vrijdag 30 juli 2021, week 30


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
30/07 02u15  Auto eindigt op terras van bar in Parijs: één dode en zes gewonden Een voertuig is donderdagavond in het zeventiende arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs op het terras van een café terechtgekomen. Daarbij is een vrouw om het leven gekomen en zijn zes anderen gewond geraakt, van wie één ernstig. Dat hebben de brandweer en de politie gemeld.
30/07 01u15  Disney noemt aanklacht Scarlett Johansson om film “triest en verontrustend” Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak, maar Disney ontkent dit.
30/07 00u15  Verplicht mondmasker en coronatesten voor niet-gevaccineerde ambtenaren in VS Federale ambtenaren in de Verenigde Staten krijgen vanwege corona met strengere regels te maken op de werkvloer. President Joe Biden heeft donderdag aangekondigd dat zij voortaan een mondmasker moeten dragen en één of twee keer per week een coronatest moeten ondergaan. De regels gelden niet voor volledig gevaccineerde ambtenaren.16 
29/07 23u15  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio.
29/07 22u15  Jozef Smets uit Turnhout is oudste mannelijke Belg met 107 jaar en 105 dagen Op zondag 25 juli is de oudste mannelijke Belg, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen. Hij werd geboren op 17 mei 1912 en was daarmee niet alleen de oudste man van België, maar van de hele Benelux . Dat meldt de Belgische correspondent van het ESO (European Supercentenarians Organisation).10 
29/07 22u15  Scarlett Johansson klaagt Disney aan om releasedatum ‘Black Widow’ Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak.
29/07 22u15  Affaire-McCarrick: aanklacht misbruik tegen hoogste geestelijke in VS tot nu toe De Amerikaanse ex-kardinaal Theodore McCarrick (91) is aangeklaagd voor aanranding van een tiener in 1974. De voormalige aartsbisschop van Washington is daarmee de hoogste katholieke functionaris in het land die wordt vervolgd voor seksueel misbruik, melden Amerikaanse media.
29/07 22u15  Duitse moeder loopt wekenlang onwetend rond met winnend lot van 33 miljoen euro Tientallen miljoenen euro’s winnen zonder dat je het zelf door hebt. Een Duitse moeder heeft zich wekenlang niet gerealiseerd dat zij uit het niets multimiljonair was geworden, meldt de Duitse loterij Lotto Bayern. Het gaat om een megabedrag van 33 miljoen euro, het op één na hoogste gewonnen bedrag in de 75-jarige geschiedenis van de Duitse loterij.10 
29/07 21u15  Charles Spencer wint rechtszaak en krijgt excuses van Britse krant The Times voor opmerkingen over Diana Charles Spencer (57), de broer van de overleden prinses Diana, heeft een overwinning behaald in de rechtbank. De Britse krant The Times had foutieve informatie gedeeld en moest daarom excuses aanbieden aan Spencer.
29/07 21u15  Twee mannen betrapt in gestolen wagen in Adegem: een man vlucht weg Deze middag heeft een politiepatrouille twee mannen betrapt in een gestolen wagen in de Hillestraat in Adegem. Toen de politie tot controle wou overgaan, vluchtte een van de mannen een maisveld in. De man is nog steeds niet gevat.
29/07 21u15  Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aan Israël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
29/07 21u15  Jodie Whittaker en Chris Chibnall stoppen met ‘Doctor Who’ Het is welletjes geweest voor Jodie Whittaker (39) en Chris Chibnall (51). Na drie seizoenen stappen beide namen in 2022 uit de populaire science fiction-reeks ‘Doctor Who’. “Beste job die ik ooit heb gehad”, klinkt het bij de Britse actrice.
29/07 21u15  Marilyn Manson noemt beschuldigingen van seksueel misbruik een “gecoördineerde aanval” Marilyn Manson (52) wil dat de rechtbank van Californië de rechtszaak rond seksueel misbruik tegen hem laat vallen. De zanger blijft z'n onschuld staande houden.
29/07 20u15  Verschillende factoren en oorzaken voor dood twaalf gevaccineerde bewoners in rusthuis Nijvel Bij de dood van twaalf gevaccineerde rusthuisbewoners in Nijvel in de maand mei hebben verschillende ongunstige factoren meegespeeld. Dat is volgens de Franstalige nieuwszender RTBF de conclusie van een wetenschappelijk comité dat de overlijdens heeft onderzocht. Alle rusthuisbewoners die overleden zijn, hadden onderliggende aandoeningen.
29/07 20u15  Elf jaar cel voor kopstuk internationale wapenhandel Oosterwolde De rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft Hendrik van der H. (36) uit het Friese Oosterwolde veroordeeld tot elf jaar cel voor het leiding geven aan een internationale wapenbende. Een woonboerderij en later een kringloopwinkel in zijn woonplaats fungeerden als hoofdkwartier.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
29/07 23u15  Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.
29/07 23u15  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis
29/07 22u15  Ruim negen op tien bloeddonors in Nederland heeft corona-antistoffen Van de 2.000 mensen die bloed doneren bij de Nederlandse bloedbank Sanquin, heeft inmiddels ruim 93 procent antistoffen tegen het coronavirus. Dat stelt de bloedbank donderdag vast op basis van eigen onderzoek. Volgens Sanquin is het overgrote deel van die antistoffen verkregen door vaccinatie.
29/07 21u15  Het financiële drama na de overstromingen: ‘Helft van de huurders niet verzekerd’ Na het drama van de overstromingen, voltrekt zich nu mogelijk een tweede kleine ramp. Heel wat mensen blijken niet verzekerd, en zullen dus ook geen aanspraak kunnen doen op financiële steun van het Waals Rampenfonds. Dat blijkt alvast het geval in Verviers.
29/07 20u15  Coronablog | Testcentra ervaren meer agressie tegenover personeel door reistesten Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
29/07 20u15  ‘Woonzorgcentra moeten waakzaam blijven’ In mei werd een woonzorgcentrum in Nijvel met een grote corona-uitbraak geconfronteerd, hoewel de bewoners die besmet raakten allemaal eerder ­gevaccineerd waren. Twaalf onder hen overleden. Er werd een onderzoek op poten gezet en de resultaten zijn nu bekend.
29/07 19u15  Het financieel drama na de overstromingen: ‘Helft van de huurders niet verzekerd’ Na het drama van de overstromingen, voltrekt zich nu mogelijk een tweede kleine ramp. Heel wat mensen blijken niet verzekerd, en zullen dus ook geen aanspraak kunnen doen op financiële steun van het Waals Rampenfonds. Dat blijkt alvast het geval in Verviers.
29/07 18u15  ‘Overheid Malta mee verantwoordelijk voor moord op journaliste’ Malta is mee verantwoordelijk voor de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia in oktober 2017. Zo oordeelde een onderzoeksteam van drie rechters.
29/07 18u15  Openluchtattractie in Londen sluit deuren na twee dagen wegens ‘teleurstellend eindresultaat’ De groene heuvel Marble Arch Mound in Londen heeft twee dagen na opening opnieuw zijn deuren moeten sluiten. De heuvel moest een groen uitkijkpunt worden in het centrum van de stad, maar de Londenaren zijn teleurgesteld in het eindresultaat.
29/07 18u15  Liveblog noodweer | Geen Chaudfontaine meer in de rekken door overstromingen Lees meer >
29/07 17u15  Verschillende doden bij bosbranden in de buurt van Antalya Door bosbranden in het zuiden van Turkije zijn doden en gewonden gevallen en is enorme schade aangericht. In de streek van de badplaats Antalya zijn 3 doden en 122 gewonden gevallen, meldden de autoriteiten donderdag. Ook dieren werden het slachtoffer van de bosbranden.
29/07 17u15  Derde boostervaccin straks alleen voor de kwetsbare groepen? De vaccinatietaskforce beraadt zich nog over het nut van de derde prik voor de algemene bevolking. En dan speelt ook nog het ethische dilemma: moeten wij al een derde keer prikken terwijl de Derde Wereld nog wacht?
29/07 15u15  Meer in Patagonië kleurt roze door vervuiling Het Corfumeer in Patagonië heeft een roze kleur gekregen nadat visserijbedrijven er hun afval in hebben geloosd. Het gaat onder meer om natriumsulfiet, dat vaak gebruikt wordt in de visindustrie. De roze kleur baart de omwonenden heel wat zorgen. Bekijk het in de video hierboven.
29/07 15u15  Steeds minder groen op Europese coronakaart: helft van Frankrijk kleurt rood, Italië bijna helemaal oranje De coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is opnieuw aangepast en die ziet er minder groen uit dan de vorige keer. Het zijn ook de populaire vakantiebestemmingen die het minder goed doen dan vorige week. Onder andere het Zuiden van Frankrijk en Sardinië kleuren nu rood.
29/07 14u15  Macron afgebeeld als Hitler: Franse president dient klacht in De Franse president Emmanuel Macron neemt juridische stappen tegen de man die hem op grote reclameborden als Hitler liet afbeelden.
Laatste update: donderdag 29 juli 2021, 23u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
30/07 03u15  Britney Spears is in strijdmodus, moeder, ex-vriend en ex-manager supporteren aan de zijlijn Over de strijd van Britney Spears tegen het bewind van haar vader Jamie is al veel inkt gevloeid, maar het einde van het verhaal is nog niet in zicht. Nu de zangeres het heft steeds meer in eigen handen lijkt te nemen, schaart ook moeder Lynne Spears zich na een jarenlange stilte aan haar zijde. Ook haar voormalige man en manager spraken de voorbije dagen hun steun uit. Alleen lijkt Spears daar zelf weinig boodschap aan te hebben.
30/07 03u15  George Clooney helpt slachtoffers noodweer in Italië George Clooney (60) helpt de slachtoffers van het noodweer dat enkele dagen geleden het Italiaanse dorp Laglio trof. Door felle regens ontstonden grote modderstromen die veel schade hebben aangericht.
30/07 03u15  Dolly Parton brengt eigen parfum uit: “Ik wilde dat het naar de hemel rook” Van Elizabeth Taylor via Taylor Swift tot Lady Gaga en Beyoncé, allemaal hebben ze een eigen parfum op hun naam staan. Nu voegt ook Dolly Parton (75) zich bij dat rijtje met Scent from above. Het luchtje van de countryzangeres kwam afgelopen woensdag op de markt. De naam is niet lukraak gekozen.
30/07 03u15  Nieuwe plaat Bart Peeters verschijnt dit najaar De kat zat op de krant, zo gaat het achtste studioalbum van Bart Peeters (61) heten. Eind vorig jaar begon de zanger al met mondjesmaat nieuwe nummers te lossen. Zo bracht hij al de singles Voor de zon weer opkomt, Genstertje, Winterdip en Brombeer uit. De vorige plaat van Peeters, Brood voor morgenvroeg, dateert van 2017.
29/07 23u15  Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.14 
29/07 22u15  Fabio Jakobsen heeft na succesvolle Ronde van Wallonië Vuelta als grote doel: “Er zullen verschillende sprintkansen zijn” Fabio Jakobsen is terug. Terug van een lange tijd weggeweest. Waar hij in de Ronde van Turkije zijn echte terugkeer als wielrenner maakte, knoopte hij vorige week in de Ronde van Wallonië opnieuw met de winst aan. Tot tweemaal toe zelfs. Hoewel de tegenstand er niet al te groot was, is het wel een bewijs dat Jakobsen stilaan weer de oude is.
29/07 22u15  Werkmateriaal gestolen in Gelinden In de Hoolstraat in Gelinden is woensdag een diefstal vastgesteld in een stal. De daders stalen er werkmateriaal.
29/07 22u15  Aanhangwagen gestolen in Kaulille Op een bedrijventerrein in de Poederstraat in Kaulille is een aanhangwagen gestolen.
29/07 22u15  Werkmateriaal gestolen in Borgloon In Nieuwland in Borgloon is donderdagmorgen een diefstal vastgesteld. De daders zijn weg met werkmateriaal.
29/07 22u15  Vrouw uit Diest gewond bij ongeval Woensdag rond 16.15 uur is een vrouw van 66 jaar uit Diest gewond geraakt bij een ongeval. De bestuurster reed in op twee auto’s die stil stonden op de Diestsebaan omdat de eerste wagen moest afslaan. De vrouw had dit te laat gezien.
29/07 22u15  Man uit Gingelom gewond bij ongeval Op de Hasselsesteenweg in Sint-Truiden is woensdag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd. Daarbij is de 78-jarige H.N. uit Gingelom gewond geraakt.
29/07 22u15  Zestienjarige gewond bij ongeval in Genk Op het kruispunt van de Evence Coppéelaan en de Westerring is woensdagavond rond 23 uur een ongeval gebeurd. Een auto en een fietser botsten er. Een 16-jarige jongen uit Oudsbergen raakte gewond bij de aanrijding.
29/07 22u15  Fietser gewond bij aanrijding in Zonhoven Op de Halveweg in Zonhoven is de 40-jarige fietser Peter B. uit Zonhoven gewond geraakt. De fietser viel bij een aanrijding met een auto.
29/07 22u15  Vurig Valerenga verslaat zwak AA Gent: Buffalo’s stoten door dankzij ruime bonus uit heenmatch AA Gent wilde in Oslo in economy-mode de Europese kwalificatie veiligstellen. Dat is duidelijk niet gelukt: de Buffalo’s kwamen al vroeg op achterstand na een ongelukkig owngoal van Okumu. Valerenga ging als jonge wolven op jacht naar meer maar miste wat vista en meeval om Gent echt naar de greep te grijpen. Na rust herstelden de troepen van HVH het evenwicht waardoor het Noorse vuur vlot gedoofd werd. Maar overtuigen deden de Gentse bezoekers ook in de tweede helft nooit. Zondag wacht Beerschot, tijd voor een stevig statement, Buffalo’s.
29/07 21u15  Mishandelde Frédérique reageert: “Het gaat goed met mij” Frédérique heeft donderdag aan het NOS Jeugdjournaal verteld hoe het met haar gaat nadat ze maandag werd mishandeld.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen
29/07 20u15  Maaseik: Vanaf 3 augustus: Herinrichting Gruitroderlaan Opoeteren Op dinsdag 3 augustus start de herinrichting van de Gruitroderlaan in Opoeteren/Maaseik. Tot de zomer van 2022 kan verkeer maar in één richting langs de werken, in de richting van het Kerkplein in Opoeteren-centrum. Er geldt een omleiding richting Ou...
29/07 10u15  Genk: AFF presents: Exclusieve try out nieuw album Mauro Pawlowski op C mine Mauro Pawlowski heeft zijn eerste soloalbum klaar. Op uitnodiging van het Absolutely Free Festival en in samenwerking met C-mine komt hij die plaat op 17 augustus voor een levend publiek uitproberen op C-mine. Voor het eerst in liefst ...
29/07 10u15  Lommel: Geen jaarmarkt meer tijdens Lommel kermis Er zal geen jaarmarkt zijn tijdens de kermis in Lommel-centrum. 'Omdat er geen plaats meer is rond het marktplein om de kramen op te stellen', zegt schepen Johan Bosmans. De jaarmarkt vond steeds plaats op de dinsdagvoormiddag tijdens Lommel-kermis. ...
27/07 12u15  Maaseik: Maasbrug Maaseik weer open voor verkeer Vandaag om 14 uur gaat de Maasbrug in Maaseik weer open voor alle verkeer. De tonnagebeperking wordt opgeheven. De visuele inspectie van gisteren, samen met de resultaten van de peilboot en de opmeting van de ijkpunten, doen het agentschap Wegen en V...
27/07 11u15  Genk: Gratis festival in Genk: De volledige line up! De line-up is AF(F)! Met nog vijf kakelverse en vooral ontdekkingswaardige acts zijn alle plaatsjes op de affiche van Terug naar AFF nu mooi ingevuld. Op 6 en 7 augustus zijn ze niet te missen aan C-mine in Genk. Een plechtige eed is he...
27/07 10u15  business: Konings uit Zonhoven hijst BNP Paribas Fortis aan boord BNP Paribas Fortis Private Equity gaat een minderheidsbelang nemen in Konings nv. Het bedrijf, waarvan de hoofdzetel in Zonhoven is gevestigd, spitst zich als co-packer en onafhankelijke drankenproducent toe op het creëren, produceren en afvullen van...
27/07 10u15  Hasselt: Grote hoeveelheden hasj en heroïne in beslag genomen Zondag controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad een persoon die zich verdacht gedroeg op de Oude Kuringerbaan in Hasselt. In de fietstassen van de 50-jarige Hasselaar troffen de politie-inspecteurs verschillende zakjes met hasj aan. ...
25/07 13u15  Hechtel-Eksel: Bosland kandidaat om Nationaal Park te worden Enkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021 bekend dat er toekomstgericht 4 Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stel...
23/07 18u15  Dilsen-Stokkem: Wateroverlast: Verboden te wandelen, varen verboden, logeren niet toegestaan en niet vissen De fietsveerpontjes blijven nog uit de vaart. De Vlaamse Waterweg moet de situatie grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat het veer weer veren kan. Het autoveer is voor langere tijd niet bruikbaar. Waterrecreatie (fluisterboten en kamp...
23/07 18u15  Kinrooi: Reclameborden, plant en lantaarn gestolen Op een terras aan de Venlosesteenweg zijn vrijdag enkele reclameborden, een plant en een lantaarn gestolen. ...
23/07 18u15  Bocholt: 52 jarige vrachtwagenbestuurder gewond Een vrachtwagenbestuurder is vrijdag omstreeks 10.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Kaulillerdorp. De 52-jarige man uit Vorst stond aan het bestuurdersportier van zijn vrachtwagen toen hij geraakt werd door een auto. ...
23/07 18u15  Houthalen-Helchteren: Fiets gestolen Uit een fietsenstalling bij een woning in de Tramstraat is een elektrische fiets gestolen. De diefstal werd donderdagavond opgemerkt. ...
23/07 13u15  Hasselt: Geen Pukkelpop dit jaar Geen Pukkelpop dit jaar. Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht zullen voor 8 augustus via e-mail worden gecontacteerd. Zij krijgen de keuze tussen een terugbetaling van hun ticket of een automatische overzetting naar de editie van 2022. ...
23/07 11u15  In Limburg: Vertrouwen in woonzorgcentra kreeg deuk De corona-crisis heeft het vertrouwen van de Vlaming in woonzorgcentra aangetast. De grootste groep geeft vandaag de voorkeur aan thuisverpleging en mantelzorg. Op de vraag hoe de pandemie hun kijk op woonzorgcentra heeft beïnvloed, antwoordt 30% in ...
23/07 11u15  business: Limburgse Investeringsmaatschappij pompt geld in distilleerderij Fryns De oudste start-up van het land, zo noemt distilleerderij Fryns zichzelf met liefst 135 jaar ervaring op de teller. Het Hasseltse familiebedrijf wil jenever terug op de kaart zetten en doet daarvoor een beroep op de middelen van LRM, de Limburgse Inv...
Laatste update: donderdag 29 juli 2021, 20u15
Lees meer van Limburgnieuws.be >

De Morgen

Verbergen Tonen
29/07 22u15  Israël biedt 60-plussers derde vaccinatie aan Israël zal 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat die leeftijdscategorie zo’n derde prik geeft.
29/07 21u15  Verschillende factoren en oorzaken voor dood twaalf gevaccineerde bewoners in rusthuis Nijvel Bij de dood van twaalf gevaccineerde rusthuisbewoners in Nijvel in de maand mei hebben verschillende ongunstige factoren meegespeeld. Dat is volgens de Franstalige nieuwszender RTBF de conclusie van een wetenschappelijk comité dat de overlijdens heeft onderzocht. Alle rusthuisbewoners die overleden zijn, hadden onderliggende aandoeningen.
29/07 20u15  De zin en onzin van een dagelijkse wasbeurt: ‘Er is een verschil tussen noodzakelijk en sociaal wenselijk’ Is het wel gezond om je elke dag te wassen? Volgens het Amerikaanse acteurskoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis alvast niet. ‘Maar er is een onderscheid tussen wat medisch noodzakelijk en sociaal wenselijk is.’
29/07 19u15  ‘Als je elke dag doucht, wis je hele ecosystemen uit’: de zin en onzin van een wasbeurt Is het wel gezond om je elke dag te wassen? Volgens het Amerikaanse acteurskoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis alvast niet. ‘Maar er is een onderscheid tussen wat medisch noodzakelijk en sociaal wenselijk is.’
29/07 19u15  ▶ ‘Ik zal er zondag zeker staan’: Nina Derwael ziet grote concurrente voor goud aan de brug schitteren in allroundfinale Nina Derwael (21) is zesde geëindigd in de allroundfinale van de artistieke gymnastiek. Haar grote concurrente in de brugfinale van zondag, Sunisa Lee, deed nipt beter op de brug én pakte het goud. De 15-jarige Jutta Verkest werd verdienstelijk 23ste. ‘Ik heb er alles uitgehaald’, reageerde Derwael.
29/07 19u15  Goederen in containers op de Ever Given terug naar de eigenaars? Dat is niet zo evident Het schip Ever Given, dat in maart de zeevaart in het Suezkanaal onmogelijk maakte, is eindelijk aangekomen in Rotterdam. Vier maanden later dan gepland kunnen de duizenden containers eindelijk van het schip af. Of de lading daarna ook bij alle eigenaren terechtkomt, blijft de vraag. ‘Pas als het bij de klant staat, kan ik rustig ademhalen.’
29/07 19u15  En toen werd het even te veel: waarom de beste turnster ter wereld plots ‘nee’ zei Simone Biles is geen klager. Wel: dochter van een drugsverslaafde moeder die de beste gymnaste ter wereld werd. Wel: jonge vrouw die af te rekenen kreeg met seksueel misbruik. Samengebald is ze één meter en 42 centimeter vechtlust. En toch. Diep in haar levensverhaal zitten verontrustende signalen. ‘Ik beoefen mijn sport te veel voor àndere mensen.’
29/07 19u15  ‘The Mole’ kijkt ongelooflijk lekker weg en je valt met open mond van de ene verbazing in de andere Jan Debackere zet de blik op oneindig. Vandaag: The Mole.
29/07 19u15  Ecolo-lid uit partij gezet vanwege Grijze Wolven-groet De Luikse afdeling van Ecolo heeft de procedure gestart om een gemeenteraadslid uit Herstal uit de partij te zetten. Op een oude foto, die gisteren werd gepubliceerd in de Waalse media, is de man te zien voor een vlag van de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. Hij maakte daarbij ook het handgebaar dat de beweging hanteert.
29/07 19u15  Na trage aanpak watersnood, pleidooi voor Belgische crisiscel: ‘Soms zijn er rampen die de hele maatschappij ontwrichten’ De manier waarop overheidsdiensten de watersnood aanpakten, was volgens slachtoffers en experts ondermaats. Een onderzoekscommissie wil lessen uit de ramp trekken, maar deskundigen pleiten voor een totale hervorming van het Belgische crisisbeleid. ‘We verdienen beter dan geïmproviseerde hulp.’
29/07 19u15  Ongerustheid over lage vaccinatiegraad in Afrika: ‘820 miljoen doses nodig’ Het aantal nieuwe coronagevallen in Afrika begint licht te dalen. Op weekbasis slonk het aantal vastgestelde besmettingen met 15 procent, naar in totaal 239.000, zo meldt John Nkengasong van de gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC). Tegelijkertijd wordt wel gewaarschuwd voor de opgang van de deltavariant en de lage vaccinatiegraad.
29/07 18u15  Een moeilijke jeugd en tonnen talent: wie is Simone Biles, de gymnaste die nu haar mentale gezondheid laat voorgaan? Simone Biles is geen klager. Wel: dochter van een drugsverslaafde moeder die de beste gymnaste ter wereld werd. Wel: jonge vrouw die af te rekenen kreeg met seksueel misbruik. Samengebald is ze één meter en 42 centimeter vechtlust. En toch. Diep in haar levensverhaal zitten verontrustende signalen. ‘Ik beoefen mijn sport te veel voor àndere mensen.’
29/07 17u15  ‘We zijn geen reisbureau!’: testcentra zien agressie toenemen De test- en triagecentra in Vlaanderen krijgen de laatste weken te maken met meer agressie. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica. Die toegenomen agressie is het gevolg van de vele testen die reizigers moeten laten afnemen. Domus Medica roept vakantiegangers op om zich beter voor te bereiden.
29/07 17u15  De zin en onzin van een wasbeurt: ‘Je elke dag wassen is niet noodzakelijk’ Is het wel gezond om je elke dag te wassen? Volgens het Amerikaanse acteurskoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis alvast niet. ‘Maar er is een onderscheid tussen wat medisch noodzakelijk en sociaal wenselijk is.’
29/07 17u15  Op miljoenen vaccinaties slechts 6.000 ernstige bijwerkingen gemeld in ons land Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Er zijn al miljoenen vaccins toegediend.
Laatste update: donderdag 29 juli 2021, 22u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
30/07 03u15  FC Data | Steeds oudere gymnastes op Olympische Spelen 03:00 De sportzomer in een statistiek.
30/07 03u15  Regering laat leugendetector weer toe en zwijgt over onbetrouwbaarheid 03:00 Na ruim een jaar kan het Belgische gerecht weer de leugendetector gebruiken. De Raad van State wees op de onbetrouwbaarheid van de tests, maar de regering zwijgt daarover in haar Koninklijk Besluit.
30/07 02u15  Het rijk der vrijheid in uitgesteld relais: de eindeloze strijd tegen corona 02:00 De zomer van de vrijheid is er een met mondmaskers en een covidpaspoort, en zonder Pukkelpop. Door coronavarianten en ander gevaar durft niemand nog een bevrijdingsdatum te prikken.
30/07 02u15  Electrabel in de aanval tegen weigering vergunning gascentrale 01:30 Electrabel eist dat de Vlaams-Brabantse deputatie de weigering om een vergunning af te leveren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde intrekt. Dat blijkt uit een boze mail van Electrabel, die De Tijd...
30/07 01u15  Samen op het podium, samen bij zijn kist 01:00 Tijdens de sportzomer overschouwt Rik Van Puymbroeck wat in en naast de sportarena gebeurt.
30/07 01u15  Jaouad, een stem voor alle kleuren van de regenboog 01:00 Hij manifesteerde zich als spreekbuis voor de LGBTQI-gemeenschap en artistieke veelvraat, maar deze zomer kan ook het podiumbeest in Jaouad weer los. Op het tijdens de lockdown uitgebrachte album ‘Mes...
30/07 00u15  Strengere coronaregels op de werkvloer voor Amerikaanse ambtenaren 23:13 De Amerikaanse president Joe Biden gaat van federale ambtenaren eisen dat ze bewijzen dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19 of dat ze mondmaskers dragen en zich regelmatig laten testen. De besmettelijker...11 
29/07 23u15  Strengere corona-regels op de werkvloer voor Amerikaanse ambtenaren 23:13 De Amerikaanse president Joe Biden gaat van federale ambtenaren eisen dat ze bewijzen dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19 of dat ze mondmaskers dragen en zich regelmatig laten testen. Want de zeer bes...
29/07 23u15  Amazon stelt teleur met omzetcijfers 22:23 De Amerikaanse e-commercegigant Amazon.com stelde donderdag teleur met zijn kwartaalomzet. Het bedrijf krijgt te maken met de versoepeling van de coronamaatregelen en sterkere concurrentie.
29/07 23u15  Robinhood maakt slechtste debuut ooit 22:16 De beleggingsapp Robinhood begint zijn beurscarrière met het slechtste debuut ooit voor een bedrijf van zijn formaat. Voor de eigen klanten die intekenden in de hoop op een snelle winst is dat een ste...
29/07 22u15  Befimmo houdt vast aan dividendbelofte 21:37 Een brutodividend van minimum 1,68 euro per aandeel. Aan die eerder gemaakte belofte blijft Befimmo vasthouden na de eerste zes maanden.
29/07 22u15  Odoo-topman Fabien Pinckaers, de spraakwaterval achter het waardevolste techbedrijf van België 21:20 Dankzij de instap van de Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners staat de ambitieuze Fabien Pinckaers aan het roer van het meest waardevolle niet-beursgenoteerde techbedrijf van België.
29/07 20u15  Belg moet klantenbeleving bij McDonald's naar hoger peil tillen 19:16 De Belg Manu Steijaert (49), die al meer dan 20 jaar werkt bij McDonald’s, krijgt een topfunctie in de Amerikaanse fastfoodketen. Hij wordt de eerste topmanager die zich over de klantenbeleving buigt...
29/07 20u15  Chiptekort verstoort uitrol Telenet-decoders 18:00 Telenet knoopt weer aan met groei, maar blijft voorzichtig over heel 2021. De afgelopen maanden heeft de uitrol van de nieuwe tv-digicorders vertraging opgelopen door chiptekort.
29/07 20u15  Waalse pretparken getroffen door noodweer: 'We zetten in op Halloween' 17:34 De attractieparken Walibi en Plopsa Coo werden fors getroffen door de overstromingen. Walibi gaat pas in oktober weer open en zet volledig in op Halloween. Het Studio 100-park opende dit weekend al de...
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
30/07 00u15  Hoelang werken vaccins? Wat als ik symptomen heb, maar gevaccineerd ben? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoorden Lees meer >16 
30/07 00u15  Thuis of op reis op de hoogte blijven van nieuws uit jouw buurt? Het kan met de regiomeldingen in de app van VRT NWS Lees meer >12 
29/07 23u15  VS-president Biden: "Niet gevaccineerd overheidspersoneel moet mondmasker dragen en zich geregeld laten testen" Lees meer >
29/07 23u15  890 miljoen jaar oude fossiele resten van sponzen in Canadese bergen zijn mogelijk oudste dierlijk leven ooit gevonden Lees meer >
29/07 22u15  890 miljoen jaar oude fossiele resten van sponzen in Canadese bergen mogelijk oudste dierlijk leven ooit gevonden Lees meer >
29/07 21u15  Wat kunnen we leren uit cijfers coronasterfte in ziekenhuizen? "Kan manier zijn om kwaliteit te belonen" Lees meer >
29/07 21u15  Voor het eerst in 500 jaar woont president Peru niet in Regeringspaleis: het donkere verhaal achter Casa de Pizarro Lees meer >
29/07 20u15  Massaal veel steun voor mishandelde Frédérique (14): "Ik word er echt emotioneel van" Lees meer >
29/07 20u15  Robinhood gaat naar de beurs en is meteen 32 miljard waard: het succes van de populaire beleggingsapp verklaard Lees meer >
29/07 19u15  Voedselagentschap na nieuwe PFAS-metingen: “Landbouwers in buurt van 3M-fabriek hoeven geen extra maatregelen te nemen” Lees meer >
29/07 19u15  Robin uit Putte vindt eetgerei van Amerikaanse soldaat : "Ik wil het zelf terugbrengen naar de familie" Lees meer >
29/07 19u15  Boek meer dan vijftig jaar te laat teruggebracht naar Schotse bibliotheek Lees meer >
29/07 18u15  Zuiden van Frankrijk kleurt rood: dit staat jou (en je kinderen) te wachten bij thuiskomst Lees meer >
29/07 18u15  Eindigt zoektocht naar laatste vermiste, na grote overstromingen? "Als je zoekt om te zoeken, dan heeft het weinig zin" Lees meer >
29/07 18u15  Robinhood gaat naar de beurs en is meteen 35 miljard waard: het succes van de populaire beleggingsapp verklaard Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
29/07 17u15  Loting en drie weekends discussiëren: regering-De Croo houdt burgerpanel over toekomst Europa De regering-De Croo werkt een initiatief uit waarbij vijftig gelote burgers drie weekends discussiëren over de toekomst van de Europese Unie.
29/07 17u15  Alles over dag 7 van de Spelen: de kroon op de carrière van Fanny Lecluyse Wie zijn de internationale blikvangers van de dag en welke landgenoten komen op vrijdag 30 juli in actie in Tokio? Het overzicht van de zevende olympische dag.
29/07 17u15  Hoe overleef je een kernramp? (video) In België zijn we omringd door kerncentrales. Hoewel de kans zeer klein is dat zich hier een tweede Tsjernobyl of Fukushima afspeelt, is er nooit een nulrisico. Wat er gebeurt tijdens een kernramp, wat straling met jouw lichaam doet en wat je moet doen als die nachtmerrie werkelijkheid wordt, hoor je van nucleair fysicus Stijn De Schepper (UAntwerpen, UZ Antwerpen).
29/07 17u15  Coronablog: steeds meer Europese landen kleuren rood Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/07 17u15  Factcheck: er is geen causaal verband tussen weinig vakantie nemen en hoger risico op hart- en vaatziekten In Goed Gevoel lezen we dat mensen die weinig vakantie nemen meer risico lopen op hart- en vaatziekten. Maar een causaal verband is moeilijk vast te stellen.
29/07 16u15  Liveblog Spelen: overzicht van dag 6 met Red Lions, Thomas Pieters en Nina Derwael Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
29/07 13u15  Viroloog Johan Neyts: 'We beseffen niet aan welke ramp we zijn ontsnapt' De producenten van vaccins tegen covid-19 werken koortsachtig aan aangepaste versies om de varianten van het virus onder de knoet te houden. Maar voor de vectorvaccins loert een potentieel probleem om de hoek, waarschuwt viroloog Johan Neyts, die voortsleutelt aan een eigen coronavaccin.
29/07 13u15  Factcheck: ja, deze foto werd genomen in de luchthaven van Vancouver Online wordt een foto gedeeld van een luchthavenhal met een wachtrij voor gevaccineerden en één voor niet-gevaccineerden. De foto is authentiek en werd genomen in de luchthaven van Vancouver, Canada. De opsplitsing werd ingevoerd om de douanecontrole van de passagiers vlotter te laten verlopen maar werd intussen weer afgevoerd.
29/07 12u15  Liveblog Olympische Spelen: volg hier de belangrijkste updates Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
29/07 11u15  Intellectueel, rechts en gevaarlijk: wie is die Franse publicist Éric Zemmour? De rechtse Franse publicist Éric Zemmour is met zijn oproep tot haat en verzet een kijkcijferkanon bij de nieuwszender CNews. Volgend jaar wil hij deelnemen aan de presidentsverkiezingen.
29/07 10u15  Coronablog: grote regionale verschillen in sterftecijfers Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/07 08u15  Liveblog Spelen: Fanny Lecluyse gaat naar de finale, Red Lions maken brandhout van Canada Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
29/07 07u15  Coronablog: aantal nieuwe besmettingen stijgt minder snel, meer dan 55 procent volledig gevaccineerd Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
29/07 07u15  Liveblog Spelen: Fanny Lecluyse gaat naar de finale van de 200 meter schoolslag Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
29/07 06u15  Liveblog Spelen: Red Lions maken brandhout van Canada Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
Laatste update: donderdag 29 juli 2021, 17u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
30/07 03u15  TEAM BELGIUM LIVE. Belgische golfers slaan nieuwe dag op gang: deze landgenoten komen vannacht in actie op de Spelen We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
30/07 03u15  Nina Derwael (6de) ziet Sunisa Lee, haar grote brug-concurrente, allroundgoud pakken: “Ik probeer zondag rustig te blijven” Nooit heeft een Belgische turner op het olympisch toneel beter gedaan dan de zesde plaats van Nina Derwael (21) in de allroundfinale in Tokio. Maar dé thriller is voor zondag: de finale aan de brug met ongelijke leggers. Derwaels grote concurrente, de Amerikaanse Sunisa Lee (18), tankte massa’s vertrouwen: ze won gisteren goud. Derwael tilde er niet zwaar aan. “We weten waarop we de komende dagen kunnen werken.”
30/07 03u15  “Alle begrip voor het besluit van Simone Biles” In Rio 2016 bekroonde Dirk Van Tichelt (37) zijn drie olympische passages met een bronzen medaille. Vanuit zijn rijke ervaring kijkt hij naar Tokio 2021.
30/07 03u15  Vandaag de mixed 4x400 in de atletiek, morgen de mixed relay in de triatlon: nooit waren er zoveel gemengde disciplines op de Spelen “De Spelen moeten jonger, hipper en vrouwelijker zijn.” Zo had IOC-voorzitter Bach het beloofd. Dus werd het aantal gemengde disciplines in Tokio één klap verdubbeld. Straks lopen de Belgen mee in de mixed 4x400 meter. Morgenochtend zijn de triatleten (m/v) aan de beurt in hun mixed relay. Mannen en vrouwen in één ploeg. Zijn dit de korfbal-Spelen?
30/07 03u15  Zorgeloos naar de zon zit er niet meer in: code rood voor reizigers naar het zuiden Bijna heel Spanje en Griekenland, Portugal, het zuiden van Frankrijk … Véél populaire vakantieplekken kleuren vandaag rood. Niet zo’n leuk nieuws voor alle Vlamingen die in het komende ‘wisselweekend’ vertrekken, en die hun reis boekten toen een test en quarantaine bij terugkeer nog niet verplicht waren voor hun bestemming.
30/07 03u15  Grootvader nog altijd niet gevonden: Daniël (72) is laatste vermiste van de overstromingen Aan de oevers van de Ourthe is donderdag opnieuw de hele dag gezocht naar de vermiste Daniël Gilson. De 72-jarige grootvader verdween tijdens de overstromingen op de camping in Mery, in het Luikse Esneux. Hij woonde daar met zijn partner in een chalet.
30/07 03u15  Pintjes en ijsjes worden duurder, en daar zijn ook de producenten niet (heel) blij mee Bierbrouwer AB Inbev, yoghurtproducent Danone en andere levensmiddelenmakers staan voor een dilemma. Stijgende kosten van transport en grondstoffen tasten de winstmarge aan en dus zit er maar één ding op: de prijzen verhogen. Maar dat brengt ook gevaren met zich mee.
30/07 03u15  Van een roadtrip door Europa tot rust in een boerderij op een heuveltop: zo vieren onze politici vakantie Voor het eerst in dik twee jaar is de politieke en de gezondheidssituatie in het land stabiel genoeg dat de ministers en partijvoorzitters met een gerust gemoed op reis kunnen gaan. Wij gingen met enkelen een dagje mee, vanaf morgen kunt u lezen hoe Bart De Wever, Frank Vandenbroucke, Petra De Sutter, Annelies Verlinden en Vincent Van Quickenborne stoom aflaten. Waar zij en de rest heentrekken, krijgt u vandaag al mee.
30/07 03u15  Waar kun je binnenkort terecht voor je prik? Deze vaccinatiecentra gaan sluiten of verhuizen Al op zeker vier plaatsen in Vlaanderen willen vaccinatiecentra fuseren nu het einde van de prikjescampagne in zicht komt. Op andere plaatsen verhuizen ze naar kleinere locaties. In Brussel gaan een aantal centra dicht.
30/07 03u15  Geen spion, wel een voyeur: verborgen camera’s ontdekt in Belgische ambassade in Ankara In de Belgische ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is een geheime camera ontdekt. “Er is geen enkele aanwijzing dat het om spionage gaat”, zegt Buitenlandse Zaken, dat verder geen details vrijgeeft in het belang van het onderzoek. Volgens de Turkse afdeling van CNN gaat het inderdaad niet om een spion, maar om een voyeuristische veiligheidsagent.
30/07 03u15  Een Boudewijn plakken kan nog tot 2028 Goed nieuws voor de postzegelverzamelaar: zegels in Belgische frank kunnen gebruikt worden tot 2028, dat is vijf jaar langer dan eerder aangekondigd. Oude zegels in euro blijven ook nadien geldig.
30/07 03u15  Nu is ook de ruimte al zo vervuild dat er moet worden ingegrepen: “Uitkijken dat we ons niet in de voet schieten” Telecommunicatiesatellieten worden aan een enorm tempo de ruimte in gestuurd. Dat zorgt voor een alsmaar groeiende berg ruimtepuin, die schadelijk kan zijn voor ruimtestations, actieve satellieten en andere ruimtevaartuigen. ESA neemt nu een eerste stap om duurzaamheid in de ruimte te introduceren, met de lancering van Quantum, de eerste satelliet die een tweede leven kan krijgen.
30/07 03u15  Nieuwe plaat Bart Peeters verschijnt dit najaar De kat zat op de krant, zo gaat het achtste studioalbum van Bart Peeters (61) heten. Eind vorig jaar begon de zanger al met mondjesmaat nieuwe nummers te lossen. Zo bracht hij al de singles Voor de zon weer opkomt, Genstertje, Winterdip en Brombeer uit. De vorige plaat van Peeters, Brood voor morgenvroeg, dateert van 2017.
30/07 03u15  Rijexamen afleggen? Kom in het voorjaar nog eens terug De maandenlange sluitingen van de examencentra tijdens de lockdowns veroorzaken nog steeds lange wachttijden voor wie zijn rijexamen wil afleggen. Wie vandaag een afspraak maakt, moet soms tot februari wachten.
30/07 03u15  Britney Spears is in strijdmodus, moeder, ex-vriend en ex-manager supporteren aan de zijlijn Over de strijd van Britney Spears tegen het bewind van haar vader Jamie is al veel inkt gevloeid, maar het einde van het verhaal is nog niet in zicht. Nu de zangeres het heft steeds meer in eigen handen lijkt te nemen, schaart ook moeder Lynne Spears zich na een jarenlange stilte aan haar zijde. Ook haar voormalige man en manager spraken de voorbije dagen hun steun uit. Alleen lijkt Spears daar zelf weinig boodschap aan te hebben.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
30/07 03u15  Britney Spears is in strijdmodus, moeder, ex-vriend en ex-manager supporteren aan de zijlijn Over de strijd van Britney Spears tegen het bewind van haar vader Jamie is al veel inkt gevloeid, maar het einde van het verhaal is nog niet in zicht. Nu de zangeres het heft steeds meer in eigen handen lijkt te nemen, schaart ook moeder Lynne Spears zich na een jarenlange stilte aan haar zijde. Ook haar voormalige man en manager spraken de voorbije dagen hun steun uit. Alleen lijkt Spears daar zelf weinig boodschap aan te hebben.
30/07 03u15  George Clooney helpt slachtoffers noodweer in Italië George Clooney (60) helpt de slachtoffers van het noodweer dat enkele dagen geleden het Italiaanse dorp Laglio trof. Door felle regens ontstonden grote modderstromen die veel schade hebben aangericht.
30/07 03u15  Dolly Parton brengt eigen parfum uit: “Ik wilde dat het naar de hemel rook” Van Elizabeth Taylor via Taylor Swift tot Lady Gaga en Beyoncé, allemaal hebben ze een eigen parfum op hun naam staan. Nu voegt ook Dolly Parton (75) zich bij dat rijtje met Scent from above. Het luchtje van de countryzangeres kwam afgelopen woensdag op de markt. De naam is niet lukraak gekozen.
30/07 03u15  Nieuwe plaat Bart Peeters verschijnt dit najaar De kat zat op de krant, zo gaat het achtste studioalbum van Bart Peeters (61) heten. Eind vorig jaar begon de zanger al met mondjesmaat nieuwe nummers te lossen. Zo bracht hij al de singles Voor de zon weer opkomt, Genstertje, Winterdip en Brombeer uit. De vorige plaat van Peeters, Brood voor morgenvroeg, dateert van 2017.
30/07 03u15  Hij heeft beelden van in het Waasland tot Mexico City, nu wordt beeldhouwer Albert De Smedt 94: “Ik kijk tevreden terug op mijn leven” Albert De Smedt viert vrijdag 30 juli zijn 94ste verjaardag. De Sint-Niklazenaar maakte de voorbije 65 jaar honderden beelden. Zijn Reynaertwerken zijn in heel het Waasland te vinden, maar ook in Mexico City staat een werk van de Sint-Niklazenaar.
30/07 03u15  Renovatie ontmoetingscentrum staat voor de deur: bib en schouwburg tijdelijk dicht Op maandag 9 augustus starten de verbouwingswerken aan de benedenruimte van OC Ermenrike in Kieldrecht. Daardoor zullen zowel de bibliotheek als de schouwburg tijdelijk gesloten zijn.
30/07 03u15  Openbaar domein voortaan alleen digitaal in te nemen Het gemeentebestuur van Waasmunster heeft de procedure gewijzigd voor het innemen van het openbaar domein, bijvoorbeeld om een container te plaatsen bij een verhuis of verbouwingswerken. Aanvragers moeten voortaan gebruikmaken van een digitaal platform.
30/07 00u15  Toeristen in Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: minstens 4 doden en 200 gewonden In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis13 
29/07 23u15  Scarlett Johansson klaagt Disney aan omdat ze Black Widow al streamen Actrice Scarlett Johansson klaagt Disney aan nadat die de film Black Widow uitbrachten. Er zou sprake zijn van een contractbreuk omdat Disney de film op haar streamingsdienst plaatste.10 
29/07 23u15  Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.
29/07 23u15  Beerschot wint met B-ploeg van Berg en Dal (0-3) Beerschot heeft eersteprovincialer Berg en Dal in een oefenwedstrijd geklopt met 0-3. Bij Beerschot kwam geen enkele speler in actie die in de eerste competitiematch tegen Cercle Brugge aan de aftrap stond. Mukuna, Noubissi en Eleke maakten de goals voor de bezoekers.
29/07 22u15  Antwerps pleintjesbasket stoomt opvolging voor 3x3 Belgian Lions klaar Kinderen die dankzij de doorbraak van de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen zin hebben gekregen om ook eens van die ‘nieuwe’ sport te proeven, kunnen deze zomer gratis terecht op een aantal Antwerpse pleintjes. In Merksem daagden gisteravond een vijftiental kinderen op. “Dit is een basketzomer zoals ik die vroeger heb beleefd”, zegt ex-professional en monitor Hugo Sterk.
29/07 22u15  Mishandelde Frédérique reageert: “Het gaat goed met mij” Frédérique heeft donderdag aan het NOS Jeugdjournaal verteld hoe het met haar gaat nadat ze maandag werd mishandeld.
29/07 22u15  Oudste mannelijke Belg woont in Turnhout: Jozef Smets is 107 jaar en 105 dagen oud Jozef Smets uit Turnhout mag zich sinds zondag de oudste mannelijke Belg noemen. Op zondag 25 juli is zijn voorganger, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen oud. Smets is nu de op één na oudste man in de Benelux.
29/07 22u15  Onderzoekers ontdekken massagraf zeedino’s Paleontologen hebben in het Verenigd Koninkrijk een gigantisch massagraf gevonden van waarschijnlijk tienduizenden zeedino’s. Hoe de dieren om het leven kwamen, blijft een mysterie.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

16x Hoelang werken vaccins? Wat als ik symptomen heb, maar gevaccineerd ben? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoorden30/07 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
16x Verplicht mondmasker en coronatesten voor niet-gevaccineerde ambtenaren in VS30/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Federale ambtenaren in de Verenigde Staten krijgen vanwege corona met strengere regels te maken op de werkvloer. President Joe Biden heeft donderdag aangekondigd dat zij voortaan een mondmasker moeten dragen en één of twee keer per week een coronatest moeten ondergaan. De regels gelden niet voor volledig gevaccineerde ambtenaren.
14x Voormalig Amerikaans kardinaal McCarrick wordt vervolgd voor seksueel misbruik29/07 23u15 - Het Belang van Limburg: De 91-jarige Amerikaanse ex-kardinaal, Theodore McCarrick wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. Het misbruik zou dateren van de jaren 70. Dat schrijft The Boston Globe.
13x Toeristen in Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: minstens 4 doden en 200 gewonden30/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis
12x Thuis of op reis op de hoogte blijven van nieuws uit jouw buurt? Het kan met de regiomeldingen in de app van VRT NWS30/07 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
12x Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: minstens 4 doden en 200 gewonden30/07 00u15 - Het Nieuwsblad: In het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Door de strakke wind kwam het vuur dicht bij de hotels. De evacuaties gebeurden op sommige plaatsen met bootjes, zo is te zien op sociale media. Minstens vier mensen zijn overleden en bijna 200 mensen liggen in het ziekenhuis
11x Strengere coronaregels op de werkvloer voor Amerikaanse ambtenaren30/07 00u15 - De Tijd: 23:13 De Amerikaanse president Joe Biden gaat van federale ambtenaren eisen dat ze bewijzen dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19 of dat ze mondmaskers dragen en zich regelmatig laten testen. De besmettelijker...
10x Scarlett Johansson klaagt Disney aan omdat ze Black Widow al streamen29/07 23u15 - Gazet van Antwerpen: Actrice Scarlett Johansson klaagt Disney aan nadat die de film Black Widow uitbrachten. Er zou sprake zijn van een contractbreuk omdat Disney de film op haar streamingsdienst plaatste.
10x Jozef Smets uit Turnhout is oudste mannelijke Belg met 107 jaar en 105 dagen29/07 22u15 - Het Laatste Nieuws: Op zondag 25 juli is de oudste mannelijke Belg, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen. Hij werd geboren op 17 mei 1912 en was daarmee niet alleen de oudste man van België, maar van de hele Benelux . Dat meldt de Belgische correspondent van het ESO (European Supercentenarians Organisation).
10x Duitse moeder loopt wekenlang onwetend rond met winnend lot van 33 miljoen euro29/07 22u15 - Het Laatste Nieuws: Tientallen miljoenen euro’s winnen zonder dat je het zelf door hebt. Een Duitse moeder heeft zich wekenlang niet gerealiseerd dat zij uit het niets multimiljonair was geworden, meldt de Duitse loterij Lotto Bayern. Het gaat om een megabedrag van 33 miljoen euro, het op één na hoogste gewonnen bedrag in de 75-jarige geschiedenis van de Duitse loterij.

Statistieken

Artikels:
32230
Gelezen:
1530
Aantal lezers nu:
95


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven