vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/09 19u30  Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart" Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
20/09 11u00  Havens vangen bot bij Europees Hof en moeten toch miljoenen vennootschapsbelasting betalen De Belgische haven zullen willens nillens vennootschapsbelasting moeten betalen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Een vrijstelling van belastingen zou illegale staatssteun zijn, oordeelt het hof.11 
20/09 11u00  Benzine weer goedkoper Benzine tanken wordt morgen wat goedkoper. Ongeveer de helft van de stevige prijsverhoging van donderdag, in de nasleep van een droneaanval op de Saudische olie-industrie, gaat er alweer af.11 
20/09 09u45  Facebook-baas Zuckerberg ontmoet Trump, wil WhatsApp en Instagram niet verkopen Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
20/09 08u30  Twee op de drie handcarwashes betrapt op sociale fraude Lees meer >
19/09 22u00  Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy, gerecht onderzoekt handel met voorkennis Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door gerechtelijke bronnen. De huiszoeking is uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
19/09 19u45  Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door het Brusselse parket. De huiszoeking is wellicht uitgevoerd in het kader van een onderzoek door de beurswaakhond FSMA naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
19/09 10u30  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuiswerken? Lees meer >
19/09 06u00  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuis werken? Lees meer >
19/09 00u00  Amerikaanse centrale bank geeft Wall Street een zetje met renteverlaging De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank bleven de graadmeters in de min. Pas toen Fed-baas Jerome Powell te kennen gaf dat de centrale bank zijn balans gaat vergroten, werden de verliezen weggepoetst.
18/09 15u15  Waarom kost geneesmiddel voor baby Pia zoveel? En wat is eraan te doen? 6 vragen en antwoorden Een medicijn van 1,9 miljoen euro: de ouders van de negen maanden oude baby Pia, die lijdt aan spinale musculaire atrofie (SMA), kunnen dat bedrag nu dankzij een grootschalige sms-actie op tafel leggen. Maar het blijft een waanzinnige som geld. Hoe kom je als producent tot die prijs? En wat kan de overheid daartegen doen?
18/09 14u00  Waarom u beter vandaag nog even kunt gaan tanken Lees meer >
18/09 12u00  Waarom u vandaag beter nog even gaat tanken Lees meer >
18/09 10u45  Een extra spoortunnel onder Brussel, hoe zinnig is dat? "Op lange termijn wordt het onvermijdelijk" Moet er een extra spoortunnel komen onder Brussel, om de huidige noord-zuidverbinding te ontlasten? Volgens een strategisch plan van Infrabel is dat maar een van de vele opties voor de toekomst van het spoor. Maar mobiliteitsexpert Pieter Van Steenwegen vindt het helemaal niet zo'n van de pot gerukt idee: 'Het kan deel zijn van de oplossing.'
18/09 09u45  Britten hamsteren massaal voor feestdagen door brexit: "Er zal geen champagnecrisis zijn met kerst" Britse importeurs en drankhandelaren hamsteren op grote schaal bier, wijn, champagne en andere dranken voor de feestdagen. Ze vrezen dat de brexit die - normaal - voor 31 oktober gepland staat het na die tijd lastig maakt om drank in te voeren uit de Europese Unie, zo meldt de Britse krant The Guardian.
Laatste update: vandaag om 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 08u45  Waarom u misschien vandaag beter nog even gaat tankenLees meer >
17/09 15u00  Hoe werkt de marketingstrategie achter de omstreden elektronische sigaret Juul?Lees meer >
17/09 15u00  Kaap van 100.000 hybride auto?s overschredenLees meer >
17/09 11u30  Heel wat architecten of boekhouders vergeten hun "informatieplicht", minister Beke wil hen eraan herinnerenAls je bijvoorbeeld naar een architect stapt, moet die je eerst en vooral laten weten hoeveel je hem zal moeten betalen, voordat hij jou advies geeft. Wist je dat? Wel, de meeste architecten weten dat zelf niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister van Economie Wouter Beke (CD&V) liet uitvoeren. En dat geldt niet alleen voor architecten, maar voor alle vrij beroepen. Beke wil er hen nog eens aan herinneren, zo maakt hij bekend in het Radio 2-programma 'De inspecteur' .
16/09 10u15  De olieprijzen stijgen: gaat u dat voelen aan de pomp en in uw portemonnee?Lees meer >
16/09 06u30  Vorig jaar 226.524 koelkasten en diepvriezers "vermist": Recupel start nieuwe campagneVorig jaar kochten de Belgen 686.459 nieuwe koelkasten of ijskasten en dus werden er (ongeveer) evenveel afgedankt. De meeste van die oude toestellen komen bij Recupel terecht, dat verantwoordelijk is voor de recyclage ervan. Maar 30 procent van de afgedankte koel- en ijskasten verdwijnt spoorloos. Recupel start nu een sensibiliseringscampagne.
14/09 15u00  Dominique Leroy stapt dan toch vervroegd op als CEO van ProximusDominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personeel van Proximus.
14/09 13u45  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 14 september.
14/09 13u45  Dominique Leroy stapt op 20 september op als CEO van ProximusDominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personel van Proximus.
14/09 11u15  Zo leren ze in China Belgische peren eten: met schil en alSinds de Russische boycot van 2014 worden nieuwe afzetmarkten gezocht voor het Belgische hard fruit. China is een van die nieuwe markten. Maar de Chinese consument moest het product wel nog leren kennen. Zo wist hij niet dat je de Belgische conferencepeer gerust ongeschild kunt opeten.
13/09 19u45  Dominique Leroy kan bij KPN in Nederland 3 miljoen euro verdienenDe verloning van Dominique Leroy bij het Nederlandse telecomconcern KPN kan dankzij allerlei bonussen fors oplopen tot boven 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een oproep aan de aandeelhouders van KPN voor een buitengewone algemene vergadering.
13/09 12u15  Herstructurering tabaksreus British American Tobacco heeft geen gevolgen voor vestiging Groot-BijgaardenDe 110 werknemers van tabaksgigant British American Tobacco (BAT) in Groot-Bijgaarden kunnen opgelucht adem halen. Zij behouden hun baan. BAT is aan een wereldwijde herstructurering bezig. Eerder dit jaar werd wel beslist dat de BAT-vestiging in Sint-Jans-Molenbeek dichtgaat, 34 mensen verliezen daar hun baan.
13/09 11u15  Online shoppen met kredietkaart binnenkort enkel nog mogelijk met smartphone of kaartlezerVanaf 14 september is er een nieuwe betaalrichtlijn van kracht. En dat heeft enkele gevolgen voor jou, als consument.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Benzine weer goedkoper20/09 11u00 - VRT NWS: Economie: Benzine tanken wordt morgen wat goedkoper. Ongeveer de helft van de stevige prijsverhoging van donderdag, in de nasleep van een droneaanval op de Saudische olie-industrie, gaat er alweer af.
11x Havens vangen bot bij Europees Hof en moeten toch miljoenen vennootschapsbelasting betalen20/09 11u00 - VRT NWS: Economie: De Belgische haven zullen willens nillens vennootschapsbelasting moeten betalen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Een vrijstelling van belastingen zou illegale staatssteun zijn, oordeelt het hof.
8x Facebook-baas Zuckerberg ontmoet Trump, wil WhatsApp en Instagram niet verkopen20/09 09u45 - VRT NWS: Economie: Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
5x Twee op de drie handcarwashes betrapt op sociale fraude20/09 08u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
4x Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart"20/09 19u30 - VRT NWS: Economie: Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
1x Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy19/09 19u45 - VRT NWS: Economie: Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door het Brusselse parket. De huiszoeking is wellicht uitgevoerd in het kader van een onderzoek door de beurswaakhond FSMA naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
1x Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy, gerecht onderzoekt handel met voorkennis19/09 22u00 - VRT NWS: Economie: Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door gerechtelijke bronnen. De huiszoeking is uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
0x Online shoppen met kredietkaart binnenkort enkel nog mogelijk met smartphone of kaartlezer13/09 11u15 - VRT NWS: Economie: Vanaf 14 september is er een nieuwe betaalrichtlijn van kracht. En dat heeft enkele gevolgen voor jou, als consument.
0x Herstructurering tabaksreus British American Tobacco heeft geen gevolgen voor vestiging Groot-Bijgaarden13/09 12u15 - VRT NWS: Economie: De 110 werknemers van tabaksgigant British American Tobacco (BAT) in Groot-Bijgaarden kunnen opgelucht adem halen. Zij behouden hun baan. BAT is aan een wereldwijde herstructurering bezig. Eerder dit jaar werd wel beslist dat de BAT-vestiging in Sint-Jans-Molenbeek dichtgaat, 34 mensen verliezen daar hun baan.
0x Dominique Leroy kan bij KPN in Nederland 3 miljoen euro verdienen13/09 19u45 - VRT NWS: Economie: De verloning van Dominique Leroy bij het Nederlandse telecomconcern KPN kan dankzij allerlei bonussen fors oplopen tot boven 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een oproep aan de aandeelhouders van KPN voor een buitengewone algemene vergadering.

Statistieken

Artikels:
33355
Gelezen:
33957
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven