vrijdag 24 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/09 17u15  PBL: ‘Fit for 55’ gaat grote gevolgen hebben voor Nederland Nederland zal een flink aantal extra maatregelen moeten nemen als het wil voldoen aan de ‘Fit for 55’-plannen die vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans in juli presenteerde. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vrijdag 24 september in een rapport. ‘Fit for 55’ heeft grote gevolgen voor het Nederlandse klimaat- en energiebeleid. De … Continued The post PBL: ‘Fit for 55’ gaat grote gevolgen hebben voor Nederland appeared first on EWmagazine.nl.
24/09 13u15  Waarom zetten 149 Kamerleden vestigingsklimaat bij grofvuil? Het bedrijfsleven draait op voor de miljardenwensen van de Tweede Kamer. Er lijkt geen enkel Kamerlid meer te zijn dat zich zorgen maakt om het vestigingsklimaat. Dat is zorgelijk, schrijft Joris Heijn. Met een haast Noord-Koreaanse meerderderheid stemde de Tweede Kamer gisteren voor de ‘motie Hermans’. Kennelijk had de VVD-fractievoorzitter een zeer accurate samenvatting weten … Continued The post Waarom zetten 149 Kamerleden vestigingsklimaat bij grofvuil? appeared first on EWmagazine.nl.
23/09 17u15  Half miljoen Nederlanders kan energierekening nauwelijks betalen Zo’n 550.000 Nederlandse huishoudens kunnen nauwelijks de energierekening betalen. Zij hebben meestal een slecht geïsoleerd huis en een laag inkomen. Die groep wordt alleen nog maar groter, vreest TNO. 1. Wat zijn de cijfers? Het TNO deed onderzoek op basis van cijfers uit 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 6,1 miljoen … Continued The post Half miljoen Nederlanders kan energierekening nauwelijks betalen appeared first on EWmagazine.nl.
23/09 12u15  Verhuurdersheffing onder vuur tijdens Algemene Politieke Beschouwingen Wordt de verhuurdersheffing deze politieke beschouwingen geslachtofferd? Die kans is groot nu een Kamermeerderheid voor afschaffing van de belasting voor woningcorporaties is. Vooral linkse partijen zien in afschaffing een oplossing voor de woningnood. Zonder heffing van 1,8 miljard euro zouden woningcorporaties meer sociale woningen kunnen bouwen. Op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen … Continued The post Verhuurdersheffing onder vuur tijdens Algemene Politieke Beschouwingen appeared first on EWmagazine.nl.
23/09 00u15  Ryan Babel legt uit waarom spaarders te veel belasting betalen In een filmpje op TikTok legt Ryan Babel uit hoe je als vastgoedbelegger genoeg geld verdient om een duur horloge te kunnen kopen. Wat de 34-jarige spits van Ajax, Oranje en Galatasaray in het vaak bekeken filmpje ook laat zien, is waarom spaarders te veel belasting betalen. Vier vragen over Babels belastinglessen. 1. Waar kocht … Continued The post Ryan Babel legt uit waarom spaarders te veel belasting betalen appeared first on EWmagazine.nl.
23/09 00u15  Rechter: ook homo’s moeten ivf-kosten kunnen aftrekken van belasting Homoseksuele stellen moeten de kosten voor een ivf-behandeling of draagmoederschap kunnen opvoeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Dat staat in een uitspraak van de rechtbank in Arnhem op woensdag 28 juli in de zaak van een homokoppel tegen de Belastingdienst. 1. Waar ging de zaak over? Een homostel uit Gelderland had de kosten voor de … Continued The post Rechter: ook homo’s moeten ivf-kosten kunnen aftrekken van belasting appeared first on EWmagazine.nl.
22/09 00u15  Meer dan 8 miljoen huizen, en nog is het niet genoeg In juni van dit jaar is het achtmiljoenste huis aan de huizenvoorraad toegevoegd, schreef het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. Een imposante hoeveelheid, maar volgens een gangbare rekenmethode zijn dat toch nog een kleine 300.000 huizen te weinig. En dat tekort is niet zomaar weggewerkt, schrijft Jeroen van Wensen. In 1899 telde Nederland 6,9 … Continued The post Meer dan 8 miljoen huizen, en nog is het niet genoeg appeared first on EWmagazine.nl.
20/09 00u15  Afbreken Wijk aan Zee is wellicht goedkoper dan ombouwen Tata Steel Wat moet er met Tata Steel in IJmuiden gebeuren? Aanleiding voor de vraag is het RIVM-rapport dat recent veel stof deed opwaaien. Econoom Paul de Hen verkent een paar oplossingen, waaronder het opkopen van alle huizen in Wijk aan Zee. Waarom gaat een mens in Wijk aan Zee wonen? Wie de actievoerders voor schone lucht … Continued The post Afbreken Wijk aan Zee is wellicht goedkoper dan ombouwen Tata Steel appeared first on EWmagazine.nl.
19/09 00u15  Beleggers kijken naar Jackson Hole-conferentie. Wordt daar een krapper monetair beleid aangekondigd? Centrale bankiers, economen en beleggers verzamelen zich op vrijdag 27 augustus voor het Jackson Hole Economic Symposium. Op de financiële markten wordt deze conferentie met argusogen gevolgd. 1. Waarom is Jackson Hole zo belangrijk? Organisator is de Kansas City Federal Reserve, een van de twaalf regionale centrale banken die deel uitmaken van het Amerikaanse monetaire … Continued The post Beleggers kijken naar Jackson Hole-conferentie. Wordt daar een krapper monetair beleid aangekondigd? appeared first on EWmagazine.nl.
18/09 00u15  Grote steden willen af van beleggers op de huizenmarkt Diverse grote steden willen beleggers op de huizenmarkt gaan weren. Zij kunnen vanaf 1 januari 2022 in verscheidene wijken – of zelfs de hele stad – dan geen goedkope en middeldure huizen meer opkopen om die te verhuren. 1. Wat staat er in de wet? Naar verwachting gaat op 1 januari 2022 een wetswijziging in … Continued The post Grote steden willen af van beleggers op de huizenmarkt appeared first on EWmagazine.nl.
18/09 00u15  Lege woonruimte verhuren? Zo pakt u het aan Om het woningtekort het hoofd te bieden zijn er steeds meer initiatieven om ongebruikte woonruimte te verhuren aan starters. Die komen er op de huidige huizenmarkt niet tussen. Welke initiatieven zijn er en wat zijn de voor- en nadelen als u ruimte over hebt? 1. Hoe werkt woningsplitsing? Alleen al in de provincies Zuid-Holland en … Continued The post Lege woonruimte verhuren? Zo pakt u het aan appeared first on EWmagazine.nl.
17/09 10u15  Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit De coronapandemie leek tot enorme economische schade te leiden in de Verenigde Staten, maar uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal Amerikanen dat in armoede leeft, lager is dan ooit. Dat is vooral te danken aan de enorme financiële steunpakketten van toenmalig president Donald Trump. Het Amerikaanse Census Bureau publiceerde dinsdag langverwachte inkomenscijfers, met daarin … Continued The post Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit appeared first on EWmagazine.nl.
17/09 00u15  Pensioenen in het groen, maar u gaat er weinig van merken Het gaat goed met de pensioenfondsen in Nederland. Voor het eerst sinds lange tijd zitten de meeste pensioenfondsen boven de dekkingsgraad van 100 procent. Vakbond FNV wil dat de politiek de regels zo aanpast dat de pensioenen volgend jaar al kunnen worden verhoogd. Op beleggingen wordt flink winst gemaakt, vermogens groeien met tientallen miljarden euro’s … Continued The post Pensioenen in het groen, maar u gaat er weinig van merken appeared first on EWmagazine.nl.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Waarom zetten 149 Kamerleden vestigingsklimaat bij grofvuil?24/09 13u15 - Elsevier.nl: Het bedrijfsleven draait op voor de miljardenwensen van de Tweede Kamer. Er lijkt geen enkel Kamerlid meer te zijn dat zich zorgen maakt om het vestigingsklimaat. Dat is zorgelijk, schrijft Joris Heijn. Met een haast Noord-Koreaanse meerderderheid stemde de Tweede Kamer gisteren voor de ‘motie Hermans’. Kennelijk had de VVD-fractievoorzitter een zeer accurate samenvatting weten … Continued The post Waarom zetten 149 Kamerleden vestigingsklimaat bij grofvuil? appeared first on EWmagazine.nl.
2x PBL: ‘Fit for 55’ gaat grote gevolgen hebben voor Nederland24/09 17u15 - Elsevier.nl: Nederland zal een flink aantal extra maatregelen moeten nemen als het wil voldoen aan de ‘Fit for 55’-plannen die vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans in juli presenteerde. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vrijdag 24 september in een rapport. ‘Fit for 55’ heeft grote gevolgen voor het Nederlandse klimaat- en energiebeleid. De … Continued The post PBL: ‘Fit for 55’ gaat grote gevolgen hebben voor Nederland appeared first on EWmagazine.nl.
1x Afbreken Wijk aan Zee is wellicht goedkoper dan ombouwen Tata Steel20/09 00u15 - Elsevier.nl: Wat moet er met Tata Steel in IJmuiden gebeuren? Aanleiding voor de vraag is het RIVM-rapport dat recent veel stof deed opwaaien. Econoom Paul de Hen verkent een paar oplossingen, waaronder het opkopen van alle huizen in Wijk aan Zee. Waarom gaat een mens in Wijk aan Zee wonen? Wie de actievoerders voor schone lucht … Continued The post Afbreken Wijk aan Zee is wellicht goedkoper dan ombouwen Tata Steel appeared first on EWmagazine.nl.
1x Ryan Babel legt uit waarom spaarders te veel belasting betalen23/09 00u15 - Elsevier.nl: In een filmpje op TikTok legt Ryan Babel uit hoe je als vastgoedbelegger genoeg geld verdient om een duur horloge te kunnen kopen. Wat de 34-jarige spits van Ajax, Oranje en Galatasaray in het vaak bekeken filmpje ook laat zien, is waarom spaarders te veel belasting betalen. Vier vragen over Babels belastinglessen. 1. Waar kocht … Continued The post Ryan Babel legt uit waarom spaarders te veel belasting betalen appeared first on EWmagazine.nl.
0x Pensioenen in het groen, maar u gaat er weinig van merken17/09 00u15 - Elsevier.nl: Het gaat goed met de pensioenfondsen in Nederland. Voor het eerst sinds lange tijd zitten de meeste pensioenfondsen boven de dekkingsgraad van 100 procent. Vakbond FNV wil dat de politiek de regels zo aanpast dat de pensioenen volgend jaar al kunnen worden verhoogd. Op beleggingen wordt flink winst gemaakt, vermogens groeien met tientallen miljarden euro’s … Continued The post Pensioenen in het groen, maar u gaat er weinig van merken appeared first on EWmagazine.nl.
0x Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit17/09 10u15 - Elsevier.nl: De coronapandemie leek tot enorme economische schade te leiden in de Verenigde Staten, maar uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal Amerikanen dat in armoede leeft, lager is dan ooit. Dat is vooral te danken aan de enorme financiële steunpakketten van toenmalig president Donald Trump. Het Amerikaanse Census Bureau publiceerde dinsdag langverwachte inkomenscijfers, met daarin … Continued The post Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit appeared first on EWmagazine.nl.
0x Lege woonruimte verhuren? Zo pakt u het aan18/09 00u15 - Elsevier.nl: Om het woningtekort het hoofd te bieden zijn er steeds meer initiatieven om ongebruikte woonruimte te verhuren aan starters. Die komen er op de huidige huizenmarkt niet tussen. Welke initiatieven zijn er en wat zijn de voor- en nadelen als u ruimte over hebt? 1. Hoe werkt woningsplitsing? Alleen al in de provincies Zuid-Holland en … Continued The post Lege woonruimte verhuren? Zo pakt u het aan appeared first on EWmagazine.nl.
0x Grote steden willen af van beleggers op de huizenmarkt18/09 00u15 - Elsevier.nl: Diverse grote steden willen beleggers op de huizenmarkt gaan weren. Zij kunnen vanaf 1 januari 2022 in verscheidene wijken – of zelfs de hele stad – dan geen goedkope en middeldure huizen meer opkopen om die te verhuren. 1. Wat staat er in de wet? Naar verwachting gaat op 1 januari 2022 een wetswijziging in … Continued The post Grote steden willen af van beleggers op de huizenmarkt appeared first on EWmagazine.nl.
0x Beleggers kijken naar Jackson Hole-conferentie. Wordt daar een krapper monetair beleid aangekondigd?19/09 00u15 - Elsevier.nl: Centrale bankiers, economen en beleggers verzamelen zich op vrijdag 27 augustus voor het Jackson Hole Economic Symposium. Op de financiële markten wordt deze conferentie met argusogen gevolgd. 1. Waarom is Jackson Hole zo belangrijk? Organisator is de Kansas City Federal Reserve, een van de twaalf regionale centrale banken die deel uitmaken van het Amerikaanse monetaire … Continued The post Beleggers kijken naar Jackson Hole-conferentie. Wordt daar een krapper monetair beleid aangekondigd? appeared first on EWmagazine.nl.
0x Meer dan 8 miljoen huizen, en nog is het niet genoeg22/09 00u15 - Elsevier.nl: In juni van dit jaar is het achtmiljoenste huis aan de huizenvoorraad toegevoegd, schreef het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. Een imposante hoeveelheid, maar volgens een gangbare rekenmethode zijn dat toch nog een kleine 300.000 huizen te weinig. En dat tekort is niet zomaar weggewerkt, schrijft Jeroen van Wensen. In 1899 telde Nederland 6,9 … Continued The post Meer dan 8 miljoen huizen, en nog is het niet genoeg appeared first on EWmagazine.nl.

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
18087
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven