vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
20/09 19u30  Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart" Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
19/09 22u00  De Block: "Brussel moet factuur van opvang illegale transmigranten niet naar mij doorsturen" Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet van plan de opvang te betalen van de transmigranten die momenteel in een centrum in Haren worden opgevangen. Dat zegt ze in 'Terzake'. Het centrum gaat dit weekend dicht en daardoor dreigen enkele honderden migranten op straat terecht te komen.
19/09 18u30  Septemberverklaring niet voor volgende week, Vlaamse formatie loopt wat uit Wat velen al vermoedden, lijkt ook te gaan gebeuren: de Septemberverklaring van volgende maandag zal worden uitgesteld, met dank aan de formatie van de nieuwe Vlaamse regering die langer duurt dan aanvankelijk was verwacht. Dat blijkt uit verklaringen van Open VLD-kopstukken Patrick Dewael en Maggie De Block in de marge van het eerste vragenuurtje van het parlementaire jaar in de Kamer. Het vragenuurtje zelf was weinig verhelderend omdat de federale regering in lopende zaken is en omdat verschillende vragenstellers de populistische toer op gingen.
19/09 10u30  Conner Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen" Vlaams fractieleider voor SP.A Conner Rousseau is kandidaat om voorzitter te worden van zijn partij. De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
19/09 09u15  Connor Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen" De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
18/09 18u45  Waarom hebben zo veel landen het moeilijk om een nieuwe regering te vormen? Lees meer >
17/09 17u30  Ook Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani past voor SP.A-voorzitterschap De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani is geen kandidaat voor het voorzitterschap van de SP.A. Dat meldt het persagentschap Belga. 'Het is een eer dat zoveel mensen me dit vragen, maar het voorzitterschap impliceert in onze partij dat ik Leuven zou moeten opgeven', aldus Ridouani.
17/09 08u15  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1 Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.
16/09 22u45  Leterme: "December is te laat voor verkiezing nieuwe CD&V-voorzitter" Oud CD&V-premier Yves Leterme vindt het jammer dat de verkiezing van een nieuwe CD&V-voorzitter pas voor december is. Dat zegt hij in 'Terzake'. Na het rapport over de verkiezingsnederlaag is het nu belangrijk om met een nieuwe leiding aan de toekomst te werken en daarbij enig risico niet te schuwen, zegt Leterme.
16/09 17u00  Raad van State vernietigt besluit Francken over verhoging kosten voor verblijfsvergunningen Lees meer >
16/09 12u30  Meryame Kitir geen kandidaat om John Crombez op te volgen als SP.A-voorzitter SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir is geen kandidaat om Joh Crombez op te volgens als partijvoorzitter. Dat heeft ze aangekondigd via Facebook. Vandaag is de procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter van SP.A opgestart. Kandidaten kunnen zich nog tot 4 oktober aanmelden.
16/09 10u15  Staat plots de deur op een kier voor communautaire gesprekken? "Eerst zien of het niet om schijnmanoeuvres gaat" Lees meer >
16/09 09u00  Paul Magnette bevestigt: "Ik ben kandidaat voor het PS-voorzitterschap" Lees meer >
15/09 18u15  Twee voorzitters voor Ecolo: Jean-Marc Nollet blijft aan, Rajae Maouane vervangt Zakia Khattabi De algemene vergadering van de Franstalige groene partij Ecolo heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. De Waal Nollet volgt daarmee zichzelf op. De Brusselse Maouane neemt de fakkel over van Zakia Khattabi.
15/09 17u00  De Foyer #2: over Arco, de "C" in CD&V en het talent van Ivo Van Hove Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van 'De zevende dag'. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
Laatste update: vandaag om 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/09 15u45  Twee voorzitters voor Ecolo: Jean-Marc Nollet blijft aan; Rajae Maouane vervangt Zakia KhattabiDe algemene vergadering van de Franstalige groene partij Ecolo heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. De Waal Nollet volgt daarmee zichzelf op. De Brusselse Maouane neemt de fakkel over van Zakia Khattabi.
15/09 14u45  Elio Di Rupo stopt als voorzitter van de PS, ten laatste eind oktober voorzittersverkiezingenDe kersverse Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS) zal die functie niet combineren met het voorzitterschap van de partij. Dat heeft hij vandaag zelf aangekondigd op de Franstalige zender RTL. De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter zullen plaatsvinden ten laatste eind oktober, wellicht op 19 of 20 oktober.
15/09 13u30  Miet Smet (CD&V): "Het is nog iets te vroeg, maar op termijn zou ik de C in CD&V laten vallen"Oud-CD&V-boegbeeld Miet Smet pleit er in 'De zevende dag' voor om de C van christendemocratisch in de naam van de partij op termijn te laten vallen. Al zegt ze erbij dat het daar nu 'nog iets te vroeg' voor is.
15/09 12u15  Vicepremier Koen Geens over malaise bij CD&V: "Ik heb een grote sense of urgency maar ik heb ook geduld"Ontslagnemend vicepremier Koen Geens (CD&V) vindt dat zijn partij de tijd moet nemen om zich te hervormen en daarbij niet aan zelfkastijding moet gaan doen. Dat zei hij in 'De zevende dag'. Ook wat betreft de nieuwe voorzitter pleit hij voor geduld.
14/09 20u45  Parket onderzoekt beschuldiging wegens corruptie tegen Reynders, Reynders ontkent "alle mogelijke beschuldigingen"Het parket van Brussel is een opsporingsonderzoek wegens corruptie en witwaspraktijken gestart naar vicepremier Didier Reynders (MR). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Het onderzoek zou gestart zijn na verklaringen van een ex-agent van de Staatsveiligheid. Reynders ontkent de aantijgingen tegen hem.
14/09 12u30  Juncker: "Ik praat Duits aan de Belgische kust, want Frans wordt niet meer geaccepteerd"Jean-Claude Juncker is bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van de Europese Commissie. In een interview met De Tijd en L'Echo zegt hij dat hij merkt dat de tolerantie voor Franstaligen aan de Belgische kust afneemt. 'Dus nu praat ik Duits, dat kan blijkbaar wel', zegt hij. 'Ik vind dat schandalig belachelijk.'
14/09 09u15  Parket onderzoekt beschuldiging wegens corruptie tegen ReyndersHet parket van Brussel is een opsporingsonderzoek wegens corruptie en witwaspraktijken gestart naar vicepremier Didier Reynders (MR). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Het onderzoek zou gestart zijn na verklaringen van een ex-agent van de Staatsveiligheid. Reynders ontkent de aantijgingen tegen hem.
13/09 22u00  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 13 september.
13/09 21u00  Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt: "PS en N-VA praten hoffelijk, maar nog geen indicatie dat compromis mogelijk is"Dat Elio Di Rupo (PS) de Waals regering gaat leiden, betekent niet dat de rol van de PS-voorzitter uitgespeeld is bij de onderhandelingen voor een federale regering. 'Di Rupo zal een dominante rol blijven spelen bij de federale onderhandelingen. De PS en de N-VA praten hoffelijk met elkaar, maar op dit moment hebben beide partijen nog geen indicatie dat een compromis tussen de twee mogelijk zou zijn', zegt Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt in 'Terzake'.
13/09 18u45  Na de analyse van de neergang: CD&V zal weg moeten van grijsheidCD&V verloor een kwart van haar kiezers op 26 mei. Twaalf subtoppers, de zogenoemde twaalf apostelen, maakten een analyse van de neergang. Ze klagen over 'een te voorzichtig midden' dat 'niet gecapteerd heeft waarvan de mensen wakker liggen'. De analyse bepleit klare taal gekoppeld aan een verjonging en een grotere inbreng van de vele lokale mandatarissen zoals burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden. Wat kan de nieuwe CD&V-voorzitter aanvangen met de analyse en welke dilemma's zal hij/zij op zijn/haar weg vinden?
13/09 14u30  Omstreden extreem-rechtse "Mars op Brussel" is verbodenLees meer >
13/09 13u30  2 regeringen, 6 vrouwen, 7 mannen: dit zijn de nieuwe ministers in het zuiden van het landLees meer >
13/09 12u15  "Mars op Brussel" wordt verbodenLees meer >
13/09 10u00  Tom Van Grieken wil zichzelf opvolgen als voorzitter van Vlaams BelangTom Van Grieken is kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vlaams Belang. Dat heeft hij aangekondigd in 'De ochtend' op Radio 1. De partij houdt op 16 november voorzittersverkiezingen.
13/09 10u00  Sammy Mahdi wil duidelijke taal bij CD&V, ook over migratie: "Wie hier illegaal verblijft, moet worden teruggestuurd"CD&V moet voortaan veel duidelijker zeggen waar de partij voor staat, of het nu over het klimaat gaat of over migratie, vindt jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. Hij geeft ook een schot voor de boeg: 'Iedere mens blijft een mens, maar helaas is het ook zo dat er mensen moeten worden teruggestuurd.'
13/09 08u45  Ecolo, mathematisch onnodig maar toch in Waalse regering: "Wegens gevoel van hoogdringendheid door klimaat"Lees meer >
13/09 00u45  Burgemeester, minister, partijvoorzitter, regeringsleider: de 9 levens van migrantenzoon Elio Di RupoLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart"20/09 19u30 - VRT NWS: Politiek: Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
1x Connor Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen"19/09 09u15 - VRT NWS: Politiek: De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
1x Conner Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen"19/09 10u30 - VRT NWS: Politiek: Vlaams fractieleider voor SP.A Conner Rousseau is kandidaat om voorzitter te worden van zijn partij. De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
0x Burgemeester, minister, partijvoorzitter, regeringsleider: de 9 levens van migrantenzoon Elio Di Rupo13/09 00u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Ecolo, mathematisch onnodig maar toch in Waalse regering: "Wegens gevoel van hoogdringendheid door klimaat"13/09 08u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Sammy Mahdi wil duidelijke taal bij CD&V, ook over migratie: "Wie hier illegaal verblijft, moet worden teruggestuurd"13/09 10u00 - VRT NWS: Politiek: CD&V moet voortaan veel duidelijker zeggen waar de partij voor staat, of het nu over het klimaat gaat of over migratie, vindt jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. Hij geeft ook een schot voor de boeg: 'Iedere mens blijft een mens, maar helaas is het ook zo dat er mensen moeten worden teruggestuurd.'
0x Tom Van Grieken wil zichzelf opvolgen als voorzitter van Vlaams Belang13/09 10u00 - VRT NWS: Politiek: Tom Van Grieken is kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vlaams Belang. Dat heeft hij aangekondigd in 'De ochtend' op Radio 1. De partij houdt op 16 november voorzittersverkiezingen.
0x "Mars op Brussel" wordt verboden13/09 12u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x 2 regeringen, 6 vrouwen, 7 mannen: dit zijn de nieuwe ministers in het zuiden van het land13/09 13u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Omstreden extreem-rechtse "Mars op Brussel" is verboden13/09 14u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33355
Gelezen:
33957
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven