dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
18/06 15u30  Facebook komt volgend jaar met eigen digitale munt Na maandenlange geruchten heeft Facebook haar digitale munt Libra voorgesteld. De munt kan bijgehouden worden in een digitale portemonnee en over de hele wereld gebruikt worden.
18/06 14u30  Vergoeding voor Fortis-gedupeerden dreigt lager uit te vallen Ageas beloofde als erfopvolger 1,3 miljard euro uit te betalen aan de beleggers die zich tussen 2007 en 2008 door Fortis belogen en bedrogen voelden. Het ziet er naar uit dat het bedrag over meer beleggers zal moeten worden verdeeld dan oorspronkelijk gedacht. Wat betekent dat concreet?10 
18/06 13u00  Franse overnemer van Krëfel is een kruidenier die op de kleintjes let Met de overname van de Belgische familiale elektroketen Krëfel krijgt de steenrijke Franse ondernemersfamilie Mulliez stevig voet aan de grond in ons land. De pater familias van de Noord-Franse familie is de tachtiger Gérard Mulliez, de stichter van de warenhuisketen Auchan.11 
18/06 12u15  Finale doodsteek voor kilometerheffing? Touring 'bezorgd' over uitspraak EU-Hof Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat een wegentol in Duitsland in strijd is met EU-wetgeving. 'Discriminerend', zo luidt het. Mobiliteitsorganisatie Touring vreest een gelijkaardig lot voor een mogelijke Vlaamse kilometerheffing.
18/06 11u45  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente van de Westkust Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.10 
18/06 11u15  Actito wil met overname Europees marktleider in marketingautomatisering worden Het Waals-Brabantse technologiebedrijf Actito maakt vandaag de overname van zijn Britse concurrent SmartFocus bekend. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.11 
18/06 11u15  SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aan SP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.11 
18/06 01u30  Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten vanwege personeelstekort skeyes Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.21 
17/06 19u15  De geslaagde (r)evolutie van de Renault Clio Vrijwel alle volumemerken leven bij de gratie van enkele kaskrakers. Bij Renault is dat de Clio, de nummer één binnen zijn segment en eervolle nummer twee over alle segmenten heen. De Clio is ondertussen aan zijn vijfde generatie toe en de verwachtingen zijn hooggespannen. Een eerste testrit moet uitwijzen of die ook worden ingelost.
17/06 16u15  Deelstaten en lokale besturen betalen groeiend deel van de pensioenfactuur De pensioenfactuur voor de statutaire ambtenaren van de lokale besturen loopt in de komende legislatuur met nog eens 800 miljoen euro op. De steden en gemeenten vragen dat de andere overheden een deel van de extra kosten op zich nemen. Maar het federale en het Vlaamse niveau kijken al tegen een oplopende pensioenrekening aan.
17/06 12u45  Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank' Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.
17/06 12u45  Vier tips om beleggingsfondsen te selecteren Er zijn bijna 24.000 beleggingsfondsen beschikbaar in België. Hoe moeten beleggers een fonds kiezen uit dat overweldigende aanbod?
17/06 12u30  Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats op de Belgische markt voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank' Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.
17/06 11u45  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 miljard oprichten Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.
17/06 11u15  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 mijard oprichten Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/06 11u00  Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen): 'Ik moet blijkbaar af en toe een goede tik krijgen'Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen, legt uit hoe hij in zijn leven het evenwicht vindt tussen werk en vrije tijd. 'Mijn beste alarmsysteem is mijn partner. Als die zegt dat ik er niet echt bij ben, zorgt dat toch voor een moment van bewustwording.'
16/06 16u15  Drie CEO's over hun spirituele kapitaal: 'Waarden zijn niet iets dat je inlijst en boven de ingang van je bedrijf hangt'Ank De Wilde, Christophe Degrez en Toon Bossuyt behoren tot de groeiende groep bedrijfsleiders die waarden en zingeving even belangrijk vinden als winst maken. 'Dat gaat verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen.'
15/06 10u30  Bayer kampt met een glyfosaatnachtmerrie: 'Het zou dwaas zijn nu al met de witte vlag te zwaaien'Het juridische moeras waarin Bayer na de overname van Monsanto in de Verenigde Staten verzeild is geraakt, bewijst hoe sterk het Amerikaanse rechtssysteem verschilt van het onze. De Amerikaanse topadvocaat Mark Behrens geeft tekst en uitleg.
14/06 15u15  Nieuwe wet op mede-eigendom maakt feitelijke onteigening mogelijkDe nieuwe wetgeving op de mede-eigendom versoepelt de mogelijkheid om werken te laten uitvoeren. Het wordt bovendien minder moeilijk om tegen de wil van sommige eigenaars appartementsblokken te slopen en weer op te bouwen.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeenteNieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: in Middelkerke-Westende vind je de goedkoopste appartementenDe appartementenprijzen dalen in Middelkerke-Westende. Vooral verouderde appartementen doen het prijsniveau dalen.
14/06 13u00  Trappistenbroeders Westvleteren gaan hun bier online verkopenHet trappistenbier van Westvleteren is hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet om aan de vraag te voldoen. Daarom worden soms woekerprijzen betaald. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en verkopen het bier voortaan via een webshop.
14/06 12u45  Trappistenbier Westvleteren wordt voortaan online verkochtHet trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Bijgevolg gaan de begeerde flesjes soms voor woekerprijzen de deur uit. De trappistenbroeders willen de verkoop nu transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 12u30  Trappistenbier Westvleteren wordt vooortaan online verkochtHet trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Daarom worden soms woekerprijzen op tafel gegooid voor de begeerde flesjes. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 11u15  Wees voorbereid op een volatiele beurszomerDe vakantieperiode wenkt, die uitnodigt tot reflectie. Tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken naar wat ons de rest van het beursjaar nog te wachten staat.
13/06 17u15  ING België raadt beleggers aan risico's af te bouwenDe economen van ING België zien de kans op een recessie in de komende twee jaar zienderogen stijgen. De strategen raden beleggers voorzichtigheid aan. 'Gebruik de rally's op de beurzen om de risico's in uw beleggingsportefeuille af te bouwen.'
13/06 16u15  Vastgoed De Panne: lage prijzen, nieuwe kopersDe vastgoedmarkt in De Panne heeft het al enkele jaren moeilijk. Maar de kentering lijkt ingezet.
13/06 16u15  Vastgoed Koksijde-Oostduinkerke: de ene deelmarkt is de andere nietIn Koksijde-Oostduinkerke is het altijd opletten met snelle conclusies op basis van de prijsstatistieken. Want de ene deelmarkt is er de andere niet.
13/06 15u00  CO2 uitstoten wordt steeds duurder: industrie ongerust over de spelregelsHet wordt steeds duurder om een ton CO2 te mogen uitstoten. De industrie maakt zich zorgen over de onduidelijke spelregels op de emissiemarkt. Ook de particulier komt in het vizier van een koolstoftaks.
13/06 14u45  Markus Steilemann (CEO kunstoffenreus Covestro): 'Plastic is niet het probleem'Voor elke klimaatactivist ter wereld is plastic een grote boosdoener. Markus Steilemann, de CEO van het kunststoffenconcern Covestro, probeert plastic uit het verdomhoekje te halen.
13/06 11u45  Beleggen in technologie: 'De doorbraak van artificiële intelligentie zal sterker zijn dan die van het internet'Marc Langeveld en Siddy Jobe zijn ervaren techanalisten en starten een gespecialiseerd technologiefonds bij de vermogensbeheerder Econopolis. 'Beleggers hebben ons niet nodig om een Amazon of een Google te vinden. Maar doorgaans kennen ze de beloftevolle subtoppers nog niet.'
12/06 16u45  Carsten Brzeski (ING) over het monetaire beleid: 'De ECB speelt met vuur'De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente tot midden 2020 op nul. Voor econoom en ECB-watcher Carsten Brzeski was dat niet de grootste verrassing.
12/06 15u45  Jonas Dhaenens: van verkoop vanuit de slaapkamer naar een bedrijf van ruim een miljardJonas Dhaenens (36) leidt na de fusie van zijn bedrijf Combell met het Nederlandse TransIP een bedrijf dat meer dan een miljard dollar waard is. Die waardering is mooi meegenomen voor Dhaenens, maar hij focust op het grotere plaatje: van Combell een Europese topper maken.
12/06 14u45  Vastgoed aan de kust: nieuwbouw heeft de wind in de zeilenProjectontwikkelaars en vastgoedmakelaars aan de kust kloppen overuren. De vraag naar kustvastgoed klimt weer naar recordhoogten. Toch noteerden de notarissen voor het eerst sinds lang een daling van de appartementenprijzen.
12/06 11u30  Vertrouwen in innovatiekracht Belgische bedrijven daaltHet vertrouwen van bedrijfsleiders in het innovatievermogen van de Belgische bedrijven daalt. Dat blijkt uit de R&D-barometer 2019 van Ayming Belgium.
12/06 11u00  Duurzaam beleggen rendeertBedrijven die respect hebben voor het milieu, de maatschappij en de regels voor deugdelijk bestuur scoren beter op de beurs. Dat leert onderzoek van vermogensbeheerders.
11/06 15u45  Touring dumpt Belfius voor BNP Paribas Fortis en AG InsuranceDe mobiliteitsorganisatie Touring sluit een strategisch partnership voor innovatieve mobiliteitsoplossingen met de bank BNP Paribas Fortis en verzekeraar AG Insurance. Belfius, dat een jaar geleden een gelijkaardige alliantie met Touring aankondigde, blijft verweesd achter.
11/06 15u15  Moeten linkse partijen in Europa het voorbeeld van de Deense Mette Frederiksen volgen?De sociaaldemocrate Mette Frederiksen is op weg om de nieuwe premier van Denemarken te worden. Haar recept: een economische ruk naar links met meer sociale uitgaven, gekoppeld aan een streng migratiebeleid.
11/06 12u30  Econoom Martin Schulz: 'Japan is geen voorloper in digitalisering'De Japanse economie gaat gebukt onder vele problemen, van een krimpende bevolking tot een te late keuze voor elektrische wagens. Toch hoeft het land niet te wanhopen, meent Martin Schulz, econoom van de denktank Fujitsu Research Institute.
11/06 11u15  Een woning (ver)huren: welke huurprijs is correct?Woninghuurprijzen kunnen in ons land vrij worden bepaald, voor zover niet wordt afgeweken van enkele wettelijke regels. Maar hoe weet u als verhuurder of huurder welke prijs redelijk is?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten vanwege personeelstekort skeyes18/06 01u30 - Trends.be: Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.
11x SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aan18/06 11u15 - Trends.be: SP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.
11x Actito wil met overname Europees marktleider in marketingautomatisering worden18/06 11u15 - Trends.be: Het Waals-Brabantse technologiebedrijf Actito maakt vandaag de overname van zijn Britse concurrent SmartFocus bekend. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.
11x Franse overnemer van Krëfel is een kruidenier die op de kleintjes let18/06 13u00 - Trends.be: Met de overname van de Belgische familiale elektroketen Krëfel krijgt de steenrijke Franse ondernemersfamilie Mulliez stevig voet aan de grond in ons land. De pater familias van de Noord-Franse familie is de tachtiger Gérard Mulliez, de stichter van de warenhuisketen Auchan.
10x Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente van de Westkust18/06 11u45 - Trends.be: Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
10x Vergoeding voor Fortis-gedupeerden dreigt lager uit te vallen18/06 14u30 - Trends.be: Ageas beloofde als erfopvolger 1,3 miljard euro uit te betalen aan de beleggers die zich tussen 2007 en 2008 door Fortis belogen en bedrogen voelden. Het ziet er naar uit dat het bedrag over meer beleggers zal moeten worden verdeeld dan oorspronkelijk gedacht. Wat betekent dat concreet?
9x Finale doodsteek voor kilometerheffing? Touring 'bezorgd' over uitspraak EU-Hof18/06 12u15 - Trends.be: Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat een wegentol in Duitsland in strijd is met EU-wetgeving. 'Discriminerend', zo luidt het. Mobiliteitsorganisatie Touring vreest een gelijkaardig lot voor een mogelijke Vlaamse kilometerheffing.
4x Facebook komt volgend jaar met eigen digitale munt18/06 15u30 - Trends.be: Na maandenlange geruchten heeft Facebook haar digitale munt Libra voorgesteld. De munt kan bijgehouden worden in een digitale portemonnee en over de hele wereld gebruikt worden.
1x Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 miljard oprichten17/06 11u45 - Trends.be: Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.
1x Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank'17/06 12u45 - Trends.be: Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.

Statistieken

Artikels:
33140
Gelezen:
34507
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven