maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
26/08 01u00  Vijf mannen vrijgelaten na vermeende mishandeling met dodelijke afloop in Nederlandse speeltuin In Nederland zijn vijf mannen vrijgelaten die afgelopen weekend waren opgepakt in verband met de dood van een man in een speeltuin. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vijf verdachten de 32-jarige man zouden hebben mishandeld, zo laat de Nederlandse politie weten. De vijf waren op de andere man afgegaan omdat hij een vierjarig meisje onzedelijk zou hebben benaderd.26 
26/08 00u00  75 jaar geleden: Geen paniek bij de collaborateurs ? of toch? Lees meer >24 
26/08 00u00  Het ene festival is het andere niet: wat weten bezoekers op Pukkelpop 50 jaar na datum nog over Woodstock? Op de festivalwei in Kiewit is Pukkelpop dit verlengde weekend aan zijn 34e editie toe. Exact 50 jaar geleden werd in het Amerikaanse dorpje Bethel met Woodstock een historisch festival georganiseerd. Maar wat is er een halve eeuw later - naast die klinkende naam - blijven hangen over Woodstock? En zijn er op het festivalterrein van Pukkelpop nog veel gelijkenissen te zien met dat allereerste massafestival? VRT NWS dook in het archief en vroeg het aan de Pukkelpopgangers.20 
25/08 23u45  Zware brand bij plantenkwekerij in Sint-Katelijne-Waver In Sint-Katelijne-Waver, bij Mechelen, heeft een zware brand gewoed bij een plantenkwekerij. Het vuur brak uit rond 19.30 uur, aan de Potputlei en ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De rookpluim was kilometers ver te zien, zelfs vanop de E34-snelweg in Oelegem.16 
25/08 23u45  Frans meisje (3) zwaargewond nadat ze met gocart van hoge trappen is gereden in Oostende Lees meer >15 
25/08 22u30  TGV rijdt in op kudde: 22 koeien overleven de klap niet Een TGV heeft in Frankrijk 22 koeien doodgereden. Het ongeval gebeurde in Frankrijk, op de spoorverbinding met Zwitsersland. De inzittenden van de hogesnelheidstrein zijn ongedeerd gebleven.
25/08 21u15  Vandaag was rood: duizenden roodharigen uit de hele wereld vieren ?Redhead Days? in Tilburg Duizenden roodharigen uit meer dan 80 landen zijn dit weekend naar de Nederlandse stad Tilburg afgezakt om er samen de International Redhead Days te vieren. Door de stralende zon was het voor de bleken van huid wel puffen en vooral veel smeren geblazen.
25/08 20u00  Vranckx: de truck met 9 levens in Sierra Leone In Sierra Leone gaat nagenoeg alle transport over de weg. Treinen rijden niet meer sinds de jaren 70 en binnenlandse vluchten bestaan ook niet. Vandi runt een transportbedrijf. Elke dag is het een strijd om vooruit te geraken, vooral tijdens het regenseizoen.
25/08 20u00  Frans meisje (3) zwaargewond nadat ze van hoge trappen is gereden in Oostende Lees meer >
25/08 20u00  Zeven doden bij botsing tussen vliegtuig en helikopter boven Mallorca Bij een botsing tussen een helikopter en een vliegtuigje zijn boven het Spaanse vakantie-eiland Mallorca zeven mensen om het leven gekomen. De autoriteiten spraken eerder over vijf doden, maar stelden de balans later bij.
25/08 19u00  "Eerste dode gelinkt aan gebruik elektronische sigaret in VS" Lees meer >
25/08 19u00  Hoe het vertrek van Didier Reynders de politieke stabiliteit kan ondermijnen Didier Reynders is zo goed als weg, eindelijk heeft hij die internationale topjob te pakken. Het kan vreemd klinken over een man die de voorbije jaren zo verguisd werd, zeker in Vlaanderen, maar zijn vertrek dreigt de politieke stabiliteit in eigen land te ondergraven. Al is het maar omdat de MR nu helemaal onthoofd is.
25/08 17u45  Geert Bourgeois (N-VA): "Enkel steun voor Didier Reynders als Eurocommissaris als hij Vlaamse belangen verdedigt" Didier Reynders (MR) moet als Eurocommissaris de Vlaamse jobs en economische belangen in het kader van de brexit verdedigen. Pas dan wil Europees Parlementslid en ex-Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zijn kandidatuur steunen, zo vertelt hij aan VRT NWS.
25/08 17u45  Trendy schoonheidssalon voor mannen heeft ongekend succes in Afghanistan Afghaanse mannen die een hippe haarsnit willen, hun wenkbrauwen willen epileren of make-up laten aanbrengen: onze westerse ogen hadden het tijdens voorgaande bezoeken nooit eerder gezien in Kaboel. Het trendy schoonheidssalon voor mannen 'Elite' bewijst echter dat er een markt voor is, net zoals dat make-up voor mannen aan een opmars bezig is in de Afghaanse hoofdstad en daar zit de oorlog voor iets tussen.
25/08 15u30  Bosbranden in Bolivia leggen al bijna miljoen hectare in de as In Bolivia breiden de bosbranden van de voorbije dagen ondanks de inspanningen van de brandweer en de inzet van een blusvliegtuig nog verder uit. Gisteren stond al 950.000 hectare in brand, zo blijkt uit cijfers van de autoriteiten.
Laatste update: vandaag om 1u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 06u30  Belgische gamingsector nog altijd een mannenbastion: waarom vinden zo weinig vrouwen hun weg naar de industrie?Lees meer >
20/08 06u30  De zussen van de koning: Josephine Charlotte, de prinses in de luwte die de dood van haar moeder "voorspelde"Deze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Josephine Charlotte, de oudste zus van Boudewijn en Albert II.
20/08 06u30  Wachtlijst sociale woningen neemt toe en zet Vlaamse onderhandeling op scherp, Groen: "Stevenen af op sociaal bloedbad"Vorig jaar stonden 153.910 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat is bijna 20.000 meer dan in 2017, blijkt uit cijfers die Groen naar buiten brengt. Morgen onderhandelen de N-VA, CD&V en Open VLD voor het eerst over het woonbeleid van de komende vijf jaar. 'Maar de plannen van Bart De Wever (N-VA) om het met renovaties op te lossen, zullen niet volstaan', zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen). Ook bij de SP.A in Antwerpen raken de cijfers een gevoelige plek.
20/08 00u00  Turkije als land van zon, zee en haartransplantaties: "Ze staan misschien zelfs verder dan bij ons"Steeds meer Belgen zoeken medische hulp in het buitenland. Een ingreep of behandeling kan er goedkoper zijn, de expertise groter of wachtlijsten korter. Dankzij het internet wordt het steeds makkelijker om te vergelijken en te kiezen. Deze week belichten we enkele populaire bestemmingen voor dit 'medisch toerisme' waarbij een reis gekoppeld wordt aan een medische behandeling. Vandaag: Turkije. Een van onze favoriete vakantiebestemmingen, maar ook zeer populair voor cosmetische chirurgie en tandzorg. Een land van zon, zee en haartransplantaties.
19/08 22u45  VS test kruisraket voor de middellange afstand voor het eerst sinds het aflopen van het INF-verdragDe Verenigde Staten hebben een test uitgevoerd met een kruisraket die van op het land is afgevuurd. De raket zou het doel hebben getroffen op een afstand groter dan 500 kilometer. Onlangs is het INF-verdrag tussen de VS en Rusland afgelopen. Dat verbood sinds 1987 het gebruik en bezit van dergelijke raketten voor de middellange afstand.
19/08 21u30  Reeks bomaanslagen verstoort viering 100 jaar onafhankelijkheid van AfghanistanIn Jalalabad in het oosten van Afghanistan zijn op korte tijd zeker tien bommen tot ontploffing gebracht. Er zouden tientallen gewonden zijn gevallen. De aanslagengolf komen op de dag dat Afghanistan de 100e verjaardag van zijn onafhankelijkheid viert en kort na een bloedige aanslag op een huwelijksfeest in de hoofdstad Kaboel.
19/08 21u30  Zijn pruimen een alternatief voor appel en peer? Fruitteler Peter experimenteert ermeeDoor de Russische boycot en de voorbije grote hitte zijn het voor de Vlaamse fruittelers moeilijke tijden. Maar sommigen blijven niet bij de pakken zitten: ze gaan iets anders telen. Naast appels, peren of kersen experimenteren ze bijvoorbeeld met nieuwe pruimensoorten. Onze reporter ging in Haspengouw kijken bij fruitteler Peter Durlet. Bekijk zijn verslag hierboven.
19/08 21u30  Voor de grootste fietsenstalling ter wereld moet u in Utrecht zijnBij het station Utrecht Centraal is vandaag het tweede gedeelte van een fietsenstalling geopend. Dat maakt er de grootste fietsenstalling ter wereld van. Het eerste deel was al in 2017 geopend, en toen ging het al om de grootste stalling van Nederland.
19/08 21u30  Protest in Hongkong: in het spoor van een groep jonge betogersAfgelopen weekend zijn in Hongkong weer honderdduizenden mensen op straat gekomen om te betogen, in de gietende regen. Onze reporter Stefan Blommaert liep mee in het spoor van een groepje vrienden dat al van het begin van het protest, bijna drie maanden geleden, elk weekend betoogt. Bekijk hierboven zijn verslag.
19/08 21u30  Chinese regime heeft Twitter en Facebook gebruikt om betogers in Hongkong in diskrediet te brengenDe twee grote socialemediabedrijven hebben tegelijk misbruiken vastgesteld die kaderen in een grootscheepse operatie van de Chinese overheid. Het zou de bedoeling zijn om de betogers en de oppositie in Hongkong in een slecht daglicht te stellen.
19/08 20u30  Ontspannend, avontuurlijk of stresserend? Zo ervaart u reizen met de elektrische autoLees meer >
19/08 20u30  Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang"Lees meer >
19/08 18u15  Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekortDe regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
19/08 18u15  Londen wil onmiddellijk een eind maken aan vrij verkeer EU-burgers als er een brexit zonder akkoord komtDe Britse regering wil 'onmiddellijk' een einde maken aan het vrije verkeer van personen als het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder akkoord uit de Europese Unie stapt. Dat heeft een woordvoerder van premier Boris Johnson bevestigd. Dat kan betekenen dat u vanaf 1 november niet meer vrij het Kanaal kan oversteken.
19/08 17u15  Ook morgen geen opnames en operaties in Jan Ypermanziekenhuis in Ieper door problemen met IT-systeemLees meer >
19/08 17u15  OPROEP: Verblijft u momenteel op Gran Canaria en bent u getuige van de bosbrand?Lees meer >
19/08 16u00  Duits pretpark schrapt attractie wegens gelijkenis met hakenkruisLees meer >
19/08 16u00  Regering in Hongkong blijft doof voor eisen van protestbewegingDe regering van Hongkong geeft geen signalen dat er over de eisen van de protestbeweging gepraat kan worden. Maar de manifestanten willen doorgaan met acties tot hun eisen ingewilligd zijn. Onze journaalploeg is in Hongkong en maakte deze reportage.
19/08 16u00  Geen operaties in Jan Ypermanziekenhuis in Ieper door problemen met IT-systeemHet IT-systeem van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper ligt plat. Dat meldt de dienst Noodplanning van de provincie West-Vlaanderen. Geplande ingrepen gaan voorlopig niet door.
19/08 14u45  Een katholieke school moet katholiek zijn of ze zal verdwijnenAuteur Kolet Janssen wenst alle katholieke scholen een schooljaar toe vol vergeving en mededogen. Dat zijn twee christelijke waarden die volgens haar in onze samenleving bedreigd worden, en waarop katholieke scholen zich moet onderscheiden.
19/08 14u45  Stress over studiekeuze? Limburgse Hogeschool PXL schakelt coaches inLees meer >
19/08 13u45  Onafhankelijke boekhandels herleven, zowel verkoop van boeken als omzet stijgtLees meer >
19/08 13u45  Oud-president Bashir van Soedan staat terecht voor corruptieIn Soedan is het proces gestart tegen Omar al-Bashir, de oud-president die vier maanden geleden na net geen 30 jaar hardhandig bewind aan de kant werd gezet. Bashir (foto boven is een archieffoto), die zelf aanwezig was in de rechtbank, wordt vervolgd voor corruptie en bezit van zwart geld.
19/08 13u45  Britse prins Andrew "geschokt" door beschuldigingen seksueel misbruik tegen vriend Jeffrey EpsteinLees meer >
19/08 13u45  Bestuurder van dodelijk auto-ongeval in Nieuwerkerken had voorlopig rijbewijs maar mocht op moment ongeval niet rijdenIn Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. De vier kwamen van een kermis in Mere. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Hij had een geldig voorlopig rijbewijs, maar mocht op het moment van het ongeval niet rijden, en mocht de passagiers ook niet vervoeren.
19/08 12u30  Tom Meeuws (SP.A): "Haren gaan recht staan van startnota, maar vertrouwen dat we Antwerps akkoord kunnen realiseren"Bij de Antwerpse socialisten is er ongerustheid over de startnota op basis waarvan N-VA, CD&V en Open VLD een Vlaams regeerakkoord proberen te maken. Onder meer oud-burgemeester Bob Cools trekt aan de alarmbel en plaatst vraagtekens bij de verderzetting van de Antwerpse coalitie van N-VA, SP.A en de liberalen. Maar Antwerps SP.A-schepen Tom Meeuws reageert eerder voorzichtig afwachtend en heeft naar eigen zeggen vertrouwen dat het Antwerpse bestuursakkoord zal kunnen worden gerealiseerd.
19/08 12u30  De zomer is nog niet met vakantie: veel zon en eind deze week tot 28 gradenDe voorbije weken leek het er misschien toe wel wat op, maar de zon is toch nog niet met vakantie. Deze week mogen we genieten van droge en zonnige dagen. Het kwik klimt elke dag ook een beetje hoger, zodat we eind deze week temperaturen tot 28 graden halen.
19/08 12u30  Geef terug, mijn Vlaamse vlagTheaterregisseur Koen Boesman vindt dat de Vlaamse vlag in de nasleep van de incidenten op Pukkelpop oneer is aangedaan. Hij vraagt aan uiterst linkse en rechtse mensen om de Vlaamse vlag, die iedereen met trots kan dragen, terug te geven.
19/08 12u30  Kunnen we vanaf 1 november, na de brexit, nog naar het Verenigd Koninkrijk reizen?De Britse nieuwswebsite The Independent schrijft dat de minister van Binnenlandse Zaken nadenkt over een plan om het vrije verkeer voor EU-burgers na de brexit af te schaffen. Dat zou betekenen dat u en ik vanaf 1 november niet meer vrij het Kanaal kunnen oversteken.
19/08 11u30  Dodelijk ongeval door watergladheid op A12 in Meise: schepen vraagt maatregelenBij een ongeval op de A12 in Meise is een 23-jarige man om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat aquaplaning (watergladheid) door wateroverlast de oorzaak van het ongeval zou zijn. De schepen van Mobiliteit van Meise vraagt maatregelen om problemen met watergladheid tegen te gaan, want volgens haar zijn er op dezelfde plaats al vaker ongevallen gebeurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat er geen probleem is met de waterafvoer op de A12 en zegt ook dat het gemeentebestuur van Meise tijdens een recente vergadering geen melding heeft gemaakt van problemen.
19/08 11u30  Op reis geweest met een elektrische auto? Vertel ons uw ervaringenBent u deze zomer op reis geweest met een elektrische auto? Verliep alles vlot of doken er problemen op onderweg? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deel ze met ons via dit formulier.
19/08 10u30  Brandweer redt wasberen met 2 opeengestapelde ladders'Misschien vragen sommigen zich af waarom we deze wasberen redden. Omdat elk leven belangrijk is om te redden. Daarom ben ik ook blij dat onze ploeg een aantal minuten uitgetrokken heeft zodat deze wasberen konden ontsnappen.' De brandweer van South Bend, in de Amerikaanse staat Indiana, twijfelde dan ook niet toen 2 wasberen op het dak van een brandende opslagplaats kwamen vast te zitten. Omdat de dieren zich niet lieten vangen, werden 2 ladders opeengestapeld, waardoor de wasberen toch gered konden worden.
19/08 10u30  Recordaantal vluchtelingen verliest erkenningHet commissariaat-generaal heeft vorig jaar bij een recordaantal vluchtelingen beslist om de beschermingsstatus in te trekken. Het gaat in totaal om 217 beslissingen. Het zijn vluchtelingen die een gevaar kunnen zijn voor de samenleving of vluchtelingen die fraude pleegden of terugreisden naar hun land van herkomst.
19/08 10u30  Voetganger komt om bij aanrijding met vrachtwagen op ring rond GentOp de ring rond Gent in Zelzate is vanmorgen vroeg een man van 29 omgekomen toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht.
19/08 10u30  Poetin en Macron ontmoeten elkaar: "Rusland wil stapje voor stapje uit het isolement geraken"Lees meer >
19/08 09u15  Koen Van Gerven stopt als topman bij BpostBpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
19/08 09u15  Brusselse brandweer bevrijdt 9-jarig meisje uit wasmachineDe Brusselse brandweer is gisteravond moeten uitrukken om een 9-jarig meisje te bevrijden uit de wasmachine van haar ouders. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.
19/08 09u15  Kris Peeters (CD&V) reageert op kritiek in interne bevraging: "Zal rekening houden met de analyse"'Ik zal rekening houden met de analyse die zij maken.' Dat zegt Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) over de interne bevraging die momenteel loopt binnen de partij. In De Standaard lekten zaterdag al voorlopige documenten uit die kritisch zijn voor Peeters en de rest van de partijtop.
19/08 09u15  Meisje van 14 komt om bij auto-ongeval in Nieuwerkerken, drie andere tieners gewondIn Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. 'De bestuurder verloor de controle over het stuur, uit de eerste vaststellingen blijkt dat overdreven snelheid niet de reden was', aldus het parket.
19/08 07u15  "1,7 miljoen betogers in Hongkong" protesteren tegen regeringsbeleidIn Hongkong hebben 1,7 miljoen mensen deelgenomen aan een betoging tegen de regering. Dat zegt organisator Civil Human Rights Front. De demonstranten hadden geen toestemming om te betogen. Ze mochten alleen verzamelen in het Victoria Park, dat wel helemaal volgestroomd raakte, waardoor de mensen toch de straat opliepen. Onze journalisten Veerle De Vos en Stefan Blommaert zijn ter plaatse.
19/08 07u15  Opnieuw dodelijk ongeval door watergladheid op A12 in Meise: schepen vraagt maatregelenBij een ongeval op de A12 in Meise is een 23-jarige man om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat aquaplaning (watergladheid) door wateroverlast de oorzaak van het ongeval zou zijn. De schepen van Mobiliteit van Meise vraagt maatregelen want bij regenweer blijft het water op de A12 altijd op de baan staan.
19/08 07u15  Donald Trump bevestigt interesse in aankoop van Groenland: "In feite een grote vastgoeddeal"De Amerikaanse president Donald Trump heeft bevestigd dat hij interesse heeft om Groenland over te kopen van Denemarken. 'In feite is het een grote vastgoeddeal', zei hij aan reporters bij zijn terugkeer van een golftrip. De Deense eerste minister doet het idee intussen af als 'een absurde discussie'.
19/08 06u00  30 jaar geleden: Een Hongaarse picknick luidde het revolutiejaar 1989 in Europa inOp 19 augustus 1989 organiseerde de Hongaarse democratische oppositie een picknick in Sopronpuszta, niet ver van de grens met Oostenrijk. De 'pan-Europese picknick' met mensen uit oost en west luidde het einde van het communisme en van de deling van Europa in.
19/08 00u30  Pukkelpop dag 3: "Billie-mania" voor het hoofdpodium en de best of-set van The National in de MarqueeDe slotdag van Pukkelpop, voor het eerst op een zondag, is Billie Eilish-dag. Al van bij de opening van het terrein staan haar fans vooraan aan het hoofdpodium. The National scoort met zijn best of-set, hun tweede optreden tijdens deze editie van Pukkelpop, waarvoor de fans de liedjes mochten kiezen. En volgend jaar kiest Pukkelpop opnieuw voor een pre-avond op donderdag en een festival dat loopt tot en met zondag.
19/08 00u00  75 jaar geleden: Meensel-Kiezegem, triest hoogtepunt van een gewelddadige zomerLees meer >
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Vijf mannen vrijgelaten na vermeende mishandeling met dodelijke afloop in Nederlandse speeltuin26/08 01u00 - VRT NWS: In Nederland zijn vijf mannen vrijgelaten die afgelopen weekend waren opgepakt in verband met de dood van een man in een speeltuin. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vijf verdachten de 32-jarige man zouden hebben mishandeld, zo laat de Nederlandse politie weten. De vijf waren op de andere man afgegaan omdat hij een vierjarig meisje onzedelijk zou hebben benaderd.
24x 75 jaar geleden: Geen paniek bij de collaborateurs ? of toch?26/08 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
20x Het ene festival is het andere niet: wat weten bezoekers op Pukkelpop 50 jaar na datum nog over Woodstock?26/08 00u00 - VRT NWS: Op de festivalwei in Kiewit is Pukkelpop dit verlengde weekend aan zijn 34e editie toe. Exact 50 jaar geleden werd in het Amerikaanse dorpje Bethel met Woodstock een historisch festival georganiseerd. Maar wat is er een halve eeuw later - naast die klinkende naam - blijven hangen over Woodstock? En zijn er op het festivalterrein van Pukkelpop nog veel gelijkenissen te zien met dat allereerste massafestival? VRT NWS dook in het archief en vroeg het aan de Pukkelpopgangers.
16x Zware brand bij plantenkwekerij in Sint-Katelijne-Waver25/08 23u45 - VRT NWS: In Sint-Katelijne-Waver, bij Mechelen, heeft een zware brand gewoed bij een plantenkwekerij. Het vuur brak uit rond 19.30 uur, aan de Potputlei en ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De rookpluim was kilometers ver te zien, zelfs vanop de E34-snelweg in Oelegem.
15x Frans meisje (3) zwaargewond nadat ze met gocart van hoge trappen is gereden in Oostende25/08 23u45 - VRT NWS: Lees meer >
3x TGV rijdt in op kudde: 22 koeien overleven de klap niet25/08 22u30 - VRT NWS: Een TGV heeft in Frankrijk 22 koeien doodgereden. Het ongeval gebeurde in Frankrijk, op de spoorverbinding met Zwitsersland. De inzittenden van de hogesnelheidstrein zijn ongedeerd gebleven.
2x Geert Bourgeois (N-VA): "Enkel steun voor Didier Reynders als Eurocommissaris als hij Vlaamse belangen verdedigt"25/08 17u45 - VRT NWS: Didier Reynders (MR) moet als Eurocommissaris de Vlaamse jobs en economische belangen in het kader van de brexit verdedigen. Pas dan wil Europees Parlementslid en ex-Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zijn kandidatuur steunen, zo vertelt hij aan VRT NWS.
2x "Eerste dode gelinkt aan gebruik elektronische sigaret in VS"25/08 19u00 - VRT NWS: Lees meer >
1x Van Quickenborne dient een klacht in wegens laster na valse beschuldiging Vlaams Belang20/08 12u30 - VRT NWS: De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. Klopt niet, zegt Van Quickenborne, en ook de politie ontkent.
1x Ronan "Boyzone" Keating en 10cc komen naar Night of the Proms20/08 12u30 - VRT NWS: Na presentator Bart Peeters en de onvermijdelijke John Miles zijn nieuwe, internationale namen bekendgemaakt voor de 35e editie van Night of the Proms in Antwerpen.

Statistieken

Artikels:
28316
Gelezen:
4831
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven