woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/02 20u15  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dat lukken? Lees meer >
18/02 19u00  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dit lukken? Lees meer >
18/02 14u15  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, er vallen geen ontslagen Lees meer >
18/02 06u15  Ondanks afschaffing van de woonbonus keldert verkoop niet: sinds Nieuwjaar liggen investeerders op de loer Er worden in Vlaanderen nog altijd veel huizen en appartementen gekocht. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen voor de eerste zeven weken van dit jaar. In vergelijking met begin vorig jaar is er een lichte terugval van gemiddeld 3 procent, maar er was een flinke terugval verwacht als gevolg van het afschaffen van de woonbonus begin dit jaar. De kopers blijken vooral investeerders te zijn die de woning dan willen verhuren.
17/02 21u00  Franse treinbouwer Alstom neemt Canadese Bombardier (met vestiging in Brugge) over De Franse treinbouwer Alstom neemt de spooractiviteiten van zijn Canadese concurrent Bombardier over. Beide bedrijven zijn actief in ons land. Bombardier heeft een fabriek in Brugge. De vakbonden daar vrezen (nog) niet voor banenverlies.
17/02 14u15  Socialistische ambtenarenbond ACOD wil vrijdag staken: "Men wil het stakingsrecht ondermijnen" De socialistische ambtenarenbond ACOD Overheidsdiensten wil nu vrijdag, net voor de start van de krokusvakantie, staken tegen de Vlaamse besparingsplannen. Met de actie spreekt de vakbond ook haar steun uit aan de acties van de cipiers. 'Dit is nog maar het startschot', luidt het in een persbericht van het ACOD.
17/02 13u00  Ex-mijnwerkers voeren opnieuw actie in Brussel voor hogere pensioenen: "Maak het in orde!" Lees meer >
17/02 13u00  ACOD Overheidsdiensten wil vrijdag staken tegen Vlaams besparingsbeleid De socialistische ambtenarenbond ACOD Overheidsdiensten wil nu vrijdag, net voor de start van de krokusvakantie, staken tegen de Vlaamse besparingsplannen. Met de actie spreekt de vakbond ook haar steun uit aan de acties van de cipiers. 'Dit is nog maar het startschot', luidt het in een persbericht van het ACOD.
17/02 09u30  Ex-mijnwerkers gaan opnieuw actievoeren in Brussel voor hogere pensioenen: "Maak het in orde!" Honderden ex-mijnwerkers zijn vanmorgen vanuit Limburg vertrokken richting Brussel. Ze gaan er actievoeren om een correcte berekening van hun pensioen te eisen.
16/02 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 15 februari.
15/02 06u30  Help, hoe hou ik meer over op het einde van de maand? Dit zijn onze tips Op het einde van de maand net iets meer op je spaarrekening kunnen zetten, was dat ook jouw goede voornemen dit jaar? Herkenbaar. Maar hoe begin je daaraan? In deze YouTube-video hebben we voor jou opnieuw een hele reeks tips opgelijst.
14/02 18u00  115.000 containers minder in Antwerpen door coronavirus: "Impact kunnen we dit jaar niet meer goedmaken" De havens van Antwerpen en Zeebrugge zullen dit jaar een gevoelige tik krijgen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China. Na zeven dikke jaren van groei, verwacht Antwerpen 7 procent minder containertrafiek van en naar China ten opzichte van recordjaar 2019. Dat zijn 115.000 containers minder. ?Als de situatie langer aanhoudt, kan dit zelfs nog verhogen?, zegt havenwoordvoerder Barbara Janssens.
14/02 16u45  "Taartenbakker" uit Brasschaat is 'Starter van het Jaar' voor Unizo Antwerpen Serge Lamoral van Pastry Solutions uit Brasschaat is 'Starter van het Jaar' voor Unizo Antwerpen. Het bedrijf verkoopt kant-en-klare binnenkanten van taarten voor bakkers, die vaak met een personeelstekort kampen. Met dit product sparen ze erg veel tijd uit. 'Ons vak is met uitsterven bedreigd. Wij bieden een 'incognito' hulpmiddel aan dat verstopt zit in de taart maar dat ervoor zorgt dat de bakker kan blijven bestaan'.
14/02 12u15  Mogelijk staking op luchthaven Zaventem tijdens krokusvakantie De vier vakbonden bij de luchthavenpolitie dreigen met een staking tijdens de krokusvakantie. Redenen zijn het aanhoudende personeelstekort en het gebrek aan middelen, klinkt het bij de bonden.
14/02 09u45  Chocoladeproducent lanceert 3D-printstudio waarmee chocolatiers hun wildste dromen kunnen waarmaken Chocoladeproducent Barry Callebaut gaat op grote schaal 3D-prints in chocolade aanbieden. Zo kunnen topchefs en bedrijven hun eigen ontwerpen of logo's laten printen in chocola. Chocola maken met een 3D-printer bestond al, maar het was tot nu toe een vrij moeizaam proces.
Laatste update: dinsdag 18 februari 2020, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/02 08u45  Geplaagde "e-gates" op Zaventem al na 5 jaar aan vervanging toe: "Kinderziektes zijn al die jaren blijven zeuren"De 'e-gates', de elektronische poortjes op de luchthaven van Zaventem, moeten al na 5 jaar opnieuw worden vervangen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De poortjes - kostprijs: 2,4 miljoen euro - moesten de luchthaven helpen beveiligen. Maar voor de politie zijn ze al jaren meer een last dan een lust.
14/02 07u45  Tot 5 miljard dollar verlies voor luchtvaart door het coronavirus COVID-19De luchtvaartsector verwacht zo'n 4 tot 5 miljard dollar omzetverlies door het coronavirus COVID-19. Dat meldt de internationale burgerluchtvaartorganisatie. Sinds de uitbraak van het virus hebben tientallen luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar China opgeschort in de hoop het virus niet verder te verspreiden.
14/02 07u45  Protest tegen windmolens in ZonnebekeLees meer >
13/02 15u30  Minister van Werk Hilde Crevits (CD&V): ?Er lopen gesprekken over een gedeeltelijke doorstart van CG Power Systems??Op dit ogenblik lopen er gesprekken over een gedeeltelijke doorstart van CG Power Systems.? Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) vanochtend gezegd in een antwoord op vragen in het Vlaams Parlement over het faillissement van de Mechelse transformatorenfabrikant. Kandidaat-overnemers hebben tot het einde van de maand tijd om hun dossier in te dienen.
13/02 14u30  Extra druk op bloemenveiling door Valentijn: "Niet langer zeven anjers, zeven rozen"Op de bloemenveiling in Neder-Over-Heembeek worden 20 procent meer bloemen verkocht door Valentijnsdag. De Euroveiling is uitzonderlijk langer open zodat de 300 aanwezige bloemisten er genoeg voorraad kunnen inslaan. ?Het is minder klassiek: niet langer zeven anjers, zeven rozen. Belgische bloemen zitten in de lift?, zegt florist Stefan Vandeputte uit Merelbeke.
13/02 11u00  Extra druk op bloemenveiling door Valentijn: ?Niet langer zeven anjers, zeven rozen?Op de bloemenveiling in Neder-Over-Heembeek worden 20 procent meer bloemen verkocht door Valentijn. De Euroveiling is uitzonderlijk langer open zodat de 300 aanwezige bloemisten er genoeg voorraad kunnen inslaan. ?Het is minder klassiek: niet langer zeven anjers, zeven rozen. Belgische bloemen zitten in de lift?, zegt florist Stefan Vandeputte uit Merelbeke.
13/02 08u45  Bel-20 op het hoogste peil in 12 jaar, "maar een gezonde dosis scepsis is altijd op zijn plaats"De Bel20 - de korf met de 20 belangrijkste aandelen is dat - sloot gisteravond op het hoogste peil in 12 jaar. En ook de beurzen van New York halen recordcijfers. De bezorgdheid over de impact van het coronavirus op de economie lijkt al wat getemperd te zijn.
12/02 21u15  Aantal Vlaamse wijnbouwers stijgt jaar na jaar: gevolg van klimaatopwarming of vervolg op middeleeuwse traditie?Het aantal wijnbouwers blijft stijgen in Vlaanderen. In 2019 waren het er al 110. Vaak is te horen dat de doorbraak van de Vlaamse wijn te danken is aan de opwarming van het klimaat. Maar is dat echt de oorzaak als we weten dat er tot ver in de 15e eeuw een bloeiende wijnbouw was van Maaseik tot Brugge?
12/02 19u00  Burgemeester Tienen vraagt Vlaamse aanpak van leegstand winkelpanden in steden: ?Strikte regels moeten worden aangepast?Katrien Partyka, CD&V-burgemeester van Tienen, wil dat de Vlaamse overheid de kleine steden te hulp schiet om de leegstand van winkelpanden structureel aan te pakken. ?We voeren allemaal onze eigen strijd terwijl we overal met hetzelfde probleem kampen.? Partyka pleit ervoor om de strikte regels voor ruimtelijke ordening los te laten. ?Onze regelgeving is niet aangepast aan nieuwe tussenvormen van handelszaken en horeca.?
12/02 14u30  Komst van Albert Heijn in shoppingcenter M2 in Maasmechelen trekt andere winkels aanDe komst van de supermarkt Albert Heijn in shoppingcenter M2 in Maasmechelen zorgt daar voor een heropleving. Die Albert Heijn is vanmiddag open gegaan. Er melden zich nu ook weer andere winkels om naar het shoppingcenter te komen.
12/02 11u15  Bankuittreksels bijhouden? Neem best het zekere voor het onzekereHoelang moet je bankafschriften bijhouden? En kan een bank voor jou afschriften opzoeken van 25 jaar geleden? 'De inspecteur' op Radio 2 maakt een overzicht.
12/02 09u15  Industrieterreinen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder krijgen make-overVlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakt 200.000 euro vrij om drie industrieterreinen in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder te vernieuwen. Het gaat om De Schacht, het oude mijnterrein in Zolder, en om het Europark en Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren, ook dat laatste is een voormalig mijnterrein. Er moet onder meer een betere aankleding met duidelijke wegwijzers komen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Bankuittreksels bijhouden? Neem best het zekere voor het onzekere12/02 11u15 - VRT NWS: Economie: Hoelang moet je bankafschriften bijhouden? En kan een bank voor jou afschriften opzoeken van 25 jaar geleden? 'De inspecteur' op Radio 2 maakt een overzicht.
1x Aantal Vlaamse wijnbouwers stijgt jaar na jaar: gevolg van klimaatopwarming of vervolg op middeleeuwse traditie?12/02 21u15 - VRT NWS: Economie: Het aantal wijnbouwers blijft stijgen in Vlaanderen. In 2019 waren het er al 110. Vaak is te horen dat de doorbraak van de Vlaamse wijn te danken is aan de opwarming van het klimaat. Maar is dat echt de oorzaak als we weten dat er tot ver in de 15e eeuw een bloeiende wijnbouw was van Maaseik tot Brugge?
1x Bel-20 op het hoogste peil in 12 jaar, "maar een gezonde dosis scepsis is altijd op zijn plaats"13/02 08u45 - VRT NWS: Economie: De Bel20 - de korf met de 20 belangrijkste aandelen is dat - sloot gisteravond op het hoogste peil in 12 jaar. En ook de beurzen van New York halen recordcijfers. De bezorgdheid over de impact van het coronavirus op de economie lijkt al wat getemperd te zijn.
1x Protest tegen windmolens in Zonnebeke14/02 07u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dit lukken?18/02 19u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dat lukken?18/02 20u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Industrieterreinen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder krijgen make-over12/02 09u15 - VRT NWS: Economie: Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakt 200.000 euro vrij om drie industrieterreinen in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder te vernieuwen. Het gaat om De Schacht, het oude mijnterrein in Zolder, en om het Europark en Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren, ook dat laatste is een voormalig mijnterrein. Er moet onder meer een betere aankleding met duidelijke wegwijzers komen.
0x Komst van Albert Heijn in shoppingcenter M2 in Maasmechelen trekt andere winkels aan12/02 14u30 - VRT NWS: Economie: De komst van de supermarkt Albert Heijn in shoppingcenter M2 in Maasmechelen zorgt daar voor een heropleving. Die Albert Heijn is vanmiddag open gegaan. Er melden zich nu ook weer andere winkels om naar het shoppingcenter te komen.
0x Burgemeester Tienen vraagt Vlaamse aanpak van leegstand winkelpanden in steden: ?Strikte regels moeten worden aangepast?12/02 19u00 - VRT NWS: Economie: Katrien Partyka, CD&V-burgemeester van Tienen, wil dat de Vlaamse overheid de kleine steden te hulp schiet om de leegstand van winkelpanden structureel aan te pakken. ?We voeren allemaal onze eigen strijd terwijl we overal met hetzelfde probleem kampen.? Partyka pleit ervoor om de strikte regels voor ruimtelijke ordening los te laten. ?Onze regelgeving is niet aangepast aan nieuwe tussenvormen van handelszaken en horeca.?
0x Extra druk op bloemenveiling door Valentijn: ?Niet langer zeven anjers, zeven rozen?13/02 11u00 - VRT NWS: Economie: Op de bloemenveiling in Neder-Over-Heembeek worden 20 procent meer bloemen verkocht door Valentijn. De Euroveiling is uitzonderlijk langer open zodat de 300 aanwezige bloemisten er genoeg voorraad kunnen inslaan. ?Het is minder klassiek: niet langer zeven anjers, zeven rozen. Belgische bloemen zitten in de lift?, zegt florist Stefan Vandeputte uit Merelbeke.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven