vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 
60x Verontrustend contact van Trump zou met Oekraïne te maken hebbenDe klacht van een klokkenluider over een verontrustende communicatie tussen de Amerikaanse president Donald Trump en een buitenlandse leider zou... (20/09 07u45 - Het Laatste Nieuws)
50x 14 hoge functionarissen nog altijd niet geslaagd voor taaltest: Wilmès wil hen toch aan boord houdenVeertien hoge verantwoordelijken van de federale overheidsdiensten zijn nog steeds niet geslaagd voor een verplichte taaltest. Dat schrijft L'Echo.... (20/09 06u30 - Het Laatste Nieuws)
44x Ex-minister Tillerson: “Trump heeft zich laten vangen door Netanyahu”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich verschillende keren laten vangen door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Dat zegt zijn... (20/09 01u00 - Het Laatste Nieuws)
41x Jan verloor zijn schoonzus en hartsvriendin op fatale vlucht MH17Lees meer > (20/09 00u15 - VRT NWS)
40x VIDEO. Limburger staat doodsangsten uit, maar heeft mogelijk wel goed nieuws voor de Naya-watchersEen 47-jarige Houthalenaar stond in de nacht van woensdag op donderdag naar eigen zeggen oog in oog met een wolvenroedel aan de plas in Houthalen. Wolvin Naya is al enkele maanden niet meer gezien, de welpjes zijn nog nooit waargenomen. (20/09 00u45 - Het Nieuwsblad)
39x Waals overheidsvehikel Nethys wil windenergiebedrijf dat “niets waard is” voor 1 euro verkopen aan ... eigen ceoDe ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de... (20/09 12u30 - Het Laatste Nieuws)
39x Fysici bedenken nieuwe manier om te jagen op donkere materie met lasersLees meer > (20/09 00u15 - VRT NWS)
36x Jongen wordt vermoord voor de ogen van tientallen jongeren die vreselijke scène filmen in plaats van hem te helpenIn de staat New York is grote consternatie ontstaan nadat een tiener de dood heeft gevonden bij een vechtpartij. Minstens 50 tot 70 omstaanders... (20/09 17u00 - Het Laatste Nieuws)
36x Vanmiddag nieuwe klimaatmars in Brussel: wereldwijd meer dan 5.000 betogingenVandaag vindt in Brussel een nieuwe klimaatmars plaats. Die start om 13.30 uur aan het noordstation. Om 16.30 uur volgt een speech van Anuna De... (20/09 08u00 - Het Laatste Nieuws)
35x Brussel en heel aantal Vlaamse steden en gemeenten zondag autovrij: hier is wagen niet welkomOp 22 september organiseren Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de... (20/09 09u45 - Het Laatste Nieuws)


32x Sjamaan die Poetin wil 'verdrijven' opgepakt in RuslandDe Russische politie heeft vandaag een sjamaan opgepakt die onderweg was naar Moskou om president Vladimir Poetin uit het Kremlin te "verdrijven".... (19/09 23u45 - Het Laatste Nieuws)
30x Losgeslagen oliehandelaar verspeelt 290 miljoen van werkgeverEen malafide handelaar in Singapore heeft 290 miljoen euro van zijn werkgever Mitsubishi verspeeld aan weddenschappen. De werknemer stond in voor... (20/09 15u30 - Het Laatste Nieuws)
29x Van “Euro-Schande” tot “Wunder”: piepkleine debutant zorgt voor meest opmerkelijke overwinning in de Europa LeagueAA Gent en Standard hielden donderdagavond de drie punten thuis in de Europa League. Er vielen daarnaast enkele opvallende uitslagen te noteren, zoals de 3-4-zege van Dudelange tegen APOEL Nicosia, maar dé meest merkwaardige was die van Borussia Mönchengladbach - RZ Pellets WAC. (20/09 08u00 - Het Nieuwsblad)
28x Door blank Vlaanderen: het West-Vlaamse dorp Stavele is van God en iedereen verlatenOoit was het het dorp van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte. Vandaag is Stavele van iedereen verlaten. Zelfs de gsm-verbinding met het dorp kraakt. Alleen als de wind goed zit, kun je bellen met het verre westen. (20/09 16u00 - Knack)
28x Eleni Antoniadou: is deze jonge Griekse topwetenschapster wel wie ze beweert te zijn?Ze is nog maar 31 jaar en is internationaal gelauwerd voor haar wetenschappelijke werk. De voorbije jaren reeg ze de lof, prijzen en titels aan elkaar, en dit voorjaar schopte ze het voor Barbie tot 'shero', een nieuwe vrouwelijke held, een voorbeeld. Maar nu lijkt ze van haar voetstuk te vallen. Eleni Antoniadou, een Grieks jong wetenschappelijk toptalent, ligt onder vuur nu enkele van haar uitspraken en claims over zichzelf niet lijken te kloppen. (20/09 12u15 - VRT NWS)
28x Zuckerberg ontmoet Trump: laat weten dat hij Whatsapp en Instagram niet wil verkopenDe CEO van Facebook Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en had “een goede, constructieve ontmoeting” met de... (20/09 06u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Mark Elchardus over toenadering tussen N-VA en Vlaams Belang: 'Liever 3 uur dan 1 uur godsdienst op school'Emeritus hoogleraar Mark Elchardus (VUB) begrijpt volkomen dat de N-VA gesprekken heeft gevoerd met Vlaams Belang. Maar hij waarschuwt voor gedweep met 'de christelijke beschaving' en voor een anti-islambeleid. (20/09 04u45 - Knack)
27x Olivijn in zee strooien om CO2 uit de lucht te halen: geen sciencefiction meer, maar op welke schaal kan het en wanneer?Olivijn in zee uitstrooien om actief CO2 weer uit de lucht te halen: het klinkt een beetje als science-fiction, maar het is niet meer veraf. We trokken naar een proefproject in Oostende waar ze testen met olivijn in zeewater. 'Dit olijfgroene gesteente heeft de wonderbaarlijke eigenschap dat het CO2 aan de zee kan onttrekken. In de toekomst wordt deze techniek onvermijdelijk.' (20/09 06u00 - VRT NWS)
27x Vlaamse advocaten vrezen zelf voor liquidaties na moord op Nederlandse collega: “Eerlijk gezegd: ik weet niet of ik die drugszaken nog ga doen”Een kogel in de brievenbus of een gangster die hun kinderen op school staat op te wachten. Ook advocaten in ons land hebben al te maken gekregen met ernstige bedreigingen uit het crimineel milieu. Maar dat hun Amsterdamse confrater Derk Wiersum (44) koelbloedig werd geliquideerd, hakt er bij hen diep in. “Dit kan evengoed bij ons gebeuren.” (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
27x “Amerikaanse en Canadese diplomaten in Havana mogelijk ziek door blootstelling aan pesticiden”De mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse... (20/09 01u45 - Het Laatste Nieuws)
27x VS zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uitDe Verenigde Staten zetten twee Cubaanse diplomaten bij de Verenigde Staten het land uit omdat ze de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen.... (20/09 00u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Ministers kijken stiekem voetbal op tablet tijdens Algemene BeschouwingenMinister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren vanavond wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Terwijl premier Mark Rutte aan het woord was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was op de camera's te zien dat de ministers op hun tablet voetbal aan het kijken waren. (20/09 00u00 - Gelderlander)
26x Aldi sluit oudste winkelHonderd jaar na de start van de winkelketen Aldi neemt het concern afscheid van de plek waar de wieg van het bedrijf stond. Duitse media melden dat... (20/09 13u00 - Het Laatste Nieuws)
26x 15 verstekelingen uit tankwagen met suiker gehaald bij transportbedrijf in IeperBij het transportbedrijf Sitra in Ieper zijn vanmorgen vijftien illegalen uit een tankwagen gehaald. De mensen zonder papieren hadden zich verstopt... (20/09 12u01 - Het Laatste Nieuws)
26x De Boeing 737 Max wordt getest voor terugkeer in het luchtruim. Zit de wereld er nog wel op te wachten?In de VS wordt volgende maand getest of de Boeing 737 Max veilig genoeg is om weer mee te vliegen. Ongeacht de uitkomst zijn de gevolgen van de ongelukken en het vliegverbod gigantisch. Boeing verliest miljarden, maatschappijen en piloten zitten klem, en veel reizigers durven het toestel niet meer in. (20/09 00u00 - Volkskrant Economie)
25x Na heisa rond windenergiebedrijf dat verkocht wordt voor symbolische euro: gedelegeerd bestuurder Stéphane Moreau stapt opDe ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de... (20/09 15u16 - Het Laatste Nieuws)
25x Zware brand in wafelfabriek in IeperIn Ieper is in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand uitgebroken. Dat meldt brandweerzone Westhoek op Twitter. Volgens VRT gaat het om een brand in een wafelfabriek. (20/09 05u45 - De Standaard)
25x Twee op de drie handcarwashes betrapt op sociale fraudeTwee op de drie handcarwashes in België houdt zich niet aan de regels. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen... (20/09 04u30 - Het Laatste Nieuws)
25x François verstikte zijn vrouw na een ruzie over geld, maar gaat toch vrijuit: “Een ernstig, maar eenmalig feit”Hij heeft meteen bekend dat hij zijn vrouw heeft verstikt, met een kussen en met zijn eigen lichaam. Na een ruzie om een geldkwestie. Advocaat-generaal Marcel Verbelen zag daar een moord in, maar volgens de assisenjury ging het om doodslag, “een ernstig maar eenmalig feit”. François Bulté (70) werd gisteren veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel. Een bijzonder mild arrest. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
25x Rosa uit ‘Thuis’ gaat zingenActrice Annick Segal (58) kennen we vooral als Rosa uit de Eén-soap Thuis, maar in het Antwerpse Fakkeltheater laat ze op 12 januari een andere kant van zichzelf zien. Ze is een van de artiesten die deelneemt aan een reeks concerten, gebundeld onder de naam ‘Belissama’. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
24x Michel legt opmaak begroting bij eventuele formateur(s): “Regering kan geen volwaardige begroting indienen”De federale regering in lopende zaken kan tegen 15 oktober geen volwaardige begroting voor volgend jaar indienen bij de Europese Commissie. Dat is... (20/09 18u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Manneken Pis moet van de Amerikanen een broekje aan op de doos van de Brusselse MonopolyDat Monopoly met een versie komt voor de stad Brussel, was al bekend. Maar op de doos zal Manneken Pis niet al zijn glorie afgebeeld worden,... (20/09 16u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Astrofysicus Sir Martin Rees: 'De klimaatverandering wordt nog erger dan in onze afschuwelijkste nachtmerries'Heel veel toekomst rest de inmiddels 77 jaar oude Britse astrofysicus en koninklijk astronoom Sir Martin Rees niet. Toch blijft hij vechten voor de toekomst van onze planeet. 'We moeten snel en krachtig ingrijpen.' (20/09 15u45 - Knack)
24x Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Overweldigende opkomst'Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. (20/09 15u15 - De Standaard)
24x Helikopter met enorme kettingzaag trimt bomen langs hoogspanningskabelsEen helikopter, met daaraan een gigantische kettingzaag, trimt bomen naast hoogspanningskabels in het Amerikaanse North Carolina. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is een veelgebruikte techniek om moeilijk bereikbare zones te snoeien. Een ervaren piloot bedient de kettingzaag met daaraan tien draaiende schijven. Als de zaag vast komt te zitten, kan de piloot hem makkelijk loskoppelen van de helikopter. De video hierboven toont hoe takken in slechts enkele seconden worden afgezaagd. (20/09 13u45 - De Standaard)
24x René verloor zijn dochter Roos (19) bij aanslag Utrecht en voelt zich vreselijk schuldig: "Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”Een halfjaar geleden verloor René Verschuur (55) uit het Nederlandse Vianen zijn dochter, toen Gökmen Tanis in een tram in Utrecht het vuur opende... (20/09 13u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Duikboot met 8.000 kilo cocaïne ontdekt voor kust van ColombiaVoor de kust van het zuidwesten van Colombia is een duikboot met 8000 kilo cocaïne aan boord ontdekt. Colombiaanse media berichten dat de... (20/09 09u15 - Het Laatste Nieuws)
24x 75 jaar geleden: Collaborateurs werden opgesloten in leeuwenkooien van de Antwerpse ZooOp 4 en 5 september 1944 barstte in Antwerpen een volksfeest los na de bevrijding dankzij de geallieerden. Vrijwel onmiddellijk ontstond ook een volkswoede tegen de collaborateurs en sympathisanten van het naziregime. 'De opsluiting van die mensen in de leeuwenkooien van de Zoo blijft een schandvlek in onze collectieve herinnering', zegt historicus Herman Van Goethem. (20/09 00u00 - VRT NWS)
23x Vijftien vluchtelingen uit vrachtwagen in Ieper gehaaldLees meer > (20/09 13u30 - VRT NWS)
23x Benzine weer goedkoperBenzine tanken wordt morgen wat goedkoper. Ongeveer de helft van de stevige prijsverhoging van donderdag, in de nasleep van een droneaanval op de Saudische olie-industrie, gaat er alweer af. (20/09 11u00 - VRT NWS)
23x "Mijn vrouw moest zich natuurlijk ook op haar ademhaling blijven focussen"Het is geen vraag die men makkelijk kan beantwoorden: wat moet de partner doen terwijl zijn vrouw of vriendin aan het bevallen is? Al kan de creatieve oplossing van Kendall Caver alvast op veel bijval rekenen op sociale media. De man uit Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, ondersteunde zijn vrouw Jasmin immers door te zwijgen en haar tegelijkertijd hun liefdesverhaal van de afgelopen 10 jaar te vertellen door middel van papier. Haar in de tussentijd er ook op wijzend dat ze moest blijven ademen. Het filmpje werd intussen meer dan 2,4 miljoen keer op Facebook bekeken. (20/09 11u00 - VRT NWS)
23x Na maandenlange droogte teisteren regen, hagel en wind grote delen van GriekenlandEen nachtelijke herfststorm heeft volgens Griekse media heel wat schade aangericht in grote delen van het land. Op enkele uren tijd viel er enorm... (20/09 09u15 - Het Laatste Nieuws)
23x “Doet deugd te horen wat er allemaal nog met de auto van papa is gebeurd”Het was een mission impossible: de Opel Ascona Sport van hun vader terugvinden, 29 jaar na diens veel te vroege dood, in een tragisch ongeval. SOS... (20/09 08u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Iraanse buitenlandminister en president naar New York voor VN-topDe Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, reist vandaag naar de Verenigde Staten om de bijeenkomst van de Algemene... (20/09 05u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Facebookbaas Zuckerberg ontmoet Donald Trump in Witte HuisFacebookbaas Mark Zuckerberg heeft “een goed en constructief gesprek” gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt Facebook in een... (20/09 03u30 - Het Laatste Nieuws)
23x De Block spreekt farmabedrijf tegen: “Medicijn voor Pia kan wél gratis”Minister De Block zal er bij farmabedrijf Novartis blijven op aandringen om het medicijn Zolgensma gratis ter beschikking te stellen, in afwachting van een eventuele terugbetaling. De firma zelf zegt dat dit wettelijk niet kan, maar De Block spreekt dat tegen. “Het bedrijf moet menselijk blijven”, zegt ze. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
23x SER: Verplicht bedrijven het om vrouwen aan te stellen voor hoge positiesOm meer vrouwen op topposities binnen Nederlandse bedrijven te krijgen moet er een verplicht quotum komen voor bedrijven, schrijven de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht (WBT) donderdagavond. Het bedrijfsleven moet daarnaast ook meer kansen bieden aan mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. (20/09 01u00 - Nu.nl)
23x Stengs vindt dat tiental AZ 'gouden punt' heeft gepakt tegen PartizanCalvin Stengs vindt dat AZ een knappe prestatie heeft geleverd door in de Europa League met tien man een punt te pakken bij FK Partizan. In Servië speelde de ploeg van coach Arne Slot donderdagavond met 2-2 gelijk. (20/09 00u00 - Nu.nl: Sport)
22x Groep feestvierders zakt toch af naar Area 51Een groep feestvierders is toch naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich bij het... (20/09 17u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Frodo, de springende bladluis, vernoemd naar de hobbitIn Nieuw-Zeeland, waar de films van 'Lord of the Rings' zijn opgenomen, is een nieuw ontdekte bladluis 'Psylla frodobagginsi' gedoopt, naar de hobbit Frodo Baggins. (20/09 15u45 - VRT NWS)
22x Waarom u dit weekend eens Ross Geller en Joey Tribbiani moet googelen‘Friends’ wordt dit weekend 25 jaar, en ook Google pakt uit met een kleine verrassing om dat te vieren. Wie de naam van een personage intikt in de zoekmachine - bijvoorbeeld Ross Geller- krijgt een symbooltje en een bijhorend (zéér herkenbare) animatie te zien. Probeer het vooral zelf eens! (20/09 15u15 - De Standaard)
22x Na heisa rond windenergiebedrijf dat verkocht wordt voor symbolische euro: bestuurder Stéphane Moreau stapt opDe ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de... (20/09 14u30 - Het Laatste Nieuws)
22x VUB en ULB openen academiejaar samen: "We hebben een dubbele verjaardag te vieren"Lees meer > (20/09 11u00 - VRT NWS)
22x Uitslaande brand op industrieterrein in Tilburg treft 4 bedrijvenIn Tilburg, in Nederland, heeft vannacht een enorme brand gewoed op het industrieterrein Kraaiven. 4 bedrijven zijn getroffen door het vuur, dat ontstond bij een bedrijf dat diepvriespatisserie maakt. Zo'n 15 werknemers die op dat moment aan het werk waren, konden in veiligheid gebracht worden. De brand zou inmiddels onder controle zijn, maar de brandweer zal nog uren moeten nablussen. (20/09 11u00 - VRT NWS)
22x Voetgangersbeweging: "Vervang parkeerplaatsen aan de schoolpoort met meer groen en zitruimte"De voetgangersbeweging roept steden en gemeenten op om parkeerplaatsen in een straal van 50 meter rond een school weg te halen en te vervangen door groen of ontmoetingsruimte. Dat maakt de schoolomgeving veiliger en stimuleert duurzame mobiliteit. De oproep van de beweging komt niet toevallig op de zogenoemde 'strapdag': zo'n 1500 scholen in heel Vlaanderen vragen vandaag om kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te laten komen. (20/09 11u00 - VRT NWS)
22x SOS HLN bracht Nele samen met de laatste eigenaar van de Opel Ascona van haar papaHet was een mission impossible: de Opel Ascona Sport van hun vader terugvinden, 29 jaar na diens veel te vroege dood. SOS HLN sprong in de bres... (20/09 08u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Geheimzinnige oermens herrijst op sciencefictionachtige manier uit DNA-monsterEen volk van stevige, gedrongen mensen met lage voorhoofden, een grote ronde hersenpan en opvallende brede monden. Zó ongeveer moet het geheimzinnige, verdwenen oervolk van de Denisovamensen eruit hebben gezien. Aldus hun DNA. (20/09 07u00 - De Morgen)
22x Dode en vijf gewonden bij schietpartij in Washington DCIn Columbia Heights, een wijk in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC niet ver van het Witte Huis, zijn donderdagavond (plaatselijke tijd) een... (20/09 06u01 - Het Laatste Nieuws)
22x Nog geen akkoord over levering van Russisch gas aan EU via OekraïneOekraïne en Rusland hebben nog geen akkoord bereikt over de transit van gas uit Rusland naar de Europese Unie via Oekraïne. Onderhandelingen... (20/09 04u15 - Het Laatste Nieuws)
22x 62 brandweerlieden kunnen niet verhinderen dat wafelfabriek uitbrandtDonderdagnacht om 00.26 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een automatisch brandalarm in een bedrijf in de Rozendaalstraat te Ieper. Tijdens het aanrijden kwam er melding dat het een uitslaande brand betrof. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
22x Kums verwijt Kaminski niets na flater, Odjidja: “Zo’n dingen kunnen gebeuren”Na een onwaarschijnlijke misser van Thomas Kaminski gaf AA Gent diep in de tweede helft de zege nog bijna uit handen tegen Saint-Étienne (3-2). “Na... (20/09 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'We are back!'Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. (20/09 15u45 - De Standaard)
21x Gerecht vindt niet wie er achter spionage bij Buitenlandse Zaken zitHet federaal parket heeft het onderzoek naar een grote computer-inbraak bij Buitenlandse Zaken, in 2014, stopgezet. De zaak wordt geseponeerd, omdat niet te achterhalen valt wie er achter de hacking zit. Dat schrijft De Tijd en is ons bevestigd. (20/09 13u30 - VRT NWS)
21x Kyra Gantois stapt toch mee met nieuwe klimaatmars in Brussel: wereldwijd meer dan 5.000 betogingenVandaag vindt in Brussel een nieuwe klimaatmars plaats. Die start om 13.30 uur aan het Noordstation. Om 16.30 uur volgt een speech van Anuna De... (20/09 12u15 - Het Laatste Nieuws)
21x President van de Navajo-indianen in de VS: 'Wij lijken alleen te bestaan in het verleden'Hoe vergaat het de Amerikaanse indianen onder Donald Trump? Wat vinden zij van zijn racistische tweets? Hebben de indiaanse culturen in de VS eigenlijk nog wel een toekomst? Knack zocht Jonathan Nez, de president van de Navajo, op. 'Ik wéét dat we in staat zijn om voor onszelf te zorgen.' (20/09 11u15 - Knack)
21x Saudi's vallen doelwitten in Jemen aan: wraak na aanval op olie-installaties?De door Saudi-Arabië geleide militaire coalitie heeft in Jemen rond de bekampte havenstad Hodeida meerdere doelwitten van de Houthi-rebellen... (20/09 09u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Bourgeois: 'Septemberverklaring op maandag niet realistisch'Europarlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) gaat ervan uit dat er maandag geen Septemberverklaring komt van een nieuwe Vlaamse regering. Dat zei hij vrijdag op Radio 1. (20/09 08u45 - Knack)
21x Wordt Area 51 vandaag bestormd, zoals het virale Facebookevent voorschrijft?In juni ontstond het als grap bedoelde Facebookevenement ‘Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us’ (‘Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden’). Daarin werd opgeroepen tot het bestormen van de Amerikaanse militaire basis, waar volgens complottheorieën buitenaardse wezens en ruimteschepen te vinden zijn. Nadat het evenement viraal ging, en zelfs de luchtmacht erop reageerde, blijft de vraag of er vandaag iemand opdaagt aan de basis in Nevada. (20/09 08u00 - De Morgen)
21x SOS HLN bracht Nele samen met de laatste eigenaar van de Opel Ascona van haar papa: “Doet deugd te horen wat er allemaal nog met én in de auto is gebeurd”Het was een mission impossible: de Opel Ascona Sport van hun vader terugvinden, 29 jaar na diens veel te vroege dood. SOS HLN sprong in de bres... (20/09 07u30 - Het Laatste Nieuws)
21x SOS HLN bracht Nele samen met de laatste eigenaar van de Opel Ascona van haar papa: “Onderdelen van papa's auto hebben in de rally meegeracet. Dat had hij fijn gevonden”Het was een mission impossible: de Opel Ascona Sport van hun vader terugvinden, 29 jaar na diens veel te vroege dood. SOS HLN sprong in de bres... (20/09 07u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Nieuw dieptepunt in de brexitsaga: ex-premier Major noemt Boris Johnson een ‘onbetrouwbare makelaar’Een oud-premier die het het hooggerechtshof verzoekt om de huidige premier, een partijgenoot nota bene, te vergelijken met een onbetrouwbare makelaar. Sinds het begin van de brexitsaga hebben de Britten langzaam het vermogen verloren ergens verbaasd over te zijn, maar de interventie van John Major bij het jongste brexitproces was op zijn minst opmerkelijk. Volgens Sir John heeft Boris Johnson gelogen bij het tijdelijk schorsen van het Lagerhuis. (20/09 06u45 - De Morgen)
21x Unicef: ruim 29 miljoen baby's geboren in conflictgebieden in 2018Meer dan 29 miljoen baby's zijn vorig jaar geboren in conflictgebieden. Dat heeft Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, vandaag gemeld. (20/09 03u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Braziliaans mijnbouwconcern moet schadevergoeding betalen aan door dambreuk getroffen familieHet Braziliaanse mijnbouwconcern Vale is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een familie die het slachtoffer werd van de... (20/09 02u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Laatste keer dat we vriendelijk op straat komen'Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. (20/09 15u00 - De Standaard)
20x Verlaat Michel Lelièvre gevangenis met enkelband én uitkering?Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van Marc Dutroux, zit momenteel nog zijn gevangenisstraf van 25 jaar uit in de gevangenis van Ittre. En... (20/09 14u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Omstreden kandidaat-commissarissen lobbyen in het Europees parlement om hun kruisverhoor te doorstaanIn alle luwte bereidden de Europese kandidaat-commissarissen zich voor op de hoorzittingen in het Europees Parlement. Veel kandidaten, waaronder Didier Reynders, mogen zich aan een spervuur van kritische vragen verwachten. Of het een bloedbad wordt, valt nog af te wachten. Maar zachtjes zal het er niet aan toegaan. (20/09 14u00 - Knack)
20x René verloor zijn dochter (19) bij aanslag Utrecht en voelt zich vreselijk schuldig: "Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”Een halfjaar geleden verloor René Verschuur (55) uit het Nederlandse Vianen zijn dochter, toen Gökmen Tanis in een tram in Utrecht het vuur opende... (20/09 12u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Havens vangen bot bij Europees Hof en moeten toch miljoenen vennootschapsbelasting betalenDe Belgische havens zullen willens nillens vennootschapsbelasting moeten betalen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Een vrijstelling van belastingen is illegale staatssteun, oordeelt het Hof. (20/09 12u15 - VRT NWS)
20x Saudi’s vallen doelwitten in Jemen aan na droneaanval op olie-installatiesDe door Saoedi-Arabië geleide militaire coalitie heeft in Jemen rond de bekampte havenstad Hoedaida meerdere doelwitten van de Houthi-rebellen aangevallen, zo heeft het Saoedische persbureau SPA gemeld. (20/09 12u15 - De Morgen)
20x Speel je mee met Euromillions? Zo groot is de kans dat je 188 miljoen euro wintSpelers van Euromillions maken vrijdag kans om een jackpot van maar liefst 188 miljoen euro te winnen. Maar de kans dat je binnenkort niet meer hoeft te werken en elke dag champagne kan drinken, is wel zeer miniem. Volgens professor Rudi Penne van Universiteit Antwerpen moet daar nog meer op gewezen worden. Niet met statistieken, maar met concretere voorbeelden. (20/09 11u15 - Het Nieuwsblad)
20x Uitslaande brand op industrieterrein in Tilburg treft al 4 bedrijvenIn Tilburg, in Nederland, woedt al uren een enorme brand op een industrieterrein. 4 bedrijven zijn getroffen door het vuur, dat ontstond bij een bedrijf dat diepvriespatisserie maakt. Zo'n 15 werknemers die op dat moment aan het werk waren, konden in veiligheid gebracht worden. (20/09 09u45 - VRT NWS)
20x Facebook-baas Zuckerberg ontmoet Trump, wil WhatsApp en Instagram niet verkopenFacebook-ceo Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. (20/09 09u45 - VRT NWS)
20x Modehuis Max Mara steelt de show met modellen à la Greta ThunbergIn Milaan is de modeweek van start gegaan en op dag twee trekt het Italiaanse modehuis Max Mara alle aandacht naar zich toe. Niet met extravagante outfits of een duizelingwekkende show, wel met modellen die lijken op klimaatactiviste Greta Thunberg. (20/09 09u00 - Het Belang van Limburg)
20x Honderden migranten in Brussel dreigen terug op straat te belandenHet opvangcentrum voor transmigranten La Porte d’Ulysse in het Brusselse Haren dreigt zondag de deuren te moeten sluiten. Wordt geen nieuw gebouw gevonden, dan dreigen ruim 350 migranten terug op straat te belanden. (20/09 08u00 - De Standaard)
20x Zuckerberg ontmoet Trump en andere politici, maar weigert WhatsApp en Instagram te verkopenDe CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen, nadat hij donderdag in Washington verschillende politici ontmoette, onder wie ook president Trump. Een Republikeinse senator had Zuckerberg uitgedaagd de twee platformen te verkopen. (20/09 07u15 - De Standaard)
20x Uruguayaanse vice-presidente Topolansky: 'Ik wilde niet dat mijn man nog eens president zou worden'Ze noemen haar la Tronca, de boomstam van de Uruguayaanse revolutie. Lucia Topolansky, echtgenote van ex-president José Mujica, houdt vast aan haar idealen. En net daarom hield zíj hem van een nieuwe ambtstermijn. Latijns-Amerika-expert Ernesto Rodriguez Amarihad een exclusief gesprek met de gewezen first lady. (20/09 04u45 - Knack)
20x Voor baby Pia is er nu hoop. Maar wat met de anderen?Als Pia in Wallonië was geboren, had ze veel sneller de diagnose SMA gekregen. Vlaanderen is terughoudender wat de screening van pasgeborenen betreft. (20/09 03u45 - De Standaard)
20x Belgisch bedrijf brengt cannabiskledij op de markt: “Stof werkt spierontspannend en pijnstillend”Dankzij een Belgisch bedrijf komt er voor het eerst kleding op de markt die gemaakt is van ‘legale cannabis’. De stof, CBD, werkt pijnstillend en helpt om de spieren te ontspannen, waardoor de kleding ideaal is om te sporten of te slapen. Voorlopig zijn de kleren wel alleen in de VS te koop. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Conner Rousseau, de onbekende twintiger die SP.A moet redden: te jong? Op zijn elfde was hij al ministerHet gaat hard voor Conner Rousseau (26). Amper een jaar geleden werd hij als volslagen onbekende als Oost-Vlaamse lijsttrekker gelanceerd voor SP.A, vandaag is hij Vlaams fractieleider en de grootste kanshebber voor het voorzitterschap van zijn partij. Geen cadeau, want SP.A zit op een absoluut dieptepunt. “Hij straalt alles uit wat de partij niet is. En dat hebben we nodig.” (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Sylvie schittert in ‘Monacovrouwen’: “Een gasontploffing, en heel mijn leven lag in puin”Van Pamela Anderson tot prins Albert van Monaco. Als dj Grace krijgt Sylvie Ernalsteen (47) aan de Côte d’Azur de beau monde voor haar draaitafel. Nochtans moest ze knokken, toen ze als 21-jarige zwaarverbrand raakte bij een gasontploffing. “Mijn littekens zijn de schoonheidsvlekjes van een vechter, van een overlever.” Vanaf vanavond is ze te zien in Monacovrouwen op Vijf, dat baadt in luxe en glamour. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Softwareprobleem zorgde voor afgelasting ‘40-45’De spektakelmusical 40-45 moest woensdagavond bij de eerste show na de zomer meteen weer worden stilgelegd door technische problemen. Een fout in de software na een noodzakelijke systeemupdate, zo blijkt nu. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Facebookgrap kan uit de hand lopen: vandaag gaan ‘2,1 miljoen bestormers’ aliens zoeken op Area 51Vandaag is het zover. Ruim 2,1 miljoen mensen zullen de Nevada Test and Training Range – beter bekend als Area 51 – bestormen. Althans volgens het Facebookevenement, dat eigenlijk als grap werd aangemaakt. De bestormers willen erachter komen wat zich nu écht afspeelt in de geheime militaire basis. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
20x Klimaatstakers trekken wereldwijd de straat opVrijdag nemen miljoenen mensen deel aan een globale klimaatstaking. Ze vragen dat politici ambitieuzer optreden en eisen een rechtvaardig klimaatbeleid voor iedereen. (20/09 03u00 - De Standaard)
20x RechtsstaatDe man wandelde door het Statenkwartier, de keurige Haagse wijk, langs lunchrooms, de Hema, een modeaccessoireswinkel en bakker Tan. (20/09 02u15 - NRC Handelsblad)
20x Uitzetting diplomaten zorgt voor nieuwe deuk in relaties VS - CubaDe Verenigde Staten zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uit. Ze zouden de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar brengen. Cuba noemt de uitwijzing ‘onverdedigbaar’. (20/09 02u00 - De Standaard)
20x Ministers kijken stiekem voetbal op tablet tijdens Algemene BeschouwingenMinister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren vanavond wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Terwijl premier Mark Rutte aan het woord was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was op de camera's te zien dat de ministers op hun tablet voetbal aan het kijken waren. (20/09 00u00 - BN/DeStem)
20x Peperduur horloge Dolberg uit kleedkamer gestolenDe eerste weken van Kasper Dolberg (21) in Frankrijk gaan nog niet van een leien dakje. De Deense spits van OGC Nice kwam er maandag achter dat zijn horloge ter waarde van 70.000 euro uit de kleedkamer was gestolen. (20/09 00u00 - BN/DeStem)
20x Ministers kijken stiekem voetbal op tablet tijdens Algemene BeschouwingenMinister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren vanavond wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Terwijl premier Mark Rutte aan het woord was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was op de camera's te zien dat de ministers op hun tablet voetbal aan het kijken waren. (20/09 00u00 - De Stentor)
20x Peperduur horloge Dolberg uit kleedkamer gestolenDe eerste weken van Kasper Dolberg (21) in Frankrijk gaan nog niet van een leien dakje. De Deense spits van OGC Nice kwam er maandag achter dat zijn horloge ter waarde van 70.000 euro uit de kleedkamer was gestolen. (20/09 00u00 - De Stentor)
20x Ministers kijken stiekem voetbal op tablet tijdens Algemene BeschouwingenMinister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren vanavond wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Terwijl premier Mark Rutte aan het woord was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was op de camera's te zien dat de ministers op hun tablet voetbal aan het kijken waren. (20/09 00u00 - AD.nl)
20x Luchtruim te vol? In 2038 vliegen er twee keer zo veel vliegtuigen op aardeWie het luchtuim in het algemeen en Schiphol in het bijzonder nu al te vol vindt, kan zijn borst nat maken. De komende twintig jaar gaat het aantal vliegtuigen dat de aardbol omcirkelt meer dan verdubbelen. Tot die slotsom komt Airbus in zijn jongste prognoses voor de toekomst. (19/09 23u45 - Volkskrant Economie)
19x Federale politie moet gezichtsherkenning op Zaventem stopzetten: “Project is in strijd met wet”De federale politie moet haar project met automatische gezichtsherkenning op de luchthaven van Zaventem stopzetten. Dat wordt bevestigd door het... (20/09 18u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Remco Evenepoel over zijn guilty pleasure, de kracht van ‘The Wolfpack’ en waarom hij nu “anders wint” dan vroegerRemco Evenepoel leeft stilaan toe naar het WK wielrennen in Yorkshire. Zijn eerste seizoen bij de profs kan al lang niet meer stuk na enkele indrukwekkende prestaties. In een video voor zijn team Deceuninck - Quick Step blikte de 19-jarige renner terug op zijn topjaar. (20/09 17u45 - Het Nieuwsblad)
19x Vlaamse toponderhandelaars ploegen voort, volgende week landing?Om het in basketbaltermen te zeggen, de Vlaamse regeringsonderhandelaars naderen stilaan 'crunch time', de vaak beslissende momenten aan het einde... (20/09 17u31 - Het Laatste Nieuws)
19x Rusland en China houden grootse gezamenlijke militaire oefening met 130.000 manschappen: “Wij staan zij aan zij”Rusland heeft vandaag, in aanwezigheid van president Vladimir Poetin, zijn grootste militaire oefening van het jaar gehouden. 128.000 Russische en Chinese troepen moesten bewijzen dat die landen “zij aan zij” staan, zei de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgu op vrijdag. (20/09 17u30 - Het Belang van Limburg)
19x Trump valt voor het eerst klokkenluider aan die hem in het nauw heeft gebrachtPresident Trump heeft voor het eerst de klokkenluider van de inlichtingendiensten aangevallen die alarm heeft geslagen over een gesprek van Trump met een regeringsleider. De president noemde de functionaris vrijdag ‘zeer partijdig’. Hij ontkende dat hij ‘alarmerende’ toezeggingen had gedaan in het telefoontje. (20/09 17u30 - De Morgen)
19x Libische migrant doodgeschoten voor ogen VN-stafEen Soedanese migrant is donderdag doodgeschoten in Libië. De kustwacht had de boot waarop hij zich bevond weer naar de kust gebracht. De boot probeerde de Middellandse Zee over te steken toen hij onderschept werd. (20/09 17u15 - De Standaard)
19x Passagiers staan doodsangsten uit wanneer vliegtuig meer dan acht kilometer naar beneden valt in enkele minuten tijdDe passagiers op een vlucht vanuit Atlanta richting Fort Lauderdale hebben woensdag de schrik van hun leven beleefd. In amper zeven minuten zakte het toestel van Delta Airlines maar liefst ruim acht kilometer naar beneden. Een noodlanding op Tampa kon erger vermijden. (20/09 17u15 - Het Nieuwsblad)
19x Honderdduizenden betogers wereldwijd op straat voor klimaat, in Brussel 15.000 deelnemersOver de hele wereld komen mensen vandaag op straat voor een derde wereldwijde klimaatstaking. Het is het startschot van een week vol acties in ruim 150 landen voor een beter klimaatbeleid, aan de vooravond van een VN-klimaattop. OP verschillende plekken zijn er honderdduizenden mensen op straat gekomen, in ons land stappen zo'n 15.000 mensen op in Brussel. (20/09 15u45 - VRT NWS)
19x Dronken bestuurder van bestelwagen rijdt in op grootouders en kleinkinderen (2 en 4) in Oud-HeverleeIn Oud-Heverlee zijn donderdag vier personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Nethensebaan. Dat meldt het Leuvense parket. (20/09 15u45 - Het Belang van Limburg)
19x Live. Duizenden klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Laatste keer dat we vriendelijk op straat komen'Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. (20/09 14u00 - De Standaard)
19x Vannacht vroor het aan de grond, dit weekend toch boven de 25 graden. Hoe kan dat?Vreemd. Afgelopen nacht was het barkoud. Op sommige plaatsen dook de temperatuur aan de grond onder het nulpunt. Toch wordt het dit weekend zomers warm. Weerman David Dehenauw legt uit hoe dat kan. (20/09 13u45 - De Standaard)
19x Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver"Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,... (20/09 12u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Weg Zwartberg terug openDe werken aan het nieuwe kruispunt ‘bij Jef Didden’ verlopen volgens schema. Vanaf vrijdagvoormiddag kan het verkeer vanuit Genk opnieuw rechtsaf de Weg naar Zwartberg inrijden richting Opglabbeek. Vanaf vrijdag is trouwens ook de ventweg langs de Weg naar Meeuwen terug toegankelijk voor lokaal verkeer. (20/09 12u15 - Het Belang van Limburg)
19x Tweede deel reconstructie Mawda van start: agent die dodelijk schot afvuurde doet zijn verhaalVanochtend begon het tweede deel van de reconstructie van de schietpartij waarbij de Iraaks-Koerdische peuter Mawda (2) overleed. De agent die het... (20/09 12u01 - Het Laatste Nieuws)
19x Grootscheepse politie-operatie in Lyon, man opgepakt die met loodjesgeweer op voorbijgangers schootIn de zuidelijke Franse metropool Lyon is er een grootscheepse politie-operatie geweest na berichten over een schietpartij in een appartement. Een... (20/09 12u01 - Het Laatste Nieuws)
19x Thomas Cook, eigenaar van Neckermann, dreigt te kapseizen onder schuldenlastHet aandeel van de noodlijdende Britse reisgroep Thomas Cook crasht en gaat tot ruim 20 procent lager. Het bedrijf bevestigde dat het nog 200 miljoen pond extra nodig heeft bovenop de eerder aangekondigde 900 miljoen pond. Omgerekend is dat een totaal van ruim 1,2 miljard euro. (20/09 12u00 - De Morgen)
19x Niemand vervolgd voor grootschalige spionage-operatie bij de Belgische diplomatieEr wordt niemand vervolgd voor een grote spionagezaak bij de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, waarbij in 2014 maandenlang de computers van de Belgische diplomatie werden gegijzeld. Dat schrijft De Tijd vrijdag op zijn website. (20/09 11u30 - Knack)
19x UZ Brussel maakt met sneetje van vijf centimeter openhartchirurgie overbodigAls eerste ziekenhuis in Vlaanderen en Brussel vervangt het UZ Brussel aortakleppen via een klein sneetje tussen de ribben. Voor dezelfde ingreep moest tot nu het borstbeen geheel of gedeeltelijk worden opengezaagd. De operaties in Brussel zijn reproduceerbaar: in principe zou elk hartchirurgteam in staat moeten zijn zich deze techniek, die aanleerbaar is, eigen te maken. (20/09 09u30 - Het Belang van Limburg)
19x Vannacht vroor het aan de grond, dit weekend toch boven de 25 graden. Hoe kan dat?Vreemd. Afgelopen nacht was barkoud. Op sommige plaatsen dook de temperatuur aan de grond onder het nulpunt. Toch wordt het dit weekend zomers warm. Weerman David Dehenauw legt uit hoe dat kan. (20/09 09u30 - Het Nieuwsblad)
19x Brand verwoest wafelfabriek in IeperEen zware brand in Ieper heeft vannacht een bedrijf dat wafels bakt helemaal in de as gelegd. De brandweer is nog steeds aan het nablussen. (20/09 08u30 - VRT NWS)
19x Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov brengt zijn politiek testament uit. Dit staat erin30 jaar geleden stonden Centraal- en Oost-Europa in rep en roer. De communistische bondgenoten van de Sovjet-Unie kregen af te rekenen met volksopstanden waardoor de regimes een voor een ten val werden gebracht. Dit alles was mogelijk omdat in Moskou Sovjetleider Michail Gorbatsjov besloot de honderdduizenden Sovjetsoldaten in die landen niet in te zetten. De man van glasnost en perestrojka heeft nu een boek geschreven waarin hij terugblikt op die woelige periode en daaruit lessen trekt die volgens hem de huidige spanningen tussen Rusland en het Westen kunnen verminderen. (20/09 08u30 - VRT NWS)
19x Fietsvergoeding uitgebreid: 800.000 werknemers extra hebben recht op systeemNog eens 800.000 werknemers krijgen binnenkort recht op een volwaardige fietsvergoeding. Dat is 40 procent meer dan vandaag al het geval is. Het woon-werkverkeer op twee wielen, dat al fors in de lift zit, krijgt zo een extra boost. (20/09 06u30 - De Morgen)
19x Zes mensen neergeschoten in Washington DC, één dodeIn de buurt van het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC zijn donderdagavond zes mensen neergeschoten. Een van hen is overleden. Dat bevestigt de lokale politie. (20/09 06u00 - Het Nieuwsblad)
19x Zes mensen neergeschoten in Washington DCIn de buurt van het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC zijn donderdagavond zes mensen neergeschoten. Dat berichten lokale media. (20/09 05u45 - Het Nieuwsblad)
19x Voetgangersbeweging wil parkeerplaatsen vlakbij scholen afschaffenDe voetgangersbeweging roept steden en gemeenten op om parkeerplaatsen rond de school te vervangen door groen, ontmoetings- en bewegingsruimte. (20/09 04u15 - De Standaard)
19x De Block spreekt farmabedrijf tegen: “Medicijn voor Pia kan wél gratis”BrusselMinister De Block zal er bij farmabedrijf Novartis blijven op aandringen om het medicijn Zolgensma gratis ter beschikking te stellen, in afwachting van een eventuele terugbetaling. De firma zegt dat dit wettelijk niet kan, maar De Block spreekt dat tegen. “Het bedrijf moet menselijk blijven.” (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Treinstakingen kostten NMBS vorig jaar 5,6 miljoen euroLees meer > (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Keizersnede veroorzaakt slechte darmbacteriën bij babyLees meer > (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Luc Devroe blikt voor het eerst terug op ontslag bij Anderlecht: “Ik was te braaf tegen Coucke”Veel fans zien hem nog altijd als bron van alle ellende. De man die Anderlecht opzadelde met een resem slechte transfers. Luc Devroe (53) heeft zich daar sinds zijn ontslag bij Anderlecht nooit tegen verdedigd. Tot nu. Zeer respectvol. Zijn C4 was een mokerslag, maar de gewezen sportief directeur is herrezen als makelaar. “Ik maakte fouten, ja. Maar Coucke en Hein ook.” (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
19x Twee op de drie handcarwashes betrapt op sociale fraudeLiefst twee op de drie handcarwashes houdt zich niet aan de regels. Bij controles werden vorig jaar vooral inbreuken vastgesteld rond zwartwerk, schijnzelfstandigheid en illegale arbeid. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
19x Grapperhaus: Tipgeld tegen topcrimineel omhoogOok justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat de gouden tip die tot de aanhouding van topcriminelen leidt, beter beloond moet worden. Hij laat doorschemeren dat hij het eens is met een groot deel van de Tweede Kamer, dat een hoger tipgeld bepleit. (20/09 01u45 - Gelderlander)
19x Grafisch ontwerper Wim Crouwel overledenWim Crouwel, een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse ontwerpers, maakte helder, ogenschijnlijk eenvoudig werk. Hij werd er internationaal om geprezen, maar in eigen land ook verguisd. Donderdagmiddag overleed hij op 90-jarige leeftijd. (20/09 01u15 - Gelderlander)
19x Bedrijfsleven is om en vindt het nu ook tijd voor een vrouwenquotumWerkgevers- en werknemersorganisaties vinden dat er een quotum moet komen om bedrijven te dwingen meer vrouwen in de top aan te nemen. Dat staat in een nieuw advies van de Sociaal-Economische Raad (SER), waarin wordt geconcludeerd dat het aantal vrouwen in topfuncties nu te langzaam stijgt. Het is een draai van het bedrijfsleven, dat zich eerder verzette tegen een verplicht quotum. Hans de Boer, voorzitter van belangenbehartiger VNO-NCW, noemde een quotum eerder een zwaktebod en zei dat bedrijven zelf acties gingen ondernemen om het percentage vrouwen in de top te laten stijgen. 'Toch moeten we constateren dat dit te langzaam ging. En hoewel ik het een zwaktebod blijf vinden, doen we daarom vandaag nieuwe voorstellen die moeten zorgen voor een radicale trendbreuk', zegt De Boer nu. Lege stoel In het SER-advies wordt gepleit voor een zogeheten ingroeiquotum wat gaat gelden voor de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. Als een bedrijf het quotum van 30 procent niet haalt, moet het volgende lid dat benoemd wordt een vrouw zijn. Kan er geen geschikte vrouw worden gevonden, dan blijft de stoel leeg. Voor raden van besturen wordt geen quotum voorgesteld. Het idee is dat als de raden van commissarissen diverser zijn samengesteld, de besturen dat op termijn ook worden. Bestuursleden worden namelijk aangesteld door de raad van commissarissen. 'Op het gebied van vrouwen aan de top loopt Nederland inmiddels best achter', zegt Caroline Princen van de Bedrijvenmonitor Topvrouwen die de laatste stand van zaken in kaart brengt. 'Noorwegen was het eerste land met een quotum, maar inmiddels zijn veel Europese landen gevolgd. Je ziet dat de quota echt werken, het zorgt voor versnelling.' Opvang en verlof Ook andere zaken dragen bij een gelijkere verdeling in de bedrijfstop. Landen als Zweden en Denemarken hanteren geen quotum, maar staan wel in de top-10 van landen met de meeste vrouwen aan de top. Deze landen bieden bijvoorbeeld goedkope kinderopvang aan, of hebben een langer vaderschapsverlof. Sinds 2013 geldt er een wettelijk streefcijfer van 30 procent voor vrouwen in de top van het bedrijfsleven. In de praktijk zijn er weinig bedrijven die dat halen. Uit de laatste cijfers blijkt dat 8,3 procent van de bedrijven aan het cijfer voldoet. In 2012 was dat 4,5 procent. Te vrijblijvend 'De cijfers vallen opnieuw tegen. De overgrote meerderheid komt niet in beweging. Na zes jaar monitoren rest ons niets anders dan te concluderen dat het wettelijk streefcijfer niet werkt. Het is simpelweg te vrijblijvend. Het streefcijfer was goed bedoeld, maar het bleek een papieren tijger. Het is tijd voor een quotum', zegt Princen. Minister Van Engelshoven heeft eerder aangegeven voor het eind van dit jaar met nieuwe maatregelen te komen. (20/09 01u00 - NOS.nl)
19x VIDEO: Manchester United vermijdt dankzij 17-jarige Greenwood een blamage tegen AstanaManchester United heeft een aarzelend openingsduel achter de rug in de Europa League. United speelde met een B-elftal, maar de jongeren konden Astana pas een kwartier voor tijd slopen. (20/09 00u15 - Sporza)
19x VIDEO: Voetbalmemes over Karius en Kaminski? Hier komen zeHet was niet het avondje van doelmannen Loris Karius en Thomas Kaminski. De doelman van Besiktas had nog maar net enorm geblunderd, of de doelman van Gent ging hem achterna. Gefundenes fressen voor de makers van voetbalmemes. (20/09 00u15 - Sporza)
19x LIVE (20u30). Wat kan Benito Raman met Schalke 04 tegen Mainz?• Speeldag 5 • VELTINS-Arena • Aftrap: 20u30 • Raman aan de aftrap? (20/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
19x Mogelijk opnieuw planetoïde van buiten ons zonnestelsel ontdektEen Oekraïense sterrenkundige heeft eind augustus mogelijk een planetoïde ontdekt die afkomstig is uit een ander planetenstelsel, schrijven diverse internationale media. Het zou pas het tweede rotsblok van buiten ons zonnestelsel zijn dat de omgeving betreedt. (20/09 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
19x Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraudeEen voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM). (20/09 00u00 - Nu.nl)
19x Peperduur horloge Dolberg uit kleedkamer gestolenDe eerste weken van Kasper Dolberg (21) in Frankrijk gaan nog niet van een leien dakje. De Deense spits van OGC Nice kwam er maandag achter dat zijn horloge ter waarde van 70.000 euro uit de kleedkamer was gestolen. (20/09 00u00 - AD.nl)
18x Een jaar na het Stint-drama in Oss: "Dana en Liva lagen hand in hand in het mortuarium"De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint (een elektrische bolderkar), precies een jaar... (20/09 18u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Trump: “We boeken vorderingen met China”China en de Verenigde Staten boeken de nodige vooruitgang bij het oplossen van hun handelsconflict. Dat beweerde de Amerikaanse president Donald... (20/09 17u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Cafébazen klappen uit de biecht: "Ze waren bezig op het toilet terwijl hun partners braaf in het café zaten"Een goede cafébaas hoort, ziet en zwijgt. Niet simpel, want een goede cafébaas hoort en ziet heel veel. Van dronkaards die op wc-blokjes zuigen tot vrijende minnaars op het toilet. Een goede cafébaas drinkt ook niet. Niet simpel, want een goede cafébaas blijkt vaak wel te drinken. Maar een goede cafébaas ziet vooral de mens door de eenzaamheid. “Soms ga ik bij een oud vrouwtje zitten en vullen we samen een kruiswoordraadsel in.” (20/09 16u00 - Het Nieuwsblad)
18x Verlaat Michel Lelièvre gevangenis met enkelband én werkloosheidsuitkering?Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van Marc Dutroux, zit momenteel nog zijn gevangenisstraf van 25 jaar uit in de gevangenis van Ittre. En... (20/09 14u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Is België voorbereid op de nakende brexit? "We zijn klaar in de mate van het mogelijke"Om de gevolgen van de brexit zo goed als mogelijk op te vangen, heeft de federale regering de voorbij maanden tal van maatregelen genomen. Er zijn... (20/09 12u45 - Het Laatste Nieuws)
18x Bestuurder (57) straft zichzelf voor dronken botsing na cafébezoek: "Voortaan altijd met de fiets naar het werk, 27 kilometer ver"Sinds hij vorig jaar dronken tegen een duiker botste, neemt een 57-jarige man uit Hooglede de fiets naar het werk. “Ik besef dat ik verkeerd was”,... (20/09 12u15 - Het Laatste Nieuws)
18x All you can eat: welkom in de vreetschuurReady, set, fret. Dat buffetrestaurants niet het meest elegante in de mens naar boven halen, kun je zo wel bedenken. Maar wat gebeurt er precies met je brein wanneer je een bodemloze hoeveelheid voedsel naar binnen mag werken? En hoe komt het dat die all you can eat-plekken hun broek niet scheuren aan onze zwijnerij? (20/09 12u00 - De Morgen)
18x Tweede broer schuldig aan plannen opblazen van vliegtuig in SydneyEen tweede man is schuldig bevonden voor het plannen van het opblazen van een vliegtuig van Etihad Airways op de luchthaven van Sydney ongeveer... (20/09 11u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Israël stevent af op politieke impasseDe bijna definitieve uitslagen van de parlementsverkiezingen in Israël bevestigen de politieke impasse. Geen van de winnende partijen kan een... (20/09 09u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Hoeveel levert het op om naar het werk te fietsen? En hoe lang duurt het voor je een elektrische fiets hebt terugverdiend?15 procent van de Vlamingen fietst regelmatig naar het werk. Dat zijn er dubbel zo veel als vijf jaar geleden. Dat doen ze niet alleen om de files te vermijden, er valt ook wat mee te verdienen. (20/09 09u30 - Het Nieuwsblad)
18x 62 brandweerlieden ingezet om zware brand in wafelfabriek in Ieper te bestrijdenIn Ieper is donderdagnacht een wafelfabriek afgebrand. Er raakte niemand gewond, maar het bedrijf is volledig uitgebrand. (20/09 09u15 - De Standaard)
18x ‘Schaf parkeerplaatsen vlakbij scholen af’De Voetgangersbeweging roept steden en gemeenten op om parkeerplaatsen gelegen in een straal van 50 meter rondom de school, weg te halen en te vervangen door groen, ontmoetings- en bewegingsruimte. Zo wordt een meerwaarde gecreëerd voor de school, de buurt en de hele samenleving. Vandaag vindt de ‘Strapdag’ plaats in 1.500 scholen en 145 gemeenten in Vlaanderen. Op deze dag komen kinderen massaal te voet of met de fiets naar school. (20/09 09u15 - De Morgen)
18x Hoeveel volk daagt er effectief op aan het militaire domein Area 51 om te kijken of er ruimtewezens zitten?Op sociale media en vooral Facebook heeft een opmerkelijk event zich als een razende bosbrand verspreid: de bestorming van het militair domein Area 51 in Nevada in de Verenigde Staten. Ruim 2 miljoen mensen willen er vandaag zogezegd bij zijn als de bestorming wordt ingezet om eens en voor altijd uit te maken of er buitenaardse wezens verborgen worden gehouden. Het event is niet meer dan een uit de hand gelopen grap, maar nu dagen mensen toch echt op. (20/09 08u30 - VRT NWS)
18x 62 brandweerlieden ingezet om zware brand in wafelfabriek te bestrijdenDonderdagnacht om 00.26 uur werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een automatisch brandalarm in een bedrijf in de Rozendaalstraat te Ieper. Tijdens het aanrijden kwam er melding dat het een uitslaande brand betrof. (20/09 08u15 - Het Nieuwsblad)
18x Drugs, dure juwelen én semi-automatische wapens gevonden bij bende overvallersZeven van de negen mannen die woensdagochtend zijn opgepakt in een onderzoek naar een hele reeks overvallen zijn aangehouden. Minstens twee van hen hebben een goed gevuld palmares: een 18-jarige Hasselaar die al drie keer uit een jeugdinstelling wist te ontsnappen en een andere Hasselaar die betrokken was bij een zware inbraak in de Hasseltse brasserie 5th Avenue aan de Kinepolis. (20/09 08u00 - Het Belang van Limburg)
18x Antwerpse IS-terrorist was doodverklaard, maar zit in cel bij KoerdenAbdellah Nouamane (24), een van onze beruchtste Syriëstrijders, zit opgesloten bij de Koerden. Dat zou blijken uit videobeelden die daar zopas in een gevangenis zijn gedraaid. De allerzwaarst beveiligde, zo heet het. Maar uitgerekend daar waren al zeker twee grootschalige ontsnappingspogingen — de recentste vorige week. (20/09 08u00 - De Morgen)
18x Steeds meer grote, moderne kotencomplexen in studentensteden. Zijn luxekoten de nieuwe norm?Lees meer > (20/09 07u15 - VRT NWS)
18x Niet alleen kleine Pia rekent op onze steun. “Aantal dagen waarin hij gered wordt niet van belang, wel het feit dát Mathis uiteindelijk geneest”Na de historische, geslaagde crowdfunding van bijna 2 miljoen euro voor de zieke Pia uit Wilrijk blijken andere inzamelacties meer tijd nodig te hebben. Ook al ligt het bedrag dat ze nodig hebben veel lager. Toch is de familie van Mathis (1,5) uit Heist-op-den-Berg zeer tevreden met de 40.000 euro die voorlopig werd ingezameld. “We komen er wel.” (20/09 06u45 - Het Nieuwsblad)
18x Lefevere wil af van gemengde ploegenaflossing en pleit voor boycot van gloednieuwe WK-disciplineZondag begint het WK in Yorkshire met een gemengde ploegenaflossing, een nieuw event met landenteams waarin vrouwen en mannen samen uitkomen. Die nieuwe proef vervangt de traditionele ploegentijdrit, zeer tot onvrede van Patrick Lefevere, CEO van Deceuninck-Quick Step. (20/09 06u45 - Het Nieuwsblad)
18x Na dambreuk Brazilië: uitbater van mijn voor het eerst veroordeeld tot betalen van schadevergoeding aan familieHet Braziliaanse mijnbouwconcern Vale is donderdag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een familie die het slachtoffer werd van de dambreuk in januari. Het ging om het eerste vonnis in een individuele rechtszaak tegen het bedrijf. (20/09 04u15 - De Standaard)
18x Middel tegen psoriasis gezocht, remedie voor malaria gevonden?Lees meer > (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
18x Mysterieuze kwalen diplomaten Cuba mogelijk door gif tegen zika-mugDe mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse hoofdstad Havana, zijn vermoedelijk veroorzaakt door neurotoxische stoffen die gebruikt worden in pesticiden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarover de Canadese publieke omroep Radio-Canada bericht. (20/09 03u00 - AD.nl)
18x Een autocraat die zo nu en dan de teugels liet vierenoud-president van TunesiëOnder Ben Ali kregen veel Tunesiërs het economisch beter, maar werkloosheid, corruptie en nepotisme leidden in 2011 tot zijn val. (20/09 02u15 - NRC Handelsblad)
18x Berbatov zet er definitief punt achter: dit zijn enkele van z’n allermooiste goalsDimitar Berbatov zet een punt achter zijn voetballoopbaan. Dat heeft de 38-jarige Bulgaar via Instagram laten weten. “Mijn laatste wedstrijd was... (20/09 01u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
18x Gent-coach Thorup: “Gaven Saint-Étienne de mogelijkheid om terug in de match te komen”Alles leek peis en vree bij AA Gent op de openingsspeeldag van de Europa League tegen het Franse Saint-Étienne totdat doelman Thomas Kaminski... (20/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
18x LIVE (20u30). KV Kortrijk en KV Mechelen openen speeldag 8 in Guldensporenstadion• Aftrap: 20u30 • Guldensporenstadion • Speeldag 8 • Beide ploegen verloren vorige week (20/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
18x Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accountsDe zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend. (20/09 00u00 - Nu.nl)
18x Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelostDe storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen. (20/09 00u00 - Nu.nl)
18x Peperduur horloge Dolberg uit kleedkamer gestolenDe eerste weken van Kasper Dolberg (21) in Frankrijk gaan nog niet van een leien dakje. De Deense spits van OGC Nice kwam er maandag achter dat zijn horloge ter waarde van 70.000 euro uit de kleedkamer was gestolen. (20/09 00u00 - AD: Sport)
18x Ook video van in zwart geschminkte Justin Trudeau opgedokenEen dag nadat een foto uit 2001 werd gepubliceerd van de Canadese premier Justin Trudeau verkleed als Aladdin, inclusief donkere schmink, is ook... (19/09 23u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Trump dreigt met vrijlating IS-gevangenen aan Europese grenzenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese landen opgeroepen burgers terug te nemen die zich bij IS (Islamitische Staat) hebben... (20/09 19u00 - Het Laatste Nieuws)
17x VS nemen maatregelen tegen Iraanse centrale bank: “Strengste sancties ooit”De Verenigde Staten hebben vandaag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens... (20/09 18u45 - Het Laatste Nieuws)
17x VS nemen maatregelen tegen Iraanse centrale bank: “Strengste sancties die ooit aan land zijn opgelegd”De Verenigde Staten hebben vandaag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens... (20/09 18u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Manneken Pis moet broek dragen op Brusselse Monopoly-speldoosManneken Pis moet een broekje aan op de Brusselse Monopoly-speldoos die vanaf volgende week in de winkel ligt. De eigenaar van Monopoly, Hasbro, weigerde het ontwerp voor de doos van de Brusselse editie. ‘Ook al zeiden we dat hij cultureel erfgoed én wereldberoemd is’, klinkt het bij de Belgische makers van de speciale editie. (20/09 17u30 - De Standaard)
17x Tien overtreders bij alcoholcontrolesDe politie LRH organiseerde donderdagnacht alcohol- en drugscontroles op drie locaties in Hasselt. Van de 484 gecontroleerde bestuurders bleken er tien onder invloed van alcohol te rijden. (20/09 17u30 - Het Belang van Limburg)
17x Melania Trump toont waarom lintjes knippen niet zo simpel is als het lijktDe Amerikaanse first lady Melania Trump was donderdag aanwezig bij de openingsceremonie van het Washington Monument. 37 maanden lang was het monument dicht voor renovatiewerken. Voor Melania Trump verliep de plechtige ceremonie niet helemaal vlekkeloos. (20/09 16u30 - De Standaard)
17x Duitse regering is het na urenlange nachtelijke onderhandelingen eens over klimaatpakket: brede CO2-heffing vanaf 2021, brandstof duurderDuitsland gaat in de nieuwe klimaatplannen een CO2-heffing op benzine, diesel, stookolie en aardgas invoeren. Dat is een van de uitkomsten van een... (20/09 14u16 - Het Laatste Nieuws)
17x Helikopter met enorme kettingzaak trimt bomen langs hoogspanningskabelsEen helikopter, met daaraan een gigantische kettingzaag, trimt bomen naast hoogspanningskabels in het Amerikaanse North Carolina. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is een veelgebruikte techniek om moeilijk bereikbare zones te snoeien. Een ervaren piloot bedient de kettingzaag met daaraan tien draaiende schijven. Als de zaag vast komt te zitten, kan de piloot hem makkelijk loskoppelen van de helikopter. De video hierboven toont hoe takken in slechts enkele seconden worden afgezaagd. (20/09 13u30 - De Standaard)
17x Live. Wereldwijd meer dan 5.000 betogingen voor het klimaatVan Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. (20/09 12u15 - De Standaard)
17x Live - Kyra Gantois dan toch naar klimaatmars Brussel; 300.000 betogers in AustraliëVandaag vindt in Brussel een nieuwe klimaatmars plaats. Die start om 13.30 uur aan het Noordstation. Om 16.30 uur volgt een speech van Anuna De Wever. Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van Greta Thunberg, meer dan 5.000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo, vaak door scholieren. Het hoogtepunt is een betoging in New York. Volg de ontwikkelingen hier live. (20/09 12u15 - De Morgen)
17x Tips voor een beter schoolklimaat: doe eens iets lief voor elkaarRandom acts of kindness: eigenlijk zijn het 21e-eeuwse vertalingen van Bond zonder Naamtips, maar dan wél Instagramwaardig. Scholieren worden aangemoedigd om zulke 'willekeurige vriendelijke daden' te stellen, voor een beter schoolklimaat. (20/09 11u15 - Knack)
17x Wordt Area 51 vandaag bestormd?In juni ontstond het als grap bedoelde Facebookevenement ‘Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us’ (‘Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden’). Daarin werd opgeroepen tot het bestormen van de Amerikaanse militaire basis, waar volgens complottheorieën buitenaardse wezens en ruimteschepen te vinden zijn. Nadat het evenement viraal ging, en zelfs de luchtmacht erop reageerde, blijft de vraag of er vandaag iemand opdaagt aan de basis in Nevada. (20/09 11u00 - De Morgen)
17x ‘Ik was de vrouw die er niet bij was toen hij overleed’: je doodzieke partner verlaten blijft taboeZaterdag, op de Werelddag Dementie, zet de Alzheimer Liga niet alleen de zieke, maar ook de partner centraal. Maar wat als die er geen zin meer in heeft? Lijden doet, zo geven onderzoekers aan, vaker scheiden. Ondanks het grote taboe. ‘Ik was de vrouw die er niet bij was toen hij overleed.’ (20/09 10u30 - De Morgen)
17x Mensenketting redt gevangen dolfijnenVier dolfijnen zwommen zondag een kanaal binnen in Saint Petersburg in de Amerikaanse staat Florida. Ze kwamen er vast te zitten omdat ze niet opnieuw onder een brug durfden zwemmen. Een natuurorganisatie kon de dieren dinsdag bevrijden. (20/09 10u15 - De Standaard)
17x Door statiegeld maken we Vlaanderen weer proper, en het kost de belastingbetaler nietsTom Zoete, woordvoerder van milieuorganisatie Recycling Netwerk, roept de nieuwe Vlaamse regering op om de gouden kans van het statiegeld te grijpen en het Vlaamse afvalbeleid terug op de sporen te zetten. Woensdag doorprikte het duidingsmagazine 'Pano' het hoera-verhaal van Vlaanderen als recyclagekampioen. (20/09 08u30 - VRT NWS)
17x Geheimzinnige klachten diplomaten Cuba vermoedelijk door gif tegen zika-mugDe mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse hoofdstad Havana, zijn vermoedelijk veroorzaakt door neurotoxische stoffen die gebruikt worden in pesticiden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarover de Canadese publieke omroep Radio-Canada bericht. (20/09 07u45 - De Morgen)
17x Leuven wil cannabiswinkels uit stadscentrum werenLeuven gaat cannabiswinkels in het centrum van de stad verbieden. De voorwaarden om zo'n winkel uit te baten worden ook strenger. Deze winkels moeten meer dan een 1 kilometer van scholen verwijderd zijn. Het nieuwe reglement wordt maandag aan de gemeenteraad voorgelegd. (20/09 07u15 - VRT NWS)
17x En plots heerst paniek in ziekenhuis wanneer een eigenaardige poot door plafond steektEen opmerkelijk zicht dinsdag in het ziekenhuis van het Thaise Pathum Thani. Daar werden de patiënten en het personeel opgeschrikt door de poot van een reptiel dat door het plafond van een operatiekamer uitstak. Enkele slangenvangers moesten ter plaatse komen om het dier uit het gebouw te verwijderen. (20/09 05u15 - Het Belang van Limburg)
17x Instagram bant reclame voor dieetlolly’sLees meer > (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x De ex-geheim agent die Reynders beschuldigt: klokkenluider of fantast?BrusselNicolas Ullens de Schooten (54) beschuldigt vicepremier Didier Reynders (MR) van witwaspraktijken en corruptie. Is de miljardairszoon die elf jaar voor de Staatsveiligheid werkte een fantast? Of kan hij Reynders nog van zijn job als Eurocommissaris voor Justitie houden? (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Farmabedrijf Mithra in de rode cijfersLees meer > (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Keizersnede veroorzaakt slechte darmbacteriënBaby’s die via een keizersnede ter wereld worden gebracht, hebben vaker ziekteverwekkende bacteriën in hun darmen dan baby’s die op natuurlijke wijze zijn geboren. Dat staat in een grootschalige Britse studie die in het tijdschrift Nature is verschenen. Daarin vergeleken onderzoekers de darmflora van 596 Britse baby’s. Bij 83 procent van de baby’s die via een keizersnede waren geboren vonden de onderzoekers ziekteverwekkende en vaak ook resistente bacteriën. Bij de kinderen die via een natuurlijke bevalling waren geboren, was dat 49 procent – ze hadden de ziekteverwekkende bacterie alleen als ze waren blootgesteld aan antibiotica of als ze geen borstvoeding hadden gekregen. (20/09 03u30 - Het Nieuwsblad)
17x Mysterieuze kwalen diplomaten Cuba mogelijk door gif tegen zika-mugDe mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse hoofdstad Havana, zijn vermoedelijk veroorzaakt door neurotoxische stoffen die gebruikt worden in pesticiden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarover de Canadese publieke omroep Radio-Canada bericht. (20/09 03u00 - Gelderlander)
17x VS zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uitDe Verenigde Staten zetten twee Cubaanse diplomaten bij de Verenigde Naties het land uit omdat ze de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen. Dat heeft woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Morgan Ortagus gemeld. De beslissing komt kort voor de Algemene Vergadering van de VN dinsdag. Cuba noemt de uitwijzing ,,onverdedigbaar’’. (20/09 02u30 - Gelderlander)
17x RechtsstaatDe man wandelde door het Statenkwartier, de keurige Haagse wijk, langs lunchrooms, de Hema, een modeaccessoireswinkel en bakker Tan. (20/09 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Een autocraat die zo nu en dan de teugels liet vierenoud-president van TunesiëOnder Ben Ali kregen veel Tunesiërs het economisch beter, maar werkloosheid, corruptie en nepotisme leidden in 2011 tot zijn val. (20/09 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
17x SER probeert het glazen plafond te laten barstenDe kogel is door de kerk: de Sociaal-Economische Raad pleit voor een vrouwenquotum van 30 procent. Maar: alleen voor raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. (20/09 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
17x SER probeert het glazen plafond te laten barstenDe kogel is door de kerk: de Sociaal-Economische Raad pleit voor een vrouwenquotum van 30 procent. Maar: alleen voor raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. (20/09 02u15 - NRC Handelsblad)
17x Grapperhaus: Tipgeld tegen topcrimineel omhoogOok justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat de gouden tip die tot de aanhouding van topcriminelen leidt, beter beloond moet worden. Hij laat doorschemeren dat hij het eens is met een groot deel van de Tweede Kamer, dat een hoger tipgeld bepleit. (20/09 01u45 - BN/DeStem)
17x 'Grappige metafoor Rutte over winstbelasting is een gekke oproep'Traditioneel vinden in de dagen na Prinsjesdag de Algemene Beschouwingen plaats. NU.nl volgt het debat vanuit Den Haag en blikt met verslaggever Avinash Bhikhie terug op de belangrijkste momenten van de tweede en tevens laatste dag. (20/09 01u45 - Nu.nl)
17x Grapperhaus: Tipgeld tegen topcrimineel omhoogOok justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat de gouden tip die tot de aanhouding van topcriminelen leidt, beter beloond moet worden. Hij laat doorschemeren dat hij het eens is met een groot deel van de Tweede Kamer, dat een hoger tipgeld bepleit. (20/09 01u45 - AD.nl)
17x Grafisch ontwerper Wim Crouwel overledenWim Crouwel, een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse ontwerpers, maakte helder, ogenschijnlijk eenvoudig werk. Hij werd er internationaal om geprezen, maar in eigen land ook verguisd. Donderdagmiddag overleed hij op 90-jarige leeftijd. (20/09 01u15 - BN/DeStem)
17x Grafisch ontwerper Wim Crouwel overledenWim Crouwel, een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse ontwerpers, maakte helder, ogenschijnlijk eenvoudig werk. Hij werd er internationaal om geprezen, maar in eigen land ook verguisd. Donderdagmiddag overleed hij op 90-jarige leeftijd. (20/09 01u15 - De Stentor)
17x SER: Vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijvenEr moet een vrouwenquotum komen voor de 88 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, stelt de Sociaal Economische Raad. De doorstroming van vrouwen naar de top gaat te traag en steviger maatregelen zijn nodig. Hans de Boer, namens de werkgevers: ,,Ik blijf het een zwaktebod vinden, maar een radicale trendbreuk is nodig.” (20/09 00u30 - AD.nl)
17x VS zet twee Cubaanse VN-medewerkers het land uit wegens 'beïnvloeding'De Verenigde Staten hebben donderdag twee Cubaanse medewerkers van de Verenigde Naties het land uitgezet. (20/09 00u15 - Nu.nl)
17x Gamescom 2019: Kerbal Space Program 2 - Wel degelijk rocket scienceNiets spreekt zo tot de verbeelding als een eindeloze sterrenhemel. Miljarden lichtpuntjes in de donkere uitgestrektheid van het heelal die over schitterende hemellichamen en verre ontdekkingsreizen doen dromen. Zo ook in ruimtevaartsimulator Kerbal Space Program, dat sinds de publieke release in 2011 amateurastronauten de cyber-ruimte indrijft. Tijdens Gamescom kondigde ontwikkelaar Star Theory aan dat er een sequel in de steigers staat, waarop Eurogamer zichzelf prompt naar een korte presentatie achter de schermen en een gesprek met creatief directeur Nate Simpson lanceerde.Kerbal Space Program 2 draait volledig om wetenschappelijke verwondering en menselijke nieuwsgierigheid. Nu ja, menselijk. Vanop de fictieve planeet Kerbin schiet je als geleerde in dienst van de overheid Kerbal - kleine groene aliens - in een van je zelfgebouwde raketten de lucht in. Vastberadenheid en dolkomische trial-and-error in de vorm van spectaculaire explosies vormen daarbij de tandem die de game voortstuwen. Kerbal Space Program 2 bouwt dan ook vooral verder op wat het origineel zo'n culthit maakte, maar breidt het arsenaal aan technische snufjes en customization-opties aanzienlijk uit.De constructie van een virtuele raket vraagt natuurlijk toewijding en tijd - getuige het uitgebreide repertorium aan walkthroughs die op het internet te vinden zijn. Met een verbeterde user interface, de introductie van de tweedimensionale Blueprint View en compleet herwerkte tutorial-filmpjes hoopt Star Theory spelers met de handen in het haar tegemoet te komen. Toegankelijkheid vormt daarbij het kernwoord - zonder aan de bikkelharde en onbuigzame wetten van de fysica in te boeten. Want crashes zijn nu eenmaal een deel van de fun én het leerproces achter de game. Voor brokkenpiloten is er overigens de nieuwe engine, die daverende ontploffingen en een verbeterde topografie met allerlei kraters en rotsen tevoorschijn tovert. Kerbal Space Program 2 ziet er nu al lichtjaren beter uit dan zijn voorganger.Lees meer... (20/09 00u00 - Eurogamer)
17x 🎥 De gruwelijke owngoal van Thomas Kaminski, spelers nemen hun goalie in bescherming: "Met een voetballende doelman ..."KAA Gent pakte zijn eerste (belangrijke) driepunter in de Europa League. Bijna zag het er anders uit, maar een blunder van Thomas Kaminski leverde uiteindelijk geen puntenverlies op. (20/09 00u00 - Voetbalkrant)
17x 'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie'De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend. (20/09 00u00 - Nu.nl)
17x In Limburg: 9 verdachten opgepakt tijdens huiszoekingen in Alken, Genk, Hasselt, Houthalen Helchteren en MaaseikWoensdag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad in samenwerking met de Directie speciale eenheden (DSU) en het CIK Limburg (Interventiekorps) van de federale politie, aspirant-inspecteurs van de Limburgse politieschool (PLOT) en de politiezones CAR... (19/09 21u15 - Limburgnieuws.be)
16x Visgerief gestolen in KaulilleVrijdag is de diefstal gemeld uit de kelder van een huis langs de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille. De dieven namen visgerief mee. (20/09 17u30 - Het Belang van Limburg)
16x Fritaliaan na vier maanden weer dicht na klacht van buur (die er zelf wel al frietjes bestelde)Amper vier maanden hebben de inwoners van Steenokkerzeel kunnen genieten van de frietjes van de broers Bottiglieri. Na een klacht van een buur, die er zelf wel al frietjes bestelde, is de zaak intussen weer gesloten. De uitbaters spreken van “een financieel drama”. (20/09 17u00 - Het Nieuwsblad)
16x Tweede deel reconstructie Mawda: agent die dodelijk schot afvuurde doet zijn verhaalIn een loods op de voormalige terreinen van de civiele bescherming in Ghlin (Bergen) is vanochtend het tweede deel begonnen van de reconstructie... (20/09 16u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Vietnamese vrouw en nieuwe vriend riskeren 8 jaar cel voor moordpoging op ex-man uit Hechtel-Eksel: “Als het een professionele crimineel was, dan was ik zeker dood”Een Vietnamese vrouw en haar nieuwe vriend riskeren elk 8 jaar cel voor een moordpoging op haar voormalige echtgenoot, een 46-jarige man uit Hechtel-Eksel. (20/09 16u45 - Het Nieuwsblad)
16x Belgen steeds agressiever achter het stuur: ‘Bellen we de flikken of sla ik op uw bakkes?’Vorige week verloor een man bijna het leven na een ruzie op de weg. Dinsdag werd een chauffeur veroordeeld voor het afbijten van een stuk oor van een trucker. ‘In de auto zien we anderen niet als mensen, maar als obstakels.’ (20/09 16u00 - De Morgen)
16x Chef landmacht gaat transitieteam Defensie leidenEr waren al een tijdje geruchten over ene mogelijke ‘crisismanager’ bij Defensie. Die rol gaat naar generaal Marc Thys, de commandant van de landcomponent. Al is de terminologie anders, Thys komt aan het hoofd van een ‘transitieteam’. (20/09 15u30 - De Standaard)
16x Marc De Vos (Macquarie University): 'In België gedogen we het malgoverno'Een hoge fiscale druk en tegelijk een efficiënte infrastructuur. Een federalisme dat werkt. Betaalbare pensioenen en gezondheidszorg. Een genereus, maar zeer streng migratiebeleid. Australië, bijna een jaar de thuisbasis van Trends-columnist Marc De Vos, is een referentie voor België en Vlaanderen. (20/09 15u30 - Knack)
16x Ook via Google verspreiden oplichters nepadvertenties met BV'sEen VRT NWS-reportage onthulde vorige week hoe oplichters via Facebook nepadvertenties met Bekende Vlamingen zoals Philippe Geubels verspreiden om mensen hun geld af te troggelen. Nu blijken oplichters ook platformen van Google te gebruiken om nepadvertenties te verspreiden. (20/09 14u45 - VRT NWS)
16x Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie na moorden op advocaat en voetballerPolitiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie in de VS onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in de Nederlandse... (20/09 13u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Dit doet een 'all you can eat'-formule met je hersensReady, set, fret. Dat buffetrestaurants niet het meest elegante in de mens naar boven halen, kun je zo wel bedenken. Maar wat gebeurt er precies met je brein wanneer je een bodemloze hoeveelheid voedsel naar binnen mag werken? En hoe komt het dat die all you can eat-plekken hun broek niet scheuren aan onze zwijnerij? (20/09 13u30 - De Morgen)
16x Jan Eelen en Jimmy Dewit maken samen single voor ‘Callboys 2'De originele muziek voor de VIER-reeks Callboys is geschreven door Jimmy Dewit aka DJ Bobby Ewing. En in de aflevering van donderdagavond zat een moddervette floorfiller die hij schreef samen met regisseur Jan Eelen. ‘Discoin’ is nu ook als single uitgekomen. (20/09 12u15 - De Morgen)
16x Europees Hof van Justitie bevestigt: Belgische belastingvrijstelling voor havens is illegale staatssteunDe vrijstelling van vennootschapsbelasting voor Belgische havens, is een vorm van illegale staatssteun. Dat oordeel van de Europese Commissie uit 2017 is vrijdag bevestigd door het Europees Hof van Justitie. (20/09 11u15 - Knack)
16x Alzheimerliga lanceert speciale editie kinderboek: Tiny en haar verwarde opaDe Nationale Alzheimer Liga komt met een speciale editie van de kinderboekenreeks Tiny, over de ziekte van Alzheimer. Dat gebeurt naar aanleiding van de 25ste Wereld Alzheimer Dag, op zaterdag 21 september. Het jonge meisje leert er omgaan met haar ‘verwarde opa’. (20/09 10u45 - De Standaard)
16x HET DEBAT. Kassa, kassa: moeten we farmabedrijven maximumprijzen opleggen voor geneesmiddelen?De kleine Pia heeft dankzij een ongelofelijke solidariteitsgolf geluk: het kindje kan behandeld worden met het duurste geneesmiddel ter wereld.... (20/09 10u00 - Het Laatste Nieuws)
16x Wereldwijd meer dan 5.000 betogingen voor het klimaat: honderdduizenden op straat in AustraliëVan Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. In totaal vinden er meer dan 5.000 evenementen plaats, met als hoogtepunt een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden. Ze vragen dat politici ambitieuzer optreden en eisen een rechtvaardig klimaatbeleid voor iedereen. (20/09 09u30 - De Standaard)
16x Wereldwijd meer dan 5.000 betogingen voor het klimaat: tienduizenden op straat in AustraliëVan Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren. In totaal vinden er meer dan 5.000 evenementen plaats, met als hoogtepunt een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden. Ze vragen dat politici ambitieuzer optreden en eisen een rechtvaardig klimaatbeleid voor iedereen. (20/09 09u15 - De Standaard)
16x Facebookgrap kan uit de hand lopen: vandaag gaan ‘2,1 miljoen bestormers’ aliens zoeken op Area 51Vandaag is het zover. Ruim 2,1 miljoen mensen zullen de Nevada Test and Training Range – beter bekend als Area 51 – bestormen. Althans volgens het Facebookevenement, dat eigenlijk als grap werd aangemaakt. De bestormers willen erachter komen wat zich nu écht afspeelt in de geheime militaire basis. (20/09 09u15 - Het Belang van Limburg)
16x Er volgt maandag geen Septemberverklaring volgens Bourgeois: “Niet realistisch om dat te verwachten”Europarlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) gaat ervan uit dat er maandag geen Septemberverklaring komt van een... (20/09 08u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Meubelwinkel Walco Meubelen legt de boeken neerMeubelzaak Walco Meubelen in de Blijkerijstraat in Oostmalle heeft de boeken neergelegd. Klanten die al meubelen besteld en betaald hebben, zijn nu ongerust dat ze hun geld kwijt zijn. (20/09 07u45 - Gazet van Antwerpen)
16x Antwerpse ISIS-strijder in Syrische celDe Antwerpse ISIS-strijder Abdellah Nouamane zit in de cel in Syrië. Hij zou door ingewijden herkend zijn op videobeelden die in een gevangenis van de Koerden gedraaid zijn, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag. (20/09 07u30 - Het Nieuwsblad)
16x Jolien D’hoore beleefde flink mentale dip na elleboogbreuk: “Zonder Tokio was ik gestopt”Geen WK voor Jolien D’hoore. Na twee zware blessures maakte ze pas vorig weekend haar comeback op het hoogste niveau. Het einde van een zware periode. De ‘leading lady’ van het Belgische vrouwenwielrennen was dit jaar iets te vaak de ‘bleeding lady’. “Ik heb diep gezeten. Was het mij twee jaar geleden overkomen, ik was gestopt. De drang naar Tokio 2020 hield mij in de koers.” (20/09 07u30 - Het Nieuwsblad)
16x 1 op de 10 gemeenten deelt eigen dienstwagens met inwonersSteeds meer gemeenten delen hun dienstwagens met hun inwoners of doen zelf beroep op deelauto's. Dat gebeurt intussen in ongeveer 1 op de 10 Vlaamse gemeenten, 34 om precies te zijn. En hun aantal groeit. 4 jaar geleden waren er nauwelijks een tiental gemeenten die aan autodelen deden. (20/09 07u15 - VRT NWS)
16x Angelo Tijssens (‘Girl’): ‘Mijn nieuwe film gaat over Lernout en Hauspie zoals ‘Titanic’ over de Titanic gaat: pure fictie!’Wat deden Jo Lernout en Pol Hauspie in de laatste 24 uur voordat hun succesvolle spraaktechnologiebedrijf de dieperik inging? Girl-coscenarist Angelo Tijssens schreef er een fictief script over, filmmaakster Anke Blondé zal de regie op zich nemen. “Een Blankenbergse homo en een vrouw die samen een film maken over twee alfamannetjes: perfect toch?” (20/09 06u45 - De Morgen)
16x Zelden geziene huiszoeking bij Proximus-CEO Dominique LeroyHet Brusselse parket heeft huiszoekingen uitgevoerd bij de topvrouw van Proximus, Dominique Leroy. Die kaderen in een onderzoek naar verkoop van aandelen met voorkennis. Al zijn er ook twijfels. ‘Dat het gerecht hier de grote middelen voor inzet, is heel uitzonderlijk.’ (20/09 06u30 - De Morgen)
16x Mama van jongste SP.A-kandidaat-voorzitter Conner Rousseau: “We hebben hem steeds het advies gegeven om geen carrière te starten in de politiek”Het kandidaat-voorzitterschap van Conner Rousseau (SP.A) zou van de 26-jarige Sint-Niklazenaar niet enkel de jongste Belgische partijvoorzitter ooit, het zou ook een opsteker kunnen zijn voor de lokale afdeling. (20/09 06u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Explosies bij zeer grote brand op industrieterrein TilburgIn Tilburg woedt een zeer grote brand in drie bedrijfspanden. Er zijn meerdere explosies geweest. De omgeving van de Zevenheuvelenweg is afgezet. De brand ontstond kort na 03.00 uur. Meerdere brandweervoertuigen zijn naar het industriegebied gekomen om het vuur te bestrijden. Er is hevige rookontwikkeling, meldt de brandweer. Mensen in de buurt krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Om 04.30 uur is een NL-Alert verstuurd. In een van de panden zit een bedrijf dat olie opslaat. Bij de explosies zouden 'paddenstoelen' te zien zijn. (20/09 05u30 - NOS.nl)
16x Alles wat je moet weten over... hhv meeuwenDe Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over HHV Meeuwen. (20/09 05u15 - Het Belang van Limburg)
16x Dambreuk Brazilië: mijnuitbater moet familie schadevergoeding betalenHet Braziliaanse mijnbouwconcern Vale is donderdag veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding aan een familie die het slachtoffer werd van de dambreuk in januari. Het is het eerste vonnis in een individuele rechtszaak tegen het bedrijf. (20/09 04u30 - De Standaard)
16x Slechts vijf jaar cel met uitstel voor man die zijn vrouw verstikteBrusselHij heeft meteen bekend dat hij zijn vrouw heeft verstikt na een ruzie om een geldkwestie, en stond terecht voor moord. Maar volgens de assisenjury ging het om doodslag. François Bulté (70) kreeg gisteren vijf jaar cel met uitstel. Een zeer mild arrest. (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
16x Politie beschermt Helchterse WOII-soldaat tegen souvenirjagershouthalen-helchterenPolitiezone Carma voert in Helchteren extra controles uit op de plek waar zaterdag een gesneuvelde militair uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. De vindplaats zou souvenirjagers kunnen aantrekken. (20/09 03u45 - Het Belang van Limburg)
16x VS zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uitDe Verenigde Staten zetten twee Cubaanse diplomaten bij de Verenigde Naties het land uit omdat ze de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen. Dat heeft woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Morgan Ortagus gemeld. De beslissing komt kort voor de Algemene Vergadering van de VN dinsdag. Cuba noemt de uitwijzing ,,onverdedigbaar’’. (20/09 02u30 - BN/DeStem)
16x 'Canada en VS verloren 30 procent van vogelpopulatie in laatste 50 jaar'Het aantal vogels in Noord-Amerika is sinds 1970 met 2,9 miljard afgenomen, concluderen onderzoekers in een donderdag verschenen publicatie in het wetenschappelijke magazine Science. De mens zou vooral verantwoordelijk zijn voor het verlies van ruim 30 procent van de vogelpopulatie. (20/09 02u30 - Nu.nl)
16x VS zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uitDe Verenigde Staten zetten twee Cubaanse diplomaten bij de Verenigde Naties het land uit omdat ze de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen. Dat heeft woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Morgan Ortagus gemeld. De beslissing komt kort voor de Algemene Vergadering van de VN dinsdag. Cuba noemt de uitwijzing ,,onverdedigbaar’’. (20/09 02u30 - De Stentor)
16x Grapperhaus: Tipgeld tegen topcrimineel omhoogOok justitieminister Ferd Grapperhaus vindt dat de gouden tip die tot de aanhouding van topcriminelen leidt, beter beloond moet worden. Hij laat doorschemeren dat hij het eens is met een groot deel van de Tweede Kamer, dat een hoger tipgeld bepleit. (20/09 01u45 - De Stentor)
16x Grafisch ontwerper Wim Crouwel overledenWim Crouwel, een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse ontwerpers, maakte helder, ogenschijnlijk eenvoudig werk. Hij werd er internationaal om geprezen, maar in eigen land ook verguisd. Donderdagmiddag overleed hij op 90-jarige leeftijd. (20/09 01u15 - AD.nl)
16x Sony zendt aanstaande dinsdag nieuwe State of Play uitEen nieuwe State of Play (hopelijk met nieuws over The Last of Us: Part 2), Total War Saga: Troy onthuld, Pennywise the Clown in Resident Evil 2 en een nieuwe Terminator-game. Dat en meer in deze Nachtwacht! (20/09 00u30 - Power Unlimited)
16x Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchersEen voormalige programmeur van Microsoft is aangeklaagd voor het plegen van fraude door voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) aan vouchers voor de online winkels van zijn ex-werkgever te stelen. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. (20/09 00u00 - Nu.nl)
16x Stengs heeft zijn twijfels over penalty voor PartizanCalvin Stengs vindt het heel knap dat AZ toch nog een punt over heeft gehouden aan de wedstrijd bij Partizan Belgrado (2-2). ,,We zijn blijven vechten en ook na de 2-1 hebben we geloerd op die ene kans. Het is heel lekker dat je dan nog de 2-2 maakt”, zei de aanvaller bij FOX Sports. (19/09 23u45 - BN/DeStem)
16x Sven Kums verwijt Thomas Kaminski niets na flaterNa een onwaarschijnlijke misser van Thomas Kaminski gaf AA Gent diep in de tweede helft de zege nog bijna uit handen tegen Saint-Étienne (3-2). “Na... (19/09 23u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
15x Verdachte moord op Nederlandse advocaat Wiersum “tussen 20 en 25 jaar oud"De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de Nederlandse politie. (20/09 18u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Geef Bart Kaëll en Luc Appermont gewoon een eigen realityshowRobin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: een eigen programma voor Bart Kaëll en Luc Appermont. (20/09 18u15 - De Morgen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

60x Verontrustend contact van Trump zou met Oekraïne te maken hebben20/09 07u45 - Het Laatste Nieuws: De klacht van een klokkenluider over een verontrustende communicatie tussen de Amerikaanse president Donald Trump en een buitenlandse leider zou...
50x 14 hoge functionarissen nog altijd niet geslaagd voor taaltest: Wilmès wil hen toch aan boord houden20/09 06u30 - Het Laatste Nieuws: Veertien hoge verantwoordelijken van de federale overheidsdiensten zijn nog steeds niet geslaagd voor een verplichte taaltest. Dat schrijft L'Echo....
44x Ex-minister Tillerson: “Trump heeft zich laten vangen door Netanyahu”20/09 01u00 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich verschillende keren laten vangen door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Dat zegt zijn...
41x Jan verloor zijn schoonzus en hartsvriendin op fatale vlucht MH1720/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
40x VIDEO. Limburger staat doodsangsten uit, maar heeft mogelijk wel goed nieuws voor de Naya-watchers20/09 00u45 - Het Nieuwsblad: Een 47-jarige Houthalenaar stond in de nacht van woensdag op donderdag naar eigen zeggen oog in oog met een wolvenroedel aan de plas in Houthalen. Wolvin Naya is al enkele maanden niet meer gezien, de welpjes zijn nog nooit waargenomen.
39x Waals overheidsvehikel Nethys wil windenergiebedrijf dat “niets waard is” voor 1 euro verkopen aan ... eigen ceo20/09 12u30 - Het Laatste Nieuws: De ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de...
39x Fysici bedenken nieuwe manier om te jagen op donkere materie met lasers20/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
36x Jongen wordt vermoord voor de ogen van tientallen jongeren die vreselijke scène filmen in plaats van hem te helpen20/09 17u00 - Het Laatste Nieuws: In de staat New York is grote consternatie ontstaan nadat een tiener de dood heeft gevonden bij een vechtpartij. Minstens 50 tot 70 omstaanders...
36x Vanmiddag nieuwe klimaatmars in Brussel: wereldwijd meer dan 5.000 betogingen20/09 08u00 - Het Laatste Nieuws: Vandaag vindt in Brussel een nieuwe klimaatmars plaats. Die start om 13.30 uur aan het noordstation. Om 16.30 uur volgt een speech van Anuna De...
35x Brussel en heel aantal Vlaamse steden en gemeenten zondag autovrij: hier is wagen niet welkom20/09 09u45 - Het Laatste Nieuws: Op 22 september organiseren Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de...

Statistieken

Artikels:
33291
Gelezen:
33149
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven