dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
18/06 16u45  Het houdt niet op voor Team Ineos: Geraint Thomas komt ten val in Zwitserland en geeft op Na het wegvallen van Chris Froome in de Dauphiné is nu ook die andere kopman van Team Ineos voor de Tour ten val gekomen: Geraint Thomas ging onderuit in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland en bleef zitten, daarbij tastend aan de schouder en elleboog. Even later gaf de 33-jrarige Welshman zelfs op.
18/06 16u15  FORMATIEBLOG. Crevits sluit zich aan bij Rutten: 'Ik verander, zoals sommige anderen, na de verkiezingen niet van mening' Lees meer >
18/06 16u15  Voetbalsupporters nemen ‘loopje’ met lijnrechter tijdens match Afgelopen weekend namen oud-spelers van Aalst en Anderlecht het tegen elkaar op tijdens de ‘Legends Game’ van Eendracht Aalst. Enkele supporters van Aalst hadden niet veel oog voor de wedstrijd, maar hielden de lijnrechter nauwlettend in de gaten. De man werd de hele match ‘geschaduwd’ en elke beweging die hij maakte werd nauwkeurig - én hilarisch - geïmiteerd. De wedstrijd eindigde op 1-3, maar dat zal deze supporters - die zich duidelijk kostelijk amuseerden - worst wezen.
18/06 16u15  Hernieuwbare energie in ons land moet verdubbelen tegen 2030 België heeft volgens een evaluatie van de Europese Commissie de klimaatlat bij lange niet hoog genoeg gelegd.
18/06 16u00  Jonge PS-politica wil donderdag niet naast Van Langenhove plaatsnemen in Kamer De 26-jarige PS-politica Melissa Hanus weigert om donderdag tijdens de installatievergadering van de Kamer naast leeftijdgenoot Dries Van Langenhove plaats te nemen. Volgens het Kamerreglement wordt de voorzitter tijdens de installatievergadering geflankeerd door de twee benjamins van het halfrond.10 
18/06 16u00  De Croo tikt Almaci op de vingers bij eedaflegging In het Vlaams Parlement is dinsdagmiddag de eed afgelegd door alle 124 verkozen parlementsleden. Ook Groen-voorzitster Meyrem Almaci legde er de eed af, maar dat verliep niet naar de wens van voorzitter Herman De Croo (Open VLD).10 
18/06 16u00  Lezen, steeds meer een uitdaging voor kinderen Leerkrachten spenderen vandaag fors minder tijd aan het leren lezen van onze kinderen. Het is 1 van de 22 hypothesen die de KU Leuven heeft onderzocht om de dramatische daling van het leesniveau bij Vlaamse tienjarigen te verklaren.10 
18/06 16u00  Herman De Croo spreekt voor het laatst Vlaams Parlement toe: 'Heel wat burgers gegrepen door angst' Herman De Croo (Open VLD) heeft bij de eerste zitting van het nieuwe Vlaams Parlement zijn laatste parlementaire toespraak gehouden.10 
18/06 15u45  TUI biedt gratis oplossing voor ongeruste reizigers naar de Dominicaanse De klanten van de Belgische touroperator TUI die een reis naar de Dominicaanse Republiek boekten en vertrekken voor 16 juli, mogen die gratis omboeken. De aanleiding is het overlijden van enkele Amerikaanse toeristen in hotels die TUI ook aanbiedt. Thomas Cook biedt geen gratis wijziging aan.
18/06 15u45  LIVE. Herman De Croo spreekt voor het laatst Vlaams Parlement toe: 'Heel wat burgers gegrepen door angst' Herman De Croo (Open VLD) heeft bij de eerste zitting van het nieuwe Vlaams Parlement zijn laatste parlementaire toespraak gehouden.
18/06 15u45  Minister tijdens vragenuurtje: 'Excuseer, ik ga flauwvallen' Lady Blackwood sprak dinsdag in een debat in House of Lords over de listeria-uitbraak in Britse ziekenhuizen. De minister moest haar speech even onderbreken toen ze onwel werd. Enkele 'peers' snelden haar te hulp en hielpen haar terug recht. De zitting werd na tien minuten hervat.
18/06 15u45  Van Langenhove overtuigd dat onderzoek hem zal vrijpleiten Dries Van Langenhove is ervan overtuigd dat het onderzoek naar zijn activiteiten bij Schild & Vrienden hem zal vrijplieten. Dat zei hij in een interview met VTM, dit terwijl gisteren werd gezegd dat hij mediastilte moest in acht nemen.
18/06 15u30  Overwinningsfeest Toronto Raptors eindigt in mineur Voor de eerste keer ooit heeft een buitenlands team de Amerikaanse basketcompetitie de NBA gewonnen. Maar de viering van de Toronto Raptors, maandag in het Canadese Toronto, verliep niet zoals verwacht. Vier mensen werden neergeschoten.
18/06 15u15  TUI-klanten mogen reis naar Dominicaanse Republiek gratis omboeken De klanten van de Belgische touroperator TUI die een reis naar de Dominicaanse Republiek boekten en vertrekken voor 16 juli, mogen die gratis omboeken. De aanleiding is het overlijden van enkele Amerikaanse toeristen in hotels die TUI ook aanbiedt.
18/06 15u00  TUI-klanten naar Dominicaanse Republiek mogen reis gratis omboeken na hoteldoden De klanten van de Belgische touroperator TUI die een reis naar de Dominicaanse Republiek boekten en vertrekken voor 16 juli, mogen die gratis omboeken. De aanleiding is het overlijden van enkele Amerikaanse toeristen in hotels die TUI ook aanbiedt.10 
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 15u00  Kan ik Belgische belastingen op Franse dividenden recupereren?Wij krijgen dividenden van een Franse firma. De Franse staat heft hierop een belasting van 12.80 procent, de Belgische van 30 procent. Kan ik de Belgische belastingen recupereren?
18/06 15u00  Fortis-beleggers krijgen elk wellicht minder geld (en later)Ageas wordt overspoeld met schadeclaims door Fortis-beleggers. Daardoor dreigt niet alleen vertraging. Sommigen moeten er rekening mee houden dat ze minder geld teruggestort krijgen dan verwacht.
18/06 14u45  Bureau inhuren om buitenlandse eigendommen op te sporen mag van vrederechterEen huurder van de sociale woning in Hamme heeft ongelijk gekregen van de vrederechter in zijn geschil met ‘De Zonnige Woonst’. De sociale huisvestingsmaatschappij had een extern bureau ingeschakeld om te kijken of de huurder buitenlandse eigendommen bezat.
18/06 14u30  LIVE. Herman De Croo spreekt voor het laatst Vlaams Parlement toeVandaag leggen de 124 verkozen parlementsleden de eed af in het Vlaams Parlement. Deze eerste vergadering vindt plaats onder leiding van de Vlaams volksvertegenwoordiger met de meeste anciënniteit, Herman De Croo (Open VLD). Hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn laatste toespraak als parlementslid te houden. Hierboven kan u vanaf 14.30 uur alles live mee volgen.
18/06 14u30  Asco langer dicht na cyberaanvalHet luchtvaartbedrijf blijft nog zeker tot en met zondag grotendeels dicht na een cyberaanval.
18/06 14u15  Middeleeuwse stripact levert Willem-Alexander riddertitel opDe Britse koningin Elizabeth heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander ingehuldigd als ridder in de Orde van de Kousenband. De Kousenband is een van de oudste en hoogste eretekens ter wereld. Met dank aan een maîtresse uit de middeleeuwen die bespot werd na een onbedoelde stripact.10 
18/06 14u15  Tourdeelname Tom Dumoulin nu echt in gevaar: Nederlander daagt niet op voor hoogtestageKrijgen we na het forfait van Chris Froome ook nog een afzegging van Tom Dumoulin? Het ziet er ineens beroerd uit voor de Nederlandse kopman van Team Sunweb die vandaag niet opdaagde op La Plagne in de Franse Alpen, waar hij de rechte lijn voor de Tour zou inzetten.10 
18/06 14u00  Franse tennisser scoort prachtig punt op nonchalante wijzeDe Franse tennisser Gaël Monfils mag door zijn landgenoot Herbert dan wel uitgeschakeld zijn in het ATP-toernooi in het Duitse Halle, de Fransman scoorde ongetwijfeld hét punt van het tornooi. Het leverde zelfs applaus op van zijn tegenstander.
18/06 13u45  Meer dan 4.000 schildpadden gevonden onder 7 ton groene koolDe Russische douane heeft zo'n 4.000 schildpadden onderschept. De dieren waren bestemd voor verkoop in Kazachstan, maar werden niet aangegeven. Ze zaten verstopt onder ettelijke tonnen groene kool.
18/06 13u45  Graffitikunstenaars toveren dak om tot reusachtig schilderijTwee Franse graffitikunstenaars, Ella en Pitr, hebben op het dak van het expocentrum Viparis in Parijs een groot schilderij gemaakt. Het kunstwerk is 2,5 hectare, of vier voetbalvelden, groot. Dat is het grootste muur-of dakschilderij in Europa.
18/06 13u30  'Misschien moeten we dokters en loodgieters ook onschendbaarheid geven'Vlaams Belang-politicus Dries Van Langenhove is sinds maandag in verdenking gesteld van inbreuken op onder meer de antiracismewet. Vanaf donderdag dreigt het gerecht hem echter niet te kunnen achtervolgen, want dan legt Van Langenhove de eed af als Kamerlid en wordt hij parlementair onschendbaar. 'Waarom krijgen niet meer mensen onschendbaarheid?', vraagt Kamagurka zich in de video hierboven af.10 
18/06 13u30  België moet doelstelling hernieuwbare energie fors optrekkenDe Europese Commissie vraagt aan ons land om tegen 2030 minstens 25 procent aan hernieuwbare energie te produceren.10 
18/06 13u30  Sankt Gallen strikt zoon van Jürgen Klinsmann als nieuwe doelmanJonathan Klinsmann, zoon van de Duitse voetballegende Jürgen Klinsmann, heeft dinsdag een contract voor twee jaar ondertekend bij het Zwitserse Sankt Gallen. De 22-jarige doelman komt over van Hertha Berlijn. Bij die club mocht was hij geen vaste waarde maar mocht hij wel al eens proeven van de Europa League.10 
18/06 13u15  David Goffin neemt vlot eerste horde in het Duitse HalleDavid Goffin (ATP 33) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi in het Duitse Halle.
18/06 13u15  FORMATIEBLOG. Ecolo en MR willen Van Langenhove niet prominent in beeld in KamerInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken alvast tot één juli verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) dan weer zijn derde gespreksronde af. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant.
18/06 13u15  Drie Belgen omgekomen bij gezinsdrama in ZwitserlandBij een gezinsdrama zijn maandagavond in het Zwitserse Apples drie mensen omgekomen, zo heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om drie Belgen.
18/06 13u00  Man krijgt celstraf voor delen beelden aanslag Nieuw-ZeelandEen man is veroordeeld tot 21 maanden cel voor het verspreiden van video’s van de aanslag in Christchurch, Nieuw Zeeland.
18/06 12u30  Blauw geduld over politieke schijnmanoeuvres raakt opNa drie weken van politieke schijnmanoeuvres raakt het geduld - vooral bij de liberalen - stilaan op. Vooral MR en Open VLD vinden dat het eindelijk tijd wordt voor het echte werk.
18/06 12u15  Wereldprimeur: monniksgieren adopteren twee jongenWetenschappers en verzorgers van de Antwerpse Zoo en Planckendael zijn erin geslaagd een koppel monniksgieren twee jongen tegelijkertijd te laten grootbrengen. Volgens de dierentuinen gaat het om een wereldprimeur.
18/06 12u15  Houdini-truc gaat fout: lichaam goochelaar teruggevondenEen Indiase illusionist is verdronken nadat zijn ontsnappingstruc in een rivier is misgelopen.
18/06 12u15  Facebook belooft betaalrevolutieFacebook gaat wereldwijd betaaldiensten aanbieden onder de naam Calibra.
18/06 12u00  GP van België kan door Nederland lagere organisatievergoeding vragenDe organisatoren van de GP van België kunnen mogelijk lagere vergoedingen vragen om de race in Spa-Francorchamps te organiseren. Dit omwille van het feit dat er volgend jaar een GP van Nederland zal zijn.
18/06 12u00  Vliegtuigpassagiers filmen vulkaanuitbarsting vanuit de luchtDe Mexicaanse vulkaan Popocatépetl is maandagochtend uitgebarsten. De zeer actieve vulkaan is afgelopen maand al verschillende keren geëxplodeerd. Een vliegtuigpassagier kon het spektakel waarnemen vanuit de lucht.
18/06 12u00  ex-Uefa-voorzitter Platini in hechtenis op verdenking van corruptieVoormalig Uefa-voorzitter Michel Platini is vandaag gearresteerd. Dat meldt Mediapart. Hij wordt verdacht van corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 in Qatar.
18/06 11u45  Duits wegenvignet mag er van Europees Hof niet komenHet Europees Hof van Justitie oordeelt dat de Duitse plannen voor een wegentol discriminerend zijn. De reden is dat de lasten enkel op bestuurders uit het buitenland vallen.
18/06 11u45  Gewezen Uefa-voorzitter Platini in hechtenis, op verdenking van corruptieVoormalig Uefa-voorzitter Michel Platini is gearresteerd. Dat meldt Mediapart. Hij wordt verdacht van corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 in Qatar.
18/06 11u30  Wanneer sledehonden op Groenland door smeltwater stappenHet is een ongewoon zicht: sledehonden die met hun poten door smeltwater stappen in plaats van sneeuw. Een foto ervan gaat rond op sociale media.
18/06 11u15  Mensenzee breekt als vanzelf open om ambulance door te latenDit weekend waren er hevige protesten in Hongkong, met meer dan een miljoen mensen die op straat kwamen tegen het beleid van Carrie Lam. Zo'n mensenmassa lijkt heel ongecontroleerd, maar dat was dit weekend anders. Toen een ambulance door moest, ging de mensenzee als vanzelf open, zoals u in de video hierboven ziet.
18/06 11u00  Tamino in voorprogramma Lana Del reyTamino (22) krijgt lof van een klinkende naam: Lana Del Rey (33).10 
18/06 10u45  Gewezen Uefa-voorzitter Platini verhoord in onderzoek corruptieVoormalig Uefa-voorzitter Michel Platini is gearresteerd. Dat meldt Mediapart. Hij wordt verdacht van corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 in Qatar.
18/06 10u30  Michel Platini opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij toewijzing WK 2022 aan QatarVoormalig UEFA-voorzitter Michel Platini is dinsdagochtend opgepakt in het kader van een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar. Dat meldt het Franse Mediapart.
18/06 10u30  John Crombez houdt drie opties open na geweigerd ontslagSP.A-voorzitter John Crombez houdt drie opties open: het voorzitterschap, het ministerschap of een rol als Kamerlid. Bovenal wil hij zijn toekomst zelf regisseren. Het herwonnen vertrouwen van zijn partijbureau versterkt zijn positie.
18/06 10u15  Vlaming gaat viraal met excuses van Jon SnowEen Vlaamse Youtuber, Jonas Van Boxtael, heeft een hit gescoord op het internet. Zijn video waarin Jon Snow van de serie 'Game of thrones' zich 'excuseert' voor het belabberde laatste seizoen, heeft intussen meer dan 1.600.000 views te pakken.
18/06 10u15  Studenten bouwen superwagenHet team Formula Electric Belgium stelde haar nieuwste elektrische wagen voor: de Umicore Eclipse. De racewagen is het resultaat van een samenwerking van maar liefst 130 bedrijven en non-profitorganisaties. Opvallend is de grote inbreng van 35 Leuvense studenten. “Voor ons is dit eigenlijk een voltijdse job. Alleen worden we er niet voor betaald.”
18/06 10u15  John Crombez biedt tevergeefs ontslag aan en houdt nu drie opties openSP.A-voorzitter John Crombez houdt drie opties open: het voorzitterschap, het ministerschap of een rol als Kamerlid. Bovenal wil hij zijn toekomst zelf regisseren. Het herwonnen vertrouwen van zijn partijbureau versterkt zijn positie.
18/06 10u00  FORMATIEBLOG. SP.A bereid om federaal te depannerenInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken alvast tot één juli verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) dan weer zijn derde gespreksronde af. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant.10 
18/06 09u45  Google zet Belgische kunstenares in de kijker op homepagina‘Vandaag eren we Michaelina Wautier’, staat te lezen op de zoekmachine Google. Ook in Luxemburg, IJsland en Kroatië zal de beeltenis van de kunstenares te zien zijn.
18/06 09u45  ‘Ze mogen geen psycholoog meer zijn, dus noemen ze zichzelf coach’Lifestylecoaches, burn-outcoaches en nu ook ­diabetescoaches. Topdokter Guy T’Sjoen ergert zich aan de vele ‘kwakzalvers’ die vaak een pak geld ­vragen voor een weinig ­betrouwbare behandeling. Heel wat artsen en psychologen delen zijn mening. ‘Het zijn de beste verkopers die winnen, zelden het beste product.’
18/06 09u30  Einde aan soap: Leon Bailey speelt nu definitief voor JamaicaJamaica is foutloos begonnen aan de Gold Cup in eigen land. In Kingston versloegen de Reggae Boyz maandag Honduras met 3-2. Bij de Jamaicanen stond Leon Bailey (21) een hele wedstrijd op het veld, waardoor de saga rond het nationale team waar hij voor zou spelen ten einde komt.
18/06 09u15  Kan ik als bestuurder van een vzw een vergoeding vragen voor mijn telecomkosten?Als gepensioneerde ben ik bestuurder in een vzw. Ik gebruik daarvoor mijn privé-internet- en telefoonabonnement. Kan ik een vergoeding vragen aan de vzw?
18/06 08u30  Dinsdag wordt een zomerse dagDinsdag is het warm en eerst nog vrij zonnig op wat hoge wolkenvelden na. De maxima gaan van 22 graden aan zee tot 27 of 28 graden in de Kempen, voorspelt het KMI.12 
18/06 08u30  Trump belooft miljoenen ‘illegale buitenlanders’ het land uit te sturenDe Amerikaanse president Donald Trump kondigt aan dat ICE, de migratiedienst van zijn land, volgende week zal beginnen om migranten zonder papieren op te sporen en het land uit te zetten. Dat schreef hij op Twitter.12 
18/06 08u15  Trump belooft ‘illegale buitenlanders’ het land uit te sturenDe Amerikaanse president Donald Trump kondigt aan dat ICE, de migratiedienst van zijn land, volgende week zal beginnen om migranten zonder papieren op te sporen en het land uit te zetten. Dat schreef hij op Twitter.10 
18/06 08u00  Trump belooft ‘illegale aliens’ het land uit te sturenDe Amerikaanse president Donald Trump kondigt aan dat ICE, de migratiedienst van zijn land, volgende week zal beginnen om illegale migranten op te sporen en het land uit te zetten. Dat schreef hij op Twitter.
18/06 08u00  Belg slechtste leerling van de klas op de wegEen wereldwijde ESRA-enquête over verkeersveiligheid werd dinsdag op een congres in Brussel voorgesteld. De studie legt volgens het verkeersveiligheidsinstituut Vias ‘ontzettend veel pijnpunten bloot in onze verkeersveiligheidsmentaliteit’.
18/06 07u45  Belgen slechtste leerling van de klas op de wegEen wereldwijde ESRA-enquête over verkeersveiligheid werd dinsdag op een congres in Brussel voorgesteld. De studie legt volgens het verkeersveiligheidsinstituut Vias ‘ontzettend veel pijnpunten bloot in onze verkeersveiligheidsmentaliteit’.
18/06 06u45  Naar de festivalweide in een T-shirt ‘van den Aldi’Hippe vogels die graag met een ironisch T-shirt naar de festivals willen trekken, kunnen bij Aldi terecht.10 
18/06 06u45  Hoop op meer Europese klimaatambitie neemt toeZullen de Europese leiders alsnog hun klimaatambities opschroeven en instemmen met het voorstel om de EU tegen 2050 klimaatneutraal te maken? Op de Europese top van donderdag wordt erover gebakkeleid.
18/06 04u45  KBC trekt tarief bankrekening fors opKBC maakt de populaire Plusrekening 25 procent duurder. Klanten betalen voor de extra toegevoegde waarde, zegt de bank.
18/06 03u15  Waarom vrienden maken voor volwassenen minder vanzelfsprekend wordtAls je een lief zoekt, helpen mensen je doorgaans graag op weg. Maar soms ben je op zoek naar een vriend, of een vriendin, of zelfs een hele vriendengroep. Waarom ligt dat moeilijker?18 
18/06 03u00  VS sturen 1.000 extra manschappen naar Midden-OostenDe Verenigde Staten sturen ongeveer 1.000 extra manschappen naar het Midden-Oosten. Dat heeft waarnemend minister van Defensie Patrick Shanahan gezegd.
18/06 02u30  Minstens 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in ChinaDe Chinese zuidwestelijke provincie Sichuan is maandag opgeschrikt door een zware aardbeving met een magnitude van 6. Er zouden minstens 11 doden en 122 gewonden zijn gevallen, melden plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia.14 
18/06 01u15  Deel van Belgisch luchtruim opnieuw geslotenEen gedeelte van het Belgische luchtruim gaat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw voor korte tijd dicht als gevolg van een personeelstekort bij luchtverkeersleider Skeyes. Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van Skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.17 
18/06 00u15  Frankrijk groepswinnaar op WK Vrouwenvoetbal… met dank aan videorefFrankrijk heeft zich maandag in eigen land als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal. In Rennes versloegen de Franse vrouwen op de slotspeeldag in groep A Nigeria met het kleinste verschil.22 
18/06 00u15  Duitsland start EK U21 met zege, Real-aanwinst Luka Jovic verliest met ServiëDuitsland heeft maandag zijn openingswedstrijd op het EK voor beloften in Italië en San Marino gewonnen. In Udine haalde de titelverdediger het in groep B met 3-1 van Denemarken. Het Servië van Real-vedette Luka Jovic liep tegen een 0-2 nederlaag aan tegen Oostenrijk.22 
18/06 00u15  Minderjarig meisje aangerand tijdens het joggen: 'Haar kleren waren kapot en vies, ze was in shock'Een meisje van 17 jaar uit Erps-Kwerps is zondagavond tijdens het joggen aangerand door een man en daarbij ook bedreigd met een mes. Ze kon zich nog verweren, maar liep daarbij wel lichte verwondingen op. De politie is een onderzoek gestart.23 
17/06 21u30  Duitsland, Spanje en China naar achtste finales op WK vrouwenvoetbal, Zuid-Afrika uitgeschakeldGroepswinnaar Duitsland, Spanje en China hebben zich maandag geplaatst voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Zuid-Afrika werd puntenloos laatste in de groep en is als eerste land uitgeschakeld.
17/06 21u15  Charlotte Leysen stopt bij KetnetCharlotte Leysen (31) stopt dit najaar als Ketnet-wrapper. Dat maakte ze maandag zelf bekend op radiozender MNM.
17/06 21u15  Nieuw boek van de Hunger Games in aantochtSchrijfster Suzanne Collins werkt aan een nieuw deel haar Hunger Games-reeks. In 2020 zou er een prequel uitkomen die redelijk snel ook verfilmd zou worden.
17/06 21u00  Ferrari vraagt dan toch herziening tijdstraf van Sebastian Vettel na controverse in Grote Prijs van CanadaF1-renstal Ferrari heeft bij de Internationale Autosportfederatie FIA een verzoek ingediend om de tijdstraf te herzien die Sebastian Vettel iets meer dan een week geleden kreeg tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Canada, zo maakte de renstal maandag bekend.
17/06 20u45  Reisgids over Belfast staat op zere tenenFodor’s Travel, uitgever van een wereldwijd gereputeerde reisgids, heeft flinke kritiek gekregen op de beschrijvingen van de ‘murals’, of de politieke muurschilderingen in Belfast.
17/06 20u45  Antwerp neemt afscheid van Jelle Van DammeVoetbalclub Antwerp gaat volgend seizoen niet verder met Jelle Van Damme. De verdediger was na twee seizoenen bij de Great Old einde contract, maar beide partijen kwamen de voorbije weken niet tot een nieuwe overeenkomst. Met Van Damme, die in oktober 36 jaar wordt, verliest Antwerp zijn ouderdomsdeken en populaire sterkhouder centraal in de defensie.
17/06 20u30  Zware voet, dure voet: zo hoog liggen de verkeersboetes in het buitenlandDe boetes in Zwitserland kunnen hoog oplopen. De agenten zijn er streng. Dat ondervond een Kempenaar die er op reis was. Hij werd er onverwacht aan de kant gezet. ‘Omdat ik te kort achter een agent had gereden. Mijn boete: 1.200 euro.’
17/06 20u30  Elise Mertens en Alison Van Uytvanck in Mallorca naar tweede ronde, Kirsten Flipkens is uitgeschakeldElise Mertens (WTA 21) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar).
17/06 20u30  FORMATIEBLOG. Rutten: 'Vlaams Belang heeft misschien programma opgekuist, maar lijsttrekkers worden gewoon opgepakt'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 20u15  AA Gent-bestuur spreekt formeel vertrouwen uit in coach Jess Thorup: “We gaan transparanter werken”Bij AA Gent werd maandag de eerste training voor het nieuwe seizoen afgewerkt. Voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie en trainer Jess Thorup blikten in de Ghelamco Arena tijdens een persconferentie nog eens terug op het vorige seizoen, maar daarnaast werd het ambitieuze vizier al op de komende voetbaljaargang gericht.
17/06 20u00  Spanje blokkeert Europees mandaat PuigdemontDe Spaanse kiescommissie weigert de Catalaanse politici Carles Puigdemont en Antoni Comín een benoemingsoorkonde te overhandigen.
17/06 20u00  Is Dries Van Langenhove parlementair onschendbaar?Donderdag legt Van Langenhove als verdachte in een gerechtelijk onderzoek de eed af als Kamerlid. Het parket van Gent meent dat hij na die eedaflegging niet parlementair onschendbaar wordt in deze zaak. Rechtsspecialisten twijfelen sterk aan die stelling.
17/06 20u00  FORMATIEBLOG. Rzoska en Calvo blijven fractieleider voor GroenInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 19u45  ‘Studeerpil’ uit de handel wegens te hoog gehalte cafeïneIn overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is de Studeerpil van producent Brainrush uit de handel gehaald.
17/06 19u30  Succescoach Roel Moors verlaat Antwerp Giants, assistent Christophe Beghin neemt overRoel Moors verlaat Telenet Giants Antwerp. Hij wordt opgevolgd door assistent Christophe Beghin (38).
17/06 19u30  Nederlandse koning is ridder in Orde van de KousenbandDe Nederlandse koning Willem-Alexander (52) is geïnstalleerd als ridder in de oudste Britse ridderorde: de Orde van de Kousenband.
17/06 19u15  Directeur Dossinkazerne begrijpt bijzondere voorwaarde voor Van LangenhoveChristophe Busch, de directeur van de kazerne Dossin, zegt in een korte reactie aan ‘De Standaard’ het signaal van Justitie in de voorwaarden van Dries Van Langenhove te begrijpen.
17/06 19u00  Vroegere Egyptische president Mohamed Morsi tijdens proces overledenDe vroegere Egyptische president Mohamed Morsi is overleden. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. Hij werd onwel in de rechtbank.
17/06 18u15  Vroegere Egyptische president Mohamed Morsi overledenDe vroegere Egyptische president Mohamed Morsi is overleden. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie.
17/06 18u15  Golfer pakt uit met straffe trucsDeze ervaren golfer was een gewoon spelletje golf beu en besloot het over een andere boeg te gooien. Bovenstaande video toont een compilatie van zijn straffe kunsten.
17/06 18u15  FORMATIEBLOG. Weinig enthousiasme in Wallonië voor zogenaamde 'klaprooscoalitie'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 18u00  Koning verlengt opdracht informateurs: ‘Niets is wat het lijkt’De informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) zien nog ruimte om vooruitgang te boeken.
17/06 18u00  Jesus Herrada wint nieuwe Franse eendagswedstrijd met aankomst op Mont VentouxNiet Romain Bardet maar wel de Spanjaard Jesus Herrada heeft de eerste editie gewonnen van de Mont Ventoux Dénivélé Challenge, een nieuwe eendagswedstrijd met aankomst op de legendarische puist uit de Provence. De kopman van Cofidis spurtte in de laatste honderden meter de gedoodverfde favoriet Romain Bardet prompt uit het wiel.
17/06 17u45  FORMATIEBLOG. Koning verlengt opdracht informateurs: 'Partijen zitten nog in defensieve reflex'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 17u45  Belgische starter daagt Nielsen en GfK uit met ‘promotiethermometer’Wie doet welke promoties op welk moment? Daltix, het in het Antwerpse Boom gevestigde marketingbedrijf, zegt het te weten voor de Benelux. Het wil zijn ‘promotiethermoter’ Europees uitrollen en haalt 1,3 miljoen op bij onder meer de stichters van Showpad.
17/06 17u30  Dries Van Langenhove in verdenking gesteld wegens inbreuken op antiracismewetDe onderzoeksrechter heeft Dries Van Langenhove, tot parlementslid verkozen voor Vlaams Belang, vandaag opgepakt en verhoord in een onderzoek naar inbreuken op de antiracismewet door zijn organisatie Schild & Vrienden. Hij werd nadien terug vrijgelaten onder voorwaarden.
17/06 17u15  FORMATIEBLOG. Koning verlengt opdracht informateursInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 17u15  Modeontwerpster Gloria Vanderbilt overledenDe Amerikaanse actrice en modeontwerpster Gloria Vanderbilt is overleden. Ze werd 95 jaar. Haar zoon Anderson Cooper heeft haar overlijden bekendgemaakt.
17/06 17u15  Zeventiende ritzege ooit voor Peter Sagan in Ronde van Zwitserland, Slovaak is ook de nieuwe leiderDe derde etappe van de Ronde van Zwitserland, van Flamatt naar Murten, is in een spurt gewonnen door Peter Sagan. De Slovaak haalde het in een spurt bergop van Elia Viviani en John Degenkolb. Voor Sagan is het al zijn zeventiende (!!) ritzege ooit in de Zwitserse rittenwedstrijd. Na een tegenvallend voorjaar - het was nog maar zijn tweede zege van het seizoen - lijkt de ex-wereldkampioen klaar voor de Ronde van Frankrijk.
17/06 17u15  Dries Van Langenhove in verdenking wegens inbreuken op antiracismewetDe onderzoeksrechter heeft Dries Van Langenhove, tot parlementslid verkozen voor Vlaams Belang, vandaag opgepakt en verhoord in een onderzoek naar inbreuken op de antiracismewet door zijn organisatie Schild & Vrienden. Hij werd nadien terug vrijgelaten. Dat vernam De Standaard.
17/06 17u00  Dries Van Langenhove dag lang ondervraagd over Schild & VriendenDe onderzoeksrechter heeft Dries Van Langenhove, tot parlementslid verkozen voor Vlaams Belang, vandaag opgepakt en verhoord. Hij werd nadien terug vrijgelaten. Dat vernam De Standaard.
17/06 16u45  Duizenden bijen nestelen zich in fietstassen in KortrijkEen opmerkelijk beeld nabij winkelcentrum K in Kortrijk. Daar heeft een hele kolonie bijen zich genesteld in twee verschillende fietsen. Let op: het laden van de video hierboven kan even duren.
17/06 16u30  Tom Dumoulin ondergaat kleine ingreep voor hoogtestage, Tour komt zeker niet in het gedrangTom Dumoulin heeft in Hengelo een kleine medische ingreep ondergaan. De Nederlander van Team Sunweb moest in het Critérium du Dauphiné opgeven omdat hij last kreeg van zijn linkerknie, het gewricht waarop hij in de Giro d’Italia gevallen was. Bij de ingreep werd een brokje grind verwijderd. Dumoulin gaat nu op hoogtestage om zich voor te bereiden op de Tour de France.
17/06 16u15  FORMATIEBLOG. Koning ontvangt informateurs Vande Lanotte en ReyndersInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 16u00  België kreeg 55.000 extra inwonersOp 1 januari telde ons land 11.431.406 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat meldt Statbel, het statistiekbureau van de overheid.
17/06 16u00  Pakistaanse minister heeft op livestream persconferentie plots kattenoren en snorharenEen persconferentie van het bestuur van de Pakistaanse provincie Khyber-Pakhtunkhwa werd vrijdag met abnormaal veel belangstelling gevolgd. Niet omdat er belangrijke beslissingen aangekondigd werden, wel omdat een medewerker de ‘kattenfilter’ was vergeten uit te schakelen.
17/06 15u45  Jesus Herrada wint nieuwe Franse ééndagswedstrijd met aankomst op Mont VentouxNiet Romain Bardet maar wel de Spanjaard Jesus Herrada heeft de eerste editie gewonnen van de Mont Ventoux Dénivélé Challenge, een nieuwe ééndagswedstrijd met aankomst op de legendarische puist uit de Provence. De kopman van Cofidis spurtte in de laatste honderden meter de gedoodverfde favoriet Romain Bardet prompt uit het wiel.
17/06 15u45  Verkeersboetes zijn het duurst in ZwitserlandDe boetes in Zwitserland kunnen hoog oplopen. De agenten zijn er streng. Dat ondervond een Kempenaar die er op reis was. Hij werd er onverwacht aan de kant gezet. ‘Omdat ik te kort achter een agent had gereden. Mijn boete: 1.200 euro.’
17/06 15u45  Gigantische black-out roept veel vragen opDe enorme stroompanne in Argentinië, Uruguay en Paraguay – die zondag tientallen miljoenen mensen trof – is geen unicum. Nog niet zo lang geleden hadden we in Europa een gelijkaardig incident.
17/06 15u00  Rutten wil dat De Wever ‘klare wijn schenkt’ over gesprekken met Vlaams BelangOpen VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil dat Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) ‘klare wijn schenkt’ over de gesprekken met Vlaams Belang. Ze reageert hiermee op het nieuws dat N-VA al inhoudelijke gesprekken voert met Vlaams Belang over de vorming van een Vlaamse regering.
17/06 14u45  Metallica verrast Brussel met Plastic BertrandIn het Koning Boudewijnstadion bracht Metallica zondagavond 'Ça plane pour moi' van Plastic Bertrand. De Amerikaanse band verraste vorige week in Amsterdam al met 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes.
17/06 14u30  FORMATIEBLOG. Kris van Dijck wordt voorzitter Vlaams ParlementInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 14u15  Jeugdspelers leggen zelf wedstrijd stil wegens ruziënde oudersDe voetballertjes van Malaga CF hebben zondag zelf hun wedstrijd stilgelegd omdat ze niet akkoord waren met het gedrag van de ouders in de tribune. Hun beslissing kon op veel applaus rekenen.
17/06 14u15  Als gamen geen spel meer is: ‘Soms raakt het evenwicht totaal zoek’Onze jeugd speelt hoog spel, blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Een op de vijf Belgische jongeren gamet meer dan vijftien uur per week. Verslaafd is hij daarom niet, maar dat urenlang gamen vergroot wel het risico op problemen, fysiek én mentaal.
17/06 14u00  Iran wil meer uranium verrijken dan internationaal toegelatenIran dreigt ermee binnenkort over een grotere voorraad aan lichtverrijkt uranium te beschikken dan volgens het nucleair akkoord van 2015 is toegelaten. Het land wil op die manier de Verenigde Staten zover krijgen sancties te verlichten. Gaat de VS daar niet op in, dan stapt Iran deels uit het nucleaire akkoord.
17/06 14u00  Vande Lanotte en Reynders, omdat er geen alternatief isDe informatie-opdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reynders wordt ‘hoogstwaarschijnlijk’ verlengd. Er is geen alternatief zolang de regeringsvorming in Wallonië en Vlaanderen in mist gehuld blijft.
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet”De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Amerikaanse sancties kosten Huawei 30 miljard dollarDe Chinese telecomreus Huawei heeft de rekening gemaakt van de Amerikaanse sancties waar het bedrijf onder lijdt. De omzet zal de volgende twee jaar 30 miljard dollar (26,7 miljard euro) onder de verwachtingen liggen, aldus Huawei-topman Ren Zhengfei.
17/06 13u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste Théo HayezDe politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt. De beelden zijn gemaakt op 31 mei, rond 19.45 uur. Op de beelden zijn de kleren die de jongen op de dag van zijn verdwijning droeg, duidelijk te zien.
17/06 13u30  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd”“We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV MechelenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u30  Financiële sector wil meer vrouwen aan de topFebelfin, de federatie van de financiële sector, en andere financiële spelers ondertekenen maandag een charter dat pleit voor meer genderdiversiteit in de financiële sector.
17/06 13u00  E17 na zes uur vrijgemaakt, nog steeds lange filesDoor twee ongevallen in Beervelde en Lokeren op de E17 is er al de hele dag verkeerschaos in de regio. De weg is op beide plekken opnieuw open, maar er staan nog lange files. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
17/06 12u45  FORMATIEBLOG. Bruno Tobback wil dat zijn partij herbrontInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 12u45  Boeing geeft nieuw veiligheidsprobleem met Dreamliner toeNa klachten van verschillende piloten heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing in The Guardian toegeven dat het blussysteem van de motoren in sommige Boeing 787 Dreamliners niet werkt. Het is het zoveelste probleem met het vliegtuigtype.
17/06 12u45  Hinder op E17 rond Gent blijft aanhouden: 'Takelen vrachtwagen verloopt moeizaam'Door een ongeval op de E17 in Beervelde staat het verkeer volledig stil. De snelweg richting Lokeren is opnieuw open, in Beervelde blijft de weg afgesloten. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
17/06 12u30  Fietser overleden na aanrijding op Antwerpse BinnensingelEen fietser (65) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op de Binnensingel. Het ongeval gebeurde rond iets voor 23 uur aan de Pretoriastraat in Berchem. Zaterdag overleed de man in het ziekenhuis.
17/06 12u00  "F1-terugkeer Fernando Alonso enkel mogelijk in een derde wagen"Volgens McLaren-baas Zak Brown is een terugkeer van Fernando Alonso naar McLaren enkel mogelijk indien de renstal een derde wagen mag inzetten.
17/06 12u00  Ook stickers op fruit verdwijnen in strijd tegen plasticDe handelsfederatie Comeos wil gaan voor een maximale reductie van plastic en kondigt een aantal concrete maatregelen aan. ‘Wij kunnen nog geen wereld zonder verpakkingen beloven, maar gaan voor maximale reductie’, zegt Dominique Michel, ceo van Handelsfederatie Comeos.
17/06 12u00  Onrust over politieke advertenties op FacebookZowat elke Belg met een Facebookprofiel kreeg in de weken voor 26 mei advertenties te zien van politieke partijen. Volgens data van Facebook publiceerden partijen en individuele politici samen zeker meer dan 2.600 advertenties.
17/06 12u00  Nafi Thiam, Borlées en Sacoor Belgische trekpleisters op AG Memorial Van DammeDe AG Memorial Van Damme, dit seizoen op 6 september, kan rekenen op Belgische trekpleisters Nafi Thiam, de drie broers Borlée en Jonathan Sacoor.
17/06 11u15  Daar is de ‘bad bank’ weerDeutsche Bank hoopt doorstart te maken door tot 50 miljard euro aan risicovolle activa af te splitsen in een zogeheten ‘bad bank’. Zoals Fortis en Dexia eerder deden.
17/06 11u00  Ook everzwijnen volgen verkeersregels in Heusden-ZolderEr zijn bijzondere beelden opgedoken van een groep everzwijnen in het centrum van Heusden-Zolder. Een moeder en haar jongen steken in Heusden de Koolmijnlaan over… via het zebrapad.
17/06 11u00  ‘Saudische tiener wordt gespaard van executie’Murtaja Qureiris (18) zit al vijf jaar in de gevangenis, omdat hij op tienjarige leeftijd deelnam aan een betoging tegen de regering. Onder internationale druk zou zijn executie nu worden omgezet in celstraf, schrijft CNN.
17/06 11u00  Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in Belgische ambassade PekingAmnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie. Het gezin werd door de Chinese politie opgepakt nadat het bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.
17/06 10u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste ThéoDe politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt. De beelden zijn gemaakt op 31 mei, rond 19.45 uur. Op de beelden zijn de kleren die de jongen op de dag van zijn verdwijning droeg, duidelijk te zien.
17/06 10u45  Whatsapp werkt mee aan zoektocht naar Théo HayezWhatsapp zal meewerken aan de zoektocht naar de verdwenen Brusselaar Théo Hayez. Dat heeft een woordvoerder van de berichtendienst maandag gezegd aan het Australische persbureau AAP. De Australische autoriteiten behandelen de verdwijning van de 18-jarige als een moordonderzoek.
17/06 10u30  Fietser overleden na aanrijding in Antwerpse BinnensingelEen fietser (65) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op de Binnensingel. Het ongeval gebeurde rond iets voor 23 uur aan de Pretoriastraat in Berchem. Zaterdag overleed de man in het ziekenhuis.
17/06 10u15  Uruguay start met simpele zege tegen Ecuador aan Copa AmericaUruguay heeft de eerste wedstrijd in de Copa América eenvoudig met 4-0 gewonnen van Ecuador. Drie doelpunten werden in de eerste helft gemaakt en ruim tien minuten voor het einde viel de 4-0 binnen.
17/06 09u45  Vlaamse maakindustrie 4.0: flexibel automatiseren is mensenwerkZijn automatisering en robotisering jobvreters? Niet als denkwerk en creativiteit nodig blijven. De Oudenaardse hogedrukgieterij Pedeo maakt meer dan 1.000 giettechniekonderdelen voor wereldwijde klanten. “Elke tankstationbetaalautomaat en héél veel Vlaamse deurbellen hebben wel een Pedeocomponent”.
17/06 09u30  Bitcoin op hoogste niveau in jaarDe prijs van de bitcoin steeg maandag naar het hoogste niveau sinds mei 2018. Berichten dat Facebook op het punt staat een eigen digitale munt te lanceren die overal te gebruiken is, waren goed voor het sentiment.
17/06 09u30  ACV krijgt 140 procent meer klachten van uitzendkrachtenDe christelijke vakbond ACV kreeg vorig jaar 1.926 klachten binnen van uitzendkrachten, tien jaar geleden waren dat er nog maar 796. Een stijging met 142 procent.
17/06 09u15  Mag ik het gebruik van een geleende wagen inbrengen als beroepskost?Ik heb zelf geen wagen, maar gebruik de auto van mijn ouders om me dagelijks naar mijn werk te begeven. Graag wil ik mijn beroepskosten bewijzen. Kom ik in aanmerking voor de forfaitaire kilometervergoeding van 15 cent per kilometer?
17/06 08u30  Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: ‘Hallucinant’Open VLD-politicus Geert Versnick (62), die na een reeks schandaaltjes is gestopt als gedeputeerde en gemeenteraadslid, heeft een aanvraag ingediend om ereschepen van Gent te worden. Die staat maandagavond op de agenda van de bevoegde gemeenteraadscommissie. PVDA verzet zich.
17/06 08u15  Gigantische stroompanne Zuid-Amerika grotendeels opgelost, oorzaak onbekendDoor een enorme stroompanne zaten miljoenen mensen in Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit. Dat melden de energiebedrijven van de twee Zuid-Amerikaanse landen op Twitter. De problemen zijn grotendeels van de baan, maar Argentijns president Mauricio Macri laat weten dat de oorzaak nog steeds ongekend is.
17/06 08u00  Zomers weer op komstDe week start met droog, zonnig en vrij warm weer, maar in de loop van de dag komen er stapelwolken. Ook dinsdag wordt een mooie dag, later deze week wordt het wisselvallig.
17/06 07u45  Werken en ongeval zorgen voor grote hinder op E17 rond Gent: ‘Vermijd de omgeving’Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Het verkeer staat stil in Beervelde door een ongeval met verschillende vrachtwagens. Omstreeks half acht was het meer dan 2 uur aanschuiven richting Gent.
17/06 07u30  Verdwijning Théo Hayez wordt moordonderzoekIn Australië wordt de verdwijning van de 18-jarige Théo Hayez behandeld als een moordonderzoek. Hayez is ondertussen 18 dagen vermist, zijn vader vraagt dat de speurders toegang krijgen tot zijn Whatsapp-gegevens.
17/06 07u15  Kortrijk gaststad voor Warmste WeekDe Warmste Week van Studio Brussel strijkt eind dit jaar neer in Kortrijk.
17/06 07u15  Metallica: complexloos metaltainmentEn toen zongen 50.000 metalheads met hun schoonste kopstemmetje: ‘Oe-oe-oe-oe, ça plane pour moi’. Alleen James Hetfield – ‘Papa Het’ voor de vrienden – kan zijn Metallica-family zo ver krijgen. Ook al schuwde de band het oude en harde werk niet op zijn concert gisteren in het Koning Boudewijnstadion.
17/06 07u15  Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in ambassade PekingAmnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie die door de Chinese familie werd opgepakt nadat ze bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.
17/06 07u00  Stoffel Vandoorne na podium in Le Mans: "Een geweldige eerste ervaring"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen op het podium. Een schitterend resultaat na een ijzersterke eerste deelname aan de legendarische race.
17/06 03u45  Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat zegt dat over de democratie in Turkije?Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
17/06 03u15  Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat dat zegt over de democratie in TurkijeZondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
16/06 23u30  Gastland Italië klopt Spanje in andere groepswedstrijd, ook Spanjaarden al meteen onder drukNaast Polen - België werd vanavond ook de tweede groepswedstrijd afgewerkt. In de partij tussen gastland Italië en Spanje haalde de thuisploeg het met ruime cijfers (3-1). Spanje geeft komende woensdag de Rode Duivels partij en moet winnen om in de running te blijven.
16/06 23u15  Qatar vecht terug tegen Paraguay en pakt punt bij debuut in Copa AmericaParaguay en Qatar zijn hun Copa America gestart met een draw. De partij op de eerste speeldag van groep B in Rio de Janeiro eindigde op 2-2. Colombia klopte Argentinië eerder in dezelfde groep met 2-0.
16/06 23u00  Onfortuinlijke Red Lion scheurt ligamenten linkerenkel en mist Final FourPech voor Nicolas De Kerpel. De Red Lion scheurde zondag in de 4-0 zege tegen Nieuw-Zeeland in de Hockey Pro League de ligamenten van de linkerenkel. De Antwerpenaar zal drie tot vijf weken out zijn en mist de Final Four van de competitie, van 28 tot 30 juni in Amstelveen.
16/06 23u00  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim, onder anderen dankzij tiki-takagoal waar Barcelona jaloers op zou zijnDe Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 22u30  Sauwens gokt en wint in Bilzen: 'Ik heb de hartslag van het volk gevoeld'De heruitgave van de lokale verkiezingen in Bilzen mondde uit in een kanseliersstrijd met twee. Intussen peuzelde Vlaams Belang de N-VA op.
16/06 22u15  Jakob Fuglsang springt naar tweede plaats in UCI-klassement, Remco Evenepoel stijgt naar rang… 288Door zijn tweede eindwinst in het Criterium du Dauphiné klimt de Deen Jakob Fuglsang (Astana) naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst die zondag door de Internationale Wielerunie UCI gepubliceerd werd. Hij springt over de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die nu derde staat. De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) weet zijn eerste plek te handhaven.
16/06 22u00  REACTIES. Gefrusteerd, ontgoocheld maar nog altijd niet knock-out. Beloften willen terugknokken tegen Spanje en ItaliëDe jonge Rode Duivels waren uiteraard zwaar ontgoocheld na de nederlaag tegen Polen. Ze beseften maar al te goed dat een plaats in de volgende ronde nu wel heel moeilijk wordt.
16/06 21u45  Twee opvarenden van stuurloze zeilboot met transmigranten aangehouden op verdenking van mensensmokkelTwee opvarenden van de zeilboot die vrijdagavond in de problemen raakte voor de kust van Oostende zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De zeilboot was pas twee weken eerder gekocht. Dat zegt de vorige eigenaar. Volgens het Brugse parket waren de Albanezen niet voorzien voor zo’n gevaarlijke tocht. Het vermoedt dat ze stiekem naar Groot-Brittannië wilden varen. Mensensmokkel dus.
16/06 21u30  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim en plaatsen zich voor Final FourDe Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 21u00  Nieuwe nederzetting op Golan wordt ‘Trump Heights’De Israëlische regering heeft een beslissing goedgekeurd om een nieuwe nederzetting op de Golanhoogvlakte naar de Amerikaanse president Donald Trump te vernoemen.
16/06 20u30  Efficiënte Polen duwen jonge Duivels al meteen kopje onder, EK-ambities krijgen flinke knauwDe jonge Rode Duivels zijn het EK U21 in Italië in mineur begonnen. Ondanks een sterk wedstrijdbegin en een vroege voorsprong gingen de Belgen onderuit tegen een matig Polen (1-2). Met gastland Italië en Spanje in de poule lijkt de kwalificatie voor de tweede ronde nu al zo goed als uitgesloten.
16/06 20u30  Namibië wordt door ‘ergste droogte in meer dan 90 jaar’ gedwongen 1.000 wilde dieren te veilenNamibië wordt getroffen door ernstige droogte. Het sowieso al droge Afrikaanse land krijgt daar wel vaker mee te maken, maar dit jaar is de droogte zo erg dat het land gedwongen wordt om heel wat wilde dieren te verkopen.
16/06 20u15  Verdachte opgepakt voor moord op CDU-politicusIn de zaak rond de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke is een verdachte opgepakt. Hij zou uit extreemrechtse hoek komen.
16/06 20u15  Belgian Cats winnen vierlandentoernooi in Brussel na derde zege op rijDe Belgian Cats hebben zondag in het Zuidpaleis in Brussel hun derde zege op rij geboekt op het vierlandentoernooi: de Belgische basketvrouwen waren met 64-56 (rust: 28-30) te sterk voor China en kroonden zich zo tot eindwinnaar.
16/06 20u00  Johan Sauwens claimt zege in Bilzen: 'Huidige coalitie is afgestraft'Johan Sauwens behoudt met Trots op Bilzen zijn 12 zetels in de gemeenteraad. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 2 zetels vooruitgaan.
16/06 19u30  Bjorg Lambrecht en Wout Van Aert zijn heel blij met hun truien in DauphinéBjorg Lambrecht (Lotto Soudal) eindigt als twaalfde in de eindstand van het Criterium du Dauphiné en mag ook met de jongerentrui naar huis. “Ik ben heel trots op deze trui”, zei hij na afloop. “Maar zeker ook met mijn klassement.” Wout van Aert stak de groene puntentrui op zak, al stapte ook hij zondagavond ziek op het vliegtuig naar huis.
16/06 19u15  Ruslan Malinovskyi boos dat Genk hem niet naar Atalanta laat gaan: “Ik voel me bedrogen”Het Italiaanse Atalanta drukt door voor Ruslan Malinovskyi, maar de 26-jarige Oekraïner ziet het even niet meer zitten. De middenvelder merkt namelijk dat Racing Genk niet meewerkt. “Ze hebben het me nochtans beloofd.”
16/06 19u00  WK motorcross - Tim Gajser wint GP van Letland, Van Horebeek vijfdeDe Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag in Kegums met de hakken over de sloot de Grand Prix van Letland op zijn naam gezet, de negende manche van het WK motorcross in de MXGP-klasse. Gajser, leider in het klassement, eindigde met evenveel punten als de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en de Zwitser Arnaud Tonus (Yamaha), maar zijn overwinning in de tweede reeks gaf de doorslag. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) eindigde de GP als vijfde.
16/06 19u00  Sauwens claimt zege in Bilzen: 'Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen'Johan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 3 zetels vooruitgaan en claimt eveneens de overwinning.
16/06 18u45  Adrian Mannarino boekt in het Nederlandse Rosmalen eerst toernooizege uit zijn carrièreDe Fransman Adrian Mannarino (ATP 44) heeft zondag het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro) gewonnen. De 30-jarige tennisser, die met 7-6 en 6-3 won van de Australiër Jordan Thompson (ATP 62), boekte de eerste toernooizege uit zijn carrière.
16/06 18u45  Hockey: Red Panthers verliezen van Nieuw-Zeeland en moeten kruis maken over Final FourDe Belgische hockeyvrouwen hebben zondag hun veertiende wedstrijd in de Hockey Pro League verloren. De Red Panthers gingen in Antwerpen de boot in tegen Nieuw-Zeeland met 0-3. Een plek in de Final Four in Amstelveen is nu helemaal onmogelijk voor de Belgen.
16/06 18u45  Sauwens: 'Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen'Johan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 3 zetels vooruitgaan en claimt eveneens de overwinning. Dat blijkt althans uit officieuze resultaten die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 18u30  Voorlopige resultaten Bilzen: partij Sauwens blijft grootsteJohan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. Burgemeester Bruno Steegen gaat met Beter Bilzen zelfs 3 zetels vooruit, maar de huidige coalitie verliest wel haar meerderheid. Dat blijkt althans uit de eerste officieuze resultaten - na 12 van de 13 telbureaus - die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 18u15  Twee jongeren rijden 4x4 vast op het strand en moeten bevrijd worden met bulldozer: ‘Er zal gepeperde rekening volgen’Een donkere Land Rover Range Sport heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag vastgereden op het strand in Bredene. Er moest een bulldozer ter plaatse komen om het voertuig weer uit het zand te krijgen.
16/06 18u00  Voorlopige resultaten Bilzen: Johan Sauwens blijft grootsteJohan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. Burgemeester Bruno Steegen gaat met Beter Bilzen zelfs 3 zetels vooruit, maar de huidige coalitie verliest wel haar meerderheid. Dat blijkt althans uit de eerste officieuze resultaten - na 12 van de 13 telbureaus - die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 17u45  Lokeren staat stap dichter bij definitieve overname door Louis De Vries na het tekenen van kaderovereenkomstSporting Lokeren staat een stap dichter bij de definitieve overname door een consortium van zakenmensen rond Louis de Vries, zo meldde de club zondag in een persmededeling.
16/06 17u45  Luis Leon Sanchez pakt ritwinst in Ronde van Zwitserland na indrukwekkende solo, Kasper Asgreen is nieuwe leiderLuis Leon Sanchez heeft de tweede rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard van Astana viel aan op elf kilometer van de finish en kwam solo aan. Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) is de nieuwe eigenaar van de gele leiderstrui na een sterke rit.
16/06 17u45  Komst ijsberen naar Pairi Daiza lokt protest uitManifestanten van verschillende dierenrechtenorganisaties hebben zondag vreedzaam gemanifesteerd tegen de komst van ijsberen eind dit jaar in Pairi Daiza. Volgens de manifestanten daagde daarbij 200 man op, Pairi Daiza zegt dat de politie er maar 80 telde.
16/06 17u30  Koningin Mathilde fietst (redelijk) incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsersHonderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. Ook koningin Mathilde was daar bij.
16/06 17u30  Luis Leon Sanchez pakt ritwinst in Ronde van Zwitserland na indrukwekkende soloLuis Leon Sanchez heeft de tweede rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard van Astana viel aan op elf kilometer van de finish en kwam solo aan.
16/06 17u30  Inwoners Hongkong massaal de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw honderdduizenden mensen de straat op. De organisatie spreekt zelfs van een opkomst van twee miljoen. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 17u15  Slotrit Dauphiné gewonnen door Dylan Van Baarle, eindzege voor Jakob FuglsangDe lastige slotetappe van het Critérium du Dauphiné is gewonnen door de Nederlander Dylan Van Baarle. Na Wout Poels was het de tweede Nederlandse ritzege op rij, tevens de tweede zege op rij voor Team Ineos. De Nederlander van Team Ineos was in de slotklim naar het Zwitserse Champéry de snelste van een kopgroep die al vroeg vorm kreeg. De eindzege was voor Jakob Fuglsang. De Deen van Astana won voor de tweede keer in zijn carrière de Dauphiné.
16/06 17u00  PVDA legt nieuwe uitnodiging PS naast zich neer: ‘Niets veranderd bij Di Rupo’De uiterst linkse PTB-PVDA heeft de nieuwe uitnodiging van de PS om te spreken over de Waalse formatie naast zich neergelegd. Dat meldt ondervoorzitter David Pestiau aan de VRT. ‘Er is niets fundamenteels veranderd.’
16/06 16u45  De drie beslissingen die trappist van Westvleteren wereldberoemd maaktenGedaan met uren aan de telefoon hangen tot de paters eindelijk je bestelling van hun wereldvermaarde Westvleteren willen opnemen. Waarna je weer 60 dagen moet wachten. Voortaan gaan de bestellingen enkel online. Maar wat maakt dit bier zó speciaal dat ze er in Dubai tot 300 dollar voor willen betalen, voor één flesje op eBay?
16/06 16u30  Prins Harry en Meghan Markle delen nieuwe foto van baby ArchiePrins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw beeld gedeeld van hun zoontje Archie. Op de foto is te zien hoe de kleine jongen een vinger van zijn vader vasthoudt.
16/06 16u15  Manifestatie tegen komst van ijsberen naar Pairi DaizaDe komst van ijsberen eind dit jaar in Pairi Daiza blijft de gemoederen beheersen. Zondagochtend hebben zowat 200 manifestanten van verschillende dierenrechtenorganisaties vreedzaam gemanifesteerd nabij het park.
16/06 16u00  Honderdduizenden inwoners Hongkong in het zwart de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 15u45  Gigantische stroompanne in Argentinië en Uruguay: miljoenen mensen zonder elektriciteitDoor een enorme stroompanne zitten miljoenen mensen in Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit. Dat meldt een grote Zuid-Amerikaanse elektriciteitsleverancier.
16/06 15u45  Frederik Van Lierde wint de Ironman 70.3 van Les Sables d’Olonne en is klaar voor ‘zijn’ NiceFrederik Van Lierde wint de Ironman 70.3 van Les Sables d’Olonne, een nieuwe wedstrijd over de halve afstand in Frankrijk. Na zijn zege in de Ironman van Lanzarote is het zijn tweede overwinning van het seizoen. De 40 jarige West-Vlaming is helemaal klaar voor de Ironman van Nice over twee weken, zijn hoofddoel van het seizoen.
16/06 15u45  Tienduizenden inwoners Hongkong in het zwart de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 15u30  Stoffel Vandoorne op het podium in 24 Uur van Le Mans, Toyota en Alonso winnenToyota is er met Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi in geslaagd om voor de tweede keer op rij de vierentwintig uren van Le Mans op hun naam te schrijven. Het podium wordt vervolledigd met de zuster-Toyota en de SMP Racing nummer 11 van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.
16/06 15u30  FORMATIEBLOG. PS nodigt PVDA toch weer uit: ‘Mertens mag tijdstip zelf kiezen’Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten maandag opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
16/06 15u15  Stoffel Vandoorne op het podium 24u van Le Mans, Toyota en Alonso winnenToyota is er met Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi in geslaagd om voor de tweede keer op rij de vierentwintig uren van Le Mans op hun naam te schrijven. Het podium wordt vervolledigd met de zuster-Toyota en de SMP Racing nummer 11 van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.
16/06 15u15  Bryan Coquard wint met overmacht hectische sprint in slotetappe, Remco Evenepoel pakt eindklassement Baloise Belgium TourBryan Coquard heeft de slotrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Remco Evenepoel kwam zoals verwacht niet meer in de problemen tijdens de slotrit en is eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Evenepoel was wel betrokken bij een zware val in de slotkilometer, maar de jongeling bleef relatief ongedeerd en verloor geen tijd.
16/06 15u00  Gemeente Schaarbeek betreurt dat Mortierbrigade affiche van bordeel plaatsteSchaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) ‘betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen’. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.
16/06 14u45  Dani Sordo wint in Sardinië, Tänak pakt leiding in WK-stand over ondanks fout in laatste klassementsproefDe Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft zondag de Rally van Sardinië gewonnen, dat is de achtste manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap. De Est Ott Tänak speelde op de slotdag na een misser in de laatste klassementsproef van de dag zijn leidersplaats in de rally nog kwijt, maar heeft aan een vijfde plaats wel nog voldoende om de leiding in de WK-stand over te nemen van de Fransman Sébastien Ogier (Citroën), die zondag buiten de punten eindigde. Thierry Neuville werd zesde.
16/06 14u45  FORMATIEBLOG. PS nodigt PVDA opnieuw uit: ‘Mertens mag tijdstip zelf kiezen’Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten maandag opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
16/06 14u15  Belg riskeert in ergste geval doodstraf in Thailand wegens dealen cocaïneEen 57-jarige Belg is in de Thaise populaire badplaats Pattaya opgepakt voor het dealen van grote hoeveelheden cocaïne. Dat staat te lezen in de lokale media.
16/06 14u15  Samen zen worden: duizend mensen doen aan yoga in JubelparkZondag werd in het Jubelpark een grote yogasessie gehouden. Een duizendtal enthousiastelingen kwam er samen om Brussels Yoga Day te vieren. Het is al de zesde keer dat de bijeenkomst georganiseerd wordt.
16/06 13u45  Modderstroom richt ravage aan: een man komt omIn China heeft een modderstroom een leven gekost. De stroom sleurde heel wat auto's mee nabij een marktplaats. Volgens China zijn er door de hevige regenval al 61 mensen omgekomen de laatste weken.
16/06 13u15  Honderden mensen vieren Brussels Yoga Day in JubelparkZondag werd in het Jubelpark een grote yogasessie gehouden. Honderden enthousiastelingen kwamen er samen om Brussels Yoga Day te vieren. Het is al de zesde keer dat die gevierd wordt.
16/06 12u45  FORMATIEBLOG. Francken: 'Je hoort niks over de Vlaamse formatie, dus het zit goed'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
16/06 12u45  11.11.11: ‘Regering moet kosten voor geldtransfers migranten verlagen’Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar voor een recordbedrag van 550 miljard dollar (490 miljard euro) naar ontwikkelingslanden sturen. 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, vraagt aan de volgende Belgische regering om de transferkosten verder terug te dringen.
16/06 12u45  Shirt van legendarische baseballspeler Babe Ruth voor miljoenen dollars geveild in New YorkEen shirt van de legendarische Amerikaanse baseballspeler Babe Ruth is zaterdag in een veilinghuis in New York voor een recordbedrag van 5,6 miljoen dollar (5 miljoen euro) onder de hamer gegaan, zo maakte nieuwszender CNN bekend.
16/06 12u30  Marcus Ingvartsen verlaat landskampioen Racing Genk voor Bundesliga-promovendusRacing Genk neemt afscheid van centrumspits Marcus Ingvartsen. De 23-jarige Deen trekt naar Duitsland, meer bepaald naar Union Berlijn. Dat maakte de landskampioen zelf bekend via een persbericht.
16/06 12u15  Guillermo Ochoa start Gold Cup met demonstratie tegen Cuba, Jonathan David bezorgt Canada de zegeMexico heeft zaterdag op de eerste speeldag in groep A van de CONCACAF Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied, verwoestend uitgehaald tegen het nietige Cuba.
16/06 12u00  Anthony Davis na ruiloperatie op weg naar LA LakersAnthony Davis verlaat weldra New Orleans Pelicans voor Los Angeles Lakers, zo maakten Los Angeles Times en sportzender ESPN zaterdag bekend.
16/06 11u45  Vrouw aangevallen met machete in CharleroiIn de nacht van vrijdag op zaterdag hebben drie personen gewapend met een machete en een zaag een vrouw aangevallen in haar appartement in Charleroi. De lokale politie kon twee daders inrekenen. De derde is nog steeds op de vlucht, meldt het parket van Charleroi zondag.
16/06 11u30  Wagen crasht tegen brug na politieachtervolging op Antwerpse ringDe politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16/06 10u30  Stoffel Vandoorne op weg naar podiumplaats in 24u van Le Mans?Mag onze landgenoot Stoffel Vandoorne dromen van een podiumplaats tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans? Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit.
16/06 10u15  Tienduizenden inwoners Hong Kong in het zwart de straat op, betoger komt omNadat de omstreden uitleveringswet werd opgeschort, komen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van regeringsleider Carrie Lam. Zaterdag overleed een betoger nadat hij van een stelling viel.
16/06 10u15  Dertig aanwezigen met helm vieren eerste mis na brand in Notre-DameTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
16/06 10u00  Dertig aanwezigen met helm vieren mis na brand in Notre-DameTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
16/06 09u30  Waarom de menopauze ook goed nieuws kan zijn‘’De menopauze, dat is het begin van het einde.’ Maar dat is helemaal niet zo’, zegt Leen Steyaert. Zij is menopauzeconsulent en auteur van de boeken 'Stralend door de menopauze', (2011) 'Oerritme' (2014), 'Stop de rush!' (2017) en 'Jouw menopauzeplan' (2018). In deze video legt ze uit waarom je net zelfzekerder wordt, waarom oudere vrouwen vaak gelukkiger zijn en waarom bang zijn dus helemaal niet nodig is.
16/06 08u30  Saudi-Arabië beschuldigt Iran van aanval op olietankers: ‘Zullen niet twijfelen om te reageren op bedreigingen’De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zal niet twijfelen om te reageren op alle bedreigingen tegen het koninkrijk. Dat zei hij in een reactie na de aanval op twee tankers in de golf van Oman. Ook Bin Salman beschuldigt Teheran ervan achter de aanval te zitten.
16/06 07u45  Waarom ze vandaag in Bilzen opnieuw moeten stemmenDe gemeenteraadsverkiezingen in het Limburgse Bilzen worden zondag overgedaan. De Raad van State verklaarde de verkiezingen van 14 oktober immers ongeldig door verschillende onregelmatigheden. De Bilzenaren moeten dus voor de derde keer op rij naar de stembus. De afgelopen dagen trokken meerdere partijkopstukken naar Bilzen, deels uit vrees voor de score van Vlaams Belang.
15/06 23u30  Eerste misviering in Notre-Dame sinds brandTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
15/06 23u30  Luchthaven Newark tijdlang gesloten nadat vliegtuig van landingsbaan gaatDe luchthaven van Newark in New Jersey is zaterdag een tijdje gesloten geweest nadat een vliegtuig van United Airlines van de landingsbaan schoof. Er vielen geen slachtoffers.
15/06 23u00  Gentse fietskoeriers Deliveroo staken voor hogere vergoedingEen aantal Gentse Deliveroo-koeriers zijn zaterdagavond om 19 uur in staking gegaan. Ze protesteerden tegen de vermindering van hun vergoeding en eisen een gegarandeerd inkomen.
15/06 23u00  Naakt fietsen door Brussel voor verkeersveiligheid en luchtkwaliteitAl voor de vijftiende keer trok zaterdagnamiddag de ‘Cyclonudista’ door Brussel. Een honderdtal (half)naakte fietsers verzamelde om 15 uur aan het Frère Orbanplein, in de Europese wijk in Brussel, voor een fietstocht door de hoofdstad.
15/06 22u45  Luchthaven Newark in New York tijdlang geslotenDe luchthaven van Newark in New York is zaterdag een tijdje gesloten geweest nadat een vliegtuig van United Airlines van de landingsbaan schoof. Er vielen geen slachtoffers.
15/06 22u30  Langer wachten op Deliveroo-maaltijd in Gent: fietskoeriers staken voor hogere vergoedingDe Gentse Deliveroo-koeriers zijn zaterdagavond om 19 uur in staking gegaan. Ze protesteerden tegen de vermindering van hun vergoeding en eisen een gegarandeerd inkomen.
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkelDe Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15/06 21u30  Hans Bonte (SP.A): ‘We moeten absoluut nieuwe voorzitter hebben’SP.A’er Hans Bonte pleit zaterdag in duidelijke taal voor een nieuwe voorzitter van zijn partij. ‘We moeten absoluut een nieuwe voorzitter hebben’, zegt de Vilvoordse burgemeester die tot voor kort Kamerlid was aan VTM NIEUWS.
15/06 20u15  Nederland bereikt na zege tegen Kameroen achtste finales op WK vrouwenvoetbalNederland heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Oranje haalde het zaterdag op de tweede speeldag in groep E in Valenciennes met 3-1 van Kameroen.
15/06 20u15  Australiër Hausser wint WB-triatlon in Astana, Vanderplancke zestiendeDe Australiër Matthew Hausser heeft de Wereldbeker triatlon in het Kazachse Astana gewonnen. Hij haalde het zaterdag in een wedstrijd, waarin de zwemproef door de slechte waterkwaliteit geschrapt, was voor de Zuid-Afrikaan Wian Suilwald en de Amerikaan Matthew McElroy. Erwin Vanderplancke werd zestiende.
15/06 20u15  Franco Zeffirelli (1923-2019). Het zág er altijd schitterend uitDe Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli is zaterdag in zijn woning in Rome overleden. De theater-, opera- en filmregisseur werd 96 jaar. Zeffirelli hield van schoonheid – misschien zelfs een beetje te veel. Een neiging tot esthetiseren camoufleerde te vaak een gebrek aan originaliteit.
15/06 20u00  Rudi Cossey wordt de nieuwe hulptrainer van Cercle Brugge, naam hoofdcoach wordt woensdag bekendgemaaktCercle Brugge maakt werk van haar technische staf. De Vereniging maakte vandaag bekend dat Rudi Cossey volgend seizoen de functie van T2 zal bezetten. Cossey komt over van… de buren van Club waar hij assistent was van Ivan Leko.
15/06 20u00  Meer kandidaten voor toelatingsexamen arts en tandartsHet aantal studenten dat zich ingeschreven heeft voor het toelatingsexamen arts en tandarts zit in stijgende lijn. De toelatingsproeven om aan de opleiding te mogen starten trokken meer dan 400 extra gegadigden aan, zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zaterdag.
15/06 19u45  Tänak oppermachtig op derde dag, Neuville volgt als zesde in Rally van SardiniëOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft tijdens de derde dag van de rally van Sardinië de macht gegrepen. Tänak won zaterdag alle zes de klassementsritten en nam de leiding over van de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) die in tweede positie volgt op 25.9 seconden van de Est. Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) lijkt op weg naar zijn eerste podium van het seizoen. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) staat op een teleurstellende zesde plaats op 2’32”4 van Tänak.
15/06 19u30  Ronde van Hongarije: Krists Neilands wint vierde rit en blijft leiderKrists Neilands (Israël Cycling Academy) heeft de vierde rit in de Ronde van Hongarije (2.1) gewonnen. De Let toonde zich na 138,1 km van Karcag naar Gyöngyös-Kekesteto de sterkste in een sprint bergop. Hij haalde het voor de Hongaren Marton Dina en Attila Valter. Zondag staat de slotrit op het programma.
15/06 19u30  Franco Zeffirelli (1923-1919). Het zág er altijd schitterend uitDe Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli is zaterdag in zijn woning in Rome overleden. De theater-, opera- en filmregisseur werd 96 jaar. Zeffirelli hield van schoonheid – misschien zelfs een beetje te veel. Een neiging tot esthetiseren camoufleerde te vaak een gebrek aan originaliteit.
15/06 19u15  Wout Poels draagt zege in Dauphiné op aan onfortuinlijke Chris FroomeWout Poels draagt zijn overwinning in de koninginnenrit van het Criterium du Dauphiné op aan Chris Froome. “Na zo’n week is dit een heel mooie zege”, zei de Nederlander. “Ik win niet vaak, maar deze kan wel tellen.”
15/06 19u15  Honderden manifestanten betogen in Brussel tegen Iraanse regimeMeerdere honderden manifestanten verzamelden zaterdag om 15 uur aan het Schumanplein in Brussel om te betogen tegen het regime in Iran. Medestanders van het Iraanse verzet buiten Iran maar ook leden van mensenrechtenorganisaties waren ingegaan op de oproep voor een democratische verandering in Iran, met de steun van leiders van de internationale gemeenschap, onder meer uit Europa.
15/06 19u00  "Ferrari kan iets met haar F1-motor wat Mercedes niet kan"Volgens Lewis Hamilton beschikt Ferrari haar F1-bolide over een erg bijzondere modus op haar power unit, eentje die Mercedes duidelijk het nakijken geeft.
15/06 19u00  Meer kandidaten doen toelatingsexamen arts en tandartsHet aantal studenten dat zich ingeschreven heeft voor het toelatingsexamen arts en tandarts zit in stijgende lijn. Beide toelatingsproeven om aan de opleiding te mogen starten trokken meer dan 400 extra gegadigden aan, zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zaterdag.
15/06 17u30  Proloog Ronde van Zwitserland kolfje naar de hand van wereldkampioen Rohan DennisRohan Dennis heeft de proloog van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De wereldkampioen was in Langnau over 9,5 kilometer de snelste. De Pool Macej Bodnar eindigde in dezelfde tijd als Dennis maar verloor de strijd om de honderdsten. Geraint Thomas finishte knap dertiende, Yves Lampaert was beste landgenoot op een zestiende plaats.
15/06 17u15  Helse weersomstandigheden in Dauphiné maar ritwinst voor Wout Poels en geel voor Jakob FuglsangDe koninginnenrit in Le Critérium de Dauphiné werd vanmiddag overschaduwd door een zwaar onweer in de buurt van aankomstplaats Pipay Les-Sept-Laux. Hagel, wolkbreuken en windstoten zorgden voor gevaarlijke omstandigheden. Toch konden de renners tussen alle calamiteiten door de finish bereiken. Wout Poels bezorgde zijn kopman Chris Froome een mooie troostprijs met ritwinst, het geel gaat naar Jakob Fuglsang.
15/06 17u00  Ook vakbond FNV schaart zich achter Nederlands pensioenakkoordDe leden van de Nederlandse vakbond FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord dat de regering met werkgevers en vakbonden had bereikt. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement in Apeldoorn had gestemd. Eerder had ook de vakbond CNV ingestemd met het akkoord. Dinsdag spreken nog de leden van vakbond VCP zich uit.
15/06 15u45  Indrukwekkende Remco Evenepoel stelt eindzege in Baloise Belgium Tour veilig, maar ritzege is voor Victor CampenaertsTim Wellens is er niet in geslaagd Remco Evenepoel te onttronen in de Baloise Belgium Tour. Integendeel. De jongeling van Deceuninck-Quick Step beantwoordde de aanval van Wellens in de finale zonder problemen en liet zijn grote uitdager nadien achter zich.
15/06 15u15  Waarom onnoemelijk veel geld ligt te wachten op een bestemming, links te individualistisch is en we wekelijks het gewicht van een kredietkaart aan plastic binnen krijgenHet spookbeeld van een ellendige regeringsvorming zoals in 2007 en 2011 doemt op, maar dat maakt niemand voorlopig echt nerveus. Zolang zij niet in een kasteel gaan zitten, schrijven wij niet over ‘bommen’ of ‘atoombommen’ onder het land, de sociale zekerheid of de mensheid. Ook wij media hebben bijgeleerd. Dit zijn twaalf van de interessantste artikels van de voorbije week.
15/06 15u00  Na aanval olietankers: ‘Spanning is slechtste optie’Iraanse parlementsleden hebben opgeroepen tot terughoudendheid, na de vermoedelijke aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman.
15/06 14u30  FORMATIEBLOG. Demir: ‘Beslissende moment voor confederalisme'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
15/06 14u30  Yannick Carrasco arriveert te laat in China en mist belangrijke uitwedstrijd met Dalian YifangDalian Yifang gaat zaterdagnamiddag op bezoek hij Hebei Fortune op de dertiende speeldag in de Chinese Super League, maar die verplaatsing zullen ze zonder Yannick Carrasco afwerken.
15/06 14u15  Eerste vlucht over Atlantische Oceaan exact honderd jaar geledenVandaag vliegen er dagelijks honderden vliegtuigen over de Atlantische Oceaan. Zaterdag is het exact een eeuw geleden dat twee piloten uit Canada daar voor het eerst in slaagden. Ze eindigden in Ierland met een crash, maar waren de eersten die de vlucht succesvol afronden. Bekijk in de video hierboven hoe die tocht verliep.
15/06 13u15  Wielermanager dient klacht in na beschuldigingen grensoverschrijdend gedragWielermanager Patrick V. G. wordt door negen oud-rensters beschuldigd van ongepast en seksueel intimiderend gedrag. De 54-jarige man laat het daar niet hij. Hij ontkent de aantijgingen ten stelligste en wil een rechtszaak starten, laat hij weten aan Cyclingnews. Ondertussen blijft hij actief als manager bij Health Mate Ladies Team, ondanks de oproep van Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond, om een stap opzij te zetten.
15/06 13u00  Tom Dumoulin gaat niet meer van start in DauphinéHet wil voorlopig niet lukken voor Tom Dumoulin. Na zijn gedwongen opgave in de Giro richtte de Nederlandse hardrijder zich op de Tour, maar in de voorbereidende Dauphiné bleef zijn knie hem parten spelen. Dumoulin besliste zaterdag daarom niet meer van start te gaan voor het slotweekend. Hij laat vanmiddag nog een scan nemen van zijn knie.
15/06 12u30  Tänak neemt leiding over in Rally van Sardinië, Neuville mag goed resultaat vergetenHalfweg de derde wedstrijddag in Sardinië heeft Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) de leiding overgenomen van de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC). Het verschil tussen beide rijders is zaterdagmiddag 6.4 seconden in het voordeel van Tänak. Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) is nog steeds derde. Ook geen positieverandering voor Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Onze landgenoot is nog steeds zevende, maar ziet zijn achterstand op Kris Meeke (Toyota Yaris WRC), zesde in de stand, door een foute bandenkeuze oplopen tot 51.9 seconden.
15/06 12u30  Honderden mensen geven bloed in ruil voor blik achter de schermen bij Rock WerchterHet Rode Kruis heeft vrijdag haar zomercampagne voor bloeddonaties gelanceerd op een bijzondere locatie. 320 mensen tekenden present in het artiestendorp van Rock Werchter en kregen een blik achter de schermen van het festival in ruil voor een bloeddonatie.
15/06 12u15  Meer buitenlanders met een zware voet: groot aantal flitsboetesHet afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.
15/06 12u00  Meer buitenlanders met een zware voet: grote aantal flitsboetesHet afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.
15/06 11u45  West-Vlaamse zijspancrossers doen nooit eerder vertoonde stuntJason Van Daele uit Pittem en Birgen Beernaert uit Lichtervelde deden begin deze maand een wereldstunt van formaat. Ze deden als eerste zijspancrossers ooit een aartsmoeilijke backflip. Bekijk hun stunt in de video hierboven.
15/06 11u30  Vanaf 2022 hybridemotoren in WK rallyVanaf 2022 zal er in het WRC-kampioenschap gebruik gemaakt worden van hybridemotoren, zo maakte de Internationale Autosportfederatie (FIA) vrijdagavond bekend.
15/06 11u30  Zeiljacht met negen opvarenden onderschept op NoordzeeDe scheepvaartpolitie heeft vrijdagavond een zeilboot onderschept met negen opvarenden. Ze waren vermoedelijk onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt het Brugse parket.
15/06 11u00  Verjaardagsfeestje Duits tienermeisje loopt volledig uit de hand: negen arrestatiesIn het zuidwesten van Duitsland is het private verjaardagsfeestje van een zestienjarig meisje stevig uit de hand gelopen. Het feestje kreeg ‘project X’-allures: het aantal aanwezigen groeide aan tot zo’n 400 man.
15/06 11u00  Revolver waarmee Van Gogh leven beëindigde te koopIn Parijs wordt de revolver geveild waarmee de Nederlandse kunstenaar Vincent Van Gogh zelfmoord mee pleegde. Van Gogh beroofde zichzelf van het leven in 1890. Bekijk het wapen en het verhaal er achter in de video hierboven.
15/06 10u45  Revolver waarmee Van Gogh zelfmoord pleegde te koopIn Parijs wordt de revolver geveild waarmee de Nederlandse kunstenaar Vincent Van Gogh zelfmoord mee pleegde. Van Gogh beroofde zichzelf van het leven in 1890. Bekijk het wapen en het verhaal er achter in de video hierboven.
15/06 10u45  Cristiano Ronaldo krijgt dagvaarding in VS na beschuldigingen van verkrachtingDe Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo heeft zijn dagvaarding ontvangen om voor een Amerikaanse rechter te verschijnen. Daar loopt een onderzoek nadat een Amerikaanse vrouw hem heeft beschuldigd van verkrachting.
15/06 10u30  Kompany blikt tevreden terug op teambuilding met staf Anderlecht: “Zonder positieve energie is het onmogelijk om iets te realiseren”Vincent Kompany staat binnenkort als speler-trainer bij RSC Anderlecht voor een immense uitdaging, na een van de zwakste seizoenen in de geschiedenis van de club. Na de interlands tegen Kazachstan en Schotland vertrok Kompany met RSCA nog op teambuilding naar Durbuy, alvorens zijn vakantie te starten na een lang seizoen bij Manchester City en de nationale ploeg.
15/06 10u15  Na massaprotest: Hongkong schort omstreden uitleveringswet opNa de massaprotesten in Hongkong tegen een omstreden wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, schort de pro-Chinese regering in Hongkong de wet op.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Minderjarig meisje aangerand tijdens het joggen: 'Haar kleren waren kapot en vies, ze was in shock'18/06 00u15 - De Standaard: Wetenschap: Een meisje van 17 jaar uit Erps-Kwerps is zondagavond tijdens het joggen aangerand door een man en daarbij ook bedreigd met een mes. Ze kon zich nog verweren, maar liep daarbij wel lichte verwondingen op. De politie is een onderzoek gestart.
22x Frankrijk groepswinnaar op WK Vrouwenvoetbal… met dank aan videoref18/06 00u15 - De Standaard: Wetenschap: Frankrijk heeft zich maandag in eigen land als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal. In Rennes versloegen de Franse vrouwen op de slotspeeldag in groep A Nigeria met het kleinste verschil.
22x Duitsland start EK U21 met zege, Real-aanwinst Luka Jovic verliest met Servië18/06 00u15 - De Standaard: Wetenschap: Duitsland heeft maandag zijn openingswedstrijd op het EK voor beloften in Italië en San Marino gewonnen. In Udine haalde de titelverdediger het in groep B met 3-1 van Denemarken. Het Servië van Real-vedette Luka Jovic liep tegen een 0-2 nederlaag aan tegen Oostenrijk.
18x Waarom vrienden maken voor volwassenen minder vanzelfsprekend wordt18/06 03u15 - De Standaard: Wetenschap: Als je een lief zoekt, helpen mensen je doorgaans graag op weg. Maar soms ben je op zoek naar een vriend, of een vriendin, of zelfs een hele vriendengroep. Waarom ligt dat moeilijker?
17x Deel van Belgisch luchtruim opnieuw gesloten18/06 01u15 - De Standaard: Wetenschap: Een gedeelte van het Belgische luchtruim gaat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw voor korte tijd dicht als gevolg van een personeelstekort bij luchtverkeersleider Skeyes. Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van Skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.
14x Minstens 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in China18/06 02u30 - De Standaard: Wetenschap: De Chinese zuidwestelijke provincie Sichuan is maandag opgeschrikt door een zware aardbeving met een magnitude van 6. Er zouden minstens 11 doden en 122 gewonden zijn gevallen, melden plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia.
12x Dinsdag wordt een zomerse dag18/06 08u30 - De Standaard: Wetenschap: Dinsdag is het warm en eerst nog vrij zonnig op wat hoge wolkenvelden na. De maxima gaan van 22 graden aan zee tot 27 of 28 graden in de Kempen, voorspelt het KMI.
12x Trump belooft miljoenen ‘illegale buitenlanders’ het land uit te sturen18/06 08u30 - De Standaard: Wetenschap: De Amerikaanse president Donald Trump kondigt aan dat ICE, de migratiedienst van zijn land, volgende week zal beginnen om migranten zonder papieren op te sporen en het land uit te zetten. Dat schreef hij op Twitter.
10x Jonge PS-politica wil donderdag niet naast Van Langenhove plaatsnemen in Kamer18/06 16u00 - De Standaard: Wetenschap: De 26-jarige PS-politica Melissa Hanus weigert om donderdag tijdens de installatievergadering van de Kamer naast leeftijdgenoot Dries Van Langenhove plaats te nemen. Volgens het Kamerreglement wordt de voorzitter tijdens de installatievergadering geflankeerd door de twee benjamins van het halfrond.
10x De Croo tikt Almaci op de vingers bij eedaflegging18/06 16u00 - De Standaard: Wetenschap: In het Vlaams Parlement is dinsdagmiddag de eed afgelegd door alle 124 verkozen parlementsleden. Ook Groen-voorzitster Meyrem Almaci legde er de eed af, maar dat verliep niet naar de wens van voorzitter Herman De Croo (Open VLD).

Statistieken

Artikels:
33079
Gelezen:
34152
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven