vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
18/10 22u30  Waarom De Wever plots milder is voor links in Antwerpen 'We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat.' Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A?
18/10 22u30  Peeters vraagt uitleg over daling aantal sancties werkonwillige werklozen Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vraagt tekst en uitleg aan de regionale ministers van Werk in verband met de daling van het aantal sancties tegen werkonwillige werklozen. Die daling blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zegt dat de RVA-cijfers niet kloppen.
18/10 21u30  Assita Kanko: "Naar de N-VA? Veel vragen gekregen, maar ik ben een vrouw die er zelf over beslist" Lees meer >
18/10 21u30  Bourgeois houdt vol: "Reynders heeft mij gezegd dat hij de ambassadeur zou roepen" Lees meer >
18/10 21u30  Ivan De Vadder: "Rik Van Cauwelaert heeft eigenlijk al voorspeld dat we zouden eindigen met N-VA en SP.A in Antwerpen" 'We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat.' Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A?
18/10 17u45  Bellot fluit NMBS terug over fietsverbod op spitsuurtreinen Lees meer >
18/10 17u45  Jambon na kritiek in Kamer over protestactie politie via ziekteverzuim: "Agenten baseren zich op valse informatie" Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) kreeg heel wat kritische vragen in het Parlement over de vele agenten in Brussel die zich ziek hebben gemeld. Dat zou gebeuren uit protest tegen onder meer het personeeltekort. Maar die sociale onrust is onterecht, vindt de minister. Volgens Jambon baseren de agenten zich op valse informatie.
18/10 16u30  Reynders gaat Vlaamse grieven over Spaanse maatregelen tegen Vlaanderen doorspelen aan de Spaanse ambassadeur Lees meer >
18/10 12u45  Oostendse knoop nog strakker: Tommelein sluit coalitie met Stadslijst niet uit, maar dan niet met Groen Lees meer >
18/10 11u30  Tommelein sluit coalitie met Stadslijst niet uit, maar dan niet met Groen Oostends Open VLD-kopstuk Bart Tommelein sluit een coalitie met de Stadslijst van socialist Johan Vande Lanotte niet uit. Dat heeft hij verklaard voor zijn gesprek met Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt. Tommelein pleit wel nog altijd voor een 'vernieuwingscoalitie', zonder de socialisten.
18/10 11u30  Een Vlaming nu op reis naar Spanje: "Liever blode Luis dan dode Luis" Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: de diplomatieke rel tussen Spanje en Vlaanderen. Mag van Dievel nog naar zijn huisje op de Canarische eilanden?
18/10 07u15  Jan Peumans: "Reynders moet zijn verantwoordelijkheid opnemen" Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) is 'teleurgesteld' dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) de Spaanse ambassadeur niet op het matje roept, nu Spanje zijn diplomatieke banden met Vlaanderen opzegt. 'Hij moet zijn verantwoordelijkheid opnemen', zegt hij. Peumans voelt zich ook gesteund door alle partijen in het Vlaams Parlement. 'Dat raakt mij emotioneel.'
18/10 06u00  De Europese Top: wat staat er vandaag op de agenda? Gisteren kwamen de regeringsleiders samen om de brexit verder te bespreken. Vandaag staan er een aantal andere thema?s zoals onder andere migratie op de agenda.
17/10 21u45  Burgemeester van Bredene: "Succes begint niet in de Wetstraat maar in de Dorpsstraat" Lees meer >
17/10 21u45  "Succes van de PS in Molenbeek? Dat ligt bij de vader van het volk, Philippe Moureaux" Zondagavond leek een dieprode coalitie in de maak in Molenbeek ten koste van de zetelende liberale burgemeester. De PS scoorde onder leiding van Catherine ( dochter van) Moureaux bijzonder goed. En ook de PTB-PVDA maakte een sprong voorwaarts van 9 procent. Moureaux kondigde zondagavond dan ook aan met PTB-PVDA te willen praten. 'Terzake' ging op stap in Molenbeek en sprak met de politieke hoofdrolspelers.
Laatste update: donderdag 18 oktober 2018, 22u30
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
15x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
14x Trump: ‘Lijkt erop dat Khashoggi dood is’19/10 00u15 - De Standaard: ‘Het lijkt er zeker op’ dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi dood is. ‘Dat is heel jammer.’ Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana.
14x Met auto’s vol drugs van As naar half Europa19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Met zeven auto’s vol speciaal ontworpen verborgen compartimenten smokkelde een Limburgse bende drugs vanuit As, Hasselt en Genk naar zowat half Europa. De grootschalige handel in cocaïne, heroïne en xtc leverde hen 30 miljoen euro winst op, maar naar alle waarschijnlijkheid ook flinke celstraffen. In mei vorig jaar werd de groep, met aan het hoofd een vijftiger uit Genk, namelijk gepakt. Donderdag moest de man samen met tien van zijn kompanen verschijnen voor de rechter in Tongeren.
13x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
13x Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie19/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën.
13x Meerdere meldingen over op hol geslagen Stints ná ongeval Oss19/10 00u00 - BN/DeStem: Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn meerdere meldingen binnengekomen van op hol geslagen Stints ná het tragische ongeval in Oss. Uit nieuwe stukken die vanavond naar de Kamer zijn gestuurd blijkt dat er ook na het dodelijke ongeval meerdere Stints kampten met remproblemen.
13x ‘Temptation Tim’ tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.
13x Zieke Monfils wint Frans topduel en schakelt titelverdediger uit op European Open in Antwerpen19/10 00u00 - Gazet van Antwerpen: Gaël Monfils (ATP 38) heeft donderdag in een Frans onderonsje titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) uitgeschakeld in de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).
12x Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen bij Ryanair nog voor einde van het jaar19/10 00u30 - Het Nieuwsblad: De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze donderdag gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar. De vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is.

Statistieken

Artikels:
34030
Gelezen:
1608
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven