maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
20/08 15u00  Stemt u in uw gemeente binnenkort ook elektronisch? Wemmel gaf alvast een introductie Lees meer >
20/08 09u45  Van Overtveldt over Turkse crisis: "Getier vanuit Washington helpt niet, maar oorzaak ligt in interne onevenwichten" Lees meer >
20/08 06u00  Jan Van Rijswijck, de "populairste liberaal op het Schoon Verdiep" Deze week toert VRT NWS door Vlaanderen en Brussel, op zoek naar illustere burgemeesters uit een ver verleden. Straten, kastelen of andere markante bouwwerken zijn onze gids. Onze eerste halte is de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen, genoemd naar burgemeester Jan Van Rijswijck (1892-1906), oftewel 'onze Jan'.
19/08 15u15  De weemoed van een partijvoorzitter: is Crombez te eerlijk? Lees meer >
19/08 14u15  PS-Schepen in Ans neemt ontslag na beschuldigingen over homofobe uitspraken In Ans, in de provincie Luik, neemt PS'er Henri Huygen ontslag als schepen na beschuldigingen van homofobe uitspraken. Huygen trekt zich ook terug als kandidaat voor de PS bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, zo heeft hij zelf gemeld aan Belga.
19/08 13u00  De weemoed van een partijvoorzitter Lees meer >
18/08 19u45  Hendrik Bogaert (CD&V) wil versnelde uitbreiding van gesloten centra CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert biedt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (CD&V) zijn steun aan om de capaciteit in de gesloten asielcentra versneld uit te breiden naar 1.000 plaatsen tegen eind dit jaar. Het Masterplan van Francken voorziet 700 plaatsen tegen eind dit jaar.
17/08 17u30  SP.A-voorzitter Crombez stapt op als uitslag in oktober tegenvalt Lees meer >
17/08 16u15  Magnette zal PS-lijst niet trekken bij Europese verkiezingen: "Ik ben kandidaat-burgemeester in Charleroi" Lees meer >
17/08 16u15  Open VLD wil zelfstandig bijberoep niet in de tijd beperken Lees meer >
17/08 10u30  Grete Remen (N-VA): "Zelfstandigen in bijberoep is oneerlijke concurrentie, onbelast bijklussen nog erger" Lees meer >
16/08 20u30  PVDA in het verweer tegen leegstaande woningen in Luik Lees meer >
16/08 16u00  Francken reageert op protest tegen opgesloten gezin: "Allerlaatste optie" 'Kinderen opsluiten doet niemand graag, dit is geen maatregel die ik voor mijn plezier neem', schrijft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in zijn blog. Daarmee reageert hij op het protest tegen de opsluiting van een Servisch gezin zonder papieren in het gesloten centrum van Steenokkerzeel. De staatssecretaris gelooft niet dat de critici hem kunnen raken via een juridische weg: 'Ze moeten dat maar proberen'. Hij besluit: 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid en gaf opdracht om het eerste gezin met kinderen op te sluiten. Er zullen er nog volgen.'
16/08 11u30  Menigte omsingelt Manneken Pis als protest tegen opsluiting gezin in gesloten centrum Een menigte van 600 mensen heeft gisteravond rond 18 uur de straten rond Manneken Pis in Brussel bezet als protest tegen de opsluiting van een eerste gezin in de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De actie was een initiatief van het collectief #NotInMyName.
15/08 00u00  Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst Zohra Othman trekt zich terug PVDA moet in Antwerpen op zoek naar een nieuwe nummer twee voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Zohra Othman, momenteel districtsschepen in Borgerhout en als dusdanig de enige mandataris van de partij, laat weten dat ze geen kandidaat meer is. Ze blijft wel nog districtsschepen tot het einde van het jaar, maar zal daarna stoppen met de actieve politiek.
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 21u45  Biedt N-VA de kracht van verandering die ze beloofde?Het weekblad Knack stelde de vraag en bracht de ontgoocheling van de zogenoemde vrienden van de partij over het geleverde regeringswerk, vooral op het magere zomerakkoord kwam er veel kritiek. Nochtans maakte N-VA een prioriteit van economische hervormingen, haar communautaire programma staat intussen 'on hold'. Kamerfractieleider Peter De Roover reageerde op Doorbraak wrevelig op de analyse. 'Terzake' legde de vraag voor aan Pieter Bauwens, hoofdredacteur van Doorbraak en aan Ivan Van de Cloot van denktank Itinera.
14/08 18u15  Protest tegen opsluiting van gezin zonder papieren: "Een kind sluit je niet op. Punt"Lees meer >
14/08 17u00  Protest tegen opsluiting van gezin zonder papieren in Steenokkerzeel: "Een kind sluit je niet op. Punt"Lees meer >
14/08 17u00  De Backer: "Proefeiland voor Knokke komt er voorlopig niet", Lippens: "Hoedje af"Het proefeiland voor de kust van Knokke-Heist komt er voorlopig niet. Dat meldt federaal staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD). De voorwaarden om zo'n kunstmatig testeiland te bouwen zijn op dit moment niet vervuld. De Knokse burgemeester Leopold Lippens is hevige tegenstander van het eiland.
14/08 15u45  De Backer: "Proefeiland voor Knokke komt er voorlopig niet"Het proefeiland voor de kust van Knokke-Heist komt er voorlopig niet. Dat meldt federaal staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD). De voorwaarden om zo'n kunstmatig testeiland te bouwen zijn op dit moment niet vervuld. De Knokse burgemeester Leopold Lippens is hevige tegenstander van het eiland.
14/08 14u30  Koen Kennis (N-VA) is Vlaamse politicus met meeste mandatenLees meer >
14/08 14u30  Eerste gezin zonder papieren opgesloten in SteenokkerzeelLees meer >
14/08 13u30  Ex-N-VA'er Bart De Nijn naar Mechelse CD&V-lijstMechels schepen Bart De Nijn, die tot enkele maanden geleden tot de N-VA behoorde, staat in oktober als onafhankelijke op de lokale CD&V-lijst. 'We vormen nu al een coalitie en waren van 2006 tot 2012 een kartel, ik wil aan dat succesverhaal verder schrijven', zegt hij.
14/08 13u30  Koen Kennis (N-VA) heeft het grootste aantal mandatenLees meer >
14/08 10u15  Jambon: 15 mensen opgepakt bij actie tegen transmigratie op treinenBij een politieactie tegen illegale transmigratie op treinen zijn gisteravond 15 mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
14/08 09u00  Wat hebben de partijen te winnen of te verliezen bij de verkiezingen?Binnen twee maanden trekken we naar de stembus. Voor alle politieke partijen is de inzet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktover duidelijk: hun lokale machtsbasis behouden of versterken. Die lokale macht vormt namelijk de ruggengraat van de nationale politieke macht. Hoe staat elk van de partijen er voor?
13/08 16u00  SP.A-oudgedienden steunen nieuwe ploeg door Leuvenaars te informerenIn Leuven gaan burgemeester Louis Tobback, de schepenen Dirk Robbeets en Myriam Fannes en oud-schepen Jaak Brepoels tijdens 40 wandelingen door de verschillende stadswijken de bewoners informeren hoe ze de voorbije 24 jaar Leuven grondig veranderd hebben. Op die manier hopen ze als oudgedienden de nieuwe SP.A-ploeg onder leiding van schepen Mohamed Ridouani te steunen.
13/08 13u15  N-VA op eigen kracht naar de kiezer in KraainemLees meer >
13/08 12u00  "Strijd tegen transmigratie moet worden opgevoerd, kan niet dat ene burgemeester het duwt naar de andere"Lees meer >
13/08 10u00  Landuyt: "Partijpolitiek is mij ontgroeid. Publiek geheim dat Crombez en ik niet op dezelfde golflengte zitten"Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A) neemt afscheid van de nationale politiek. 'De partijpolitiek is mij een stuk ontgroeid', aldus de socialist. Volgens hem benadrukt de partijpolitiek te veel de verschillen. Landuyt noemt zichzelf 'minder extreem' dan zijn partijvoorzitter John Crombez.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Jan Van Rijswijck, de "populairste liberaal op het Schoon Verdiep"20/08 06u00 - VRT NWS: Politiek: Deze week toert VRT NWS door Vlaanderen en Brussel, op zoek naar illustere burgemeesters uit een ver verleden. Straten, kastelen of andere markante bouwwerken zijn onze gids. Onze eerste halte is de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen, genoemd naar burgemeester Jan Van Rijswijck (1892-1906), oftewel 'onze Jan'.
5x Van Overtveldt over Turkse crisis: "Getier vanuit Washington helpt niet, maar oorzaak ligt in interne onevenwichten"20/08 09u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
2x Stemt u in uw gemeente binnenkort ook elektronisch? Wemmel gaf alvast een introductie20/08 15u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x De weemoed van een partijvoorzitter19/08 13u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Landuyt: "Partijpolitiek is mij ontgroeid. Publiek geheim dat Crombez en ik niet op dezelfde golflengte zitten"13/08 10u00 - VRT NWS: Politiek: Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A) neemt afscheid van de nationale politiek. 'De partijpolitiek is mij een stuk ontgroeid', aldus de socialist. Volgens hem benadrukt de partijpolitiek te veel de verschillen. Landuyt noemt zichzelf 'minder extreem' dan zijn partijvoorzitter John Crombez.
0x "Strijd tegen transmigratie moet worden opgevoerd, kan niet dat ene burgemeester het duwt naar de andere"13/08 12u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x N-VA op eigen kracht naar de kiezer in Kraainem13/08 13u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x SP.A-oudgedienden steunen nieuwe ploeg door Leuvenaars te informeren13/08 16u00 - VRT NWS: Politiek: In Leuven gaan burgemeester Louis Tobback, de schepenen Dirk Robbeets en Myriam Fannes en oud-schepen Jaak Brepoels tijdens 40 wandelingen door de verschillende stadswijken de bewoners informeren hoe ze de voorbije 24 jaar Leuven grondig veranderd hebben. Op die manier hopen ze als oudgedienden de nieuwe SP.A-ploeg onder leiding van schepen Mohamed Ridouani te steunen.
0x Wat hebben de partijen te winnen of te verliezen bij de verkiezingen?14/08 09u00 - VRT NWS: Politiek: Binnen twee maanden trekken we naar de stembus. Voor alle politieke partijen is de inzet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktover duidelijk: hun lokale machtsbasis behouden of versterken. Die lokale macht vormt namelijk de ruggengraat van de nationale politieke macht. Hoe staat elk van de partijen er voor?
0x Jambon: 15 mensen opgepakt bij actie tegen transmigratie op treinen14/08 10u15 - VRT NWS: Politiek: Bij een politieactie tegen illegale transmigratie op treinen zijn gisteravond 15 mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven