maandag 20 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/08 13u00  Waarom Bpost de postbedeling wil omgooien: de tanende brievenpost in cijfers 'Ons model is einde verhaal': ook dit weekend weer liet Bpost-CEO Koen Van Gerven een ballonnetje op over een transformatie van de brievenbedeling, tot onvrede van de vakbonden. Waarom doet hij dat tegenwoordig zo vaak? We hebben de cijfers voor u even gebundeld.
20/08 12u00  Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden Lees meer >
20/08 10u45  Minder frequente postbedeling? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren" De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of brievenpost met 'snelle' en 'gewone' postzegels mogelijk is. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.
20/08 09u30  Komt de postbode niet meer elke dag langs? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren" De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of de postbode nog elke dag moet langskomen. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.10 
20/08 06u00  Oud-minister Varoufakis: "Griekenland zinkt elke dag dieper in zwarte gat" Lees meer >10 
20/08 05u00  Varoufakis: Griekenland is nog niet gered Lees meer >16 
19/08 13u00  Europese steun voor Griekenland stopt morgen, maar "toekomst van Grieken ziet er niet zo rooskleurig uit" Lees meer >
17/08 17u30  Onze Lieve Heer Musk, vergeef ons, het is onze schuld Elon Musk, de charismatische veelvoud-ondernemer, is niet uit het nieuws weg te slaan. Hij werd lang gezien als onze redder, maar tuimelt zo stilaan van zijn sokkel. Maar wiens schuld is dat echt?
17/08 16u15  Air France-KLM heeft eindelijk nieuwe topman, meteen controverse over zijn salaris Na een maandenlange zoektocht heeft het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern Air France-KLM eindelijk een nieuwe CEO: de Canadees Benjamin Smith is de opvolger van Jean-Marc Janaillac, die is opgestapt nadat de piloten van Air France zijn voorstellen voor een loonsverhoging door de piloten van Air France waren afgewezen. Smith zal een oplossing moeten zien te vinden voor de al lang aanslepende sociale onrust bij Air France, maar nu al ontstaat er cointroverse over het loon dat hij als CEO zal krijgen.
17/08 16u15  Zelfstandig in bijberoep, het beste van twee werelden? Een opmerkelijk interview deze ochtend op Radio 1: Vlaams Parlementslid en ondernemer Grete Remen (N-VA) verklaart dat zelfstandigen in bijberoep maximaal twee jaar van dat statuut zouden mogen genieten. Volgens Remen genieten zelfstandigen in bijberoep van de voordelen, zonder de nadelen die andere ondernemers hebben. ?Van twee walletjes eten?, noemt ze het. Maar wat is een zelfstandige in bijberoep? Wat zijn de voor- en nadelen van zo?n statuut? Is het echt oneerlijke concurrentie voor andere ondernemers? We zetten de pro's en contra's op een rij.
17/08 15u00  Roularta ziet reclame-inkomsten fors dalen en boekt stevige waardevermindering Lees meer >
17/08 14u00  Nieuwe Amerikaanse dreigementen geven lira opnieuw een klap De Turkse lira krijgt vandaag opnieuw een pandoering na een aantal betere dagen. Reden: nieuwe Amerikaanse dreigementen. De VS wil nog altijd de onvoorwaardelijke vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson.
16/08 18u00  Huurprijzen van studentenkoten blijven stabiel Lees meer >
16/08 16u00  Vakbonden richten zich ten einde raad tot aandeelhouders Ryanair Lees meer >
16/08 12u45  Zakendynastie Benetton, grootste aandeelhouder wegbeheerder, onder vuur na ramp Genua: aandeel keldert op de beurs Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/08 12u45  Malafide merkenregister "WOTRA" probeert ondernemers geld af te troggelenZowel het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) als de federale overheidsdienst Economie waarschuwen ondernemers voor een malafide speler die hen geld probeert af te luizen. Voor 989 euro probeert 'WOTRA' de ondernemers een handelsmerk te laten opnemen in een register.
16/08 10u30  Belgisch bedrijf mag 1.200 IT'ers tewerkstellen bij Europese CommissieLees meer >
16/08 10u30  Aandeel uitbater snelwegbrug opent dieprood op beurs: bijna 25 procent verliesHet aandeel van Atlantia - de holding achter de snelweguitbater van de ingestorte brug in Genua -krijgt klappen op de beurs van Milaan. Het verlies schommelt bij opening rond de 25 procent.
16/08 09u15  Een job in ICT is leuker dan je denkt, maar niemand weet datLees meer >
14/08 13u30  Belgische economie blijft trager groeien dan eurozoneLees meer >
13/08 17u15  Musk bevestigt in blog: Saudisch staatsfonds wil Tesla van de beurs halenDe CEO van Tesla Elon Musk heeft in een blog meer uitleg gegeven over het plan om het autobedrijf van de beurs te halen. Daarin bevestigt Musk dat een Saudisch staatsfonds wil meewerken aan het plan. De flamboyante ingenieur/CEO komt ook terug op zijn ophefmakende tweet van vorige week.
13/08 16u00  Wat is er juist aan de hand in Turkije? En kunnen toeristen er nu koopjes doen?Lees meer >
13/08 11u00  Bayer incasseert klappen op de beurs na Roundup-boete in de VSLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Varoufakis: Griekenland is nog niet gered20/08 05u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
10x Oud-minister Varoufakis: "Griekenland zinkt elke dag dieper in zwarte gat"20/08 06u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
10x Komt de postbode niet meer elke dag langs? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren"20/08 09u30 - VRT NWS: Economie: De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of de postbode nog elke dag moet langskomen. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.
7x Minder frequente postbedeling? Vakbond wil erover nadenken: "Maar stop met debat in de pers te voeren"20/08 10u45 - VRT NWS: Economie: De socialistische bond ACOD bij Bpost wil mee bekijken of brievenpost met 'snelle' en 'gewone' postzegels mogelijk is. De bond reageert daarmee op een weekendinterview met Bpost-topman Koen Van Gerven in De Standaard, waarin hij opnieuw een minder frequente postbedeling had gesuggereerd. De CEO krijgt van de vakbond wel een veeg uit de pan.
5x Roularta ziet reclame-inkomsten fors dalen en boekt stevige waardevermindering17/08 15u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
5x Zelfstandig in bijberoep, het beste van twee werelden?17/08 16u15 - VRT NWS: Economie: Een opmerkelijk interview deze ochtend op Radio 1: Vlaams Parlementslid en ondernemer Grete Remen (N-VA) verklaart dat zelfstandigen in bijberoep maximaal twee jaar van dat statuut zouden mogen genieten. Volgens Remen genieten zelfstandigen in bijberoep van de voordelen, zonder de nadelen die andere ondernemers hebben. ?Van twee walletjes eten?, noemt ze het. Maar wat is een zelfstandige in bijberoep? Wat zijn de voor- en nadelen van zo?n statuut? Is het echt oneerlijke concurrentie voor andere ondernemers? We zetten de pro's en contra's op een rij.
5x Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden20/08 12u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
4x Huurprijzen van studentenkoten blijven stabiel16/08 18u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
4x Nieuwe Amerikaanse dreigementen geven lira opnieuw een klap17/08 14u00 - VRT NWS: Economie: De Turkse lira krijgt vandaag opnieuw een pandoering na een aantal betere dagen. Reden: nieuwe Amerikaanse dreigementen. De VS wil nog altijd de onvoorwaardelijke vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson.
4x Onze Lieve Heer Musk, vergeef ons, het is onze schuld17/08 17u30 - VRT NWS: Economie: Elon Musk, de charismatische veelvoud-ondernemer, is niet uit het nieuws weg te slaan. Hij werd lang gezien als onze redder, maar tuimelt zo stilaan van zijn sokkel. Maar wiens schuld is dat echt?

Statistieken

Artikels:
31569
Gelezen:
27105
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven