woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
23/05 10u30  Herbekijk: Zuckerberg verantwoordt zich voor het Europees parlement Facebook-baas Mark Zuckerberg kwam naar het Europees parlement. Hij verantwoordde zich voor het misbruik van persoonlijke gegevens via zijn sociaal netwerk, onder andere bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
23/05 08u30  De Backer niet tevreden: "Zuckerberg bleef rond de pot draaien" Lees meer >
22/05 22u45  De Croo: "Met deze show is Facebook nog 1 keer weggekomen, maar er is een kentering ingezet" Lees meer >
22/05 21u45  Zuckerberg in Europees Parlement: "Veiligheid van mensen zal altijd belangrijker zijn dan winst" Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft zich tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement moeten verantwoorden voor de recente dataschandalen. Hij sloeg een mea culpa en zei investeringen te doen om de privacy en veiligheid van mensen te garanderen.
22/05 21u45  Wouter De Vriendt na dood Mawda: "We overschrijden hier bepaalde grenzen" Kamerlid Wouter Vriendt (Groen) vindt wat de 2-jarige Mawda afgelopen weekend is overkomen een drama. Hij is het eens met de oproep tot sereniteit van premier Charles Michel (MR) en wil geen voorbarige conclusies trekken. Toch plaatst hij de gebeurtenissen in het bredere kader van ons asielbeleid, waarbij hij de verharding van het discours en het alsmaar driester optreden aanklaagt.
22/05 19u15  LIVE: Zuckerberg verantwoordt zich voor het Europees parlement Facebook-baas Mark Zuckerberg komt naar het Europees parlement. Hij verantwoordt zich voor het misbruik van persoonlijke gegevens via zijn sociaal netwerk, onder andere bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
22/05 18u00  Zuckerberg in Brussel: wellicht wordt het "sorry, het wordt beter en nu moet ik weg" Lees meer >
22/05 18u00  Premier Michel uit kritiek op communicatie parket in zaak-Mawda Premier Charles Michel (MR) heeft kritiek geuit op de foutieve eerste communicatie van het parket in de zaak Mawda. De peuter kwam vorige week om door een verdwaalde politiekogel tijdens een achtervolging.
22/05 17u00  SP.A dient motie van wantrouwen in tegen minister Vandeput Lees meer >
22/05 15u45  Eerste Agalev-senator Marjet Van Puymbroeck op 97-jarige leeftijd overleden De partij Groen meldt het overlijden van Marjet Van Puymbroeck op 97-jarige leeftijd. Van Puymbroeck was de eerste senator voor Agalev, de voorloper van Groen.
22/05 14u30  Dirk Willem trekt CD&V-lijst in faciliteitengemeente Bever Lees meer >
22/05 12u15  Nationalisten zijn allergisch voor de toekomst Minister van Staat Mark Eyskens (CD&V) is het niet eens met de visie op identiteit en nationalisme die N-VA-voorzitter Bart De Wever vorige week verdedigde: We zijn meer dan Vlaming, we voelen ons gehecht aan thuis, gemeente, streek, gewest, land en Europa.
22/05 00u00  Villa Politica Herbekijk hier 'Villa Politica' van zaterdag 19 mei.
21/05 13u00  5 vragen die wij aan Mark Zuckerberg willen stellen Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, komt morgen naar Brussel voor een hoorzitting in het Europees Parlement. Het zou een gesprek achter gesloten deuren worden, maar nu is bekend geraakt dat het getuigenis live wordt uitgezonden via het internet. Intussen kijkt het Britse parlement toe. Want Facebook gaf een duidelijke 'neen' op hun vraag om ook persoonlijk uitleg te komen geven over de recente schandalen.
21/05 11u45  Hoorzitting van Facebookbaas in Europees Parlement toch live te volgen De hoorzitting van Facebook-CEO Mark Zuckerberg in het Europees Parlement morgen zal dan toch openbaar zijn en niet achter gesloten deuren. Zuckerberg komt morgenavond uitleg geven over het privacybeleid van zijn bedrijf. Die vergadering morgenavond is volledig te volgen zijn via een livestream. Dat meldt de voorzitter van het Europees Parlement via Twitter.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/05 09u30  Leer je job terwijl je werktZijn onze leerlingen klaar om de beschikbare jobs in te vullen? Bereiden we onze arbeidskrachten voor op levenslang leren als antwoord op de permanent wijzigende noden op de arbeidsmarkt? Bruno Tindemans van Syntra Vlaanderen is optimistisch, op voorwaarde dat de ingeslagen weg van het duaal leren consequent wordt verdergezet.
20/05 16u15  Premier Michel garandeert "onafhankelijk en grondig" onderzoek na dood peuter bij politieachtervolgingHet onderzoek van politie en parket naar de ware toedracht van de politieachtervolging waarbij een meisje van twee jaar om het leven is gekomen, moet in totale onafhankelijkheid gebeuren. Dat heeft premier Michel gezegd bij Franstalige media. 'Een onafhankelijk onderzoek moet licht laten schijnen op de ware toedracht van de feiten. We leven in een democratie, dus dat moet zo gebeuren', zo zei de premier bij de RTBF.
20/05 06u15  Sp.a eist in klimaatpetitie onmiddellijke sluiting Doel IDe sp.a lanceert zondag een klimaatpetitie 'SOS Klimaat' om drie eisen kracht bij te zetten, waarvan de onmiddellijke sluiting van Doel I de meest opmerkelijke is.
19/05 19u45  Open VLD maakt top tien voor Antwerpse kiesstrijd compleetIn Antwerpen is de top tien voorgesteld van de kieslijst voor Open VLD in Antwerpen. Lijsttrekker Philippe de Backer benadrukt dat er heel wat jongeren op de lijst staan. De liberale partij wil onder meer van Antwerpen 'de onderwijshoofdstad van Europa maken', met propere lucht voor scholen.
19/05 10u15  Charles Michel: "Ik reken op de voorzitters om de 'dash' erin te houden"Premier Charles Michel (MR) countert in een interview met De Standaard en Le Soir het beeld dat de 'dash' uit de regering zou verdwenen zijn, zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever onlangs stelde. 'Ik reken op de voorzitters van alle meerderheidspartijen om positief te blijven en om de dash erin te houden.'
19/05 07u00  Bart De Wever weet als geen ander hoe ver hij te ver kan gaanBart De Wever, partijvoorzitter van N-VA, stelt de ene na de andere beslissing van onze regeringen in vraag. Wil hij CD&V en MR jennen tot ze uit de regering stappen? Of heeft hij een andere strategie? Professor Carl Devos neemt die strategie onder de loep.
19/05 00u00  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 18 mei.
18/05 23u00  Gewezen voorzitter Europees Parlement Nicole Fontaine overledenDe Franse politica Nicole Fontaine, gewezen voorzitter van het Europees parlement, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Europees Parlement vrijdag via Twitter meegedeeld.
18/05 21u45  Rudy De Leeuw: "De tijdsgeest is veranderd"Rudy De Leeuw neemt binnenkort afscheid als voorzitter van de socialistische vakbond ABVV. In 'De afspraak op vrijdag' kijkt hij terug op zijn voorzitterschap, waarbij hij tot de conclusie komt dat de tijdsgeest is veranderd.
18/05 21u45  Groen en SP.A in kartel naar verkiezingen in BerlareLees meer >
18/05 21u45  CD&V schuift 29-jarige lijsttrekker naar voor in MaarkedalLees meer >
18/05 19u45  Vlaams huurdecreet goedgekeurd: drie maanden waarborg in plaats van tweeWie een woning wil huren, zal vanaf 2019 niet langer maximaal twee maar drie maanden huurwaarborg moeten betalen. Dat is een van de bepalingen van het nieuwe Vlaamse Huurdecreet dat de regering heeft goedgekeurd. De nieuwe regels gaan in op 1 januari 2019 en niet zoals eerder gepland op 1 september 2018.
18/05 18u30  Is Bart De Wever arrogant?Lees meer >
18/05 17u15  Groen licht voor eerste Vlaamse spoorinvesteringenDe Vlaamse regering maakt 100 miljoen euro vrij voor investeringen in elf prioriteiten in de spoorinfrastructuur. Minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft daarover een akkoord bereikt met de federale regering.
18/05 16u00  Betere bescherming van klokkenluiders bij federale ambtenarenDe bescherming van klokkenluiders bij de federale administraties wordt uitgebreid. Dat heeft de ministerraad beslist op voorstel van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA).
18/05 16u00  Roken in de auto in aanwezigheid van kinderen wordt verbodenHet is voortaan verboden te roken in de auto in het bijzijn van kinderen tot 16 jaar. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.
18/05 12u45  Langdurig zieken opnieuw aan het werk: bedrijven of zieken die niet meewerken worden beboetDe federale regering heeft beslist dat mensen die langdurig ziek zijn opnieuw aan het werk moeten, als dat medisch mogelijk is. Zieken of bedrijven die niet meewillen werken aan een zogeheten 're-integratie' kunnen een boete krijgen of een deel van hun ziekte-uitkering verliezen. 'We zullen niemand verplichten om te werken als dat medisch gezien niet kan', zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V). 'Zieke werknemers die via aangepast werk terug aan de slag kunnen, halen voldoening uit dat werk en ontvangen een hoger inkomen.'
18/05 12u45  Iran-deal: Europese Unie treedt op tegen Amerikaanse sanctiesLees meer >
18/05 11u30  Onenigheid binnen federale regering over studie naar kosten van migratie: "Deze studie is er al"CD&V-vicepremier Kris Peeters noemt het 'verwonderlijk' dat zijn N-VA-collega's Theo Francken en Johan Van Overtveldt laten berekenen hoeveel migratie kost aan onze samenleving. 'Ik was niet op de hoogte dat deze studie gevraagd was. Ik vind het verwonderlijk omdat de nationale bank dit al berekend heeft in 2016.'
18/05 10u30  Onenigheid binnen federale regering over studie naar migratie: "Deze studie is er al"CD&V-vicepremier Kris Peeters noemt het 'verwonderlijk' dat zijn N-VA-collega's Theo Francken en Johan Van Overtveldt laten berekenen hoeveel migratie kost aan onze samenleving. 'Ik was niet op de hoogte dat deze studie gevraagd was. Ik vind het verwonderlijk omdat de nationale bank dit al berekend heeft in 2016.'
18/05 09u15  Van Overtveldt laat onderzoeken hoeveel migratie kost: "Migratiedebat objectiveren"Lees meer >
18/05 09u15  Bourgeois: "Schauvliege heeft debat statiegeld bemoeilijkt, er is nog geen akkoord"Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) noemt het 'ongelukkig' dat minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) in de media gecommuniceerd heeft over het plan om statiegeld in te voeren op blikjes en petflessen. 'Dit dossier is nog niet besproken binnen de regering. De regering heeft hierover nog geen standpunt ingenomen', aldus Bourgeois in 'De ochtend' op Radio1. Bourgeois ziet allerlei problemen in het huidige voorstel. 'Er zijn nog veel vragen waar we een antwoord op moeten vinden.'
18/05 08u00  Lage-emissiezone in Antwerpen heeft positieve impact op luchtkwaliteitDe luchtvervuiling in Antwerpen is gedaald sinds de invoering van de lage-emissiezone. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij. Verspreid in de stad staan verschillende meetpunten die luchtvervuiling meten. De impact is het grootst bij meetpunten die aan een druk verkeerspunt liggen: zo werd er bij het meetpunt in Borgerhout 19,20 procent gemeten. 'Dit toont aan dat onze maatregelen werken', zegt Antwerps schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).
17/05 22u00  "De N-VA houdt de thema's warm waarmee ze het verschil kan maken"De N-VA ligt de voorbije weken geregeld dwars: tegen statiegeld op blikjes en petflessen, tegen de kernuitstap, tegen de EU. Zowel in de Vlaamse als in de federale meerderheid rommelt het dezer dagen flink, vaak met dank aan N-VA-voorziter Bart De Wever. Stevenen we af op vervroegde verkiezingen, zoals sommigen steeds luider beginnen te denken? Politicoloog Carl Devos denkt van niet.
17/05 21u00  Rutten: "Kernuitstap in 2025 is breekpunt voor de vorming van volgende regering"Voor Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is de kernuitstap in 2025, zoals is overeengekomen in het energiepact, een breekpunt voor de vorming van een volgende regering. Dat heeft ze gezegd in 'Terzake'. Rutten trekt een duidelijke lijn na de heisa van de voorbije 24 uur over de (on)mogelijkheid van zo'n kernuitstap, na sceptische uitlatingen van N-VA-voorzitter Bart De Wever.
17/05 18u30  Bacquelaine vraagt nieuw debat over pensioen met puntenLees meer >
17/05 17u15  Gwendolyn Rutten (Open VLD): "Bart, jong, zet die plaat af"Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten kan de recente uitlatingen van haar N-VA-collega Bart De Wever over het energiepact en de kernuitstap niet smaken. Ze verwijt hem achteruit te kijken in plaats van vooruit en vraagt zich ook af of hij misschien jaloers is op het succesvolle energiebeleid van Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) en van staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD).
17/05 14u45  De provincies: nodig of overbodig?Lees meer >
17/05 14u45  Zuckerberg komt dinsdag al naar Europees ParlementLees meer >
17/05 14u45  EU-leiders herbevestigen "Europees perspectief" voor Westelijke BalkanLees meer >
17/05 13u45  Tommelein over kernuitstap: "Wat De Wever doet, heeft een hoog Trumpgehalte"Lees meer >
17/05 13u45  Pedro Brugada, de wereldvermaarde hartspecialist, op de Oostendse Open VLD-lijstLees meer >
17/05 13u45  EU stelt derde mobiliteitspakket voorLees meer >
17/05 12u30  Verhofstadt: "Als vergadering met Zuckerberg in Europees Parlement achter gesloten deuren is, kom ik niet"Lees meer >
17/05 12u30  Beke over kernuitstap: "De Wever neemt afstand van wat zijn eigen ministers hebben goedgekeurd"Wouter Beke, partijvoorzitter van CD&V zegt dat zijn partij 'loyaal' is en 'afsrpaken zijn afspraken'. Hij reageert daarmee op de uitspraken van Bart De Wever, die niet gelooft dat de kerncentrales in 2025 zullen sluiten, hoewel het is afgesproken omdat te doen binnen de federale regering. 'Bart De Wever neemt afstand van wat zijn eigen ministers hebben goedgekeurd', klinkt het.
17/05 11u30  Vlaamse auteurs protesteren tegen Vlaams belastinggeld voor wapenindustrieLees meer >
17/05 10u30  Charles Michel dient Bart De Wever van antwoord: "EU is meer dan een verdrag"Vanop de Europese top in Sofia reageert premier Charles Michel (MR) op de uitlatingen van Bart De Wever (N-VA) over de Europese Unie. Volgens De Wever is de EU slechts een verdrag. Maar volgens premier Michel gaat het om fundamentele waarden.
17/05 10u30  Europese Unie probeert front te vormen tegen TrumpLees meer >
17/05 09u30  CD&V over uitspraken De Wever: "N-VA in parlement is een andere partij dan N-VA in kranten en debatten"Robrecht Bothuyne, Vlaams Parlementslid voor CD&V, verwijt N-VA 'een andere partij te zijn in het parlement dan in kranten en debatten'. Bothuyne is niet te spreken over de uitspraken van N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever, die gisteren verklaarde dat een kernuitstap tegen 2030 'onmogelijk en onrealistisch' is.
17/05 07u15  Ondanks witte kassa en flexi-jobs: nog steeds evenveel horecazaken betrapt op zwartwerkIn 2017 werden 43 procent van de horecazaken betrapt op zwartwerk. De cijfers zijn gelijkaardig met 2016 en 2015. De cijfers staan in De Standaard en zijn bevestigd aan VRT NWS. Het aantal horecazaken dat tegen de lamp loopt is amper gedaald, ondanks de invoering van de witte kassa en de flexi-jobs: twee systemen die zwartwerk in de horeca moesten tegengaan. Volgens staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open VLD) is er wel degelijk een 'verwitting' bezig van de sector. De cijfers blijven volgens hem gelijk omdat de inspectiediensten zeer gericht controleren.
16/05 22u30  Justitieminister Koen Geens duwt CD&V-lijst provincieraadsverkiezingenJustitieminister Koen Geens duwt bij de komende provincieraadsverkiezingen de CD&V-lijst in het arrondissement Leuven. 'CD&V gelooft in het belang van de provincies. Het is het niveau bij uitstek waar beleid gevoerd wordt op maat van de regio's', aldus Geens, die het als lijstduwer bij deze verkiezingen onder meer moet opnemen tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
16/05 22u30  Burgemeester en Vlaams parlementslid Katrien Partyka trekt CD&V-lijst TienenLees meer >
16/05 22u30  Bart De Wever trekt akkoord over kernuitstap in 2025 weer in twijfelLees meer >
16/05 21u15  Peeters: "Minimumpensioen van 1.500 euro voor iedereen kost twee miljard"Als de overheid iedereen een minimumpensioen van 1.500 euro wil geven dan gaat dat twee miljard euro kosten. Dat zegt vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in 'Terzake'.
16/05 20u00  Michel: "Ik begrijp Tusk, VS handelt soms tegen Europese belangen in"Premier Charles Michel kan begrip opbrengen voor de harde woorden van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump. 'De voorbije maanden heeft de VS, onze sterke partner met wie we dezelfde waarden delen, enkele unilaterale beslissingen genomen die tegen de Europese belangen ingaan. De EU moet haar toekomst meer in eigen handen nemen.' Dat zei Michel voor aanvang van een diner met zijn Europese collega's in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.
16/05 19u00  Frank Vandenbroucke: "Pensioendebat is gemiste kans langs twee kanten"Volgens oud-minister van Pensioenen Frank Vandenbroucke, lid van de commissie Pensioenhervormingen, heeft de regering het pensioendossier verkeerd aangepakt, maar ook aan vakbondszijde wordt volgens hem niet het goede debat gevoerd. Hij toont begrip voor de grote onrust die veel werknemers hebben.
16/05 17u45  Mark Zuckerberg komt naar het Europees ParlementMark Zuckerberg, de CEO van Facebook, komt dan toch persoonlijk naar het Europees Parlement. Dat heeft de voorzitter van het parlement Antonio Tajani bekendgemaakt.
16/05 16u45  Incident in Vlaams Parlement: tekst verpakkingsplan niet beschikbaar, Peumans vraagt hem aan journalistDe zitting van het Vlaams Parlement is vanmiddag even geschorst na een incident over de beschikbaarheid van de tekst van het verpakkingsplan van minister Joke Schauvliege (CD&V). Voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans las informatie over de tekst in 'De Standaard' en polste bij de journalist of hij via hem de tekst kon krijgen.
16/05 16u45  Eurocommissaris voor Migratie: "Europa is geen fort maar we moeten weten wie onze grenzen oversteekt"Lees meer >
16/05 16u45  Tusk over Trump: "Je zou bijna denken: wie heeft vijanden nodig, met zulke vrienden?"De Europese president Donald Tusk heeft voor aanvang van de informele Europese top in Sofia uitgehaald naar de 'onvoorspelbare assertiviteit' van de Amerikaanse president Donald Trump. 'Heb je met zulke vrienden nog vijanden nodig?', vraagt hij zich af.
16/05 16u45  Open VLD en N-VA blijven zich verzetten tegen statiegeldOpen VLD en N-VA blijven zich verzetten tegen de invoering van statiegeld voor blikjes en petflessen. Dat is gebleken tijdens een debat in het Vlaams Parlement over het verpakkingsplan van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V).
16/05 15u30  Incident in Vlaams Parlement: tekst afvalplan niet beschikbaar, Peumans vraagt hem aan journalistDe zitting van het Vlaams Parlement is vanmiddag even geschorst na een incident over de beschikbaarheid van de tekst van het afvalplan van minister Joke Schauvlieghe (CD&V). Voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans las informatie over de tekst in 'De Standaard' en polste bij de journalist of hij via hem de tekst kon krijgen.
16/05 15u30  "Europa is geen fort maar we moeten weten wie onze grenzen oversteekt"Lees meer >
16/05 13u00  SP.A beschuldigt Vandeput van leugens. Vandeput: "U weigert de mails te tonen. Misschien zijn ze nooit verstuurd?"Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt dat hij geen mail terugvindt waarin zou staan dat de F-16's langer kunnen vliegen dan oorspronkelijk werd gedacht. 'Ook tijdens het onderzoek na de hele F-16-heisa is de mail niet teruggevonden. Misschien is die mail gewoon nooit verstuurd?' SP.A houdt vol dat Vandeput op de hoogte moet zijn geweest van de optie om F-16's langer in de lucht te houden.
16/05 13u00  Kruispunt slecht aangelegd? Binnenkort kunt u de gemeente en het OCMW voor de rechter dagenDe Kamercommissie Justitie heeft zonet een wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk maakt om gemeenten en het OCMW voor de rechter te dagen. Dat kan vandaag nog niet, daardoor werd de burgemeester van Damme in het verleden persoonlijk voor de rechter gedaagd na een verkeersongeluk op een kruispunt dat slecht aangelegd zou zijn.
16/05 11u45  Vandeput over mails F-16 van SP.A: "U weigert de mails te tonen. Misschien zijn ze nooit verstuurd?"Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt dat hij geen mail terug vindt waarin zou staan dat de F-16's langer kunnen vliegen dan oorspronkelijk werd gedacht. 'Ook tijdens het onderzoek na de hele F-16-heisa is de mail niet teruggevonden. Misschien is die mail gewoon nooit verstuurd?' SP.A houdt vol dat Vandeput op de hoogte moet zijn geweest van de optie om F-16's langer in de lucht te houden.
16/05 03u45  Kabinet Vandeput heeft "niets nieuws gehoord" over RafaleHet kabinet van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft 'niets nieuws gehoord' tijdens het onderhoud met een delegatie van de Franse regering, die uitleg kwam geven bij het partnerschap dat de Fransen voorstellen indien ons land alsnog de Rafale kiest als opvolger van de F-16. Dat zegt woordvoerster Laurence Mortier.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x De Backer niet tevreden: "Zuckerberg bleef rond de pot draaien"23/05 08u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
3x Herbekijk: Zuckerberg verantwoordt zich voor het Europees parlement23/05 10u30 - VRT NWS: Politiek: Facebook-baas Mark Zuckerberg kwam naar het Europees parlement. Hij verantwoordde zich voor het misbruik van persoonlijke gegevens via zijn sociaal netwerk, onder andere bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
2x De Croo: "Met deze show is Facebook nog 1 keer weggekomen, maar er is een kentering ingezet"22/05 22u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x Nationalisten zijn allergisch voor de toekomst22/05 12u15 - VRT NWS: Politiek: Minister van Staat Mark Eyskens (CD&V) is het niet eens met de visie op identiteit en nationalisme die N-VA-voorzitter Bart De Wever vorige week verdedigde: We zijn meer dan Vlaming, we voelen ons gehecht aan thuis, gemeente, streek, gewest, land en Europa.
0x Kabinet Vandeput heeft "niets nieuws gehoord" over Rafale16/05 03u45 - VRT NWS: Politiek: Het kabinet van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft 'niets nieuws gehoord' tijdens het onderhoud met een delegatie van de Franse regering, die uitleg kwam geven bij het partnerschap dat de Fransen voorstellen indien ons land alsnog de Rafale kiest als opvolger van de F-16. Dat zegt woordvoerster Laurence Mortier.
0x Vandeput over mails F-16 van SP.A: "U weigert de mails te tonen. Misschien zijn ze nooit verstuurd?"16/05 11u45 - VRT NWS: Politiek: Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt dat hij geen mail terug vindt waarin zou staan dat de F-16's langer kunnen vliegen dan oorspronkelijk werd gedacht. 'Ook tijdens het onderzoek na de hele F-16-heisa is de mail niet teruggevonden. Misschien is die mail gewoon nooit verstuurd?' SP.A houdt vol dat Vandeput op de hoogte moet zijn geweest van de optie om F-16's langer in de lucht te houden.
0x Kruispunt slecht aangelegd? Binnenkort kunt u de gemeente en het OCMW voor de rechter dagen16/05 13u00 - VRT NWS: Politiek: De Kamercommissie Justitie heeft zonet een wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk maakt om gemeenten en het OCMW voor de rechter te dagen. Dat kan vandaag nog niet, daardoor werd de burgemeester van Damme in het verleden persoonlijk voor de rechter gedaagd na een verkeersongeluk op een kruispunt dat slecht aangelegd zou zijn.
0x SP.A beschuldigt Vandeput van leugens. Vandeput: "U weigert de mails te tonen. Misschien zijn ze nooit verstuurd?"16/05 13u00 - VRT NWS: Politiek: Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zegt dat hij geen mail terugvindt waarin zou staan dat de F-16's langer kunnen vliegen dan oorspronkelijk werd gedacht. 'Ook tijdens het onderzoek na de hele F-16-heisa is de mail niet teruggevonden. Misschien is die mail gewoon nooit verstuurd?' SP.A houdt vol dat Vandeput op de hoogte moet zijn geweest van de optie om F-16's langer in de lucht te houden.
0x "Europa is geen fort maar we moeten weten wie onze grenzen oversteekt"16/05 15u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Incident in Vlaams Parlement: tekst afvalplan niet beschikbaar, Peumans vraagt hem aan journalist16/05 15u30 - VRT NWS: Politiek: De zitting van het Vlaams Parlement is vanmiddag even geschorst na een incident over de beschikbaarheid van de tekst van het afvalplan van minister Joke Schauvlieghe (CD&V). Voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans las informatie over de tekst in 'De Standaard' en polste bij de journalist of hij via hem de tekst kon krijgen.

Statistieken

Artikels:
31212
Gelezen:
15066
Aantal lezers nu:
15


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven