dinsdag 19 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
19/03 00u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "De toekomst is het hergebruik van broeikasgassen" Lees meer >
19/03 00u00  De afspraak Herbekijk hier 'De afspraak' van maandag 18 maart.
18/03 23u15  Getuige van schietincident: "De dader richtte zijn wapen op mij" Lees meer >
18/03 22u15  Herlees de liveblog: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepakt De 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan. Herlees hier het relaas van de dag.
18/03 22u15  Een bewogen dag in Utrecht: bekijk hier een overzicht in beeld In Utrecht is de verdachte van de schietpartij op een tram, waarbij drie doden vielen, opgepakt. Het einde van een bewogen dag. Bekijk hierboven een overzicht.
18/03 22u15  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel serieus was" 'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 21u15  Geen derde stemming over Mays brexitakkoord John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, oordeelt dat eerste minister Theresa May haar brexitakkoord niet opnieuw mag voorleggen aan het parlement. Hij grijpt daarvoor terug naar een bepaling uit 1604.
18/03 21u15  Franse premier gaat betogingen gele hesjes aan banden leggen Lees meer >
18/03 21u15  Politici leveren wereldwijd en ook in ons land munitie voor islamhaat Lees meer >
18/03 21u15  Onze reporter Jens Franssen: "Eindelijk duidelijkheid over wat vanmorgen begon" In Utrecht is een einde gekomen aan de klopjacht op de verdachte van een schietpartij, waarbij drie doden zijn gevallen. Onze reporter Jens Franssen is in Utrecht. Hij doet het relaas van een bewogen dag.
18/03 20u00  Premier Rutte: "Veel vragen en geruchten, maar motieven achter aanslag nog onduidelijk" Nu de dader van de schietpartij in Utrecht is aangehouden spreken de Nederlandse premier Mark Rutte en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus hun waardering uit voor het werk van hulpverleners, politie, justitie en defensie. Beiden erkennen dat er nog veel vragen zijn en dat er ook veel geruchten zijn. Grapperhaus roept op om zich aan de feiten te houden.
18/03 20u00  LIVEBLOG: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepakt De 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan.
18/03 20u00  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel ernstig was" 'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 18u45  Hoe fel zal de onderwijsstaking van woensdag zich laten voelen? Woensdag leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
18/03 18u45  Verdachte schietpartij Utrecht is opgepakt, nog onduidelijkheid over zijn motief De hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht is opgepakt. Dat heeft de politie van Utrecht zonet gezegd op een persconferentie. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch', maar ook een relationeel motief wordt niet uitgesloten.
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/03 18u45  LIVEBLOG: Verdachte schietpartij Utrecht opgepaktDe verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden.
18/03 17u30  Franse steden maken de rekening na maanden van protest van de gele hesjesVier maanden voeren 'les gilets jaunes' al acties in Frankrijk en hun manifestaties kosten de steden miljoenen euro's aan geleden schade. Ook de handelaren en winkeliers in de binnensteden klagen over groot inkomstenverlies.
18/03 17u30  Ploegmaat overleden wielrenner Stef Loos getuigt: "Ik begrijp niet hoe het ongeval kon gebeuren"De jonge wielrenner Stef Loos (19) uit Dessel is vannacht overleden in het ziekenhuis in Doornik. Hij werd gisteren tijdens een wielerwedstrijd aangereden door een bestelwagen. Zijn ploegmaat Jonas Bresseleers zag het ongeval gebeuren. Zelf heeft Jonas enkel een paar schaafwonden. Hij reageert verslagen en begrijpt niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
18/03 17u30  Johan de Boose enige Vlaming op shortlist Libris Literatuur Prijs'Het vloekhout' van de Vlaamse schrijver Johan de Boose zit bij de laatste zes voor de Libris Literatuur Prijs. De andere vijf romans zijn van Nederlanders. Op 6 mei kennen we de winnaar.
18/03 17u30  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomst, nog onduidelijkheid over zijn motiefDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch'.
18/03 17u30  LIVEBLOG: 3 doden en 5 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 16u30  Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 16u30  Het brexitakkoord van Theresa May leeft nog (een beetje)Vorige week verwierp het Lagerhuis voor een tweede keer het brexitakkoord dat Theresa May gesloten heeft met de Europese Unie. Toch wil Theresa May van de week nog eens een poging doen om haar akkoord goedgekeurd te krijgen. Moeten we dat ernstig nemen? En zo ja, wanneer wil ze dat dan doen?
18/03 16u30  LIVEBLOG: 3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 15u15  Waarom het niet uitmaakt hoe vaak Anuna De Wever het vliegtuig neemtHet verwijt van hypocrisie in het klimaatdebat is problematisch, want de huidige maatschappelijke problemen zijn zo allesomvattend dat het onmogelijk is geworden om van de gemiddelde burger te verwachten dat die volledig de nieuwe spelregels volgt voor ze ook op een of andere manier afgedwongen worden. Duurzame keuzes worden onvoldoende gestimuleerd en vervuilende opties amper ontmoedigd, soms zelfs aangemoedigd. Dit is waarover het debat zou moeten gaan, stelt student Willem De Cort.
18/03 15u15  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomstDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig.
18/03 15u15  LIVEBLOG: "3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht", zegt burgemeester, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 14u00  De op een na krachtigste ontploffing van een meteoor in de laatste 30 jaar, en we merkten er niets vanIn december is een meteoor met tien keer de energie van de atoombom op Hiroshima ontploft in onze atmosfeer. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt. Het is de krachtigste explosie van een meteoor sinds die boven de Russische stad Tsjeljabinsk in 2013. Toch ging deze ontploffing bijna onopgemerkt voorbij. Hoe kon dat gebeuren?
18/03 14u00  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in een tram in UtrechtLees meer >
18/03 14u00  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, mogelijk terroristisch motiefLees meer >
18/03 12u45  Waalse regering verliest meerderheid door Lijsten DestexheLees meer >
18/03 12u45  Shit, ik ben geghostLees meer >
18/03 12u45  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in tram in UtrechtLees meer >
18/03 12u45  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, terroristisch motief "niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 11u30  Lange file op A12 door nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling in AartselaarOp de A12 tussen Antwerpen en Brussel staat vanochtend ter hoogte van Aartselaar in beide richtingen een veel langere file dan gewoonlijk door een nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling, die dit weekend in gebruik is genomen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden lopen er op tot een uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigt de oorzaak en stelt dat er niet meteen een pasklare oplossing voorhanden is.
18/03 11u30  Hoe fake ook, trailer van nieuwe "The fresh prince of Bel-Air" doet velen dromen van meerAlfonso Ribeiro, die de rol van Carlton speelde in 'The fresh prince of Bel-Air', liet in oktober vorig jaar nog weten dat een reboot van de in de jaren 90 erg populaire tv-serie 'erg onwaarschijnlijk' is. Dat vooral omdat James Avery, die de rol speelde van gezinshoofd 'uncle Phill' in 2013 overleed en dat een reboot zonder hem 'geen enkele betekenis heeft'. Maar wat met een remake, met dus andere acteurs, die de serie een update naar 2019 zou geven? Een poging om geldschieters en filmbonzen voor dat idee warm te maken kon alvast op veel enthousiasme rekenen op sociale media.
18/03 11u30  Walvis spoelt aan met 40 kg plastic in zijn maagOp de Filipijnen is een jonge walvis gestorven met 40 kilogram plastic in zijn maag. Onderzoekers vonden het dier afgelopen weekend, na een autopsie bleken er tientallen grote en kleine plastic zakken in zijn lichaam te zitten. 'Dit is het meeste plastic dat we ooit in een walvis hebben teruggevonden. Het is walgelijk', zeggen de onderzoekers.
18/03 11u30  Gewonden bij schietpartij in UtrechtBij een schietinicident in Utrecht zijn meerdere gewonden gevallen, melden verschillende Nederlandse media. Er is nog veel onduidelijkheid over het incident, maar volgens het Algemeen Dagblad zou iemand het vuur hebben geopend in een tram. Er is een grote politiemacht op de been.
18/03 10u15  De zevende dagLees meer >
18/03 10u15  VRT NWS Ochtendupdate: Nieuw-Zeeland verstrengt wapenwetgeving, Kasteelmoord-proces opnieuw van start en explosie in AntwerpenLees meer >
18/03 10u15  Australische senator na ei-incident: "Als iemand je slaat, sla je terug"Lees meer >
18/03 10u15  N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden asbestbedrijven hand boven het hoofd"N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
18/03 10u15  IN KAART: Explosies in AntwerpenAntwerpen wordt al een jaar lang getroffen door een reeks explosies. Het begon vorig jaar, op 16 maart met twee ontploffingen van handgranaten in Deurne. De voorlopig laatste in de lange reeks explosies vond afgelopen nacht plaats, in de De Pretstraat. Vele ontploffingen worden gelinkt aan afrekeningen in het drugsmilieu. We hebben de explosies, autobranden en andere incidenten hieronder in beeld gebracht, op een interactieve kaart.
18/03 09u15  1.500 nieuwkomers in Vlaanderen moeten maanden wachten op cursus inburgeringLees meer >
18/03 09u15  George Clooney opnieuw in de bres voor Meghan Markle: "Ze doet toch niets anders dan haar eigen leven leiden?"Lees meer >
18/03 09u15  3 jaar na de aanslagen: kersvers procureur wil nieuw veiligheidsplan voor ZaventemLees meer >
18/03 09u15  Huishoudhulpen klagen over aftands poetsmateriaal, wat moet u in huis halen?Lees meer >
18/03 09u15  Jonge wielrenner overleden na aanrijding tijdens wedstrijd in DoornikStef Loos (19), een van de drie jonge wielrenners die gisteren gewond raakte na een ongeval met een bestelwagen tijdens een wedstrijd, is overleden. De renners zouden in de verkeerde richting gestuurd zijn en op een niet-beveiligd kruispunt terechtgekomen zijn. Jef Robert, voorzitter van wielerploeg Acrog-Pauwelssauzen - Balen BC, reageert aangeslagen.
18/03 09u15  "Gele hesjes" en Act for Climate Justice blokkeren BNP Paribas Fortis en TotalSinds vannacht is een grote protestactie aan de gang van de 'gele hesjes', die verbroederd hebben met Act for Climate Justice. Ze blokkeren er onder meer een kantoor van BNP Paribas Fortis, vlak bij het Noordstation. Werknemers van de bank kunnen niet binnen.
18/03 08u00  Opnieuw explosief ontploft in Antwerpen, DOVO brengt tweede explosief gecontroleerd tot ontploffingIn Antwerpen is vannacht opnieuw een explosief ontploft. Dat gebeurde in de Pretstraat, in dezelfde buurt waar 2 weken geleden al granaten ontploften. Er is nog een tweede explosief gevonden, dat ontmijningsdienst DOVO zonet gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht. De straat is afgesloten.
18/03 06u45  Nederlandse vakbonden willen pensioen vanaf 66 en leggen daarom 66 minuten lang werk neerLees meer >
18/03 06u45  Gitarist Dick Dale, de man achter een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld, overleden op 81-jarige leeftijdDick Dale, de Amerikaanse gitarist die geldt als een van de grondleggers van de surfrock, is zaterdagnacht overleden op 81-jarige leeftijd. Dick Dales meest bekende nummer is 'Misirlou' uit 1962, dat in 1994 opnieuw populair werd dankzij de soundtrack van regisseur Quentin Tarantino's cultfilm 'Pulp fiction'. Het nummer bevat een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld en is hieronder te beluisteren.
17/03 20u45  Meer blauw, meer opbrengst. Mogen blauwe schilderijen meer kosten?Lees meer >
17/03 20u45  Oud-minister Sabine Laruelle (MR) keert terug naar de politiekLees meer >
17/03 19u30  Opvallend meer jongeren aanwezig op Vlaams ZangfeestLees meer >
17/03 19u30  Ethiopische minister: "Zwarte dozen neergestorte toestellen vertonen duidelijke gelijkenissen"Lees meer >
17/03 18u15  Beperkte wateroverlast door felle regen, maar nergens echt overstromingsgevaarLees meer >
17/03 16u15  PS trapt campagne af met gratis arts en tandartsLees meer >
17/03 16u15  Zeven Belgen opgepakt bij gewelddadige betoging gele hesjes in ParijsEr zijn zeven Belgen opgepakt in Parijs die gisteren hebben deelgenomen aan de erg gewelddadige betoging van de gele hesjes. In totaal zijn meer dan 230 betogers opgepakt. De gele hesjes trokken een spoor van vernieling door de Franse hoofdstad. De zeven Belgen zouden gearresteerd zijn voor plundering of geweld tegen de politie.
17/03 16u15  Familie van schutter Nieuw-Zeeland: "Gebroken, dat is het enige woord"Lees meer >
17/03 14u00  Europese reizen Christchurch-terrorist onder de loep: interesse in historische veldslagen op de BalkanLees meer >
17/03 14u00  200 zorginstellingen openen hun deuren: zo zorgen zij voor zieken, ouderen en gehandicaptenVerspreid over heel Vlaanderen zetten meer dan 200 initiatieven voor de opvang van zieken, ouderen en gehandicapten hun deuren open. Op deze Dag van de Zorg willen ze laten zien hoe ze werken en ook tonen dat ze nood hebben aan personeel en aan investeringen in apparatuur en gebouwen. Dit jaar gaat de aandacht uit naar ons brein, onze hersenen. Ook in het universitair ziekenhuis van Gent.
17/03 14u00  Tiener die ei stukslaat op hoofd senator, groeit uit tot internetheld: "Zo ziet menselijkheid er uit"Lees meer >
17/03 14u00  Duurste duif ter wereld: West-Vlaamse Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euroLees meer >
17/03 14u00  Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats was waar iedereen kon binnenwandelen is voorbij"Lees meer >
17/03 12u45  Verzamelaar telt 165.000 euro neer voor deze gitaar van Bob DylanEen verzamelaar heeft bijna 165.000 euro betaald voor een gitaar die Bob Dylan in de jaren zestig gebruikte voor de opname van zijn bekende dubbelalbum ?Blonde on blonde?. Het gaat om een 12-snarige Fender Electric XII, het soort gitaar dat ook te horen is op ?Stairway to heaven? van Led Zeppelin.
17/03 12u45  Drie Belgen opgepakt bij gewelddadige betoging gele hesjes in ParijsEr zijn drie Belgen opgepakt in Parijs die gisteren hebben deelgenomen aan de erg gewelddadige betoging van de gele hesjes. In totaal zijn meer dan 230 betogers opgepakt. De gele hesjes trokken een spoor van vernieling door de Franse hoofdstad. De drie Belgen zouden geplunderd hebben.
17/03 12u45  Europese reizen Christchurch-terrorist onder de loep: interesse in historische veldslagen in de BalkanLees meer >
17/03 12u45  West-Vlaamse prijsduif Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euroLees meer >
17/03 11u30  Waarom verovert Saint Patrick niet alleen Ierland, maar ook een groot deel van de wereld?Lees meer >
17/03 11u30  Verzamelaar telt 165.000 euro neer voor iconische Bob Dylan-gitaarEen verzamelaar heeft bijna 165.000 euro betaald voor een gitaar die Bob Dylan in de jaren zestig gebruikte voor de opname van zijn bekende dubbelalbum ?Blonde on blonde?. Het gaat om een 12-snarige Fender Electric XII, het soort gitaar dat ook te horen is op ?Stairway to heaven? van Led Zeppelin.
17/03 10u15  Facebook verwijdert 1,5 miljoen video?s na aanslagen in Nieuw-Zeeland, premier roept Facebook op het matjeFacebook heeft in de eerste 24 uren na de dubbele aanslag in Christchurch maar liefst 1,5 miljoen video?s verwijderd. De dader van de aanslag had de aanslag live gestreamd via het sociale netwerk. Die beelden werden achteraf offline gehaald, maar daarna werd massaal geprobeerd om opnames ervan weer te uploaden. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardner zegt dat ze het filterprobleem persoonlijk zal aankaarten bij Facebook.
17/03 09u00  "Die eerste kussen waren zo puur. Om kippenvel van te krijgen!"''t Is toch maar een kus!' Dat vond men in maart 2014 zeker niet, toen plots een filmpje van 20 toevallig gekozen mannen en vrouwen, die elkaar niet kenden en aan wie gevraagd werd om elkaar voor het eerst een kus op de mond te geven, viraal ging. Miljoenen lieten zich wereldwijd charmeren door de beelden van de eerste aarzeling om er vervolgens (soms) helemaal voor te gaan. Maar al snel werd duidelijk dat de video niets meer dan een reclamecampagne van het modelabel Wren was. Niet alleen het aantal bezoekers voor de website steeg er fenomenaal door, ook de verkoop online. De campagne had nauwelijks 1.300 dollar gekost, maar wordt 5 jaar later nog altijd omschreven als een van de succesvolste internetcampagnes ooit.
17/03 09u00  Royals op zondag: team-Sussex en team-Cambridge "splitsen" en Beatrice maakt relatie (subtiel) bekendElke zondag brengen we u wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. Prins William en prins Harry krijgen een aparte hofhouding. Is er ruzie? Niet bepaald. Beide broers hebben nu hun eigen gezin, willen eigen accenten leggen en gaan aan de slag met een ander communicatieteam. Twee Londense musea kregen deze week ook koninklijk bezoek over de vloer. De Spaanse koningin Letizia vloog speciaal over en prinses Beatrice nam haar nieuwe vriend mee. In Japan voerde keizer Akihito aloude rituelen uit voor zijn troonsafstand en haalde neefje Hisahito zijn diploma.
17/03 06u45  Nat King Cole is ?Unforgettable?, ook 100 jaar na zijn geboorteLees meer >
17/03 06u45  De vijf boeken die het leven van Pierre Kompany hebben veranderdDe eerste burgemeester van Afrikaanse origine van het land en vader van Vincent, ex-kapitein van de Rode Duivels: Pierre Kompany (CDH) legde eind vorig jaar de eed af als burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren. Momenteel heeft hij weinig of geen tijd om te lezen, tenzij voor het slapengaan. In hoeverre spelen zijn Congolese roots een rol bij zijn literatuurkeuze?
17/03 06u45  De aftelklok voor de brexit staat stil en daarmee verdwijnt de laatste zekerheid in de brexitsoapNa een bewogen week in het Britse parlement heeft het er alle schijn van dat de brexit wordt uitgesteld. De aftelklok voor de brexit staat stil, zo schrijft Hendrik Vos. De professor Europese Politiek blikt terug op de afgelopen drie jaar van onderhandelen en kijkt ook vooruit. Hij is er alvast van overtuigd dat er onderweg heel wat schade is aangericht en dat de politieke energie wordt weggezogen.
16/03 23u45  Criminoloog: "Vergelijking met jaren 30 is relevant, maar moeten zowel gelijkenissen als verschillen zien"Lees meer >
16/03 22u45  Op reis met Vlaamse meesters: Wat als Vincent van Gogh in Mechelen geschilderd zou hebbenElke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: 'Kaai in Mechelen' van Anna Boch uit 1906 of de bevrijding van de vrouw die kocht wat niemand wilde
16/03 22u45  Dodental na aanslagen in Christchurch loopt op tot 50Lees meer >
16/03 21u30  Vranckx: Rebuilding RaqqaLees meer >
16/03 21u30  Duizenden Catalanen betogen tegen proces tegen 12 Catalaanse politiciLees meer >
16/03 19u15  LIVE : Het Journaal met VGTVolg live Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal.
16/03 18u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
16/03 18u00  Petitie en protestactie tegen sluiting Kompass Klub in GentDe verplichte sluiting van de nachtclub Kompass Club in Gent stuit op verzet. Bezoekers en sympathisanten uiten hun onvrede via sociale media. Een online petitie tegen de sluiting van de club heeft al bijna 13.000 handtekeningen verzameld. Op Facebook wordt opgeroepen om op 29 maart naar het Sint-Pietersplein in Gent af te zakken om de club te steunen. Jong VLD, de jongerenafdeling van Open VLD, laat via Twitter weten dat de club sluiten niet de oplossing is.
16/03 18u00  PS wil dreiging van extreemrechts evalueren na aanslagen in Nieuw-ZeelandLees meer >
16/03 18u00  Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheidVolgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.
16/03 18u00  Werd "bunga bunga"-meisje vergiftigd? Italiaans gerecht opent onderzoek naar verdacht overlijdenLees meer >
16/03 18u00  Geweld is terug op 18e actiedag gele hesjes in Parijs: tientallen arrestaties, bank in brand, winkels geplunderdIn de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met geweld. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas en het waterkanon inzet. Er is ook een bankfiliaal in brand gestoken en winkels zijn geplunderd. Zo'n 100 manifestanten zijn opgepakt.
16/03 17u00  Protest van gele hesjes verloopt woelig in Parijs, Franse minister: "1.500 deelnemers zijn erg gewelddadig"In de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met geweld. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas en het waterkanon inzet. Er is ook een bankfiliaal in brand gestoken en winkels zijn geplunderd. Enkele tientallen manifestanten zijn opgepakt.
16/03 14u45  Minstens 100 doden bij noodweer in Malawi en MozambiqueIn zuidelijk Afrika heeft noodweer de afgelopen weken zeker 100 doden gemaakt. Meer dan een miljoen mensen zijn dakloos en hebben dringend hulp nodig.Vooral Malawi en Mozambique zijn zwaar getroffen. Gisteren nog raasde een cycloon over Mozambique.
16/03 14u45  Protest van gele hesjes verloopt woelig in Parijs, Franse minister: "Van 8.000 deelnemers zijn er 1.500 erg gewelddadig"In de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met onlusten. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas inzet. Enkele tientallen manifestanten zijn opgepakt.
16/03 13u30  Wie zijn de slachtoffers van de dodelijke aanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
16/03 12u30  Iconische film "Four weddings and a funeral" krijgt kwarteeuw (!) later een vervolg voor het goede doelLees meer >
16/03 12u30  Verken het best bewaarde stukje Atlantikwall met een tabletOp het domein van Raversijde bij Oostende heropent dit weekend opnieuw 'Batterij Aachen', dat is het best bewaarde deel van de Duitse kustverdedigingslinie uit de Eerste Wereldoorlog. Bezoekers kunnen de kanonnen en observatiebunkers opnieuw bezoeken na jarenlange renovatie, en dat allemaal met de tablet in de hand.
16/03 12u30  Op reis met Vlaamse meesters: Wat als Vincent Van Gogh in Mechelen zou geschilderd hebbenElke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: 'Kaai in Mechelen' van Anna Boch uit 1906 of de bevrijding van de vrouw die kocht wat niemand wilde
16/03 11u15  President Trump gebruikt voor het eerst zijn veto om beslissing van het Congres te blokkerenLees meer >
16/03 11u15  Open VLD wil btw op energiebesparende verbouwingen verlagen naar 6 procentOpen VLD wil de btw op energiebesparende verbouwingswerken verlagen naar 6 procent. Dat heeft Bart Tommelein aangekondigd in ?De ochtend? op Radio 1. De liberalen stellen vandaag een klimaatplan voor tijdens een partijdag.
16/03 10u00  Terrorist Christchurch al eerste keer voor de rechter verschenen, premier wil wapenwet strenger makenLees meer >
16/03 08u45  "Danspasjes waarvan zelfs je oma zegt: "Dat kan ik ook!""Lees meer >
16/03 08u45  Sterretjes zien of gratis (kinder)feest? Hier kunt u terecht voor een culturele tripOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.
16/03 08u45  Vranckx-Nomaden in Raqqa: "Bom na bom na bom"Lees meer >
16/03 08u45  Allemaal Amerikaan: oog in oog met Maya JocelynLees meer >
16/03 08u45  Vijfde minder schoenmakers dan tien jaar geleden: "Beroep heeft imagoprobleem"Lees meer >
16/03 07u30  Vertragingen bij trams en bussen frustreren klanten, De Lijn doet op haar beurt deze voorstellenMeer dan de helft van de bussen en trams in Vlaanderen heeft bij elke rit in de spits een vertraging van meer dan 5 minuten. Die slechte score is ook de belangrijkste oorzaak van de grote ontevredenheid bij klanten van De Lijn. De vervoersmaatschappij zelf klaagt over de problemen op de weg waarmee bussen en trams geconfronteerd worden en pleit voor ingrepen die een betere doorstroming mogelijk maken.
16/03 07u30  Pendelen met openbaar vervoer gemiddeld tot 70 procent trager dan met de autoLees meer >
16/03 07u30  Geruchten over Anuna De Wever & co: waar of niet waar?Sinds enkele weken circuleren er berichten online die de motieven van Anuna De Wever, het gezicht van de klimaatspijbelaars, en het klimaatprotest in ons land in vraag stellen. Wij zochten uit of de geruchten kloppen.
16/03 00u45  Het Journaal LaatHerbekijk hier 'Het Journaal Laat' van vrijdag 15 maart.
16/03 00u00  TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van vrijdag 15 maart.
15/03 23u30  De tragedie in Nieuw-Zeeland: een wake-upcall voor sociale media?Het is de incompetentie van Facebook, YouTube en andere sociale platformen (ook die van mediaorganisaties bij ons) om hun fora te controleren en te modereren die mee verantwoordelijk zijn voor tragedies zoals in Christchurch, zegt Tom Van de Weghe.
15/03 22u30  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 15 maart.
15/03 22u30  President Trump gebruikt voor het eerst zijn veto en overrulet zo Congres over noodtoestand voor grensmuurLees meer >
15/03 22u30  Theaterpionier Tone Brulin (92) overledenLees meer >
15/03 21u15  Justitieminister Geens (CD&V) wil online hate speech strenger aanpakken: "Qua strafbaarheid zijn we nog niet ver genoeg"Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil haatboodschappen op het internet strenger aanpakken. Dat heeft hij gezegd in 'Terzake'. Hij zit daarover later deze maand samen met andere West-Europese ministers van Justitie. 'Qua strafbaarheid zijn we nog niet ver genoeg.'
15/03 20u15  Cipiers Leuven-Centraal staken bij opening vernieuwde vleugelDe cipiers van de gevangenis van Leuven-Centraal leggen morgen zaterdag het werk neer, uit onvrede met het aanslepende personeelstekort.
15/03 19u15  Senaatsverkiezingen in Congo: president Tshisekedi nog meer met de handen gebondenLees meer >
15/03 18u00  Treinramp nipt vermeden in IzegemIn Izegem is op het nippertje een treinramp vermeden aan een spooroverweg. Daar is een goederentrein net niet gebotst met een vrachtwagen. Die stond vast op de overweg en kon nog net wegrijden voor een trein voorbijkwam.
15/03 18u00  De harde cijfers: hoe de smartphone het lokale bankkantoor keldert't Is de digitale omslag, mijnheer. Ook vanochtend was dat weer de mantra van BNP Paribas Fortis, toen de grootbank aankondigde dat ze de komende 3 jaar 267 van de 678 bankkantoren zou sluiten. Een verrassende verklaring is dat geenszins, zo tonen deze drie grafieken aan.
15/03 17u00  Grootschalig industrieel stoomnet geopend in haven van AntwerpenLees meer >
15/03 17u00  "Deze voetbalsupporter leert ons allen een lesje in multitasken"Naar een voetbalwedstrijd kijken, zelf iets eten, je dochter rustig houden door haar via de iPhone een film te laten kijken, terwijl die jonge dochter intussen ook honger heeft. Voor voetbalsupporter Andrew Louvat bleek het alvast geen enkel probleem toen hij afgelopen weekend naar een wedstrijd van zijn favoriete club, Atlanta United, ging kijken. De multitaskende Amerikaan kreeg op sociale media alvast superlatieven toegeworpen en werd nu al genomineerd voor de titel van 'Vader van het jaar 2019'.
15/03 17u00  Drie Franse Michael Jackson-fanclubs spannen proces aan tegen getuigen uit "Leaving Neverland"Lees meer >
15/03 17u00  Wat moet er gebeuren met het "Hitlerbalkon" in Wenen? Oostenrijk lanceert oproepOostenrijk doet een oproep voor een nieuwe invulling voor het balkon van de Hofburg, waar Adolf Hitler in 1938 het volk toespraak na de ?Anschluss? van Oostenrijk door nazi-Duitsland. Een beladen plek.
15/03 17u00  OCAD-topman: "Rechtsextremisme is in opmars, maar terroristisch gevaar vooralsnog beperkt"Lees meer >
15/03 17u00  Een festival hoog in de bergen: wat is de klimaatimpact van Tomorrowland Winter?Lees meer >
15/03 17u00  Wat weten we tot nu toe over de terreuraanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 17u00  Nieuw-Zeeland, een land van bergen en geisers dat immuun leek voor terreurLees meer >
15/03 14u30  Joke Schauvliege (CD&V): "De vele steunbetuigingen hebben me erbovenop geholpen, ik heb er opnieuw zin in"CD&V-politica Joke Schauvliege is duidelijk opnieuw klaar om campagne te voeren voor de verkiezingen van 26 mei, na haar ontslag als minister vorige maand. 'Ik heb tijd nodig gehad om alles op een rijtje te zetten, maar de vele steunreacties hebben me er snel bovenop geholpen', zegt ze in 'Van Gils en Gasten'.
15/03 14u30  Vlaamse koeien zijn niet de boosdoener: dat klimaatspijbelaars dat zeggen, is jammerLees meer >
15/03 14u30  Wat weten we tot nu toe over de aanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 13u15  De geestelijke gezondheidszorg roert zich en vraagt meer middelenLees meer >
15/03 12u00  Marianne Thyssen: ?We hebben de Britten altijd met respect behandeld en zullen dat blijven doen?Lees meer >
15/03 12u00  Het Grote Debat in Frankrijk: slimme strategie van Macron of toch nieuwe vorm van inspraak?Lees meer >
15/03 12u00  Bange uren voor Vlaamse in Christchurch: "Mijn dochters hebben me meteen ge-sms't dat hun school in lockdown was"De Vlaamse Tanja Smets heeft twee dochters die op school zitten op 200 meter van de plek waar de aanslag is gepleegd in Christchurch. Hun school was een tijd in lockdown, vertelt de Vlaamse die al jaren in Nieuw-Zeeland woont. 'Dit werd altijd beschouwd als een van de veiligste landen. Dit zijn dingen die je ergens anders hoort, maar die niet bij ons gebeuren.'
15/03 12u00  Herbekijk de VRT NWS Live: Wat weten we al over de terreuraanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 09u30  BNP Paribas Fortis wil vier op de tien kantoren sluitenLees meer >
15/03 07u30  ?Ik heb koorts van mijn moeder?: Dichter des Vaderlands Els Moors schrijft klimaatliedLees meer >
15/03 07u30  Panamarenko, Warhol, Bacon en andere toppers nemen S.M.A.K. in Gent over voor verjaardagsexpoHet Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) in Gent viert 20 jaar museum met een verjaardagsexpo die het hele gebouw inpalmt. Verwacht geen nostalgische terugblik, wel een eigenzinnige selectie van de curatoren. VRT NWS kon de expo al bezoeken, met huidig directeur Philippe Van Cauteren en Jan Hoet Junior
15/03 07u30  Bange uren voor Vlaamse in Christchurch: ?Mijn dochters hebben me meteen ge-sms?t dat hun school in lockdown is?Lees meer >
15/03 06u15  De glazen bol van specialist e-commerce Steven Van Belleghem: "Slimme luidspreker zal onze manier van consumeren veranderen"'De glazen bol' is een podcastreeks waarin onze technologie-journalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol. In de vierde aflevering staat Steven Van Belleghem centraal. Van Belleghem is ondernemer, professor marketing aan de Vlerick Management School en een veelgevraagde internationale spreker. Hij is ervan overtuigd dat technologie onze manier van consumeren volledig gaat veranderen.
15/03 06u15  Wereldwijd gaan mensen vandaag de straat op om te betogen voor het klimaat, wat staat er te gebeuren?Lees meer >
15/03 00u00  De zussen van de koning: Victoire, de hertogin die in allerijl de Britse monarchie kwam reddenDeze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Victoire, de oudere zus van Leopold I.
14/03 23u30  Peter Buwalda schrijft tweede roman over "de diepe bedrading van mensenlevens"De Nederlandse succesauteur Peter Buwalda stelt na bijna negen jaar zijn tweede roman voor: ?Otmars zonen?, het eerste deel van een trilogie. Net als 'Bonita Avenue' een complex verhaal over familierelaties, over macht en seks.
14/03 23u30  Moderne mens had grotere ecologische voetafdruk dan neanderthaler, mammoet betaalde het gelagDe eerste moderne mensen in Europa brachten zo?n 40.000 jaar geleden al ecosystemen aan het wankelen. Vooral de mammoetpopulaties kalfden drastisch af sinds de moderne mens, Homo sapiens, vanuit Afrika in Europa was aanbeland. Dat blijkt uit een nieuwe studie op botten van neanderthalers, moderne mensen en dieren uit de Belgische grotten van Spy en Goyet. Ook de laatste neanderthalers aten vooral mammoet, maar bij hen bleven de populaties van de ijstijdreus stabiel.
14/03 23u30  Ballonnen doden een op de vijf zeevogels die ermee in aanraking komenLees meer >
14/03 23u30  Joke Schauvliege (CD&V): "De vele steunbetuigingen hebben me er bovenop geholpen, ik heb er opnieuw zin in"CD&V-politica Joke Schauvliege is duidelijk opnieuw klaar om campagne te voeren voor de verkiezingen van 26 mei, na haar ontslag als minister vorige maand. 'Ik heb tijd nodig gehad om alles op een rijtje te zetten, maar de vele steunreacties hebben me er snel bovenop geholpen', zegt ze in 'Van Gils en Gasten'.
14/03 23u30  Kamer keurt minimale dienstverlening in gevangenissen goedDe Kamer heeft het wetsontwerp voor de minimale dienstverlening in de gevangenissen goedgekeurd. Voortaan zal de overheid cipiers kunnen opvorderen bij een staking na 48 uur.
14/03 22u15  Europese Commissie: "We zullen uitstel brexit niet zomaar goedkeuren"Het Britse parlement mag dan wel gestemd hebben voor een uitstel van de brexit, het is de Europese Unie die daarover het laatste woord heeft. 'En die zal het uitstel niet zomaar goedkeuren', waarschuwt de Europese Commissie.
14/03 21u00  Wiskundeleraar organiseert wedstrijd op pi-dag: "Wie verbreekt het record van 520 cijfers na de komma?"Het is pi-dag en dat betekent voor de leerlingen van het Sint-Jozefscollege in Sint-Pieters-Woluwe uit het tweede middelbaar dat de wiskundeles er net iets anders aan toegaat dan normaal. Wiskundeleerkracht Joren Stienaers daagt de leerlingen namelijk uit om zoveel mogelijk cijfers na de komma van het getal pi op te schrijven. Wie het huidige record van meer dan 500 cijfers na de komma verbreekt, mag morgen een mooie prijs in ontvangst nemen.
14/03 21u00  "Als Godfried Danneels naar Kanegem kwam, dan kwam hij op vakantie en hij genoot ervan"Lees meer >
14/03 21u00  Amerikaanse Senaat stemt de noodtoestand van president Trump over de grensmuur wegIn de Verenigde Staten heeft de Senaat de door president Trump afgekondigde noodtoestand verworpen. Eerder had het Huis van Afgevaardigden dat al gedaan. Opvallend is dat ook Republikeinse Congresleden zich tegen die noodtoestand keren. President Trump kan nog wel zijn veto tegen de beslissingen van het Congres stellen.
14/03 20u00  VN: Vervuiling veroorzaakt kwart van ziektes en van voortijdige overlijdens, 9 miljoen per jaarLees meer >
14/03 20u00  Het Journaal 7Herbekijk hier Het Journaal 7 van donderdag 14 maart.
14/03 18u45  Schilderij van Signac, gestolen door de nazi's, keert terug naar erfgenamen Joodse eigenaar?Quai de Clichy? van de Franse schilder Paul Signac maakt deel uit van de beruchte Gurlitt-collectie, waar veel werken in zitten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's waren 'geconfisqueerd' bij Joden. Nu is de eigenaar gevonden en wordt het schilderij teruggegeven.
14/03 18u45  Leidt goeroe Nanak, de stichter van het sikhisme, India en Pakistan naar vrede?Lees meer >
14/03 18u45  Danneels werd in de media soms progressief genoemd. Dat was hij niet en wilde hij ook niet zijnDertig jaar lang was Godfried Danneels aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie. Dertig jaar lang ook was hij het gezicht van de Kerk. Uit de Belgische media, zowel de Nederlandstalige als de Franstalige, was hij niet weg te branden.
14/03 18u45  Brits parlement stemt opnieuw over de brexit: komt het tot uitstel? Volg het hier liveHet Britse parlement stemt vanavond voor de derde keer in drie dagen tijd over de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Ditmaal moeten de parlementsleden zich uitspreken over een mogelijk uitstel van de brexit. Daarnaast stemmen ze onder meer ook voor het eerst over een mogelijk tweede referendum.
14/03 17u45  Nieuw wereldrecord voor pi: meer dan 31 biljoen cijfers berekendPi-dag krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje met een nieuw wereldrecord. Er zijn nu meer dan 31 biljoen cijfers na de komma berekend, en dat voor de eerste keer met de hulp van cloud-technologie. Het record staat op naam van Emma Haruka Iwao, die in Japan voor Google Cloud werkt. Voor haar is het naar eigen zeggen een kinderdroom die uitkomt.
14/03 16u45  Britse ex-soldaat wordt aangeklaagd wegens bloedbad "Bloody Sunday" in Noord-Ierland in 1972In het Verenigd Koninkrijk moet een gewezen militair zich voor het gerecht verantwoorden wegens de dood van twee katholieke betogers in Noord-Ierland in 1972. Tijdens dat incident zijn in totaal 13 ongewapende mensen doodgeschoten door het Britse leger.
14/03 16u45  Neurochirurge over moord op 14-jarige dochter op assisenproces: "Het was 'meant to be' dat we moesten doodgaan"In Leuven is het assisenproces begonnen tegen een neurochirurge van het UZ Leuven, die beschuldigd wordt van de moord op haar 14-jarige dochter, anderhalf jaar geleden. Volgens de moeder pleegde ze de feiten om dat ze beiden depressief waren, en omdat de dochter meerdere keren aangaf dat ze wou sterven.
14/03 16u45  Theresa May: koppige betweter of rots in de Britse branding? Een portretLees meer >
14/03 16u45  Tv-maker Martin Heylen volgde Danneels tijdlang voor reportage: "Simpele fiere man, maar ook een mysterie"Lees meer >
14/03 16u45  Michel over humanitaire visa: Met de N-VA nog in de regering had Francken "waarschijnlijk ontslag moeten nemen"Lees meer >
14/03 16u45  Reacties op overlijden Danneels: van "monument binnen de kerk" tot "trok zich leed slachtoffers van priesters niet aan"De reacties op het overlijden van kardinaal Danneels zijn gemengd. Hij wordt geroemd als spiritueel man die met zachte hand de Kerk door de maatschappelijke veranderingen van de afgelopen decennia loodste. Maar hij krijgt ook kritiek, omdat hij zich afsloot voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk.
14/03 14u30  Hoe het oneindige getal pi leren tot 100 cijfers achter de komma?Vandaag is het pi-dag, een feestdag die wiskundigen elk jaar vieren op 14 maart. Maar tot hoeveel cijfers achter de komma ken jij het getal pi? Voor de meesten stopt het bij 3,1415. Anderen kunnen dan weer een flink stuk verdergaan, soms tot wel 10.000 decimalen achter de komma. Heeft u altijd gedroomd om in hun voetsporen te treden? We leggen graag uit hoe u het moet aanpakken, op deze pi-dag.
14/03 14u30  Het journaal 1Herbekijk Het Journaal 1 van donderdag 14 maart.
14/03 14u30  Reacties op het overlijden van Godfried Danneels: "Niet minder dan een monument"Lees meer >
14/03 13u30  Groen lanceert ambitieus klimaatplan tot 2030Lees meer >
14/03 13u30  Europees president Donald Tusk: "Uitstel voor brexit mogelijk mits grondig hervormde strategie"Lees meer >
14/03 13u30  Kardinaal Godfried Danneels (85) is overledenLees meer >
14/03 12u15  Leuven treedt op tegen dagdisco'sLeuven verbiedt vanaf nu grootschalige dagdisco's. De stad wil daarmee de overlast voor haar inwoners en toeristen aanpakken en het overmatig drankgebruik bij studenten inperken.
14/03 12u15  Olietapijt in Golf van Biskaje na schipbreuk containerschipNa de schipbreuk van containerschip Grande America voor de Franse Atlantische kust is een kilometerlang olietapijt ontstaan. Een speciaal schip voor de bestrijding van zeeverontreiniging wordt deze voormiddag verwacht, zegt de bevoegde maritieme prefectuur. Ook het Europese Agentschap voor de Maritieme Veiligheid wordt ingeschakeld.
14/03 12u15  Hoe het oneindige getal pi leren tot 100 cijfers na de komma?Vandaag is het pi-dag, een feestdag die wiskundigen elk jaar vieren op 14 maart. Maar tot hoeveel cijfers na de komma ken jij het getal pi? Voor de meesten stopt het bij 3,1415. Anderen kunnen dan weer een flink stuk verdergaan, soms tot wel 10.000 decimalen na de komma. Heeft u altijd gedroomd om in hun voetsporen te treden? We leggen graag uit hoe u het moet aanpakken, op deze pi-dag.
14/03 12u15  "Beto" O'Rourke, de rijzende ster van de Democraten, is kandidaat voor het presidentschap in de VSZoals verwacht heeft de Democraat Beto O'Rourke uit Texas zijn gooi naar het Witte Huis in 2020 aangekondigd. De vlotte 'Beto' met zijn Kennedy-flair had bij de verkiezingen in november vorig jaar bijna de senaatszetel van de oerconservatief Ted Cruz in Texas ingepikt, maar hij mikt nu hoger.
14/03 12u15  Orban probeert Wouter Beke op andere gedachten te brengen over uitsluiting FideszLees meer >
14/03 12u15  Kwam Boeing door hevige concurrentiestrijd te snel met nieuw toestel op de markt?Lees meer >
14/03 11u00  Brexit: wat kan/moet/mag er nog gebeuren? Een overzichtVandaag stemt het Britse parlement voor de derde keer in drie dagen tijd over de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Gisteravond verwierpen de parlementsleden een uitstap zonder akkoord op 29 maart, 'een harde brexit' dus. En dinsdagavond stemden ze het akkoord weg dat premier Theresay May met Europa onderhandeld had. Welke opties zijn er nog? We zetten het voor u op een rijtje.
14/03 11u00  Minister Crevits (CD&V) zet puntjes op de i: "School mag betogen voor klimaat, maar moet dat doorspreken met ouders"Scholen die met hun leerlingen gaan betogen op een klimaatmars als verplichte schoolactiviteit, mag dat wel? Want dat zint sommige ouders niet, schrijft Het Nieuwsblad. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zet in 'De ochtend' op Radio 1 de puntjes op de i: 'Als een school beslist, na grondig overleg, om deel te nemen aan een bepaalde actie, is dat een georganiseerde schoolactiviteit.'
14/03 09u45  Nieuwe Congolese president Tshisekedi laat 700 politieke gevangenen vrijLees meer >
14/03 09u45  Hoe pi leren tot 100 cijfers na de komma?Vandaag is het pi-dag, een feestdag die wiskundigen elk jaar vieren op 14 maart. Maar tot hoeveel cijfers na de komma ken jij het getal pi? Voor de meesten stopt het bij 3,1415. Anderen kunnen dan weer een flink stuk verdergaan, soms tot wel 10.000 decimalen na de komma. Heeft u altijd gedroomd om in hun voetsporen te treden? We leggen graag uit hoe u het moet aanpakken, op deze pi-dag.
14/03 09u45  Minister van Onderwijs Crevits (CD&V) zet puntjes op de i: "School mag gaan betogen voor klimaat, maar moet dat goed doorspreken met ouders"Scholen die met hun leerlingen gaan betogen op een klimaatmars als verplichte schoolactiviteit, mag dat wel? Want dat zint sommige ouders niet, schrijft Het Nieuwsblad. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zet in 'De ochtend' op Radio 1 de puntjes op de i: 'Als een school beslist, na grondig overleg, om deel te nemen aan een bepaalde actie, is dat een georganiseerde schoolactiviteit.'
14/03 08u45  Kwart meer pv's bij De Lijn door invoering digitale Mobib-kaartLees meer >
14/03 08u45  VRT NWS Ochtendupdate: De zoveelste brexitstemming, Equal pay day en minder rijbewijzenLees meer >
14/03 08u45  Brexit: wat kan/moet/mag er nog gebeuren? Een helder overzichtVandaag stemt het Britse parlement voor de derde keer in drie dagen tijd over de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Gisteravond verwierpen de parlementsleden een uitstap zonder akkoord op 29 maart, 'een harde brexit' dus. En dinsdagavond stemden ze het akkoord weg dat premier Theresay May met Europa onderhandeld had. Welke opties zijn er nog? We zetten het voor u op een rijtje.
14/03 07u45  Er zijn meer fietsers, maar dat is "ondanks het beleid" en niet "dankzij het beleid"Er zijn meer fietsers in Vlaanderen en Brussel. Maar als de Fietsersbond de analyse maakt voor Vlaanderen en Brussel, dan meent de organisatie dat dat eerder 'ondanks het beleid' is in plaats van 'dankzij het beleid'. Van een echt fietsklimaat is er hier geen sprake, klinkt het. De Fietsersbond doet dan ook enkele voorstellen om alsnog dat fietsklimaat te bekomen.
14/03 07u45  Geradicaliseerde gevangenen? Cipiers krijgen onlinecursus om signalen te herkennenLees meer >
14/03 07u45  Bourgeois roept Britten op om "rode lijn" te laten vallen: "Blijf in een douane-unie met EU"Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) reageert opgelucht op het nieuws dat het Britse parlement zich heeft uitgesproken tegen een brexit zonder akkoord. Hij hoopt nu dat er uitstel of afstel komt van de brexit. Zo niet, moeten de Britten volgens hem eens nadenken over een status zoals die van Turkije. 'Dan hebben ze alles wat ze willen.'
14/03 07u45  Brexit: wat kan en mag er nog gebeuren? Een helder overzichtLees meer >
14/03 07u45  De Britse media weten het zelf niet meer goed: "meltdown", "chaos" en "dit hebben we nog nooit gezien"Lees meer >
14/03 06u30  "Equal pay day": vrouwen hebben nu pas verdiend wat mannen in 2018 verdiendenLees meer >
14/03 06u30  "Online-zelfhulpcursus voor zelfmoordgedachten kan drempelverlagend zijn"Mensen die kampen met zelfmoordgedachten kunnen daar voortaan via een online-zelfhulpcursus beter mee leren omgaan. Omdat alles anoniem gebeurt, verlaagt het de drempel om hulp te zoeken. 'Mensen doen tegenwoordig alles online, waarom zouden ze zichzelf dan zo niet kunnen helpen?'
14/03 06u30  Waarom een fietspad aanleggen in Vlaanderen niet altijd zo eenvoudig isLees meer >
14/03 05u30  "Wiskunde hoeft niet saai te zijn": Vlaamse wiskundigen verenigen zich om hun wetenschap te promotenHet nut en het belang van wiskunde meer in de kijker plaatsen en wiskundeonderwijs en -onderzoek promoten: dat moet het nog op te richten Platform Wiskunde Vlaanderen doen. Wiskundeliefhebbers uit de academische, onderwijs- en bedrijfswereld engageren zich om binnen zo'n platform meer te gaan samenwerken.
14/03 05u30  Steeds minder Belgen halen een rijbewijs: "Jongeren zien een auto niet langer als statussymbool"De FOD Mobiliteit heeft in 2018 exact 111.991 rijbewijzen uitgereikt. Dat is een daling met 18 procent tegenover het jaar 2010. Vooral bij jongeren daalt het aantal rijbewijzen. 'Een rijbewijs en een auto kosten veel geld. Jongeren geven dat geld liever aan een smartphone of een verre reis', zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.
14/03 00u00  De zussen van de koning: Juliana, grootvorstin van Rusland, ster van de beau monde en moeder van twee bastaardkinderenDeze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Juliana, de oudere zus van Leopold I.
14/03 00u00  Het weerHerbekijk het weerbericht van woensdag 13 maart om 20 uur. De weersverwachting in tekst en beeld
13/03 22u30  Pano: De overvolle wegWe fietsen met alsmaar meer. Maar meer plaats op de weg is er niet met als gevolg: conflict tussen fietsers en automobilisten, en helaas ook slachtoffers. Onze reporter Pascale Mertens stapte op de fiets voor een onderzoek. Bekijk haar ervaringen in deze reportage van 'Pano'.
13/03 22u30  Hoe herkent u een beroerte? Studenten verpleegkunde geven tipsLees meer >
13/03 22u30  Bewijs voor nieuwe enorme zonnestorm gevonden, meer bescherming nodig voor onze hoogtechnologische maatschappijZonnestormen kunnen veel krachtiger zijn dat tot nu toe gedacht werd. Een nieuwe studie levert bewijs voor een derde geval van een gigantische zonnestorm in onze recente geschiedenis, en de onderzoekers denken dat onze samenleving niet voldoende voorbereid is als een dergelijke gebeurtenis zich nu zou voordoen.
13/03 22u30  Hacksystemen om "keyless auto" te stelen snel en gemakkelijk online verkrijgbaarLees meer >
13/03 22u30  Britse parlement stemt brexit zonder akkoord weg, May wil uitstel tot 30 juniLees meer >
13/03 22u30  Na de zoveelste brexit-stemming: "Alles is nog mogelijk, chaos wordt enkel groter en May heeft het niet meer in handen"Niemand weet welke richting de brexit nu zal uitgaan. Dat concludeert professor Europese politiek Hendrik Vos, nu het Britse parlement een brexit zonder akkoord definitief van tafel heeft gegooid. Een uitstel lijkt de meest logische volgende stap, maar daar moet Europa het daar wel mee eens zijn. 'Drie jaar na het referendum staan we nog steeds nergens en de chaos wordt elke dag gewoon groter.'
13/03 21u30  Britse parlement stemt brexit zonder akkoord weg: morgen wellicht stemming over uitstelLees meer >
13/03 20u15  Kiest het Britse parlement voor een brexit zonder akkoord? Volg de stemming hier liveLees meer >
13/03 19u00  Kunstonderwijs (KSO) uit de kast: ?We kunnen meer dan alleen acteren of dansen?Wie kunstonderwijs volgt in het middelbaar, gaat niet automatisch door naar het artistiek hoger onderwijs. Een op de drie laatstejaarsstudenten in het KSO kiest voor een andere richting. Toch zouden veel ouders hun kinderen niet naar het KSO laten gaan, omdat ze denken dat de toekomstperspectieven beperkt zijn. Miskenning en misverstanden waar de scholieren een einde aan willen maken: het KSO komt vandaag voor de derde keer ?uit de kast? in Brussel en 9 andere steden.
13/03 19u00  "Fake news" en beledigen van de staat worden strafbaar in RuslandIn Rusland heeft de Federatieraad, dat is het hogerhuis van het Russische parlement, een wet goedgedkeurd tegen 'fake news' en het beledigen van de staat. Vorige week keurde ook het lagerhuis, de Doema, het wetsvoorstel al goed. Enkel president Vladimir Poetin moet zijn handtekening nog zetten. Volgens critici is de wet de volgende stap naar de censuur van het internet in Rusland.
13/03 19u00  Voormalig campagneleider van Trump, Paul Manafort, krijgt opnieuw gevangenisstrafIn de Verenigde Staten is Paul Manafort veroordeeld wegens twee klachten voor samenzwering. Dat komt deels bovenop de gevangenisstraf die hij vorige week heeft gekregen wegens fraude en belastingontduiking. In totaal krijgt Manafort nu een celstraf van zeven en een half jaar.
13/03 19u00  Akkoord over invoering digitale meter: eigenaars zonnepanelen mogen 15 jaar voordeel terugdraaiende teller behoudenDe Vlaamse meerderheidspartijen zijn het eens geworden over de invoering van de digitale energiemeter. Dat meldt De Tijd en is ons bevestigd. Om het rendement voor eigenaars van zonnepanelen te garanderen, zou iedereen desgewenst 15 jaar lang het systeem zoals dat van de terugdraaiende teller kunnen behouden.
13/03 17u46  Villa PoliticaHerbekijk hier 'Villa Politica' van woensdag 13 maart.
13/03 17u46  Ontslagen? Binnenkort kunt u uw ontslagpremie fiscaal voordelig investeren in omscholingEen van de 28 maatregelen uit de arbeidsdeal lijkt er alsnog door te komen: in de parlementscommissie Sociale Zaken is het opleidingsbudget goedgekeurd. Daarmee kunnen mensen die ontslagen zijn een deel van hun ontslagvergoeding belastingvrij investeren in een opleiding. Doel? Mensen sneller weer aan de slag krijgen in een veranderende jobmarkt.
13/03 17u46  "Pano" fietst op onze overvolle wegen, wat kunnen wij van Nederland leren?We fietsen in Vlaanderen en Brussel met alsmaar meer. Maar meer plaats op de weg is er niet. Dat de weg niet mee evolueert met het fors groeiende fietsverkeer, zorgt voor conflict tussen fietsers en automobilisten. Conflict, dat soms fataal kan aflopen. Burgers komen in heel Vlaanderen en Brussel op straat. Ons magazine Pano fietst met hen mee op de overvolle weg, en ziet dat het ook anders kan, niet zo ver weg, in Utrecht.
13/03 16u30  Gebouw met school ingestort in Nigeria, onduidelijk hoeveel slachtoffers en overlevendenIn Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria, is een gebouw van drie verdiepingen ingestort. De bovenste verdieping was een lagere school, waar zo'n 100 kinderen aanwezig zouden geweest zijn op het moment van de instorting. Ongeveer 24 kinderen zouden al onder het puin vandaan gehaald zijn, het is onduidelijk of die nog leven. De oorzaak van de ramp is nog niet gekend.
13/03 16u30  "Amerikaanse piloten meldden vorig jaar al problemen met besturing van de Boeing 737 MAX"Lees meer >
13/03 16u30  Verschillende doden bij schietpartij in Braziliaanse schoolLees meer >
13/03 16u30  Minister van Asiel en Migratie De Block: "Systeem-Francken is ontspoord, misbruiken waren onvermijdelijk gevolg"Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft harde taal gesproken in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken vanmiddag. 'Het systeem van collectieve toekenning van humanitaire visa was gedoemd tot problemen.' Ze sneert daarbij ook naar haar voorganger Theo Francken (N-VA). 'Het systeem-Francken is ontspoord. En de misbruiken zijn daar een onvermijdelijk gevolg van.'
13/03 14u15  Vijf iconische sketches van Stan & Ollie, Hollywoods meest iconische slapstick-duoVanaf vandaag speelt 'Stan & Ollie' in onze bioscopen. Het is een biografische film over het leven van het beroemde komische duo Laurel en Hardy, bij ons beter bekend als 'de Dikke en de Dunne'. Beiden waren meesters in het zogeheten slapstick-genre. Wij lijsten 5 iconische sketches van hen op.
13/03 14u15  Als god een monster wordt: waarom niemand Michael Jackson nog zou mogen verdedigenLees meer >
13/03 13u15  Nederlandse schrijver Tommy Wieringa op longlist van Man Booker International PrizeLees meer >
13/03 13u15  Prijzen woonzorgcentrum minder snel gestegen in 2018, bewoners betalen gemiddeld 1.728 euro per maandLees meer >
13/03 13u15  Vrouw ziet er "te mannelijk" uit om te worden verkracht, oordelen Italiaanse rechtersLees meer >
13/03 12u15  "Chinese autoriteiten moeten livestreams onder minderjarigen verbieden"Lees meer >
13/03 12u15  Offscreen Film Festival brengt hommage aan B-films en cultklassiekersLees meer >
13/03 12u15  "Grootste omkoopschandaal ooit" op Amerikaanse topuniversiteiten: hielpen actrices hun kinderen binnen?Lees meer >
13/03 12u15  Herbekijk de VRT NWS Live met expert Ivan Ollevier: "De Britse politiek is in paniek"Het Britse parlement heeft het brexitakkoord van premier May een tweede keer weggestemd. Hierdoor volgt er vanavond een nieuwe stemming: over een brexit zonder akkoord. Hoe moet het nu verder? VRT NWS-expert Ivan Ollevier geeft tekst en uitleg vanuit Londen. Herbekijk het gesprek in bovenstaande video.
13/03 10u00  Overrompeling van donutwinkel na "Mijn vader is verdrietig"-tweetLag het misschien aan het feit dat de donutwinkel naast een tandartsenpraktijk lag? In ieder geval slaagde 'Billy?s Donuts' in Missouri City, in de Amerikaanse staat Texas, er een week na opening nauwelijks in om klanten over de vloer te krijgen. Dat maakte de eigenaar alvast erg verdrietig en daarom besliste zijn zoon afgelopen weekend om een tweet naar zijn vrienden te sturen, opdat er toch iemand zou langskomen. Maar zoon Billy By -de vader heeft zijn zaak naar zijn zoon vernoemd- kreeg meer dan hij gehoopt had, toen die tweet plots viraal ging.
13/03 10u00  VRT NWS zoekt 500 testers voor gepersonaliseerd nieuwsaanbodWil je graag een nieuwsaanbod op jouw maat samengesteld, zonder dat je hoeft in te geven welke thema's je wel of niet interesseren, maar wel op basis van wat jij en anderen hebben gelezen, bekeken of beluisterd? Om dat op een dag met VRT NWS waar te maken mogen vijfhonderd Vlamingen nu al deelnemen aan een eerste testversie.
13/03 10u00  Gemengde gevoelens over mollenLouis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: mollen die her en der opduiken in onze tuinen
13/03 10u00  Didier Reynders: "Geen uitstel zonder goede motivatie van de Britten"Lees meer >
13/03 10u00  Herbekijk de VRT NWS Live: Expert Ivan Ollevier in Londen geeft duiding bij de brexit-sagaHet Britse parlement heeft het brexitakkoord van premier May een tweede keer weggestemd. Hierdoor volgt er vanavond een nieuwe stemming: over een brexit zonder akkoord. Hoe moet het nu verder? VRT NWS-expert Ivan Ollevier geeft live tekst en uitleg vanuit Londen. Herbekijk het gesprek in onderstaande video.
13/03 10u00  Brexit: Wat kan/mag/moet er nu gebeuren? Een helder overzichtHet Britse parlement stemde gisteravond voor de tweede keer het akkoord weg dat de Britse premier Theresa May met Europa heeft onderhandeld over de brexit, de uitstap uit de Europese Unie. De vraag over wat er nu kan/moet/mag/gaat gebeuren, ligt wijd open. Wij zetten de opties voor u op een rijtje.
13/03 08u45  Nog geen school gevonden voor kwart van de nieuwe leerlingen in het Nederlandstalige onderwijs in BrusselIn Brussel heeft een kwart van de leerlingen die zich hadden aangemeld om volgend schooljaar te starten in het Nederlandstalig secundair onderwijs voorlopig nog geen school. Dat blijkt uit cijfers van het Lokaal Overleg Platform Brussel. In januari hadden in totaal meer dan 2.000 leerlingen zich aangemeld via het digitale aanmeldingssysteem waarbij de meeste scholen zijn aangesloten. Ruim 500 leerlingen kregen echter nog geen enkele school toegewezen.
13/03 08u45  VRT NWS Ochtendupdate: Brexitakkoord weggestemd, luchtverkeersleiders staken en Paul Severs in het ziekenhuisHet Britse parlement stemt het brexitakkoord van premier Theresa May weg, de luchtverkeersleiders staken tegen een te hoge werkdruk en de populaire Vlaamse zanger Paul Severs wordt in een kunstmatige coma gehouden. Bekijk hieronder de VRT NWS Ochtendupdate.
13/03 07u45  Contraceptie wordt gratis tot leeftijd van 25 jaarContraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd. De morningafterpil wordt voor iedereen gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Enkel de N-VA stemde tegen het voorstel. De regering moet wel nog een Koninklijk Besluit uitvaardigen om de maatregel te doen ingaan.
13/03 07u45  Nog geen school gevonden voor kwart van de nieuwe leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in BrusselIn Brussel heeft een kwart van de leerlingen die zich hadden aangemeld om volgend schooljaar te starten in het Nederlandstalig secundair onderwijs voorlopig nog geen school. Dat blijkt uit cijfers van het Lokaal Overleg Platform Brussel. In januari hadden in totaal meer dan 2.000 leerlingen zich aangemeld via het digitale aanmeldingssysteem waarbij de meeste scholen zijn aangesloten. Ruim 500 leerlingen kregen echter nog geen enkele school toegewezen.
13/03 07u45  Luchtverkeersleiders voeren actie tegen hoge werkdruk, maar hinder blijft beperktHet personeel van luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, voert actie uit onvrede met de hoge werkdruk. De actie is om 22 uur gisteravond begonnen en zal minstens tot 8 uur duren. Een aantal vluchten lopen daardoor vertraging op.
13/03 07u45  Zes jaar cel voor kardinaal George Pell wegens pedofilie: "Uw gedrag was opportunistisch, giftig en vernederend"De Australische kardinaal George Pell (77) is in Melbourne veroordeeld tot zes jaar cel wegens pedofilie. Eerder was hij schuldig bevonden aan seksueel misbruik van twee minderjarige misdienaars in 1996. 'Uw gedrag was doordrongen van een onthutsende arrogantie', was de rechter scherp. Pell zelf ontkent de beschuldigingen en gaat in beroep.
13/03 07u45  Een brexit zonder akkoord: wat zou dat betekenen voor uw citytrip naar Londen vanaf 30 maart?Lees meer >
13/03 07u45  Brexitwoordenboek: de meest gebruikte termen helder uitgelegdHoort u het ook donderen in Keulen als de media het over een zachte of harde brexit hebben, laat staan een 'no deal brexit'? Waarom blijft die backstop ter sprake komen en wat is in hemelsnaam een meaningful vote? Geen nood, dit brexitwoordenboek gidst u door het brexitnieuws.
13/03 07u45  Vakanties, tickets en kleren: u shopte het voorbije jaar voor bijna 1.300 euro via het internetEen recordbedrag van 1.273 euro, dat hebben Belgen het voorbije jaar gemiddeld uitgegeven in internetwinkels. Dat blijkt uit marktonderzoek van de Belgische federatie van internethandelaars BeCommerce. We kopen erg vaak kleren en tickets online, maar het meeste geld geven we uit aan vakanties.
13/03 07u45  Over de gebroken stem van Theresa May: ?Dit is veel praten, lange dagen kloppen, en ook stress. May is moe."Lees meer >
13/03 07u45  Paul Severs in het ziekenhuis opgenomen na hartaanvalLees meer >
13/03 07u45  Podvis#7: Zin en onzin van een vliegtaksLees meer >
13/03 06u30  Luchtverkeersleiders voeren actie uit onvrede met hoge werkdrukHet personeel van luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, voert actie uit onvrede met de hoge werkdruk. De actie is om 22 uur gisteravond begonnen en zal minstens tot 8 uur duren. Een aantal vluchten lopen daardoor vertraging op.
13/03 06u30  Britse parlement stemt Mays brexitakkoord tweede keer weg, vandaag stemming over "no deal"Lees meer >
13/03 00u00  Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaartOp 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
12/03 22u45  Barnier: "Impasse brexit kan alleen in Londen worden opgelost"Lees meer >
12/03 22u45  30 jaar "world wide web": dit is de computer die voor het eerst verbinding maakte met het internet in ons landLees meer >
12/03 22u45  Fijn stof in de lucht kost twee jaar van een mensenleven, maar wie rookt leeft gemiddeld tien jaar minder langLees meer >
12/03 22u45  Paul Severs in het ziekenhuis opgenomen na hartfalenLees meer >
12/03 22u45  Britse parlement stemt Mays brexitakkoord tweede keer weg, woensdag stemming over "no deal"Lees meer >
12/03 21u30  En toen verloor Theresa May ook nog eens haar stem: ?Dit was gepiep en geknars?Lees meer >
12/03 21u30  Britse parlement stemt Mays brexitakkoord tweede keer wegHet Britse parlement heeft het brexitakkoord van premier May een tweede keer weggestemd. 391 parlementsleden stemden tegen, 242 parlementsleden stemden voor. Hierdoor volgt er morgen een nieuwe stemming: over een brexit zonder akkoord.
12/03 20u15  Britse parlement stemt vanavond nog maar eens over Mays brexitakkoord: volg hier live de zittingHet Britse parlement stemt vanavond een tweede keer over het brexitakkoord van premier Theresa May. Het zal dan beslissen hoe de Britten uit de EU moeten stappen. Wordt het een brexit op basis van Mays akkoord? Of een brexit zonder akkoord? Of schuiven de Britten de hete aardappel door? Een vooruitblik in 4 vragen en antwoorden. Hieronder kunt u ook de livestream vanuit het Britse parlement volgen.
12/03 19u00  Om het snelst: helft van de klas lost taak op met het internet, de andere helft zonderHet wereldwijde web bestaat vandaag precies 30 jaar. En dat was voor deze leerlingen van een Brusselse basisschool de aanleiding voor een experimentje. De leerlingen kregen een taak. De helft van de klas mocht die oplossen met het internet, de andere helft zonder. Hoe was het om dingen op te zoeken zoals vroeger? En wat ging het snelst, met of zonder het internet? Ontdek het in de reportage hierboven van ons jeugdjournaal ?Karrewiet?.
12/03 19u00  Murat Isik wint Inktaap 2019, de literaire jongerenprijs, met roman "Wees Onzichtbaar"Lees meer >
12/03 19u00  Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de politiek: "Het systeem maakt niet-erkende fracties het leven zuur"Lees meer >
12/03 19u00  Passagier hangt anderhalve minuut tussen deuren rijdende busEen meisje heeft vanochtend in Diest enkele honderden meters mee gebengeld tussen de deuren van een bus. Zij is gelukkig ongedeerd gebleven. De chauffeur van De Lijn was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust.
12/03 19u00  Nanotechnologie: hoe een voetbalveld in een blikje frisdrank onze toekomst kan veranderenLees meer >
12/03 19u00  De jacht op de "witte konijnen" is weer open: een goede zaak voor de partijen?Lees meer >
12/03 19u00  Beurskoers van Boeing keldert na crash, maar wat zijn de gevolgen op lange termijn?Lees meer >
12/03 19u00  Europese luchtruim gesloten voor Boeing 737 MAX-toestellen, volgens VS is toestel veiligLees meer >
12/03 17u45  Een gesprek met vluchteling Valentino Achak Deng, hoofdpersonage in de bestseller "Wat is de wat"Lees meer >
12/03 17u45  "Belgische" Boeing 737 MAX-vliegtuigen van TUI fly blijven aan de grondLees meer >
12/03 16u30  Een gesprek met de bekendste vluchteling ter wereld: Valentino Achak DengLees meer >
12/03 16u30  Luchtverkeersleiders voeren vannacht actie uit onvrede met hoge werkdrukHet personeel van luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, voert vanavond actie uit onvrede met de hoge werkdruk. De actie begint om 22 uur en zal minstens tot 8 uur morgenvroeg duren.
12/03 16u30  "Belgische" Boeing 737 MAX-vliegtuigen van TUIfly blijven aan de grondLees meer >
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x De afspraak19/03 00u00 - VRT NWS: Herbekijk hier 'De afspraak' van maandag 18 maart.
4x Proefproject ArcelorMittal Gent: "De toekomst is het hergebruik van broeikasgassen"19/03 00u30 - VRT NWS: Lees meer >
2x Een bewogen dag in Utrecht: bekijk hier een overzicht in beeld18/03 22u15 - VRT NWS: In Utrecht is de verdachte van de schietpartij op een tram, waarbij drie doden vielen, opgepakt. Het einde van een bewogen dag. Bekijk hierboven een overzicht.
2x Geen derde stemming over Mays brexitakkoord18/03 21u15 - VRT NWS: John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, oordeelt dat eerste minister Theresa May haar brexitakkoord niet opnieuw mag voorleggen aan het parlement. Hij grijpt daarvoor terug naar een bepaling uit 1604.
2x Franse premier gaat betogingen gele hesjes aan banden leggen18/03 21u15 - VRT NWS: Lees meer >
2x Politici leveren wereldwijd en ook in ons land munitie voor islamhaat18/03 21u15 - VRT NWS: Lees meer >
1x Herlees de liveblog: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepakt18/03 22u15 - VRT NWS: De 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan. Herlees hier het relaas van de dag.
1x Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel serieus was"18/03 22u15 - VRT NWS: 'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
1x Onze reporter Jens Franssen: "Eindelijk duidelijkheid over wat vanmorgen begon"18/03 21u15 - VRT NWS: In Utrecht is een einde gekomen aan de klopjacht op de verdachte van een schietpartij, waarbij drie doden zijn gevallen. Onze reporter Jens Franssen is in Utrecht. Hij doet het relaas van een bewogen dag.
1x LIVEBLOG: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepakt18/03 20u00 - VRT NWS: De 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan.

Statistieken

Artikels:
31267
Gelezen:
288
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven