zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u45
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/04 08u45  Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaar Adele en haar man Simon Konecki zijn gescheiden. Dat heeft de manager van de zangeres bekendgemaakt aan het Amerikaanse persbureau AP. Het stel ontmoette elkaar in 2011 en in 2017 werd bekend dat ze (stiekem) getrouwd waren.
20/04 08u15  Ouders anorexiapatiëntjes: 'Ik denk al over de begrafenis van mijn kind' "Mijn dochter eet al 60 dagen bijna niets, maar een opnameplek is er niet. Ik vrees voor haar leven." Hartverscheurende verhalen over anorexiapatiënten maken duidelijk dat de zorg beter moet. Dat gaat ook gebeuren en het is hard nodig, want de patiënten worden steeds jonger.
20/04 08u15  Kinderen krijgen steeds jonger anorexia, nieuwe aanpak vereist Anorexiapatiënten worden steeds jonger, maar de zorg schiet nog vaak tekort of komt te laat. Daarom slaan hulpverleners, gemeenten en het ministerie de handen ineen om de wachtlijsten aan te pakken en de zorg te verbeteren. "Niemand wil die afschuwelijke verhalen van radeloze jongeren en ouders."
19/04 21u45  Uitgezette vluchteling uit Bahrein klaagt Nederlandse staat aan De Bahreinse asielzoeker Ali Mohammed al-Showaikh die door Nederland werd uitgezet en terug in zijn vaderland direct voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween, heeft een klacht ingediend tegen de Nederlandse staat.
19/04 20u15  Ludiek filmpje waarschuwt toeristen: trap geen tulpen plat 'Nederland, land van vrijheid, van tolerantie en van... de tulp'. Het zijn deze woorden die toeristen duidelijk moeten maken vooral niet zomaar de bollenvelden in te rennen en de waardevolle tulpen te vertrappen. Vandaag heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) een video met die boodschap verspreid.
19/04 19u15  Politie pakt groep mannen op voor drugshandel: negen aanhoudingen De politie heeft negen mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. Volgens de politie gaat het om een criminele groep uit Roosendaal die zij in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken in beeld had.
19/04 18u15  Het is definitief: voorlaatste speelronde eredivisie verplaatst Alle burgemeesters hebben toestemming gegeven om de voorlaatste speelronde in de eredivisie te verplaatsen naar 15 mei. De KNVB stelde dit voor om zo Ajax meer lucht te geven in het drukke speelschema.
19/04 17u45  Kantoren nog lang niet duurzaam: 'Zo halen we eisen Parijs niet' Bijna twee derde van de kantoren voldoet nog niet aan de duurzaamheidseisen die vanaf 2023 verplicht zijn. Wie dan niet minimaal energielabel C of hoger heeft, moet de deuren sluiten. En de verwachting is dat de regels na 2023 nóg strenger worden.
19/04 16u00  Grote drukte op de snelwegen door het mooie weer Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er rond 15.30 uur al ruim 550 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.
19/04 15u30  'Terreurdreiger' Rotterdam wilde juist terroristen opsporen en krijgt geen straf De 22-jarige man die werd verdacht van de terreurdreiging in de Rotterdamse Maassilo, is geen verdachte meer en wordt dus niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Door de vermeende dreiging werd in 2017 een concert van de Amerikaanse band Allah-Las afgelast.
19/04 15u30  Nederlandse klok komt ongeschonden uit brand Notre-Dame Klokkengieterij Eijsbouts uit het Brabantse Asten heeft vandaag 'in de context van het enorme drama, het best denkbare nieuws' ontvangen. De Mariaklok die in 2012 in het dorp werd gegoten, heeft de brand in de Notre-Dame ongeschonden doorstaan.
19/04 14u30  Beelden van gefrustreerde Cristiano Ronaldo direct na laatste fluitsignaal Er zijn beelden opgedoken van een balende Cristiano Ronaldo. Direct na het laatste fluitsignaal loopt de Portugees vol frustratie van het veld en maakt handgebaren richting teamgenoot Federico Bernardeschi, die hem daarna troost.
19/04 14u15  Caravan en auto in vlammen op: 'Ik stapte uit en zag meteen rook' De familie Hiemstra wilde dit lekkere Paasweekend genieten van de zon bij het Tjeukemeer, maar dat gaat helaas niet door. De caravan en de auto vlogen op de N31 bij Marssum in brand. Er bleef niets van over.
19/04 14u15  Beelden van Cristiano Ronaldo direct na laatste fluitsignaal Er zijn beelden opgedoken van een balende Cristiano Ronaldo. Direct na het laatste fluitsignaal loopt de Portugees vol frustratie van het veld en maakt handgebarenrichting teamgenoot Federico Bernardeschi, die hem daarna troost.
19/04 12u45  Helft van Britse leraren koopt spullen en kleren voor arme leerlingen Britse leraren kopen van hun eigen geld massaal spullen voor arme leerlingen in hun klas. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de docenten dat weleens doen. Het gaat dan vooral om eten, kleren en zelfs verzorgingsproducten.
Laatste update: vandaag om 8u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 10u45  Zon, zon en nog eens zon: 'Maandag kan het 26 graden worden'Vandaag is het warm, morgen is het warm, zondag ook, en de dagen erna zijn ook prachtig. "Het blijft heerlijk warm", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
19/04 09u30  Indiër stemt op de verkeerde partij en hakt eigen vinger afStemmen is niet voor iedereen even eenvoudig. Zo bleek maar weer eens in India. De 25-jarige Pawan Kumar wilde stemmen op een regionale partij in Bulandshahr, maar in plaats daarvan stemde hij op de regeringspartij. Kumar spaarde zichzelf niet. Toen hij de fout ontdekte, hakte hij zijn vinger eraf.
19/04 09u15  Indiër stemt op de verkeerde partij en hakt zijn vinger afStemmen is niet voor iedereen even eenvoudig. Zo bleek maar weer eens in India. De 25-jarige Pawan Kumar wilde stemmen op een regionale partij in Bulandshahr, maar in plaats daarvan stemde hij op de regeringspartij. Kumar spaarde zichzelf niet. Toen hij de fout ontdekte, hakte hij zijn vinger eraf.
19/04 04u45  'Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo'De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.
19/04 04u15  Oproep vogelbond: red pasgeboren vogeltjes, geef ze waterDe vogelbond in Friesland doet een dringende oproep aan boeren en mensen met een tuin: zorg dat er voldoende water is. "Door de droogte in de velden zijn er geen insecten, waardoor kuikens nog voor ze twee dagen oud zijn, sterven van de honger."
19/04 03u30  Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawineDrie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
19/04 03u15  Drie professionele klimmers vermist na lawineDrie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
19/04 03u00  20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in DordrechtZo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
19/04 02u30  20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht (3)Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
18/04 23u15  F-Side woedend op KNVB: 'Wij laten ons niet naaien'Het verplaatsen van speelronde 33 door de KNVB is ook bij de harde kern van Ajax niet goed ontvangen. Ajax zelf ging akkoord met het voorstel, maar de F-Side accepteert niet dat de supporters nu ineens een vrije dag moeten nemen en dreigen extra stappen te ondernemen.
18/04 22u00  Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, doen aangifte van mishandelingTwee dierenactivisten die afgelopen zondag de Eftelingshow Raveleijn verstoorden, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Volgens hen kwamen na afloop van de actie twee boze mannen naar ze en gaven ze een harde vuistslag in de nek.
18/04 21u00  Onderzoekers vinden vloeibaar bloed in 42.000 jaar oud veulenHet is Russische onderzoekers gelukt om vloeibaar bloed en urine uit een bevroren karkas van een veulen te halen dat ongeveer 42.000 jaar geleden overleed. Het veulen was naar schatting slechts twee weken oud toen het vermoedelijk in de modder verdronk.
18/04 20u45  Gemengde gevoelens bij Feyenoord over verplaatsen speelrondeDe directie van Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de voorgenomen verschuiving van de voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. De Rotterdamse clubleiding is ,,zeer ongelukkig'' met het besluit. ,,Zoals veel andere clubs'' laat Feyenoord weten. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie in Limburg afsluiten tegen Fortuna Sittard.
18/04 16u30  Minister: meer onderzoek naar burnpits na ruim 270 meldingenEr komt meer onderzoek naar de schadelijke effecten van burnpits. Dat schrijft minister Ank Bijleveld van Defensie in een brief aan de Tweede Kamer.
18/04 16u30  Minister wil dat ontslagen winkelpersoneel werk vindt in zorgDe recente golf faillissementen in de winkelstraat kan een zegen zijn voor de zorg, die schreeuwt om personeel. Via de curatoren van de failliete bedrijven probeert het ministerie van Volksgezondheid een deel van het ontslagen winkelpersoneel naar de zorg te halen.
18/04 16u15  KNVB verplaatst speelronde eredivisie vanwege halve finale Ajax in Champions LeagueDe KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.
18/04 16u15  KNVB verplaatst complete speelronde EredivisieDe KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.
18/04 16u00  KNVB verplaatst complete speelronde eredivisie vanwege halve finale Ajax in Champions LeagueDe KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.
18/04 15u45  Universiteitsbestuurder declareert ritten voor de prijs van een PorscheDe baas van de Universiteit Utrecht, Prof. Dr. Anton Pijpers heeft vorig jaar bovenop zijn salaris van bijna 230.000 euro nog eens ruim 120.000 euro gedeclareerd. Het gaat om chauffeurs- en taxikosten voor binnenlandse ritten. Het bedrag is meer dan drie keer hoger dan het gemiddelde over 2017 bij andere Nederlandse universiteiten.
18/04 14u45  Automatiseerder Atos mag jubileumuitkering niet schrappenAutomatiseerder Atos Nederland wil de jubileumuitkering van één maandsalaris voor haar oudgediende werknemers schrappen. De rechter maakte onlangs gehakt van het voorstel.
18/04 14u30  Inzittende busongeluk Madeira: 'Iedereen schreeuwde'De bus reed weg en na een paar seconden hadden de inzittenden al door dat het helemaal mis was. Een Duits stel vertelt een dag na het fatale ongeluk op Madeira dat het voertuig volledig op hol sloeg. "Hij ging steeds sneller en sneller en sneller." Uiteindelijk viel de bus van een helling naar beneden en kwamen 29 mensen om het leven.
18/04 14u00  Nusrat (19) deed aangifte van seksueel misbruik en werd levend verbrandOvergoten met kerosine en in brand gezet, en dat alles omdat ze aangifte deed van seksueel misbruik door het schoolhoofd. Nusrat Jahan Rafi (19) overleefde de gruwelijke mishandeling op haar school in Bangladesh niet. Vrouwen gaan daar nu massaal de straat op.
18/04 13u45  SGP'er stapt over naar Forum: 'Ik ben vrij conservatief, de partij past bij me'Na 12 jaar SGP-wethouder te zijn geweest, stapt Sytse de Jong (48) uit Staphorst over naar Forum voor Democratie. Hij wil als gedeputeerde in de provincie aan de slag. "Het boek van de SGP is uit, het is tijd voor een nieuw boek. God hielp me."
18/04 12u00  Hoeveel weegt het kruis en waarom Dordrecht? Dit moet je weten van The PassionWie Pasen zegt, zegt The Passion. Vanavond kijken er weer miljoenen mensen naar Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Martijn Krabbé als verteller. Zit jij voor de buis? Dan weet je na het lezen van dit stuk nét iets meer dan al die anderen.
18/04 11u30  Ajax op 30 april tegen Spurs, twee dagen na duel met De GraafschapAjax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.
18/04 10u30  Ajax op dinsdag 30 april tegen Tottenham HotspurAjax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.
18/04 10u15  Jorien is als kind mishandeld: 'Vroeg iemand maar hoe het met me ging'Als klein kind werd Jorien Meerdink mishandeld. Niemand leek zich om haar te bekommeren, al wisten veel mensen van het misbruik af. Ze schreef een boek over omstanders van en het ingrijpen bij kindermishandeling. "Ik ben ontzettend eenzaam geweest als kind."
18/04 09u00  Britse actrice Mya-Lecia Naylor (16) plotseling overledenDe Britse actrice Mya-Lecia Naylor is op 16-jarige leeftijd plotseling overleden. Op 7 april zakte ze in elkaar en overleed ze. De doodsoorzaak is nog onbekend. Dat laat haar management nu weten.
18/04 08u45  Brits actrice Mya-Lecia Naylor (16) plotseling overledenDe Britse actrice Mya-Lecia Naylor is op 16-jarige leeftijd plotseling overleden. Op 7 april zakte ze in elkaar en overleed ze. Dat laat haar management nu weten.
18/04 08u30  Brits sterretje Mya-Lecia Naylor (16) plotseling overledenDe Britse actrice Mya-Lecia Naylor is op 16-jarige leeftijd plotseling overleden. Op 7 april zakte ze in elkaar en overleed ze. Dat laat haar management nu weten.
18/04 08u15  Brits tienersterretje Mya-Lecia Naylor (16) overledenDe Britse actrice Mya-Lecia Naylor is op 16-jarige leeftijd plotseling overleden. Op 7 april zakte ze in elkaar en overleed ze. Dat laat haar management nu weten.
18/04 06u00  'Niet-gevaccineerde kinderen niet langer welkom op kinderdagverblijf'Niet-gevaccineerde kinderen zouden niet langer welkom moeten zijn op kinderdagverblijven. Dat vindt de SP. Het is het zoveelste politieke plan om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Jeugdartsen reageren kritisch.
18/04 05u45  Toerskiër overleden na val van 30 meter in gletsjerspleetDave Treadway, een professionele toerskiër uit Canada, is op 34-jarige leeftijd overleden nadat hij in een diepe gletsjerspleet was gevallen. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.
18/04 05u30  Professionele toerskiër overlijdt na val van 30 meter in gletsjerspleetDave Treadway, een professionele toerskiër uit Canada, is op 38-jarige leeftijd overleden nadat hij in een diepe gletsjerspleet was gevallen. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.
18/04 04u30  's Werelds oudste buideldier 'Winnie The Wombat' overledenWinnie The Wombat, het oudste buideldier ter wereld, is op 32-jarige leeftijd overleden. Haar verzorgers zijn intens bedroefd: "Haar overlijden doet ons groot verdriet. Ze was geliefd bij ons en onze bezoekers en we koesteren de herinneringen die we aan haar hebben."
18/04 03u30  Druk paasweekend voor de boeg: miljoen buitenlandse toeristen verwachtHet wordt rond Pasen druk in Nederlandse hotels, vakantieparken en campings. Die verwachten komend weekend ongeveer een miljoen buitenlandse toeristen, 150.000 meer dan vorig jaar. Twee derde van de bezoekers komt uit Duitsland, een kwart uit België.
18/04 02u45  Syriëgangers kampten voor vertrek vaak met (psychische) problemenVeel Syriëgangers hadden voor hun vertrek uit Nederland veelvuldig problemen met werk, geld, opleiding, huisvesting, criminaliteit en hun psychosociale gezondheid.
18/04 00u30  Het aantal verkeersdoden stijgt, en dit kunnen we ertegen doenEen flinke stijging in het aantal verkeersdoden. 11 procent zelfs. Een teken dat we meer aandacht moeten besteden aan de verkeersveiligheid? Ja, zegt professor mobiliteitsbeleid Bert van Wee van de TU Delft. Want het kan nog een stuk beter. "Er kan echt wel meer aandacht worden besteed aan verkeersveiligheid", zegt Van Wee.
18/04 00u30  Grootste stijging aantal verkeersdoden sinds 1989: plus 11 procentHet aantal doden in het verkeer is in 2018 flink gestegen. In 2017 vielen er nog 613 verkeersdoden, in 2018 waren dat er 678. De stijging van 11 procent is de grootste sinds 1989.
17/04 18u00  Bijna-uitverkocht Ziggo Dome voor Michelle Obama: 'Ik ben groot fan'Ze had geen moment twijfel: Daniêle Bakker wilde haar per se zien. Vanavond staat voormalig first lady Michelle Obama in een nagenoeg uitverkocht Ziggo Dome om te vertellen over haar persoonlijke leven. Bakker is erbij: "Het lef dat ze toont in alles wat ze doet, dat wil ik zien."
17/04 17u00  Bijna uitverkocht Ziggo Dome voor Michelle Obama: 'Ik ben groot fan'Ze had geen moment twijfel, Daniêle Bakker wilde haar per se zien. Vanavond staat voormalig first lady Michelle Obama in een nagenoeg uitverkocht Ziggo Dome om te vertellen over haar persoonlijke leven. Bakker is erbij: "Het lef dat ze toont in alles wat ze doet, dat wil ik zien."
17/04 14u45  Renovatie Binnenhof dreigt zooitje te worden: 'Politiek moet ingrijpen'Gedoe met architecten, vriendjespolitiek en Kamerleden die bang zijn dat de verbouwing gigantisch uit de klauwen gaat lopen. De renovatie van het Binnenhof dreigt een zooitje te worden. Daarom grijpt de staatssecretaris in.
17/04 14u30  Renovatie Binnenhof dreigt zooitje te worden: 'Politiek moet snel ingrijpen'Gedoe met architecten, vriendjespolitiek en Kamerleden die bang zijn dat de verbouwing gigantisch uit de klauwen gaat lopen. De renovatie van het Binnenhof dreigt een zooitje te worden. Daarom grijpt de staatssecretaris in.
17/04 14u15  Jeroen Dijsselbloem nieuwe voorzitter van Onderzoeksraad voor VeiligheidOud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Hij volgt daarmee Tjibbe Joustra op.
17/04 12u45  Mannenmodemerk Twinlife opnieuw faillietMannenmodemerk Twinlife in Baarn is opnieuw failliet. Het is het tweede bankroet in krap twee jaar voor het modemerk, dat ooit bekend was van de voetbalbroers De Boer.
17/04 12u15  Social media gaan volledig los op sensationele winst AjaxCristiano Ronaldo die in een boksring knock-out wordt geslagen, Matthijs de Ligt als opperhoofd in het leger en Marc Overmars in een bad vol geld. Of je de wedstrijd van Ajax tegen Juventus nu wel of niet gezien hebt, je kunt er op sociale media niet meer omheen. De hoogtepunten op een rij:
17/04 10u30  HELP! Boodschap in zand redt verdwaald stelDe familie en vrienden van Colen en Shantelle waren doodongerust. Het stel zou zondagavond thuiskomen na een tocht door een groot Australisch natuurpark. Toen dat maar niet gebeurde, werd de politie ingeschakeld. Dankzij een slim plan werden ze net op tijd ontdekt.
16/04 22u15  Bellen naar de politie kost geld: 'Zo raar, dat moet gratis zijn'Bij spoed bel je gratis 112, maar mensen die de politie nodig hebben op 0900-8844 moeten gewoon betalen. De SP vindt die extra kosten raar – en slecht voor de veiligheid. En de partij is niet de enige. "Ik was flabbergasted toen ik zag hoeveel geld ik kwijt was", zegt een beller.
16/04 21u30  Politie: Robert (27) onschuldig slachtoffer brandstichting RotterdamDe 27-jarige Robert Hendriks is zaterdag omgekomen bij een woningbrand in Rotterdam. De brand die in de woning van de Rotterdammer woedde, is waarschijnlijk door iemand anders aangestoken.
16/04 21u15  Politie: Robert (27) onschuldig slachtoffer van brandstichting RotterdamDe 27-jarige Robert Hendriks is zaterdag omgekomen bij een woningbrand in Rotterdam. De brand die in de woning van de Rotterdammer woedde is waarschijnlijk door iemand anders aangestoken.
16/04 19u15  Vernieuwde stint in nieuwe schooljaar weer de weg opDe vernieuwde stint mag weer de weg op. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de nieuwe, strengere veiligheidsregels. De elektrische bolderkar kan dan voor het volgende schooljaar weer gaan rijden.
16/04 17u30  Alles mag in brand, alles, maar niet 'hun' Notre-DameZe tuurt voor zich uit, maar kijkt nergens naar. Zo lijkt het ten minste. Christelle is in gedachten verzonken. 'Haar' Notre-Dame. Bijna was het voorgoed gedaan met het imposante bouwwerk. Ze keek uren naar de tv. Naar de vlammen. Naar de vallende torenspits. "Het was verschrikkelijk."
16/04 16u30  19-jarige treinaanrander veroordeeld tot 15 maanden celEen 19-jarige asielzoeker uit Eritrea is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 15 maanden cel voor aanranding van meisjes en jonge vrouwen. Aman K., die vastzit in Vught, wordt verantwoordelijk gehouden voor acht aanrandingen en een poging daartoe.
16/04 16u00  28-jarige man opgepakt voor verkrachting jonge vrouw BrabantDe politie heeft een 28-jarige man opgepakt voor de verkrachting van een 18-jarige vrouw in het Brabantse Heusden (gemeente Asten). De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van haar fiets getrokken na een avondje stappen.
16/04 15u30  Sprinklers en sensoren behoeden Utrechtse Dom voor brandIn de Utrechtse Dom en Domkerk moeten sprinklers en sensoren ervoor waken dat er in hartje Utrecht niet zo'n verwoestende brand kan ontstaan als in de Notre-Dame in Parijs.
16/04 14u15  Heldhaftige priester redt heilige objecten uit brandende Notre-DameJean-Marc Fournier heet-ie, de heldhaftige priester die onder meer een gouden doornenkroon uit de brandende Notre-Dame heeft gered. Hij ging samen met de brandweermannen naar binnen om heilige relikwieën te redden.
16/04 14u00  Yvonne dacht dat de Notre-Dame zou verdwijnen: 'We zagen geen spuitkanonnen'Ze werd tien jaar geleden verliefd op de stad van de liefde: Parijs. Om haar brood daar ook te verdienen, begon de Nederlandse Yvonne America met het organiseren van fietstochten door de stad. De duizenden keren dat ze die tocht maakte, was de Notre-Dame altijd het hoogtepunt. "Mijn hart zat in mijn keel toen ik het zag gebeuren."
16/04 11u30  Radicale omslag: 'gebruik bestrijdingsmiddelen moet drastisch omlaag'Het gebruik van bestrijdingsmiddelen moet fors omlaag. Gewassen moeten daarom beter bestand zijn tegen ziekten, plagen en wisselende klimaatomstandigheden. "Een radicale omslag is nodig", zegt minister Schouten.
16/04 10u15  Laswerkzaamheden? Geen blusvliegtuigen? 5 vragen over de brand in de Notre-DameDe nationale trots van Frankrijk in lichterlaaie. Vlammen uit het dak, de torenspits donderde naar beneden. Hoe kon dit drama gebeuren? En voor straks: hoe komt de Notre-Dame er weer bovenop? Vijf vragen over de brand die Parijs in het hart trof:
16/04 07u45  Parijs ontwaakt: zo ziet de Notre-Dame er nu uitVoordat ze naar het werk gaan, rijden veel Fransen nog even langs die beroemde kathedraal. Even kijken of het geen nare droom was. Niets is minder waar, Parijs ontwaakt in een 'Notre Drama'.
16/04 06u30  Jehovah's Getuigen roepen leden op mee te werken aan onderzoek naar misbruikHet bestuur van Jehovah's Getuigen Nederland heeft zijn leden opgeroepen om mee te werken aan onderzoek van de Universiteit Utrecht naar seksueel misbruik binnen de organisatie. De oproep is opmerkelijk, omdat het kerkgenootschap normaal gesproken contact met niet-kerkelijke instanties mijdt.
16/04 06u15  Aziatische restaurants zijn blij: wok-koks uit Azië zijn welkomOm het kokstekort op te vullen mogen Aziatische restaurants voortaan zo veel koks uit Azië halen als nodig is. Wel moet duidelijk zijn dat er geen Nederlandse kok te vinden is die het werk kan doen.
15/04 19u15  Winkelketen Miller & Monroe vraagt om uitstel van betalingEr is opnieuw een modeketen die het zwaar heeft. Dit keer gaat het om formule Miller & Monroe. Vidrea Retail, het moederbedrijf erachter, heeft uitstel van betaling aangevraagd.
15/04 17u15  RvS: 'Belastingen stijgen', ondanks belofte kabinetWe zijn toch een steeds groter deel van ons inkomen kwijt aan belasting, zegt de Raad van State. Dat staat haaks op de belofte van het kabinet om de belastingen juist flink te verlagen.
15/04 14u30  Belasting heffen over echte rente op vermogen 'te ingewikkeld'Wie beleggingen heeft hoeft er niet op te rekenen dat de Belastingdienst belasting gaat heffen op het echte rendement, schrijft staatssecretaris Menno Snel in een brief aan de Tweede Kamer. Rekenen met een echt rendement is erg ingewikkeld, dus kan de omstreden vermogensrendementsheffing niet zomaar van tafel. Voor spaargeld zijn misschien er wel mogelijkheden.
15/04 14u30  Borstkanker herkennen: kijken is in, voelen is uitTe weinig vrouwen weten hoe ze borstkanker kunnen herkennen. De focus bij het checken van je borsten ligt vooral op het voelen, maar het bestuderen is even of zelfs meer belangrijk.
15/04 14u30  EU-landen geven groen licht voor handelsgesprekken met de VSDe Europese Unie en de VS kunnen binnenkort weer om tafel om te praten over een handelsakkoord. Eurocommissaris Cecilia Malmström heeft groen licht gekregen van de lidstaten gekregen om de gesprekken op te starten.
15/04 14u15  EU geeft groen licht voor handelsgesprekken met de VSDe Europese Unie en de VS kunnen binnenkort weer om tafel om te praten over een handelsakkoord. Eurocommissaris Cecilia Malmström heeft groen licht gekregen van de lidstaten gekregen om de gesprekken op te starten.
15/04 13u30  Kabinet wil belastingstelsel hervormen, start zes onderzoekenHet belastingstelsel moet flink veranderen en daarom begint het kabinet zes onderzoeken. De uitkomsten van die onderzoeken worden de bouwstenen voor belastinghervorming voor een volgend kabinet.
15/04 13u00  Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, krijgen 100 uur taakstrafVier dierenactivisten die gisteren de Eftelingvoorstelling Raveleijn verstoorden, hebben allemaal een taakstraf van 100 uur gekregen. Daarnaast mogen ze drie maanden het attractiepark niet in.
15/04 12u45  Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden krijgen 100 uur taakstrafVier dierenactivisten die gisteren de Eftelingvoorstelling Raveleijn verstoorden, hebben allemaal een taakstraf van 100 uur gekregen. Daarnaast mogen ze drie maanden lang het park niet in.
15/04 12u30  Ontvoerde verpleegkundige Rode Kruis na vijf jaar mogelijk nog in levenEen Nieuw-Zeelandse verpleegkundige van het Rode Kruis werd vijf jaar geleden ontvoerd door Islamitische Staat. Nu blijkt dat ze mogelijk nog in leven is. Het Internationale Comité van het Rode Kruis heeft daarom haar naam en foto voor het eerst vrijgegeven.
15/04 11u45  Maand na Christchurch ontwaakt Alen (5) uit coma: 'Maar ze herkent ons niet'Wat was Wasseim Alsati trots op zijn meisje. Het was namelijk de eerste keer dat zijn 5-jarige dochter Alen met hem meeging naar de moskee, precies een maand geleden. Maar toen hoorde hij: 'Wasseim, rennen!'. Te laat. Hij en zijn dochter werden neergeschoten tijdens de aanslag in Christchurch. Wasseim heeft nu de kracht gevonden om er voor het eerst over te praten.
15/04 11u45  Het is definitief: EU-landen nemen omstreden copyrightwet aanDe EU-landen hebben de omstreden copyrightwet aangenomen. Voortaan zijn techbedrijven onder andere verplicht bestanden die door gebruikers online worden gezet te controleren op auteursrechten. Dit kan forse gevolgen hebben voor websites zoals YouTube en Dumpert.
15/04 11u00  Belgen en Duitsers vinden geen aanwijzingen voor spionage HuaweiUit zowel Duits als Belgisch onderzoek blijkt dat er geen concreet bewijs is dat Huawei spioneert in Westerse landen. EU-landen kunnen volgens de onderzoekers dus gewoon zakendoen met het Chinese techbedrijf.
15/04 08u45  'Assange spioneerde vanuit ambassade Ecuador'Julian Assange probeerde vanuit de Ecuadoraanse ambassade in Londen andere landen te bespioneren. Dat zegt de president van Ecuador Lenín Moreno in gesprek met de Britse krant The Guardian.
15/04 08u30  American Airlines schrapt 115 vluchten per dag na Boeing-kwestieDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines (AA) heeft meer last van de Boeing-kwestie dan verwacht. Vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX mogen om veiligheidsproblemen niet opstijgen en daarom schrapt AA tot half augustus 115 vluchten per dag.
15/04 08u00  Arbeidsdeskundigen UWV maken te veel foutenBij een op de drie beoordelingen over welk werk mensen met een beperking of ziekte nog kunnen doen, is reden om te twijfelen over de uitkomst. Arbeidsdeskundigen van het UWV maken namelijk regelmatig fouten, blijkt uit interne rapporten van de uitkeringsinstantie.
15/04 07u45  Ontvoerde verpleegster Rode Kruis na vijf jaar mogelijk nog in levenEen Nieuw-Zeelandse verpleegster van het Rode Kruis werd vijf jaar geleden ontvoerd door Islamitische Staat. Nu blijkt dat ze mogelijk nog in leven is. Het Internationale Comité van het Rode Kruis heeft daarom haar naam en foto voor het eerst vrijgegeven.
15/04 07u15  Broers sloegen Tsjechische ober in elkaar: mogelijk 18 jaar celTwee broers die vorig jaar een ober in elkaar zouden hebben geslagen in Praag, staan vandaag voor de rechter. Ze worden verdacht van poging tot moord en kunnen tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen.
15/04 06u30  124 pluimveehouders naar rechter om fipronilschandaal124 pluimveehouders en LTO staan vandaag in de rechtbank tegenover de staat, omdat ze die aansprakelijk stellen voor de schade die de bedrijven hebben geleden tijdens de fipronilcrisis.
14/04 22u30  Enorme partij neushoornhoorns in beslag genomenDe politie in Zuid-Afrika heeft 167 neushoornhoorns in beslag genomen. De ongewoon grote vondst is miljoenen euro's waard.
14/04 21u30  Onafhankelijk onderzoek naar optreden politie Ajax-JuventusEr komt een onafhankelijk onderzoek naar het politieoptreden voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Juventus. De politie trad afgelopen woensdag hard op, omdat ze een entrada - een massale intocht van supporters die het stadion ingaan - wilden voorkomen.
14/04 20u45  'Belgische politie pakt man (22) op die aanslag wilde plegen'Een 22-jarige man uit het Belgische Waver is opgepakt omdat hij dit weekend een terroristische aanslag zou hebben willen plegen. Dat schrijven Belgische media.
14/04 19u30  Zomerse Pasen op komst, temperaturen tot wel 22 gradenKomend weekend is het Pasen en het weer belooft zonnig en warm te worden. "Het wordt héérlijk weer met temperaturen tot wel 22 graden", zegt meteoroloog Reinier van den Berg.
14/04 17u15  Na twee jaar subsidiebaan weer kwijt: 'Hoe schrijnend is dat?'Mensen met een participatiebaan staan na twee jaar vaak weer op straat omdat werkgevers geen reguliere baan voor hen hebben. "Dat moet anders", zegt Kitty Jong van vakbond FNV. "Wij vinden dat er echt duurzaam werk moet komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Echt belangrijk voor deze kwetsbare mensen."
14/04 16u45  Derde Europese titel Zonderland aan rekstokTurner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok.
14/04 15u45  Vakbond FNV wil dat minimumloon flink omhoog gaatHet wettelijk minimumloon moet omhoog naar 14 euro. Daarvoor pleit vakbond FNV in een nieuwe campagne. Volgens de bond is het huidige minimumloon van 9,30 euro niet meer van deze tijd.
14/04 14u30  Dierenactivisten verstoren kindershow Efteling: 'Onbegrijpelijk'Dierenactivisten hebben vanmiddag de Eftelingvoorstelling Raveleijn verstoord. Vier mensen liepen de zogenoemde arena in en hielden protestborden in de lucht. Het publiek moest direct de show verlaten.
14/04 14u15  PSV wint in eigen huis met horten en stoten van De GraafschapPSV is ontsnapt aan nieuw puntverlies in de strijd om het kampioenschap van de Eredivisie. Vorige week speelde PSV gelijk tegen Vitesse, nu won PSV in eigen huis moeizaam van De Graafschap. Het werd 2-1.
14/04 13u15  Kickbokstalent Amira Tahri (9) opnieuw wereldkampioenZe is pas 9 jaar oud en heeft nu al drie wereldtitels op haar naam staan: de Rotterdamse Amira Tahri. Gisteren nam ze opnieuw de felbegeerde wereldbeker naar huis. De sleutels tot het succes? "Hard werken en een positieve instelling."
14/04 13u15  Opnieuw storing bij Facebook, Instagram en WhatsAppFacebook, Instagram en WhatsApp hebben opnieuw een storing gehad waardoor de sociale media zondagmiddag korte tijd niet goed werkten. De storing beperkte zich niet tot Nederland, maar leverde ook in andere landen overlast op.
14/04 13u00  Storing bij Facebook, Instagram en WhatsAppFacebook, Instagram en WhatsApp hebben een storing waardoor de sociale media zondagmiddag niet goed werken. Het lijkt te gaan om een internationale storing.
14/04 12u45  Vijf jaar na grote ontvoering Boko Haram, zijn nog 112 schoolmeisjes niet vrijHet was een van de vele ontvoeringen van Boko Haram, maar de enige die wereldnieuws werd. Vijf jaar nadat terreurorganisatie Boko Haram 276 meisjes had ontvoerd uit een school in Nigeria, zijn nog steeds 112 van hen niet terecht.
14/04 11u15  'Dikste jongen van de wereld' is ruim 100 kilo afgevallenEen normaal leven leiden was ondenkbaar voor Arya Permana. De jongen uit Indonesië woog op 10-jarige leeftijd bijna 200 kilo en werd vanaf toen de 'dikste jongen van de wereld' genoemd. Er moest heel snel iets gebeuren, anders zou Arya het niet overleven.
14/04 10u30  Ontploffing in trein Nijmegen: één persoon overledenIn een trein bij het station in Nijmegen, is een ontploffing geweest. Daarbij is één persoon aan zijn verwondingen overleden. De trein stond stil op het rangeerterrein.
14/04 10u30  Uurtje parkeren in centrum Amsterdam kost vanaf vandaag 7,50 euroAutomobilisten die hun auto in de binnenstad van Amsterdam willen parkeren, moeten vanaf vandaag 7,50 euro per uur aftikken. Dat is een verhoging van anderhalf keer. Voor vandaag kostte het 5 euro per uur. Ook in andere steden stijgen de parkeertarieven.
14/04 08u45  1,6 miljoen Afrikaanse kinderen in nood na cycloon IdaiZeker 1,6 miljoen kinderen in Mozambique, Malawi en Zimbabwe hebben dringend hulp nodig een maand nadat cycloon Idai over het gebied trok. Dat heeft het kinderfonds van de VN Unicef zondag verklaard.
14/04 08u15  Kleurrijke, 4300 jaar oude tombe ontdekt in EgypteArcheologen hebben bij opgravingen in de regio Saqqara ten zuiden van Caïro het graf blootgelegd van een ambtenaar uit de vijfde dynastie, die ongeveer 4300 jaar geleden over Egypte regeerde.
14/04 08u15  Hoe kanker van 'ik vertrek' 'wij komen terug' maakteStef, Babs en hun 2-jarige zoontje Dray leefden hun droom in Nieuw-Zeeland, waar ze een tulpenkwekerij waren gestart. Maar toen kreeg het stel een brief van de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst. Ze moesten terug naar Nederland, voorgoed. Doordat Stef kanker heeft gehad, kon hij geen verblijfsvergunning krijgen. 
14/04 06u45  Gebouwen Rio de Janeiro ingestort: 9 dodenIn de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn twee gebouwen ingestort. Reddingswerkers hebben inmiddels negen lichamen geborgen uit de puinhopen en er zijn nog zeker vijftien mensen vermist. Tien mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.
13/04 23u00  Man overleden na sprong uit brandende flat RotterdamDe 27-jarige bewoner die bij een brand in een portiekflat in Rotterdam uit het raam sprong, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
13/04 21u15  'Dirk goedkoopste supermarkt, Aldi het duurst'Dirk is volgens consumentenprogramma Kassa de goedkoopste supermarkt van Nederland. De discounters Aldi en Lidl zijn opvallend genoeg het duurst. Dat meldt Kassa op basis van een eigen jaarlijks terugkerend onderzoek.
13/04 19u15  Gele hesjes botsen met politie in ToulouseTijdens de protesten van de gele hesjes in Frankrijk zijn in Toulouse politie en demonstranten met elkaar in botsing gekomen. Volgens de politie zijn verschillende demonstranten opgepakt.
13/04 18u30  Jongetje (4) schiet zusje (6) per ongeluk door het hoofdEen 6-jarig meisje is deze week om het leven gekomen nadat haar jongere broertje haar per ongeluk door het hoofd had geschoten. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat Georgia.
13/04 16u30  22-jarige Nederlandse overleden bij ongeluk op AutobahnEen vrouw van 22 jaar uit Ermelo is vanmorgen vroeg om het leven gekomen bij een ongeluk in Duitsland. Ze werd op de Autobahn bij Schüttorf in Nedersaksen aangereden door een auto.
13/04 11u15  Ouders uit Sierra Leone noemen dochter Amersfoort uit dankbaarheid voor opvangDauda en Kiaduta gaven hun dochter de naam Amersfoort, uit dankbaarheid voor de stad. In Amersfoort werd het gezin uit Sierra Leone opgevangen en het is de stad waar ze, na zes zoons, eindelijk een dochter kregen. "Ze is een geschenk van God."
13/04 10u00  Een bedorven bruiloft: bruid Anne werd ziek van haar eigen huwelijksdinerUit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat steeds vaker voedselvergiftigingen gemeld worden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook op bruiloften gaat het wel eens mis, blijkt uit de ruim 7700 meldingen die RTL Nieuws bekeek. Bruid Anne* weet er alles van. Ze werd ziek op haar eigen huwelijksdag.
13/04 09u45  Meer meldingen voedselvergiftiging, minder vaak boetesHet aantal meldingen van voedselvergiftigingen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stijgt fors. Tussen 2015 en 2017 is het aantal klachten met meer dan de helft toegenomen. Een melding leidt echter steeds minder vaak tot een boete van de NVWA.
13/04 09u15  Opmars alcoholvrij bier gaat door, zelfs studentenverenigingen overstagDe verkoop van alcoholvrij bier is het afgelopen jaar harder gestegen dan in de jaren ervoor. In 2018 steeg de verkoop met bijna 33 procent, in 2017 met 25 procent.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Kinderen krijgen steeds jonger anorexia, nieuwe aanpak vereist20/04 08u15 - RTL.nl: Anorexiapatiënten worden steeds jonger, maar de zorg schiet nog vaak tekort of komt te laat. Daarom slaan hulpverleners, gemeenten en het ministerie de handen ineen om de wachtlijsten aan te pakken en de zorg te verbeteren. "Niemand wil die afschuwelijke verhalen van radeloze jongeren en ouders."
2x Zon, zon en nog eens zon: 'Maandag kan het 26 graden worden'19/04 10u45 - RTL.nl: Vandaag is het warm, morgen is het warm, zondag ook, en de dagen erna zijn ook prachtig. "Het blijft heerlijk warm", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
2x Nederlandse klok komt ongeschonden uit brand Notre-Dame19/04 15u30 - RTL.nl: Klokkengieterij Eijsbouts uit het Brabantse Asten heeft vandaag 'in de context van het enorme drama, het best denkbare nieuws' ontvangen. De Mariaklok die in 2012 in het dorp werd gegoten, heeft de brand in de Notre-Dame ongeschonden doorstaan.
2x Grote drukte op de snelwegen door het mooie weer19/04 16u00 - RTL.nl: Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er rond 15.30 uur al ruim 550 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.
2x Uitgezette vluchteling uit Bahrein klaagt Nederlandse staat aan19/04 21u45 - RTL.nl: De Bahreinse asielzoeker Ali Mohammed al-Showaikh die door Nederland werd uitgezet en terug in zijn vaderland direct voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween, heeft een klacht ingediend tegen de Nederlandse staat.
2x Ouders anorexiapatiëntjes: 'Ik denk al over de begrafenis van mijn kind'20/04 08u15 - RTL.nl: "Mijn dochter eet al 60 dagen bijna niets, maar een opnameplek is er niet. Ik vrees voor haar leven." Hartverscheurende verhalen over anorexiapatiënten maken duidelijk dat de zorg beter moet. Dat gaat ook gebeuren en het is hard nodig, want de patiënten worden steeds jonger.
1x Een bedorven bruiloft: bruid Anne werd ziek van haar eigen huwelijksdiner13/04 10u00 - RTL.nl: Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat steeds vaker voedselvergiftigingen gemeld worden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook op bruiloften gaat het wel eens mis, blijkt uit de ruim 7700 meldingen die RTL Nieuws bekeek. Bruid Anne* weet er alles van. Ze werd ziek op haar eigen huwelijksdag.
1x Politie: Robert (27) onschuldig slachtoffer van brandstichting Rotterdam16/04 21u15 - RTL.nl: De 27-jarige Robert Hendriks is zaterdag omgekomen bij een woningbrand in Rotterdam. De brand die in de woning van de Rotterdammer woedde is waarschijnlijk door iemand anders aangestoken.
1x Ajax op dinsdag 30 april tegen Tottenham Hotspur18/04 10u30 - RTL.nl: Ajax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.
1x Ajax op 30 april tegen Spurs, twee dagen na duel met De Graafschap18/04 11u30 - RTL.nl: Ajax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.

Statistieken

Artikels:
32549
Gelezen:
10323
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven