woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Scientias

Verbergen Tonen
21/08 19u15  Mysterieuze gloed aan de hemel blijkt toch geen poollicht te zijn Maar wat is STEVE dan wel? Amateur-fotografen leggen het bijzondere fenomeen al decennialang vast, maar in 2016 kregen wetenschappers er pas lucht van. We hebben het over STEVE: dunne bundels van paars en wit licht die soms aan de nachthemel verschijnen. Het doet zeker denken aan het poollicht, maar wetenschappers moeten nu concluderen dat dat […] Het bericht Mysterieuze gloed aan de hemel blijkt toch geen poollicht te zijn verscheen eerst op Scientias.nl.
21/08 16u30  NASA’s nieuwe Marslander is over de helft: nog 208 miljoen kilometer te gaan! InSight moet in november op Mars arriveren. De lander heeft er al 277 miljoen kilometer opzitten en is dus over de helft. De komende maanden moet deze nog een slordige 208 miljoen kilometer afleggen alvorens deze af kan dalen naar het oppervlak van Mars. Dat laatste moet eind november gaan gebeuren. Test, test, test Terwijl […] Het bericht NASA’s nieuwe Marslander is over de helft: nog 208 miljoen kilometer te gaan! verscheen eerst op Scientias.nl.
21/08 15u15  Archeologen onthullen wat er in deze enorme Egyptische sarcofaag zit In de sarcofaag zijn maar liefst drie(!) skeletten teruggevonden. Vorige maand kon je op Scientias.nl lezen dat archeologen in Alexandrië een enorme zwarte sarcofaag uit de Ptolemaïsche periode hadden ontdekt. Het was de grootste sarcofaag die ooit in Alexandrië is ontdekt. En alles wees erop dat deze sinds de oudheid niet meer geopend was. Natuurlijk […] Het bericht Archeologen onthullen wat er in deze enorme Egyptische sarcofaag zit verscheen eerst op Scientias.nl.
21/08 13u15  Primeur: astronomen wegen een baby-planeet En ze gebruikten daarvoor onder meer de data van een satelliet die het al 25 jaar niet meer doet! Het onderzoek richtte zich op de planeet Beta Pictoris b. De planeet werd zo’n 10 jaar geleden ontdekt en is met een leeftijd van 21 miljoen jaar zo’n 200 keer jonger dan onze aarde. Hoewel de […] Het bericht Primeur: astronomen wegen een baby-planeet verscheen eerst op Scientias.nl.
21/08 10u45  Enorme 5000 jaar oude begraafplaats ontdekt in Kenia De eerste herders in Oost-Afrika legden hier zeker 580 mensen ter ruste. De begraafplaats bevindt zich nabij het Turkanameer en gaat de boeken in als de oudste en grootste monumentale begraafplaats die tot op heden in Oost-Afrika is ontdekt. Aangenomen wordt dat de begraafplaats zo’n 5000 jaar geleden door herders werd opgericht en meerdere eeuwen […] Het bericht Enorme 5000 jaar oude begraafplaats ontdekt in Kenia verscheen eerst op Scientias.nl.
21/08 09u15  Het is nu officieel: er rust waterijs op de polen van de maan Wetenschappers hebben direct bewijs gevonden voor het bestaan van waterijs op het oppervlak van onze natuurlijke satelliet. Eerder kwamen wetenschappers al met indirect bewijs voor het bestaan van deze ijsafzettingen op de proppen. Zo leidden ze het bijvoorbeeld af uit het feit dat bepaalde plekken op de polen van de maan wel héél reflecterend waren. […] Het bericht Het is nu officieel: er rust waterijs op de polen van de maan verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 19u15  Een ‘Big Bang’ van vissen. Waar komen al die cichliden vandaan? Wetenschappers ontdekken waarom er zoveel cichliden in de Afrikaanse meren zwemmen. Wereldwijd zijn er meer dan 1700 soorten cichliden waarvan er ongeveer 90 procent in de meren van Oost-Afrika zwemt. Al in de 19de eeuw reisden biologen naar het Victoriameer, Malawimeer en Tangayikameer om deze vissen te bestuderen. In 1935 introduceerde de Duitser Richard Woltereck […] Het bericht Een ‘Big Bang’ van vissen. Waar komen al die cichliden vandaan? verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 16u15  Grote zorgen over niet te stoppen dooimeren in Arctisch gebied Ze brengen versneld grote hoeveelheden methaan en CO2 in de atmosfeer. De aarde warmt op. En dat is slecht nieuws voor permafrost (permanent bevroren grond). Want deze grond begint geleidelijk aan te ontdooien. En daarop worden microben in de grond wakker en zij beginnen organisch materiaal dat jarenlang in het permafrost lag opgeslagen, af te […] Het bericht Grote zorgen over niet te stoppen dooimeren in Arctisch gebied verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 15u15  Wie meedoet aan de Olympische Spelen krijgt een groter hart Letterlijk, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc. Onderzoekers bestudeerden de hartecho’s van vijftig Italiaanse topsporters. Ongeveer de helft van deze sporters deed aan duursporten zoals roeien, fietsen, hardlopen en zwemmen. De andere helft hield zich bezig met niet-duursporten als tennis, schermen of synchroonzwemmen. “Het unieke van deze studie is dat het om topsporters gaat […] Het bericht Wie meedoet aan de Olympische Spelen krijgt een groter hart verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 13u15  Even dacht NASA dat Marsrover Curiosity uit elkaar aan het vallen was En wel door deze foto. Het was best even schrikken toen het team achter Marsrover Curiosity deze foto onder ogen kreeg. Op de foto dook namelijk een vreemd object op dat niet op Mars leek thuis te horen. De astronomen doopten het ‘Pettegrove Point Foreign Object Debris‘ en hielden hun hart vast: dit zou toch […] Het bericht Even dacht NASA dat Marsrover Curiosity uit elkaar aan het vallen was verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 10u30  Iconisch voorbeeld van evolutie houdt moedig stand in nieuw onderzoek De motjes zijn – terecht – een schoolvoorbeeld van evolutie in actie. Het is één van de eerste soorten die werd aangehaald om Darwins evolutietheorie te onderschrijven: de peper-en-zoutvlinder. “Dit is één van de meest iconische voorbeelden van evolutie, gebruikt in biologieboeken wereldwijd,” vertelt onderzoeker Martin Stevens. “Maar ook fel bestreden door creationisten die erop […] Het bericht Iconisch voorbeeld van evolutie houdt moedig stand in nieuw onderzoek verscheen eerst op Scientias.nl.
20/08 09u15  Universum telt waarschijnlijk heel veel waterrijke exoplaneten En dat is goed nieuws voor de zoektocht naar buitenaards leven. Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat astronomen de eerste exoplaneten – planeten die zich buiten ons zonnestelsel bevinden – ontdekten. En inmiddels zijn ons ongeveer 4000 van deze planeten bekend. Die planeten kunnen grofweg in twee categorieën worden onderverdeeld. Je hebt […] Het bericht Universum telt waarschijnlijk heel veel waterrijke exoplaneten verscheen eerst op Scientias.nl.
19/08 09u15  Draagt kosmische straling bij aan de opwarming van de aarde? Je kent ze wel: de debatten over het klimaat. Zijn we als mens nu hoofdverantwoordelijk of is klimaatverandering door de mens ‘nepnieuws’? Of is er nog een middenweg? Klimaatverandering is een ‘verhit’ onderwerp geworden en we bevinden ons dan ook al snel op ‘glad ijs’. Om verwarring over de intentie van dit artikel te voorkomen, […] Het bericht Draagt kosmische straling bij aan de opwarming van de aarde? verscheen eerst op Scientias.nl.
18/08 09u15  Het grote raadsel van het machtige Stonehenge Waarom namen de bouwers van dit imposante stenen bouwwerk voor zichzelf genoegen met eenvoudige houten hutten? Tijdens een colloquium in 2013 over mythen en megalithische monumenten, georganiseerd door het Belgisch Genootschap voor Keltische Studies, kon Mike Parker Pearson er niet over zwijgen. Deze hoogleraar van het University College London die bij Stonehenge en in de […] Het bericht Het grote raadsel van het machtige Stonehenge verscheen eerst op Scientias.nl.
17/08 19u15  ‘Sporen van eerder universum ontdekt in de kosmische achtergrondstraling’ Ons universum is mogelijk niet het eerste. En ook niet het laatste. Onderzoekers denken bewijs te hebben gevonden van een vorig universum. Dat wil zeggen; de overblijfselen van zwarte gaten uit een ander universum. Het onderzoek borduurt voort op het kosmologische model dat kortweg CCC wordt genoemd (dat staat voor Conformal cyclic cosmology). Volgens dit […] Het bericht ‘Sporen van eerder universum ontdekt in de kosmische achtergrondstraling’ verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/08 16u00  3,4 miljard jaar oude microfossielen blijken behoorlijk wat weg te hebben van moderne bacteriënEen nieuwe aanwijzing dat het echt sporen van oer-leven zijn. Tot die conclusie komt een team van wetenschappers nadat ze de resten van oude microfossielen vergeleken met die van moderne bacteriën. Ze ontdekten dat deze zijn gemaakt van dezelfde bouwstenen, waardoor ze waarschijnlijk dezelfde biologische achtergrond hebben. Onderzoek De onderzoekers vergeleken in het onderzoek verschillende […] Het bericht 3,4 miljard jaar oude microfossielen blijken behoorlijk wat weg te hebben van moderne bacteriën verscheen eerst op Scientias.nl.
17/08 13u45  Nog steeds geen contact met Marsrover Opportunity, maar NASA blijft optimistischOnderzoeken suggereren dat er een goede kans is dat de rover de stofstorm overleeft. Het is al meer dan twee maanden stil rond NASA’s Marsrover Opportunity. Door een enorme stofstorm op de rode planeet werd de energievoorziening van de op zonne-energie werkende Marsrover afgesneden en kon hij geen contact meer leggen met het thuisfront. Gelukkig […] Het bericht Nog steeds geen contact met Marsrover Opportunity, maar NASA blijft optimistisch verscheen eerst op Scientias.nl.
17/08 11u45  Het leek onmogelijk, maar is eindelijk gelukt: wetenschap ontrafelt genoom van tarweHet gaat hopelijk leiden tot verbeteringen in het gewas, waardoor het de groeiende wereldbevolking kan blijven voeden. Tarwe is een van de belangrijkste voedingsgewassen voor meer dan een derde van de wereldbevolking. Naar verwachting zal de wereldbevolking in 2050 toe zijn genomen tot 9,6 miljard mensen, waardoor de productie van tarwe met 60 procent zou […] Het bericht Het leek onmogelijk, maar is eindelijk gelukt: wetenschap ontrafelt genoom van tarwe verscheen eerst op Scientias.nl.
17/08 09u45  Enkele van de eerste sterrenstelsels in het universum geïdentificeerdDe stokoude sterrenstelsels cirkelen rond het onze! Onderzoekers hebben bewijs gevonden dat satellietstelsels rond onze eigen Melkweg behoren tot de allereerste sterrenstelsels in het universum. De onderzoekers spreken van een enorm spannende ontdekking, die gelijk staat aan het vinden van overblijfselen van de eerste mensen die op de aarde leefden. Wat is een satellietstelsel? Een […] Het bericht Enkele van de eerste sterrenstelsels in het universum geïdentificeerd verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 19u30  Somnox maakt ’s werelds eerste slaaprobotDe slaaprobot helpt mensen op natuurlijke wijze in slaap te vallen. Lees verder op Voor de wereld van morgen > Het bericht Somnox maakt ’s werelds eerste slaaprobot verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 18u45  Waarom is oorlog het domein van mannen?Misschien is het wel puur toeval, zo suggereert een nieuw, boeiend onderzoek. Al duizenden jaren wordt er op aarde oorlog gevoerd. Het inspireerde talloze kunstenaars tot het maken van schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen. En wanneer je die kunstwerken goed bekijkt, kan het je niet ontgaan: het strijdveld is het domein van mannen. Maar waarom eigenlijk? […] Het bericht Waarom is oorlog het domein van mannen? verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 15u30  Oudste harde kaas ooit ontdekt in Egyptische tombeEn het lijkt erop dat de kaas een ziekteverwekkende bacterie herbergde. Onderzoekers ontdekten de kaas in de tombe van Ptahmes. Deze Egyptenaar was in de dertiende eeuw voor Christus burgemeester van Memphis. Zijn tombe werd al in 1885 ontdekt, maar raakte weer in de vergetelheid toen deze later met zand werd bedekt. In 2010 werd […] Het bericht Oudste harde kaas ooit ontdekt in Egyptische tombe verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 13u15  Nieuw bewijs dat de aarde helemaal niet zo bijzonder isOnze planeet blijkt te zijn opgebouwd uit vrij normale ingrediënten. Dat concluderen astronomen nadat ze de samenstelling van 18 verschillende planetaire systemen bestudeerden en vergeleken met die van de aarde. Ze ontdekten dat veel elementen die we in de aarde aantreffen ook in die andere planetaire systemen te vinden zijn en vaak ook nog eens […] Het bericht Nieuw bewijs dat de aarde helemaal niet zo bijzonder is verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 10u45  NASA spot een muppet op MarsHet moet niet gekker worden! Al wekenlang wordt Mars geteisterd door een stofstorm die het oppervlak grotendeels aan het zicht onttrekt. Maar de storm – die inmiddels aan het afzwakken is – weerhoudt de Mars Reconnaissance Orbiter er niet van om toch nog aardige foto’s van het Martiaanse zuidpoolgebied te maken. En op één van […] Het bericht NASA spot een muppet op Mars verscheen eerst op Scientias.nl.
16/08 09u30  Egyptenaren mummificeren al veel langer dan gedachtZe deden het reeds eeuwen vóór de eerste farao de troon besteeg. Wetenschappers trekken die conclusie nadat ze zich bogen over een Egyptische mummie die al sinds 1901 in het Egyptische Museum van Turijn ligt opgeslagen. Aangenomen werd dat deze stoffelijke resten – die tot wel 5700 jaar oud zou zijn – op natuurlijke wijze […] Het bericht Egyptenaren mummificeren al veel langer dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 20u45  Robots zetten kinderen vrij gemakkelijk op het verkeerde beenKunnen robots een negatieve invloed hebben op onze kinderen? Nieuw onderzoek suggereert van wel. Wat als een robot tegen je zegt wat je moet doen, zou je dan luisteren? Uit een nieuwe studie blijkt dat volwassenen zich niet zoveel aantrekken van de mening van een robot. Echter blijkt dat kinderen veel gevoeliger zijn voor wat […] Het bericht Robots zetten kinderen vrij gemakkelijk op het verkeerde been verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 19u30  IJzer en titanium ontdekt in de atmosfeer van gloeiendhete planeetDe planeet is warmer dan de meeste sterren! Onderzoekers deden deze ontdekking nadat ze de exoplaneet KELT-9b onder de loep namen terwijl hij voor zijn moederster langs bewoog. Kelt-9b is een ultra-hete Jupiter. Dit zijn planeten die buiten ons zonnestelsel vertoeven. Ze staan heel dicht bij hun moederster in de buurt, waardoor ze heel erg […] Het bericht IJzer en titanium ontdekt in de atmosfeer van gloeiendhete planeet verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 15u45  Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel CO2 uit te ademenVerrassend, aangezien men dacht dat deze juist veel CO2 absorbeerde. Een nieuwe studie met drijvende drones (!) heeft ons eindelijk meer informatie kunnen verschaffen over de strenge winters in Antarctica. De dobberende drones verzamelde gegevens over de hoeveelheid kooldioxide in het water. En de resultaten laten zien dat de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica aanzienlijk meer […] Het bericht Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel CO2 uit te ademen verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 13u15  Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel koolstof uit te ademenVerrassend, aangezien men dacht dat deze juist veel koolstof absorbeerde. Een nieuwe studie met drijvende drones (!) heeft ons eindelijk meer informatie kunnen verschaffen over de strenge winters in Antarctica. De dobberende drones verzamelde gegevens over de hoeveelheid kooldioxide in het water. En de resultaten laten zien dat de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica aanzienlijk meer […] Het bericht Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel koolstof uit te ademen verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 10u45  Oudste gesteenten op aarde zijn ontstaan tijdens planetoïde-inslagDe 4 miljard jaar oude gesteenten hebben een andere samenstelling dan gebruikelijk. De oude gesteenten maken deel uit van de Acasta Gneiss, en gesteente-eenheid uit het noordwesten van Canada. Samenstelling Omdat het vier miljard jaar oude gesteente een andere samenstelling heeft dan andere gesteenten die meer typerend zijn voor de oude continentale korst, suggereert nieuw […] Het bericht Oudste gesteenten op aarde zijn ontstaan tijdens planetoïde-inslag verscheen eerst op Scientias.nl.
15/08 08u45  Mierenzuur ontdekt in protoplanetaire schijfLang voor planeten ontstaan, kunnen dus al complexe organische moleculen gevormd worden. Onderzoekers hebben in een nieuwe studie mierenzuur gevonden in een protoplanetaire schijf. Het mierenzuur werd gevonden rond de jonge, zonachtige ster TW Hydra. Een interessante ontdekking, want hierdoor leren we meer over de specifieke omstandigheden die nodig zijn voor het ontstaan van leven. […] Het bericht Mierenzuur ontdekt in protoplanetaire schijf verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Archeologen onthullen wat er in deze enorme Egyptische sarcofaag zit21/08 15u15 - Scientias: In de sarcofaag zijn maar liefst drie(!) skeletten teruggevonden. Vorige maand kon je op Scientias.nl lezen dat archeologen in Alexandrië een enorme zwarte sarcofaag uit de Ptolemaïsche periode hadden ontdekt. Het was de grootste sarcofaag die ooit in Alexandrië is ontdekt. En alles wees erop dat deze sinds de oudheid niet meer geopend was. Natuurlijk […] Het bericht Archeologen onthullen wat er in deze enorme Egyptische sarcofaag zit verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Mierenzuur ontdekt in protoplanetaire schijf15/08 08u45 - Scientias: Lang voor planeten ontstaan, kunnen dus al complexe organische moleculen gevormd worden. Onderzoekers hebben in een nieuwe studie mierenzuur gevonden in een protoplanetaire schijf. Het mierenzuur werd gevonden rond de jonge, zonachtige ster TW Hydra. Een interessante ontdekking, want hierdoor leren we meer over de specifieke omstandigheden die nodig zijn voor het ontstaan van leven. […] Het bericht Mierenzuur ontdekt in protoplanetaire schijf verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Oudste gesteenten op aarde zijn ontstaan tijdens planetoïde-inslag15/08 10u45 - Scientias: De 4 miljard jaar oude gesteenten hebben een andere samenstelling dan gebruikelijk. De oude gesteenten maken deel uit van de Acasta Gneiss, en gesteente-eenheid uit het noordwesten van Canada. Samenstelling Omdat het vier miljard jaar oude gesteente een andere samenstelling heeft dan andere gesteenten die meer typerend zijn voor de oude continentale korst, suggereert nieuw […] Het bericht Oudste gesteenten op aarde zijn ontstaan tijdens planetoïde-inslag verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel koolstof uit te ademen15/08 13u15 - Scientias: Verrassend, aangezien men dacht dat deze juist veel koolstof absorbeerde. Een nieuwe studie met drijvende drones (!) heeft ons eindelijk meer informatie kunnen verschaffen over de strenge winters in Antarctica. De dobberende drones verzamelde gegevens over de hoeveelheid kooldioxide in het water. En de resultaten laten zien dat de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica aanzienlijk meer […] Het bericht Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel koolstof uit te ademen verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel CO2 uit te ademen15/08 15u45 - Scientias: Verrassend, aangezien men dacht dat deze juist veel CO2 absorbeerde. Een nieuwe studie met drijvende drones (!) heeft ons eindelijk meer informatie kunnen verschaffen over de strenge winters in Antarctica. De dobberende drones verzamelde gegevens over de hoeveelheid kooldioxide in het water. En de resultaten laten zien dat de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica aanzienlijk meer […] Het bericht Zuidelijke Oceaan blijkt ’s winters veel CO2 uit te ademen verscheen eerst op Scientias.nl.
0x IJzer en titanium ontdekt in de atmosfeer van gloeiendhete planeet15/08 19u30 - Scientias: De planeet is warmer dan de meeste sterren! Onderzoekers deden deze ontdekking nadat ze de exoplaneet KELT-9b onder de loep namen terwijl hij voor zijn moederster langs bewoog. Kelt-9b is een ultra-hete Jupiter. Dit zijn planeten die buiten ons zonnestelsel vertoeven. Ze staan heel dicht bij hun moederster in de buurt, waardoor ze heel erg […] Het bericht IJzer en titanium ontdekt in de atmosfeer van gloeiendhete planeet verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Robots zetten kinderen vrij gemakkelijk op het verkeerde been15/08 20u45 - Scientias: Kunnen robots een negatieve invloed hebben op onze kinderen? Nieuw onderzoek suggereert van wel. Wat als een robot tegen je zegt wat je moet doen, zou je dan luisteren? Uit een nieuwe studie blijkt dat volwassenen zich niet zoveel aantrekken van de mening van een robot. Echter blijkt dat kinderen veel gevoeliger zijn voor wat […] Het bericht Robots zetten kinderen vrij gemakkelijk op het verkeerde been verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Egyptenaren mummificeren al veel langer dan gedacht16/08 09u30 - Scientias: Ze deden het reeds eeuwen vóór de eerste farao de troon besteeg. Wetenschappers trekken die conclusie nadat ze zich bogen over een Egyptische mummie die al sinds 1901 in het Egyptische Museum van Turijn ligt opgeslagen. Aangenomen werd dat deze stoffelijke resten – die tot wel 5700 jaar oud zou zijn – op natuurlijke wijze […] Het bericht Egyptenaren mummificeren al veel langer dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
0x NASA spot een muppet op Mars16/08 10u45 - Scientias: Het moet niet gekker worden! Al wekenlang wordt Mars geteisterd door een stofstorm die het oppervlak grotendeels aan het zicht onttrekt. Maar de storm – die inmiddels aan het afzwakken is – weerhoudt de Mars Reconnaissance Orbiter er niet van om toch nog aardige foto’s van het Martiaanse zuidpoolgebied te maken. En op één van […] Het bericht NASA spot een muppet op Mars verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Nieuw bewijs dat de aarde helemaal niet zo bijzonder is16/08 13u15 - Scientias: Onze planeet blijkt te zijn opgebouwd uit vrij normale ingrediënten. Dat concluderen astronomen nadat ze de samenstelling van 18 verschillende planetaire systemen bestudeerden en vergeleken met die van de aarde. Ze ontdekten dat veel elementen die we in de aarde aantreffen ook in die andere planetaire systemen te vinden zijn en vaak ook nog eens […] Het bericht Nieuw bewijs dat de aarde helemaal niet zo bijzonder is verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven