maandag 18 november 2019, week 47


U bent nu hier: Sitemap

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Experts over het “tenenkrullende” interview van prins Andrew: “Hij komt hier belabberd uit, dit keert als een boemerang terug”18/11 00u15 - Het Nieuwsblad: Het langverwachte interview dat de Britse prins Andrew zaterdagavond gaf aan de BBC moest hem bij het grote publiek vrijpleiten van het vermeende misbruik van een minderjarige. De jongste zoon van de Queen wilde zich bovendien ontdoen van alle geruchten over al te nauwe banden met Jeffrey Epstein, de overleden miljardair die van sekshandel wordt beschuldigd. Maar in de plaats van hem te rehabiliteren, keerde het interview als een boemerang terug in het gezicht van de royal. “Ik geloof hem niet. Hij komt hier belabberd uit”, zeggen experts.
19x Stad voert Wintervuur vanaf volgend jaar af: “Keuzes die we maken”18/11 00u00 - Gazet van Antwerpen: Vorige week nog werd aan het Lobroekdok op den Dam in aanwezigheid van enkele bekende acteurs de achtste editie van Wintervuur aangekondigd. Het jaarlijkse cultuurevenement vindt plaats van 28 december tot 4 januari, maar zal daarna niet meer terugkeren. Het Antwerpse stadsbestuur wil het woord ‘besparingen’ in deze bewogen tijden op vlak van cultuur niet in de mond nemen. “Het zijn keuzes die we maken. We kiezen er voor om bepaalde projecten niet meer te ondersteunen en andere projecten met een bovenlokale uitstraling wel, zoals de eerste Antwerpse biënnale van de eeuw, de Reuzen die terugkomen, het modejaar in 2020 ...”, zegt schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).
18x Bekijk: 30 jaar val van de Berlijnse muur, hoe verschillend was het leven van de "Ossies" en de "Wessies"?18/11 00u00 - VRT NWS: Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur, die 28 jaar lang de Duitse hoofdstad opsplitste in Oost- en West-Berlijn. De muur deelde de stad fysiek in twee, en verscheurde zo ook families. De twee stadsdelen verschilden echter ook cultureel: de westkant stond onder invloed van het kapitalistische Westen, terwijl de oostkant onder een communistisch regime viel. Bekijk hieronder hoe anders het leven van 'Ossies' en 'Wessies' eruitzag.
18x "De zevende dag"18/11 00u00 - VRT NWS: Bekijk hier 'De zevende dag' van zondag 17 november.
17x Politie Hongkong dreigt met scherp te schieten, grote brand aan campus universiteit18/11 01u30 - Knack: De politie in Hongkong heeft in de nacht van zondag op maandag gewaarschuwd dat ze 'echte kogels' zal inzetten wanneer de demonstranten 'dodelijke wapens' gebruiken. Na nieuwe betogingen is een grote brand uitgebroken aan een universiteitscampus in de stad.
16x Bromfietser in levensgevaar na botsing met koe nabij Andenne17/11 23u45 - Het Laatste Nieuws: Een 24-jarige bromfietser uit Seraing raakte vandaag zwaargewond na een aanrijding met een koe. Het ongeval gebeurde nabij Andenne, zo maakte het...
15x NASCAR-kampioenschap beslist, hoofdrol voor een stuk plakband18/11 00u30 - FOK!sport: Op de Homestead-Miami Speedway in Florida is zondagavond de laatste en beslissende race van de NASCAR Cup Series 2019 verreden. Vier coureurs maakten nog kans op de titel, zoals dat gaat in het in de NASCAR gebruikte play-offsysteem.
15x Ferrari-baas gaat hartig woordje spreken met Vettel en Leclerc18/11 00u00 - De Telegraaf: Teambaas Mattia Binotto van Ferrari roept zijn coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc ter verantwoording voor hun crash zes ronden voor het einde van de Grand Prix van Brazilië.
15x Wit niet meer populairste autokleur in Europa18/11 00u00 - Auto55: De afgelopen jaren was wit de populairste autokleur. Dat blijft zo op alle grote internationale markten, behalve de Europese. Daar moet wit z’n koppositie afstaan.Wit verloor in Europa het afgelopen jaar één procent aan populariteit. Volgens het jaarlijkse kleurenrapport van lakfabrikant Axalta, zijn op het Oude Continent nog 23% van alle nieuwe auto’s in de lichtste kleur gelakt. G...Lees meer
15x Retro: Dante Giacosa had nobelprijs 'betaalbaar autorijden' moeten krijgen18/11 00u00 - Auto55: Italië heeft een patent op de homo universalis. Lang geleden blonken Leonardo Da Vinci of Michelangelo uit in meerdere disciplines: schilder, beeldhouwer, architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, schrijver en we vergeten allicht nog wat. In de vorige eeuw liep er in Italië nog zo’n briljant genie rond: de Italiaanse ingenieur Dante Giacosa. Zijn veelzijdig talent situeerde zich vo...Lees meer

Statistieken

Artikels:
27200
Gelezen:
2183
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven