vrijdag 24 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
24/09 21u15  Monument onthuld die bombardement doet herinneren Op het Jozef Israëlplein in Groningen is vrijdagmiddag een monument onthult die het vergisbombardement van 26 september 1941 op de Schilderswijk doet herdenken.
24/09 21u15  RIVM is alert op gezondheidsrisico’s door vulkaanuitbarsting La Palma Door de vulkaanuitbarsting op La Palma (Spanje) drijft een wolk richting Noordwest-Europa met verhoogde zwaveldioxide (SO2 zwaveldioxide ) concentraties. De wolk bereikt Nederland in de nacht van zaterdag op zondag. Op basis van de beschikbare informatie is er op dit moment geen reden om te veronderstellen dat er risico's voor de volksgezondheid zullen optreden.
24/09 20u15  Verlaging drempel toegang schuldsanering voor mensen met problematische schulden Om mensen met problematische schulden sneller en beter te helpen, verlaagt het kabinet de drempel om toegang te krijgen tot de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP). Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft gestuurd aan de Tweede Kamer.
24/09 20u15  Politie schiet man in been bij aanhouding Getuigen zagen vrijdagmiddag een man met een vuurwapen op de Maasboulevard in Vlaardingen. De verdachte luisterde niet naar de toegesnelde agenten en maakte liggend op de grond een onverwachte beweging. Daarom zag een agent zich genoodzaakt gericht te schieten om de man aan te houden.
24/09 19u15  Financiële steun aan door nachtsluiting getroffen horeca Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een subsidie krijgen voor de vaste lasten. Het kabinet heeft besloten om deze ondernemers ook in de komende maanden te steunen, omdat nachtclubs en discotheken in ieder geval tot 1 november verplicht dicht zijn tussen 00:00 en 06:00 uur.
24/09 18u15  Laatste reguliere gasjaar: winning Groningen 2021/2022 naar 3,9 miljard kuub Het laatste reguliere gasjaar 2021/2022 in Groningen gaat van start. Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat heeft bepaald dat de NAM 3,9 miljard kuub mag winnen uit het Groningenveld, in een wat temperatuur betreft gemiddeld jaar. Dat is in lijn met het advies van gasnetbeheerder Gasunie Transport Services (GTS) uit februari.
24/09 18u15  Zeven jaar celstraf voor dansschoolhouder die 13 deels minderjarige meisjes misbruikte Vrijdag heeft de rechtbank Noord-Nederland de oprichter en voormalig eigenaar van een dansschool in Groningen veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. 'De rechtbank acht bewezen dat de man zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan een reeks van zedendelicten, uiteenlopend van verkrachting tot ontucht, tegen dertien deels minderjarige danseressen en docenten van de dansschool', .
24/09 18u15  Agenten gehinderd door ketting om hek politiebureau na melding plofkraak De politie in Alkmaar is in de nacht van donderdag op vrijdag gehinderd toen zij op een plofkraakmelding wilden afgaan bij een telecomwinkel in het centrum van de stad.
24/09 16u15  Politie houdt 9 mannen aan in Eindhoven om voorbereiden terroristisch misdrijf Donderdag heeft de politie 9 mannen aangehouden in Eindhoven op verdenking van het voorbereiden van en trainen voor een terroristisch misdrijf. Dit meldt het Landelijke Parket van het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag.
24/09 16u15  Aantal opgenomen COVID-patiënten duikt onder de 500 Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland is vrijdag met 491 onder de 500 gedoken. 'Het aantal opgenomen COVID-patiënten daalde ten opzichte van donderdag met 22 patiënten', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) vrijdag.
24/09 16u15  Man (59) moet jaar cel in voor kunstroof schilderijen Van Gogh en Frans Hals Een 59-jarige man uit Baarn heeft zich samen met een onbekende andere schuldig gemaakt aan twee kunstroven van wereldberoemde schilderijen. De man stal vorig jaar een schilderij van Vincent van Gogh uit een museum in Laren en een schilderij van Frans Hals uit een museum in Leerdam. De rechtbank Midden-Nederland heeft de man vrijdag de maximale gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd.
24/09 15u15  Geschoten bij brute straatroof Amsterdam, slachtoffer gewond In de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september is een 31-jarige man beroofd van zijn horloge, daarbij is hij gewond geraakt. Er zijn geen verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen.
24/09 12u15  Brute straatroof waarbij is geschoten In de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september is een 31-jarige man beroofd van zijn horloge, daarbij is hij gewond geraakt. Er zijn geen verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen.
24/09 12u15  Brand op vuilstort in Groningen Aan de Winschoterweg in de stad Groningen is donderdagavond brand uitgebroken op de vuilstort Stainkoeln. De brandweer is tot na middernacht bezig geweest om de vlammen te doven.
24/09 12u15  Gemiddelde koopkracht vrouwen 5 jaar na scheiding vijfde lager dan mannen Na een scheiding valt de gemiddelde koopkracht van vrouwen aanzienlijk terug, terwijl deze bij mannen enigszins toeneemt. Wel stijgt de gemiddelde koopkracht van vrouwen in de vijf jaar na de scheiding sneller, onder meer doordat ze meer uren gaan werken dan voor de scheiding. Wat wonen betreft verandert er na een scheiding voor vrouwen meer dan voor mannen. Zo gaan vrouwen vaker dan mannen van een koop- naar een huurwoning.
Laatste update: vandaag om 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/09 12u15  Ruim 750 duizend slachtoffers van online seksuele intimidatieIn 2020 gaf ruim 5 procent van de Nederlanders van 16 jaar of ouder aan slachtoffer te zijn geweest van online seksuele intimidatie. Jonge vrouwen en biseksuele vrouwen hadden het vaakst te maken met ongewenst seksueel gedrag op internet. Voor een tiende van de slachtoffers had dit een structureel karakter. Dat blijkt uit de Prevalentiemonitor Huiselijk Geweld en Seksueel Geweld die het CBS heeft uitgevoerd op verzoek van het WODC.
24/09 11u15  Mogelijke brandstichting in BestRond 23.50 uur werd donderdagavond de brandweer gealarmeerd voor een autobrand op de Bernard Beekmansstraat in Best. Het voertuig brandde voornamelijk aan de voorzijde maar ook bij de achterwielen waren sporen van brand zichtbaar.
24/09 10u15  'Nederland voorbereid op grootschalige inzet coronatoegangsbewijzen'Vanaf zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, een (sport)evenement of een kunst- of cultuurinstelling zoals een theater of concertzaal. Coronatoegangsbewijzen worden al langer gebruikt bij professionele sportwedstrijden, theatervoorstellingen en concerten. Veel mensen hebben daarom hun vaccinatie-, test- of herstelbewijs al eerder opgehaald in de CoronaCheck-app. De komende dagen zullen nog meer mensen hun QR-code willen aanmaken in de CoronaCheck-app. Ook zullen aanzienlijk meer mensen zich melden bij de teststraten voor toegang. De testlocaties staan klaar om de komende weekenden meer dan 400.000 mensen per dag te kunnen testen.
24/09 10u15  Sloten filialen Albert Heijn dichtgelijmdIn Amsterdam zijn de sloten van achttien Albert Heijn filialen dichtgelijmd. Volgens de NOS is daarom ook nog een deel van de filialen niet open.
24/09 10u15  Kinderombudsman begint onderzoek: pestgedrag te vaak niet (h)erkendIn de afgelopen jaren kreeg de Kinderombudsman vaak meldingen van kinderen en hun ouders over pestervaringen en het uitblijven van een goede aanpak. Ondanks de inzet van velen blijft pesten een hardnekkig en schijnbaar onoplosbaar probleem. Terwijl algemeen bekend is dat de impact van pesten op kinderen groot is. Kinderen willen niet meer naar school, hebben minder zelfvertrouwen, worden somber en angstig en soms ook suïcidaal. Zij ondervinden hier in hun volwassen leven vaak nog de gevolgen van.
23/09 22u15  Protestactie in Groningen tegen uitzetting kinderen Nunë en DavitHonderden mensen zijn donderdagavond op de Grote Markt in Groningen bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de uitzetting van de twee kinderen Nunë en Davit die al bijna 10 jaar in Nederland zijn. Ook burgemeester Koen Schuiling was bij de protestactie aanwezig.
23/09 21u15  KHN: 41 procent horeca geeft aan coronatoegangsbewijs niet te gaan controlerenHorecaondernemers hebben er moeite mee dat de gastvrijheidsbranche wordt gebruikt als politiek drukmiddel. 'Terwijl heel Nederland afscheid neemt van de 1,5 meter samenleving, krijgt de horeca vanaf zaterdag juist extra restricties opgelegd', zo meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) donderdag.
23/09 20u15  Ex-douanier opnieuw aangehouden voor schending ambtsgeheim en computervredebreukEen voormalig douanier uit Barendrecht is donderdag aangehouden door de Rijksrecherche. 'De 27-jarige man is aangehouden voor het schenden van zijn ambtsgeheim en het plegen van computervredebreuk in de tijd dat hij nog werkzaam was als douanier', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.
23/09 18u15  Dode door ongeval op N201 bij AmstelveenBij een zwaar verkeersongeval op de N201 in Amstelveen is donderdagmiddag een bestuurder overleden. Twee andere personen raakten gewond. Dit maakte een woordvoerder van de politie eenheid Amsterdam bekend.
23/09 17u15  Drie gewonden bij steekincident in ArnhemOp het terrein van het Thomas a Kempis College is Arnhem zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt bij een steekincident. De dader van het incident is ter plaatse aangehouden.
23/09 17u15  Meisje (16) gewond bij steekincidentDe politie is woensdagavond een onderzoek gestart naar een steekincident waarbij een 16-jarig meisje gewond is geraakt. Rond half twaalf kwam er een melding van een vechtpartij aan de Meerweg.
23/09 17u15  Grootschalig onderzoek naar impact coronacrisis op publieke gezondheidHet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), GGD GHOR Nederland (namens de GGD’en), het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum - samen het Netwerk GOR - hebben een nieuwe monitor ontwikkeld: de Integrale Gezondheids-monitor COVID-19. Dit brede, praktijkgerichte gezondheidsonderzoek helpt bij het inzichtelijk maken van de fysieke en mentale gezondheidseffecten bij mensen als gevolg van de coronacrisis. Het onderzoek start in september 2021 en heeft een looptijd van vijf jaar. Het wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ministerie van VWS).
23/09 17u15  Agent aangehouden op verdenking zedenmisdrijfEen 47-jarige agent van de politie-eenheid Rotterdam is deze week aangehouden op verdenking van het plegen van een ernstig zedenmisdrijf. De politieman is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.
23/09 16u15  Ravage na ongeval op knooppunt BatadorpDonderdagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op knooppunt Batadorp waar de snelwegen A2, A50 en A59 aan de noordzijde van Eindhoven samenkomen. Ten minste één vrachtwagen en twee personenauto’s waren bij het ongeval betrokken.
23/09 15u15  Cel en behandeling voor explosies bij politiebureau en bedreiging Mark RutteDe rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij stak zwaar vuurwerk af bij een politiebureau en bedreigde overheidsambtenaren en demissionair minister-president Mark Rutte. Naast de celstraf moet de verdachte zich ook laten behandelen voor zijn problematiek.
23/09 14u15  Meldkamers hulpdiensten onverminderd kwetsbaarMeldkamers zijn nog steeds zeer kwetsbaar, ondanks inspanningen van loyale medewerkers. De ICT is bijvoorbeeld sterk verouderd. De Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie JenV) en Agentschap Telecom (agentschap) hebben er geen vertrouwen in dat er nu snel verbeteringen worden gerealiseerd. Zij dringen bij de politie en het Bestuurlijk Meldkamer Beraad aan op structurele maatregelen om het hele meldkamerstelsel verder te professionaliseren.
23/09 14u15  Nederland gaat met Duitsland werken aan digitale identiteitOp 23 september tekenen de Duitse staatssecretaris Markus Richter en staatssecretaris Raymond Knops een verklaring om samen te werken op het gebied digitale identiteit. Met het ondertekenen van de verklaring zetten Nederland en Duitsland een stap richting een stelsel voor digitale identiteit waarin burgers meer controle hebben over hun gegevens die ze in Europa kunnen gebruiken.
23/09 14u15  Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weerVanwege de coronacrisis heeft de belastingdienst de invordering van openstaande belastingaanslagen tijdelijk stilgelegd. Nu starten zij die stapsgewijs weer op. Vanaf september 2021 stuurt men eerst een vooraankondigingen. Later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. En als particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, stuurt men hen vanaf begin 2022 dwangbevelen. Dat alles doet de belastingdienst zorgvuldig, met oog voor de persoonlijke en financiële situatie van particulieren en ondernemers.
23/09 13u15  Waarom verhuisdozen in plaats van bananendozen?Ga je verhuizen, maar wil je voorkomen dat je spullen in dozen terecht komen waarvan de bodem er bij voorbaat uit dreigt te scheuren? Of ben je al aan het inpakken, terwijl de stapel dozen – allemaal verschillende afmetingen – steeds verder naar rechts overhelt? En je hebt ook geen hoop op een goede afloop als je in de hoek kijkt naar de berg tassen met waardevolle spullen.
23/09 12u15  Economie in tweede kwartaal 2021 gegroeid met 3,8 procentHet bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2021 met 3,8 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Dit meldt het CBS donderdag op basis van een tweede berekening.
23/09 12u15  Pestgedrag kinderen na 2e lockdown explosief gestegenHet pesten onderling tussen kinderen is vanaf het moment dat de scholen weer opengingen na de tweede lockdown explosief gestegen. Dit meldt de Kindertelefoon donderdag.
23/09 12u15  Voorbijganger ziet auto op zijn kop in weiland, inzittende overledenIn de nacht van woensdag op donderdag is bij een vermoedelijk eenzijdig ongeval, rond 03.30 uur op de Venneperweg in Nieuw-Vennep, een 49-jarige man uit Leimuiden om het leven gekomen. Dit meldt de politie donderdag.
23/09 11u15  Uitslaande brand in schuur naast woonhuis in Drentse EricaWoensdagavond laat heeft de brandweer haar handen vol gehad bij een uitslaande brand in Erica. Daar had rond 23.00 uur door een nog onbekende oorzaak een schuur bij een woonboerderij aan de Veenschapswijk vlam gevat.
23/09 10u15  Woningen ontruimd na vondst grote hoeveelheid kwik in Amsterdams trappenhuisWoensdagavond heeft de brandweer in Amsterdam-Oost zeven bewoners van de in totaal negen woningen geëvacueerd nadat er in het trappenhuis een grote hoeveelheid kwik was gevonden. Twee bewoners van twee woningen waren op dat moment niet thuis. Dit meldt de brandweer.
23/09 10u15  Overheidstekort loopt in eerste halfjaar 2021 naar ruim 12 miljard euroIn de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse overheid ruim 12 miljard euro meer uitgegeven dan ze binnenkreeg. 'Het tekort is daarmee ruim 1 miljard euro groter dan in de eerste helft van 2020. De overheidsschuld kwam aan het eind van het eerste halfjaar uit op 447,1 miljard euro', zo meldt het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers over de overheidsfinanciën.
22/09 20u15  Afspraken kabinet en burgemeesters handhaving coronamaatregelen met coronatoegangsbewijzenNederland gaat vanaf 25 september verder open. In de horeca, kunst- en cultuursector, professionele sport en evenementensector worden Coronatoegangsbewijzen (CTB) ingezet. Het sluitstuk van het invoeren van de CTB is het toezicht en de handhaving op de naleving. De afgelopen week heeft het kabinet gesproken met het Veiligheidsberaad en de VNG om nadere afspraken te maken over de handhaving. Het kabinet erkent dat er een grote uitdaging ligt voor zowel de ondernemers als gemeenten om alles in goede banen te leiden. Het is belangrijk gezamenlijk op te trekken, daarom is er de afgelopen tijd met burgemeesters, politie, OM maar ook ondernemers gesproken om de invoering van de CTB vanaf aankomende zaterdag zo goed mogelijk te laten verlopen.
22/09 20u15  Flinke ravage na eenzijdig verkeersongevalDe hulpdiensten werden woensdagmiddag omstreeks 17:30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Rembrandtlaan in Veghel. Aldaar was een automobilist door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren, raakte een verkeersbord en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand.
22/09 20u15  Zicht op ziekenhuisopnames voor acute luchtweginfectiesOm goed zicht te krijgen in hoe vaak luchtweginfecties in Nederland voorkomen, is het belangrijk te weten hoeveel patiënten met een luchtweginfectie in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit kan het beste door automatische registratie van gegevens die routinematig in het ziekenhuis worden verzameld. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Sierk Marbus, die promoveerde aan de Universiteit van Leiden.
22/09 20u15  Boom trekt bovenleiding tram stukAan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam is woensdagmiddag een boom op de ovenleiding van de tram terecht gekomen.
22/09 19u15  Elektrisch rijden voor particulieren in stroomversnellingEr komt meer geld beschikbaar om elektrisch rijden voor particulieren aantrekkelijker te maken. Het kabinet wil zo meer mensen de kans geven een elektrische auto te kopen of leasen, nieuw of tweedehands. Ook voor ondernemers komen er meer mogelijkheden om over te stappen naar schoon. Dat schrijft staatssecretaris Van Weyenberg (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer.
22/09 18u15  CBS: Huishoudens besteedden in juli 5 procent meerIn juli 2021 hebben consumenten 4,8 procent meer besteed dan in juli 2020, meldt het CBS woensdag. 'De stijging is minder groot dan in mei en juni, toen de consumptie met respectievelijk 11,0 en 6,7 procent groeide. Dat komt doordat de consumptie in mei en juni van 2020 op een zeer laag niveau lag door de eerste lockdown', aldus het CBS.
22/09 18u15  Man uit Alphen aan den Rijn opgepakt na beschieten woning in BelgiëDinsdagochtend hield het arrestatieteam een man uit Alphen aan den Rijn aan voor een schietincident in de regio Antwerpen op 7 augustus. 'De man wordt ervan verdacht een woning te hebben beschoten waar op dat moment minderjarige personen aanwezig waren. Er raakte niemand gewond', zo meldt de politie woensdag.
22/09 18u15  Marechaussee mag van rechter etniciteit gebruiken bij vreemdelingentoezichtDe rechtbank heeft woensdag uitspraak gedaan in een zaak tegen de Staat over het gebruik van etniciteit bij het zogenoemde Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) door de Koninklijke Marechaussee. 'De rechtbank ziet geen reden voor een algemeen verbod op het gebruik van etniciteit bij deze vorm van vreemdelingentoezicht', zo laat de rechtbank woensdag weten.
22/09 18u15  Man aangehouden in onderzoek poging diefstal schilderij Monet uit Zaans MuseumDinsdagavond heeft de politie een 49-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de poging om een schilderij van Monet uit het Zaans Museum te stelen op zondagochtend 15 augustus van dit jaar. Dit meldt de politie woensdag
22/09 17u15  Toekomst Utrechtse veehouderijen onzeker nadat rechtbank stikstofbesluiten vernietigtDe toekomst van 17 agrarische bedrijven en een slachterij in de provincie Utrecht, die allemaal in de buurt van beschermde en stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden liggen, is opnieuw onzeker geworden nadat de rechtbank Midden-Nederland eerder genomen stikstofbesluiten woensdag heeft vernietigd.
22/09 16u15  Provincie Overijssel breidt schaderegeling verzakte woningen kanaal verder uitDe provincie Overijssel heeft besloten om de schaderegeling voor bewoners langs het Kanaal Almelo-De Haandrik, van wie de woning schade heeft opgelopen, uit te breiden. 'Er komt waar nodig funderingsonderzoek en subsidie voor funderingsverbetering', zo meldt de provincie woensdag.
22/09 15u15  CBS: Grootste prijsstijging + 17,8% koopwoningen sinds september 2000Bestaande koopwoningen waren in augustus 17,8 procent duurder dan een jaar eerder. 'Dat is de grootste prijsstijging na september 2000', zo meldt het CBS woensdag.
22/09 15u15  'Lange Jaap' staat op instorten, omgeving vuurtoren Den Helder afgeslotenIn Den helder is per direct de directe omgeving van de vuurtoren 'Kijkduin', in de volksmond Lange Jaap, bij Huisduinen uit voorzorg afgesloten. 'Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de vuurtoren zijn recent scheuren in de wand van de toren ontdekt', zo meldt Rijkswaterstaat woensdag.
21/09 22u15  Drie medicijnen tegen chronische migraine onder voorwaarden in basispakketDrie nieuwe medicijnen (CGRP-remmers) voor de behandeling van chronische migraine kunnen worden vergoed uit het basispakket. Dit schrijft Zorginstituut Nederland dinsdag in een advies aan de minister voor Medische Zorg.
21/09 21u15  Politie Den Haag houdt op Prinsjesdag man met zwaard en man met gasmasker aanDinsdag heeft de politie in Den Haag tijdens Prinsjesdag vier personen aan voor het verstoren van de openbare orde. 'Eén daarvan had een zwaard bij zich, de ander een gasmasker en helm. Verder hielden agenten twee personen aan die zich niet konden legitimeren', zo laat de politie dinsdag weten.
21/09 17u15  COA doet verzoek aan Leeuwarden voor tijdelijke noodopvangHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzoekt de gemeente Leeuwarden medio oktober een noodopvang voor maximaal 600 personen in de Friezenhal van het WTC Expo te mogen openen. Dit meldt de gemeente Leeuwarden dinsdag.
21/09 17u15  Beter belastingstelsel in 2022: Lees hier wat er allemaal verandertIn het pakket Belastingplan 2022 staan dit jaar voornamelijk kleine(re) wijzigingen waarmee het belastingstelsel wordt verbeterd. Dit meldt het Ministerie van Financiën dinsdag naar aanleiding van de vandaag gepresenteerde Miljoenennota.
21/09 16u15  Prinsjesdag: 6,8 miljard extra voor aanpak klimaatveranderingDe Nederlandse economie herstelt zich snel en de vooruitzichten zijn positief. Na het opheffen van de meeste coronamaatregelen, stopt daarom per 1 oktober grotendeels de generieke steun aan bedrijven die onze economie overeind heeft gehouden. Tegelijkertijd kijkt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) naar de lange termijn. Duurzame economische groei moet de welvaart en de banen en inkomsten van toekomstige generaties veiligstellen. Met een investering van 6,8 miljard euro realiseren we extra CO2-reductie om de klimaatdoelen in het vizier te houden. Ook investeert het kabinet 300 miljoen extra in innovatieve technologie en strategische autonomie van onze ondernemers.
21/09 16u15  Politie onderzoekt vondst dode man braakliggend terrein DistelwegNadat de politie maandagavond in Amsterdam op een braakliggend terrein aan de Distelweg een overleden man onder verdachte omstandigheden heeft aangetroffen is er een groot onderzoek gestart. Dit meldt de politie dinsdag.
21/09 16u15  1,3 miljard euro extra beschikbaar voor de jeugdzorgEr komt meer financiële ruimte voor gemeenten. Zo stelt het kabinet voor volgend jaar 1,3 miljard euro extra beschikbaar voor de jeugdzorg, zo blijkt uit de miljoenennota die minister Hoekstra dinsdag op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.
21/09 15u15  Lees hier de volledige tekst van de troonrede 2021Op de derde dinsdag in september heeft Koning Willem-Alexander vandaag de troonrede uitgesproken. Dit gebeurde vanwege de coronamaatregelen niet volgens de traditie in de Ridderzaal maar in de Grote Kerk in Den Haag.
21/09 15u15  Voor 361 miljoen euro aanvragen Woningbouwimpuls, er is 250 miljoen beschikbaarHet loket voor de Woningbouwimpuls is gesloten. Er zijn 65 aanvragen voor in totaal 361 miljoen euro ingediend in deze laatste ronde terwijl er in totaal 250 miljoen euro beschikbaar is en daarmee is deze dus flink overtekend.
21/09 13u15  Politie neemt voor drie ton aan namaakvelgen in beslagOp maandag 20 september nam de politie 1616 namaakvelgen in beslag bij een bedrijf aan de nieuwe Maasdijk in Heesbeen. De velgen hadden de uiterlijke kenmerken van velgen van o.a. Seat, Volkswagen en Audi, maar waren het niet. De waarde van de inbeslaggenomen velgen wordt geschat op minimaal € 300.000,- .
21/09 13u15  Servicemedewerkers NS leggen werk neerWoensdag leggen servicemedewerkers van NS het werk neer uit onvrede over de voorgenomen inkrimping van het aantal servicestations. Door de staking zullen loketten dicht zijn en zal hulp aan reizigers tot een minimum beperkt worden.
21/09 13u15  Ramkraak op kledingwinkel in Jan EvertsenstraatOp dinsdagochtend 21 september 2021 heeft een ramkraak plaatsgevonden op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West. Verdachten hebben met een bestelbus de pui van een exclusieve kledingwinkel geramd om zo toegang te krijgen tot de winkel.
21/09 12u15  Prinsjesdag 2021 van startVandaag is het Prinsjesdag. Dit is de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Net als vorig jaar ziet Prinsjesdag 2021 er anders uit dan gebruikelijk vanwege de coronamaatregelen. Zo spreekt de Koning de Troonrede opnieuw uit in de Grote Kerk, in plaats van in de Ridderzaal. Er is wel een primeur. De overdracht van het koffertje met de Miljoenennota en Rijksbegroting is dit jaar voor het eerst in het nieuwe Kamergebouw. Vanochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.
21/09 12u15  Willeke Alberti kondigt laatste solotournee aanVanwege de coronabeperkingen in de theaters moest de theatertournee van Willeke Alberti de afgelopen 1,5 jaar tweemaal worden uitgesteld. Nu de schouwburgen eind september weer volledig open mogen, zal Willeke met haar band vanaf begin oktober tot eind december haar laatste 14 solovoorstellingen presenteren, laat theaterproducent Theaterbureau weten.
21/09 12u15  Man verzet zich hevig bij aanhouding in TilburgAgenten hebben maandag een man aangehouden die zwaar onder invloed van drugs was. De man had iemand een klap gegeven, een auto vernield en zich hevig verzet tegen zijn arrestatie.
21/09 11u15  GGD medewerkers op non-actief om mogelijke fraudeDe GGD heeft in verschillende regio’s medewerkers op non-actief gezet vanwege mogelijke fraude met vaccinatiebewijzen. Dit meldt Het Parool op basis van een brief van minister De Jongen van Volksgezondheid.
21/09 11u15  Twee verdachten aangehouden na schietincident CharloisNa een schietincident in Rotterdam Charlois zijn dinsdagmorgen twee verdachten aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.
21/09 11u15  Betere urgentie-inschatting op de huisartsenpost door aangepaste triagecriteriaDe Nederlandse Triage Standaard is continue in ontwikkeling om de triage voor een bezoek aan de huisartsenpost te verbeteren. De triage wordt zo goed mogelijk afgestemd op de zorgvraag en de urgentie van de patiënt. Dankzij recente wijzigingen in de triagecriteria kon de triagist op de huisartsenpost een betere inschatting maken van de urgentie, waardoor vaker de juiste urgentiecategorie werd toegekend. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in opdracht van de stichting Nederlandse Triage Standaard.
21/09 10u15  FNV: Publieke omroepen houden zich niet aan afgesproken minimumtarievenUit een peiling van de FNV onder zzp’ers die voor de publieke omroep werken, blijkt dat minstens 25% van hen minder verdient dan het afgesproken minimum uurtarief. Het gaat onder meer om cameramensen, editors en producers. Vorig jaar kwamen vakbonden en de publieke omroepen deze minimum uurtarieven overeen in de Fair Practice Code.
21/09 10u15  Een op de vijf Nederlanders vermijdt huisarts door schaamte2,5 miljoen Nederlanders stellen uit schaamte voor een gezondheidsklacht weleens een huisartsenbezoek uit. Voor ruim een derde van hen (37%) duurt dit uitstel drie maanden of langer. Daarnaast vormde de coronapandemie de afgelopen anderhalf jaar een extra barrière om medische hulp in te schakelen. Zo koos één op de zes (16%) Nederlanders er tijdens de pandemie voor geen huisarts te bezoeken vanwege de toegenomen druk op de zorg. Dit en meer blijkt uit het onderzoek ‘Badkamergeheimen’ van wereldwijd gezondheids- en hygiënebedrijf Essity.
20/09 22u15  Vaccinatie tegen coronavirus werkt goed tijdens behandeling van solide tumorenDe meeste patiënten met een tumor in een orgaan of weefsel waarvoor ze een behandeling krijgen met immuuntherapie en/of chemotherapie, hebben een goede respons op het coronavaccin. Een onderzoek hiernaar, uitgevoerd door UMC Groningen, Erasmus MC in Rotterdam en Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, in samenwerking met het RIVM en het Integraal Kankercentrum Nederland, laat zien dat vaccinatie van deze patiënten veilig en meestal effectief is. De resultaten van dit onderzoek zijn op 20 september gepresenteerd op het congres van de European Society of Medical Oncology en worden gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet Oncology.
20/09 21u15  Vijf agenten gewond bij verkeerscontroleIn het Belgische Molenbeek zijn maandagochtend vijf agenten gewond geraakt. Volgens de Gazet van Antwerpen zijn drie van hen ernstig gewond en twee licht. De verdachte is door de politie aangehouden.
20/09 20u15  Aanhoudingen vanwege netwerk illegale Latijns-Amerikaanse prostitueesDe politie heeft een 62-jarige vrouw uit Amsterdam en een 69-jarige man uit Weert aangehouden die vermoedelijk actief zijn binnen een netwerk dat het voor Latijns-Amerikaanse prostituees, onder wie veel transgenders, mogelijk maakt zich illegaal als sekswerker te vestigen.
20/09 20u15  Nieuwe aanhoudingen voor wapenbezit op UrkDe politie verrichtte het afgelopen weekend nieuwe aanhoudingen in het onderzoek naar wapenbezit van jongeren op Urk. Aanleiding is de publicatie van foto’s op Internet van jongeren in Nazi-uniformen. Dinsdag 14 september verrichte de politie diverse doorzoekingen in meerdere woningen op Urk na een melding van verboden wapenbezit en hielden agenten eerder de vermoedelijke 19-jarige eigenaar uit Urk aan.
20/09 20u15  Griepprik voor extra groepenDe griepprik wordt jaarlijks gratis aangeboden aan mensen van 60 jaar en ouder en aan mensen die om medische redenen extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. De Gezondheidsraad adviseerde op 20 september 2021 de doelgroep voor de griepprik uit te breiden met enkele specifieke groepen die ook baat hebben bij een griepprik, zoals zwangere vrouwen en mensen met ernstig overgewicht.
20/09 20u15  Gewonde bij brand in zorgcentrumBij een brand in een kamer van zorgcentrum De Brink aan de Helper Brink in Groningen is maandagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit meldt een woordvoerder van de brandweer.
20/09 20u15  Minder vraag om steunZo’n 14.000 werkgevers hebben voor de maanden juli, augustus en september van 2021 de loonsteun NOW ontvangen. De inkomenssteun voor zelfstandigen Tozo is in dezelfde periode ongeveer 40.000 keer aangevraagd. Daarnaast heeft iets meer dan de helft van de werkgevers nog geen eindberekening van de Now uit het eerste steunpakket aangevraagd. Het is belangrijk dat ondernemers dit wel uiterlijk 31 oktober doen, want als UWV geen aanvraag ontvangt wordt de subsidie vastgesteld op nul. Dit staat in de brieven die Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
20/09 19u15  Mooie onderbroeken voor heren aanschaffenHet is onderzocht dat de meeste mensen die een ochtendkrant hebben, die krant in hun ondergoed lezen. Ze willen meteen nadat de krant in de bus is gevallen weten wat er aan nieuws is, nog voor ze zich douchen en aankleden.
20/09 18u15  Verschillende oorzaken schades verzakte woningen langs Kanaal Almelo-De HaandrikHet verdiepende onderzoek naar schades aan woningen langs Kanaal Almelo-De Haandrik is afgerond. 'Hieruit blijkt dat er geen sprake is van piping waarbij zand zou zijn weggespoeld onder de fundering van de huizen, er in een aantal gevallen veen onder de woning en fundering zit en werkzaamheden aan het kanaal soms hebben gezorgd voor versnelling in het optreden van schades', zo laat de provincie Overijssel maandag weten.
20/09 18u15  Politie-update onderzoek brandstichting Poolse supermarkt Limburgse PanningenZaterdagnacht 19 juni werd er brand gesticht bij een Poolse supermarkt in het Limburgse Panningen. 'In het daarop opgestarte onderzoek zijn eerder beelden vrijgegeven van twee verdachten', zo meldt de politie maandag.
20/09 17u15  Gezondheidsraad: Griepprik bij zwangere vrouwen beschermt ook zuigelingenPasgeborenen kunnen door vaccinatie van de moeder tijdens de zwangerschap beschermd worden tegen ernstige complicaties bij griep. Dit meldt de Gezondheidsraad maandag.
20/09 17u15  'Eurobiljetten-regen' na plofkraak Sperwerlaan AmsterdamOp de Sperwerlaan in Amsterdam heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 september een plofkraak plaatsgevonden. Daarbij 'regende' het eurobiljetten. Mensen die op de harde ontploffing waren afgekomen wilde de eurobiljetten oppakken en meenemen maar de politie kon dat voorkomen.
20/09 16u15  Politie pakt luxe goederen af in 'witwas'- P.C. HooftstraatAfgelopen zaterdag zijn er op en rondom de P.C. Hooftstraat diverse controles uitgevoerd bij een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie, de gemeente Amsterdam, de politie, de Belastingdienst en de FIOD. Dit meldt de politie maandag.
20/09 15u15  Broers krijgen jarenlange celstraffen na deelname aan terroristische organisatieMaandag heeft de rechtbank Rotterdam twee Syrische broers, van 35 en 44 jaar oud, veroordeeld voor hun leidinggevende rol binnen de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra in Syrië in de periode 2011 -2014. Dit meldt de rechtbank Rotterdam maandagmiddag.
20/09 15u15  OM eist in hoger beroep drie keer 30 jaar cel voor moord op Sven PrinsMaandag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep voor het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch tegen alle drie de mannen, die verdacht worden van de moord op Sven Prins en de poging tot moord op de bestuurder van de auto waar Prins in zat, een gevangenisstraf geëist van 30 jaar. Dit meldt het OM maandag
20/09 13u15  Tweetal vast in onderzoek naar seksueel misbruik kinderenIn een onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en het maken van kinderporno, heeft de politie Oost-Brabant in juni een 52-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Limburg aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven. Het misbruik werd vastgelegd op beeld.
20/09 13u15  Gewonde bij steekincident Sportcentrum KardingeBij Sportcentrum Kardinge heeft maandagmorgen zich een incident voor gedaan waarbij één persoon gewond is geraakt.
20/09 12u15  Veel schade door plofkraak Sperwerlaan in AmsterdamOp de Sperwerlaan in Amsterdam heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 september een plofkraak plaatsgevonden. De plofkraak heeft grote schade veroorzaakt aan de omliggende woningen en een winkel. Er is bij het incident is niemand gewond geraakt. De recherche is nog op zoek naar de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.
20/09 12u15  Gewonde bij incident in Sportcentrum KardingeIn Sportcentrum Kardinge heeft maandagmorgen zich een incident voor gedaan waarbij één persoon gewond is geraakt.
20/09 12u15  Fietser overleden na aanrijding met motorEen 90-jarige man uit Hoofdplaat is zondag 20 september 2021 in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeval.
20/09 11u15  Schutter doodt acht personen op Russische universiteitIn de Russische stad Perm heeft maandagmorgen een schutter het vuur geopend op een universiteit. Volgens plaatselijke media zijn er acht doden en zijn meerdere personen gewond. De schutter zou zijn uitgeschakeld.
20/09 11u15  Man aangehouden voor vernieling met vuurwerkbomEen 20-jarige man uit Ouwerkerk is maandagochtend aangehouden op verdenking van brandstichting met een vuurwerkbom, waarbij ruiten van twee woningen zijn vernield. Er raakte niemand gewond. De politie vermoedt dat er meerdere daders bij betrokken zijn en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.
20/09 10u15  Twee bestelbusjes in brand in Den BoschZondagavond laat werd de brandweer rond 23.40 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Onno Copensstraat in Den Bosch. Op de hoek met de Van Broeckhovenlaan stonden twee bestelbusjes aan de voorzijde in brand.
20/09 10u15  Onbenut arbeidspotentieel bestaat voor een derde uit jongerenIn het tweede kwartaal van 2021 behoorden 1,0 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar tot het onbenut arbeidspotentieel. Dit aantal is de afgelopen jaren flink gedaald, ondanks een tijdelijke stijging tijdens het begin van de coronacrisis in het tweede kwartaal van 2020. Een derde van het onbenut arbeidspotentieel bestaat uit jongeren (15 tot 25 jaar). Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers uit de Enquête beroepsbevolking (EBB).
20/09 10u15  De strijd van gezin om hun jongste zoon tegen SMA'Tot voor kort waren wij lekker internationaal (papa Nederlands, mama Pools en wonende in Noorwegen). Alles leuk en wel, totdat 3 letters ons leven op zijn kop zette. Niet zomaar 3 letters, maar 3 letters met grote betekenis. S... M.. A... Elke letter komt afzonderlijk elke keer weer binnen als een dreun en een vuistslag', beschrijven Roy en Patrycja, de ouders van de kleine Niko, in de inzamelingsactie die ze op het GoFundMe-platform hebben gelanceerd.
19/09 22u15  Koorddanser steekt op blote voeten vanaf de Eiffeltoren de Seine overZaterdag heeft koorddanser Nathan Paulin in Parijs over een 670 meter lang koord gelopen op een hoogte van ongeveer 70 meter boven de stad.
19/09 21u15  Vogel met poot vast in boom, brandweer biedt helpende handZondag werd rond 17.30 uur de brandweer gebeld vanwege een vogel, een zogenaamde ara, die hoog in een boom zat nabij de Mozartstraat in Schijndel.
19/09 21u15  Automobilisten door rood zorgden voor 3 aanrijdingen met trams Utrecht en NieuwegeinIn Utrecht en Nieuwegein deden zich in het voorjaar van 2021 drie aanrijdingen voor waarbij automobilisten tegen een tram aankwamen. Het gevolg was forse materiële schade omdat er niet alleen een aanrijding plaatsvond maar de trams vervolgens ook ontspoorden.
19/09 19u15  Automobilisten door rood zorgde voor 3 aanrijdingen met trams Utrecht en NieuwegeinIn Utrecht en Nieuwegein deden zich in het voorjaar van 2021 drie aanrijdingen voor waarbij automobilisten tegen een tram aankwamen. Het gevolg was forse materiële schade omdat er niet alleen een aanrijding plaatsvond maar de trams vervolgens ook ontspoorden.
19/09 19u15  Arrestatieteam haalt verdachte bommelding uit trein bij ApeldoornEen arrestatieteam heeft zondagmiddag na een bommelding een verdachte uit de trein bij Apeldoorn gehaald. 'Het gaat om een 42-jarige man uit Rotterdam', zo meldt de politie zondag.
19/09 18u15  Holocaust Namenmonument met 102.220 namen door koning onthuldKoning Willem-Alexander heeft zondagmiddag 19 september het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam onthuld. Het monument herinnert aan de 102.000 Nederlandse Joden en 220 Sinti en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en vermoord. Minister-president Rutte hield een toespraak. Tevens was ook staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig bij de onthulling.
19/09 18u15  Fietser ernstig gewond bij ongeval op de Ekkersweijer bij BestZondagmiddag rond 13.45 uur vond er op de Ekkersweijer tussen Best en Son en Breugel een verkeersongeval plaatst tussen een fietser en een auto. De man op de fiets raakte hierbij zwaar gewond en is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.
19/09 16u15  Holocaust Namenmonument met ruim 102.220 namen door koning onthuldKoning Willem-Alexander heeft zondagmiddag 19 september het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam onthuld. Het monument herinnert aan de 102.000 Nederlandse Joden en 220 Sinti en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en vermoord. Minister-president Rutte hield een toespraak. Tevens was ook staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig bij de onthulling.
19/09 15u15  Nog geen doorbraak na overleg in 'hutje op de hei'Het overleg in Hilversum tussen informateur Remkes en de leiders van de drie politieke partijen VVD, D66 en CDA heeft nog niet geleid tot een doorbraak. Remkes liet zondagmiddag na afloop van de gesprekken in Hilversum weten dat de gesprekken over 8 dagen verder gaan.
19/09 12u15  Brandweer krijgt melding stier in het water maar van echte nood is geen sprakeZondagochtend werd rond 08.30 uur de brandweer gealarmeerd voor een dier in nood in rivier de Dommel nabij de Dommeloord in Boxtel.
19/09 12u15  Tiener grijpt agent bij de keel na wheelieZaterdagmiddag hebben agenten aan de Westsluis in het Zeeuwse Sas van Gent een 15-jarige jongen uit Axel aangehouden. 'De jongen vond het nodig om tijdens een verkeerscontrole een agent bij de keel te grijpen', zo meldt de politie zondag.
19/09 10u15  Man (24) vannacht gewond geraakt bij schietincident HaarlemEen 24-jarige Haarlemmer is in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.30 uur gewond geraakt bij een schietincident op het Texelhof in Haarlem. 'Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Haarlem zijn aangehouden', zo meldt de politie zondag.
19/09 00u15  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
18/09 22u15  Demonstratie tegen coronamaatregelen in AmsterdamIn Amsterdam werd er zaterdag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen door een grote groep mensen. Het ging om een groep van in totaal ongeveer 7.000 personen die in een protestmars door de stad liepen.
18/09 21u15  Urker (19) die Nazi-uniform droeg aangehouden voor bezit vuurwapenAfgelopen dinsdag heeft de politie zoeking gedaan in meerdere woningen op Urk na een melding van verboden wapenbezit. 'De vermoedelijke eigenaar is aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man van Urk', zo meldt de politie zaterdag.
18/09 17u15  Dode man aangetroffen in brandgang VlissingenVrijdagochtend is er in Vlissingen in een brandgang aan de Adriaen van de Vennestraat een dode man aangetroffen. 'Het slachtoffer, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is vermoedelijk door geweld om het leven gekomen', zo heeft de politie laten weten.
18/09 16u15  Laatste tijd opvallend veel honden gestolenDe politie waarschuwt mensen er rekening mee te houden dat er in de afgelopen periode meerdere meldingen zijn binnengekomen over diefstal van honden.
18/09 14u15  Honderden militairen maken parachutesprong tijdens Herdenking Market GardenNederland herdenkt met operatie Market Garden, de Slag om Arnhem, de dappere strijders die vochten voor onze vrijheid. Zaterdag sprongen honderden militairen met een parachute boven de Ginkelse Heide bij Ede.
18/09 14u15  Politie onderzoekt mogelijk verband brandstichting dierenarts- en tandartspraktijkDe recherche doet onderzoek naar twee mogelijke brandstichtingen vrijdagavond kort na elkaar in Terneuzen. 'Gekeken wordt of de zaken verband met elkaar houden', zo meldt de politie zaterdag
18/09 12u15  Man vannacht op straat neergestoken, dader voorvluchtigIn de nacht van vrijdag op zaterdag is, bij een ruzie op straat een 21-jarige man neergestoken. Dit meldt de politie zaterdag.
18/09 11u15  Bedrijf maakt na onjuiste afvoer perswater 25.000 euro over aan NatuurmonumentenAfgelopen juni constateerde het Hoogheemraadschap van Delfland dat een constructiebedrijf in de polder van Berkel in de fout was gegaan met het onjuist afvoeren van perswater.
17/09 23u15  Verkopers cryptotelefoons EncroChat aangehoudenDe politie heeft dinsdag twee verkopers van EncroChat cryptotelefoons aangehouden. 'Het gaat om een 44-jarige man uit Kaatsheuvel en een 24-jarige vrouw uit Rosmalen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
17/09 23u15  Bijna driehonderd varkens omgekomen bij stalbrand in Drentse MantingeBij een grote brand in een stal in het Drentse Mantinge is vrijdag het grootste deel van de driehonderd varkens in de stal om het leven gekomen. Dit meldt de veiligheidsregio Drenthe.
17/09 21u15  Dubbele handtransplantatie bij Nederlandse vrouw (46) geslaagdTwee jaar geleden was Maartje Bijl in het Radboudumc de eerste persoon in Nederland die twee nieuwe handen kreeg. 'Een grote uitdaging bij zo’n operatie is het bewaren van de gedoneerde weefsels', zo meldt het Radboudumc vrijdag.
17/09 19u15  Wrakingskamer publiceert motivering afwijzing wrakingsverzoek MarengoDe wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam heeft vrijdag de schriftelijke motivering gepubliceerd van de beslissing om het wrakingsverzoek in de strafzaak Marengo af te wijzen. Dit meldt de rechtbank vrijdag.
17/09 19u15  Douane onderschept ruim 4.000 kilo cocaïne tussen houtIn de nacht van donderdag op vrijdag heeft de Douane in de Rotterdamse haven een enorme hoeveelheid cocaïne onderschept. 'Het gaat om totaal 4.022 kilo met een straatwaarde van ruim 301 miljoen euro', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
17/09 17u15  GGD: Tot op heden geen uitbraken onder F1-toeschouwers GP ZandvoortDe GP van Zandvoort heeft niet geleid tot een corona-uitbraak onder de bezoekers van het F1 race-evenement dat vandaag precies twee weken geleden werd gehouden. Dit meldt de GGD Kennemerland vrijdag.
17/09 17u15  Drie bestuurders zorginstellingen aangehouden in zorgfraudeonderzoekDeze week heeft de sociale recherche van de gemeente Den Haag drie bestuurders van twee zorginstellingen met vestigingen in Den Haag, Delft en Rotterdam aangehouden. 'Dat gebeurde in een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Den Haag naar fraude met Persoonsgebonden Budgetten (PGB). Tevens is een woning annex zorgboerderij in Berkenwoude doorzocht', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
17/09 16u15  Ook demissionair Defensieminister Bijleveld treedt alsnog afDemissionair Defensieminister Ank Bijleveld heeft vrijdag in een persoonlijke verklaring aangekondigd ook af te treden. Bijleveld maakte het aftreden vandaag bekend, nadat donderdag demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag al haar aftreden in de Tweede Kamer had bekendmaakt naar aanleiding van de moeizame evacuatie van mensen uit Afghanistan.
17/09 13u15  Twee doden en twee gewonden bij incident in AlmeloBij een steekincident in Almelo zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen en zijn twee personen gewond geraakt. Volgens de politie is de verdachte één van de gewonden.
17/09 12u15  Ministerie Buitenlandse Zaken ondergebracht bij Tom de BruijnDe minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag 17 september de koning verzocht haar per direct ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken. De koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk.
17/09 12u15  Vordering KHN over coronamaatregelen nachtclubs en discotheken afgewezenDe voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft de vordering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de coronamaatregelen voor nachtclubs en discotheken afgewezen. KHN eist dat bij de versoepelingen van 25 september 2021 nachtclubs en discotheken open kunnen onder dezelfde voorwaarden als de overige horeca, evenementen, theaters, bioscopen en concertzalen. Deze eis wordt afgewezen.
17/09 12u15  Meer oog voor werkdruk kan patiëntveiligheid verder verbeterenKnelpunten in de personele bezetting in de zorg worden vaak in direct verband gebracht met verminderde patiëntveiligheid. Daarbij draait het niet alleen om het aantal ‘handen aan het bed’. Uit recent onderzoek van het Nivel blijkt dat ook kwalitatieve aspecten van de personele bezetting van groot belang zijn. Het verlagen van de werkdruk en verbeteren van de werkomgeving komen naar voren als kansen voor het verder verbeteren van de patiëntveiligheid.
17/09 12u15  Woning beschoten in AmsterdamEen woning aan de Dirk Sonoystraat in Amsterdam is in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september 2021 beschoten.
17/09 10u15  Deelname aan bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker was 50% in 2020In 2020 deed 50% van de uitgenodigde vrouwen mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit de Monitor die is verschenen. In de drie voorgaande jaren was dat gemiddeld nog 57%. In totaal zijn 296.487 personen gescreend. Bij 3.413 deelnemers werd een voorstadium van baarmoederhalskanker gevonden.
17/09 10u15  Nederlanders korter, maar nog steeds langNederlandse mannen van 19 jaar zijn in 2020 volgens eigen opgave gemiddeld 182,9 cm lang, 19-jarige vrouwen meten 169,3 cm. In de loop van de vorige eeuw zijn we steeds langer geworden, maar sinds 1980 is de groei er uit. De mannen geboren in 2001 werden gemiddeld 1 cm kleiner dan de generatie uit 1980, vrouwen gemiddeld 1,4 cm. Dit blijkt uit nieuw onderzoek op basis van cijfers uit de gezondheidsenquêtes van het CBS, de GGD’en en het RIVM.
17/09 10u15  Geen gewonden bij schietincident na achtervolging in MaastrichtRond 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident bij een achtervolging in de buurt van het Sterreplein in Maastricht. De gealarmeerde agenten reden op de Boschstraat beide auto’s klem. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau en twee personen zijn aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.
17/09 10u15  Europarlement wil ruimhartige toelating Afghanen in noodHet Europees Parlement wil dat Afghanen die in humanitaire nood zijn eenvoudiger naar de Europese Unie kunnen komen. Er moeten speciale visa komen voor vrouwen die bescherming zoeken en andere Afghanen die gevaar lopen. Ter plaatse moet de EU wel met de Taliban contact hebben, maar zonder die te erkennen. Verder moet de Unie zorgen voor humanitaire corridors en voor vluchtelingenhulp in de buurlanden. Afghanen die al hier zijn mogen onder geen enkel beding teruggestuurd worden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Aantal opgenomen COVID-patiënten duikt onder de 50024/09 16u15 - Blik op Nieuws: Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland is vrijdag met 491 onder de 500 gedoken. 'Het aantal opgenomen COVID-patiënten daalde ten opzichte van donderdag met 22 patiënten', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) vrijdag.
4x Gemiddelde koopkracht vrouwen 5 jaar na scheiding vijfde lager dan mannen24/09 12u15 - Blik op Nieuws: Na een scheiding valt de gemiddelde koopkracht van vrouwen aanzienlijk terug, terwijl deze bij mannen enigszins toeneemt. Wel stijgt de gemiddelde koopkracht van vrouwen in de vijf jaar na de scheiding sneller, onder meer doordat ze meer uren gaan werken dan voor de scheiding. Wat wonen betreft verandert er na een scheiding voor vrouwen meer dan voor mannen. Zo gaan vrouwen vaker dan mannen van een koop- naar een huurwoning.
4x Brute straatroof waarbij is geschoten24/09 12u15 - Blik op Nieuws: In de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september is een 31-jarige man beroofd van zijn horloge, daarbij is hij gewond geraakt. Er zijn geen verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen.
4x Man (59) moet jaar cel in voor kunstroof schilderijen Van Gogh en Frans Hals24/09 16u15 - Blik op Nieuws: Een 59-jarige man uit Baarn heeft zich samen met een onbekende andere schuldig gemaakt aan twee kunstroven van wereldberoemde schilderijen. De man stal vorig jaar een schilderij van Vincent van Gogh uit een museum in Laren en een schilderij van Frans Hals uit een museum in Leerdam. De rechtbank Midden-Nederland heeft de man vrijdag de maximale gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd.
4x Politie houdt 9 mannen aan in Eindhoven om voorbereiden terroristisch misdrijf24/09 16u15 - Blik op Nieuws: Donderdag heeft de politie 9 mannen aangehouden in Eindhoven op verdenking van het voorbereiden van en trainen voor een terroristisch misdrijf. Dit meldt het Landelijke Parket van het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag.
4x Agenten gehinderd door ketting om hek politiebureau na melding plofkraak24/09 18u15 - Blik op Nieuws: De politie in Alkmaar is in de nacht van donderdag op vrijdag gehinderd toen zij op een plofkraakmelding wilden afgaan bij een telecomwinkel in het centrum van de stad.
4x Zeven jaar celstraf voor dansschoolhouder die 13 deels minderjarige meisjes misbruikte24/09 18u15 - Blik op Nieuws: Vrijdag heeft de rechtbank Noord-Nederland de oprichter en voormalig eigenaar van een dansschool in Groningen veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. 'De rechtbank acht bewezen dat de man zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan een reeks van zedendelicten, uiteenlopend van verkrachting tot ontucht, tegen dertien deels minderjarige danseressen en docenten van de dansschool', .
3x Kinderombudsman begint onderzoek: pestgedrag te vaak niet (h)erkend24/09 10u15 - Blik op Nieuws: In de afgelopen jaren kreeg de Kinderombudsman vaak meldingen van kinderen en hun ouders over pestervaringen en het uitblijven van een goede aanpak. Ondanks de inzet van velen blijft pesten een hardnekkig en schijnbaar onoplosbaar probleem. Terwijl algemeen bekend is dat de impact van pesten op kinderen groot is. Kinderen willen niet meer naar school, hebben minder zelfvertrouwen, worden somber en angstig en soms ook suïcidaal. Zij ondervinden hier in hun volwassen leven vaak nog de gevolgen van.
3x 'Nederland voorbereid op grootschalige inzet coronatoegangsbewijzen'24/09 10u15 - Blik op Nieuws: Vanaf zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, een (sport)evenement of een kunst- of cultuurinstelling zoals een theater of concertzaal. Coronatoegangsbewijzen worden al langer gebruikt bij professionele sportwedstrijden, theatervoorstellingen en concerten. Veel mensen hebben daarom hun vaccinatie-, test- of herstelbewijs al eerder opgehaald in de CoronaCheck-app. De komende dagen zullen nog meer mensen hun QR-code willen aanmaken in de CoronaCheck-app. Ook zullen aanzienlijk meer mensen zich melden bij de teststraten voor toegang. De testlocaties staan klaar om de komende weekenden meer dan 400.000 mensen per dag te kunnen testen.
3x Mogelijke brandstichting in Best24/09 11u15 - Blik op Nieuws: Rond 23.50 uur werd donderdagavond de brandweer gealarmeerd voor een autobrand op de Bernard Beekmansstraat in Best. Het voertuig brandde voornamelijk aan de voorzijde maar ook bij de achterwielen waren sporen van brand zichtbaar.

Statistieken

Artikels:
28480
Gelezen:
18087
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven