woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
22/08 00u30  Vrouwenoverschot in veel studentensteden In veel gemeenten met een universiteit of hogeschool wonen meer jonge vrouwen (20 tot 25 jaar) dan jonge mannen. Zo gaat het in Utrecht om 73 mannen op elke honderd vrouwen en in Leiden om 74 op de honderd. Ook in Amstelveen en Weesp, waar veel Amsterdamse studenten wonen, zijn relatief veel jonge vrouwen.
22/08 00u30  Van der Weijden zwemt 3,5 miljoen euro bijeen De zwemtocht die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen maakte langs Friese steden heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht. De zwemmer maakte het bedrag dinsdagavond bekend in het tv-programma Laat op één (NPO 1).
21/08 23u45  Complete treinchaos rondom Amsterdam, ook woensdag nog hinder UPDATE 23.38 - Het treinverkeer rond Amsterdam heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een grote sein- en wisselstoring. Rond 21.30 uur reden er wel weer mondjesmaat treinen van en naar het Centraal Station. De NS verwacht niet dat de storing dinsdag nog wordt opgelost maar denkt wel alle reizigers thuis te kunnen brengen.
21/08 23u00  Hilversumse SP-leider reageert op steekpartijen: ’Uitverkoop?’ De Hilversumse SP-fractieleider Bianca Verweij heeft dinsdag een opmerkelijke tweet de wereld ingestuurd. Dit deed ze nadat bekend werd dat er opnieuw iemand was neergestoken in ’t Gooi.
21/08 22u30  Agent laat niet met zich sollen Veel discussie over deze video, die dinsdag is opgedoken op Dumpert.nl. Een agent neemt een jongen mee om hem rustig te krijgen.
21/08 21u15  ‘Minister Blok heeft shirt van buurman geleend’ Het kabinet kwam vandaag in vrijetijdskleding bijeen in het Catshuis om de stand van zaken in het land te bespreken.
21/08 21u00  Fietsers gewond door aanrijding met tractor Door een aanrijding met een tractor in het Friese dorp Oldelamer is een aantal wielrenners gewond geraakt. Hulpverleners zijn ter plaatse.
21/08 20u45  ‘Treinstoring ontstaan door vluchtende winkeldief’ De grote treinstoring rondom Amsterdam zou volgens een reiziger zijn ontstaan door een vluchtende winkeldief in de Schipholtunnel.
21/08 20u00  Doodsbedreiging Wierd Duk! ‘Fortuyn werd ook overhoop geknald’ Telegraaf-journalist Wierd Duk overweegt aangifte te doen tegen Okke Ornstein vanwege een doodsbedreiging op Twitter. Hij is het spuugzat te worden weggezet als racist en fascist en wil dat het OM naar de zaak kijkt. Ornstein zelf is niet bereikbaar voor commentaar.
21/08 20u00  Complete treinchaos rondom Amsterdam Door een grote sein- en wisselstoring rijden dinsdagavond geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. „Duidelijk is dat de gevolgen de rest van de dag zullen duren”, aldus de NS.
21/08 19u45  Schrik na steekpartijen ‘t Gooi Kort na elkaar zijn dinsdag in ‘t Gooi twee personen op gruwelijke wijze neergestoken door een man in trainingspak. Nadat eerst een vrouw in Hilversum was aangevallen met een mes, werd even later een huisarts in Loosdrecht met een steekwapen belaagd. Beiden raakten ernstig gewond, onder andere aan hun nek.
21/08 19u45  Langste beursstijging ooit Woensdagavond om tien uur kan de champagne op Wall Street ontkurkt worden. Dan breekt de S&P500 een nieuw record, namelijk van langste bullmarkt aller tijden.
21/08 19u30  Dode pechvogels herleven De IJs-ijsvogel verovert Rotterdam. Het gestikte dier schittert vanaf woensdag in de tentoonstelling ’Dode dieren met een verhaal’ in het Natuurhistorisch Museum. Dat doen de McFlurry-egel, kluifreiger en dominomus al langer. Met de tentoonstelling wil het museum bezoekers aan het denken zetten over de natuur.
21/08 19u15  Geen treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer kunnen er op dit moment geen treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving.
21/08 19u00  Fietsenmaker weigert fiets te tunen: ‘Levensgevaarlijk!’ Het opvoeren van een e-bike is een fluitje van een cent. Maar fietsenmaker Tromm wil niks weten van de opvoer-praktijken, waarbij de fietsen levensgevaarlijke snelheden van ruim boven de 50 km per uur kunnen halen.
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 19u00  Stork is het leven zelfWat ooit een ketelfabriek was, is nu backstage, het domein van acteurs, kostuums en grimeurs. Ervoor ligt een vlakte vol ingegraven machine-onderdelen, waar met ingang van woensdagavond het theaterspektakel Stork! wordt opgevoerd. Cultureel eerbetoon aan een concern dat 100.000 mensen aan werk hielp en al 150 jaar het leven in Hengelo bepaalt.
21/08 19u00  Geen treinen Schiphol door vluchtende diefHet treinverkeer van en naar Schiphol is dinsdagavond verstoord door een winkeldief. De man was op de vlucht en rende de spoortunnel in. Het treinverkeer rond de luchthaven is daarom stilgelegd. De verdachte werd aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Wat hij gestolen zou hebben, is niet bekend.
21/08 19u00  Verdacht pakketje op schietkamp OldenbroekUpdate - Op het terrein van Defensie in Oldebroek waar ook een schietkamp ligt is een verdacht pakketje gevonden. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee (KMAR).
21/08 18u45  Boeren boos op JumboDoor de extreme droogte nemen inkopers van supermarkten genoegen met minder perfect groenten en fruit. Behalve bij de Jumbo.
21/08 18u45  ’Koe die jongen doodt is unicum, maar pas op’De zevenjarige jongen die in Meliskerke overleed na een vermoedelijke ’aanval van een koe’, heeft statistisch gezien enorme pech gehad. Dat blijkt uit cijfers van kennisinstituut Stigas.
21/08 18u15  Kaag wilde alleen Rihanna een beetje plagenMinister Kaag en premier Rutte maken het voor altijd duidelijk: Nederland geeft geen 100 miljoen aan de organisatie van Rihanna.
21/08 18u00  Man langer vast voor dreigen om dood DilleDe Schiedammer die wordt verdacht van het dreigen met een terroristische aanslag, blijft de komende dertig dagen vastzitten. De rechter-commissaris heeft dat dinsdag besloten. De man werd aangehouden nadat hij op Facebook had gezet dat hij een aanslag zou plegen als „er geen drastische consequenties” volgen op de dood van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.
21/08 18u00  ’Er kwam een lawine van water op ons af, het was een hel’De Nederlander die gewond raakte tijdens de klooframp in Italië is de in Frankrijk wonende Joost van Meerwijk. Zijn Italiaanse vrouw Paolo Romagnoli is bij de ramp omgekomen, meldden Italiaanse media.
21/08 17u30  ’Vaccinaties scheelden duizenden doden’Rijksvaccinatieprogramma’s hebben zeker 6000 en misschien zelfs wel 12.000 sterfgevallen voorkomen onder mensen geboren tussen 1953 en 1992. Dat valt op te maken uit onderzoek van Maarten van Wijhe, die er volgende maand op hoopt te promoveren in Groningen. Hij keek naar het effect bij difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, bof en rubella (rodehond).
21/08 17u15  Verdacht pakketje op schietbaan de Harskamp, politie onderwegOp het terrein van Defensie in Oldebroek waar ook schietkamp de Harskamp ligt is een verdacht pakketje gevonden. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee (KMAR).
21/08 17u15  Rutte belooft: Nederlander gaat merken dat het goed gaatMensen moeten niet alleen in de portemonnee gaan merken dat het beter gaat met Nederland. „Het is ook belangrijk dat mensen merken dat er geld gaat naar zaken die ze belangrijk vinden, zoals de ouderenzorg en defensie.”
21/08 16u45  Kilo’s goud, 38 panden, 82.000 euro cash en Harley afgepakt bij megaoperatieEen specialistisch team van de FIOD en de recherche hebben gisteren beslag gelegd op 38 panden, ruim 5 kilo goud, gouden sieraden, 82.000 euro contant, bankrekeningen in het buitenland, een Harley-Davidson, kostbare uurwerken en fysieke en digitale administratie.
21/08 16u45  Verdachte opgepakt na steekpartij huisartsDe politie Gooi- en Vechtstreek heeft een verdachte aangehouden in verband met de steekpartij waarbij dinsdag een huisarts gewond raakte.
21/08 16u30  Kaag zegt Rihanna (nog) niets toe: ‘Budget gaat wel omhoog’Een woordvoerder van minister Sigrid Kaag heeft gereageerd op de ophef over haar tweet in reactie op Rihanna’s verzoek om 100 miljoen dollar voor onderwijs in ontwikkelingslanden.
21/08 16u15  Ontvoerder Insiya verspreidt nepnieuwsDe vader van de ontvoerde Amsterdamse peuter Insiya heeft met het verspreiden van nepnieuws opnieuw geprobeerd verwarring te zaaien over het verloop van diverse rechtszaken in India.
21/08 16u00  ’Max Verstappen veroorzaakt weer files’Komend weekeinde zal Formule 1-coureur Max Verstappen weer lange files veroorzaken, verwacht de ANWB. Na zijn optreden op het circuit van Zandvoort is het ditmaal zijn deelname aan de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps die grote aantallen racefans trekt.
21/08 16u00  Hoeveel miljoen schenkt minister Kaag aan Rihanna?Een woordvoerder van minister Sigrid Kaag heeft gereageerd op de ophef over haar tweet in reactie op Rihanna’s verzoek om 100 miljoen dollar voor onderwijs in ontwikkelingslanden.
21/08 15u45  Doodrijder kleuter (5) heeft geen rijbewijsDe bestuurder van de auto met Nederlands nummerbord die maandag in Sint-Niklaas een vijfjarig kind op de stoep doodreed, is een 21-jarige inwoner uit de Vlaamse stad. Hij wordt voorgeleid voor ’onopzettelijke doding’ en vluchten na een misdrijf, meldt het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag. Behalve het meisje werden ook haar moeder (42) en achtjarige zusje aangereden. Zij verkeren in kritieke toestand.
21/08 15u45  Zoveel miljoen geeft minister Kaag aan RihannaEen woordvoerder van minister Sigrid Kaag heeft gereageerd op de ophef over haar tweet in reactie op Rihanna’s verzoek om 100 miljoen dollar voor onderwijs in ontwikkelingslanden.
21/08 15u45  Paus Franciscus ontmoet slachtoffers misbruikPaus Franciscus zal tijdens een bezoek aan Ierland ook slachtoffers ontmoeten van seksueel misbruik door geestelijken. Het Vaticaan wil niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat, alleen dat de bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 of 26 augustus.
21/08 15u30  ’Zwangere vrouw (20) zwaar toegetakeld door Stafford’Marissa de Lange (20) dacht dit weekend een gezellig avondje bij vrienden te krijgen, maar toen ze ging zitten, stoof een American Stafford meteen op haar af. Die bleef op de weerloze vrouw - met baby in de buik - inbijten. Een geschokte Marissa doet nu haar verhaal.
21/08 15u30  Kaag geeft hint over bedrag voor onderwijs buitenland na oproep RihannaEen woordvoerder van minister Sigrid Kaag heeft gereageerd op de ophef over haar tweet in reactie op Rihanna’s verzoek om 100 miljoen dollar voor onderwijs in ontwikkelingslanden.
21/08 15u15  Kaag geeft ’waarschijnlijk meer dan 15 miljoen’ na oproep RihannaEen woordvoerder van minister Sigrid Kaag heeft gereageerd op de ophef over haar tweet in reactie op Rihanna’s verzoek om 100 miljoen dollar voor onderwijs in ontwikkelingslanden.
21/08 15u15  Paus Franciscus ontmoet misbruikslachtoffersPaus Franciscus zal tijdens een bezoek aan Ierland ook slachtoffers ontmoeten van seksueel misbruik door geestelijken. Het Vaticaan wil niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat, alleen dat de bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 of 26 augustus.
21/08 15u00  Politie vindt wapens en drugs, maar man vrijuit door ’fout’Een vijftigjarige man is vrijgesproken, omdat de politie niet binnen had mogen gaan in zijn woning in Nuenen, waar illegale wapens en grote hoeveelheden softdrugs lagen opgeslagen.
21/08 14u45  Cel voor voetballer na mishandeling op veldEen 26-jarige voetbalspeler uit Den Bosch is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk, omdat hij een tegenstander tegen het hoofd en de nek schopte toen die al op de grond lag. Dat gebeurde in oktober 2016 na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Haaften 1 en TGG 1, uit Den Bosch.
21/08 14u45  Boze Sloveen ramt auto Nederlands gezinEen Nederlands gezin heeft vermoedelijk doodsangsten uitgestaan tijdens een hoogopgelopen verkeersruzie in Duitsland. Daar ramde een woedende Sloveense automobilist meerdere keren de wagen van een 41-jarige man uit Nederland, meldt de politie dinsdag. Niemand raakte gewond.
21/08 14u30  Overheid is zeven ton ’nep-imam’ kwijtDe overheid kan fluiten naar de kleine zeven ton die ’nep-imam’ Regillio Haselhoef bij elkaar fraudeerde met kinderopvangtoeslagen tussen 2006 en 2011.
21/08 14u30  Daisy schopt Maarten bad in dag na monstertochtUpdate - Maarten van der Weijden herstelt goed van de 163 kilometer die hij in de Friese wateren heeft gezwommen. De zwemmer heeft een prima nacht achter de rug – al schopte vrouw Daisy hem ’s ochtends wel meteen in bad.
21/08 14u15  Daisy schopt Maarten douche in dag na monstertochtMaarten van der Weijden herstelt goed van de 163 kilometer die hij in de Friese wateren heeft gezwommen. Een woordvoerster van de olympisch kampioen zegt dinsdag dat de zwemmer een prima nacht achter de rug heeft – al schopte vrouw Daisy hem ’s ochtends wel meteen in bad.
21/08 14u00  Huisarts bloedend naar ziekenhuis na steekpartij in praktijkEen huisarts in Loosdrecht is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt door een steekincident in zijn praktijk. Een 17-jarige jongen kwam net van de tandarts, hoorde hulpkreten en waarschuwde de politie.
21/08 13u15  Rechter beslecht burenruzie sterrenkundige Vincent IckeDe rechter moest eraan te pas komen om een burenruzie tussen de bekende Leidse sterrenkundige Vincent Icke en zijn buurman te beslechten. De hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie, die geregeld aan tafel zit bij DWDD, had de buurman gedaagd omdat die de glazenwasser geen doorgang wilde verlenen naar het kantoor van Icke.
21/08 12u30  Van der Weijden begint het na goede nacht pas te beseffenMaarten van der Weijden herstelt goed van de 163 kilometer die hij in de Friese wateren heeft gezwommen. Een woordvoerster van de olympisch kampioen zegt dinsdag dat de zwemmer een prima nacht achter de rug heeft.
21/08 12u30  Nederlanders woest op Kaags belofte aan RihannaKaag mag dan met Rihanna op één lijn zitten in hun gezamenlijke wens dat Nederland miljoenen investeert in onderwijs in ontwikkelingslanden; Nederlanders zelf reageren woedend op de toezegging van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
21/08 12u30  Artsen willen twijfelende ouders overtuigen: #ikvaccineerMet de hashtag #ikvaccineer proberen artsen via Twitter twijfelende ouders te overtuigen om hun kinderen te laten vaccineren. Inmiddels hebben honderden artsen, verpleegkundigen en andere medici zich met de hashtag uitgesproken.
21/08 12u15  ’Hitman’ Quincy S. krijgt 25 jaar celstraf voor moord op voorbijgangerDe 34-jarige Quincy S. heeft 25 jaar gevangenisstraf gekregen voor de moord op Youssef El Kahtaoui op de Amsterdamse De Clerqstraat in mei 2015. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de voorbereiding van een liquidatie in Almere. Het openbaar ministerie eiste een levenslange gevangenisstraf.
21/08 11u30  Horrorvakantie door motorclubBert en Hanny vertellen in het programma 'Groeten van MAX' hoe hun vakantie een hel werd door 450 luidruchtige motorrijders. Bekijk het hele item bij Omroep MAX.
21/08 11u15  NL’er kon geen kant op in rampkloof Italië: ’Overvallen door muur van water’,,We werden overvallen door een muur van water’’, vertelt de Nederlandse overlevende van de ramp in de Raganello-kloof in Italië. De wandelaar sprak met Italiaanse media over wat hem en andere hikers overkwam.
21/08 11u00  Boe roepen tegen spookfietsers helptDe proef op de Erasmusbrug in Rotterdam om het zogeheten spookfietsen tegen te gaan blijken te werken. Sinds juni is op de fietspaden van de brug de tekst ‘Roep boe tegen spookfietsers’ aangebracht. Het aantal spookfietsers is mede hierdoor met vijftig per dag afgenomen, laat de gemeente Rotterdam weten.
21/08 11u00  Brand bij Norit-fabriek in KlazienaveenIn een fabriek van Cabot Norit in Klazienaveen (Drenthe) woedt brand. De brandweer waarschuwt voor flinke rookontwikkeling. Geadviseerd wordt om ramen en deuren dicht te houden.
21/08 10u45  Eerste alcoholcontrole Bonaire: 15% heeft teveel gedronkenVoor het eerst in de historie heeft de politie van Bonaire een alcoholcontrole in het verkeer gehouden. De actie was meteen een doorslaand succes. Van de 177 gecontroleerde bestuurders bleken er 24 (zo’n 15 procent) teveel te hebben gedronken.
21/08 10u45  Vrouw ernstig gewond na steekpartij HilversumIn Hilversum is dinsdagochtend een vrouw ernstig gewond geraakt bij een steekincident. Het drama speelde zich rond kwart voor negen af bij een woning aan de Buisweg.
21/08 10u30  Vrouw ernstig gewond naar steekpartij HilversumIn Hilversum is dinsdagochtend een vrouw ernstig gewond geraakt bij een steekincident. Het drama speelde zich rond kwart voor negen af bij een woning aan de Buisweg.
21/08 10u15  Landelijk opererende hacker bekent: drie grote zaken opgelostEen 25-jarige man uit Den Bosch die begin vorige maand werd gearresteerd op verdenking van het hacken van accounts van webshops heeft veel meer op zijn kerfstok dan gedacht. Hij maakte meer dan duizend slachtoffers. De man heeft zijn daden bekend.
21/08 10u15  ’Offeren van dieren moet verboden worden’Er moet een verbod komen op het offeren van dieren. Daarvoor pleiten de dierenorganisaties Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al wat leeft, Een DIER Een VRIEND en stichting Dierennood.
21/08 10u00  ’Hotelpiraat kreeg eerder tbs’De mannelijke helft van het hotelpiratenduo dat zich voordeed als Henk en Jolanda, is in 2010 veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Dat is een lichte vorm van tbs. De hotelpiraat bekende destijds tientallen gevallen van oplichting.
21/08 09u45  Shell bouwt tankstations voor waterstofShell start met de bouw van vier waterstoftankstations. Ze moeten onderdeel worden van een groter netwerk van waterstofstations in Nederland.
21/08 09u45  Scriptiebegeleider Willem-Alexander overledenHistoricus Henk Wesseling is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oegstgeest. Dat hebben zijn nabestaanden in een rouwadvertentie laten weten. Wesseling was een groot kenner van Frankrijk en van de koloniale geschiedenis van Afrika. Hij doceerde aan de Universiteit Leiden. Hij was daar jarenlang hoogleraar algemene geschiedenis.
21/08 09u30  ‘Geen excuses voor Suriname-uitspraken’Johan Derksen geeft zijn ongezouten mening over minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken die heeft gezegd dat Suriname een 'failed state' is. Bekijk hier de hele uitzending van Veronica Inside.
21/08 09u30  ’Overlastbruiloft toeter-Turk moet prioriteit krijgen’De politie moet stevig optreden tegen trouwstoeten die toeterend door de straten trekken en verkeersregels aan hun laars lappen. Dat vinden onder meer de VVD en voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee.
21/08 09u15  ’Overlastbruiloften toeter-Turken moet prioriteit krijgen’De politie moet stevig optreden tegen trouwstoeten die toeterend door de straten trekken en verkeersregels aan hun laars lappen. Dat vinden onder meer de VVD en voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee.
21/08 09u00  Oorlog om Syrisch restaurant AmsterdamSyrisch restaurant Sham in de Warmoesstraat had een jarenlange succesformule moeten zijn. Met asielzoekers uit Syrië als werknemers kreeg het eethuis lovende kritieken in de landelijke pers. Ruim anderhalf jaar later vliegen de verwijten echter tussen de eigenaar en bedrijfsleider over en weer, met rechtszaken én een nieuw restaurant Sham tot gevolg.
21/08 08u45  7-jarig slachtoffertje koe is zoon van eigenaar mini-campingHet 7-jarige jongetje dat omkwam na een ongeluk met een koe, blijkt de zoon van de eigenaar van mini-camping De Koehoorn waar de tragedie zich afspeelde.
21/08 08u45  Bulgaar die in Zaandam vriendin doodstak, verschijnt voor rechterDe 45-jarige Bulgaar die op 9 februari in Zaandam zijn 28-jarige Bulgaarse vriendin doodstak, staat dinsdag voor de rechter in Alkmaar.
21/08 08u30  Leidse historicus Henk Wesseling overledenHistoricus Henk Wesseling is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oegstgeest. Dat hebben zijn nabestaanden in een rouwadvertentie laten weten. Wesseling was een groot kenner van Frankrijk en van de koloniale geschiedenis van Afrika. Hij doceerde aan de Universiteit Leiden. Hij was daar jarenlang hoogleraar algemene geschiedenis.
21/08 08u30  Zwemtocht trekt 1,4 miljoen tv-kijkersHet tv-verslag van de Elfstedenzwemtocht, maandagavond op NPO 1, heeft 1,4 miljoen kijkers getrokken. In het liveverslag aan het begin van de avond werd zwemkampioen en initiatiefnemer Maarten van der Weijden gehuldigd in Leeuwarden.
21/08 08u15  Zwemtocht Maarten van der Weijden trekt 1,4 miljoen kijkersHet tv-verslag van de Elfstedenzwemtocht, maandagavond op NPO 1, heeft 1,4 miljoen kijkers getrokken. In het liveverslag aan het begin van de avond werd zwemkampioen en initiatiefnemer Maarten van der Weijden gehuldigd in Leeuwarden.
21/08 07u00  Vonnis over moord op voorbijganger Amsterdamse De ClercqstraatDe rechtbank in Amsterdam velt dinsdagmiddag het vonnis in de zaak tegen de 33-jarige Quincy S., die wordt verdacht van de moord op Youssef el Kahtaoui in Amsterdam en van een verijdelde liquidatie in Almere. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist.
21/08 06u45  Strop Rijkswaterstaat met snelle, wendbare botenRijkswaterstaat (RWS) heeft in 2015 een kostbare blunder begaan bij de aanschaf van vier opblaasbare speedboten voor de Kustwacht. Bij de aanbesteding van twee van de vier zogenoemde Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB’s) heeft RWS een fout gemaakt waardoor de boten onbruikbaar bleken. De gemaakte kosten zijn niet verhaalbaar is op derden, waardoor RWS strop van een miljoen euro heeft opgelopen.
21/08 06u15  Waar zijn brandweervrouwen zoals Annemarie?De brandweer in Nederland is naarstig op zoek naar meer vrouwen binnen de korpsen. Annemarie Paalhaar begon als vrijwilliger en wil nu als betaalde brandweervrouw doorgroeien.
21/08 05u45  Zorg trekt ’cowboys’De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) maakt zich zorgen over de ’zorgcowboys’ die zich door de overdaad aan werk en gebrek aan controle in het veld melden.
21/08 05u45  Maarten zwom ’op zijn hersenstam’Het Friese dorpje Burdaard zal voorgoed de boeken ingaan als de plek waar Maarten van der Weijden zijn poging de Friese Elfstedentocht zwemmend te volbrengen moest staken. Was de onmenselijk zware opgave op voorhand een mission impossible? Volgens de Belgische inspanningsfysioloog Jan Olbrecht zeker niet.
21/08 05u45  Alarm om opgevoerde e-bikesDe fietsenbranche en Veilig Verkeer Nederland (VVN) maken zich ernstig zorgen over het opvoeren van elektrische fietsen. Normaal gesproken mogen e-bikes maximaal 24 km/u rijden, maar er zijn via internet en rijwielhandelaren pakketjes te koop waarmee snelheden van dik boven de 50 km/u gehaald worden.
21/08 05u45  ’Mijn Bartje had niet hoeven sterven’Al zeven jaar slaapt Ingrid Jansen-Kiszing (75) op de bank in de woonkamer. Sinds het onverwachte overlijden van haar man kan ze het niet meer opbrengen in het echtelijke bed te slapen. Ze strijdt voor gerechtigheid, omdat ze vindt dat haar man niet had hoeven sterven.
21/08 05u45  Delegatie van Tweede Kamer naar RuslandEen delegatie van de Tweede Kamer brengt in oktober een bezoek aan Rusland. Na Saudi-Arabië en Iran heeft de Kamercommissie Buitenlandse Zaken opnieuw een ’lastig land’ uitgekozen voor een officieel bezoek.
21/08 05u45  Boegbeeld #MeToo zelf onder vuurVoor de Italiaanse actrice Asia Argento (42) keerde het tij in korte tijd. Een van de aanjaagsters van de #MeToo-beweging wordt nu zelf beschuldigd van seksueel misbruik. Ze stemde in met het betalen van een schadevergoeding van 380.000 dollar aan de jonge acteur Jimmy Bennett, die beweert op 17-jarige leeftijd misbruikt te zijn door Argento.
21/08 05u45  Thuiszorg onder de loep: ’Kwaliteit laat vaak te wensen over’De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) verscherpt de controles op kleine thuiszorgbedrijfjes. Oorzaak is haar constatering dat de kwaliteit van de zorg bij deze kleintjes ’te vaak te wensen over laat’.
21/08 00u00  Ook huldiging in woonplaats Van der WeijdenZwemmer Maarten van der Weijden krijgt ook in zijn woonplaats nog een huldiging omdat hij al zeker 2,5 miljoen euro heeft opgehaald met zijn zwemactie op de route van de Elfstedentocht. Burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk heeft dat maandagavond aangekondigd.
20/08 22u45  Maarten gehuldigd: ‘Mocht niet stoppen van mijn vrouw’Indrukwekkende huldiging in Leeuwarden voor zwemmer Maarten van der Weijden.
20/08 22u30  Hierom besloot arts dat Maarten moest stoppen'Alles heeft zijn bijdrage gehad', vertelt arts Marco Blanker na de monstertocht van Maarten van der Weijden.
20/08 22u00  Bewoner van geruimd wespennest: ’Dit is zo mooi!’Na dagen van bestrijden is het eindelijk gelukt. Riky van Stiphout heeft geen last meer van wespen in haar huis, nadat een gigantisch nest uit haar garage was geruimd in het Brabantse Lieshout.
20/08 21u45  ’Nijpels doet Halbetje, Linda de Mol zou het toegeven’Heel Nederland smult van de rel rond tv-ster Linda de Mol en VVD-coryfee en oud-minister Ed Nijpels. Laatstgenoemde claimt ooit ’een relatie’ te hebben gehad met De Mol. Klopt dat? De claim doet Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds denken aan Halbe Zijlstra’s ontmoeting met Poetin.
20/08 21u30  Nederlandse auto schept Vlaamse peuterEen 5-jarig kind is maandag overleden nadat het was aangereden door een auto met Nederlands nummerbord in de Vlaamse stad Sint-Niklaas. De kleuter liep met zijn moeder en een ander kind op een voetpad. De bestuurder zou in een bocht de controle over het stuur hebben verloren, waardoor hij op het voetpad terechtkwam.
20/08 21u30  Bewoner van geruimd wespennest: 'Dit is zo mooi!'Na dagen van bestrijden is het eindelijk gelukt. Riky van Stiphout heeft geen last meer van wespen in haar huis, nadat een gigantische nest uit haar garage is geruimd in het Brabantse Lieshout.
20/08 21u15  Amsterdamse politie haalt agressieve man uit het waterEen dronken man is maandagavond bij de Kinkerstraat in Amsterdam-West in het water gesprongen. Hij raakte vervolgens agressief tijdens de reddingsactie.
20/08 20u15  ’Kiki is waanzinnig goed bezig’Hij wil vooral nuchter in plaats van euforisch overkomen en zegt de progressie van Kiki Bertens wel te kunnen verklaren. Maar coach Raemon Sluiter geeft eerlijk toe dat ook hij verbaasd is over het grote succes van Kiki Bertens bij het toernooi van Cincinnati. „Dit is behoorlijk extreem.”
20/08 20u15  Michelle (25) redt Ier het leven bij BaliEen dag in een paradijs veranderde zomaar in een nachtmerrie. Dat zijn de eigen woorden van de 25-jarige Michelle van ’t Wout. Op een klein eiland naast Bali heeft de verpleegkundige afgelopen weekend samen met geneeskundestudent Zaid al-Difaie het leven van een half verdronken Ier gered. En dat terwijl ze maar één arm kon gebruiken.
20/08 20u15  Verdriet slaat onverwachts toe bij Xandra BroodXandra Brood en haar dochters Holly Mae en Lola Pop leven al zeventien jaar met het gemis van Herman Brood. Net als elk jaar stonden ze ook nu weer stil bij zijn sterfdag. „Hij zou een trotse vader zijn geweest.”
20/08 20u15  ’Hallucinerende’ Patricia M. wierp peuter uit raamZe werd geregeld geplaagd door nachtmerries waarin het bedje van haar kind opeens leeg was. Dromen die haar verwarden en haar ook overdag spoken lieten zien. Zó bang was ze dat iemand haar dochtertje iets wilde aandoen, dat ze het kind op 3 mei uit het raam gooide en er zelf achteraan sprong.
20/08 20u15  ’Misvormde’ groente en fruit erg populairKleine peren, mini-uien en misvormde aubergine zijn in de toekomst mogelijk geen buitenbeentjes meer in het supermarktschap, maar gewone producten. Supermarkten zijn met groente- en fruittelers in gesprek over de eisen die grootgrutters stellen aan de vorm, de grootte en het gewicht van gewassen.
20/08 20u15  Maarten van der Weijden haalt ruim 2,5 miljoen opZwemmer Maarten van der Weijden is maandagavond tijdens de huldiging voor zijn Elfstedenzwemtocht toegejuicht door duizenden Friezen. Hij werd, trots zwaaiend, door een mensenmassa getild, en blikte met krakende stem terug op zijn tocht. Ook werd de eindstand van zijn inzamelingsactie bekendgemaakt: 2.511.302 euro, ten behoeve van kankeronderzoek.
20/08 20u00  Van der Weijden haalt ruim 2,5 miljoen euro opZwemmer Maarten van der Weijden is maandagavond tijdens de huldiging voor zijn Elfstedenzwemtocht toegejuicht door duizenden Friezen. Hij werd, trots zwaaiend, door een mensenmassa getild, en blikte met krakende stem terug op zijn tocht. In totaal heeft hij 2.511.302 euro opgehaald.
20/08 19u45  Van der Weijden toegejuicht door duizenden FriezenZwemmer Maarten van der Weijden is maandagavond tijdens de huldiging voor zijn Elfstedenzwemtocht toegejuicht door duizenden Friezen. Hij werd, trots zwaaiend, door een mensenmassa getild.
20/08 19u45  Zo zwom ’onze held’ Maarten (toch) naar eeuwige roemBijna tweehonderd kilometer in 63 uur wilde zwemmer Maarten van der Weijden afleggen tijdens zijn zwemelfstedentocht. Het lukte niet. Zo’n tien kilometer voor Dokkum moest hij noodgedwongen de handdoek in de ring gooien. Maar met zijn tocht, bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar kanker, wist hij de afgelopen dagen de harten van velen te winnen. Zó ging het.
20/08 19u30  Vrouw zwaargewond door aanval hond in RotterdamEen 68-jarige Rotterdamse is vanmiddag rond drie uur op de Kouterstraat in haar woonplaats zwaargewond geraakt bij een aanval door een hond.
20/08 18u45  Jongen (7) overlijdt na ’aanval koe’ bij camping in ZeelandEen zevenjarige jongen is maandag overleden na een ongeluk met een koe in het Zeeuwse Meliskerke. „Hij is vermoedelijk door de koe aangevallen”, aldus de politie.
20/08 18u30  Slecht nieuws voor ’eetpiraten’: nieuwe nachtjes in de celDe man en vrouw die verdacht worden van het oplichten van diverse bedrijven gedurende meer dan tien jaar, waaronder ook een aantal hotels en campings, blijven voorlopig vastzitten.
20/08 18u00  Van der Weijden tóch naar huldigingMaarten van der Weijden wordt vanavond om 19:30 uur alsnog gehuldigd in Leeuwarden voor zijn Elfstedenzwemtocht. Dat laat de organisatie weten. Eerder meldden bronnen al aan De Telegraaf dat de zwemmer het Medisch Centrum in Leeuwarden alweer heeft verlaten.
20/08 17u45  ’Van der Weijden weg uit ziekenhuis’Maarten van der Weijden zou het Medisch Centrum in Leeuwarden alweer hebben verlaten. Bronnen in het ziekenhuis kunnen niet zeggen waar hij naartoe is gegaan, maar mogelijk gaat hij toch naar de feestelijkheden omtrent zijn Elfstedenzwemtocht.
20/08 17u30  Klant verstoort reanimatie om ’zak aardappelen’Een onbekende klant heeft zaterdag in Den Helder zonder blikken of blozen gevraagd om ’een zak aardappelen’ aan agenten die op dat moment iemand aan het reanimeren waren in een supermarkt.
20/08 17u30  ’Van der Weijden weg uit ziekenhuis, mogelijk naar feest’Maarten van der Weijden zou het ziekenhuis in Leeuwarden alweer hebben verlaten. Bronnen in het ziekenhuis kunnen niet zeggen waar hij naartoe is gegaan, maar mogelijk gaat hij toch naar de feestelijkheden omtrent zijn Elfstedenzwemtocht.
20/08 17u15  Dit zegt coach over Maartens toestandOndanks dat Maarten zijn monstertocht niet heeft voltooid zijn de Friezen onwijs trots en coach Marcel van der Togt vertelt waarom Maarten uit het water is gehaald.
20/08 17u00  Nederlander verongelukt in DuitslandEen 43-jarige Nederlander is om het leven gekomen door een motorongeluk in Duitsland. De man reed over een bochtige provinciale weg door de heuvels ten oosten van Keulen. Hij raakte op de verkeerde weghelft en botste op een tegemoetkomende bestelbus.
20/08 16u45  Bruidspaar geeft elkaar dé kus in supermarktEen Nederlands bruispaar heeft hun officiële bruidsfoto’s in een supermarkt laten maken. De tortelduifjes kussen tussen de kazen, waar het allemaal begon. „Er waren nog twee jongens die haar leuk vonden.”
20/08 16u45  Verdachte ’kofferbakmoord’ vrij uit voorarrestDe man die al ruim een jaar in voorarrest zit op verdenking van de moord op Caroline van Toledo in 2005, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam schorst de voorlopige hechtenis van de 41-jarige Leon van M. uit Brielle in afwachting van de rechtszaak. De verdachte moet wel een enkelband om, zo bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
20/08 16u45  ’Ik word hier gepromoot als alleenstaande moeder’Lees meer >
20/08 16u30  ’Monster’ van wespennest werd met samoerai gesloopt„Oooooh...”, Riky van Stiphout slaakt een kreet van enthousiasme als ongediertebestrijder Theodoor Biemans het gigantische wespennest onthult. Haar droom is uitgekomen: „Dit is een kunstwerk, wij mensen doen hier vier jaar over. En dat in mijn huis!”
20/08 16u30  Pechtold: ‘Burgers merken het minste van groei’Volgens coalitiebronnen moeten de kosten van het afschaffen van de dividendbelasting voor rekening van het bedrijfsleven komen en niet van de burger. De coalitietop overlegt momenteel over de begroting van komend jaar.
20/08 16u30  Man dood door aanrijding op A35 bij HengeloEen aanrijding op de A35 bij Hengelo heeft een nog onbekende man het leven gekost. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om iemand die met pech langs de weg stond. De snelweg is dicht tussen Enschede en Almelo.
20/08 16u15  ’Gitta leefde droom in Melbourne’De Nederlandse vrouw die vorig week werd doodgereden door een automobilist in een gestolen auto, is de 27-jarige Gitta Scheenhouwer. Haar familie maakte dat maandag bekend via een statement aan Australische media.
20/08 16u15  A35 dicht na aanrijding met voetgangerNa een aanrijding met een voetganger is de A35 dicht tussen Enschede en Arnhem. Alle rijstroken zijn afgesloten, laat de ANWB weten.
20/08 16u00  A35 richting Almelo dicht na ongelukOp de A35 ter hoogte van Hengelo heeft maandag een rnstig ongeval plaatsgevonden. De snelweg richting Almelo is daardoor afgesloten.
20/08 16u00  Slob senang met bekritiseerde nasynchronisatie NPOMediaminister Slob ziet weinig haken en ogen aan het besluit van de NPO om een Duitse serie te gaan nasynchroniseren.
20/08 16u00  Slecht nieuws voor ’hoteloplichters’: nieuwe nachtjes in de celDe man en vrouw die verdacht worden van het oplichten van diverse bedrijven gedurende meer dan tien jaar, waaronder ook een aantal hotels en campings, blijven voorlopig vastzitten.
20/08 15u45  Vrijdag duidelijkheid voor Lily en HowickDe tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen.
20/08 15u45  IJsvogel van Christoph (13) in museum, maar niet langDe in het ijs gevangen ijsvogel die afgelopen maart werd gefotografeerd en gedeeld door de dertienjarige Christoph van Ingen, is vanaf woensdag voor iedereen van dichtbij te bewonderen in Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
20/08 15u45  Feest rond elfstedenzwemtocht gaat doorHet feest in Leeuwarden rond de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat maandagavond door ook al heeft hij de tocht niet volbracht. Volgens de gemeente is nog onduidelijk of de zwemmer erbij zal zijn op het Oldehoofsterkerkhof.
20/08 15u45  Rook in ziekenhuis Bernhoven in UdenEen deel van het ziekenhuis Bernhoven in Uden is maandagmiddag ontruimd vanwege rook in een technische ruimte. Een aantal patiënten van de afdeling dagbehandeling is naar andere afdelingen gebracht. Operaties zijn uitgesteld, het gaat overigens niet om spoedeisende operaties.
20/08 15u15  Zorginstelling Sovak onder verscherpt toezichtStichting Sovak, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Terheijden, is onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn er tekortkomingen op het gebied van de veiligheid en kwaliteit van de zorg.
20/08 15u15  Van der Weijden uitgevallen en naar ziekenhuis gebrachtZwemmer Maarten van der Weijden is gestopt met zijn zwemtocht. De zwemmer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door misselijkheid kon Maarten ook geen medicijnen binnen houden. Bovendien was hij in het water in slaap gevallen. Vlak voorbij Burdaard is hij uit het water gekomen.
20/08 15u00  Zo zien de voeten van Maarten eruit na 55 uur in het waterEen indrukwekkende foto van de voeten van nationale zwemheld Maarten van der Weijden, die veelvuldig wordt gedeeld op sociale media, spreekt boekdelen over zijn Tocht der tochten. Ook zijn handen zien er ’indrukwekkend’ uit.
20/08 15u00  Rutte: ‘Heel Nederland heeft respect voor Maarten’Premier Rutte is onder de indruk van de prestatie van Maarten van der Weijden.
20/08 14u45  Elfstedenkater in Dokkum„Maarten bedankt, Maarten bedankt”, scandeert Dokkum. Maarten van der Weijden is na 167 kilometer noodgedwongen gestopt met zijn monsterlijke Elfstedenzwemtocht. De Hel van het Noorden tussen Franeker en Dokkum, berucht om het lange stuk zonder bebouwing, werd hem te veel. Een enorme kater voor Dokkum.
20/08 14u45  ’Zin in gezeik’ moet ambtenaren trekkenDe gemeeente Deventer zoekt ambtenaren met de raadselachtige slogan ’zin in gezeik?’.
20/08 14u30  Supporters Van der Weijden verbluft door doorzettingsvermogenDe aanmoedigingen van supporters voor zwemmer Maarten van der Weijden bleven maar komen. Met soms honderden mensen tegelijk werd hij vanaf de kant weer een stuk verder gejuicht. Toeschouwers kwamen om hem te steunen, maar ook om een glimp op te vangen van de in hun ogen heroïsche daad. „Wat een ongelooflijke prestatie”, is de meest gehoorde opmerking.
20/08 14u15  Zo eindigt monstertocht voor onze zwemheldIndrukwekkende beelden van Maarten van der Weijden die is gestopt met zijn zwemtocht.
20/08 14u00  Van der Weijden viel in het water in slaapZwemmer Maarten van der Weijden is gestopt met zijn zwemtocht. Dat melden verschillende media. De zwemmer zou per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd, meldt het Leeuwarder Courant. Door misselijkheid kon Maarten ook geen medicijnen binnen houden. Bovendien was hij in het water in slaap gevallen. Vlak voorbij Burdaard is hij uit het water gekomen.
20/08 13u45  Verdachten bommelding Tilburg gauw vrijDe vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn opgepakt na een bommelding, worden volgens de politie zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld. ,,Uit onderzoek is niet gebleken dat sprake is van een strafbaar feit.'' Maandagochtend meldde de politie nog dat ze werden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf.
20/08 13u30  Maarten van der Weijden naar ziekenhuisZwemmer Maarten van der Weijden is gestopt met zijn zwemtocht. Dat melden verschillende media. De zwemmer zou per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd, meldt het Leeuwarder Courant.
20/08 13u15  ’Wat ziet hij er moe uit’De aanmoedigingen van supporters voor zwemmer Maarten van der Weijden blijven komen. Met soms honderden mensen tegelijk wordt hij vanaf de kant weer een stuk verder gejuicht. Toeschouwers komen om hem te steunen, maar ook om een glimp op te vangen van de in hun ogen heroïsche daad. „Wat een ongelooflijke prestatie”, is de meest gehoorde opmerking.
20/08 13u00  Museumkaart 5 euro duurderDe Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.
20/08 13u00  Ezeltje weet de wegFriesland is deze dagen het toneel voor heldentochten. Behalve zwemmer Maarten van der Weijden is ook theatermaker Tjerk Ridder bezig met een lange tocht door de noordelijke provincie. Met ezeltje Lodewijk liep Ridder eerst van Parijs naar Utrecht, en nu van Utrecht – via Friesland – naar Groningen.
20/08 13u00  Grote brand in RotterdamIn de Baljuwstraat in Rotterdam-Blijdorp woedt maandag een grote brand. Het zou gaan om brand op het dak van een woning. De brandweer heeft opgeschaald naar ’grote brand’.
20/08 12u15  Oproep: bent u proefpersoon voor nieuwe medicatie geweest?In Nederland zijn verscheidene bedrijven actief die vrijwilligers zoeken voor het tegen betaling uittesten van nieuwe medicijnen. Heeft u ooit als zo’n proefpersoon gefungeerd en wilt u uw ervaringen delen voor een artikel in De Telegraaf, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar onze verslaggever Roy Klopper: r.klopper@telegraaf.nl.
20/08 12u00  Zes kittens en moederpoes gedumpt bij tankstationBij een tankstation in Mijdrecht zijn maandagmorgen een poes met haar zes kittens aangetroffen. Vrachtwagenchauffeurs vonden de dieren en brachten ze naar de Dierenambulance Amsterdam.
20/08 11u45  Politie: bommelding Tilburg was terreurdreigementDe vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding worden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf. De politie heeft dat maandagochtend gemeld.
20/08 11u30  Slang duikt op in plantenbak Den HelderIn een plantenbak in Den Helder is een stierslang gevonden. De gele slang, die niet giftig is, werd veilig naar het politiebureau gebracht. Een reptielenexpert heeft het diertje, dat zijn prooi wurgt, meegenomen.
20/08 11u15  Van der Weijden bij BartlehiemZwemmer Maarten van der Weijden is rond half elf aangekomen bij Bartlehiem. Hij passeerde het beroemde Elfstedenplaatsje onder toeziend oog van tientallen mensen die hem opwachtten. Vanaf Bartlehiem is het nog een kleine vijftien kilometer naar Dokkum. Vanaf daar moet de zwemmer rechtsomkeert maken richting de finish in Leeuwarden.
20/08 10u45  Al meer dan een miljoen euro ingezameld door Van der WeijdenMaarten van der Weijden heeft al meer dan een miljoen euro ingezameld door de route van de elfstedentocht te zwemmen. De dappere tocht van maar liefst 200 kilometer houdt een hoop supporters het afgelopen weekend in de ban. Om 10.30 stond de teller al op 1.044.862,94 euro! Dat is 9498.8% van zijn streefbedrag, een bescheiden 11.000 euro.
20/08 10u45  Schiermonnikoog nog steeds deels 'plat'Ook maandag is KPN bezig om Schiermonnikoog weer aangesloten te krijgen op het communicatienetwerk. Door een defecte glasvezelkabel kunnen de bewoners en toeristen sinds zaterdagmiddag niet via de kabel internetten, tv kijken en vast bellen.
20/08 10u30  NTR wéér nat met vloekende tienersDe NTR lijkt weinig geleerd te hebben van de vorige rel: de korte film Het Zwemparadijs roept opnieuw heftige reacties op.
20/08 10u15  Politie houdt verdachte aan voor steekpartij in GroningenDe politie heeft zondag in Amsterdam een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het steekincident dat zaterdagmorgen plaatsvond in Groningen. Bij het incident raakten twee mensen gewond.
20/08 10u00  Gedaan met de warmte: temperatuur keldert komende dagenDe temperaturen gaan de komende dagen fors omlaag. Weeronline verwacht dat het vrijdag en in het weekend niet warmer wordt dan 16 tot 19 graden. De laatste keer dat de maximumtemperaturen op de meeste plekken onder de 20 graden bleven, was 24 juni.
20/08 09u15  Fietser overleden door aanrijding met motorEen 72-jarige fietser is overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding met een motor in Maastricht. De motorrijder raakte zwaargewond, meldde de politie maandag.
20/08 08u30  Spectaculair beeld monstertocht MaartenOnze Maarten passeert maandag op een bijzondere manier de sluis bij Oude Leije.
20/08 08u30  Meer fietsongevallen in buitenland: ’Je ziet gelijk dat je geen Dumoulin bent’Nederlanders krijgen steeds meer fietsongelukken tijdens vakanties in het buitenland. Was het in voorgaande jaren een handvol incidenten waarvoor medische hulp was vereist, dit jaar registreerde alleen alarmcentrale VHD al een kleine dertig ongevallen met een fiets over de grens.
20/08 08u00  ProRail: het spoor is bijna volDe meer dan 7300 kilometer treinspoor is nagenoeg vol. Spoor erbij leggen heeft weinig zin, want daar is ook bijna geen ruimte voor. Dat stelt spoorbeheerder ProRail.
20/08 07u45  ’Kind niet met auto wegbrengen in eerste schoolweek’Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op hun kinderen in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet met de auto naar school te brengen. Volgens VVN verdubbelt het aantal verkeersslachtoffers onder twaalfjarige fietsers in september in vergelijking met de rest van het jaar. Dat komt omdat er in september weer veel meer auto's op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
20/08 07u30  Boeren schijnen met koplampen bij: ’Goede nacht voor Maarten’Maarten van der Weijden heeft een goede zwemnacht achter de rug op zijn tocht voor het goede doel langs de elf Friese steden. ,,Deze tweede nacht verliep een stuk soepeler dan zijn eerste'', zegt een woordvoerster van de zwemmer.
20/08 07u30  Moeder die met kind (2) uit flat sprong voor de rechterIn Utrecht begint maandag de rechtszaak tegen de 41-jarige Utrechtse vrouw die met haar kind van 2 jaar uit een flatgebouw sprong. Het Openbaar Ministerie verdenkt de vrouw van een poging tot doodslag.
20/08 07u00  Friezen wakker om Maarten van der Weijden door nacht te helpenDorpsbewoners in het noorden van Friesland lopen massaal uit om langs de waterkant zwemmer Maarten van der Weijden aan te moedigen tijdens de tweede nacht van zijn monstertocht voor het goede doel langs de Friese elf steden.
20/08 07u00  Vakantie voorbij: scholieren regio Zuid weer schoolbanken inNa zes weken vakantie, moeten scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten maandag weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna is de pret voorbij voor scholieren in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland).
20/08 05u45  Steeds meer fietsongevallen ’over de grens’Nederlanders krijgen steeds meer fietsongelukken tijdens vakanties in het buitenland. Was het in voorgaande jaren een handvol incidenten waarvoor medische hulp was vereist, dit jaar registreerde alleen alarmcentrale VHD al een kleine dertig ongevallen met een fiets over de grens.
20/08 05u45  Stethoscoop in ere hersteldDe stethoscoop moet in ere hersteld worden. Belangrijke ziekten, vooral van de hartkleppen, worden niet op tijd gediagnosticeerd doordat men het apparaatje niet meer gebruikt. Een speciaal voor artsen ontwikkelde serious game die als waardevolle nascholing is erkend door de beroepsgroep van eerstelijnsartsen frist de basisvaardigheden op. „Goed leren luisteren kan levens redden”, zegt cardioloog en mede-ontwikkelaar dr. Renée van den Brink.
20/08 05u45  Gezocht: oude woonbootEen bijzondere speurtocht: Michel Wegen is op zoek naar een woonboot. En niet zomaar eentje. Voor de tachtigste verjaardag van zijn moeder wil hij uitzoeken wat er is gebeurd met de ’Nomade’: een boot die in de jaren zeventig al antiek was, en door zijn vader eigenhandig is omgebouwd tot woonboot.
20/08 05u45  Dilemma’s door droogteHet heeft geregend, de plantjes hebben water gehad en de droogte lijkt voorbij. Of toch niet? Op veel plekken in Nederland is er momenteel nog een neerslagtekort van zo’n 300 millimeter. Mogelijk weten we pas over een aantal jaar hoe groot de schade aan de natuur écht is.
20/08 05u45  Tijdelijke woningen voor TexelaarsTexel werkt een flink deel van zijn wachtlijst voor sociale huurwoningen weg, dankzij de plaatsing van honderd tijdelijke woningen. Door de oplopende woningnood hebben bedrijven en zorginstellingen op Texel (13.600 inwoners) steeds meer moeite om aan personeel te komen.
20/08 05u45  Bedrijfsleven betaalt afschaffen dividendtaksHet hogere prijskaartje voor het afschaffen van de dividendbelasting mag niet voor rekening komen van burgers. Dat verklaren coalitiebronnen tegen De Telegraaf, nu de VVD vast wil houden aan het schrappen van de taks.
20/08 01u00  Aanhoudingen om bommelding TilburgUPDATE 00:26 - Een arrestatieteam van de politie heeft op het treinstation van Tilburg meerdere verdachten aangehouden in verband met een bommelding. Het station was na die melding al uit voorzorg ontruimd. Wat de melding precies inhield, is nog onbekend. Na onderzoek door een explosievenexpert is een tas onderzocht, maar geen explosief gevonden, meldt de politie.
19/08 22u45  Station Tilburg ontruimd om bommeldingHet treinstation van Tilburg wordt zondagavond ontruimd vanwege een bommelding op het station. Dat meldt de politie.
19/08 22u30  Deel communicatie Schiermonnikoog platSchiermonnikoog is door een defecte glasvezelkabel nog iets meer een eiland geworden dan het al was. Op internet gaan via de kabel, televisie kijken en bellen met de vaste telefoon behoort voor inwoners en toeristen momenteel niet tot de mogelijkheden. KPN zegt hard te werken aan een oplossing. „We zijn met een technisch team bezig dit zo snel mogelijk te verhelpen.”
19/08 22u30  Politie en burgemeester botsen om dancefeestWeinig heibel op het feest, nu heibel om het feest. Burgemeester Palmen van Hilvarenbeek is in botsing gekomen met de politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond, na zijn opmerkingen dat het dancefeest Decibel in zijn gemeente ’nog nooit zo rustig is verlopen’.
19/08 22u15  Politie en burgemeester frontaal in botsingWeinig heibel op het feest, nu heibel om het feest. Burgemeester Palmen van Hilvarenbeek is in botsing gekomen met de politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond, na zijn opmerkingen dat het dancefeest Decibel in zijn gemeente ’nog nooit zo rustig is verlopen’.
19/08 21u15  Politie: Dancefeest Decibel ’niet zo rustig’De politie heeft diverse meldingen rondom dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek laten liggen. Dat melden onder anderen voorman van politiebond ACP Gerrit van de Kamp en regiovoorzitter van de Nederlandse Politiebond Koen Simmers zondagavond.
19/08 20u30  Treinen rijden weer tussen Zwolle en MeppelTussen Zwolle en Meppel is weer beperkt treinverkeer mogelijk. Een spoor is weer in dienst genomen, het andere spoor kan pas weer worden gebruikt als de kapotte bovenleiding is hersteld, meldt spoorbeheerder ProRail.
19/08 20u00  Duizenden schreeuwen Van der Weijden moed inDe oevers van diverse Friese steden stonden zondag vol met mensen die zwemmer Maarten van der Weijden toejuichten. Op de tweede dag van zijn epische zwemtocht van 200 kilometer, waarmee hij geld inzamelt voor onderzoek naar kanker, sloten bekende en onbekende Nederlanders aan om de gewezen Olympisch kampioen openwaterzwemmen een hart onder de riem te steken.
19/08 18u15  Treinstoring nekt terugreis bezoekers reuzenMensen die zondag met het openbaar vervoer naar Leeuwarden zijn gereisd om te kijken naar de drie reuzenpoppen die in de stad ’rondwandelen’, hebben mogelijk moeite weg te komen. Door een defecte bovenleiding rijden er geen treinen tussen Zwolle en Meppel, onderdeel van onder meer het traject Zwolle-Leeuwarden.
19/08 18u00  Waterstofauto rijdt zijn eerste autorace uitEen studententeam van de TU Delft is er voor het eerst in geslaagd om met een waterstofracewagen een officiële autorace uit te rijden. De duurzame Forze VIII nam het dit weekend in Assen op tegen benzineauto’s en kon volgens het team goed meekomen. „Dat dit nu eindelijk is gelukt, is voor ons een enorme overwinning”, zegt een woordvoerder van team Forze.
19/08 17u15  Tentseks op Lowlands: ‘Afknapper is slechte hygiëne’Hoe schoon is Lowlands? Onze verslaggever gaat op onderzoek uit.
19/08 16u45  ’Ik zie opgespoten lippen en afgetrainde, oude armen’Maaike Olde Olthof is gescheiden en moeder van Puck (9) en Charlie (6). Deze keer heeft ze het over een avondje in een Italiaans eettentje.
19/08 16u30  ’Misschien dacht ze dat het kroos gras was’Een vrolijke vakantie op het kampeerterrein van het Wassenaarse Duinrell is voor een gezin in een nachtmerrie geëindigd. Het 3-jarige dochtertje was vermoedelijk even aan de aandacht ontsnapt en verdronk in een slootje aangrenzend aan het terrein.
19/08 15u15  ’De avond bleek een voorbode voor wat ging komen’Drie mannen geven bij toerbeurt hun mening. Deze keer journalist Wouter Laumans (42), vader van twee kinderen.
19/08 15u15  Meisje (3) verdronken bij DuinrellEen 3-jarig meisje is zondag verdronken in Wassenaar. Ze werd na een grootschalige zoektocht aangetroffen in een sloot bij Duinrell.
19/08 15u00  iPad ontploft in Apple Store Amsterdam, winkel ontruimdDe Apple Store op het Amsterdamse Leidseplein was zondagmiddag korte tijd ontruimd, nadat een accu van een iPad was gaan lekken.
19/08 14u15  Ruzie in ’polenhotel’ escaleert: drie gewondenDe politie is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een conflict aan de Repelweg in Marknesse. Drie bewoners van het complex zouden ruzie hebben gekregen. De situatie escaleerde en een steekpartij volgde. Drie personen zijn gewond geraakt. Dat bevestigt de politie.
19/08 14u15  Groot alarm om vermist meisje (3) in DuinrellDe politie en de brandweer in de regio Den Haag zijn zondagmiddag een grote zoektocht begonnen naar een driejarig meisje dat in het park Duinrell in Wassenaar wordt vermist.
19/08 14u00  Meisje (3) zoek in DuinrellEen driejarig meisje is vermist in Duinrell. Hulpdiensten zijn zondag rond 13.00 massaal uitgerukt in Wassennaar voor een grote zoekactie.
19/08 13u45  Vijf arrestaties na steekpartij EindhovenDe politie in Eindhoven heeft na een steekpartij in totaal vijf mannen aangehouden, onder wie drie gewonden.
19/08 13u45  ‘Hier wordt Dave Roelvink gearresteerd’Dave Roelvink is volgens bronnen van AT5 zaterdagavond door de politie in Amsterdam klemgereden op het Surinameplein omdat hij gevaarlijk aan het rijden was.
19/08 13u15  Aso straft linksrijderOp de Ring van Alkmaar kan een bestuurder het niet verkroppen dat een automobilist links blijft rijden.
19/08 13u00  Zwaargewonde man gevonden in Haagse portiekDe politie in Den Haag heeft in een portiek in de Antheunisstraat een zwaargewonde man aangetroffen. De politie kan niets zeggen over de aard van de verwondingen, maar sluit een misdrijf niet uit.
19/08 12u45  Zwaargewonde man gevonden in Haags portiekDe politie in Den Haag heeft in een portiek in de Antheunisstraat een zwaargewonde man aangetroffen. De politie kan niets zeggen over de aard van de verwondingen, maar sluit een misdrijf niet uit.
19/08 12u30  Agenten bekogeld met bierflessen en eierenTijdens een vechtpartij in Deventer werden agenten bekogeld met bierflessen, eieren en stenen. De politie heeft twee mannen van 50 en 42 jaar uit Deventer en Zwolle aangehouden. Naar een derde verdachte die een agent in het gezicht spuugde, wordt nog gezocht.
19/08 12u15  Van der Weijden is halverwege, bestelt pizza funghiZwemmer Maarten van der Weijden is halverwege met zijn monstertocht langs de elf Friese steden. Rond 12.00 uur kwam de zwemmer aan in Bolsward. Even daarvoor nam hij een kleine pauze en nuttigde een eerder bestelde pizza funghi.
19/08 11u15  Geen N.E.R.D. mét Nile Rodgers op LowlandsPharrell Williams was zaterdagavond op Lowlands met Alpha-afsluiter N.E.R.D., Nile Rodgers met Chic. De hoop dat de twee ook elkaar zouden helpen vervloog, samen met de hoop op een legendarisch slotoptreden.
19/08 11u00  Dode gevonden in water bij Nieuw-VennepEr is zondagmorgen een stoffelijk overschot gevonden in het water bij Nieuw-Vennep. Dat bevestigt de politie.
19/08 11u00  Verwarde man op dak zorgt voor consternatieEen verwarde man in het Brabantse Gemert heeft zondagmorgen rond 9.00 uur voor het nodige tumult gezorgd. Hij stond op het dak van een woonhuis, maar weigerde daarvan af te komen. Daarop zette de politie een onderhandelaar en hoogwerker in. Met de hulp van deze onderhandelaar, die gespecialiseerd is in het contact leggen met mensen die in bepaalde situaties moeilijker benaderbaar zijn, slaagde de politie erin de man veilig met de hoogwerker naar beneden te halen.
19/08 10u30  Nederlander (66) krijgt 17 jaar cel in VS na oplichtingJarenlang lichtte Nederlander Pieter R. duizenden Amerikanen op. Dat is hem nu duur komen te staan: de rechter veroordelde hem deze week tot 17 jaar cel voor de gewiekste verduistering van liefst 2,5 miljoen dollar.
19/08 10u30  Zomervakantie voor het zuiden voorbijVoor scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten zit de zomervakantie er bijna op. Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag weer de schoolbanken in.
19/08 10u15  Bijna niemand steunt afschaffing dividendbelastingNog maar 16 procent van de Nederlanders is voor afschaffing van de dividendbelasting. In april was nog ruim een kwart (26 procent) voor afschaffing. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.
19/08 09u00  Wisenten wennen aan recreantenWisenten en mensen kunnen goed samengaan, mits de dieren de tijd krijgen om te wennen aan hun nieuwe leefgebied. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in opdracht van ARK Natuurontwikkeling naar de reacties van wisenten op verschillende soorten recreanten, zo meldt Nature Today.
19/08 08u30  Man spuugt bloed in gezicht helpende agentEen 38-jarige man heeft in Oss een mond vol bloed naar een agent gespuugd. Die agent was juist bezig om de gewonde man eerste hulp te verlenen. Toen andere agenten probeerden de Ossenaar aan te houden, ging deze vol in het verzet. Tijdens de aanhouding zijn meerdere agenten mishandeld, bedreigd en beledigd. De agenten hebben allen aangifte gedaan.
19/08 08u30  De hel(d) van het noordenHij zou zijn „stinkende best doen” beloofde zwemmer Maarten van der Weijden voor de start van zijn 200 kilometer lange Elfsteden Zwemtocht. En nu ploegt de olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen door de met de e-colibacterie vervuilde Friese wateren om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Drie dagen duurt zijn bovenmenselijke krachtsinspanning. Als het goed is, zwemt hij hedenochtend langs de stempelpost in Bolsward.
19/08 08u15  Het grote Lowlands 2018-rapportElk weekend wordt er in ons landje wel een festival georganiseerd: van hardcore tot klassiek, van reggae tot house, van Amsterdam tot Tiel. De Telegraaf neemt deze zomer een kijkje bij verschillende dansparadijsjes. Je leest erover in deze blog, met deze week: Lowlands.
19/08 07u45  Van der Weijden zwemt na lange pauze doorZwemmer Maarten van der Weijden heeft na een pauze van twee uur rond 7.00 uur zijn monsterzwemtocht weer hervat. Zondagmorgen vroeg ging het niet goed met de oud-Olympisch kampioen die de Elfstedentocht zwemt. „Hij heeft erge spierpijn en een mijmerende brein daarover. Het vooruitzicht dat hij met deze pijn nog 40 uur door moet, stemt hem somber”, schrijft het begeleidingsteam op Facebook.
19/08 07u15  ’We kunnen met Nouri communiceren’De situatie van Abdelhak Nouri (21) is redelijk stabiel en op neurologisch vlak gaat het zelfs een beetje beter. Dat meldt zijn broer, Abderrahim. Omdat Abdelhak vrijwel alleen kan liggen, gaat hij lichamelijk wel achteruit.
19/08 06u45  Engeland wint vuurwerkshow ScheveningenTijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft Engeland bij de landenstrijd de titel ’mooiste vuurwerkshow’ behaald. Acht landen waren de strijd met elkaar aangegaan op de 39ste editie van het evenement.
19/08 06u45  Geen politie aanwezig op ’rustigste editie Decibel Outdoor ooit’Dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek verloopt zonder problemen. Als het gaat om opstootjes en mensen die van het terrein zijn verwijderd, is het volgens burgemeester Ryan Palmen de rustigste editie sinds het festival in 2006 voor het eerst werd gehouden. Anders dan in voorgaande jaren is bij het evenement geen politie aanwezig, omdat die actie voert.
19/08 00u00  ’Nouri neurologisch beter’De situatie van Abdelhak Nouri (21) is stabiel en op neurologisch vlak gaat het zelfs een beetje beter. Dat vertelt de broer van Nouri, Abderrahim.
18/08 23u00  Drie gewonden door steekpartij EindhovenUpdate - Door een ruzie in een huis in Eindhoven zijn drie gewonden gevallen. Een van de gewonden liep steekwonden op. Hij zakte buiten de woning aan de Bennekelstraat in elkaar en werd naar het ziekenhuis gebracht.
18/08 22u15  Friese fans verrassen Van der WeijdenZwemmer Maarten van der Weijden is blij en verbaasd over het massaal toegestroomde publiek dat hem aanmoedigt bij zijn Elfstedenzwemtocht. In elke Fries plaatsje waar de oud-leukemiepatiënt doorheen zwemt, staan de toeschouwers rijen dik.
18/08 21u00  VVV-fan pest vriend, Ajacied lacht het laatstWie het laatst lacht, lacht het best. Dat gezegde werd zaterdagavond prachtig in beeld gebracht bij de voetbalwedstrijd VVV Venlo - Ajax, waar rivaliserende fans (en vermoedelijk vrienden) de grootste lol hadden tussen de 39e en 41e minuut.
18/08 20u15  Dief in Rotterdam faalt bij schoenen van 3300 euroDe Rotterdamse politie en beveiligers hebben zaterdagmiddag een man aangehouden die schoenen van krokodillenleer van 3300 euro probeerde te stelen uit een winkel in het centrum van de stad. Beveiligers kregen lucht van de diefstal en renden achter de man aan toen die de winkel al had verlaten.
18/08 20u00  Friesland verrast Van der WeijdenZwemmer Maarten van der Weijden is blij en verbaasd over het massaal toegestroomde publiek dat hem aanmoedigt bij zijn Elfstedenzwemtocht. In elke Fries plaatsje waar de oud-leukemiepatiënt doorheen zwemt, staan de toeschouwers rijen dik.
18/08 19u00  Even uitpuffen: bejaarde man (88) klapt stoeltje uit na ongevalDat liep maar nét goed af. Een 88-jarige man genaamd Otto heeft de bibbers ongetwijfeld nog in zijn lijf zitten, maar kan een glijpartij met zijn auto gelukkig navertellen.
18/08 18u30  Mannetje fluit niet naar wijfje dat antidepressiva neemtAntidepressiva maken vrouwtjesvogels onaantrekkelijk. Mannetjesvogels fluiten meer dan twee keer zo vaak, en zo lang, naar wijfjesvogels die ’clean’ zijn ten opzichte van vrouwelijke vogels die onder invloed zijn van Prozac.
18/08 18u00  Zwemmers moeten extra voorzichtig zijn: olie in NoordzeeVoor de kust van Vlissingen is zaterdag een licht oliespoor aangetroffen. De olie komt vermoedelijk uit het Griekse schip Spyros Armenakis. Dat schip is in 1965 gezonken. Het wrak ervan ligt 800 meter van de boulevard in Vlissingen en is nu een officiële duik- en vislocatie.
18/08 17u30  Johan Derksen: 'Nummer Nouri weggeven doe je niet'In het programma Veronica Inside praten Johan Derksen, René van der Gijp, Wilfred Genee en een tafelgast over voetbal en andere zaken. Johan Derksen is vol ongeloof over het weggeven van nummer 34 bij Ajax, het nummer dat Abdelhak Nouri droeg.
18/08 17u15  Politie pakt drugshandelaren in Tilburg opIn Tilburg en Sprang-Capelle heeft de politie twee drugshandelaren opgepakt. Bij de twee mannen zijn niet alleen harddrugs, maar ook tienduizenden euro's en een vuurwapen in beslag genomen. De politie heeft panden in Tilburg en Sprang-Capelle doorzocht.
18/08 17u00  Boemklatsch feest alsof het 2010 is op Lowlands... en hóe!Wie zo ergens rond het jaar 2010 graag in het clubcircuit kwam, kon niet om Boemklatsch heen. Met hun aanstekelijke mix van electro, fidget house, baile funk en een vleugje UK Grime zetten de heren menig zaal en festivaltent in vuur en vlam, tot de drie dj’s en hun mc in 2014 besloten dat het genoeg was. Tot Lowlands 2018. En hóe.
18/08 17u00  Bewoner ziet tijdens vakantie inbrekers zijn huis binnendringenEen slachtoffer van een woninginbraak in Heerhugowaard heeft vanaf zijn vakantieadres de politie op het spoor van de inbrekers gezet. Dat meldt de Alkmaarse politie.
18/08 16u30  'Je óuders gingen op vakantie, en jij mocht mee - bij gratie Gods'Schrijfster/presentatrice Daphne Deckers geeft haar kijk op het leven. Deze keer heeft ze het over hoe zij de vakanties in Italië als kind beleefde.
18/08 16u15  Dierenleed: agressieve hond bijt zwaan doodDe politie in het Overijsselse Olst is op zoek naar een agressieve loslopende hond die zaterdag rond het middaguur een zwaan heeft doodgebeten.
18/08 15u30  Wat dreef eetpiraten Henk en Jolanda?Horeca-ondernemers in heel Nederland kunnen opgelucht ademhalen nu eetpiraten ’Henk en Jolanda’ achter slot en grendel zitten. Het echtpaar werd gezocht voor oplichting en flessentrekkerij. Al tien jaar lang zou het duo kriskras door Nederland reizen o, mensen geld en spullen afhandig te maken of ergens gratis te verblijven. Wat drijft zo’n op het oog keurig echtpaar om zoiets te doen?
18/08 14u45  Koninklijk paar bedroefd om overlijden AnnanKoning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bedroefd gereageerd op de dood van voormalig VN-topman Kofi Annan.
18/08 14u15  Fokker verwaarloost 56 honden in smerig hokDe Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft deze week in de regio IJsselland 56 verwaarloosde fokhonden aangetroffen die veelal in hun eigen vuil lagen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij de opdracht om de hokken deze week grondig schoon te maken. Een woordvoerder van de LID zei zaterdag dat dit is inmiddels gebeurd en dat de dieren er nog zitten.
18/08 14u15  Fan Vitesse verliest vinger in stadion BaselEen supporter van Vitesse heeft donderdag voor de Europa League-wedstrijd in Basel een vinger verloren. De fan bleef achter een hek hangen. Andere meegereisde supporters van de Nederlandse eredivisionist haalden de vinger na het ongeval uit het hek.
18/08 14u00  SP-raadslid wil salaris voor zichzelf houdenFractievoorzitter Tom Verreussel heeft deze week zijn lidmaatschap van de SP Borne opgezegd. Verreussel wil verder gaan als zelfstandig raadslid. Reden van vertrek is dat Verreussel een groot deel van zijn raadsvergoeding niet afstaan aan de socialisten, iets dat wordt gezien als solidariteitsprincipe bij de partij.
18/08 14u00  Reacties op dood Annan: ’Groot en charismatisch mens’Met de dood van Kofi Annan verliest de wereld een „groot en charismatisch mens.” Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op het overlijden van de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
18/08 13u30  Schrikbarende groei van turboliquidatiesNieuwsmedia berichten vrijwel dagelijks over het toenemend aantal gewelddadige liquidaties in de onderwereld. Die verslaggeving staat in schril contrast met het gebrek aan aandacht voor de explosieve groei van bedrijfsliquidaties. Deze vinden dan ook in volstrekte stilte plaats. Criminelen houden daarvan.
18/08 13u30  Lowlands door Gorillaz het duister ingestuurdAan de drukte voor en rond Lowlands grote Alpha-tent was het vrijdagavond al te zien en merken: met Gorillaz hadden ze in Biddinghuizen een uitstekende dagafsluiter in huis gehaald. Of een gepast inluiden van de nacht, net hoe je het bekijkt.
18/08 13u15  Politiek reageert op dood Annan: ’Groot en charismatisch mens’Met de dood van Kofi Annan verliest de wereld een „groot en charismatisch mens.” Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op het overlijden van de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
18/08 13u00  Rutte: Annan groot en charismatisch mensMet de dood van Kofi Annan verliest de wereld een „groot en charismatisch mens.” Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op het overlijden van de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
18/08 12u15  100e warme dag van het jaarZaterdag is het de honderdste warme dag van het jaar. Volgens Weeronline tikte het kwik in De Bilt (het officiële landelijke meetpunt) rond 11.15 uur de 20,5 graden aan. Op een warme dag ligt de temperatuur op minimaal 20 graden.
18/08 12u15  Wachten op startsein monstertocht kitesurfersEen recordaantal van driehonderd kitesurfers tuurt de komende tijd non stop naar de weerberichten. Ze staan in de startblokken voor een slopende marathon over de Noordzee van Hoek van Holland naar Den Helder. Maar vertrekken kunnen ze pas in een weekeinde met minstens windkracht 5 en bij voorkeur zuidwestenwind.
18/08 12u15  ‘Werken is voor domme mensen’In De Kwestie: hoe maken we oudere werknemers net zo relevant en populair als de 60-jarige Madonna?
18/08 12u15  Rode stip op voorhoofd is vooral wanhoopsactieSportclubs, festivals en scholen worstelen met de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Sinds 25 mei moeten ze transparanter te werk gaan en toestemming vragen aan burgers voor dataopslag. Op straffe van boetes die in de miljoenen euro’s kunnen oplopen. Geen wonder dat er soms creatieve oplossingen worden bedacht, zoals die van de organisator van een festival in Bloemendaal. Bureau HNL verzoekt bezoekers die niet gefotografeerd willen worden een rode stip op hun voorhoofd te zetten.
18/08 12u00  Van der Weijden trotseert poepbacterie voor goede doelMaarten van der Weijden is begonnen aan zijn Elfstedenzwemtocht, een tocht van 200 kilometer waarmee hij geld op wil halen voor kankeronderzoek. In het water is de zogeheten poepbacterie gevonden, maar dat weerhoudt Van der Weijden niet om het water in te
18/08 11u30  Illegale Albanees gepakt met bijna 20.000 euro cashEen 38-jarige man uit Albanië is woensdag in de trein van Brussel naar Amsterdam aangehouden op verdenking van witwassen. De man had 18.400 euro contant geld mee en had daar geen aannemelijke verklaring voor. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Facebook.
18/08 11u15  Uit wanhoop maar een rode stip op je voorhoofdSportclubs, festivals en scholen worstelen met de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Sinds 25 mei moeten ze transparanter te werk gaan en toestemming vragen aan burgers voor dataopslag. Op straffe van boetes die in de miljoenen euro’s kunnen oplopen. Geen wonder dat er soms creatieve oplossingen worden bedacht, zoals die van de organisator van een festival in Bloemendaal. Bureau HNL verzoekt bezoekers die niet gefotografeerd willen worden een rode stip op hun voorhoofd te zetten.
18/08 11u15  Politie haalt scooterrijder van ringweg AmsterdamDe politie heeft vrijdagavond een scooterrijder van de A10 bij Amsterdam gehaald.
18/08 11u15  Arrestaties na steekpartij in caféTwee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Zwolle. Het incident vond plaats tussen 00.30 en 00.45, na afloop van het Stratenfestival.
18/08 11u00  Politie haalt scooterrijder van A10 bij AmsterdamDe politie heeft vrijdagavond een scooterrijder van de A10 bij Amsterdam gehaald.
18/08 10u30  Minister: Nederlandse bruggen zijn veiligAutomobilisten hoeven zich volgens minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) geen zorgen te maken over de staat van onze bruggen. Dat laat de bewindsvrouw weten in reactie op de brugramp in het Italiaanse Genua.
18/08 10u30  Vluchtende inbreker verstopt zich onder dekenIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbreker in Zaltbommel geprobeerd aan de politie te ontkomen door onder een deken te kruipen. Die poging bleek weinig succesvol.
18/08 10u30  ’Mijn Italiaanse schoonmoeder had een negatieve invloed op ons huwelijk’Italiaanse mannen en hun moeders, daar kom je maar moeilijk tussen. Ze is de spil van de familie en je kunt natuurlijk nóóit zo lekker koken als zij. Drie vrouwen over hun Italiaanse (ex-)schoonmoeder in VROUW Magazine dit weekend. Een van hen is Babette.
18/08 10u30  Veel verdienende KLM-vliegers denken aan stakenPiloten van KLM zijn de bestbetaalde vliegers ter wereld. Tot die conclusie komt het internationale onderzoeksbureau HKP Group, dat een uitgebreide vergelijking heeft gemaakt tussen wat piloten bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld verdienen en hoeveel uren zij in de lucht zijn.
18/08 10u15  Warmste zomer in ruim 300 jaarDe gemiddelde zomertemperatuur is dit jaar hoger dan ooit is vastgesteld sinds het begin van de historische metingen in 1706. Naar verwachting zal het kwik deze zomer een gemiddelde temperatuur aanduiden van 19,1 graden celsius en daarmee is het vorige record verbroken: in 1826 werd er een gemiddelde van 18,7 graden celsius gemeten. Dat meldt weeronline.nl.
18/08 09u30  Veel verdiendende KLM-vliegers denken aan stakenPiloten van KLM zijn de bestbetaalde vliegers ter wereld. Tot die conclusie komt het internationale onderzoeksbureau HKP Group, dat een uitgebreide vergelijking heeft gemaakt tussen wat piloten bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld verdienen en hoeveel uren zij in de lucht zijn.
18/08 09u00  Hondentoilet moet einde maken aan ’bijzonder smerige’ situatiesCees van den Brink uit de Gelderse plaats Angeren vindt hondenpoep zo vies dat hij maar liefst veertien jaar werkte aan het eerste hondentoilet van Nederland.
18/08 08u00  Twee personen gewond na steekpartij ZwolleTwee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Zwolle. Het incident vond plaats tussen 00.30 en 00.45, na afloop van het Stratenfestival.
18/08 08u00  ’Nog steeds misstanden in kliniek Michael P.’In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, gebruiken patiënten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen. Dit schrijft het AD op basis van gesprekken met patiënten.
18/08 07u30  Twee gewonden bij steekpartij in GroningenTwee mensen zijn gewond geraakt na een steekpartij op zaterdagmorgen rond 4.00. Het incident vond plaats bij een horecagelegenheid in de Steentilstraat.
18/08 07u30  NS: meer treinen op tijd en zwarte cijfersDe Nederlandse Spoorwegen hebben in de eerste helft van dit jaar meer treinen op tijd laten rijden. Ook nam de klanttevredenheid toe en hield de NS, in tegenstelling tot een jaar eerder, onder de streep geld over.
18/08 07u15  ’Huisuitzetting Danny M. is verkeerde keuze’Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft deze week volstrekt verkeerd gehandeld rond de huisuitzetting van de 39-jarige Danny M. en zijn gezin. De handelaar in beveiligde telefoons had vóórdat zijn huis op slot ging, geïnformeerd moeten worden over de serieuze dreiging van een aanslag op zijn leven. Dat stelt M.’s advocaat Inez Weski. „Dan had hij zélf een afweging kunnen maken ter bescherming van zichzelf en zijn gezin.”
18/08 07u15  Van der Weijden begint aan zwemtocht van 63 uurPang en plons en daar ging Maarten van der Weijden het water in bij de Swettehaven in Leeuwarden. Het pistoolschot door de Friese Commissaris van de Koning, Arno Brok, is de start van een helse tocht van zo’n 63 uur. Zolang denkt de olympiër nodig te hebben voor het zwemmen van de Elfstedentocht van ongeveer tweehonderd kilometer. Toevallig was de echte hel van ’63 (in 1963) een van de zwaarste Elfstedentochten ooit. Toen haalden van de bijna tienduizend schaatsers slechts 126 de eindstreep.
18/08 07u00  Water te vies om te zwemmen met MaartenSponsors mogen niet meezwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast. De monstertocht van Van der Weijden zelf gaat gewoon door.
18/08 07u00  Elfstedentocht Van der Weijden voor goede doelMaarten van der Weijden begint zaterdagochtend vroeg in Leeuwarden aan zijn Elfstedenzwemtocht om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tien jaar na het behalen van zijn olympische titel in het open water bij de Spelen in Peking zal hij door Friesland een tocht afleggen van bijna 200 kilometer.
18/08 06u45  'Nog steeds misstanden in kliniek Michael P.'In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, gebruiken patiënten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen. Dit schrijft het AD op basis van gesprekken met patiënten.
18/08 05u45  Coco Chanel nog steeds goud waard135 jaar na haar geboortedag – morgen – is ontwerpster Coco Chanel nog steeds toonaangevend in de mode. Ze stierf in 1971 op 87-jarige leeftijd, maar leeft voort dankzij het door Karl Lagerfeld volkomen in haar chique geest geëxploiteerde Chanel label. Sommige van haar ontwerpen worden nog altijd nieuw gefabriceerd. De koningin van de mode moest eens weten dat haar favoriete gebruikte tassen op de vintage markt nu een zeer flinke duit opleveren.
18/08 05u45  ’Werkloze 60-plusser moet op gesprek’Werkgevers zouden verplicht moeten worden om bij elke sollicitatie een 60-plusser uit te nodigen. Daarmee zou die groep, die het lastig heeft op de arbeidsmarkt, gemakkelijker aan het werk kunnen komen, oppert de Rotterdamse hoogleraar toegepaste economie Jan van Ours.
18/08 05u45  Ondernemers winnaars warme zomerOnvermijdelijk baarde de onwerkelijk lange hete zomer klaagzangen over droge grond, dode bomen en Het Waterijsjestekort. Je zou er het genot van de zonnestralen en het bijpassende vertier bijna door vergeten. Daarom hier de zonnige zijde van de warme maanden. De zegeningen van de hitte in vier bedrijven.
18/08 05u45  Boerderij klimaatpaus Nijpels ’energievreter’Klimaatpaus Ed Nijpels is zelf geen heilige met zijn woonboerderij in Friesland. Het kapitale huis heeft het meest klimaatonvriendelijke energielabel dat er bestaat. Opmerkelijk, want de groene VVD-prominent roept Nederlanders voortdurend op om energiebesparende maatregelen te nemen.
18/08 05u45  Werkgevers tegen ’opkomstquotum’Zestigplussers moeten aan het werk geholpen worden, maar niet met een ’opkomstquotum’, vindt de werkgeversorganisatie VNO-NCW.
18/08 05u45  KLM-piloten uitblinkers in salarisPiloten van KLM zijn de bestbetaalde vliegers ter wereld. Tot die conclusie komt het internationale onderzoeksbureau HKP Group, dat een uitgebreide vergelijking heeft gemaakt tussen wat piloten bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld verdienen en hoeveel uren zij in de lucht zijn.
18/08 05u45  De Telegraaf backstage bij de wereldsterrenDe goden van de popmuziek zijn voor gewone stervelingen onbenaderbaar. Tijdens tournees zijn ze omringd door bodyguards en daarbuiten leven ze teruggetrokken in hun paleizen, onzichtbaar voor de buitenwereld. Voor De Telegraaf gaan echter backstage regelmatig alle deuren open, soms zelfs de paleisdeuren.
18/08 05u45  Ontgroening: beetje afzien is oergezondHet is weer ontgroeningstijd. Dan popt toch het beeld op van comazuipen, bruistabletten kauwen en zwijgcontracten. Excessen komen naar buiten, collectieve verontwaardiging. Wat is het nut van die inwijdingsrites? „Goed voor die prinsjes en prinsesjes om eens jongste bediende te zijn”, zeggen experts. „Maar binnen de perken.”
18/08 05u45  Hoofdrol Pieter Waterdrinker in ’Zomergasten’Onze man in Moskou Pieter Waterdrinker is morgenavond de vierde gast in de VPRO-tv serie Zomergasten. Hij verschaft de kijker een inkijkje in het altijd roerige Rusland waar de schrijver van twaalf boeken, waaronder het deels autobiografische Tsjaikovskistraat 40, al een kwarteeuw bivakkeert. Bereidt u zich voor op een goed geïnformeerde spraakwaterval die, zoals altijd, de mens centraal zal stellen.
18/08 00u00  ’Milli Görüs nam jongeren mee naar radicale imam’Moskee-organisatie Milli Görüs heeft de afgelopen jaren tientallen Turks-Nederlandse jongeren meegenomen naar Turkije om hen te laten onderwijzen door een radicale imam. Het gaat om prediker Nureddin Yildiz, die de gewapende jihad in Syrië steunt en geweld tegen vrouwen legitimeert. Dat schrijft NRC.
17/08 23u30  CDA-coryfee Elco Brinkman verlaat politiekCDA-kopstuk Elco Brinkman stapt uit de politiek. De fractievoorzitter van de christendemocraten in de Eerste Kamer vertrekt na de verkiezingen van volgend jaar. Hij wil plaatsmaken voor een nieuwe generatie politici en gaat „intenser genieten van ons familieleven.”
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Vrouwenoverschot in veel studentensteden22/08 00u30 - De Telegraaf: In veel gemeenten met een universiteit of hogeschool wonen meer jonge vrouwen (20 tot 25 jaar) dan jonge mannen. Zo gaat het in Utrecht om 73 mannen op elke honderd vrouwen en in Leiden om 74 op de honderd. Ook in Amstelveen en Weesp, waar veel Amsterdamse studenten wonen, zijn relatief veel jonge vrouwen.
7x Van der Weijden zwemt 3,5 miljoen euro bijeen22/08 00u30 - De Telegraaf: De zwemtocht die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen maakte langs Friese steden heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht. De zwemmer maakte het bedrag dinsdagavond bekend in het tv-programma Laat op één (NPO 1).
7x Complete treinchaos rondom Amsterdam, ook woensdag nog hinder21/08 23u45 - De Telegraaf: UPDATE 23.38 - Het treinverkeer rond Amsterdam heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een grote sein- en wisselstoring. Rond 21.30 uur reden er wel weer mondjesmaat treinen van en naar het Centraal Station. De NS verwacht niet dat de storing dinsdag nog wordt opgelost maar denkt wel alle reizigers thuis te kunnen brengen.
1x Hilversumse SP-leider reageert op steekpartijen: ’Uitverkoop?’21/08 23u00 - De Telegraaf: De Hilversumse SP-fractieleider Bianca Verweij heeft dinsdag een opmerkelijke tweet de wereld ingestuurd. Dit deed ze nadat bekend werd dat er opnieuw iemand was neergestoken in ’t Gooi.
1x Agent laat niet met zich sollen21/08 22u30 - De Telegraaf: Veel discussie over deze video, die dinsdag is opgedoken op Dumpert.nl. Een agent neemt een jongen mee om hem rustig te krijgen.
1x Schrik na steekpartijen ‘t Gooi21/08 19u45 - De Telegraaf: Kort na elkaar zijn dinsdag in ‘t Gooi twee personen op gruwelijke wijze neergestoken door een man in trainingspak. Nadat eerst een vrouw in Hilversum was aangevallen met een mes, werd even later een huisarts in Loosdrecht met een steekwapen belaagd. Beiden raakten ernstig gewond, onder andere aan hun nek.
1x Dode pechvogels herleven21/08 19u30 - De Telegraaf: De IJs-ijsvogel verovert Rotterdam. Het gestikte dier schittert vanaf woensdag in de tentoonstelling ’Dode dieren met een verhaal’ in het Natuurhistorisch Museum. Dat doen de McFlurry-egel, kluifreiger en dominomus al langer. Met de tentoonstelling wil het museum bezoekers aan het denken zetten over de natuur.
1x Geen treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam21/08 19u15 - De Telegraaf: Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer kunnen er op dit moment geen treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving.
1x Fietsenmaker weigert fiets te tunen: ‘Levensgevaarlijk!’21/08 19u00 - De Telegraaf: Het opvoeren van een e-bike is een fluitje van een cent. Maar fietsenmaker Tromm wil niks weten van de opvoer-praktijken, waarbij de fietsen levensgevaarlijke snelheden van ruim boven de 50 km per uur kunnen halen.
1x ‘Geen excuses voor Suriname-uitspraken’21/08 09u30 - De Telegraaf: Johan Derksen geeft zijn ongezouten mening over minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken die heeft gezegd dat Suriname een 'failed state' is. Bekijk hier de hele uitzending van Veronica Inside.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
18


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven