dinsdag 18 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 
60x Zuid-Koreaanse film "Parasite" is grote Oscarwinnaar en schrijft geschiedenisLees meer > (18/02 00u00 - VRT NWS)
57x Zuid-Korea juicht -zeker net nu- na Oscartriomf: "Gelukkig nieuws voor een gedeprimeerd land"In Zuid-Korea is de Oscartriomf van de film 'Parasite' van Bong Joon-ho verrast en vol enthousiasme onthaald. Het land kon wel wat goed nieuws gebruiken, want de laatste dagen overheerst onrust over de uitbraak van het coronavirus. 'Dit is gelukkig nieuws, zoals een welkome regenbui, voor de Koreaanse Republiek, die gedeprimeerd is en wanhopig door het coronavirus', klinkt het. (18/02 00u00 - VRT NWS)
51x Belgische profs: "Toon Joodse clichés niet in de media”Gebruik beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet. Dat is de opmerkelijke oproep aan de media van drie proffen gespecialiseerd... (18/02 07u00 - Het Laatste Nieuws)
51x Rudy gaat al 32 jaar elke dag naar de frituur: “Geen idee van mijn bloedwaarden, ik heb een panische angst voor dokters”Een medium pakske friet met een vleesje. Dat is al 32 jaar lang het avondmaal van Rudy Gybels (45) uit Schaffen, die van elk bakje friet een foto op Facebook post. “Ik vind dat een mens moet leven zoals hij graag doet, en je ziet wel waar je uitkomt en hoe kort of hoe lang het duurt”, zegt hij. Voedingsexperts maken zich wél zorgen. (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
51x Vrouw overleden na ongeval met tram in HobokenEen 55-jarige vrouw uit Antwerpen is maandagavond aangereden door een tram in Hoboken en overleden aan haar verwondingen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen. (18/02 00u30 - Het Belang van Limburg)
50x Nog nooit keken zo weinig mensen naar de Oscars: halvering in vergelijking met 20 jaar geledenNog nooit hebben zo weinig mensen de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen, gevolgd op televisie. Dat blijkt uit de kijkcijfers. In vergelijking met 20 jaar geleden is het aantal kijkers gehalveerd. 'Als films als 'Parasite' en '1917' winnen is dat wel interessant voor filmliefhebbers zoals ikzelf, maar voor de modale filmkijker zijn dat films zonder grote sterren', zegt filmkenner Ward Verrijcken. (18/02 00u00 - VRT NWS)
49x Assad ziet “eindoverwinning” in Idlib en westen van Aleppo naderenDe Syrische president Bashar al-Assad heeft maandag in een televisietoespraak gezegd de strijd in de provincie Idlib en in het platteland van Aleppo verder te zetten. Volgens hem is “de eindoverwinning” in zicht. (18/02 00u30 - Het Belang van Limburg)
47x N-VA-voorstel over afname Belgische nationaliteit weggestemdEr komt geen uitbreiding van de mogelijkheid om iemand de Belgische nationaliteit af te nemen bij een veroordeling wegens terrorisme. Het voorstel... (18/02 16u15 - Het Laatste Nieuws)
46x Klacht E.V.S. tegen Het Laatste Nieuws en HLN.be bij de Raad voor de Journalistiek ongegrondDe Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van E.V.S. tegen de foto bij een artikel van Het Laatste Nieuws en HLN.be ongegrond verklaard. Het... (18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
44x "De luchtvaartmaatschappij vindt het comfort van de passagier een topprioriteit? Onzin!"Het is ongetwijfeld een van de meest besproken video?s van de afgelopen dagen: tijdens de vlucht van New Orleans naar Charlotte op 31 januari filmde passagier Wendi Williams de man die achter haar zat, omdat die voortdurend tegen haar stoel duwde. Die passagier kon het immers niet hebben dat Williams de leuning van haar stoel naar achteren gezet had. De beelden werden intussen miljoenen keren bekeken en de meningen waren ronduit verdeeld. Williams zelf is nog altijd erg boos over hetgeen gebeurd is, zo vertelde ze gisteren aan Fox Business, en ze overweegt een klacht tegen luchtvaartmaatschappij American Airlines in te dienen. (18/02 11u00 - VRT NWS)


43x Dodental coronavirus loopt op tot boven 1.800 in ChinaHet aantal doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.868. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten vandaag. In... (18/02 01u45 - Het Laatste Nieuws)
40x Carl Devos: 'Het veto van Paul Magnette is van historisch belang'Na het veto van PS-voorzitter Paul Magnette ligt de federale regeringsvorming alweer in duigen. 'In tegenstelling tot wat Koen Geens beweert, heeft zijn partij wél de sleutels in handen', licht politicoloog Carl Devos (UGent) toe. (18/02 13u15 - Knack)
40x Erger dan eerst gedacht: Mercedes gaat met de bijl in het gamma én het personeelDinsdag spreekt Mercedes-topman Källenius de aandeelhouders toe. Maar de Duitse zakenkrant Handelsblatt weet nu al wat hij gaat vertellen. En het is geen goed nieuws. Er moet meer bespaard worden dan verwacht.Meer besparen dan eerst gedachtMercedes kondigde eerder al besparingen aan. Die zijn noodzakelijk om de uitdagingen van de globale automarkt de baas te kunnen. Er moet immers m...Lees meer (18/02 00u00 - Auto55)
39x Wegwijs in de regels van de lage-emissiezones06:20 Sinds 1 januari mogen erg vervuilende wagens het centrum van Gent niet meer binnen. In Antwerpen en Brussel bestonden er al beperkingen en worden de toegangsvoorwaarden nog verstrengd. Een overzicht. (18/02 06u30 - De Tijd)
39x Coronavirus noopt Apple tot waarschuwing05:42 Voor de tweede keer in iets meer dan een jaar doorkruist China het groeipad van het waardevolste technologiebedrijf ter wereld. (18/02 05u45 - De Tijd)
38x New South Wales versoepelt waterrestricties na zware regenvalDe Australische staat New South Wales versoepelt de waterrestricties die het aan haar bewoners had opgelegd. De zware regenbuien die door... (18/02 03u15 - Het Laatste Nieuws)
37x Opa Theo kampeert 15 dagen voor schoolpoort om kleindochter in te schrijven: "Ik doe alles voor haar"Aan de Daltonschool 1 in Hasselt kamperen nu al mensen voor de schoolpoort. De inschrijvingen starten daar op 2 maart, maar er zijn nog maar twee plaatsjes vrij. Theo Jammaers (63) uit Hoepertingen kampeert er al sinds zondag in zijn mobilhome, om zijn kleindochter te kunnen inschrijven. Tegen de start van de inschrijvingen staan er dan vijftien kampeerdagen op de teller. (18/02 12u00 - VRT NWS)
37x Koning Filip zet consultatieronde verder: formatiemist nog niet opgetrokkenLees meer > (18/02 11u00 - VRT NWS)
37x Renault Megane krijgt facelift en stekkerDe Mégane staat inmiddels vier jaar in de catalogus. Dat betekent dat het tijd is voor een opfrisbeurt. Die omvat niet alleen wat esthetische aanpassingen. De populaire middenklasser krijgt ook een stekkervariant. Het is tenslotte 2020.Nieuwe look voor Renault MeganeNieuwe koplampen zijn eigenlijk bij elke facelift van de partij. Hier zorgen de LED-kijkers volgens de Franse construc...Lees meer (18/02 00u00 - Auto55)
36x Another royal divorce: zoon van prinses Margaret en gravin van Snowdon na 26 jaar als vrienden uiteenDe graaf en gravin van Snowdon, David Armstrong-Jones en Serena Alleyne Stanhope, gaan na 26 jaar huwelijk als vrienden uit elkaar. Armstrong-Jones is de zoon van prinses Margaret, de overleden zus van de Britse koningin Elizabeth II, uit haar huwelijk met sterrenfotograaf Anthony Armstrong-Jones. Vorige week raakte nog bekend dat binnen de koninklijke familie ook Peter Phillips gaat scheiden. (18/02 09u45 - VRT NWS)
35x Wilsverklaring voor euthanasie wordt binnenkort onbeperkt geldigDe Kamercommissie Gezondheid heeft het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig maakt in de tijd. Alleen CD&V en Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming, maar de andere partijen stemden voor. Binnenkort staat het voorstel op de agenda van de plenaire Kamer. (18/02 14u15 - VRT NWS)
35x Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan coronavirus, dodental op 1700In het Chinese Wuhan is dokter Liu Zhiming, het hoofd van het plaatselijke ziekenhuis, overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldden verschillende Chinese media. Het ziekenhuis zelf gaf nog geen officiële bevestiging. (18/02 00u30 - Het Belang van Limburg)
35x 173.000 oldtimers dupe van LEZBelgië kent drie lage-emissiezones: die in Brussel, Antwerpen en Gent. Met te oude of vervuilende wagens mag je er niet binnen. In principe, want je kan argumenteren dat de normen niet steeds oordeelkundig zijn opgesteld.Uitzondering voor oldtimers?In de hoofdstad geldt een uitzondering voor oude auto’s die onder het oldtimerregime (herkenbaar aan de O-nummerplaat) vallen. Het zijn...Lees meer (18/02 00u00 - Auto55)
34x Experts twijfelen aan quarantainemaatregelen 'corona-cruise'Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus. (18/02 16u15 - De Standaard)
34x business: Blokker wordt over enkele maanden Mega WorldMirage Retail Group verkoopt de 123 winkels in België en Luxemburg aan Dutch Retail Groep. Alle Blokker-winkels krijgen een nieuwe naam: Mega World. Na mei dit jaar zal het merk Blokker uit het straatbeeld verdwijnen. Door ... (18/02 15u00 - Limburgnieuws.be)
34x 'Magnette is assertiever dan Di Rupo''De PS hoopt een wig te drijven tussen de N-VA enerzijds en de CD&V en de Open VLD anderzijds', zegt politoloog Pierre Verjans. (18/02 12u00 - Knack)
34x Chinese studie: meer dan 80 procent van de coronagevallen "mild", vooral oudere en zieke mensen lopen risicoLees meer > (18/02 09u45 - VRT NWS)
34x Magnette verwijt Geens en De Wever "onwaarheden en persoonlijke aanvallen"PS-voorzitter Paul Magnette reageert via Twitter scherp op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en gewezen koninklijk opdrachthouder Koen... (18/02 09u30 - Het Laatste Nieuws)
34x Eén op de twintig Belgen doet jaar lang geen beroep op gezondheidzorgIn 2018 ging één op de twintig Belgen niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. (18/02 05u30 - Knack)
33x Magnette richt zich na alle heisa tot Vlamingen: "Zen blijven”In een video op Twitter legt PS-kopstuk Paul Magnette uit waarom de regeringsvorming zo moeilijk verloopt en waar het voor de PS knelt. “Zen... (18/02 18u45 - Het Laatste Nieuws)
33x Dalle vlijmscherp voor Magnette: “Hij gedraagt zich als saboteur van het systeem”Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan... (18/02 09u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Coronavirus noopt Apple tot omzetalarm05:42 Voor de tweede keer in iets meer dan een jaar doorkruist China het groeipad van het waardevolste technologiebedrijf ter wereld. (18/02 08u30 - De Tijd)
33x LIVE (21u00). Dortmund-Belgen kijken PSG van Meunier in de ogen• Achtste finale Champions League • Signal Iduna Park • Aftrap om 21u00 • T. Hazard en Axel Witsel (Dortmund) tegen Thomas Meunier (PSG) (18/02 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
32x Klacht Van Lancker tegen Het Laatste Nieuws bij de Raad voor de Journalistiek gegrondDe Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van wetenschapper Wim Van Lancker tegen Het Laatste Nieuws gegrond verklaard. Het artikel citeert... (18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Proffen vragen om Joodse karikaturen niet of genuanceerd te tonen: "In tijd Hitler werden die ook gebruikt"Drie professoren gespecialiseerd in antisemitisme aan de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven, vragen aan de media om voorzichtig om te springen met beelden van praalwagens met Joodse karikaturen. Dat doen ze in een opiniestuk in de krant 'De Morgen'. 'In de tijd van Hitler werden deze karikaturen gebruikt om de mentaliteit van mensen te veranderen', zei Professor aan de UGent Klaas Smelik in 'De Ochtend' op Radio 1. (18/02 11u00 - VRT NWS)
32x Vlaams minister Dalle (CD&V) scherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur"De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.' (18/02 11u00 - VRT NWS)
32x Vlaamse regering bespaart vooral op ondernemingen10:23 De Vlaamse regering bespaart vooral op ondernemingen en injecteert de meeste middelen in de gemeenten. Dat concludeert het overlegorgaan van de Vlaamse sociale partners. (18/02 10u30 - De Tijd)
32x VRT-voorzitter Luc Van den Brande: "Besparingen zullen moeten worden gemilderd"De voorzitter van de VRT, Luc Van den Brande, legt zich niet neer bij de besparingen die de Vlaamse regering de VRT wil opleggen. Dat heeft hij gezegd in 'Terzake'. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle laat in het midden of er nog onderhandelingsmarge is. 'Dat is vandaag niet aan de orde.' (18/02 09u45 - VRT NWS)
31x Russische boeren redden elf paarden die door het ijs zijn gezaktIn Rusland zijn afgelopen weekend elf paarden door het ijs gezakt en zo in ijskoud water beland. Enkele boeren zagen het gebeuren en zijn meteen ter hulp geschoten. Bekijk de reddingsactie hierboven in de video. (18/02 15u00 - De Standaard)
31x Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, er vallen geen ontslagenLees meer > (18/02 14u15 - VRT NWS)
31x Vermassen noemt gang naar Cassatie door familie Tine Nys ‘merkwaardig’In de zaak van de euthanasie van Tine Nys hebben de burgerlijke partijen maandag cassatieberoep aangetekend. Advocaat Jef Vermassen, die psychiater Lieve Thienpont verdedigde, noemt dat een ‘merkwaardige’ stap. (18/02 09u30 - De Standaard)
31x Landgenoten mogen Militair Hospitaal verlaten na twee weken quarantaine - Amerikanen geëvacueerd van ‘coronacruise’De acht Belgen die sinds 2 februari in quarantaine zaten in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek, hebben deze middag het ziekenhuis mogen... (18/02 01u00 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
31x Coronavirus eist nu al meer dan 1.800 doden in ChinaDe balans van de doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.800. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten dinsdag. In de provincie Hubei zijn 93 bijkomende mensen overleden aan het virus. (18/02 00u45 - Het Belang van Limburg)
31x Lommel: Sfeermaker Sam uit Lommel doet mee aan Temptation IslandVanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Temptation Island 2020: Maak kennis met de acht verleiders die alles in de strijd gooien om de harten te veroveren van Angela, Roshina, Elke en Melissa. Sam (23)... (17/02 11u45 - Limburgnieuws.be)
30x Alle wegen leiden naar Alexander De CrooDe meest logische optie is dat koning Filip morgen vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) lanceert. “Bij eliminatie van andere scenario’s... (18/02 18u30 - Het Laatste Nieuws)
30x Vriendengroepje Baert, Marx en Sindardet over de formatiecrisis: 'Allemaal platte partijpolitiek'Ons land zit politiek muurvast en niemand kan of durft nog te voorspellen waar we zullen uitkomen. Drie bevriende hoogleraren komen een paar keer per jaar samen om de toestand te fileren. Ook Knack was uitgenodigd. Ive Marx, Dave Sinardet en Stijn Baert zeggen waar het op staat: 'Als dit de manier is waarop de politiek werkt, schaf dan het parlement af.' (18/02 16u45 - Knack)
30x Blokker trekt zich terug uit België13:09 De Nederlandse winkelketen Blokker verkoopt zijn 123 Belgische winkels aan een Nederlandse ondernemer. Die herdoopt ze tot 'Mega World'. De keten wordt een budgetketen in de stijl van Action. (18/02 13u30 - De Tijd)
30x Verontwaardiging in Mexico na moord op 7-jarige FatimaIn Mexico is grote verontwaardiging ontstaan nadat twee dagen geleden een zevenjarig meisje vermoord is teruggevonden. Het plaatselijke parket... (18/02 04u45 - Het Laatste Nieuws)
30x Onzeker bestaan voor flexkrachtenBijna de helft van de flexwerkers die zijn baan verliest, blijft daarna maar liefst vier jaar zonder werk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (18/02 00u15 - De Telegraaf)
30x De paradox van de slaaptoestand: waarom slapen als je zou kunnen eten?Lees meer > (17/02 23u30 - VRT NWS)
30x Kim Clijsters charmeert nog altijd op en naast het veld21:42 'Kimback' ging maandag in twee sets ten onder. Maar de vechtlust belooft veel goeds voor de volgende wedstrijden. Kim Clijsters is terug en de sponsors zullen volgen. (17/02 21u45 - De Tijd)
30x Hasselt: Drie koppels trouwen op 20 02 202020-02-2020 is een speciale datum, een ideale trouwdatum. Drie koppels trouwen die dag in de stijl van de jaren 1920. De stad organiseert dit evenement samen met een groepje studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL. Het Groenp... (17/02 13u45 - Limburgnieuws.be)
30x oudsbergen: Tevreden klanten MeconaHet familiebedrijf Mecona uit Oudsbergen - Opglabbeek staat al meer dan 50 jaar aan de top in Limburg en België met de productie en de plaatsing van ramen en deuren, veranda's, overkappingen, beglazing, rolluiken, poorten en zonwering. Mooie en dege... (17/02 10u30 - Limburgnieuws.be)
29x Te duur en te complex: kwart aannemers mijdt lage-emissiezonesU woont in een grootstad? Doe uw vakwerk dan maar zelf. Bijna een kwart van de aannemers wil niet aan de slag in de lage-emissiezones in Gent,... (18/02 18u00 - Het Laatste Nieuws)
29x Financiën verkoopt McLaren-sportwagen voor 87.600 euroDe FOD Financiën verkocht een in beslag genomen McLaren MP4-12C voor 87.600 euro. In totaal verdiende de Belgische staat 274.080 euro bij de openbare verkoop van 64 in beslag genomen auto’s. (18/02 16u45 - De Standaard)
29x Cultuursocioloog Rudi Laermans: 'Vlaanderen heeft géén minister van Cultuur meer'Er stroomt veel geld naar de cultuursector, maar sommige kunstenaars krijgen daar niet veel van te zien. Ze leven al te vaak onder de armoedegrens, stelt cultuursocioloog en kunstcriticus Rudi Laermans vast. 'Ze verdienen vaak minder dan de programmatoren en de curatoren met wie ze samenwerken.' (18/02 16u45 - Knack)
29x Verhofstadt: ‘Britse onderhandelaar ziet EU en Groot-Brittannië als twee verschillende planeten’De manier waarop de Britse onderhandelaar David Frost de gesprekken over een akkoord tussen de EU en Groot-Brittannië voert, maakt geen kans op slagen. Tot die vaststelling komt oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD), die voor het Europees Parlement de Brexit-werkgroep leidde. (18/02 16u00 - De Standaard)
29x Blokker verdwijnt uit België: winkels worden 'Mega World'Blokker trekt weg uit België. De bestaande winkels worden verkocht aan een Nederlandse ondernemer, die de keten herdoopt tot 'Mega World'. Voorlopig volgen geen sluitingen of ontslagen. (18/02 14u15 - Knack)
29x Als je kind opgroeit in een pleeggezin: 'Je voelt je kind wegglippen uit je handen'Wat doet het met je als je de zorg voor je kind moet of mag delen met pleegouders? En hoe kunnen pleegouders en pleegzorgbegeleiders het verschil maken? (18/02 13u30 - Knack)
29x De radicalisering van stereconoom Thomas Piketty: 'Wat hij voorstelt is absurd'In zijn nieuwe boek Kapitaal en ideologie pleit Thomas Piketty ervoor om 'permanent privébezit' te vervangen door 'tijdelijk bezit'. Knack sprak met de auteur en legde zijn stellingen voor aan Vlaamse wetenschappers. (18/02 12u00 - Knack)
29x Naar heropvoedingskamp door baard of sluier: gelekte documenten onthullen hoe China Oeigoeren vervolgt wegens hun geloofWat volgens de Chinese overheid een antiterreurbeleid is, is volgens gelekte documenten in de eerste plaats actieve vervolging op basis van geloof. Een baard hebben of een sluier dragen, is genoeg om de Oeigoerse minderheid in het land naar een heropvoedingskamp te sturen. (18/02 09u45 - VRT NWS)
29x 1.767 everzwijnen afgeschoten in Limburg, maar is de populatie ook kleiner geworden?In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo?n 6 nakomelingen zorgen. (18/02 07u15 - VRT NWS)
28x Hoe goed kent u de Vlaamse streekproducten?De Vlaamse overheid heeft dinsdag zes producten erkend als Vlaams streekproduct. Wat weet u over de delicatessen die deze kwaliteitsstempel mogen dragen? (18/02 17u15 - De Standaard)
28x EU voegt (Britse) Kaaimaneilanden en Panama toe aan de zwarte lijst van belastingparadijzenLees meer > (18/02 16u45 - VRT NWS)
28x ‘Na verloop van tijd zal men inzien dat niet nationalisme, maar kapitalisme het probleem is’Zes jaar na zijn klepper Kapitaal in de 21ste eeuw is Thomas Piketty terug, met een nieuw boek, een nieuw plan en 120.000 euro voor iedereen. ‘We weten allemaal hoe we een betere en rechtvaardigere wereld kunnen creëren. De tijd is aangebroken om het ook te doen.’ (18/02 15u30 - De Morgen)
28x Vrijspraak voor alle zestien beschuldigden in proces over Gezi-protesten in TurkijeAlle zestien personen die beschuldigd werden van het omvergooien van de Turkse regering, tijdens protesten in 2013 in Istanboel, zijn vrijgesproken. Dat is dinsdag bevestigd. De vrijspraak komt als een grote verrassing. (18/02 14u15 - De Standaard)
28x Blokker verdwijnt: Belgische winkels worden 'Mega World'Blokker trekt weg uit België. De bestaande winkels worden verkocht aan een Nederlandse ondernemer, die de keten herdoopt tot 'Mega World'. Voorlopig volgen geen sluitingen of ontslagen. (18/02 13u45 - Knack)
28x Tongeren: Feestweekend Dacia Felix in het Gallo Romeins MuseumIn het Gallo-Romeins Museum van Tongeren loopt momenteel de expo Dacia Felix, over het verre verleden van Roemenië. Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart staat de Roemeense volkscultuur in de schijnwerpers. Er is live-muziek en dans. Voor verrass... (18/02 10u15 - Limburgnieuws.be)
28x Nog één rondje en dan verkiezingen22:43 Via een noodbegroting de appetijt voor een Vivaldi-regering aanwakkeren lijkt de laatste kaart die de koning nog kan trekken om verkiezingen te vermijden. De geest is echter uit de fles. Met een pleid... (17/02 23u00 - De Tijd)
28x In Limburg: 15,5 miljoen euro voor renovatie energieverslindende woningenDe Vlaamse regering trekt 15,5 miljoen euro uit om mensen met een laag inkomen te helpen met de renovatie van hun energieverslindende woning. Dat besliste de ministerraad vandaag op voorstel van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. ... (17/02 10u45 - Limburgnieuws.be)
27x Malariamiddel remt coronavirus af17:24 Virologen van de KU Leuven ontdekten al in 2004 dat het malariamiddel chloroquine tegen coronavirussen werkt. (18/02 17u30 - De Tijd)
27x Twee zeldzame vissen samen gefilmd in JapanIn Japan heeft iemand beelden kunnen maken van twee levende riemvissen. Dat is uitzonderlijk, aangezien de soort maar zelden levend gezien wordt. Bekijk de zeldzame dieren in de video hierboven. (18/02 17u15 - De Standaard)
27x Gent, Antwerpen en Brussel zetten in op lage-emissiezone, Rotterdam schaft die net af: wie heeft "gelijk"?Terwijl bij ons steden als Antwerpen, Brussel en Gent hun lage-emissiezones uitbreiden of strenger maken, schafte Rotterdam in Nederland zijn lage-emissiezone dit jaar gewoon af. Hoe komt het dat verschillende steden zo'n uiteenlopende aanpak hanteren? En wie heeft 'gelijk'? (18/02 16u45 - VRT NWS)
27x Onthuld: Shakespeare is eigenlijk het getal piDat Mark Zuckerberg eigenlijk een buitenaards reptiel is en Donald Trump de antichrist, goed, dat weten we zo onderhand wel. Maar dat de Britse dichter William Shakespeare in werkelijkheid het getal pi is – daar keken we wel even van op. (18/02 15u30 - De Morgen)
27x Speleologen ontdekken drie grotten in de KrimSpeleologen hebben begin februari drie grotten ontdekt in de Krim. De grotten hebben indrukwekkende rotsformaties gevormd door het water dat er al miljoenen jaren door stroomt. Bekijk het in de video hierboven. (18/02 15u15 - De Standaard)
27x ‘Als hij zei: ‘Zet je bril af’, dan wist ik dat ik motten ging krijgen’‘We moesten maar iets te veel lawaai maken en vader begon te slaan.’ Barbara (42), een van de getuigen in de docureeks ‘Als je eens wist’ van Hilde Van Mieghem over kindermishandeling, is opgegroeid in een gewelddadig gezin. Dirk (50) werd vroeger mishandeld door zijn stiefvader: ‘Op een zondagochtend stond hij plots aan mijn bed. En de zondag daarop wéér.’ Erover praten helpt vaak niet, zegt psychiater Bessel van der Kolk, een wereldautoriteit als het over trauma gaat: ‘Je lichaam wordt door het trauma gegijzeld.’ (18/02 14u30 - De Morgen)
27x Koning zoekt uitweg uit politieke impasse: 'delicate situatie'Koning Filip zet dinsdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg het hier live. (18/02 13u45 - Knack)
27x Angststoornissen bij ouderen: waar zijn ze zo bang voor?Veel oudere mensen kampen met een angststoornis, waardoor hun levenskwaliteit in ernstige mate wordt aangetast. Het is een probleem dat te weinig erkend en herkend wordt. Helaas, want er kan meestal iets aan gedaan worden. (18/02 13u30 - Knack)
27x Hoe goed scoort het Belgisch vastgoedbeleid? 'Een gezonde hypotheekmarkt, maar te weinig kwaliteit in huurwoningen'Erik Buyst, hoogleraar economie aan de KU Leuven en hoofdpromotor van Steunpunt Wonen, houdt het Belgisch vastgoedbeleid tegen het licht. 'Onze politici mogen gerust een pluim op hun hoed steken als voorzichtige behoeder van het residentiële patrimonium.' (18/02 12u30 - Knack)
27x 'Er is maar één aspect van de gezondheidszorg dat federaal moet blijven: het geneesmiddelenbeleid''Zo drastisch zijn onze besparingen niet', vindt Karine Moykens, secretaris-generaal van het Vlaams departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) én Vlaamse Overheidsmanager van het jaar. (18/02 12u00 - Knack)
27x Alexander De Croo reageert op nieuw boek Piketty: 'Zijn analyse klopt niet voor België'Minister van Financiën en Open VLD'er Alexander De Croo is niet overtuigd van de recepten van stereconoom Thomas Piketty. (18/02 12u00 - Knack)
27x Francken: “Vivaldi-coalitie is de perfecte partituur voor het einde van België”Een Vivaldi-coalitie, een coalitie met socialisten, liberalen, groenen en de CD&V, is "de perfecte partituur voor het einde van België". Dat heeft... (18/02 10u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Hooverphonic over Songfestival: "Laat ons maar de vreemde eend in de bijt zijn in een wedstrijd met toeters en bellen"Lees meer > (18/02 09u45 - VRT NWS)
27x LIVE. Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan virus, aantal doden stijgt in China naar 1.869Het aantal doden door het coronavirus op het Chinese vasteland is opgelopen naar 1.869. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten. In de... (18/02 06u30 - Het Laatste Nieuws)
27x In beeld. Voor de natuur is het al volop lenteDoor het stormweer en de zachte temperaturen staan sommige bloemen, zoals krokussen en paasbloemen, enkele weken vroeger dan normaal in bloei. Langs de andere kant zijn er al een aantal winterse bloeiers al over hun top heen. (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
27x Hoofd van ziekenhuis Wuhan overleden aan virus, ontsnapte Russin weer in quarantaineHet dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels meer dan 1800. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug. (18/02 01u15 - BN/DeStem)
27x ‘Risico Hawija-aanval was bekend’Nederland had voorafgaand aan de bloedige aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan in de modellen vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie maandag openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. (18/02 01u00 - De Stentor)
27x Clijsters: ’De vechtlust is er nog’Kim Clijsters was tevreden over het niveau dat zij haalde bij haar terugkeer in Dubai. Clijsters was tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza dicht bij setwinst, maar verloor toch met 6-2 7-6 (6). (18/02 00u15 - Telegraaf: Sport)
27x LIVE (21u00). Kan Atlético Madrid titelverdediger Liverpool verrassen?• 1/8ste finale Champions League • Wanda Metropolitano • Aftrap om 21u00 • Krijgt Yannick Carrasco speelminuten bij Atlético? (18/02 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
27x Dit droegen de sterren voor de Vanity Fair-afterparty van de OscarsDe avond van de Oscars duurt lang, ellenlang, want na de officiële awardshow trekken heel wat Hollywoodsterren richting het Wallis Annenberg Center waar naar jaarlijkse gewoonte de afterparty van Vanity Fair plaatsvindt. Tegen dan mag het er allemaal al wat losser aan toegaan en veel actrices hebben dan ook al een andere jurk aangetrokken die vaak een stuk uitbundiger is dan die van op de rode loper van enkele uren voordien. Hoe het ook zij, vast staat in elk geval dat er weer tot in de late uurtjes werd gefeest. (18/02 00u00 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
27x Imanuelle Grives maakt rentree bij premièreImanuelle Grives is maandagavond voor het eerst sinds haar gevangenisstraf voor drugshandel weer in het openbaar verschenen. De 34-jarige actrice verscheen bij de wereldpremière van de film Suriname, waarin zij in eerste instantie een rol zou spelen. (17/02 23u45 - De Telegraaf: Privé)
27x Apple verlaagt omzetverwachting door corona22:51 De uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat de Amerikaanse technologiereus Apple zijn omzetdoelstellingen van het huidige kwartaal niet haalt. Dat meldde Apple maandagavond laat. (17/02 23u00 - De Tijd)
26x Lichaam van man ontdekt achter in gezonken bestelwagen nabij La LouvièreIn een deels gezonken bestelwagen in het Centrumkanaal is maandagochtend ter hoogte van Bois d'Haine (Manage) het levenloze lichaam van een man... (18/02 17u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Nederlandse meisjes zien dieventruc op Netflix-serie en gaan zelf op rooftocht: “Niet alles wat je daar ziet, is waar”Je koopt een grote magneet op het internet, stopt wat goederen in je tas en probeert ermee de winkel uit te komen. In een Netflix-serie werkt het... (18/02 17u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Zo zal gloednieuw sportcomplex in Antwerpen eruitzienDinsdagvoormiddag werd in Antwerpen de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van Sportoase Groot Schijn. Het nieuwe sportcentrum, aan de Ruggeveldlaan in Deurne, bevat meerdere zwembaden, twee ijsbanen en een fitness. Vandaag werden ook nieuwe simulaties vrijgegeven van hoe het project er uiteindelijk gaat uitzien. De opening is voorzien in het najaar van 2021. (18/02 17u15 - De Standaard)
26x Tien Belgen van cruiseschip Westerdam moeten thuis in isolatieVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus. (18/02 16u45 - De Standaard)
26x Afscheid van Blokker: de keten die niet geloofde in internet en kans om Bol.com te kopen links liet liggenStraks verdwijnt het bekende logo van Blokker in ons land uit het straatbeeld. De winkels veranderen van eigenaar en worden omgedoopt tot ‘Mega World’. De keten deed het al langer slecht. Nochtans had het helemaal anders kunnen lopen, door de overname van één ‘klein’ internetbedrijf. (18/02 16u45 - Het Nieuwsblad)
26x Tien Belgen van cruiseschip Westerdam thuis in isolatieVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus. (18/02 16u30 - De Standaard)
26x “Het wordt een complete ramp”: Democraten vrezen na Iowa voor nieuw debacle bij voorverkiezingen NevadaOndanks de voorbereidingen en de lessen die de Democratische partij heeft getrokken uit het debacle van de voorverkiezingen in Iowa begin deze... (18/02 15u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Kinrooi: Zes grote fotokaders in Kinrooi en MaasgouwIn het straatbeeld van Maasgouw en Kinrooi staan een aantal grote kaders. Voor het Interreg-project Grenzeloos Grind werden rondom de Grensmaas zes houten constructies geplaatst. Die doen dienst als hotspots voor digitale postkaarten. Op 7 februari w... (18/02 14u30 - Limburgnieuws.be)
26x VVJ: ‘Geen carnavalswagens met Joodse karikaturen meer tonen zou brug te ver zijn’Pol Deltour, nationaal secretaris van de VVJ (Vlaamse Vereniging voor Journalisten), noemt het “een brug te ver” als media geen beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen meer zouden mogen tonen. “Maar ik ben het er absoluut mee eens dat er voldoende historische context moet gegeven worden als die beelden worden verspreid”, zegt Deltour. (18/02 14u15 - De Morgen)
26x Sharon Osbourne ziet er plots helemaal anders uit na bezoek aan de kapperGedurende achttien jaar liet Sharon Osbourne elke week haar haar rood verven bij de kapper. Maar vanaf nu gaat de 67-jarige presentatrice voor haar natuurlijke haarkleur. Haar kapper deelde maandag een foto van de transformatie. (18/02 14u15 - Het Nieuwsblad)
26x Blokker verkoopt Belgische winkels13:09 Blokker verkoopt zijn Belgische winkels aan een Nederlandse ondernemer. Die herdoopt de keten tot 'Mega World'. De keten wordt een budgetketen in de stijl van Action. (18/02 13u15 - De Tijd)
26x Houthalen-Helchteren: Kamperen in LimburgMet drie campings staat Limburg Campings garant voor een onvergetelijke vakantie of daguitstap voor het hele gezin. Recreatieoord Willhelm Tell (5 sterren camping) in Oudsbergen/Opglabbeek beschikt over een grote buitenspeeltuin met zan... (18/02 12u45 - Limburgnieuws.be)
26x Dure huizen, grote problemen: waarom een goed vastgoedbeleid belangrijker is dan u denktEen slecht vastgoedbeleid verhoogt niet enkel de kans op zeepbellen voor beleggers, maar wordt ook in verband gebracht met een tragere groei en meer ongelijkheid. (18/02 12u00 - Knack)
26x Dalle: "Magnette gedraagt zich als saboteur van het systeem”Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan... (18/02 08u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Nog steeds geen treinverkeer tussen Lichtervelde en Diksmuide door seinstoringDe technische seinstoring op de spoorlijn tussen Lichtervelde en Diksmuide blijft duren. Dat betekent dat er nog steeds geen treinen mogen rijden... (18/02 07u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Aanpassing van tramtracé Hasselt-Maastricht mag niet zorgen voor minder reizigersEen aanpassing van het tracé van de sneltram Hasselt-Maastricht in de Hasseltse binnenstad mag geen negatieve invloed hebben op het reizigerspotentieel. Die afspraak hebben Vlaanderen en Nederland maandag gemaakt. (18/02 05u45 - Het Belang van Limburg)
26x Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vluchtVenezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas. (18/02 05u30 - Knack)
26x Hoofd van ziekenhuis Wuhan overleden aan virus, ontsnapte Russin weer in quarantaineHet dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels meer dan 1800. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug. (18/02 01u15 - De Stentor)
26x ‘Risico Hawija-aanval was bekend’Nederland had voorafgaand aan de bloedige aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan in de modellen vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie maandag openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. (18/02 01u15 - AD.nl)
26x ‘Risico Hawija-aanval was bekend’Nederland had voorafgaand aan de bloedige aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan in de modellen vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie maandag openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. (18/02 01u00 - BN/DeStem)
26x Liveblog | Dodental door coronavirus in Chinese Hubei-provincie stijgt met 93In dit liveblog praat de redactie van NU.nl je een aantal keren per dag bij over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. (18/02 01u00 - Nu.nl)
26x Raad van bestuur VRT: “Aantal besparingen moeten gemilderd worden”“Een aantal besparingen die nu voorliggen moeten gemilderd worden.” Zo heeft voorzitter Luc Van den Brande van de raad van bestuur van de VRT maandagavond vooruitgeblikt op de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst voor de openbare omroep. (18/02 00u30 - Het Belang van Limburg)
26x Reclame voor Edge duikt op in startmenu Windows 10Microsoft is trots op zijn vernieuwde Edge-browser en wil deze dan ook maar wat graag onder de aandacht brengen. Een van de manieren blijkt een advertentie te zijn in het startmenu van Windows 10. (18/02 00u00 - Computeridee.nl)
25x Boeken toe voor Zeeman in Shopping 1 in GenkOp 20 maart sluit de Zeeman-vestiging in Shopping 1 de deuren. Volgens de directie van de textielketen is de winkel verlieslatend. Voor de tien werknemers wordt nog een oplossing gezocht. (18/02 17u30 - Het Belang van Limburg)
25x Adviseur van Boris Johnson stapt op na denigrerende uitsprakenAndrew Sabisky (27), de controversiële pas aangeworven adviseur van Brits premier Boris Johnson, heeft maandagavond ontslag genomen. Sabisky kreeg veel kritiek op zijn bewering dat IQ gelinkt zou zijn aan huidskleur. (18/02 17u00 - De Standaard)
25x N-VA-voorstel over afname Belgische nationaliteit weggestemdEr komt geen uitbreiding van de mogelijkheid om iemand de Belgische nationaliteit af te nemen bij een veroordeling wegens terrorisme. (18/02 16u45 - Knack)
25x “Dat een vliegtuig rammelt, is net een goede zaak”: zo slagen piloten er toch in om te landen tijdens een stormVeel mensen ergeren zich aan passagiers die applaudisseren als een piloot een vliegtuig neerzet. Maar wie de voorbije dagen de filmpjes zag van zwalpende vliegtuigen die tegen stormen Dennis en Ciara vochten, kan toch alleen maar respect hebben voor het werk van de piloten. Voor hen is het rekenen, inschatten en snel beslissen. “We zijn wel degelijk voorbereid op zo’n weer, maar het is werken geblazen”, zegt Rudy Pont, piloot en coördinator van de Belgische pilotenvereniging BeCA. En dat krakende geluid dat een vliegtuig maakt, dat is eigenlijk een goed teken. (18/02 16u45 - Het Nieuwsblad)
25x Deze 5 nieuwe boeken zijn de moeite waardHerman Brusselmans, Bloed spuwen naar de hematoloog, Prometheus, 300 p., 21,99 euro. (18/02 15u30 - De Morgen)
25x Vrijspraak voor negen beschuldigden in proces over Gezi-protesten in TurkijeNegen personen die beschuldigd werden van het omvergooien van de Turkse regering, tijdens protesten in 2013 in Istanboel, zijn vrijgesproken. Dat is dinsdag bevestigd. De vrijspraak komt als een grote verrassing. (18/02 14u45 - De Standaard)
25x Imanuelle Grives werd gearresteerd op Tomorrowland. Ter voorbereiding op een rol, zei haar advocaat. Volgens haar was er meer aan de handVorig jaar werd de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) op Tomorrowland gearresteerd wegens drugsbezit en drugshandel. Ter voorbereiding op een rol, beweerde haar advocaat. In werkelijkheid was er volgens haar veel meer aan de hand. (18/02 14u30 - De Morgen)
25x ‘Een noodbegroting? Dat is weinig realistisch’Het begrotingstekort zou eind dit jaar oplopen tot 12 miljard euro. Is een noodbegroting de oplossing? Zowel bij meerderheid als oppositie klinkt erg veel scepticisme. ‘We hebben nood aan een degelijke begroting, niet aan een noodbegroting’, zegt Christian Leysen, de begrotingsspecialist van Open VLD. (18/02 14u15 - De Standaard)
25x In Limburg: Fietskaart Limburg in het nieuwIn het jubileumjaar 2020 pakt Toerisme Limburg ook uit met de opgefriste Fietskaart 2020-2021. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzic... (18/02 14u00 - Limburgnieuws.be)
25x Lommel: Horeca Van Zon verhuist naar LommelDe grondwerken zijn gestart op het Kristalpark in Lommel. Eind dit jaar zal Horeca Van Zon verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor met distributieruimte. Het bedrijf dat de afgelopen 55 jaar haar thuisbasis had in Hamont-Achel zal compleet verhuizen n... (18/02 12u45 - Limburgnieuws.be)
25x Dit bedrag hield Kim Clijsters over aan haar nederlaag in DubaiWinnen bij haar comeback kon Kim Clijsters niet in Dubai. De Limburgse moest het in twee sets afleggen tegen Garbine Muguruza, de nummer 16 van de wereld. Maar toch verdiende Clijsters een stevig duitje aan haar nederlaag. (18/02 11u45 - Het Nieuwsblad)
25x Een baard laten staan of een ‘foute' website bezoeken? Oeigoeren om kleinste redenen naar interneringskampen gestuurd, blijkt uit nieuw lekGeheime documenten uit het Chinese machtsapparaat onthullen de willekeurige redenen voor de opsluiting van leden van de Oeigoerse moslimminderheid... (18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Alle passagiers Diamond Princess getest op coronavirus, 88 nieuwe besmettingenAlle passagiers op het cruiseschip Diamond Princess bij Japan zijn getest op het nieuwe coronavirus. Ondertussen zijn nog eens 88 gevallen... (18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
25x 'La vita è bella' in Syrië: vader en dochter lachen luidkeels wanneer bom valtAbdullah Mohammad woont met zijn gezin in de Syrische provincie Idlib, die de laatste weken zwaar gebombardeerd wordt. Zijn driejarig dochtertje Salwa was bang van de bommen die vallen, dus kwam Mohammad met een oplossing: lachen, zoals u in de video hierboven ziet. (18/02 10u45 - De Standaard)
25x Eén op de twintig Belgen doet jaar lang geen beroep op gezondheidszorgIn 2018 ging één op de twintig Belgen niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. (18/02 10u15 - Knack)
25x De smaak van Suriname: aan tafel bij 'Chef van het Jaar' Soenil Bahadoer15:41 Als jonge kok moest hij wel 60 sollicitatiebrieven sturen om ergens aan de bak te komen, maar in 2020 is de Surinaamse Soenil Bahadoer wel mooi Chef van het Jaar. Een terugblik, van kruidige roots tot... (18/02 09u45 - De Tijd)
25x ‘Een Belg op de twintig doet jaar lang geen beroep op gezondheidszorg’In 2018 ging één Belg op de twintig niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Vooral zelfstandigen, Brusselaars, mannen en alleenstaanden maken deel uit van de groep ‘niet-gebruikers van de gezondheidszorg’. (18/02 08u00 - De Standaard)
25x Drie Belgische profs: "Toon Joodse clichés niet in de media”Gebruik beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet. Dat is de opmerkelijke oproep aan de media van drie proffen gespecialiseerd... (18/02 06u45 - Het Laatste Nieuws)
25x Lies Vandenberghe wordt samen met haar man Maarten Breckx sportanker op VTMVTM krijgt voor het eerst een vrouw als sportanker. Lies Vandenberghe ruilt Qmusic voor het sportblok van VTM nieuws en wordt zo collega van haar eigen man, Maarten Breckx. “Maarten zal mijn eerste klankbord worden.” (18/02 06u45 - Het Belang van Limburg)
25x Coronavirus Covid-19: al 1.807 doden, Apple geeft omzetwaarschuwing wegens minder vraag naar iPhones in ChinaDe dodentol door het coronavirus Covid-19 is op het Chinese vasteland opgelopen naar 1.807. Dat melden de Chinese gezondheidsautoriteiten dinsdag. In de provincie Hubei zijn 93 bijkomende mensen overleden aan het virus. (18/02 04u00 - Het Nieuwsblad)
25x Nieuwe website toont welke verbouwingen er dringend nodig zijn aan je huisDe Vlaamse overheid heeft met www.mijnbenovatie.be een website klaar waarop iedereen kan uitzoeken hoe hij zijn woning energiezuiniger kan maken. Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen namelijk even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning die vandaag wordt gebouwd. (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x De gevoelige plekjes van Google MapsGoogle viert deze maand twee verjaardagen. Zowel YouTube als Google Maps zijn vijftien jaar oud. De ene app kost je tijd, de andere bespaart tijd. (18/02 01u15 - NRC Handelsblad)
25x Persoon overlijdt na ongeval tussen trein en auto bij SchiedamBij een aanrijding tussen een passagierstrein en een auto bij Schiedam is maandagavond een persoon om het leven gekomen, meldt Rijnmond Veilig. (18/02 00u00 - Nu.nl)
25x VandaagHerbekijk hier 'Vandaag' van maandag 17 februari. (17/02 23u30 - VRT NWS)
25x Lummen: Nieuwe aanplakborden in het straatbeeldIn Lummen staan zes nieuwe aanplakborden ter beschikking. De aanplakborden worden door het gemeentebestuur van Lummen voorzien en bieden de mogelijkheid tot het aanplakken van affiches van evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door ver... (17/02 11u15 - Limburgnieuws.be)
25x Hechtel-Eksel: Toeristische gids BoslandDe Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt pakken uit met een toeristische gids. Onder de noemer Groots in beleving wordt Bosland onder de loep genomen. De gids neemt de bezoeker met behulp van belevingsvolle thema's op sleeptouw door de... (17/02 11u00 - Limburgnieuws.be)
24x Parket opent onderzoek naar Hitlergroet en naziliederen in Luiks restaurantHet parket van Luik heeft een strafrechtelijk informatie-onderzoek geopend naar de nieuwe uitbater van Café Lequet, een gekend Luiks restaurant. De... (18/02 18u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Straffen tot 10 jaar voor milieubeschermers in IranEen hof van beroep in Iran heeft de straffen in eerste aanleg bevestigd voor acht milieubeschermers. Zij werden beschuldigd van "spionage",... (18/02 17u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Druggebruikster (28) uit Hamont-Achel rijdt rond met verboden wapen, pillen en drugsEen 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel heeft een nacht in de politiecel gezeten nadat dinsdagmorgen bij een huiszoeking drugs en medicatie werden gevonden. (18/02 17u30 - Het Belang van Limburg)
24x FOD Volksgezondheid waarschuwt voor oplichters die geld willen “terugstorten”Wanneer u opgebeld wordt door iemand van het ministerie van Volksgezondheid met het goede nieuws dat u geld terugkrijgt van de mutualiteit, geef dan vooral geen persoonlijke gegevens door en haak in. Het gaat om telefoonfraude. (18/02 17u30 - Het Nieuwsblad)
24x ‘Het is maar sport’, zegt ze, en ze haalt haar schouders op. Ik denk het nietKris Kuppens zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: over de Kimback. (18/02 17u15 - De Morgen)
24x Jan Smit zat vijf weken in privékliniek in Spanje, vechtend tegen een burn-outJan Smit (34) leek van de aardbodem verdwenen. Met het oog op het naderende Eurovisiesongfestival in Rotterdam, waarvan hij in mei een van de presentatoren is, zou hij Engelse les hebben bij de ’nonnetjes in Vught’. Maar in werkelijkheid, zo vertelt zijn manager Aloys Buys nu, verbleef de zanger en presentator een paar duizend kilometer zuidelijker... (18/02 17u00 - Het Nieuwsblad)
24x Net als in de film ‘La vita è bella’: Syrische vader en dochtertje lachen luidkeels wanneer bom valtAbdullah Mohammad woont samen met zijn gezin in de Syrische provincie Idlib, het laatste bolwerk van rebellen en jihadisten. De man maakt van de... (18/02 16u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Tesla krijgt de ene concurrent na de andere: deze modellen komen eraan en zoveel kosten zeVoor wie elektrisch wil rijden waren er tot voor kort maar weinig alternatieven voor de Tesla’s van Elon Musk. Maar de traditionele merken hebben de achtervolging ingezet en zouden de Amerikaanse autobouwer weleens snel kunnen voorbijsteken. Een stortvloed aan elektrische auto’s komt op ons af. Een overzicht. (18/02 16u45 - Het Nieuwsblad)
24x Live - Coronavirus: WHO-expert: ‘In de huidige situatie, zou het organiseren van de Spelen onverstandig zijn’Het coronavirus Covid-19 is de publieke vijand nummer één, zegt de WHO. Er zijn wereldwijd 72.300 mensen besmet en 1.868 mensen zijn overleden. Volgens een WHO-expert zouden zelfs de Olympische Spelen in het gedrang kunnen komen. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. (18/02 16u30 - De Morgen)
24x Vermassen na cassatieberoep: “Meent familie van Tine Nys dat het hen niet om het geld te doen is?”De advocaten van de artsen die vrijgesproken werden in de euthanasiezaak van Tine Nys verwachten niet dat het Hof van Cassatie het arrest op... (18/02 16u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Geesteszieke man vermoordt moeder, snijdt ze in stukken en eet ze gedeeltelijk opIn Frankrijk is een gruwelijke moord ontdekt nadat familieleden van een 57-jarige vrouw de politie waarschuwden. De vrouw bleek vermoordt door haar... (18/02 15u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Media: Tom Boonen ontmoet inspirerende mensen die met de fiets de wereld beter makenIn het nieuwe Tom fietst ontmoet wielerheld Tom Boonen inspirerende mensen die op hun eigen manier de fiets gebruiken om de wereld beter te maken. Wat Tom zelf kan met een fiets, is natuurlijk gekend: hij verlegde grenzen, haalde vele malen als eerst... (18/02 14u00 - Limburgnieuws.be)
24x Imanuelle Grives over haar arrestatie op Tomorrowland: ‘Ik dacht: ah joh, neem het lekker mee, ik heb het niet eens geteld’Vorig jaar werd de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) op Tomorrowland gearresteerd wegens drugsbezit en drugshandel. Ter voorbereiding op een rol, beweerde haar advocaat. In werkelijkheid was er veel meer aan de hand. (18/02 13u45 - De Morgen)
24x Kim Clijsters houdt naast goed gevoel ook aardig bedrag over aan haar nederlaag in DubaiWinnen bij haar comeback kon Kim Clijsters niet in Dubai. De Limburgse moest het in twee sets afleggen tegen Garbine Muguruza, de nummer 16 van de wereld. Maar toch verdiende Clijsters een stevige duit aan haar nederlaag. (18/02 13u30 - Het Nieuwsblad)
24x Water tussen Jeroen Van Dyck en Nathalie Meskens weer ondiep geworden: “Ik was heel boos, maar het is oké, nu”Na zijn scheiding met Nathalie Meskens en een professionele dip is Jeroen Van Dyck (40) er weer helemaal bovenop en heeft hij zijn balans teruggevonden. “Toen we net uit elkaar waren, mondde mijn verdriet uit in boosheid... Maar het is oké, nu”, vertelt hij aan ‘Story’. (18/02 13u00 - Het Nieuwsblad)
24x op-stap-in-limburg: Campings in LimburgMet drie campings staat Limburg Campings garant voor een onvergetelijke vakantie of daguitstap voor het hele gezin. Recreatieoord Willhelm Tell (5 sterren camping) in Oudsbergen/Opglabbeek beschikt over een grote buitenspeeltuin met zan... (18/02 12u45 - Limburgnieuws.be)
24x Trump wil ze niet, zijn noorderburen wél: jaarlijks 350.000 immigranten welkom in CanadaDonald Trump doet er alles aan om ze buiten te houden, maar bij zijn noorderburen zijn immigranten vandaag meer dan welkom. Uit noodzaak ook.... (18/02 12u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Slachtoffer gasexplosie Paardenmarkt ziet voor het eerst beelden van reddingsactieHet VTM-programma ‘Helden van hier’ heeft nieuwe beelden van net na de gasexplosie op de Paardenmarkt uitgezonden. Drie panden werden weggeblazen bij de ontploffing twee jaar geleden, twee bewoners overleefden de ramp niet. De tv-reeks volgde destijds de Antwerpse brandweer, maar VTM wachtte bewust met deze uitzending om de slachtoffers nog niet te confronteren met de heftige beelden. (18/02 10u30 - De Standaard)
24x Conner Rousseau (sp.a) als eerste bij de koning: “Het gaat niet over Vlaanderen versus Wallonië, rechts versus links”Sp.a-voorzitter Conner Rousseau is vanmorgen als eerste partijvoorzitter van de dag ontvangen op het paleis. Rousseau - opnieuw op sneakers - wilde... (18/02 10u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Strijd tegen microplastics: hoe deze vrouw de zeeën en oceanen wil opkuisenPacific Garbage Screening, een Duitse non-profitorganisatie, heeft een modulair platform bedacht dat minuscule plasticdeeltjes uit riviermondingen moet filteren. CEO Marcella Hansch stelde maandag in Brussel het project voor aan een themawerkgroep van het Europees Parlement en hoopt nu investeerders aan te trekken. (18/02 10u15 - Knack)
24x ‘Ik ben een vrouw die boeken schrijft die aanslaan bij de massa. Natuurlijk willen recensenten mijn kop eraf’Je zou het nu niet meer zeggen, maar er was een tijd dat Lucinda Riley (52) nauwelijks kon rondkomen. Tot haar grote liefde verscheen en alle zorgen wegnam. Ja, een beetje zoals bij de zeven zussen uit haar hitreeks, waarvan het zesde deel ‘Zon’ vandaag verschijnt. Is daar iets mis mee? ‘Geld boeit me niet, hoor.’ (18/02 09u00 - De Morgen)
24x Skeyes start procedure voor bouw digitale controletorens op Belgische luchthavensDe raad van bestuur van skeyes heeft gisteren besloten om de oproepingsprocedure naar kandidaten op te starten voor de gefaseerde bouw van digitale... (18/02 08u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Natuur verwoesten? Dan is dit de prijsVoor de eerste keer zijn harde economische cijfers geplakt op de uitsterving van soorten en verschraling van leefgebieden. De schade van natuurvernietiging in geld gerekend is enorm. (18/02 08u00 - De Morgen)
24x President Trump rijdt iconisch circuit rond met 'The Beast'Als onderdeel van zijn verkiezingscampagne heeft Amerikaans president Trump de Daytona 500 race bijgewoond. Met de presidentiële limousine, ook wel 'The Beast' genoemd, reed hij hoogstpersoonlijk een rondje over het circuit. Bekijk de beelden hierboven. (18/02 07u45 - De Standaard)
24x "Pauze" voor Gentse lage-emissiezone komt er niet: ze wordt in de komende 4 jaar uitgebreidDe Gentse lage emissiezone (LEZ), die sinds begin dit jaar meest vervuilende auto's uit de binnenstad weert, wordt wel degelijk nog deze legislatuur uitgebreid. Dat hebben de Gentse meerderheidspartijen bevestigd tijdens de gemeenteraad, nadat daarover vorige week wat discussie was ontstaan. Maar hoe groot die LEZ dan precies moet worden, dat ligt nog niet vast. (18/02 07u15 - VRT NWS)
24x Drie vierde van Australische bevolking getroffen door bosbrandenOngeveer driekwart van de Australische bevolking is rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen door de recente bosbranden in het land. Dat blijkt uit... (18/02 06u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Analist Eddy Snelders ontleedt Anderlecht: “Met Vincent Kompany op het veld voetbalt de rest met de rem op”Als de tribunes van het Lotto Park dienen als rechtbank, dan krijgt iedereen die raakt aan Vincent Kompany (33) de doodstraf. Welaan dan: shoot. Wij wagen ons aan de vraag waarom Anderlecht zonder Kompany meer punten pakt dan mét Kompany. Om niet alleen voor het vuurpeloton te staan, vroegen we steun aan analist Eddy Snelders. “Zijn taak als speler-manager is allesbehalve simpel”, zegt die. Jürgen Geril (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x ‘Risico Hawija-aanval was bekend’Nederland had voorafgaand aan de bloedige aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan in de modellen vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie maandag openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. (18/02 01u00 - Gelderlander)
24x Geen “LEZ-pauze” in Gent: stadsbestuur sluit rangen en belooft uitbreidingGENT - Het Gentse stadsbestuur sluit de rangen: de lage-emissiezone (LEZ) wordt uitgebreid buiten de R40, nog deze bestuursperiode. Net zoals was afgesproken. De “pauzeknop” die SP.A wou, komt er niet. Wanneer en waar de LEZ wordt uitgebreid wordt wel gedetailleerder bekeken. (18/02 00u30 - Het Belang van Limburg)
24x Mourinho baalt van falende kapper, kritiek op Van den Brom na tiradeRare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog. (18/02 00u00 - Voetbal International)
24x Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests. (18/02 00u00 - Webwereld)
24x Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingenCooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta. (18/02 00u00 - Webwereld)
24x Imanuelle Grives maakt rentree bij premièreImanuelle Grives is maandagavond voor het eerst sinds haar gevangenisstraf voor drugshandel weer in het openbaar verschenen. De 34-jarige actrice verscheen bij de wereldpremière van de film Suriname, waarin zij in eerste instantie een rol zou spelen. (17/02 23u45 - De Telegraaf)
23x Bill Gates kocht elektrische Porsche. Elon Musk is niet onder de indruk en deelt sneer uit aan miljardairBill Gates is mede-oprichter van Microsoft en ondertussen uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest toonaangevende filantropen. Maar Tesla-CEO Elon... (18/02 19u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Alle wegen leiden naar De CrooDe meest logische optie is dat koning Filip morgen vicepremier Alexander De Croo lanceert. “Bij eliminatie van andere scenario’s weliswaar, want... (18/02 18u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Chinezen worden vanwege coronavirus geviseerd in Brusselse metro: hoe zou u reageren?Nageroepen worden op straat, de obligate mopjes moeten aanhoren en natuurlijk altijd de vraag krijgen of zij ook vleermuizen eten: sinds de komst... (18/02 17u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Pedofilieschandaal in Frankrijk: psychiater waarschuwde directie al in 2006 voor ‘pedochirurg’Reeds in 2006 heeft een psychiater in het ziekenhuis van Quimperlé gewaarschuwd voor het "gevaar" dat chirurg Joël Le Scouarnec zou vormen. Die... (18/02 17u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Vijf nieuwe boeken die u zeker gelezen moet hebben‘Een psychologische roman’ met ‘karakters die tot in de diepste kern van hun ziel ontleed worden’, zodat ze ‘niet kunnen ontsnappen aan de intelligentie en de opmerkingsgave van de lezers.’ Jazeker, Brusselmans’ tachtigste vergt enig deductie- en vooral incasseringsvermogen. Meer dan ooit laat hij de humor rollebollen en tempeesten. Er wordt bij de beesten af gefreewheeld en geassocieerd. Natuurlijk duiken er wederom lichtjes vermomde collega-schrijvers op: ‘Ik ging biljarten met Grietsel Op de Beeckt, en ik stootte verkeerd, en de rode bal vloog van de tafel, en kwam terecht in de cleavage van de gedecolleteerde Grietsel.’ (18/02 17u15 - De Morgen)
23x N-VA-voorstel over afname Belgische nationaliteit weggestemdEr komt geen uitbreiding van de mogelijkheid om iemand de Belgische nationaliteit af te nemen bij een veroordeling wegens terrorisme. Het voorstel van Kamerlid Koen Metsu (N-VA) dat de huidige wet in die zin moest uitbreiden, werd weggestemd in de Kamercommissie Justitie. Metsu kreeg enkel de steun van Vlaams Belang. (18/02 17u00 - De Morgen)
23x Imanuelle Grives werd gearresteerd op Tomorrowland. Om een rol voor te bereiden, zei haar advocaat. Volgens haar was er meer aan de handVorig jaar werd de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) op Tomorrowland gearresteerd wegens drugsbezit en drugshandel. Ter voorbereiding op een rol, beweerde haar advocaat. In werkelijkheid was er volgens haar veel meer aan de hand. (18/02 16u45 - De Morgen)
23x Vader Julian Assange: “Uitlevering aan VS staat gelijk aan doodvonnis”De vader van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, John Shipton, zegt in een interview met BBC dat “een uitlevering aan de VS gelijk staat aan een... (18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan coronavirusDe directeur van een toonaangevend ziekenhuis in het Chinese Wuhan is overleden aan het nieuwe coronavirus. Liu Zhiming is het eerste... (18/02 09u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Brutale straatroof in Lier leidt na uitzending VTM-programma ‘Faroek’ naar daders in TemseEen 19-jarige man uit Temse hangt een celstraf van 20 maanden boven het hoofd omdat hij, samen met twee minderjarigen, betrokken was bij een brutale straatroof in hartje Lier. Ze takelden een wandelaar ernstig toe en roofden zijn portefeuille. De daders konden uiteindelijk worden gevat nadat beelden van camera’s in de buurt werden getoond in het opsporingsprogramma Faroek. (18/02 07u45 - Gazet van Antwerpen)
23x Exit Peter Claes: wie blijft nog over om de VRT te leiden?Nadat eerder CEO Paul Lembrechts moest opstappen, verdwijnt nu ook Peter Claes bij de VRT. Door het vertrek van Claes en Lembrechts blijft de openbare omroep onthoofd achter. Voor de opvolging wordt in eigen huis gekeken naar Liesbeth Vrieleman, hoofd van de nieuwsdienst, en tv-netmanager Olivier Goris. (18/02 07u00 - De Morgen)
23x Baard, sluier of op een buitenlandse site gesurft? Gelekte documenten tonen hoe China Oeigoeren selecteert voor opsluitingHet dragen van een baard, stoppen met alcohol, of een gezichtssluier kan in China een reden zijn voor opsluiting. Dat blijkt uit nieuwe documenten die gelekt zijn uit de provincie Xinjiang, waar China Oeigoeren opsluit in kampen. “Voor het eerst zijn er details over welk gedrag China als problematisch bestempelt.” (18/02 06u45 - De Morgen)
23x Traiteur opent pop-upresturant in historisch gebouw: “Ik was lang verliefd op dit prachtig pand. Zonde dat het leegstond”Het oude hotel Temsica bruist opnieuw van leven. Op de benedenverdieping baat de jonge ondernemer Maarten Mertens sinds kort een pop-upbar met restaurant uit. (18/02 06u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Nieuw record: vijftien dagen kamperen voor Hasseltse school om kind in te schrijvenInschrijven kan pas vanaf maandag 2 maart, maar toch staan er sinds zondag al twee mobilhomes voor de Daltonschool 1 in Hasselt. Zo palmen kampeerders al vijftien dagen op voorhand de enige vrije plaatsen voor de allerkleinsten in. (18/02 05u45 - Het Belang van Limburg)
23x Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verwachten eerste kindje: “Uitslapen valt voortaan onder noemer ‘fictie’”Tv-makers Jonas Geirnaert (37) en Julie Mahieu (36) verwachten hun eerste kindje. De twee werkten samen bij De ideale wereld en schreven ook samen de fictiereeks De dag, maar noemen de gezinsuitbreiding “het meest opwindende maar ook onzekere project waar ze zich al aan gewaagd hebben”. (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
23x Hoofd van ziekenhuis Wuhan overleden aan virus, ontsnapte Russin weer in quarantaineHet dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels meer dan 1800. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug. (18/02 01u30 - AD.nl)
23x Dode bij botsing tussen trein en auto in SchiedamBij een botsing tussen een personenauto en een trein in Schiedam is een persoon om het leven gekomen. Vermoedelijk gaat het om de bestuurder van de auto. Het is onduidelijk hoe het voorval kon gebeuren. Na de botsing vloog de auto in brand. Hulpdiensten rukten massaal uit. Inmiddels is de brand geblust. De schade op het spoor is aanzienlijk. De 200 passagiers in de trein zijn opgevangen, meldt de Veiligheidsregio. De NS verwacht tot morgenochtend vroeg oponthoud op het traject en er zijn snelbussen ingezet. (18/02 00u30 - NOS.nl)
23x Eredivisie Vrouwen maakt zich op voor toeschouwersrecordIn dit blog volgen we alle ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal. Van alles over het nationale elftal tot de prestaties van de Oranje Leeuwinnen bij hun clubs. (18/02 00u00 - Voetbal International)
23x Nederlandse telescoop helpt met zoeken naar planeten buiten zonnestelselMet een radiotelescoop in Drenthe hebben astronomen radiogolven waargenomen die worden veroorzaakt door hoe een 'nabijgelegen' ster met haar planeet op elkaar reageren. Dit meldt het Nederlands instituut voor radioastronomie (Astron) maandag. Door dit soort signalen te zoeken, hopen de onderzoekers planeten te vinden die om andere sterren heendraaien. (18/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
23x 'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen'Een lek in de bluetoothtechnologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de universiteit van Boston, schrijft ZDNet. (18/02 00u00 - Nu.nl)
23x Windows 10-upgrade nog steeds gratisMicrosoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet. (18/02 00u00 - Webwereld)
23x Voormalig Hitler-hotel met ondergrondse bunkers staat te koop voor 3,6 miljoen euroIn het Duitse dorp Berchtesgaden staat een opmerkelijk gebouw te koop. ‘Hotel Zum Türken’ is op het eerste zicht een prachtig authentiek hotel.... (17/02 23u45 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
23x Gent blijft bij voornemen om lage emissiezone uit te breidenHet Gentse stadsbestuur zal doorgaan met het plan om de lage emissiezone (LEZ) in de stad nog deze legislatuur verder uit te breiden. Het staat wel nog niet vast of die het hele gebied binnen de ring rond Gent zal omvatten. (17/02 23u00 - De Standaard)
22x Opgepakte Faroek Özgünes belandt in zelfde ruimte als Duivelskoppel: “Even leek het alsof ik hun plaats zou innemen in gevangenis”Faroek Özgünes is enkele uren opgepakt in Abidjan. De misdaadjournalist bij VTM NIEUWS is in opdracht van Telefacts samen met collega-reporter... (18/02 19u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Elon Musk is niet onder de indruk van de elektrische Porsche van Bill GatesBill Gates is als mede-oprichter van Microsoft uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest toonaangevende filantropen. Maar Tesla-CEO Elon Musk is... (18/02 19u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Minister vraagt IS-moeders repatriëring kinderen toe te latenMinister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de IS-moeders van kinderen in Syrische vluchtelingenkampen opgeroepen de repatriëring van hun kinderen toe te laten. (18/02 18u45 - De Standaard)
22x Waakhond inlichtingendiensten start onderzoek naar impact CIA-operatieHet Comité I, dat de Belgische inlichtingendiensten controleert, is een onderzoek gestart naar de mogelijke impact op België van de CIA-operatie Rubicon. Dat vernamen Knack en Le Soir uit goedgeïnformeerde bronnen en wordt bevestigd door het Comité I. (18/02 18u15 - Knack)
22x Vrouw die geheim rapport over Russische verkiezingsinmenging lekte, vraagt gratie van TrumpDe advocaten van Reality Winner, de voormalige werknemer van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA die meer dan vijf jaar cel kreeg omdat ze geheime... (18/02 18u00 - Het Laatste Nieuws)
22x “Anti-malariamiddel blijkt actief te zijn tegen coronavirus COVID-19”Chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, is actief tegen het coronavirus COVID-19. Dat blijkt uit klinische proeven bij patiënten in China. De antivirale werking van chloroquine werd al in 2004 ontdekt door virologen van de KU Leuven, meldt de Leuvense alma mater. (18/02 18u00 - Het Belang van Limburg)
22x Opgefokte bromfiets haalt 92 km/uOp het Scholtisplein in Neeroeteren is dinsdag rond 11 uur een bromfiets getakeld. De bromfiets van een meisje van 29 jaar was opgedreven. Op de rollen haalde die een snelheid van niet minder dan 92 km/u. (18/02 17u45 - Het Belang van Limburg)
22x Live - Coronavirus: WHO-expert betwijfelt of Olympische Spelen kunnen doorgaanHet coronavirus Covid-19 is de publieke vijand nummer één, zegt de WHO. Er zijn wereldwijd 72.300 mensen besmet en 1.868 mensen zijn overleden. Volgens een WHO-expert zouden zelfs de Olympische Spelen in het gedrang kunnen komen. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. (18/02 17u30 - De Morgen)
22x “Nederlandse inlichtingendiensten luisterden België jarenlang af”: “Het is eten of gegeten worden”De onthulling dat de Amerikaanse (CIA) en (West-)Duitse (BND) inlichtingendiensten decennialang vijandige en bevriende naties afluisterden via een... (18/02 17u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Coronavirus: thuisisolatie voor tien Belgische passagiers van cruiseschip WesterdamDe tien Belgische passagiers die aan boord waren van het cruiseschip Westerdam, worden na hun terugkeer in België thuis in isolatie geplaatst. Dat zegt de federale overheidsdienst Volksgezondheid. (18/02 17u00 - Het Belang van Limburg)
22x Jeroen Meus nodigt Jaimie van ‘Down the road’ uit: "Mijn hart stond een beetje stil"Toen chef-kok Jeroen Meus in ‘Down the road’ zag dat de pannenkoeken uit een fles kwamen én bovendien mislukten, stond zijn hart “een beetje stil”. Daarom nodigde hij ‘Chef pannenkoek’ Jaimie uit in zijn keuken om het perfecte vieruurtje te maken. “Dat is het gevoel van pannenkoeken maken met liefde”, aldus de passionele Jaimie als de lekkernij op het vuur staat en lijkt te lukken. (18/02 17u00 - Het Nieuwsblad)
22x Italiaanse postergirl pakt tweede wereldtitel op twee dagen tijd op WK biatlonNa haar zege in de achtervolging heeft de Italiaanse Dorothea Wierer dinsdag in eigen land in Antholz ook goud veroverd op de 15 kilometer op het WK biatlon. Onze landgenote Lotte Lie finishte als 45ste. (18/02 16u45 - Gazet van Antwerpen)
22x Wilsverklaring euthanasie wordt onbeperkt geldigDe Kamercommissie Gezondheid heeft het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig maakt in... (18/02 13u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Zoveel verdiende Kim Clijsters ondanks nederlaag in DubaiWinnen bij haar comeback kon Kim Clijsters niet in Dubai. De Limburgse moest het in twee sets afleggen tegen Garbine Muguruza, de nummer 16 van de wereld. Maar toch verdiende Clijsters een stevig duitje aan haar nederlaag. (18/02 12u15 - Het Belang van Limburg)
22x Koning zoekt uitweg uit politieke impasse: 'We stappen niet op een communautaire carrousel'Koning Filip zet dinsdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg het hier live. (18/02 11u00 - Knack)
22x Vlaams minister Dalle (CD&V) vlijmscherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur"De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.' (18/02 09u45 - VRT NWS)
22x Benjamin Dalle: 'Magnette gedraagzich als een saboteur van het systeem'Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan een federale regering met PS en N-VA. (18/02 09u30 - Knack)
22x Belgische kluizenaar in Oostenrijkse bergen houdt het na drie zomers voor bekekenStan Vanuytrecht (61), de Belgische kluizenaar in het Oostenrijkse bergdorp Saalfelden, stopt na drie zomers met zijn activiteiten en keert permanent naar België terug. (18/02 09u30 - Gazet van Antwerpen)
22x “De Wevers oorlogsverklaring aan de Franstaligen is het eerste signaal van een op stapel staande kiescampagne”Lees meer > (18/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
22x ‘Toon Joodse clichés niet in de media’: experts wijzen op gevaren karikaturen bij Aalst CarnavalPubliceer of toon beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet. Dat is de opmerkelijke oproep aan de media van drie proffen gespecialiseerd in antisemitisme in een opiniestuk in deze krant. (18/02 07u45 - De Morgen)
22x Rukwinden blijven ons gezelschap houdenWe krijgen een wisselend tot soms zwaarbewolkte dinsdag. Het blijft, op enkele buien na, wel veelal droog. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden in Hoog­-België en 9 tot lokaal 10 graden elders. (18/02 07u00 - De Standaard)
22x Fed Cup-kapitein Johan Van Herck lovend over Clijsters: “Haar vechtlust is ze niet kwijt”Kim Clijsters verloor maandag dan wel de eerste wedstrijd van haar derde carrière, toch zag Johan Van Herck dat het goed was. (18/02 06u45 - Het Belang van Limburg)
22x "N-VA en VB zullen niet nalaten om verkiezingen voor te stellen als een referendum over de toekomst van België"Lees meer > (18/02 06u30 - Het Belang van Limburg)
22x Stormen leggen molenparken geen windeieren: liefst 30% van stroomverbruik komt van windmolensNa de stormen Ciara en Dennis krijgen we komend weekend mogelijk ook nog af te rekenen met stormen Ellen en Francis. “We geraken maar niet uit dat winderige weersysteem”, zegt weerman David Dehenauw. De stormen zorgen tegelijk voor records qua windenergie: voorbije zondag was maar liefst 30 procent van ons elektriciteitsverbruik afkomstig van windmolens. (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Kim Clijsters maakt internationaal indruk bij comeback: “Ze gaat alleen maar beter worden”Winnen deed ze niet, maar indruk maken des te meer. Zeven jaar na haar ‘pensioen’ dwong Kim Clijsters (36) in haar eerste wedstrijd tweevoudig grandslam­winnares Garbine Muguruza (26) tot het uiterste. “Schitterende comeback” en “wereldklasse”, dixit de wereldpers. Fans zijn verbaasd over het niveau dat Clijsters nu al haalt. Maar kenners hadden dat verwacht. “Talent verdwijnt niet. En ze heeft geen stress: ze heeft niets meer te bewijzen.” (18/02 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Strijd tegen drugsindustrie winnen? ‘Criminelen hebben het volgende verdienmodel al klaar’TILBURG - In de Tilburgse LocHal draaide het maandagavond om de georganiseerde misdaad in Brabant. Een thema waarin de drie Brabantse kranten zich een jaar lang verdiepten. Belangrijkste vraag: is de strijd tegen de drugscriminaliteit te winnen? Het antwoord stemt somber. (18/02 00u15 - BN/DeStem)
22x Nederlandse telescoop helpt met zoeken naar planeten buiten zonnestelselMet een radiotelescoop in Drenthe hebben astronomen radiogolven waargenomen die worden veroorzaakt door hoe een 'nabijgelegen' ster met haar planeet op elkaar reageren. Dit meldt het Nederlands instituut voor radioastronomie (Astron) maandag. Door dit soort signalen te zoeken, hopen de onderzoekers planeten te vinden die om andere sterren heendraaien. (18/02 00u00 - Nu.nl)
22x Sommige Windows 7-pc's willen niet meer afsluitenEen deel van de resterende Windows 7-gebruikers heeft opnieuw met een vervelende bug te kampen. Zij kunnen hun pc ineens niet meer normaal afsluiten. (18/02 00u00 - Computeridee.nl)
22x Dode bij botsing tussen trein en auto, 200 passagiers geëvacueerdIn Schiedam is vanavond iemand om het leven gekomen door een botsing tussen een personentrein en een auto. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. (17/02 23u45 - Gelderlander)
22x Basisklant Batshuayi kan geen potten breken tegen Manchester UnitedManchester United heeft een goeie generale repetitie achter de rug voor de Europa League-confrontatie van donderdag met Club Brugge. United won maandagavond de topper bij Chelsea met 0-2. (17/02 23u45 - Sporza)
22x Oppositie en meerderheid vragen uitleg over schrappen tramlijnen: “We krijgen minder dienstverlening en dat is onbegrijpelijk”Zowel vanuit de oppositie als de meerderheid kwamen heel wat vragen over de mogelijke plannen van De Lijn om enkele tramlijnen op te doeken of in te korten. Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) heeft begrip voor de ongerustheid, maar vraagt om geduld en vertrouwen te hebben. (17/02 23u45 - Gazet van Antwerpen)
22x Hockeyster Van Laarhoven onder vuur na uitlachen fan op Instagram: ‘Je bent een dikke trol’Tophockeyster en international Renée van Laarhoven is vanavond in ernstige verlegenheid gebracht nadat ze een gigantische blunder op Instagram maakte. De 22-jarige Utrechtse maakte in een openbaar bericht een Argentijnse fan uit voor ‘dikke trol’, in de veronderstelling dat ze het als privébericht naar haar vriend verstuurde. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond reageert verontwaardigd en neemt afstand van het bericht. ,,Nederland houdt van de Argentijnse fans.’’ (17/02 23u45 - AD: Sport)
22x Schilderij van Rembrandt ontdekt in Amerikaans museumEen 388 jaar oud schilderij in het Amerikaanse Allentown Art Museum, dat werd toegeschreven aan een leerling van Rembrandt, blijkt een werk van de... (17/02 22u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Adviseur Johnson stapt op na rel over uitspraken: “Vrouwensport beter vergelijken met Paralympics dan met mannen”Een pas aangeworven adviseur van Brits premier Boris Johnson stapt alweer op na verontwaardiging in het hele Britse politieke spectrum. Aanleiding... (17/02 22u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Belgische obligatie-uitgifte op 20 jaar groot succes18:37 De vraag naar de nieuwe langlopende staatsobligatie was ondanks de politieke impasse veel groter dan het aanbod. (18/02 18u45 - De Tijd)
21x 70 miljoen euro voor strijd tegen sprinkhanen in Oost-Afrika, maar miljarden insecten blijven zich vermenigvuldigenExperts luiden de noodklok over de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika. “Het is een oorlog die je niet winnen kan. Maar we moéten hier helpen, om... (18/02 17u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Triest dieptepunt in vechtscheiding: man doet keer op keer zijn behoefte in tuin van exEen vijftiger uit Nieuwpoort riskeert acht maanden cel met uitstel onder voorwaarden voor het belagen van zijn ex na een vechtscheiding. (18/02 17u45 - Het Belang van Limburg)
21x Gevoelige sites zoals kerncentrales binnenkort geblurd op Google EarthDe Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk maakt gevoelige sites op het internet te blurren. Enkel... (18/02 17u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Vlaming (65) dood aangetroffen na burenruzie in ThailandDe 65-jarige W.B. uit Antwerpen werd dood aangetroffen aan zijn zwembad na een burenruzie in Thailand. Dat melden lokale media. Een autopsie moet uitwijzen hoe de man om het leven is gekomen. (18/02 17u30 - Het Nieuwsblad)
21x Nipte meerderheid voor handelsverdrag EU-Canada in Nederlandse Tweede KamerMet een een kleine meerderheid heeft de Nederlandse Tweede Kamer, een van de twee kamers van het parlement, dinsdag ingestemd met het... (18/02 16u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Mario Carevic (ex-Lokeren) op stage bij Antwerp: “Ik wil in België als trainer aan de slag”Kent u Mario Carevic nog? De 37-jarige Kroaat speelde drie jaar bij Lokeren (2007-10) en drie jaar bij Kortrijk (2010-13). De voorbije week was de oud-middenvelder terug in België, waar we hem dagelijks zagen opduiken op… de Bosuil. Dat vraagt om een woordje uitleg. (18/02 16u45 - Gazet van Antwerpen)
21x Mensenrechtenhof veroordeelt België voor verplichte terugkeer van TunesiërHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft België veroordeeld tot de betaling van een morele schadevergoeding van 10.000 euro aan een jonge... (18/02 15u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Massa mosselen levend gekookt door hittegolf in Nieuw-ZeelandAan de kustlijn van het Noordereiland in Nieuw-Zeeland werden honderdduizenden mosselen levend gekookt. Een hittegolf in combinatie met laagtij veroorzaakte de dood van de weekdieren. (18/02 14u00 - De Standaard)
21x Hoe een superromantische, maar seksloze boekenreeks maar blijft scorenLucinda Riley schrijft sinds 2014 aan een zevendelige romanreeks die miljoenen lezers bereikt. Al meer dan 20 miljoen(!) exemplaren gingen wereldwijd over de toonbank, en de wereld krijgt maar niet genoeg van 'De zeven zussen'. In Nederland is ze de eerste auteur met vijf boeken in de top 10. En ook in Vlaanderen scoort Riley met haar romans. Al twee jaar voert de reeks de bestsellerlijsten aan. Vandaag verschijnt de Nederlandse vertaling van deel zes, Zon. Er zijn meteen 150.000 exemplaren gedrukt. Op deel 7 moet de hele wereld voorlopig nog wachten. (18/02 14u00 - Het Nieuwsblad)
21x Huidig voorstel EU-begroting heeft voor België jaarlijkse budgettaire impact van 1,2 miljard euroHet huidige voorstel voor een Europese meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 zou voor België een budgettaire impact van 1,2 miljard euro per... (18/02 13u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Aalst Carnaval komt eraan, Belgische experts waarschuwen: "Toon Joodse clichés niet in de media”Gebruik beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet. Dat is de opmerkelijke oproep aan de media van drie proffen gespecialiseerd... (18/02 10u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Boy Scouts of America vraagt bescherming aan tegen schuldeisers na honderden rechtszaken van seksueel misbruikDe Amerikaanse scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De vereniging kampt met financiële... (18/02 09u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Bazart en Het Zesde Metaal zijn eerste namen voor Festival DranouterFestival Dranouter heeft de eerste namen gelost. Er staan alvast drie bands van eigen bodem op de affiche: Bazart, Het Zesde Metaal en Froze. Ook de internationale folk- en rootsmuziek heeft er nog steeds een plek. (18/02 08u30 - VRT NWS)
21x Baard of sluier? Gelekte documenten tonen hoe China Oeigoeren selecteert voor opsluitingHet dragen van een baard, stoppen met alcohol, of een gezichtssluier kan in China een reden zijn voor opsluiting. Dat blijkt uit nieuwe documenten die gelekt zijn uit de provincie Xinjiang, waar China Oeigoeren opsluit in kampen. “Voor het eerst zijn er details over welk gedrag China als problematisch bestempelt.” (18/02 08u00 - De Morgen)
21x Ondanks afschaffing van de woonbonus keldert verkoop niet: sinds Nieuwjaar liggen investeerders op de loerEr worden in Vlaanderen nog altijd veel huizen en appartementen gekocht. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen voor de eerste zeven weken van dit jaar. In vergelijking met begin vorig jaar is er een lichte terugval van gemiddeld 3 procent, maar er was een flinke terugval verwacht als gevolg van het afschaffen van de woonbonus begin dit jaar. De kopers blijken vooral investeerders te zijn die de woning dan willen verhuren. (18/02 07u15 - VRT NWS)
21x ‘Geef iederéén 120.000 euro’: in gesprek met rockster-econoom Thomas PikettyZes jaar na zijn klepper Kapitaal in de 21ste eeuw is Thomas Piketty terug, met een nieuw boek, een nieuw plan en 120.000 euro voor iedereen. ‘We weten allemaal hoe we een betere en rechtvaardigere wereld kunnen creëren. De tijd is aangebroken om het ook te doen.’ (18/02 06u45 - De Morgen)
21x Recordstaking bij Ineos in Antwerpen: hoelang ligt de vestiging nog plat?Terwijl Ineos twee mastodontinstallaties plant in de haven van Antwerpen, ligt het bedrijf nu al zes weken stil door een staking. Ondertussen hebben zich ook al milieubewegingen bij de stakers aangesloten. Vakbonden en directie wagen vandaag een nieuwe poging om uit de impasse te geraken. (18/02 06u45 - De Morgen)
21x Grinta, goesting, glijden: Kim is backAlsof ze nooit zeven jaar en een half is weg­geweest. Die tweede set was typisch Kim Clijsters: vechtlust, goesting en ­geweldige forehands. Garbiñe Muguruza, Australian Open-finaliste, moest alle zeilen bijzetten om een 36-jarige mama van drie af te houden. (18/02 06u45 - De Morgen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

60x Zuid-Koreaanse film "Parasite" is grote Oscarwinnaar en schrijft geschiedenis18/02 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
57x Zuid-Korea juicht -zeker net nu- na Oscartriomf: "Gelukkig nieuws voor een gedeprimeerd land"18/02 00u00 - VRT NWS: In Zuid-Korea is de Oscartriomf van de film 'Parasite' van Bong Joon-ho verrast en vol enthousiasme onthaald. Het land kon wel wat goed nieuws gebruiken, want de laatste dagen overheerst onrust over de uitbraak van het coronavirus. 'Dit is gelukkig nieuws, zoals een welkome regenbui, voor de Koreaanse Republiek, die gedeprimeerd is en wanhopig door het coronavirus', klinkt het.
51x Belgische profs: "Toon Joodse clichés niet in de media”18/02 07u00 - Het Laatste Nieuws: Gebruik beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet. Dat is de opmerkelijke oproep aan de media van drie proffen gespecialiseerd...
51x Rudy gaat al 32 jaar elke dag naar de frituur: “Geen idee van mijn bloedwaarden, ik heb een panische angst voor dokters”18/02 03u15 - Het Nieuwsblad: Een medium pakske friet met een vleesje. Dat is al 32 jaar lang het avondmaal van Rudy Gybels (45) uit Schaffen, die van elk bakje friet een foto op Facebook post. “Ik vind dat een mens moet leven zoals hij graag doet, en je ziet wel waar je uitkomt en hoe kort of hoe lang het duurt”, zegt hij. Voedingsexperts maken zich wél zorgen.
51x Vrouw overleden na ongeval met tram in Hoboken18/02 00u30 - Het Belang van Limburg: Een 55-jarige vrouw uit Antwerpen is maandagavond aangereden door een tram in Hoboken en overleden aan haar verwondingen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.
50x Nog nooit keken zo weinig mensen naar de Oscars: halvering in vergelijking met 20 jaar geleden18/02 00u00 - VRT NWS: Nog nooit hebben zo weinig mensen de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen, gevolgd op televisie. Dat blijkt uit de kijkcijfers. In vergelijking met 20 jaar geleden is het aantal kijkers gehalveerd. 'Als films als 'Parasite' en '1917' winnen is dat wel interessant voor filmliefhebbers zoals ikzelf, maar voor de modale filmkijker zijn dat films zonder grote sterren', zegt filmkenner Ward Verrijcken.
49x Assad ziet “eindoverwinning” in Idlib en westen van Aleppo naderen18/02 00u30 - Het Belang van Limburg: De Syrische president Bashar al-Assad heeft maandag in een televisietoespraak gezegd de strijd in de provincie Idlib en in het platteland van Aleppo verder te zetten. Volgens hem is “de eindoverwinning” in zicht.
47x N-VA-voorstel over afname Belgische nationaliteit weggestemd18/02 16u15 - Het Laatste Nieuws: Er komt geen uitbreiding van de mogelijkheid om iemand de Belgische nationaliteit af te nemen bij een veroordeling wegens terrorisme. Het voorstel...
46x Klacht E.V.S. tegen Het Laatste Nieuws en HLN.be bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond18/02 11u00 - Het Laatste Nieuws: De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van E.V.S. tegen de foto bij een artikel van Het Laatste Nieuws en HLN.be ongegrond verklaard. Het...
44x "De luchtvaartmaatschappij vindt het comfort van de passagier een topprioriteit? Onzin!"18/02 11u00 - VRT NWS: Het is ongetwijfeld een van de meest besproken video?s van de afgelopen dagen: tijdens de vlucht van New Orleans naar Charlotte op 31 januari filmde passagier Wendi Williams de man die achter haar zat, omdat die voortdurend tegen haar stoel duwde. Die passagier kon het immers niet hebben dat Williams de leuning van haar stoel naar achteren gezet had. De beelden werden intussen miljoenen keren bekeken en de meningen waren ronduit verdeeld. Williams zelf is nog altijd erg boos over hetgeen gebeurd is, zo vertelde ze gisteren aan Fox Business, en ze overweegt een klacht tegen luchtvaartmaatschappij American Airlines in te dienen.

Statistieken

Artikels:
32412
Gelezen:
47153
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven