woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
18/02 17u45  Koning Filip zet consultatieronde voort: formatiemist nog niet opgetrokken Lees meer >
18/02 14u15  Wilsverklaring voor euthanasie wordt binnenkort onbeperkt geldig De Kamercommissie Gezondheid heeft het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig maakt in de tijd. Alleen CD&V en Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming, maar de andere partijen stemden voor. Binnenkort staat het voorstel op de agenda van de plenaire Kamer.
18/02 11u00  Vlaams minister Dalle (CD&V) scherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur" De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.'
18/02 11u00  Koning Filip zet consultatieronde verder: formatiemist nog niet opgetrokken Lees meer >
18/02 09u45  Vlaams minister Dalle (CD&V) vlijmscherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur" De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.'
17/02 19u45  Formatie lijkt muurvast te zitten, koning is begonnen aan zoveelste consultatieronde Koning Filip is vanmiddag begonnen aan een nieuw rondje partijvoorzitters consulteren. Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen verdere formatiegesprekken met de N-VA en het ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (N-VA) is het weer aan de koning om een uitweg uit de politieke crisis te vinden. Hij consulteert nu de verschillende partijvoorzitters voor hij iemand met een nieuwe opdracht belast.
17/02 16u30  U betaalt 86 euro per jaar aan de EU: waar gaat dat geld naartoe? Komende donderdag organiseert Europees president Charles Michel een extra Europese top over de Europese meerjarenbegroting voor de periode van 2021 - 2027. Vandaag komen de ministers van Europese Zaken al samen over de kwestie. Het is een moeilijke discussie, elke zeven jaar. Diplomaten en regeringsleiders, gewapend met rekenmachines, proberen de bijdrage die hun land moet betalen aan het EU-budget zo klein mogelijk te houden, en er tegelijk voor te zorgen dat er zoveel mogelijk geld naar hun land terugvloeit. Wij lijsten voor u op hoeveel we als Belg betalen en waar dat geld naartoe gaat.
17/02 16u30  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Egbert Lachaert, Walter Zinzen en Barbara Moens Lees meer >
17/02 16u30  Formatie lijkt muurvast te zitten, koning begint aan zoveelste consultatieronde Koning Filip is vanmiddag begonnen aan een nieuw rondje partijvoorzitters consulteren. Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen verdere formatiegesprekken met de N-VA en het ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (N-VA) is het weer aan de koning om een uitweg uit de politieke crisis te vinden. Hij consulteert nu de verschillende partijvoorzitters voor hij iemand met een nieuwe opdracht belast.
17/02 15u15  President Michel en regeringsleiders buigen zich over het EU-budget voor de komende jaren: waar gaat dat geld naartoe? Komende donderdag organiseert Europees president Charles Michel een extra Europese top over de Europese meerjarenbegroting voor de periode van 2021 - 2027. Vandaag komen de ministers van Europese Zaken al samen over de kwestie. Het is een moeilijke discussie, elke zeven jaar. Diplomaten en regeringsleiders, gewapend met rekenmachines, proberen de bijdrage die hun land moet betalen aan het EU-budget zo klein mogelijk te houden, en er tegelijk voor te zorgen dat er zoveel mogelijk geld naar hun land terugvloeit. Wij lijsten voor u op hoeveel we als Belg betalen en waar dat geld naartoe gaat.
17/02 14u15  Bart De Wever (N-VA) pleit voor Vlaams front, Open VLD en CD&V niet opgezet met "oorlogstaal" Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen een regering met de N-VA en het daaropvolgende ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) roept N-VA-voorzitter Bart De Wever de andere Vlaamse partijen op om niet zonder de N-VA in een federale regering te stappen. De Vlaamse partijen moeten gewoon 'nee' zeggen tegen de oekazes of de dictaten van de PS, vindt hij. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten stapt alvast niet mee in het 'front-scenario' van De Wever. Ook CD&V-voorzitter Joachim Coens voelt er niets voor, maar blijft wel vinden dat de N-VA bij de federale formatie betrokken moet zijn. PS-voorzitter Paul Magnette is in elk geval niet onder de indruk van het spierballengerol van de N-VA.
17/02 11u45  Bart De Wever (N-VA): "Niet plooien voor oekazes van PS en Vlaams front vormen" Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen een regering met de N-VA en het daaropvolgende ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) roept N-VA-voorzitter Bart De Wever de andere Vlaamse partijen op om niet zonder de N-VA in een federale regering te stappen.
17/02 09u30  Na de "ezelsstamp" van Paul Magnette (PS): wat nu? "We zijn een stukje dichter bij nieuwe verkiezingen gekomen" 'En wat nu?' Hoorden we het u ook zuchten nadat Koen Geens (CD&V) dit weekend zijn koninklijke opdracht teruggaf en vervolgens in 'De zevende dag' PS-voorzitter Paul Magnette kapittelde? Van Vivaldi tot nieuwe verkiezingen: dit zijn volgens Wetstraatwatcher Ivan De Vadder enkele opties voor de nabije politieke toekomst.
17/02 07u15  Na de "ezelsstamp" van Paul Magnette (PS): wat staat er nu te gebeuren? 'En wat nu?' Hoorden we het u ook zuchten nadat Koen Geens (CD&V) dit weekend zijn koninklijke opdracht teruggaf en vervolgens in 'De zevende dag' PS-voorzitter Paul Magnette kapittelde? Dit zijn enkele opties voor de nabije politieke toekomst.
17/02 06u00  Conner Rousseau (SP.A) was verrast door "njet" Magnette: "Zaten nog wat op onze honger, maar het was work in progress" Lees meer >
Laatste update: dinsdag 18 februari 2020, 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/02 17u45  PS-voorzitter Magnette: "Geens heeft zelf beslist om ontslag te nemen omdat hij geen andere formule wilde uittesten"PS-voorzitter Paul Magnette zegt dat het ontslag van Koen Geens als koninklijk opdrachthouder zijn eigen beslissing was. Waals minister Pierre-Yves Dermagne (PS) voegt daaraan toe dat niet zijn partij, maar CD&V zelf de opdracht van Geens heeft doen mislukken.
16/02 15u45  DE FOYER #21: over de ezelsstamp van Magnette, de woede van Koen Geens en een Center Parks-conclaafIedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van 'De Zevende Dag'. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
16/02 14u30  Connor Rousseau (SP.A) was verrast door "njet" Magnette: "Zaten nog wat op onze honger, maar het was work in progress"Lees meer >
16/02 14u30  Tom Van Grieken (Vlaams Belang) wil nieuwe verkiezingen: "Elke dag zonder regering toont aan dat land niet werkt"Tom Van Grieken, de voorzitter van het Vlaamse Belang, is voorstander van nieuwe verkiezingen. 'Elke dag zonder regering toont aan dat dit land niet werkt. De realiteit is onze beste propaganda', zegt hij in 'De zevende dag'.
16/02 13u15  "De zevende dag"Bekijk hier 'De zevende dag' van zondag 16 februari.
15/02 13u30  CD&V-voorzitter Joachim Coens ontgoocheld over PS: "Vivaldi-coalitie ligt nu niet op tafel"Lees meer >
15/02 12u30  CD&V-voorzitter Joachim Coens ontgoocheld in PS: regering zonder N-VA "ligt op dit moment niet op tafel"Lees meer >
15/02 10u15  CD&V-voorzitter Joachim Coens ontgoocheld over PS: regering zonder N-VA "ligt op dit moment niet op tafel"Lees meer >
15/02 09u00  Wat als dit een definitieve exit is voor een regering met PS en N-VA, welke coalities zijn dan nog mogelijk?De zoektocht naar een federale regering zit opnieuw muurvast. Gisteravond ging koninklijk opdrachtgever Koen Geens langs bij de koning om zijn opdracht terug te geven: een regering met PS en N-VA is volgens Geens niet mogelijk. Exit paars-geel dan? Welke andere coalities zijn (theoretisch) mogelijk? Ontdek het hieronder en stel zelf een alternatieve coalitie samen.
14/02 21u30  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 14 februari.
14/02 20u30  Wetstraatjournalist Ivan De Vadder: "Niemand wil nieuwe verkiezingen, maar alle partijen bereiden zich erop voor"Na het ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens durft Wetstraatjournalist Ivan De Vadder niet te stellen dat het uitgesloten is dat er een federale regering komt met de N-VA en de PS. 'Ik vermoed dat men toch blijft hopen dat die coalitie er toch zou komen. Dat heet therapeutische hardnekkigheid', aldus De Vadder. Ook nieuwe verkiezingen als antwoord op de impasse sluit De Vadder niet uit. 'Niemand wil nieuwe verkiezingen, maar alle partijen bereiden zich erop voor als slaapwandelaars. Zo is WO I ook begonnen.'
14/02 18u15  Opnieuw onverwacht: koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) om 18 uur verwacht op PaleisKoninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) wordt op het Koninklijk Paleis verwacht om 18u vanavond. Dat is opmerkelijk, want normaal moest Geens pas volgende week maandag verslag uitbrengen. Om 19 u zal Geens een verklaring afleggen op zijn kabinet. Eerder vandaag was PS-voorzitter Paul Magnette erg kritisch over een regering met de N-VA. Dat was net de piste waarop Geens aan het werken was.
14/02 16u00  De Pinte vraagt het niet aan met Nazareth: ?We sturen elkaar geen liefdesbrieven?Er zijn hardnekkige geruchten over een potentieel huwelijk tussen De Pinte en Nazareth. Maar uitgerekend op valentijn ontkent de burgemeester van De Pinte, Vincent Van Peteghem (CD&V), een nakende fusie met Nazareth.
14/02 15u00  De Pinte wil dan toch geen fusie met Nazareth versieren: ?We sturen elkaar geen liefdesbrieven?Er zijn hardnekkige geruchten over een potentieel huwelijk tussen De Pinte en Nazareth. Maar uitgerekend op Valentijn ontkent de burgemeester van De Pinte, Vincent Van Peteghem (CD&V), het liefdesverhaal.
14/02 13u45  Hoeveel verdienen bekende politici met hun verschillende jobs? Rekenhof geeft cijfers vrij (al blijven die vaag)Vandaag publiceert het Rekenhof een overzicht van de functies die openbare mandatarissen zoals politici uitoefenen, en hun vergoedingen. Onze redactie bekeek enkele interessante aspecten van die lijst. De algemene conclusie luidt: vooralsnog blijft het overzicht vaag, met veel onregelmatigheden en weinig controle.
14/02 12u45  Niet alleen camera's en GAS-boetes maar ook buddy's om de samenleving leefbaar te makenLees meer >
14/02 12u45  Welke politici hebben de meeste jobs en hoeveel verdienen ze daarmee? Rekenhof geeft cijfers vrij (maar die zijn vaag)Vandaag publiceert het Rekenhof een overzicht van de functies die openbare mandatarissen zoals politici uitoefenen, en hun vergoedingen. Onze redactie bekeek enkele interessante aspecten van die lijst. De algemene conclusie luidt: vooralsnog blijft het overzicht vaag, met veel onregelmatigheden en weinig controle.
14/02 10u30  Na weer een njet van Paul Magnette (PS) tegen N-VA, Ivan De Vadder: "Opdracht van Koen Geens is dood en begraven"Volgens PS-voorzitter Paul Magnette leiden de onderhandelingen over een nieuwe federale regering tussen zijn partij en de N-VA tot niets. Dat zegt Magnette in interviews met verschillende kranten. De opdracht van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V), die een regering op de been probeert te brengen, lijkt daarmee dood en begraven, zegt VRT-Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. De N-VA reageert scherp: 'We nemen akte van het dictaat van de PS'.
14/02 06u45  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.
14/02 05u30  Nationale Bank: "Begroting moet snel op orde raken, regering in lopende zaken kan ingrijpen"Als er de komende maanden geen nieuwe federale regering is, dan zou ook een regering in lopende zaken kunnen ingrijpen in de begroting, want dat is nodig. Dat zegt gouverneur Wunsch van de Nationale Bank.
13/02 21u30  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ontdekt TikTok (en hij is niet de enige Vlaamse politicus op de populaire app)Wie op TikTok zit, heeft misschien ook al een filmpje van Tom Van Grieken zien voorbijkomen. De voorzitter van Vlaams Belang zit sinds gisteren ook op de sociaalnetwerksite die immens populair is bij jongeren. En hij is niet de enige Vlaamse politicus die z?n eerste stapjes zet op TikTok.
13/02 19u15  Limburgers betalen heel uiteenlopende gemeentebelastingenLees meer >
13/02 15u30  LIVE: "Villa Politica" vanuit Federaal ParlementVia bovenstaande livestream kunt 'Villa Politica' rechtstreeks volgen vanuit het Federaal Parlement.
13/02 13u30  Belevingsambtenaar moet Bocholt meer doen bruisenLees meer >
12/02 15u45  LIVE: "Villa Politica" vanuit Vlaams ParlementVia bovenstaande livestream kunt 'Villa Politica' rechtstreeks volgen vanuit het Vlaams Parlement.
12/02 13u30  Handelsakkoord tussen de Europese Unie en Vietnam goedgekeurdLees meer >
12/02 10u15  In bad met Koen GeensLouis van Dievel, schrijver en journalist, schrijft elke week over de kleine en grote actualiteit. Vandaag: een satirische beschouwing over de regeringsvorming en de opdracht van ?koninklijk opdrachthouder? Koen Geens (CD&V) .
12/02 10u15  "Bescherm ongeboren kinderen beter tegen verslaafde moeders": Van Peel (N-VA) en Crombez (SP.A) dienen voorstel inKamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (SP.A) dienen samen een wetsvoorstel in om kinderen nog voor ze geboren zijn, juridisch beter te kunnen beschermen. Dat vertellen ze in 'De ochtend' op Radio 1. Ze willen justitie meer mogelijkheden geven om in te grijpen bij zwangere vrouwen die in de prostitutie zitten of met een alcohol- of drugsverslaving kampen. Hun voorstel bestaat uit een driestappenplan, waarvoor ze nog een meerderheid moeten vinden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x "Bescherm ongeboren kinderen beter tegen verslaafde moeders": Van Peel (N-VA) en Crombez (SP.A) dienen voorstel in12/02 10u15 - VRT NWS: Politiek: Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (SP.A) dienen samen een wetsvoorstel in om kinderen nog voor ze geboren zijn, juridisch beter te kunnen beschermen. Dat vertellen ze in 'De ochtend' op Radio 1. Ze willen justitie meer mogelijkheden geven om in te grijpen bij zwangere vrouwen die in de prostitutie zitten of met een alcohol- of drugsverslaving kampen. Hun voorstel bestaat uit een driestappenplan, waarvoor ze nog een meerderheid moeten vinden.
0x In bad met Koen Geens12/02 10u15 - VRT NWS: Politiek: Louis van Dievel, schrijver en journalist, schrijft elke week over de kleine en grote actualiteit. Vandaag: een satirische beschouwing over de regeringsvorming en de opdracht van ?koninklijk opdrachthouder? Koen Geens (CD&V) .
0x Handelsakkoord tussen de Europese Unie en Vietnam goedgekeurd12/02 13u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x LIVE: "Villa Politica" vanuit Vlaams Parlement12/02 15u45 - VRT NWS: Politiek: Via bovenstaande livestream kunt 'Villa Politica' rechtstreeks volgen vanuit het Vlaams Parlement.
0x Belevingsambtenaar moet Bocholt meer doen bruisen13/02 13u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x LIVE: "Villa Politica" vanuit Federaal Parlement13/02 15u30 - VRT NWS: Politiek: Via bovenstaande livestream kunt 'Villa Politica' rechtstreeks volgen vanuit het Federaal Parlement.
0x Limburgers betalen heel uiteenlopende gemeentebelastingen13/02 19u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ontdekt TikTok (en hij is niet de enige Vlaamse politicus op de populaire app)13/02 21u30 - VRT NWS: Politiek: Wie op TikTok zit, heeft misschien ook al een filmpje van Tom Van Grieken zien voorbijkomen. De voorzitter van Vlaams Belang zit sinds gisteren ook op de sociaalnetwerksite die immens populair is bij jongeren. En hij is niet de enige Vlaamse politicus die z?n eerste stapjes zet op TikTok.
0x Nationale Bank: "Begroting moet snel op orde raken, regering in lopende zaken kan ingrijpen"14/02 05u30 - VRT NWS: Politiek: Als er de komende maanden geen nieuwe federale regering is, dan zou ook een regering in lopende zaken kunnen ingrijpen in de begroting, want dat is nodig. Dat zegt gouverneur Wunsch van de Nationale Bank.
0x Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 114/02 06u45 - VRT NWS: Politiek: Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven