maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
25/08 22u00  Isolatiemiljonair Ton Willemsen vecht al veertig jaar tegen koude voeten en de bierkaai Met folie uit de bouwmarkt isoleerde Ton Willemsen decennia geleden de vloer onder zijn huis. Hoewel hij naar eigen zeggen altijd werd tegengewerkt, bouwde hij Tonzon op, Nederlands bekendste bedrijf voor vloerisolatie.
25/08 16u15  Gouden decennium van de Duitsers lijkt voorbij – is de achterstand nog in te halen? Het gouden decennium van de Duitse economie lijkt ten einde. Te weinig innovatie, te weinig investeringen, zeggen de experts. Is de achterstand nog in te halen?
24/08 21u30  Gratis geld! Vraag niet hoe, maar profiteer ervan Sinds begin augustus kan minister Hoekstra (Financiën) niet alleen volledig gratis lenen; hij krijgt zelfs geld toe op de staatsleningen die hij uitschrijft. Reden voor diverse economen om te opperen dat Nederland de staatsschuld misschien bewust moet laten oplopen. Is de Hollandse zuinigheid voorbij?
23/08 20u15  Walmart, Amazon en Apple willen geen geld verdienen, maar de ‘maatschappij verbeteren’. Gelooft u het? Deze week zetten grote Amerikaanse bedrijven als Coca-Cola en Amazon hun handtekening onder een baanbrekende verklaring. Ze willen niet langer zoveel mogelijk geld verdienen, maar ‘de maatschappij te verbeteren’. Is het slimme marketing of menens?
23/08 20u15  Vanuit huishoudelijk perspectief is het niet gek en onverstandig op dalende rente te reageren met hogere ­besparingen Wat doen we als het bier goedkoper wordt? Meer bier drinken. Wat doen we als de appels in de aanbieding zijn? Meer appels kopen. En wat doen we als lenen goedkoper wordt? Meer lenen? Nee, we sparen meer. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferde deze week dat Nederlandse huishoudens de afgelopen jaren hun inkomensgroei voor een groot deel hebben gebruikt om te sparen en leningen af te lossen.
23/08 20u15  Singapore fitter door Fitbit, Oracle keert zich tegen orakel James Park, medeoprichter, ceo en bestuursvoorzitter van Fitbit, kon wel wat goed nieuws gebruiken. De bekendste fabrikant van fitnesstrackers en smartwatches maakte onlangs tegenvallende cijfers bekend.
22/08 22u15  De financiële ­ijstijd is eigenlijk al een feit In 1995 presenteerde Albert Edwards, strateeg van de bank Société Générale, zijn ijstijdtheorie. Hij voorspelde op grond van wat toen in Japan plaatsvond, dat inflatie zou uitsterven en de rentes negatief zouden worden. Het heeft bijna een kwart eeuw geduurd, maar het is bijna zover.
21/08 21u45  Een verplicht vrouwenquotum? Wel meer topvrouwen, niet meer winst Nieuwe munitie in het slepende maatschappelijke debat over het invoeren van een verplichtend vrouwenquotum: een wettelijk bindend quotum zal het al jarenlang bedroevend achterblijvende aantal vrouwen in de top in Nederland inderdaad snel vergroten. Maar een wondermiddel is het niet: zo wordt de winstgevendheid van bedrijven niet groter (maar ook niet kleiner).
21/08 21u00  Komt het voetballek van de Rabo de banken goed uit? Bankgeheimen zijn nog heiliger dan die van MI6 of het Torentje. Als de stukken van een bank op straat slingeren, kan dat het einde zijn van een bank. Niemand wil dat de buitenwereld – buiten de belastingdienst – inzage krijgt in zijn of haar bankrekeningen. Lekken is een doodzonde. Zelfs binnen de bank zijn er zogenoemde Chinese walls, zodat collega’s niet bij elkaars informatie kunnen komen.
21/08 19u45  Voor al uw hr-diensten én aansprakelijkheid In het moeras van flexregelgeving floreren flexmakelaars, uitzendbureaus 2.0 die niet alleen handelen in tijdelijke werknemers, maar ook fungeren als papieren opdrachtgever voor zzp’ers. ‘Ontzorgen’ heet het: de flexmakelaars nemen personeelszaken én aansprakelijkheid over. De marges zijn klein, de aantallen groot. De risico’s ook.
21/08 17u30  Door het internet lijkt de klant op vakantie heel even écht koning De economische vooruitgang kan zich geen betere reclame wensen dan vakanties in het buitenland. Denk even terug. De Italiaanse camping aan het water, waarvan ik pas bij aankomst ontdekte dat het meer was opgedroogd? Het romantische eettentje dat enkel bleek uit te blinken in voedselvergiftigingen? De geldwisselaars die je op straat tegen woekerprijzen aan lokale valuta hielpen? Ze behoren, uitzonderingen daargelaten, tot het verleden.
21/08 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
21/08 00u00  Elk jaar een nieuwe iPhone? Je gadgets zijn grotere vervuilers dan je denkt Onze vleesconsumptie en vliegvakanties vormen een enorme belasting voor het milieu. Dat weet ondertussen iedereen. Maar wist je ook dat de spullen om je heen, en dan met name je digitale gadgets, grote vervuilers zijn? Waarschijnlijk niet, omdat deze vervuiling grotendeels buiten ons zicht plaatsvindt. Hoe zit dat en wat kun je doen?
20/08 23u15  Helft huishoudens heeft ‘slimme’ meter In de meterkast van helft van de Nederlandse huishoudens — ongeveer vier miljoen woningen — hangt een ‘slimme’ meter. Het aantal huizen met een meter die op afstand kan worden uitgelezen, is het afgelopen jaar met 18 procent gestegen, aldus een onderzoek van Multiscope.
20/08 22u00  Kan Nederland niet beter Groenland kopen? Alles is te koop. Het enige obstakel is de prijs. Dat een tot president opgeklommen makelaar de ijsvlakte van Groenland – ‘a cool place’ - wil kopen van Denemarken is in dat opzicht geen fantasie.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 21u15  Moet u straks betalen om te kunnen sparen?Bankiers sluiten niet langer uit dat spaarders moeten gaan betalen om hun geld bij de bank te stallen. Anderzijds moeten ze er niet aan denken vanwege alle nare bijwerkingen zoals klanten die hun geld komen opeisen. Tien vragen over negatieve spaarrente.
20/08 18u45  Concurrentie en klant veroorzaken tweedeling in kledingbrancheDe stevige concurrentie en de wispelturige klant veroorzaken een tweedeling in de kledingbranche. Zichtbaarheid is daarbij essentieel: kledingwinkels met een aansprekende locatie en met een substantiële omzet via een aantrekkelijke website groeien over het algemeen snel.
20/08 00u00  Opmerkelijke transfer in verzekeringsbranche: topman NN stapt over naar AegonAlsof Edwin van der Sar per onmiddellijk stopt als directeur van Ajax en aankondigt dat hij komend voorjaar directeur wordt van Feyenoord. Zo opmerkelijk is ongeveer de overstap van Lard Friese, bestuursvoorzitter van NN Groep, naar dezelfde positie bij Aegon.
19/08 22u30  Negatieve rentes brengen iedereen in dromenland – tenminste de bezitlozenGeldzaken worden in deze onwerkelijke tijd van ­negatieve rentes het ­domein van wiskundenerds. Wie lenen, sparen en pensioenrechten nog wil doorgronden, moet op de middelbare school ten minste de logica achter min maal min is plus hebben begrepen.
19/08 21u30  CBS: stijgend beschikbaar inkomen gaat vooral naar aflossing schuldDe consumptie is tussen 2008 en 2018 minder hard gegroeid dan de economie, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat maandag verschijnt. Dat roept vragen op, schrijft het CBS: ‘Hebben consumenten niet naar verhouding geprofiteerd van de economische groei van de laatste jaren?’
19/08 20u15  Hoe Nederland uitgroeide tot vuilnislandOmdat de grootste afvalverbrander van Nederland, de Amsterdamse AEB, vier van zijn zes ovens moest stilleggen, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) de invoer van vullis aan banden gelegd. Het einde van Nederland vuilnisland lijkt aanstaande, maar hoe zijn we het ooit geworden?
19/08 14u45  Washington gooit Huawei reddingsboei toe en draait tegelijkertijd de duimschroeven aanHuawei mag toch nog drie maanden goederen afnemen van Amerikaanse bedrijven. Tot die verlenging heeft het Amerikaanse ministerie van Handel besloten. Tegelijkertijd zijn er meer dan veertig dochtermaatschappijen van het Chinese concern toegevoegd aan de lijst van ondernemingen waarmee Amerikaanse bedrijven geen zaken mogen doen.
19/08 11u30  Hoe de Texelse Bierbrouwerij met Skuumkoppe ‘het vasteland’ veroverdeVijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
19/08 11u15  Hoe de Texelse Bierbrouwerij ‘het vasteland’ veroverde met SkuumkoppeVijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
19/08 09u00  De Texelse Skuumkoppe is niet meer weg te denken van terrasjesVijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
19/08 08u15  Het succes van de Texelse Skuumkoppe: vakantiegevoel in een bierglasVijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
19/08 00u00  Kennis, ervaring en ‘een bakske koffie’ bij hifizaak AudioExpert in Den BoschPersoonlijke kwaliteit in het internettijdperk: hifizaak AudioExpert in Den Bosch kreeg mede hiervoor het predikaat ‘Beste Audio Video Zaak’. Maatwerk voor zowel simpele tv-beugels als dure thuisbioscopen wordt gewaardeerd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Kennis, ervaring en ‘een bakske koffie’ bij hifizaak AudioExpert in Den Bosch19/08 00u00 - Volkskrant Economie: Persoonlijke kwaliteit in het internettijdperk: hifizaak AudioExpert in Den Bosch kreeg mede hiervoor het predikaat ‘Beste Audio Video Zaak’. Maatwerk voor zowel simpele tv-beugels als dure thuisbioscopen wordt gewaardeerd.
0x Het succes van de Texelse Skuumkoppe: vakantiegevoel in een bierglas19/08 08u15 - Volkskrant Economie: Vijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
0x De Texelse Skuumkoppe is niet meer weg te denken van terrasjes19/08 09u00 - Volkskrant Economie: Vijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
0x Hoe de Texelse Bierbrouwerij ‘het vasteland’ veroverde met Skuumkoppe19/08 11u15 - Volkskrant Economie: Vijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
0x Hoe de Texelse Bierbrouwerij met Skuumkoppe ‘het vasteland’ veroverde19/08 11u30 - Volkskrant Economie: Vijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. ‘De smaak van bijvoorbeeld een Skuumkoppe roept voor altijd een vakantiegevoel op.’
0x Washington gooit Huawei reddingsboei toe en draait tegelijkertijd de duimschroeven aan19/08 14u45 - Volkskrant Economie: Huawei mag toch nog drie maanden goederen afnemen van Amerikaanse bedrijven. Tot die verlenging heeft het Amerikaanse ministerie van Handel besloten. Tegelijkertijd zijn er meer dan veertig dochtermaatschappijen van het Chinese concern toegevoegd aan de lijst van ondernemingen waarmee Amerikaanse bedrijven geen zaken mogen doen.
0x Hoe Nederland uitgroeide tot vuilnisland19/08 20u15 - Volkskrant Economie: Omdat de grootste afvalverbrander van Nederland, de Amsterdamse AEB, vier van zijn zes ovens moest stilleggen, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) de invoer van vullis aan banden gelegd. Het einde van Nederland vuilnisland lijkt aanstaande, maar hoe zijn we het ooit geworden?
0x CBS: stijgend beschikbaar inkomen gaat vooral naar aflossing schuld19/08 21u30 - Volkskrant Economie: De consumptie is tussen 2008 en 2018 minder hard gegroeid dan de economie, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat maandag verschijnt. Dat roept vragen op, schrijft het CBS: ‘Hebben consumenten niet naar verhouding geprofiteerd van de economische groei van de laatste jaren?’
0x Negatieve rentes brengen iedereen in dromenland – tenminste de bezitlozen19/08 22u30 - Volkskrant Economie: Geldzaken worden in deze onwerkelijke tijd van ­negatieve rentes het ­domein van wiskundenerds. Wie lenen, sparen en pensioenrechten nog wil doorgronden, moet op de middelbare school ten minste de logica achter min maal min is plus hebben begrepen.
0x Opmerkelijke transfer in verzekeringsbranche: topman NN stapt over naar Aegon20/08 00u00 - Volkskrant Economie: Alsof Edwin van der Sar per onmiddellijk stopt als directeur van Ajax en aankondigt dat hij komend voorjaar directeur wordt van Feyenoord. Zo opmerkelijk is ongeveer de overstap van Lard Friese, bestuursvoorzitter van NN Groep, naar dezelfde positie bij Aegon.

Statistieken

Artikels:
28404
Gelezen:
5244
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven