgehouden door ontvoerders. Zo’n - langdurige - kidnapping om losgeld is bijzonder zeldzaam in de Belgische misdaadgeschiedenis. Wanneer ze zich toch voordoen, staan ze al snel gegrift in ons collectieve bewustzijn. Zo was de ontvoering van baron Charles-Victor Bracht (1915-1978) internationaal nieuws in 1978. De ontvoering was nooit een ontvoering, want de Schotense edelman werd bij zijn kidnapping doodgeschoten door Marcel Van Tongelen, een bandiet die zich Dexter liet noemen. (Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 10 november 2016.)
01/06 18u15  Nederlandse terrassen in enclave Baarle half uur na opening al volzetDe Nederlandse horeca mocht maandagmiddag de deuren terug openen en dat zullen ze in enclave Baarle-Hertog geweten hebben. De terrassen van de cafés en restaurants in het Nederlandse Baarle-Nassau zaten amper een half uur na openingstijd al nagenoeg vol. Ook Belgen kwamen van de zon genieten en zelfs een Russische tv-ploeg kwam de sfeer opsnuiven.
01/06 18u15  Goed nieuws voor Real Madrid: Eden Hazard hervat groepstrainingen en lijkt klaar voor herstart in SpanjeEden Hazard heeft maandag bij de hervatting van de groepstrainingen bij Real Madrid meteen kunnen meetrainen. De kapitein van de Rode Duivels lijkt helemaal klaar om op 14 juni mee te spelen in de eerste competitiewedstrijd van Real Madrid na de coronapauze, thuis tegen Eibar. La Liga herstart op 11 juni met de derby tussen Betis en Sevilla.
01/06 18u15  Beruchte Syriëronselaar opgepakt als verdachte in onderzoek naar ontvoering Genkse jongenKhalid Bouloudo, één van de meest berucht moslimextremisten van het land, is één van de verdachten die vannacht in Maaseik is opgepakt in het onderzoek naar de ontvoering en gijzeling van de 13-jarige jongen uit Genk.
01/06 18u15  Koffiezaak Rij62 begrijpt niet waarom het geen meeneemkoffie meer mag verkopen: “Vier weekends geen enkel probleem en nu plots wel?”Het Herentalse stadsbestuur wees de handelaars nog eens op de regel dat de verkoop van meeneemdranken zonder maaltijd niet toegelaten is. Koffiezaak Rij62 voelt zich geviseerd: “dat vinden we niet in wet terug”.
01/06 18u15  Sterrenklas van 2020Samen met veertig andere klassen uit de derde graad lager onderwijs in de provincie brachten de leerlingen van klas 6B van basisschool De Vesten uit Herentals de online Sterrenklaswedstrijd tot een goed einde. De klas werd als winnaar uitgeloot en krijgt straks een verrassing. Met de Sterrenklaswedstrijd daagt Europa Direct provincie Antwerpen leerlingen uit om hun kennis over de Europese Unie bij te spijkeren.
01/06 18u15  Hertekende Zaterdag- en Vogelenmarkt krijgen goed rapportDe afgelopen weekend heropgestarte Zaterdagmarkt en Vogelenmarkt op het Theaterplein hebben een pluim gekregen van schepen voor Markten Peter Wouters (N-VA). Door de beperking tot vijftig kramen per markt en de daaraan vasthangende loting, zal er volgend weekend een aantal nieuwe gezichten te zien zijn.
01/06 17u15  Woede om “verstopte” Trump neemt slag om slinger toeTerwijl de protesten in verschillende Amerikaanse steden escaleren - zowel in Iowa als Kentucky is sprake van dodelijke slachtoffers -, verschanst de president zich in het Witte Huis. Zijn stilzwijgen lokt onbegrip en boosheid uit, meerdere celebrities spreken zich uit. Platenmaatschappijen organiseren morgen een ‘Stille Dinsdag’.
01/06 17u15  Onrust na dood George Floyd: ook betogingen buiten VS, bekende basketbalspeler ranselt betoger afDe dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, na een chaotische en uiterst hardhandige arrestatie door vier agenten in Minneapolis, heeft in de VS tot enorme protesten, plunderingen en brandstichtingen geleid. Er zijn sinds woensdag naar schatting wel 4.000 relschoppers of betogers gearresteerd. In meer dan twintig staten is de Nationale Garde te hulp geroepen om het geweld de kop in te drukken. Vlakbij het Witte Huis in Washington is op meerdere plaatsen brand gesticht. Ook in steden buiten de VS braken protesten uit.
01/06 17u15  Heist Loopt en Wandelt lokt 610 virtuele sportievelingen uit hun kot: “Leuk, maar we gaan de normale editie wel missen”Het virtuele evenement Heist Loopt en Wandelt bracht zondag 610 deelnemers op de been en dat zelfs tot in de Verenigde Staten. Met die cijfers zijn de verwachtingen van organisator Actie Zorgenmens ingelost. De opbrengst gaat komende woensdag naar de sociale kruidenier van Heist-op-den-Berg.
01/06 17u15  Beruchte Syriëstrijder als verdachte opgepakt in onderzoek gegijzelde Genkse jongenKhalid Bouloudo, één van de meest berucht moslimextremisten van het land, is één van de verdachten die vannacht in Maaseik is opgepakt in het onderzoek naar de ontvoering en gijzeling van de 13-jarige jongen uit Genk.
01/06 17u15  Italiaanse voetbalbond zet deur op een kier voor voetballen met supporters: “Hopelijk voor het einde van het seizoen”Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, heeft maandag laten verstaan dat hij hoopt voor het einde van het lopende seizoen supporters te mogen toelaten in stadions. “Maar het debat komt op dit moment te vroeg”, bleef hij op de vlakte.
01/06 17u15  Organisator Braziliaanse Grote Prijs F1 wil race met publiek: “Het wordt een fascinerende race”Ondanks de coronacrisis gaat de organisator van de Grote Prijs Formule 1 van Brazilië ervan uit dat de race in november in São Paulo kan plaatsvinden met toeschouwers. Dat heeft Tamas Rohonyi verklaard in een interview met het Amerikaanse zakenblad Forbes.
01/06 17u15  Jongste gemeenteraadslid zetelt nu ook in provincieraadBrend Van Ransbeeck (23) heeft voor Groen de eed afgelegd als jongste provincieraadslid van Antwerpen. Van Ransbeeck volgt partijgenoot Rina Rabau uit Mechelen op als vertegenwoordiger van het arrondissement Mechelen-Lier.
01/06 17u15  Beperkte markten krijgen goed rapportDe afgelopen weekend heropgestarte Zaterdagmarkt en Vogelenmarkt op het Theaterplein hebben een pluim gekregen van schepen voor Markten Peter Wouters (N-VA). Door de beperking tot vijftig kramen per markt en de daaraan vasthangende loting, zal er volgend weekend een aantal nieuwe gezichten te zien zijn.
01/06 17u15  Oproep van schepen Fons Duchateau: “Neem uw vuil terug mee naar uw kot”Op verscheidene plaatsen in Antwerpen vormt zwerfvuil, afkomstig van eten en drank, momenteel een probleem. Zo ligt het Rivierenhof in Deurne op diverse plekken vol met achtergelaten rommel, net zoals de De Keyserlei of de nieuw aangelegde Scheldekaaien.
01/06 16u15  “Neem uw vuil terug mee naar uw kot”Op verscheidene plaatsen in Groot-Antwerpen vormt zwerfvuil, afkomstig van eten en drank, momenteel een probleem. Zo ligt het Rivierenhof in Deurne op diverse plekken vol met achtergelaten rommel, net zoals de De Keyserlei of de nieuw aangelegde Scheldekaaien.
01/06 16u15  Vandalen vernielen bloempotten op grafzerkenOp het kerkhof aan de Miksebaan in hert centrum van Brasschaat hebben onbekenden in totaal drie grafzerken beschadigd. Telkens werd een stenen bloempot opgepakt en tegen de grond in stukken gesmeten.
01/06 16u15  Ongeziene drukte in VOC Neteland: “Speciaal veldhospitaal opgericht om meer ruimte te creëren”Het is nog nooit zo druk geweest in dierenopvangcentrum VOC Neteland. Er werden nu al ongeveer vierhonderd dieren meer binnengebracht tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het mooie weer, maar ook het feit dat mensen veel meer tijd hebben om te wandelen en te klussen heeft daar mee te maken. En de vaste werkkrachten moesten het dan nog eens stellen met minder vrijwilligers, door de strenge maatregelen.
01/06 16u15  Gijzeling van Genkse jongen (13) na 42 dagen afgelopen, vier huiszoekingen in AntwerpenEen 13-jarige jongen die eind april thuis ontvoerd werd, is zondagnacht na 42 dagen in gevangenschap bevrijd. Dat meldt het parket van Limburg. Bij een grote politieactie in de provincies Limburg en Antwerpen werden vervolgens zeven verdachten opgepakt.
01/06 16u15  Rode Duivel Yannick Carrasco is blij dat groepstrainingen in Spanje zijn hervat: “Elk speler snakt naar competitie”Sinds maandag mogen de clubs uit de Spaanse hoogste klasse opnieuw groepstrainingen organiseren met het oog op de herneming van de competitie volgende week. Ook bij Atletico Madrid konden de spelers weer samen oefeningen afwerken. Yannick Carrasco is blij dat alles stilaan opnieuw in de plooi valt, zo vertelde hij in een video op de Twitteraccount van Los Colchoneros.
01/06 16u15  Premier Wilmès over prins Joachim: “Case closed”Premier Sophie Wilmès (MR) neemt genoegen met de excuses van prins Joachim. “Case closed.” De 28-jarige neef van koning Filip kwam dit weekend in opspraak, omdat hij een feestje in het Spaanse Córdoba bijwoonde en nadien positief testte op het coronavirus. Zijn moeder prinses Astrid weigert commentaar te geven.
01/06 16u15  Pietermaat drie jaar langer op het Kiel: “Er zit nog altijd rek op”Tom Pietermaat heeft zijn contract bij Beerschot opengebroken tot 2023, met nog een extra optie tot 2024. De 27-jarige verdedigende middenvelder is de langst dienende speler van de club. Pietermaat sloot in 2014 aan bij Beerschot Wilrijk, toen nog in vierde klasse. “Noem me geen icoon, liever een uithangbord.”
01/06 15u15  Lierse K. start abonnementenverkoop met compensatieregelingDe abonnementenverkoop van Lierse K. gaat komende vrijdag 5 juni van start. De Pallieters voorzien voor de bestaande abonneehouders een compensatie, nadat het voorbije seizoen door het coronavirus abrupt een halt werd toegeroepen.
01/06 15u15  Landelijke Gilde laat dorp genieten van ontbijtZonder het coronavirus had Schriek (Heist-op-den-Berg) van 30 mei tot 1 juni de Uylefeesten gevierd, met op Pinksteren onder meer een groot dorpsontbijt van de lokale Landelijke Gilde op het programma. Omdat dat alles niet kon doorgaan, gooide de plattelandsvereniging het over een andere boeg. “Met zo’n 25 vrijwilligers bereidden we zaterdag en zondag 720 ontbijten voor”, zegt Jelle Claes van de Landelijke Gilde. “368 stuks leverden we aan huis. De rest werd afgehaald in de parochiezaal. We werkten ook weer met drie lokale producten: blauwbessen van de familie Bamps uit Schriek, aardbeien van de familie Smets uit Schriek en appels van de familie Vaes uit Booischot. We kregen alleen maar positieve reacties, maar natuurlijk hopen we volgend jaar op een editie zonder coronamaatregelen. Dit was qua organisatie minder stressvol, maar een normale editie blijft toch leuker.” De opbrengsten van het initiatief gaan naar de renovatie van de Schriekse parochiezaal.
01/06 15u15  Otter, zeehond of toch bever in Albertkanaal?Is het een otter, een zeehond, of toch ‘gewoon’ een bever? Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven kreeg afgelopen weekend een interessant natuurfilmpje toegestuurd van een opmerkzame inwoner.
01/06 15u15  In wedstrijden van La Liga zal in minuut twintig applaus weerklinken, als eerbetoonWanneer de Spaanse voetbalcompetitie binnenkort hervat, zal in elke wedstrijd tijdens minuut twintig applaus weerklinken in de (lege) stadions als eerbetoon aan de zorgverleners. Dat maakte Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, bekend.
01/06 15u15  Spits Odion Ighalo blijft bij Manchester UnitedManchester United verlengt de huur van Odion Ighalo tot 31 januari 2021, zo maakte de club maandag bekend. De 30-jarige Nigeriaanse aanvaller wordt geleend van het Chinese Shanghai Greenland Shenhua. De vorige huurovereenkomst liep op 31 mei af.
01/06 15u15  Australische sportzender moet door het stof na gebruik van HitlerbeeldEen Australische sportzender heeft zijn excuses aangeboden nadat tijdens een programma over rugby een beeld van Adolf Hitler werd gebruikt.
01/06 15u15  Eerstesteenlegging nieuw ChirolokaalChiro Massenhoven beleefde een historische pinkstermaandag. ’s Morgens metselde Stef Van Dijck, een van de leiders van de Aspi’s, de eerste steen van het nieuw chirolokaal, in het bijzijn van onder andere architect Jins Callebaut en metser-vrijwilliger Johny Vertruyen.
01/06 14u15  Studie toont aan dat we meer bewegen dan voor de coronacrisisDe Universiteit Antwerpen onderzoekt hoe ons bewegingspatroon beïnvloed wordt door de coronacrisis. Uit de eerste resultaten van de studie blijkt dat 30 tot 50% van de ondervraagden nu meer bewegen en sporten dan voor de lockdown. Een belangrijke reden is dat ze daar nu meer tijd voor hebben.
01/06 13u15  Aanvangsuren wedstrijden in La Liga kunnen aangepast worden bij hitteDe aanvangsuren van de komende wedstrijden in La Liga kunnen bij hitte gewijzigd worden. Dat heeft La Liga-voorzitter Javier Tebas verklaard aan rechtenhouder Movistar.
01/06 13u15  Droogste maand mei sinds 1833De voorbije maand mei was de droogste meimaand sinds 1833. Dat blijkt uit het klimatologisch maandoverzicht van het KMI. In Ukkel viel maar 5,4 mm neerslag, waar dat normaal 66,5 mm is. In mei 1833 viel er 1,4 mm.
01/06 13u15  Parijse Haute Couture modeweek gaat digitaalDe Parijse Haute Couture modeweek zal voor het eerst digitaal te zien zijn. De Franse Fédération de la Haute Couture et de la Mode zal op een speciaal videoplatform de modeshows verzamelen en voorzien van een schema.
01/06 13u15  Prins William over zijn angsten: “Als ik een speech moest geven, deed ik mijn lenzen uit”In de meest recente documentaire van prins William op de Britse zender BBC praat de prins openlijk over zijn mentale gezondheid en angsten. “Als ik een speech moest geven, deed ik mijn lenzen uit”, zegt de prins. “Zo kon ik de gezichten van het publiek niet zien.”
01/06 12u15  Beerschot-icoon Tom Pietermaat tekent bij tot 2023Tom Pietermaat heeft zijn contract bij Beerchot opengebroken tot 2023, met nog een extra optie tot 2024. De 27-jarige verdedigende middenvelder is de langst dienende speler van de club.
01/06 12u15  Mensen in dierenpakken protesteren aan Antwerpse ZooEr ontstond maandagmorgen opschudding voor de poorten van de Zoo van Antwerpen. Mensen gekleed in dierenpakken zaten voor de ingang en uitgang met hun arm bevestigd in betonnen boxen en weigeren weg te gaan.
01/06 12u15  Blatter onthult waarom hij vijf jaar geleden moest opstappen als FIFA-voorzitter: “Plots waren we geen maffioze organisatie meer”In 2015 legde Joseph Blatter zijn functie als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA neer. In een gesprek met het Zwitserse nieuwsagentschap Keystone-SDA bevestigt hij nu dat zijn vertrek er kwam onder druk van de Amerikaanse overheid. Die voerde op dat moment een onderzoek naar grootschalige corruptie binnen de FIFA.
01/06 12u15  Hailey Bieber is geruchten over plastische chirurgie beu: “Stop met mijn foto’s te vergelijken”Hailey Bieber, de vrouw van zanger Justin Bieber, wordt op videoplatform TikTok nog maar eens beschuldigd van plastische chirurgie. Zo vergelijken verschillende accounts foto’s van het model en geeft een plastische chirurg zelfs duiding bij ‘enkele ingrepen’.
01/06 12u15  Gijzeling van 13-jarige Genkse jongen na 42 dagen afgelopen, zeven verdachten opgepaktDe jongen met Turkse roots werd in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april ontvoerd uit zijn ouderlijke huis in Genk. Drie of vier zwaarbewapende en gemaskerde mannen drongen het huis met geweld binnen, bedreigden de aanwezigen, en namen de jongen mee.
01/06 11u15  Spelers in Major League Soccer gaan akkoord met collectieve loonsverlagingDe voetballers in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) hebben zich akkoord verklaard met een collectieve loonsverlaging. Op die manier willen ze hun clubs steunen nu die het door de coronacrisis financieel niet gemakkelijk hebben.
01/06 11u15  Basketbalclub Mechelen versterkt selectie met Amerikaan Kameron EdwardsMechelen heeft de Amerikaanse forward Kameron Edwards (1m98) aangetrokken, zo bevestigt het team uit de Euromillions Basket League op zijn website.
01/06 11u15  Nederlands kampioene Lorena Wiebes kiest voor Team SunwebLorena Wiebes gaat voor Team Sunweb rijden. De Nederlands kampioene op de weg, nummer 1 op de wereldranking van de UCI, heeft een contract tot eind 2024 ondertekend bij de WorldTour-ploeg. Wiebes beleefde afgelopen jaar haar doorbraak. Ze boekte vijftien overwinningen en veroverde naast de Nederlandse titel ook goud op de Europese Spelen.
01/06 11u15  Naomi Campbell (50) gezicht van wereldwijde make-upcampagneTopmodel Naomi Campbell is op haar vijftigste het gezicht geworden van een wereldwijde campagne van het Amerikaanse make-upmerk Pat McGrath Labs. De Britse wordt het gezicht van de nieuwe ‘Divine Rose’ collectie.
01/06 10u15  Van touwen tot cabriocabines, zo kan je deze zomer aan de Belgische kust zonnekloppenTouwen in De Panne, reservaties in Oostende, tienduizend man in Blankenberge. Elke kustgemeente heeft zijn eigen systeem opgezet om de stranden zo te organiseren dat enige zandplezier toch nog kan in tijden van social distancing.
01/06 10u15  Belgisch beloftenkampioen Florian Vermeersch treedt toe tot WorldTourploeg Lotto SoudalFlorian Vermeersch maakt sinds maandag 1 juni deel uit van de WorldTourploeg van Lotto Soudal. Dat bevestigt het team.
01/06 10u15  Gijzeling van 13-jarige Genkse jongen na 42 dagen afgelopenEen 13-jarige jongen die eind april thuis ontvoerd werd, is zondagnacht na 42 dagen in gevangenschap bevrijd. Dat meldt het parket van Limburg. Bij een grote politieactie in de provincies Limburg en Antwerpen werden vervolgens “meerdere verdachten” opgepakt.
01/06 09u15  Trump gooit olie op het vuur: hoe de rellen in de VS de wereldvrede in gevaar brengenAmerika blijft branden. Al voor de vijfde nacht op rij zijn in verschillende steden rellen uitgebroken waarbij winkels werden geplunderd en auto’s in brand gestoken. De aanleiding is moord op de zwarte George Floyd door enkele blanke politieagenten in Minneapolis. Maar de oorzaak van de woede van de Amerikanen gaat veel dieper dan dat, zeggen specialisten. “Dit kan uitmonden in een internationaal conflict met ongeziene gevolgen. Deze president begint héél gevaarlijk te worden voor de wereldvrede.”
01/06 08u15  Onrust in VS: tankwagen probeert op betogers in te rijden, rellen, plunderingen en Trump in een bunkerDe dood van de zwarte Amerikaan George Floyd bij een hardhandige arrestatie, heeft zondag opnieuw tot zware onrust geleid op talloze plaatsen in de Verenigde Staten.
01/06 08u15  Bayern München kijkt alweer voorzichtig naar voetballen met fans: “10.000 tot 11.000”Bayern München onderzoekt of het snel weer met supporters in de eigen Allianz Arena kan voetballen. “Natuurlijk kijken we of we met de huidige maatregelen weer fans kunnen toelaten”, vertelde bestuurslid Oliver Kahn zondag bij Sky.
01/06 08u15  Valencia drukt haar verbazing uit bij bekentenis van Atalanta-coach: “Hij bracht veel mensen in gevaar”Valencia heeft in een persbericht met verbazing akte genomen van de uitspraken van Gian Piero Gasperini, de hoofdcoach van Atalanta Bergamo, in de Italiaanse pers. Gasperini verklaarde te denken dat hij “waarschijnlijk” besmet was met het coronavirus op het moment van de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League, begin maart in Mestalla, die Atalanta met 3-4 won. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats, omdat het coronavirus op dat moment al hevig woekerde in Noord-Italië.
01/06 06u15  Queen Elizabeth voor het eerst in maanden buiten gezienDe Britse Queen Elizabeth is voor de eerste keer sinds de lockdown buiten gezien, terwijl ze genoot van een ritje op haar pony op het domein van Windsor Castle. Daar brengt ze de lockdownperiode door, samen met haar echtgenoot.
01/06 05u15  Ook Wallonië snakt naar toeristen: op reportage in Durbuy, waar Coucke nog koning is (en mensen bang worden)Marc Coucke is alomtegenwoordig deze week. Hij zat bij Gert en James op de boot, hij ging de boot in met voetbalclub Anderlecht (excuus voor de woordspeling) en in een reportage over het toerisme in de Ardennen in coronatijden kan hij ook niet ontbreken. In twee trekpleisters ginds heeft Coucke een hele hand in de pap. In Pairi Daiza natuurlijk, maar ook het pittoreske Durbuy wordt met de dag meer Couckestad. Niet alle bewoners zijn daar even gelukkig om.
01/06 05u15  Al bijna veertig jaar is Frank (59) dokwerker: “Hij is een beetje een vaderfiguur voor ons”Als jonge gast sleurde Frank Van Damme (59) zakken met koffie en cacao in de haven. Amper twintig jaar was hij toen hij als dokwerker begon. Ondertussen rijdt hij in alle grote machines die je op de Euroterminal kunt vinden. Hoeveel containers hij in zijn carrière als dokwerker al verplaatst heeft? Minstens 100.000 tot 120.000, waarschijnlijk meer. “Frank is een beetje een vaderfiguur voor ons”, klinkt het bij zijn collega’s. Die noemen hem dan ook “ons vader”.
01/06 05u15  Havenarbeiders hebben eigen taaltje: wat betekenen uitdrukkingen als “de kapstok”, “’t Boomke” en “voor morgen doorbesteld”?De Antwerpse dokwerkers zijn de besten ter wereld. Onder elkaar gebruiken ze een eigen taaltje, met wat humor en (technisch) jargon erin. Zowel voor het materiaal bij lossen en laden van schepen als voor de zeer specifieke verhouding werknemer-werkgever in de Antwerpse haven, bestaan allerlei uitdrukkingen en rare woorden. Wij verzamelden ‘havenklap’ voor de reeks De Container in Gazet van Antwerpen.
01/06 05u15  Terrassen in Nederland vandaag open, maar: “Gebruik je gezond verstand”Bij ons is het nog geduld oefenen om een pintje te gaan drinken, bij onze noorderburen gaan de horecazaken vandaag, op Pinkstermaandag open. De burgemeesters van de Antwerpse grensgemeenten denken dat heel wat inwoners naar Nederland zullen afzakken om dáár het glas te heffen en een terrasje te doen. Zeker nu de systematische grenscontroles zijn afgeschaft. In Breda vragen ze de Belgen om niet naar Nederland te komen. Ook de burgemeester van Kalmhout roept zijn inwoners op om het gezond verstand te bewaren.
01/06 04u15  De bij hoort er weer bij: steeds meer Kempenaars gaan imkerenEen oubollig imago? Vergeet het. Imkeren is weer in. Het aantal deelnemers voor cursussen swingt de pan uit. Sommigen houden van het bijengezoem, anderen willen de natuur een handje helpen. Voor de Week van de Bij trekken we naar beginnende imkers Cédric, Mario en Lieselore en ervaren rotten Eddy en Anne.
31/05 23u15  Prins Joachim biedt excuses aan: “Ik zal de consequenties dragen”Prins Joachim (28) heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden. De zoon van prinses Astrid en neef van koning Filip kwam dit weekend in opspraak, omdat hij een feestje in het Spaanse Córdoba bijwoonde en nadien positief testte op het coronavirus. “Ik zal de consequenties van mijn daden dragen.”
31/05 23u15  Pastoor Mannaerts doet ook in coronatijd Pinkstermis in ‘t AntwerpsHet was Pinksteren. En in de Sint-Andriesparochie hoort daar volgens goede gewoonte een preek in het Antwerps bij. Pastoor Rudi Mannaerts wou ook in coronatijd niet breken met die traditie. En dus preekte hij voor een lege kerk onder het motto “Voor de liefde van God, uit uw kot begot!”. Dat was niet helemaal letterlijk te nemen, want de gelovigen konden de misviering vanuit hun kot via livestream volgen.
31/05 23u15  “Mogelijk vermist kind” in water van natuurreservaat blijkt loos alarmDe brandweer hield zondagavond een grootschalige zoekactie naar een mogelijk vermist kind in het water van natuurreservaat Groot Rietveld in Kallo. Een voorbijganger had naast het water natte kledij gevonden “ van een kind van drie à vier jaar”. Van een kind zelf was er geen spoor.
31/05 22u15  Legendarisch kunstenaar Christo (84) is overledenDe legendarische Bulgaarse kunstenaar Christo is op 84-jarige leeftijd overleden in zijn huis in New York. Dat meldt zijn entourage op zijn website.
31/05 22u15  Grote zoekactie naar mogelijk vermist kind in water van natuurreservaatDe brandweer houdt zondagavond een grootschalige zoekactie naar een vermist kind in het water van natuurreservaat Groot Rietveld in Kallo. Een voorbijganger had naast het water natte kledij gevonden van een kind van drie à vier jaar. Van het kind zelf was er geen spoor.
31/05 21u15  Wout Van Aert vreet 320 kilometer stof: “Nu twee dagen rustig aan”Wout van Aert stond zaterdag aan de start van de ‘Dirty Kanzelled’, een gravelrace georganiseerd door gewezen renner Laurens ten Dam. Het bleek een stevige trainingstocht op gravelroutes.
31/05 21u15  Taj Mahal beschadigd door zware onwedersEen reeks zware onweersbuien waarbij vrijdag 13 mensen omkwamen in de Noord-Indiase regio Agra, heeft ook de Taj Mahal beschadigd. Dat hebben officiële bronnen zondag aangekondigd. Het gaat onder meer om de toegangsdeur naar de site en twee van de relingen.
31/05 21u15  Overlijden George Floyd: ook protesten in Londen en BerlijnHonderden mensen hebben geprotesteerd in Londen en Berlijn uit solidariteit met de protesten in de VS na de dood van de 44-jarige George Floyd.
31/05 21u15  Voeren privébedrijven ons straks naar Mars?Met de lancering van een bemande capsule luidt Elon Musk het tijdperk van de commerciële ruimtevaart in. Een mijlpaal, zeker, maar hij brengt de ruimte niet noodzakelijk dichterbij.
31/05 21u15  Een jaar spoorloos, een jaar vol vragen: alles wat we weten over de mysterieuze verdwijning van Théo HayezThéo Hayez (18) beleefde zes maanden lang zijn droom tijdens een trektocht door Australië. Tot de Brusselaar twee weken voor zijn terugkeer naar ons land verdween na een avondje uit in Byron Bay. Eén jaar later smeken zijn ouders, familieleden en tal van vrijwilligers nog steeds naar nieuwe getuigen die iets over zijn lot kunnen vertellen. Want de familie blijft achter met alleen maar vragen. “Wij blijven hopen. Samen moeten we erachter komen wat er met hem is gebeurd.”
31/05 21u15  Fijn weerzien in de ruimte: Amerikaanse astronauten nu aan boord van ISSZaterdag gelanceerd, maakt de eerste bemande Crew Dragon zich zondag op om zich aan het Internationaal Ruimtestation ISS vast te hechten. De vasthechting is voorzien om 16.29 uur Belgische tijd. Volg het hier live.
31/05 20u15  Gasflessen ontploffen bij brand in Bevel: “Alles wijst op kwaad opzet”De brandweer werd zondag om 17u opgeroepen voor een brand in een chalet in de Kruideniersstraat in Bevel (Nijlen). Dat ging gepaard met een enorme rookpluim die in de omgeving kilometers ver zichtbaar was. Er vielen geen slachtoffers.
31/05 19u15  Gasflessen ontploffen bij brand in BevelDe brandweer werd zondag om 17u opgeroepen voor een brand in een chalet in Nijlen. Dat ging gepaard met een enorme rookpluim die in de omgeving kilometers ver zichtbaar was. Er vielen geen slachtoffers.
31/05 18u15  Opvallend meer volk aan de kust, drukke winkelstraat in Blankenberge moest worden afgeslotenPrachtig zomerweer, een verlengd weekend en een crisis die stilaan ten einde loopt: een volkstoeloop aan zee stond in de sterren geschreven. Corona? Het leek dit weekend definitief verleden tijd. In verschillende kustgemeenten was het alle hens aan dek. Blankenberge sprong er uit: daar moest een drukke winkelstraat een klein kwartier afgesloten worden omdat er te veel volk was.
31/05 18u15  Prins Joachim zwaar onder vuur in Spanje: “Onverantwoord, hij kan het coronavirus weer aansteken”Prins Joachim (28) bevindt zich in het oog van de storm in Spanje, nadat hij een illegaal feestje in Córdoba heeft bijgewoond. De zoon van prinses Astrid en neef van koning Filip testte daarna positief op Covid-19. “Totaal onverantwoord. Hij kan 30 vrienden hebben besmet, en misschien wel zoveel meer onschuldige mensen.” Spanjaarden eisen openlijke excuses van de prins.
31/05 18u15  “Op de Meir is het druk, in de zijstraten nog niet”Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad samen om te beslissen over de opening van de restaurants, cafés en hotels. Volgens de eerste plannen moeten de tafeltjes voldoende gespreid staan van elkaar. Daarom vragen horeca-uitbaters aan de stad om hun terras te mogen uitbreiden. Schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis had daar oren naar, zei hij in het ATV-programma ‘Wakker Op Zondag’. Kennis blikte ook terug op de eerste dagen sinds de heropening van de winkels. “Het is nog niet overal even druk. De Meir doet het al goed, de zijstraten nog niet.”
31/05 18u15  Dit zijn de regels voor toeristen in de populairste vakantielandenDe uitbraak van het coronavirus heeft de vakantieplannen van miljoenen Belgen in de war gegooid. Maar nu de verspreiding van Covid-19 langzaamaan afvlakt, versoepelen steeds meer landen de coronamaatregelen. Hoe zijn de regels voor toeristen in de populairste vakantielanden?
31/05 18u15  Opluchting bij kinderen: Kiep-Lekker-Kampen gaan doorLize Palmers (8) uit Oelegem kwam zich zondag samen met haar mama Eva (links) inschrijven voor de Kiep-Lekker-Kampen van de vereniging Kinderspel in Zandhoven.
31/05 18u15  Er wordt weer gewerkt aan fietstunnel en keermuurDoor de coronacrisis lagen de werken aan de nieuwe brug en de carpoolparking in Massenhoven een tijdlang stil. Maar nu wordt er weer gewerkt, met social distancing.
31/05 17u15  Markten op Antwerps Theaterplein terug van weggeweest: “Nu nog aperitieven, want dat kan nog niet”Voor het eerst sinds 20 maart konden de marktkramers dit weekend hun tenten weer opslaan op een zonovergoten Theaterplein. De heropening was een succes: zowel op de exotische markt zaterdag als de Vogelenmarkt zondag was het een drukke en gezellige bedoening. Er waren wel veiligheidsmaatregelen zoals verplichte mondmaskers voor de marktkramers en eenrichtingsverkeer voor de bezoekers. Verder werd het aantal kramen beperkt tot vijftig per dag, waar dat voor corona zijn intrede deed er op zaterdag 112 en zondag 209 waren. De selectie gebeurt wekelijks via een loting.
31/05 17u15  Heilig Hartziekenhuis laat opnieuw beperkt bezoek toeHet Heilig Hartziekenhuis in Lier laat vanaf dinsdag 2 juni opnieuw bezoek toe. Er gelden wel beperkingen.
31/05 17u15  Volg hier live hoe Amerikaanse astronauten aan boord gaan van ISSZaterdag gelanceerd, maakt de eerste bemande Crew Dragon zich zondag op om zich aan het Internationaal Ruimtestation ISS vast te hechten. De vasthechting is voorzien om 16.29 uur Belgische tijd. Volg het hier live.
31/05 16u15  Eindelijk goed nieuws voor Sint-Cordula-kleutersDeze week start in het Gelmelenpark de afbraak van de barakken die tot voor kort dienstdeden als school. Niets lijkt de bouw van de nieuwe en hoognodige Sint-Cordula-kleuterschool nu nog in de weg te staan. “We hebben onze plannen aangepast en konden een regeling treffen met de buur die ze bestreed”, aldus de opgeluchte directeurs Gryt Rombouts en Veerle Molkens.
31/05 15u15  Magda (50) mag naar huis na recordtijd op corona-afdeling: “Ik had maar 7% kans om te overleven”Niet lang nadat het land op slot ging eind maart, geraakte Magda (50) uit Grobbendonk besmet met het coronavirus. Op de intensieve zorgen werd ze in een coma gehouden. Na een dubbele longontsteking en een klaplong had ze nog maar 7% overlevingskans. Pas afgelopen vrijdag – na bijna drie maanden, een recordtijd volgens de artsen – mocht ze het ziekenhuis verlaten. “Ik heb de dokters gesmeekt om mijn familie te mogen zien”, zegt ze. Dat mensen sceptisch zijn over de ernst van corona, maakt haar woedend.
31/05 15u15  US Open gaat voor veilig toernooi op vaste datum en vaste locatie: “Het blijft de moeite lonen om het toernooi te laten doorgaan”Het US Open gaat vooralsnog door van 31 augustus tot 13 september in Flushing Meadows, New York. “Er is nog geen beslissing genomen en we houden alle opties open, maar een veilig toernooi op onze vaste datum en locatie is wel waar we ons honderd procent op concentreren”, zegt Stacey Allaster, CEO van de Amerikaanse tennisfederatie. “Dat is waar we dag en nacht mee bezig zijn.”
31/05 15u15  Terugkeer pop-up IJssalon Pinguïn meteen groot succes: uitbater zoekt vaste stek in WijnegemIJssalon Pinguïn heeft al voor het derde opeenvolgende jaar een pop-up geopend op het Marktplein van Wijnegem. Uitbater Woody de Beuckelaer voelt zich zo goed thuis in de kanaalgemeente dat hij er uitkijkt naar een vaste stek. Al wil hij ook in Deurne, heimat van het iconische ijssalon, aanwezig blijven.
31/05 14u15  Dieven breken aarbeienautomaat open: “Schade is groter dan gestolen bedrag”Onbekenden hebben vrijdagnacht een aardbeienautomaat van de familie Kenis in de Maxburgdreef in Meer (Hoogstraten) opengebroken. De dieven hebben veel schade aangericht.
31/05 14u15  Fietsers Racing Mechelen verdelen mondmaskersDe fietsers van Racing Cycling Club Mechelen (RCCM) verdeelden zaterdag zo’n 1.600 mondmaskers. Die werden de voorbije weken besteld door supporters van voetbalclub Racing Mechelen.
31/05 14u15  Viooltjes, sleutelbloempjes en rozenblaadjes: bloemen maken de ginWie zegt dat gin niets te maken heeft met bloemen, moet eens langslopen bij David Sels in ’s-Gravenwezel. Als florist kwam hij op het idee om naast de klassieke ginkruiden ook bloemen in zijn gins te verwerken. Het werd een voltreffer. De non-alcoholische versie met viooltjes, sleutelbloempjes, rozenblaadjes, kaneelstokjes en andere bloesems werd door de coronacrisis opgehouden. Maar van afstel is geen sprake. Wij gingen proeven.
31/05 14u15  Café ’t Zijspoor aan station zal na coronacrisis niet heropenen: “Tijd om gas terug te nemen”Na bijna drie jaar sluit café ’t Zijspoor aan het station in Mechelen de deuren. De coronacrisis zorgde voor het beslissende duwtje, maar uitbaters Jef Van Dun (71) en Ann Palstermans (48) speelden al langer met het idee om de huurovereenkomst niet te verlengen. “Tot mijn 74ste in het café staan, dat zag ik niet zitten”, klinkt het.
31/05 14u15  Einde van een soap: Nederlands kampioene Lorena Wiebes vertrekt na aanslepend dispuut over contractDe Nederlandse kampioene Lorena Wiebes vertrekt bij de ploeg Parkhotel Valkenburg. Haar contract is, zoals eerder afgesproken, per 1 juni beëindigd. De 21-jarige Wiebes wilde afgelopen winter na een bijzonder succesvol seizoen al overstappen naar een grotere ploeg en besloot haar contract op te zeggen. Parkhotel Valkenburg ging daar echter niet mee akkoord en dreigde zelfs een kort geding aan te spannen.
31/05 13u15  Miniatuurfietsjes worden kunstwerkjesPaul Van Bommel (66) verwierf niet alleen bekendheid als chef van de voormalige restaurants Epicurus en Casa Grinta maar ook als wielerliefhebber. En voeg daar nu ook maar hobbykunstenaar aan toe.
31/05 13u15  Minister Zuhal Demir ontkent definitief advies over nieuwe verbrandingsoven Isvag: “Politieke spelletjes”Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat er al een definitief advies zou zijn over de omgevingsvergunning voor de nieuwe afvalverbrandingsoven van Isvag in Wilrijk. Het zou volgens haar gaan om een ontwerp van advies. “Ik heb de indruk dat hier volop politieke spelletjes worden gespeeld”, zei ze in ‘Wakker op Zondag’ op ATV.
31/05 13u15  Turnhoutse buslijnen 1 en 2 rijden binnenkort volledig elektrisch: primeur voor stadBusmaatschappij B&C in Turnhout wil de bussen die op Turnhoutse stadslijnen 1 en 2 rijden vervangen door volledig elektrische bussen. Het zouden de eerste elektrische lijnbussen zijn voor Turnhout. Komende woensdag starten de testen.
31/05 11u15  Conner Rousseau (sp.a) denkt na over hoofddoekenverbod onder 16 jaar: “Vrijheid staat voorop, maar...”Nadat Conner Rousseau in een interview had gesproken over een hoofddoekenverbod onder 16 jaar, kreeg de sp.a-voorzitter veel tegenkanting op Twitter. “Wie mij kent, weet dat vrijheid vooropstaat”, reageert hij.
31/05 11u15  G-hockey Braxgata weer opgestartVan zodra er voor sportclubs wat meer soepelheid was gekomen in het kader van de coronamaatregelen, startte hockeyclub Braxgata als een van de eerste sportclubs haar G-werking weer op.
31/05 11u15  “Dit soort moet buiten”: nieuwe Open Vld-woordvoerster uit Puurs belaagd op FacebookOpen Vld-politica Zelfa Madhloum uit Puurs heeft op sociale media een brij van racistische commentaren ontvangen, nadat ze werd aangesteld als nieuwe woordvoerder van de net verkozen partijvoorzitter Egbert Lachaert.
31/05 11u15  Trainer van Atalanta zat besmet met corona op de bank na “biologische bom” in Italië: “Ik dacht: Ik kan nu niet afhaken”Gian Piero Gasperini, coach van het Italiaanse Atalanta Bergamo, was besmet met het coronavirus toen zijn ploeg in de Champions League tegen Valencia speelde. De 62-jarige Italiaan, de sportieve baas van Timothy Castagne, onthult in een interview met de Gazzetta dello Sport dat hij ziek op de bank zat bij de return van de achtste finale op 10 maart in Spanje.
31/05 10u15  Wereldkampioene verspringen Mihambo gaat in VS bij Carl Lewis trainenDe Duitse wereldkampioene verspringen Malaika Mihambo gaat deze zomer in de leer bij Carl Lewis. In augustus trekt ze naar Houston om er te gaan trainen met de negenvoudige olympische en achtvoudige wereldkampioen.
31/05 10u15  NBA-speler Jaylen Brown leidt protest in Atlanta na dood van George Floyd: “Onze stemmen moeten gehoord worden”De Amerikaanse basketballer Jaylen Brown van Boston Celtics heeft na een autorit van 15 uur meegedaan aan een vreedzaam protest in Atlanta, naar aanleiding van de dood van George Floyd. De 23-jarige Brown was vanuit Boston naar de staat Georgia gereden, waar hij zelf vandaan komt. Via Instagram deed de basketballer, vicevoorzitter van de spelersvakbond van de NBA, verslag van het protest dat hij leidde.
31/05 10u15  Oud-sprinter en drievoudig olympisch kampioen Bobby Joe Morrow overledenDe gewezen Amerikaanse sprinter Bobby Joe Morrow is op 84-jarige leeftijd overleden. Tijdens de Olympische Spelen van 1956 in Sydney veroverde hij drie gouden medailles, op de 100, 200 en 4x100 meter.
31/05 10u15  Ana Ivanovic dicht manlief Bastian Schweinsteiger “geweldige trainerscarrière” toe: “Hij heeft er de passie voor”Er schuilt een toekomstige toptrainer in Bastian Schweinsteiger. Dat zegt alvast zijn echtgenote Ana Ivanovic. De voormalige Servische tennisvedette is sinds 2016 gehuwd met de Duitse ex-international. Samen hebben ze twee zonen.
31/05 10u15  ROYALTY. De dubbelganger van prinses Amalia, groot dilemma voor William en KateIn Nederland is een meisje opgedoken dat als twee druppels water op kroonprinses Amalia lijkt. Prins William en Kate Middleton staan voor een dilemma en het is zijn broer Harry die zelf achter de Megxit zou hebben gezeten. Een overzicht van het wel en wee in koninklijke kringen.
31/05 10u15  Ex-wereldkampioen Rob Cross schaart zich bij laatste acht PDC Home TourDe Engelsman Rob Cross heeft zich met twee overwinningen uit drie wedstrijden geplaatst bij de laatste acht spelers die strijden voor de eerste PDC Home Tourtitel.
31/05 10u15  Club Brugge-supporters gunnen Clinton Mata “Blauwe Schoen”De supporters van Club Brugge hebben Clinton Mata tot Speler van het Seizoen verkozen. De 27-jarige verdediger kreeg 34,94 procent van de stemmen en deed daarmee beter dan doelman Simon Mignolet (27,36 %) en Gouden Schoen Hans Vanaken (15,6 %). Charles De Ketelaere (5,09 %) en Ruud Vormer (4,96 %) maken de top vijf compleet.
31/05 10u15  Minister Dalle wil scholen niet meer sluiten bij tweede golf coronavirus: “Enorme impact op kinderen”Een tweede golf of tweede lockdown moet anders worden aangepakt. Het kind moet daarbij vanaf dag één centraal staan. Dat zegt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) in De Zondag. De minister wil geen nieuwe sluiting van speelpleinen en scholen.
31/05 10u15  Niet langer meer doden dan normaal, maar in weinig landen was tol coronavirus hogerDe opvallende periode van oversterfte door het coronavirus lijkt voorbij in ons land. De cijfers geven wel onmiskenbaar aan dat België zwaar getroffen is.
31/05 10u15  Prins Joachim op lockdownfeestje in Spanje: waarom mocht hij wél naar buitenland reizen?Waarom mocht prins Joachim eerder deze week wél naar Spanje reizen, waar hij zijn Spaanse verloofde kon ontmoeten en eenlockdownfeestje bijwonen? Reizen naar het buitenland is immers voor alle Belgen ten strengste verboden. Alleen voor “essentiële verplaatsingen” wordt een uitzondering gemaakt.
31/05 09u15  Voor het eerst sinds twee maanden weer markt op TheaterpleinNa ruim twee maanden kon je vandaag eindelijk weer een vertrouwd beeld zien op het Theaterplein in Antwerpen. De zaterdagmarkt stond er opnieuw. Al was het wel een tikkeltje anders, voor de marktkramers én de bezoekers.
31/05 08u15  Auto brandt uit aan afrit Herentals-IndustrieOp de dienstparking van de afrit Herentals-Industrie van de E313 is zondagochtend een auto uitgebrand.
31/05 08u15  Muziek niet luider dan 80 decibel: het volledige draaiboek voor de heropening van de horecaAls de politiek groen licht geeft om vanaf 8 juni op café en restaurant te gaan, wat zijn dan de spelregels. Onze redactie kreeg het volledige draaiboek in handen, dat de regering vrijdag samen met de horecasector en de expertengroep GEES goedkeurde. “Er moet onder meer wel nog beslist worden met hoeveel mensen er nu precies op café of restaurant mag gegaan worden”, klinkt het in politieke kringen.
31/05 08u15  Heel wat cafébazen zien heropening niet zitten: “Niet realistisch en niet rendabel”Heel wat cafébazen zijn bijzonder terughoudend over de heropstart van hun zaak, wellicht op 8 juni. “We hebben geen terras. Ik betwijfel of het de moeite is om binnen 30 stoelen met tafels te zetten”, klinkt het.
31/05 08u15  Rellen in VS worden steeds erger: politie rijdt betogers omver in New YorkDe protesten in de Verenigde Staten naar aanleiding van de dood van een zwarte man bij zijn arrestatie zijn zaterdagnacht opnieuw compleet uit de hand gelopen. In New York reden twee politiewagens in op een groep betogers en werd een vrouw gearresteerd voor poging moord op vier agenten, en in Dallas werd een man in coma geslagen terwijl hij zijn winkel probeerde te verdedigen tegen plunderaars. In verschillende grote steden in het hele land geldt intussen een avondklok en wordt de Nationale Garde ingezet om de openbare orde te herstellen.
31/05 08u15  Philippe De Backer, de belangrijkste coronaminister: “Ik heb te veel absurditeiten gezien. Ons systeem werkt niet”Onduidelijkheid over de bevoegdheden, gebakkelei over wie wat betaalt. “Welkom in het complexe België. In plaats van iets te doen, zijn we nog altijd aan het overleggen”, zegt Philippe De Backer, Antwerpenaar en de belangrijkste coronaminister van het moment.
31/05 08u15  BUURTREPORTAGE. Bewoners kijken uit naar heraanleg Meirbrug: “Leuk om centraal te wonen, maar ik ken mijn buren niet”De Meirbrug, de drukke verkeerswirwar tussen de Meir en de Schoenmarkt, wordt over een paar jaar opnieuw aangelegd. De bewoners zijn tevreden dat voetgangers meer plaats krijgen. Want jawel, boven het winkel- en verkeersgedruis wonen ook mensen in appartementen. Het is een keuze. Een buurtgevoel geven ze op voor de praktische voordelen van centraal in de stad te leven.
31/05 08u15  Zware protesten houden aan in VS, Donald Trump bedreigt betogers voor Witte HuisIn verschillende Amerikaanse steden blijft het onrustig door protesten tegen politiegeweld na de dood van George Floyd. Ook aan het Witte Huis waren er opstootjes. President Trump, die met de familie van de gedode zwarte man belde, bedreigde de relschoppers op Twitter.
31/05 05u15  Pedro Elias en Wesley Sonck, het olijke duo van ‘De Container Cup’: “Wat Pedro doet, is ook topsport: absurd denken maal honderd”In een zee van corona-ellende op televisie was De Container Cup op Vier de voorbije weken één piepklein eilandje van plezier. Met dank aan commentatoren Wesley Sonck en Pedro Elias. Dat half Vlaanderen vijf weken lang massaal geboeid bleef kijken naar een gewichthefster op een spinning fiets of een schaatser op een roei­machine was in grote mate de verdienste van het commentaarduo. “Onze eerste test was rotslecht. Ik dacht toen: Het wordt niks met dit programma.”
31/05 05u15  Wim De Vilder (50), rots in de nieuwsbranding: “Op grote momenten stemmen mensen nog altijd op ons af”De voorbije twintig jaar presenteerde hij duizenden journaals, maar die van afgelopen lente zal Wim De Vilder (50) nooit vergeten. Vlaanderen zat massaal aan de buis gekluisterd terwijl hij samen met zijn collega’s de coronacrisis versloeg. “Ik denk dat het bewijs is geleverd dat klassieke televisie in deze Netflix-tijden geen aflopend verhaal is.”
31/05 05u15  Bewoners kijken uit naar heraanleg Meirbrug: “Leuk om centraal te wonen, maar ik ken mijn buren niet”De Meirbrug, de drukke verkeerswirwar tussen de Meir en de Schoenmarkt, wordt over een paar jaar opnieuw aangelegd. De bewoners zijn tevreden dat voetgangers meer plaats krijgen. Want jawel, boven het winkel- en verkeersgedruis wonen ook mensen in appartementen. Het is een keuze. Een buurtgevoel geven ze op voor de praktische voordelen van centraal in de stad te leven.
31/05 05u15  Duurzaam initiatief in India: betaal op restaurant met plastic afval in plaats van geldMet geld kunt u niet veel doen in het Garbage Café in Ambikapur. Een roti of een Indische curry betaalt u er niet met roepies, maar met plastic afval. Zo wil het Garbage Café aandacht vragen voor een beter afvalbeleid en wil het iedereen de kans geven om op restaurant te gaan. De slogan van het café luidt: hoe meer afval, hoe beter de smaak.
31/05 05u15  Vliegen we binnenkort op plasma? “Daar komt geen fossiele brandstof aan te pas”Chinese onderzoekers zijn erin geslaagd een prototype van een aandrijving op plasma te bouwen voor een vliegtuig. Het is relatief goedkoop en efficiënter dan de klassieke jetmotor, maar nog niet van die schaal dat het een Jumbo Jet in de lucht kan houden.
31/05 04u15  Een Antwerpse zonnebril op je snoet: vijf merken om mee te flaneren in de zonWist u dat Antwerpen best wel een mooi aantal brillenmerken telt? Vanuit de Scheldestad ontwerpen creatieve geesten eigenzinnige, modieuze en tijdloze exemplaren om de zomer in te luiden. Een selectie uit de nieuwste collecties.
31/05 04u15  Directeur Chirojeugd Vlaanderen blikt vooruit op zomerkampen: “Jeugd is dankbaar dat ze op kamp mag”De collectieve zucht van opluchting was tot ver buiten de bubbels te horen: de jongeren mogen met hun jeugdbeweging op zomerkamp. “Vele leiders, leidsters en leden hadden dit niet verwacht. Ze zijn dankbaar dat ze mogen gaan”, zegt Erwin Cools (60) uit Arendonk, directeur van Chirojeugd Vlaanderen. “De jeugd gaat dat vertrouwen niet beschamen. De bubbel tot vijftig personen haalt het meest creatieve in ze naar boven.”
31/05 04u15  Frank (59) is al bijna veertig jaar dokwerker: “Ik geef gas om mijn werk gedaan te krijgen, maar risico’s pakken? Nooit”Als jonge gast sleurde Frank Van Damme (59) zakken met koffie en cacao in de haven. Ondertussen rijdt hij in alle grote machines die je op de Euroterminal kunt vinden om zowel stukgoed als containers klaar te zetten. Hoeveel containers hij in zijn carrière als dokwerker al verplaatst heeft? Minstens 100.000 tot 120.000, waarschijnlijk meer.
31/05 04u15  Pedro Elias en Wesley Sonck, het olijke duo van ‘De container cup’: “Onze eerste test was rotslecht”In een zee van corona-ellende op televisie was De container cup op Vier de voorbije weken één piepklein eilandje van plezier. Met dank aan commentatoren Wesley Sonck en Pedro Elias. Dat half Vlaanderen vijf weken lang massaal geboeid bleef kijken naar een gewichthefster op een spinning fiets of een schaatser op een roei­machine was in grote mate de verdienste van het commentaarduo. “Onze eerste test was rotslecht. Ik dacht toen: het wordt niks met dit programma.”
31/05 03u15  Gluren bij BV’s: feest bij Regi, Eline De Munck gaat de moestuin in op hakkenGenieten met de kinderen, van de zon en van de rust: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
30/05 22u15  Tweede keer, goede keer: lancering SpaceX Falcon 9 goed verlopenVanavond om 21.22 u stipt is de Amerikaanse SpaceX Falcon 9 gelanceerd. De lancering van de SpaceX Falcon 9 was eerder deze week uitgesteld door het slechte weer.
30/05 21u15  Nieuwe speeltuin in Hove kan eindelijk opengaanDe gemeente Hove is een speeltuin rijker. Aan het Sportpark kan je vanaf vandaag terecht in een splinternieuwe speeltuin met schommels, glijbanen en nog veel meer. Door de coronamaatregelen mogen er maximum 20 kinderen spelen en ouders moeten minstens de gebruikelijke anderhalve meter afstand onderling bewaren.
30/05 21u15  Antwerpse Scheldekaaien liggen vol met zwerfvuilDe stad Antwerpen zet 50 manschappen extra in om papiermandjes te legen en vuilnis van de straat te verwijderen. Maar zelfs met die bijkomende inspanningen krijgt stadsreiniging lang niet alles proper. Veel mensen zijn de jongste weken nonchalant geworden en laten hun afval op straat en in de parken achter. Vooral aan de Scheldekaaien ligt het dezer dagen vol met zwerfvuil.
30/05 21u15  Chaos aan Franse grens: België laat oversteek toe, Frankrijk stuurt iedereen terugEr heerst grote onduidelijkheid en chaos aan de grensovergangen tussen ons land en Frankrijk, meldt de Franstalige nieuwszender RTL. Hoewel onze regering familiebezoeken en winkelen in het buitenland weer toestaat, zien onze zuiderburen dat anders. “Wij openen onze grenzen niet voor 15 juni”, klinkt het bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Frankrijk. Ook in Nederland reageren burgemeesters verrast.
30/05 20u15  De gastouders van Remco Evenepoel: “Hij was zo’n schat. Maar verliezen, dat kon hij niet”Hij werkt in de brouwerij van La Trappe, maar lust geen bier. Zij runt een kledingzaak. Hun hobby: voetbal. Bart en Debby Smetsers uit het Nederlandse Best zijn al 25 jaar abonnee van voetbalclub PSV. Maar tegenwoordig zijn ze ook wielerfanaten, want van 2012 tot en met 2014 waren ze de gastouders van een jong, mondig en getalenteerd voetballertje uit België: Remco Evenepoel. “Het begin was even wennen, maar na een week plofte hij gewoon naast ons op de bank en keken we samen tv.”
30/05 20u15  Rijzende ster Aster Vranckx (17): “Leuk, al die belangstelling, maar ik ben niet snel onder de indruk”Hij was wat mollig, speelde tot zijn veertiende bij provinciale ploegen en keek amper naar voetbal. Toch deed Aster Vranckx (17) dit seizoen veel monden openvallen. Hij kwam bij KV Mechelen slechts tien matchen in actie, maar dat volstond om begeerd te worden door half Europa. Vranckx ontpopte zich van rups tot vlinder, maar is rustig. “Normaal blijf ik in Mechelen, hoor.”
30/05 20u15  LIVE: nieuwe kans voor lancering Amerikaanse SpaceX-raketAls alles goed gaat - en die kans is zowat 50/50 - vertrekt vanavond om 21.22 uur Belgische tijd dan toch een Amerikaanse raket de ruimte in. De lancering van de SpaceX Falcon 9 was eerder deze week uitgesteld door het slechte weer.
30/05 20u15  Donald Trump bedreigt betogers voor Witte HuisNa een betoging voor het Witte Huis heeft de Amerikaanse president Donald Trump onrechtstreeks maar wel in duidelijke bewoordingen dreigementen geuit tegen betogers die het domein van het Witte Huis zouden willen binnendringen.
30/05 20u15  Kind van twee komt om bij dramatisch dodehoekongeval in vakantieparkIn een vakantiepark langs de Polderstraat in Oostduinkerke is deze middag een kindje van twee overleden bij een aanrijding in een vakantiepark. Volgens het parket maakte de vader een manoeuvre en merkte hij daarbij zijn kindje niet op.
30/05 19u15  Ongeval met drie auto’s en veel schade aan PulsesteenwegBij een ongeval aan de Pulsesteenweg, op de grens Zandhoven-Grobbendonk, raakten zaterdag rond 17.30u drie mensen gewond, van wie een zwaargewond.
30/05 18u15  Voor het eerst sinds 2 maanden weer markt op TheaterpleinNa ruim twee maanden kon je vandaag eindelijk weer een vertrouwd beeld zien op het Theaterplein in Antwerpen. De zaterdagmarkt stond er opnieuw. Al was het wel een tikkeltje anders, voor de marktkramers én de bezoekers.
30/05 18u15  Monique heeft 14 (!) broers en zussen die over de grens wonen: “Wat heb ik ze gemist”Sinds vandaag is familiebezoek over de grens opnieuw mogelijk. Monique van Hooydonk is de enige van haar familie die in Nieuwmoer (Kalmthout), in België dus, woont. Haar veertien broers en zussen wonen in Nederland. Zij is dus heel blij met de versoepeling. Wij mochten mee op het eerste bezoekje.
30/05 17u15  Politie opent onderzoek naar verdacht overlijden: vrouw valt van trap in Sint-Gillis-WaasEen 56-jarige vrouw is deze ochtend dood teruggevonden in haar woning in de Blokstraat in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas. De vrouw lag onderaan de trap, maar de politie gaat uit van een verdacht overlijden, meldt Het Laatste Nieuws.
30/05 17u15  Vier baby-egeltjes gevonden: “Mama gestorven, maar ze stellen het wel”Het VOC Neteland in Herenthout kreeg de voorbije weken heel wat egels binnen met verwondingen. “Wanneer mannelijke egels elkaar tegenkomen tijdens het paarseizoen gaan ze vechten, met lelijke verwondingen tot gevolg”, klinkt het.
30/05 16u15  Infrabel investeert in sporen voor goederentreinen, maar gaat dat de files op onze wegen verminderen?Spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt dit weekend in Antwerpen drie spoorwissels voor goederentreinen en kondigt nog meer investeringen aan. Daardoor zouden de files op de weg moeten verminderen. “Maar het budget voor investeringen in spoorinfrastructuur blijft veel te laag”, zegt Stephan Vanfraechem, topman van de havenwerkgeversvereniging Alfaport-Voka.
30/05 16u15  Politie houdt mondmaskercontrole: 53 mensen krijgen boete in Antwerps metrostationDe Antwerpse politie heeft vrijdag een controle uitgevoerd op de mondmaskerplicht in metrostation Elisabeth.
30/05 16u15  Motorrijder onder invloed vlucht weg met snelheid van 200 kilometer per uurDe Antwerpse politie heeft vrijdag een motorrijder onderschept die onder invloed was van drugs. Hij was er aan hoge snelheid vandoor gegaan en haalde snelheden boven de 200 kilometer per uur.
30/05 16u15  DISCUSSIE. Regering heeft steunmaatregelen voor horeca klaar: is dit genoeg?De horeca is uiteraard zwaar getroffen door de crisis, net als de evenementensector. Voor beide sectoren heeft de regering nu een pakket steunmaatregelen voorbereid. Zullen die maatregelen volstaan?
30/05 15u15  Duitse bondscoach Joachim Löw kijkt tevreden terug op herstart BundesligaOp interlandvoetbal is het nog zeker enkele maanden wachten, maar Duits bondscoach Joachim Löw volgde uiteraard van dichtbij de hervatting van de Bundesliga. Zijn analyse is positief. “Het is een ander soort voetbal omdat er achter gesloten deuren wordt gespeeld, maar ik ben verrast door de kwaliteit”, zegt hij zaterdag in een video verspreid door de Duitse voetbalbond.
30/05 15u15  Toptennisser Fabio Fognini wordt aan beide enkels geopereerdFabio Fognini wordt zaterdag in Italië geopereerd aan beide enkels. Dat bevestigt de tennisser in een tweet.
30/05 15u15  CIJFERS. De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutieHoeveel bevestigde Covid-19-patiënten zijn er in ons land? Hoe is de situatie in de ziekenhuizen, wat is het aantal doden (per leeftijd) en wat is de verdeling per regio? En wat met de wereldwijde coronabesmettingen? Wij zetten elke dag de meest recente cijfers visueel op een rij.
30/05 15u15  Daar is de bevestiging: F1-seizoen kan in juli beginnen in OostenrijkHet Formule 1-seizoen kan met twee wedstrijden op 5 en 12 juli op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg eindelijk van start gaan. De Oostenrijkse minister van Volksgezondheid bevestigde zaterdag dat de lokale organisatie voldoet aan de vereiste veiligheidsvoorschriften. Vanwege de coronacrisis werden de tien eerste Grote Prijzen van het seizoen allemaal uitgesteld of geannuleerd.
30/05 14u15  Kwart Vlamingen boos op mensen die zonder mondmasker winkelen: “Oppassen dat spanningen niet uit de hand lopen”Een kwart van de Vlamingen vindt het problematisch dat mensen in de supermarkt geen mondmasker dragen, zo wijst een bevraging van onze zusterkrant Het Nieuwsblad uit. Daaruit blijkt ook dat het mondmasker tot tweespalt leidt onder de bevolking, met vurige voor- en tegenstanders.
30/05 14u15  Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na feestje in SpanjePrins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft donderdag positief getest op het coronavirus. Het koningshuis bevestigt aan onze redactie dat de prins donderdag aanwezig was op een feestje in de Spaanse stad Cordoba. Volgens de krant ‘El Confidencial’ waren daarbij 27 personen aanwezig, wat een inbreuk op de Spaanse coronamaatregelen zou inhouden.
30/05 14u15  Dodentocht vervangen door virtuele uitdaging: opbrengst gaat naar strijd tegen coronavirusDoor het annuleren van de 51ste editie van 100km Dodentocht in Bornem viel voor veel wandelaars een sportieve uitdaging weg. “We komen vanuit de organisatie met een alternatief deze wandelaars”, zegt hoofdcoördinator Gunter Vergauwen van 100km Dodentocht-Kadee vzw. “De 100km Covid Challenge powered by Dodentocht wordt een editie die we opdragen aan alle mensen die tijdens deze crisis zijn blijven zorgen voor onze maatschappij.
30/05 13u15  Ook winkelen in de grensstreek mag weerNiet alleen familiebezoeken over de grens zijn vanaf vandaag/zaterdag weer toegelaten, ook winkelen over de grens mag weer. Dat blijkt uit de recentste publicatie van het Staatsblad. Die versoepeling is genomen uit praktisch oogpunt voor mensen die in de grensstreek wonen, verduidelijkt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
30/05 13u15  Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na lockdownfeestje in SpanjePrins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft dinsdag een illegaal feestje bijgewoond in de Spaanse stad Cordoba. Dat meldt de Spaanse krant El Confidencial. Het koningshuis bevestigt aan onze redactie dat prins Joachim aanwezig was op het feestje, en inmiddels een positieve test op het coronavirus heeft afgelegd.
30/05 13u15  Trainer van FC Barcelona erkent zwaarte van programma, maar is geen voorstander van vijf wissels: “Regel gaat ons schaden”Quique Setien, de coach van FC Barcelona, is een koele minnaar van de nieuwe maatregel die toelaat vijf spelers te wisselen in een wedstrijd. Dat vertelde hij vrijdag tijdens een videocall met aspirant-trainers.
30/05 12u15  Protest in VS loopt uit de hand: hoofdkwartier CNN bestormd, Witte Huis in lockdownNa verscheidene nachten van gewelddadige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft de burgemeester er een avondklok uitgevaardigd. Toch duurt het protest voort, in de hele Verenigde Staten. In Kentucky werden betogers beschoten, in Atlanta werd het hoofdkwartier van CNN bestormd, en ook aan het Witte Huis in Washington werd vrijdagavond betoogd.
30/05 12u15  De favoriete plekken van Annelies Moons (Radio 1): boeken, wijn en goed vleesRadiopresentatrice Annelies Moons vindt zichzelf geen stadsmens. Toch kocht ze twee jaar geleden de koffiebar en boekshop Buchbar op het Zuid. Sindsdien rijdt ze meermaals per week vanuit haar huis op het platteland in Korbeek-Dijle naar de stad. “Ik heb het beste van twee werelden. Overdag de drukte en de bezigheid van de stad en ’s avonds geniet ik thuis van het groen en de stilte.”
30/05 12u15  Belgische zakenman vermoord in Athene: in hoofd geschoten vanop motorVlak bij zijn woning in de Griekse hoofdstad Athene is vrijdagavond een Belg doodgeschoten. Dat heeft de Griekse politie laten weten. De politie denkt dat de moord uitgevoerd is door huurmoordenaars.
30/05 12u15  Valerie De Booser na de breuk met Koen Wauters: “We hebben elkaar godzijdank de duvel niet aangedaan”Valerie De Booser (40) en Koen Wauters (52) maakten begin dit jaar na zeventien jaar een einde aan hun huwelijk. Een breuk die gelukkig geen diepe wonden heeft geslagen, zegt ze daarover in Het Laatste Nieuws. “Ik kan niet zeggen dat het een droomscenario is – dat is uit elkaar gaan nooit – maar het is wel een goede scheiding.”
30/05 12u15  Tennistalent Coco Gauff na dood van George Floyd: “Ben ik de volgende?”De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis raakt ook tennissensatie Coco Gauff. Op het sociale medium TikTok zette ze een filmpje waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn.
30/05 11u15  Akelig stil in Kinepolis Antwerpen: zo bereidt bioscoopcomplex zich voor op heropeningKinepolis Antwerpen ligt er verlaten bij. Een lege parking, niemand op de trappen, geen wachtrijen aan de wc’s … Helemaal niets. En dat in een gigantisch complex dat normaal elke dag duizenden filmliefhebbers mag ontvangen. “Het geeft een vreemd gevoel om door de verlaten gangen te dwalen”, zegt Els De Brabander, verantwoordelijke van Kinepolis Antwerpen.
30/05 10u15  Broers Borlée gaan tijdelijk in zee met Franse sprintcoach voor 100 en 200 meterJonathan, Kevin en Dylan Borlée gaan zich deze zomer toeleggen op de 100 en 200 meter. Ze nemen daarvoor de vermaarde Franse sprintcoach Guy Ontanon onder de arm, zo bericht onder andere Le Soir.
30/05 10u15  Spelers van Bayern München leveren loon in tot einde van seizoenDe spelers van Bayern München zijn bereid tot het einde van het seizoen een loonsverlaging te slikken om hun club te helpen besparen in deze coronatijden. “Het doet mij veel plezier dat onze spelers begrip tonen voor de huidige situatie en tot het einde van het seizoen willen inleveren op hun salaris”, zegt clubpresident Herbert Hainer in Bild. Tot dusver was alleen bekend dat Robert Lewandowski en co 20 procent inleverden op hun lonen tot en met april.
30/05 10u15  NBA-baas wil competitie op 31 juli hervattenVanaf 31 juli wordt er mogelijk opnieuw gebasket in de NBA. Dat is alvast de datum die NBA commissioner Adam Silver vrijdag naar voor schoof tijdens een telefonisch onderhoud met de eigenaars van de clubs, zo berichten Amerikaanse media.
30/05 10u15  Dwars door het Hageland zoekt weer deels de onverharde wegen op en gaat door op 15 augustusDe organisatoren van Dwars door het Hageland (cat. 1.Pro) hebben van de Internationale Wielerunie UCI officieel de toestemming gekregen om hun wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus. Dat deelde de organisatie vrijdag mee.
30/05 10u15  Ex-woordvoerder Emmanuel André haalt zwaar uit naar coronabeleid: “Experts hebben het risico niet gezien”Emmanuel André, de viroloog die een tijdlang de Franstalige woordvoerder van het crisiscentrum was, heeft zware kritiek geuit op het overheidsbeleid in de strijd tegen het coronavirus. “De Risk Assessment Group heeft het risico niet gezien. Was het niet willen of niet kunnen? Ik weet het niet”, zegt André bij VRT NWS.
30/05 10u15  Finale Coppa Italia vindt plaats op 17 juni, nog voor de herstart van de Serie ADe Italiaanse Voetballiga heeft vrijdag bevestigd dat de Serie A in het weekend van 20 en 21 juni weer van start zal gaan. Donderdag meldde minister van Sport Vincenzo Spadafora al dat de regering daarvoor het licht op groen zette. Nog voor de herstart van de competitie wil de liga de beker afgewerkt zien.
30/05 10u15  Ondanks avondklok weer protest in Amerikaanse stad MinneapolisNa verscheidene nachten van gewelddadige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft de burgemeester er een avondklok uitgevaardigd. Toch duurde het protest ook vannacht voort.
30/05 10u15  Coronatests voor iedereen beschikbaar, maar niet zaligmakendIedereen zal zich kunnen laten testen op de aanwezigheid van antilichamen tegen het coronavirus. Belangrijk is wel dat de aanwezigheid van antilichamen geen zekerheid biedt op immuniteit.
30/05 10u15  Een huldiging op z’n coronas: Salzburg respecteert de afstandregel en steekt beker in de lucht in leeg stadionRed Bull Salzburg heeft bij de hervatting van het betaald voetbal in Oostenrijk de beker gewonnen. In de finale in Klagenfurt werd tweedeklasser Austria Lustenau met 5-0 verslagen.
30/05 10u15  Nederlandse studente in Antwerpen zag ouders niet meer sinds eind februari: “Mijn moeder zal hier snel staan”Wie familie heeft aan de overkant van de grens, in een van onze buurlanden, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast. Tot grote vreugde van de Nederlandse studente Marloes Schaap in Antwerpen. “Vooral mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee.”
30/05 09u15  Eén op vier ergert zich aan wie winkelt zonder mondmaskerEen kwart van de Vlamingen vindt het problematisch tot zeer problematisch dat mensen geen mondmasker dragen in winkels en supermarkten. Dat blijkt uit een bevraging van Ipsos in opdracht van Het Nieuwsblad.
30/05 09u15  Eén Belg op de drie kiest voor vakantie in eigen land41% van de Belgen is door de lockdown de eigen streek en omgeving meer gaan ontdekken en appreciëren. 34% wil in de toekomst vaker met vakantie in eigen land. En 80% zegt dat ze drukbevolkte plaatsen liever links laten liggen. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen op vraag van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.
30/05 08u15  Een huldiging op z’n coronas: Salzburg respecteert de regels de afstandregel en steekt beker in de lucht in leeg stadionRed Bull Salzburg heeft bij de hervatting van het betaald voetbal in Oostenrijk de beker gewonnen. In de finale in Klagenfurt werd tweedeklasser Austria Lustenau met 5-0 verslagen.
30/05 08u15  Thibaut Courtois voelt zich klaar om weer onder de lat te staan bij Real Madrid: “Gelukkig dat dit niet 25 jaar geleden plaatsvond”Als de Spaanse competitie over twee weken hervat wordt, zal Thibaut Courtois daar klaar voor zijn. “We lagen bijna twee maanden stil, maar op de eerste trainingen bleek al snel dat ik het balgevoel nog heb”, vertelde het sluitstuk van Real Madrid en de Rode Duivels vrijdag.
30/05 08u15  Lot van nieuwe Isvag ligt in handen van minister Demir na ongunstig adviesHet lot van een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie van Isvag in Wilrijk lijkt stilaan bezegeld. De gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC) vraagt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) om de aanvraag voor de bouw van deze installatie te weigeren. Het Isvag-dossier zorgde voor politieke spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a in Antwerpen.
30/05 06u15  “Spaar uw water voor later”: gemeenten roepen bevolking om niet te morsen met drinkwaterHet is sinds 1901 nog nooit zo droog geweest. Op bijna twee op drie plaatsen in Vlaanderen zijn de grondwaterstanden enorm laag. Ook het Waasland deelt in de droogte. Toch nemen de gemeentebesturen nog geen exuberante maatregelen om waterverbruik te rantsoeneren. Al roepen ze de inwoners wel op om spaarzaam te zijn.
30/05 05u15  Nederlandse studente zag ouders niet meer sinds eind februari: “Ik verwacht dat mijn moeder hier snel aan de deur zal staan”Wie familie heeft aan de overkant van de grens, in een van onze buurlanden, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast. Tot grote vreugde van de Nederlandse studente Marloes Schaap in Antwerpen. “Vooral mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee.”
30/05 05u15  STANDPUNT. Over water (en het tekort eraan)Nu we afstevenen op de droogste meimaand ooit en nadat er in Overijse een aantal dagen geen druppel uit de kraan is gekomen, is het dreigende tekort aan water in Vlaanderen weer een aandachtspunt. Dat is het na een reeks kurkdroge zomers al langer, maar een paar natte weken volstaan meestal om de waterschaarste weer te vergeten. Minister van Omgeving Zuhal Demir wil het probleem nu te lijf gaan met een aanpassing van onze waterfactuur. In droge periodes zou drinkwater duurder worden. Het is misschien de meest voor de hand liggende oplossing, maar zeker niet de efficiëntste en al helemaal niet de meest duurzame.
30/05 05u15  Zo’n 8.000 bevestigde besmettingen in provincie Antwerpen, 145 patiënten liggen nog in het ziekenhuisIn de provincie Antwerpen zijn de afgelopen maanden 7.993 bevestigde gevallen van Covid-19 opgedoken. Vergeleken met de andere provincies een record in absolute aantallen, maar als we rekening houden met het aantal inwoners, valt het nog mee. De drukte periode voor onze ziekenhuizen lag duidelijk tussen eind maart en begin april.
30/05 05u15  Het kloppende horecahart van Matthias De Caluwe: “In het begin van de lockdown waande ik me soms in een aflevering van ‘The Walking Dead’”At last. De horeca heeft van de regering een openingsdatum en steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.0000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid bij de Kapellenaar? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.”
30/05 05u15  Grote loonverschillen in onderzoek Jobat: master en job in chemie leveren veel opHet gemiddelde brutomaandloon in Vlaanderen en Brussel is 3.410 euro. Dat blijkt uit het Salarisrapport van de vacaturewebsite Jobat. De chemie- en farmasector betaalt het best, geen diploma hebben is een levenslang financieel nadeel en vrouwen verdienen in voltijdse banen beduidend minder dan mannen.
30/05 05u15  Antwerps schip pionierde in containervaart: “Dart Europe was in alles zijn tijd vooruit”‘Grootste containerschip in Hoboken van stapel’ titelde deze krant enthousiast in augustus 1970.Het huidige record mag dan op 23.964 TEU staan; in die tijd was de Dart Europe met 1.556 TEU effectief wereldrecordhouder. Meer dan twintig jaar zou het schip pendelen tussen Antwerpen en Canada. Twee gewezen officieren vertellen wat er zo speciaal was aan een van de eerste échte containerschepen ter wereld.
30/05 05u15  COLUMN. Marginale mama verdient applausGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
30/05 05u15  Wim De Decker over zijn afscheid bij Antwerp: “Er wás een plan: Bölöni en ik gingen onze rollen anders invullen”Nieuwe wijn vraagt nieuwe zakken. In de opmars van Antwerp FC was eerst geen plek meer voor succescoach Laszlo Bölöni. In zijn zog volgde zijn trouwe compagnon de route. Wim De Decker (38) nam afscheid van de club die hem zeven fantastische jaren heeft geschonken. En vice versa. ­AA Gent stond meteen klaar om hem in te lijven. “Ik verwijt Antwerp niets. Al verbaast het me dat de club me weken en zelfs maanden in het ongewisse heeft gelaten. Al die tijd kreeg ik geen enkel concreet voorstel. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken en een nieuwe uitdaging te zoeken. Met opgeheven hoofd.”
30/05 05u15  Niet iedereen leeft even streng maatregelen na: “Vliegwiel van ergernis”We leven niet allemaal even streng de coronamaatregelen na, en dat zorgt voor ergernis en soms frustratie. In het begin van de lockdown was er vooral samenhorigheid, samen tegen de onzichtbare vijand. Nu de regels stilaan versoepelen is dat anders. We begrijpen niet goed waarom de ene al wat meer mag dan de andere. Normaal gedrag is dat volgens socioloog Walter Weyns van de Universiteit Antwerpen.
30/05 05u15  COLUMN. Welkom in narcostaat VlaanderenHet is wat met die Hollanders. Al decennialang zenden ze hun zonen en dochters uit naar Antwerpen, om de stad en zijn buitengebieden als ware criminele kolonisten in te palmen. Via onze haven trekken de Nederlandse ‘syndicaten’ hasj, heroïne en coke binnen. En daar blijft het niet bij: ook de grondstoffen voor de miljardenbusiness van synthetische drugs als ecstasy, amfetamine en crystal meth komen in tonnen binnen via Antwerpen. En nu het in Antwerpen stevig uit de klauwen begint te lopen – om de terminologie van onze noorderburen over te nemen – sturen ze hun criminologen en antropologen om de nieuwe drugscrisis te onderzoeken.
30/05 05u15  Foto-expo van bewoners op lege Turnhoutsebaan: “Hier wordt een sterk statement gemaakt”Tijdens volle coronacrisis viel het verkeer op de Turnhoutsebaan nagenoeg volledig stil. De ideale gelegenheid volgens burgerinitiatief ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ om het potentieel van de straat in de kijker te zetten. En dus maakten ze een ludieke fotoreeks die bewoners centraal in het straatbeeld plaatst. Een selectie wordt nog tot en met 5 juli tentoongesteld.
30/05 05u15  Lot van nieuwe Isvag ligt in handen van minister Demir na ongunstig advies: ‘geen afvalverbrandingsinstallatie in woonwijk’Het lot van een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie van Isvag in Wilrijk lijkt stilaan bezegeld. De gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC) vraagt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) om de aanvraag voor de bouw van deze installatie te weigeren. Het Isvag-dossier zorgde voor politieke spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a in Antwerpen.
30/05 05u15  Antwerpse fotografe Irmy Coeckelbergs (24) reist de wereld rond: “Puurste liefde vastleggen”Fotografe Irmy Coeckelbergs (24) groeide op in Nederland en de Kempen, maar woont intussen in het centrum van Antwerpen. Toch is ze voor haar foto’s nog altijd het liefst in de vrije natuur en aan het water te vinden. De beelden die ze via @jesuisirmy deelt, worden gretig geliket door haar meer dan zestienduizend volgers op Instagram. “Mijn opa is en blijft mijn grootste motivator”, zegt ze.
30/05 05u15  Project Bruisend Booischot moet deelgemeente nieuw leven inblazenDe komende jaren wordt een nieuw plan opgemaakt voor de dorpskern van Booischot (Heist-op-den-Berg), met meer aandacht voor groen. Ook de historische moestuin en boomgaard van kasteeldomein Hof Ter Laken wordt nieuw leven ingeblazen. Plattelandssubsidies helpen bij de realisatie van de plannen.
30/05 05u15  Grootste triatlonclub van het land heeft oplossing voor zwemtrainingen: met leeftijdsbubbels in jachthavenEr is een kolossaal tekort aan zwemwater. Ook de atleten van het Kempisch Triatlon Team smachten naar zwemtraining. Dankzij een overeenkomst met VVW Kempen, de gemeente Zandhoven en De Vlaamse Waterweg mogen zij voortaan op afgesproken uren zwemmen in de jachthaven van Massenhoven.
30/05 05u15  Vier baby-egeltjes gevondenHet VOC Neteland in Herenthout kreeg de voorbije weken heel wat egels binnen met verwondingen. “Wanneer mannelijke egels elkaar tegenkomen tijdens het paarseizoen gaan ze vechten, met lelijke verwondingen tot gevolg”, klinkt het.
30/05 05u15  COLUMN. De raketten van ‘den Challenger’Ik zapte woensdagavond even naar die geplande lancering van SpaceX. Ik vond het even boeiend als paalzitten op het Zilvermeer. Mijn gedachten flitsten meteen weg naar de Challenger. Nee, niet dat ruimteveer. Het was ook de naam van een schimmige discotheek in het bosgebied op de grens van Beerse en Gierle. Nu onder de noemer The New Challenge een propere taverne met B&B.
30/05 05u15  Kempense klei bevoorraadt motor van baksteenindustrieDankzij de Kempense kleilagen ontstonden op het einde van de negentiende eeuw tientallen industriële steenbakkerijen in de Noorderkempen. Vooral na het uitgraven van het kanaal Dessel-Schoten lag de klei voor het rapen. De meeste steenbakkerijen gingen intussen teloor, maar producent Wienerberger in Beerse blijft stevig overeind. “De lokaal aanwezige klei is nog altijd de grondstof voor de productie van onze gevelstenen”, zegt Anity Ory van Wienerberger.
30/05 05u15  Veertig jaar onderzoek naar gedrag hoogradioactief afval in diepe kleilaag: “Kleilaag onder Kempen stabiel voor een miljoen jaar”Onder Mol bevindt zich een kleilaag op een diepte van 190 tot 290 meter. Ze loopt onder vele Kempense gemeenten door en komt in Boom aan de oppervlakte. Vandaar haar geologische naam: de Boomse kleilaag. Bij SCK in Mol boorden ze er in 1975 een gat in en vanaf 1980 begonnen ze er proeven in te doen waarvan de conclusie vandaag is dat de Boomse kleilaag potentieel geschikt is om al het Belgische kernafval veilig in te bergen.
30/05 05u15  Werken in tijden van corona: prof microbiologie geeft les vanop zolderkamerVoor het eerst sinds de lockdown zette prof Leen Van Campenhout (47) een stap op de campus van de KU Leuven in Geel. “Nooit waren de parking en de inkomhal zo verlaten”, zegt de microbiologe. Sinds 13 maart heeft ze uitsluitend online les gegeven, vanachter de computer op de zolderkamer van haar woning in Geel.
30/05 05u15  Vogelkenner spot paar vale gieren boven OlmenVogelkenner Koen Leysen uit Laakdal spotte vrijdagochtend twee vale gieren boven Olmen (Balen). De vogels zijn wellicht afkomstig van Zuid-Frankrijk. Het was dit jaar ook de eerste waarneming van de vale gier boven de Kempen.
30/05 05u15  Horeca mag terrassen uitbreiden: “Door de extra kilometers vliegen de coronakilo’s er zo weer af”Lierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide in de Netelaan. “Dit kan zolang de zaterdagmarkt niet naar de Grote Markt terugkeert”, duidt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA). Veel zaakvoerders reageren tevreden.
30/05 05u15  Oppositie sabelt verkavelingsplan Heidelaan neer, meerderheid pareert: “We moeten het doen met de grond die we hebben”De meerderheid van Lijst Burgemeester en N-VA keurde tijdens de gemeenteraad een wijziging aan het wegentracé in de Heidelaan in Grasheide (Putte) goed. Dat maakt een gebied tussen de Heidelaan en de Grensstraat toegankelijk voor een nieuwbouwproject met 21 vrijstaande eengezinswoningen. De oppositie is daar niet mee opgezet.
30/05 05u15  Zelf vlierbloesemsiroop maken is hip én het moet nu gebeuren: “Ideaal zomerdrankje”Zelf vlierbloesemsiroop maken is tegenwoordig hip. Het is smakelijk en makkelijk, als je weet hoe je eraan moet beginnen. Wie het eens wil proberen, moet dat wel nu doen, want de witte bloemenschermen staan maar enkele weken in bloei. Wij gingen kijken bij Lesley Van Durme (38) van zomerbar Au Jardin in Berlaar, die elk jaar haar eigen siroop maakt, tot groot plezier van haar gasten.
30/05 05u15  Alex Agnew is goed in doen alsof hij geen emotioneel type is: “Sommigen denken dat ik thuis uitwerpselen tegen de muur smeer”In deze bijzondere tijden komt elk gesprek vroeg of laat uit bij die allesbeheersende pandemie, zelfs als we het daar eigenlijk even liever niet over willen hebben. Interessante Antwerpenaars laten voor u elke week het achterste van hun tong zien, met één duidelijke afspraak: we gaan het niet hebben over dat C-woord. Zelfs niet een heel klein beetje. Vandaag: comedian en metalzanger Alex Agnew uit Mortsel.
29/05 23u15  Eerste match na de onderbreking, en Rode Ster Belgrado pakt meteen de titel in ServiëRode Ster Belgrado heeft bij de hervatting van de competitie in Servië meteen de titel gepakt. De ploeg van coach Dejan Stankovic won met 0-5 bij stadsgenoot FK Rad en kwam daarmee op 72 punten. Concurrent Partizan heeft er veertien minder en kan met nog vier duels te spelen de koploper niet meer inhalen.
29/05 22u15  Van btw-verlaging tot sluitingsuur: steun- en veiligheidsmaatregelen voor de horecaHet kernkabinet heeft een aantal tijdelijke steunmaatregelen uitgewerkt voor de horeca- en evenementensector. Het gaat onder meer om een btw-verlaging en verhoogde aftrekbaarheid van restaurant-, receptie- en evenementskosten. De maatregelen worden zaterdag voorgelegd aan de tien partijen die de volmachten van de regering hebben goedgekeurd.
29/05 22u15  Horecaconcessie van vernieuwde Het Zomerhuis in Stekene is toegekendIn Stekene heeft het gemeentebestuur beslist dat het nieuwe Zomerhuis mag uitgebaat worden door een horeca-ondernemer uit Antwerpen. Hij kreeg een concessie voor 18 jaar. Het domein is een populaire ontmoetingsplaats voor veel mensen. De gemeente heeft er zowat 4 miljoen euro in geïnvesteerd. De oppositie stelt zich vragen bij het financiële plaatje en bij het verloop van de openbare aanbesteding.
29/05 22u15  Noorse spits Sigurd Haugen verlaat Union Sint-GillisDe Noorse aanvaller Sigurd Haugen verlaat Union Sint-Gillis. Hij gaat opnieuw in Noorwegen voetballen, voor het pas naar de eerste klasse gepromoveerde Aalesunds FK.
29/05 22u15  Alle geile sms’en in de openbaarheid, wat noch actrices noch ’stalker’ Bart De Pauw ooit wildenEen échte publieke knieval van Bart De Pauw is er ondanks verschillende bemiddelingspogingen achter de schermen nooit gekomen. Nu het gerecht haar onderzoek klaar heeft en naar de rechtbank wil, is de televisiemaker naar eigen zeggen opgelucht dat er na 2,5 jaar “in het vagevuur” alsnog een openbaar proces komt. Ook de vrouwen die van hem flirterige sms’en ontvingen en altijd uit de schijnwerpers wilden blijven, zien “de openbare terechtzitting” plots met vertrouwen tegemoet.
29/05 21u15  Emanuel Buchmann (BORA - hansgrohe) voltooit ’Everest Challenge’ in recordtijd: “Het moeilijkste dat ik heb gedaan”De Duitse wielrenner Emanuel Buchmann (BORA - hansgrohe) heeft zijn “Everest Challenge” voltooid. De nummer vier van de Tour de France 2019 reed in het Oostenrijkse Ötztal (Tirol) steeds maar weer dezelfde berg op en af, tot hij 8.848 hoogtemeters, en dus “de top van de Mount Everest”, bereikt had. Hij had daar 7 uur en 28 minuten voor nodig en verbeterde daarmee het officieuze Everest-record met twaalf minuten.
29/05 21u15  Familiebezoek over de grens vanaf zaterdag opnieuw toegelatenWie familie heeft aan de overkant van de grens, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast.
29/05 21u15  Advocaten baasje katje Lee fors in de tegenaanval tegen Voedselagentschap: “Quarantaine is beter voor volksgezondheid dan euthanasie”Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), dat het uit Peru meegesmokkelde katje Lee wil afmaken, heeft voor de rechtbank fors juridisch weerwerk gekregen van de advocaten van baasje Selena Ali, het Vlaams Gewest en Gaia. “Het gaat al lang niet meer over volksgezondheid of dierenwelzijn, het FAVV maakt er een principekwestie van.”
29/05 20u15  Buurtweg blijft, verkaveling met 22 kavels in open akkerland voorlopig afgewendDe gemeenteraad van Malle stemde donderdagavond unaniem tegen de afschaffing van een buurtweg aan de Vogelsanck in Oostmalle. Het schepencollege greep die weigering na de gemeenteraad aan om de aan de buurtweg gekoppelde aangevraagde verkaveling in woonuitbreidingsgebied te weigeren. “We moeten onze open ruimte koesteren om onze identiteit als plattelandsgemeente te vrijwaren”, vindt schepen Sanne Van Looy (N-VA).
29/05 20u15  Ferrari schenkt ex-wereldkampioen Kimi Räikkönen de bolide waarmee hij zijn laatste Grand Prix wonKimi Räikkönen heeft vrijdag van zijn ex-werkgever Ferrari de bolide gekregen waarmee hij in 2018 in Austin (Texas) de Grand Prix van de Verenigde Staten won. Het is voorlopig de laatste zege voor de 40-jarige Fin in de Formule 1. De Ferrari SF71H is het nieuwste pronkstuk in zijn wagenpark.
29/05 20u15  Werf kathedraal heropgestart, restauratie klaar voor verjaardag in mei 2021Er wordt opnieuw gewerkt in de kathedraal en aan de torenspits. Nadat de werf weken stil heeft gelegen is de bedrijvigheid weer als vanouds. Het is de bedoeling dat de restauratie- en herstelwerken klaar zijn tegen mei van volgend jaar. Dan wordt de vijfhonderdste verjaardag van de kathedraal gevierd.
29/05 20u15  Speeltuin, oude serres en gebouwen Kruidtuin worden afgebroken: “Grotere speeltuin en meer ruimte voor Parkpop”De stad Mechelen gaat enkele leegstaande gebouwen en serres in de Kruidtuin afbreken en vervangen door een grote speeltuin. De huidige speeltuin wordt eveneens afgebroken en maakt plaats voor een uitbreiding van het grasveld. Als alles volgens plan verloopt moeten de werken klaar zijn in het voorjaar van 2022.
29/05 20u15  Processierupsen palmen nestkastje tegen processierupsen inDe gemeente Zandhoven hing samen met VTI Zandhoven in januari en februari tweehonderd mezennestkastjes op grondgebied Zandhoven aan eiken gehangen om de processierups te bestrijden. In de buurt van Vinkennest aan het zandpad van de Herenteugellaan in Pulderbos wordt het anti-processierupsennestkastje momenteel gekoloniseerd door… processierupsen.
29/05 20u15  Mondmaskers, handgel, 2 meter afstand, politie: negen Mallenaren hebben het er tóch voor over om hun raadsleden live te zienVoor het eerst sinds de corona-uitbraak was er donderdagavond weer publiek welkom op de gemeenteraad van Malle. Een tiental belangstellenden volgde de zitting vanuit de aanpalende foyer, waar de gemeenteraad op groot scherm werd getoond. Zowel beeld als klank waren perfect. Er werd zelfs ingezoomd op de raadsleden bij tussenkomsten. De toeschouwers moesten wel verplicht een mondmasker dragen - wie er geen bij had kon er gratis eentje uit een doos nemen - en de handen ontsmetten. De stoelen stonden anderhalve meter uit elkaar. Een agent hield toezicht.
29/05 20u15  Alle partijen, ook DBM, tegen de geplande windturbinesTijdens de gemeenteraad vroegen burgemeester en schepenen de standpunten van alle politieke fracties over de vier windturbines die Mintjens Group, Fingo en Tri (Etap) willen bouwen. “Zodat we met jullie standpunten rekening kunnen houden bij ons advies”, legde burgemeester Harry Hendrickx (DBM) uit. De oppositie wou eerst het standpunt van de meerderheidsfracties kennen. N-VA en CD&V hadden eerder al laten weten dat ze de vergunningsaanvraag niet steunen. Burgemeester Harry Hendrickx draaide eerst wat rond de hete brij maar zei tenslotte dat zijn partij DBM “zoals de plannen nu voorliggen, tegen is. Ze staan er niet op hun plaats en zijn te storend.”
29/05 20u15  Gezonde kastanjes tegen de vlakte, boomexpert spaart kritiek niet: “Als dit in de stad gebeurt, is het kot te klein”Alle voorstellen en smeekbedes van de bewoners ten spijt, keurde de gemeenteraad meerderheid tegen oppositie donderdag de rioleringswerken in de Mostheuvellaan in Westmalle goed. Dit betekent het doodsvonnis voor de tachtig jaar oude paardenkastanjes. “Hier geeft de gemeente het slechte voorbeeld”, vindt landschapsarchitect/landbouwingenieur Johan Possemiers die de bomen onderzocht.
29/05 19u15  Jan Jambon bezoekt Antwerpse opera: “Dinsdag lanceren we noodfonds voor de cultuursector”In aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad van woensdag, kwam minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) vrijdag poolshoogte nemen in de Antwerpse opera. “We hopen weer grote producties te presenteren vanaf februari 2021”, zegt directeur Jan Raes.
29/05 19u15  Politiekorpsen deze zomer met bodycams op pad: “Geweld tegen politie neemt toe”Patrouilles van de politiezones Brasschaat en Schoten zullen nog deze zomer hun interventie kunnen filmen, wanneer die uit de hand dreigt te lopen. Beide lokale besturen gaan over tot de aankoop van twintig bodycams voor elk korps.
29/05 19u15  Opnieuw code rood in De Liereman, eerste melding blijkt loos alarmDe rookpluim van een brand bij een transportbedrijf in het Nederlandse Hapert, vlak over de grens, deed de brandweer vrijdagnamiddag naar Landschap De Liereman in Oud-Turnhout snellen. Vrijwilligers en politie houden het gebied de komende dagen nauwlettend in de gaten.
29/05 19u15  Robot meet koorts en controleert op mondmasker in UZAHet zorgpersoneel van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft er een nieuwe medewerker bij: de robot Cruzr Health. Die robot zal vanaf volgende week de mensen helpen als ze zich aanmelden bij het ziekenhuis.
29/05 19u15  De voorwaarden voor de heropstart cafés en restaurants: om middernacht sluiten en reserveren of contactgegevens achterlatenDe federale regering heeft vrijdag ingestemd met een gids over de heropstart die de horecasector opgesteld heeft.
29/05 19u15  Twee doden bij serie van zware ongevallen op de E17: autotransport in lichterlaaieBij een reeks ongevallen op de E17 zijn minstens twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat meldt de brandweer van Sint-Niklaas. In Haasdonk is een vrachtwagen met elektrische auto’s betrokken, de chauffeur kwam om het leven en het voertuig is aan het uitbranden. De brandweer is massaal aanwezig.
29/05 18u15  Als cafés en restaurants openen, zal het onder de volgende voorwaarden zijn: reserveren of contactgegevens achterlatenDe sector en de overheid hebben een akkoord bereikt over de heropening van de horecazaken in ons land. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden.
29/05 18u15  Al voor 34,5 miljoen euro aan corona-hinderpremies uitgekeerd in Antwerpse districtenHet Vlaams Agentschap innoveren en ondernemen keerde aan ondernemers in de Antwerpse districten al voor 34,5 miljoen euro aan corona-hinderpremies uit. Dat blijkt uit cijfers die Berchems districtsschepen Edwin De Cleyn (CD&V) opvroeg bij het Vlaams Parlement.
29/05 18u15  Brendan Rodgers, coach van Leicester City, was besmet met het coronavirus: “Ik kon nauwelijks lopen”Leicester City-trainer Brendan Rodgers heeft in maart het coronavirus opgelopen. Aan de BBC Radio Leicester vertelde de 47-jarige coach van de nummer drie in de Premier League dat hij totaal geen krachten meer had.
29/05 18u15  Bevestigd: Spaanse voetbalseizoen hervat op 11 juni met stadsderby van SevillaDe hoogste Spaanse voetbalklasse wordt op 11 juni hervat met de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis. Dat heeft de sportraad van het land vrijdag laten weten.
29/05 18u15  Inwoners Mol, Arendonk en Lommel moeten ramen en deuren sluiten door Nederlandse brandIn Mol, Arendonk en Lommel moeten inwoners ramen deuren gesloten houden. Bij een bedrijfspand aan de Diamantweg in het Nederlandse Hapert, op minder dan tien kilometer van de Belgische grens, woedt vrijdag een grote brand. Die beslaat een groot deel van het dak van het pand. Er is veel rook. Omwonenden krijgen de raad ramen en deuren gesloten te houden.De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig op het Kempisch Bedrijven Park. Er wordt geprobeerd te voorkomen dat de brand overslaat naar panden in de buurt.
29/05 18u15  Twee gekwetsten bij botsing op Westmallebaan in ZoerselDe Westmallebaan in Zoersel is vrijdag een uur lang versperd geweest door een ongeval. Daarbij raakten twee bestuurders, een man uit Zandhoven en een vrouw uit Zoersel, gewond.
29/05 18u15  Ziekenhuizen verwelkomen terug bezoekers: “Een persoon per patiënt, en liefst steeds dezelfde”De Kempense ziekenhuizen maken zich klaar om vanaf volgende week opnieuw bezoekers te ontvangen. Dat zal gebeuren onder strikte maatregelen. Het AZ Herentals wacht nog een weekje langer om bezoek toe te laten, want zij willen het gloednieuwe geautomatiseerde toegangssysteem eerst op punt zetten.
29/05 17u15  Hilde Noël trekt conclusie na ontbinding gemeentelijk onderwijs: “Ik neem ontslag als directeur”De omstreden beslissing van de gemeenteraad om haar twee basisscholen vanaf 1 september over te dragen aan het Gemeenschapsonderwijs heeft meteen gevolgen. Hilde Noël, negen jaar directeur in ’t Laar, heeft haar ontslag ingediend.
29/05 17u15  Zwijndrecht weert sluipverkeer uit aantal stratenVanaf dit weekend gelden nieuwe maatregelen die het sluipverkeer in Zwijndrecht moeten tegengaan en voor veiligere woonstraten en hogere verkeersveiligheid moeten zorgen.
29/05 17u15  Heists budget voor rampen gaat deels naar bestrijding Covid-19Het budget dat de gemeente jaarlijks spendeert voor noodhulp, zal dit jaar deels gaan naar de bestrijding van Covid-19. “Normaal wordt dat budget volledig besteed aan rampen zoals aardbevingen. Dit jaar gaan we onze 3.000 euro voor de helft schenken aan organisaties die de gevolgen voor het coronavirus helpen aan te pakken”, aldus schepen van Gelijke Kansen Kelly Van Tendeloo (PRO Heist).
29/05 17u15  Herenthoutsesteenweg gaat bijna weer openDe werken voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg in Nijlen zijn afgerond.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

15x Michel Preud’homme stopt als hoofdcoach van Standard02/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Michel Preud’homme is volgend seizoen niet langer hoofdcoach van Standard Luik. Dat bracht La Dernière Heure maandagavond naar buiten. Preud’homme had nog een contract voor één extra seizoen bij de Rouches als T1, maar zou het niet meer kunnen opbrengen verder te gaan. De 61-jarige oud-doelman vertrekt wel niet op Sclessin. Hij zou aan boord blijven als sportief directeur - een rol die hij nu ook al uitoefent - en houdt als vicevoorzitter ook zijn zetel in de Raad van Bestuur van de club. Standard zal het nieuws eerstdaags communiceren.
9x Cafébaas wil heropenen, maar solliciteert ook als buschauffeur: “Steunmaatregelen helpen me weinig vooruit”01/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: Jo Helsen wil Café Welkom in Noorderwijk (Herentals) op 8 juni graag opendoen, maar hij vreest dat de steunmaatregelen van de federale overheid hem weinig vooruithelpen. “Die zijn vooral op maat van de restaurants gemaakt”, klinkt het.
9x STANDPUNT. Racisten hebben les Nederlands nodig01/06 22u15 - Gazet van Antwerpen: Net zoals het coronavirus kent ook racisme geen grenzen. In de Amerikaanse stad Minneapolis werd vorige week de 46-jarige zwarte man George Floyd gedood door een politieagent. Floyd werd verdacht van de vervalsing van een biljet van 20 dollar. Een agent drukte acht minuten en 46 seconden lang zijn knie op de nek van zijn ongewapende slachtoffer. Terwijl Floyd uitschreeuwde dat hij niet kon ademen, weigerde de agent om de luchtpijp van zijn slachtoffer vrij te maken. Drie andere agenten stonden ernaar te kijken en deden niets.
9x Heropening Tegelmuseum: “Het was een normale zondag”01/06 22u15 - Gazet van Antwerpen: In de Sint-Bernardusabdij heeft zondag het Gilliot & Roelants Tegelmuseum zijn deuren heropend. Met een dertigtal bezoekers was het geen overrompeling, maar wel een goede test voor de komende zomermaanden.
9x Mbokani blijft mist spuiten rond zijn toekomst: “Anderlecht, Club Brugge, Standard ... Ik sta voor alles open”01/06 23u15 - Gazet van Antwerpen: Dieumerci Mbokani pakte na de topschutterstitel nog een tweede individuele prijs. De aanvaller van Antwerp won voor de tweede keer de Ebbenhouten Schoen. Maar de vraag die iedereen op en rond de Bosuil bezighoudt: waar speelt Mbokani volgend seizoen? “Ik kan niet zeggen of ik dan nog het shirt van Antwerp draag”, reageerde hij bij Proximus Sports.
8x Sergio toont corona-instructies bij restaurant De Gouverneur in Mol: “Er is goed nagedacht om te veilig kunnen heropenen”01/06 20u15 - Gazet van Antwerpen: Heel wat horecaondernemers bereiden zich voor om opnieuw klanten te ontvangen. Dat is het ook het geval bij Jan Beeckmans en Tine Nevelsteen van restaurant De Gouverneur in Mol. Om hun nieuwe aanpak voor te stellen aan het publiek, schakelen ze mediafiguur Sergio in.
8x “Wat een opluchting dat we elkaar weer kunnen zien ”01/06 20u15 - Gazet van Antwerpen: Terwijl er een flesje champagne wordt opengetrokken, trippelt kleinzoon Marcel vrolijk door de tuin. “Ja, de jongen heeft leren stappen in coronatijden”, glundert oma Diane Van Ginderen. Bij de Essense familie Antonissen-Van Ginderen was de sfeer zaterdagmiddag bijzonder feestelijk. “De afgelopen periode was écht heel ingrijpend.”
8x Gasflessen ontploffen in chalet in Bevel: twee verschillende brandhaarden ontdekt01/06 20u15 - Gazet van Antwerpen: Een hevige brand legde zondagavond een chalet en een bijgebouw in Bevel (Nijlen) volledig in de as. Al snel wees alles in de richting van kwaad opzet, omdat er door de brandweer twee brandhaarden ontdekt werden. Die piste werd door het parket intussen bevestigd. Er vielen geen gewonden.
8x Familiebezoek over de grens weer toegestaan: “Wat een opluchting dat we elkaar weer kunnen zien ”01/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: Terwijl er een flesje champagne wordt opengetrokken, trippelt kleinzoon Marcel vrolijk door de tuin. “Ja, de jongen heeft leren stappen in coronatijden”, glundert oma Diane Van Ginderen. Bij de Essense familie Antonissen-Van Ginderen was de sfeer zaterdagmiddag bijzonder feestelijk. “De afgelopen periode was écht heel ingrijpend.”
8x Trump leest “zwakke” gouverneurs de les, Obama spreekt relschoppers vermanend toe01/06 21u15 - Gazet van Antwerpen: De voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft felle kritiek geuit op de gewelddadige rellen van de afgelopen dagen in zijn land. Ook adviseert hij betogers om duidelijke eisen te stellen en verandering af te dwingen via de lokale politiek.

Statistieken

Artikels:
23131
Gelezen:
906
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven