woensdag 26 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
26/06 08u00  Controle op Inkomensgarantie voor Ouderen wordt strenger Lees meer >11 
26/06 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 22 juni.
25/06 20u15  Laatste kans op hoger minimumloon vanaf 1 juli is verkeken, ABVV wil akkoord niet tekenen Lees meer >
25/06 12u45  Belfius: ?Pensioenboemerang komt nu hard aan bij 3 op 4 gemeenten? De gemeentebesturen zullen het deze regeerperiode heel lastig krijgen om de pensioenen van hun vastbenoemde ambtenaren te betalen. Dat bevestigt de bank Belfius in een nieuwe studie naar de inkomsten en uitgaven van lokale besturen. De gemeenten zien de donkere wolken al jaren hangen, maar deze legislatuur zal drie kwart van de gemeenten de rekening gepresenteerd krijgen. En dat geld zal ergens vandaan moeten komen.
25/06 08u15  Trap niet in de valkuilen van de huurauto: met deze dingen houdt u maar beter rekening Heel wat consumenten komen bedrogen uit als ze een auto huren in het buitenland. Er wordt u nadien onterecht schade aangerekend, er komen verborgen kosten boven of de dekking van een bijhorende verzekering blijkt ruim onvoldoende. Net voor de vakantieperiode zet 'De inspecteur' de belangrijkste tips en valkuilen op een rij.
25/06 06u00  Trap niet in de valkuilen van de huurauto: met deze dingen houdt u best rekening Heel wat consumenten komen bedrogen uit als ze een auto huren in het buitenland. Er wordt u nadien onterecht schade aangerekend, er komen verborgen kosten boven of de dekking van een bijhorende verzekering blijkt ruim onvoldoende. Net voor de vakantieperiode zet 'De inspecteur' de belangrijkste tips en valkuilen op een rij.
24/06 11u30  Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groep Lees meer >
24/06 05u45  Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie? Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit.
23/06 09u30  Helft horecazaken heeft te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
23/06 08u30  Helft horecazaken te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
22/06 06u30  Hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgt: sociale partners sluiten deal over "to-dolijst" voor regering Was de mantra van de vorige federale regering nog 'jobs, jobs, jobs', dan moet die van de komende Vlaamse regering 'activeren, belonen en bijleren' zijn. Dat valt op te maken uit de deal die de Vlaamse vakbonden en werkgevers hebben gesloten om het recordaantal openstaande vacatures aan te pakken. De volgende minister van Werk weet weer wat gedaan.
22/06 04u15  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar De koers van de bitcoin is vannacht de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard.
21/06 18u45  Producent vliegtuigonderdelen Asco ligt derde week stil na cyberaanval Het bedrijf Asco, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, blijft ten minste tot vrijdag 28 juni dicht. Dit is een gevolg van een cyberaanval waarbij hackers servers van het bedrijf hebben platgelegd.
21/06 18u45  100 jaar oud, maar nog altijd relevant in #MeToo-tijden: de Internationale Arbeidsorganisatie Lees meer >
21/06 14u15  Bierbrouwer AB Inbev ontsnapt aan miljoenenboete van de fiscus Bierbrouwer AB Inbev heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Bijzondere Belastinginspectie in ons land. Die had de multinational aangeklaagd voor fiscale fraude en eiste een boete van 30 miljoen. De BBI had bezwaar tegen een deal, een zogeheten ruling, die de bierbrouwer met diezelfde fiscus had gesloten om een voordelig belastingtarief te krijgen.
Laatste update: vandaag om 8u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/06 19u00  Benzine, elektrisch of toch nog een diesel? 1 op de 6 stelt aankoop nieuwe auto uit door keuzestressLees meer >
20/06 16u30  Textielsector investeert mode- en textielopleiding in GentDe textielsector gaat 200.000 euro investeren in de opleiding mode- en textieltechnologie van de Hogeschool Gent. Hij doet dat omdat de textielsector al jaren met een personeelstekort kampt.
19/06 18u45  Check uw telefoonrekening: wordt u ook plots wekelijks 3,99 euro aangerekend voor spelletjes?Checkt u maandelijks uw telefoonfactuur zorgvuldig? Het is aangeraden om dat regelmatig te doen, want mogelijk wordt u wekelijks 3,99 euro aangerekend voor een dienst waar u zich nooit bewust op heeft geabonneerd: Demon Games. Dat is een Britse spelletjessite waarover de Ombudsman Telecom dit jaar al meer dan 60 klachten heeft gekregen.
19/06 16u30  Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is faillietLees meer >
19/06 16u30  David tegen Goliath: bedrijf uit Oudenaarde verslaat Adidas in de rechtbankSchoenenbedrijf Shoe Branding Europe uit Oudenaarde heeft een grote zaak gewonnen tegen het Duitse sportmerk Adidas. Drie parallelle strepen: dat wilde Adidas claimen als merk, maar het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat dat niet kan.
19/06 11u00  Grote kosten? Opgelet: factuurfraude zit weer in de liftZe zijn opnieuw in opmars: fraudeurs die facturen uit de postbus vissen en er hun eigen rekeningnummer opzetten. Als slachtoffer denk je dat je de aannemer betaalt, maar het geld verdwijnt naar een andere rekening.
19/06 11u00  Kunnen de lagekostentreinen van Flixtrain de lijn Brussel-Parijs veroveren?Flixtrain, de treinpoot van het Duitse busbedrijf Flixbus, denkt eraan een eigen treinaanbod te lanceren tussen Brussel en Parijs. Dat blijkt uit documenten die de Duitsers hebben ingediend bij de Franse spoorregulator Arafer. Wordt Flixtrain een nieuwe 'low budget'-concurrent voor de Thalys? En hoe haalbaar is die ambitie dan?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Controle op Inkomensgarantie voor Ouderen wordt strenger26/06 08u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
7x De markt26/06 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 22 juni.
2x Trap niet in de valkuilen van de huurauto: met deze dingen houdt u best rekening25/06 06u00 - VRT NWS: Economie: Heel wat consumenten komen bedrogen uit als ze een auto huren in het buitenland. Er wordt u nadien onterecht schade aangerekend, er komen verborgen kosten boven of de dekking van een bijhorende verzekering blijkt ruim onvoldoende. Net voor de vakantieperiode zet 'De inspecteur' de belangrijkste tips en valkuilen op een rij.
1x Hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgt: sociale partners sluiten deal over "to-dolijst" voor regering22/06 06u30 - VRT NWS: Economie: Was de mantra van de vorige federale regering nog 'jobs, jobs, jobs', dan moet die van de komende Vlaamse regering 'activeren, belonen en bijleren' zijn. Dat valt op te maken uit de deal die de Vlaamse vakbonden en werkgevers hebben gesloten om het recordaantal openstaande vacatures aan te pakken. De volgende minister van Werk weet weer wat gedaan.
1x Belfius: ?Pensioenboemerang komt nu hard aan bij 3 op 4 gemeenten?25/06 12u45 - VRT NWS: Economie: De gemeentebesturen zullen het deze regeerperiode heel lastig krijgen om de pensioenen van hun vastbenoemde ambtenaren te betalen. Dat bevestigt de bank Belfius in een nieuwe studie naar de inkomsten en uitgaven van lokale besturen. De gemeenten zien de donkere wolken al jaren hangen, maar deze legislatuur zal drie kwart van de gemeenten de rekening gepresenteerd krijgen. En dat geld zal ergens vandaan moeten komen.
0x Kunnen de lagekostentreinen van Flixtrain de lijn Brussel-Parijs veroveren?19/06 11u00 - VRT NWS: Economie: Flixtrain, de treinpoot van het Duitse busbedrijf Flixbus, denkt eraan een eigen treinaanbod te lanceren tussen Brussel en Parijs. Dat blijkt uit documenten die de Duitsers hebben ingediend bij de Franse spoorregulator Arafer. Wordt Flixtrain een nieuwe 'low budget'-concurrent voor de Thalys? En hoe haalbaar is die ambitie dan?
0x Grote kosten? Opgelet: factuurfraude zit weer in de lift19/06 11u00 - VRT NWS: Economie: Ze zijn opnieuw in opmars: fraudeurs die facturen uit de postbus vissen en er hun eigen rekeningnummer opzetten. Als slachtoffer denk je dat je de aannemer betaalt, maar het geld verdwijnt naar een andere rekening.
0x David tegen Goliath: bedrijf uit Oudenaarde verslaat Adidas in de rechtbank19/06 16u30 - VRT NWS: Economie: Schoenenbedrijf Shoe Branding Europe uit Oudenaarde heeft een grote zaak gewonnen tegen het Duitse sportmerk Adidas. Drie parallelle strepen: dat wilde Adidas claimen als merk, maar het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat dat niet kan.
0x Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is failliet19/06 16u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Check uw telefoonrekening: wordt u ook plots wekelijks 3,99 euro aangerekend voor spelletjes?19/06 18u45 - VRT NWS: Economie: Checkt u maandelijks uw telefoonfactuur zorgvuldig? Het is aangeraden om dat regelmatig te doen, want mogelijk wordt u wekelijks 3,99 euro aangerekend voor een dienst waar u zich nooit bewust op heeft geabonneerd: Demon Games. Dat is een Britse spelletjessite waarover de Ombudsman Telecom dit jaar al meer dan 60 klachten heeft gekregen.

Statistieken

Artikels:
35226
Gelezen:
41282
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven