woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
12/12 15u15  Intel geeft vooruitblik op nieuwe architecturen voor 2019 en verder Intel heeft voor een beperkt publiek een Intel Architecture Day 2018 georganiseerd, waar het bedrijf zijn toekomstplannen uit de doeken deed. Het deelde informatie over een nieuwe processorarchitectuur en de ontwikkelingen op gpu-vlak.
12/12 15u15  Capcom introduceert optionele in-game reclame in Street Fighter 5 Capcom heeft in de nieuwste Street Fighter 5-update in-game reclame geïntroduceerd. Dit kan in- en uitgeschakeld worden. Wanneer de reclame is uitgeschakeld, ontvangen spelers echter geen extra Fight Money, het in-game geld waarmee dlc gekocht kan worden.
12/12 15u00  Politie VS gebruikt onechte Amazon-pakketjes met gps-tracker om dieven te pakken De politie in de Amerikaanse stad Jersey City, in de staat New Jersey, zet onechte Amazon-pakketjes in om pakketjesdieven te betrappen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van deurbelcamera's en gps-trackers.
12/12 13u45  Samsung sluit smartphonefabriek in Chinese stad Tianjin Samsung gaat een van zijn Chinese smartphonefabrieken sluiten. Het gaat om de fabriek in de stad Tianjin, aan de noordkust van China. Ongeveer 2600 werknemers verliezen hun baan. De fabriek gaat tegen het einde van dit jaar dicht.
12/12 13u00  Google geeft domeinnaam Duck.com vrij aan zoekmachine DuckDuckGo DuckDuckGo, de zoekmachine die de gebruiker naar eigen zeggen niet volgt, heeft na jaren van frustratie de domeinnaam Duck.com in handen gekregen. Die was sinds 2010 in het bezit van Google.
12/12 13u00  LG's nieuwe oled- en lcd-tv's ondersteunen WiSA's draadloze audiotechnologie LG meldt dat de in 2019 uit te brengen oled-tv's en sommige high-end lcd-tv's de WiSA-standaard ondersteunen. Dit is een systeem van de Wireless Speaker and Audio Association, waarmee draadloze, ongecomprimeerde audio met maximaal acht kanalen wordt ondersteund.
12/12 13u00  HMD brengt bètaversie van Android 9 uit voor Nokia 8 HMD is begonnen met het uitbrengen van Android 9.0 Pie voor de Nokia 8. Het gaat nog niet om de definitieve versie. Eerder kreeg onder andere de Nokia 7 Plus al de update voor de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.
12/12 12u15  HMD brengt bèta-versie van Android 9 uit voor Nokia 8 HMD is begonnen met het uitbrengen van Android 9.0 Pie voor de Nokia 8. Het gaat nog niet om de definitieve versie. Eerder kreeg onder andere de Nokia 7 Plus al de update voor de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem.
12/12 12u00  Universiteit rust hommels uit met slim rugzakje om landbouwdrones te vervangen De Universiteit van Washington heeft een minuscule sensor ontwikkeld die als een soort rugzakje op een hommel kan meereizen. De insecten vormen zo een alternatief voor de drones die in de landbouw gebruikt worden om de oogst te inspecteren, maar die een beperkte autonomie hebben.
12/12 11u30  Tweede Shadow of the Tomb Raider-uitbreiding komt op 18 december uit The Pillar, de nieuwste Shadow of the Tomb Raider-uitbreiding, komt 18 december uit voor Windows, PlayStation 4 en de Xbox One. Hierin gaat Lara Croft op zoek naar de waarheid achter de legende van de Maya-apocalyps.
12/12 11u15  Belg zocht in 2018 met Google vooral op voetbal en illegale videostreams Google heeft met Year in Search de populairste zoekresultaten van het afgelopen jaar bekendgemaakt. In België werd er in 2018 niet alleen massaal gezocht naar de actuele thema's voetbal en verkiezingen, maar vooral ook naar illegale videostreams.
12/12 10u30  IOC ziet voorlopig af van brede acceptatie e-sports als olympische medaillesport Het Internationaal Olympisch Comité laat weten dat het vooralsnog niet aan de orde is om e-sports serieus te overwegen als een medaillesport in het Olympische programma. Een van gegeven redenen hiervoor, is dat e-sports niet zouden passen bij de Olympische waarden.
12/12 09u45  ANWB: prijs elektrische auto is nog altijd obstakel voor Nederlandse particulier Volgens de jaarlijkse Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB zit elektrisch rijden in Nederland weliswaar in de lift, maar komt volledig elektrisch rijden nog altijd weinig voor onder particuliere automobilisten. De hoge aanschafprijs van ev's is een belangrijke reden.
12/12 09u30  Amerikaanse bronnen wijzen naar China bij Marriott-datadiefstal De diefstal van gegevens van 500 miljoen gasten van hotelketen Marriott is toe te schrijven aan hackers die in opdracht van de Chinese overheid werken, claimt The New York Times op basis van berichten van twee bronnen.
12/12 08u30  'BKR schendt privacywet door opwerpen van drempels bij opvragen van gegevens' Mensen die bij het Nederlandse Bureau Krediet Registratie hun eigen gegevens willen inzien en opvragen, kunnen te maken krijgen met een wachttijd van meerdere weken. Bij betaling gaat dat veelal binnen een dag. Volgens een in privacy gespecialiseerde jurist is dat tegen de regels.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
12/12 14u30  LG voegt 2-in-1 toe aan zijn Gram line-up Nu de meeste fabrikanten de techniek om schermranden te verkleinen eindelijk onder de knie beginnen te krijgen, worden de inspanningen om kleinere en lichtere laptops op de markt te brengen opnieuw verhoogd. Deze trend is LG zeker niet ontgaan en het bedrijf probeert met zijn Gram-reeks dan ook de producent van de lichtste laptops op de markt te worden. Om die line-up te versterken brengt LG een nieuwe 2-in-1 mee naar CES 2019, wat plaats zal vinden tussen 8 en 11 januari van het aankomende jaar...
12/12 13u45  LG voegt 2-in-1 toe aan zijn Gram line-uo Nu de meeste fabrikanten de techniek om schermranden te verkleinen eindelijk onder de knie beginnen te krijgen, worden de inspanningen om kleinere en lichtere laptops op de markt te brengen opnieuw verhoogd. Deze trend is LG zeker niet ontgaan en het bedrijf probeert met zijn Gram-reeks dan ook de producent van de lichtste laptops op de markt te worden. Om die line-up te versterken brengt LG een nieuwe 2-in-1 mee naar CES 2019, wat plaats zal vinden tussen 8 en 11 januari van het aankomende jaar...
12/12 11u30  Onderzoek naar SuperMicro bewijst afwezigheid van spionagechips? Begin oktober beschuldigde Bloomberg Super Micro Computer ervan in 2015 servers te hebben verkocht aan klanten, waarbij in het moederbord spywarechips gevonden kunnen worden. Dat leidde tot heel wat kritiek langs beide kanten, waarin ook bedrijven als Apple, Amazon en Elemental betrokken werden. De beste manier om je naam te zuiveren is volgens SuperMicro het bewijs van onschuld te leveren. Dat meent het bedrijf bij deze ook te kunnen doen, want in een brief aan klanten deelde het deze week mee...
12/12 11u30  In Win modulaire Crown RGB static pressure fans beschibkaar in 120 en 140 mm Tijdens CES begin dit jaar liet InWin al uitgebreid zijn nieuwe ventilatoren zien, die naast de Polaris-lijn zou moeten gaan bestaan. Nu kondigt de onderdelenmaker ze officieel aan. De Crown-ventilatoren komen beschikbaar in varianten van 120 mm en 140 mm. Ze zijn ontworpen met een hoge statische druk in gedachten, waardoor ze een statische druk van 1,87 mm H2O hebben gekregen. De fans zijn actief tussen de 500 en 1.600 rpm, en verbruiken dan maximaal 2,16 Watt. Ze zouden tussen de 18,1 en de 2...
12/12 09u15  Windows 10 blijkt nog steeds gebruikersdata naar Microsoft te sturen, ook als de functie is uitgeschakeld Windows 10 heeft een functie in het Privacy Dashboard waarmee je volgens Microsoft kan voorkomen dat gebruikersdata doorgestuurd wordt naar Microsoft. Dat zou voor meer privacy moeten zorgen. Maar nu heeft een Redditgebruiker ontdekt dat de softwaregigant vrolijk doorgaat met het verzamelen van al die data, zelfs als je de functie handmatig hebt uitgezet. De functie in het Privacy Dashboard heet Activity History, en als je die uitschakelt moet dat voorkomen dat Microsoft informatie binnenkrijgt...
12/12 09u15  Hardware.Info 2019 Countdown 11 december: win een Scythe Ninja 5 CPU-koeler met vier Scythe Kaze Flex RGB 120mm casefans De Hardware.Info Countdown is terug! In de aanloop naar 2019 geven we iedere dag een mooie prijs weg. Vandaag een Scythe Ninja 5 CPU-koeler met vier Scythe Kaze Flex RGB 120mm casefans. Het enige wat je hoeft te doen om mee te dingen, is je in te schrijven voor de Hardware.Info Nieuwsbrief. Simpeler kan niet! Net als vorig jaar geven we in de laatste dagen van het jaar, als dank aan iedereen die zijn adblocker op Hardware.Info heeft uitgeschakeld, weer mooie prijzen weg. Ruim twee maanden l...
12/12 09u15  Sponsored: Win de optimale veiligheid van de Bitdefender BOX 2 In het moderne huis vind je steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet. Het blijft niet meer bij een computer en/of een smartphone. Je televisie, je verlichting en thermostaat zijn steeds vaker verbonden. Daar blijft het niet bij, want ook in de keuken vind je langzaam maar zeker meer slimme apparaten terug. Dat vraagt om een effectieve en slimme beveiliging en dat is precies wat Bitdefender met de BOX 2 biedt en jij kunt er vandaag één winnen. De Bitdefender BOX 2. Om het allem...
12/12 08u30  OnePlus en McLaren slaan de handen in elkaar voor een exclusieve 6T OnePlus kwam iets meer dan een maand geleden met zijn nieuwste smartphone: de OnePlus 6T. Naar goede gewoonte vult het bedrijf een nieuw model aan met enkele exclusieve versies. Zo kwam op 15 november een paarse versie op de markt. Nu de fabrikant op dreef gekomen is, komt meteen een nieuwe variant aan, die tevens het DNA van Formule 1-raceteam McLaren in zich heeft: de OnePlus 6T McLaren edition. Beide organisaties houden van snelheid en dat wordt gereflecteerd in de specificaties van het toest...
12/12 08u00  Ook Corsair komt met RGB-geheugenmodules zonder geheugenchips Dat werkgeheugen ook origineel kan zijn, weten we al een tijdje. Zo zagen we onlangs nog de bijzonder luxueuze geheugenlatjes van G.Skill en ook van ram met RGB-verlichting kijkt niemand meer op. De mogelijkheid om een lichtshow te creëren in je behuizing is volgens Corsair zelfs zo populair, dat het bedrijf besloten heeft RGB-modules zonder geheugenchips op de markt te brengen voor ramslots die nog leeg bleven op je moederbord. De set van twee krijgt Vengeance Pro RGB Light Enhancement Kit als...
12/12 07u15  InWin's modulaire Crown RGB-casefans zijn hier - static pressure in 120- en 140mm-formaat Tijdens CES begin dit jaar liet InWin al uitgebreid zijn nieuwe ventilatoren zien, die naast de Polaris-lijn zou moeten gaan bestaan. Nu kondigt de onderdelenmaker ze officieel aan. De Crown-ventilatoren komen beschikbaar in varianten van 120 mm en 140 mm. Ze zijn ontworpen met een hoge statische druk in gedachten, waardoor ze een statische druk van 1,87 mm H2O hebben gekregen. De fans zijn actief tussen de 500 en 1.600 rpm, en verbruiken dan maximaal 2,16 Watt. Ze zouden tussen de 18,1 en de 2...
12/12 06u45  Teufel komt met high-end draadloze speakerset met 4.1 surround Teufel introduceert de Cinesystem Pro, een draadloos speakersysteem met een 4.1-speakeropstelling voor surround geluid. Dit home-cinemasysteem heeft een subwoofer, een soundbar en twee satellietspeakers, en is bedoeld voor ruimtes tot 35 vierkante meter. De soundbar heeft twee kanalen, zes speakers en acht drivers in zich zitten, terwijl de satellietspeakers ook twee kanalen voor zichzelf hebben gereserveerd. Zowel de subwoofer als de twee losse speakers krijgen draadloos hun data aangeboden, w...
11/12 19u15  Bierbrouwmachine van LG is als koffiezetapparaat van Nespresso - brouw je eigen bier! De meeste mensen kennen LG van de televisies, monitoren, huishoudelijke apparaten en dergelijke. Maar tijdens de komende CES in januari zal het bedrijf een wel héél bijzonder product aankondigen: een bierbouwmachine. Het doel van deze machine is dat eigenhandig bierbrouwen net zo makkelijk wordt als het zetten van een kopje koffie aan de hand van een koffiezetapparaat op basis van capsules. Dit apparaat heeft soortgelijke capsules, met daarin mout, gist, hop en een smaakstof, waarmee je met één...
11/12 17u15  [Pro] LG introduceert flexibel en aanpasbaar 'Open Frame' OLED-scherm voor bedrijven Bezoekers van CES, ISE en IFA konden afgelopen jaar een installatie genaamd de Oled-Canyon bezoeken, een enorme muur van oled-displays. Maar het was niet zomaar een 'muur' bestaande uit schermen, want dat laat LG al een aantal jaar zien. Dit jaar bestond de muur uit flexibele displays, die een 'golvend' geheel vormde. LG vertelt ons nu dat de muur, die de naam Oled Open Frame meekrijgt, vanaf nu beschikbaar is voor bedrijven. Hij zou gebruikt kunnen worden voor bij evenementen en andere tijdeli...
11/12 16u30  "TSMC's productiecapaciteit voor 7nm zal in eerste helft 2019 niet volledig worden benut" Het Chinese blad Commercial Times zou hebben geopenbaard dat de productiecapaciteit van TSMC's 7nm-procedé niet volledig zal worden gebruikt. Dat vertelt Digitimes in een betaald rapport, waar ElectronicsWeekly een artikel over heeft geschreven. Het zou gaan over de eerste helft van 2019. De reden voor deze terugval is dat de mobiele processorfabrikanten Qualcomm, HiSilicon en Apple hun inkoopdoelen van hun chips hebben bijgesteld. Deze drie bedrijven hebben alle drie SoC's ontworpen op basis v...
11/12 16u15  "TSMC´s productiecapaciteit voor 7nm zal in eerste helft 2019 niet volledig worden benut" Het Chinese blad Commercial Times zou hebben geopenbaard dat de productiecapaciteit van TSMC's 7nm-procedé niet volledig zal worden gebruikt. Dat vertelt Digitimes in een betaald rapport, waar ElectronicsWeekly een artikel over heeft geschreven. Het zou gaan over de eerste helft van 2019. De reden voor deze terugval is dat de mobiele processorfabrikanten Qualcomm, HiSilicon en Apple hun inkoopdoelen van hun chips hebben bijgesteld. Deze drie bedrijven hebben alle drie SoC's ontworpen op basis v...
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
12/12 15u45  Hackersgroep richt zich met nieuwe malware op IT-bedrijven, overheden en telecomproviders Een hackersgroep maakt gebruik van een nieuw type trojans, om telecomproviders en bedrijven die zich bezighouden met informatietechnologie, evenals overheidsorganisaties, aan te vallen. De malware heeft de naam Seedworm gekregen en is minimaal sinds 2017 actief. Seedworm lijkt er vooral op gericht te zijn om organisaties in het Midden-Oosten te infecteren. Daar vinden in elk […]
12/12 15u45  Box for G Suite integratie nu voor iedereen beschikbaar Lees meer >
12/12 13u15  400 miljoen Office 365-accounts waren kwetsbaar voor hack Een verkeerd geconfigureerd subdomein van Microsoft lijkt de accounts van 400 miljoen Office 365-gebruikers blootgesteld te hebben aan een mogelijke overname. Dat melden veiligheidsonderzoekers, die erachter kwamen dat Microsoft een subdomein van Office.com niet goed beveiligd had. De fout werd ontdekt en gemeld door de Indiase veiligheidsonderzoeker en Microsoft-bughunter Sahad Nk. Hij kwam erachter dat […]
12/12 13u15  Zelfstandigheid voor mensen met beperkingen door technologische innovaties De impact die een beperking of handicap op iemands leven heeft is groot. Deze mensen zijn in hun dagelijks leven afhankelijk van de mensen om hen heen, terwijl ze vaak liever veel meer zelf zouden willen doen. Werken, leren, wonen of ontspannen, er zijn elke dag wel kleine of grote obstakels die overwonnen moeten worden. […]
12/12 13u15  Microsoft stopt begin 2020 met ondersteuning Azure Container Service Lees meer >
12/12 13u15  ?BKR handelt in strijd met Europese privacywetgeving GDPR? Het Bureau Krediet Registratie (BKR) blijkt onnodige drempels op te werpen voor mensen die hun eigen dossier willen inzien. Daarmee handelt het BKR in strijd met de privacywet. Dat doet het onder meer door het sneller en makkelijker te maken voor mensen die betalen, dan voor mensen die zonder er geld voor neer te tellen, […]
12/12 13u15  Supermicro komt ongeschonden uit externe security-audit naar spionagechips Lees meer >
12/12 12u00  400 miljoen Office 365-accounts blootgesteld aan mogelijke overname Een verkeerd geconfigureerd subdomein van Microsoft lijkt de accounts van 400 miljoen Office 365-gebruikers blootgesteld te hebben aan een mogelijke overname. Dat melden veiligheidsonderzoekers, die erachter kwamen dat Microsoft een subdomein van Office.com niet goed beveiligd had. De fout werd ontdekt en gemeld door de Indiase veiligheidsonderzoeker en Microsoft-bughunter Sahad Nk. Hij kwam erachter dat […]
12/12 10u45  Dell keert na maandenlange worsteling toch terug op de beurs Het was een wens die al langer gekoesterd werd door Dell. Het bedrijf wilde weer de beurs op. Vandaag hebben aandeelhouders daar toestemming voor gegeven. De beursgang vindt plaats via een kleine omweg; het bedrijf neemt de aandelen over van zijn beursgenoteerde dochteronderneming VMware. Vandaag is bekend gemaakt dat 61 procent van de aandeelhouders akkoord […]
12/12 09u30  CFO Huawei op borg vrijgelaten Huawei?s financieel directeur, Meng Wanzhou, wordt op borg vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De Verenigde Staten vraagt nog steeds om haar uitlevering. Meng werd begin deze maand door de Canadese autoriteiten gearresteerd tijdens een doorreis van Hong Kong naar Mexico, via Vancouver. Dat gebeurde op vraag van de Verenigde Staten, dat de CFO beschuldigt van bankfraude […]
12/12 08u15  Commvault kan zich weer meten met concurrentie, nieuwe CEO laat op zich wachten We waren te gast op Commvault Go in Nashville om te zien wat Commvault het afgelopen jaar heeft gepresteerd, waar het naartoe gaat en wat we kunnen verwachten. Het bedrijf is doorgegaan op de ingeslagen weg van vorig jaar met enkele aanpassingen onder druk van een activistische aandeelhouder. Wel kunnen we stellen dat de producten […]
11/12 20u30  IBM richt pijlen op enterprise AI-workloads met nieuw opslagsysteem IBM heeft een AI-geoptimaliseerd converged systeem onthuld genaamd Spectrum AI with Nvidia DGX. Met het systeem wil het bedrijf tegemoet komen aan de groeiende vraag aan kunstmatige intelligentie (AI) in enterprise applicaties. Dat meldt Silicon Angle. Het platform voegt zich bij het groeiende aantal datacentraplatformen dat specifiek gemaakt is voor machine learning. Cisco onthulde in […]
11/12 19u30  ?Equifax-hack was volledig te voorkomen met basis beveiligingsmaatregelen? De hack bij Equifax in 2017 was volgens een rapport van het Amerikaanse House Oversight Committee volledig te voorkomen. Dat meldt TechCrunch. Het bedrijf had ondermaatse beveiligingspraktijken en -beleid, aldus het rapport. Ook waren systemen verouderd. In september vorig jaar meldde Equifax, dat zich onder meer bezighoudt met de kredietwaardigheid van consumenten, dat het het […]
11/12 19u30  Vodafone gaat antennes voor 4G en 5G verstoppen onder putdeksels Lees meer >
11/12 18u15  Chinese rechter verbiedt verkoop oudere iPhones, Apple in hoger beroep Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
12/12 10u45  Puma brengt slimme schoenen na 30 jaar opnieuw uit 'Het nieuwste op het gebied van computer- en fitnesstechnologie', daarmee zette Puma al in 1986 zijn slimme hardloopschoenen in de markt. Oude tijden herleven, want anno 2018 brengt het sportmerk zijn Smart Running Shoes opnieuw uit.
12/12 10u00  OnePlus 6T McLaren Edition: Sportauto onder smartphones OnePlus slaat de handen ineen met sportauto-specialist McLaren, met als resultaat de OnePlus 6T McLaren Edition. Naast de typerende zwart/oranje kleurencombinatie voor de behuizing, zijn er ook onder de motorkap aanpassingen gedaan.
12/12 00u00  Bose Home Speaker 500 ondersteunt Alexa Draadloze speakers lijken tegenwoordig niet compleet zonder ingebouwde spraakassistent. De Bose Home Speaker 500 ondersteunt dan ook Amazon Alexa.
11/12 14u15  mSSD Celeritas Thunderbolt 3 Drive is snelheidsduivel De tijden dat je wel even een kopje koffie kon zetten in afwachting van het kopiëren van bestanden, zijn zo langzamerhand voorbij. Freecom heeft een primeur met zijn mSSD Celeritas Thunderbolt 3 Drive.
11/12 10u15  Logitech Z607 5.1-speakerset streamt ook muziek De nieuwe Logitech Z607 5.1-speakerset bestaat zoals je zou verwachten uit vier speakers en een aparte subwoofer. Maar dat is niet het enige.
11/12 00u00  Google: Beschermen jonge kijkers prioriteit YouTube Google zegt vandaag de dag al veel te doen om ervoor te zorgen dat jonge kijkers niet per ongeluk aanstootgevende YouTube-video's onder ogen krijgen. Dit nadat CDA-kamerlid Harry van der Molen eerder pleitte voor het introduceren van de Kijkwijzer op het online videoplatform.
11/12 00u00  Dit zijn de winnaars van de Tech Awards 2018 De Tech Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Computer!Totaal, PCM, Zoom.nl, Computer Idee, BesteProduct.nl, MacWorld.nl, Power Unlimited, Insidegamer.nl en Gamer.nl. Van de duizenden nieuwe producten die afgelopen jaar zijn geïntroduceerd en getest zijn er 139 bekroond met een Tech Award.
10/12 11u45  Nieuwe smartphone-trend: camera-gaatje in scherm Hoe meer scherm, hoe beter. Onder dat motto doen smartphone-fabrikanten er alles aan om de selfie-camera opnieuw te plaatsen, zodat schermranden tot een minimum beperkt kunnen worden. Na de 'notch' (inkeping) lijkt een nieuwe trend een camera die in het scherm zelf verwerkt zit.
10/12 11u15  Mozilla niet blij met browser-dominantie Google Dat Microsoft Edge straks op Chromium laat draaien is goed nieuws voor de noodlijdende browser en uiteraard is ook Google in zijn nopjes. Mozilla ziet de toekomst minder rooskleurig in en waarschuwt voor nog meer dominantie van Google op de browser-markt.
10/12 10u15  Nieuwe smartphone-trend: 'camera-gaatje' in scherm Hoe meer scherm, hoe beter. Onder dat motto doen smartphone-fabrikanten er alles aan om de selfie-camera opnieuw te plaatsen, zodat schermranden tot een minimum beperkt kunnen worden. Na de 'notch' (inkeping) lijkt een nieuwe trend een camera die in het scherm zelf verwerkt zit.
08/12 00u00  500 miljoen klantgegevens gestolen bij hotel-hack Hackers hebben persoonlijk gegevens in handen gekregen van 500 miljoen hotelgasten van de hotelketen Marriott, dat ook vestigingen in Nederland heeft. Al sinds 2014 hadden zij ongeoorloofd toegang tot de systemen van Marriott.
07/12 10u15  Microsoft Edge-browser in de kern op de schop Om ervoor te zorgen dat Edge concurrerende browsers bij kan benen, neemt Microsoft de standaard browser van Windows 10 in de kern op de schop. Binnenkort draait deze op een nieuwe engine, namelijk Chromium. Net zoals Google Chrome.
07/12 09u45  Win een Fossil Q Venture of Q Explorist-smartwatch Wanneer er nieuwe versies van smartwatches uitkomen, dan geldt meestal dat er extra sensoren zijn ingebouwd. Dat is ook het geval bij de vierde generatie van de Fossil Q Venture (links) en de Fossil Q Explorist (rechts).
07/12 00u00  Neem een frisse duik met de Ricoh WG-60-camera Onderwaterfotografie is een vak apart. Dergelijke camera's moeten uiteraard niet alleen waterdicht zijn, ze krijgen ook te maken met lastige lichtomstandigheden.
06/12 10u15  Snuffelen bedrijven straks door je banksaldo? Mag Google snuffelen in je bankafschriften? Die vraag lijkt absurd, maar vanaf volgend jaar gelden er nieuwe regels. Banken zijn dan verplicht derde partijen toegang te geven. Dat werpt de vraag op wie er bij je gegevens mogen komen.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
12/12 14u00  FAQ: Alles over het formatteren van je harde schijf Over snel wissen, grondig verwijderen, RAID formatteren en meer.
12/12 11u45  Hoe je Windows 10 gebruikt zonder Microsoft-account Want niet iedereen voelt zich prettig bij het delen van persoonlijke informatie.
12/12 10u15  Supergids: Migratie van Windows 7 naar Windows 10 Migreren en beheren van updates van Windows 10 als je eenmaal over bent.
12/12 07u45  Review: Videodeurbel van SimpliSafe Je hebt (in principe) geen abonnement nodig voor deze slimme deurbel.
11/12 14u15  10 handige gratis wifi-tools Ontdek SSIDs, signaalstartke, kanalen, MAC-adressen, beveiligingsstatus en meer.
11/12 11u15  Na nieuw datalek: zo verwijder je Google+ Tijd om je account van het gefaalde sociale netwerk te wissen.
11/12 10u30  Windows 10-tip: zo gebruik je Delivery Optimization Zo configureer je een Group Policy om Windows 10 efficiënter binnen te halen.
11/12 09u45  Integratie is de sleutel tot goede cloudbeveiliging Security is maar zo sterk als de zwakste schakel.
11/12 09u45  25 jaar Doom: negen gratis nieuwe officiële levels John Romero brengt ter gelegenheid jubileum Sigil uit.
10/12 14u00  Office 365 vs Office 2019: wat kost meer? Office & servers: per maand afrekenen graag.
10/12 12u00  Hoe Tinder gezichtsherkenning gebruikt voor matches Foto's gemined voor informatie bij ontbreken ingevoerde data.
10/12 11u00  Hoe zit het met Microsofts overstap op Chromium? Alles wat we weten over Microsoft's witte vlag in de browseroorlog en het verdwijnen van Edge's unieke code-onderdelen.
10/12 07u45  Google Pixel Slate review: een mix tussen Android en Chrome OS Is dit dan de ultieme pc vervanger?
07/12 17u00  Webwereld Weggeef Weken: Win een Teufel MOVE PRO Je hoeft er bijna niets voor te doen.
07/12 15u15  Top 10 free to play games die je nu gratis kunt spelen De best F2P games op een rijtje
Laatste update: vandaag om 14u00
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
12/12 00u00  LineageOS installeren op oude smartphone Android werkt vaak ook nog prima op een wat oudere of wat eenvoudigere smartphone. Met een goede en recente custom rom blaas je die smartphone of tablet nieuw leven in. Als uitgangspunt nemen we een tablet van Samsung uit 2013 die waarop we LineageOS installeren.
11/12 17u00  De toekomst van vliegen in een vliegtuig Inchecken, wachten, boarden, een plek zoeken voor je koffer, uren achter elkaar zitten, bij de bagageband op de rest van je bagage wachten en dan ben je eindelijk waar je moet zijn. Vliegen mag lekker snel zijn, het is niet de meest comfortabele manier van reizen. Dat moet in de toekomst alleen maar beter worden, maar hoe zal dat eruit komen te zien?
11/12 10u30  Testverslag Polk MagniFi Mini: Soundbar in een klein jasje Onlangs ging een testpanel van tien personen aan de slag met de Polk MagniFi Mini. Lezer Anna van Wienen kan in ieder geval niet meer zonder. “Ik ben verkocht, want deze soundbar is betaalbaar, eenvoudig aan te sluiten en heeft ook nog eens een geweldig geluid.” Dat belooft wat, dus hoog tijd om ook de meningen van onze andere testers te peilen.
11/12 00u00  Groteske game-ervaringen op de smartphone, kan het? Even een potje Wordfeud of Candy Crush spelen in de trein, dat is zo gedaan op de mobiele telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om op je smartphone een simpelere versie van The Sims te spelen of een voetbalmanager-achtig spel. Het zijn leuke tussendoorspellen, maar er zijn ook consolegames die zeer succesvol zijn overgezet op de smartphone.
10/12 12u45  De evolutie van kunstmatige intelligentie Knappe koppen waarschuwen er al langer voor. Computers die zichzelf kunstjes aanleren is in eerste instantie indrukwekkend, maar waar houdt het op? Kunnen ze op den duur een bewustzijn creëren, net zoals mensen? In dit artikel lees je hoe het allemaal begon, en waar we heengaan met kunstmatige intelligentie.
10/12 00u00  PCM-weekoverzicht: Hoe veilig is Kaspersky? Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
09/12 00u00  PCM-weekoverzicht: Privacy-bewuster zoeken met Startpage Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
08/12 00u00  PCM-weekoverzicht: Een kijkje in de wereld van eSports Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
08/12 00u00  Waar is Bill Gates tegenwoordig mee bezig? Ooit was hij de frontman van Microsoft, wist hij met MS DOS bakken geld te verdienen en kwam er uiteindelijk Windows. Inmiddels is Bill Gates al achttien jaar geen leider meer van het bedrijf en dat is indrukwekkend voor een man die slechts 62 jaar oud is. Wat doet deze computerfanaat tegenwoordig nog?
08/12 00u00  Hoe houden Google en Apple hun app-winkels veilig? Als je op je iPhone of je Android-telefoon een app wil installeren, dan gaat dat meestal via de app-winkels van Apple en Google. Je hebt er weinig controle over, zijn die app-winkels wel veilig? “Er zijn geen virussen of malware te vinden in de Apple App Store en Google Play Store.” Dat is een statement dat je vaak leest, maar helemaal waar is het niet.
07/12 15u15  PCM-weekoverzicht: Volwaardig gamen op smartphone Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
07/12 10u15  Schaken en AI: Zijn computers beter dan mensen? Schaken werd eeuwenlang beschouwd als bezigheid voor mensen met grote intellectuele gaven. Maar onlangs versloeg een zelflerende computer na slechts enkele uren studie het sterkste schaakprogramma. Hoe is het zover gekomen?
07/12 00u00  Online bibliotheken: wat doen ze en welke zijn er? Voor veel mensen is de bibliotheek of een stoffige plek met boeken waar ze als kind wel kwamen om boeken te huren, of een digitale verzameling muziek - aangezien Apple ook graag de term bibliotheek bezigt. Er zijn echter een heleboel online bibliotheken te vinden: databases vol met beelden, teksten, audio en video. Hier lees je waar dat vandaan komt en waarom je ze eigenlijk nooit op Google tegenkomt.
07/12 00u00  Kijk vrijdag naar de grote Sinterklaasstream en win prijzen! Ieder jaar verzorgen onze collega's van Gamer.nl, Power Unlimited! en InsideGamer de grote Sinterklaasstream. Het doel van de stream is geld inzamelen voor KiKa, maar ook aan kijkers worden mooie prijzen weggegeven.
07/12 00u00  Netwerkproblemen oplossen met Wireshark: Deel 2 Traag internet, geen verbinding, er kunnen talloze oorzaken zijn voor dit soort netwerkproblemen. Wireshark is een veelzijdige tool voor het opsporen van dit soort zaken. In dit artikelen nemen we wat praktijkvoorbeelden met je door.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
12/12 12u15  Blockchain laat Antwerpenaar eigen identiteit beheren In Antwerpen start een blockchainproject dat het beheer van identiteitsgegevens makkelijker en veiliger moet maken. In de loop van 2019 wordt het project uitgewerkt.
12/12 11u45  Groen licht voor nieuwe beursgang Dell Na een maandenlang hobbelig parcours heeft Dell Technologies haar slag thuisgehaald. De aandeelhouders van de DVMT-aandelen gaan akkoord met een nieuwe beursgang.
12/12 11u45  Belgische thesis maakt werk van 'kwantumbestendige' cryptografie BELCLIV, de Belgische Club voor Informaticaveiligheid, heeft de thesis van KU Leuven-student Ward Beullens gelauwerd als beste masterthesis die een bijdrage levert tot de beveiliging van informatiesystemen. Zijn werk is in de running om een post-quantum standaard te worden.
12/12 10u45  U zocht dit jaar vooral naar 'WK 2018' De meest populaire zoekterm op Google dit jaar in ons land was 'WK 2018'. Dat blijkt uit de 'Google Year in Search', dat de meest trending zoekopdrachten in ons land in 2018 oplijst. Staan onder meer ook in de top tien: Avicii en de verkiezingen.
12/12 10u45  Zware celstraffen voor Antwerpse havenhackers De drie Belgische IT'ers die inbraken in de computersystemen van havenbedrijven om drugs uit de haven te krijgen, gaan voor 3 tot 8 jaar de cel in. De rechter geloofde het verhaal niet dat ze door de drugsbende bedreigd en mishandeld werden.
12/12 09u45  CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding zorgde de voorbije dagen nog voor hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
11/12 12u45  Brussel krijgt eigen centrum voor cybersecurity Sirris richt in samenwerking met vijftien Brusselse onderzoekscentra het Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation op. Het centrum moet nieuwe inzichten over cyberveiligheid sneller laten doorstromen naar bedrijven.
11/12 12u15  China: "Chinese bedrijven moeten geen achterpoortjes inbouwen" De Chinese overheid mengt zich tegen de hetze tegen Huawei en benadrukt dat het bedrijf onafhankelijk opereert. Het land vraagt om geen barrières op basis van speculaties op te zetten.
11/12 12u00  Doom bestaat 25 jaar Schietspel Doom is 25. De game, die bekend werd om het vele virtuele bloed en geweld en - laten we eerlijk zijn- het plezier dat daarmee te rapen valt, geldt als een van de invloedrijkste spellen in de vrij korte geschiedenis van videogames.
11/12 11u45  NASA-sonde vindt sporen van water op asteroïde Bennu De Amerikaanse sonde OSIRIS-REx heeft resten van water gevonden op Bennu, de asteroïde waar de sonde sinds vorige week rondcirkelt. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA bekendgemaakt.
11/12 11u30  Daimler investeert zwaar in accu's De Duitse automaker Daimler trekt haar portemonnee open voor elektrisch rijden. Zo wordt de komende jaren zeker 20 miljard euro uitgegeven aan de aanschaf van accu's. Daarnaast wordt de vloot elektrisch aangedreven voertuigen fors uitgebreid.
11/12 10u30  Brusselse boekhoudapp haalt 1,7 miljoen euro op De Belgische start-up Accountable heeft een tweede kapitaalsronde afgesloten. Met het extra kapitaal wil het bedrijf in eerste instantie de Belgische markt veroveren.
11/12 10u15  Google+ eerder dicht door nieuw datalek Google+, het sociale netwerk van techgigant Google, zal vier maanden vroeger dan gepland worden afgevoerd. De beslissing komt er nadat Google een nieuwe bug heet gevonden die data van 52 miljoen gebruikers zou kunnen vrijgeven.
11/12 10u00  Welke smartphonemerken zijn het populairst in België? Wereldwijd voelen de gevestigde waarden in de smartphonemarkt de druk van hun Chinese concurrenten. In België ligt dat, op één speler na, iets anders en leren we dat er eigenlijk maar drie grote spelers meer zijn.
11/12 08u30  Apple brengt betaaldienst naar Duitsland Apples betaaldienst Apple Pay is van start gegaan in Duitsland. Eind vorige maand deed Apple Pay ook in België zijn intrede.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
12/12 15u45  Combell Group neemt Zwitserse Switchplus over Hostingbedrijf Combell Group neemt het Zwitserse Switchplus over. Het is een eerste stap van Combell buiten Benelux en Scandinavië, waar het van oorsprong Gentse bedrijf al actief was. Het overnamebedrag is onbekend. Alle medewerkers van het...
12/12 15u30  Blackberry beveiligt slimme auto’s in smart cities Blackberry heeft een nieuw beveiligingssysteem ontwikkeld voor smart cities en de bijhorende voertuiginfrastructuur. Het zogeheten Security Credential Management System (SCMS)-dienst is gratis beschikbaar voor autofabrikanten en overheden die deelnemen aan smart city-proefprojecten.
12/12 15u30  Odysseus Alternative Ventures en Apicil in insurtech Odysseus Alternative Ventures, de private equity en venture capital-tak van Reech Corporations Group, gaat een partnership aan met Apicil Group, de vierde grootste Franse dienstverlener op het gebied van sociaal welzijn. Met het partnership wordt een...
12/12 13u00  SDB Ayton lijft zorgautomatiseerder Cormel IT in SDB Ayton, de Haagse leverancier van cloudsoftware voor personeelszaken, -planning en salarisadministratie voor de zorgmarkt, heeft Cormel IT uit het Limburgse Born overgenomen. Cormel ontwikkelt een elektronisch cliëntendossier (ecd) met geïntegreerde planning- en roosteringsfunctionaliteit. De overname...
12/12 12u45  Visma sponsort schaats- en wielerploeg Team Oranje De Noorse softwareleverancier Visma wordt voor minstens vijf jaar titelsponsor van de Nederlandse schaats- en wielerploeg Team Oranje. Vanaf 1 januari 2019 zullen zowel het schaats- als het wielerteam deelnemen onder de naam Team Jumbo-Visma.
12/12 12u30  Microsoft koopt honderden hectare grond in Stockholm Twee deelgemeenten van de Zweedse hoofdstad Stockholm hebben in totaal 130 hectare land verkocht aan Microsoft. ‘Dat creëert de voorwaarden voor een grote, internationale investering’, zo laten de Zweden weten. Microsoft betaalde bijna 26 miljoen euro...
12/12 12u00  Carrefour-franchisehouder uit Dubai gaat voor Orange Majid Al Futtaim (MAF) Retail gaat gebruik maken van de Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retailgigant uit Dubai (franchisehouder van Carrefour) zal deze oplossing inzetten om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en...
12/12 12u00  Pink Elephant sluit it-contract Cordaan mét scooters Zorgverlener Cordaan heeft een driejarig outsourcingscontract afgesloten met Pink Elephant met een waarde van ettelijke miljoenen. De overeenkomst omvat de it- en werkplekinfrastructuur van Cordaan en kent opties voor verlenging. Belangrijke doelstelling is het doorvoeren van...
12/12 10u30  Cognizant neemt creatief bureau Mustache over De Amerikaanse it-dienstenleverancier Cognizant heeft het eveneens Amerikaanse Mustache overgenomen. Dat bureau ontwikkelt content voor websites en sociale media-kanalen. Cognizant integreert het bedrijf met zijn afdeling Cognizant Interactive.
12/12 10u30  Fortinet in zee met Symantec rond cloudbeveiliging Beveiligingsspeciallisten Fortinet en Symantec gaan samenwerken. De firewall-mogelijkheden van Fortinet worden geïntegreerd met de cloud-gebaseerde Web Security Service (WSS) van Symantec. Ook wordt de endpointbeveiliging van Symantec met de Fortinet Security Fabric samengevoegd.
11/12 14u00  Nederland zet in op blockchain voor ID-controle De Dutch Blockchain Coalition (DBC) heeft vijf werkvelden uitgekozen waarmee Nederland in Europa in de voorhoede moeten komen te staan op het terrein van blockchaintechnologie. De coalitie wil deze vijf 'use cases' mét maatschappelijk relevantie de...
11/12 13u00  Rood licht voor migratieproject douanesystemen Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft het migratieproject Rehosting AGS/DTV bij de Belastingdienst na een testfase stopgezet. Dat gebeurde op advies van rijks-ict-waakhond Bureau ICT Toetsing (BIT). IBM vroeg 48 miljoen voor de uitvoering ervan; het...
11/12 12u45  Drie ict’ers vast na hacken voor drugsbende Drie Vlaamse ict’ers zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun rol in een grote drugszaak in de Antwerpse haven. Ze hielpen een Nederlands-Turkse drugsbende door systemen van rederijen en containerbedrijven te hacken. Onder de veroordeelden is ict’er...
11/12 11u45  Europese Commissie pompt 16 miljoen in zorgrobotica De Europese Commissie investeert zestien miljoen euro in DIH-HERO (Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics). Dit is een Europees project gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg. Universiteit Twente leidt...
11/12 10u15  Aegon verlengt applicatiecontract HCL met vijf jaar Verzekeringsconcern Aegon heeft een nieuw vijfjarig contract met de Indiase it-offshorespeler HCL Technologies gesloten. Het betreft een overeenkomst voor applicatiediensten waarbij HCL meehelpt om nieuwe apps op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer te ontwikkelen.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
12/12 10u15  Supergids: Migratie van Windows 7 naar Windows 10 Migreren en beheren van updates van Windows 10 als je eenmaal over bent.
12/12 00u00  De definitieve planning voor het einde van Windows 7 Over iets meer dan 13 maanden is het Einde Verhaal voor populaire Windows-versie.
12/12 00u00  Bereid je voor op de komst van lokale 5G Private mobiele netwerken leveren betere security en meer.
11/12 10u00  Integratie is de sleutel tot goede cloudbeveiliging Security is maar zo sterk als de zwakste schakel.
11/12 00u00  Cryptominers: overlast of serieus IT-probleem? Een vooruitblik op de evolutie van malware in 2019.
10/12 11u15  Hoe zit het met Microsofts overstap op Chromium? Alles wat we weten over Microsoft's witte vlag in de browseroorlog en het verdwijnen van Edge's unieke code-onderdelen.
10/12 06u15  ADV: 5 dingen die spreadsheets niet kunnen Data-analyse wordt steeds belangrijker. Excel is voor velen de favoriete analysetool bij uitstek. Maar hoe nuttig het ook kan zijn, Excel kan niet alles. De druk om meer inzicht te krijgen in data neemt toe en spreadsheets beschikken niet altijd over de mogelijkheden om het inzicht te leveren dat je zoekt. Het goede nieuws? Er zijn nog veel meer tools beschikbaar
10/12 00u00  Onderschat IoT-probleem: valse data Als je gegevens van sensoren niet kunt vertrouwen, komt de bedrijfsvoering in gevaar.
09/12 00u00  Waarom schijfopslag tape met gemak versloeg En het is niet eens nek-aan-nek geweest.
09/12 00u00  Microsoft belooft beterschap met Windows 10 Organisatie richt zich op duidelijkere testprocedure om fatale bugs op te merken.
08/12 00u15  Wat is een Digital Twin en wat is het nut? Het heeft zin om nieuwe technologie exact 1-op-1 virtueel te simuleren.
08/12 00u00  7 onverwachte nadelen van AVG op security Regels die privacy beter moeten borgen, leiden soms tot het tegenovergestelde.
08/12 00u00  Waarom tape soms beter is dan een HDD Zelfs back-ups worden vaker op schijf weggeschreven dan op tape.
08/12 00u00  Hyper Converged Infrastructuur: geen doel, maar vertrekpunt Wat is dat nu eigenlijk en hoe maak je daar optimaal gebruik van?
07/12 10u15  Hierom krijgt je pc geen Windows 10-updates Microsoft legt uit waarom versie 1809 niet op bepaalde werkstations uitrolt.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Politie doet inval bij maker stint, onderzoek spoorongeluk duurt nog maanden Het rechercheonderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Daarnaast was er een inval in het huis van eigenaar Edwin Renzen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 16u00  LG lanceert een 'Nespresso voor bier' LG komt met een thuistap die het midden houdt tussen een brouwmachine en een Nespresso voor bier. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 13u45  IOC: voorlopig geen esports bij Olympische Spelen Games passen niet bij de Olympische waarden en zijn te commercieel. Professioneel gamen, bekend als esports, zal daarom voorlopig geen Olympische medaillesport worden. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 13u15  10 tech-dieptepunten van 2018 Bij Bright zijn we enthousiast over innovatie. Maar er gaat ook wel eens wat mis in de techwereld. Een overzicht van de dieptepunten van 2018, met onder meer Apple, Google, bitcoins en Elon Musk. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 13u15  Marco Borsato wint prijs voor beste drone-video van 2018 Marco Borsato heeft voor zijn videoclip 'Alsof je vliegt' de jaarlijkse Drone Award voor beste drone-video gewonnen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 12u30  Onderzoek naar stintdrama Oss duurt nog maanden Het rechercheonderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 12u30  Google-ceo: zoekmachine (nog) niet naar China Google heeft geen concrete plannen om een nieuwe zoekmachine in China uit te brengen. Dat zei Google-ceo Sundar Pichai in een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Hij sluit niet uit dat de zoekmachine ooit naar China gaat, maar zal daar dan open over in gesprek gaan. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 11u30  'Amerika wil terugslaan naar Chinese staatshackers' De regering van de Amerikaanse president Trump wil Chinese staatshackers aanpakken die geheimen van Amerikaanse techbedrijven willen stelen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 10u15  'Hack Marriott-hotels onderdeel van grote Chinese hackoperatie' De hack waarbij privégegevens van meer dan 500 miljoen hotelgasten van Marriott zijn buitgemaakt, is waarschijnlijk het werk van Chinese hackers. De hack was mogelijk onderdeel van een grotere aanval waarbij ook Amerikaanse zorgverzekeraars doelwit waren. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 09u45  'Interesse Nederlanders in elektrische auto blijft gelijk' Nederlanders lopen nog niet warm voor een elektrische auto. Met zo'n auto kan weliswaar steeds verder worden gereden en er zijn meer laadpunten, maar de interesse in volledig elektrische auto’s is het afgelopen jaar gelijk gebleven. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 09u30  'Hack Marriott-hotels onderdeel van grotere Chinese hackoperatie' De hack waarbij privégegevens van meer dan 500 miljoen hotelgasten van Marriott zijn buitgemaakt, is het werk van Chinese hackers. De hack was mogelijk onderdeel van een grotere aanval waarbij ook Amerikaanse zorgverzekeraars doelwit waren. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 08u30  'Interesse in elektrische auto niet gegroeid' Nederlanders lopen nog niet warm voor een elektrische auto. Met zo'n auto kan weliswaar steeds verder worden gereden en er zijn meer laadpunten, maar de interesse in volledig elektrische auto’s is het afgelopen jaar gelijk gebleven. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 08u15  10 miljoen dollar borg voor Huawei-topvrouw Meng De Canadese rechter heeft de borg voor de financieel directeur van Huawei, Meng Wanzhou vastgesteld op 10 miljoen Canadese dollar, waarvan 7 miljoen in cash. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 07u15  Gebouwen Facebook ontruimd na bommelding, blijkt loos alarm Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Californië zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft het sociale netwerk bevestigd. De politie heeft geen bom kunnen vinden. De zoektocht naar de bom heeft een aantal uren geduurd. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
12/12 05u15  Gebouwen Facebook ontruimd na bommelding Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Californië zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft het sociale netwerk bevestigd. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
12/12 00u00  Samsung gebruikte stockfoto om camera Galaxy A8 aan te prijzen Samsung is betrapt op een misleidende truc om de mogelijkheden van een van zijn nieuwste smartphones te etaleren. De smartphonefabrikant prijst de camera van de Galaxy A8 aan via een prachtige foto di...
11/12 14u45  OnePlus kondigt snelle smartphone OnePlus 6T McLaren Edition aan OnePlus heeft de OnePlus 6T McLaren Edition aangekondigd. Dit is de 'snelste en meest geavanceerde' smartphone van het Chinese merk tot nu toe. Het toestel is onder meer uitgerust met Warp Charge 30, ...
11/12 00u00  Resident Evil 2-zombies in PUBG Mobile (video) In PUBG Mobile kun je binnenkort mogelijk tegen zombies vechten, en dan wel zombies uit Resident Evil 2. De ontwikkelaar van de populaire game werkt daarvoor samen met Capcom, dat Resident Evil 2 uitb...
10/12 00u00  Zotac komt met nieuwe rugzak-pc voor vr-games Zotac heeft een nieuwe rugzak-pc aangekondigd, de VR GO 2.0. Deze is uiteraard vooral bedoeld voor virtual-realitytoepassingen en is om die reden ook uitgerust met behoorlijk krachtige hardware....
08/12 00u00  Game 'Harry Potter: Wizards Unite' komt uit in 2019 (video) Niantic Labs, de ontwikkelaar van Pokemon Go, heeft bekendgemaakt dat de al eerder aangekondigde Harry Potter-game 'Harry Potter: Wizards Unite' uitkomt in 2019. Het spel bevat onder meer locatie-geba...
07/12 00u00  Kruidvat nog niet begonnen met structurele verkoop Xiaomi-smartphones Vanwege 'Black Friday' verkoopt Kruidvat deze week voor het eerst een smartphone van het Chinese merk Xiaomi. Dit is echter niet het begin van de eerder aangekondigde structurele verkoop van Xiaomi-pr...
07/12 00u00  Nieuwe Bluetooth-speaker Teufel Rockster Go is robuust en waterdicht Teufel heeft de Rockster Go geïntroduceerd, een compacte en waterdichte Bluetooth-speaker. Het apparaatje is schokbestendig dankzij een met rubber beklede behuizing en kan een half uur tot 1 meter die...
06/12 00u00  'Fortnite is als heroïne' Dat games zeer verslavend kunnen zijn en verslaafden in grote problemen kunnen brengen, is al jaren bekend. Volgens Bloomberg is een van de meest verslavende en dus gevaarlijke games van dit moment he...
06/12 00u00  Gamingsmartphone Nubia Red Magic Mars met 10GB RAM gelanceerd Wie op zoek is naar een 'gamingsmartphone' heeft er sinds vandaag een nieuwe optie bij: de Nubia Red Magic Mars. Dit toestel biedt onder meer 10GB werkgeheugen en 'schouderknoppen' en is iets vriendel...
05/12 00u00  Huawei komt in 2019 met opvouwbare smartphone (video) Naast Samsung gaat ook Huawei een tablet met een flexibel display op de markt brengen die je kunt opvouwen tot een smartphone. Het toestel moet in 2019 worden geïntroduceerd en wordt naar verwachting ...
05/12 00u00  Japanse supermarkt vervangt personeel door kunstmatige intelligentie (video) In de Japanse hoofdstad Tokio heeft JR East een minisupermarkt geopend waar het afrekenen van de boodschappen volledig werkt via kunstmatige intelligentie. Kassières zijn er niet en de klanten hoeven ...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
12/12 15u45  Allard Ruyl verlaat BrandDeli voor Talpa Network Allard Ruyl wordt de nieuwe CEO van Media Solutions, het verkoophuis van Talpa Network. Hij was de oprichter en CEO […]
12/12 15u15  Epic Games opent winkel voor pc games Epic Games, het bedrijf achter het gamesucces Fortnite, heeft zijn eerste online winkel voor pc games geopend.
12/12 14u00  33 Nederlandse gemeenten krijgen EU subsidie voor gratis wifi Zeker 33 Nederlandse gemeenten kunnen rekenen op een Europese subsidie van 15.000 euro om gratis wifi aan te bieden. Van de 13198 gemeenten in de EU die een aanvraag hadden ingediend zijn er 2800 geselecteerd, meldt Gemeente.nu.
12/12 14u00  Google gaat in treinen Google heeft de technische partij achter het Indiase platform ‘Where’s my train’ gekocht. Met de overname is een bedrag van 30 tot 40 miljoen dollar gemoeid. Dit meldt de India Times.
12/12 12u15  Amazon Go winkels ook op vliegvelden Amazon wil zijn kassaloze Amazon Go winkels ook op vliegvelden vestigen. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden.
12/12 11u15  Man aangehouden voor hacken van webwinkel Een 45-jarige man uit Wijchen is deze week aangehouden omdat hij verdacht wordt van het hacken van een webshop. Dat gebeurde begin dit jaar. De hacker drong binnen op de webshop en veranderde en wiste daar gegevens.
12/12 11u00  Sanoma Learning neemt educatieve dienstverlener Iddink Group over Sanoma Learning neemt educatieve dienstverlener Iddink Group over van de huidige eigenaar NPM Capital. De acquisitie omvat alle onderdelen van de groep in Nederland, België en Spanje.
12/12 10u15  Feyenoord opent nieuwe webshop Feyenoord heeft zijn webshop vrijdag vernieuwd op basis van Magento 2 Commerce en beter toonbaar gemaakt op mobiele apparaten.
12/12 09u45  Glen Schofield (Call of Duty) weg bij Activision Glen Schofield, een van de mannen achter de Call of Duty games, verlaat Sledgehammer Games, de studio die hij 2009 […]
12/12 09u15  Sennheiser Memory Mic: connected microfoon De Memory Mic is een draadloze microfoon, maar werkt niet met reguliere draadloze audio. Het enige stukje draadloos is namelijk de synchronisatie via bluetooth tussen de bijhorende video app en de audio die je rechtstreeks in de Memory Mic opneemt.
12/12 09u00  ‘Goed dat EU eindelijk als blok gaat werken aan AI’ Vakorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn naar eigen zeggen verheugd dat Europa eindelijk als blok gaat werken aan kunstmatige intelligentie. Het is noodzakelijk om snel met een Nederlandste strategie te komen die voortborduurt op het European Coordinated Plan for Artificial Intelligence, inzet op de Nederlandse expertise en gebruik maakt van de nu beschikbaar gestelde stimuleringsfondsen, zo stellen beide organisaties.
12/12 08u30  IDC: smartphonemarkt herstelt zich na 2019 Fabrikanten van smartphones moeten voorlopig nog rekening houden met een neergaande markt. Dat voorspelt IDC. Pas in de loop van 2019 trekt de markt weer aan door de uitrol van 5G.
12/12 08u00  Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro groeigeld op Proptechstartup Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro groeigeld op bij strategische investeerders. Het Amsterdamse bedrijf biedt bedrijven een online dataplatform om het welzijn van medewerkers op kantoor te verbeteren.
12/12 07u00  Tencent Music haalt met beursgang 1,1 miljard dollar op Tencent Music heeft tijdens zijn beursgang dinsdag 1,1 miljard dollar opgehaald. Het aandeel dat via schermenbeurs Nasdaq werd verhandeld kostte 13 dollar.
12/12 06u45  Albert Heijn bouwt landelijk digitaal schermennetwerk Albert Heijn bouwt een digitaal schermennetwerk waar de supermarkt zelf maar ook derde partijen hun boodschappen aan shoppers kunnen tonen.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
12/12 15u15  Amsterdam lekt namen en adressen van klagers verhuurtermijn Airbnb De gemeente Amsterdam heeft de namen en adressen van inwoners die klaagden over verhuurdienst Airbnb gelekt via zijn website. In een enkel geval werd ook een telefoonnummer gelekt.
12/12 15u00  'Robot' op staatstelevisie Rusland blijkt man in pak Een 'robot' die door de Russische staatszender Russia-24 werd geprezen om zijn dansvaardigheid, blijkt een man in een pak te zijn.
12/12 11u45  Deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig persoonsgegevens naar China De deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig locatiegegevens en telefoonnummers van Nederlandse en andere Europese gebruikers naar China en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl.
12/12 11u00  'Aantal tv-aansluitingen daalt wederom' Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is in het derde kwartaal met 0,1 procent gedaald.
12/12 10u30  Avicii was dit jaar populairste Google-zoekopdracht in Nederland Nederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.10 
12/12 10u15  Avicii was populairste Google-zoekopdracht in Nederland Nederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
12/12 08u00  'Verenigde Staten overwegen maatregelen tegen Chinese hackaanvallen' De regering van Trump overweegt maatregelen te nemen tegen de cyberaanvallen van de Chinese overheid op Amerikaanse technologiebedrijven.
12/12 07u45  'Chinese hackers zaten achter gigantische datadiefstel bij Marriott-hotels' Een team Chinese overheidshackers zou verantwoordelijk zijn voor een cyberaanval op de hotelketen Marriott, waarbij gegevens van een half miljard klanten werden gestolen.
12/12 07u15  'BKR schendt Europese privacywet' Het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou de privacywet schenden door geld te vragen om persoonsgegevens te mogen inzien.10 
11/12 20u15  Google-directeur: 'Op dit moment geen plannen voor Chinese zoekmachine' Google heeft 'op dit moment' geen plannen om in China een zoekmachine uit te brengen, verklaarde directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 20u00  Google-directeur: 'Op dit moment geen plannen voor zoekmachine China' Google heeft 'op dit moment' geen plannen om in China een zoekmachine uit te brengen, verklaarde directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 19u15  Google-directeur erkent verschil in behandeling, maar ontkent politieke voorkeur Democratische en Republikeinse politici kunnen verschillend behandeld worden door Google, maar het bedrijf heeft geen politieke voorkeur voor een van de partijen. Dat verklaarde Google-directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 15u30  Gelre ziekenhuizen getroffen door datalek patiëntgegevens Een hacker heeft mogelijk gegevens van patiënten van de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ingezien door een datalek. Het e-mailaccount van een medewerker van het ziekenhuis werd onlangs gehackt nadat een phishingmail werd geopend.
11/12 15u15  Geen bewijs voor 'spionagechips' gevonden bij Supermicro In apparatuur van het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro zijn geen spionagechips gevonden, heeft het bedrijf dinsdag aan klanten laten weten. 
11/12 13u30  Gelre-ziekenhuizen getroffen door datalek patiëntgegevens Een hacker heeft mogelijk gegevens van patiënten van de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ingezien door een datalek. Het e-mailaccount van een medewerker van het ziekenhuis werd onlangs gehackt nadat een phishingmail werd geopend.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Avicii was dit jaar populairste Google-zoekopdracht in Nederland12/12 10u30 - Nu.nl: Nederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
10x 'BKR schendt Europese privacywet'12/12 07u15 - Nu.nl: Het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou de privacywet schenden door geld te vragen om persoonsgegevens te mogen inzien.
9x IDC: smartphonemarkt herstelt zich na 201912/12 08u30 - Emerce: Fabrikanten van smartphones moeten voorlopig nog rekening houden met een neergaande markt. Dat voorspelt IDC. Pas in de loop van 2019 trekt de markt weer aan door de uitrol van 5G.
8x Hoe je Windows 10 gebruikt zonder Microsoft-account12/12 11u45 - Webwereld: Want niet iedereen voelt zich prettig bij het delen van persoonlijke informatie.
8x Feyenoord opent nieuwe webshop12/12 10u15 - Emerce: Feyenoord heeft zijn webshop vrijdag vernieuwd op basis van Magento 2 Commerce en beter toonbaar gemaakt op mobiele apparaten.
8x Albert Heijn bouwt landelijk digitaal schermennetwerk12/12 06u45 - Emerce: Albert Heijn bouwt een digitaal schermennetwerk waar de supermarkt zelf maar ook derde partijen hun boodschappen aan shoppers kunnen tonen.
8x Tesla patenteert Google Glass-achtig AR12/12 06u30 - Emerce: Autofabrikant Tesla vraagt een patent aan op een augmented reality-systeem voor fabrieksmedewerkers. Het lijkt op een toepassing in Google Glass maar kan ook op apparaten als telefoons worden gebruikt.
7x Belgische thesis maakt werk van 'kwantumbestendige' cryptografie12/12 11u45 - DataNews: BELCLIV, de Belgische Club voor Informaticaveiligheid, heeft de thesis van KU Leuven-student Ward Beullens gelauwerd als beste masterthesis die een bijdrage levert tot de beveiliging van informatiesystemen. Zijn werk is in de running om een post-quantum standaard te worden.
7x Avicii was populairste Google-zoekopdracht in Nederland12/12 10u15 - Nu.nl: Nederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
7x Sennheiser Memory Mic: connected microfoon12/12 09u15 - Emerce: De Memory Mic is een draadloze microfoon, maar werkt niet met reguliere draadloze audio. Het enige stukje draadloos is namelijk de synchronisatie via bluetooth tussen de bijhorende video app en de audio die je rechtstreeks in de Memory Mic opneemt.

Statistieken

Artikels:
35392
Gelezen:
26408
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven