woensdag 22 mei 2019, week 21


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 
38x VS: “Sterke indicaties dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerde in Idlib”De Verenigde Staten hebben "indicaties" dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwen voor... (22/05 01u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Duitse agent is het beu en toont verkeersdode aan ramptoeristenEen Duitse politieagent heeft ramptoeristen die foto's maakten van een dodelijk ongeval uit hun voertuig gehaald en gezegd dat ze moesten kijken... (22/05 08u00 - Het Laatste Nieuws)
36x Onvrijwillige seks wordt strafbaar in NederlandOnvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden in Nederland strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet... (22/05 03u30 - Het Laatste Nieuws)
34x Fiscale claim tegen AB InBev ondanks belastingdeal Lees meer > (22/05 01u48 - De Tijd)
34x Belgische trein is minst stipte van Europa Lees meer > (22/05 01u48 - De Tijd)
31x Geens wil 250 miljoen extra voor gerechtsgebouwen, Groen: "inhaalbeweging is niet gebeurd"Lees meer > (22/05 01u00 - VRT NWS)
30x 28 miljoen euro voor Luiks oogimplantaat Lees meer > (22/05 01u48 - De Tijd)
30x VS vermoeden dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerde in IdlibDe Verenigde Staten hebben "indicaties" dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwen voor... (22/05 01u15 - Het Laatste Nieuws)
30x Luid protest in de VS tegen anti-abortuswetgeving in verschillende conservatieve statenOp verschillende plaatsen in de VS komen mensen op straat om hun ongenoegen te uiten over anti-abortuswetgeving die enkele conservatieve staten recent hebben goedgekeurd. Onder meer voor het Hooggerechtshof in Washington D.C. zijn honderden mensen bijeengekomen, onder wie enkele Democratische presidentskandidaten. (22/05 01u00 - VRT NWS)
29x Verliest Europa zondag zijn sterren?De Europese verkiezingen vormen een strijd om de ziel van Europa: komt er meer samenwerking of juist minder? Buitenlandjournalist Bart Beirlant vertelt waarom de Europese verkiezingen zo belangrijk zijn. (22/05 06u45 - De Standaard)


29x Washington vermoedt dat regime nieuwe chemische aanval uitvoerde in SyriëDe Verenigde Staten hebben ‘indicaties’ dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwden dinsdag voor vergeldingsacties. (22/05 01u30 - De Standaard)
29x Washington vermoedt dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerdeDe Verenigde Staten hebben 'indicaties' dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwden dinsdag voor vergeldingsacties. (22/05 00u30 - Knack)
28x Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: “Een dwaas met een laag IQ”De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een... (22/05 06u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Iedereen kiest - aflevering 6Herbekijk 'Iedereen kiest' van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen ontvangt Phara de Aguirre lokale en nationale kopstukken en gaat met hen dieper in op de verkiezingsvoorstellen. In deze aflevering is Tom Van Grieken (Vlaams Belang) te gast. (22/05 01u00 - VRT NWS)
25x Hoe de gedoodverfde winnaar van de verkiezingen zich keer op keer in de voet schietDe zenuwen bij Groen staan strakgespannen. De piek in de peilingen ligt al een paar weken achter ons en de partij krijgt het steeds moeilijker om haar standpunten te verdedigen. Wanneer iemand erop wijst dat niet iedereen beter wordt van hun voorstellen, schieten ze in een kramp. En dan ruiken de anderen bloed. “Op dat moment moeten ze eigenlijk doorzetten”, zegt politicoloog Carl Devos (UGent). “Die twijfel zal hun stemmen kosten.” (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Slachtoffer van zuurgooier al 35 keer geopereerd, maar nog geen cent schadevergoeding gezien: “Niks, van niemand”Het is intussen al zo’n vier jaar geleden. Een man komt binnen in de Delhaize op het Antwerpse Zuid en spreekt poetsvrouw Marina Tijssen aan. “Euh,... (22/05 09u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Het Belang van Limburg)
23x Kandidate Ecolo poseert topless en wil daarmee boodschap de wereld insturenClotilde Vallée, kandidate voor Ecolo, deelde op haar Facebookpagina een foto waarbij ze topless te zien is terwijl ze een middelvinger in de lucht... (22/05 10u45 - Het Laatste Nieuws)
23x E40 van Gent naar Brussel volledig versperd in Wetteren na ongeval met kraanwagenDe E40 van Gent naar Brussel is volledig versperd in Wetteren door een gekantelde vrachtwagen. De afhandeling zal een hele tijd duren. Dat meldt... (22/05 08u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Groningen getroffen door aardbeving met kracht van 3,4: “Ik voelde het huis bewegen”In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich deze ochtend een aardbeving voorgedaan. De schok werd gevoeld in de stad Groningen, maar ook op... (22/05 07u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Nederland maakt onvrijwillige seks en intimidatie strafbaarIn Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren, beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. (22/05 05u15 - De Standaard)
23x Kris Peeters (CD&V) gaat naar Europa: 'Het migratievoorstel van N-VA is ronduit onzinnig'Kris Peeters ruilt binnenkort de federale regering voor het Europees Parlement. 'Zolang N-VA vindt dat iedereen de boom in kan, zullen de Arco-gedupeerden met lege handen achterblijven.' (22/05 05u15 - Knack)
23x Industrieterrein Chemelot geeft toe: uitstoot lachgas jaren niet gemeldEen fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. (22/05 01u30 - AD.nl)
23x Van Magnette I tot Borsus I: de Waalse regeringswissel die zowel de PS als de MR zuur kan opbrekenLees meer > (22/05 00u00 - VRT NWS)
23x Zinzen en Van Cauwelaert bij IvanHerbekijk hier 'Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan' van maandag 20 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media. (22/05 00u00 - VRT NWS)
23x Nederlandse vrouw (48) sterft op mysterieuze wijze tijdens trip in VSDe politie in de Amerikaanse staat Idaho onderzoekt de raadselachtige dood van een Nederlandse vrouw. Ze verdween zaterdagnacht uit de camper... (21/05 23u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Metershoge muurschildering van Nieuw-Zeelandse premier in Melbourne beroert de gemoederenEen iconisch beeld van de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern die een moslimvrouw omhelst, siert een grote silo in een multiculturele buurt in... (22/05 05u45 - Het Laatste Nieuws)
22x KIESBLOG. Koen Geens (CD&V): 'Als advocaat tevreden is met cd-rom, is dat voldoende. Als hij dossier gekopieerd wil zien, moet dat.'Lees meer > (22/05 03u15 - De Standaard)
22x Ian Thomas maakt de vrouwen zot in ‘Familie’Het is slechts tijdelijk dat we van de aanwezigheid van Ian Thomas (22) op Belgische bodem kunnen genieten: zodra hij genoeg geld in het laatje heeft, keert de zanger terug naar de VS om daar voort te timmeren aan zijn carrière. Maar in afwachting klust hij bij op de set van Familie, waarin hij vanavond voor het eerst opduikt. Thomas speelt Elias Van Wilder, een knapperd die de kamer van Evy komt bewonen in de bed & breakfast van Stefanie. Die moet even naar adem happen bij haar nieuwe gast, net als Hanne. Guido en Quinten zijn uiteraard minder enthousiast. Elias laat er zelf geen gras over groeien: hij probeert Stefanie voor zich te winnen. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Waarom Nintendo België vreest en daardoor voor vier games ons land boycotMario is bang van boetes. Dat is in een notendop de reden waarom Nintendo vier games niet (langer) in België uitbrengt. Ons land beschouwt ‘loot boxes’ – ‘schatkistjes’ in een videospel waarvoor je moet betalen – als illegaal gokken, en dat zint de Japanse spelontwikkelaar niet. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Vervoort II: Hervormingsregering die morrende taxichauffeurs, 22 maart en Samusocial-schandaal overleefdeLees meer > (22/05 00u00 - VRT NWS)
21x Franse president Macron duimt voor premier Michel: “Ik hoop dat hij verkiezingen wint”De Franse president Emmanuel Macron hoopt dat ontslagnemend premier Charles Michel op 26 mei de verkiezingen wint. Hij vindt dat Michel over de... (22/05 08u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Het slimme horloge dat niemand wil: Marc Coucke wil bedrijf achter slecht verkopend seniorenalarm verkopenVier jaar geleden was het al een succesverhaal nog voor het geschreven werd: de slimme armband voor senioren, bedacht door twintig Vlaamse topondernemers, kaderleden en politicus Wouter Beke (CD&V). 60.000 zouden ze er tegen eind 2018 van verkopen, maar vandaag zijn er nog maar 5.000 van in omloop en kijkt hoofdaandeelhouder Marc Coucke of hij de zaak niet kan verkopen. (22/05 08u00 - Het Nieuwsblad)
21x Zonnecrème belooft factor 50, maar biedt slechts 15Daar is de zon, daar is de jaarlijkse zonnecrèmetest van Test-Aankoop. En er is goed nieuws: van alle sprays die de consumentenorganisatie onder de loep nam, kreeg slechts één een slecht rapport. Een heel slecht weliswaar. Hoewel de zonnebescherming van ISDIN factor 50 belooft, geeft hij in werkelijkheid factor 15. (22/05 07u15 - De Morgen)
21x Waarom stemt het Vlaams Parlement vandaag, vier dagen voor de verkiezingen, over het Mestactieplan?Op vier dagen van de verkiezingen wordt er vandaag een extra plenaire vergadering gehouden in het Vlaams Parlement. Op de agenda staat het fel bediscussieerde zesde Mestactieplan (MAP6). Dat plan wil duidelijkere richtlijnen over bemesting opleggen aan de Vlaamse boeren en hoopt zo de hoeveelheid schadelijke stoffen in de Vlaamse wateren terug te dringen. Dat deze extra plenaire zitting er zo laat in de legislatuur nog komt, is het gevolg van de complexe procedure die aan de goedkeuring voorafging. (22/05 06u30 - VRT NWS)
21x Econoom Wim Moesen: 'Michel deed het niet beter dan Di Rupo'Heeft de regering-Michel de overheids-financiën op orde gebracht, zoals ze zelf niet ophoudt te beweren? 'De verbetering was homeopathisch', oordeelt de Leuvense econoom Wim Moesen. (22/05 05u15 - Knack)
21x Van N-VA tot PVDA: de partijfiches op een rijWat zijn de zwaktes en sterktes van de Vlaamse partijen? Welke blunders hebben ze al begaan en wie zijn hun witte konijnen? Knack lijstte het voor u op. Zo brengt u zondag 26 mei uw weloverwogen stem uit. (22/05 05u15 - Knack)
21x Meryame Kitir (SP.A): 'Parket moet dossier gerechtsdeurwaarders onderzoeken'Meryame Kitir (SP.A) wil een onderzoek naar een groep Oost-Vlaamse gerechtsdeurwaarders na getuigenissen in Knack. (22/05 05u15 - Knack)
21x Luckas Vander Taelen: 'De N-VA moet een radicale klimaatpolitiek voeren'Partijen moeten loskomen van het links-rechtsdenken, zegt gewezen Groen-volksvertegenwoordiger Luckas Vander Taelen . 'Linkse mensen hebben ook rechtse ideeën.' (22/05 05u15 - Knack)
21x Het grote klimaatdebat van Knack: 'We moeten zelfs naar een bouwversnelling gaan'Op het grote klimaatdebat van Knack gingen Bart Tommelein (Open VLD), Elisabeth Meuleman (Groen) en Koen Van den Heuvel (CD&V) in discussie over onder andere de betonstop, rekeningrijden, salariswagens en de kernuitstap. 'Nu nog salariswagens verdedigen, ik kan daar niet bij.' (22/05 04u15 - Knack)
21x Vakantiedagen weggeven aan collega’s? Dat doen we nietHet was een paradepaardje van minister van Werk Kris ­Peeters: de mogelijkheid om vakantiedagen op te sparen of weg te schenken aan een collega. Maar nog geen enkel bedrijf heeft er gebruik­ van gemaakt. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x En dan vermoord je je dochters, voor een volle zaal: acteurs Filip Peeters en An Miller spelen met eigen kinderen familiedrama na in theaterWaarom vermoorden ouders hun kinderen, zelfs als ze die graag zien? Op die vraag probeert het acteurskoppel Filip Peeters (56) en An Miller (45) een antwoord te geven in de nieuwste voorstelling van NTGent. Ze doen dat door avond na avond hun eigen dochters Leonce (13) en Louise (14) om te brengen op het podium. Emotioneel zwaar, geven ze toe. Er staat dan ook altijd een psycholoog voor hen klaar. “Maar we hadden het nooit gedaan als onze dochters niet zelf hadden gezegd: dit móéten we doen.” (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Nederlandse winnaar Songfestival verovert nu al de hitlijstenNog geen week na zijn overwinning op het Eurovisiesongfestival slaat Duncan Laurence (25) hard toe in de charts. Zowel in zijn thuisland Nederland als in België, Duitsland, Spanje, Zweden, Luxemburg en Malta pronkt zijn nummer Arcade bovenaan de iTunes-hitlijst. Bij ons én bij de noorderburen haalt Laurence zelfs al goud op Spotify. En stilaan gaat de hele wereld overstag: Arcade staat in elf landen in de top 10 van Spotify. Op iTunes lukt dat zelfs in negentien landen. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Elke dag een lepeltje insuline om later geen suikerziekte te krijgenTwee proffen van het UZ Leuven zijn op zoek naar pasgeboren baby’s voor het uittesten van een nieuwe behandeling tegen suikerziekte. Als uit een bloedproef blijkt dat zij een verhoogd risico lopen, krijgen ze bijna drie jaar lang preventief een kleine hoeveelheid insuline binnen via de mond. Dat kan hun afweersysteem africhten en vermijden dat ze diabetes krijgen. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Industrieterrein Chemelot geeft toe: uitstoot lachgas jaren niet gemeldEen fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. (22/05 01u30 - Gelderlander)
20x LIVE. E40 van Gent naar Brussel volledig versperd in Wetteren na ongeval met kraanwagenDe E40 van Gent naar Brussel is volledig versperd in Wetteren door een gekantelde vrachtwagen. De afhandeling zal een hele tijd duren. Dat meldt... (22/05 09u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Schietles voor kinderen vanaf 6 jaar: slim of levensgevaarlijk?In de Amerikaanse staat North Carolina organiseert schietinstructeur Michael Pegram vanaf nu ook lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Volgens de man... (22/05 07u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Bijzondere Belastinginspectie claimt 30,44 miljoen van AB InBevDe Bijzondere Belastinginspectie (BBI) kruist deze week de degens met AB InBev in de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De... (22/05 06u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Hoeveel kost onze democratie? En is dat veel of net weinig?Lees meer > (22/05 06u30 - VRT NWS)
20x Nu toch sneller rechtszaak voor Guy Van SandeGuy Van Sande (55) wordt nu toch sneller berecht dan eerst aangekondigd, meldt Het Laatste Nieuws. Het kinderpornoproces in Veurne zou uitgesteld worden naar 12 juni, wegens een gebrek aan rechters, maar dat wordt nu aangepast. De advocaten in de zaak kregen een mail met de vraag om alle vorige communicatie rond het uitstel te vergeten. (22/05 06u30 - Het Nieuwsblad)
20x Gert Verheyen op weg naar Club Brugge, Philippe Clement praat vandaag met blauw-zwartIedere club een comeback van een icoon. Anderlecht verheugt zich op de comeback van Vincent Kompany, Club Brugge maakt zich op voor de terugkeer van Gert Verheyen als assistent-trainer. Ook als de gesprekken met die andere ex-speler, Philippe Clement, vandaag op niets uitdraaien. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Industrieterrein Chemelot geeft toe: uitstoot lachgas jaren niet gemeldEen fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. (22/05 01u30 - BN/DeStem)
20x EU-correspondent Christoph Schmidt: Over de Europese Unie wordt een hoop nonsens verkondigdDeze week mogen we voor de negende maal naar de stembus om een Europees Parlement te kiezen. Bij de vorige verkiezingen, in 2014, stemde slechts één op de drie Nederlanders. EU-correspondent Christoph Schmidt hoopt dat hij met zijn stukken twijfelaars over de streep kan trekken om deze keer tóch te gaan. “Wat er in Brussel gebeurt, raakt ons allemaal.” (22/05 01u00 - Trouw)
20x Composteren lichamen voortaan toegestaan in WashingtonWashington heeft als eerste Amerikaanse staat het composteren van menselijke lichamen gelegaliseerd. De menselijke resten worden daarbij door... (21/05 23u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Filmmakers zetten opnames stop uit protest tegen strenge abortuswet in GeorgiaVerschillende filmmakers hebben hun opnames in Georgia stopgezet uit protest tegen de strenge abortuswet in de Amerikaanse staat. Actrices en... (22/05 08u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Geoffrey en Charlotte uit Down The Road hebben groot nieuwsTe gast in Gert Late Night gisteravond: de sterren van Down The Road. In de marge van hun optreden daar hadden Charlotte en Geoffrey, het koppel uit de serie, groot nieuws. (22/05 08u30 - Het Belang van Limburg)
19x Belgen in het buitenland brengen vandaag hun stem uitLees meer > (22/05 07u30 - VRT NWS)
19x Zijn naam blijkt niet meer genoeg: hoe het imperium van de ‘Naked Chef’ Jamie Oliver instortVrijwel alle 25 restaurants van Jamie Oliver in het VK moeten de deuren sluiten. De keten van de celebritykok stevent af op een faillissement – een ineenstorting die gepaard dreigt te gaan met het verlies van 1.300 banen. (22/05 06u45 - De Morgen)
19x ‘Air Francken’: juridisch geen probleem, wel vervelend voor N-VAAntwerpenUitgelekte geluidsfragmenten uit 2016 waarin Antwerps burgemeester Bart De Wever getuigt over afspraken met Theo Francken om illegalen uit te wijzen, zijn vervelend voor N-VA. Maar de praktijk wordt wel in tal van steden toegepast. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Een koe zindelijk maken? Dat lukt, en is vooral goed voor het milieuKoeien op commando in een potje laten plassen. Een kind is sneller zindelijk gemaakt, zou je denken. Maar het agrarisch innovatiebedrijf Hanskamp bewijst het tegendeel. Het ontwikkelde een koeien-urinoir, als deeloplossing voor het mestprobleem. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Ivan Leko neemt afscheid van Club Brugge: “De titel had niks veranderd, hoe moeilijk dat ook te snappen is”Een titel in de voetsporen van Michel Preud’homme, ­gevolgd door een knappe Champions League-campagne en een strijd om het kampioenschap tot de voorlaatste ­speeldag. Wat Ivan Leko presteerde met Club Brugge, is zonder meer knap. En toch nam blauw-zwart gisteren ­afscheid van de 41-jarige Kroaat. “Ik denk dat mensen pas later zullen beseffen wat wij bij Club gedaan hebben”, weet Leko. Tekst en uitleg van de man zelve bij een ­ogenschijnlijk vreemde beslissing. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Dewaest vereeuwigt Genkse titel met tatoeage op linkerbovenbeenDat Sébastien Dewaest zot is van tatoeages wisten we al. Het lijf van de KRC Genk-verdediger staat er vol mee. Toch heeft hij nog een plekje gevonden om de vorige week veroverde landstitel op zijn lichaam te vereeuwigen. (22/05 01u30 - Het Belang van Limburg)
19x Buijs reëel na uitschakeling: Vitesse heeft ons eigenlijk nog in leven gelatenFC Groningen-trainer was na de verloren halve finale tegen Vitesse teleurgesteld, maar ook reëel. ,,Ik denk dat Vitesse gewoon een betere ploeg heeft.‘’ (22/05 00u00 - Gelderlander)
19x Guillaume Gillet stoot in Frankrijk met Lens door in eindronde voor promotieLens heeft dinsdag na strafschoppen gewonnen van Paris FC in de eindronde om promotie naar en degradatie uit de Franse Ligue. Guillaume Gillet, de Belgische aanvoerder van Lens, speelde de hele wedstrijd en dat voor meer dan 14.000 toeschouwers. Hij kroonde zich ook tot matchwinnaar. (22/05 00u00 - Gazet van Antwerpen)
19x Nike en Adidas in verzet tegen tarieven Trump Lees meer > (21/05 23u47 - De Tijd)
19x ‘Siri werkt vrouwonvriendelijke vooroordelen in de hand’Artificial Intelligence-speakers zoals Siri van Apple of Alexa van Amazon, die veelal gebruikmaken van een vrouwelijke stem, bevestigen schadelijke gendervooroordelen. Dat stelt een studie van de Verenigde Naties waarover de Britse zender BBC dinsdag bericht. (21/05 22u00 - De Standaard)
18x IN KAART. Zo stemde jouw gemeente bij alle verkiezingen van de afgelopen 40 jaarNog vier dagen, en dan is het aan u. De campagne loopt stilaan op zijn einde. Met uw stem helpt u zondag mee de kaart van Vlaanderen in te kleuren.... (22/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Op de verkiezingsrally van de Brexitpartij: "Dit is het begin van een politieke revolutie"Lees meer > (22/05 07u30 - VRT NWS)
18x Zo ziet ‘het potje’ voor koeien eruit: “Elke koe kan zindelijk worden gemaakt”Koeien op commando in een potje laten plassen. Een kind is sneller zindelijk gemaakt, zou je denken. Maar het agrarisch innovatiebedrijf Hanskamp bewijst het tegendeel. Het ontwikkelde een koeien-urinoir, als deeloplossing voor het mestprobleem. (22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen)
18x Cijfers bewijzen: aantrekkelijkheid van politie als werkgever nooit zo laagOfficiële cijfers bewijzen nu ook de dalende aantrekkelijkheid van de politie als werkgever. In amper één jaar tijd waren er 3.000 kandidaat-inspecteurs minder – dat is een daling van 30 procent. ‘Binnen tien jaar zal de helft van de ‘straatflikken’ 50-plus en zélfs 60-plus zijn. Dat is een ramp’, waarschuwt de politievakbond VSOA. (22/05 06u45 - De Morgen)
18x ?Dit is voor mijn lichaam?: met gedichten ten strijde tegen seksueel geweldAfgelopen nacht zijn in verschillende steden gedichten aangeplakt om seksuele agressie aan te klagen. 'We moeten de openbare ruimte weer opeisen,' zegt dichteres Astrid Haerens. (22/05 06u30 - VRT NWS)
18x Washington vermoedt dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerdeLees meer > (22/05 06u30 - VRT NWS)
18x Op de verkiezingsrally van de Brexitparty: "Dit is het begin van een politieke revolutie"Lees meer > (22/05 06u30 - VRT NWS)
18x Stiptheid van Belgische treinen bij slechtste van EuropaIn vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L’Echo woensdag berichten. (22/05 06u30 - Het Nieuwsblad)
18x VSOA: "Aantal kandidaten voor job bij politie neemt af”Het aantal kandidaten voor een job bij de politie neemt jaar na jaar af, klaagt de liberale vakbond VSOA Politie. Ze vreest dat het beroep minder... (22/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Niet minder maar meer jobs door digitaliseringDoor de oprukkende digitalisering zal onze arbeidsmarkt fundamenteel wijzigen. Maar alarmkreten zijn uit den boze. Netto zullen er jobs bijkomen, mits we de juiste maatregelen treffen. Dat blijkt uit een studie van technologiefederatie Agoria die vandaag wordt voorgesteld. (22/05 06u15 - De Morgen)
18x Griezelige beelden: gewichtheffer breekt been tijdens poging om 250 kilogram te liftenBij de Eurasian Weightlifting Championship in Rusland heeft gewichtheffer Yaroslav Radashkevich zich op een griezelige manier bezeerd. Toen hij 250 kilo wou heffen, bezweek zijn been onder het gewicht en knakte het in twee. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzetDe Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië. (22/05 01u45 - Gelderlander)
18x VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzetDe Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië. (22/05 01u45 - BN/DeStem)
18x VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzetDe Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië. (22/05 01u45 - De Stentor)
18x Industrieterrein Chemelot geeft toe: uitstoot lachgas jaren niet gemeldEen fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. (22/05 01u30 - De Stentor)
18x Advocaat ondanks finaleplaats FC Utrecht kritisch over opzet play-offsDick Advocaat is blij met de finaleplaats van FC Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal, maar de trainer toont zich geen voorstander van de extra wedstrijden na afloop van het reguliere seizoen. (22/05 00u00 - Nu.nl: Sport)
18x Vroege groene sprint, rode remonte Lees meer > (21/05 23u47 - De Tijd)
17x Man die kindjes doodde was eerder al agressief tegen vrouwTom S., de 37-jarige man die z’n kinderen Lore (8) en Lucas (6) dit weekend ombracht en daarna van een kraan sprong, mishandelde zijn vrouw. Hoewel ze de politie verwittigde, diende ze geen klacht in. Volgens Het Laatste Nieuws “uit liefde voor de kinderen en schrik voor hem.” (22/05 09u15 - Het Nieuwsblad)
17x Fitnesskoning laat spoor van gedupeerden achter Lees meer > (22/05 08u56 - De Tijd)
17x Hoe het imperium van naked chef Jamie Oliver stilaan afbrokkeltDe Britse chefkok Jamie Oliver (43) vraagt gerechtelijke bescherming aan voor de 25 resterende restaurants van zijn keten Jamie’s Italian. Een nieuwe, diepe knauw. De naked chef bouwde een gigantisch imperium op, dat ondertussen weer werd uitgekleed. (22/05 07u45 - Het Belang van Limburg)
17x Schoenenmerken, waaronder Nike en Adidas, willen eind aan Trumps handelsoorlog met ChinaLees meer > (22/05 07u30 - VRT NWS)
17x LIVE. Verkiezingsnieuws over tekort bij de politie, De Crem: “2 miljoen extra voor politie”Steeds minder jongeren zien een job bij de politie zitten. Dat blijkt uit cijfers van Het Laatste Nieuws. In één jaar tijd daalde het aantal... (22/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Steeds vaker staan studenten al voor de klas door lerarentekortLerarenopleidingen krijgen steeds vaker de vraag van scholen om studenten te laten inspringen om het lerarentekort op te vangen. De schrijven De... (22/05 07u00 - Het Laatste Nieuws)
17x Strooptocht door la Flandre profonde: hoe Vlaams Belang de verkiezingen wil winnenVlaams Belang leeft weer op. De pandoering van 2014 is vergeten. Voorzitter Tom Van Grieken stuurt weg van de ranzigheid en dat lijkt te werken. Zijn prooi: de vertwijfelde kiezer in het Vlaamse achterland. (22/05 06u15 - De Morgen)
17x Nederland maakt onvrijwillige seks en intimidatie strafbaarIn Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren, beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. (22/05 05u45 - Het Nieuwsblad)
17x ‘Magnum P.I.’ duikt weldra op bij Q2Lees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Breek je hoofd niet langer over migraine: deze behandelingen verlichten de pijn échtEén miljoen Belgen lijden aan migraine, een deels genetisch bepaalde hersenaandoening. En dokter Google heeft minstens evenveel remedies die zouden kunnen helpen. Maar net zoals de triggers die migraine veroorzaken verschillen van persoon tot persoon, is het succes van al die remedies heel individueel. Kan botox de pijn nu echt verlichten? En helpt Dafalgan? Twee experts leggen uit wat wel en niet helpt. (22/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Eigenaar: konijn van actrice Constance Wu poepte en plaste mijn penthouse onderDe eigenaar van het appartement dat Constance Wu huurde in New York is blij dat zijn beroemde huurder het pand heeft verlaten. Volgens hem zou de Crazy Rich Asians-ster een puinhoop hebben gemaakt van zijn penthouse door haar konijn Lida Rose overal te laten poepen en plassen, waardoor het huis volgens de schoonmaakster stonk en ranzig was. Dit meldt Page Six. (22/05 02u45 - De Stentor)
17x Uitstoot lachgas werd door industrieterrein Chemelot jaren niet gemeldEen fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. Het achterhouden van informatie heeft dan ook effect op de Nederlandse boekhouding van broeikasgassen. (22/05 02u00 - Trouw)
17x Verenigde Staten verdenken Syrische overheid wederom van gifgasaanvalDe Verenigde Staten verdenken de regering van de Syrische president Bashar al-Assad ervan weer gifgas te hebben gebruikt in de provincie Idlib. (22/05 01u00 - Nu.nl)
17x Auto- en motorbranche erg somber gestemdOndernemers in de auto- en motorbranche zien het somber in, waarmee de branche de enige bedrijfstak in Nederland is waar de stemming negatief is. Waar vorig kwartaal nog 34% van de ondernemers verwachtte dat de omzet komende drie maanden zal stijgen, is dat nu nog maar 17%. (22/05 00u15 - De Financiële Telegraaf)
17x LIVE (20u30). KV Kortrijk ontvangt Charleroi in finale van play-off 2• KV Kortrijk - Charleroi • Aftrap 20u30 • Guldensporentadion • Finale play-off 2 (22/05 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
17x Snelgroeiend Veeam evolueert naar hybrid cloudBackupspecialist Veeam Software heeft de grens van 1 miljard dollar inkomsten doorbroken. Backup is nog steeds de basis van het softwareplatform, maar de toekomst voor Veeam ligt in de hybrid cloud. Dat maakte het bedrijf bekend op de VeeamON-conferentie. (22/05 00u00 - DataNews)
17x Betonstop: Open VLD stelt streefdoel tegen 2025 in vraagBart Tommelein (Open VLD) denkt dat het quasi onhaalbaar is om het ruimtebeslag tegen 2025 van gemiddeld 6 hectare per dag te halveren naar 3 hectare. Nochtans maakt die doelstelling deel uit van de zogenaamde betonstop. 'We moeten realistisch zijn: de mensen gaan dit niet pikken.' (21/05 23u45 - Knack)
16x KIESBLOG. Hoe willen Open VLD en SP.A de pensioenen betaalbaar houden?Lees meer > (22/05 09u15 - De Standaard)
16x VIDEO. Altijd al in een klein stationnetje willen wonen? Hier kan het voor een spotprijsjeAltijd al eigenaar willen zijn van een station, net zoals in Monopoly? In Zichem kan het. De NMBS verkoopt het oude stationsgebouw. (22/05 09u00 - Het Nieuwsblad)
16x E40 naar Brussel volledig versperd in Wetteren na ongeval met kraanwagen: "Vermijd omgeving"Lees meer > (22/05 08u45 - VRT NWS)
16x E40 richting Brussel versperd door gekantelde vrachtwagen in WetterenDe E40 is richting Brussel volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen in Wetteren. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer staat er stil over een afstand van meer dan 5 kilometer, en het Verkeerscentrum raadt aan de omgeving te vermijden. (22/05 08u30 - De Morgen)
16x BEREKEN ZELF. Hoeveel extra inkomsten gunnen de partijen uw gezin?De verkiezingsbeloftes zijn gemaakt. Maar voordat u gaat stemmen wil u wellicht nog weten welke gevolgen die hebben voor uw portefeuille. Bereken hieronder welk partijprogramma uw gezin het meest kan opleveren. (22/05 08u15 - De Standaard)
16x Zo ziet ‘het potje’ voor koeien eruit: “Elke koe kan zindelijk worden gemaakt”Koeien op commando in een potje laten plassen. Een kind is sneller zindelijk gemaakt, zou je denken. Maar het agrarisch innovatiebedrijf Hanskamp bewijst het tegendeel. Het ontwikkelde een koeien-urinoir, als deeloplossing voor het mestprobleem. (22/05 08u00 - Het Belang van Limburg)
16x Groningen opgeschrikt door aardbevingDe Nederlandse provincie Groningen is dinsdagochtend vroeg opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het Nederlandse meteorologische instituut KNMI had de beving een kracht van 3,4 op de schaal van Richter. (22/05 07u30 - De Standaard)
16x Nederland maakt seks tegen de wil en intimidatie binnenkort strafbaarIn Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie binnenkort strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst 'bevriezen' en niet protesteren beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. Vandaag wordt het wetsvoorstel ingediend door de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid. (22/05 07u30 - VRT NWS)
16x Geoffrey en Charlotte uit Down The Road hebben groot nieuwsTe gast in Gert Late Night gisteravond: de sterren van Down The Road. In de marge van hun optreden daar hadden Charlotte en Geoffrey, het koppel uit de serie, groot nieuws. (22/05 07u30 - Het Nieuwsblad)
16x Stiptheid Belgische treinen bij slechtste van EuropaIn vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L'Echo vandaag berichten. (22/05 07u00 - De Morgen)
16x Zes doden en tweehonderd gewonden bij protesten in Jakarta tegen herverkiezing Joko WidodoIn de Indonesische hoofdstad Jakarta is het na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen... (22/05 06u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Nederland maakt seks tegen de wil en intimidatie strafbaarIn Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst 'bevriezen' en niet protesteren beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. (22/05 06u30 - VRT NWS)
16x Stiptheid Belgische treinen bij slechtste van EuropaIn vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passgierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017... (22/05 06u00 - Het Laatste Nieuws)
16x Christa Jouck - toponderneemsterChrista Jouck is Algemeen Directeur van bedrijvencentra Officenter, met vestigingen in Hasselt, Aalst, Leuven, Turnhout, Geel, Antwerpen, Brussel en Maastricht. Officenter biedt ruimte aan 683 bedrijven met een totaal van 1.315 medewerkers. Christa onderneemt al sinds haar 21ste en ontpopte zich tot één van de meest succesvolle zakenvrouwen van Limburg en daarbuiten. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
16x Krijgsmacht zet omstreden motorrijders aan de kantMilitairen die lid zijn van omstreden motorclubs zijn niet langer welkom bij het leger. Defensie heeft tenminste vier militairen laten weten dat hun verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, wat in de praktijk neerkomt op ontslag. (22/05 03u15 - De Stentor)
16x Tiener geeft toe lemuur uit dierentuin gestolen te hebben: “Ik wilde hem als huisdier”In de VS is een 19-jarige man voor de rechter verschenen voor het stelen van een 32 jaar oude, met uitsterven bedreigde ringstaartmaki uit de... (22/05 02u30 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
16x Grapperhaus: alle onvrijwillige seks wordt strafbaarAlle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid volgens de NOS woensdag aankondigt. Ook slachtoffers van seksuele intimidatie moeten volgens de minister beter worden beschermd. (22/05 02u15 - Gelderlander)
16x Grapperhaus: alle onvrijwillige seks wordt strafbaarAlle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid volgens de NOS woensdag aankondigt. Ook slachtoffers van seksuele intimidatie moeten volgens de minister beter worden beschermd. (22/05 02u15 - BN/DeStem)
16x Grapperhaus: alle onvrijwillige seks wordt strafbaarAlle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid volgens de NOS woensdag aankondigt. Ook slachtoffers van seksuele intimidatie moeten volgens de minister beter worden beschermd. (22/05 02u15 - De Stentor)
16x Vooral CDA in Eerste Kamer kritisch op eigen KlimaatwetIn de Eerste Kamer is vooral het CDA kritisch gereageerd op de Klimaatwet van GroenLinks en PvdA, die de partij als één van de acht partijen in de Tweede Kamer heeft medeondertekend. (22/05 01u15 - Nu.nl)
16x VIDEO: Gillet is penaltyheld bij Lens, dat stap dichter staat bij promotieGuillaume Gillet staat met Lens in de halve finales van de eindronde voor promotie. Bij 4-4 in de strafschoppenreeks trapte onze landgenoot de beslissende penalty binnen. (22/05 00u45 - Sporza)
16x Amsterdam groeit, Sittard krimpt, maar dat kan over tien jaar zomaar weer anders zijnUit de nieuwe Atlas voor Gemeenten die vandaag uitkomt, blijkt dat de ontwikkeling van steden moeilijk is te voorspellen. De sterkste groeiers uit de jaren zeventig bungelen nu onderaan, de grootste verliezers zijn de winnaars. (22/05 00u15 - Trouw)
16x Buijs reëel na uitschakeling: Vitesse heeft ons eigenlijk nog in leven gelatenFC Groningen-trainer was na de verloren halve finale tegen Vitesse teleurgesteld, maar ook reëel. ,,Ik denk dat Vitesse gewoon een betere ploeg heeft.‘’ (22/05 00u00 - BN/DeStem)
16x Guillaume Gillet stoot in Frankrijk met Lens door in eindronde voor promotieLens heeft dinsdag na strafschoppen gewonnen van Paris FC in de eindronde om promotie naar en degradatie uit de Franse Ligue. Guillaume Gillet, de Belgische aanvoerder van Lens, speelde de hele wedstrijd en dat voor meer dan 14.000 toeschouwers. Hij kroonde zich ook tot matchwinnaar. (22/05 00u00 - Het Belang van Limburg)
16x Meer dan 40 doden na offensief van jihadisten in SyriëBij een offensief dat jihadisten vandaag gelanceerd hebben tegen de regeringstroepen in het noordwesten van Syrië zijn 18 strijders en 26 soldaten... (21/05 23u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Brusselse politieman op non-actief gezet na schoppen overmeesterde manOp een videofilmpje dat circuleert op sociale media is te zien hoe een politieman een arrestant op het hoofd slaat en schopt. Hij is op non-actief gezet. (21/05 21u30 - De Standaard)
15x Waarom de Europese verkiezingen op zondag zo belangrijk zijnDe Europese verkiezingen vormen een strijd om de ziel van Europa: komt er meer samenwerking of juist minder? Buitenlandjournalist Bart Beirlant vertelt waarom de Europese verkiezingen zo belangrijk zijn. (22/05 09u00 - De Standaard)
15x ?Dit is voor mijn lichaam?: nachtelijke plakactie met gedichten ten strijde tegen seksueel geweldAfgelopen nacht zijn in verschillende steden gedichten aangeplakt om seksuele agressie aan te klagen. 'We moeten de openbare ruimte weer opeisen,' zegt dichteres Astrid Haerens. (22/05 08u45 - VRT NWS)
15x Opnieuw leven in de brouwerij van Grimbergen Lees meer > (22/05 07u56 - De Tijd)
15x Groningen getroffen door aardbeving: “Hele bed trilde, iedereen wakker”In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich woensdagochtend een aardbeving voorgedaan. De schok werd gevoeld in de stad Groningen, maar ook op veel andere plekken. Volgens het Nederlandse meteorologische instituut KNMI had de beving een kracht van 3,4. Het epicentrum lag in het dorp Westerwijtwerd, ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van Groningen. (22/05 07u45 - Het Belang van Limburg)
15x Tarantino wordt (een beetje) volwassen met ‘Once Upon a Time in Hollywood’Op het Filmfestival van Cannes ging gisteren Once Upon a Time in Hollywood in wereldpremière. Daarin verwerkt Quentin Tarantino op tragikomische wijze het jeugdtrauma dat de moorddadige Manson Family hem bezorgde. Een erg atypische Tarantino-film, waarin melancholie de bovenhand heeft. (22/05 07u45 - De Morgen)
15x Nog geen idee op wie u gaat stemmen? Zit u met een vraag over de verkiezingen? VRT NWS to the rescueOp 26 mei trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Een belangrijke verkiezingsdag dus. VRT NWS probeert u daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Hoe? Hier vindt u een overzichtje. (22/05 07u30 - VRT NWS)
15x Groningen getroffen door aardbeving: “Ik voelde het huis bewegen”In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich deze ochtend een aardbeving voorgedaan. De schok werd gevoeld in de stad Groningen, maar ook op... (22/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
15x VS: ‘Sterke indicaties dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerde in Idlib’De Verenigde Staten hebben ‘indicaties’ dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwen voor vergeldingsacties. (22/05 07u00 - De Morgen)
15x Fruitboer bouwt eigen 'hotel' voor 168 seizoensarbeidersIn Brustem bouwt fruitbedrijf Royal Fruit Company een nieuwbouw voor de huisvesting van liefst 168 seizoensarbeiders. “Alleen met comfortabele huisvesting en een goed loon hebben we de garantie dat onze Oost-Europese werknemers elk jaar terugkomen”, zegt fruitkweker Raf Gielen. (22/05 06u30 - Het Belang van Limburg)
15x Storingen bij Skeyes: Brussels Airport eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vluchtLees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Veto’sLees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Ministers naar de werkvloer: De Block verpleegt en Geens bewaaktAan media-aandacht geen tekort voor onze ministers tegenwoordig. Ze laveren van het ene debat naar het andere om hun beleid te verdedigen. Maar weten ze ook hoe het eraan toegaat op de werkvloer? Cathérine Moerkerke duwde Maggie De Block in een verplegeruniform, Koen Geens achter de tralies en Liesbeth Homans in de armoede. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Clara De Decker schittert als vliegende reporter tijdens ElisabethwedstrijdMisschien heeft u haar al opgemerkt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas: vliegende reporter Clara De Decker (29), die voor net dat tikkeltje meer pit zorgt. De ravissante verschijning presenteert ook vast bij klassieke zender Klara. Clara van Klara, dus. “Ik zei vroeger al dat ik de Elisabethwedstrijd wilde presenteren. Dat kan ik dus al afvinken.” (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Testament van Aretha Franklin gevonden in sofaLees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Zakken met water moeten bomen efficiënter bewaterenDe gemeente heeft vijftig ‘treegators’ gekocht. Dat zijn zakken die men rond een boom moet ritsen en vullen met water. De gaatjes onderaan laten het water druppel per druppel door. (22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Eigenaar: konijn van actrice Constance Wu poepte en plaste mijn penthouse onderDe eigenaar van het appartement dat Constance Wu huurde in New York is blij dat zijn beroemde huurder het pand heeft verlaten. Volgens hem zou de Crazy Rich Asians-ster een puinhoop hebben gemaakt van zijn penthouse door haar konijn Lida Rose overal te laten poepen en plassen, waardoor het huis volgens de schoonmaakster stonk en ranzig was. Dit meldt Page Six. (22/05 02u45 - Gelderlander)
15x Eigenaar: konijn van actrice Constance Wu poepte en plaste mijn penthouse onderDe eigenaar van het appartement dat Constance Wu huurde in New York is blij dat zijn beroemde huurder het pand heeft verlaten. Volgens hem zou de Crazy Rich Asians-ster een puinhoop hebben gemaakt van zijn penthouse door haar konijn Lida Rose overal te laten poepen en plassen, waardoor het huis volgens de schoonmaakster stonk en ranzig was. Dit meldt Page Six. (22/05 02u45 - BN/DeStem)
15x 'Wetsvoorstel Grapperhaus om alle onvrijwillige seks strafbaar te maken'Alle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid volgens de NOS woensdag aankondigt. (22/05 02u45 - Nu.nl)
15x Grapperhaus: alle onvrijwillige seks wordt strafbaarAlle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid volgens de NOS woensdag aankondigt. Ook slachtoffers van seksuele intimidatie moeten volgens de minister beter worden beschermd. (22/05 02u15 - AD.nl)
15x Geens wil 250 miljoen extra voor gerechtsgebouwen, Groen: "inhaalbeweging is niet gebeurd"Lees meer > (22/05 01u00 - VRT NWS: Politiek)
15x Zinzen en Van Cauwelaert bij IvanHerbekijk hier 'Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan' van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media. (22/05 01u00 - VRT NWS: Politiek)
15x Iedereen kiest - aflevering 6Herbekijk 'Iedereen kiest' van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen ontvangt Phara de Aguirre lokale en nationale kopstukken en gaat met hen dieper in op de verkiezingsvoorstellen. In deze aflevering is Tom Van Grieken (Vlaams Belang) te gast. (22/05 01u00 - VRT NWS: Politiek)
15x Advocaat ondanks finaleplaats FC Utrecht geen voorstander van play-offsDick Advocaat is blij met de finaleplaats van FC Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal, maar de trainer toont zich geen voorstander van de extra wedstrijden na afloop van het reguliere seizoen. (22/05 00u45 - Nu.nl: Sport)
15x Donar opent DBL-finale met winst in ZwolleLees meer > (22/05 00u17 - FOK!sport)
15x The Dark Pictures: Man of Medan verschijnt in augustus en Twisted Metal-tv-serie in de maakHoewel horror meestal meer iets is voor het winterseizoen, kun je je net zo hard de tandjes schrikken in de zomer. Daar gaat The Dark Pictures: Man of Medan waarschijnlijk voor zorgen. Check de onaangename trailer in deze verse N8W8. (22/05 00u15 - Power Unlimited)
15x The Sinking City met 10 minuten gameplayLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
15x 'Toekomstige reizen naar maan kunnen hinder ondervinden van bevingen'Op de maan is nog steeds sprake van tektonische activiteit waardoor bevingen ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek dat maandag door een groep Amerikaanse geologen gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience. (22/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
15x De belangrijkste conclusies uit het VN-rapport over uitsterven van soortenDe Verenigde Naties publiceerden maandag een rapport over de milieuschade door toedoen van de mens. De onderzoekers beschrijven een planeet, die gebukt gaat onder overconsumptie en vervuiling en die bijna een miljoen soorten dreigt te verliezen. NU.nl zet de belangrijkste bevindingen uit het rapport op een rij. (22/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
15x Buijs reëel na uitschakeling: Vitesse heeft ons eigenlijk nog in leven gelatenFC Groningen-trainer was na de verloren halve finale tegen Vitesse teleurgesteld, maar ook reëel. ,,Ik denk dat Vitesse gewoon een betere ploeg heeft.‘’ (22/05 00u00 - De Stentor)
14x Na 20 jaar plots weer nummer 1-hit voor de Vengaboys dankzij politiek schandaal OostenrijkTwintig jaar na de originele release harkt de Nederlandse danceformatie Vengaboys weer een nummer 1-notering voor hun hit We're Going To Ibiza... (22/05 10u15 - Het Laatste Nieuws)
14x De Crem: '200 miljoen euro per jaar extra voor de politie'Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) wil dat er 200 miljoen euro per jaar extra vrijkomt voor de politiediensten. Dat heeft hij woensdag aan VTM NIEUWS gezegd in een reactie op het nieuws dat het aantal kandidaten voor een job bij de politie jaar na jaar afneemt. Ook wil de minister de politieopleiding korter en doelgerichter maken. (22/05 09u00 - Knack)
14x Steen valt op bezoekster Gravensteen: monumentenwachters voeren extra controle uitEen afgebrokkelde steen van het poortgebouw van het Gravensteen is midden ja­nua­ri op de schouder van een bezoekster terecht­gekomen. De dienst Historische Huizen Gent stuurde daarom dinsdag drie ­monumentenwachters naar de water­burcht voor een tussentijdse controle. (22/05 08u45 - Het Nieuwsblad)
14x Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: ‘Een dwaas met een laag IQ’De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020, werd na kritiek op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un omschreven als ‘een imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist’. (22/05 08u00 - De Morgen)
14x Zes doden en tweehonderd gewonden bij zware rellen na verkiezingen IndonesiëIn de Indonesische hoofdstad Jakarta is het woensdag na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen de politie en aanhangers van Joko’s tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, kwamen zes mensen om het leven, zo berichten plaatselijke media (22/05 07u45 - Het Belang van Limburg)
14x Stiptheid van Belgische treinen bij slechtste van EuropaIn vergelijking met dertien andere Europese landen reden de Belgische passagierstreinen het minst stipt in 2017. In een periode van 2012 tot 2017 deden enkel de Italiaanse treinen het minder goed dan de Belgische. Dat blijkt uit een vergelijking van het platform voor spoorinfrastructuurbeheerders in Europa (PRIME), waarover De Tijd en L’Echo woensdag berichten. (22/05 07u45 - Het Belang van Limburg)
14x Zes doden en tweehonderd gewonden bij zware rellen na verkiezingen IndonesiëIn de Indonesische hoofdstad Jakarta is het woensdag na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen de politie en aanhangers van Joko’s tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, kwamen zes mensen om het leven, zo berichten plaatselijke media (22/05 07u45 - Gazet van Antwerpen)
14x Nederland maakt onvrijwillige seks en intimidatie strafbaarIn Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren, beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. (22/05 07u30 - Het Belang van Limburg)
14x NASA biedt grote publiek de kans om naam naar Mars te sturenHet zal nog jaren duren alvorens er een mens op Mars landt, maar in afwachting daarvan wil NASA het opnieuw mogelijk maken om alvast je naam naar de rode planeet te sturen. De namen zullen op microchips worden gegraveerd en vervolgens met een missie naar Mars mee worden gestuurd. (22/05 07u30 - Het Belang van Limburg)
14x KIESBLOG. Koen Geens (CD&V): 'Als advocaat tevreden is met cd-rom, is dat voldoende. Als hij dossier gekopieerd wil zien, moet dat'Lees meer > (22/05 07u15 - De Standaard)
14x Omaanse auteur wint Man Booker Prize Lees meer > (22/05 06u55 - De Tijd)
14x Clubicoon Gert Verheyen op weg naar Club BruggeIedere club een comeback van een icoon. Anderlecht verheugt zich op de comeback van Vincent Kompany, Club Brugge maakt zich op voor de terugkeer van Gert Verheyen als assistent-trainer. Ook als de gesprekken met die andere ex-speler, Philippe Clement, vandaag op niets uitdraaien. (22/05 06u45 - Gazet van Antwerpen)
14x Franse Senaat stemt voor digitaksIn Frankrijk heeft de Senaat in de nacht van dinsdag op woensdag middels handopsteking en in eerste lezing groen licht gegeven voor een nieuwe belasting voor internetgiganten. Er waren 181 stemmen voor, 4 tegen en 158 onthoudingen. In de tekst werd wel het tijdelijke karakter van de maatregel ingeschreven. (22/05 05u30 - DataNews)
14x Klimaatverandering krijgt verzekeraars in de greep en sijpelt door in de premiesDe klimaatverandering begint ook in Nederland een zaak voor verzekeraars te worden. Dat uit zich in preventie, maar ook al in hogere premies. En dan is er nog het grootste gevaar: overstromingen. (22/05 05u15 - Volkskrant Economie)
14x Het einde van een tijdperk: Bits&Atomen zwaait zijn bariton uitDit is een bitterzoete aflevering. Want het is de laatste met wetenschapsredacteur Pieter Van Dooren. (22/05 05u00 - De Standaard)
14x GenkiesLees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
14x Harp laat mensen met dementie dansenGENKEen duwtje op de ‘snaar’ en Rocco Granata schalt uit het instrument. De interactieve harp, die Hogeschool UCLL ontwikkelde, moet patiënten met dementie aanzetten tot beweging. Volgend jaar krijgt de harp een plaats in woon-zorgcentrum Toermalien in Genk. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
14x Kobe Van Herwegen speelt de Geest in musicalversie ‘Aladdin’Giovanni Kemper (‘Nachtwacht’) en Ianthe Tavernier (‘De Buurtpolitie’) spelen de hoofdrollen in ‘Aladdin’, de familiemusical van James Cooke’s productiehuis Uitgezonderd, dat eerder al succes oogstte met ‘Pippi zet de boel op stelten’. De rol van De Geest wordt gespeeld door Kobe Van Herwegen. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
14x Kommil Foo: koningen van culturele centraVlaanderen krijgt maar niet genoeg van stand-upcomedy en muziek van eigen bodem. Toch niet als we het nieuwe programma van de culturele centra mogen geloven. Want daar gaan vooral tickets voor pakweg Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud of Xander De Rijcke vliegensvlug de deur uit. (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
14x Grapperhaus: seks tegen de wil en intimidatie strafbaarOnvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst 'bevriezen' en niet protesteren beter te beschermen, vindt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerig gedrag op straat en online niet zonder gevolgen is. (22/05 03u30 - Trouw)
14x Krijgsmacht zet omstreden motorrijders aan de kantMilitairen die lid zijn van omstreden motorclubs zijn niet langer welkom bij het leger. Defensie heeft tenminste vier militairen laten weten dat hun verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, wat in de praktijk neerkomt op ontslag. (22/05 03u15 - Gelderlander)
14x Krijgsmacht zet omstreden motorrijders aan de kantMilitairen die lid zijn van omstreden motorclubs zijn niet langer welkom bij het leger. Defensie heeft tenminste vier militairen laten weten dat hun verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, wat in de praktijk neerkomt op ontslag. (22/05 03u15 - BN/DeStem)
14x Jokha Alharthi uit Oman wint internationale Man Booker PrizeSchrijver Jokha Alharthi heeft gisteren met haar roman ‘Celestial Bodies’ de Man Booker International Prize 2019 gewonnen. Het boek, dat door... (22/05 02u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
14x Washington vermoedt dat regime nieuwe chemische aanval uitvoerde in SyriëDe Verenigde Staten hebben ‘indicaties’ dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwden dinsdag voor vergeldingsacties. (22/05 01u30 - De Standaard: Wetenschap)
14x VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzetDe Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië. (22/05 01u15 - Reformatisch Dagblad)
14x Wetsvoorstel: onvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden strafbaarSeksuele slachtoffers van onvrijwillige seks of seksuele intimidatie moeten beter worden beschermd. Daarom komt minister Ferd Grapperhaus met een wetsvoorstel om seksuele intimidatie en seks tegen de wil strafbaar te maken. (22/05 00u45 - RTL.nl)
14x Donar opent DBL-finale met winst in ZwolleLees meer > (22/05 00u17 - FOK!)
14x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
14x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - De Standaard - Sport)
14x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x Battlefield V maand uitgesteldLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
14x NBA 2K19 met Neighborhood trailerLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
14x Game releases mei 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maandIn mei staan er een aantal hele interessante titels op de planning. Waaronder enkele bekende reeksen, maar ook enkele nieuwkomers. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van mei.Datum: 7 mei 2019 Platform(s): PlayStation 4, Switch, Xbox OneFor The King is al een tijd uit voor pc, Mac en Linux, maar nu kunnen ook console-eigenaren van de strategische RPG genieten. De game combineert elementen van RPG's, boardgames en roguelikes, waardoor je vrijwel iedere speelbeurt een unieke ervaring voorgeschoteld krijgt. Vooral wanneer je met vrienden speelt.Lees meer... (22/05 00u00 - Eurogamer)
14x IJslandse Songfestivalact “gepest tijdens terugvlucht naar huis”De drie mannen van de groep Hatari die IJsland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv zullen hun avontuur niet snel... (22/05 00u00 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
14x De praktijken van ‘Air Francken’, kan dat allemaal zomaar?Op een ledenvergadering van N-VA gaf voorzitter Bart De Wever inkijk in de intense samenwerking tussen zijn politiediensten en het kabinet van Theo Francken. Criminelen zonder papieren die werden opgepakt, kunnen met ‘Air Francken’ het land uit. Zijn de uitspraken meer dan enkel gespierde taal? (21/05 22u00 - De Morgen)
14x Wijkagent aangevallen in Kortrijk, dader snel gevatIn Kortrijk is een wijkagent dinsdagmiddag aangevallen. De dader werd kort na de feiten gevat, zo bevestigt de politie. Er was eerst sprake van een steekpartij, maar volgens het parket is het nog niet duidelijk of de man de agent effectief gestoken heeft. (21/05 21u30 - De Standaard)
14x Lummen: Dagprijs voor nieuw woonzorgcentrum Het Meerlehof blijft goedkoopste in LummenIn november 2019 zullen de bewoners van woonzorgcentrum Het Meerlehof verhuizen naar de nieuwbouw die momenteel vlak naast het bestaande woonzorgcentrum wordt gebouwd. Om het nieuwe woonzorgcentrum in gebruik te kunnen nemen, dient er een nieuwe dagp... (21/05 13u30 - Limburgnieuws.be)
13x Vrouw van passagier gecrashte 737 MAX sleept Boeing voor de rechterEen Franse weduwe heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing na de dodelijke crash in maart. Het toestel van... (22/05 10u30 - Het Laatste Nieuws)
13x Weg van de ranzigheid: zo wil Vlaams Belang de verkiezingen winnenVlaams Belang leeft weer op. De pandoering van 2014 is vergeten. Voorzitter Tom Van Grieken stuurt weg van de ranzigheid en dat lijkt te werken. Zijn prooi: de vertwijfelde kiezer in het Vlaamse achterland. (22/05 10u15 - De Morgen)
13x Kampioen heeft zes miljoen veil voor Belg BongondaDe transfer van Theo Bongonda van Zulte Waregem naar KRC Genk zou in de buurt van een Belgisch record voor een binnenlandse transfer kunnen komen. (22/05 09u30 - Het Belang van Limburg)
13x Clara De Decker schittert náást het podium als vliegende reporter tijdens Koningin Elisabethwedstrijd: “In de wagen mag Justin Timberlake op”Misschien heeft u haar al opgemerkt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd op Canvas: vliegende reporter Clara De Decker, die voor net dat tikkeltje meer pit zorgt. De ravissante Antwerpse verschijning presenteert ook vast bij klassieke zender Klara. Clara van Klara, dus. “Ik zei vroeger al dat ik de Elisabethwedstrijd wilde presenteren. Dat kan ik dus al afvinken.” (22/05 09u30 - Het Nieuwsblad)
13x Franse president Macron duimt voor premier Michel: “Ik hoop dat hij de verkiezingen wint”De Franse president Emmanuel Macron hoopt dat ontslagnemend premier Charles Michel op 26 mei de verkiezingen wint. Hij vindt dat Michel over de juiste kwalificaties beschikt om legitieme Europese ambities te koesteren. Dat zegt de Franse president vandaag in een gesprek met Le Soir. (22/05 09u15 - De Morgen)
13x Melancholie heeft de bovenhand in ‘Once Upon a Time in Hollywood’Op het Filmfestival van Cannes ging gisteren Once Upon a Time in Hollywood in wereldpremière. Daarin verwerkt Quentin Tarantino op tragikomische wijze het jeugdtrauma dat de moorddadige Manson Family hem bezorgde. Een erg atypische Tarantino-film, waarin melancholie de bovenhand heeft. (22/05 09u00 - De Morgen)
13x ‘Helft ‘straatflikken’ straks ouder dan 60. Een ramp’: vakbond trekt aan alarmbelOfficiële cijfers bewijzen nu ook de dalende aantrekkelijkheid van de politie als werkgever. In amper één jaar tijd waren er 3.000 kandidaat-inspecteurs minder – dat is een daling van 30 procent. ‘Binnen tien jaar zal de helft van de ‘straatflikken’ 50-plus en zélfs 60-plus zijn. Dat is een ramp’, waarschuwt de politievakbond VSOA. (22/05 09u00 - De Morgen)
13x Aardbeving in Groningen schrikt honderden mensen wakker: "In top 3 van zwaarste bevingen in Groningen"Lees meer > (22/05 08u45 - VRT NWS)
13x Wietse Bosmans kan naar Heist Cycling Team: “Ik wil het veldrijden als broodwinning behouden”Wietse Bosmans kan even opgelucht ademhalen. De 27-jarige inwoner van Hulshout zit, nadat zijn contract bij Steylaerts-777 niet werd verlengd, zonder werkgever en kon dan ook geen wegwedstrijden rijden als voorbereiding op het veldritseizoen. Maar daar kwam de afgelopen dagen verandering in. Bosmans kreeg van Heist Cycling Team een helpende hand aangereikt. (22/05 08u45 - Gazet van Antwerpen)
13x Geoffrey en Charlotte uit Down The Road hebben groot nieuwsTe gast in Gert Late Night gisteravond: de sterren van Down The Road. In de marge van hun optreden daar hadden Charlotte en Geoffrey, het koppel uit de serie, groot nieuws. (22/05 08u30 - Gazet van Antwerpen)
13x Vakantiedagen weggeven aan collega’s? Dat doen we nietHet was een paradepaardje van minister van Werk Kris ­Peeters: de mogelijkheid om vakantiedagen op te sparen of weg te schenken aan een collega. Maar nog geen enkel bedrijf heeft er gebruik­ van gemaakt. (22/05 08u00 - Het Belang van Limburg)
13x Franse Senaat stemt voor digitale taks Lees meer > (22/05 07u56 - De Tijd)
13x 21 en een vrouw: de nieuwe ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 teamHet Williams F1 team heeft Jamie Chadwick, de huidige leidster in het nieuwe W Series kampioenschap, opgenomen in haar Driver Academy. (22/05 07u30 - Het Belang van Limburg)
13x 21 en een vrouw: de nieuwe ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 teamHet Williams F1 team heeft Jamie Chadwick, de huidige leidster in het nieuwe W Series kampioenschap, opgenomen in haar Driver Academy. (22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Slachtoffer zuurgooier zag nog geen cent schadevergoeding en is al 35 keer geopereerdAlstublieft, da’s voor u.” Met die woorden werd Marina Tijssen, poetsvrouw bij Delhaize aangevallen door een zuurgooier, nu zo’n vijf jaar geleden. Ze getuigde dinsdagavond in Gert Late Night op VIER. “Ik heb al 35 operaties ondergaan, maar nog geen cent schadevergoeding gekregen.” (22/05 07u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Limburg krijgt er als enige jachtgebied bijHasseltIn elke Vlaamse provincie is het jachtterrein kleiner geworden, uitgezonderd Limburg. “Wild zorgt hier voor veel meer problemen, waardoor mensen het belang van de jacht inzien”, zegt Geert Van den Bosch, directeur van Hubertus Vereniging Vlaanderen. (22/05 07u00 - Het Belang van Limburg)
13x Guido Brepoels verlaat KRC Genk Ladies voor KFC DiestNa zeven maanden ruilt Guido Brepoels (57) het vrouwenvoetbal weer in voor het mannenvoetbal. De Bilzense trainer trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk Ladies en gaat aan de slag bij provincialer KFC Diest, dat een ambitieus project lanceert. “De club mikt op het promoveren naar de tweede amateurliga tegen 2025”, legt Brepoels uit. Vandaag wordt de overeenkomst officieel bekendgemaakt. (22/05 06u45 - Het Belang van Limburg)
13x "Het irriteert De Wever dat een partij vanuit het midden van het bed, zowel naar links als naar rechts kan rollen"'Het irriteert De Wever dat een partij vanuit het midden van het bed, zowel naar links als naar rechts kan rollen' (22/05 06u45 - Het Belang van Limburg)
13x Podvis #15: Krijgt Europa de migratie onder controle?De actua-podcast Podvis duikt enkele weken onder in de Europese Unie. In aanloop naar de Europese verkiezingen willen we dieper ingaan op Europa, de instellingen en het beleid. Want ook al gebeurt het allemaal vlakbij, het blijft voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-gebeuren. (22/05 06u30 - VRT NWS)
13x Leraren verbaasden zich meteen al over hoge toetsadviezenDat de toetsadviezen van bijna twintigduizend groepachters niet kloppen, komt voor leraren en leerlingen niet per se uit de lucht vallen. Zij verbaasden zich al over de hoge uitslagen. ,,Ik heb een sterke klas, maar dit was wel héél sterk.” (22/05 05u15 - Gelderlander)
13x Leraren verbaasden zich meteen al over hoge toetsadviezenDat de toetsadviezen van bijna twintigduizend groepachters niet kloppen, komt voor leraren en leerlingen niet per se uit de lucht vallen. Zij verbaasden zich al over de hoge uitslagen. ,,Ik heb een sterke klas, maar dit was wel héél sterk.” (22/05 05u15 - BN/DeStem)
13x Anton Cogen aan de beterhand na hersenbloedingLees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
13x “Ik voelde me echt een berg van een vrouw naast hen.”Lees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
13x Record voor ‘Game Of Thrones’Lees meer > (22/05 03u45 - Het Belang van Limburg)
13x Zakken met water moeten bomen efficiënter bewaterenDe gemeente heeft vijftig ‘treegators’ gekocht. Dat zijn zakken die men rond een boom moet ritsen en vullen met water. De gaatjes onderaan laten het water druppel per druppel door. (22/05 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Krijgsmacht zet omstreden motorrijders aan de kantMilitairen die lid zijn van omstreden motorclubs zijn niet langer welkom bij het leger. Defensie heeft tenminste vier militairen laten weten dat hun verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, wat in de praktijk neerkomt op ontslag. (22/05 03u15 - AD.nl)
13x Blauw aura op gevoelige plaatWekelijks brengt fotograaf Folkert Koelewijn de mensen in beeld die van anderen helpen hun werk maken. (22/05 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
13x De democratische malaise in het stemhokjeHet was 2014, een paar dagen na de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ik herinner me nog goed het commentaar van een eurocommissaris op de uitslag: „While thirty percent… (22/05 02u15 - NRC Handelsblad)
13x 'Uitstoot lachgas Chemelot jarenlang niet gemeld'Een fabriek op industrieterrein Chemelot in Limburg stoot al tientallen jaren grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit werd gemeten. Dat heeft Chemelot volgens NRC bevestigd. De krant heeft er onderzoek naar gedaan. Chemelot zou in 2017 hebben ontdekt dat de fabriek van het bedrijf Anqore (in handen van DSM en private-equitybedrijf CVC Capital Partners) zo veel lachgas uitstootte. Het feit dat dat gemist was, werd gemeld bij de provincie, maar die zegt in NRC dat de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) verantwoordelijk is voor de monitoring van de uitstoot, wat de NEa op zijn beurt ontkent. De totale geregistreerde uitstoot van lachgas op Chemelot is door de ontdekking zo'n 50 procent hoger dan tot nu toe aangenomen. Het RIVM zegt dat het verplicht is om de uitstoot van lachgas te rapporteren. Het instituut zegt dat de provinciale milieudienst controleert of metingen en registratie juist worden uitgevoerd. Het RIVM zag zich na ontdekking dan ook genoodzaakt om de landelijke broeikasuitstoot met terugwerkende kracht vanaf 1990 omhoog bij te stellen. Lachgas is als broeikasgas 265 keer zo sterk als CO2, schrijft de krant. Lachgas niet beperkt De uitstoot is sinds de ontdekking overigens niet aangepakt. Lachgas is schadelijk voor het milieu, maar er zijn geen wettelijke beperkingen. Vorig jaar kreeg de lachgasuitstoot op Chemelot, waar nog twee fabrieken dit gas uitstoten, ineens de aandacht van de onderhandelaars die werkten aan het klimaatakkoord voor 2013, schrijft NRC. Chemelot-directeur Robert Claasen wil er wel wat tegen doen en zegt dat de uitstoot met 85 procent verminderd kan worden door katalysatoren te plaatsen. Het zou binnen drie à vier jaar gerealiseerd kunnen worden. De kosten liggen tussen de 90 en 120 miljoen euro, wat relatief goedkoop zou zijn gezien de klimaatwinst. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bestudeert de situatie, zegt een woordvoerder tegen NRC. Mogelijk komt het lachgas volgende maand aan bod als het kabinet met nieuwe klimaatmaatregelen komt. (22/05 02u00 - NOS.nl)
13x Alle seks tegen de wil van de ander binnenkort strafbaarAlle seks met iemand die dat eigenlijk niet wil, wordt binnenkort strafbaar. Als je weet dat de ander het niet wil, maar ook als je dat had kúnnen weten. Bij twijfel heb je de plicht te vragen of de ander het wel prettig vindt wat er allemaal gebeurt. Dat komt in een wetsvoorstel te staan dat minister Grapperhaus vandaag aankondigt. Zaken als verkrachting en aanranding zijn al langer strafbaar, maar die zijn soms moeilijk te bewijzen. Dat is bijvoorbeeld het geval als er geen geweld wordt gebruikt of als het slachtoffer uit angst verstijft en zich daardoor niet kan uiten of verzetten. Als oplossing daarvoor wil de minister nu nieuwe seksuele misdrijven opnemen in de wet, waarin niet dwang maar seks tegen de wil het criterium wordt. Daardoor hoeft het Openbaar Ministerie niet langer te bewijzen dat het slachtoffer zich heeft verzet of zich niet aan de seksuele handelingen kon onttrekken. Wel moet uit de verklaringen blijken dat de seks inging tegen de wil van het slachtoffer. In Zweden moeten mensen sinds een jaar altijd expliciet toestemming vragen voordat ze met iemand gaan vrijen. Dat gaat Grapperhaus te ver, maar diegene die de seks initieert, krijgt wel een grotere verantwoordelijkheid. Het wordt dus strafbaar als je seks hebt met iemand van wie je weet dat hij of zij niet wil. Maar ook als je had kunnen weten dat de ander niet wil. Het kabinet wil daarmee aansluiten bij de veranderende opvattingen over grensoverschrijdend seksueel gedrag. 'Gedrag dat in de samenleving sterker wordt afgekeurd dan voorheen, maar waarvoor de strafrechtelijke bescherming op onderdelen tekortschiet.' Daarom wordt ook seksuele intimidatie strafbaar, zowel online als op straat. 'Het is niet normaal om vrouwen of mannen op straat te betasten om ze te vernederen of te kwetsen.' Mensen moeten zich veilig voelen en ongehinderd zichzelf kunnen zijn, vindt Grapperhaus. Verdrag van Istanbul De voorstellen zijn in lijn met het verdrag van Istanbul uit 2016. Daarin staat dat seks zonder wederzijds goedvinden strafbaar moet worden gesteld. De komende maanden gaat Grapperhaus onderzoeken hoe de nieuwe wetten het best uitgevoerd kunnen worden en wat dat gaat kosten. Waarschijnlijk dient hij het definitieve wetsvoorstel eind dit jaar of begin volgend jaar in. (22/05 01u00 - NOS.nl)
13x ?Ik dacht: ik heb CL gespeeld met Ajax, het zal vast niet zo zwaar zijn?Lees meer > (22/05 00u47 - VoetbalZone)
13x Leden VBOK: Verken meer scenario’sHet bestuur van de VBOK houdt het liefst vast aan het eigen voorstel om de vereniging te laten opgaan in Siriz. Wel stuurt het de leden binnenkort nog enkele alternatieve scenario’s toe, voorzien van een eigen inschatting van de voor- en nadelen daarvan. (22/05 00u45 - Reformatisch Dagblad)
13x Vitesse-trainer: ’Spelers lopen rond als pinguïns’„Als je nu in onze kleedkamer kijkt, zie je dat iedereen met ijs rondloopt. Ze lopen rond als pinguïns. maar we proberen er honden van te maken”, vatte trainer Leonid Slutsky de fysieke gesteldheid van de Vitesse-spelers samen voor de camera van Fox Sports. (22/05 00u45 - Telegraaf: Sport)
13x Motor doet het beter dan autoOndernemers in de auto- en motorenbranche hebben in het eerste kwartaal een 1,2 procent hogere omzet behaald dan een jaar eerder. Waar de omzet uit motorfietsen in de lift zat, ging die van auto’s omlaag. (22/05 00u30 - Reformatisch Dagblad)
13x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Echtgenote van Iker Casillas heeft kanker: “Nog niet bekomen van ene schok, of het leven heeft ons opnieuw verrast”Bij Sara Carbonero, de echtgenote van Iker Casillas, is eierstokkanker vastgesteld. Het slechte nieuws volgt amper drie weken nadat Casillas op training bij Porto een hartaanval kreeg. (22/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x The Forest komt in november naar de PS4Lees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Remedy met apart team voor multiplayerLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Achievements FIFA 19Lees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Launchtrailer Naruto To Boruto: Shinobi StrikerLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x In-game aankopen worden vermeld op hoesLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Let's Sing 2019 aangekondigdLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x For Honor Marching Fire krijgt Open TestLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Nieuwe video van Nintendo LaboLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x NBA 2K19 The Prelude nu gratis te spelenLees meer > (22/05 00u02 - Gamed)
13x Eliot haalt finale Eurovisiesongfestival nietEliot, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, is er met zijn ballad 'Wake Up!' niet in geslaagd om een ticket te bemachtigen voor de finale van het liedjesspektakel. (22/05 00u00 - TV-Visie)
13x Bijna één op de vier Nederlanders heeft maag-, darm- of leverproblemenBijna één op de vier Nederlanders heeft last van maag-, darm- of leverproblemen, waarvan ongeveer 3,7 miljoen mensen bij de huisarts geregistreerd stonden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). (22/05 00u00 - GezondheidsNet)
13x Onderzoek: sluit drie kolencentrales al in 2020Met de sluiting van drie bijna nieuwe kolencentrales per begin volgend jaar zou Nederland alsnog het onhaalbaar geachte Urgenda-klimaatvonnis kunnen uitvoeren. En veel kosten zou het de schatkist niet: 760 miljoen euro. (22/05 00u00 - Volkskrant Economie)
13x Fast Furious: Hobbs Shaw vanaf 7 augustus 2019 in de bioscoopHet redden van de wereld is gemakkelijk maar samenwerken wordt a pain in the ass. [...] (22/05 00u00 - Sterrennieuws)
13x Amerikaanse luchtmacht onderschept Russische bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen bij AlaskaDe Amerikaanse luchtmacht heeft vier Russische bommenwerpers en twee gevechtsvliegtuigen onderschept die in het luchtruim dicht bij Alaska vlogen.... (21/05 22u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Vlaams Belang speelt vals bij campagneVlaams Belang voert campagne tegen wat zij de ‘islamisering’ van de Turnhoutsebaan in Antwerpen noemen. Vandaag hebben ze bij een actie een bord... (21/05 20u30 - Het Laatste Nieuws)
12x "Dachten ze misschien met een vibrator als prijs grappig te zijn?"Lees meer > (22/05 09u45 - VRT NWS)
12x Het grote klimaatdebat van Knack: 'We moeten net naar een bouwversnelling gaan'Op het grote klimaatdebat van Knack gingen Bart Tommelein (Open VLD), Elisabeth Meuleman (Groen) en Koen Van den Heuvel (CD&V) in discussie over onder andere de betonstop, rekeningrijden, salariswagens en de kernuitstap. 'Nu nog salariswagens verdedigen, ik kan daar niet bij.' (22/05 09u30 - Knack)
12x Ivan Leko neemt afscheid van Club Brugge: “De titel had niks veranderd, hoe moeilijk dat ook te snappen is”Een titel in de voetsporen van Michel Preud’homme, ­gevolgd door een knappe Champions League-campagne en een strijd om het kampioenschap tot de voorlaatste ­speeldag. Wat Ivan Leko presteerde met Club Brugge, is zonder meer knap. En toch nam blauw-zwart gisteren ­afscheid van de 41-jarige Kroaat. “Ik denk dat mensen pas later zullen beseffen wat wij bij Club gedaan hebben”, weet Leko. Tekst en uitleg van de man zelve bij een ­ogenschijnlijk vreemde beslissing. (22/05 09u15 - Gazet van Antwerpen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x VS: “Sterke indicaties dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerde in Idlib”22/05 01u30 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten hebben "indicaties" dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwen voor...
37x Duitse agent is het beu en toont verkeersdode aan ramptoeristen22/05 08u00 - Het Laatste Nieuws: Een Duitse politieagent heeft ramptoeristen die foto's maakten van een dodelijk ongeval uit hun voertuig gehaald en gezegd dat ze moesten kijken...
36x Onvrijwillige seks wordt strafbaar in Nederland22/05 03u30 - Het Laatste Nieuws: Onvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden in Nederland strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet...
34x Fiscale claim tegen AB InBev ondanks belastingdeal 22/05 01u48 - De Tijd: Lees meer >
34x Belgische trein is minst stipte van Europa 22/05 01u48 - De Tijd: Lees meer >
31x Geens wil 250 miljoen extra voor gerechtsgebouwen, Groen: "inhaalbeweging is niet gebeurd"22/05 01u00 - VRT NWS: Lees meer >
30x 28 miljoen euro voor Luiks oogimplantaat 22/05 01u48 - De Tijd: Lees meer >
30x VS vermoeden dat Syrisch regime chemische aanval uitvoerde in Idlib22/05 01u15 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten hebben "indicaties" dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwen voor...
30x Luid protest in de VS tegen anti-abortuswetgeving in verschillende conservatieve staten22/05 01u00 - VRT NWS: Op verschillende plaatsen in de VS komen mensen op straat om hun ongenoegen te uiten over anti-abortuswetgeving die enkele conservatieve staten recent hebben goedgekeurd. Onder meer voor het Hooggerechtshof in Washington D.C. zijn honderden mensen bijeengekomen, onder wie enkele Democratische presidentskandidaten.
29x Verliest Europa zondag zijn sterren?22/05 06u45 - De Standaard: De Europese verkiezingen vormen een strijd om de ziel van Europa: komt er meer samenwerking of juist minder? Buitenlandjournalist Bart Beirlant vertelt waarom de Europese verkiezingen zo belangrijk zijn.

Statistieken

Artikels:
32938
Gelezen:
14133
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven