maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Rutte noemt afschaffen dividendbelasting 'bizarre maatregel' Nu de kritiek op de afschaffing van de dividendbelasting steeds verder aanzwelt, laat ook premier Mark Rutte zich er kritischer over uit. De minister-president heeft de maatregel, die in geen enkel verkiezingsprogramma stond, altijd ferm verdedigd.
20/08 16u45  Man overleden door aanrijding op A35 bij Hengelo, snelweg dicht Een aanrijding op de A35 bij Hengelo heeft een nog onbekende man het leven gekost. De snelweg is afgesloten tussen Enschede en Hengelo.
20/08 16u00  Verkeerscamera's leggen instorten hangbrug Genua vast De Italiaanse autoriteiten hebben nieuwe beelden vrijgegeven van het moment dat de hangbrug in Genua instort. Het officiële dodental staat op 43. Negen personen liggen nog in het ziekenhuis, van wie vier in kritieke toestand. 
20/08 15u30  Noord- en Zuid-Koreaanse familieleden zien elkaar weer na decennia Circa negentig families uit Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar maandag voor het eerst in zestig jaar weer kunnen omhelzen. Reünies van familieleden uit beide landen werden voor het laatst in 2015 gehouden.
20/08 15u15  Noord- en Zuid-Koreaanse familieleden zien elkaar voor het eerst in tientallen jaren Circa negentig families uit Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar maandag voor het eerst in zestig jaar weer kunnen omhelzen. Reünies van familieleden uit beide landen werden voor het laatst in 2015 gehouden.
20/08 14u45  Vliegtuig schuift over landingsbaan in Peru door kapot neuswiel Een piloot heeft zondag in Peru een vliegtuig geland zonder neuswiel. Het vliegtuig maakte daardoor een schuiver waarbij veel vonken vrijkwamen. Geen van de 69 passagiers en bemanningsleden raakten gewond bij de landing.
20/08 14u00  Politie Tilburg laat vanwege bommelding opgepakte verdachten vrij De vier mannen die zondag op station Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding, worden vrijgelaten. Uit onderzoek is niet gebleken dat zij een strafbaar feit hebben gepleegd, stelt de politie maandag.
20/08 13u45  Verdachten van dreigen met aanslag in Tilburg weer vrij De vier mannen die zondag op station Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding, worden vrijgelaten. Uit onderzoek is niet gebleken dat zij een strafbaar feit hebben gepleegd, stelt de politie maandag.
20/08 13u45  Politie Barcelona schiet man dood die agenten wilde neersteken De politie van Barcelona heeft maandagmorgen een man doodgeschoten die agenten wilde aanvallen met een mes. Onderzoekers gaan uit van een terroristisch misdrijf.
20/08 13u30  Van der Weijden staakt elfstedenzwemtocht op laatste dag Maarten van der Weijden heeft maandag op de laatste dag van zijn elfstedenzwemtocht na circa 160 kilometer moeten opgeven. De zwemmer zamelde met de zwemactie geld in voor onderzoek naar kanker.10 
20/08 13u15  Politie Barcelona schiet aanvaller die agenten wilde neersteken dood De politie van Barcelona heeft maandagmorgen een man doodgeschoten die agenten wilde aanvallen met een mes. Onderzoekers gaan uit van een terroristisch misdrijf.
20/08 13u00  Van der Weijden onderweg naar Dokkum in elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden is maandagmiddag onderweg naar de Friese plaats Dokkum tijdens zijn elfstedenzwemtocht. De zwemmer haalt hiermee geld op voor onderzoek naar kanker.
20/08 13u00  Brandweer staakt werk bij ingestorte brug Genua vanwege instortingsgevaar Uit veiligheidsoverwegingen hebben Italiaanse brandweerlieden hun werkzaamheden bij het ingestorte viaduct in Genua maandag gestaakt. Het brugdeel dat nog boven de ontruimde huizen hangt maakt vreemde geluiden. 
20/08 11u30  Vier arrestanten Tilburg verdacht van dreigen met terroristische aanslag De vier mannen die zondagavond zijn aangehouden op het centraal station in Tilburg vanwege een bommelding, worden verdacht van bedreiging met een terroristische aanslag. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.
20/08 11u30  Bertens door titel in Cincinnati naar historische dertiende plek op ranglijst Kiki Bertens is dankzij haar succes op het WTA-toernooi van Cincinnati vier plekken gestegen op de wereldranglijst. De Wateringse, die het Amerikaanse hardcourttoernooi zondag op haar naam schreef, mag zich nu de nummer dertien van de wereld noemen.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Bruidspaar geeft elkaar dé kus in supermarkt Een Nederlands bruispaar heeft hun officiële bruidsfoto’s in een supermarkt laten maken. De tortelduifjes kussen tussen de kazen, waar het allemaal begon. „Er waren nog twee jongens die haar leuk vonden.”
20/08 16u45  Verdachte ’kofferbakmoord’ vrij uit voorarrest De man die al ruim een jaar in voorarrest zit op verdenking van de moord op Caroline van Toledo in 2005, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam schorst de voorlopige hechtenis van de 41-jarige Leon van M. uit Brielle in afwachting van de rechtszaak. De verdachte moet wel een enkelband om, zo bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
20/08 16u45  ’Ik word hier gepromoot als alleenstaande moeder’ Lees meer >
20/08 16u30  ’Monster’ van wespennest werd met samoerai gesloopt „Oooooh...”, Riky van Stiphout slaakt een kreet van enthousiasme als ongediertebestrijder Theodoor Biemans het gigantische wespennest onthult. Haar droom is uitgekomen: „Dit is een kunstwerk, wij mensen doen hier vier jaar over. En dat in mijn huis!”
20/08 16u30  Pechtold: ‘Burgers merken het minste van groei’ Volgens coalitiebronnen moeten de kosten van het afschaffen van de dividendbelasting voor rekening van het bedrijfsleven komen en niet van de burger. De coalitietop overlegt momenteel over de begroting van komend jaar.
20/08 16u30  Man dood door aanrijding op A35 bij Hengelo Een aanrijding op de A35 bij Hengelo heeft een nog onbekende man het leven gekost. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om iemand die met pech langs de weg stond. De snelweg is dicht tussen Enschede en Almelo.
20/08 16u15  ’Gitta leefde droom in Melbourne’ De Nederlandse vrouw die vorig week werd doodgereden door een automobilist in een gestolen auto, is de 27-jarige Gitta Scheenhouwer. Haar familie maakte dat maandag bekend via een statement aan Australische media.
20/08 16u15  A35 dicht na aanrijding met voetganger Na een aanrijding met een voetganger is de A35 dicht tussen Enschede en Arnhem. Alle rijstroken zijn afgesloten, laat de ANWB weten.
20/08 16u00  A35 richting Almelo dicht na ongeluk Op de A35 ter hoogte van Hengelo heeft maandag een rnstig ongeval plaatsgevonden. De snelweg richting Almelo is daardoor afgesloten.
20/08 16u00  Slob senang met bekritiseerde nasynchronisatie NPO Mediaminister Slob ziet weinig haken en ogen aan het besluit van de NPO om een Duitse serie te gaan nasynchroniseren.
20/08 16u00  Slecht nieuws voor ’hoteloplichters’: nieuwe nachtjes in de cel De man en vrouw die verdacht worden van het oplichten van diverse bedrijven gedurende meer dan tien jaar, waaronder ook een aantal hotels en campings, blijven voorlopig vastzitten.
20/08 15u45  Vrijdag duidelijkheid voor Lily en Howick De tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen.
20/08 15u45  IJsvogel van Christoph (13) in museum, maar niet lang De in het ijs gevangen ijsvogel die afgelopen maart werd gefotografeerd en gedeeld door de dertienjarige Christoph van Ingen, is vanaf woensdag voor iedereen van dichtbij te bewonderen in Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
20/08 15u45  Feest rond elfstedenzwemtocht gaat door Het feest in Leeuwarden rond de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat maandagavond door ook al heeft hij de tocht niet volbracht. Volgens de gemeente is nog onduidelijk of de zwemmer erbij zal zijn op het Oldehoofsterkerkhof.
20/08 15u45  Rook in ziekenhuis Bernhoven in Uden Een deel van het ziekenhuis Bernhoven in Uden is maandagmiddag ontruimd vanwege rook in een technische ruimte. Een aantal patiënten van de afdeling dagbehandeling is naar andere afdelingen gebracht. Operaties zijn uitgesteld, het gaat overigens niet om spoedeisende operaties.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Dit zijn de omstreden uitspraken van Stef Blok Stef Blok heeft inmiddels meermaals zijn excuses aangeboden voor de omstreden uitspraken die hij deed tijdens zijn toespraak in Den Haag voor Nederlanders die werkzaam zijn bij ngo’s. Lees in het transcript hieronder wat de minister van Buitenlandse Zaken precies zei. TRANSCRIPT INLEIDING & VRAAGGESPREK MET MINISTER BLOK BIJ TOUCH DUTCH BASE 2018 BLOK Ja … Continued The post Dit zijn de omstreden uitspraken van Stef Blok appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 14u30  Justitieminister: extreem-rechtse burgerwachten groot gevaar Lees meer >
20/08 09u45  Coalitie belooft: burger draait niet op voor schrappen dividendbelasting De coalitie bespreekt vanaf maandag de begroting voor komend jaar, met de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting als een van de meest opvallende maatregelen. Volgens regeringspartijen VVD, CDA en D66 gaan burgers, van wie het merendeel tegen het schrappen van de taks is, niet opdraaien voor de kosten. De rekening zou bij aandeelhouders van bedrijven … Continued The post Coalitie belooft: burger draait niet op voor schrappen dividendbelasting appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 09u30  Een inkijkje in de gedachten van Stef Blok Mijn kleinzoon, een whizzkid, is er op mijn verzoek in geslaagd de computer van Stef Blok te kraken. (Knap van ‘m, maar ook dankzij het feit dat Buitenlandse Zaken heeft moeten bezuinigen op beveiliging, omdat de heropening van ambassades in migratielanden veel geld kost.) In de bestanden trof ik de concept-speech van de minister aan … Continued The post Een inkijkje in de gedachten van Stef Blok appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 22u30  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 17u45  De Turkse jacht op Erdogan-beledigers: een overzicht Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt een 64-jarige man uit Sittard voor het beledigen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Zelf ontkent hij aanstootgevende mails te hebben gestuurd. Het kwam de afgelopen jaren al vaker voor dat de Turkse regering straf of censuur eiste tegen mensen die hun president beledigden. Na berichtgeving van de lokale … Continued The post De Turkse jacht op Erdogan-beledigers: een overzicht appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 12u30  GroenLinks: migrantenschepen van ngo?s welkom in Amsterdam Non-gouvernementele organisaties (ngo?s) die asielzoekers van zee oppikken, moeten Amsterdam als veilige haven kunnen gebruiken, vindt GroenLinks. ?Schepen die mensenlevens redden, leg je niet aan de ketting. Die haal je veilig de haven binnen en je laat ze vrij uitvaren om door te gaan met hun werk,? schrijft het Amsterdamse raadslid Tirza de Fockert vrijdag … Continued The post GroenLinks: migrantenschepen van ngo’s welkom in Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 10u00  Blok wacht hete herstart na zomer vol ophef en excuses Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) heeft aan de vooravond van het nieuwe parlementaire jaar opnieuw zijn excuses aangeboden voor de omstreden uitspraken die hij deed over immigratie en de multiculturele samenleving. Waarschijnlijk reageert ook premier Mark Rutte (VVD) vrijdagmiddag, op de persconferentie na de eerste ministerraad sinds het reces, uitgebreid op de kwestie … Continued The post Blok wacht hete herstart na zomer vol ophef en excuses appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 22u15  Turken slaan iPhones kapot, regering positief over lira Lees meer >
16/08 17u30  Klaver schrijft emotionele brief aan Rutte over Blok Lees meer >
16/08 16u15  Weer explosief: wat is er aan de hand in Amsterdam? Lees meer >
16/08 16u15  Schadevergoeding voor moslima die hand weigerde bij sollicitatie Een opmerkelijke uitspraak door de arbeidsrechtbank in Zweden. Een moslima die bij een sollicitatie weigerde de hand te schudden van haar mannelijke gesprekspartner en daarom werd weggestuurd, is op basis van het Europese mensenrechtenverdrag in het gelijk gesteld. De werkgever moet haar duizenden euro’s schadevergoeding betalen. De 24-jarige Farah Alhajeh solliciteerde afgelopen jaar bij een … Continued The post Schadevergoeding voor moslima die hand weigerde bij sollicitatie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u30  Voortvluchtige crimineel behoudt vaak uitkering dankzij rechter Criminelen die de cel in moeten, maar vluchten voor de politie, houden geregeld het recht op de uitkering die ze krijgen van sociale diensten en het UWV. De rechter oordeelt vaak dat het niet uitzitten van een celstraf niet automatisch reden is voor het stopzetten van een uitkering, tot wordt aangetoond dat de crimineel de … Continued The post Voortvluchtige crimineel behoudt vaak uitkering dankzij rechter appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u30  Obama en Biden zijn terug? als detectives In een tijd waarin velen met weemoed terugdenken aan de vorige Amerikaanse president, is een fictief boek over detectives Barack Obama en Joe Biden een hit. De innige vriendschap tussen oud-president Barack Obama en zijn vicepresident Joe Biden was de afgelopen jaren niet te missen. Ze weken amper van elkaars zijde, met Joe gewoonlijk in … Continued The post Obama en Biden zijn terug? als detectives appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 02u00  Faillissement dreigt voor Turkije, dit land schiet te hulp Lees meer >
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/08 10u30  10.000 kilo post na acht jaar eindelijk afgeleverd Het Palestijnse postkantoor op de Westelijke Jordaanoever heeft het opeens heel erg druk. De internationale post van de afgelopen acht jaar is in één keer binnengekomen.
19/08 21u15  'Festivals vervuilen': GGD waarschuwt voor fijnstof Nederland is een festivalland, er komen er steeds meer bij. Maar ze zijn ook behoorlijk vervuilend vanwege de gebruikte dieselaggregaten, waarschuwen de GGD's. Zij willen dat festivals bijvoorbeeld groene stroom gebruiken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
19/08 18u45  Demonstranten gemarteld in Nicaragua: 'Ik spuugde bloed' Demonstranten in Nicaragua worden opgepakt, weken vastgehouden en gemarteld. Ze protesteren tegen president Ortega, die met harde hand laat ingrijpen. Er zijn al zeker 300 doden. Mensenrechtenorganisaties zijn bezorgd en de families van verdwenen betogers wanhopig: 'Ik rust niet voor ik Lester zie.'
19/08 17u15  'Liggen, kop dicht': beelden arrestatie Dave Roelvink en zijn reactie achteraf 'Het viel allemaal wel mee', zegt Dave Roelvink op Instagram over zijn arrestatie vannacht. De dj reed dronken 180 waar hij 100 mocht en werd na een achtervolging opgepakt.
19/08 14u15  Eerste beelden: weer zware aardbeving Lombok Weer is het Indonesische eiland Lombok getroffen door een aardbeving. Het is de zoveelste in een lange reeks, deze was 6,3 op de schaal van Richter.
18/08 23u00  WK klifduiken: duikers wagen sprong van 27 meter Vanuit de hele wereld kwamen duikers naar De Krim om een megasprong te maken. Ze doken vanaf een plank op 27 meter hoogte de zee in. En dat leverde spectaculaire beelden op.
18/08 22u00  Voor de gewone Griek is de crisis nog niet voorbij Griekenland kan het zonder steun van Europa. Maar voor veel inwoners is het einde nog niet in zicht. Zoals de familie Petrakis. Hun vader beroofde zich in 2011 van het leven vanwege de schulden. En ze hebben het financieel nog steeds zwaar.
18/08 20u30  Felle kritiek op deze pijpleiding van Rusland naar Europa (maar hij komt er wel gewoon) Duizenden hectare bos moeten wijken deze pijpleiding, die zorgt voor een verdubbeling van de gastoevoer naar Europa. Natuurbeschermers zijn boos. Maar óók economen zijn kritisch: want de pijpleiding is volgens hen duur en overbodig.
18/08 19u30  Maarten van der Weijden gebruikt zijn benen niet bij marathontocht Je moet het maar kunnen: 200 kilometer zwemmen in drie dagen. En dan gebruikt Maarten van der Weijden nog niet eens zijn benen, alleen zijn armen. 'Hij heeft vooral kracht in zijn armen. Zijn benen gebruik hij om stabiel in het water te blijven liggen.'
18/08 17u30  Belgische juffen als oplossing voor lerarentekort Maandag beginnen de scholen in het zuiden weer. Veel scholen hadden moeite om genoeg juffen en meesters te vinden. Deze school in Zeeuws-Vlaanderen haalde zelfs twee juffen uit België. En voor hen is het wel even wennen.
17/08 20u30  Na Grenfelldrama, nu duizenden kleine tragedies Duizenden appartementencomplexen in Groot-Brittannië blijken dezelfde, licht ontvlambare gevelbekleding te hebben, als de beruchte Grenfell-tower in Londen. In juni vorig jaar brak daar een enorme brand uit, waarbij 70 mensen om het leven kwamen.
17/08 20u00  Europese markt is laatste hoop voor Turkse bedrijven in crisis Het instorten van de Turkse Lira heeft grote gevolgen voor kleine Turkse bedrijven. Het inkopen van materialen uit het buitenland wordt steeds duurder en de opbrengsten in het land worden steeds kleiner.
17/08 18u00  Georgiër verbreekt record onder water Rubiks kubussen oplossen In Georgië heeft Vako Marchilashvili een poging gedaan om een bijzonder record te verbreken. In een glazen bak gevuld met water wist de Georgiër in één adem zes Rubiks kubussen op te lossen. Hij verbreekt daarmee het record van Anthony Brooks, hij wist vijf kubussen op te lossen in één adem.
17/08 14u30  Emotionele herdenking van aanslagen Barcelona en Cambrils Het is vandaag precies een jaar geleden dat een wit bestelbusje inreed op voetgangers op de Ramblas, een drukke promenade in Barcelona. Acht uur later volgt een tweede aanslag met een auto in de badplaats Cambrils. Er worden 26 mensen gedood en 140 mensen raakten gewond.
17/08 13u30  Spektakel in Leeuwarden: metershoge reuzen wandelen door de straten Honderdduizenden mensen zijn naar de Friese hoofdstad gekomen om metershoge reuzen te bewonderen. Het zijn de enorme poppen van de wereldberoemde Franse theatergroep Royal de Luxe. Het is de eerste keer dat ze in Nederland zijn.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Man met autopech doodgereden door vrachtwagen bij Hengelo Een man met autopech is vanmiddag op de A35 bij Hengelo aangereden door een vrachtwagen. Hij overleefde dat niet. Volgens RTV Oost stond de man met zijn kapotte auto langs de weg, toen hij werd geschept door de vrachtwagen. Er werden een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen voor de zwaargewonde man. Hij overleed in de ambulance. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. De A35 was korte tijd dicht tussen Enschede-West en Hengelo-Zuid, maar is inmiddels weer vrijgegeven.
20/08 16u15  Bommelding station Tilburg was loos alarm, verdachten na een nacht cel vrijgelaten Vier mannen die waren opgepakt in verband met een verdachte tas in een trein, hadden daar niets mee te maken. Ze zijn vrijgelaten nadat ze een nacht hadden doorgebracht in een cel op het politiebureau in Tilburg. De politie kreeg gisteravond van verschillende kanten de melding dat er een verlaten koffer in een trein naar Tilburg lag en dat vier mannen in de trein er iets mee te maken zouden hebben. De politie nam de meldingen 'uiteraard serieus' en schaalde op. Arrestatieteam Het station en een deel van de trein werden ontruimd en het treinverkeer werd stilgelegd. Een arrestatieteam pakte de vier mannen op. Hun verklaring dat ze niets met de zaak te maken hadden was voor de politie geen aanleiding om ze vrij te laten. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de mannen gelijk hadden. 'De meldingen waren serieus genoeg om de mannen aan te houden. Nader onderzoek moest uitwijzen of ze er iets mee te maken hadden. Dat kost tijd', aldus een woordvoerder van de politie. Nachtrust Door het late tijdstip van de aanhouding moesten de mannen de nacht doorbrengen in een politiecel. 'Wie 's avonds wordt opgepakt, krijgt nachtrust van elf uur tot de volgende ochtend zeven uur.' Vanochtend zijn de mannen verhoord en toen bleek dat zij niets met de tas te maken hadden. Onderzoek wees bovendien uit dat die tas geen explosieven bevatte. Er zat ook niets in dat naar de eigenaar kon leiden. De politie heeft de vier mannen vrijgelaten. Een woordvoerder bevestigde dat die niet blij waren met hun onterechte verblijf in een politiecel, maar 'ik hoop op wat begrip. We doen dit niet voor ons plezier.'
20/08 15u45  Als het spoor straks vol is en de weg ook, wat dan? Binnen tien jaar wordt het te druk op de Nederlandse sporen. Daarvoor waarschuwt ProRail vandaag. Om straks toch alle reizigers te kunnen vervoeren is het aanleggen van méér spoor niet de oplossing, zegt de spoorbeheerder. Wat dan wel? ProRail denkt aan een nauwkeurigere dienstregeling en aan metro-achtige treinen, maar is dat genoeg? Of zijn er misschien radicalere oplossingen nodig voor het personenvervoer van de toekomst? 'We kunnen het spoor gewoon niet voller stoppen dan het nu zit', zegt Ruud Hornman, verkeersdeskundige van de Breda University. Een van de oplossingen die hij ziet is het bieden van alternatieven voor het goederenvervoer in plaats van het spoor. 'Dat zorgt voor meer ruimte voor passagierstreinen. Die goederen kunnen op een gegeven moment misschien mee met de hyperloop, een vacuümtrein die wordt ontwikkeld naar een idee van Elon Musk.' 'Zelfrijdende karretjes' Geert Kloppenburg, mobiliteitsexpert, ziet een heel andere oplossing voor drukke sporen. 'Het spoor is nu vooral afgesteld op personenvervoer tussen grote steden, terwijl de kleinere stations op veel plaatsen steeds belangrijker worden. We zien dat de behoefte van reizigers steeds vaker op andere plekken zit.' Kloppenburg doelt op het vervoer over een afstand van 5 tot 25 kilometer tussen woon- en werklocatie. Als je op die relatief korte afstand een stuk meer reizigers wil vervoeren, ziet hij eigenlijk maar één echte goede oplossing: een geautomatiseerde trein. 'Je kan het ook een metro of lightrail noemen, maar ik gebruik het liefst de benaming 'zelfrijdende karretjes'. Je kan ze vlak achter elkaar laten rijden en waar nodig de capaciteit vergroten. Stel: de Johan Cruijff Arena loopt uit, dan heb je met een druk op de knop meer karretjes. In Parijs doen ze dit ook.' Sprinters schrappen Hornman stelt een ander idee voor: hij denkt dat het beter werkt om op termijn sprinters en stoptreinen te schrappen en die reizigers met zelfrijdende bussen te gaan vervoeren. 'Je laat dan enkel nog intercity's rijden, daar kun je er dan veel meer van kwijt op het spoor. De techniek voor die autonome bussen is er nu nog niet, maar over tien jaar wel. Belangrijk is wel dat ze een eigen rijstrook krijgen.' Zo'n bus heeft verschillende voordelen ten opzichte van de sprinter, aldus Hornman. 'Er zit geen dure machinist meer in, de bus kan omrijden en je hebt dus geen last van kapotte bovenleidingen of iets dergelijks. Je hoeft dit trouwens niet meteen overal in te voeren, start eerst eens op een paar trajecten. Probeer het uit.' Op de weg Niet alleen op het spoor, ook op de weg moet er iets veranderen, schreef de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het rapport Van B naar anders, dat in mei uitkwam. De raad pleit voor een beter gebruik van de bestaande infrastructuur en niet voor meer asfalt of spoor. Wel ziet de raad mogelijkheden voor 'verhandelbare spitsrechten voor de weg', op drukke momenten moeten automobilisten dan het recht kopen om te mogen rijden op de snelweg. Mobiliteitsexpert Kloppenburg ziet ook op de weg veel ruimte voor verbetering. 'De capaciteit van de snelweg wordt nu vaak teniet gedaan door de drukte. Daar moet iets veranderen. Je kan bijvoorbeeld automobilisten een paar minuten laten wachten bij een toerit, ze mogen er pas op als de capaciteit van de weg het aankan.' Toch kom je als automobilist uiteindelijk alsnog in de knel: je moet namelijk op een gegeven moment ook weer van de weg af. 'Daar bij de afrit, het eerste stoplicht ná de snelweg, is de trechter het dunst en het probleem het grootst', zegt Kloppenburg. 'Je kan mensen niet langer op de snelweg houden, dus eigenlijk is de echte oplossing voor dat probleem gewoon minder automobilisten. Die moeten we dus toch in het openbaar vervoer weten te krijgen.' Zelfrijdende auto's Hornman denk daar wat anders over. Hij ziet voor de volle Nederlandse snelwegen vooral een rol voor zelfrijdende auto's. 'Als die uiteindelijk helemaal zelf rijden en rekening houden met andere voertuigen, kun je veel meer voertuigen op de weg kwijt.' Hij heeft ook nog een totaal andere suggestie. 'Hier maak je meestal weinig vrienden mee, maar moeten we eigenlijk per se mobiel zijn? Die vraag krijgt meestal niet veel bijval, maar zouden we niet gewoon dichter bij ons werk moeten gaan wonen, of meer vanuit huis werken?'
20/08 15u45  Nederlandse kippen hebben het beetje beter, buitenland wil nog plofkip Er zijn steeds minder plofkippen in Nederland. Uit onderzoek van de Wageningen University in opdracht van Wakker Dier blijkt dat ruim 30 procent van de pluimveebedrijven de afgelopen zeven jaar is overgestapt op een ander kippenras, dat langzamer groeit en niet het predicaat 'plofkip' draagt. Supermarkten hebben sinds een paar jaar een nieuw soort kippenras in de schappen liggen. Bij Jumbo heet die kip bijvoorbeeld de 'Nieuwe Standaard Kip', Albert Heijn heeft 'de nieuwe AH-kip'. Het zijn geen kippen die het predicaat 'scharrelkip' of 'biologisch' mogen dragen, maar de dieren hebben wel meer ruimte, groeien langzamer en leven langer. Ze leven gemiddeld 47 tot 49 dagen, de kip die gezien wordt als plofkip zo'n 42 dagen. Trager ras 'Alle supermarkten zijn overgestapt op een trager groeiend ras, dus voor het overgrote deel van de Nederlandse consumptie zit het wel goed', zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. Volgens onderzoekster Ferry Leenstra van de Wageningen Universiteit gaat het inderdaad een stuk beter. 'De kippen hebben in hun hele, overigens vrij korte, leven minder problemen dan in 2011', zegt ze op NPO Radio 1. 'We hebben toen in opdracht van het ministerie bekeken hoe het met het ongerief van vleeskippen zat. Dat hebben we nu opnieuw onderzocht. En we zien duidelijk verbetering. Daar hebben boeren, actiegroepen en de overheid samen voor gezorgd.' In 2011 hadden de kippen vooral problemen met hun poten en gewrichten. Leenstra: 'En ze hadden frustratie door verveling. Dat is allemaal verbeterd.' Voetzweren Toch is Wakker Dier nog niet helemaal tevreden. 70 procent van de Nederlandse productie gaat naar het buitenland. 'Daarvan is het grootste deel plofkip', zegt Hilhorst. 'De 'betere' kip eten we hier vooral in Nederland. De buitenlandse productie gaat vooral om de prijs.' 15 tot 20 procent van de kippen lijdt aan voetzweren, zo'n 50 miljoen dieren. Ook dat is een flinke daling ten opzichte van 2011. Toen had nog 50 procent van de kippen last van zogenoemde 'ernstige voetzoollaesies', een aandoening aan de poten. Bij kippen die vallen onder het Beter Leven-keurmerk of het biologisch-predicaat is het percentage voetzweren zelfs al onder de 10 procent. Hilhorst hoopt dat alle kippen in Nederland straks minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk hebben. 'Dat is realistisch', vindt ze. 'Het is wat duurder, maar consumenten willen betalen als ze het vertrouwen. Al het varkensvlees is al één ster. Het kan en mensen staan er voor open.'
20/08 15u30  Italië dreigt migranten terug te sturen naar Libië De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini dreigt migranten die vastzitten op schepen voor de kust terug te sturen naar Libië. Hij wil de rest van Europa op deze manier dwingen om een deel van de migranten op te nemen. Salvini wil beginnen met het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht, dat sinds donderdag voor de kust van Lampedusa ligt. Aan boord zijn 177 migranten die zijn opgepikt uit de Middellandse Zee tussen Malta en Italië. 'Of Europa gaat Italië concreet helpen, of we zijn gedwongen de mensensmokkel een definitief halt toe te roepen en de migranten terug te brengen naar de Libische haven', zei Salvini. De nieuwe regering van Italië ligt sinds het aantreden in juni in de clinch met Europa over opvang van migranten. De Italianen voelen zich in de steek gelaten door de andere landen en willen dat vluchtelingen eerlijk worden verdeeld over Europa.
20/08 15u30  Rutte: voordeel buitenlandse aandeelhouders 'vreselijk vervelend', maar het moet Premier Rutte noemt de afschaffing van de dividendbelasting een 'vreselijk vervelende maatregel', maar zegt dat die wel hard nodig is om te voorkomen dat Nederlandse bedrijven weggaan. Rutte reageerde op groeiende kritiek op het kabinetsbesluit dat mogelijk 2 miljard euro gaat kosten; 600 miljoen euro meer dan eerder werd gedacht. 'Je gaat toch niet voor de lol een belastingvoordeel geven aan buitenlandse aandeelhouders', zei Rutte na afloop van het eerste coalitieoverleg na de vakantie. Niet leuk Maar Rutte zei er onmiddellijk met klem bij dat Nederland anders het 'levensgrote risico' loopt dat Nederlandse bedrijven weggaan. 'Dat is een verarming van het land.' Grote bedrijven zijn door de lage rentestand gevoelig voor overnames, denkt Rutte en die bedrijven moeten beschermd worden. 'Soms moet je maatregelen nemen die niet leuk zijn.' De oppositiepartijen verzetten zich al maanden tegen de afschaffing van de dividendbelasting. Ze vinden dat het kabinet te veel doet voor de grote Nederlandse multinationals, zoals Shell en Unilever. Er is volgens hen ook geen wetenschappelijk bewijs dat de maatregel daadwerkelijk goed is voor het Nederlandse vestigingsbeleid. 'Het is in de eerste plaats een vreselijk vervelende maatregel', aldus Rutte, 'Niemand zit erop te wachten, maar er is een goede reden om het te doen. '
20/08 15u15  Schiermonnikoog weer digitaal bereikbaar Alle bewoners van Schiermonnikoog hebben weer internet, tv en telefoon via de glasvezelkabel. Provider Kabelnoord laat weten dat de omleiding via een andere kabel werkt, meldt Omrop Fryslân. Sinds zaterdagmiddag zaten de abonnees van het kabelbedrijf op het eiland zonder internet, telefoon en televisie door een breuk in een glasvezelkabel in de Waddenzee. KPN heeft het signaal nu omgeleid via Lauwersoog. Na een korte test heeft Kabelnoord iedereen weer aangesloten. De storing zorgde bij een aantal winkels en horecagelegenheden voor overlast, omdat er niet kon worden gepind en omdat er geen reserveringen konden worden geboekt. De volgende stap is de kapotte kabel repareren. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
20/08 14u45  Griekenland staat financieel weer op eigen benen, en nu? Precies om middernacht was het zover: Griekenland heeft na acht jaar het steunprogramma verlaten. Het land staat financieel weer op eigen benen, zoals het heet. De gevreesde grexit is uitgebleven, de overheidsfinanciën zijn op orde en volgens de laatste cijfers groeit de Griekse economie met 2 procent. Is alle ellende voor de Grieken nu voorbij? Niet helemaal. De Griekse economie is sinds 2010 met ruim een kwart gekrompen, lonen en pensioenen werden flink gekort en duizenden grote en kleine bedrijven gingen failliet. Griekenland kampt nog altijd met de hoogste werkloosheid in de eurozone; een op de vijf Grieken is werkloos. De Griekse banken zijn uitermate zwak en kunnen bedrijven die willen investeren nauwelijks ondersteunen. Bijna de helft van de leningen staan in de boeken als 'slechte leningen' waar al lange tijd geen rente of aflossing op binnenkomt. De Griekse economie groeit wel, maar in het huidige tempo duurt het nog vele, vele jaren voordat het gigantische verlies is goedgemaakt. Vrijheid beperkt Bovendien is Athene niet helemaal af van zijn Europese geldschieters. Er zijn voor de komende tientallen jaren strikte afspraken over de begrotingsruimte: Griekenland moet tot 2060 een primair begrotingsoverschot houden van gemiddeld 2.2 procent. Dat betekent dat de Griekse staat, exclusief rente en aflossing van de schuld, jaar in jaar uit nauwelijks bewegingsruimte heeft voor nieuwe uitgaven. De vraag is natuurlijk of de Grieken zich aan die afspraken kunnen en willen houden. De afgelopen jaren kenmerkten zich door continue ruzies tussen opeenvolgende Griekse regeringen en de internationale geldschieters. Europa wist Athene steeds op de knieën te krijgen door een nieuwe lening achter te houden, tot er weer nieuwe harde beloftes lagen voor hervormingen en bezuinigingen. Waarna Europa alsnog met geld over de brug kwam. Maar die stok achter de deur is nu weg. Griekenland heeft twee weken geleden de laatste lening van 15 miljard euro gekregen en heeft de komende jaren genoeg geld om het op eigen kracht uit te zingen. Het idee is dat de Grieken daarna door de tucht van de markt gedisciplineerd blijven. Investeerders zullen immers geen geld willen lenen aan een land dat zijn extreem hoge schuld nog verder laat oplopen, is de gedachte in Brussel. Maar of dat in de praktijk zo uitpakt is nog volstrekt onzeker. Internationale investeerders hebben weer vertrouwen in Griekenland, maar dat komt ook omdat ze, na al die jaren crisis, erop vertrouwen dat de andere eurolanden Griekenland uiteindelijk altijd te hulp zullen schieten. Verkiezingen Volgend jaar zijn er weer verkiezingen in Griekenland. De linkse premier Tsipras staat in de peilingen flink achter op zijn conservatieve tegenspeler Kyriakos Mistotakis. De komende maanden moet blijken hoe Tsipras met de herwonnen vrijheid omgaat. Want Griekenland staat dan wel op eigen benen, elke stap zal door de Europese partners met argusogen worden gevolgd.
20/08 14u30  Koreanen zagen elkaar voor 't laatst als tiener, nu als bejaarde In Korea hebben families uit Noord- en Zuid-Korea elkaar ontmoet. Zuid-Koreaanse senioren staken vanochtend de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea over voor de historische ontmoeting met familieleden die ze al sinds het einde van de Koreaanse Oorlog, in de jaren 50, niet meer hebben gezien. In een hotel in het berggebied Diamond Mountain troffen 89 Zuid-Koreaanse senioren, veel van hen in rolstoelen, zo'n 180 Noord-Koreaanse familieleden. Voor de familieleden was het een emotioneel weerzien: Voor de oudere Koreanen betekent het waarschijnlijk de laatste ontmoeting met hun familieleden. De ontmoeting duurt maximaal elf uur. De Zuid-Koreanen, veelal vluchtelingen uit Noord-Korea, zijn met bussen naar een resort in de Noord-Koreaanse bergen gebracht. De meesten, tussen de 70 en 101 jaar oud, hebben hun familieleden al sinds hun tienerjaren niet meer gezien. Zo'n 180 families mogen dit keer meedoen aan de familiereünie, die zo'n drie jaar geleden voor het laatst werd gehouden. Ook later deze week zijn er nog ontmoetingen. 56.000 Zuid-Koreanen staan nog op een wachtlijst, om ook ooit Noord-Koreaanse familieleden te mogen ontmoeten. Topprioriteit De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zei in een toespraak dat het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging er alles aan doet om de veiligheid en gezondheid van de Zuid-Koreanen in Noord-Korea te waarborgen. 'Ik zag een reportage op het nieuws van een 95-jaar oud persoon, die niet was geselecteerd voor de reünie. Ik heb het volle begrip voor het leed en frustratie, omdat ik zelf lid ben van een verscheurde familie. De tijd om elkaar te ontmoeten is op een gegeven moment voorbij.' Volgens Moon is het een 'topprioriteit' om vaker ontmoetingen te hebben tussen familieleden, die elkaar sinds de oorlog niet meer hebben gezien. 'Niet alleen 'gewoon' familiecontact moet mogelijk zijn, maar ook mogelijkheden om met elkaar contact te hebben moeten we regelen, zoals jaarlijkse reünies, video-gesprekken en bezoeken aan hun woonplaatsen langs de grens.'
20/08 14u00  Verdachten bommelding station Tilburg vrijgelaten De vier mannen die vastzaten na een bommelding bij het centraal station van Tilburg komen vrij. Ze worden niet langer verdacht van een strafbaar feit. De mannen werden gisteravond opgepakt op verdenking van het dreigen met een terroristisch misdrijf. Volgens de politie zijn vanochtend verschillende mensen verhoord, onder wie de vier verdachten. Uit die verhoren is niet gebleken dat de vier een strafbaar feit hebben gepleegd. 'Achtergelaten koffer' Het centraal station in Tilburg was gisteravond een paar uur afgesloten vanwege het bomalarm. Er waren meldingen binnengekomen over een koffer die was achtergelaten in een trein. Volgens deze meldingen hadden de vier mannen iets maken met de koffer. Het viertal werd door een arrestatieteam uit de trein gehaald. Specialisten van de politie hebben de trein doorzocht, maar de koffer werd niet gevonden. Kort na middernacht kon het treinverkeer bij het station in Tilburg worden hervat.
20/08 14u00  Tranen bij ontmoeting tussen Noord- en Zuid-Koreanen In Korea hebben families uit Noord- en Zuid-Korea elkaar ontmoet. Zuid-Koreaanse senioren staken vanochtend de zwaarbewaakte grens met Noord-Korea over voor de historische ontmoeting met familieleden die ze al sinds het einde van de Koreaanse Oorlog, in de jaren 50, niet meer hebben gezien. In een hotel in het berggebied Diamond Mountain troffen 89 Zuid-Koreaanse senioren, veel van hen in rolstoelen, zo'n 180 Noord-Koreaanse familieleden. Voor de familieleden was het een emotioneel weerzien: Voor de oudere Koreanen betekent het waarschijnlijk de laatste ontmoeting met hun familieleden. De ontmoeting duurt maximaal elf uur. De Zuid-Koreanen, veelal vluchtelingen uit Noord-Korea, zijn met bussen naar een resort in de Noord-Koreaanse bergen gebracht. De meesten, tussen de 70 en 101 jaar oud, hebben hun familieleden al sinds hun tienerjaren niet meer gezien. Zo'n 180 families mogen dit keer meedoen aan de familiereünie, die zo'n drie jaar geleden voor het laatst werd gehouden. Ook later deze week zijn er nog ontmoetingen. 56.000 Zuid-Koreanen staan nog op een wachtlijst, om ook ooit Noord-Koreaanse familieleden te mogen ontmoeten. Topprioriteit De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zei in een toespraak dat het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging er alles aan doet om de veiligheid en gezondheid van de Zuid-Koreanen in Noord-Korea te waarborgen. 'Ik zag een reportage op het nieuws van een 95-jaar oud persoon, die niet was geselecteerd voor de reünie. Ik heb het volle begrip voor het leed en frustratie, omdat ik zelf lid ben van een verscheurde familie. De tijd om elkaar te ontmoeten is op een gegeven moment voorbij.' Volgens Moon is het een 'topprioriteit' om vaker ontmoetingen te hebben tussen familieleden, die elkaar sinds de oorlog niet meer hebben gezien. 'Niet alleen 'gewoon' familiecontact moet mogelijk zijn, maar ook mogelijkheden om met elkaar contact te hebben moeten we regelen, zoals jaarlijkse reünies, video-gesprekken en bezoeken aan hun woonplaatsen langs de grens.'
20/08 13u30  Paus haalt hard uit naar seksueel misbruik en doofpotcultuur binnen kerk Paus Franciscus heeft hard uitgehaald naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. Dat staat in een brief van de paus, die gericht is aan alle katholieken. Ook veroordeelt Franciscus hoge geestelijken die misbruikzaken in de doofpot stoppen. De brief van de paus komt op het moment dat de kerk wereldwijd is verwikkeld in meerdere misbruikschandalen. Zo is vorige week een rapport gepresenteerd waarin staat dat de afgelopen tientallen jaren in de Amerikaanse staat Pennsylvania ruim duizend kinderen zijn misbruikt door ongeveer driehonderd priesters. Het Vaticaan wilde eerst geen commentaar geven op het rapport, maar reageerde later vorige week met 'schaamte en verdriet' op de zaak. Reputatie boven kinderen In de brief die Franciscus nu heeft geschreven, vraagt hij vergeving voor het leed dat slachtoffers is aangedaan. Hij hekelt de cultuur binnen de katholieke kerk die lange tijd mogelijk maakte dat daders hun gang konden gaan. 'De reputatie van de kerk was het belangrijkst, er werd niet omgekeken naar de kinderen', schrijft de paus.10 
20/08 13u00  Podcast De Dag: Grieken financieel weer op eigen benen Een bijzondere dag voor Griekenland: het land staat vanaf nu weer financieel op eigen benen. Reden voor feest? Wanneer werd die steun ook alweer nodig? Eva Wiessing praat ons bij. Zij is economieverslaggever bij de NOS, en is vaak in het land geweest. Verder in De Dag Al het hele weekend zwemt olympisch kampioen Maarten van der Weijden in de Friese wateren, en ergens in de komende nacht wordt hij bij zijn einddoel verwacht. Sportverslaggever Robbert de Rijk is deze dagen constant in zijn buurt en doet verslag. Hoe gaat het met Van der Weijden en hoe is het om hier verslag van te doen?
20/08 13u00  De plofkip is uit: steeds meer aandacht voor dierenwelzijn Er zijn steeds minder plofkippen in Nederland. Uit onderzoek van de Wageningen University in opdracht van Wakker Dier blijkt dat ruim 30 procent van de pluimveebedrijven de afgelopen zeven jaar is overgestapt op een ander kippenras, dat langzamer groeit en niet het predicaat 'plofkip' draagt. Supermarkten hebben sinds een paar jaar een nieuw soort kippenras in de schappen liggen. Bij Jumbo heet die kip bijvoorbeeld de 'Nieuwe Standaard Kip', Albert Heijn heeft 'de nieuwe AH-kip'. Het zijn geen kippen die het predicaat 'scharrelkip' of 'biologisch' mogen dragen, maar de dieren hebben wel meer ruimte, groeien langzamer en leven langer. Ze leven gemiddeld 47 tot 49 dagen, de kip die gezien wordt als plofkip zo'n 42 dagen. Trager ras 'Alle supermarkten zijn overgestapt op een trager groeiend ras, dus voor het overgrote deel van de Nederlandse consumptie zit het wel goed', zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. Volgens onderzoekster Ferry Leenstra van de Wageningen Universiteit gaat het inderdaad een stuk beter. 'De kippen hebben in hun hele, overigens vrij korte, leven minder problemen dan in 2011', zegt ze op NPO Radio 1. 'We hebben toen in opdracht van het ministerie bekeken hoe het met het ongerief van vleeskippen zat. Dat hebben we nu opnieuw onderzocht. En we zien duidelijk verbetering. Daar hebben boeren, actiegroepen en de overheid samen voor gezorgd.' In 2011 hadden de kippen vooral problemen met hun poten en gewrichten. Leenstra: 'En ze hadden frustratie door verveling. Dat is allemaal verbeterd.' Voetzweren Toch is Wakker Dier nog niet helemaal tevreden. 70 procent van de Nederlandse productie gaat naar het buitenland. 'Daarvan is het grootste deel plofkip', zegt Hilhorst. 'De 'betere' kip eten we hier vooral in Nederland. De buitenlandse productie gaat vooral om de prijs.' 15 tot 20 procent van de kippen lijdt aan voetzweren, zo'n 50 miljoen dieren. Ook dat is een flinke daling ten opzichte van 2011. Toen had nog 50 procent van de kippen last van zogenoemde 'ernstige voetzoollaesies', een aandoening aan de poten. Bij kippen die vallen onder het Beter Leven-keurmerk of het biologisch-predicaat is het percentage voetzweren zelfs al onder de 10 procent. Hilhorst hoopt dat alle kippen in Nederland straks minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk hebben. 'Dat is realistisch', vindt ze. 'Het is wat duurder, maar consumenten willen betalen als ze het vertrouwen. Al het varkensvlees is al één ster. Het kan en mensen staan er voor open.'
20/08 12u45  Omwonenden Genua mogen niet naar huis, brug kraakt nog Omwonenden van de ingestorte brug in de Italiaanse stad Genua mogen nog niet terug naar huis. Ze zouden wat spullen mogen ophalen, maar de brug blijkt te kraken. Onderzocht wordt nu wat daarvan de oorzaak is. Er zit mogelijk beweging in de constructie. In dat geval kunnen opnieuw brugdelen naar beneden komen. Bij de brugramp kwamen vorige week 42 mensen om het leven. Ze reden over de brug toen die het begaf. De slachtoffers stortten tientallen meters naar beneden. Ook werden enkele huizen verwoest door het puin. Daarop werd besloten de bewoners van omliggende huizen te evacueren. Hulp van Autostrade De beheerder van de brug, Autostrade, zegt dat er geen aanwijzingen waren dat de brug kwetsbaar was. Toch trekt het commerciële bedrijf 500 miljoen euro uit voor hulp aan nabestaanden en omwonenden. Dat bedrag is vanaf vandaag beschikbaar. Ook heeft de topman gezegd dat hij binnen acht maanden een nieuwe stalen brug wil bouwen, maar dan moet Autostrade wel opnieuw een vergunning krijgen.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Norwich verft uitkleedkamer roze voor lager testosteron tegenstanders Norwich City doet er alles aan de thuiswedstrijden op Carrow Road te winnen. De Engelse club gaat zelfs zo ver dat de kleedkamer van de uitclub roze is geverfd. Dat zou testosteron verlagend werken.
20/08 16u45  Verdachte kofferbakmoord komt op vrije voeten Briellenaar Leon van M. (41) die wordt verdacht van de lugubere moord op Caroline van Toledo (35) uit Oostvoorne in 2005, komt op vrije voeten. Vanmiddag heeft de rechtbank in Rotterdam besloten zijn voorlopige hechtenis te schorsen. Zijn advocaat deed daar vanmiddag voor de vierde keer het verzoek toe.
20/08 16u45  Rutte: Afschaffing dividendtax vervelend, maar nodig Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die ‘toch genomen moet worden’.
20/08 16u45  Automobilist overleeft aanrijding met vrachtwagen niet op snelweg bij Hengelo Op de A35 bij Hengelo heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is één dode gevallen. De snelweg is in de richting van Almelo tot zeker 18.30 uur helemaal afgesloten.
20/08 16u30  Netflix test reclame tijdens series Een flinke domper voor trouwe Netflixers: het platform is momenteel reclamespotjes aan het testen tussen de afleveringen van series door. Netflix experimenteert onder een kleine groep abonnees, maar zij zijn not amused over de promovideo's.
20/08 16u30  Zeven magere jaren in voorronde CL Overleven Ajax en/of PSV deze week de voorrondes van de Champions League. De is een Nederlandse club al zeven jaar niet meer gelukt. Ajax was in 2010 de laatste eredivisionist die de groepsfase bereikte na winst in de play-offs op Dinamo Kiev, ook woensdag weer de tegenstander. PSV neemt het dinsdag op tegen BATE Borisov.
20/08 16u30  'Schaamteloze' reacties na dood meisje (3) Politie en opvoedkundigen zijn geschokt door de 'schaamteloze en tenenkrommende' reacties op de verdrinking van een meisje (3) in Duinrell. Mensen wijzen met een beschuldigende vinger naar de familie die volgens hen beter op haar had moeten letten. ,,Maar de ouders hebben medeleven nodig, geen Twitteranalyses van vreemdelingen.''
20/08 15u45  Snelste Golf ooit komt naar Nederland De Volkswagen Golf GTI TCR – waarvan eerder dit jaar een conceptversie werd onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – komt naar Nederland. De snelste Golf ooit maakt hier op 16 september zijn debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend en zal eind dit jaar gewoon bij de Nederlandse VW-dealers te koop zijn.
20/08 15u45  Paus roept op tot uitroeien 'cultuur des doods' in kerk Paus Franciscus, die zich geconfronteerd ziet met talloze gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door priesters in verschillende landen, heeft een brief op ongekend hoge poten geschreven over deze schandalen. Hij riep alle rooms-katholieken ter wereld op te helpen bij het 'uitroeien van deze cultuur des doods'.
20/08 15u45  Kenedy niet bestraft voor schandalige doodschop Kenedy komt goed weg met zijn doodschop tegen Victor Camarasa van Cardiff City. De 22-jarige Braziliaan trapte fors na en het leek alsof de scheidsrechter het incident had gemist. De Engelse voetbalbond heeft nu aangegeven dat er een vrije trap werd gegeven en het incident dus is afgehandeld.
20/08 15u45  Onthulling bevroren ijsvogel gevierd met speciaal ijsvogel-ijs De ingevroren ijsvogel die begin maart viral ging is vanaf woensdag te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. De onthulling wordt gevierd met gratis ijsvogel-ijs.
20/08 15u30  Yvon Jaspers: Liefdeszoektocht nieuwe boeren 'zwoel en verrassend' Het nieuwe, alweer tiende seizoen van de KRO-NCRV kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw begint op zondagavond 16 september. Tijdens de uitzending wordt duidelijk hoeveel liefdesbrieven de zeven, naar een relatie hunkerende boeren en drie vrijgezelle boerinnen die meedoen, hebben gekregen.
20/08 15u30  Volkswagen roept 700.000 auto's terug wegens kans op kortsluiting en brand Volkswagen roept wereldwijd zo'n 700.000 auto's terug van de modellen Tiguan en Touran. Het betreft auto's van de laatste generatie waarbij vocht kan binnendringen in een lichtbalk bij het panoramadak, met kortsluiting als gevolg. In het ergste geval kan dat brand veroorzaken.
20/08 15u30  Inspanningsfysioloog zet vraagtekens bij prestatie Van der Weijden Hij voelt tomeloze bewondering voor de prestatie van Maarten van der Weijden, inspanningsfysioloog Adrie van Diemen. Maar hij plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanslag die de sportman op zijn eigen lijf pleegde tijdens zijn monsterzwemtocht door Friesland.
20/08 15u15  WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar Meer dan 41.000 kinderen en volwassenen in Europa zijn in de eerste helft van 2018 getroffen door mazelen. Daarmee zijn er in een half jaar tijd al veel meer gevallen geconstateerd dan er in de afgelopen tien op jaarbasis zijn geteld. De Wereldgezondheidsorganisatie dringt nu aan op maatregelen.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
20/08 16u30  Student in Wageningen maar nog geen kamer? Neem een tentje mee: ‘Leuker dan slapen in een kille sporthal’ In Wageningen slapen 150 aankomend studenten noodgedwongen op een geïmproviseerde camping. Ze hebben nog geen kamer en het is maar de vraag of ze die voor aanvang van hun studie nog zullen vinden. Buitenlandse studenten hebben voorrang.
20/08 16u15  Vredesactivist Uri Avnery (1923-2018) leefde niet lang genoeg om vrede mee te maken Optimist is de titel van de autobiografie van de bekendste Israëlische vredesactivist, Uri Avnery, die maandag op 94-jarige leeftijd overleed. Maar hij ‘bereikte niet het einde van de weg, leefde niet lang genoeg om vrede mee te maken’, schreef mensenrechtenorganisatie Gush Shalom in een korte ode aan haar oprichter.
20/08 15u45  Zieke Van der Weijden staakt zijn bizar zware zwemtocht Maarten van der Weijden heeft zijn extreem zware zwemtocht langs de elf Friese steden maandagmiddag even voorbij het Friese Burdaard moeten afbreken. Hij was te misselijk om zijn 200 kilometer lange route te voltooien. Volgens een woordvoerster van de olympisch kampioen heeft Van der Weijden overgegeven. Ook had de zwemmer het erg koud. Artsen constateerden verder dat zijn zoutgehalte niet op peil was. Van der Weijden had op dat moment 163 kilometer zwemmend afgelegd. Hij is voor onderzoek naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht.
20/08 15u15  Taliban gijzelen 170 buspassagiers - meesten van hen zouden inmiddels bevrijd zijn De Taliban hebben ten minste 170 mensen gegijzeld die vanuit de provincie Kunduz onderweg waren naar de hoofdstad Kabul. Na hevige gevechten zouden de meeste gijzelaars inmiddels zijn bevrijd.
20/08 14u00  Asia Argento, aanjager #MeToo-beweging, nu zelf beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige Een van de eerste vrouwen die zich uitsprak tegen de voor misbruik aangeklaagde Hollywood-filmproducent Harvey Weinstein wordt nu zelf verdacht van seksuele intimidatie. De Italiaanse actrice en regisseur Asia Argento zou een minderjarige acteur in een hotelkamer hebben aangerand, en hem in stilte zo’n 380 duizend dollar hebben betaald op het moment dat de #MeToo-affaire volop aan de gang was.
20/08 14u00  Pieter Waterdrinker had geen tijd nodig om er lekker in te komen ‘In mijn leven, in mijn werk, in mijn literatuur staat altijd één ding centraal: de mens en zijn vaak bizarre lot op deze aardbol’, had de vierde Zomergast van dit jaar, Pieter Waterdrinker, voorafgaand aan zijn avondvullende programma gezegd. ‘Naast veel over Rusland zal dan ook vooral de mens in mijn tv-fragmenten centraal staan.’
20/08 13u45  Student in Wageningen maar nog geen kamer? Neem dan een tentje mee. ‘Leuker dan slapen in een kille sporthal’ Hoe kom je aan een studentenkamer? In Wageningen slapen 150 studenten noodgedwongen op een geïmproviseerde camping. Buitenlandse studenten gaan voor.
20/08 13u30  Klimaatexperts: ongewoon hete zomer waarschijnlijk veroorzaakt door snelle opwarming Noordpool De eindeloos hete en droge zomer van dit jaar is waarschijnlijk veroorzaakt door de ongekend snelle opwarming van de Noordpool. De noordelijke warmte maakt de straalstroom in de atmosfeer slomer waardoor in West-Europa hetzelfde weertype wekenlang kan blijven hangen. Het uitdrogen van de bodem versterkt daarbij de hitte.
20/08 13u00  Varoufakis: situatie Griekenland even erbarmelijk als vóór reddingsoperatie Griekenland hangt sinds maandag niet meer aan het financieel infuus, maar is er nog net zo erbarmelijk aan toe als voor de redding van het schuldenland. Dit zegt Yanis Varoufakis, de Griekse oud-minister van Financiën, maandag in een interview in de Duitse krant Bild.
20/08 13u00  Veilig Verkeer Nederland wil dat vrachtwagens schoolroutes mijden Mijd komende weken schoolroutes. Die oproep doet Veilig Verkeer Nederland (VVN) maandag aan vrachtwagenchauffeurs, op de eerste schooldag in het zuiden van het land.
20/08 12u30  De scheidsrechter dreigt een loopjongen van de techniek te worden Van mij had het niet gehoeven, de invoering van de VAR, de Video Assistant Referee, om de eenvoudige reden dat de feilbare mens me lief is. Als wat oudere man accepteer ik fouten van de arbitrage, zelfs als de belangen groot zijn. Dat kost soms moeite en ergernis, maar we zien zoveel fouten van politici, journalisten, voetballers en scheidsrechters, van wie dan ook. Dat heeft ook zijn charme, als prettige afwijking op perfectie.
20/08 12u00  Een prangend lerarentekort en toch zijn er werkloze leraren, hoe kan dat? Er wordt gesproken van een lerarentekort en toch zijn er werkloze leraren. Hoe kan dat? En is er wel een lerarentekort? Volgens onderzoek van het UWV zijn er genoeg leraren om de vacatures te vervullen.
20/08 10u45  Goede zwemnacht voor Maarten van der Weijden op zijn extreem zware tocht Maarten van der Weijden heeft een goede zwemnacht achter de rug op zijn tocht voor het goede doel langs de elf Friese steden. ‘Deze tweede nacht verliep een stuk soepeler dan zijn eerste’, aldus een woordvoerster van de zwemmer maandagochtend.
20/08 09u00  Door de lage rente een steeds slechter pensioenvooruitzicht Duizenden werknemers die individueel pensioenvermogen opbouwen, stevenen af op grote financiële tegenvallers na hun pensionering. Hoewel hun pensioenpot jaar in jaar uit beter gevuld raakt, wordt hun pensioenperspectief steeds slechter. Door de dalende rente wordt hun jaarlijks een lager pensioen in het vooruitzicht gesteld. De afgelopen jaren zijn tienduizenden werknemers die met pensioen gingen al met een veel lager pensioen geconfronteerd.
20/08 02u30  Volgend jaar nóg meer treinen op overvol spoorwegennet Het wordt nog drukker op het bomvolle Nederlandse spoorwegennet. ‘We lopen tegen de grenzen aan’, zegt Wouter van Dijk, directeur vervoer en dienstregeling van ProRail. Ook NS waarschuwde daar dit weekeinde voor.17 
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Letterenstudies houden liberale democratiën vitaal Kennis heeft een wijder belang dan technisch of economisch. Geesteswetenschappen nog verder uitkleden is dom, vinden Clemens Six en Stefan Couperus. De samenleving waaruit ze voortkomen kan zich dat niet veroorloven.
20/08 16u45  Elon Musk: getroebleerde geest met superheldenimago De bijna stripfiguurachtige Tesla-oprichter Elon Musk had het imago van een held. Nu valt hij op door zijn emotionele labiliteit.
20/08 15u45  Annan voerde ongelijke strijd tegen macht van staten Onder leiding van Kofi Annan kreeg de VN de macht in te grijpen als een tiran zijn volk niet beschermde. Het tijdperk van de humanitaire interventie is alweer voorbij, noteert Ko Colijn.
20/08 15u45  Oudste kaas ooit bevatte ziekmakende bacterie In een graftombe uit de dertiende eeuw voor Christus hebben archeologen de oudste kaas ter wereld ontdekt.
20/08 15u30  Wie marcheert daar door de straat? Het is een kleuter in nikab Een kleuterschool liet kinderen gehuld in nikab en met geweer in de hand door de straten marcheren.
20/08 15u15  Koraal in Noordzee bloeit rond bouwsels van mensen Koudwaterkoralen in de Noordzee gedijen op boorplatformen. Deze onderwaterwegen helpen zeeleven te verspreiden.
20/08 15u15  Wie marcheert daar door de straat? Het is een kleuter in nikab Een kleuterschool liet kinderen gehuld in nikab en met geweer in de hand door de straten marcheren.
20/08 14u45  Voor het eerst in zeventig jaar zien ze elkaar weer Families uit Noord- en Zuid-Korea die elkaar decennia niet hebben gezien worden deze dagen voor even herenigd.
20/08 14u30  Mummificeren blijkt oeroude traditie Een bijna 6.000 jaar oude mummie blijkt gebalsemd met plantaardige olie en coniferenhars.
20/08 14u30  NRC checkt: ‘Bij kritiek op EU geen subsidie uit Brussel’ Dat schrijft de SP over onderzoekssubsidies van de Europese Commissie. Is het zo? We checken het.
20/08 14u15  Werk bij Morandibrug in Genua gestaakt om verdacht geluid De restanten van de Ponte Morandi maken een piepend geluid. Omwonenden kunnen daardoor nog altijd niet naar huis.
20/08 14u00  Werk bij Morandi-brug in Genua gestaakt om verdacht geluid De restanten van de Ponte Morandi maken een piepend geluid dat anders is dan de afgelopen dagen. Omwonenden kunnen daardoor nog altijd niet naar huis.
20/08 14u00  Paus vraagt vergeving voor misbruik binnen kerk Vorige week kwam aan het licht dat in het Amerikaanse Pennsylvania decennialang kinderen misbruikt zijn door priesters.
20/08 13u45  Verdachten bommelding Tilburg vrijgelaten Eerder liet de politie weten de vier mannen te verdenken van een terreurdreiging. Na onderzoek bleek er toch geen sprake te zijn van een strafbaar feit.
20/08 13u30  Zwemmer Van der Weijden stopt met Elfstedenzwemtocht De topsporter is ziek en moest na 163 kilometer en zo’n 55 uur zwemmen stoppen.10 
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
20/08 16u30  Kilometers zeekraal, een felgroene sluier over okergeel zand Aan de westkant van Schiermonnikoog ligt het Rif: een kwelderachtige strandvlakte, aangeslibd in de beschutting van een zandbank. Vijftien jaar geleden lag die zandbank achter een behoorlijk diepe binnenzee, vol draaikolken en gevaarlijke stromingen.
20/08 16u15  Na 163 kilometer was het lichaam van zwemmer Van der Weijden op Die handen. Spierwit, gerimpeld, helemaal vervormd. Het lijken geen mensenhanden meer, de handen van Maarten van der Weijden. Alsof het een soort vinnen zijn geworden in de neopreen handschoenen die hij drie dagen lang in het water aan had.
20/08 15u45  Taliban willen geen staakt-het-vuren tijdens Offerfeest De Taliban gunnen het Afghaanse leger geen rust. Vandaag wezen de jihadisten een verzoek van de regering in Kabul om een wapenstilstand af. Ze vinden dat vooral de regering profiteert van zo’n bestand. De jihadisten gaan door met hun offensief, en hebben drie bussen tegengehouden op zoek naar militairen in burger.
20/08 15u30  De Kunsthal zoekt 'democratische kunst' in de volkswijk, maar treft er schuchter publiek Met 'All you can Art' trekt de Rotterdamse Kunsthal het museum uit, de wijk in. Kunst als sociaal experiment om tot echte verbinding te komen, dat willen de kunstenaars. De bestemming: het Afrikaanderplein.
20/08 15u15  Kerala kampt met de grootste overstroming in 100 jaar: 'We leven nog, maar we zijn alles kwijt' Nu het weer in Kerala iets beter wordt, begint het water langzaam te zakken. Maar de schade is enorm. De Zuid-Indiase deelstaat kampt met de grootste overstroming in honderd jaar. Zo'n 350 mensen kwamen om, 700.000 mensen zijn opgevangen in kampen die zijn ingericht in kerken en schoolgebouwen.
20/08 15u00  De vergelijking van moslims met katholieken gaat mank, in tal van opzichten Diegenen die vinden dat moslims in Nederland onheus worden bejegend, verwijzen soms naar de positie van katholieken in ons land. Die zijn, sinds de Reformatie, lange tijd als tweederangs burgers behandeld; een fout die niet zou moeten worden herhaald ten aanzien van de moslimminderheid.
20/08 14u15  Prorail moet plannen op een postzegel Het plannen van treinritten wordt steeds complexer met een aanhoudende groei van zowel reizigers, aantallen treinen als treinkilometers.
20/08 14u00  Maarten van der Weijden moet vroegtijdig stoppen met zijn Elfstedentocht Hij wilde vanavond na drie dagen zwemmen in Leeuwarden aankomen. Maar zwemmer Maarten van der Weijden heeft vanmiddag zijn zwemtocht langs elf Friese steden vroegtijdig moeten staken.
20/08 13u45  Een pensioenakkoord is nabij - deze zeven hobbels moeten nog genomen worden De komende weken hopen vakbonden en werkgevers elkaar en het kabinet toch nog te overtuigen van nieuwe regels voor pensioenen. Voor Prinsjesdag moet het rond zijn, want er is geld nodig.
20/08 13u15  Competitie zal het verschil tussen jongens en meisjes juist vergroten Vroeger werd competitie gezien als de sleutel van succes, nu juist tot samenwerking, betoogt tekstschrijver Jos van der Schot.
20/08 12u15  Hoe zat het ook alweer met die bezittelijke voornaamwoorden? De eenvoudigste voornaamwoorden zijn de persoonlijke voornaamwoorden. Je hebt voor ieder getal (enkelvoud en meervoud) en voor iedere persoon (eerste, tweede, derde) wel een voornaamwoord en soms zelfs meerdere, zoals hij, zij, en het voor derde persoon enkelvoud.
20/08 12u00  Ongelukkige samenloop van omstandigheden zorgt voor treinperikelen Een beschadigde bovenleiding zorgde gisteren voor stremming van het treinverkeer in het noorden van het land.
20/08 11u15  Franse scholier baalt: een nieuwe wet bant het mobieltje uit de klas en van het schoolplein Op Franse scholen zijn mobiele telefoons met ingang van het nieuwe schooljaar bij wet verboden. Ze moeten in de tas blijven, niet alleen in de klas maar ook in de gangen en op het plein. In Nederland wil niemand zo'n verbod.
20/08 11u00  Zo gaat dat met oude vrienden, één oogopslag en je weet weer precies hoe alles zit We kennen elkaar al heel erg lang en heel erg goed, sommigen van het voetbal, anderen van de studie, weer anderen van de middelbare school.
20/08 10u45  Maaltijdbezorging per drone neemt een vlucht - maar hoe zit het met de veiligheid? China experimenteert met maaltijdbezorging per drone. Klanten zijn enthousiast. Maar de autoriteiten zijn huiverig vliegroutes voor drones toe te kennen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
20/08 15u45  Geen prijs voor outfit Halsema op Hartjesdag Hier verzamelen we de leukste, opvallendste en mooiste Amsterdamse beelden. Zelf een bijdrage? App ons via WhatsApp of mail nieuwsdienst@parool.nl. Volg ons ook op Instagram. De naam Hartjesdag heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen, maar wat het inhoudt, is sindsdien behoorlijk veranderd. Ooit een volksfeest voor de 'geringste burgers', werd Hartjesdag door bewoners van de Zeedijk in 1997 nieuw
20/08 15u45  Romafamilie moet weg uit Nieuw-West De Romafamilie Petalo die krap een jaar met drie caravans illegaal aan de Noordzeeweg in Nieuw-West staat, moet daar eind augustus weg. Tussen de gemeente en de familie dient dinsdagochtend een rechtszaak. Zet de familie de caravans elders op een illegale plek neer, dan wacht hen een dwangsom van maximaal 15.000 euro per persoon. Eerder dit jaar diende er al een rechtszaak maar de rechter bepaalde
20/08 15u30  Maduro wordt assistent-trainer bij Jong Oranje Oud-Ajacied Hedwiges Maduro gaat Erwin van de Looi assisteren bij Jong Oranje. De oud-interland tekent een contract dat loopt tot en met het EK onder 21 in Italië volgend jaar. De 33-jarige Maduro beëindigde deze zomer zijn actieve loopbaan. De achttienvoudig A-international keert nu terug bij Jong Oranje als assistent-trainer. Maduro speelde zelf 33 interlands voor de Nederlandse beloften. In 200
20/08 14u30  Koninklijk feestje voor Pierre Audi Met de komst van prinses Beatrix krijgt de voorstelling '30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera' op 30 september in Amsterdam een koninklijk tintje. Audi neemt na dertig jaar afscheid als directeur van De Nationale Opera, een periode waarin hij sterk zijn stempel op het gezelschap drukte en het toonaangevend maakte in de hedendaagse operawereld. Audi gaat verder als algemeen directeur van het F
20/08 13u45  Spanning loopt op over dividendtaks De druk op het kabinet om af te zien van de afschaffing van de dividendbelasting loopt op. Met het schrappen van de taks loopt de schatkist niet alleen mogelijk 2 miljard euro mis, de steun is ook nihil. Voor de oppositie kunnen de Algemene Politieke Beschouwingen in september een politiek feestje worden. Als het kabinet bij elke door hen voorgestelde maatregel - in de zorg, het onderwijs of de wo
20/08 13u45  Nog één weekje Studio Drift en verven met Frida Van theaterfestival De Parade tot een plastic fantastic bingo: je hoeft je in Amsterdam niet te vervelen. Om een beetje orde te scheppen in de chaos zetten we de leukste events van de werkweek op een rij. Snel, voor het te laat is!Nog steeds niet naar Studio Drift in het Stedelijk geweest? En ook niet naar de VR installatie in Eye? Zélfs niet naar de expositie Art=Artis in Artis of Wild in Het Cro
20/08 13u45  Maduro wordt assistent-trainer Jong Oranje Oud-Ajacied Hedwiges Maduro gaat Erwin van de Looi assisteren bij Jong Oranje. De oud-interland tekent een contract dat loopt tot en met het EK onder 21 in Italië volgend jaar. De 33-jarige Maduro beëindigde deze zomer zijn actieve loopbaan. De achttienvoudig A-international keert nu terug bij Jong Oranje als assistent-trainer. Maduro speelde zelf 33 interlands voor de Nederlandse beloften. In 200
20/08 13u45  Museumkaart wordt 5 euro duurder De Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.In 2017 brachten meer dan 1,3 miljoen Museumkaarthouders samen 8,7 miljoen museumbezoeken. Doordat ongeveer 90 procent van de verkoopprijs van de kaart naar de musea gaat, heeft het docu
20/08 13u30  Oud-Ajacied Sies Wever overleden Voormalig Ajax-doelman Sies Wever is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de Amsterdamse club op de website.Wever maakte als vaste stand-in van Heinz Stuy deel uit van een succesvolle Ajax-periode. Hij won onder meer drie keer de toenmalige Europa Cup 1.De uit Beilen afkomstige doelman maakte al op veertienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van de lokale voetbalclub. Hij speelde m
20/08 13u30  Pieter Litjens wordt lid Adviesraad Rijkswaterstaat Oud-wethouder Pieter Litjens gaat aan de slag bij Rijkswaterstaat als lid van de Adviesraad. Litjens begint op 1 oktober. De Adviesraad heeft tot taak het Bestuur van Rijkswaterstaat te adviseren over de uitvoering van taken en organisatieontwikkeling. 'Blij me ook via de Adviesraad de komende tijd in te kunnen blijven zetten voor een goede infrastructuur en bereikbaarheid van Nederland!' schrijft11 
20/08 13u15  Museumkaart 5 euro duurder De Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.In 2017 brachten meer dan 1,3 miljoen Museumkaarthouders samen 8,7 miljoen museumbezoeken. Doordat ongeveer 90 procent van de verkoopprijs van de kaart naar de musea gaat, heeft het docu
20/08 12u30  Amsterdam boos: 'Kabinet lokt foute vastgoedbeleggers' Het Amsterdamse college is ontstemd over het ministerie van Binnenlandse Zaken dat buitenlandse beleggers verleidt te investeren in huizen. 'Wij zouden een campagne tegen huisjesmelkers adviseren.' Nederland is een land met een uitstekend investeringsklimaat, zo valt te lezen op de site van het ministerie van Binnenlandse Zaken over investeren in de Nederlandse huizenmarkt: de vraag naar huizen gr
20/08 12u15  Kabinetsreacties uitspraken Blok vallen verkeerd bij PvdA De reacties van vicepremiers Hugo de Jonge en Kajsa Ollongren op de uitspraken van hun collegaminister Stef Blok zijn de PvdA in het verkeerde keelgat geschoten. Kamerlid Lilianne Ploumen wil opheldering van premier Mark Rutte.Bij de eerste ministerraad van het nieuwe politieke jaar, vrijdag, reageerde De Jonge op de uitspraken van Blok, die vorige maand bij een uitgelekte spreekbeurt kritiek had
20/08 12u15  Pieter Litjens gaat werken bij Rijkswaterstaat Oud-wethouder Pieter Litjens gaat aan de slag bij Rijkswaterstaat als lid van de Adviesraad. Litjens begint op 1 oktober. De Adviesraad heeft tot taak het Bestuur van Rijkswaterstaat te adviseren over de uitvoering van taken en organisatieontwikkeling. Naast Litjens treden ook professor Louise Vet (directeur Nederlands Instituut voor Ecologie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschapp
20/08 12u00  Tash Sultana komt naar de Ziggo Dome Achter het net gevist voor kaartjes voor muzikale duizendpoot Tash Sultana in Afas Live in september? Geen nood, ze komt volgend jaar terug. De Australische multi-instrumentaliste staat namelijk op 6 juli 2019 in de Ziggo Dome. Haar andere twee shows in Nederland, volgende maand in Amsterdam, zijn stijf uitverkocht.   Tash gooide in 2016 hoge ogen met haar doorbraaksingle Jungle, die ruim 23 miljo
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
20/08 16u45  'Decibel Outdoor was vrijstaat voor drugshandel' HILVARENBEEK - Dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek was het afgelopen weekend een soort vrijstaat voor drugshandel en drugsgebruik. Dat zegt Koen Simmers, woordvoerder namens alle politievakbonden. Hij reageert daarmee op de constatering van burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek dat het festival ondanks de afwezigheid van politie de rustigste editie sinds jaren beleefde.
20/08 16u45  Norwich verft uitkleedkamer roze voor lager testosteron tegenstanders Norwich City doet er alles aan de thuiswedstrijden op Carrow Road te winnen. De Engelse club gaat zelfs zo ver dat de kleedkamer van de uitclub roze is geverfd. Dat zou testosteron verlagend werken.
20/08 16u45  Eerste schooldag in West-Brabant na warme zomer HOOGE ZWALUWE - De basisscholen zijn weer begonnen in West-Brabant. De kinderen van groep 1 en 2 van basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe hebben er zin in. Vrolijk rennen ze naar binnen.
20/08 16u45  Slachtoffer woedend na aanval door hoornaar: 'Ik had twee of drie steken in mijn hoofd' KAATSHEUVEL - Toon van der Lee (77), die maandag in het buitengebied van Kaatsheuvel door een hoornaar werd gestoken, was een gewaarschuwd man. Hij is erg boos. Maar ook Natuurmonumenten vindt het nu genoeg. ,,We gaan het nest opruimen.'
20/08 16u45  'Schaamteloze' reacties na dood meisje (3) Politie en opvoedkundigen zijn geschokt door de 'schaamteloze en tenenkrommende' reacties op de verdrinking van een meisje (3) in Duinrell. Mensen wijzen met een beschuldigende vinger naar de familie die volgens hen beter op haar had moeten letten. ,,Maar de ouders hebben medeleven nodig, geen Twitteranalyses van vreemdelingen.''
20/08 16u45  Automobilist overleeft aanrijding met vrachtwagen niet op snelweg bij Hengelo Op de A35 bij Hengelo heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is één dode gevallen. De snelweg is in de richting van Almelo tot zeker 18.30 uur helemaal afgesloten.
20/08 16u30  Rutte: Afschaffing dividendtax vervelend, maar nodig Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die toch genomen ‘moet worden’.
20/08 16u30  Stamceldonor worden doe je zo Nick Coolen (19) uit Rijen lijdt aan leukemie en heeft dringend een stamceldonor nodig. Wie hem en andere patiënten wil helpen, kan zich aanmelden als donor. Maar hoe werkt dat?
20/08 16u30  Netflix test reclame tijdens series Een flinke domper voor trouwe Netflixers: het platform is momenteel reclamespotjes aan het testen tussen de afleveringen van series door. Netflix experimenteert onder een kleine groep abonnees, maar zij zijn not amused over de promovideo's.
20/08 16u30  Zeven magere jaren in voorronde CL Overleven Ajax en/of PSV deze week de voorrondes van de Champions League. De is een Nederlandse club al zeven jaar niet meer gelukt. Ajax was in 2010 de laatste eredivisionist die de groepsfase bereikte na winst in de play-offs op Dinamo Kiev, ook woensdag weer de tegenstander. PSV neemt het dinsdag op tegen BATE Borisov.
20/08 16u00  Villarreal verhuurt voormalig NAC-spits Ünal aan Valladolid Het naar de La Liga gepromoveerde Real Valladolid huurt Enes Ünal voor een seizoen van Villarreal. De Turkse aanvaller, die in het verleden voor NAC Breda en FC Twente speelde, zal na een jaar weer terugkeren naar Villarreal. Valladolid heeft geen optie tot koop in het huurcontract met Villarreal.
20/08 15u45  Snelste Golf ooit komt naar Nederland De Volkswagen Golf GTI TCR – waarvan eerder dit jaar een conceptversie werd onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – komt naar Nederland. De snelste Golf ooit maakt hier op 16 september zijn debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend en zal eind dit jaar gewoon bij de Nederlandse VW-dealers te koop zijn.
20/08 15u45  Paus roept op tot uitroeien 'cultuur des doods' in kerk Paus Franciscus, die zich geconfronteerd ziet met talloze gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door priesters in verschillende landen, heeft een brief op ongekend hoge poten geschreven over deze schandalen. Hij riep alle rooms-katholieken ter wereld op te helpen bij het 'uitroeien van deze cultuur des doods'.
20/08 15u45  ‘Familieconflict’ tussen broers eindigde in steekpartij Breda BREDA - Bebloed werden twee broers vrijdag afgevoerd aan de Wensel Cobergherstraat in Breda. Maar wat er nou precies gebeurd is die avond? Dat blijft gissen. De broers willen namelijk niet meewerken aan het politie-onderzoek.
20/08 15u45  Kenedy niet bestraft voor schandalige doodschop Kenedy komt goed weg met zijn doodschop tegen Victor Camarasa van Cardiff City. De 22-jarige Braziliaan trapte fors na en het leek alsof de scheidsrechter het incident had gemist. De Engelse voetbalbond heeft nu aangegeven dat er een vrije trap werd gegeven en het incident dus is afgehandeld.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Door brand gedupeerd islamitisch slachtbedrijf wijkt uit naar Didam ARNHEM - Islamitisch slachtbedrijf New Atlas uit Arnhem kan toch zijn verplichtingen met betrekking tot het Offerfeest, dat dinsdag begint, nakomen. Eigenaar Musa Kolukisa is er in geslaagd een andere locatie te vinden waar hij en zijn team dinsdag en woensdag 600 lammeren en 130 stieren op rituele wijze kunnen slachten.
20/08 16u45  Rutte: Afschaffing dividendtax vervelend, maar nodig Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die ‘toch genomen moet worden’.
20/08 16u45  'Schaamteloze' reacties na dood meisje (3) Politie en opvoedkundigen zijn geschokt door de 'schaamteloze en tenenkrommende' reacties op de verdrinking van een meisje (3) in Duinrell. Mensen wijzen met een beschuldigende vinger naar de familie die volgens hen beter op haar had moeten letten. ,,Maar de ouders hebben medeleven nodig, geen Twitteranalyses van vreemdelingen.''
20/08 16u45  Automobilist overleeft aanrijding met vrachtwagen niet op snelweg bij Hengelo Op de A35 bij Hengelo heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is één dode gevallen. De snelweg is in de richting van Almelo tot zeker 18.30 uur helemaal afgesloten.
20/08 16u30  Rutte: afschaffing dividendtax 'vervelend, maar nodig' Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die toch genomen ‘moet worden’.
20/08 16u30  Netflix test reclame tijdens series Een flinke domper voor trouwe Netflixers: het platform is momenteel reclamespotjes aan het testen tussen de afleveringen van series door. Netflix experimenteert onder een kleine groep abonnees, maar zij zijn not amused over de promovideo's.
20/08 15u45  Van melkboer tot grootgrutter; Jan Linders blijft maar groeien Supermarktketen Jan Linders draaide in 2017 het beste jaar ooit. In 2018 wordt die stijgende lijn doorgetrokken. Toch voelt het concern niet alleen de hete adem van Albert Heijn en Jumbo, maar ook die van Lidl en Aldi in de nek. Hoe houdt het familiebedrijf zich staande?
20/08 15u45  Paus roept op tot uitroeien 'cultuur des doods' in kerk Paus Franciscus, die zich geconfronteerd ziet met talloze gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door priesters in verschillende landen, heeft een brief op ongekend hoge poten geschreven over deze schandalen. Hij riep alle rooms-katholieken ter wereld op te helpen bij het 'uitroeien van deze cultuur des doods'.
20/08 15u30  Yvon Jaspers: Liefdeszoektocht nieuwe boeren 'zwoel en verrassend' Het nieuwe, alweer tiende seizoen van de KRO-NCRV kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw begint op zondagavond 16 september. Tijdens de uitzending wordt duidelijk hoeveel liefdesbrieven de zeven, naar een relatie hunkerende boeren en drie vrijgezelle boerinnen die meedoen, hebben gekregen.
20/08 15u30  Spannend! De allereerste schooldag van Floor (4) VELP - Blijdschap en verdriet liggen op maandagochtend dicht bij elkaar, in het leven van Floor Jansen uit Velp (4).
20/08 15u30  Inspanningsfysioloog zet vraagtekens bij prestatie Van der Weijden Hij voelt tomeloze bewondering voor de prestatie van Maarten van der Weijden, inspanningsfysioloog Adrie van Diemen. Maar hij plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanslag die de sportman op zijn eigen lijf pleegde tijdens zijn monsterzwemtocht door Friesland.
20/08 15u30  Man in busje masturbeert naast meisje op fiets; taakstraf geëist LEERSUM - Een man in een bestelbus die naast een fietsend meisje rijdt en zich intussen aftrekt. Het gebeurde twee keer in Vleuten, bij toevallig hetzelfde slachtoffer.
20/08 15u15  WHO slaat alarm: grootste mazelenepidemie in Europa in tien jaar Meer dan 41.000 kinderen en volwassenen in Europa zijn in de eerste helft van 2018 getroffen door mazelen. Daarmee zijn er in een half jaar tijd al veel meer gevallen geconstateerd dan er in de afgelopen tien op jaarbasis zijn geteld. De Wereldgezondheidsorganisatie dringt nu aan op maatregelen.
20/08 15u15  Inspanningsfysioloog: Van der Weijden is uitgemergeld Hij voelt tomeloze bewondering voor de prestatie van Maarten van der Weijden, inspanningsfysioloog Adrie van Diemen. Maar hij plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanslag die de sportman op zijn eigen lijf pleegde tijdens zijn monsterzwemtocht door Friesland.
20/08 15u15  Nijmeegse band De Staat geeft concert in AFAS Live: 'Heel cool' AMSTERDAM/ NIJMEGEN - De populaire Nijmeegse rockband De Staat geeft op zaterdag 16 maart 2019 een concert in AFAS Live in Amsterdam. Dat is afgelopen weekend bekend geworden op festival Lowlands in Biddinghuizen.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Begroting 2019: losse eindjes bij dividendbelasting en gaswinning De coalitiepartijen leggen deze week de laatste hand aan de Begroting 2019. Het koopkrachtbeeld is voor het eerst in jaren geen zorgenkind meer voor het kabinet.
20/08 16u45  Reclamegigant WPP stevent af op pragmaticus als opvolger Sorrell Operationeel directeur Mark Read groeit uit tot favoriet om 's werelds grootste reclamebureau te reorganiseren
20/08 16u30  Topman van Axalta gaat chemietak AkzoNobel leiden De Amerikaan Charles Shaver volgt Werner Fuhrmann op.
20/08 16u30  Schade valt mee voor Tesla op lichtgroen Wall Street Bedrijf krijgt tik van geruchten over investering in concurrent en kritisch rapport van J.P. Morgan.
20/08 16u00  Brussel waarschuwt Grieken niet te stoppen met hervormen Het Griekse steunprogramma van noodfonds ESM loopt maandag af. Dinsdag al begint het 'versterkte toezicht op Griekenland'. Er zijn namelijk geluiden uit Athene te horen dat Griekenland niet meer alle eerdere afspraken wil nakomen.
20/08 16u00  Maersk kiest Rotterdam als grote opslaghub voor laagzwavelige brandstof Deal met tankopslagconcern Vopak is voorbereiding op strengere brandstofregels per 2020.
20/08 16u00  Vopak springt weg op groen Damrak Aziatische beurzen sloten, afgezien van de Chinese, in het rood.
20/08 15u45  Tsipras grijpt terug naar Homerus om Grieken toe te spreken Griekse premier kiest het eiland Ithaka als locatie voor een toespraak over het einde van de Griekse noodleningen.
20/08 15u45  Beleggers stoïcijns over nieuwe juridische druk op Volkswagen Duurbetaalde topmannen probeerden verantwoordelijkheid af te schuiven op lagere managers.
20/08 15u45  Maduro trekt trukendoos helemaal open om Venezolaanse munt te 'redden' Devaluatie en koppeling aan omstreden cryptomunt moeten hyperinflatie helpen bedwingen.
20/08 15u15  Rutte: afschaffing dividendbelasting 'bizar maar noodzakelijk' Minister-president ziet 'levensgroot risico' op vertrek van Shell en Unilever.
20/08 15u15  Tesla waarschijnlijk weer aan de beurt op lichtgroen Wall Street Bedrijf krijgt tik van geruchten over investering in concurrent en kritisch rapport van J.P. Morgan.
20/08 14u45  Modeplatform Farfetch gaat naar de beurs Brits bedrijf bemiddelt tussen consumenten en luxe boetieks.
20/08 13u45  Maarten van der Weijden staakt Elfstedenzwemtocht Spotlight zoomt in op mensen in het nieuws. Vandaag: langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden.
20/08 13u45  Techbedrijf Cyclomedia komt in handen van Britse investeerder Volpi Capital betaalt ruim €70 mln voor de Nederlandse concurrent van Google Streetview. Cyclomedia krijgt door de overname meer financiële armslag voor internationale groei.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Jihadisten bestoken politie in Tsjetsjenië GROZNY (ANP/DPA) - Op meerdere plaatsen in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië hebben terroristen politieagenten aangevallen. Vier schutters zijn volgens de autoritaire leider van de deelrepubliek, Ramzan Kadirov, doodgeschoten. Vijf agenten raakten gewond. Het was volgens Kadirov een mislukte poging om het Eid al-Adha (Offerfeest) te verstoren. Het bericht Jihadisten bestoken politie in Tsjetsjenië verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u45  EU stemt in met grote gasfusie BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot. Het bericht EU stemt in met grote gasfusie verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u45  Schiermonnikoog weer online SCHIERMONNIKOOG (ANP) - Schiermonnikoog is weer online. Volgens provider Kabelnoord werkt een tijdelijke oplossing, namelijk een omleiding vanaf het vasteland. Het Waddeneiland kon sinds zaterdagmiddag niet via de kabel internetten, tv kijken en vast bellen. Mobiele telefonie en mobiel internet werkten wel gewoon. Het bericht Schiermonnikoog weer online verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u00  Vrijdag duidelijkheid voor Lily en Howick DEN HAAG (ANP) - De tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen. Het bericht Vrijdag duidelijkheid voor Lily en Howick verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u00  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel. Het bericht Topman Specialty Chemicals komt van Axalta verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u00  Wall Street opent iets hoger NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk. Het bericht Wall Street opent iets hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 16u00  Feest rond elfstedenzwemtocht gaat door LEEUWARDEN (ANP) - Het feest in Leeuwarden rond de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat maandagavond door ook al heeft hij de tocht niet volbracht. Volgens de gemeente is nog onduidelijk of de zwemmer erbij zal zijn op het Oldehoofsterkerkhof. Het bericht Feest rond elfstedenzwemtocht gaat door verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 15u15  ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen HOUSTON (ANP/BLOOMBERG) - ConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente. Het bericht ConocoPhillips sluit akkoord met Venezolanen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 15u00  Ontruiming Tilburg was loos alarm TILBURG (ANP) - Achteraf gezien was de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek volgens de politie niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer überhaupt niet van de vier mannen die waren gearresteerd, maar van iemand anders. De vier worden zo snel mogelijk vrijgelaten. Wanneer dat precies is, kon de politie nog niet zeggen. Het bericht Ontruiming Tilburg was loos alarm verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 14u30  Van der Weijden moet na 163 kilometer afhaken DOKKUM (ANP) - Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden moest even voorbij het Friese Burdaard stoppen met zijn elfstedenzwemtocht. Hij had er toen 163 van de 200 kilometer op zitten. Zijn begeleidend arts vond het niet langer verantwoord om door te gaan en nam het besluit dat Van der Weijden niet verder mocht zwemmen. Het bericht Van der Weijden moet na 163 kilometer afhaken verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 14u30  Koninklijk feestje voor Pierre Audi AMSTERDAM (ANP) - Met de komst van prinses Beatrix krijgt de voorstelling ’30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera’ op 30 september in Amsterdam een koninklijk tintje. Het bericht Koninklijk feestje voor Pierre Audi verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 13u45  Verdachten bommelding Tilburg gauw vrij TILBURG (ANP) - De vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn opgepakt na een bommelding, worden volgens de politie zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld. ,,Uit onderzoek is niet gebleken dat sprake is van een strafbaar feit.'' Maandagochtend meldde de politie nog dat ze werden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf. Het bericht Verdachten bommelding Tilburg gauw vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 13u45  Maarten van der Weijden stopt met zwemtocht DOKKUM (ANP) - Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht langs elf Friese steden moeten staken. Maandagochtend werd hij rond het middaguur niet lekker, en laste een korte pauze in. Daarna is hij nagekeken door artsen. Het bericht Maarten van der Weijden stopt met zwemtocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 13u45  Movistar rekent op Quintana en Valverde MALAGA (ANP/BELGA) - Team Movistar begint zaterdag in Malaga aan de Vuelta met twee kopmannen. De ploegleiding mikt met de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaard Alejandro Valverde op een hoge positie in het algemeen klassement. Het bericht Movistar rekent op Quintana en Valverde verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/08 13u45  Lammertink debuteert in Vuelta MALAGA (ANP) - Maurits Lammertink gaat zijn debuut maken in de Ronde van Spanje. De 27-jarige wielrenner is door zijn ploeg Katoesja opgenomen in de selectie voor de 73e editie van de Vuelta, die zaterdag start in Malaga. Het is de derde grote ronde die Lammertink fietst. Eerder dit jaar reed hij de Ronde van Italië en vorig jaar deed hij mee aan de Tour de France. Het bericht Lammertink debuteert in Vuelta verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Norwich verft uitkleedkamer roze voor lager testosteron tegenstanders Norwich City doet er alles aan de thuiswedstrijden op Carrow Road te winnen. De Engelse club gaat zelfs zo ver dat de kleedkamer van de uitclub roze is geverfd. Dat zou testosteron verlagend werken.
20/08 16u45  Rutte: Afschaffing dividendtax vervelend, maar nodig Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die ‘toch genomen moet worden’.
20/08 16u45  'Schaamteloze' reacties na dood meisje (3) Politie en opvoedkundigen zijn geschokt door de 'schaamteloze en tenenkrommende' reacties op de verdrinking van een meisje (3) in Duinrell. Mensen wijzen met een beschuldigende vinger naar de familie die volgens hen beter op haar had moeten letten. ,,Maar de ouders hebben medeleven nodig, geen Twitteranalyses van vreemdelingen.''
20/08 16u45  Automobilist overleeft aanrijding met vrachtwagen niet op snelweg bij Hengelo Op de A35 bij Hengelo heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is één dode gevallen. De snelweg is in de richting van Almelo tot zeker 18.30 uur helemaal afgesloten.
20/08 16u30  Rutte: afschaffing dividendtax 'vervelend, maar nodig' Premier Mark Rutte blijft achter de afschaffing van de dividendbelasting staan. Hij noemde het vanmorgen een ‘vreselijk vervelende maatregel’, die toch genomen ‘moet worden’.
20/08 16u30  Netflix test reclame tijdens series Een flinke domper voor trouwe Netflixers: het platform is momenteel reclamespotjes aan het testen tussen de afleveringen van series door. Netflix experimenteert onder een kleine groep abonnees, maar zij zijn not amused over de promovideo's.
20/08 16u30  Zeven magere jaren in voorronde CL Overleven Ajax en/of PSV deze week de voorrondes van de Champions League. De is een Nederlandse club al zeven jaar niet meer gelukt. Ajax was in 2010 de laatste eredivisionist die de groepsfase bereikte na winst in de play-offs op Dinamo Kiev, ook woensdag weer de tegenstander. PSV neemt het dinsdag op tegen BATE Borisov.
20/08 16u30  Duitse cel wacht voor Deventer drugssmokkelaar De 21-jarige Sylvana F. gaat niet in beroep tegen de vier jaar celstraf die een Duitse rechter haar oplegde voor een mislukte smokkelpoging van twee kilo cocaïne. Ze zal een deel van de straf in Duitsland moeten uitzitten, zegt een woordvoerder van de rechtbank in Mönchengladbach.
20/08 16u30  Ruim honderd meldingen overlast Lowlands op Noordwest-Veluwe Bij de gemeenten op de Noordwest-Veluwe zijn afgelopen weekend ruim honderd meldingen binnengekomen over geluidsoverlast door muziekfestival Lowlands. Er was vooral veel ergernis over nachtelijke herrie.
20/08 16u15  Wat gebeurde er 35 jaar geleden met Eefke Wolf uit Wezep? Afgelopen zaterdag was het exact 35 jaar geleden dat Eefke Wolf op slag verdween. De politie Oost-Nederland vraagt opnieuw aandacht voor haar vermissing. Het is al die jaren een raadsel gebleven wat er met de destijds 25-jarige Wezepse is gebeurd.
20/08 16u00  Bijtende hond sloopt kabelbaan in Heerde, tot drie keer toe De gemeente Heerde is op zoek naar een bijtgrage hond die het heeft voorzien op een speeltoestel nabij de Burgemeester Faberhal in het dorp.
20/08 15u45  Snelste Golf ooit komt naar Nederland De Volkswagen Golf GTI TCR – waarvan eerder dit jaar een conceptversie werd onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – komt naar Nederland. De snelste Golf ooit maakt hier op 16 september zijn debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend en zal eind dit jaar gewoon bij de Nederlandse VW-dealers te koop zijn.
20/08 15u45  Paus roept op tot uitroeien 'cultuur des doods' in kerk Paus Franciscus, die zich geconfronteerd ziet met talloze gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door priesters in verschillende landen, heeft een brief op ongekend hoge poten geschreven over deze schandalen. Hij riep alle rooms-katholieken ter wereld op te helpen bij het 'uitroeien van deze cultuur des doods'.
20/08 15u45  Kenedy niet bestraft voor schandalige doodschop Kenedy komt goed weg met zijn doodschop tegen Victor Camarasa van Cardiff City. De 22-jarige Braziliaan trapte fors na en het leek alsof de scheidsrechter het incident had gemist. De Engelse voetbalbond heeft nu aangegeven dat er een vrije trap werd gegeven en het incident dus is afgehandeld.
20/08 15u45  ‘Platgebelde’ feestorganisator uit Apeldoorn: Ik heb niets tegen Dave Roelvink Giez Bergervoet, organisator van het feest Welcome to the City in Apeldoorn, is naar eigen zeggen 'platgebeld' de afgelopen 24 uur. Het was zijn feest waarop Dj Dave Roelvink, ongeveer de meest besproken man van Nederland momenteel, schitterde door afwezigheid.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
20/08 16u45  Verdachte ‘kofferbakmoord’ vrij uit voorarrest De man die al ruim een jaar in voorarrest zit op verdenking van de moord op Caroline van Toledo in 2005, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam schorst de voorlopige hechtenis van de 41-jarige Leon van M. uit Brielle in afwachting van de rechtszaak. De verdachte moet wel een enkelband om, zo bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusie De Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  Man dood door aanrijding op A35 bij Hengelo Een aanrijding op de A35 bij Hengelo heeft een nog onbekende man het leven gekost. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om iemand die met pech langs de weg stond. De snelweg is dicht tussen Enschede en Almelo.
20/08 16u15  A35 dicht na aanrijding met voetganger Na een aanrijding met een voetganger is de A35 dicht tussen Enschede en Arnhem. Alle rijstroken zijn afgesloten, laat de ANWB weten.
20/08 16u15  Bill Clinton wil met thriller Amerikanen aan het denken zetten Een oud-president die een thriller schrijft over het machtigste ambt ter wereld: dat wekt hooggespannen verwachtingen en vergroot de kans op een teleurstelling. In ”President vermist” weet je nooit hoe realistisch het verhaal is.
20/08 16u15  Beneden-Merwede: Schakel tussen Rotterdam en Europa De oevers van de Beneden-Merwede vormen tussen Sliedrecht en de splitsing van de rivier in Noord en Oude Maas een vrijwel aaneengesloten havengebied. Kenmerkend is de concentratie van scheepsbouwers en baggeraars.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hoger De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van Axalta De nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Vrijdag duidelijkheid voor Lily en Howick De tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen.
20/08 15u45  Schiermonnikoog weer online Schiermonnikoog is weer online. Volgens provider Kabelnoord werkt een tijdelijke oplossing, namelijk een omleiding vanaf het vasteland. Het Waddeneiland kon sinds zaterdagmiddag niet via de kabel internetten, tv kijken en vast bellen. Mobiele telefonie en mobiel internet werkten wel gewoon.
20/08 15u45  Theologenblog: Goddelijke tranen God, Die het kwade niet duldt en in Zijn grote toorn straffen kan, staat daar niet als een onbewogen Rechter bij. Integendeel, betoogt Eric Peels.
20/08 15u30  IJsvogel vanaf woensdag museumstuk De in het ijs gevangen ijsvogel die afgelopen maart werd gefotografeerd en gedeeld door de dertienjarige Christoph van Ingen, is vanaf woensdag voor iedereen van dichtbij te bewonderen in Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
20/08 15u30  Deskundigen wisten dat brug Genua was verzwakt Onderzoekers van de verkeersbrug die afgelopen week instortte in Genua, stelden in februari al vast dat de constructie 20 procent zwakker was geworden door roestende kabels. Dit meldde het weekblad Espresso. Met de conclusie van deze deskundigen is verder niets gedaan volgens het blad.
20/08 15u30  Feest rond elfstedenzwemtocht gaat door Het feest in Leeuwarden rond de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat maandagavond door ook al heeft hij de tocht niet volbracht. Volgens de gemeente is nog onduidelijk of de zwemmer erbij zal zijn op het Oldehoofsterkerkhof.
20/08 15u30  Rook in ziekenhuis Bernhoven in Uden Een deel van het ziekenhuis Bernhoven in Uden is maandagmiddag ontruimd vanwege rook in een technische ruimte. Een aantal patiënten van de afdeling dagbehandeling is naar andere afdelingen gebracht. Operaties zijn uitgesteld, het gaat overigens niet om spoedeisende operaties.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
20/08 15u15  Man steekt onkruid in brand en hindert vervolgens brandweer In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in het Zeeuwse Sint-Maartensdijk een 32-jarige verdachte aangehouden op verdenking van brandstichting en het hinderen van de brandweer tijdens het blussen van de brand. Dit meldt de politie maandag.
20/08 14u30  Politie: 'Geen strafbaar feit bommelding station Tilburg, mannen vrijgelaten' De politie meldt maandagmiddag dat uit onderzoek niet is gebleken dat er rond de zaak van de bommelding op het station in Tilburg sprake is van een strafbaar feit. Dit meldt de politie maandagmiddag.
20/08 14u00  Zwemmer Maarten van der Weijden in ambulance naar ziekenhuis Zwemmer Maarten van der Weijden heeft maandag aan het begin van de middag zijn 11stedenzwemtocht moeten afbreken en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Dit meldt de organisatie van de 11stedenzwemtocht maandagmiddag.
20/08 13u45  Grote brand op dak Rotterdamse woning Op het dak van een woning aan de Baljuwstraat in Rotterdam heeft maandagmiddag brand gewoed. Korte tijd waren er grote zwarte rookwolken zichtbaar.
20/08 13u30  Arrestanten bomalarm Tilburg verdacht van dreigen met terroristische aanslag De vier mannen die zondagavond werden opgepakt op het centraal station van Tilburg vanwege een bommelding, worden verdacht van bedreiging met terroristische aanslag. Dit heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.
20/08 12u45  Ruzie ontaardt in vecht- en steekpartij Bij een vecht- en steekpartij op de Lavendelstraat en Putsebocht in Rotterdam zijn maandagochtend vroeg twee mannen gewond geraakt.
20/08 12u45  Werknemers die individueel pensioen opbouwen, moeten rekening houden met flinke tegenvallers Werknemers die individueel pernsienvermogen opbouwen, stevenen af op grote financiële tegenvallers na hun pensioenering.
20/08 11u15  Videoboodschap van Maarten van der Weijden in 11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden is het iconische bruggetje van Bartlehiem gepasseerd en is onderweg naar Dokkum, zo'n 11 kilometer.
20/08 11u15  Industriële omzet opnieuw gestegen, maar tekort personeel nog steeds grote belemmering Producenten in de industrie zetten in het tweede kwartaal van 2018 6,7 procent meer om.
20/08 11u00  Wietkwekerij gevonden bij grote brand in Arnhem In het pand van poelier Blom in Arnhem waarin maandagochtend een grote brand woedde, was een hennepplantage gevestigd. Dat stelt de brandweer. Volgens een woordvoerder zijn wietplanten gevonden in het gebouw aan de Westervoortsedijk.
20/08 10u45  Grote brand bij poeliersbedrijf ontstaan door wietplantage In het pand van poelier Blom in Arnhem waarin maandagochtend een grote brand woedde, was een hennepplantage gevestigd. Dat stelt de brandweer. Volgens een woordvoerder zijn wietplanten gevonden in het gebouw aan de Westervoortsedijk.
20/08 10u30  Grote brand bij een poeliersbedrijf in Arnhem Bij een poeliersbedrijf in Arnhem woedt een grote uitslaande brand. De brand brak vanochtend uit in het bedrijf aan de Westervoortsedijk.
20/08 10u30  Grote uitslaande brand bij poeliersbedrijf in Arnhem In Arnhem is bij een poeliersbedrijf aan de Westervoortsedijk een grote uitslaande brand ontstaan.
20/08 10u00  ProRail: Spoor begint vol te raken ProRail loopt tegen de grenzen aan van het spoorsysteem in Nederland.
20/08 09u45  Ook onze Maarten heeft aan 'alle kanten' een groot hart Het hart van Olympische sporters die drie keer achtereen meedoen met de spelen groeit. Vooral de eerste vier jaar neemt de omvang toe van de rechterkant van het hart, dat zuurstofarm bloed naar de longen pompt.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
20/08 16u30  Vreemde Insta-trend: men valt zogenaamd dood neer We zien geregeld opvallende trends voorbij komen op Instagram en daar kunnen we weer een nieuwe, ietwat vreemde trend aan toevoegen: de #fallingstars2018. ​​​​​​Daarbij draperen sterren zich vol overgave op de grond, alsof ze ter plekke zijn doodgevallen. Rijke Russen bedachten de luguber ogende challenge op Instagram, die ondertussen ook in Amerika is opgepikt.
20/08 16u15  Waarom spinnen katten? Je kat ligt lekker te spinnen op je schoot, dus hij is tevreden, toch? Nou, er zit toch een andere reden dan je had gedacht achter dat spinnen.
20/08 16u00  'Hoogste tijd voor een standbeeld voor Kiki Bertens' In haar geboorteplaats Wateringen barst het van de standbeeldjes op straat. Wordt het niet eens tijd voor een standbeeld voor Kiki Bertens nu ze zo uitzonderlijk presteert?
20/08 16u00  Stationsontruiming Tilburg blijkt loos alarm In tegenstelling tot eerdere bericht blijkt de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer ook niet van de mannen die gearresteerd waren. 
20/08 14u45  Slaap je amper in het vliegtuig? Dit doe je eraan! Sommige mensen doen hun ogen al dicht voordat ze überhaupt opstijgen en anderen liggen de hele vlucht wakker. Slapen in een vliegtuig is soms lastiger dan verwacht. Hoe komt dit en wat doe je eraan? 
20/08 14u30  Van der Weijden zwemt waanzinnige afstand van 163 kilometer Na 163 lange kilometers heeft Maarten van der Weijden zijn tocht door de Friese wateren moeten staken. De topzwemmer had als doel om de hele Elfstedentocht te zwemmen, maar dat was niet verantwoord meer. Toch kunnen we niet anders dan applaudisseren voor de actie van Van der Weijden, die met zijn zwemtocht geld ophaalde voor kankeronderzoek.
20/08 13u45  Maarten van der Weijden gestopt met zwemmen Maarten van der Weijden is gestopt met het zwemmen van zijn 11stedenzwemtocht, dat meldt de Leeuwarder Courant. Net voor Dokkum heeft de zwemmer het water verlaten.
20/08 13u00  Nieuw-Zeelandse vrouw gewurgd door eigen sjaal In Nieuw-Zeeland is maandag een vrouw op bizarre wijze om het leven gekomen. De vrouw werd in de Nieuw-Zeelandse kustplaats Tauranga, ten zuidoosten van Auckland, gewurgd door haar eigen sjaal.
20/08 12u45  Zo stop je met moeten Als er één woord is dat we vaak gebruiken, dan is het wel ‘moeten’. Maar wist je dat al dat moeten je leven niet leuker maakt? Met deze vijf tips verander je moeten in willen. 1. Gebruik ‘willen’ in plaats van ‘moeten’ Door tegen jezelf te zeggen dat je iets moet, geef je het een negatieve lading. Je krijgt er daardoor minder zin in of je gaat er zelfs tegenop zien. Probeer daarom ‘moeten’ te vervangen door het woord ‘willen’. Je moet niet sporten, maar je wil sporten. En je moet niet naar je werk, maar je wil naar je werk. Hoe vaker je ‘willen’ gebruikt, hoe meer het een automatisme wordt. 2. Leer je innerlijke criticus kennen Iedereen heeft een vervelende, kritische stem in zijn hoofd. Deze innerlijke criticus heeft één talent: je commanderen. ‘Je moet dit, je moet zus en je moet zo.’ Dé manier om deze stem stil te krijgen, is door er extra aandacht aan te schenken. Wanneer steekt je innerlijke criticus de kop op? Welke dingen moet je steeds? En hoe reageer je hierop? Het kan ook helpen om bij alles wat deze kritische stem zegt, ‘nou en’ te denken. 3. Versimpel je leven Als je het gevoel hebt dat je te veel moet, is het tijd om je leven onder de loep te leggen. Maak een lijst van de dingen die je energie geven en die belangrijk voor je zijn. Schrijf daarna op welke dingen energie slurpen en bedenk hoe je hier minder tijd aan kunt besteden. Je leven wordt ook een stuk simpeler als je stopt met multitasken. Doe één ding tegelijk met je volle aandacht. 4. Focus je op het moment Het woord ‘moeten’ is altijd verbonden aan de toekomst. Je moet straks naar je werk, naar een verjaardag of je moet het vuilnis nog buiten zetten. Hierdoor ben je niet volledig aanwezig in het moment, waardoor je er minder van geniet. Komt er een moet-gedachte in je hoofd op? Sta er een paar seconden bij stil en focus je dan weer op datgene waarmee je bezig was. 5. Vraag je af waarom het moet Er zijn maar weinig dingen in het leven die echt moeten. Als je iets van jezelf moet, is het daarom slim om je af te vragen waarom het eigenlijk moet. Misschien kom je tot de ontdekking dat het helemaal niet zo belangrijk is of dat je een goede reden hebt waarom je het wil doen. Een uur sporten geeft je bijvoorbeeld energie en in een schoon huis voel je je fijner. Moeten verander je zo zonder moeite in willen. OVER ZENZOEKERS Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: Moeite met 'nee' zeggen? Zo niet meer Bekijk ook: De 6 beste manieren om de dag af te sluiten Bekijk ook: Met deze tips val je ’s avonds als een blok in slaap
20/08 12u45  De AVG lijkt bij nieuwssites echt te werken De nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) lijkt inmiddels echt zijn vruchten af te werpen. Uit onderzoek blijkt dat nieuwssites uit verschillende Europese landen minder cookies van derden plaatsten na de invoering van de wet.
20/08 12u15  Stationsontruiming Tilburg was terreurdreigement De vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding, worden verdacht van dreiging met terroristisch misdrijf. Dat heeft de politie maandag gemeld. 
20/08 12u15  Zo gaat Suzanne Schulting kapot in het krachthonk Ook in de zomer werkt Suzanne Schulting keihard om op het shorttrackijs hoge ogen te gooien. We volgden de olympisch kampioene een dag om jullie een kijkje achter haar schermen geven.
20/08 11u00  Ariana Grande toont veerkracht op Sweetener De rest van haar leven zal er geen dag voorbij gaan zonder dat Ariana Grande niet even aan 22 mei 2017 denkt. Op die dag blies een zelfmoordterrorist zichzelf op voor de zaal waar de Amerikaanse superster zojuist had opgetreden. 22 fans vonden de dood, 139 mensen raakten gewond. Met Sweetener, haar nieuwe album, laat Grande horen zich niet de mond te laten snoeren door terreur.
20/08 11u00  Heerenveen-mascotte drijft de spot met Kraay Jr. De actie van Hans Kraay Jr. waarbij hij als trainer van FC Lienden met zijn jasje smijt, is al jaren een wereldberoemd fragment onder de Nederlandse voetballiefhebber. De presentator/trainer wordt er echter nog altijd aan herinnerd. Zo bleek zondag ook wel, toen hij klaarstond om voor de camera's van FOX Sports voor te beschouwen over de wedstrijd sc Heerenveen - Vitesse. De mascotte van de thuisploeg deed nog eens uitgebreid na, wat Kraay zoveel jaar geleden al eens deed. 
20/08 10u45  Spaanse politie schiet messentrekker dood In Barcelona is maandagochtend door de politie een man doodgeschoten die de agenten wilde aanvallen met een mes. Het voorval vond plaats in de ontvangstruimte van het politiebureau van de Mossos d’Esquadra in de wijk Cornellá de Llobregat.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Station Tilburg ontruimd na bommelding, vier mannen aangehouden20/08 00u15 - BN/DeStem: TILBURG - Wegens een bommelding is station Tilburg zondagavond rond 22.00 uur ontruimd en het treinverkeer rondom Tilburg werd stilgelegd. De politie heeft vier mannen aangehouden op het station in verband met de bommelding. Het station is door de politie rond 00.00 uur weer vrijgegeven.
21x Bertens doodvermoeid maar dolblij na stunt tegen Halep20/08 03u45 - AD.nl: Kiki Bertens heeft haar eerste toernooi op hardcourt gewonnen. In Cincinnati was ze in een slopende driesetter met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te sterk voor Simona Halep, de nummer 1 van de wereld. Na afloop vocht Bertens tegen de tranen.
21x Afbouw legerpatrouilles op stations België20/08 00u45 - Reformatisch Dagblad: Patrouilles van militairen op trein- en metrostations in België worden vanaf september afgebouwd. De politie neemt die veiligheidstaken over. Dat gebeurt in fases.
20x Trumps advocaat Giuliani: 'De waarheid is niet de waarheid'20/08 03u15 - Gelderlander: De advocaat van Donald Trump heeft opnieuw zijn verontrusting uitgesproken over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en president Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. ,,De waarheid is niet de waarheid', zei advocaat Rudy Giuliani.
20x Djokovic sleept enige nog ontbrekende masterstitel binnen in Cincinnati20/08 01u00 - BN/DeStem: Novak Djokovic heeft in zijn zesde poging eindelijk de titel in Cincinnati veroverd. De Serviër veroverde de enige nog ontbrekende masterstitel in zijn erelijst door rivaal Roger Federer in twee sets te verslaan: 6-4 6-4. Djokovic is de eerste speler die de serie van negen masterstoernooien allemaal heeft gewonnen.
20x Kendrick Lamar is gewoon goed, maar historisch wordt het dit keer niet20/08 00u45 - BN/DeStem: Kendrick Lamar sloot Lowlands 2018 af. Een historisch concert werd het niet, maar gewoon goed is ook mooi natuurlijk.
19x Djokovic sleept enige nog ontbrekende masterstitel binnen in Cincinnati20/08 01u00 - De Stentor: Novak Djokovic heeft in zijn zesde poging eindelijk de titel in Cincinnati veroverd. De Serviër veroverde de enige nog ontbrekende masterstitel in zijn erelijst door rivaal Roger Federer in twee sets te verslaan: 6-4 6-4. Djokovic is de eerste speler die de serie van negen masterstoernooien allemaal heeft gewonnen.
19x Djokovic sleept enige nog ontbrekende masterstitel binnen in Cincinnati20/08 01u00 - AD.nl: Novak Djokovic heeft in zijn zesde poging eindelijk de titel in Cincinnati veroverd. De Serviër veroverde de enige nog ontbrekende masterstitel in zijn erelijst door rivaal Roger Federer in twee sets te verslaan: 6-4 6-4. Djokovic is de eerste speler die de serie van negen masterstoernooien allemaal heeft gewonnen.
19x Negentien doden na aanval islamitische militanten op Nigeriaans dorp20/08 00u45 - Nu.nl: In het noordoosten van Nigeria zijn minstens negentien mensen om het leven gekomen door een aanval van islamitische militanten.
19x Minstens negentien doden door islamitische aanval op Nigeriaans dorp20/08 00u15 - Nu.nl: In het noordoosten van Nigeria zijn minstens negentien mensen om het leven gekomen door een aanval van islamitische militanten.

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven