zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

Scientias

Verbergen Tonen
19/10 19u15  BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!) De generale repetitie zit erop en BepiColombo is klaar voor vertrek. Vannacht is het dan zover: de lancering van de BepiColombo-missie naar Mercurius. De onderzoekers hebben de laatste puntjes op de i gezet en de laatste voorbereidingen getroffen voor een succesvolle vaart. Het echte aftellen begint vannacht om 3:45 Nederlandse tijd. Live!Wil je de lancering […] Het bericht BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!) verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 17u15  Leonardo da Vinci had een oogafwijking Nieuw onderzoek suggereert dat hij scheel keek. En zijn kunstwerken waren daarbij gebaat. Onderzoekers hebben ontdekt dat Leonardo da Vinci, de vooraanstaande kunstenaar en wetenschapper van de Italiaanse Renaissance, waarschijnlijk scheel keek. Ze baseren zich op zes kunstwerken van de beroemde schilder en kregen de indruk dat Da Vinci leed aan strabismus. Maar in zijn […] Het bericht Leonardo da Vinci had een oogafwijking verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 15u15  Astronomen bevestigen: dit is de jongste pulsar in onze Melkweg De pulsar zag zo’n 500 jaar geleden het levenslicht. Onderzoekers hebben met behulp van het Chandra röntgenobservatorium de jongste pulsar in het Melkwegstelsel ontdekt. Het gaat om supernova-restant Kes 75, die zo’n vijf honderd jaar geleden ontstond. Het object is ongeveer 19.000 lichtjaren van de aarde verwijderd. Wat is een pulsar?Pulsars zijn rondtollende neutronensterren (overblijfselen […] Het bericht Astronomen bevestigen: dit is de jongste pulsar in onze Melkweg verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 13u00  Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebben Kan dit dan verklaren waarom wij mensen zo intelligent zijn? Onderzoekers hebben ontdekt dat menselijke dendrieten (zie kader) andere eigenschappen hebben dan die van andere diersoorten. En volgens de onderzoekers kan dit wellicht verklaren waarom we intelligenter zijn. Over dendrietenNeuronen in het menselijk brein ontvangen elektrische signalen van duizenden andere cellen. Lange uitlopers van zenuwcellen […] Het bericht Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebben verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 11u00  Insectenpopulatie in regenwoud in Puerto Rico compleet ingestort We zijn gewaarschuwd: dit is wat er gebeurt als een gebied twee graden opwarmt. In het klimaatakkoord hebben landen met elkaar afgesproken ernaar te streven de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius te beperken. Toch zijn er gebieden in de wereld waar het kwik al met 2 graden of meer gestegen is. […] Het bericht Insectenpopulatie in regenwoud in Puerto Rico compleet ingestort verscheen eerst op Scientias.nl.
19/10 08u45  NASA zoekt wetenschappelijke speeltjes om naar de maan te sturen De eerste missie kan volgend jaar al plaatsvinden. Wie met een goed staaltje technologie op de proppen komt dat kan helpen om geheimen van de maan te ontrafelen, kan zich bij NASA melden. De ruimtevaartuigorganisatie is namelijk op zoek naar wetenschappelijke instrumenten voor komende maanmissies. Want nadat NASA zich lang op Mars heeft gefocust, zijn […] Het bericht NASA zoekt wetenschappelijke speeltjes om naar de maan te sturen verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 19u15  Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergster Het lijkt slechts nieuws voor de leefbaarheid van de planeten die rond rode dwergsterren cirkelen. Onderzoekers bestudeerden 12 jonge rode dwergsterren (van ongeveer 40 miljoen jaar oud) met behulp van ruimtetelescoop Hubble. Het onderzoek maakt deel uit van een veel groter project dat kortweg HAZMAT wordt genoemd. Dat staat voor HAbitable Zones and M dwarf […] Het bericht Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergster verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 17u15  Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!) De vis leefde zo’n 150 miljoen jaar geleden en heeft wel wat weg van een moderne piranha. Onderzoekers ontdekten de resten van de vis in kalksteenafzettingen die in het zuiden van Duitsland zijn teruggevonden. De vis heeft tanden die sterk doen denken aan die van de piranha en onderzoekers vermoedden dan ook al snel dat […] Het bericht Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!) verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 15u00  NASA kiest nog dit jaar een landingsplek voor de volgende Marsrover Er zijn nog vier mogelijke landingsplekken in de race. In 2020 stuurt NASA opnieuw een rover naar Mars. En wat voor één. De rover is in staat om sporen van (voormalig) leven op Mars te detecteren en zal daar ook actief naar op zoek gaan. Ook is het de bedoeling dat de rover verschillende monsters […] Het bericht NASA kiest nog dit jaar een landingsplek voor de volgende Marsrover verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 13u30  Bacteriën helpen planten op Mars om zichzelf te bemesten Wageningse onderzoekers denken een oplossing te hebben voor het tekort aan mest waar we – vroeg of laat – op Mars mee te maken krijgen. Er liggen serieuze plannen voor bemande missies naar Mars. Het beloven lange reizen te worden, waarbij astronauten ook enige tijd op Mars vertoeven. Sterker nog: er wordt al gefantaseerd over […] Het bericht Bacteriën helpen planten op Mars om zichzelf te bemesten verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 10u45  Oudste fossielen op aarde lijken toch gewoon uit gesteente te bestaan Het bewijst dat het detecteren van miljarden jaren oude sporen van leven nog niet zo gemakkelijk is. In 2016 meldde het blad Nature dat in Groenlandse gesteenten de oudste sporen van leven zijn ontdekt. In de gesteenten troffen onderzoekers kegelvormige structuren aan die zo’n 3,7 miljard jaar oud waren. En die kegelvormige structuren waren – […] Het bericht Oudste fossielen op aarde lijken toch gewoon uit gesteente te bestaan verscheen eerst op Scientias.nl.
18/10 09u30  Grootste organisme op aarde dreigt te bezwijken Het organisme – dat zo’n 5,9 miljoen kilogram weegt – heeft zonder ingrijpen geen toekomst. Daarvoor waarschuwen onderzoekers in het blad PLoS ONE. Hun paper handelt over Pando: een flink populierenbos in Utah. Het gehele bos bestaat uit klonen van één mannelijke populier en groeit uit één wortelstelsel. Onderzoekers vermoeden niet alleen dat dit bos […] Het bericht Grootste organisme op aarde dreigt te bezwijken verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 20u15  Mogelijk opnieuw een botsing van neutronensterren gespot (maar nu zonder de zwaartekrachtsgolven) Observaties suggereren dat de immense explosies – die onder meer zilver, goud en platina voortbrengen – vaker plaatsvinden dan gedacht. Vorig jaar stuitten onderzoekers voor het eerst op zwaartekrachtsgolven die ontstonden door het botsen van neutronensterren. De fusie staat bekend als GW170817 en vond 130 miljoen lichtjaar van de aarde vandaan plaats. Een bijzondere ontdekking. […] Het bericht Mogelijk opnieuw een botsing van neutronensterren gespot (maar nu zonder de zwaartekrachtsgolven) verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 16u15  Gigantisch proto-supercluster ontdekt in piepjong heelal Het is de grootste en meest massarijke structuur die tot op heden op zo’n grote afstand en in zo’n ver verleden is ontdekt. De onderzoekers ontdekten het proto-supercluster met het VIMOS-instrument van de Very Large Telescope, toen ze die op het sterrenbeeld Sextants richtten. Dit proto-supercluster van sterrenstelsels heeft de bijnaam Hyperion gekregen en is […] Het bericht Gigantisch proto-supercluster ontdekt in piepjong heelal verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 13u15  Antarctische ijsplaat ‘zingt’ als het waait Het resultaat is een angstaanjagend liedje. Luister zelf maar. Onderzoekers hebben met behulp van sensoren het lied van de Ross-ijsplateau vastgelegd. Maar erg geruststellend klinkt het liedje niet; zo brengt de ijsplaat lage tonen voort die nog het meest doen denken aan gebrom. Het geluid ontstaat wanneer wind over het oppervlak blaast en de bovenste […] Het bericht Antarctische ijsplaat ‘zingt’ als het waait verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: vrijdag 19 oktober 2018, 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 11u15  BepiColombo: nieuwe missie naar Mercurius gaat zaterdag de lucht inWant de kleinste planeet in ons zonnestelsel heeft nog veel te veel geheimen. Er is veel wat we nog niet weten over Mercurius; de kleinste planeet in ons zonnestelsel. Tijd om daar verandering in te brengen, zo dachten ESA en JAXA, en zette samen de BepiColombo-missie op poten. In deze gezamenlijke missie schieten de twee […] Het bericht BepiColombo: nieuwe missie naar Mercurius gaat zaterdag de lucht in verscheen eerst op Scientias.nl.
17/10 08u45  ‘Eruptie die Pompeii in het jaar 79 trof, vond twee maanden later plaats dan gedacht’Dat suggereert een spectaculaire vondst in een woning die kort voor de eruptie grondig werd verbouwd. De uitbarsting van de Vesuvius die de Romeinse oude stad Pompeii verwoestte, werd tot nu toe altijd gedateerd op 24 augustus in het jaar 79 na Christus. Maar onderzoekers zetten nu een streep door die datum. Nieuw bewijs toont […] Het bericht ‘Eruptie die Pompeii in het jaar 79 trof, vond twee maanden later plaats dan gedacht’ verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 18u45  Werelderfgoed in Mediterraans gebied dreigt letterlijk ten onder te gaanZeespiegelstijging dreigt de ondergang te worden van onder meer Venetië, Pisa en Rhodes. Daarvoor waarschuwen onderzoekers in het blad Nature Communications. In de studie combineren de wetenschappers zeespiegelsimulaties met informatie omtrent 49 aan de kust gelegen Werelderfgoed-plaatsen in het Middellandse Zeegebied. Kusterosie en overstromingen Het onderzoek wijst uit dat 37 van deze gebieden bedreigd worden […] Het bericht Werelderfgoed in Mediterraans gebied dreigt letterlijk ten onder te gaan verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 16u45  Begraven Vikingschip ontdekt in NoorwegenHet twintig meter lange schip zou nog in behoorlijk goede staat zijn. Archeologen ontdekten het schip toen ze met behulp van een radarsysteem een gebied in Østfold – een regio gelegen in het zuidoosten van Noorwegen – verkenden. “Dit is een geweldig opwindende ontdekking, omdat er – lang geleden – slechts drie goedbewaarde Vikingschepen in […] Het bericht Begraven Vikingschip ontdekt in Noorwegen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 14u45  Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in?Dat is de vraag die velen – na de afgebroken lancering van vorige week – bezighoudt. Het was even schrikken vorige week toen een bemand Sojoez-ruimtevaartuig kort na de lancering in de problemen kwam en de lancering moest worden afgebroken. Gelukkig werd al snel duidelijk dat de twee astronauten aan boord van het ruimtevaartuig – […] Het bericht Wanneer gaat de Sojoez weer de lucht in? verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 13u15  Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komenIn zeker één hersengebied gaan kort na de geboorte veel meer zenuwcellen dood. Het kan erop wijzen dat de keizersnede – die steeds vaker onder mensen wordt toegepast – acute effecten heeft op de ontwikkeling van het brein. En die effecten kunnen weer leiden tot langdurige veranderingen in het brein en gedrag. Dat schrijven onderzoekers […] Het bericht Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met de keizersnede ter wereld komen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 10u45  Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenenAls we zo doorgaan, heeft de natuur zeker 3 tot 5 miljoen jaar nodig om de door ons uitgedeelde klappen te boven te komen. In de afgelopen 450 miljoen jaar is het maar liefst vijf keer voorgekomen dat onze planeet zulke grote veranderingen doormaakte dat het grootste deel van de planten- en diersoorten uitstierf. Maar […] Het bericht Evolutie kan het vernietigende effect dat wij op andere zoogdieren hebben, niet bijbenen verscheen eerst op Scientias.nl.
16/10 09u15  Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babysterDe vondst roept een hoop vragen op. De ster CI Tau stond al als bijzonder te boek. Eerder ontdekten astronomen rond de ster namelijk een hete Jupiter: een enorme planeet die zeer dicht bij de moederster staat. Het was een primeur: nog niet eerder was bij zo’n jonge ster – CI Tau is slechts twee […] Het bericht Astronomen ontdekken meerdere reuzenplaneten rond babyster verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 18u30  ‘Biertje wordt schaarser en duurder door klimaatverandering’Extreme weersomstandigheden blijken een enorme impact te hebben op de productie van gerst: een belangrijk ingrediënt van bier. Verschillende studies hebben al aangetoond dat we op een warmere aarde meer extreme weerstomstandigheden mogen verwachten. Denk aan hittegolven en extreme droogte. Maar tot op heden was nog niet uitgezocht welke impact dat heeft op het meest […] Het bericht ‘Biertje wordt schaarser en duurder door klimaatverandering’ verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 16u15  Japanse ruimtevaartorganisatie stelt touchdown van Hayabusa2 op Ryugu uitDe touchdown wordt lastiger dan gedacht, omdat de planetoïde rijkelijk bedekt is met keien en weinig grote, open ruimtes bezit. Hayabusa2 cirkelt momenteel rond Ryugu en heeft al twee rovers en een lander op het oppervlak gezet. En later deze maand zou het de beurt zijn aan Hayabusa2. De sonde moest afdalen richting het oppervlak […] Het bericht Japanse ruimtevaartorganisatie stelt touchdown van Hayabusa2 op Ryugu uit verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 15u15  Zeeslakken lossen letterlijk op als de aarde verder opwarmtHet ziet er slecht uit als de oceanen op aarde nog verder verzuren. Dat blijkt wel uit onderzoek onder zeeslakken die behoren tot de soort Charonia lampas. De onderzoekers bestudeerden de zeeslakken die voor de kust van het vulkanische eiland Shikine-jima (Japan) leven. In de zeebodem zijn scheuren te vinden waaruit CO2 sijpelt, waardoor het […] Het bericht Zeeslakken lossen letterlijk op als de aarde verder opwarmt verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 13u15  Mysterie van vermeende planeet met reuzenringen kan binnen een paar jaar worden opgelostNieuw onderzoek suggereert dat de planeet – als ‘ie bestaat – tussen 2021 en 2025 weer voor de moederster langs beweegt. Dat is te lezen in het blad Astronomy and Astrophysics. Het paper handelt over de ster J1407, die de gemoederen sinds 2007 bezighoudt. In dat jaar liet de ster namelijk een vreemde serie sterverduisteringen […] Het bericht Mysterie van vermeende planeet met reuzenringen kan binnen een paar jaar worden opgelost verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 11u00  Italiaans graf onthult dat de Romeinen soms hun doden vreesdenIn het graf werd een kind aangetroffen waarbij bewust een steen in de mond was gelegd. “Ik heb nog nooit zoiets gezien,” aldus onderzoeker David Soren. “Lokaal noemen ze het de ‘Vampier van Lugnano’.” Ouder kind Soren en collega’s ontdekten het graf op een begraafplaats die stamt uit het midden van de vijftiende eeuw en […] Het bericht Italiaans graf onthult dat de Romeinen soms hun doden vreesden verscheen eerst op Scientias.nl.
15/10 09u30  NASA ziet ene na andere ruimtemissie in de problemen komenNa Hubble, Opportunity, Curiosity en Kepler is ook ruimteobservatorium Chandra tijdelijk uit de running. Het ruimteobservatorium ging eind vorige week opeens in veiligheidsmodus, zo laat NASA in een korte verklaring weten. Onduidelijk is nog waarom. Veiligheidsmodus Wanneer Chandra in veiligheidsmodus gaat, verandert de oriëntatie van het observatorium, waardoor de zonnepanelen de maximale hoeveelheid zonlicht opvangen. […] Het bericht NASA ziet ene na andere ruimtemissie in de problemen komen verscheen eerst op Scientias.nl.
14/10 10u30  Nederlandse staat verliest Klimaatzaak, wat nu?De rechter dwingt de Nederlandse Staat om ons beter te beschermen tegen klimaatverandering. En de tijd dringt. Afgelopen dinsdag sprak de rechter dan het verlossende woord: ook een hoger beroep kon het in 2015 geventileerde vonnis in de geruchtmakende ‘Klimaatzaak’ niet ongedaan maken. Het betekent heel concreet dat de Nederlandse Staat meer moet doen om […] Het bericht Nederlandse staat verliest Klimaatzaak, wat nu? verscheen eerst op Scientias.nl.
13/10 09u15  Nieuwe poolexpeditie gaat waar nog nooit iemand is geweestZal het ze lukken om de Noordpool van Ontoegankelijkheid te bereiken? To boldly go where no-one has gone before… In de Star Trek-films en -series zijn ze er maar druk mee. Ze vliegen van het ene naar het andere kwadrant, zien planeten die nog nooit iemand heeft gezien en verkennen nevels waar nog nooit iemand […] Het bericht Nieuwe poolexpeditie gaat waar nog nooit iemand is geweest verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Begraven Vikingschip ontdekt in Noorwegen16/10 16u45 - Scientias: Het twintig meter lange schip zou nog in behoorlijk goede staat zijn. Archeologen ontdekten het schip toen ze met behulp van een radarsysteem een gebied in Østfold – een regio gelegen in het zuidoosten van Noorwegen – verkenden. “Dit is een geweldig opwindende ontdekking, omdat er – lang geleden – slechts drie goedbewaarde Vikingschepen in […] Het bericht Begraven Vikingschip ontdekt in Noorwegen verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!)18/10 17u15 - Scientias: De vis leefde zo’n 150 miljoen jaar geleden en heeft wel wat weg van een moderne piranha. Onderzoekers ontdekten de resten van de vis in kalksteenafzettingen die in het zuiden van Duitsland zijn teruggevonden. De vis heeft tanden die sterk doen denken aan die van de piranha en onderzoekers vermoedden dan ook al snel dat […] Het bericht Onderzoekers ontdekken oudste vleesetende vis ooit (met slachtoffers!) verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergster18/10 19u15 - Scientias: Het lijkt slechts nieuws voor de leefbaarheid van de planeten die rond rode dwergsterren cirkelen. Onderzoekers bestudeerden 12 jonge rode dwergsterren (van ongeveer 40 miljoen jaar oud) met behulp van ruimtetelescoop Hubble. Het onderzoek maakt deel uit van een veel groter project dat kortweg HAZMAT wordt genoemd. Dat staat voor HAbitable Zones and M dwarf […] Het bericht Astronomen zien super-zonnevlam op jonge rode dwergster verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebben19/10 13u00 - Scientias: Kan dit dan verklaren waarom wij mensen zo intelligent zijn? Onderzoekers hebben ontdekt dat menselijke dendrieten (zie kader) andere eigenschappen hebben dan die van andere diersoorten. En volgens de onderzoekers kan dit wellicht verklaren waarom we intelligenter zijn. Over dendrietenNeuronen in het menselijk brein ontvangen elektrische signalen van duizenden andere cellen. Lange uitlopers van zenuwcellen […] Het bericht Onze hersencellen lijken een unieke eigenschap te hebben verscheen eerst op Scientias.nl.
1x BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!)19/10 19u15 - Scientias: De generale repetitie zit erop en BepiColombo is klaar voor vertrek. Vannacht is het dan zover: de lancering van de BepiColombo-missie naar Mercurius. De onderzoekers hebben de laatste puntjes op de i gezet en de laatste voorbereidingen getroffen voor een succesvolle vaart. Het echte aftellen begint vannacht om 3:45 Nederlandse tijd. Live!Wil je de lancering […] Het bericht BepiColombo gaat vannacht de lucht in (en je kunt het live volgen!) verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Nieuwe poolexpeditie gaat waar nog nooit iemand is geweest13/10 09u15 - Scientias: Zal het ze lukken om de Noordpool van Ontoegankelijkheid te bereiken? To boldly go where no-one has gone before… In de Star Trek-films en -series zijn ze er maar druk mee. Ze vliegen van het ene naar het andere kwadrant, zien planeten die nog nooit iemand heeft gezien en verkennen nevels waar nog nooit iemand […] Het bericht Nieuwe poolexpeditie gaat waar nog nooit iemand is geweest verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Nederlandse staat verliest Klimaatzaak, wat nu?14/10 10u30 - Scientias: De rechter dwingt de Nederlandse Staat om ons beter te beschermen tegen klimaatverandering. En de tijd dringt. Afgelopen dinsdag sprak de rechter dan het verlossende woord: ook een hoger beroep kon het in 2015 geventileerde vonnis in de geruchtmakende ‘Klimaatzaak’ niet ongedaan maken. Het betekent heel concreet dat de Nederlandse Staat meer moet doen om […] Het bericht Nederlandse staat verliest Klimaatzaak, wat nu? verscheen eerst op Scientias.nl.
0x NASA ziet ene na andere ruimtemissie in de problemen komen15/10 09u30 - Scientias: Na Hubble, Opportunity, Curiosity en Kepler is ook ruimteobservatorium Chandra tijdelijk uit de running. Het ruimteobservatorium ging eind vorige week opeens in veiligheidsmodus, zo laat NASA in een korte verklaring weten. Onduidelijk is nog waarom. Veiligheidsmodus Wanneer Chandra in veiligheidsmodus gaat, verandert de oriëntatie van het observatorium, waardoor de zonnepanelen de maximale hoeveelheid zonlicht opvangen. […] Het bericht NASA ziet ene na andere ruimtemissie in de problemen komen verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Italiaans graf onthult dat de Romeinen soms hun doden vreesden15/10 11u00 - Scientias: In het graf werd een kind aangetroffen waarbij bewust een steen in de mond was gelegd. “Ik heb nog nooit zoiets gezien,” aldus onderzoeker David Soren. “Lokaal noemen ze het de ‘Vampier van Lugnano’.” Ouder kind Soren en collega’s ontdekten het graf op een begraafplaats die stamt uit het midden van de vijftiende eeuw en […] Het bericht Italiaans graf onthult dat de Romeinen soms hun doden vreesden verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Mysterie van vermeende planeet met reuzenringen kan binnen een paar jaar worden opgelost15/10 13u15 - Scientias: Nieuw onderzoek suggereert dat de planeet – als ‘ie bestaat – tussen 2021 en 2025 weer voor de moederster langs beweegt. Dat is te lezen in het blad Astronomy and Astrophysics. Het paper handelt over de ster J1407, die de gemoederen sinds 2007 bezighoudt. In dat jaar liet de ster namelijk een vreemde serie sterverduisteringen […] Het bericht Mysterie van vermeende planeet met reuzenringen kan binnen een paar jaar worden opgelost verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
35138
Gelezen:
18366
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven