vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/11 22u00  Twee treinen tussen Tilburg en Breda mogelijk beschoten, ruiten kapot De politie onderzoekt vrijdagavond een mogelijk schietincident op een trein die onderweg was van Tilburg naar Breda. Ook een trein die onderweg was naar Eindhoven is mogelijk geraakt, meldt de politie.
22/11 21u45  Paard en ruiter onderuit tijdens stunt bij defilé in Mexico-Stad Afgelopen woensdag werd voor de 109e keer de ‘Dia de la Revolución’ gevierd in Mexico. Tijdens die Dag van de Revolutie wildeeen ruiter te paard een ‘Indian Stop’ uitvoeren. Dat ging echter mis en zowel paard als ruiter ging onderuit.
22/11 20u45  Trein tussen Tilburg en Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten kapot De politie onderzoekt vrijdagavond een mogelijk schietincident op een trein die onderweg was van Tilburg naar Breda. De Intercity heeft vijf verbrijzelde ramen, meldt de politie. Bij het incident is niemand gewond geraakt.
22/11 19u00  Hongkongs hof gaat omstreden maskerverbod weer tijdelijk invoeren Het Hongkongse verbod op het dragen van gezichtsbedekking geldt de komende week toch wel, zo heeft het hooggerechtshof vrijdag bepaald. Dit is in afwachting van het beroep dat de regering heeft aangespannen tegen een eerder vonnis van het hof, waarin staat dat het zogeheten maskerverbod onwettig is.
22/11 18u00  Rebellen en burgers in Syrisch Idlib 'als stof in een hoek geveegd' Nu de Koerdische groeperingen in het noordoosten van Syrië grotendeels verslagen lijken te zijn, rest de vraag wat er gaat gebeuren met Idlib. Deze provincie is een van de laatste en belangrijkste rebellenbolwerken van Syrië. Hoe is dat zo gekomen?
22/11 18u00  'Racisme op het voetbalveld nu zichtbaarder dan 15 jaar geleden' In de Week van NU praat presentator en hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met de redactie over het nieuws op NU.nl.
22/11 17u45  Sjiitische leider Irak doet appel op regering na dodelijke protesten De Iraakse sjiitische voorman ayatollah Ali al-Sistani heeft vrijdag de regering opgeroepen snel hervormingen door te voeren, omdat dat volgens hem de enige manier is om een einde te maken aan de dodelijke demonstraties van de afgelopen weken.
22/11 17u15  FC Den Bosch rest van seizoen met tekst 'samen tegen racisme' op shirt FC Den Bosch speelt de rest van het seizoen met de tekst 'samen tegen racisme' op het wedstrijdshirt. Subhoofdsponsor Schouten Nelissen heeft de plek op het tenue beschikbaar gesteld om ruimte te maken voor die boodschap.
22/11 16u30  'Racisme in het voetbal was er 15 jaar geleden ook in Nederland' In de Week van NU praat presentator en hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met de redactie over het nieuws op NU.nl.
22/11 16u15  'Kleine voetbalclubs hebben het ontzettend lastig met racisme' In de Week van NU praat presentator en hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met de redactie over het nieuws op NU.nl.
22/11 15u45  Staat wint hoger beroep en hoeft vrouwen en kinderen niet uit Syrië te halen De Nederlandse Staat hoeft zich niet in te spannen om 56 kinderen en hun negentien moeders vanuit Syrië naar Nederland te halen. Hiermee is het door de Staat aangespannen spoedappel door het gerechtshof in Den Haag vrijdag gegrond verklaard.
22/11 15u00  Vernield Malieveld opgeknapt: 'Boeren en bouwers betalen herstel' Na de protesten van de boeren en bouwers moet het Malieveld in Den Haag er binnenkort weer groen uit gaan zien. Staatsbosbeheer is deze week begonnen met de herstelwerkzaamheden en vrijdag is gras gezaaid. De rekeningen voor de reparaties zijn zo goed als allemaal betaald door de boeren en bouwers.11 
22/11 15u00  Hoe push-up-bh's van Victoria's Secret zijn ingehaald door tijd en #metoo Lingeriemerk Victoria's Secret annuleert na 23 jaar de wereldberoemde modeshow. Topman Stuart Burgdoerfer twijfelt of de iconische show vol dunne vrouwen, sexy lingerie en veel veren en vleugels nog wel binnen de marketingstrategie past. Het is een boodschap die steeds minder vrouwen trekt. En dat merkte het bedrijf in de cijfers.12 
22/11 14u30  Hongkongs hof staat omstreden maskerverbod weer tijdelijk toe Het Hongkongse verbod op het dragen van gezichtsbedekking geldt de komende week toch wel, zo heeft het hooggerechtshof vrijdag bepaald. Dit is in afwachting van het beroep dat de regering heeft aangespannen tegen een eerder vonnis van het hof, waarin staat dat het zogeheten maskerverbod onwettig is.
22/11 14u30  Minister Slob mag financiering Haga Lyceum niet volledig stopzetten Minister Arie Slob (Onderwijs) mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet per 1 december 2019 volledig stopzetten, oordeelt de voorzieningenrechter van de Raad van State vrijdag. De minister heeft zich bij het stopzetten van de bekostiging niet aan zijn eigen beleidsregels gehouden.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
22/11 22u16  Driftende BMW-bestuurder blundert in bocht Een BMW-bestuurder neemt het ervan op de weg in Californië, maar hij heeft de auto niet helemaal onder controle.
22/11 22u00  Schrijf Ronaldo zeker niet af, hij ís Juventus Lees meer >
22/11 22u00  Treinen stilgezet om gesloopte ruiten Een NS-trein is vrijdagavond stilgezet op station Breda, omdat er meerdere ramen kapot zijn gegaan. De conducteur van de trein zou volgens passagiers hebben gezegd dat de trein is beschoten, maar dat is nog niet bevestigd. Ook op station Eindhoven reed er een trein binnen met één gesneuvelde ruit.
22/11 21u46  De excuses die PSV kan aandragen zijn op Mark van Bommel liet, nadat er bij Willem II voor de zesde keer op rij niet gewonnen werd, publiekelijk merken te snakken naar de interlandbreak. In een paar weken tijd groeiden de problemen als algen op de tuinvijver waar men in Eindhoven zo trots op was. In aanloop naar SC Heerenveen-thuis (morgen) passeerden ze nog één keer de revue. Mét de internationals Donyell Malen en Steven Bergwijn wil PSV alle ellende weer achter zich laten. De (pijn)punten op een rij.
22/11 21u46  Consultant: ’Publieke omroep kan miljoenen bezuinigen’ De publieke omroep kan zo’n vier tot zeven miljoen euro besparen door efficiënter te gaan werken. Dat stelt de huisconsultant van de NPO, de Boston Consulting Group, in een rapport aan mediaminister Slob.
22/11 21u30  Russen killen Djokovic en zijn nieuwe helden van Davis Cup Daar was dan eindelijk het ware drama dat zo bekend is uit de ’goeie ouwe tijd’ van de Davis Cup. In het heetst van de strijd sneuvelde in Madrid zelfs de koelbloedige Servische strijder Novak Djokovic. De nieuwe helden komen uit Rusland en luisteren naar de namen Karen Khachanov en Andrei Rublev. Zij baanden zich stuntend een weg naar de halve finales.10 
22/11 21u15  Sport Kort: Volleman naar finale op vloer In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daar tussenin.
22/11 21u01  Universiteit haalt historisch schilderij weg na klachten vegans Een historisch schilderij gemaakt door de Belgische schilder Frans Snijders is uit de eetzaal van de universiteit van Cambridge verwijderd. Een aantal veganistische studenten vond het kunstwerk ongepast en eiste dat het weggehaald zou worden.
22/11 21u01  Wereldtitel opent deuren voor judoka Noël van ’t End Een ontmoeting met premier Mark Rutte, een lunch bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima en een huldiging in het stadion van FC Utrecht. Na de verovering van de wereldtitel in Tokio ging een nieuwe wereld open voor Noël van ’t End. Bijna drie maanden later is de 28-jarige judoka terug in Japan, waar hij zondag deelneemt aan de Grand Slam van Osaka.
22/11 21u01  Video: spelers Eerste Divisie blijven minuut stilstaan De voetballers in de Keuken Kampioen Divisie zijn vrijdagavond een minuut stil blijven staan meteen na de aftrap van de wedstrijden.
22/11 20u31  Video: spelers Eerste Divisie blijven minuut stil staan De voetballers in de Keuken Kampioen Divisie zijn vrijdagavond een minuut stil blijven staan meteen na de aftrap van de wedstrijden.
22/11 20u31  Duitsland haalt eerste IS’er terug uit Syrië Duitsland haalt voor het eerst vrijwillig een vrouw terug die het land heeft verlaten om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamistische Staat (IS). Naar verwachting keert ze dit weekend terug vanuit een kamp in Syrië, samen met haar kinderen. Dat maakte het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekend.
22/11 20u31  Trein stilgezet om gesloopte ruiten Een NS-trein is vrijdagavond stilgezet op station Breda, omdat er meerdere ramen kapot zijn gegaan. De conducteur van de trein zou volgens passagiers hebben gezegd dat de trein is beschoten, maar dat is nog niet bevestigd.
22/11 20u31  Sport Kort: Emmen is verdediger voorlopig kwijt In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daar tussenin.
22/11 20u31  Feeststemming vlak voor dodelijke ripdeal Breda Een liefdeskoppel dat samen op pad gaat om een drugscrimineel van een partij wiet te beroven en waarbij de tegenpartij het leven laat. Het klinkt als een verhaallijn dat niet zou misstaan in de wereldberoemde film Bonnie & Clyde.
Laatste update: vandaag om 22u16
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/11 20u30  Kopschopvideo?s wekken afschuw: dit weten we Filmpjes van groepsmishandelingen in Gorinchem worden deze week massaal gedeeld en leiden tot grote woede, ook in politiek Den Haag. In de Tweede Kamer verschillen de meningen over de motieven voor het ‘kopschoppen’. Forum voor Democratie en PVV zien een patroon van ‘racistisch’ geweld van allochtone tegen blanke jongeren, andere partijen spreken liever over geweld … Continued The post Kopschopvideo’s wekken afschuw: dit weten we appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/11 20u30  Nederland hoeft IS-vrouwen niet terug te halen: ?Fantastisch? Lees meer >
22/11 15u45  Iran bewijst keer op keer Trumps gelijk om uit atoomakkoord te stappen De Islamitische Republiek Iran lijkt in oorlog met de eigen bevolking, schrijft Afshin Ellian. Al een paar dagen treedt de Revolutionaire Garde hard op tegen de demonstranten: ze schieten gericht op ongewapende burgers. In ruim honderd steden in Iran zijn boze burgers de straat op gegaan. Er zijn al ruim 138 doden gevallen. Duizenden zijn … Continued The post Iran bewijst keer op keer Trumps gelijk om uit atoomakkoord te stappen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/11 14u30  Schakelt Amerika langzaam uit bij afzettingsprocedure? Lees meer >
22/11 14u30  ??Zielig? is een troefkaart geworden. Speel je die, dan word je niet aangesproken op je plicht? Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark (VVD) wil dat gemeenten bijstandsgerechtigden gaan verplichten een tegenprestatie te leveren voor hun uitkering. Wij vroegen u of een tegenprestatie hardnekkige werklozen kan helpen bij het sneller vinden van werk. Hierbij een aantal reacties. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen … Continued The post ‘”Zielig” is een troefkaart geworden. Speel je die, dan word je niet aangesproken op je plicht’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/11 14u30  ?Nederland moet Marokko straffen voor weigeren asielgesprek? Marokko wil niet met Nederland in gesprek over het terugnemen van asielzoekers. Dat zei staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol (VVD) donderdag tijdens het jaarlijkse debat over de begroting van haar ministerie. De verbijstering in de Tweede Kamer was groot. De bewindsvrouw zou via het ministerie van Buitenlandse Zaken te horen hebben gekregen dat … Continued The post ‘Nederland moet Marokko straffen voor weigeren asielgesprek’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 21u45  Passend eerbetoon aan ?vergeten? president Coolidge Calvin Coolidge (1923-1927) is een president die door veel Amerikanen simpelweg vergeten is. Waarom is zijn netjes bewaarde geboorteplek in Vermont dan toch de moeite waard om te bezoeken? Er is op een dinsdagmiddag in oktober geen ziel op straat in het dorpje Plymouth, in het midden van de staat Vermont. Het bestaat uit een … Continued The post Passend eerbetoon aan ‘vergeten’ president Coolidge appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 18u15  Hoe schandaalprins Andrew struikelde over Epstein-affaire De Britse prins Andrew moet al zijn koninklijke taken neerleggen. Dat heeft het Britse koningshuis besloten nadat de prins in een desastreus interview met de BBC sprak over zijn banden met kindermisbruiker Jeffrey Epstein. Het is niet de eerste keer dat de prins in opspraak is. Zijn omstreden vrienden en luxueuze levensstijl maken Andrew al … Continued The post Hoe schandaalprins Andrew struikelde over Epstein-affaire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 17u01  ?Tegenprestatie voor bijstandsuitkering gaat niets helpen? Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark (VVD) wil dat gemeenten bijstandsgerechtigden gaan verplichten een tegenprestatie te leveren voor hun uitkering. Het kan gaan om een studie, stage of werktraject. Er wordt nu door gemeenten te divers omgegaan met de zogenoemde tegenprestatie. Bij sommige gemeenten wordt er nauwelijks op toegezien, andere gemeenten bieden bijstandsgerechtigden actief … Continued The post ‘Tegenprestatie voor bijstandsuitkering gaat niets helpen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 17u01  Politie drijft Brabantse drugsfamilie verder in het nauw Voor de tweede keer in een week deed de politie een grote inval bij een woonwagenkamp in Noord-Brabant. De inval donderdag is deel van Operatie Alfa, waarvoor honderden medewerkers van justitie en politie onderzoek doen naar Martien R., een kopstuk van een beruchte Brabantse familie. R. wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel … Continued The post Politie drijft Brabantse drugsfamilie verder in het nauw appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 17u01  Hoe hopeloos interview Britse prins Andrew de das omdeed De Britse prins Andrew moet al zijn koninklijke taken neerleggen. Dat heeft het Britse koningshuis besloten nadat de prins in een desastreus interview met de BBC sprak over zijn banden met kindermisbruiker Jeffrey Epstein. Het is niet de eerste keer dat de prins in opspraak is. Zijn omstreden vrienden en luxueuze levensstijl maken Andrew al … Continued The post Hoe hopeloos interview Britse prins Andrew de das omdeed appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 12u16  ?Staking is laatste redmiddel, in gezondheidszorg is nood hoog? Door de landelijke staking van ziekenhuispersoneel zijn gisteren honderden operaties en duizenden afspraken afgezegd. Moet ziekenhuispersoneel kunnen staken? Of zijn de gevolgen hiervan te ingrijpend en zou dat niet moeten kunnen? Er werd verdeeld gereageerd op de Stelling. Lees een selectie van de reacties terug. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een … Continued The post ‘Staking is laatste redmiddel, in gezondheidszorg is nood hoog’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/11 12u16  Amerikaans ?groen licht? voor Joodse nederzettingen heeft een heel ander doel Lees meer >
20/11 18u15  VVD wil landelijke patseraanpak: ?Richt je op de foute rolmodellen? In Rotterdam gebruikt de politie al enige tijd de zogenoemde patseraanpak. Burgers die niet kunnen verklaren hoe ze aan dure spullen als een auto of jas komen, kunnen worden opgepakt. De VVD wil deze Rotterdamse methode van de politie toevoegen aan het landelijke beleid. Vier vragen over de omstreden aanpak. Wat is de ‘patseraanpak’? Bij … Continued The post VVD wil landelijke patseraanpak: ‘Richt je op de foute rolmodellen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/11 17u00  ?Ziekenhuispersoneel zou niet moeten kunnen staken? Voor het eerst in de geschiedenis leggen woensdag zeker 150.000 medewerkers uit de zorg hun werk neer. Spoedgevallen worden gewoon behandeld, maar vermoedelijk zijn honderden geplande operaties en duizenden afspraken afgezegd. Ziekenhuismedewerkers zijn boos op werkgeversorganisatie NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) omdat die niet over de brug wil komen met een betere cao. Ze eisen … Continued The post ‘Ziekenhuispersoneel zou niet moeten kunnen staken’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/11 18u45  Kabinet gaat praten over verschil zzp'en en loondienst Het is een vraag die maar terug blijft komen: wanneer is iemand nu wel of geen zzp'er? Een webmodule moet werkgevers helpen dat te bepalen en er komen strenge regels die meer duidelijkheid moeten geven. Daarnaast gaat het kabinet in gesprek met verschillende partijen over het verschil tussen inhuren en werken in loondienst.
22/11 16u45  Vestager wil komende jaren nog harder optreden tegen techreuzen Er moet in de Europese Unie nog strenger opgetreden worden tegen de macht van techreuzen. Dat zegt Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager in een interview met RTL Z. De afgelopen jaren deelde zij de ene na de andere boete uit, maar het gewenste effect had het nog niet.
22/11 14u15  Geen doorstart Thomas Cook Nederland, TUI koopt wel klantgegevens Er komt geen doorstart voor de Nederlandse tak van reisorganisatie Thomas Cook. Concurrent TUI Nederland heeft weliswaar de domeinnamen en databases van het failliete bedrijf gekocht, maar volgens de curator bleek een echte doorstart Thomas Cook Nederland onmogelijk.
22/11 14u15  OM eist 20 jaar cel en tbs tegen verdachte insulinemoorden Het Openbaar Ministerie eist 20 jaar cel, tbs en een beroepsverbod van 25 jaar tegen Rahiied A., de verdachte van de insulinemoorden. A. wordt verdacht van de moord op vier ouderen en zeven pogingen tot moord.
22/11 14u00  Wit poeder in pakketje Belastingdienst, door vijf mensen aangeraakt Een kantoor van de Belastingdienst in Heerlen is ontruimd nadat een pakketje was gevonden met een onbekend wit poeder. Het gebouw is ontruimd. Vijf mensen hebben het pakketje aangeraakt, zij moeten in het gebouw blijven tot duidelijk is wat de inhoud is.
22/11 13u45  'Seksistische' Victoria's Secret Fashion Show stopt na 23 jaar De beroemde jaarlijkse modeshow van lingeriemerk Victoria's Secret gaat dit jaar niet door. De ooit zo populaire show kreeg afgelopen jaren veel kritiek en het bedrijf kampt met tegenvallende verkoopcijfers. "Het is tijd voor een nieuwe marketingstrategie."
22/11 13u00  Gerommel met recensies op Thuisbezorgd: slechte regelmatig verwijderd Restauranteigenaren die niet zo blij zijn met je negatieve recensie, kunnen deze met behulp van Thuisbezorgd laten verwijderen. En dat gebeurt dan ook regelmatig, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
22/11 12u45  Thuisbezorgd gaat gerommel met slechte recensies onderzoeken Het verwijderen van recensies bij Thuisbezorgd gaat eenvoudig en gebeurt regelmatig. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na reacties op een bericht over een verwijderde recensie. Waar het bezorgplatform eerder ontkende dat het op grote schaal gebeurde gaat het nu toch onderzoeken hoe ze dit kunnen tegengaan.
22/11 11u15  Scholieren Indonesië krijgen kuikens in strijd tegen smartphonegebruik Hoe zorg je ervoor dat scholieren minder bezig zijn met hun smartphone? In de Indonesische stad Bandung denken ze het te weten: 2000 scholieren krijgen daar een kuikentje.
22/11 11u15  Meer dan 100 caravans verwoest bij brand in Brabantse loods In een loods in het Brabantse Oeffelt heeft een grote brand gewoed. In de loods stonden volgens een eerste inschatting van de politie meer dan honderd caravans en oldtimers. Die moeten als verloren worden beschouwd.11 
22/11 11u00  Oldtimers en caravans verwoest bij brand in Brabantse loods In een loods in het Brabantse Oeffelt heeft een grote brand gewoed. In de loods stonden volgens een eerste inschatting van de politie meer dan honderd caravans en oldtimers. Die moeten als verloren worden beschouwd.
22/11 09u45  Ouderen werken vaker tot hun pensioenleeftijd, vooral vrouwen 55-plussers hebben vaker betaald werk dan 15 jaar geleden. Dat komt door meerdere factoren, zoals het verhogen van de aow-leeftijd en omdat vrouwen vaker zijn gaan werken na het krijgen van kinderen. Het ligt in ieder geval niet aan hun gezondheidssituatie, want die is de laatste jaren nauwelijks veranderd.
22/11 09u30  Vader Ivana Smit blij met heropenen onderzoek: 'Nu leugendetectortest' De familie van model Ivana Smit is opgelucht dat het onderzoek naar de dood van de jonge vrouw wordt heropend. Dat zegt vader Marcel tegen RTL Nieuws. "We willen gerechtigheid. We kunnen haar niet terughalen, maar we kunnen ook niet verder leven als de schuldige niet wordt gepakt."
22/11 07u45  Onderzoek naar dood Ivana Smit moet heropend worden, bepaalt Maleisisch gerechtshof Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Ivana Smit moet worden heropend. Volgens de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, heeft het Maleisische gerechtshof dat bepaald. De rechter zou hebben geoordeeld dat de dood van de toen 18-jarige Ivana het gevolg is van 'handelen van derden'.
22/11 07u15  Aantal doden na roken e-sigaret VS opgelopen naar 47 Het aantal mensen dat in de VS is overleden na het gebruik van een e-sigaret, is gestegen naar 47. Het jongste slachtoffer was 17 jaar oud.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
22/11 22u00  Duitse burgemeester vertrekt na 'aanhoudende haatcampagne' De burgemeester van de Duitse plaats Arnsdorf heeft haar functie neergelegd na aanhoudende dreigementen. Martina Angermann (61) zit sinds februari ziek thuis met een burn-out en heeft vervroegd pensioen aangevraagd. Arnsdorf, een plaats met zo'n 5000 inwoners in de oostelijk gelegen deelstaat Saksen, kwam in 2016 in het nieuws toen vier mannen een Irakese vluchteling met psychische problemen aan een boom vastbonden. Een van de daders was gemeenteraadslid namens de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). Burgemeester Angermann heeft de actie meermalen scherp veroordeeld, wat leidde tot een storm van kritiek, haat en (doods)bedreigingen vanuit rechtse hoek. Overigens werd het onderzoek in de zaak van de mishandeling snel afgekapt en hebben de vier niet terechtgestaan. Hetze Vorige maand riep de AfD-fractie in de Arnsdorfse gemeenteraad burgemeester Angermann op om af te treden vanwege haar ziekte. De partij dreigde haar positie in stemming te brengen, maar zover komt het dus niet. Angermanns partij, de sociaaldemocratische SPD, spreekt volgens de Duitse nieuwssite Focus van een hetze tegen de burgemeester. 'Maandenlang is ze verbaal aangevallen, bedreigd en geïntimideerd', zegt partijsecretaris Homann. Justitieminister Lambrecht zegt tegen omroep MDR: 'Als mensen zich terugtrekken uit hun maatschappelijke betrokkenheid vanwege bedreigingen, zal onze democratie in gevaar komen.' Angermann was burgemeester sinds 2001.
22/11 22u00  Twee treinen zeer waarschijnlijk beschoten in Brabant Vanavond zijn twee treinen zeer waarschijnlijk beschoten in Brabant. Op station Breda is een trein stilgezet waarvan vijf buitenruiten kapot zijn. En ook in Eindhoven is een trein gearriveerd met een kapotte ruit, zegt de politie. De eerste melding kwam van een trein op het traject tussen Tilburg en Breda. De conducteur riep om dat de trein is beschoten. Daarna werd rond 19.40 uur bij de politie melding gemaakt van gebroken ramen.Volgens de politie zijn er vijf buitenruiten van de trein door iets hards geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd omdat de binnenruiten van het dubbelglas niet sneuvelden. Er wordt langs het spoor gezocht naar hulzen. De getroffen trein is op station Breda ontruimd. Later maakte de politie melding van een kapotte ruit in een trein die in Eindhoven aankwam. Ook daar is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt beide zaken alsof het om een schietincident gaat. 'De tweede trein die zeer waarschijnlijk is beschoten komt van hetzelfde traject, maar dan de andere kant op', zegt een woordvoerder. 'Van de dader of daders ontbreekt nog elk spoor. Het zoekgebied is een uitgestrekt gebied. We hopen dat omwonenden iets gezien hebben.' Volgens Omroep Brabant zijn beide treinen in de buurt van Gilze-Rijen geraakt. De politie laat via Twitter weten dat morgen duidelijk wordt wat de treinen geraakt heeft. De NS zegt tegen de NOS dat de reizigers zijn opgevangen of overgestapt op een andere trein. Hoewel de politie nog niet kan bevestigen of de trein daadwerkelijk beschoten is, reageert NS-directeur Van Boxtel al wel verontwaardigd via Twitter.
22/11 21u45  Mogelijk twee treinen beschoten in Brabant Vanavond zijn er mogelijk twee treinen beschoten in Brabant. Op station Breda is een trein stilgezet waarvan vijf buitenruiten kapot zijn. En ook in Eindhoven is volgens de politie een trein gearriveerd met een kapotte ruit. De eerste melding kwam van een trein op het traject tussen Tilburg en Breda. De conducteur riep om dat de trein is beschoten. Daarna werd rond 19.40 uur bij de politie melding gemaakt van gebroken ramen.Volgens de politie zijn er vijf buitenruiten van de trein door iets hards geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd omdat de binnenruiten van het dubbelglas niet sneuvelden. Er wordt langs het spoor gezocht naar munitie. De getroffen trein is op station Breda ontruimd. Later maakte de politie melding van een kapotte ruit in een trein die in Eindhoven aankwam. Ook daar is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt beide zaken alsof het om een schietincident gaat. Volgens Omroep Brabant zijn beide treinen in de buurt van Gilze-Rijen geraakt. De NS zegt tegen de NOS dat de reizigers zijn opgevangen of overgestapt op een andere trein. Hoewel de politie nog niet kan bevestigen of de trein daadwerkelijk beschoten is, reageert NS-directeur van Boxtel al wel verontwaardigd via Twitter.
22/11 20u45  Trein mogelijk beschoten op traject tussen Tilburg en Breda Op station Breda is een trein stilgezet die mogelijk beschoten is op het traject tussen Tilburg en Breda. De conducteur riep dat om in de trein. Daarna werd rond 19.40 uur bij de politie melding gemaakt van gebroken ramen. Volgens de politie zijn er vijf buitenruiten van de trein door iets hards geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd omdat de binnenruiten niet sneuvelden. Er wordt langs het spoor gezocht naar munitie. De getroffen trein is op station Breda ontruimd. Ooggetuigen zeggen tegen Omroep Brabant dat er ook gaten in de locomotief zitten. De trein was onderweg naar Rotterdam.
22/11 20u15  'Mishandelingen Gorinchem kwamen door ruzie tussen vriendengroepen' Aan de mishandelingen in Gorinchem die afgelopen dagen tot ophef leidden, ligt mogelijk een langdurige ruzie tussen twee groepen scholieren ten grondslag. Het gaat om leerlingen van verschillende middelbare scholen in de stad. Een vriend van de slachtoffers zegt tegen de NOS dat de ruzie vorige week vrijdag bij een school zou worden uitgepraat, maar dat dat niet goed ging. De politie moest eraan te pas komen, zegt hij. Later die dag liep het in een park opnieuw uit de hand. Regionale omroep Rijnmond sprak met twee vrienden van slachtoffers van de vechtpartij. Die zeggen dat een van hun vrienden volgens de daders een meisje in haar billen had geknepen op de kermis, een paar weken geleden. De vriend van het meisje kwam vrijdag met tientallen anderen verhaal halen bij de vriendengroep, die vaak in het park rondhangt. Drie jongens werden vervolgens door zo'n twintig anderen in elkaar geslagen. Volgens een lokale nieuwssite zijn enkele jongens die herkenbaar in beeld zijn op de veel gedeelde video's door hun school geschorst. 'We weten niet hoe medeleerlingen op hen gaan reageren als ze op school verschijnen. Het is dus eerder bedoeld als bescherming van deze leerlingen dan als straf', zegt schoolbestuurder Henri van Breugel. Burgemeester Reinie Melissant (CDA) weet nog niet precies wat de achtergrond van de mishandeling is. 'Ik ben nog bezig om het plaatje compleet te krijgen', zegt ze. De politie heeft vijf aangiftes binnengekregen vanwege de groepsmishandeling. Er is een groot aantal verdachten in beeld, maar nog niemand is aangehouden. Dat komt volgens de burgemeester omdat ook de politie eerst goed op een rijtje wil hebben wat er is gebeurd. Ze sprak de afgelopen dagen met jongerenwerkers, scholen, Marokkaanse moskeeën, kerken en de politie. Daardoor is haar wat meer duidelijk geworden over de daders. In tegenstelling tot wat op sociale media rondgaat, hebben die niet allemaal een Noord-Afrikaanse achtergrond. 'Het is een heel gemêleerd gezelschap en echt niet alleen getinte jongeren. Er is een harde kern van jongeren die denken dat ze alles kunnen maken in de openbare ruimte. Dat is niet acceptabel en dat gaan we aanpakken.' Volgens burgemeester Melissant heeft Gorinchem een jongerenprobleem:
22/11 20u15  Grammynominatie Nederlandse Roselilah voor beat 21 Savage De Nederlandse producer Roselilah is genomineerd voor een Grammy Award. Een album van de Amerikaanse rapper 21 Savage waar ze een beat voor maakte, maakt kans op een van de belangrijkste internationale muziekprijzen. 'Ik kan het nog steeds niet geloven. Het lijkt alsof iets niet klopt, maar het klopt gewoon', zegt de 23-jarige Amsterdamse tegen AT5. Roselilah produceert trap beats, een rauwe vorm van hiphop met veel harde bas. Via instagram maakte ze contact met de Amerikaanse producer Kid Hazel. Ze stuurde hem haar muziek, hij paste het iets aan en liet het aan rapper 21 Savage horen. Best Rap Album Hij vond het zo goed dat hij het in de track 4L gebruikte en op zijn album I Am > I Was ( voluit: I am greater than I was) zette. Dat album is nu genomineerd in de categorie Best Rap Album. 26 januari worden de Grammy's uitgereikt. Roselilah maakte het nummer bij haar ouders thuis. 'Ik woon daar nog, dus ik kon mijn speakers niet aanzetten. Ik maakte deze beat daarom vanuit bed, heel zachtjes, om twee uur 's nachts.'
22/11 19u30  CDU-partijvoorzitter laat congres de keus: blijven of vertrekken De omstreden CDU-partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer heeft op het jaarlijkse partijcongres in Leipzig voor de aanval gekozen. Ze nam vorig jaar het CDU-leiderschap over van bondskanselier Merkel. Sindsdien ligt ze intern onder vuur vanwege meerdere uitglijders en ook buiten de partij is ze niet populair. In een toespraak zei AKK, zoals ze in Duitsland wordt genoemd, bereid te zijn om te vertrekken als partijleider als haar koers de partijgenoten niet bevalt: 'Als dit niet de weg is die jullie willen, laten we er dan vandaag nog een punt achter zetten'. 'Moedige toespraak' Zover kwam het niet. Haar grootste concurrent, Friedrich Merz, hield zich op de vlakte. De man, die door velen in de partij wordt gezien als de betere kanselierskandidaat, gedroeg zich opvallend loyaal en complimenteerde haar zelfs. 'Ze heeft een moedige en op de toekomst gerichte toespraak gehouden', zei hij. Kramp-Karrenbauer koos in Leipzig voor een positieve boodschap: stop met het naar beneden halen van de partij en wees trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt. Dat was duidelijk gericht tegen Merz die geregeld het nieuws haalt met kritiek op Merkel en de partijkoers. Gewaagde zet Het uitdagen van haar concurrenten was een gewaagde zet van AKK, maar het pakte goed uit voor haar. Niemand durfde de uitdaging aan te nemen. Toch blijft het de vraag of deze voorvrouw volgend jaar de kanselierskandidaat van het CDU wordt. Friedrich Merz staat in de peilingen op voorsprong. Of hij een gooi wil doen naar het kanselierschap is volgens hem een onderwerp voor het volgende CDU-congres, over een jaar. Als de regering in het zadel blijft, zijn er in 2021 weer verkiezingen voor een nieuwe Bondsdag. Dan zwaait Merkel af.
22/11 19u15  Weer doden in VS door e-sigaret, 'Ga vooral niet zelf experimenteren' Het is volgens onderzoek minder schadelijk dan een tabakssigaret en wordt daarom vaak ingezet als hulpmiddel bij het stoppen met roken van traditionele tabak. Maar ook de elektronische sigaret is schadelijk voor de gezondheid. In Amerika overleden deze week vijf mensen aan de gevolgen van het roken van e-sigaretten. Daarmee staat het totaal aantal doden dit jaar op 47. In België overleed vorige week een 18-jarige jongen, in de Filipijnen een 16-jarig meisje. Vermoedelijk allebei door het inademen van de damp van een e-sigaret. In enkele Europese landen wordt nu gekeken of de aantrekkelijkheid van een e-sigaret moet worden ingedamd. Apple kondigde vorige week aan alle 181 vaping-apps uit de App Store te verwijderen en ook de supermarktketen Walmart is gestopt met de verkoop van de e-sigaretten. Ook in Nederland wordt gediscussieerd over de e-sigaret. Schadelijk Hoe schadelijk is het? Vaststaat: gezond is het liet. Longartsen pleiten voor een totaalverbod. Inhalatie kan leiden tot irritatie en schade aan luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker, schrijft verslavingsinstituut Jellinek. En de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit schreef al dat e-sigaretten zowel met als zonder nicotine zó onveilig zijn dat consumenten ze niet langdurig en structureel zouden moeten gebruiken.' 'Aan de ene kant is het een middel om tabaksrokers te helpen stoppen', zegt Bastiaan Venhuis van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 'Maar over die tweeslachtigheid wordt juist gediscussieerd: is het een hulpmiddel of helpen we door de aantrekkelijkheid en de smaakjes mensen juist aan het roken?' Eerder dit jaar onderzocht NOS Stories de schadelijkheid van vapers en shisha-pennen: Volgens Emil 't Hart, voorzitter van de Elektronische Sigaretten Bond Nederland, zijn illegale patronen de boosdoener, niet de e-sigaret zelf. 'In de VS zijn natuurlijk betreurenswaardige gevallen gemeld, maar daar vallen slachtoffers door producten die hier in Nederland niet op de legale markt zijn.' De organisatie van 't Hart promoot het gebruik van de e-sigaret en richt zich op sigarettenrokers die op zoek zijn naar een minder schadelijk alternatief. Hij legt uit dat de vloeistof in een e-sigaret, een e-liquid, in Nederland bestaat uit een waterige substantie met een smaakje en een middel om damp te genereren. 'De slachtoffers vallen doordat mensen patronen dampen waar THC en vitamine-E acetaat (een soort olie) in zitten. Die olie kan niet door je longen verwerkt worden, waardoor je mogelijk een longaandoening oploopt.' De olieachtige stof is volgens 't Hart niet te verkrijgen in Nederland, 'niet op de legale manier in ieder geval'. Ook in Amerika zijn die producten eigenlijk illegaal. 'Als ik koffiepads zou maken met drugs en daar vallen dan slachtoffers door, dan verbieden we toch ook niet alle Senseo-apparaten in de wereld? Het is het ongeschikte product voor een e-sigaret dat de slachtoffers maakt.' De Nederlandse en Belgische casus lijken niet op die van de Verenigde Staten, zegt ook Venhuis van het RIVM. 'Wat het verband wel is, moet nog worden onderzocht. Daarom werken we nauw samen met onder meer het Trimbos-instituut, het Vergiftigingen Informatiecentrum, de NVWA en de Inspectie voor de Gezondheidszorg om alle gevallen die we tegenkomen te bundelen.' Het beste is om helemaal niet te roken en te dampen, adviseert Venhuis. 'Maar als je dat dan toch doet, moet je iets uit het reguliere aanbod kiezen. Ga vooral niet zelf experimenten met ingrediënten, zoals in de VS gebeurt.' 30 jaar Voorzitter Leon van den Toorn van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) wijst erop dat er nog maar weinig bekend is over de langetermijneffecten van de e-sigaret. 'Het is per definitie schadelijk, maar het is een product waar we nog weinig van weten. Van gewone sigaretten werd ook pas na 30 jaar duidelijk later hoe schadelijk die echt zijn.' Volgens Van den Toorn blijkt uit onderzoek dat maar een heel klein percentage van de mensen die de e-sigaret gebruiken als hulpmiddel om te stoppen met roken, ook daadwerkelijk stopt. 'Veel meer mensen blijven aan de e-sigaret hangen. Daarbij bestaat het risico dat jongeren denken dat het weinig kwaad kan en ook beginnen met vapen. Maar er zit vaak wel een verslavende stof in, nicotine. We zijn bang dat dat uiteindelijk weer tot een toename van het aantal rokers van gewone sigaretten gaat leiden.'
22/11 18u00  Trump wil ook in 2020 Mike Pence als running mate Donald Trump zal bij de verkiezingen in 2020 opnieuw samen met Mike Pence op het stemformulier staan. De Amerikaanse president ontkrachtte in een interview met tv-zender Fox News de geruchten dat hij oud-VN-ambassadeur Nikki Haley overweegt als running mate. Haley (47) zou Trump kunnen helpen met het terugwinnen van vrouwen die in 2016 voor hem kozen, maar de laatste jaren overliepen naar de Democraten. 'Nikki zou geweldig zijn, maar Mike Pence heeft het fenomenaal gedaan als onze vicepresident', zei de president. 'Hij is onze man, hij is mijn vriend. 100 procent.' De geruchten dat Trump Pence wil vervangen voor de oud-topdiplomaat doen al maanden de ronde. Ze laaiden weer op toen Haleys memoires vorige week verschenen, waarin ze vierkant achter de president blijft staan. Trump spoorde zijn volgers op Twitter aan om meteen haar boek te kopen. In augustus twitterde Haley nog dat ze genoeg had van alle verhalen:
22/11 17u45  Drie aanhoudingen voor miljoenenfraude met Friese start-up Bij een beginnend bedrijf in het Friese Joure zijn drie mannen aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen. De hoofdverdachte zou een groot deel van het geld dat via investeerders werd opgehaald naar zichzelf hebben overgemaakt. Het bedrijf is een start-up en ontwikkelt een applicatie voor mobiele telefoons. Particuliere investeerders werd een mooi rendement voorgespiegeld. Daarvoor werden promotiefilmpjes met bekende Nederlanders ingezet. Het start-upbedrijf haalde er drie miljoen euro mee op. Maar de inleggers kregen nooit rendement uitgekeerd. Privérekening De hoofdverdachte, een 40-jarige man uit Groningen, heeft volgens justitie het merendeel van het geld van de investeerders uitgegeven aan een luxe levensstijl. Dat geldt als witwassen. De FIOD kwam de fraude op het spoor na een melding dat ruim 2,3 miljoen euro was overgeboekt van de bedrijfsrekening naar de privérekening van de hoofdverdachte. Verder zijn een 48-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 51-jarige man uit Sneek aangehouden. De eerste kreeg vermoedelijk een provisie voor het aandragen van investeerders. Van de tweede man is alleen bekend dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de fraude. Er is in zijn huis onderzoek gedaan, net als in het bedrijfspand in Joure. Justitie heeft beslag gelegd op de administratie, de woning en verschillende auto's, schrijft Omrop Fryslân.
22/11 17u45  FC Den Bosch speelt rest van seizoen met anti-racismetekst op shirt FC Den Bosch speelt de rest van het seizoen met de tekst 'Samen tegen racisme' op het wedstrijdshirt. Een van de shirtsponsors maakt plaats zodat er ruimte komt voor de boodschap op zowel de voor- als de achterkant van het shirt. De voorzitter van FC Den Bosch, Jan-Hein Schouten, wil dat zijn voetbalclub hulp krijgt in de strijd tegen racisme. Dat schrijft hij in een open brief in het Brabants Dagblad, bijna een week na de racistische uitlatingen tegen Excelsior-speler Mendes Moreira. Schouten stelt dat de club racisme niet alleen kan aanpakken. 'Wij hebben geen verwensingen meer nodig, geen terechtwijzingen, bedreigingen. Wij hebben geen boete nodig. Wij hebben hulp nodig. De uitgestoken hand. De verbinding. Bij het voetbal komen mensen die willen kwetsen. En wij kunnen die niet in ons eentje weren of evangeliseren. Zoals bijna niemand iets in zijn eentje kan', schrijft hij. Schouten denkt bijvoorbeeld aan samenwerking met anderen bij het starten van antiracismeprojecten, zodat FC Den Bosch een 'andere club' kan worden. Bedreigd Afgelopen zondag werd het duel FC Den Bosch - Excelsior na 28 minuten stilgelegd nadat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door supporters van Den Bosch. Die club weersprak in eerste instantie dat er sprake was van racisme, maar kwam daar een dag later op terug en ging diep door het stof. FC Den Bosch-trainer Van der Ven werd na de wedstrijd met de dood bedreigd vanwege zijn uitspraken over het incident. Hij deed daar aangifte van. Een dag na de wedstrijd ging Van der Ven naar Rotterdam om zijn excuses aan Mendes Moreira aan te bieden. De voetballer accepteerde die. Schouten vindt dat zijn club de dagen na het incident terecht hard is aangepakt 'Maar hij mag niet verloren gaan, want dan wint racisme', schrijft hij. 'Wij zijn geen racisten bij FC Den Bosch. Maar tot mijn razernij zijn er bepaalde lieden die onder onze vlag wel hun denkbeelden uiten.' De club liet eerder al weten dat de schuldigen zullen worden achterhaald en gestraft. Aangifte Excelsior heeft gisteren aangifte gedaan tegen supporters van FC Den Bosch. Het Openbaar Ministerie is ook bezig met de zaak. Justitie verzamelt bewijsmateriaal en getuigenverklaringen. Ook de bedreigingen aan het adres van trainer Van der Ven vallen onder het onderzoek. Kort na het racisme zei voorzitter Schouten ook al dat de club voorloper wil zijn in de strijd tegen racisme. 'Ik weet dat we de schijn tegen hebben, en daar moeten we mee aan de bak.' Komend weekend voeren voetbalclubs door heel het land actie tegen racisme. Bij elke wedstrijd in het betaald voetbal wordt een minuut niet gevoetbald. Tegelijkertijd verschijnt op beeldschermen in de stadions de boodschap: 'Racisme? Dan voetballen we niet'.
22/11 17u15  Juffali 'blij om te verrassen' als eerste vrouwelijke coureur Saudi-Arabië 'Het feit dat ik het doe... is verbazingwekkend.' Reema Juffali is de eerste Saudische vrouw die een race rijdt in het ultraconservatieve koninkrijk, meldt persbureau AFP. 'Voor zo veel vrouwen hier is het zo ver weg', zegt ze tegen het persbureau. Tot vorig jaar juni was het voor vrouwen in Saudi-Arabië zelfs verboden om in een normale auto te rijden. Kroonprins Mohammed Bin Salman maakte vorig jaar een eind aan dat rijverbod. Hij voerde een reeks hervormingen door die vrouwen meer rechten geeft. Mensenrechtenorganisaties spreken van een charmeoffensief. Ze wijzen op de lijfstraffen en executies in het land. En dat dissidenten gevangen worden gezet, zoals een groep vrouwen die jarenlang actie heeft gevoerd voor meer rechten. Daarnaast is er internationaal kritiek op het koninkrijk vanwege de voortslepende oorlog in Jemen en de moord op journalist Khashoggi. Elektrische race In Saudi-Arabië heeft nog maar een handjevol vrouwelijke coureurs het officiële racebewijs van de overheid gekregen. Juffali schrijft dus historie door vandaag en morgen als eerste op Saudische bodem een race te rijden. Ze doet mee aan een race voor elektrische wagens in de stad Al-Diriyah. Juffali heeft gestudeerd in de Verenigde Staten. Ze reed eerder dit jaar al een race in Engeland en heeft ongeveer een jaar ervaring als prof. Haar grote droom is Le Mans rijden, de legendarische 24-uursrace in Frankrijk. 'Duizenden mensen zullen Reema aanmoedigen', zegt prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, die sport in zijn portefeuille heeft. 'Voor veel mensen is het nog een verrassing dat ze me als coureur zien rijden', zegt Juffali. 'Maar ik ben blij om ze te verrassen.'
22/11 17u15  Victoria's Secret stopt met lingerieshow: 'Snap de ophef niet zo', of: 'Begrijpelijk' De modeshow van de Amerikaanse lingerieketen Victoria's Secret gaat dit jaar definitief niet door, maakt het moederbedrijf L Brands bekend. Het bedrijf raakte eerder in opspraak, critici vonden dat er te weinig diversiteit en inclusiviteit was in de campagnes en tijdens de lingerieshow. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf de marketingstrategie aangepast en past de modeshow er nu niet meer bij. Al in mei van dit jaar waren er twijfels over of de modeshow nog door zou gaan. Het evenement stond vooral bekend om de topmodellen, de zogenaamde Victoria's Secret Angels, die in lingerie over de catwalk liepen. Daarnaast waren er elk jaar optredens van populaire artiesten. Het jaarlijkse evenement werd live uitgezonden op Amerikaanse televisie. Maar het kampte met kijkcijferproblemen: de eerste liveshow op televisie trok in 2001 zo'n 12 miljoen kijkers, terwijl er vorig jaar 3,3 miljoen Amerikanen naar de uitzending keken. Volgens analisten probeerde het merk tevergeefs te reorganiseren en 'dichter bij de klant te komen'. De marketingbaas van het merk, Ed Razek, kreeg in november vorig jaar veel kritiek na uitspraken over het opnemen van transgenders en plussize-modellen in zijn show. 'Nee, ik denk niet dat we dat zouden moeten doen. Because the show is a fantasy', antwoordde hij op een vraag daarover. Het merk kreeg eerder ook kritiek omdat er alleen slanke en vooral witte vrouwen aan de shows meededen. Dit zijn de beelden van, voorlopig, de laatste 'Victoria's Secret Fashionshow' in 2018. Floor van de Pavert, oprichter van de lingeriewinkel SuperBra, verkoopt bh's in veel verschillende kleuren en maten om zo een divers aanbod te kunnen bieden. Zij snapt dat het succes van Victoria's Secret de laatste jaren terugliep. Het sluit volgens haar aan bij een trend die gaande is in de maatschappij. 'Bedrijven hebben te maken met consumenten die meer diversiteit willen zien in de producten, maar ook in de marketing.' Ook mensen die geen maat 34 hebben, willen zich herkennen in de producten, zegt Van de Pavert. 'Maar Victoria's Secret geeft hier maar weinig gehoor aan.' Sommige mensen op sociale media reageren teleurgesteld op het nieuws. Lingerieliefhebber Janna Sophia, die elk jaar naar de show keek, vindt het jammer dat ze dit jaar moet overslaan. 'Het is geweldig mooi om te zien en eerlijk gezegd snap ik de ophef over de meisjes niet zo', zegt Sophia. 'Er worden tegenwoordig veel modellen op een voetstuk gezet omdat zij een normaal postuur hebben, maar de modellen van de show trainen hard en hebben echt niet allemaal anorexia.' Teruglopende verkoopcijfers Niet alleen de kijkcijfers liepen terug, het bedrijf zag de afgelopen dagen ook klanten weglopen. In de eerste negen maanden van dit jaar zag L Brands de omzet dalen met 175 miljoen dollar. Daarnaast kelderden de aandelenkoers flink: ten opzichte van vorig jaar staat het aandeel nu 43 procent lager. Van de Pavert erkent dat het moeilijk is om als lingeriemerk een divers assortiment te hebben. 'Je kunt het eigenlijk nooit goed doen, want er valt altijd wel iemand buiten de verschillende maten. Voor veel bedrijven is diversiteit een worsteling, maar er niets aan doen is geen optie.'
22/11 17u00  Merendeel zzp'ers is eigenlijk werknemer, wijst online test ministerie uit Uit een proef met een digitale vragenlijst van het ministerie van Sociale Zaken en de Belastingdienst blijkt dat het grootste deel van de zzp'ers waarschijnlijk gezien moet worden als werknemer. Dat heeft minister Koolmees bekendgemaakt. De digitale vragenlijst, door het ministerie webmodule genoemd, is voorgelegd aan organisaties van werkgevers, vakbonden en zzp'ers. Vijftigduizend opdrachtgevers hebben hem ingevuld voor de zzp'ers die zij inhuren. Belastingdienst Het hulpmiddel is bedoeld om opdrachtgevers zekerheid te geven als zij iemand inhuren: ziet de Belastingdienst die zzp'er als zelfstandige of als werknemer? Zij weten dan vooraf of zij wel of geen loonbelasting moeten betalen of werknemersverzekeringen moeten regelen, zoals voor arbeidsongeschiktheid. Het kabinet wil de komende maanden meer te weten komen over hoe werkgeversorganisaties, vakbonden en zzp'ers denken over het verschil tussen een zelfstandige en iemand in loondienst. Daarvoor worden discussies georganiseerd. Minimumtarief Aan de webmodule wordt de komende maanden nog gesleuteld. De opdrachtgevers begrepen sommige vragen niet en vonden de vragenlijst te lang. Uiteindelijk moet de webmodule begin 2020 klaar zijn. Eerder kondigde minister Koolmees al aan dat er een wettelijk minimumtarief komt van 16 euro per uur en dat zzp'ers die meer dan 75 euro per uur in rekening brengen makkelijk een zelfstandigenverklaring krijgen.
22/11 16u45  Chauffeur waardetransport verliest blok goud van 200.000 euro Een chauffeur van een waardetransport is vorige week in Utrecht een kostbaar pakket verloren met daarin een blok goud, vermengd met koper, zink en nikkel. Vermoedelijk had de chauffeur de zijdeur van zijn bestelbusje niet goed afgesloten. De zending werd vorige week vrijdag opgehaald bij de Koninklijke Munt in Utrecht. De eigenaar zegt tegen De Telegraaf dat het blok 200.000 tot 235.000 euro waard is, maar dat de vinder het niet zomaar kan verkopen aan een juwelier, omdat het goud is versmolten met andere metalen. Ook groothandels zijn ingelicht over het verlies. In De Telegraaf stond vanochtend een advertentie waarin een beloning van 25.000 euro wordt uitgeloofd voor de vinder die het blok goud naar de Utrechtse politie brengt.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Dortmund ontsnapt in extremis aan blamage tegen hekkensluiter Een afgang van Borussia Dortmund in eigen huis leek in de maak, totdat Marco Reus diep in blessuretijd gelijkmaakte: 3-3.
22/11 22u30  Maker Bohemian Rhapsody werkt aan film over leven Michael Jackson Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u15  Cambuur en De Graafschap lopen uit op concurrenten Een prima avond voor Cambuur en De Graafschap. De twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie wonnen zelf hun wedstrijd en zagen concurrenten NAC en Go Ahead Eagles punten verliezen.
22/11 21u45  Taakstraf voor vader die op oogbollen van dochtertje drukte en brood in haar onderbroek stopte Gefrustreerd en gevangen in een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk, mishandelde een 38-jarige Hagenaar zijn dochter en vrouw. De verdachte, K., sloeg hen en drukte ook op de oogbollen en tanden van het 9-jarige meisje.
22/11 21u45  Treinen mogelijk beschoten tussen Tilburg en Breda, meerdere ramen kapot Nabij het station van Breda zijn vrijdagavond mogelijk meerdere treinen beschoten. Van een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed, zijn vijf ruiten vernield. De trein staat stil op het station in Breda. Een andere trein die is geraakt reed in oostelijke richting en wordt onderzocht op het station van Eindhoven. Van die trein is volgens de politie één ruit beschadigd.
22/11 21u45  Toos & Henk: de tien opmerkelijkste cartoons volgens cartoonist Paul Kusters Paul Kusters (53) rondde deze week zijn 5000ste cartoon af van Toos & Henk. ,,Jouw buren”, zo omschrijft de cartoonist annex beeldend kunstenaar zijn twee hoofdfiguren. Uit de hele verzameling Toos & Henk-cartoons koos de Limburger zijn vijf meest opmerkelijke. ,,Een ondoenlijke klus. Ik kon eigenlijk niet kiezen.”
22/11 21u30  Tweede zege voor Hekman en Groenewoud Marathonschaatsers Gary Hekman en Marijke Groenewoud hebben na de eerste wedstrijd ook de tweede wedstrijd om de Trachitol Trophy 2019 gewonnen. De tweede van vier marathonwedstrijden vond plaats op de Vechtsebanen in Utrecht.
22/11 21u30  Zoon AC Milan-legende staat voor debuut bij I Rossoneri Daniel Maldini staat voor zijn debuut bij AC Milan. De zoon van legende Paolo is voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie.
22/11 21u15  Postuum album XXXTentacion komt volgende maand uit De fans hebben er even op moeten wachten, maar het vierde album van de in 2018 doodgeschoten rapper XXXTentacion komt begin december uit. Dat meldt TMZ. De eerste track van Bad Vibes Forever is intussen te vinden op de streamingdiensten.
22/11 21u00  Bridget is verwend door André, Sylvie met prins op de rode loper Korte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/11 21u00  Russische atletiek blijft voorlopig geschorst Het re-integratieproces van de Russische atletiekbond is vanwege een nieuwe dopingrel voorlopig opgeschort. Zolang de nieuwe beschuldigingen door de integriteitseenheid in de atletiek AIU worden onderzocht blijft de algehele schorsing van de Russische atletiekbond van kracht.
22/11 21u00  Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten gesneuveld Van een trein zijn vanavond bij Breda vijf ruiten gesneuveld. Mogelijk zijn ze beschoten.
22/11 20u45  Drie aanhoudingen om 'Ibizagate' Oostenrijk Een half jaar na het schandaal dat de Oostenrijkse regering ten val bracht, hebben de autoriteiten daar drie verdachten opgepakt. Zij worden volgens aanklagers verdacht van afpersing. Het gaat voor zover bekend om de eerste aanhoudingen in de zaak.
22/11 20u45  Johnny Logan maakt line-up songfestivalfeest compleet Johnny Logan is toegevoegd aan de line-up van Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome. De Ierse zanger won tweemaal het liedjesspektakel en mag daarom niet ontbreken als op 15 december 23 winnaars van het songfestival naar Amsterdam komen.
22/11 20u45  Volleman naar vloerfinale in Cottbus, Van Disseldorp uitgeschakeld Turnster Tisha Volleman heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Cottbus als eerste geplaatst voor de vloerfinale op zondag.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
22/11 22u15  Zelfs verkiezingen over vuilnis en stoplichten zijn razend spannend in Hongkong Het gebeurt niet vaak dat lokale verkiezingen in Hongkong de aandacht van de wereldpers trekken. De districtsraden gaan over verkeerslichten, vuilnisbakken en geluidsoverlast, en hebben nauwelijks macht. Maar deze zondag is het anders en gelden de verkiezingen als graadmeter van de steun voor de protesten. En misschien zelfs als uitweg uit de impasse.
22/11 22u15  Wat te doen met alle Moldaviërs die hun geluk in Nederland komen beproeven? Ruim 850 Moldaviërs hebben dit jaar al asiel aangevraagd in Nederland. In 2014 waren het er slechts vijf. Veel kans op een verblijfsvergunning maken ze niet. Wat brengt ze hier naartoe?
22/11 22u15  De kogel is door de kerk: Victoria’s Secrets engelen stoppen met showen Engelen bestaan niet, en na 24 jaar komt er ook een einde aan het dartele gefladder van Victoria’s Secrets angels. Na een hausse van kritiek stopt het wereldberoemde lingeriemerk met z’n roemruchte lingerieshows die ouderwets, niet inclusief en vrouwonvriendelijk zouden zijn.
22/11 21u30  De loonkloof overbruggen hoeft niet heel moeilijk te zijn. Zo kan het ook Het is niet heel moeilijk om ervoor te zorgen dat vrouwen niet slechter betaald krijgen dan mannen. Als bedrijven maar durven onderkennen dat het ook bij hen speelt.
22/11 21u15  Deze tweedehands Boeing vliegt rond met 50 experimenten voor het vliegtuig van morgen Boeing beleeft een rampjaar, maar er gaan ook dingen goed. In Frankfurt toonde de vliegtuigbouwer deze week een vliegend testlaboratorium met tal van snufjes die de komende jaren hun weg zullen vinden in cockpit, cabine en bagageruim.
22/11 21u00  Enorm aardgaslek gevonden vanuit de ruimte, met dank aan Nederlands instrument Nederlandse onderzoekers hebben samen met Noord-Amerikaanse collega’s vanuit de ruimte een enorm aardgaslek gevonden in Centraal-Azië.
22/11 20u45  Nederland hoeft IS-vrouwen en hun kinderen toch niet terug te halen De staat hoeft 23 IS-vrouwen en hun 56 kinderen die in Noord-Syrische kampen zitten, toch niet terug te halen naar Nederland.
22/11 20u15  Waarom de Republikeinen Trump blijven steunen Zelfs Republikeinen die zich onafhankelijk van Trump opstelden, scharen zich achter hem nu de presidentsverkiezingen naderen. En toch zijn er eenlingen die het tegen hem durven op te nemen.
22/11 20u15  Kabinet droomt van prachtige infrastructuur, maar moet geduld hebben Al zijn door de stikstof- en pfas-perikelen tienduizenden bouwprojecten stilgevallen, dat weerhoudt het kabinet er niet van om ambitieuze infrastructuurplannen te lanceren.
22/11 20u00  Nu ook in Colombia massale protesten: wat is hier aan de hand? Zondag is het drie jaar geleden dat een vredesverdrag tussen de Farc en de Colombiaanse regering een einde maakte aan ruim een halve eeuw burgeroorlog. De aanvankelijke hoop heeft plaatsgemaakt voor onvrede over de gebrekkige implementatie van het akkoord en over de kwakkelende economie.
22/11 20u00  Korting op forensische zorg? ‘Je kunt een behandeling van een verkrachter niet half doen’ De forensische zorg ligt onder een vergrootglas, maar het ministerie van Justitie kort op de tarieven voor de behandelingen. Onverantwoord, vindt een van de grote zorgaanbieders, en spant een rechtszaak aan.
22/11 18u45  ‘Mijn cliënten willen allemaal The Godfather worden, het is ikke, ikke’ Advocaat Vito Shukrula staat verdachten bij in moord-, plofkraak- en drugszaken. Wat merkt hij van de verharding van de criminaliteit? ‘Ik begon als idealist, maar word steeds cynischer.’
22/11 17u30  Tesla’s pick-up is ‘onverwoestbaar’, maar medewerker slaat ruiten tijdens presentatie in De presentatie van Tesla’s nieuwe pick-uptruck was een klapper, maar vermoedelijk niet in de zin waarop topman Elon Musk had gehoopt.
22/11 16u00  RTL haalt De Villa van de buis om ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ RTL haalt per direct het omstreden datingprogramma De Villa van de buis vanwege de seksuele misdragingen die te zien zouden zijn geweest in de laatste afleveringen.
22/11 14u30  Cruijff kreeg miljoenen niet van eigen Foundation, maar van loterijen Johan Cruijff kreeg niet jaarlijks een miljoen euro overgemaakt door zijn eigen Foundation, zoals Auke Kok in zijn vorige week verschenen Cruijff-biografie beweerde. Maar wel van de Sponsorloterij en de Postcodeloterij, waarvoor Cruijf tussen 1998 en 2003 promotiewerk verrichte.
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
22/11 22u00  De ruzie in Gorinchem begon al op school Een misselijkmakende vechtpartij waarbij een grote groep jongens drie anderen in elkaar slaat. „Er was al sprake van een zekere vijandschap.”
22/11 21u45  Ongelijke strijd Boeing en Airbus op luchtvaartshow Dubai Luchtvaartmaatschappijen waren voorzichtig op de Dubai Airshow deze week. Een verkooprecord was er niet. Intussen duurt de crisis bij Boeing voort.
22/11 21u45  Twee treinen mogelijk beschoten op zelfde traject Noord-Brabant Een intercity is vrijdagavond mogelijk beschoten, vermoedelijk vlak voordat de trein Breda binnenreed. Niemand raakte gewond.
22/11 21u15  Trein onderweg van Tilburg naar Breda mogelijk beschoten Een intercity is vrijdagavond mogelijk beschoten, vermoedelijk vlak voordat de trein Breda binnenreed. Niemand raakte gewond.
22/11 20u15  Marokko en Nederland praten al jaren langs elkaar heen Premier Rutte ontkende vrijdag dat Marokko niet zou willen praten met zijn staatssecretaris voor asielzaken. Toch past Rabats weigering van overleg in een al jaren moeizame relatie.
22/11 20u00  Marokko en Nederland praten al jaren langs elkaar heen Premier Rutte ontkende vrijdag dat Marokko niet zou willen praten met zijn staatssecretaris voor asielzaken. Toch past Rabats weigering van overleg in een al jaren moeizame relatie.
22/11 19u15  Lagarde: ‘Overheid moet meer investeren’ In haar eerste speech als president van de ECB riep Lagarde regeringen op meer te investeren. Dat deed ze uitgesprokener dan Draghi.11 
22/11 19u00  OM krijgt toch medisch dossier Thijs H. van ggz-kliniek Het Openbaar Ministerie twijfelt aan de verklaring van Thijs H., die zegt in een psychose te hebben verkeerd toen hij in mei drie moorden pleegde. Het wil daarom inzage in zijn psychiatrische behandeling.
22/11 18u45  Een start-up over de vloer maakt oude bank weer lenig Fintechbedrijfjes, banken en verzekeraars vechten elkaar niet de tent uit, zoals voorspeld was. Ze werken juist samen. „We kunnen niet alles zelf doen.”
22/11 18u45  Voetbalracisme: doe niet als Italië, wel als Engeland Racisme Een collectieve boete, tijdelijk zonder publiek spelen – dat bant racisme op de voetbalvelden niet uit, weet David Winner. Wat te doen?
22/11 18u30  Machtsverschuivingen nopen tot andere landskaarten Op landkaarten ligt Europa in het midden en bezet de Atlantische Oceaan een centrale plaats. Maar de nieuwe machtsverhoudingen nopen ook tot nieuwe kaarten, schrijft Haroon Sheikh.
22/11 18u30  Zeker drie doden bij grootschalige protesten Colombia Protesten in Colombia liepen donderdag uit de hand. Honderdduizenden mensen gingen de straat op.
22/11 18u15  Niet de bank, maar de klant is nu eindelijk de baas Fintech is al bijna een halve eeuw in ontwikkeling. Maar pas de laatste jaren komt de klant echt centraal te staan. En die heeft reële eisen.
22/11 18u15  Mensen zonder auto hebben wel/geen recht om de ruimte van een parkeerplek in te richten Marli Huijer wil als niet-automobilist over de ruimte van een parkeerplaats kunnen beschikken om die te ‘vergroenen’. Anne Marttin zegt dat er genoeg groen is in de stad.
22/11 18u15  Waarom praat u niet met Kick Out Zwarte Piet, premier Rutte? Het geweld tegen Kick Out Zwarte Piet is ook een aanval op de democratie, schrijven vijf leden van Kick Out Zwarte Piet. Door te zwijgen kiest premier Rutte de kant van de onverdraagzamen. „Hoe zou u reageren als hooligans een VVD-congres aanvielen?”
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
22/11 22u15  Democratie kan niet zonder blockchain, zegt de peetvader van de bitcoin De Amerikaanse computerwetenschapper David Chaum heeft in Amsterdam een onderscheiding gekregen voor zijn innovatieve werk dat digitale transacties mogelijk maakte.
22/11 21u45  De gezamenlijke strijd van hindoevrouwen en moslimvrouwen Gaan progressieve hindoevrouwen ervoor zorgen dat moslimvrouwen in India naar de moskee mogen? Het leek erop, het kan nog steeds, maar er zit wel een kink in de kabel. Want het Indiase hooggerechtshof heeft het even helemaal gehad met godsdienst. Het heeft zijn oordeel in twee gevoelige en verwante hoofdpijndossiers opgeschort. Het ene raakt de islam en het andere het hindoeïsme. In beide gevallen is de vraag: mogen godshuizen vrouwen weren of is dat tegen de grondwet?
22/11 20u45  Het kabinet is opgelucht, maar de patstelling rond IS-kinderen duurt voort Hof haalt streep door de uitspraak van de rechtbank.
22/11 20u30  Aanklachten of niet, Netanyahu is voorlopig nog niet weg Premier Netanyahu heeft verschillende aanklachten aan zijn broek. Toch ziet hij voorlopig nog kans om te overleven.
22/11 20u00  Met één worp gaat de koers van het miljardenbedrijf van Elon Musk onderuit Het moet het ‘officiële voertuig van Mars’ worden, zei Tesla-topman Elon Musk voordat hij deze week zijn eerste elektrische pick-uptruck presenteerde. Dat lijkt een verstandig streven, want op Aarde zal het voertuig waarschijnlijk voorlopig geen potten breken.
22/11 19u45  Goedele Liekens schokt Vlaming met campagne tegen kinderporno Belgische tv-kijkers zijn geschokt na een campagne van Goedele Liekens in de strijd tegen kinderporno.13 
22/11 19u15  Het hele land moet profiteren van plannen infrastructuur Het kabinet trekt de knip voor beter vervoer en meer woningen. Het hele land moet profiteren van de nieuwe vervoersplannen.11 
22/11 18u30  Een overwinning voor het noorden Friesland en Groningen spreken niet van een doorbraak. Toch overheerst vreugde in het Noorden over regeringsaandacht voor snelle spoorverbindingen met de Randstad.10 
22/11 18u00  ‘Al ben je Johan Cruijff, als je discrimineert, krijg je van mij rood’ Nadat een wedstrijd van FC Den Bosch werd stilgelegd is de vraag hoe racisme in het voetbal moet worden aangepakt. ‘Het zijn niet zomaar woorden.’
22/11 17u15  Ze gingen als held naar Indië en kwamen als schoft terug Het heeft me de hele nacht niet losgelaten, het eerste deel van de vierdelige serie ‘Onze jongens op Java’ (BNN-Vara) van Coen Verbraak. Zeventig jaar hebben veel veteranen gezwegen over de dekolonisatieoorlog in Nederlands-Indië. Nu heeft Verbraak er veertien bereid gevonden om erover te spreken. Oude, broze mannen zijn het nu, met nog elke nacht nachtmerries. Deze nieuwe Verbraak-interviewreeks is historisch.
22/11 17u00  De groei van TikTok maakt Amerikaanse politici onrustig: misschien kijkt China mee Het Amerikaanse leger overweegt om te stoppen met het gebruik van de razend populaire app TikTok: de Chinese overheid kan misschien meekijken.
22/11 16u15  Staat hoeft IS-kinderen toch niet terug te halen Hof haalt streep door de uitspraak van de rechtbank.11 
22/11 15u30  OM: 20 jaar cel en tbs voor ‘insulinemoorden’ Het Openbaar Ministerie wil dat leerlingverpleger Rahiied A. (23) wordt veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens vier moorden met insuline en meerdere pogingen daartoe.
22/11 15u15  Hoe ‘Randy Andy’ zich uit het Engelse koningshuis blunderde Een nu al roemrucht interview met de BBC maakte van prins Andrew aangeschoten wild. Terwijl de kuil waar hij inviel zelf gegraven is.10 
22/11 14u45  Financiering Haga Lyceum mag niet volledig worden stopgezet Minister Arie Slob (voortgezet onderwijs) teruggefloten door voorzieningenrechter.
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Desiree van Lunteren over beëindigen interlandcarrière: ‘Plezier is weg’ 'Mensen zien alleen de buitenkant, meer niet.'
22/11 20u45  Megabioscoop in Noord moet winkelcentrum nieuw elan geven Bij het Buikslotermeerplein krijgt Noord nu eindelijk zijn eigen megabioscoop. Kan die meteen ook zorgen voor meer leven in de brouwerij op het al jaren worstelende winkelcentrum?
22/11 19u30  Goed nieuws voor de grutto: vogelparadijs Ouderkerk blijft Goed nieuws voor de vogels én de vogelaars: het Landje van Geijsel in Ouderkerk aan de Amstel blijft behouden als natuurgebied.
22/11 19u00  Marokko: ‘Staatssecretaris Broekers-Knol vroeg niet om bezoek’ Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) heeft helemaal nooit een verzoek gedaan om met de Marokkaanse regering te spreken over migratie. Dat laat de Marokkaanse ambassade in Den Haag weten.
22/11 18u45  Volgens Marokko vroeg staatssecretaris Broekers niet om bezoek Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) heeft helemaal nooit een verzoek gedaan om met de Marokkaanse regering te kunnen spreken over migratie. Dat laat de ambassade van het land in Den Haag weten.
22/11 18u30  Minister wil opening Lelystad Airport in 2020 Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) denkt dat Lelystad Airport in de loop van volgend jaar open kan voor vakantievluchten.
22/11 18u15  Airbnb langer geschorst als lid economisch adviesorgaan Amsterdam De schorsing van verhuurplatform Airbnb als lid van de Network Council van de Amsterdam Economic Board, een belangrijk adviesorgaan voor de gemeente, is verlengd tot 1 maart 2020.11 
22/11 16u45  Gemeenten willen maximum snelheid A10 verlagen naar 80 De gemeenten Diemen en Ouder-Amstel roepen minister Cora van Nieuwenhuizen op om de maximum snelheid op de A10 te verlagen naar 80 kilometer per uur.
22/11 16u15  Staat hoeft IS-vrouwen en hun kinderen toch niet terug te halen De Staat hoeft Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen die in Noord-Syrische kampen zitten, toch niet terug te halen naar Nederland. Het hof in Den Haag haalt met deze uitspraak een streep door de uitspraak van de rechtbank begin vorige week.10 
22/11 16u00  ‘Staat hoeft IS-vrouwen en hun kinderen toch niet terug te halen’ De Staat hoeft Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen die in Noord-Syrische kampen zitten, toch niet terug te halen naar Nederland. Het hof in Den Haag haalt met deze uitspraak een streep door de uitspraak van de rechtbank begin vorige week.
22/11 16u00  Financiering Haga mag niet volledig stopgezet Onderwijsminister Arie Slob mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum niet volledig stopzetten per 1 december. Volgens de Raad van State houdt hij zich niet aan zijn eigen beleidsregels.
22/11 15u45  Hof: IS-vrouwen en kinderen niet terughalen De Staat hoeft Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen die in Noord-Syrische kampen zitten, toch niet terug te halen naar Nederland. Het hof in Den Haag haalt met deze uitspraak een streep door de uitspraak van de rechtbank begin vorige week.
22/11 14u45  OM eist zes jaar tegen man die vermomd als agent winkeliers beroofde Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van zes jaar tegen Stefan T. die zich in mei en juni dit jaar meerdere keren voordeed als politieagent en daarbij winkeliers beroofde en een woningoverval pleegde.10 
22/11 14u30  Twee verdachten aangehouden in onderzoek liquidatie Maynard Het gaat om twee Amsterdammers van 22 en 28 jaar.
22/11 14u30  OM eist 12 jaar cel voor doden van man met 30 messteken Justitie eist twaalf jaar cel voor klusjesman Amza G. (25), die op 30 augustus vorig jaar de 44-jarige Younes Zimame Baquah met dertig messteken en een snee in zijn hals heeft omgebracht in zijn huis aan de C.J.K. van Aalststraat in het Oostelijk Havengebied.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Dortmund ontsnapt in extremis aan blamage tegen hekkensluiter Een afgang van Borussia Dortmund in eigen huis leek in de maak, totdat Marco Reus diep in blessuretijd gelijkmaakte: 3-3.
22/11 22u30  Bergse vrijmetselaars nemen stukje mysterie weg BERGEN OP ZOOM - De vrijmetselarij is omgeven door een zweem van geheimzinnigheid. Van dat mysterie werd vrijdagavond iets weggenomen tijdens een open avond van het Bergs vrijmetselaarsloge L’Inséparable in de Engelsestraat. Waar het publiek werd meegenomen in het inwijdingsproces van een nieuwe broeder.
22/11 22u30  Maker Bohemian Rhapsody werkt aan film over leven Michael Jackson Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u15  Graham King mag film over leven Michael Jackson maken Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u00  Cambuur en De Graafschap lopen uit op concurrenten Een prima avond voor Cambuur en De Graafschap. De twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie wonnen zelf hun wedstrijd en zagen concurrenten NAC en Go Ahead Eagles punten verliezen.
22/11 21u45  Toos & Henk: de tien opmerkelijkste cartoons volgens cartoonist Paul Kusters Paul Kusters (53) rondde deze week zijn 5000ste cartoon af van Toos & Henk. ,,Jouw buren”, zo omschrijft de cartoonist annex beeldend kunstenaar zijn twee hoofdfiguren. Uit de hele verzameling Toos & Henk-cartoons koos de Limburger zijn vijf meest opmerkelijke. ,,Een ondoenlijke klus. Ik kon eigenlijk niet kiezen.”
22/11 21u30  Proefzwemdagen moeten aantonen dat zwembad De Schelp stukje bij beetje weer open kan BERGEN OP ZOOM - Er gloort weer een sprankje hoop dat zwembad De Schelp op termijn toch weer open kan. De uitslagen van een breed opgezette monsteropname zijn dusdanig dat in week 48 op proef gezwommen kan worden in het gewraakte zwembad.
22/11 21u30  Tweede zege voor Hekman en Groenewoud Marathonschaatsers Gary Hekman en Marijke Groenewoud hebben na de eerste wedstrijd ook de tweede wedstrijd om de Trachitol Trophy 2019 gewonnen. De tweede van vier marathonwedstrijden vond plaats op de Vechtsebanen in Utrecht.
22/11 21u30  Zoon AC Milan-legende staat voor debuut bij I Rossoneri Daniel Maldini staat voor zijn debuut bij AC Milan. De zoon van legende Paolo is voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie.
22/11 21u30  Twee treinen mogelijk beschoten bij Breda, meerdere ruiten vernield BREDA - Nabij het station van Breda zijn vrijdagavond mogelijk meerdere treinen beschoten. Van een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed, zijn vijf ruiten vernield. De trein staat stil op het station in Breda. Een andere trein die is geraakt reed in oostelijke richting en wordt onderzocht op het station van Eindhoven. Van die trein is volgens de politie één ruit beschadigd.
22/11 21u15  Postuum album XXXTentacion komt volgende maand uit De fans hebben er even op moeten wachten, maar het vierde album van de in 2018 doodgeschoten rapper XXXTentacion komt begin december uit. Dat meldt TMZ. De eerste track van Bad Vibes Forever is intussen te vinden op de streamingdiensten.
22/11 21u15  Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten vernield BREDA - Voor het station van Breda is mogelijk een trein beschoten. Zeker vijf ruiten van het treinstel zijn daarbij vernield.
22/11 20u45  Russische atletiek blijft voorlopig geschorst Het re-integratieproces van de Russische atletiekbond is vanwege een nieuwe dopingrel voorlopig opgeschort. Zolang de nieuwe beschuldigingen door de integriteitseenheid in de atletiek AIU worden onderzocht blijft de algehele schorsing van de Russische atletiekbond van kracht.
22/11 20u45  Drie aanhoudingen om 'Ibizagate' Oostenrijk Een half jaar na het schandaal dat de Oostenrijkse regering ten val bracht, hebben de autoriteiten daar drie verdachten opgepakt. Zij worden volgens aanklagers verdacht van afpersing. Het gaat voor zover bekend om de eerste aanhoudingen in de zaak.
22/11 20u45  Historisch duel voor Sparta, Ajax op jacht naar record Na de laatste interlandperiode van het jaar gaat de eredivisie dit weekend verder met speelronde 14. Aan de hand van de leukste feitjes en weetjes van statistiekenbureaus Opta en Gracenote blikken we vooruit.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Maker Bohemian Rhapsody werkt aan film over leven Michael Jackson Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u16  Graham King mag film over leven Michael Jackson maken Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u16  Cambuur en De Graafschap lopen uit op concurrenten Een prima avond voor Cambuur en De Graafschap. De twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie wonnen zelf hun wedstrijd en zagen concurrenten NAC en Go Ahead Eagles punten verliezen.
22/11 22u16  Twee treinen mogelijk beschoten bij Breda BREDA - Nabij het station van Breda zijn vrijdagavond mogelijk meerdere treinen beschoten. Van een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed, zijn vijf ruiten vernield. De trein staat stil op het station in Breda. De andere geraakte trein reed op hetzelfde traject in de andere richting, en wordt onderzocht op station Eindhoven.
22/11 22u00  Dringend gezocht: chauffeur die de camper van Louise en Marinus naar Compostella rijdt DOETINCHEM - Gezocht: iemand die drie maanden lang de camper van Marinus de Bruijn en Louise Brokken uit Doetinchem wil besturen. Naar Santiago de Compostella. Zelf willen ze met de fiets. Marinus werd vier jaar geleden opgegeven, maar leeft nog.
22/11 21u45  Twee treinen mogelijk beschoten bij Breda, ruiten vernield BREDA - Nabij het station van Breda zijn vrijdagavond mogelijk meerdere treinen beschoten. Van een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed, zijn vijf ruiten vernield. De trein staat stil op het station in Breda. De andere geraakte trein reed op hetzelfde traject in de andere richting, en wordt onderzocht op station Eindhoven.
22/11 21u45  Toos & Henk: de tien opmerkelijkste cartoons volgens cartoonist Paul Kusters Paul Kusters (53) rondde deze week zijn 5000ste cartoon af van Toos & Henk. ,,Jouw buren”, zo omschrijft de cartoonist annex beeldend kunstenaar zijn twee hoofdfiguren. Uit de hele verzameling Toos & Henk-cartoons koos de Limburger zijn vijf meest opmerkelijke. ,,Een ondoenlijke klus. Ik kon eigenlijk niet kiezen.”
22/11 21u15  Postuum album XXXTentacion komt volgende maand uit De fans hebben er even op moeten wachten, maar het vierde album van de in 2018 doodgeschoten rapper XXXTentacion komt begin december uit. Dat meldt TMZ. De eerste track van Bad Vibes Forever is intussen te vinden op de streamingdiensten.
22/11 21u00  Bridget is verwend door André, Sylvie met prins op de rode loper Korte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/11 20u46  Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten gesneuveld BREDA - Van een trein zijn vrijdagavond bij Breda vijf ruiten gesneuveld. Mogelijk zijn ze beschoten.
22/11 20u46  Drie aanhoudingen om 'Ibizagate' Oostenrijk Een half jaar na het schandaal dat de Oostenrijkse regering ten val bracht, hebben de autoriteiten daar drie verdachten opgepakt. Zij worden volgens aanklagers verdacht van afpersing. Het gaat voor zover bekend om de eerste aanhoudingen in de zaak.
22/11 20u46  Historisch duel voor Sparta, Ajax op jacht naar record Na de laatste interlandperiode van het jaar gaat de eredivisie dit weekend verder met speelronde 14. Aan de hand van de leukste feitjes en weetjes van statistiekenbureaus Opta en Gracenote blikken we vooruit.
22/11 20u46  Johnny Logan maakt line-up songfestivalfeest compleet Johnny Logan is toegevoegd aan de line-up van Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome. De Ierse zanger won tweemaal het liedjesspektakel en mag daarom niet ontbreken als op 15 december 23 winnaars van het songfestival naar Amsterdam komen.
22/11 20u46  Kartelafspraken BMW, Volkswagen en Mercedes-Benz: 100 miljoen boete De Duitse kartelautoriteit heeft BMW, Volkswagen en Daimler een geldboete van in totaal 100 miljoen euro opgelegd voor illegale prijsafspraken met betrekking tot staalaankopen.
22/11 20u46  Gorcumse rel draait mogelijk om betast meisje en een afgepakte fietssleutel De gevechten in Gorinchem waarbij vijf jongeren aangifte hebben gedaan van mishandeling, gaan mogelijk over een betast meisje en gedoe om een fietssleutel. Dat vertellen meerdere getuigen die bij de knokpartij aanwezig waren. Extra politie en toezichthouders zijn inmiddels nodig om de gemoederen tot bedaren te brengen.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
22/11 22u00  Amerikaanse beurzen hoger door 'heel dichtbij' handelsakkoord Onverwoestbare Tesla-truck bleek toch niet onverwoestbaar; aandeel 6% in de min.
22/11 21u00  Franse regering vreest een nieuw sociaal front Macron dreigt de steun te verliezen van de gematigde vakcentrale CFDT voor de hervorming van het pensioenstelsel.
22/11 20u15  Ongelijkheid op arbeidsmarkt niet weg met zzp-tarief in cao Een sectoraal bodemtarief voor zelfstandigen mag geen excuus zijn om een fundamentele herijking van het arbeidscontract voor alle werknemers uit of af te stellen.
22/11 20u00  Prosus leunt zwaar op Tencent voor winstgroei De e-commerce platforms van Prosus lijden een groter verlies dan vorig jaar
22/11 19u15  Aan het lucratieve achterhoedegevecht van techbedrijf Facebook moet een einde komen Opinie: Aan het lucratieve achterhoedegevecht van techbedrijf Facebook moet een einde komen, schrijft Marcel Canoy in zijn opiniebijdrage.
22/11 18u15  Centrum Eindhoven krijgt Brabants stadsbos met hoogbouw van OMA Oud industrieel terrein van twee hectare wordt nieuw woongebied. Een derde van het terrein wordt ingevuld met bos, zo staat in het winnende plan van projectontwikkelaar Being.
22/11 17u15  Duitse kunst is de kurk waarop Christie's drijft Een belangrijke generatie Duitse kunstverzamelaars is in de tachtig en wil van hun kunst af. Die werken mag Christie's in Amsterdam gaan veilen.
22/11 17u15  Tesla onderuit op gemengd Wall Street Onverwoestbare truck bleek toch niet onverwoestbaar; aandeel 4% in de min.
22/11 16u30  Slok op een borrel De jeneverdrinker sterft uit. Voor het eerst daalde de omzet van Lucas Bols in Nederland onder de €10 mln.
22/11 16u15  Tesla onderuit op hoger Wall Street Onverwoestbare truck bleek toch niet onverwoestbaar; aandeel 4% in de min.
22/11 14u45  DNB grijpt in: Rabo moet tienduizenden dossiers opnieuw doorlichten op witwasrisico's De bank heeft de screening van nieuwe Nederlandse klanten verwaarloosd.
22/11 14u45  ABN Amro wint hypotheekzaak bij Hoge Raad Eerder oordeelde het hof dat klanten met een variabele hypotheek jarenlang te veel rente betaalden, maar Hoge Raad vindt die beoordeling niet goed uitgevoerd.
22/11 13u45  Duitsland: de zieke bankier van Europa Italiaanse banken zijn een bom onder de eurozone, zeggen Duitse politici. Maar ze hebben boter op het hoofd: uitgerekend Duitse banken zijn de zorgenkindjes.
22/11 13u15  Europese economie groeit bijna niet meer Frankrijk is in de eurozone de positieve uitschieter, blijkt uit de jongste peiling onder inkoopmanagers.
22/11 13u15  'LVMH verhoogt bod op juweliersconcern Tiffany' De Franse groep zou nu zo'n $130 per aandeel bieden. Dat komt in de richting van de prijs die het bestuur van Tiffany zoekt.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
22/11 22u00  Treinen in Brabant mogelijk beschoten BREDA (ANP) - Twee treinen zijn mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda. Er zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen staat in Breda. Van deze trein zijn vijf ruiten gesneuveld. Het bericht Treinen in Brabant mogelijk beschoten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 21u00  Russische atletiek blijft voorlopig geschorst MONACO (ANP/RTR) - Het re-integratieproces van de Russische atletiekbond is vanwege een nieuwe dopingrel voorlopig opgeschort. Zolang de nieuwe beschuldigingen door de integriteitseenheid in de atletiek AIU worden onderzocht blijft de algehele schorsing van de Russische atletiekbond van kracht. Het bericht Russische atletiek blijft voorlopig geschorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 20u45  Turnster Volleman naar vloerfinale in Cottbus COTTBUS (ANP) - Turnster Tisha Volleman heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Cottbus als eerste geplaatst voor de vloerfinale op zondag. Ze kwam tijdens de kwalificaties tot 13,533 punten. Op basis van haar uitvoeringsscore van 8,333 punten wist Volleman de Italiaanse Lara Mori achter zich te houden. Mori behaalde eveneens 13,533 punten, maar kwam in de uitvoering tot 8,033 punten. Het bericht Turnster Volleman naar vloerfinale in Cottbus verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 20u45  Onderzoek woonwagenkamp Lith afgerond LITH (ANP) - De politie heeft een groot onderzoek op een woonwagenkamp in Lith (Noord-Brabant) afgerond. Tijdens het tweedaagse onderzoek heeft de politie acht handgranaten en een vuurwapen gevonden. Dat vuurwapen was aangetroffen in een verborgen ruimte van een gepantserde auto. Het bericht Onderzoek woonwagenkamp Lith afgerond verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 20u15  Roep om controles op bodemkwaliteit Zandvoort ZANDVOORT (ANP) - Natuur- en milieuorganisaties willen dat er bij het verplaatsen van grond voor de Formule 1 op Zandvoort wordt gecontroleerd op bodemkwaliteit. De organisaties stellen dat er anders een risico is op vermenging van vuile en schone grond. Het bericht Roep om controles op bodemkwaliteit Zandvoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 19u45  Roest opnieuw de beste op 5000 meter TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Patrick Roest heeft in het wereldbekercircuit zijn tweede opeenvolgende overwinning op de 5000 meter geboekt. De 23-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma zegevierde in Polen met een baanrecord: 6.19,38. Vorige week was hij ook al de beste in Minsk. Het bericht Roest opnieuw de beste op 5000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 19u30  Geen overheidssubsidie voor koop Huawei-tech WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amerikaanse telecombedrijven mogen geen overheidssubsidies meer gebruiken om netwerkapparatuur van de Chinese techbedrijven Huawei en ZTE aan te schaffen. Dat heeft de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC unaniem besloten. De FCC noemt de beide bedrijven een gevaar voor de staatsveiligheid en denkt er ook over om bedrijven die nu al netwerkapparatuur van Huawei of ZTE in gebruik hebben te vragen om die apparatuur te vervangen. Het bericht Geen overheidssubsidie voor koop Huawei-tech verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 19u15  De Jong herkent zichzelf niet op ijspiste TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Antoinette de Jong was begin deze maand nog de grote winnares bij de Nederlandse kwalificatiewedstrijden in Thialf. De Friese schaatsster pakte wereldbekertickets op vier afstanden. Van dat goede gevoel in Heerenveen is niet veel meer over. 'Ik rijd als een pannenkoek', oordeelde ze bij de NOS hard over zichzelf. Het bericht De Jong herkent zichzelf niet op ijspiste verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 19u15  Provincies scharen zich achter klimaatakkoord DEN HAAG (ANP) - De twaalf Nederlandse provincies scharen zich samen achter het klimaatakkoord. Dat betekent dat zij zich inzetten om de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent te verminderen ten opzichte van de uitstoot in 1990. Dat melden de provincies op de site van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Het bericht Provincies scharen zich achter klimaatakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 19u00  Koning met koningin en premier naar Auschwitz DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn eind januari aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Ook premier Mark Rutte is daarbij. Het bericht Koning met koningin en premier naar Auschwitz verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 18u45  Kabinet eens over extraatjes in begroting DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft de eindejaars-update van de begroting klaar, en die bevat een flink aantal extraatjes. Vooral voor de stikstofcrisis, het onderwijs en de strijd tegen ondermijnende misdaadbendes trekt het kabinet de portemonnee. Het bericht Kabinet eens over extraatjes in begroting verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 18u00  Europese beurzen met winst de week uit AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag na een aantal verliesbeurten weer met winst gesloten. Beleggers werden weer wat positiever over een oplossing voor het Chinees-Amerikaanse handelsconflict na uitspraken van presidenten Donald Trump van de Verenigde Staten en Xi Jinping van China. Ook verwerkten ze uitspraken van Christine Lagarde, die ze deed in één van haar eerste optredens als president van de Europese Centrale Bank (ECB). Het bericht Europese beurzen met winst de week uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 18u00  Tesla flink onderuit op Wall Street NEW YORK (ANP) - Tesla ging vrijdag flink onderuit op de beurs in New York. De bouwer van elektrische auto's presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen verdeeld over zijn. Beleggers op Wall Street waren daarnaast voorzichtig gestemd vanwege opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat een handelsdeal met China binnen handbereik is. Het bericht Tesla flink onderuit op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 18u00  Vijftigste wereldbekerzege Sablikova TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Martina Sablikova heeft haar vijftigste wereldbekerzege behaald. De Tsjechische schaatsster schreef in Polen de 3000 meter op haar naam. Dat deed de regerend wereldkampioene op deze afstand met een baanrecord van 4.06,13. Het bericht Vijftigste wereldbekerzege Sablikova verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/11 17u15  Teamsprinters pakken opnieuw schaatsgoud TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Nederland heeft bij de wereldbeker schaatsen in Polen opnieuw goud veroverd op de teamsprint voor mannen. Oranje reed een winnende tijd van 1.20,06. Daarmee was de ploeg van bondscoach Jan Coopmans 0,78 seconde sneller dan nummer twee China, die als tegenstander fungeerde in de laatste rit. Canada pakte brons met een tijd van 1.20,96. Het bericht Teamsprinters pakken opnieuw schaatsgoud verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Dortmund ontsnapt in extremis aan blamage tegen hekkensluiter Een afgang van Borussia Dortmund in eigen huis leek in de maak, totdat Marco Reus diep in blessuretijd gelijkmaakte: 3-3.
22/11 22u30  Maker Bohemian Rhapsody werkt aan film over leven Michael Jackson Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian Rhapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury.
22/11 22u15  Cambuur en De Graafschap lopen uit op concurrenten Een prima avond voor Cambuur en De Graafschap. De twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie wonnen zelf hun wedstrijd en zagen concurrenten NAC en Go Ahead Eagles punten verliezen.
22/11 22u00  Gemist? Geld voor snellere treinen uit Zwolle en cel voor misbruik meisje (13) uit Deventer Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 22 november.
22/11 22u00  Twee treinen mogelijk beschoten bij Breda, meerdere ruiten vernield Nabij het station van Breda zijn vrijdagavond mogelijk meerdere treinen beschoten. Van een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed, zijn vijf ruiten vernield. De trein staat stil op het station in Breda. De andere geraakte trein reed op hetzelfde traject in de andere richting, en wordt onderzocht op station Eindhoven.
22/11 21u45  Griezelen kan't best in Walibi: spookhuis Below wint internationale prijs Spookhuis Below in Walibi heeft internationale waardering gekregen. De Flevolandse attractie biedt volgens een internationale branchevereniging in het pretpark bij Biddinghuizen de beste Halloweenbeleving ter wereld.
22/11 21u45  Toos & Henk: de tien opmerkelijkste cartoons volgens cartoonist Paul Kusters Paul Kusters (53) rondde deze week zijn 5000ste cartoon af van Toos & Henk. ,,Jouw buren”, zo omschrijft de cartoonist annex beeldend kunstenaar zijn twee hoofdfiguren. Uit de hele verzameling Toos & Henk-cartoons koos de Limburger zijn vijf meest opmerkelijke. ,,Een ondoenlijke klus. Ik kon eigenlijk niet kiezen.”
22/11 21u30  Tweede zege voor Hekman en Groenewoud Marathonschaatsers Gary Hekman en Marijke Groenewoud hebben na de eerste wedstrijd ook de tweede wedstrijd om de Trachitol Trophy 2019 gewonnen. De tweede van vier marathonwedstrijden vond plaats op de Vechtsebanen in Utrecht.
22/11 21u30  Zoon AC Milan-legende staat voor debuut bij I Rossoneri Daniel Maldini staat voor zijn debuut bij AC Milan. De zoon van legende Paolo is voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie.
22/11 21u15  Postuum album XXXTentacion komt volgende maand uit De fans hebben er even op moeten wachten, maar het vierde album van de in 2018 doodgeschoten rapper XXXTentacion komt begin december uit. Dat meldt TMZ. De eerste track van Bad Vibes Forever is intussen te vinden op de streamingdiensten.
22/11 21u00  Russische atletiek blijft voorlopig geschorst Het re-integratieproces van de Russische atletiekbond is vanwege een nieuwe dopingrel voorlopig opgeschort. Zolang de nieuwe beschuldigingen door de integriteitseenheid in de atletiek AIU worden onderzocht blijft de algehele schorsing van de Russische atletiekbond van kracht.
22/11 20u45  Drie aanhoudingen om 'Ibizagate' Oostenrijk Een half jaar na het schandaal dat de Oostenrijkse regering ten val bracht, hebben de autoriteiten daar drie verdachten opgepakt. Zij worden volgens aanklagers verdacht van afpersing. Het gaat voor zover bekend om de eerste aanhoudingen in de zaak.
22/11 20u45  Historisch duel voor Sparta, Ajax op jacht naar record Na de laatste interlandperiode van het jaar gaat de eredivisie dit weekend verder met speelronde 14. Aan de hand van de leukste feitjes en weetjes van statistiekenbureaus Opta en Gracenote blikken we vooruit.
22/11 20u45  Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten gesneuveld Van een trein zijn vrijdagavond bij Breda vijf ruiten gesneuveld. Mogelijk zijn ze beschoten.
22/11 20u45  Johnny Logan maakt line-up songfestivalfeest compleet Johnny Logan is toegevoegd aan de line-up van Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome. De Ierse zanger won tweemaal het liedjesspektakel en mag daarom niet ontbreken als op 15 december 23 winnaars van het songfestival naar Amsterdam komen.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
22/11 22u30  Tesla krijgt tik op lichtgroen Wall Street De introductie van een pick-uptruck door Tesla heeft de beurskoers van het bedrijf geen goed gedaan. De maker van elektrische auto’s werd flink lager gezet, hoewel de Amerikaanse aandelenbeurzen verder omhoog gingen. Behalve Tesla was er ook aandacht voor enkele bedrijven die de boeken openden. Verder waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.
22/11 21u46  In Djibo blijft het ‘s nachts druk bij de pomp Water is leven. Als ze dat in Burkina Faso ergens weten, is dat in de noordelijke Sahelregio. De beschikbaarheid van drinkwater is er nooit normaal, maar is door de instabiele situatie in de regio nog verder onder druk komen te staan.
22/11 21u46  Megavangst drugs in Russisch lab De Russische politie heeft vrijdag een grote partij drugs in beslag genomen met een waarde van 100 miljoen euro. Het gaat om twee ton zogeheten flakka, een zware drug die ernstige hallucinaties kan veroorzaken. De politie trof de drugs aan in een laboratorium in het dorp Tosno, tientallen kilometers buiten Sint-Petersburg.
22/11 21u31  Treinen in Brabant mogelijk beschoten Twee treinen zijn mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda. Er zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen staat in Breda. Van deze trein zijn vijf ruiten gesneuveld.
22/11 21u15  HGJB lanceert challenge ”Doen als Daniël” De Hervormd- Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) binnen de Protestantse Kerk in Nederland heeft deze week de tiendaagse challenge ”Doen als Daniël” gelanceerd.
22/11 21u15  Afrikaanse varkenspest nadert Duitsland De Afrikaanse varkenspest is onlangs opgedoken in dieren vlakbij de Pools-Duitse grens. Dat heeft NatureToday, nieuwsplatform voor biologen van natuurorganisaties, vrijdag gemeld.
22/11 21u15  Predikanten bezorgd over show medium in Barnevelds theater De vijf predikanten van de hervormde gemeente in Barneveld hebben bij het bestuur en de directie van het plaatselijke Schaffelaartheater hun zorgen kenbaar gemaakt over een optreden van het medium Derek Ogilvie komende donderdag in het theater. De paranormaal begaafde Ogilvie is bekend van programma’s bij de televisiezender RTL.
22/11 21u01  Corbyn blijft ‘neutraal’ bij nieuw referendum De leider van de grootste Britse oppositiepartij Labour zegt dat hij zich „neutraal” zal opstellen als hij een nieuw referendum uitschrijft over de brexit. Dat moet hem in staat stellen op een „geloofwaardige manier” de uitkomst van die volksraadpleging uit te voeren, aldus Jeremy Corbyn tijdens een vraaggesprek met kiezers bij de BBC.
22/11 20u46  Trein uit Tilburg mogelijk beschoten Een trein die vanuit Tilburg richting Breda reed is mogelijk beschoten. De politie meldt dat vijf buitenruiten van de trein zijn gesneuveld. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.
22/11 20u31  Drie aanhoudingen om ‘Ibizagate’ Oostenrijk Een half jaar na het schandaal dat de Oostenrijkse regering ten val bracht, hebben de autoriteiten daar drie verdachten opgepakt. Zij worden volgens aanklagers verdacht van afpersing. Het gaat voor zover bekend om de eerste aanhoudingen in de zaak.
22/11 20u31  Duitsland haalt eerste IS’er terug uit Syrië Duitsland haalt voor het eerst vrijwillig een vrouw terug die het land heeft verlaten om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamistische Staat (IS). Naar verwachting keert ze dit weekend terug vanuit een kamp in Syrië, samen met haar kinderen. Dat maakte het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekend.
22/11 20u00  Bolivia beschuldigt ex-leider van ‘terrorisme’ De Boliviaanse interim-regering beschuldigt de gevluchte oud-president Evo Morales van opruiing en terrorisme. „We vragen om de hoogst mogelijke straf”, zei minister Arturo Murillo (Binnenlandse Zaken), die de zaak vrijdag heeft neergelegd bij aanklagers in hoofdstad La Paz. Daar hebben wegblokkades geleid tot tekorten.
22/11 20u00  Ds. Van Dam voorzitter raad van toezicht IZB Ds. M. van Dam, hervormd predikant te Baarn, is vrijdag gekozen als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de IZB, vereniging voor zending in Nederland.
22/11 20u00  Roep om controles op bodemkwaliteit Zandvoort Natuur- en milieuorganisaties willen dat er bij het verplaatsen van grond voor de Formule 1 op Zandvoort wordt gecontroleerd op bodemkwaliteit. De organisaties stellen dat er anders een risico is op vermenging van vuile en schone grond.
22/11 20u00  ‘Cao-akkoord British Airways en piloten’ Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft een cao-akkoord bereikt met zijn piloten. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het conflict leidde eerder dit jaar tot de eerste pilotenstaking ooit bij British Airways.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/11 22u00  Twee treinen mogelijk beschoten, vijf ramen van een en één raam van andere trein kapot De politie is vrijdagavond een onderzoek gestart nadat er twee verschillende treinen op het traject Tilburg naar Breda mogelijk zijn beschoten. Dit meldt de politie vrijdagavond.
22/11 20u30  UMC Utrecht razendsnel met griepdiagnose met nieuwe sneltest In 2018 heeft het UMC Utrecht een snelle diagnostische test voor luchtweginfecties ingevoerd. 'Hierdoor duurt het niet 40 maar slechts 4 uur om te bepalen of iemand griep heeft en in isolatie moet', zo heeft het UMC Utrecht laten weten.
22/11 19u30  Personenauto gekanteld bij aanrijding met vrachtwagen op N33 bij Gieten Vrijdagmiddag is op de N33 tussen Veendam en Assen rond 17.00 uur ter hoogte van de afslag Gieten een ongeluk gebeurd. Hierbij waren twee auto’s en een vrachtwagen betrokken. De N33 werd afgesloten. Hierdoor liep het vast op zowel de N33 als de N34.
22/11 17u15  Staat niet verplichten Nederlandse IS-vrouwen en kinderen uit Syrië terug te halen Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag mondeling uitspraak gedaan in de zaak van de Nederlandse kinderen en moeders in de IS-kampen in Syrië. De situatie in die kampen is afschuwelijk.
22/11 16u30  1 op de 5 autobezitters heeft geen idee van autokosten 1 op de 5 autobezitters heeft geen idee wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna 7000 panelleden. Slechts 17% van de ondervraagde autobezitters weet precies wat hij maandelijks kwijt is, 63% weet dit ongeveer.
22/11 16u30  FIOD vindt gestolen motoren in witwasonderzoek De FIOD heeft donderdag doorzoekingen gedaan in een opslagbox in Almere in het kader van een witwasonderzoek. Het onderzoek is gestart na een melding van de Douane.
22/11 16u30  Esschebaan Boxtel afgesloten wegens gaslek De Esschebaan in Boxtel is vrijdag aan het einde van de ochtend afgesloten geweest wegens een gaslekkage. Rond 11.30 uur werd tijdens graafwerkzaamheden in een tuin een gasleiding geraakt. Netbeheerder Enexis werd ingeschakeld evenals de brandweer welke de situatie veilig stelde.
22/11 16u30  OM eist 20 jaar cel, TBS voor verzorgende verdacht van insulinemoorden Een verzorgende die in plaats van zorg bieden, ouderen juist in gevaar bracht. In vier gevallen zelfs met de dood tot gevolg. Het lijkt een filmscenario, maar helaas is het de schokkende werkelijkheid. Tegen de 23-jarige man die volgens het OM verantwoordelijk is voor de dood van vier ouderen en daarnaast heeft geprobeerd nog zeven ouderen om het leven te brengen eiste het Openbaar Ministerie vandaag een gevangenisstraf van 20 jaar, TBS met dwangverpleging en een beroepsverbod van 25 jaar om nog in de zorg of met kwetsbaren te werken.
22/11 16u15  Roken op schoolpleinen vanaf augustus 2020 verboden Vanaf het begin van het volgende schooljaar mag er niet meer worden gerookt op het schoolplein. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De maatregel geldt voor basisscholen, middelbare scholen, mbo- en hbo-instellingen en universiteiten.
22/11 15u45  Terugkeersters uit strijdgebied IS in bewaring gesteld Twee vrouwen die dinsdag op Schiphol zijn aangehouden na terugkeer uit het strijdgebied van IS in Syrië, zijn zojuist voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris in Rotterdam. Zij worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.
22/11 15u30  Twee verdachten aangehouden in onderzoek dood Kelvin Maynard De recherche heeft in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard twee verdachten aangehouden.
22/11 15u15  Dode bij aanrijding in Swolgen Bij een aanrijding in het Limburgse Swolgen is vrijdagmiddag een persoon om het leven gekomen.
22/11 15u15  Eis: 12 jaar celstraf voor dodelijk steekincident Tegen een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de officier van justitie vanmiddag een celstraf van 12 jaar geëist. Het OM verdenkt de man ervan op 30 augustus 2018 een man te hebben doodgestoken in Amsterdam- Oost.
22/11 13u15  Aandeel Amsterdamse huishoudens in langdurige armoede stijgt Het aandeel langdurige minimahuishoudens in Amsterdam is de afgelopen jaren gegroeid, van 58% in 2013 naar 65% in 2017. In het algemeen lijken meer minima te profiteren van de economische voorspoed en de inspanningen van de gemeente op uitstroom naar werk. Maar een grote groep van de minima lukt het helaas, om allerlei redenen, niet (duurzaam) hiervan te profiteren. Deze toename is deels te verklaren door de groei van het aantal en het percentage oudere minima. Daarnaast vormen Amsterdammers met een bijstandsuitkering de grootste groep langdurige minima. Deze groep blijft een laag inkomen houden.
22/11 13u00  15-jarige aangehouden voor opruiing Centrum In het onderzoek naar de oproep om te plunderen afgelopen weken in het centrum van de stad Rotterdam, is donderdagavond een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt vandaag verhoord.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
22/11 22u15  Twee treinen mogelijk beschoten in Tilburg Twee treinen zijn mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda. Er zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen staat in Breda. Van deze trein zijn vijf ruiten gesneuveld.
22/11 21u45  'Koppenschoppen' in Gorinchem gevolg van groepsruzie De beelden van de zogenaamde kopschoppers in Gorinchem zijn deze week heel Nederland doorgegaan. Vrienden van de slachtoffers doen nu hun verhaal. 
22/11 20u45  Extra geld naar onderwijs, stikstofcrisis en misdaadbestrijding Het kabinet heeft de eindejaars-update van de begroting klaar, en die bevat een flink aantal extraatjes. Vooral voor de stikstofcrisis, het onderwijs en de strijd tegen ondermijnende misdaadbendes trekt het kabinet de portemonnee.
22/11 20u30  Goudkoorts in Utrecht: bus verliest 9 kilo goud Als je in Utrecht rondloopt en iets ziet een doos liggen, dan doe je er goed aan om die op te rapen. De inhoud kan namelijk zomaar 200.000 euro waard zijn.
22/11 20u00  Goudkoorts in Utrecht:bus verliest 9 kilo goud Als je in Utrecht rondloopt en iets ziet een doos liggen, dan doe je er goed aan om die op te rapen. De inhoud kan namelijk zomaar 200.000 euro waard zijn.
22/11 19u15  Trainer Conte geeft zijn voetballers seksadvies De Italiaanse voetbaltrainer Antonio Conte staat bekend om zijn drukke gebaren langs het veld. De trainer is dan ook enorm bevlogen. Zo erg zelfs, dat zijn adviezen lang niet alleen maar over voetbal gaan.10 
22/11 18u15  Leerling (10) dood na slangenbeet, leraar ging door met les Een tienjarig meisje uit India is overleden, nadat ze in de klas gebeten werd door een slang. Dit heeft tot een hoop woede geleid in het land, vooral richting de leraar.10 
22/11 17u00  'Nederland niet verplicht IS-vrouwen en kinderen terug te halen' De Staat hoeft Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen die in Noord-Syrische kampen zitten, toch niet terug te halen naar Nederland.
22/11 16u30  La La Land in Concert komend voorjaar in Nederland La La Land is een van de meest populaire films van het voorbije decennium. Het verhaal gaat nu het witte doek verlaten en klimt de orkestbak in.
22/11 15u30  Teruggekeerde IS-vrouwen in de cel gezet De twee vrouwen die dinsdag op Schiphol zijn aangehouden na terugkeer uit het strijdgebied van IS in Syrië, dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
22/11 15u00  Nieuwe aanhoudingen in moordzaak oud-voetballer In het onderzoek naar de dood van voormalig profvoetballer Kelvin Maynard heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee nieuwe verdachten. 
22/11 14u45  Eis: 20 jaar cel en tbs voor insulinemoorden Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat leerlingverpleger Rahiied A. (23) twintig jaar de cel in. Ook wil het OM dat hij tbs met dwangverpleging krijgt. 
22/11 14u15  Eenden 'winnen' rechtszaak en mogen blijven kwaken Beter een goede buur dan een verre vriend, en in dit geval heeft een Franse buur héél veel goede buren. De man woont namelijk naast zestig eenden en ganzen. En daar is hij niet heel blij mee. 
22/11 13u45  Waarom een escape room als hét nieuwe avondje uit wordt gezien Nergens anders op de wereld vind je zoveel escape rooms als in Nederland. Waar er in 2013 ‘nog maar’ enkele escape rooms te vinden waren, werden er in het begin van 2019 meer dan 650 in het hele land geteld.
22/11 13u30  Metro helpt KNRM levens redden, jij ook? Jelle kwam bijna om het leven, toen hij op een zonnige septemberdag een verfrissende duik in de zee bij Terschelling nam. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redde zijn leven. 
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x Jongemannen zo zwaar mogelijk bestraft voor gruwelmoorden op Franse bejaarden22/11 19u45 - Gelderlander: Een Franse rechtbank heeft twee jongemannen tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen. Een van de daders (21) kreeg levenslang opgelegd, zijn 20-jarige handlanger verdwijnt 30 jaar achter de tralies. Hij was minderjarig op het moment dat ze de misdrijven pleegden.
26x Uitgezette bendebaas die illegaal terugkeerde naar Duitsland mag opnieuw worden gedeporteerd22/11 19u45 - BN/DeStem: De Duits-Libanese leider van een bende uit Bremen mag opnieuw worden uitgezet naar Libanon. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Duitse Hanzestad vanmiddag beslist. Minister van Buitenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), in zijn hemd gezet door de illegale terugkeer van Ibrahim Miri (46) na een eerdere uitzetting, reageert verheugd.
23x Suárez ziet zichzelf wel in MLS spelen22/11 19u45 - BN/DeStem: Zal Luis Suárez ooit schitteren in de Major League Soccer (MLS)? De spits sluit een oversteek naar Amerika zelf niet uit.
22x Rondjes om de rotonde: hoe een vrachtwagen met cocaïne in Oosterhout kwam22/11 19u45 - BN/DeStem: OOSTERHOUT/ROTTERDAM - Wisten zij van de duizenden kilo's cocaïne in de container? Nee, zeggen de vier verdachten van een grootschalige drugssmokkel naar Oosterhout. Zij dachten bananen te vervoeren, beweren ze. Vrijdag begon de rechtszaak in Rotterdam.
22x LIVE | NAC met El Allouchi en Mashart tegen Jong Ajax, Van Anholt op de bank22/11 19u45 - BN/DeStem: • NAC is al vijf competitieduels zonder zege • Mitchell van der Gaag keert als trainer van Jong Ajax terug in Breda, waar hij tussen mei 2018 en maart 2019 werkte • Met 42 doelpunten voor is Jong Ajax, de nummer drie van de eerste divisie, veruit de meest productieve ploeg • Direct (en gratis) de goals van dit duel zien? Kijk via de Goal Alert!
21x Uitgezette bendebaas die illegaal terugkeerde naar Duitsland mag opnieuw worden gedeporteerd22/11 19u45 - Gelderlander: De Duits-Libanese leider van een bende uit Bremen mag opnieuw worden uitgezet naar Libanon. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Duitse Hanzestad vanmiddag beslist. Minister van Buitenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), in zijn hemd gezet door de illegale terugkeer van Ibrahim Miri (46) na een eerdere uitzetting, reageert verheugd.
21x Jongemannen zo zwaar mogelijk bestraft voor gruwelmoorden op Franse bejaarden22/11 19u45 - BN/DeStem: Een Franse rechtbank heeft twee jongemannen tot de hoogst mogelijke straffen veroordeeld voor het martelen en vermoorden van ouderen. Een van de daders (21) kreeg levenslang opgelegd, zijn 20-jarige handlanger verdwijnt 30 jaar achter de tralies. Hij was minderjarig op het moment dat ze de misdrijven pleegden.
18x ’RAMSES zag de dood als een groot AVONTUUR’22/11 19u46 - De Telegraaf: RAMSES SHAFFY mag dan, deze week tien jaar geleden, zijn overleden; vergeten is het publiek hem beslist niet. Deze week verschijnen twee boeken en cd’s die de herinnering levend houden en het Metropole Orkest komt met een bijzonder programma. Een van de boeken is van de man die hem de toegift op zijn carrière bezorgde, GERARD ALDERLIEFSTE. Onderweg met Ramses ontdekte die wat onvermoede kanten van de chansonnier...
16x Demonstratie in Eindhoven tegen voedselcrisis22/11 06u15 - NOS.nl: In Zuid-Nederland, dat als eerste bevrijd is van de Duitse bezetter, heerst teleurstelling en onbegrip. De voedselschaarste is sinds de bevrijding zo groot geworden, dat in Eindhoven zo'n honderd mensen de straat op zijn gegaan om te protesteren. De groep, die vooral bestond uit werknemers van Philips, dreigde met een staking als er geen maatregelen zouden worden genomen om de rantsoenen te verhogen, Burgemeester Verdijk en majoor Verhoeff van het Militair Gezag nodigden een delegatie van de demonstranten uit voor een spoedbespreking op het hoofdkantoor van Philips. Staking afgeblazen Verhoeff had de optocht niet willen verbieden, hoewel hij daartoe bevoegd was. Hij vond het 'nuttig' dat de geallieerde militaire instanties zouden zien dat er dringend behoefte is aan een grotere toevoer van voedsel in bevrijd gebied. Terwijl Verhoeff de demonstranten toezegde dat er snel iets extra's beschikbaar zou komen, arriveerden toevallig net de eerste 50 van 300 vrachtwagens met voedsel die het Militair Gezag enkele dagen geleden heeft losgekregen bij de geallieerde autoriteiten in Brussel. Daarmee kwam er een eind aan het overigens rustig verlopen protest en werd de staking afgeblazen. Geen voedseldroppings Tijdens de bezetting was de voedselvoorziening sober, maar nooit een bepalend probleem. Het officiële dagelijkse rantsoen telde toen 1630 kcal, op dit moment is dat nog maar de helft: zo'n 800 kcal. Hoewel de huidige voedselcrisis voor een groot deel te wijten is aan de gebrekkige infrastructuur in het gebied, vanwege bombardementen, gevechten en inundaties, hebben de geallieerden tot nu toe geen toestemming gegeven voor voedseldroppings. Voor hen heeft de overwinning op nazi-Duitsland prioriteit. Een aanzienlijk deel van de voorraden gaat naar de troepen. Om die reden zijn veel mensen gelukkig met de geallieerde soldaten die zij gedwongen in huis moeten nemen. 'Wij zijn tegen de hongersnood aan. Een geluk voor vele gezinnen zijn nu de ingekwartierden en soldaten, die gezien hoe wij ervoor staan, wel eens wat voor ons afstaan', vertelt een bewoner.
15x Canada als eerste naar laatste vier bij Davis Cup Finals22/11 00u15 - AD.nl: Canada heeft als eerste de halve finales bereikt van de Davis Cup Finals in Madrid. Vasek Pospisil en Denis Sjapovalov maakten tegen Australië het beslissende punt in het dubbelspel. Canada neemt het zaterdag voor een plaats in de finale op tegen de winnaar van het treffen tussen Servië en Rusland.

Statistieken

Artikels:
32105
Gelezen:
43342
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven