maandag 20 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 
78x Prins Harry: "Er was geen andere keuze meer mogelijk"Volgens de Britse prins Harry zijn hij en zijn vrouw Meghan triest na hun keuze om niet langer hun koninklijke titel te gebruiken, maar was er ook geen andere optie mogelijk. Harry sprak vanavond voor het eerst in het openbaar na de aankondiging van Buckingham Palace gisteravond. (20/01 00u30 - VRT NWS)
61x Elektrische auto is de allerproperste, maar kijk uit: "De ene stroom is de andere niet"Een elektrische auto op batterijen is absoluut de properste voor het milieu en voor het klimaat, dat is de conclusie van onze reeks tests in de twee artikels die u al kon raadplegen. Maar het blijft oppassen, want heel belangrijk is hoe de elektriciteit geproduceerd werd. Is dat door windturbines of door zonnepanelen dan is een batterij-auto niet te kloppen. Ook een elektrische auto, die rijdt op de Europese elektriciteitsmix, is nog altijd beter dan auto's op benzine, diesel of aardgas. Maar in landen zoals Polen, waar de stroom nog afkomstig is van centrales die met steenkool gestookt worden, daar zouden elektrische auto's beter gewoon verboden worden. (20/01 00u00 - VRT NWS)
57x Oxfam klaagt onzichtbaar en ondergewaardeerd zorgwerk door vrouwen aanVrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het... (20/01 02u00 - Het Laatste Nieuws)
55x Hoe het als koppel na 17 jaar helemaal op kan zijn, en wat je kan doen om dat te vermijden“Ook al wilden we niets liever dan eeuwig bij elkaar blijven en ook al hebben we voor elkaar gevochten tot het einde, toch nemen we samen deze aartsmoeilijke beslissing.” Het koppel Koen Wauters en Valerie De Booser is niet meer. “Door de jaren heen uit elkaar gegroeid.” Hun verhaal is het verhaal van zovelen. Dat je in een lange relatie wegdrijft van elkaar. Hoe zorg je ervoor dat het niet voorgoed gebeurt? (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
49x Mysterieuze longziekte eist derde dode in ChinaIn China is een derde persoon gestorven aan de mysterieuze nieuwe variant van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten vandaag gemeld. Er werden... (20/01 02u15 - Het Laatste Nieuws)
49x Prins Harry doorbreekt de stilte: “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze”Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze.” (20/01 00u15 - Het Nieuwsblad)
48x Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mistOpgelet als u straks of morgenvroeg de weg opmoet: het KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor gladheid en mist. Het kan plaatselijk bijzonder glad zijn. (20/01 01u30 - Het Nieuwsblad)
47x Twee agenten en schutter gedood bij schietpartij in HawaïBij een schietpartij in de Amerikaanse staat Hawaï zijn vandaag twee politieagenten doodgeschoten. Dat gebeurde in de hoofdstad Honolulu,... (20/01 03u15 - Het Laatste Nieuws)
47x Pompeo na Libië-top in Berlijn: “Vooruitgang geboekt, maar er is nog veel werk”De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft er vertrouwen in dat er in Libië in de toekomst minder geweld zal zijn. Dat... (20/01 00u15 - Het Laatste Nieuws)
47x Een wereldexpo in Dubai, Vlaamse Meesters en bejaarde striphelden: dit heeft cultureel 2020 voor u in pettoDe cultuurredactie van VRT NWS blikt vooruit naar de niet te missen culturele activiteiten van 2020. (20/01 00u00 - VRT NWS)


41x "Toen mijn schoondochter de rits van het zitkussen opende, riep ze plots: "Kijk, geld!""Het was een koopje, toen Howard Kirby uit Owosso, in de Amerikaanse staat Michigan, enkele weken geleden een aantal tweedehandszetels kocht voor zijn 'mancave'. Maar echt tevreden was de bejaarde man niet: een van de zetelkussens voelde erg oncomfortabel aan. Toen zijn schoondochter daarna het kussen openritste om te zien waarom het kussen zo hard aanvoelde, bleek de verrassing compleet. Meer dan 43.000 dollar werd er namelijk in teruggevonden. (20/01 08u30 - VRT NWS)
40x Faroek vindt man die mogelijk nieuwe spil is in Oekraïne-affaire Trump in centrum van Antwerpen: “Het was een grap”VTM-journalist Faroek Ozgunes heeft ‘m gevonden. Anthony de Caluwé. De man die dit weekend is opgedoken in de Oekraïne-affaire rond de Amerikaanse... (20/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
40x Gelekte documenten onthullen hoe rijkste vrouw van Afrika 2 miljard euro vergaarde terwijl bevolking crepeerdeIsabel dos Santos (46) – de rijkste vrouw van Afrika en dochter van de voormalige president van Angola – is opnieuw in opspraak gekomen na het... (20/01 12u30 - Het Laatste Nieuws)
40x ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlands meisje (18) bewerkt slachtoffer met gebroken flesIn het populaire ski-oord Zell am See is in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarig Nederlands meisje gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse... (20/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
39x Waarom Blue Monday onzin isElk jaar weer opnieuw, op het einde van januari, worden we geconfronteerd met de 'meest deprimerende dag van het jaar' oftewel 'Blue Monday'. Het fenomeen zelf is weliswaar ook om bij te huilen. (20/01 05u15 - Knack)
38x Spaanse politie vat Belg (34) die in Nederland testritje maakte met dure wagen en helemaal tot in Spanje reedDe Spaanse politie is erin geslaagd om een Belg (34) te vatten met een hele batterij criminele feiten op zijn kerfstok. In augustus vorig jaar werd... (20/01 14u30 - Het Laatste Nieuws)
38x Hoe klinkt 2019? Beluister hier alle jaaroverzichtenWe serveren u deze week vier jaaroverzichten als podcast, van de wereldwijde protesten tot de lokale politiek. En we brengen hulde aan de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen. (20/01 00u00 - VRT NWS)
37x Evo Morales schuift oud-minister naar voren als presidentskandidaat BoliviaLuis Arce, voormalig minister van Economie van de afgezette president Evo Morales, wordt kandidaat voor de presidentsverkiezingen op 3 mei in... (20/01 03u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Beleggen voor beginners: expert Pascal Paepen deelt zijn tips en waarschuwt voor de valkuilen“Ik heb net mijn Tesla-aandelen verkocht. Man, man, 172 procent winst in vijf jaar!” Het zijn verhalen als deze die mensen laten dromen van de beurs, al zeker in tijden waarin een spaarboekje niks meer opbrengt. “Wedden dat diezelfde mensen zedig over hun missers zwijgen? Nochtans zijn die er ook. En meer dan je denkt”, waarschuwt financieel docent Pascal Paepen. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
37x Vlaamse topwetenschappers blikken vooruit naar 2030: "Onvruchtbare ouders zullen eigen kinderen krijgen"Lees meer > (20/01 00u00 - VRT NWS)
36x Euthanasieproces: hier komt niemand ongehavend uitNiemand wordt gespaard op het assisenproces over de euthanasie van Tine Nys. Doordat de artsen van doodslag worden beschuldigd, zullen hun advocaten werkelijk alles uit de kast moeten halen. Ook de vuile was van de familie Nys. (20/01 05u15 - Knack)
36x Het rusthuispersoneel kraakt onder de werkdruk: “Het was mijn droom, maar ik ben gedegouteerd vertrokken”In onze rusthuizen lijdt bijna de helft van het personeel onder de hoge werkdruk. Bovendien vindt één op de twee z’n werk emotioneel belastend. Alarmerende cijfers, en ook opvallend hoger dan in de rest van de zorgsector. Wij laten mensen uit de sector aan het woord: “Als een bewoner huilt, moet ik die onderbreken omdat ik geen tijd heb.” (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
35x Storm houdt lelijk huis in Spaanse vakantieplaats Calpe, Vlamingen getuigen: “In negen jaar nog nooit meegemaakt”De storm Gloria heeft vandaag en gisteren lelijk huis gehouden in Spanje. In het hele land vielen al drie doden. Ook in de kustplaats Calpe, waar... (20/01 16u15 - Het Laatste Nieuws)
35x Di Rupo: "CD&V moet kiezen tussen eenheid en splitsing van het land"Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt inzake de federale regeringsvorming de bal in het kamp van CD&V. De Vlaamse christendemocraten... (20/01 11u00 - Het Laatste Nieuws)
35x Een harde Megxit: is dit wel wat prins Harry en Meghan Markle wilden?Of ze dit voor ogen hadden, valt te betwijfelen. Feit is dat de Britse prins Harry (35) en zijn echtgenote Meghan Markle (38) vanaf de lente hun koninklijke titels niet langer mogen gebruiken en geen dotatie meer zullen ontvangen. Het koppel betaalt ook de door de belastingbetaler opgehoeste renovatiekosten voor hun landhuis – goed 2,8 miljoen euro – terug. “Een harde Megxit”, klinkt het in de Britse tabloids. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
34x Drie redenen waarom Trump tóch kan vallenDe Senaat is de komende vier weken aan zet in het impeachmentproces tegen Donald Trump. Hij lijkt onkwetsbaar, maar er vallen barsten in het... (20/01 14u00 - Het Laatste Nieuws)
34x Gert Verheyen analyseert het weekend: “De eerste helft in Anderlecht-Club Brugge was de beste die ik dit seizoen al heb gezien”Onze analist Gert Verheyen overschouwt de winnaars en verliezers van de speeldag. En er valt genoeg te vertellen na de 21ste speeldag in de Jupiler Pro League met het topper tussen Anderlecht en Club Brugge, de nieuwe nederlaag van Oostende en de blunder van Penneteau. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
34x Nieuwe bossen zijn niet op iedere rivieroever zaligmakendAanplant van bossen kan helpen klimaatverandering tegen te gaan, maar ook rivieren doen droogvallen. (20/01 01u15 - Trouw)
34x "De zevende dag"Bekijk hier 'De zevende dag' van zondag 19 januari. (20/01 00u00 - VRT NWS)
33x Anuna De Wever na vier maanden terug in België: “Nu kunnen we hier terug aan het werk”Youth for Climate boegbeelden Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoerée zijn terug in België na een reis van bijna vier maanden in... (20/01 11u45 - Het Laatste Nieuws)
33x Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzijDe strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts. De Vlaamse regering schuift de CEO opzij. Dat meldt zakenkrant... (20/01 09u45 - Het Laatste Nieuws)
33x Di Rupo: 'Mislukte voordracht Khattabi is ernstig politiek incident'Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) tilt zwaar aan het feit dat Zakia Khattabi vrijdag door de Senaat niet voorgedragen werd als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Dat de gewezen voorzitster van Ecolo de benodigde tweederdemeerderheid niet haalde, wijt hij aan 'de blokkering door de Nederlandstaligen van een Franstalige'. Di Rupo spreekt van een 'ernstig politiek incident' en wijst N-VA en... (20/01 09u45 - Knack)
33x Diesel te vervuilend, elektrisch te duur: hybride wagen blijkt gulden middenwegBenzine of diesel? Toch wat te vervuilend, en binnenkort misschien zwaarder belast. Elektrisch dan maar? Nee, te duur. En dus laten we ons verleiden door hybride modellen. Op het voorbije Autosalon ging één op de drie vervolggesprekjes over een hybride wagen. En dat terwijl nog maar één op de twintig auto’s op de Belgische wegen een hybride is. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
33x Anthony Vanden Borre weggeleid uit loges nadat hij in de clinch ging met Club Brugge-fansAnthony Vanden Borre is nog maar pas weer Anderlecht-speler en er was al een akkefietje. VdB volgde de match tegen Club in de loges, maar werd daar door de stewards en de politie weggeleid nadat er provocaties waren tussen hem en de Brugse fans. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
33x Hoe de kwelgeest van Bill Clinton de impeachment van Trump moet voorkomenPresident Donald Trump noemde hem a lunatic – een gek. En ook: de man die de impeachment van Bill Clinton liet uitdraaien op een absolute ramp. Maar twintig jaar later staat diezelfde gek aan de zijde van Donald Trump in diens eigen impeachment. Kenneth Starr, hoofdaanklager van Clinton twintig jaar geleden, is een van advocaten van het team dat Trump vanaf dinsdag verdedigt voor de Amerikaanse Senaat. “Strategisch een briljante zet”, zeggen specialisten. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
33x Manifest van D66: ‘Meer repressie in strijd tegen drugs is heilloze weg’D66 wil dat de overheid de regulering onderzoekt van nu nog verboden drugs als xtc, paddo’s, cocaïne en GHB. Dat schrijft de partij met mede-initatiefnemers Jellinek en drugsonderzoeker Ton Nabben. (20/01 01u15 - Trouw)
33x Methaan, de onzichtbare bedreiging van ons klimaatEven terug naar wat we gisteren schreven: aardgas (CNG) is best een klimaatvriendelijke brandstof als je ermee rijdt, maar het probleem zit bij de ontginning: aardgas bestaat voor het grootste deel uit het broeikasgas methaan en bij het ontginnen van aardgas lekt steeds een deeltje onzichtbaar weg. Maar wat is methaan precies? Hoe belangrijk is het als broeikasgas, vergeleken met CO?? En wat met veeteelt en methaan? Maak kennis met de verborgen bedreiging van het klimaat. (20/01 00u00 - VRT NWS)
32x Groot alarm bij Amerikaanse troepen in Duitsland na dreiging terreuraanslagMogelijk is er een terroristische aanval op een Amerikaanse militaire basis in Duitsland op handen. Dat bericht het Amerikaanse nieuwsmagazine... (20/01 11u30 - Het Laatste Nieuws)
32x Drie mannen doodgestoken in Londense buitenwijkIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn gisterenavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven... (20/01 06u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Rechtbank Breda buigt zich over verdwijning Johan Van Der HeydenDe rechtbank in Breda buigt zich vandaag over de zaak tegen drie verdachten die te maken zouden hebben met de verdwijning van de Belgische... (20/01 05u30 - Het Laatste Nieuws)
32x Roger Federer over comeback van Kim Clijsters: “Leeftijd heeft geen belang”Een van de voornaamste pleitbezorgers voor de 30-is-het-nieuwe-20-trend in de internationale topsport is Roger Federer, de Zwitserse gigant die op zijn 38ste nog steeds bij de absolute elite van zijn discipline hoort. Hoe kijkt hij naar de comeback van de twee jaar jongere Kim Clijsters? “Leeftijd heeft geen belang. Het zijn de benen en de geest die tellen. Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat ik Kim ontmoet heb, maar ik ken haar goed en weet wat ze kan. Als ze besluit om terug te keren, dan is het omdat ze er echt zin in heeft. En ze heeft één groot voordeel: ze zal enorm fris zitten. Ze heeft de voorbije jaren geen dertig toernooien per jaar moeten afwerken. Het wordt heel interessant. Voor Kim is er alleszins veel mogelijk.” (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
32x CLUBNIEUWS. Standard weigert ook verhoogd bod op MpokuHet voetbalweekend zit er weeral op. Tijd om de volgende match voor te bereiden en ondertussen enkele netelige transferdossiers af te handelen. Bij Standard liep er een tweede bod binnen voor Mpoku. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x Hoe de onwaarschijnlijke miljardendeal van Galapagos tot stand kwam11:24 Deze week sloot het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos een uniek niet-aanvalspact met het grote Amerikaanse Gilead. De kleine vis lijkt voorlopig veilig voor de grote haai. Een reconstructi... (20/01 11u30 - De Tijd)
31x Hilde Crevits (CD&V) wil huisvrouwen en -mannen aan het werk, maar: “Ik ben niet van plan om mij dit te laten afpakken”Als het van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) afhangt, moet de VDAB niet alleen werklozen met een uitkering aan een job helpen, maar ook alle inactieven die zonder uitkering thuis zitten. “Doelgroepen zoals huismannen en -vrouwen.” Maar of die dat zien zitten, is nog maar de vraag. (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x 15-jarigen met deelauto crashen tijdens achtervolging door politie: “Inspecteurs moesten opzij springen”Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek zijn zondag voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze waren zaterdagavond gecrasht na een politieachtervolging in Kontich. “Inspecteurs moesten opzij springen”, zegt het parket. (20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
31x Bakker Kris viert 25-jarig bestaan in mineur: “Door de werken draai ik nog maar een derde van de omzet”Vorige week zijn de werken aan de N450 in Melsele (Beveren) gestart. Het kruispunt met de Koolputstraat ligt open en dat heeft dramatische gevolgen voor bakkerij Van Steenlandt. De klanten vinden hun weg niet meer tot daar. En dus moet bakker Kris, die dit jaar 25 jaar in zijn zaak staat, een tandje bijsteken. (20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
30x Moeder begrijpt niet waarom bloemen in dat deel van tuin niet willen groeien, tot de politie aan de deur staatSue Bramley schrok zich een ongeluk toen er twee agenten aan de deur stonden die haar tuin wilden omspitten. De agenten hadden een tip gekregen dat er mogelijk twee lijken begraven zouden liggen in haar tuin. (20/01 12u15 - Het Nieuwsblad)
30x Dringend 42.000 extra bloedgevers gezocht: bekijk hier hoe jouw gemeente het doetHet Rode Kruis zoekt dringend 42.000 extra bloedgevers, zodat het te allen tijde ziekenhuizen van levensreddende bloedproducten kan blijven voorzien. “Versterking is nodig, omdat elk jaar zo’n 40.000 donoren afhaken. En we willen niet altijd bij dezelfde mensen aankloppen.” (20/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
30x Voor één op de drie is hybride wagen de gulden middenwegBenzine of diesel? Toch wat te vervuilend, en binnenkort misschien zwaarder belast. Elektrisch dan maar? Nee, te duur. En dus laten we ons verleiden door hybride modellen. Op het voorbije Autosalon ging een op de drie vervolggesprekjes over een hybride wagen. En dat terwijl nog maar een op de twintig auto’s op de Belgische wegen een hybride is. (20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
30x Messi goud waard voor debuterende Sétien: 'Hij deed wat hij altijd doet'De Spaanse Barcelona-coach weet dat de Argentijn die rol erg goed kan vervullen. (20/01 00u15 - Voetbal International)
30x Het weerBekijk het weerbericht van zondag 19 januari om 19.55 uur. De weersverwachting in tekst en beeld. (20/01 00u00 - VRT NWS)
29x Geen twijfel meer over ‘psychotische’ Van GoghOnderzoek heeft de twijfel over de echtheid van een zelfportret van Vincent van Gogh weggenomen. Het gaat om een erg bijzonder werk, want hij maakte dit toen hij een zware psychose had. (20/01 11u00 - De Standaard)
29x Helft personeel rusthuizen gaat gebukt onder stressBijna de helft van het personeel in woon-zorgcentra heeft problemen met werkstress en 45 procent vindt zijn werk emotioneel belastend. Dat blijkt... (20/01 05u45 - Het Laatste Nieuws)
29x ‘Overlevingskans kankerpatiënten neemt elk jaar iets toe’UTRECHT (ANP) - De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. Het bericht ‘Overlevingskans kankerpatiënten neemt elk jaar iets toe’ verscheen eerst op Nieuws.nl. (20/01 01u30 - Nieuws.nl)
29x Staatsoliebedrijf Libië verwacht productiedaling tot 72.000 vatenDe Libische staatsoliemaatschappij (NOC) verwacht dat de productie, die al was gehalveerd, op zeer korte termijn zal dalen tot 72.000 vaten per dag. Dat heeft een woordvoerder gezegd. Oorzaken zijn het sluiten van exporthavens, blokkeren van pijpleidingen en daarmee het stilleggen van de winning op de grootste velden door krijgsheer Khalifa Haftar. Het door een burgeroorlog verscheurde Noord-Afrikaanse kan in principe dagelijks meer dan 1,2 miljoen vaten oppompen. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
29x Call of Duty: Modern Warfare Season One met acht dagen verlengdCall of Duty: Modern Warfare geeft je extra tijd om alles uit je Battle Pass te halen! Ander nieuws deze N8W8: Ubisoft grijpt in om zijn games meer gevarieerd te maken, Star Citizen-ontwikkelaar in staat van oorlog met Crytek en New World neemt PvP op schop om griefing te voorkomen. (20/01 00u30 - Power Unlimited)
29x Senioren dol op sociale media: ’Je wereld wordt zoveel groter’Het gebruik van sociale media door senioren neemt een grote vlucht. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek was vorig jaar 76 procent van de 65- tot 75- jarigen actief op een platform als Facebook, Twitter, Instagram of Snapchat. In 2014 was dit nog maar 40 procent. Wat trekt senioren zo aan in sociale media? „De hele wereld ligt voor mij open.” (20/01 00u15 - De Telegraaf)
29x Opa op Insta: ouderen volop actief op social mediaHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’ (20/01 00u15 - Gelderlander)
29x Prins Harry doorbreekt de stilteVoor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze.” (20/01 00u00 - Het Nieuwsblad)
28x Verwarmingsbuis barst in Russisch hotel, kamers stromen vol met kokendheet water: vijf dodenVijf mensen, onder wie een kind, zijn overleden in de Russische stad Perm toen een verwarmingsbuis ontplofte en hun hotelkamers volstroomden met... (20/01 15u00 - Het Laatste Nieuws)
28x REGERINGSBLOG. Di Rupo: 'N-VA voert verrottingsstrategie'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming. (20/01 08u45 - De Standaard)
28x Informateurs trekken maandag naar Paleis met tussentijds verslagDe belangrijkste vaststelling is wellicht dat er de voorbije week geen deuren definitief zijn dichtgeslagen. Bovendien brachten ze zondag N-VA en PS samen rond de tafel, maar het is onduidelijk of dat grote stappen vooruit heeft opgeleverd. (20/01 04u30 - Knack)
28x Rob De Nijs over ziekte van Parkinson: “Met mijn vrouw heb ik afgesproken dat we mijn leven niet gaan rekken”De Nederlandse zanger Rob De Nijs (77) blijft optreden, ondanks de ziekte van Parkinson. Eerst dacht hij nochtans dat hij zou stoppen, na zijn val van het podium. Maar nu wil hij gewoon zingen. (20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
28x De gouden jaren tien van streamingdienst NetflixDeze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Netflix. (20/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
28x Speelronde 19: alle goals op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de negentiende speelronde van de Eredivisie. (20/01 00u15 - De Telegraaf)
27x ‘Mama vroeg me eens of ik snel en veel klaarkom. Sorry, maar daar antwoord ik niet op’22 jaar nadat Merel, dochter van Goedele Liekens (56) als baby de cover van Humo heeft gesierd, maakt Vlaanderen opnieuw kennis met de intussen volwassen, intelligente en sprankelende jongedame. ‘Wie noemt zijn kind nu naar een vogel?’ (20/01 15u15 - De Morgen)
27x Vermist 14-jarig meisje teruggevonden na verschillende meldingen aan de kustVier dagen na haar verdwijning is een 14-jarig meisje uit Namen gezond en wel teruggevonden. Dat gebeurde maandagochtend om 9.45 uur op de Zeedijk in Bay-Dunes, enkele kilometers over de grens met De Panne. (20/01 13u45 - Het Nieuwsblad)
27x Peter Philips toont zijn creatief salon in Parijs18/01 Peter Philips is man met oog voor esthetiek. Dat toont hij zowel als creatief directeur van Dior Make-up, als in zijn huiskamer in Parijs. (20/01 07u15 - De Tijd)
27x Zeven doden bij instorten voetgangersbrug in IndonesiëZeven mensen zijn verdronken en drie anderen worden vermist na de instorting van een voetgangersbrug met kabel op het eiland Sumatra in Indonesië.... (20/01 07u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Treinverkeer tussen Haacht en Mechelen herneemt: vertragingen niet uitgeslotenHet treinverkeer tussen Haacht en Mechelen op de spoorlijn Leuven-Mechelen is maandagochtend even stilgelegd. Dat laat spoornetbeheerder Infrabel... (20/01 06u45 - Het Laatste Nieuws)
27x De Amerikaanse gezondheidszorg is doodziekLees meer > (20/01 06u15 - VRT NWS)
27x Nachttrein maakt opnieuw zijn intrede: “De reis is langer, maar het zijn geen verloren uren voor de reiziger”De eerste nachttrein vanuit Oostenrijk rijdt vanochtend ons land binnen. De eerste van vele, want voortaan kunt u twee keer per week van Brussel naar Wenen of Innsbruck. Groen maakt van de gelegenheid gebruik om een plan te lanceren dat niet alleen investeert in meer nachttreinen, maar tegelijk ook een einde moet maken aan de 8.500 vluchten naar Londen, Amsterdam en Parijs. (20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen)
27x Drie mannen doodgestoken in buitenwijk LondenIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn zondagavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven Kings, meldt Sky News. De slachtoffers zijn ergens in de twintig of dertig. Wie hen heeft gedood, is niet bekend. De politie heeft nog geen arrestaties verricht. Een groot deel van de omgeving is afgezet. (20/01 01u15 - Reformatisch Dagblad)
27x De gouden jaren tien van streamingdienst NetflixDeze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Netflix. (20/01 01u15 - NRC Handelsblad)
27x 'Hopen op het mirakel van Depay en smullen van de virtuoze Ndayishimiye'Een nieuw jaar, een frisse start. Dat dacht Memphis Depay. Nog geen maand geleden scheurde hij zijn kniebanden en leek hij een streep te kunnen zetten door het EK komende zomer. Maar in het nieuwe jaar doken opeens beelden op van Depay, die in Rome onverschrokken een gestrande vrachtwagen met fruit weer op weg duwt. Als beloning kreeg hij een sinaasappel. Mogen we dan toch hoop koesteren op een vroegtijdige rentree? Rafael van der Vaart is optimistisch: 'Hij is echt een machine. Ik heb echt hoop dat het toch lukt.' 'Ik sprak laatst Boudewijn Zenden en die vertelde dat hij bij Chelsea ooit al na vijf maanden weer fit was', doet Arno Vermeulen een duit in het zakje. En ook Pierre van Hooijdonk heeft Depay nog niet afgeschreven: 'Bij zo'n blessure moet je je bovenbenen altijd trainen. Hij is fysiek al ijzersterk, dat scheelt een hoop.' 'Het is natuurlijk helemaal niet reëel dat hij topfit aan het EK kan beginnen', tempert Jeroen Stekelenburg de verwachtingen. 'Maar het zou wel een mooi verhaal zijn.' Zorgen om Ziyech? Zo fris, fruitig en hoopgevend als Depay zijn de meeste eredivisieclubs niet uit de winterstop gekomen. Zo knokte Ajax zich met heel veel moeite langs Sparta (2-1). De mooiste actie was misschien wel van Lisandro Martínez, die vlak voor tijd een poeier van de eigen lijn kopte. 'Voor mij blijft Hakim Ziyech de grote meneer bij Ajax', stelt Van der Vaart. Van Hooijdonk is het niet met hem eens: 'Jij glijdt wel heel makkelijk van je stoeltje bij Ziyech. Je vond hem toch niet goed spelen vandaag?' Van der Vaart: 'Ik ben een liefhebber. Ik hoop dat Ajax zegt: we doen er nog wat nullen bij en laten hem voor vijf jaar tekenen.' Misschien had de terugval van de koploper na rust te maken met de blessure die Ziyech opliep? Stekelenburg: 'Het lijkt op een knieblessure, ook al kon hij wel zelf van het veld lopen. Hij verstapte zich, dat kan toch heel vervelend zijn. Maar meer weten we niet.' 'PSV verliest vandaag door Bruma' Bij PSV zijn de zorgen nog altijd groter, veel groter. Ook onder Ernest Faber, de opvolger van de ontslagen Mark van Bommel, draait het niet in Eindhoven. Aan het duel met VVV-Venlo hield de ploeg ternauwernood een punt over, dankzij een doelpunt van Denzel Dumfries in blessuretijd. 'PSV verliest vandaag door Bruma', gooit Van Hooijdonk meteen de knuppel in het hoenderhok. 'PSV creëert vandaag vijf open kansen en Bruma helpt ze allemaal om zeep. Ik wist zelfs niet meer of hij nu rechts- of linksbenig is.' 'Bruma is een ongelooflijke miskoop', beaamt Vermeulen. 'Eigenlijk doet hij het normaal, kijk maar naar zijn cijfers bij RB Leipzig en Galatasaray. Hij is gewoon geen doelpuntenmaker, dat was hij niet in Duitsland en niet in Turkije.' En dan is er ook altijd wel iemand in de verdediging die in de fout gaat. Vandaag was het de beurt aan linksback Olivier Boscagli, die totaal onnodig VVV'er Simon Janssen omver kegelde in het zestienmetergebied en daarmee VVV de gelegenheid bood uit een strafschop op voorsprong te komen. Vermeulen: 'Ze zijn bezig met Rodriguez van AC Milan. Dat is tenminste een linksback. Maar het gaat niet om posities. Ik denk dat ze het lek niet boven krijgen. Heeft niet te maken met balans, maar met totaal gebrek aan leiderschap.' Niet dat de meegereisde fans van PSV veel meekregen met het geblunder van hun ploeg. De ruiten van plexiglas voor het uitvak waren namelijk van onder tot boven beslagen. Van der Vaart: 'Ze hebben ook niks gemist.' 'Ndayishimiye kan zo naar Ajax' Mede door de misstap van PSV is Willem II na 19 duels de trotse nummer drie in de eredivisie. Zaterdag wonnen de Tilburgers even knap als verdiend met 3-1 in Alkmaar van nummer twee AZ. Eerder dit seizoen won Willem II ook al van Ajax en PSV. 'Ze kunnen topploegen pijn doen, omdat ze snelheid hebben', meent Van Hooijdonk. Vermeulen vindt dat iets te weinig eer. 'Ze joegen AZ op en speelden het spel dat ze het hele seizoen al spelen. Maar ook zij zullen het niet volhouden, want thuis zullen ze wel wat steken laten als ze zelf het spel moeten maken.' Een lust voor het oog bij Willem II is de Belgische middenvelder Mike Trésor Ndayishimiye, daarover is iedereen aan tafel het eens. 'Wat een speler, joh. Wat een talent', vindt Van der Vaart, die zag hoe Ndayshimiye met een fantastische uithaal het duel in Alkmaar besliste. 'Als je dit ziet, moet je gewoon je mond houden. Hij is een soort rechtsbenige Ziyech.' De situatie van Ndayishimiye is curieus. Formeel staat hij nog onder contract bij eerstedivisionist NEC. Willem II huurde hem, maar met een optie tot koop. 'Die optie is allang gelicht door Willem II en na het seizoen wordt hij opgehaald door een topclub. Voor heel veel geld', is de overtuiging van Vermeulen. 'Ajax kan hem zo nemen', denkt Van der Vaart. 'Honderd procent.' Van Hooijdonk heeft een ander idee: 'We hebben het al gauw over Ajax. Maar past hij niet perfect bij PSV? Daar kan hij direct spelen.' 'Feyenoord kan tweede plek aanvallen' Hoe leuk en overtuigend Willem II ook is, toch is niet de verwachting dat ze een aanspraak kunnen maken op meer. 'Als een ploeg toch die tweede plek kan aanvallen, dan is het Feyenoord', denkt Vermeulen. 'AZ is voor mij favoriet, maar daarachter schat ik Feyenoord nu het hoogste in. Hoger dan PSV, Willem II of Vitesse.' Het zegt veel over de ommekeer die trainer Dick Advocaat teweeg heeft gebracht in Rotterdam-Zuid. Advocaat, die als eerste eredivisietrainer in vijf decennia als trainer op de bank zat, is sinds zijn aantreden al acht duels ongeslagen. De 3-1 tegen sc Heerenveen was de zesde zege. En die kwam mede tot stand dankzij de al bijna afgeschreven Nicolai Jørgensen. De Deense spits scoorde twee keer en verdubbelde zo zijn seizoenstotaal. 'Hij was nog niet superscherp', stelt Van Hooijdonk. 'Ik vond Feyenoord in de eerste helft leuk om naar te kijken, maar Heerenveen ook.' Volgens Van der Vaart kan de strijd bovenin nog alle kanten op: 'Feyenoord is ook niet top. Maar ik heb het gevoel dat Feyenoord in ieder geval niet gaat verliezen. En dat is wel de verdienste van de coach.' (20/01 01u15 - NOS: Sport)
27x Opa op Insta: ouderen volop actief op social mediaHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’ (20/01 00u15 - BN/DeStem)
27x Invaller Joël Piroe laat Ajax wankelen met knappe goalBekijk hier alle doelpunten van Ajax - Sparta Rotterdam uit de negentiende speelronde van de Eredivisie. (20/01 00u15 - Telegraaf: Sport)
27x Sinisterra zet Feyenoord op voorsprong met acrobatische omhaalBekijk hier alle doelpunten van Feyenoord - sc Heerenveen uit de negentiende speelronde van de Eredivisie. (20/01 00u15 - Telegraaf: Sport)
27x Dumfries maakt fraaie gelijkmaker diep in blessuretijdBekijk hier alle doelpunten van VVV Venlo - PSV uit de negentiende speelronde van de Eredivisie. (20/01 00u15 - Telegraaf: Sport)
27x Speelronde 19: alle goals op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de negentiende speelronde van de Eredivisie. (20/01 00u15 - Telegraaf: Sport)
27x Drama in Utah: tiener schiet vrouw en drie kinderen doodHet Amerikaanse Grantsville, een plaatsje ingeklemd tussen het Great Salt Lake en twee natuurparken, is overmand door verdriet nu een minderjarige jongen een vrouw en drie kinderen heeft doodgeschoten. (20/01 00u00 - De Telegraaf)
26x Informateurs bezoeken koning zonder regering, maar wél met bloemen voor de jarige koninginInformateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) Coens en Bouchez arriveerden vandaag niet met lege handen bij de koning. Het was... (20/01 15u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Megabrug tussen Denemarken en Zweden krijgt likje verf, hele operatie zal 13 jaar durenDe bijna 8 kilometer lange brug tussen Denemarken en Zweden krijgt voor het eerst in twintig jaar een verfbeurt. Schilders moeten 300.000 vierkante... (20/01 13u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans wordt interim-CEODe strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT.... (20/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
26x LIVE. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzijDe strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT.... (20/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Duurste verkoop ooit: Financietoren in Brussel verkocht voor 1,2 miljard euroLees meer > (20/01 10u30 - VRT NWS)
26x Australië zet zich schrap voor noodweerAustralië maakt zich op voor zware onweersbuien, onder meer in heel wat gebieden getroffen door de zware bosbranden. Op sommige plaatsen is er overstromingsgevaar. (20/01 09u00 - De Standaard)
26x Sp.a-voorzitter Rousseau vindt PS-idee van voorlopige regering geen goed ideeSp.a-voorzitter Conner Rousseau is geen voorstander van een voorlopige regering, een idee dat PS-voorzitter Paul Magnette dit weekend naar buiten... (20/01 08u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Johnson: Voorlopig geen normalisering banden met MoskouDe Britse regering zal haar relatie met Rusland pas weer normaliseren als Moskou stopt met „destabiliserende activiteiten” die de internationale veiligheid ondermijnen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd, verklaarde een woordvoerder van Johnson. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
26x Opnieuw betogingen en rellen in BeiroetOpnieuw zijn betogingen in Beiroet ontaard in rellen. Demonstranten bekogelden de oproerpolitie zondag in de buurt van het parlementsgebouw ondanks de regen met van alles en nog wat. De ordebewakers probeerden de menigte uiteen te drijven door de inzet van waterkanonnen en traangas. Ze schoten ook met rubberen kogels. Het nationaal persbureau NNA meldde dat onder anderen twee journalisten werden geraakt. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
26x Bouterse verschijnt naar verwachting eindelijk voor krijgsraadDe Surinaamse president Desi Bouterse verschijnt woensdag, wanneer het ‘8 decemberproces’ de volgende fase ingaat, naar verwachting eindelijk persoonlijk voor de krijgsraad. Deze veroordeelde hem vorig jaar tot 20 jaar gevangenisstraf wegens betrokkenheid bij de liquidatie van vijftien politieke tegenstanders in december 1982. Bouterse kondigde begin deze maand aan dat hij aanwezig zal zijn in de rechtszaal. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
26x Wat is het tegenovergestelde van Trump?Het vriest flink in Lebanon, New Hampshire als de Salt Hill pub langzaam volstroomt met mensen die nieuwsgierig zijn naar Democratisch presidentskandidaat Andrew Yang. (20/01 00u45 - Trouw)
26x ‘Miljardairs samen rijker dan 60 procent wereldbevolking’DEN HAAG (ANP) - Alle miljardairs van de wereld zijn gezamenlijk rijker dan 60 procent van de wereldbevolking. Dat meldt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib op basis van eigen onderzoek, voorafgaand aan het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, de jaarlijkse top van belangrijkste regeringsleiders en topondernemers. Het bericht ‘Miljardairs samen rijker dan 60 procent wereldbevolking’ verscheen eerst op Nieuws.nl. (20/01 00u45 - Nieuws.nl)
26x Vanaf nu is Trump beklaagde – zonder er zelf te zijnDe Senaat is de jury. Maar wordt het een echt proces? Democraten willen getuigen oproepen, maar Senaatsleider Mitch McConnell weigert. (20/01 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
26x Opa op Insta: ouderen volop actief op social mediaHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’ (20/01 00u15 - De Stentor)
26x Belgische skiër gewond in Sölden na botsing met NederlanderEen Belgische skiër van 63 jaar is op een skipiste in het Oostenrijkse Sölden in botsing gekomen met een 23-jarige skiër uit Nederland. De jonge... (19/01 23u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Geheime ontmoeting tussen N-VA en PSDe informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben zondag een geheime ontmoeting georganiseerd tussen vertegenwoordigers van PS en N-VA. Wat het resultaat is van die bijeenkomst, is niet bekend. (19/01 20u00 - De Standaard)
25x Di Rupo boort hoop informateurs de grond inVolgens Waals minister-president Elio Di Rupo doet de N-VA enkel alsof ze wil praten. Hij geeft zo aan dat voor zijn partij de gesprekken met de Vlaams-nationalisten tot niets leiden. ‘Die indruk hebben we niet’, verdedigen de informateurs hun werk. (20/01 13u45 - De Standaard)
25x Meer dan 100 bedreigde diersoorten nog meer in het nauw gedreven door bosbranden AustraliëMeer dan 100 bedreigde diersoorten hebben minstens 50 procent van hun habitat in de vlammen zien opgaan bij de bosbranden in Australië. Experts van... (20/01 13u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Peutertje besmeurt het hele huis met verf, ook de auto en de hond ontsnappen nietEen Amerikaanse vader zal zich de ochtend na Thanksgiving nog lang herinneren. Toen hij wakker werd trof hij een spoor van witte verf aan dat door het huis naar de garage leidde. Zijn ergste nachtmerrie kwam uit toen zijn vrouw hem vertelde dat hun driejarig zoontje het huis, de hond en zijn gewaardeerde voertuig met latexverf had bedekt. (20/01 12u00 - Het Belang van Limburg)
25x China gaat strijd aan met plastic: zakjes in supermarkten verboden, rietjes in de banDe Chinese ontwikkelings- en hervormingscommissie heeft vandaag een ambitieus plan bekendgemaakt dat op vijf jaar tijd de hoeveelheid plastic afval... (20/01 11u15 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
25x Deliveroo dreigt met vertrek uit BelgiëDe CEO van Deliveroo België, dreigt met een vertrek van het bedrijf mocht het veroordeeld worden voor het statuut van zijn koeriers. Dat meldt Le... (20/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
25x Maleisië stuurt afvalcontainers terug naar BelgiëMaleisië heeft 150 containers met illegaal plastic afval teruggestuurd naar de landen van herkomst. Binnenkort gaan er ook weer acht richting ons land uit. (20/01 09u45 - De Standaard)
25x Koreanen betalen record voor Financietoren08:59 De Zuid-Koreaanse financiële groep Meritz telt meer dan 1,2 miljard euro neer voor de Brusselse Financietoren. Het is de grootste vastgoedtransactie ooit voor een enkel gebouw in België. (20/01 09u30 - De Tijd)
25x Na bosbranden en overstromingen: hagelstorm trekt spoor van vernieling in AustraliëDe ellende is nog lang niet voorbij aan de oostkust van Australië. Terwijl de brandweer er nog altijd met man en macht strijdt tegen de aanhoudende... (20/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Anuna De Wever en Adélaïde Charlier terug in BelgiëYouth for Climate boegbeelden Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoerée zijn maandagochtend terug in België na een reis van meer dan drie maanden in Zuid-Amerika. De meisjes kwamen met een containerschip aan in Duinkerke. ‘Ik ben blij dat we met onze ervaringen aan het werk kunnen in België’, zegt De Wever (20/01 08u45 - De Standaard)
25x Huisvrouwen en -mannen over ‘activatieplannen’ VDAB: “Mogen wij zelf nog kiezen of we willen werken of niet?De Vlaamse regering stelt in haar regeerakkoord de ambitieuze doelstelling om 120.000 mensen extra aan de slag te krijgen. En dus wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dat de VDAB ook “niet-beroepsactieven zoals huisvrouwen en -mannen” activeert. (20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
25x Oxfam klaagt onzichtbaar zorgwerk door vrouwen aanVrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. 'Deze 'verborgen motor' van de wereldeconomie houdt gezinnen, samenlevingen en bedrijven draaiende en vertegenwoordigt een onzichtbare bijdrage aan de wereldeconomie van ten minste 10,8 biljoen dollar per jaar', zegt de organisatie die zich wereldwijd inzet voor armoedebestrijding. (20/01 02u45 - VRT NWS: Economie)
25x Prins Harry in emotionele toespraak: “Triest dat het zo ver heeft moeten komen, maar ik had geen andere keuze”De Britse prins Harry (35) had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. In een emotionele... (20/01 01u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
25x ‘Overlevingskans kankerpatiënten neemt elk jaar iets toe’De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. (20/01 01u15 - Reformatisch Dagblad)
25x Kans op gladheid en dichte mist in avond, nacht en ochtendWeggebruikers moeten rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Volgens Weeronline kan het komende nacht en maandagochtend in het hele land lokaal glad zijn. In het oostelijk deel van het land is dit mogelijk zondagavond al het geval door bevriezing van natte weggedeelten. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
25x Steeds meer ouderen zijn aan het appenDEN HAAG (ANP) - Ouderen maken steeds meer gebruik van sociale media. Ze gebruiken vooral WhatsApp. Daarnaast zitten ze vaker op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Ook bellen ze vaker via diensten als Skype. Het bericht Steeds meer ouderen zijn aan het appen verscheen eerst op Nieuws.nl. (20/01 00u45 - Nieuws.nl)
25x Harry geeft uitleg: ’Er was geen andere keus’Prins Harry heeft voor het eerst toegelicht waarom Meghan en hij de koninklijke familie de rug toekeren. Hij had geen andere optie, vertelt Harry tijdens een toespraak die hij ook deelde via hun eigen sociale mediakanalen. (20/01 00u15 - De Telegraaf)
25x Harry geeft uitleg: ’Er was geen andere keus’Prins Harry heeft voor het eerst toegelicht waarom Meghan en hij de koninklijke familie de rug toekeren. Hij had geen andere optie, vertelt Harry tijdens een toespraak die hij ook deelde via hun eigen sociale mediakanalen. (20/01 00u15 - De Telegraaf: Privé)
25x Gemakzuchtig Ajax wint met veel kunst- en vliegwerk van SpartaEen gemakzuchtig Ajax won met veel kunst- en vliegwerk van Sparta (2-1), de kampioen is weer uitgelopen op grote concurrent AZ. De voorsprong op de nummer twee bedraagt weer zes punten. (20/01 00u15 - Volkskrant: Sport)
25x 'Ongelijkheid blijft groeien, rijken betalen steeds minder belasting'De ongelijkheid tussen arm en rijk neemt wereldwijd nog steeds toe. Dat zegt Oxfam Novib in zijn jaarlijkse rapport aan de vooravond van het World Economic Forum in Davos, de top van politici, wereldleiders en bedrijfsleven. De 22 rijkste mannen in de wereld bezitten samen meer dan alle vrouwen in Afrika. Ruim 2000 miljardairs zijn samen rijker dan de 4,6 miljard armste mensen, die 60 procent van de wereldbevolking uitmaken. Oxfam Novib grijpt in het rapport Time to Care opnieuw naar tot de verbeelding sprekende vergelijkingen om aandacht te vragen voor de wereldwijde kloof tussen de (super)rijken en hen die weinig tot niets bezitten. Het aantal mensen dat in extreme armoede leeft neemt af, stelt de ontwikkelingsorganisatie vast. Maar de ongelijkheid wordt groter, onder meer omdat superrijken en multinationals steeds minder belasting betalen. Het aantal miljardairs is de laatste tien jaar verdubbeld. Terwijl de rijken steeds rijker worden, is de boodschap, komen onderwijs en gezondheidszorg in veel landen steeds meer onder druk te staan. Vast aan de onderkant Dit jaar wordt speciale aandacht gevraagd voor vrouwen en kinderen. Die besteden in arme landen vaak het merendeel van hun tijd aan koken, schoonmaken en de zorg voor kinderen en ouderen. Onbetaald zorgwerk is volgens Oxfam Novib een van de 'verborgen motoren in dienst van een systeem dat winsten weg laat vloeien naar grote bedrijven en hun aandeelhouders'. Door dit systeem hebben vrouwen en kinderen geen of weinig tijd om een fatsoenlijk inkomen te verdienen of een opleiding te volgen. 'Ze zitten vast aan de onderkant van de economie,' staat in het rapport. Kwalijke rol Nederland Nederland speelt bij het groeien van de kloof tussen arm en rijk volgens Oxfam Novib 'een zeer kwalijke rol'. Uit internationaal onderzoek zou blijken dat van de winst die multinationals wereldwijd wegsluizen om belasting te ontlopen, een kleine 10 procent in Nederland terechtkomt. 'Ons land moet belastingontwijking nu echt uitbannen,' zo luidt de oproep van Oxfam-Novib-directeur Michiel Servaes. (20/01 00u15 - NOS.nl)
25x Koeman en V.d Weerden blijven well werkzaam bij FenerbahceWaar Phillip Cocu zondagavond na een nieuwe zeperd van Fenerbahce op straat werd gezet, mochten assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden voorlopig blijven zitten bij de Turkse grootmacht. (20/01 00u00 - V-bal)
25x VIDEO: Ajax verslaat Feyenoord in KlassiekerNog een keer de Klassieker beleven, hierbij alle hoogtepunten uit het duel. (20/01 00u00 - V-bal)
25x Onana in beeld bij Engels Tottenham HotspurDe interesse op Ajax doelman Andre Onana begint langzamerhand toe te nemen, nu wil het Engelse Tottenham zich versterken met de Ajacied. (20/01 00u00 - V-bal)
25x Real Madrid wil Conte snel aanstellen als opvolger LopeteguiNa de verloren Clasico lijkt trainer Julen Lopetegui het hoofd te moeten buigen, de trainer van Real Madrid moet vrezen voor ontslag al vroeg in het seizoen. (20/01 00u00 - V-bal)
25x St. Juste moet drie duels brommen na rode kaart in KlassiekerFeyenoord verdediger St. Juste kreeg zondag in het duel met Ajax al vroeg de rode kaart nadat de VAR ingreep, daags na het treffen komt de KNVB met het schikkingsvoorstel. (20/01 00u00 - V-bal)
25x Voetbalwereld in schok na helikopter crash eigenaar Leicester CityVichai Srivaddhanaprabha overleedt zondagavond na het neerstorten van zijn helikopter op de parkeerplaats van het stadion van Leicester City. (20/01 00u00 - V-bal)
25x Anderlecht botst op Gouden Schoen Vanaken en verliest met 1-2 van Club Brugge in aangename topperClub Brugge heeft in een aangename topper met 1-2 gewonnen op Anderlecht. Gouden Schoen Hans Vanaken wiste de openingsgoal van de paars-witte debutant uit, en vooral de eerste was een pareltje. (19/01 23u45 - Gazet van Antwerpen)
24x Paul Lembrechts: de ex-bankier die niet van nieuwe besparingen bij de VRT wilde wetenPaul Lembrechts is niet langer CEO van de VRT. Als een nobele onbekende binnen de mediawereld werd Lembrechts vier jaar geleden binnengehaald aan de Reyerslaan. In die tijd wist hij meestal buiten het zoeklicht te blijven, en probeerde hij de omroep te sparen van besparingen. Een conflict binnen de top van de omroep heeft Lembrechts uiteindelijk de kop gekost. (20/01 12u45 - VRT NWS)
24x Arts op euthanasieproces: 'Met veel zenuwen heb ik die baxter opgehangen aan de luster'In het assisenproces over de euthanasie van Tine Nys (38), is de uitvoerende arts verhoord. Dit zijn enkele belangrijke fragmenten uit het verhoor. (20/01 11u45 - De Standaard)
24x Doodrijder van Merel De Prins moet niet terug naar de celMuhammed A. (23), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Hij moest na een politiecontrole even weer de cel in, maar gaat voor die nieuwe feiten vrijuit. (20/01 10u30 - De Standaard)
24x Brusselse Financietoren verkocht voor recordbedrag08:59 De Zuid-Koreaanse financiële groep Meritz telt meer dan 1,2 miljard euro neer voor de Brusselse Financietoren. Het is de grootste vastgoedtransactie ooit voor een enkel gebouw in België. (20/01 09u15 - De Tijd)
24x Slapen onder water met uitzicht op ijsberen: Pairi Daiza krijgt indrukwekkend nieuw verblijf (en je kan nu al boeken)Dierenpark Pairi Daiza pakt uit met de eerste simulaties van haar nieuwe verblijf in The Land of the Cold. Een van de hoogtepunten wordt het... (20/01 08u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Prins Harry: 'Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze'Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. (20/01 07u00 - De Standaard)
24x Waarom papieren vastgoed niet mag ontbreken in uw portefeuille06:20 Bij de 17 gereglementeerde vastgoedvennootschappen op de beurs van Brussel kunt u jaarlijks rekenen op een riant dividend. Netto krijgt u grosso modo tussen 2 en 4 procent dividend op uw rekening, afh... (20/01 06u30 - De Tijd)
24x De nieuwe stijl van sp.a met Conner Rousseau: meezingen, servetten zwaaien en Paul Magnette op sneakersMet een reuzegroot scherm, danspasjes en een reeks meezingers gaf de nieuwe sp.a-voorzitter zijn eerste nieuwjaarsspeech. Conner Rousseau houdt woord: hij geeft zijn partij een elektroshock. Toch wat betreft de nieuwjaarsreceptie in trouwfeest-stijl:“Meezingen iedereen!” (20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
24x Derde dode door mysterieus Chinees virus, 139 nieuwe gevallenChinese autoriteiten melden op maandag dat er inmiddels een derde persoon is overleden aan een nieuw mysterieus coronavirus en dat er 139 nieuwe gevallen van het virus zijn vastgesteld. (20/01 02u30 - Nu.nl)
24x Drie mannen doodgestoken in buitenwijk LondenIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn zondagavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven Kings, meldt de BBC. (20/01 01u45 - Gelderlander)
24x 'Overlevingskans kankerpatiënten neemt ieder jaar iets toe'De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. (20/01 01u45 - Gelderlander)
24x Jurk voor een avondHet huren van mode is in opmars. Omdat het designermode bereikbaar maakt, maar is het ook duurzamer? (20/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
24x Ingrijpen bij de accountants is nu onvermijdelijkEen accountant is „de vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer”. Hoogleraar Théodore Limpbergs honderd jaar oude omschrijving geldt nog steeds. (20/01 01u15 - NRC Handelsblad)
24x Jurk voor een avondHet huren van mode is in opmars. Omdat het designermode bereikbaar maakt, maar is het ook duurzamer? (20/01 01u15 - NRC Handelsblad)
24x Opa op Insta: ouderen volop actief op social mediaHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’ (20/01 00u15 - AD.nl)
24x Britse prins Harry: ik had geen andere keusDe Britse prins Harry (35) had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. In een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen reageerde de hertog van Sussex vandaag voor het eerst openlijk op zijn breuk met het koningshuis. (20/01 00u00 - Gelderlander)
24x De originele Mount & Blade kost nu net niet niks op GreenManGamingWie regelmatig rondhangt op websites als 9Gag en Reddit, heeft ongetwijfeld weleens de naam Mount & Blade voorbij zien komen. De game heeft een kleine, maar zeer gepassioneerde volging die al jaren uitkijkt naar een nieuw deel in de serie. Behoor jij niet tot die volging, maar ben je wel benieuwd naar waar alle heisa nu om is? Dan heb je nu de kans dat goedkoop te achterhalen. Op GreenManGaming krijg je namelijk nu 90% korting erop, hetgeen betekent dat je al voor € 0,99 eigenaar bent van het spel. Ga dus snel naar de store. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Tale Worlds of GreenManGaming, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht. (20/01 00u00 - Gamequarter.be)
24x VIDEO: FC Barcelona rolt Real Madrid op in Clasico met 5-1!El Clasico was voor FC Barcelona een prooi, waar het gehakt maakte van het Ronaldoloze Real Madrid en met 5-1 won. (20/01 00u00 - V-bal)
23x Drie redenen waarom Trump tóch kan vallenDe Senaat is de komende vier weken aan zet in het impeachmentproces tegen Donald Trump. Hij lijkt onkwetsbaar, maar er vallen barsten in het Republikeinse kamp. (20/01 13u30 - De Morgen)
23x Belgische zakenman beraamt aanslag op CEO Rodania na mislukte deal“Je gaat straks zoveel bloed verliezen dat je gaat flauwvallen.” Het is een fragment uit de speech die een 42-jarige ‘zakenman’ voorbereid had voor een latere confrontatie met de CEO van Rodania. De veertiger trok na een fout gelopen deal vanuit Barcelona richting België, in zijn koffer lagen een bijl en snoeischaren klaar. Een toevallige politiepatrouille kon hem vatten voor de confrontatie plaatsvond. Hij riskeert 2 jaar cel. (20/01 13u30 - Het Nieuwsblad)
23x Brand in Heverlee wordt 23-jarige vrouw fataalIn Heverlee bij Leuven is vanmorgen een jonge vrouw omgekomen bij een brand in een appartementsgebouw aan de Naamsesteenweg. (20/01 12u45 - VRT NWS)
23x Iran dreigt zich terug te trekken uit verdrag inzake niet-verspreiding van kernwapensIran dreigt zich terug te trekken uit het non-proliferatieverdrag dat het bezit van kernwapens aan banden moet leggen. Teheran zou die stap... (20/01 12u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Kwelgeest van Clinton wordt verdediger van TrumpPresident Donald Trump noemde hem a lunatic – een gek. En ook: de man die de impeachment tegen Bill Clinton op een absolute ramp liet uitdraaien. Maar twintig jaar later staat Kenneth Starr aan de zijde van Donald Trump in diens eigen impeachmentprocedure. ‘Strategisch is het een briljante zet.’ (20/01 12u30 - De Standaard)
23x LIVE. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans wordt interim-CEODe strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT.... (20/01 11u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Philipe (26) is balletdanser: “Nochtans deed ik als kind vooral gevechtssporten en atletiek.”Zelfs al ben je nog nooit naar een balletvoorstelling geweest, toch is de kans groot dat je onlangs enkele mooie flarden ballet te zien hebt... (20/01 11u00 - Het Laatste Nieuws)
23x VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekkenPaul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, zo schrijft De Tijd maandag. (20/01 10u15 - Knack)
23x Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij09:38 De machtsstrijd aan de top van de openbare omroep eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts. De Vlaamse regering schuift de CEO opzij, vernam De Tijd. (20/01 09u45 - De Tijd)
23x De beschuldigden krijgen het woord, maar wie zijn de 3 dokters die terechtstaan voor vergiftiging?Op het euthanasieproces in Gent worden vandaag de drie artsen verhoord die terechtstaan. Ze worden ervan beschuldigd dat ze de wet niet hebben nageleefd bij de euthanasie van een jonge vrouw uit Sint-Niklaas en riskeren levenslang. (20/01 09u30 - VRT NWS)
23x Picanol krabbelt overeind na verlammende cyberaanval07:51 Picanol trekt zich maandag stapsgewijs weer op gang. De IT-systemen worden afdeling per afdeling weer in stelling gebracht, nadat het bedrijf vorige week lam werd gelegd door een cyberaanval. (20/01 08u00 - De Tijd)
23x Canada eist dat zwarte dozen alsnog naar Oekraïne of Frankrijk worden gestuurdCanada dringt er bij Teheran op aan dat de zwarte dozen van het door Iran neergeschoten vliegtuig ‘snel’ naar Oekraïne of Frankrijk worden gebracht. Iran kwam dit weekend terug op een eerdere belofte om die zwarte dozen over te dragen. (20/01 07u45 - De Standaard)
23x Vakbonden stappen naar rechtbank: 'Janssen Pharmaceutica heeft te veel kaderleden'De vakbonden bij geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica in Beerse stappen naar de rechtbank. Het bedrijf heeft volgens hen te veel kaderleden. (20/01 07u30 - De Standaard)
23x Canada wil dat Iran zwarte dozen neergehaald vliegtuig naar Oekraïne of Frankrijk stuurtCanada dringt er bij Teheran op aan dat de zwarte dozen van het door Iran neergeschoten vliegtuig "snel" naar Oekraïne of Frankrijk worden... (20/01 06u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Treinverkeer stilgelegd tussen Haacht en Mechelen: vervangbussen ingelegdHet treinverkeer tussen Haacht en Mechelen op de spoorlijn Leuven-Mechelen is maandagochtend stilgelegd na een personenongeval. Dat laat... (20/01 06u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Twee agenten gedood bij schietpartij op HawaïBij een schietpartij in de Hawaïaanse hoofdstad Honolulu, in een buurt die populair is bij toeristen, zijn zondag twee agenten om het leven gekomen. (20/01 04u15 - Het Nieuwsblad)
23x Autosalon eist 367.000 euro van manifestantenFebiac, de organisator van het Autosalon, heeft een schade-eis ingediend tegen elke manifestant van Extinction Rebellion die zaterdag het Autosalon mee op stelten heeft gezet. De 187 manifestanten die opgepakt werden, kregen vanwege een deurwaarder allemaal een factuur in de bus van 1.967 euro. Alles samen goed 367.829 euro. (20/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Jules (76) rijdt in op alcoholcontrole en krijgt kogel in zijn bilKORTENBERG Bij een schietincident in Kortenberg is Jules Devan (76) door de politie in zijn bil geschoten. De gepen-sioneerde reed in op een alcoholcontrole. “Ik had die agenten gewoon niet gezien.” (20/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Drie mannen doodgestoken in buitenwijk LondenIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn zondagavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven Kings, meldt de BBC. (20/01 02u00 - De Stentor)
23x Drie mannen doodgestoken in buitenwijk LondenIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn zondagavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven Kings, meldt de BBC. (20/01 02u00 - AD.nl)
23x ‘Het bod op ons huis verbaasde me’Ilja Taleski (41) werkt bij een detacheerder in de bouw en techniek. Hij heeft net zijn huis verkocht en is verhuisd naar een huurhuis. „We waren helemaal niet van plan om te verkopen.” (20/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
23x Ingrijpen bij de accountants is nu onvermijdelijkEen accountant is „de vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer”. Hoogleraar Théodore Limpbergs honderd jaar oude omschrijving geldt nog steeds. (20/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
23x Onbevredigend: al je begeertes bevredigenHij sprak over de betekenis van het huwelijk, Roger Scruton, in de serie Van de schoonheid en de troost (2000) waarin Wim Kayzer schitterende gesprekken voerde met mensen die… (20/01 01u15 - NRC Handelsblad)
23x Britse prins Harry: ik had geen andere keusDe Britse prins Harry had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. De hertog van Sussex gaf zondag een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen, waarin hij voor het eerst reageerde op zijn breuk met het koningshuis. In zijn toespraak wees hij met beschuldigende vinger naar de media. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
23x Tientallen zware criminelen ontsnappen uit gevangenis in ParaguayZeker 75 gevangenen, onder wie leden van de machtige Braziliaanse criminele organisatie PCC (Primeiro Comando da Capital), zijn zondag ontsnapt uit een Paraguayaanse gevangenis in de stad Pedro Juan Caballero, pal aan de Braziliaanse grens. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
23x Lichamen Oekraïense slachtoffers crash terug in eigen landDe met Oekraïense vlaggen gedrapeerde doodskisten van de elf Oekraïners die anderhalve week geleden omkwamen door een vliegtuigcrash in Iran zijn zondag naar Kiev overgebracht. Onder het toeziend oog van president Volodimir Zelenski werden de kisten een voor een uit een militair vliegtuig gedragen. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
23x Vanaf nu is Trump beklaagde – zonder er zelf te zijnDe Senaat is de jury. Maar wordt het een echt proces? Democraten willen getuigen oproepen, maar Senaatsleider Mitch McConnell weigert. (20/01 00u15 - NRC Handelsblad)
23x Harry geeft uitleg: ’Er was geen andere optie’Prins Harry heeft voor het eerst toegelicht waarom hij en Meghan de koninklijke familie de rug toekeren. Hij had geen andere optie, vertelt Harry tijdens een toespraak die hij ook deelde via hun eigen sociale mediakanalen. (20/01 00u00 - De Telegraaf)
23x Britse prins Harry: ik had geen andere keusDe Britse prins Harry (35) had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. In een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen reageerde de hertog van Sussex vandaag voor het eerst openlijk op zijn breuk met het koningshuis. (20/01 00u00 - BN/DeStem)
23x VIDEO: Invaller Mbappe redt PSG van eerste puntverliesWaar de Fransman te laat was voor de wedstrijdbespreking, kostte hem dat zijn basisplek. Maar met een invalbeurt maakte hij het toch weer allemaal waar voor PSG. (20/01 00u00 - V-bal)
23x Fenerbahçe ontslaat Cocu na nieuwe nederlaagPhillip Cocu is ontslagen als trainer van het Turkse Fenerbahçe na een nieuwe verliespartij zondagmiddag tegen Ankaragücü. De trainer hield het niet al te lang uit in Turkije. (20/01 00u00 - V-bal)
23x Alisson wordt gek na assist, Lyon-preses haalt uit naar 'Playstation-trainers'Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hier. (20/01 00u00 - Voetbal International)
23x 'Feyenoord lijkt kansloos na Russisch bod op Bozenik'Clubs in Nederland en omliggende landen kunnen tot en met 31 januari hun selecties versterken. In dit blog lees je al het transfernieuws, van bevestigde deals tot wilde geruchten. (20/01 00u00 - Nu.nl: Sport)
23x Media: 16 avontuurlijke Vlamingen en Nederlanders dingen naar de gegeerde titel van Robinson 2020Vanaf donderdag 23 januari gaan acht onbekende Belgen en acht onbekende Nederlanders 32 dagen lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar en de natuurelementen op een onbewoond eiland. De presentatie is in handen van Bartel van Riet en Gerald... (14/01 20u45 - Limburgnieuws.be)
22x Wie bedriegt wie in het debat over elektromobiliteit?Hét overheersende thema op de voorbije Brussels Motor Show was de sterk toegenomen belangstelling voor de voor- en nadelen van elektrische aandrijving. Daarbij valt op dat de constructeurs beloftes doen die zij niet (kunnen) waarmaken en dat dé politiek doelstellingen oplegt die niet haalbaar zijn. En dat alles met slechts één doel voor ogen: de echte waarheid te maskeren. (20/01 15u45 - Knack)
22x Di Rupo verwijt N-VA ‘verrottingsstrategie’Volgens Waals minister-president Elio Di Rupo doet de N-VA enkel alsof ze wil praten. Hij geeft zo aan dat voor zijn partij de gesprekken met de Vlaams-nationalisten tot niets leiden. ‘Die indruk hebben we niet’, verdedigen de informateurs hun werk. (20/01 13u15 - De Standaard)
22x Doodrijder Merel De Prins vrijgelaten onder voorwaarden: "Hier zijn geen woorden voor"De man die Merel De Prins meer dan 4 jaar geleden doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist. Muhammed Aytekin werd in 2017 veroordeeld tot 5 jaar cel, maar werd in 2018 vrijgelaten met een enkelband. In oktober vorig jaar werd hij aangetroffen in een auto die niet verzekerd zou zijn geweest en op zijn naam zou hebben gestaan. Daarmee schond hij volgens het parket zijn voorwaarden die gekoppeld waren aan zijn enkelband. Maar dat bleek dus niet te kloppen. (20/01 12u45 - VRT NWS)
22x Australië geteisterd door zandstomen en hagelbollenAustralië maakt zich op voor zware onweersbuien, onder meer in heel wat gebieden getroffen door de zware bosbranden. Op sommige plaatsen is er overstromingsgevaar. (20/01 11u45 - De Standaard)
22x VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken, Leo Hellemans volgt hem voorlopig opPaul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.' (20/01 11u30 - Knack)
22x Vlaamse regering schuift VRT-topman Paul Lembrechts aan de kant; Leo Hellemans wordt interim-CEOPaul Lembrechts, de CEO van de VRT, wordt ontslagen. Aanleiding is een conflict aan de top van de openbare omroep. Tijdens een persconferentie is bekendgemaakt dat Leo Hellemans interim-CEO wordt. De procedure voor de aanstelling van een nieuwe gedelegeerd bestuurder wordt zo snel mogelijk opgestart. Nog voor de zomer zou er een nieuwe gedelegeerd bestuurder moeten zijn voor de VRT. (20/01 11u30 - VRT NWS)
22x ‘Men zegt dat verdriet slijt. Dat doet het niet. Ons leven is gebroken’De nieuwe advocaat van Marc Dutroux, Bruno Dayez, wil er alles aan doen om zijn cliënt in 2021 vrij te krijgen. Zijn open brief, waarin hij levenslange gevangenisstraffen sadistisch noemde, schoot bij heel wat ouders van vermoorde en vermiste kinderen in het verkeerde keelgat. Door een foto van hun kind te delen, willen ze iedereen eraan herinneren wie de echte slachtoffers zijn. (20/01 11u15 - De Morgen)
22x Nieuw bewijs voor moord op Belgische loodgieter, verdachte (18) legt belastende verklaring afDe Nederlandse politie heeft nieuw bewijs gevonden in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der... (20/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
22x ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse tiener (18) bewerkt slachtoffer met gebroken flesIn het populaire ski-oord Zell am See is in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarig Nederlands meisje gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse... (20/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Prins Harry doorbreekt de stilte: “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze”Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze.” (20/01 07u45 - Het Belang van Limburg)
22x Drie mannen doodgestoken in buitenwijk LondenIn het noordoosten van de Britse hoofdstad Londen zijn zondagavond drie mannen doodgestoken. De steekpartij gebeurde op straat in de wijk Seven Kings, meldt de BBC. (20/01 01u45 - BN/DeStem)
22x 'Overlevingskans kankerpatiënten neemt ieder jaar iets toe'De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. (20/01 01u45 - De Stentor)
22x 'Overlevingskans kankerpatiënten neemt ieder jaar iets toe'De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. (20/01 01u45 - AD.nl)
22x Onbevredigend: al je begeertes bevredigenHij sprak over de betekenis van het huwelijk, Roger Scruton, in de serie Van de schoonheid en de troost (2000) waarin Wim Kayzer schitterende gesprekken voerde met mensen die… (20/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
22x ‘Het bod op ons huis verbaasde me’Ilja Taleski (41) werkt bij een detacheerder in de bouw en techniek. Hij heeft net zijn huis verkocht en is verhuisd naar een huurhuis. „We waren helemaal niet van plan om te verkopen.” (20/01 01u15 - NRC Handelsblad)
22x Extra werkplekken op ministeries om beveiligingslek CitrixVeel ministeries richten extra werkplekken in en zetten pc’s en laptops neer voor ambtenaren nu de toegang tot het interne Citrix-netwerk is afgesloten vanwege een beveiligingslek. „Dit gaat zeker nog een week duren”, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken namens andere departementen die van het softwaresysteem gebruikmaken. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
22x Vooral oudere was afgelopen jaren vaker actief op sociale mediaVan iedere tien Nederlanders boven de 75 jaar, zaten er vorig jaar vier op sociale media. Dat waren er in 2014 nog drie keer zo weinig. (20/01 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
22x Waarom wilde Gerrit Jan van D. met zijn gezin verdwijnen?Veel is nog onduidelijk in de zaak rond het gezin dat jarenlang ongezien in Ruinerwold leefde. Dinsdag beoordeelt de rechter de voortgang van de zaak. Wat weten we eigenlijk? (20/01 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
22x Harry geeft uitleg: ’Er was geen andere optie’Prins Harry heeft voor het eerst toegelicht waarom hij en Meghan de koninklijke familie de rug toekeren. Hij had geen andere optie, vertelt Harry tijdens een toespraak die hij ook deelde via hun eigen sociale mediakanalen. (20/01 00u00 - De Telegraaf: Privé)
22x Gebrek aan waardering reden vertrek Ronaldo bij Real MadridAfgelopen zomer zette Ronaldo de transferwereld op zijn kop, de Portugees verliet het Spaanse Real Madrid. (20/01 00u00 - V-bal)
22x Dit is het complete programma van de tweede ronde KNVB bekerDeze week staat de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi op de rol, waar hieronder je het complete speelschema ziet. (20/01 00u00 - V-bal)
22x Retro: De eerste Range Rover: een successtory (1970 - 1996)We durven al eens te klagen over het povere wegdek, maar in de jaren ’70 waren de wegen nog veel slechter. Veelal ruwe landwegen met veel putten. Gemeentebesturen hoefden geen verkeersdrempels aan te leggen. De meeste wegen zaten vol met hindernissen en natuurlijke verkeersremmers. De Britse elite wou aangepast vervoer om naar hun mooie landhuizen in de countryside te rijden. Eigenl...Lees meer (20/01 00u00 - Auto55)
22x Valt er te praten met cybercriminelen?18/01 Als je bedrijf door ransomware wordt gegijzeld, luidt het officiële advies: nooit onderhandelen, en niet betalen. Maar wat als je geen keuze hebt? Of de korte pijn verkiest? Valt er met cybercriminele... (19/01 13u15 - De Tijd)
22x Waarom vlees een luxeproduct wordtGezondheidsoverwegingen en de klimaatverandering doen almaar meer mensen besluiten minder of geen vlees te eten. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is die trend duidelijk. De opkomende economieën volgen. (19/01 11u30 - Knack)
22x Lanaken: Inwoners gaan bewuster om met afvalMedewerkers van de dienst afvalzorg van de technische dienst hebben in 2019 in totaal 193.325 kg afval en zwerfvuil ingezameld in Lanaken. Dat is liefst 17% minder dan het jaar voordien. 'De dalende tendens wijst erop dat onze inwoners, en toeristen ... (17/01 00u00 - Limburgnieuws.be)
22x Peer: Opfrissing wandelpaden Hoksent MolhemDe Stad Peer frist momenteel de houten wandelconstructies in het wandelgebied Hoksent-Molhem op. Daardoor is het wandelgebied tijdelijk niet toegankelijk. De Winning voert deze werken in opdracht van Stad Peer uit. Concreet gaat het om d... (14/01 20u45 - Limburgnieuws.be)
22x Hechtel-Eksel: Feestelijk openingsweekend vernieuwde bibliotheek EkselIn de bibliotheek van Eksel valt er altijd veel te beleven. Maar dit weekend nog net dat tikkeltje meer. Burgemeester Jan Dalemans en schepen Johan Feyen verklaren, samen met alle raadsleden, de bib na ingrijpende verbouwingen op vrijdag 17 januari o... (14/01 20u30 - Limburgnieuws.be)
21x Thomas Markle hard voor dochter Meghan: 'Ze gooit de droom van elk meisje weg voor geld'Thomas Markle heeft bijzonder hard uitgehaald naar zijn dochter Meghan Markle. Hij heeft geen respect voor de beslissing van prins Harry en Meghan om een stap terug te trekken uit de koninklijke familie. 'Ze veranderen het koningshuis in een supermarkt met een kroon', zegt hij in de video hierboven. (20/01 14u30 - De Standaard)
21x “Maleisisch onderzoek naar dood Nora gebrekkig door stigma rond kinderen met beperking”Nora Quoirin, een vijftienjarig Frans-Iers meisje met een mentale en fysieke beperking, verdween deze zomer uit haar hotelkamer in Maleisië. Na een... (20/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Informateurs met succesje en moed der wanhoop naar de koning: wat kunnen ze hem vertellen en is er nog een weg uit de impasse?Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) kunnen voor hun tussentijdse ontmoeting met de koning maandagnamiddag een succesje voorleggen. PS en N-VA zaten dit weekend met elkaar aan tafel. Maar de twee grootste partijen laten praten, betekent nog niet dat er een doorbraak in de maak is. “N-VA accepteert niets van wat wij als essentieel zien”, zegt PS-boegbeeld Elio Di Rupo. (20/01 11u45 - Het Nieuwsblad)
21x Concurrentie tussen trein en vliegtuig moet volgens actiegroepen aangepakt worden: "Klimaatimpact is 11 keer kleiner”De klimaatimpact van de reis Wenen-Brussel met de nachttrein is elf keer kleiner dan de impact van dezelfde reis met het vliegtuig. Dat zeggen vijf... (20/01 11u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Volg LIVE: persconferentie over ontslag VRT-topman Paul LembrechtsDe Vlaamse regering heeft Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, aan de kant geschoven. De beslissing volgt enkele weken na een conflict aan de top van de openbare omroep. Om 11 uur geven Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, een persconferentie. U kan die hier live volgen. (20/01 11u30 - VRT NWS)
21x ▶ Live - CEO Paul Lembrechts ontslagen bij VRT, Leo Hellemans wordt interim-CEODe Vlaamse regering zet VRT-CEO Paul Lembrechts op straat. Zo eindigt de machtsstrijd aan de VRT-top met een nederlaag voor Lembrechts. Dat meldt De Tijd. Het bericht wordt bevestigd door meerdere bronnen binnen de VRT. Leo Hellemans wordt interim-CEO. Hij moet beslissen over het lot van Peter Claes en andere directieleden. (20/01 11u15 - De Morgen)
21x Doodrijder Merel De Prins vrijgelaten onder voorwaardenDe man die Merel De Prins meer dan 4 jaar geleden doodreed wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) beslist. Aytekin werd in oktober aangetroffen in een auto die niet verzekerd zou zijn geweest en op zijn naam zou hebben gestaan. Daarmee schond hij volgens het parket zijn voorwaarden die gekoppeld waren aan zijn elektronisch toezicht. Maar uit bewijsstukken van de verdediging blijkt dat dat niet klopt en dat het voertuig wel verzekerd was. (20/01 10u30 - VRT NWS)
21x Deliveroo dreigt met vertrek uit BelgiëDe CEO van Deliveroo België, dreigt met een vertrek van het bedrijf mocht het veroordeeld worden voor het statuut van zijn koeriers. Dat meldt Le Soir. Vandaag start voor de Brusselse arbeidsrechtbank het onderzoek naar dat statuut. (20/01 09u45 - De Morgen)
21x de ligtLees meer > (20/01 08u45 - Telegraaf: Sport)
21x Vrouw overleden in Leuven na sprong van vijfde verdieping om aan brand te ontsnappenIn Heverlee, deelgemeente van Leuven, is maandagochtend een jonge vrouw om het leven gekomen bij een brand. De vrouw sprong vanop de vijfde verdieping naar beneden om aan de vlammen te ontsnappen, maar overleefde de val niet. (20/01 08u45 - Het Nieuwsblad)
21x Dubbel zoveel dieren in beslag genomenHet aantal inbeslaggenomen dieren stijgt jaar na jaar. Afgelopen jaar gaat het zelfs om een verdubbeling. Het gaat om allerlei soorten dieren, van landbouw- tot huisdieren die verwaarloosd of mishandeld worden aangetroffen. Ze verhuizen dan meestal naar een asiel. (20/01 08u30 - VRT NWS)
21x Ingeborg en Maaike Cafmeyer in de ColumbusDe Columbus rijdt weer uit als de lente in het land is. Wim Lybaert kruipt voor het derde jaar op rij achter het stuur om met bekende landgenoten op zoek te gaan naar het goeie leven onderweg. Deze keer neemt hij onder anderen Ingeborg en actrice Maaike Cafmeyer mee. Ook Slimste Mens Lieven Scheire is passagier. Vorig seizoen was een doorslaand succes. De trip met Linde Merckpoel haalde zelfs 1,2 miljoen kijkers. De opnames voor het derde seizoen vonden vorige zomer plaats, maar de bestemmingen zijn nog geheim. Dat waren ze trouwens ook voor de bekende Vlamingen toen ze de Columbus instapten. (20/01 07u45 - Het Belang van Limburg)
21x Hoe gul zijn de bloedgevers in uw gemeente?Het Rode Kruis zoekt dringend 42.000 extra bloedgevers, zodat het te allen tijde ziekenhuizen van levensreddende bloedproducten kan blijven voorzien. ‘Versterking is nodig, omdat elk jaar zo’n 40.000 donoren afhaken. En we willen niet altijd bij dezelfde mensen aankloppen.’ (20/01 07u15 - De Standaard)
21x Prins Harry in emotionele toespraak: “Triest dat het zo ver heeft moeten komen, maar geen andere keuze”De Britse prins Harry (35) had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. In een emotionele... (20/01 05u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
21x STANDPUNT. Ineens geven alle politici blijk van een grote eensgezindheidOp de valreep kwam er zondagavond dan toch nog nieuws van het regeringsfront. De informateurs zijn erin geslaagd om delegaties van N-VA en PS samen aan tafel te krijgen. Of het gesprek iets zal opleveren, weten we niet, maar de ontmoeting is zonder meer positief. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat het pas gisteren is gelukt, want behalve Tom Van Grieken, die voor nieuwe verkiezingen pleitte, gaven alle politici vorige week ineens blijk van een grote eensgezindheid. Het was bijna ontroerend te noemen. (20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x “Beloofde koffiecapsules blijven maar achterwege”Quinten (24) kreeg bij het begin van het academiejaar een koffieapparaat cadeau van z’n ma Joke Schildermans (47, Lummen). Maar het promopraatje dat bij de machine hoorde, leek niet te kloppen. “We voelen ons bedrogen”, zeggen Joke en Quinten. (20/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x En toen struikelde ook uw Belang van Limburg...De voorbije weken ontvingen we over geen enkel bedrijf meer klachten dan over onze eigen krant, en meer bepaald onze abonnementendienst. Voor U Opgelost zou Voor U Opgelost niet zijn, als we de baas hierover niet aan de tand zouden voelen... (20/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x 'Overlevingskans kankerpatiënten neemt ieder jaar iets toe'De kans dat iemand die de diagnose kanker krijgt, vijf jaar later nog leeft, neemt elk jaar met ongeveer een procent toe. De overlevingskans was gemiddeld 65 procent in 2018 en een jaar eerder 64 procent, blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. In dat onderzoek wordt het diagnosejaar vergeleken met de situatie vijf jaar later. (20/01 01u45 - BN/DeStem)
21x ‘Impact offline halen Citrix blijkt maandagochtend’Nu veel instellingen en organisaties sinds afgelopen week de toegang tot hun Citrix-netwerk hebben afgesloten vanwege een beveiligingslek, is het de vraag of en hoe ambtenaren maandag aan de slag kunnen. Via Citrix kunnen ze thuiswerken omdat er op kantoor vaak minder werkplekken zijn dan werknemers. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
21x Iran dreigt samenwerking met atoomagentschap te herzienIran zal zijn samenwerking met het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA) „serieus herzien” als het land te maken krijgt met „onrechtvaardige” maatregelen vanuit Europa. Dat zei Ali Larijani, de voorzitter van het Iraanse parlement zondag in een toespraak. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
21x Berover duwt hoogzwangere vrouw in Haarlem op de grondEen hoogzwangere vrouw is zaterdagmiddag door een berover ten val gebracht in Haarlem. De vrouw kreeg bij winkelcentrum Schalkwijk een harde duw in haar rug, waardoor ze viel, meldt de politie. Hoe het met de vrouw en haar ongeboren kind gaat, is onbekend. De dader is er met de schoudertas van de vrouw vandoor gegaan. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
21x ‘Amsterdamse crimineel Khalid J. opgepakt in Dubai’De Amsterdamse crimineel Khalid J. (35) is volgens betrouwbare bronnen gearresteerd in Dubai, meldt Het Parool. Hij wordt al jaren gelinkt aan onderwereldmoorden. Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk niets zeggen maar liet later, rond 13.00 uur, in een tweet weten dat zondagochtend op Schiphol een 35-jarige man is aangehouden die door de Verenigde Arabische Emiraten is uitgezet. „Op dit moment doet het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder nog geen mededelingen.” (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
21x Tweetal gewond door sprong uit raam brandend huis ZaandamEen man en een vrouw zijn zondagochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de brandweer. (20/01 00u45 - Reformatisch Dagblad)
21x Van Bommel wil KNVB beker maar wat graag winnen met PSVMark van Bommel heeft hoge doelstellingen dit seizoen bij PSV, waar hij niet alleen voor de landstitel gaat. (20/01 00u00 - V-bal)
21x Football Talk. Club ziet zo goed als zeker Rashford niet bij Man Utd - Westerlo mee op kop na zege in LeuvenManchester United kan een zestal weken geen beroep doen op Marcus Rashford. De Engelse spits ligt in de lappenmand met een rugblessure, zo maakte... (20/01 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x Harry en Meghan betalen hoge prijs voor ‘harde Megxit’: na een week onderhandelen volgen pijnlijke tegenslagenEr bestaat niet zoiets als ‘een beetje koninklijk’ zijn. In een episode die tragischer is dan menig aflevering van The Crown heeft koningin Elizabeth in het weekeinde Harry en Meghan uit de koninklijke familie gezet. Maar als oma houdt ze, verzekerde de 93-jarige vorstin, nog zielsveel van deze rossige kleinzoon, diens vrouw Meghan en hun zoontje Archie. (19/01 20u30 - De Morgen)
21x Geheim overleg tussen PS en N-VA19:05 De toplieden van de twee partijen werden zondagmiddag samengebracht door de federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voordat ze maandag opnieuw verslag aan de koning mo... (19/01 19u15 - De Tijd)
21x 75 à 100 gedetineerden ontsnappen uit Paraguayaanse gevangenisMinstens 75 leden van een drugskartel konden vandaag vluchten uit de gevangenis Pedro Juan Caballero, vlakbij de Braziliaanse grens. Het staat zo goed als vast dat ze hulp kregen van cipiers. De overheid wist al wekenlang dat een Braziliaans drugskartel een ontsnapping plande. Hen tegenhouden, is desondanks niet gelukt. (19/01 19u15 - De Standaard)
20x België geeft "politieke steun" aan Europese missie in straat van HormuzBelgië geeft zijn "politieke steun" aan de ontplooiing van een Europese maritieme missie in de zeestraat van Hormuz in de Golfregio. Dat blijkt uit... (20/01 16u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Poetin vervangt machtige procureur-generaal “met het oog op transfer naar andere positie”De Russische president Vladimir Poetin heeft beslist de machtige procureur-generaal, Joeri Tsjajka, te vervangen. Dat meldt het Kremlin maandag. (20/01 14u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Zoektocht naar zeven vermiste bergbeklimmers in Himalaya stopgezetHulpverleners in Nepal hebben de zoektocht naar zeven bergbeklimmers stilgelegd na nieuwe lawines. De klimmers worden sinds vrijdag vermist na een... (20/01 13u30 - Het Laatste Nieuws)
20x China bindt strijd aan met plastic: verbod op plastic zakjes in de supermarktChina, een van de grootste gebruikers van plastic ter wereld, heeft een stappenplan voorgesteld om de hoeveelheid plastic afval drastisch te verminderen. Plastic zakjes in supermarkten gaan het eerst in de ban: vanaf eind dit jaar mogen die niet meer worden uitgedeeld. (20/01 12u45 - VRT NWS)
20x Britse prins Harry over "Megxit": "Er was geen andere keuze meer mogelijk"Volgens de Britse prins Harry zijn hij en zijn vrouw Meghan triest na hun keuze om niet langer hun koninklijke titel te gebruiken, maar was er ook geen andere optie mogelijk. Harry sprak vanavond voor het eerst in het openbaar na de aankondiging van Buckingham Palace gisteravond. (20/01 12u45 - VRT NWS)
20x In Diepenbeek hoogste luchtdruk in 88 jaar gemeten en toch schijnt de zon nietOm 11 uur werd in Diepenbeek een luchtdruk van 1049,7 hectopascal gemeten. Dat is de hoogste waarde in 88 jaar. Maar in tegenstelling tot wat de barometer zegt, is het grijs en mistig. (20/01 12u45 - Het Belang van Limburg)
20x VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken, Leo Hellemans wordt interimbaasPaul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.' (20/01 12u30 - Knack)
20x Topman van Google brengt bezoekje aan Molenbeek (met cheque van 200.000 euro)Sundar Pichai, de grote baas van Google, is op bezoek in Molenbeek. De topmanager is er om een nieuwe schenking van 200.000 euro aan te kondigen aan de digitale codeerschool MolenGeek. Het is de eerste keer dat Pichai een Belgisch project bezoekt. (20/01 12u30 - Het Belang van Limburg)
20x Voorstel voor globale screening prostaatkanker is volgens N-VA "kortzichtig wild shot”N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter is geen voorstander van een globale screening naar prostaatkanker. "Een kortzichtig wild shot van een Vlaams... (20/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
20x New York Times steunt twee vrouwelijke Democratische presidentskandidatenDe New York Times bekent kleur: de invloedrijke krant steunt Elizabeth Warren en Amy Klobuchar als mogelijke Democratische kandidaten in de... (20/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
20x VRT-CEO Paul Lembrechts moet vertrekken: 'Niet meer geloofwaardig om VRT te leiden'Paul Lembrechts, de CEO van de openbare omroep VRT, wordt opzijgeschoven. Dat maakte VRT en de Vlaamse regering maandag bekend. 'Het vertrouwen binnen de directie kon niet worden hersteld.' (20/01 11u45 - Knack)
20x ▶ Live - CEO Paul Lembrechts ontslagen bij VRT, Leo Hellemans wordt interim-CEO: ‘De VRT is niet in crisis’De Vlaamse regering zet VRT-CEO Paul Lembrechts op straat. Zo eindigt de machtsstrijd aan de VRT-top met een nederlaag voor Lembrechts. Dat meldt De Tijd. Het bericht wordt bevestigd door meerdere bronnen binnen de VRT. Leo Hellemans wordt interim-CEO. Hij moet beslissen over het lot van Peter Claes en andere directieleden. (20/01 11u45 - De Morgen)
20x Al 114 miljoen euro aan GDPR-boetesSinds de invoering van de GDPR zijn er al voor 114 miljoen euro aan boetes opgelegd. In België valt het totaalbedrag voorlopig mee. (20/01 11u15 - DataNews)
20x Vlaamse regering schuift VRT-topman Paul Lembrechts aan de kantPaul Lembrechts, de CEO van de VRT, wordt ontslagen. Aanleiding is een conflict aan de top van de openbare omroep. Lembrechts en de rest van de directie hadden eind vorig jaar aangestuurd op het ontslag van Peter Claes, de directeur Media en Productie. Maar de raad van bestuur heeft dat ontslag geweigerd, waarop Claes uiteindelijk op non-actief werd gezet. Om 11 uur volgt er meer uitleg op een persconferentie. (20/01 10u30 - VRT NWS)
20x Vlaamse regering zet VRT-CEO Paul Lembrechts opzijDe Vlaamse regering zet VRT-CEO Paul Lembrechts op straat. Zo eindigt de machtsstrijd aan de VRT-top met een nederlaag voor Lembrechts. Dat meldt De Tijd. Het bericht wordt bevestigd door meerdere bronnen binnen de VRT. Er zou een interim-CEO worden aangesteld. (20/01 10u00 - De Morgen)
20x Informateurs Bouchez (MR) en Coens (CD&V) brengen straks verslag uit bij koning, na overleg PS-N-VA gisterenVanmiddag brengen de informateurs Joachim Coens van CD&V en Georges-Louis Bouchez van de MR een tussentijds verslag uit bij de koning. Ze moeten daar vertellen hoe de gesprekken tussen de PS en de N-VA vorderen. Gisteren hadden de twee partijen nog discreet overleg, samen met de informateurs. (20/01 09u30 - VRT NWS)
20x Rode Kruis zoekt nieuwe bloeddonoren: in deze dorpen geven de meeste mensen bloedIn 2019 doneerde 3 procent van de Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes en dat aantal wil Rode Kruis-Vlaanderen over een jaar optrekken naar 4 procent. Met de campagne ‘Ons dorp geeft’ roept de organisatie alle Vlaamse dorpen en steden op om mee hun schouders onder dit ambitieuze doel te zetten. De bedoeling is de groep donoren te vergroten, zodat er op meer mensen een beroep gedaan kan worden om de bloedvoorraad op peil te houden. (20/01 09u15 - De Morgen)
20x Chinees Nieuwjaar wordt piek voor verspreiding corona-virus: ‘Ik ben wezenlijk bezorgder dan een week geleden’Het nieuwe corona-virus in de Chinese miljoenenstad Wuhan grijpt sneller om zich heen dan verwacht. Zondag werden zeventien nieuwe gevallen gemeld. Aan de vooravond van Chinees Nieuwjaar, het piekseizoen voor reizen, is de kans groot dat het virus zich over andere steden en zelfs buiten China verspreidt. (20/01 08u45 - De Morgen)
20x Waarom Belgisch-Turkse politici banden onderhouden met Turkse ultranationalistenWaarom hebben Belgisch-Turkse politici soms moeite om uit de buurt van de Grijze Wolven te blijven? Die vraag rijst nu de PS haar stemmenkanon Emir Kir aan de deur zette vanwege banden met Turks nationalistisch rechts. (20/01 08u45 - De Morgen)
20x Tientallen klachten over “expliciete taferelen” in 3D-replica’s van Vlaamse Primitieven: “Een schande, zei een groep Amerikanen"Verboden onder zestien jaar. Die waarschuwing prijkt voortaan aan de ingang van Musea Sculpta in Brugge, waar 3D-replica’s van Vlaamse Primitieven te zien zijn. “Tientallen bezoekers vinden de taferelen van Jeroen Bosch niet geschikt voor kinderen.” (20/01 08u45 - Het Nieuwsblad)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

78x Prins Harry: "Er was geen andere keuze meer mogelijk"20/01 00u30 - VRT NWS: Volgens de Britse prins Harry zijn hij en zijn vrouw Meghan triest na hun keuze om niet langer hun koninklijke titel te gebruiken, maar was er ook geen andere optie mogelijk. Harry sprak vanavond voor het eerst in het openbaar na de aankondiging van Buckingham Palace gisteravond.
61x Elektrische auto is de allerproperste, maar kijk uit: "De ene stroom is de andere niet"20/01 00u00 - VRT NWS: Een elektrische auto op batterijen is absoluut de properste voor het milieu en voor het klimaat, dat is de conclusie van onze reeks tests in de twee artikels die u al kon raadplegen. Maar het blijft oppassen, want heel belangrijk is hoe de elektriciteit geproduceerd werd. Is dat door windturbines of door zonnepanelen dan is een batterij-auto niet te kloppen. Ook een elektrische auto, die rijdt op de Europese elektriciteitsmix, is nog altijd beter dan auto's op benzine, diesel of aardgas. Maar in landen zoals Polen, waar de stroom nog afkomstig is van centrales die met steenkool gestookt worden, daar zouden elektrische auto's beter gewoon verboden worden.
57x Oxfam klaagt onzichtbaar en ondergewaardeerd zorgwerk door vrouwen aan20/01 02u00 - Het Laatste Nieuws: Vrouwen en meisjes besteden wereldwijd 12,5 miljard uur per dag aan onbetaald zorgwerk. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport in de aanloop naar het...
55x Hoe het als koppel na 17 jaar helemaal op kan zijn, en wat je kan doen om dat te vermijden20/01 03u15 - Het Nieuwsblad: “Ook al wilden we niets liever dan eeuwig bij elkaar blijven en ook al hebben we voor elkaar gevochten tot het einde, toch nemen we samen deze aartsmoeilijke beslissing.” Het koppel Koen Wauters en Valerie De Booser is niet meer. “Door de jaren heen uit elkaar gegroeid.” Hun verhaal is het verhaal van zovelen. Dat je in een lange relatie wegdrijft van elkaar. Hoe zorg je ervoor dat het niet voorgoed gebeurt?
49x Mysterieuze longziekte eist derde dode in China20/01 02u15 - Het Laatste Nieuws: In China is een derde persoon gestorven aan de mysterieuze nieuwe variant van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten vandaag gemeld. Er werden...
49x Prins Harry doorbreekt de stilte: “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze”20/01 00u15 - Het Nieuwsblad: Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze.”
48x Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mist20/01 01u30 - Het Nieuwsblad: Opgelet als u straks of morgenvroeg de weg opmoet: het KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor gladheid en mist. Het kan plaatselijk bijzonder glad zijn.
47x Twee agenten en schutter gedood bij schietpartij in Hawaï20/01 03u15 - Het Laatste Nieuws: Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Hawaï zijn vandaag twee politieagenten doodgeschoten. Dat gebeurde in de hoofdstad Honolulu,...
47x Pompeo na Libië-top in Berlijn: “Vooruitgang geboekt, maar er is nog veel werk”20/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft er vertrouwen in dat er in Libië in de toekomst minder geweld zal zijn. Dat...
47x Een wereldexpo in Dubai, Vlaamse Meesters en bejaarde striphelden: dit heeft cultureel 2020 voor u in petto20/01 00u00 - VRT NWS: De cultuurredactie van VRT NWS blikt vooruit naar de niet te missen culturele activiteiten van 2020.

Statistieken

Artikels:
30570
Gelezen:
34683
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven