woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/02 11u00  Openen we dit weekeinde het barbecueseizoen? 'Het wordt stralend' Of we het barbecueseizoen dit weekend kunnen openen? "Nou, dat kan eigenlijk best. Een barbecuelunch dan", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. De vooruitzichten zien er voor dit weekend met zo'n 15 graden en volle zon namelijk stralend uit.
20/02 08u15  Wat een plaatje: zo zag de supersneeuwmaan er vannacht uit Het was de grootste en felste maan van dit jaar: de supermaan die vannacht aan de hemel stond. De volle maan leek veel groter dan normaal, omdat die alleen vannacht zó dicht bij de aarde stond.
19/02 22u30  Nantes wil nu toch echt geld zien voor overleden voetballer Sala De Franse voetbalclub Nantes heeft een verzoek bij Cardiff City ingediend om de eerste van drie betalingen te voldoen voor de overleden speler Emiliano Sala. Gebeurt dat niet, dan stapt de club naar de voetbalbond FIFA.
19/02 21u15  Venezuela wil geen hulp van andere landen en sluit zeegrens met Antillen Venezuela heeft de zeegrens gesloten met de Nederlandse Antillen. Het land heeft geen officiële reden gegeven, maar de oppositie in het land heeft aangekondigd zaterdag humanitaire hulpgoederen via Curaçao het land binnen te zullen brengen. En daar wil de regering niks van weten.
19/02 21u15  Politie zoekt verdachte Silfano voor doodschieten rapper Feis De 25-jarige Rotterdammer Silfano Junior Monteiro, bijgenaamd ‘Fano’, wordt gezocht door de politie. Hij wordt ervan verdacht op nieuwjaarsnacht rapper Feis te hebben doodgeschoten. Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft beelden van de verdachte getoond.
19/02 20u45  Drie gewonden naar ziekenhuis bij uitslaande brand in Tegelen Bij een grote uitslaande brand bij een bedrijf aan de Steenweg in Tegelen, gemeente Venlo, zijn drie personen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
19/02 19u00  Meevaller voor honderdduizenden gezinnen: ze krijgen alsnog kindgebonden budget Een flinke meevaller voor honderdduizenden gezinnen. Ze krijgen alsnog kindgebonden budget waar ze wel recht op hadden, maar dat ze door een fout bij de Belastingdienst nooit kregen.
19/02 18u45  Meevaller voor honderdduizenden gezinnen: ze krijgen alsnog kindgebonden budge Een flinke meevaller voor honderdduizenden gezinnen. Ze krijgen alsnog kindgebonden budget waar ze wel recht op hadden, maar dat ze door een fout bij de Belastingdienst nooit kregen.
19/02 18u15  Mogelijk 'tien tot twaalf' skiërs bedolven door lawine in Zwitserland In het Zwitserse wintersportoord Crans-Montana zijn mogelijk 15 skiërs verrast door een lawine. De politie van het kanton Wallis zei dat verscheidene personen zijn meegesleurd door de sneeuwmassa.
19/02 17u30  700.000 xtc-pillen gevonden in Limburgs huis De politie heeft vorige in een huis in het Limburgse Broekhuizen ruim 700.000 xtc-pillen in beslag genomen. De pillen hebben een straatwaarde van ruim drie en een half miljoen euro. De politie heeft het over een 'grote vangst'.
19/02 16u30  Energierekening torenhoog? 'Je hebt er zelf ook invloed op' De energierekening gaat dit jaar per huishouden gemiddeld ruim 300 euro omhoog. Het kabinet deed deze berekening eerder af als bangmakerij, maar komt hier nu toch op terug. Wat kun je zelf doen om je rekening een beetje binnen de perken houden?
19/02 16u30  Kabinet zegt geen compensatie energienota toe, Tweede Kamer is boos Dat de energierekening dit jaar harder stijgt dan verwacht, is volgens minister Wiebes een serieuze zorg voor het kabinet. Maar nu al een compensatie beloven, vindt hij veel te snel. In de Tweede Kamer wordt woedend gereageerd op de verkeerde voorspelling van de energierekening. "Een enorme miskleun."
19/02 16u15  Energierekening torenhoog? ‘Je hebt er zelf ook invloed op’ De energierekening gaat dit jaar per huishouden gemiddeld ruim 300 euro omhoog. Het kabinet deed deze berekening eerder af als bangmakerij, maar komt hier nu toch op terug. Wat kun je zelf doen om je rekening een beetje binnen de perken houden?
19/02 15u15  Nieuwe online gokwet buitenkans voor alle spelers Online gokken was in Nederland verboden, maar nu de Eerste Kamer dinsdagmiddag ook heeft ingestemd met de nieuwe wet 'Kansspelen op afstand' is dit verleden tijd. En dat betekent 'jackpot' voor meerdere spelers.
19/02 14u30  Online gokken wordt legaal Gokken via internet wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel daarover. De Tweede Kamer ging drie jaar geleden al akkoord met de legalisering.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/02 13u45  Man die in vuilniszak ontsnapte uit gevangenis, weer in de celHij had zich verstopt in een grote, blauwe vuilniszak en werd zo via een karretje de gevangenis uitgereden. Een briljante ontsnappingspoging vonden velen, maar nu is de 26-jarige man weer opgepakt.
19/02 13u30  Een wolf voor je neus: wegrennen of stokstijf stil blijven staan?De wolf heeft zich officieel gevestigd in Nederland, en dat roept de vraag op wat we moeten doen als er opeens zo'n beest voor onze neus staat. Ren je weg? Blijf je stilstaan als een standbeeld? Of kun je een wolf eigenlijk best aaien?
19/02 13u30  OM vervolgt verdachte dodelijk ongeluk PinkpopDanny S., de verdachte van het dodelijk ongeluk bij het Pinkpopterrein, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwam Pinkpopvrijwilliger Gilles om het leven en drie anderen raakten gewond.
19/02 13u15  Modekoning Karl Lagerfeld (85) overledenModelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
19/02 13u00  Oppositie boos over gebruik oude cijfers bij energienota: 'Blunder van jewelste''Politiek gigantisch falen' en 'een blunder van jewelste'. De oppositiepartijen zijn boos dat het ministerie van Economische Zaken achterhaalde cijfers heeft gebruikt om de stijging van de energierekening te voorspellen. In werkelijkheid blijkt die energierekening gemiddeld met 334 euro te stijgen.
19/02 12u45  Modekoning Karl Lagerfeld overleden (85)Modelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
19/02 12u00  Daan had paniekaanvallen en maakte een 'moed-verzamelboek' om anderen te helpenDe eerste keer dat het gebeurde, was thuis, een jaar of zeven geleden. Daan Rietbergen (30) was aan het studeren en er was niemand om hem heen, toen hij plotseling werd bevangen door een 'onwerkelijk gevoel' en het heel warm kreeg. Een paniekaanval, weet Daan nu. Hij ging zijn angststoornis op een originele manier te lijf. Nu is er een boek om anderen te helpen.
19/02 11u15  Inboedel IJsselmeerziekenhuizen te koop: van MRI-scan tot stethoscoopWie altijd al een eigen MRI-scan of röntgenapparaat wilde, kan nu zijn slag slaan. De complete inboedel van de failliete IJsselmeerziekenhuizen staat namelijk te koop. "Het is wel iets anders dan de metaalbewerkingsapparaten die we wekelijks veilen", zegt accountmanager Teun van Leeuwen van veilinghuis Troostwijk.
19/02 10u45  Man aangehouden voor 17 jaar oude verkrachtingszaak na DNA-matchDe politie heeft een 57-jarige man aangehouden die wordt verdacht van verkrachting van een 18-jarig meisje 2002. Destijds kon de zaak niet worden opgelost, maar nu is er een match met DNA-materiaal dat in 2002 werd aangetroffen.
19/02 09u45  Samantha (2) is doof en daarom leert heel de straat gebarentaalDe 2-jarige Samantha Savitz is doof geboren. Het Amerikaanse meisje wordt elke dag weer verdrietig als mensen haar niet begrijpen, omdat ze niet kan communiceren net zoals haar leeftijdgenootjes. Toen de buurt dat zag, besloten ze met z'n allen in te grijpen en gebarentaal te gaan leren. "Dit is ongelooflijk."
19/02 07u45  De grootste supermaan van het jaar vanavond te zienHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die vanavond aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat die alleen vanavond zó dicht bij de aarde staat.
19/02 07u15  Wakker Dier boos op supermarkten: steeds vaker stunts met kiloknallerkipDe Nederlandse supermarkten adverteren steeds vaker met kip en vooral met kip die nauwelijks een fatsoenlijk leven heeft gehad. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het gaat om 2826 kipaanbiedingen in 2018 in totaal.
18/02 23u30  Polen woedend op Israël om uitspraken over holocaustDe regering van Polen is ziedend op Israëlische ministers. Die zeiden dat de Polen de nazi's hielpen bij de jodenvernietiging in de Tweede Wereldoorlog. En dat pikken de Polen niet.
18/02 22u00  Vanillevla FrieslandCampina is geen echte vanillevlaDe klachten van Foodwatch over de naam van 'Optimel vanillevla' zijn terecht. De vanillevla van FrieslandCampina bevat geen vanille terwijl de consument dit door de naam wel mag verwachten. De Reclame Code Commissie noemt de naam daarom misleidend.
18/02 20u00  Fractievoorzitter PvdD Amsterdam zegt sorry tegen Sylvana SimonsDe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Amsterdamse gemeenteraad Johnas van Lammeren heeft zijn excuses aangeboden aan Sylvana Simons. Hij haalde vorige week uit naar Simons tijdens een debat over de fatale schietpartij bij de Nederlandsche Bank.
18/02 18u15  Jongetje (4) op boerderij overreden door heftruckBij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is vandaag een 4-jarig jongetje overleden. Hij is overreden door een heftruck.
18/02 18u00  Jongetje (4) overleden in Noord-Holland na aanrijding met heftruckBij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is vandaag een 4-jarig jongetje overleden. Hij is overreden door een heftruck.
18/02 15u15  Atletiekfederatie wil dat Semenya testosteronremmers slikt, atlete in hoger beroepCaster Semenya maakt van nature te veel testosteron aan, daarom moet de Zuid-Afrikaanse atlete pillen slikken om dit tegen te gaan. Maar dat wil de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter niet. Vandaag gaat ze in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal.
18/02 15u15  Maatregelen na dood Fleur (6) door grasmaaier: 'Dit mag nooit meer gebeuren'De 6-jarige Fleur uit Kampen kwam vorig jaar om het leven nadat ze was aangereden door een grasmaaier. Na het ongeluk is voor iedereen duidelijk: dit mag nooit meer gebeuren. Een reeks maatregelen moet de veiligheid in alle gemeenten vergroten.
18/02 15u00  Atlete Semenya in hoger beroep tegen atletiekfederatie, die wil dat ze testosteronremmers sliktCaster Semenya maakt van nature te veel testosteron aan, daarom moet de Zuid-Afrikaanse atlete pillen slikken om dit tegen te gaan. Maar dat wil de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter niet. Vandaag gaat ze in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal.
18/02 14u00  Vrachtwagen ramt politieauto op vluchtstrook A16: agenten hielpen bij pechOp de A16 is vanmiddag een politieauto geramd door een vrachtwagen. De Poolse chauffeur zag de wagen, die geparkeerd stond op de vluchtstrook, helemaal over het hoofd. De ravage is enorm.
18/02 13u00  Werkstraf voor demonstrant Oostvaardersplassen: 'Ze worden uitgehongerd'Actievoerder Bas M. heeft een werkstraf van 20 uur gekregen voor het aantasten van 'de goede naam' van de directeur van Staatsbosbeheer. M. demonstreert al tijden tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, of zoals hij het noemt, het 'dierenvernietigingskamp'.
18/02 12u45  De grootste en felste supermaan van het jaar komt eraanHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die morgen aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat de maan alleen morgen zó dicht bij de aarde staat.
18/02 12u30  De grootste en felste maan van het jaar komt eraanHet wordt de felste maan van het jaar: de supermaan die morgen aan de hemel staat. De volle maan lijkt ook veel groter dan normaal, omdat de maan alleen morgen zó dicht bij de aarde staat.
18/02 11u15  Bewoner vindt poema in tuin, brandweer haalt 'm uit boomBen je lekker aan het tuinieren, ontdek je ineens een poema in de boom. Het overkwam een bewoner van de Californische stad San Bernardino. Het dier weigerde naar beneden te komen, waardoor de brandweer moest worden ingeschakeld.
18/02 11u15  Alcoholgebruik mogelijk te meten via nagels, haar en urineWetenschappers van het Maastricht UMC+ gaan onderzoeken of alcoholgebruik te meten is in je hoofdhaar, vingernagels en urine. Nu wordt dat nog gedaan via je adem en bloed, maar de alcoholconsumptie is via deze metingen maar enkele uren aan te tonen.
18/02 10u30  Blazen verleden tijd? Alcoholgebruik mogelijk te meten via nagels, haar en urineWetenschappers van het Maastricht UMC+ gaan onderzoeken of alcoholgebruik te meten is in je hoofdhaar, vingernagels en urine. Nu wordt dat nog gedaan via je adem en bloed, maar de alcoholconsumptie is via deze metingen maar enkele uren aan te tonen.
18/02 10u00  Scoutingjongens redden neergestorte parachutiste: 'We dachten dat ze dood was'De parachutiste die zaterdag neerstortte omdat haar parachute niet openging, is succesvol geopereerd aan haar dijbeen en elleboog. Een groepje scoutingjongens vond haar. "Ineens zagen we iets bewegen."
18/02 09u45  Binnen zes jaar van zeer zwak naar bovengemiddelde school: 'Het was een heftige periode'Een school die drie jaar slecht scoort op de eindtoets kan rekenen op extra aandacht van de Inspectie voor het Onderwijs. Het gebeurde basisschool De Linderakkers in Valthe. In 2012 werd de school mede daardoor als ‘zeer zwak’ beoordeeld. De school wist zich met succes te revancheren.
18/02 09u00  Het Geluid is geraden: Rowan wint bijna 50.000 euroFeest bij Qmusic en bij luisteraar Rowan. Hij wist het wekenlange raadsel van de radiozender op te lossen en Het Geluid te raden. De 19-jarige won vanochtend bij de ochtendshow van Mattie en Marieke 49.700 euro.
18/02 08u30  Opnieuw record voor De Luizenmoeder: 4,1 miljoen kijkersTelevisieserie De Luizenmoeder heeft weer een kijkcijferrecord verbroken. Naar de tweede aflevering keken gisteren 4.176.000 mensen, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Vorige week stemden net geen vier miljoen mensen af op de aftrap van het tweede seizoen.
18/02 08u15  Man ontdekt 30 jaar oude Apple-computer die nog steeds werktToen de Amerikaanse John Pfaff dit weekend op de zolder van zijn ouders aan het snuffelen was, kreeg hij opeens een flashback naar zijn kinderjaren. Een oude Apple-computer stond verstopt onder het stof. 'Zou hij het nog doen?', vroeg Pfaff zich af. Hij stond versteld toen hij er vervolgens een oude diskette in stopte.
18/02 07u45  Vrouw bevalt aan boord van vliegtuig, baby kerngezondEen bijzondere verrassing voor de passagiers van een vlucht van Puerto Rico naar Florida afgelopen vrijdag. Een vrouw zette aan boord van het vliegtuig een kerngezonde zoon op de wereld. Met behulp van de bemanning beviel ze.
18/02 07u00  Europarlementariër Esther de Lange Venezuela uitgezetDe Nederlandse politicus Esther de Lange is bij aankomst in Venezuela de toegang tot het land geweigerd. Ze reisde samen met een delegatie van het Europese Parlement, maar zijn op de eerste vlucht terug naar Madrid gezet. "Dit is heel jammer."
18/02 06u45  Scholenonderzoek 2019: zo scoort jouw school op de eindtoetsDe onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft de eindtoetsresultaten van ruim 6.000 basisscholen geanalyseerd en op een zo eerlijk mogelijke manier vergeleken. Bekijk hier hoe scholen bij jou in de buurt scoren.
18/02 06u30  Zeeuwse basisscholen scoren het beste op de eindtoetsVan alle provincies behalen basisscholen in Zeeland gemiddeld de beste resultaten op de eindtoets in groep 8. Dat blijkt uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws.
18/02 06u30  Scholenonderzoek 2019: zo goed scoort jouw school op de eindtoetsDe onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft de eindtoetsresultaten van ruim 6.000 basisscholen geanalyseerd en op een zo eerlijk mogelijke manier vergeleken. Bekijk hier hoe scholen bij jou in de buurt scoren.
18/02 06u30  Hoe vergelijkt RTL Nieuws de eindtoetsscores van 2019?Lees hier hoe het precies zit met de berekeningen die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft gedaan rond de eindtoetsscores in 2019.
17/02 22u15  Duitsland stopt met uitlevering burgers na brexitDuitsland zal na de brexit geen burgers meer uitleveren aan Engeland. Of de Britten met een harde of zachte brexit de Europese Unie gaan verlaten, maakt voor de Duitse maatregel niets uit.
17/02 15u00  'Vermiste Kroatische studente teruggevonden in vriezer'De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 14u45  'Vermiste Croatische studente teruggevonden in vriezer'De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 13u45  Volière met 300 vogels brandt volledig uit: 'Ik kan het niet geloven'Een drama noemt Jan Scheffer uit Deventer het zelf. Zijn levenswerk, een volière met zeker driehonderd bijzondere vogels, brandde vannacht volledig af nadat er vermoedelijk kortsluiting is ontstaan. "Ik heb er dertig jaar aan gewerkt. Dat is niet te geloven."
17/02 13u30  'Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije'De Turkse politie heeft drie Nederlanders opgepakt bij een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat gebeurde in Bursa in het noordwesten van Turkije.
17/02 11u30  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, 9 dodenEen grote brand heeft een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker negen mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 11u15  Journalist Ans Boersma: 'Ik ben niet overtuigd dat mijn ex jihadist was'Journalist Ans Boersma ziet haar Syrische ex-vriend nog altijd niet als jihadist. Dat zei ze vannacht in het Radio 1-programma Onze man in Deventer. Haar ex zou een van de kopstukken zijn geweest van terreurgroepering Jabat al-Nusra en stond afgelopen week voor het eerst voor de rechter.
17/02 11u15  Jonge bestuurder rijdt 210 km/u en seint met groot licht naar politieHij moet wel heel veel haast hebben gehad: een jongeman vannacht op de N261 richting Tilburg. Hij reed daar namelijk gemiddeld 210 kilometer per uur. En toen een auto voor hem niet doorreed, seinde hij ook nog met groot licht. Hij had alleen niet door dat dat een onopvallende surveillanceauto van de politie was.
17/02 11u15  Drie doden door verkeersongeluk op A59 bij RosmalenBij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn drie mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 09u45  Parachute gaat niet open: vrouw vecht voor levenIn België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje was gesprongen, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden.
17/02 09u30  Vrouw 'vecht voor leven' nadat parachute niet opengaatIn België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje sprong, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden en vecht op dit moment voor haar leven.
17/02 09u15  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, acht dodenEen grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 09u00  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door brand, 200 hutwoningen in asEen grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 08u30  Mirjam schrijft boek over overleden tweelingzoontje: 'Florian mag niet vergeten worden'Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
17/02 08u15  Mirjam schrijft boek over haar overleden zoontje: 'Florian mag niet vergeten worden'Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
17/02 08u00  Twee doden door verkeersongeluk op A59 bij RosmalenBij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn twee mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 08u00  Een laatste afscheid voor voetballer Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u45  Een laatste afscheid voor Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u00  Trump wil dat Europa 800 gevangen IS-strijders overneemtDe Amerikaanse president Donald Trump wil dat Europa meer dan achthonderd gevangengenomen IS-strijders overneemt en hen gaat vervolgen. Volgens Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om 'hun verantwoordelijkheid te nemen'.
17/02 06u30  Belg na urenlange reddingsoperatie bevrijd uit 75 meter diepe grotEen 65-jarige Belg die na een val gistermiddag vast kwam te zitten in de diepste grot van België, is vannacht gered. Hij lag urenlang te wachten totdat reddingswerkers hem kwamen bevrijden. De man heeft enkele botbreuken, maar is niet in levensgevaar.
17/02 00u00  Britse vliegmaatschappij failliet door brexitDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd. Reden van het faillissement: onder meer de brexit.
16/02 23u45  Honderdduizenden mensen de straat op in BarcelonaHonderdduizenden mensen zijn in Barcelona de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen de separatistische leiders. Die waren in 2017 betrokken bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Catalonië en kunnen nu straffen tot 25 jaar cel krijgen.
16/02 22u30  Vrouw die niet naast peuter wil zitten uit vliegtuig gezetEen 32-jarige Amerikaanse vrouw die niet naast een peuter wilde zitten, is een vliegtuig uitgezet. De vrouw ging zo uit haar plaat en dat pikte het vliegtuigpersoneel niet.
16/02 21u15  Foutje: verkeerde leiding doorgezaagd, gaslek in AssenEen bewoner van een flat in Assen heeft een gasleiding doorgezaagd. Vermoedelijk dacht hij dat zijn flat van het gas af was, maar er stond nog wel degelijk druk op de leiding. Gevolg: een gaslek waardoor ruim vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.
16/02 19u30  Hulp van alle kanten voor afgebrande bruidsmodezaak: 'Het is zo ontzettend lief'De eigenaresse van de bruidsmodezaak in Lelystad die gistermiddag tot de grond toe afbrandde, krijgt van alle kanten hulp. "Ex-bruiden bieden hun trouwjurken aan en bruidszaken bieden jurken en werkruimte aan. Het is zo hartverwarmend."
16/02 18u30  Minister Blok houdt positief gevoel over aan gesprek met Rusland over MH17"Het was een zeer zakelijk gesprek, maar ik bespeurde een positieve grondhouding." Dat zegt minister Stef Blok over het gesprek dat hij heeft gehad met zijn Russische collega Sergej Lavrov over MH17 tijdens een congres in München.
16/02 17u00  SGP tegen kabinet: 'Niet drammen over vaccinatiedwang'De SGP heeft haar wensen op tafel gelegd voor het geval het kabinet steun zoekt bij de partij. Zo vindt de SGP dat het kabinet niet moet drammen op het gebied van medisch ethisch vlak, zoals vaccinatiedwang. "Geen gedram op het vlak van leven en dood”, zei Van der Staaij.
16/02 16u45  Mathijs vergokte online een half miljoen: 'Ik heb mijn ouders kaalgeplukt'Het aantal Nederlanders dat illegaal op internet om geld speelt, is in de afgelopen twee jaar met 20 procent toegenomen. Zo'n 1,8 miljoen mensen wagen zich er nu aan, blijkt uit onderzoek. Mathijs Ummels (40) kent de risico's hiervan. Van zijn 15de tot 35ste was hij verslaafd. "Ik zette 100 piek in. De volgende ochtend werd ik met 20.000 euro in het rood wakker."
16/02 10u15  Australisch koppel kweekt manshoge savooiekoolHet kostte Rosemary Norwood en Sean Cadman negen maanden, maar toen hadden ze ook wat. Geen baby, wel een gigántische savooiekool. "Het gaat niet altijd zo hoor."
15/02 16u45  Negen carnavalswagens in Zaltbommel in vlammen op: 'Alles is weg'Negen praalwagens, die over twee weken zouden meerijden in de carnavalsoptocht van Zaltbommel, zijn in een brand verloren gegaan. Bij het werk aan een van de praalwagens is brand uitgebroken, zegt Martijn Merks, secretaris van de Bommelse carnavalsvereniging De Wallepikkers.
15/02 15u45  Joëlle (6) overleed 1 jaar geleden: 'Eén knal. Niet eens zo'n harde, maar ik wist: dit is fout'Je kind verliezen bij een auto-ongeluk. Het overkwam Annerieke Kwintenberg (33) uit Rijsen precies een jaar geleden. Een 83-jarige man reed haar 6-jarige dochtertje Joëlle aan op een zebrapad. "Ik ben niet boos. Maar soms denk ik wel: waarom míjn kind?"
15/02 15u30  Kabinet wil kortere verblijfsvergunning voor asielzoekersHet kabinet wil dat een asielvergunning voortaan in eerste instantie voor drie jaar wordt verleend. Nu krijgen asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland direct een vijfjarig verblijf.
15/02 15u15  Zelfde pak melk bij Belgische Albert Heijn veel goedkoper dan bij onsWie bij Albert Heijn in Nederland een literpak Basic halfvolle melk koopt, moet daar 0,87 cent voor betalen. Bij Albert Heijn in België kost datzelfde pak maar 0,55 cent. Goed nieuws voor de Belgen zou je denken, maar Belgische boeren zijn er woedend over.
15/02 15u15  We krijgen nu al lentekriebels: 'De natuur loopt drie weken voor'Heb jij al een glimlach op je gezicht door dat mooie weer dat vandaag en komend weekend op ons af komt? Je bent niet de enige. Op sociale media delen mensen massaal hun foto's van krokussen, terrassen en huisdieren in de zon. #lente!
15/02 14u45  Kabinet wil kortere verblijfsvergunning van asielzoekersHet kabinet wil dat een asielvergunning voortaan in eerste instantie voor drie jaar wordt verleend. Nu krijgen asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland direct een vijfjarig verblijf.
15/02 13u45  Daders krijgen tot 16 jaar cel voor aansteken fatale flatbrand in DiemenSimona I., Gilermo I. en Rachied V. moeten respectievelijk 16, 14 en 15 jaar de cel in voor het aansteken en medeplegen van de flatbrand in Diemen in de zomer van 2017. Bij de brand kwam de 27-jarige filosofiestudent David Swart om het leven. Hij stikte door de rook.
15/02 11u00  Wat zijn meningokokken en hoe gevaarlijk zijn ze?18.000 tieners hebben zich vorig jaar niet laten inenten tegen meningokokken type W, een infectieziekte die onder meer hersenvliesontsteking kan veroorzaken en steeds vaker voorkomt. Arie van der Ende, onderzoeker bij het Referentielaboratorium voor Bacteriële Meningitis, legt uit wat de ziekte inhoudt en waarom vaccineren belangrijk is.
15/02 10u30  Verpakkingen moeten verdwijnen uit de supermarkten, en we beginnen met groente en fruitMinder en duurzamere verpakkingen, dat is het doel van de supermarkten. In 2025 moet er 20 procent minder verpakkingsmateriaal liggen. Daarmee ligt de lat hoog, vindt branchevereniging CBL.
15/02 10u00  Live: OM maakt tijdlijn van strafbare feiten HolleederIn het strafproces tegen Willem Holleeder draagt het Openbaar Ministerie vandaag een tijdlijn voor waarin alle feiten in een 'historisch perspectief' worden geplaatst. Het zogenoemde requisitoir van het OM duurt vier dagen, waarvan vandaag de tweede is. De dag begint om 10.00 uur.
14/02 23u15  Trump gaat noodtoestand uitroepen voor bouw grensmuurDe Amerikaanse president Donald Trump gaat de noodtoestand uitroepen om de financiering van de grensmuur mogelijk te maken. Dat heeft de woordvoerster van het Witte Huis vanavond laten weten. Met een noodtoestand kan Trump zonder goedkeuring van het Congres aan extra geld komen voor de muur.
14/02 21u00  Ophef om knippen klauwen van leeuwtje in dierentuinDierenartsen in het Palestijnse Rafah hebben de klauwen van een leeuw afgeknipt. Het beest, pas veertien maanden oud, woont in een dierentuin en zou volgens de directeur kalm genoeg zijn om met kinderen te kunnen spelen. Maar dan wel zonder klauwen.
14/02 20u15  Geen boetestapeling meer voor mensen met schuldenMensen met schulden moeten bij de gemeente kunnen aankloppen om te voorkomen dat boetes worden verhoogd. Een verkeersboete bijvoorbeeld is bij de tweede aanmaning al drie keer zo hoog. Zo worden mensen die toch al kampen met schulden, verder de put in geduwd.
14/02 19u30  Geen prik, geen geld? Politiek is klaar met anti-vaxxersDe vaccinatiegraad is aan het dalen en dat is veel politieke partijen een doorn in het oog. Daarom komen ze met maatregelen: van een geldstraf voor ouders die hun kind niet inenten tot het recht van kinderdagverblijven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.
14/02 19u15  Voortaan dat irritante groepsgesprek kunnen weigeren: 'Dat is een zegen'Opeens zit je wéér in een WhatsAppgroep. 'Cadeautje voor Sander', heet het. Maar met bijna alle deelnemers zit je ook al in een andere WhatsAppgroep. Wat doe je dan? Erin blijven of eruit gaan, met het gevolg dat mensen het je kwalijk nemen?
14/02 19u00  Bouwers vreugdevuur Scheveningen bedreigden medewerkers gemeenteMedewerkers van de gemeente Den Haag zijn bedreigd door bouwers van de vreugdevuren in Scheveningen. Dat blijkt uit documenten die de gemeente vandaag openbaar heeft gemaakt. Uiteindelijk greep de burgemeester niet in en bereikte het vreugdevuur een gevaarlijke hoogte.
14/02 18u30  Uitspraak rechter geeft Turkse asielzoekers hoop: 'Kans om te blijven groeit'Honderden Turkse asielzoekers zien dankzij een uitspraak van de Raad van State hun kansen groeien op een verblijfsvergunning. Het gaat om zogeheten Gülen-aanhangers, die nu nog in asielzoekerscentra wonen. Ze krijgen hoop door de uitspraak, zegt advocaat Michel Govers, die veel Turken bijstaat.
14/02 17u30  1500 kilo cocaïne verstopt tussen de mango's in Rotterdam, douanier opgepaktDe politie heeft zeker 1500 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het zat in een container verstopt tussen de Braziliaanse mango's.
14/02 17u15  Familie Blokker verwikkeld in pikante vastgoedruzieHet is hommeles bij de familie Blokker. Het vastgoedbedrijf van Ans Palmer-Blokker is slaags geraakt met kwakkelende winkelgigant Blokker, die in handen is van haar broer Ab en schoonzus Els. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Z.
14/02 17u00  Hoekstra wil bankierssalarissen niet verder beperkenHet kabinet voelt er weinig voor om exorbitante salarissen van bankiers verder aan banden te leggen. Oppositiepartijen hebben een strengere initiatiefwet ingediend, maar wat minister van financiën Wopke Hoekstra betreft gaat daar een streep doorheen.
14/02 15u30  Bijzondere beelden: Jana fotografeert pasgeboren baby's in de vruchtzakBijzondere beelden uit Brazilië. Daar legde fotografe Jana dit jaar al vier geboortes vast, waarbij de baby nog in de vruchtzak ter wereld kwam. "Het was geweldig om zulke bijzondere momenten vast te mogen leggen."
14/02 15u30  Gepeste Kaya deelt 'liefdesbrieven' uit: 'Mensen schrikken zich kapot'Kaya is zo ongeveer haar hele leven lang gepest. En daarom staat ze vandaag op Utrecht Centraal liefdesbrieven uit te delen – die eigenlijk geen liefdesbrieven zijn. Het zijn verhalen van mensen die gepest worden. "Ik móét dit doen."
14/02 14u45  Minister: Nederland blijft gewoon tot 2021 in AfghanistanNederlandse militairen blijven de komende jaren actief in Afghanistan, want de Amerikaanse ondersteuning is gegarandeerd. Dat zegt minister Bijleveld na afloop van het overleg met haar NAVO-collega's. "Wat mij betreft verandert er niks aan het blijven tot 2021, omdat juist hier een lange weg te gaan is."
14/02 14u15  EU-hof: Belgische belastingdeals met grote bedrijven geen staatssteunDe Europese Commissie heeft een nederlaag geleden voor het Europees Hof van Justitie. Het Hof bepaalde dat België geen illegale staatssteun heeft verleend aan een groep Belgische multinationals die een belastingdeal kregen. De uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor andere staatssteunzaken zoals die van Starbucks in Nederland.
14/02 14u15  Temptation Island te ordinair? Dit is waarom je toch moet kijkenHalfnaakte mensen, veel alcohol en beelden die het daglicht niet kunnen verdragen. Het kan maar één ding betekenen: Temptation Island begint weer op tv. Maar er zijn ook mensen die nooit kijken, zoals de auteur van dit artikel. Waarom zou ik toch moeten kijken?
14/02 14u15  'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om hackers te waarschuwenGeld stelen in Fortnite, een account hacken op Instagram of een DDos-aanval kopen om een middelbare school plat te leggen, zodat je een toets niet hoeft te maken. Hartstikke strafbaar, maar bijna duizend jongeren stonden op het punt om dit de afgelopen dagen te doen.
14/02 14u00  Virna (47) trouwde met Kevin (32): 'O, je hebt een toyboy?'Bij de meeste stellen die elkaar het jawoord geven, is de man ouder dan de vrouw. Andersom komt maar weinig voor, zeker als het leeftijdsverschil fors is. Maar als je dan getrouwd bent met een veel jongere man, ontkom je bijna niet aan de termen cougar en toyboy. "Ach, daar kan ik wel om lachen."
14/02 13u45  In 3 jaar verdubbeling van aantal geregistreerde drugsdoden in NederlandHet aantal geregistreerde mensen dat is overleden aan de gevolgen van drugsgebruik is met ruim 10 procent gestegen. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor. In 2017 overleden 262 mensen aan de gevolgen van drugs. Het jaar daarvoor waren dat nog 235 mensen.
14/02 13u30  Virna (47) trouwde met Kevin (32): 'Oh, je hebt een toyboy?'Bij de meeste stellen die elkaar het jawoord geven, is de man ouder dan de vrouw. Andersom komt maar weinig voor, zeker als het leeftijdsverschil fors is. Maar als je dan getrouwd bent met een veel jongere man, ontkom je bijna niet aan de termen cougar en toyboy. "Ach, daar kan ik wel om lachen."
14/02 12u45  Proef met nedervanille mislukt: 'Het verdienmodel was subsidie'Nedervanille was de grote belofte van drie jaar geleden, maar de proef om vanille uit Nederlandse kassen binnen drie jaar in de supermarkt te hebben, is mislukt. Inmiddels is de subsidie op en willen banken het onderzoek niet financieren. De onderzoekers achter het project hopen nu op een samenwerking met een zakelijke partner.
14/02 11u45  OM gelooft weinig van verklaringen Holleeder: 'Hij spreekt zijn eigen waarheid'Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van het slotbetoog in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die Holleeder heeft afgelegd.
14/02 10u30  Laura en Lars trouwen op Valentijnsdag: 'Een mooiere dag kan toch niet?'Ze wilden het eigenlijk vorig jaar al, maar toen was 14 februari helemaal volgeboekt. Ook dit jaar zijn ze zeker niet de enige, maar nu is het dan toch zover: Laura (25) en Lars (31) gaan elkaar vandaag, op Valentijnsdag, het jawoord geven. "Het is de dag der liefde, een mooiere dag kan je toch niet verzinnen?''
14/02 08u15  Laura en Lars gaan vandaag trouwen: 'Een mooiere dag kan toch niet?'Ze wilden het eigenlijk vorig jaar al, maar toen was 14 februari helemaal volgeboekt. Ook dit jaar zijn ze zeker niet de enige, maar nu is het dan toch zover: Laura (25) en Lars (31) gaan elkaar vandaag, op Valentijnsdag, het jawoord geven. "Het is de dag der liefde, een mooiere dag kan je toch niet verzinnen?''
14/02 05u15  'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om jonge hackers te waarschuwenGeld stelen in Fortnite, een account hacken op Instagram of een DDos-aanval kopen om een middelbare school plat te leggen, zodat je een toets niet hoeft te maken. Hartstikke strafbaar, maar bijna 1000 jongeren stonden op het punt om dit de afgelopen dagen te doen.
13/02 21u30  Ondervoede kinderen opgesloten in hondenhok, ouders opgepaktZe hadden honger, dorst en lagen tussen de uitwerpselen in een hondenhok: twee kinderen van 4 en 5 jaar oud in Amerika. De politie vond ze nadat omwonenden hadden geklaagd over hun schreeuwende ouders.
13/02 19u45  Trump legt virtuele golfbaan aan in Witte HuisHij kon tijdens de shutdown in Amerika bijna 70 dagen niet golfen. En dat was even wennen voor president Donald Trump, want nog nooit zou hij zo lang zijn golfstick alleen hebben gelaten. Om dat in de toekomst te voorkomen, bouwt hij nu een virtuele golfbaan in het Witte Huis.
13/02 18u45  Man die 90 moorden bekende, maakt tekeningen van al zijn slachtoffersDe FBI heeft tekeningen vrijgegeven die seriemoordenaar Samuel Little heeft gemaakt. De 78-jarige man zegt dat hij 90 moorden heeft gepleegd en kreeg van de FBI de opdracht al die vrouwen na te tekenen. "We hopen dat ze worden herkend, zodat we hun familieleden een langverwacht antwoord kunnen geven."
13/02 18u15  Onderzoek naar Turkse weekendscholen: 'Integratie niet bemoeilijken'Er komt een onderzoek naar Turkse weekendscholen. Premier Mark Rutte zei eerder dat hij een 'ongemakkelijk gevoel krijgt' van de scholen die worden gefinancierd door de Turkse overheid. Turken vinden de zorgen onterecht: de lessen zijn juist goed voor de integratie, vinden zij.
13/02 17u15  Griepepidemie: 400 leerlingen school Goes tegelijk ziekHet is nog nooit zo rustig geweest op het Goese Lyceum in Zeeland. De griepepidemie heeft daar uitzonderlijk huisgehouden. Een kwart van de zestienhonderd leerlingen zit ziek thuis. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt."
13/02 16u45  Man die Lucas in Utrechtse snackbar doodsloeg in hoger beroepDirk K., de man die de 25-jarige Lucas in een snackbar met twee klappen doodsloeg, gaat in hoger beroep. Twee weken geleden werd hij veroordeeld voor zes jaar gevangenisstraf. Ook moet hij de nabestaanden een schadevergoeding betalen. Hij is het niet eens met die straf.
13/02 16u00  Levenslang dreigt voor de altijd voorzichtige Holleeder: 'Hij communiceerde heel slim'Willem Holleeder. Zo goed als al zijn handlangers of vijanden zijn dood of zitten vast. Morgen begint een nieuwe fase van de zaak, waarin het OM in vier dagen samenvat waarom Holleeder voor lange tijd (zeer waarschijnlijk levenslang) de cel in moet voor het geven van moordopdrachten. Langer dan al zijn vrienden en vijanden kon Holleeder vrij rondlopen. Hoe kon dat? Was hij slimmer? Oplettender?
13/02 15u45  Rechter: liegende, beschonken agente is terecht ontslagenEen vrouwelijke agent uit Brabant is terecht ontslagen omdat zij na een kerstfeest van werk samen met een collega beschonken in de auto is gestapt. Vooral het feit dat ze er later over loog, rekent de rechter haar zwaar aan.
13/02 14u45  Mensen met schulden krijgen meer luchtHet kabinet komt mensen met schulden tegemoet. Overheidsinstanties moeten bij het innen van schulden meer rekening gaan houden met iemands financiële situatie. Zo moeten mensen met schulden genoeg geld overhouden om van te leven.
13/02 14u00  Blote blokfluitspeler moet anderhalf jaar de cel in na ravage in Haagse flatDe Poolse man die in september een woning in Den Haag binnendrong en twee bewoonsters mishandelde, moet anderhalf jaar de cel in. Na de mishandeling ging hij in zijn blootje op het balkon blokfluit spelen.
13/02 12u45  Tweede Kamer: Speur Nederlandse kindermisbruikers in buitenland opSpeur naar veroordeelde Nederlandse pedofielen in het buitenland, volg ze en waarschuw die landen. Die oproep doen meerdere politieke partijen aan minister Sander Dekker. Aanleiding is onder meer het verhaal van Hans V., die in Kenia vastzit omdat hij meerdere piepjonge meisjes zou hebben misbruikt.
13/02 12u30  Tweede Kamer: Speur Nederlandse pedo's in buitenland opSpeur naar veroordeelde Nederlandse pedo's in het buitenland, volg ze en waarschuw de landen voor die pedo. Die oproep doen meerdere politieke partijen aan minister Sander Dekker. Aanleiding is onder meer het verhaal van Hans V., die in Kenia vastzit omdat hij meerdere piepjonge meisjes zou hebben misbruikt.
13/02 12u15  Succes van alcoholvrij bier stuwt de verkoopcijfers van HeinekenHeineken zet sinds een paar jaar vol in op alcoholvrij bier en dat is terug te zien in de resultaten. De stijgende verkoop van het alcoholvrije bier heeft de omzet in 2018 omhoog gestuwd. "Alcoholvrij en -arm bier is de belangrijkste prioriteit voor de toekomst en winstgevendheid van Heineken."
13/02 12u00  Viroen zorgt 40 uur per week voor zijn moeder: 'Diepe dalen overwinnen'Hij helpt met douchen, eten en naar de wc gaan, bijna veertig uur per week zorgt Viroen Soebedar voor zijn moeder. In 2011 kreeg ze een reeks hersenbloedingen. De toen nog 16-jarige Viroen werd van de ene op de andere dag mantelzorger.
13/02 11u45  Taalvoutjes-verkiezing 2018: bevroren vegetarische slager en erotische suikerDe tien grappigste taalfouten van 2018 zijn bekend. De bezoekers van de website Taalvoutjes.nl konden het hardst lachen om een bevroren vegetarische slager: 'De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling'.
13/02 11u30  Viroen (24) zorgt veertig uur per week voor zijn moeder: 'Diepe dalen overwinnen'Hij helpt met douchen, eten en naar de wc gaan, bijna veertig uur per week zorgt Viroen Soebedar voor zijn moeder. In 2011 kreeg ze een reeks hersenbloedingen. De toen nog 16-jarige Viroen werd van de ene op de andere dag mantelzorger.
13/02 11u15  Voortvluchtige knalt na dwaze achtervolging op meerdere auto'sEen achtervolging met duizelingwekkend hoge snelheden is bij het Vlaamse Waasmunster geëindigd in een grote ravage. De vluchtende Audi reed op de snelweg in op een aantal stilstaande auto's die voor voor een hinderlaag stonden. De heftige botsing leverde wonderbaarlijk slechts één gewonde op.
13/02 09u30  Man gooit 7 kilo heroïne uit het raam van zijn bestelbusEen bestuurder van een bestelbus heeft vannacht in Limburg zo'n 7 kilo heroïne uit zijn raam gegooid. De politie zag dat de man het pakket uit zijn auto wierp, en hield hem aan.
13/02 08u30  Thaise prinses verdrietig na verbod premierschap: 'Ik had oprechte intenties'De Thaise prinses Ubolratana is verdrietig dat ze zich niet verkiesbaar mag stellen voor het premierschap in haar land. Vorige week werd besloten dat de zus van de koning geen politieke functie mag bekleden. Haar naam werd van de kieslijst gehaald.
13/02 07u30  Wat te doen met Valentijnsdag: 'Praat over blauwtjes, en serieuze thema's'Er hangt liefde in de lucht! Op Valentijnsdag vliegen de hartjes ons weer om de oren en gieren de hormonen door de kelen van scholieren. En hoe ga je daar op school nou eens fatsoenlijk mee om? Wij vroegen opvoedkundige Marina van der Wal om liefdesraad.
13/02 06u45  Cruciaal moment in rechtszaak 'spermadokter': wel of geen DNA-testDe rechter doet uitspraak in de zaak over 'spermadoktor' Jan Karbaat. Hij wordt ervan verdacht zijn eigen zaad te hebben gebruikt om tientallen vrouwen te bevruchten. Vandaag wordt duidelijk of het DNA van Karbaat gebruikt mag worden om te vergelijken met dat van de mogelijke donorkinderen. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Wat een plaatje: zo zag de supersneeuwmaan er vannacht uit20/02 08u15 - RTL.nl: Het was de grootste en felste maan van dit jaar: de supermaan die vannacht aan de hemel stond. De volle maan leek veel groter dan normaal, omdat die alleen vannacht zó dicht bij de aarde stond.
3x Nieuwe online gokwet buitenkans voor alle spelers19/02 15u15 - RTL.nl: Online gokken was in Nederland verboden, maar nu de Eerste Kamer dinsdagmiddag ook heeft ingestemd met de nieuwe wet 'Kansspelen op afstand' is dit verleden tijd. En dat betekent 'jackpot' voor meerdere spelers.
2x Europarlementariër Esther de Lange Venezuela uitgezet18/02 07u00 - RTL.nl: De Nederlandse politicus Esther de Lange is bij aankomst in Venezuela de toegang tot het land geweigerd. Ze reisde samen met een delegatie van het Europese Parlement, maar zijn op de eerste vlucht terug naar Madrid gezet. "Dit is heel jammer."
2x Atletiekfederatie wil dat Semenya testosteronremmers slikt, atlete in hoger beroep18/02 15u15 - RTL.nl: Caster Semenya maakt van nature te veel testosteron aan, daarom moet de Zuid-Afrikaanse atlete pillen slikken om dit tegen te gaan. Maar dat wil de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter niet. Vandaag gaat ze in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal.
2x Samantha (2) is doof en daarom leert heel de straat gebarentaal19/02 09u45 - RTL.nl: De 2-jarige Samantha Savitz is doof geboren. Het Amerikaanse meisje wordt elke dag weer verdrietig als mensen haar niet begrijpen, omdat ze niet kan communiceren net zoals haar leeftijdgenootjes. Toen de buurt dat zag, besloten ze met z'n allen in te grijpen en gebarentaal te gaan leren. "Dit is ongelooflijk."
2x Modekoning Karl Lagerfeld overleden (85)19/02 12u45 - RTL.nl: Modelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
2x Modekoning Karl Lagerfeld (85) overleden19/02 13u15 - RTL.nl: Modelegende Karl Lagerfeld is op 85-leeftijd overleden. Hij was volgens Franse media al weken ziek.
2x OM vervolgt verdachte dodelijk ongeluk Pinkpop19/02 13u30 - RTL.nl: Danny S., de verdachte van het dodelijk ongeluk bij het Pinkpopterrein, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwam Pinkpopvrijwilliger Gilles om het leven en drie anderen raakten gewond.
2x Man die in vuilniszak ontsnapte uit gevangenis, weer in de cel19/02 13u45 - RTL.nl: Hij had zich verstopt in een grote, blauwe vuilniszak en werd zo via een karretje de gevangenis uitgereden. Een briljante ontsnappingspoging vonden velen, maar nu is de 26-jarige man weer opgepakt.
2x Online gokken wordt legaal19/02 14u30 - RTL.nl: Gokken via internet wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel daarover. De Tweede Kamer ging drie jaar geleden al akkoord met de legalisering.

Statistieken

Artikels:
33044
Gelezen:
22197
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven