zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
19/04 21u15  Chinese overheidsinstantie eist dat ook html5-games worden gekeurd De State Administration of Press and Publication van de Chinese overheid gaat nieuwe regels invoeren op basis waarvan later deze maand een vernieuwd goedkeuringsproces voor games wordt ingesteld. Ook html5-games moeten gekeurd worden.
19/04 20u00  Denemarken zet drone in om zwaveluitstoot van scheepvaart te controleren De Deense scheepvaartautoriteit gaat in de komende maanden een grote drone inzetten om te controleren of de schepen in bepaalde Deense wateren voldoen aan de wettelijke limieten van de uitstoot van zwavel. In de zomer van dit jaar wordt de drone ook boven Het Kanaal ingezet.
19/04 19u15  'Computerbug droeg bij aan snelle verspreiding van het vuur bij Notre-Dame' Een computerbug heeft wellicht een rol gespeeld bij de snelle verspreiding van het vuur dat een aanzienlijk deel van de Notre-Dame in Parijs heeft verwoest. Definitieve duidelijkheid hierover zal nog even op zich laten wachten.
19/04 18u45  'Computerbug droeg bij aan snelle verspreiding van het vuur bij Nôtre-Dame' Een computerbug heeft wellicht een rol gespeeld bij de snelle verspreiding van het vuur dat een aanzienlijk deel van de Nôtre-Dame in Parijs heeft verwoest. Definitieve duidelijkheid hierover zal nog even op zich laten wachten.
19/04 17u30  Toyota en Softbank steken samen een miljard dollar in Ubers zelfrijdende tech Toyota, Denso en de SoftBank Vision Fund investeren gezamenlijk een miljard dollar in Ubers Advanced Technologies Group, het onderdeel van Uber dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Denso maakt auto-onderdelen en is in handen van Toyota.
19/04 17u00  Zelflerende ai wint van 's werelds bekendste schaakengine Schaakengine Lc0 heeft de Computer Chess Championship op zijn naam gezet. Het is de eerste keer dat een schaakengine, die zichzelf heeft leren schaken door middel van machine learning, het toernooi wint.
19/04 17u00  Netflix test optie om willekeurig afleveringen af te spelen Netflix test een Random Episode-optie om een willekeurige aflevering uit een serie te kijken. Dat schrijft Android Police op basis van een lezerstip. Voor zover bekend werkt de functie alleen in de Android-app.
19/04 16u30  Franse chatapp voor ambtenaren was toegankelijk voor buitenstaanders door bug Een op privacy gerichte communicatieapp van de Franse overheid is vrijwel direct na de release gekraakt. De Franse overheid had Tchap ontwikkeld als interne berichtendienst, maar een beveiligingsonderzoeker wist al snel zelf toegang tot de dienst te krijgen.
19/04 16u00  HP brengt zijn eerste 15,6"-Chromebook uit HP introduceert een nieuwe zakelijke Chromebook. De laptop is de eerste Chromebook van HP met een 15,6''-scherm en numpad. HP vermeldt dat de laptop binnenkort in de VS in de verkoop zal gaan voor een beginprijs van 450 dollar.
19/04 15u15  Google Chrome krijgt mogelijk Reader Mode voor vereenvoudigde webpagina's De Google Chrome-testversie Canary heeft een ingebouwde Reader Mode. Met deze leesmodus kunnen gebruikers vereenvoudigde versies van webpagina's bekijken. Daarbij zijn alleen afbeeldingen, films en tekst te zien. Inhoud als advertenties en animaties komt dan te vervallen.
19/04 15u00  'Zonnepanelen leiden tot afvalberg door slechte recycleerbaarheid' De industrie voor zonne-energie heeft volgens deskundigen te weinig aandacht voor de recycling van zonnepanelen, waardoor over vijf tot tien jaar een afvalstroom dreigt. Rond die tijd danken de eerste gebruikers hun zonnepanelen af.
19/04 14u30  Nintendo Switch komt beschikbaar in deel van China Een Chinese provincie heeft toestemming gegeven voor de levering van de Nintendo Switch in de regio. Het is de eerste keer dat de draagbare console op de lucratieve Chinese markt beschikbaar komt.
19/04 12u45  Ontwikkelaars emulatiesoftware klagen over gebruik Capcom Home Arcade Ontwikkelaars van de niet-commerciële emulatiesoftware waar de Capcom Home Arcade gebruik van maakt, klagen over het gebruik van de emulatiesoftware in de miniconsole. Zij klagen dat ze niet vooraf waren ingelicht over de plannen. Een enkeling dreigt code in te trekken.
19/04 11u45  Ontwikkelaars opensource-emulatiesoftware klagen over gebruik Capcom Home Arcade Ontwikkelaars van de niet-commerciële opensource-emulatiesoftware waar de Capcom Home Arcade gebruik van maakt, klagen over het gebruik van de emulatiesoftware in de miniconsole. Zij klagen dat ze niet vooraf waren ingelicht over de plannen. Een enkeling dreigt code in te trekken.
19/04 11u30  Instagram experimenteert met functie die het aantal likes onzichtbaar maakt Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt voor de volgers van het account. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers zich meer gaan richten op de boodschap zelf en minder op het aantal likes. De functie is nog niet geactiveerd.
Laatste update: vrijdag 19 april 2019, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 11u15  Google gaat inloggen via embedded browsers blokkerenGoogle gaat de mogelijkheid om in te loggen via embedded browsers blokkeren. Vanaf juni werken logins via embeddedbrowserframeworks niet meer. Het bedrijf wil gebruikers zo beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen.
19/04 11u00  Microsoft stopt vier jaar eerder dan voorheen gemeld met app-updates Windows 8Microsoft heeft een vorig jaar gepubliceerde mededeling stilletjes aangepast om duidelijk te maken dat Windows 8 vanaf 1 juli dit jaar geen app-updates meer krijgt. Oorspronkelijk stond er dat dit vanaf 2023 het geval zou zijn.
19/04 10u00  Firmware-update voegt Dual Remote Controller-modus toe aan DJI Mavic 2-dronesDJI heeft nieuwe firmware beschikbaar gesteld die een Dual Remote Controller-modus toevoegt aan de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom. Hiermee kunnen gebruikers de drone met twee controllers tegelijk bedienen, waarbij bijvoorbeeld een persoon vliegt en iemand anders de camera bedient.
19/04 09u00  'Zonnepanelen leiden tot afvalberg door slechte recyclebaarheid'De industrie voor zonne-energie heeft volgens deskundigen te weinig aandacht voor de recycling van zonnepanelen waardoor er over vijf tot tien jaar een afvalstroom dreigt. Rond die tijd danken de eerste gebruikers hun zonnepanelen af.
19/04 09u00  ACM roept webwinkeliers zich te melden met info over prijsafsprakenDe Nederlandse Autoriteit Consument en Markt roept uitbaters van webwinkels op om zich te melden als zij te maken hebben gehad met leveranciers die hen dwingen om prijzen kunstmatig hoog te houden. Dat zou onder meer gebeuren bij elektronicawinkels.
19/04 07u45  Amazon komt met gratis versie muziekdienstAmazon is begonnen met het aanbieden van een gratis versie van zijn muziekdienst. Daarmee kunnen klanten luisteren naar geselecteerde playlists met advertenties tussendoor op apparaten met Amazons digitale assistent Alexa.
18/04 22u00  DigiD-website waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app in Play Store - updateIn de Google Play Store staat een malafide app die pretendeert een app voor overheidsdienst MijnOverheid te zijn. De app staat vol met reclame en is mogelijk uit op foto's van gebruikers.
18/04 21u30  Gratis versie YouTube Music met advertenties werkt nu op Google Home-speakersDe gratis versie van YouTube Music werkt vanaf nu op Google Home-speakers. Datzelfde geldt voor andere speakers met Google Assistent-integratie. Tot nu toe werkte alleen de betaalde variant van YouTube Music op dergelijke speakers.
18/04 20u45  DigiD-website waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app in Google Play StoreIn de Google Play Store staat een malafide app die pretendeert een app voor overheidsdienst MijnOverheid te zijn. De app staat vol met reclame en is mogelijk uit op foto's van gebruikers.
18/04 20u30  Facebook logde ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-accounts in plain textFacebook heeft ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-gebruikers in plain text gelogd en opgeslagen op interne servers. Gebruikers worden op de hoogte gesteld. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat dit gebeurde bij honderden miljoenen Facebook-accounts.
18/04 19u45  Remake van cel shaded shooter XIII komt op 13 november uitEr komt een remake van XIII, een shooter uit 2003 die gebruikmaakte van cel shading. De nieuwe versie komt uit naar de pc en alle consoles, inclusief de Nintendo Switch. De game is gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripserie.
18/04 19u15  Homey krijgt Family Sharing en optie voor gastaccountAthom heeft een update voor zijn Homey-smarthomehub uitgebracht die Family Sharing toevoegt. Het stelt gebruikers in staat om familieleden de Homey te laten beheren en ze kunnen instellen wat zij precies kunnen doen. Ook is een gastaccount mogelijk.
18/04 18u30  Chatdienst BBM voor consumenten sluit op 31 meiEmtek sluit het BBM-chatplatform voor consumenten. Per 31 mei dit jaar is de dienst niet meer te gebruiken. BlackBerry sloot in 2016 een deal met Emtek en dat bedrijf uit India beheerde dienst sindsdien. De zakelijke variant, BBM Enterprise, blijft bestaan.
18/04 18u00  Kabinet gaat vaker landen aanwijzen als daders van cyberaanvallenHet kabinet gaat vaker publiekelijk landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen. Dat is onderdeel van een aanpak tegen 'statelijke dreigingen' van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
18/04 18u00  Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG - updateDe Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan de AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
18/04 17u15  Analist: iPhones krijgen dit jaar drie camera's en verbeterde frontcameraVolgens analist Ming-Chi Kuo, die zich heeft gespecialiseerd in Apple, krijgen op zijn minst twee iPhones dit jaar drie camera's aan de achterkant. De derde camera zou een groothoeklens hebben. Ook verwacht hij betere frontcamera's.
18/04 15u45  Amazon Fire TV krijgt YouTube-app en Prime Video krijgt Chromecast-ondersteuningDe Amazon Fire TV-apparaten krijgen in de komende maanden een native app voor het kijken van YouTube. Dat hebben Google en Amazon bekendgemaakt. De Prime Video-app krijgt bovendien de mogelijkheid om te streamen naar een Chromecast.
18/04 15u15  Google begint met aanbieden browser- en zoekmachinekeuze in Android in EuropaGoogle gaat de komende weken beginnen met het aanbieden van een browser- en zoekmachinekeuze aan gebruikers in Europa. Dat gebeurt op nieuwe Android-toestellen, maar ook op bestaande, zo zegt de zoekgigant.
18/04 15u15  Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVGDe Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan dde AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen worden, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
18/04 14u15  NLZiet zegt livestreams na zomer te verbeteren en kijkt naar hogere framerateNLZiet zegt dat het bezig is met het verbeteren van de algehele kwaliteit van de livestreams van tv-zenders. Volgens sommige klanten is die ondermaats. De tv-dienst gaat ook kijken naar het verhogen van de resolutie, bitrate en framerate.
18/04 13u45  Epic Games gaat tweestapsverificatie via sms aanbiedenEpic Games, maker van games als Fortnite en Unreal Tournament, gaat tweestapsverificatie via sms aanbieden. De gamingdienst biedt zulke 2FA voor accounts al aan via externe applicaties en email. Ook gaat Epic e-mailverificatie gebruiken bij aanmelding.
18/04 13u45  Netflix gaat meer kijkcijfers met filmstudio's en publiek delenNetflix gaat de komende maanden meer data laten zien over hoeveel van zijn klanten bepaalde films en series kijken. Die cijfers gaan eerst naar film- en serieproducenten en daarna mag het grote publiek ze ook zien.
18/04 12u45  Nvidia-teaser lijkt laptop met twee schermen te tonenNvidia heeft een teaser op Twitter geplaatst van een apparaat dat lijkt op een laptop met twee schermen. Asus en MSI hebben kort daarna dezelfde teaser geplaatst, wat doet vermoeden dat ook zij een rol spelen bij de productie.
18/04 12u30  Nvidia toont teaser die laptop met twee schermen lijkt te tonenNvidia heeft een teaser op Twitter geplaatst van een apparaat dat lijkt op een laptop met twee schermen. Asus en MSI hebben kort daarna dezelfde teaser geplaatst, wat doet vermoeden dat ook zij een rol spelen bij de productie.
18/04 12u30  Student vernielt 66 computers van Amerikaanse universiteit met usb-stickEen Indiase student heeft bekend 66 computers van een Amerikaanse universiteit fysiek onklaar te hebben gemaakt met een usb-stick. De stick stuurde volgens de openbaar aanklager een commando waardoor de computers kapot gingen.
18/04 11u45  Eerste openbare bèta Android 9 voor OnePlus 3 en 3T is beschikbaarDe eerste open bèta van OxygenOS op basis van Android 9.0 Pie voor de OnePlus 3 en 3T is online verschenen. De release zat er al aan te komen, aangezien een open bèta voor de Chinese variant van OnePlus' OS twee weken geleden al online kwam.
18/04 11u00  EU-burgers kunnen nu ook buiten de EU .eu-domein registrerenEU-burgers kunnen vanaf donderdag ook als zij buiten de Europese Unie verblijven een .eu-domein registreren. Voorheen was eigendom van een .eu-domein gekoppeld aan inwoners van EU- of EER-landen.
18/04 10u30  EA toont eerste 3d-model Command & Conquer RemasteredEA heeft een update gegeven over de vorderingen bij de remaster van Command & Conquer en daar voor het eerst een 3d-model bij getoond die in het spel gebruikt gaat worden. Het ontwikkelteam belooft zo dicht mogelijk bij de originele weergave te blijven.
18/04 09u00  Amazon sluit zijn online handelsplatform in ChinaAmazon stopt 18 juli met zijn online marktplaats in China. In plaats daarvan richt het bedrijf zich met zijn globale webwinkel op Chinese klanten. Een reden gaf het bedrijf niet, maar waarschijnlijk is de concurrentie van plaatselijke aanbieders te groot.
18/04 08u15  Vr-headsets Oculus krijgen stemassistentDe vr-headsets van Oculus krijgen in de toekomst een stemassistent. Dat heeft Facebook bekendgemaakt. Het is nog onbekend wat gebruikers daarmee kunnen en wanneer de spraakassistent op de headsets zal komen te staan.
18/04 07u45  Gerucht: kleinere en goedkopere Switch komt in najaar en heeft ook dockfunctieVolgens de Japanse krant Nikkei komt Nintendo in het najaar met een kleinere en goedkopere versie van zijn Switch-console. Het nieuwe model heeft ook een dockfunctie om in combinatie met een tv te gebruiken. Een krachtiger model komt pas later.
18/04 07u45  Facebook vergaarde 'onbedoeld' mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikersFacebook importeerde sinds mei 2016 de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers zonder dat die hier toestemming voor gaven. Dat deed het bedrijf naar eigen zeggen 'onbedoeld' na het vragen om het wachtwoord van het e-mailaccount.
18/04 07u30  Samsung onderzoekt schermdefecten op reviewexemplaren Galaxy FoldSamsung heeft gereageerd op de problemen die Amerikaanse reviewers ervaren met de Galaxy Fold-smartphone. De fabrikant gaat de schermdefecten per exemplaar onderzoeken en duidelijk maken dat gebruikers de plastic laag over het scherm aan de binnenkant niet mogen verwijderen.
17/04 21u30  Gerucht: Facebook werkt aan eigen stemassistentFacebook is volgens een nieuw gerucht druk bezig met het ontwikkelen van een eigen stemassistant. Het is onbekend hoe het sociale netwerk de techniek wil gebruiken, maar vermoedelijk zal het in elk geval werken op Facebooks videobelapparaat Portal.
17/04 21u00  Directeur teaset 'smooth' OnePlus 7 na gerucht over 90Hz-schermDe directeur en oprichter van smartphonemaker OnePlus, Pete Lau, heeft de volgende smartphone van de fabrikant geteased met de woorden 'especially smooth', vlak nadat een gericht naar buiten kwam dat de duurste versie een 90Hz-scherm gaat krijgen.
17/04 20u45  Vier reviewers Samsung Galaxy Fold zagen binnen twee dagen schermdefectenVier techjournalisten van Amerikaanse media zagen hun exemplaar van de vouwbare smartphone Samsung Galaxy Fold schermdefecten vertonen binnen twee dagen nadat ze hem kregen. Het is onbekend waaraan de defecten liggen.
17/04 20u30  Drie reviewers Samsung Galaxy Fold zagen binnen twee dagen schermdefectenDrie techjournalisten van Amerikaanse media zagen hun exemplaar van de vouwbare smartphone Samsung Galaxy Fold schermdefecten vertonen binnen twee dagen nadat ze hem kregen. Het is onbekend waaraan de defecten liggen.
17/04 19u45  Microsoft presenteert kantoorscherm Surface Hub 2SMicrosoft heeft de Surface Hub 2S gepresenteerd, een scherm voor gebruik in kantooromgevingen. De 2S heeft een 50'-scherm met 3:2-verhouding en beschikt over de mogelijkheid om een hardware-upgrade uit te voeren met een kit die volgend jaar verschijnt.
17/04 19u30  Gerucht: Apple brengt volgend jaar nieuwe versie iPhone 8 met 4,7"-scherm uitApple zou volgend jaar een nieuwe versie uit van de iPhone 8 met 4,7'-scherm uit, meldt een Taiwanese krant. De telefoon zou dienen als een nieuwe iPhone SE als goedkoopste toestel met de nieuwste soc in de line-up.
17/04 19u15  Google begint met verbergen url's van amp-pagina's in ChromeGoogles browser Chrome is begonnen met het verbergen van de url van amp-pagina's in Chrome. In plaats van de originele plek van de amp-pagina laat Chrome de url zien waar de amp-pagina op gebaseerd is.
17/04 18u30  'Nvidia GeForce GTX 1650 heeft 896 cudacores en komt op 23 april uit' - updateVolgens VideoCardz krijgt de GeForce GTX 1650 een gpu met 896 cudacores en komt de videokaart op 23 april uit. Net als de GTX 1660 krijgt de videokaart gddr5 vram, maar de geheugenbus is 128bit breed in plaats van 192bit.
17/04 18u15  EU-parlement stemt in met regels verwijderen terroristische content binnen uurHet Europees Parlement heeft ingestemd met regels die techbedrijven verplichten om terroristische content binnen een uur ontoegankelijk te maken. Daarmee komen de omstreden regels een stap dichterbij.
17/04 17u15  LG stelt release eerste 5g-smartphone uitLG heeft de release van zijn eerste 5g-smartphone tot nader order uitgesteld. De komende tijd wil de fabrikant benutten om de smartphone completer te maken voor hij uitkomt. De telefoon had vrijdag moeten uitkomen in Zuid-Korea.
17/04 17u15  Gemiddeld losgeldbedrag stijgt door geavanceerdere ransomwarevariantenHet gemiddelde bedrag van het gevraagde losgeld voor ransomware stijgt. Hackers vragen bijna de helft meer dan een paar maanden geleden. De stijging lijkt vooral te komen door de opkomst van geavanceerdere ransomware zoals Ryuk.
17/04 17u00  Gemiddeld losgeldbedrag stijgt door geavanceerdere ransomware-variantenHet gemiddelde bedrag van het gevraagde losgeld voor ransomware stijgt. Hackers vragen bijna de helft meer dan een paar maanden geleden. De stijging lijkt vooral te komen door de opkomst van geavanceerdere ransomware zoals Ryuk.
17/04 16u30  Netflix-serie The Witcher komt in de laatste drie maanden van dit jaar uitTed Sarandos, de chief content officer van Netflix, heeft in het kader van de bekendmaking van de meest recente kwartaalcijfers gezegd dat de serie The Witcher in het vierde kwartaal van dit jaar op Netflix verschijnt.
17/04 16u30  Kabinet: 5g is veilig, zolang de blootstelling onder de limieten blijftVolgens de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Medische Zorg en Sport is 5g veilig voor mensen, zolang de blootstelling ervan onder de blootstellingslimieten blijft. Deze limieten zijn nu nog Europese aanbevelingen. Volgens de ministeries worden deze vastgelegd in de wet.
17/04 15u15  EU stemt in met 16 miljard euro voor Galileo- en Copernicus-satellietenHet Europees Parlement heeft ingestemd met een overeenkomst over het EU Space Programme voor de komende budgetperiode van 2021-2027. Daarmee komt er in die zes jaar 16 miljard euro beschikbaar voor onder meer het Galileo-project en de Copernicus-aardeobservatiesatellieten.
17/04 14u30  Windows Live Tiles voor sites waren over te nemen door verlopen subdomeinMicrosoft heeft een domein laten verlopen waardoor Live Tiles voor websites in het startmenu van Windows over te nemen waren. Een Duitse website wist het domein over te nemen en kon op die manier eigen afbeeldingen en teksten laten zien aan Windows-gebruikers.
17/04 14u30  EFF: Ecuador heeft geen reden Zweedse privacyactivist vast te houdenOnder meer de Electronic Frontier Foundation en meerdere ontwikkelaarsorganisaties hebben Ecuador opgeroepen Ola Bini direct vrij te laten. Ze spreken van illegale detentie en stellen dat hij een onschuldige ontwikkelaar is. Volgens de EFF heeft Ecuador geen reden hem vast te houden.
17/04 13u15  'Nvidia GeForce GTX 1650 heeft 896 cudacores en komt op 23 april uit'Volgens VideoCardz krijgt de GeForce GTX 1650 een gpu met 896 cudacores en komt de videokaart op 23 april uit. Net als de GTX 1660 krijgt de videokaart 4GB gddr5 vram, maar de geheugenbus is 128bit breed in plaats van 192bit.
17/04 13u15  Ict-project CBR valt miljoenen euro's duurder uit dan begrootEen groot ict-project bij het CBR kost miljoenen euro's meer dan verwacht en loopt jaren vertraging op. Door vertragingen in het project slaat het CBR gevoelige informatie op in sterk verouderde systemen.
17/04 13u15  Telfort verhoogt prijzen van Thuis-abonnementen vanaf 1 juniTelfort gaat kosten van de internetabonnementen vanaf 1 juni verhogen met 2,50 euro per maand. Precies een jaar geleden verhoogde het bedrijf ook al de prijzen van de Thuis-abonnementen. Verder komen er zenderwijzigingen voor tv en licht verhoogde tarieven voor vast bellen.
17/04 12u30  Microsoft verspreidt Xbox April Update met minitoetsenbord en herstartfunctieMicrosoft heeft zijn April 2019 Update voor de Xbox One uitgebracht. De software omvat verschillende nieuwe functies, zoals een virtueel minitoetsenbord, de mogelijkheid om de console te herstarten vanuit het Power Center en een verbeterde methode om games te verwijderen.
17/04 12u00  Sony stelt striktere regels op voor expliciet seksueel materiaal in PS4-gamesSony gaat strengere regels hanteren voor expliciet seksueel materiaal in PlayStation 4-games. Het bedrijf zou deze beslissing hebben genomen naar aanleiding van de groeiende #metoo-beweging, maar ook uit bezorgdheid om het doelwit te worden van juridische acties en negatieve aandacht.
17/04 11u30  Super Smash Bros. Ultimate krijgt een stagebuilder en Persona 5-personage JokerNintendo brengt donderdag patch 3.0 uit voor Super Smash Bros. Ultimate. Daarmee wordt onder meer een een nieuwe stagebuilder toegevoegd. Verder komt het personage Joker uit Persona 5 beschikbaar als vechter, al is dat alleen voor degenen die een aparte pas of pack kopen.
17/04 11u30  Curatoren verkopen geregeld klantgegevens zonder toestemming na faillissementCuratoren verkopen na bedrijfsfaillissementen geregeld klantgegevens door, waaronder die van failliete webwinkels. Volgens de privacywetgeving moeten klanten daar toestemming voor geven, maar daar wordt vaak niet om gevraagd. Curatoren negeren de privacywet soms helemaal.
17/04 10u45  ASML wil euv-chipmachine voor 170 wafers per uur in tweede helft 2019 leverenASML heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers nogmaals bevestigd dat de NXE:3400C naar verwachting in de tweede helft van dit jaar bij klanten beschikbaar is. Deze euv-machine is volgens het bedrijf in staat om 170 wafers per uur af te handelen.
17/04 10u45  Apple verhoogde schermhelderheid van de MacBook Air met een software-updateApple heeft op zijn website de specificaties aangepast van de MacBook Air 2018, om aan te geven dat het scherm voortaan een helderheid heeft van 400cd/m² in plaats van 300cd/m². De verbetering zou te danken zijn aan de macOS 10.14.4 software-update die Apple eind maart uitbracht.
17/04 09u30  Aantal betalende Netflix-gebruikers stijgt met bijna 10 miljoenNetflix heeft er in het afgelopen eerste kwartaal van 2019 9,6 miljoen betalende gebruikers bijgekregen. Die nieuwe klanten komen zoals gebruikelijk voornamelijk van buiten de Verenigde Staten. Volgens het bedrijf is dit wereldwijde cijfer de hoogste groei ooit in een kwartaal.
17/04 09u15  Intel stopt met ontwikkeling 5g-smartphonemodems na deal Apple en QualcommIntel stapt uit de markt van 5g-modems voor smartphones nadat Apple en Qualcomm besloten hebben opnieuw langdurig samen te werken. Intel bekijkt hoe het verder gaat met de ontwikkeling van 4g- en 5g-modems voor onder andere pc's.
17/04 08u45  Kamer krijgt nog geen inzage in rekenmodel voor subsidies elektrische auto'sDe Tweede Kamer heeft dinsdagavond nul op rekest gekregen tijdens een bij een hoorzitting uitgesproken wens om inzage te krijgen in het door het kabinet gehanteerde rekenmodel voor het inschatten van hoeveel elektrische auto's worden afgenomen en dus hoeveel subsidies nodig zijn.
17/04 08u30  Kamer krijgt nog geen inzage in rekenmodel voor subsidies van elektrische auto'sDe Tweede Kamer heeft dinsdagavond nul op rekest gekregen tijdens een bij een hoorzitting uitgesproken wens om inzage te krijgen in het door het kabinet gehanteerde rekenmodel voor het inschatten van hoeveel elektrische auto's worden afgenomen en dus hoeveel subsidies nodig zijn.
17/04 01u30  Combinatie van Xbox Live Gold en Xbox Game Pass gaat 13 euro per maand kostenMicrosoft heeft Xbox Game Pass Ultimate aangekondigd, een combinatie van de huidige Xbox Game Pass- en Xbox Live Gold-abonnementen. De combinatie kost 13 euro per maand. Later dit jaar is het abonnement af te sluiten.
17/04 01u30  Microsoft brengt Xbox One S zonder schijflade op 7 mei uit voor 230 euroMicrosoft heeft de Xbox One S All-Digital Edition officieel aangekondigd. De console is op het ontbreken van de schijflade na gelijk aan de reguliere Xbox One S. Er zit een 1TB-hdd in de console en Microsoft levert drie games mee.
17/04 00u30  Combinatie van Xbox Live Gold en Xbox Game Pass gaat 15 dollar per maand kostenMicrosoft heeft Xbox Game Pass Ultimate aangekondigd, een combinatie van de huidige Xbox Game Pass- en Xbox Live Gold-abonnementen. De combinatie kost 15 dollar per maand, een europrijs is nog niet bekend. Later dit jaar is het abonnement af te sluiten.
17/04 00u15  Microsoft brengt Xbox One S zonder schijflade op 7 mei uit voor 229 euroMicrosoft heeft de Xbox one S All-Digital Edition officieel aangekondigd. De console is op het ontbreken van de schijflade na gelijk aan de reguliere Xbox One S. Er zit een 1TB-hdd in de console en Microsoft levert drie games mee.
16/04 23u45  Apple en Qualcomm schikken alle rechtszaken en sluiten zesjarige overeenkomstApple en Qualcomm zijn tot een schikking gekomen. De partijen laten wereldwijd alle rechtszaken tegen elkaar vallen en hebben een zesjarige licentieovereenkomst gesloten. Ook sluiten de bedrijven een meerjarige overeenkomst voor het leveren van chips.
16/04 23u30  YouTube gaf nepnieuwsmelding bij livestream Notre-Dame-brandHet algoritme van YouTube zag livestreams van de Notre-Dame-brand maandagavond als nepnieuws. Bij de video verscheen bovendien een artikel over de terroristische aanval op de Twin Towers van het WTC op elf september 2001.
16/04 21u15  Rocket League-lootboxes kopen met geld kan niet meer in Nederland en BelgiëSpelers van Rocket League in Nederland en België kunnen na een update geen Crates meer openen met Keys. Die sleutels moeten met echt geld gekocht worden en zijn te gebruiken om lootboxes te openen.
16/04 20u45  TSMC kondigt 6nm-procedé met euv aanTSMC gaat een 6nm-procedé aanbieden, waarbij gebruikgemaakt wordt van euv. Het is een verbetering van het bestaande 7nm-procedé met euv. Begin 2020 moet de testproductie van start gaan. Ook Samsung kondigde dinsdag een 6nm-procedé aan.
16/04 20u30  Capcom-'miniconsole' met zestien oude arcadegames gaat 230 euro kostenCapcom komt in navolging van bedrijven als Nintendo, Sony en Sega ook met een miniconsole. De hardware heeft de vorm van een Capcom-logo en bestaat uit twee sticks met knoppen daarnaast. Er staan zestien CPS1- en CPS2-games op.
16/04 20u15  EU-instanties willen toestemming van Facebook om buiten België te adverterenDe Europese Unie verzoekt in een brief aan Facebook om buiten België te mogen adverteren. Volgens nieuwe Facebook-regels die zijn ingevoerd om het beïnvloeden van verkiezingen moeilijker te maken mogen politieke advertenties alleen nog in eigen land.
16/04 19u15  Renders tonen OnePlus 7-variant die veel lijkt op 6TEr zijn renders online verschenen die het ontwerp van een OnePlus 7-variant zouden tonen. Het zou dit keer gaan om de reguliere variant en die zou er bijna hetzelfde uitzien als de OnePlus 6T. De eerder getoonde variant met pop-upcamera zou de OnePlus 7 Pro zijn.
16/04 18u45  Gamescom krijgt openingsshow met aankondigingen van uitgeversGamescom, de gamebeurs die jaarlijks in Duitsland plaatsvindt in augustus, krijgt een openingsshow waar uitgevers en ontwikkelaars aankondigingen doen. Onder de noemer gamescom: Opening Night Live is de show op 19 augustus om 20:00 uur te zien.
16/04 18u30  DigiD- en Berichtenbox-apps zijn samen 3,3 miljoen keer gedownloadDe DigiD-app is 2,19 miljoen keer gedownload en de Berichtenbox-app voor post van de overheid is 1,2 miljoen keer gedownload. Iets meer dan de helft van de downloads is gedaan op iOS-apparaten.
16/04 18u00  Ecuador zegt slachtoffer te zijn van ddos-aanvallen sinds uitzetting AssangeEcuador stelt dat het 40 miljoen 'volumetrische hackaanvallen' heeft moeten verduren sinds het asiel van Julian Assange opgeschort is. Waarschijnlijk bedoelt het land daarmee dat er 40 miljoen automatische pogingen tot ddos-aanvallen zijn gedaan.
16/04 18u00  KPN brengt bèta uit van dienst om versleuteld bestanden te versturen - updateKPN heeft een bestandsoverdrachtsdienst uitgebracht die gericht is op beveiliging. Met Secure File Transfer kunnen gebruikers bestanden uitwisselen met eind-tot-eindversleuteling. De werking is vergelijkbaar met WeTransfer.
16/04 17u45  Razer brengt Core X Chroma-behuizing voor externe gpu's uit voor 430 euroRazer heeft een nieuwe behuizing voor externe videokaarten uitgebracht. De Core X Chroma is een duurdere versie van de Core X, met rgb-verlichting. De behuizing doet ook dienst als hub met usb- en gigabit ethernet-poorten en heeft een 700W-voeding.
16/04 17u45  KPN brengt bèta-dienst uit om versleuteld bestanden te versturen - updateKPN heeft een bestandsoverdrachtsdienst uitgebracht die gericht is op beveiliging. Met de dienst genaamd Secure File Transfer kunnen gebruikers bestanden uitwisselen met eind-tot-eind-versleuteling. Het is een dienst die wat de werking betreft vergelijkbaar is met WeTransfer.
16/04 17u15  Update Nintendo Switch maakt overzetten van individuele savegames mogelijkDe Nintendo Switch krijgt met de 8.0-update ondersteuning voor het overzetten van individuele savegames naar andere Switch-consoles. Voorheen konden gebruikers alleen alle save- en gebruikersdata in het geheel overzetten. De update is nu beschikbaar.
16/04 17u15  Electronic Arts dicht lek in Origin waarmee programma's konden worden geopendEA heeft een lek in gameplatform Origin gedicht waarmee code op de systemen van gebruikers kon worden uitgevoerd. Beveiligingsonderzoekers vonden een manier om via Origin andere programma's te kunnen openen, waaronder PowerShell.
16/04 17u00  Tele2: 50.000 zakelijke isdn1/2-klanten riskeren hun verbinding te verliezenVolgens een schatting van Tele2 zijn zo'n 50.000 bedrijven in Nederland nog afhankelijk van isdn1/2 voor hun telecommunicatie, terwijl dat systeem vanaf 1 september niet meer werkt. Een overstap naar een modernere aansluiting kan in de extreemste gevallen zestien weken duren.
16/04 16u45  Italië onderzoekt machtsmisbruik Amazon over voorkeursbeleid verkopersDe Italiaanse concurrentie- en marktautoriteit AGCM stelt een onderzoek in naar mogelijk machtsmisbruik van Amazon. Zo zou de webwinkel bepaalde verkooppartijen hoger in de zoekresultaten plaatsen als zij logistieke diensten afnemen bij Amazon.
16/04 16u45  YouTube gaf nepnieuwsmelding bij livestream Nôtre-Dame-brandHet algoritme van YouTube zag livestreams van de Nôtre-Dame-brand maandagavond als nepnieuws. Bij de video verscheen bovendien een artikel over de terroristische aanval op de Twin Towers van het WTC op elf september 2001.
16/04 16u00  Sony PlayStation 5 krijgt derde generatie Ryzen-cpu, Navi-gpu en raytracingSony voorziet de volgende PlayStation-console van een AMD Ryzen-cpu van de derde generatie met acht cores en een gpu op basis van de Navi-architectuur. De console gaat raytracing ondersteunen, krijgt een snelle ssd en ontwikkelaars hebben al devkits.
16/04 16u00  YouTube gaf nepnieuws-melding bij livestream Notre-Dame-brandHet algoritme van YouTube zag livestreams van de Notre-Dame-brand maandagavond als nepnieuws. Bij de video verscheen bovendien een artikel over de terroristische aanval op de Twin Towers van het WTC op elf september 2001.
16/04 15u45  YouTube gaf nepnieuws-melding bij livestream Notre Dame-brandHet algoritme van YouTube zag livestreams van de Notre Dame-brand maandagavond als nepnieuws. Bij de video verscheen bovendien een artikel over de terroristische aanval op de Twin Towers van het WTC op elf september 2001.
16/04 14u30  Renault presenteert elektrische stadsauto City K-ZE voor Chinese marktRenault heeft op de autoshow van Shanghai een elektrische stadsauto getoond. De City K-ZE is een stadsauto die is ontwikkeld voor de Chinese markt. Veel details over de auto geeft Renault niet. De City K-ZE wordt na de Chinese uitgave eind dit jaar, wereldwijd uitgebracht.
16/04 14u30  Age of Empires II: Definitive Edition verschijnt bij leeftijdskeuring VSMicrosoft kondigt wellicht binnenkort een Definitive Edition van Age of Empires II aan. Dat hangt samen met een pagina die online kwam bij De Amerikaanse Entertainment Software Rating Board. Wanneer de Definitive Edition wordt aangekondigd is nog onbekend.
16/04 14u00  FireEye brengt opensource-analysetool voor Flash-bestanden uitBeveiligingsbedrijf FireEye brengt een opensource-tool uit voor het analyseren van Flash-bestanden. Onderzoekers en ontwikkelaars kunnen de tool als losse applicatie gebruiken of als library integreren in eigen software.
16/04 14u00  Logitech introduceert universele afstandsbediening met ondersteuning voor AlexaLogitech heeft de Harmony Express uitgebracht, een universele afstandsbediening met ondersteuning voor spraakassistent Alexa. Naast deze ondersteuning valt op dat de remote relatief weinig knoppen heeft.
16/04 13u45  Age of Empires II: Definitive Edition duikt op bij Amerikaanse leeftijdskeuringMicrosoft kondigt wellicht binnenkort een Definitive Edition van Age of Empires II aan. Dat hangt samen met een pagina die online kwam bij De Amerikaanse Entertainment Software Rating Board. Wanneer de Definitive Edition wordt aangekondigd is nog onbekend.
16/04 13u15  KPN brengt dienst uit om versleuteld bestanden te versturenKPN heeft een bestandsoverdrachtsdienst uitgebracht die gericht is op beveiliging. Met de dienst genaamd Secure File Transfer kunnen gebruikers bestanden uitwisselen met eind-tot-eind-versleuteling. Het is een dienst die wat de werking betreft vergelijkbaar is met WeTransfer.
16/04 13u15  SpaceX verliest middelste gelande Falcon Heavy-rakettrap wegens ruwe zeeSpaceX heeft vrijdagochtend een geslaagde lancering met de Falcon Heavy uitgevoerd, waarbij zowel de twee zijboosters als de middelste core succesvol zijn geland. De middelste core landde op een schip, maar door de ruige zee is de rakettrap alsnog verloren gegaan.
16/04 12u15  Samsung is klaar voor testproductie op 5nm met euv en werkt aan 6nm-nodeSamsung heeft zijn faciliteiten voor het maken van chips op 5nm met euv gereed. De chipfabrikant kan nu beginnen met het maken van de eerste chips. Productie op grote schaal moet ergens volgend jaar beginnen. Er komt ook een 6nm-node met euv.
16/04 12u15  Aston Martin introduceert zijn eerste elektrische autoHet exclusieve Britse automerk Aston Martin heeft zijn eerste elektrische wagen gepresenteerd. De Rapide E, die bijna vier jaar geleden werd aangekondigd, beleefde dinsdag zijn debuut op de Shanghai Auto Show. Aston Martin zal slechts 155 exemplaren van de bolide produceren.
16/04 11u30  Filterlijsten voor meerdere adblockers zijn te misbruiken voor code-injectieHet is mogelijk code uit te voeren via de filterlijsten van verschillende populaire adblockers. Het gaat om een kwetsbaarheid in AdBlock, Adblock Plus en uBlock. Auteurs van de lijsten kunnen die manipuleren om websites om te leiden naar andere domeinen om zo scripts te injecteren.
16/04 11u15  Free-to-playgame Forza Street komt uit voor Windows en later voor Android en iOSMicrosoft heeft een free-to-playgame in de Forza-serie uitgebracht. Wat gameplay betreft is de racegame zeer eenvoudig, spelers hoeven niet te sturen. Het spel is een rebrand van Miami Street dat vorig jaar uitkwam.
16/04 11u00  Aantal Apex Legends-kijkers op Twitch is sinds februari sterk gedaaldApex Legends verscheen uit het niets in februari en het battle royale-spel werd snel erg populair, zowel wat het aantal spelers als kijkers betreft. Dat laatste cijfer zit echter al enige tijd in een flinke duikvlucht op streamingplatform Twitch.
16/04 11u00  Firefox-ontwikkelaars beschuldigen Google van tegenwerkingEen voormalig topman van Mozilla zegt dat Google de browser Firefox de voorbije tien jaar doelbewust en systematisch heeft tegengewerkt, zodat Chrome sneller kon groeien. De afgelopen maanden uitten andere Firefox-teamleden ook al beschuldigingen aan het adres van Google.
16/04 10u30  Huawei brengt P30 Lite-smartphone volgende maand uit in NederlandHuawei brengt zijn P30 Lite-smartphone volgende maand uit in Nederland voor een adviesprijs van 369 euro. De Chinese smartphonemaker presenteerde het model al enkele weken geleden. Het toestel heeft onder meer een 48-megapixelcamera.
16/04 10u15  AMD introduceert embedded Ryzen-apu met Vega 3-gpu die naar Atari VCS komtAMD heeft nieuwe een nieuwe serie van embedded-processors geïntroduceerd. Er komen twee varianten van de Embedded R1000-apu. Beiden zijn dualcores die aan vier threads kunnen werken, met een Vega 3-gpu. Atari stopt zo'n chip in zijn VCS-console.
16/04 10u00  Gerucht: Microsoft werkt aan draadloze oortjesMicrosoft zou werken aan zijn eigen versie van draadloze oortjes. Het bedrijf presenteerde vorig jaar zijn eerste draadloze hoofdtelefoon en zou die expertise willen gebruiken om ook een ander draadloos audioproduct te maken, meldt de website Thurrott.com.
16/04 07u30  Apple waarschuwt voor interferentie Pencil en contactloze autosleutelsAls de Apple Pencil van de tweede generatie draadloos laadt op een iPad Pro, kan dat interferentie veroorzaken bij het gebruik van contactloze autosleutels. Dat heeft Apple op de ondersteuningspagina van de Pencil gezet.
16/04 07u00  Gerucht: Microsoft werkt aan eigen versie AirPodsMicrosoft zou werken aan zijn eigen versie van draadloze oortjes. Het bedrijf presenteerde vorig jaar zijn eerste draadloze hoofdtelefoon en zou die expertise willen gebruiken om ook een ander draadloos audioproduct te maken, meldt de website Thurrott.com.
16/04 06u45  Google plaatst teaser voor Pixel-aankondiging op 7 meiGoogle heeft een teaser online geplaatst voor een aankondiging in de Pixel-lijn op 7 mei. Op die datum heeft de zoekgigant ook zijn keynote op de eigen ontwikkelaaarsconferentie I/O. Er gaan al maanden geruchten over twee goedkopere Pixel-telefoons.
15/04 21u15  Elon Musk: Tesla ligt ver voor op anderen met technologie voor autonoom rijdenElkon Musk heeft in een recent interview aangegeven dat Tesla in zijn ogen ver voor ligt op anderen als het gaat om systemen voor autonoom rijden. Musk zet met Tesla in op optische sensoren en radar, terwijl andere bedrijven onder meer inzetten op het op lasers gebaseerde lidar.
15/04 20u30  VLC-team: mediaspelerblokkade op Huawei-smartphones is maanden geleden opgehevenHet team achter VLC laat op basis van een bericht van Android Police weten dat VLC gewoon weer via de Play Store is te downloaden op Huawei-smartphones. Dit zou al sinds een aantal maanden het geval zijn. Vorig jaar werden verschillende telefoons van de whitelist geschrapt.
15/04 20u00  Criminelen hadden maandenlang toegang tot sommige Outlook-accounts - update 2Criminelen hebben drie maanden toegang gehad tot een onbekend aantal e-mailaccounts van Microsoft-diensten Outlook, Hotmail en MSN. Ze kregen die toegang via een supportportaal van Microsoft. Getroffen gebruikers hebben een e-mail gehad.
15/04 19u45  Octopath Traveler komt op 7 juni uit voor de pcOctopath Traveler, de door het Japanse bedrijf Square Enix uitgebrachte jrpg die sinds de zomer van vorig jaar beschikbaar is voor de Nintendo Switch, komt vanaf 7 juni via Steam beschikbaar voor pc-spelers.
15/04 19u30  'Sony laat crossplatform overzetten van Destiny 2-personages naar pc niet toe'Volgens een redacteur van gamesite Kotaku laat Sony het niet toe om spelers de mogelijkheid te geven hun Destiny 2-personages over te hevelen naar een ander platform. De fabrikant heeft zich eerder stevig verzet tegen crossplatformfuncties bij andere games.
15/04 18u30  'Apple voorziet iOS 13 van donkere modus'Apple geeft gebruiker van het nog uit te brengen iOS 13 te mogelijkheid te kiezen voor een donkere modus. Althans, dat meldt de website 9to5Mac op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de ontwikkeling van de nieuwe versie van het besturingssysteem.
15/04 18u15  VK komt met standaarden om privacy van kinderen te beschermen op sociale mediaDe Britse privacywaakhond, de Information Commissioner's Office, heeft zestien verschillende standaarden opgesteld in de vorm van een code, waar partijen als Facebook zich wellicht aan moeten gaan houden. Het gaat vooral om het beschermen van de privacy van kinderen.
15/04 17u30  Minister stopt ontwikkeling ict-systeem voor NVWA wegens kostenoverschrijdingenCarola Schouten, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, heeft de ontwikkeling van een ict-systeem voor voedselveiligheidstoezichthouder NVWA per direct stopgezet. Volgens haar wordt het zogeheten Inspect-systeem te duur en wordt de deadline niet gehaald.
15/04 16u30  Volvo laat auto's elkaar waarschuwen voor gladde wegen en gevaarlijke situatiesVolvo laat zijn auto's vanaf deze week met elkaar communiceren over gevaarlijke situaties op de weg. Zodra een Volvo-auto de alarmlichten aanzet krijgen alle ondersteunde Volvo-auto's in de buurt een signaal. De auto's gaan elkaar ook informeren over gladde wegen.
15/04 16u30  Criminelen hadden maandenlang toegang tot sommige Outlook-accounts - updateCriminelen hebben drie maanden toegang gehad tot een onbekend aantal e-mailaccounts van Microsoft-diensten Outlook, Hotmail en MSN. Ze kregen die toegang via een supportportaal van Microsoft. Getroffen gebruikers hebben een e-mail gehad.
15/04 15u45  Criminelen hebben maandenlang toegang gehad tot sommige Outlook-accountsCriminelen hebben drie maanden toegang gehad tot een onbekend aantal e-mailaccounts van Microsoft-diensten Outlook, Hotmail en MSN. Ze kregen die toegang via een supportportaal van Microsoft. Getroffen gebruikers hebben een e-mail gehad.
15/04 15u30  Nederlandse politie registreert 38 procent toename internetfraudeIn het eerste kwartaal van 2019 is het aantal gevallen van geregistreerde internetfraude met 38 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De politie denkt dat de stijging deels komt omdat het doen van aangifte op internet makkelijker is gemaakt.
15/04 15u15  'China zet ai-gestuurde gezichtsherkenning in voor identificatie van Oeigoeren'The New York Times meldt dat de Chinese autoriteiten een uitgebreid ai-gezichtsherkenningssysteem gebruiken om een minderheidsgroepering in het westen van het land in de gaten te houden. Het gaat om de Oeigoeren, een grote moslimminderheid in China.
15/04 14u45  Volkswagen introduceert elektrische I.D. Roomzz-suv met actieradius van 450kmVolkswagen heeft een geheel elektrische suv gepresenteerd. Deze I.D. Roomzz-suv komt in eerste instantie uit op de Chinese markt, in 2021. In de I.D.-serie volgen nog meer elektrische automodellen. De auto zou een bereik van 450km moeten halen.
15/04 14u45  Prijs van Tesla's Full Self Driving-upgrade stijgt komende tijd met 3000 dollarElon Musk heeft gewaarschuwd dat de upgrade voor de volledig zelfrijdende besturing van Tesla-auto's met ingang van 1 mei gestaag duurder gaat worden. Uiteindelijk zal er ongeveer 3000 dollar bovenop de prijs komen, die nu nog op 5000 dollar ligt.
15/04 14u00  OpenAI Five-bots verslaan Dota 2-topteamOpenAI Five, het Dota 2-team aangedreven door de ai van onderzoeksgroep OpenAI, heeft een team van professionals verslagen. De ai gebruikte agressieve tactieken die gericht waren op kortetermijnvoordelen, maar dat legde de ai geen windeieren.
15/04 13u45  Gerucht: TSMC maakt Apple A13-soc op verbeterd 7nm-procedé met euvVolgens een gerucht gaat TSMC later dit jaar de Apple A13-soc maken op een verbeterde versie van zijn 7nm-procedé met euv. De massaproductie op dit procedé zou in de loop van het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan.
15/04 13u45  Vlaamse autonome boot maakt proefvaart voor oceaanoversteekProject Mahi, een autonome boot die een reis zal maken over de Atlantische Oceaan, is afgelopen zondag succesvol getest. Tijdens zijn reis zal de boot atmosferische en oceanografische data verzamelen. Het begin van de reis is gepland op 1 mei.
15/04 13u15  Details van Intel Coffee Lake T-desktopprocessors verschijnen onlineEr is een lijst met kloksnelheden van Intels Coffee Lake T-cpu's verschenen. De T-processors zijn zuinige varianten van Intels meest recente processors voor desktop-pc's. Het topmodel, de i9-9900T, draait op 2,1GHz met een turbosnelheid van 4,4GHz.
15/04 12u15  President Ecuador: Assange gebruikte ambassade als spionagecentrumLenín Moreno, president van Ecuador, zegt dat Julian Assange de ambassade gebruikte om andere landen te bespioneren. Zo zou hij belastende foto's hebben verspreidt en probeerde hij andere landen te destabiliseren. Daarom heeft de president hem de ambassade uitgezet.
15/04 12u15  EU-lidstaten keuren auteursrechtrichtlijn met 'uploadfilters' en 'linktaks' goedIn navolging van het Europees Parlement heeft de Raad van de Europese Unie ingestemd met de vernieuwde EU-auteursrechtrichtlijn. Nederland stemde tegen en België onthield zich van stemming. De nieuwe wetgeving is er nu definitief door.
15/04 11u45  Europese Raad keurt auteursrechtrichtlijn met 'uploadfilters' en 'linktaks' goedIn navolging van het Europees Parlement hebben de lidstaten van de Europese Raad ingestemd met de vernieuwde EU-auteursrechtrichtlijn. Nederland stemde tegen en België onthield zich van stemming. De nieuwe wetgeving is er nu definitief door.
15/04 11u00  BioWare onthult nieuwe uitbreiding voor Star Wars: The Old RepublicMmorpg Star Wars: The Old Republic krijgt een nieuwe uitbreiding genaamd Onslaught. Deze bevat twee nieuwe planeten, een verhoogd maximumlevel, nieuwe abilities en de introductie van tactical items.
15/04 10u30  Purism brengt Linux-smartphone na vertraging in derde kwartaal uit - updateHet bedrijf Purism brengt zijn eerder aangekondigde Linux-smartphone, met de naam Librem 5, niet in april uit, maar in plaats daarvan in het derde kwartaal. Het is niet de eerste keer dat Purism met vertraging te maken krijgt.
15/04 09u30  Onderzoeker vindt zero-daykwetsbaarheid in Internet Explorer 11Een beveiligingsonderzoeker heeft een kwetsbaarheid in Internet Explorer 11 aangetroffen waar nog geen patch voor is. Het lek betreft de manier waarop IE met mht-bestanden omgaat. IE 11 is de standaardbrowser die deze bestanden opent.
15/04 09u00  Gerucht: Apple investeert half miljard dollar in ontwikkeling games voor ArcadeApple investeert naar verluidt een half miljard dollar in de ontwikkeling van games voor zijn nieuwe dienst Apple Arcade. Het bedrag zou ten goede komen aan de ontwikkeling van meer dan honderd spellen. Apple betaalt onder andere voor tijdelijke exclusiviteit.
15/04 08u30  Onderzoeker vindt zero-day-kwetsbaarheid in Internet Explorer 11Een beveiligingsonderzoeker heeft een kwetsbaarheid in Internet Explorer 11 aangetroffen waar nog geen patch voor is. Het lek betreft de manier waarop IE met mht-bestanden omgaat. IE 11 is de standaardbrowser die deze bestanden opent.
15/04 07u45  Advies aan Belgische regering: geen bewijs voor spionage HuaweiHet Centrum voor Cybersecurity België heeft niet voldoende aanwijzingen gevonden die erop wijzen dat Huawei een bedreiging is bij het aanleggen van 5g-netwerken. Veel landen maken zich zorgen over spionage van netwerkapparatuur van de Chinese producent.
15/04 07u15  Gerucht: Xbox One S zonder schijflade kost 229 euroDe Xbox One S zonder schijflade, die All Digital zou gaan heten, komt op 7 mei uit voor 229 euro. Dat meldt de Duitse site WinFuture op basis van eigen bronnen. Daarmee is hij goedkoper dan andere Microsoft-consoles.
14/04 13u30  Gerucht: Amazon werkt aan gratis muziekdienst voor Echo-speakersAmazon zou van plan zijn een muziekdienst uit te brengen waarmee gebruikers gratis naar muziek kunnen luisteren, met de bedoeling om dat op de Echo-speaker te doen. De dienst zou wel worden voorzien van advertenties.
14/04 13u00  Stratolaunch kent succesvolle eerste vlucht met 'lanceervliegtuig'Stratolaunch heeft voor het eerst gevlogen met de Roc, het grootste vliegtuig ooit gebouwd. De vlucht duurde 2,5 uur en was bedoeld voor testdoeleinden. Stratolaunch wil met het vliegtuig vanuit de lucht raketlanceringen uitvoeren.
14/04 12u30  SpaceIL gaat opnieuw proberen een lander op de maan te zetten na eerdere crashNa de gefaalde maanlanding van de Beresheet, gaat SpaceIL opnieuw proberen een lander op de maan te krijgen, met de naam Beresheet 2.0. Als de missie lukt, is het de eerste geslaagde private maanmissie ooit.
14/04 12u15  SpaceIL gaat opnieuw proberen een lander op de maan te zettenNa de gefaalde maanlanding van de Beresheet, gaat SpaceIL opnieuw proberen een lander op de maan te krijgen, met de naam Beresheet 2.0. Als de missie lukt, is het de eerste geslaagde private maanmissie ooit.
14/04 11u00  Twitch brengt gratis karaokegame uitTwitch heeft met de naam Twitch Sings een karaokespel uitgebracht, dat gratis is te spelen. Er is nauwe integratie met de streamingdienst van het bedrijf, en het voornaamste doel is dan ook om samen met een geheel kanaal liedjes te zingen.
14/04 09u45  Respawn geeft trailer en releasedatum vrij van Star Wars Jedi: Fallen OrderRespawn heeft zoals beloofd informatie losgelaten over de aankomende game Star Wars Jedi: Fallen Order. Het spel moet op 15 november beschikbaar zijn, en is dan zowel op de pc als op de Xbox One en PlayStation 4.
14/04 08u30  Trailer van vr-game Star Wars Vader Immortal komt uitVan de Star Wars-game Vader Immortal is een trailer verschenen, die een inkijkje geeft in hoe de game eruit komt te zien. Ook hebben de makers van het virtual reality-spel informatie losgelaten over de verhaallijn.
13/04 18u15  SNS kampt vrijdagavond met storing bij internetbankieren - update 3SNS heeft te maken met een storing waardoor klanten niet kunnen internetbankieren via hun smartphone. De storing lijkt vrijdagavond te zijn ontstaan, en de bank heeft de problemen bevestigd. Waardoor het euvel is veroorzaakt, is nog niet bekend.
13/04 13u30  Purism brengt Linux-smartphone na vertraging in derde kwartaal uitHet bedrijf Purism brengt zijn eerder aangekondigde Linux-smartphone, met de naam Librem 5, niet in april uit, maar in plaats daarvan in het derde kwartaal. Het is niet de eerste keer dat Purism met vertraging te maken krijgt.
13/04 12u45  Android krijgt wellicht mogelijkheid om gesprekken op te nemen en te forwardenGoogle lijkt van plan te zijn om een mogelijkheid in Android te introduceren waarbij telefoongesprekken opgenomen kunnen worden. Ook moet het mogelijk worden om binnenkomende gesprekken te forwarden naar een andere simkaart.
13/04 11u15  Oprichter Silk Road 2 krijgt gevangenisstraf van 5 jaarThomas White, bekend onder het pseudoniem Dread Pirate Roberts 2, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar in het Verenigd Koninkrijk. Hij was de oprichter van Silk Road 2, een platform waar onder andere drugs werden verhandeld.
13/04 11u15  SNS kampt vrijdagavond met storing bij internetbankieren - update 2SNS heeft te maken met een storing waardoor klanten niet kunnen internetbankieren via hun smartphone. De storing lijkt vrijdagavond te zijn ontstaan, en de bank heeft de problemen bevestigd. Waardoor het euvel is veroorzaakt, is nog niet bekend.
13/04 10u45  Oculus laat per abuis easter eggs op Touch-controllers zittenOculus heeft een fout gemaakt met het printen van labels Touch-controllers waardoor prototype-teksten per abuis op de apparaten zijn beland. Hierdoor zijn grappig bedoelde zinnen per abuis bij consumenten terechtgekomen.
13/04 08u45  Oculus laat per abuis easter eggs in software voor Touch-controllers zittenOculus heeft een fout gemaakt bij het installeren van software op de Touch-controllers waardoor prototype-software per abuis op de apparaten is beland. Hierdoor zijn grappig bedoelde zinnen per abuis niet van de controllers verwijderd.
13/04 07u00  SNS kampt vrijdagavond met storing bij internetbankieren - updateSNS heeft te maken met een storing waardoor klanten niet kunnen internetbankieren via hun smartphone. De storing lijkt vrijdagavond te zijn ontstaan, en de bank heeft de problemen bevestigd. Waardoor het euvel is veroorzaakt, is nog niet bekend.
13/04 00u15  SNS kampt vrijdagavond met storing bij internetbankierenSNS heeft te maken met een storing waardoor klanten niet kunnen internetbankieren via hun smartphone. De storing lijkt vrijdagavond te zijn ontstaan, en de bank heeft de problemen bevestigd. Waardoor het euvel is veroorzaakt, is nog niet bekend.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Netflix test optie om willekeurig afleveringen af te spelen19/04 17u00 - Tweakers.net: Netflix test een Random Episode-optie om een willekeurige aflevering uit een serie te kijken. Dat schrijft Android Police op basis van een lezerstip. Voor zover bekend werkt de functie alleen in de Android-app.
2x Amazon sluit zijn online handelsplatform in China18/04 09u00 - Tweakers.net: Amazon stopt 18 juli met zijn online marktplaats in China. In plaats daarvan richt het bedrijf zich met zijn globale webwinkel op Chinese klanten. Een reden gaf het bedrijf niet, maar waarschijnlijk is de concurrentie van plaatselijke aanbieders te groot.
2x Eerste openbare bèta Android 9 voor OnePlus 3 en 3T is beschikbaar18/04 11u45 - Tweakers.net: De eerste open bèta van OxygenOS op basis van Android 9.0 Pie voor de OnePlus 3 en 3T is online verschenen. De release zat er al aan te komen, aangezien een open bèta voor de Chinese variant van OnePlus' OS twee weken geleden al online kwam.
2x Amazon komt met gratis versie muziekdienst19/04 07u45 - Tweakers.net: Amazon is begonnen met het aanbieden van een gratis versie van zijn muziekdienst. Daarmee kunnen klanten luisteren naar geselecteerde playlists met advertenties tussendoor op apparaten met Amazons digitale assistent Alexa.
2x Microsoft stopt vier jaar eerder dan voorheen gemeld met app-updates Windows 819/04 11u00 - Tweakers.net: Microsoft heeft een vorig jaar gepubliceerde mededeling stilletjes aangepast om duidelijk te maken dat Windows 8 vanaf 1 juli dit jaar geen app-updates meer krijgt. Oorspronkelijk stond er dat dit vanaf 2023 het geval zou zijn.
2x Instagram experimenteert met functie die het aantal likes onzichtbaar maakt19/04 11u30 - Tweakers.net: Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt voor de volgers van het account. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers zich meer gaan richten op de boodschap zelf en minder op het aantal likes. De functie is nog niet geactiveerd.
2x Nintendo Switch komt beschikbaar in deel van China19/04 14u30 - Tweakers.net: Een Chinese provincie heeft toestemming gegeven voor de levering van de Nintendo Switch in de regio. Het is de eerste keer dat de draagbare console op de lucratieve Chinese markt beschikbaar komt.
2x Toyota en Softbank steken samen een miljard dollar in Ubers zelfrijdende tech19/04 17u30 - Tweakers.net: Toyota, Denso en de SoftBank Vision Fund investeren gezamenlijk een miljard dollar in Ubers Advanced Technologies Group, het onderdeel van Uber dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Denso maakt auto-onderdelen en is in handen van Toyota.
1x Ecuador zegt slachtoffer te zijn van ddos-aanvallen sinds uitzetting Assange16/04 18u00 - Tweakers.net: Ecuador stelt dat het 40 miljoen 'volumetrische hackaanvallen' heeft moeten verduren sinds het asiel van Julian Assange opgeschort is. Waarschijnlijk bedoelt het land daarmee dat er 40 miljoen automatische pogingen tot ddos-aanvallen zijn gedaan.
1x EU-parlement stemt in met regels verwijderen terroristische content binnen uur17/04 18u15 - Tweakers.net: Het Europees Parlement heeft ingestemd met regels die techbedrijven verplichten om terroristische content binnen een uur ontoegankelijk te maken. Daarmee komen de omstreden regels een stap dichterbij.

Statistieken

Artikels:
32504
Gelezen:
9882
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven