vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
20/09 20u00  Telefoontjes van ouders baby Pia naar farmareus blijven onbeantwoord: ‘Desnoods schrijf ik een brief naar de directeur’ De ouders van baby Pia krijgen geen gehoor bij farmareus Novartis, het bedrijf dat het mogelijk levensreddende medicijn Zolgensma produceert. ‘We hebben herhaaldelijk contact opgenomen in de hoop eens samen te kunnen zitten, maar onze telefoontjes blijven onbeantwoord’, zegt mama Ellen de Meyer.
20/09 19u30  FORMATIEBLOG. Michel speelt begroting door aan formateurs Lees hier alles over de onderhandelingen in Vlaanderen, Wallonië en op federaal niveau.
20/09 17u30  Manneken Pis moet broek dragen op Brusselse Monopoly-speldoos Manneken Pis moet een broekje aan op de Brusselse Monopoly-speldoos die vanaf volgende week in de winkel ligt. De eigenaar van Monopoly, Hasbro, weigerde het ontwerp voor de doos van de Brusselse editie. ‘Ook al zeiden we dat hij cultureel erfgoed én wereldberoemd is’, klinkt het bij de Belgische makers van de speciale editie.17 
20/09 17u15  Libische migrant doodgeschoten voor ogen VN-staf Een Soedanese migrant is donderdag doodgeschoten in Libië. De kustwacht had de boot waarop hij zich bevond weer naar de kust gebracht. De boot probeerde de Middellandse Zee over te steken toen hij onderschept werd.19 
20/09 17u00  Stéphane Moreau geen ceo Ardentia meer, wel nog consultant Stéphane Moreau stopt als gedelegeerd bestuurder bij Ardentia ‘om de sereniteit te herstellen’.14 
20/09 16u45  Stéphane Moreau geen ceo meer Ardentia, wel nog consultant Stéphane Moreau stopt als gedelegeerd bestuurder bij Ardentia ‘om de sereniteit te herstellen’.14 
20/09 16u30  Melania Trump toont waarom lintjes knippen niet zo simpel is als het lijkt De Amerikaanse first lady Melania Trump was donderdag aanwezig bij de openingsceremonie van het Washington Monument. 37 maanden lang was het monument dicht voor renovatiewerken. Voor Melania Trump verliep de plechtige ceremonie niet helemaal vlekkeloos.17 
20/09 16u15  Melania toont waarom lintjes knippen niet zo simpel is als het lijkt De Amerikaanse first lady Melania Trump was donderdag aanwezig bij de openingsceremonie van het Washington Monument. 37 maanden lang was het monument dicht voor renovatiewerken. Voor Melania Trump verliep de plechtige ceremonie niet helemaal vlekkeloos.11 
20/09 15u45  Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'We are back!' Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren.21 
20/09 15u30  Chef landmacht gaat transitieteam Defensie leiden Er waren al een tijdje geruchten over ene mogelijke ‘crisismanager’ bij Defensie. Die rol gaat naar generaal Marc Thys, de commandant van de landcomponent. Al is de terminologie anders, Thys komt aan het hoofd van een ‘transitieteam’.16 
20/09 15u15  Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Overweldigende opkomst' Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren.24 
20/09 15u15  Waarom u dit weekend eens Ross Geller en Joey Tribbiani moet googelen ‘Friends’ wordt dit weekend 25 jaar, en ook Google pakt uit met een kleine verrassing om dat te vieren. Wie de naam van een personage intikt in de zoekmachine - bijvoorbeeld Ross Geller- krijgt een symbooltje en een bijhorend (zéér herkenbare) animatie te zien. Probeer het vooral zelf eens!21 
20/09 15u00  Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Laatste keer dat we vriendelijk op straat komen' Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren.20 
20/09 14u45  Stéphane Moreau stopt bij Ardentia Stéphane Moreau stopt als gedelegeerd bestuurder bij Ardentia ‘om de sereniteit te herstellen’.14 
20/09 14u15  Bill de Blasio zet punt achter presidentscampagne Bill de Blasio, de Democratische burgemeester van New York, heeft vrijdag bekendgemaakt een punt te zetten achter zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.15 
Laatste update: vandaag om 20u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/09 19u15  Vijftig extreemrechtse betogers opgepakt in BrusselHoewel de extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ verboden werd, daagden er toch enkele tientallen betogers op. De Brusselse politie greep meteen in: 51 betogers in de buurt van het Spanjeplein werden administratief aangehouden.
15/09 19u00  Opgepast: twintig overstekende everzwijnenOp het afrittencomplex van de E314 in Zonhoven kwam zondagochtend een groep van 20 everzwijnen vast te zitten. Drie auto’s konden hen niet ontwijken en crashten. Het is het vierde ongeval deze week met dolende everzwijnen.
15/09 18u00  Verbluffende sprongen op wereldkampioenschap klifduikenIn de Spaanse stad Bilbao vond de tiende editie van het wereldkampioenschap klifduiken plaats. Bij die extreme sport wordt gedoken vanaf een hoogte variërend tussen de 26 en 29 meter.
15/09 17u15  Recordopbrengst voor plantjesweekend Kom op tegen KankerHet Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker sluit af met een nieuw record.
15/09 16u45  UFO boven Gent blijkt ontplofte weerballonZaterdagavond kwamen bij het Belgisch UFO-meldpunt tientallen meldingen van een vreemd object binnen. Het zou niet gaan om een vliegende schotel, maar om een kapotte weerballon.
15/09 15u30  37 extreemrechtse betogers opgepakt in BrusselHoewel de extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ verboden werd, daagden er toch enkele tientallen betogers op. De Brusselse politie greep meteen in: 37 betogers in de buurt van het Spanjeplein werden administratief aangehouden.
15/09 14u15  Meer dan 2.000 foetussen gevonden in woning Amerikaanse dokterIn de Amerikaanse staat Illinois zijn in de woning van een onlangs overleden dokter 2.246 foetussen aangetroffen.
15/09 14u00  Elio Di Rupo stopt als voorzitter PSDe kogel is door de kerk bij de PS. Op RTL bevestigde PS-voorzitter Elio Di Rupo dat hij het voorzitterschap loslaat. Op 19 of 20 oktober komen er voorzittersverkiezingen. De weg ligt open voor Paul Magnette om over te nemen.
15/09 14u00  Marcourt: ‘Het wordt tijd dat Wallonië lot in eigen handen neemt’Jean-Claude Marcourt, de nieuwe voorzitter van het Waals Parlement, vindt dat Wallonië te lang getalmd heeft om het federalisme te omarmen.
15/09 13u30  Betogers Hongkong zingen Brits volkslied en vragen Groot-Brittannië om hulpDe politie in Hongkong heeft zondag traangas en waterkanonnen ingezet om duizenden betogers in Hongkong uiteen te drijven. Een deel van hen ging ook protesteren aan de Britse ambassade.
15/09 13u15  Betogers Hongkong zingen Brits volkslied en vragen VK om hulpDemonstranten in Hongkong zongen ‘God Save the Queen’ voor het Britse consulaat. Ze eisen dat de voormalige koloniale macht ervoor zorgt dat China zijn verplichtingen rond de vrijheden van de stad nakomt.
15/09 13u15  Maouane en Nollet verkozen tot nieuw voorzittersduo EcoloDe algemene vergadering van Ecolo heeft zondag uittredend covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. Ze waren het enige duo dat zich kandidaat had gesteld.
15/09 12u45  Reddingsschip Ocean Viking klaar om terug te keren naar LibiëHet reddingsschip Ocean Viking maakt zich zondag klaar om terug te keren naar Libië. De Italiaanse regering gaf het schip zaterdag de toestemming om de haven van het eiland Lampedusa binnen te varen om de 82 migranten aan boord te laten ontschepen.
15/09 12u15  44 lichamen gevonden in waterput in MexicoDe Mexicaanse autoriteiten hebben in een waterput nabij de stad Guadalajara 44 lichamen gevonden. Het gaat vermoedelijk om slachtoffers van de drugsoorlog die Mexico al jarenlang in zijn greep houdt.
15/09 12u00  FORMATIEBLOG. ‘Voor het land niet slecht dat CD&V in federale regering zit, maar voor onze partij is het niet levensnoodzakelijk’Lees hier alles over de onderhandelingen in Vlaanderen, Wallonië en op federaal niveau.
15/09 11u15  'Respecteer de Mont Blanc!': locals gaan in tegen achteloze klimmersDe Mont Blanc is populair onder hikers. Maar volgens de lokale bevolking bezorgen ze veel overlast wanneer ze buiten de overbevolkte hutten overnachten. Daarom is het boeken van een bed nu verplicht. En werd bij het begin van het zomerwandelseizoen de Brigade Blanche opgericht, die moet controleren of de klimmers een boeking hebben.
15/09 10u30  Marcourt: ‘Het wordt tijd dat we ons lot in eigen handen nemen’Jean-Claude Marcourt, de nieuwe voorzitter van het Waals Parlement, vindt dat Wallonië te lang getalmd heeft om het federalisme te omarmen.
15/09 10u00  Op vijf jaar tijd nemen dubbel zoveel Belgen de fiets naar het werkMeer dan één op de tien werknemers (13,4 procent) in België neemt voor het woon-werkverkeer geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar geleden (6,4 procent), zo blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit.
15/09 09u15  Drie Belgen overleden in Italië: echtpaar overleden na val in ravijn, fietser doodgeredenBij twee verschillende ongelukken in Italië zijn zaterdag drie Belgen om het leven gekomen: een bejaard echtpaar overleefde een val tijdens een wandeling in de Alpen niet, en in de zuidelijke stad Lecce overleed een 57-jarige fietser na een aanrijding.Dat melden Italiaanse media.
15/09 08u45  Belgisch echtpaar overleden na val in ravijn Italiaanse AlpenEen bejaard Belgisch echtpaar is om het leven gekomen bij een val van verschillende meters in een ravijn tijdens een wandeling in de Italiaanse Alpen. Dat melden Italiaanse media.
15/09 08u15  'Vreemd lichtgevend object' gesignaleerd boven GentVerschillende Gentenaars hebben zaterdagavond melding gemaakt van een 'vreemd lichtgevend object' boven de stad. Liefhebbers hebben het dan al snel over een ufo, maar dat was het hoogstwaarschijnlijk niet.
15/09 08u15  De zomer flakkert nog even opWe krijgen zondag mooi najaarsweer met maxima tot 24 graden. Vanaf maandag neemt de herfst het over: het wordt frisser, en bewolkt met kans op lichte neerslag. Dat meldt het KMI.
15/09 07u45  Saudi-Arabië stopt tijdelijk productie op aangevallen oliesitesNa de droneaanval op twee belangrijke olie-installaties van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is de productie ‘tijdelijk’ stilgelegd. Het heeft een invloed op ongeveer de helft van de productie, laat het Saudische ministerie van Energie weten.
15/09 07u15  Twee kinderen omgekomen bij brand in Nederland, grootmoeder kan ontsnappenBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek, net over de grens in Nederland, zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
15/09 07u15  Saudi-Arabië stopt tijdelijk productie op aangevallen sitesNa de droneaanval op twee belangrijke olie-installaties van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is de productie ‘tijdelijk’ stilgelegd. Het heeft een invloed op ongeveer de helft van de productie, laat het Saudische ministerie van Energie weten.
15/09 07u15  Johnson waarschuwt EU: 'Hoe bozer de Hulk wordt, hoe sterker hij wordt'Er worden enorme vooruitgangen geboekt rond het Brexit-akkoord. Dat zegt de Britse premier Boris Johnson zaterdag aan de krant Mail on Sunday. Hij ziet wel opnieuw een partijgenoot vertrekken.
15/09 07u00  Volgens Johnson worden ‘enorme vooruitgangen’ geboekt voor Brexit-akkoordEr worden enorme vooruitgangen geboekt rond het Brexit-akkoord. Dat zegt de Britse premier Boris Johnson zaterdag aan de krant Mail on Sunday. Hij ziet wel opnieuw een partijgenoot vertrekken.
14/09 23u45  ‘Girl’ grote overwinnaar op EnsorsIn het Kursaal Oostende werden voor de tiende keer de Vlaamse film- en televisieprijzen uitgereikt. Girl verzilverde acht van de negen nominatie, en werd de prima ballerina van de avond. Ook De Dag viel drie keer in de prijzen. Een overzicht van alle winnaars.
14/09 22u30  Dedecker wil excuses Juncker na uitspraak over Franstaligen aan Belgische kustJean-Claude Juncker, de uittredende voorzitter van de Europese Commissie, vindt dat de tolerantie tegenover Franstaligen aan de Belgische kust afneemt. In een interview met De Tijd en L’Echo verklaarde de Luxemburger dat hij er dan maar Duits spreekt. Zijn uitspraak valt in het verkeerde keelgat bij Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke: ‘Was hij opnieuw straalbezopen misschien?’
14/09 21u45  Drones vallen Saudische olie-installaties aan: oliebedrijf halveert productieHet Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie gehalveerd, nadat drones twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij hadden aangevallen. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden zaterdagavond dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.
14/09 21u45  Reynders ontkent beschuldiging van corruptie door ex-geheim agentHet parket van Brussel voert een onderzoek naar vicepremier Didier Reynders (MR). Dat melden De Tijd en L'Echo, en bevestigt het Brussel parket aan onze redactie. Reynders zegt geen weet te hebben van een onderzoek. Hij ontkent de aantijgingen tegen hem.
14/09 21u30  1.800 gele hesjes veroorzaken relletjes in NantesIn diverse Franse steden hebben honderden ‘gele hesjes’ gedemonstreerd tegen het beleid van president Emmanuel Macron. Het was de 44ste betoging op zaterdag. In Nantes kwamen 1.800 demonstranten op straat en kwam het tot relletjes. Dat meldt de Franse politie.
14/09 21u00  Moord Nederlandse zakenman: ‘Vermoedelijke minnaar van Keniaanse vrouw speelt sleutelrol’In de zaak van de vermoorde Nederlandse zakenman Tob Cohen speelt de vermoedelijke minnaar van zijn Keniaanse vrouw een sleutelrol. De moord is groot nieuws in Kenia, waar Cohen eerder de baas was bij Philips Oost-Afrika.
14/09 20u30  Jongen met metaaldetector stoot in tuin op oorlogshelm met schedel en granatenEen zevenjarige jongen deed zaterdagnamiddag in zijn tuin aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren een bizarre ontdekking, toen hij met een metaaldetector aan het werk was.
14/09 18u30  Mars op Brussel verboden: tegenbetogers houden vergaderingStand Up, de coalitie tegen extreemrechts en fascisme, houdt zondag om 13 uur een vergadering in de lokalen van de ACOD in Brussel. De meeting vervangt de tegenbetoging die Stand Up wilde voeren tegen de afgevoerde en extreemrechtse Mars op Brussel.
14/09 17u45  Gent brengt gratis plukplekken voor buurtfruit in kaartGent lanceert een kaart met ‘plukplekken’, plaatsen waar buurtbewoners gratis fruit mogen plukken. Het gaat om 300 fruitbomen in totaal, opgelijst door de ecologische vereniging Velt. ‘In nagenoeg elke stad groeien fruitbomen. Het fruit wordt niet altijd geplukt of verwerkt en dreigt zo verloren te gaan’, zegt Carina Govaert, medewerker eetbare buurt van Velt.
14/09 17u30  Gent brengt plukplekken voor buurtfruit in kaartGent lanceert een kaart met ‘plukplekken’, plaatsen waar buurtbewoners gratis fruit mogen plukken. Het gaat om 300 fruitbomen in totaal, opgelijst door de ecologische vereniging Velt. ‘In nagenoeg elke stad groeien fruitbomen. Het fruit wordt niet altijd geplukt of verwerkt en dreigt zo verloren te gaan’, zegt Carina Govaert, medewerker eetbare buurt van Velt.
14/09 17u15  Op deze 30 plekken in Gent mag u gratis fruit plukkenGentenaars kunnen op een nieuwe digitale kaart 30 ‘plukplekken’ opzoeken waar ze gratis fruit mogen plukken. Het gaat om 300 fruitbomen in totaal, opgelijst door de ecologische vereniging Velt. Op de kaart ziet u per locatie welk fruit u er vindt.
14/09 16u15  'Wie met een beer vecht als kind, deinst voor niets terug in de ring'De bekende kooivechter en MMA-wereldkampioen Chabib Noermagomedov ligt onder vuur omdat hij beweert dat hij zijn overwinningen onder meer dankt aan 'spelen met beren'. Het kan de 30-jarige Rus, die nog nooit een gevecht verloor in of buiten de ring, niet deren.
14/09 15u45  Witte Huis: ‘Zoon Osama Bin Laden is gedood tijdens antiterreuractie VS’Hamza Bin Laden, de zoon van Osama Bin Laden, is volgens de Amerikaanse president Donald Trump gedood.
14/09 15u00  Dader zware verkeersagressie aan Antwerpse Ring is aangehouden voor poging doodslagDe 24-jarige man die vrijdagnamiddag een andere autobestuurder aanreed in Berchem, is zaterdag aangehouden voor poging doodslag. Dat meldt het Antwerps parket. Een banale discussie over een invoegmanoeuvre lag aan de basis van het conflict.
14/09 14u45  Ambtenaren verdacht van adoptiefraudeHet gerecht wil zeven ambtenaren voor de rechter slepen omdat ze betrokken zouden zijn bij een grootschalige fraude met Congolese adoptiekinderen. Dat meldt Het Nieuwsblad.
14/09 14u15  Man van Amsterdamse burgemeester: ‘Ik dacht nog even: moet ik die revolver beter verstoppen?’Robert Oey, de man van de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, doet zijn verhaal over het wapen waarmee zijn minderjarige zoon werd aangehouden. Het was afkomstig van hem. ‘Ik overtreed iedere dag de wet.’
14/09 13u45  Hongkong roept op tot vrede tijdens MidherfstfestivalIn Oost-Azië wordt op de vijftiende dag van de achtste maand van de Chinese maankalender het Midherfstfestival gevierd. De feestdag wordt ook Maanfestival genoemd, omdat de maan zich op die dag het helderst en rondst laat zien. Ook in Hongkong, de Chinese stad die al wekenlang in chaos wordt ondergedompeld, werd gevierd. De inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om op te roepen tot vrede.
14/09 13u45  Vermiste vrouw (67) dood teruggevonden in haar tuin in BrakelEen vermiste vrouw is vrijdagavond door de federale politie dood teruggevonden in haar eigen tuin.
14/09 13u00  Burgemeester Amsterdam moet uitleg geven over wapen in huisHet wapen waarmee de 15-jarige zoon van Femke Halsema een inbraak pleegde, is van de partner van de burgemeester. Het wapen lag in haar ambtswoning. Dat vraagt om uitleg.
14/09 12u00  Brusselse deelsteppers brengen gevaarlijke plaatsen in kaartDertig gebruikers van elektrische deelsteps in Brussel zullen gevaarlijke plaatsen in kaart brengen. Daarvoor krijgen ze een knop mee om in te duwen als ze onderweg ongemakkelijke of onveilige situaties tegenkomen.
14/09 11u45  Baby geboren op 9/11, om 9:11u weegt 9 pond 11 onsKristina Brown is op woensdag 11 september in Memphis om 9:11 uur met een keizersnede geboren. Om het toeval compleet te maken woog ze ook nog eens 9 pond, 11 ons. Een bijzondere 9/11 dus voor de ouders.
14/09 11u15  Frank Deboosere hangt fiets 'met spijt in het hart' aan de haakFrank Deboosere zal niet meer naar het werk pendelen met zijn fiets. De 61-jarige weerman heeft te veel last van artrose, zei hij zaterdag aan Radio 2.
14/09 10u30  Drones vallen Saudische olie-installaties aanDrones hebben zaterdagmorgen vroeg twee Saudische olie-installaties aangevallen en zo brand veroorzaakt. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval zit.
14/09 08u45  Covoorzitter Ecolo verzet zich tegen kilometerheffing in WalloniëJean-Marc Nollet, covoorzitter van Ecolo, wil geen kilometerheffing in Wallonië. Dat zegt hij in L'Echo. In Brussel zijn de ecologisten er wel voorstander van, maar volgens Nollet moet in Wallonië op een andere manier aan mobiliteit gewerkt worden.
14/09 08u15  Ex-geheim agent beschuldigt Reynders van corruptieHet parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L'Echo.
14/09 07u45  Vijfde dode door overstromingen in SpanjeDe hevige regenval en de overstromingen die het zuidoosten van Spanje sinds dinsdag teisteren, hebben een vijfde slachtoffer geëist. Er zijn ook al 3.500 inwoners geëvacueerd.
13/09 22u30  ‘Desperate Housewife’ Felicity Huffman moet twee weken cel inDe Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie Desperate Housewives”, is vrijdag veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf. Ze is schuldig bevonden aan het betalen van smeergeld om de toelatingsexamens aan de universiteit van haar oudste dochter te vervalsen.
13/09 21u15  David Cameron blijft brexit-referendum verdedigenDavid Cameron, die als Britse premier het referendum over de brexit liet houden, zegt geen spijt daarvan te hebben. ‘Ook al denk ik elke dag aan de gevolgen ervan’, aldus de conservatief, die zelf tot het ‘remain’-kamp behoorde.
13/09 20u30  Thunberg protesteert voor het Witte HuisDe jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in de Amerikaanse hoofdstad Washington met enkele honderden jonge mensen voor het Witte Huis een manifestatie gehouden voor meer klimaatbescherming.
13/09 19u45  Verdwijning na 22 jaar opgelost dankzij Google EarthEen man heeft door het bekijken van luchtfoto’s per toeval een oude verdwijningszaak opgelost. Een vreemd voorwerp dat hij opmerkte op beelden een vijver in het Amerikaanse Florida bleek een wagen te zijn, met aan boord een man die al sinds 1997 vermist was.
13/09 19u00  Man zwaargewond na extreem geval van verkeersagressie aan Antwerpse RingBij een geval van extreme verkeersagressie raakte vrijdagmiddag een man zwaargewond. Na een discussie reed een andere bestuurder de man omver. Hij is er naar verluidt erg aan toe. De dader sloeg daarna op de vlucht, en is nog niet opgepakt.
13/09 18u15  Man zwaargewond na extreem geval van verkeersagressie op Antwerpse RingBij een geval van extreme verkeersagressie raakte vrijdagmiddag een man zwaargewond. De dader sloeg op de vlucht, en is nog niet opgepakt.
13/09 18u15  Voyeur betrapt in kleedhokjes Zottegems zwembadIn het Oost-Vlaamse Zottegem is woensdag een man opgepakt die in het zwembad met een gsm onder een kleedhokje filmde terwijl een vrouw zich aan het omkleden was. De vrouw kon de gsm afnemen en de politie waarschuwen.
13/09 17u45  Van haaientanden tot schaatsen: middeleeuwse bebouwing achter Antwerps stadhuis geeft geheimen prijsTijdens werken achter het stadhuis hebben archeologen tot hun eigen verrassing houten structuren teruggevonden in de grond. Die vertellen meer over de houten bebouwing in het laatmiddeleeuws Antwerpen. Meestal zijn ondergrondse restanten van houten woningen na eeuwen volledig vergaan.
13/09 17u15  Grote politieactie leidt tot inbeslagname van 638 wapensBij huiszoekingen in het hele land zijn de voorbije dagen meer dan 638 wapens in beslag genomen. 205 personen werden meegenomen voor verhoor en 51 mensen werden van hun vrijheid beroofd.
13/09 17u00  Kraanbedrijf vraagt vrijspraak in proces over omgewaaide torenkraan in NieuwpoortIn de correctionele rechtbank van Veurne is vrijdagochtend de zaak rond het dodelijk ongeval met een torenkraan ingeleid. Door de hevige wind kwam het gevaarte in december 2017 tegen een appartementsgebouw terecht. Een kraanbedrijf uit Izegem, de zaakvoerder en twee werknemers moeten zich verantwoorden.
13/09 17u00  Politie van Brussel-Noord zal wagens van wegpiraten in beslag nemenIn navolging van Mechelen en Antwerpen start de politie van zone Brussel-Noord met inbeslagnames van auto’s van wegpiraten. ‘Voor wanneer boetes niet voldoende zijn.’
13/09 16u45  Luchtbeelden tonen hevige overstromingen in SpanjeDoor de overstromingen in Spanje is vrijdag al een vierde dode gevallen. Sinds woensdagnacht kampen het oosten en het zuiden van het land met extreme wateroverlast. Een drone kon filmen hoe groot de overstromingen er zijn in de streek rond Murcia.
13/09 16u15  Notre-Dame nog steeds ‘in gevaar’De door de brand van 15 april zwaar geteisterde Notre Dame-kathedraal in Parijs ‘blijft in de gevarenzone’. De gewelven zijn nog kwetsbaar, en er is het risico van het instorten van een steiger rond de spits.
13/09 15u45  Antwerps gezin kapot van verdriet na inbeslagname tijgerpythonHet gezin, waarvan de politie donderdagmiddag een enorme tijgerpython in beslag nam, zit in zak en as. Zo vertellen ze bij ATV in de video hierboven. Tijgerpython Germaine woonde meer dan twintig jaar in een rijhuis op Luchtbal en vormde een deel van de familie. Door een inbraakalarm in het huis kwam de politie de slang op het spoor en nam de tijgerpython mee.
13/09 15u45  Glazenwasser aangehouden voor onopgeloste moord uit 1997De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 55-jarige man uit Deurne aangehouden voor de moord op Eve Poppe in 1997. Een forensisch adviseur nam het dossier onder de loep. Het blijkt om Stefaan D.L. te gaan, de glazenwasser die ook aangehouden is voor de moord op Ariane Mazijn.
13/09 15u00  Commissievoorzitter Juncker en premier Johnson ontmoeten elkaar voor eerstEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft maandag in Luxemburg een werklunch met de Britse premier Boris Johnson over de Brexit.
13/09 14u45  Voortvluchtige moordenaar Paul Bloemen geeft zichzelf aanDe voortvluchtige Paul Bloemen, die na zijn veroordeling voor de moord op zijn vriendin zijn enkelband doorknipte en op de vlucht sloeg, heeft zichzelf vrijdagochtend aangegeven. Dat meldt Het Nieuwsblad.
13/09 14u00  Man (55) aangehouden voor cold case uit 1997De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 55-jarige man uit Deurne aangehouden voor de moord op Eve Poppe in 1997. Een forensisch adviseur nam het dossier onder de loep.
13/09 13u30  Greenpeace blokkeert urenlang belangrijke vaarroute voor olietankers in TexasDe mileuorganisatie Greenpeace heeft in Houston in de Amerikaanse staat Texas het Houston Ship Channel urenlang geblokkeerd. Activisten bengelden onderaan een brug waardoor een deel van de grootste doorgang voor olietankers in de VS, onderbroken moest worden.
13/09 13u00  Denis Ducarme kandidaat-voorzitter MROntslagnemend federaal minister Denis Ducarme (MR) is van plan zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij de Franstalige liberalen. Dat heeft hij vrijdag bevestigd aan La Libre Belgique.
13/09 12u15  Livestream van klimaatactie op Heathrow loopt in het honderd door 'technisch probleem'Op Heathrow Airport, in Londen, wilden vrijdagmorgen enkele actievoerders het vliegverkeer verstoren. Door illegaal drones op te laten rond de luchthaven hoopten ze dat het luchtruim gesloten zou moeten worden. De actie van Heathrow Pause was via een livestream te volgen op Twitter. Maar door een technisch probleem liep het niet zoals verwacht. De drones wilden niet opstijgen.
13/09 12u00  PS stuurt regionalist naar federale onderhandelingstafelDe Vlaamse partijen krijgen een nieuwe figuur tegenover zich in het schimmenspel over de vorming van een federale regering. Jean-Claude Marcourt (62) is een Waalse regionalist, maar daarmee komt een communautaire onderhandeling nog niet dichterbij.
13/09 11u45  Bercow belooft parlementaire creativiteit ‘om te beletten dat Boris Johnson de wet negeert’John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, zegt dat hij ‘parlementaire creativiteit’ aan de dag zal leggen om ervoor te zorgen dat premier Boris Johnson het wettelijke verbod op een no-deal-Brexit niet kan negeren.
13/09 11u00  Twintiger gedagvaard na uiten vreugde op sociale media om neergeschoten politiemanHet parket van Brussel vervolgt een twintiger die na de schietpartij in Luik van afgelopen maandag, waarbij een politieagent zwaargewond raakte, op sociale media had gepost dat hij ‘blij was dat een agent was overleden’. De agent verkeert nog steeds in kritieke toestand.
13/09 11u00  Tijgerpython van 6,5 meter in beslag genomen: 'Germaine at twee à drie levende kippen per week'Medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben donderdagnamiddag in een appartement op de Antwerpse Luchtbal een albino tijgerpython van 6,5 meter weggehaald. De wurgslang, Germaine genoemd, at twee à drie levende kippen per week.
13/09 10u30  Regering huurt twee Falcon 7X-toestellen voor VIP’sDe regering heeft vorige week in alle discretie besloten twee Falcon 7X-toestellen, luxetoestellen van de Franse vliegtuigbouwer Dassault, te huren om de toekomst van de ‘witte vloot’ te garanderen. Dat bevestigt minister van Defensie Didier Reynders aan Belga. De witte vloot van Defensie bestaat uit passagierstoestellen die onder meer gebruikt worden voor vluchten van de koning, ministers en leden van Europese instanties.
13/09 09u30  Luchtbeelden onthullen gigantisch schilderij in EngelandEen indrukwekkend schilderij komt tevoorschijn in New Brighton in het Verenigd Koninkrijk, wanneer het vanuit de lucht gefilmd wordt. Het gigantische fresco 'To the moon' werd gemaakt door de Franse kunstenaar Saype.
13/09 09u00  Volledige bemanning uitgebrande boot Californië lag te slapen toen brand uitbrakDe volledige bemanning van de boot met amateurduikers die begin september vuur vatte en zonk voor de kust van Californië, lag te slapen op het moment dat de brand uitbrak. Federale wetgeving verplicht nochtans dat er altijd tenminste een bemanningslid wakker is. Bij de ramp kwamen 34 mensen om het leven.
13/09 08u00  Democratische favoriet Joe Biden in de aanval tijdens levendig televisiedebatFavoriet Joe Biden heeft zich tijdens een televisiedebat in Houston, waarin tien Amerikaanse Democratische presidentskandidaten het tegen elkaar opnamen, niet van de wijs laten brengen door de andere kandidaten. Hij ging vol in de aanval tegen zijn belangrijkste rivalen, senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders.
13/09 07u15  Net als Clijsters: De Standaard zoekt ouders die hun comeback maaktenKim Clijsters maakte bekend dat ze opnieuw professioneel aan tennis wil doen. Ze vertelde dat ze de voorbije zeven jaar voltijds moeder was en dat geweldig vond. Maar ze miste ook het gevoel van professionele tennisster te zijn. Die twee zaken wil ze nu combineren.
13/09 07u00  Eerst regen, dan zonneschijnEr trekt vrijdag een zwakke regenzone over het land, van de kust richting de Ardennen. Rond de middag verschijnen er opklaringen in het noordwesten, na de middag wordt het ook elders droog en zonniger.
13/09 04u45  Cuba beschuldigt Twitter van censuur ‘made in the USA’De tijdelijke opschorting van tientallen overheids- en media-accounts tijdens een belangrijke aankondiging van de Cubaanse president, wekt wrevel.
13/09 03u30  Tussen de betogers in Hongkong: wat staat er op het spel?De betogers in Hongkong komen op straat voor vrijheid. Maar ze willen ook een signaal sturen aan de rest van de wereld. Buitenlandjournaliste Giselle Nath trok erheen.
13/09 03u15  Schutter van El Paso riskeert doodstrafPatrick Crusius, de man die in augustus het vuur opende op een shoppende menigte in Texas, wordt beschuldigd van moord. Daarmee riskeert de aanhanger van 'white supremacy' de doodstraf.
13/09 02u15  Katholiek onderwijs wil af van juridische ‘grijze zone’ rond toediening zorg op schoolDe federale en gewestelijke ministers van Volksgezondheid stelden al in 2017 een protocolakkoord op over de uitoefening van gezondheidszorg op school, maar de concrete regelgeving blijft uit.
13/09 01u30  Antwerpse politie neemt 6,5 meter lange tijgerpython in beslagHet dier verbleef in een veel te klein terrarium.
13/09 01u30  Elio Di Rupo wordt Waals minister-president (tris)Elio Di Rupo (PS) wordt de nieuwe Waalse minister-president. Hij legt vandaag de eed af. Aan de federale onderhandelingstafel schuift voor de PS de regionalist Jean-Claude Marcourt aan. Hij zal samen met Paul Magnette de federale onderhandelingen voeren.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Zware brand in wafelfabriek in Ieper20/09 05u45 - De Standaard: In Ieper is in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand uitgebroken. Dat meldt brandweerzone Westhoek op Twitter. Volgens VRT gaat het om een brand in een wafelfabriek.
24x Helikopter met enorme kettingzaag trimt bomen langs hoogspanningskabels20/09 13u45 - De Standaard: Een helikopter, met daaraan een gigantische kettingzaag, trimt bomen naast hoogspanningskabels in het Amerikaanse North Carolina. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is een veelgebruikte techniek om moeilijk bereikbare zones te snoeien. Een ervaren piloot bedient de kettingzaag met daaraan tien draaiende schijven. Als de zaag vast komt te zitten, kan de piloot hem makkelijk loskoppelen van de helikopter. De video hierboven toont hoe takken in slechts enkele seconden worden afgezaagd.
24x Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'Overweldigende opkomst'20/09 15u15 - De Standaard: Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren.
21x Waarom u dit weekend eens Ross Geller en Joey Tribbiani moet googelen20/09 15u15 - De Standaard: ‘Friends’ wordt dit weekend 25 jaar, en ook Google pakt uit met een kleine verrassing om dat te vieren. Wie de naam van een personage intikt in de zoekmachine - bijvoorbeeld Ross Geller- krijgt een symbooltje en een bijhorend (zéér herkenbare) animatie te zien. Probeer het vooral zelf eens!
21x Live. 15.000 klimaatbetogers trekken door Brussel: 'We are back!'20/09 15u45 - De Standaard: Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo: op honderden plaatsen in de wereld wordt er vrijdag actiegevoerd voor het klimaat, vaak door scholieren.
20x Uitzetting diplomaten zorgt voor nieuwe deuk in relaties VS - Cuba20/09 02u00 - De Standaard: De Verenigde Staten zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uit. Ze zouden de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar brengen. Cuba noemt de uitwijzing ‘onverdedigbaar’.
20x Klimaatstakers trekken wereldwijd de straat op20/09 03u00 - De Standaard: Vrijdag nemen miljoenen mensen deel aan een globale klimaatstaking. Ze vragen dat politici ambitieuzer optreden en eisen een rechtvaardig klimaatbeleid voor iedereen.
20x Voor baby Pia is er nu hoop. Maar wat met de anderen?20/09 03u45 - De Standaard: Als Pia in Wallonië was geboren, had ze veel sneller de diagnose SMA gekregen. Vlaanderen is terughoudender wat de screening van pasgeborenen betreft.
20x Zuckerberg ontmoet Trump en andere politici, maar weigert WhatsApp en Instagram te verkopen20/09 07u15 - De Standaard: De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen, nadat hij donderdag in Washington verschillende politici ontmoette, onder wie ook president Trump. Een Republikeinse senator had Zuckerberg uitgedaagd de twee platformen te verkopen.
20x Honderden migranten in Brussel dreigen terug op straat te belanden20/09 08u00 - De Standaard: Het opvangcentrum voor transmigranten La Porte d’Ulysse in het Brusselse Haren dreigt zondag de deuren te moeten sluiten. Wordt geen nieuw gebouw gevonden, dan dreigen ruim 350 migranten terug op straat te belanden.

Statistieken

Artikels:
33260
Gelezen:
32695
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven