zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
20/04 07u30  Koude gasoorlog: Russische pijpleiding naar Duitsland blijft politiek omstreden Eind dit jaar moet via de nieuwe pijpleiding Nord Stream 2 miljarden kubieke meters aardgas van Rusland naar Duitsland stromen. De gasroute die minstens 10 miljard euro kost, is bijna klaar, blijkt uit een bezoek aan de bouwput. Maar politiek is ze zeer omstreden.
20/04 02u30  Internationaal expertenpanel neemt veiligheid Boeing 737 MAX onder de loep De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vormt een internationaal panel van experts om de veiligheid van het besturingssysteem van de Boeing 737 MAX na te gaan. Onder meer het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) maakt deel uit van het panel.13 
19/04 17u45  Apple-kenner Fons van Dyck: 'Apple moet opletten voor arrogantie' Met de nieuwe tv-plannen vervelt Apple steeds meer van een elektronicafabrikant naar een dienstenleverancier. De nieuwe diensten zullen succesvol zijn, maar het bedrijf staat voor enkele existentiële uitdagingen, zegt Apple-kenner Fons van Dyck.
19/04 15u30  Wat is het nut van een vastgoedmakelaar? Een goede vastgoedmakelaar verlost u van verkoopstress. Hij of zij zal uw woning op een vlotte manier verkopen tegen een correcte prijs. Maar aan die zekerheid hangt een prijskaartje.
19/04 14u15  Open VLD stelt 12-puntenplan voor onderwijs voor: centraal eindexamen en meer Nederlands Open VLD lanceert een 12-puntenplan om de achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs een halt toe te roepen. Zo willen de liberalen onder meer een centraal eindexamen invoeren en van de lessen levensbeschouwing een keuzevak maken.
19/04 14u00  'Holdings bieden een meerwaarde voor de particuliere belegger' We willen een lofzang wijden aan holdings of portefeuillemaatschappijen. Er is helemaal niets mis met beleggen in holdings. We vinden dat een meerwaarde voor de particuliere belegger. Een goed gespreide holding is het perfecte instapvehikel voor de beginnende aandelenbelegger.
19/04 13u00  Trends Randstad hr-barometer: Eén op de twee bedrijven krijgt IT-vacatures moeilijk ingevuld Belgische bedrijven hebben het moeilijk technische en IT-functies in te vullen, blijkt uit de Trends Randstad hr-barometer. Ze proberen die krapte op te lossen door mensen op te leiden. Daarnaast doen ze almaar meer een beroep op freelancers. Het overheidsbeleid vinden ze ondermaats.
19/04 12u00  Beheerder van elektronisch geld RES failliet De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft donderdag de vennootschap RES Prepaid failliet verklaard. De bvba uit Leuven legde zich toe op het beheer van elektronisch geld, met de gelijknamige munt als betaalmiddel voor particulieren en bedrijven in ons land.
19/04 11u00  Verhuurders en huurders zijn het over één zaak eens: dubbel pleidooi voor huursubsidies De strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 10u45  Huurders en verhuurders zijn het voor één keer eens: dubbel pleidooi voor huursubsidies De strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 05u15  Autobouwers riskeren CO2-boete van 500 miljoen De Europese uitstootnormen voor CO2 dreigen de autoconstructeurs met een fikse factuur op te zadelen. Als hun nieuwe auto's tegen 2021 gemiddeld meer dan 95 gram CO2 per km uitstoten, moeten Volkswagen, BMW en co. miljardenboetes betalen aan de EU. Voor de Belgische markt alleen al dreigt een boete van zo'n 500 miljoen euro, bericht De Tijd vrijdag.
18/04 18u00  Koen Geens (CD&V): 'Buitenlanders hebben geen vrij spel meer bij overnames in België' Vanaf volgende maand hoeven ondernemers een vennootschap niet meer in rigide juridische structuren te proppen. De nieuwe vennootschapswet bevordert structuren op maat. Aandelen met meervoudig stemrecht, verankerde bestuursmandaten en bedrijven zonder kapitaal? Minister van Justitie Koen Geens verdedigt ze met verve.
18/04 17u31  'Deutsche Bank werkt aan 'plan B' als fusie met Commerzbank faalt' Deutsche Bank werkt aan een alternatief plan voor als de fusiegesprekken met Commerzbank zouden mislukken. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.
18/04 16u00  N-VA wil nieuwe taxshift van 2 miljard euro financieren met hogere werkzaamheidsgraad Als N-VA in een volgende federale regering stapt, wil de partij een nieuwe taxshift doorvoeren. Die zou om en bij de 2 miljard euro kosten, wat moet worden gefinancierd met een hogere werkzaamheidsgraad. Vlaanderen moet naar 80 procent en Brussel en Wallonië richting 70 tot 75 procent.
18/04 15u45  Marc Vande Gucht (Fonds GavoorGeluk) schrijft boek over suïcide: 'Wij zijn niet meteen een warm volk' Sinds zijn dochter uit het leven stapte, kijkt Marc Vande Gucht anders aan tegen werken en leven. Als medeoprichter van het Fonds GavoorGeluk wil hij jongeren meer veerkracht geven. 'Wie het goed heeft, heeft de morele plicht iemand die zich vastrijdt een zetje te geven.'
Laatste update: vandaag om 7u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 15u30  Marc Vande Gucht schrijft boek over suïcide: 'Wij zijn niet meteen een warm volk'Sinds zijn dochter uit het leven stapte, kijkt Marc Vande Gucht anders aan tegen werken en leven. Als medeoprichter van het Fonds GavoorGeluk wil hij jongeren meer veerkracht geven. 'Wie het goed heeft, heeft de morele plicht iemand die zich vastrijdt een zetje te geven.'
18/04 15u00  Hervorming EU-regels rond werkloosheidsuitkeringen uitgesteld tot volgende legislatuurHet Europees parlement stelt de debatten over de coördinatie van nationale sociale zekerheidsstelsels uit tot de volgende legislatuur. Dat is donderdag beslist tijdens de plenaire zitting in Straatsburg. Vooral het onderdeel rond werkloosheidsuitkeringen voor EU-werknemers is voor veel lidstaten - waaronder België - problematisch.
18/04 14u45  Klassieke televisie maakt plaats voor streaming en on demand: een overzicht van het aanbodVolgens de recente Digimeter van UGent en Imec heeft de televisie in zijn traditionele vorm afgedaan. Streamingdiensten en on-demandkanalen proberen een plaatsje op uw smartphone of tablet te veroveren. Welk aanbod is er beschikaar?
18/04 14u15  Samsung onderzoekt barsten in vouwtelefoonHet gloednieuwe vlaggenschip van Samsung, de opvouwbare smartphone Galaxy Fold, vertoont nu al kuren, een paar weken voordat hij op de markt komt. Testexemplaren bleken snel kapot te gaan. ''We zullen deze exemplaren grondig onderzoeken om de oorzaak te vinden'', liet Samsung weten.
18/04 12u15  Vastgoedprognoses lente 2019: onzekerheid op woningmarkt neemt toeDe meeste analisten zijn er voorlopig gerust in dat op de woningmarkt geen stormen zullen opsteken. Toch groeit de onzekerheid over de prijsstijgingen en een mogelijke economische rimpeling.
18/04 11u15  Recticel vraagt extra informatie over bod KingspanDe Belgische schuimrubbergroep Recticel vraagt extra informatie over het vijandige bod van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan op twee van zijn divisies.
18/04 11u00  Kleinzoon van Albert Frère geen regent meer bij Nationale BankCédric Frère zal op de algemene vergadering van de Nationale Bank volgende maand niet herbenoemd worden als regent, zo vernam Knack. Toen hij een jaar geleden werd benoemd tot regent leidde dat nog tot veel heisa.
17/04 19u45  Duitse regering halveert groeiprognosesDe Duitse regering rekent voor dit jaar op een economische groei van amper 0,5 procent.
17/04 19u15  Charles Michel is nu ook officieel kandidaat-premierPremier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister.
17/04 17u15  Jet Airways schort alle vluchten opDe Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, annuleert voorlopig al haar vluchten.
17/04 15u15  Dominique Leroy (CEO Proximus): 'Lager dividend helpt ons niet kosten te besparen'De vakbonden bij Proximus vragen dat het telecombedrijf minder dividend uitkeert om op die manier te besparen en banenverlies te vermijden. Topvrouw Dominique Leroy volgt die redenering niet.
17/04 13u45  Intracto doet met Gentse Adagio nieuwe overnameAdagio, dat vijftig werknemers telt, is gespecialiseerd in marketingautomatisering. Met de overname, die vandaag wordt bekendgemaakt, versterkt Intracto die expertise sterk en blijft het fors groeien.
17/04 12u30  VBO wil eengemaakt sociaal statuut: 'Pensioen ambtenaar afstemmen op dat van werknemer'Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit voor een vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Zo wil de werkgeversfederatie één geharmoniseerd statuut voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.
17/04 11u45  Erfovereenkomsten in de lift: 'We kunnen ruzies er niet mee oplossen, maar wel voorkomen'Sinds 1 september kunnen ouders met hun kinderen afspraken maken over hun nalatenschap. Er is steeds meer interesse voor zulke erfovereenkomsten, al blijft een stormloop voorlopig uit.
17/04 11u30  Barco trekt groeiprognoses opBarco is optimistischer voor het huidige boekjaar na een eerste kwartaal waarin de omzet met 8,4 procent steeg.
17/04 09u15  Hoeveel is uw woning waard? Bekijk de interactieve kaartDe gestage prijsstijging op de Belgische woningmarkt houdt aan. Vooral Brusselse woningen zijn flink duurder geworden.
17/04 08u45  Hoeveel is uw woning werkelijk waard? Bekijk de interactieve kaartDe gestage prijsstijging op de Belgische woningmarkt houdt aan. Vooral Brusselse woningen zijn flink duurder geworden.
16/04 19u30  DAF Trucks schrapt 150 interimjobs in WesterloVrachtwagenbouwer DAF Trucks schrapt 150 interimcontracten in de fabriek in Westerlo. Dat bevestigt een woordvoerder bij het bedrijf dinsdag. Ook in Eindhoven verdwijnen 200 uitzendkrachten.
16/04 19u15  DAF schrapt 150 interimjobs in WesterloVrachtwagenbouwer DAF Trucks schrapt 150 interimcontracten in de fabriek in Westerlo. Dat bevestigt een woordvoerder bij het bedrijf dinsdag. Ook in Eindhoven verdwijnen 200 uitzendkrachten.
16/04 17u45  Koen De Leus (BNP Paribas Fortis): 'Waardering van Uber is maar correct als het ook effectief marktleider wordt'Uber heeft zijn beursgang aangevraagd. Het deelplatform wordt gewaardeerd op 100 miljard dollar, maar het is structureel verlieslatend en heeft weinig tastbare waarde op zijn bedrijfsbalans. 'De waardering van Uber is maar correct als het zijn plan om marktleider te worden, kan waarmaken', zegt Koen De Leus, de hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis.
16/04 15u45  Hoe duurzaamheid de kledingsector binnensluiptDe productie van kleren is erg belastend voor het milieu. Bovendien worden aan het einde van het seizoen massa's kleren weggegooid of vernietigd. Enkele Belgische bedrijven tonen dat het anders kan.
16/04 12u45  Kingspan biedt 700 miljoen voor isolatie- en schuimdivisies RecticelDe bouwmaterialenreus Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belgische schuimrubbergroep Recticel. Dat meldt het Ierse bedrijf dinsdag.
16/04 12u15  Kingspan doet bod op isolatie- en schuimdivisies RecticelDe bouwmaterialenreus Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belgische schuimrubbergroep Recticel. Dat meldt het Ierse bedrijf dinsdag.
16/04 12u00  Michael Rapino (CEO Live Nation): de koning van de livemuziekLive Nation Entertainment rolt onder leiding van Michael Rapino als een pletwals door de muziekindustrie. Dat het Amerikaanse muziekconcern ook de exploitatie van de nv Antwerps Sportpaleis zou verwerven, stond in de sterren geschreven.
16/04 11u15  Notre-Dame: EU-president Tusk vraagt lidstaten om Frankrijk te helpen bij wederopbouwDe brand in de Parijse Notre-Damekathedraal is volledig geblust. De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, wil in de Franse hoofdstad een internationale donorconferentie houden over de heropbouw van de Notre-Dame, zwaar beschadigd en deels vernield door een grote brand die gisteravond begon.
16/04 10u45  Artificiële intelligentie na de beurshype: beleggers zijn kritischer gewordenHet volstaat niet langer een aandeel te bestempelen als 'robotgerelateerd' of 'actief in de AI'. Het gaat om aandelen van bedrijven die, net zoals alle andere ondernemingen, winst moeten maken of tenminste het uitzicht moeten hebben op winstgevendheid.
15/04 19u15  Pfizer werft 350 nieuwe medewerkers aan in PuursFarmabedrijf Pfizer heeft 350 openstaande vacatures voor de productie- en verpakkingssite in Puurs. Op een jobdag op 27 april gaat het bedrijf op zoek naar 85 technische profielen.
15/04 17u15  Juliet Anammah (CEO Jumia Nigeria): 'Deze vierde industriële revolutie mogen we absoluut niet missen'Heel wat technologische groeibedrijven trekken of trokken zopas naar de beurs - denk aan Lyft, Uber en Pinterest. Sinds 12 april is het Nigeriaanse Jumia het eerste techgroeibedrijf uit Afrika met een notering op de New York Stock Exchange. Juliet Anammah, CEO Jumia Nigeria, praat over het Afrikaanse antwoord op Amazon en Alibaba.
15/04 15u30  Van robots tot gezelligheid: dit wordt de bank van de toekomstDe wereld van banken en bankieren verandert fors. Waar die evolutie zal eindigen, is moeilijk te zeggen. Zeker is dat de bank hoe langer hoe digitaler wordt. En dat de relatie met de klant verandert, waardoor ook de kantoren evolueren.
15/04 15u15  Van robots tot het gezellige kantoor: dit wordt de bank van de toekomstDe wereld van banken en bankieren verandert fors. Waar die evolutie zal eindigen, is moeilijk te zeggen. Zeker is dat de bank hoe langer hoe digitaler wordt. En dat de relatie met de klant verandert, waardoor ook de kantoren evolueren.
15/04 14u30  Beleggen in technologie: van zelfrijdende wagens tot elektronische betalingenMet onder meer de recente beursintroductie van Uber Technologies en Pinterest is het slechte jaareinde voor de technologiefondsen in 2018 alweer bijna volledig vergeten.
15/04 12u45  Waalse economie komt maar niet op gang: 'Wallonië kan niet tevreden zijn met een groei van 1 of 1,5 procent'De Waalse economie heeft weer aansluiting gevonden bij het Europese peloton. Maar het gewest slaagt er niet in voldoende te groeien om de sociale en infrastructuurbehoeften te financieren, zegt de Unie van Waalse Ondernemingen.
15/04 12u00  Digitalisering banken moet sneller gaan: 'België heeft een achterstand op andere Europese landen'Willen of niet, de bank moet zichzelf heruitvinden. Het klassieke kredietmodel brengt almaar minder op, de groeivooruitzichten zijn weinig hoopgevend en de digitalisering doet de kantoren leeglopen.
15/04 11u45  Zwitserse verzekeraar Baloise betaalt 480 miljoen euro voor FideaDe Zwitserse verzekeringsgroep Baloise neemt de Belgische verzekeraar Fidea over van de Chinese groep Anbang voor 480 miljoen euro. Dat meldt Baloise in een persbericht.
15/04 11u00  Moet Fiat fuseren om te overleven?Fiat viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, maar dat gebeurt minder feestelijk en uitbundig dan gebruikelijk. FCA (Fiat/Chrysler) maakt namelijk wel nog winst maar is slecht gewapend voor de toekomst. Het autoconcern heeft de voorbije jaren (te) weinig geïnvesteerd in alternatieve aandrijvingssystemen. Wil FCA op termijn overleven, is het aangewezen op een partner die deze toekomsttechnologie wel ...
15/04 10u45  KBC neemt Tsjechische bouwspaarbank over voor 240 miljoen euroCSOB, de Tsjechische divisie van de KBC Groep, neemt het belang van 45 procent van de Duitse Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) in de Tsjechische bouwspaarbank CMSS over voor een totaalbedrag van 240 miljoen euro.
15/04 10u30  Hoofdaandeelhouder Trafigura neemt controle over NyrstarNyrstar-hoofdaandeelhouder Trafigura heeft een lock-upregeling getroffen, waardoor het bedrijf 98 procent van Nyrstar in handen zal krijgen. Nyrstar-aandeelhouders zullen zo goed als niets overhouden.
15/04 10u15  Cybersecuritycentrum geeft regering geen negatief advies over HuaweiHet Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage.
13/04 11u15  Camille Pisani (directeur Museum voor Natuurwetenschappen): 'Dit zijn middeleeuwse toestanden'De regering-Michel zou de federale wetenschappelijke instellingen hervormen. In plaats daarvan hebben ze nog meer middelen en flexibiliteit verloren. 'De volgende regering kan dat beleid echt niet voortzetten', waarschuwt Camille Pisani, de afscheidnemende algemeen directeur van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
13/04 11u15  Goede doelen strijken steeds vaker erfenis opDe Vlaming laat steeds meer geld na aan goede doelen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg via een parlementaire vraag. In drie jaar tijd zijn de inkomsten die de Vlaamse overheid haalt uit die giften aan het goede doel met 53 procent gestegen. Artsen Zonder Grenzen haalt nu zelfs al 30 procent van zijn werkingsmiddelen uit nalatenschappen. Dat bericht G...
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Internationaal expertenpanel neemt veiligheid Boeing 737 MAX onder de loep20/04 02u30 - Trends.be: De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vormt een internationaal panel van experts om de veiligheid van het besturingssysteem van de Boeing 737 MAX na te gaan. Onder meer het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) maakt deel uit van het panel.
9x Koude gasoorlog: Russische pijpleiding naar Duitsland blijft politiek omstreden20/04 07u30 - Trends.be: Eind dit jaar moet via de nieuwe pijpleiding Nord Stream 2 miljarden kubieke meters aardgas van Rusland naar Duitsland stromen. De gasroute die minstens 10 miljard euro kost, is bijna klaar, blijkt uit een bezoek aan de bouwput. Maar politiek is ze zeer omstreden.
1x Kingspan doet bod op isolatie- en schuimdivisies Recticel16/04 12u15 - Trends.be: De bouwmaterialenreus Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belgische schuimrubbergroep Recticel. Dat meldt het Ierse bedrijf dinsdag.
0x Goede doelen strijken steeds vaker erfenis op13/04 11u15 - Trends.be: De Vlaming laat steeds meer geld na aan goede doelen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg via een parlementaire vraag. In drie jaar tijd zijn de inkomsten die de Vlaamse overheid haalt uit die giften aan het goede doel met 53 procent gestegen. Artsen Zonder Grenzen haalt nu zelfs al 30 procent van zijn werkingsmiddelen uit nalatenschappen. Dat bericht G...
0x Camille Pisani (directeur Museum voor Natuurwetenschappen): 'Dit zijn middeleeuwse toestanden'13/04 11u15 - Trends.be: De regering-Michel zou de federale wetenschappelijke instellingen hervormen. In plaats daarvan hebben ze nog meer middelen en flexibiliteit verloren. 'De volgende regering kan dat beleid echt niet voortzetten', waarschuwt Camille Pisani, de afscheidnemende algemeen directeur van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
0x Cybersecuritycentrum geeft regering geen negatief advies over Huawei15/04 10u15 - Trends.be: Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage.
0x Hoofdaandeelhouder Trafigura neemt controle over Nyrstar15/04 10u30 - Trends.be: Nyrstar-hoofdaandeelhouder Trafigura heeft een lock-upregeling getroffen, waardoor het bedrijf 98 procent van Nyrstar in handen zal krijgen. Nyrstar-aandeelhouders zullen zo goed als niets overhouden.
0x KBC neemt Tsjechische bouwspaarbank over voor 240 miljoen euro15/04 10u45 - Trends.be: CSOB, de Tsjechische divisie van de KBC Groep, neemt het belang van 45 procent van de Duitse Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) in de Tsjechische bouwspaarbank CMSS over voor een totaalbedrag van 240 miljoen euro.
0x Moet Fiat fuseren om te overleven?15/04 11u00 - Trends.be: Fiat viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, maar dat gebeurt minder feestelijk en uitbundig dan gebruikelijk. FCA (Fiat/Chrysler) maakt namelijk wel nog winst maar is slecht gewapend voor de toekomst. Het autoconcern heeft de voorbije jaren (te) weinig geïnvesteerd in alternatieve aandrijvingssystemen. Wil FCA op termijn overleven, is het aangewezen op een partner die deze toekomsttechnologie wel ...
0x Zwitserse verzekeraar Baloise betaalt 480 miljoen euro voor Fidea15/04 11u45 - Trends.be: De Zwitserse verzekeringsgroep Baloise neemt de Belgische verzekeraar Fidea over van de Chinese groep Anbang voor 480 miljoen euro. Dat meldt Baloise in een persbericht.

Statistieken

Artikels:
32504
Gelezen:
9882
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven