dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/06 16u45  Bedelen via Tikkie: ‘Gebeurt veel in mijn klas’ Een nieuwe hype op sociale media: mensen die om geld bedelen via betaal-app Tikkie.
18/06 16u30  Klaver: CO2-belasting stap dichterbij Een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven is „een stap dichterbij” gekomen, nu het Centraal Planbureau (CPB) heeft vastgesteld dat zo’n maatregel kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, zonder de industrie de nek om te draaien. Dat concludeert GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij ziet mogelijkheden om tot een „breed gedragen CO2-belasting” te komen.
18/06 16u30  Museum De Lakenhal sprankelt na metamorfose Koning Willem-Alexander heropent morgen het vernieuwde Museum De Lakenhal in Leiden. Het museum dat voor de renovatie en nieuwbouw door jarenlang achterstallig onderhoud veelal een uitgebluste, stoffige en sombere indruk maakte, heeft een ware metamorfose ondergaan. Licht, lucht en ruimte zijn toegevoegd. Je kunt hier nu dwalen door de geschiedenis zonder te verdwalen.
18/06 16u30  FNV in bittere strijd voor hogere lonen Werknemers in de kleinmetaal en ziekenhuizen maken zich op voor harde acties nu de werkgevers niet over de brug komen met een forse loonsverhoging. In beide sectoren proberen de vakbonden het onderste uit de kan te halen.
18/06 16u30  OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa Voor de moord op een 22-jarige vrouw in een villa in Hilversum moet een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad.
18/06 16u15  Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag celstraffen tot 63 maanden opgelegd aan leden van de zogenoemde Parkstadbende, onder meer wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit.
18/06 16u15  Ontheven FvD-penningmeester voorzitter financiëncommissie EK Henk Otten (FvD) is door de Eerste Kamer aangewezen als voorzitter van de commissie Financiën. Een tamelijk opmerkelijke benoeming. Na een conflict met partijleider Baudet over een ’greep in de kas’ stopte de FvD’er recent namelijk als penningmeester van zijn partij.
18/06 16u00  ’Harde en zachte prikkels tegen weigerlanden’ Landen die weigeren hun uitgeprocedeerde asielzoekende onderdanen terug te nemen moeten worden aangepakt met ’harde en zachte prikkels’. Dat zegt staatssecretaris Broekers-Knol naar aanleiding van cijfers die De Telegraaf onthulde.
18/06 15u45  ’Harde en zachte maatregelen tegen weigerlanden’ Landen die weigeren hun uitgeprocedeerde asielzoekende onderdanen terug te nemen moeten worden aangepakt met ’harde en zachte maatregelen’. Dat zegt staatssecretaris Broekers-Knol naar aanleiding van cijfers die De Telegraaf onthulde.
18/06 15u30  Boze landeigenaar maakt leven fietsers zuur: ’Omweg is gevaarlijk, niet verlicht en smal’ Dagjesmensen keren om, kinderen slepen met fietsen door het struikgewas en mountainbikers schudden geïrriteerd het hoofd. Er is weinig begrip voor het afsluiten van de veelgebruikte route over Landgoed Pijnenburg tussen Lage Vuursche en Soest.
18/06 15u30  Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, dus een excuus zou misplaatst zijn, aldus de gemeente dinsdag.
18/06 15u30  Gewonde bij schietincident Oldenzaal Een persoon is gewond geraakt door een schietincident dinsdagmiddag in het Twentse Oldenzaal, meldt de Politie Overijssel.
18/06 15u30  Bestuurder (38) overleden door aanrijding Door een botsing tussen een busje en een personenauto op de N50 bij Kampen is de bestuurder van een van de voertuigen om het leven gekomen. Het gaat om een 38-jarige man uit Leeuwarden.
18/06 15u15  Zeven jaar cel voor brute woningoverval Een 27-jarige man uit Purmerend moet zeven jaar de cel in voor een brute woningoverval op klaarlichte dag in Arnhem in 2016. Een toen 78-jarige vrouw stond in haar tuin toen ze door twee daders mee naar binnen werd gesleurd.
18/06 15u15  Rutte maakt dreigement niet duidelijk Premier Rutte maakt niet duidelijk hoeveel de lonen moeten gaan stijgen en per wanneer. De oppositie vindt dat zijn dreigement richting bedrijven die de salarissen niet genoeg verhogen, daarmee gratuit wordt.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 15u00  Mannen van haar eigen leeftijd vindt Sanne te heftig: ’Ik was 32, hij 72’Sanne* date liever oudere mannen. Veel oudere mannen. VROUW sprak met haar. 'Oudere mannen zijn stabieler en welvarender.'11 
18/06 15u00  Fietser overlijdt bij aanrijding met vrachtwagen in HengeloBij een aanrijding met een vrachtwagen is een fietser dinsdag overleden in Hengelo. Dat bevestigt de politie.11 
18/06 15u00  ’Kees van de TU’ wekt storm van reacties opEen docent van de TU-Eindhoven die een pleidooi houdt voor de ’mannenstop’ op de TU-Eindhoven, krijgt op twitter een storm van positieve en negatieve reacties.10 
18/06 15u00  Man loopt Amsterdamse Havo-school binnen en sticht brandMiddelbare schoolleerlingen van Havo De Hof aan de Dapperstraat in Amsterdam-Oost staan buiten beduusd na te praten. Zij moesten ineens razendsnel de school verlaten, omdat een man brandstichtte op de trap en in het patisserielokaal. „Je rook de benzine op de vijfde verdieping”, vertelt een groepje van drie tienermeisjes.11 
18/06 15u00  ’Een gebroken hart kan fataal zijn’Letterlijk een hartverscheurend bericht: de man die in 2016 zijn vrouw en zoontje (4) verloor bij de aanslag in Nice is 'gestorven aan verdriet'. Ook van actrice Debbie Reynolds wordt gezegd dat ze zoveel verdriet had van de dood van haar dochter Carrie Fisher in 2016 dat ze er (een dag later!) aan bezweek. Net als de radeloze vader van voetballer Sala: hij overleed drie maanden na het neerstorten van zijn beroemde zoon. VROUW vroeg aan cardioloog Janneke Wittekoek o.a.: 'Kun je sterven aan een gebroken hart?'
18/06 14u45  Wanhopig op de woningmarkt? Dit moet je doenJonge huizenkopers raken er moedeloos van. Twee op de vijf bieden zelfs helemaal niet meer op een huis, omdat ze denken dat ze toch kansloos zijn. DFT-verslaggever Ruben Eg vertelt wat je het beste kunt doen.11 
18/06 14u45  ’Onderzoeksteam maakt namen vier verdachten MH17 bekend’Het Joint Investigation Team (JIT) dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt, maakt woensdag vier namen bekend van verdachten die mogelijk worden vervolgd. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Olena Zerkal gezegd tegen lokale media.
18/06 14u30  Mannen van haar eigen leeftijd vindt Sanne te heftig: ’Hij was 32, hij 72’Sanne* date liever oudere mannen. Veel oudere mannen. VROUW sprak met haar. 'Oudere mannen zijn stabieler en welvarender.'
18/06 14u30  Honderd accounts van ’Tikkie-bedelaars’ verwijderdZo’n honderd accounts van zogenoemde Tikkie-bedelaars zijn offline gehaald op verzoek van ABN Amro. Volgens de bank overtraden de Instagram-accounts verschillende regels, maar Bureau Jeugd & Media vindt ze juist grappig. „Het is gewoon hartstikke creatief.”
18/06 14u15  Eringa vertrekt van ProRail naar TransdevPier Eringa vertrekt als topman bij spoorbeheerder ProRail en gaat per 1 september leiding geven aan Transdev Nederland. Transdev is actief in het personenvervoer en de mobiele zorg. In het personenvervoer in Nederland gebeurt dat onder de merknaam Connexxion en in de mobiele zorg onder de merknaam Witte Kruis.
18/06 14u15  Fiets hangt in bovenleiding: ’Belachelijk!’Dinsdagochtend reden urenlang geen treinen tussen Arnhem en Emmerich. Dat blijkt te komen door een fiets die in de bovenleiding was geraakt.11 
18/06 14u15  Veiligheidsplannen Defensie lege hulsDe plannen voor het verbeteren van de veiligheid bij Defensie zijn in de praktijk een lege huls. Dat valt op te maken uit het rapport van de Visitatiecommissie Veiligheid Defensie, dat de optimistische titel draagt Het Begin is er.11 
18/06 14u00  School Heerlen ontruimd om peppersprayDe oostvleugel van het Sintermeertencollege aan de Valkenburgerweg in Heerlen is dinsdag ontruimd wegens een penetrante geur. Het blijkt om pepperspray te gaan. Negentien personen, vooral leerlingen, hadden last van geïrriteerde ogen en/of luchtwegen.
18/06 14u00  Proces tegen No Surrender alsnog begonnenDe rechtbank in Groningen is dinsdag alsnog begonnen met een groot proces tegen (ex-)leden van No Surrender. Maandag zou al een zaak tegen voormalig voorzitter Henk Kuipers behandeld worden, maar deze werd uitgesteld omdat zijn advocaat ziek in het buitenland zit.
18/06 13u45  Nederlandse moslims bidden voor MorsiNederlandse moslims kunnen dinsdag in meerdere moskeeën bidden voor de afgezette Egyptische president Mohamed Morsi. Die overleed maandag en is dinsdag begraven. Het gebeurt vrijwel nooit dat het dodengebed wordt gehouden voor een afwezige overledene.
18/06 13u45  In beeld: Frenkie viert liefde in TanzaniaEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
18/06 13u30  Advocaat-generaal: proces verdachte Posbankmoord moet overHet proces tegen één van de twee verdachten in de zogeheten Posbankzaak moet volgens de advocaat-generaal bij de Hoge Raad opnieuw worden gedaan. In zijn advies dinsdag aan de hoogste rechter staan kritische noten over de undercoveroperatie die de politie gebruikte om verklaringen los te krijgen bij deze verdachte. Het gerechtshof in Arnhem zou de methode onvoldoende hebben gemotiveerd.
18/06 13u30  ’Man sticht brand op school Amsterdam’Een onbekende man heeft volgens getuigen dinsdagmorgen brand geprobeerd te stichten op middelbare school De Hof aan de Dapperstraat in Amsterdam. Mogelijk is hij daar zelf bij gewond geraakt aan zijn gezicht.
18/06 13u30  Provocerende directeur Haga wilde niet op de fotoHet Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam wil dat de Inspectie van het Onderwijs het meest recente rapport over de islamitische middelbare school intrekt en herziet. Ook wil de school een verbod op het openbaar maken van het rapport. Dat is de inzet van een kort geding dat donderdag dient in Den Haag. Vijf vragen over het Haga:11 
18/06 13u30  Energienota moet lager van kabinetDe energienota moet lager uitpakken voor huishoudens. Het kabinet wil de heffingskorting op de energiebelasting met 78 euro verhogen en de klimaattaks op elektriciteit verlagen.11 
18/06 13u30  ’Onderzoeksteam maakt namen 4 verdachten MH17 bekend’Het Joint Investigation Team (JIT) dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt, maakt woensdag vier namen bekend van verdachten die mogelijk worden vervolgd. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Olena Zerkal gezegd tegen lokale media.
18/06 13u15  'Het lijkt de verkeerde kant op te vallen voor Red Bull'Het waren een bizarre 24 uur van Le Mans voor Jeroen Bleekemolen. Eerst de winst en uiteindelijk gediskwalificeerd. In De Opwarmronde blikt hij terug en kijkt hij samen met F1-verslaggever Erik van Haren vooruit op de Grand Prix van Frankrijk.
18/06 13u15  Onderzoeksteam maakt namen 4 verdachten MH17 bekendHet Joint Investigation Team (JIT) dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt, maakt woensdag vier namen bekend van verdachten die mogelijk worden vervolgd. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Olena Zerkal gezegd tegen lokale media.
18/06 13u15  Oosten juicht na streep door Duits tolplanNu het Europese Hof een streep heeft gezet door het Duitse tolheffingsplan voor automobilisten, betekent dit dat het „onzalige plan” compleet van tafel is. Dat zegt oud-burgemeester Michael Sijbom van de gemeente Losser, die jarenlang het boegbeeld vormde van het Nederlandse verzet tegen deze ’Maut’.
18/06 13u00  Overvaller (23) Poolse supermarkt opgepakt in ArnhemEen van de mogelijke daders van een gewelddadige overval op een Poolse supermarkt in Terneuzen is in Arnhem aangehouden. Het gaat om een 23-jarige inwoner uit het Gelderse Malden. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.
18/06 13u00  Allah-Las komt alsnog naar RotterdamDe Amerikaanse band Allah-Las gaat alsnog optreden in Rotterdam, twee jaar nadat een concert in de Maassilo werd afgelast vanwege een terreurdreiging. Op 6 oktober speelt de band in poppodium Rotown in de Maasstad.
18/06 12u45  YouTube heft schorsing onderzoekscollectief Bellingcat opOnderzoekscollectief Bellingcat kan weer video’s plaatsen op YouTube. Het account was dinsdag enkele uren geschorst. Volgens de oprichter van het collectief, Eliot Higgins, vond YouTube dat het account zonder goede reden geweld vertoonde.
18/06 12u45  ’Beveiliger Pinkpop niet zomaar naar Schiphol’Beveiligers op Schiphol roeren zich weer en dreigen met acties deze zomer. Ze maken zich zorgen over de nieuwe aanbesteding van de luchthavenbeveiliging.11 
18/06 12u45  Passagiersgegevens voortaan verplicht gedeeldLuchtvaartmaatschappijen moeten gegevens van passagiers die in Nederland aankomen of vertrekken vanaf vandaag verplicht delen. Een gespecialiseerde eenheid gaat de informatie verzamelen om terroristen en criminelen eruit te pikken.
18/06 12u45  LIVE: Sjonnie ’rommelde, maar doodde niet’Hij gebruikte drugs met ze en ’rommelde’ wat met Sabrina Oosterbeek en Mirela Mos. Maar wat er na de nachten met de in 2017 verdwenen Sabrina en de in 2004 in stukken gehakte Mirela gebeurde, dat weet de huisschilder en klusjesman Sjonnie W. (46) niet.10 
18/06 12u15  Freek Staps hoofdredacteur ANPFreek Staps wordt hoofdredacteur van het Algemeen Nederlands Persbureau. Hij begint op 1 september in zijn nieuwe functie.
18/06 12u15  Ambtenaren halsstarrig met miskleun energienotaAmbtenaren hebben maandenlang halsstarrig vastgehouden aan oude cijfers over de energierekening. Zelfs een waarschuwing van minister Wiebes (Klimaat) werd in de wind geslagen. Nadat het CBS bevestigde dat de nota honderden euro’s duurder uitpakte, brak er paniek uit. Er werd zelfs een crisisteam opgericht.
18/06 12u15  School Heerlen deels ontruimd om geurDe oostvleugel van het Sintermeertencollege aan de Valkenburgerweg in Heerlen is dinsdag ontruimd wegens een penetrante geur. De brandweer onderzoekt wat daarvan de oorzaak is en verricht metingen.
18/06 12u15  Opa maakt het redelijk na val met scootmobiel van trap Hoog CatharijneDe man die maandagmorgen met een scootmobiel meters naar beneden viel in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ’maakt het naar omstandigheden goed’. De opa is volgens familie aanspreekbaar „en heeft alweer praatjes, de bikkel”.
18/06 11u45  Bewakingsbeelden Anja Schaap in Opsporing VerzochtDe politie laat dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden zien van Anja Schaap uit de nacht dat ze verdween.
18/06 11u30  YouTube blokkeert account onderzoekscollectief BellingcatOnderzoekscollectief Bellingcat kan voorlopig niets plaatsen op YouTube. Het account is geschorst omdat YouTube vindt dat het geweld vertoonde zonder goede reden, meldde oprichter Eliot Higgins dinsdag. Het is niet bekend of YouTube klachten heeft gekregen en zo ja, van wie.11 
18/06 11u30  ’Knalgeluiden’ schrikken rustige straat Zwaag opDe schrik zit er goed in bij de bewoners van de doorgaans zeer rustige straat Hoefijzer in het Noord-Hollandse Zwaag. Afgelopen nacht werd bij een hoekpand in de straat waarschijnlijk geschoten. Niemand raakte gewond.12 
18/06 11u15  Hongerige fret loopt in val La PlaceEen fret die zich al langere tijd ophield rondom restaurant La Place in Laren is maandag door de dierenambulance gevangen. Zeker eenmaal brak het beestje zelfs in op zoek naar wat lekkers.
18/06 11u00  LIVE: Sjonnie W. en Sabrina hadden seks, meer weet hij nietDe rechtbank in Amsterdam is dinsdag begonnen met een driedaags Sjonnie W. waarin de 46-jarige Sjonnie W. terechtstaat op verdenking van moord of doodslag op drie vrouwen. De rechter begon met de zaak van Sabrina Oosterbeek. W. ontkent alles en wil weinig loslaten. Hij vertelt dat hij seks met Sabrina had, dat ze samen drugs en tv keken. ’Maar dat ging altijd zo.’
18/06 10u45  Satudarah ook in hoger beroep verbodenMotorclub Satudarah is ook in hoger beroep verboden. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde net als de rechtbank vorig jaar dat de motorclub leiding gaf aan het strafbaar handelen van de leden. Het verbod betreft ook alle afdelingen (chapters) van Satudarah.13 
18/06 10u45  Dode vrouw (59) in Drentse woning, 56-jarige man opgepaktIn het Drentse dorpje De Groeve is in een woning aan de Driehoekskamp een dode vrouw aangetroffen. De 59-jarige bewoonster van het huis werd na een melding aan het begin van de avond gevonden.12 
18/06 10u45  Friese slager zit met guldens in maagSlagerij De Schrans in Leeuwarden zit in zijn maag met circa 7000 gulden. Klanten konden afgelopen weekend nog één keer vlees kopen met guldens bij de jubilerende winkel. Maar eigenaar Johannes Hoekstra heeft van De Nederlandsche Bank te horen gekregen dat hij ze als ondernemer niet kan inwisselen, omdat de gulden geen wettelijk betaalmiddel meer is.14 
18/06 10u30  Gulden-actie feestende slager draait uit op fiascoSlager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden vond het wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op, maar heeft nu een probleem.
18/06 10u30  Vertraging in zaak Sarah: extra onderzoek Joël S.Dna van Joël S. is op het lichaam van de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim gevonden. Op zijn lichaam zat bloed van Sarah. Dat werd dinsdag duidelijk in de rechtbank. De 23-jarige S. wordt ervan verdacht haar om het leven te hebben gebracht, vorig jaar in Rotterdam. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. S. wordt neurologisch onderzocht, daar ging de rechtbank dinsdag mee akkoord10 
18/06 10u00  Met gevaar voor eigen leven gaan ze erop afZe bestaan nog. Mensen die met gevaar voor eigen lijf en leden levensreddende acties ondernemen voor hun medemens. Vrouwen en mannen die niet aan de kant blijven staan als iemand in nood verkeert, maar onmiddellijk te hulp schieten. Zonder soms de consequenties van hun handelen te overzien, maar ondertussen wel een mensenleven reddend.12 
18/06 10u00  LIVE: Dna Joël S. gevonden op lichaam SarahDna van Joël S. is op het lichaam van de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim gevonden. Op zijn lichaam zat bloed van Sarah. Dat werd dinsdag duidelijk in de rechtbank. De 23-jarige S. wordt ervan verdacht haar om het leven te hebben gebracht, vorig jaar in Rotterdam. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Volg de pro forma-zitting van vandaag onderaan dit artikel live.11 
18/06 09u45  Te netjes voor plunderen bij stroomstoringGeen licht, geen water en geen internet. De kans is heel klein dat Nederland te maken krijgt met een stroomstoring zoals in Zuid-Amerika, afgelopen weekend. Maar als het gebeurt, heeft het immense gevolgen. Al zullen we ons vermoedelijk wel netjes gedragen. „Er wordt zelden geplunderd, dat denken we alleen door alle rampenfilms die we zien.”
18/06 09u45  Vermoorde Saban ooit uitgeroepen tot ’held van Amsterdam’Sportschoolhouder Saban Berk is maandagavond vermoord in Amsterdam-Noord. De vijftiger werd door zijn hoofd geschoten, de daders zijn gevlucht.In 2014 sprak De Telegraaf met ’de hardwerkende ondernemer’. Hij werd gek van de gelijkenissen met vrouwenhandelaar Saban B. Hieronder nogmaals het artikel dat op 13 oktober 2014 werd gepubliceerd.
18/06 09u45  Pieter Derks: ’Ouders van 2019 zijn onwaarschijnlijke zeiksnorren’Sinds dit jaar gaat de oudste dochter van Pieter Derks naar school. En dus staat de cabaretier als ’basisschoolvader’ op het schoolplein. Zijn observaties en opvatting sprak hij uit op het jaarcongres van onderwijsvereniging Verus. „Wij ouders van 2019 zijn onwaarschijnlijke zeiksnorren.”
18/06 09u45  Postelastieken worden jonge ooievaar fataalRondslingerende bruine postelastieken zijn een jonge ooievaar in het Utrechtse plaatsje Schalkwijk fataal geworden. Het beest was uit een nest gevallen en werd vervolgens door omstanders naar de dierenambulance gebracht. Later kwam bij de stichting Vogelopvang Utrecht de plastic vondst aan het licht.
18/06 09u30  Afscheid vol tranen van verzamelde familiekunstMet een devote blik in haar vriendelijke ogen kijkt ze naar het handwerk dat haar omringt en ook na 87 jaar nog altijd fascineert. De zelfgemaakte lijsten, de schilderijen, de beeldjes van Maria, voor in de Kerststal, Ria van Santvoord blijft ze koesteren, tot de laatste snik.10 
18/06 09u15  Woonbond pleit voor aanpak verhuurdersDe Woonbond pleit voor een landelijk stelsel van vergunningen waarbij verhuurders die over de schreef blijven gaan hun vergunning kwijtraken.
18/06 09u15  LIVE: Driedaags proces over vrouwenmoordenDe rechtbank in Amsterdam begint dinsdag aan een driedaags proces, waarin de 46-jarige Sjonnie W. terechtstaat op verdenking van moord of doodslag op drie vrouwen. Een van hen, Sabrina Oosterbeek (30), wordt sinds maart 2017 vermist. Monique Roossien (26) en Mirela Mos (30) stierven in respectievelijk 2003 en 2004 een gewelddadige dood. Volgens het Openbaar Ministerie is Amsterdammer W. telkens de laatste geweest die de vrouwen levend heeft gezien.
18/06 09u00  Haga Lyceum houdt persconferentie over dagvaardingHet Haga Lyceum geeft om tien uur een persconferentie over de dagvaarding tegen de Nederlandse staat. De onderwijsinstelling sleept het Ministerie van Onderwijs en de Inspectie van het Onderwijs voor de rechter. Het Haga Lyceum werd eerder beschuldigd dat er mensen werken die banden hebben met terroristische cellen.
18/06 08u30  TU Eindhoven neemt alleen nog maar vrouwen aan en geeft ze een tonTU Eindhoven neemt de komende anderhalf jaar alleen nog maar vrouwen aan bij vacatures voor wetenschappelijk personeel.13 
18/06 08u15  Gebrek aan kennis hulpverleners ’Sarah-moord’De hulpverleners van Joël S. (23), die ervan wordt verdacht de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim eind vorig jaar in Rotterdam om het leven te hebben gebracht, bleken een gebrek aan kennis en ervaring te hebben.12 
18/06 08u15  Zwaargewonden bij steekincident in azc HarderwijkBij een steekincident in het azc in Harderwijk zijn maandagavond, rond middernacht, drie gewonden gevallen. Twee van hen zijn zwaargewond. De drie personen zijn bewoners van het azc.12 
18/06 08u00  Nieuwe regeringstoestel komt ’thuis’Het nieuwe regeringstoestel wordt dinsdag officieel overgedragen aan Nederland. Het publiek kan de opvolger van de beroemde oranje Fokker 70 zaterdag 6 juli aanschouwen tijdens een speciale kijkdag op vliegbasis Woensdrecht.12 
18/06 08u00  Gewonden bij steekincident in azc HarderwijkBij een steekincident in het azc in Harderwijk zijn maandagavond, rond middernacht, drie gewonden gevallen. Twee van hen zijn zwaargewond. De drie personen zijn bewoners van het azc.11 
18/06 08u00  TU Eindhoven neemt alleen nog maar vrouwen aanTU Eindhoven neemt de komende anderhalf jaar alleen nog maar vrouwen aan bij vacatures voor wetenschappelijk personeel.
18/06 08u00  Expert schrikt van plaatsing kinderen bij IS-opaEen Belgische expert die in de IS-vluchtelingenkampen in Syrië is geweest en met eigen ogen heeft gezien welke invloed ’het kalifaat’ nog altijd op de vrouwen én kinderen van strijders heeft, is geschokt dat in Ede twee kinderen bij hun geradicaliseerde opa zijn geplaatst.11 
18/06 07u45  Persoon overleden bij ongeval op N50Eén persoon is dinsdagmorgen om het leven gekomen bij een botsing tussen een busje en een personenauto op de N50 ter hoogte van afrit Kampen Zuid.12 
18/06 07u15  Driedaags proces over vrouwenmoordenDe rechtbank in Amsterdam begint dinsdag aan een driedaags proces, waarin de 46-jarige Sjonny W. terechtstaat op verdenking van moord of doodslag op drie vrouwen. Een van hen, Sabrina Oosterbeek (30), wordt sinds maart 2017 vermist. Monique Roossien (26) en Mirela Mos (30) stierven in respectievelijk 2003 en 2004 een gewelddadige dood. Volgens het Openbaar Ministerie is Amsterdammer W. telkens de laatste geweest die de vrouwen levend heeft gezien.
18/06 07u00  Wel kritiek op kosten OranjesHij mag dan misschien wat houterig overkomen, maar een ’koning van het volk’ is dat snel vergeven. Dat Willem-Alexander in populariteit wordt overvleugeld door koningin Máxima, doet de Oranjeliefde evenmin bekoelen. En al mogen de kosten van het Koninklijk Huis best omlaag, het volk is meer dan tevreden met z’n vorst.15 
18/06 07u00  Expert schrikt van plaatsing wezen bij IS-opaEen Belgische expert die in de IS-vluchtelingenkampen in Syrië is geweest en met eigen ogen heeft gezien welke invloed ’het kalifaat’ nog altijd op de vrouwen én kinderen van strijders heeft, is geschokt dat in Ede twee kinderen bij hun geradicaliseerde opa zijn geplaatst.17 
18/06 07u00  Hof oordeelt over verbod SatudarahHet hof in Den Haag beslist dinsdag of Satudarah verboden blijft. De rechtbank had de motorclub vorig jaar per direct verboden, maar Satudarah ging tegen die uitspraak in beroep.16 
18/06 05u30  ’Rutte was te optimistisch’Premier Rutte heeft zich rijk gerekend met de verwachte loongroei. Zelf gaf het kabinet slechts een heel kleine lastenverlichting en nu de loonstijging tegenvalt, moet de koopkrachtbelofte worden bijgesteld.11 
18/06 01u00  Na dodelijke schietpartij Amsterdam: ’Ik zal voor hem bidden’De man, die is doodgeschoten op de kruising Papaverweg Klaprozenweg in Amsterdam-Noord, zou sportschoolhouder Saban Berk zijn. Familieleden en vrienden, die massaal naar de plaats delict togen om van Berk afscheid te nemen, bevestigen dat het om de geboren Turkse vijftiger gaat. Even voor half tien werden er vanuit een auto met Belgisch kenteken kogels op hem afgevuurd. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en doet op dit moment geen uitspraken over de identiteit van het slachtoffer.20 
18/06 00u15  Meer mensen willen wat minder werkenSteeds meer mensen zouden wel wat minder uren willen werken, ook als ze daarvoor salaris moeten inleveren. Vooral fulltime werkende vrouwen en zelfstandigen willen wel wat minder.22 
17/06 23u00  Jonge woningkoper durft niet meer te biedenDe moedeloosheid onder woningzoekers neemt steeds grotere vormen aan. Jonge kopers nemen nauwelijks nog de moeite om te bieden op een huis, omdat zij denken toch achter het net te vissen.
17/06 23u00  Groningen krijgt ’linkse liberaal’ als burgemeesterKoen Schuiling (60) is de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen. Schuiling volgt de huidige burgemeester Peter den Oudsten op, die later dit jaar afscheid neemt van de Martinistad. De vertrouwenscommissie omschrijft Schuiling (VVD) als ‘iemand met veel ervaring in het openbaar bestuur’. Schuiling volgt een lange reeks PvdA’ers op in het voormalige rode bolwerk, nu een gemeente waarin GroenLinks de laatste gemeentelijke verkiezingen dik won. Sinds 1951 was de burgemeester steevast een sociaaldemocraat.
17/06 22u30  Post-elastieken worden jonge ooievaar fataalRondslingerende bruine post-elastieken zijn een jonge ooievaar in het Utrechtse plaatsje Schalkwijk fataal geworden. Het beest was uit een nest gevallen en werd vervolgens door omstanders naar de dierenambulance gebracht. Later kwam bij de stichting Vogelopvang Utrecht de plastic vondst aan het licht.
17/06 22u15  Dode bij schietpartij op Amsterdamse PapaverwegOp de Papaverweg in Amsterdam-Noord is maandagavond bij een schietpartij een dode gevallen. Het slachtoffer kreeg nog medische hulp, maar dat mocht niet meer baten.
17/06 21u45  ‘Modekoningin’ Máxima steelt show bij ceremonieMaandag is koning Willem-Alexander in Windsor geïnstalleerd in de Orde van de Kousenband, de oudste Britse ridderorde.
17/06 21u45  Dode vrouw in Drentse woning, man opgepaktIn het Drentse dorpje De Groeve is in een woning aan de Driehoekskamp een dode vrouw aangetroffen. De vrouw werd na een melding aan het begin van de avond gevonden.
17/06 21u30  VVD’er nieuwe burgemeester in PvdA-bolwerk GroningenKoen Schuiling, de huidige VVD-burgemeester in Den Helder, wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen.
17/06 20u45  Aanhoudingen na schietpartij ZoetermeerDe politie heeft twee verdachten aangehouden na een schietpartij in Zoetermeer. Naar een derde dader wordt nog gezocht, onder meer met een helikopter. Bij de schietpartij maandagavond op de Duitslandlaan raakte een persoon gewond, meldt de politie.
17/06 20u15  Gigantische brand Berkel: ‘Ik ben nog in shock!’De medewerkers van de afgebrande meubelfabriek in Berkel en Rodenrijs zijn verslagen als ze zien wat er over is van hun geliefde werkplek.
17/06 19u45  Recordpijzen supermarkten: 'Het is belachelijk!'Door de BTW-verhoging stijgt de prijs van voedingsmiddelen naar een recordhoogte. We peilden de stemming in Zwanenburg.
17/06 18u45  Gat in de weg op A27 bij GorinchemEr zit een gat in het wegdek van de snelweg A27 bij knooppunt Gorinchem, meldt Rijkswaterstaat. 'Het gaat om een gat van ongeveer twintig centimeter diep en twintig centimeter breed. Omdat dit gevaarlijk is voor motorrijders hebben we de rijstrook afgesloten voor verkeer', zo meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
17/06 18u30  Vijf gewonden door grote brand BerkelDoor de grote brand bij een kringloopwinkel maandag in Berkel en Rodenrijs zijn vijf gewonden gevallen. De veiligheidsregio meldde dat twee van hen naar het ziekenhuis zijn gebracht omdat ze rook hebben ingeademd.
17/06 17u15  Berkel bedekt onder gitzwarte rookVanuit heel Zuid-Holland zijn enorme, gitzwarte rookwolken te zien vanwege een grote brand op een bedrijventerrein in Berkel en Rodenrijs.
17/06 17u00  Berkel bedolven onder gitzwarte rookVanuit heel Zuid-Holland zijn enorme, gitzwarte rookwolken te zien vanwege een grote brand op een bedrijventerrein in Berkel en Rodenrijs.
17/06 17u00  Halsema sluit aso-azc na honderden meldingenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil af van het ’aso-azc’ dat in Amsterdam- West is gevestigd. Dat heeft zij staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) laten weten. Onder andere de benodigde politie-inzet rond de locatie na vele honderden incidenten liggen ten grondslag aan dat besluit: de politie moet gemiddeld vijf keer per week uitrukken na meldingen van incidenten bij het aso-azc.
17/06 16u45  Koning ondergaat historische ceremonieKoning Willem Alexander is vandaag officieel opgenomen in de Orde van de Kousenband. Hij kreeg de kousenband omgegespt met daarop de spreuk ’Honi soit qui mal y pense’, goed Frans voor ’Wee degene die hier slecht van denkt’. Willem Alexander is niet de enige die werd geridderd. Hij werd vergezeld door de Spaanse Koning Felipe. Ze zijn respectievelijk de nummers 1012 en 1011 van de in 1348 opgerichte orde. Onze koning onderging een historische en grootse ceremonie.
17/06 16u30  Kringloopbaas treurt na inferno: ’Lijkt wel Vesuvius’Gert-Jan Dekker staat naast de rokende ashoop. Wat ooit een pand was dat meerdere bedrijven huisvestte, waaronder een vestiging van kringloopwinkel RataPlan, is nu een gitzwarte ruïne waarvan de zwarte rookwolken vanuit heel Rotterdam te zien zijn geweest.
17/06 16u15  Kwelling voor Calvijn-leerlingen: nog langer wachten op examenuitslagDe 77 vmbo-kader leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West moeten minimaal nog een dag wachten voordat ze te horen krijgen of ze nu wel of niet geslaagd zijn.
17/06 16u00  Orde van de Kousenband voor de koning: dit staat hem te wachtenKoning Willem Alexander wordt vandaag officieel opgenomen in de Orde van de Kousenband. Hij krijgt de kousenband omgegespt met daarop de spreuk ’Honi soit qui mal y pense’, goed Frans voor ’Wee degene die hier slecht van denkt’. Willem Alexander is niet de enige die wordt geridderd. Hij wordt vergezeld door de Spaanse Koning Felipe. Ze zijn respectievelijk de nummers 1012 en 1011 van de in 1348 opgerichte orde. Dit staat onze koning te wachten:
17/06 15u45  Aangifte tegen oud-bestuursleden pedoclubDe Stichting Strijd Tegen Misbruik heeft aangifte gedaan tegen enkele oud-bestuursleden van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Yme Drost, juridisch adviseur van de stichting, stelt dat de activiteiten van de verboden en ontbonden pedofielenclub door enkele voormalige bestuurders worden voortgezet.
17/06 15u30  Gaswinning mogelijk in 2020 op veilig niveauDe gaswinning in Groningen kan mogelijk al volgend jaar uitkomen op het niveau dat door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) als veilig is aangemerkt. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) laat aanvullende maatregelen uitwerken waarmee dat kan lukken.
17/06 15u30  Hollandse tragedie op KretaDe 80-jarige Nederlander die vorige week overleed tijdens een wandeling in een beroemde kloof op Kreta, heeft in zijn laatste momenten nog een benauwde roep om hulp gedaan aan zijn vrouw.
17/06 15u15  Moordverdachte in zaak Humeyra (16) voorlopig vrijEen van de twee mannen die wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van de Rotterdamse scholiere Humeyra (16), komt vrij uit voorarrest. De rechtbank in Rotterdam heeft dat maandag besloten tijdens een tweede niet-inhoudelijke zitting. Het gaat om Mohammed al-M. (25) die het Openbaar Ministerie als handlanger van hoofdverdachte Bekir E. (32) beschouwde. Al-M. ontkent stellig dat hij wist wat E. ging doen.
17/06 15u00  Kritiek op vakantiefoto kleine HazesEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
17/06 15u00  Onderbroeken testen gezondheid bodemHet land van tulpenboer Tom Groot uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp is dik in orde. Dat werd maandag al snel duidelijk nadat de resten van een katoenen slip, onderbroek en rompertje uit de grond werden getrokken. De kledingstukken werden half april in het bollenveld begraven om aandacht te vragen voor gezond bodemleven.
17/06 15u00  ’BlaBlaBus’ rijdt Nederlandse markt binnenDe Franse lange afstand carpooler BlaBlaCar gaat in Nederland de concurrentie aan met Flixbus door de lancering vandaag van BlaBlaBus.
17/06 15u00  Grote brand in Berkel: houd ramen en deuren dichtIn het Zuid-Hollandse Berkel zijn in de wijde omtrek rookwolken te zien door een uitslaande brand in een meubelzaak aan de Veilingweg.
17/06 14u45  Eindelijk! 30 graden op komstIn Weer of Geen Weer gaat kandidaat-verslaggever Jelle Muller mee op de veerpont van Zwolle. Dit gaat niet geheel vlekkeloos, maar de weersvoorspelling is iets om naar uit te kijken.
17/06 14u30  ’Onze’ kapiteins alert na rol Nederlanders in zeestraat IranDe belangenbehartiger van Nederlandse reders houdt steeds intensiever een vinger aan de pols met belanghebbenden en ministeries over de situatie in de Golf van Oman. Daar redde een Nederlands schip de opvarenden van een olietanker die in brand stond, zo bracht deze krant vorige week naar buiten.
17/06 14u15  Boer Tom doet vruchtbaarheidstestTulpenboer Tom heeft wel een hele speciale manier om de vruchtbaarheid van zijn grond te testen.
17/06 14u15  Ljubisa O. krijgt tbs na gezindsdrama BodegravenDe 42-jarige Ljubisa O. krijgt voor het doodsteken van zijn echtgenote de tbs-maatregel met dwangverpleging. De man is ontoerekeningsvatbaar en wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging door de rechtbank in Den Haag. Hij kan daardoor geen celstraf opgelegd krijgen, maar wel de tbs-maatregel.
17/06 14u00  Tbs voor doodsteken echtgenoteDe 42-jarige Ljubisa O. krijgt voor het doodsteken van zijn echtgenote de tbs-maatregel met dwangverpleging. De man is ontoerekeningsvatbaar en wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging door de rechtbank in Den Haag. Hij kan daardoor geen celstraf opgelegd krijgen, maar wel de tbs-maatregel.
17/06 13u45  Bedreigde Urker eerder in serie VerslaafdDe eigenaar van het visbedrijf in Urk waar vanochtend een handgranaat aan de deur is bevestigd, figureerde in 2013 in het programma Verslaafd op RTL4. Gert B. (33) zat in het programma omdat hij toen al tien jaar zwaar verslaafd was aan verschillende soorten drugs, waaronder cocaïne.
17/06 13u45  Vrouwenvoetbal gemeen: ‘Nagels stonden in mijn arm’De Oranje Leeuwinnen zijn door naar de achtste finale op het WK. Toch was het spel in de eerste wedstrijden niet overtuigend en Anouk Hoogendijk ziet de dames dan ook geen wereldkampioen worden.
17/06 13u30  Geen extra maatregelen voor schepen in GolfNederlandse schepen die naar het gebied van de Golf van Oman varen, hoeven naar aanleiding van de aanslagen op tankers vooralsnog geen extra maatregelen te nemen. Het veiligheidsniveau voor die regio blijft gelijk, omdat er nog heel wat vragen zijn over wat precies is gebeurd.
17/06 13u00  Bekir E. voor rechter voor doden scholiere Humeyra (16)Rotterdam Bekir E. (31) die de 16-jarige Humeyra op een school in Rotterdam op klaarlichte dag doodschoot, staat vanmiddag voor de Rotterdamse rechtbank. E. heeft bekend de Rotterdamse scholiere op 18 december in het fietsenhok van het Designcollege te hebben doodgeschoten.
17/06 12u45  Presentatrice doodsbang door goocheltrucJaloezie vult de Ex On The Beach villa, waardoor de vrouwen elkaar wederom in de haren vliegen. Wayne en Yedi leggen uit waar dit vandaan komt.
17/06 12u30  Minister pakt islamitische hogeschool bevoegdheid afDe islamitische onderwijsinstelling EIUAS in Rotterdam mag zich van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven geen hogeschool meer noemen. De instelling verliest haar bevoegdheid om graden te verlenen, meldt het ministerie van Onderwijs.
17/06 12u30  Hans (25) doodgestoken in Italië na ruzie om waterDe 25-jarige Hans Junior Krupe, geboren in Italië, maar met Nederlandse ouders, is zondagavond rondom 22.20 uur om absurde redenen doodgestoken in het plaatsje Veniano in de provincie Como in het uiterste noorden van Italië. In Veniano was nota bene een feest aan de gang.
17/06 12u16  Kletsnat? Het moet nog véél meer regenenDe afgelopen weken goot het namelijk meermaals in het westen van het land, maar in het oosten is het kurkdroog. „Je ziet echt een tweedeling”, aldus meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline.
17/06 12u00  EOTB-Yedi: 'Sharon is een sneaky b*tch'Jaloezie vult de Ex On The Beach villa, waardoor de vrouwen elkaar wederom in de haren vliegen. Wayne en Yedi leggen uit waar dit vandaan komt.
17/06 12u00  Opnieuw arrestatie voor lugubere moord Halil ErolDe politie heeft maandag opnieuw iemand aangehouden vanwege mogelijk betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Haarlem.
17/06 12u00  Nieuwe week wordt met veel zon ingeluidHet begin van de nieuwe werkweek wordt ondanks wat stapelwolken maandag ingeluid met veel zon. Het wordt 22 graden vlak aan zee tot 27 in het oosten. En dat is nog maar een voorbode aan temperaturen voor de rest van de week.
17/06 12u00  OM en Kuipers balen van mogelijk uitstel No Surrender-zaakHet Openbaar Ministerie (OM) hoopt dat de strafzaak tegen voormalig No Surrender-voorzitter Henk Kuipers zo min mogelijk tijdverlies zal oplopen. De advocaat van Kuipers is ziek en kan daarom niet bij de zaak zijn die maandag had moeten beginnen met de inhoudelijke behandeling. Voor de grote strafzaak tegen Kuipers en andere (ex-)leden van de motorclub zijn twaalf zittingsdagen uitgetrokken. De rechtbank in Groningen beslist later maandag hoe en wanneer de zaak verdergaat.
17/06 11u15  NL Alert als vlammen uit pand Middelbeers slaanDe brandweer heeft maandag een NL Alert uitgezonden voor een brand in Middelbeers, een dorp in Noord-Brabant. Daar is een groot bedrijfspand welhaast volledig in de as gelegd. Op foto’s zijn metershoge vlammen te zien.
17/06 11u15  Scootmobieler ’rijdt van trap’ en raakt zwaargewondEen scootmobieler is maandagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij met voertuig en al van een trap in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is gereden.
17/06 11u15  Radio Kootwijk zoekt rustStaatsbosbeheer zoekt naar nieuwe gebruikers van Radio Kootwijk, het voormalige zendstation op de Veluwe. Maar daar waar ooit ontelbare berichten via telegrafie en telefonie naar de koloniën de ether in werden geslingerd, is nu bovenal stilte gewenst.
17/06 11u00  Blok zoekt info over aanvallen op tankersNederland neemt de Amerikaanse beschuldiging dat Iran achter de aanvallen op tankers in de Golf van Oman zit niet zomaar over. „Ik heb geen eigen informatie over wie er achter de aanval zit, maar ik ben natuurlijk erg geïnteresseerd als hier opheldering over kan worden gegeven”, zei de bewindsman voor aanvang van overleg met zijn EU-ambtgenoten in Luxemburg.
17/06 11u00  Consument geeft ING slechtste rapportcijferConsumenten zijn relatief tevreden over hun bank. Dat blijkt volgens de Consumentenbond uit een enquête onder ruim 14.000 mensen. Alle banken kregen een voldoende. De Regiobank kreeg het hoogste cijfer, een 9,3, ING sluit de ranglijst af met een 6,7.
17/06 10u45  Nederlanders geweigerd bij wedstrijd tegen KameroenDe FIFA heeft zaterdagmiddag ongeveer vijftig Nederlanders de toegang geweigerd voor de wedstrijd tegen Kameroen. Dat bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf. Volgens hem hadden zij de tickets via doorverkoopsites als Viagogo gekocht, waardoor ze ongeldig waren. Ook Rob Kikkert uit Amersfoort kreeg ermee te maken. „Ik vind het echt een schande!”
17/06 10u45  Explosief Urk onschadelijk gemaaktDe EOD heeft een explosief onschadelijk gemaakt dat was gevonden op een industrieterrein in Urk. De politie kreeg rond 04.00 uur een melding waarop de hulpdiensten uitrukten.
17/06 10u30  NVWA waarschuwt voor gevaarlijke kinderbroekSupermarktketen Aldi heeft gevaarlijke bermudabroeken voor kinderen verkocht. Het metalen uiteinde van de koorden kan na het wassen loskomen en deze kleine delen leveren verstikkingsgevaar op voor kleine kinderen, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
17/06 10u30  ’Saai’ en ’voorspelbaar’ geeft rustEigen ideeën en plannen zijn zelden eigen ideeën en plannen. Onbewust kiezen mensen een weg die door een maatschappelijk geluid wordt ingefluisterd. Op die manier zwelt gefluister aan tot een dominante symfonie, waardoor welhaast iedereen meebeweegt op dezelfde geluidsgolven van de maatschappij. Het probleem is dan dat menig individu zichzelf kwijtraakt.
17/06 10u15  Regiobank meest gewaardeerd, ING het minstConsumenten zijn relatief tevreden over hun bank. Dat blijkt volgens de Consumentenbond uit een enquête onder ruim 14.000 mensen. Alle banken kregen een voldoende. De Regiobank kreeg het hoogste cijfer, een 9,3, ING sluit de ranglijst af met een 6,7.
17/06 09u30  MaatschappijEigen ideeën en plannen zijn zelden eigen ideeën en plannen. Onbewust kiezen mensen een weg die door een maatschappelijk geluid wordt ingefluisterd. Op die manier zwelt gefluister aan tot een dominante symfonie, waardoor welhaast iedereen meebeweegt op dezelfde geluidsgolven van de maatschappij. Het probleem is dan dat menig individu zichzelf kwijtraakt.
17/06 09u00  ‘jij bent jij, niet de maatschappij’Eigen ideeën en plannen zijn zelden eigen ideeën en plannen. Onbewust kiezen mensen een weg die door een maatschappelijk geluid wordt ingefluisterd. Op die manier zwelt gefluister aan tot een dominante symfonie, waardoor welhaast iedereen meebeweegt op dezelfde geluidsgolven van de maatschappij. Het probleem is dan dat menig individu zichzelf kwijtraakt.
17/06 08u30  Politie tonnen kwijt aan overbodige 112-appDe politie heeft tonnen geïnvesteerd in een nieuwe 112-app die inmiddels overbodig is geworden. De lancering van de app, die hulpdiensten moest helpen bij het vaststellen van de locatie van iemand in nood, werd door tegenvallers keer op keer uitgesteld. De belangrijkste functie van de app, de locatiebepaling, is nu niet meer relevant.
17/06 08u00  Wethouder Capelle incasseert half miljoen wachtgeldGemeenten waren de afgelopen vijf jaar ruim 126 miljoen euro kwijt aan wachtgeld voor oud-wethouders.
17/06 07u45  Regiobank best gewaardeerd, ING het minstConsumenten zijn relatief tevreden over hun bank. Dat blijkt volgens de Consumentenbond uit een enquête onder ruim 14.000 mensen. Alle banken kregen een voldoende. De Regiobank kreeg het hoogste cijfer, een 9,3, ING sluit de ranglijst af met een 6,7.
17/06 07u30  Mega-strafzaak tegen kopstukken No SurrenderDe strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender die maandag begint, loopt door een aanhoudingsverzoek van de advocaten van Henk Kuipers waarschijnlijk vertraging op. Maar liefst twaalf zittingsdagen heeft de rechtbank in Groningen uitgetrokken voor de strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender. Onder anderen de voormalige voorzitters Kuipers en Klaas Otto staan terecht voor onder meer leidinggeven aan een criminele organisatie.
17/06 07u15  Eindexamenkandidaten opnieuw aan de bakOp drie scholen moeten leerlingen maandag deels opnieuw eindexamen doen omdat er eerder iets misging. De 38 eindexamenleerlingen Duits en biologie van de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis (Noord-Holland) zijn de klos doordat het postpakket met de gemaakte examens, dat volgens protocol voor de tweede correctieronde aangetekend naar een andere school was verzonden, zoek raakte bij PostNL.
17/06 07u00  Zweten voor herkansers: ze mogen weer aan de bakDe herexamens starten vandaag voor de leerlingen die vorige week te horen kregen dat ze nog een mogelijkheid hebben op het halen van een vmbo-, havo- of vwo-diploma als ze een vak herkansen. Deze lopen tot en met donderdag; onze eindexamenvlogger Yentel maakt woensdag biologie opnieuw op havo-niveau.
17/06 07u00  Opdoeken onbeveiligde overwegen stagneertHet opdoeken van gevaarlijke onbewaakte overwegen stagneert. Vaak liggen boeren dwars. Maandag organiseren het ministerie van Infrastructuur en spoorbeheerder ProRail een bijeenkomst met provincies en gemeenten om spijkers met koppen te slaan voor een plan de campagne.
17/06 07u00  Familie Monique oog in oog met moordverdachte Sjonnie W.Zestien jaar na de moord op haar zusje Monique Roossien (26) staat Linda (45) morgen oog in oog met de man die volgens justitie Monique op beestachtige wijze uit het leven sloeg. De Groningse die in Amsterdam werd gedood zou een van de slachtoffers van de Amsterdamse huisschilder Sjonnie W. zijn.
17/06 07u00  Onbewaakte spoorovergang is levensgevaarlijkHoe gevaarlijk onbewaakte spoorwegovergangen kunnen zijn, blijkt uit de gruwelijke ongelukken die er de afgelopen vijf jaar hebben plaatsgevonden en bij sommige al tot sluiting hebben geleid. Een overzicht.
17/06 07u00  Grote strafzaak tegen (ex-)leden No SurrenderDe strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender die maandag begint, loopt door een aanhoudingsverzoek van de advocaten van Henk Kuipers waarschijnlijk vertraging op. Maar liefst twaalf zittingsdagen heeft de rechtbank in Groningen uitgetrokken voor de strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender. Onder anderen de voormalige voorzitters Kuipers en Klaas Otto staan terecht voor onder meer leidinggeven aan een criminele organisatie.
17/06 06u45  Stroom bijna volledig terug in Zuid-AmerikaDe stroom in Argentinië, Uruguay en Paraguay is bijna volledig terug na een grote stroomstoring. In Argentinië is in 90 procent van het land weer stroom. Uruguay en Paraguay hebben in het hele land weer elektriciteit.
17/06 06u30  Negen op de tien Nederlanders willen auto houdenNet zo min als er in de praktijk ’vliegschaamte’ is, hebben Nederlanders moeite met autorijden. Slechts vijf procent voelt zich wel eens schuldig om met de auto op vakantie te gaan. Wel staat bijna de helft van de bevolking open voor deelvervoer in Nederland, maar ruim negen op de tien willen de eigen auto houden.
17/06 05u45  Oude uitvinding spaart hartpatiënt binnenkortEen bijna 15 jaar oude Nederlandse vinding in de vaatchirurgie van de hersenen blijkt ook te werken voor het hart. Door deze techniek kunnen in de toekomst grote invasieve openhartoperaties worden voorkomen. Bovendien hoeft het hart tijdens bypassoperaties niet meer te worden stilgelegd.
17/06 05u45  Operatie zonder grote krassenGrote, ruwe operaties die de patiënt weliswaar belonen met herstel maar vaak blijvend beschadigen, gaan steeds meer tot het verleden behoren. Zo ook in de hersen- en hartchirurgie, waarin almaar verdere verfijning wordt nagestreefd.
17/06 05u45  Ex-hartpatiënt: ’Napijn fikse tegenvaller’Meneer Westerweel (77) uit Drenthe had lang forse napijn van zijn drievoudige bypassoperatie van nu ruim vijf jaar geleden. Alles ging technisch goed, zegt hij. Hij is goed hersteld. „Alleen was me van tevoren niet gezegd dat ik zó lang last zou kunnen houden van mijn borstbeen. Dat was een flinke tegenvaller.”
17/06 00u15  Motorrijder (24) omgekomen bij ongeval in VenrayEen motorrijder (24) uit Venray is zondag overleden na een ongeluk in zijn woonplaats. Rond 16.00 uur had de motor een aanrijding met een auto op De Raadhuisstraat. De man werd nog naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.
17/06 00u15  Btw-verhoging slaat gat in huishoudboekjeDe btw-verhoging zorgt voor recordprijzen in de supermarkt. In tien jaar tijd stegen de prijzen van voedingsmiddelen niet zo hard als dit jaar.
17/06 00u15  Vlees en vis flink duurder betaaldDe prijzen van boodschappen zijn in tien jaar niet eerder zo hard gestegen. Vooral vlees en vis zijn veel duurder geworden, maar liefst 5 procent in een jaar tijd.
16/06 22u15  Waslijst klimaatmaatregelen eind juni verwachtDe waslijst aan klimaatmaatregelen die de CO2-uitstoot moet terugdringen wordt op 28 juni verwacht.
16/06 22u00  Politie haalt 18 migranten uit vrachtwagen met autobandenDe politie en de marechaussee hebben in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland achttien migranten aangetroffen, onder wie vijf kinderen. Ze zaten verstopt tussen een lading autobanden. De chauffeur van de vrachtwagen die onderweg was naar Engeland, is aangehouden.
16/06 21u15  Politie haalt 17 migranten uit vrachtwagen met autobandenDe politie en de marechaussee hebben in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland zeventien migranten aangetroffen, onder wie vijf kinderen. Ze zaten verstopt tussen een lading autobanden. De chauffeur van de vrachtwagen die onderweg was naar Engeland, is aangehouden.
16/06 21u00  Schokkende cijfers: uitzetbeleid liep in vijf jaar 10.000 keer spaakOngewenste vreemdelingen kunnen steeds vaker niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar liepen pogingen daartoe meer dan 10.000 keer spaak, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde.
16/06 20u45  Zoektocht agrariërs naar flaters in schoolboekenIs het werkelijk zo slecht gesteld met de kwaliteit van lesmateriaal op Nederlandse scholen? Een aantal boeren, tuinders en vissers heeft het sterke vermoeden. Afgelopen weekend startte een select groepje agrariërs een zoektocht in tweehonderd schoolboeken naar de grootste flaters over de landbouw en visserij.
16/06 20u45  Escaperoom next level: Uurtje om onder water te ontsnappenOnderwaterwoning Aquavilla van het Nijmeegse duikteam Kaaiman heeft in de afgelopen vijftig jaar al heel wat hoogtepunten beleefd, maar zondag presenteerde de club een absolute wereldprimeur; een escaperoom waaruit geoefende duikers in een uur tijd moeten zien te ontsnappen.
16/06 20u30  720 kilo cocaïne tussen bananen in RotterdamDe douane heeft in de haven van Rotterdam een partij cocaïne van 720 kilo gevonden die verstopt zat in een container met bananen.
16/06 20u30  Primeur onder de escaperooms: Uurtje om onder water te ontsnappenOnderwaterwoning Aquavilla van het Nijmeegse duikteam Kaaiman heeft in de afgelopen vijftig jaar al heel wat hoogtepunten beleefd, maar gistermiddag presenteerde de club een absolute wereldprimeur; een escaperoom waaruit geoefende duikers in een uur tijd moeten zien te ontsnappen.
16/06 20u15  Wereldprimeur: escaperoom 18 meter onder waterOnderwaterwoning Aquavilla van het Nijmeegse duikteam Kaaiman heeft in de afgelopen vijftig jaar al heel wat hoogtepunten beleefd, maar zondag presenteerde de club een absolute wereldprimeur; een escaperoom waaruit geoefende duikers in een uur tijd moeten zien te ontsnappen.
16/06 19u00  Nederlandse in donker Argentinië: ’Nog nooit gezien dit’„Ik zat vanmorgen vroeg televisie te kijken en floep: weg! Ineens was de hele stad zwart.” In Mar del Plata, een grote stad ten zuiden van Buenos Aires, is Margareta de Wild erg onder de indruk van de enorme stroomstoring.
16/06 18u45  Argentijnse Ajax-fan zonder stroom: ’Nog nooit gezien dit’„Ik zat vanmorgen vroeg televisie te kijken en floep: weg! Ineens was de hele stad zwart.” In Mar del Plata, een grote stad ten zuiden van Buenos Aires, is Margareta de Wild erg onder de indruk van de enorme stroomstoring.
16/06 18u45  Treinen Amsterdam-Utrecht rijden weerDe stremming in het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en tussen Schiphol en Utrecht Centraal is voorbij. Door een sein- en wisselstoring konden op het traject tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal sinds 16.45 uur geen treinen rijden.
16/06 18u45  Slachtoffer in jeugdzorg stelt staat aansprakelijkEen slachtoffer van geweld en seksueel misbruik in de jeugdzorg klaagt de Nederlandse staat aan. De 68-jarige Jeanette de Geus verwijt de staat onrechtmatig handelen in de afwikkeling van haar verzoek om erkenning en compensatie, meldt de NOS.
16/06 17u30  Geen treinen tussen Amsterdam en UtrechtDoor een sein- wisselstoring rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en tussen Schiphol en Utrecht Centraal. Volgens de NS duurt de storing tot ongeveer 18.15 uur.
16/06 17u30  Zwijmelen bij de geur van vroegerEeuweling Citroën staat zondag centraal op de 35ste editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Op de Bataviaboulevard staan verder ruim vierhonderd oldtimers van verschillende automerken, waaronder een aantal unieke exemplaren, opgesteld.
16/06 17u15  Lekker gapen naarEeuweling Citroën staat zondag centraal op de 35ste editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Op de Bataviaboulevard staan verder ruim vierhonderd oldtimers van verschillende automerken, waaronder een aantal unieke exemplaren, opgesteld.
16/06 16u45  Baudet op scooter beboet: ’Regels over rijbaan verwarrend’Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is zaterdag op de bon geslingerd omdat hij in Amsterdam met een elektrische snorscooter op het fietspad heeft gereden.
16/06 16u15  Pensioenakkoord, en nu?Nu vakbonden FNV en CNV ’ja’ hebben gezegd tegen het pensioenakkoord, is er werk aan de winkel. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) moet heel snel aan de slag met AOW en pensioenen.
16/06 16u15  Domme papa vreselijk in de foutDeze Vaderdag-editie van De Vijf bewijst dat sommige mannen beter niet aan kinderen hadden kunnen beginnen.
16/06 16u00  Koning geïnstalleerd in Orde van de KousenbandKoning Willem-Alexander wordt maandag in Windsor samen met de Spaanse koning Felipe door de Britse koningin Elizabeth geïnstalleerd als ridder in de hoogste Britse orde, de Orde van de Kousenband. Beide koningen werd de onderscheiding al eerder verleend, bij hun staatsbezoeken aan de Queen in respectievelijk 2018 en 2017.
16/06 15u00  Alpaca is lief, aaibaar en big businessAlpaca’s zijn hot. Nederland valt massaal voor de knuffelachtige Zuid-Amerikaanse berglama. Liefhebbers gaan ermee aan de wandel, slaan een balletje golf in een Alpaca-weide of komen tot rust met een aaibare theetafel. Maar deskundigen zijn ook kritisch.
16/06 14u00  Aso-bestuurder is taxi te slim afEen automobilist rijdt gevaarlijk door de straten van Amsterdam. Een taxi-chauffeur wil hem dat betaald zetten, maar dat net even anders. Ook iets gefilmd op de weg? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl
16/06 13u30  FOTO Baudet op de bon: ’Regels over rijbaan verwarrend’Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is zaterdag op de bon geslingerd omdat hij in Amsterdam met een elektrische snorscooter op het fietspad heeft gereden.
16/06 13u30  Vandaal die fiets in water smijt dubbel bestraftEen vandaal in het Zeeuwse Terneuzen is zaterdagavond niet gespaard door de politie.
16/06 13u15  Omstanders overmeesteren wegpiraat: ‘We pakken hem!’Inwoners van het Oude Noorden in Rotterdam zorgen zaterdag dat er een einde komt aan de dollemansrit van een 23-jarige automobilist.
16/06 13u00  Gasten Harley Davidson-feest mogelijk gedrogeerd bij diefstalDiverse bezoekers van een motorevenement in het Noord-Brabantse dorp Castelré, volgens de organisatie een ’heel familiair evenement’, zijn in de nacht van zaterdag op zondag besloten terwijl ze lagen te slapen op de camping.
16/06 12u15  Domme papa gruwelijk in de foutDeze Vaderdag-editie van De Vijf bewijst dat sommige mannen beter niet aan kinderen hadden kunnen beginnen.
16/06 11u15  Sinkhole op A10 gerepareerdHet grote gat in het wegdek op de A10 bij Amsterdam dat zaterdag was ontstaan, is weer gerepareerd. De afrit S106 richting Cornelis Lelylaan werd vanwege een zogenoemd sinkhole uit voorzorg afgesloten het voor verkeer.
16/06 11u15  Motorfans in hun slaapzak beroofdBezoekers van een motorfestijn in het Brabantse Castelré zijn op wel erg brutale wijze beroofd van hun geld. De liefhebbers van Harley Davidsons lagen te slapen op een camping toen een dief erin slaagde van meerdere mensen de portemonnee en andere kostbare bezittingen te stelen.
16/06 10u00  ‘Geen reet hebben is toch ook prima!’Zangeres en actrice Merol scoort miljoenen views op YouTube met haar spraakmakende teksten. Na 'Hou je bek en bef me' heeft ze nu een nieuwe hit: 'Geen reet'. In de studio van Praat Mee legt Merel Baldé uit hoe ze aan haar controversiële nummers komt.
16/06 09u45  Peiling: PvdA in de lift, groei FVD vlakt afDe Partij van de Arbeid blijft stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De sociaaldemocraten staan nu op 19 zetels, een ruime verdubbeling ten opzichte van het aantal dat ze nu in de Tweede Kamer bezetten.
16/06 08u45  ’Heel raar dat ineens overal hunebedden opduiken’Verzamel een paar grote keien. Stapel ze zo stabiel mogelijk op, vorm er een keurig rijtje mee en voilà: er is weer een extra ’hunebed’ bij. In heel het land wemelt ’t van zulke ’neppers’, ontdekte het Hunebedcentrum in Drenthe.
15/06 21u45  Jongen (11) in gezicht gebeten door hondEen 11-jarige jongen in Goirle (Noord-Brabant) is in het gezicht gebeten door een hond. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.
15/06 21u45  Afrit A10 afgesloten wegens sinkholeOp de A10 bij Amsterdam is de afrit S106 richting Cornelis Lelylaan afgesloten voor verkeer, omdat er een zogenoemd sinkhole is ontstaan, waardoor het wegdek is verzakt en er een groot gat is ontstaan. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.
15/06 21u15  De oude gulden herleeft bij slagerij in LeeuwardenBij Slagerij de Schrans in Leeuwarden kan dit weekend betaald worden met guldenbiljetten. Om het 25-jarige jubileum te vieren worden zowel de prijzen als het betaalmiddel van die tijd gehanteerd.
15/06 20u30  Rutte opent aanval: ‘Het bevalt me totaal niet’VVD opent een opvallende aanval tegen grote bedrijven. ,,De bedrijven weten dondersgoed wat ze verkeerd doen”, aldus Mark Rutte.
15/06 20u00  72e Vlaggetjesdag ’geweldig succes’De 72e editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen was „geweldig” en „succesvol”, zei voorzitter van het evenement Gerbrand Voerman zaterdag. „Jeroen van der Boom heeft net opgetreden. Bij het hoofdpodium is het nog lekker druk”, aldus Voerman over het evenement waarmee het begin van het haringseizoen wordt gevierd.
15/06 19u45  Veel belangstellling voor LuchtmachtdagenDe vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel (Noord-Brabant), hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Vrijdag waren er 95.000 bezoekers en zaterdag 145.000, zei een woordvoerder van defensie.
15/06 19u15  VVD zet vol in op de middenklasseMet een opvallende aanval op grote bedrijven heeft de VVD zijn aangekondigde koerswijziging kracht bijgezet. De liberalen kondigden al aan om meer oog te hebben voor de middenklasse. Op het eigen partijcongres – door VVD’ers festival genoemd – waarschuwde partijleider Rutte grote bedrijven dat werknemers (vaak uit die middenklasse) serieus moeten gaan meedelen in stijgende winsten.
15/06 18u45  Pegida-voorman belaagd bij flyeractiePegida-voorman Edwin Wagensveld is zaterdagmiddag aangevallen door moslims tijdens het flyeren bij een moskee in Eindhoven.
15/06 18u30  Oranjefans door het dolleOranje-fans zijn door het dolle heen met de plaatsing van de voetbaldames voor de knock-outfase. Een 3-1 overwinning op Kameroen bleek voldoende. „Wat een gekkenhuis!”
15/06 18u15  Worstelaar Kops: ’Vroeger was ik een mooiboy’Rond het zweet in de ring hing altijd een zweem van criminaliteit, maar de vechtsport heeft zich aan die reputatie weten te ontworstelen nu zelfs brave bakfietsmoeders boksen. Bert Kops is het uithangbord van de vechtsport én was zelfs – salonfähiger kan niet – eenmalig het gezicht van kunstbeurs PAN. „Met die lelijke kop van me.”
15/06 18u00  Idioot richt mega-ravage aanEen doorgedraaide automobilist zorgt zaterdagmiddag voor flinke chaos in Rotterdam.
15/06 18u00  ’Verrassing, je bent opa geworden!’Lees meer >
15/06 17u45  Kijkje in megahotel NHow: ’Dat uitzicht is machtig’Uitvoerder Lennart nodigde zijn familie uit om op de Dag van de Bouw een kijkje te komen nemen bij het iconische NHow RAI Hotel in Amsterdam-Zuid. Oeps. Met complete verbazingin zijn stem: „O-ver-al mensen. Echt niet normaal. Ik ben twee uur bezig geweest om op de 24e verdieping te komen, waar ik normaal op werkdagen een paar minuten over doe.”
15/06 17u45  VVD waarschuwt grote bedrijven over lonenGrote bedrijven moeten binnen een jaar de cao’s van werknemers verbeteren, anders gaat de overheid die bedrijven opzadelen met zwaardere lasten.
15/06 17u45  Man in pick-up richt ravage aan in RotterdamEen vermoedelijk dronken 23-jarige automobilist heeft in Rotterdam een enorme ravage aangericht, waarbij negen auto’s beschadigd raakten, meldt de politie. De Rotterdammer bleek de auto waarin hij reed, te hebben gestolen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.
15/06 17u15  Gewonde door schietpartij in garage AmsterdamDoor een schietincident in een parkeergarage aan het Schollenbrugpad in Amsterdam is zaterdagmiddag een nog onbekend persoon gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie.
15/06 16u15  Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuwsOpluchting en blijdschap overheersen bij colaitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nu FNV-leden overtuigend hebben ingestemd met het pensioenakkoord.
15/06 16u15  De Formule 1-tandarts geeft gasDe doctor in de medische wetenschappen verstopte zich in een wc om illegaal te kunnen doordringen tot het Walhalla van de Formule 1. Hij werd tandarts, pitreporter, theatermaker. Zijn boek Verhalen uit de pits is net uit en afgelopen weekeinde was hij bij de Grand Prix van Canada, waar het twintig jaar geleden voor hem allemaal begon.
15/06 16u00  ‘Zonder de FNV was dit niet mogelijk’De FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Voorzitter Han Busker noemt uitspraak een opluchting.
15/06 16u00  Dit is de laatste ’Bronovo-baby’Baby Orgito is de laatste die het levenslicht in HMC Bronovo in Den Haag ziet. Het Moeder- en Kindcentrum van Haaglanden Medisch Centrum verhuist dit weekend naar ziekenhuis Westeinde aan de Lijnbaan in Den Haag.
15/06 15u45  Gestolen instrumenten fanfare grotendeels teruggevonden,,Ik heb geweldig goed nieuws”, juicht Jurria van der Lubbe. Het grootste deel van de gestolen instrumenten van het Haarlems fanfarekorps is teruggevonden, bevestigt de voorzitter van het korps. De politie Haarlem vond de spullen vrijdagavond terug op de Noordweg in Beverwijk.
15/06 15u30  Opgave Dumoulin: ‘We kiezen voor de Tour’Voorafgaand aan de zevende rit in de Critérium du Dauphiné is Sunweb-kopman Tom Dumoulin afgestapt. Hij heeft teveel last van zijn knie en dus gaat de focus nu op de Tour de France.
15/06 15u30  Vlam slaat in de pan bij flyeractie PegidaEen tiental Pegida-aanhangers heeft zaterdag in Eindhoven flyers uitgedeeld bij de Al-Fourqaanmoskee. De actie leidde tot woede bij Turkse Nederlanders die hun ongenoegen luidkeels uitten en de Pegida-aanhangers omringden. Toen een buurtbewoonster en een Pegida-aanhanger het met elkaar aan de stok kregen, sloeg de vlam in de pan.
15/06 15u00  ’Dit is de FNV waar ik voorzitter van wil zijn!’De sfeer is uitgelaten in het Van der valk-hotel in Apeldoorn. FNV’ers feliciteren elkaar en vallen elkaar in de armen.
15/06 15u00  Gestolen instrumenten fanfare ongeschonden teruggevondenDe politie Haarlem heeft de instrumenten van de bestolen Haarlems fanfarekorps teruggevonden. De instrumenten werden op de Noordweg in Beverwijk gedumpt. Volgens de politie zijn alle instrumenten zijn „zo goed als zeker ongeschonden”.
15/06 14u45  Dijkhoff: nadenken over andere belasting autorijdenVVD-fractieleider Dijkhoff heeft op het partijcongres van de liberalen de deur op een kier gelaten voor rekeningrijden, al benadrukt hij dat het slechts om een denkrichting gaat. „Kennelijk is het nieuws als we nadenken.”
15/06 14u45  Analyse: Koolmees nu snel aan slag met AOWAan negen jaar onderhandelen over pensioen en AOW komt nu een einde. Nu de achterban van de FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord kan minister Koolmees eindelijk aan de slag.
15/06 14u30  FNV stemt in met pensioenakkoordHet ledenparlement van de FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Daarmee nemen de 105 vertegenwoordigers van de verschilende sectoren het advies over van de FNV-leden, die grotendeels voor stemden in het referendum. 284.264 leden stemden voor.
15/06 14u30  Enorme Oranjegekte in FrankrijkDuizenden Oranjefans zijn in het Franse Valenciennes de straten opgegaan. Zaterdagmiddag spelen de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Kameroen op het WK.
15/06 14u15  Groot Oranjefeest in FrankrijkDuizenden Oranjefans zijn in het Franse Valenciennes de straten opgegaan. Zaterdagmiddag spelen de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Kameroen op het WK.
15/06 14u15  Wereldgoal begint op eigen helftMooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
15/06 14u00  Trauma-begeleider op vier benenNormaal is oorlogsheld Gijs Tuinman, onderscheiden met de Militaire Willems-Orde en de Bronzen Leeuw, niet iemand die graag in de aandacht staat. Maar als het om paarden gaat, een grote passie van de ’stille ridder’, is dat een ander verhaal. „Een paard kan je niet voor de gek houden.”
15/06 13u45  Persoon gewond door steekpartij in AmsterdamIn het Amsterdamse Westerpark heeft zaterdagmiddag rond 12.45 uur een steekpartij plaatsgevonden. Een persoon is daarbij gewond geraakt, het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De dader is nog voortvluchtig.
15/06 13u45  FNV’ers wachten op uitslagUiteindelijk hebben 375.825 FNV-leden hun stem uitgebracht in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 13u30  Neushoorn doodt struisvogel in dierenpark voor ogen publiekNa een korte confrontatie met een neushoorn moest een struisvogel in dierenpark Wildlands in Emmen het afleggen tegen de grote grijsaard. Voor de ogen van het publiek stierf de struisvogel aan zijn verwondingen.
15/06 12u30  Kort geding Haga Lyceum tegen StaatHet omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam spant donderdag een kort geding aan tegen de Staat in verband met een nog niet gepubliceerd rapport van de onderwijsinspectie.
15/06 12u15  Stembus FNV geslotenRuim een miljoen FNV-leden konden tot vandaag 12.00 uur hun stem uitbrengen in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 11u00  Oranjefans naar Frankrijk: ‘We gaan sowieso winnen’Een grote groep Oranjefans vertrekt richting Frankrijk om de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen op het WK. Zaterdagmiddag is Kameroen de tegenstander van Nederland in Valenciennes.
15/06 10u00  Alles voor het perfecte plaatjeHet is een mooi land, Ierland. Wie de natuur ziet, begrijpt onmiddellijk waarom de nationale kleur groen is. Koning en koningin zien het in Cork aan het eind van hun driedaagse staatsbezoek.
15/06 09u30  ‘Laat docent bepalen of leerling diploma haalt!’In De Kwestie: moet het centraal schoolexamen zoals we het nu kennen worden afgeschaft?
15/06 09u00  Inbreker pas na lange vlucht aangehoudenEen inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam geprobeerd uit de handen van de politie te blijven.
15/06 08u00  MH17-nabestaanden verwachten namen dadersMH17-nabestaanden weten het zeker: woensdag kondigt het Openbaar Ministerie aan dat ze de daders van de massamoord op 298 inzittenden van vlucht MH17 gaat vervolgen. Dat doet het OM in samenwerking met een internationaal JIT-team, dat al jaren bezig is met het strafrechtelijk onderzoek.
15/06 08u00  Risico’s in lucht blijvenEindelijk. Eindelijk actie na vijf lange jaren van haast onmenselijke onzekerheid en spanning. Het proces tegen de moordenaars van hun dierbaren kan beginnen. Dat is het overheersende gevoel van MH17-nabestaanden.
15/06 08u00  PvdA: extra geld voor lerarenDe PvdA dreigt in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting te stemmen, als er geen extra geld komt voor leraren. „We hebben een gigantisch probleem in het onderwijs, dat een hele generatie raakt”, zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in Trouw.
15/06 08u00  FNV hakt knoop door over pensioenakkoordDe FNV beslist zaterdag definitief of de vakbond het principeakkoord over een nieuw pensioenstelsel steunt. Het zogeheten ledenparlement van ’s lands grootste vakbeweging hakt in Apeldoorn de knoop door over de kwestie, waarna bondsvoorzitter Han Busker de keuze bekendmaakt.
15/06 07u45  Bijzonder veel regen in ochtendurenIn delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In het zuidwesten en in de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter en lokaal zelfs 3 centimeter, meldt Weeronline. In Nieuwkoop werd in de nacht en ochtend circa 36,8 millimeter regenwater gemeten. Deze hoeveelheid valt normaliter in een halve junimaand.
15/06 07u30  CNV-leden stemmen in met pensioenakkoordVakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen. „Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord”, aldus de vakbond.
15/06 07u00  ’Hij is heel gevaarlijk mam...’De spanning in het leven van Marion Oosterbeek en haar familieleden loopt op. Dinsdag start de driedaagse rechtszaak rond Sjonny W., die verdacht wordt van de moord op drie jonge vrouwen. Een van die vrouwen is haar dochter Sabrina. De 30-jarige Amsterdamse wordt al meer dan twee jaar vermist. „Ik heb niet meer de illusie dat ik haar levend ga terugzien.”
15/06 06u30  FNV doorslaggevende factor in pensioenakkoordHet kabinet hoopt vurig dat vakbond FNV vanmiddag ’ja’ zegt tegen het pensioenakkoord. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat alle pensioenhervormingen van tafel zijn bij een nee-stem.
15/06 06u30  ’Wat is er gebeurd met Sabrina?’Ruim twee jaar al wacht moeder Marion Oosterbeek tevergeefs op een antwoord op de vraag die haar al sinds de nacht van 7 op 8 maart 2017 in een kille greep heeft: Wat is er gebeurd met haar destijds 30-jarige dochter Sabrina, die sinds die nacht vermist wordt?
15/06 05u45  Fikse verdeeldheid in ledenparlementHet ledenparlement van de FNV speelt vandaag een allesbepalende rol in het referendum over het pensioenakkoord. Hoe machtig is dit orgaan eigenlijk?
15/06 05u45  Als FNV’ers ’nee’ zeggen, wat dan?Het lot van pensioen en AOW voor miljoenen Nederlanders ligt in de handen van 105 vakbondsleden. Het ledenparlement van de FNV heeft vanmiddag de beslissende stem over het pensioenakkoord. Wat als dat gestaalde kader ’nee’ zegt? Is het dan einde oefening? Of durft minister Koolmees de confrontatie aan en zet hij zijn plannen gewoon door?
15/06 00u30  Man wordt op steeds latere leeftijd vaderNederlandse mannen zijn steeds ouder bij de geboorte van een kind. De gemiddelde leeftijd is 34 jaar en twee maanden, dat is ruim twee maanden ouder dan vijf jaar geleden toen mannen gemiddeld precies 34 jaar waren. Ter vergelijking: in 1996 waren mannen bij de geboorte van een kind gemiddeld 33.
15/06 00u15  Henny Huisman: ’Langdurig verlof grote onzin’Ook al krijgen vaders meer ruimte om met verlof te gaan om hun pasgeboren kroost bij te staan, in de meeste huishoudens komt het daar echter niet van. Waar ligt dat aan? „De van oudsher stoere mannen worden steeds meer geacht een invoelende thuispapa te zijn”, stelt trendwatcher Richard Lamb. Tot woede van sommige mannen zelf. „Ik vind de betutteling grote onzin!”
14/06 23u15  ’Fiscus frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslag’De Belastingdienst heeft een onderzoek naar eigen falen in de affaire-kinderopvangtoeslag gefrustreerd. Stukken werden achtergehouden door medewerkers die zelf betrokken waren bij de jarenlange onjuiste en hardhandige aanpak van honderden ouders.
14/06 23u15  Helderse ’Balotelli’ zorgt voor deceptieHij was al gebombardeerd tot de ster van de club, de Gambiaan Sainey Trawally. Maar de ‘Balotelli van Den Helder’ heeft de plaatselijke voetbalclub geen glorie gebracht. Sterker, één invalbeurt had voor FC Den Helder niet alleen een boete tot gevolg, maar ook degradatie.
14/06 22u15  Eerste zoogdieren op Marker WaddenDe eerste zoogdiersoorten zijn gezien op de Marker Wadden. Natuurmonumenten meldt dat vier verschillende soorten vleermuizen zijn waargenomen op de eilanden. Het gaat om de gewone dwergvleermuis, de kleine dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis en de laatvlieger.
14/06 22u15  Bertens: ‘Extra drive om coach te verslaan’Kiki Bertens heeft de laatste vier bereikt op het grastoernooi van Rosmalen. Ook in het dubbelspel heeft de tennisster samen met Demi Schuurs de halve finales bereikt.
14/06 21u15  Vlammetjes en pils op ’peperduur’ rectorfeestjeEr was vooraf veel ophef over het vertrekfeest van Elmer Sterken dat op 70.000 euro was begroot, maar tijdens het gezellige afscheid van de rector bij de Rijksuniversiteit Groningen werd daar vandaag nauwelijks over gesproken.
14/06 21u15  Zingende Máxima verrast jarige medewerkerOp de laatste dag van het staatsbezoek zijn Willem-Alexander en Máxima in Cork waar ze een jarige medewerker van de RVD treffen.
14/06 20u45  Koning voor de buis voor WK-duel OranjeKoning Willem-Alexander kijkt zaterdagmiddag zeker naar de WK-voetbalwedstrijd tussen de vrouwen van Nederland en Kameroen.
14/06 20u45  ‘Nabestaanden MH17 helemaal klaar met gekonkel’Aanstaande woensdag komt het internationale onderzoeksteam naar de MH17 met nieuws naar buiten. Volgens verslaggever Paul Eldering is rechtvaardigheid voor de nabestaanden een stap dichterbij.
14/06 20u30  ’Jongeheer’ meldt zich na treinplassenDe viezerik die onlangs in een trein over een stoel plaste, heeft zichzelf gemeld bij de NS nadat op internet glashelder was te zien hoe hij zijn ’daad’ verrichtte. Dat bevestigt een woordvoerder van de vervoersorganisatie.
14/06 20u15  Amsterdam doet bod op failliet MC SlotervaartDe gemeente Amsterdam heeft vrijdag een bod gedaan op het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat laat de woordvoerder van wethouder Simone Kukenheim weten. In een verklaring staat dat de gemeente niet wil dat de maatschappelijke functies van het ziekenhuis verdwijnen.
14/06 20u00  Dit gaat er veranderen bij de publieke omroepMinister Slob presenteerde vrijdag zijn plannen voor de NPO. Volgens hem is de publieke omroep toe aan verandering.
14/06 20u00  Minister: emigratie Volkert van der Graaf niet van belangOf Volkert van der Graaf nu emigreert of niet, zijn strenge meldplicht keert niet terug. De versoepeling van zijn reclasseringsregime heeft niets te maken met eventuele emigratieplannen, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer.
14/06 19u45  Dood ligt voor brandweer altijd op de loerBrandweermensen staan dag en nacht klaar voor onze maatschappij. Soms met gevaar voor eigen leven, want het vak is niet zonder risico’s. Daar zijn ze zich van bewust, maar af en toe gaat het vreselijk mis en laten brandweermensen het leven tijdens het uitoefenen van hun vak. Morgen is de jaarlijkse herdenking van de gevallen helden.
14/06 19u30  Examenleerlingen Calvijn College blijven in spanningHet Calvijn College in Nieuw-West kan pas na het weekend helderheid verschaffen over het examen-debacle. 67 leerlingen op vmbo-kader-niveau weten nog steeds of zij geslaagd zijn.
14/06 19u30  Strijd tegen No Surrender werpt vruchten afHet megaproces tegen kopstukken van de motorbende No Surrender begint maandag in Groningen. Vier jaar lang deed het Openbaar Ministerie onderzoek naar de club waarvan in die periode de machtsbasis verschoof van het zuiden naar het noorden van het land. Vier kopstukken worden verdacht van afpersingen, drugshandel en het leiding geven aan een criminele organisatie.
14/06 19u30  Spectaculair: Dit zijn onze nieuwe straaljagers!In weer of geen weer bezoekt Laura Osinga de luchtmachtdagen in Volkel. Hier spreekt ze met fanatieke vliegtuigfans en met een stuntpiloot die de meest bizarre stunts in de lucht vertoont.
14/06 19u30  ’Grotere natuurrampen door meer bezittingen’Het Witte Huis onder president Obama had het op hem gemunt. Wikileaks onthulde een lastercampagne om hem de mond te snoeren. En The New York Times beet hem toe: ’Met jou praten we nooit meer’. Welke terreurdaad moet Roger Pielke jr. wel niet op zijn geweten hebben? Hij is klimaatonderzoeker. Als specialist in natuurrampen concludeert hij: „Er is geen toename in extreem weer. Niet boos worden, het is wat de data zeggen.”
14/06 19u30  ’Het was karig, maar nu komt echt alles voorbij’„Kippenvel, dat gedreun. Elke keer weer”, zegt Jeanette uit Leeuwarden bij de Luchtmachtdagen in het Brabantse Volkel als straaljagers laag boven haar hoofd vliegen. De Koninklijke Luchtmacht showt vandaag en morgen zijn kunnen aan de mensen die ze moeten beschermen en die het allemaal mogelijk maken, de belastingbetalers. Honderdduizenden enthousiastelingen komen op het spektakel af. En ze komen uit alle windstreken van ons land.
14/06 19u15  Loods kringloopwinkel Sneek verwoestDe loods van kringloopwinkel Omrin, in de Friese stad Sneek, is verwoest door een grote brand. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.
14/06 19u00  Duel om Cruijff Cup: 'Ik ga er hard in'Vrijdag werd in het Olympisch Stadion gevoetbald voor de Cruijff Foundation Cup. Het Johan Cruijff Ambassadeurs team deed er alles aan om er met de felbegeerde beker vandoor te gaan.
14/06 19u00  Celstraf voor Nederlandse terreurverdachte Raoul A. in SurinameDe rechter in Suriname heeft Raoul A. tot een gevangenisstraf veroordeeld van twee jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens banden met Islamitische Staat. De andere verdachte in deze terrorismezaak, zijn broer Nasser I., werd vrijgesproken. Beide broers hebben de Nederlandse nationaliteit. A. is direct vrijgelaten, omdat zijn voorarrest twee jaar heeft geduurd.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Meer mensen willen wat minder werken18/06 00u15 - De Telegraaf: Steeds meer mensen zouden wel wat minder uren willen werken, ook als ze daarvoor salaris moeten inleveren. Vooral fulltime werkende vrouwen en zelfstandigen willen wel wat minder.
20x Na dodelijke schietpartij Amsterdam: ’Ik zal voor hem bidden’18/06 01u00 - De Telegraaf: De man, die is doodgeschoten op de kruising Papaverweg Klaprozenweg in Amsterdam-Noord, zou sportschoolhouder Saban Berk zijn. Familieleden en vrienden, die massaal naar de plaats delict togen om van Berk afscheid te nemen, bevestigen dat het om de geboren Turkse vijftiger gaat. Even voor half tien werden er vanuit een auto met Belgisch kenteken kogels op hem afgevuurd. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en doet op dit moment geen uitspraken over de identiteit van het slachtoffer.
17x Expert schrikt van plaatsing wezen bij IS-opa18/06 07u00 - De Telegraaf: Een Belgische expert die in de IS-vluchtelingenkampen in Syrië is geweest en met eigen ogen heeft gezien welke invloed ’het kalifaat’ nog altijd op de vrouwen én kinderen van strijders heeft, is geschokt dat in Ede twee kinderen bij hun geradicaliseerde opa zijn geplaatst.
16x Hof oordeelt over verbod Satudarah18/06 07u00 - De Telegraaf: Het hof in Den Haag beslist dinsdag of Satudarah verboden blijft. De rechtbank had de motorclub vorig jaar per direct verboden, maar Satudarah ging tegen die uitspraak in beroep.
15x Wel kritiek op kosten Oranjes18/06 07u00 - De Telegraaf: Hij mag dan misschien wat houterig overkomen, maar een ’koning van het volk’ is dat snel vergeven. Dat Willem-Alexander in populariteit wordt overvleugeld door koningin Máxima, doet de Oranjeliefde evenmin bekoelen. En al mogen de kosten van het Koninklijk Huis best omlaag, het volk is meer dan tevreden met z’n vorst.
14x Friese slager zit met guldens in maag18/06 10u45 - De Telegraaf: Slagerij De Schrans in Leeuwarden zit in zijn maag met circa 7000 gulden. Klanten konden afgelopen weekend nog één keer vlees kopen met guldens bij de jubilerende winkel. Maar eigenaar Johannes Hoekstra heeft van De Nederlandsche Bank te horen gekregen dat hij ze als ondernemer niet kan inwisselen, omdat de gulden geen wettelijk betaalmiddel meer is.
13x Satudarah ook in hoger beroep verboden18/06 10u45 - De Telegraaf: Motorclub Satudarah is ook in hoger beroep verboden. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde net als de rechtbank vorig jaar dat de motorclub leiding gaf aan het strafbaar handelen van de leden. Het verbod betreft ook alle afdelingen (chapters) van Satudarah.
13x TU Eindhoven neemt alleen nog maar vrouwen aan en geeft ze een ton18/06 08u30 - De Telegraaf: TU Eindhoven neemt de komende anderhalf jaar alleen nog maar vrouwen aan bij vacatures voor wetenschappelijk personeel.
12x ’Knalgeluiden’ schrikken rustige straat Zwaag op18/06 11u30 - De Telegraaf: De schrik zit er goed in bij de bewoners van de doorgaans zeer rustige straat Hoefijzer in het Noord-Hollandse Zwaag. Afgelopen nacht werd bij een hoekpand in de straat waarschijnlijk geschoten. Niemand raakte gewond.
12x Dode vrouw (59) in Drentse woning, 56-jarige man opgepakt18/06 10u45 - De Telegraaf: In het Drentse dorpje De Groeve is in een woning aan de Driehoekskamp een dode vrouw aangetroffen. De 59-jarige bewoonster van het huis werd na een melding aan het begin van de avond gevonden.

Statistieken

Artikels:
33079
Gelezen:
34152
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven