zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
09/12 15u30  Vrachtwagenchauffeur schiet op 'gele hesjes' die weg blokkeerden Een 60-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht opgepakt, omdat hij bij de Franse stad Béziers met losse flodders had geschoten op betogers in gele hesjes. De chauffeur was vast komen te staan omdat de actievoerders de weg blokkeerden.
09/12 15u15  Vliegverbod boven Oostvaardersplassen tijdens afschieten herten Boven de Oostvaardersplassen geldt vanaf morgen een tijdelijk vliegverbod. Het verbod heeft volgens een politiewoordvoerder te maken met het afschieten van een deel van de hertenpopulatie in het gebied. De maatregel is genomen in verband met open ordeverstoringen uit het verleden.
09/12 14u30  Minderheidsregering België: koning accepteert ontslag bewindslieden N-VA De Belgische koning Filip heeft het ontslag aanvaard van drie ministers en twee staatssecretarissen van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Premier Charles Michel had een bezoek aan de koning gebracht om het ontslag aan te vragen. De N-VA en drie andere coalitiepartners konden het niet eens worden over het VN-migratiepact van Marrakesh.
09/12 14u00  Eurosport maakt excuses voor zingende commentator tijdens afscheidswedstrijd Sportcommentator Frank Kramer heeft het tijdens de laatste wedstrijd die hij moest verslaan voor Eurosport wel heel bont gemaakt. Hij vertelde anekdotes die niets met de wedstrijd te maken hadden, las een gedicht voor, zong een liedje van Frank Sinatra.
09/12 13u45  Hond wacht wekenlang op baasje bij door bosbranden verwoeste woning Een hond die de bosbranden in Californië overleefde, heeft bijna een maandlang op zijn baasje gewacht. Op 8 november sloeg zijn baasje op de vlucht en al die tijd wachtte hond Madison voor de resten van de afgebrande woning.
09/12 12u00  Vier maanden na instorting brug Genua is laatste truck verwijderd Bijna vier maanden na de gedeeltelijke instorting van het Polcevera-viaduct in Genua is de laatste vrachtauto die nog op de restanten stond, verwijderd.
09/12 11u15  Drankrijder scheurt over de snelweg met baby achterin De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
09/12 11u00  Drankrijder scheurt met 150 km/u over de snelweg met baby achterin De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
09/12 10u45  De oudere royals van Europa voelen zich nog steeds topfit Prinses Beatrix is al 80, maar nog steeds zo fit als een hoentje. Ze steekt geregeld haar handen uit de mouwen voor goede doelen en ze pakt nog regelmatig het vliegtuig. Hoe zit dat eigenlijk bij de royals op leeftijd in andere landen? We zochten het uit.
09/12 10u30  Frankrijk onderzoekt nep 'gele hesjes' op sociale media De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er op sociale media veel nep 'gilets jaunes' (gele hesjes) zijn. De valse 'gele hesjes' zouden de omvang van het massale protest in Frankrijk nog groter moeten laten lijken.
09/12 10u15  4 op de 10 mensen heeft geen cent over voor het klimaat Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft daarentegen aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben.
09/12 09u45  Nonnen drukken half miljoen dollar achterover om te gokken Twee nonnen van een katholieke school in Californië hebben ruim 500.000 dollar verduisterd. Een deel van het geld hebben ze vermoedelijk uitgegeven aan gokken in casino's en aan vakanties.
09/12 09u15  Heel Holland Bakt-winnaar Hans: 'Ik kijk vanavond samen met oma' Bakkers klaar, bakken maar! Vanavond start het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Winnaar van vorig jaar Hans Spitsbaard (23) hielp mee met de voorselectie van de kandidaten. "Er moesten ruim 600 taarten geproefd worden."
09/12 08u30  Jaap van Deurzen gaat met pensioen: 'Ik heb mijn jongensdroom waargemaakt' Van de val van de Berlijnse muur tot de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië, de aanslag op Utoya en vele andere brandhaarden in alle uithoeken van de wereld: Jaap van Deurzen was erbij en deed er verslag van. Zoals alleen hij dat kan – persoonlijk, losjes en betrokken. Nu hij volgende week de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, komt daaraan een eind.11 
09/12 08u15  Een dode en drie mensen kritiek door overdosis drugs op festival Een 19-jarige bezoeker van een muziekfestival in Sydney is overleden en drie anderen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers hebben waarschijnlijk een overdosis drugs gebruikt.
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/12 07u45  Man aangevallen door haai en met ernstige verwondingen naar ziekenhuis gebrachtVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden.
08/12 22u45  Bellen met CBR? '1 uur en 18 minuten in de wacht'Bellen naar de klantenservice van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een gezondheidsverklaring? Dan sta je gemiddeld 1 uur en 18 minuten in de wacht.
08/12 21u45  Crisis in België: N-VA dreigt uit regering te stappen om Marrakesh-pactDe Vlaams Nationalistische partij N-VA dreigt uit de regering te stappen als de Belgische premier Charles Michel volgende week het Marrakesh-pact tekent. De N-VA is fel tegenstander van het akkoord over migratie.
08/12 20u30  Bezoek aan rampplek Italië: 'Tieners beleefden afschuwelijke nachtmerrie'Italië-correspondent Eveline Rethmeier bezocht de rampplek waar gisteren in een disco zeker zes doden vielen. "Tieners zagen hoe vriendjes naar beneden vielen en in een krioelende mensenmassa terechtkwamen waar armen en benen uitstaken. Een afschuwelijke nachtmerrie."
08/12 18u45  Overlast en afgelastingen door slecht weer: 144 KLM-vluchten geschraptDe harde wind heeft op verschillende plekken in Nederland geleid tot overlast. Het KNMI waarschuwde voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur, vooral tijdens buien. Voor het hele land met uitzondering van het noordoosten werd daarom code geel afgegeven.
08/12 18u30  KLM schrapt 144 vluchten vanwege slecht weerVanwege het slechte weer heeft KLM vandaag in totaal 144 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dat maakte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bekend.
08/12 18u15  KLM schrapt 144 vluchten vanwege slechte weerVanwege het slechte weer heeft KLM vandaag in totaal 144 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dat maakte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bekend.
08/12 17u45  Matige opkomst bij protesten 'gele hesjes' in NederlandWerden in Parijs ruim 500 mensen aangehouden en in Brussel 400 man, in ons land zijn de protesten van de 'gele hesjes' vrij rustig verlopen. De opkomst was matig, alleen in Amsterdam werden mensen aangehouden. In Den Haag was wel een flinke politiemacht op de been.
08/12 16u00  Foto winkeldief gaat wereld over vanwege opvallende tattoosEen politiefoto van een Amerikaanse vrouw die vanwege een winkeldiefstal is opgepakt, gaat de wereld over. Reden: niet haar misdaden, maar de opvallende tatoeages in haar gezicht.
08/12 11u15  22-jarige Britse backpacker vermoedelijk vermoord in Nieuw-ZeelandDe Britse Grace Millane (22) is waarschijnlijk vermoord, dat zegt de politie in Nieuw-Zeeland. Ze raakte vorige week vermist tijdens een reis door het land. Een 26-jarige man is aangehouden op verdenking van moord.
08/12 09u15  NS herenigt verloren knuffels en kinderenDe NS probeert komende week via Twitter en Instagram kinderen met hun in de trein achtergelaten knuffels samen te brengen. Foto's van beren en hondjes worden gedeeld in de hoop dat ze herkend worden door hun eigenaren.
08/12 08u45  'Joodse schrijfster Etty Hillesum hielp kinderen ontsnappen uit Kamp Westerbork'De joodse juriste en schrijfster Etty Hillesum heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog geholpen enkele kinderen te laten ontsnappen uit Kamp Westerbork. Dat blijkt uit onderzoek van literatuurwetenschapper Betinne Siertsema.
08/12 08u00  Man dood na geweldsincident in café Nuenen, verdachte aangehoudenIn een café in Nuenen is gisteravond een 60-jarige man door geweld om het leven gekomen.
08/12 07u45  Man overleden bij geweldsincident in café Nuenen, verdachte aangehoudenIn een café in Nuenen is gisteravond een 60-jarige man om het leven gekomen. Een 34-jarige man uit de Brabantse gemeente is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood.
07/12 23u30  Het bleef rustig: enorme politiemacht weet Project X-feest Katwijk te voorkomenEen enorm politieleger, controles bij alle invalswegen en een noodverordening. Het lijkt genoeg om ervoor te zorgen dat er geen massaal Project X-feest in het Brabantse Katwijk kon worden gehouden.
07/12 21u45  Veel politie op de been voor aangekondigd Project X-feest in KatwijkEen enorm politieleger, controles bij elke invalsweg en een noodverordening. Het lijkt genoeg om ervoor te zorgen dat er geen massaal Project X-feest in het Brabantse Katwijk kan worden gehouden.
07/12 20u45  Zeven mariniers opgepakt na geweld in centrum RotterdamZeven mariniers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in het centrum van Rotterdam omdat ze betrokken waren bij een geweldsincident. Alle zeven zitten nog vast.
07/12 19u30  Chinese maanlander naar 'donkere kant' van maan: aardappels en bloemzaden meeIn 1969 stond Armstrong al als eerste op de maan. Maar vanavond is er weer een primeur. China schiet een maanlander de lucht in die naar de 'achterkant' van de maan gaat, de kant die je vanaf de aarde niet kunt zien. Er zit opmerkelijke bagage in het ruim: aardappels en bloemzaden.
07/12 18u45  Eerste verdachten grote anti-maffia-actie weer vrijTwee van de vijf verdachten die woensdag in Nederland tijdens een grootschalige Europese operatie zijn aangehouden, zijn weer op vrije voeten. De man en vrouw blijven volgens het Openbaar Ministerie wel verdacht van het overtreden van de Opiumwet.
07/12 17u15  Chinese satelliet naar 'donkere kant' van maan: aardappels en bloemzaden meeIn 1969 stond Armstrong al als eerste op de maan. Maar vanavond is er weer een primeur. China schiet een satelliet de lucht in die naar de donkere kant van de maan gaat. Er zit opmerkelijke bagage in het ruim: aardappels en bloemzaden.
07/12 16u45  België en Nederland waarschuwen voor reizen naar FrankrijkHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangescherpt door de verwachte demonstratie van de gele hesjes dit weekend. Nederlanders worden opgeroepen alert te zijn en protesten te vermijden. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt zelfs aan de reis naar Parijs helemaal uit te stellen.
07/12 16u30  Bedrijven blijven woedend over prijs uitstoot CO2: 'Burger wordt hoe dan ook genaaid'Het kabinet is bereid de plannen voor invoering van een minimumprijs voor CO2-uitstoot stevig af te zwakken. Dat blijkt uit documenten die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgedeeld onder de deelnemers aan de klimaattafel over elektriciteit, en die in handen zijn van RTL Nieuws.
07/12 16u30  Jean zat in Oegandese cel na meenemen nijlpaardtand: 'Van geen kwaad bewust'De Amsterdamse Jean Geeris (69) belandde vorig jaar in een Oegandese cel nadat ze een gevonden nijlpaardtand als souvenir had meegenomen in haar handtas. "We zaten dagenlang vast en zijn 5000 euro armer. Het was vreselijk, terwijl ik me van geen kwaad bewust was."
07/12 16u15  Nederlands bedrijf bouwt Tesla's om tot Zwitserse politiewagensDe politie in het Zwitserse Basel heeft sinds deze week drie Tesla's Model X in het wagenpark. Die moesten nog wel een kleine metamorfose ondergaan. De wagens zijn in Nederland voorzien van zwaailichten, een radiosysteem en de kleuren geel en blauw. "We krijgen nu wereldwijd aanvragen."
07/12 15u45  Impact gele hesjes: 'Ik stond met mijn kinderen in het traangas'De 'gele hesjes' hebben een grote impact op het leven van de Fransen, zoals die van de Nederlandse Florentine die met haar gezin in Parijs woont. "Er werd met traangas gespoten, terwijl ik met mijn kinderen door de stad fietste. Auto's stonden in brand."
07/12 15u45  'Kind voor straf 8 km laten lopen is nog oké, maar dat filmen is ronduit schadelijk'Als mijn kind uit de bus wordt gezet omdat ze andere kinderen pest, dan loopt ze maar naar school, dacht de Amerikaan Matt Cox. Zijn 10-jarige dochter moest bij een temperatuur van 2 graden Celsius 8 kilometer lopen, en Matt filmde dat en zette het op Facebook. De video ging viral. Maar heeft zo'n straf wel zin? En zo nee, wat kun je als ouder dan wel doen?
07/12 15u15  Kind voor straf 8 km laten lopen is nog oké, 'maar dat filmen is ronduit schadelijk'Als mijn kind uit de bus wordt gezet omdat ze andere kinderen pest, dan loopt ze maar naar school, dacht de Amerikaan Matt Cox. Zijn 10-jarige dochter moest bij een temperatuur van 2 graden Celsius 8 kilometer lopen, en Matt filmde dat en zette het op Facebook. De video ging viral. Maar heeft zo'n straf wel zin? En zo nee, wat kun je als ouder dan wel doen?
07/12 15u15  Nederlander die terroristische aanslag wilde plegen, krijgt 36 maanden celDe extreemrechtse Vincent T. (46) heeft vrijdag 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. T. is de oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, die als doel zou hebben actief moslims te bestrijden.
07/12 14u00  RKC en Willem II rekenen zich rijk na bod 75 miljoen op Ajacied De JongAjacied Frenkie de Jong wordt mogelijk voor 75 miljoen euro verkocht aan de Franse club Paris Saint Germain, en dat nieuws zorgt voor blijdschap bij RKC en Willem II. Beide clubs krijgen als de deal doorgaat een deel van de transfersom en strijken dan miljoenen op. Vooral RKC heeft mazzel, want daar speelde De Jong geen minuut.
07/12 13u45  Anticonceptiepil is terug: apothekers komende weken weer bevoorraadDe problemen met de levering van de anticonceptiepil zijn voorbij. Er was al sinds begin september een tekort, maar apotheken en farmaceuten in ons land worden de komende weken weer bevoorraad. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.
07/12 12u00  Afghaanse Mini-Messi leeft in nachtmerrie, taliban willen hem dodenDe droom van de 7-jarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan kwam uit toen hij twee jaar geleden zijn grote idool eindelijk ontmoette: Lionel Messi. Maar nu is zijn leven veranderd in een nachtmerrie. Hij is met zijn familie op de vlucht, omdat de taliban vanwege zijn beroemdheid op zoek naar hem is.
07/12 11u45  Afghaanse Mini-Messi vlucht voor taliban: 'Ze willen m'n zoon'De droom van de 7-jarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan kwam uit toen hij twee jaar geleden zijn grote idool eindelijk ontmoette: Lionel Messi. Maar nu is zijn leven veranderd in een nachtmerrie. Hij is met zijn familie op de vlucht, omdat de taliban vanwege zijn beroemdheid op zoek naar hem is.
07/12 11u45  'DNB vindt toetsing ING-top na witwasaffaire niet nodig'De schikking van 775 miljoen euro vanwege het overtreden van regels tegen witwassen is geen reden voor toezichthouder DNB om opnieuw te kijken of de top van ING wel geschikt is om de bank te leiden. Dat concludeert DNB na een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van ING zelf.
07/12 10u00  'DNB vindt toetsing ING-top na witwasaffarie niet nodig'De schikking van 775 miljoen euro vanwege het overtreden van regels tegen witwassen is geen reden voor toezichthouder DNB om opnieuw te kijken of de top van ING wel geschikt is om de bank te leiden. Dat concludeert DNB na een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van ING zelf.
07/12 09u45  Video van vader die pestende dochter (10) voor straf naar school laat lopen, gaat viral"Je bent de beste vader ooit" tot "ze zouden je kinderen bij je weg moeten halen". De vele reacties op een Facebookvideo van de Amerikaan Matt Cox lopen sterk uiteen. Cox filmde een paar dagen geleden hoe hij zijn dochter naar school liet lopen omdat ze een ander kind had gepest.
07/12 09u15  Wim was vrijwilliger na stintongeluk Oss: 'De wereld stond op zijn kop'Wim Vermeulen zal het stintdrama in Oss waarschijnlijk nooit vergeten. Hij probeerde als vrijwilliger van Slachtofferhulp vooral te luisteren naar de mensen die het ongeluk voor hun ogen zagen gebeuren. Nederland kent miljoenen vrijwilligers, die net als Wim iets goeds doen voor de samenleving. Vandaag is de Dag van de Vrijwilliger.
07/12 08u15  Met 'vliegende' gnoes wint Pim prestigieuze fotoprijs National GeographicHet ziet er bijna uit als een oud schilderij, vindt fotograaf Pim Volkers. Maar hij stond er toch echt met zijn neus bovenop toen anderhalf miljoen gnoes een rivier in Tanzania overstaken. En belangrijker: hij schoot het perfecte plaatje.
07/12 07u30  Moet Nederland verdacht Huawei ook in de ban doen? 'Niet naïef zijn'Wereldwijd gooien overheden netwerkapparatuur van het Chinese Huawei op straat, omdat ze bang zijn voor spionage. Die angst is terecht, zegt beveiligingsbedrijf Fox-IT. Of Nederlandse telecombedrijven Huawei ook in de ban doen, is nog maar de vraag. KPN en VodafoneZiggo houden zich op de vlakte, T-Mobile heeft geen plan om afscheid te nemen van Huawei.
06/12 19u15  Zainab (2) heeft extreem zeldzaam bloed nodig om te overlevenZe heeft een van de meest zeldzame bloedsoorten op aarde én de 2-jarige Zainab heeft een agressieve vorm van kanker waardoor ze bloedtransfusies nodig heeft. Alleen: er zijn zo weinig mensen die daarvoor geschikt zijn, dat de bloedbank nu een wereldwijde zoektocht is gestart. 
06/12 18u45  Ook werkgeversorganisaties slaan alarm om klimaatakkoordDe deadline van het Klimaatakkoord nadert en de onderhandelingen zijn nog lang niet afgerond. Vandaag komen ook de mee-onderhandelende werkgeversorganisaties met een eigen open brief aan minister Wiebes om hun argumenten nog eens extra voor het voetlicht te brengen.
06/12 18u30  Kamer ziet niets in gekozen formateurEen rechtstreeks gekozen formateur zal kabinetsformaties niet beter laten verlopen. De meeste fractievoorzitters zijn niet enthousiast over dit idee. Ze vrezen dat formaties dan nog ingewikkelder worden.
06/12 18u30  Benzineprijs zakt verder, prijs bij eerste pomp onder 1,40 euroGoed nieuws voor mensen die (veel) autorijden. De prijs van benzine heeft een nieuw dieptepunt bereikt: bij de eerste pomp is een literprijs van 1,40 euro gespot.
06/12 18u30  Utrechtse ijsmaker gekroond tot beste van de wereld: 'Waanzinnig dit'Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won de prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d’Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."
06/12 16u30  Utrechtse ijsmaker gekroond als beste van de wereld: 'Waanzinnig dit'Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d’Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."
06/12 16u00  Vredesbesprekingen Jemen begonnen: 'Er zijn al 57.000 mensen gestorven'Vlak buiten de Zweedse hoofdstad Stockholm is vandaag een begin gemaakt aan wat een vredesoverleg moet zijn tussen de strijdende partijen in Jemen. De Verenigde Naties beschrijven de situatie daar als de meest ernstige humanitaire crisis ter wereld.
06/12 15u45  Minister wil stint in voorjaar weer op de wegDe stint komt in het voorjaar waarschijnlijk weer terug op de weg om kinderen weer van een naar school en kinderopvang te vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) noemt het 'wenselijk' om te komen tot een tijdelijke toelating, meldt ze in een brief aan de Tweede Kamer.
06/12 15u15  Politie haalt vuurwerkshops offline: 2000 Nederlandse kopersOngeveer 2000 Nederlanders die illegaal vuurwerk kochten op Poolse websites, kunnen een bezoekje van de politie verwachten. De politie heeft er samen met het Openbaar Ministerie voor gezorgd dat er vier websites inmiddels uit de lucht zijn gehaald.
06/12 14u45  Onderzoek naar rol Nederlandse ambtenaren bij illegale adoptiesEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Nederlandse ambtenaren waren in het verleden mogelijk betrokken bij illegale adopties uit onder meer Brazilië, aldus het ministerie.
06/12 14u30  Oefendokter moet zorgen voor beter bezoek aan de huisartsAls ouderen eerst even online oefenen met praten over medische klachten, gaat het gesprek bij de huisarts beter. Dat stelt de Universiteit Utrecht die daarom een speciale app heeft ontwikkeld. "Ouderen moeten bewuster een consult ingaan."
06/12 14u30  Onderzoek naar rol overheid bij illegale adopties uit het buitenlandEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Nederlandse ambtenaren waren in het verleden mogelijk betrokken bij illegale adopties uit onder meer Brazilië, aldus het ministerie.
06/12 13u30  Blunderende Blokker-directeur kan aan de slag bij AH to goRob Heesen, die twee jaar geleden een golf aan kritiek over zich heen kreeg na zijn mediaoptreden tijdens een ingrijpende reorganisatie van Blokker, heeft een nieuwe klus. Vanaf begin volgend jaar gaat hij Ahold-dochter AH to go leiden.
06/12 13u30  Oordopjes en voorlichting: sportscholen en bioscopen willen gehoorschade voorkomenBioscopen, fitnesscentra en studentenverenigingen gaan zich inzetten om gehoorbeschadiging bij bezoekers te voorkomen. En dat is hard nodig: 1 op de 7 kinderen van 9 tot 11 jaar heeft al gehoorschade door hard lawaai.
06/12 13u00  Leerling krijgt 15.000 euro van stukadoorsbedrijf door val van trapEen leerling van een stukadoorsbedrijf in Kampen was net drie dagen aan het werk toen hij plotseling van een schilderstrap viel. Een fout van het bedrijf, bleek later. Hij liep een scheur in zijn ruggenwervel op. Pijnlijk, vooral ook omdat hij van zijn baas niet meer terug hoefde te komen. Nu krijgt hij 15.000 euro smartengeld.
06/12 12u30  Verlies voor antirokers: tabaksindustrie kan niet worden vervolgdDe tabaksindustrie kan niet strafrechtelijk worden vervolgd. Advocate Bénédicte Ficq had daarvoor een zogeheten artikel 12-procedure opgestart.
06/12 12u15  Ruim 1800 herten in Oostvaardersplassen mogen worden afgeschotenRuim 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen mogen worden afgeschoten. Dat heeft de rechtbank in Midden-Nederland vandaag bepaald.
06/12 11u30  Leider gele hesjes Maastricht weer opgepaktDe leider van de gele hesjes-beweging in Maastricht is weer opgepakt. Vanochtend stond de politie aan zijn deur, hij wordt verdacht van 'opruiing via sociale media'. De leider kondigde de afgelopen dagen een nieuwe protestactie aan in Limburg.
06/12 10u15  Vakbond KLM-personeel betaalt voor website 'tegengeluid' in discussie SchipholEen opmerkelijk initiatief: een site die mede namens omwonenden pleit vóór uitbreiding van Schiphol. De initiatiefnemers vinden dat er te weinig aandacht is voor de economische voordelen die de luchthaven oplevert.
06/12 09u45  Belgische pastoor geschorst na geheime relatie met manEen pastoor uit het Belgische Kortessem is geschorst, omdat hij een geheime relatie had met een man. De vriend van de pastoor wist niets van zijn werkzaamheden bij de kerk. Toen hij daar na drie jaar achterkwam, tipte hij het bisdom.
06/12 09u00  Nieuwe arbodienst voor vrouwen: 'We zijn gelijk, maar wel anders'Er komt een arbodienst die zich specifiek richt op vrouwen op de werkvloer. De dienst, die HealthyWoman heet, gaat in januari van start bij een thuiszorginstelling met 12.000 medewerkers. "We leven in een door mannen gedomineerde wereld die nog te weinig is aangepast op arbeidsparticipatie door vrouwen", zegt oprichter Joyce van Dijk.
06/12 07u15  Al ruim 70 incidenten en drie gewonden met (illegaal) vuurwerkVernielingen, overlast, branden en zelfs gewonden: met oud en nieuw in aantocht zijn incidenten met vuurwerk aan de orde van de dag. In heel Nederland zijn er sinds 1 november al 74 incidenten geweest. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.
05/12 22u00  Duurdere benzine in Frankrijk pas in 2020 na protesten gele hesjesDe Franse regering heeft de gewraakte verhoging van de belasting op benzine en diesel tot na volgend jaar uitgesteld. Dat meldden Franse media woensdag. Eerder verdedigde premier Edouard Philippe in het parlement een uitstel van een half jaar.
05/12 21u30  Burgemeester neemt maatregelen: 'Geen Project X-feest Katwijk'De gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Dat heeft burgemeester Wim Hillenaar laten weten nadat vandaag het feest werd aangekondigd op sociale media. Duizenden jongeren zeiden geïnteresseerd te zijn.
05/12 21u30  Vakbond KLM-personeel betaalt voor website ‘tegengeluid’ in discussie SchipholEen opmerkelijk initiatief: een site die mede namens omwonenden pleit vóór uitbreiding van Schiphol. De initiatiefnemers vinden dat er te weinig aandacht is voor de economische voordelen die de luchthaven oplevert.
05/12 21u15  Burgemeester neemt maatregelen: 'Geen Project X-feest in Katwijk'De gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Dat heeft burgemeester Wim Hillenaar laten weten nadat vandaag het feest vandaag werd aangekondigd op sociale media. Duizenden jongeren zeiden geïnteresseerd te zijn.
05/12 20u45  Nederlandse trucker steekt auto gele hesjes-activist in brandEen Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft woensdag in België de auto van een actievoerder van de 'gele hesjes' in brand gestoken. Dat gebeurde op een goederenoverslagplaats in Houdeng, vlakbij La Louvière in Henegouwen.
05/12 20u15  Tweede Kamer: kabinet moet noodwet brexit aanpassenBijna de gehele Tweede Kamer wil dat het kabinet de speciale noodwet voor de brexit gaat aanpassen. De wet geeft het kabinet ruime bevoegdheden voor noodmaatregelen om chaos rond brexit te voorkomen. Maar de Kamer is zeer kritisch en vindt dat een minister te veel macht krijgt.
05/12 19u00  Groep herrieslachtoffers Schiphol fors groter onder strengere WHO-normHet aantal mensen dat hinder ondervindt van Schiphol kon weleens veel groter zijn dan uit de officiële cijfers blijkt. Dat kan gevolgen hebben voor het aantal vluchten dat in de toekomst vanaf de luchthaven gevlogen mag worden.
05/12 18u15  Verdrinking Eritrese man in zwembad Amsterdam onderzochtDe politie onderzoekt de dood van de 40-jarige Goitom Zigta. Hij werd 25 november bewusteloos in een zwembad in Amsterdam gevonden en overleed vorige week in het ziekenhuis.
05/12 18u00  Politie onderzoekt verdrinking Eritrese man in zwembad AmsterdamDe politie onderzoekt de dood van de 40-jarige Goitom Zigta. Hij werd 25 november bewusteloos in een zwembad in Amsterdam gevonden en overleed vorige week in het ziekenhuis.
05/12 17u45  AliExpress-pakjes sneller in Nederland door distributiecentrum LuikDe Chinese internetgigant Alibaba steekt 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Na veel lobbywerk werden vandaag eindelijk de papieren getekend voor de bouw. Daarmee hoopt het moederbedrijf van  AliExpress bestellingen binnen 72 uur bij jou in huis te krijgen.
05/12 16u45  Britse student: 'Verenigde Arabische Emiraten wilden me als spion'De 31-jarige Brit Matthew Hedges zat dit jaar meer dan zes maanden vast in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij was daar voor zijn studie, maar werd aangezien voor spion.
05/12 15u30  Hoe geluidsoverlast van je buren je helemaal gek kan makenWe ervaren steeds meer geluidsoverlast, zo blijkt uit onderzoek. En dan vooral door onze buren. De afgelopen drie jaar is het aantal meldingen met tien procent gestegen. Hoe kan het dat we zo gevoelig voor zijn voor geluid? En: zijn er foefjes om je er minder op te focussen?
05/12 15u00  Politie onderzoekt Project X-feest in Brabantse Katwijk, duizenden willen komenIn het Brabantse Katwijk is voor vrijdag een groot Project X-feest aangekondigd. Enkele uren nadat de oproep op Facebook is gezet, hebben al vierduizend mensen aangegeven te komen. Tienduizend mensen zeggen geïnteresseerd te zijn. Het aantal loopt snel op.
05/12 14u45  Net op tijd: drie verplichte lanceerstandaarden goedgekeurdVuurwerkliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen: er zijn toch standaarden goedgekeurd om vuurpijlen mee af te schieten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft drie standaarden aangewezen die gebruikt kunnen worden tijdens oud en nieuw.
05/12 13u15  Eerste baby geboren uit baarmoeder van overleden donor: 'Belangrijke ontwikkeling'Een Braziliaanse vrouw die een getransplanteerde baarmoeder heeft gekregen van een overleden donor, is bevallen van een gezonde baby. En dat is voor het eerst.
05/12 13u00  20 belastingambtenaren onderzocht om gesjoemel met eigen aangifteTwintig medewerkers van de Belastingdienst worden er door de fiscus van verdacht te hebben gesjoemeld met hun eigen belastingaangiftes. Zestien ambtenaren hebben in 2017 en 2018 al strafontslag gekregen.
05/12 12u30  90 mensen opgepakt bij actie tegen Italiaanse maffia, ook in Nederland aanhoudingenDe politie heeft vanochtend in Nederland vijf verdachten aangehouden bij een grote internationale actie tegen de maffiabende 'Ndrangheta. Daarnaast heeft de politie laptops, telefoons, duizenden euro's en 140 kilo xtc in beslag genomen.
05/12 12u15  Spaanse rechter blijft erbij: mannen die vrouw misbruikten géén verkrachtersWoede in Spanje. De mannen die een 18-jarige vrouw urenlang misbruikten en dat filmden, zijn volgens de Spaanse rechters geen verkrachters. Dat hebben ze vandaag nogmaals bevestigd in de rechtbank.
05/12 12u00  Extra uitzending over politie-invallen bij maffiaclan NdranghetaOp tientallen plekken in Nederland zijn vanochtend invallen gedaan bij leden van de Calabrische maffia, de 'Ndrangheta'. Tegelijkertijd werden ook in Italië, Duitsland en België maffialeden opgepakt en spullen in beslag genomen.
05/12 12u00  Spaanse rechter blijft erbij: mannen die vrouw misbruikten, zijn géén verkrachtersWoede in Spanje. De mannen die een 18-jarige vrouw urenlang misbruikten en dat filmden, zijn volgens de Spaanse rechters geen verkrachters. Dat hebben ze vandaag nogmaals bevestigd in de rechtbank.
05/12 11u30  Wat doet de 'Ndrangheta hier in Nederland?Een maffiaclan uit het zuiden van Italië, dat is de 'Ndrangheta. Maar dat ze zich niet aan landsgrenzen houden, blijkt wel uit de tientallen invallen die de politie vandaag in Nederland heeft gedaan. Meerdere mensen zouden zijn gearresteerd. Wat heeft de Italiaanse maffia hier in Nederland te zoeken?
05/12 09u00  Bloedrode borden op Wall Street: beleggers vrezen recessieDe aandelenbeurzen in New York zijn gisteravond diep in het rood gesloten. Beleggers zijn bang dat ze signalen zien van een naderende recessie en een serie tweets van president Donald Trump gooide extra olie op het vuur.
04/12 17u15  Belangrijk autismecentrum was bijna failliet door desastreus verliesHet Nederlandse autismecentrum het Dr Leo Kannerhuis blijkt vorig jaar een verlies van 6 miljoen euro te hebben geleden. Door het megaverlies bungelde de zorginstelling, die inmiddels is gered, op het randje van een bankroet. "Een faillissement zou een drama zijn geweest."
04/12 15u45  Belangrijk autismecentrum was bijna failliet door desastreuze verliezenHet Nederlandse autismecentrum het Dr. Leo Kannerhuis blijkt vorig jaar een megaverlies van 6 miljoen euro te hebben geleden. Door het megaverlies bungelde de zorginstelling, die inmiddels is gered, op het randje van een bankroet. "Een faillissement zou een drama zijn geweest."
04/12 15u30  Doorrijder ongeluk Indy (17) is vrijgelaten: 'Onvoldoende bewijs'De Bosschenaar (37) die werd aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding die het leven eiste van de 17-jarige Indy, is vrijgelaten. Het meisje overleed zondag aan haar verwondingen.
04/12 15u15  Leerlingen praktijkonderwijs blij met diplomaplan: 'Eindelijk serieus genomen'Scholieren in het praktijkonderwijs krijgen voortaan ook een landelijk erkend schooldiploma. De leerlingen van de Rotterdamse praktijkschool CVO Accent zijn daar heel blij mee. "Het motiveert", zeggen ze.
04/12 14u45  Kritiek op uitvoering Sleepwet, privacy burgers in het gedingDe twee geheime diensten voeren de Inlichtingenwet, vooral bekend als de Sleepwet, nog niet goed uit. Daardoor is de privacy voor de burger in het geding, concludeert de toezichthouder in een kritisch rapport. "Dit is zorgelijk."
04/12 14u45  Minister Blok: NAVO moet 'heldere rode lijn' trekken richting RuslandDe NAVO-landen moeten vandaag een 'heldere rode lijn' trekken richting Rusland. Dat zegt minister Blok van Buitenlandse Zaken, voorafgaand aan het NAVO-overleg met zijn collega-ministers. Rusland is het belangrijkste onderwerp op de agenda.
04/12 13u30  Chinezen halen Apple weer in op wearablemarktApple moet op de markt voor wearables opnieuw een Chinese fabrikant voor laten gaan. Xiaomi heeft de Amerikaanse techreus het afgelopen kwartaal weer ingehaald als marktleider voor wearables zoals smartwatches en fitnesstrackers.
04/12 11u45  Advies EU-hof: Britten mogen op eigen houtje brexit afblazenAls het Verenigd Koninkrijk het wil, dan kan het op eigen houtje besluiten dat het tóch niet uit de Europese Unie stapt. Juridisch zou dat mogen, meldt de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie in een advies aan het hof.
04/12 11u30  Premie autoverzekering omhoog, 18-jarige betaalt 1768 euro per jaarEen WA-verzekering voor jonge automobilisten is duurder dan ooit. Voor 18-jarige autobezitters is de premie gemiddeld 147 euro per maand, of 1768 euro per jaar. 
04/12 11u30  Rapper Boef geeft 1000 euro weg aan scholierenBoef heeft zin om voor Kerstman te spelen. De rapper geeft namelijk 1000 euro weg aan scholieren die het hard kunnen gebruiken, maar daar moeten ze wel hun best voor doen...
04/12 10u30  Toch geen schadevergoeding voor zusjes die klassenfoto misten door offerfeestEen moeder uit Den Haag krijgt toch geen schadevergoeding van een Haagse school omdat haar twee dochters niet op de klassenfoto staan. Volgens het Hof is er geen sprake van discriminatie geweest.
03/12 20u30  Scholen houden jaarlijks geld over en dat is niet de bedoelingBasisscholen zijn bang voor geldnood en daarom houden ze elk jaar meer geld over dan begroot. Ze sparen dat geld op voor magere jaren, maar dat mag niet, waarschuwt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media).
03/12 16u15  GaultMillau 2019: dit zijn de beste restaurants en chefs van het landOnno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu, is door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot de beste chefkok van Nederland. Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam mag zichzelf Jonge Topchef van het jaar noemen.
03/12 16u00  Terreurverdachte CS volgende week voor rechterDe 19-jarige terreurverdachte Jawed S., die eind augustus twee mensen zou hebben neergestoken op het Centraal Station in Amsterdam, komt volgende week voor het eerst voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk.
03/12 15u30  Psychiater die in Nepal werd aangehouden om sekstoerisme krijgt 7 jaar celDe 66-jarige Nederlander P. H. van T. uit Makkinga, die vastzit in Nepal op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van minderjarige jongeren, is daar veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.
03/12 15u15  Emile Ratelband wil in hoger beroep: 'Ik zie allerlei gaten in de uitspraak'Er zijn genoeg gaten in de uitspraak van de rechter om in hoger beroep te gaan. Dat zegt Emile Ratelband. De 'positiviteitsgoeroe' is het niet eens met het besluit van de rechter dat hij zijn leeftijd niet mag verlagen.
03/12 15u00  Kritiek op nieuwe arbeidsmarktwet: 'Vijf maanden proeftijd slecht idee'Een 'proeftijd XL' bij vaste contracten, zoals minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) wil, kan op kritiek rekenen van arbeidsmarktdeskundigen. Zo'n lange proefperiode geeft veel onzekerheid en maakt de kloof tussen flex en vast alleen maar groter, vrezen zij.
03/12 14u30  Ziekenhuis schuldig aan dood baby Jasper: hij kreeg geen zuurstof, maar lachgasHet Belgische ziekenhuis van Knokke-Heist, waar baby Jasper overleed nadat hij lachgas kreeg in plaats van zuurstof, moet een boete betalen van 288.000 euro. Ook de algemeen directeur, hoofdarts en anesthesist werden vandaag in de rechtbank schuldig bevonden aan de dood.
03/12 14u30  President Nigeria ontkent: 'Ik ben niet dood en ook niet gekloond'De Nigeriaanse president is met een wonderlijke openbaring gekomen. Hij ontkent dat hij dood is en gekloond is door een lookalike. "Ik ben het echt."
03/12 14u30  Audi-bende krijgt tot 7 jaar cel voor plofkraken in DuitslandVijf mannen die in 2017 plofkraken hebben gepleegd zijn door de rechtbank veroordeeld. De hoofdverdachte, een 29-jarige man uit Utrecht, krijg tot zeven jaar cel voor zijn betrokkenheid bij vier plofkraken.
03/12 14u15  President ontkent: 'Ik ben niet dood en ook niet gekloond'De Nigeriaanse president is met een wonderlijke openbaring gekomen. Hij ontkent dat hij dood is en gekloond is door een lookalike. "Ik ben het echt."
03/12 13u45  Huh? Er staan tóch weer letters op het MuseumpleinDe wereldberoemde rood-witte I Amsterdam-letters zijn nog maar net van het Museumplein verwijderd of er staan alweer nieuwe letters voor het Rijksmuseum. HUH staat er nu in kapitalen en er worden alweer gretig selfies en groepsfoto's bij geschoten.
03/12 12u30  Rechtbank wijst verzoek Ratelband af, 'positiviteitsgoeroe' blijft 69 jaarEmile Ratelband mag zijn geboortedatum niet veranderen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vandaag bepaald. Emile is 69, maar voelt zich 49 en wilde daarom zijn geboortedatum op zijn geboorteakte aanpassen.
03/12 12u00  Moskou klaagt 24 Oekraïense zeelieden aanHet Russische Openbaar Ministerie heeft aanklachten ingediend tegen 24 bemanningsleden van de Oekraïense schepen, die vorige week door de Russische marine werden geënterd. Volgens Moskou waren de schepen illegaal de Russische wateren binnengedrongen.
03/12 12u00  Philip Freriks reageert: 'Het is gebeurd, ik ga me nu bezinnen'"Ik heb excuses gekregen en deze geaccepteerd. Nu ga ik mezelf bezinnen en nadenken of ik verder wil met de column." Dat zegt Philip Freriks na de ophef die is ontstaan nadat hij live op de radio werd ontslagen.
03/12 11u30  Verontwaardiging over achtergelaten hond: 'Zo zielig, ze mag bij mij wonen'Vanuit het hele land bekommeren dierenliefhebbers zich om de Tilburgse hond die gisteren werd achtergelaten aan een paal nadat zijn baasje nog een mislukte weggeefpoging had gedaan. "Ze zit nu in een asiel. Zo zielig, laat haar maar bij mij wonen."
03/12 11u00  Bus van Amsterdam naar Frankfurt brandt uit, 48 inzittenden met de schrik vrijEen bus die met 48 passagiers onderweg was van Amsterdam naar Frankfurt is afgelopen nacht helemaal uitgebrand. Alle inzittenden hebben zich tijdig kunnen redden.
03/12 10u45  Meisje (17) overleden na aanrijding, dronken man aangehoudenEen 17-jarig meisje uit Rosmalen, dat gisteren werd aangereden, is vanochtend aan haar verwondingen overleden. Ze werd midden in de nacht geschept door een auto. De 37-jarige bestuurder reed door en werd later opgepakt.
03/12 10u30  Emile Ratelband hoort vandaag of hij 20 jaar jonger mag zijnPositiviteitsgoeroe Emile Ratelband hoort maandag of hij als 49-jarige door het leven mag gaan, in plaats van de 69 jaar die zijn leven echt telt. Hij wil dat in zijn paspoort komt te staan dat hij in maart 1969 is geboren, wat volgens hem zijn "gevoelsleeftijd" is.
03/12 09u45  Bus van Amsterdam naar Frankfurt brandt volledig uit, 48 passagiers ontsnaptEen bus die met 48 passagiers onderweg was van Amsterdam naar Frankfurt is afgelopen nacht volledig uitgebrand. Alle inzittenden hebben zich tijdig kunnen redden.
03/12 09u15  Letters 'I Amsterdam' weggetakeld, tot in de laatste seconde selfiesHet was een van de populairste toeristische trekpleisters van Amsterdam: de rood-witte letters I Amsterdam. Duizenden toeristen gingen ermee op de foto. Maar de letters zijn niet meer. Even voor 08.00 uur werden ze weggetakeld.
03/12 08u30  Hulphond Sully waakt bij kist overleden oud-president Bush seniorHet was zijn vertrouwde hulp in zijn laatste maanden: hulphond Sully. Oud-president George H. W. Bush (94) had de ziekte van Parkinson en Sully hielp Bush in zijn dagelijks leven met het openen van deuren en het pakken van spullen. En nu is zijn 'mission complete'.
03/12 08u00  Roetveegpiet verovert scholen in de (grote) stedenDe roetveegpiet is steeds vaker te zien op basisscholen. Vooral in de grote steden is de roetveegpiet bezig aan een opmars. In de regio vieren de scholen Sinterklaas nog veel met Zwarte Pieten.
03/12 07u45  Fout Rabobank hersteld: tienduizenden krijgen geld terugDe Rabobank heeft vannacht de storing rondom dubbele afschrijvingen van spaarhypotheken opgelost. Tienduizenden klanten zagen gisteren opeens dat hun hypotheek twee keer was afgeschreven, waardoor sommigen opeens rood zijn kwamen te staan. Dit was het gevolg van een menselijke fout, laat de Rabobank aan RTL Nieuws weten.
03/12 07u30  Fout Rabobank hersteld: tienduizenden gedupeerden krijgen geld terugDe Rabobank heeft vannacht de storing rondom dubbele afschrijvingen van spaarhypotheken opgelost. Tienduizenden klanten zagen gisteren opeens dat hun hypotheek twee keer was afgeschreven, waardoor sommigen opeens rood zijn kwamen te staan. Dit was het gevolg van een menselijke fout, laat de Rabobank aan RTL Nieuws weten.
03/12 07u00  Warme oceaan mogelijke oorzaak van honderden dode walvissen Nieuw-ZeelandEr is een mogelijke oorzaak gevonden voor de massale walvissterfte op Nieuw-Zeeland. Hogere watertemperaturen, veroorzaakt door El Niño, zouden ervoor zorgen dat de dieren één voor één het loodje leggen.
02/12 15u00  Cameron kreeg nieuw gezicht na zelfmoordpoging: 'Ik kan weer glimlachen'"Ik heb een neus, een mond en kan zelfs weer glimlachen", zegt Cameron Underwood (26) tijdens de persconferentie waar hij zijn nieuwe gezicht toont. Artsen zijn 25 uur met hem bezig geweest.
02/12 12u45  Philip Freriks live op de radio ontslagenEen gênant moment op de radio deze ochtend. Columnist Philip Freriks kreeg live in het programma OVT te horen dat zijn net voorgelezen column zijn laatste was.
02/12 12u45  Hoe is het mogelijk: Oranje treft Duitsland in EK-kwalificatieHet Nederlands elftal speelt in de EK-kwalificatie tegen Duitsland. Dat bleek tijdens de loting in Dublin. De kans dat Oranje tegen de Duitsers zou loten, was 10 procent. En dat gebeurde.
02/12 11u30  133 gewonden door rellen in Parijs, ook 23 agenten slachtofferDe Franse politie heeft 412 mensen opgepakt vanwege de rellen in Parijs. Ook raakten daar volgens Franse media minstens 133 mensen gewond, onder wie 23 agenten. Dat zijn er fors meer dan eerder bekend was gemaakt.
02/12 11u15  Sint en Piet moeten paraplu mee: 'Pakjesavond wordt nat en onstuimig'Piet mag zijn paraplu meenemen op Pakjesavond, want het wordt nat en onstuimig. "We zitten in een grijze trend."
02/12 10u15  Systemen Nederlandse bedrijven gegijzeld, tienduizenden euro's geëistNederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door een nieuwe vorm van gijzelsoftware genaamd SamSam. Criminelen eisen na de gijzeling losgeld dat pas begint bij tienduizenden euro’s en kan oplopen tot enkele tonnen. "Ze gaan echt geraffineerd en zorgvuldig te werk", zegt cyberbeveiliger Fox-IT.
02/12 09u30  Klopjacht op woningovervallers Zaltbommel, meerdere keren geschotenDe politie heeft vannacht in Zaltbommel geschoten op woningovervallers. Eén verdachte zou twee schotwonden hebben opgelopen, meldt Omroep Gelderland.
02/12 09u15  200 kilometer per uur, geen richting en linksrijden: jonge automobilist opgepaktEen jonge automobilist heeft afgelopen nacht voor gevaarlijke situaties gezorgd door met ruim 200 kilometer per uur over de A16 te rijden. De man gaf ook geen richting aan en reed structureel op de linkerbaan.
02/12 06u45  'Wapenstilstand' in handelsconflict VS en ChinaDe Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald Trump hebben zaterdagavond tijdens een werkdiner in Buenos Aires afgesproken om voorlopig geen nieuwe invoerheffingen in te voeren. Ze besloten dit nadat ze 2,5 uur met elkaar om de tafel zaten.
02/12 06u30  Acht autobranden in Nieuwegein op één avond: twee arrestatiesDe brandweer in Nieuwegein is druk geweest met autobranden. Zaterdagavond was het maar liefst acht keer raak. Na de achtste brand zijn een jongen van 15 en een jonge vrouw van 19 uit de Utrechtse gemeente opgepakt.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Jaap van Deurzen gaat met pensioen: 'Ik heb mijn jongensdroom waargemaakt'09/12 08u30 - RTL.nl: Van de val van de Berlijnse muur tot de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië, de aanslag op Utoya en vele andere brandhaarden in alle uithoeken van de wereld: Jaap van Deurzen was erbij en deed er verslag van. Zoals alleen hij dat kan – persoonlijk, losjes en betrokken. Nu hij volgende week de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, komt daaraan een eind.
9x Heel Holland Bakt-winnaar Hans: 'Ik kijk vanavond samen met oma'09/12 09u15 - RTL.nl: Bakkers klaar, bakken maar! Vanavond start het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Winnaar van vorig jaar Hans Spitsbaard (23) hielp mee met de voorselectie van de kandidaten. "Er moesten ruim 600 taarten geproefd worden."
9x Drankrijder scheurt met 150 km/u over de snelweg met baby achterin09/12 11u00 - RTL.nl: De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
9x Drankrijder scheurt over de snelweg met baby achterin09/12 11u15 - RTL.nl: De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
9x Vrachtwagenchauffeur schiet op 'gele hesjes' die weg blokkeerden09/12 15u30 - RTL.nl: Een 60-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht opgepakt, omdat hij bij de Franse stad Béziers met losse flodders had geschoten op betogers in gele hesjes. De chauffeur was vast komen te staan omdat de actievoerders de weg blokkeerden.
8x Hond wacht wekenlang op baasje bij door bosbranden verwoeste woning09/12 13u45 - RTL.nl: Een hond die de bosbranden in Californië overleefde, heeft bijna een maandlang op zijn baasje gewacht. Op 8 november sloeg zijn baasje op de vlucht en al die tijd wachtte hond Madison voor de resten van de afgebrande woning.
7x Een dode en drie mensen kritiek door overdosis drugs op festival09/12 08u15 - RTL.nl: Een 19-jarige bezoeker van een muziekfestival in Sydney is overleden en drie anderen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers hebben waarschijnlijk een overdosis drugs gebruikt.
7x Vier maanden na instorting brug Genua is laatste truck verwijderd09/12 12u00 - RTL.nl: Bijna vier maanden na de gedeeltelijke instorting van het Polcevera-viaduct in Genua is de laatste vrachtauto die nog op de restanten stond, verwijderd.
5x Nonnen drukken half miljoen dollar achterover om te gokken09/12 09u45 - RTL.nl: Twee nonnen van een katholieke school in Californië hebben ruim 500.000 dollar verduisterd. Een deel van het geld hebben ze vermoedelijk uitgegeven aan gokken in casino's en aan vakanties.
5x 4 op de 10 mensen heeft geen cent over voor het klimaat09/12 10u15 - RTL.nl: Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft daarentegen aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben.

Statistieken

Artikels:
34489
Gelezen:
29845
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven