maandag 18 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/11 00u00  Waarom de deal tussen Hema en Jumbo (g)een goed idee is Warenhuis Hema wil zich meer ontwikkelen als merk dan als winkelketen. Jumbo neemt een aantal winkels over en gaat in al haar supermarkten Hema-producten verkopen. Een goed idee?14 
17/11 23u45  Voormalig Philips-wonderboy Pieper ziet twee van zijn huizen gedwongen geveild worden Maandagavond worden twee huizen van oud-Philipsbestuurder Roel Pieper geveild, gedwongen door zowel zijn voormalige echtgenote als de erfgenamen van een zakenpartner. Waar ging het mis met de voormalige wonderboy?12 
17/11 23u30  Ontslaan van virtuele ‘Barry’ bereidt managers voor op écht moeilijke gesprekken In een muf lokaal naar een diascherm staren? Personeelsmanagers oefenen moeilijke gesprekken voeren liever met virtual reality, zeggen ze bij Talespin. ‘Met een computerpersonage dat er nét niet helemaal echt uitziet durven mensen meer uit te proberen.’
17/11 23u30  Kringlooplandbouw kan betekenen dat je de veestapel intact laat én drastisch inkrimpt Wat is kringlooplandbouw? Daarover blijken de meningen nogal te verschillen. Dat is onhandig.
17/11 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
16/11 22u15  Politieke strijd? KPN bouwt alvast Huawei-antennes Telecomprovider KPN installeert momenteel Huawei-antennes voor de vernieuwing van zijn mobiele 4G-netwerk in de Randstad, dat later ook geschikt zal zijn voor de snellere 5G-variant. De vervanging is opmerkelijk omdat het kabinet nog bezig is eisen te formuleren waaraan de mobiele communicatienetwerken dienen te voldoen om spionage via Chinese Huawei-apparatuur tegen te gaan.
16/11 00u00  Winnaar Nobelprijs economie: ‘Intuïtie kan zó schadelijk zijn’ Haar wetenschappelijke experimenten rond armoedebestrijding worden alom geprezen. Maar Esther Duflo (47), de jongste winnaar ooit van de Nobelprijs economie, wil meer. Ze bouwt aan een revolutionaire beweging van nuchtere loodgieters.
15/11 21u30  Een bouwbedrijf is in de stikstofcrisis beter af zonder beursnotering dan met Bouwbedrijven zijn weinig stabiele beursfondsen. Ze knallen omhoog als ze weer ergens in de wijde wereld een grote order hebben binnengehaald – brug over de Mississippi, dam in de Nijl, luchthaven in zee, nieuwe stad in de woestijn – en weer omlaag als de calculaties niet helemaal goed blijken te zijn en voorzieningen moeten worden genomen.
15/11 19u45  Vol verwachting klopt ons hart – voor de sint, maar vooral voor IBO Toeslagen deel II De commissie-Donner oordeelde deze week dat de Belastingdienst driehonderd gezinnen uit Eindhoven een schadevergoeding moet betalen. De dienst handelde ‘structureel vooringenomen’ (aldus Donner) bij een onderzoek naar fraude met kinderopvangtoeslag. Dit nieuwsfeit illustreert een groter punt dat óók deze week in het nieuws kwam; het hele toeslagensysteem is failliet.
15/11 14u45  Zonder geld van papa en mama vist de starter achter het net Een derde van de starters koopt een huis met financiële hulp van zijn ouders. Met name in de Randstad staan huizenkopers zonder die steun op een achterstand. Zijn startende kinderen kansloos zonder hulp? Acht vragen over lenen van ouders.
15/11 13u15  Er is heel wat voor te zeggen om Sinterklaas te verbieden Arnon Grunberg noemde Sinterklaas twee jaar geleden in het voorpaginastukje van deze krant ‘doping voor de economie’. En dat klopt ook wel.
14/11 22u00  De economie heeft de doping van Sinterklaas niet nodig Arnon Grunberg noemde Sinterklaas twee jaar geleden in het voorpaginastukje van deze krant ‘doping voor de economie’. En dat klopt ook wel.
14/11 19u45  Liever een kater als verzuimreden dan werkstress, zegt deze ondernemer Is meer autonomie voor werknemers een oplossing voor het almaar groeiende burn-outprobleem? Het advies tijdens de lopende ‘Week van de werkstress’ wordt in elk geval succesvol toegepast door een contentmarketingbureau in Tilburg.
14/11 16u00  Mensen nemen productie Boeing 777 weer over na tegenvallende robots Vliegtuigbouwer Boeing kiest ervoor assemblagerobots die zwaar fysiek werk overnamen van mensen te vervangen door... mensen. Eind dit jaar moet de laatste mechanische vliegtuigbouwer de fabriek hebben verlaten.
14/11 15u15  Waarom wil de consument niet aan diervriendelijk varkensvlees? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/11 12u00  Hoe krijg ik mijn rijbewijs vernieuwd bij het CBR?Ik ben 75 jaar en moet mijn rijbewijs vernieuwen bij het CBR, maar dat bureau kampt met flinke vertraging. Hoe pak ik dit het beste aan?
14/11 11u30  Waarom is de AEX nog lang niet bij de recordstand?De gewone AEX ging door de 600, maar de echte AEX door de 2000
14/11 00u00  Is medelijden met de baas van McDonald’s terecht?Steve Easterbrook, de hoogste baas van McDonald’s, is op zijn 52ste jaar werkloos, omdat hij verliefd is geworden op een ondergeschikte. Niet dat hij vreemd is gegaan – hij is gescheiden – of dat hij zich aan handtastelijkheden schuldig heeft gemaakt, maar simpelweg omdat een relatie met een ondergeschikte tegen de bedrijfsregels is.
13/11 08u30  Hoe De Vegetarische Slager heel Europa soja weet voor te schotelen (in de Burger King)Ook Burger King gaat een plantaardige hamburger op het menu zetten. Deze Rebel Whopper komt te koop in 2.500 Europese vestigingen van de fastfoodgigant. Bijzonder: de hamburger is ontwikkeld door De Vegetarische Slager in Breda. Het bedrijf, onderdeel van Unilever, lijkt in een stroomversnelling te komen.
12/11 23u15  Loopt de Europese economie ook op Franse motor?‘Duitsers met lekker eten’, zo noemde de Amerikaanse auteur Fran Lebowitz de inwoners van de op één na grootste economie in Europa.
12/11 02u45  Nederlands bedrijf levert vegetarische Whopper aan Burger KingDe Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag plantaardige burgers aan 2400 Burger King-filialen in 25 Europese landen. Daarna volgen andere landen in Europa, waaronder Nederland, Azië en het Midden-Oosten. De plantaardige burger - de Rebel Whopper - is genoemd naar het paradepaardje van de Amerikaanse fastfoodketen.
11/11 21u45  Ze leven ervan, ze sterven eraan: Italië zit in de maag met Europa’s grootste staalfabriekDe staalfabriek van Taranto – de grootste van Europa – betekent zowel leven als dood voor inwoners van de Italiaanse havenstad. De bijna failliete fabriek maakt hen waarschijnlijk ziek, maar sluiting ervan zou een sociale ramp inluiden in de regio die toch al wordt geteisterd door werkloosheid.
11/11 21u45  Misschien kan de beurshandel die de ratrace als eerste omarmde ook weer terugdraaienTot begin jaren tachtig was de Amsterdamse effectenbeurs slechts geopend van half 12 tot kwart over 1. In die periode werd doorlopend gehandeld in de internationals, zoals olies (Koninklijke Shell), flippen (Philips) en klemmen (KLM). Voor de lokale fondsen werd twee keer een notering opgemaakt: om 12.15 en om 13.15 uur. Met een beetje goede wil kon de avondkrant de slotkoersen nog meenemen.
11/11 09u45  Snoepautomaten moeten weg uit universiteiten, ziekenhuizen en scholen. En nee, dat is geen betuttelingAls columnist die bij deze krant is belast met het fenomeen betutteling, of liever met fenomenen die door anderen het predicaat betutteling krijgen opgeplakt, stuitte ik de afgelopen week op een paar interessante zaken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Waarom de deal tussen Hema en Jumbo (g)een goed idee is18/11 00u00 - Volkskrant Economie: Warenhuis Hema wil zich meer ontwikkelen als merk dan als winkelketen. Jumbo neemt een aantal winkels over en gaat in al haar supermarkten Hema-producten verkopen. Een goed idee?
12x Voormalig Philips-wonderboy Pieper ziet twee van zijn huizen gedwongen geveild worden17/11 23u45 - Volkskrant Economie: Maandagavond worden twee huizen van oud-Philipsbestuurder Roel Pieper geveild, gedwongen door zowel zijn voormalige echtgenote als de erfgenamen van een zakenpartner. Waar ging het mis met de voormalige wonderboy?
7x Kringlooplandbouw kan betekenen dat je de veestapel intact laat én drastisch inkrimpt17/11 23u30 - Volkskrant Economie: Wat is kringlooplandbouw? Daarover blijken de meningen nogal te verschillen. Dat is onhandig.
7x Ontslaan van virtuele ‘Barry’ bereidt managers voor op écht moeilijke gesprekken17/11 23u30 - Volkskrant Economie: In een muf lokaal naar een diascherm staren? Personeelsmanagers oefenen moeilijke gesprekken voeren liever met virtual reality, zeggen ze bij Talespin. ‘Met een computerpersonage dat er nét niet helemaal echt uitziet durven mensen meer uit te proberen.’
0x Snoepautomaten moeten weg uit universiteiten, ziekenhuizen en scholen. En nee, dat is geen betutteling11/11 09u45 - Volkskrant Economie: Als columnist die bij deze krant is belast met het fenomeen betutteling, of liever met fenomenen die door anderen het predicaat betutteling krijgen opgeplakt, stuitte ik de afgelopen week op een paar interessante zaken.
0x Misschien kan de beurshandel die de ratrace als eerste omarmde ook weer terugdraaien11/11 21u45 - Volkskrant Economie: Tot begin jaren tachtig was de Amsterdamse effectenbeurs slechts geopend van half 12 tot kwart over 1. In die periode werd doorlopend gehandeld in de internationals, zoals olies (Koninklijke Shell), flippen (Philips) en klemmen (KLM). Voor de lokale fondsen werd twee keer een notering opgemaakt: om 12.15 en om 13.15 uur. Met een beetje goede wil kon de avondkrant de slotkoersen nog meenemen.
0x Ze leven ervan, ze sterven eraan: Italië zit in de maag met Europa’s grootste staalfabriek11/11 21u45 - Volkskrant Economie: De staalfabriek van Taranto – de grootste van Europa – betekent zowel leven als dood voor inwoners van de Italiaanse havenstad. De bijna failliete fabriek maakt hen waarschijnlijk ziek, maar sluiting ervan zou een sociale ramp inluiden in de regio die toch al wordt geteisterd door werkloosheid.
0x Nederlands bedrijf levert vegetarische Whopper aan Burger King12/11 02u45 - Volkskrant Economie: De Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag plantaardige burgers aan 2400 Burger King-filialen in 25 Europese landen. Daarna volgen andere landen in Europa, waaronder Nederland, Azië en het Midden-Oosten. De plantaardige burger - de Rebel Whopper - is genoemd naar het paradepaardje van de Amerikaanse fastfoodketen.
0x Loopt de Europese economie ook op Franse motor?12/11 23u15 - Volkskrant Economie: ‘Duitsers met lekker eten’, zo noemde de Amerikaanse auteur Fran Lebowitz de inwoners van de op één na grootste economie in Europa.
0x Hoe De Vegetarische Slager heel Europa soja weet voor te schotelen (in de Burger King)13/11 08u30 - Volkskrant Economie: Ook Burger King gaat een plantaardige hamburger op het menu zetten. Deze Rebel Whopper komt te koop in 2.500 Europese vestigingen van de fastfoodgigant. Bijzonder: de hamburger is ontwikkeld door De Vegetarische Slager in Breda. Het bedrijf, onderdeel van Unilever, lijkt in een stroomversnelling te komen.

Statistieken

Artikels:
27212
Gelezen:
2689
Aantal lezers nu:
16


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven