maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
26/08 05u45  Weerbericht: Opnieuw een warme dag met temperaturen rond de 30 graden Het wordt maandag opnieuw erg warm. In het noordwesten van het land schommelt de temperatuur tussen de 28 en 30 graden, terwijl in het zuidoosten zelfs de 32 graden kan worden aangetikt.
26/08 05u30  CBS: Ruim 60.000 hectare aan woonwijken en werkterreinen bijgekomen In Nederland is er tussen 1996 en 2005 ruim 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bijgekomen. Dat ging vooral ten koste van landbouwgrond, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
26/08 04u15  98 bedrijven verhuisden uit VK naar Nederland vanwege vrees voor Brexit 98 bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk zijn verhuisd naar Nederland uit angst voor een naderende Brexit en nog eens 325 bedrijven denken na over een verhuizing, meldt het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).18 
26/08 03u45  98 bedrijven verhuisden uit VK naar Nederland door vrees voor Brexit 98 bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk zijn verhuisd naar Nederland uit angst voor een naderende Brexit en nog eens 325 bedrijven denken na over een verhuizing, meldt het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).19 
26/08 02u45  Huisarts uit Brunssum verdacht van seksueel misbruik van patiënte De politie heeft een huisarts uit Brunssum aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een patiënt, meldt dagblad de Limburger. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de aanhouding van de huisarts bevestigd.11 
26/08 02u00  Negentien arrestaties verricht op zondag rond G7-top in Frankrijk Opnieuw heeft de politie bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz meerdere arrestaties verricht. Negentien mensen werden zondag aangehouden, van wie zeventien in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.13 
25/08 23u15  Alle vijf verdachten van doden man in Assen weer vrij, politie twijfelt aan mishandeling De vijf mannen die mogelijk betrokken zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn weer op vrije voeten, meldt de politie zondagavond. De vijf personen zouden de man zaterdag hebben aangevallen in een speeltuin omdat ze hem hadden gelinkt aan een zedendelict. Uit politieonderzoek blijkt dat het vijftal de man niet heeft mishandeld.
25/08 21u30  Vermiste vrouw bij Markermeer in goede gezondheid gevonden De politie heeft de vrouw die zaterdagavond bij het Noord-Hollandse Venhuizen als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.
25/08 20u15  NS verwacht recordaantal van 36,7 miljoen reizigers in september De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers, meldt het vervoersbedrijf zondagavond na berichtgeving door het AD. Dat zijn er 1,7 miljoen meer dan vorig jaar.
25/08 20u00  Warmste 25 augustus ooit gemeten, 31,3 graden in De Bilt In De Bilt is het zondag 31,3 graden geworden waarmee het de warmste 25 augustus ooit gemeten is. Het oude record dateert uit 2001, toen werd het 31,1 graden. Dit melden Weeronline en Weerplaza.
25/08 19u30  Boris Johnson: 'Betalen aan de EU is niet nodig bij 'no deal-Brexit'' De Britse premier Boris Johnson vindt dat zijn land wettelijk niet verplicht is om alle vertrekkosten te betalen aan de Europese Unie als er op 31 oktober geen akkoord is tussen Londen en Brussel over Brexit. Johnson zei dat zondag tegen de Britse zender Sky News.
25/08 19u00  Zeven doden op Mallorca na botsing tussen vliegtuigje en helikopter Op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca zijn zondag zeven mensen om het leven gekomen nadat een helikopter en een klein vliegtuigje in de lucht botsten. Onder de doden zijn twee minderjarigen.
25/08 18u30  Onverwacht bezoek Iran aan G7-top in Frankrijk De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif is zondag met een regeringsvliegtuig naar Biarritz gevlogen. In die Franse plaats zijn momenteel de leiders van de G7-landen bijeen. Zarif zou het vliegtuig zijn ingestapt op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron.
25/08 17u30  Nederlandse hockeysters grijpen tegen Duitsland tiende Europese titel De Nederlandse hockeysters hebben zondag in België voor de tiende keer de Europese titel gepakt. In de finale werd Duitsland met 2-0 opzij gezet. Dat leverde Oranje bovendien een ticket voor de Olympische Spelen op.
25/08 17u15  Hockeysters verdedigen voorsprong tegen Duitsland in EK-finale De Nederlandse hockeysters hopen zondag voor de tiende keer in de historie Europees kampioen te worden. De ploeg van bondscoach Alyson Annan neemt het in de finale (aanvang 16.00 uur) op tegen Duitsland. Volg de eindstrijd in Antwerpen in ons liveblog.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
26/08 00u31  Mbo-vak straks ook voor vmbo-leerling Vmbo-leerlingen moeten volgend schooljaar vanaf de derde klas ook vakken kunnen volgen op het mbo. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob willen zo bevorderen dat vmbo-leerlingen langer blijven leren.21 
26/08 00u31  Leerling langer bij de les Het onderwijssysteem moet op de schop om leerlingen van het vmbo beter en langer bij de les te houden. Zij moeten vanaf volgend schooljaar al vakken op het mbo kunnen volgen, nog voordat ze aan een vervolgopleiding zijn begonnen. De scholieren kunnen dan in sommige gevallen zelfs een mbo-diploma halen als ze hun examen op de middelbare school nog niet hebben afgelegd.21 
26/08 00u31  Opnieuw smokkelwaar ontdekt in gevangenis Zaanstad Honderden euro’s, drugs en een set lopers om sloten te forceren. Amper een week nadat twee mensen in het Justitieel Complex Zaanstad naar huis werden gestuurd omdat een luchtdrukwapen binnen de muren was beland, is een poging om contrabande naar binnen te smokkelen verijdeld. Wederom speelt een externe kracht een hoofdrol.20 
26/08 00u31  Opnieuw incident gevangenis Zaanstad Is met de onderschepping van de spullen in het Justitieel Complex Zaanstad door een oplettende bewaker een uitbraakpoging verijdeld, of wilden gedetineerden toegang tot een speciale ruimte krijgen in de PI?20 
26/08 00u15  Dode Assen is doofstomme hovenier Martin (32) De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed na een worsteling, is de doofstomme hovenier en stratenmaker Martin (32) uit Assen. Zijn vader laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.20 
25/08 23u15  Schokkend: crash bij autoshow gefilmd SCHOKKENDE BEELDEN - Bij een ongeluk tijdens een autoshow in Purmerend zijn drie gewonden gevallen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
25/08 23u15  Vijf verdachten Assen vrijgelaten De vijf mannen die zaterdag werden opgepakt in verband met de dood van een 32-jarige man in een speeltuin in Assen, zijn zondagavond vrijgelaten. Volgens de politie is geen aanwijzing dat zij het slachtoffer hebben mishandeld.
25/08 23u00  Drama Assen eigenrichting of ongeval? Speelden de verdachten in Assen voor eigen rechter of was er mogelijk sprake van een noodlottig ongeval?
25/08 22u00  Heiknippen zonder boete: hier kan het! Hoewel heiknippen normaal gesproken in Nederland verboden is, heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe één hectare hei vrijgegeven waar mensen hun gang kunnen gaan.
25/08 21u30  Vermiste zwemster (23) in goede gezondheid gevonden De politie heeft de 23-jarige Penny die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.
25/08 20u45  Debatfuif Nijmegen kost fortuin De overheid heeft een lieve cent over voor het eerste nationale Democratiefestival in Nijmegen: het evenement eind deze week heeft een kleine miljoen euro subsidie gekregen. Dat geeft een riant feestbudget van 143 euro per gast.
25/08 19u30  Auto rijdt mensen aan in Purmerend: drie gewonden Drie mensen zijn zondagmiddag in Purmerend gewond geraakt toen ze werden aangereden door een auto. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.
25/08 19u15  Vakantie voorbij? ‘Wij gaan gewoon door!’ Hoewel de zomervakantie in heel Nederland bijna ten einde is, blijft het de komende dagen nog rond de dertig graden buiten.
25/08 19u00  Warmste 25 augustus ooit gemeten In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten
25/08 19u00  Drie gewonden door verkeersongeval Purmerend Drie mensen zijn zondagmiddag in Purmerend gewond geraakt toen ze werden aangereden door een auto. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.
Laatste update: vandaag om 0u31
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/08 12u15  Geachte Han Busker, maak de vakbond iets van nu Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan voorzitter van vakbond FNV Han Busker: neem afscheid van potsierlijke jarentachtig-acties zoals die bij Picnic. Het is geen sinecure om baas van een vakbond te zijn in deze tijden. Ledenaantallen hollen achteruit en de economische voorspoed ontneemt eventuele … Continued The post Geachte Han Busker, maak de vakbond iets van nu appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/08 20u15  Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron De druk op de Braziliaanse regering om iets te doen aan de bosbranden in het Amazonegebied is uitgelopen op een hoogoplopende internationale ruzie. Vier politieke ontwikkelingen over de branden. Bolsonaro woedend op Macron ‘Ons huis staat in brand. Letterlijk,’ twitterde de Franse president Emmanuel Macron donderdag. De longen – die 20 procent van de zuurstof … Continued The post Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/08 20u15  Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag Nog ontspanner dan hij toch al is, is premier Mark Rutte (VVD) op weg naar Prinsjesdag. Zorgen glijden van hem af al waakt hij ervoor gemakzuchtig te klinken, bleek na de ministerraad. Ja, de verdubbeling van het aantal daklozen vond Rutte ?een zorgelijke trend?. Maar hij wekte niet de indruk zichzelf ook maar iets te … Continued The post Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/08 16u00  Zo wil kabinet koopkracht en woningmarkt aanpakken Lees meer >
23/08 13u45  ?Beschamend dat in een land als Nederland daklozenaantal verdubbelt? Lees meer >
23/08 11u15  ?Typerend dat we als ongelovig land toch dominee willen uithangen? Lees meer >
22/08 16u45  Historisch gezien is koop Groenland helemaal niet uniek Lees meer >
22/08 15u30  Miljardenfonds voor economische impuls, maar hoe zit het met belastingdruk? Om een eventuele economische recessie voor te zijn, wil het kabinet volgens De Telegraaf een ‘miljardenfonds’ van tot wel 50 miljard euro optuigen. Hoewel nog veel onzeker is, lijkt het erop dat infrastructuur en wetenschappelijk onderzoek een flinke impuls gaan krijgen. Maar het blijft onzeker of de koopkracht, die wordt afgeremd door hoge belastingdruk en … Continued The post Miljardenfonds voor economische impuls, maar hoe zit het met belastingdruk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 11u00  ?Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken? De elektrische kookplaat is bezig aan een opmars ten koste van de gaskookplaat. Dat komt mede omdat nieuwbouwwijken gasloos moeten worden opgeleverd. We vroegen onze lezers: moet de overheid zich wel bemoeien met de manier waarop burgers koken? De meesten die reageerden op de Stelling vinden van niet. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 14u01  Uit de lucht: de grootste zonneparken van het land Zonneparken vullen in hoog tempo het Nederlandse landschap, vooral buiten de randstad. In 2017 waren er nog maar 22 zogeheten ‘veldopstellingen’ van zonnepanelen, in 2018 waren dat er al 65. Halverwege dit jaar, in mei, stond de teller alweer op een kleine 120. En dat zijn dan alleen nog maar de gerealiseerde – honderden, vaak … Continued The post Uit de lucht: de grootste zonneparken van het land appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 14u01  Schietspellen voor gevangenen: weer misstanden in ?terreurgevangenis? De terrorismeafdeling van de gevangenis in Vught is opnieuw in opspraak gekomen omdat gevangenen er gewelddadige schietspellen mochten spelen. Het is niet de eerste keer dit jaar dat misstanden naar buiten komen over de afdeling waar gevangenen met extremistisch gedachtegoed vastzitten. Zo konden zij de Dodenherdenking verstoren en radicale ‘jihadlectuur’ lezen. Gedetineerden op de terroristenafdeling … Continued The post Schietspellen voor gevangenen: weer misstanden in ‘terreurgevangenis’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 12u45  ?Overheid moet zich niet bemoeien met hoe ik kook? Lees meer >
21/08 09u16  ?Wat wil je doen? Een fregat naar Turkije sturen? Geen shoarma meer eten?? De Turkse politie heeft zeker 418 mensen opgepakt die banden zouden hebben met de Koerdische terreurbeweging PKK. Moet Blok er iets van zeggen, of is het een interne aangelegenheid waar hij zich beter buiten kan houden? We vroegen het onze lezers. Zo werd er gereageerd op de Stelling. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Wat wil je doen? Een fregat naar Turkije sturen? Geen shoarma meer eten?’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 18u45  Nederlanders slapen steeds slechter: het mysterie slaap ontrafeld Lees meer >
20/08 18u45  Iran waarschuwt Amerika: blijf van tanker af De Verenigde Staten hebben Griekenland gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van het bieden van een haven aan een Iraanse supertanker. Iran heeft op zijn beurt de Amerikanen gewaarschuwd het schip niet aan te raken. Vier vragen en antwoorden over de kwestie. Om wat voor tanker gaat het? Het gaat om de Grace 1, een olietanker … Continued The post Iran waarschuwt Amerika: blijf van tanker af appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zaterdag 24 augustus 2019, 12u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
25/08 14u00  Waarschuwing voor smog in zuiden en midden van het land Mensen die gevoelig zijn voor smog, kunnen de deze dagen maar beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanning beperken. Dat adviseert het RIVM. Door smog kan de luchtkwaliteit slecht zijn.
25/08 13u00  Politie onderzoekt eerdere zedendelicten Assen, mogelijk verband De politie onderzoekt of er al eerder meldingen zijn binnengekomen over kinderen die werden lastiggevallen in de wijk Peelo in Assen.
25/08 12u15  In speeltuin gedode man is 32-jarige Assenaar De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54, allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.
25/08 12u00  5-jarig meisje teruggevonden na drie nachten alleen in Russisch bos 72 uur was ze kwijt: het Russische meisje Zarina Avgonina. De 5-jarige kleuter was haar oma achterna gelopen, toen die het bos inging om paddenstoelen te plukken. Na een grootschalige zoekactie met speurhonden, reddingswerkers en vrijwilligers werd het meisje uiteindelijk teruggevonden.
25/08 11u30  Boze olifant spietst slagtand in been Duitser Een 69-jarige Duitser is tijdens een fietstocht in Thailand aangevallen door een boze olifant. Daarbij spietste het dier een van zijn slagtanden in het been van de man.
25/08 11u00  Extra politie in wijk Assen waar gisteren man omkwam in speeltuin Er is vandaag extra politie op de been in de wijk Peelo in Assen. Daar kwam gisteren in een speeltuin een man om het leven, die door vijf anderen zou zijn verdacht van een zedendelict.
25/08 09u30  Journalist vermoord in Mexico, tiende dit jaar In Mexico is een hoofdredacteur van een lokale nieuwssite doodgestoken. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in het midden van het land. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten. Het is de tiende moord op een journalist in het Midden-Amerikaanse land dit jaar en de 100ste sinds 2000.
25/08 09u15  Tientallen betogers Hongkong vast na confrontatie met veiligheidsdiensten In Hongkong zijn opnieuw betogers slaags geraakt met de veiligheidsdiensten. Daarbij werden volgens de politie 29 mensen opgepakt. Al maandenlang wordt in de autonome stad gedemonstreerd.
25/08 06u45  Vader Dascha weg uit politiebureau: 'vertrouwen in politie en OM terug' De vader van Dascha Graafsma heeft het politiebureau waar hij gisteren een groot deel van de dag zat aan het eind van de avond verlaten. Hij zegt weer vertrouwen te hebben in de samenwerking met politie en justitie naar de doodsoorzaak van Dascha.
24/08 17u45  Vanavond is er een vleermuistelling, maar hoe tél je die fladderende dieren in je tuin? Dit weekend vindt voor de tweede keer de vleermuistuintelling plaats. Maar hoe tél je die fladderende dieren? En zijn ze gevaarlijk?
24/08 13u00  Dagen geen leraar of met 59 in één klas: dit merken kinderen van het lerarentekort Een klas met 59 leerlingen, één leerkracht voor 64 leerlingen of twee dagen per week vrij. Scholen grijpen naar noodmaatregelen nu het lerarentekort groter is dan ooit. Ouders vertellen: "Mijn dochter zit in groep acht en voorlopig is elke woensdag en vrijdag onzeker of ze een leraar heeft."
24/08 12u00  Altijd weer dat knipperende lampje: ANWB over paniektelefoontjes van vakantiegangers Nederland is weer terug van vakantie. In sommige gevallen dankzij de ANWB, die elke dag ongeveer 10.000 telefoontjes krijgt van panikerende reizigers. RTL Nieuws vroeg medewerkers van de wegenwacht naar de opvallendste hulpvragen.
24/08 11u00  Altijd weer dat knipperende lampje op het dashboard: ANWB over paniektelefoontjes van vakantiegangers Nederland is weer terug van vakantie. In sommige gevallen dankzij de ANWB, die elke dag ongeveer 10.000 telefoontjes krijgt van panikerende reizigers. RTL Nieuws vroeg medewerkers van de wegenwacht naar de opvallendste hulpvragen.
24/08 10u00  OM vraagt Spanje om onderzoek naar dood 21-jarige Nederlander Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster. De 21-jarige Haarlemmer overleed in juli in Lloret de Mar.
24/08 08u15  Waarom vinden we onszelf lelijk op vakantiefoto's? 'Kennen eigen uiterlijk niet' Altijd leuk: net terug van vakantie en nog even met het reisgezelschap terugblikken en foto's doornemen. Toch? Niet voor iedereen. Veel mensen vinden namelijk dat ze nogal onflatteus op de foto staan.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 14u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
26/08 03u45  100 Britse bedrijven naar Nederland door onzekerheid brexit Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven. Door de groeiende onzekerheid over de brexit hebben inmiddels al honderd bedrijven de oversteek gemaakt naar ons land. Zo'n 325 zeggen grote interesse te hebben, meldt het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). De bedrijven zijn bang voor een no-deal-brexit en de gevolgen daarvan voor de toegang tot de Europese markt, zegt NFIA-commissaris Jeroen Nijland. Zijn organisatie probeert namens de Nederlandse overheid buitenlandse bedrijven naar Nederland te halen. Het leeuwendeel van de Britse bedrijven verhuist naar Amsterdam. Een kleiner deel gaat naar Rotterdam en andere delen van de Randstad. Zwarte schermen Financiële dienstverleners en mediabedrijven zoals Bloomberg, MarketAxess en het Europese hoofdkantoor van Discovery - bekend van de tv-zenders TLC en Animal Planet - maakten onlangs de overstap. Volgens het NFIA hebben ze een goede reden om naar Nederland te komen. 'In beide sectoren ben je afhankelijk van vergunningen. Als mediabedrijven wachten tot de brexit gaan de zenders mogelijk op zwart. Want om in Europa te kunnen uitzenden, moeten zij hier een vergunning hebben. En financiële dienstverleners mogen zonder vergunning geen zaken meer doen in de EU', zegt een woordvoerder. Veel van de bedrijven zullen de Britse markt niet definitief vaarwel zeggen. Zij verhuizen een deel van hun bedrijf en blijven zo actief op twee markten. Op deze manier zal van tv-bedrijf Discovery het grootste deel naar Nederland verhuizen, maar blijft de tv-vergunning gelden in het Verenigd Koninkrijk. Gunstig vestigingsklimaat Dat de Britse bedrijven de Noordzee oversteken, heeft te maken met verschillende gunstige vestigingsvoorwaarden, zegt het NFIA. Zo zijn hier goede logistieke voorzieningen, spreken veel Nederlanders Engels en is er een digitale infrastructuur waardoor de Europese markt altijd toegankelijk zal zijn. Bedrijven kunnen op deze manier internationaal talent blijven aantrekken en aanspraak doen op Europese innovatiegelden, is het idee. De eerste 62 bedrijven die vanwege de brexit naar Nederland zijn verhuisd, hebben volgens het NFIA zo'n 2500 banen en 310 miljoen euro aan investeringen opgeleverd. Het is nog niet bekend hoeveel banen en geld de volgende veertig opleveren.18 
26/08 03u30  Tientallen doden door overstromingen in Sudan Overstromingen in Sudan hebben de afgelopen twee maanden 62 levens geëist. De Sudanese regering heeft dat bekendgemaakt via staatsmedia. Het land wordt al sinds begin juli geteisterd door hevige regenval. Zeventien van de achttien provincies zijn getroffen en tienduizenden huizen staan onder water of zijn ingestort. Behalve 62 doden zijn er ongeveer 100 gewonden. Het leger is ingezet om hulp te verlenen. De Verenigde Naties sloegen vorige week al alarm over de overstromingen in Sudan. Een einde aan de problemen wordt voorlopig niet verwacht: het Sudanese regenseizoen duurt doorgaans tot eind oktober.17 
26/08 02u15  Limburgse huisarts opgepakt voor seksueel misbruik patiënt Een huisarts uit Brunssum is opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van een patiënt. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft dat bevestigd aan dagblad De Limburger. De arts werd eerder verdacht van een zedendelict met een andere patiënt. Hij had in de zomer van 2017 seks met een vrouw die hem had gebeld vanwege een paniekaanval. Ze stapte achteraf naar de politie omdat hij zich aan haar zou hebben opgedrongen. In een rechtszaak werd hij vorig jaar vrijgesproken, na een eis van anderhalf jaar cel. Details over de nieuwe zaak zijn volgens De Limburger niet bekend. Het Openbaar Ministerie wil er niets over zeggen.13 
26/08 00u15  Nederland versteent: landbouwgrond wijkt voor bouw In twintig jaar tijd is er in Nederland bijna 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bij gekomen. Dat is omgerekend iets minder dan de helft van de provincie Utrecht. Vooral landbouwgrond heeft voor de bouw moeten wijken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De onderzoekers vergeleken luchtfoto's en kaarten van 1996 met beelden uit 2015. In dat laatste jaar bleek 493.000 hectare bebouwd te zijn, tegen ruim 433.000 in 1996. 15 procent van Nederland is versteend gebied. Westland Van de nieuw bebouwde grond werd ruim driekwart voorheen gebruikt voor landbouw. Ook bossen moesten soms wijken voor bebouwing. Op de nieuw beschikbare gronden kwamen voornamelijk woonwijken (47 procent) en bedrijven (43 procent). In 34 gemeenten is meer dan de helft van het grondgebied bebouwd. In 1996 waren dat er 24. Uitschieters zijn Westland (76 procent), Capelle aan den IJssel (74 procent) en Krimpen aan den IJssel (73 procent). Rotterdam en Amsterdam hebben respectievelijk 65 procent en 57 procent bebouwd. Er waren in 2015 elf gemeenten waar minder dan 5 procent van de grond bebouwd was. Daaronder waren de vijf Waddeneilanden. Toekomst Of de verstening van Nederland ook na 2015 heeft aangehouden, is niet bekend. Maar volgens 'een wetmatigheid in de statistiek' zou er ook de afgelopen jaren fors bijgebouwd moeten zijn, zegt CBS-econoom Cor Pierik. 'Als de bevolking groeit, wat het geval is, zijn er meer woningen nodig', zegt hij. 'En als het economisch goed gaat, is er meer ruimte nodig voor bedrijven.'20 
25/08 23u15  Vijf mannen Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling De vijf mannen uit Assen die vastzaten in verband met de dood van een man van 32 in een speeltuin in Assen, zijn op vrije voeten gesteld. Uit politieonderzoek is niet gebleken dat ze de overleden man hebben mishandeld. Het onderzoek gaat door, en ze blijven verdacht, maar op grond van de voorlopige bevindingen is besloten hen vrij te laten. Uit het onderzoek blijkt dat zaterdag een melding werd gedaan van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij de man mogelijk betrokken zou zijn. Hij werd aangesproken door de vader van het meisje, die probeerde hem tegen te houden omdat hij op zijn fiets wilde wegrijden. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij ze beiden vielen. Vier omstanders hielden volgens het politieonderzoek de 32-jarige man vast in afwachting van de komst van de politie. Later bleek dat de man was overleden en werden de vier aangehouden. De vader van het meisje meldde zich vervolgens zelf bij de politie.
25/08 22u45  Discussie in België over zwart geschminkte 'Wildeman' in parade Zwart geschminkt, met een verentooi op zijn hoofd en een ring in zijn neus werd hij vandaag weer meegedragen in een folkloristische parade in het Waalse stadje Aat: le Sauvage, de Wildeman. Critici vinden het karakter racistisch en roepen op om te stoppen met de traditie. De Wildeman doet ieder jaar mee aan de Ducasse d'Ath, een eeuwenoude optocht met reuzenfiguren. Hij draagt ketenen, schreeuwt en maakt kinderen aan het schrikken. Dat gaat zo: De anti-racistische actiegroep Brussels Panthers vindt dat het karakter een vernederend beeld neerzet van zwarte mensen en aanzet tot discriminatie. De groep is een petitie gestart en stelt voor dat de Wildeman volgend jaar niet meer meeloopt, of in de kleuren van de stad wordt geschminkt. Wat de kwestie ingewikkelder maakt, is dat de Ducasse d'Ath sinds 2005 een Unesco-status heeft als immaterieel erfgoed. De Brussels Panthers hebben de VN-organisatie gevraagd die status te ontnemen. In Aat, een stadje tussen Brussel en Lille, ligt de kwestie gevoelig. Een aantal toeschouwers droeg vandaag T-shirts met de tekst Je suis Sauvage (ik ben de Wildeman). Volgens burgemeester Bruno Lefèbvre heeft de Wildeman in de optocht geen racistische bijbetekenis, wordt hij door de inwoners geadoreerd en komt de kritiek van mensen buiten zijn stad. Koloniaal verleden Als tegemoetkoming aan de critici was er vandaag wel iets aangepast. Tijdens de parade gaf de Wildeman symbolisch zijn ketenen aan de burgemeester. De discussie over de Wildeman leeft vooral in Wallonië, maar maakt volgens correspondent Bert van Slooten deel uit van een breder debat. 'Zo was er onlangs ook commotie rond een feest bij het Africamuseum, waarbij feestgangers zich als Afrikaan hadden verkleed en iemand ook zwart geschminkt was. En er is ook een aantal incidenten geweest waarbij Congolezen zijn mishandeld. De discussie heeft te maken met de verwerking van het koloniale verleden.'
25/08 22u15  G7-top: geen overeenstemming op grote dossiers, wel steun Amazonegebied Op de tweede dag van de G7-top in het Franse Biarritz hebben wereldleiders geen doorbraken bereikt op grote dossiers. Alleen over een hulpactie tegen de bosbranden in het Amazonegebied zijn de leiders het bijna eens, zei president Macron. De VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Canada willen 'technische en financiële hulp bieden'. 'Natuurlijk gaat het om Braziliaanse grondgebied', zei bondskanselier Merkel. 'Maar het regenwoud is eigenlijk een mondiale kwestie. We moeten gemeenschappelijke oplossingen vinden.' In het Amazoneregenwoud woeden op dit moment de zwaarste bosbranden in jaren. Verrassend bezoek De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif bracht op uitnodiging van de Fransen vandaag een bezoek aan de top in Biarritz. Dat was volgens het Witte Huis een verrassing voor de Amerikaanse delegatie. Andere landen zeiden op het laatste moment te zijn geïnformeerd. Volgens de Fransen was dat 'vroeg genoeg'. Zarif sprak enkele uren met onder anderen president Macron. De gesprekken waren volgens een Franse functionaris 'positief' en zullen worden voortgezet. De Amerikaanse delegatie was niet bij de gesprekken aanwezig. Afgelopen vrijdag had Macron in Parijs al een onderhoud met Zarif. Enkele uren na zijn komst vertrok Zarif weer. Het is onduidelijk of het is gelukt de hoog opgelopen spanningen tussen Iran en de VS te verminderen. Volgens een diplomaat is het niet gelukt president Trump te overtuigen de sancties tegen Iran te verzachten. Het land mag van de VS geen olie exporteren. De VS stapte vorig jaar uit het internationale atoomakkoord met Iran uit 2015. De economische sancties tegen Iran werden weer volledig ingesteld. Morgen is de slotdag van de driedaagse G7-top in Biarritz.
25/08 22u15  Vermiste vrouw Markermeer gezond teruggevonden De vrouw die gisterenavond vermist raakte bij Venhuizen is in goede gezondheid gevonden. Waar ze is gevonden en wat er gebeurd is, kan de politie niet zeggen. Het is een 23-jarige vrouw uit Alkmaar, die aan het zwemmen was in het Markermeer met een vriendin. Op een gegeven moment verdween ze, waarop haar vriendin de politie belde. Hulpdiensten hebben 's nachts en ook vandaag naar haar gezocht: zowel brandweerduikers, speurhonden, een helikopter en reddingsboten zijn ingezet.
25/08 21u30  NS verwacht reizigersrecord na vakanties, langere treinen De NS verwacht komende maand opnieuw een recordaantal reizigers. Er worden 36,7 miljoen treinreizigers verwacht. Vorig jaar waren dat er 35 miljoen, ook een record. September is elk jaar de drukste maand op het spoor. Mensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. Op werkdagen is de drukte tussen 07.30 en 08.30 uur het grootst. De NS verwacht tijdens spitsuren de meeste hinder op de trajecten Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, Utrecht Centraal-Amsterdam Bijlmer, Den Haag Centraal-Leiden Centraal, Ede-Wageningen-Utrecht Centraal en Amersfoort-Utrecht Centraal. Zitplaatszoeker De NS probeert de hinder door drukte met enkele maatregelen te beperken. Zo kunnen reizigers op steeds meer ritten in de NS-app de zitplaatszoeker raadplegen. Daarnaast worden drukke treinen tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam en Amsterdam, en Den Haag en Eindhoven verlengd met 200 extra zitplaatsen. Op andere trajecten rijden al treinen met de maximale lengte, die afhankelijk is van de lengte van perrons. Het spoorwegbedrijf heeft bij ProRail het verzoek ingediend om de perrons van negen stations te verlengen. De perrons beperken de dienstregeling op de drukste momenten. Ook wil de NS het aantal ritten in de dienstregeling van 2020 uitbreiden. Er komen meer treinen tussen Amersfoort en Utrecht en tussen Harderwijk en Amersfoort. In december begon de NS met de introductie van 202 nieuwe sprinters. Daarvan rijden er inmiddels 42 en in september komen er nog vijf bij. Vanaf 2021 komen er nog eens 79 nieuwe intercity's bij met in totaal 25.000 zitplaatsen.
25/08 21u15  ProRail rondt grote werkzaamheden rond Naarden-Bussum en Weesp af Na drie weken zijn de werkzaamheden op het spoor rond station Naarden-Bussum afgerond. Op 3 augustus begon ProRail met de werkzaamheden, volgens het bedrijf de grootste van het jaar. Vanavond worden de laatste controles uitgevoerd, morgen gaat de nieuwe dienstregeling van start. Door het werk aan het spoor kunnen treinen op het traject harder rijden, wat tijdwinst oplevert. De maximum snelheid gaat ten noorden van station Naarden-Bussum van 80 naar 130 kilometer per uur. Dat is vooral te danken aan het terugbrengen van het aantal sporen en wissels. Dat gebeurde ook rond station Weesp. Minder storingen, beter doorrijden Daarnaast zijn wissels, bovenleidingen en het treinbeveiligingssysteem vernieuwd, waardoor de kans op storingen afneemt en treinen beter kunnen doorrijden. Ook zijn perrons beter ingericht. De spoorboog tussen het Naardermeer en Naarden-Bussum is ruimer gemaakt. Daardoor hoeven treinen niet meer af te remmen en kunnen er meer treinen rijden. Bij verschillende overwegen zijn er nu twee sporen in plaats van vijf, waardoor verkeer sneller aan de overkant is en oversteken veiliger wordt. De spoorbomen kunnen minder lang dicht blijven, wat de wachttijd vermindert. De afgelopen drie weken was op het traject nauwelijks treinverkeer mogelijk en moesten bussen worden ingezet. Honderden mensen hebben aan het project gewerkt.
25/08 20u00  NS verwacht komende maand opnieuw recordaantal reizigers De NS verwacht komende maand opnieuw een recordaantal reizigers. Er worden 36,7 miljoen treinreizigers verwacht. Vorig jaar waren dat er 35 miljoen, ook een record. September is elk jaar de drukste maand op het spoor. Mensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. Op werkdagen is de drukte tussen 07.30 en 08.30 uur het grootst. De NS verwacht tijdens spitsuren de meeste hinder op de trajecten Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, Utrecht Centraal-Amsterdam Bijlmer, Den Haag Centraal-Leiden Centraal, Ede-Wageningen-Utrecht Centraal en Amersfoort-Utrecht Centraal. Zitplaatszoeker De NS probeert de hinder door drukte met enkele maatregelen te beperken. Zo kunnen reizigers op steeds meer ritten in de NS-app de zitplaatszoeker raadplegen. Daarnaast worden drukke treinen tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam en Amsterdam, en Den Haag en Eindhoven verlengd met 200 extra zitplaatsen. Op andere trajecten rijden al treinen met de maximale lengte, die afhankelijk is van de lengte van perrons. Het spoorwegbedrijf heeft bij ProRail het verzoek ingediend om de perrons van negen stations te verlengen. De perrons beperken de dienstregeling op de drukste momenten. Ook wil de NS het aantal ritten in de dienstregeling van 2020 uitbreiden. Er komen meer treinen tussen Amersfoort en Utrecht en tussen Harderwijk en Amersfoort. In december begon de NS met de introductie van 202 nieuwe sprinters. Daarvan rijden er inmiddels 42 en in september komen er nog vijf bij. Vanaf 2021 komen er nog eens 79 nieuwe intercity's bij met in totaal 25.000 zitplaatsen.
25/08 20u00  Dode in speeltuin Assen is 32-jarige Assenaar, 'heel veel emoties' in wijk De man die gisteren om het leven kwam in een speeltuin in de Assense woonwijk Peelo is een 32-jarige Assenaar. Na de dood van de man werden vijf mensen opgepakt. Ook zij komen uit de Drentse stad en zijn tussen de 27 en 54 jaar oud. Hun betrokkenheid bij het incident wordt nog onderzocht. De man kwam om het leven bij een schermutseling. Die ontstond na een melding dat een 4-jarig meisje onzedelijk was betast. In De Telegraaf zeggen collega's van de omgekomen Assenaar dat hij doof was en werkte als stratenmaker en hovenier. De politie is extra aanwezig in de wijk, zegt politiewoordvoerder Tessel Horsman: De politie onderzoekt of het slachtoffer zich schuldig maakte aan een zedendelict met het meisje. Verder worden eerdere meldingen over kinderen die in de wijk zouden zijn lastiggevallen onderzocht. Er wordt gekeken of er een verband is met de man die is overleden. 'Dit verwacht je niet' In de wijk is het voorval 'ingeslagen als een bom', vertelt Arie Kant, manager van het buurthuis in de wijk. 'Het is heel hard aangekomen. Het is een hele rustige wijk, dit verwacht je niet.' Zelf schrok hij ook toen hij hoorde wat er was gebeurd. 'Ik dacht: jeetjemina, wat nu? Op dat moment heeft dat best heel veel impact. Om wat er gebeurd is en omdat er iemand bij is overleden.' Kant heeft het buurthuis vanochtend opengesteld voor mensen die over het incident willen praten. De reacties zijn heel divers, zegt hij. 'Er zijn mensen die zeggen: hij heeft zijn verdiende loon gekregen, moet hij maar met zijn vingers van kinderen afblijven. Er zijn mensen die zeggen: het recht had op een andere manier zijn beloop moeten krijgen. Er zijn heel veel emoties.' Vanwege het incident zijn agenten vandaag zichtbaar aanwezig op straat in Peelo. Buurtbewoners kunnen bij hen terecht met vragen over het incident. Ook is de gemeente met welzijnswerkers actief in de wijk. Mogelijk hebben veel mensen iets van het incident meegekregen; door het mooie weer waren er veel mensen buiten. 'We zijn vandaag vooral bezig met het horen van de verdachten en getuigen. Die puzzelstukjes bij elkaar moeten een verhaal gaan vertellen', aldus een politiewoordvoerder. Omdat er nog veel onduidelijk is over het incident, roept de politie eventuele andere getuigen op zich te melden. 'Niet te vroeg oordelen' Burgemeester Out waarschuwde gisteren vooral niet te vroeg conclusies te trekken. 'Wat mensen hier lastig vinden is dat de wildste speculaties voorbijkomen over wat er gebeurd is', zei hij. 'Laat eerst duidelijk worden wat er precies gebeurd is, voordat iedereen conclusies trekt. De beelden lopen best wel uiteen.'
25/08 19u45  Tot 32 graden op eerste tropische dag in augustus, overvol rond stranden Op de eerste tropische dag van de maand waren veel stranden en de wegen ernaartoe overvol. Op sommige plaatsen was het zo druk dat het volgens de politie geen zin meer had om te komen. Zo zei een woordvoerder van de politie aan het begin van de middag dat bij Hoek van Holland op enkele stukjes strand nog plek was, maar dat je die alleen op de fiets kon bereiken. 'Tenzij iemand zin heeft om zes uur in de auto te zitten', zei hij tegen RTV Rijnmond. Zo zag het eruit in de kustplaatsen: Ook de parkeerplaatsen bij de stranden van Kijkduin en Scheveningen waren vol, meldde de politie Den Haag aan Omroep West. Zij adviseerden strandgangers het openbaar vervoer te pakken. Ook op de stranden in Zeeland en bij Zandvoort was het druk. Tussen Zandvoort en Haarlem rijden tussen 19.00 en 22.00 uur extra treinen: vier in plaats van de gebruikelijke twee. Tropische dag, 32 graden in Eindhoven Vandaag was de eerste landelijke tropische dag van augustus. Rond 14.30 uur bereikte het kwik in De Bilt de 30 graden; die grens moet worden gehaald om van een landelijke tropische dag te spreken. Weerplaza verwacht ook morgen en dinsdag temperaturen van 30 graden in De Bilt. Daarmee is een hittegolf waarschijnlijk. Het warmst werd het met 32 graden in Eindhoven en op vliegbasis Gilze-Rijen. Tussen Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen en Eelde bij Groningen werden overal temperaturen van meer dan 31 graden gemeten. Het koelst bleef het in de kop van Noord-Holland en in Zuidwest-Friesland, met rond de 25 graden.
25/08 19u15  Dode en gewonde in drugspand woonwijk Rotterdam In een woning in Rotterdam zijn een dode en een gewonde man gevonden. In het pand was vermoedelijk een verpakkingscentrum voor drugs. De dode was een man van ongeveer dertig jaar, de gewonde is een man van 55. De dode man was vanochtend als vermist opgegeven. Een bekende vermoedde dat hij in een appartementencomplex aan de Louise de Colignylaan in Kralingen zou zitten. Toen ze daar aankwam, trof ze zijn lichaam aan, samen met een andere man die bewusteloos was. Deze man is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden. De politie vond in de woning een verpakkingscentrum en een grote hoeveelheid drugs. Wat voor drugs het zijn, is niet bekendgemaakt. Eerder vermoedde de politie dat de twee onwel waren geworden van chemische dampen, maar dat blijkt na onderzoek onwaarschijnlijk. Nu denkt de politie dat de mannen te veel drugs hebben genomen.
25/08 18u15  Politie Hongkong trekt vuurwapen en lost waarschuwingsschot Hongkongse politieagenten hebben bij protesten hun vuurwapen getrokken toen demonstranten hen aanvielen met stokken. Er is een waarschuwingsschot gelost en er zijn traangasgranaten afgevuurd. Ook gebruikte de politie voor het eerst waterkanonnen. Dit weekend leidden de demonstraties voor het eerst in een kleine twee weken weer tot gewelddadige confrontaties. Gisteren gooiden demonstranten met stenen en brandbommen, waarop de politie met traangas reageerde. Op deze beelden zijn te zien dat de politie vuurwapens trok: Hongkongers zijn voor het twaalfde weekend de straat op gegaan om te demonstreren tegen de groeiende Chinese invloed op de voormalige Britse kolonie. Ook wordt geprotesteerd tegen nieuwe surveillancetechnieken van de overheid. De demonstranten eisen democratische hervormingen en het aftreden van de leider van Hongkong Carrie Lam. Hoewel China de macht heeft over Hongkong, is de stad onder het principe 'een land, twee systemen' semi-autonoom. Hoe zit het ook alweer met de relatie tussen China en Hongkong? In deze video leggen we het je uit:
Laatste update: vandaag om 3u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
26/08 05u30  Belgische rechter beslist over hechtenis actrice Grives Imanuelle Grives hoort maandag of ze langer in de cel moet blijven voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse actrice zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege middag.
26/08 05u30  Protesten Hongkong opnieuw grimmiger: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.
26/08 05u15  Systeem moet ouders waarschuwen dat ze nog kinderen in een (te hete) auto hebben zitten De Europese Unie wil een einde maken aan de risico’s die kinderen lopen wanneer ze worden achtergelaten in een te hete auto. Een reeds bestaand systeem dat voorkomt dat ze worden vergeten, moet daarvoor zorgen.
26/08 05u00  Politie Hongkong opnieuw slaags met demonstranten: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.10 
26/08 03u15  Nederland lokte al honderd brexitbedrijven Al bijna honderd in Groot-Brittannië gevestigde bedrijven verhuizen vanwege de naderende brexit naar Nederland. Met 325 andere is Nederland nog in gesprek. ,,Daar zitten grote namen bij.”12 
26/08 02u45  Veestropers Ethiopië doden twaalf dorpelingen onder wie drie kinderen Bij een aanval op twee dorpen in het noorden van Kenia zijn twaalf mensen gedood, onder wie drie kinderen. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.13 
26/08 02u00  Opnieuw arrestaties bij betogingen G7-top in Biarritz Opnieuw heeft de Franse politie meerdere arrestaties verricht bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz. Zondag werden 19 mensen aangehouden, van wie er 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.12 
26/08 01u30  Staande ovatie voor eerste optreden Domingo na aantijgingen wangedrag De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.16 
26/08 01u00  Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.23 
26/08 00u45  Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.22 
25/08 23u45  Goal Babel niet genoeg voor zege Galatasaray Galatasaray heeft ook de tweede wedstrijd in de Turkse competitie niet weten te winnen. De landskampioen, die vorige week begon met een 2-0-nederlaag bij Yukatel Denizlispor, kwam in eigen huis tegen Atiker Konyaspor niet verder dan 1-1, ondanks een doelpunt van Ryan Babel.
25/08 23u45  Koeman gaat nadenken als De Ligt in oktober nog niet speelt Bondscoach Ronald Koeman was verrast toen bleek dat Matthijs de Ligt zaterdag op de bank zat bij Juventus in het duel bij Parma (0-1). ,,Hij is voor heel veel geld vertrokken, dus dan ga je er vanuit dat hij gaat spelen”, aldus Koeman bij Studio Voetbal.
25/08 23u30  Doelpuntenproductie van winnend PSG komt na rust pas op gang Paris Saint-Germain heeft de nederlaag van vorige week tegen Stade Rennes in eigen huis van zich afgespeeld. Tegen Toulouse werd het 4-0.
25/08 23u15  Geen aanwijzing voor mishandeling, vijf mannen uit Assen in vrijheid gesteld De vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.
25/08 23u15  Kluivert met Roma niet voorbij Genoa AS Roma is de Italiaanse competitie begonnen met een gelijkspel tegen Genoa. De wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome eindigde in 3-3.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
26/08 00u15  Israël bombardeert Syrië, Netanyahu waarschuwt Iran De Israëlische luchtmacht heeft bombardementen in Syrië uitgevoerd om te voorkomen dat Iran een aanval op het land zou uitvoeren met zogenoemde ‘killer-drones’. Dat heeft het Israëlische leger zondag bekendgemaakt.20 
26/08 00u15  Parochies Limburg betalen duizenden euro’s aan nep-medewerker Belastingdienst Minstens twee parochiebesturen in het bisdom Roermond zijn voor enkele duizenden euro’s opgelicht door een persoon die zich voordeed als medewerker van de Belastingdienst en die hen telefonisch attendeerde op een zogenaamde betalingsachterstand bij de fiscus.23 
26/08 00u15  PewDiePie is eerste persoon met 100 miljoen YouTube-abonnees. Zijn geheim ontleed De 29-jarige Zweed Felix Kjellberg – beter bekend onder de naam PewDiePie – is de eerste persoon ter wereld die via YouTube meer dan 100 miljoen abonnees heeft, vooral jongeren. Het geheim van de youtuber in vier delen.23 
25/08 23u45  Politie laat vijf verdachten Assen vrij, geen aanwijzing voor mishandeling De vijf mannen die zaterdag in Assen zijn opgepakt vanwege de dood van een man die werd verdacht van ontucht met een kind, zijn zondag vrijgelaten. Volgens de politie is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.10 
25/08 23u30  Handelsoorlog VS en China escaleert in hoog tempo: ‘Dit kan nog lang doorgaan’ Opnieuw ontbrandt een veldslag in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. President Trump roept Amerikaanse bedrijven op om hun productie in China stop te zetten, en dreigt ze zelfs tot die stap te dwingen.
25/08 20u15  Na een week relatieve rust lopen betogingen in Hongkong weer uit op gevechten met politie Na anderhalve week van relatieve rust zijn de democratiebetogingen in Hongkong afgelopen weekend weer uit de hand gelopen. De politie zette traangas in, vuurde een waarschuwingsschot af en gebruikte voor het eerst een waterkanon om betogers terug te dringen. Tientallen demonstranten werden gearresteerd.
25/08 20u00  Alle registers worden opgetrokken voor schouw Nicky Verstappen. Waarom? Drie rechters van de rechtbank in Maastricht gaan dinsdagmorgen een kijkje nemen op de Brunssummerheide, waar 21 jaar geleden de 11-jarige Nicky Verstappen dood werd gevonden. Vijf vragen over een opmerkelijke ‘schouw’ die bij voorbaat al veel commotie veroorzaakt.
25/08 19u15  ‘Wat zou jij hebben gedaan als het jouw dochter was?’, zeggen buurtgenoten Een 32-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag in een speeltuintje in de wijk Peelo na een mogelijke mishandeling om het leven gekomen. De Volkskrant sprak buurtgenoten. Zij vinden dat de vijf ‘kameraden’ zo snel mogelijk op vrije voeten moeten komen.
25/08 18u45  Het protest tegen Poetin kent nieuwe gezichten – dit zijn ze Protest tegen Poetin? Dan keken mensen de afgelopen acht jaar vrijwel altijd naar een man: Aleksej Navalny, de oppositieleider. Maar de huidige protestgolf in Moskou brengt daar verandering in.
25/08 18u15  Astronaut Anne McClain wordt beschuldigd van de eerste wetsovertreding in de ruimte De inspecteur-generaal van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap Nasa onderzoekt een klacht over identiteitsdiefstal en misbruik van bankgegevens, gepleegd vanuit ruimtestation ISS. Het zou voor het eerst zijn dat een wetsovertreding is begaan in de ruimte.
25/08 17u45  Hoe gezond is jouw wijk? Lees meer >
25/08 17u45  Wordt het niet tijd om te stoppen met het houden van huisdieren? Neem liever een robotdier Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een huisdier. Dat belast het milieu en veroorzaakt dierenleed, want geen hamster wil worden opgetild, geen hond gesteriliseerd. Wordt het niet tijd om te stoppen met het houden van huisdieren? En is er een alternatief?
25/08 17u45  Financieel directeur afvalverwerker AEB per direct opgestapt De financieel directeur van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam is per direct opgestapt. Dat bevestigde een woordvoerder van AEB zaterdag na berichtgeving door AT5.
25/08 16u45  Op excursie om het imagoprobleem van de vleermuis op te lossen: ‘Ik vind ze schattig!’ Vleermuizen hebben een slechte naam in Nederland. Dat is zonde, want het zijn nuttige dieren. Dat weten nu ook de bezoekers van de vleermuisexcursie in Park Sonsbeek: ‘Je kan natuurlijk gaan googelen. Maar zo’n wandeling is veel leuker en interessanter.’
25/08 16u15  Om excursie om het imagoprobleem van de vleermuis op te lossen: ‘Ik vind ze schattig!’ Vleermuizen hebben een slechte naam in Nederland. Dat is zonde, want het zijn nuttige dieren. Dat weten nu ook de bezoekers van de vleermuisexcursie in Park Sonsbeek: ‘Je kan natuurlijk gaan googelen. Maar zo’n wandeling is veel leuker en interessanter.’
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
26/08 02u30  Woody Allen weer matig Lees meer >13 
26/08 02u30  ‘Wij zien de Britten als een vriend van wie we afscheid nemen’ Ron Toekook bedacht een uitzwaaifeest voor de Britten, op de dag dat zij vertrekken uit de Europese Unie. Hij werd wereldnieuws.12 
26/08 02u30  Paars De heide staat in bloei, en dat is voor Hoenderloo net zoiets als vuistdik ijs voor Bartlehiem.13 
26/08 02u15  Wanda de Kanter blijft doelgericht in haar rol als antirookactivist Longarts Wanda de Kanter verdient een standbeeld voor de wijze waarop ze het gevecht aangaat met de tabaksindustrie, maar haar doelgerichtheid was in Zomergasten een nadeel.10 
26/08 02u15  Duizenden Rohingya demonstreren voor meer burgerrechten en veiligheid in Myanmar Duizenden Rohingya hebben zondag in een vluchtelingenkamp in Bangladesh geprotesteerd voor meer burgerrechten en veiligheid in Myanmar.
26/08 02u15  ‘Niemand weet wat er komen gaat’ Voormalig topman Paul Buysse voelt zich machteloos bij ‘miskleun’ Brexit.10 
26/08 02u15  De helletocht van Afrikaanse migranten door Jemen Tienduizenden Afrikaanse migranten trekken dwars door de gewapende chaos van de oorlog in Jemen richting Saoedi-Arabië, las Carolien Roelants.10 
26/08 02u15  ‘Ik dacht: nu wordt de DDR eindelijk democratisch’ Na de Val van de Muur moest een porseleinfabriek in Saksen opeens sluiten. Oudgedienden blikken terug.
26/08 02u15  ‘Robotadvocaten? Je moet je niet gek laten maken’ Een robot in de rechtbank zal niet snel voorkomen. Het werk van advocaten „is heel moeilijk te automatiseren”.11 
26/08 02u15  Een leven lang nut en plezier van je studie Zo zit het leven ongeveer in elkaar. Als je nu rond de twintig bent en studeert, heb je een goede kans om gezond ver over de tachtig te worden, en als je vrouw bent mogelijk over…
26/08 02u15  Groenland kopen? Dat zijn geen grapjes, meneer de president De wens van de Amerikaanse president Donald Trump om het autonome Deense territorium Groenland te kopen, leidde afgelopen week eerst tot wereldwijde hilariteit.11 
26/08 02u15  Onze Arabische vrouw ter plaatse journalistJournalist Hankir bundelde persoonlijke essays van vrouwelijke journalisten in Arabische landen. Zij geven nuance bij het nieuws.10 
26/08 02u15  De Brunssummerheide lijkt niet meer op toen Nicky gevonden werd Rechters in de strafzaak tegen Jos B. gaan dinsdag met de verdachte en de familie van Nicky Verstappen voor een schouw naar de Brunssummerheide, waar 21 jaar geleden het lichaam van Nicky gevonden werd. Wat gaan zij mogelijk zien?
25/08 23u45  Politie laat vijf verdachten Assen vrij Volgens de politie is niet gebleken dat de vijf zaterdag het slachtoffer in de speeltuin hebben mishandeld.
25/08 23u15  G7-top kent ondanks Franse inzet de nodige gespannen momenten De leiders van de belangrijkste industrielanden blijven ondanks hun meningsverschillen met elkaar in gesprek.
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen

Het Parool

Verbergen Tonen
25/08 22u30  Collega's dode hovenier geloven ‘helemaal niets’ van zedendelict Collega's van de in een speeltuin in Assen door mishandeling omgekomen dove hovenier geloven ‘helemaal niets’ van de verhalen dat de man een meisje misbruikt zou hebben.
25/08 22u00  Warme Uitmarkt trekt 450.000 belangstellenden Op de Uitmarkt zijn dit jaar 450.000 mensen afgekomen. In de stad lieten traditiegetrouw theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers het hele weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land is te zien en te horen.
25/08 20u15  Briljant idee: regieverpleegkundigen eens lekker schofferen Een groepje ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid was zich dit voorjaar stierlijk aan het vervelen. Geen wonder: zoveel problemen in de gezondheidszorg en voor vrijwel geen probleem konden ze een oplossing verzinnen.
25/08 19u45  Warmste 25 augustus ooit gemeten In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten, meldt Weeronline.
25/08 19u30  Kourosh Noshad Sharifi: ‘Mede door Arctic Monkeys ben ik ­gitaar gaan spelen’ De Hagenaar maakt alternatieve hiphop met een vleugje pop.
25/08 17u30  ‘Amsterdam laat te veel daklozen aan hun lot over door verouderd systeem’ Dat betoogt de directeur van Belangen­vereniging Druggebruikers Dennis Lahey.
25/08 16u45  Voor veel vogels is het water van polder IJdoorn een crèche Vogelaar Arjan Dwarshuis speurt parken, bossen en achtertuinen af naar de ruim 300 vogelsoorten die de stad rijk is. De meeuwen, lepelaars, kluten en bergeenden gebruiken het water van Polder IJdoorn als crèche.
25/08 16u30  Automobilist rijdt tegen slagboom op A10: ‘Navigatie zei linksaf’ Hij volgde de aanwijzing van zijn navigatie iets te letterlijk.
25/08 14u45  Once In A Blue Moon: Aangenaam kleinschalig In het Amsterdamse Bos was zaterdag de tweede, zonovergoten editie van Americanafestival Once In A Blue Moon. Alweer iets groter dan vorig jaar, maar nog even relaxed.
25/08 14u15  Waarom het publieke debat in Duitsland ongekend hard is Bij komende deelstaatverkiezingen kan de AfD de grootste worden.
25/08 14u00  Samen rouwen om overleden huisdieren Rouwen om een overleden huisdier is nog altijd taboe. Om het verdriet toch te kunnen delen, werd op begraafplaats De Nieuwe Ooster voor het eerst een rouwcafé voor achtergebleven baasjes gehouden.
25/08 13u45  Weer rellen in Hongkong Opnieuw hebben zich in Hongkong botsingen voorgedaan tussen politie en demonstranten. De politie vuurde zondag traangas af tegen demonstranten die na een vreedzame mars de straat blokkeerden en stenen en molotovcocktails naar de politie gooiden.
25/08 13u15  Martien Meiland: ‘Geen verzinsels, ik wil authentiek zijn’ Martien Meiland (57) is overrompeld door het succes van zijn realityserie Chateau Meiland. Die faam zal zijn leven in Frankrijk niet snel overhoop gooien. Hoewel, als zich een ‘leuke, vrijgezelle man’ aandient…
25/08 12u45  Herman Koetsveld nieuwe dominee Westerkerk Herman Koetsveld wordt de nieuwe dominee van de Westerkerk. De 60-jarige Koetsveld komt in het najaar over uit Hengelo, waar hij sinds 2007 voorganger is van de Waterstaatskerk.
25/08 12u15  In speeltuin gedode man 32-jarige uit Assen De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 22u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
26/08 05u30  Belgische rechter beslist over hechtenis actrice Grives Imanuelle Grives hoort maandag of ze langer in de cel moet blijven voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse actrice zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege middag.
26/08 05u30  Protesten Hongkong opnieuw grimmiger: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.
26/08 05u15  Systeem moet ouders waarschuwen dat ze nog kinderen in een (te hete) auto hebben zitten De Europese Unie wil een einde maken aan de risico’s die kinderen lopen wanneer ze worden achtergelaten in een te hete auto. Een reeds bestaand systeem dat voorkomt dat ze worden vergeten, moet daarvoor zorgen.
26/08 05u00  Politie Hongkong opnieuw slaags met demonstranten: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.12 
26/08 03u15  Nederland lokte al honderd brexitbedrijven Al bijna honderd in Groot-Brittannië gevestigde bedrijven verhuizen vanwege de naderende brexit naar Nederland. Met 325 andere is Nederland nog in gesprek. ,,Daar zitten grote namen bij.”13 
26/08 02u45  Veestropers Ethiopië doden twaalf dorpelingen onder wie drie kinderen Bij een aanval op twee dorpen in het noorden van Kenia zijn twaalf mensen gedood, onder wie drie kinderen. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.13 
26/08 02u00  Opnieuw arrestaties bij betogingen G7-top in Biarritz Opnieuw heeft de Franse politie meerdere arrestaties verricht bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz. Zondag werden 19 mensen aangehouden, van wie er 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.13 
26/08 01u30  Staande ovatie voor eerste optreden Domingo na aantijgingen wangedrag De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.16 
26/08 00u45  Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.18 
26/08 00u45  Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.21 
25/08 23u45  Goal Babel niet genoeg voor zege Galatasaray Galatasaray heeft ook de tweede wedstrijd in de Turkse competitie niet weten te winnen. De landskampioen, die vorige week begon met een 2-0-nederlaag bij Yukatel Denizlispor, kwam in eigen huis tegen Atiker Konyaspor niet verder dan 1-1, ondanks een doelpunt van Ryan Babel.12 
25/08 23u45  Koeman gaat nadenken als De Ligt in oktober nog niet speelt Bondscoach Ronald Koeman was verrast toen bleek dat Matthijs de Ligt zaterdag op de bank zat bij Juventus in het duel bij Parma (0-1). ,,Hij is voor heel veel geld vertrokken, dus dan ga je er vanuit dat hij gaat spelen”, aldus Koeman bij Studio Voetbal.13 
25/08 23u30  Doelpuntenproductie van winnend PSG komt na rust pas op gang Paris Saint-Germain heeft de nederlaag van vorige week tegen Stade Rennes in eigen huis van zich afgespeeld. Tegen Toulouse werd het 4-0.
25/08 23u15  Geen aanwijzing voor mishandeling, vijf mannen uit Assen in vrijheid gesteld De vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.
25/08 23u15  Kluivert met Roma niet voorbij Genoa AS Roma is de Italiaanse competitie begonnen met een gelijkspel tegen Genoa. De wedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome eindigde in 3-3.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
26/08 05u30  Protesten Hongkong opnieuw grimmiger: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.
26/08 05u15  Belgische rechter beslist over hechtenis actrice Grives Imanuelle Grives hoort maandag of ze langer in de cel moet blijven voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse actrice zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege middag.
26/08 05u00  Politie Hongkong opnieuw slaags met demonstranten: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.14 
26/08 03u15  Nederland lokte al honderd brexitbedrijven Al bijna honderd in Groot-Brittannië gevestigde bedrijven verhuizen vanwege de naderende brexit naar Nederland. Met 325 andere is Nederland nog in gesprek. ,,Daar zitten grote namen bij.”14 
26/08 02u45  Veestropers Ethiopië doden twaalf dorpelingen onder wie drie kinderen Bij een aanval op twee dorpen in het noorden van Kenia zijn twaalf mensen gedood, onder wie drie kinderen. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.14 
26/08 02u00  Opnieuw arrestaties bij betogingen G7-top in Biarritz Opnieuw heeft de Franse politie meerdere arrestaties verricht bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz. Zondag werden 19 mensen aangehouden, van wie er 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.14 
26/08 01u30  Staande ovatie voor eerste optreden Domingo na aantijgingen wangedrag De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.17 
26/08 00u45  Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.20 
26/08 00u45  Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.22 
25/08 23u45  Koeman gaat nadenken als De Ligt in oktober nog niet speelt Bondscoach Ronald Koeman was verrast toen bleek dat Matthijs de Ligt zaterdag op de bank zat bij Juventus in het duel bij Parma (0-1). ,,Hij is voor heel veel geld vertrokken, dus dan ga je er vanuit dat hij gaat spelen”, aldus Koeman bij Studio Voetbal.15 
25/08 23u30  Jetski’s en waterscooters moeten verboden worden op alle plassen en rivieren Een 23-jarige vrouw overleed zaterdag nadat zij was aangevaren door een waterscooter. Sommige watersportverenigingen hebben ze al in de ban gedaan en er gaan stemmen op om ze helemaal te weren van plassen en rivieren.
25/08 23u30  Geen aanwijzing mishandeling na mogelijk zedendelict, mannen uit Assen weer vrij De vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.
25/08 23u15  Geen aanwijzing voor mishandeling, vijf mannen uit Assen in vrijheid gesteld De vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.
25/08 23u15  PvdA-leider Asscher: ‘Protest tegen boerkaverbod misplaatst’ PvdA-leider Lodewijk Asscher staat achter het boerkaverbod en noemt het verzet tegen het verbod binnen de Amsterdamse PvdA-fractie ‘misplaatst’. Dat zegt hij in een interview met deze site, dat maandag wordt gepubliceerd.
25/08 22u30  Ajax-voetballer Donny van de Beek datet met dochter van Dennis Bergkamp Donny van de Beek heeft in Estelle Bergkamp een vriendin gevonden. Dat lijkt uit een foto die de Ajax-voetballer vanavond op zijn Instagramaccount plaatste. Op de foto is te zien hoe hij zijn armen om de dochter van Dennis Bergkamp, oud-voetballer en -trainer van Ajax, slaat. Een veelzeggend roodgekleurd hartje is het enige bijschrift.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
25/08 21u00  Trump en de brexit domineren G7-overleg Amerikaanse president zweert dat de onderlinge sfeer prima is terwijl de nieuwe Britse premier Johnson zijn brexitoptimisme ventileert.
25/08 21u00  Johnson wint advies in over schorsen Britse Lagerhuis Boris Johnson werkt actief aan een plan om een eventuele no-dealbrexit door te drukken door het Lagerhuis buitenspel te zetten, aldus een gelekte mail.
25/08 20u45  Google vraagt personeel niet te discussiëren, maar te werken Medewerkers moeten ook stoppen met schelden, blijkt uit nieuwe richtlijnen van Amerikaanse werkgever.
25/08 18u30  Pensioenkortingen zijn volgens Dijsselbloem onvermijdelijk Al komend jaar moeten sommige pensioenfondsen volgens Jeroen Dijsselbloem korten op hun uitkeringen.
25/08 17u15  De miljoenenpolonaise van Adyen duurt nog wel even voort De ene na de andere aandeelhouder van het succesvolle betaalbedrijf verdient flink dankzij vroegtijdige investeringen.
25/08 15u15  Afvalcrisis bij AEB kost financieel directeur baan Na een aantal commissarissen vertrekt ook Derk Kapelle bij afvalcentrale
25/08 14u15  Trump zaait verwarring in handelsoorlog met China 'Ik twijfel altijd aan alles', zegt Donald Trump tijdens G7-top.
25/08 14u00  Trump uit twijfels aan handelsoorlog met China 'Ik twijfel altijd aan alles', zegt Donald Trump tijdens G7-top.
25/08 12u45  'Een crash van de Nasdaq is ons grootste risico' Europese technologiebedrijven zijn nog te afhankelijk van Amerikaans groeikapitaal, zegt de baas van het Europees Investeringsfonds in een interview met het FD.
25/08 11u00  Trump belooft Johnson 'groot' handelsakkoord Donald Trump en Boris Johnson overleggen over akkoord na Brexit.
25/08 11u00  ING profiteert 'down under' van wantrouwen naar Australische banken Het oligopolie van de grote banken in Australië vertoont barstjes en ING ziet kansen om verder te groeien in het land.
25/08 08u15  Gouverneur Britse centrale bank pleit voor alternatief voor dollar De dominantie van de Amerikaanse dollar destabiliseert de wereldeconomie en werkt populisme in de hand, stelt Mark Carney bij een treffen van centrale bankiers in Jackson Hole.
25/08 08u15  Banen toeleveranciers Duitse en Chinese auto-industrie onzeker De werkgelegenheid bij automotive-bedrijven als VDL, Punch Powertrain en Voestalpine komt onder steeds zwaardere druk te staan door de neergang in de internationale auto-industrie.
25/08 07u15  Uw slapeloosheid levert miljarden op Overal ter wereld staan bedrijven en goeroes te popelen om ons te helpen aan een betere nachtrust. Slaap is een miljardenbusiness geworden.
24/08 16u45  Google vraagt personeel niet te kletsen, maar te werken Medewerkers moeten ook stoppen met schelden, blijkt uit nieuwe richtlijnen van Amerikaanse werkgever.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 21u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
26/08 04u15  Dreiging ‘no deal’ jaagt bedrijf naar ons land DEN HAAG (ANP) - Steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk nemen de wijk naar Nederland. Ze vrezen het naderende vertrek van de Britten uit de Europese Unie, en al helemaal een wanordelijke brexit zonder goede afspraken, zegt de organisatie die deze ondernemingen namens Nederland het hof maakt. Het bericht Dreiging ‘no deal’ jaagt bedrijf naar ons land verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
26/08 01u45  Golfer McIlroy wint lucratieve FedEx Cup ATLANTA (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft in Atlanta het Tour Championship op zijn naam geschreven. Met de eindzege van de FedEx Cup die het slotstuk vormt van de PGA Tour, pakte hij bovendien de grootste geldprijs in de sport van 15 miljoen dollar, omgerekend zo'n 13,4 miljoen euro. Het bericht Golfer McIlroy wint lucratieve FedEx Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.16 
26/08 00u00  Politie: 5 verdachten Assen op vrije voeten ASSEN (ANP) - De vijf mannen die zaterdag in Assen werden aangehouden na de dood van een 32-jarige man, zijn zondagavond op vrije voeten gesteld. Volgens de politie is niet gebleken dat de vijf het slachtoffer hebben mishandeld. 'Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen.' Het bericht Politie: 5 verdachten Assen op vrije voeten verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
25/08 22u45  Dode in ‘drugsappartement’ Rotterdam ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag in een woning aan de Louise de Colignylaan in Rotterdam een dode man aangetroffen. De politie en familie van de man waren naar het adres gegaan omdat ze vermoedden dat de man zich daar bevond. Hij werd vermist. Het bericht Dode in ‘drugsappartement’ Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 21u30  Warme Uitmarkt trekt 450.000 belangstellenden AMSTERDAM (ANP) - Op de Uitmarkt, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen, zijn dit jaar 450.000 mensen afgekomen. Een prachtige editie, zegt de organisatie, met voor iedereen wat wils. In Amsterdam lieten traditiegetrouw theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers het hele weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land is te zien en te horen. Het bericht Warme Uitmarkt trekt 450.000 belangstellenden verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 20u30  Niermann: Vuelta Kruijswijk nog niet voorbij CALPE (ANP) - Steven Kruijswijk verloor in de tweede etappe van de Ronde van Spanje kostbare tijd. Waar Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic met een aanval en een derde plaats veel van zijn achterstand goedmaakte, verloor de nummer drie uit de afgelopen Tour de France 1.43 minuut op ritwinnaar Nairo Quintana. Hij staat in het algemeen klassement 51e op 2.19 minuut van de Ier Nicolas Roche. Het bericht Niermann: Vuelta Kruijswijk nog niet voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 20u00  Spandoeken langs parcours Bauke Mollema Tocht GRONINGEN (ANP) - De Bauke Mollema Tocht, de jaarlijkse fietstocht door Groningen, is dit keer door omwonenden en actievoerders aangegrepen om te protesteren tegen de gaswinning in het gebied. Met goedkeuring van wielrenner Bauke Mollema zelf. De Groninger Mollema zei al eerder te hopen dat de vier nieuwe routes - dit keer vooral door 'gaswinnings- en bevingsgebied' - leiden tot meer aandacht voor de zorgen van de inwoners over de gaswinning. Het bericht Spandoeken langs parcours Bauke Mollema Tocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u45  Trotse Annan: veel van de speelsters gevraagd ANTWERPEN (ANP) - Bondscoach Alyson Annan van de Nederlandse hockeysters gloeide van trots na het behalen van de Europese titel in Antwerpen. 'Ik heb de afgelopen vier weken veel van de speelsters gevraagd. Het was een uitdagende periode waarin ze elementen in hun spel moesten brengen die nieuw voor ze waren. Dat ging niet altijd makkelijk, maar op het EK zijn we echt gegroeid in het toernooi en straalde het team vertrouwen uit. Daar ben ik trots op', aldus Annan, die alweer een nieuwe prijs kon bijschrijven op de indrukwekkende erelijst van het Nederlands vrouwenteam. Het bericht Trotse Annan: veel van de speelsters gevraagd verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u30  NS verwacht in september weer meer reizigers UTRECHT (ANP) - De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Dat meldt de NS zondagavond na berichtgeving door het AD. Het ov-bedrijf verwachtte vorig jaar voor dezelfde maand 35 miljoen reizigers en dat kwam ook ongeveer uit, aldus een woordvoerder. Het bericht NS verwacht in september weer meer reizigers verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u30  Luiten eindigt als 29e in Göteborg GÖTEBORG (ANP) - Joost Luiten heeft de Scandinavian Invitation in Zweden afgesloten op de gedeeld 29e plaats. De Nederlandse golfer ging zondag in Göteborg rond in 67 slagen (-3). Vrijdag en zaterdag kwam hij tot eenzelfde rondescore. Met een totaal van -9 bleef hij ver verwijderd van de top van het klassement. Het bericht Luiten eindigt als 29e in Göteborg verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u30  Roche hoopt leiderstrui nu langer te houden CALPE (ANP) - Nicolas Roche had vooraf aan de tweede etappe in de Ronde van Spanje zijn plannen meer op de etappezege gericht dan op de leiderstrui. 'Toen we over de finish waren gekomen en begonnen te rekenen, dachten we al dat ik de trui misschien wel met één of twee seconden had gepakt. Dat bleek ook zo te zijn, een enorme opluchting', zei de 35-jarige Ier van Team Sunweb bij Eurosport. Het bericht Roche hoopt leiderstrui nu langer te houden verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u30  Welten: heerlijke finale op karakter gewonnen ANTWERPEN (ANP) - Lidewij Welten bekroonde een puik optreden in de finale van het EK hockey in Antwerpen met een doelpunt in de laatste minuut. De aanvalsleider van Oranje zette daarmee de 2-0 op het scorebord tegen Duitsland. 'Het was geen mooie wedstrijd, maar dat is een finale meestal niet. Ik vond het zelf een heerlijke wedstrijd, die we op karakter en vechtlust over de streep hebben getrokken’’, zei ze na de huldiging op het sportpark van Wilrijk, waar Nederland zijn tiende Europese titel vierde. Het bericht Welten: heerlijke finale op karakter gewonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 19u00  Warmste 25 augustus ooit gemeten AMSTERDAM (ANP) - In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten, meldt Weeronline. Het bericht Warmste 25 augustus ooit gemeten verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 18u15  Quintana wint etappe, Roche pakt leiderstrui CALPE (ANP) - Nairo Quintana heeft de tweede etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 29-jarige Colombiaan van Movistar ontsnapte in de rit van Benidorm naar Calpe over 199,6 kilometer uit een kopgroep van zes en kwam solo aan. Nicolas Roche van Team Sunweb eindigde als tweede voor Primoz Roglic en neemt de rode leiderstrui over van de Colombiaan Miguel Ángel López. Het bericht Quintana wint etappe, Roche pakt leiderstrui verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/08 17u45  Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben hun status als beste ploeg ter wereld bekrachtigd met de tiende Europese titel. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won in de finale van het toernooi in Antwerpen met 2-0 van Duitsland. Kelly Jonker en Lidewij Welten tekenden voor de treffers. Het bericht Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
26/08 05u30  Protesten Hongkong opnieuw grimmiger: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.
26/08 05u15  Belgische rechter beslist over hechtenis actrice Grives Imanuelle Grives hoort maandag of ze langer in de cel moet blijven voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse actrice zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren als nummer 17 op de rol, volgens het Openbaar Ministerie wellicht in de vroege middag.
26/08 05u15  Systeem moet ouders waarschuwen dat ze nog kinderen in een (te hete) auto hebben zitten De Europese Unie wil een einde maken aan de risico’s die kinderen lopen wanneer ze worden achtergelaten in een te hete auto. Een reeds bestaand systeem dat voorkomt dat ze worden vergeten, moet daarvoor zorgen.
26/08 05u00  Politie Hongkong opnieuw slaags met demonstranten: 36 arrestaties, onder wie 12-jarige De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht tijdens een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is 12 jaar.12 
26/08 03u15  Nederland lokte al honderd brexitbedrijven Al bijna honderd in Groot-Brittannië gevestigde bedrijven verhuizen vanwege de naderende brexit naar Nederland. Met 325 andere is Nederland nog in gesprek. ,,Daar zitten grote namen bij.”13 
26/08 02u45  Veestropers Ethiopië doden twaalf dorpelingen onder wie drie kinderen Bij een aanval op twee dorpen in het noorden van Kenia zijn twaalf mensen gedood, onder wie drie kinderen. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.13 
26/08 02u00  Opnieuw arrestaties bij betogingen G7-top in Biarritz Opnieuw heeft de Franse politie meerdere arrestaties verricht bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz. Zondag werden 19 mensen aangehouden, van wie er 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.14 
26/08 01u30  Staande ovatie voor eerste optreden Domingo na aantijgingen wangedrag De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.16 
26/08 00u45  Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.21 
26/08 00u45  Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.21 
25/08 23u45  Goal Babel niet genoeg voor zege Galatasaray Galatasaray heeft ook de tweede wedstrijd in de Turkse competitie niet weten te winnen. De landskampioen, die vorige week begon met een 2-0-nederlaag bij Yukatel Denizlispor, kwam in eigen huis tegen Atiker Konyaspor niet verder dan 1-1, ondanks een doelpunt van Ryan Babel.
25/08 23u45  Koeman gaat nadenken als De Ligt in oktober nog niet speelt Bondscoach Ronald Koeman was verrast toen bleek dat Matthijs de Ligt zaterdag op de bank zat bij Juventus in het duel bij Parma (0-1). ,,Hij is voor heel veel geld vertrokken, dus dan ga je er vanuit dat hij gaat spelen”, aldus Koeman bij Studio Voetbal.11 
25/08 23u30  Doelpuntenproductie van winnend PSG komt na rust pas op gang Paris Saint-Germain heeft de nederlaag van vorige week tegen Stade Rennes in eigen huis van zich afgespeeld. Tegen Toulouse werd het 4-0.
25/08 23u15  Geen aanwijzing voor mishandeling, vijf mannen uit Assen in vrijheid gesteld De vijf mannen die betrokken zouden zijn bij de dood van een 32-jarige man uit Assen zijn door de politie in vrijheid gesteld. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat ze de man hebben mishandeld.
25/08 23u15  PEC Zwolle werkt aan komst spits Andrija Novakovich PEC Zwolle onderhandelt met Andrija Novakovich. De 22-jarige Amerikaanse spits zat op de tribune in het thuisduel met Sparta om alvast een glimp op te vangen van het elftal dat hij van extra aanvallende impulsen moet voorzien, weet de Stentor.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
26/08 05u15  Ook voor regio Noord is vakantie voorbij Ook voor scholieren in de regio Noord zit de vakantie er na zes weken op. In Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland begint maandag het nieuwe schooljaar.
26/08 04u15  Leeuwarden installeert Buma als burgemeester Sybrand Buma wordt maandag geïnstalleerd als burgemeester van Leeuwarden. De 54-jarige Buma was sinds 2010 fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer. Daarvoor werkte hij onder meer voor de Raad van State en het ministerie van Binnenlandse Zaken.13 
26/08 04u15  Verpleeghuisarts berecht om euthanasie Een 68-jarige verpleeghuisarts moet zich maandag voor de rechtbank in Den Haag verantwoorden voor de euthanasie op een patiënte. Volgens het Openbaar Ministerie was de 74-jarige vrouw niet meer in staat een beslissing over haar levenseinde te maken, omdat ze aan alzheimer leed.13 
26/08 03u45  Tientallen arrestaties bij protesten Hongkong De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht. Het waren een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende antiregeringsdemonstraties. De jongste arrestant is twaalf jaar.12 
26/08 03u15  Dreiging ‘no deal’ jaagt bedrijf naar ons land Steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk nemen de wijk naar Nederland. Ze vrezen het naderende vertrek van de Britten uit de Europese Unie, en al helemaal een wanordelijke brexit zonder goede afspraken, zegt de organisatie die deze ondernemingen namens Nederland het hof maakt.11 
26/08 02u15  Persconferentie Trump en Macron na afloop G7 Na afloop van de top van zeven grote industrielanden en de EU geven de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Franse collega Emmanuel Macron gezamenlijk een persconferentie. Het Witte Huis meldt dat Trump en de Franse gastheer van deze G7-top om 15.30 uur de media te woord zullen staan.13 
26/08 01u45  Opnieuw arrestaties rond G7-top in Biarritz Opnieuw heeft de politie bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz meerdere arrestaties verricht. 19 mensen werden zondag aangehouden, van wie 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.12 
26/08 00u45  Merkel belooft hulp bij herbeplanting Amazone De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft hulp beloofd bij het opnieuw bebossen van die delen van het Amazonegebied die verwoest zijn door de branden van afgelopen tijd.14 
26/08 00u45  Vliegtuigen begonnen met blussen bosbranden Braziliaanse legervliegtuigen zijn zondag begonnen met het vanuit de lucht afwerpen van water in de hoop zo de vele bosbranden in het Amazonegebied te blussen. Dat begon in de deelstaat Rondonia en is verder uitgebreid naar zeven provincies.15 
26/08 00u45  Politie: 5 verdachten Assen op vrije voeten De vijf mannen die zaterdag in Assen werden aangehouden na de dood van een 32-jarige man, zijn zondagavond op vrije voeten gesteld. Volgens de politie is niet gebleken dat de vijf het slachtoffer hebben mishandeld. „Op grond van deze eerste bevindingen van het politieonderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de vijf mannen in vrijheid te stellen.”14 
26/08 00u45  Macron: ‘positief gesprek’ met minister Iran De Franse president had tijdens de G7-top naar eigen zeggen een positieve ontmoeting met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif. Die dook zondagmiddag, tot verrassing van velen onder wie de Amerikaanse president Donald Trump, plotseling op in de Franse badplaats. Enkele uren later vertrok Zarif alweer richting huis.15 
26/08 00u45  Vermiste vrouw Venhuizen gevonden De politie heeft de vrouw die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.17 
26/08 00u45  Drie gewonden door verkeersongeval Purmerend Drie mensen zijn zondagmiddag in Purmerend gewond geraakt toen ze werden aangereden door een auto. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.13 
26/08 00u45  Raketaanval Houthis op Saudisch vliegveld Op het vliegveld in de Saudische stad Jizan zijn een onbekend aantal doden en gewonden gevallen door circa tien raketten, meldt de Turkse nieuwszender TRT. Die projectielen zouden zijn afgevuurd vanuit Jemen door Houthi-rebellen. Volgens een zegsman van de rebellen gaat het om tientallen doden en gewonden en was het de „grootste Houthi-operatie met dit type wapens”.15 
26/08 00u45  Spandoeken langs parcours Bauke Mollema Tocht De Bauke Mollema Tocht, de jaarlijkse fietstocht door Groningen, is dit keer door omwonenden en actievoerders aangegrepen om te protesteren tegen de gaswinning in het gebied. Met goedkeuring van wielrenner Bauke Mollema zelf. De Groninger Mollema zei al eerder te hopen dat de vier door hem gekozen nieuwe routes - dit keer vooral door ‘gaswinnings- en bevingsgebied’ - leiden tot meer aandacht voor de zorgen van de inwoners over de gaswinning.14 
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
25/08 21u30  Vermiste vrouw Venhuizen weer terecht De 23-jarige vrouw uit Alkmaar die zaterdag vermist raakte toen zij bij Venhuizen aan het zwemmen was in het Markermeer, is weer terecht. Dit meldt de politie zondag.
25/08 20u45  NS verwacht ruim 36 miljioen reizigers en neemt maatregelen September is traditiegetrouw de drukste spoormaand van het jaar; forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS verwacht deze maand meer reizigers dan vorig jaar: 36,7 miljoen. Vorig jaar was dit 35 miljoen reizigers. Daarmee is september opnieuw een recordmaand.
25/08 20u30  Grote brand op boerderij in Nieuwerood In een schuur bij een boerderij in Nieuweroord is zondagavond een grote brand uitgebroken.
25/08 18u00  Fietsster gewond na frontale botsing op fietspad Een 38-jarige vrouw is zondagmiddag 25 augustus in Westkapelle gewond geraakt nadat zij frontaal op een tegemoetkomende fietser botste. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. De andere fietser is doorgereden. De politie verzoekt hem of haar om contact op te nemen met de politie.
25/08 17u15  Dode en gewonde in Rotterdams drugslab In de Rotterdamse wijk Kralingen is zondagmiddag een dode man gevonden in een woning aan de Louise de Colignylaan.
25/08 16u30  Gewonde bij steekpartij in Etten-Leur De politie is in Etten-Leur een onderzoek gestart naar een steekincident in een woning. Hierbij is de bewoner gewond geraakt.
25/08 16u00  Twee drugshandelaars aangehouden Twee mannen zijn zaterdagavond 24 augustus gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zij handelde vermoedelijk in drugs vanuit een auto op een parkeerplaats aan de Kade.
25/08 15u15  In Zuid- en Midden-Nederland kans op smog door ozon Op zondag 25 augustus 2019 is er in Zuid- en Midden-Nederland kans op smog door ozon. Naar verwachting wordt de luchtkwaliteit "slecht". Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is
25/08 15u15  Opnieuw vrouw aangevallen in Wageningen In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus is een studente in Wageningen aangevallen door 3 mannen. Het is de derde keer in een week tijd dat een vrouw in Wageningen wordt lastiggevallen. We onderzoeken of er een verband is tussen de zaken.
25/08 13u30  Motorrijder gewond na verkeersongeval Een 27-jarige man uit Kruiningen is zaterdagmiddag 24 augustus gewond geraakt bij een verkeersongeval.
25/08 13u30  Camping gedeeltelijk ontruimd na aantreffen busje met drugsafval Zaterdagavond werd een deel van een camping in Ulicoten ontruimd, nadat aan de rand van deze camping een busje met drugsafval was gedumpt. De brandweer kon een explosie van het aanwezige chemische afval niet uitsluiten.
25/08 11u45  Agressieve man houdt huis in supermarkt De politie heeft zaterdagavond met grote moeite een verwarde en agressieve 20 jarige inwoner van Waalwijk kunnen aanhouden nadat deze zwaaiend met een mes een supermarkt in was gelopen.
25/08 11u30  Dode en gewonde bij ongeval op Eerst Oosterparkstraat Bij een ernstige aanrijding op de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt.
25/08 09u45  Man aangehouden voor inbraak met veel schade Bij een bedrijfspand aan de Industrieweg in Wormerveer is zaterdagavond rond 19.10 uur ingebroken. Maar liefst elf ramen werden vernield.
25/08 09u30  Overval op eetgelegenheid in Heerhugowaard Een eetgelegenheid aan de Marsmanstraat in Heerhugowaard is zaterdagavond rond 20.00 uur overvallen. Twee overvallers kwamen de zaak binnen en bedreigden het personeel.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 21u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
25/08 23u15  Lees de krant van maandag 26 augustus al online! De krant van maandag 26 augustus is morgenochtend weer te vinden in de bakken op onder andere de grote treinstations in Nederland. Kun je niet wachten? Dan hebben we goed nieuws: de krant staat nu al online.
25/08 22u45  Vermiste zwemster (23) in goede gezondheid gevonden De politie heeft de 23-jarige vrouw die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.
25/08 22u00  NS verwacht recorddrukte in september De zomervakantie loopt ten einde en dat ga je komende tijd ook merken op het spoor. De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Dat meldt de NS zondagavond na berichtgeving door het AD. Het ov-bedrijf verwachtte vorig jaar voor dezelfde maand 35 miljoen reizigers en dat kwam ook ongeveer uit, aldus een woordvoerder.
25/08 21u30  Politie redt puppy die in volle zon op balkon zat Met deze tropische temperaturen is het belangrijk om huisdieren uit de zon te houden. De politieteam van de Rotterdamse wijk Feijenoord was dan ook verbaasd toen zij zondag een puppy zagen die bij een woning in de volle zon op het balkon zat.
25/08 20u30  Dode en gewonde aangetroffen in drugslab Rotterdam De politie heeft zondag in een woning aan de Louise de Colignylaan in Rotterdam een dode man aangetroffen. De politie en familie van de man waren naar het adres gegaan omdat ze vermoedden dat de man zich daar bevond. Hij werd vermist.
25/08 20u15  Nickelodeon Festival: beetje opletten wat je zingt 18.000 kids en ouders genoten zondag op het Almeerderstrand van het tweede Nickelodeon Familie Festival. Daar moet je wel een beetje op je woorden letten. Roxeanne Hazes hield er keurig rekening mee.
25/08 19u30  Warmste 25 augustus ooit gemeten Lag je vandaag lekker op het strand, aan het zwembad of ergens in het park? Of zat je binnen met de airco aan weg te zweten. Grote kans dat je het erg heet hebt gehad. Niet zo gek ook, want nooit werd het eerder zo warm op 25 augustus als zondag. 
25/08 19u15  Zeven doden door vliegtuigongeluk Mallorca Zeven mensen zijn zondag om het leven gekomen door een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuigje op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Onder de doden zijn twee minderjarigen, melden autoriteiten op Mallorca. Eerder werden vijf doden gemeld.
25/08 18u45  Nederlander wint voor derde keer WK Stratego Heb jij weleens stratego gespeeld? De 32-jarige Tim Slagboom uit Breda speelt het regelmatig en hij is er zo goed in dat hij het wereldkampioenschap Stratego 2019 heeft gewonnen. Van de tien wedstrijden won Tim Slagboom er negen. Hij veroverde de titel daarmee voor de derde maal.
25/08 18u00  Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters De Nederlandse hockeysters hebben voor de tiende keer de Europese titel veroverd. De ploeg van bondscoach Alyson Annan rekende in de finale van het toernooi in Antwerpen af met Duitsland en won met 2-0.
25/08 16u45  Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden De Braziliaanse regering heeft ruim 8 miljoen euro vrijgemaakt voor het bestrijden van de bosbranden in het Amazonegebied. Het ministerie van Defensie had om dat geld gevraagd, meldde de nieuwssite G1.
25/08 15u45  Reclame op het strand: 'Pas op, hier zwemmen haaien' TV-bioloog Freek Vonk voerde een wel heel slimme actie uit. Zondag, op één van de drukste dagen op het strand, maakte hij luchtreclame achter een vliegtuigje. Voor alle strandgangers was het misschien wel even schrikken, de tekst luidde namelijk: „Let op: hier zwemmen haaien.'
25/08 15u15  Vrouw (35) overleden na ongeluk in Amsterdam Een 35-jarige vrouw uit Amsterdam is overleden aan de verwondingen die zij zaterdagavond opliep door een verkeersongeval in de Eerste Oosterparkstraat in de hoofdstad.
25/08 14u15  Mogelijk zomersmog in zuiden en midden van het land Woon je in het zuiden of midden van het land? Denk er dan eens over na om tóch een middagje binnen te blijven, ondanks het lekkere weer.
25/08 12u45  Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen Een jonge Britse vrouw claimt dat ze een behoorlijk vreemd gesprek met haar baas heeft gehad. Haar collega's hadden namelijk geklaagd over haar ongeschoren benen waarna de vrouw op gesprek moest komen bij haar baas. Ze deed haar verhaal uit de doeken op Reddit.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 23u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje26/08 01u00 - AD.nl: De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.
23x Parochies Limburg betalen duizenden euro’s aan nep-medewerker Belastingdienst26/08 00u15 - de Volkskrant: Minstens twee parochiebesturen in het bisdom Roermond zijn voor enkele duizenden euro’s opgelicht door een persoon die zich voordeed als medewerker van de Belastingdienst en die hen telefonisch attendeerde op een zogenaamde betalingsachterstand bij de fiscus.
23x PewDiePie is eerste persoon met 100 miljoen YouTube-abonnees. Zijn geheim ontleed26/08 00u15 - de Volkskrant: De 29-jarige Zweed Felix Kjellberg – beter bekend onder de naam PewDiePie – is de eerste persoon ter wereld die via YouTube meer dan 100 miljoen abonnees heeft, vooral jongeren. Het geheim van de youtuber in vier delen.
22x Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water26/08 00u45 - Gelderlander: In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.
22x Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water26/08 00u45 - AD.nl: In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.
21x Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water26/08 00u45 - BN/DeStem: In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.
21x Politie Den Haag zoekt ouders van 4-jarig jongetje26/08 00u45 - De Stentor: De politie in Den Haag heeft een 4-jarig jongetje op straat opgepikt, die daar moederziel alleen in zijn zwembroekje rondliep. Rond middernacht had nog niemand zich voor de jongen gemeld.
21x Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water26/08 00u45 - De Stentor: In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.
21x Mbo-vak straks ook voor vmbo-leerling26/08 00u31 - De Telegraaf: Vmbo-leerlingen moeten volgend schooljaar vanaf de derde klas ook vakken kunnen volgen op het mbo. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob willen zo bevorderen dat vmbo-leerlingen langer blijven leren.
21x Leerling langer bij de les26/08 00u31 - De Telegraaf: Het onderwijssysteem moet op de schop om leerlingen van het vmbo beter en langer bij de les te houden. Zij moeten vanaf volgend schooljaar al vakken op het mbo kunnen volgen, nog voordat ze aan een vervolgopleiding zijn begonnen. De scholieren kunnen dan in sommige gevallen zelfs een mbo-diploma halen als ze hun examen op de middelbare school nog niet hebben afgelegd.

Statistieken

Artikels:
28413
Gelezen:
5812
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven