woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

Trouw

Verbergen Tonen
19/02 09u45  Kabinetsformatie België zit muurvast, nieuwe verkiezingen dan maar? Negen maanden na de verkiezingen is er nog niet het geringste zicht op een nieuw kabinet in België.
19/02 09u30  Het kabinet wil bezuinigen op de uitkering voor nabestaanden: ‘Dit wordt een drama’ Het kabinet wil de uitkering verminderen voor mensen die een partner hebben verloren. CNV is boos: ‘Dit wordt een drama.’
19/02 09u15  Hoe raadselachtig is de mens, in staat tot zoveel kwaads en goeds Nu wist ik het nog niet. Deugden de meeste mensen, zoals Rutger Bregman zei, of was dat toch wishful thinking? Met één oog las ik de laatste bladzijden van zijn boek – hij had het me opgestuurd, nadat ik bij het verschijnen een ietwat sceptische column had geschreven. ‘Een nieuwe geschiedenis van de mens’, luidde de ondertitel, en er volgden een dikke vijfhonderd pagina’s met voorbeelden en onderzoeken uit heden en verleden die een gunstig licht werpen op onze soort. Ik werd er, ondanks enige bedenkingen, behoorlijk vrolijk van. Op z’n minst was duidelijk dat het veel te ver gaat om te zeggen dat dé mens niet deugt.
19/02 09u00  Hoe de advocate van Weinstein daders van slachtoffers maakt Een jury buigt zich de komende dagen over de (on)schuld van filmproducent Harvey Weinstein. De uitkomst kan verrassend zijn.
19/02 08u45  De boeren hebben hun mening over het stikstofrapport al klaar Lees meer >
19/02 01u15  Radicale boeren ‘gijzelen’ stikstofdebat De onderhandelingen over stikstofmaatregelen verlopen uitermate stroef. Een week van protesten en alternatieve cijfers zal het overleg waarschijnlijk niet vlot trekken.23 
19/02 00u15  Het kabinet wil bezuinigen op de nabestaandenuitkering: ‘Dit wordt een drama’ Het kabinet wil de uitkering verminderen voor mensen die een partner hebben verloren. CNV is boos: ‘Dit wordt een drama.’22 
18/02 22u30  Kan hij Trump verslaan? Omstreden miljardair Mike Bloomberg mengt zich in de verkiezingsstrijd Woensdag mengt multimiljardair Bloomberg zich voor het eerst in de strijd om de Democratische nominatie.
18/02 22u15  Heeft uw kind een mes? 2500 euro boete, zegt Aboutaleb. Is dat wel eerlijk? Ouders van Rotterdamse jongeren die een mes bezitten, riskeren een hoge boete. Is de maatregel wel eerlijk?
18/02 22u00  In Tiel worden Polen behandeld als studenten, en dat lijkt te werken Gemeenten willen een rem op de huisvesting van arbeidsmigranten zetten. In Tiel doen ze dat al een tijdje. Maar werkt het?
18/02 22u00  Verrassing: Turkse rechtbank spreekt verdachten Gezi-protesten vrij Wederom een kafkaëske dag in de Turkse rechtspraak. Op één en dezelfde dag is een prominente Turkse zakenman vrijgesproken en opnieuw aangeklaagd.
18/02 21u45  De huisvesting van arbeidsmigranten reguleren? In Tiel doen ze dat met ‘Polenhuizen’ Gemeenten willen een rem op de huisvesting van arbeidsmigranten zetten. In Tiel doen ze dat al een tijdje. Maar werkt het?
18/02 21u15  Een quotum voor arbeidsmigranten? In Tiel doen ze dat al een tijdje Gemeenten willen een rem op de huisvesting van arbeidsmigranten zetten. In Tiel doen ze dat al een tijdje. Maar werkt het?
18/02 19u00  Een zelfrijdende Tesla die levens redt. Te mooi om waar te zijn? Misschien wel Een auto die zelf het stuur overneemt? Zulke wagens slaan vroeg of laat op hol en dan rijden ze ­tegen een boom aan. En wat kiest de autopilot-functie als een kind én een bejaard stel tegelijkertijd oversteken? Het is het angstbeeld dat we van autonoom rijdende auto’s hebben. Toch komen er voorzichtig hoopgevende signalen vanaf de snelweg.
18/02 18u45  Maar weinig mensen kijken ‘Back on track’ tot het einde, dat is niet zo gek Ze heeft de naam van een gedicht, Rosan van der Zee (23), maar haar leven is minder rooskleurig. Op haar zestiende kreeg ze een lichte hersenbloeding door een ongeluk met een paard, vertelde ze in ‘Back on track’ (NTR), maandag. Ze veranderde in een teruggetrokken kind dat haar achterstand zo overcompenseerde dat ze depressieve gevoelens kreeg en dat niets meer lukte.
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/02 18u30  ‘Nederland wist van hogere risico op doden bij aanval op Hawija’Nederland wist dat de aanval op het Iraakse Hawija riskanter was dan vooraf berekend, blijkt nu. De Kamer wil een nieuw debat met minister Bijleveld van Defensie.
18/02 16u30  Ceta-verdrag overleeft stemming in Kamer ternauwernoodHet vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA) is dinsdag met een meerderheid van drie stemmen goedgekeurd door de Tweede Kamer.
18/02 15u45  Weinsteins advocate maakte in de rechtbank daders van zijn slachtoffersDe vooruitzichten voor filmproducent Harvey Weinstein leken bijzonder eenduidig. Nadat zeker honderd vrouwen uit de filmindustrie hadden verteld dat hij ook hen seksueel had misbruikt, zou de gevangenis zijn voorland zijn. Maar nu een jury in New York zich vanaf dinsdag over zijn zaak buigt, is het plotseling allemaal zo zeker niet meer.
18/02 15u45  Naar het strafkamp gestuurd vanwege een baard of een hoofddoekOeigoeren in de Chinese regio Xinjiang worden om oppervlakkige redenen vastgezet vanwege hun islamitische geloof. Dat blijkt uit een uitgelekt document.
18/02 15u45  Kinderopvang mag vaccinatiebewijs gaan eisenKinderdagverblijven mogen voortaan kinderen weigeren die niet zijn gevaccineerd, heeft de Tweede Kamer besloten. Het kabinet was nog niet toe aan die stap, maar een grote Kamermeerderheid denkt daar anders over.
18/02 14u00  De privacy van slachtoffers wordt onnodig vaak geschondenWaar de verdachte een zwart balkje krijgt, zou het slachtoffer een wit balkje moeten hebben, zegt Slachtofferhulp Nederland. De privacy van slachtoffers wordt vaak onnodig geschonden.
18/02 13u30  Tijdens sportsessies in Den Haag gaat het er soms ruig aan toeZouden Mark Rutte zijn armspieren zo sterk geworden zijn van het handen schudden met Donald Trump? Feit is dat de premier zijn eigen krachten niet kent. Vorige week verscheen minister Raymond Knops in de Tweede Kamer met een brace om zijn pols. Rutte had te hardhandig aan Knops’ arm getrokken, tijdens de wekelijkse fitnesstraining van bewindslieden voor de vrijdagse ministerraad. Het resultaat was een scheur in de polsmeniscus van de minister van binnenlandse zaken. Eind deze week moet hij met zijn blessure op controle.
18/02 13u15  Temperamentvolle bondscoach Caldas na Tokio 2020 weg bij hockeyersMax Caldas stopt na de Olympische Spelen van Tokio deze zomer als bondscoach van de hockeyers. De Argentijn heeft aan de hockeybond KNHB laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.
18/02 12u15  Soms elke tien minuten tot ’s avonds laat: het geklepper van helikoptersOmwonenden willen dat de militaire vliegbasis Gilze-Rijen geen extra vluchten krijgt. Ze hebben al genoeg overlast van het helikopterveld, vinden ze. Het ministerie van defensie gaat daar nu in mee.
18/02 12u15  ‘Fairplay-regels zijn een miskleun’De Champions League wordt dinsdagavond hervat. Is de strijd van de Europese voetbalelite eerlijker geworden door Financial Fair Play?
18/02 12u15  Achter de dijken, veilig voor de boze buitenwereldDe ratificatie van het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie vormde een belangrijk moment in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Niet eerder was een dergelijk verdrag onderwerp van dermate grote politieke meningsverschillen en niet eerder zorgde een dergelijk verdrag voor de snelle opkomst van alweer een nieuwe politieke partij.
18/02 11u30  De slimme speaker houdt ouderen zelfstandig, maar Google luistert meeOuderen met een spraakassistent kunnen langer zelfstandig wonen en voelen zich minder eenzaam, zeggen zestigplussers die zo'n apparaat kregen voor onderzoek. Maar Google-medewerkers horen alle opdrachten aan het apparaat.
18/02 09u00  Xi Jinping maakt zich groot en daarmee neemt hij een risicoDe Chinese leider Xi Jinping pakt de virusuitbraak met ferme hand aan, die indruk wil hij in ieder geval wekken. Komt dat ook zo over bij de Chinezen?
18/02 07u45  De verandermanagers bedachten een nieuw soort hel14 juni 2019
18/02 07u15  Weg met de fabel van de biologische verschillen!De vraag die Monic Slingerland deze week aan de lezers voorlegde, vond ik zeker relevant: ‘Maakt het u uit hoeveel vrouwen er in de krant staan?’ Eerst wilde ik de vraag positief beantwoorden. In de periode dat ik bij deze krant kwam werken, meldde bijvoorbeeld de hoofdredactie met gepaste trots dat de redactie van Trouw verhoudingsgewijs in Nederland de meeste vrouwelijke leden telde. Hoewel Monic ons verzekert dat ‘voor de opinieredactie de strekking van het artikel belangrijker is dan de sekse van de auteur’, wordt in het algemeen veel vrouwen als een bonus ervaren en andersom te veel mannen als een malus.
18/02 07u00  De verandermanagers bedachten een nieuw gruwelconcept...14 juni 2019
18/02 06u45  Formule 1-teams vervoeren over het strand? ‘Mesjogge’, vindt GroenLinksRaadsleden van GroenLinks in Noordwijk en Zandvoort zijn boos over een voornemen van de gemeente Noordwijk om de Formule 1-teams te laten vervoeren over het strand.
18/02 06u00  Woningzoekers opgelet: woningcorporaties willen jaarlijks tienduizend extra woningen bouwenWoningcorporaties willen per jaar tienduizend tijdelijke woningen bouwen voor mensen die gescheiden zijn, studenten en andere spoedzoekers.
17/02 22u15  Ggz-patiënten die euthanasie willen, zijn opvallend vaak vrouwPsychiatrisch patiënten die euthanasie willen, zijn opvallend vaak laagopgeleid en vaker vrouw dan man.
17/02 22u00  Oud-voorman As Soennahmoskee: Islamitisch gezien mág je geen voorwaarden stellen aan een donatieVaak weet een moskee niet wie haar donateurs zijn, legde de oud-voorman van de As Soennahmoskee uit.
17/02 21u45  Oud-voorman As Soennahmoskee: Een moskee mág niet eens voorwaarden stellen aan een donatieVaak weet een moskee niet wie haar donateurs zijn, legde de oud-voorman van de As Soennahmoskee uit.
17/02 21u30  Oppositie maakt zich zorgen om IT-vernieuwing: ‘Een ramp in slowmotion’Een ramp in slowmotion, zo typeert de oppositie IT-vernieuwing bij Defensie. Meer toezicht is nodig, zo klinkt het.
17/02 21u00  Wat Franse politicus Benjamin Griveaux overkwam, doet wel erg denken aan een KGB-trucDe Russische anarchist Pjotr Pavlenski heeft Macrons favoriet voor het Parijse stadhuis ten val gebracht. Dat hij dit alleen deed, gelooft niemand.
17/02 20u00  Sociaal bewogen verdediger veroverde met Ajax de wereldEn opnieuw is het Nederlandse voetbal een icoon verloren. Barry Hulshoff, oud-speler van Ajax en het Nederlands elftal, overleed zondag na een kort ziekbed, zo werd maandag bekendgemaakt door Ajax. Hulshoff werd 73 jaar.
17/02 19u30  Hilversum krijgt er een concurrent bij: de boeren willen hun eigen omroepAls het aan de boerenactievoerders van Farmers Defence Force (FDF) ligt, hebben de Nederlandse mediabazen er binnenkort een concurrent bij. De boeren maakten maandag bekend zelf een omroep te willen oprichten.
17/02 18u30  Dit weten we over de Nederlanders die vastzaten op cruiseschip WesterdamHet virus dat als eerste in Wuhan is aangetroffen, maakt ziek, maar slaat ook indirect toe. Cruisegangers uit Nederland merken dat.
17/02 17u15  Voetbalwereld geschokt door racisme tegen Moussa Marega: ‘Een dieptepunt voor ons voetbal’Portugal is in de ban van een ernstig racistisch incident in een stadion. ‘Een dieptepunt voor ons voetbal.’
17/02 16u15  Vrouwen met psychiatrische problemen vragen vaker om euthanasieVoor het eerst hebben onderzoekers grootschalig onderzocht wie de psychiatrisch patiënten zijn die om euthanasie vragen. Ze zijn rond de vijftig, vaak depressief en de meerderheid is vrouw.
17/02 15u45  Johnson wil BBC een kopje kleiner makenPremier Johnson ligt op ramkoers met de BBC. Dit weekend lekten plannen uit om het kijk- en luistergeld af te schaffen en de omroep zelf verantwoordelijk te maken voor zijn inkomsten. De zoveelste aanwijzing dat de premier de invloed van de bekendste publieke omroep ter wereld wil inperken.
17/02 14u45  Vertrekkende Bam-topman kon slecht getij niet kerenBouwbedrijf Bam neemt afscheid van topman Rob van Wingerden. Hij moest het bedrijf de afgelopen jaren door zware tijden loodsen.
17/02 14u30  De pensioensector is ook geïnfecteerd met het virusOok Nederlandse pensioenfondsen krijgen een forse knauw van het nieuwe coronavirus.
17/02 14u15  IND blundert met brexitbrieven voor BrittenDuizenden brieven voor Britten in Nederland met daarin informatie over de brexit zijn door de IND naar verkeerde adressen verstuurd. Bij het corrigeren van de fout ging het weer mis. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
17/02 14u00  Meer meldingen van JodenhaatHet Cidi ziet steeds meer online-antisemitisme, scheldpartijen en spreekkoren bij voetbalwedstrijden. De politie neemt meldingen volgens het Cidi niet altijd serieus.
17/02 11u45  Hoe de verwoesting van de natuur de economie hard raaktVoor de eerste keer zijn harde economische cijfers geplakt op de uitsterving van soorten en verschraling van leefgebieden. De schade van natuurvernietiging in geld gerekend is enorm.
17/02 11u15  Centrale Bank in Suriname pleegt ‘de grootste bankroof aller tijden’Maandag wordt een grote opkomst verwacht bij de demonstratie tegen het funeste economisch beleid van Bouterse. Daar komt een venijnig schandaal bij kijken, met de Centrale Bank van Suriname als de grote slechterik.
17/02 10u45  Weer een slachting in het Malinese dorp OgossagouIn een jaar tijd is er voor de tweede keer een massamoord gepleegd in het dorp Ogossagou in Mali. Er vielen 31 doden. Etnische groepen en jihadistische strijders slachten elkaar af.
17/02 10u30  Vijf vragen over de financiering van moskeeënDe eerste week van de verhoren van de Tweede Kamercommissie over ongewenste buitenlandse financiering van moskeeën leverde weinig nieuwe inzichten op.
17/02 09u30  Geen probleem met Russen, maar met Russische regeringZaterdag stond een man met een blanco protestbord op het Rode Plein in Moskou. Niet lang, want hij werd al snel afgevoerd door de politie, die hem na een uur weer op vrije voeten stelde. Je kunt erover twisten of een leeg bord een ‘protestbord’ kan zijn, maar de arrestatie van de man wijst natuurlijk wel in die richting. Alleen al het idee dat hij íets zou kunnen bedoelen, was te veel voor de autoriteiten.
17/02 01u15  Cruciaal IT-project bij Defensie dreigt te mislukkenDe Nederlandse krijgsmacht raakt verder achterop nu een nieuw informatiesysteem is opgeschort. Het delen en duiden van grote hoeveelheden data wordt steeds belangrijker.
17/02 01u15  ‘In een digitale oorlog doet de Nederlandse krijgsmacht er nu niet toe’De vernieuwing van de digitale ruggegraat van Defensie, de IT, stokt. De aanbesteding van het miljardenproject hapert. Wat staat er op het spel voor het Nederlandse leger?
16/02 23u00  Routinier en nieuwe ster zorgen voor wereldtitels in Salt Lake CityDe prestaties van Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Jutta Leerdam verbloemden een toch wel moeizaam wereldkampioenschap voor Nederland.
16/02 21u45  De geheime plekjes van Italië vind je op deze fietsrouteDe Zonneroute voert langs Rome en Florence, maar brengt de fietser ook door een minder bekend Italië. Wie de heftigste klimmetjes in de Apennijnen wil vermijden, pakt de trein.
16/02 21u30  In Nederland is ‘selectie’ een vies woord in het hoger onderwijsWaarom is het selecteren van studenten aan buitenlandse universiteiten normaal en is er hier discussie over? Die vraag speelt op, nu het verbod op loten onder vuur ligt.
16/02 20u15  Sjinkie Knegt is op ‘verbrande stokkies’ weer zijn oude zelfSjinkie Knegt is terug op het ijs. Hij won niet, maar verder lijkt er niets veranderd. ‘Terugkomen met een medaille op de relay is fantastisch.’
16/02 19u30  De zaterdag verdient straks een nieuw Van Nieuwkerk-programmaMatthijs van Nieuwkerk heeft groot gelijk dat hij zich na het tijdperk van ‘De Wereld Draait Door’ op de zaterdagavond gaat storten. De programmering op die avond heeft bij vlagen sterke periodes met zoals nu ‘Wie is de mol?’ (weer 2,3 miljoen kijkers) en dramaseries als ‘Hoogvliegers’ (EO) en de bizar mooie internationale jeugdserie ‘Vampieren in de nacht’ (AvroTros), maar de zaterdagavond is op tv niet te vergelijken met de stabiele zondag.
16/02 17u45  Jong, crimineel én gewetenloos?Jonge criminelen, zeker als ze een allochtone achtergrond hebben, worden te snel gekwalificeerd als gewetenloos. We zouden beter moeten kijken hoe hun geweten zich heeft ontwikkeld, betoogt psychoanalyticus Frans Schalkwijk die er onderzoek naar gaat doen.
16/02 16u45  Ajax riant koploper na voorspelbaar niemendalletje tegen RKCHet zijn de nogal zouteloze potjes als zondagmiddag tegen de degradatiekandidaat uit Waalwijk die spelers van Ajax vroeg of laat doen verlangen naar een buitenlandse competitie. Veel duels in de eredivisie bieden spelers als Hakim Ziyech niet meer de sportieve uitdaging die ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen het grote geld lonkt in Engeland, of elders, het is ook de beleving, het aanzien en het niveau van het voetbal.
16/02 16u15  'Jonge criminelen worden te snel gekwalificeerd als gewetenloos'Jonge criminelen, zeker als ze een allochtone achtergrond hebben, worden te snel gekwalificeerd als gewetenloos. We zouden beter moeten kijken hoe hun geweten zich heeft ontwikkeld, betoogt psychoanalyticus Frans Schalkwijk die er onderzoek naar gaat doen.
16/02 15u15  ‘Wij boeren moeten laten zien wat we doen’De familie Noordman uit Lemelerveld runt de Varkenshoff, waar ze zo’n zesduizend vleesvarkens houden. Trouw volgt ze een jaar in hun doen en laten. Wie zijn zij en wat beweegt ze?
16/02 14u15  Moet ik toch via de appgroep feliciteren omdat ik anders ongeïnteresseerd lijk?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
16/02 13u45  De opkomst van China verdeelt het WestenMoet Europa een wereldmacht worden, met een eigen defensie? De Amerikanen hameren op westerse eensgezindheid tegenover China.
16/02 13u30  Moet ik toch via de de appgroep feliciteren omdat ik anders ongeïnteresseerd lijk?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
16/02 12u30  ‘De aanleg van 5G is geopolitiek en de EU wordt uit elkaar gespeeld’Beslissingen over nieuwe technologie zijn essentieel voor onze veiligheid. Expert Marietje Schaake legt uit waarom 5G zo belangrijk is.
16/02 11u30  Russen: Nederlanders zouden meer toenadering moeten zoeken tot Russische burgersRussen en Nederlanders delen dezelfde, Europese waarden, vinden veel Russen. Zij vinden daarom dat Nederland meer toenadering moet zoeken tot de Russische burgers zelf.
16/02 10u45  Russen: vrijheid van meningsuiting is kenmerkend voor Nederland, maar nog ongeschikt voor RuslandRussen en Nederlanders delen dezelfde, Europese waarden, vinden veel Russen. Zij vinden daarom dat Nederland meer toenadering moet zoeken tot de Russische burgers zelf.
16/02 10u00  Deze na-oorlogse huizen gaan tegen de vlakte voor een duurzame nieuwbouwwijkDe verouderde na-oorlogse woningen in de Nijmeegse buurt Jerusalem gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwe wijk. Duurzamer, maar ook flink duurder. Gasloos bouwen? Nee, dat is dan weer té duur.
16/02 09u45  De EU-top over de Europese begroting deze week ‘gaat over u’De extra EU-top van komende week over de Europese begroting laat velen koud. Ten onrechte, klinkt het in Brussel en Straatsburg. ‘Want dit gaat over u.’
16/02 09u30  Wat maakt Lubach zo goed? Zes items onder de loepZondag begint ‘Zondag met Lubach’ weer. Het satirische tv-programma heeft met zijn items regelmatig veel politieke impact. Zes van die items onder de loep: hoe doet-ie het precies?
16/02 09u30  Soms moet je die peuter even achter een scherm parkerenToen onze zoon bijna vier was, bezochten we een school, waar de directeur uitlegde dat kinderen in groep 1 vooral basale concepten oefenen: volgordes, vormen, kleuren. “Dat kent hij allemaal al”, fluisterde ik tegen mijn vriendin, “van Nijntje op Netflix”.
15/02 23u45  Jutta Leerdam, de 21-jarige wereldkampioen 1000 meter, is de nieuwe ster op het ijsToen Jutta Leerdam onlangs de vraag kreeg of ze fan was van een bepaalde schaatsster, zei ze dat ze eigenlijk naar niemand kijkt. “Want ik kan ze allemaal toch wel hebben in de toekomst”, sprak ze vol bravoure.
15/02 22u45  Niet opvallen, hard werken – die tijd is voorbij, vinden jonge ChinezenDe eerste generatie Chinese Nederlanders werkte hard en viel liever niet op. Hun kinderen kwamen deze week voor zichzelf op. Twee generaties over discriminatie en racisme, en hoe ze daarmee omgaan.
15/02 19u00  Wie kan Liverpool nog stoppen?Het succes van Liverpool, dat op de eerste landstitel sinds 1990 afstevent, komt niet uit de lucht vallen. De sleutelwoorden zijn: trainen, trainen en trainen.
15/02 18u45  Blijf elkaar voorlezen (óók als je volwassen bent)Waarom stoppen met voorlezen als kinderen ouder worden? Terwijl voorlezen juist zo verbindt, zeker als een geliefde dat doet. Het is die bekende stem die het verschil maakt, merkte ook Roos Menkhorst toen zij haar vader voorlas in het laatste jaar van zijn leven.
15/02 18u45  Het Amerikaanse tweepartijenstelsel is faillietHet tweepartijenstelsel nekt Amerika. Het werkt polarisatie in de hand en reduceert de politiek tot een stammenstrijd. Er zullen waarschijnlijk geen grote hervormingen in de VS plaatsvinden totdat er meer politieke concurrentie komt. Tot deze conclusie ben ik enige tijd geleden gekomen.
15/02 18u45  ‘Controles op garnalenvisserij in natuurgebieden mislukt’Garnalenvissers visten jarenlang veel meer uren in beschermde natuurgebieden dan is toegestaan. Minister Schouten gaat nu maatregelen nemen zodat zij zich beter aan de afspraken houden.
15/02 18u30  Hoe vertellen wij de kraamvisite over ons socialemediabeleid?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
15/02 15u45  Ik hou van dat plagerige, het willen weten en doorduwenTrouw vraagt wekelijks een bekende of minder bekende Nederlander: welke levenslessen heeft u geleerd? Deze week: journalist en schrijver Ronit Palache (35). Ze maakte een bloemlezing van het werk van de markante interviewer en veelschrijver Ischa Meijer, die 25 jaar geleden overleed. Hij opende haar de ogen over haar eigen jeugd.
15/02 15u15  Dit zijn de harde lessen van 2002 (LPF) en 2010 (PVV)Middenpartijen VVD en CDA staan in Noord-Brabant voor de keuze: moeten ze opnieuw een avontuur met een populistische partij aangaan? Voor het antwoord kijken de partijen vooral naar het verleden.
15/02 15u00  ‘Overal zeiden ze: Freedom Internet is een goed idee’Freedom Internet, geestelijk opvolger van XS4ALL, hoopt binnen een jaar 25.000 aansluitingen te realiseren. Directeur Anco Scholte ter Horst: ‘Er is veel sympathie.’
15/02 14u30  Wat het kabinet wil met intieme huiskamergesprekken over 'de laatste levensfase’Het kabinet kiest voor een intieme setting voor een intiem onderwerp. Vandaag starten de huiskamergesprekken over ‘de laatste levensfase’. Wat is daarvan het doel?
15/02 14u30  Zaak KPN-laptop lastig te verdedigen? Zeker nietMag Trouw informatie publiceren afkomstig uit een vergeten laptop van telecombedrijf KPN? Dat is een vraag die de afgelopen weken hier en daar werd gesteld op Twitter en afgelopen donderdag ook op de site van het Algemeen Dagblad. Ook lezers van deze krant stelden ons hierover vragen. “Trouw gaat ernstig in de fout door te publiceren uit de gegevens van een KPN-laptop, die een monteur bij een klant was vergeten”, schreef een lezer. “Het is niet netjes om in andermans spullen te snuffelen en daarover te publiceren. Als ik iets vind dat iemand anders verloren heeft, geef ik het terug.’’
15/02 14u15  Van ‘Aziatisch ongedierte’ naar ‘Nummertje 39 met rijst’ - zo nieuw is dat racisme tegen Chinezen nietHet omstreden carnavalslied over het wuhanvirus staat in een lange traditie van bedenkelijke spot over Chinezen in Nederland.
15/02 13u45  Wordt City echt verbannen? Zes vragen over Financial Fair PlayWaarom is Manchester City zo zwaar gestraft? Voorlopig lijkt de club wel te kunnen deelnemen in de Champions League komend seizoen.
15/02 12u45  ‘Het is hier net een gevangenis’In Wuhan wordt koortsachtig gewerkt om alle zieken en verdachte gevallen op te vangen. Maar het lijkt vechten tegen de bierkaai.
15/02 12u15  Ik wil niet meer meeroddelen met collega’s. Hoe vertel ik dat?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
15/02 12u00  Jong, oud, levensmoe en levenslustig praten mee over levenseindeHet kabinet kiest voor een intieme setting voor een intiem onderwerp. Vandaag starten de huiskamergesprekken over ‘de laatste levensfase’. Wat is daarvan het doel?
15/02 10u15  ‘Zetelroof? Baudet heeft Forum geroofd’Dorien Rookmaker (Groep Otten, ofwel ‘GO – Realisme & Daadkracht’ zoals de partij zich liever noemt) maakte de afgelopen week haar debuut als Europarlementariër. Tegenover Trouw reageert ze, samen met partijleider Henk Otten, voor het eerst op de ‘zetelroof’-beschuldigingen van haar vorige partij, Forum voor Democratie.
15/02 09u30  Was de tweet van Baudet racistisch of discriminerend?Niet eerder in de geschiedenis heeft de tweet van een Nederlandse politicus voor zoveel ophef gezorgd als die van Thierry Baudet op 31 januari. Ontelbare commentaren van zowel publicisten, politici (ook van de premier) en in de sociale media hebben de 39 woorden van de tweet tot een ongekend niveau opgetild. Het bericht heeft het predicaat ‘racistische tweet’ gekregen en diende zelfs als opstapje om Forum voor Democratie (FvD) tot een ‘extreem-rechtse partij’ te bestempelen. Ook heeft de tweet zijn negatieve weerslag op een mogelijke coalitie in Brabant tussen CDA, VVD en FvD. Is dit niet overtrokken?
15/02 09u15  Pianist, dirigent, componist én rebelDirigent en componist Reinbert de Leeuw (81) is overleden. Dat heeft een woordvoerster namens de familie en vriendenkring laten weten.
15/02 08u45  ‘Ongekende humanitaire catastrofe’ in het Syrische IdlibIn de Syrische provincie Idlib ontvouwt zich een humanitaire catastrofe, zeggen hulporganisaties. Het regeringsoffensief nadert zijn climax, bijna een miljoen mensen is op drift.
15/02 08u45  Seksvideo wordt Macron's favoriet fataalBenjamin Griveaux staakt de strijd om het burgemeesterschap van de Franse hoofdstad. Er is een seksvideo opgedoken.
15/02 01u15  Alarm over ‘ongekende crisis’ in het Syrische IdlibIn de Syrische provincie Idlib ontvouwt zich een humanitaire catastrofe, zeggen hulporganisaties. Het regeringsoffensief nadert zijn climax, bijna een miljoen mensen is op drift.
15/02 01u15  ‘Zetelroof? Baudet heeft Forum geroofd!’Dorien Rookmaker (Groep Otten, ofwel ‘GO – Realisme & Daadkracht’ zoals de partij zich liever noemt) maakte de afgelopen week haar debuut als Europarlementariër. Tegenover Trouw reageert ze, samen met partijleider Henk Otten, voor het eerst op de ‘zetelroof’-beschuldigingen van haar vorige partij, Forum voor Democratie.
14/02 23u15  In het gelaten Nieuw Milligen is alleen het restaurant opgetogen om komst marinierskazerneIn Nieuw-Milligen is men gelaten onder de komst van de mariniers. Uitzondering is de eigenaar van het enige restaurant in het dorp.
14/02 23u00  In het gelaten Nieuw-Milligen is alleen het restaurant opgetogen om komst marinierskazerneIn Nieuw-Milligen is men gelaten onder de komst van de mariniers. Uitzondering is de eigenaar van het enige restaurant in het dorp.
14/02 22u00  In München geeft Pelosi Trump gelijk: Laat Huawei niet binnenWie de technologie heeft, heeft de macht. En dus moet Europa het Chinese bedrijf Huawei uitsluiten, is de eensgezinde Amerikaanse boodschap.
14/02 20u45  Seksvideo wordt Macron's favoriet voor Parijs fataalBenjamin Griveaux staakt de strijd om het burgemeesterschap van de Franse hoofdstad. Er is een seksvideo opgedoken.
14/02 20u15  Geen enkel land zal gelukkig worden van de nieuwe EU-begrotingHet langverwachte plan van EU-raadsvoorzitter Charles Michel ligt komende week op tafel tijdens een ingelaste top. Die zou wel eens alle lengterecords kunnen breken.
14/02 19u30  Nog weinig bekend over afzender(s) bombrievenNa een trits bombrieven rond de jaarwisseling, zijn er afgelopen week opnieuw gevaarlijke poststukken gevonden. Drie stuks ontploften zelfs. Wat is er bekend?
14/02 19u30  Waarom schonk de NPO aandacht aan die pedofielenpartij?Het is trending op Twitter: #Dannyopstraat. Televisiemaker Danny Ghosen mocht in ‘Op1’ donderdag over zijn programma ‘Danny­­ op straat’ (NTR) vertellen. “We moeten er weer naartoe dat seks niet iets heel vreemds is”, zei pedofiel Nelson (zonder achternaam) daarin tegen hem. Ghosen: “Ook met kinderen?” “Ja, ook.”
14/02 18u30  Een roerig leven in de moderne muziekDirigent en componist Reinbert de Leeuw (81) is overleden. Dat heeft een woordvoerster namens de familie en vriendenkring laten weten.
14/02 18u15  Dirigent Reinbert de Leeuw overleden op 81-jarige leeftijdDirigent en componist Reinbert de Leeuw (81) is overleden. Dat heeft een woordvoerster namens de familie en vriendenkring laten weten.
14/02 17u30  UWV, SVB, Belastingdienst en DUO schieten tekortDe overheidsorganisaties UWV, SVB, Belastingdienst en DUO schieten tekort. De dienstverlening door deze instellingen voldoet niet aan de verwachtingen, zo blijkt uit onderzoek dat het kabinet heeft laten uitvoeren.
14/02 16u00  Het systeem van CO2-compensatie moet beter, maar hoe?Bedrijven die CO2-uitstoot compenseren, doen dat vaak te karig. Het systeem moet beter, maar hoe?
14/02 14u30  Iraanse cybercriminelen zijn vooral uit op academische kennisIraanse overheidshackers hebben de afgelopen maanden ingebroken in de digitale systemen van drie Nederlandse universiteiten en een hbo-instelling.
14/02 13u45  ‘We zijn Bonaire aan het prostitueren’Edison Rijna is gezaghebber op Bonaire, burgemeester. Hij ergert zich aan de ‘monsters’ van cruiseschepen die bijna dagelijks aanmeren aan de kade van Kralendijk. Bonaire moet inzetten op duurzame toerist, vindt hij. En ook voor de 35.000 geiten heeft hij ook een oplossing: opeten.
14/02 12u15  Wie klaagt over privacyschending krijgt pas na lang wachten antwoordDe Autoriteit Persoonsgegevens kan het aantal klachten over privacyschendingen niet aan.
14/02 12u15  Ted-Jan Bloemen is terug in topvorm en wint goud op de 5 kilometerTed-Jan Bloemen hervond net op tijd zijn motivatie en is wereldkampioen op de 5 kilometer.
14/02 11u45  De harde hand van Peking in de strijd tegen het virusChina neemt draconische maatregelen om het nieuwe coronavirus te beteugelen, de economische schade en enorme vrijheidsbeperking van de bevolking worden op de koop toegenomen. Maar gaat de overheid niet te ver?
14/02 09u30  Russische burgers zijn bereid om smartegeld te betalen voor MH17Russen oordelen anders over Nederland dan het Kremlin, blijkt uit onderzoek.
14/02 09u30  'Laat MH17-proces live vertalen in het Russisch'De Russen moeten zelf een oordeel kunnen vellen, zegt de D66’er na een enquête onder Russische burgers.
14/02 09u15  ‘Liefde op het eerste gezicht bestaat, maar is een slechte graadmeter voor een langdurige relatie’Ook op Valentijn geen datingsite of Tinder voor Radboud Visser. De selfmade ‘matchmaker’ gaat alleen voor de langdurige relatie. ‘Wij zoeken naar de diepere laag van mensen.’
14/02 08u30  Van die dagen dat Amma Asante zich onwelkom voeltAf en toe gooi ik op deze plaats wat dingen op een hoop die totaal niet met elkaar te maken hebben, en dat wil ik vandaag ook doen. Ik begin met een tweet die Amma Asante, voorzitter van de landelijke Cliëntenraad en oud-Kamerlid voor de PvdA, gisterochtend plaatste. Asante, die van Ghanese afkomst is, schreef het volgende: “Er zijn van die dagen waarop ik weg wil uit NL. Niet omdat ik het hier zo slecht heb, daar hebben mijn ouders en ikzelf hard voor gewerkt, maar omdat het hier soms zo onwelkom voelt. Ik vraag me af hoe het is te leven in een land waar ik mij welkom voel. Dit is zo’n dag.”
14/02 08u15  Op zoek naar een serieuze relatie? ‘Begin niet op de eerste date over je kinderwens’Ook op Valentijn geen datingsite of Tinder voor Radboud Visser. De selfmade ‘matchmaker’ gaat alleen voor de langdurige relatie. ‘Wij zoeken naar de diepere laag van mensen.’
14/02 08u00  Nederland moet meer doen om de diversiteit van planten en dieren te behoudenHonderd milieuwetenschappers die hebben gestudeerd aan de Universiteit van Cambridge vinden dat landen veel sneller grote stappen moeten maken om het verlies aan soorten dieren en planten te beteugelen.
14/02 07u15  Russische burgers zijn bereid om smartengeld te betalen voor MH17Russische burgers vinden dat hun land smartegeld moet betalen aan MH17-nabestaanden, als uit internationaal onderzoek blijkt dat Rusland verantwoordelijk is voor de ramp.
14/02 01u15  Nederland moet meer doen om diversiteit planten en dieren te behoudenHonderd milieuwetenschappers die hebben gestudeerd aan de Universiteit van Cambridge vinden dat landen veel sneller grote stappen moeten maken om het verlies aan soorten dieren en planten te beteugelen. De oproep van de alumni wordt vandaag gedaan aan zestig landen, waaronder Nederland. De wetenschappers willen dat de Verenigde Naties het doeljaar 2050 in een nieuw internationaal biodiversiteitsplan verder naar voren haalt: 2030 moet de nieuwe horizon worden, vinden ze. “De wetenschap toont immers aan dat we nog maar tien jaar hebben te gaan voordat klimaatverandering catastrofale gevolgen heeft”, aldus een verklaring. Eind dit jaar is er in China een wereldwijde VN-conferentie over het verlies aan biodiversiteit.
14/02 01u15  Russische burgers bereid tot betalen smartengeld MH17Russische burgers vinden dat hun land smartegeld moet betalen aan MH17-nabestaanden, als uit internationaal onderzoek blijkt dat Rusland verantwoordelijk is voor de ramp.
13/02 23u30  Kramer komt halve seconde tekort: Bloemen wint de 5 kilometerMaandenlang had Sven Kramer toegeleefd naar één race. De 5 kilometer op de WK afstanden in Salt Lake City was de race die hij eindelijk weer eens zou winnen. Maar het liep anders.
13/02 22u30  Loyaliteit gaat nu boven alles in Downing StreetPremier Johnson duldt steeds minder tegenspraak. Het vertrek van minister Javid moet flink afschrikken.
13/02 21u45  Rekenkamer wil begrijpelijker systeem voor toeslagenEen nieuw stelsel voor toeslagen moet simpel, begrijpelijk en uitvoerbaar zijn, stelt de Rekenkamer.
13/02 21u30  Peking trekt regie coronacrisis naar zich toeDe Chinese regering vervangt belangrijke bestuurders van de provincie Hubei, waar het nieuwe coronavirus veruit de meeste slachtoffers heeft gemaakt.
13/02 20u30  Grote zorgen om gevolgen Rijn-vervuiling voor het drinkwaterDe verontreiniging van de Rijn met chemische stoffen moeten binnen 20 jaar met een derde zijn teruggedrongen. “Het behoud van vertrouwen in kraanwater is van groot belang.”
13/02 19u45  Hogere kosten zetten klimaatplannen onder drukDe kosten van het verduurzamen van woningen vallen volgens het PBL ‘enkele procenten’, hoger uit dan eerder gedacht. De politiek reageert ongerust èn laconiek.
13/02 19u30  Freelancers NRC voelen zich gestraft voor hun flexibiliteitVeertig flexwerkers verschenen donderdag niet op het werk bij NRC Media. Ze vragen om duidelijke perspectieven en eerlijke voorwaarden.
13/02 19u30  Computerstoring in ziekenhuis zorgt voor serieuze risico'sZeker tien keer kampten ziekenhuizen vorig jaar met grootschalige ICT-storingen. Tijdens zo’n storing moet er meer aandacht zijn voor patiëntveiligheid, vindt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
13/02 18u45  Meer personeel, maar ook tegenvallers bij de RabobankVoor het eerst sinds jaren groeide het personeelsbestand bij Rabobank. Dat kwam vooral doordat de bank veel mensen in dienst nam om klanten te controleren.
13/02 17u30  Onderzoeksraad: ICT-storingen in ziekenhuis net zo gevaarlijk als gebrek aan handhygiëneZeker tien keer kampten ziekenhuizen vorig jaar met grootschalige ICT-storingen. Tijdens zo’n storing moet er meer aandacht zijn voor patiëntveiligheid, vindt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
13/02 17u15  Het Ceta-verdrag is nog niet uit de gevarenzoneNu de Tweede Kamer waarschijnlijk akkoord is met Ceta, wacht nog een moeilijke stemming in de senaat.
13/02 15u15  Het afzettingsproces is voorbij, nu volgt de wraak van TrumpNa zijn vrijspraak van impeachment ontsloeg Trump onwelgevallige ambtenaren en greep hij in in de rechtszaak van een vriend.
13/02 15u00  Matthijs van Nieuwkerk was aanwezig bij zijn eigen uitvaartVermoedelijk werd Matthijs van Nieuwkerk donderdag niet al te chagrijnig wakker. Hem overkwam woensdag waarvan velen wel eens dromen: aanwezig zijn op je eigen uitvaart. En dat iedereen daar fijne dingen over je zegt.
13/02 14u15  Explosieve stijging virusslachtoffers door andere telling, zorgen nemen toeDoor een andere registratie blijken er veel meer besmettingen te zijn met het nieuwe coronavirus. De ontwikkeling van de epidemie is minder inzichtelijk geworden.
13/02 14u00  Wietrokers herinneren zich dingen die niet zijn gebeurdOoggetuigen en verdachten onder invloed van cannabis, zijn niet betrouwbaar in politieverhoor. Uit nieuw onderzoek blijkt dat wietrokers geneigd zijn in te stemmen met vragen.
13/02 14u00  Sjinkie Knegt: opgestaan, plaats (nog?) niet vergaanSjinkie Knegt maakt na een afwezigheid van een jaar zijn rentree. En zie, nu dient zich enige concurrentie aan.
13/02 13u45  Is economische groei nou juist ‘prima’ of ‘ondermaats’?Het gaat goed met de Nederlandse economie. Maar het zou nog beter kunnen gaan als Nederland ‘brutaler’ is, zegt minister Eric Wiebes van economische zaken.
13/02 13u15  EU-maatregel tegen Cambodja treft ook textielarbeidersCambodja mocht ‘alles behalve wapens’ exporteren naar de EU zonder invoerheffingen te betalen. Dat gaat veranderen vanwege mensenrechtenschendingen.
13/02 13u00  De held en de boef tegenover elkaar in oorlogsexpositieIn een tentoonstelling over een Canadese en Duitse militair tijdens de Tweede Wereldoorlog vallen de gelijkenissen op. Toch is het museum voorzichtig. ‘We trekken ze niet gelijk.’
13/02 11u45  De provincie moet nog een hoop randstedelijke problemen oplossenDe aan Zeeland beloofde marinierskazerne gaat er wat Defensie betreft niet komen. Daarmee schiet het kabinet in eigen voet, want de ‘periferie’ is straks hard nodig bij het oplossen van randstedelijke problemen. ‘Hier ontstaat de kloof van de toekomst.’
13/02 11u15  Medewerkers in de jeugdzorg vertellen over de jongere die hun kijk op de zorg veranderdeLaten we in tijden van hoge werkdruk en personeelstekorten niet vergeten wat voor moois er gebeurt in de jeugdzorg: dat is de boodschap van het boek ‘Die ene jongere’. Twee jeugdzorgmedewerkers vertellen over de jongere die hun leven veranderde.
13/02 10u15  Liefde is ook wachten met uit de kast komenOp zijn instagram-account kwam vorige week de bekende Britse televisiepersoonlijkheid Phillip Schofield uit de kast. Na 27 jaar huwelijk met een vrouw, met wie hij twee dochters heeft, zal Schofield vanaf nu als homoseksueel door het leven gaan.
13/02 09u30  Kun je CO2-neutraal het vliegtuig in? Dat valt tegenEen paar euro’s bovenop een vliegticket en je uitstoot is gecompenseerd. Schiet het milieu daar echt iets mee op? Trouw zocht het uit en ontdekte: dat valt tegen. De CO2-compensatie die bedrijven aanbieden is niet voldoende. ‘Nattevingerwerk’, zegt een deskundige.
13/02 09u30  Proefdiervrij in 2025? Dat gaat Nederland niet halenHet is lastig om dierproeven uit te bannen. Emeritus hoogleraar Coenraad Hendriksen verwijt ons hypocrisie.
13/02 08u15  De magie van Merkel is na veertien jaar wel uitgewerktIn Duitsland weet men uit de eigen geschiedenis dat een vierde mandaat als bondskanselier niet veel goeds kan brengen. Dat hebben eerder dan Angela Merkel, Konrad Adenauer en Helmut Kohl ook al moeten ondervinden. Macht is aan slijtage onderheven. Dit geldt niet alleen voor Duitsland overigens en misschien moet Mark Rutte daar serieus over nadenken voordat hij over een vierde regering gaat fantaseren. Voor Angela Merkel lijkt na meer dan veertien jaar leiderschap de magie uitgewerkt. De vrouw die Europa een sterk gezicht gaf, hunkert nu bijna onzichtbaar naar de finishlijn. Haar laatste mandaat kenmerkt zich door een relatief passieve houding van haar kant terwijl de Duitse economie de voortekens van een recessie vertoont. Deze week gaf DGB-vakbondsleider Reiner Hoffmann toe in een interview aan de Franse krant Le Figaro dat “alleen al in de Duitse auto-industrie honderdduizend banen worden bedreigd”.
13/02 07u45  In Brabant bleek een organisatie te bestaan die óók CDA heet14 juni 2019
13/02 01u15  CO2-compensatie is misleidend en ‘nattevingerwerk’De CO2-compensatie die bedrijven aanbieden is niet voldoende. ‘Nattevingerwerk’, zegt een deskundige.
12/02 23u15  Het hoogtepunt in Arnhem was de rentree van Ziyech en BlindAjax had weinig te duchten van het verarmde Vitesse. Coach Ten Hag zag voorname spelers terugkeren.
12/02 22u45  Tweede Kamermeerderheid gloort voor Ceta, maar het akkoord is nog niet geredHet parlement stemt over het omstreden vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada. Het kabinet waarschuwt voor gezichtsverlies.
12/02 21u45  Liggen de moskeeën eindelijk eens onder een loep, krijg je ditDe eerste twee dagen van de verhoren over buitenlandse financiering van moskeeën in de Tweede Kamer zitten erop. In de islamitische gemeenschap klinkt kritiek.
12/02 21u00  Een bombrief moet angst veroorzaken, geen verwondingenDe twee brieven die woensdag ontploften in postkamers zijn bedoeld als bedreiging. De afpersers willen bitcoins.
12/02 20u45  In ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ geen montere kijk op de heteroliefdeDe beentjes van Sint-Hildegard Regie: Johan Nijenhuis Met Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie Ter Braak ★★★★☆
12/02 19u45  ‘Rotterdam’ moet alweer verder zonder verbleekte Nederlandse tennissersHaase verloor in Ahoy. Het Nederlandse mannentennis is op zoek naar een sleutelfiguur. Kan Griekspoor dat zijn?
12/02 19u15  Hoe de verkoop van Heineken onder ‘bierige’ topman Boxmeer verdubbeldeJean-François van Boxmeer leidde Heineken sinds 2005. In die tijd werd het bedrijf twee keer zo groot.
12/02 18u30  Groot twistpunt in het Ceta-debat: het arbitragehofGroot twistpunt in het Ceta-debat is de nieuwe rechtbank voor investeerders. Minister Kaag vecht tegen de mythes.
12/02 18u15  De paus is helder: aan het celibaat wordt niet getorndNa maanden van felle discussies binnen de rooms-katholieke kerk, waarin zelfs emeritus paus Benedictus XVI betrokken raakte, schept de paus nu duidelijkheid: het celibaat blijft heilig, ook in het Amazonegebied, waar nauwelijks priesters te vinden zijn.
12/02 18u00  Het roer gaat om voor Matthijs van NieuwkerkNa vijftien jaar stopt ‘De Wereld Draait Door’. Presentator Matthijs van Nieuwkerk vindt het wel mooi geweest.
12/02 15u45  Het nieuwe coronavirus treft ook de medicijnproductieTerwijl China vecht tegen het Covid-19 virus begint de rest van de wereld zich zorgen te maken over hun eigen medicijnen. China is namelijk veruit de grootste leverancier van grondstoffen voor geneesmiddelen. Zonder de Chinese fabrieken, geen paracetamol, cholesterolverlagers en antibiotica.
12/02 14u45  De wereldtournee van ‘koningin’ Madonna is een rampFans wachten soms vier uur in een benauwd theater, zonder telefoon. Madonna komt te laat, zegt concerten af en maakt geen excuses. De fans zijn wel klaar met de ‘Queen of Pop’.
12/02 14u30  De zwervers van nu: een bont gezelschap op straatDaklozen als verfomfaaide, in zichzelf pratende mannen? Dat beeld moet op de helling, blijkt uit een fotoserie van daklozen in Den Haag, waar het druk wordt op straat.
12/02 14u15  Nog niet eerder openden er zoveel grote distributiecentra in ons landNegentien grote distributiecentra openden vorig jaar hun deuren. Niet eerder waren dat er zo veel in één jaar. En dit jaar zijn het er waarschijnlijk 22.
12/02 13u45  Bombrieven ontploft in Amsterdam en Kerkrade, politie bevestigt afpersing als motiefHet poststuk dat woensdagochtend in Amsterdam-West ontplofte, was daadwerkelijk een bombrief. Dat meldt de politie, die eerder nog stelde dat de explosie vermoedelijk was veroorzaakt door een bombrief. De politie onderzoekt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.
12/02 13u30  Gemeenten testen een participatie-inkomen, dat lijkt te werkenWellicht helpt een andere aanpak bijstandsgerechtigden vooruit. Dus testten gemeenten het participatie-inkomen. En dat lijkt te werken.
12/02 12u15  Paus laat het celibaat ongemoeidNa maanden van felle discussies binnen de rooms-katholieke kerk over het celibaat, waarin zelfs emeritus paus Benedictus XVI betrokken raakte, is er nu duidelijkheid: aan het celibaat wordt niet getornd.
12/02 12u15  Bombrief ontploft in postkamer Amsterdam, ook ontploffing in KerkradeHet poststuk dat woensdagochtend in Amsterdam-West ontplofte, was daadwerkelijk een bombrief. Dat meldt de politie, die eerder nog stelde dat de explosie vermoedelijk was veroorzaakt door een bombrief. De politie onderzoekt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.
12/02 12u00  Bombrief ontploft in postkamer Amsterdam, ook explosie in KerkradeHet poststuk dat woensdagochtend in Amsterdam-West ontplofte, was daadwerkelijk een bombrief. Dat meldt de politie, die eerder nog stelde dat de explosie vermoedelijk was veroorzaakt door een bombrief. De politie onderzoekt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.
12/02 11u45  Auto's zijn zonde van de ruimte, en dus zijn ze in Utrecht kampioen autodelenHoe houden groeiende steden hun binnenstad leefbaar? Vandaag deel 2: de Domstad is koploper deelauto en fiets.
12/02 10u30  Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDDMatthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (DWDD). Dat melden ingewijden, nadat de redactie van de BNNVARA-talkshow woensdagochtend was ingelicht.
12/02 10u30  De handelsdeal met Vietnam is een nieuwe politieke test voor Europese UnieHet Europees Parlement stemt vandaag over de overeenkomst die het in 2019 sloot met Vietnam. De voorstanders winnen waarschijnlijk.
12/02 09u45  De kaarten zijn opnieuw geschud: Sanders wint in New HampshireBernie Sanders heeft de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 78-jarige Sanders wisselde in deze staat van plek met Pete Buttigieg, die in Iowa met een nipte voorsprong van hem won.
12/02 09u15  Explosies in postkamers Amsterdam en Kerkrade: vermoedelijk bombrievenIn een postkamer van een bedrijf in Amsterdam heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden, terwijl er rond dezelfde tijd een brief in Kerkrade zou zijn ontploft.
12/02 08u45  De slechterik vergeven? Wraak is veel leuker, vinden filmkijkersAls de slechteriken worden verslagen, is het leuker om te zien dat ze flink worden gestraft dan dat ze vergeving krijgen. Tenminste, in films, boeken of computerspellen. Dat concluderen communicatiewetenschappers van Ohio State University na een onderzoek onder 184 studenten.
12/02 08u30  De slechterik vergeven? Nee, wraak is veel leuker, vindt de gemiddelde filmkijkerAls de slechteriken worden verslagen, is het leuker om te zien dat ze flink worden gestraft dan dat ze vergeving krijgen. Tenminste, in films, boeken of computerspellen. Dat concluderen communicatiewetenschappers van Ohio State University na een onderzoek onder 184 studenten.
12/02 08u15  Boeken lezen is meer dan informatie opslaanStukje logica. Eén: de leesvaardigheid van onze scholieren holt achteruit, terwijl al meer dan twee miljoen Nederlanders laaggeletterd zijn. Twee: de rijksoverheid kampt met een begrotingsoverschot en zoekt maatschappelijke projecten om een deel van dat geld een goede bestemming te geven. Drie: de ­investeringen in openbare bibliotheken zijn de afgelopen jaren flink afgenomen, ze bedragen inmiddels 19 procent minder dan in 2010. Het aantal bibliotheeklocaties daalde met 27 procent.
12/02 07u45  De kaarten zijn opnieuw geschud: Sanders wint voorverkiezingen in New HampshireBernie Sanders heeft de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 78-jarige Sanders wisselde in deze staat van plek met Pete Buttigieg, die in Iowa met een nipte voorsprong van hem won.
12/02 07u45  Pronken met een verdachte als Saïd R., mag dat?Steeds vaker brengt de Nederlandse politie beelden van acties naar buiten. Om de regie te houden of te laten zien: we hebben ’m! Maar er zijn grenzen.
12/02 07u15  Zelfs een corona-grapje mag niet meer!14 juni 2019
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Radicale boeren ‘gijzelen’ stikstofdebat19/02 01u15 - Trouw: De onderhandelingen over stikstofmaatregelen verlopen uitermate stroef. Een week van protesten en alternatieve cijfers zal het overleg waarschijnlijk niet vlot trekken.
22x Het kabinet wil bezuinigen op de nabestaandenuitkering: ‘Dit wordt een drama’19/02 00u15 - Trouw: Het kabinet wil de uitkering verminderen voor mensen die een partner hebben verloren. CNV is boos: ‘Dit wordt een drama.’
9x De boeren hebben hun mening over het stikstofrapport al klaar19/02 08u45 - Trouw: Lees meer >
8x Hoe raadselachtig is de mens, in staat tot zoveel kwaads en goeds19/02 09u15 - Trouw: Nu wist ik het nog niet. Deugden de meeste mensen, zoals Rutger Bregman zei, of was dat toch wishful thinking? Met één oog las ik de laatste bladzijden van zijn boek – hij had het me opgestuurd, nadat ik bij het verschijnen een ietwat sceptische column had geschreven. ‘Een nieuwe geschiedenis van de mens’, luidde de ondertitel, en er volgden een dikke vijfhonderd pagina’s met voorbeelden en onderzoeken uit heden en verleden die een gunstig licht werpen op onze soort. Ik werd er, ondanks enige bedenkingen, behoorlijk vrolijk van. Op z’n minst was duidelijk dat het veel te ver gaat om te zeggen dat dé mens niet deugt.
5x Hoe de advocate van Weinstein daders van slachtoffers maakt19/02 09u00 - Trouw: Een jury buigt zich de komende dagen over de (on)schuld van filmproducent Harvey Weinstein. De uitkomst kan verrassend zijn.
4x Het kabinet wil bezuinigen op de uitkering voor nabestaanden: ‘Dit wordt een drama’19/02 09u30 - Trouw: Het kabinet wil de uitkering verminderen voor mensen die een partner hebben verloren. CNV is boos: ‘Dit wordt een drama.’
2x Een quotum voor arbeidsmigranten? In Tiel doen ze dat al een tijdje18/02 21u15 - Trouw: Gemeenten willen een rem op de huisvesting van arbeidsmigranten zetten. In Tiel doen ze dat al een tijdje. Maar werkt het?
2x De huisvesting van arbeidsmigranten reguleren? In Tiel doen ze dat met ‘Polenhuizen’18/02 21u45 - Trouw: Gemeenten willen een rem op de huisvesting van arbeidsmigranten zetten. In Tiel doen ze dat al een tijdje. Maar werkt het?
2x Kan hij Trump verslaan? Omstreden miljardair Mike Bloomberg mengt zich in de verkiezingsstrijd18/02 22u30 - Trouw: Woensdag mengt multimiljardair Bloomberg zich voor het eerst in de strijd om de Democratische nominatie.
1x Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD12/02 10u30 - Trouw: Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (DWDD). Dat melden ingewijden, nadat de redactie van de BNNVARA-talkshow woensdagochtend was ingelicht.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven