zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Trends.be

Verbergen Tonen
20/10 09u15  België zoekt stroomschepen tegen black-out Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld.
19/10 18u30  10 jaar financiële crisis: het systeem is het probleem, niet de banken Ondanks de vele crisissen blijft de vaststelling dat we niet zonder banken kunnen, al zou een Europese kapitaalmarkt die afhankelijkheid kunnen verminderen. Alleen is dat een project zoals het Brusselse Justitiepaleis: het staat in de steigers, maar het einde van de werken is niet zicht.
19/10 18u00  Wie brief volgende dag wil laten bezorgen door bpost, betaalt meer Bpost bezorgt brieven binnenkort na drie dagen. De volgende dag kan ook, maar dan betaal je meer.
19/10 17u45  Wie brief volgende dag wil laten bezorgen door bpost, moet meer betalen De federale regering heeft het licht op groen gezet voor postbedrijf bpost om opnieuw een verschil te maken tussen prioritaire en niet-prioritaire brieven.
19/10 17u15  België is nog altijd Europese loonkostenkampioen Ondanks de taxshift, de indexsprong en de gematigde loonakkoorden blijft de Belgische loonkostenhandicap ten opzichte van de buurlanden hoog. Het VBO spreekt van een kloof van 9 procent, de werkgeversorganisatie Etion berekende dat de handicap zelfs naar 14 procent piekt. Verkleint het interprofessioneel akkoord van 2019-2020 die kloof?
19/10 16u15  Italiaanse 'spread' piekt naar hoogste peil in vijf jaar De Italiaanse begrotingsplannen en bijbehorende Europese kritiek brengen vrijdag onrust op de financiële markten. Italiaanse obligaties en aandelen dalen voor de derde dag op rij en de zogenaamde 'spread', of het renteverschil met Duitsland, piekt.
19/10 16u15  Opel moet van Duitse autoriteiten wereldwijd 73.000 dieselauto's terugroepen Opel moet wereldwijd 73.000 dieselauto's terugroepen om 'ontoelaatbare manipulatiesoftware' te verwijderen. Dat meldt de Duitse regulator KBA (Kraftfahrt-Bundesamt).
19/10 15u15  Markt van logistiek vastgoed slabakt in België en piekt in de buurlanden De markt van het logistieke vastgoed boomt, maar dan vooral in onze buurlanden. Makelaars en ontwikkelaars laken het wispelturige vergunningsbeleid in ons land. 'We krijgen het niet meer uitgelegd aan onze buitenlandse klanten.'
19/10 14u30  100 jaar Eerste Wereldoorlog: hoe Brave Little Belgium Poor Little Belgium werd Toen de ondernemingen na de wapenstilstand in 1918 opnieuw in Belgische handen terecht kwamen, bleek de industriële infrastructuur verwoest. België was zijn status van economische grootmacht definitief kwijt. Mark De Geest schreef er een boek over.
19/10 14u00  'De versmalde klim op de beurzen is alarmerend' 'Het is verstandig ermee rekening te houden dat het beursfeest minstens voor enige tijd is afgelopen. Niemand wil te lang op het feest blijven, om er dan een stevige kater aan over te houden.' Dat zegt Danny Reweghs Directeur strategie Inside Beleggen
19/10 12u15  België kaapt Nederlandse medische innovatie weg met 52 miljoen euro subsidie België heeft de Nederlandse overheid in snelheid genomen om een beloftevolle nieuwe technologie in de nucleaire geneeskunde in ons land te ontwikkelen.
19/10 11u45  Ryanair sluit deal met Portugese piloten Ryanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij.
19/10 11u45  'De Belgische roerende voorheffing van 30 procent is veel te hoog' 'Het is te hopen dat de federale regering snel tot het inzicht komt dat een correctie zich opdringt.' Dat zegt Jan Tuerlinckx, advocaat-vennoot bij Tuerlinckx Fiscale Advocaten.
19/10 05u30  Staatsschuld stijgt met 2 miljard De schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd vrijdag. Daardoor groeit de schuld van de overheid met ruim 2 miljard euro of 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
19/10 04u45  Absenteïsme blijft stijgen, maar niet alleen bij de oudere werknemers Het absenteïsme op het werk blijft ook in 2018 stijgen, bij oud én jong. Alleen zelfstandigen melden zich veel minder ziek, omdat ze anders inkomen verliezen.
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 22u45  Air Belgium zet activiteiten verderLuchtvaartmaatschappij Air Belgium zet dan toch zijn activiteiten verder. Dat meldt het bedrijf donderdagavond.
18/10 20u15  Europese vakbonden bij Ryanair willen staken tijdens eindejaarsperiodeDe vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is.
18/10 17u15  Harvard-professor Michael Porter: 'Elk bedrijf moet aan de slag met augmented reality'Ondernemers die denken dat augmented reality pas in een verre toekomst de werking van hun bedrijf kan verbeteren, hebben het volgens Michael Porter grondig fout. De Harvard-professor legde in Kortrijk uit waarom ze die technologie maar beter niet afdoen als sciencefiction.
18/10 16u45  Alpro werft aan in Wevelgem: 120 nieuwe medewerkersOm te blijven groeien zoekt voedingsbedrijf Alpro 120 nieuwe werknemers, van wie 100 voor de vestiging in Wevelgem. Het bedrijf lanceert daarom een rekruteringscampagne: 'Word de pro in Alpro'.
18/10 16u15  Wie wordt de 34ste Trends Manager van het Jaar?Trends bekroont op woensdag 9 januari voor de 34ste keer de Manager van het Jaar. Dat is de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat van deze editie wordt de opvolger van Michèle Sioen, de CEO van de West-Vlaamse textielgroep Sioen Industries.
18/10 15u15  Meer sancties voor werklozen in Wallonië dan in VlaanderenIn de eerste helft van dit jaar kregen in Vlaanderen in het kader van de actieve beschikbaarheid 670 werklozen een sanctie omdat ze onvoldoende zoeken naar een nieuwe job. In Wallonië ging het daarentegen om 2.707 werklozen, zo blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) die Belga kon inkijken.
18/10 14u30  Tien risico's die een nieuwe financiële crisis kunnen veroorzakenGoedkoop geld, complexe financiële producten en banken met een grote honger naar rendement bleken een explosieve cocktail in 2008. Terwijl we nog bekomen van de vorige schok, broeit onder het oppervlak ongetwijfeld al de volgende crisis.
18/10 12u30  Ondernemersorganisatie Voka over brexit: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden''Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 12u15  Ondernemersorganisatie Voka over brexit-dossier: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden''Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 11u15  Juncker verzekert Michel: 'Geen probleem met Belgische begroting'Premier Charles Michel wimpelt de berichtgeving over de Belgische begroting af als 'fake news'.
18/10 11u15  Nederlandse ondernemer neemt HEMA overDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil via zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de winkelketen HEMA overnemen van het Britse Lion Capital, dat al een tijdje op zoek was naar een koper. De nieuwe eigenaar wil onder meer extra investeren in België, meldt HEMA. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
18/10 11u15  Beleggers eisen aftreden Zuckerberg als voorzitter FacebookDe dubbelrol van Mark Zuckerberg als voorzitter en CEO van Facebook ligt opnieuw onder vuur. Vier grote overheidsinvesteerders uit de VS eisen dat Zuckerberg aftreedt als voorzitter.
18/10 05u15  BNP Paribas Fortis wil af van één op zes kaderledenBNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, heeft een regeling uitgewerkt waarbij een op de zes kaderleden vervroegd het bedrijf kan verlaten. Ongeveer 200 van de 1.200 kaderleden kregen de voorbije maanden van de directie een voorstel om tussen nu en 2020 te vertrekken.
17/10 20u00  Vermogensbeheerder Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen overVermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u45  Bone Therapeutics werkt aan behandeling van knieartroseHet Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics, gespecialiseerd in botceltherapie, werkt aan de ontwikkeling van een behandeling tegen knieartrose. Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt.
17/10 19u30  Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen overVermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u15  Bouwgrond schenken: hoe gunstig is het gunsttarief?Wie in Vlaanderen een bouwgrond wil schenken heeft de keuze tussen het gewone tarief en het zogenoemde gunsttarief. Wat kiest u het best?
17/10 18u00  CEO Michael O'Leary: 'Ryanair overleeft een harde brexit wel'Michael O'Leary, topman van Ryanair, is ervan overtuigd dat zijn luchtvaartmaatschappij niet onderuitgaat, mocht het tot een harde brexit komen.
17/10 15u30  De Wever organiseert tweede ronde gesprekken, zonder PVDA en Vlaams BelangGroen en SP.A worden wel opnieuw uitgenodigd voor de Antwerpse formatiegesprekken met N-VA.
17/10 15u15  Fluxys bouwt LNG-terminal in RostockDe Belgische gasinfrastructuurgroep Fluxys gaat samen met het Russische Novatek een middelgrote opslagterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) bouwen in het Noord-Duitse Rostock. Dat heeft Fluxys woensdag aangekondigd
17/10 15u00  Brexit opnieuw centraal tijdens Europese top: 'Het is een gigantisch zootje geworden'De verwachtingen voor een doorbraak in de brexitonderhandelingen op de Europese top zijn laag: 'Er wordt meer en meer gedacht dat we alles beter bij het oude laten.'
17/10 14u30  Jean Deboutte (directeur Schatkist): 'Dit is hét moment om ons grote probleem op te lossen'De massale geldcreatie van de Europese Centrale Bank stopt over twee maanden, maar ondertussen zijn onze rentelasten gesmolten als sneeuw voor de zon. Volgens Jean Deboutte, directeur van de Schatkist, hebben we een unieke kans: 'Als het nu niet lukt onze schuld af te bouwen, wanneer dan wel?'
17/10 13u30  Tesla bereikt akkoord over locatie Gigafactory ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u30  Verzekering niet meer duurder na zware ziekteVerzekeringen mogen niet meer duurder zijn voor mensen die ooit ziek waren of nu nog kampen met een aandoening die onder controle is. Minister Kris Peeters voert daarvoor het 'recht om vergeten te worden' in, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.
17/10 10u45  Omzet Barco stijgt minder dan verwachtDe omzet van de Kortrijkse beeldvormingsspecialist Barco is in het derde kwartaal op een jaar tijd 2,6 procent gestegen naar 248,7 miljoen euro. Het bedrijf blijft zo onder de verwachtingen: de analisten hadden op 258,2 miljoen euro gerekend.
17/10 10u00  Activering van niet-EU-immigranten amper verbeterd in BelgiëDe werkgelegenheidskloof tussen Belgen en immigranten van buiten de EU blijf in ons land erg hoog, zo staat te lezen in een rapport van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid
17/10 09u45  Dit zijn de zeven lessen van de Amerikaanse koffie-ondernemer Mokhtar AlkhanshaliDe Amerikaanse ondernemer Mokhtar Alkhanshali, de oprichter van Port of Mokha Coffee, was voor het eerst te gast in België als gastspreker van De Bertjes.
17/10 07u30  Antwerpse start-up SweepBright haalt vers kapitaal op voor buitenlandse groeiDe Antwerpse start-up SweepBright kondigt een nieuwe kapitaalronde van 2,3 miljoen euro aan, nadat het in april vorig jaar al 1,5 miljoen zaaikapitaal heeft losgeweekt. Het wil in 2019 naar een omzet van een miljoen euro groeien.
17/10 01u45  VS willen nieuwe handelsakkoorden met EU, Groot-Brittannië en JapanDe Verenigde Staten willen drie nieuwe handelsakkoorden afsluiten met de Europese Unie, met Groot-Brittannië en met Japan. Dat bevestigde de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer.
17/10 00u15  België weer wat minder competitiefBelgië is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie, toen ons land ook al achteruitging.
16/10 20u15  Gent: Groen/SP.A, Open VLD én CD&V starten coalitiegesprekkenIn Gent starten Groen/SP.A, Open VLD en CD&V coalitiegesprekken om een vierkoppig stadsbestuur op de been te brengen. Dat bevestigen de onderhandelaars in een persbericht.
16/10 19u00  Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is 'Onderneming van het Jaar'De voedingsgroep Ardo uit Ardooie sleept de onderscheiding 'Onderneming van het Jaar' in de wacht. Die onderscheiding werd uitgereikt door het consultancybedrijf EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis.
16/10 17u30  Stephanie Kelly (Aberdeen Standard) over de brexitonderhandelingen: 'De kans op een deal is 80 procent'Volgens Stephanie Kelly, een Ierse politiek analiste van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investment, sluiten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk een akkoord dat toelaat om verder over de toekomstige relaties te onderhandelen.
16/10 16u45  'Bouw aandelenposities geleidelijk en gedisciplineerd af'De afgelopen week is gebleken dat ook op Wall Street de bomen niet tot in de hemel groeien. Als het gaat regenen in de Verenigde Staten, zullen we op de Europese beurzen ook niet ontsnappen aan lagere koersen, stelt Danny Reweghs, de directeur strategie van Inside Beleggen.
16/10 16u15  De rush op vastgoed houdt aanDe Belg was tijdens de zomermaanden erg actief op de vastgoedmarkt. Het aantal transacties piekte en ook de prijzen haalden recordniveaus
16/10 16u00  Het beursjaar 2018 valt tegen: de vrees heeft het gehaald van de hoopVorige week kregen beleggers een voorproefje van hoe een beurscrash voelt. Wereldwijd bereiden beleggers zich voor op een nieuwe recessie. Ze bouwen de risico's in hun portefeuille af en spelen op veilig.
16/10 15u30  De jacht op IT'ers: hoe erg is het nu echt gesteld met de arbeidsmarkt?De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
16/10 14u15  Kris Sterkens (Janssen): 'Farma gaat gebukt onder de rotzooi uit het verleden'Kris Sterkens, de Vlaamse topman voor de regio EMEA in de farmagroep Janssen, zegt de farmasector de wacht aan. 'Over vijftig, zestig jaar zullen mensen zeggen: 'Kan je je voorstellen dat ze in 2018 wachtten tot iemand ziek werd vooraleer werd ingegrepen?'
16/10 12u30  Patstelling in Gent: wie knippert het eerst met de ogen?In Gent staan twee blokken tegenover elkaar nu Open VLD en CD&V hun lot aan elkaar hebben verbonden. Daartegenover: het kartel, dat voorlopig niet barst. Langs beide zijden staat er veel op het spel. Vanmiddag wordt er voor het eerst onderhandeld.
16/10 12u30  Duitse motor sputtert na deelstaatverkiezingen BeierenIn de Duitse deelstaat Beieren verloor de CSU dit weekend haar absolute meerderheid. De schokken zijn voelbaar tot in Berlijn: kan Merkel aanblijven en de regering bijeenhouden?
16/10 12u15  Dieselgate: Audi betaalt boete van 800 miljoen euroDe Duitse luxeautobouwer Audi stemt in met de boete die werd opgelegd door de Duitse autoriteiten.
16/10 11u15  Woningen op drie maanden tijd 7.000 euro duurderWoningen in ons land zijn op amper drie maanden tijd 2,7 procent duurder geworden, of zowat 7.000 euro voor een gemiddelde woning. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische notarissen.
16/10 11u15  Medeoprichter Microsoft Paul Allen overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij was 65 jaar oud, meldt zijn huidige bedrijf Vulcan Inc. namens de familie. Allen overleed in zijn geboortestad Seattle.
15/10 17u15  Nederlandse premier Rutte wil Alibaba-magazijn afsnoepen van BelgiëDe Nederlandse regering zet alles op alles om het Chinese technologiebedrijf Alibaba ervan te overtuigen om zijn Europese magazijn niet in België te bouwen, maar wel in Nederland. Dat melden De Tijd en het Financieele Dagblad.
15/10 15u45  Duitse politie valt binnen bij Opel: onderzoek naar emissiefraudeDe Duitse politie is maandag binnengevallen bij Opel. De autobouwer wordt verdacht van fraude rond dieselemissies. Dat bevestigt de politie.
15/10 15u00  Hans Casier is het nieuwe boegbeeld van de chemie- en lifesciencessectorDe Oostendenaar Hans Casier, een topman van het Britse chemieconcern Ineos, is de nieuwe voorzitter en boegbeeld van de chemie- en lifesciencesfederatie essenscia. 'Een diplomaat van hoog niveau', klinkt het.
15/10 15u00  Belg wordt CEO van Nivea-producent BeiersdorfDe Belg Stefan De Loecker wordt de nieuwe CEO van de Duitse multinational Beiersdorf, vooral bekend van huidverzorgingsproduct Nivea. Dat heeft het bedrijf maandag bevestigd.
15/10 14u30  Arnoud Boot (Sustainable Finance Lab): 'We moeten af van die extreme neiging altijd maar schulden te maken'Acht jaar geleden, in volle financiële crisis, zag in Amsterdam het Sustainable Finance Lab het daglicht. Arnoud Boot, medevoorzitter en hoogleraar in ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam, toont zich gematigd optimistisch, maar waarschuwt ook. 'Een betere inbedding van de financiële sector in de samenleving is absoluut noodzakelijk.'
15/10 14u15  De nieuwe coalities krijgen stilaan vormVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
15/10 14u00  Schaarste op de ICT-arbeidsmarkt: Hoe erg is het nu echt gesteld?De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
15/10 12u45  Warenhuisketen Sears is faillietDe Amerikaanse warenhuisketen Sears, een begrip in de VS, heeft bescherming aangevraagd tegen schuldeisers. Het 125 jaar oude bedrijf worstelt met te veel schuld en te weinig klanten.
15/10 12u30  Renson trekt de wereld in: 'De toekomst is koeling, niet langer verwarming'De opwarming van de aarde biedt groeikansen. Voor Renson uit Waregem bijvoorbeeld, een specialist in luchtkoeling. De onderneming trekt de wereld in. Australië en de Verenigde Staten zijn nieuwe focusmarkten.
15/10 11u30  De morning after: coalities krijgen stilaan vormVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
15/10 11u30  Voka feliciteert verkozen mandatarissen: 'Werk maken van ondernemersvriendelijk investeringsklimaat'Werkgeversorganisatie Voka feliciteert alle verkozenen van de gemeenteraadsverkiezingen, maar geeft ze wel een duidelijke boodschap mee.
15/10 11u00  De morning after: Gent wacht nog altijd in spanning op volledige uitslagVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
15/10 10u45  Nieuw erfrecht: meer vrijheid, nieuwe valkuilenSinds begin september is er een nieuw erfrecht. Het goede nieuws is dat u meer vrijheid krijgt. Het slechte nieuws is dat giften uit het verleden of een testament opnieuw aan de wet getoetst moeten worden.
15/10 10u30  De morning after: Vlaanderen meer dan ooit verdeeldVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
14/10 22u45  SP.A bibbert, N-VA verovert Antwerpen opnieuw, Open VLD scoort in Oost-VlaanderenN-VA is de grootste partij van Vlaanderen, maar CD&V houdt stand in het oosten en het westen van Vlaanderen. En mogelijk bepaalt Mathias De Clercq de toekomst van John Crombez.
14/10 16u45  Wie neemt onze gemeenten (en provincies) in handen? Lees de resultaten hierVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
14/10 16u30  Wie neemt onze gemeenten (en provincies) in handen? Eerste complete uitslagen zijn erVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft de eerste resultaten van enkele gemeenten gecommuniceerd, en in enkele gemeenten zijn de finale resultaten al gekend.
14/10 16u15  De eerste volledige uitslagen stromen binnenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft de eerste resultaten van enkele gemeenten gecommuniceerd, en in enkele gemeenten zijn de finale resultaten al gekend.
14/10 16u00  Het blijft wachten op eerste complete uitslagenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft de eerste gedeeltelijke resultaten van enkele gemeenten gecommuniceerd, al is er nog geen enkele gemeente waar alle kiesbureaus geteld zijn. Er circuleren ook cijfers die door media zelf verzameld worden.
14/10 15u15  Het stemmen is afgelopen, wachten op eerste officiële uitslagenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
14/10 15u00  Eerste voorlopige resultaten stromen binnenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet.
14/10 14u45  Resultaten uit de eerste gemeente (Herstappe) zijn binnenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd. De eerste resultaten stromen binnen.
14/10 14u30  Wachten op resultaten uit de eerste gemeenteVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd.
14/10 14u15  De eerste voorlopige resultaten stromen binnenVolg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd. De eerste voorlopige resultaten voor de provincieraden stromen binnen.
14/10 14u00  Wie neemt onze gemeenten (en provincies) in handen?Volg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd. De eerste resultaten verwachten we rond 16 à 16u30.
14/10 14u00  9 vragen over de verkiezingen: wat staat op het spel voor wie?Hoe vergaat het de toppers in hun thuisbasis? Wordt het politieke landschap fundamenteel hertekend? En zal Bart De Wever coalitiegesprekken moeten aangaan met zijn dubbelganger? De gemeenteraadsverkiezingen van komende zondag 14 oktober 2018 in 9 vragen en antwoorden.
13/10 12u00  België draait nu op één kernreactorBelgië telt maar één werkende kerncentrale: Doel 3. Zoals aangekondigd heeft uitbater Engie Electrabel Tihange 1 stilgelegd voor onderhoud. Dat blijkt uit de transparantiesite van moederbedrijf Engie.
13/10 11u45  Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden trekt aan alarmbel over gemeentefinanciënAls de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG).
13/10 11u15  Sentimentsanalyse meet populariteit van politici: Bart De Wever in polepositionKan sentimentsanalyse via de sociale media een alternatief bieden om verkiezingsresultaten te voorspellen?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x België zoekt stroomschepen tegen black-out20/10 09u15 - Trends.be: Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld.
2x Markt van logistiek vastgoed slabakt in België en piekt in de buurlanden19/10 15u15 - Trends.be: De markt van het logistieke vastgoed boomt, maar dan vooral in onze buurlanden. Makelaars en ontwikkelaars laken het wispelturige vergunningsbeleid in ons land. 'We krijgen het niet meer uitgelegd aan onze buitenlandse klanten.'
1x 9 vragen over de verkiezingen: wat staat op het spel voor wie?14/10 14u00 - Trends.be: Hoe vergaat het de toppers in hun thuisbasis? Wordt het politieke landschap fundamenteel hertekend? En zal Bart De Wever coalitiegesprekken moeten aangaan met zijn dubbelganger? De gemeenteraadsverkiezingen van komende zondag 14 oktober 2018 in 9 vragen en antwoorden.
1x Bone Therapeutics werkt aan behandeling van knieartrose17/10 19u45 - Trends.be: Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics, gespecialiseerd in botceltherapie, werkt aan de ontwikkeling van een behandeling tegen knieartrose. Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt.
1x Ondernemersorganisatie Voka over brexit-dossier: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden'18/10 12u15 - Trends.be: 'Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
0x Sentimentsanalyse meet populariteit van politici: Bart De Wever in poleposition13/10 11u15 - Trends.be: Kan sentimentsanalyse via de sociale media een alternatief bieden om verkiezingsresultaten te voorspellen?
0x Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden trekt aan alarmbel over gemeentefinanciën13/10 11u45 - Trends.be: Als de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG).
0x België draait nu op één kernreactor13/10 12u00 - Trends.be: België telt maar één werkende kerncentrale: Doel 3. Zoals aangekondigd heeft uitbater Engie Electrabel Tihange 1 stilgelegd voor onderhoud. Dat blijkt uit de transparantiesite van moederbedrijf Engie.
0x Wie neemt onze gemeenten (en provincies) in handen?14/10 14u00 - Trends.be: Volg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd. De eerste resultaten verwachten we rond 16 à 16u30.
0x De eerste voorlopige resultaten stromen binnen14/10 14u15 - Trends.be: Volg hier al het nieuws over de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Het stemmen met potlood en papier is afgelopen, tot 15u wordt er nog digitaal gestemd. De eerste voorlopige resultaten voor de provincieraden stromen binnen.

Statistieken

Artikels:
35252
Gelezen:
19525
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven