donderdag 23 september 2021, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Autowereld

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u15
 

Autowereld

Verbergen Tonen
23/09 17u15  Prijs Citroën C5 X - Voor de sedan-station-suv moet je 37 mille neertellen. Maar wie gaat dat doen? Prachtige auto, die Citroën C5 X! Als in: prachtig dat Citroën met zo'n vreemde eend het d-segment komt binnenzwemmen. Hij is een typisch Frans alternatief voor de Mazda 6, Skoda Superb en Volkswagen Passat. En dat roept de vraag op of hij niet té excentriek is.
23/09 15u15  BMW: '600 kilometer actieradius is meer dan genoeg voor elektrische auto's' Hoe groot moet de actieradius van een elektrische auto zijn? Is 400 kilometer genoeg? Moet het meer dan 1000 kilometer zijn? BMW heeft er duidelijke ideeën over. Volgens het Duitse merk is 600 kilometer prima, zeker nu batterijtechnologie beter wordt en je elektrische auto's met een steeds hogere snelheid kunt opladen.
23/09 15u15  Bovag en Rai: 'Belachelijk dat overheid lage bijtelling voor elektrische auto's verhoogt' Met ingang van 2022 gaat de lage bijtelling voor elektrische auto's van 12 procent over de eerste 40.000 euro naar 16 procent over de eerste 35.000 euro. De Bovag en Rai Vereniging vinden dat de overheid daarmee de Nederlandse klimaatambities in de wielen rijdt. De EV is bezig aan een opmars, aldus de belangenverenigingen, en die moet je niet nu al frustreren.
23/09 12u15  Overheid schroeft subsidie voor elektrische auto's nóg verder terug Zo! Dat gaat snel. Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto's in 2022 van 4000 euro naar 3700 euro daalt. En nu opeens laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten dat het bedrag nóg verder omlaag gaat: naar 3350 euro.
23/09 09u15  De prijs van een liter diesel is nog nooit zó hoog geweest! De prijs van diesel is nog nooit zó hoog geweest. De landelijke adviesprijs voor een liter ligt nu op 1,618 euro, zo blijkt uit gegevens van United Consumers. Een week geleden bereikte de benzineprijs al een record van 1,985 euro per liter. Inmiddels is die weer gezakt naar 1,982 euro.
23/09 00u15  Nieuwe instapversie Seat Ibiza - Dit krijg je NIET voor 19.700 euro Seat jokt een beetje over het nieuwe instapmodel van de Ibiza-reeks. 'Deze uitvoering heeft een complete uitrusting', schrijft het merk, maar dat is niet helemaal waar natuurlijk.De Seat Ibiza Reference is een instapper. En die is per definitie niet compleet.
23/09 00u15  De Porsche 911 GT3 is zó goed! Wat kan deze RS daaraan toevoegen? Als je weleens in een Porsche 911 GT3 hebt gereden, dan weet je wat voor wapen het is. Meer dan dat heb je op de openbare weg simpelweg niet nodig. Daarom is de Porsche 911 GT3 RS ook meer voor circuitgebruik bedoeld. Want op straat is hij gewoon veel te veel.
23/09 00u15  'Tesla-rijders die Autopilot gebruiken letten minder goed op de weg' Een beetje een open-deuronderzoek van het Massachusetts Institute of Technology (MIT): Tesla-rijders letten minder goed op de weg als hun auto op Autopilot rijdt. Terwijl ze dat wel moeten doen ...
23/09 00u15  Onderzoek: thuis opladen van elektrische auto scheelt honderden euro's Heb je een elektrische auto? Dan moet je eigenlijk ook een laadpaal thuis hebben staan. Want als je dat niet hebt, betaal je zo een paar honderd euro per jaar te veel aan opladen, zo blijkt uit onderzoek van Millieu Centraal.
22/09 16u15  Bovag en Rai: 'Belachelijk dat overheid lage bijtelling voor elektrische auto's verhoogd' Met ingang van 2022 gaat de lage bijtelling voor elektrische auto's van 12 procent over de eerste 40.000 euro naar 16 procent over de eerste 35.000 euro. De Bovag en Rai Vereniging vinden dat de overheid daarmee de Nederlandse klimaatambities in de wielen rijdt. De EV is bezig aan een opmars, aldus de belangenverenigingen, en die moet je niet nu al frustreren.
22/09 09u15  Prinsjesdag 2021: BPM omhoog, grens voor lage bijtelling naar 35.000 euro De belangrijkste Prinsjesdag-aankondiging op autogebied is dat de bpm omhoog gaat. Die aankoopbelasting wordt geheven op basis van CO2-uitstoot en aangezien nieuwe auto's steeds zuiniger worden, loopt de overheid nu inkomsten mis. Verder gaat de subsidie voor nieuwe elektrische auto's omlaag en gaat de prijsgrens voor lage bijtelling naar 35.000 euro.
22/09 00u15  Waar zou de gefacelifte Mazda CX-5 zo boos over zijn? Als blikken konden doden, dan zaten wij niet meer achter onze werklaptop. Want moderne auto's kijken kwaad, met gefronste 'wenkbrauwen' en geknepen koplampen. Kijk maar eens naar de vernieuwde Mazda CX-5, die helemaal geen reden heeft voor zo'n woeste blik. Wij vinden hem fraai, zowel voor als na de facelift.
22/09 00u15  Welles, nietes! Planbureau vindt uitbreiden wegennet niet meer nodig, Mobiliteitsalliantie wel Moeten we blijven investeren in de uitbreiding van het Nederlandse wegennet? Het Planbureau voor de Leefomgeving vindt van niet, nu we blijvend meer thuiswerken en er dus minder files zijn. De Mobiliteitsalliantie - met daarin onder meer de ANWB, RAI Vereniging, Bovag en Fietsersbond - is het daar absoluut niet mee eens.
22/09 00u15  Helaas! Zo gaaf als de concept car wordt het productiemodel Volkswagen ID. Buzz niet Volkswagen sloeg in 2017 een homerun op de autoshow van Detroit. De elektrische ID. Buzz - toen nog als I.D. Buzz geschreven - maakte wereldwijd de tongen los. Want wat zag dat studiebusje er retrofantastisch uit, als een Volkswagen T1 die naar de 21ste eeuw is getransporteerd. Maar helaas, het productiemodel van de Volkswagen ID. Buzz wordt niet zo spannend ...
21/09 14u15  TNO: 'Gesubsidieerde elektrische auto's verdwijnen massaal naar het buitenland' Nieuwe elektrische auto's die worden gekocht of geleased met overheidssubsidie verdwijnen al snel naar het buitenland, zo concludeert het onderzoeksinstituut TNO. Ze zijn te duur voor de Nederlandse occasionkoper, dus worden ze geëxporteerd. Ervoor in de plaats komen oudere, minder schone auto's, die veelal vanuit het buitenland naar hier worden gehaald.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/09 09u15  'Wij verkopen auto's, geen iPads!' Alfa Romeo doet niet mee aan de grote schermen-trendAlfa Romeo doet dingen vaak net even anders. In een tijd waarin infotainmentschermen in auto's steeds groter worden, keert het Italiaanse merk zich tegen de trend. 'Ik verkoop geen iPad met een auto eromheen', zegt de nieuwe ceo Jean-Philippe Imparato: 'Ik verkoop een Alfa Romeo.'
21/09 00u15  Top 8: Gerecyclede autodesigns - Zonde om weg te gooien!Niets menselijks is designers vreemd. Want waarom zou je een nieuwe auto tekenen als je ook gewoon een ouder studiemodel van een ander merk kunt hergebruiken?
21/09 00u15  BMW en Mercedes gaan minder auto's bouwen, zodat jij er meer voor moet betalenDoor het wereldwijde chiptekort zijn BMW en Mercedes minder auto's gaan produceren en hebben ze de prijzen ervan met 10 tot 20 procent laten stijgen. En die situatie zint beide fabrikanten wel. Dus gaan ze hun productie ook na de chipcrisis op een lager niveau houden, zodat jullie meer voor hun auto's moeten betalen.
20/09 17u15  Volvo XC40 krijgt er een mild-hybridversie bij. Bestaande hybride wordt zuinigerVolvo breidt het leveringsprogramma van de XC40 uit met nóg een mild-hybridvariant: de Volvo XC40 B3. De bestaande B4 wordt door aanpassingen aan de verbrandingsmotor een stuk sneller en ook ietsje zuiniger.
20/09 16u15  3 voordelen en 3 nadelen van de elektrische Hyundai Ioniq 5De Hyundai Ioniq 5 is in zijn segment de maat der dingen, de toetssteen, de Coca Cola onder de cola's en de Apple iPad onder de tabletcomputers. Als het aankomt op elektrische suv's is 'gewoon goed' niet langer goed genoeg, dat hebben ze bij Hyundai uitstekend begrepen. Maar zelfs in een briljante EV komen we nog verbeterpuntjes tegen. Dit zijn 3 voordelen en 3 nadelen van de Ioniq 5.
20/09 11u15  Veilig autorijden in de herfst: deze 7 tips moet je kennenDe nazomer is bijna voorbij, deze week gaat officieel de herfst in. En dat betekent straks een laagstaande zon, bladeren op de weg, onstuimig weer en meer files. Bovendien is de kans op een ongeval in de herfst ongeveer twee keer zo groot. Dus hoe zorg je dat je de komende tijd veilig rijdt? Wij geven 7 tips.
20/09 10u15  Lucid Air - Deze nieuwe elektrische auto heeft de grootste actieradius ter wereldVind je de 652 kilometer van de Tesla Model S Long Range al indrukwekkend? Dan zul je achterover slaan van verbazing als je het officiële bereik van de Lucid Air hoort: 837 kilometer. En dat is volgens de Amerikaanse EPA-meetmethode, die strenger is dan de Europese WLTP.
19/09 00u15  Waarom we blij moeten zijn met gecrashte oude MercedessenNee, we zijn er niet voor dat oude Mercedessen in elkaar worden gereden. Toch zijn we blij dat Mercedes ruim 60 jaar geleden de nodige Heckflosses heeft geofferd. Want het pionierswerk van deze klassieke Mercedes heeft de passieve veiligheid van auto’s sterk verbeterd.
18/09 00u15  Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 36Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, de deur van je werkplek kan achter je dicht, het weekend of de vakantie is begonnen. Op Autoreview.nl blikken we terug op een week waarin de elektrische Mégane de ID.3 uitdaagt en Tesla ruitenwissers met pensioen stuurt. Goed nieuws, slecht nieuws. Top en flop.
17/09 17u16  Top en flop: het goede en slechte autonieuws van week 37Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, de deur van je werkplek kan achter je dicht, het weekend of de vakantie is begonnen. Op Autoreview.nl blikken we terug op een week waarin we iets leerden over thuisladen en waarin BMW en Mercedes hun prijzen opdreven. Goed nieuws, slecht nieuws. Top en flop.
17/09 13u15  De productieversie van de Polestar Precept heeft wat Tesla-trekjesDit is de elektrische Polestar Precept! Althans, dit is een deel van de elektrischePolestar Precept. Het productiemodel - dat volgt op de precies een jaar geleden onthulde conceptcar - komt ergens voor 2025 op de markt (sorry, Polestar is niet specifieker). En hij lijkt wat Tesla-hints met zich mee te dragen ...
17/09 12u15  Je hebt 20.000 euro: koop je de goedkoopste Volkswagen Polo, Skoda Fabia of Seat Ibiza?Voor 20.000 euro koop je de basisversies van de gefacelifte Volkswagen Polo, de nieuwe Skoda Fabia en de vernieuwde Seat Ibiza. Maar wat is de beste deal? Wij leggen de prijslijsten naast elkaar en ontdekken het unieke pluspunt van elk model.
17/09 09u15  Wij vinden de Hyundai Ioniq 5 top! Dat belooft wat voor deze Hyundai Ioniq 6We zijn laaiend enthousiast over de elektrische Hyundai Ioniq 5, zoals je kunt lezen in onze review. Dus dat belooft wat voor de Hyundai Ioniq 6; de stekkersedan die in 2023 de volgende loot aan de Koreaanse Ioniq-stam wordt.
17/09 00u15  Column: Je moet veel leren als je een elektrische auto kooptDe nieuwe elektrische auto’s vliegen je om de oren en als het aan de Nederlandse staat ligt, rijden we overmorgen allemaal elektrisch. Het voelt alsof we te snel gaan. We zijn als volk nog aan het uitvogelen hoe elektrisch rijden precies in zijn werk gaat.
17/09 00u15  Zonder de honderdjarige Lancia Lambda had de moderne auto niet bestaanDe productieversie van de Lancia Lambda kwam pas in 1922 gereed. Toch vieren liefhebbers nu al de honderdste verjaardag van deze baanbrekende auto. Kennelijk vinden ze de Lambda zo belangrijk, dat ze de totstandkoming van het prototype al voldoende aanleiding vinden voor een feestje. Maar wat is er nu zo speciaal aan de Lancia Lambda?
16/09 17u15  Investeerders staan in de rij voor Nederlandse zonneauto Lightyear OneDe Nederlandse ontwikkelaars van de Lightyear One zijn geliefd onder investeerders. Ze hebben geld nodig om de elektrische auto met zonnepanelen op de markt te kunnen brengen en harkten dit jaar al bijna 100 miljoen euro binnen.
16/09 14u15  Nieuwe BMW M4 CSL moet flink afvallen om de 'Leicht' in zijn naam waar te makenIeder pondje gaat door het mondje. En dat is bij de nieuwe BMW M4 goed te zien als je hem op de weegschaal zet. De groot gegrillede sportcoupé weegt zo'n 1700 kilo. Dus daar moet de aankomende BMW M4 CSL nog flink wat vanaf schrapen om zijn Coupé Sport Leicht-benaming te rechtvaardigen.
16/09 09u15  Vernieuwde Ford Fiesta heeft geen afhangende mondhoeken meerEigenlijk zou iemand een gifje moeten maken van de huidige Ford Fiesta en deze gefacelifte versie. Dan zie je de mondhoeken van de compacte hatchback omhoog gaan en weer naar beneden. Omhoog en weer naar beneden. Want na zijn tussentijdse update 'lacht' de Fiesta opeens. En presenteert hij trots het Ford-logo in de grille.
16/09 00u15  Grotere batterij voor plug-in hybrides Volvo. Nu kom je elektrisch bijna 100 kilometer verMet een Recharge-plug-in hybride van Volvo kwam je voorheen zo'n 50 kilometer ver op elektrische kracht alleen. Dat is nu bijna het dubbele geworden. Daarbij zijn de stekkeruitvoeringen van de Volvo S60/V60, XC60, S90/V90 en XC90 een stuk krachtiger geworden dan voorheen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

7x 'Tesla-rijders die Autopilot gebruiken letten minder goed op de weg'23/09 00u15 - Autowereld: Een beetje een open-deuronderzoek van het Massachusetts Institute of Technology (MIT): Tesla-rijders letten minder goed op de weg als hun auto op Autopilot rijdt. Terwijl ze dat wel moeten doen ...
7x Nieuwe instapversie Seat Ibiza - Dit krijg je NIET voor 19.700 euro23/09 00u15 - Autowereld: Seat jokt een beetje over het nieuwe instapmodel van de Ibiza-reeks. 'Deze uitvoering heeft een complete uitrusting', schrijft het merk, maar dat is niet helemaal waar natuurlijk.De Seat Ibiza Reference is een instapper. En die is per definitie niet compleet.
6x Onderzoek: thuis opladen van elektrische auto scheelt honderden euro's23/09 00u15 - Autowereld: Heb je een elektrische auto? Dan moet je eigenlijk ook een laadpaal thuis hebben staan. Want als je dat niet hebt, betaal je zo een paar honderd euro per jaar te veel aan opladen, zo blijkt uit onderzoek van Millieu Centraal.
5x Bovag en Rai: 'Belachelijk dat overheid lage bijtelling voor elektrische auto's verhoogd'22/09 16u15 - Autowereld: Met ingang van 2022 gaat de lage bijtelling voor elektrische auto's van 12 procent over de eerste 40.000 euro naar 16 procent over de eerste 35.000 euro. De Bovag en Rai Vereniging vinden dat de overheid daarmee de Nederlandse klimaatambities in de wielen rijdt. De EV is bezig aan een opmars, aldus de belangenverenigingen, en die moet je niet nu al frustreren.
5x De Porsche 911 GT3 is zó goed! Wat kan deze RS daaraan toevoegen?23/09 00u15 - Autowereld: Als je weleens in een Porsche 911 GT3 hebt gereden, dan weet je wat voor wapen het is. Meer dan dat heb je op de openbare weg simpelweg niet nodig. Daarom is de Porsche 911 GT3 RS ook meer voor circuitgebruik bedoeld. Want op straat is hij gewoon veel te veel.
5x De prijs van een liter diesel is nog nooit zó hoog geweest!23/09 09u15 - Autowereld: De prijs van diesel is nog nooit zó hoog geweest. De landelijke adviesprijs voor een liter ligt nu op 1,618 euro, zo blijkt uit gegevens van United Consumers. Een week geleden bereikte de benzineprijs al een record van 1,985 euro per liter. Inmiddels is die weer gezakt naar 1,982 euro.
4x Overheid schroeft subsidie voor elektrische auto's nóg verder terug23/09 12u15 - Autowereld: Zo! Dat gaat snel. Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto's in 2022 van 4000 euro naar 3700 euro daalt. En nu opeens laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten dat het bedrag nóg verder omlaag gaat: naar 3350 euro.
4x Bovag en Rai: 'Belachelijk dat overheid lage bijtelling voor elektrische auto's verhoogt'23/09 15u15 - Autowereld: Met ingang van 2022 gaat de lage bijtelling voor elektrische auto's van 12 procent over de eerste 40.000 euro naar 16 procent over de eerste 35.000 euro. De Bovag en Rai Vereniging vinden dat de overheid daarmee de Nederlandse klimaatambities in de wielen rijdt. De EV is bezig aan een opmars, aldus de belangenverenigingen, en die moet je niet nu al frustreren.
4x BMW: '600 kilometer actieradius is meer dan genoeg voor elektrische auto's'23/09 15u15 - Autowereld: Hoe groot moet de actieradius van een elektrische auto zijn? Is 400 kilometer genoeg? Moet het meer dan 1000 kilometer zijn? BMW heeft er duidelijke ideeën over. Volgens het Duitse merk is 600 kilometer prima, zeker nu batterijtechnologie beter wordt en je elektrische auto's met een steeds hogere snelheid kunt opladen.
4x Prijs Citroën C5 X - Voor de sedan-station-suv moet je 37 mille neertellen. Maar wie gaat dat doen?23/09 17u15 - Autowereld: Prachtige auto, die Citroën C5 X! Als in: prachtig dat Citroën met zo'n vreemde eend het d-segment komt binnenzwemmen. Hij is een typisch Frans alternatief voor de Mazda 6, Skoda Superb en Volkswagen Passat. En dat roept de vraag op of hij niet té excentriek is.

Statistieken

Artikels:
28488
Gelezen:
55918
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven