zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van de Volkskrant

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

de Volkskrant

Verbergen Tonen
20/04 06u15  Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzetting Trump De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
20/04 04u45  Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzettingsprocedure Trump De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.11 
20/04 04u30  Democratische senator en presidentskandidaat Elizabeth Warren wil afzettingsprocedure Trump De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.16 
20/04 04u00  Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage hele rapport Mueller voorbarig en onnodig’ Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.14 
20/04 03u45  Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage rapport Mueller voorbarig en onnodig’ Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.13 
20/04 02u30  Met ‘guerrillatactiek’ probeert ministerie omstreden Haga Lyceum dwars te zitten Het ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.
20/04 02u15  Waarom Nederland schenders van mensenrechten behangt met onderscheidingen De sultan van Brunei, die ervoor heeft gezorgd dat homo’s in zijn land dood door steniging boven het hoofd hangt, is Ridder-Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dat is de hoogste koninklijke onderscheiding die Nederland kent. Waarom werd hij zo geëerd?11 
20/04 02u15  Paus Franciscus kritisch op ‘onverschilligheid en egoïsme’ tijdens Goede Vrijdag-processie Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ‘de uit politieke overwegingen gesloten harten’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.
19/04 21u45  Heeft de entertainer-president de toekomst? Zijn we het establishment zo zat dat we gaan voor de komiek? De naderende uitverkiezing van Volodymyr Zelenski in Oekraïne doet volgens Bert Lanting vermoeden dat het een dolle boel kan worden.
19/04 21u00  Dodelijke rellen tonen dat vrede in Noord-Ierland nog altijd fragiel is De onlusten in Derry waarbij deze week een jonge journalist omkwam, bewijzen hoe kwetsbaar de Noord-Ierse vrede nog steeds is. Fanatici hopen te profiteren van de Brexit-angst.
19/04 19u30  Het American een Hard Rock-hotel, wie heeft dat bedacht? Nou, de Seminole-indianen Lees meer >
19/04 19u00  Moslim en feminist, strijdend tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 18u15  Als moslim bestrijdt ze de hoofddoek, als feminist het patriarchaat: ‘Vrouwen, word boos en wellustig’ De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 18u00  Als moslim bestrijdt ze de hoofddoek, als feminist het patriarchaat: 'Vrouwen, word boos en wellustig' De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 17u00  De godfather van het populisme neemt afscheid: ‘Populist is een geuzennaam’ Jan Nagel is bijna 80. In mei neemt hij afscheid van zo’n zestig jaar in de politiek. Hij begon in de PvdA en ging via LPF naar 50Plus.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 16u45  Zij vochten op D-day en denken er nog dagelijks aanLees meer >
19/04 16u45  Rechter New York staat verplichte vaccinaties tegen mazelen toeDe stad New York mag inenten tegen mazelen verplichten. Dat heeft een rechter in de metropool bepaald. Inwoners van stadsdeel Brooklyn hadden die verplichting aangevochten, omdat deze ongrondwettelijk zou zijn.
19/04 16u00  Ministerie trekt nu wel portemonnee om faillissement ziekenhuis Boxmeer te voorkomenEr is een reddingsplan opgesteld voor het Maasziekenhuis Pantein in Beugen. De zorgverzekeraar, de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid stellen daarvoor maximaal zo’n 30 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie treedt nu tijdig op om chaos te voorkomen, zoals bij het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en het Slotervaart in Amsterdam.
19/04 13u15  Holocaust Museum weert Auschwitz-foto’s van tentoonstellingHet afplakken van vier foto’s uit Auschwitz op de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s in het Holocaust Museum in oprichting, heeft geleid tot een controverse tussen de gastcuratoren en het museum in Amsterdam. Het betreft beelden die worden beschouwd als het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust.
19/04 13u15  Een mengeling van zwartgelakte zinnen en saillante detailsDe Amerikaanse minister van Justitie heeft het Mueller-rapport gepresenteerd. De eerste indruk is dat het campagneteam van Donald Trump de Russische avances net genoeg heeft afgehouden.
19/04 11u00  Weer heeft Brabant de meeste verkeersdoden. Hoe kan dat?Brabant staat al jaren aan de top met het aantal verkeersdoden. Dit jaar is het aantal zelfs gestegen tot 150. Hoe komt het dat juist in deze provincie zo veel ongelukken gebeuren met dodelijke afloop?
19/04 10u45  Bewonersavond in Den Dolder: ‘Wie lopen er allemaal rond in ons dorp?’Kan minister Sander Dekker de zorgen wegnemen die de burgers van Den Dolder hebben over de forensische kliniek waar de moordenaar van Anne Faber werd behandeld? Nee, de kliniek gaat niet versneld dicht, zegt Dekker donderdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. Maar een ‘herhaling van september 2017 zal niet meer voorkomen’.
19/04 09u15  PvdA gaat toch niet samenwerken met Forum in OverijsselDe Partij van de Arbeid gaat in Overijssel toch niet samenwerken met Forum voor Democratie. Volgens de sociaal-democraten is er in de eigen gelederen te veel discussie over een mogelijke coalitie met Forum.
19/04 08u15  Washington bijt zich vast in de 448 pagina’s van het Mueller-rapportPresident Trump heeft in zeker tien situaties de bedoeling gehad zich te bemoeien met het Rusland-onderzoek. Die staan in detail beschreven in het uitgebreide rapport dat speciaal aanklager Robert Mueller vandaag aan het Amerikaanse Congres presenteerde. Dat roept de vraag op of Trump de rechtsgang heeft belemmerd.
19/04 04u00  Regering Mali dient ontslag in, een maand na bloedbad met 160 dodenBijna een maand na een bloedbad in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.
18/04 23u45  Met Pasen zal in veel dorpen het vreugdevuur niet oplaaien, maar het verlangen smeultDoor de aanhoudende droogte zijn veel paasvuren in de Achterhoek en Twente afgelast. Alleen al in Berkelland zijn dat er 79. Maar ook door de smog en stank die de vuren veroorzaken, staat de traditie onder druk.
18/04 23u45  SGP-wethouder stapt over naar Forum voor Democratie: ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’, duidt Sytse de Jong zijn opmerkelijke overstap. Twaalf jaar lang diende hij als wethouder in Staphorst voor de SGP. Een nest dat hij verlaat voor Forum voor Democratie: De Jong (48) is kandidaat-gedeputeerde in Overijssel voor de FvD.
18/04 23u30  Oplichters misbruiken ‘inzamelingsacties’ voor de restauratie van de Notre-DameBedrijven en particulieren trokken de afgelopen dagen en masse de portemonnee voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Die golf van financiële solidariteit heeft ook een keerzijde. De Franse Erfgoedstichting waarschuwt voor fraudeurs die misbruik maken van de collectieve gulheid door nepcollectes op te tuigen en het ingezamelde geld in eigen zak te steken.
18/04 23u15  De vaccinatiegraad daalt: bewindsman Blokhuis tart het geduld van D66 en VVDDe Tweede Kamer is ongerust over het groeiende aantal ouders dat zijn kinderen niet laat vaccineren. Waar D66 en VVD vaart willen maken met een ander vaccinatiebeleid, gaat staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) op de rem staan.
18/04 22u30  Hoe verschuiving van een competitieronde (‘onaanvaardbare’) agendaproblemen oplevertKNVB verschuift hele competitieronde naar 15 mei, om te voldoen aan UEFA-richtlijn van minimaal twee dagen rust voor druk Ajax.
18/04 22u00  Meer 50- en 60-jarige fietsers krijgen fataal ongeluk. Hoe komt dat en wat is ertegen te doen?Tweederde van de 228 fietsers die vorig jaar dodelijk verongelukten, waren tussen de 50 en 85 jaar. Vooral in de groep 50- tot 60-jarige fietsers (inclusief e-bikes) is het aantal doden fors toegenomen, signaleert het CBS.
18/04 21u45  Een comedian als opperbevelhebber, is dat wel zo slim?De Oekraïners zijn de oorlog in hun land zat. Zondag zullen ze dat laten merken ook. Dan wordt komiek Volodymyr Zelensky vrijwel zeker tot president gekozen. Een clown als opperbevelhebber, vinden ze dat in het door Rusland belaagde oosten wel zo slim?
18/04 21u30  ‘Geoliede bende’ vervolgd dankzij kroongetuige in grootste moordproces van NederlandDe rechtszaak tegen de liquidatiebende van de twee meestgezochte voortvluchtigen van dit moment, Ridouan T. (41) en Saïd R. (46), is uitgegroeid tot het grootste moordproces van Nederland. Het gezochte tweetal wordt binnenkort toegevoegd aan de reeds twaalf verdachten die terechtstaan in het zogeheten Marengo-proces.
18/04 21u00  De grootste staatsman uit onze geschiedenis, eindelijk in de armen geslotenLees meer >
18/04 20u30  Brexit-impasse doet Farage herrijzenDe Britse pogingen om los te komen van de Europese Unie verlopen moeizaam, maar tot een massale afkeer van de Brexit heeft het niet geleid. De nieuwe Brexit Party van Nigel Farage is op weg om bij de Europese verkiezingen van 23 mei de grootste Britse partij te worden. De winst gaat vooral ten koste van de Conservatieve Partij van premier May.
18/04 20u15  De onrust groeit op de rechterflank van de KamerGoedemiddag,
18/04 17u15  Bekijk hier hoe uw buurt stemdeLees meer >
18/04 16u45  Rond Pasen dienen veel kuikens ‘enkel als vermaak’. Dit meldpunt bestrijdt misbruikEen aspergeboerderij met een kuikenknuffelmiddag en een schooldirecteur die de levende bolletjes wol belooft te verloten onder leerlingen. Het zijn voorbeelden van de ruim vijftig klachten die de afgelopen dagen binnenkwamen bij Meldpunt Kuikentjesmisbruik.
18/04 16u00  Feest van de grootste democratie: 900 miljoen Indiërs gaan naar de stembusVijf jaar geleden werd Narendra Modi met een monsterzege premier van India. Hij beloofde van alles aan iedereen. Velen zijn zwaar in hem teleurgesteld. De komende vijf weken gaan 900 miljoen Indiërs opnieuw naar de stembus. Hoe gaat Modi ze nu ‘verleiden’?
18/04 16u00  Trump straft ‘trojka van tirannie’ met sancties: Cuba, Venezuela en Nicaragua kwaadPresident Trump legt Cuba, Venezuela en Nicaragua nieuwe strafmaatregelen en sancties op, om zo onder meer de druk te verhogen op Havana de steun aan de Venezolaanse president Maduro te stoppen. De drie landen maken volgens Washington deel uit van een ‘trojka van tirannie’ die snel dient te verdwijnen.
18/04 14u30  ‘We willen af van de Schiphol-mythe. Het is een normaal bedrijf, waarvoor normale regels gelden’We spreken met Rli-lid Niels Koeman, over het Schiphol-advies – dat indruist tegen de opvattingen van de minister die erom vroeg. ‘De luchtvaart is al lang niet meer de wereld van Peter Stuyvesant.’
18/04 13u15  Trump straft ‘trojka van tirannie’ met sancties: Cuba, Venezuela en Nicaragua boosPresident Trump legt Cuba, Venezuela en Nicaragua nieuwe strafmaatregelen en sancties op, om zo onder meer de druk te verhogen op Havana de steun aan de Venezolaanse president Maduro te stoppen. De drie landen maken volgens Washington deel uit van een ‘trojka van tirannie’.
18/04 12u45  Joelen om de enige echte Michelle Obama in de Ziggo Dome: ‘Ze is niet alleen de vrouw van’Ze was er en wist de afgeladen Ziggo Dome te raken. ‘Michelle Obama is niet alleen de vrouw van. Ook zelf is ze een enorm krachtige vrouw.’
18/04 12u15  Grootste stijging aantal verkeersdoden in dertig jaar tijd: ‘Het wordt steeds drukker op onze wegen’In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989.
18/04 11u15  Noord-Korea doet eerste openbare rakettest sinds mislukte top met TrumpNoord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.
18/04 10u45  28 doden en veel gewonden bij busongeluk op MadeiraBij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden en veel gewonden gevallen. De slachtoffers zouden voornamelijk uit Duitsland komen.
18/04 10u30  Veel Syriëgangers leidden voor vertrek al een ontspoord levenOnder terrorismedeskundigen leeft het idee dat jihadisten vaak een ‘normale’ achtergrond hebben. Nieuw politieonderzoek bewijst het tegendeel: veel Syriëgangers kampten voor vertrek al met (geestelijke) problemen.
18/04 09u00  Vaccinatiebeleid verdeelt Kamer: moet het kabinet verplichten of voorlichten?Het aantal gevaccineerde kinderen daalt al jaren. Hoe kan Nederland de vaccinatiegraad terug krijgen naar de 95 procent, het streefpercentage van de Wereldgezondheidsorganisatie? Binnen en buiten de Tweede Kamer, die donderdag over het vaccinatiebeleid debatteert, leven bij voorbaat vele suggesties.
18/04 09u00  Hoe The Passion het geloof terugbrengt naar de massaDe kerk kan niet langer volstaan met haar standaardrepertoire van gezang en vieringen op de zondagochtend. De stand-uppredikant komt bij u thuis – met verhalen die ook over Frenkie de Jong kunnen gaan.
18/04 09u00  Ouders eisen vaccinatie tegen meningokokken B: ‘Dan was Sammie waarschijnlijk nog bij ons geweest’120 vrijwilligers gaan vanaf deze week langs bij huisartsen en kinderdagverblijven om de gevaren van meningokokken B onder de aandacht te brengen. De bacterie is niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma, en bij huisartsen worden veel ouders van het kastje naar de muur gestuurd als ze om een inenting vragen. Dat moet anders, vinden zij.
18/04 08u45  Noord-Korea: eerste wapentest sinds recente topontmoeting met TrumpNoord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.
18/04 08u45  Oud-president Peru schiet zichzelf vlak voordat hij gearresteerd zou worden door het hoofdDe Peruaanse oud-president Alan García heeft zichzelf door het hoofd geschoten. Hij stond op het punt door de politie gearresteerd te worden vanwege zijn betrokkenheid bij het beruchte Odebrecht-corruptieschandaal.
18/04 08u00  Nederlandse diplomaten en politici zijn in Brussel niet zulke bruggenbouwers als ze zelf denkenNederland scoort in Brussel slecht als het gaat om flexibiliteit in de onderhandelingspositie en het tonen van empathie met andere lidstaten, blijkt uit een rapport van de Clingendael-denktank: te vaak te strak in de leer. Dat levert soms dure nederlagen op, zoals met de pulsvisserij.
17/04 22u45  Frankrijk maakt vaart met plannen voor de wederopbouw van de Notre-DameNa de collectieve rouw om de verwoestende brand in de Notre-Dame richt Frankrijk zich op de wederopbouw van zijn bekendste kathedraal. President Macron wil dat de reconstructie binnen vijf jaar is voltooid. In 2024, het jaar waarin Parijs de Olympische Spelen organiseert, moet de kerk in volle glorie zijn hersteld. De herbouwde Notre-Dame moet bovendien ‘nog mooier’ worden, aldus de president.
17/04 22u30  Hoe de Berlijnse wijk Neukölln kampt met overlast van Arabische familieclansHet Berlijnse stadsdeel Neukölln zucht onder de overlast van criminele clans. Met een Arabische achtergrond, benadrukt loco-burgemeester Falco Liecke. ‘We hebben te lang weggekeken.’ Zijn aanpak: gedwongen uithuisplaatsing van jongeren.
17/04 22u15  Corneliuskerk in Limmen heeft na brand zelfs geld voor vloerverwarmingDe Notre-Dame moet in vijf jaar weer worden opgebouwd. De brand in Parijs lijkt op wat er in mei 2018 gebeurde in het Noord-Hollandse Limmen. Daar lieten ze geen dag verloren gaan.
17/04 22u00  Hoe de schikking tussen Apple en Qualcomm iPhones met 5G dichterbij brengtTwee hoofdrolspelers in de telefoonindustrie hebben een jarenlange ruzie bijgelegd: Apple, van de iPhone, en Qualcomm, wiens chips in de meeste smartphones zitten. Sinds 2017 vlogen miljardenclaims over en weer vanwege machtsmisbruik, patentbreuken en achterstallige royalty’s. Met een schikking beëindigen de twee kemphanen de lopende rechtszaken en gaan ze voor zes jaar een samenwerking aan. Wat betekent dat voor de iPhone-gebruiker?
17/04 21u15  Indonesië bereidt zich voor op chaos: beide kandidaten claimen de overwinningOp basis van de eerste uitslagen lijkt president Joko ‘Jokowi’ Widodo een nieuwe termijn in Indonesië tegemoet te gaan. Maar volgens zijn tegenstander Prabowo zijn die doorgestoken kaart en is niet Jokowi, maar hijzelf de winnaar van de verkiezingen. Jakarta bereidt zich voor op chaos.
17/04 21u15  Leegloop top Centric houdt aan: opnieuw vertrekt een directeurDe onrust in de top van het ict-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink blijft aanhouden. Nadat eerder de algemeen directeur, de financieel directeur en een bestuurder waren vertrokken, stapt nu ook de zogeheten directeur outsourcing op.
17/04 18u45  Zijn Shell-klanten bereid 1 cent extra per liter te betalen? Vijf meningen aan de pompVanaf woensdag kunnen Shell-klanten vrijwillig 1 cent per liter extra doneren, waarmee ze hun CO2-uitstoot kunnen compenseren. We peilden op Shell-station Pieter Nieuwland te Utrecht de bereidheid hiertoe.
17/04 18u15  Architecten, rekenkundigen en Chinezen: de Tweede Kamer vertrouwt ze niet meerGoedemiddag,
17/04 15u30  Rotterdamse vrouw met baby vast in Turkije wegens ‘band met PKK’Turkije houdt een 31-jarige vrouw uit Rotterdam en haar baby al anderhalve week vast op verdenking van terrorisme. De vrouw, die een Nederlands paspoort heeft, was een paar jaar geleden actief als vrijwilliger bij een Koerdische vereniging. Moeder en kind zitten in een cel in Istanbul.
17/04 15u30  Vier op de tien sigaretten stoten te veel schadelijke stoffen uit. Toch zijn er bijna geen boetesVier op de tien sigaretten stoten bij tests te veel nicotine, teer of koolmonoxide uit. Maar omdat er een marge van 20 procent geldt bij die tests, worden er nauwelijks boetes opgelegd.
17/04 15u30  De Stint mag na wat aanpassingen komend schooljaar weer rijdenMet enkele aanpassingen mag de Stint vanaf komend schooljaar weer de weg op. De elektrische bolderkar werd vorig jaar verboden na een dodelijk ongeluk.
17/04 13u15  Ze is vrouw, links, immigrant en moslim: het perfecte doelwit voor RepublikeinenIlhan Omar is slechts een van de 280 Democratische volksvertegenwoordigers in het Amerikaanse Congres, iemand die geen belangrijke functie bekleedt en vooralsnog geen presidentiële ambities heeft. Toch hebben de conservatieve media en politici het nu al weken over haar, over wat ze zegt, en wat dat zou betekenen. Omar is de nieuwe Alexandria Ocasio-Cortez.
17/04 11u45  In Indonesië strijden twee niet zo vrome kandidaten om stem van de moslimsIndonesië kiest woensdag een nieuwe president. De zittende president Joko ‘Jokowi’ Widodo wordt, net als in 2014, uitgedaagd door de oud-generaal Prabowo Subianto. Die zet stevig in op de islam en schuwt daarbij een dosis radicalisme niet. Daarmee dwingt hij Jokowi ook werk te maken van de conservatieve moslimkiezer.
17/04 09u30  Hoe groot is de schade ín de Notre-Dame? Dit weten we nu over de kunstschattenHet vuur in de Notre-Dame is geblust, nu is het afwachten hoe groot de schade binnen is. Jaarlijks trekt de kathedraal zo’n 13 miljoen bezoekers. Die komen niet alleen voor het gotische gebouw, maar ook voor de relikwieën en kunstschatten die binnenin worden getoond. Het is nog niet met zekerheid te zeggen wat de brand wel of niet heeft overleefd. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de kathedraal?
17/04 08u45  PvdA wil één vast minimumuurloon voor alle sectorenHet minimumuurloon moet niet meer afhankelijk zijn van het bedrijf waar iemand werkt. De PvdA wil een uniform minimumuurloon. Dat betekent volgens de partij voor de laagstbetaalde werkers in tuinbouw en wegtransport een loonsverhoging van zo’n 10 procent. De PvdA werkt aan een wetswijziging die de partij symbolisch op 1 mei, de Dag van de Arbeid, wil indienen.
17/04 08u15  Zo kwam het bezoek van de voormalige first lady aan Amsterdam tot standMichelle Obama staat op woensdagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam voor ‘an intimate conversation’. ‘De vraag was of wij geïnteresseerd waren in een optreden? Dat waren we.’
17/04 08u15  Frankrijk staat even stil: ‘Iedereen die een hart heeft, sidderde bij de beelden’Frankrijk rouwt om de brand in de Notre-Dame, en de rampspoed lijkt de Fransen te verenigen. Zo voelen ze dat ook in die andere, minder bekende Parijse kerk: de Saint-Sulpice. ‘Of je nu religieus bent of niet, zoiets raakt iedereen.’
17/04 02u15  Korter douchen en sproeien met regenwater: klimaat noopt tot beter watergebruikMinder lang douchen, regenwater opvangen om de tuin te sproeien en vaker de spaarknop op de wc gebruiken. Dat is nodig omdat door de klimaatverandering, de economische groei en de toename van het aantal huishoudens de drinkwatervoorziening in de toekomst onder druk komt te staan.
16/04 23u30  Elektrisch rijden kost de overheid miljoenen: ligt dat aan het ‘geheime’ rekenmodel?Autobezitters zijn zeer gevoelig voor kortingen op elektrische auto’s. Dit effect is chronisch onderschat. Gevolg: tegenvallers van miljoenen. Het gebruikte rekenmodel stond gisteren ter discussie in een hoorzitting.
16/04 23u30  ‘Bijzondere verschijning’ Lada voldoet niet meer aan uitstooteisen en stopt verkoop in West-EuropaLada stopt met de verkoop in West-Europa. Liefhebbers van deze typische Oostblokauto moeten nu nog meer moeite doen om er eentje aan te schaffen.
16/04 22u15  Ook Hoge Raad veroordeelt man die moeder hielp bij levenseindeDe veroordeling van Albert Heringa, de man die zijn 99-jarige moeder hielp een einde aan haar leven te maken, is definitief nu de Hoge Raad dinsdag uitspraak heeft gedaan. Heringa krijgt een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.
16/04 22u15  Drie Franse families doneren samen een half miljard voor herstel Notre-DameDrie bekende Franse ondernemers dragen hun steentje bij aan de restauratie van de Notre-Dame. Francois-Henri Pinault (onder meer Gucci) geeft 100 miljoen euro voor de kathedraal, Bernard Arnault (Louis Vuitton) en de familie Bettencourt Meyers (L’Oréal) schenken zelfs 200 miljoen.
16/04 22u00  Den Haag is niet meer ‘naïef’ over spionage, maar hoe dan wél om te gaan met China?De Tweede Kamer ziet de veiligheidsrisico’s die kleven aan zakendoen met Chinese bedrijven, getuige ook een GroenLinks-motie waarover deze week wordt gestemd. Intussen blijft het de vraag of Europese landen erin slagen om een gezamenlijke China-strategie op te stellen.
16/04 21u00  Hoe veilig zijn onze monumenten? En hoe blus je ze?Kan een grote brand als die van maandagavond in de Notre Dame in Parijs ook in Nederlandse monumenten gebeuren? ‘Monumenten, en zeker kerken, zijn moeilijk te beveiligen tegen brand’, zegt Arno Schut, lid van het incidententeam van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.
16/04 20u30  Deze Republikein wil het tegen Trump opnemenZelf erkent Bill Weld ook dat hij weinig kans heeft Trump te verslaan, toch heeft hij zich maandag aangemeld als tegenkandidaat van de president voor de nominatie van de Republikeinse partij in 2020. ‘Ik zou me voor mezelf schamen als ik niet mijn hand zou opsteken en aan de verkiezingen zou meedoen.’
16/04 19u30  Italiaanse premier Conte vreest nieuwe stroom vluchtelingen na geweldsuitbarsting LibiëAls er niet snel een staakt-het-vuren komt in Libië, moet Europa zich opmaken voor de gevolgen van een ‘verwoestende humanitaire ramp’. Lees: honderdduizenden vluchtelingen die per boot richting Zuid-Italië trekken. Dat zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte na een overleg met Ahmed Maiteeq, de vice-premier van de Libische Regering van Nationaal Akkoord.
16/04 19u30  Hoe bouw je een afgebrande kathedraal opnieuw op?Honderden miljoenen euro’s zijn al toegezegd voor de restauratie van de Notre-Dame. Mooi. Maar hoe pak je dat verantwoord aan? 3D-scans en -printers kunnen helpen bij de reconstructie van de kathedraal. Zelfs bij het bepalen van de exacte kleur blauw van de beroemde glas-in-lood-ramen.
16/04 19u15  Deze Republikein wil het in 2020 tegen Trump opnemenZelf erkent Bill Weld ook dat hij weinig kans heeft Trump te verslaan, toch heeft hij zich maandag aangemeld als tegenkandidaat van de president voor de nominatie van de Republikeinse partij in 2020. ‘Ik zou me voor mezelf schamen als ik niet mijn hand zou opsteken en aan de verkiezingen zou meedoen.’
16/04 19u15  Uitslaande brand verteert de Notre DameLees meer >
16/04 18u45  Hoe lhbti-activist Lini Zurlia het gezicht werd van de blanco-stemmers in IndonesiëMet haar foto op Facebook gaf de lhbti-activist Lini Zurlia een slinger aan de groeiende beweging van de niet-stemmers. Velen zijn teleurgestelde kiezers van president Jokowi.
16/04 18u15  Twee niet zo vrome presidentskandidaten strijden om de moslimstemIndonesië kiest woensdag een nieuwe president. De zittende president Joko ‘Jokowi’ Widodo wordt, net als in 2014, uitgedaagd door de oud-generaal Prabowo Subianto. Die zet stevig in op de islam en schuwt daarbij een dosis radicalisme niet. Daarmee dwingt hij Jokowi ook werk te maken van de conservatieve moslimkiezer.
16/04 17u30  Culturele strijd tussen Franse topondernemers krijgt nieuwe dimensie na brand Notre DameDe culturele strijd tussen twee Franse topondernemers krijgt een nieuwe dimensie bij de restauratie van de Notre Dame. Francois-Henri Pinault had al 2 musea in Venetië, Bernard Arnault eentje in Parijs. Pinault geeft 100 miljoen euro voor de kathedraal, Arnault schenkt 200 miljoen.
16/04 16u45  Bij brand in het Rijks zakt de Nachtwacht in een sleufParijs is in diepe rouw om de brand in de Notre Dame. Om welke iconen zouden we in Nederland rouwen? Een toptien – in willekeurige volgorde.
16/04 15u45  Op de dag waarop de Notre Dame in brand vloog, kreeg de Dom een nieuw brandalarmHet is een gek toeval. Op de maandag waarop de Notre Dame in Parijs afbrandde, werd in de Utrechtse Domtoren een nieuw brandalarmsysteem in gebruik genomen. 100 procent veiligheid bestaat niet, maar ‘hopelijk doen ze het hier in Utrecht goed’. Want ‘wat de Notre Dame is voor Parijs, is de Dom voor Utrecht’.
16/04 15u45  Informateur Flevoland adviseert college met Forum voor DemocratieHet nieuwe Flevolandse provinciebestuur moet bestaan uit de partijen FvD, VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. Dat is het advies van Annemarie van Gaal, informateur namens winnaar Forum. De partij zou voor het eerst bereid zijn een compromis te sluiten over klimaatbeleid.
16/04 15u15  Iconische torens Notre Dame gered, Macron belooft kathedraal opnieuw op te bouwenNa negen uur blussen, heeft de Parijse brandweer eindelijk de enorme brand in de Notre Dame onder controle gekregen. Dat lukte pas rond 03.00 uur vannacht. Een groot deel van de kathedraal is verwoest, al konden de twee torens en de structuur van de kathedraal wel worden behouden.
16/04 15u15  Forse boete dreigt voor duizenden te langzaam inburgerende gezinsmigrantenDe inburgeringseisen voor buitenlandse partners van Nederlanders zijn dermate streng dat duizenden volgens cijfers van DUO tegen een boete aanlopen.
16/04 14u45  Pensioenkorting dreigt ook als het nieuwe stelsel er isDe financiële positie van pensioenfondsen is de afgelopen tijd zo verslechterd dat ook een nieuw pensioenstelsel de verlaging van miljoenen pensioenen waarschijnlijk niet kan voorkomen. Kabinet, vakbeweging en werkgevers hoopten die juist weg te nemen met afspraken over een nieuw stelsel. De verslechtering van de fondsen legt daarmee een nieuwe hypotheek op het overleg.
16/04 14u30  YouTube verwart brandende Notre Dame met Twin TowersNieuws en geruchten over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
16/04 12u30  Factcheckmiddel YouTube verwart brandende Notre Dame met Twin TowersNieuws en geruchten over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
16/04 12u15  Het Amsterdamse VOC Café verandert naam na bedreigingen, volgen meer koloniale namen?Na forse dreigementen verandert het Amsterdamse VOC Café zijn naam. De bedreigingen zijn een uitwas van de toegenomen kritiek op koloniale namen, al vindt een deskundige de gevoeligheid hierover terecht. Een café vernoemen naar de VOC ‘is wat naïef’, maar het echte historische verleden van gebouwen ‘moet je niet uitwissen’.
16/04 08u45  In zijn herrijzenis zag Amerika zijn gebutste droom terugEr is nog hoop, er is nog genade – de herrijzenis van golfer Tiger Woods was maandag een verhaal van religieus-Amerikaanse proporties. Vanuit het hele land stroomden de felicitaties toe naar de gevallen held die weer is opgestaan met een gedenkwaardige overwinning zondag op de Masters, het belangrijkste golftoernooi van het jaar. Hij bestaat dus nog, de gebutste Amerikaanse Droom. Met een beetje doorzettingsvermogen komt iedereen er weer bovenop.
16/04 02u15  ‘All you need is love’, maar niet in Nederland – daar weten John en Yen alles vanBuitenlanders die voor de liefde naar Nederland zijn gekomen, zijn het strenge inburgeringsbeleid spuugzat. Dinsdag verzamelen ze zich in Den Haag voor een protestactie.
16/04 00u00  Aantal gevallen van mazelen bijna verviervoudigd in eerste kwartaal van 2019Het aantal gevallen van mazelen is in het eerste kwartaal van 2019 bijna verviervoudigd. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De stijging vindt in alle regio’s plaats.
15/04 23u15  Rechter gelast schrappen van passages in boek over moord op Nicole van den HurkPassages in een boek over het onderzoek van de politie naar de verkrachting en dood van de 15-jarige Nicole van den Hurk moeten worden geschrapt. Het boek mag echter na aanpassing gewoon worden uitgegeven. Dit heeft de rechter in Amsterdam maandag bepaald in een kort geding.
15/04 22u15  Klimaatopstand legt deel van Londen stil: ‘We moeten van ego naar eco’Lees meer >
15/04 22u15  In Caracas koop je nog steeds de ‘beste tieten ter wereld’, al moet er een noodgenerator voor aanVenezuela lijdt onder mega-inflatie en chaos en in ziekenhuizen is gebrek aan van alles. Maar de plastische chirurgie, die er een lange traditie kent, weet stand te houden. ‘Ik heb klanten uit de hele wereld.’
15/04 22u15  De Sewol-scheepsramp schokt nog altijd na: drie Zuid-Koreanen vertellen hoe de ramp hun levens voorgoed veranderdeHet zinken van de veerboot Sewol vandaag vijf jaar geleden kostte 250 scholieren het leven in Zuid-Korea. De scheepsramp en de nasleep ervan leidden tot een diepe vertrouwensbreuk. Drie Zuid-Koreanen, onder wie bestsellerauteur Haemin Sunim, vertellen hoe de ramp hun levens voorgoed veranderde.
15/04 17u30  Milosevic’ weduwe Markovic – de ‘Lady Macbeth van de Balkan’ – overleden in RuslandDe Rode Heks is niet meer, de Lady Macbeth van de Balkan is dood. Mira Markovic, de weduwe van de Joegoslavische president Slobodan Milosevic, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden in ballingschap in Rusland. Haar doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.
15/04 14u00  Kunstmatige intelligentie bedenkt nieuwe sportNieuws en geruchten over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
15/04 13u45  Amazon laat medewerkers gespreksopnames van praatpaal analyserenNieuws en geruchten over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
15/04 13u30  Rotterdam mogelijk locatie voor Europa's grootste groene waterstoffabriekDe Rotterdamse haven wordt in de nabije toekomst mogelijk de locatie van de grootste ‘groene’ waterstoffabriek van Europa. Het Rotterdamse Havenbedrijf, chemiebedrijf Nouryon (de voormalige chemietak van AkzoNobel) en BP gaan onderzoeken of de raffinaderij van het oliebedrijf straks via groene waterstof met aanzienlijk minder CO2-uitstoot kan draaien.
15/04 13u30  Rivieren Alaska in ruim honderd jaar nog nooit zo vroeg ontdooidDe belangrijkste rivieren van Alaska zijn in de afgelopen 102 jaar nog nooit zo vroeg ontdooid als dit jaar. Dat komt door de zachte wintermaanden. Afgelopen zondag brak het laatste ijs op de Tanana-rivier en stroomden veel rivieren weer vrij.
15/04 13u30  Het kost 115.000 euro om een huis van het gas af te halen - Klopt dit wel?Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: Het kost 115.000 euro om een huis van het gas af te halen.
15/04 13u30  Tata Steel moet opnieuw omstreden afvalberg onderzoekenStaalfabrikant Tata Steel moet opnieuw onderzoek doen naar het afschermen en of opruimen van een berg met restafval uit de fabriek, die dicht bij het dorp Wijk aan Zee ligt. Dat schrijft staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.
15/04 11u00  Hoe Dubrovnik in een onleefbare toeristenstad veranderde door Game of ThronesLees meer >
15/04 10u45  Hoe Game of Thrones Dubrovnik in een onleefbare toeristenvesting veranderdeLees meer >
15/04 10u00  De man die alle bewezen onzinzorg uit ziekenhuizen moet schrappenSjoerd Repping, jarenlang hoogleraar voortplantingsgeneeskunde aan het AMC, is sinds februari namens alle partijen uit de medisch specialistische zorg ‘kwartiermaker Zorgevaluatie en Gepast Gebruik’ bij het Zorginstituut. Hij ziet het als zijn missie om een einde te maken aan de ‘onzinzorg’ in de ziekenhuizen.
15/04 02u15  NOCNSF stelt ethische commissie in na affaire-EurlingsNOCNSF stelt een ethische commissie in die de sportkoepel advies moet geven bij integriteitskwesties. Aanleiding is onder meer de kwestie rond voormalig bestuurslid Camiel Eurlings en de mishandeling van zijn ex-vriendin. Eurlings weigerde ondanks de toenemende druk van binnen NOCNSF op te stappen, waardoor de sportkoepel reputatieschade opliep. Hij vertrok begin vorig jaar alsnog.
14/04 23u15  Wederopbouw Sint Maarten: zelf het dak op met het Rode KruisMet de bijdrage van de Nederlandse overheid voor de wederopbouw van Sint Maarten na orkaan Irma is nog altijd niets gedaan. Intussen helpt het Rode Kruis bewoners hun eigen daken te herstellen. Dat is hoog tijd.
14/04 22u00  Tienertoer, het ticket naar de vrijheid, wordt 50 jaar: ‘Zo ver mogelijk weg, en zo laat mogelijk terug’Vijftig jaar geleden ging de jeugd voor het eerst op tienertoer: met de trein, zonder pa en ma, het land in. ‘Je wist nooit helemaal zeker waar je uit zou komen’.
14/04 21u15  De Navo en VN moeten het ontgelden, maar Trump koestert IMF en WereldbankHet IMF en de Wereldbank houden hun voorjaarsvergadering. President Trump is vaak kritisch, maar niet op de twee 75-jarige instituten die twee nieuwe kopstukken kregen.
14/04 19u45  Game of Thrones veranderde Dubrovnik in onleefbare toeristenvestingLees meer >
14/04 18u15  Als populistisch rechts belt, zegt stokebrand Wiegel onmiddellijk ‘ja’In het politieke spel rechts Nederland op koers te houden, is Hans Wiegel al decennia de zelfverkozen stuurman. Dankzij zijn netwerk, zijn column in De Telegraaf maar vooral ook door zijn politieke smeedwerk. Zoals nu in Zuid-Holland, op verzoek van Thierry Baudet.
14/04 10u30  Arabisch ontwaken: een proces van jaren met ongewisse uitkomst, maar meer zelfbewustzijnDe volksopstanden in Algerije en Soedan zijn meer dan eenvoudig broodoproer, stelt Rob Vreeken vast. De demonstranten eisen hun trots en waardigheid terug van hun repressieve regimes.
14/04 04u45  Demonstraties tegen extreemrechtse partij Vox leiden tot rellen in BaskenlandIn de noord-Spaanse stad Bilbao zijn zaterdag rellen uitgebroken rond een campagnebijeenkomst van de extreemrechtse partij Vox. Demonstranten die betoogden tegen de omstreden partij raakten slaags met de politie. Er werden vijf mensen aangehouden. Dat melden Spaanse media.
13/04 22u00  Britse parlementariërs: lever Assange uit aan Zweden, niet aan VSEen groep Britse parlementariërs heeft minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid opgeroepen voorrang te geven aan Zweden als dat land vraagt om uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange op beschuldiging van verkrachting. Volgens hen zou dat zwaarder moeten wegen dan het Amerikaanse verzoek hem uit te leveren wegens een poging in te breken in Amerikaanse overheidscomputers.
13/04 22u00  ‘Baudets Latijn was grammaticaal onjuist, it totally sucked’In antifeministische kringen heerst ineens een grote ­belangstelling voor teksten uit de klassieke oudheid, merkt classicus Donna Zuckerberg op in haar boek Not All Dead White Men. Wat trekt hen er zo in aan? 
13/04 15u30  Vader Anne Faber: ‘Het allerergste vind ik wegkijken. We moeten het beest in de bek kijken’De rapporten zijn vernietigend, de politiek heeft ‘onthutst’ gereageerd, dader Michael P. zit vast. En nu ligt er een boek van de familie van Anne Faber over de moordzaak. Want de echte verantwoordelijken lijken ermee weg te komen, vrezen vader Wim en zijn broer Hans Faber.
13/04 13u15  Samir A. en Bilal L. proberen kinderen van IS-strijders naar Nederland te halenEx-terroristen Samir A. en Bilal L. over hun missie om kinderen van IS-ouders terug te halen naar Nederland.
13/04 10u45  Studenten Georgetown willen fonds voor herstelbetalingen nakomelingen van slavenDe studenten van Georgetown University willen af van de ereschuld die hun instituut met betrekking tot het slavernijverleden heeft. Een meerderheid stemde voor het opzetten van een fonds dat herstelbetalingen doet aan nakomelingen van slaven, door de studenten zelf gefinancierd. Het zou het eerste fonds van herstelbetalingen zijn in de Verenigde Staten.
13/04 10u00  Einde dreigt voor Hudson’s Bay in Nederland, meldt Duits zakenbladHet einde lijkt alweer in zicht voor warenhuisketen Hudson’s Bay, die half 2017 met veel bombarie een tiental filialen opende in Nederland. De klandizie in de vijftien Nederlandse filialen valt zo tegen dat ze nog dit jaar de deuren dreigen te moeten sluiten.
13/04 08u15  Dromen van het onderwijs – als leraar kun je het verschil makenLees meer >
13/04 04u30  Braziliaanse president Bolsonaro vindt dat misdaden Holocaust kunnen worden vergevenVolgens de Braziliaanse president Jair Bolsonaro kunnen de misdaden die gepleegd zijn gedurende de Holocaust worden vergeven, maar moeten ze niet worden vergeten.
13/04 02u15  Demonstranten in Algerije en Soedan eisen hun trots en waardigheid terugVan de ‘Arabische lente’ van 2011 naar de huidige ontwikkelingen in Algerije en Soedan valt een lijn te trekken. Het wijst op een transformatie van de Arabische wereld, waarvan de uitkomst een ongewisse is.
13/04 01u30  Tijdelijke leider Soedan al na één dag weer weg na aanhoudende protestenDe Soedanese minister van Defensie Mohammed Ahmed Awad Ibn Auf, die als leider van de militaire raad de leiding van het land had overgenomen nadat president Omar al-Bashir donderdag door de strijdkrachten was afgezet, is afgetreden. Hij maakte dat bekend in een korte toespraak op de staatstelevisie.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Democratische senator en presidentskandidaat Elizabeth Warren wil afzettingsprocedure Trump20/04 04u30 - de Volkskrant: De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
14x Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage hele rapport Mueller voorbarig en onnodig’20/04 04u00 - de Volkskrant: Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.
13x Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage rapport Mueller voorbarig en onnodig’20/04 03u45 - de Volkskrant: Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.
11x Waarom Nederland schenders van mensenrechten behangt met onderscheidingen20/04 02u15 - de Volkskrant: De sultan van Brunei, die ervoor heeft gezorgd dat homo’s in zijn land dood door steniging boven het hoofd hangt, is Ridder-Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dat is de hoogste koninklijke onderscheiding die Nederland kent. Waarom werd hij zo geëerd?
11x Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzettingsprocedure Trump20/04 04u45 - de Volkskrant: De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
8x Met ‘guerrillatactiek’ probeert ministerie omstreden Haga Lyceum dwars te zitten20/04 02u30 - de Volkskrant: Het ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.
8x Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzetting Trump20/04 06u15 - de Volkskrant: De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
7x Paus Franciscus kritisch op ‘onverschilligheid en egoïsme’ tijdens Goede Vrijdag-processie20/04 02u15 - de Volkskrant: Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ‘de uit politieke overwegingen gesloten harten’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.
3x Heeft de entertainer-president de toekomst?19/04 21u45 - de Volkskrant: Zijn we het establishment zo zat dat we gaan voor de komiek? De naderende uitverkiezing van Volodymyr Zelenski in Oekraïne doet volgens Bert Lanting vermoeden dat het een dolle boel kan worden.
2x Hoe de Berlijnse wijk Neukölln kampt met overlast van Arabische familieclans17/04 22u30 - de Volkskrant: Het Berlijnse stadsdeel Neukölln zucht onder de overlast van criminele clans. Met een Arabische achtergrond, benadrukt loco-burgemeester Falco Liecke. ‘We hebben te lang weggekeken.’ Zijn aanpak: gedwongen uithuisplaatsing van jongeren.

Statistieken

Artikels:
32460
Gelezen:
9415
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven