vrijdag 20 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Dodental bootongeval op meer VS loopt op naar zeventien Het dodental na het kapseizen van een rondvaartboot in een meer in de Amerikaanse staat Missouri is opgelopen naar zeventien. Volgens de autoriteiten zijn de lichamen van de laatste vier vermiste personen geborgen. 
20/07 17u45  Man met mes verwondt meerdere mensen in bus in Duitse stad Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man zeker acht mensen verwond in een bus. De politie heeft de wijde omgeving afgezet, meldde de Lübecker Nachrichten.
20/07 17u45  Sagan boekt derde ritzege in Tour, Thomas blijft leider in klassement Peter Sagan heeft vrijdag ook de dertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen van BORA-hansgrohe was de sterkste in de massasprint.10 
20/07 17u45  Reacties na sprintzege Sagan in dertiende Tour-etappe De dertiende etappe van de Tour de France is er vrijdag waarschijnlijk eentje voor de sprinters. Na het afstappen van Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel is Peter Sagan de absolute topfavoriet voor de zege in finishplaats Valence. Volg alles in dit liveblog.
20/07 17u30  Renners maken zich op voor massasprint in dertiende Tour-etappe De dertiende etappe van de Tour de France is er vrijdag waarschijnlijk eentje voor de sprinters. Na het afstappen van Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel is Peter Sagan de absolute topfavoriet voor de zege in finishplaats Valence. Volg alles in dit liveblog.10 
20/07 17u15  BMC-renner Schär nog alleen aan kop in dertiende Tour-etappe De dertiende etappe van de Tour de France is er vrijdag waarschijnlijk eentje voor de sprinters. Na het afstappen van Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel is Peter Sagan de absolute topfavoriet voor de zege in finishplaats Valence. Volg alles in dit liveblog.
20/07 17u15  Negatief duikadvies scheepswrak Grevelingenmeer na dood twee duikers Staatsbosbeheer raadt duikers af in het scheepswrak Le Serpent in het Grevelingenmeer te duiken. Het zicht in het wrak op 20 meter diepte is beperkt door opdwarrelend sediment, waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.
20/07 17u00  Man verwondt meerdere mensen in bus in Duitse stad Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus zeker acht mensen verwond. De politie heeft de wijde omgeving afgezet, meldde de Lübecker Nachrichten.
20/07 16u45  Crematorium dicht na vrijkomen radioactieve stoffen bij crematie kankerpatiënt Een crematorium in Purmerend is gesloten nadat bij een crematie van een kankerpatiënt radioactieve stoffen zijn vrijgekomen. 13 
20/07 15u45  Man verwondt meer dan tien mensen in bus in Duitse stad Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus meer dan tien mensen verwond. De politie heeft de wijde omgeving afgezet, meldde de Lübecker Nachrichten.
20/07 15u30  Negatief duikadvies scheepswrak in Grevelingen na omkomen twee duikers Staatsbosbeheer raadt duikers af te duiken in het scheepswrak Le Serpent in het Grevelingenmeer. Het zicht in het wrak op 20 meter diepte is beperkt door opdwarrelend sediment, waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.
20/07 15u15  Aanvaring pont Amsterdam Centraal met dertien gewonden was fout schipper De aanvaring van een pont tegen de kade van Amsterdam Centraal afgelopen mei werd veroorzaakt door een menselijke fout.
20/07 14u30  Kopgroep van vier renners in dertiende Tour-etappe De dertiende etappe van de Tour de France is er vrijdag waarschijnlijk eentje voor de sprinters. Na het afstappen van Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel is Peter Sagan de absolute topfavoriet voor de zege in finishplaats Valence. Volg alles in dit liveblog.
20/07 14u30  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige voorbijganger Amsterdam Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag levenslang geëist tegen de 33-jarige Quincy S. voor het voorbereiden van een liquidatie van een crimineel in Almere en het neerschieten van een onschuldige voorbijganger in de De Clercqstraat in Amsterdam in mei 2015.
20/07 14u30  OM staakt strafrechtelijk onderzoek Coöperatie Laatste Wil Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het strafrechtelijke onderzoek naar Coöperatie Laatste Wil (CLW) gestaakt. Er is volgens justitie niet gebleken dat de coöperatie zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij zelfdoding of dat 'zij anderszins strafbare feiten zou hebben gepleegd'. 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Man loopt 71e Vierdaagse: meedoen is leuk, maar het gaat om de finish Over een door een recordaantal toeschouwers omzoomde Via Gladiola wandelden ruim 40.000 Vierdaagse-lopers hun ’walk of fame’ op weg naar het felbegeerde Vierdaagse-kruisje. Eén van hen was Bert van der Lans (86), die voor de 71e (!) keer de tocht liep, en er geen Olympische gedachte op nahoudt. „Starten is één ding, maar aan de finish komen is natuurlijk veel belangrijker.”
20/07 18u00  Duitse tellerfraude eist slachtoffers: ’Lijkt het te mooi, dan is het te mooi’ Het leek zo’n mooie deal: €9000 voor een Mercedes B200 met pas 160.000 kilometer op de teller. Maar Jakob van het Hul uit Breda werd belazerd. De teller was zo’n 140.000 kilometer teruggedraaid, bleek. En hij is niet de enige gedupeerde.
20/07 18u00  Balkons Groningse straat tot eind jaar dicht Honderden mensen in Groningen mogen tot het einde van het jaar niet op hun balkon komen. Onderzoek moet uitwijzen of de balkons wel veilig zijn. Het gaat om mensen die aan de Westindischekade wonen. Daar kwam eerder deze maand een balkon los van de gevel. De bewapening in het beton bleek verroest te zijn.
20/07 17u30  Fietser overleden door aanrijding Overijssel Een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op de Sibculoseweg (N341) in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel) heeft de fietser het leven gekost.10 
20/07 17u30  Justitie blundert met peperdure Chrysler De dienst Domeinen van het ministerie van Justitie, die zich ontfermt over door de politie in beslag genomen goederen, heeft een zeldzame Chrysler naar de sloop laten brengen. Domeinen dacht dat de auto nog maar €500 waard was, de werkelijke waarde bleek bij nader onderzoek €10.000.
20/07 17u15  Radioactieve straling van kankerpatiënt vrijgekomen bij crematorium In een crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd, omdat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium. Uitvaartbedrijf PC Uitvaart was er van tevoren niet van op de hoogte gesteld.
20/07 16u45  ’Ik moest uit die kuil’ Het weer moet vergelijkbaar zijn geweest met hoe het dezer dagen is. Op een warme onbewolkte dinsdag in 1943 om 14.00 uur ’s middags, exact vijfenzeventig jaar geleden, worden twintig verzetsmannen gefusilleerd op de hei nabij Kamp Amersfoort. Voor het eerst mogen nabestaanden op de plek komen waar hun dierbaren door Duitse kogels het leven lieten.12 
20/07 16u30  Terreurverdachte opgepakt op verzoek België De Nederlandse politie heeft woensdag een Belgische man opgepakt die wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Een woordvoerder van het federaal parket heeft dat vrijdag gezegd. De zegsman kon verder geen details geven.
20/07 16u30  Doodgeslagen Van Luijn herdacht in Tuschinski Het lichaam van de op Mallorca doodgeslagen filmeditor Wouter van Luijn is terug in Nederland. Vrijdagmiddag wordt in het Amsterdamse theater Tuschinski een besloten herdenkingsbijeenkomst gehouden voor familie en vrienden.
20/07 16u30  Deze man loopt de Vierdaagse voor de 71e keer (!) Nijmegenaar Bert van der Lans (86) heeft voor de 71e keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al de recordhouder onder de Vierdaagselopers.
20/07 16u15  Verkeer ontregeld door branden Door de aanhoudende droogte zijn vrijdag weer op meerdere plekken natuurbranden uitgebroken. Het verkeer en ov hebben daar flink last van gehad.
20/07 16u00  Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein: hij voer te snel, blijkt uit onderzoek De aanvaring van een veerpont op het Amsterdamse IJ op 6 mei tegen de De Ruijterkade bij het Centraal Station is veroorzaakt door een menselijke fout. De schipper voer met te hoge snelheid op de kade af, blijkt uit onderzoek van vervoersbedrijf GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport.
20/07 16u00  Dieren Artis krijgen ijsje: ’Dit kunnen ze wel waarderen’ Met dit warme weer zoeken ook de dieren in Artis verkoeling. Zo krijgen onder meer de wasberen, rode vari’s (halfapen) en stinkdieren bevroren fruit. De jaguars doen zich tegoed aan bevroren vis en chimpansees eten ijs met noten en zaden. „Dat kunnen ze wel waarderen”, zegt olifantenverzorger Sil Verhagen.
20/07 16u00  ’Ga fataal duikwrak niet in’ Ga niet duiken in scheepswrak Le Serpent. Dat is het klemmende advies waarmee Staatsbosbeheer komt, twee maanden na een fataal duikongeluk in het gezonken schip in De Grevelingen.
20/07 15u45  OM eist levenslang ’vergismoord’ Amsterdam De 33-jarige Quincy S. moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft levenslang de cel in voor de moord op de toevallige voorbijganger Youssef el Kahtaoui in 2015. Ook was hij volgens het OM betrokken bij een verijdelde liquidatie in Almere vorig jaar. Dit bleek vrijdag in de rechtbank in Amsterdam.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/07 17u30  Hamas wijst voorstel regering-Trump resoluut af Lees meer >10 
20/07 17u30  Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie Na een jaar lang vrieskou hebben Nederland en Turkije vrijdag de onderlinge diplomatieke betrekkingen weer hersteld. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse in Ankara. Maar de relatie tussen Nederland en Turkije is al sinds 2012 turbulent, en tekent zich door een aantal rellen. Minister Stef Blok … Continued The post Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
20/07 12u45  Tsjechische premier: ?Migratievoorstel EU onwerkbaar? De Tsjechische premier Andrej Babis slaagde er vorige week eindelijk in om een regering te vormen, na maanden onderhandelen. Nu opent hij de aanval op het onlangs beklonken migratie-akkoord voor de EU-lidstaten. ?Onwerkbaar?. Dat zegt Babis in een interview met de Britse krant Financial Times. Vorige week kreeg Babis, met gedoogsteun van de communisten, een … Continued The post Tsjechische premier: ‘Migratievoorstel EU onwerkbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Van Aartsen valt eigen VVD aan: ?Totale onkunde? VVD’er Jozias van Aartsen, die deze maand aftrad als waarnemend burgemeester van Amsterdam, is bezorgd over de weg die zijn partij is ingeslagen. Tijdens zijn ambtsperiode voer Van Aartsen geregeld een heel andere koers dan bewindspersonen en Kamerleden in Den Haag. Hij noemt het ‘zorgelijk’ dat er binnen zijn partij ‘minder belangstelling is voor de … Continued The post Van Aartsen valt eigen VVD aan: ‘Totale onkunde’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Een stukje Amsterdam in Washington DC Wie door Washington DC loopt, kan per toeval een Amsterdamse vlag aan de muur zien hangen. Wat is het verhaal daarachter? De Amsterdam Falafelshop is een groot succes in Washington DC, vooral in de late uurtjes. De drie vestigingen van de keten hangen vol met Amsterdamse prullaria. Tegelijkertijd verkopen ze vooral voedsel dat eigenlijk helemaal … Continued The post Een stukje Amsterdam in Washington DC appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top Rusland staat open voor een tweede ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump wil na de ontmoeting van afgelopen maandag met president Vladimir Poetin in Helsinki snel een tweede overleg. Dat meldde woordvoerder Sarah Huckabee Sanders donderdag. De tweede ontmoeting zou in Washington moeten zijn, in het najaar. Rusland geeft vrijdagochtend aan open te … Continued The post Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 01u00  Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? De Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief aangeboden. Aanleiding hiervoor zijn de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vorige week heeft gedaan over Suriname. Dit heeft het Surinaamse overheidsorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) bekendgemaakt. Volgens het NII zijn de uitspraken van Blok bedoeld … Continued The post Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.19 
19/07 20u15  PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? De PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces voor een debat met minister Stef Blok over zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, etniciteit en migratie. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen noemt de uitleg die de minister van Buitenlandse Zaken gisteren gaf ‘volstrekt onvoldoende’. Ze vindt dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en de … Continued The post PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? Na twee jaar is er in de nacht van woensdag op donderdag een einde gekomen aan de noodtoestand in Turkije. Die werd ingesteld na de mislukte coup in juli 2016, en werd dit keer voor het eerst niet verlengd. Het opheffen van de noodtoestand was een van de verkiezingsbeloften van de Turkse president Recep Tayyip … Continued The post Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland De roep om een strengere zedenwet lijkt in Nederland onbeantwoord te blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid is kritisch, en ook in de Tweede Kamer kan een dergelijk voorstel rekenen op weinig bijval. Het gaat om een wet waarmee vooraf expliciet toestemming moet worden gegeven om seks met iemand te hebben. Gebeurt … Continued The post Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ?Racistisch? Een gedicht van de Britse schrijver Rudyard Kipling is door studenten verwijderd van de muur van het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester. Het gedicht ?If? zou volgens de studenten de ?aanwezigheid van het Britse Rijk in India legitimeren?. Het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester is onlangs gerenoveerd. … Continued The post Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ‘Racistisch’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
19/07 10u00  Nieuwe confrontatie Brussel en Hongarije dreigt over ?stop Soros?-wet Lees meer >
19/07 04u01  Hoe Johnson zich ontpopt tot ?redder van de Brexit? Lees meer >
18/07 23u15  Minister Blok door het stof na uitspraken over migratie Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vindt zijn uitspraken over onder meer migratieproblemen en het ‘mislukte’ Suriname achteraf niet zo verstandig. Hij had ze zo niet moeten doen, zegt hij in reactie op alle commotie. Zelfs zijn eigen partij VVD en coalitiepartner D66 uitten felle kritiek en eisten opheldering. Blok gaat diep door het stof. … Continued The post Minister Blok door het stof na uitspraken over migratie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/07 17u30  De hele Vierdaagse live afzien en de finish halen Verslaggevers Floor Bremer en Frits Wester hebben de finish van de Vierdaagse gehaald. De afgelopen vier dagen waren ze vrijwel continu te volgen op een livestream die ze zelf, al wandelend, verzorgden. Hier een selectie van de beelden van dag 4.
20/07 16u30  Koop inloggevens van iemand anders en het shoppen kan beginnen Het is hartstikke illegaal, maar op deze manier kun je wel voor duizenden euro's shoppen. Op internet koop je voor een paar euro inlogs van mensen voor Bol.com, Zalando, Wehkamp en New York Pizza. Inclusief het emailadres waaraan het account gekoppeld is. Op die manier koop je op een account van een onbekende dure schoenen of telefoons. Wij namen de proef op de som.
20/07 08u00  Zeker elf doden door kapseizen amfibieboot Amerika Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen bij een ongeluk met een rondvaartboot in de Amerikaanse staat Missouri. Door harde windstoten van 100 km/u kapseisde de boot op Table Rock Lake. Meerdere opvarenden zijn naar het ziekenhuis gebracht en duikers zoeken naar overlevenden.
19/07 23u30  Chaos bij Brexit: boze Britten willen Nederlander worden 'Ze maken er een potje van.' De Britten stappen volgend jaar maart uit de Europese Unie. Maar hoe, dat is nog altijd volslagen onduidelijk. Het zorgt voor boosheid en onzekerheid bij Britten in Nederland. Steeds vaker vragen zij een Nederlands paspoort aan.
19/07 22u00  Etappe 13: 'Een gefrustreerde tweederangs sprinter gaat winnen' Een vlakke rit na dagen van klimmen en dalen, dat gaat enorm veel pijn doen volgens Maarten Tjallingii. Maar het wordt wel een mooie rit.
19/07 22u00  Rups bedreigt voedsel van miljoenen Afrikanen De legerworm (wat eigenlijk een rups is) heeft zich in korte tijd over heel Afrika verspreid. Het insect heeft het vooral voorzien op mais. En laat dat in veel Afrikaanse landen nou net het belangrijkste voedsel zijn, zoals in Malawi.
19/07 21u00  Loïs werd verkracht (maar onze wet vindt van niet) In Spanje moet je voortaan duidelijk toestemming hebben van je bedpartner voordat je seks hebt. In Zweden is ook zo'n wet aangenomen. In Nederland nog niet, maar er is wel discussie over. Nu moet een slachtoffer zich echt verzetten, maar vaak lukt dat helemaal niet. Zoals bij Loïs (21): 'Ik kon niets, helemaal niets.'
19/07 18u30  Frits en Floor overleven ook dag drie van Vierdaagse: 'Pijnlijker dan politiek' Na een bezoekje aan de EHBO gisteren, kan Frits er vandaag weer tegenaan. Op dag drie staan de Zeven Heuvelen op de planning, heuvel op heuvel af. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Om de stemming erin te houden en de moraal hoog wordt er gedanst en gezongen.
19/07 14u00  65 kilo kwijt na maagverkleining: 'Maar daarmee ben je er nog niet' Steeds meer mensen krijgen een maagverkleining. In 2007 waren het er 3.500, in 2017 ruim drie keer zoveel. Esther ging een jaar geleden onder het mes. Ze is meer dan 65 kilo verloren. Ook Annemarie krijgt binnenkort een maagverkleining.
19/07 09u30  Egels hebben het zwaar: 'Zet schoteltjes met water en fruit neer' Door de droogte hebben slakken, insecten en wormen zich zo goed verscholen dat egels nu in de problemen komen. Ze hebben weinig voedsel. Bij de egelopvang in Boskoop, bij Alphen aan de Rijn, hebben ze het daarom ontzettend druk.
18/07 23u00  Chinook-helikopters helpen natuurbrand Brabant blussen Op drie plekken in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen is brand. Defensie staat de brandweer bij met twee Chinook-helikopters.
18/07 22u00  Ilana viel af dankzij nieuw plan voor gezonder leven Veel Nederlanders hebben overgewicht en dat kost de samenleving miljarden aan zorgkosten. De Hartstichting, wetenschappers en cardiologen willen met een nieuw plan onze leefstijl blijvend te veranderen. Ilana werkte als patiënt mee aan de ontwikkeling van het programma.
18/07 19u30  Thaise voetballertjes uit ziekenhuis: 'Mijn moeder zal wel boos zijn' De Thaise voetballertjes die ruim twee weken vastzaten in een grot, hebben het ziekenhuis verlaten. Ze verschenen voor het eerst in het openbaar tijdens een grote persconferentie.
18/07 19u00  Deze auto is een geavanceerd smokkelvoertuig: zo werkt het De politie in Limburg heeft samen met de douane een speciale smokkelauto ontdekt. Onder de voorstoelen zitten goed verborgen vakken. Hub Haenen van politie Limburg vertelt hoe het werkt.
18/07 17u30  Frits moet naar de blarenpost: 'Opgeven is geen optie' Frits Wester had vandaag veel last van blaren tijdens zijn eerste Vierdaagse. Na afloop van de wandeldag liet hij toch maar eens naar zijn voeten kijken. En daar zat inderdaad een flinke blaar...
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Levenslang geëist voor 'vergismoord' in Amsterdam Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen Quincy S. voor het doodschieten van een onschuldige passant in de Amsterdamse De Clerqstraat in 2015. De strafeis geldt ook voor het voorbereiden van een nieuwe liquidatie in Almere. De twee zaken worden samen behandeld. Op 13 mei 2015 ging de verdachte met een handlanger naar een shishalounge in de De Clerqstraat om een schuld te innen. De man die hij zocht was toen net weg. Vanuit de deuropening schoot S. vervolgens richting de straat. Daarbij kwam de voorbijganger om het leven. De kogels raakten verder een voorbijrijdende tram, een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen. Vanuit de shishalounge werd de schutter zelf ook onder vuur genomen en in zijn buik geraakt. Zijn dna is gevonden op een kogel die in de deurpost van het café gevonden is. 'Gebrek aan empathie' Het OM verwijt de verdachte een gebrek aan empathisch vermogen. 'Eigen verwondingen hebben hem niet tot inkeer of zelfreflectie gebracht. Hij blijft zich aanbieden als huurmoordenaar', betoogde het Openbaar Ministerie volgens NH Nieuws en AT5. 'Iemand die op een dergelijke wijze in de Nederlandse samenleving functioneert, heeft het recht daarop verspeeld.' Quincy S. zegt dat hij inderdaad met een compagnon binnen is geweest bij de shishalounge. 'Ik ben naar binnen gegaan met een klein vuurwapen, mijn maatje had een aanvalswapen. Ik ging als eerste naar binnen, maakte de deur open en riep 'Handen omhoog'. Ik ben gaan zoeken naar diegene die moest betalen. Ik moest geld hebben, we wilden druk uitoefenen op diegene', zei S tijdens de rechtszaak. De verdachte staat ook terecht voor een poging om in Almere een Amsterdamse crimineel te liquideren. Drie medeverdachten hoorden in die zaak tien jaar tegen zich eisen. De politie is nog altijd op zoek naar de handlanger die met de verdachte bij de shishalounge was.
20/07 18u00  Dodental rondvaartboot Missouri loopt op tot 17, ook vermisten verdronken Bij het ongeluk met een rondvaartboot op een meer in de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker 17 mensen omgekomen. Duikers hebben 13 lichamen uit het wrak gehaald. De 4 opvarenden die nog werden vermist, zijn later bij een reddingsactie dood gevonden, meldt de politie. Aan boord waren zeker 31 mensen toen het amfibische voertuig gisteren aan het begin van de avond werd overvallen door slecht weer. Er was een waarschuwing afgegeven voor zware onweersbuien met windstoten van 100 kilometer per uur. Mogelijk is de boot daardoor gekapseisd. 14 mensen zijn levend uit het water gehaald. Van de 7 opvarenden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, liggen er 2 in kritieke toestand, melden lokale media. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt, al is wel duidelijk dat er ook kinderen onder de doden zijn. Andere boot haalde de kust wel Volgens de autoriteiten waren er genoeg reddingsvesten aan boord, maar wordt nog uitgezocht of iedereen die ook droeg. Vlak voordat de boot kapseisde was er nog een andere amfibische rondvaartboot op het stuwmeer Table Rock Lake, in de buurt van de stad Branson. Die wist de kust te bereiken voor het weer omsloeg. President Trump heeft via Twitter zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.
20/07 18u00  Ryanair-passagiers zoeken zelf nieuwe tickets: 'Wij zijn de dupe' Een groot deel van de 50.000 Ryanair-passagiers van wie de vlucht van volgende week is geannuleerd, heeft inmiddels een nieuw ticket gevonden of een financiële vergoeding geaccepteerd. De luchtvaartmaatschappij maakte woensdag bekend dat het in heel Europa vluchten annuleert vanwege een staking. Sommigen zijn zelf op zoek gegaan naar nieuwe vliegtickets betalen deze dus uit eigen zak. Zeker honderden passagiers dienden hiervoor al een schadeclaim in. Dat doen ze direct bij de vliegmaatschappij of bij een belangenorganisatie die voor passagiers compensatie probeert te regelen. Een hoop spanning en stress, zo omschrijft Geraldine Schoolderman de afgelopen dagen. Zij vindt het schrappen van de vlucht van haar man behoorlijk balen. 'Twee weken geleden hoorden we geruchten maar was de staking nog niet zeker. Zolang er niks vast staat, kun je als reiziger niets doen. Boek je al een andere vlucht, dan heb je het nakijken als het niet doorgaat.' Duurder ticket Haar echtgenoot zou naar het Spaanse Málaga vliegen voor een vakantie met een vriend. Het tripje stond al een half jaar gepland, en gaat nu maar op het nippertje door, vertelt zijn vrouw. Ze is anderhalve dag bezig geweest om een nieuwe vlucht te vinden. Met resultaat. Maar het gaat de vakantiegangers wel wat kosten: zo'n 200 euro per persoon meer dan het Ryanair-ticket. Ook vliegt haar man vanaf vliegveld Brussel-Zaventem, in plaats van het nabijgelegen Eindhoven Airport. De alternatieve vlucht die Ryanair - kosteloos - aanbood, wees de Eindhovense af. De vlucht vertrok volgens Schoolderman in de avond en bood daarnaast geen garantie voor een plek. Een andere maatschappij bood vervolgens betere tickets. Vanwege de extra kosten hiervoor zal Schoolderman een schadeclaim indienen. 'Wij zijn immers de dupe van iets dat niet onze schuld is. Dat vind ik echt niet kunnen.' Schadeclaim In Albufeira, Portugal, hoorde de Nederlandse Willem de Beer dat zijn terugvlucht is geannuleerd en dat hij de boel moest omboeken. Dat was makkelijk en kosteloos, aldus De Beer. Wel moet het gezin door de nieuwe terugvlucht een dag eerder afscheid nemen van hun vakantie. De Beer is daarmee niet blij, net als zijn kinderen. 'Maar ik heb tegen ze gezegd: jongens, ze staken niet voor niks, laten we eens kijken naar de oorzaak. En die vind ik best begrijpelijk. Dat ik er de dupe van ben, dat is dan maar zo.' Ondanks zijn begrip voor de situatie en een goede alternatieve vlucht, dient De Beer wel een schadeclaim in. 'Ik ben flexibel maar dat wil niet zeggen dat ik er geen last van heb.'
20/07 18u00  Kameroen: van stabielste land in Afrika, naar een burgeroorlog Over Kameroen hoor en lees je niet zo veel. Tot voor kort was het een van de stabielste landen in Afrika met een goede infrastructuur. Maar in het West-Afrikaanse land wordt het met de dag onrustiger, vooral in het noordwesten van het land bij de Nigeriaanse grens. Tienduizenden Kameroeners zijn die regio in de afgelopen maanden ontvlucht voor het geweld van separatisten. Het land is een tijdje afgesloten geweest van het internet, want het regime doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er weinig over dit conflict naar buiten komt. Het geweld gaat een nieuw stadium in. Vorige week vrijdag was de minister van Defensie in het gebied. Zijn konvooi werd aangevallen door rebellen. 'We zijn de fase gepasseerd waar de rebellen hun kracht laten zien. Wanneer je een minister kan raken, schiet je als het ware in de roos. Dat ze dit durfden, toont aan hoe de situatie in Kameroen de afgelopen maanden is veranderd door de repressie', vertelt onze Afrika-correspondent Koert Lindijer. Mirjam de Bruijn, hoogleraar Afrikanistiek aan de Universiteit van Leiden, was in maart nog in Kameroen. Ze omschreef de sfeer als bedompt en onderdrukkend. De mensen daar durven zich niet meer uit te spreken. De Bruijn was in Douala, de grootste stad van het land waar mensen alleen nog in hoekjes van een bar durven te praten over deze situatie. Maar volgens De Bruijn blijven de meeste mensen gewoon thuis, want er wordt veel geschoten. 'Toen ik daar was, waren de scholen en ziekenhuizen gesloten. Het land is onder staat van beleg, althans zo voelt het.' Volgens De Bruijn is het vooral een plattelandsoorlog: 'In de steden is het redelijk rustig, omdat de regering het daar voor het zeggen heeft, maar op het platteland zitten de verzetsgroepen. De overheid stuurt het leger naar die dorpen om ze plat te branden en mensen te bedreigen. Het gevolg daarvan is nu dat ruim 200.000 Kameroeners huis en haard verlaten', legt De Bruijn uit. Een groot deel van die vluchtelingen trekt naar Nigeria. En dat is opmerkelijk, want daar is het ook niet veilig. Volgens Lindijer trekken de vluchtelingen naar de delta van Nigeria. Maar daar zitten ook rebellen met wapens. 'Het is een vruchtbaar gebied met veel olie en geld: de ideale plek om rebellie te beginnen. Aan de andere kant van de grens zitten medestanders en dat maakt het een stuk gevaarlijker.' Volgens Human Rights Watch wordt de situatie alleen maar erger als er niet internationaal wordt ingegrepen. Naast het platbranden van dorpen, zijn onschuldige burgers vermoord, waaronder ook gehandicapten die niet konden vluchten. Oudere vrouwen werden levend verbrand. Niet iedereen vlucht naar Nigeria. Een deel verstopt zich ook in de bossen. Sommige van hen zijn geraakt door kogels, maar durven niet meer terug te keren naar hun dorp voor medisch hulp. Human Rights Watch pleit bij de regering voor een vrije doorgang, zodat hulporganisaties de inwoners kunnen helpen. Regime En er speelt meer in Kameroen. Naast de drang naar onafhankelijkheid, is er ook verzet tegen het lang zittende regime. President Paul Biya is inmiddels 35 jaar aan de macht en wil zich weer herkiesbaar stellen voor de verkiezingen in november. Achter de president zit een enorme elite die profiteert van zijn beleid. De kloof tussen rijk en arm wordt daardoor steeds groter. Zo'n 60 procent van de bevolking is jong en komt niet aan werk. Niet alleen in het Engelstalige, maar ook in het Franstalige gedeelte is er verzet tegen het regime. Het land heeft ook te maken met de aanwezigheid van terreurorganisatie Boko Haram, die in het noorden zit. De regering heeft dus op twee fronten te maken met verzet, maar toch is de positie van de 85-jarige president sterk. President Biya zit een groot deel van het jaar in zijn vakantiehuis in Zwitserland. 'Hij hoeft de helft van het jaar niet aanwezig te zijn. Dat laat zien hoe stabiel zijn positie is. Het is vrijwel zeker dat hij in november herkozen wordt', zegt Koert Lindijer. De onrust begon in de zomer van 2016 na stakingen van de Engelstalige gemeenschap. Ze voelden zich achtergesteld op de Franstalige meerderheid. Het gebied mocht tijdens de onafhankelijkheid in 1961 kiezen: zich aansluiten bij Nigeria of het Franstalig Kameroen. Onafhankelijkheid was geen optie voor de Engelstaligen. 'Ze kozen uiteindelijk voor het Franstalige gedeelte van Kameroen, maar wel onder voorwaarde dat ze een vorm van autonomie konden behouden. Maar die is de afgelopen tijd afgenomen', vertelt Afrika- correspondent Koert Lindijer. 'Het conflict is niet gebaseerd op een strijd om grondstoffen of stammen. Het is een puur nationalistisch conflict. De Franse Kameroeners vinden zichzelf slimmer en zijn hoger opgeleid. Ze voelen zich superieur aan hun Engelse landgenoten', vertelt Lindijer. Stakingen De staking begon bij advocaten die vonden dat ze te weinig ruimte kregen om een eigen beleid te voeren. Ze voelden zich gemarginaliseerd door de Franse wetten die steeds dominanter worden. Er ontstond een domino-effect, want na de advocaten gingen ook de leraren staken. Scholen gingen dicht en ziekenhuizen functioneerden niet meer. Langzamerhand kwam de regio stil te staan en dat ging gepaard met het ontstaan van allerlei verzetsgroepen die strijden om de macht. Hoogleraar Mirjam de Bruijn vertelt dat deze groepen voornamelijk worden gesteund door het buitenland. Zo is er in Amerika een schaduwregering opgezet die de separatisten voorziet van wapens. Het Franse gebied is inmiddels verdeeld in verschillende bewegingen. De staat verzet zich nu tegen de separatisten, mensen die zich echt willen afscheiden van Kameroen. De Bruijn: 'De regering voelt niks voor gesprekken en slaat de protesten en verzetsgroepen hardhandig neer. Overal in het land zijn nu militaire operaties, waarbij veel mensen worden vermoord.'
20/07 17u45  Kameroen: van stabielste land in Afrika, naar een (onnodige) burgeroorlog Over Kameroen hoor en lees je niet zo veel. Tot voor kort was het een van de stabielste landen in Afrika met een goede infrastructuur. Maar in het West-Afrikaanse land wordt het met de dag onrustiger, vooral in het noordwesten van het land bij de Nigeriaanse grens. Tienduizenden Kameroeners zijn die regio in de afgelopen maanden ontvlucht voor het geweld van separatisten. Het land is een tijdje afgesloten geweest van het internet, want het regime doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er weinig over dit conflict naar buiten komt. Het geweld gaat een nieuwe stadium in. Vorige week vrijdag was de minister van Defensie in het gebied. Zijn konvooi werd aangevallen door rebellen. 'We zijn de fase gepasseerd waar de rebellen hun kracht laten zien. Wanneer je een minister kan raken, schiet je als het ware in de roos. Dat ze dit durfden, toont aan hoe de situatie in Kameroen de afgelopen maanden is veranderd door de repressie', vertelt onze Afrika-correspondent Koert Lindijer. Mirjam de Bruijn, hoogleraar Afrikanistiek aan de Universiteit van Leiden, was in maart nog in Kameroen. Ze omschreef de sfeer als bedompt en onderdrukkend. De mensen daar durven zich niet meer uit te spreken. De Bruijn was in Douala, de grootste stad van het land waar mensen alleen nog in hoekjes van een bar durven te praten over deze situatie. Maar volgens De Bruijn blijven de meeste mensen gewoon thuis, want er wordt veel geschoten. 'Toen ik daar was, waren de scholen en ziekenhuizen gesloten. Het land is onder staat van beleg, althans zo voelt het.' Volgens De Bruijn is het vooral een plattelandsoorlog: 'In de steden is het redelijk rustig, omdat de regering het daar voor het zeggen heeft, maar op het platteland zitten de verzetsgroepen. De overheid stuurt het leger naar die dorpen om ze plat te branden en mensen te bedreigen. Het gevolg daarvan is nu dat ruim 200.000 Kameroeners huis en haard verlaten', legt De Bruijn uit. Een groot deel van die vluchtelingen trekt naar Nigeria. En dat is opmerkelijk, want daar is het ook niet veilig. Volgens Lindijer trekken de vluchtelingen naar de delta van Nigeria. Maar daar zitten ook rebellen met wapens. 'Het is een vruchtbaar gebied met veel olie en geld: de ideale plek om rebellie te beginnen. Aan de andere kant van de grens zitten medestanders en dat maakt het een stuk gevaarlijker.' Volgens Human Rights Watch wordt de situatie alleen maar erger als er niet internationaal wordt ingegrepen. Naast het platbranden van dorpen, zijn onschuldige burgers vermoord, waaronder ook gehandicapten die niet konden vluchten. Oudere vrouwen werden levend verbrand. Niet iedereen vlucht naar Nigeria. Een deel verstopt zich ook in de bossen. Sommige van hen zijn geraakt door kogels, maar durven niet meer terug te keren naar hun dorp voor medisch hulp. Human Rights Watch pleit bij de regering voor een vrije doorgang, zodat hulporganisaties de inwoners kunnen helpen. Regime En er speelt meer in Kameroen. Naast de drang naar onafhankelijk, is er ook verzet tegen het lang zittende regime. President Paul Biya is inmiddels 35 jaar aan de macht en wil zich weer herkiesbaar stellen voor de verkiezingen in november. Achter de president zit een enorme elite die profiteert van zijn beleid. De kloof tussen rijk en arm wordt daardoor steeds groter. Zo'n 60 procent van de bevolking is jong en komt niet aan werk. Niet alleen in het Engelstalige, maar ook in het Franstalig gedeelte is er verzet tegen het regime. Het land heeft ook te maken met de aanwezigheid van terreurorganisatie Boko Haram, die in het noorden zit. De regering heeft dus op twee fronten te maken met verzet, maar toch is de positie van de 85-jarige president sterk. President Biya zit een groot deel van het jaar in zijn vakantiehuis in Zwitserland. 'Hij hoeft de helft van het jaar niet aanwezig te zijn. Dat laat zien hoe stabiel zijn positie is. Het is vrijwel zeker dat hij in november herkozen wordt', zegt Koert Lindijer. De onrust begon in de zomer van 2016 na stakingen van de Engelstalige gemeenschap. Ze voelden zich achtergesteld op de Franstalige meerderheid. Het gebied mocht tijdens de onafhankelijkheid in 1961 kiezen: zich aansluiten bij Nigeria of het Franstalig Kameroen. Onafhankelijkheid was geen optie voor de Engelstaligen. 'Ze kozen uiteindelijk voor het Franstalig gedeelte van Kameroen, maar wel onder voorwaarde dat ze een vorm van autonomie konden behouden. Maar die is de afgelopen tijd afgenomen', vertelt Afrika- correspondent Koert Lindijer. 'Het conflict is niet gebaseerd op een strijd om grondstoffen of stammen. Het is een puur nationalistisch conflict. De Franse Kameroeners vinden zichzelf slimmer en zijn hoger opgeleid. Ze voelen zich superieur aan hun Engelse landgenoten', vertelt Lindijer. Stakingen De staking begon bij advocaten die vonden dat ze te weinig ruimte kregen om een eigen beleid te voeren. Ze voelden zich gemarginaliseerd door de Franse wetten die steeds dominanter worden. Er ontstond een domino-effect, want na de advocaten gingen ook de leraren staken. Scholen gingen dicht en ziekenhuizen functioneerden niet meer. Langzamerhand kwam de regio stil te staan en dat ging gepaard met het ontstaan van allerlei verzetsgroepen die strijden om de macht. Hoogleraar Mirjam de Bruijn vertelt dat deze groepen voornamelijk worden gesteund door het buitenland. Zo is er in Amerika een schaduwregering opgezet die de separatisten voorziet van wapens. Het Franse gebied is inmiddels verdeeld in verschillende bewegingen. De staat verzet zich nu tegen de separatisten, mensen die zich echt willen afscheiden van Kameroen. De Bruijn: 'De regering voelt niks voor gesprekken en slaat de protesten en verzetsgroepen hardhandig neer. Overal in het land zijn nu militaire operaties, waarbij veel mensen worden vermoord.'
20/07 17u30  Crematorium Purmerend dicht om radioactieve as van kankerpatiënt Het crematorium aan de Purmerweg in Purmerend is voorlopig gesloten, omdat er radioactieve stoffen zijn vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de ruimte schoonmaken. Volgens de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) zijn de veiligheid en het milieu in de omgeving van het pand niet in gevaar geweest. Ook medewerkers hebben geen gevaar gelopen, zegt de toezichthouder tegen NH Nieuws. 'Zeer zeldzaam' Een situatie als deze is volgens de ANVS zeer zeldzaam. 'De laatste keer dat een crematorium de deuren moest sluiten door het vrijkomen van radioactieve stoffen was in 2006', aldus de ANVS. De patiënt was voor zijn ziekte behandeld met jodium 125, meldt Uitvaart.nl. 'Wanneer iemand binnen een jaar na plaatsing van de radioactieve stof overlijdt, moeten er aanvullende maatregelen worden genomen', zegt een woordvoerder van uitvaartmaatschappij PC Uitvaart. Dat was in dit geval niet mogelijk, omdat het crematorium pas een dag te laat op de hoogte werd gesteld van de aanwezigheid van radioactieve stoffen in het lichaam van de overledene. Het is niet duidelijk hoe lang de uitvaartruimte gesloten blijft. Het crematorium geeft zelf geen commentaar op de zaak.
20/07 17u15  'Criminelen shoppen bij webwinkels met gestolen accounts' Internetcriminelen bieden gehackte accounts van Bol.com, Wehkamp, MediaMarkt en Zalando te koop aan. Daarmee kunnen vervolgens dure spullen worden gekocht met de optie om ze achteraf te betalen. De rekening gaat naar de oorspronkelijke eigenaar van het account als het product al door de besteller is ontvangen, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De criminelen bemachtigen de accounts via datalekken bij bijvoorbeeld LinkedIn en Yahoo. Omdat veel mensen dezelfde wachtwoorden gebruiken, werken die vaak ook bij webshops. De gekraakte accounts worden vervolgens aangeboden voor een euro per stuk. Toegang tot het bijbehorende e-mailadres kost een euro extra. De betalingen verlopen met bitcoins, de digitale betalingsmunt. RTL bestelde zelf ook een aantal accounts. Daarmee lukte het om onder meer iPhones, draadloze koptelefoons en dure merkkleding te bestellen. De spullen werden binnen een dag geleverd op afleverplekken waar je geen identiteitsbewijs nodig hebt om de spullen in ontvangst te nemen, zoals kluisjes van DHL. Wehkamp controleert; de rest niet De politie zegt tegen RTL Nieuws dat het jaarlijks gaat om vele honderden slachtoffers. De spullen die via de gehackte accounts zijn gekocht, worden meestal snel weer doorverkocht via Marktplaats of pandjeshuizen, De controle bij de webshops is mager, concludeert RTL. Redacteuren bestelden spullen bij Zalando, Wehkamp en Bol.com. Alleen Wehkamp belde in een aantal gevallen de oorspronkelijke eigenaar van het account om te controleren of er wel echt voor zo'n groot bedrag was besteld. De andere webshops ondernamen geen actie. Een slachtoffer van de account-fraude zegt tegen RTL dat ze er toevallig achter kwam dat haar account was gebruikt om onder meer een dure jas en een Playstation te kopen. Toen ze 's avonds bevestigingsmails van de bestelling zag, heeft ze snel nog alles kunnen annuleren. Verkopers van de accounts geven dan ook de tip om vlak voor middernacht te bestellen, als de meeste mensen al in bed liggen. Wordt ook het e-mailadres gekocht, kan de crimineel de mails in het account zelf verwijderen. Pizzapunten RTL Nieuws liet ook een pizza bezorgen op de redactie. Die was betaald met 'pizzapunten' van New York Pizza. De accounts bij het fastfoodbedrijf worden vaak misbruikt, vertelde een van de verkopers aan RTL. New York Pizza zegt dat er inmiddels een 'grootschalig politieonderzoek' loopt.
20/07 16u45  De beste foto's van de fotograaf die als enige de Noord/Zuidlijn in mocht Het is het einde van een tijdperk voor hem. Gé Dubbelman is fotograaf en mocht tijdens de bouw van de Noord/Zuidlijn als enige naar binnen om foto's te maken, onder meer voor de website van het bouwproject. Nu de nieuwe metrolijn af is - en zaterdagochtend wordt geopend - gaan zijn dagen er heel anders uit zien. Jarenlang was Dubbelman erbij tijdens de hoogte- en dieptepunten: de eerste schep in de grond vijftien jaar geleden, de verzakkingen op de Vijzelgracht en de laatste meters boren in de Amsterdamse bodem. Hij heeft inmiddels een eigen Noord/Zuidlijn-archief met duizenden foto's. Uit dat archief selecteerde Dubbelman voor ons zijn beste foto's. Elke met een eigen verhaal. 'Dit is het echte begin van de bouw, in 2005. Al die betonwagens op het Rokin, midden in het historische centrum van Amsterdam. Toen ik deze foto later terugzag, dacht ik voor het eerst: 'De bouw van deze metrolijn gaat de stad voorlopig overnemen'.' 'De bouwers waren op dat moment vooral enthousiast. Ik weet nog dat de mannen zeiden: Gé, je moet vanavond komen. Want dit is speciaal. Tien jaar later stonden die hekken er nog.' 'Altijd mocht ik de lijn in, naar beneden, naar de plaats waar het gebeurde. Dit was één van de weinige keren dat ik boven moest blijven.' 'Vlak na de verzakkingen op de Vijzelgracht in 2008 - het dieptepunt in al die jaren bouwen - ben ik er wel meteen naartoe gegaan, maar ver kwam ik niet. Er heerste een ongelooflijke spanning. Iedereen was aan het bellen. Inwoners moesten allemaal zo snel mogelijk veilig hun huis uit omdat dat dreigde te verzakken.' 'Deze foto is gemaakt in een soort dans tussen mij en de bouwers. Bij elke beweging die ze maakten, deed ik met ze mee. Ik stond er bijna bovenop, maar kon snel wegduiken als ze met die slang verschoven naar een nieuwe plek. Zo probeerde ik de bouwers zo min mogelijk tot last te zijn, maar toch het beste plaatje te schieten.' 'Deze foto uit 2010 is voor mij Christus aan het kruis. De bouwer op de foto liep al de hele tijd met die stalen dingen, maar het licht was steeds te slecht. Dus heb ik hem een tijdje gevolgd tot ik dit shot had. Als je eenmaal thuis het resultaat ziet, sta je wel even te juichen.' 'Het licht - of eigenlijk het gebrek daaraan - was sowieso een probleem in de bouwputten. Flitsen was geen optie want die gele hesjes van de bouwers weerkaatsen alles. Je kon alleen maar hopen dat de foto's gelukt waren.' 'Onder station Vijzelgracht werkten de bouwers een tijdje onder verhoogde luchtdruk. Via een luchtdruksluis ging je naar beneden, naar die andere wereld onder de grond. Daar waren de omstandigheden enorm zwaar. Het water werd wel buitengehouden, maar het was wel blubberig. Meerdere keren ben ik daar een laars verloren en moest ik op m'n sokken terug. De bouwers moesten dan vreselijk lachen.' 'Dan komt de testfase, één van de meest bijzondere momenten. Voor het eerst stond er namelijk een metro op de nieuwe sporen. Midden in de nacht was ik het toestel - dat over de weg werd vervoerd - gevolgd. Toen het wiel van de wagen de nieuwe rails raakte, gaf de Nood/Zuidlijn als het ware een kusje aan het metrostel.' 'De dag erna stond ik uren op een viaduct in Noord voor een foto van die eerste rijdende metro.' 'De lijn is inmiddels klaar en dit station is mijn persoonlijke favoriet: Rokin. Het is naar mijn mening het enige station dat een beetje warmte uitstraalt. Dat komt door de wanden met kunst. Veel mooier dan dat koele glas en al dat grijs, zoals in de andere stations. Het kunstwerk springt er echt uit.'
20/07 16u45  Premier May wil flexibele EU-opstelling over Ierse grens De Britse premier May vraagt de EU zich flexibel op te stellen in een van de grootste struikelblokken van het brexit-overleg: de kwestie van de toekomstige grens tussen de EU-lidstaat Ierland en het Britse Noord-Ierland. Ze deed die oproep in een toespraak in Belfast, de Noord-Ierse hoofdstad, waar ze twee dagen op bezoek is. De twee blokken zijn het erover eens dat er geen harde grens moet komen tussen Ierland en Noord-Ierland, maar ze verschillen van mening over de manier waarop dat bereikt moet worden. May: geen aparte positie Noord-Ierland May herhaalde vandaag dat ze het voorstel van EU-onderhandelaar Barnier niet kan accepteren om Noord-Ierland in de Europese douane-unie te houden, zodat er geen harde grens met controleposten en douaneheffingen tussen Noord-Ierland en Ierland hoeft te ontstaan. Geen enkele Britse premier zou daar mee kunnen instemmen, zei May, omdat dat zou betekenen dat voor Noord-Ierland Europese regels blijven gelden. Een dergelijke oplossing is een aantasting van de constitutionele integriteit van het Verenigd Koninkrijk, vindt May. Aanvaarding van het EU-voorstel zou betekenen dat de grens tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk op zee tussen Noord-Ierland en Groot-Brittannië wordt getrokken, en dat is voor de Britten onaanvaardbaar. May wil dat het hele land onder exact dezelfde voorwaarden uit de Europese Unie stapt. In haar brexit-witboek stelde ze daarom voor het vrije verkeer van goederen in bepaalde gevallen in stand te houden, maar het vrije verkeer van personen niet. Daardoor zouden grenscontroles niet nodig zijn bij de Noord-Ierse grens. Ze vraagt de EU om een spoedig antwoord op dat voorstel. Het standpunt van de Europese Unie is dat de Britten niet van de lusten van de Europese verdragen kunnen blijven profiteren terwijl ze de lasten ervan niet willen dragen. Dertien weken EU-onderhandelaar Barnier en de Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben vandaag gereserveerd gereageerd op het Britse witboek over de brexit. May's voorstel voor een vrijhandelszone voor goederen en het beëindigen van het vrije verkeer van personen en diensten houdt volgens Barnier het gevaar in dat de Europese interne markt wordt ondermijnd. Barnier ziet wel positieve punten, maar Europa blijft vooral met veel vragen zitten, zei hij in Brussel tegen Dominic Raab, de nieuwe Britse minister voor de brexit. Barnier liet er geen twijfel over bestaan dat er pas vooruitgang kan worden geboekt in de onderhandelingen als er overeenstemming is over de toekomstige Ierse grens. Barnier waarschuwde ook dat er nog maar dertien weken overblijven om de brexit te regelen. Begin november moet er een akkoord zijn, om de parlementen van de lidstaten de tijd te gunnen een afweging te maken over het akkoord over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie, dat op 29 maart 2019 een feit moet zijn.
20/07 16u30  De eerste schep, rampspoed en een kussende metro: Gé zag het allemaal Het is het einde van een tijdperk voor hem. Gé Dubbelman is fotograaf en mocht tijdens de bouw van de Noord/Zuidlijn als enige naar binnen om foto's te maken, onder meer voor de website van het bouwproject. Nu de nieuwe metrolijn af is - en zaterdagochtend wordt geopend - gaan zijn dagen er heel anders uit zien. Jarenlang was Dubbelman erbij tijdens de hoogte- en dieptepunten: de eerste schep in de grond vijftien jaar geleden, de verzakkingen op de Vijzelgracht en de laatste meters boren in de Amsterdamse bodem. Hij heeft inmiddels een eigen Noord/Zuidlijn-archief met duizenden foto's. Uit dat archief selecteerde Dubbelman voor ons zijn beste foto's. Elke met een eigen verhaal. 'Dit is het echte begin van de bouw, in 2005. Al die betonwagens op het Rokin, midden in het historische centrum van Amsterdam. Toen ik deze foto later terugzag, dacht ik voor het eerst: 'De bouw van deze metrolijn gaat de stad voorlopig overnemen'.' 'De bouwers waren op dat moment vooral enthousiast. Ik weet nog dat de mannen zeiden: Gé, je moet vanavond komen. Want dit is speciaal. Tien jaar later stonden die hekken er nog.' 'Altijd mocht ik de lijn in, naar beneden, naar de plaats waar het gebeurde. Dit was één van de weinige keren dat ik boven moest blijven.' 'Vlak na de verzakkingen op de Vijzelgracht in 2008 - het dieptepunt in al die jaren bouwen - ben ik er wel meteen naartoe gegaan, maar ver kwam ik niet. Er heerste een ongelooflijke spanning. Iedereen was aan het bellen. Inwoners moesten allemaal zo snel mogelijk veilig hun huis uit omdat dat dreigde te verzakken.' 'Deze foto is gemaakt in een soort dans tussen mij en de bouwers. Bij elke beweging die ze maakten, deed ik met ze mee. Ik stond er bijna bovenop, maar kon snel wegduiken als ze met die slang verschoven naar een nieuwe plek. Zo probeerde ik de bouwers zo min mogelijk tot last te zijn, maar toch het beste plaatje te schieten.' 'Deze foto uit 2010 is voor mij Christus aan het kruis. De bouwer op de foto liep al de hele tijd met die stalen dingen, maar het licht was steeds te slecht. Dus heb ik hem een tijdje gevolgd tot ik dit shot had. Als je eenmaal thuis het resultaat ziet, sta je wel even te juichen.' 'Het licht - of eigenlijk het gebrek daaraan - was sowieso een probleem in de bouwputten. Flitsen was geen optie want die gele hesjes van de bouwers weerkaatsen alles. Je kon alleen maar hopen dat de foto's gelukt waren.' 'Onder station Vijzelgracht werkten de bouwers een tijdje onder verhoogde luchtdruk. Via een luchtdruksluis ging je naar beneden, naar die andere wereld onder de grond. Daar waren de omstandigheden enorm zwaar. Het water werd wel buitengehouden, maar het was wel blubberig. Meerdere keren ben ik daar een laars verloren en moest ik op m'n sokken terug. De bouwers moesten dan vreselijk lachen.' 'Dan komt de testfase, één van de meest bijzondere momenten. Voor het eerst stond er namelijk een metro op de nieuwe sporen. Midden in de nacht was ik het toestel - dat over de weg werd vervoerd - gevolgd. Toen het wiel van de wagen de nieuwe rails raakte, gaf de Nood/Zuidlijn als het ware een kusje aan het metrostel.' 'De dag erna stond ik uren op een viaduct in Noord voor een foto van die eerste rijdende metro.' 'De lijn is inmiddels klaar en dit station is mijn persoonlijke favoriet: Rokin. Het is naar mijn mening het enige station dat een beetje warmte uitstraalt. Dat komt door de wanden met kunst. Veel mooier dan dat koele glas en al dat grijs, zoals in de andere stations. Het kunstwerk springt er echt uit.'
20/07 16u00  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam In Schiedam is woensdag een Belgische terrorismeverdachte aangehouden. De 27-jarige Halil K. liep tegen de lamp bij een controle, melden bronnen aan de NOS. K. wordt sinds vorige maand internationaal gezocht voor terrorisme gerelateerde activiteiten. Hij staat bekend als gewelddadig en vuurwapengevaarlijk. De politie heeft onder meer een woning in Schiedam doorzocht. Daarbij zou zijn gezocht naar computers. Het Openbaar Ministerie in Brussel bevestigt dat er afgelopen woensdag een Belgische man is gearresteerd op verdenking van deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie. Meer informatie kan het Belgische OM niet geven.
20/07 15u45  Man steekt in op buspassagiers in Duitse stad Lübeck In de Duitse stad Lübeck heeft een man in een bus op mensen ingestoken met een mes. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen, melden Duitse media. De man is opgepakt. Hoe de gewonden eraan toe zijn, is niet bekend. Een politiewoordvoerder zegt tegen persbureau DPA dat er geen doden zijn gevallen. De omgeving van de bushalte waar de steekpartij plaatsvond, in stadsdeel Kücknitz, is afgezet. De politie doet er onderzoek. Volgens ooggetuigen gooide de man zijn rugzak neer in de bus en begon hij op mensen in te steken. De buschauffeur werd ook aangevallen. Die maakte de deuren open, zodat inzittenden konden ontsnappen. De politie reed op dat moment toevallig langs en kon de man overmeesteren. Lübeck ligt 70 kilometer ten noordoosten van Hamburg.
20/07 15u45  Uruzgan-veteraan rolt als eerste over Via Gladiola: 'Wil laten zien wat ik nog kan' 'Ik heb mijn eigen ritme gereden en me niet beziggehouden met wat er om me heen gebeurt', zegt Ronald van Dort vlak nadat hij vandaag als eerste deelnemer van de Vierdaagse over de finish komt. De moeder van Van Dort is zichtbaar emotioneel. 'Hij komt van heel ver. En dat hij dit dan presteert, daar kunnen wij heel trots op zijn', zegt ze. De defensiemedewerker uit Ridderkerk zit in een rolstoel. Van Dort verloor tien jaar geleden beide benen toen hij in Uruzgan als bestuurder van een verkenningsvoertuig op een bermbom reed. Tegen Omroep Gelderland vertelt hij dat hij na het ongeluk 3,5 maand in coma heeft gelegen. Bekijk hier hoe Ronald van Dort wordt binnengehaald aan de finish: Net als alle andere militairen legde Van Dort veertig kilometer per dag af, met tien kilo bepakking. 'Ik wil laten zien wat ik nog kan en dat je niet bij de pakken neer moet zitten', zegt hij. Het grootste deel van de Vierdaagselopers komt aan het einde van de middag binnen. Om een kruisje te mogen ontvangen, moeten ze in ieder geval voor 17.00 uur vanmiddag over de finish zijn.
20/07 15u30  Snelle scootmobiel taboe in verzorgingshuizen Naarden Snelle scootmobielen zijn straks verboden in de verzorgingshuizen van de Woningstichting in Naarden. De voertuigen zijn volgens de directie gevaarlijk. Aanleiding is een tragisch ongeval, waarbij een man van 86 om het leven kwam. Het reed met zijn scootmobiel op de eerste verdieping door een pui, viel met zijn voertuig naar beneden en overleed later in het ziekenhuis. De Woningstichting wil daarom ingrijpen en onderzoekt de mogelijkheden om de snelle scootmobielen uit de complexen te krijgen. Het gaat om de types die ook op de openbare weg mogen. 'Dat zijn scootmobielen die behoorlijk snel kunnen. We staan het ook niet toe dat iemand met z'n brommer binnenrijdt', zegt directeur Lilian Verheul tegen NH Nieuws. 'Zelf bijna aangereden' Directeur Verheul heeft de risico's van de snelle scootmobiel zelf ook ondervonden. 'Toen ik laatst door het complex liep reed een meneer met een scootmobiel bijna over mijn tenen heen. Dan realiseer je je hoe gevaarlijk het is om binnenshuis met een scootmobiel te rijden.' Bijkomend voordeel van een verbod is dat ramenzetters en liftmonteurs minder vaak langs hoeven te komen. Puien en liften raken beschadigd door de 'enorme kracht van de scootmobielen', aldus de directie. Eerst overleg Een verbod op het gebruik van de snelle scootmobielen wordt pas ingevoerd als er met de bewoners een alternatief is gevonden. Dat kan betekenen dat gebruikers een scootmobiel voor binnen en een scootmobiel voor buiten nodig hebben. De bewoners moeten dan bij de voordeur overstappen op een voertuig met minder pk's. 'Dan zullen we ook een opstelplaats voor scootmobielen moeten realiseren', zegt Verheul. Woningstichting Naarden heeft drie complexen, waarvan er één al langer verboden terrein is voor snelle scootmobielen.
20/07 15u15  Tbs opgelegd aan kleinzoon die zijn opa doodde Een 22-jarige man die in maart zijn opa doodde heeft tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar bevonden en krijgt daarom geen gevangenisstraf. Volgens deskundigen lijdt de kleinzoon aan schizofrenie en paranoïde wanen. De rechtbank heeft dat oordeel overgenomen. Het Openbaar Ministerie vond hem wel deels verantwoordelijk en had drie jaar cel en tbs geëist. Tijdens de rechtszaak bleek dat de verdachte zijn opa heeft gewurgd en verminkt met een heggenschaar. Hij stal ook 75 euro van het slachtoffer. Opwelling De kleinzoon, die een zwervend bestaan leidde, was naar zijn opa gegaan omdat hij geld nodig had. Het lijkt erop dat hij niet van plan was zijn opa te doden, maar in een opwelling handelde. Zijn langdurige wietverslaving was mogelijk van invloed op zijn gedrag. Het slachtoffer, Jochem Schuijt, was een bekende Alkmaarder in culturele kringen. Zijn dood zorgde voor grote beroering. De dochter van het slachtoffer beschreef in een schriftelijke slachtofferverklaring het 'enorme en niet te bevatten drama voor de familie', meldt het vonnis van de rechtbank. De vrouw is de moeder van de dader. Het vonnis is precies waar zij op had gehoopt. 'Zij roept al jaren om hulp voor haar zoon', zei advocaat Richard Korver volgens NH Nieuws nadat het OM de eis had geformuleerd.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Omstreden zoon oud-dictator Soeharto wil meedoen aan verkiezingen Hutomo 'Tommy' Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.
20/07 18u00  Hoe staat het ervoor in de eredivisie? Het WK zit erop. De focus kan weer voledig op het Nederlands voetbal. Over een kleine vier weken start de eredivisie alweer. Maar hoe staan de clubs er op dit moment voor? Wie zijn er vertrokken, wie aangetrokken en welke oefenduels staan er nog op het programma. Vier vragen, achttien clubs, 72 antwoorden!
20/07 17u45  Tomorrowland eert Avicii met klein monument Dé grote afwezige op Tomorrowland dit jaar, is de overleden top-dj Avicii. Om aan te tonen dat het Belgische festival, waar hij meermaals optrad, hem nog lang niet vergeten is, kreeg hij zijn eigen kleine monument op het festivalterrein.
20/07 17u45  Naar deze documentaire moeten vleeseters kijken Vleeseters die meer willen weten over plantaardig eten, zouden de documentaire Dominion moeten zien. Vinden veganisten althans.
20/07 17u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam Een Belgische terrorismeverdachte is woensdag opgepakt in Schiedam. Dit meldt de NOS. De verdachte zou de 27-jarige Halil K. zijn. In Schiedam is een woning doorzocht.11 
20/07 17u15  Naar deze documentaire moeten vleeseters echt kijken Vleeseters die meer willen weten over plantaardig eten, zouden de documentaire Dominion moeten zien. Vinden veganisten althans.
20/07 17u15  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematie In het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium.
20/07 17u00  Verstappen: 'Wachten tot Ferrari en Mercedes de boel opschroeven' Max Verstappen klokte op de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland de derde en eerste tijd tijdens de trainingen. Tijdens de tweede training reed hij ook een nieuw baanrecord. ,,Maar dat zegt niets', vertelt Verstappen.
20/07 17u00  Feyenoord zonder WK-gangers Amrabat, Tapia en Jørgensen naar Turkije Feyenoord oefent morgen zonder Renato Tapia en Sofyan Amrabat tegen Fenerbahçe. Beide WK-gangers werken de komende dagen in Rotterdam nog aan hun conditie. Tapia en Amrabat arriveerden gisteren pas weer in Rotterdam.
20/07 17u00  Man verwondt met keukenmes acht passagiers in Duitse bus In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus acht mensen verwond met een mes. De politie heeft de wijde omgeving afgezet en spreekt van ,,drie middelzwaar gewonden en vijf lichtgewonden''. De dader is aangehouden, aldus de politie.
20/07 16u45  Slimme haring komt dankzij scharnier wél vlot uit de grond Wie ooit heeft gekampeerd, kent het probleem: bij het opruimen van de tent zitten de haringen muurvast in de grond. John Hermans (54) uit Kerkrade heeft hiervoor een oplossing gevonden: een systeem waarbij twee tentharingen met een scharnier verbonden zijn.
20/07 16u45  Dierenpolitie vindt 250 knaagdieren op 6 vierkante meter Een fokker van onder andere konijnen en cavia's in het Overijsselse Nijverdal is na meerdere officiële waarschuwingen van de politie wederom in de fout gegaan. De landelijke Dierenbescherming en Dierenpolitie Twente troffen afgelopen week bij een hercontrole 250 knaagdieren op een oppervlakte van amper 6,4 vierkante meter aan.
20/07 16u45  Officieus debuut voor Tahith Chong, maar welke talenten volgen? ‘De nieuwe Arjen Robben’ wordt Tahith Chong (18) van Manchester United her en der al genoemd, waarmee er van een bepaald verwachtingspatroon meteen sprake is. De ontwikkeling van een dergelijk talent is zeker in deze barre tijden voor het Nederlandse voetbal interessant om te volgen. Nog eens drie Nederlandse talenten in het buitenland die zich wel eens snel kunnen laten gelden.
20/07 16u45  Europese Commissie maakt geld vrij voor ontslagen bankmedewerkers Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.
20/07 16u30  'Herstel banden met Turkije is goed voor handel' Bedrijven in de handel en logistiek zijn blij met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens evofenedex, dat de belangen van 15.000 in Nederland gevestigde bedrijven behartigt, biedt dit goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Zonder topsprinters is Peter Sagan al voor de derde keer deze Tour de beste Zonder Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en Marcel Kittel was er vrijdag maar één man die de snelste was: Peter Sagan. Hij won zijn derde etappe van deze Tour, door in de sprint Alexander Kristoff en Arnaud Démare te verslaan. Lees hieronder het liveblog terug.
20/07 17u15  Daar klinkt de onderbuik van de VVD Hoe de partij van Mark Rutte steeds opnieuw de grenzen van het populisme verkent.
20/07 14u45  Israël nu officieel ‘thuisland van het Joodse volk’, tot woede van de Arabische inwoners Het Israëlische parlement heeft donderdag in een tumultueuze zitting een omstreden wet aangenomen die bepaalt dat Israël ‘het historische thuisland is van het Joodse volk’. Arabische leden van de Knesset verscheurden de wetstekst en werden tierend uit de vergaderzaal gezet. Ze beschouwen de wet als racistisch; aan Joden wordt ‘het exclusieve recht op ­nationale zelfbeschikking’ toegekend.11 
20/07 14u45  ‘Dokter Bumbum’ gearresteerd nadat patiënt was overleden na billenoperatie Het is een koosnaampje, schreef de Braziliaanse plastisch chirurg Denis Furtado op Instagram: zijn patiënten noemen hem dokter Bumbum als ‘erkenning voor zijn werk’ aan hun billen. Maar sinds één van zijn patiënten kort na de behandeling overleed, is dat Instagramaccount (650.000 volgers) uit de lucht. Donderdag werd hij opgepakt, nadat hij dagenlang van de aardbodem leek verdwenen.11 
20/07 14u30  Tour Live - Zonder de grote sprinters zijn er kansen voor avonturiers Dat waren de Alpen. Klassementsrenners gesloopt, sprinters gesloopt. Marcel Kittel, Mark Cavendish en Dylan Groenewegen moesten opgeven. Vandaag kansen dus voor de mindere sprintgoden. Volg de etappe in ons liveblog.
20/07 14u30  Veiligheidsadviseur van Macron aangehouden na hardhandig optreden bij demonstratie Een veiligheidsadviseur van president Macron, Alexandre Benalla, is vrijdagochtend aangehouden door de politie. Benalla was donderdag in opspraak geraakt door een publicatie in de Franse krant Le Monde over zijn gewelddadige optreden tijdens een demonstratie op 1 mei.
20/07 14u15  Onderzoek naar veiligheidsman van Macron na hardhandig optreden Een veiligheidsadviseur van president Macron, Alexandre Benalla, is vrijdagochtend aangehouden door de politie. Benalla was donderdag in opspraak geraakt door een publicatie in de Franse krant Le Monde over zijn gewelddadige optreden tijdens een demonstratie op 1 mei.
20/07 14u15  Wonen in een schilderij van Van Ruisdael in plaats van een appartement in de stad Wie een aantal jaar geleden een huis kocht in een van de grote steden, kan daar nu flink van profiteren. Zeker als hij de stad verlaat voor het platteland. Zoals Lucas (31) en Marlous (34), die hun appartementjes in Amsterdam hebben ingeruild voor een riante woonboerderij met 18.500 vierkante meter grond.
20/07 11u45  De Veluwe lijkt wel een Afrikaanse savanne Bomen en struiken laten hun bladeren vallen en dieren draaien overuren op zoek naar water en voedsel. De natuur probeert te overleven. Boswachter Lennard Jasper laat zien hoe flora en fauna reageren op de droogte. ‘Alles staat in de overlevingsstand.’11 
20/07 11u15  ‘Mensen, ik ben 50, moeten we het nou echt de hele tijd over mijn vader hebben?’ Babette van Veen ( 50 ) speelt sinds 1990 in GTST, zong in een meidengroep en komt nu met een voorleesboek. ‘Smijt je hart en ziel erin, dat heb ik van mijn vader geleerd.’
20/07 11u00  NPO gaat voor het eerst serie voor volwassenen nasynchroniseren Ondertiteling is in Nederland in de cultuur verankerd, in tegenstelling tot Duitsland waar series juist altijd ‘gedubd’ worden. Maar toch gaat de NPO voor het eerst een programma voor volwassenen nasynchroniseren: de dramaserie Bad Banks.
20/07 11u00  ‘Natuurlijk accepteer ik het niet als mijn land’ Lees meer >
20/07 07u15  Curaçao 'diep geraakt' door uitspraken Blok, Suriname roept Nederlandse diplomaat op matje Na Suriname neemt ook Curaçao afstand van de uitspraken van minister Blok van Buitenlandse Zaken over de multiculturele samenleving. De regering zegt de uitlatingen ‘ten zeerste’ te veroordelen. Volgens premier Rhuggenaath zijn de woorden van Blok ‘niet representatief’ voor de realiteit in het Caribisch deel van het koninkrijk.
20/07 00u00  Suriname roept Nederlandse diplomaat op matje na uitspraken Blok De Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief overhandigd. Daarin wordt kritiek geuit op de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken over Suriname als mislukte staat.14 
19/07 23u45  Universiteit Twente krijgt tien nieuwe leerstoelen, allemaal voor een vrouw Universiteit Twente creëert tien nieuwe leerstoelen speciaal voor vrouwen. Zo hoopt de universiteit het aandeel vrouwelijke hoogleraren sneller te laten groeien.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Zo hypocriet, die heksenjacht op Stef Blok Zo hypocriet, die heksenjacht op Stef Blok, betoogt Ronald Buijt. 'De werkelijke schade van deze affaire is dat gewone burgers zich voortaan driemaal bedenken alvorens ze iets zeggen wat op hetzelfde neerkomt als wat de minister vertelde.'
20/07 17u15  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam Volgens de NOS gaat het om de 27-jarige Halil K., die internationaal werd gezocht voor betrokkenheid bij een terroristische organisatie.
20/07 17u15  Man steekt in op passagiers in Duitse bus, meerdere gewonden Onderzoekers sluiten niet uit dat er een terroristisch motief is. De verdachte is aangehouden.
20/07 17u15  Evelien Gans: een kritische en strijdbare historica Ze uitte scherpe kritiek op historici die volgens haar een onjuist beeld schetsten van de verhouding tussen joden en niet-joden tijdens de bezetting.
20/07 16u30  Syrische rebellen aan grens met Israël vertrekken naar het noorden Na een relatief kort offensief richting het zuiden heeft president Assad straks weer het merendeel van de zuidelijke grens met zowel Israël al Jordanië in handen.
20/07 16u30  De kat van de schilder Monet is weer thuis na honderd jaar Het Japanse beeldje dat Monet in zijn atelierwoning in Giverny op de bank had liggen, is teruggevonden.
20/07 16u30  Na Bloks speech is er gemompel: wat was dít nou? Minister Blok (VVD) raakte deze week in de problemen toen beelden opdoken van een speech die hij hield op een besloten bijeenkomst in het Johan de Witthuis. Wat speelde zich daar af?
20/07 16u30  Rechtse, jonge man of gematigde, ervaren vrouw wordt PP-leider Op een tweedaags congres kiest de grootste partij van Spanje, de Partido Popular, een opvolger voor de in juni afgetreden ex-premier Mariano Rajoy.
20/07 16u00  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige passant Quincy S. schoot volgens het OM in mei 2015 een 25-jarige man dood in Amsterdam. Dat gebeurde tijdens een mislukte liquidatiepoging.
20/07 15u30  Onbegrip Lees meer >
20/07 15u15  ‘Fotojournalistiek kent een sterke machocultuur’ Ook de fotojournalistiek is nu in de ban van #MeToo. Directeur van World Press Photo Lars Boering wist al lang van de seksuele intimidatie in zijn vak.
20/07 15u15  Denis is weg – en hoe leggen we dat uit De vraag van juf Floor is relevant. Hoe leggen we aan een klas met tienjarigen uit dat Denis weg is en ook weg blijft? Hoe leggen we dat uit aan onszelf? Laat ik het eens proberen.
20/07 15u00  OM sluit onderzoek naar Laatste Wil om dodelijk poeder Er zijn geen strafbare feiten gepleegd, zoals hulp bij zelfdoding, meldt het Openbaar Ministerie.
20/07 14u30  AC Milan mag toch meedoen aan Europees voetbal De UEFA had eerder twee jaar uitsluiting van Europees voetbal opgelegd wegens het schenden van financiële fairplayregels.
20/07 14u15  Trump nodigt Poetin uit – tot verbijstering van Washington In plaats van terug te krabbelen zet de Amerikaanse president zijn hakken in het zand – wellicht gesterkt door het feit dat zijn optreden in Helsinki hem geen steun lijkt te hebben gekost onder zijn aanhangers.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
20/07 17u30  Kick Hommes verslaat de Tour voor Trouw: 'Ik wil andere dingen laten zien dan de winnaar' Sportverslaggever Kick Hommes verslaat dit jaar voor Trouw de Tour de France. Hoe is het om als wielerliefhebber de Tour van zo dichtbij mee te maken? En hoe bepaal je bij zo'n groot sportevenement wat je wel en niet opschrijft? We bellen met Kick als hij in de auto zit, onderweg naar het startpunt van de etappe.
20/07 16u30  Ook de tankstations staan droog door het warme weer Sommige tankstations in Nederland moeten tijdelijk ‘nee’ verkopen omdat ze te weinig benzine en diesel hebben. Door de droogte, een tekort aan chauffeurs en een olielek in de Rotterdamse haven is de bevoorrading van benzinestations soms lastig. Dat probleem kan de komende week, of weken, groter worden.
20/07 15u45  Het bangige commentaar van Maarten Ducrot verpest de sfeer Vier keer per week schrijven Renate van der Bas en Maaike Bos columns over televisie.
20/07 15u30  Het terras lonkt, maar goedkoop is het niet Zolang de zon blijft schijnen, blijft het terras lonken. Dat kost de levensgenieter wel ieder jaar iets meer geld, berekende horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.
20/07 15u30  Nederland en Turkije herstellen hun diplomatieke relatie Nederland en Turkije herstellen hun onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara. Dat meldt minister Stef Blok (buitenlandse zaken) aan de Tweede Kamer.
20/07 15u15  VS pakken wapenlobbyiste op wegens spionage; Russen woedend De Russische wapenlobbyiste Maria Boetina zou betrokken zijn bij het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen. Ze is gearresteerd in Washington. Het Kremlin reageert woedend.
20/07 15u00  Rechter wijst claim van New York tegen de oliesector af Grote oliebedrijven hoeven niet op te draaien voor miljardenkosten die New York maakt wegens klimaatverandering.
20/07 14u45  Blok deed zijn omstreden uitspraken níet op een besloten bijeenkomst Minister Blok sprak niet in een hutje op de heide, maar op het Binnenhof. Dat is toch echt een publieke ruimte, meent Nathan van Kleij onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam16 
20/07 14u30  Het rode weeskind fladdert door de nacht Iedere dag verwondert Koos Dijksterhuis zich over iets dat groeit of bloeit.11 
20/07 14u15  Nasynchronisatie: niet aan beginnen, zeggen taalexperts Nasynchronisatie van films en series is helemaal geen goed idee, vindt hoogleraar taalverwerving Peter Coopmans van de Universiteit Utrecht (UU). “Zeker bij talen om ons heen waarvan we al een basale kennis hebben, zoals Frans, Duits en Engels, draagt het horen van de taal in films bij aan het begrip ervan”, zegt hij.
20/07 14u00  Religie transformeert, maar verdwijnt niet uit de samenleving In het Theologisch elftal reflecteren twee godgeleerden op de actualiteit.
20/07 14u00  Schrijver Thomése kijkt de kunst graag af bij klassieke muziek Schrijven gaat vaak net als het componeren van muziek. P.F. Thomése vond in Stravinsky een soort wapenbroeder.
20/07 12u30  VDL neemt Siemens over, werknemers opgelucht Industriebedrijf VDL neemt de fabrieken van Siemens in Hengelo over, 470 vaste arbeidsplaatsen lijken gered.
20/07 12u30  De hoogopgeleide witte man domineert de literatuur. Hoe erg is dat? De diversiteit van romanfiguren laat te wensen over. Schrijvers modelleren hun helden vooral naar zichzelf. Vandaar de overdaad aan slimme witte mannen in de hoofdrol, blijkt uit de inventarisatie van de Personagebank.
20/07 12u15  Leven met hiv: 'Ik heb jarenlang geleefd met een ik-ga-dood-gevoel' In Nederland leven ongeveer 22.000 mensen met hiv. Hoe kijken zij daar tegenaan, wat betekent het om hiv te hebben in deze tijd en hoe was dat aan het begin van de aidsepidemie? Trouw vroeg het drie Nederlanders. De foto's zijn gemaakt voor het magazine I AM+.11 
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Gemeente wil einde aan geparkeerde Birò's op de stoep Het college hoopt begin volgend jaar Canta's en Light Electric Vehicles zoals de Birò te kunnen weren van de stoep. Dit laat burgemeester Femke Halsema namens het stadsbestuur weten in een schriftelijk antwoord op vragen van D66-raadslid Jan-Bert Vroege.De gemeente wil het parkeren van kleine elektrische voertuigen op de stoep alleen toestaan als gebruik wordt gemaakt van een gehandicaptenkaart. D11 
20/07 17u00  Queers Café ontvangt verwensing bomaanslag Queers Café aan de Amstel heeft voor de tweede keer een haatbrief ontvangen. Hierin spreekt de afzender de wens uit dat er 'een bom in Queers wordt gegooid'. 'Ik dacht vooral: waarom?,' reageert barman Sjoerd Knops. 'We hadden al een keer eerder een brief gehad.' In april schreef iemand in een haast identiek handschrift: 'Jullie verpesten het voor alle mannelijke homo's die niks met travestieten t
20/07 16u45  Queers Café ontvangt 2de haatbrief: 'Travestieten moeten worden uitgeroeid' Queers Café aan de Amstel heeft voor de tweede keer een haatbrief ontvangen. Hierin spreekt de afzender de wens uit dat er 'een bom in Queers wordt gegooid'. 'Ik dacht vooral: waarom?,' reageert barman Sjoerd Knops. 'We hadden al een keer eerder een brief gehad.' In april schreef iemand in een haast identiek handschrift: 'Jullie verpesten het voor alle mannelijke homo's die niks met travestieten t12 
20/07 16u15  Aanvaring pont bij Centraal Station was fout van kapitein Uit onderzoek van het GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport blijkt dat de aanvaring is veroorzaakt door een menselijke fout, de schipper voer met te hoge snelheid op de kade af. De veerpont botste op 6 mei tegen de De Ruijterkade. Dertien mensen raakten gewond. Een opvarende liep een gebroken pols op en een zwangere vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis. De anderen kwamen er met li
20/07 15u45  Oud-Ajacied Heinz Schilcher overleden Schilcher overleed vrijdag op 71-jarige leeftijd na een ernstige ziekte. Dat heeft zijn vroege club Sturm Graz bekendgemaakt. Hij was eerst als speler en later als succesvol technisch directeur (1992-2006) aan de Oostenrijkse club verbonden. Oostenrijker Schilcher stapte in de zomer van 1971 van Sturm Graz over naar Ajax. 'Voor een miljoen schilling, het was de eerste miljoenentransfer in de histo
20/07 15u45  11 Latin restaurants voor de loeihete zomerhitte Taco's, ceviche en michelada's: Latijns-Amerikaanse restaurants schieten als paddestoelen uit de grond. Dit zijn de nieuwe aanwinsten in de stad. Arriba ArribaHet voormalige Mazzo op de Rozengracht is omgebouwd tot Arriba Arriba, met plaats voor 150 man. Het idee is de kleine Latijns-Amerikaanse gerechten van de kaart te delen. Zoals taco's met octopus, eend of bloedworst, ceviche van zeebaars, of
20/07 15u45  Ouders en docenten ongerust over nieuwe koers Hyperion Het Hyperion Lyceum betrekt na de vakantie eindelijk zijn eigen pand. Tegelijk stappen tal van docenten op bij de populairste school van de stad en zijn er zorgen over een nieuw lessysteem. Groot, grijs en geel torent het nieuwe gebouw van het Hyperion Lyceum boven de zandvlakte van Overhoeks in Noord uit. Na zeven jaar heeft de populaire school eindelijk een eigen gebouw. Het bivakkeren bij ander13 
20/07 15u15  Historica Evelien Gans overleden Historica Evelien Gans is donderdag overleden, meldt uitgeverij Prometheus. Ze is 67 jaar oud geworden. Gans was actief op het gebied van de moderne Joodse geschiedenis en schreef onder meer een dubbelbiografie van vader en zoon Jaap en Ischa Meijer (2007). Ook was ze bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD)
20/07 15u00  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige man Quincy S. (33) moet van het Openbaar Ministerie levenslang de cel in voor het doodschieten van de onschuldige passant Youssef el Kahtaoui in de De Clercqstraat in 2015 én omdat hij vorig jaar een nieuwe liquidatie voorbereidde. Het Openbaar Ministerie twijfelt niet dat het de illegaal in Nederland verblijvende Surinamer S. was die op 13 mei 2015 in de De Clercqstraat met een kalasjnikov het vuur o
20/07 14u45  Haltes aangepast voor NZ-lijn: 'Ik mág me niet vergissen' Het hele openbaar vervoer gaat zondag op de schop; alle haltes en abri's worden aangepast. Een gigantische operatie, die nu al in volle gang is. 'Deze operatie is te groot voor één ochtendje.' Zes telefoonboeken dik is de stapel minstens. Het zijn dienstregelingen voor abri's die Fikri Cekici op de achterbank heeft gelegd. Daarachter nog een forse stapel sheets die in de kaders op het dak van de b
20/07 14u45  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige man West Quincy S. (33) moet van het Openbaar Ministerie levenslang de cel in voor het doodschieten van de onschuldige passant Youssef el Kahtaoui in de De Clercqstraat in 2015 én omdat hij vorig jaar een nieuwe liquidatie voorbereidde. Het Openbaar Ministerie twijfelt niet dat het de illegaal in Nederland verblijvende Surinamer S. was die op 13 mei 2015 in de De Clercqstraat met een kalasjnikov het vuur o11 
20/07 13u45  Politie vindt 2 ton in spookwoning Osdorp De politie heeft woensdag in een woning aan Ruimzicht in Nieuw-West bijna twee ton aan contant geld gevonden. In de woning stond niemand ingeschreven, maar agenten namen wel woonactiviteiten waar, daarom werd de woning gecontroleerd. De politie heeft het geld meegenomen en onderzoekt waar het vandaan komt.Het gebeurt vaker dat de politie op spookbewoning stuit. De woning wordt wel gebruikt, maar d10 
20/07 13u45  Onrust over nieuw lessysteem Hyperion: 20 docenten weg Het Hyperion Lyceum betrekt na de vakantie eindelijk zijn eigen pand. Tegelijk stappen tal van docenten op bij de populairste school van de stad en zijn er zorgen over een nieuw lessysteem. Groot, grijs en geel torent het nieuwe gebouw van het Hyperion Lyceum boven de zandvlakte van Overhoeks in Noord uit. Na zeven jaar heeft de populaire school eindelijk een eigen gebouw. Het bivakkeren bij ander14 
20/07 13u15  Diplomatiek taalgebruik is niet voor ministers Wat wordt minister Blok door de oppositie kwalijk genomen? Niet eens zozeer zijn uitspraken (die ook natuurlijk), maar vooral dat hij zich niet 'diplomatiek' heeft uitgelaten. Want een minister moet zich altijd 'diplomatiek' uitdrukken. Anders gesteld: hij mag niet zeggen wat hij wil, maar wat hij wil zeggen moet hij op een omfloerste manier formuleren.Want anders?Want anders worden er landen kwaa
20/07 12u45  We zijn de geslaagde multiculturele samenleving Toen ik zes jaar geleden van Amsterdam-Oost naar het hartje van onze stad verhuisde, moest ik aan veel dingen wennen. Aan de smalle stoepen bijvoorbeeld, en aan de stille nachten. De nachten in Oost waren ook redelijk stil, maar ik woonde aan het spoor en de nachtelijke vrachttreinen maakten er korte metten met de afwezigheid van geluid.De binnenstad daarentegen kan echt stil zijn. En leeg. Als ik
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Omstreden zoon oud-dictator Soeharto wil meedoen aan verkiezingen Hutomo 'Tommy' Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.
20/07 18u00  Hoe staat het ervoor in de eredivisie? Het WK zit erop. De focus kan weer voledig op het Nederlands voetbal. Over een kleine vier weken start de eredivisie alweer. Maar hoe staan de clubs er op dit moment voor? Wie zijn er vertrokken, wie aangetrokken en welke oefenduels staan er nog op het programma. Vier vragen, achttien clubs, 72 antwoorden!
20/07 17u45  Tomorrowland eert Avicii met klein monument Dé grote afwezige op Tomorrowland dit jaar, is de overleden top-dj Avicii. Om aan te tonen dat het Belgische festival, waar hij meermaals optrad, hem nog lang niet vergeten is, kreeg hij zijn eigen kleine monument op het festivalterrein.13 
20/07 17u30  Ze hebben het gered... Stijn (15) Breda finisht voor de derde keer in Nijmegen NIJMEGEN/BREDA - Na vier lange en warme dagen wandelen, zijn ze vandaag gefinisht. De vijftienjarige Stijn Holleman en zijn vader Jeroen Holleman (54) uit Breda deden eerder deze week hun verhaal in onze krant. 'Het is ons vader-zoon-uitje'10 
20/07 17u30  Alerte voorbijganger redt man (94) met scootmobiel uit het water in Made MADE - Een voorbijganger heeft vrijdagmiddag een 94-jarige man uit het water aan de Tuinbouwweg in Made gehaald.
20/07 17u15  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematie In het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium.
20/07 17u00  Verstappen: 'Wachten tot Ferrari en Mercedes de boel opschroeven' Max Verstappen klokte op de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland de derde en eerste tijd tijdens de trainingen. Tijdens de tweede training reed hij ook een nieuw baanrecord. ,,Maar dat zegt niets', vertelt Verstappen.
20/07 17u00  Feyenoord zonder WK-gangers Amrabat, Tapia en Jørgensen naar Turkije Feyenoord oefent morgen zonder Renato Tapia en Sofyan Amrabat tegen Fenerbahçe. Beide WK-gangers werken de komende dagen in Rotterdam nog aan hun conditie. Tapia en Amrabat arriveerden gisteren pas weer in Rotterdam.
20/07 16u45  Slimme haring komt dankzij scharnier wél vlot uit de grond Wie ooit heeft gekampeerd, kent het probleem: bij het opruimen van de tent zitten de haringen muurvast in de grond. John Hermans (54) uit Kerkrade heeft hiervoor een oplossing gevonden: een systeem waarbij twee tentharingen met een scharnier verbonden zijn.11 
20/07 16u45  Dierenpolitie vindt 250 knaagdieren op 6 vierkante meter Een fokker van onder andere konijnen en cavia's in het Overijsselse Nijverdal is na meerdere officiële waarschuwingen van de politie wederom in de fout gegaan. De landelijke Dierenbescherming en Dierenpolitie Twente troffen afgelopen week bij een hercontrole 250 knaagdieren op een oppervlakte van amper 6,4 vierkante meter aan.12 
20/07 16u45  Officieus debuut voor Tahith Chong, maar welke talenten volgen? ‘De nieuwe Arjen Robben’ wordt Tahith Chong (18) van Manchester United her en der al genoemd, waarmee er van een bepaald verwachtingspatroon meteen sprake is. De ontwikkeling van een dergelijk talent is zeker in deze barre tijden voor het Nederlandse voetbal interessant om te volgen. Nog eens drie Nederlandse talenten in het buitenland die zich wel eens snel kunnen laten gelden.11 
20/07 16u45  Europese Commissie maakt geld vrij voor ontslagen bankmedewerkers Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.12 
20/07 16u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam Een Belgische terrorismeverdachte is woensdag opgepakt in Schiedam. Dit meldt de NOS. De verdachte zou de 27-jarige Halil K. zijn. In Schiedam is een woning doorzocht.11 
20/07 16u45  Onrust om verdwenen hanen op De Beek in Halsteren: 'Al die boosheid voelt bedreigend' HALSTEREN - Omwonenden van landgoed de Beek in Halsteren maken zich ernstige zorgen om het lot van de hanen, pauwen en parelhoenders op het hertenkampje van landgoed De Beek. Die dieren zouden geruimd worden omdat de nieuwe bewoners van de villa last van ze hadden. Althans, dat gaat in de buurt als een lopend vuurtje rond.12 
20/07 16u30  'Herstel banden met Turkije is goed voor handel' Bedrijven in de handel en logistiek zijn blij met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens evofenedex, dat de belangen van 15.000 in Nederland gevestigde bedrijven behartigt, biedt dit goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Omstreden zoon oud-dictator Soeharto wil meedoen aan verkiezingen Hutomo 'Tommy' Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.
20/07 18u00  Toeschouwers bemoeilijken blussen flinke heidebrand Elspeet ELSPEET - De brandweer is met meerdere pelotons onderweg naar een heidebrand aan de Hooiweg in Elspeet. De brandweer heeft daar bij het blussen last van het publiek en roept daarom op de toegangswegen vrij te houden.
20/07 18u00  Hoe staat het ervoor in de eredivisie? Het WK zit erop. De focus kan weer voledig op het Nederlands voetbal. Over een kleine vier weken start de eredivisie alweer. Maar hoe staan de clubs er op dit moment voor? Wie zijn er vertrokken, wie aangetrokken en welke oefenduels staan er nog op het programma. Vier vragen, achttien clubs, 72 antwoorden!
20/07 18u00  Trap over Oranjesingel stuk, publiek onwel door lange wachten NIJMEGEN - Er zijn problemen met de tijdelijke brug over de Oranjesingel. Wegens een 'technisch mankement' is de brug uren gedeeltelijk afgesloten geweest.
20/07 17u45  Treinen tussen Arnhem, Nijmegen en Tiel rijden met vertraging door storing NIJMEGEN - Door een storing rijden deze vrijdagmiddag minder treinen tussen Nijmegen en Arnhem. Tussen Arnhem en Tiel is er ook minder treinverkeer door een overwegstoring. De treinen die wel rijden, rijden met vertraging.
20/07 17u45  Tomorrowland eert Avicii met klein monument Dé grote afwezige op Tomorrowland dit jaar, is de overleden top-dj Avicii. Om aan te tonen dat het Belgische festival, waar hij meermaals optrad, hem nog lang niet vergeten is, kreeg hij zijn eigen kleine monument op het festivalterrein.11 
20/07 17u15  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematie In het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium.
20/07 17u00  Verstappen: 'Wachten tot Ferrari en Mercedes de boel opschroeven' Max Verstappen klokte op de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland de derde en eerste tijd tijdens de trainingen. Tijdens de tweede training reed hij ook een nieuw baanrecord. ,,Maar dat zegt niets', vertelt Verstappen.
20/07 17u00  Feyenoord zonder WK-gangers Amrabat, Tapia en Jørgensen naar Turkije Feyenoord oefent morgen zonder Renato Tapia en Sofyan Amrabat tegen Fenerbahçe. Beide WK-gangers werken de komende dagen in Rotterdam nog aan hun conditie. Tapia en Amrabat arriveerden gisteren pas weer in Rotterdam.
20/07 17u00  Man verwondt met keukenmes acht passagiers in Duitse bus In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus acht mensen verwond met een mes. De politie heeft de wijde omgeving afgezet en spreekt van ,,drie middelzwaar gewonden en vijf lichtgewonden''. De dader is aangehouden, aldus de politie.
20/07 16u45  Slimme haring komt dankzij scharnier wél vlot uit de grond Wie ooit heeft gekampeerd, kent het probleem: bij het opruimen van de tent zitten de haringen muurvast in de grond. John Hermans (54) uit Kerkrade heeft hiervoor een oplossing gevonden: een systeem waarbij twee tentharingen met een scharnier verbonden zijn.11 
20/07 16u45  Dierenpolitie vindt 250 knaagdieren op 6 vierkante meter Een fokker van onder andere konijnen en cavia's in het Overijsselse Nijverdal is na meerdere officiële waarschuwingen van de politie wederom in de fout gegaan. De landelijke Dierenbescherming en Dierenpolitie Twente troffen afgelopen week bij een hercontrole 250 knaagdieren op een oppervlakte van amper 6,4 vierkante meter aan.12 
20/07 16u45  Officieus debuut voor Tahith Chong, maar welke talenten volgen? ‘De nieuwe Arjen Robben’ wordt Tahith Chong (18) van Manchester United her en der al genoemd, waarmee er van een bepaald verwachtingspatroon meteen sprake is. De ontwikkeling van een dergelijk talent is zeker in deze barre tijden voor het Nederlandse voetbal interessant om te volgen. Nog eens drie Nederlandse talenten in het buitenland die zich wel eens snel kunnen laten gelden.12 
20/07 16u45  Europese Commissie maakt geld vrij voor ontslagen bankmedewerkers Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.12 
20/07 16u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam Een Belgische terrorismeverdachte is woensdag opgepakt in Schiedam. Dit meldt de NOS. De verdachte zou de 27-jarige Halil K. zijn. In Schiedam is een woning doorzocht.12 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Woekerzaak Wakkerpolis tegen NN gaat door Claimorganisatie mag van rechter zijn zaak tegen de verzekeraar doorzetten. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerd tussenvonnis.
20/07 18u00  EU zet deur open voor Ierse deal bij brexit De Europese toponderhandelaar Michel Barnier heeft vrijdag de Britten een opening geboden om bij de brexit een harde grens te voorkomen op het Ierse eiland.
20/07 18u00  Hoogste stand van het jaar voor AEX, Wessanen onderuit Aandeel van Zonnatura-eigenaar Wessanen daalt tot 23% na een winstwaarschuwing. Ook fietsenmaker Accell presenteerde teleurstellende cijfers.
20/07 17u30  Beproefd VDL-recept: failliete bedrijven kopen, ze gezond maken en fors laten groeien Na Nedcar en andere bedrijven nu ook Siemens Hengelo onder vleugels van Eindhovens familieconcern.
20/07 16u45  Trump beschuldigt Europa van valutamanipulatie De wisselkoersen worden in zijn ogen op oneerlijke wijze gedrukt, wat de Verenigde Staten een concurrentieachterstand oplevert.
20/07 16u15  Beleggers dumpen aandeel Wessanen na tegenslag in Frankrijk en Engeland Tegenvallend tweede kwartaal noopt voedingsmiddelenbedrijf tot winstwaarschuwing.
20/07 15u45  Multilateraal is voor Merkel ook de toekomst Duitse bondskanselier reageert op beleid en uitspraken Donald Trump
20/07 15u30  Trump wil importtarief voor alle Chinese goederen Amerikaanse president zegt 'klaar' te staan om voor alle Chinese goederen die de VS binnenkomen, met een totale waarde van $505 mrd, importtarieven in te voeren.
20/07 14u45  Trump drukt beurzen met nieuwe tariefdreiging Futures op Wall Street dalen nadat Amerikaanse president heeft gezegd 'klaar zijn om tot 500' mrd aan importheffingen te gaan.10 
20/07 14u30  'Het lijkt wel alsof kosten van energietransitie bewust onduidelijk worden gehouden' Mel Kroon (60) stond zestien jaar lang aan het hoofd van het belangrijkste bedrijf in de energietransitie: landelijk hoogspanningsnetbeheerder Tennet.
20/07 14u15  Het lijkt wel alsof kosten van energietransitie bewust onduidelijk worden gehouden' Mel Kroon (60) stond zestien jaar lang aan het hoofd van het belangrijkste bedrijf in de energietransitie: landelijk hoogspanningsnetbeheerder Tennet.
20/07 14u15  VDL wil Siemens Hengelo overnemen Werkgarantie voor zeker 400 mensen, melden VDL, Siemens en ASML
20/07 14u15  Wessanen keihard onderuit op vlakke beurs Aandeel van Zonnatura-eigenaar Wessanen daalt tot 23% na een winstwaarschuwing. Ook fietsenmaker Accell presenteerde ietwat teleurstellende cijfers.
20/07 14u00  VDL 'overweegt' Siemens Hengelo over te nemen Werkgarantie voor zeker 400 mensen, melden VDL, Siemens en ASML
20/07 14u00  Boeren claimen schade vanwege aanhoudende droogte Neerslagtekort van 250 millimeter in steeds groter deel van Nederland
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Derde etappezege voor Sagan in Tour de France VALENCE (ANP) - Peter Sagan heeft voor de derde keer dit jaar een etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Slowaak van Bora-hansgrohe was vrijdag in Valence de rapste in de sprint. Voor Sagan is het de elfde keer in zijn loopbaan dat hij een rit in de Ronde van Frankrijk wint. Het bericht Derde etappezege voor Sagan in Tour de France verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 18u00  Wessanen keldert op groene beursdag AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuitging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Het bericht Wessanen keldert op groene beursdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 17u45  Balkons Groningse straat tot eind jaar dicht GRONINGEN (ANP) - Honderden mensen in Groningen mogen tot het einde van het jaar niet op hun balkon komen. Onderzoek moet uitwijzen of de balkons wel veilig zijn. Het gaat om mensen die aan de Westindischekade wonen. Daar kwam eerder deze maand een balkon los van de gevel. De bewapening in het beton bleek verroest te zijn. Het bericht Balkons Groningse straat tot eind jaar dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/07 17u45  Verstekelingen uit vrachtwagen aangehouden BORN (ANP) - In Limburg zijn acht vluchtelingen aangehouden die bij een tankstation langs de A2 uit de laadruimte van een vrachtwagen klauterden. De acht mannen en vrouwen zijn afkomstig uit Somalië en Eritrea en zijn overgebracht naar Ter Apel, meldt de politie. Het bericht Verstekelingen uit vrachtwagen aangehouden verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
20/07 17u15  Neem je hypotheek weer eens onder de loep Het is momenteel makkelijker om een koper te vinden dan een nieuw huis. De huizenmarkt Het bericht Neem je hypotheek weer eens onder de loep verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u45  Verstappen zet baanrecord neer op Hockenheim HOCKENHEIM (ANP) - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland de snelste ronde gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de Red Bull zelfs een baanrecord neer op de Hockenheimring met 1.13,085. Het bericht Verstappen zet baanrecord neer op Hockenheim verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u45  ‘Herstel banden met Turkije goed voor handel’ DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in de handel en logistiek zijn blij met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens evofenedex, dat de belangen van 15.000 in Nederland gevestigde bedrijven behartigt, biedt dit goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken. Het bericht ‘Herstel banden met Turkije goed voor handel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u45  Terreurverdachte opgepakt op verzoek België BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse politie heeft woensdag een Belgische man opgepakt die wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Een woordvoerder van het federaal parket heeft dat vrijdag gezegd. De zegsman kon verder geen details geven. Het bericht Terreurverdachte opgepakt op verzoek België verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u30  Nijmegenaar loopt Vierdaagse 71 keer NIJMEGEN (ANP) - Nijmegenaar Bert van der Lans (86) heeft voor de 71e keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al de recordhouder onder de Vierdaagselopers. Het bericht Nijmegenaar loopt Vierdaagse 71 keer verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u15  Ook Brabant in actie voor beschermde beekvis BOXTEL (ANP) - Ook het Brabantse waterschap De Dommel komt wegens de aanhoudende droogte in actie om de beekprik te redden. De beschermde vissoort die in beekbodem leeft, heeft het moeilijk omdat beken uitdrogen. Het water dat er nog is, bevat ook nog eens te weinig zuurstof. De hele populatie dreigt te verdwijnen als ze geen water krijgen. Het bericht Ook Brabant in actie voor beschermde beekvis verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u15  Verkoeling voor dieren in Artis AMSTERDAM (ANP) - Met dit warme weer zoeken ook de dieren in Artis verkoeling. Zo krijgen onder meer de wasberen, rode vari's (halfapen) en stinkdieren bevroren fruit. De jaguars doen zich tegoed aan bevroren vis en chimpansees eten ijs met noten en zaden. ,,Dat kunnen ze wel waarderen'', zegt olifantenverzorger Sil Verhagen. Het bericht Verkoeling voor dieren in Artis verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u15  Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein AMSTERDAM (ANP) - De aanvaring van een veerpont op het Amsterdamse IJ op 6 mei tegen de De Ruijterkade bij het Centraal Station is veroorzaakt door een menselijke fout. De schipper voer met te hoge snelheid op de kade af, blijkt uit onderzoek van vervoersbedrijf GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het bericht Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 16u15  Wall Street opent in de min NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verlies aan de handel begonnen. Techaandelen waren een positieve uitzondering. Beleggers reageren onder meer op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder was er een keur aan bedrijfsresultaten. Het bericht Wall Street opent in de min verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 15u45  Verkeer heeft last van branden DEN HAAG (ANP) - Door de aanhoudende droogte zijn vrijdag weer op meerdere plekken natuurbranden uitgebroken. Het verkeer had daar last van. Zo is de snelweg A67 afgesloten in Noord-Brabant, tussen Hapert en de Belgische grens. Door een natuurbrand is het zicht er heel slecht. Op de A1 bij Markelo had het verkeer ook last van een bermbrand. Het bericht Verkeer heeft last van branden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 15u45  Ford roept auto’s terug in Nederland AMSTERDAM (ANP/DPA) - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan. Het bericht Ford roept auto’s terug in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Auto en scooter in sloot in Nijkerk Een scooter is op de Prinsenweg in Nijkerk door een auto aangereden. De auto en de scooter schoten door de botsing in een sloot.
20/07 18u00  Omstreden zoon oud-dictator Soeharto wil meedoen aan verkiezingen Hutomo 'Tommy' Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.
20/07 18u00  Hoe staat het ervoor in de eredivisie? Het WK zit erop. De focus kan weer voledig op het Nederlands voetbal. Over een kleine vier weken start de eredivisie alweer. Maar hoe staan de clubs er op dit moment voor? Wie zijn er vertrokken, wie aangetrokken en welke oefenduels staan er nog op het programma. Vier vragen, achttien clubs, 72 antwoorden!
20/07 17u45  Fietser overleden bij aanrijding met vrachtwagen in Westerhaar Een fietser is vanmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen in Westerhaar.
20/07 17u45  Toeschouwers bemoeilijken blussen flinke heidebrand Elspeet De brandweer is met meerdere pelotons onderweg naar een heidebrand aan de Hooiweg in Elspeet. De brandweer heeft daar bij het blussen last van het publiek en roept daarom op de toegangswegen vrij te houden.
20/07 17u45  Tomorrowland eert Avicii met klein monument Dé grote afwezige op Tomorrowland dit jaar, is de overleden top-dj Avicii. Om aan te tonen dat het Belgische festival, waar hij meermaals optrad, hem nog lang niet vergeten is, kreeg hij zijn eigen kleine monument op het festivalterrein.
20/07 17u30  Auto over kop op A1 bij Holten: weg dicht Op de A1 bij Holten is vrijdagmiddag een auto over de kop geslagen. Iets verderop vond een ongeluk met een vrachtwagen plaats. Als gevolg daarvan staat er een flinke file richting Deventer. Vertraging loopt op tot ruim een uur.
20/07 17u15  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematie In het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium.
20/07 17u00  Verstappen: 'Wachten tot Ferrari en Mercedes de boel opschroeven' Max Verstappen klokte op de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland de derde en eerste tijd tijdens de trainingen. Tijdens de tweede training reed hij ook een nieuw baanrecord. ,,Maar dat zegt niets', vertelt Verstappen.
20/07 17u00  Feyenoord zonder WK-gangers Amrabat, Tapia en Jørgensen naar Turkije Feyenoord oefent morgen zonder Renato Tapia en Sofyan Amrabat tegen Fenerbahçe. Beide WK-gangers werken de komende dagen in Rotterdam nog aan hun conditie. Tapia en Amrabat arriveerden gisteren pas weer in Rotterdam.
20/07 16u45  Slimme haring komt dankzij scharnier wél vlot uit de grond Wie ooit heeft gekampeerd, kent het probleem: bij het opruimen van de tent zitten de haringen muurvast in de grond. John Hermans (54) uit Kerkrade heeft hiervoor een oplossing gevonden: een systeem waarbij twee tentharingen met een scharnier verbonden zijn.10 
20/07 16u45  Dierenpolitie vindt 250 knaagdieren op 6 vierkante meter Een fokker van onder andere konijnen en cavia's in het Overijsselse Nijverdal is na meerdere officiële waarschuwingen van de politie wederom in de fout gegaan. De landelijke Dierenbescherming en Dierenpolitie Twente troffen afgelopen week bij een hercontrole 250 knaagdieren op een oppervlakte van amper 6,4 vierkante meter aan.10 
20/07 16u45  Officieus debuut voor Tahith Chong, maar welke talenten volgen? ‘De nieuwe Arjen Robben’ wordt Tahith Chong (18) van Manchester United her en der al genoemd, waarmee er van een bepaald verwachtingspatroon meteen sprake is. De ontwikkeling van een dergelijk talent is zeker in deze barre tijden voor het Nederlandse voetbal interessant om te volgen. Nog eens drie Nederlandse talenten in het buitenland die zich wel eens snel kunnen laten gelden.
20/07 16u45  Europese Commissie maakt geld vrij voor ontslagen bankmedewerkers Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.10 
20/07 16u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam Een Belgische terrorismeverdachte is woensdag opgepakt in Schiedam. Dit meldt de NOS. De verdachte zou de 27-jarige Halil K. zijn. In Schiedam is een woning doorzocht.10 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
20/07 18u00  Wessanen keldert op groene beursdag De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuitging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.
20/07 17u45  Hevige regens verdrijven honderden padvinders Meer dan driehonderd Spaanse padvinders zijn vrijdag door hulpdiensten in de regio Cantabrië van hun kampementen geëvacueerd vanwege hevige regens. De verscheidene plekken waar ze hun tenten hadden opgeslagen in de gemeente Rionansa, circa 50 kilometer ten zuidwesten van de havenstad Santander, liepen snel onder water toen na hevige regens de rivier de Nansa plotselinge ver buiten haar oevers trad.13 
20/07 17u45  Tommy Soeharto aast op parlementszetel Hutomo ‘Tommy’ Mandala Putra Soeharto, de jongste zoon van de Indonesische oud-dictator Soeharto, wil zich volgend jaar verkiesbaar stellen voor het parlement. Volgens de door hem opgerichte Barkarya-partij zal hij meedoen in Papoea, een van de armste provincies van Indonesië.12 
20/07 17u45  Balkons Groningse straat tot eind jaar dicht Honderden mensen in Groningen mogen tot het einde van het jaar niet op hun balkon komen. Onderzoek moet uitwijzen of de balkons wel veilig zijn. Het gaat om mensen die aan de Westindischekade wonen. Daar kwam eerder deze maand een balkon los van de gevel. De bewapening in het beton bleek verroest te zijn.12 
20/07 17u30  Verstekelingen uit vrachtwagen aangehouden In Limburg zijn acht vluchtelingen aangehouden die bij een tankstation langs de A2 uit de laadruimte van een vrachtwagen klauterden. De acht mannen en vrouwen zijn afkomstig uit Somalië en Eritrea en zijn overgebracht naar Ter Apel, meldt de politie.10 
20/07 17u30  Fietser overleden door aanrijding Overijssel Een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op de Sibculoseweg (N341) in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel) heeft de fietser het leven gekost. De weg is dicht tussen Ommen en Hardenberg. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
20/07 17u15  Noord-Ieren met zonnebrand naar ziekenhuis Tijdens de hittegolf die Noord-Ierland recentelijk trof hebben meer dan tweehonderd mensen een ziekenhuis opgezocht met verschijnselen van zonnebrand, meldt de BBC vrijdag. Volgens de Noord-Ierse volksgezondheidsdienst HSCB veroorzaakten de extra patiënten capaciteitsproblemen op de eerste hulp.
20/07 17u00  Radioactiviteit vrijgekomen bij crematie In het crematorium in Purmerend worden tijdelijk geen crematies uitgevoerd. Reden is dat er radioactieve straling is vrijgekomen bij de crematie van een kankerpatiënt die onlangs was behandeld met radioactief jodium. Uitvaartbedrijf PC Uitvaart was er van tevoren niet van op de hoogte gesteld.
20/07 16u30  „Herstel banden met Turkije goed voor handel” Bedrijven in de handel en logistiek zijn blij met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens evofenedex, dat de belangen van 15.000 in Nederland gevestigde bedrijven behartigt, biedt dit goede kansen om gezamenlijke problemen op het gebied van handel en logistiek beter aan te pakken.
20/07 16u30  Terreurverdachte opgepakt op verzoek België De Nederlandse politie heeft woensdag een Belgische man opgepakt die wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Een woordvoerder van het federaal parket heeft dat vrijdag gezegd. De zegsman kon verder geen details geven.
20/07 16u15  Nijmegenaar loopt Vierdaagse 71 keer Nijmegenaar Bert van der Lans (86) heeft voor de 71e keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al de recordhouder onder de Vierdaagselopers.
20/07 16u15  Syriëgangster blijft vastzitten De dinsdag op Schiphol aangehouden 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit strijdgebied van Islamitische Staat, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vrijdag.
20/07 16u15  Ook Brabant in actie voor beschermde beekvis Ook het Brabantse waterschap De Dommel komt wegens de aanhoudende droogte in actie om de beekprik te redden. De beschermde vissoort die in beekbodem leeft, heeft het moeilijk omdat beken uitdrogen. Het water dat er nog is, bevat ook nog eens te weinig zuurstof. De hele populatie dreigt te verdwijnen als ze geen water krijgen.
20/07 16u00  Na 75 jaar voor het eerst op de plek waar haar broer werd doodgeschoten Ze noemen haar Kieks en ze is al 103 jaar oud. Vrijdag bezocht ze nabij Kamp Amersfoort voor het eerst de plek waar haar broer precies 75 jaar geleden werd doodgeschoten.
20/07 16u00  Verkoeling voor dieren in Artis Met dit warme weer zoeken ook de dieren in Artis verkoeling. Zo krijgen onder meer de wasberen, rode vari’s (halfapen) en stinkdieren bevroren fruit. De jaguars doen zich tegoed aan bevroren vis en chimpansees eten ijs met noten en zaden. „Dat kunnen ze wel waarderen”, zegt olifantenverzorger Sil Verhagen.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden In Schiedam is woensdag een Belgische terrorismeverdachte aangehouden door de politie. De 27-jarige Halil K. werd aangehouden bij een controle. Dit meldt de NOS op hun website.10 
20/07 17u30  Combine in brand tijdens oogsten Aan de Nijslootsweg bij Gieten is vrijdagmiddag een combine in brand gevlogen. Het vuur sloeg over op het stro, waardoor een deel van de akker in lichterlaaie stond. Het voorval gebeurde bij het maaien van een graanveld.
20/07 17u15  Man met mes valt passagiers aan in bus In het Duitse Lübeck zijn meerdere mensen gewond geraakt nadat een man met een mes om zich heen begon te steken in een overvolle bus. Dit melden verschillende Duitse media.
20/07 16u15  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige passant Het OM in Amsterdam heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan verdacht wordt - met een nog onbekende medeverdachte - in mei 2015 een onschuldige passant in de Amsterdamse De Clerqstraat te hebben doodgeschoten. Ook wordt hij ervan verdacht in juni 2017 -met drie medeverdachten- in Almere te hebben gepoogd een Amsterdamse crimineel te liquideren.
20/07 16u15  Grote brand in schuur Geesteren onder controle In een grote schuur in het Overijselse Geesteren is vrijdagmiddag brand uitgebroken
20/07 14u45  Grote brand in schuur Geesteren In een grote schuur in het Overijselse Geesteren is vrijdagmiddag brand uitgebroken11 
20/07 14u30  Strafrechtelijk onderzoek naar Coöperatie Laatste Wil gesloten Het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland heeft het strafrechtelijke onderzoek naar de Coöperatie Laatste Wil (CLW) deze week gesloten. In de periode dat het onderzoek heeft gelopen, is niet gebleken dat de coöperatie zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij zelfdoding of dat zij anderszins strafbare feiten zou hebben gepleegd. Deze beslissing is schriftelijk aan het bestuur van CLW meegedeeld.
20/07 14u00  Tbs met dwangverpleging voor doden opa De rechtbank Alkmaar heeft tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 22-jarige man die zijn opa om het leven bracht. Dit gebeurde op 23 maart 2018 in Alkmaar in de woning van het slachtoffer en leidde tot veel beroering in de samenleving omdat de opa een bekend persoon was in kunstkringen.
20/07 13u45  Jongetje (9) gewond door ongeval Rijen Een 9-jarige jongen is donderdagnamiddag rond 18.00 uur in Rijen ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
20/07 12u45  Eén of de vijf Duitse importauto’s heeft teruggedraaide teller Van 1 op de 5 importauto’s uit Duitsland bestaat twijfel of de tellerstand klopt. Van dat aantal heeft de helft zeker een teruggedraaide tellerstand. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT) en de Dienst Wegverkeer (RDW). Zij roepen consumenten op om bij aankoop van een auto uit het buitenland goed op de hoede te zijn en zelf de tellerstand te checken. Een auto waarvan de teller is teruggedraaid, is minder veilig en duurder in aanschaf én in onderhoud.
20/07 12u30  Recreatieorganisatie niet aansprakelijk voor verdrinking Anouar Recreatie Midden-Nederland is niet aansprakelijk voor de verdrinking van de 14-jarige Anouar in 2015 in de Maarsseveense Plassen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vrijdag beslist in een civiele aansprakelijkheidsprocedure die werd aangespannen door de ouders van de jongen.11 
20/07 12u00  Twee schepen gezonken op de Oude Maas Op de Oude Maas bij de Botlekbrug zijn vrijdagmorgen twee schepen gezonken. Het gaat om een zeilboot en een sleepboot. De sleepboot had de zeilboot op sleep. Een van de vaartuigen maakte water en ging naar de bodem.
20/07 11u45  Bijna twee ton aangetroffen bij controle spookbewoning in Osdorp De politie heeft woensdag 18 juli 2018 bij een spookburgeractie aan Ruimzicht in Amsterdam Nieuw-West grote sommen geld aangetroffen. Na telling bleek het te gaan om bijna twee ton.
20/07 10u15  Nederland stevent af op hittegolf Het zal u niet ontgaan zijn dat we de laatste dagen te maken hebben met behoorlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Volgens de verschillende weervoorspellers is er de komende dagen zicht op een hittegolf.
20/07 10u15  Frontale aanrijding met dodelijke afloop Op de Rondweg West in Lochem heeft donderdag een frontale aanrijding plaats gevonden tussen een vrachtwagen en personenauto. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance rukten uit. Voor een 56-jarige automobilist mocht hulpverlening niet meer baten, de inwoner van de gemeente Zevenaar overleed ter plaatse. Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
20/07 17u30  Man verwondt mensen met keukenmes in lijnbus Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus acht mensen verwond met een mes. De politie sprak van „drie middelzwaar gewonden en vijf lichtgewonden”. De dader is een jongeman die is aangehouden, aldus de politie.10 
20/07 17u00  Concert succes: Kensington keert terug in top 10 Grote kans dat je de hits ’Sorry’, ‘War’, ’Streets’ en ‘Do I ever’, van de Utrechtse band Kensington wel een paar keer onder de douche hebt gezongen. Goed nieuws voor de fans: na het stadionconcert van vorige week zit de muziek van Kensington weer in de lift. De albums Control en Rivals zijn flink omhoog geschoten in de Album Top 100.
20/07 16u15  'Rihanna maakt tweede album met dancehall' Wie niet kan wachten op het nieuwe reggae-album van Rihanna, krijgt er nu nog een extraatje bij. De zangeres zou namelijk binnenkort ook een dancehallalbum releasen. Dat hebben verschillende bronnen tegen muziekblad Rolling Stone gezegd. 
20/07 16u15  Whale done: eerste testrit van het walvisvliegtuig! Een vliegende walvis lijkt misschien wat apart, maar het bestaat toch echt! Airbus heeft namelijk een vrachtvliegtuig in deze vorm gemaakt, die ze ook wel 'walvis van de hemel' noemen. 
20/07 15u45  Pedo vrijuit na seksshow virtueel lokmeisje Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes wil dat het Belgische wetboek van strafrecht wordt aangepast, zodat een seksdate met een virtuele minderjarige strafbaar wordt. Daarvoor pleit de organisatie na de gedeeltelijke vrijspraak van een 68-jarige pedofiel uit Luik. Deze man had in 2014 contact met het virtuele tienjarige 'lokmeisje' Sweetie, dat Terre des Hommes inzet om kindermisbruik te voorkomen.13 
20/07 15u45  Deze geïsoleerde Indiaan leeft al 22 jaar alleen Vanuit Brazilië is een filmpje verspreid van een wel heel bijzondere Indiaan. De man leeft al 22 jaar alleen in de Amazone. FUNAI, de Braziliaanse overheidsdienst voor de bescherming van de inheemse bevolking, hield hem al die tijd in de gaten en lukte het om hem op camera vast te leggen.13 
20/07 15u15  # 52: 'Sam, wat heb jij nou gedaan?' Na een bezoek aan de UB is het ICT-held Tom (en ex-beste vriend van Levi) gelukt om de bestanden van Jessie haar schoolopdracht terug te krijgen. Tom verteld dat hij eigenlijk geen contact meer heeft met Levi: “hij heeft duidelijk een alcoholprobleem en ik ben zijn agressieve gedrag zat.” Maud is blij dat haar beste vriendin haar schoolopdracht terug heeft, maar vreest nog altijd een beetje voor de seksvideo die ook op de harde schijf van Jessie stond. Nadat ze met Jessie een wijntje heeft gedaan bij Hannekes Boom fietst ze naar huis en denkt ze na over de mannen die de afgelopen tijd in haar leven zijn geweest. Fredje, Jelle en Levi hebben allemaal een probleem. Totaal in gedachten verzonken stapt ze haar kamer in Amsterdam binnen. Sam staat in haar kamer en Maud schrikt zich helemaal het apelazarus. Zoiets heeft ze nog nooit gezien… 
20/07 15u15  De legendarische game Rollercoaster Tycoon keert terug Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.
20/07 14u45  De legendarisch game Rollercoaster Tycoon keert terug Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.10 
20/07 14u45  Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.11 
20/07 14u00  Amsterdam wil huisjesmelkers aanpakken In Amsterdam wil de gemeente overlast als gevolg van woningdelen aanpakken. Er worden maatregelen genomen om huisjesmelkers aan te pakken. Verhuurders moeten sinds vorig jaar een vergunning aanvragen als ze kamers aanbieden, maar dat gebeurt volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens nog te weinig.
20/07 13u45  Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw' Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.
20/07 13u30  Stem op jouw favoriete fresh video! #4 Nieuwe videoclips van Troye Sivan ft. Ariana Grande, Benny blanco ft. Kahlid & Halsey, Macklemore ft. King Drano, Yellow Claw & Moksi ft. Yade Laurens en Deadmau5 ft. Rob Swire-! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen op de button die onderaan in beeld verschijnt. Donderdag 26 juli maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
20/07 12u45  DJ Armin kan zomaar naast je staan op een festival Sta je de komende weekenden ergens op een festival in binnen of buitenland? Kijk dan maar eens goed achter je in de rij, want het zou zomaar eens dj Armin van Buuren kunnen zijn. De top-dj reist momenteel de hele wereld rond, maar maakt ook tijd om af en toe zelf nog een festival te bezoeken. ,,Ik was toevallig begin van de zomer op Awakenings in Amsterdam. Sterker nog, ik heb volgens mij voor het eerst met muntjes een drankje aan de bar besteld. Ik heb gewoon in de rij gestaan hoor.” We spreken Armin van Buuren over zijn zomerplannen, de ontwikkelingen in de muziekwereld en zijn gezin, net voordat hij zijn set gaat draaien op Neversea festival aan de kust van Roemenië. De 41-jarige dj is nog maar net geland in Roemenië en we vragen of hij een beetje goed is aangekomen? ,,Aangekomen? Naar mijn idee ben ik niet dikker geworden hoor,” lacht Armin. En het wordt ons gelijk duidelijk dat dit geen standaard vragenvuurtje gaat worden. Op vakantie naar Frankrijk De zomerperiode is voor Armin van Buuren (41), vijf keer uitgeroepen tot beste dj van het jaar en vader van twee kinderen de drukste periode van het jaar. ,,Waar de meeste mensen op vakantie gaan, ga ik op tour. Juli is topdrukte, maar in augustus ga ik lekker met mijn gezin op vakantie. Gewoon naar Frankrijk. Niet naar de camping, dat kan helaas niet meer.” Voelen waar het publiek voor komt De top-dj reist van Miami, naar Ibiza, Kroatië, Roemenië, Italië, België, Polen en weer terug naar Ibiza, waar hij zijn vaste clubavond heeft in club Hï. Aankomende weekenden staat hij op het razendpopulaire Tomorrowland in België, het laatste weekend host hij daar zijn eigen A State of Trance Stage. Of hij zelf nog wel eens uit gaat? ,,Ik was toevallig begin van de zomer op Awakenings in Amsterdam. Sterker nog, ik heb volgens mij voor het eerst met muntjes een drankje aan de bar besteld. Die muntjes had ik gekregen, maar ik heb gewoon in de rij gestaan hoor.” De DJ legt uit dat hij het belangrijk vind om de sfeer op een festival te beleven. ,,Ik wil van begin tot eind weten wat de sfeer is op een festival, hoe het voelt en hoe mensen het beleven. Als je dat niet voelt, dan weet je ook niet waar de mensen voor komen.” Of hij veel werd herkend? ,,Viel mee, ik had een petje en zonnebril op.” Altijd in ontwikkeling Zichzelf blijven ontwikkelen, dat is volgens Armin de kracht achter zijn succes en zo blijft het draaien voor hemzelf ook een feestje. De dj vierde vorig jaar zijn 20-jarige jubileum in de Amsterdam Arena en draait inmiddels al heel wat jaren mee in de dance,-trance scene waar alles in rap tempo verandert. Volgens Armin zijn er de laatste jaren onwijs veel ontwikkelingen gaande: ,,alles is groter en professioneler geworden en mensen nemen niet alleen genoegen met een vette plaat.” Van alleen naar de club tot reizen met een crew Hij legt uit dat de fans een vette show verwachten, ze willen visuals zien en het geheel moet kloppen. ,,Vroeger ging ik alleen met mijn platenkoffer naar een optreden, nu reis ik met een crew van zes mensen.” En juist die crew maken zijn shows tot een succes. ,,We zijn heel kritisch naar elkaar. Ze zijn heel belangrijk voor me en we maken de shows echt samen.” Moeilijk om aan verwachtingen te voldoen Je zou denken dat Armin zich de afgelopen jaren wel bewezen heeft als DJ, maar ook voor Armin is het soms moeilijk om aan die bepaalde verwachtingen te voldoen. ,,Kijk, mensen kennen mij als een trance-dj en daar ben ik heel trots op. Ik steun die muziek heel erg, maar ik merk soms wel dat het mij een beetje belemmerd. Je hebt hits gehad en mensen hebben een bepaalde verwachting van je. Ik vind het soms moeilijk om aan die verwachtingen te voldoen. Ik wil mijn fans pleasen, maar ik wil ook wel eens wat nieuws proberen.” Onlangs bracht Armin zijn nieuwste track Blah Blah Blah uit, die heel anders is dan zijn eerdere werk. Vanuit meerdere kanten kreeg Armin de vraag of hij altijd andere muziek gaat maken. Volgens de dj is het juist belangrijk dat hij zichzelf blijft ontwikkelen op muzikaal vlak. In de clubs vertel je een verhaal ,,Ik draai nu andere muziek dan tien jaar geleden, maar dat wil niet zeggen dat ik beter of slechter ben gaan draaien. Ik ben gewoon mee gegaan met de muziek en ontwikkeling.” Want volgens Armin wordt de wedstrijd tegenwoordig echt anders gespeeld. De dance-muziek hoort volgens Armin echt thuis in de clubs. ,,Vroeger was er volgens mij een festival, DanceValley. Nu zijn festivals eerder regel dan uitzondering. En dat vindt Armin best jammer. ,,In de clubs kan je een verhaal vertellen. Op festivals hebben mensen een veel kortere aandachtsspanne. Als ik iets negatiefs mag zeggen dan is het dat je daar een beetje te maken hebt met de Instagram-generatie. Bij de ‘break’ (bepaald fragment in een beat) pakken ze hun telefoon en bij de ‘drop’ drukken ze massaal op verzenden.” Toch kan Armin niet kiezen tussen draaien in een club of op een festival. ,,Ik hou er niet van om elke dag hamburgers te eten, maar ook niet om elke dag sla te eten. Juist de combinatie van festivals en clubs maakt het zo tof.” Een club is voor Armin de plek om nieuwe muziek te testen. ,,Ik kijk dan hoe het publiek reageert en ik vraag na afloop aan mijn crew wat ze ervan vonden. En die tracks draai ik dan later weer op een festival.” Doorgedraaid van al dat draaien? Is Armin dan nooit eens helemaal doorgedraaid van al dat draaien? ,,Tuurlijk, soms ben je helemaal klaar met het van huis zijn, het reizen, je kinderen missen, de security-checks op Schiphol. Maar hoe cliché het ook klinkt, je krijgt daar zoveel voor terug. Elk optreden is anders en de liefde van het publiek dat blijft geweldig! En juist al die veranderingen in de muziekwereld vind ik erg tof.” Armin staat op stages in Ibiza, België, Duitsland, Miami, maar ook in China en Moldavië. Waar het publiek het meeste los gaat? ,,Dat is heel erg afhankelijk van het event waar ik draai. Je merkt wel dat ze in Oost-Europa gek zijn van trance muziek. Ze houden heel erg van die emotie.” Armin vertelt enthousiast over een optreden van twee jaar geleden in Cluj bij het Untold festival. ,,Het was een stadion van 70.000 man, het werd langzaam licht en ik was al bijna klaar met mijn set. De promoter vroeg of ik nog wat langer wilde draaien? Ik dacht, waarom niet? Dat halfuurtje werd een uurtje! En twee uur later stond ik nog te draaien.” Nog lang niet klaar Aan stoppen denk Armin nog lang niet. ,,Niet dat ik mezelf wil vergelijken met de Rolling Stones, maar ik begrijp wel waarom ze nog steeds op het podium staan. Ik ben voorlopig nog lang niet klaar met optreden.” Bekijk ook: Justintime als VIP: proostsecco en bitterballen Bekijk ook: DJ Mia More draait door: Kunnen ze in Slovenië wel dansen? Bekijk ook: The Script niet langer op zoek naar helden
20/07 12u30  Jongen (6) in coma door zwembadfilter Een 6-jarig jongetje uit het Vlaamse Sint-Antonius vecht momenteel voor zijn leven in een Portugees ziekenhuis. Op de laatste dag van zijn vakantie kwam Vic met zijn arm vast te zitten in een zwembadfilter, waarna het ruim een kwartier duurde voordat hij bevrijd kon worden.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Braziliaanse 'Billendokter' opgepakt na dood patiënte20/07 03u30 - Gelderlander: De Braziliaanse politie heeft de sinds zondag voortvluchtige plastisch chirurg 'Dr. Bumbum' (Billendokter) gearresteerd. Hij werd gezocht in verband met de dood van een van zijn patiënten die in zijn appartement haar billen had laten vergroten. Daarbij werd ze onwel waarna ze zondagochtend in een ziekenhuis in Rio de Janeiro overleed.
25x Cloud stuwt omzet en winst Microsoft20/07 00u30 - fd.nl: Winst per aandeel klimt met ruim 35%, omzet dankzij de cloud voor het eerst boven de $100 mrd
23x Erland Galjaard: Of ik naar Talpa ga? Na mijn vakantie praat ik met John de Mol20/07 00u30 - De Stentor: Erland Galjaard heeft met John de Mol afgesproken dat hij na zijn vakantie komt praten over een mogelijk nieuwe toekomst bij Talpa. Dat zei de voormalige RTL-programmadirecteur vanavond bij Jinek.
21x 'Gescheiden afval op NS-stations is een farce'20/07 04u00 - Gelderlander: De NS kunnen de belofte om in 2020 driekwart van het afval op stations te scheiden niet waarmaken. Het benodigde materiaal, zoals een combinatiecontainer waar reizigersafval gescheiden in kan worden opgehaald, is er niet. Dat schrijft Trouw.
21x 'Gescheiden afval op NS-stations is een farce'20/07 04u00 - AD.nl: De NS kunnen de belofte om in 2020 driekwart van het afval op stations te scheiden niet waarmaken. Het benodigde materiaal, zoals een combinatiecontainer waar reizigersafval gescheiden in kan worden opgehaald, is er niet. Dat schrijft Trouw.
21x Oostenrijk overweegt registratie van vleesetende joden en moslims20/07 01u45 - BN/DeStem: Ophef in Oostenrijk. Daar wil de rechts-populistische Vrijheidspartij (FPÖ), die samen met de christen-democratische ÖVP de regering vormt, dat joden die koosjer vlees willen consumeren, zich daarvoor laten registreren. Dezelfde regel zal gelden voor moslims die halalvlees willen kopen. Dat schrijven Duitse media.
21x Politie arresteert Braziliaanse 'Billendokter'20/07 01u30 - BN/DeStem: De Braziliaanse politie heeft de sinds zondag voortvluchtige plastisch chirurg 'Dr. Bumbum' (Billendokter) gearresteerd. Hij werd gezocht in verband met de dood van een van zijn patiënten die in zijn appartement haar billen had laten vergroten. Daarbij werd ze onwel waarna ze zondagochtend in een ziekenhuis in Rio de Janeiro overleed.
21x IMF: Nederland in gevarenzone bij harde brexit20/07 00u45 - NOS.nl: Nederland is een van de landen die het hardst zal worden getroffen als Groot-Brittannië zonder afspraken uit de Europese Unie stapt. Zo'n harde brexit kan ons land 0,7 procent van het nationaal inkomen kosten. Alleen Ierland wordt met een verwachte daling van 4 procent harder getroffen. Groot-Brittannië zelf zal ook een verlies van 4 procent boeken, rekende het IMF uit (.pdf). Het is voor het eerst sinds de Britten voor een brexit kozen dat het IMF een verwachting publiceert over de kosten. Ook landen als België en Denemarken, die eveneens veel met Groot-Brittannië handelen, zullen relatief zwaarder getroffen worden door een harde brexit. In totaal zou de EU een economisch verlies van 1,5 procent moeten verwerken, ruim 200 miljard euro. 'Omdat het Verenigd Koninkrijk zo is verweven met de eurolanden, zullen er geen brexitwinnaars zijn', waarschuwt een IMF-woordvoerder. 'We maken ons zorgen. Het proces is behoorlijk ver gevorderd en we zien nog geen helderheid over de toekomstige relatie. Enkele belangrijke deadlines naderen.' Onenigheid De EU en Groot-Brittannië moeten voor maart volgend jaar afspraken hebben gemaakt over de brexit. Gebeurt dat niet, dan gelden voortaan de standaardafspraken voor internationale handel. Probleem bij de onderhandelingen is dat de Britse premier May binnen haar eigen kabinet geen overeenstemming heeft over wat het alternatief moet zijn. May verloor afgelopen maandag nog twee ministers omdat zij het oneens zijn met haar opstelling. Brexit-minister Davis vreesde dat May aanstuurt op een deal waarbij het land de Europese douane-unie en gemeenschappelijke markt niet zal verlaten. Dat gaat hem niet ver genoeg. Volgens het IMF zal zo'n zachte brexit, vergelijkbaar met de status die Noorwegen nu heeft, slechts een verwaarloosbaar economisch verlies opleveren. Als er een handelsakkoord wordt bereikt tussen de EU en Groot-Brittannië zal een brexit volgens het IMF 0,8 procent van het Europese bbp kosten.
20x 'Gescheiden afval op NS-stations is een farce'20/07 04u00 - BN/DeStem: De NS kunnen de belofte om in 2020 driekwart van het afval op stations te scheiden niet waarmaken. Het benodigde materiaal, zoals een combinatiecontainer waar reizigersafval gescheiden in kan worden opgehaald, is er niet. Dat schrijft Trouw.
20x NS wil afval scheiden op stations, maar daar komt weinig van terecht20/07 02u15 - Trouw: De NS breken met de belofte om driekwart van het afval op stations te scheiden in 2020. De ambitie is er wel: in 2015 tekende het bedrijf voor de doelstelling in de ‘Green Deal’ met het ministerie van infrastructuur en milieu. Maar het benodigde materiaal, zoals een combinatiecontainer waar reizigersafval gescheiden in kan worden opgehaald, is er niet.

Statistieken

Artikels:
33739
Gelezen:
27901
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven