maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
26/08 00u31  Mbo-vak straks ook voor vmbo-leerling Vmbo-leerlingen moeten volgend schooljaar vanaf de derde klas ook vakken kunnen volgen op het mbo. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob willen zo bevorderen dat vmbo-leerlingen langer blijven leren.21 
26/08 00u31  Leerling langer bij de les Het onderwijssysteem moet op de schop om leerlingen van het vmbo beter en langer bij de les te houden. Zij moeten vanaf volgend schooljaar al vakken op het mbo kunnen volgen, nog voordat ze aan een vervolgopleiding zijn begonnen. De scholieren kunnen dan in sommige gevallen zelfs een mbo-diploma halen als ze hun examen op de middelbare school nog niet hebben afgelegd.21 
26/08 00u31  Opnieuw smokkelwaar ontdekt in gevangenis Zaanstad Honderden euro’s, drugs en een set lopers om sloten te forceren. Amper een week nadat twee mensen in het Justitieel Complex Zaanstad naar huis werden gestuurd omdat een luchtdrukwapen binnen de muren was beland, is een poging om contrabande naar binnen te smokkelen verijdeld. Wederom speelt een externe kracht een hoofdrol.20 
26/08 00u31  Opnieuw incident gevangenis Zaanstad Is met de onderschepping van de spullen in het Justitieel Complex Zaanstad door een oplettende bewaker een uitbraakpoging verijdeld, of wilden gedetineerden toegang tot een speciale ruimte krijgen in de PI?20 
26/08 00u15  Dode Assen is doofstomme hovenier Martin (32) De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed na een worsteling, is de doofstomme hovenier en stratenmaker Martin (32) uit Assen. Zijn vader laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.20 
25/08 23u15  Schokkend: crash bij autoshow gefilmd SCHOKKENDE BEELDEN - Bij een ongeluk tijdens een autoshow in Purmerend zijn drie gewonden gevallen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
25/08 23u15  Vijf verdachten Assen vrijgelaten De vijf mannen die zaterdag werden opgepakt in verband met de dood van een 32-jarige man in een speeltuin in Assen, zijn zondagavond vrijgelaten. Volgens de politie is geen aanwijzing dat zij het slachtoffer hebben mishandeld.
25/08 23u00  Drama Assen eigenrichting of ongeval? Speelden de verdachten in Assen voor eigen rechter of was er mogelijk sprake van een noodlottig ongeval?
25/08 22u00  Heiknippen zonder boete: hier kan het! Hoewel heiknippen normaal gesproken in Nederland verboden is, heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe één hectare hei vrijgegeven waar mensen hun gang kunnen gaan.
25/08 21u30  Vermiste zwemster (23) in goede gezondheid gevonden De politie heeft de 23-jarige Penny die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.
25/08 20u45  Debatfuif Nijmegen kost fortuin De overheid heeft een lieve cent over voor het eerste nationale Democratiefestival in Nijmegen: het evenement eind deze week heeft een kleine miljoen euro subsidie gekregen. Dat geeft een riant feestbudget van 143 euro per gast.
25/08 19u30  Auto rijdt mensen aan in Purmerend: drie gewonden Drie mensen zijn zondagmiddag in Purmerend gewond geraakt toen ze werden aangereden door een auto. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.
25/08 19u15  Vakantie voorbij? ‘Wij gaan gewoon door!’ Hoewel de zomervakantie in heel Nederland bijna ten einde is, blijft het de komende dagen nog rond de dertig graden buiten.
25/08 19u00  Warmste 25 augustus ooit gemeten In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten
25/08 19u00  Drie gewonden door verkeersongeval Purmerend Drie mensen zijn zondagmiddag in Purmerend gewond geraakt toen ze werden aangereden door een auto. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.
Laatste update: vandaag om 0u31


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/08 18u45  Dode Assen was dove hovenier Martin (32)De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed aan de gevolgen van een mishandeling, is de dove en slecht verstaanbare hovenier en stratenmaker Martin (32) uit Assen. Zijn vader laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.
25/08 17u30  Dode Assen was doofstomme hovenier Martin (32)De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed aan de gevolgen van een mishandeling, is de doofstomme hovenier en stratenmaker Martin (32) uit Assen. Zijn vader laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.
25/08 17u15  Hollandse heide opeens wereldwijde hypeEr heerst in Nederland een ware heide-hype. Schitterende foto’s van de populaire paarse velden op de Veluwe vliegen sociale media over. Door de hevige regenval van de afgelopen weken, bloeit de hei als nooit tevoren. Toeristen verdringen elkaar om het perfecte plaatje te schieten. Al blijkt de plant in ’het echt’ toch wat minder paars dan op Instagram.
25/08 17u00  ’Mam (67) is Pokémon-verslaafd...’Maaike Timmerman is presentatrice van Omroep WNL en bekend van het programma Goedemorgen Nederland. Wat houdt haar bezig?
25/08 17u00  Dode gevonden in drugslab RotterdamEen familielid heeft in een drugslab in Rotterdam een dode man aangetroffen. Ook zijn flinke hoeveelheden drugs gevonden in de woning aan de Louise de Colignylaan.
25/08 17u00  KLM-passagiers in tranen: ’We willen naar huis!’Tergende onzekerheid bij Nederlanders op de Antillen die na hun vakantie weer graag naar huis willen. KLM-vlucht KL789 had al twee dagen geleden moeten vertrekken, maar vanwege een defect onderdeel staat de kist nog aan de grond.
25/08 16u45  Dode Assen was ’doofstomme’ hovenier Martin (32)De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed aan de gevolgen van een mishandeling, is de 32-jarige Martin uit Assen. De vader van Martin die werkzaam was bij een hoveniersbedrijf, laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.
25/08 16u45  Elektrische fietsster omgekomen door ongeluk in LeusdenIn het Utrechtse Leusden is zondagochtend een vrouw om het leven gekomen door een ongeluk op de Randweg.
25/08 16u30  Guus open over aanzoek: ‘Ze zag het niet aankomen!’Guus Meeuwis heeft op het strandfestival ZAND in Almere zijn eerste optreden gegeven na een romantische vakantie in Portugal, waar hij zijn vriendin Manon Meijers ten huwelijk vroeg.
25/08 16u15  Maarten speelt hoofdrol in reddingsactie Nederlands schipNederlander Maarten Verweel (33) speelde afgelopen dagen een hoofdrol bij de redding van het onder onze nationale driekleur varende vrachtschip Onego Rio dat vorige week vrijdag op de Atlantische problemen in problemen was gekomen.
25/08 16u01  ’Ik vind zijn buikje gezellig’Alexander (36) en Nikki (28) zijn vier jaar samen en stappen volgend jaar in het huwelijksbootje. Ze werpen een kritische maar liefdevolle blik op elkaars lichaam in badkleding en vertellen openhartig wat hen opvalt.
25/08 15u30  ’Mijn navigatie zei ga hier linksaf’Wat doe je als de navigatie zegt dat je linksaf moet terwijl daar een slagboom staat? Een automobilist op de rondweg Amsterdam wist het wel: die gaf een ruk aan het stuur en besloot af te slaan.
25/08 15u15  Freek Vonk waarschuwt voor haaien in NoordzeeOp de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje. „Let op: hier zwemmen haaien.”
25/08 15u15  Gestrande KLM-passagiers in tranen: ’We willen naar huis!’Tergende onzekerheid bij Nederlanders op de Antillen die na hun vakantie weer graag naar huis willen. KLM-vlucht KL789 had al twee dagen geleden moeten vertrekken, maar vanwege een defect onderdeel staat de kist nog aan de grond.
25/08 15u15  Komende dagen ook nog 30 gradenVoor de happy few die nu nog zomervakantie hebben: morgen en dinsdag wordt het nog prachtig weer.
25/08 15u00  Ultieme blaastest: zo zat zijn jongeren in LloretEén van de grootste redenen waarom jongeren naar Lloret de Mar komen, is voor een overkill aan drank. Maar hoeveel drinken die jongeren dan precies? Tijd voor een test. 'Lloret is van Ons' zie je iedere vrijdag en zondag op telegraaf.nl en Youtube.
25/08 14u45  Vrouw (35) op fietspad doodgeredenUPDATE 14.20 UUR Een 35-jarige vrouw uit Amsterdam is overleden aan de verwondingen die zij zaterdagavond opliep door een verkeersongeval in de Eerste Oosterparkstraat in de hoofdstad.
25/08 14u30  ’Eerder kinderen lastiggevallen in Assen’De politie onderzoekt of er al eerder meldingen zijn binnengekomen over kinderen die werden lastiggevallen. In de wijk wordt gesproken over eerdere incidenten vorig jaar en in 2016.
25/08 14u00  Lichaam gevonden bij zoekactie naar visserIn de zoektocht naar een vermiste visser in het Drentse dorp Erica heeft de politie zondagmiddag een lichaam gevonden.
25/08 13u45  Politie rolt wietplantage op in UtopiaUtopiaan Adriaan kreeg afgelopen week onverwachts bezoek. Politieagenten namen zijn dierbare wietplanten in beslag.
25/08 13u45  Thieme: Merel gooit met modderMarianne Thieme spreekt tegen dat er in haar partij een angstcultuur heerst. Bij Buitenhof reageerde de leider van de dierenpartij voor het eerst publiekelijk op de verwijten van haar voormalige collega Femke Merel van Kooten.
25/08 13u15  ’Je kunt beter niet meer op vakantie gaan’Huilende kinderen, medereizigers die strandbedden bezet houden en Russen zijn de grootste ergernissen op vakantie. Dat blijkt uit een steekproef van reisorganisatie Vakantiediscounter onder 1500 respondenten.
25/08 13u15  ’Ouders in slaap’: Nederlandse peuter van verdrinkingsdood geredEen Nederlandse peuter van 19 maanden is gisteren door omstanders uit een hotelzwembad in Palma de Mallorca gered. Het waren twee toeristen die de Nederlandse dreumes rond half tien 's ochtend in het water zagen vallen, waarna één van hen in het water sprong om de peuter uit het water te halen.
25/08 13u15  Lichelle raakte arm kwijt: ’Hield hem bij me in plastic zak’Starende blikken en ongemakkelijke situaties zijn Lichelle Fisser (26) uit Leiden niet vreemd. Zij verloor haar linkerarm bij een busongeluk in India. „Ik snap dat mensen naar me kijken, maar ik heb liever dat ze vragen wat er is gebeurd.”
25/08 13u00  Heterdaadje! Politie pakt roodrijderEen asociale bestuurder rijdt in Tilburg keihard door rood. Wat hij niet weet, is dat de politie achter hem rijdt. Ook iets gefilmd op de weg? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl
25/08 13u00  Vermiste zwemster is 23-jarige PennyDe sinds zaterdagavond vermiste zwemster, is de 23-jarige Penny de Jager uit Alkmaar. Haar broer Brian de Jager, plaatste een bericht op Facebook.
25/08 13u00  Nederlandse peuter van verdrinkingsdood gered op MallorcaEen Nederlandse peuter van 19 maanden is gisteren door omstanders uit een hotelzwembad in Palma de Mallorca gered. Het waren twee toeristen die de Nederlandse dreumes rond half tien 's ochtend in het water zagen vallen, waarna één van hen in het water sprong om de peuter uit het water te halen.
25/08 12u45  Nederlandse baby van verdrinkingsdood gered op MallorcaEen Nederlandse baby van 19 maanden is gisteren door omstanders uit een hotelzwembad in Palma de Mallorca gered. Het waren twee toeristen die de Nederlandse baby rond half tien 's ochtend in het water zagen vallen, waarna één van hen in het water sprong om de baby uit het water te halen.
25/08 12u15  Krankzinnig grof: zakkenrollers gefilmdHelse vakanties: de toeristen in De Vijf zijn waarschijnlijk blij dat ze weer thuis zijn.
25/08 12u00  ’Voor ik het wist, voelde ik haar lippen op de mijne’Lees meer >
25/08 12u00  Olivier is 2.18 meter: ’Ik eet 7000 calorieën per dag’Een lichaamslengte van 2 meter 18, schoenmaat 51 en armen met een omtrek van 52 centimeter. Olivier Richters (29) uit Eemnes wordt niet voor niets ’The Dutch giant’ genoemd.
25/08 12u00  Leidse Lichelle raakt arm kwijt in IndiaStarende blikken en ongemakkelijke situaties zijn Lichelle Fisser (26) uit Leiden niet vreemd. Zij verloor haar linkerarm bij een busongeluk in India. „Ik snap dat mensen naar me kijken, maar ik heb liever dat ze vragen wat er is gebeurd.”
25/08 11u15  Slachtoffer dodelijke mishandeling is 32-jarige AssenaarDe man die zaterdag in een speeltuin in Assen om het leven is gekomen, is een 32-jarige Assenaar. De zegt de woordvoerder van de politie tegen De Telegraaf.
25/08 11u00  Vrouw (35) overleden na ongeluk in AmsterdamEen 35-jarige vrouw uit Amsterdam is overleden aan de verwondingen die zij zaterdagavond opliep bij een verkeersongeval in de Eerste Oosterparkstraat in de hoofdstad.
25/08 11u00  Passagiers KLM-vlucht vast op Sint-MaartenPassagiers van een KLM-vlucht zitten al twee dagen vast op Sint-Maarten. Vlucht KL789 zou op vrijdag via Curaçao naar Amsterdam vertrekken, maar het vliegtuig kampt met een defect onderdeel.
25/08 10u45  ’Electorale glans FVD afgenomen’De electorale glans van Forum voor Democratie is afgenomen, constateert Maurice de Hond zondag in een peiling. „Terwijl begin augustus het gedoe rondom Henk Otten bij FVD nog vrij weinig electoraal effect leek te hebben, is dat nu wel goed te zien”, aldus de peiler.
25/08 10u15  Politie zichtbaar aanwezig na dodelijke mishandeling AssenDe politie is zondag zichtbaarder aanwezig in de woonwijk Peelo in Assen, waar zaterdag in een speeltuin een man om het leven kwam.
25/08 10u01  Maaike (23): ‘Ik had ineens geen vrienden meer’Drie tot tien procent van de jongeren voelt zich chronisch eenzaam. En dat is volgens Jolanda, van de jongerenstichting Join Us, zorgwekkend. Samen met Maaike (23), zij was 10 jaar lang eenzaam, is ze vandaag te gast in Praat Mee. Bekijk hier de video!
25/08 10u01  Weer jonge vrouw aangevallen in WageningenEen studente in Wageningen (Gelderland) is zaterdagavond op de Haarweg aangevallen door drie mannen. Ze hadden het voorzien op haar tas, maar kregen deze niet te pakken. De studente kon ontkomen. Het is alweer het derde incident in korte tijd, waarbij een jonge vrouw werd belaagd in de Gelderse universiteitsstad.
25/08 09u45  Snollebollekes: de massa wacht er gewoon op!Bezoekers van het strandfestival ZAND in Almere genieten van het zomerweer zaterdag tijdens optredens van onder andere Snollebollekes en Guus Meeuwis.
25/08 09u15  Zoekactie naar vermiste visser in EricaIn het Drentse dorp Erica wordt gezocht naar een vermiste visser. De man viel in de nacht van zaterdag op zondag in het water aan de Verlengde Vaart bij Erica.
25/08 09u00  Camping ontruimd om busje met drugsafvalIn de Noord-Brabantse dorp Ulicoten moest zaterdagavond een camping deels worden ontruimd vanwege een busje met drugsafval.
25/08 08u45  ProRail rondt werkzaamheden spoor het Gooi afSpoorbeheerder ProRail rondt zondag grootschalige werkzaamheden af in de regio het Gooi. De ingrepen zorgen er onder meer voor dat treinen tussen Naarden-Bussum en Weesp voortaan 130 km kunnen rijden in plaats van 80.
25/08 08u15  Hooikoortsseizoen zo goed als voorbijHet reguliere hooikoortsseizoen is zo goed als voorbij. Het aantal graspollen in de lucht is volgens Weeronline en Wageningen University dusdanig laag dat relatief weinig mensen meer klachten ondervinden.
25/08 08u00  Zoektocht vrouw in Markermeer levert niets opUpdate 07.10 - Op het Markermeer bij Venhuizen is zaterdagavond en -nacht urenlang gezocht naar een vermiste vrouw die daar aan het zwemmen was. Rond 01.45 is de zoektocht gestaakt. De vrouw is niet gevonden.
25/08 06u45  Nederlands vrachtschip na week op oceaan geredEen Iers sleepvaartbedrijf heeft het onder de Nederlandse vlag varende vrachtschip Onego Rio naar de kust gesleept, nadat het schip vorige week op de Atlantische Oceaan panne had gekregen.
25/08 00u01  Vertrouwen vader Dascha in politie en OM terugRené Graafsma heeft weer vertrouwen in de samenwerking met politie en justitie in het onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter Dascha. Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.
24/08 23u45  Zoektocht op Markermeer naar verdwenen vrouwDe hulpdiensten zijn zaterdagavond op het Markermeer bij Venhuizen aan het zoeken naar een vrouw. Daarbij zijn brandweerduikers, een politiehelikopter en reddingsboten ingezet.
24/08 23u30  Twee zwaargewonden door spookrijder AmsterdamTwee mensen zijn zaterdagavond zwaargewond geraakt door een verkeersongeval in de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam.
24/08 23u00  Broertje Sneijder: ’Ik was net zo verrast als jullie’Wesley Sneijder speelde zaterdag met een team van oud-internationals tegen DHSC. De wedstrijd vond plaats in het omgedoopte Sportpark Wesley Sneijder in de Utrechtse wijk Ondiep.
24/08 22u45  Sneijder: 'Ik was net zo verrast als jullie'Wesley Sneijder speelde zaterdag met een team van oud-internationals tegen DHSC. De wedstrijd vond plaats in het omgedoopte Sportpark Wesley Sneijder in de Utrechtse wijk Ondiep.
24/08 22u30  Dreigende man met mes schopt stennis in WaalwijkEen man heeft al zwaaiend met een mes in en rond een Albert Heijn in Waalwijk zaterdagavond veel paniek veroorzaakt. Hij bedreigde zowel voetgangers als winkeliers en agenten. Een supermarkt werd ontruimd.
24/08 22u00  Vliegend oorlogstuig maakt indruk op de VeluweChirurg of toch maar ’gewoon’ piloot, net als haar vader bij vliegmaatschappij KLM in de praktijk brengt? De onbevreesde en mondige Mila Besse (15) uit Bennekom twijfelt sterk over haar toekomst. En nu nog wel meer dan ooit, nu ze in de krappe cockpit van een Duits jachtvliegtuig de stuurknuppel in handen heeft gehad. Van oor tot oor glunderend: „Wow, wát vet was dat!”
24/08 20u45  Bestuurder vlucht na botsing met zwangere vrouwEen zwangere vrouw is zaterdag aan de Lambertus Hortensiuslaan in Naarden aangereden. Na de botsing reed de bestuurder door, maar de politie wist die later alsnog aan te houden.
24/08 20u00  Keiharde crash in VueltaDe ploegauto van Euskadi Murias mist tijdens de verkenningsrit van de ploegentijdrit in Torrevieja de bocht en botst hard tegen een muur.
24/08 20u00  ’Ik ga er niet als oud wijf bij zitten’Samen met je kind of ouders naar een dancefestival? Het kan tegenwoordig prima. De schroom om gezamenlijk op stap te gaan verdwijnt. Al is het wel even wennen: een dancefestival als familie-uitje.
24/08 19u30  Financieel directeur afvalverwerker AEB wegDe financieel directeur van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam, Derk Kappelle, is per direct opgestapt. Dat bevestigt een woordvoerder van de afvalcentrale zaterdag na berichtgeving door AT5.
24/08 19u00  ’Het boeit me niet als mensen kijken’Toen zij anderhalf was, liep Vera Lammers (31) uit Eindhoven brandwonden aan haar handen, voeten en benen op. Zij mist vingers en tenen, moet altijd orthopedische schoenen dragen en zit voor lange afstanden in een rolstoel. „Ik ben tevreden met hoe ik eruit zie.”
24/08 18u45  CDA verwijt Ollongren ’mislukken’ boerkaverbodDe invoering van het boerkaverbod is mislukt en dat valt verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren te verwijten, vindt coalitiepartner CDA. De D66-vicepremier heeft de maatregel volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen niet goed voorbereid.
24/08 18u45  Terug in de oorlog door unieke vliegshow EdeTijdens de vliegshow Wings of Freedom in Ede werden de heldhaftige vliegeniers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. En dat levert spectaculaire beelden op!
24/08 18u45  Lichaam vermiste zwemmer in Waal gevondenIn de Waal bij Dreumel (Gelderland) is het stoffelijk overschot van een man gevonden die woensdag vermist raakte nadat hij was gaan zwemmen bij Ochten.
24/08 18u30  Anonieme bronnen lastige noodzaakToen ik in Den Haag werkte, schreef ik wekelijks een politieke column. In een daarvan kwamen meningsverschillen binnen de PvdA-fractie aan bod. Na publicatie schoot een sociaaldemocraat mij aan. Mijn column had tot felle discussie aan de fractietafel geleid, zei hij. Vooral één Kamerlid sprak er schande van dat er uit de school was geklapt. Ik onderdrukte een lach. Want de zogenaamd boze PvdA’er die hij noemde, was mijn belangrijkste bron.
24/08 18u00  Vrouw (23) overlijdt na aanvaring door waterscooterEen 23-jarige vrouw uit Deursen-Dennenburg (Noord-Brabant) is zaterdagmiddag overleden nadat ze op de Maas was overvaren door een waterscooter. Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur aan de Maasdijk in Neerlangel (Noord-Brabant).
24/08 16u45  Zelfs Poetin wilde Hans’ wagens zienWat de hondententoonstelling is voor rashonden, dat is het concours d’elegance voor klassieke auto’s. De plek waar alleen de beste en mooiste in hun soort met een beker naar huis gaan. Gisteren en vandaag heeft op het terrein van paleis Soestdijk het belangrijkste Nederlandse concours plaats.
24/08 16u45  Man overleden na mishandeling in speeltuin AssenEen man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in een woonwijk. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man af gegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.
24/08 16u31  ’Lamborghini deed restauratie, maar ik was niet tevreden’Wat de hondententoonstelling is voor rashonden, dat is het concours d’elegance voor klassieke auto’s. De plek waar alleen de beste en mooiste in hun soort met een beker naar huis gaan. Gisteren en vandaag heeft op het terrein van paleis Soestdijk het belangrijkste Nederlandse concours plaats.
24/08 16u31  Man overleden na mishandeling in speeltuin, mogelijk na zedendelictEen man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in een woonwijk. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man af gegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.
24/08 16u00  Vrouw overlijdt na aanvaring door waterscooterEen vrouw is zaterdagmiddag overleden bij een ongeluk in de Maas bij het Noord-Brabantse Neerlangel nadat ze was overvaren door een waterscooter.
24/08 15u01  Stuur door die goal!Heb jij een mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet zie jij jezelf terug in onze wekelijkse top-3.
24/08 14u15  Man overleden na mishandeling in speeltuinEen man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuin aan de Iemstukken, een straat in een woonwijk.
24/08 14u00  Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OMRené Graafsma heeft het vertrouwen in het tweede forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter Dascha opgezegd. Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.
24/08 13u30  Muziek, toespraak en speeltjes op het grafWat doen we met onze huisdieren als die zijn overleden? Minoes en Fikkie verdienen ook een laatste rustplaats met een waardige uitvaart, vinden veel mensen. „Het overlijden van een dier is soms zwaarder dan dat van een familielid.”
24/08 13u15  Boete na nachtelijke klim kraan van 80 meterDe Amsterdamse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongemannen uit een hijskraan moeten halen. De nachtelijke klim had hen gebracht naar een hoogte van 80 meter, van waar zij „boven zaten te genieten van het uitzicht”, schrijft de politie Amsterdam Zuid de Pijp op Facebook.
24/08 13u15  Levensgevaarlijk: tukkie in rijdende (!) TeslaEen man en vrouw zien een Tesla naast zich waarvan de bestuurster niet bepaald met het verkeer bezig is.
24/08 13u15  Auto’s letterlijk op elkaar geklapt bij ernstig ongeluk N440Bij een auto-ongeluk op de N440 vanochtend in Wassenaar zijn twee personenauto’s bovenop elkaar beland, doordat de bestuurder van een van de voertuigen de macht over het stuur zou zijn verloren. Verschillende inzittenden moesten naar het ziekenhuis.
24/08 12u00  Touwtrekken om de kinderenHet valt soms niet mee, als je een samengesteld gezin hebt. Want wie krijgt wanneer de kinderen mee. Hoe regel je dat zonder elkaar de tent uit te vechten. Ervaringsdeskundige Jasper Groen kan erover meepraten. Het is bij hem telkens een strijd.
24/08 12u00  ‘Je moet niet naar een plastisch chirurg, maar naar een psycholoog’In de serie ‘Fillers of Filters’ wordt in de huidige ‘selfiemaatschappij’ onderzocht hoe belangrijk schoonheid is. En hoe groot de invloed van social media is op ons eigen zelfbeeld. In Fillers of Filters volgen we drie hoofdpersonen die ieder hun eigen kijk op plastische chirurgie hebben en erg ver gaan om aan het perfecte plaatje te voldoen. Bekijk hier de laatste aflevering!
24/08 12u00  Mysteryland neemt extra maatregelen tegen hitteHet dancefestival Mysteryland neemt dit weekend extra maatregelen vanwege de hitte. Op het festivalterrein, het voormalig Floriadeterrein in de Haarlemmermeer, zijn extra waterpunten en luifels voor schaduw neergezet.
24/08 11u00  ‘Geen verschil tussen Wilders en Davina Michelle’Als presentator van De Telegraaf moet Maarten Steendam continu schakelen. Van Geert Wilders tot K3: hij heeft ze allemaal in de studio gehad. Hoe bereid je je voor op zo’n interview, en wat doe je als je gast eigenlijk helemaal geen zin heeft in het gesprek? Hoe ga je om met harde reacties op Youtube, en hoe maak je taaie onderwerpen begrijpelijk. In de podcast ‘Achter ons nieuws’ spreekt Kamran Ullah met Maarten over al deze dingen. Luister de podcast hieronder.
24/08 11u00  Files richting de strandenHet warme weer zorgt voor files richting de stranden.
24/08 10u30  Live: Zo stijgt de temperatuur vandaag in jouw buurtSinds 10 uur vanochtend is het hitteplan in werking getreden. Mocht het je zijn ontgaan: het wordt vandaag warm.
24/08 10u00  Aanhoudende hitte: zo warm wordt hetHet KNMI waarschuwt voor aanhoudende hitte dit weekend, het RIVM activeert het Nationaal Hitteplan.
24/08 09u30  Levenslessen van de zij-instromerHet lerarentekort blijft groeien, en daarom zetten scholen steeds vaker in op het zij-instroom-traject. En met succes: dit jaar konden scholen in het basisonderwijs al meer dan twee keer zoveel zij-instromers verwelkomen als in heel 2018. Wie zijn deze zij-instromers, en wat beweegt hen? „Die leerlingen verdienen het om gemotiveerde leraren te hebben.”
24/08 09u30  ‘Zo wordt Netflix echt een vloek’In De Kwestie: zitten we te wachten op meer streamingsdiensten?
24/08 08u30  ‘Jammer, dat broekje leidt een eigen leven’Te bloot, te gestyled, te vaak op Ibiza: topstylist Jeroen Kamphorst had het zwaar tijdens de Teen Choice Awards in Los Angeles.
24/08 08u15  Dionne Stax emotioneel bij laatste journaalDionne Stax heeft vrijdagavond haar laatste NOS Journaal gepresenteerd. Vol emotie houdt ze haar afscheidsspeech.
24/08 07u30  Hitteplan van kracht in heel NederlandWegens voorziene hoge temperaturen stelt het RIVM zaterdag weer het Nationale Hitteplan in voor heel Nederland.
24/08 07u30  Mars in Amsterdam tegen gebruiken van dierenDierenrechtenorganisaties houden zaterdag in Amsterdam de The Official Animal Rights March. De mars tegen elke vorm van het gebruiken, misbruiken en uitbuiten van dieren wordt voor de tweede keer in Nederland gehouden.
24/08 07u30  OM vraagt Spanje om heropening zaak DewiHet Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft de onderzoeksrechter in het Spaanse Gerona verzocht om strafrechtelijk onderzoek te doen naar de dood van Dewi de Koster (21) in Lloret de Mar, vorige maand. Dat is een zeer uitzonderlijke stap.
24/08 07u15  Rainbow Warrior III legt de loopplank uitDe Rainbow Warrior III, een van de drie actieschepen van Greenpeace, is voor het eerst in vijf jaar weer eens in Amsterdam. Wie dat wil, kan zaterdag en zondag een kijkje aan boord nemen en een rondleiding van een halfuur krijgen.
24/08 07u00  ’Onderzoek dood Dewi’Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft de onderzoeksrechter in het Spaanse Gerona verzocht om strafrechtelijk onderzoek te doen naar de dood van Dewi de Koster (21) in Lloret de Mar, vorige maand. Dat is een zeer uitzonderlijke stap.
24/08 01u00  Heel Nederland lamgelegdDe BV Nederland komt piepend tot stilstand. Woningen worden niet gebouwd, de wegenaanleg ligt stil en milieuvriendelijker stallen vergelen op de tekentafel. Waarom? De kern van het probleem ligt in de lappendeken van ruim honderd natuurgebieden die we zelf hebben aangewezen. Gaat het leefmilieu van het hoogveenmos en de struikheide boven alles? Hoe kon Nederland zichzelf zo vastdraaien?
24/08 01u00  ’We hebben onszelf gegijzeld’De knuppel in het hoenderhok. Zo zwengelt boerenvoorman Marc Calon de opgelaaide discussie aan rond het stikstofbeleid. De voorzitter van de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland stelt de vaak verzwegen, ongemakkelijke vraag: „Zijn er niet te veel versnipperde natuurgebieden in Nederland? Is daar wel plaats voor in onze dichtbevolkte metropool?”
24/08 01u00  ’Lappendeken aan groen remt groei economie’Nederland telt te veel versnipperde natuur. Werkgeversorganisaties VNO en LTO willen van die lappendeken af om economisch verder te groeien zonder problemen met stikstofuitstoot.
23/08 23u45  Kind stuurt burgemeester brief na doodrijden poesDe burgemeester van Emmen heeft deze week een bijzondere, maar evenwel verdrietige brief gekregen. De veelzeggende tekening is afkomstig van een kind dat zijn poes is verloren.
23/08 21u30  Moeder Joling weigert verjaardagscadeauGerard Joling brengt voor de 90ste verjaardag van zijn moeder een wel heel uniek cadeautje mee, maar of ze hier nu zo blij mee is...
23/08 20u45  Capellenaar schrikt wakker van meegereisde vogelspin: ’Nachtmerrie’Een grote vogelspin, de zogeheten tarantula, is recent opgedoken in Zuid-Holland. Het beest was vanuit Colombia meegereisd naar Capelle aan den IJssel.
23/08 20u45  'Deelnemers vielen als dominostenen flauw'Tijdens de perspresentatie van Expeditie Robinson komen de gekste verhalen van deelnemers voorbij.
23/08 20u00  NVWA waarschuwt voor botervervanger van JumboNaturli’ Foods haalt het product ’Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten.
23/08 19u30  Oudemirdum vecht voor doorstart geliefd pretparkFriesland is een geliefd pretpark armer, nu Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum dit weekend de deuren sluit. Het is een begrip in Gaasterland en erbuiten: verschillende generaties hebben hier herinneringen liggen. Verdrietige bezoekers willen een doorstart: „We moeten er alles aan doen om het park te behouden.”
23/08 19u30  Rutte vertelt grappige anekdote over JohnsonAls Mark Rutte zich uitlaat over Boris Johnson kan hij een glimlach niet onderdrukken.
23/08 19u30  Nationaal hitteplan veetransport van krachtVanwege de verwachte hoge temperaturen is vanaf zaterdag het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De maatregel duurt tot en met dinsdag.
23/08 19u15  Stadswandelingen in Amsterdam aan bandenRondleidingen in de Amsterdamse binnenstad moeten per 1 april volgend jaar aan veel strengere regels voldoen. Zo stelt het hoofdstedelijke college van burgemeester en wethouders.
23/08 19u15  Nieuw soort bij gespot in NederlandIn Nederland is een nieuwe bijensoort waargenomen, meldt Nature Today vrijdag. Het gaat om de Anthidium septemspinosum, die de zwartpootwolbij wordt genoemd. In totaal leven er nu 361 soorten bijen in Nederland.
23/08 18u45  Insuline-spuiter kwam net op tijd bij zinnenDe 53-jarige Fokje S. uit Franeker hoeft niet de cel in voor het inspuiten van insuline bij haar ex-vriend. Die overleefde doordat de vrouw bij zinnen kwam voordat de daad fataal afliep. Ze belde nog net op tijd 112.
23/08 18u15  Massale leegloop koningshuis: royals onder vuurGedoe en chaos aan het Luxemburgse hof. Al jaren vertrekken er af en aan personeelsleden. Koningshuisdeskundige Pieter Klein Beernink vindt de rol van hertogin Maria Teresa hierin opvallend.
23/08 18u00  Pegida demonstreert voor stadhuis EindhovenAnti-islambeweging Pegida gaat zondag voor het stadhuis in Eindhoven demonstreren. De gemeente heeft daarvoor een vergunning afgegeven. Tot nog toe weigerde Pegida voor het gemeentehuis actie te voeren, omdat de beweging bij de Al Fourqaan-moskee in de Brabantse lichtstad wil demonstreren. Maar daarvoor geeft de gemeente geen vergunning.
23/08 18u00  Auw: geslachtsblessure voor Kees TolEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
23/08 17u45  Oproep: ga jij weleens met je ouders of kinderen naar festivals?Het is voor sommige jongeren de absolute nachtmerrie: samen met je ouders op stap. Anderen vinden dit juist gezellig.
23/08 17u45  Somalische Brexit-terugkeerders krijgen huisEen Somalisch-Nederlands gezin dat uit Birmingham naar Nederland is gevlucht, moet per direct een huis krijgen in Almere. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht vrijdag in een spoedprocedure.
23/08 17u45  Geen problemen gevonden bij dak GalgenwaardHet dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht is in orde. De overkappingen van de vier tribunes zijn donderdag en vrijdag extra gecontroleerd en daarbij zijn „geen kapotte verbindingen of gescheurde lassen geconstateerd, de kust is veilig”, zegt stadiondirecteur Jan Spelt. De wedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo kan gewoon doorgaan en alle supporters kunnen plaatsnemen op de tribunes.
23/08 17u30  Waardig afscheid huisdier: ’Overlijden soms zwaarder dan van familielid’Wat doen we met onze huisdieren als die zijn overleden? Minoes en Fikkie verdienen ook een laatste rustplaats met een waardige uitvaart, vinden veel mensen. „Het overlijden van een dier is soms zwaarder dan dat van een familielid.”
23/08 17u30  Saaie speelronde? Nee hoor, hierom wordt het leuk!Ajax, AZ, Feyenoord en PSV hoeven dit weekend niet in actie te komen, om rekening te houden met hun Europese speelschema. We missen dus een hoop wedstrijden, maar chef voetbal Valentijn Driessen vertelt waarom je toch voor je tv moet kruipen.
23/08 17u30  Koning dankt voor steun na overlijden prinses ChristinaNamens de koninklijke familie heeft koning Willem-Alexander vrijdag een dankwoord uitgedaan voor de steunbetuigingen bij het overlijden van prinses Christina. Zij werd donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd.
23/08 17u15  Prins Charles en prinses Beatrix bij Airborne-herdenkingDe Britse prins Charles en prinses Beatrix zijn op zaterdag 21 september bij de Airborne Herdenkingen in de regio Arnhem. Zij wonen de 75-jarige herdenking van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide bij Ede bij. Prins Charles bezoekt ook het Airborne Museum in Oosterbeek.
23/08 17u15  Zaak-Nicky: ’Besloten schouw is censuur’Eén dag voor de rechtbank Limburg een schouw houdt op de Brunssumerheide, wordt bekend of er alsnog een cameraploeg aanwezig mag zijn. De schouw maakt onderdeel uit van de zaak-Nicky Verstappen.
23/08 17u00  Verlinde: ‘Dat is de goden verzoeken!’Nieuwe musicals, het einde van 6Inside, en het herstelde contact met Joop van den Ende: Albert Verlinde is te gast bij Maarten Steendam.
23/08 16u45  ‘Besloten schouw is censuur’Eén dag voor de rechtbank Limburg een schouw houdt op de Brunssumerheide, wordt bekend of er alsnog een cameraploeg aanwezig mag zijn. De schouw maakt onderdeel uit van de zaak-Nicky Verstappen.
23/08 16u15  Rutte bezorgd om branden AmazonegebiedHet kabinet vindt de branden in het Amazonegebied zeer schokkend. „Wij zijn daar bezorgd over”, zegt premier Rutte.
23/08 16u00  Bizarre viagra-prank in feestcaféIn een feestcafé in Lloret de Mar wordt een opmerkelijke grap met een collega uitgehaald zodat hij eindelijk een keer met een meisje in bed belandt. Lloret is van Ons zie je iedere vrijdag en zondag op telegraaf.nl en YouTube.
23/08 15u45  Miljarden aan investeringen: hier gaat het heenKabinetsleden houden de kaken stijf op elkaar als het gaat over de komende investeringen van de Nederlandse overheid. Chef parlementaire redactie Wouter de Winther kan wél vertellen waar de miljardeninvesteringen heen gaan.
23/08 15u30  Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol inRijkswaterstaat treft maatregelen wegens de verwachte hitte. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur geldt het zogenoemde hitteprotocol. Dat betekent dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct geholpen worden door een berger.
23/08 15u30  Vrouw (36) neergestoken in ziekenhuis GoudaEen 36-jarige vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een steekpartij in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De vrouw wist zichzelf op te sluiten in het toilet en vervolgens de politie te waarschuwen. Een 47-jarige mannelijke verdachte uit Haastrecht is inmiddels aangehouden.
23/08 15u16  Vrouw neergestoken in ziekenhuis GoudaEen vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een steekpartij in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Een mannelijke verdachte is inmiddels aangehouden.
23/08 15u01  Gênant: brandweer bevrijdt meisje uit basketbalnetDe Emmense brandweer is donderdagavond voor een wel heel bijzondere reddingsactie uitgerukt. Een meisje zat namelijk klem in een stalen basketbalnetje.
23/08 14u46  Opnieuw FvD’er van Baudet naar OttenOpnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten van Flevoland zit.
23/08 14u30  Grapperhaus: ’Oplossing móet in Thais rechtsstelsel passen’Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft een „bemoedigend” gesprek gehad met de premier van Thailand over de zaak van de Nederlandse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Van Laarhoven (58) is in Thailand tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
23/08 14u30  Explosie woning Hoensbroek mogelijk door granaat politieDe explosie die donderdagavond plaatshad in een woning in Hoensbroek, gemeente Heerlen, is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van het binnenvallend arrestatieteam van de politie. Dat zei een woordvoerster van de politie vrijdag tijdens een persbijeenkomst. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de granaat, die bedoeld is om een verdachte te desoriënteren, de explosie heeft veroorzaakt.
23/08 14u15  Stuntpiloot speelt met straaljagerIn Oekraïne stunt een piloot met een straaljager op slechts een paar meter afstand van de fotografen.
23/08 14u00  Nederlands bedrijf achter bitcoinreclames FacebookMinstens één Nederlandse onderneming is betrokken bij de verspreiding van bitcoinadvertenties op Facebook met foto’s van bekende Nederlanders. Dat meldt Brandpunt+.
23/08 14u00  Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en HowickJustitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.
23/08 13u45  Justitie zag wegloopactie Lili en Howick aankomenJustitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.
23/08 13u30  Aanhoudingen na vondst 3000 kilo cocaïne Rotterdams havengebiedDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes verdachten aangehouden wegens een grote cokevondst. Zij werden ingerekend na een inval in een bedrijfspand in de Waalhaven in het Rotterdamse havengebied. De douane trof de twee partijen cocaïne, samen bijna 3000 kilo, eerder deze week aan.
23/08 13u15  Man (44) vast om brand in pand Leger des HeilsDe politie heeft een 44-jarige man uit Beekbergen (Gelderland) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van een brand in een pand van het Leger des Heils op donderdagavond.
23/08 13u00  Nacht in de rij voor Ariana: ‘Ben niet eens fan’Popster Ariana Grande treedt vrijdagavond op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Voor de ingang zitten de grootste fans al uren te wachten tot de concertzaal opengaat.
23/08 12u45  Zeventien ’geldezels’ opgepakt wegens WhatsApp-fraudeDe politie heeft zeventien mensen uit Apeldoorn en omgeving aangehouden voor fraude via WhatsApp. De verdachten (in de leeftijd van 16 tot en met 72 jaar) zouden hun bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan criminelen om te fungeren als ’geldezels’. Volgens de politie maakten criminelen ruim 80.000 euro buit. Zij zijn nog niet opgepakt.
23/08 12u31  Onderzoek na vondst lijk in woning ’s-GravenzandeDe politie heeft een onderzoek ingesteld na de vondst van een overleden persoon donderdagmiddag in een woning in het Zuid-Hollandse ’s-Gravenzande. Dat zegt een politiewoordvoerder.
23/08 12u31  Stevige impuls woningmarktDe coalitie wil de komende jaren de knip trekken om de woningmarkt een impuls te geven. Bronnen melden aan De Telegraaf dat VVD, CDA, D66 en CU daarvoor opgeteld twee miljard euro gaan vrijmaken. Het geld is bedoeld om het opzetten van nieuwe woonwijken te stimuleren. Daarnaast wordt het budget gebruikt om voorzieningen voor die woonwijken te betalen.
23/08 12u15  Zorggroep in ban van stalkende molBij de Friese zorggroep Kwadrant blijkt een levensecht ’Wie is de mol?’ te hebben gespeeld. Een bombardement van honderden anonieme sms-berichten en brieven die tot doel hadden om toenmalig bestuursvoorzitter Roelof Jonkers te beschadigen, hebben bij de zorginstelling geleid tot een zoektocht naar een mol.
23/08 12u00  Kaag bezorgd om branden Amazonegebied: ’Verschrikkelijke beelden’Nederland is bezorgd over de natuurbranden in het Amazonegebied. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) spreekt van „verschrikkelijke beelden” en zegt dat het kabinet de situatie kritisch volgt.
23/08 11u45  Grapperhaus: Thailand werkt mee aan oplossingDe Nederlandse en Thaise autoriteiten gaan een oplossing zoeken voor de in Thailand gedetineerde ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet dat weten na een gesprek met de Thaise premier en minister van Justitie.
23/08 11u45  Noorse politie: ’Kamphuis tijdens kajakken verongelukt’De vermiste Nederlander Arjen Kamphuis is zeer waarschijnlijk tijdens het kajakken verongelukt. Dat concludeert de Noorse politie na onderzoek. Ze hebben het onderzoek daarom gesloten.
23/08 11u45  Kat Kees in keel geschoten met luchtbuksDe baasjes van Kees schrokken zich dood, toen hun kat na een avondwandeling in Geleen met een kogeltje in zijn keel thuiskwam. Wie doet nou zoiets? Een foto van de gewonde kat is inmiddels duizenden keren gedeeld op sociale media.
23/08 11u30  Leger des Heils: we zitten overvol met daklozenHet Leger des Heils is niet verbaasd over de verdubbeling van het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar. „Wij constateren dat er een groeiend beroep op ons wordt gedaan. We zitten overvol. Het is echt nijpend zo nu en dan”, zegt een woordvoerder.
23/08 10u45  Derde regionale hittegolf op komst: tot wel 30 graden!Berg je paraplu maar weer op, want de warmte komt onze kant op! In het zuidoosten van het land staan alle seinen op groen voor een derde regionale hittegolf. Donderdag werd het al rond de 25 graden in de oostelijke helft van Noord-Brabant en in Noord-Limburg. Vandaag, in het weekeinde en ook begin volgende week blijft het kwik daar (zeer ruim) boven de 25 graden uitkomen. De dertig graden wordt met gemak aangetikt.
23/08 10u15  Balotelli van Den Helder spoorloosZo heb je de ’Balotelli’ van het noorden met een transferwaarde van 100.000 euro in je amateurteam, zo heb je niets.
23/08 10u00  Indonesiërs genieten: ’Wat is het rustig in Amsterdam’In het Rijksmuseum van Oudheden aan het Leidse Rapenburg is het muisstil op deze warme zomerdag die niet uitnodigt om cultureel te doen. Behalve voor wie in Jakarta woont, waar het steevast ruim dertig graden is. Drie toeristen uit de Indonesische hoofdstad bewonderen dan ook onbewogen de Romeinse cultuurschatten. Met de jas aan: „De temperatuurverschillen in Nederland zijn enorm. De ene dag loop je te puffen, daags erna is het zomaar tien graden koeler.”
23/08 10u00  Bijzondere witte hondshaai bij EcomareHet Texelse Ecomare heeft een bijzondere nieuwe bewoner: een bijna helemaal witte hondshaai. Het gaat om een vrouwtje van naar schatting vier tot zeven jaar. Dat dit dier al zo oud heeft kunnen worden, is erg zeldzaam, zegt hoofdverzorger van het zeeaquarium van Ecomare Jarco Havermans. „Dit is of een heel snugger dier, of ze heeft veel geluk gehad in haar leven.”
23/08 09u45  Nieuwe studenten bedreigd: ’Ik ben voortaan jullie drugsdealer’Een agressieve drugsdealer heeft een groep nieuwe Tilburgse studenten bedreigd met een mes. De jongeren moesten onder dwang zijn nummer in hun telefoon zetten: ’Ik ben voortaan jullie drugsdealer’.
23/08 09u45  Kort geding media om schouw VerstappenMag een cameraploeg van samenwerkende media wel of niet aanwezig zijn bij een schouw op de Brunssumerheide die wordt gehouden in de zaak-Nicky Verstappen?
23/08 08u30  Twee jongeren verlamd door lachgasTwee twintigers zijn als gevolg van het overmatig gebruik van lachgas, met een gedeeltelijke dwarslaesie in ziekenhuis MST in Enschede beland. Het is niet duidelijk of ze er ooit nog helemaal bovenop komen en blijvend letsel overhouden aan het gebruik.
23/08 08u30  Voor uitgeven geld genoeg ideeën aan BinnenhofNa jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.
23/08 08u00  ’Niet langer achter de witwassers aanhobbelen’Zowel justitie als De Nederlandsche Bank zet de achtervolging in op banken die niet scherp zijn op witwaspraktijken. ING moest al schikken en ABN Amro ligt onder het vergrootglas. Managementadviseur Mark Griep spoort aan tot een andere strategie tegen financiële criminaliteit.
23/08 08u00  ’Gezochte Aldijr Marlin (22) betrokken bij tweede schietincident’De 22-jarige Aldijr Marlin houdt zich al tijdenlang schuil voor de politie, terwijl hij in een doodsstrijd verwikkeld lijkt met criminele opponenten.
23/08 07u45  ’Aldijr Marlin (22) betrokken bij tweede schietincident’De 22-jarige Aldijr Marlin houdt zich al tijdenlang schuil voor de politie, terwijl hij in een doodsstrijd verwikkeld lijkt met criminele opponenten.
23/08 06u00  Bemoeienis Grapperhaus blijft kwetsbare zaakLef kan minister Ferd Grapperhaus (Justitie) niet worden ontzegd. Vandaag praat hij in Bangkok met de Thaise autoriteiten over de kwestie Van Laarhoven. De Tweede Kamer had hem opgeroepen zich sterk te maken voor de ex-coffeeshophouder, omdat een Nederlands verzoek ertoe heeft geleid dat hij in Thailand vervolgd en opgesloten werd.
23/08 05u30  Voor uitgeven geld genoeg ideeën op BinnenhofNa jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.
23/08 01u30  Extra plus voor middeninkomensDe coalitie is het eens geworden over de belastingmaatregelen voor komend jaar. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat er een forse extra lastenverlichting voor burgers komt ter grootte van drie miljard euro. Het geld moet vooral ten goede komen aan de middeninkomens.
23/08 01u00  Verwarde man blaast huis op, twee gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning opgeblazen.
23/08 00u45  Coalitiepartijen eens over belastingplannenDe coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.
23/08 00u30  Coalitiepartijen eens over belastingplannen (2)De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.
22/08 23u30  ’Paniek’ bij brand Leger des HeilsBehoorlijk chaotisch en onoverzichtelijk. Zo omschrijven de opgeroepen hulpdiensten donderdagavond de situatie rond een in brand staand pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat in Beekbergen.
22/08 23u15  Arrestaties bij voetbalstadion EnschedeDe politie heeft in Enschede veertien Belgen aangehouden die, nadat ze eerst de gemeente uit waren gestuurd, weer terugkwamen. In Enschede was een noodbevel van kracht om ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd van AZ tegen Royal Antwerp FC tegen te gaan.
22/08 23u00  Meisje zit vast in basketbalnetHoe ze erin is gekomen is een raadsel, maar de brandweer moest eraan te pas komen om een meisje te bevrijden uit een basketbalnetje in Emmen.
22/08 23u00  Gifmysterie rond ’gekkenhuis’ in Zuidlaren„Het wordt met de dag gekker”, verzucht bewoonster Deva Madhuri (vertaald naar Goddelijke Lieflijkheid in het Sanskriet) met nadrukkelijk opgetrokken wenkbrauwen. „Dit geloof je toch gewoon niet?” Ze duidt op inmiddels al een aantal vreemde vondsten rond het Noorder Sanatorium, waar deze ’vrijgevochten ziel’ samen met anderen antikraak woont. Maar voor hoe lang nog?
22/08 23u00  Iedereen terecht; zoektocht in brandend pand voorbijDe zoektocht naar twee personen in een branden gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen is voorbij
22/08 20u45  Vijfhonderd kinderen in Groningen timmeren erop losBouwgrage kinderen uit Groningen en omgeving timmeren er tot vrijdag de hele dag flink op los. De ondernemende jonge garde doet dat graag op het uitgestrekte terrein van de voormalige suikerfabriek aan de westkant van de Martinistad. ,,Superleuk!’’, juicht een aantal enthousiastelingen van de ongeveer vijfhonderd jeugdige bouwers aan ‘Timmerdorp Groningen’. Hamers, zagen, een lading spijkers, tonnen hout en geconcentreerde gezichten met rode konen domineren de drukke timmerdagen.
22/08 20u30  Hans de Boer: ’Nu is het moment voor project Schiphol op zee’Het is goed dat de politiek nu eindelijk gaat investeren in de economie en een investeringsfonds wil optuigen. Het kabinet zou daarbij haast moeten maken met grote projecten als Schiphol op zee en de aanleg van de Lelylijn naar het noorden.
22/08 20u30  Twee mensen zoek in brandend pand Leger des HeilsDe brandweer is op zoek naar twee personen in een gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen dat in brand staat. Het gaat om een pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat. De brandweer is bezig met de ontruiming.
22/08 20u15  Grote brand in pand Leger des Heils BeekbergenIn een pand van het Leger des Heils in de Gelderse plaats Beekbergen woedt een grote brand. Het gebouw wordt ontruimd. Mogelijk bevinden zich nog twee mensen in het pand. Uit de eerste verdieping komt dikke rook.
22/08 19u00  1500 varkens sneuvelen in stalbrandBijna 1500 varkens zijn donderdag om het leven gekomen als gevolg van een zeer grote stalbrand in Streefkerk (Zuid-Holland). Slechts vijftien varkens konden worden gered uit de vuurzee, meldt de brandweer.
22/08 19u00  'Volkswagen heeft nog een hele weg te gaan'Donderdag heeft Volkswagen een nieuwe koers gepresenteerd, wat ze van hun imagoschade moet afhelpen. Imagodeskundige Ralph van Disseldorp vertelt of dit gaat lukken.
22/08 18u45  Grapperhaus’ zeldzame missie naar de Thaise helEen minister die naar het buitenland gaat om te onderhandelen over een Nederlander die er een langdurige straf uitzit. Het is zeer uitzonderlijk en dat maakt de missie van minister Grapperhaus naar Thailand voor oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven interessant. Wat staat de Brabander te wachten?
22/08 18u31  ’Zo’n groot schip als de Titanic is een feestmaal’Langzaam maar zeker verdwijnt het immense wrak van de Titanic. Want zelfs het megaschip is op de zeebodem geen partij voor metaal-etende bacteriën, stroming en corrosie. „Het is verrassend wat micro-organismen allemaal kunnen afbreken”, aldus Pierre Offre van onderzoeksinstituut NIOZ.
22/08 18u31  Jos Wienen blij met minder beveiligingBurgemeester van Haarlem Jos Wienen is opgelucht dat hij niet meer zo streng beveiligd wordt, vertelt hij tegen de regionale omroep NH Nieuws. Donderdag werd bekend dat het niveau van de beveiliging is afgeschaald. 'Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen', zegt hij.
22/08 18u15  Motorrijder komt om door ongeval bij GroningenEen motorrijder is donderdagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval op de Noordzeeweg (N370) bij Groningen. Gegevens over het slachtoffer zijn nog niet bekend.
22/08 18u15  Grote brand in varkensstal StreefkerkIn een varkensstal in Streefkerk (Zuid-Holland) woedt donderdagmiddag brand. Het gaat volgens de brandweer om een grote varkensstal. Hulpdiensten zijn ingezet om de dieren te redden.
22/08 18u00  'Volkswagen, doe wat je zegt!'Donderdag heeft Volkswagen een nieuwe koers gepresenteerd, wat ze van hun imagoschade moet afhelpen. Imagodeskundige Ralph van Disseldorp vertelt of dit gaat lukken.
22/08 17u45  Verliefde Max deelt intieme kiekjesEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
22/08 17u31  Overleden nijlpaard Emmen was genderneutraalEen dinsdag in Wildlands Adventure Zoo overleden 11-jarig nijlpaard had zowel mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.
22/08 17u31  Makelaar weet niet dat hij huis met mysterieus gangenstelsel verkooptHet huis in de Utrechtse wijk Lombok met het mysterieuze gangenstelsel van maar liefst achttien meter lang is verkocht. Dat zegt de verkopende makelaar, die echter niets weet van de geheime gangen; ook is onduidelijk of de kopers ervan wisten.
22/08 17u16  Confronterend: Temptation-Thomas ziet zoenende vriendinIn Temptation Island lopen de gemoederen hoog op wanneer Thomas ziet hoe zijn vriendin Yasmin met een verleider aan de haal gaat. De hele aflevering zie je nu op Videoland.
22/08 17u00  Rutte in zijn nopjes na overleg met MerkelRustig aan, dan breekt het lijntje niet. Dat was de boodschap van premier Rutte en bondskanselier Merkel na afloop van het Duits-Nederlandse kabinetsoverleg in het Catshuis over klimaatbeleid in beide landen. „Het gaat niet om verboden en geboden”, zei Merkel, die Rutte prees voor het klimaatakkoord, waarbij inspraak van belangengroepen was georganiseerd in de zogeheten klimaattafels.
22/08 17u00  Haga Lyceum vindt aangeboden schoolgebouw ’niet acceptabel’Het omstreden Cornelius Haga Lyceum vindt het schoolgebouw aan de Reinaert de Vosstraat dat hen door de gemeente Amsterdam is aangeboden ’niet acceptabel’. Dat schrijft onderwijswethouder Marjolein Moorman aan de Amsterdamse gemeenteraad.
22/08 17u00  Gilze en Rijen gaat ’hittewimpel’ toch halenDe Brabantse gemeente Gilze en Rijen gaat de ’hittewimpel’ vrijdag toch ophalen in het Gelderse Warnsveld. Ingrid Langen, directeur van de culturele centra in Gilze en Rijen, heeft zich donderdag bij het college gemeld en gaat het kleinood nu namens het college ophalen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
22/08 16u30  Lek in beveiliging bajes ZaanstadHet Justitieel Complex Zaanstad is na eerder uitgelekte beelden van feestende gevangenen en enkele smokkelzaken opnieuw in verlegenheid gebracht. Twee medewerkers zijn naar huis gestuurd vanwege een luchtdrukwapen dat door de beveiliging was gekomen.
22/08 16u15  ‘Prinses Christina wilde een fleurige uitvaart’De koninklijke familie heeft afscheid genomen van prinses Christina, die vorige week op 72-jarige leeftijd overleed. Koningshuisdeskundige Pieter Klein Beernink vertelt over de opvallend kleurrijke uitvaart.
22/08 16u15  ‘Hier wordt geen enkele wet meer gehandhaafd’Krakers, boerkaverboden en vuilnis op straat: het lijkt wel of er in Amsterdam geen enkele wet meer wordt gehandhaafd. En verder: de middenklasse in Nederland is jarenlang door de overheid als pinautomaat gebruikt, en de uitholling van die middenklasse zorgt ervoor dat de sociale samenhang van onze samenleving in gevaar is. Dat en meer in de nieuwe podcast ‘Het Land van Wierd Duk’, beluister hem hieronder of via iTunes en Spotify.
22/08 16u01  16.000 kippen komen om bij stalbrandBij een stalbrand op een boerderij aan de Bunschoterweg tussen Nijkerk en Bunschoten, zijn 16.000 kippen om het leven gekomen. Rond 03.00 vannacht brak er brand uit in de stal. Met daglicht is de schade pas goed te zien.
22/08 15u45  Ciska (83) sinds dinsdagavond spoorloosDe 83-jarige Ciska Kapteijns uit Den Bosch is sinds dinsdagavond vermist. Rond kwart voor 11 ’s avonds verliet de vrouw haar appartementencomplex. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.
22/08 15u30  Beveiliging bedreigde burgemeester Haarlem verminderdDe beveiliging van de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen is flink afgeschaald. Wienen kan weer zonder beveiliging over straat en woont geregeld weer thuis. Dat zegt hij in een interview met NH Nieuws.
22/08 15u15  Ongeval na verkeersruzie: 3 zwaargewondenIn Rotterdam zijn woensdagavond drie mensen zwaargewond geraakt door een aanrijding. De politie denkt dat er een verkeersruzie voorafging aan het ongeval en zoekt getuigen.
22/08 15u15  Nieuwe gebreken in mortieren MaliHet mortierongeval in Mali dat in juli 2016 aan twee Nederlandse militairen het leven kostte, is mogelijk veroorzaakt doordat verschillende onderdelen van de gebruikte 60 millimeter-granaten niet de goede maat hadden.
22/08 15u15  ‘Ik vond zelfs ondergoed van de krakers’Nu de krakers het pand uit zijn kan eigenaar Salih Özcan het gebouw eindelijk gebruiken voor zijn autozaak. Al moet er nog veel gebeuren.
22/08 14u45  Cel voor man die studente (21) doodreedDe 37-jarige man uit Zeist die op 9 maart een Ierse studente heeft doodgereden in Utrecht, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een halfjaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook bepaalde de rechter dat de man drie jaar geen auto mag rijden. Hij reed de 21-jarige vrouw dood op de Biltsestraatweg. De man reed na het ongeluk door en meldde zich een dag later pas bij de politie.
22/08 14u30  Rutte ontvangt Merkel voor klimaatoverlegPremier Mark Rutte ontvangt donderdag de Duitse bondskanselier Angela Merkel en drie van haar ministers in het Catshuis voor een overleg over de aanpak van klimaatverandering.
22/08 14u15  Partijen positief over pot met geldVerschillende politieke partijen reageren alvast enthousiast op het plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de overheid investeringen kan doen. Ze opperen direct ideeën over waar het geld naartoe moet.
22/08 14u00  Bejaarde (86) knock-out geslagen en beroofdEen 86-jarige man uit Noordwijk is woensdagmiddag buitenwesten geslagen en van zijn Rolex-horloge en Ray-Banzonnebril beroofd. De twee verdachten gingen er volgens een getuige in een auto met Duits kenteken vandoor.
22/08 13u30  ‘Miljardenplan kabinet is ingewikkelde puzzel’Om Nederland toekomstbestendig te houden in slechtere economische tijden moet er volgens het kabinet een miljardenfonds komen. DFT-columnist Martin Visser over de uitgelekte plannen.
22/08 13u30  Verdachte doodsteken meisje Breda langer vastDe verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat donderdag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.
22/08 13u15  Gilze-Rijen komt ’hittewimpel’ niet ophalenDe Brabantse gemeente Gilze-Rijen heeft niemand kunnen vinden die vrijdagmiddag de historische ’hittewimpel’ in het Gelderse Warnsveld kan komen ophalen. Burgemeester Jan Boelhouwer en zijn wethouders hebben vrijdagmiddag plotseling een vergadering en daarom is er niemand beschikbaar, heeft de secretaresse van twee wethouders per mail aan de organisatie in Warnsveld laten weten.
22/08 13u15  Koninklijke familie neemt afscheid van prinses ChristinaIn besloten kring werd vandaag afscheid genomen van prinses Christina die vorige week op 72-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van botkanker.
22/08 13u15  Kleurrijke uitvaart prinses ChristinaGeheel volgens haar eigen wensen neemt de koninklijke familie donderdag afscheid van prinses Christina (72).
22/08 13u01  Het schip dat zich vermomde als eiland bleek briljante zetMet het overlijden van het laatst nog levende bemanningslid Fulco Bouwmeester (101) is een van de beroemdste episodes uit de geschiedenis van de Koninklijke Marine definitief historie geworden; dat van de Hr. Ms. Abraham Crijnssen. Deze mijnenveger wist gecamoufleerd als eiland vanuit de haven van Soerabaja te ontkomen aan de Japanse bezetter.
22/08 12u30  Koninklijke familie begeleidt kist prinses ChristinaDe koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het lichaam van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.
22/08 11u45  Zoektocht drenkeling in Waal gaat verderDe zoektocht op de Waal bij Ochten naar een man die woensdagavond tijdens het zwemmen verdween, wordt donderdagmiddag voortgezet. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen gaat speuren met sonarboten. Daarbij wordt waarschijnlijk ook stroomafwaarts gezocht, aldus een woordvoerster van de politie. Zij zei eerder dat de zoektocht was gestaakt.
22/08 11u30  Toerist moet meedoen aan volkstelling KeniaNederlandse toeristen die komend weekend in Kenia verblijven, moeten meedoen aan de volkstelling die daar wordt gehouden. Dat laat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.
22/08 10u31  Nederlandse komt om bij verkeersongeluk BelgiëBij een verkeersongeluk in het zuiden van België is woensdagavond een Nederlandse vrouw om het leven gekomen. Haar twee dochtertjes die bij haar in de auto zaten bij een aanrijding met een vrachtwagen verkeren in levensgevaar, meldt het Openbaar Ministerie in Namen.
22/08 10u15  Horrorverblijf voor gestrande toeristen: ’Beestjes op matras en losse kabels’Als alles goed gaat, zijn de 189 Nederlandse passagiers die al twee dagen vastzitten in Montenegro vanwege een kapot vliegtuig, onderweg naar huis. Een vliegtuig van TUI bleek bij een tussenstop vanuit Macedonië zo defect dat het nu al sinds dinsdag aan de grond staat. Voor de gestrande reizigers werd een vervangend hotel geregeld in Cetinje, maar veel reizigers waren niet tevreden met het verblijf dat TUI voor hen had geregeld: het hotel Grand had, zo vertellen reizigers, zijn beste tijd op het zachtst gezegd gehad.
22/08 09u45  Hans de Boer: ’Pensioenkortingen kunnen voorkomen worden’In aanloop naar Prinsjesdag spreken Martin Visser en Herman Stam met de mensen die er deze weken echt toe doen. Werkgeversvoorzitter Hans de Boer doet in deze podcast een oproep aan het kabinet: nu is de tijd om die pot met geld uit te geven, want alleen zo blijft ons land economisch gezond. Ook denkt hij dat de aanstaande pensioenkortingen voorkomen kunnen worden.
22/08 09u16  IJ-Kabelbaan Amsterdam komt eraanHet lijkt futuristisch, maar is dichterbij dan ooit: een kabelbaan die over het Amsterdamse IJ een nieuwe openbaarvervoerverbinding wordt. Initiatiefnemers Bas Dekker en Willem Wessels kwamen met het idee, dat op zo veel enthousiasme kan rekenen dat het zeer waarschijnlijk werkelijkheid wordt.
22/08 09u00  Monument voor Wilhelmina ’roest weg’Het vergeten Wilhelminamonument in Rijswijk moet weer op de kaart worden gezet. De iconische lantaarn, die door de Rijswijkse bevolking werd geschonken ter ere van het 40-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina, staat volgens de Historische Vereniging Rijswijk ’weg te roesten’ in een park en moet daarom hoognodig de plek krijgen die het verdient.
22/08 09u00  Live: Rechtszaak roofmoord MaastrichtTwee mannen staan vandaag terecht in de rechtbank van Roermond voor de gewelddadige dood van Soufian Lahnstein uit Meerssen. Het is de tweede van drie procesdagen.
22/08 08u15  Puber scheurt met 165 km per uur over Amsterdamse ringDe politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de A10 Noord bij Amsterdam een 15-jarige bestuurder van een auto aangehouden. De jongen reed 165 kilometer per uur waar 100 kilometer is toegestaan, laat de politie via Twitter weten.
22/08 07u46  ’Oplossing nodig voor stikstofuitspraak’Bouwconcern Heijmans verwacht dat er een oplossing zal komen voor de stilvallende wegen- en woningbouw in Nederland als gevolg van de stikstofuitspraak van de Raad van State. Het aantal bouwvergunningen daalt daarnaast in een rap tempo.
22/08 07u30  Familie neemt afscheid van prinses ChristinaDe koninklijke familie neemt donderdag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.
22/08 07u15  Dak van stadion Galgenwaard gecontroleerdHet dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht wordt donderdag extra gecontroleerd. Een ploeg gaat alle lasverbindingen boven de vier tribunes controleren. Als het nodig is, gaat het werk op vrijdag door. Aanleiding is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar.
22/08 07u00  Geen gaswinning bij natuur vanwege stikstofDe overheid moet olie- en gaswinningsprojecten in de buurt van beschermde natuurgebieden voorlopig niet toestaan als deze leiden tot stikstofuitstoot. Daarvoor pleiten meerdere lokale actiegroepen tegen gaswinning in een open brief aan Johan Remkes, die in opdracht van minister Carola Schouten (Natuur) werkt aan een advies over het stikstofbeleid. Dat beleid is eind mei door de Raad van State ongeldig verklaard, met grote gevolgen.
22/08 05u30  Nederland stuurt alleen fregat naar Straat van Hormuz in EU-verbandNederland wil best een marineschip naar de Straat van Hormuz sturen om een veilige doorvaart af te dwingen, maar dan wel in Europees verband.
22/08 03u00  Kabinet breekt met streven om staatsschuld af te bouwenHet optuigen van een miljardenfonds om de economie te stutten was bedoeld als groot nieuws dat het kabinet op Prinsjesdag wilde onthullen. De Telegraaf kan vandaag al details melden over het onorthodoxe plan dat ervoor moet zorgen dat de welvaart in ons land op de langere termijn op peil blijft.
22/08 01u15  Coalitie broedt op miljardeninjectie voor economieDe coalitie broedt op een plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de economische groei op de lange termijn moet worden gewaarborgd. De Staat zal daarvoor fors extra moeten lenen op de kapitaalmarkt, wat voordelig is vanwege de historisch lage rente, melden bronnen aan De Telegraaf.
22/08 01u00  Kabinet broedt op miljardeninjectie voor economieDe coalitie broedt op een plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de economische groei op de lange termijn moet worden gewaarborgd. De Staat zal daarvoor fors extra moeten lenen op de kapitaalmarkt, wat voordelig is vanwege de historisch lage rente, melden bronnen aan De Telegraaf.
22/08 01u00  Kabinet breekt met streven om staatsschuld juist af te bouwenHet optuigen van een miljardenfonds om de economie te stutten was bedoeld als groot nieuws dat het kabinet op Prinsjesdag wilde onthullen. De Telegraaf kan vandaag al details melden over het onorthodoxe plan dat ervoor moet zorgen dat de welvaart in ons land op de langere termijn op peil blijft.
22/08 00u15  Moeten bepaalde hondenrassen niet verboden worden?Het bijtincident met drie gevaarlijke honden in Rotterdam is geen reden om de wet te veranderen. Het feit dat een 44-jarige vrouw daar dinsdagnacht door drie honden bijna aan stukken werd gescheurd, gaat niet tot een verbod leiden op bepaalde rassen.
21/08 23u00  Meerdere koeien dood na botsing met treinMeerdere koeien hebben woensdagavond tussen Wierden en Rijssen een botsing met een trein niet overleefd.
21/08 22u00  Britt Dekker 'bang voor mensen bij Talpa'Britt Dekker is druk bezig met het maken van een bioscoopfilm, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
21/08 22u00  Politie pakt racende 15-jarige automobilistDe politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de A10 Noord bij Amsterdam een 15-jarige bestuurder van een auto aangehouden. De jongen reed 165 kilometer per uur waar 100 kilometer is toegestaan, laat de politie via Twitter weten.
21/08 20u45  Massale zoektocht naar vermiste man in WaalIn de buurt van Ochtend zijn meerdere hulpdiensten woensdagavond op zoek naar een man, die tijdens het zwemmen in de Waal niet meer boven water is gekomen. Dit meldt de politie op Twitter.
21/08 20u45  Nederlanders vast in Montenegro door vliegtuigstoringWederom zitten er vakantiegangers van TUI vast op hun vakantiebestemming vanwege een vliegtuigstoring bij TUI. 189 Nederlanders zitten al sinds dinsdagmorgen vast in Tivat in Montenegro, omdat hun vlucht niet kan vertrekken.
21/08 20u45  'Drones worden president bijna fataal'Al minstens 2 keer redde Gerard Butler het leven van de Amerikaanse president. In Angel Has Fallen is hij zelf de hoofdverdachte van een moordaanslag op het staatshoofd. Marco Weijers heeft zijn mening weer klaar in De Recensie.
21/08 20u30  Oud-topman in zorg moet bijna 2 miljoen terugbetalen aan StaatDe voormalige bestuurder van de zorginstelling Zorg Stichting Vivence (ZSV) en zijn partner moeten in totaal 1.945.393 euro betalen aan de schatkist. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald tijdens de behandeling van een ontnemingsvordering. Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie eerder op de dag.
21/08 20u00  Gevangenisleven: ’Vogel op cel, tv-kijken en munt kweken’Schietspellen zijn er niet meer, maar gevangenen op de terroristenafdeling (TA) van gevangenissen hoeven nog niet weg te kwijnen van verveling. De TA, die volgende maand dertien jaar bestaat, biedt genoeg vertier aan gedetineerden van goede wil. Een beetje te veel, vindt een enkele medewerker.
21/08 19u45  ’Waar blijven de excuses van regering Indonesië?’De wonden die werden geslagen tijdens de dekolonisatie van Indonesië in 1945-1949, zijn nog altijd niet geheeld. Nederland bood in 2013 excuses aan voor de doden die door Nederlands toedoen vielen. De Federatie Indische Nederlanders vraagt van Indonesië een zelfde gebaar.
21/08 19u30  ‘Lastig om patroon te vinden in Bitcoin-koers’De crypto-zomer is rustig verlopen, en dus is het tijd om vooruit te kijken, zegt Tim Epskamp van Blockbay Capital.
21/08 19u15  ‘Amsterdamse toestanden’ op Groningse woningmarktKoelt de woningmarkt in grote steden als Den Haag en Rotterdam af, in bijvoorbeeld Eindhoven en Haarlem is juist nog sprake van oververhitting. Als gevolg van de sterk gestegen huizenprijzen en het schaarser wordend aanbod, wordt het hier steeds lastiger om een geschikte woning te vinden. Het aantal afgesloten hypotheken daalde er al met respectievelijk 10% en 16%. Groningen spant echter de kroon.
21/08 18u45  YouTuber fakete heel Lowlands bij elkaarThomas Brok, ook wel bekend als Korthom op YouTube, deed afgelopen week op social media alsof hij op Lowlands was. Tegenover Maarten Steendam biecht hij alles op.
21/08 18u45  ’Burgers afhankelijk van overheid door toeslagencircus’De middenklasse in Nederland staat onder druk. Dat is zorgwekkend want die middengroep is niet alleen een sociaal-economisch fenomeen, ze heeft ook een morele betekenis. Dat zegt financieel econoom en universitair docent Arjen Siegmann. „Het welzijn van de middenklasse en de burgerlijke waarden die zij representeert, zijn nodig voor een stabiele samenleving.”
21/08 18u15  Vijf vragen: gaat dat zo door met die huizenprijzen?Wie vorige zomer op de roodgloeiende woningmarkt toesloeg, heeft toch goede zaken gedaan. Huizen zijn alweer gemiddeld 7% duurder dan een jaar geleden. In alle provincies gingen de prijzen omhoog. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.
21/08 17u30  Aanrijding bus met 70 kinderen en auto op A58Op de snelweg A58 bij Oirschot is een touringcar met daarin 70 kinderen gebotst met een personenauto.
21/08 17u30  Briljante reactie op nieuwe pinautomatenDe geldautomaat wordt de geldmaat. Het lijkt slechts een naamsverandering, maar volgens deze man in Honselersdijk zal pinnen nooit meer hetzelfde zijn.
21/08 17u15  Oproep aan Feyenoord-supporters: ’Geen anti-Joodse spreekkoren’Feyenoord-supporters in de Rotterdamse Kuip wordt opgeroepen om tijdens de wedstrijd morgen tegen de Israëlische voetbalclub Hapoel Beer Sheva racistische spreekkoren achterwege te laten. Die oproep doen supportersverenigingen en wordt ondersteund door de Rotterdamse voetbalclub.
21/08 17u01  Krakers We are Here uit bedrijfspand gezetDe asielkrakers die een bedrijfspand in Amsterdam Westpoort kraakten en de rechtmatige eigenaar uit zijn pand hebben gezet, hebben het gebouw moeten verlaten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens het OM beoordeelde de brandweer het pand als te onveilig en is daarom besloten de krakers met spoed uit het gebouw te zetten.
21/08 16u31  Feiten en fabels over reisziekte: geen koffie, wél colaBochtige bergweggetjes en urenlange files op snikhete snelwegen: de lange autorit van het vakantieadres terug naar huis kan gevoelsmatig nóg langer duren als je last hebt van reisziekte. Oplossingen zijn er genoeg, maar wat helpt wel en wat niet? Jelte Bos, die als bewegingswetenschapper werkt voor TNO en de VU, geeft uitkomst in het web van feiten en fabels.
21/08 16u31  Listeria-bacterie gevonden in leverworst AHSupermarktketen Albert Heijn haalt de ’AH Leverworst (170 gram in plakjes)’ terug vanwege listeria. De bacterie is bij een kwaliteitscontrole gevonden in de pakjes met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019. Het gaat alleen om de producten met deze specifieke houdbaarheidsdatum.
21/08 16u15  Kort geding om schouw in zaak Jos B.Enkele landelijke media, waaronder De Telegraaf, hebben een kort geding aangespannen tegen de rechtbank Limburg en de gemeente Brunssum.
21/08 15u45  Jan Smit dist slome BelgenEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
21/08 15u30  Schrikken! Bezoekers achtbaan Efteling uur vast op hoogste puntPech op 37,5 meter hoogte, dan stap je niet zomaar even uit het karretje. Het overkwam bezoekers van de Efteling die woensdagmiddag in de achtbaan Baron 1898 stapten. Uiteindelijk zaten zij een uur lang vast zonder een kant op te kunnen.
21/08 15u16  Man meldt zich na dodelijk ongeluk KerkradeEen 28-jarige man heeft zich gemeld bij de politie na het dodelijke ongeval zaterdag in Kerkrade. Een 24-jarige man werd toen door een voorbijganger dood gevonden naast de auto in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg.
21/08 15u16  Nikab-draagster dient klacht in over ziekenhuis UtrechtEen nikab-draagster heeft een klacht ingediend bij het Diakonessenhuis, een ziekenhuis in Utrecht, omdat er hulp zou zijn geweigerd. Ook zou haar door de beveiliging herhaaldelijk zijn gevraagd zijn haar sluier af te doen.
21/08 15u16  Studentenverenigingen onder een vergrootglasOpnieuw is in Delft bij de introductieweken een student gewond geraakt. Een 21-jarig lid van het Delftsch Studenten Corps klom tijdens een nachtelijk feest op een balustrade en viel drie meter naar beneden. Vorig jaar werd het Corps nog op de vingers getikt vanwege misstanden in een verenigingshuis, waar aspirant-leden tijdens de kennismakingstijd onderdak krijgen. Universiteitsblad Delta onthulde destijds dat feuten moesten overnachten in een kamer met ranzige vis.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Mbo-vak straks ook voor vmbo-leerling26/08 00u31 - De Telegraaf: Vmbo-leerlingen moeten volgend schooljaar vanaf de derde klas ook vakken kunnen volgen op het mbo. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob willen zo bevorderen dat vmbo-leerlingen langer blijven leren.
21x Leerling langer bij de les26/08 00u31 - De Telegraaf: Het onderwijssysteem moet op de schop om leerlingen van het vmbo beter en langer bij de les te houden. Zij moeten vanaf volgend schooljaar al vakken op het mbo kunnen volgen, nog voordat ze aan een vervolgopleiding zijn begonnen. De scholieren kunnen dan in sommige gevallen zelfs een mbo-diploma halen als ze hun examen op de middelbare school nog niet hebben afgelegd.
20x Opnieuw smokkelwaar ontdekt in gevangenis Zaanstad26/08 00u31 - De Telegraaf: Honderden euro’s, drugs en een set lopers om sloten te forceren. Amper een week nadat twee mensen in het Justitieel Complex Zaanstad naar huis werden gestuurd omdat een luchtdrukwapen binnen de muren was beland, is een poging om contrabande naar binnen te smokkelen verijdeld. Wederom speelt een externe kracht een hoofdrol.
20x Opnieuw incident gevangenis Zaanstad26/08 00u31 - De Telegraaf: Is met de onderschepping van de spullen in het Justitieel Complex Zaanstad door een oplettende bewaker een uitbraakpoging verijdeld, of wilden gedetineerden toegang tot een speciale ruimte krijgen in de PI?
20x Dode Assen is doofstomme hovenier Martin (32)26/08 00u15 - De Telegraaf: De man die zaterdagmiddag in een speeltuin overleed na een worsteling, is de doofstomme hovenier en stratenmaker Martin (32) uit Assen. Zijn vader laat weten dat het lichaam van zijn zoon momenteel wordt onderzocht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.
4x Schokkend: crash bij autoshow gefilmd25/08 23u15 - De Telegraaf: SCHOKKENDE BEELDEN - Bij een ongeluk tijdens een autoshow in Purmerend zijn drie gewonden gevallen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
2x Vijf verdachten Assen vrijgelaten25/08 23u15 - De Telegraaf: De vijf mannen die zaterdag werden opgepakt in verband met de dood van een 32-jarige man in een speeltuin in Assen, zijn zondagavond vrijgelaten. Volgens de politie is geen aanwijzing dat zij het slachtoffer hebben mishandeld.
2x Drama Assen eigenrichting of ongeval?25/08 23u00 - De Telegraaf: Speelden de verdachten in Assen voor eigen rechter of was er mogelijk sprake van een noodlottig ongeval?
2x Heiknippen zonder boete: hier kan het!25/08 22u00 - De Telegraaf: Hoewel heiknippen normaal gesproken in Nederland verboden is, heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe één hectare hei vrijgegeven waar mensen hun gang kunnen gaan.
2x Vermiste zwemster (23) in goede gezondheid gevonden25/08 21u30 - De Telegraaf: De politie heeft de 23-jarige Penny die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.

Statistieken

Artikels:
28316
Gelezen:
4831
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven