zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
20/04 08u00  Roman toezichthouder over ’Hillywood’ valt verkeerd De roman Dwergwerpen heeft voor een enorm conflict gezorgd in de top van het Commissariaat voor de Media. Toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné nemen openlijk afstand van hun collega Eric Eljon, die de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat zou aantasten. Volgens ingewijden staat hij zelfs op het punt om ontslagen te worden.
20/04 06u30  ’Coke-opa’ ook in spookwoningzaak Justitie ziet een verband tussen het omvangrijke onderzoek Dobricic naar cocaïnesmokkel en corruptie bij de Rotterdamse douane en de Belastingdienst, en de zaak Abeka rond de Haagse agent Donovan A. en spookwoningen vol contant geld.
20/04 06u15  Aanslagplegers Telegraaf rond huis pgp-baas gezien Zeker twee mannen die zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf in juni vorig jaar, doken eerder op in een onderzoek naar een verijdelde moordpoging op voormalig Ennetcom-baas Danny M. uit Nijmegen. Hij verkocht pgp-telefoons aan criminelen.
20/04 05u45  Volgens Dijkhoff moet roer om bij VVD Als het aan fractieleider Klaas Dijkhoff ligt, gaat de VVD een andere koers varen.
20/04 05u45  Klaas Dijkhoff wil meer focus op belangen middenklasse Er moet wat gebeuren bij de VVD. Na ruim acht jaar regeren hebben de liberalen kleur op de wangen verloren. Het sluiten van politieke compromissen eist zijn tol, bleek ook bij de Statenverkiezingen en de opkomst van Forum. Fractieleider Klaas Dijkhoff wil het tij keren en presenteert vandaag het discussiestuk ’Liberalisme dat werkt voor mensen’, dat de VVD weer moet laten aansluiten bij de middenklasse en het mkb.
20/04 00u30  Tweede man FvD: ’Baudet te rechts en te ijdel’ De tweede man van Forum voor Democratie (FvD) heeft stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die trekt de partij te veel naar rechts, vindt Henk Otten. Ook moet hij niet langer alle aandacht voor zichzelf opeisen.21 
19/04 23u45  Voorbijganger ziet waterpistool aan voor vuurwapen, politie rukt uit Een zonnige dag, het uitgelezen moment voor een watergevecht. Dat moet de groep studenten uit Ede ook hebben gedacht. Met waterpistolen en emmers gingen de jongeren elkaar te lijf. Maar dat liep minder zonnig af toen de politie ineens voor hun neus stond.
19/04 23u00  Demonstranten Shell-kantoor mogen naar huis De ongeveer twintig klimaatdemonstranten die vrijdagochtend waren opgepakt bij een protest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Extinction Rebellion laten weten. Twaalf van hen hadden volgens de politie vernielingen aangericht en acht anderen hadden niet geluisterd naar opdrachten van agenten.
19/04 21u45  ‘Knapste Judas ooit’ heeft boodschap voor vrouwelijke fans Het optreden van Lucas Hamming als Judas in The Passion heeft voor veel lovende reacties gezorgd op social media. Maar kan hij nog wel normaal over straat?
19/04 20u45  Hollanders brengen lente en vrolijkheid naar Rome De stoelen staan al klaar op het zonovergoten Sint Pietersplein in Rome. In de Italiaanse zon zijn de voorbereidingen in volle gang voor de paasmis van paus Franciscus. Vlak voor de kerk, achter de houten hekken, wordt een truck uit de bollenstreek uitgeladen voor de traditionele bloemenhulde uit Nederland.
19/04 20u30  Supporters Eredivisieclubs kwaad over wijziging in speelschema Het besluit van de KNVB om Ajax vanwege het Champions League-succes meer rust te gunnen en dus het speelschema om te gooien, heeft verstrekkende gevolgen en zorgt voor ergernis en boosheid. Zelfs in de hoofdstad wordt er gemord.
19/04 20u15  ‘Gezondheidsrisico 5G? Grote onzin!’ Het 5G-netwerk komt eraan. Arnoud Wokke van Tweakers praat je helemaal bij over ongekende mogelijkheden maar ook gevaren van 5G.
19/04 20u15  Gefronste wenkbrauwen over wegsturen zwanger stel uit Temptation Island Een stel wegsturen uit Temptation Island VIP’s, omdat de dame in kwestie zwanger is. Het voelt als een opmerkelijk ethische zet voor een programma dat daar niet om bekend staat, vinden kenners. „Het is wel grappig voor een programma dat niet van heel hoge moraliteit is.”
19/04 20u15  Supporters Eredivisieclubs kwaad door wijziging in speelschema Het besluit van de KNVB om Ajax vanwege het Champions League-succes meer rust te gunnen en dus het speelschema om te gooien, heeft verstrekkende gevolgen en zorgt voor ergernis en boosheid. Zelfs in de hoofdstad wordt er gemord.
19/04 20u00  Duurzaamheidssubsidie ten onder aan eigen succes Het kabinet stopt met de regeling voor de verduurzaming van huurwoningen, omdat er teveel gebruik van zou worden gemaakt. De subsidie wordt per 1 juli afgeschaft.
Laatste update: vandaag om 8u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 20u00  Opluchting in Espelo: het paasvuur mag brandenTradities gaan de laatste jaren gepaard met weerstand. Ook de ’poasboakes’ lagen onder vuur met al die uitstoot van fijnstof. Dit jaar gooit de droogte – lees het brandgevaar – roet in het eten. Maar tot opluchting van de paasvuurbouwers in Espelo wordt hun boake niet afgeblazen. ’Splo’ mag door, maar dan wel een maatje minder.
19/04 19u15  Politie arresteert negen mannen om drugshandelDe politie heeft negen mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. Volgens de politie gaat het om een criminele groep uit Roosendaal die zij in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken in beeld had.
19/04 19u00  'KNVB verraadt eigen competitie'Chef voetbal Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de beslissing van de KNVB om de laatste twee speelrondes om te draaien.
19/04 19u00  Vorstelijk wonen: Huis van koning te koop in WassenaarDegene die er altijd al van heeft gedroomd om iets van het leven van de koning te beleven, kan nu zijn of haar slag slaan. Een vrijstaand huis gelegen op het Koninklijke Landgoed ’de Horsten’ wordt te koop aangeboden. Het gebouw diende eerder als ’dienstwoning’ op hetzelfde stuk land waar onze vorst tot voor kort met zijn gezin verbleef.
19/04 19u00  Let op: zo druk wordt het paasweekend!Heel Holland geniet van een schitterend paasweekend. Dit strandrestaurant in Zandvoort heeft vrijdag al extreem veel reserveringen staan.
19/04 17u30  Aanhoudingen in onderzoek Haagse liquidatieDe politie heeft twee mannen aangehouden die mogelijk te maken hebben met de liquidatie van Farid Souhali twee jaar geleden in Den Haag. De mannen van 35 en 27 jaar zijn dinsdag al aangehouden, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten. Ze worden verdacht van het medeplegen van moord.
19/04 17u30  Laagvliegplan overtuigt actievoerders allerminstHoewel minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aangekondigd heeft al vanaf de winter van 2021/2022 de zogeheten laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport te willen schrappen, rekenen bewoners van Oost-Nederland zich nog lang niet rijk.
19/04 17u00  Brandweermannen gewond bij grote brand in RotterdamTwee brandweermannen zijn gewond geraakt bij een uitslaande brand in Rotterdam. Dat meldt de Rotterdamse veiligheidsregio. De twee zijn met een ambulance naar een brandwondencentrum gebracht. Hoe erg hun verwondingen zijn is nog onduidelijk.
19/04 16u45  D66-bureau: kabinet moet de achterkamers uitHet wetenschappelijk bureau van D66 vindt dat het kabinet niet de achterkamertjes in moet duiken om deals te sluiten. Nu Rutte III de meerderheid kwijt raakt in de Eerste Kamer, ziet het D66-bureau dat tot zijn spijt echter wel gebeuren.
19/04 16u45  Date met twee vrouwen draait uit op fiascoWie via internet een leuke vrouw denkt te hebben gevonden moet goed oppassen. Dat blijkt wel uit deze zaak die door de politie in Almelo naar buiten is gebracht.
19/04 16u15  Verdachte Rotterdamse douanezaak opnieuw gearresteerdDe politie in Rotterdam heeft vrijdag verdachte Marco E. (25) uit de geruchtmakende Rotterdamse douanier- en drugszaak opgepakt. De zoon van het beruchte criminele kopstuk Henk E. uit Rotterdam wordt verdacht van afpersing en vuurwapenbezit.
19/04 16u15  Handgranaat voor moskeebestuurder: zo reageert buurmanIn de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam zorgt een handgranaat voor veel commotie. De straat is afgezet en experts van de EOD doen onderzoek.
19/04 16u00  Granaat aan brievenbus eerder bedreigde moskeebestuurderDe handgranaat die vrijdagochtend Amsterdam-Oost is gevonden, zat vastgetaped aan de brievenbus van een moskeebestuurder die al eerder werd bedreigd. De politie wil dat niet bevestigen.
19/04 16u00  Verdachte Rotterdamse douanezaak vastDe politie in Rotterdam heeft vrijdag verdachte Marco E. (25) uit de geruchtmakende Rotterdamse douanier- en drugszaak opgepakt. De zoon van het beruchte criminele kopstuk Henk E. uit Rotterdam wordt verdacht van afpersing en vuurwapenbezit.
19/04 16u00  Kampeerders lachen werkende mensen uitHet zalige paasweekend is voor sommige mensen vrijdag al begonnen. Op camping de Duindoorn in IJmuiden genieten ze al volop van de rust en het zonnetje.
19/04 15u45  Eerste zomerse dag van 2019 een feitDe eerste zomerse dag van 2019 is een feit. In Arcen (Limburg) werd vrijdagmiddag om 15:00 de grens van 25 graden bereikt, meldt Weerplaza. De komende dagen zal dat volgens het weerinstituut vaker gebeuren.
19/04 15u45  Homo-sportvereniging vaart niet meer mee met Canal ParadeDe Amsterdamse LHBTI-zwemvereniging Upstream doet na 21 jaar niet meer mee met de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Dat heeft de vereniging in persbericht laten weten.
19/04 15u30  Inval na schietpartij ErmeloEen 62-jarige man is donderdagavond gewond geraakt bij een schietpartij bij een bedrijfspand aan de Veldzichtweg in Ermelo. De politie kwam ter plaatse en trof bij na hun inval grondstoffen voor synthetische drugs aan.
19/04 15u30  Dreiger met terreur bij Maassilo niet vervolgdDe man uit Brabant die ervan werd verdacht dat hij in augustus 2017 dreigde met een terroristisch misdrijf bij de Maassilo in Rotterdam, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde vrijdag dat de inmiddels 24-jarige man geen verdachte meer is in deze zaak en dat hij niet wordt vervolgd. De dreiging leidde tot een grote politie-actie. Een concert in de Maassilo werd vlak voor aanvang afgelast uit vrees voor een aanslag.
19/04 15u30  Handgranaat bij brievenbus gevondenIn de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam zorgt een handgranaat voor veel commotie. De straat is afgezet en experts van de EOD doen onderzoek.
19/04 15u30  OM in beroep tegen vrijspraak moord op JoëlleHet Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.
19/04 15u30  Handgranaat gevonden in pand AmsterdamDe handgranaat die vrijdag werd aangetroffen in een appartementencomplex in Amsterdam is veilig verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Het explosief wordt gebracht naar een plek waar het veilig tot ontploffing gebracht kan worden.
19/04 15u30  Jarenlange celstraf voor mislukte liquidatiepogingenDrie verdachten van twee moordaanslagen met brandbommen in Almelo zijn veroordeelt tot celstraffen van acht tot zestien jaren. Hoofdverdachte Maurits R. moet 16 jaar brommen.
19/04 15u30  Zoektocht naar persoon in Reeuwijkse Plassen gestaaktDe brandweer die in het water van de Reeuwijkse Plassen op zoek was naar een persoon heeft de zoekactie beëindigd. Volgens een woordvoerder lagen er vrijdag aan het begin van de middag kleren aan de kant van het water, waarna er alarm werd geslagen. Er is inmiddels contact met de persoon van de aangetroffen spullen.
19/04 14u30  Agenten redden hond uit snikhete autoEen hond is vrijdagmiddag uit een snikhete auto in Winterswijk gered. De hond was dolblij dat hij werd bevrijd, schrijft wijkagent Berend Jager op Instagram.
19/04 14u30  Zoektocht naar persoon in Reeuwijkse Plassen gestooktDe brandweer die in het water van de Reeuwijkse Plassen op zoek was naar een persoon heeft de zoekactie beëindigd. Volgens een woordvoerder lagen er vrijdag aan het begin van de middag kleren aan de kant van het water, waarna er alarm werd geslagen. Er is inmiddels contact met de persoon van de aangetroffen spullen.
19/04 14u15  Ombudsman: tijd voor noodplan GroningenHet kabinet doet te weinig voor de Groningers. De provincie wordt geplaagd door een gebrekkige afhandeling van de gaswinningsschade en een krimp van het inwonertal. Dit conclusie trekt de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen na een werkbezoek aan het gebied. „Het is echt tijd voor een noodplan Groningen”, zei hij vrijdag tegen NPO Radio1.
19/04 14u00  Bijthonden en politie tegen reljeugdDe examenstunt van het Amstelveen College is afgelast door de school. De scholieren denken daar anders over en besluiten toch op te komen da
19/04 14u00  Aanslagplegers Telegraaf langer vastDe raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft het voorarrest van vijf verdachten in het onderzoek naar de aanslag op het Telegraaf-gebouw in juni vorig jaar verlengd. Er zijn voldoende ernstige verdenkingen dat zij bij de voorbereiding en de uitvoering daarvan betrokken zijn geweest.
19/04 14u00  FVD niet meer in beeld voor bestuur ZeelandForum voor Democratie (FVD) komt niet in het provinciebestuur van Zeeland. De partij sprak de afgelopen periode met vier andere partijen (CDA, VVD, SGP en PvdA), maar de verschillen bleken te groot. De vier gaan nu zelf verder om te kijken of ze een coalitie kunnen vormen, eventueel samen met nog een partij.
19/04 14u00  Zoektocht naar persoon in Reeuwijkse PlassenDe brandweer is het water van de Reeuwijkse Plassen op zoek naar een persoon. Volgens een woordvoerder lagen er kleren aan de kant van het water, waarna er alarm werd geslagen.
19/04 13u45  12 jaar cel voor schietpartij shishaloungeLees meer >
19/04 13u30  Baudet blust brand in eigen partijkantoorBij het kantoor van het Forum voor Democratie (FvD) aan de Herengracht in Amsterdam heeft vanmiddag korte een brand gewoed. Fractievoorzitter Thierry Baudet was zelf één van de personen die de brand wist te blussen.
19/04 13u15  Zo druk is het dit Paasweekend op SchipholLuchthaven Schiphol verwerkt dit weekend weer 5,5 miljoen reizigers. DFT-verslaggever Yteke de Jong of Schiphol nu wel chaos kan voorkomen.
19/04 13u15  Denk-raadslid doet aangifte na doodsbedreigingHet Roermondse Denk-raadslid Selami Coskun heeft vrijdag aangifte gedaan van bedreiging. Dat laat Coskun op Facebook weten. Coskun was lijsttrekker voor Denk tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.
19/04 13u15  Soa bewaarder Leiden ’na spuug in oog’Een gevangenisbewaarder op een politiebureau in Leiden heeft een geslachtsziekte opgelopen aan zijn oog. Dat gebeurde nadat een verdachte zijn gezicht bespuugde.
19/04 13u00  ’Soa voor bewaarder Leiden na spuug in oog’Een gevangenisbewaarder op een politiebureau in Leiden heeft een geslachtsziekte opgelopen aan zijn oog. Dat gebeurde nadat een verdachte zijn gezicht bespuugde.
19/04 12u30  Natuurbrand Hilversum ontstond door vuurwerkDe heidebrand die op 8 april woedde op de Laapersheide bij Hilversum is veroorzaakt door jongeren die met vuurwerk aan het spelen waren. De verantwoordelijken zijn volgens de politie 14 en 15 jaar oud. Bij de brand ging zes hectare natuur verloren.
19/04 12u30  Hoofddorpers geschokt en bezorgd na steekpartijenWat is er in godsnaam aan de hand in het normaal zo rustige Hoofddorp, vragen inwoners zich af. De steekpartij donderdagavond waarbij een minderjarige jongen een mes in zijn hoofd kreeg is bepaald niet de eerste in korte tijd. ’Het wordt steeds gekker hier’.
19/04 12u30  Vechtmachine slaat Rotterdammer zomaar knock-outDe Rotterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van een gruwelijke mishandeling. Tip de politie via WhatsApp: 06- 10 00 00 12.
19/04 12u30  Activisten bekladden kantoor Shell en worden gearresteerdBij een klimaatprotest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn zo’n twintig demonstranten opgepakt. Twaalf van hen hadden vernielingen aangericht en acht anderen luisterden niet naar opdrachten van agenten, aldus de politie.
19/04 12u15  Hoge celstraf voor doden weerloze XajaWegens het op gruwelijke wijze ombrengen van baby Xaja in 2017 heeft Maick S. een celstraf van 22 jaar opgelegd gekregen. Volgens de rechtbank was het deze stiefvader van het weerloze meisje die haar destijds om het leven bracht.
19/04 12u00  Veel drukte op de weg op mooie warme vrije dagDat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er al ongeveer 300 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar.
19/04 12u00  Barbie reageert op zelfmoordpogingEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
19/04 11u45  Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserijActiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn niet blij met het plan dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft gepresenteerd voor de herindeling van het luchtruim. Dat plan moet zoveel mogelijk een einde maken aan het gewraakte laagvliegen vanaf Lelystad, maar Red de Veluwe noemt de nieuwe oplossing vrijdag „luchtfietserij.”
19/04 11u45  Partij wil Halalstrand in Den HaagDe Haagse Partij van de Eenheid wil een ’Halalstrand’ in Scheveningen.
19/04 11u45  Theater moet Molukse viering toestaanTheater en congrescentrum Orpheus moet de nationale viering van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) door laten gaan. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de kortgedingrechter, laat RMS-president John Wattilete weten.
19/04 11u15  Dekker: onderzoek ’vuurwapenkliniek’Minister Dekker voor Rechtscherming heeft een onderzoek gelast naar handel in vuurwapens vanuit de kliniek in Heiloo. Hij noemt de handel vanuit de forensisch psychiatrische instelling ’onacceptabel’.
19/04 11u15  Theater moet nationale viering Molukken toestaanTheater en congrescentrum Orpheus moet de nationale viering van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) door laten gaan. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de kortgedingrechter, laat RMS-president John Wattilete weten.
19/04 11u00  Dit zijn de meest ’getikte’ betaalverzoekenEen vrouw die bij een date had geslapen en onverwacht ongesteld was geworden in zijn bed, kreeg de volgende dag een bizar berichtje van hem. Hij stuurde een betaalverzoek via een app; hij wilde hij graag een vergoeding voor nieuw beddengoed. Zo handig, die betaal-apps! We zetten de meest opvallende verzoeken op een rijtje.
19/04 10u45  Amstelveen College blaast examenfeest af om dreiging relschoppersDe mooie plannen voor een eindexamenfeest op het Amstelveen College gaan niet door vanwege aanhoudende dreiging van relschoppers. De schoolleiding heeft daarom besloten de feestelijke dag af te blazen. Ondanks het verbod zijn er toch leerlingen op komen dagen. Rector Anke de Peuter is op dit moment met die leerlingen in gesprek op het schoolplein.
19/04 10u15  Kippevel! Jezus brengt Passion-publiek in tranenIn Dordrecht genoten 20.000 mensen van The Passion. De cast met onder andere Edsilia Rombley als Maria en Edwin Jonker als Jezus zorgden voor tranen in het publiek.
19/04 10u15  Eerlijk? Het was engelenzang én kattengejankDe muzikale paasvertelling The Passion: áltijd voer voor discussie. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering.
19/04 10u00  Esmeralda’s bilvergroting ging gruwelijk fout: ’Gaten gedicht met secondelijm’Op tv en sociale media vliegen de botox en opgespoten lippen je om de oren alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Maar het kan ook gruwelijk misgaan. Esmeralda liet zes jaar geleden haar billen vergroten. Bij een niet voor een dergelijke ingreep gekwalificeerde schoonheidsspecialiste. De filler moest operatief worden verwijderd. Nu wil ze het taboe doorbreken. „Niemand praat erover.”
19/04 10u00  Wachten bij spoedeisende hulp door ’vacatureberg’Utrechtse ziekenhuizen slaan alarm omdat ze met grote personeelstekorten kampen, met alle gevolgen van dien. Op de spoedeisende hulp zijn soms lange wachttijden, vrouwen die aan het bevallen zijn kunnen niet bij het ziekenhuis van hun voorkeur terecht en wachtlijsten voor sommige specialisten lopen op.
19/04 09u30  ’Geen allochtoon maar X-Rotterdammer’De term ’allochtonen’ wordt in Rotterdam opgedoekt. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van D66-raadslid Nadia Arsieni.
19/04 09u30  Vier agenten in Limburg op non-actiefVier medewerkers van de politie Limburg zijn buiten functie gesteld wegens plichtsverzuim. Volgens de politie hebben zij zich niet-professioneel gedragen.
19/04 09u30  Man redt zoontje van dingo’s in AustraliëEen man heeft zijn veertien maanden oude zoontje gered van dingo’s. De wilde honden hadden de slapende dreumes meegesleurd tijdens het kamperen op het Australische Fraser Island, bericht omroep ABC. Het kind liep een schedelbreuk en andere verwondingen op.
19/04 09u00  Grote kans op warmste Pasen ooitWat het weer betreft staat er een schitterend paasweekend voor de deur. Nederlanders zijn dan ook helemaal klaar voor een paar zonnige dagen vol lentepret. „We zaten vanochtend al te genieten in een T-shirt.”
19/04 09u00  Halsema sluit café en 3 restaurants op ZeedijkBurgemeester Halsema van Amsterdam heeft in een keer vier horecagelegenheden op de Zeedijk gesloten.
19/04 09u00  Minder geluidshinder op de Veluwe door besluit LelystadEr komen minder overheidseisen die laagvliegend verkeer van en naar Lelystad in de hand werken. Dat staat in een brief die minister Van Nieuwenhuizen donderdagavond samen met staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.
19/04 09u00  ’Dekker brengt Nederlanders in gevaar met falende klinieken’Vrijheden waardoor de 24-jarige Herman D. zich in een kliniek kon bezighouden met wapenhandel zijn onacceptabel.
19/04 08u15  Rechter doet uitspraak over doden baby XajaDe rechtbank doet vandaag uitspraak in de zaak over de gewelddadige dood van de 14 maanden oude baby Xaja.
19/04 08u15  Temptation-Sidney onthult bedpartners: ‘Gaat nergens over!’Deelnemer Sidney was een van de meest besproken deelnemers uit de nieuwste aflevering van Temptation Island. Elke week praat Monique Smit na over het programma met oud-deelnemers en bekende fans. Deze keer met Naomi, die dit seizoen meedoet als verleidster!
19/04 08u15  ’Breng Notre-Dame terug in de originele staat’Nu het vuur is gedoofd en de tranen gedroogd, richten de Fransen zich op de heropbouw van Notre-Dame. De eerste plannen baren Gijsbert van Hoogevest zorgen. Een architectuurwedstrijd voor de ingestorte vieringtoren doet de kathedraal eerder kwaad dan goed, stelt hij.
19/04 08u15  Kievitkuikens dood door droogteDe Bond Friese Vogelwachten (BFVW) heeft een stuk of tien meldingen binnengekregen van mensen die dode kievitskuikens vinden. Volgens de bond zijn de kuikens gestorven door de aanhoudende droogte. Ook de grutto en de zwaluw zouden daarvan last hebben. De laatste vogel maakt nesten van vochtige modder, maar dat is amper voor handen.
19/04 07u45  Paaspop, dus het festivalseizoen is geopend!Het Nederlandse festivalseizoen is officieel geopend. Vrijdag gaat de 44e editie van Paaspop van start in het Brabantse Schijndel.
19/04 07u30  Lachen om ’020’ doet kerk goedMet uitslaapdiensten en voetbalgrappen weet dominee Niels de Jong zijn Rotterdamse kerk tegen de trend van leegloop in te vullen met honderden jonge, hippe hoogopgeleiden. Zeven jaar geleden begon hij met ’Noorderlicht’, binnenkort opent de derde vestiging.
19/04 07u30  Ouders opgelet: dit kijken uw kinderen op YouTubeBij de presentatie van het boek ‘Help! Mijn kind zit op YouTube’ van YouTuber en regisseur Bas van Teylingen spreken wij verschillende YouTubers over hun voorbeeldfunctie of zij vinden dat ouders genoeg voorgelicht zijn over de online YouTube-wereld.
19/04 07u00  Brandaris-babe berispt om beschimpen van collega’sBrandaris-vuurtorenwachtster Nicolette van Berkel, die zich in een vanavond te beginnen tv-serie bij de EO profileert als slachtoffer van pesterijen op het werk, is onlangs zelf officieel berispt vanwege het beschimpen van collega’s en werkgever via sociale media.
19/04 07u00  ’Brandgevaar groeit door luxe kamperen’De Nederlandse kampeerder speelt vaker met zijn leven. Door de steeds luxere campers, (sta)caravans en familietenten met extra apparaten op gas, petroleum en elektriciteit neemt het risico van een fatale brand of koolmonoxidevergiftiging toe. Toch heeft 60% geen rook- en CO-melders.
19/04 06u45  Was vrijgeven foto kroongetuige incompetentie of speelt er iets structureels?„Het vrijgeven van de foto was onbedoeld en betreuren we zeer.” De woordvoerder van het Landelijk Parket trok namens zijn organisatie het boetekleed aan en dat was verstandig. Het uitlekken van een portretfoto van kroongetuige Nabil B. is een strategische blunder van jewelste.
19/04 06u00  Venlo hotspot voor snelwegcrimineelVrachtwagenchauffeurs lopen in ons land de grootste kans slachtoffer te worden van transportcriminaliteit als overvallen en ladingdiefstallen.
19/04 05u30  Dader gruwelijke steekpartij ging vanuit kliniek rustig door met wapenhandelSlechts anderhalf jaar na een veroordeling voor een drievoudige, gruwelijke steekpartij had Herman D. (24) al alle vrijheden in de kliniek waar hij verbleef. De man die eerder ook al in een jeugdinrichting zat na een veroordeling, stuurde volgens politie en justitie moeiteloos een wapenbende aan.
19/04 05u30  Wapenhandel vanuit kliniekDe 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.
19/04 05u30  VVD: ’Werklozen moeten vakken gaan vullen’Nederlandse werklozen moeten een baan als vakkenvuller aangeboden krijgen. Weigeren ze het werk te doen, dan moeten ze gekort worden op hun uitkering. Dat zegt de VVD over dat meerdere supermarkten ’s nachts bijgevuld blijken te worden door Polen.
18/04 23u15  ’Jongen neergestoken in Hoofddorp, traumahelikopter geland’Op het Doeverenplein in Hoofddorp is donderdagavond een persoon neergestoken. Volgens het Haarlems Dagblad gaat het om een jongen. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet bekend.
18/04 22u45  ’Die kliniek moet gewoon dicht’Voor sommige inwoners van Den Dolder is het helder: kliniek Roosenburg, waar de moordenaar van Anne Faber Michael P. verbleef, moet dicht. Zeker nu er vernietigende rapporten liggen waaruit blijkt dat fout op fout werd gestapeld, en er weer twee nieuwe incidenten zijn geweest waarbij onterecht verloven zijn toegekend.
18/04 22u30  Minister Dekker belooft meer openheidMinister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft donderdag de onrust onder bewoners in Den Dolder niet kunnen wegnemen. „100 procent veiligheid kan ik u niet garanderen. Ik kan u beloven dat alle instanties er elke dag voor knokken om herhaling te voorkomen. Zorginstelling Fivoor verdient het om een kans te krijgen.”
18/04 22u30  Overheid waarschuwt voor malafide MijnOverheid-appDigid waarschuwt donderdag voor een valse app van ’MijnOverheid’ in de Google Play Store. De app, met de naam ’mijnoverheid for digid’ doet zich voor van overheidsdienst MijnOverheid te zijn. Het programma is echter uit op foto’s van gebruikers. Digid heeft actie ondernomen om de app offline te laten halen en waarschuwt Android gebruikers de app niet te downloaden.
18/04 21u30  Mogelijke schietpartij Vlissingen, omgeving afgezetEr heeft zich donderdagavond mogeijk een schietpartij voorgedaan op het Stadhuisplein in Vlissingen. Een ooggetuige meldt aan Omroep Zeeland dat er een vechtpartij plaatsvond tussen vier personen waarbij meerdere schoten werden gelost.
18/04 20u30  Jumbo roept amandelpasta terugSupermarktketen Jumbo haalt per direct Jumbo Amandelpasta uit de schappen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tijdens het productieproces is pindakaas vermengd met de amandelpasta. Het consumeren van het product kan een gevaar vormen voor mensen met een pinda-allergie.
18/04 20u15  PvdA stapt uit formatie Overijssel om Forum voor DemocratieDe PvdA trekt zich in Overijssel terug uit de formatie, omdat na discussie is besloten dat Forum voor Democratie niet wordt gepruimd.
18/04 20u15  Nederland naar EU-hof om verbod pulsvissenNederland vecht het naderende verbod op pulsvissen waarschijnlijk aan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Zo’n besluit mag volgens landbouw- en visserijminister Carola Schouten alleen worden genomen op basis van de best beschikbare wetenschappelijk adviezen. Daarvan is hier geen sprake omdat het onderzoek naar pulsvissen nog loopt, meent de bewindsvrouw.
18/04 20u00  Minister verrast door vraag over pausMinister Schouten van Landbouw reist onze tuinders achterna die druk zijn om het Sint-Pietersplein in Rome op te fleuren met Hollandse bloemen.
18/04 19u30  Verdachte Bredase martelmoord kwam weg met taakstrafHad de martelmoord op Ger van Zundert uit Breda kunnen worden voorkomen? De ondernemer werd ruim een week geleden vastgebonden en in brand gestoken in zijn eigen garagebedrijf. Hoofdverdachte Janie H. wordt door bekenden omschreven als een tikkende tijdbom. Een man die zich geen raad wist met zijn woede en frustraties en eerder zou hebben gesmeekt om te worden opgenomen.
18/04 19u00  Leerlingen zetten Rotterdams college op Marktplaats’Als je iets niet meer gaat gebruiken, verkoop het dan: dat is wat wij als examenkandidaten dachten over onze school. Nu de laatste lesdag voor de examenklassen is aangebroken, hebben wij niet meer zo veel aan dit gebouw en besluiten hem daarom te verkopen, inclusief de docenten en leerlingen. Kom hem vandaag nog ophalen, dan krijg je hem gratis mee!’, zo luidt de tekst. De examenleerlingen van het Rotterdamse Emmauscollege spreken duidelijke taal: de school is te koop. Donderdag 18 april is de laatste lesdag voor vijf havo en zes vwo.
18/04 18u45  ’Als ik een jonge dochter had, zou ik verhuizen’Omwonenden van de kliniek Roosenburg in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, zijn verbijsterd dat de instelling opnieuw een fout heeft gemaakt. De kliniek stuurde twee cliënten met begeleid verlof, terwijl ze daar geen recht op hadden.
18/04 18u45  Grote brand in natuurgebied Soester Duinen geblustIn de Soester Duinen heeft donderdagmiddag een grote natuurbrand gewoed. Volgens de veiligheidsregio Utrecht verspreide het vuur zich over enkele honderden meters in het natuurgebied bij de plaats Soest. De brand werd omstreeks 15.00 uur ontdekt. Omstreeks 18.00 uur gaf de brandweer het sein ’brand meester’ af.
18/04 18u30  Breiende vrouw bestuurt auto met knieEen breiende vrouw is dinsagochtend van de weg gehaald in Zoetermeer. De vrouw werd bij een controle op de Zwaardslootseweg betrapt. Ze bestuurde het voertuig met haar knie.
18/04 18u30  Tienermoeder Mariah beleeft spannende crèchedagBekijk hier de tweede vlog van Mariah! Na de serie Tienermoeder: wéér zwanger vlogt Mariah nu over de vrolijke en dramatische momenten van het alleenstaande moederschap.
18/04 18u15  Boete voor man (85) na fataal ongeval met kindEen 85-jarige man die in februari vorig jaar in Rijssen een 6-jarig meisje doodreed bij een rotonde, is veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen voertuigen meer besturen. De rechtbank in Almelo oordeelde dat de man onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden.
18/04 18u00  Plastic-drammer PvdD de mond gesnoerdVVD-voorzitter Arne Weveling grijpt in tijdens een rondetafelgesprek over landbouw na een opmerking van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.
18/04 17u45  Merendeel liquidatiebende Taghi blijft vastNegen van de elf verdachten in de omvangrijke liquidatiezaak-Marengo blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald aan het slot van een tussentijdse zitting in de zaak. Het onderzoek-Marengo draait om een bende, volgens justitie geleid door de voortvluchtige Ridouan Taghi, die een reeks moorden in het criminele milieu op zijn geweten zou hebben.
18/04 17u45  Dodenwegen liggen in BrabantTachtig procent van de groei in het aantal Nederlandse verkeersdoden is te wijten aan Noord-Brabant. Daar verongelukten in 2018 52 deelnemers meer dan in 2017, van 98 naar 150. Volgens Arno Smits van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek in Oss zijn vooral de N-wegen levensgevaarlijk.
18/04 17u45  Drukkere avondspits door ’paasuittocht’Door het naderende paasweekend is het op veel snelwegen veel drukker dan normaal op donderdag. Rond 17.33 uur stond er al ruim 854 kilometer file. Rijkswaterstaat spreekt van een paasuittocht. Vooral in en rond Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en van en naar Eindhoven staat het verkeer vast.
18/04 17u45  Apeldoorn houdt toch bijeenkomst voor aanslag De NaaldHoewel het eerder niet de bedoeling was, organiseert Apeldoorn nu toch een kleinschalige bijeenkomst om de aanslag op Koninginnedag 2009 te herdenken. Mensen kunnen daarvoor terecht in de Grote Kerk in de Gelderse gemeente.
18/04 17u45  Apple vs AliExpress: welke is beter?Onlangs kwam Apple met de tweede versie van hun draadloze oordopjes, de AirPods. Hier hangt natuurlijk wel weer een flink prijskaartje aan. Op websites als AliExpress zijn ook budgetvarianten te krijgen. In Hebbeding nam Rick de Graaff de proef op de som.
18/04 17u45  Nederland houdt vast aan kernwapensNederland houdt vast aan z’n kernwapentaak. Dat betekent dat de tactische kernbommen in Nederland blijven en modernisering ondergaan. De F-35 zal als opvolger van de F-16 worden klaargemaakt om nucleaire vrije-valbommen af te werpen.
18/04 17u00  Rutte verdedigt benoeming DijsselbloemPvdA’er Jeroen Dijsselbloem is volgens premier Mark Rutte buitengewoon geschikt als de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De voormalig minister van Financiën is donderdag benoemd door de Rijksministerraad als opvolger van Tjibbe Joustra.
18/04 17u00  Kritiek op asielbus voor lastpakkenEen speciale busverbinding voor asielzoekers uit het AZC Ter Apel kan rekenen op felle kritiek uit de Tweede Kamer. Ook staatssecretaris Harbers (Justitie) geeft toe dat zijn eigen plan ’de wereld op zijn kop is’.
18/04 16u45  ’Triest einde’ voor werk groot kunstenaarEen triest einde voor het werk van een groot kunstenaar. Zo omschrijft goede vriendin Conny Meslier (76) de veiling van de werken van Armando in een loods van BVA Auctions in Amersfoort. „Ik loop hier rond met een brok in mijn keel.”
18/04 16u45  Defensie gaat schade ’burn pits’ verder onderzoekenDefensie laat nader onderzoek doen naar de gezondheidsschade van zogeheten burn pits, de kuilen waarin militairen in missiegebieden aan de open lucht hun afval verbranden. De meldingen die Defensie tot nu toe heeft gekregen en aanvullend literatuuronderzoek hebben nog geen duidelijk verband aangetoond tussen gezondheidsschade en het inademen van rook van brandend afval.
18/04 16u30  Ollongren niet vervolgd om ’Baudet-uitspraken’Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt niet vervolgd voor uitspraken die zij heeft gedaan over politicus Thierry Baudet. De beklagkamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft dat besloten. Het hof had dat al eerder besloten maar de FvD-leider had daartegen beroep aangetekend, maar het hof wees dat donderdag alsnog af.
18/04 16u30  Grote brand in natuurgebied Soester DuinenDe brandweer heeft donderdagmiddag de handen vol aan een grote brand in het natuurgebied Soester Duinen bij Soest.
18/04 16u15  RIVM waarschuwt voor smog door paasvurenNaar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is dan ’onvoldoende’ tot ’slecht’, waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM.
18/04 16u15  ‘Islamisering scholen in Randstad is een feit’Lees meer >
18/04 16u00  Opnieuw tbs voor tbs’er die therapeute ontvoerdeEen 54-jarige tbs’er is veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf en opnieuw tbs met dwangverpleging, wegens vrijheidsberoving en mishandeling van zijn therapeute. Hij deed dat tijdens zijn proefverlof van een lopende tbs-maatregel, die hij opgelegd had gekregen wegens verkrachting. Hij was al twee keer eerder veroordeeld tot tbs en pleegde toen ook ernstige strafbare feiten tijdens proefverloven, stelde de rechtbank in Zutphen donderdag.
18/04 15u45  Philippe Remarque vertrekt bij de VolkskrantPhilippe Remarque stopt als hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij wordt per 1 september journalistiek directeur van de Persgroep voor Nederland en België. Daarnaast wordt hij directeur-uitgever van de Volkskrant, Trouw en het Parool.
18/04 15u45  Conflict Molukse regering en schouwburg bij rechter uitgevochtenDe rechter zal een oordeel moeten vellen over de vraag of de nationale viering van de RMS (Republiek der Zuid-Molukken in ballingschap) alsnog in een evenementenlocatie te Apeldoorn plaats mag vinden. Diezelfde plek huren de Molukkers al járen af, waarvan tienmaal voor hetzelfde: het op heuglijke wijze herdenken van hun onafhankelijkheidsverklaring in 1951.
18/04 15u15  Dit maakt megablunder OM extra pijnlijkMisdaadverslaggever John van den Heuvel over een megablunder van het Openbaar Ministerie. Een foto van kroongetuige Nabil B. is per ongeluk terechtgekomen bij de verdachten in de zaak.
18/04 15u15  Pretpark Toverland wacht met afschieten duiven om commotiePretpark Toverland in het Limburgse Sevenum maakt voorlopig geen gebruik van een vergunning voor het afschieten van duiven. Het park is geschrokken van de ontstane commotie op sociale media, toen bekend werd dat de provincie Limburg hiervoor donderdag een vergunning had verleend.
18/04 15u00  Baas Universiteit Utrecht declareert 124.000 euro reiskostenDe voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU) Anton Pijpers, heeft vorig jaar voor ruim 124.000 euro reiskosten gemaakt. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het jaarverslag van de universiteit.
18/04 15u00  Rotterdammers maken confetti-verbod belachelijkDe Partij voor de Dieren wil in Rotterdam een wereldrecord confettischieten verbieden. De papieren snippertjes zouden slecht zijn voor het milieu. Inwoners van de Maasstad zien zo’n verbod niet zitten.
18/04 14u45  Confetti-verbod wekt irritatie: ‘Echt belachelijk!’De Partij voor de Dieren wil in Rotterdam een wereldrecord confettischieten verbieden. De papieren snippertjes zouden slecht zijn voor het milieu. Inwoners van de Maasstad zien zo’n verbod niet zitten.
18/04 14u30  Bedreiger politici wilde aanslag plegenEen man uit Sneek die op 8 februari op het Binnenhof op zoek was naar politici van de Eerste en Tweede Kamer en had gedreigd met een aanslag wordt poging tot moord ten laste gelegd. De 38-jarige Fries had twee vleesmessen in zijn rugzak met als doel politici neer te steken.
18/04 14u15  ‘Luchtvaart-rapport is net een links partijprogramma’De luchtvaartsector is des duivels na een steenhard rapport van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur. Verslaggever Yteke de Jong legt uit wat er in het rapport staat en is zeer kritisch.
18/04 14u00  Straf voor Rotterdamse jihadiste, maar niet terug naar celEen 23-jarige jihadiste uit Rotterdam is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk, wegens deelname in Syrië aan de terroristische organisatie IS. Omdat ze al zes maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft verdachte Melis A. niet meer terug naar de gevangenis.
18/04 14u00  ’Geen nachtvluchten meer op Schiphol’De vliegtaks moet gebruikt worden voor de ontwikkeling van synthetische brandstof. Dat schrijft de Raad voor leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies aan het kabinet over de toekomst van de luchtvaart in Nederland. De adviezen zijn bedoeld voor de langverwachte Luchtvaartnota.
18/04 13u45  Advies: maak vliegen duurderDe luchtvaart moet worden afgerekend op de gevolgen voor het milieu. Dat betekent ook dat vliegen duurder moet worden. Dat stelt de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies voor de lange termijn aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
18/04 13u15  Export-WW alsnog van Europese agendaHet Europees Parlement heeft donderdag alsnog besloten niet te stemmen over een pakket maatregelen over de sociale zekerheid. Dat gebeurde pas op het aller- allerlaatste moment toen iedereen al klaarzat voor een inhoudelijke keuze. Maar het voorstel om toch nog een pas op de plaats te maken haalde het met een minieme meerderheid van zeven stemmen (291 stemmen tegen 284).
18/04 13u00  ‘Prins Bernhard aangehouden’Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
18/04 13u00  ’Moord Martin Kok alsnog in groter onderzoek’Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag opnieuw geprobeerd de rechtszaak over de moord op crimeblogger Martin Kok onder te brengen in het grote strafproces Marengo, dat draait om liquidaties die justitie linkt aan de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Eerder wees de rechtbank dat verzoek af, omdat de wet de overdracht van een al gestarte strafzaak niet toestaat.
18/04 12u45  Oproep: campinggasten gezocht!Het wordt dit paasweekend schitterend weer en ook vandaag en morgen hoeven zonaanbidders niet te klagen.
18/04 12u45  Zo reageert minister op fotoblunderDoor een grote blunder bij justitie is de foto van een kroongetuige in het proces tegen crimineel Taghi in het strafdossier gekomen. De foto is door De Telegraaf onherkenbaar gemaakt.
18/04 12u15  Bedreiger Binnenhof had twee messen in rugzakDe man die op vrijdag 8 februari voor grote paniek zorgde op het Haagse Binnenhof, had twee messen in zijn rugzak. De 40-jarige Ramon A. moet volgende week voor het eerst in de Haagse rechtbank verschijnen voor poging moord op politici en bedreiging.
18/04 12u00  Zeeuwse PVV stuurt fractievoorzitter PS wegDe Zeeuwse PVV heeft Peter van Dijk weggestuurd als fractievoorzitter van de partij in de Provinciale Staten. Van Dijk zou van zijn positie misbruik hebben gemaakt door onder meer zijn echtgenote in dienst te nemen bij de partij. Volgens de Statenfractie en de raadsfracties in Terneuzen en Tholen ging dat ten koste van een fractiemedewerkster die haar werk naar behoren deed.
18/04 11u45  Juwelier gewond na gewapende overval, politie start klopjachtEen juwelier in het Gelderse Kesteren is donderdagmorgen door drie gewapende personen overvallen. De eigenaar van de zaak is daarbij gewond geraakt. De politie start een klopjacht.
18/04 11u15  Zo hardleers zijn we in het verkeerEen enorme stijging verkeersdoden vorig jaar. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. Verslaggever Gijsbert Termaat over de oorzaken.
18/04 11u15  CDA: NS moet dubbeldekkers kopenOm de reizigersdrukte aan te pakken moeten dubbeldekkers de nieuwe standaard worden bij de aanschaf van nieuwe treinen. CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch wil dat het kabinet hierover afspraken maakt met de Nederlandse Spoorwegen.
18/04 11u15  Molukkers eisen alsnog toegang tot theater ApeldoornDe regering van de Zuidmolukse Republiek in ballingschap (RMS) eist donderdag voor de kort gedingrechter in Zutphen het recht om alsnog een jaarlijkse herdenking in theater Orpheus in Apeldoorn te mogen houden.
18/04 10u30  OM gaat Taghi op korte termijn aanklagenHet Openbaar Ministerie gaat de voortvluchtige verdachten Ridouan Taghi en diens vermoedelijke rechterhand Saïd Razzouki binnen afzienbare termijn formeel aanklagen. De twee mannen gelden als de meest gezochte verdachten van Nederland. Justitie verdenkt hen van het geven van een reeks moordopdrachten en het leiden van een bende die die liquidaties heeft gepleegd.
18/04 10u15  Veiligheid patiënt en omgeving schiet tekortDe veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening en die van hun omgeving is onvoldoende geborgd in het huidige zorgsysteem, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een rapport.
18/04 10u00  Bushokjes krijgen groen dakUtrecht krijgt een primeur met bushokjes met groene daken.
18/04 09u45  Van misbruik verdachte coach Jerry M. op vrije voetenAtletiektrainer Jerry M. is weer op vrije voeten. De rechter besloot dinsdag dat de van misbruik verdachte Rotterdammer zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten.
18/04 09u45  Door blunder justitie ligt foto van kroongetuige zaak-Taghi op straatDoor een grote blunder bij justitie is de foto van de belangrijke kroongetuige in het proces tegen ’s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi in de strafdossiers van alle verdachten terechtgekomen.
18/04 09u30  Blunder justitie: foto kroongetuige in dossiers verdachtenDoor een grote blunder bij justitie is de foto van de belangrijke kroongetuige in het proces tegen ’s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi in de strafdossiers van alle verdachten terecht gekomen.
18/04 09u30  ’Stadsvijvers even slecht als 200.000 auto’s’Stadsvijvers in Nederland stoten per jaar net zoveel broeikasgassen uit als 200.000 auto’s. Dat hebben wetenschappers van de Radboud Universiteit becijferd. Vooral de uitstoot van methaan, bellen gas die zich in de drab van de bodem ontwikkelen, is hoog vergeleken met andere wateren.
18/04 09u15  Tientallen reacties bij nieuw meldpunt misbruikte kuikensBij het ’meldpunt kuikentjesmisbruik’ zijn in twee weken tijd ongeveer vijftig meldingen van slechte behandeling van kuikens binnengekomen. De meldingen gaan over kuikenmisbruik op onder meer scholen en kinderboerderijen en bij een kapper en in winkels.
18/04 09u00  Niet alleen warme Pasen, ook Koningsdag zonovergotenGoed nieuws voor iedereen die eropuit wil tijdens Pasen. Ons land staat aan het begin van een serie warme paasdagen. De zon blijft volop schijnen in het weekend. In de middagen kan de temperatuur veelal boven de 20 graden uitkomen. En ook op Koningsdag belooft het goed weer te worden.
18/04 08u45  ’Bevries tarieven blok- en stadswarmte’Verschillende consumentenorganisaties vinden dat de tarieven voor blok- of stadsverwarming de komende jaren niet meer moeten stijgen. In een brief aan minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vragen ze om een maximering van de tarieven, totdat er een nieuwe warmtewet is waarbij de koppeling met de gasprijs is losgelaten.
18/04 08u45  A6 deels afgesloten voor reetje in de bermRijkswaterstaat heeft de A6 bij Muiderberg richting Amsterdam laten afsluiten omdat er een ree in de berm van een afrit lag.
18/04 08u30  Ajaxfan op Juventus-tribune: ‘We werden bespuugd’YouTuber en Ajax-supporter Kalvijn zat afgelopen dinsdagavond samen met een vriend tussen de Juventus-fans. Hij vertelt bij Pauw dat dit niet helemaal goed ging.
18/04 08u15  1,7 miljoen kijkers voor ManCity - Tottenham1,7 miljoen mensen hebben woensdagavond gezien hoe Manchester City op spectaculaire wijze werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur (4-3). De Londense club is daarmee na de 1-0 in eigen huis op basis van uitdoelpunten de tegenstander geworden van Ajax in de halve finale van de Champions League.
18/04 08u00  ’Ik moet lastpakken van straat kunnen houden’Staatssecretaris Harbers kondigde gisteren een strenger regime aan binnen het ’aso-azc’, maar kan door EU-regels overlastgevende en criminele asielzoekers niet van straat weren. Burgemeester Jos Heijmans zoekt intussen steun om amokmakers toch binnen te kunnen houden.
18/04 08u00  Zon schijnt volop tijdens Pasen, regen blijft achterwegeGoed nieuws voor iedereen die eropuit wil tijdens Pasen. Ons land staat aan het begin van een serie warme paasdagen. De zon blijft volop schijnen in het weekend. In de middagen kan de temperatuur veelal boven de 20 graden uitkomen.
18/04 07u30  Lerares Maja Mischke (59): ’Moslimdocenten wilden mij weg hebben’Omdat zij kritische berichten over de islam op Twitter postte, raakte lerares Maja Mischke (59) in conflict met moslimdocenten en -leerlingen op haar school in Amsterdam. Mischke werd verweten een ’destructieve’ invloed te hebben. „Islamitische leerlingen scholden me uit voor racist.”
18/04 07u30  Verdachten moordbende Taghi voor rechterIn de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol vindt donderdag opnieuw een inleidende zitting plaats tegen elf verdachten, in een grootscheeps onderzoek naar een reeks liquidaties in het criminele milieu. Grote afwezige is Ridouan Taghi, de vermoedelijke leider van de veronderstelde moordbende.
18/04 07u30  Paasverkeer zorgt voor vroege en lange filesMet een lang paasweekeinde voor de deur wordt het donderdag al erg druk op de Nederlandse wegen. Woon-werkverkeer versmelt met vakantieverkeer en dat leidt tot vroegere en langere files dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. „Vanaf ongeveer 14.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen.”
18/04 06u45  Reizigers Schiphol langer in de bouwchaosReizigers op Schiphol zitten nog langer in de bouwchaos. De luchthaven moet de oplevering van de nieuwe A-pier een jaar uitstellen. Dat zegt directeur vastgoed André van den Berg in gesprek met De Telegraaf.
18/04 06u45  Roep om totaalverbod confetti in RotterdamNa een aangekondigd verbod op het oplaten van ballonnen in Rotterdam moet ook confetti worden verboden in de beoogde ’levendige stad’.
18/04 05u30  ’Groen advies nekt luchtvaartsector’Nog voor het nieuwste advies aan de regering over de toekomst van de luchtvaart vandaag aan de minister van Infrastructuur wordt overhandigd, is er een hoop kritiek en onrust over. Het economisch belang van met name Schiphol en KLM voor Nederland zou verkwanseld worden.
18/04 05u30  RIVM: pas op met zonnen tijdens PasenVeel mensen verheugen zich op mooi weer met de paasdagen, maar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft wel een waarschuwing. De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, waarschuwt het instituut.
18/04 05u30  Schok na dramatische stijging aantal verkeersslachtoffers: ’Niet praten, optreden!’Na jaren van afname is het aantal verkeersdoden afgelopen jaar explosief gestegen tot 678 slachtoffers. „Onacceptabel”, zeggen voormalig verkeersofficier Koos Spee en belangenclubs in koor. „De tijd van praten en plannen maken is voorbij. Daadkrachtig optreden en keiharde handhaving is het enige dat het tij kan keren.”
18/04 05u30  Strengere wet motorbendesCriminele motorbendes mogen door de minister worden verboden als een groot aantal leden stelselmatig de vrijheid of veiligheid van anderen aantast. Dat is bijvoorbeeld het geval bij geweld, bedreiging, intimidatie of afpersing.
18/04 05u30  Fleur verloor haar zusje in verkeersdrama: ’Eén seconde zet leven op zijn kop’De datum staat nog in haar geheugen gegrift: 22 oktober 1996. De dag dat haar zusje Ylse van twaalf jaar oud op haar fiets wordt geschept door een automobilist en om het leven komt. Het dramatische ongeval op een Fries polderweggetje verandert ook het leven van de 15-jarige puber Fleur van der Bij in één klap.
18/04 00u30  Alarm om dramatische stijging aantal verkeersdodenHet aantal verkeersdoden is vorig jaar dramatisch gestegen tot 678. Dat is een stijging van elf procent in vergelijking met 2017.
18/04 00u00  Volle Ziggo Dome is het eens: Michelle Obama inspireertDat Michelle Obama tot wel 1000 euro voor een toegangskaartje vroeg, boeide veel Nederlandse fans woensdagavond niet. Want Michelle inspireert. De voormalig first lady sprak in een afgeladen Ziggo Dome over haar leven in het Witte Huis en haar pas verschenen boek Becoming.
17/04 23u30  Obama-fan: ’Nog nooit zoveel betaald’Duizenden fans waren woensdagavond aanwezig bij de boekpresentatie van Michelle Obama in de Ziggo Dome in Amsterdam.
17/04 22u45  Bijna anderhalf miljoen toeristen met Pasen: ‘Mooie weer breekt alle records’Komend Paasweekend wordt ons land mede door het mooie lenteweer overspoeld met toeristen. Het NBTC verwacht meer dan een miljoen buitenlandse bezoekers, 90% uit Duitsland en België. Dat zijn er 150.000 meer dan vorig jaar.
17/04 22u00  Zeventig procent melders ’burnpits’ uit voorzorgBij het meldpunt voor defensiepersoneel dat tijdens missies rook heeft ingeademd van brandend afval hebben zich tot nu toe 278 militairen gemeld. Van hen heeft zo’n 70 procent zich gemeld uit voorzorg. Het overige deel heeft wel klachten, al is niet duidelijk of die zijn toe te schrijven aan de zogeheten ’burnpits’, kuilen waar in missiegebieden aan de open lucht afval wordt verbrand.
17/04 21u30  Nederlandse fans oog in oog met Michelle Obama in Ziggo DomeMet een luid gejuich en applaus hebben duizenden fans woensdagavond hun ’heldin’ Michelle Obama verwelkomd in de Ziggo Dome. De Amsterdamse concertzaal zit vol voor de show waarin ze alles te weten komen over het leven van de voormalige first lady van de Verenigde Staten.
17/04 21u15  Dubbel feest voor Frenkie de Jong!Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
17/04 20u30  De Ligt blij met ontvangst: ‘Hopelijk spelen we nu nog beter’Na een korte nacht worden de spelers van Ajax warm onthaald bij de ArenA.
17/04 20u30  Experts autobranche: ’Schrijf de verbrandingsmotor niet af’Het ’groenste kabinet ooit’ moet zich niet blindstaren op elektrische bolides. Experts en de autobranche vinden dat er meer oog moet komen voor het vergroenen van de miljoenen benzine- en dieselauto’s.
17/04 20u15  Grote partij haaienvinnen op Schiphol in beslag genomenEen partij van 217 kilogram gedroogde haaienvinnen die de douane heeft onderschept op Schiphol is in beslag genomen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De zending kwam uit Cuba en was bestemd voor een bedrijf in Hong Kong. Dat heeft de RVO woensdag laten weten.
17/04 20u00  Wat als je kind op YouTube wil: ’Geef macht niet uit handen’Wat moet je als ouder nou als je kind op YouTube wil? Als een bok op de haverkist zitten, controle uitoefenen op wat het kijkt? Het verbieden? Of juist meekijken en zelfs je kind helpen met zijn eigen kanaal? Het blijkt een flink dilemma.
17/04 19u45  ’Bitcoin kan zo 50.000 dollar waard worden’Stijgt de bitcoin naar een waarde van honderd miljoen? Er zijn analisten die dat denken. Dit en meer in de crypto-update, deze keer met Martijn Wismeijer van General Bytes.
17/04 19u15  Kopzorgen voor VVD na 8 jaar RutteDe VVD is door de opkomst van Forum voor Democratie opgeschrikt uit de comfortabele leunstoel waar de grootste regeringspartij al ruim acht jaar in bivakkeert. In de partij klinkt de roep om vernieuwing en debat, onder meer uit de hoek van de ereleden. Hoewel het rond de top wordt gerelativeerd, beginnen kiezers volgens peilingen intussen weg te lopen. Wat is er aan de hand bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Vijf dilemma’s.
17/04 19u15  Chinezen nog niet geweerd bij 5GHet kabinet wil nu nog niet besluiten dat Chinese bedrijven geweerd moeten worden bij de aanleg van 5G-netwerken. Het wordt nog of onderzocht of dat nodig is en überhaupt kan.
17/04 19u00  Verstappen verbaasd over handtekening: ‘Mag dit wel?’In een exclusief interview met De Telegraaf gaat Max Verstappen in op het F1-seizoen tot nu toe, de racedagen op Zandvoort en de Europese campagne van Ajax.
17/04 18u45  A2 bij Oudenrijn dicht na kettingbotsingEen kettingbotsing heeft woensdag aan het eind van de middag tot oponthoud geleid op de A2. De snelweg was in zuidelijke richting afgesloten bij knooppunt Oudenrijn. Even na 18.00 uur werd de weg weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat.
17/04 18u15  Bodycam in standaarduitrusting politieBodycams worden nog dit jaar opgenomen in de standaarduitrusting van de politie. Dat is volgens minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) toegezegd door korpschef Akerboom.
17/04 18u15  Ronnie: door Famke kutste verjaardag ooitRonnie Flex is weer single, of hebben we weer te maken met een zwak Instagram-momentje van de rapper? Jordi Versteegden zocht het uit.
17/04 18u00  NZa doet aangifte tegen Utrechtse aanbieder wijkzorgDe Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat aangifte bij de politie doen tegen een Utrechtse aanbieder van wijkverpleging. „De zorgaanbieder gaat niet in op meerdere verzoeken tot medewerking aan een onderzoek naar zijn administratie en declaraties bij zorgverzekeraars”, aldus de autoriteit.
17/04 18u00  Crowdfunding voor bestolen juwelier Frits SpetterGoudsmid Frits Spetter is tijdens een antiekbeurs in Utrecht bestolen. De dieven wisten voor 67.000 euro buit te maken. Chantal de Graaf uit Bunschoten is nu een crowdfundingactie gestart voor de berooide juwelier.
17/04 17u45  665 kilo cocaïne onderschept bij Rotterdams fruitbedrijfIn een pand van een fruitbedrijf aan de Keilestraat in Rotterdam is een grote partij cocaïne van 665 kilo aangetroffen. De verdovende middelen zaten verstopt tussen bananen die afkomstig waren uit Ecuador, zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag.
17/04 17u30  Ouders verongelukte kleuter treffen schikking met StaatDe ouders van het 4-jarige jongetje dat in 2015 een fatale val maakte van een onveilig springkussen, hebben een schikking getroffen met de Staat. Die komt de familie tegemoet omdat toezichthouder NVWA aansprakelijkheid heeft erkend voor het ongeval.
17/04 16u45  Schokkende doodsbedreiging op tvEen parkeerruzie tussen buren ontspoort volledig nadat een buurman een hek heeft geplaatst en de ander daardoor niet meer zijn oprit op kan. Mr. Frank Visser doet uitspraak over de zaak. Woensdagavond om 21:30 uur te zien bij SBS6.
17/04 16u45  Huisartsen alert op de bofDe bof is terug. De GGD in Utrecht heeft huisartsen in de regio daarom geïnformeerd alert te zijn op ziektegevallen.
17/04 16u15  Geen onthaal Ajax-spelers op SchipholFans van Ajax hoeven niet naar Schiphol om te spelers te verwelkomen. De spelersbus pikt de voetballers direct uit het vliegtuig op, naast het toestel op de landingsbaan. Dat gebeurt volgens de club op verzoek van de marechaussee en heeft te maken met de orde en veiligheid op de luchthaven.
17/04 16u15  Ontsnapte gevangene Veenhuizen opgepaktDe politie is in Veenhuizen heeft na een grote zoekactie de ontsnapte gevangene opgepakt. Het is nog niet duidelijk hoe de man kon ontsnappen uit gevangenis Esserheem.
17/04 16u15  Renovatie Binnenhof dreigt uit de klauwen te lopenDe renovatie van het Binnenhof dreigt uit de klauwen te lopen. Daarvoor waarschuwt de Tweede Kamer staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken). De grootschalige opknapbeurt zou 475 miljoen euro gaan kosten, maar inmiddels vermoeden kritische Kamerleden dat er veel meer belastinggeld nodig is om te renoveren. Ook op het ministerie klinkt die zorg.
17/04 16u00  Knops: ’Renovatie Binnenhof dreigt uit de klauwen te lopen’De renovatie van het Binnenhof dreigt uit de klauwen te lopen. Daarvoor waarschuwt de Tweede Kamer staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken). De grootschalige opknapbeurt zou 475 miljoen euro gaan kosten, maar inmiddels vermoeden kritische Kamerleden dat er veel meer belastinggeld nodig is om te renoveren. Ook op het ministerie klinkt die zorg.
17/04 15u30  ‘Hopelijk raakt buitenaardse Messi geblesseerd’Woensdag landden de eerste ajax-fans op Schiphol. De Telegraaf vroeg hen hoe ze het avontuur in Turijn beleefd hebben.
17/04 15u15  Oud-minister Dijsselbloem nieuwe voorzitter OVVJeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De voormalige minister van Financiën volgt Tjibbe Joustra op, bevestigen Haagse bronnen een bericht van RTL Nieuws.
17/04 15u00  Kerkrade moet camerabeelden verwijderenDe gemeente Kerkrade moet camerabeelden waarop een journalist van de Limburger te zien is van haar website verwijderen. Dat heeft de rechtbank Limburg woensdag in kort geding bepaald.
17/04 15u00  Mogelijk gratie voor café-moordenaar Cevdet Y.De Staat moet opnieuw een beslissing nemen over het gratieverzoek van de tot levenslang veroordeelde Cevdet Y., die in 1983 zes mensen doodde in het Delftse café ’t Koetsiertje. De voorzieningenrechter in Den Haag stelt dat de Staat zich bij de beslissing had moeten laten leiden door het positieve advies dat het gerechtshof in Den Haag over het gratieverzoek uitbracht.
17/04 15u00  Gökmen T. op 1 juli voor de rechterDe 37-jarige Utrechter Gökmen T., die ervan wordt verdacht een aanslag te hebben gepleegd in en rond een tram, moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan nog niet om een inhoudelijke behandeling, maar om een zogeheten pro-formazitting.
17/04 14u45  Henneptelers moeten bijna 17 miljoen euro afkloppenDe rechtbank in Arnhem heeft bepaald dat drie henneptelers en -handelaren 16,7 miljoen euro moeten terugbetalen aan de Staat. Het gaat om de winsten die zij met hun illegale business hebben geboekt.
17/04 14u45  Rechter: deel blokkeerfriezen hoeft geen DNA af te staanVan de negen zogeheten blokkeerfriezen die bezwaar maakten tegen afstaan van dna hebben er vijf woensdag gelijk gekregen van de rechtbank in Leeuwarden. Hun dna mag niet worden opgenomen in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
17/04 14u30  Gökmen T. op 1 juli voor rechterDe 37-jarige Utrechter Gökmen T., die ervan wordt verdacht een aanslag te hebben gepleegd in en rond een tram, moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan nog niet om een inhoudelijke behandeling, maar om een zogeheten pro-formazitting.
17/04 14u15  Vreselijke brand Voorburg: ‘Kinderen huilend op straat’Bij een woningbrand in Voorburg is een man om het leven gekomen. Buurtbewoners zijn geschokt.
17/04 14u15  Grote zoekactie naar ontsnapte gevangene VeenhuizenDe politie is in Veenhuizen een grote zoekactie begonnen naar een ontsnapte gevangene. Het is nog niet duidelijk hoe de man kon ontsnappen uit gevangenis Esserheem.
17/04 14u00  ’Zij hebben Messi, wij hebben Frenkie’Euforisch zijn ze, de Ajax-fans die vanmiddag uit Turijn zijn teruggekeerd op Schiphol. Ze kunnen nog amper bevatten wat er dinsdagavond is gebeurd. Maar over één ding zijn ze het eens: „We gaan gewoon de Champions League winnen!”
17/04 14u00  Fans woest: ’100 euro betaald maar waar was Drake?’Opnieuw zijn fans teleurgesteld in Drake. Kochten ze vanaf 77 euro kaartjes voor de afterparty van Drake in de Amsterdamse Club Air, waar hij volgens een woordvoerder van mede-organisator FAM Events & Entertainment écht naar toe zou komen, bleek hij het toch weer te laten afweten.
17/04 13u30  Minister bekijkt of OM te veel deelt met persMinister Ferd Grapperhaus van Justitie onderzoekt of politie en justitie journalisten vaker een te ruime blik gunnen in hun onderzoek. Hij wil voorkomen dat de belangen van nabestaanden opnieuw het onderspit delven, zoals de familie van de 15-jarige Nicole van den Hurk gebeurde.
17/04 13u15  Is deze film enger dan The Exorcist?Ouders in Latijns-Amerika jagen hun kroost al eeuwenlang de stuipen op het lijf met verhalen over een spook dat kinderen het water in sleurt en verdrinkt. Dat spook staat nu centraal in de horrorfilm The Curse of La Llorona. Filmjournalist Marco Weijers vertelt hoe eng dit uitpakt.
17/04 13u15  Kamerlid in Ajax-pak als Amsterdammers finale halenMocht Ajax ten koste van Manchester City of Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League komen, dan trekt VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz een Ajax-pak aan naar haar werk in Den Haag.
17/04 12u15  Gemaskerde overvallers slaan vader in elkaarEen gezin uit het Noord-Brabantse Spoordonk is dinsdagnacht door vier gemaskerde mannen overvallen in hun eigen woning. „Ze drongen het pand binnen en eisten geld. De vader van het gezin werd mishandeld”, meldt de politie.
17/04 12u15  Heftige reddingsactie in Zwolle gefilmdIn Zwolle reed vannacht een 57-jarige man de stadsgracht in. Brandweerduikers hebben hem uit de auto gehaald en gereanimeerd, maar hij overleed later in het ziekenhuis.
17/04 12u00  ’Omzeil gemeente, regel dakkapel met je buren’Kleine bouwklussen kunnen zonder vergunning met de buren worden geregeld in Rotterdam. De gemeente gaat dit najaar een proef houden in vier wijken.
17/04 12u00  Oproep: Help, mijn kind zit op YouTubeZit jouw kind op YouTube, maar heb je geen idee wat hij of zij kijkt? Of waarom? Ben je zelfs een beetje bang voor YouTube, of de inhoud van filmpjes van vloggers als Dylan Haegens, Giel de Winter, of Enzo Knol?
17/04 11u45  Mark Rutte blijft Saab rijden„Als je gaat lunchen, moet je moeite doen om hier niet langs te lopen”, grapte premier Mark Rutte bij de opening van het Ondernemershuis Nederland dat op een steenworp van het Binnenhof ligt, in het Stan Huygens Journaal van woensdag.
17/04 11u30  Duizenden euro’s voor één kaartje finale Champions LeagueNa het succes van Ajax is er een enorme run op kaartjes voor de Champions League-finale op 1 juni in Madrid. Omdat de reguliere verkoop van losse kaartjes door de UEFA inmiddels gesloten is, moeten fans daarvoor een uitvlucht vinden naar doorverkoopplatforms als Viagogo. Daarnaar zijn momenteel meer dan twaalfhonderd mensen op zoek. Maar voor die kaartjes betaal je gauw duizenden euro’s.
17/04 10u45  Bewoners bang voor geldautomaat naast gasleidingBewoners die boven een geldautomaat op de Nieuwe Hoogstraat wonen, zijn doodsbenauwd voor ongelukken.
17/04 10u45  Ravage in Voorburg na dodelijke explosieBij een woningbrand in Voorburg is een bewoner overleden. In de woning was ook een explosie. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.
17/04 10u30  Auto in stadsgracht Zwolle, bestuurder doodEen 57-jarige man uit Wolvega is woensdag overleden nadat hij met zijn auto in de stadsgracht van Zwolle was beland. Brandweerduikers haalden hem uit de auto en reanimeerden hem op de kant, maar in het ziekenhuis overleed hij.
17/04 10u15  ’We hoorden buurman tijdens brand gillen’De Voorburger die woensdagochtend vroeg omkwam bij een brand in zijn flatwoning was al maanden verward. Dat zeggen buurtbewoners, waarvan enkelen hun huis uit moesten.
17/04 10u00  ‘We hoorden buurman tijdens brand gillen’De Voorburger die woensdagmorgen vroeg omkwam bij een brand in zijn flatwoning was al maanden verward. Dat zeggen buurtbewoners, waarvan enkelen hun huis uit moesten.
17/04 10u00  ‘Dit is de ineenstorting van het grootkapitaal’Ajax heeft dinsdagavond een historische prestatie geleverd door na een 1-2 overwinning op Juventus door te gaan naar de halve finales van de Champions League. Na een korte nacht slapen nemen Pim Sedee en chef voetbal Valentijn Driessen de Italiaanse kranten door bij een kiosk in Turijn.
17/04 09u45  Doorbraak nierdialyse bij diabetesDe noodzaak van nierdialyse bij veel patiënten met diabetes type 2 kan worden vertraagd of zelfs geheel uitblijven.
17/04 09u30  Harderwijk moet ’St. Tropez van Veluwemeer’ wordenHarderwijk is bekend van het Dolfinarium, maar kampt al jaren met een suf imago. Aan de hand van een bevlogen ’wethouder promo’ moet de stad echter transformeren naar ’het Saint-Tropez bij het Veluwemeer’. Met een luxe jachthaven, drie restaurants met sterrenkoks, zonaanbidders op badslippers en vanaf deze week ook met uitzicht op glanzende speedboten van eigen bodem.
17/04 09u30  School: juist gehandeld met mazelen-alarmDe school in Zoetermeer die ouders had laten weten dat een medewerker de mazelen had, zegt daarmee correct te hebben gehandeld. De school had de ouders per brief geïnformeerd dat die diagnose was gesteld, maar na onderzoek door GGD Haaglanden bleek er geen sprake van besmetting met mazelen.
17/04 09u15  Dit wordt het weer in de meivakantieDe meivakantie start met prima weer, maar later komt er weer regen.
17/04 09u15  Amsterdam viert feest tot diep in de nachtGrote vreugde in Amsterdam wanneer Ajax wint van Juventus. De Ajax-supporters vieren nog lang feest.
17/04 09u15  ‘Deze overwinning zorgt voor competitievervalsing’Ajax won gisteravond met 1-2 in Turijn van Juventus en plaatste zich daarmee voor de halve finales van de Champions League. Ajax-watcher Mike Verweij over deze historische prestatie van de Amsterdammers.
17/04 09u00  Amsterdam viert feest tot diep in de ochtendGrote vreugde in Amsterdam wanneer Ajax wint van Juventus. De Ajax-supporters vieren nog lang feest.
17/04 08u30  'Ajax heeft zoveel indruk gemaakt'Ajax won gisteravond met 1-2 in Turijn van Juventus en plaatste zich daarmee voor de halve finales van de Champions League. Ajax-watcher Mike Verweij over deze historische prestatie van de Amsterdammers.
17/04 08u30  Ambtenaar belt voor 211.000 euro maar krijgt geen ontslagAmbtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben voor vele tienduizenden euro’s gefraudeerd met zakelijke mobiele telefoons die ze privé gebruikten.
17/04 08u15  Ambtenaar met databundel van 211.000 euroAmbtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben voor vele tienduizenden euro’s gefraudeerd met zakelijke mobiele telefoons die ze privé gebruikten.
17/04 07u45  Tribunaal als wapen tegen terugkeerderEen internationale ’constructieve coalitie’ moet in Syrië een internationaal tribunaal opzetten naar voorbeeld van Neurenberg om terroristen van Islamitische Staat te berechten.
17/04 07u30  Nieuw medicijn voorkomt nierdialyseDe noodzaak van nierdialyse bij veel patiënten met diabetes type 2 kan worden vertraagd of zelfs geheel uitblijven.
17/04 07u30  Blind grapt: 'Ik werd gehaald om groepsfase te bereiken'Verdediger Daley Blind blikt nadat Ajax zich heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League terug op afgelopen zomer, toen de Amsterdammers hem van Manchester United haalden en zich nog moesten zien te plaatsen voor het miljoenenbal.
17/04 07u30  Frenkie de Jong genoot al tijdens wedstrijdAjax-middenvelder Frenkie de Jong blikt in gesprek met Telesport terug op de spectaculaire uitschakeling van Juventus in de kwartfinale van de Champions League.
17/04 07u15  75-plussers met verlopen rijbewijs toch weg opRegeringspartijen CDA en D66 willen dat er toch een coulanceregeling komt voor 75-plussers die door de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zonder rijbewijs zitten.
17/04 07u15  De tien spannendste boekenDe BookSpot Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek, wordt eind mei bekendgemaakt, aan de vooravond van de Spannende Boeken Weken (1-21 juni). De jury onder leiding van presentatrice Anniko van Santen (Opsporing verzocht) heeft tien kandidaten geselecteerd.
17/04 06u45  Regime aso-azc strenger, maar deuren staan openOverlastgevende asielzoekers krijgen een strenger regime in het aso-azc, maar ze mogen nog steeds buiten de muren komen. Dat maakt staatssecretaris Harbers (Justitie) vandaag bekend aan de Tweede Kamer.
17/04 06u45  Dode na explosie en brand in VoorburgBij een woningbrand in Voorburg is een bewoner overleden. Dat meldt de brandweer op Twitter.
17/04 06u30  Stekkersubsidies staan onder drukDe subsidies voor elektrische auto’s staan onder druk. Een hoorzitting in de Tweede Kamer gisteravond zorgde er voor dat parlementariërs nóg meer zijn gaan twijfelen over of we wel op de goede weg zitten met de manier waarop we miljarden belastinggeld uittrekken voor Tesla-rijders en andere stekkerwagens. Hoogleraar overheidseconomie Bas Jacobs zei zelfs: „We verbranden publiek geld.”
17/04 06u30  Cadeautje van de overheidAmper bijtelling, geen motorrijtuigenbelasting en een gunstige ’vaste voet’ in de bpm. Het is niet gek dat er inmiddels 53.000 volledig elektrische auto’s rondrijden in ons land. Vaak peperdure voertuigen die dankzij de gulle overheidsregelingen binnen vrijwel ieders bereik liggen.
17/04 05u31  Huidtransplantatie na lachgas-gebruikBij de veertien jonge lachgasgebruikers die afgelopen weken werden opgenomen in brandwondencentra, werd verminkend uitwendig letsel gezien dat volgens de Rotterdamse brandwondenarts Ymke Lucas overeenkomt met diepe tweede- en derdegraads brandwonden.
17/04 05u31  Lachgastieners lelijk verbrandLachgas, misbruikt als partydrug, eist de afgelopen weken opvallend veel verbrandingsslachtoffers. De drie brandwondencentra in Nederland slaan alarm.
17/04 05u31  Hyperloop krijgt vleugels: Schiphol - Frankfurt in halfuurDe provincie Noord-Holland gaat nauw samenwerken met Hardt Hyperloop om een eerste vacuüm hispeedbuis voor reizigers tussen de luchthavens van Schiphol en Frankfurt te realiseren. In een halfuur kan die afstand worden overbrugd. „Vluchten zijn dan niet meer nodig”, aldus een woordvoerder.
17/04 05u31  Knooppunt Hoevelaken blijft langer filemagneetDe beruchte filemagneet knooppunt Hoevelaken gaat later op de schop nu het contract met een consortium rond bouwbedrijf BAM is opgezegd door minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). De bewindsvrouw hoopt de vertraging wel zoveel mogelijk te kunnen beperken.
17/04 00u45  Feestende Ajaxfans hinderen trams AmsterdamOp het Leidseplein in het centrum van Amsterdam vieren honderden supporters van Ajax de winst van hun club op Juventus. Het is zo druk op het Leidseplein dat het tramverkeer gehinderd wordt, zo meldt het GVB. Supporters staken vuurwerk af.
17/04 00u45  ‘Ronaldo, lulhannes, waar ben je nou!’Ajax-supporters in Turijn zijn in extase na de historische overwinning op Juventus in de Champions League.
17/04 00u00  Kroeg vol Ajax-fans ontploft na fluitsignaalAjax-supporters in Turijn gaan compleet uit hun dak zodra het eindsignaal klinkt van de Champions League-wedstrijd tegen Juventus.
16/04 23u45  Volksfeest in Italiaanse Ajax-kroegIn de tot Ajax-kroeg omgetoverde Huntman Pub in Turijn bar barstte direct na het eindsignaal van de glorieuze wedstrijd van de Amsterdamse ploeg tegen Juventus een massaal feest los.
16/04 23u30  Amsterdam uitzinnig: ’Wat een wedstrijd!’Fans in Amsterdam reageerden uitzinnig op de zege van Ajax in Turijn. In de hoofdstedelijke Q-Factory kende de vreugde geen grenzen. De grond trilt onder ieders voeten. De muziek werd keihard gezet en iedereen sprong en zong zo hard hij of zij kon.
16/04 22u45  Fatale brand Rotterdam mogelijk in illegaal gokpandDe brand in Rotterdam waarbij zaterdag een 27-jarige man omkwam heeft mogelijk te maken met illegaal gokken. Op de eerste verdieping van het uitgebrande pand zijn sporen aangetroffen die daarop wijzen, zei de politie dinsdag in Opsporing Verzocht.
16/04 22u45  Topspanning in Amsterdam rond de wedstrijdDe spanning stijgt in aanloop op de kwartfinale in de Champions League tussen Ajax en Juventus. Op verschillende plekken in de stad is de wedstrijd vanavond op groot scherm te zien.
16/04 22u30  Vier arrestaties na grote ruzie met politie in UtrechtIn Utrecht zijn vier mensen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij dinsdagmiddag agenten hebben gehinderd en mishandeld. Omstanders keerden zich tegen agenten die in de Kanaalstraat een man wilden aanhouden en hem tegen de grond probeerden te werken toen hij zich verzette, aldus de politie.
16/04 22u15  KLM stopt met kranten en tijdschriftenLuchtvaartmaatschappij KLM stopt per 1 mei met het aanbieden van kranten en tijdschriften aan boord. Ook stopt KLM met het aanbieden van een eigen media-app, waar kranten online te lezen waren.
16/04 22u15  ’Verdachte verkrachting Asten-Heusden zat in opvanghuis’Van onze correspondent
16/04 21u00  Bodycam filmt reddingsactie A20Een motoragent onderbreekt zijn rit over de A20 even om een verdwaalde eendenfamilie van de snelweg te helpen.
16/04 21u00  Fans zonder kaartje kijken in Turijnse Ajax-pubZeker tweehonderd Ajax-supporters die geen kaartje wisten te bemachtigen voor de wedstrijd tegen Juventus, kijken de kwartfinale-return van hun team tegen Juventus gezamenlijk in Turijn.
16/04 20u45  Amsterdam is klaar voor wedstrijd tegen JuventusDe spanning stijgt in aanloop op de kwartfinale in de Champions League tussen Ajax en Juventus. Op verschillende plekken in de stad is de wedstrijd vanavond op groot scherm te zien.
16/04 20u30  Veelgebruikte ANWB-paddenstoel viert eeuwfeestjeAlle smartphones en navigatieapparatuur ten spijt, blijft de ANWB-paddenstoel voor miljoenen fietsers en wandelaars nog altijd hét baken op de weg. De iconische wegwijzer viert inmiddels zijn honderdste verjaardag.
16/04 20u30  Beelden: zo gaan Ajax-fans los in TurijnAjax-supporters leven toe naar de kwartfinale tussen Juventus en Ajax in de Champions League vanavond.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Tweede man FvD: ’Baudet te rechts en te ijdel’20/04 00u30 - De Telegraaf: De tweede man van Forum voor Democratie (FvD) heeft stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die trekt de partij te veel naar rechts, vindt Henk Otten. Ook moet hij niet langer alle aandacht voor zichzelf opeisen.
9x Voorbijganger ziet waterpistool aan voor vuurwapen, politie rukt uit19/04 23u45 - De Telegraaf: Een zonnige dag, het uitgelezen moment voor een watergevecht. Dat moet de groep studenten uit Ede ook hebben gedacht. Met waterpistolen en emmers gingen de jongeren elkaar te lijf. Maar dat liep minder zonnig af toen de politie ineens voor hun neus stond.
8x ’Coke-opa’ ook in spookwoningzaak20/04 06u30 - De Telegraaf: Justitie ziet een verband tussen het omvangrijke onderzoek Dobricic naar cocaïnesmokkel en corruptie bij de Rotterdamse douane en de Belastingdienst, en de zaak Abeka rond de Haagse agent Donovan A. en spookwoningen vol contant geld.
8x Aanslagplegers Telegraaf rond huis pgp-baas gezien20/04 06u15 - De Telegraaf: Zeker twee mannen die zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf in juni vorig jaar, doken eerder op in een onderzoek naar een verijdelde moordpoging op voormalig Ennetcom-baas Danny M. uit Nijmegen. Hij verkocht pgp-telefoons aan criminelen.
7x Volgens Dijkhoff moet roer om bij VVD20/04 05u45 - De Telegraaf: Als het aan fractieleider Klaas Dijkhoff ligt, gaat de VVD een andere koers varen.
7x Klaas Dijkhoff wil meer focus op belangen middenklasse20/04 05u45 - De Telegraaf: Er moet wat gebeuren bij de VVD. Na ruim acht jaar regeren hebben de liberalen kleur op de wangen verloren. Het sluiten van politieke compromissen eist zijn tol, bleek ook bij de Statenverkiezingen en de opkomst van Forum. Fractieleider Klaas Dijkhoff wil het tij keren en presenteert vandaag het discussiestuk ’Liberalisme dat werkt voor mensen’, dat de VVD weer moet laten aansluiten bij de middenklasse en het mkb.
3x Demonstranten Shell-kantoor mogen naar huis19/04 23u00 - De Telegraaf: De ongeveer twintig klimaatdemonstranten die vrijdagochtend waren opgepakt bij een protest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie Extinction Rebellion laten weten. Twaalf van hen hadden volgens de politie vernielingen aangericht en acht anderen hadden niet geluisterd naar opdrachten van agenten.
3x ‘Knapste Judas ooit’ heeft boodschap voor vrouwelijke fans19/04 21u45 - De Telegraaf: Het optreden van Lucas Hamming als Judas in The Passion heeft voor veel lovende reacties gezorgd op social media. Maar kan hij nog wel normaal over straat?
2x Roman toezichthouder over ’Hillywood’ valt verkeerd20/04 08u00 - De Telegraaf: De roman Dwergwerpen heeft voor een enorm conflict gezorgd in de top van het Commissariaat voor de Media. Toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné nemen openlijk afstand van hun collega Eric Eljon, die de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat zou aantasten. Volgens ingewijden staat hij zelfs op het punt om ontslagen te worden.
2x Granaat aan brievenbus eerder bedreigde moskeebestuurder19/04 16u00 - De Telegraaf: De handgranaat die vrijdagochtend Amsterdam-Oost is gevonden, zat vastgetaped aan de brievenbus van een moskeebestuurder die al eerder werd bedreigd. De politie wil dat niet bevestigen.

Statistieken

Artikels:
32460
Gelezen:
9415
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven