woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u00  OM: 'Ridouan Taghi en 'Rico de Chileen' lieten liquidaties uitvoeren' Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Richard R. (ook bekend als Rico de Chileen) en de meest gezochte crimineel Ridouan Taghi van het laten uitvoeren van meerdere liquidaties, en wil deze verdenking toevoegen aan de zaak tegen de geboren Chileen.
12/12 15u45  Scheidend PVV-Kamerlid voelde geen steun fractieleden PVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer uit teleurstelling over het gebrek aan medeleven van haar fractie na het overlijden van partijgenoot en vriendin Willie Dille. 
12/12 15u15  Britse bookmakers geven Theresa May grote overlevingskans De Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 15u00  Onderzoek naar dodelijk ongeval stint in Oss duurt nog maanden Het onderzoek naar het dodelijk ongeval met een stint in Oss gaat vermoedelijk nog maanden duren. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Daarnaast wordt woensdag op enkele locaties verder onderzoek gedaan.
12/12 14u45  OM: 'Taghi en 'Rico de Chileen' lieten liquidaties uitvoeren' Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Richard R. (ook bekend als Rico de Chileen) en de meest gezochte crimineel Ridouan Taghi van het laten uitvoeren van meerdere liquidaties en wil deze verdenking toevoegen aan de zaak tegen de geboren Chileen. 
12/12 14u45  ING-topman: 'Eigen loonsverhoging was grote inschattingsfout' ING-topman Ralph Hamers geeft toe dat het voorgestelde loonsverhoging van eerder dit jaar eigenlijk niet door de beugel kon. 'Dat was een grote inschattingsfout', zei Hamers woensdag in de Tweede Kamer.
12/12 14u30  DNA Jos B. zat volgens OM 'overal' op onderbroek Nicky Het DNA van Jos B. zat achttien keer op de onderbroek van Nicky Verstappen: aan de binnen- en buitenkant en aan de voor- en achterkant. Ook zijn twee sporen op het lichaam van de 11-jarige jongen gevonden en een op zijn pyjamabroek. 
12/12 14u30  Indiaas vliegtuig maakt noodlanding door rook in cabine Een vliegtuig van IndiGo maakte dinsdag een noodlanding nabij Calcutta. Op 70 kilometer van de bestemming begon de cabine zich te vullen met rook. De oorzaak is nog niet bekend. 
12/12 14u15  Klopjacht met zeker 600 Franse agenten op schutter Straatsburg Cherif Chekatt, de man die ervan wordt verdacht dat hij dinsdagavond in het Franse Straatsburg een aanslag pleegde, wordt woensdag in heel Noordoost-Frankrijk gezocht door zeker zeshonderd politieagenten en antiterrorisme-eenheden.
12/12 14u15  OM: 'Nicky Verstappen stierf een niet-natuurlijke dood' De rechtszaak tegen Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is woensdag van start gegaan. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 13u30  Utrecht mag start Ronde van Spanje in 2020 organiseren De Vuelta a España start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit in Utrecht, zo heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.
12/12 13u15  Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht De Ronde van Spanje start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit Utrecht, zo heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.
12/12 13u00  Verdachte aanslag Straatsburg mogelijk gewond Bij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 12u45  Procureur houdt persconferentie na aanslag Straatsburg Bij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 12u30  Ralph Tuijn moet begin roeitocht over Atlantische Oceaan uitstellen Het plan was om woensdag te vertrekken, maar de wind speelt oceaanroeier Ralph Tuijn parten. Vermoedelijk vertrekt hij nu vrijdag met zijn boot Algea om in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te roeien. De wereldrecordpoging start in Portimão in Portugal.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Nog altijd tranen nabestaanden Staatsliedenbuurt Het is zes jaar geleden, maar de nabestaanden van de geliquideerde Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf in de Staatsliedenbuurt kunnen er nog altijd nauwelijks over praten. Het zusje van Lkhorf wilde kort wat zeggen in het hoger beroep van de levenslang veroordeelden Adil A. en Anouar B.: „29 december 2012 staat op mijn netvlies gebrand alsof het gisteren was. Ik moet zijn dood accepteren. Maar hoe?”
12/12 16u00  Nieuw systeem verkeersboetes op losse schroeven De invoering van een ’progressief boetestelsel’ staat op losse schroeven. Het kabinet zou een systeem invoeren waarbij herhaalde verkeersovertredingen worden afgestraft met een hogere boete en de prent voor kleine overtredingen juist verlaagd.
12/12 16u00  Vijf vrouwen mishandelen beveiliger na opmerking vuurwerk Vijf vrouwen hebben dinsdagavond bij een bioscoop in Breda een dienstdoende beveiliger mishandeld. De man had ze aangesproken op het gooien van vuurwerk.
12/12 16u00  Vlaamse studente pakt heldenrol in vliegtuig Dankzij het krachtdadige optreden van de Vlaamse studente Geneeskunde Julia Bels (22) is het het oog van een passagier gered op een vlucht richting het Marokkaanse Fez.
12/12 16u00  Twitteraars boos: geen ‘kerst’ maar ‘winter’ Kort na de rel om de te vegetarische Allerhande ligt Albert Heijn weer onder vuur: AH houdt winterborrels in plaats van kerstborrels.
12/12 15u45  OM wil Ricardo ’de Chileen’ vervolgen voor moord Het Openbaar Ministerie (OM) wil Ricardo R., beter bekend als Rico de Chileen, ook vervolgen voor betrokkenheid bij liquidaties. Uit onderzoek is gebleken dat R. intensieve contacten heeft onderhouden met onder anderen Ridouan Taghi, die wordt gezocht voor het geven van opdracht voor diverse moorden in het criminele milieu.
12/12 15u30  OM wil Ricardo de Chileen vervolgen voor moord Het Openbaar Ministerie (OM) wil Ricardo R., beter bekend als Rico de Chileen, ook vervolgen voor betrokkenheid bij liquidaties. Uit onderzoek is gebleken dat R. intensieve contacten heeft onderhouden met onder anderen Ridouan Taghi, die wordt gezocht voor het geven van opdracht voor diverse moorden in het criminele milieu.
12/12 15u30  Scooterrijder verongelukt in Den Haag Een 42-jarige inwoner van Den Haag is om het leven gekomen door een verkeersongeval in zijn woonplaats.
12/12 15u15  Uniek kijkje op oceaanbodem Wordt Aquaman de redder van de filmreeks van DC Comics? Onze filmjournalist Marco Weijers dook diep de oceaan in met deze excentrieke superheld en heeft zijn mening weer klaar in De Recensie.
12/12 15u15  Kamer wil opheldering over ongeval Mali De Tweede Kamer wil dat Defensie uitleg geeft over de toedracht van het helikopterongeluk in Mali in 2015, waarbij de twee vliegers omkwamen. Volgens het ministerie is de crash veroorzaakt door een fout in het ontwerp van een component, maar De Groene Amsterdammer bericht dat er veel op wijst dat het onderdeel beschadigd is tijdens een reparatie in de Verenigde Staten.
12/12 15u00  Filipijnse meisjes gered van cyberseks door tip Nederlandse politie Twee Filipijnse meisjes van 8 en 11 jaar oud zijn gered uit de wereld van cyberseks dankzij een tip van de Nederlandse politie. Dat melden de politie en International Justice Mission (IJM), een organisatie die zich wereldwijd inzet tegen slavernij en mensenhandel.
12/12 15u00  Paus ontslaat kardinalen vanwege misbruik Paus Franciscus heeft twee leden van de Raad van Kardinalen de wacht aangezegd omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd. Het gaat om de Australiër George Pell en de Chileen Javier Errázuriz Ossa.
12/12 15u00  Rutte ziet weinig extra ruimte voor May Premier Rutte ziet weinig ruimte om zijn Britse ambtgenoot May te helpen met een uitweg uit de Brexit-crisis. „Er is niet veel anders te bedenken”, zei hij over de mogelijkheid om het Brexit-akkoord tussen Europa en het VK aan te passen. „Ik acht het niet mogelijk.”
12/12 14u45  Grensrechter keihard onderuit gemaaid Het vak van grensrechter uit de kelderklasse blijkt niet zonder risico blijkt uit deze amateurwedstrijd in Winterswijk.
12/12 14u45  Aldi en Lidl halen staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u15  ?Vierdaagse schoolweek is beste oplossing voor lerarentekort?? Lees meer >
12/12 12u45  Werkgevers: pauzeer onderhandelingen klimaatakkoord Werkgeversvoorman Hans de Boer wil een pauze in de onderhandelingen over een klimaatakkoord. Door meer tijd te nemen zou er een beter akkoord komen dan wanneer het haastig wordt afgerond voor 21 december. De voorzitter van VNO-NCW zei dit dinsdag in een interview met Studio energie, een podcast die veel wordt beluisterd door energie-experts. Volgens … Continued The post Werkgevers: pauzeer onderhandelingen klimaatakkoord appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/12 12u45  ?Dat Dchar kerst wil vieren, staat hem volledig vrij? Lees meer >
12/12 10u30  Terreur bij kerstmarkt in Straatsburg: dit weten we Lees meer >
11/12 19u30  Zijn Macrons beloftes genoeg om woede gele hesjes te temperen? Na weken van stilte sprak president Emmanuel Macron gisteren het Franse volk toe over de gele hesjes. In een televisietoespraak kwam de president met diverse beloftes. Zo hoopt hij de woede van de protestbeweging te temperen die afgelopen weekeinde voor de vierde week op rij demonstreerde in Parijs en talloze andere Franse steden. Vier vragen … Continued The post Zijn Macrons beloftes genoeg om woede gele hesjes te temperen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/12 14u30  ?Haags Gerechtshof glijdt uit over de klimaatpolitiek? Het Gerechtshof in Den Haag heeft onlangs voor een grote verrassing gezorgd, schrijft Thijs Udo. Namelijk door de rijksoverheid de opdracht te geven om per 2020 (ten opzichte van 1990) de uitstoot van broeikasgassen met minimaal 25 procent te reduceren. De stichting Urgenda eiste dit. Deze bijdrage is ingezonden door Thijs Udo, bestuursrechtjurist, ondernemer, oud-Tweede … Continued The post ‘Haags Gerechtshof glijdt uit over de klimaatpolitiek’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/12 13u30  Welke politicus gaat profiteren van ?gele hesjes?? De geschiedenis leert ons dat de slimste politici niet zelf op de barricaden staan, maar stilletjes het juiste moment afwachten, schrijft Geerten Waling. En dan toeslaan om hervormingen door te voeren. Frankrijk is in de ban van het gele hesje, het symbool voor de gewone, hardwerkende burger die protesteert tegen het beleid van de regering. … Continued The post Welke politicus gaat profiteren van ‘gele hesjes’? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/12 13u30  Klok tikt: May in uiterste wanhoopspoging langs Europese leiders De Britse premier Theresa May vliegt dinsdag in een uiterste wanhoopspoging langs Europese steden om leiders te vragen het huidige Brexit-akkoord aan te passen. Zo hoopt May op de valreep dwarsliggende partijgenoten thuis over de streep te trekken. Zijn haar dagen geteld? Er heerst paniek in Londen. Om een beschamende nederlaag te voorkomen besloot de … Continued The post Klok tikt: May in uiterste wanhoopspoging langs Europese leiders appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/12 13u30  ?Kerstmis vieren is meer dan een kerstboom plaatsen? Lees meer >
11/12 13u30  De woorden van 2018: ?bakfietsstad? tot ?yogasnuiver? Lees meer >
11/12 09u45  ?De politie hangt uit volle overtuiging identity politics aan? De politie registreert de etniciteit van haar personeel, terwijl dat officieel verboden is. Zo wil de politie het aantal agenten met een niet-westerse migratieachtergrond meten, zodat de diversiteit waar nodig kan worden vergroot. Daardoor moet het korps een ‘betere afspiegeling van de Nederlandse bevolkingssamenstelling’ worden. Wij vroegen u of de politie gebaat is bij een … Continued The post ‘De politie hangt uit volle overtuiging identity politics aan’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 19u00  ?Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps? De politie registreert de etniciteit van haar personeel, terwijl dat officieel verboden is. Volgens ‘portefeuillehouder diversiteit’ Lute Nieuwerth doet de politie dat om te kijken of er genoeg agenten met een niet-westerse migratieachtergrond werken, en of de diversiteit waar nodig kan worden vergroot. ‘We beperken ons tot abstracte, niet-herleidbare persoonskenmerken,’ zegt Nieuwerth in gesprek met … Continued The post ‘Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 19u00  Wordt de Brexit op het laatste moment dan toch teruggedraaid? Lees meer >
10/12 14u30  Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen Over nog geen twee weken moeten de ‘klimaattafels’ een voorlopig klimaatakkoord presenteren. Maar het is de vraag of dat gaat lukken: de coalitie is verdeeld over hoe ver de plannen moeten gaan, terwijl de linkse oppositie er het liefst een flinke schep bovenop zou doen. En dan is er ook nog de vraag wie er … Continued The post Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 12u15  ?Voorwaarts? van Macron is vooral voorwaarts naar Brussel Lees meer >
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Politie doet inval bij maker stint, onderzoek spoorongeluk duurt nog maanden Het rechercheonderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Daarnaast was er een inval in het huis van eigenaar Edwin Renzen.
12/12 16u00  Oeps, chocoladefabriek in Duitsland overstroomd Velen zullen ervan dromen, maar voor de brandweer in Duitsland was het wat minder prettig. Een chocoladefabriek overstroomde, waardoor er een ton aan chocolade op straat kwam te liggen.
12/12 16u00  Vrouw doodgestoken in Rotterdam, verdachte (23) gepakt op station Eindhoven Een jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 14u30  Jonge vrouw doodgestoken in Rotterdam, verdachte (23) op station Eindhoven gearresteerd Een jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 14u30  Marco Borsato wint prijs voor beste drone-video van 2018 Marco Borsato heeft voor zijn videoclip 'Alsof je vliegt' de jaarlijkse Drone Award voor beste drone-video gewonnen.
12/12 14u15  Twee meisjes (8 en 11) dankzij Nederlandse politie bevrijd uit online seksnetwerk Dankzij een tip van de Nederlandse politie zijn op de Filipijnen twee meisjes van 8 en 11 jaar oud bevrijd uit een cyberseksnetwerk. Een 34-jarige online aanbieder van kinderporno is aangehouden.
12/12 14u15  Jonge vrouw overleden na steekpartij in Rotterdam Een jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 13u45  Dader schietpartij Straatsburg schreeuwde 'Allahu akbar' De man die in Straatsburg twee mensen op straat doodschoot en 14 mensen verwondde, schreeuwde volgens getuigen tijdens zijn daad 'Allahu akbar'. De Franse officier van justitie en de burgemeester van Straatsburg beschouwen zijn actie als een terroristische daad.
12/12 13u45  Vrouw die hondje dumpte in container mag drie jaar geen huisdieren houden De 33-jarige vrouw uit Eindhoven die in maart haar hondje in een zak stopte en in een ondergrondse container gooide is dinsdagmiddag veroordeeld voor mishandeling. De vrouw moet afstand doen van het beestje en mag de komende drie jaar geen huisdier in bezit hebben.
12/12 12u15  Onderzoek naar stintdrama Oss duurt nog maanden Het onderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen.
12/12 12u15  Google-ceo: zoekmachine (nog) niet naar China Google heeft geen concrete plannen om een nieuwe zoekmachine in China uit te brengen. Dat zei Google-ceo Sundar Pichai in een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Hij sluit niet uit dat de zoekmachine ooit naar China gaat, maar zal daar dan open over in gesprek gaan.
12/12 11u30  Dodental schietpartij Straatsburg bijgesteld: nu 2 doden en 14 gewonden Het dodental van de schietpartij op de kerstmarkt in het Franse Straatsburg is opnieuw bijgesteld. Volgens de autoriteiten vielen er twee doden en veertien gewonden, van wie er zeven ernstige verwondingen hebben.
12/12 11u30  Autisme op de werkvloer: 'Ik moet doseren, dan gaat het goed' Een kantoorbaan vinden, of een eigen bedrijf starten, is voor mensen met autisme geen vanzelfsprekendheid. Marijn Bon, die zelf zes jaar geleden de diagnose kreeg, schreef er het boek 'Ondernemen(d) met autisme' over. "Ik verstond mijn vak werd gezegd, maar als mens wisten ze niet wat ze aan mij hadden, dus moest ik eruit."
12/12 10u45  Dit is Chérif Chekatt, verdacht van de schietpartij in Straatsburg 29 jaar, geradicaliseerd en een behoorlijk strafblad. Die eigenschappen horen bij Chérif Chekatt, de vermeende schutter van Straatsburg. De zoektocht naar hem is in volle gang. Hij schoot gisteravond 15 mensen neer, waarvan 3 overleden zijn. Twaalf mensen raakten gewond,zes van hen zijn er slecht aan toe.
12/12 10u15  Britse premier Theresa May vastberaden: 'Ik ga door' De positie van de Britse premier Theresa May staat stevig onder druk, maar ze blijft vechten voor haar brexitdeal. 'Ik ga door.' Dat maakte ze zojuist bekend in een verklaring die ze gaf in Downing Street.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
12/12 15u15  OM: vermoeden dat Nicky Verstappen door toedoen van Jos B. is gestikt 15.00 uur: Het Openbaar Ministerie vermoedt dat Nicky Verstappen door toedoen van Jos B. is gestikt. Ook zijn er aanwijzingen dat de 11-jarige jongen is misbruikt. Volgens het OM zijn bij Nicky in totaal 21 dna-sporen van Jos B. aangetroffen. Achttien sporen zaten zowel in als op de onderbroek, aan alle kanten. De rest zat op Nicky's lichaam en op zijn pyjamabroek. Dit duidt volgens deskundigen op 'meer dan eenmalig vluchtig contact'. Inmiddels is uitgesloten dat de sporen door besmetting zijn verspreid. Ook zijn er drie haren gevonden, die overeenkomen met Jos B. 'Het is aan Jos B. om aan te geven hoe hij denkt dat zijn dna daar terecht is gekomen', zei officier van justitie Paul Emmen. 'Als de verdachte een zuiver geweten heeft, had hij toch vanaf dag één van de daken kunnen schreeuwen dat hij geen idee heeft hoe het dna daar terecht is gekomen?' Volgens hem zijn toekomstige verklaringen van Jos B. waarschijnlijk ongeloofwaardig. Naast de vondst van dna gaat het in deze zaak vooral ook om de context, benadrukte Emmen. 'Het dna van een onbekende volwassene in de onderbroek van een 11-jarige jongen is verdacht. Een man die de Brunssummerheide als zijn broekzak kent en terugkeert naar de plaats delict. Een man die jongens (in de jaren 80, red.) van achteren beetpakte bij hun piemel. Een man die in 2001 verklaarde zich aangetrokken te voelen tot jonge jongens. Een man die de afgelopen jaren naar kinderporno zocht. Een man ook die weigerde mee te werken aan dna-afname en op de vlucht sloeg. Zelfs het overlijden van zijn moeder liet hij aan zich voorbij gaan.' Dat Nicky in 1998 is weggelopen van het jeugdkamp, acht het OM 'zo onwaarschijnlijk dat het terzijde geschoven kan worden'. Officier van justitie Emmen: 'Hij zou niet in het donker zijn weggelopen, op blote voeten en zonder verder iets mee te nemen. Nicky zou in zo'n geval hebben gevraagd of hij naar huis mocht, zoals hij twee jaar eerder ook deed (tijdens een eerder kamp had Nicky heimwee, red.).' Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat Nicky is gedood. 'Nicky was kerngezond. Jongetjes van 11 jaar gaan niet zomaar dood. Hij is een niet-natuurlijke dood gestorven.' Uit pathologische onderzoeken blijkt volgens het OM dat Nicky mogelijk is gestikt en seksueel is misbruikt. Verder denkt het OM dat het lichaam van de jongen later is neergelegd op de plek waar hij werd gevonden. Justitie vindt dat Jos B. onder geen beding vrijgelaten mag worden. De rechtbank beslist daar later vandaag over. 13.00 uur: De advocaat gaat ook in op de 17 dna-sporen van Jos B. die zijn aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. Volgens hem zijn de sporen destijds mogelijk niet goed veiliggesteld, en zo verder verspreid. Het OM vindt het volgens hem belastend dat Jos B. de omgeving goed kende. 'Als je de omgeving niet kent en je komt daar nooit, dán heb je wat uit te leggen over hoe je dna ergens terechtkomt. Maar als je bij de scouting zit en je komt vaak in dat gebied, dan kan het op talloze manieren verspreid zijn', zegt Roethof. Roethof wijst er ook op dat er nog dna-sporen zijn aangetroffen van anderen, die nog onbekend zijn. Waarom verklaart Jos B. dan niets, als hij onschuldig is? 'Als je ermee om de oren geslagen wordt dat je in 2001 anders hebt verklaard dan in 1998, dan zou je toch wel gek zijn om nu wél antwoord te geven op vragen waar je het antwoord niet op weet?' Losmaken van moeder Volgens hem is het zedenverleden van Jos B. niet relevant voor deze zaak. 'De zaak is destijds gewogen en onbetekenend gevonden.' Ook zou hij helemaal niet op de vlucht zijn geweest, maar was hij zich volgens Roethof aan het losmaken van zijn moeder. Tegen de rechtbank: 'De familie wacht al 20 jaar op duidelijkheid. U kunt hun nu laten blijken dat het 'm in deze zaak ook niet gaat worden.' 11.45 uur: Advocaat Gerald Roethof: 'Zowel mijn cliënt als ik voel compassie met de nabestaanden. Ik ben advocaat, maar ook mens. Ik voel met hen mee. Maar wij staan hier als professionals en zullen de zaak met de nodige afstand moeten bekijken. De zaak moet losgekoppeld worden van de emotionele lading en dan zult ook u zeggen: meneer B., ga naar huis.' Volgens Roethof valt niet vast te stellen of er echt een misdrijf heeft plaatsgevonden, laat staan dat Jos B. de dader is. 'Dan houdt het op. Gokken doe je in het casino, niet in de rechtszaal. We moeten niet hebben dat iemand ten onrechte wordt veroordeeld voor een delict dat hij niet gepleegd heeft.' 'Eenzijdig dossier' Volgens Roethof is er sprake van een eenzijdig dossier. Hij zegt namelijk dat de vier jongens die bij Nicky in de tent lagen, allemaal verklaard hebben dat Nicky had aangekondigd dat hij de volgende ochtend zou weglopen. 'Maar die verklaringen zitten niet in het dossier. Dat begrijp ik niet.' Nicky kan ook weggelopen zijn in plaats van ontvoerd. Seksueel misbruik staat ook niet vast: zo zijn er geen spermasporen aangetroffen. Ook zijn doodsoorzaak is nooit vastgesteld. Hij kan ook spontaan zijn overleden, aldus Roethof. 'Dat gebeurt', zegt Roethof. 'Dit wordt geen veroordeling.' De raadsman vindt het OM belangrijke stukken weglaat. Hij wijst op andere mogelijke verdachten, zoals een man die door een pomphouder is gezien met een ongeveer 10-jarig jongetje in de auto en iemand die in de omgeving is betrapt tijdens het plegen van ontucht met een 12-jarige. 'Als u dit soort informatie onthouden wordt, krijgt u een vertekend beeld van mijn cliënt. Ik wil voorkomen dat u met een eenzijdig dossier een bepaalde kant op geleid wordt.' Jos B. hoort alles met de armen over elkaar geslagen aan. 11.10 uur: Jos B. zegt dat hij naar portretten zocht op internet, onder andere van kinderen, omdat hij interesse had in fotografie. Hij zou per ongeluk kinderporno hebben gedownload. Die had hij apart gezet, volgens hem om de plaatjes te vernietigen. Rechtbankvoorzitter: 'Er is een vraag die met name de ouders en familie van Nicky Verstappen bezighoudt. Wat is er gebeurd in de uren voordat Nicky gevonden werd?' Jos B: 'In overleg met mijn advocaat kan ik daar geen antwoord op geven.' De voorzitter benadrukt het belang van de vraag. 'U begrijpt dat dit klemmend is. Wanneer komt dat moment?' Advocaat Roethof breekt in. 'Als u vragen stelt waarin u een bepaalde richting op gaat...' De interruptie leidt tot irritatie bij de rechtbankvoorzitter, die de advocaat sommeert te gaan zitten en aangeeft dat hij neutrale vragen stelt. De voorzitter probeert het nog een keer. 'Wanneer komt het moment dat u daar iets over wil zeggen? U heeft eerder bij de rechter-commissaris gezegd dat u wil verklaren als de tijd er rijp voor is. 'Als alles volledig begrepen is'. Door wie?' Jos B.: 'Door mij. Op dit moment hebben we afgesproken om verder geen toelichting te geven.' Update van het onderzoek Het Openbaar Ministerie geeft een update over het onderzoek. Er wordt nog een tijdlijn van gebeurtenissen in de zaak gemaakt. Het dna-onderzoek loopt nog en het NFI is bezig met een 3D-model van de dna-sporen in de onderbroek van Nicky. In maart gaat B. naar voor zes weken naar het Pieter Baan Centrum, waar hij psychisch wordt onderzocht. Het OM wil het hele onderzoek eind mei klaar hebben. 11.00 uur De zitting begint drie kwartier later dan gepland omdat zowel Jos B. als zijn advocaat in de file stond. De ouders en zus van Nicky Verstappen zitten in de zaal met nog een aantal andere familieleden. Het is de eerste keer dat ze Jos B. zelf zien, die op een paar meter afstand plaatsneemt. B. is gekleed in een spijkerbroek en rode trui en heeft nog altijd een kort baardje. 'Ik ben me zeer bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden, familie en vrienden van Nicky Verstappen', zegt B. tijdens de zitting. 'Dat moet heel veel pijn doen en verdriet doen. Ik besef dat er open vragen zijn waar ik geen antwoord op kan geven. Dat vind ik een moeilijk iets. Het is ook moeilijk voor mij om te zien in welke situatie ik terecht ben gekomen en dat ik in detentie zit.' Luister hier naar de verklaring van Jos B. Jos B. wordt ervan verdacht dat hij Nicky Verstappen heeft meegenomen, seksueel misbruikt en heeft gedood. B. ontkent dit nogmaals. 'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd. Ik ben niet degene die ontucht heeft gepleegd. En ik ben ook niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan.' Ook zou B. tussen 2016 en 2018 kinderporno in zijn bezit hebben gehad. Het gaat om 93 plaatjes. Dat bekent hij wel: 'Ik kan beamen dat er kinderporno op mijn harde schijf stond.' Officier van justitie Dave Mattheijs: 'Afgelopen maanden hebben we nauwelijks gecommuniceerd over de huidige gang van zaken in het onderzoek. Hoewel we begrijpen dat samenleving op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het onderzoek, vragen wij uw geduld. Daarom hebben wij ook niet gereageerd op berichten die sinds augustus in de media zijn verschenen.' Dat was moeilijk, zegt Mattheijs. 'Hoe moeilijk ook, we hebben niet gereageerd. Dit strafproces is daar niet bij gebaat. Dat de raadsman van verdachte daar anders over denkt, valt onder andere af te leiden uit het artikel in De Telegraaf van afgelopen vrijdag. Deze verdachte is donor van de sporen en kan vertellen wat er in de laatste uren met Nicky is gebeurd. Hij heeft dat tot nu toe niet gedaan.' 10.00 uur De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 15u00  Hongaarse regering gaat zelf rechters benoemen Het Hongaarse parlement heeft een wet aangenomen waarmee de minister van Justitie nieuwe rechters mag aanstellen. Het gaat om rechters bij een nieuwe rechtbank, die gaat over zaken die vallen onder de verantwoordelijkheid van de Hongaarse regering, zoals belastingen en verkiezingen. Voorheen vielen die zaken binnen het bestaande rechtssysteem. De regering zegt dat het de bedoeling is dat er onafhankelijke rechters worden aangesteld en dat de zaken zo sneller afgehandeld kunnen worden. Critici denken juist dat de wet ertoe leidt dat de Hongaarse rechtsstaat verder wordt ondermijnd, omdat de politiek zo meer invloed kan uitoefenen op het rechtssysteem. De nieuwe rechtbank, inclusief een nieuw hooggerechtshof, moet in 2020 operationeel worden. Hongarije heeft de Commissie van Venetië om een mening gevraagd over de rechtbank. Die commissie is onderdeel van de Raad van Europa en geeft advies over constitutioneel recht. Naar verwachting zal de commissie zich komend jaar uitspreken over de hervorming van het rechtssysteem. Strafmaatregelen In september stemde een meerderheid in het Europees Parlement voor strafmaatregelen tegen Hongarije. Volgens de voorstanders van die maatregelen is de democratie en rechtsstaat in Hongarije dusdanig uitgehold dat er geen andere mogelijkheid is dan het starten van een zogeheten artikel 7-procedure. Uiteindelijk kan die ertoe leiden dat Hongarije zijn stemrecht in de Europese Unie kwijtraakt. Een andere controversiële wetswijziging waar vandaag over wordt gestemd, is een ingrijpende arbeidshervorming. Critici noemen die wet een 'slavenwet', omdat werkgevers vanaf volgend jaar 400 overuren per jaar mogen vragen. Als de wijziging wordt aangenomen, worden na de Kerst grote stakingsacties verwacht.
12/12 14u30  Gerbrands voelde zich alleen en niet gesteund in PVV-fractie PVV-Kamerlid Karen Gerbrands stapt op omdat ze zich niet meer thuis voelt in haar fractie. Dat blijkt uit haar afscheidsbrief, die Kamervoorzitter Arib heeft voorgelezen in de Tweede Kamer. Ze was zelf niet aanwezig. Gisteren was al bekend geworden dat ze stopt. In de brief verwijst Gerbrands naar het afgelopen jaar, dat voor haar verschrikkelijk is geweest. Haar vriendin Willie Dille, oud-Kamerlid en net als Gerbrands gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag, pleegde zelfmoord. Dille had kort daarvoor geclaimd dat ze was verkracht door een groep moslims. Door die gebeurtenissen was Gerbrands erg aangedaan. 'Dan verwacht je een warme deken van de fractie om je heen. Maar de kille waarheid is: ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld', schrijft ze. Slechts een enkeling bood haar een beetje steun.
12/12 14u15  Chinese dorpscomités krijgen mummie niet terug Van wie is de mummie? Dat was de vraag bij een rechtszaak die twee Chinese dorpscomités tegen de Nederlandse kunstverzamelaar Oscar van Overeem aanspande. De rechtbank in Amsterdam heeft de zaak echter niet-ontvankelijk verklaard. De dorpscomités worden door de rechter niet als rechtspersoon beschouwd. De zaak wordt daarom niet inhoudelijk behandeld. De dorpscomités uit de plaatsen Yangchun en Dong Pu spanden de zaak aan omdat ze dachten dat Van Overeem een boeddhabeeld, dat uit hun gezamenlijke tempel verdwenen was, in zijn bezit had. Het beeld met daarin het gemummificeerde lichaam van Zhanggong Zushi, een monnik die 1000 jaar geleden leefde, verdween in 1995. Geruild De dorpsbewoners dachten het beeld in 2014 opgespoord te hebben toen foto's van het beeld wereldnieuws werden. Het beeld was door een CT-scanner gehaald en uit die scans bleek dat er een mummie in zat. De dorpsbewoners herkenden het beeld en spanden een rechtszaak aan tegen de bezitter: kunstverzamelaar Oscar Van Overeem. De kunstverzamelaar ontkende tijdens de rechtszaak eind oktober echter dat hij het beeld uit het dorp had gekocht. Het beeld dat hij wel had gekocht, zou hij niet meer in bezit hebben. Van Overeem vertelde dat hij het heeft het geruild met een andere verzamelaar. Wie die verzamelaar was, wilde Van Overeem niet zeggen.
12/12 14u15  ING-topman Hamers: fouten hadden nooit mogen gebeuren ING-topman Hamers vindt het 'heel erg' wat er dit jaar mis is gegaan bij zijn bank. Hij doelde daarmee op de eerst voorgestelde en later teruggedraaide salarisverhoging van hemzelf, en op de enorme witwasaffaire waarvoor ING een schikking van 775 miljoen euro heeft getroffen met het Openbaar Ministerie. Hamers deed zijn uitspraken tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. De Kamer wilde van allerlei belanghebbenden en deskundigen horen hoe de financiële sector ervoor staat, tien jaar na het begin van de financiële crisis. Niet terug te draaien Hamers erkende dat de meest recente affaires bij ING 'niet goed' zijn. 'Maar ik kan wat daar fout is gegaan niet terugdraaien.' Hij voegde eraan toe dat de fouten die de bank in de rol van 'poortwachter' tegen witwaspraktijken heeft begaan, nooit hadden mogen gebeuren. Volgens hem raakt dat iedere ING-medewerker en hemzelf ook. Hij begrijpt het negatieve beeld in de media over ING, maar hij zei dat er ook al dingen zijn veranderd. Hamers sprak van een langzaam proces om het gedrag en de cultuur aan te passen. Zwakke financiële buffers Ex-voorzitter De Wit van de parlementaire enquêtecommissie die de gevolgen van de crisis heeft onderzocht, heeft zorgen over de financiële gezondheid van banken. Hij benadrukte dat zijn commissie heeft gepleit voor 'aanzienlijk hogere buffers' en hij vindt dat daar veel te weinig van is terechtgekomen. Met de buffers moeten de banken kapitaal opzij zetten om onverwachte verliezen op te vangen. Volgens De Wit bestaat door de lage buffers het risico dat bij een nieuwe crisis de ene bank de andere meesleept. 'Dan hebben we dus een nieuw serieus probleem met de stabiliteit van het financieel stelsel.' De Tilburgse hoogleraar Bennink viel De Wit bij.
12/12 14u00  'Deelfietsdienst Mobike overtreedt privacyregels' De deelfietsdienst Mobike stuurt locatiegegevens en telefoonnummers van gebruikers in Nederland en andere Europese landen naar China en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van Nu.nl. Mobike is actief in Delft en Rotterdam en heeft plannen om volgend jaar uit te breiden naar Den Haag. Gebruikers die de app van Mobike installeren, wordt meteen gevraagd om hun locatie te delen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze de app niet gebruiken en daarmee ook geen gebruik maken van de deelfietsen van Mobike, meldt de website. Ook vraagt de app om verificatie van het telefoonnummer door middel van een sms. Omdat het verzamelen van de gegevens gebeurt vóór de gebruikers goed worden geïnformeerd, overtreedt Mobike de privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In strijd met AVG Daarnaast worden de gegevens, zoals locatie en telefoonnummer, naar servers in China en Singapore gestuurd voordat gebruikers worden geïnformeerd. Ook dat is in strijd met de AVG, schrijft de website. Mobike zegt in een reactie dat het ervan overtuigd is dat het zich aan de regels houdt. Een woordvoerder zegt dat andere bedrijven ook zo werken, maar een deskundige bestrijdt dat. De deelfietsdienst zegt ook dat de locatiegegevens nodig zijn om gebruikers te laten weten waar de deelfietsen te vinden zijn. De telefoonnummers zouden onder meer nodig zijn om fraude tegen te gaan.
12/12 13u15  Van Nieuwenhuizen wil extra bergers en verkeersinfo in strijd tegen files Minister Van Nieuwenhuizen wil in de strijd tegen de files ook enkele technische maatregelen inzetten. Zo moeten verkeerscentrales beter gebruik gaan maken van actuele verkeersinformatie van automobilisten. Op die manier kunnen diensten bijvoorbeeld bij een ongeluk of een beginnende file sneller in actie komen. Ook komen er zes extra plekken waar bergers tijdens spitsmomenten worden geparkeerd om snel in te kunnen grijpen bij incidenten. Dat brengt het totale aantal op 26. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Van Nieuwenhuizen dat ze verwacht dat er op korte termijn resultaten zichtbaar zullen worden. Ze hoopt daarmee op een vlottere doorstroming van het verkeer en een verbeterde verkeersveiligheid. De minister kwam al eerder met maatregelen, zoals meer inspecteurs en de aanpak van knooppunten, maar nu gaat het vooral om technische aanpassingen. Economische schade Dit jaar was het flink drukker op de Nederlandse wegen. Het bedrijfsleven leed vorig jaar naar schatting 1,3 miljard euro schade als gevolg van files, een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. De drukte op de weg is mede het gevolg van de economische groei: er rijden bijvoorbeeld meer vrachtwagens en bestelbusjes over de snelwegen. Van Nieuwenhuizen trekt 60 miljoen euro uit voor de extra maatregelen.
12/12 13u00  Administratie producent Stints in beslag genomen Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag de administratie van de producent van Stints in beslag genomen. Met één van de elektrische bakfietsen van het bedrijf vond in september in Oss een zwaar ongeluk plaats, waarbij vier jonge kinderen overleden. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk zal waarschijnlijk nog maanden duren, verwacht het Openbaar Ministerie. Ook kunnen er nog geen conclusies worden getrokken. Dat is pas mogelijk als politie en OM alle onderzoeksresultaten hebben, zegt het OM. Volgens het OM is de inbeslagname van de administratie bedoeld om zo veel mogelijk informatie te krijgen over de bij het ongeluk betrokken Stint en het vervoermiddel in bredere zin. 'We moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama een strafrechtelijk verwijt valt te maken. We zijn ons bewust van de emoties die hierbij komen kijken', zegt persofficier Janine Kramer. Ook op andere plekken is vandaag onderzoek gedaan door de recherche. Onderhoudshistorie Er lopen verschillende onderzoeken naar de Stint. Het voertuig dat met de trein botste, staat bij TNO in Helmond. TNO, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport ) doen ieder afzonderlijk technisch onderzoek. Zij bekijken de bewuste Stint en andere Stints op mogelijke technische mankementen. Het OM kijkt nu onder andere naar het onderhoud van de Stint. Ook heeft het OM inmiddels gesproken met de vrouw die de bakfiets bestuurde. Zij en een meisje van 11 raakten zwaargewond, toen de Stint en een trein bij een spoorwegovergang in Oss met elkaar in botsing kwamen. Vier kinderen van 4, 4, 6 en 8 jaar kwamen bij het ongeluk om het leven. Verbod Begin oktober verbood minister Van Nieuwenhuizen Stints op de openbare weg, naar aanleiding van het dodelijke ongeluk. Uit onderzoek van inspectie, politie en NFI waren twijfels over de technische constructie van de elektrische bakfiets naar voren gekomen. Het verbod stelde veel kinderopvangcentra voor grote problemen. Zij moesten razendsnel ander vervoer voor de kinderen regelen.
12/12 12u45  Advocaat Jos B.: dit wordt geen veroordeling 11.45 uur: Advocaat Gerald Roethof: 'Zowel mijn cliënt als ik voelen compassie met de nabestaanden. Ik ben advocaat, maar ook mens. Ik voel met hen mee. Maar wij staan hier als professionals en zullen de zaak met de nodige afstand moeten bekijken. De zaak moet losgekoppeld worden van de emotionele lading en dan zult ook u zeggen: meneer B., ga naar huis.' Volgens Roethof valt niet vast te stellen of er echt een misdrijf heeft plaatsgevonden, laat staan dat Jos B. de dader is. 'Dan houdt het op. Gokken doe je in het casino, niet in de rechtszaal. We moeten niet hebben dat iemand ten onrechte wordt veroordeeld voor een delict dat hij niet gepleegd heeft.' 'Eenzijdig dossier' Volgens Roethof is er sprake van een eenzijdig dossier. Hij zegt namelijk dat de vier jongens die bij Nicky in de tent lagen, allemaal verklaard hebben dat Nicky had aangekondigd dat hij de volgende ochtend zou weglopen. 'Maar die verklaringen zitten niet in het dossier. Dat begrijp ik niet.' Het kan ook zijn dat Nicky spontaan is overleden. 'Dat gebeurt', zegt Roethof. 'Dit wordt geen veroordeling.' De raadsman vindt het OM belangrijke stukken weglaat. Hij wijst op andere mogelijke verdachten, zoals een man die door een pomphouder is gezien met een ongeveer 10-jarig jongetje in de auto en iemand die in de omgeving is betrapt tijdens het plegen van ontucht met een 12-jarige. 'Als u dit soort informatie onthouden wordt, krijgt u een vertekend beeld van mijn cliënt. Ik wil voorkomen dat u met een eenzijdig dossier een bepaalde kant op geleid wordt.' Jos B. hoort alles met de armen over elkaar geslagen aan. 11.10 uur: Jos B. zegt dat hij naar portretten zocht op internet, onder andere van kinderen, omdat hij interesse had in fotografie. Hij zou per ongeluk kinderporno hebben gedownload. Die had hij apart gezet, volgens hem om de plaatjes te vernietigen. Rechtbankvoorzitter: 'Er is een vraag die met name de ouders en familie van Nicky Verstappen bezighoudt. Wat is er gebeurd in de uren voordat Nicky gevonden werd?' Jos B: 'In overleg met mijn advocaat kan ik daar geen antwoord op geven.' De voorzitter benadrukt het belang van de vraag. 'U begrijpt dat dit klemmend is. Wanneer komt dat moment?' Advocaat Roethof breekt in. 'Als u vragen stelt waarin u een bepaalde richting op gaat...' De interruptie leidt tot irritatie bij de rechtbankvoorzitter, die de advocaat sommeert te gaan zitten en aangeeft dat hij neutrale vragen stelt. De voorzitter probeert het nog een keer. 'Wanneer komt het moment dat u daar iets over wil zeggen? U heeft eerder bij de rechter-commissaris gezegd dat u wil verklaren als de tijd er rijp voor is. 'Als alles volledig begrepen is'. Door wie?' Jos B.: 'Door mij. Op dit moment hebben we afgesproken om verder geen toelichting te geven.' Update van het onderzoek Het Openbaar Ministerie geeft een update over het onderzoek. Er wordt nog een tijdlijn van gebeurtenissen in de zaak gemaakt. Het dna-onderzoek loopt nog en het NFI is bezig met een 3D-model van de dna-sporen in de onderbroek van Nicky. In maart gaat B. naar voor zes weken naar het Pieter Baan Centrum, waar hij psychisch wordt onderzocht. Het OM wil het hele onderzoek eind mei klaar hebben. 11.00 uur De zitting begint drie kwartier later dan gepland omdat zowel Jos B. als zijn advocaat in de file stonden. De ouders en zus van Nicky Verstappen zitten in de zaal met nog een aantal andere familieleden. Het is de eerste keer dat ze Jos B. zelf zien, die op een paar meter afstand plaatsneemt. B. is gekleed in een spijkerbroek en rode trui en heeft nog altijd een kort baardje. 'Ik ben me zeer bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden, familie en vrienden van Nicky Verstappen', zegt B. tijdens de zitting. 'Dat moet heel veel pijn doen en verdriet doen. Ik besef dat er open vragen zijn waar ik geen antwoord op kan geven. Dat vind ik een moeilijk iets. Het is ook moeilijk voor mij om te zien in welke situatie ik terecht ben gekomen en dat ik in detentie zit.' Jos B. wordt ervan verdacht dat hij Nicky Verstappen heeft meegenomen, seksueel misbruikt en heeft gedood. B. ontkent dit nogmaals. 'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd. Ik ben niet degene die ontucht heeft gepleegd. En ik ben ook niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan.' Ook zou B. tussen 2016 en 2018 kinderporno in zijn bezit hebben gehad. Het gaat om 93 plaatjes. Dat bekent hij wel: 'Ik kan beamen dat er kinderporno op mijn harde schijf stond.' Officier van justitie Dave Mattheijs: 'Afgelopen maanden hebben we nauwelijks gecommuniceerd over de huidige gang van zaken in het onderzoek. Hoewel we begrijpen dat samenleving op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het onderzoek, vragen wij uw geduld. Daarom hebben wij ook niet gereageerd op berichten die sinds augustus in de media zijn verschenen.' Dat was moeilijk, zegt Mattheijs. 'Hoe moeilijk ook, we hebben niet gereageerd. Dit strafproces is daar niet bij gebaat. Dat de raadsman van verdachte daar anders over denkt, valt onder andere af te leiden uit het artikel in De Telegraaf van afgelopen vrijdag. Deze verdachte is donor van de sporen en kan vertellen wat er in de laatste uren met Nicky is gebeurd. Hij heeft dat tot nu toe niet gedaan.' 10.00 uur De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 12u00  Onderzoek naar ongeluk Stint duurt nog maanden Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag de administratie van de producent van Stints in beslag genomen. Met een van de elektrische bakfietsen van het bedrijf vond in september in Oss een zwaar ongeluk plaats, waarbij vier jonge kinderen overleden. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk zal waarschijnlijk nog maanden duren, verwacht het Openbaar Ministerie. Ook kunnen er nog geen conclusies worden getrokken. Dat is pas mogelijk als politie en OM alle onderzoeksresultaten hebben, zegt het OM. Volgens het OM is de inbeslagname van de administratie bedoeld om zo veel mogelijk informatie te krijgen over de bij het ongeluk betrokken Stint en het product zelf. 'We moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama een strafrechtelijk verwijt valt te maken. We zijn ons bewust van de emoties die hierbij komen kijken', zegt persofficier Janine Kramer. Ook op andere plekken is vandaag onderzoek gedaan door de recherche. Onderhoudshistorie Een van de onderzoeken wordt uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat kijkt bijvoorbeeld naar de onderhoudshistorie van de bewuste Stint en naar eerdere ervaringen met het voertuig. Ook heeft het OM inmiddels gesproken met de vrouw die de bakfiets bestuurde. Zij en een meisje van 11 raakten zwaargewond, toen de Stint en een trein bij een spoorwegovergang in Oss met elkaar in botsing kwamen. Vier kinderen van 4, 4, 6 en 8 jaar kwamen bij het ongeluk om het leven.
12/12 12u00  Jos B.: ik ben me bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden 11.45 uur: Advocaat Gerald Roethof: 'Zowel mijn cliënt als ik voelen compassie met de nabestaanden. Ik ben misschien advocaat, maar ook mens. Ik voel met hen mee. Maar wij staan hier als professionals en zullen de zaak met de nodige afstand moeten bekijken. De zaak moet losgekoppeld worden van de emotionele lading en dan zult ook u zeggen: meneer B., ga naar huis.' Volgens Roethof is de verdenking niet sterk genoeg om voorlopige hechtenis te rechtvaardigen. 'We moeten niet hebben dat iemand ten onrechte wordt veroordeeld voor een delict dat hij niet gepleegd heeft.' 'Eenzijdig dossier' Volgens Roethof is er sprake van een eenzijdig dossier. Hij zegt namelijk dat de vier jongens die bij Nicky in de tent lagen, allemaal verklaard hebben dat Nicky had aangekondigd dat hij de volgende ochtend zou weglopen. 'Maar die verklaringen zitten niet in het dossier. Dat begrijp ik niet.' Roethof wijst op andere mogelijke verdachten, zoals een man die door een pomphouder is gezien met een ongeveer 10-jarig jongetje in de auto en iemand die in de omgeving is betrapt tijdens het plegen van ontucht met een 12-jarige. 'Als u dit soort informatie onthouden wordt, krijgt u een vertekend beeld van mijn cliënt. Ik wil voorkomen dat u met een eenzijdig dossier met een bepaalde kant op geleid wordt.' 11.10 uur: Jos B. zegt dat hij naar portretten zocht op internet, onder andere van kinderen, omdat hij interesse had in fotografie. Hij zou per ongeluk kinderporno hebben gedownload. Die had hij apart gezet, volgens hem om de plaatjes te vernietigen. Rechtbankvoorzitter: 'Er is een vraag die met name de ouders en familie van Nicky Verstappen bezig houdt. Wat is er gebeurd in de uren voordat Nicky gevonden werd?' Jos B: 'In overleg met mijn advocaat kan ik daar geen antwoord op geven.' De voorzitter benadrukt het belang van de vraag. 'U begrijpt dat dit klemmend is. Wanneer komt dat moment?' Advocaat Roethof breekt in. 'Als u vragen stelt waarin u een bepaalde richting op gaat...' De interruptie leidt tot irritatie bij de rechtbankvoorzitter, die de advocaat sommeert te gaan zitten en aangeeft dat hij neutrale vragen stelt. De voorzitter probeert het nog een keer. 'Wanneer komt het moment dat u daar iets over wil zeggen? U heeft eerder bij de rechter-commissaris gezegd dat u wil verklaren als de tijd er rijp voor is. 'Als alles volledig begrepen is'. Door wie?' Jos B.: 'Door mij. Op dit moment hebben we afgesproken om verder geen toelichting te geven.' Update van het onderzoek Het Openbaar Ministerie geeft een update over het onderzoek. Er wordt nog een tijdlijn van gebeurtenissen in de zaak gemaakt. Het DNA-onderzoek loopt nog en het NFI is bezig met een 3D-model van de dna-sporen in de onderbroek van Nicky. In maart gaat B. naar de psychiatrische kliniek het Pieter Baan Centrum, voor 6 weken en eventueel nog eens 6 weken. OM wil het onderzoek eind mei klaar hebben. Inzage? Advocaat Gerald Roethof wil inzage in het hele onderzoek en vindt dat het Openbaar MInisterie hem stukken onthoudt. Maar volgens het OM is niet het hele onderzoek van de afgelopen twintig jaar relevant voor de zaak tegen Jos B. en heeft de raadsman inzage in alle relevante stukken. 11.00 uur De zitting begint drie kwartier later dan gepland omdat zowel Jos B. als zijn advocaat in de file stonden. De ouders en zus van Nicky Verstappen zitten in de zaal met nog een aantal andere familieleden. Het is de eerste keer dat ze Jos B. zelf zien, die op een paar meter afstand plaatsneemt. B. is gekleed in een spijkerbroek en rode trui en heeft nog altijd een kort baardje. 'Ik ben me zeer bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden, familie en vrienden van Nicky Verstappen', zegt B. tijdens de zitting. 'Dat moet heel veel pijn doen en verdriet doen. Ik besef dat er open vragen zijn waar ik geen antwoord op kan geven. Dat vind ik een moeilijk iets. Het is ook moeilijk voor mij om te zien in welke situatie ik terecht ben gekomen en dat ik in detentie zit.' Jos B. wordt ervan verdacht dat hij Nicky Verstappen heeft meegenomen, seksueel misbruikt en heeft gedood. Ook zou B. tussen april 2016 en 2018 kinderporno in zijn bezit hebben gehad. B. ontkent dit nogmaals. 'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd. Ik ben niet degene die ontucht heeft gepleegd. En ik ben ook niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan. Ik kan beamen dat er kinderporno op mijn harde schijf stond.' Officier van justitie Dave Mattheijs: 'Afgelopen maanden hebben we nauwelijks gecommuniceerd over de huidige gang van zaken in het onderzoek. Hoewel we begrijpen dat samenleving op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het onderzoek, vragen wij uw geduld. Daarom hebben wij ook niet gereageerd op berichten die sinds augustus in de media zijn verschenen.' Dat was moeilijk, zegt Mattheijs. 'Hoe moeilijk ook, we hebben niet gereageerd. Dit strafproces is daar niet bij gebaat. Dat de raadsman van verdachte daar anders over denkt, valt onder andere af te leiden uit het artikel in De Telegraaf van afgelopen vrijdag. Deze verdachte is donor van de sporen en kan vertellen wat er in de laatste uren met Nicky is gebeurd. Hij heeft dat tot nu toe niet gedaan.' 10.00 uur De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 11u30  Jos B.: ik ben bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden 11.10 uur: Jos B. zegt dat hij naar portretten zocht op internet, onder andere van kinderen, omdat hij interesse had in fotografie. Hij zou per ongeluk kinderporno hebben gedownload. Die had hij apart gezet, volgens hem om de plaatjes te vernietigen. Rechtbankvoorzitter: 'Er is een vraag die met name de ouders en familie van Nicky Verstappen bezig houdt. Wat is er gebeurd in de uren voordat Nicky gevonden werd?' Jos B: 'In overleg met mijn advocaat kan ik daar geen antwoord op geven.' De voorzitter benadrukt het belang van de vraag. 'U begrijpt dat dit klemmend is. Wanneer komt dat moment?' Advocaat Roethof breekt in. 'Als u vragen stelt waarin u een bepaalde richting op gaat...' De interruptie leidt tot irritatie bij de rechtbankvoorzitter, die de advocaat sommeert te gaan zitten en aangeeft dat hij neutrale vragen stelt. De voorzitter probeert het nog een keer. 'Wanneer komt het moment dat u daar iets over wil zeggen? U heeft eerder bij de rechter-commissaris gezegd dat u wil verklaren als de tijd er rijp voor is. 'Als alles volledig begrepen is'. Door wie?' Jos B.: 'Door mij. Op dit moment hebben we afgesproken om verder geen toelichting te geven.' Update van het onderzoek Het Openbaar Ministerie geeft een update over het onderzoek. Er wordt nog een tijdlijn van gebeurtenissen in de zaak gemaakt. Het DNA-onderzoek loopt nog en het NFI is bezig met een 3D-model van de dna-sporen in de onderbroek van Nicky. In maart gaat B. naar de psychiatrische kliniek het Pieter Baan Centrum, voor 6 weken en eventueel nog eens 6 weken. OM wil het onderzoek eind mei klaar hebben. Inzage? Advocaat Gerald Roethof wil inzage in het hele onderzoek en vindt dat het Openbaar MInisterie hem stukken onthoudt. Maar volgens het OM is niet het hele onderzoek van de afgelopen twintig jaar relevant voor de zaak tegen Jos B. en heeft de raadsman inzage in alle relevante stukken. 11.00 uur De zitting begint drie kwartier later dan gepland omdat zowel Jos B. als zijn advocaat in de file stonden. De ouders en zus van Nicky Verstappen zitten in de zaal met nog een aantal andere familieleden. Het is de eerste keer dat ze Jos B. zelf zien, die op een paar meter afstand plaatsneemt. B. is gekleed in een spijkerbroek en rode trui en heeft nog altijd een kort baardje. 'Ik ben me zeer bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden, familie en vrienden van Nicky Verstappen', zegt B. tijdens de zitting. 'Dat moet heel veel pijn doen en verdriet doen. Ik besef dat er open vragen zijn waar ik geen antwoord op kan geven. Dat vind ik een moeilijk iets. Het is ook moeilijk voor mij om te zien in welke situatie ik terecht ben gekomen en dat ik in detentie zit.' Jos B. wordt ervan verdacht dat hij Nicky Verstappen heeft meegenomen, seksueel misbruikt en heeft gedood. Ook zou B. tussen april 2016 en 2018 kinderporno in zijn bezit hebben gehad. B. ontkent dit nogmaals. 'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd. Ik ben niet degene die ontucht heeft gepleegd. En ik ben ook niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan. Ik kan beamen dat er kinderporno op mijn harde schijf stond.' Officier van justitie Dave Mattheijs: 'Afgelopen maanden hebben we nauwelijks gecommuniceerd over de huidige gang van zaken in het onderzoek. Hoewel we begrijpen dat samenleving op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het onderzoek, vragen wij uw geduld. Daarom hebben wij ook niet gereageerd op berichten die sinds augustus in de media zijn verschenen.' Dat was moeilijk, zegt Mattheijs. 'Hoe moeilijk ook, we hebben niet gereageerd. Dit strafproces is daar niet bij gebaat. Dat de raadsman van verdachte daar anders over denkt, valt onder andere af te leiden uit het artikel in De Telegraaf van afgelopen vrijdag. Deze verdachte is donor van de sporen en kan vertellen wat er in de laatste uren met Nicky is gebeurd. Hij heeft dat tot nu toe niet gedaan.' 10.00 uur De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssumerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 11u15  Jos B. herhaalt: ik heb het niet gedaan 11.10 uur: Jos B. zegt dat hij naar portretten zocht op internet, onder andere van kinderen, omdat hij interesse had in fotografie. Hij zou per ongeluk kinderporno hebben gedownload. Die had hij apart gezet, volgens hem om de plaatjes te vernietigen. Rechtbankvoorzitter: 'Er is een vraag die met name de ouders en familie van Nicky Verstappen bezig houdt. Wat is er gebeurd in de uren voordat Nicky gevonden werd?' Jos B: 'In overleg met mijn advocaat kan ik daar geen antwoord op geven.' De voorzitter benadrukt het belang van de vraag. 'U begrijpt dat dit klemmend is. Wanneer komt dat moment?' Advocaat Roethof breekt in. 'Als u vragen stelt waarin u een bepaalde richting op gaat...' De interruptie leidt tot irritatie bij de rechtbankvoorzitter, die de advocaat sommeert te gaan zitten en aangeeft dat hij neutrale vragen stelt. De voorzitter probeert het nog een keer. 'Wanneer komt het moment dat u daar iets over wil zeggen? U heeft eerder bij de rechter-commissaris gezegd dat u wil verklaren als de tijd er rijp voor is. 'Als alles volledig begrepen is'. Door wie?' Jos B.: 'Door mij. Op dit moment hebben we afgesproken om verder geen toelichting te geven.' Update van het onderzoek Het Openbaar Ministerie geeft een update over het onderzoek. Er wordt nog een tijdlijn van gebeurtenissen in de zaak gemaakt. Het DNA-onderzoek loopt nog en het NFI is bezig met een 3D-model van de dna-sporen in de onderbroek van Nicky. In maart gaat B. naar het Pieter Baan Centrum, voor 6 weken en eventueel nog eens 6 weken. OM wil het onderzoek eind mei klaar hebben. 11.00 uur De zitting begint drie kwartier later dan gepland omdat zowel Jos B. als zijn advocaat in de file stonden. De ouders en zus van Nicky Verstappen zitten in de zaal met nog een aantal andere familieleden. Het is de eerste keer dat ze Jos B. zelf zien, die op een paar meter afstand plaatsneemt. B. is gekleed in een spijkerbroek en rode trui en heeft nog altijd een kort baardje. 'Ik ben me zeer bewust dat het heel moeilijk moet zijn voor nabestaanden, familie en vrienden van Nicky Verstappen', zegt B. tijdens de zitting. 'Dat moet heel veel pijn doen en verdriet doen. Ik besef dat er open vragen zijn waar ik geen antwoord op kan geven. Dat vind ik een moeilijk iets. Het is ook moeilijk voor mij om te zien in welke situatie ik terecht ben gekomen en dat ik in detentie zit.' Jos B. wordt ervan verdacht dat hij Nicky Verstappen heeft meegenomen, seksueel misbruikt en heeft gedood. Ook zou B. tussen april 2016 en 2018 kinderporno in zijn bezit hebben gehad. B. ontkent dit nogmaals. 'Ik ben niet de persoon die Nicky Verstappen heeft ontvoerd. Ik ben niet degene die ontucht heeft gepleegd. En ik ben ook niet de persoon die Nicky Verstappen van het leven heeft beroofd. Ik heb het niet gedaan. Ik kan beamen dat er kinderporno op mijn harde schijf stond.' Officier van justitie: 'Afgelopen maanden hebben we nauwelijks gecommuniceerd over de huidige gang van zaken in het onderzoek. Hoewel we begrijpen dat samenleving op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het onderzoek, vragen wij uw geduld. Daarom hebben wij ook niet gereageerd op berichten die sinds augustus in de media zijn verschenen.' Dat was moeilijk, zegt de officier. 'Hoe moeilijk ook, we hebben niet gereageerd. Dit strafproces is daar niet bij gebaat. Dat de raadsman van verdachte daar anders over denkt, valt onder andere af te leiden uit het artikel in De Telegraaf van afgelopen vrijdag. Deze verdachte is donor van de sporen en kan vertellen wat er in de laatste uren met Nicky is gebeurd. Hij heeft dat tot nu toe niet gedaan.' 10.00 uur De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssumerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 11u00  Rechtszaak tegen Jos B. van start, 'mogelijk meer duidelijk over bewijs' De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 van een jeugdkamp op de Brunssumerheide in Zuid-Limburg. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Hoe hij om het leven is gekomen, is nooit duidelijk geworden. Mogelijk is hij seksueel misbruikt, maar ook dat is nooit met zekerheid vastgesteld. In augustus dit jaar werd in Spanje de 55-jarige Jos B. aangehouden, na een dna-match met sporen op de onderbroek en pyjama van Nicky. Verzoek om vrijlating Vandaag begint de rechtbank in Maastricht met de behandeling van zijn zaak. 'Het Openbaar Ministerie zal vertellen hoe het onderzoek naar Jos B. ervoor staat en wat er de komende tijd nog moet gebeuren. Mogelijk wordt daarmee ook meer duidelijk over het bewijs tegen hem en over de sporen die op de kleding van Nicky zijn gevonden', legt verslaggever Remco Andringa uit, die aanwezig is bij de zitting. 'Naar verwachting zal de advocaat van Jos B. vragen om hem vrij te laten, omdat het OM volgens hem veel te weinig in handen heeft tegen zijn cliënt.'
12/12 10u45  Avicii populairste zoekopdracht op Google.nl De populairste zoekopdracht op Google.nl was dit jaar de in april overleden Zweedse dj Avicii. Daarna volgen Glennis Grace en Barbie. Dat blijkt uit Year in Search 2018, het jaaroverzicht van Google Trends. In de top-10 staan verder onder andere Meghan Markle, Jos B. en Boer zoekt Vrouw. Categorieën Google heeft het jaaroverzicht ook uitgesplitst in categorieën. Zo staat Max Verstappen in de categorie Nederlanders bovenaan. De meest gestelde vraag (Wat is...?) is 'Wat is de dividendbelasting?' Bij Evenementen is het meest gezocht op het WK Voetbal. In de categorie Voetbalclubs staat PSV bovenaan en Alexander Pechtold is op Google.nl de meest gezochte Nederlandse politicus. Meer lijstjes Deze maand worden er natuurlijk talloze eindejaarslijstjes gepubliceerd. Zo staat in de top-10 van Nederlandse YouTube-filmpjes de video Fortnite Fan op de eerste plaats, met bijna 10 miljoen views. Het nummer Fortnite Fan is een parodie op Fan van Ronnie Flex en Famke Louise. Begin deze maand kwam Twitter al naar buiten met de meest gebruikte hashtags van 2018. #FreeHermien was een veel gebruikte hashtag, over een koe die op weg naar het slachthuis wist te ontsnappen. Voor het tweede jaar op rij staat #Vacature bovenaan.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Boze partijleidster van Democraten trapt Trump verbaal in zijn ballen De partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk in de ballen geschopt. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
12/12 16u15  Nieuwe programmering voor SLAM! SLAM! gaat vanaf 7 januari de SLAM!40 op donderdag uitzenden. Daarmee wordt de hitlijst van SLAM! eerder gepresenteerd dan alle andere hitlijsten, die op vrijdag worden uitgezonden. Ook krijgt de ochtendshow een nieuw gezicht met dj Joey van der Velden, die afgelopen jaar al geregeld te horen was als vaste invaller.
12/12 16u15  Vijf vrouwen opgepakt voor mishandeling beveiliger in Breda Een beveiliger is dinsdagavond mishandeld in Breda. Hij heeft verwondingen aan hand en knie, pijn aan het hoofd, een kapotte broek en een vernielde fiets. De politie heeft naar aanleiding van dit incident vijf Bredase vrouwen van 22, 26, 36, 41 en 50 jaar gearresteerd.
12/12 16u00  Paus stuurt kardinalen weg vanwege misbruik Paus Franciscus heeft vandaag twee leden van de Raad van Kardinalen geschorst omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd.
12/12 16u00  Victor Mids te gast in shows van Freek Vonk Illusionist Victor Mids is te gast in de liveshows die Freek Vonk in de kerstvakantie geeft in AFAS live in Amsterdam. Dit maakte Freek Vonk bekend. Hij kondigde eveneens een negende show in de reeks aan.
12/12 15u45  Nog geen 24 uur rust: Oranje treft Duitsland in cruciaal duel Een flinke nederlaag op zak, de wetenschap dat de uitslag van de wedstrijd bepaalt of ze naar de halve finale gaan, plus een confrontatie met hun voormalige bondscoach: het treffen met Duitsland vanavond is voor de Nederlandse handbalsters op meerdere fronten beladen. Henk Groener, inmiddels als coach in Duitse dienst, kijkt er naar uit.
12/12 15u30  Kersttoespraak dit jaar vanaf paleis Noordeinde Voor de jaarlijkse kersttoespraak wijkt koning Willem-Alexander later deze maand uit naar Paleis Noordeinde.
12/12 15u30  Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland De Navo kan op dit moment niet opboksen tegen een Russische militaire aanval. Het bondgenootschap heeft een groot vermogen, maar de besluitvorming is – zowel politiek als militair – traag, de Navo-landen kunnen geen langdurige grootschalige oorlog aan en de VS heeft het leeuwendeel van de militaire capaciteit. En dat zit vast aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
12/12 15u30  Defense for Children: ‘Politie liet steken vallen bij arrestatie 16-jarig meisje’ Er was veel steun voor de Utrechtse politie toen die uitlegde waarom ze zaterdagnacht een 16-jarig meisje enkele uren in een cel stopte nadat ze met een vals ID-bewijs een café wilde binnengaan. Defense for Children vindt toch dat de politie steken heeft laten vallen. ,,Arrestatie is echt het allerlaatste middel.’’
12/12 15u15  Aldi en Lidl halen volgend jaar staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
12/12 15u00  Wedkantoren gokken op derde WK-titel Van Gerwen Michael van Gerwen is als eerste geplaatst voor het WK darts en ook bij de grote wedkantoren is hij de grote titelfavoriet.
12/12 14u45  Zoekers naar Willeke Dost ontdekken mogelijk nieuwe sporen Een eerder aangekondigde prikactie in het weiland achter de boerderij van de pleegouders van de al 26 jaar vermiste Willeke Dost, gaat niet door. De reden is dat particuliere zoekers opnieuw concrete sporen gevonden menen te hebben. Dat stelt woordvoerder Ab Bruintjes.
12/12 14u45  Nederlanders gierig? We tippen de taxichauffeur trouw Nederlandse taxichauffeurs, die van en naar de luchthaven rijden, vangen gemiddeld per rit 5,86 euro aan fooi. Dit is ruim 10 procent meer dan twee jaar geleden. Én de fooien hier liggen hoger dan het Europees gemiddelde.
12/12 14u45  De onaantastbaarheid van Team Sky is voorbij Donderslag bij heldere hemel: Sky stopt eind 2019 met sponsoring van de wielerploeg. Het einde lijkt in zich voor de meest dominante ploeg van het peloton.
12/12 14u45  Feyenoord: Brief Ajax lijkt vooral om eigen achterban tevreden te stellen Feyenoord noemt de brief die de directie van Ajax heeft gestuurd in een reactie ‘een brief voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen.’ De supportersvereniging van de Amsterdammers meldde vanochtend dat de Ajax-directie van de Amsterdammers een brief heeft gestuurd naar Feyenoord om de uitkaarten voor de Klassieker op te eisen.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
12/12 15u45  Amsterdam regelt 24-uursopvang voor 500 uitgeprocedeerden Amsterdam gaat twintig locaties zoeken voor de 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Een groep van vijfhonderd zogenoemde ongedocumenteerden mag maximaal anderhalf jaar gebruik maken van de opvang. Ze moeten verplicht meewerken ‘aan een toekomst in of buiten Nederland’.
12/12 15u15  Britse Conservatieven stemmen vanavond over het lot van premier May De Britse Conservatieven stemmen woensdagavond over Theresa Mays lot als partijleider en premier. Zeker 48 fractieleden van haar partij hebben in een brief het vertrouwen in May opgezegd. Dat maakt een stemming over haar leiderschap nu mogelijk.
12/12 15u00  Advocaat: 21 dna-sporen van Jos B. op onderbroek en pyjama Nicky zijn ‘geen dadersporen’ Volgens de advocaat van Jos B., verdacht van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, zijn de dna-sporen van zijn cliënt op het lichaam van Verstappen geen ‘dadersporen’. Dat zei de raadsman op de eerste zittingsdag van het proces tegen B. Maar volgens justitie is het onwaarschijnlijk dat de sporen er zijn gekomen als gevolg van onschuldig contact. ‘Nicky en B. kenden elkaar niet.’
12/12 14u45  Advocaat: 17 dna-sporen van Jos B. op onderbroek en pyjama Nicky zijn ‘geen dadersporen’ Jos B. ontkent dat hij de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht. Woensdag is in Maastricht de strafzaak tegen B. begonnen. ‘Ik ben niet de persoon die Nicky heeft ontvoerd. Ik ben niet de persoon die ontuchtige handelingen met Nicky heeft gepleegd. Ik ben niet de persoon die Nicky van het leven heeft beroofd’, zei B. tegen de rechter.
12/12 14u45  PVV-Kamerlid Karen Gerbrands weg na ‘eenzame tijd’ in haar eigen fractie Tweede Kamerlid Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer omdat zij in eigen kring onvoldoende steun voelt na het overlijden van haar vriendin en mede-PVV’er Willie Dille, eerder dit jaar. Gerbrands had gehoopt op een ‘warme deken’ van medeleven. ‘Maar ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld.’ Daarom voelt zij zich niet meer thuis in de fractie van Geert Wilders. Wel blijft zij aan voor de PVV als raadslid in de gemeenteraad van Den Haag.
12/12 14u30  Zeventien dna-sporen van Jos B. op onderbroek en pyjama Nicky Verstappen Jos B. ontkent dat hij de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht. Woensdag is in Maastricht de strafzaak tegen B. begonnen. ‘Ik ben niet de persoon die Nicky heeft ontvoerd. Ik ben niet de persoon die ontuchtige handelingen met Nicky heeft gepleegd. Ik ben niet de persoon die Nicky van het leven heeft beroofd’, zei B. tegen de rechter.
12/12 13u45  Twee doden bij aanslag in Straatsburg; klopjacht op verdachte nog gaande De man die dinsdagavond in Straatsburg twee mensen doodschoot nabij een drukke kerstmarkt, is nog steeds voortvluchtig. Bij de schietpartij vielen ook twaalf gewonden, waarvan zes ernstig. Burgers in de binnenstad en daarbuiten werden opgeroepen om binnen te blijven, zolang de zoektocht naar de man voortduurt. De Franse politie gaat uit van een terreuraanslag en de regering riep in de loop van de nacht de noodtoestand uit.
12/12 13u00  Het rijke en succesvolle Team Sky moet op zoek naar nieuwe sponsor: Sky houdt ermee op na 2019 Team Sky, de rijkste en meest succesvolle wielerploeg van het peloton, is bezig aan zijn laatste jaar. Het Britse mediabedrijf maakte woensdagmorgen bekend na 2019 te stoppen als geldschieter. Ook subsponsor 21st Century Fox houdt ermee op.
12/12 13u00  Canadese rechter laat topvrouw van Chinees techbedrijf Huawei op borgtocht vrij De Canadese rechter heeft dinsdag de Chinese tech-topvrouw Meng Wanzhou op borgtocht vrijgelaten in afwachting van een officieel uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten. Ondertussen is een Canadese oud-diplomaat die voor een gezaghebbende denktank werkt door de Chinese staatsveiligheidsdienst meegenomen. Zowel de Verenigde Staten als Canada overwegen een negatief reisadvies voor China af te kondigen.
12/12 12u45  ‘Genant’: Trump ruziet met Democraten over de muur, voor het oog van miljoenen Amerikanen Voor de ogen van miljoenen tv-kijkers kibbelden president Trump en de twee hoogste Democratische leiders dinsdag in het Oval Office over de muur aan de grens met Mexico. Zo’n ruzie in de presidentiële werkkamer voor het oog van de natie, was nog nooit vertoond. ‘Lelijk’, ‘genant’ en ‘totale chaos’, zo werden de zeventien minuten na afloop genoemd.
12/12 12u30  ‘Genant’: Trump ruziet voor oog van miljoenen Amerikanen met Democraten over de muur Voor de ogen van miljoenen tv-kijkers kibbelden president Trump en de twee hoogste Democratische leiders dinsdag in het Oval Office over de muur aan de grens met Mexico. Zo’n ruzie in de presidentiële werkkamer voor het oog van de natie, was nog nooit vertoond. ‘Lelijk’, ‘genant’ en ‘totale chaos’, zo werden de zeventien minuten na afloop genoemd.
12/12 12u15  Scandinavische schuldenindustrie richt zich met woekerrentes op Nederlandse zzp’er Scandinavische kredietverstrekkers ontdekken Nederlandse zzp’ers als klant voor woekerleningen. Zonder deugdelijke controle van bedrijfsplannen of -cijfers lenen het uit Zweden afkomstige Yeaz en het Finse OPR en Ferratum in kleine brokjes miljoenen euro’s uit aan kleine ondernemers die nergens anders terecht kunnen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.
12/12 12u00  De blinde Iraanse Ahmad mag niet in Nederland blijven, want hij is ‘niet homo genoeg’ Homoseksuele asielzoekers worden niet langer op basis van westerse stereotypen beoordeeld, kondigde staatssecretaris Harbers afgelopen zomer aan. Hij moet zich woensdag in de Kamer verantwoorden, want in zaken als die van de Iraanse blinde asielzoeker Ahmad Heidari worden de stereotypen nog altijd gebruikt.
12/12 10u30  Drie doden bij aanslag in Straatsburg; klopjacht op verdachte nog gaande De man die dinsdagavond in Straatsburg drie mensen doodschoot nabij een drukke kerstmarkt, is nog steeds voortvluchtig. Bij de schietpartij vielen ook twaalf gewonden, waarvan zes ernstig. Burgers in de binnenstad en daarbuiten werden opgeroepen om binnen te blijven, zolang de zoektocht naar de man voortduurt. De Franse politie gaat uit van een terreuraanslag en de regering riep in de loop van de nacht de noodtoestand uit.
12/12 10u00  Nieuwe polio-achtige verlammingsziekte baart artsen grote zorgen Een nieuwe, polio-achtige ziekte is aan een opmars bezig. Deze is genaamd ‘acute slappe verlamming’, of AFM. In de VS hebben sinds 2014 al zo’n vierhonderd mensen de diagnose gekregen, voornamelijk kinderen. In Europa gaat het om zeker enkele tientallen.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Een dekselse maskerade in opera over liefde op leeftijd De Franse regisseur Laurent Pelly geldt als een autoriteit inzake komische Donizetti’s. In zijn enscenering van ‘Don Pasquale’, deze maand te zien bij De Munt, vertaalt zijn specialisme zich in een spaarzame aanpak.
12/12 16u15  Jonge operazangers knokken voor een rol Het is een goede tijd voor jonge operazangers in Nederland. In de ZaterdagMatinee zingen dit seizoen meer Nederlandse zangers, De Nationale Opera begon een eigen studio en er is de groeiende concertserie Jonge Grote Zangers.
12/12 16u15  Wie kan jaarlijks 39 miljoen euro voor een wielerploeg ophoesten? De meest dominante wielerploeg ter wereld raakt eind volgend seizoen hoofdsponsor Sky kwijt. Dat mediabedrijf stopte ruim 200 miljoen euro in de sport.
12/12 16u00  ‘Mijn foto’s gaan niet over het Afrikaanse landschap, maar over mijzelf’ Mame-Diarra Niang vertelt met haar foto’s het verhaal van een zoektocht naar zichzelf, en naar haar verhouding met de plek die ze vastlegt. „De foto’s mogen geen nostalgie uitstralen.”
12/12 16u00  Affichekoning Emilio Vilà achtervolgd door pech De wereld van de roaring twenties in Parijs komt tot leven in de affiches van Emilio Vilà. Eveline Stoel schreef een boek over Vilà’s onbekende leven en museum.
12/12 16u00  PSV’s enthousiaste balafpakker is nu een Brabantse zanger Hij was een succesvol voetballer in de eredivisie en nu verschijnt zijn vijfde album. Op Eerwaarde Vader Zegen Mij Want Ik Heb Gezondigd zingt Björn van der Doelen over wat in zijn omgeving gebeurt. „Daar vind je de mooie verhalen.”
12/12 15u45  OM: moord misdaadblogger Martin Kok in groter liquidatie-onderzoek De verdachte van de moord op Kok, Achraf B., zou ook bij twee andere liquidaties betrokken zijn geweest.
12/12 15u45  Heimwee naar de vertrouwde wildernis De romantische wildernis met tijgers en bergtoppen is vervangen door chaos van computers en virtuele werelden. Schilderijen van wilde dieren en oerwouden geven nu troost, blijkt op een expositie in Frankfurt.
12/12 15u45  De Tories: dertig jaar bakkeleien over Europa Theresa May is niet de eerste Conservatieve premier die te maken krijgt met een Europa-gerelateerde revolte in eigen fractie.
12/12 15u45  ‘Ik was de intimidatie door de mannen in mijn metalband beu’ Voor het eerst zijn er cijfers over het aantal vrouwen in metal: 3 procent. En meteen is er eentje minder, want Kat Katz stapte op uit haar band Agoraphobic Nosebleed vanwege seksueel overschrijdend gedrag van haar bandleden.
12/12 15u30  Koloniaal museum is ont-Leopold Joyce Roodnat gaat in Tervuren bij het gerenoveerde Africamuseum kijken. De historische Afrikaanse kunst binnen is magnifiek – maar buiten staat bij een stille gevel een sculptuur die nog veel diepere indruk maakt.
12/12 15u30  ‘Ik was de intimidatie door de mannen in mijn band beu’ Voor het eerst zijn er cijfers over het aantal vrouwen in metal: 3 procent. En meteen is er eentje minder, want Kat Katz stapte op uit haar band Agoraphobic Nosebleed vanwege seksueel overschrijdend gedrag van haar bandleden.
12/12 15u15  Opgestapt PVV-Kamerlid 'kreeg geen steun van partij' Karen Gerbrands, PVV-politica, vertekt uit de Tweede Kamer. Na een persoonlijk drama in de partij had ze meer steun verwacht van de PVV.
12/12 15u00  Belgische vrijwilligers die migranten onderdak boden vrijgesproken Vier vrijwilligers die onderdak boden aan migranten die het Verenigd Koninkrijk wilden bereiken, zijn vrijgesproken. De zaak zorgde in België voor veel ophef.
12/12 14u45  Anne Rigail nieuwe topvrouw Air France Het is voor het eerst dat een vrouw aan het hoofd komt te staan van de Franse luchtvaartmaatschappij.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
12/12 16u00  Leider van muiterij tegen May is een cartooneske, oerconservatieve Engelse gentleman Het Conservatieve Lagerhuislid Jacob Reese-Mogg dwong samen met andere conservatieve parlementsleden een vertrouwensstemming af over het leiderschap van premier Theresa May. Vanavond tussen zeven en negen uur stemmen 315 Conservatieven anoniem. May heeft genoeg aan 158 medestanders. Wie is de man die May zo graag weg wil hebben?
12/12 16u00  Albert Heijn kiest voor meer vers en minder vuilniszakken Supermarktketen Albert Heijn verwacht dat zijn totale aantal winkels, nu ruim duizend in Nederland en België, niet verder zal stijgen. Het aanbod in veel AH-winkels zal langzaam veranderen: meer verse producten en minder huishoudelijke artikelen als vuilniszakken, luiers en schoonmaakmiddelen. Die producten kopen consumenten steeds vaker online.
12/12 16u00  Jihad op de kerstmarkt van Straatsburg: twee doden Bij een aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg vielen dinsdagavond twee doden en zes gewonden verkeren in kritieke toestand. De dader riep ‘Allah Akbar’.
12/12 15u30  De grauwe, pardon, bruine kuikendief en de gier van Kaboel Iedere dag verwondert Koos Dijksterhuis zich over iets dat groeit of bloeit.
12/12 15u15  Hoe krijg ik mijn puber aan het leren? Lastige pubers, dreinende tieners of krijsende kleuters? Elke week behandelt Trouw een opvoedvraag van lezers. Zelf een kwestie indienen? Mail naar opvoedvraag@trouw.nl
12/12 15u00  Vrouwelijke hoofdrol laat de bioscoopkassa rinkelen Dat de meeste films een man in de hoofdrol hebben, daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren. Het gegeven dat films de echte wereld weerspiegelen, en mannen het daar nou eenmaal ook vaker voor het zeggen hebben. Of toch gewoon ingebakken seksisme in de filmwereld.
12/12 14u45  Leerling L. werd dun, zijn wallen dik; het leven drukte hem in de hoek Asis Aynan (1980) studeerde filosofie en doceert op de Hogeschool van Amsterdam. Hij is de bedenker van de BerberBibliotheek en schreef onder meer ‘Ik, Driss en Gebed zonder eind’ (2010).
12/12 14u30  Toegang tot een goede Thaise school? Leg eerst maar het theegeld op tafel De Thai mogen in februari naar de stembus, de eerste verkiezingen sinds de militaire junta in 2014 aan de macht kwam. Hun belangrijkste belofte: corruptie uitbannen. Tot nu toe lukt dat maar matig.
12/12 14u30  Peking neemt wraak vanwege arrestatie topvrouw Huawei Peking zet een Canadese ex-diplomaat vast, tot frustratie van Canada en de VS. Zij overwegen een negatief reisadvies voor China in te stellen.
12/12 14u15  Groene elites zijn niet het probleem, maar politici die met hun rug naar het klimaatvraagstuk staan Onzin dat mensen die zich druk maken om het klimaat, geen oog hebben voor ‘de werkende Nederlander’. Laat politici kijken naar de velen die al jaren werken aan oplossingen, daagt John Grin, hoogleraar duurzaamheidstransities aan de UvA, hen uit. En laat ze leiderschap tonen.
12/12 14u15  Bij een motie van afkeuring is het oppassen geblazen “Nee, dat kan niet”, protesteerde Kamervoorzitter Khadija Arib nog. Het Kamerdebat over het VN-Immigratiepact was vorige week nog maar net begonnen of Kamerlid Thierry Baudet wilde met een motie van wantrouwen het hele kabinet naar huis sturen. Hij wilde er metéén over stemmen.
12/12 13u45  Advocaat vraagt vanwege gebrek aan bewijs om directe vrijlating B. in zaak Nicky Verstappen Volgens de advocaat van Jos B. ligt er veel te weinig bewijs om Jos B. te veroordelen voor het doodslag op en het misbruik van Nicky Verstappen. Daarom vroeg hij de rechtbank Maastricht vanochtend om vandaag nog te besluiten B. vrij te laten.
12/12 13u30  ‘Te huur’ is geen zu vermieten of to let Een lezer verbaast zich over wat hij de ‘korte woordvorm huur in de uitdrukking te huur’ noemt.
12/12 13u15  Bij een nieuwe griepgolf worden ouderen sneller naar verpleeghuis gestuurd Ziekenhuizen gaan grieppatiënten sneller doorverwijzen naar verpleeg- en verzorgingshuizen om zo te voorkomen dat afdelingen opnieuw verstopt raken door een grote toeloop van zieke ouderen. Bij de griepepidemie die eerder dit jaar huishield, puilden de spoedeisende hulpposten van ziekenhuizen uit. Dat leidde zelfs tot opnamestops. Dat de ziekenhuizen hun handen vol hadden aan grieppatiënten, kwam ook doordat een deel van het eigen personeel thuis ziek op bed lag.
12/12 13u00  Murnane, een tachtigjarige die zijn romans met één vinger tikt Op het gevaar af een zonderling te worden en te verdwalen waar geen lezer nog wil volgen, wil ik toch nog iets schrijven over die in kleine kring bekende Australische schrijver Gerald Murnane.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Man op Schiphol gepakt voor kunstroof Wenen Op Schiphol is een man uit Oekraïne aangehouden in verband met een kunstdiefstal uit een veilinghuis in Oostenrijk, op 26 november. Drie mannen maakten toen een schilderij van Auguste Renoir buit. De 59-jarige verdachte is afgelopen weekend al aangehouden. Hij is woensdag voorgeleid aan de officier van justitie, meldt het OM in Amsterdam. Oostenrijk heeft om zijn overlevering gevraagd.Het olieverf
12/12 16u00  40 uur werkstraf geëist tegen verspreiders anti-homoflyer Tegen de drie mannen die in het najaar van 2016 4000 anti-homoflyers verspreidden in West en Nieuw-West is woensdag 40 uur werkstraf (onvoorwaardelijk) geëist. De mannen verspreidden de flyers om mensen te waarschuwen voor het adopteren van kinderen door homostellen. Dat bleek woensdagochtend tijdens de rechtszaak.'Vanuit mijn religie kan ik niet goedkeuren dat mijn kind opgroeit bij homoseksuele
12/12 15u45  Amsterdammer zocht op Avicii, Luizenmoeder en Famke Louise Avicii, Fortnite, De Luizenmoeder, Temptation Island en een beetje Glennis Grace: dit zijn de populairste onderwerpen waar Amsterdammers dit jaar op Google naar zochten. Elk jaar publiceert de zoekgigant een trendinglijst met onderwerpen waar opeens veel op gezocht is. Net als in heel Nederland gaat ook in Amsterdam de in april overleden Zweedse dj Avicii aan kop. Maar verder zitten er veel versch
12/12 15u45  ING-baas Hamers toont berouw in Tweede Kamer ING-baas Ralph Hamers heeft woensdagmiddag in de Tweede Kamer berouw getoond over recente gebeurtenissen bij de bank. Dat witwaspraktijken niet werden aangepakt, had 'nooit mogen gebeuren' en dat het desondanks de bedoeling was zijn eigen salaris met de helft te verhogen was een 'inschattingsfout', aldus Hamers. Hamers was naar de Kamer gekomen om mee te praten over herstel van vertrouwen in de fi
12/12 15u45  ADM-woonboten toch niet naar de Nieuwe Meer De verhuizing van acht ADM-woonboten naar de Nieuwe Meer gaat niet door. Aan de locatie zitten te veel nadelen. Dat laat de woordvoerder van wethouder Udo Kock (Haven) woensdag weten. De boten zouden ter hoogte van het ateliercomplex Nieuw en Meer bij de Oude Haagseweg komen te liggen. Vanwege onder meer de handhaving en de nautische veiligheid bij het terrein kon het voorstel van de projectleider
12/12 15u15  Linkse oppositie: laat gemeenten bijspringen bij kosten voorschool Als ouders de wettelijk verplichte eigen bijdrage voor de voorschool niet kunnen betalen, moeten gemeenten dat bedrag kunnen bijpassen. GroenLinks, SP en PvdA komen met een initiatiefwet die dat mogelijk moet maken. Nu mogen gemeenten hun inwoners niet te hulp schieten, al zou bijvoorbeeld Amsterdam dat graag willen. Volgens de drie linkse oppositiepartijen krijgen kinderen geen gelijke kansen in
12/12 15u00  Justitie wil aanklacht 'Rico de Chileen' uitbreiden Justitie wil Richard R. (45), 'Rico de Chileen', nu ook formeel vervolgen voor het geven van opdrachten voor liquidaties. Uit berichtenverkeer dat hij zou hebben gehad met de voortvluchtige Ridouan Taghi blijkt volgens de aanklagers zijn betrokkenheid bij verschillende onderwereldmoorden.Het zou onder meer gaan om de moorden op ex-crimineel en misdaadblogger Martin Kok in december 2016 in Laren en
12/12 14u30  Gemeente zoekt zeker 20 plekken voor 24-uursopvang De gemeente gaat op zoek naar een welzijnsinstelling die vanaf 1 juli volgend jaar de 24-uursopvang van ongedocumenteerden en uitgeprocedeerden wil organiseren. Meer dan 20 panden zijn nodig om hen groepsgewijs te huisvesten. Dat staat in het uitvoeringsplan dat verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink woensdag naar de gemeenteraad stuurt. Per 1 juli 2019 moet de nieuwe opvang in bedrijf zi
12/12 14u00  The Analogues spelen Abbey Road in Ziggo Dome The Analogues keren op 5 oktober terug naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De muzikanten spelen daar alle nummers van het album Abbey Road van The Beatles integraal, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Abbey Road. Meer dan twee jaar geleden deden The Analogues iets vergelijkbaars rond het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Bart van Poppel van The Analogues: 'We worden nog steed
12/12 13u45  Rechter behandelt zaak over Boeddhabeeld niet Twee Chinese dorpscomités die een Boeddhabeeld met daarin een mummie via de rechter terugeisten, zijn niet-ontvankelijk verklaard. De rechtbank in Amsterdam behandelt hun zaak daarom verder niet.De dorpscomités van Yangchun en Dong Pu eisten het beeld terug, omdat die in 1995 uit hun gezamenlijke tempel is gestolen. Het 11e-eeuwse beeld stamt uit de Song-dynastie. De Amsterdammer tegen wie de proc
12/12 13u45  Bezorgdheid om vermiste Anthony Djemadi (20) Politie en familie maken zich zorgen om de 20-jarige Anthony Djemadi, die al bijna een maand vermist is. De man is voor het laatst gezien op dinsdagavond 13 november rond 23.30 uur, in de buurt van de Eva Besnyostraat op IJburg. Sindsdien is er geen enkel contact meer met hem geweest, ook heeft hij geen gebruik gemaakt van bankpas of telefoon. Volgens zijn familie ging het de laatste tijd niet goe
12/12 13u15  Veerman: Noord/zuidlijn niet doortrekken naar Schiphol Oud minister Cees Veerman, als commissaris verantwoordelijk voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn, is niet enthousiast over het doortrekken van de metro naar Schiphol. 'Je kan beter een eiland in de Noordzee aanleggen en daar de luchthaven naar toe verplaatsen.' Veerman deed deze aanbeveling vanmiddag tijdens de feestelijkheden bij het afronden van de renovatie van de Oostlijn, de oude metrolijnen
12/12 13u00  Anti-homoflyer 'waarschuwing voor adoptie homostellen' De drie mannen die in het najaar van 2016 anti-homoflyers verspreidden in West en Nieuw-West deden dat om mensen te waarschuwen voor het adopteren van kinderen door homostellen. Dat bleek woensdagochtend tijdens de rechtszaak.'Vanuit mijn religie kan ik niet goedkeuren dat mijn kind opgroeit bij homoseksuele ouders. Ik wil religieuze mensen laten weten dat dit gebeurt. Dat ze erover nadenken,' zei
12/12 13u00  Nieuw in de bios: haaibaai Judeska en een kreeftmens Gratis kerstpreptip van ons: verstop je nog even in een donkere bioscoopzaal voor het eetfestijn losbarst en je non-stop sociaal moet doen. Dit zijn de nieuwste bioscoopfilms op een rij. RomaRoma is de meest persoonlijke film van regisseur Alfonso Cuarón. Met dit verhaal eert hij de twee belangrijkste vrouwen uit zijn jeugd. Toch moet Roma het niet van dit verhaal hebben. Het is de manier waarop h
12/12 12u45  Kantoorkolos Rivierstaete verkocht voor 228 miljoen Het markante gebouw Rivierstaete is verkocht. Naar verluidt betaalt het Duitse DWS Grundbesitz 228 miljoen euro voor het kantoor langs de Amstel. Volgens vakblad Vastgoedjournaal is het de grootste kantoordeal van het jaar. De oude eigenaar Vastint lijkt flink te profiteren van de verkoop. De belegger en ontwikkelaar kocht het gebouw (bijnaam: apenrots) in 2013 voor 18,5 miljoen euro.Maar dat ware
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Zaalvoetballers in WK-kwalificatie tegen gastland Bulgarije Het Nederlands zaalvoetbalteam zet eind januari in Bulgarije de eerste stap richting kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2020. Het team van bondscoach Max Tjaden is tijdens de loting in het Zwitserse Nyon in de voorronde gekoppeld aan Estland, Montenegro en gastland Bulgarije.
12/12 16u15  Boze partijleidster van Democraten trapt Trump verbaal in zijn ballen De partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk in de ballen geschopt. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
12/12 16u15  Nieuwe programmering voor SLAM! SLAM! gaat vanaf 7 januari de SLAM!40 op donderdag uitzenden. Daarmee wordt de hitlijst van SLAM! eerder gepresenteerd dan alle andere hitlijsten, die op vrijdag worden uitgezonden. Ook krijgt de ochtendshow een nieuw gezicht met dj Joey van der Velden, die afgelopen jaar al geregeld te horen was als vaste invaller.
12/12 16u15  Illegaal seksbedrijf in flat Bergen op Zoom BERGEN OP ZOOM - Voor de tweede keer in korte tijd heeft de gemeente Bergen op Zoom een einde gemaakt aan een seksbedrijf in een woning. Dit keer was dat in een appartement in een van de Heiningenflats.
12/12 16u15  Twee jongens schoppen en slaan vrouw in Roosendaal in poging om haar tas te stelen ROOSENDAAL - Twee jongens van 15 of 16 jaar oud hebben woensdagmiddag geprobeerd een vrouw van haar tas te beroven. Dat mislukte, maar het slachtoffer werd wel flink geslagen en geschopt.
12/12 16u15  ‘Mensen stemmen op muziek, niet op geslacht’ Lezersbrieven van woensdag 12 december 2018 in BN DeStem
12/12 16u15  Lichaam gevonden in Bredase singel BREDA – De brug tussen de Nijverheidssingel en de Tramsingel in Breda is woensdagmiddag volledig afgezet met grote schermen. Er is een stoffelijk overschot in het water gevonden. De politie gaat er vanuit dat het om de vrouw gaat die vanmiddag als vermist werd opgegeven.
12/12 16u00  Omgeving Nijverheidssingel Breda afgezet met schermen BREDA – De brug tussen de Nijverheidssingel en de Tramsingel in Breda is woensdagmiddag volledig afgezet met grote schermen. Er is een stoffelijk overschot in het water gevonden. De politie gaat er vanuit dat het om de vrouw gaat die vanmiddag als vermist werd opgegeven.
12/12 16u00  ‘Barça heeft Messi, maar Spurs vond ik het beste team’ De Champions League zit er op voor PSV. Dus maakt ook aanvoerder Luuk de Jong de balans op van vier maanden voetballen tussen de eliteclubs van Europa.
12/12 16u00  Paus stuurt kardinalen weg vanwege misbruik Paus Franciscus heeft vandaag twee leden van de Raad van Kardinalen geschorst omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd.
12/12 16u00  Victor Mids te gast in shows van Freek Vonk Illusionist Victor Mids is te gast in de liveshows die Freek Vonk in de kerstvakantie geeft in AFAS live in Amsterdam. Dit maakte Freek Vonk bekend. Hij kondigde eveneens een negende show in de reeks aan.
12/12 15u45  Nog geen 24 uur rust: Oranje treft Duitsland in cruciaal duel Een flinke nederlaag op zak, de wetenschap dat de uitslag van de wedstrijd bepaalt of ze naar de halve finale gaan, plus een confrontatie met hun voormalige bondscoach: het treffen met Duitsland vanavond is voor de Nederlandse handbalsters op meerdere fronten beladen. Henk Groener, inmiddels als coach in Duitse dienst, kijkt er naar uit.
12/12 15u30  Kersttoespraak dit jaar vanaf paleis Noordeinde Voor de jaarlijkse kersttoespraak wijkt koning Willem-Alexander later deze maand uit naar Paleis Noordeinde.
12/12 15u30  Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland De Navo kan op dit moment niet opboksen tegen een Russische militaire aanval. Het bondgenootschap heeft een groot vermogen, maar de besluitvorming is – zowel politiek als militair – traag, de Navo-landen kunnen geen langdurige grootschalige oorlog aan en de VS heeft het leeuwendeel van de militaire capaciteit. En dat zit vast aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
12/12 15u30  Rico zoekt jonge fan op in ziekenhuis en Sylvie showt sexy kerstoutfit Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Boze partijleidster van Democraten trapt Trump verbaal in zijn ballen De partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk in de ballen geschopt. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
12/12 16u15  Nieuwe programmering voor SLAM! SLAM! gaat vanaf 7 januari de SLAM!40 op donderdag uitzenden. Daarmee wordt de hitlijst van SLAM! eerder gepresenteerd dan alle andere hitlijsten, die op vrijdag worden uitgezonden. Ook krijgt de ochtendshow een nieuw gezicht met dj Joey van der Velden, die afgelopen jaar al geregeld te horen was als vaste invaller.
12/12 16u00  Paus stuurt kardinalen weg vanwege misbruik Paus Franciscus heeft vandaag twee leden van de Raad van Kardinalen geschorst omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd.
12/12 16u00  Victor Mids te gast in shows van Freek Vonk Illusionist Victor Mids is te gast in de liveshows die Freek Vonk in de kerstvakantie geeft in AFAS live in Amsterdam. Dit maakte Freek Vonk bekend. Hij kondigde eveneens een negende show in de reeks aan.
12/12 15u30  Kersttoespraak dit jaar vanaf paleis Noordeinde Voor de jaarlijkse kersttoespraak wijkt koning Willem-Alexander later deze maand uit naar Paleis Noordeinde.
12/12 15u30  Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland De Navo kan op dit moment niet opboksen tegen een Russische militaire aanval. Het bondgenootschap heeft een groot vermogen, maar de besluitvorming is – zowel politiek als militair – traag, de Navo-landen kunnen geen langdurige grootschalige oorlog aan en de VS heeft het leeuwendeel van de militaire capaciteit. En dat zit vast aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
12/12 15u15  Aldi en Lidl halen volgend jaar staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
12/12 15u15  Onzekerheid voor Gelderlanders door Brexit: ‘kan ik investeren in mijn huis of is alles voor niets?’ Céline Luijpen (28), verhuisde van Dreumel naar Londen
12/12 15u15  Man (22) uit Nijmegen bewerkt station Goffert van onder tot boven met klauwhamer NIJMEGEN - Een 22-jarige Nijmegenaar heeft in de nacht van woensdag op donderdag met een klauwhamer zo'n beetje al het glaswerk in en rondom treinstation Nijmegen Goffert bewerkt. De politie was er op tijd bij en heeft de man opgepakt.
12/12 15u00  Arnhemse overvaller van pizzakoeriers moet cel in en krijgt jeugd-tbs ARNHEM - Een 21-jarige Arnhemmer is woensdag veroordeeld tot 8,5 maand jeugddetentie en de PIJ-maatregel (jeugd-tbs). De rechtbank vindt de man schuldig aan twee afpersingen van pizzakoeriers van Domino’s in Arnhem.
12/12 14u45  Zoekers naar Willeke Dost ontdekken mogelijk nieuwe sporen Een eerder aangekondigde prikactie in het weiland achter de boerderij van de pleegouders van de al 26 jaar vermiste Willeke Dost, gaat niet door. De reden is dat particuliere zoekers opnieuw concrete sporen gevonden menen te hebben. Dat stelt woordvoerder Ab Bruintjes.
12/12 14u45  Nederlanders gierig? We tippen de taxichauffeur trouw Nederlandse taxichauffeurs, die van en naar de luchthaven rijden, vangen gemiddeld per rit 5,86 euro aan fooi. Dit is ruim 10 procent meer dan twee jaar geleden. Én de fooien hier liggen hoger dan het Europees gemiddelde.
12/12 14u45  De onaantastbaarheid van Team Sky is voorbij Donderslag bij heldere hemel: Sky stopt eind 2019 met sponsoring van de wielerploeg. Het einde lijkt in zich voor de meest dominante ploeg van het peloton.
12/12 14u45  Feyenoord: Brief Ajax lijkt vooral om eigen achterban tevreden te stellen Feyenoord noemt de brief die de directie van Ajax heeft gestuurd in een reactie ‘een brief voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen.’ De supportersvereniging van de Amsterdammers meldde vanochtend dat de Ajax-directie van de Amsterdammers een brief heeft gestuurd naar Feyenoord om de uitkaarten voor de Klassieker op te eisen.
12/12 14u45  EU-leiders doen kleine handreiking aan May Tijdens de EU-top in Brussel zullen de regeringsleiders van de EU-landen donderdag een handreiking doen aan Theresa May, als zij tenminste nog premier is.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
12/12 15u45  Anne Rigail nieuwe ceo Air France Rigail volgt Ben Smith op die naast zijn functie als ceo van Air France-KLM tijdelijk ook leiding gaf aan Air France.
12/12 15u15  Afgeschoten herten komen terecht bij Krasnapolsky en Willem’s Kippaleis Staatsbosbeheer gaat een deel van het hertenvlees van de Oostvaardersplassen ook verkopen aan particulieren.
12/12 14u45  EU krijgt fiat voor omvangrijk handelspact met Japan Europese exporteurs krijgen vanaf februari volgend jaar gemakkelijker toegang tot de Japanse markt.
12/12 14u45  Damrak wint flink, Unibail grootste stijger Alle hoofdfondsen staan in de plus
12/12 14u30  Sanoma trekt portemonnee voor leerlingvolgsystemen De uitgever betaalt €277 mln voor Iddink, dat schoolboeken distribueert, maar ook achter leerlingvolgsysteem Magister zit.
12/12 14u15  Windmolens in het buitenland mogelijk redder van Nederlandse duurzame energiedoelen Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet kijkt naar duurzame energieprojecten in het buitenland. Via een EU-regeling kan Nederland zo zijn eigen duurzame-energie doelstelling sneller bereiken.
12/12 14u00  Hamers: 'Heel erg wat er is gebeurd bij ING' Ceo grootste bank Nederland trekt boetekleed aan in hoorzitting Tweede Kamer.
12/12 14u00  Vanavond stemming over afzetten May Tegenstanders verzamelen 48 benodigde moties van wantrouwen.
12/12 12u15  AH gaat koken voor de klant (die zijn hondenbrokken maar online moet bestellen) De nieuwe Europa-baas Ahold Delhaize, Wouter Kolk, schetst de nieuwe functie van de gewone supermarkt.
12/12 12u15  Multinationals kunnen ruzies in Nederland nu ook in het Engels beslechten Eerste Kamer stemt in met komst van Netherlands Commercial Court, een handelskamer voor internationale handelsgeschillen.
12/12 11u15  Hoeveel geven we uit aan zorg? De zorgpremies dekken maar een vijfde van onze totale zorguitgaven. Waar komt de rest van het zorggeld vandaan en waaraan wordt het besteed?
12/12 11u00  Damrak houdt stijgende lijn vast, Unibail grootste stijger De AEX steeg dinsdag door de 500 punten en gaat woensdag opnieuw hoger van start.
12/12 09u30  Sky stopt als wielersponsor Succesvolle wielerploeg won zes keer de Tour de France.
12/12 09u15  Damrak houdt stijgende lijn vast De AEX steeg dinsdag door de 500 punten en gaat woensdag opnieuw hoger van start.
12/12 08u45  Strenge voorwaarden voor borgtocht cfo Huawei $7,5 mln borg, een enkelband, een avondklok en voortdurende bewaking.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u15  DNB: zorgvuldig bij besluit over hertoetsing DEN HAAG (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) gaat zorgvuldig te werk bij een besluit over eventuele hertoetsing van bankbestuurders. Daarbij kan informatie die de betreffende instelling zelf heeft geleverd, nooit doorslaggevend zijn. Dat heeft toezichtdirecteur Frank Elderson gezegd in een gesprek met de Tweede Kamer. Het bericht DNB: zorgvuldig bij besluit over hertoetsing verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 16u00  Wall Street opent met forse plussen NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag duidelijk in de plus geopend. Optimisme over de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten steunde het sentiment. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde persoonlijk in te willen grijpen in de affaire rond Huawei als dat de relatie met Peking ten goede komt. Ook worden de brexitperikelen gevolgd op Wall Street. Het bericht Wall Street opent met forse plussen verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 16u00  Michelle Obama op kop in Boeken Top 10 AMSTERDAM - Voormalig first lady Michelle Obama gaat met haar autobiografie Mijn Verhaal aan kop in de Bestseller 60, de ranglijst van best verkochte boeken in Nederland. Het bericht Michelle Obama op kop in Boeken Top 10 verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u45  Berthie Verstappen tegen B.: Kijk me aan! MAASTRICHT (ANP) - Tijdens de zitting van de rechtbank in Maastricht in de zaak Nicky Verstappen schoot moeder Berthie Verstappen woedend uit haar slof. Zij zat tijdens de zitting in de rechtbank vlak achter Jos B., die wordt verdacht van het doden en misbruiken van haar zoon. Toen de rechtbank voor nader beraad de zitting schorste en B. opstond om te worden afgevoerd naar de cel, vloog Berthie Verstappen tegen B. uit. ,,Kijk me aan'', riep ze boos in Limburgs dialect. Het bericht Berthie Verstappen tegen B.: Kijk me aan! verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u45  Links: laat gemeente ‘voorschool’ betalen DEN HAAG (ANP) - Gemeenten moeten kunnen betalen voor het bijspijkeren van peuters uit gezinnen die het niet breed hebben. Dat vindt de linkse oppositie, die werkt aan een wet om dat mogelijk te maken. Het bericht Links: laat gemeente ‘voorschool’ betalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u15  OM: Ricardo de Chileen vervolgen voor moord AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) wil Ricardo R., beter bekend als Rico de Chileen, ook vervolgen voor betrokkenheid bij liquidaties. Uit onderzoek is gebleken dat R. intensieve contacten heeft onderhouden met onder anderen Ridouan Taghi, die wordt gezocht voor het geven van opdracht voor diverse moorden in het criminele milieu. Het bericht OM: Ricardo de Chileen vervolgen voor moord verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u15  Topfavoriete Hogenkamp meldt zich af voor NK ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Richèl Hogenkamp doet niet mee aan de NK tennis in Alphen aan den Rijn. De als eerste geplaatste Hogenkamp zou in de kwartfinale instromen maar trok zich op het laatste moment terug. Hogenkamp was in 2009, 2014 en 2015 Nederlands kampioen. Het bericht Topfavoriete Hogenkamp meldt zich af voor NK verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u15  EU-parlement akkoord met handelsverdrag Japan STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor het vrijhandelsverdrag dat de Europese Unie en Japan in juli tekenden in Tokio. Een meerderheid (474 tegen 152) stemde voor. Het Japanse parlement is al akkoord. Het bericht EU-parlement akkoord met handelsverdrag Japan verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u00  Kamer wil opheldering over ongeval Mali DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat Defensie uitleg geeft over de toedracht van het helikopterongeluk in Mali in 2015, waarbij de twee vliegers omkwamen. Volgens het ministerie is de crash veroorzaakt door een fout in het ontwerp van een component, maar De Groene Amsterdammer bericht dat er veel op wijst dat het onderdeel beschadigd is tijdens een reparatie in de Verenigde Staten. Het bericht Kamer wil opheldering over ongeval Mali verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 15u00  Heemskerk en Kromowidjojo naar finale 100 vrij HANGZHOU (ANP) - Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben zich bij de WK kortebaan in Hangzhou zonder veel moeite geplaatst voor de finale op de 100 meter vrije slag. In de eerste halve finale zwom Heemskerk 51,84, dat bleek later de snelste tijd. In de tweede halve finale was Kromowidjojo iets langzamer dan haar landgenote: 51,95 (de tweede tijd). Het bericht Heemskerk en Kromowidjojo naar finale 100 vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 14u45  DNA Jos B. zat ‘overal’ op onderbroek Nicky MAASTRICHT (ANP) - Het DNA van Jos B. zat achttien keer op de onderbroek van Nicky Verstappen: aan de binnen- en buitenkant en aan de voor- en achterkant. Ook zijn twee sporen op het lichaam van de 11-jarige jongen gevonden en een op zijn pyjamabroek. Dat vertelde de officier van justitie tijdens de niet-inhoudelijke zitting woensdag in de rechtbank in Maastricht. Het bericht DNA Jos B. zat ‘overal’ op onderbroek Nicky verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 14u45  Scheidend PVV-Kamerlid hard over fractie DEN HAAG (ANP) - PVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer uit teleurstelling over het gebrek aan medeleven van haar fractie na het overlijden van partijgenoot en vriendin Willie Dille. Gerbrands heeft zich ,,nog nooit zo alleen gevoeld'' als de afgelopen maanden in de Kamerfractie. Dat schrijft zij in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer. Het bericht Scheidend PVV-Kamerlid hard over fractie verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 14u45  Gemengd estafetteteam zwemt naar zilver op WK HANGZHOU (ANP) - Het Nederlandse gemengd estafetteteam heeft bij de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou zilver gepakt op de 4x50 meter vrije slag. Jesse Puts, Stan Pijnenburg, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zwommen 1.28,51. De ploeg van de Verenigde Staten was veel te sterk voor het Nederlandse team. Het Amerikaanse zwemteam zwom het wereldrecord van Nederland (1.28,39) uit de boeken: 1.27,89. Rusland (1.28,73) pakte het brons. Het bericht Gemengd estafetteteam zwemt naar zilver op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 14u30  Kamer: liever geen brexit dan harde brexit DEN HAAG (ANP) - Als het Britse parlement het akkoord met de Europese Unie over de brexit afwijst, zijn en blijven de Britten welkom in de EU. Dat benadrukt een meerderheid van de Tweede Kamer. Het bericht Kamer: liever geen brexit dan harde brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 14u30  Topman Hamers begrijpt ‘negatieve beeld’ ING DEN HAAG (ANP) - ING-topman Ralph Hamers begrijpt het negatieve beeld van ING dat de afgelopen maanden is ontstaan. Zijn bank ligt onder vuur door onder meer een geruchtmakende witwasaffaire en een rel rond een inmiddels afgeblazen salarisverhoging voor hemzelf. Het bericht Topman Hamers begrijpt ‘negatieve beeld’ ING verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Zaalvoetballers in WK-kwalificatie tegen gastland Bulgarije Het Nederlands zaalvoetbalteam zet eind januari in Bulgarije de eerste stap richting kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2020. Het team van bondscoach Max Tjaden is tijdens de loting in het Zwitserse Nyon in de voorronde gekoppeld aan Estland, Montenegro en gastland Bulgarije.
12/12 16u15  Boze partijleidster van Democraten trapt Trump verbaal in zijn ballen De partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk in de ballen geschopt. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
12/12 16u15  Nieuwe programmering voor SLAM! SLAM! gaat vanaf 7 januari de SLAM!40 op donderdag uitzenden. Daarmee wordt de hitlijst van SLAM! eerder gepresenteerd dan alle andere hitlijsten, die op vrijdag worden uitgezonden. Ook krijgt de ochtendshow een nieuw gezicht met dj Joey van der Velden, die afgelopen jaar al geregeld te horen was als vaste invaller.
12/12 16u00  ‘Barça heeft Messi, maar Spurs vond ik het beste team’ De Champions League zit er op voor PSV. Dus maakt ook aanvoerder Luuk de Jong de balans op van vier maanden voetballen tussen de eliteclubs van Europa.
12/12 16u00  Paus stuurt kardinalen weg vanwege misbruik Paus Franciscus heeft vandaag twee leden van de Raad van Kardinalen geschorst omdat ze van seksueel misbruik worden beschuldigd.
12/12 16u00  Victor Mids te gast in shows van Freek Vonk Illusionist Victor Mids is te gast in de liveshows die Freek Vonk in de kerstvakantie geeft in AFAS live in Amsterdam. Dit maakte Freek Vonk bekend. Hij kondigde eveneens een negende show in de reeks aan.
12/12 16u00  Omwonenden windmolens in buitengebied Zwolle eisen hogere schadevergoeding In het voorheen landelijk agrarische gebied Tolhuislanden ten noordoosten van Zwolle verpesten sinds 2012 vier windmolens het uitzicht volgens buurtbewoners. Zes van hen hebben burgemeester en wethouders van Zwolle voor de rechter gedaagd, omdat ze het niet eens zijn met de schadevergoeding die ze hebben gekregen voor waardedaling van hun woning. De compensatie is in hun ogen te laag.
12/12 15u45  Nog geen 24 uur rust: Oranje treft Duitsland in cruciaal duel Een flinke nederlaag op zak, de wetenschap dat de uitslag van de wedstrijd bepaalt of ze naar de halve finale gaan, plus een confrontatie met hun voormalige bondscoach: het treffen met Duitsland vanavond is voor de Nederlandse handbalsters op meerdere fronten beladen. Henk Groener, inmiddels als coach in Duitse dienst, kijkt er naar uit.
12/12 15u30  Kersttoespraak dit jaar vanaf paleis Noordeinde Voor de jaarlijkse kersttoespraak wijkt koning Willem-Alexander later deze maand uit naar Paleis Noordeinde.
12/12 15u30  Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland De Navo kan op dit moment niet opboksen tegen een Russische militaire aanval. Het bondgenootschap heeft een groot vermogen, maar de besluitvorming is – zowel politiek als militair – traag, de Navo-landen kunnen geen langdurige grootschalige oorlog aan en de VS heeft het leeuwendeel van de militaire capaciteit. En dat zit vast aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
12/12 15u30  Rij voor poort op eerste schaatsdag Flevonice Het geduld van de schaatsliefhebbers werd flink op de proef gesteld, maar woensdag was het eindelijk zover: Flevonice in Biddinghuizen opende haar deuren.
12/12 15u30  Politie haalt verwarde man van de weg bij Dedemsvaart De politie heeft woensdagmiddag een man opgepakt langs de N377 bij Dedemsvaart.
12/12 15u15  Aldi en Lidl halen volgend jaar staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
12/12 15u00  Wedkantoren gokken op derde WK-titel Van Gerwen Michael van Gerwen is als eerste geplaatst voor het WK darts en ook bij de grote wedkantoren is hij de grote titelfavoriet.
12/12 14u45  Zoekers naar Willeke Dost ontdekken mogelijk nieuwe sporen Een eerder aangekondigde prikactie in het weiland achter de boerderij van de pleegouders van de al 26 jaar vermiste Willeke Dost, gaat niet door. De reden is dat particuliere zoekers opnieuw concrete sporen gevonden menen te hebben. Dat stelt woordvoerder Ab Bruintjes.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
12/12 16u15  Diospi Suyana: Ziekenhuis van vertrouwen „Als ons ziekenhuis er niet was geweest, was ik waarschijnlijk geen christen meer geweest”, stelt Klaus-Dieter John, arts en directeur van het Peruviaanse zendingsziekenhuis ”Diospi Suyana”, dat ”wij vertrouwen op God” betekent.
12/12 16u15  Viroloog wil meldingsplicht voor polioachtig virus De polio-achtige ziekte AFM moet meer bekendheid krijgen bij huisartsen, kinderartsen en neurologen. Ook zou het goed zijn als er een meldingsplicht voor de aandoening komt.
12/12 16u00  Staatsman eindigt zijn leven op het schavot Drie stokken liggen er in een vitrine in het Haags Historisch Museum. Elk van hen kan het „stokske” geweest zijn waarmee Johan van Oldenbarnevelt bijna vier eeuwen geleden het schavot beklom. De religieuze en politieke twisten kostten de 71-jarige landsadvocaat het leven.
12/12 15u45  Trump: Franse aanslag temeer reden voor muur De Amerikaanse president Donald Trump haalde woensdag de aanslag in Frankrijk aan om Democratische leiders in het Congres op te roepen de financiering van een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico te ondersteunen.
12/12 15u45  Synodael Journael (IX): Deining over het bedrog van Episcopius Woensdag 12 december 1618. Wat er in een week tijd allemaal kan gebeuren. De synode verandert snel in een strijdtoneel.
12/12 15u15  Mbo-docent wil betere scholing in rekenen Een verplichte rekentoets die meetelt voor het diploma. Mbo-docenten die dinsdag een petitie overhandigden aan de Tweede Kamer, zijn blij met dit voorstel van de ministers Slob en Van Engelshoven, maar willen meer. Vijf vragen en antwoorden.
12/12 15u15  Kampen Boys Choir brengt Festival of Lessons & Carols Het Kampen Boys Choir onder leiding van dirigent Rintje te Wies bracht ”A Festival of Lessons & Carols” op cd uit.
12/12 15u00  Engelse moefti: Asia Bibi welkom in Dewsbury Het is terecht dat Asia Bibi is vrijgesproken, vindt moefti Mohammed Amin Pandor. Wat hem betreft is ze welkom als politiek vluchtelinge in Dewsbury. „Ik zal de eerste zijn die haar beschermt.” Een dag op pad met de islamitische wetsgeleerde.
12/12 14u30  „Meerderheid Conservatieven steunt May” Een meerderheid van 158 parlementsleden van de Britse Conservatieve Partij zegt openlijk partijleider en premier Theresa May woensdag te zullen steunen als de vertrouwensvraag wordt gesteld. Dat meldt persbureau Reuters op basis van eigen onderzoek.
12/12 14u30  FrieslandCampina koopt Spaanse kaashandelaar FrieslandCampina neemt de Spaanse kaasverpakker en -distributeur Millán Vicente over. De zuivelonderneming zegt door de overname een sterkere positie te krijgen op de Spaanse en Portugese markt voor kaasproducten.
12/12 14u30  OM: broer kroongetuige wilde geen bescherming Het Openbaar Ministerie blijft erbij dat de doodgeschoten broer Reduan van kroongetuige Nabil B. slechts beperkt beveiliging wilde. Dat had het OM al eerder gesteld, nadat de broer was doodgeschoten, maar herhaalt dat, nu Het Parool schrijft dat de broer juist wél om bescherming had gevraagd.
12/12 14u30  Scheidend PVV-Kamerlid hard over fractie PVV’er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer uit teleurstelling over het gebrek aan medeleven van haar fractie na het overlijden van partijgenoot en vriendin Willie Dille. Gerbrands heeft zich „nog nooit zo alleen gevoeld” als de afgelopen maanden in de Kamerfractie. Dat schrijft zij in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer.
12/12 14u30  Aldi en Lidl halen staleend uit de schappen Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
12/12 14u30  Antisemitisme neemt toe, laten we veel Marga Minco lezen Hoe oud is ze dan, bijna 100 jaar? Dat is de eerste reactie van veel mensen als ze horen dat de P. C. Hooftprijs is toegekend aan Marga Minco. En ze zitten er niet ver naast. Laat, maar net op tijd krijgt de schrijfster –98 jaar– de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs toegekend voor haar hele werk. Terecht, want Minco is niet alleen een begaafd auteur, ze schreef ook de klassieker die Nederland behoedt voor het vergeten van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.
12/12 14u15  John Berends nieuwe commissaris in Gelderland John Berends (CDA), de huidige burgemeester van Apeldoorn, wordt voorgedragen als commissaris van de Koning in Gelderland. Hij volgt Clemens Cornielje (VVD) op, die in februari volgend jaar vertrekt.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
12/12 16u00  Subsidie zorgt voor toename vrouwelijke hoogleraren In Nederland is 20,9% van de hoogleraren vrouw, zo blijkt woensdag uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2018 die door het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) werd gepresenteerd. 'De belangrijke mijlpaal van 20% is hiermee gepasseerd. Met één op de vijf hoogleraren vrouw, is er echter nog altijd sprake van een grote oververtegenwoordiging van mannen in de hoogste echelons van de wetenschap en zal het nog tot 2048 duren voordat er evenredigheid zal zijn bereikt', zo liet het LNVH berekenen.
12/12 15u45  Scooterrijder (42) omgekomen bij aanrijding Den Haag Een 42-jarige man uit Den Haag is woensdagochtend om het leven gekomen nadat hij met zijn snorscooter in aanrijding kwam met een auto op de Oude Haagweg. Dit meldt de politie woensdag.
12/12 15u45  Jonge vrouw in woning Rotterdam doodgestoken In een woning in Rotterdam is woensdag aan het begin van de middag een jonge vrouw om het leven gekomen bij een steekpartij. Dit meldt de politie woensdag.
12/12 14u30  Experts NFI onderzoeken Stint, recherche neemt administratie in beslag Bijna drie maanden na het tragische ongeluk met de Stint in Oss is het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang. 'Woensdag heeft de recherche op meerdere locaties onderzoek gedaan, waaronder op een bedrijfslocatie in Bilthoven, waarbij administratie in beslag is genomen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag.
12/12 14u30  Advocaat vraagt om vrijlating, Jos B. ontkent Jos B. (56) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen heeft woensdagochtend voor het eerst gesproken in de rechtbank
12/12 14u15  AH-supermarkten worden uitgerust met keukens en meer versproducten Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten drastisch ombouwen.
12/12 14u00  Bewaking van veiligheid medische hulpmiddelen thuisgebruik kan beter De aandacht voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid van door gemeenten en zorgverzekeraars verstrekte medische hulpmiddelen die mensen thuis gebruiken, is voor verbetering vatbaar. Dit meldt NIVEL woensdag.
12/12 14u00  Jongen door elektrische step overreden en gewond achtergelaten De politie in Middelburg is op zoek naar de bestuurder van een elektrische step. 'Afgelopen maandagmiddag raakte op de Henry Dunantlaan in Middelburg een fietser gewond bij een aanrijding met de bestuurder van een elektrische step', zo laat de politie woensdag weten.
12/12 13u45  Start Vuelta in 2020 in Utrecht en Noord-Brabant Utrecht en Noord-Brabant vormen samen het parcours voor de start van de Vuelta a España in 2020. 'Vuelta-directeur Javier Guillén heeft dat maandag laten weten aan de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen', zo laat de gemeente Utrecht woensdag weten.
12/12 13u45  Jongen door elektrische step overreden en gewond geraakt De politie in Middelburg is op zoek naar de bestuurder van een elektrische step. 'Afgelopen maandagmiddag raakte op de Henry Dunantlaan in Middelburg een fietser gewond bij een aanrijding met de bestuurder van een elektrische step', zo laat de politie woensdag weten.
12/12 13u30  Jos B. ontkent in rechtbank betrokkenheid bij dood Nicky Verstappen Jos B. (56) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen heeft woensdagochtend voor het eerst gesproken in de rechtbank
12/12 12u15  'Patiënt in laatste levensfase krijgt vaak onnodige medicatie' Het gebeurt nog vaak dat artsen te lang doorgaan met het behandelen van patiënten die in de laatste fase van het leven zitten.
12/12 12u00  Onderwijsvakbond: liever 4-daagse schoolweek dan onbevoegde voor de klas Basisscholen kunnen beter vier dagen goed lesgeven als er vanwege het lerarentekort geen leerkracht te vinden is en overgaan op een vierdaagse schoolweek.
12/12 12u00  Twee Filipijnse kinderen bevrijd uit seksindustrie dankzij tip Nederlandse politie Dankzij een tip van de Nederlandse politie konden twee Filipijnse meisjes van 8 en 11 jaar oud worden bevrijd uit een wereld van misbruik voor cyberseks.
12/12 11u15  'Te veel medicatie voor patiënt in laatste levensfase' Het gebeurt nog vaak dat artsen te lang doorgaan met het behandelen van patiënten die in de laatste fase van het leven zitten.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
12/12 16u15  PERSONEELSTEKORT | Een dag mee met de politie De zorg, de bouw, het onderwijs, de politie. Het personeelstekort in maatschappelijke en praktische beroepen is schrijnend. Maar het tekort biedt ook kansen. Zo zoekt de politie de aankomende zeven jaar 17.000 agenten. Altijd al gedroomd van een carrière in zo’n stoer uniform? Metro-verslaggeefster Kyrie Stuij zoekt uit waarom Dennis Schuring van de politie Utrecht, ondanks de werkdruk, zo van zijn vak houdt.  
12/12 15u30  Vierdaagse lesweek, een goede oplossing? Liever een dag minder school, dan een ongediplomeerde leerkracht voor de klas. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) die pleit voor een vierdaagse lesweek als het lerarentekort te groot is. Een goed idee leerkrachten, maar ook voor kinderen?
12/12 15u00  Nederlanders gierig? Nee, we geven meer fooi in taxi Nederlanders geven taxichauffeur die van en naar luchthaven rijden ruim tien procent meer fooi dan twee jaar geleden. Daarmee zijn we alleen niet de meest gulle gevers. Onder andere de Britten, Finnen en Zwitsers geven meer fooi. Dat blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport, dat 2500 chauffeurs uit 37 Europese landen vroeg om hun fooien in 2018 bij te houden.
12/12 13u45  102-jarige overgrootmoeder is de oudste parachutist Een 102-jarige overgrootmoeder zou de oudste parachutist ter wereld zijn geworden na een duik van 4.300 meter door de Zuid-Australische lucht.
12/12 13u45  Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland Wielrenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen: de Ronde van Spanje start in 2020 in Nederland. Utrecht, Den Bosch en Breda worden aangedaan.
12/12 12u45  Stintonderzoek duurt nog maanden Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de stint in Oss is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. 
12/12 12u15  Win nu al een Kumi Kreator, HatchiBabies en Boxer Meld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op een Kumi Kreator, een HatchiBabies en een Boxer! Dit gave speelgoed staat goed onder de kerstboom.
12/12 11u45  Duitse asiels: 'Huisdieren zijn geen Kerstcadeau's' Puppy's en kittens staan hoog op vele verlanglijstjes van kinderen tijdens de feestdagen. Toch wordt hierbij wel eens vergeten dat deze 'Kerstcadeautjes' jarenlang moeten worden uitgelaten of een schone kattenbak nodig hebben. En hier zit niet iedereen op te wachten. 
12/12 11u15  Ocean Cleanup werkt nog niet goed genoeg Oei, een tegenvaller voor de Nederlandse Boyan Slat. Hij is de zee op gegaan om met zijn Ocean Cleanup de plastic soep op te ruimen, maar het schoonmaaksysteem laat afweten. 
12/12 11u15  ‘Wie maakt mij belastingvrij en trouwt met mij?’ Vrijgezellenbelasting, baardbelasting en urinebelasting. De tentoonstelling: Bizarre Belastingen, moet het onderwerp belasting weer interessant maken.
12/12 10u45  ‘Misschien zit je droomklant wel naast je in 't OV' Minutenlang naar buiten staren, scrollen door je Instagramfeed of gewoonweg even je ogen dicht doen. De tijd doorkomen in de trein doen we allemaal anders. Maar wáárom zou je al die momenten die je tóch uit moet zitten, niet netwerkend doorbrengen?
12/12 10u45  7 keer de leukste activiteiten voor met oud&nieuw  
12/12 10u15  Conservatieven stemmen: is er nog vertrouwen in May? De Britse Conservatieven weten niet of ze nog vertrouwen hebben in hun leider en premier Theresa May. Woensdagavond wordt er over die vraag gestemd.
12/12 09u45  Wat doet onregelmatig werken met je? Negen van de tien vacatures zullen het regeltje ingebouwd hebben: geen negen tot vijf mentaliteit. Toch is dat wel wat de meeste Nederlanders doen. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat de meeste Nederlanders gewoon een kantoorbaan hebben.
12/12 08u45  Slaapapps: dít zijn de opties en is de kritiek Dat slapen een vrij belangrijke levensbehoefte is weten we inmiddels wel, maar hoé we altijd moeiteloos richting dromenland kunnen vertrekken lijkt een stuk minder evident. Speciale apps beweren slaapproblemen aan te kunnen pakken, maar wat is ’t aanbod en werken ze eigenlijk wel?
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in Kamer12/12 03u15 - Reformatisch Dagblad: Topman Ralph Hamers van ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.
18x Stefan de Vrij: Teleurstelling erg groot12/12 00u15 - BN/DeStem: Waar PSV met opgeheven hoofd de Champions League verliet, kon Stefan de Vrij na de 1-1 wel door de grond zakken. ,,De teleurstelling is erg groot’’, baalde de verdediger van Internazionale die met zijn ploeg werd uitgeschakeld. ,,We hebben onze kansen niet afgemaakt.’’
18x Boybandvleermuis en pannenkoekmeerval: dit zijn de opmerkelijkste nieuw ontdekte dieren12/12 00u15 - BN/DeStem: Een Skywalker-gibbon, een vleermuis met geblondeerd stekeltjeshaar, een pad met elfenhoorntjes en een meerval die wel wat weg heeft van een mislukte pannenkoek: het zijn de opmerkelijkste dieren die vorig jaar zijn ontdekt in Zuidoost-Azië.
17x Thomsen: We misten te veel kansen12/12 00u30 - BN/DeStem: Als keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’', zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’'
17x Terreuraanslag in Straatsburg: vier doden en elf gewonden12/12 00u30 - AD.nl: Bij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn vier doden en elf gewonden gevallen. Dat meldt een bron bij de Franse politie. Eerder sprak de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner nog over twee doden. De schutter is mogelijk al ingesloten. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.
16x Thomsen: We misten te veel kansen12/12 00u30 - AD.nl: Als keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’', zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’'
16x Nederlanders hebben meer euro's te besteden12/12 00u15 - Gelderlander: Veel Nederlandse gezinnen hebben het financieel beter dan vijf jaar geleden. In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een besteedbaar inkomen van meer dan 50.000 euro. Dit waren er 120.000 meer dan in 2013, toen het nog ging om bijna 400.000 huishoudens. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.
16x Nederlanders hebben meer euro's te besteden12/12 00u15 - De Stentor: Veel Nederlandse gezinnen hebben het financieel beter dan vijf jaar geleden. In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een besteedbaar inkomen van meer dan 50.000 euro. Dit waren er 120.000 meer dan in 2013, toen het nog ging om bijna 400.000 huishoudens. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.
15x Trump steunt nog altijd Saoedische kroonprins12/12 03u30 - De Stentor: De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. ,,Hij is de leider van Saoedi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'
15x Klimaatakkoord dreigt te floppen: ‘Kabinet frustreert overleg’12/12 03u15 - Gelderlander: Onderhandelaars zien de droom van een effectief Klimaatakkoord langzaam maar zeker in duigen vallen. Het kabinet krijgt daarvan de schuld: dat blokkeert belangrijke maatregelen, luidt de kritiek van de klimaattafels.

Statistieken

Artikels:
35392
Gelezen:
26408
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven