woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

Scientias

Verbergen Tonen
20/02 10u45  Hier haalden de bouwers van Stonehenge hun bouwmaterialen Eindelijk weten onderzoekers waar de bouwers van Stonehenge de ‘bluestones’ haalden: in een gebied op bijna 300(!) km afstand van het monument. Geologen weten al langer dat 42 van de zogenoemde ‘bluestones’ die deel uitmaken van Stonehenge oorspronkelijk uit het westen van Wales komen. Maar waar ze precies vandaan kwamen, was onduidelijk. Een nieuwe studie […] Het bericht Hier haalden de bouwers van Stonehenge hun bouwmaterialen verscheen eerst op Scientias.nl.
20/02 09u00  Nieuwe hemelkaart onthult honderdduizenden nieuwe sterrenstelsels En dit is nog maar het begin… Een internationaal team van onderzoekers heeft een nieuwe hemelkaart gepubliceerd die gebaseerd is op waarnemingen van de LOFAR-telescoop. Met de radiotelescoop hebben onderzoekers een kwart van de noordelijke hemel op lage radiofrequenties waargenomen. En hoewel tot op heden ongeveer 10 procent van wat LOFAR daarbij gezien heeft, openbaar […] Het bericht Nieuwe hemelkaart onthult honderdduizenden nieuwe sterrenstelsels verscheen eerst op Scientias.nl.
19/02 19u00  Japanse ruimtesonde opent vrijdag het vuur op planetoïde Ryugu De sonde zal enkele ‘kogels’ afvuren, zodat oppervlaktemateriaal loskomt. Dat materiaal neemt de sonde vervolgens op. De ruimtesonde Hayabusa2 arriveerde eind juni bij de planetoïde Ryugu en heeft sindsdien niet stilgezeten. Zo zette deze in september twee springende rovers op Ryugu. Begin oktober volgde een lander. En binnenkort zal ook Hayabusa2 afdalen richting het oppervlak […] Het bericht Japanse ruimtesonde opent vrijdag het vuur op planetoïde Ryugu verscheen eerst op Scientias.nl.
19/02 15u15  Kweekvlees is niet per se beter voor het klimaat dan ‘gewoon vlees’ Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk zelfs slechter voor het klimaat dan de traditionele veeteelt. De huidige vleesindustrie genereert momenteel flink wat broeikasgassen en draagt zo een steentje bij aan de opwarming van de aarde. Het is één van de redenen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om minder of helemaal geen vlees […] Het bericht Kweekvlees is niet per se beter voor het klimaat dan ‘gewoon vlees’ verscheen eerst op Scientias.nl.
19/02 13u15  Enorme ‘rivier van sterren’ ontdekt nabij de aarde De stellaire stroom herbergt zeker 4000 sterren die al 1 miljard jaar samen optrekken. Onderzoekers ontdekten de enorme stellaire stroom met behulp van gegevens die verzameld zijn door de Gaia-satelliet. Deze satelliet heeft sinds zijn lancering in 2013 de 3D-posities, 2D-bewegingen, helderheid en kleur van meer dan 1,3 miljard sterren vastgelegd. Onderzoekers hebben de nauwkeurige […] Het bericht Enorme ‘rivier van sterren’ ontdekt nabij de aarde verscheen eerst op Scientias.nl.
19/02 10u45  Genoom van witte haai in kaart gebracht Het blijkt maar liefst anderhalf keer groter te zijn dan dat van ons. De witte haai: wie kent ‘m niet? Het enorme roofdier – dat tot wel zes meter lang kan worden – spreekt tot de verbeelding. En toch is er ook nog best veel wat we niet van de witte haai weten. Wat dat […] Het bericht Genoom van witte haai in kaart gebracht verscheen eerst op Scientias.nl.
19/02 09u45  Schuifspanning gaf Rosetta’s komeet de vorm van een pinda Geologische spanning blijkt zowel het oppervlak als het binnenste van de komeet vorm te hebben gegeven. Een paar jaar geleden bestudeerde ruimtesonde Rosetta de komeet 67P. Het heeft een schat aan informatie opgeleverd over het pindavormige object. Hoewel de Rosetta-missie inmiddels ten einde is, zitten in de door de ruimtesonde verzamelde data nog altijd nieuwe […] Het bericht Schuifspanning gaf Rosetta’s komeet de vorm van een pinda verscheen eerst op Scientias.nl.
18/02 18u45  Onderzoekers gebruiken harpoen om ruimteafval te vangen En met succes! Op papier leek het een uitstekend plan: rust een satelliet uit met een harpoen en gebruik die vervolgens om grote stukken ruimtepuin te vangen en naar binnen te hengelen. Maar zou het ook echt werken? Een eerste experiment – daadwerkelijk uitgevoerd in de ruimte – suggereert van wel. RemoveDEBRIS Het experiment werd […] Het bericht Onderzoekers gebruiken harpoen om ruimteafval te vangen verscheen eerst op Scientias.nl.
18/02 16u00  Basisinkomen maakt mensen niet lui Dat suggereert een Fins experiment waarin mensen gedurende twee jaar een basisinkomen ontvingen. De laatste decennia wordt er steeds vaker gepleit voor een basisinkomen: een vast inkomen dat iedereen vanuit de overheid ontvangt en bovenop het eigen salaris komt. Zo’n basisinkomen heeft verschillende voordelen. Zo komt het hele systeem van toeslagen en uitkeringen – en […] Het bericht Basisinkomen maakt mensen niet lui verscheen eerst op Scientias.nl.
18/02 13u15  Ons genoom zit vol met springende genen En dat heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. Sommige stukjes DNA kunnen van positie veranderen in het genoom. Ze springen als het ware van het ene chromosoom naar het andere. Als deze springende genen – of transposons – op de verkeerde plek terechtkomen, kunnen ze schade veroorzaken. Maar af en toe levert een verdwaald transposon […] Het bericht Ons genoom zit vol met springende genen verscheen eerst op Scientias.nl.
18/02 10u45  Honderden apotropaeïsche tekens ontdekt in Groot-Brittannië De tekens bevinden zich in een grot in Nottinghamshire en moesten duistere geesten en heksen op afstand houden. De grotten in het grensgebied van Nottinghamshire en Derbyshire zijn al jaren open zijn voor bezoekers. Zij komen er voornamelijk om de enige uit de IJstijd stammende rotskunst in Groot-Brittannië te bewonderen. Maar het grottensysteem heeft nog […] Het bericht Honderden apotropaeïsche tekens ontdekt in Groot-Brittannië verscheen eerst op Scientias.nl.
18/02 10u00  Waterdichte methode om buitenaards leven op te sporen, losgelaten op Amsterdam En wat blijkt: er is leven in de hoofdstad! Een enorme opsteker voor de onderzoekers. Zoeken naar leven op andere planeten. Dat lijkt misschien niet zo lastig. Tot je bedenkt dat we het – door een gebrek aan sterrenschepen waarmee we in korte tijd enorme afstanden kunnen overbruggen – van grote afstand moeten doen. Dan […] Het bericht Waterdichte methode om buitenaards leven op te sporen, losgelaten op Amsterdam verscheen eerst op Scientias.nl.
17/02 09u15  Stonehenge: een ‘hype’ die overwaaide uit Frankrijk Nieuw onderzoek suggereert dat het allemaal in het noordwesten van Frankrijk begon. Wie denkt aan megalithische monumenten, denkt natuurlijk direct aan Stonehenge. Maar Groot-Brittannië is zeker niet het enige land met een dergelijk bouwwerk; megalitische monumenten zijn kris-kras over Europa te vinden. Naar schatting gaat het om zo’n 35.000(!) exemplaren, waarvan het grootste deel uit […] Het bericht Stonehenge: een ‘hype’ die overwaaide uit Frankrijk verscheen eerst op Scientias.nl.
16/02 09u15  Wordt onze zucht naar omega 3 het Antarctisch krill teveel? Klimaatverandering, maar ook onze vraag naar omega 3 maken de toekomst van krill en het Antarctisch ecosysteem onzeker. Krill is een verzamelterm voor kleine garnaalachtige schaaldiertjes die, als ze volwassen zijn, zo groot kunnen worden als je eigen oog. Maar onderschat ze niet. Want ondanks hun kleine voorkomen, zijn ze erg belangrijk voor het mariene […] Het bericht Wordt onze zucht naar omega 3 het Antarctisch krill teveel? verscheen eerst op Scientias.nl.
15/02 19u15  Er bevinden zich enorme gebergten onder onze voeten De gebergten bevinden zich en zijn mogelijk hoger dan de hoogste gebergten op het oppervlak. Op school leer je dat de aarde drie (of vier) lagen heeft; een korst, een mantel en een kern waarbij laatstgenoemde soms is onderverdeeld in een binnenste, en buitenste kern. Maar in werkelijkheid zit het nét wat ingewikkelder in elkaar. […] Het bericht Er bevinden zich enorme gebergten onder onze voeten verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/02 16u15  Binnen tien jaar weten we hoe snel het universum werkelijk uitdijtZwaartekrachtsgolven van botsende neutronensterren zullen het mysterie helpen oplossen. We weten dat ons universum over de afgelopen 13,8 miljard jaar is uitgedijd. Maar hoe snel groeit ons heelal nu nog? Dat weten we eigenlijk niet. Om dit te berekenen, gebruiken astronomen de hubbleconstante. Maar de schattingen van de snelheid waarmee het heelal uitdijt, lopen enigszins […] Het bericht Binnen tien jaar weten we hoe snel het universum werkelijk uitdijt verscheen eerst op Scientias.nl.
15/02 13u15  Tarantula met flinke hoorn op zijn rug ontdekt in AfrikaWaar de hoorn voor dient, is onbekend. Onderzoekers hebben een wel heel bijzondere spin ontdekt. Zo duikelden ze in de binnenlanden van Angola een tarantula met een eigenaardige hoorn op zijn rug op. “Geen enkele andere spin ter wereld heeft een soortgelijk uitsteeksel,” schrijven de onderzoekers in hun studie. De nieuw ontdekte spin heeft de […] Het bericht Tarantula met flinke hoorn op zijn rug ontdekt in Afrika verscheen eerst op Scientias.nl.
15/02 11u15  Wetenschap is missende materie op het spoorEen derde van de normale materie in het universum is ‘kwijt’. Maar onderzoekers denken nu te weten waar het is. Astronomen zoeken al jaar en dag naar iets dat lijkt alsof het moeilijk te missen is: een derde van ‘normale’ materie in het universum. “Als we deze ontbrekende materie vinden, kunnen we een van de […] Het bericht Wetenschap is missende materie op het spoor verscheen eerst op Scientias.nl.
15/02 08u45  De Magelhaenpinguïn houdt er geen lievelingetjes op naAlle kinderen krijgen evenveel eten. En dat is heel bijzonder. In het dierenrijk – inclusief een hoop pinguïnsoorten – komt het vaak voor dat ouders hun jongen ongelijk te eten geven. Zo krijgt het ene jong soms meer dan zijn broer of zus omdat hij wat ouder is, of een andere gezondheid heeft. Maar onderzoekers […] Het bericht De Magelhaenpinguïn houdt er geen lievelingetjes op na verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 19u00  NASA’s nieuwste ruimtemissie moet inzicht geven in de oorsprong van allesHoe is het universum ontstaan? En hoe ontstaat leven? SPHEREx moet die vragen deels zien te beantwoorden. SPHEREx staat voor Spectro-Photometer for the History of the Universe, Epoch of Reionization and Ices Explorer. De ruimtesonde zal het heelal in zowel optisch als nabij-infrarood gaan bekijken en zo meer inzicht geven in de grote mysterieus die […] Het bericht NASA’s nieuwste ruimtemissie moet inzicht geven in de oorsprong van alles verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 16u30  ‘Machtige Megalodon-haai stierf veel eerder uit dan gedacht’De megahaai zou maar liefst 1 miljoen jaar eerder zijn verdwenen en mogelijk heeft de witte haai er iets mee te maken. De Megalodon was een gigantische haai die wel achttien meter lang kon worden. In zijn bek – die opengesperd wel twee meter mat – waren meer dan tien centimeter hoge, messcherpe tanden te […] Het bericht ‘Machtige Megalodon-haai stierf veel eerder uit dan gedacht’ verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 14u30  Mogelijk voetafdrukken van Neanderthalers ontdekt in GibraltarZijn dit de sporen van één van de laatste Neanderthalers op aarde? In zandduinen van Catalan Baby (Gibraltar) hebben onderzoekers de voetafdruk van een jonge mensachtige aangetroffen. Een analyse van de afdruk wijst er sterk op dat het gaat om de afdruk van een jonge Neanderthaler die tussen de 1.06 en 1.26 meter lang was. […] Het bericht Mogelijk voetafdrukken van Neanderthalers ontdekt in Gibraltar verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 13u00  Vliegende eekhoorns zijn stiekem rozeWetenschappers tasten nog in het duister waarom de vacht van deze dieren roze kleurt onder UV-licht. Dieproze, dat is de kleur die verschijnt wanneer je een vliegende eekhoorn onder een UV-lamp legt. Tot die ontdekking kwamen Amerikaanse onderzoekers toen ze de vacht van 109 museumexemplaren bestudeerden. De functie van deze roze UV-patronen is nog onbekend. […] Het bericht Vliegende eekhoorns zijn stiekem roze verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 10u30  Dinosaurus met hartvormige staartbeen ontdekt in TanzaniaHet gaat om een enorme titanosaurus die zo’n 100 miljoen jaar geleden leefde. Wetenschappers hebben de dinosaurus de naam Mnyamawamtuka moyowamkia gegeven. De resten van de dinosaurus zijn ontdekt in een klif langs de Mtuka-rivier in Tanzania. Hart in de staart Er zijn verschillende gefossiliseerde botten van M. moyowamkia teruggevonden. Onder meer botten uit de […] Het bericht Dinosaurus met hartvormige staartbeen ontdekt in Tanzania verscheen eerst op Scientias.nl.
14/02 09u15  Marslander InSight zet tweede instrument op MarsHet instrument zal tot wel vijf meter onder het oppervlak van Mars metingen gaan verrichten. Nieuwe beelden – gemaakt door InSight zelf – bevestigen dat het instrument in kwestie (het Heat Flow and Physical Properties Package) op Mars staat. Het instrument bevindt zich op ongeveer 1 meter afstand van de seismometer die InSight eerder op […] Het bericht Marslander InSight zet tweede instrument op Mars verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 21u30  Het is einde verhaal voor OpportunityHet doek valt voor Marsrover Opportunity. Ruim vijftien jaar na de landing trekt NASA de stekker uit de missie. In juni 2018 stopte de rover met communiceren, nadat een heftige stofstorm de atmosfeer rijkelijk met stof vulde. Hierdoor kon de rover geen energie meer opwekken. Er zat nog wel energie in zijn accu’s opgeslagen, maar […] Het bericht Het is einde verhaal voor Opportunity verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 17u15  We zijn ‘geprogrammeerd’ om continu op onze telefoon te kijkenDat onze telefoon zo’n aantrekkingskracht heeft, is te herleiden naar onze evolutionaire geschiedenis, aldus onderzoekers. De smartphone; wie kan tegenwoordig nog zonder? Voor velen is het apparaatje een constante metgezel geworden. En of je nou in de supermarkt staat, of ’s nachts in bed ligt; het is toch wel erg verleidelijk om je telefoon te […] Het bericht We zijn ‘geprogrammeerd’ om continu op onze telefoon te kijken verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 15u15  Aarde blijkt 18% minder ijs te bezitten dan gedachtAls gletsjers volledig wegsmelten, heeft dit grote gevolgen voor de zoet watervoorziening. Dat concludeert een internationaal team van onderzoekers in een nieuwe studie gepubliceerd in Nature Geoscience. De onderzoekers gebruikten verschillende modellen en satellietbeelden om de ijsdikte en het ijsvolume van zo’n 215.000 gletsjers van over de hele wereld te berekenen. Dit is belangrijk omdat […] Het bericht Aarde blijkt 18% minder ijs te bezitten dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 13u15  NASA probeert nog één keer contact te leggen met Marsrover OpportunityOf het wat oplevert, zal vanavond blijken. Nog één keer haalt NASA alles uit de kast om contact te leggen met marsrover Opportunity. Dat laat het team op Twitter weten. En het wordt erop of eronder; want mocht Opportunity niet reageren, dan valt officieel het doek voor de befaamde marsrover. #OppyPhoneHome Update Tonight, we’ll make […] Het bericht NASA probeert nog één keer contact te leggen met Marsrover Opportunity verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 11u15  Voor het eerst gefossiliseerde spinnen met reflecterende ogen ontdektDe reflecterende ogen kwamen handig te pas bij hun nachtelijke jacht op prooien. Onderzoekers troffen de gefossiliseerde spinnen aan in de Jinju-formatie in Zuid-Korea. Twee van de opgegraven fossielen behoren tot de uitgestorven spinfamilie Lagonomegopidae. Dit waren behoorlijk griezelige spinnetjes: zo hadden deze grote, reflecterende ogen, die in het donker van de nacht oplichten en […] Het bericht Voor het eerst gefossiliseerde spinnen met reflecterende ogen ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
13/02 08u45  Is er nog steeds vulkanische activiteit onder het oppervlak van Mars?Dit zou mogelijk het bestaan van vloeibaar water op de rode planeet bevestigen. Vorig jaar kwamen onderzoekers met de theorie op de proppen dat er op de zuidpool van Mars een meer van vloeibaar water zou bevinden. De onderzoekers kwamen het meer op het spoor toen ze de ijskap op de Martiaanse zuidpool met behulp […] Het bericht Is er nog steeds vulkanische activiteit onder het oppervlak van Mars? verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Hier haalden de bouwers van Stonehenge hun bouwmaterialen20/02 10u45 - Scientias: Eindelijk weten onderzoekers waar de bouwers van Stonehenge de ‘bluestones’ haalden: in een gebied op bijna 300(!) km afstand van het monument. Geologen weten al langer dat 42 van de zogenoemde ‘bluestones’ die deel uitmaken van Stonehenge oorspronkelijk uit het westen van Wales komen. Maar waar ze precies vandaan kwamen, was onduidelijk. Een nieuwe studie […] Het bericht Hier haalden de bouwers van Stonehenge hun bouwmaterialen verscheen eerst op Scientias.nl.
5x Nieuwe hemelkaart onthult honderdduizenden nieuwe sterrenstelsels20/02 09u00 - Scientias: En dit is nog maar het begin… Een internationaal team van onderzoekers heeft een nieuwe hemelkaart gepubliceerd die gebaseerd is op waarnemingen van de LOFAR-telescoop. Met de radiotelescoop hebben onderzoekers een kwart van de noordelijke hemel op lage radiofrequenties waargenomen. En hoewel tot op heden ongeveer 10 procent van wat LOFAR daarbij gezien heeft, openbaar […] Het bericht Nieuwe hemelkaart onthult honderdduizenden nieuwe sterrenstelsels verscheen eerst op Scientias.nl.
3x Schuifspanning gaf Rosetta’s komeet de vorm van een pinda19/02 09u45 - Scientias: Geologische spanning blijkt zowel het oppervlak als het binnenste van de komeet vorm te hebben gegeven. Een paar jaar geleden bestudeerde ruimtesonde Rosetta de komeet 67P. Het heeft een schat aan informatie opgeleverd over het pindavormige object. Hoewel de Rosetta-missie inmiddels ten einde is, zitten in de door de ruimtesonde verzamelde data nog altijd nieuwe […] Het bericht Schuifspanning gaf Rosetta’s komeet de vorm van een pinda verscheen eerst op Scientias.nl.
2x Onderzoekers gebruiken harpoen om ruimteafval te vangen18/02 18u45 - Scientias: En met succes! Op papier leek het een uitstekend plan: rust een satelliet uit met een harpoen en gebruik die vervolgens om grote stukken ruimtepuin te vangen en naar binnen te hengelen. Maar zou het ook echt werken? Een eerste experiment – daadwerkelijk uitgevoerd in de ruimte – suggereert van wel. RemoveDEBRIS Het experiment werd […] Het bericht Onderzoekers gebruiken harpoen om ruimteafval te vangen verscheen eerst op Scientias.nl.
2x Japanse ruimtesonde opent vrijdag het vuur op planetoïde Ryugu19/02 19u00 - Scientias: De sonde zal enkele ‘kogels’ afvuren, zodat oppervlaktemateriaal loskomt. Dat materiaal neemt de sonde vervolgens op. De ruimtesonde Hayabusa2 arriveerde eind juni bij de planetoïde Ryugu en heeft sindsdien niet stilgezeten. Zo zette deze in september twee springende rovers op Ryugu. Begin oktober volgde een lander. En binnenkort zal ook Hayabusa2 afdalen richting het oppervlak […] Het bericht Japanse ruimtesonde opent vrijdag het vuur op planetoïde Ryugu verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Waterdichte methode om buitenaards leven op te sporen, losgelaten op Amsterdam18/02 10u00 - Scientias: En wat blijkt: er is leven in de hoofdstad! Een enorme opsteker voor de onderzoekers. Zoeken naar leven op andere planeten. Dat lijkt misschien niet zo lastig. Tot je bedenkt dat we het – door een gebrek aan sterrenschepen waarmee we in korte tijd enorme afstanden kunnen overbruggen – van grote afstand moeten doen. Dan […] Het bericht Waterdichte methode om buitenaards leven op te sporen, losgelaten op Amsterdam verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Honderden apotropaeïsche tekens ontdekt in Groot-Brittannië18/02 10u45 - Scientias: De tekens bevinden zich in een grot in Nottinghamshire en moesten duistere geesten en heksen op afstand houden. De grotten in het grensgebied van Nottinghamshire en Derbyshire zijn al jaren open zijn voor bezoekers. Zij komen er voornamelijk om de enige uit de IJstijd stammende rotskunst in Groot-Brittannië te bewonderen. Maar het grottensysteem heeft nog […] Het bericht Honderden apotropaeïsche tekens ontdekt in Groot-Brittannië verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Enorme ‘rivier van sterren’ ontdekt nabij de aarde19/02 13u15 - Scientias: De stellaire stroom herbergt zeker 4000 sterren die al 1 miljard jaar samen optrekken. Onderzoekers ontdekten de enorme stellaire stroom met behulp van gegevens die verzameld zijn door de Gaia-satelliet. Deze satelliet heeft sinds zijn lancering in 2013 de 3D-posities, 2D-bewegingen, helderheid en kleur van meer dan 1,3 miljard sterren vastgelegd. Onderzoekers hebben de nauwkeurige […] Het bericht Enorme ‘rivier van sterren’ ontdekt nabij de aarde verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Kweekvlees is niet per se beter voor het klimaat dan ‘gewoon vlees’19/02 15u15 - Scientias: Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk zelfs slechter voor het klimaat dan de traditionele veeteelt. De huidige vleesindustrie genereert momenteel flink wat broeikasgassen en draagt zo een steentje bij aan de opwarming van de aarde. Het is één van de redenen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om minder of helemaal geen vlees […] Het bericht Kweekvlees is niet per se beter voor het klimaat dan ‘gewoon vlees’ verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Is er nog steeds vulkanische activiteit onder het oppervlak van Mars?13/02 08u45 - Scientias: Dit zou mogelijk het bestaan van vloeibaar water op de rode planeet bevestigen. Vorig jaar kwamen onderzoekers met de theorie op de proppen dat er op de zuidpool van Mars een meer van vloeibaar water zou bevinden. De onderzoekers kwamen het meer op het spoor toen ze de ijskap op de Martiaanse zuidpool met behulp […] Het bericht Is er nog steeds vulkanische activiteit onder het oppervlak van Mars? verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
32820
Gelezen:
20442
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven