woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
12/12 15u00  LIVE. Kamer neemt Michel-II onder vuur: 'Laat de mist over uw nieuwe regering opklaren' De crisis in de Wetstraat heeft de federale regering grondig dooreengeschud: de N-VA stapte eruit en premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement. Vanaf 14.15 uur vindt in de Kamer een debat plaats over de gewijzigde regering. Hierboven kan u alles live mee volgen.
12/12 14u45  Spin die zich vermomt als mier verkozen tot ‘Europese spin van het jaar’ De bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo melden Natuurpunt en de Belgische Arachnologische Vereniging Arabel.
12/12 14u30  Spin die zich vermomd als mier verkozen tot ‘Europese spin van het jaar’ De bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo melden Natuurpunt en de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL.
12/12 14u30  LIVE. Kamer neemt Michel-II onder vuur De crisis in de Wetstraat heeft de federale regering grondig dooreengeschud: de N-VA stapte eruit en premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement. Vanaf 14.15 uur vindt in de Kamer een debat plaats over de gewijzigde regering. Hierboven kan u alles live mee volgen.
12/12 14u30  Vader schacht die studentendoop op het nippertje overleefde, wil excessen aangepakt zien Een heksenjacht op studenten­­clubs en hun ontgroenings­rituelen moet er volgens Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop over­leefde die zijn vriend Sanda (20) fataal werd, lanceert hij wél een oproep. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
12/12 14u15  Crevits: ‘Studentendoop moet onthaalritueel zijn, en geen vernedering’ Een studentendoop moet een onthaalritueel zijn, en geen vernedering, zo meent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Ze hoopt dat alle betrokkenen snel concrete afspraken kunnen maken over een Vlaams charter rond studentendopen.
12/12 14u15  Vrijspraak voor vrijwilligers die migranten onderdak boden De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag vier vrijwilligers die migranten onderdak boden vrijgesproken van mensenhandel.
12/12 14u00  ‘Schietpartij Straatsburg is ontegensprekelijk een aanslag’ Getuigen hebben de man die dinsdagavond het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg ‘Allah Akbar’ horen roepen. Dat heeft Rémy Heitz, de procureur van Parijs, woensdagmiddag gezegd op een persconferentie. Ook volgens burgemeester Roland Ries gaat het ‘ontegensprekelijk om een aanslag’.
12/12 13u45  Het laatste leven van overlevingskunstenares May Theresa May weet vanavond om iets na 21 uur of ze nog premier van het Verenigd Koninkrijk is. Bij een vertrek liggen alleen nog een harde Brexit of een uitstel van de Brexit op tafel.
12/12 13u45  Dodentol schietpartij Straatsburg bijgesteld: drie doden, twaalf gewonden Bij de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg vielen in totaal al drie doden. Er zijn ook nog twaalf gewonden, van wie zes zwaargewond.
12/12 13u45  Meer dan 150 conservatieve parlementsleden zeggen May te steunen De positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. In een kort statement zei May dat ze vastberaden de strijd aangaat tegen de poging haar af te zetten. Minstens 150 Conservatieven zeggen May te steunen, al betekent dat niet dat ze uiteindelijk voor haar gaan stemmen.
12/12 13u30  ‘Schietpartij Straatsburg is zonder twijfel een aanslag’ Getuigen hebben de man die dinsdagavond het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg ‘Allah Akbar’ horen roepen. Dat heeft Rémy Heitz, de procureur van Parijs, woensdagmiddag gezegd op een persconferentie. Volgens burgemeester Roland Ries gaat het ‘zonder twijfel om een aanslag’.11 
12/12 13u15  Extra politiepatrouilles op Brusselse kerstmarkt Na de dodelijke schietpartij in Straatsburg heeft Brussels burgemeester Philippe Close samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene besloten om extra politiediensten in te zetten op het eindejaarsevenement Winterpret en de Brusselse kerstmarkt.10 
12/12 12u30  Duitse veiligheidsdiensten ook op zoek naar broer van verdachte schietpartij Straatsburg De Duitse veiligheidsdiensten zijn niet alleen op zoek naar de 29-jarige verdachte van de schietpartij in Straatsburg, maar ook naar diens broer, Sami C. Dat meldt de Duitse krant Tagesspiegel woensdag. Volgens het dagblad woonden beide mannen in Straatsburg.14 
12/12 12u15  Omstaanders getuigen over schietpartij in Straatsburg: 'Afschuwelijk' De straten van Straatsburg waren druk gevuld, toen dinsdagavond een man het vuur opende in het midden van de Franse stad. Niet alleen één van de grootste kerstmarkten van Europa was er aan de gang, ook de maandelijkse plenaire vergadering van het Europees Parlement stond er op de planning.12 
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 12u45  Haatprediker Denis vanmorgen vrijgelatenIets na 11 uur vanmorgen is haatprediker Jean-Louis Denis vrijgelaten uit de gevangenis van Ittre. Bij zijn vrijlating haalde hij meteen fel uit. ‘Er zitten moslims in de gevangenis enkel omdat ze moslim zijn.’
08/12 12u15  Regering vanmiddag bijeenVanmiddag komt de regering bijeen om het VN-migratiepact te bespreken. dat meldt de VRT. Veel hoop op het voortbestaan van Michel I is er niet.
08/12 12u00  Tientallen gele hesjes betogen in BrusselIn Brussel betogen enkele tientallen gele hesjes op de Kleine Ring. Ze trekken naar de Wetstraat. Er zijn al een vijftigtal personen gearresteerd.
08/12 12u00  Het leven zoals het is: een regeringscrisis in de WetstraatAl heel de week hangt het lot van de federale regering aan een zijden draadje. De discussies over het VN-Migratiepact lopen hoog op. En die spanningen waren deze week goed voelbaar in de Wetstraat, dat blijkt uit bovenstaande compilatie uit de Wetstraat.
08/12 11u45  LIVE: Politie zet traangas in bij betoging in Parijs1500 gele hesjes betogen vanmorgen op de Champs-Elysées. Toen de betogers probeerden een zijstraat in te gaan, werden ze teruggeduwd door de politie en zette die traangas in. Meer dan 400 mensen werden preventief opgepakt.
08/12 11u15  Politie zet traangas in bij betoging in Parijs1500 gele hesjes betogen vanmorgen op de Champs-Elysées. Alles verliep aanvankelijk rustig. Maar toen de betogers probeerden een zijstraat in te gaan, werden ze teruggeduwd door de politie en zette die traangas in.
08/12 11u00  LIVE. Rustige betoging in Parijs, 343 preventieve arrestaties1500 gele hesjes betogen vanmorgen op de Champs-Elysées. Alles is rustig ook wel omdat de politie niets aan het toeval overlaat. 343 mensen werden vanmorgen vroeg al preventief opgepakt.
08/12 11u00  Al vijftig arrestaties in BrusselIn Brussel zijn al een vijftigtal personen gearresteerd, meldt de Brusselse politie. Dat gebeurde zowel in de Brusselse treinstations als in de Europese wijk. Iedereen die wil deelnemen aan de acties van de gele hesjes wordt gecontroleerd.
08/12 11u00  Vader slaat juf in het gezichtIn Antwerpen is een 50-jarige man aangehouden nadat hij donderdag de kleuterjuf van een van zijn kinderen had geslagen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag en wordt bevestigd door het Antwerps parket. De man zou kwaad zijn geweest omdat de juf zijn kind had gestraft.
08/12 10u45  Rustige betoging in Parijs, 343 preventieve arrestaties1500 gele hesjes betogen vanmorgen op de Champs-Elysées. Alles is rustig ook wel omdat de politie niets aan het toeval overlaat. 343 mensen werden vanmorgen vroeg al preventief opgepakt.
08/12 09u45  Gele hesjes blokkeerden grensovergang nabij AdinkerkeGele hesjes blokkeerden vanmorgen een tijdlang de grensovergang naar Frankrijk bij Adinkerke. Intussen maken Brussel en Parijs zich klaar voor een dag vol protest van de actievoerders.
08/12 09u15  De brandweerman krijgt hulp van drones: ‘Zal mensenlevens redden’‘Safety drones’ moeten brandweerkorpsen helpen om branden te bestrijden. In Gent, Antwerpen en Kortrijk gaat binnenkort een proefproject van start.
08/12 09u00  Al 287 arrestaties uit vrees voor geweld in ParijsParijs is gesloten vandaag uit angst voor een nieuwe dag van geweld door de gele hesjes en radicale infiltranten. 287 mensen werden vanmorgen vroeg al preventief opgepakt.
08/12 08u30  Al 121 arrestaties uit vrees voor geweld in ParijsParijs is gesloten vandaag uit angst voor een nieuwe dag van geweld door de gele hesjes en radicale infiltranten. 121 mensen werden vanmorgen vroeg al preventief opgepakt.
08/12 08u30  Twee doden bij zwaar ongeval in Deurne, vrouw (30) in levensgevaarBij een verkeersongeval op de Ruggeveldlaan in het Antwerpse Deurne zijn zaterdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een derde inzittende, een 30-jarige vrouw, vecht nog voor haar leven.
08/12 08u15  Michel I op rand van afgrondTenzij premier Charles Michel met een Houdini-truc nog een laatste kunstje uit zijn hoed tovert, wordt het lot van zijn regering dit weekend bezegeld.
08/12 08u15  Hoe het AfricaMuseum de confrontatie aangaat met zijn koloniaal verledenDit zijn de eerste, spontane indrukken van Dalilla Hermans en Marc Reynebeau. Zij gingen al even kijken terwijl de werken nog volop bezig waren.
08/12 07u30  ‘Naar Parijs voor de finale aanval’Parijs is gesloten vandaag uit angst voor een nieuwe dag van geweld door de gele hesjes en radicale infiltranten. Over heel Frankrijk worden 89.000 ordetroepen ingezet, waarvan 8.000 in Parijs.
08/12 07u00  Zes doden na paniek in discotheek in ItaliëIn een discotheek in de buurt van de Italiaanse havenstad Ancona, aan de Adriatische Zee, zijn zes personen zaterdagochtend om het leven gekomen, nadat er paniek was uitgebroken.
08/12 07u00  Gele hesjes blokkeren twee grensovergangen met FrankrijkGele hesjes blokkeren vanmorgen vroeg twee grensovergangen met Frankrijk. Intussen maken Brussel en Parijs zich klaar voor een dag vol protest van de actievoerders.
07/12 22u15  Politiebonden kondigen staking aan op 13 en 14 decemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV is van plan volgende week te staken. De drie vakbonden willen ten laatste maandag een overleg met minister Jan Jambon (N-VA).
07/12 21u15  Brusselse regering ontkent bewering Geert Bourgeois over stem tegen energiebesparingBrussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) heeft vrijdag gezegd dat federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) bij de stemming op de Europese Raad over de energie-efficiëntierichtlijn niet de mening van de Brusselse regering heeft vertolkt. Ze spreekt daarmee Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tegen.
07/12 20u15  VS halen opnieuw uit naar het VN-MigratiepactVolgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar ‘om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren’. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.
07/12 19u45  N-VA lanceert nieuwe, zachtere onlinecampagne tegen MigratiepactDe N-VA heeft vrijdagmiddag een nieuwe onlinecampagne gelanceerd tegen het Migratiepact. Die is veel zachter van opzet dan de vorige, waarop heel wat kritiek kwam.
07/12 19u30  N-VA lanceert nieuwe onlinecampagne tegen MigratiepactDe N-VA heeft vrijdagmiddag een nieuwe onlinecampagne gelanceerd tegen het Migratiepact. Die is veel zachter van opzet dan de vorige, waarop heel wat kritiek kwam.
07/12 19u15  Crevits 'geschokt' door overlijden student na studentendoopVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zegt 'geschokt' te zijn door het overlijden van een student na een studentendoop. Ze roept de vertegenwoordigers van studentenclubs, hogescholen en universiteiten bij zich.
07/12 18u45  Einde regering-Michel komt dichterbijBinnen de 48 uur, maar wellicht morgen al, zou de ministerraad samenkomen. Dat wordt meteen het finale bedrijf in de Marrakech-crisis. Zo vernam De Standaard. De kans dat de huidige meerderheid dan uit elkaar valt, is groot.
07/12 18u15  Wie is de opvolgster van Merkel? Een portretAnnegret Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitster van de CDU. Haar opdracht? De partij tegen 2021 weer aantrekkelijk maken.
07/12 18u00  Jongeman (20) die in coma raakte na studentendoop is overledenDe 20-jarige student die in kritieke toestand verkeerde nadat hij vissaus dronk op een uit de hand gelopen studentendoop, is overleden. Dat bevestigt de burgemeester van zijn thuisgemeente Edegem, Koen Metsu.
07/12 17u30  Einde regering Michel komt dichterbijBinnen de 48 uur, maar wellicht morgen al, zou de ministerraad samenkomen. Dat wordt meteen het finale bedrijf in de Marrakech-crisis. Zo vernam De Standaard. De kans dat de huidige meerderheid dan uit elkaar valt, is groot.
07/12 17u30  Waarom Michel toch nog vecht voor zijn regeringDe regering hinkt al de hele week op een been, maar valt nog niet. Het VN-Migratiepact beroert al langer de gemoederen, maar met Marrakech in zicht is dat nog meer het geval. We hebben nog steeds een regering, ook na de debatten in de Kamer van donderdag, maar hoe lang duurt dat nog? Een analyse van Matthias Verbergt en Jan-Frederik Abbeloos.
07/12 17u15  Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitter CDUAnnegret Kramp-Karrenbauer heeft vrijdag de voorzittersverkiezingen van de Duitse CDU gewonnen. De 56-jarige haalde het van uitdagers Friedrich Merz en Jens Spahn.
07/12 16u30  Trump heeft opvolger klaar voor ontslagen minister van JustitieDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aangekondigd dat hij William Barr wil voordragen als de volgende minister van Justitie. Barr, die bekendstaat als een voorstander van verregaande bevoegdheden voor de uitvoerende macht, zou zo ook de leiding krijgen over het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller.
07/12 16u30  Angela Merkel zichtbaar ontroerd na minutenlange staande ovatieDe intussen 64-jarige Angela Merkel heeft in Hamburg voor het laatst haar CDU als voorzitter toegesproken. Op het einde van haar speech kreeg ze 9 minuten lang een staande ovatie, met een duidelijk ontroerde Merkel als gevolg.
07/12 16u00  Elk jaar wereldwijd 1,35 miljoen verkeersdoden, kwart voetgangers en fietsersElk jaar sterven volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd 1,35 miljoen mensen door verkeersongevallen. Ruim een kwart van alle slachtoffers zijn voetgangers en fietsers, meldt de WHO vrijdag.
07/12 15u15  Elitaire studentenclub, diep gevallenDe Leuvense studentenclub de Reuzegom legde in het verleden een allesbehalve sympathiek parcours af. Nu een student na het drinken van visolie in levensgevaar verkeert, lijkt de maat vol.
07/12 15u00  ‘Wie koorts heeft na een reis naar de tropen, moet altijd het ergste denken’Motorcrosser Stefan Everts is opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt met malaria. Tijdens een liefdadigheidsrace in Congo drie weken geleden werd hij door de malariamug gestoken, die de ziekte verspreidt. Twee jaar geleden stierf een stewardess van Brussels Airlines aan de gevolgen van malaria. We spraken toen met Dr. Erika Vlieghe, het diensthoofd tropische ziekten aan het UZ Antwerpen. Ze beantwoordde de vijf belangrijkste vragen over de ziekte.
07/12 14u45  Karim Van Overmeire: 'Mensen mogen niet op etnisch eiland blijven zitten in Aalst'In Aalst zet de bestuursploeg van burgemeester D’Haese (N-VA) in op ‘Aalst als Vlaamse stad met een sterke eigen identiteit’. Dat staat in het nieuwe bestuursakkoord dat N-VA donderdag voorstelde met coalitiepartners CD&V en Open Vld.
07/12 13u30  Francken wil ‘soevereiniteit’ terug‘Nergens knelt dit internationale keurslijf harder dan op het vlak van migratie.’ Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maakt in een Facebookpost duidelijk dat hij het migratiebeleid in eigen handen wil krijgen, en niet langer afhankelijk is van internationale instellingen.
07/12 13u30  'Waarom kiest Michel niet voor de korte pijn en wil hij absoluut zijn regering rechthouden?'De regering hinkt al de hele week op een been, maar valt nog niet. Het VN-Migratiepact beroert al langer de gemoederen, maar met Marrakech in zicht is dat nog meer het geval. We hebben nog steeds een regering, ook na de debatten in de Kamer van donderdag, maar hoe lang duurt dat nog? Een analyse van Matthias Verbergt en Jan-Frederik Abbeloos.
07/12 13u00  Chinese Frankenstein verdwijnt in krochten van de partijstaatHe Jiankui, de wetenschapper die twee en mogelijk meer baby’s genetisch manipuleerde, is vermist. Of hoe China de ‘morele grenzen’ bewaakt door mensen spoorloos te laten verdwijnen.
07/12 12u30  Jongen kruipt weg van QueenDe Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan een liefdadigheidsinstelling in Londen. Daar ontmoette ze de negenjarige Nathan Grant. Maar die reageerde wel heel verlegen toen hij de Britse koningin zag.
07/12 12u30  Nieuwe coalitie in Aalst zet in op identiteitIn Aalst zet de bestuursploeg van burgemeester D’Haese (N-VA) in op ‘Aalst als Vlaamse stad met een sterke eigen identiteit’. Dat staat in het nieuwe bestuursakkoord dat N-VA donderdag voorstelde met coalitiepartners CD&V en Open Vld.
07/12 12u30  'Waarom kiest Michel niet voor de korte pijn en laat hij de regering niet vallen?'De regering hinkt al de hele week op een been, maar valt nog niet. Het VN-Migratiepact beroert al langer de gemoederen, maar met Marrakech in zicht is dat nog meer het geval. We hebben nog steeds een regering, ook na de debatten in de Kamer van donderdag, maar hoe lang duurt dat nog? Een analyse van Matthias Verbergt en Jan-Frederik Abbeloos.
07/12 12u30  Extra ministerraad over VN-Migratiepact na bilaterale gesprekkenEr komt een extra ministerraad over het migratiepact. Wanneer is nog niet bekend. Charles Michel (MR) houdt momenteel bilaterale gesprekken met de vicepremiers.
07/12 12u30  Gorillajong in Antwerpse Zoo is een meisjeDe babygorilla die eind november geboren werd in de Zoo van Antwerpen is een meisje. Het is de tweede baby van mama Mayani.
07/12 12u30  Presentator Oscars trekt zich terugDe Amerikaanse comedian en acteur Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de aankomende Oscars, de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Er is ophef ontstaan over tweets en homofobe uitspraken van enkele jaren geleden.
07/12 12u15  Negenjarige jongen is zo onder indruk van de Queen dat hij meteen wegkruipt bij ontmoetingDe Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan een liefdadigheidsinstelling. Daar ontmoette ze de negenjarige Nathan Grant. Maar die reageerde wel heel verlegen op de Britse koningin.
07/12 12u15  Premier houdt bilaterale gesprekken met vicepremiers, daarna extra ministerraadEr komt een extra ministerraad over het migratiepact. Wanneer is nog niet bekend. Charles Michel (MR) houdt momenteel bilaterale gesprekken met de vicepremiers.
07/12 12u00  Twee boswachters weigeren gezonde herten af te schietenTwee van de vier vaste boswachters van het Nederlandse natuurgebied Oostvaardersplassen hebben zich laten overplaatsen. Zij zouden morele bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde dieren.
07/12 12u00  Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inzienDe enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.
07/12 12u00  Alcohol is meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen laterDe Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drugs onder jongeren. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum van Alcohol en andere Drugs (VAD).
07/12 11u45  Premier houdt bilaterale gesprekken met vicepremiersDe ministerraad, die om 10 uur begon, is afgelopen. De N-VA wil het VN-migratiepact nog voor maandag bespreken. Premier Charles Michel (MR) houdt momenteel bilaterale gesprekken met de vicepremiers.
07/12 11u45  Alcohol is meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze drinken laterDe Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drugs onder jongeren. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum van Alcohol en andere Drugs (VAD).
07/12 11u30  Ophef in Frankrijk om 'shockerende beelden' van hardhandige arrestatie van scholierenFransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-La-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.
07/12 11u00  Honderd varkens komen om bij ongeluk in BrasschaatOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen. Van de tweehonderd dieren zou een honderdtal het ongeluk niet overleefd hebben, meldt de VRT.
07/12 11u00  Francken: 'Valt de regering? Only God knows'Sinds tien uur is de ministerraad samen. Of het VN-Migratiepact er op tafel komt, is onduidelijk. Laat staan dat de zaak vandaag al wordt uitgediscussieerd. De N-VA is verbolgen over de vertoning van gisteren.
07/12 10u45  60.000 gendarmen worden in Frankrijk ingezet tijdens protest gele hesjesIn Frankrijk zal zaterdag een ‘ongezien’ dispositief van de gendarmerie worden ingezet voor de actiedag van de ‘gele hesjes’. In totaal zullen 89.000 agenten en gendarmen worden ingezet in heel Frankrijk.
07/12 10u45  N-VA boos, CD&V en Open VLD vinden dat de tweedracht moet stoppenSinds tien uur is de ministerraad samen. Of het VN-Migratiepact er op tafel komt, is onduidelijk. Laat staan dat de zaak vandaag al wordt uitgediscussieerd. De N-VA is verbolgen over de vertoning van gisteren.
07/12 09u45  Bent u de draad kwijt? Hier is hijDat niet-bindende pact dat onze politiek verlamt, waarover gaat dit in hemelsnaam? Zeker na de bizarre vertoning van gisteren in het parlement is de verwarring compleet. Even orde scheppen.
07/12 08u45  Wie wordt de opvolger van Merkel?De Duitse CDU kiest een nieuwe voorzitter. Blijft de partij in het centrum of schuift ze op naar rechts?
07/12 08u45  Bomalarm bij CNN New York, kantoor even geëvacueerdHet kantoor van de Amerikaanse nieuwszender CNN in New York werd donderdagavond geëvacueerd na een bomalarm. In een telefonische oproep was aangekondigd dat vijf bommen waren verborgen in het gebouw Time Warner Center, meldden Amerikaanse media. De politie gaf het gebouw intussen opnieuw vrij.
07/12 08u45  Belgisch onderzoek naar Huawei: ‘We hebben niets te vrezen’De Belgische tak van de Chinese leverancier van smartphones en netwerktechnologie Huawei gaat het onderzoek van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) met vertrouwen tegemoet. ‘We hebben niets te vrezen. We werken volledig in lijn met de regelgeving, die op vlak van netwerkinfrastructuur erg streng is’, zegt een woordvoerder van het bedrijf.
07/12 08u30  Verherstraeten: ‘Ik verwacht engagement van N-VA’Volgens CD&V-kamerfractieleider Servais Verherstraeten zal het creativiteit vergen van de premier en engagement van de N-VA om de regering niet op de klippen te laten lopen. ‘Je kunt niet anderhalf jaar aan een tekst werken en plots bezwaren maken’, zei hij tijdens De Ochtend.
07/12 08u00  Komt migratiepact vrijdag op agenda ministerraad?Na het lange Kamerdebat van donderdag over het VN-migratiedebat, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vrijdag. De vraag rijst of het pact, waar N-VA zich tegen verzet, ter sprake zal komen en dat formeel zal moeten worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen.
07/12 07u45  Een op twee jongeren voelt zich verslaafd aan smartphoneDe helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden,... Maar een op de drie ouders houdt het smartphonegebruik van zijn kinderen in de gaten.
07/12 07u30  De kranten: 'Het komt niet meer goed'Lof voor het parlementair debat maar minder voor de premier. Dat is de teneur in de kranten vanmorgen. De premier heeft tijd gekocht maar heeft eigenlijk geen regering meer.
07/12 07u15  De Vlaamse kranten: 'Het komt niet meer goed'Lof voor het parlementair debat maar minder voor de premier. Dat is de teneur in de Vlaamse kranten vanmorgen. De premier heeft tijd gekocht maar heeft eigenlijk geen regering meer.
07/12 05u30  Koen Geens zetelt noch in provincieraad, noch in gemeenteraadBij de installatie van de Vlaams-Brabantse provincieraad dinsdag raakte bekend dat Koen Geens (CD&V) zijn mandaat als provincieraadslid ter beschikking stelt van Manu Claes. De CD&V-afdeling van Huldenberg kondigde donderdagavond ook aan dat de justitieminister evenmin zal zetelen als gemeenteraadslid.
07/12 05u15  Moslimprediker Jean-Louis Denis komt zaterdagochtend vrijMoslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd ‘le soumis’, komt zaterdagochtend vrij uit de gevangenis in Ittre. Hij zal er de pers kort te woord staan, zegt zijn advocaat Sebastien Courtoy. Denis zat een celstraf van vijf jaar uit.
07/12 05u15  ‘Slachtoffers terrorisme zullen sneller geholpen worden’De Kamercommissie Justitie heeft deze week een reeks wetsontwerpen goedgekeurd die de steun aan slachtoffers van terrorisme moeten verbeteren. Het gaat om financiële ondersteuning en hulp bij de behandeling van hun dossier. De teksten moeten nog langs de plenaire Kamer passeren.
07/12 04u45  ‘Trump kiest voormalig Fox-anker als nieuwe VN-ambassadeur’President Trump zal Heather Nauert voordragen als nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Dat bevestigen verschillende bronnen aan persagentschap Bloomberg. Nauert is momenteel woordvoerster bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
07/12 03u30  Reddingsschip Aquarius vaart niet meer uitHet laatste professionele reddingsschip van ngo’s gooit de handdoek in de ring. ‘Dit is een duistere dag voor Europa’, zegt AZG-directeur Meinie Nicolai. ‘Meer migranten zullen verdrinken.’
07/12 03u30  Charles Michel steunt Belgische kandidatuur voor VN-klimaatconferentie 2020Premier Charles Michel staat achter het voorstel van de Waalse regering om de COP26, de VN-klimaatconferentie in 2020, naar ons land te halen. Hij zal de kwestie op de agenda plaatsen van het overlegcomité van de verschillende regeringen, zei hij donderdag in de Kamer.
06/12 23u00  ‘Peter De Roover staat graag in de schijnwerpers. Soms te graag’N-VA-fractieleider Peter De Roover (56) is dezer dagen niet van uw scherm te branden. Van opiniemaker in de marge schoof hij op naar het centrum van de politiek. Een portret.
06/12 22u45  Kamer vraagt regering formeel om Migratiepact te steunenNa urenlang debatteren en een vage speech van premier Michel, heeft De Kamer de aangescherpte resolutie van het Migratiepact, die de regering oproept om het pact te steunen, goedgekeurd. Alle ogen zijn nu gericht op de ministerraad van vrijdag.
06/12 22u15  De premier sprak, het parlement bleef in verwarring achterPremier Charles Michel (MR) omzeilde in zijn toespraak voor de Kamer de heikele kwestie rond zijn bezoek aan de VN-conferentie in Marrakech. 'Het had iets scherper mogen zijn', vond Servais Verherstraeten, de fractieleider van CD&V.
06/12 22u00  LIVE. Kamer vraagt regering formeel om Migratiepact te steunenNa urenlang debatteren en een vage speech van premier Michel, heeft De Kamer de aangescherpte resolutie van het Migratiepact, die de regering oproept om het pact te steunen, goedgekeurd. Alle ogen zijn nu gericht op de ministerraad van vrijdag.
06/12 21u45  LIVE. De Kamer keurt aangescherpte resolutie Migratiepact goedNa urenlang debatteren en een vage speech van premier Michel, heeft De Kamer de aangescherpte resolutie van het Migratiepact, die Michel oproept om het pact te steunen in Marrakech, goedgekeurd. Alle ogen zijn nu gericht op de ministerraad van vrijdag.
06/12 21u30  LIVE. De Kamer keurt aangescherpt voorstel van resolutie Migratiepact goedIn de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 21u00  LIVE. Calvo: 'Als u dit mandaat niet weet te verzilveren, kan u ook niet aan boord blijven als premier'In de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 20u45  LETTERLIJK. De cryptische speech van premier MichelNa een lange middag met bikkelharde confrontaties nam premier Charles Michel het woord in het federaal parlement. Zijn toespraak liet de Kamer in verwarring achter. Wat heeft hij precies gezegd? Hierboven kan u zijn tussenkomst integraal herbekijken.
06/12 20u30  Migratiepact: Premier laat het parlement in verwarring achterPremier Charles Michel (MR) omzeilde in zijn toespraak voor de Kamer de heikele kwestie rond zijn bezoek aan de VN-conferentie in Marrakech. 'Het had iets scherper mogen zijn', vond Servais Verherstraeten, de fractieleider van CD&V.
06/12 20u30  LIVE. Wisselmeerderheid wil tekst aanscherpen: pact moet worden goedgekeurdIn de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 20u00  Assange zou binnenkort ambassade in Londen kunnen verlatenWikiLeaks-oprichter Julian Assange zou binnenkort de Ecuadoraanse ambassade in Londen kunnen verlaten. Dat heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno donderdag laten weten.
06/12 19u45  LIVE. Hoogspanning in de Kamer - Vuye: 'Regering is de facto al gevallen'In de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 19u15  Premier laat het parlement in verwarring achterPremier Michel omzeilde in zijn toespraak voor de Kamer de heikele kwestie rond zijn bezoek aan de VN-conferentie in Marrakech. 'Het had iets scherper mogen zijn' vond Servais Verherstraeten, de fractieleider van CD&V.
06/12 19u15  LIVE. Hoogspanning in de Kamer: zitting wordt hernomenIn de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 18u45  Assange zou volgens Ecuadoraanse president binnenkort ambassade in Londen kunnen verlatenWikiLeaks-oprichter Julian Assange zou binnenkort de Ecuadoraanse ambassade in Londen kunnen verlaten. Dat heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno donderdag laten weten.
06/12 18u45  LIVE. Diplomatische Michel zet N-VA niet voor blokIn de Kamer wordt hevig gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 18u30  Studenten in ziekenhuis na studentendoop: één jongen in comaEen twintigjarige student van de KU Leuven ligt in coma nadat hij voor een studentendoop zo veel vissaus dronk dat hij een hartstilstand kreeg. Nog twee andere ‘schachten’ van studentenvereniging Reuzegom, een vereniging van de Antwerpse studenten in Leuven, moesten woensdagavond naar het ziekenhuis.
06/12 17u45  Europese ambitie voor strengere bewaking buitengrenzen ‘niet realistisch’Het is ‘niet realistisch’ om tegen 2020 tienduizend Europese kustwachters op de been te brengen. Dat hebben verschillende Europese ministers van Binnenlandse Zaken donderdag laten verstaan op een bijeenkomst in Brussel.
06/12 17u45  Agenten meer geneigd wangedrag collega te rapporteren na opleiding over HolocaustPolitieagenten zijn meer geneigd om het wangedrag van een collega te rapporteren na het volgen van een opleiding in de Kazerne Dossin in Mechelen. Dat blijkt uit onderzoek van twee professoren sociologie van de VUB. Het vormingstraject ‘Holocaust, politie en mensenrechten’ bestaat sinds 2014. Meer dan 8.200 personeelsleden van de politie hebben de opleiding al gevolgd.
06/12 17u15  LIVE. Ook Beke pakt De Roover genadeloos aanIn de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 17u00  Landing SpaceX-raket misluktIn de Verenigde Staten is voor het eerst een Falcon 9-raket van Space X, het bedrijf van Elon Musk, verkeerd geland. De raket belandde in zee, terwijl ze normaal gezien een zachte landing op een landingsplatform moet maken.
06/12 16u45  Schauvliege weigert nu toch milieuvergunning voor omstreden slachthuisVlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert een nieuwe vergunning te verlenen aan het omstreden slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Een eerdere vergunning die de minister had verleend, was dit voorjaar door de Raad van State vernietigd.
06/12 16u30  Macron vreest ‘zeer heftig geweld’ van gele hesjes in ParijsDe Franse president zoekt wanhopig een uitweg uit de politieke crisis waarin zijn regering beland is. Maar hij oogst wat hij gezaaid heeft.
06/12 16u30  LIVE. 'Als u de N-VA uit de regering wil duwen, dan moet u dat maar doen'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 16u15  George W. Bush geeft Michelle Obama (opnieuw) snoepje tijdens uitvaartGeorge W. Bush eerde woensdag zijn vader met een speech tijdens de staatsbegrafenis in Washington D.C. Toen hij aankwam in de kathedraal, nam Bush de tijd om enkele notabelen te begroeten. En snoepjes uit te delen aan Michelle Obama. Die leek zichtbaar blij met het gebaar van de voormalige president.
06/12 16u15  LIVE. 'Wij geven u, als eerste minister, het mandaat om het Migratiepact goed te keuren'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 16u00  N-VA wil Migratiepact morgen op ministerraadN-VA-fractieleider Peter De Roover vraagt aan premier Charles Michel (MR) om nog voor de top in Marrakech in de regering te overleggen over het Belgische standpunt.
06/12 15u45  LIVE. 'Meneer de premier, zal u maandag zeggen dat België het pact niet kan goedkeuren?'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 15u30  Tijdgebrek of niet, gezinnen moeten vaker samen aan tafelVeel gezinnen slagen er niet in om één keer per dag samen te eten. Gezinswetenschapper Hans Van Crombrugge (VUB) legt uit waarom dat zo belangrijk is en dat tijdgebrek niet geldt als excuus.
06/12 15u30  LIVE. 'Meneer de premier, zal u maandag zeggen dat België het pact niet goedkeurt?'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 15u15  N-VA krijgt opnieuw verwijt te laat te komen met protestIn de Kamer krijgt de N-VA opnieuw het verwijt al akkoord te zijn gegaan met het VN-Migratiepact. De partij is er echter nog steeds van overtuigd dat ons land het niet kan goedkeuren zonder haar instemming.
06/12 15u00  LIVE. De Roover: 'Compleet onduidelijk wat we straks gaan stemmen'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 14u45  LIVE. Vandermaelen: 'Geen enkele N-VA-minister aanwezig'In de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 14u30  Voor de VN steunt België het migratiepact nog steedsDe VN gaan ervan uit dat België nog steeds het migratiepact steunt, zegt de verantwoordelijke topdiplomate in een gesprek met De Standaard, in welke hoedanigheid Michel ook naar Marrakech trekt. Ondertussen voeren CD&V en Open VLD de druk op N-VA op.
06/12 14u30  Agenten meer geneigd om wangedrag collega te rapporteren na opleiding over HolocaustPolitieagenten zijn meer geneigd om het wangedrag van een collega te rapporteren na het volgen van een opleiding in de Kazerne Dossin in Mechelen. Dat blijkt uit onderzoek van twee professoren sociologie van de VUB. Het vormingstraject ‘Holocaust, politie en mensenrechten’ bestaat sinds 2014. Meer dan 8.200 personeelsleden van de politie hebben de opleiding al gevolgd.
06/12 14u30  LIVE. Volg het Kamerdebat over het VN-MigratiepactIn de Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de resoluties bij het VN-Migratiepact. Volg de debatten hier live.
06/12 14u00  Linkse partijen gaan motie van wantrouwen indienen tegen Franse regeringParlementsleden van drie linkse partijen gaan een motie van wantrouwen indienen tegen de Franse regering. De motie komt er omdat de partijen ontevreden zijn over de reactie van de regering op het protest van de ‘gele hesjes’.
06/12 14u00  Vredesgesprekken over Jemen brengt regeringsleden en rebellen bijeenVN-bemiddelaar Martin Griffiths hoopt dat met de nieuwe vredesgesprekken in Zweden een eind komt aan het leed van de bevolking in het door een burgeroorlog geteisterde Jemen. ‘Na twee en een half jaar zonder formeel politiek proces is het bijeenbrengen van de strijdende partijen een eerste stap om Jemen op het pad van de vrede te brengen’, zei Griffiths donderdag.
06/12 13u45  Dorpelingen weigeren water te drinken uit meer waar vrouw met hiv-besmetting stierfIn Karnataka, India, wordt het meer leeggepompt nadat het lichaam van een overleden vrouw gevonden werd. Ze was besmet met hiv, waardoor de dorpelingen nu weigeren nog van het water te drinken.
06/12 13u30  Sint meegesleurd in steekspel tussen MR en N-VAMinister Ducarme laat via Twitter weten dat hij braaf geweest is. Maar wat bedoelt hij daar echt mee?
06/12 13u30  Negen relschoppers ‘gele hesjes’-betoging geïdentificeerd, twee opgepaktDe Brusselse politie heeft al negen mensen geïdentificeerd die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen die vorige week vrijdag de betoging van de ‘gele hesjes’ ontsierden.
06/12 13u15  Voorwaardelijke celstraf voor ouders die kinderen mishandelden met bezemsteelDe correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een moeder en vader schuldig bevonden aan het regelmatig afranselen met een bezemsteel van hun kinderen. Het koppel sloot de kinderenook buiten in de vrieskou en overgoot hen dan met een emmer koud water.
06/12 12u30  Is 'proefkonijn' het nieuwe 'janet'?Peta, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, start een nieuwe strijd: het wil af van ‘dieronvriendelijke uitdrukkingen’. ‘Die gezegden zijn onacceptabele taal.’
06/12 12u15  Is ‘proefkonijn’ het nieuwe ‘janet’?Peta, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, start een nieuwe strijd: het wil af van ‘dieronvriendelijke uitdrukkingen’. ‘Die gezegden zijn onacceptabele taal.’
06/12 12u00  ‘Gele hesjes’ protesteren in LuikIn de wijk Guillemins in Luik hebben ‘gele hesjes’ donderdagochtend de toegang geblokkeerd tot de administratieve diensten.
06/12 11u45  Luxemburg maakt als eerste land openbaar vervoer gratisDe regering in Luxemburg wil het openbaar vervoer in het land gratis maken. Het land zet in op schonere lucht en het ontwarren van de verkeersknoop.
06/12 11u45  Sinterklaas ontvangt 300.000 brieven via de postKinderen stuurden zo’n 300.000 brieven tussen half november en half december naar Sinterklaas. De medewerkers van het sintsecretariaat van Bpost helpen de De Sint met het beantwoorden van de brieven. ‘Scholen sturen soms 100 tot 150 brieven van kinderen tegelijk binnen’, zegt de woordvoerster van Bpost.
06/12 11u30  Landing SpaceX-raket voor het eerst misluktIn de Verenigde Staten is voor het eerst een Falcon 9-raket van Space X, het bedrijf van Elon Musk, verkeerd geland. De raket belandde in zee, terwijl ze normaal gezien een zachte landing op een landingsplatform moet maken.
06/12 10u45  De Wever: 'Logisch dat PS aan macht wil komen door ons uit te sluiten''We moeten weigeren om samen te werken met de N-VA, net zoals we weigeren om samen te werken met Vlaams Belang', zei Paul Magnette (PS) op La Première (RTBF). 'Dat PS terug aan het roer wil komen door N-VA uit te sluiten, is logisch. Maar uiteindelijk zal de Vlaamse kiezer daarover beslissen', reageerde N-VA-voorzitter Bart De Wever.
06/12 10u45  Alles, maar toch geen vervroegde verkiezingen?De federale regering zit in een diepe, onomkeerbare coma, of is al schielijk overleden, alleen zijn de doodsbrieven nog niet verstuurd. U mag kiezen. Maar wat nu?
06/12 10u15  Politie mag geen pv’s meer sturen naar parket van NamenNadat het grootste deel van het Justitiepaleis van Namen vorig weekend werd gesloten wegens onveilig, neemt het parket nu verregaande maatregelen. Het vraagt aan de verschillende politiezones om enkel nog de processen-verbaal van de ergste misdrijven door te sturen. ‘Meer zaken zullen daardoor niet vervolgd worden.’
06/12 10u00  Pastoor geschorst nadat jarenlang dubbelleven met man aan het licht was gekomenHet bisdom Hasselt heeft een 53-jarige pastoor uit Kortessem preventief geschorst, nadat aan licht was gekomen dat de priester al jaren een dubbelleven leidt. Zo had de man al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man uit West-Limburg aan wie hij nooit vertelde dat hij priester is. Toen de veertiger het dubbelleven ontdekte, stapte hij naar het bisdom.
06/12 10u00  Francken: ‘Wij mogen geen deel uitmaken van VN-Migratiepact’Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil geen juridisch risico lopen door het VN-Migratiepact te ondertekenen.
06/12 09u45  Trump weigert Clintons te begroeten op begrafenis BushIn de National Cathedral van Washington D.C. vond woensdag de begrafenis plaats van oud-president George H. W. Bush. Bij die plechtigheid waren ook enkele andere voormalige presidenten aanwezig, en ook huidig president Trump en zijn vrouw Melania. Maar erg hartelijk verliep de ontmoeting tussen de presidenten niet.
06/12 09u45  Pastoor geschorst nadat jarenlang dubbelleven met man aan het licht komtHet bisdom Hasselt heeft een 53-jarige pastoor uit Kortessem preventief geschorst, nadat aan licht kwam dat de priester al jaren een dubbelleven leidt. Zo had de man al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man uit West-Limburg aan wie hij nooit vertelde dat hij priester is. Toen de veertiger het dubbelleven ontdekte, stapte hij naar het bisdom.
06/12 09u45  N-VA verliest veldslag, maar oorlog gaat voortOndanks eerdere ultimatums blijft de N-VA in de regering. De partij hoopt zo toch nog het VN-Migratiepact te kunnen tegenhouden.
06/12 09u45  N-VA kijkt uit naar wat Michel straks zegtVanmiddag debatteert en stemt de Kamer over de resoluties rond het VN-Migratiepact. Het debat kan een herhaling zijn van wat zich gisteren in de commissie afspeelde, met één belangrijk verschil. Premier Michel zal zich moeten uitspreken.
06/12 09u15  Magnette: 'Moeten N-VA behandelen zoals Vlaams Belang''We moeten weigeren om samen te werken met N-VA, net zoals we weigeren om samen te werken met Vlaams Belang', zei Paul Magnette (PS) op La Première (RTBF). Paul Magnette werd donderdag als de Europese lijsttrekker en campagnewoordvoerder van de PS voorgesteld.
06/12 09u00  PS slaat drie vliegen in één klap met Magnette op Europese lijstPaul Magnette wordt Europese lijsttrekker van de PS in mei. Tegelijkertijd werd er ook aangekondigd dat hij partijwoordvoerder wordt tijdens de verkiezingscampagne. 'Hij zal een uitstekende lijsttrekker vormen', zei Elio Di Rupo.
06/12 08u30  Magnette trekt Europese lijst PSPaul Magnette trekt bij de verkiezingen van volgend jaar de Europese PS-lijst. Hij wordt ook de woordvoerder van de partij tijdens de verkiezingscampagne.
06/12 08u30  Tom Lenaerts roept politici ter verantwoording: ‘Zijn jullie niet beschaamd?’In 'Van Gils & Gasten' volgde tv-gezicht Tom Lenaerts woensdagavond het gesprek tussen N-VA’er Peter De Roover en Kristof Calvo (Groen), met stijgende verbazing.
06/12 08u00  Facebook steunt topvrouw die controversieel onderzoek naar miljardair beval: 'Acties waren gepast'Sheryl Sandberg, de nummer twee van internetbedrijf Facebook, heeft woensdag de nadrukkelijke steun gekregen van de raad van bestuur van het bedrijf. Sandberg ligt onder vuur voor haar rol bij een intern onderzoek naar miljardair George Soros.
06/12 07u45  Facebook steunt controversieel onderzoek naar miljardair: ‘Haar acties waren gepast’Sheryl Sandberg, de nummer twee van internetbedrijf Facebook, heeft woensdag de nadrukkelijke steun gekregen van de raad van bestuur van het bedrijf. Sandberg ligt onder vuur voor haar rol bij een intern onderzoek naar miljardair George Soros.
06/12 07u30  Spanje dreigt met nieuwe diplomatieke crisis met BelgiëEen nieuw diplomatiek incident tussen Spanje en België lijkt in de maak. Madrid is ontstemd over tweets van minister van Defensie Sander Loones (N-VA) over de Catalaanse kwestie, bericht De Tijd.
06/12 07u15  Jean-Jacques De Gucht en Ilse Uyttersprot nieuwe schepenen in AalstIn Aalst heeft burgemeester Christoph D’Haese een akkoord gesloten met CD&V en Open VLD. De N-VA’er volgt zichzelf op als burgemeester in een meerderheid die 26 van de 43 zetels vertegenwoordigt in de Aalsterse gemeenteraad. Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) en Ilse Uyttersprot zijn de nieuwe schepenen.
06/12 05u45  Twee Amerikaanse legervliegtuigen botsen voor de Japanse kust: zes vermistenTwee vliegtuigen van de Amerikaanse marine zijn op elkaar gebotst tijdens een bevoorradingsoperatie voor de Japanse kust. Dat zegt een verantwoordelijke van de VS woensdag.
06/12 05u15  N-VA verliest veldslag maar oorlog gaat verderOndanks eerdere ultimatums blijft de N-VA in de regering. De partij hoopt zo toch nog het VN-Migratiepact te kunnen tegenhouden.
06/12 04u15  Resolutie goedgekeurd met wisselmeerderheid zonder N-VAHet parlement heeft de resolutie over het VN-migratiepact goedgekeurd. Het is morgen aan Charles Michel.
06/12 04u00  Huawei-topvrouw gearresteerd wegens schenden Iran-sanctiesCanada heeft de CFO gearresteerd van de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, op vraag van de Verenigde Staten. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze de handelssancties tegen Iran heeft overtreden. Dat bericht de Canadese krant Globe and Mail woensdag.
06/12 03u15  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada omdat ze Iraanse sancties geschonden zou hebbenCanada heeft de CFO gearresteerd van de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, op vraag van de Verenigde Staten. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze de handelssancties tegen Iran heeft overtreden. Dat bericht de Canadese krant Globe and Mail woensdag.
06/12 02u30  Macron wil accijnsverhoging uitstellen tot 2020De Franse president Emmanuel Macron wil de accijnsverhogingen op brandstof die vanaf januari 2019 zouden worden ingevoerd, tot 2020 uitstellen. Dat bevestigen bronnen binnen het Elysée woensdag na berichten in de Franse media.
05/12 23u00  Amerikanen nemen afscheid van oud-president George H.W. BushIn de National Cathedral van Washington vond woensdag de staatsbegrafenis plaats van oud-president George H. W. Bush. Met militaire eer werd de kist uit het Capitool gedragen. In de omliggende straten waren veel mensen samengestroomd om de overledene een laatste eer te bewijzen.
05/12 22u15  Burgemeester Aalst sluit bestuursakkoord met CD&V en Open VLDIn Aalst heeft burgemeester Christoph D’Haese een akkoord gesloten met CD&V en Open VLD. De N-VA’er volgt zichzelf op als burgemeester in een meerderheid die 26 van de 43 zetels vertegenwoordigt in de Aalsterse gemeenteraad.
05/12 21u30  Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goedHet Vlaams Parlement heeft woensdag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs.
05/12 21u00  Palestijnen uit Gazastrook krijgen het moeilijker als asielzoeker erkend te wordenPalestijnen uit de Gazastrook die in België asiel aanvragen, zullen het moeilijker hebben om erkend te worden. Dat meldt het Commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen (CGVS) woensdag.
05/12 21u00  De vraag van de dag: heeft de regering al in september het pact goedgekeurd?Heeft de regering zich al uitgesproken over het VN-migratiepact of niet? Neen, zegt N-VA. Ja, zeggen de andere regeringspartijen.
05/12 20u00  'Deze arrestaties betekenen niets voor de ’Ndrangheta'Bij een internationale politieactie werden 90 mensen verdacht van banden met de maffia, opgepakt. In ons land (Limburg) gaat het om 14 arrestaties. Hoe werd de Calabrese maffia zo groot?
05/12 20u00  Zuckerberg doneert 1 miljoen dollar aan Leuvense onderzoekersEen consortium van Leuvense wetenschappers dat onderzoek voert naar de ziekte van Parkinson krijgt de komende drie jaar 1,05 miljoen dollar van het Chan Zuckerberg Initiative (CZI). Dat is het liefdadigheidsinitiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan.
05/12 19u30  De mens stootte nog nooit zoveel CO2 uit als dit jaarOp de klimaatconferentie in Katowice gaat het deze week over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Maar vooralsnog stoten we wereldwijd alleen maar méér uit. Toch is er ook een lichtpuntje.
05/12 19u15  Tommelein 'niet zo gelukkig' met Belgische stem tegen energiebesparingHet Vlaams Parlement heeft woensdag urenlang gedebatteerd over de vraag waarom België tegen een scherpere Europese doelstelling op het vlak van energie-efficiëntie heeft gestemd. Terwijl Vlaams minister-president Geert Bourgeois de kritiek van de oppositie niet pikte, moest minister van Energie Bart Tommelein toegeven dat hij 'niet zo gelukkig' is met de Belgische tegenstem.
05/12 18u45  ANALYSE. Is de val van de regering nu afgewend?Het parlement heeft de resolutie over het VN-Migratiepact goedgekeurd met een wisselmeerderheid en zonder N-VA. Maar de regering-Michel is nog niet gevallen. Hoe is dat met elkaar te rijmen? En is de val nu afgewend? Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos analyseert.
05/12 18u30  ANALYSE. Is de val van de nu regering afgewend?Het parlement heeft de resolutie over het VN-Migratiepact goedgekeurd met een wisselmeerderheid en zonder N-VA. Maar de regering-Michel is nog niet gevallen. Hoe is dat met elkaar te rijmen? En is de val nu afgewend? Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos analyseert.
05/12 18u30  Dewael: 'Ofwel sluit N-VA zich aan, ofwel stappen ze op'Voor Patrick Dewael (Open VLD) is het duidelijk. De regering hoeft helemaal niet meer samen te zitten over de Belgische steun aan het Migratiepact, de regering heeft dat immers al in september gedaan.
05/12 18u15  Dewael: 'Regering heeft in september al beslist over het pact'Voor Patrick Dewael (Open VLD) is het duidelijk. De regering hoeft helemaal niet meer samen te zitten over de Belgische steun aan het Migratiepact, de regering heeft dat immers al in september gedaan.
05/12 17u45  Bettel legt opnieuw eed af als Luxemburgs premierIn Luxemburg heeft Xavier Bettel woensdag opnieuw de eed afgelegd als eerste minister. De politicus van de liberale partij DP gaat zijn tweede ambtstermijn in als regeringsleider van het Groothertogdom.
05/12 17u30  Mensenrechtencommissaris VN wil internationaal onderzoek naar moord op KhashoggiDe omstandigheden van de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi moeten volgens de VN-Commissaris voor de Mensenrechten, Michelle Bachelet, door een internationale commissie onderzocht worden.
05/12 17u00  Europa verdubbelt budget in strijd tegen ‘fake news’De Europese Commissie schakelt een versnelling hoger om de Europese verkiezingen van 2019 te proberen vrijwaren van online desinformatie. Zo gaat Europa volgend jaar meer dan dubbel zoveel geld uitgeven voor de screening van ‘fake news’.
05/12 17u00  Procureur: ‘Maffia misbruikt Limburg als strategische positie’Bij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan 'ndrangheta zijn in totaal 90 mensen opgepakt. Veertien daarvan in België, allemaal mensen met een Italiaanse achtergrond. 'Operatie Pollin' vond plaats in Italië, Nederland, Duitsland en België.
05/12 16u45  Bourgeois over tegenstem energiebesparing: ‘Alle gewesten stemden tegen’Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) pikt het niet dat minister Marghem (MR) Vlaanderen ervan beschuldigt op de rem te staan van het klimaatbeleid.
05/12 16u45  Procureur: 'Limburg wordt misbruikt door maffia als een strategisch belangrijke positie'Bij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan 'ndrangheta zijn in totaal 90 mensen opgepakt. Veertien daarvan in België, allemaal mensen met een Italiaanse achtergrond. 'Operatie Pollin' vond plaats in Italië, Nederland, Duitsland en België.
05/12 16u30  N-VA laat zich niet buitenzettenDe N-VA zal tegen de resolutie stemmen waarmee coalitiepartners MR, Open VLD en CD&V premier Charles Michel op het vliegtuig naar de VN-top in Marrakech willen zetten. Maar opstappen uit de regering doet de partij niet. De deadline verschuift naar de VN-top in New York, waar België echt moet stemmen.
05/12 16u15  LIVE. George W. Bush geeft speech op begrafenis vader BushDe 41ste president van de Verenigde Staten, George H.W. Bush, wordt vandaag begraven in Washington D.C. Zijn zoon, George W. Bush, zal er het woord nemen. De begrafenis wordt door heel wat schoon volk bijgewoond. Ook huidig president Donald Trump en voormalig president Barack Obama zullen er bij zijn. Het is de eerste keer dat ze elkaar zullen zien sinds de inauguratie van Trump, bijna twee jaar geleden.
05/12 16u15  Anti-Verhofstadttruck rijdt nu ook in BrusselDe reclamewagen waarmee de Hongaarse regering de confrontatie aangaat met Guy Verhofstadt rijdt rond in Brussel. Dat blijkt uit een tweet van de Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs.
05/12 15u00  Wallonië kleedt zijn provincies helemaal uitDe Waalse regering heeft woensdag een voorontwerp van decreet goedgekeurd dat een hele resem bevoegdheden van de provincies overhevelt naar het gewest.
05/12 15u00  Gevangenisdirecteur in beroep minder zwaar gestraft voor aanrandingJef Buts, de blinde ex-directeur van de gevangenis van Wortel, heeft in beroep een mildere straf gekregen voor aanranding van drie gedetineerden en voor passieve omkoping.
05/12 14u45  LIVESTREAM. Wat gebeurt er in het parlement?Na de demarche van premier Charles Michel dinsdagavond ligt de bal in het kamp van de N-VA: steunt de partij het VN-Migratiepact? En wat met de oppositie? Vanaf 13.30 uur kan u hierboven de commissie Buitenlandse Betrekkingen volledig live mee volgen.
05/12 14u45  Wallonië zet stap richting afschaffing provinciesDe Waalse regering heeft woensdag een voorontwerp van decreet goedgekeurd dat een hele resem bevoegdheden van de provincies overhevelt naar het gewest.
05/12 14u45  LIVE. Wisselmeerderheid gevonden voor Migratiepact: 'N-VA bijt twee keer in het zand'Lees meer >
05/12 14u30  ‘Wolvenroedel’ ook in beroep niet veroordeeld voor verkrachtingDe vijf mannen die worden beschuldigd van groepsverkrachting, blijven schuldig aan de minder ernstige overtreding van ‘seksueel misbruik’. Dat besliste een Spaanse rechtbank woensdag in hoger beroep. Spanjaarden roepen op om woensdagavond te protesteren tegen het controversieel vonnis.
05/12 14u15  Ierse backstop kan Verenigd Koninkrijk gijzelenDoor de Ierse backstop-regeling kan de Britse regering jarenlang vastzitten in onderhandelingen met de EU. Dat stelt een juridisch advies over de Brexit.
05/12 13u30  Vluchtelingenorganisaties protesteren tegen aanmeldlimietVerschillende hulporganisaties protesteerden woensdag aan het nieuwe aanmeldcentrum van het Klein Kasteeltje en aan het Brusselse Noordstation tegen het huidige migratiebeleid. De actievoerders eisen om de aanmeldlimiet op te heffen zodat mensen niet meer op straat belanden. ‘Die bedden en het personeel zijn voorhanden. Ze moeten terug worden ingeschakeld’, zegt Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
05/12 13u30  N-VA verschuift rode lijn van Marrakech naar New YorkNiet Marrakech (10 december) maar New York (19 december) wordt cruciaal voor de federale regering. De N-VA laat zich niet zomaar buiten zetten, de bedreigde regering koopt (een beetje) tijd.
05/12 13u30  LIVESTREAM. Haalt premier Michel een meerderheid in het parlement?Na de demarche van premier Charles Michel dinsdagavond ligt de bal in het kamp van de N-VA: steunt de partij het VN-Migratiepact? Stapt ze uit de regering? Vanaf 10.45 uur kwam de commissie Buitenlandse Betrekkingen bijeen, maar die is geschorst tot 13.30 uur. Hierboven kan u vanaf dan alles live volgen.
05/12 13u15  Negentig arrestaties bij internationale actie tegen Italiaanse maffiaBij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan 'ndrangheta zijn in totaal 90 mensen opgepakt. Veertien daarvan in België. 'Operatie Pollin' vond plaats in Italië, Nederland, Duitsland en België.
05/12 13u00  De Roover: ‘Ik spreek niet over de val van de regering, er is nog veel werk’N-VA laat zich niet zomaar uit de federale regering zetten en blijft erop hameren dat premier Michel alleen naar de VN-top kan als hij de steun van de volledige regering heeft.
05/12 13u00  LIVE. 'N-VA is geen regeringspartij, maar communicatiebureau'Lees meer >
05/12 12u30  Internationale actie tegen maffia, ook in België: negentig arrestatiesBij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan 'ndrangheta zijn in totaal 90 mensen opgepakt. Dat zegt de Italiaanse politie.
05/12 12u15  Zeven plannen die ten onder dreigen te gaan als de regering valtAls de federale ­regering valt, dreigt een reeks plannen en wetsontwerpen mee ten onder te gaan. De kans dat deze het nog redden, verschilt van geval tot geval.
05/12 11u15  Turkse procureur wil arrestatie van twee vertrouwelingen van Saudische kroonprinsEen Turkse procureur heeft aanhoudingsbevelen uitgevaardigd tegen twee vertrouwelingen van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De aanhoudingsbevelen kaderen in het Turkse onderzoek naar de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
05/12 11u15  LIVE. N-VA blijft voorlopig in de regeringLees meer >
05/12 11u00  Vijftienjarige is de ster van de klimaattopDe 15-jarige Zweedse Greta Thunberg is de ster van de klimaattop. Thunberg roept jongeren in de wereld op om te 'staken' en dus niet naar school te gaan als signaal naar de politici op de klimaattop in het Poolse Katowice.
05/12 11u00  Trump doet wenkbrauwen van Trudeau fronsen bij ondertekenen nieuwe handelsdealBij aanvang van de G20 vorige week hebben de presidenten van Mexico, Canada en de VS een nieuwe handelsdeal ondertekend. Dat handelsverdrag moet de door Trump verguisde Nafta-deal vervangen. Maar bij het ondertekenen van die deal deed Trump heel wat wenkbrauwen fronsen.
05/12 11u00  Explosie aan wagen in DeurneIn het Antwerpse district Deurne heeft vannacht een explosie plaatsgevonden aan een wagen in de De Gilmanstraat. Het zou gaan om drugsgerelateerd geweld.
05/12 11u00  Britse luchtvaartautoriteit wil Ryanair verplichten klanten te vergoeden voor stakingenDe Britse autoriteit voor de burgerluchtvaart gaat ‘maatregelen’ nemen om Ryanair te verplichten klanten schadeloos te stellen die getroffen werden door een staking deze zomer. Dat heeft de luchtvaartautoriteit woensdag aangekondigd.
05/12 10u45  Dit is de ster van de klimaattopDe 15-jarige Zweedse Greta Thunberg is de ster van de klimaattop. Thunberg roept jongeren in de wereld op om te 'staken' en dus niet naar school te gaan als signaal naar de politici op de klimaattop in het Poolse Katowice.
05/12 10u45  LIVESTREAM. Stemt N-VA voor of tegen het VN-Migratiepact?Na de demarche van premier Charles Michel dinsdagavond ligt de bal in het kamp van de N-VA: steunen ze het VN-Migratiepact of stappen ze uit de regering? Vanaf 10 uur komt de commissie Buitenlandse Betrekkingen bijeen waar gestemd wordt over het pact. Hierboven kan u alles live volgen.
05/12 10u45  Geestig en schokkend: Depardieu schittert in Préparez Vos MouchoirsHet bizarre portret van Matthijs Wognum, een grappige én schokkende film met een jonge Gérard Depardieu of een documentaire over de gevangenis van Durham. Er is woensdagavond een brede waaier aan keuze op televisie.
05/12 10u30  N-VA-fractieleider Peter De Roover: ‘Ik spreek niet over de val van de regering, er is nog veel werk’N-VA laat zich niet zomaar uit de federale regering zetten en blijft erop hameren dat premier Michel alleen naar de VN-top kan als hij de steun van de volledige regering heeft.
05/12 10u30  LIVE. De Roover: 'Resolutie is geen wetgevend document'Lees meer >
05/12 10u00  Internationale actie tegen maffia, ook in BelgiëIn meerdere landen, waaronder België, is een politieactie gehouden tegen de Italiaanse maffiaclan ’ndrangheta. Het gaat om een internationaal gecoördineerde actie.
05/12 09u30  Reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengenn Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie begonnen van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopt met deze reconstructie een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?
05/12 09u00  Politierechter deelt 21 alcoholsloten in één dag uitMaar liefst 21 chauffeurs hebben gisteren een alcoholslot opgelegd gekregen van de Brugse politierechter Peter Vandamme, omdat ze onder invloed achter het stuur zaten.
05/12 08u45  Waalse landbouwfederatie betoogt zaterdag niet met de ‘gele hesjes’De Waalse landbouwfederatie Fugea ‘begrijpt’ de beweging van de ‘gele hesjes’, maar ze neemt niet deel aan de acties van zaterdag in Brussel. Fugea vreest dat de acties weer uit de hand zullen lopen en vindt dat de eisen onvoldoende duidelijk zijn. ‘De enige oplossing is onderhandelen’.
05/12 08u45  Premier Michel: 'Wie de stekker uittrekt, is onverantwoordelijk'Premier Charles Michel (MR) heeft woensdagochtend herhaald dat zijn plannen om naar Marrakech te gaan ongewijzigd blijven. Wat de val van de regering betreft, legt de premier de bal in het kamp van de N-VA.
05/12 08u45  LIVE. Peeters: 'Het is aan N-VA om conclusies te trekken'Lees meer >
05/12 08u15  LIVE. Premier Michel: 'Wie de stekker uittrekt, is onverantwoordelijk'Lees meer >
05/12 08u00  LIVE. Dewael: 'Tijd dat N-VA echt kleur bekent'Lees meer >
05/12 08u00  Buitenlandse media schrijven over regeringscrisis: ‘Belgische regering vecht om te overleven’De meeste Belgische kranten koppen dat de regering woensdag waarschijnlijk zal vallen over het VN-Migratiepact. Ook in het buitenland wordt er over onze regeringscrisis geschreven: ‘de Belgische regering vecht om te overleven’, schrijft Politico.
05/12 08u00  CM ziet ziekenhuizen steeds creatiever te werk gaan met uw facturenEen pacemaker laten plaatsen kost in een eenpersoonskamer bijna tien keer meer dan in een twee- of meerpersoonskamer, blijkt uit de nieuwste ziekenhuisbarometer van de Christelijke Mutualiteit.
05/12 07u45  CM ziet ziekenhuizen steeds creactiever te werk gaan met uw facturenEen pacemaker laten plaatsen kost in een eenpersoonskamer bijna tien keer meer dan in een twee- of meerpersoonskamer, blijkt uit de nieuwste ziekenhuisbarometer van de Christelijke Mutualiteit.
05/12 07u45  Meer vrachtvervoerders kiezen voor supertrucksSupertrucks krijgen wat meer actieradius en nieuwe trajecten. Tijdens een proefproject bij twee vervoers­bedrijven deden zich geen incidenten voor.
05/12 07u15  LIVE. N-VA zwijgt als een graf, premier Michel duwt doorLees meer >
05/12 05u15  Dominicaanse Republiek tekent VN-migratiepact nietOok de Dominicaanse Republiek tekent het VN-migratiepact niet. Dat zegt Flavio Darío Espinal, juridisch adviseur van de Dominicaanse regering. Hij vreest dat het pact zal hinderen om de grens met Haïti te controleren, het armste land van het continent.
05/12 05u15  Wat nu, Bart De Wever?Premier Michel wil desnoods met een wisselmeerderheid naar Marrakech. Naar alle verwachting stapt de N-VA uit de regering.
05/12 05u00  Speciaal aanklager eist geen celstraf voor ex-adviseur TrumpDe speciaal aanklager die het Rusland-onderzoek leidt in de VS, Robert Mueller, heeft dinsdag verklaard dat hij geen celstraf zal eisen voor Michael Flynn, de voormalige nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump. Volgens Mueller levert Flynn ‘substantiële hulp’ in het onderzoek.
05/12 03u15  Trump retweet vals bericht over pro-Trump-slogans in ParijsIn de straten van Parijs scanderen betogers ‘Wij willen Trump’. Dat is tenminste een theorie die een conservatieve commentator de wereld in stuurde via Twitter, en die geretweet werd door Donald Trump. Het bericht is compleet vals.
05/12 01u15  Nederlands parlement stemt motie van wantrouwen weg in debat over VN-migratiepactEen motie van wantrouwen tegen de Nederlandse regering in verband met het VN-migratiepact is dinsdagavond met ruime meerderheid weggestemd. Alleen indiener Forum voor Democratie (FVD) van Thierry Baudet en de PVV van Geert Wilders stemden voor de motie.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, negen gewonden12/12 00u15 - De Standaard: Bij een schietpartij aan de kerstmarkt in Straatsburg vielen minstens vier doden en negen gewonden. Dat melden verschillende Franse media op basis van politiebronnen. De dader is nog steeds op de vlucht, maar werd al geïdentificeerd. Hij zou bekendstaan bij de politie voor radicalisering.
23x CFO Huawei wordt vrijgelaten op borg12/12 00u45 - De Standaard: De financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding veroorzaakte de voorbije dagen hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
22x België is niet aantrekkelijk12/12 05u15 - De Standaard: Minder dan 1 procent van de mensen uit de Sub-Sahara wil naar België komen. Hoogopgeleiden uit de hele wereld verkiezen ook andere oorden.
21x Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: zeker drie doden, dader nog op de vlucht12/12 03u00 - De Standaard: Bij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond zeker drie mensen omgekomen en twaalf anderen gewond geraakt, zo bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. De dader is nog steeds op de vlucht.
20x Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden12/12 02u30 - De Standaard: Bij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond vier mensen omgekomen en een tiental anderen gewond geraakt, zo bevestigt burgemeester Roland Ries. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. Die was sinds de schietpartij hermetisch afgesloten. De dader is nog steeds op de vlucht.
20x Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, dader nog op de vlucht12/12 02u45 - De Standaard: Bij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond vier mensen omgekomen en een tiental anderen gewond geraakt, zo bevestigt burgemeester Roland Ries. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. De dader is nog steeds op de vlucht.
20x Kom op tegen Kanker reikt bijna zestien miljoen euro uit aan onderzoek en zorg12/12 07u30 - De Standaard: Kom op tegen Kanker maakt ruim 15,836 miljoen euro vrij ‘voor beloftevol kankeronderzoek en innoverende zorginitiatieven’ die de overlevingskansen verhogen en de levenskwaliteit verbeteren van (ex-)kankerpatiënten, zo heeft de ngo woensdag meegedeeld.
19x Drie doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vlucht12/12 08u15 - De Standaard: Bij een schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond zeker drie mensen omgekomen en twaalf anderen gewond geraakt, zo bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De dader is nog steeds op de vlucht. Frankrijk trekt het dreigingsniveau op tot het hoogste peil. Er komen extra controles aan de grens en op kerstmarkten.
19x ‘Geen nieuwe Zweedse regering zolang België achter migratiepact staat’12/12 09u00 - De Standaard: N-VA-staatssecretaris Theo Francken stapt niet in een federale regering zonder een exit van België uit het VN-migratiepact. Al sluit hij een nieuwe Zweedse regering zeker niet uit.
19x May: Leiderschapscoup zet 'toekomst land op het spel'12/12 10u15 - De Standaard: De positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. In een kort statement zei May dat ze vastberaden de strijd aangaat tegen de poging haar af te zetten.

Statistieken

Artikels:
35020
Gelezen:
24309
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven