maandag 21 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 
57x Britse premier May overweegt Goedevrijdagakkoord 1998 te amenderen om Ierse ‘backstop’ te vermijdenDe Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in... (21/01 04u00 - Het Laatste Nieuws)
50x Getest: tot vijf keer meer pastinaak verkocht in Eeklo na gerichte advertentiecampagne op FacebookTijdens de laatste twee maanden van 2018 is in de Oost-Vlaamse gemeente Eeklo de verkoop van pastinaak opvallend gestegen. In een bepaalde winkel gaat het om meer dan een vervijfvoudiging. De oorzaak is een advertentiecampagne op Facebook die specifiek gericht was aan vrouwen in Eeklo. (21/01 06u30 - VRT NWS)
47x Niemand gelooft dat dit rijhuis 1,2 miljoen euro waard is. Tot je ziet hoe het er vanbinnen uitzietDe gemiddelde prijs voor een rijhuis in Houthulst? Zo’n 180.000 euro. Maar voor dit exemplaar leg je een slordige 1,2 miljoen op tafel. De 33-jarige ontwerper en kunstenaar Wouter Van Neste verbouwde zijn ouderlijk huis, van simpele rijwoning tot hypermoderne villa. En nu verkoopt hij het weer. “Het is tijd voor een nieuw project.” (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
44x Amerikaanse leerling die natie schokte met wangedrag tegenover inheemse veteraan reageert: “Flagrante leugens”Het incident van vrijdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington waarbij een groep katholieke jongeren oog in oog kwam te staan met een inheemse... (21/01 08u00 - Het Laatste Nieuws)
40x “Als ik niet betaal, staat hij met slotenmaker aan mijn deur”LommelSinds begin dit jaar krijgt het Europees Centrum voor de Consument (ECC) heel wat ongeruste telefoontjes van consumenten die bedreigd worden door deurwaarder Van Straten. Ook op onze redactie kwam zo’n telefoontje binnen. “Ik moet 174 euro betalen, maar ik heb geen idee waarvoor”, zegt Marleen Geerinckx. “Wat kan ik nu doen?” (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
37x Kijk op 2019: het jaar van de waarheid voor het Verenigd Koninkrijk?Lees meer > (21/01 00u00 - VRT NWS)
35x Katholiek onderwijs pleit voor assistent in de klas om werkdruk leerkracht te verlichtenKatholiek Onderwijs Vlaanderen onderzoekt de mogelijkheid van helpers om leerkrachten tijdens de les of bij administratieve taken bij te staan. Dat... (21/01 03u30 - Het Laatste Nieuws)
34x “Ik ben geen pedofiel”: moeder krijgt wind van voren omdat ze zoontje van 7 nog borstvoeding geeftEen vrouw die getuigde over hoe ze haar zoontje van 7 jaar nog altijd borstvoeding geeft, heeft een golf van kritiek over zich heen gekregen. Er... (21/01 10u00 - Het Laatste Nieuws)
33x De zevende dagHerbekijk hier 'De zevende dag' van zondag 20 januari. (21/01 00u00 - VRT NWS)
32x IN BEELD. Zo mooi was de totale maansverduisteringVanochtend kon je genieten van een prachtig schouwspel aan de hemel. Er was een totale maansverduistering te zien, waardoor de maan bloedrood... (21/01 08u45 - Het Laatste Nieuws)


31x Vier mannen gearresteerd in verband met bomauto in Noord-IerlandDe Noord-Ierse politie vermoedt dat republikeinse extremisten van de Real Irish Republican Army (Echte Ierse Republikeinse Leger) achter de... (21/01 04u30 - Het Laatste Nieuws)
31x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleiding maar deed niets, dodental explosie al op 85Het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het eerst dacht dat het lek niet... (21/01 04u16 - Het Laatste Nieuws)
29x Verbolgen werknemers failliete kledingketen New Look trekken naar premier MichelEen honderdtal verbolgen werknemers van de failliet verklaarde kledingketen New Look trekt maandagvoormiddag naar het kabinet van premier Michel.... (21/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Hoe een drugsspecialiste haar eigen zoon aan heroïne verloor: 'Mijn kennis liet me in de steek'De Amerikaanse columniste Joline Gutierrez Krueger was gespecialiseerd in de drugsproblematiek toen ze haar 23-jarige zoon Devin aan een overdosis verloor. Sindsdien stelt ze de mogelijkheid tot redelijk gedrag in vraag, en is ze op zoek naar mensen die aan hun verslaving ontsnappen. (21/01 05u00 - Knack)
29x Israëlisch leger geeft - tegen gewoonte in - aanvallen toe op Iraanse doelwitten in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. “We... (21/01 04u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Vier verdachte daders van bomaanslag in Noord-Ierland opgepaktIn Noord-Ierland heeft de politie vier mannen opgepakt in verband met de bomauto die gisteravond in Londonderry is ontploft. Volgens de politie is de aanslag mogelijk uitgevoerd door de New IRA, een splintergroep van de IRA. (21/01 00u45 - VRT NWS)
28x IN BEELD. Zo mooi is de totale maansverduistering (en je kan ze nog zien tot kwart voor negen)Vanochtend kan je genieten van een prachtig schouwspel aan de hemel. Er is een totale maansverduistering te zien, waardoor de maan bloedrood... (21/01 06u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Strengere werkloosheids- regels stilaan onhaalbaarDe verdere degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen, het speerpunt van het Zomerakkoord, komt er deze bestuursperiode wellicht niet meer. (21/01 04u30 - De Standaard)
27x Britse premier May overweegt Goedevrijdagakkoord 1998 te amenderen om Ierse ‘backstop’ te vermijdenDe Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in Noord-Ierland, te amenderen. Ze wil dat doen in een poging om de impasse in de brexitonderhandelingen te doorbreken, bericht The Telegraph zondagavond. (21/01 04u00 - De Morgen)
27x Theresa May overweegt Goedevrijdagakkoord te amenderenDe Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in Noord-Ierland, te amenderen. Ze wil dat doen in een poging om de impasse in de brexitonderhandelingen te doorbreken, bericht The Telegraph zondagavond. (21/01 03u45 - Knack)
26x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleiding maar deed niets, dodental explosie al op 85Het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het eerst dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 04u15 - De Morgen)
26x Ziekteverzuim bij Vlaamse leerkrachten blijft stijgenBrusselHet ziekteverzuim bij het Vlaamse onderwijspersoneel was nooit zo hoog als in 2017. Gemiddeld was een leerkracht dat jaar 15,87 dagen ziek, tegenover 15,77 dagen in 2016. Dit blijkt uit het jaarlijkse rapport van de onderwijsadministratie. Leerkrachten in Limburg zijn opnieuw het vaakst ziek. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x “Zoon van tien net niet geraakt”SINT-TRUIDENDe vele Genk-supporters die vrijdagavond na de derby bekogeld werden met stenen in en rond de supportersbussen, zijn zwaar onder de indruk. Zeker Inge Wilms uit Tessenderlo, die naar de match ging samen met haar man en zoontje van tien. “Liam zat vlak aan het raam waar een kassei naar binnen vloog”, vertelt Inge. “Gelukkig werd hij niet geraakt, maar we waren in paniek. Zo’n steen is een moordwapen.” (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x En water geneest kanker…Lees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Het belangrijkste nieuws van de ochtendBent u nog niet helemaal mee met het nieuws vandaag? Geen probleem: wij selecteerden voor u alvast het belangrijkste nieuws van de ochtend. (21/01 00u00 - De Morgen)
25x "Toegegeven, ik had beter moeten nadenken vooraleer ik sprong"Het was een stunt die slecht had kunnen aflopen en waarover vooraf duidelijk niet goed nagedacht was. Toch sprong Nick Naydev uit Washington onlangs van de 11e verdieping van een cruiseschip, dat aangemeerd lag in Nassau, de hoofdstad van de Bahama?s. Ruim 30 meter viel de 27-jarige man naar beneden in het water, waar ook nog eens haaien gesignaleerd worden. Vervolgens werd hij door een toevallig passerende boot uit het water gehaald. Van 'Royal Caribean Cruises' kreeg hij daarna te horen dat hij samen met zijn vrienden onmiddellijk zijn koffers mocht pakken. Nadat de beelden op sociale media gepubliceerd waren, gingen ze snel viraal. (21/01 08u45 - VRT NWS)
25x 25 wedstrijden minder dan in 2018Traditiegetrouw wordt er door de verantwoordelijken van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen tijdens het tweede weekend van het nieuwe jaar terug- en vooruitgekeken naar het seizoen. Ook wordt er dan de nieuwe kalender gepresenteerd. Conclusie: niet echt om vrolijk van te worden. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x BedevaartsoordenLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x “Geen terugbetaling omdat ereloon van 1.625 euro niet op factuur staat”TongerenOmdat alles betaald moest zijn voor de operatie, en omdat het gekregen rekeningnummer niet werkte, had Annita Bruninx geen andere mogelijkheid dan “het voorschot” voor haar borstverkleining cash af te geven in de privépraktijk van de plastisch chirurg. Dat geld - 1.625 euro - terugvorderen via de hospitalisatieverzekering van het ziekenfonds, blijkt echter heel wat moeilijker. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x Oxfam stelt onrechtvaardig belastingbeleid aan de kaakDe rijken worden nog steeds rijker, de armen armer. Dat blijkt uit een rapport over economische ongelijkheid van Oxfam, dat aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos oproept tot eerlijke belastingen. (21/01 01u45 - Knack)
25x “Zo’n warm gezin sluit je niet koudweg op”: kinderrechtencommissaris opent aanval op Dienst Vreemdelingenzaken“Dit dossier bevat onjuiste informatie en is zeer gebrekkig afgehandeld. Hieruit blijkt duidelijk dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) het belang van het kind níét belangrijk vindt. Dit is onaanvaardbaar.” Kinderrechten-commissaris Bruno Van Obbergen haalt ongezien hard uit over de opsluiting van het Armeense gezin Khmoyan uit Borgerhout in het gesloten gezinscentrum in Steenokkerzeel. De ouders en twee dochters van 8 en 2 wachten daar op hun uitwijzing. “Er is 4,5 jaar lang geen contact geweest tussen DVZ en het gezin. Kinderen onderbrengen in een gesloten gezinsunit is nochtans de állerlaatste maatregel, als andere niet efficiënt zijn gebleken.” Volgens DVZ zijn alle procedures correct verlopen. (21/01 00u00 - Gazet van Antwerpen)
24x Belg ontsnapt uit gevangenis terwijl politie hoertje (17) naar binnen smokkelt: het begin van 31 dolle uren in VenezuelaEen Belgische drugssmokkelaar die in Venezuela in de cel zit, heeft de voorbije week spannende momenten beleefd. Met een bizarre ontsnapping haalde... (21/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Mijnwerkers graven laatste meters naar Spaanse peuter Julen met de hand, maar klok tikt genadeloos verderOp korte termijn móet er eindelijk nieuws komen over Julen, de Spaanse peuter die acht dagen geleden in een smalle put verdween. Reddingswerkers... (21/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Zo hebt u in alle vroegte een "bloedsuperwolfmaan" beleefd: enkele fraaie foto's op een rijLees meer > (21/01 08u45 - VRT NWS)
24x Ook studenten gaan mee betogen voor klimaatDe actie 'Youth for Climate' trok vorige week 12.500 scholieren naar Brussel en daar zouden volgende maand nog een pak actievoerders kunnen... (21/01 07u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Farma Files. Hoe de overheid zich laat pluimen door farmabedrijvenZeven geneesmiddelen hebben onze sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen... (21/01 05u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Farma pluimt gezondheidszorgZeven geneesmiddelen hebben de Belgische sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers, schrijft Het Laatste Nieuws maandag. (21/01 05u30 - Knack)
24x “In het visa-schandaal is er sprake van politieke afrekening en bloeddorst”Lees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Winst voor Timmers in AntwerpenLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Vier arrestaties na ontploffing bomauto in Noord-IerlandDe Noord-Ierse politie heeft zondag vier mannen opgepakt voor de vermoedelijke aanslag met een bomauto die zich zaterdagavond voordeed in de stad Derry/Londonderry. De politie wijst een republikeinse splintergroepering met de vinger. (21/01 00u30 - Knack)
23x VIDEO. Straf: skiërs zien hoe ‘iron dome’ van Israël vijandige raket onderscheptEen Israëlische snowboarder heeft gisteren kunnen filmen hoe het raketschildsysteem van Israël een raket van Iran heeft onderschept en vernietigd.... (21/01 13u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Auto haalt herhaaldelijk gevaarlijk in langs rechts op E17: “Echte wegpiraten”Een zwarte auto heeft zaterdagnamiddag gevaarlijke stunts uitgehaald op de E17. Een dashcam kon vastleggen hoe de bestuurder herhaaldelijk langs rechts inhaalde aan een erg hoge snelheid. “Het zijn echte wegpiraten”, klinkt het. (21/01 09u15 - Het Belang van Limburg)
23x Open VLD-voorzitster Rutten: "Mensenhandelaars zijn tot in hart democratie geraakt, Francken moet calimero-hoed nu niet opzetten"Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is bijzonder scherp voor voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), nu blijkt dat er met tussenpersonen is gewerkt om humanitaire visa uit te reiken. 'Mensenhandelaars en -smokkelaars zijn tot in het hart van onze democratie geraakt. Daar word ik bijzonder kwaad van.' CD&V-voorzitter Wouter Beke vult aan: 'Elke dag komen er nieuwe verklaringen van Francken. Hij moet uitleg geven in het parlement.' (21/01 08u45 - VRT NWS)
23x Britten starten procedure voor Europeanen die na brexit willen blijvenDe Britse regering lanceert vandaag een app waarmee Europese inwoners van het Verenigd Koninkrijk een aanvraag kunnen indienen om na de brexit in... (21/01 07u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Eclips op hoogtepunt: bloedmaan aan de hemelTussen 4.33 en 7.50 uur vindt een maansverduistering plaats. De maan passeert dan door de ‘schaduwkegel’ van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. (21/01 07u00 - De Standaard)
23x Strengere werkloosheidsregels stilaan onhaalbaarDe verdere degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen, het speerpunt van het Zomerakkoord, komt er deze bestuursperiode wellicht niet meer. (21/01 06u45 - De Standaard)
23x Katholiek onderwijs pleit voor 'onderwijsassistenten'Een assistent die materiaal klaarzet in de klas, helpt met administratie en meegaat op schoolreis. Zo'n extra hulp kan de werkdruk van leerkrachten fors verlichten, pleit de katholieke onderwijskoepel maandag in de kranten van Mediahuis. (21/01 04u45 - Knack)
23x “De Wever & co hebben wereldrecord politieke beloftes breken gepakt”BRUGGENaar aanloop van de verkiezingen van 26 mei heeft het Vlaams Belang bloed geroken. Op zijn nieuwjaarsreceptie in Brugge ging het gisteren slechts om één partij: de N-VA. “De Wever & co hebben het wereldrecord politieke beloftes breken gepakt”, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x Ruim 100.000 euro schade aan grasmatSINT-TRUIDENDe supporters van KRC Genk gooiden tijdens de Limburgse derby met vuurpijlen op de Truiense grasmat, waardoor er brandplekken op het gras kwamen. “KRC zal de herstelkosten voor eigen rekening moeten nemen”, klinkt het bij STVV. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x “Iedereen opnieuw zekerheid bieden”Bredene“Sp.a wil mensen de zekerheid bieden op een goed pensioen, goede lonen, lagere facturen en betaalbare, tijdige zorg.” Dat heeft voorzitter John Crombez gisteren gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Bredene. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x Sprookje Borkelmans met Jordanië voorbijLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x Teleurgestelde Vonn denkt aan stoppenLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
22x "Farmasector brengt oude medicijnen onder nieuwe naam op de markt met veel hogere prijs"Zeven geneesmiddelen hebben de Belgische sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant Het Laatste Nieuws. De Apothekersbond APB en de Christelijke Mutualiteit vragen daarom meer overheidssteun voor zelfbereide geneesmiddelen. (21/01 11u00 - VRT NWS)
22x Meghan Markle trekt ondanks kritiek opnieuw een gescheurde jeans aanMeghan Markle had vrijdag een lunchafspraak in Nothing Hill en had daarvoor een casual outfit aangetrokken. In het geval van de hertogin betekent dat een gescheurde jeans, een paar pumps en een lange jas. Dat een lid van de koninklijke familie een dergelijke broek draagt, kan niet bij iedereen op evenveel begrip rekenen. Ook al is het niet de eerste keer. (21/01 09u15 - Het Belang van Limburg)
22x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw in VlaanderenMaandag is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en tot 2 à 4 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI. (21/01 07u45 - Het Nieuwsblad)
22x Twintig sociale en ecologische voorstellenBrusselIn Brussel hebben Groen en Ecolo op hun eerste gezamenlijke nieuwjaarsreceptie ooit 20 voorstellen gelanceerd om een solidaire en ecologische omslag te realiseren die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
22x Nieuwe single Kate Ryan kwart miljoen keer beluisterd in één dagAmper 24 uur heeft Gold, de nieuwe single van Kate Ryan (28), nodig gehad om meer dan 250.000 keer beluisterd te worden op Spotify. Ryan werkte voor de song samen met de Nederlandse dj producer Sam Feldt, bekend van de hits Where’s My Love, Heaven (Don’t Have A Name) en Show Me Love. “Mijn mailbox ontplofte door alle reacties”, zegt Ryan. “Dat doet deugd, want we hebben keihard gewerkt aan het nummer. Het moest verrassen, en alle puzzelstukjes moesten kloppen. Op het gebied van samenwerkingen ben ik kieskeurig, maar met Sam was het een plezier.” (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
22x Autotest: Mercedes-Benz GLC F-CellDe schadelijke uitstoot van auto's moet worden verminderd. Dat is wel duidelijk. Maar de aanpak daarvan verschilt per land. Sommige landen zijn helemaal klaar voor elektrisch rijden, andere stimuleren waterstof en weer andere landen houden halsstrarrig vast aan diesel. Daarom werkt Mercedes-Benz tegelijkertijd aan verschillende nieuwe technieken. Dat begint met het zuiniger maken van bestaande motoren. De meest gevanceerde nieuwe techniek is een hybride waterstof-elektro auto. Maak kennis met de Mercedes-Benz GLC F-Cell. (21/01 00u15 - Autozine)
21x Voetgangster (25) sterft nadat raam van hotel in Hongkong op haar hoofd valtEen 25-jarige vrouw stierf vandaag nadat een loszittend raam vanaf de zestiende verdieping van een hotel op haar hoofd viel. Het incident vond... (21/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Aangevroren autoruiten: 58 euro boeteWie in deze koude dagen het vertikt om de autoruiten voor vertrek ijsvrij te maken, riskeert een boete van 58 euro. In het slechtste geval kan die... (21/01 09u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Israëlisch leger geeft aanvallen toe op Iraanse doelwitten in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. 'We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen', zegt het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 04u45 - Knack)
21x Gerecht en schuldeisers jagen op fortuin malafide advocaatZowel het Antwerpse gerecht als schuldeisers maken jacht op het fortuin van voormalig advocaat Marc G., ooit nog de raadsman van oplichter Albert Pans. De zakenadvocaat zou jarenlang gelden van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven. (21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleidingHet Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het aanvankelijk dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 03u45 - AD.nl)
21x Leerkrachten krijgen helpers in de klas om werkdruk te verlichten De takenlijst van de assistent:Krijgen leerkrachten straks assistenten in de klas die materiaal klaarzetten, hen ondersteunen tijdens de les of helpen bij administratieve taken? Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept de Vlaamse regering op om die piste ernstig te onderzoeken. “Onderwijsassistenten ­zouden de werkdruk voor leerkrachten fors kunnen verlichten”, zegt topman Lieven Boeve. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
21x “Belgische” champagne blijkt vloeibare xtc te bevattenDe grenspolitie van het Australische Sydney heeft een grote partij champagneflessen onderschept die onder meer uit ons land kwam. In de 23 flessen bleek geen champagne te zitten, wel vloeibare xtc. In totaal 96 liter. De kisten werden eind vorig jaar ontdekt dankzij een x-ray door de Australische ­politie. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
21x Minister Weyts investeert recordbedrag in fietspadenNog nooit ging er in Vlaanderen zoveel geld naar fietspaden. Vorig jaar was dat 138 miljoen euro. Maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) legt de lat voor de volgende regering nog een pak hoger. Hij wil dat er vanaf 2020 elk jaar maar liefst 300 miljoen euro wordt uitgetrokken om van de fiets een waardige uitdager te maken van koning auto. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
21x Karen Damen maakt opnieuw een plaat (nu zonder pottenkijkers)Achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor én heeft de eerste songs al opgenomen. “Klopt”, klinkt het bij haar management. “Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen, en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm.” (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
21x Leger Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 03u15 - Gelderlander)
21x Leger Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 03u15 - BN/DeStem)
21x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.” (21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Ryanair overweegt routes te schrappen en minder personeel aan te wervenDe Ierse lowcostmaatschappij Ryanair gaat "alle aspecten" van haar activiteiten tegen het licht houden. Mogelijk worden verlieslatende routes en... (21/01 13u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Drama op sneeuwklas: leerling van zesde leerjaar Heilig Hart Instituut in Bergen overledenDe zesdejaars van het Heilig Hart Instituut in Bergen (Henegouwen) zijn in diepe rouw nadat een klasgenootje voor hun ogen stierf. De jongen... (21/01 12u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Overheidsschulden dalen in eurozone maar Belgische schuldenberg blijft grootDe schuldenberg van de landen van de eurozone daalde in het derde kwartaal van vorig jaar. De schuldgraad van de negentien lidstaten van de... (21/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
20x "Ik heb een eeuwig durend contract met de pokergoden gesloten"Lees meer > (21/01 11u00 - VRT NWS)
20x Autosalon 'kent betere start dan twee jaar geleden'Het 97ste autosalon van Brussel heeft in zijn openingsweekend al 116.650 bezoekers geteld. Dat zijn er 4,6 procent meer dan bij het vorige 'kleine' autosalon twee jaar geleden, zo meldt organisator Febiac. (21/01 09u00 - Knack)
20x Londen start procedure voor Europeanen die na brexit willen blijvenDe Britse regering lanceert maandag een mobiele applicatie waarmee Europese inwoners van het Verenigd Koninkrijk hun aanvraag kunnen indienen om na de brexit in het land te blijven. (21/01 08u00 - Knack)
20x Ook studenten gaan mee betogen voor klimaatNa de examens stappen ook de studenten mee in de strijd voor het klimaat. (21/01 07u45 - Knack)
20x Zo hebben onze surfers in alle vroegte een "bloedsuperwolfmaan" beleefd: enkele fraaie foto's op een rijLees meer > (21/01 07u30 - VRT NWS)
20x Ook studenten gaan brossen voor de bossenEr is forse versterking op komst voor de 12.500 scholieren die donderdag in Brussel betoogden voor een krachtiger klimaatbeleid. Na de examens stappen ook de studenten mee in de strijd. (21/01 07u00 - De Standaard)
20x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleidingHet Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het aanvankelijk dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 04u00 - De Stentor)
20x ‘CU voert druk op kinderpardon op: nu geen kinderen het land uitzetten’De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenbeleid op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie wordt gezegd dat het huidige kinderpardon te streng is. Dat meldt Trouw. (21/01 03u45 - Gelderlander)
20x ‘CU voert druk op kinderpardon op: nu geen kinderen het land uitzetten’De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenbeleid op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie wordt gezegd dat het huidige kinderpardon te streng is. Dat meldt Trouw. (21/01 03u45 - AD.nl)
20x 26 Miljardairs bezitten evenveel als armste helft wereldbevolkingOxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen. (21/01 03u45 - AD.nl)
20x Spijbelaars voor klimaat krijgen forse versterking: ook studenten doen binnenkort meeEr is forse versterking op komst voor de 12.500 scholieren die donderdag in Brussel betoogden voor een krachtiger klimaatbeleid. Na de examens stappen ook de studenten mee in de strijd. “We gaan de stem van de scholieren verdubbelen”, zegt Laura Cools (22) van het pas opgerichte Students for Climate. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Gentse politie haalt waaghalzen van koord boven ijskoud waterHet zag er behoorlijk spectaculair uit: twee koorddansers stapten gisteren hoog boven de grond aan de Oude Dokken in Gent. Ze hadden hun touw gespannen over het water, tussen twee havenkranen. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Eerste interimbureau voor vrouwen: “Als ze man niet helpen, riskeren ze hem zes maanden loon te moeten betalen”Het uitzendbureau JobFIXers start deze week met een kantoor, “door en voor vrouwen”. “We zien dat we veel moeilijker vrouwen aan de slag krijgen dan mannen”, zegt zaakvoerder Lieven Bonamie. “Met dit project hopen we dat te verhelpen.” Of er geen sprake is van ­discriminatie? “We balanceren op een dunne lijn.” De Vlaamse ombudsvrouw gender, Annelies D’Espallier, meent dat ze vooral “over die lijn” gaan. “We volgen dit op.” (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Vijf gratis telefoontjes tegen dreigende burn-outLeden van Partena – het grootste onafhankelijke ziekenfonds – kunnen voortaan hun burn-out bestrijden met telefoontjes naar een psycholoog. “De eerste vijf gesprekken zijn gratis”, klinkt het. “Hiermee willen we de drempel om hulp te zoeken verlagen.” Burn-out-coach Luc Swinnen waarschuwt wel “dat het een utopie is om te denken dat je met vijf telefoontjes van een echte burn-out afraakt”. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Dries Mertens helpt Napoli met assist aan driepunter tegen Jordan LukakuNapoli heeft zondagavond op de twintigste speeldag van de Serie A geen fout gemaakt tegen Lazio Roma. De Napolitanen wonnen met 2-1. Dries Mertens, die zeven minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, gaf de assist voor het eerste doelpunt. Bij Lazio mocht Jordan Lukaku voor de tweede wedstrijd op rij starten. Hij werd wel tijdens de rust al naar de kant gehaald. Invallersdoelman Silvio Proto bleef op de bank. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Terugkeer naar vertrouwd recept: Crombez (SP.A) doet het op zijn TobbacksEen nieuwe strijd voor een oud, vertrouwd recept. SP.A gaat back to the roots en stelt de sociale zekerheid weer centraal. Betere pensioenen, betere gezondheidszorg, betere lonen. En dat mag best een paar extra miljarden kosten. “Want de sociale zekerheid, dat is onze kathedraal”, zei voorzitter John Crombez gisteren op de SP.A-nieuwjaarsreceptie. Hij gaat zo Louis Tobback achterna, die in 1995 met hetzelfde thema zijn partij uit het slop haalde. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Dubbel Schuurs en Middelkoop uitgeschakeld in MelbourneVoor Demi Schuurs en Matwé Middelkoop zit de Australian Open erop. De Nederlandse tennissers werden in het gemengd dubbel in de tweede ronde uitgeschakeld door het als zesde geplaatste koppel Abigail Spears uit de VS en Juan Sebastian Cabal uit Colombia: 6-1 6-2. (21/01 02u30 - BN/DeStem)
20x Leger Israël voert luchtaanvallen op Iraanse brigade in SyriëHet Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië. Israël heeft daarbij Syrië gewaarschuwd geen aanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 02u30 - Nu.nl)
19x “Ik heb de grootste villa van het eiland”: vrouw ontfutselt slachtoffer voor miljoenen euro’s aan spaargeld zodat ze zelf in pure luxe kan levenEen Amerikaanse vrouw die zonder enige scrupules meer dan 50 slachtoffers hun spaargeld afhandig maakte zodat ze zelf in weelde kon leven, heeft de... (21/01 13u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Moordcijfer op paradijselijk eiland St Lucia 10 keer hoger dan in België: Britse zakenman in plas bloed gevondenHet is volgens reisorganisaties een van de mooiste eilanden van het Caribisch gebied omwille van uit de zee oprijzende bergen, verborgen stranden... (21/01 12u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Trump en Pelosi richten pijlen op elkaar tijdens langste shutdown ooitMeer dan vier weken: zolang duurt de Amerikaanse shutdown intussen. En de gedeeltelijke stopzetting van de overheidsdiensten wordt stilaan... (21/01 11u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Duitsland trekt licentie Iraanse vliegmaatschappij in omdat ze geheime dienst zou helpen bij sluipmoorden in EuropaDe Duitse burgerluchtvaartautoriteit LBA (Luftfahrt-Bundesamt) gaat de licentie van Mahan Air intrekken omdat de Iraanse luchtvaartmaatschappij... (21/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
19x VIDEO. Paus Franciscus lanceert gebedsapp 'Click to pray’Een waar mirakel gisteren in Vaticaanstad: paus Franciscus presenteerde er zijn gloednieuwe gebedsapp vanop zijn balkon. Met ‘Click to pray’ kan je... (21/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
19x "Farma profiteert van sociale zekerheid"Zeven geneesmiddelen hebben de Belgische sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant Het Laatste Nieuws. De Apothekersbond APB en de Christelijke Mutualiteit vragen daarom meer overheidssteun voor zelfbereide geneesmiddelen. (21/01 08u45 - VRT NWS)
19x ‘Cash for car’: aan welke optie hou je het meeste geld over?Het Autosalon in Brussel (19-27 januari) is misschien een uitgelezen kans om inspiratie op te doen voor een nieuwe bedrijfswagen? Of kies je voor cash in ruil voor die bedrijfswagen? Ontdek hier alle voor- en nadelen van de mobiliteitsmaatregelen. (21/01 08u15 - De Morgen)
19x Laat schooltaken verbeteren over aan de onderwijsassistentTopman Lieven Boeve van het katholiek onderwijs pleit voor de invoering van onderwijsassistenten om de werkdruk van leerkrachten te verlichten. (21/01 08u00 - De Standaard)
19x Actief beheerde fondsen kloppen Bel20 op lange termijn Lees meer > (21/01 06u39 - De Tijd)
19x Vroege vogels kunnen vanochtend een totale maansverduistering (een "bloedmaan") zienLees meer > (21/01 06u30 - VRT NWS)
19x Sp.a-voorzitster uit Schelle moet voorkomen in fraudezaak: “Ik zal mijn onschuld bewijzen”Niet alleen de technisch directeur van het Antwerpse parkeerbedrijf Apcoa stal jarenlang miljoenen euro kleingeld uit parkeer­automaten. Ook de ex-boekhoudster wordt nu vervolgd omdat ze een half miljoen euro zou hebben verduisterd. De dame in kwestie, in oktober nog kandidate voor sp.a in Schelle, zegt onschuldig te zijn. (21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Katholiek onderwijs pleit voor assistent in de klas om werkdruk leerkracht te verlichtenKatholiek Onderwijs Vlaanderen onderzoekt de mogelijkheid van helpers om leerkrachten tijdens de les of bij administratieve taken bij te staan. Zo’n extra hulp kan de werkdruk van leerkrachten fors verlichten, pleit de katholieke onderwijskoepel maandag in de kranten van Mediahuis.  (21/01 05u15 - De Morgen)
19x Britse premier May overweegt Goedevrijdagakkoord te amenderenDe Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in Noord-Ierland, te amenderen. Ze wil dat doen in een poging om de impasse in de brexitonderhandelingen te doorbreken, bericht The Telegraph. (21/01 04u30 - Het Nieuwsblad)
19x Osaka en Svitolina naar kwartfinales Australian OpenNaomi Osaka, de nummer vier van de wereld, heeft zich voor het eerst in haar tennisloopbaan geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De US Open-winnares versloeg de Letse Anastaija Sevastova in drie sets, 4-6, 6-3 en 6-4. (21/01 04u15 - Nu.nl: Sport)
19x Karen Damen maakt opnieuw een plaat en beleeft ook première van theaterstukIn het theaterstuk Assisen 2 - De Gifmoord zet ze momenteel haar eerste stappen in een serieuze acteerrol. Maar achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor. (21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Bob Peeters: “Je mag er niet te veel over zeggen, anders krijg je nog een boete”In tien wedstrijden tegen de top drie kon Westerlo dit seizoen nog nooit winnen, ook zaterdag op het Kiel niet. De 3 op 30 tegen KV Mechelen, Union en Beerschot Wilrijk doet de Kemphanen wel tekort. “Het gaat opnieuw over efficiëntie”, zucht Bob Peeters. Maar vooral de onterecht toegekende strafschop in de slotfase lag hem zwaar op de maag. (21/01 04u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleidingHet Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het aanvankelijk dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 03u45 - Gelderlander)
19x Oliebedrijf Mexico wist van lek in pijpleidingHet Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het aanvankelijk dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 03u45 - BN/DeStem)
19x ‘CU voert druk op kinderpardon op: nu geen kinderen het land uitzetten’De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenbeleid op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie wordt gezegd dat het huidige kinderpardon te streng is. Dat meldt Trouw. (21/01 03u45 - De Stentor)
19x Antwerpse advocaat lichtte jarenlang cliënten op: hij beloofde de erfenis te regelen, en ging dan lopen met het geldZowel het Antwerpse gerecht als verschillende schuldeisers maken jacht op het fortuin van Marc G. De voormalige zakenadvocaat zou jarenlang geld van cliënten hebben gebruikt voor privé-uitgaven, in totaal gaat het om zo’n 5,5 miljoen euro. Geld waarmee G. luxewagens, huizen en een jacht kocht. (21/01 03u30 - Het Nieuwsblad)
19x Zangeres Erykah Badu bidt voor R. Kelly tijdens haar concertErykah Badu heeft het opgenomen voor de omstreden zanger R. Kelly. Tijdens haar show van afgelopen zaterdag in Chicago nam ze een moment pauze om hem haar steun te geven. Dat is niet goed gevallen bij haar fans.  (21/01 02u45 - Nu.nl: Achterklap)
19x Dubbel Schuurs en Middelkoop uitgeschakeld in MelbourneVoor Demi Schuurs en Matwé Middelkoop zit de Australian Open erop. De Nederlandse tennissers werden in het gemengd dubbel in de tweede ronde uitgeschakeld door het als zesde geplaatste koppel Abigail Spears uit de VS en Juan Sebastian Cabal uit Colombia: 6-1 6-2. (21/01 02u30 - De Stentor)
19x ‘Maya Yaya’ de nieuwe clip van Maya de Bij!Vanaf 19 december 2018 is de nieuwe film  voor het eerst te zien in de Vlaamse bioscopen. Bij zo’n film hoort … Het bericht ‘Maya Yaya’ de nieuwe clip van Maya de Bij! verscheen eerst op mediawatchers.be. (21/01 00u00 - Mediawatchers)
19x Geen soepeler kinderpardon voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u00 - Gelderlander)
19x Geen soepeler kinderpardon voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u00 - BN/DeStem)
19x Ernstig ongeval op A1 bij WilpEen auto is op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn ter hoogte van Wilp van de weg geraakt. De auto kwam tot stilstand op de parallelweg, de Blankenhuisweg. (21/01 00u00 - De Stentor)
18x Schooldirecteur doet ochtendgymnastiek met zijn leerlingenElke ochtend doet deze directeur een ochtendroutine samen met zijn leerlingen. De school was de saaie ochtendgymnastiek beu en vond er niets beter op de leerlingen te motiveren met een leuk dansje. (21/01 12u00 - De Standaard)
18x 'Onze moderne levensstijl speelt een rol in het ontstaan van chronische darmziekten'Mensen met een chronische inflammatoire darmziekte zoals de ziekte van Crohn zijn sterk aangewezen op de klassieke medicatie. Ondertussen verkennen wetenschappers volop andere opties. (21/01 10u00 - Knack)
18x Elektromobiliteit: automerken maken veel wind maar weinig stroomDe bezoekers van het autosalon willen weten wat de markt te bieden heeft op het vlak van alternatieve aandrijving. Maar wat blijkt: slechts 1 op 10 tentoongestelde modellen is 'groen', negen grote merken hebben er niet één. (21/01 09u30 - Knack)
18x 'Elf doden bij Israëlische bombardementen in Syrië'Het Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. 'We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen', zegt het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 08u45 - Knack)
18x Loononderhandelingen dreigen te ontploffenAls de marge tot opslag op 0,8 procent blijft, zal de christelijke vakbond ACV de loononderhandelingen verlaten, zo melden goedgeplaatste bronnen. Dat is slecht nieuws voor de ontslagnemende regering-Michel. (21/01 08u15 - De Morgen)
18x Bloedmaan aan de hemelEr was vanmorgen een totale maansverduistering te zien. De maan passeert dan door de ‘schaduwkegel’ van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. (21/01 08u00 - De Standaard)
18x Twee uur file op E313 richting Antwerpen na ongeval in WommelgemDoor een ongeval is het momenteel twee uur aanschuiven op de E313 richting Antwerpen. Ter hoogte van Wommelgem botsten een auto en vrachtwagen op... (21/01 07u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Voormalig CIA-agent en "Argo"-protagonist Tony Mendez overledenLees meer > (21/01 07u30 - VRT NWS)
18x Groen en sp.a gaan elk hun eigen weg aan het linkse frontDe voormalige bondgenoten Groen en sp.a sturen van elkaar weg, zo bleek op hun nieuwjaarsrecepties. Is de keuze werkelijk één tussen een groen-blauwe en een geel-rode as in de volgende regering? Of is het doel vooral de linkse electorale vijver uit te breiden? (21/01 06u15 - De Morgen)
18x “Ik vernam mijn ontslag via de media”: Trond Sollied is na amper negen wedstrijden al ontslagenPaniekvoetbal in de Lokerse bestuurskamer. Na Peter Maes eerder dit seizoen heeft het met Trond Sollied al zijn tweede trainer ontslagen. En dat na amper negen wedstrijden. Ook de 59-jarige Noor kon de Waaslanders niet naar veiliger oorden loodsen. Glen De Boeck moet in de resterende acht wedstrijden het behoud verzekeren in het Waasland. “Ik heb mijn taak hier niet kunnen afwerken”, aldus Sollied. (21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Leger Israël geeft luchtaanvallen toe op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. ,,We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen’’, meldde het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 04u30 - Gelderlander)
18x ‘CU voert druk op kinderpardon op: nu geen kinderen het land uitzetten’De ChristenUnie wil dat er voorlopig geen asielkinderen het land worden uitgezet. De regeringspartij roept staatssecretaris Mark Harbers van Vreemdelingenbeleid op pas op de plaats te maken, nu binnen de coalitie wordt gezegd dat het huidige kinderpardon te streng is. Dat meldt Trouw. (21/01 03u45 - BN/DeStem)
18x Oliebedrijf wist van lek in pijpleidingHet Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de klep naar de lekkende pijpleiding niet meteen afgesloten, omdat het aanvankelijk dacht dat het lek niet ernstig was. Dat heeft de Mexicaanse minister voor veiligheid zondag gezegd over de explosie bij een lekkende leiding met brandstof. (21/01 03u45 - De Stentor)
18x Als je uitgaat van het ergste, valt het altijd meeDeze rubriek belicht iedere maandag ontwikkelingen op de beurs. Deze keer: angst voor de crash (21/01 03u15 - NRC Handelsblad)
18x Leger Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse brigade in SyriëHet Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië. Israël heeft daarbij Syrië gewaarschuwd geen aanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 02u45 - Nu.nl)
18x Leger Israël voert luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië uitHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 02u45 - AD.nl)
18x Erykah Badu neemt het tijdens concert op voor R. Kelly, publiek antwoordt met boe-geroepTerwijl zo'n beetje alles en iedereen afstand lijkt te nemen van R. Kelly, neemt Erykah Badu het juist voor de omstreden zanger op. Tijdens haar... (21/01 02u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
18x Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië. Israël heeft daarbij Syrië gewaarschuwd geen... (21/01 02u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Drieduizend bomen aangeplant met de hulp van jong en oudZo’n 250 kinderen en volwassenen hebben in Heindonk (Willebroek) ruim 3.000 nieuwe bomen aangeplant. Het klimaatbos is het gevolg van eerdere beloften van Bos+, Climate Express en Klimaatcoalitie die één vierkante meter bos beloofden per deelnemer aan de klimaatmars. (21/01 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Dolleman die 14 voertuigen ramde in meerdere gemeentes is vrijgelaten onder voorwaardenDe man die vrijdagnacht verschillende aanrijdingen heeft veroorzaakt in de West-Vlaamse gemeenten Ingelmunster en Izegem, is vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zal worden vervolgd voor poging doodslag. (21/01 01u00 - Het Nieuwsblad)
18x The Forest komt in november naar de PS4Lees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
18x The Sinking City met 10 minuten gameplayLees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
18x Remedy met apart team voor multiplayerLees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
18x In-game aankopen worden vermeld op hoesLees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
18x Eerste editie van “STUDIO SCHLAGER” binnenkort in AED Studio’s te Lint!Een gloednieuw Schlagerfestival aangekondigd in de AED Studio’s te Lint! Vrijdag 7 december 2018 gaat in de AED studio’s van … Het bericht Eerste editie van “STUDIO SCHLAGER” binnenkort in AED Studio’s te Lint! verscheen eerst op mediawatchers.be. (21/01 00u00 - Mediawatchers)
18x Geen soepeler kinderpardon voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u00 - De Stentor)
17x “Als ik er niet meer ben zullen de pesterijen vanzelf stoppen”: de onbeantwoorde noodkreet van Rochelle (14)“Als ik er niet meer ben, zullen de pesterijen en het racisme vanzelf wel stoppen.” Die alarmerende boodschap stuurde Rochelle Pryor naar een paar... (21/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
17x KLM verwacht hinder door sneeuwval: vluchten van en naar Amsterdam kunnen morgen uitvallenDe verwachte sneeuwval leidt morgen waarschijnlijk tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam, meldt KLM maandag. De Nederlandse... (21/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Waarom Francken beter wat meer naar sp.a geluisterd hadBen Segers (sp.a) is de eerste opvolger op de lijst van de Kamer.  (21/01 11u15 - De Morgen)
17x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw op dinsdagDe sneeuw in ons land is in aantocht. Dinsdagmorgen trekt er een sneeuwzone over ons land van west naar oost. Er kan 2 tot 5 centimeter sneeuw vallen. Dat meldt het KMI. (21/01 10u45 - Gazet van Antwerpen)
17x Dakloze die politieman neerstak bij Maximiliaanpark krijgt vijf jaar celDe dakloze man die in september een politieman neerstak aan het Maximiliaanpark is veroordeeld tot vijf jaar cel. (21/01 10u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Zo ziet timelapse van prachtige bloedmaan eruitOp de nacht van zondag op maandag was er op vele plaatsen in de wereld een indrukkende maansverduistering te zien. Dat wil zeggen dat de maan door de 'schaduwkegel' van de aarde passeert, waardoor de volle maan een donkerrode kleur krijgt. (21/01 10u15 - De Standaard)
17x Trump probeert 'shutdown' tevergeefs te doorbrekenDonald Trump heeft met een toespraak vanuit het Witte Huis geprobeerd de impasse over de 'shutdown' te doorbreken. Tevergeefs. (21/01 10u15 - De Morgen)
17x KBC mag 1,4 miljard euro schuldeffecten terugkopenKBC heeft van de Europese Centrale Bank (ECB) groen licht gekregen om op 19 maart 1,4 miljard euro schuldeffecten terug te kopen. Dat heeft de bank maandagochtend gemeld. (21/01 09u30 - Het Belang van Limburg)
17x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw in VlaanderenMaandag is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en tot 2 à 4 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI. (21/01 09u00 - Het Belang van Limburg)
17x ?Belgisch federalisme staat nog in kinderschoenen' Lees meer > (21/01 08u42 - De Tijd)
17x Online-toepassing brengt zittenblijvers per gemeente in kaartZijn er meer of minder jongens dan meisjes met schoolse voorsprong? Hoe evolueert het aantal zittenblijvers de laatste tien jaar in jouw gemeente?... (21/01 08u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Vier verdachten van bomaanslag in Noord-Ierland opgepaktIn Noord-Ierland heeft de politie vier mannen opgepakt in verband met de bomauto die gisteravond in Londonderry is ontploft. Volgens de politie is de aanslag mogelijk uitgevoerd door de New IRA, een splintergroep van de IRA. (21/01 07u30 - VRT NWS)
17x Maan kleurt rood door maansverduisteringDe reguliere hemeltuurders liepen er al weken warm voor: een totale maansverduistering waarbij we met een supermaan te maken krijgen. Al is dit laatste fenomeen met het blote oog nauwelijks zichtbaar, aldus weerman en amateur-astronoom Frank Deboosere. (21/01 07u15 - Knack)
17x Nieuwe kaper op de kust voor sterkhouder van STVVAA Gent richt in zijn zoektocht naar aanvallende versterking zijn pijlen op Roman Bezus (28). Gisteren, voor de topper Gent-Anderlecht, vond er overleg plaats op clubniveau over een eventuele transfer van de Truiense spelmaker. (21/01 07u00 - Het Belang van Limburg)
17x Bloedmaan toont zich in alle pracht: nog tot 7.50u uniek schouwspel aan de hemelNormaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. (21/01 07u00 - Gazet van Antwerpen)
17x Maan kleurt bloedrood door maansverduisteringDe reguliere hemeltuurders liepen er al weken warm voor: een totale maansverduistering waarbij we met een supermaan te maken krijgen. Al is dit laatste fenomeen met het blote oog nauwelijks zichtbaar, aldus weerman en amateur-astronoom Frank Deboosere. (21/01 06u45 - Knack)
17x “Voorlopig worden Anderlecht en Gent weggespeeld door Genk en in iets mindere mate door Club Brugge”Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen. (21/01 06u45 - De Morgen)
17x Zet u binnenkort uw tanden in genetisch gemodificeerde appels?Genetisch gemodificeerde appels in de supermarkten hier? Volgens het Nederlands Voedselagentschap is het goed mogelijk. Door het vrijhandelsakkoord CETA zou Canadese voeding ook op onze markt terecht kunnen komen. En dat valt blijkbaar niet te controleren. (21/01 06u15 - De Morgen)
17x Leger Israël geeft luchtaanvallen toe op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. ,,We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen’’, meldde het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 04u30 - BN/DeStem)
17x Leger Israël geeft luchtaanvallen toe op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. ,,We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen’’, meldde het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 04u30 - De Stentor)
17x Osaka treft Svitolina in kwartfinale MelbourneTennisster Naomi Osaka heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Japanse was in een spannende driesetter Anastasia Sevastova uit Letland de baas: 4-6 6-3 6-4. (21/01 04u16 - BN/DeStem)
17x Osaka treft Svitolina in kwartfinale MelbourneTennisster Naomi Osaka heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Japanse was in een spannende driesetter Anastasia Sevastova uit Letland de baas: 4-6 6-3 6-4. (21/01 04u15 - De Stentor)
17x Tony Blair: een tweede Brexit-referendum is de enige uitwegPremier May presenteert maandag haar plan B. Tony Blair: „Als je uitsluit wat onmogelijk is, blijft de juiste oplossing over.” (21/01 03u30 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Thoelen wijst Koersel de wegLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.” (21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.” (21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
17x Leger Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in SyriëHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 03u15 - De Stentor)
17x Lek was al bekend bij autoriteiten voordat pijpleiding Mexico explodeerdeDe autoriteiten wisten al van het lek bij een pijpleiding in het Mexicaanse Hidalgo uren voordat de leiding explodeerde. Het staatsoliebedrijf van Mexico besloot het lek niet te dichten omdat het niet van groot belang werd geacht. Door de explosie kwamen 85 mensen om het leven.  (21/01 03u00 - Nu.nl)
17x Leger Israël voert luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië uitHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 02u45 - Gelderlander)
17x Soepeler kinderpardon mogelijk te laat voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u15 - BN/DeStem)
17x Traumahelikopter landt op A1 voor ernstig ongeval bij WilpEen auto is op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn ter hoogte van Wilp van de weg geraakt. De auto kwam tot stilstand op de parallelweg, de Blankenhuisweg. De A1 werd na het ongeluk gedeeltelijk afgesloten. (21/01 00u15 - De Stentor)
17x Achievements FIFA 19Lees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
17x Battlefield V maand uitgesteldLees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
17x Launchtrailer Naruto To Boruto: Shinobi StrikerLees meer > (21/01 00u13 - Gamed)
17x Eigenaar kringloopwinkel in Lieren krijgt schrik van zijn leven door botsende bestelbusEén ding weet de eigenaar van De Kringloopwinkel in Lieren sinds zondagavond: dat hij nog een geweldig reactievermogen heeft. Maar wat hij nog niet zegt te weten, is wie er met een bestelbus keihard zijn winkel ramde. (21/01 00u00 - De Stentor)
17x Tien blauwhelmen gedood bij terroristische aanval in MaliBij een “complexe terroristische aanval” op een kamp van de VN-missie in Mali zijn vandaag in het noordoosten van het land tien blauwhelmen uit... (20/01 23u45 - Het Laatste Nieuws)
17x Hij doet het weer: Trump gebruikt zware sneeuwstorm als kapstok om met global warming te spottenHet is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president Donald Trump de klimaatverandering in het belachelijke trekt en ongetwijfeld ook niet de... (20/01 22u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Onbekende gulle gever legt 160.000 euro op altaar: ‘Voor Afrika’Op het altaar van een kerk in het Duitse Beieren heeft een onbekende 160.000 euro achtergelaten voor hulpprojecten in Afrika. (21/01 13u00 - Het Laatste Nieuws)
16x Bpost getroffen door computerproblemen: “Als het niet dringend is, stel uw bezoek aan postkantoor dan uit”Bpost ondervindt momenteel hinder door een softwareprobleem. Een applicatie startte vanochtend niet naar behoren op, waardoor werknemers in... (21/01 12u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Middenvakrijders riskeren kleinere boete dan wie hen langs rechts passeertHet filmpje over de zwarte Volkswagen die op de E17 verschillende keren langs rechts inhaalt, lokt nogal wat reacties uit. Wat de chauffeur doet, is levensgevaarlijk en valt op geen enkele manier goed te praten. Rechts inhalen is overigens altijd verboden, klinkt het bij de federale politie. (21/01 12u30 - Het Nieuwsblad)
16x Wereld in de ban van bevrijding peuter Julen, maar 32 jaar geleden gebeurde hetzelfde met JessicaDe hele wereld kijkt met ingehouden adem hoe de Spaanse peuter Julen uit een 110 meter diepe put bevrijd moet worden. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 14 oktober 1987 groeide in het Amerikaanse dorp Midlands een reddingsactie uit tot de op een na meest gemediatiseerde gebeurtenis ooit, na de dood van Diana. Dit is het ijzingwekkende verhaal van Jessica McClure, toen amper 18 maanden oud. (21/01 12u15 - Het Belang van Limburg)
16x Britse premier May zoekt uitweg uit Brexit-impasseDe Britse premier Theresa May stelt deze namiddag haar ‘plan B’ voor in het Lagerhuis. Daarin zal ze haar volgende stappen voor de Brexit uiteenzetten. (21/01 11u15 - De Standaard)
16x KMI waarschuwt voor eerste sneeuwval: ‘Genoeg om verkeer in de war te sturen’Dinsdagochtend verwacht het KMI de eerste echte sneeuwval van deze winter. En die kan voor problemen zorgen in de ochtendspits. (21/01 11u00 - De Standaard)
16x Morgen tot -12 graden en sneeuw: KMI waarschuwt voor gladde wegenWe krijgen morgen te maken met een echte winterprik. In de loop van dinsdag wordt een winterse neerslagzone verwacht die van west naar oost over ons land trekt. Het KMI verwacht 2 tot 5 centimeter sneeuw in het hele land en waarschuwt voor gladheid. (21/01 10u15 - De Morgen)
16x Winstalarm bij Coucke-bedrijf Animalcare Lees meer > (21/01 09u49 - De Tijd)
16x Na Roeselare nu Kortrijk: driftende copycats van ‘Poco Loco rotonde’ gespotOp sociale media is er afgelopen week heel wat ophef ontstaan rond een paarse Porsche die al driftend over de zogenaamde ‘Poco Loco rotonde’ in Roeselare reed. Via Facebook werd een oproep gelanceerd om hetzelfde te doen, waardoor politie besloot om in te grijpen. Nu rijden de drifters niet meer in Roeselare, maar wel in Kortrijk aan de Kinepolis en aan het stadion. Al hangt er een serieuze straf boven het hoofd voor wie gepakt wordt: “De bestuurder van de Porsche werd geïdentificeerd en riskeert een boete tot 4.000 euro en een rijverbod tot 5 jaar wegens roekeloos gedrag”, aldus de politie. (21/01 09u45 - Het Nieuwsblad)
16x Nationaal Bevrijdingsleger ELN eist aanslag op tegen politie in BogotaDe Colombiaanse guerrillabeweging ELN heeft erkend dat ze verantwoordelijk is voor de aanslag op de nationale politieschool in Bogoto donderdag.... (21/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
16x IN BEELD. Bloedmaan toont zich in al haar pracht: zo zag het unieke schouwspel eruitNormaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. (21/01 09u00 - Het Belang van Limburg)
16x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw in VlaanderenMaandag is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en tot 2 à 4 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI. (21/01 08u45 - Gazet van Antwerpen)
16x Hoop op handelsdeal geeft Aziatische beurzen moed Lees meer > (21/01 08u42 - De Tijd)
16x KBC koopt voor 1,4 miljard euro schulden terug Lees meer > (21/01 08u42 - De Tijd)
16x Rockdrummer Ted McKenna overleden na routineoperatieDe Schotse rockdrummer Ted McKenna, die onder meer Rory Gallagher heeft bijgestaan, heeft tijdens een heelkundige ingreep het leven verloren. Dat meldt ultimateclassicrock.com. (21/01 08u30 - Het Nieuwsblad)
16x Bloedmaan toont zich in al haar pracht: zo zag het unieke schouwspel eruitNormaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. (21/01 08u00 - Het Belang van Limburg)
16x Israëlisch leger geeft aanvallen toe op Iraanse doelwitten in SyriëHet Israëlische leger heeft, tegen zijn gewoonte in, toegegeven dat het aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse doelwitten in buurland Syrië. “We zijn ermee begonnen om doelwitten van de Iraanse Quds-brigade aan te vallen”, zegt het leger zondagnacht op zijn officiële Twitter-account. (21/01 07u45 - Het Belang van Limburg)
16x Ongeval veroorzaakt pak hinder tijdens ochtendspits: “Eén blok stilstaand verkeer”“Eén blok stilstaand verkeer.” Zo omschrijft Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum de situatie op de E313 richting Antwerpen maandagochtend. Door een ongeval in Wommelgem staat er meer dan twee uur file. (21/01 07u45 - Het Belang van Limburg)
16x Laat assistent schooltaken verbeterenTopman Lieven Boeve van het katholiek onderwijs pleit voor de invoering van onderwijsassistenten om de werkdruk van leerkrachten te verlichten. (21/01 07u15 - De Standaard)
16x Hammenaar Philipsen pakt eerste zege in World Tour: “Dat wordt een coffee ride met taart in Heppen”In je allereerste World Tour-ronde als neoprof meteen je eerste spurtzege grijpen. Die straffe stunt lukte Hammenaar Jasper Philipsen in de vijfde etappe van de Tour Down Under. Na de diskwalificatie van Caleb Ewan mocht de renner van UAE-Emirates meteen het hoogste schavotje op. “Het kon niet beter starten, maar eigenlijk steek ik nog liever zelf de handen in de lucht.” (21/01 07u00 - Het Belang van Limburg)
16x Paniek in Brugge? “Het verschil met Genk begint groot te worden”Club Brugge heeft zorgen. Zo overtuigend het 2018 afsloot, zo bleek kwam het voor de dag tegen Charleroi. Kies zelf uw meest valabele verklaring/excuus voor de 0-1-nederlaag tegen de Zebra’s en een kloof van tien punten op leider Genk. (21/01 07u00 - Het Belang van Limburg)
16x Eclips op hoogtepunt: bloedmaan aan de hemelNormaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. (21/01 06u30 - Het Nieuwsblad)
16x Zittenblijven is niet altijd onschuldigRemy Amkreutz is chef nieuws.  (21/01 06u15 - De Morgen)
16x Jan Raes, Vlaamse directeur Concertgebouworkest, over #MeToo-exit van zijn chef-dirigent: “Het ging om meerdere vrouwen”Aan het hoofd van het Nederlandse Koninklijk Concertgebouworkest staat de Vlaming Jan Raes. Het orkest heeft sinds dit weekend een prachtig nieuw onderkomen in Amsterdam, maar moest in 2018 ook plots afscheid nemen van chef-dirigent Daniele Gatti wegens een #MeToo-schandaal. Voor het eerst praat Raes nu over de kwestie. (21/01 06u15 - De Morgen)
16x UA-woordvoerder bakt broodpudding en loopt die naar de hoogste bieder voor Kom op tegen KankerOnder een koele winterzon trok Peter De Meyer, woordvoerder van de Universiteit Antwerpen, zaterdag zijn loopschoenen aan. Short, T-shirt, een licht fluohesje en een rugzak om. Klaar om 18 kilometer af te leggen: de afstand tussen zijn woonplaats in Edegem en de Schaapsdreef in Kapellen, waar Antony Van Dyck woont, de man die het hoogste bedrag bood voor De Meyers wekelijkse broodpudding. (21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Verder kijken dan de baard lang isVoor moslims is de baard sinds 9/11 geen triviaal gegeven en kan die tot vervelende ervaringen leiden op openbare plekken. Maar ook hipsters hebben het nodige te verduren. (21/01 03u30 - NRC.nl: Wetenschap)
16x Als je uitgaat van het ergste, valt het altijd meeDeze rubriek belicht iedere maandag ontwikkelingen op de beurs. Deze keer: angst voor de crash (21/01 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
16x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.” (21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Dany Verstraeten presenteert al even lang het nieuws als VTM bestaat: “Ik heb nooit gesolliciteerd voor de job van nieuwsanker”Niet alleen VTM viert op 1 februari haar dertigste verjaardag. Op de eerste uitzenddatum was ook VTM Nieuws al op post. Dany Verstraeten (63) en collega-nieuwsankers blikken terug in de documentaire 30 Jaar VTM Nieuws. “De vete met Het Journaal uit de beginjaren maakte plaats voor wederzijds respect. We begrijpen dat we elkaar door die concurrentie levendig houden.” (21/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Dodental pijpleiding Mexico loopt verder opHet dodental door de explosie van een brandstofpijpleiding in Mexico is opgelopen naar 85. Ook zijn 58 mensen gewond geraakt. Een onbekend aantal mensen wordt vermist. Het ongeluk gebeurde nadat mensen gaten in de pijpleiding hadden geboord om benzine te stelen. Toen honderden dorpsbewoners de benzine wilden opvangen, ontstond een explosie die tot een vuurzee leidde. Tientallen mensen hebben ernstige brandwonden opgelopen. Veel lichamen zijn zo erg verminkt, dat het identificeren waarschijnlijk geruime tijd gaat duren. Mexicaanse militairen ontdekten het lek bij het plaatsje ten noorden van Mexico-Stad ongeveer vier uur voor de explosie. Staatsbedrijf Pemex sloot de leiding niet af omdat het niet om een ernstig lek zou gaan, zei de minister voor Veiligheid in een verklaring. De pijpleiding zou de afgelopen drie maanden al tien keer eerder zijn lek geprikt. (21/01 03u15 - NOS.nl)
16x Leger Israël voert luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië uitHet Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft Syrië vervolgens gewaarschuwd geen tegenaanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen. (21/01 02u45 - De Stentor)
16x Prijs nieuwbouwwoningen stijgt met 17 procentDe prijs van een gemiddelde koopwoning is in het derde kwartaal van 2018 gestegen met 10,2 procent, ​blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. (21/01 00u15 - Nu.nl Economie)
16x Soepeler kinderpardon mogelijk te laat voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u15 - Gelderlander)
16x Soepeler kinderpardon mogelijk te laat voor Shushan, Vrej en JemmaEen versoepeling van het kinderpardon dreigt te laat te komen voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3). Zij horen morgenochtend of ze worden uitgezet naar Armenië. (21/01 00u15 - De Stentor)
16x Deze kranenbouwer wil groeien en wendt zich tot opa, oma en vrouwenMede dankzij de eerste hybride hijskraan ter wereld beleeft Spierings Mobile Cranes een groeispurt. Bij de zoektocht naar vakkrachten schrikt het familiebedrijf uit Oss niet terug voor onalledaagse methoden. (21/01 00u00 - Volkskrant Economie)
16x Alle goals bizar voetbalweekend op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de achttiende speelronde van de Eredivisie. (21/01 00u00 - Telegraaf: Sport)
16x ’Taakstraf Verstappen doet onrecht aan Formule E’Formule E-coureur Sam Bird is er niet over te spreken dat Max Verstappen zijn taakstraf dit weekeinde moest uitvoeren bij een Formule E-race in Marrakech. „Dit doet onze raceklasse onrecht aan”, aldus Bird tegenover Autosport.com. (21/01 00u00 - Autosport)
16x Opmerkelijke zege van Nederlander in Dakar RallyDe organisatie van de Dakar Rally heeft op de rustdag trucker Ton van Genugten alsnog tot winnaar van de vijfde etappe uitgeroepen. (21/01 00u00 - Autosport)
16x ’Taakstraf Verstappen doet onrecht aan Formule E’Formule E-coureur Sam Bird is er niet over te spreken dat Max Verstappen zijn taakstraf dit weekeinde moest uitvoeren bij een Formule E-race in Marrakech. „Dit doet onze raceklasse onrecht aan”, aldus Bird tegenover Autosport.com. (21/01 00u00 - Autovisie)
15x Onder het mom van een verrassingsfeest wordt geblinddoekte Stefania (42) door liefdesrivale in gruwelijke val geloktEen passioneel drama waarbij een vrouw haar liefdesrivale op een gruwelijke manier heeft omgebracht in de buurt van Brescia, houdt Italië al... (21/01 14u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Skiër filmt vanop piste hoe raket boven hem onderschept wordtVoor enkele Israëlische skiërs was het zondag serieus schrikken: toen ze de piste afgingen, werd er plots een raket boven hun hoofd gelanceerd. Dat blijkt uit bovenstaande beelden. De raket werd door het Israëlische leger afgevuurd om een Syrische raket te onderscheppen. (21/01 14u15 - De Standaard)
15x “Chinese arts die onthulde dat hij dna van baby’s manipuleerde, wilde beroemd worden”De Chinese wetenschapper die beweert achter de geboorte te zitten van de eerste genetisch gemodificeerde baby’s, heeft alleen gehandeld en... (21/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Drama voor zesdejaars van Heilig Hart Instituut in Bergen: leerling sterft op sneeuwklassenDe zesdejaars van het Heilig Hart Instituut in Bergen (Henegouwen) zijn in diepe rouw nadat een klasgenootje voor hun ogen stierf. De jongen... (21/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
15x N-VA wedt op verschillende paarden tegelijkDat de kandidaat-premier van de N-VA onbestuurbaarheid ‘een goede zaak’ kan vinden, toont aan hoezeer de N-VA verschillende troeven hoopt uit te spelen. (21/01 12u15 - De Standaard)
15x Boohoo gaat de mist in: modellen verstoppen kussens onder kleding om zwanger te lijkenDe Britse modeketen Boohoo wordt er door hun klanten van verdacht gewone modellen met kussens te gebruiken om hun zwangerschapskleding aan te prijzen. Op sociaalnetwerksite Twitter regent het dan ook negatieve reacties. (21/01 12u15 - Het Belang van Limburg)
15x ECC waarschuwt voor agressieve deurwaarder die consumenten bedreigt: “Laat je niets wijsmaken en zeker niet betalen”LommelSinds begin dit jaar krijgt het Europees Centrum voor de Consument (ECC) heel wat ongeruste telefoontjes van consumenten die bedreigd worden door deurwaarder Van Straten. Ook op onze redactie kwam zo’n telefoontje binnen. “Ik moet 174 euro betalen, maar ik heb geen idee waarvoor”, zegt Marleen Geerinckx. “Wat kan ik nu doen?” (21/01 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Grootschalige politiecontrole: vrouw met 2,9 gram pro mille in het bloed, bestuurder vervoert zes personen op achterbankDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend overdag en ’s avond alcohol-, drugs- en gerechtelijke controles uitgevoerd op diverse locaties in de regio. (21/01 11u15 - Gazet van Antwerpen)
15x De schokkende balans tussen arm en rijk: 26 personen bezitten evenveel als de 3,8 miljard armsten in de wereldOxfam Novib waarschuwt dat de kloof tussen arm en rijk nog altijd toeneemt. De hulporganisatie illustreert de situatie met schrijnende cijfers: het bezit van de 26 rijkste personen op aarde was vorig jaar even groot als dat van de armste helft van de wereldbevolking. Volgens Oxfam ondermijnt de groeiende vermogenskloof de wereldwijde armoedebestrijding en leidt het tot maatschappelijke onrust. (21/01 11u15 - Het Nieuwsblad)
15x Onderzoek naar aanslag Joods Museum wordt volledig uit de doeken gedaan: speurders komen getuigenLees meer > (21/01 11u00 - VRT NWS)
15x Het failliete Supertrash is terug en dit zijn de eerste beeldenHet Nederlandse label Supertrash ging in 2018 failliet, maar maakte afgelopen weekend in Amsterdam een comeback. Het wil naar eigen zeggen met de nieuwe collectie, die in juni in de winkelrekken wordt verwacht, vrouwen nog sterker kleden. (21/01 10u45 - Gazet van Antwerpen)
15x Rockdrummer Ted McKenna overleden na routineoperatieDe Schotse rockdrummer Ted McKenna, die onder meer Rory Gallagher heeft bijgestaan, heeft tijdens een heelkundige ingreep het leven verloren. Dat meldt ultimateclassicrock.com. (21/01 09u45 - Het Belang van Limburg)
15x België gaf voor handvol geneesmiddelen 110 miljoen euro te veel uitZeven geneesmiddelen hebben onze sociale zekerheid de voorbije jaren 120 miljoen euro gekost, terwijl ze voor 10 miljoen euro gemaakt hadden kunnen worden door apothekers, bericht Het Laatste Nieuws. De Apothekersbond APB en de CM vragen meer overheidssteun voor zelfbereide geneesmiddelen. (21/01 09u45 - De Morgen)
15x Nieuwe beelden van Amerikaanse student die veteraan 'intimideerde' schetsen genuanceerder beeldIn de Amerikaanse hoofdstad Washington kwam een groep katholieke jongeren oog in oog te staan met een inheemse Vietnamveteraan. Beelden waarop een jongeman de veteraan lijkt te intimideren gingen viraal in de VS, maar geven wellicht een vertekend beeld van de feiten. (21/01 09u30 - De Morgen)
15x Ochtendspits in de war door ongevallen in Wommelgem en Mechelen-Zuid“Eén blok stilstaand verkeer.” Zo omschreef Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum de situatie op de E313 richting Antwerpen maandagochtend. Door een ongeval in Wommelgem stond er meer dan twee uur file. Ook een ongeval in Mechelen-Zuid veroorzaakte problemen. (21/01 08u45 - Gazet van Antwerpen)
15x Sneeuwfeest van Montreal opgeschort wegens sneeuwHet traditionele ‘Feest van de sneeuw’ in de Canadese stad Montreal is zondag opgeschort wegens een sneeuwstorm. Dat hebben de organisatoren gemeld. (21/01 08u30 - De Standaard)
15x Open VLD wil hoorzittingen over mogelijke met visa humanitaire fraudeOpen VLD pleit niet voor een onderzoekscommissie in de zaak van vermoede fraude met humanitaire visa. Maar de partij staat wel achter hoorzittingen. ‘Dit heeft niets met Franckens ego of zijn partij te maken.’ (21/01 08u30 - De Standaard)
15x Woning brandt volledig uit in Essen: gezin kan op tijd ontsnappenDe brandweer van Essen, aangevuld met de collega’s uit Kalmthout, had de voorbije nacht de handen vol aan een zware brand in een woning aan het Noordeneind in Essen. Het gezin met twee kinderen ontsnapte op tijd, maar de woning is helemaal verdwenen. (21/01 08u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Mine Fransen (92) was grote ster tijdens ‘Fata Morgana’-opname in PeltVijf werden er niet gehaald, maar Overpelt is er wel in geslaagd om, tien jaar na de buren uit Neerpelt, drie en een kwart ‘Fata Morgana’-sterren in de wacht te slepen.“Als we het gemiddelde nemen, is Pelt nu officieel een 4,125-sterrengemeente.” De ontknoping van de uitdaging die ‘De Ideale Wereld’ bedacht bracht een bescheiden massa op de been. (21/01 07u30 - Het Belang van Limburg)
15x Eclips op hoogtepunt: bloedmaan aan de hemelNormaal gezien zouden we maandagochtend tussen 4.33 en 7.50 uur een volle maan moeten zien, maar dat is deze keer anders. De maan passeert momenteel door de “schaduwkegel” van onze planeet, wat leidt tot een prachtig spektakel aan de hemel. Een bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. (21/01 07u00 - Het Belang van Limburg)
15x AA Gent richt zijn pijlen op spel- en smaakmaker van Sint-TruidenAA Gent richt in zijn zoektocht naar aanvallende versterking zijn pijlen op de Oekraïner Roman Bezus (28) van Sint-Truiden. Gisteren, voor de topper Gent-Anderlecht, vond er overleg plaats op clubniveau. (21/01 07u00 - Het Nieuwsblad)
15x Inge en haar zoontje (10) bekogeld met kasseien tijdens rellen: “In paniek weggelopen terwijl agent in zijn combi bleef zitten”SINT-TRUIDENDe vele Genk-supporters die vrijdagavond na de derby bekogeld werden met stenen in en rond de supportersbussen, zijn zwaar onder de indruk. Zeker Inge Wilms uit Tessenderlo, die naar de match ging samen met haar man en zoontje van tien. “Liam zat vlak aan het raam waar een kassei naar binnen vloog”, vertelt Inge. “Gelukkig werd hij niet geraakt, maar we waren in paniek. Zo’n steen is een moordwapen.” (21/01 06u30 - Het Belang van Limburg)
15x Nog steeds grote onduidelijkheid over tussenpersonen bij humanitaire visaIn minstens vier gemeenten werden via private tussenpersonen humanitaire visa verstrekt aan Syrische christenen. Behalve over Mechelen en Aalst gaat het over Kraainem en Scherpenheuvel. Ook een oud-rector van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft lijsten met namen overgemaakt. (21/01 06u15 - De Morgen)
15x Het zullen de burgers zijn die Vlaanderen op het juiste klimaatpad dwingenBert De Somviele is directeur van natuurorganisatie BOS+. (21/01 06u15 - De Morgen)
15x Na haar vertrek uit Michel I slaat ook de visazaak een bres in N-VA’s geloofwaardigheid als bestuurspartijDe politieke actualiteit volgens UGent-politicoloog en De Morgen-columnist Carl Devos. (21/01 06u15 - De Morgen)
15x Actiegroep zet misleidende brexit-tweets op grote borden langs de weg“De dag nadat we voor de brexit stemmen, hebben we alle kaarten in handen en kunnen we het pad kiezen dat we willen nemen.” Toen de Britse minister en brexiteer Michael Gove die voorspelling in de ochtend van 6 april 2016, ruim twee maanden voor het EU-referendum, de wereld in tweette, leverde dat hem 575 retweets op. Nu, een kleine drie jaar later, is er sprake van een heel bijzondere retweet: de tekst staat te lezen op een groot bord in de Oost-Londense ‘brexit-wijk’ Romford. (21/01 06u15 - De Morgen)
15x Australian Open: Nederlaag voor Flipkens in achtste finales dubbelspelOnze landgenote Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson hebben zich maandag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Australian Open. (21/01 05u30 - Het Nieuwsblad)
15x Vijf jaar na verlies van vrouw en dochter zoekt Willy nieuwe partner in Vier-programmaDe deuren van Hotel Römantiek gaan volgende week weer open. In het Vier-programma zoeken 24 vrijgezelle senioren naar een nieuwe liefde, deze keer onder de stralende Tunesische zon. Een van hen is weduwnaar Willy Jackers (65). Hij verloor in 2014 in enkele maanden tijd zijn vrouw én zijn dochter. Dankzij Hotel Römantiek is Willy klaar om weer ten volle te leven. “Deze reis heeft gevoelens opgewekt waarvan ik dacht dat ik ze al jaren kwijt was.” (21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Verder kijken dan de baard lang isVoor moslims is de baard sinds 9/11 geen triviaal gegeven en kan die tot vervelende ervaringen leiden op openbare plekken. Maar ook hipsters hebben het nodige te verduren. (21/01 03u30 - NRC Handelsblad)
15x Goal Benson luidt ommekeer inLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x VAR helpt Cercle aan puntLees meer > (21/01 03u30 - Het Belang van Limburg)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

57x Britse premier May overweegt Goedevrijdagakkoord 1998 te amenderen om Ierse ‘backstop’ te vermijden21/01 04u00 - Het Laatste Nieuws: De Britse premier Theresa May overweegt om het twintig jaar oude Goedevrijdagakkoord, dat tientallen jaren van sektarisch geweld beëindigde in...
50x Getest: tot vijf keer meer pastinaak verkocht in Eeklo na gerichte advertentiecampagne op Facebook21/01 06u30 - VRT NWS: Tijdens de laatste twee maanden van 2018 is in de Oost-Vlaamse gemeente Eeklo de verkoop van pastinaak opvallend gestegen. In een bepaalde winkel gaat het om meer dan een vervijfvoudiging. De oorzaak is een advertentiecampagne op Facebook die specifiek gericht was aan vrouwen in Eeklo.
47x Niemand gelooft dat dit rijhuis 1,2 miljoen euro waard is. Tot je ziet hoe het er vanbinnen uitziet21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: De gemiddelde prijs voor een rijhuis in Houthulst? Zo’n 180.000 euro. Maar voor dit exemplaar leg je een slordige 1,2 miljoen op tafel. De 33-jarige ontwerper en kunstenaar Wouter Van Neste verbouwde zijn ouderlijk huis, van simpele rijwoning tot hypermoderne villa. En nu verkoopt hij het weer. “Het is tijd voor een nieuw project.”
44x Amerikaanse leerling die natie schokte met wangedrag tegenover inheemse veteraan reageert: “Flagrante leugens”21/01 08u00 - Het Laatste Nieuws: Het incident van vrijdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington waarbij een groep katholieke jongeren oog in oog kwam te staan met een inheemse...
40x “Als ik niet betaal, staat hij met slotenmaker aan mijn deur”21/01 03u30 - Het Belang van Limburg: LommelSinds begin dit jaar krijgt het Europees Centrum voor de Consument (ECC) heel wat ongeruste telefoontjes van consumenten die bedreigd worden door deurwaarder Van Straten. Ook op onze redactie kwam zo’n telefoontje binnen. “Ik moet 174 euro betalen, maar ik heb geen idee waarvoor”, zegt Marleen Geerinckx. “Wat kan ik nu doen?”
37x Kijk op 2019: het jaar van de waarheid voor het Verenigd Koninkrijk?21/01 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
35x Katholiek onderwijs pleit voor assistent in de klas om werkdruk leerkracht te verlichten21/01 03u30 - Het Laatste Nieuws: Katholiek Onderwijs Vlaanderen onderzoekt de mogelijkheid van helpers om leerkrachten tijdens de les of bij administratieve taken bij te staan. Dat...
34x “Ik ben geen pedofiel”: moeder krijgt wind van voren omdat ze zoontje van 7 nog borstvoeding geeft21/01 10u00 - Het Laatste Nieuws: Een vrouw die getuigde over hoe ze haar zoontje van 7 jaar nog altijd borstvoeding geeft, heeft een golf van kritiek over zich heen gekregen. Er...
33x De zevende dag21/01 00u00 - VRT NWS: Herbekijk hier 'De zevende dag' van zondag 20 januari.
32x IN BEELD. Zo mooi was de totale maansverduistering21/01 08u45 - Het Laatste Nieuws: Vanochtend kon je genieten van een prachtig schouwspel aan de hemel. Er was een totale maansverduistering te zien, waardoor de maan bloedrood...

Statistieken

Artikels:
34248
Gelezen:
23659
Aantal lezers nu:
79


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven