woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
20/02 12u00  Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 12u00  Overheid onderzoekt uitstel kernuitstap: 'We kunnen niet blijven wachten' De geplande kernuitstap tegen 2025 wordt steeds weer in vraag gesteld, dus onderzoekt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) preventief welke veiligheidseisen nodig zijn om de centrales langer te laten draaien. Dat bericht De Tijd woensdag.
20/02 11u15  Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 11u00  Hoogleraar Rob de Wijk: 'Een hoop landen heeft een bloedhekel aan het Westen' Donald Trump steelt de show, maar Xi Jinping steelt de wereld. De Amerikaanse hegemonie kalft af, China krijgt het voor het zeggen, betoogt de Nederlandse hoogleraar Rob de Wijk in zijn boek De Nieuwe Wereldorde. 'Als we nog een kans willen maken tegen China, moeten we samenwerken. Een wereldorde is mensenwerk.'
20/02 05u45  Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met Libiërs Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
19/02 20u45  Eén jaar MiFID II: 'De vraag is of het belang van de belegger is gediend' Financiële analisten en vermogensbeheerders geven één jaar na de invoering van MiFID II aan dat de belegger niet beter af is. De beroepsfederatie CFA Institute waarschuwt voor de onbedoelde gevolgen zoals minder en duurdere research van slechtere kwaliteit.
19/02 17u15  Europees akkoord over lagere uitstootnorm voor vrachtwagens Er is een politiek akkoord bereikt over de invoering van CO2-uitstootnormen voor trucks in de Europese Unie. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe vrachtwagens, bussen en touringcars zal vanaf 2030 minstens 30 procent lager moeten liggen dan vandaag. Voor 2025 zal een tussentijds reductiedoelstelling van minstens 15 procent gelden. Het Europees Parlement, de lidstaten en de Europese Commissie hebben daarover een akkoord bereikt.
19/02 16u45  Onderzoeker Jan Hartvigsen: 'Een betere toepassing van internationale richtlijnen voor behandeling rugklachten is dringend nodig' Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 16u30  Bijna 15.000 mensen op wachtlijst persoonsvolgend budget Het aantal personen met een handicap dat wacht op een persoonsvolgend budget of op een hoger budget is in 2018 gestegen tot 14.888, die samen 15.063 openstaande vragen hebben. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Eind 2017 bedroeg het aantal openstaande vragen 14.254.
19/02 16u15  Onderzoeker Jan Hartvigsen over belangrijkste oorzaak werkombekwaamheid: 'Nood aan richtlijnen voor behandeling rugklachten' Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 13u00  Sleutelvragen bij bouwen of verbouwen: hoe kiest u een architect? Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe kiest u een architect?
19/02 12u45  Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overleden De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden, meldden verschillende Franse media.
19/02 12u45  4 miljoen euro voor Leuvense biotech-start-up Het Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 10u45  Honda bevestigt sluiting Britse fabriek De Japanse autofabrikant Honda is van plan in 2021 zijn fabriek in het Britse Swindon te sluiten. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Zowat 3.500 werknemers verliezen hun baan.
19/02 10u30  Europese Commissie past voor nieuwe Arco-procedure Er komt geen nieuwe Europese procedureslag over de Arco-affaire.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/02 02u45  Auto-industrie VS doet beroep op TrumpVertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen.
19/02 01u30  Belgische en Mexicaanse ondernemingen delen best practices rond corruptie vermijdenBelgische en Mexicaanse ondernemingen hebben maandag in Mexico 'best practices' en ervaringen rond verantwoord ondernemen uitgewisseld tijdens een seminarie georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking.
18/02 22u15  Bourgeois: 'Kan me moeilijk iets slechters voorstellen dan no deal'De Britse regering heeft nog steeds de intentie om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie op 29 maart te vermijden. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois maandag geleerd uit een onderhoud met de Britse buitenlandminister Jeremy Hunt. Bourgeois hoopt alvast dat er nog een akkoord uit de bus komt. 'Ik kan me moeilijk iets slechters voorstellen', klonk het.
18/02 22u15  Kris Peeters op economische missie in Mexico: 'Geen muren bouwen, maar afbreken'België en Mexico geloven in vrije en eerlijke handel. Dat is duidelijk gebleken tijdens een ontmoeting met de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador, zo heeft vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) maandag gezegd voor een publiek van Belgische en Mexicaanse ondernemers op een business forum tijdens de economische missie naar Mexico.
18/02 22u15  Jean-Claude Juncker: 'Trump heeft me zijn woord gegeven over invoertarieven op auto's'De Amerikaanse president Donald Trump 'heeft me zijn woord gegeven dat er voorlopig geen douanetarieven op auto's zullen zijn'. Zo heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maandag gereageerd op de afronding van het Amerikaanse onderzoek naar de invoer van wagens.
18/02 18u15  Vakbonden BNP Paribas Fortis blijven verdeeld over caoDe socialistische vakbond BBTK bij BNP Paribas Fortis heeft zich na een bevraging negatief uitgesproken over twee voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen. De directie koppelde een nieuwe cao over een tewerkstellingsgarantie aan een nieuwe cao voor een verlenging van de arbeidstijd, hekelt de vakbond in een persbericht.
18/02 18u00  Peter Devlies (CEO AXA Bank) over de aanpak van woonkredieten: 'Beschamend dat bankiers aandringen op regulering'Verrassing alom: niet enkel de toezichthouder stuurt aan op strengere regels voor de toekenning van woonkredieten, ook de banken zelf doen dat bij monde van hun federatie Febelfin. 'Ik vind het beschamend dat de banksector er niet in slaagt zijn kernactiviteit, de transformatie van kortetermijndeposito's naar langetermijnkredieten, op een gezonde manier te managen', zegt Peter Devlies, de CEO van AXA Bank.
18/02 16u00  Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, Frank Dierckens is opvolgerEen donderslag bij heldere hemel: verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, na iets meer dan één jaar in functie. Frank Dierckens, CEO van Diaz Sunprotection en tot voor kort ondervoorzitter, is Callants opvolger. Hij voert meteen een kapitaalsverhoging door.
18/02 15u45  Europees Commissaris Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen: 'We mogen de trein van 5G niet missen'De Europese Unie maakt er een prioriteit van de lidstaten klaar te stomen voor de digitale transformatie. Europees Commissaris voor Digitale Economie Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen breken een lans voor meer digitale vaardigheden en meer ambitie, ook voor 5G.
18/02 15u45  Schotse luchtvaartmaatschappij Loganair neemt flybmi-route naar Brussel overDe Schotse regionale luchtvaartmaatschappij Loganair neemt vijf vluchtroutes over van de Britse maatschappij flybmi, die het faillissement heeft aangevraagd. Het gaat om onder meer de route van Newcastle naar Brussel. Dat bevestigt de Schotse luchtvaartmaatschappij
18/02 13u45  Arbeidseconoom Stijn Baert: 'Voetbalmarkt is perfecte laboratorium om dynamieken in de arbeidsmarkt te testen'Voor de Universiteit van Vlaanderen staat professor Stijn Baert stil bij een aantal hardnekkige sportmythes. 'Dat economisten dan willen verklaren waarom de ene onderneming - want dat zijn clubs tegenwoordig - succesvoller is dan de andere, is de logica zelve.'
18/02 11u30  Staking bij busbouwer Van HoolBij busbouwer Van Hool in Koningshooikt leggen de werknemers deze week afwisselend het werk neer.
18/02 11u15  De belegger roert zich: aandeelhoudersactivisme wint terreinAandeelhouders proberen steeds vaker de koers van hun bedrijf bij te sturen. Geregeld blijkt dat de kleine belegger te lukken, al dan niet met steun van de grote spelers.
18/02 11u15  Premier Charles Michel wordt per direct opnieuw MR-voorzitterPremier Charles Michel vervangt Olivier Chastel als voorzitter van MR. Dat bevestigt Chastel zelf op Twitter. De premier blijft wel op post in de federale regering.
18/02 05u30  Ouderschapsverlof blijft maar piekenAlmaar meer werknemers nemen ouderschapsverlof. In zes jaar tijd is het aantal maandelijkse uitkeringen met 28 procent gestegen, bericht Het Laatste Nieuws maandag.
17/02 14u00  Belgische bloemenindustrie moet zich heruitvindenTerwijl elke week een bloemenwinkel sluit, komt de onlineverkoop van boeketten pas op gang. 'De traditionele Belgische bloemensector is zich volop aan het heruitvinden.'
17/02 01u15  Britse luchtvaartmaatschappij flybmi, die werkte met Brussels Airlines, zet vluchten stopDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij flybmi, die ook vluchten uitvoerde voor Brussels Airlines, zet alle vluchten stop en vraagt het faillissement aan. Flybmi noemt onder meer de onzekerheid die het brexit-proces gecreëerd heeft als reden. Dat deelt de luchtvaartmaatschappij zaterdag mee.
16/02 16u45  Decenniumdoelen lanceert nieuwe campagne tegen armoedeDecenniumdoelen, het platform dat onder meer armoedeorganisaties verzamelt, heeft zaterdag de campagne #komafmetarmoede gelanceerd. 'Vanaf vandaag tot 26 mei willen wij samen met vele mensen in dit land de politieke partijen erop wijzen dat het niet langer kan dat in zo'n rijk land 1,6 miljoen mensen in armoede moeten leven', zei voorzitter Jos Geysels zaterdag in zijn speech.
16/02 13u00  Europees mededingingsbeleid onder druk: 'De arrogantie van de grote landen maakt Europa kapot'Europees commissaris Margrethe Vestager heeft de treinfusie tussen het Franse Alstom en het Duitse Siemens verboden. Parijs en Berlijn verteren die beslissing niet. Zij willen een versoepeling van de concurrentieregels, zodat Europa 'industriële kampioenen' kan baren. De doos van Pandora voor de Europese vrije markt?
16/02 05u30  Belg neemt fors minder tijdskredietHet aantal werknemers dat met behulp van tijdskrediet minder gaat werken en daarbij een uitkering krijgt, is in enkele jaren fors gedaald. Dat meldt De Tijd zaterdag.
15/02 23u00  Omzetgroei taxidienst Uber zwakt fors afDe omzet van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, blijft sterk groeien, maar het tempo zwakt wel flink af. Daarnaast blijft de onderneming rode cijfers schrijven, terwijl wordt gewerkt aan een beursgang in New York.
15/02 18u45  De Europese belegger heeft een voorkeur voor Amerikaanse aandelenEnkel in de grote Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, overheerst nog de nationale reflex en belegt men nog in de eerste plaats in de nationale trots.
15/02 18u15  Jos Gheerardyn en Sebastian Viguie: van de liefde voor wiskunde naar Yields.ioYields.io is opgericht door Jos Gheerardyn en Sebastian Viguie. Het haalde 1,25 miljoen euro op kort na de oprichting in 2017 en telt twaalf medewerkers.
15/02 17u15  Trump roept nationale noodtoestand uit voor grensmuur met MexicoDe Amerikaanse president Donald Trump zal een verklaring ondertekenen om de nationale noodtoestand uit te roepen en zo de grensmuur te financieren.
15/02 17u00  Brugs Tarwebier keert terug naar BruggeBrouwerij De Halve Maan uit Brugge brouwt en verkoopt voortaan ook Brugs Tarwebier, een merk van Brouwerij Alken-Maes. 'Het zal de geloofwaardigheid van het merk versterken. Ik geloof sterk in het potentieel van Brugs Tarwebier, ook in de export', motiveert gedelegeerd bestuurder Xavier Vanneste de zet.
15/02 16u30  De Croo wil maatregelen tegen risicovolle woonkredietenMinister van Financiën Alexander DeCroo (Open Vld) vraagt de Nationale Bank om maatregelen te nemen die de risicovolle woonkredieten bij banken aan banden legt. Dat zei De Croo vrijdag voor aanvang van de ministerraad.
15/02 15u45  Delwaidedok krijgt nieuwe naamHet Antwerpse schepencollege beslist nu al de naam van het Delwaidedok te schrappen, na de onthullingen over oorlogsburgemeester Leo Delwaide in het boek '1942 - Het jaar van de stilte' van historicus en UA-rector Herman Van Goethem. Het wacht het advies van een wetenschappelijk comité dan toch niet af, zoals het eerder had aangekondigd. Een nieuwe naam is er nog niet.
15/02 15u15  Jude Woodward over de koude oorlog tussen de VS en China: 'Er zijn nu al blokken'Met de handelsbelemmeringen, de beschuldigingen van cyberspionage en het militaire machtsvertoon in de Zuid-Chinese Zee krijgt een nieuwe Koude Oorlog vorm. 'De Verenigde Staten zoeken de confrontatie met China. En dat mag gezegd worden', vindt Jude Woodward..
15/02 12u45  Spanje: vervroegde verkiezingen op 28 aprilDe Spanjaarden trekken op 28 april vervroegd naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Dit heeft de socialistische premier Pedro Sanchez vrijdag bekendgemaakt.
15/02 12u30  Nationale Bank waarschuwt banken voor lage rentemarge bij woonkredietDe Nationale Bank van België (NBB) blijft met bijzondere aandacht kijken naar de woonkredieten die door de banken worden verstrekt.
15/02 12u00  Filip Balcaen investeert in West-Vlaamse dienstenbedrijven: krijger en diplomaatIn twee dagen sloot de West-Vlaamse ondernemer Filip Balcaen twee deals in de dienstensector. De discrete industrieel nam een meerderheidsbelang in de uitzendgroep House of Talents en investeerde in Partners in Accountancy, een jonge groep van onafhankelijke boekhoudkantoren.
15/02 09u45  Crowdfunding zit in de lift: wanneer startende ondernemers en beleggers elkaar vindenVolgens een recente studie van de FSMA vinden almaar meer startende ondernemers de weg naar crowdfunding. Beleggers zijn evenwel voorzichtig: de gemiddelde investering per persoon bedraagt 2871 euro.
15/02 01u00  ACV en ABVV weigeren 'onevenwichtig' jaarverslag Nationale Bank te ondertekenenACV-voorzitter Marc Leemans en ABVV-voorzitter Robert Vertenueil, die allebei deel uitmaken van de regentenraad van de Nationale Bank van Belgie (NBB), hebben het jaarverslag van die instelling niet ondertekend. De vakbonden noemen in een reactie het jaarverslag 'onevenwichtig' en 'partijdig'.
15/02 00u30  Vijf waarschuwingen van de Nationale Bank van BelgiëPierre Wunsch, sinds begin dit jaar de gouverneur van de Nationale Bank van België, stelde begin deze week het jaarverslag 2018 voor. Op basis van het rapport gaf hij vijf sociaaleconomische waarschuwingen mee die tegelijk aanbevelingen bevatten.
15/02 00u15  Vijf waarschuwingen van de Nationale BankPierre Wunsch, sinds begin dit jaar de gouverneur van de Nationale Bank van België, stelde begin deze week het jaarverslag 2018 voor. Op basis van het rapport gaf hij vijf sociaaleconomische waarschuwingen mee die tegelijk aanbevelingen bevatten.
14/02 20u00  Hoeveel kost het om Vlaanderen klimaatvriendelijker te maken?Tienduizenden wekelijkse bosbrossers, driehonderd captains of society die zich scharen achter Sign for my Future en het ontslag van een Vlaamse minister. De klimaatproblematiek is hot. De kosten van de transitie zijn een pak minder duidelijk.
14/02 19u30  De grote groene belastinghervorming: ook voor een klimaatplan moet de rekening kloppenNa alle protestacties van de voorbije weken is het duidelijk dat deze en de volgende regering maatregelen moeten nemen tegen de klimaatopwarming. Zulke plannen hebben alleen kans op slagen als wordt nagedacht over de financiering.
14/02 17u45  Wat kost het klimaatbeleid in België?Tienduizenden wekelijkse bosbrossers, driehonderd captains of society die zich scharen achter Sign for my Future en het ontslag van een Vlaamse minister. De klimaatproblematiek is hot. De kosten van de transitie zijn een pak minder duidelijk.
14/02 17u45  Van rietjes tot wattenstaafjes: HEMA vervangt plastic wegwerpproductenWinkelketen HEMA gaat zijn plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik waar een duurzamer alternatief voor is vervangen.
14/02 17u30  Wat kost het klimaatbeleid?Tienduizenden wekelijkse bosbrossers, driehonderd captains of society die zich scharen achter Sign for my Future en het ontslag van een Vlaamse minister. De klimaatproblematiek is hot. De kosten van de transitie zijn een pak minder duidelijk.
14/02 17u15  Bouwsector dringt aan op doorgedreven klimaatplan voor meer tewerkstelling in EuropaDe tewerkstelling in Europa, en in het bijzonder die in de bouwsector, heeft het meest te winnen bij een doorgedreven klimaatplan. Dat besluit de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) op basis van een Europese studie.
14/02 16u15  Vakbonden verkiezen hoger brutoloon boven winstpremieVolgens het ABVV en het ACV zijn werknemers beter gebaat bij een hoger brutoloon, omdat dat meer zekerheid biedt.
14/02 15u45  KBC ziet kredietkosten oplopen: 'De economie is over haar piek'KBC werd in het vierde kwartaal van 2018 geconfronteerd met een toename van de kredietkosten. Dat zal in 2019 niet anders zijn, zegt CEO Johan Thijs.
14/02 14u45  Moet België 700 miljoen terugbetalen aan multinationals? 'De volgende regering krijgt dit in de nek gedraaid'Het Europees Hof van Justitie in Straatsburg oordeelde vandaag dat België geen illegale staatsteun heeft gegeven aan 36 multinationals. Nochtans heeft ons land al ruim 700 miljoen euro teruggevorderd van de bedrijven in kwestie. 'De volgende regering krijgt dit waarschijnlijk in haar nek gedraaid', zegt fiscaal expert Michel Maus.
14/02 14u00  Handelen in het donker: meer dan helft van de Europese aandelen gaat niet via de beursMeer dan de helft van de Europese aandelenhandel gaat niet via de beurs. Dat gaat ten koste van de transparantie en prijsvorming, zeggen critici. Maar de vraag naar die buitenbeurshandel is groot. Europese regelgeving probeert krampachtig meer handel naar de beurs te krijgen, zonder succes.
14/02 12u30  Belgische excess profit rulings zijn geen illegale staatssteun: 'Europa is een slechte verliezer'Het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de Belgische staat geen illegale staatssteun aan multinationals heeft verleend via fiscale voordelen in het kader van de zogenoemde excess profit rulings. Maar volgens Isabel Verlinden van PwVC gaat de Europese Commissie mogelijk in beroep.
14/02 11u30  Europese rechters geven België gelijk over omstreden 'excess profit rulings'Het Europees Hof van Justitie heeft het besluit van de Europese Commissie over de Belgische overwinstrulings vernietigd. Volgens de rechters besloot de Commissie ten onrechte dat de Belgische belastingregeling voor multinationals staatssteun was, zo blijkt donderdag uit een mededeling.
14/02 11u15  Liefde in tijden van Tinder: 'Veel mensen zijn zich niet bewust van de business achter dating-apps'Een partner zoeken in een onlinecatalogus zoals Tinder vinden we vandaag heel normaal. Bedrijven spelen daar graag op in. 'Uit de liefde valt nu eenmaal veel geld te persen', zegt onderzoeker Elisabeth Timmermans. Ze schreef er een boek over.
14/02 10u30  Snel groeien zonder fouten: Vlerick lanceert nieuwe scale-up masterclass voor ondernemersVlerick Business School en Start-Up Survival lanceren vandaag een nieuwe opleiding voor ondernemers die aan de vooravond staan van een snelle groei.
14/02 09u30  Groei Duitse economie zwakker dan gedachtDe Duitse economie is over heel 2018 met 1,4 procent gegroeid, wat zwakker is dan eerder gedacht. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis op basis van nieuwe ramingen. De Duitse economie vermeed maar nipt een technische recessie in het vierde kwartaal van 2018.
14/02 09u15  Telenet verwacht minder winst in 2019Telecombedrijf Telenet verwacht in 2019 een daling van de aangepaste winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen en een daling van de omzet. Het bedrijf verwijst bij de jaarresultaten naar 'bepaalde uitdagingen en tegenwinden in 2019'. Het afgelopen boekjaar zag Telenet de omzet stijgen en de nettowinst verdubbelen.
14/02 08u15  KBC boekt opnieuw meer dan 2,5 miljard euro winstBank-verzekeraar KBC heeft vorig jaar, net als in 2017, iets meer dan 2,5 miljard euro nettowinst in de boeken kunnen schrijven.
14/02 05u15  Vooroordelen bij huisartsen en specialisten kosten vrouwenlevensVeel artsen gaan ervan uit dat een vrouwenlichaam zich alleen door de borsten en vagina onderscheidt van een mannenlichaam. Vooroordelen en een gebrek aan kennis leiden tot late diagnoses en foute behandelingen - met alle gevolgen van dien.
14/02 05u15  Planbureau voorspelt begrotingstekort van 12 miljard in 2024Dat blijkt donderdag uit nieuwe vooruitzichten van het Planbureau, die De Tijd en L'Echo konden inkijken. De langetermijnvooruitzichten van het Planbureau tot 2024 zullen als basis dienen voor de verkiezingsprogramma's.
13/02 23u00  De Lijn: 'Als één partij conflict opzoekt, dan is het wel ACOD'Dat zegt woordvoerder van De Lijn Tom Van de Vreken woensdagavond, in een reactie op de stakingsaanzegging die het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de vervoersmaatschappij woensdag heeft ingediend.
13/02 22u45  Staking skeyes voorbij; vliegtuigen kunnen België weer inDe 24 urenstaking bij luchtverkeersleider skeyes is woensdag om 22.00 uur afgelopen. Dat betekent dat er weer kan worden gevlogen, en onmiddellijk dook er een reeks vliegtuigen het Belgische luchtruim in om te landen op Brussels Airport.
13/02 22u45  ACV-voorzitter Marc Leemans: 'Werkgevers en regering moeten tot bezinning komen''De mensen in de ondernemingen hebben een duidelijk signaal gegeven aan de werkgevers en de regering', zegt ACV-voorzitter Marc Leemans aan Belga. Hij bezocht woensdag verschillende stakersposten in Limburg, en sprak van zeer geslaagde stakingsdag in de provincie.
13/02 21u30  Joke Schauvliege vervangt Peter Van Rompuy als eerste ondervoorzitter Vlaams ParlementGewezen CD&V-minister Joke Schauvliege vervangt Peter Van Rompuy als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement.
13/02 20u45  Dit zijn de beste beleggingsfondsen van 2019De fondsenspecialist Morningstar heeft zijn jaarlijkse onderscheidingen uitgedeeld aan de beste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen op de Belgische markt.
13/02 20u30  Cegeka, Yontec en C&G zijn de Ambassadeurs van de Limburgse GazellenElk jaar pakt Trends uit met de rangschikking van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen. Deze week zijn we aangekomen in de provincie Limburg. In de categorie grote bedrijven is Cegeka de uitblinker. Bij de middelgrote bedrijven gaat de eer naar Yontec, bij de kleine bedrijven is C&G de primus. Zij zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Limburgse Gazellen.
13/02 20u15  Flirten met boeken: Vlaanderen is eregast op de Foire du Livre de BruxellesVlaanderen probeert Franstalige boekenliefhebbers te verleiden op de Foire du Livre de Bruxelles. Beide partijen hopen op een vaste relatie.
13/02 18u15  Herlees: Nationale staking: economische schade loopt in de miljoenenDe vakbonden hadden voor vandaag - woensdag - een 'ongeziene' staking aangekondigd. De hinder bleek in ieder geval aanzienlijk. Voor vele grote bedrijven viel de productie vandaag eenvoudigweg stil. De economische schade als gevolg daarvan wordt geraamd op ettelijke miljoenen euro's.
13/02 17u45  Nationale staking: economische schade loopt in de miljoenenDe vakbonden hadden voor vandaag - woensdag - een 'ongeziene' staking aangekondigd. De hinder bleek in ieder geval aanzienlijk. Voor vele grote bedrijven viel de productie vandaag eenvoudigweg stil. De economische schade als gevolg daarvan wordt geraamd op ettelijke miljoenen euro's.
13/02 16u30  Waarom niet alle deelstaten klaar zijn voor economisch confederalismeDe zesde staatshervorming en de nieuwe financieringswet zijn nog geen vijf jaar oud en het systeem kraakt al aan alle kanten.
13/02 14u45  VBO-topman Pieter Timmermans: 'Tegen de vakbonden zeg ik: zet die "ploat" eens af'Pieter Timmermans is een ervaren onderhandelaar, en toch had de topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) de staking van woensdag 13 februari niet zien aankomen. 'De val van de regering-Michel heeft bij de vakbonden een belletje doen rinkelen: 'Dit is een kans om toe te slaan.''
13/02 14u45  Shoppen in fondsenland: de prijzen en het aanbodAls beleggers weten welke fondsen ze willen, rijst de vraag waar ze die het beste kunnen kopen. We maakten een vergelijking van de discounters in fondsenland.
13/02 11u15  Nationale staking: grote hinder voor haven en industrieDe vakbonden hadden voor vandaag - woensdag - een ongeziene staking aangekondigd. De hinder is in ieder geval aanzienlijk.
13/02 10u45  Leuvense techbelofte Datacamp gehacktDe Leuvende techbelofte Datacamp laat in een mail aan zijn gebruikers weten dat het gehackt is en dat hackers aan hun gegevens zijn geraakt. Volgens het onlineleerplatform gaat het slechts om een minderheid van de gebruikers. Hun wachtwoorden zijn ondertussen gereset.
13/02 10u45  Econoom Paul De Grauwe: 'Miljardairs zijn een gevaar voor de democratie'De vakbonden hebben gelijk om meer loonsverhoging te vragen, vindt econoom Paul De Grauwe van de London School of Economics. 'Het aandeel van de economische groei dat naar lonen gaat, is de voorbije twintig jaar stelselmatig gedaald.'
13/02 05u00  Meeste bedrijven zwijgen nog over aandeelhouders, De Croo verleent uitstel voor registratieVan de naar schatting 800.000 tot 1 miljoen bedrijven in ons land hebben nog maar 25.000 bekendgemaakt wie hun aandeelhouders zijn.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met Libiërs20/02 05u45 - Trends.be: Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
7x Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op20/02 11u15 - Trends.be: Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
4x Overheid onderzoekt uitstel kernuitstap: 'We kunnen niet blijven wachten'20/02 12u00 - Trends.be: De geplande kernuitstap tegen 2025 wordt steeds weer in vraag gesteld, dus onderzoekt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) preventief welke veiligheidseisen nodig zijn om de centrales langer te laten draaien. Dat bericht De Tijd woensdag.
3x Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op20/02 12u00 - Trends.be: Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
2x Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overleden19/02 12u45 - Trends.be: De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden, meldden verschillende Franse media.
2x Europees akkoord over lagere uitstootnorm voor vrachtwagens19/02 17u15 - Trends.be: Er is een politiek akkoord bereikt over de invoering van CO2-uitstootnormen voor trucks in de Europese Unie. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe vrachtwagens, bussen en touringcars zal vanaf 2030 minstens 30 procent lager moeten liggen dan vandaag. Voor 2025 zal een tussentijds reductiedoelstelling van minstens 15 procent gelden. Het Europees Parlement, de lidstaten en de Europese Commissie hebben daarover een akkoord bereikt.
2x Eén jaar MiFID II: 'De vraag is of het belang van de belegger is gediend'19/02 20u45 - Trends.be: Financiële analisten en vermogensbeheerders geven één jaar na de invoering van MiFID II aan dat de belegger niet beter af is. De beroepsfederatie CFA Institute waarschuwt voor de onbedoelde gevolgen zoals minder en duurdere research van slechtere kwaliteit.
1x ACV en ABVV weigeren 'onevenwichtig' jaarverslag Nationale Bank te ondertekenen15/02 01u00 - Trends.be: ACV-voorzitter Marc Leemans en ABVV-voorzitter Robert Vertenueil, die allebei deel uitmaken van de regentenraad van de Nationale Bank van Belgie (NBB), hebben het jaarverslag van die instelling niet ondertekend. De vakbonden noemen in een reactie het jaarverslag 'onevenwichtig' en 'partijdig'.
1x Nationale Bank waarschuwt banken voor lage rentemarge bij woonkrediet15/02 12u30 - Trends.be: De Nationale Bank van België (NBB) blijft met bijzondere aandacht kijken naar de woonkredieten die door de banken worden verstrekt.
1x Jude Woodward over de koude oorlog tussen de VS en China: 'Er zijn nu al blokken'15/02 15u15 - Trends.be: Met de handelsbelemmeringen, de beschuldigingen van cyberspionage en het militaire machtsvertoon in de Zuid-Chinese Zee krijgt een nieuwe Koude Oorlog vorm. 'De Verenigde Staten zoeken de confrontatie met China. En dat mag gezegd worden', vindt Jude Woodward..

Statistieken

Artikels:
32928
Gelezen:
21030
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven