dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Bondskanselier Merkel onwel tijdens ceremonie in Berlijn De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd tijdens een ceremonie onwel. Merkel ontving dinsdag de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj in Berlijn. Tijdens het spelen van de volksliederen begon ze te trillen.
18/06 17u30  Merkel bijna onwel tijdens ceremonie in Berlijn De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd tijdens een ceremonie bijna onwel. Merkel ontving dinsdag de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj in Berlijn. Tijdens het spelen van de volksliederen begon ze te trillen in haar hele lijf.
18/06 17u15  Experts: 'Stoornis en drugsgebruik Sjonny W. niet te koppelen aan moorden' Deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) hebben dinsdag verklaard dat het overmatige gebruik van drugs en alcohol door Sjonny W. (46) in combinatie met zijn antisociale persoonlijkheidsstoornis niet direct te koppelen zijn aan de moorden waarvan hij wordt verdacht.
18/06 17u15  Aardbeving in China | Eerste training PSV Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 18 juni: Zware aardbeving in China, Egyptische oud-president Mohamed Morsi herdacht in Istanboel en fans bezoeken eerste training van PSV.
18/06 16u45  Japans marineschip botst op kade van haven in Brisbane Een Japans marineschip is dinsdag op een kade van Portside Wharf in Brisbane gebotst. De door het ongeval veroorzaakte schade is volgens lokale media slechts oppervlakkig. Het vaartuig is in Australië voor gezamenlijke militaire oefeningen.
18/06 16u30  Japans oorlogsschip botst op kade van haven in Brisbane Een Japans oorlogsschip is dinsdag op een kade van Portside Wharf in Brisbane gebotst. De door het ongeval veroorzaakte schade is volgens lokale media slechts oppervlakkig. Het vaartuig is in Australië voor gezamenlijke militaire oefeningen.
18/06 16u15  Twee Ierse jongens als jongsten ooit veroordeeld voor moord Twee jongens van veertien jaar oud zijn dinsdag veroordeeld voor de moord op de eveneens veertienjarige Ana Kriégel vorig jaar in Dublin. Ze zijn volgens Ierse media de jongste personen die ooit voor moord zijn veroordeeld in het land.
18/06 16u00  Twee Ierse jongens (14) veroordeeld voor vermoorden leeftijdsgenoot Twee jongens van veertien jaar oud zijn dinsdag veroordeeld voor de moord op de eveneens veertienjarige Ana Kriégel vorig jaar in Dublin. Ze zijn volgens Ierse media de jongste personen die ooit voor moord zijn veroordeeld in het land.10 
18/06 15u15  Platini bepleit onschuld na ondervraging over toewijzing WK aan Qatar Michel Platini is dinsdagochtend ondervraagd door de Franse justitie in een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. De voormalige topvoetballer en voorzitter van de Europese bond UEFA zegt zelf onschuldig te zijn.
18/06 15u00  Rutte maakt oproep tot loonsverhoging niet concreet Premier Mark Rutte stelt nog geen concrete eisen aan grote bedrijven over met welk percentage de lonen moeten stijgen. Ook stelt hij geen termijn waarbinnen de bedrijven de lonen moeten hebben verhoogd.
18/06 14u30  Dumoulin stelt hoogtestage voor Tour alsnog uit door twijfels over knie Tom Dumoulin zal voorlopig toch nog niet naar de Alpen vertrekken voor zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour de France. De 28-jarige Limburger voelt zich nog niet zeker genoeg over zijn gekwetste knie.
18/06 14u15  'Ministerie rekende bewust met te lage stijging energiekosten' Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.10 
18/06 14u00  'Economische Zaken rekende bewust met te lage stijging energiekosten' Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.
18/06 14u00  Advies: Posbankzaak moet voor één verdachte over om omstreden methode De advocaat-generaal heeft dinsdag aan de Hoge Raad geadviseerd de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord voor één verdachte opnieuw te doen vanwege de inzet van een omstreden politiemethode.
18/06 13u45  Advies: Posbankzaak voor één verdachte over om 'omstreden' methode De advocaat-generaal heeft dinsdag aan de Hoge Raad geadviseerd de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord voor één verdachte opnieuw te doen vanwege een omstreden politiemethode die gebruikt is.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Sjonny W. ontkent Amsterdamse moorden Is hij de dupe van een ongelukkige samenloop van erg opvallende toevalligheden of is de klusjesman Sjonny W. een uiterst gewiekste, gewetenloze seriemoordenaar? In de rechtbank Amsterdam ontkende W. gisteren gemoord te hebben. Verbanden met de drie slachtoffers zijn er volop.
18/06 17u15  OM eist 18 jaar voor ’douche-moord’ op 22-jarige in Gooise villa Voor de moord op een 22-jarige vrouw in een villa in Hilversum moet een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad.
18/06 17u00  Dreigende man met kettingzaag eist 10.000 euro schadevergoeding Een 40-jarige Arnhemmer eist 10.000 euro schadevergoeding van stadgenoot Eef K., die meerdere schoten op hem loste. Pure zelfverdediging, zegt K. „Het was een overval, een aanslag op mijn eigen huis. Ik was in shock.”
18/06 16u45  Bedelen via Tikkie: ‘Gebeurt veel in mijn klas’ Een nieuwe hype op sociale media: mensen die om geld bedelen via betaal-app Tikkie.
18/06 16u30  Klaver: CO2-belasting stap dichterbij Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is „een stap dichterbij” gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo’n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij ziet mogelijkheden om tot een „breed gedragen CO2-belasting” te komen.
18/06 16u30  Museum De Lakenhal sprankelt na metamorfose Koning Willem-Alexander heropent morgen het vernieuwde Museum De Lakenhal in Leiden. Het museum dat voor de renovatie en nieuwbouw door jarenlang achterstallig onderhoud veelal een uitgebluste, stoffige en sombere indruk maakte, heeft een ware metamorfose ondergaan. Licht, lucht en ruimte zijn toegevoegd. Je kunt hier nu dwalen door de geschiedenis zonder te verdwalen.
18/06 16u30  FNV in bittere strijd voor hogere lonen Werknemers in de kleinmetaal en ziekenhuizen maken zich op voor harde acties nu de werkgevers niet over de brug komen met een forse loonsverhoging. In beide sectoren proberen de vakbonden het onderste uit de kan te halen.
18/06 16u30  OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa Voor de moord op een 22-jarige vrouw in een villa in Hilversum moet een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad.
18/06 16u15  Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag celstraffen tot 63 maanden opgelegd aan leden van de zogenoemde Parkstadbende, onder meer wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit.
18/06 16u15  Ontheven FvD-penningmeester voorzitter financiëncommissie EK Henk Otten (FvD) is door de Eerste Kamer aangewezen als voorzitter van de commissie Financiën. Een tamelijk opmerkelijke benoeming. Na een conflict met partijleider Baudet over een ’greep in de kas’ stopte de FvD’er recent namelijk als penningmeester van zijn partij.
18/06 16u00  ’Harde en zachte prikkels tegen weigerlanden’ Landen die weigeren hun uitgeprocedeerde asielzoekende onderdanen terug te nemen moeten worden aangepakt met ’harde en zachte prikkels’. Dat zegt staatssecretaris Broekers-Knol naar aanleiding van cijfers die De Telegraaf onthulde.
18/06 15u45  ’Harde en zachte maatregelen tegen weigerlanden’ Landen die weigeren hun uitgeprocedeerde asielzoekende onderdanen terug te nemen moeten worden aangepakt met ’harde en zachte maatregelen’. Dat zegt staatssecretaris Broekers-Knol naar aanleiding van cijfers die De Telegraaf onthulde.
18/06 15u30  Boze landeigenaar maakt leven fietsers zuur: ’Omweg is gevaarlijk, niet verlicht en smal’ Dagjesmensen keren om, kinderen slepen met fietsen door het struikgewas en mountainbikers schudden geïrriteerd het hoofd. Er is weinig begrip voor het afsluiten van de veelgebruikte route over Landgoed Pijnenburg tussen Lage Vuursche en Soest.
18/06 15u30  Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, dus een excuus zou misplaatst zijn, aldus de gemeente dinsdag.
18/06 15u30  Gewonde bij schietincident Oldenzaal Een persoon is gewond geraakt door een schietincident dinsdagmiddag in het Twentse Oldenzaal, meldt de Politie Overijssel.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/06 16u30  Michiel Dijkman (34) en Christine Zandberg (32) Ze ontmoetten elkaar op een CDA-jongerencongres in 2014. Christine Zandberg zat in het bestuur, Michiel Dijkman was dagvoorzitter. Toen hij haar voor een date vroeg, dacht ze dat hij ?het congres wilde evalueren?. Het klikte. Christine groeide op in Pijnacker als oudste van vijf in een protestants gezin. Ze studeerde personeelsmanagement en rechten in Utrecht. … Continued The post Michiel Dijkman (34) en Christine Zandberg (32) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel Zijn gloriejaren als societykapper beleefde Loek Limburg in de jaren zestig en zeventig. Naast bekende Nederlandse actrices en modellen knipte hij onder anderen Brigitte Bardot, Marlene Dietrich, Audrey Hepburn en Hildegard Knef. Ook was hij de favoriete kapper van de prinsessen Margriet en Irene en verzorgde hij tijdens buitenlandse staatsbezoeken in het Paleis op de … Continued The post Loek Limburg (1932-2019): Kunstenaar met schaar en penseel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Succeslobby van Keijzer en prins Hij miste het gevoel van urgentie bij het kabinet en dreigde openlijk met opstappen. Als het kabinet niet serieus zou investeren in start-ups, zou prins Constantijn vertrekken als StartupDelta Special Envoy. En dat terwijl staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) zo blij was met de koninklijke ambassadeur. Op de Consumer Electronics Show in Las … Continued The post Succeslobby van Keijzer en prins appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 16u30  Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee De zomervakantie komt eraan. Leuk voor kinderen, minder leuk voor werkende ouders die wekenlang de kinderen moeten (laten) bezighouden. Zes weken en twee dagen, om precies te zijn. Dat lijkt lang, maar in vergelijking met andere landen hebben Nederlandse schoolkinderen vrij kort vakantie. Zo zijn Franse kinderen anderhalve week langer vrij. Britse kinderen dan weer … Continued The post Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  ?We zijn ons rot geschrokken van de prijzen in Nederland? Ons voedsel is te goedkoop, vindt minister van Landbouw Carola Schouten. Boeren verdienen daardoor te weinig en het milieu wordt te zwaar belast. Moet de btw-verhoging op voedsel worden teruggedraaid?, vroegen we u. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen … Continued The post ‘We zijn ons rot geschrokken van de prijzen in Nederland’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  ?Geen mannen welkom: Minister moet TU Eindhoven tot orde roepen? De Technische Universiteit Eindhoven neemt de komende anderhalf jaar alleen vrouwen aan bij vacatures voor vast wetenschappelijk personeel. Dat heeft het college van bestuur per brief laten weten aan medewerkers en studenten. ‘We hechten bijzonder veel waarde aan gelijke waardering en kansen voor vrouwen en mannen,’ zegt rector Frank Baaijens in een bericht op de … Continued The post ‘Geen mannen welkom: Minister moet TU Eindhoven tot orde roepen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Greta Thunberg dupeert haar leeftijdgenoten Lees meer >
18/06 15u15  Haram op de fiets in Isfahan Lees meer >
18/06 15u15  Japan doet weer mee op het wereldtoneel Vijf vragen over het hervonden Japanse zelfbewustzijn dat premier Abe uitdraagt. 1. Wat is er veranderd? Sinds kort eist premier Shinzo Abe internationaal een meer vooraanstaande rol op. Na 1945 stelde Japan zich altijd bescheiden en terughoudend op. In november is Abe de langstzittende naoorlogse premier van het land. Doordat hij internationaal aanzien geniet, kan … Continued The post Japan doet weer mee op het wereldtoneel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  Koopkracht neemt helemaal niet toe en dit is waarom U gaat er helemaal niet zoveel op vooruit als wat het kabinet u vorig jaar voorspiegelde tijdens Prinsjesdag. Dat komt doordat premier Mark Rutte (VVD) heeft gerekend op een te hoge loongroei. De stijging van uw koopkracht valt daardoor veel lager uit dan verwacht. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Het kabinet heeft zelf maar een … Continued The post Koopkracht neemt helemaal niet toe en dit is waarom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 15u15  DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering De Nederlandsche Bank zet vol in op het werken aan klimaatverandering. Is dat onderdeel van het takenpakket? ?DNB gaat wel ver.? Het woord ?klimaat? komt 75 keer voor in het jaarverslag van De Nederlandsche Bank (DNB). Aanzienlijk vaker dan ?aandelen? ? 40 maal ? of ?prijsstabiliteit?, dat 15 keer voorkomt. Niet elk ?klimaat? gaat over … Continued The post DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
18/06 15u15  Belastingbetaler draait op voor reclamevrije tv Lees meer >
18/06 15u15  Onzalig ?eurozonebudget? zal euro duurder maken voor Noord-Europa Lees meer >
18/06 10u30  Regeerakkoorden jagen verdere EU-integratie aan Lees meer >11 
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u30  Merkel trilde hevig bij volkslied: dit doet oververhitting met het lichaam De Duitse bondskanselier Angela Merkel had het tijdens haar ontmoeting met de Oekraïense president naar eigen zeggen zo heet, dat ze begon te trillen. Hoe werkt dat?
18/06 17u15  Lars Miedema over zus Vivianne: 'Scoren is gewoon haar job' Als kleine hummels waren Vivianne Miedema en haar broertje niet weg te slaan van het veldje voor hun huis. Zo'n vijftien jaar later is de een topscorer aller tijden bij de Oranje Leeuwinnen en voetbalt de ander bij PEC Zwolle. Lars Miedema over de koprol van zijn zus, hun bijzondere band en het voetbal.
18/06 17u00  Lars Miedema trots op nuchtere zus Vivianne: 'Die koprol zag er prima uit' Als kleine hummels waren Vivianne Miedema en haar broertje niet weg te slaan van het veldje voor hun huis. Zo'n vijftien jaar later is de een topscorer aller tijden bij de Oranje Leeuwinnen en voetbalt de ander bij PEC Zwolle. Lars Miedema over de koprol van zijn zus, hun bijzondere band en het voetbal.
18/06 16u30  Lars Miedema over nuchtere zus Vivianne: 'Mag soms wat uitbundiger' Als kleine hummels waren Vivianne Miedema en haar broertje niet weg te slaan van het veldje voor hun huis. Zo'n vijftien jaar later is de een topscorer aller tijden bij de Oranje Leeuwinnen en voetbalt de ander bij PEC Zwolle. Lars Miedema over de koprol van zijn zus, hun bijzondere band en het voetbal.
18/06 16u00  Rick verkozen tot minister van Gehandicaptenzaken: 'Kansen moet je pakken' Het was niet makkelijk om hem vandaag te spreken, want als kersverse 'minister van Gehandicaptenzaken' rolt Rick vandaag van interview naar interview. "Toen ik wakker werd, kon ik het nog niet geloven, maar de felicitaties stromen binnen. Mijn telefoon is ontploft."10 
18/06 15u45  Hans wil Gay Pride in Georgië: 'Dit kan een slagveld worden' Gay Pride Ambassadeur Hans vertrekt vanavond naar Tbilisi. Hij gaat daar helpen om een zogeheten Pride-walk te organiseren. Ondanks fel protest van de orthodoxe kerk en 'bedreigingen van extreem-rechts'. "Ik vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die vinden dat anderen geen bestaansrecht hebben. Daar kan ik heel boos om worden, daarom kom ik in actie."
18/06 15u30  Merkel trilt hevig door hitte tijdens volkslied De Duitse bondskanselier Angela Merkel had tijdens haar ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zichtbaar last van de hitte. Tijdens het volkslied trilt ze door de hitte. Het is vandaag 30 graden in Berlijn.
18/06 13u00  Treinverkeer bij Arnhem uren vertraagd door fiets in bovenleiding Het treinverkeer tussen Arnhem en Emmerich heeft vanochtend urenlang stilgelegen omdat er een fiets in de bovenleiding hing.
18/06 12u30  "Het was onzeker of Privazorg nog in staat zou zijn zorg te leveren" De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) neemt een waslijst aan misstanden waar bij thuiszorgorganisatie Privazorg. Korrie Louwes is als hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg eindverantwoordelijk voor het onderzoek. Een interview.
18/06 12u30  Inspectie: janboel bij Privazorg is gevaar voor zorgverlening Volgens de Inspectie Gezondheidszorg bedreigen misstanden bij Privazorg de kwaliteit van de geleverde zorg en het voortbestaan van de thuiszorgorganisatie. Privazorg, dat zorg verleent aan 2000 ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, moet de bezem door de stal halen.
18/06 11u45  Facebook onthult plannen eigen cryptomunt: vanaf 2020 betalen met Libra Sociaal netwerk Facebook heeft de plannen gepresenteerd voor een eigen digitale munt. Vanaf 2020 kun je betalen met de cryptomunt Libra. Daarnaast komt Facebook met een digitale portemonnee: Calibra.
18/06 11u30  Watersleeën in Groenland: foto laat gevolgen smeltende ijskap zien Het is een surrealistisch beeld: sledehonden die zich een weg banen door azuurblauw water. Onderzoekers die in Groenland op pad waren om meteorologisch onderzoek te doen, maakten een foto die de gevolgen van smeltend zee-ijs pijnlijk inzichtelijk maakt.
18/06 01u45  Staatssecretaris perkte onderzoek falen fiscus in Staatssecretaris Snel (Financiën) heeft een onderzoek naar het falen van de Belastingdienst in de toeslag-affaire laten inperken. Dit was nadrukkelijk tegen het advies van de onderzoekers die hij zelf inhuurde. Zij adviseerden om veel dieper te graven om de onderste steen boven te krijgen.13 
17/06 20u30  Onterecht gezakt voor eindexamen: 'Het gaat vaker mis' Het verhaal van de gezakte Declan, die de examenmakers te slim af was en alsnog slaagde, staat niet op zichzelf. Op de Facebookpagina van RTL Nieuws komen soortgelijke verhalen binnen. Leraar Martin Bakker bevestigt dat het vermoedelijk vaker misgaat. "Ik heb sterk het vermoeden dat er jaarlijks in honderden gevallen een examenresultaat anders had kunnen uitpakken."
17/06 18u30  Minister Slob over uitstel uitslag Calvijn College: 'Heel erg triest voor de leerlingen' Minister voor Voortgezet Onderwijs Arie Slob leeft mee met de 77 vmbo-leerlingen van het Amsterdamse Calvijn College, die door een fout nog steeds geen examenuitslag hebben gekregen. "Ik vind het heel erg triest voor de leerlingen dat het nog iets langer duurt, maar zorgvuldigheid staat voorop", zegt Slob.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u30  Zwolse rapper Makka aangehouden voor in scène zetten eigen liquidatie De Zwolse rapper Makka is aangehouden voor het in scène zetten van een moordaanslag op hemzelf. De politie spreekt van 'uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen'. Ook wordt de Zwollenaar aan de tand gevoeld over het doen van een valse aangifte, schrijft RTV Oost. Ook dat laatste is strafbaar. De nep-aanslag vond vorig jaar augustus plaats voor het huis van de rapper in de Zwolse wijk Stadshagen. Hij werd bij het verlaten van zijn huis tegen de grond gewerkt door twee gemaskerde mannen en kreeg een wapen op zich gericht. Toneelstukje Makka leek goed weg te komen doordat het wapen niet werkte. Maar de twee verdachten die later werden aangehouden, verklaarden dat het allemaal een toneelstukje was. Ze waren door de rapper gevraagd mee te spelen. Hij leverde zelf het wapen en haalde ook de kogels eruit. De rechtbank vond hun verklaringen aannemelijk en sprak de mannen vrij van een poging tot moord en/of doodslag. Ze kregen wel een celstraf voor openlijke geweldpleging en wapenbezit. Na de uitspraak liet het Openbaar Ministerie al weten dat er nog een onderzoek liep naar de rol van Makka. Op basis van dat onderzoek is nu dus besloten de 33-jarige man aan te houden.
18/06 17u15  Leider Hongkong zegt opnieuw sorry, maar trekt omstreden wet niet in Carrie Lam, de regeringsleider van Hongkong, heeft voor de derde keer excuses aangeboden aan de bevolking vanwege een omstreden uitleveringswet. Ze had het volk 'luid en duidelijk' gehoord, zei ze in een publieke boetedoening. Zaterdag maakte Lam al bekend dat de wet zou worden uitgesteld en ging ze voor het eerst door het stof: 'We hebben het slecht gecommuniceerd', zei ze toen. Zondag volgde nog eens schriftelijke excuses. Vandaag zei ze dus wederom sorry, maar liet ze net als in haar brief in het midden wat er nu precies met de wet gaat gebeuren. En vooral dat was tegen het zere been van bijvoorbeeld de pro-democratische politica Claudia Mo. Zij noemde de excuses van Lam 'compleet onacceptabel'. Lam weigert volgens haar te luisteren naar de wensen van de inwoners van Hongkong. Actieleider Joshua Wong, in 2014 een van de gezichten van de grootste protestactie ooit in Hongkong, noemde de spijtbetuiging van Lam zelfs nep. Vrees voor meer Chinese invloed Wong en Mo vrezen met vele anderen dat de uitleveringswet tot gevolg heeft dat China zijn greep op Hongkong vergroot; het zou een middel zijn om oppositieleiders aan te pakken. De afgelopen dagen protesteerden miljoenen inwoners van Hongkong om die reden tegen de wet. Hongkong was tot 1997 een Britse kroonkolonie. Het maakt nu deel uit van China volgens het principe 'één land, twee systemen'. Zo heeft Hongkong een eigen rechtssysteem en een eigen parlement. Toenemende onvrede Correspondent Garrie van Pinxteren was bij de persconferentie waar Lam haar excuses aanbood. 'Je kon niet echt aan haar zien dat ze het vreselijk vond', zegt Van Pinxteren. 'Ze bleef heel koel.' Bij de demonstranten merkt Van Pinxteren dat de onvrede met Lam alleen maar groter wordt, omdat ze zo vaag blijft over de toekomst van de wet. 'Ze zei dat de wet vervalt als die wordt uitgesteld tot het einde van de zittingstermijn van het parlement. En als van uitstel afstel zou komen, zou ze dat accepteren. Maar ze zegt dus niet: ik trek die wet in. Dus hoe het precies zit, is onduidelijk.' Een groep demonstranten waarschuwde op sociale media alvast dat als Lam het wetsvoorstel niet voor donderdagmiddag heeft geschrapt, er vrijdag een 'verzetsbeweging' wordt opgezet.
18/06 17u15  Leraren kampen met grote problemen door passend onderwijs Leraren in het reguliere en het speciaal onderwijs hebben grote problemen met de hulp aan leerlingen met psychische en lichamelijke aandoeningen. Per klas zijn er drie leerlingen die geen extra ondersteuning krijgen, terwijl dat wel nodig is. Voor leraren zijn er veel onduidelijkheden over het zogenoemde passend onderwijs, de werkdruk is toegenomen en leraren kunnen de nodige ondersteuning niet geven. 5000 leraren Dit blijkt uit een enquête die onderwijsvakbond AOb heeft gehouden onder ruim 5000 leraren in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Het passend onderwijs is vijf jaar geleden ingevoerd en is bedoeld om zorgleerlingen in het reguliere onderwijs en niet op aparte scholen te ondersteunen. Al jaren klinkt er kritiek op het passend onderwijs, ook in de Tweede Kamer. Het beschikbare geld komt niet op de juiste plek terecht, er zijn te veel thuisblijvers, ouders staan buitenspel en leraren kampen met veel problemen, concludeerde Tweede Kamer vorig jaar. Ouders, leraren en hulpverleners vroegen toen ook om oplossingen, zoals minder rigide regels, kleinere klassen en minder onderwijsmanagers. De AOb heeft leraren in een online enquête uitgebreid gevraagd naar hun ervaringen. Op allerlei terreinen zijn er problemen, zo blijkt uit de uitkomsten. De gevraagde leraren vragen allemaal, zo blijkt uit de enquête, om kleinere klassen en meer ondersteuning in de klas. Ook hopen ze op een maximaal aantal zorgleerlingen in de klas. Wat passend onderwijs is en welke problemen ermee zijn, zie je in deze video: De Tweede Kamer reageert geschokt op de uitkomsten van de lerarenenquête en de partijen pleiten voor verschillende oplossingen. Coalitiepartij D66 spreekt over 'grote en terechte zorgen' en vindt dat het te veel draait om het systeem en geld, in plaats van om de leerlingen. 'Daardoor zijn leraren onvoldoende voorbereid en geschoold en komen ze in het gedrang', zegt D66-Kamerlid Van Meenen. Hij wil dat de niet uitgegeven 250 miljoen euro van het zogenoemde samenwerkingsverband direct naar de scholen gaat. Het systeem knelt GroenLinks wil dit ook en pleit verder, net als de PvdA, voor een basisondersteuning. Daarbij wordt de minimale ondersteuning die een school moet bieden vastgelegd. 'Zo wordt duidelijk wat leerlingen, ouders én leraren kunnen verwachten,' zegt GroenLinks-Kamerlid Westerveld. Minister Slob moet de regie nemen, zegt ze. 'Om het passend onderwijs niet helemaal te laten mislukken.' De PvdA benadrukt dat de combinatie van werkdruk, het lerarentekort en het systeem van passend onderwijs te veel is voor leraren. 'Je ziet dat het systeem knelt', zegt PvdA-Kamerlid Van der Hul, die opnieuw vraagt om extra geld om het lerarentekort op te lossen. De dupe De SP wil 'het roer snel om', door kleinere klassen in te voeren en meer kennis de school in te halen. 'Te weinig docenten, te weinig ondersteuning, te veel leerlingen in de klas, te weinig kennis en iedereen is de dupe', zegt SP-Kamerlid Kwint. Regeringspartij VVD wil dat het makkelijker wordt om kinderen over te plaatsen naar het speciaal onderwijs. 'Het daar niet kunnen plaatsen is ons een doorn in het oog', zegt VVD'er Heerema. De praktijk van passend onderwijs noemt hij 'weerbarstig'. 'Er zijn aanpassingen noodzakelijk om zowel leerlingen als docenten beter ten dienste te kunnen zijn.' Binnenkort komt onderwijsminister Slob met een voortgangsrapportage. Eind juni is er een debat in de Tweede Kamer en dan moet duidelijk worden of er een meerderheid is voor bepaalde oplossingen.
18/06 17u15  Nieuwe eenheid gaat passagiersgegevens luchtvaart controleren Luchtvaartmaatschappijen zijn vanaf vandaag verplicht passagiersgegevens van alle vluchten naar of uit Nederland te delen met een nieuwe eenheid. De 'Passagiersinformatie-eenheid' (Pi-NL) zal de gegevens verwerken en zo nodig doorgeven aan andere instanties, zoals de politie. De gegevens mogen vijf jaar worden bewaard. Doel van dit systeem is terrorisme en andere ernstige criminaliteit te voorkomen en op te sporen. De Tweede en Eerste Kamer gingen dit jaar met een ruime meerderheid akkoord met een wet van minister Grapperhaus, waarin de Pi-NL en de opslag van data zijn geregeld. Grapperhaus is ervan overtuigd dat deze nieuwe werkwijze de veiligheid dient. Volgens hem zijn er diverse waarborgen voor de privacy. 'De bewaartermijn van de gegevens is beperkt, de uitwisseling met andere landen is aan strikte voorwaarden gebonden en een specifiek aangestelde functionaris houdt toezicht op de naleving.' De Pi-NL is ondergebracht bij de Koninklijke Marechaussee.
18/06 17u00  Broekers: pogingen om ongewenste vreemdelingen uit te zetten mislukken te vaak Staatssecretaris Broekers-Knol vindt het onacceptabel dat pogingen om ongewenste vreemdelingen terug te sturen de afgelopen vijf jaar meer dan 10.000 keer mislukten. Ze wil zo nodig harde maatregelen nemen om landen te dwingen uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen, zei ze bij haar eerste optreden als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer. De kersverse staatssecretaris belooft na de zomer met voorstellen te komen. Ook wil ze kijken wat Nederland kan leren van Noorwegen. Dat land heeft in herkomstlanden Noorse ambtenaren werken die de terugkeer proberen te bevorderen. Uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uitgeprocedeerde asielzoekers relatief weinig worden uitgezet. Iets meer dan 18 procent van de uitgeprocedeerden verlaat daadwerkelijk Nederland. Geld inhouden, landingsrechten inperken Verschillende partijen drongen er in de Tweede Kamer op aan om ontwikkelingsgeld in te houden of landingsrechten in te perken als landen niet willen meewerken aan terugkeer van asielzoekers. 'Een land als Ivoorkust krijgt 208 miljoen euro aan Europees ontwikkelingsgeld', zei Kamerlid Becker (VVD). 'Daar moeten we voorwaarden aan stellen.' De staatssecretaris is het daarmee eens. 'Het kan niet zo zijn dat een land geld krijgt en weigert mensen terug te nemen.' Ze beloofde de Kamer 'kabinetsbreed keihard te werken' aan een oplossing van dit probleem. VVD'er Broekers-Knol volgde vorige week haar partijgenoot Mark Harbers op, die opstapte omdat de Kamer onder zijn verantwoordelijkheid verkeerd was geïnformeerd over ernstige misdrijven waarbij asielzoekers betrokken waren. De afgelopen zes jaar was Broekers-Knol voorzitter van de Eerste Kamer.
18/06 16u45  Celstraffen tot ruim vijf jaar voor leden Parkstadbende De rechtbank in Maastricht heeft celstraffen tot ruim vijf jaar opgelegd aan leden van een jeugdbende uit de omgeving van Brunssum. Ze maakten zich volgens de rechtbank schuldig aan lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken en verboden wapen- en drugsbezit. De groep opereerde vooral in de regio Parkstad en werd daarom de Parkstadbende genoemd. De rechter zei dat bende professioneel te werk ging. 'Ze lieten een spoor van schade achter. Niet alleen materieel, maar ook emotioneel.' De leden zouden zich van 2015 tot 2017 dagelijks schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten, zoals het stelen van dure auto's en motoren, die vervolgens werden doorverkocht. Ze waren niet alleen in Nederland actief, maar ook in Duitsland en België. The Godfather Het Openbaar Ministerie vergeleek de bende eerder met de maffia vanwege de strakke hiërarchie die er heerste. Romano M. (22) uit Hoensbroek wordt gezien als de leider. Hij kreeg de zwaarste straf: vijf jaar en drie maanden gevangenisstraf. Zijn vader Pascal M. (45) moet 3,5 jaar de cel in. De rechter noemde hem 'The Godfather' van de jongeren. Ook de moeder en vriendin van Romano zijn veroordeeld tot een celstraf voor hun aandeel. In totaal stonden veertien verdachten voor de rechtbank. Een van hen werd vrijgesproken, alle anderen kregen een celstraf. De veroordeelden behoorden tot de top van de bende. Volgens justitie waren er in totaal zo'n zeventig tot tachtig jongeren bij betrokken. Een deel daarvan was scholier en verleende hand- en spandiensten. De Parkstadbende werd in 2017 opgerold, schrijft 1Limburg.
18/06 16u45  Bevende Merkel voelt zich beter na paar glazen water De Duitse bondskanselier Merkel raakte vandaag bijna onwel bij een ceremonie rond het bezoek van de Oekraïense president Zelensky. Toen ze tijdens het spelen van de volksliederen van beide landen naast Zelensky stond, beefde ze steeds duidelijker over haar hele lichaam. De muziekkapel speelde gewoon door: Na de volksliederen leek Merkel weer hersteld. Ze wandelde probleemloos met Zelensky over de rode loper een gebouw in. Ondertussen salueerde ze nog even naar de militaire muziekkapel. Drie glazen water Een uur later zei ze op een persconferentie dat ze kampte met uitdroging. Ze voelde zich snel weer beter nadat ze 'zeker drie glazen' water had gedronken. Merkel stond tijdens de ceremonie in Berlijn, waar het vandaag zo'n 30 graden is, in de volle zon. Het Duitse persbureau DPA schrijft dat de 64-jarige Merkel in soortgelijke omstandigheden al eens eerder stond te beven. Ook toen had ze te weinig gedronken. En in 2014 stelde ze een tv-interview op het laatste moment uit, omdat ze zich zwak voelde. Even later kon ze het interview alsnog doen, volgens haar woordvoerder nadat ze wat had gegeten en gedronken.
18/06 16u30  Broekers: 10.000 niet uitgezette asielzoekers onacceptabel Staatssecretaris Broekers-Knol vindt het onacceptabel dat pogingen om ongewenste vreemdelingen terug te sturen de afgelopen vijf jaar meer dan 10.000 keer mislukten. Ze wil zo nodig harde maatregelen nemen om landen te dwingen uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen, zei ze bij haar eerste optreden als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer. De kersverse staatssecretaris belooft na de zomer met voorstellen te komen. Ook wil ze kijken wat Nederland kan leren van Noorwegen. Dat land heeft in herkomstlanden Noorse ambtenaren werken die de terugkeer proberen te bevorderen. Uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uitgeprocedeerde asielzoekers relatief weinig worden uitgezet. Iets meer dan 18 procent van de uitgeprocedeerden verlaat daadwerkelijk Nederland. Geld inhouden, landingsrechten inperken Verschillende partijen drongen er in de Tweede Kamer op aan om ontwikkelingsgeld in te houden of landingsrechten in te perken als landen niet willen meewerken aan terugkeer van asielzoekers. 'Een land als Ivoorkust krijgt 208 miljoen euro aan Europees ontwikkelingsgeld', zei Kamerlid Becker (VVD). 'Daar moeten we voorwaarden aan stellen.' De staatssecretaris is het daarmee eens. 'Het kan niet zo zijn dat een land geld krijgt en weigert mensen terug te nemen.' Ze beloofde de Kamer 'kabinetsbreed keihard te werken' aan een oplossing van dit probleem. VVD'er Broekers-Knol volgde vorige week haar partijgenoot Mark Harbers op, die opstapte omdat de Kamer onder zijn verantwoordelijkheid verkeerd was geïnformeerd over ernstige misdrijven waarbij asielzoekers betrokken waren. De afgelopen zes jaar was Broekers-Knol voorzitter van de Eerste Kamer.
18/06 16u30  Trillende Merkel voelt zich beter na paar glazen water De Duitse bondskanselier Merkel raakte vandaag bijna onwel bij een ceremonie rond het bezoek van de Oekraïense president Zelensky. Toen ze tijdens het spelen van de volksliederen van beide landen naast Zelensky stond, trilde ze steeds opzichtiger in haar hele lijf. De muziekkapel speelde gewoon door: Na de volksliederen leek Merkel weer hersteld. Ze wandelde probleemloos met Zelensky over de rode loper een gebouw in. Ondertussen salueerde ze nog even naar de militaire muziekkapel. Drie glazen water Een uur later zei ze tijdens een persconferentie dat ze kampte met uitdroging. Ze voelde zich weer snel beter nadat ze 'zeker drie glazen' water had opgedronken. Merkel stond tijdens de ceremonie in Berlijn in de volle zon, waar het vandaag zo'n 30 graden is. Volgens het Duitse persbureau DPA stond de 64-jarige Merkel in soortgelijke omstandigheden al eens eerder te trillen. Ook toen had ze te weinig gedronken. En in 2014 stelde ze een tv-interview op het laatste moment uit, omdat ze zich zwak voelde. Even later kon ze het interview alsnog doen, volgens haar woordvoerder nadat ze wat had gegeten en gedronken.
18/06 16u15  Ook vakcentrale VCP is voor het pensioenakkoord Na de FNV en het CNV steunt ook de kleinere vakcentrale VCP het pensioenakkoord. Daarmee hebben nu alle drie de vakorganisaties die onderhandelden over de pensioenen ja gezegd tegen een nieuw pensioenstelsel. Er was bij VCP geen referendum onder de leden, maar iedere aangesloten vakbond, zoals politievakbond ACP, pilotenvakbond VNV en De Unie, kon zeggen of ze het akkoord steunen. Het overgrote deel van de meer dan vijftig aangesloten bonden is voor en daarmee de VCP ook. Vicevoorzitter Gerrit van de Kamp is blij met het resultaat. 'Dit betekent dat binnen de VCP draagvlak is voor de ingeslagen weg. Nu ook de VCP heeft ingestemd, kan definitief een begin worden gemaakt met de uitwerking van het pensioenakkoord.' De grootste vakbond van Nederland, FNV, stemde zaterdag al in met het pensioenakkoord. Van de leden die stemden, was 76 procent voor. Pensioenleeftijd stijgt minder hard In het pensioenakkoord is onder meer geregeld dat de pensioenleeftijd de komende jaren minder hard stijgt. Op korte termijn zullen vooral ouderen die de komende jaren met pensioen gaan merken dat ze hierdoor sneller kunnen stoppen. En gepensioneerden hebben de komende jaren minder kans dat er gekort wordt. Voor jongeren moet het nieuwe stelsel het vertrouwen in de houdbaarheid van de pensioenen herstellen. De doorsneepremie, waardoor jongeren in feite de pensioenen van ouderen subsidiëren, wordt afgeschaft. Een stuurgroep moet nu gaan vaststellen hoe het akkoord in de praktijk precies uitgewerkt wordt.
18/06 16u00  Advies aan Hoge Raad: proces Posbankmoord moet bij een verdachte over Het proces tegen een verdachte in de zaak van de Posbankmoord moet worden overgedaan. Dat adviseert advocaat-generaal Bleichrodt aan de Hoge Raad. Volgens hem is de undercoveroperatie waarmee de politie verklaringen los kreeg bij de verdachte, niet goed gemotiveerd door het gerechtshof. In januari 2003 werd Alex Wiegmink in het Gelderse natuurgebied De Posbank doodgeschoten. Nadat hij als vermist was opgegeven, werd zijn lichaam 's avonds aangetroffen in zijn auto in de bossen bij Erp (Noord-Brabant). De auto was volledig uitgebrand en ook het lichaam van het slachtoffer was sterk verbrand en gedeeltelijk verkoold. De moord bleef lang onopgelost. In november 2016 stapte verdachte Frank S. naar de politie en legde daar een bekentenis af. Hij wees Souris R. aan als handlanger. Die werd vervolgens gearresteerd, maar ontkende dat hij de moord had gepleegd. Mr.-Big methode Via de zogeheten 'Mr.-Big-methode' ontlokten undercoveragenten R. alsnog een bekentenis. In ruil voor die verklaring lieten ze R. geloven dat hij veel geld kon verdienen met xtc-handel. Hij bekende vervolgens Wiegmink te hebben doodgeschoten, maar noemde dat tijdens de rechtszaak grootspraak. De advocaat-generaal stelt 'dat het gerechtshof in de zaak in kwestie onvoldoende heeft gemotiveerd waarom hij de methode in dit geval toelaatbaar vindt.' Souris R. werd in 2016 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Frank S. moest veertien jaar de cel in. Als de Hoge Raad het advies overneemt en het vonnis laat vernietigen, zal de zaak van R. opnieuw behandeld moeten worden bij het gerechtshof in Den Bosch. De advocaat-generaal adviseert de uitspraak tegen Frank S. wel in stand te laten. Waarschijnlijk volgt het arrest van de Hoge Raad op 17 december.
18/06 15u30  Merkel bijna onwel tijdens ceremonie De Duitse bondskanselier Merkel raakte vandaag bijna onwel bij een ceremonie rond het bezoek van de Oekraïense president Zelensky. Toen ze tijdens het spelen van de volksliederen van beide landen naast Zelensky stond, trilde ze steeds opzichtiger in haar hele lijf. De muziekkapel speelde gewoon door: Na de volksliederen leek Merkel weer hersteld. Ze wandelde probleemloos met Zelensky over de rode loper een gebouw in. Ondertussen salueerde ze nog even naar de militaire muziekkapel. Drie glazen water Een uur later zei ze tijdens een persconferentie dat ze kampte met uitdroging. Ze voelde zich weer snel beter nadat ze 'zeker drie glazen' water had opgedronken. Merkel stond tijdens de ceremonie in Berlijn in de volle zon, waar het vandaag zo'n 30 graden is. Volgens het Duitse persbureau DPA stond de 64-jarige Merkel in soortgelijke omstandigheden al eens eerder te trillen. Ook toen had ze te weinig gedronken. En in 2014 stelde ze een tv-interview op het laatste moment uit, omdat ze zich zwak voelde. Even later kon ze het interview alsnog doen, volgens haar woordvoerder nadat ze wat had gegeten en gedronken.
18/06 15u30  Rutte: nu geen datum voor loonsverhoging bedrijven Premier Rutte is niet van plan zijn oproep aan bedrijven om de salarissen te verhogen aan een datum te verbinden. In het vragenuur in de Tweede Kamer werd hij aangesproken op zijn uitspraken van zaterdag op een VVD-bijeenkomst. Rutte zei daar dat de verlaging van de vennootschapsbelasting mogelijk niet wordt doorgezet als grote bedrijven de lonen van hun personeel niet fors verhogen. Volgens hem profiteren nu vooral de topmannen van die bedrijven van de hogere winsten. Oppositiepartijen reageerden opgetogen op die uitspraken, maar vonden Rutte te vaag over wat hij nu precies gaat doen. SP-leider Marijnissen sprak van een VVD'er die op VVD-congres een SP-verhaal houdt, maar zij wil dat hij er consequenties aan verbindt. Anderen gebruikten soortgelijke woorden. GroenLinks-voorman Klaver zei dat het kabinet een deadline moet stellen en het bedrijfsleven moet dwingen nog voor Prinsjesdag met een loonbod te komen. Anders moet de verlaging van de vennootschapsbelasting niet doorgaan. Kans om het been bij te trekken Rutte herhaalde zijn uitspraken van zaterdag, maar volgens hem is het niet verstandig daar nu al een datum aan te koppelen. Hij wil de bedrijven nu even de kans geven 'het been bij te trekken'. 'Ze weten heel goed wat er moet gebeuren en als ze dat niet doen, zal ik niet aarzelen om een voorstel te doen', zei de premier. Rutte benadrukte ook dat hij op de bijeenkomst zaterdag heeft gesproken als VVD'er en dat hij het eventueel stoppen van de verlaging van de vennootschapsbelasting eerst moet bespreken in de coalitie. Hij is niet van plan om met werkgevers te overleggen over de lonen, zoals VNO-NCW en MKB Nederland in een reactie op de uitspraken van de premier hadden gevraagd. 'Ik praat met VNO over de pensioenen of over het ontslagrecht, maar niet over de cao-vorming, want dat moet bij die bedrijven gebeuren.'
18/06 15u15  Zes jaar cel voor smokkel van 60 kilo heroïne met vliegtuigje In Zutphen zijn twee Duitse piloten veroordeeld tot zes jaar celstraf voor drugsmokkel. Dat is een jaar langer dan de aanklager had geëist. Volgens de rechtbank in Zutphen probeerden de 31-jarige Pascal R. en de 32-jarige Lukas G. met hun vliegtuigje vanaf vliegveld Teuge twee koffers met 60 kilo heroïne naar Engeland te smokkelen. De twee mannen waren begin 2017 opgestegen van Teuge, bij Apeldoorn, en gingen via Duitsland op weg naar Engeland. Maar halverwege keerden ze terug naar Teuge, waar bleek dat ze de drugs aan boord hadden. Ze werden toen opgepakt. De mannen hebben verklaard dat ze dachten dat er documenten in de koffers zaten, maar de rechtbank vindt dat niet aannemelijk. Risico genomen Beiden wisten mogelijk niet dat het om heroïne ging, maar ze hadden de koffers in een hotel aangenomen. Door de inhoud niet te controleren en ermee naar het buitenland te vliegen, hebben ze bewust het risico genomen dat het om drugs ging, concludeert de rechtbank, en hadden ze zich moeten realiseren dat ze iets illegaals aan het doen waren. De straf valt hoger uit dan de eis, omdat dat passend is bij deze grote hoeveelheden drugs en de manier waarop de smokkel gebeurde, zegt de rechtbank.
18/06 15u15  Beroerde maand pensioenfondsen, korten stap dichterbij De kans dat pensioenfondsen moeten ingrijpen in de pensioenen is groter geworden. Mei was een slechte maand voor de grote fondsen. De beurskoersen daalden en de rentestanden liepen verder terug. Bij metaalfondsen PME en PMT dreigen begin volgend jaar al kortingen. Belangrijk is daarbij de stand van de dekkingsgraad. Die geeft de financiële positie van fondsen aan. Als de dekkingsgraad aan het eind van het jaar onder de 100 staat, moet er worden gekort. Bij PME daalde de dekkingsgraad van 100,3 naar 96,9. Bij PMT ging die van 100,7 naar 97,4. Als de financiële situatie niet aanzienlijk verbetert, dan moeten de pensioenen van ongeveer twee miljoen mensen begin volgend jaar worden verlaagd. Bij de huidige standen gaat het om een verlaging van zo'n drie procent. Die treft zowel gepensioneerden als mensen die nu nog pensioen opbouwen. Pensioenakkoord Het pensioenakkoord dat onlangs gesloten is voorkomt niet dat er gesneden moet worden. Wel zijn de kortingen lager dan zonder een akkoord het geval zou zijn. Ook bij andere grote fondsen is de situatie verslechterd. Ambtenarenfonds ABP zag zijn dekkingsgraad teruglopen van 100,4 naar 96,1. Bij Zorg en Welzijn daalde die van 100,4 naar 96,3. Die fondsen hoeven pas in te grijpen als eind 2020 de dekkingsgraad nog niet boven de 100 staat. Grootste boosdoener is de lagere rente. Die leidt ertoe dat pensioenfondsen meer vermogen achter de hand moeten houden. Bij de lagere dekkingsgraden is nog geen rekening gehouden met de nieuwe regels waarover de commissie-Dijsselbloem adviseerde. Die regels gaan mogelijk in 2021 in en leiden tot nog lagere dekkingsgraden.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Op deze data raast de Vuelta in 2020 door Nederland Samen met Utrecht vormt Noord-Brabant het decor voor de start van de Vuelta in 2020. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat de opening van de Ronde van Spanje op Nederlandse bodem plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus.
18/06 17u45  Wolf op Veluwe grijpt reekalf: ‘Ik denk dat ik nooit meer zoiets moois zal zien’ Het was de bedoeling om in alle vroegte herten en zwijnen te spotten, maar in plaats daarvan stonden Benny Pieters uit Epe en zijn vriendin Renée Storm van Leeuwen vanmorgen oog in oog met een jagende wolf. Het roofdier greep voor hun ogen een hertenkalf en ging ermee vandoor.
18/06 17u45  Thomas verlaat Ronde van Zwitserland na val, Viviani wint etappe Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u30  Van Bommel bij start incompleet PSV: ‘Dit is niet wat je wil als trainer’ PSV speelt over ruim een maand al een belangrijke wedstrijd tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus in de tweede voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel heeft nog geen idee welke selectie hij dan precies tot zijn beschikking heeft. De transfermarkt komt dit jaar langzaam op gang.
18/06 17u30  Bankmedewerker liegt over diploma’s en krijgt negen maanden beroepsverbod Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen van negen maanden, omdat hij gelogen heeft over diploma’s. De Tuchtcommissie Banken heeft dit vandaag bekendgemaakt.
18/06 17u30  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland, Viviani wint Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u15  Panna tegen Juve blijft Veltman achtervolgen in nieuwe CL-promo Ajacied Joël Veltman zal niet snel vergeten hoe Juventus-speler Douglas Costa hem door de benen speelde. Zeker niet nu de UEFA de bewuste actie heeft opgenomen in de nieuwe promo van de Champions League voor komend seizoen.
18/06 17u15  Al last van bezorgschaamte? ‘Webwinkels moeten dit aanwakkeren’ Een meerderheid van de Nederlanders (57 procent) vindt gratis bezorging nog steeds een doorslaggevende factor om een online bestelling te plaatsen. Als het gaat om gratis retourneren van bestellingen geeft 30 procent aan dit het belangrijkste te vinden bij het selecteren van een webwinkel.
18/06 17u15  Klanten in supermarkt laten zich gráág verleiden tot kopen van meer groenten en fruit Consumenten verleiden om meer groente en fruit in hun supermarktkarretje te leggen? Als je dat een beetje slim aanpakt, is het mogelijk. Bonus: klanten blijken het nog prima te vinden ook dat ze een duwtje krijgen.
18/06 17u15  Verlamde oververhitte hond gered uit achtertuin Raamsdonksveer Een hond is gistermiddag aan de dood ontsnapt toen de politie hem uit de achtertuin van zijn baasje redde in Raamsdonksveer, Noord-Brabant. Het beestje lag in de volle zon en was oververhit geraakt, maar was sinds kort verlamd aan zijn poten en kon zich niet verplaatsen.
18/06 17u00  RTL Z-presentator ineens weerman: Ik weet nu alles van tropische cyclonen Marc de Jong keert morgen terug op de buis bij RTL. De 49-jarige presentator liet zich de afgelopen maanden omscholen voor een opmerkelijke carrièreswitch. Dus keert hij niet terug als het vertrouwde gezicht van RTL Z, maar als weerman.
18/06 16u45  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland Geraint Thomas is in de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook einde Ronde voor de Welshman .
18/06 16u45  Stewardess klapt door extreme turbulentie met trolley tegen plafond Een stewardess van de Bulgaarse chartermaatschappij ALK Airlines is tijdens een vlucht van Kosovo naar Zwitserland gewond geraakt toen ze door extreme turbulentie met haar trolley keihard tegen het vliegtuigplafond klapte. Na de landing van de Boeing 737-300 moesten 10 van de 121 passagiers, onder wie de stewardess, voor behandeling naar het ziekenhuis.
18/06 16u30  De familie van twee miljard: hoe de Kardashians hun geld verdienen Het is alweer twaalf jaar geleden dat de eerste aflevering van Keeping Up With The Kardashians werd uitgezonden, en vandaag de dag zijn de Kardashians nog steeds de grootste realitysterren ter wereld. Met twee miljard dollar op hun rekening zijn ze jaloersmakend succesvol. Maar hoe komen ze aan al dat geld?
18/06 16u30  Jaarbeurs weet het zeker: Songfestival kan in Utrecht Toen Duncan Laurence de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv won, sliep ze. Maar toen Jacqueline Bakker van de Utrechtse Jaarbeurs de volgende ochtend zag dat Nederland in 2020 de finale van het muziekevenement mag organiseren, twijfelde ze niet. ,,Het moet een feestje voor de stad en regio worden.”
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
18/06 16u00  Hoe streng een land ook is, gros uitgeprocedeerden keert niet terug Uitgeprocedeerde asielzoekers worden nauwelijks uitgezet, ook in landen met een sterk ontwikkeld terugkeerbeleid. Van een onderzochte groep verliet minder dan een op de vijf aantoonbaar ons land, in Duitsland ging het zelfs om minder dan een op de dertig.10 
18/06 14u00  ‘Nu het zwart op wit stond dacht ik: dat heeft niets met erotische opvoeding te maken, dat is verkrachting’ Frank Ligtvoet (64) was in de jaren zeventig lid van de culturele stichting Castrum Peregrini. Zijn man (toen vriend) Nanne Dekking (59) werd bij Castrum gedwongen tot seks. Aan de Volkskrant vertellen ze hoe ze daar nu nog steeds onder lijden. En wat er volgens hen nu moet gebeuren.
18/06 12u45  #chernobyl of #auschwitz: moet er een selfieverbod komen op deze historische plaatsen? Instagram-foto’s vanuit Tsjernobyl hebben nieuw leven geblazen in de discussie over respect voor rampplekken. De populaire televisieserie Chernobyl heeft de plaats in Oekraïne populair gemaakt onder toeristen, die soms weinig historisch besef lijken te hebben als ze zich laten fotograferen.
18/06 12u30  Volgens Rutte blijven salarissen achter bij winsten. Klopt dat? Premier Rutte haalde zaterdag uit naar ondernemingen waar ‘de winst tegen de plinten klotst’, maar werknemers daar nauwelijks van profiteren. Geven de cijfers de premier gelijk?
18/06 11u45  Je bezorgmaaltijd uit een verbouwde garagebox: dit restaurant bestaat alleen online Je kunt er niet uit eten gaan, je kunt er alleen iets bestellen via bezorgdiensten. Wie dat doet, krijgt een maaltijd die is bereid in een tot keuken verbouwde garagebox. De ‘dark kitchen’ krijgt voet aan de grond in Nederland.
18/06 10u30  Een Leven lang kruisridder tegen het antisemitisme Theoloog en historicus Hans Jansen schuwde de controverse niet. In zijn strijd tegen Jodenhaat moesten de christelijke kerken het vaak ontgelden, maar hij nam het juist op voor de omstreden oorlogspaus Pius XII.
18/06 09u30  Opnieuw gedoe examens: leerlingen Calvijn College Amsterdam wachten nog altijd op uitslag Een jaar na het examendebacle op het VMBO Maastricht is er opnieuw gedoe met schoolexamens. Op het Calvijn College in Amsterdam zijn de schoolexamens van meerdere vakken mogelijk niet goed geregistreerd of zelfs nooit gemaakt. Daardoor wachten 77 leerlingen nog altijd op hun examenuitslag.
18/06 06u15  Uitgeprocedeerde asielzoekers: omarmen of straffen? Wat te doen met uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terugkeren? Het ene land zet ze weg in afgelegen asielzoekerscentra, het andere biedt ze kans op werk en studie. De voor- en nadelen op een rij.
18/06 06u15  Man die video van moskeeschutter rondstuurde krijgt 21 maanden celstraf In Nieuw-Zeeland is een man dinsdag veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat hij de video van het bloedbad in Christchurch had verspreid. De zakenman stuurde de video van de moskeeschutter naar zeker 30 relaties.10 
17/06 21u15  De maker van de geschiedeniscanon reageert op de discussie erover: ‘Hou het uit de klauwen van de partijpolitiek’ De discussie over de geschiedeniscanon is ontketend sinds minister Van Engelshoven heeft gezegd dat er meer oog moet komen voor de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis. Frits van Oostrom, de samensteller van de canon, reageert.
17/06 21u15  Verdachte moord op Duitse politicus Lübcke is 45-jarige rechts-extremist Justitie in Duitsland verdenkt een 45-jarige rechts-extremist van de moord op de christen-democratische politicus Walter Lübcke. Als de verdachte schuldig blijkt, heeft hij de eerste politieke moord in het land sinds bijna dertig jaar op zijn naam staan.
17/06 21u00  De maker van de geschiedeniscanon: ‘Hou het uit de klauwen van de partijpolitiek’ De discussie over de geschiedeniscanon is ontketend sinds minister Van Engelshoven heeft gezegd dat er meer oog moet komen voor de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis. Frits van Oostrom, de samensteller van de canon, reageert.
17/06 20u30  Gaswinning Groningen mogelijk volgend jaar al op ‘veilig niveau’ Met aanvullende maatregelen hoopt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) de gaswinning in Groningen volgend jaar al terug te brengen tot minder dan 12 miljard kubieke meter.
17/06 20u30  WhatsApp helpt met opsporen vermiste Belgische backpacker na emotionele oproep vader De vader van de vermiste backpacker Théo Hayez heeft berichtendienst WhatsApp maandag om hulp gevraagd bij de opsporing van zijn zoon. De Belgische jongen zou enkele uren voor zijn verdwijning nog berichten hebben gestuurd via de app. De berichtendienstliet in een verklaring weten dat het met de autoriteiten samenwerkt om Théo te vinden.
17/06 20u15  Libië voert druk op Europa op: help oorlog te beëindigen, of we sturen migranten weer door De Libische premier Fayez el-Serraj voert de druk op Italië en andere landen op om te helpen de oorlog in zijn land te beëindigen. Hij stelt enerzijds voor zo snel mogelijk verkiezingen te organiseren, anderzijds dreigt hij Italië met een nieuwe toestroom van migranten als er geen einde komt aan de al twee maanden durende belegering van Tripoli door het illegale leger van kolonel Khalifa Haftar.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Tweede Kamer: scholen mogen doorgaan met flexibele schooltijden Minister Slob (Onderwijs, ChristenUnie) wilde van het experiment af en terug naar vaste schooltijden. De Tweede Kamer floot hem dinsdag terug.
18/06 17u30  Stress is helemaal niet zo fantastisch Japke-d. Bouma hoorde over een poster met de tekst ‘Stress is fantastisch’. Ze belde het bedrijf dat zoiets durft op te hangen.
18/06 17u30  ‘Onderzoeksteam gaat vier namen verdachten MH17 bekendmaken’ De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat het JIT woensdag vier namen van MH17-verdachten bekendmaakt.
18/06 17u30  Vice had aan geld geen gebrek, wel aan lezers en kijkers Investeerders pompten Vice Media op tot een internationaal bedrijf met drieduizend medewerkers. Maar nu bereik- en omzetdoelen niet gehaald worden, dreigt een forse krimp. Waar ging het mis?
18/06 17u15  4 vragen over getorpedeerd Duits tolplan Ook na diverse aanpassingen kan Duitsland geen tol heffen op zijn snelwegen. Het plan ervoor discrimineert buitenlanders.
18/06 17u15  Zeepbel bevriest tot magische sneeuwbol Als een zeepbel bevriest op een koude ondergrond in een koude omgeving, dan dansen er ijskristallen over het oppervlak.
18/06 17u15  ‘Laat oudere mannen plaatsmaken voor vrouwen’ Vanaf komende maand gaat de universiteit van Eindhoven alleen vrouwen werven voor wetenschappelijke functies. Goed idee?
18/06 17u15  Arifa brengt een ode aan ‘alledaagse poëzie’ Wildere stukken in ingewikkelde maatsoorten wisten niet te voorkomen dat het optreden van Arifa in het Amsterdamse Bimhuis wat braaf bleef.
18/06 17u15  Trine Dyrholm: ‘Alleen al zeggen dat er nog van alles gebeurt is een spoiler’ In ‘Queen of Hearts’ speelt de Deense actrice Trine Dyrholm onverschrokken een vrouw die zo gecompliceerd en gecompromitteerd is dat ze zelf niet eens weet of ze een monster is.
18/06 17u00  Weinstein lijkt over zijn dipje heen Coen van Zwol ziet overeenkomsten tussen seriemoordenaar Fritz Honka en seriemisbruiker Harvey Weinstein. Beide zijn deze week onderwerp van een film.
18/06 17u00  Facebook lanceert volgend jaar eigen digitale munt ‘Libra’ Facebook wil een nieuwe digitale munt lanceren, de Libra. Een omstreden plan in een tijd waarin grote zorgen leven over de groeiende macht van techbedrijven.
18/06 17u00  Al acht dagen nauwelijks toegang tot internet in Ethiopië Staatsbedrijf Ethio Telecom heeft het internet op dinsdag 11 juni platgelegd. Over de reden hiervoor wordt tot nog toe gespeculeerd.
18/06 17u00  Fatih Akin: ‘De vrouwen gaan me meer aan het hart dan Honka’ De Duitse regisseur is verguisd om het vele geweld in ‘Der Goldene Handschuh’, en gewaardeerd onder genreliefhebbers omdat hij een onvervalste horrorfilm heeft gemaakt. Wat denkt hij zelf?
18/06 17u00  Prikkel hoger onderwijs tot beter selecteren Als universiteiten zich niet beter gaan profileren, verliest Nederland zijn positie in de top, schrijven Uri Rosenthal e.a.
18/06 16u45  Hartenkoningin of monster? In ‘Queen of Hearts’ speelt de Deense actrice Trine Dyrholm onverschrokken een vrouw die zo gecompliceerd en gecompromitteerd is dat ze zelf niet eens weet of ze een monster is.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Een nieuw Luther-museum vertelt het verhaal over de kerkhervormer en de hedendaagse lutheranen In Amsterdam opent deze week het Luther Museum. De hele geschiedenis komt langs: van de antisemitische schaduwzijden van de reformator tot het eerste lutherse homohuwelijk.
18/06 16u30  Odebrecht, de spil in het Braziliaanse corruptieschandaal, staat op omvallen De Odebrecht-groep kan de aflopende schulden niet terugbetalen en dreigt een winstgevend chemiebedrijf te verliezen aan de banken.
18/06 15u15  De onwetendheid is ook het kwaad Welmoed Vlieger (1976) studeerde wetenschap van godsdienst en levensbeschouwing, en ook wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.
18/06 15u00  Uitstekend idee, die verkiezing van een minister voor gehandicaptenzaken. De uitvoering was minder. Vier keer per week schrijven tv-recensenten Renate van der Bas en Maaike Bos in deze wisselcolumn over wat hun opviel op televisie.
18/06 15u00  Oranje pakte de volle punten, maar het moet nog beter Lees meer >
18/06 14u30  In Kenia kunnen homo’s niet meer hand in hand over straat Antihomowetten uit de koloniale tijd blijven van kracht, oordeelde onlangs het Keniaanse hooggerechtshof. Homo’s ervaren sindsdien meer bedreigingen in het Afrikaanse land.
18/06 14u15  De verhalen van zijn mbo’ers zijn een goudmijn voor Kees van Amstel CABARET Kees van Amstel Een bang jongetje dat hele enge dingen doet De Kleine Komedie, Amsterdam, 17 juni 2019 ★★★★☆
18/06 14u15  Tankman, Che Guevara, de maanlanding: wat maakt hun beelden iconisch? Foto’s kunnen wel bekend of iconisch worden genoemd, maar zijn ze dat wel? Historicus en journalist Rutger van der Hoeven zocht het uit. ‘Het idee dat jij en ik, mensen op straat, Chinezen, Brazilianen of Italianen bepaalde foto’s in hun hoofd dragen, fascineert me enorm.’10 
18/06 14u15  Komt het OM woensdag met namen en rugnummers van MH17-verdachten? Op zijn schaarse persconferenties meldt het team dat de vliegramp met MH17 onderzoekt doorgaans groot nieuws. Woensdag om 13.00 uur is er opnieuw een, die wordt gehouden nadat eerst de nabestaanden van de 298 slachtoffers over de laatste stand van zaken zijn geïnformeerd. Mogelijk komt het Openbaar Ministerie met namen van verdachten.10 
18/06 13u45  Taalbeschouwing voor bèta’s (2) Grammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
18/06 13u45  Alcohol is een drug. Stop met onderscheid maken. Het onderscheid dat we maken tussen drank en drugs is onterecht en verbloemt de schadelijkheid van alcohol, meent student Thijs Rood. Hij pleit voor ander woordgebruik.
18/06 13u15  ‘Algoritmes zijn een vierde macht, waarvoor geen regels gelden’ Hoog tijd voor een waakhond die overheid controleert op gebruik algoritmes, zegt Leidse onderzoekster Marlies van Eck.
18/06 12u45  ‘Dorp Zetten moet een monument krijgen voor tehuisjongeren die uit het leven stapten’ Huig de Groot deed zijn verhaal bij de commissie die de jeugdzorg onderzocht, en vindt dat er na de schokkende conclusies een gedenkplek moet komen voor de tehuisjongeren die uit het leven stapten. Locatie: inrichtingsdorp Zetten.11 
18/06 12u30  Mogelijk komt het OM woensdag met namen en rugnummers van MH17-verdachten Op zijn schaarse persconferenties meldt het team dat de vliegramp met MH17 onderzoekt doorgaans groot nieuws. Woensdag om 13.00 uur is er opnieuw een, die wordt gehouden nadat eerst de nabestaanden van de 298 slachtoffers over de laatste stand van zaken zijn geïnformeerd. Mogelijk komt het Openbaar Ministerie met namen van verdachten.10 
18/06 12u15  Is het werkelijk tijd om mijn bibliotheek weg te doen? Schrijver, dichter en literatuurcriticus Rob Schouten (Hilversum, 1954) is als literair medewerker verbonden aan Trouw en bespiegelt in zijn columns over de kleine en grotere dingen des levens.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
18/06 17u00  Schiphol-beveiligers dreigen met acties Schiphol-beveiligers maken zich zorgen over de zoektocht van de luchthaven naar nieuwe beveiligingsbedrijven, waarbij geen eisen worden gesteld aan de arbeidsvoorwaarden van de werknemers. In een brandbrief aan Schiphol-topman Dick Benschop dreigen de beveiligers met acties.
18/06 16u45  Achter elke Amsterdamse stoeptegel zit een prijswinnend plan De Amsterdamse stoeptegels worden bedolven onder de designprijzen. Na de Paul Mijksenaar Award is dit jaar de Dutch Design Award toegewezen aan de stenen. En dat allemaal dankzij de ambachtelijke bonbons van de lokale chocolatier.10 
18/06 16u45  Nog steeds veel mis met de veiligheid bij Defensie Er is nog altijd veel mis met de veiligheid van militairen. Na meerdere dodelijke ongelukken ligt er nu wel een veiligheidsplan, maar dat is te vaag en er is weinig aandacht voor de uitvoering ervan op de werkvloer.10 
18/06 16u15  Afgelost staat netjes: wat te doen aan je studieschuld? Bijna een miljoen Nederlanders hebben een ­studieschuld. Hoe kun je die het beste ­aflossen? ‘Ik heb liever een buffer dan dat ik in één keer afbetaal.’
18/06 16u00  Nieuw klimaatplan kabinet treft burger minder hard De aanpassingen die het kabinet wil doen aan het klimaatakkoord zorgen ervoor dat de extra lasten voor de burger per saldo lager uitvallen. Dat blijkt uit een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB).10 
18/06 16u00  De mysterieuze verdwijning van onstuimige seks uit Hollywoodfilms Waar zijn de onstuimige seksscènes gebleven? De meeste Amerikaanse speelfilms ogen tegenwoordig erg braaf en preuts.
18/06 14u00  Art Rooijakkers: ‘Ik zie mezelf niet als talkshowhost’ Art Rooijakkers (42) presenteert de komende weken elke werkdag de zomeravondshow Zomer met Art. ‘Ik zie mezelf niet als talkshowhost.’
18/06 13u45  Man sticht brand in school Dapperstraat De dader zou brandwonden hebben opgelopen, er is een burgernetmelding uitgegaan.
18/06 13u15  Moordverdachte Sjonny W.: ‘Ik heb het niet gedaan’ Onder grote belangstelling van nabestaanden zette de rechtbank zich dinsdagmorgen aan de strafzaak tegen Amsterdammer Sjonny W. (46), die de verslaafde vrouwen Sabrina Oosterbeek, Mirela Mos en Monique Roossien zou hebben omgebracht.
18/06 13u15  Situatie bij vluchtelingen in Oost is stuk minder vrolijk dan het lijkt ‘We weten niet hoe we volgende maand de boodschappen gaan betalen’
18/06 12u15  Vluchtelingen in Oost: ‘Ik wil hier nooit meer weg’ In Amsterdam-Oost zijn 45 vluchtelingen opgevangen die nergens anders terechtkunnen. Geld voor dekbedden of eten is er echter niet. ‘We weten nog niet hoe we de boodschappen van volgende maand gaan betalen.’
18/06 12u00  Slachtoffer van liquidatie is Saban Berk De man die maandagavond is doodgeschoten aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord is thaibokstrainer Saban Berk. Hij overleed ter plekke.
18/06 12u00  Hoe Merel van Dongen strijdt voor homoacceptatie International Merel van Dongen voetbalt zielsgraag, maar de studente psychologie kijkt ook verder. En ze strijdt voor homoacceptatie. ‘Ik ben niet bang om een statement te maken of het over mijn normen en waarden te hebben.’
18/06 11u45  Moordverdachte Sjonny W.: 'Ik heb het niet gedaan' Onder grote belangstelling van nabestaanden zette de rechtbank zich dinsdagmorgen aan de strafzaak tegen Amsterdammer Sjonny W. (46), die de verslaafde vrouwen Sabrina Oosterbeek, Mirela Mos en Monique Roossien zou hebben omgebracht.
18/06 11u15  Meeste meldingen van illegale verhuur komen uit de Jordaan De meeste meldingen van vermoedens van illegale verhuur zijn in 2017 en 2018 gedaan voor woningen in de Jordaan. Ook deelde de gemeente daar in 2017 de meeste sancties uit, meldt de Rekenkamer Amsterdam.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Wolf op Veluwe grijpt reekalf: ‘Ik denk dat ik nooit meer zoiets moois zal zien’ Het was de bedoeling om in alle vroegte herten en zwijnen te spotten, maar in plaats daarvan stonden Benny Pieters uit Epe en zijn vriendin Renée Storm van Leeuwen vanmorgen oog in oog met een jagende wolf. Het roofdier greep voor hun ogen een hertenkalf en ging ermee vandoor.
18/06 17u45  Thomas verlaat Ronde van Zwitserland na val, Viviani wint etappe Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u30  Van Bommel bij start incompleet PSV: ‘Dit is niet wat je wil als trainer’ PSV speelt over ruim een maand al een belangrijke wedstrijd tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus in de tweede voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel heeft nog geen idee welke selectie hij dan precies tot zijn beschikking heeft. De transfermarkt komt dit jaar langzaam op gang.
18/06 17u30  Op deze data raast de Vuelta in 2020 door West-Brabant Samen met Utrecht vormt Brabant het decor voor de start van de Vuelta in 2020. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat de opening van de Ronde van Spanje op Nederlandse bodem plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus.
18/06 17u30  Kort geding: wie mag het fietspad in Fijnaart opknappen? FIJNAART/BREDA - Is Den Ouden Aannemingsbedrijf BV terecht als winnaar aangewezen om het fietspad langs de Appelaarsedijk in Fijnaart op te knappen of heeft de gemeente Moerdijk fouten gemaakt tijdens de aanbestedingsprocedure? KWS Infra BV uit Vianen vindt dat laatste en stelt daarom ten onrechte te zijn afgevallen.
18/06 17u30  Bankmedewerker liegt over diploma’s en krijgt negen maanden beroepsverbod Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen van negen maanden, omdat hij gelogen heeft over diploma’s. De Tuchtcommissie Banken heeft dit vandaag bekendgemaakt.
18/06 17u30  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland, Viviani wint Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u15  Na de zomer meer duidelijk over bouwplannen Heerbaan BREDA - Er begint enig schot te komen in twee woningbouwplannen aan de Heerbaan in Breda. Het gaat om een kleiner project aan de Heerbaan 220-222 (waar een bedrijfsverzamelgebouw heeft gezeten) en om de grote ABN Amro- locatie op de hoek met de Kemelstede.
18/06 17u15  Panna tegen Juve blijft Veltman achtervolgen in nieuwe CL-promo Ajacied Joël Veltman zal niet snel vergeten hoe Juventus-speler Douglas Costa hem door de benen speelde. Zeker niet nu de UEFA de bewuste actie heeft opgenomen in de nieuwe promo van de Champions League voor komend seizoen.
18/06 17u15  Ruim 10 mille voor drie extra jeu de boulesbanen in Putte PUTTE - Het verzoek van Dorpsplatform Putte, KBO Putte en MFC De Biezen voor drie extra jeu de boulesbanen wordt door het Woensdrechtse college ingewilligd. Het plan kost 10.147 euro.
18/06 17u15  Al last van bezorgschaamte? ‘Webwinkels moeten dit aanwakkeren’ Een meerderheid van de Nederlanders (57 procent) vindt gratis bezorging nog steeds een doorslaggevende factor om een online bestelling te plaatsen. Als het gaat om gratis retourneren van bestellingen geeft 30 procent aan dit het belangrijkste te vinden bij het selecteren van een webwinkel.
18/06 17u00  Derde editie Speer van Rijsbergen RIJSBERGEN - Voor de derde keer is zondag de Speer van Rijsbergen. Toertocht dwars door het land van wielrenner Johan van der Velde. Met fietsafstanden van 60, 100 en 160 kilometer, een nieuwe E-bikerit van 55 kilometer en een familietocht van 25 kilometer.
18/06 17u00  RTL Z-presentator ineens weerman: Ik weet nu alles van tropische cyclonen Marc de Jong keert morgen terug op de buis bij RTL. De 49-jarige presentator liet zich de afgelopen maanden omscholen voor een opmerkelijke carrièreswitch. Dus keert hij niet terug als het vertrouwde gezicht van RTL Z, maar als weerman.
18/06 16u45  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland Geraint Thomas is in de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook einde Ronde voor de Welshman .10 
18/06 16u45  Stewardess klapt door extreme turbulentie met trolley tegen plafond Een stewardess van de Bulgaarse chartermaatschappij ALK Airlines is tijdens een vlucht van Kosovo naar Zwitserland gewond geraakt toen ze door extreme turbulentie met haar trolley keihard tegen het vliegtuigplafond klapte. Na de landing van de Boeing 737-300 moesten 10 van de 121 passagiers, onder wie de stewardess, voor behandeling naar het ziekenhuis.10 
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Op deze data raast de Vuelta in 2020 door Nederland Samen met Utrecht vormt Noord-Brabant het decor voor de start van de Vuelta in 2020. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat de opening van de Ronde van Spanje op Nederlandse bodem plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus.
18/06 17u45  Thomas verlaat Ronde van Zwitserland na val, Viviani wint etappe Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u30  Van Bommel bij start incompleet PSV: ‘Dit is niet wat je wil als trainer’ PSV speelt over ruim een maand al een belangrijke wedstrijd tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus in de tweede voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel heeft nog geen idee welke selectie hij dan precies tot zijn beschikking heeft. De transfermarkt komt dit jaar langzaam op gang.
18/06 17u30  Bankmedewerker liegt over diploma’s en krijgt negen maanden beroepsverbod Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen van negen maanden, omdat hij gelogen heeft over diploma’s. De Tuchtcommissie Banken heeft dit vandaag bekendgemaakt.
18/06 17u30  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland, Viviani wint Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u15  Al last van bezorgschaamte? ‘Webwinkels moeten dit aanwakkeren’ Een meerderheid van de Nederlanders (57 procent) vindt gratis bezorging nog steeds een doorslaggevende factor om een online bestelling te plaatsen. Als het gaat om gratis retourneren van bestellingen geeft 30 procent aan dit het belangrijkste te vinden bij het selecteren van een webwinkel.
18/06 17u15  Verlamde oververhitte hond gered uit achtertuin Raamsdonksveer Een hond is gistermiddag aan de dood ontsnapt toen de politie hem uit de achtertuin van zijn baasje redde in Raamsdonksveer, Noord-Brabant. Het beestje lag in de volle zon en was oververhit geraakt, maar was sinds kort verlamd aan zijn poten en kon zich niet verplaatsen.
18/06 17u00  RTL Z-presentator ineens weerman: Ik weet nu alles van tropische cyclonen Marc de Jong keert morgen terug op de buis bij RTL. De 49-jarige presentator liet zich de afgelopen maanden omscholen voor een opmerkelijke carrièreswitch. Dus keert hij niet terug als het vertrouwde gezicht van RTL Z, maar als weerman.
18/06 16u45  Wolf op Veluwe grijpt reekalf: ‘Ik denk dat ik nooit meer zoiets moois zal zien’ VAASSEN - Het was de bedoeling om in alle vroegte herten en zwijnen te spotten, maar in plaats daarvan stonden Benny Pieters uit Epe en zijn vriendin Renée Storm van Leeuwen dinsdagochtend oog in oog met een jagende wolf. Het roofdier greep voor hun ogen een hertenkalf en ging ermee vandoor.11 
18/06 16u45  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland Geraint Thomas is in de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook einde Ronde voor de Welshman .10 
18/06 16u45  Stewardess klapt door extreme turbulentie met trolley tegen plafond Een stewardess van de Bulgaarse chartermaatschappij ALK Airlines is tijdens een vlucht van Kosovo naar Zwitserland gewond geraakt toen ze door extreme turbulentie met haar trolley keihard tegen het vliegtuigplafond klapte. Na de landing van de Boeing 737-300 moesten 10 van de 121 passagiers, onder wie de stewardess, voor behandeling naar het ziekenhuis.10 
18/06 16u30  De familie van twee miljard: hoe de Kardashians hun geld verdienen Het is alweer twaalf jaar geleden dat de eerste aflevering van Keeping Up With The Kardashians werd uitgezonden, en vandaag de dag zijn de Kardashians nog steeds de grootste realitysterren ter wereld. Met twee miljard dollar op hun rekening zijn ze jaloersmakend succesvol. Maar hoe komen ze aan al dat geld?
18/06 16u30  Vitesse laat Büttner gaan ARNHEM - De wegen van Alexander Büttner en Vitesse scheiden zich. De Achterhoeker komt al langere tijd niet tot overeenstemming met de eredivisionist over een nieuw contract. De clubleiding in Arnhem gaat ervan uit dat de back nu vertrekt.
18/06 16u30  Zeven jaar cel voor brute roofoverval op 78-jarige vrouw in haar Arnhemse villa ARNHEM – Een 27-jarige man uit Purmerend is dinsdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige gewapende roofoverval op een destijds 78-jarige vrouw in haar woning aan de Bakenbergseweg in Arnhem. De buit bedroeg twee ton aan sieraden en geld.
18/06 16u30  Na 18 jaar plannen maken eindelijk nieuwbouw op De Klinkenberg in Ede EDE - De al jaren leegstaande voormalige verzorgingsflat De Klinkenberg aan de Klinkenbergerweg in Ede wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor de bouw van circa 140 nieuwe woningen. Tachtig hiervan zijn bestemd als sociale huurappartementen. De andere zestig appartementen zijn voor duurdere huur en koop.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u45  FNV: laat personeel verplicht delen in winsten FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha vindt dat kabinet weer een vermogensaanwasdeling moet overwegen als werkgevers de koek niet eerlijker willen verdelen via de cao's.
18/06 17u00  Facebook zet hoog in met cryptomunt Libra Grote namen als PayPal en Uber verbinden zich ruimschoots voor lancering aan digitale valuta van Facebook, terwijl Europese politici wantrouwend tegenover het initiatief staan.
18/06 16u45  VCP stemt ook voor pensioenakkoord Afgelopen weekend deden de FNV en CNV dat al. Daarmee kan de uitwerking van het akkoord officieel beginnen.
18/06 16u15  Rutte: loon werknemer net zo hard omhoog als dat van topman Rutte oogst applaus bij links, maar legt zich niet vast op tijdpad voor dreigement verlaging winstbelasting.
18/06 13u30  Fikse boete voor KPMG in VS voor geknoei met jaarrekeningen en examens De Amerikaanse tak van KPMG krijgt een boete van $50 mln opgelegd. Het kantoor knoeide met jaarrekeningen, en medewerkers fraudeerden met interne examens.
18/06 13u30  Eigenzinnige teler dringt met dure tomaat door tot AH RedStar uit Westland voelt zich prettig als eenling, maar sluit fusie met een andere merkenbouwer niet uit.
18/06 12u45  Fraude-algoritmes helpen bij aanpak van kinderastma Groningse longartsen werken samen met AI-bureau uit Amsterdam om oorzaken 'rottige ziekte' te ontdekken
18/06 12u15  Dekkingsgraden ABP en PFZW hard omlaag door dalende rente De dekkingsgraad van ambtenarenpensioenfonds ABP is eind mei gedaald naar 96,1%. Kortingsdreiging neemt daardoor ondanks pensioenakkoord weer toe.
18/06 12u15  'Bouwers Zuidasdok hoopten in luwte druk op te voeren' Vakblad Cobouw haalt woordvoerder van Heijmans aan.
18/06 12u00  Dekkingsgraad ABP hard omlaag door dalende rente De dekkingsgraad van ambtenarenpensioenfonds ABP is eind mei gedaald naar 96,1%. Kortingsdreiging neemt daardoor ondanks pensioenakkoord weer toe.
18/06 12u00  Amsterdamse beurs omhoog na uitlatingen Draghi Amsterdamse beurs is dinsdag lager van start gegaan.
18/06 11u30  ECB-topman Draghi praat rentes naar recordlaagte De Europese Centrale Bank heeft nog genoeg ruimte om de economie te stimuleren, en is ook bereid om die te benutten. Die boodschap gaf Mario Draghi op een conferentie in Portugal. De beurzen stijgen terwijl de euro zakt. Rentes op Europees staatspapier gaan naar recordlaagtes
18/06 11u15  ECB-topman Draghi praat beurzen hoger De Europese Centrale Bank heeft nog genoeg ruimte om de economie te stimuleren, en is ook bereid om die te benutten. Die boodschap gaf Mario Draghi op een conferentie in Portugal. De euro zakt, rentes op Europees staatspapieren gaan naar recordlaagtes.
18/06 11u15  Tweede Kamerleden rijden groener dan de gemiddelde Nederlander Hoe 'groen' reizen Tweede Kamerleden naar hun werk? Ze pakken vooral de trein, blijkt uit een enquête van het FD.
18/06 11u00  Accountants krijgen opnieuw gelijk van de rechter in conflict met AFM De manier waarop de AFM jarenlang toezicht hield op accountants staat op losse schroeven. De toezichthouder pleit nu voor een wetswijziging.10 
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Start Vuelta in Utrecht op 14 augustus 2020 UTRECHT (ANP) - De Ronde van Spanje heeft de startdatum bekendgemaakt voor de editie van 2020. De Vuelta begint op vrijdag 14 augustus in Utrecht. Dat de grote wielerronde op Nederlandse bodem van start gaat was al enige tijd bekend, maar koersdirecteur Javier Guillén gaf eind februari aan nog geen uitsluitsel te kunnen geven over de exacte datum. 'We wachten op de UCI. Het zal in ieder geval een vrijdag worden', zei hij destijds. Het bericht Start Vuelta in Utrecht op 14 augustus 2020 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 17u45  Viviani wint, Sagan blijft leider ARLESHEIM (ANP) - Elia Viviani heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam gebracht. De Italiaanse coureur van Deceuninck - Quick-Step was na 164 kilometer in Arlesheim de sterkste in de eindsprint. De Australiër Michael Matthews (Team Sunweb) moest genoegen nemen met de tweede plek. De Slowaak Peter Sagan kwam als derde over de finish. De winnaar van de derde etappe bleef leider in het algemeen klassement. Het bericht Viviani wint, Sagan blijft leider verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 17u15  Tourwinnaar Thomas valt uit na flinke val ARLESHEIM (ANP) - De Britse wielrenner Geraint Thomas, vorig jaar winnaar van de Ronde van Frankrijk, is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard ten val gekomen. De 33-jarige coureur van Team Ineos kreeg op straat snel medische behandeling. Hij leek last van zijn schouder te hebben en zag er verder gehavend uit. Het bericht Tourwinnaar Thomas valt uit na flinke val verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 17u00  OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa LELYSTAD (ANP) - Voor de moord op een 22-jarige vrouw in een villa in Hilversum moet een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad. Het bericht OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u30  ‘Deutsche Bank zet mes in management’ FRANKFURT (ANP) - Deutsche Bank-topman Christian Sewing overweegt meerdere topbestuurders te vervangen. Het zou in eerste instantie gaan om financieel directeur James von Moltke en het hoofd van de zakentak, Garth Ritchie. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Deutsche Bank zet mes in management’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u30  Koolmees blij met breed draagvlak pensioenen DEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij dat ook de Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft ingestemd met het pensioenakkoord. ''Goed dat er breed draagvlak voor is'', zei de bewindsman. Hij gaat de plannen samen met een stuurgroep verder uitwerken. ''Daar heb ik zin in, daar gaan we veel lol aan beleven. Ik ben een optimistisch mens.'' Het bericht Koolmees blij met breed draagvlak pensioenen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u15  Trump kondigt ontmoeting met Xi aan WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping ontmoeten elkaar later deze maand in de marge van de G20-top in Japan. Dat heeft Trump op Twitter bekendgemaakt. De Amerikaanse president zei de afspraak in een telefoongesprek met Xi te hebben gemaakt. Het bericht Trump kondigt ontmoeting met Xi aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u15  Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag celstraffen tot 63 maanden opgelegd aan leden van de zogenoemde Parkstadbende, onder meer wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit. Het bericht Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u45  Wall Street opent in het groen NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Net als in Europa gaat de aandacht op Wall Street uit naar een toespraak van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), waarin hij zei bereid te zijn tot meer stimuleringsmaatregelen. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Het bericht Wall Street opent in het groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u45  Ook VCP stemt in met pensioenakkoord DEN HAAG (ANP) - Ook de achterban van de Vakcentrale voor Professionals (VCP) stemt in met het pensioenakkoord. Daarmee heeft na FNV en CNV de laatste van de drie grote vakorganisaties zijn fiat gegeven aan de gemaakte afspraken. Nu kan begonnen worden met de uitwerking van het nieuwe pensioenstelsel. Het bericht Ook VCP stemt in met pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u30  Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, dus een excuus zou misplaatst zijn, aldus de gemeente dinsdag. Het bericht Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u15  Kamer kribbig over Ruttes loondreigement DEN HAAG (ANP) - Het dreigement dat premier Mark Rutte afgelopen zaterdag uitte richting het bedrijfsleven is maar weinig waard, als de premier dat niet concreter wil maken. Dat was dinsdag de teneur in de Tweede Kamer, waar Rutte aan de tand werd gevoeld over zijn uitspraken. Het bericht Kamer kribbig over Ruttes loondreigement verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Volleybalsters makkelijk langs Thailand JEKATERINENBURG (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn de laatste week van de Nations League in Rusland goed begonnen. In Jekaterinenburg werd Thailand eenvoudig aan de kant gezet in drie sets: 25-18 25-20 25-16. Het bericht Volleybalsters makkelijk langs Thailand verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage MAASTRICHT (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft zijn geplande hoogtestage uitgesteld. De Limburger zou naar La Plagne gaan om daar te trainen, maar op het laatste moment besloot hij toch wat langer thuis te blijven om te herstellen van een kleine ingreep aan zijn linkerknie. Daarbij werd een brokje grind uit zijn knie verwijderd. Het bericht Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Commissie wil beter plan veiligheid Defensie DEN HAAG (ANP) - Bij Defensie moet een verbeterd plan van aanpak voor de veiligheid komen. Dat stelt de visitatiecommissie-Verbeet, die de voortgang van het plan op verzoek van de Tweede Kamer in de gaten houdt. Defensie heeft deze suggestie echter niet overgenomen. Het bericht Commissie wil beter plan veiligheid Defensie verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Op deze data raast de Vuelta in 2020 door Nederland Samen met Utrecht vormt Noord-Brabant het decor voor de start van de Vuelta in 2020. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat de opening van de Ronde van Spanje op Nederlandse bodem plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus.
18/06 17u45  Thomas verlaat Ronde van Zwitserland na val, Viviani wint etappe Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u30  Van Bommel bij start incompleet PSV: ‘Dit is niet wat je wil als trainer’ PSV speelt over ruim een maand al een belangrijke wedstrijd tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus in de tweede voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel heeft nog geen idee welke selectie hij dan precies tot zijn beschikking heeft. De transfermarkt komt dit jaar langzaam op gang.
18/06 17u30  Bankmedewerker liegt over diploma’s en krijgt negen maanden beroepsverbod Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen van negen maanden, omdat hij gelogen heeft over diploma’s. De Tuchtcommissie Banken heeft dit vandaag bekendgemaakt.
18/06 17u30  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland, Viviani wint Geraint Thomas is in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook het einde van de Ronde van Zwitersland voor de Welshman. Elia Viviani schreef de vierde etappe op zijn naam na een massasprint.
18/06 17u15  Raadslid uit Voorst aangevallen door agressieve roofvogel bij Twello En weer is er een hardloper aangevallen door een vogel. Na eerdere meldingen in Apeldoorn, Hellendoorn, Dalfsen en Putten was Bjorn van Ekeren vanmiddag vlakbij zijn woonplaats Twello de Sjaak. Het gemeenteraadslid voor Gemeente Belangen Voorst liep daarbij een hoofdwond op.
18/06 17u15  Panna tegen Juve blijft Veltman achtervolgen in nieuwe CL-promo Ajacied Joël Veltman zal niet snel vergeten hoe Juventus-speler Douglas Costa hem door de benen speelde. Zeker niet nu de UEFA de bewuste actie heeft opgenomen in de nieuwe promo van de Champions League voor komend seizoen.
18/06 17u15  Al last van bezorgschaamte? ‘Webwinkels moeten dit aanwakkeren’ Een meerderheid van de Nederlanders (57 procent) vindt gratis bezorging nog steeds een doorslaggevende factor om een online bestelling te plaatsen. Als het gaat om gratis retourneren van bestellingen geeft 30 procent aan dit het belangrijkste te vinden bij het selecteren van een webwinkel.
18/06 17u15  Doorbraak in groot drugsonderzoek: arrestaties in Zutphen, Brummen en Beekbergen In een groot drugsonderzoek heeft de politie vandaag vier mensen opgepakt die worden verdacht van witwassen en overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een man (37) en vrouw (35) uit Brummen, een man (35) uit Zutphen en een man (22) uit Beekbergen.
18/06 17u15  Verlamde oververhitte hond gered uit achtertuin Raamsdonksveer Een hond is gistermiddag aan de dood ontsnapt toen de politie hem uit de achtertuin van zijn baasje redde in Raamsdonksveer, Noord-Brabant. Het beestje lag in de volle zon en was oververhit geraakt, maar was sinds kort verlamd aan zijn poten en kon zich niet verplaatsen.
18/06 17u00  RTL Z-presentator ineens weerman: Ik weet nu alles van tropische cyclonen Marc de Jong keert morgen terug op de buis bij RTL. De 49-jarige presentator liet zich de afgelopen maanden omscholen voor een opmerkelijke carrièreswitch. Dus keert hij niet terug als het vertrouwde gezicht van RTL Z, maar als weerman.
18/06 17u00  Zwolse rapper Makka opgepakt voor valse aangifte van poging tot liquidatie Hij zou een liquidatiepoging op hem, zelf hebben bedacht en ertoe opdracht hebben gegeven. Om er vervolgens als de ‘vermoorde onschuld’ aangifte van te doen. Reden voor politie en Openbaar Ministerie om vandaag de 33-jarige Zwollenaar Michael C. aan te houden voor ‘het doen van een valse aangifte, uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen’.
18/06 16u45  Thomas hard onderuit in Ronde van Zwitserland Geraint Thomas is in de Ronde van Zwitserland hard onderuit gegaan. De kopman van Team Ineos viel op zijn schouder en bleef lange tijd op de grond zitten. Het betekende ook einde Ronde voor de Welshman .
18/06 16u45  Stewardess klapt door extreme turbulentie met trolley tegen plafond Een stewardess van de Bulgaarse chartermaatschappij ALK Airlines is tijdens een vlucht van Kosovo naar Zwitserland gewond geraakt toen ze door extreme turbulentie met haar trolley keihard tegen het vliegtuigplafond klapte. Na de landing van de Boeing 737-300 moesten 10 van de 121 passagiers, onder wie de stewardess, voor behandeling naar het ziekenhuis.
18/06 16u30  De familie van twee miljard: hoe de Kardashians hun geld verdienen Het is alweer twaalf jaar geleden dat de eerste aflevering van Keeping Up With The Kardashians werd uitgezonden, en vandaag de dag zijn de Kardashians nog steeds de grootste realitysterren ter wereld. Met twee miljard dollar op hun rekening zijn ze jaloersmakend succesvol. Maar hoe komen ze aan al dat geld?
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
18/06 17u45  EU zet Albanië en Noord-Macedonië in de wacht De onderhandelingen over toetreding tot de EU met Noord-Macedonië en Albanië kunnen nog niet beginnen. De voor Europese Zaken verantwoordelijke EU-ministers geven er geen groen licht voor, bleek na afloop van een vergadering in Luxemburg. Een besluit is uitgesteld tot in het najaar.
18/06 17u30  VN: onafhankelijk onderzoek dood Mursi De Verenigde Naties willen een onafhankelijk onderzoek naar de dood van de voormalige Egyptische president Mursi. Volgens De VN-mensenrechtenraad moet het onderzoek alle aspecten van de behandeling van Mursi bestrijken in de bijna zes jaar dat hij gevangen zat.
18/06 17u30  Kamer: Politiek moet pal staan voor abortusrecht Nu er ook in Nederland sprake is van een opleving van een antiabortusbeweging is het des te meer zaak dat Nederlandse vrouwen veilig en vol vertrouwen kunnen kiezen voor een abortus.
18/06 17u30  Post Uit Rome: Italiaans klinkt wel mooi, maar is vaak een klaagzang Wie in Italië op vakantie is en de Italiaanse taal niet machtig is, kan zich gelukkig prijzen. Het Italiaans is natuurlijk wel een prachtige, melodische taal, maar er wordt enorm veel geklaagd.
18/06 17u15  „Slager zit in zijn maag met guldens” Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden zit in zijn maag met maar liefst 7000 gulden. Hij kan het geld niet inleveren bij De Nederlandsche Bank, omdat die alleen nog oud geld accepteert van particulieren.
18/06 17u15  Recordaantal klimmers op top Mount Everest Een recordaantal mensen bereikte dit jaar de top van de Mount Everest. Het gaat volgens officiële cijfers uit Nepal en China om 885 klimmers. Het vorige record was pas een jaar oud. Toen lukte het 807 mensen de hoogste berg ter wereld te beklimmen.
18/06 17u15  Nog geen kandidaten voor voorzitter senaat De Eerste Kamer is op zoek naar een voorzitter met 'parlementaire ervaring'. Dat staat in het profiel dat de senaat dinsdag heeft vastgesteld. Tot dusver heeft zich nog geen kandidaat gemeld, zegt een woordvoerder. Daarvoor is tot 12.00 uur op 28 juni de tijd. Gegadigden moeten hun belangstelling schriftelijk kenbaar maken bij de griffier van de Eerste Kamer.
18/06 17u15  Doodgeschoten man Amsterdam is thaibokstrainer De man die maandagavond is doodgeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord is inderdaad Saban Berk. Hij was decennialang thaibokstrainer, heeft de politie dinsdag bevestigd.
18/06 17u00  „Geweld geen rode draad in leven Sjonny W.” .AMSTERDAM (ANP) - Gewelddadig gedrag is geen rode draad geweest in het leven van Sjonny W., ook niet in periodes dat hij zich te buiten ging aan het gebruik van drank en drugs.
18/06 17u00  Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag celstraffen tot 63 maanden opgelegd aan leden van de zogenoemde Parkstadbende, onder meer wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit.
18/06 17u00  Je restafval verminderen valt nog niet mee Zorgen dat er geen grammetje restafval meer in je kliko belandt, en dat honderd dagen lang. Het gezin Buteijn uit Yerseke ging de uitdaging aan. Met vier jonge kinderen, waarvan twee in de luiers, viel dat nog niet mee.
18/06 16u45  Ook Europa wil recycleraketten Een draagraket die na de lancering veilig en voorzichtig terugkeert op aarde, klaar voor hergebruik. Ruimtevaartbedrijf SpaceX gebruikt al een tijdje zulke raketten, en Europa wil dat voorbeeld nu volgen. De Duitse ruimtevaartorganisatie DLR gaat samenwerken met vijf bedrijven om landende raketten te ontwikkelen.
18/06 16u45  Milkshakegooier moet Farage betalen De Brit die Nigel Farage besmeurde met een milkshake, moet betalen voor het schoonmaken van het pak van de prominente pro-brexit-politicus. Milkshakegooier Paul Crowther (32) kreeg van de rechter ook een taakstraf opgelegd van 150 uur voor de 'domme' actie, berichten Britse media.
18/06 16u45  „Deutsche Bank zet mes in management” Deutsche Bank-topman Christian Sewing overweegt meerdere topbestuurders te vervangen. Het zou in eerste instantie gaan om financieel directeur James von Moltke en het hoofd van de zakentak, Garth Ritchie. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
18/06 16u45  SER-voorzitter Hamer: vertrouwen in afloop Voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER) vertrouwt op een goede afloop van de vervolggesprekken over het pensioenakkoord. ’‘In het vervolgproces heb ik veel meer vertrouwen dan menigeen, want alle partijen zijn heel vasthoudend.’‘
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
18/06 17u30  Meerdere panden doorzocht in onderzoek ‘Albanezen’ Dinsdagochtend hebben op acht locaties in de Westelijke Mijnstreek doorzoekingen plaatsgevonden. De doorzoekingen komen voort uit een deelonderzoek van het grote onderzoek naar de grootschalige georganiseerde hennepteelt in Limburg, waarbij op 21 mei jl. meerdere personen werden aangehouden.
18/06 16u15  Meer dan 60.000 handtekeningen voor EHBO in het voortgezet onderwijs In totaal hebben 60.371 mensen hun handtekening gezet onder het burgerinitiatief om EHBO-les op te nemen in het voortgezet onderwijs. Dit burgerinitiatief kwam van het Rode Kruis, artsengroep Schok en Pomp en Radio 10 DJ Rob van Someren. Namens hen overhandigden twee leerlingen, die al levensreddende handelingen op school hebben geleerd, de handtekeningen aan de Tweede Kamer. Met een ruime meerderheid spreken acht politieke jongerenorganisaties vandaag ook hun steun uit om EHBO-les op middelbare scholen te krijgen.
18/06 16u00  Vier aanhoudingen in witwasonderzoek In een onderzoek naar witwassen hielden agenten van de politie-eenheid Den Haag dinsdagochtend 18 juni op verschillende locaties vier personen aan. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers in totaal zeven panden.
18/06 16u00  Man veroordeeld voor mishandelen en verkrachten ex-partner De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Leeuwarden tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man heeft zijn toenmalige vriendin mishandeld en verkracht. De man moet een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 3 duizend euro.
18/06 16u00  Aanhoudingen in onderzoek naar fraude door mesthandelaar De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 3 functionarissen van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert, verhandelt en verwerkt aangehouden. Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo en de functionarissen worden er van verdacht te frauderen door het doen van valse laad- en losmeldingen en het manipuleren van mestmonsters. Hiermee zijn vermoedelijk tientallen boeren gefaciliteerd.
18/06 13u15  School ontruimd om prikkelende stof In Heerlen is dinsdagmorgen het Sintmeertencollege ontruimd vanwege het vrijkomen van een gevaarlijke stof met een penetrante geur. Dit meldt de brandweer.
18/06 13u15  Nieuwe eenheid checkt gegevens vliegtuigpassagiers Luchtvaartmaatschappijen zijn vanaf dinsdag verplicht om passagiersgegevens van alle vluchten die in Nederland aankomen of vertrekken te delen met een nieuw opgerichte passagiersinformatie eenheid (Pi-NL). Hiermee komt meer zicht op reisbewegingen. Dit draagt bij aan het voorkomen, opsporen en vervolgen van ernstige criminaliteit en terrorisme. Het wetsvoorstel van minister Grapperhaus dat dit mogelijk maakt is eerder deze maand door de Eerste Kamer aangenomen en komt voort uit Europese afspraken.
18/06 13u15  Advies AG aan Hoge Raad: Posbankzaak moet voor één verdachte over De behandeling van de zaak tegen één verdachte in de zogenoemde Posbankzaak moet over. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Bleichrodt de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag. De zaak ten aanzien van de andere verdachte kan in zijn visie wel in stand blijven.
18/06 13u15  Overvaller Poolse supermarkt in Arnhem aangehouden De politie heeft dinsdagmorgen in Arnhem een van de mogelijke daders van de gewelddadige overval op de Poolse supermarkt aan het Arsenaalplein in Terneuzen aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.
18/06 11u15  Ruim 11,7 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht op mobiel Het NL-Alert controlebericht van 3 juni is door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (78%). Daarmee ligt het bereik flink hoger dan in december vorig jaar, toen 11,1 miljoen mensen (74%) het controlebericht ontvingen. Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiele telefoon juist ingesteld.
18/06 11u15  Onderzoek na knalgeluiden in Zwaag De politie onderzoekt een incident waarbij mogelijk is geschoten. Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat er knalgeluiden waren gehoord aan het Hoefijzer in Zwaag.
18/06 11u00  Satudarah blijft verboden De motorclub Satudarah blijft verboden. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep beslist. Daarmee komt het hof tot dezelfde conclusie als de rechtbank eerder kwam.10 
18/06 09u30  Land Rover introduceert Range Rover Velar Carbon Edition Land Rover presenteert exclusief voor de Nederlandse markt de Range Rover Velar Carbon Edition. De gelimiteerde uitvoering onderscheidt zich door een rijkere uitrusting en diverse carbonfiber exterieurdetails. De Range Rover Velar Carbon Edition is er vanaf € 86.290,-.
18/06 08u45  Kwart waardeert alternatieve en reguliere zorg evenveel Bijna een kwart van de volwassenen hecht evenveel waarde aan alternatieve geneeswijzen als aan reguliere geneeswijzen. Ongeveer 80 procent vindt dat alternatieve genezers een diploma moeten hebben en dat onderzoek naar alternatieve behandelingen belangrijk is. Dit blijkt uit het Onderzoek Belevingen 2018 van het CBS.
18/06 08u45  Zoektocht naar mogelijke drenkeling in Spijkerboor blijkt loos alarm Het is maandag 20:35 uur als de hulpdiensten een verontrustend telefoontje krijgen van een mogelijke drenkeling aan de Spijkerboorsdijk in het Drentse Spijkerboor. Politie, ambulance, brandweer en de traumaheli rukken uit naar de stijger aan de rand van het dorp.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
18/06 17u30  Milkshakegooier moet Farage vergoeding betalen De Brit die Nigel Farage besmeurde met een milkshake, moet betalen voor het schoonmaken van het pak van de prominente pro-brexit-politicus. Milkshakegooier Paul Crowther (32) kreeg van de rechter ook een taakstraf opgelegd van 150 uur voor de domme actie, berichten Britse media.
18/06 16u45  Klaver: CO2-belasting is een stap dichterbij Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is een stap dichterbij gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo'n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert Jesse Klaver. De GroenLinks-leider ziet mogelijkheden om tot een breed gedragen CO2-belasting te komen.
18/06 16u45  Moeder koopt ‘moordpop’ voor zoontje Met de beste bedoelingen heeft een moeder, Karen, een speelgoedpop voor de verjaardag van haar eenzame zoontje gekocht. Ze zijn pas verhuisd en de jonge Andy heeft het er maar wat moeilijk mee. De aankoop blijkt bepaald geen gelukkige. De pop beschouwt zich als beste vriend van het kind gaat gruwelijk los op iedereen die Andy op een of andere manier in de weg zit.
18/06 16u30  Ook VCP stemt voor: breed draagvlak pensioenakkoord Ook de achterban van de Vakcentrale voor Professionals (VCP) stemt in met het pensioenakkoord. Daarmee heeft na FNV en CNV de laatste van de drie grote vakorganisaties zijn fiat gegeven aan de gemaakte afspraken. Nu kan begonnen worden met de uitwerking van het nieuwe pensioenstelsel.
18/06 16u15  Het vetste uitzicht van New York - De Reismeisjes De Reismeisjes gaan op zoek naar het beste uitzicht over New York City.
18/06 15u45  Jan Smit favoriet voor presentatie Songfestival Jan Smit ligt in pole-position om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Tenminste, de zanger is de grote favoriet onder het Nederlandse publiek. Dat blijkt uit een onderzoek van Panelwizard in opdracht van TrosKompas.
18/06 15u30  Slager zit met 7000 gulden die hij niet mag inruilen Het begon als een heel ludieke jubileumactie, maar de eigenaar van slagerij De Schrans in Leeuwarden zit nu met zo'n 7.000 gulden in de maag. Echter kan de ondernemer ze niet meer inwisselen omdat de munteenheid geen wettelijk betaalmiddel meer is.
18/06 15u15  Op Utrecht CS kun je schommelend je mobiel opladen Het is je vast een keer overkomen: je bent onderweg naar een afspraak maar je telefoon is bijna leeg en nergens een oplader te bekennen. In het kader van de Duurzame Week kun je vanaf deze week schommelend je telefoon opladen. 
18/06 14u30  Treinverkeer bij Arnhem uren vertraagd door fiets Het treinverkeer tussen Arnhem en Emmerich heeft dinsdagochtend urenlang stilgelegen omdat er een fiets in de bovenleiding hing. Inmiddels is het treinverkeer langzaamaan weer hervat. 
18/06 13u45  Vanaf 2020 kun je betalen met Facebook-cryptomunt Facebook is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het bedrijf blijft zich uitbreiden en lanceert een eigen virtuele munt. Facebook-gebruikers kunnen daarmee aankopen doen. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf 2020 beschikbaar zijn als app voor iOS, Android, Messenger en WhatsApp.
18/06 11u30  Michel Platini opgepakt voor corruptie WK 2022 Franse justitie heeft Michel Platini laten oppakken op verdenking van corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. Dat meldt de onderzoekswebsite Mediapart. Platini zou zijn vastgezet op het kantoor van de anticorruptie-eenheid van justitie.
18/06 11u15  Het kan vandaag 30 graden worden Na regen komt dan eindelijk zonneschijn. Het is zomers warm in Nederland en de temperatuur kan dinsdag en woensdag lokaal wel oplopen tot 30 graden. 
18/06 10u15  Herstelde Ibrahim Afellay tekent contract bij PSV Ibrahim Afellay gaat weer voetballen bij PSV. De 33-jarige middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Brabantse club en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel.
18/06 10u00  Thaibokstrainer doodgeschoten in Amsterdam-Noord De man die maandagavond is doodgeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord is vermoedelijk thaibokstrainer Saban Berk. Hij was decennialang thaibokstrainer. Dat melden AT5 en Het Parool.10 
18/06 09u30  VS stuurt 1000 extra militairen naar Midden-Oosten De Verenigde Staten gaan 1000 extra militairen naar het Midden-Oosten sturen in reactie op de toenemende spanningen met Iran, meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. De extra troepen zijn bestemd voor de verdediging bij dreigingen in de lucht, op zee en op land.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

33x Angeliño terug naar Manchester City18/06 07u00 - Gelderlander: Linksback Angeliño staat op het punt om PSV te verruilen voor Manchester City. De Britten hebben bij zijn management en PSV aangegeven hem terug te willen kopen en doen dat om hun eigen selectie op peil te brengen. Voor de 22-jarige Spanjaard ligt een plekje in de A-kern in het verschiet.
30x Economen verwachten bijstelling koopkracht18/06 07u00 - Reformatisch Dagblad: Nu de loonstijging tegenvalt, moet de koopkrachtbelofte worden bijgesteld. Dat zeggen economen in De Telegraaf. Het kabinet gaf slechts een heel kleine lastenverlichting en premier Rutte heeft zich volgens de krant rijk gerekend met verwachte loongroei.
29x Snel perkte onderzoek kinderopvangtoeslag in18/06 07u00 - Reformatisch Dagblad: Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft een onderzoek naar het falen van de Belastingdienst in de affaire-kinderopvangtoeslag laten inperken. Dit was nadrukkelijk tegen het advies van de onderzoekers die hij zelf inhuurde. Zij adviseerden om veel dieper te graven om de onderste steen boven te krijgen, melden RTL Nieuws en Trouw.
28x TU: nieuwe vacatures wetenschapsbanen alleen open voor vrouwen18/06 00u30 - Gelderlander: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
28x TU: nieuwe vacatures wetenschapsbanen alleen open voor vrouwen18/06 00u30 - De Stentor: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
28x Angeliño gaat vanuit PSV terug naar Manchester City18/06 00u15 - Gelderlander: Linksback Angeliño staat op het punt om PSV te verruilen voor Manchester City. De Britten hebben bij zijn management en PSV aangegeven hem terug te willen kopen en doen dat om hun eigen selectie op peil te brengen. Voor de 22-jarige Spanjaard ligt een plekje in de A-kern in het verschiet.
27x TU: nieuwe vacatures wetenschapsbanen alleen open voor vrouwen18/06 00u30 - BN/DeStem: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
27x TU: nieuwe vacatures wetenschapsbanen alleen open voor vrouwen18/06 00u30 - AD.nl: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
27x Angeliño gaat vanuit PSV terug naar Manchester City18/06 00u15 - BN/DeStem: Linksback Angeliño staat op het punt om PSV te verruilen voor Manchester City. De Britten hebben bij zijn management en PSV aangegeven hem terug te willen kopen en doen dat om hun eigen selectie op peil te brengen. Voor de 22-jarige Spanjaard ligt een plekje in de A-kern in het verschiet.
27x Nu het goed gaat willen we minder werken18/06 00u15 - Trouw: Het aantal werkenden in Nederland dat minder uren wil maken is de afgelopen jaren gegroeid.

Statistieken

Artikels:
33365
Gelezen:
36444
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven