woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
21/08 17u30  300.000 vluchtelingen aan het werk in Duitsland: 'Het gaat relatief goed' Vluchtelingen in Duitsland integreren zich goed op de arbeidsmarkt. Dat meldt het Duitse agentschap voor Werk.
21/08 17u30  Wie niet lezen wil, moet luisteren: streamingdiensten voor audioboeken Velen kennen Spotify en Netflix als de populaire streamingdiensten voor muziek en films. Minder bekend is dat ook gelijkaardige services bestaan voor audioboeken. Zijn die interessant voor uw vakantielectuur?
21/08 16u00  Patrick Pourbaix (directeur MSC Cruises): 'Een cruiseschip voor tienduizenden passagiers, waarom niet?' In de wereld van de mega-cruiseschepen is het Italiaanse familiebedrijf MSC als een komeet naar de top geschoten. Oudgediende Patrick Pourbaix, de topman voor België en Frankrijk voor MSC Cruises, schetst de sector waarin big steeds meer beautiful is.
21/08 12u30  Hoogleraar economie Jan Eeckhout: 'Stijgende marktmacht van bedrijven is een drama voor centrale bankiers' Op hun jaarlijkse bijeenkomst in het Amerikaans Jackson Hole buigen de centrale bankiers zich over de stijgende marktmacht van de grote bedrijven, en de kwalijke gevolgen voor de economie. De Vlaamse hoogleraar economie Jan Eeckhout, die lesgeeft in Barcelona en Londen, is een specialist.
21/08 12u30  Hendrik Vos: 'De essentie van de brexit valt simpelweg niet op te lossen' Dinsdag hervatten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk opnieuw de gesprekken over de brexit. Een nieuwe doorbraak wordt niet verwacht. 'De Britse regering zit gevangen tussen de remainers en de brexiteers', zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.
21/08 10u45  Pfizer helpt accelerator Start it@KBC in te zetten op medische technologie De start-upbegeleider Start it @KBC en het Amerikaanse biofarmabedrijf Pfizer gaan samenwerken. Dat hebben ze vandaag aangekondigd. Start-ups die medische technologie ontwikkelen, krijgen toegang tot de expertise en het netwerk van de multinational. Pfizer kan dan weer de vinger aan de pols houden van interessante innovaties in zijn sector.
21/08 10u00  Koers euro stijgt tot meer dan 1,15 dollar na uitspraken Trump over Fed Volgens analisten is de stijging een gevolg van de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op de door hem aangeduide voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell.
20/08 23u00  'Leveranciers Tesla maken zich zorgen' 18 Leveranciers van Tesla zien het bedrijf als 'financieel risico', blijkt uit rondvraag van The Wall Street Journal. Ze maken zich zorgen of de automaker zijn rekeningen wel blijft betalen.
20/08 15u00  Financieel centrum én innovatiehub: Hongkong vindt zichzelf opnieuw uit Omdat de Chinese en westerse smaken verschillen, zoeken Chinese productiebedrijven Europese designers om in China producten te ontwerpen voor Europese markten. Hongkong maakt start-ups het hof en biedt toegang tot de grote Chinese markt.
20/08 13u45  Volkswagen roept 700.000 auto's terug wegens gevaar op kortsluiting Volkswagen roept wereldwijd zo'n 700.000 auto's van de types Tiguan en Touran van de laatste generatie terug.
20/08 12u00  Eurocommisaris Moscovici: 'Historisch dat Griekenland niet meer onder curatele staat' Maandag is een 'historische dag' voor Griekenland. Dat heeft de Europese commissaris voor Economie en Financiën Pierre Moscovici verklaard, nu het land officieel het laatste steunprogramma van de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds verlaten heeft.
20/08 11u30  Crowdfunding wordt gemakkelijker voor Belgische bedrijven Belgische bedrijven kunnen voortaan grotere bedragen ophalen bij beleggers zonder dat ze een duur prospectus moeten opstellen. Sommige specialisten verwachten dat ze daardoor dubbel zoveel geld kunnen ophalen via crowdfunding.
20/08 11u00  PepsiCo neemt SodaStream over Het Amerikaanse frisdrank- en snackconcern PepsiCo koopt SodaStream, de Israëlische producent van apparaten waarmee je thuis van je kraantjeswater bruiswater (met een smaakje) maakt. De deal wordt gewaardeerd op 3,2 miljard dollar (2,8 miljard euro), zo is maandag bekendgemaakt.
20/08 10u30  De Europese noodhulp voor Griekenland loopt ten einde: wat nu? Griekenland moet na acht jaar weer op eigen benen staan. Europa haalt het noodinfuus eraf, maar blijft het land nauwlettend in de gaten houden. Tot 2060 moet de Griekse begroting primaire overschotten boeken die volgens economen onhaalbaar zijn. Is de volgende Griekse crisis al in de maak?
19/08 21u00  Militairen verdwijnen vanaf september uit stations Vanaf september zullen militaire patrouilles in trein- en metrostations geleidelijk aan verdwijnen.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/08 17u30  Britse regering bereidt zich voor op brexit zonder akkoordDe Britse regering bereidt zich voor op een scenario waarbij de onderhandelingen over een brexit mislukken.
19/08 13u45  Lagekostenspeler Polette opent eerste winkel in België: de Zara van de brillenMet Polette strijkt in Brussel de prijskraker van de brillensector neer. Via zijn winkels wil het zijn merk kracht bijzetten zonder de onlinefocus van het bedrijf te verliezen.
19/08 11u15  'De Alibaba's van deze wereld duwen ons plat'Als bedrijven willen weten hoe ze hun klanten het beste bedienen in het tijdperk 3.0, moeten ze beter met hen communiceren. Bedrijven in het oosten, zoals Alibaba, geven het voorbeeld.
19/08 11u15  Poetin wil Europese hulp bij heropbouw SyriëDe Russische president Vladimir Poetin heeft Europa opgeroepen tot hulp bij de heropbouw in Syrië.
18/08 18u00  Erdogan daagt VS uit: 'We zullen ons niet overgeven'De Turkse president Erdogan probeert duidelijkheid te scheppen in het conflict met de Verenigde Staten, blijkt zaterdag op het congres van zijn conservatieve partij AKP.
18/08 16u45  Marc Coucke voegt golfclubs toe aan imperiumHet toeristische imperium van Marc Coucke in het Ardense stadje Durbuy blijft groeien. De Oost-Vlaamse ondernemer staat er dicht bij de aankoop van twee golfclubs.
18/08 16u15  Voormalige VN-topman Kofi Annan overledenVoormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is op 80-jarige leeftijd overleden.
18/08 11u30  Minimumloon in Venezuela wordt al voor vijfde keer verhoogd dit jaarDe Venezolaanse regering verhoogt opnieuw het minimumloon. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met hyperinflatie.
18/08 11u15  Minimumloon in Venezuela wordt voor vijfde keer verhoogd dit jaarDe Venezolaanse regering verhoogt opnieuw het minimumloon. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met hyperinflatie.
18/08 09u45  TripAdvisor: de impact van de grootste toeristische website ter wereldTripAdvisor is het grootste reisportaal geworden. De gepubliceerde beoordelingen worden almaar belangrijker voor de restaurants, de hotels en de toeristische attracties. Maar het succes vertaalt zich niet meteen in inkomsten.
18/08 00u30  Amerikaanse ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheidDe Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira 'ontoereikend' zijn.
18/08 00u00  'Veel talent, maar weinig rendement: waarom moddert de Italiaanse economie aan?'Wonderkinderen worden soms probleemkinderen en Italië lijkt zo'n geval. Het land heeft alles om te slagen - stijl, vernuft en een wereldwijde reputatie - maar geraakt al twintig jaar niet meer vooruit. Hoe komt dat toch? We vroegen het aan de Italianen zelf.
17/08 20u00  Deceuninck houdt rekening met tegenwind vanuit TurkijePvc-specialist Deceuninck houdt rekening met een mogelijke vertraging in Turkije in de tweede jaarhelft. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het bedrijf uit Hooglede-Gits.
17/08 19u30  'Vlaanderen behoort tot vier gevoeligste regio's in Europa voor watertekort'De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers waarschuwt voor de gevolgen van de aanhoudende droogte voor de toekomst van onze watervoorziening.
17/08 18u30  Bij slechte score SP.A in de steden stopt John Crombez als voorzitter'Wees gerust, ik zal me niet vastklampen aan mijn stoel', zegt de SP.A-voorzitter over zijn politieke lot.
17/08 16u15  Open VLD wil zelfstandig bijberoep niet in de tijd beperkenVlaams parlementslid voor N-VA Grete Remen pleit ervoor om het statuut van zelfstandige in bijberoep in de tijd te beperken. 'Want nu is die zelfstandige activiteit in bijberoep oneerlijke concurrentie voor de zelfstandigen in hoofdberoep'.
17/08 15u00  Turkije neemt maatregelen na nieuwe duik liraDe Turkse regering heeft vrijdag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd om de banken en de vastgoedsector in Turkije te beschermen tegen 'economische aanvallen', zo meldt het staatsnieuwsagentschap Anadolu. De Turkse lira is na enkele dagen van herstel weer 8 procent gedaald in waarde tegenover de dollar.
17/08 15u00  Landbouweconoom Erik Mathijs: 'Subsidies voor boeren geven verkeerd signaal'De droogte zorgt voor lagere landbouwopbrengsten. In Vlaanderen krijgen boeren vervroegd subsidies uitbetaald, in Duitsland vraagt de lokale boerenbond 1 miljard euro subsidies. 'Een verkeerd signaal', vindt landbouweconoom Erik Mathijs (KU Leuven).
17/08 14u30  Inflatie in eurozone op hoogste peil sinds eind 2012Het is van eind 2012 geleden dat de prijzen in de eurozone nog zo sterk zijn gestegen als in juli van dit jaar. De inflatie steeg tot 2,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.
17/08 14u00  Wordt trage economische groei het nieuwe normaal?'Een situatie waarbij enkele landen het goed doen en de rest niet, is politiek niet houdbaar voor de eurozone', meent Jonathan Holslag (VUB).
17/08 12u45  Jozef De Mey (voorzitter Ageas): 'We weerstaan beter aan de druk van de financiële markten''Had de financiële crisis vermeden kunnen worden? Ja, misschien, als de Amerikanen Lehman Brothers niet hadden laten omvallen.' Volgens Jozef De Mey (75), voorzitter van Ageas (de erfopvolger van Fortis), was dat de katalysator van de grootste financiële crisis van deze eeuw. Maar de oorzaken lagen dieper.
17/08 12u00  De economie volgens Erdogan: 'Boycot de iPhone'Terwijl Turkije kampt met een financiële crisis, lijkt president Erdogan het tij niet te kunnen keren. Hoe raakte het land in de problemen, en is de huidige president wel de geschikte persoon om Turkije op het rechte pad te krijgen?
17/08 11u15  Roularta ziet reclame-inkomsten dalenRoularta heeft in de eerste helft van dit jaar 10,9 procent minder inkomsten uit advertenties gehaald dan in dezelfde periode vorig jaar.
17/08 09u45  'Het lijkt aan te raden de komende maanden Amerikaanse boven Europese aandelen te verkiezen''De jongste tijd is de aandacht van investeerders weer verschoven naar Zuid-Europa. Het wekt nare herinneringen op aan eerder dit decennium.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
17/08 05u45  Weer buitenlands pensioenfonds naar BelgiëDe verzekeraar Aon verhuist een van zijn pensioenfondsen van Nederland naar België na een deal met de Belgische toezichthouder FSMA. Tot chagrijn van enkele Kamerleden in Den Haag, schrijft De Tijd vrijdag.
16/08 18u45  Europa dient Salvini van antwoord: 'Italië kreeg miljarden van EU voor investeringen in wegennet''We menen dat de tijd gekomen is om een aantal zaken duidelijk te stellen', aldus een woordvoerder van de Commissie donderdag.
16/08 18u45  Walmart kent sterkste groei in tien jaarHet Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft in het afgelopen kwartaal de winkelverkoop in eigen land in het sterkste tempo zien stijgen in meer dan tien jaar.
16/08 15u30  Banken zijn op zoek naar digitale inkomstenDigitale dienstverlening heeft de kosten voor de banken naar beneden gebracht, maar nieuwe inkomsten blijven voorlopig uit. 'Een gepersonaliseerd aanbod moet dat mogelijk maken', zegt Peter Adams, partner en managing director van BCG Brussel.
16/08 15u15  'Ziektedagen opsparen voor een sneller pensioen? Een flagrante leugen!'Vaste benoemingen blijven cruciaal voor een objectieve administratie, zegt Marc Saenen van ACV Openbare Diensten. 'Het is belangrijk dat een overheidsdienst niet zomaar naar de pijpen van een minister moet dansen.'
16/08 15u00  Brugse brouwerij Halve Maan pompt 20 miljoen in bottelarijDe Brugse stadsbrouwerij Halve Maan investeert 20 miljoen euro in de realisatie van een nieuwe brouwerij. Dat meldt de producent van onder meer Brugse Zot en Straffe Hendrik donderdag.
16/08 11u45  Modeketen JBC lanceert nieuw winkelconcept in een krimpende marktOok in een krimpende markt blijven Ann en Bart Claes, de familiale eigenaars van de modeketen JBC, investeren. De Limburgse ondernemers pompen niet alleen geld in hun winkels en webshops, maar nu ook in start-ups.
16/08 11u45  Multinationals halen miljarden weg uit BelgiëDe grote multinationals hebben de voorbije twee jaar 62 miljard euro weggehaald uit hun Belgische financieringscentra. Dat blijkt uit de recentste jaarrekeningen van de grootste 17 financieringscentra van multinationals in België, schrijft De Tijd donderdag.
16/08 10u30  Aandeel tijdelijke en deeltijdse jobs in EU groeitHet aandeel tijdelijke werknemers in de Europese Unie is gestegen van 11 procent in 2002 tot 13 procent in 2017. In België steeg dit aandeel in die periode van 7 naar 9,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.
16/08 05u30  Onveilige mails teisteren Belgische bedrijvenTot 85 procent van het mailverkeer bij Belgische kmo's is ongewenst of schadelijk voor het bedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mechelse internetbeveiligingsbedrijf AXS Guard bij 500 Belgische kmo's, waarover De Tijd donderdag bericht.
15/08 23u00  'Beurswaakhond stuurt dagvaarding naar Tesla over tweet Musk'De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk waarin die zei dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 20u15  Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter'Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. 'Het is consolideren of geconsolideerd worden', zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
15/08 10u15  Andreas Andersen (topman pretparksector): 'Iedereen in de sector kijkt naar Tomorrowland'De sector van attractieparken bloeit als nooit tevoren, maar staat ook voor veel uitdagingen. De Deen Andreas Andersen, behalve CEO van een Zweeds attractiepark ook voorzitter van de wereldwijde sectorfederatie IAAPA, legt uit welke katjes hij te geselen heeft.
15/08 10u15  Meer informatie bij kredietaanvraag kmo'sSinds enige tijd worden ondernemers beter geïnformeerd bij het aangaan van een krediet. Dat hebben ze te danken aan een vernieuwde gedragscode over de financiering van kmo's, ondertekend door ondernemersorganisaties en Febelfin.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Hoogleraar economie Jan Eeckhout: 'Stijgende marktmacht van bedrijven is een drama voor centrale bankiers'21/08 12u30 - Trends.be: Op hun jaarlijkse bijeenkomst in het Amerikaans Jackson Hole buigen de centrale bankiers zich over de stijgende marktmacht van de grote bedrijven, en de kwalijke gevolgen voor de economie. De Vlaamse hoogleraar economie Jan Eeckhout, die lesgeeft in Barcelona en Londen, is een specialist.
1x Wie niet lezen wil, moet luisteren: streamingdiensten voor audioboeken21/08 17u30 - Trends.be: Velen kennen Spotify en Netflix als de populaire streamingdiensten voor muziek en films. Minder bekend is dat ook gelijkaardige services bestaan voor audioboeken. Zijn die interessant voor uw vakantielectuur?
0x Meer informatie bij kredietaanvraag kmo's15/08 10u15 - Trends.be: Sinds enige tijd worden ondernemers beter geïnformeerd bij het aangaan van een krediet. Dat hebben ze te danken aan een vernieuwde gedragscode over de financiering van kmo's, ondertekend door ondernemersorganisaties en Febelfin.
0x Andreas Andersen (topman pretparksector): 'Iedereen in de sector kijkt naar Tomorrowland'15/08 10u15 - Trends.be: De sector van attractieparken bloeit als nooit tevoren, maar staat ook voor veel uitdagingen. De Deen Andreas Andersen, behalve CEO van een Zweeds attractiepark ook voorzitter van de wereldwijde sectorfederatie IAAPA, legt uit welke katjes hij te geselen heeft.
0x Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter'15/08 20u15 - Trends.be: Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. 'Het is consolideren of geconsolideerd worden', zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
0x 'Beurswaakhond stuurt dagvaarding naar Tesla over tweet Musk'15/08 23u00 - Trends.be: De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk waarin die zei dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
0x Onveilige mails teisteren Belgische bedrijven16/08 05u30 - Trends.be: Tot 85 procent van het mailverkeer bij Belgische kmo's is ongewenst of schadelijk voor het bedrijf. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mechelse internetbeveiligingsbedrijf AXS Guard bij 500 Belgische kmo's, waarover De Tijd donderdag bericht.
0x Aandeel tijdelijke en deeltijdse jobs in EU groeit16/08 10u30 - Trends.be: Het aandeel tijdelijke werknemers in de Europese Unie is gestegen van 11 procent in 2002 tot 13 procent in 2017. In België steeg dit aandeel in die periode van 7 naar 9,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.
0x Multinationals halen miljarden weg uit België16/08 11u45 - Trends.be: De grote multinationals hebben de voorbije twee jaar 62 miljard euro weggehaald uit hun Belgische financieringscentra. Dat blijkt uit de recentste jaarrekeningen van de grootste 17 financieringscentra van multinationals in België, schrijft De Tijd donderdag.
0x Modeketen JBC lanceert nieuw winkelconcept in een krimpende markt16/08 11u45 - Trends.be: Ook in een krimpende markt blijven Ann en Bart Claes, de familiale eigenaars van de modeketen JBC, investeren. De Limburgse ondernemers pompen niet alleen geld in hun winkels en webshops, maar nu ook in start-ups.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
18


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven