donderdag 23 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
23/09 23u15  Fabien Pinckaers is ICT Personality of the Year 2021 Data News verkiest Fabien Pinckaers, oprichter en CEO van Odoo, tot ICT Personality of the Year 2021. De man ontving de prijs op de 22ste editie van de Data News Awards for Excellence, een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich in de ICT-sector hebben onderscheiden.
23/09 19u15  Binnenkort betaling via gezichtsherkenning mogelijk in metro van Moskou In de metro van Moskou zal vanaf 15 oktober betaald kunnen worden aan de hand van gezichtsherkenning. Donderdag werd een demonstratie gegeven in de metro van deze voor sommigen controversiële technologie, die in Rusland een snelle ontwikkeling kent.
23/09 18u15  Orange lanceert budgetmerk Hey! In antwoord op Mobile Vikings, Scarlet en een mogelijk vierde netwerkspeler komt Orange met Hey!, een eenvoudig mobiel abonnement zonder franjes en zonder telefonische klantendienst.
23/09 14u15  Unifiedpost Group maakt nog altijd verlies: 'Dit is nog een bouwjaar' In een jaar tijd deed Unifiedpost Group zes overnames. CEO en oprichter Hans Leybaert is ervan overtuigd dat het Belgische softwarebedrijf groot genoeg is om een van de grootste Europese specialisten in digitale bedrijfsadministratie te worden. Toch noteert het aandeel onder zijn introductieprijs van een jaar geleden.
23/09 13u15  KBC en Belfius hebben beste bankenapps ter wereld KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
23/09 12u15  Microsoft brengt nieuwe Surface-toestellen uit Microsoft vernieuwt haar Surface gamma. Vijf nieuwe toestellen, één opgefrist toestel en een reeks accessoires zijn dit najaar en begin 2022 in België beschikbaar voor consumenten en/of zakelijke gebruikers.
23/09 11u15  Zyxel breidt activiteiten uit in België en Luxemburg Zyxel Networks, leverancier van cloud-oplossingen, wil zijn marktaandeel in België en Luxemburg verder vergroten. Het bedrijf opende donderdag daarom een eigen vestiging in ons land, op het Bedrijvencentrum van Mechelen.
23/09 11u15  Onderzoek Check Point: 'Formbook is populairste malware' Formbook is sinds deze maand wereldwijd de meest gebruikte malware. Uit onderzoek van Check Point Research blijkt dat ongeveer 4,5 procent van alle organisaties al slachtoffer werd van een dergelijke aanval. Hiermee stoot Formbook de 'populaire' Trickbot van de troon.
23/09 11u15  Bijna 5.000 nieuwe cryptomunten gelanceerd in jaar tijd (onderzoek) In de afgelopen twaalf maanden zijn er bijna 5.000 nieuwe cryptomunten op de markt gebracht. Dat zegt het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot op basis van onderzoek. In totaal zijn er volgens de onderzoekers nu meer dan 12.000 verschillende digitale munten.
23/09 10u15  Fortnite mogelijk nog jaren weg uit appstore Apple Apple zal het populaire onlinespel Fortnite blijven verbieden in zijn App Store tot zijn slepende juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput. Dat heeft Apple laten weten aan Epic. Volgens Epic-topman Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar in beslag nemen.
23/09 10u15  KBC heeft beste bankenapp ter wereld KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
23/09 10u15  Europa wil universele oplader verplichten Een universele oplader voor mobiele telefoons, tablets en andere draagbare elektrische apparaten wordt verplicht in de Europese Unie. De Europese Commissie komt met een wetsvoorstel, maar de lidstaten en het Europees Parlement moeten het daar nog over eens worden.
23/09 02u15  Technisch directeur Facebook legt volgend jaar functie neer Facebook heeft woensdag laten weten dat CTO Mike Schroepfer volgend jaar zijn functie neerlegt. Hij wordt vervangen door Facebook-oudgediende Andrew Bosworth.
23/09 00u15  Waze en Coyote tonen geen alcoholcontroles meer in Frankrijk Verschillende navigatie apps zoals Waze en Coyote gaan vanaf 1 november geen alcohol- of drugcontroles meer tonen in Frankrijk. Voor België zijn er geen plannen.
23/09 00u15  VN waarschuwen voor mensenrechten bij gebruik kunstmatige intelligentie Bij het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) moeten mensenrechten worden gewaarborgd, zegt de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet. Ze noemt het gebruik en de gevaren van AI een 'groeiend probleem'.
Laatste update: vandaag om 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/09 00u15  Nintendo Switch werkt voortaan met bluetooth hoofdtelefoonsWie een Nintendo Switch heeft kan voortaan ook via een draadloze hoofdtelefoon luisteren. al zijn er wel beperkingen.
23/09 00u15  Kwetsbaarheden ontdekt in Linux op AzureVier kwetsbaarheden maken het mogelijk om gevaarlijke code uit te voeren in virtuele Linux machines op Azure. Het probleem zit bij een dienst die automatisch en stiekem wordt uitgerold.
23/09 00u15  BelgiumIX sluit datacenters van Datacenter United aan op zijn netwerkHet alternatieve interconnectie-platform voor serviceproviders, BelgiumIX, sluit beide datacenters van Datacenter United op zijn netwerk aan. Daardoor bestaat dat netwerk nu uit tien datacenters en wordt BelgiumIX ook actief in de regio Antwerpen.
23/09 00u15  Tap-gadgets van Logitech moeten inplannen en bijwonen van vergaderingen vereenvoudigenLogitech heeft twee nieuwe vergaderruimte-oplossingen geïntroduceerd, de Tap IP en Tap Scheduler. Ze stellen werknemers onder meer in staat om de beschikbaarheid van meeting rooms in te zien en deze vervolgens met één druk op de knop te reserveren.
23/09 00u15  Destiny breidt uit naar DenemarkenMet de overname van het Deense ipvision versterkt de Belgische UCaaS provider haar positie in Noord-Europa.
23/09 00u15  Xerxes Group gaat verder onder de naam OneXilliumXerxes Group, moederbedrijf van Xtandit, DocVisie, Ricoh Document Center Midden Nederland en Document House Limburg, gaat verder onder de nieuwe naam OneXilium. De merknamen van de vier dochterbedrijven zullen verdwijnen.
22/09 17u15  Litouwen waarschuwt voor beveiligingsproblemen bij Chinese 5G-smartphonesDe Litouwse regering waarschuwt voor beveiligingsproblemen en ingebouwde censuurfuncties in Chinese mobiele telefoons. Volgens het nationale cyberveiligheidscentrum in Vilnius heeft een onderzoek van drie 5G-smartphones van Huawei, Xiaomi en OnePlus vier belangrijke cyberveilgheidsrisico's aan het licht gebracht.
22/09 16u15  Europa wil universele opladerEen universele oplader voor mobiele telefoons, tablets en andere draagbare elektrische apparaten wordt verplicht in de Europese Unie. De Europese Commissie komt met een wetsvoorstel, maar de lidstaten en het Europees Parlement moeten het daar nog over eens worden.
22/09 12u15  Apple lost nieuwe kwetsbaarheid in macOS maar gedeeltelijk opEen zero day in macOS maakt het uitvoeren van commando's zonder waarschuwing mogelijk. Maar de patch van Apple biedt slechts een gedeeltelijke oplossing zegt de ontdekker ervan.
22/09 12u15  'Facebook betaalde 106 miljoen dollar om Zuckerberg niet te vervolgen'Facebook heeft 106 miljoen dollar extra betaald aan de Amerikaanse regulator om te voorkomen dat haar CEO persoonlijk zou worden vervolgd in het Cambridge Analytica schandaal. Aandeelhouders zijn woedend dat hun bedrijf daarvoor opdraait.
22/09 11u15  'FBI hield ransomwaresleutel Kaseya-aanval drie weken lang achter'De FBI, de Amerikaanse federale politie, had Kaseya weken eerder aan een ransomwaresleutel kunnen helpen, dat schrijft de Washington Post.
22/09 11u15  'Belg doet bijna nooit melding van valse sms-berichten'Uit onderzoek van securityspecialist G Data blijkt dat bijna 73% van de Belgen geen melding doet van valse sms'jes. Het melden van deze en andere vormen van cybercrime is echter cruciaal bij de speurtocht naar de daders. Smartphonegebruikers in ons land worden de laatste tijd overspoeld met nepberichtjes, die onder meer het FluBot-virus verspreiden.
22/09 11u15  Nieuwe baas voor digitale dienstengroep Make it flyVeronique Dugardyn zet na 25 jaar een stap terug bij het bedrijf. De rol van CEO wordt overgenomen door haar zoon.
22/09 10u15  Hexaware gaat via Passwerk mensen met autismespectrumprofiel inzettenPasswerk/TRplus gaat samenwerken met Hexaware. Daarbij gaat die laatste mensen met autismespectrumprofiel inzetten voor MBPS diensten in ons land.
22/09 10u15  Spin-off van KU Leuven brengt slimme rolstoel op de marktCoMoveIT, een spin-off van de KU Leuven Campus Brugge, heeft een slimme rolstoel ontwikkeld die gebruikmaakt van sensoren en artificiële intelligentie. De rolstoel is specifiek bedoeld voor personen die moeite hebben om de joystick op elektrische rolstoelen te gebruiken.
22/09 10u15  Weet je iPhone binnenkort of je depressief bent?Apple onderzoekt of het aandoeningen als depressie en angststoornis kan herkennen met de iPhone. De toestellen zouden daarvoor onder meer slaappatronen en gedragspatronen kunnen gebruiken.
22/09 10u15  Uber verwacht voor het eerst in tien jaar winst te makenMeer dan tien jaar na de oprichting van het audodeelplatform, verwacht Uber voor de eerste keer winst te maken met zijn kernactiviteiten. Het gaat om het brutoresultaat (ebitda) in het derde kwartaal, dus zonder een aantal kosten.
22/09 00u15  Zweedse glasvezelspeler VX Fiber komt naar BelgiëVia de nieuwe telecomspeler Connect27 biedt het Zweedse VX Fiber voortaan ook haar diensten in België aan.
22/09 00u15  Java 17 ondersteunt voortaan Apple SiliconOracle heeft Java 17 uitgebracht. Het gaat om een long term release die tot 2029 ondersteuning krijgt. Voortaan werkt de ontwikkeltaal ook native met de eigen chips van Apple.
22/09 00u15  Megaboete voor Google in Zuid-Korea om machtsmisbruikTechconcern Google heeft in Zuid-Korea een boete van omgerekend 150 miljoen euro gekregen omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. De zoekmachinegigant beheert met besturingssysteem Android tachtig procent van de smartphones wereldwijd en gebruikt die macht volgens de autoriteiten om de concurrentie uit te knijpen.
22/09 00u15  Gevaarlijk FluBot-virus doet opnieuw de ronde: ruim twee miljoen valse sms'en per dagHet Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie en het Centrum voor Cybersecurity CCB waarschuwen voor het gevaarlijke FluBot-virus dat momenteel opnieuw de ronde doet op smartphones. Sinds vorige week blokkeren de mobiele operatoren meer dan twee miljoen valse sms'jes per dag, zeker tweeduizend smartphones werden al tijdelijk geblokkeerd.
22/09 00u15  Philippe Lipinski trekt Waalse activiteiten LCL op gangNa de overname van haar eerste Waals datacenter, stelt LCL Philippe Lipinski aan voor de uitbreiding van haar Waals klantenbestand.
22/09 00u15  Marijke Verhavert (Tomorrowlab): 'Ik zie te weinig vrouwen in de ICT-sector'Marijke Verhavert, practice lead digitalisation bij Tomorrowlab, werd zowel in 2016 als 2018 genomineerd voor onze ICT Woman of the Year-award. 'De combinatie van strategisch en operationeel veranderingen in gang zetten, vind ik heel boeiend.'
22/09 00u15  Facebook laat VIP's de regels breken, en verzweeg datWie haatspraak of naaktbeelden deelt op Facebook krijgt een schorsing. Maar Facebook past die regels niet bij iedereen toe. Sommige beroemdheden of politici mogen veel meer en Facebook liegt daar over.
22/09 00u15  Zoom krijgt live vertaling en transcriptieVideodienst Zoom wil tegen het einde van volgend jaar real-time transcriptie in 30 talen en live vertaling in 12 talen toevoegen. Daarnaast positioneert Zoom zich alsmaar meer als een tool voor hybride werkomgevingen.
22/09 00u15  Blancochequebedrijf van Rob Heyvaert koopt aandelenplatform ForgeHet aandelenplatform Forge Global gaat naar de beurs van New York via een fusie met Motive Partners Corp. Dat is het blancochequebedrijf dat is gelanceerd door Motive Partners van de Vlaming Rob Heyvaert. Door de fusie wordt Forge gewaardeerd op 2 miljard dollar.
22/09 00u15  CEO Huawei België nu ook baas LuxemburgHuawei heeft Wentao Zhang, CEO van de Belgische divisie van het bedrijf, nu ook tot topman van Luxemburg benoemd.
22/09 00u15  Belgisch foodtechbedrijf Deliverect werft 150 werknemers aanDe Belgische foodtech-speler Deliverect werft wereldwijd 150 mensen aan, van wie 50 in België, om zijn systemen uit te breiden. De Gentse start-up stemt restaurants af op bezorgbedrijven als Uber Eats en Deliveroo met de bedoeling om leveringen te vereenvoudigen.
22/09 00u15  Nieuw bedrijf wil duizenden mammoets tot leven wekken en loslaten in SiberiëStart-up Colossal wil met 15 miljoen dollar investering de uitgestorven wolharige mammoet terugbrengen.
22/09 00u15  Pegagus-spyware: Apple komt met dringende software-updateApple komt met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in het besturingssysteem iOS moet wegwerken. Een Israëlisch cyberspionagebedrijf heeft een tool ontwikkeld, Pegasus, die hen in staat stelt Apple-producten te hacken met een ongeziene techniek.
22/09 00u15  OZ-klantgegevens gelekt na cyberaanval (update)OZ, het Onafhankelijk Ziekenfonds, zegt dat hackers toegang hadden tot klantgegevens na een cyberaanval. De dader zegt wel dat de gegevens intussen zijn verwijderd.
22/09 00u15  Dit zijn de hebbedingen die Apple vanavond (waarschijnlijk) zal onthullenApple houdt dinsdagavond onze tijd een digitaal event dat grotendeels in het teken zal staan van de nieuwe iPhone 13-reeks. Insiders verwachten ook de aankondiging van de Apple Watch Series 7 en misschien ook wel nieuwe AirPods.
21/09 12u15  Voorpublicatie: 'De wereld is rond, herziene uitgave' (Jo Caudron)In 2020 werd De wereld is rond van Jo Caudron uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar. De jury roemde toen zijn gedurfde verhaal, waarin we met z'n allen de grote metastorm hebben overleefd en een positief toekomstbeeld in 2030 voorgeschoteld krijgen. Maar toen belandden we plotsklaps in een reële storm die niét in het boek vermeld stond, een wereldwijde bedreiging van onze gezondheid, en werd...
21/09 12u15  Facebook bedreigt opnieuw onderzoekers die algoritmes bestuderenEen Duits project dat onderzoekt of Instagram politiek polariseert en desinformatie of haatpraat promoot wordt stopgezet. De onderzoekers worden door Facebook onder druk gezet, het is gehoorzamen of juridische acties ondergaan.
21/09 11u15  Bitcoin onder druk door Evergrande-debacleDe markt voor digitale munten staat zwaar onder druk, een gevolg van de problemen bij de Chinese vastgoedreus Evergrande.
21/09 11u15  Windows 11 werkt niet langer op sommige virtuele machinesOndanks een aanvankelijk soepele houding is het voortaan niet zomaar mogelijk om Windows 11 zonder TPM op een virtuele machine te laten draaien. Vooral Oracle VirtualBox lijkt daar het slachtoffer van te worden.
21/09 11u15  EU-regulatoren hebben vragen bij de camerabril van FacebookDe 'slimme' camerabril van Facebook krijgt bij verschillende Europese privacycommissies opmerkingen. Onder meer de helderheid van het 'opnamelampje' zorgt voor vragen;
21/09 11u15  F5 koopt cloud security-specialist Threat StackHet Amerikaanse F5 Networks neemt voor 68 miljoen dollar (omgerekend zo'n 58 miljoen euro) Threat Stack over, een speler in cloudbeveiliging en workloadbescherming.
21/09 10u15  Tweede overheidsdienst start onderzoek naar Activision BlizzardOok de SEC, de Amerikaanse bedrijfsregulator, start een onderzoek naar seksueel wangedrag en discriminatie bij gamemaker Activision Blizzard. Het bedrijf wordt al aangeklaagd door de arbeidsregulator van de staat Californië.
21/09 10u15  Twitter schikt voor 690 miljoen euro in geschil met aandeelhoudersBerichtendienst Twitter gaat 809,5 miljoen dollar (690 miljoen euro) betalen aan aandeelhouders die het bedrijf beschuldigd hadden van misleidende communicatie over de resultaten van het sociaal netwerk in 2015.
21/09 00u15  China-expert Pascal Coppens: 'China wil Alibaba niet opbreken'Slecht nieuws voor Ant Financial en zijn eigenaar Alibaba. Zijn in China zeer populaire betaalapp Alipay mag wellicht geen kleine leningen meer aanbieden. 'De Chinese overheid perkt al twee jaar de macht in van techgiganten zoals Alibaba', zegt China-expert Pascal Coppens.
21/09 00u15  VUB-wetenschappers stellen mee richtlijnen op voor gebruik van AIArtificiële Intelligentie (AI) is een belangrijke troef in biomedisch onderzoek, maar de datasets die gebruikt worden, moeten wel correct samengesteld worden. Om te voorkomen dat AI onnauwkeurig wordt ingezet, heeft een groep van internationale wetenschappers kwaliteitsaanbevelingen ontwikkeld om tot een standaardisering te komen bij het gebruik van voorspellende algoritmen.
21/09 00u15  Nederlandse rechter bepaalt dat Uber-chauffeurs werknemers zijnDe alternatieve taxidienst Uber moet zijn chauffeurs in Nederland in dienst nemen. Ze vallen voortaan onder de Nederlandse cao Taxivervoer. Dat heeft een rechter in Amsterdam bepaald in een zaak die was aangespannen door de Nederlandse vakbond FNV.
21/09 00u15  Tinder-baas gaat Yahoo leidenJim Lanzone, tot voor kort CEO bij Tinder, wordt de nieuwe topman van Yahoo. De datingapp zelf krijgt met Renate Nyborg voor het eerst een vrouw aan het hoofd.
21/09 00u15  Nokia Streaming Box 8000: Chromecast met turbobedieningDe Nokia Streaming Box 8000 is een klein doosje dat je voornaamste streaming- en mediawensen inwilligt. Maar heeft de mediaspeler meer te bieden dan een Chromecast? Ja.
20/09 12u15  Belgische zonnewagen wint European Solar ChallengeHet Belgische Agoria Solar Team heeft voor de tweede keer op rij de iLumen European Solar Challenge op het circuit van Zolder gewonnen. De iESC is de enige 24-urenrace voor zonnewagens.
20/09 12u15  Proximus en Besix stappen in platform voor slimme gebouwenOnder de naam Aug.e stappen Proximus en bouwbedrijf Besix in een nieuw platform dat gebouwen slimmer en energiezuiniger moet maken. Ze versterken daarbij de Geelse startup i.Leco dat van naam verandert.
20/09 12u15  Indiase toezichthouder vindt dat Google macht misbruiktDe Indiase marktwaakhond vindt dat Google het grote marktaandeel van zijn mobiele besturingssysteem Android misbruikt. Dat schrijft de krant Times of India, die het rapport inzag. Dat rapport zal door de toezichthouder worden bestudeerd, die dan zal bepalen of Google een boete krijgt.
20/09 12u15  Vijf miljard downloads voor WhatsApp, da's veel bierkaai om tegen te vechtenAlle verhalen over privacy-inbreuken en leugens ten spijt, blijven de netwerken van Facebook wel gewoon de standaard communicatievorm voor een groot deel van de mensheid, schrijft Els Bellens.
20/09 11u15  Security en databeheer blijven grootste prioriteiten voor CIO'sEen goede IT security strategie en data governance zijn de belangrijkste aandachtspunten voor Belgische ICT-verantwoordelijken. Maar ook bewustzijn rond security en privacy, cloud- en softwarecontracten blijven uitdagingen in België.
20/09 11u15  Android gaat toestemming intrekken van ongebruikte appsEen nieuwe beveiligingsfunctie moet automatisch de toestemmingen van ongebruikte apps weer intrekken. De functie komt naar alle recente versies van Android, vanaf versie 6.
20/09 11u15  Filip Gydé (CEO IT-multinational CTG): 'Klanten moeten je op de toppen van je tenen doen lopen'Bijna zeventien maanden lang moest Filip Gydé door de pandemie de Amerikaanse multinational CTG besturen vanuit zijn Brugse thuis. Gydé is een van de zeldzame Belgen die een bedrijf leiden met een notering op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. 'Als ik de voorbije maanden al wakker heb gelegen, dan was het van de veiligheid van onze medewerkers, niet van de cijfers.'
20/09 10u15  Google en Apple verwijderden verkiezings-app Navalny uit hun app storesGoogle en Apple hebben de verkiezings-app van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun app-winkels verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De bedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeien...
20/09 10u15  Peer pressureAlle verhalen over privacy-inbreuken en leugens ten spijt, blijven de netwerken van Facebook wel gewoon de standaard communicatievorm voor een groot deel van de mensheid, schrijft Els Bellens.
20/09 10u15  MediaMarkt sluit drie winkelsMediaMarkt sluit eind deze maand drie winkels. Dat meldt de Franstalige christelijke bediendebond CNE en wordt bevestigd door het bedrijf.
20/09 00u15  Antwerpse UCoin pompt 8,6 miljoen euro in lokale handelszakenDe UCoin, een virtuele munt die uitsluitend gebruikt kan worden in Antwerpse handelszaken, heeft sinds 1 juni 8,6 miljoen euro in de lokale economie geïnjecteerd. Dat meldt de stad zondag. Het grootste deel ging naar de horeca en de kleinhandel.
20/09 00u15  Lachende en sombere oer-emoticon gaan onder de hamerDe eerste emoticons :-) en :-( worden online geveild in de Verenigde Staten. Ze worden door de bedenker verkocht in de vorm een non-fungible token (NFT), een niet-inwisselbaar kenmerk dat het eigenaarschap garandeert.
20/09 00u15  Skoda kan door chiptekort 100.000 auto's niet bouwenDe Tsjechische Volkswagen-dochter Skoda mist door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders dit jaar de productie van 100.000 wagens. Dat zegt topman Thomas Schäfer in de Duitse krant Augsburger Allgemeinen.
19/09 17u15  Vlaams Belang lanceert als eerste partij eigen app: 'Tegen censuur'Vlaams Belang lanceert als eerste politieke partij een app. De partij voelt zich gecensureerd door de bedrijven achter de sociale media en neemt daarom het heft eigen handen.
18/09 01u15  Apple verplicht ongevaccineerd personeel tot frequente testsApple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom covid-19, waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.
18/09 00u15  Rechtbank: Apple mag eigen betalingssysteem niet opleggenDe Amerikaanse technologiereus Apple moet ontwikkelaars toelaten om gebruikers van apps door te sturen naar externe betalingssystemen.
18/09 00u15  Frank Robben blijft topman bij KruispuntbankTopambtenaar Frank Robben blijft ook de komende zes jaar nog administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. De federale ministerraad heeft de hernieuwing van zijn mandaat, dat eind september zou aflopen, vrijdag goedgekeurd. Robben stond de laatste jaren bloot aan kritiek.
18/09 00u15  Apple ontslaat kritische werkneemsterApple heeft Ashley Gjøvik, een senior engineering program manager, ontslagen. De vrouw kaartte regelmatig wantoestanden van en in het bedrijf aan, zoals het feit dat Apple haar intieme privéfoto's opeiste en bewaart.
18/09 00u15  Half miljoen Fortinet VPN-accounts op straatDe gegevens van 498.908 Fortinet VPN accounts zijn vrij te downloaden op een hackersforum. Ze zouden via een oud lek zijn verzameld, maar de gegevens werken nog steeds.
18/09 00u15  Technologiereuzen verdienden 44 miljard dollar aan 'war on terror' (rapport)Technologiebedrijven Microsoft, Amazon, Google, Facebook en Twitter hebben meer dan 44 miljard dollar verdiend aan contracten met de Amerikaanse regering in de 'war on terror' ('oorlog tegen terreur') na de aanslagen van 11 september 2001.
18/09 00u15  She Goes ICT dames organiseren derde editie Young Potential BoostcampRima Farhat (ICT Woman of the Year 2021), Ingrid Gonnissen (ICT Woman of the Year 2018) en Dorien Van Steenberge (finaliste Young ICT Lady of the Year 2019 én 2021) organiseren samen een derde editie van het Young Potential Boostcamp.
18/09 00u15  Yandex krijgt grootste DDoS-aanval ooit te verwerkenDe Russische internetdienst Yandex kampt al even met een DDoS-aanval. Het zou gaan om de grootste aanval ooit gemeten met 21,8 miljoen verzoeken per seconde.
18/09 00u15  Softwarebedrijf Visma trekt nieuwe investeerders aanVisma, leverancier van bedrijfskritische software aan Europese bedrijven en overheden, breidt zijn aandeelhoudersbestand uit met vier institutionele beleggers. De aandeelhouders waarderen Visma op 16 miljard euro en staan achter de Europese uitbreidingsplannen van het bedrijf.
18/09 00u15  Agoria-CEO: 'Geef werkgevers inzicht in vaccinatiepercentage van hun bedrijf'Bart Steukers, CEO van technologiefederatie Agoria, vindt dat elke werkgever het percentage moet kennen van het aantal gevaccineerde collega's binnen het bedrijf. 'Die kennis laat bedrijven toe om het werk optimaal te organiseren', klinkt het.
18/09 00u15  Facebook en Ray-Ban lanceren slimme zonnebrilFacebook heeft in samenwerking met Ray-Ban haar eerste slimme bril uitgebracht. Het gaat om een gewone zonnebril met camera die in een twintigtal versies beschikbaar is.
18/09 00u15  Snyk haalt ruim half miljard dollar kapitaalinvestering opSnyk, gespecialiseerd in security voor developers, heeft een Series F-investering van 530 miljoen dollar aangekondigd. Daarmee wil het bedrijf de verschuiving van de industrie naar ontwikkelaarsbeveiliging versnellen: almaar meer organisaties moderniseren hun apps in hoog tempo met ingebouwde beveilingsvoorzieningen.
18/09 00u15  Apple blijft Fortnite ook na wetswijziging weren in Zuid-KoreaApple weigert het populaire spel Fortnite weer aan te bieden in de App Store in Zuid-Korea. Daar had ontwikkelaar Epic Games om gevraagd nadat een nieuwe wetgeving werd aangenomen in het land. Volgens Apple moet Epic zich eerst aan de regels houden, 'net als iedereen'.
18/09 00u15  Starter van de week: Lytix helpt bedrijven waarde uit hun data te halenDe data, alle data, en niets dan de data: daar willen de consultants van Lytix zich mee bezighouden. Op die manier wil de Vlaams-Brabantse start-up grote en kleine bedrijven helpen om hun business te verbeteren.
17/09 16u15  Hongkong-protesten verder uitgevochten op Wikipedia-pagina'sDe strijd om redigeerrechten over de Chineestalige pagina's van Wikipedia is de voorbije maanden geëscaleerd. De organisatie heeft een reeks redacteuren verbannen wegens 'infiltratie door China'.
17/09 12u15  EDPnet al dagen getroffen door zware DDoSInternetprovider EDPnet wordt al enkele dagen getroffen door een stevige DDoS aanval die een moeilijk te omzeilen techniek gebruikt. De hacker vraagt losgeld, maar daar wil het bedrijf niet aan toegeven.
17/09 12u15  Jack Hamande ruilt BIPT voor DG Digitale TransformatieJack Hamande ruilt na acht jaar de post- en telecomregulator in voor de dienst Digitale Transformatie.
17/09 11u15  RetailSonar breidt uit in FrankrijkMet de overname van Geocible breidt geomarketingspeler RetailSonar uit in Frankrijk. Binnenkort wil het bedrijf ook in andere landen doorgroeien.
17/09 11u15  Facebook verwijdert accounts tegenstanders Duits coronabeleidFacebook heeft een serie accounts verwijderd van mensen rond de Duitse beweging 'Querdenken' die zich tegen het coronabeleid in Duitsland keert.
17/09 11u15  imec & KU Leuven lanceren uniek portaal voor digitale leermethodesDit schooljaar gebruiken meer dan 100 Vlaamse lagere en secundaire scholen een nieuw portaal voor online lessen op maat: i-Learn MyWay. Het is ontwikkeld door het Leuvense onderzoekscentrum imec en de KU Leuven op vraag van de vorige Vlaamse regering en werd vorig jaar al uitgetest in 12 pilootscholen. Het portaal bundelt de educatieve tools van verschillende uitgeverijen.
17/09 10u15  Office 2021 komt uit op 5 oktoberDe nieuwe versie van de kantoorsoftware wordt in oktober voor consumenten vrijgegeven. Commerciële klanten en klanten van het Long Term Service Channel kunnen nu al de nieuwe Office downloaden.
17/09 08u15  Starter van de week: MyPitch wil de Strava van het voetbal wordenDe competitiestand zegt één ding, maar wat weet je daarmee over je eigen voetbalprestaties? Als je niet gescoord hebt, laat staan een assist gegeven: niets. De nieuwe app MyPitch wil iedere speler de kans geven met statistieken zijn vooruitgang te meten. Precies zoals Strava dat voor fietsen doet.
17/09 04u15  Clive Sinclair, Britse uitvinder van betaalbare computer, overledenDe Britse uitvinder Clive Sinclair is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Londen na een jarenlange strijd tegen kanker. Sinclair werd onder meer bekend met baanbrekende uitvindingen zoals een elektronische rekenmachine in de jaren 70 en verschillende personal computers (pc's) in de jaren 80.
17/09 00u15  Gegevens buitgemaakt bij hack VN-computer eerder dit jaarHackers hebben eerder dit jaar gegevens van de Verenigde Naties buitgemaakt door binnen te dringen in het account van een VN-medewerker. Vermoedelijk hebben de nog onbekende daders online inloggegevens van een VN-account gekocht.
17/09 00u15  Desinformatie zes keer populairder dan echt nieuws op FacebookTijdens de Amerikaanse verkiezingen kregen posts met desinformatie zo'n zes keer vaker interacties dan feitelijke nieuwsberichten. Facebook is het daar niet mee eens.
17/09 00u15  Opvolger van ruimtetelescoop Hubble in december gelanceerdDe nieuwe ruimtetelescoop James Webb moet eind dit jaar naar de ruimte gaan. De ruimtevaartorganisaties ESA (Europa) en NASA (VS) die het apparaat hebben gebouwd, melden dat de lancering gepland staat voor 18 december.
17/09 00u15  Opnieuw kwetsbaarheid in Azure die toegang tot klantdata geeftMicrosoft heeft klanten gewaarschuwd voor een kwetsbaarheid waarbij hackers mogelijk data konden stelen. Het gaat om de tweede bekendmaking op twee weken tijd.
17/09 00u15  Facebook haalt uit naar Britse waakhond om oproep verkoop GiphyFacebook heeft stevig uitgehaald naar de Britse mededingingswaakhond CMA. Die kwam vorige maand met een voorlopig oordeel over de overname van animatieplatform Giphy door Facebook en meende dat die overname wellicht terug moet worden gedraaid. Volgens Facebook is dat 'bijzonder onredelijk en buitenproportioneel'.
17/09 00u15  Twitter begint met groepen voor mensen met dezelfde interesseGebruikers van Twitter kunnen binnenkort in aparte groepen praten met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Het platform lanceert zogenoemde Communities, waar mensen met elkaar over bijvoorbeeld honden, huidverzorging of astrologie kunnen chatten.
17/09 00u15  China wil dat gamebedrijven 'breken met winstbejag'De Chinese overheid vindt dat de sector van videogames niet te allen prijze winst moet najagen, maar meer moet doen tegen verslaving bij de allerjongsten. Peking maakt de regelgeving strenger.
17/09 00u15  Concurrent van Materialise koopt Belgische techbelofte Oqton voor 180 miljoen dollarHet Amerikaanse 3D Systems neemt Oqton over, dat software ontwikkelde om fabrieken veel efficiënter te automatiseren en productielijnen meer flexibel te maken.
16/09 16u15  China pakt productie cryptomunten harder aanChina voert de strijd tegen de productie van cryptomunten zoals bitcoins verder op. Bronnen vertelden persbureau Bloomberg dat in meerdere provincies verscherpte inspecties zijn uitgevoerd. Vooral het hoge energieverbruik door het zogenaamde 'minen' is een bron van zorg voor de Chinese autoriteiten, zeker nu het winterseizoen eraan komt.
16/09 15u15  Technologische souvereiniteit door samenwerkingHoe kan Europa minder afhankelijk worden van landen als China en de Verenigde Staten? Door in te spelen op de eigen troeven en ook op regionaal niveau beter samen te werken, schrijft Bart Steukers, CEO van technologiefederatie Agoria.
16/09 12u15  Telenet onderzoekt draadloos 'vast internet' op 60 GHzTelenet gaat samen met drie bedrijven volgend jaar testen uitvoeren om vast internet tot 1 Gbps draadloos over korte afstanden aan te bieden. Het gaat niet over 5G, maar wel over zeer hoge frequenties.
16/09 11u15  Europese privacyregulator start onderzoeken naar TikTokDe Ierse privacyregulator, die in de EU verantwoordelijk is voor TikTok, gaat onderzoeken hoe het bedrijf gegevens van kinderen beheert, en of het data doorstuurt naar China.
16/09 11u15  Problemen met uitlezen van nieuwste identiteitskaartenBurgers, banken en tal van andere instanties klagen over problemen met het uitlezen van de nieuwste identiteitskaarten. Een software­-update is de oplossing, maar dat is nauwelijks bekend, zo meldt De Tijd.
16/09 11u15  Facebook: 'Instagram kan tot zelfmoord leiden' (maar het bedrijf zwijgt daar liever over)Facebook weet hoe schadelijk Instagram is voor jongeren, en specifiek tienermeisjes. Het platform zorgt voor een laag zelfbeeld, zelfmoordneigingen en eetstoornissen. Facebook verzweeg dat.
16/09 11u15  Microsoft laat je inloggen zonder wachtwoordMicrosoft wil voor een reeks online diensten, waaronder Outlook en OneDrive, het klassieke wachtwoord vervangen door veiliger alternatieven.
16/09 10u15  SpaceX-draagraket met vier ruimtetoeristen aan boord is opgestegenDe Falcon 9-draagraket van SpaceX met vier ruimtetoeristen aan boord is woensdagavond (lokale tijd) opgestegen van het Kennedy Space Center in Florida. Het is de eerste volledig commerciële bemande ruimtevlucht.
16/09 06u15  Hackers stelen gegevens van 1,4 miljoen Parijzenaars die coronatest ondergingenHackers zijn er in Frankrijk vandoor gegaan met de persoonlijke gegevens van 1,4 miljoen Parijzenaars die een coronatest deden.
16/09 00u15  Microsoft Start: de nieuwe nieuwsfeed die je kan personaliserenNieuwsfeeds zijn er in alle soorten en maten, maar met Start probeert Microsoft er toch weer een nieuwe wending aan te geven: de dienst schotelt je nieuws op maat voor, waarbij het gretig gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning.
16/09 00u15  Microsoft koopt online videobewerkerMet Clipchamp haalt Microsoft een webapp in huis waarmee consumenten video's kunnen bewerken in de browser.
16/09 00u15  PayPal koopt Japanse Paidy voor 2,3 miljard euroPayPal heeft een akkoord bereikt over de overname van het Japanse Paidy voor 2,7 miljard dollar (2,3 miljard euro). Dat heeft de Amerikaanse betaaldienstengroep woensdag aangekondigd.
16/09 00u15  Laatste kans om er bij te zijn op de Data News Awards 2021Na een digitale coronapauze zijn de Data News Awards weer helemaal terug in al hun glorie. Op 23 september vindt ongetwijfeld hét ICT-feest van het jaar plaats. Wie er nog bij wil zijn moet zich haasten.
16/09 00u15  De opkomst van de 'soft block' op sociale mediaSociale media Twitter en WhatsApp werken beide aan nieuwe functies die de privacy en gemoedsrust van hun gebruikers wat moeten herstellen.
16/09 00u15  Nee, WhatsApp kijkt niet proactief naar je berichtenEen artikel van ProPublica suggereert dat de belofte van end-to-end encryptie bij WhatsApp niet klopt omdat er meer dan duizend moderatoren berichten controleren. De waarheid is een stuk genuanceerder, maar WhatsApp leest niet proactief je chatberichten.
16/09 00u15  Nieuw all-in-one dock van Logitech maakt einde aan de kabelspaghettiHardwarefabrikant Logitech heeft woensdag het Logi Dock voorgesteld. Het alles-in-één docking station moet de persoonlijke werkplek overzichtelijker maken en ook de ervaring van videomeetings verbeteren.
16/09 00u15  Intel plant 80 miljard euro aan investeringen in EuropaIntel wil de komende tien jaar tot zo'n 80 miljard euro uittrekken voor chipfabrieken in Europa. Dat heeft CEO Pat Gelsinger gezegd.
16/09 00u15  Ford plukt topbestuurder weg bij autodivisie van AppleDe Amerikaanse autoproducent Ford heeft het hoofd van Apples autodivisie bij de techonderneming weggekaapt. Doug Field wordt bij Ford het hoofd van de afdeling geavanceerde technologie.
16/09 00u15  'Medische apps leiden tot paniek bij patiënten' (update)Door het veelvuldige downloaden van gezondheidsapps worden huisartsen de laatste tijd overstelpt met vragen van ongeruste patiënten. Dat meldt Het Nieuwsblad.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

8x Nintendo Switch werkt voortaan met bluetooth hoofdtelefoons23/09 00u15 - DataNews: Wie een Nintendo Switch heeft kan voortaan ook via een draadloze hoofdtelefoon luisteren. al zijn er wel beperkingen.
7x Kwetsbaarheden ontdekt in Linux op Azure23/09 00u15 - DataNews: Vier kwetsbaarheden maken het mogelijk om gevaarlijke code uit te voeren in virtuele Linux machines op Azure. Het probleem zit bij een dienst die automatisch en stiekem wordt uitgerold.
7x VN waarschuwen voor mensenrechten bij gebruik kunstmatige intelligentie23/09 00u15 - DataNews: Bij het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) moeten mensenrechten worden gewaarborgd, zegt de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet. Ze noemt het gebruik en de gevaren van AI een 'groeiend probleem'.
7x Waze en Coyote tonen geen alcoholcontroles meer in Frankrijk23/09 00u15 - DataNews: Verschillende navigatie apps zoals Waze en Coyote gaan vanaf 1 november geen alcohol- of drugcontroles meer tonen in Frankrijk. Voor België zijn er geen plannen.
7x Technisch directeur Facebook legt volgend jaar functie neer23/09 02u15 - DataNews: Facebook heeft woensdag laten weten dat CTO Mike Schroepfer volgend jaar zijn functie neerlegt. Hij wordt vervangen door Facebook-oudgediende Andrew Bosworth.
6x Xerxes Group gaat verder onder de naam OneXillium23/09 00u15 - DataNews: Xerxes Group, moederbedrijf van Xtandit, DocVisie, Ricoh Document Center Midden Nederland en Document House Limburg, gaat verder onder de nieuwe naam OneXilium. De merknamen van de vier dochterbedrijven zullen verdwijnen.
6x Tap-gadgets van Logitech moeten inplannen en bijwonen van vergaderingen vereenvoudigen23/09 00u15 - DataNews: Logitech heeft twee nieuwe vergaderruimte-oplossingen geïntroduceerd, de Tap IP en Tap Scheduler. Ze stellen werknemers onder meer in staat om de beschikbaarheid van meeting rooms in te zien en deze vervolgens met één druk op de knop te reserveren.
6x KBC en Belfius hebben beste bankenapps ter wereld23/09 13u15 - DataNews: KBC komt als de grote winnaar uit het jaarlijks onderzoek van het consultancybureau Sia Partners naar de beste bankenapps ter wereld. KBC voert samen met Belfius de rangschikking aan. De twee Belgische banken stoten de neobank Revolut van haar troon.
5x Destiny breidt uit naar Denemarken23/09 00u15 - DataNews: Met de overname van het Deense ipvision versterkt de Belgische UCaaS provider haar positie in Noord-Europa.
5x BelgiumIX sluit datacenters van Datacenter United aan op zijn netwerk23/09 00u15 - DataNews: Het alternatieve interconnectie-platform voor serviceproviders, BelgiumIX, sluit beide datacenters van Datacenter United op zijn netwerk aan. Daardoor bestaat dat netwerk nu uit tien datacenters en wordt BelgiumIX ook actief in de regio Antwerpen.

Statistieken

Artikels:
28488
Gelezen:
55918
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven