woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
22/05 18u15  Treinen rijden minder stipt De treinen reden in april minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS dinsdag bekendmaakten.
22/05 17u30  Staatsbon brengt opnieuw minder dan 1 procent op De nieuwe staatsbon op tien jaar zal de particuliere belegger een brutorendement van 0,75 procent opbrengen. Dat is lager dan 0,9 procent rente bij de vorige uitgifte maart.
22/05 13u00  China verlaagt invoerheffingen op auto's China verlaagt de invoerheffingen op auto's van 25 naar 15 procent. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.
22/05 12u30  'Parijs mag de strijd om de verliezen van Electrabel niet winnen' Parijs heeft de strijd om de winsten van Electrabel gewonnen, het mag nu ook de strijd om de verliezen niet winnen. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
22/05 10u30  KBC verlaagt groeiprognoses voor België KBC verwacht dat de Belgische economie dit jaar minder goed gepresteerd in vergelijking met een eerdere prognose.
22/05 08u00  Chinese telecomreus Huawei wendt de steven richting Europa De Verenigde Staten proberen hun markt te sluiten voor de grootste constructeur van telecommateriaal, Huawei. Dat doet de Chinese reus meer richting Europa kijken. Niet alleen voor zijn mobieltjes, maar voor alles.
22/05 05u30  Risico om vroeg te sterven bij arbeiders dubbel zo hoog als bij leerkrachten Belgen die met hun handen werken, lopen tot dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden dan wie een bureaujob heeft. Voor een deel omdat ze lager opgeleid zijn en vaker een ongezonde levensstijl hebben, maar volgens doctoraatsstudente Laura Van den Borre is er meer aan de hand.
22/05 04u30  Belgische CEO's vrij positief over groei onderneming en land Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders.
21/05 17u30  Ondervraging Zuckerberg door Europees parlement dan toch niet achter gesloten deuren De ondervraging van Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, morgen door het Europees parlement zal dan toch niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen kan ze live volgen op het internet, kondigt de voorzitter van de Europese instelling vandaag aan.
21/05 17u15  Ryanair pessimistisch over komende jaren Ryanair waarschuwt dat haar resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven.
21/05 11u30  Zeven op de tien werknemers zagen nog geen jobs verdwijnen door robotisering Bijna zeven op de tien werknemers (68 procent) hebben op de werkplaats nog geen jobs zien verdwijnen door de opkomst van robots en computers. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 1.700 werknemers.
21/05 10u00  Personenbelasting blijft in ons land een loden last Ondanks de verlaging van de personenbelasting, die dit jaar op kruissnelheid komt, wordt het inkomen van een Belgische werknemer nog altijd zeer snel tegen het hoogste tarief van 50 procent belast. Wordt een nieuwe hervorming met lagere tarieven een prioriteit tijdens de volgende legislatuur?
21/05 09u30  Luc Tayart de Borms (Koning Boudewijnstichting): 'We zijn geëngageerd, maar niet militant' Goede doelen zijn hartverwarmend. Maar ook big business. Dat lijkt toch te spreken uit de jaarcijfers die de Koning Boudewijnstichting deze week presenteert. Luc Tayart de Borms, die de stichting al 21 jaar leidt, geeft uitleg.
21/05 03u30  Amerikaanse financiënminister bevestigt dat handelsoorlog met China on hold is De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin heeft zondagavond op de zender Fox News gezegd dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. Eerder had ook de Chinese vicepremier Liu He dat al gemeld.
20/05 09u15  Manfred Sellink (directeur KMSKA): 'Musea zitten niet meer in een ivoren toren' Het stadsfestival Antwerpen Barok 2018 opent binnenkort zonder het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, dat wordt verbouwd. Maar de instelling geeft toch present, via partnerschappen met collega's. Samenwerken is de toekomst voor de musea, zegt directeur Manfred Sellink.
Laatste update: dinsdag 22 mei 2018, 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/05 08u30  China en VS zien af van handelsoorlogChina en de Verenigde Staten hebben beslist om af te zien van een handelsoorlog en van het verhogen van de douanetarieven. Dat zei de Chinese vicepremier Liu He aan het officiële nieuwsagentschap Xinhua.
20/05 01u15  Witte Huis: China belooft om meer goederen van VS af te nemenChina zal meer goederen en diensten uit de Verenigde Staten afnemen om aan de binnenlandse consumptievraag te voldoen. Dat zegt het Witte Huis zaterdag, na een vergadering tussen vertegenwoordigers van de VS en China.
19/05 14u45  Peloton de Paris: van fietsbar naar kledingmerkToen Vincent Van Parys en Wendy Janssens in 2011 een fietsreis door de Verenigde Staten maakten, ontdekten ze vele fietsherstelplaatsen annex koffieshops. Drie jaar later openden ze in Mechelen hun eigen fietsbar.
19/05 10u00  'CO2 is een commodity als een andere geworden'De prijs van de emissiecertificaten is verdrievoudigd in een jaar. Bedrijven uit een aantal sectoren moeten zo'n certificaat kunnen voorleggen per ton C02 die ze uitstoten. Maar in plaats van 4,5 euro kosten die nu meer dan 14 euro per stuk. Peter Claes, de directeur van de federatie van Belgische industriële energieverbruikers, is niet verbaasd.
18/05 17u15  Podcast: de bedrieglijke eenvoud van de belastingaangifteU weet nog niet wat de Belgische belastingdienst met Nobelprijswinnaar Richard H. Thaler te maken heeft? Dan moet u zeker luisteren naar de nieuwe podcast van de Economiekes. Disclaimer: wij zijn geen fiscale specialisten. Geen jargon hier.
18/05 17u15  Engie bevestigt onderzoek 'verschillende opties' voor BelgiëEngie heeft vrijdag in een persbericht bevestigd dat 'het verschillende opties onderzoekt' voor zijn Belgische activiteiten.
18/05 16u00  Digitaal woonkrediet voorlopig geen schot in de roosHello bank!, de digitale jongerenbank van BNP Paribas Fortis, gaat online geautomatiseerd beleggen aan zijn klanten aanbieden. Het digitale woonkrediet lijkt voorlopig geen schot in de roos.
18/05 16u00  Experts over de personenbelasting: 'We moeten terug naar het begin. Het huis helemaal strippen'We brachten drie fiscaal experts om de tafel, met samen negentig jaar relevante ervaring op de teller. We zochten een antwoord op de vraag wat er fout is aan de personenbelasting en hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen die willen betalen. 'Er zit een groot deel afgeleide personenbelasting in de vennootschapsbelasting.'
18/05 15u15  'De verwachtingen voor de Amerikaanse bedrijfsresultaten liggen hoger dan voor de Europese in 2018''Hebben we een sterk resultatenseizoen achter de rug of niet? Als we afgaan op een aantal puur statistische gegevens, moeten we daar volmondig ja op antwoorden. Maar het aanvoelen is toch anders. Zeker als we kijken naar het cijfermateriaal en de reacties op Euronext Brussel.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
18/05 14u45  De opbrengst van een vastgoedinvestering: netto is niet noodzakelijk nettoVraag aan tien professionals om te berekenen wat een huurwoning opbrengt en u krijgt tien verschillende antwoorden. Alles hangt af van de methode die ze gebruiken. Een gouden raad: wees op uw hoede.
18/05 14u30  Ondernemen in Colombia na de presidentsverkiezingen: 'Het is nu of nooit'In mei en juni verkiezen de Colombianen een nieuwe president. Hoewel steeds meer Belgische bedrijven investeren in het land, blijven er toch heel wat uitdagingen. Maar 2018 kan het jaar van de waarheid zijn voor Colombia.
18/05 13u15  'De 31 betoncentrales in België liggen stil'Een driehonderdtal chauffeurs van Inter-Beton, dat stortklaar beton produceert, heeft vrijdag het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk. Daardoor liggen de 31 betoncentrales in België stil.
18/05 12u00  Regeringsakkoord in Italië: programma dreigt Rome op ramkoers te brengen met Europese begrotingsregelsIn Italië hebben de rechtspopulistische Lega en de Vijfsterrenbeweging (M5S) een regeringsakkoord bereikt, zo heeft de M5S vrijdag bekendgemaakt.
18/05 11u30  Tips voor een weloverwogen investering in vastgoedDe financiële en economische crisis en de bijbehorende lage rente heeft veel beleggers in baksteen doen vluchten. Nog altijd willen velen hun vermogen verstevigen via een belegging in vastgoed. Maar niet iedereen weet even goed hoe daaraan te beginnen.
18/05 11u30  Gemiddelde huurprijs voor het eerst hoger dan 600 euroIn 2017 is de gemiddelde huurprijs voor het eerst boven de 600 euro gestegen. Dat meldt het Vlaams Huurdersplatform, dat zijn jaarverslag online heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt ook dat de gemiddelde huurprijzen tussen 2013 en 2017 sneller zijn gestegen dan de inflatie.
18/05 11u30  'Veel steden weten niet hoe rijk ze zijn'De antwoorden op de uitdagingen van deze tijd zullen uit de steden komen, stelt de Amerikaanse stadsdeskundige Bruce Katz. Zijn advies voor Brussel: leun niet te veel op de status van Europese hoofdstad.
18/05 11u00  Jeroen De Wit (CEO Teamleader): 'Ik heb veel aandacht voor mijn work-life balance'Jeroen De Wit, CEO en mede-oprichter van Teamleader - een van de snelst groeiende technologiebedrijven in België - licht in Z-Talk Goossens toe hoe hij zijn bedrijf op de kaart probeert te zetten.
18/05 11u00  PayPal doet grootste overname ooit in ZwedenPayPal koopt het Zweedse iZettle. Die laatste zet daardoor zijn beursplannen aan de kant.
17/05 17u15  Vastgoed voor vermogensopbouw: vooral een kwestie van gezond verstandEen eigen woning kopen is makkelijk, investeren voor de verhuur is dat niet. Doen alsof het voor jezelf is, is een klassieke fout bij dat soort investeringen.
17/05 16u00  Thimo Schmitt-Lord (CEO Bayer Foundations): 'Start een bedrijf en red de wereld'Thimo Schmitt-Lord leidt als CEO van de familiale stichtingen van het Duitse Bayer de zoektocht naar start-ups die de samenleving en ons welzijn verbeteren. Dat levert fascinerende innovaties op.
17/05 14u30  VTM NIEUWS verhuist met studio van Vilvoorde naar AntwerpenNews City, waar de verschillende nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan gaan samenwerken, vestigt zich vanaf het najaar van 2019 in Antwerpen. Daar hoort ook de studio van VTM NIEUWS bij.
17/05 14u15  Is het een goed idee om uw lening te financieren met een verzekering?De financiële waakhond FSMA en de federale overheidsdienst Economie waarschuwen voor formules die een woonkrediet combineren met een spaar- of beleggingsverzekering. De terugbetaling van het geleende kapitaal blijkt niet altijd vanzelfsprekend.
17/05 13u15  De fiscale voordelen voor alleenstaande oudersZelf een belastingformulier invullen is niet eenvoudig. Wij gingen met een honderdtal professionals uit de bank- en de verzekeringswereld op cursus over de belastingaangifte voor 2018 en verzamelden een reeks tips. Vandaag: alleenstaande ouders en onderhoudsgeld.
17/05 12u00  CFO of The Year Birgit Conix (Telenet): 'Je moet telkens van nul geloofwaardigheid opbouwen'Birgit Conix is verkozen tot Trends CFO of the Year 2018. Eind juni verlaat ze Telenet voor de toerismereus TUI Group. 'Ik was nochtans klaar om me nog eens te smijten voor een nieuw driejarenplan.'
17/05 11u45  Zwitsers nemen Limburgs radiatorbedrijf Vasco overHet Belgische familiebedrijf Vasco Group, opgericht door industrieel Jos Vaessen, wordt overgenomen door de Arbonia-groep, een Zwitserse totaalleverancier voor de bouwsector.
17/05 11u15  KBC boekt 566 miljoen euro nettowinst in eerste kwartaalKBC heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 556 miljoen euro. Dat meldt de bank-verzekeraar donderdag voorbeurs.
17/05 05u15  Flexi-jobs en witte kassa stoppen zwartwerkers nietBij controles op zwartwerk in de horeca loopt nog altijd bijna de helft tegen de lamp. Ondanks de witte kassa en het succes van de flexi-jobs, schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen donderdag.
17/05 05u15  Fransen halen 1,6 miljard euro uit ElectrabelDe Franse energiereus Engie heeft vorig jaar 1,6 miljard euro uit zijn Belgische dochter Electrabel gehaald. Dat blijkt uit het uitgebreide jaarverslag in de aanloop naar de jaarvergadering van Engie vrijdag, zo schrijven De Tijd en L'Echo donderdag. De uitkering van het megadividend is opmerkelijk omdat Electrabel de voorbije jaren stevige verliezen heeft geleden.
17/05 02u30  Geen akkoord bij Brussels Airlines, nieuwe stakingen mogelijk in juniDe directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn in de nacht van woensdag op donderdag zonder akkoord uit elkaar gegaan, na meer dan 15 uur onderhandelen. 'Er is een vertrouwensbreuk tussen directie en piloten', aldus de vakbonden. Zij behouden hun stakingsaanzegging, maar een eventuele nieuwe staking zou er pas in juni komen.
16/05 20u30  Birgit Conix (Telenet) is Trends CFO of The YearBirgit Conix is verkozen tot Trends CFO of the Year 2018. Eind juni verlaat ze Telenet voor de toerismereus TUI Group.
16/05 19u30  Staking piloten Brussels Airlines: onderhandelingen met directie verlopen moeizaamDe directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn woensdag opnieuw om de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij.
16/05 17u00  Investeren in vastgoed: kiest u voor de baksteen of de beurs?Wie wil investeren in vastgoed staat altijd voor hetzelfde dilemma: kiezen we best voor baksteen, papier of beide? Het profiel van de belegger zal de naald naar de ene of de andere kant laten doorslaan.
16/05 16u45  'Vlaanderen moet meer moeite doen om aanbod elektrische wagens te vergroten''Vlaanderen moet een tandje bijsteken om een groter aanbod aan elektrische wagens naar hier te krijgen', zegt Michel Martens, directeur van de studiedienst van sectorfederatie Febiac.
16/05 16u30  Stijn Bijnens wordt CEO van CegekaAndré Knaepen geeft de fakkel door bij Cegeka. Begin volgend jaar wordt hij opgevolgd door Stijn Bijnens, de man die al tien jaar de Limburgse Reconversie Maatschappij leidt.
16/05 16u15  Luigi Di Maio (Vijfsterrenbeweging) doet 'Italiaanse nachtmerrie' uitkomenNu een Italiaanse regering in de maak is met de Vijfsterrenbeweging en de extreemrechtse Lega Nord, lijkt de doorbraak van het populisme in Europa een feit. Coalitiebouwer Luigi Di Maio van de Movimento 5 Stelle weet niet alleen de extremen te verzoenen, hij doet beleggers ook hun grootste angst vergeten.
16/05 15u00  Ben Broadbent (Bank of England): 'Britse economie verkeert in menopauze'Vicegouverneur van de Bank of England, Ben Broadbent, hekelt het gebrek aan dynamisme van de Britse economie.
16/05 14u45  Fouten vermijden bij uw belastingaangifte: wat met loonbonussen en inkomsten uit de deeleconomie?Zelf een belastingformulier invullen is niet eenvoudig. Wij gingen met een honderdtal professionals uit de bank- en de verzekeringswereld op cursus over de belastingaangifte voor 2018 en verzamelden een reeks tips. Vandaag: loonbonussen en inkomsten uit de deeleconomie.
16/05 14u30  Als de barbaren Rome veroveren: 'De klokt tikt voor Italië'De conjuncturele opleving bleek in Italië onvoldoende om de barbaren op afstand te houden. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
16/05 14u30  Woord tegen woord: SP.A heeft mail die 'leugen' van Vandeput moet bewijzen, minister weet van geen mailMinister Vandeput heeft gelogen en wist al lang dat de F-16 mogelijk langer in dienst kon gehouden worden. Dat concludeert SP.A uit een email die de partij in handen kreeg. Vandeput zegt dat hij die mail niet gezien heeft en ook niet kan terugvinden.
16/05 12u00  Directie Brussels Airlines legt 'substantieel voorstel' op tafel: 'Niet te nemen of te laten'De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn woensdag opnieuw om de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij.
16/05 11u30  Het nut van teambuilding: 'Wijnproeven lost problemen niet op'Veel bedrijven willen hun personeelsleden beter doen samenwerken door ze samen op teambuilding te sturen. Maar een leuke activiteit is soms niet voldoende. 'Een uitstapje kan een positief effect hebben op de sfeer, maar het team presteert er niet beter door.'
16/05 11u15  'Drie netwerken geven niet automatisch concurrentie'De Belgische toezichthouders op de telecom- en de teledistributiemarkten hebben hun voorstel van marktregulering naar de Europese Commissie gestuurd. Luc Hindryckx is CEO van ECTA, de belangenorganisatie van de niet-dominante operatoren, en de voormalige voorzitter van de toezichthouder BIPT. Wat vindt hij van de Belgische voorstellen?
16/05 10u30  Een familiale onderneming voortzetten om belasting te vermijdenIn de drie gewesten kunt u een familiale onderneming schenken tegen 0 procent als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Een belangrijke voorwaarde is dat de activiteit nog drie jaar wordt voortgezet.
16/05 05u15  Collectief ontslag in Vlaams bedrijf flink duurderBedrijven in Vlaanderen die tot collectief ontslag overgaan, krijgen vanaf volgend jaar minder subsidies voor de verplichte ontslagbegeleiding, zo schrijft De Tijd woensdag.
16/05 03u00  Vastgoedbedrijf start 'Airbnb voor magazijnen' in BelgiëVastgoedgroep Montea lanceert een platform voor bedrijven om opslagruimte uit te wisselen. Een 'Airbnb voor de logistieke sector', noemt het bedrijf het in een persbericht. Het idee komt overgewaaid uit Nederland.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Chinese telecomreus Huawei wendt de steven richting Europa22/05 08u00 - Trends.be: De Verenigde Staten proberen hun markt te sluiten voor de grootste constructeur van telecommateriaal, Huawei. Dat doet de Chinese reus meer richting Europa kijken. Niet alleen voor zijn mobieltjes, maar voor alles.
0x Vastgoedbedrijf start 'Airbnb voor magazijnen' in België16/05 03u00 - Trends.be: Vastgoedgroep Montea lanceert een platform voor bedrijven om opslagruimte uit te wisselen. Een 'Airbnb voor de logistieke sector', noemt het bedrijf het in een persbericht. Het idee komt overgewaaid uit Nederland.
0x Collectief ontslag in Vlaams bedrijf flink duurder16/05 05u15 - Trends.be: Bedrijven in Vlaanderen die tot collectief ontslag overgaan, krijgen vanaf volgend jaar minder subsidies voor de verplichte ontslagbegeleiding, zo schrijft De Tijd woensdag.
0x Een familiale onderneming voortzetten om belasting te vermijden16/05 10u30 - Trends.be: In de drie gewesten kunt u een familiale onderneming schenken tegen 0 procent als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Een belangrijke voorwaarde is dat de activiteit nog drie jaar wordt voortgezet.
0x 'Drie netwerken geven niet automatisch concurrentie'16/05 11u15 - Trends.be: De Belgische toezichthouders op de telecom- en de teledistributiemarkten hebben hun voorstel van marktregulering naar de Europese Commissie gestuurd. Luc Hindryckx is CEO van ECTA, de belangenorganisatie van de niet-dominante operatoren, en de voormalige voorzitter van de toezichthouder BIPT. Wat vindt hij van de Belgische voorstellen?
0x Het nut van teambuilding: 'Wijnproeven lost problemen niet op'16/05 11u30 - Trends.be: Veel bedrijven willen hun personeelsleden beter doen samenwerken door ze samen op teambuilding te sturen. Maar een leuke activiteit is soms niet voldoende. 'Een uitstapje kan een positief effect hebben op de sfeer, maar het team presteert er niet beter door.'
0x Directie Brussels Airlines legt 'substantieel voorstel' op tafel: 'Niet te nemen of te laten'16/05 12u00 - Trends.be: De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn woensdag opnieuw om de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij.
0x Woord tegen woord: SP.A heeft mail die 'leugen' van Vandeput moet bewijzen, minister weet van geen mail16/05 14u30 - Trends.be: Minister Vandeput heeft gelogen en wist al lang dat de F-16 mogelijk langer in dienst kon gehouden worden. Dat concludeert SP.A uit een email die de partij in handen kreeg. Vandeput zegt dat hij die mail niet gezien heeft en ook niet kan terugvinden.
0x Als de barbaren Rome veroveren: 'De klokt tikt voor Italië'16/05 14u30 - Trends.be: De conjuncturele opleving bleek in Italië onvoldoende om de barbaren op afstand te houden. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
0x Fouten vermijden bij uw belastingaangifte: wat met loonbonussen en inkomsten uit de deeleconomie?16/05 14u45 - Trends.be: Zelf een belastingformulier invullen is niet eenvoudig. Wij gingen met een honderdtal professionals uit de bank- en de verzekeringswereld op cursus over de belastingaangifte voor 2018 en verzamelden een reeks tips. Vandaag: loonbonussen en inkomsten uit de deeleconomie.

Statistieken

Artikels:
31150
Gelezen:
14648
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven