maandag 18 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
17/11 11u45  iFlux heeft internationale ambities met technologie om verontreiniging te meten Met technologie die watervervuiling beter in kaart brengt, wil het piepjonge iFLUX de wereld veroveren. Over drie jaar wil het bedrijf drie keer zo groot zijn.
17/11 10u45  Exportbarometer: waar liggen Belgische bedrijfsleiders van wakker? De Belgische bedrijven maken zich opvallend weinig zorgen over de handelsspanningen, de brexit of de aanslepende regeringsvorming. Ze vragen wel dat de overheden hen ondersteunen in hun inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken.
16/11 15u15  Kiki Vervloessem (companymanager Ballet Vlaanderen): 'Er zit peper in onze organisatie' Het Ballet Vlaanderen is vijftig. De onrust die enkele jaren geleden nog in het gezelschap heerste, heeft plaats gemaakt voor een aangename heftigheid, zegt companymanager Kiki Vervloessem.
15/11 18u45  Records op de beurzen: wanneer doet Europa mee? Terwijl de Amerikaanse beurzen de records aan elkaar rijgen, blijven de Europese aandelen nog ver achterop. Heeft Europa recht op een inhaalrace, of zijn Amerikaanse aandelen te ver vooruitgelopen op de economische realiteit?
15/11 17u45  Europese depositogarantie nog niet voor nu Sinds vorige week toont Duitsland iets meer genegenheid voor de plannen voor een Europees garantiefonds voor spaargeld, maar de Duitse minister van Financiën verbond er wel strenge voorwaarden aan.
15/11 17u00  Hoe Hilde Crevits meer mensen met een migratieachtergrond aan de slag wil krijgen (video) Hilde Crevits lanceert een pilootproject om 800 werkzoekenden met buitenlandse roots via individuele begeleiding aan een job te helpen. 'Het is heel verwonderlijk dat zo veel mensen met een migratieachtergrond zo moeilijk aan de slag geraken, ook al hebben ze een universitair diploma', zegt de nieuwe Vlaams minister van Werk (CD&V) aan Knack.
15/11 16u15  PS-voorzitter Paul Magnette kijkt koppig naar links De informateur en nieuwe voorzitter van de Franstalige socialisten, Paul Magnette, heeft zichzelf één groot doel gesteld: vermijden dat zijn partij ten onder gaat in het kielzog van vele andere Europese partijen. Dat wil hij bereiken door economisch volle kracht links te varen en het Belgische herverdelingsmodel in stand te houden, mét de groenen.
15/11 14u45  Federale formatie: het wordt wachten tot 2020 Maandag brengt informateur Paul Magnette een eerste verslag uit aan de koning. De PS-voorzitter liet vorige week weten al wat optimistischer te zijn. Toch zal er voor Nieuwjaar niet veel bewegen op het federale front. Eerst moet er duidelijkheid zijn over wie de nieuwe voorzitter wordt in verschillende partijen. En dan moet het echte onderhandelen van een regeerakkoord nog beginnen.
15/11 14u15  Uitdagingen voor retailers en winkelvastgoed: 'Kwaliteit komt in de plaats van kwantiteit' De retailers en winkelvastgoedeigenaars noemen de alarmberichten over dalende omzetten en toenemende leegstand overdreven. De retail is niet in crisis, maar de sector maakt wel een ingrijpende transformatie mee.
15/11 13u00  Bekaert sluit fabrieken in Maleisië en VS Staaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in Maleisië en een in de Verenigde Staten.
15/11 12u00  Vlaanderen bespaart op cultuur: 'Jambon zet in op gevestigde waarden' De Vlaamse cultuursector staat op zijn kop. Oorzaak zijn de besparingen die minister-president Jan Jambon het culturele veld oplegt. Daarbij liggen de lasten nogal ongelijk.
15/11 11u30  Bekaert sluit fabrieken in de VS en Maleisië Staaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in de Verenigde Staten en een in Maleisië.
15/11 11u30  Goud biedt opnieuw kansen 'We zullen de bodem rond 1050 per ounce van 2015 voor lange tijd niet meer terugzien', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
15/11 10u15  Renovatieproject Val Saint Lambert wint prestigieuze Mapic Award Volgende week starten de werken van een prestigieus renovatieproject op de oude site van de kristalproducent Val Saint Lambert. Het won donderdagavond de prestigieuze prijs 'Best Futura Shopping Center' op de winkelvastgoedbeurs Mapic in Cannes.
14/11 16u15  BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien' BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. 'Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn.' Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.
Laatste update: zondag 17 november 2019, 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/11 15u30  'Brusselse winkels veren weer op'Het was een wat surrealistisch beeld, de voorstelling van Brussel als winkelstad op de winkelvastgoedbeurs Mapic. Negen sprekers vooraan, die een bijna even groot publiek toespraken over de omwenteling van de Brussel na de vele werken.
14/11 15u00  Durfkapitalist Klaus Hommels: 'Ik voel me een bewaker van onze lokale cultuur'Nooit eerder was er zoveel kapitaal voor jonge Europese technologiebedrijven beschikbaar als in de eerste helft van 2019. Steeds meer startende bedrijven krijgen nieuw kapitaal en ook de geïnvesteerde bedragen stijgen naar een record. Dat is ook nodig, vindt de Duitser Klaus Hommels, een van de bekendste durfkapitalisten uit Europa.
14/11 14u45  Pensioenfondsen in plaats van groepsverzekeringen: meer risico voor meer rendementDe pensioenfondsen zijn niet onderworpen aan de beperkingen waarmee de verzekeraars te maken hebben. Ze kunnen daardoor meer beleggen in beter renderende producten dan obligaties. Waarom hebben ze niet meer succes?
14/11 12u45  'Klassieke winkelsector zit in een existentiële crisis''De angst voor de e-commercegiganten als Amazon en Alibaba verlamt de winkelketens', zegt Koen Tengrootenhuysen, voorzitter van Retail Forum Belgium, de belangenorganisatie van de winkelketens.
14/11 12u30  Directie en bonden bij De Lijn Vlaams-Brabant bereiken akkoordDirectie en vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben een akkoord bereikt over het aanslepend sociaal conflict. Dat melden vakbonden en directie. Verwacht wordt dat de bussen vrijdag weer volgens de geplande diensturen rijden.
14/11 12u00  Jambon verdedigt besparingen op cultuur: 'Kunstensector mag andere verdeling voorstellen'Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) gaf donderdag voor het eerst uitleg over zijn begroting in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement. Hij staat open voor een alternatieve verdeling van de besparingen en legt de bal in het kamp van de grote cultuurinstellingen als het gaat om de ondersteuning van jonge kunstenaar.
14/11 07u15  Bruno Colmant (CEO Degroof Petercam): 'Ik geloof in nichebanken'Als nieuwe CEO van Degroof Petercam wil Bruno Colmant de vermogensbank naar een hoger niveau tillen: 'Onze concurrenten zullen in de toekomst niet de traditionele grootbanken zijn, maar consultancybureaus, zoals Deloitte en E&Y.'
13/11 18u15  Analyse: Kapitalisme in crisisHet volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.
13/11 17u15  Met welke maatregelen kunnen we het best de klimaatverandering aanpakken?Welke maatregelen kunnen we nemen om de klimaatverandering een halt toe te roepen? En vooral: welke leveren de beste resultaten op? Dat is exact wat het project Drawdown wil uitzoeken.
13/11 15u15  Analyse: Kapitalisme is de verkeerde zondebokHet volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.
13/11 12u45  Beleggen in groei: fondsen met groeiaandelen doen het goedBelgische beleggers hebben een brede waaier van beleggingsfondsen ter beschikking om wereldwijd in groeiaandelen te beleggen.
13/11 11u45  Belgische ondernemers trekken op missie naar ChinaMidden deze maand vertrekken 632 Belgen met prinses Astrid op handelsmissie naar China. Nooit lokte een Belgische handelsmissie zoveel deelnemers.
13/11 11u15  Giga-fabriek van Tesla komt niet naar VlaanderenDe eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
12/11 17u45  Brouwer van Karmeliet lanceert nieuw bierBrouwerij Bosteels lanceert een nieuw biermerk, Monte Cristo. De brouwerij uit Buggenhout zit sinds 2016 onder de vleugels van AB InBev, maar gaat zijn eigen gang. 'Er is geen inmenging', zegt de voormalige eigenaar en gedelegeerd bestuurder Antoine Bosteels.
12/11 16u00  Jean-Paul Van Avermaet (CEO bpost): de flexibele netwerkerVolgende lente verruilt Jean-Paul Van Avermaet de beveiligingsspecialist G4S voor bpost. De nieuwe CEO heeft oog voor de werkvloer.
12/11 13u00  Trends Top 5000: de winstmotor draait op volle toerenMeer dan de helft van de grootste 5000 bedrijven van het land zag zijn nettowinst vorig jaar stijgen. Bij sommige ondernemingen was die stijging zo spectaculair dat het globale nettoresultaat meer dan verdubbelde. Dat blijkt uit de cijfers van de Trends Top 5000.
12/11 10u45  Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beherenArgenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
11/11 15u30  Machineverhuurder Boels op overnamepadDe Nederlandse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Scandinavische branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. De combinatie leidt tot een bedrijf met een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard euro.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Machineverhuurder Boels op overnamepad11/11 15u30 - Trends.be: De Nederlandse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Scandinavische branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. De combinatie leidt tot een bedrijf met een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard euro.
0x Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren12/11 10u45 - Trends.be: Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
0x Trends Top 5000: de winstmotor draait op volle toeren12/11 13u00 - Trends.be: Meer dan de helft van de grootste 5000 bedrijven van het land zag zijn nettowinst vorig jaar stijgen. Bij sommige ondernemingen was die stijging zo spectaculair dat het globale nettoresultaat meer dan verdubbelde. Dat blijkt uit de cijfers van de Trends Top 5000.
0x Jean-Paul Van Avermaet (CEO bpost): de flexibele netwerker12/11 16u00 - Trends.be: Volgende lente verruilt Jean-Paul Van Avermaet de beveiligingsspecialist G4S voor bpost. De nieuwe CEO heeft oog voor de werkvloer.
0x Brouwer van Karmeliet lanceert nieuw bier12/11 17u45 - Trends.be: Brouwerij Bosteels lanceert een nieuw biermerk, Monte Cristo. De brouwerij uit Buggenhout zit sinds 2016 onder de vleugels van AB InBev, maar gaat zijn eigen gang. 'Er is geen inmenging', zegt de voormalige eigenaar en gedelegeerd bestuurder Antoine Bosteels.
0x Giga-fabriek van Tesla komt niet naar Vlaanderen13/11 11u15 - Trends.be: De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
0x Belgische ondernemers trekken op missie naar China13/11 11u45 - Trends.be: Midden deze maand vertrekken 632 Belgen met prinses Astrid op handelsmissie naar China. Nooit lokte een Belgische handelsmissie zoveel deelnemers.
0x Beleggen in groei: fondsen met groeiaandelen doen het goed13/11 12u45 - Trends.be: Belgische beleggers hebben een brede waaier van beleggingsfondsen ter beschikking om wereldwijd in groeiaandelen te beleggen.
0x Analyse: Kapitalisme is de verkeerde zondebok13/11 15u15 - Trends.be: Het volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.
0x Met welke maatregelen kunnen we het best de klimaatverandering aanpakken?13/11 17u15 - Trends.be: Welke maatregelen kunnen we nemen om de klimaatverandering een halt toe te roepen? En vooral: welke leveren de beste resultaten op? Dat is exact wat het project Drawdown wil uitzoeken.

Statistieken

Artikels:
27200
Gelezen:
2183
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven