dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
18/06 16u30  HMD gaat data van alle Nokia-smartphones opslaan op Google-servers in Finland HMD gaat activatie- en prestatiegegevens van Nokia-smartphones opslaan op Google Cloud-servers in Finland. De fabrikant doet dat naar eigen zeggen om de veiligheid te waarborgen en te voldoen aan de gdpr. Ook zou het tot snellere updates leiden.
18/06 15u15  Realtek introduceert soc voor 4k-settopboxen met av1-decoding Realtek heeft een nieuwe 4k-settopbox-soc aangekondigd met hardwareondersteuning voor de av1-videocodec. Dat is de opvolger van vp9, die ook wel bekend is als hevc en h265. Een daadwerkelijke release van deze soc in apparaten lijkt ophanden.
18/06 15u00  Gerucht: Intel wil Rocket Lake-chips op 14nm door Samsung laten maken Intel en Samsung zijn volgens een Zuid-Koreaanse krant in de laatste fase van onderhandeling over de productie door Samsung van processors voor Intel. Dit zou Intel wat verlichting moeten geven bij zijn 14nm-chipproductie.10 
18/06 14u15  Imec vergroot energiedichtheid solidstateaccu naar 400Wh per liter Het Belgische technologie-instituut imec heeft een energiedichtheid van 400Wh per liter bereikt op basis van lithiummetaalcellen van een solidstateaccu. Dat is een verdubbeling ten opzichte van wat het Leuvense instituut een jaar geleden haalde. in het kader van zijn routekaart om een energiedichtheid11 
18/06 13u45  Facebook onthult wereldwijd Libra-betaalmiddel op basis van blockchain - update Facebook heeft dinsdag met diverse partners het Libra-betaalmiddel en de Calibra-dienst onthuld. Via een app kunnen gebruikers elkaar betalen 'net zo makkelijk als het sturen van berichten'. WhatsApp en Facebook Messenger krijgen er in 2020 standaard ondersteuning voor.11 
18/06 12u15  Facebook onthult wereldwijd Libra-betaalmiddel op basis van blockchain Facebook heeft dinsdag met diverse partners het Libra-betaalmiddel en de Calibra-dienst onthuld. Via een app kunnen gebruikers elkaar betalen 'net zo makkelijk als het sturen van berichten'. WhatsApp en Facebook Messenger krijgen er in 2020 standaard ondersteuning voor.
18/06 11u00  Microsoft test Office-key op toetsenborden Microsoft test toetsenborden met een Office-key en sneltoetsen voor de kantoorsuite in Windows 10. Het bedrijf vraagt deelnemers aan de test wat ze van de toets vonden en of ze de sneltoetsen hebben gebruikt.12 
18/06 10u45  Videodienst Flixster stopt per 31 oktober met diensten Videodienst Flixster stopt in Nederland. Vanaf 31 oktober zijn de website, apps en diensten van Flixster Video niet meer in Nederland te gebruiken. Gebruikers kunnen hun aangekochte video's migreren naar Google Play.
18/06 10u15  Onderzoek: bijna 85 procent volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand Bijna 85 procent van de volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand. Dat is af te leiden uit cijfers van onderzoeksbureau Multiscope. Het aantal kijkers van video-on-demand ligt nog iets lager dan lineaire tv.
18/06 09u45  Ook Amerikaanse overheid waarschuwt voor gevaren BlueKeep-kwetsbaarheid De Amerikaanse overheid waarschuwt in navolging van bedrijven en inlichtingendiensten voor mogelijke 'WannaCry-achtige toestanden' naar aanleiding van de BlueKeep-kwetsbaarheid. Daarvoor is een patch beschikbaar, maar niet iedereen heeft die doorgevoerd.
18/06 09u30  Patent van Microsoft toont stylus met dynamische oleddisplay Microsoft heeft een patent ingediend voor een stylus met daarin een ingebouwd oledscherm. Die zou op de Surface Pen komen te zitten waarmee gebruikers kunnen schrijven op hun tablets.10 
18/06 09u15  Analist Kuo: Apple brengt volgend jaar iPhone uit met kleiner scherm dan XS Apple zou werken aan een iPhone met kleiner scherm die volgend jaar moet uitkomen. Dat claimt analist Ming-Chi Kuo op basis van eigen informatie. Die iPhone met 5,4'-scherm volgt vermoedelijk de huidige lijn iPhones op met 5,8'-display.
18/06 09u00  Google begint zelf met uitrol van rcs als vervanger van sms Google is begonnen met de uitrol van rcs, de opvolger van sms. Het bedrijf begint daarmee in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar later moet de feature ook beschikbaar komen in andere landen voor alle Android-toestellen.
18/06 08u30  D66 en CDA willen dat waakhond toezicht gaat houden op gebruik algoritmes De Nederlandse politieke partijen D66 en CDA roepen het kabinet dinsdag in een motie op toezichthouder op te zetten die het gebruik van algoritmes bij de overheid in de gaten houdt. Nu is daar geen toezicht op.11 
18/06 08u00  Patent van Microsoft toont stylus met dynamisch oled-display Microsoft heeft een patent ingediend voor een stylus met daarin een ingebouwd oled-scherm. Die zou op de Surface Pen komen te zitten waarmee gebruikers kunnen schrijven op hun tablets.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 07u30  Dr. Mario World komt op 10 juli uit voor iOS en AndroidDr. Mario World komt op 10 juli uit voor iOS en Android. Nintendo maakte de releasedatum van de mobiele game dinsdag bekend, samen met meer details over het spel. De game is gratis, maar krijgt wel microtransacties.
17/06 21u30  Nvidia gaat ARM-processors ondersteunen voor energiezuinige supercomputersNvidia gaat samenwerken met chipontwerper ARM. Tijdens de International Supercomputing Conference heeft Nvidia deze samenwerking gepresenteerd als een nieuw pad voor de industrie om te komen tot zeer energiezuinige, van ai gebruikmakende exascale-supercomputers.
17/06 20u30  Streamingdienst IMDb TV brengt zijn gratis films en series in Europa uitIMDb TV, een streamingdienst van Amazon waarop gratis films en series beschikbaar zijn, komt later dit jaar naar Europa. Volgens de dienst bestaat het aanbod uit premiumcontent. Het aantal beschikbare films en series wordt momenteel verdrievoudigd.
17/06 19u45  Londen gaat tot 2025 wellicht 50.000 laadpalen voor elektrische auto's plaatsenDe Londense burgemeester Sadiq Khan heeft een vernieuwd plan onthuld voor het uitbreiden van de infrastructuur voor elektrische voertuigen. Volgens het plan zijn er rond 2025 misschien wel meer dan 50.000 laadpalen nodig om te voldoen aan de toename van elektrische auto's.
17/06 18u30  Delftse studenten presenteren zelfgebouwde raket om ruimte te bereikenStudenten van Delft Aerospace Rocket Engineering, of DARE, hebben de vierde versie van hun zelfgebouwde raket onthuld. Deze Stratos IV-raket moet in de zomer van volgend jaar vanuit Zuid-Afrika de symbolische grens van 100km overschrijden en zodoende de ruimte bereiken.
17/06 17u00  Renaults nieuwe versie van Zoe heeft 52kWh-accu en haalt 390kmAutofabrikant Renault heeft een nieuwe versie van de Zoe gepresenteerd. Deze geheel elektrisch aangedreven auto krijgt een 52kWh-accu, waarmee volgens de wltp-norm een bereik van 390km mogelijk is. Daarmee is de actieradius groter dan vorige edities van de Zoe.
17/06 17u00  Samsung adviseert Qled-tv's 'om de paar weken' op malware te scannen - updateSamsung adviseert bezitters van Qled-tv's regelmatig handmatig op malware te scannen om infecties met kwaadaardige software te detecteren. Gebruikers zouden dit om de paar weken moeten doen volgens de fabrikant.
17/06 16u30  ABN Amro-klanten kunnen hun Rabobank-account inzien via internetbankieren en appABN Amro-klanten die ook een rekening hebben bij de Rabobank, kunnen voortaan de rekeninginformatie van beide rekeningen inzien via de Mobiel Bankieren-app en de internetbankierenwebsite van ABN Amro. Ondersteuning voor andere banken volgt.
17/06 15u45  Auping brengt slimme bedbodems met wekker- en anti-snurkfunctie uitAuping brengt onder de noemer Smart base slimme verstelbare bedbodems uit. De verstelfunctie wordt gebruikt om een zetje te geven aan snurkende slapers. Ook kan het verstellen gebruikt worden als wekkerfunctie.
17/06 15u15  Europese Commissie komt met keurmerk voor 'veilige clouddiensten'Er komt een Europees keurmerk voor clouddiensten die als veilig beschouwd worden. Een werkgroep van de Europese Unie heeft daarvoor een voorstel ingediend dat wordt opgenomen in de Cybersecurity Act van de Europese Commissie.
17/06 14u30  Anker brengt Eufy RoboVac 35C-robotstofzuiger uit in de BeneluxAnker brengt zijn Eufy RoboVac 35C uit in de Benelux voor een adviesprijs van 249 euro. De robotstofzuiger heeft ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent en via de EufyHome-app kunnen gebruikers routes programmeren.
17/06 14u30  Bethesda verlengt 'pre-bèta' Fallout 76’s Nuclear WinterDe onlangs aangekondigde 'pre-bèta' van de battle royale-modus van Fallout 76, blijft voorlopig gratis beschikbaar. Ook zal de modus meer updates ontvangen. De test zou eigenlijk van 10 tot 17 juni duren maar Bethesda verlengt deze naar eigen zeggen wegens de populariteit.
17/06 14u00  Nederlandse politie voorziet Burgernet-app van foto- en gps-optieDe Burgernet-app van de Nederlandse politie ondersteunt voortaan foto's. Bij meldingen wordt beeld weergegeven en gebruikers kunnen zelf foto's uploaden. Ook kan de app de gps-locatie van de telefoon doorgeven. Verder komt Burgernet beschikbaar via Facebook.
17/06 13u30  Nieuwe versie van Nvidia Shield TV met Android 9 lijkt op komstIn de Google Play Developer Console Device Catalog staan verwijzingen naar een nieuwe versie van de Nvidia Shield TV. Het nieuwe model krijgt Android 9 en volgens geruchten mogelijk ook een vernieuwde versie van de Tegra X1-soc.
17/06 12u15  Amazon Game Studios schrapt banen van tientallen werknemersAmazon Game Studios schrapt de banen van tientallen werknemers. Er zouden ook games geannuleerd zijn. De reorganisatie van de gamedivisie van Amazon is bedoeld om de ontwikkeling van New World en Crucible voorrang te geven.
17/06 12u00  Coyote waarschuwt automobilist bij binnenrijden lage-emissiezone AntwerpenCoyote System Benelux heeft gegevens over de Antwerpse lage-emissiezone in zijn navigatiesystemen geïntegreerd. Automobilisten met een Coyote-toestel of de app van het bedrijf ontvangen voortaan een waarschuwing wanneer zij de zone binnenrijden.
17/06 11u15  BitDefender maakt ontsleuteltool voor laatste GandCrab-ransomware beschikbaarBeveiligingsbedrijf Bitdefender heeft een nieuwe decryptor beschikbaar gemaakt voor de GandCrab-ransomware. Met de tool kan ook ransomware met versie 5.2 ontsleuteld worden. Dat is de laatste versie van de gijzelmalware.
17/06 11u00  Instagram test makkelijkere manier om gehackt account te herstellenInstagram werkt aan een methode die het eenvoudiger moet maken om, rechtstreeks vanuit de app, een gehackt account te herstellen. Tegelijkertijd wordt het voor kwaadwillenden moeilijker om gestolen gebruikersgegevens te misbruiken.
17/06 10u45  Mobile Vikings introduceert mobiel abonnement met 'onbeperkte' data voor 29 euroMobile Vikings heeft maandag een nieuw mobiel abonnement geïntroduceerd met 'onbeperkte' data en onbeperkt bellen en sms’en. De Belgische mvno rekent 29 euro per maand voor het abonnement. Mobile Vikings hanteert wel een fair use policy.
17/06 10u15  Mobile Vikings introduceert mobiel abonnement met ‘onbeperkte’ data voor 29 euroMobile Vikings heeft maandag een nieuw mobiel abonnement geïntroduceerd met ‘onbeperkte” data en onbeperkt bellen en sms’en. De Belgische mvno rekent 29 euro per maand voor het abonnement. Mobile Vikings hanteert wel een fair use policy.
17/06 09u00  'Huawei bereidt zich voor op daling smartphoneverkoop met 40 tot 60 procent'Huawei zou intern rekening houden met een daling van zijn smartphoneverkopen met 40 tot 60 procent, volgens Bloomberg. Het Chinese bedrijf zou daarnaast overwegen de leveringen van de Honor 20 nagenoeg stop te zetten bij tegenvallende verkopen.
17/06 08u30  Samsung adviseert Qled-tv's 'om de paar weken' op malware te scannenSamsung adviseert bezitters van Qled-tv's regelmatig handmatig op malware te scannen om aanvallen met kwaadaardige software te voorkomen. Gebruikers zouden dit om de paar weken moeten doen volgens de fabrikant.
17/06 07u45  Nederlandse politie liet voor 400.000 euro onnodige 112-app ontwikkelenDe Nederlandse politie heeft voor 400.000 euro een 112-app laten ontwikkelen waarvan het doel was om de locatie van de beller door te geven. Na uitstel bleek dat doel achterhaald door de komst van Advanced Mobile Location.
17/06 07u15  Genius beticht Google van stelen lyrics en toont dat met morsecode in apostrofsDe website Genius.com, die songteksten online zet en annoteert, beticht Google ervan lyrics over te nemen en weer te geven in zoekresultaten. Het bedrijf laat dat zien met een songtekst waarin het een boodschap had verstopt via de gebruikte apostrofs.
16/06 12u45  Patent toont Surface-stylus van Microsoft die achter oor gedragen kan wordenMicrosoft lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Surface Pen. Deze is flexibel en kan onder meer achter het oor worden gedragen als een soort headset. Microsoft heeft publiekelijk nog niets over de nieuwe stylus bekendgemaakt.
16/06 12u00  Huawei: we bereiden ons voor om Android-alternatief op de markt te brengenHuawei heeft bevestigd dat het werkt aan een uitrol van een Android-alternatief. Het besturingssysteem met de naam Hongmeng wordt momenteel in China getest. Er verschenen eerder al geruchten over een door Huawei ontwikkeld alternatief op Android.
16/06 11u00  Samsung bevestigt dat Galaxy Fold niet voor juli uitkomtSamsung spreekt tegen dat het de Galaxy Fold volgende maand uitbrengt. Volgens een woordvoerder zou er sinds de vertraging werd aangekondigd in april geen progressie zijn geboekt. Het is onduidelijk wanneer de Galaxy Fold dan wel uit moet komen.
16/06 10u15  Cellebrite claimt beveiliging van alle iPhones en iPads te kunnen omzeilenHet Israëlische beveiligingsbedrijf Cellebrite claimt dat het de beveiliging van iPhones en iPads met alle iOS-versies kan omzeilen, waarmee de apparaten ontgrendeld kunnen worden en bestanden kunnen worden geëxtraheerd. De tool werkt ook met een aantal Android-apparaten.
16/06 09u45  'VS heeft Russische elektriciteitsnetwerk met malware geïnfecteerd'Amerikaanse staatshackers zouden het Russische elektriciteitsnetwerk hebben geïnfiltreerd, en daarbij 'aanvallende malware' hebben geïnstalleerd. Volgens bronnen bij de Amerikaanse overheid dient de aanval om de Russen af te schrikken.
15/06 12u15  Facebook gaat ranking van reacties op posts verbeterenFacebook heeft de algoritmes aangepast die bepalen welke reacties een meer zichtbare plaats onder posts verdienen. Daardoor moeten reacties die relevant zijn voor de gebruiker meer op de voorgrond komen te staan.
15/06 11u15  GOG bevestigt dat Microsoft mee gaat doen aan Galaxy-gamelauncherDe gamelauncher en -bibliotheek GOG Galaxy krijgt waarschijnlijk ondersteuning van Microsoft. Dat heeft GOG bevestigd in een interview. Hoe de integratie eruit komt te zien is nog niet geheel duidelijk, maar wel is bekend dat integratie met Game Pass mogelijk wordt.
15/06 11u15  EU: Russen beïnvloedden verkiezingen via sociale mediaDe Europese Unie heeft een rapport vrijgegeven over desinformatie, waarin het 'Russische bronnen' beschuldigd van het beïnvloeden van de Europese verkiezingen. Die zouden met campagnes op sociale media de opkomst in de verkiezingen hebben willen beïnvloeden.
15/06 11u00  EU: Russen probeerden opkomst en uitslag Europese verkiezingen te beïnvloedenDe Europese Unie heeft een rapport vrijgegeven over desinformatie, waarin het 'Russische bronnen' beschuldigd van het beïnvloeden van de Europese verkiezingen. Die zouden met campagnes op sociale media de opkomst in de verkiezingen hebben willen beïnvloeden.
15/06 09u30  Adobe bouwt AI om manipulatie van gezichten in Photoshop te herkennenAdobe heeft een manier ontwikkeld om via software te herkennen of gezichtskenmerken in een foto zijn gemanipuleerd. Dat werkt met foto's die zijn bewerkt in Photoshop, en het is daarbij ook mogelijk om de bewerkingen weer terug te draaien.
14/06 20u45  Lek in Shot On OnePlus-functie maakte uitlezen e-mailadressen mogelijkOnePlus-telefoons hadden lange tijd een kwetsbaarheid waarbij het mogelijk was e-mailadressen van gebruikers van de Shot On OnePlus-functie te achterhalen. Dat kwam door een zwakke plek in de api. Inmiddels is het lek wel gedicht.
14/06 20u30  Belastingdienst kreeg 76 inzageverzoeken na ingang van AVGDe Belastingdienst kreeg vorig jaar 76 keer een inzageverzoek van burgers binnen. De fiscus handelde al die verzoeken volgens de AVG af.
14/06 19u15  Miljoenen Exim-mailservers aangevallen door lek dat root-toegang via ssh geeftEen groot aantal e-mailservers die draaien op Exim wordt aangevallen door hackers die proberen daarmee toegang tot de servers te krijgen. De servers worden uitgebuit door een bekend beveiligingslek waarmee aanvallers root-toegang via ssh kunnen krijgen.
14/06 17u45  Sociaal netwerk Openbook verandert naam naar Openspace na klacht FacebookHet open source sociale netwerk Openbook verandert zijn naam naar Openspace. Dat gebeurt na een klacht van Facebook, dat een patent heeft op merknamen met 'book' erin. Het bedrijf presenteert zich als een privacyvriendelijk Facebook-alternatief.
14/06 16u45  Mijndomein-klanten hebben last van e-mailstoringMijndomein-klanten hebben donderdag en vrijdag problemen met de e-mailomgeving van de dienstverlener. Volgens Mijndomein zijn de problemen toe te schrijven aan een 'grote netwerkstoring op een belangrijk knooppunt'.
14/06 15u45  Chrome krijgt kleuren voor gegroepeerde tabsGoogles Chrome-team heeft kleuren toegevoegd aan 'Tab-groepen', de komende functie waarmee gebruikers tabs van websites kunnen bundelen. De functie is aanwezig in de Canary-versie van Chrome.
14/06 14u45  Nederlandse politie gaat onlineaangifte ransomware mogelijk makenDe Nederlandse politie gaat slachtoffers van ict-criminaliteit de mogelijkheid geven om online aangifte te doen. De eerste delicten waarvoor dat mogelijk wordt, zijn het gebruik van ransomware en helpdeskfraude.
14/06 13u45  Huawei stelt vouwbare Mate X uit om extra tests te kunnen doenHuawei brengt zijn vouwbare Mate X-tablet annex smartphone niet in juni uit, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar in september. Het bedrijf meldt extra tests uit te voeren en voorzichtiger geworden te zijn na het debacle van de Samsung Fold.
14/06 13u00  Corsair maakt Nightsword RGB- en M55 RGB-muizen voor gamers beschikbaarCorsair heeft twee nieuwe muizen met rgb-verlichting voor gamers aan zijn assortiment toegevoegd. Zowel de Nightsword RGB als de M55 RGB is voorzien van een usb-kabel van 1,8 meter lang. De Nightsword-muis heeft een sensor van 18.000dpi.
14/06 12u15  Slimme rolgordijnen van IKEA komen in augustus alsnog uit na softwareproblemenDe slimme rolgordijnen van IKEA, waarvan de introductie diverse malen is uitgesteld wegens softwareproblemen, lijken in augustus dan toch op de markt te komen. Dit valt op te maken uit een bericht op de Zweedse website van de interieurgigant.
14/06 12u00  Ritmische 'Zelda'-game Cadence of Hyrule is beschikbaar op Nintendo SwitchCadence of Hyrule, een ritmische game die geïnspireerd is op de wereld van Zelda, is uit voor de Nintendo Switch. In de game moet de speler in de juiste maat blijven om monsters te verslaan en verder te komen.
14/06 12u00  Lek in systeem van de UvA maakte inzage in cijfers van 34.000 studenten mogelijkTwee studenten van de opleiding Security & Network Engineering aan de UvA hebben een datalek in het Student Informatie Systeem van de universiteit ontdekt. Via het inmiddels gedichte lek konden ze de cijfers van alle 34.000 studenten inzien.
14/06 12u00  Valve werkt aan Dota Underlords als officiële versie van Dota Auto Chess-modValve liet eerder al doorschemeren dat het werkt aan een eigen versie van de populaire Dota 2-mod Auto Chess. Het bedrijf kondigt nu aan dat het gaat om Dota Underlords. Sommigen hebben al toegang tot een vroege versie van het spel en over een week volgt een open bèta.
14/06 11u45  Komst nieuwe Apple MacBooks blijkt uit registratie van modellenApple werkt nog aan nieuwe MacBook-modellen voor een release vermoedelijk dit najaar. De fabrikant heeft de laptops aangemeld in een Euraziatische database, bedoeld voor import in diverse landen.
14/06 10u45  Square Enix overweegt introductie abonnementsdienst voor zijn gamesSquare Enix kan weleens het volgende gamebedrijf zijn dat een eigen abonnementsdienst voor games introduceert. Een topman van het bedrijf heeft laten weten de introductie van een dergelijke dienst te overwegen. Nintendo 'evalueert' dergelijke diensten.
14/06 10u30  Twitter verwijdert bijna 4800 accounts die banden hadden met de Iraanse overheidTwitter heeft 4779 profielen verwijderd die gelinkt waren aan of direct aangestuurd werden door de Iraanse overheid. Volgens de microblogsite ging het onder meer om accounts die zich inlieten met discussies over Israël of nepnieuws publiceerden dat gunstig uitpakte voor de Iraanse staat.
14/06 10u30  Yubico roept YubiKey FIPS-producten terug wegens zwakte bij genereren sleutelsYubico heeft enkele van zijn hardwarematige YubiKey-producten in de FIPS-serie teruggeroepen. Telkens na het starten van de YubiKey FIPS-apparaten is er verminderde willekeurigheid, waardoor de eerste cryptografische bewerkingen een zwakkere beveiliging opleveren.
14/06 08u00  Huawei onderzoekt verschijnen advertentie op lockscreensHuawei onderzoekt de meldingen van gebruikers die een advertentie van boekingssite Booking.com op hun lockscreen kregen. De advertentie zat in het standaard lockscreen, dat op Huawei- en Honor-telefoons telkens wisselt.
14/06 08u00  Duitse 5g-veiling levert 6,5 miljard euro opDonderdag is de veiling van frequenties voor mobiele 5g-netwerken afgerond. De vier deelnemers hebben na een biedingenstrijd die meer dan twee maanden duurde in totaal 6.549.651.000 euro betaald voor de frequentieblokken.
14/06 07u45  Aantal bezoekers gamesbeurs E3 daalt ten opzichte van vorig jaarHet aantal bezoekers van gamesbeurs E3 is dit jaar gedaald ten opzichte van vorige jaren. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Volgend jaar zal de beurs, net als afgelopen jaren, plaatsvinden in Los Angeles.
14/06 07u00  Russische registratie verklapt komst onbekende Apple MacBook-modellenApple werkt nog aan nieuwe MacBook-modellen voor een release vermoedelijk dit najaar. De fabrikant heeft de laptops aangemeld in een Euraziatische database, bedoeld voor import in diverse landen.
14/06 07u00  'Visa, Mastercard en PayPal doen mee met Facebooks betaalmiddel'Facebook heeft Visa, Mastercard en PayPal bereid gevonden om tien miljoen dollar te investeren in zijn komende betaalmiddel Libra. Facebook zou het betaalmiddel volgende week via een whitepaper willen voorstellen.
14/06 06u45  'Vista, Mastercard en PayPal doen mee met Facebooks betaalmiddel'Facebook heeft Visa, Mastercard en PayPal bereid gevonden om tien miljoen dollar te investeren in zijn komende betaalmiddel Libra. Facebook zou het betaalmiddel volgende week via een whitepaper willen voorstellen.
13/06 22u00  Belgische media- en telecomsector gaan data delen voor gepersonaliseerde reclameIn België willen uitgevers, televisieomroepen en telecomaanbieders onder de noemer Belgian Data Alliance informatie over klanten en gebruikers delen om ze gepersonaliseerde reclame te kunnen tonen. De alliantie wil zo techgiganten als Google en Facebook beconcurreren.
13/06 22u00  Microsoft geeft Windows 10 met Linux-kernel in WSL-subsysteem vrijMicrosoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 vrijgegeven en in deze versie zit Windows Subsystem for Linux 2. In tegenstelling tot het eerste Linux-subsysteem is een Linux-kernel nu geïntegreerd.
13/06 21u30  Zonnepark met vermogen van 100MW gaat in gebruik in Belgisch LimburgIn het Belgische Lommel, in het noorden van Limburg, is een zonnepark met 303.000 zonnepanelen geopend. Het Kristal Solar Park kan in totaal 100 megawattpiek aan elektriciteit genereren.
13/06 20u45  Duitse 5g-veiling levert 6,4 miljard euro opDonderdag is de veiling van frequenties voor mobiele 5g-netwerken afgerond. De vier deelnemers hebben na een biedingenstrijd die meer dan twee maanden duurde in totaal 6.549.651.000 euro betaald voor de frequentieblokken.
13/06 20u15  Microsoft geeft Windows 10 met Linux-kernel vrijMicrosoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 vrijgegeven en in deze versie zit Windows Subsystem for Linux 2. In tegenstelling tot het eerste Linux-subsysteem is een Linux-kernel nu geïntegreerd.
13/06 20u00  Firefox OS-fork KaiOS krijgt multitasking en browser met tabbladenKaiOS, een besturingssysteem voor telefoons dat voortkomt uit Mozilla's Firefox OS-initiatief, krijgt multitasking, een browser met tabbladen en een functie om tekst te kopiëren en te plakken. Dat laat een topman weten in een interview.
13/06 19u15  Groningse studenten onthullen zonneauto voor World Solar ChallengeStudenten van Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoort hebben hun zonneauto gepresenteerd waarmee ze deelnemen aan de World Solar Challenge in Australië.
13/06 19u00  Google: Chrome gaat adblockers niet weren maar privacy beter waarborgenGoogle heeft uitleg gegeven over de voorgestelde wijzigingen in Chrome die de werking van adblockers zouden gaan beperken. Volgens het zoekbedrijf zorgen de aanpassingen ervoor dat extensies geen volledige toegang tot alle gevoelige data van gebruikers krijgen.
13/06 18u30  Proximus onthult Android-settopbox, gamestreams en gepersonaliseerde tv-reclameProximus heeft donderdag nieuwe producten en diensten aangekondigd waarbij personalisatie centraal staat. Onder andere komt er het videoplatform Pickx, een Android-decoder met ondersteuning voor gamestreaming en op de persoon gerichte tv-reclame.
13/06 18u15  Proximus komt met Android-settopbox, gamestreams en gepersonaliseerde tv-reclameProximus heeft donderdag nieuwe producten en diensten aangekondigd waarbij personalisatie centraal staat. Onder andere komt er het videoplatform Pickx, een Android-decoder met ondersteuning voor gamestreaming en op de persoon gerichte tv-reclame.
13/06 15u30  Evernote Web Clipper voor Chrome was te misbruiken met cross-site scriptingEen kwetsbaarheid in de Chrome-extensie van de Evernote Web Clipper maakte het mogelijk gebruikersdata te verzamelen via cross-site scripting. Via die kwetsbaarheid was het mogelijk data te stelen van andere websites.
13/06 15u15  Firefox OS-opvolger KaiOS krijgt multitasking en browser met tabbladenKaiOS, een besturingssysteem voor telefoons dat voortkomt uit Mozilla's Firefox OS-initiatief, krijgt multitasking, een browser met tabbladen en een functie om tekst te kopiëren en te plakken. Dat laat een topman weten in een interview.
13/06 15u00  NPO Start-app komt uit voor Android TVNPO heeft de NPO Start-app uitgebracht voor Android TV. De app kwam vorig jaar al uit voor concurrent Apple TV en is al beschikbaar op tv's en settopboxen van diverse merken. De app verschijnt in de Play Store.
13/06 14u30  'Huawei-telefoons met Ark OS in plaats van Android verschijnen in oktober'Huawei-telefoons die uitkomen met Ark OS of Hongmeng in plaats van Android verschijnen dit najaar in China, claimt een bekende analist. Later zullen telefoons met het besturingssysteem van Huawei ook in andere landen verschijnen.
13/06 14u15  HMD gaat mogelijk stoppen met Nokia Plus-telefoonsHMD gaat het aantal Nokia-telefoons met de aanduiding Plus reduceren of zelfs helemaal met die naam stoppen, zegt een topman van HMD Global in een interview. De naamgeving zou verwarrend werken.
13/06 13u00  CERN gaat Microsoft-producten vervangen door opensourcesoftwareCERN zit in een proces om hun Microsoft-producten te vervangen. De organisatie doet dat vanwege een verhoging van de licentiekosten. Het instituut zegt dat het bij het zoeken naar vervangende software zoveel mogelijk gaat proberen om opensourcesoftware in te zetten.
13/06 12u15  Onderzoekers tonen ddr-kwetsbaarheid RAMBleed op basis van RowhammerOnderzoekers hebben een lek ontdekt waarmee data uit het werkgeheugen van een computer kan worden uitgelezen. Het lek krijgt de naam RAMBleed en is gebaseerd op de Rowhammer-kwetsbaarheid.
13/06 12u00  E-commerce in België groeide eerste kwartaal 2019 met 8 procentBelgen gaven in het eerste kwartaal van dit jaar al 2,95 miljard euro uit op internet. Dat komt neer op een groei van acht procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ongeveer vijftien procent van de online aankopen in België gebeurt via de smartphone, die daarmee terrein wint op de pc en tablet.
13/06 10u15  'Eerste producten met usb 4 komen eind 2020 op de markt'De eerste producten met usb 4 zullen tegen het einde van 2020 op de markt komen, verwacht de USB Promotor Group. De groep legt momenteel de laatste hand aan de specificaties van de nieuwe aansluitstandaard.
13/06 09u45  LG toont ips-monitoren met reactiesnelheid van 1msLG heeft tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles twee nieuwe ips-monitoren voor gamers getoond. Het gaat om een 27'- en 38'-exemplaar die beiden over hoge verversingssnelheden beschikken en volgens LG een reactiesnelheid van 1ms halen.
13/06 08u00  Motorola Moto Z4-smartphone ondersteunt stylus via Microsoft Active Pen-protocolDe Motorola Moto Z4-smartphone heeft ondersteuning voor stylussen via het Microsoft Active Pen-protocol. Dat staat op de specspagina van de telefoon en gebruikers hebben de telefoon getest met onder meer een Surface Pen van Microsoft.
13/06 07u15  Gerucht: Apple wil Intels Duitse modemdivisie overnemenApple zou interesse hebben om Intels Duitse divisie voor de ontwikkeling van modems over te nemen. Dat claimt The Information op basis van anonieme bronnen. Apple zou met de aankoop van patenten en personeel sneller modems willen ontwikkelen.
13/06 07u15  IDC: Europeanen kopen minder dure smartphonesEuropeanen zijn afgelopen tijd minder dure smartphones gaan kopen, zo heeft analistenbureau IDC becijferd. Het aantal geleverde smartphones op het continent daalde een beetje. Apple en Samsung haalden minder marktaandeel, Huawei zat juist in de lift.
12/06 21u15  Google toont achterkant Pixel 4 met twee camera'sGoogle heeft een afbeelding verspreid van zijn aankomende Pixel 4-smartphone. Die smartphone kondigt het bedrijf vermoedelijk pas over vier maanden aan. De render toont een vierkant camera-eiland aan de achterkant met daarin twee camera's.
12/06 20u45  Google Chrome krijgt installatieknop voor progressive web apps in url-balkGoogles browser Chrome krijgt een installatieknop voor progressive web apps in de url-balk. Dat gebeurt met versie 76, die deze maand in bèta gaat en eind juli in een stabiele versie moet verschijnen. De stap moet de installatie van pwa's makkelijker maken.
12/06 20u00  Xiaomi brengt Mi 9T in Europa uit voor 329 euroXiaomi heeft de Mi 9T aangekondigd, een Europese variant van de smartphone die in India Redmi K20 heet. Het gaat om de eerste Xiaomi-smartphone met pop-upcamera aan de voorkant. Hij heeft bovendien drie camera's aan de achterkant.
12/06 19u45  Huawei annuleert laptop vanwege handelsverbod VSHuawei heeft de aankondiging van een laptop geannuleerd vanwege het handelsverbod met de VS. De fabrikant heeft een eerder gerucht daarover bevestigd. Het is voor het eerst dat bekend is dat de Chinese hardwaremaker een al ontwikkeld product niet uitbrengt vanwege het verbod.
12/06 19u30  Ontwikkelaar moet van Oculus SteamVR-streaming-functie uit Quest-app halenDe ontwikkelaar van de Virtual Desktop-app voor de Oculus Quest moet van de maker van de vr-bril de functie om SteamVR-games naar de bril vanaf een eigen desktop verwijderen. Volgens de ontwikkelaar zegt Oculus dat die functie de Quest-bril schaadt.
12/06 18u30  Facebook toont app die gebruikers beloont voor laten bijhouden appgebruikFacebook heeft een app voorgesteld, waarmee het appgebruik van gebruikers in de gaten kan houden. De app beloont gebruikers voor het in de gaten laten houden van hoe lang ze welke apps gebruiken.
12/06 18u00  Mozilla onthult logo voor Firefox met minder duidelijke vosMozilla heeft een nieuw ontwerp voor zijn logo's gepresenteerd. Onder meer Firefox en gerelateerde diensten krijgen een nieuw ontwerp. Bij Firefox is de wereldbol abstract gemaakt, terwijl de vos minder gedetailleerd is geworden.
12/06 17u30  Epic Games koopt maker videochatapp HousepartyEpic Games heeft videochatapp Houseparty gekocht. Het is onbekend hoeveel de maker van Fortnite en de Unreal-engine betaalt voor de maker van de videochatdienst. Het is ook onduidelijk wat Epic gaat doen met de app.
12/06 17u15  Huawei brengt Honor 20 over twee weken uit in Nederland voor 499 euroDe Honor 20-smartphone komt over twee weken uit in Nederland. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Of en wanneer de tegelijk gepresenteerde Honor 20 Pro zal uitkomen, is vooralsnog onbekend.
12/06 16u15  'Totaal vermogen Nederlandse datacenters stijgt naar 1391MW'Het totale vermogen van Nederlandse datacenters is ten opzichte van vorig jaar gestegen naar 1391MW. De groei vond met name plaats bij datacenters in de regio Amsterdam. Landelijk groeide het totale vloeroppervlakte van datacenters met zo’n 20 procent.
12/06 16u00  Konami kondigt miniversie van TurboGrafx-16-console uit 1987 aanKonami kondigde een herziene versie van de TurboGrafx-16-console aan. De PC Engine Core Grafx mini is, zoals de naam al doet vermoeden, een compactere versie van de originele console uit 1987. Een releasedatum of prijs heeft Konami nog niet bekendgemaakt.
12/06 16u00  KvK stak 15,5 miljoen euro in ict-moderniseringsproject zonder resultaatDe Kamer van Koophandel heeft al ruim 15,5 miljoen euro gestopt in een moderniseringsproject van het Handelsregister, terwijl dat nog niet tot een bruikbaar resultaat heeft geleid. Het project dreigt op een flop uit te lopen.
12/06 15u30  Elon Musk: het duurt niet lang meer voordat een Tesla bereik van 644km haaltTijdens een vergadering van Tesla-aandeelhouders heeft topman Elon Musk in een presentatie laten weten dat het niet lang meer duurt voordat het bedrijf een auto uitbrengt die een bereik van 400 mijl of 644 kilometer haalt op een enkele acculading.
12/06 14u45  LG introduceert ips-monitoren met reactiesnelheid van 1msLG heeft tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles twee nieuwe ips-monitoren voor gamers geïntroduceerd. Het gaat om een 27'- en 38'-exemplaar die beiden over hoge verversingssnelheden beschikken en volgens LG een reactiesnelheid van 1ms halen.
12/06 14u15  NCTV: kans op maatschappelijke ontwrichting door afhankelijkheid technologieNederlandse bedrijven en overheidsinstellingen zijn niet voldoende opgewassen tegen grote digitale aanvallen. Belangrijke processen en systemen zijn alleen digitaal zonder terugvalopties te gebruiken, en daardoor loopt Nederland kans op maatschappelijke ontwrichting, schrijft de NCTV.
12/06 13u45  Devolver Digital kondigt 'bootlegs' van zijn eigen games aanDevolver Digital kondigde tijdens zijn 'Devolver Direct'-video een acht-in-een-pakket met daarin 'bootleg'-versies van zijn eigen games aan. Ook liet de uitgever nieuwe games als Fall Guys Ultimate Knockout en Carrion zien.
12/06 12u30  TransIP fuseert met Belgische hostingbedrijf CombellHet Belgische hostingbedrijf Combell en zijn Nederlandse branchegenoot TransIP melden dat ze gezamenlijk het fusiebedrijf team.blue hebben opgericht. Team.blue is de naam van het nieuwe holdingbedrijf dat boven beide partijen komt te hangen.
12/06 12u15  Xiaomi introduceert Mi Band 4 met kleuren-amoledschermXiaomi heeft de Mi Band 4-wearable aangekondigd. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de vierde generatie van Xiaomi's fitnesstracker een kleurenscherm en een microfoon. Ook is er optionele ondersteuning voor nfc om bijvoorbeeld betalingen te kunnen doen.
12/06 12u00  Sony introduceert 600mm f/4- en 200-600mm f/5.6-6.3-lens voor 14000 en 2100 euroSony heeft twee nieuwe objectieven aangekondigd voor zijn systeemcamera's. Het gaat om een objectief met een vast brandpuntsafstand van 600mm en een diafragma van f/4.0. Daarnaast komt er een 200-600mm-objectief. De objectieven kosten respectievelijk 14.000 en 2100 euro.
12/06 11u45  Super Mario Maker 2 krijgt multiplayer voor vrienden via een updateSuper Mario Maker 2 krijgt, via een update die later volgt, de mogelijkheid om met vrienden online te spelen. In eerste instantie kreeg de nieuwe Mario-game een gelimiteerde multiplayermodus waarin alleen met willekeurige mensen gespeeld kan worden. De game komt op 28 juni uit.
12/06 11u30  Spaanse voetbalbond krijgt AVG-boete voor meeluisteren met microfoonDe Spaanse voetbalbond heeft een boete van 250.000 euro gekregen van de toezichthouder vanwege overtreding van de AVG. De bond luistert met de microfoon mee met app-gebruikers om illegale voetbalstreams op te sporen, maar zou daarover niet transparant genoeg zijn.
12/06 11u00  Zelflerende neurale netwerken gaan kosmische radioflitsen waarnemenDe Nationale Wetenschapsagenda kent bijna 5 miljoen euro toe aan Cortex, het Centrum voorOnderzoek in Real Time naar het Explosieve Universum. Met het geld wil de organisatie neurale netwerken optimaliseren om radioexplosies te detecteren.
12/06 10u45  Autoriteit Persoonsgegevens krijgt extra geld voor handhaving van AVGDe Autoriteit Persoonsgegevens krijgt 3,4 miljoen euro extra van de overheid. Daarmee kan de privacytoezichthouder zich het komende jaar beter richten op handhaving van de AVG, de Europese privacywet.
12/06 10u15  Spyro Reignited Trilogy komt op 3 september naar pc en Nintendo SwitchUitgever Activision gaat Spyro Reignited Trilogy uitbrengen voor de pc en de Nintendo Switch. Een versie voor de pc leek al op komst, nadat een pc-versie van het spel eerder al van een leeftijdsrating werd voorzien. Op beide platforms komt het spel uit op 3 september.
12/06 09u45  Commandos 2 komt eind 2019 als hd-remaster uit voor alle consoles, tablets en pcUitgever Kalypso Media heeft een hd-remaster van Commandos 2 aangekondigd. Deze grafisch opgepoetste versie van het origineel komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Mac, Linux, Android-tablets en de iPad.
12/06 09u15  Resident Evil 5 en 6 komen in herfst naar Nintendo SwitchNintendo heeft tijdens zijn presentatie op de E3-gamebeurs laten weten dat Resident Evil 5 en 6 in de herfst hun entree zullen maken op de Nintendo Switch. Eerder dit jaar kwamen drie oudere Resident Evil-games al beschikbaar op de console van Nintendo.
12/06 08u30  Atari VCS-console wordt in maart 2020 geleverdDe Atari VCS komt in 2020 uit en zal in maart worden geleverd aan degenen die de console vooruitbestellen. Bij enkele winkels in de VS of direct via Atari is een pre-order te plaatsen. Amerikanen die via Indiegogo geld hebben geïnvesteerd krijgen hun exemplaar in december 2019.
12/06 08u30  Animal Crossing New Horizons is uitgesteld tot 20 maart 2020Animal Crossing New Horizons is door Nintendo uitgesteld tot 20 maart 2020. Dat kondigde Nintendo tijdens zijn Direct-stream aan. Het Nintendo Switch-spel zou eigenlijk dit jaar nog aankomen. Het bedrijf liet dinsdag wel nog nieuwe beelden van het spel zien.
12/06 08u00  The Witcher 3 voor Nintendo Switch draait in 540p-resolutie in handheld-modusNintendo heeft onlangs in het kader van de E3-beurs in Los Angeles een Nintendo Switch-versie aangekondigd voor The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition. Inmiddels laten de makers weten dat er sprake is van een 540p-resolutie als het spel zonder dock wordt gespeeld.
11/06 22u15  Animal Crossing New Horizons is uitgesteld naar 20 maart 2020Animal Crossing New Horizons is door Nintendo uitgesteld tot 20 maart 2020. Dat kondigde Nintendo tijdens zijn Direct-stream aan. Het Nintendo Switch-spel zou eigenlijk dit jaar nog aankomen. Het bedrijf liet dinsdag wel nog nieuwe beelden van het spel zien.
11/06 22u15  Logitech voorziet drie gamemuizen van verbeterde sensorLogitech heeft op de E3 aangekondigd dat het drie gamemuizen gaat voorzien van een betere sensor. Deze HERO 16K-sensor moet zorgen voor betere prestaties en precisie en een verbeterde batterijlevensduur. De muizen zijn naar verwachting nog in juni te bestellen.
11/06 21u45  Luigi's Mansion 3 speelt zich af in spookhotel en krijgt multiplayermodusNintendo toonde tijdens zijn Direct-stream nieuwe beelden van Luigi's Mansion 3. Het derde deel speelt zich af in een luxe hotel dat wordt geteisterd door geesten, die Luigi moet zien te verjagen met een verbeterde stofzuiger. Ook krijgt het spel een onlinemodus.
11/06 21u00  Samsung brengt stevige smartphone Galaxy XCover 4S naar BeneluxSamsung brengt de Galaxy XCover 4s eind juni naar de Benelux. Deze stevige smartphone heeft ten opzichte van de vorige versie een nieuwe 16-megapixelcamera en een snellere processor. De telefoon krijgt een adviesprijs van 259 euro.
11/06 20u15  The Witcher 3 Complete Edition komt in 2019 naar de Nintendo SwitchNintendo heeft op de E3-beurs in Los Angeles een Switch-versie aangekondigd van The Witcher 3 Complete Edition. Het spel moet inclusief alle dlc nog in 2019 uitkomen voor de console van Nintendo. Het derde deel van de Witcher-serie kwam oorspronkelijk in 2015 uit.
11/06 19u15  Opera GX laat gebruikers browsergebruik van cpu en RAM beperkenOpera heeft de op gamers gerichte browser Opera GX aangekondigd. Gebruikers kunnen aangeven hoeveel cpu-kracht en RAM de browser moet gebruiken, zodat er meer computerkracht overblijft voor bijvoorbeeld videospellen. De browser is meteen als early access te downloaden.
11/06 19u15  Nintendo toont eerste beelden vervolg The Legend of Zelda: Breath of the WildNintendo werkt aan het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De Japanse spellenmaker heeft een korte trailer getoond tijdens zijn Nintendo Direct-livestream ter gelegenheid van de E3-gamebeurs.
11/06 17u00  Bedrijf voor vliegtuigonderdelen in België ligt stil wegens ransomwareDe Belgische vestiging van het Amerikaanse bedrijf Asco in Zaventem ligt al zeker twee dagen stil omdat de interne systemen getroffen zijn door ransomware. Zo'n duizend personeelsleden zijn daardoor noodgedwongen niet aan het werk.
11/06 17u00  Square Enix toont gevechtssysteem Final Fantasy VII-remakeSquare Enix toont een nieuwe video van de Final Fantasy VII-remake. In de beelden is onder andere een nieuw gevechtssysteem te zien. De game bevat alleen het 'Midgar'-gedeelte van het origineel, andere delen worden later in episodes toegevoegd.
11/06 16u45  Ziggo start levering Mediabox Next aan alle Complete- en Max-klantenZiggo is begonnen met de levering van de Mediabox Next aan alle nieuwe klanten met een Complete- en Max-alles-in-één-pakket. Tot nu toe leverde de aanbieder de 4k-settopbox op beperkte schaal uit. Bestaande klanten moeten zich eerst aanmelden om het apparaat te krijgen.
11/06 16u00  Ziggo start levering 4k-decoder Mediabox Next aan alle Complete- en Max-klantenZiggo is begonnen met de levering van de Mediabox Next aan alle nieuwe klanten met een Complete- en Max-alles-in-één-pakket. Tot nu toe leverde de aanbieder de 4k-settopbox op beperkte schaal uit. Bestaande klanten moeten zich eerst aanmelden om het apparaat te krijgen.
11/06 14u15  Datalekzoekmachine Have I Been Pwned zoekt overnamekandidaatDe zoekmachine voor datalekken Have I Been Pwned staat te koop. De oprichter van de populaire website zegt dat het bijhouden van het project teveel tijd kost, en wil de site aan een bedrijf overgeven.
11/06 12u45  Nederlandse providers moeten mobiel internet aanbieden met minimaal 8Mbit/sNederlandse providers die vergunningen kopen op frequenties bij de aankomende frequentieveiling moeten op alle plekken met dekking minimaal 8Mbit/s bieden. De netwerken moeten bovendien een dekking bieden van 98 procent van elke Nederlandse gemeente.
11/06 12u15  Nederlandse inlichtingendiensten lopen hoog risico op misbruik van algoritmesDe inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben nog onvoldoende waarborgen voor het veilig gebruik van algoritmes. Er zijn 'hoge risico's' dat zulke algoritmes worden misbruikt, schrijft de toezichtcommissie Ctivd.
11/06 12u00  Lenovo kondigt ThinkPad P53-werkstation met Quadro RTX en oledtouchscreen aanLenovo heeft nieuwe ThinPad-workstations in de P-serie aangekondigd. De fabrikant voorziet de ThinkPad P35 van een Xeon-cpu, een Quadro RTX-gpu, en een 15,6'-oledpaneel. De systemen hebben een startprijs van 2419 euro.
11/06 11u45  Square Enix toont eerste beelden Avengers-gameSquare Enix heeft de eerste beelden van zijn Avengers-game getoond. In de beelden zijn onder andere bekende superhelden te zien terwijl ze een aanval op de Golden Gate Bridge afslaan. De game komt op 15 mei 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia.
11/06 11u30  Nieuwe navigatieapp van TomTom voor iOS ondersteunt Apple CarPlayTomTom heeft een nieuwe versie van zijn Go-navigatieapp voor iOS uitgebracht. De belangrijkste verbeteringen zijn ondersteuning van Apple CarPlay, 'bewegende rijstrookbegeleiding' en offline kaarten die wekelijks worden bijgewerkt met actuele informatie.
11/06 11u00  Astro introduceert nieuwe A50 Wireless Gaming Headset met basisstationAstro Gaming heeft de vierde generatie van zijn A50 Wireless Gaming Headset met basisstation voorgesteld. De nieuwe hoofdtelefoon moet onder meer beter presteren op het gebied van geluid, draadloos bereik en oplaadcomfort.
11/06 10u45  Gerucht: Huawei pauzeert ontwikkeling Windows-laptopsHuawei heeft de ontwikkeling van Windows-laptops tijdelijk stopgezet, claimt DigiTimes. De pauze in de productie en ontwikkeling van MateBooks volgt op een boycot van Amerikaanse bedrijven, waaronder Microsoft en Intel.
11/06 10u30  Fujifilm hervat de productie van zwart-witfotorolletjesFujifilm heeft aangekondigd dat het opnieuw zwart-witfotorolletjes gaat produceren, nadat het bedrijf zich in april 2018 terugtrok uit deze markt. Fujifilm nam de beslissing naar eigen zeggen door de aanhoudende vraag naar monochroomfilms onder 'millennials en de Generatie Z'.
11/06 10u00  Ubisoft onthult game Gods & MonstersUbisoft komt met een nieuwe game genaamd Gods & Monsters. Daarin speelt de speler een personage dat de goden moet helpen monsters verslaan. Ubisoft heeft alleen nog een teasertrailer van de game uitgebracht.
11/06 09u30  Ubisoft onthult nieuwe game Gods & MonstersUbisoft komt met een nieuwe game genaamd Gods & Monsters. Daarin speelt de speler een personage dat de goden moet helpen monsters verslaan. Ubisoft heeft alleen nog een teasertrailer van de game uitgebracht.
11/06 08u45  Facebook stopt met Graph SearchFacebook is gestopt met Graph Search, de zoekfunctie waarmee gebruikers gedetailleerd konden zoeken naar foto's, pagina's of andere Facebook-gebruikers. De tool werd voornamelijk gebruikt door onderzoekers en journalisten.
11/06 07u45  Apple Pay is beschikbaar voor ING-klanten in NederlandING heeft Apple Pay geactiveerd voor klanten. De bank had de betaaldienst al enige tijd geleden aangekondigd, maar nu klanten er dus gebruik van maken. Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple.
11/06 07u45  Windows 10 krijgt functie voor voorspellend typen in veel appsWindows 10 krijgt een functie om automatisch tekst aan te vullen. De voorspellende tekst komt waarschijnlijk in de toekomstige previewversie, en verschijnt in de meeste standaard-apps in het besturingssysteem.
11/06 01u30  AMD brengt Ryzen 9 3950X met zestien cores in september uit voor 749 dollarAMD brengt in september een Ryzen 3000-processor met zestien cores uit. Het topmodel heeft een kloksnelheid van 3,5GHz met een turbo van 4,7GHz. De tdp bedraagt 105 watt, net als bij de modellen met twaalf en acht cores.
11/06 01u00  AMD Radeon RX 5700XT en RX 5700 komen op 7 juli uit voor 449 en 379 dollarAMD heeft op de E3 zijn eerste Navi-videokaarten onthuld. De fabrikant positioneert de Radeon RX 5700XT en RX 5700 tegenover de GeForce RTX 2070 en RTX 2060 van Nvidia. De AMD-videokaarten hebben echter geen hardware voor raytracing aan boord.
11/06 00u30  Roller Champions is een multiplayer-rolschaatsgame en komt in 2020 uitUbisoft heeft de komst van Roller Champions aangekondigd. Volgens de uitgever is het een pvp-sportspel waarbij spelers het in teams van drie tegen elkaar moeten opnemen. Het spel draait om de sport roller derby en heeft wel iets weg van Rocket League.
11/06 00u00  The Division krijgt een eigen Netflix-filmDe gamereeks The Division verplaatst zich van het scherm naar het witte doek; Netflix gaat een film maken die op The Division is gebaseerd. Er zijn nog weinig details, behalve onder meer dat de regie in handen is van David Leitch en de film zich zal afspelen in New York.
11/06 00u00  Ubisoft toont eerste beelden nieuwe co-op pve-game Rainbow Six QuarantineUbisoft Montreal werkt aan een nieuwe Rainbow Six-game genaamd Quarantine. De game moet de co-op-pve-tegenhanger van Rainbow Six: Siege worden. De game heeft dan ook los van de insteek veel weg van Siege.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Microsoft test Office-key op toetsenborden18/06 11u00 - Tweakers.net: Microsoft test toetsenborden met een Office-key en sneltoetsen voor de kantoorsuite in Windows 10. Het bedrijf vraagt deelnemers aan de test wat ze van de toets vonden en of ze de sneltoetsen hebben gebruikt.
11x D66 en CDA willen dat waakhond toezicht gaat houden op gebruik algoritmes18/06 08u30 - Tweakers.net: De Nederlandse politieke partijen D66 en CDA roepen het kabinet dinsdag in een motie op toezichthouder op te zetten die het gebruik van algoritmes bij de overheid in de gaten houdt. Nu is daar geen toezicht op.
11x Facebook onthult wereldwijd Libra-betaalmiddel op basis van blockchain - update18/06 13u45 - Tweakers.net: Facebook heeft dinsdag met diverse partners het Libra-betaalmiddel en de Calibra-dienst onthuld. Via een app kunnen gebruikers elkaar betalen 'net zo makkelijk als het sturen van berichten'. WhatsApp en Facebook Messenger krijgen er in 2020 standaard ondersteuning voor.
11x Imec vergroot energiedichtheid solidstateaccu naar 400Wh per liter18/06 14u15 - Tweakers.net: Het Belgische technologie-instituut imec heeft een energiedichtheid van 400Wh per liter bereikt op basis van lithiummetaalcellen van een solidstateaccu. Dat is een verdubbeling ten opzichte van wat het Leuvense instituut een jaar geleden haalde. in het kader van zijn routekaart om een energiedichtheid
10x Patent van Microsoft toont stylus met dynamische oleddisplay18/06 09u30 - Tweakers.net: Microsoft heeft een patent ingediend voor een stylus met daarin een ingebouwd oledscherm. Die zou op de Surface Pen komen te zitten waarmee gebruikers kunnen schrijven op hun tablets.
10x Gerucht: Intel wil Rocket Lake-chips op 14nm door Samsung laten maken18/06 15u00 - Tweakers.net: Intel en Samsung zijn volgens een Zuid-Koreaanse krant in de laatste fase van onderhandeling over de productie door Samsung van processors voor Intel. Dit zou Intel wat verlichting moeten geven bij zijn 14nm-chipproductie.
9x Patent van Microsoft toont stylus met dynamisch oled-display18/06 08u00 - Tweakers.net: Microsoft heeft een patent ingediend voor een stylus met daarin een ingebouwd oled-scherm. Die zou op de Surface Pen komen te zitten waarmee gebruikers kunnen schrijven op hun tablets.
9x Onderzoek: bijna 85 procent volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand18/06 10u15 - Tweakers.net: Bijna 85 procent van de volwassen Nederlanders kijkt video-on-demand. Dat is af te leiden uit cijfers van onderzoeksbureau Multiscope. Het aantal kijkers van video-on-demand ligt nog iets lager dan lineaire tv.
9x Videodienst Flixster stopt per 31 oktober met diensten18/06 10u45 - Tweakers.net: Videodienst Flixster stopt in Nederland. Vanaf 31 oktober zijn de website, apps en diensten van Flixster Video niet meer in Nederland te gebruiken. Gebruikers kunnen hun aangekochte video's migreren naar Google Play.
9x Facebook onthult wereldwijd Libra-betaalmiddel op basis van blockchain18/06 12u15 - Tweakers.net: Facebook heeft dinsdag met diverse partners het Libra-betaalmiddel en de Calibra-dienst onthuld. Via een app kunnen gebruikers elkaar betalen 'net zo makkelijk als het sturen van berichten'. WhatsApp en Facebook Messenger krijgen er in 2020 standaard ondersteuning voor.

Statistieken

Artikels:
33140
Gelezen:
34507
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven