woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
21/08 23u45  Duizenden reizigers balen na storing treinverkeer: 'Ja, het is chaos' In en rond Amsterdam zijn vanavond duizenden treinreizigers gestrand. Op het spoor was een grote technische storing. Bijna de hele avond reed er geen enkele trein, nu gebeurt dat mondjesmaat.
21/08 22u15  Bloemencorso's in de knel door schreeuwend tekort aan dahlia's In Vollenhove komen ze 500.000 dahlia's tekort voor het jaarlijkse bloemencorso. Door de aanhoudende droogte zijn veel bloemen verdord of niet eens omhoog gekomen. Dus hebben verenigingen allerlei creatieve oplossingen bedacht om hun praalwagens toch te kunnen versieren.
21/08 21u15  Duizenden gestrande reizigers na grote storing Amsterdam, treinverkeer ligt plat Op beelden zijn veel gestrande reizigers te zien. Door een grote storing in de besturingssystemen van het treinverkeer rijden er geen treinen rondom Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving.
21/08 19u15  Turkije goedkoop door lage lira? Niet voor toeristen Het gaat slecht met de Turkse economie, de waarde van de lira daalt al weken. Vakantiegangers zijn daardoor goedkoper uit in Turkije. Maar je moet wel opletten.
21/08 18u45  Dit betaal je op vakantie in Turkije Het gaat slecht met de Turkse economie, de waarde van de lira daalt al weken. Vakantiegangers zijn daardoor goedkoper uit in Turkije. Maar je moet wel opletten.
21/08 18u45  Parijse opvang geeft goudvissen het ultieme levensgeluk Wie in Parijs van zijn goudvis af wil kan dat tegenwoordig in een opvang Aquarium terecht. Want een goudvis in een kom, dat vinden een aantal Fransen dierenmishandeling.
21/08 17u15  Een dag na zijn extreme tocht: hoe is het nu met 'zwemheld' Maarten van der Weijden? Gisteren strandde hij op 163 kilometer en werd door duizenden mensen gehuldigd in Leeuwarden. 'Zwemheld' Maarten van der Weijden is nog steeds aan het bijkomen. Hij nam uitgebreid de tijd om ons bij te praten.
21/08 12u45  Sprintlegende Usain Bolt traint bij Australische club om profvoetballer te worden Usain Bolt wil na zijn legendarische sprintcarrière opnieuw prof worden, maar dan als voetballer. Een Australische club geeft hem nu de kans zijn nieuwe sportdroom te verwezenlijken.
21/08 10u45  Vrouw redt hond uit greep alligator en komt zelf om Een vrouw in de Amerikaanse staat South Carolina is omgekomen bij het uitlaten van haar hond. Ze werd gegrepen door een alligator.
21/08 08u15  Hoosbui verrast wandelaars in Italiaanse kloof: 'Ze zijn door het water gekatapulteerd' In het zuiden van Italië zijn zeker elf wandelaars omgekomen. Ze werden in een kloof verrast door noodweer en werden meegesleurd door plotseling stijgend water.
20/08 23u30  Emotionele Maarten van der Weijden gehuldigd: 'Ik had het zo zwaar' Niet zwemmend, maar in een boot heeft Maarten van der Weijden vanavond alsnog Leeuwarden bereikt. De oud-zwemmer is daar gehuldigd na een ongekende prestatie: hij legde ruim 163 kilometer af van zijn elfstedenzwemtocht. Door oververmoeidheid moest Maarten opgeven, maar toch is hij voor iedereen een held.
20/08 22u00  Jonge Griekse startups creëren banen na crisis: 'We moeten iets doen' In Athene timmeren jonge startups succesvol aan de weg. Midden in de crisis begon Daphne voor zichzelf, omdat er geen banen waren. Nu, 4 jaar later, creëert ze banen met haar bedrijf. ''Door de crisis hebben we nieuwe producten ontwikkeld.''
20/08 19u00  Wespen gedood, maar mega-nest mag blijven: 'Dit is een top-exemplaar' Het was een bizarre vondst vorige week. In het Brabantse Lieshout ontdekte een vrouw een enorm wespennest met 12.000 wespen op haar zolder. Vandaag werd het nest ontmanteld, maar het bouwwerk van ruim een meter kan als aandenken blijven. ''Dit is gewoon een stuk natuur in huis.''
20/08 17u30  Zo hield het op: zieke Maarten van der Weijden staakt zijn extreme zwemtocht Dik twee dagen hield hij het vol, maar op dag drie heeft Maarten van der Weijden zijn elfstedenzwemtocht niet af kunnen maken. Hij strandde op 163 kilometer.
20/08 17u30  289 miljard euro schuld: kan Griekenland ons terugbetalen? Na acht jaar staat Griekenland weer op eigen benen: het Europese hulpprogramma loopt af. De Grieken bouwden bij Europese landen en het IMF een schuld op van 289 miljard, plus rente. Verslaggever economie Bart Reijnen vertelt je hoe het nu gaat in Griekenland en of ze dat megabedrag ooit terug kunnen betalen.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 10u30  10.000 kilo post na acht jaar eindelijk afgeleverdHet Palestijnse postkantoor op de Westelijke Jordaanoever heeft het opeens heel erg druk. De internationale post van de afgelopen acht jaar is in één keer binnengekomen.
19/08 21u15  'Festivals vervuilen': GGD waarschuwt voor fijnstofNederland is een festivalland, er komen er steeds meer bij. Maar ze zijn ook behoorlijk vervuilend vanwege de gebruikte dieselaggregaten, waarschuwen de GGD's. Zij willen dat festivals bijvoorbeeld groene stroom gebruiken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
19/08 18u45  Demonstranten gemarteld in Nicaragua: 'Ik spuugde bloed'Demonstranten in Nicaragua worden opgepakt, weken vastgehouden en gemarteld. Ze protesteren tegen president Ortega, die met harde hand laat ingrijpen. Er zijn al zeker 300 doden. Mensenrechtenorganisaties zijn bezorgd en de families van verdwenen betogers wanhopig: 'Ik rust niet voor ik Lester zie.'
19/08 17u15  'Liggen, kop dicht': beelden arrestatie Dave Roelvink en zijn reactie achteraf'Het viel allemaal wel mee', zegt Dave Roelvink op Instagram over zijn arrestatie vannacht. De dj reed dronken 180 waar hij 100 mocht en werd na een achtervolging opgepakt.
19/08 14u15  Eerste beelden: weer zware aardbeving LombokWeer is het Indonesische eiland Lombok getroffen door een aardbeving. Het is de zoveelste in een lange reeks, deze was 6,3 op de schaal van Richter.
18/08 23u00  WK klifduiken: duikers wagen sprong van 27 meterVanuit de hele wereld kwamen duikers naar De Krim om een megasprong te maken. Ze doken vanaf een plank op 27 meter hoogte de zee in. En dat leverde spectaculaire beelden op.
18/08 22u00  Voor de gewone Griek is de crisis nog niet voorbijGriekenland kan het zonder steun van Europa. Maar voor veel inwoners is het einde nog niet in zicht. Zoals de familie Petrakis. Hun vader beroofde zich in 2011 van het leven vanwege de schulden. En ze hebben het financieel nog steeds zwaar.
18/08 20u30  Felle kritiek op deze pijpleiding van Rusland naar Europa (maar hij komt er wel gewoon)Duizenden hectare bos moeten wijken deze pijpleiding, die zorgt voor een verdubbeling van de gastoevoer naar Europa. Natuurbeschermers zijn boos. Maar óók economen zijn kritisch: want de pijpleiding is volgens hen duur en overbodig.
18/08 19u30  Maarten van der Weijden gebruikt zijn benen niet bij marathontochtJe moet het maar kunnen: 200 kilometer zwemmen in drie dagen. En dan gebruikt Maarten van der Weijden nog niet eens zijn benen, alleen zijn armen. 'Hij heeft vooral kracht in zijn armen. Zijn benen gebruik hij om stabiel in het water te blijven liggen.'
18/08 17u30  Belgische juffen als oplossing voor lerarentekortMaandag beginnen de scholen in het zuiden weer. Veel scholen hadden moeite om genoeg juffen en meesters te vinden. Deze school in Zeeuws-Vlaanderen haalde zelfs twee juffen uit België. En voor hen is het wel even wennen.
17/08 20u30  Na Grenfelldrama, nu duizenden kleine tragediesDuizenden appartementencomplexen in Groot-Brittannië blijken dezelfde, licht ontvlambare gevelbekleding te hebben, als de beruchte Grenfell-tower in Londen. In juni vorig jaar brak daar een enorme brand uit, waarbij 70 mensen om het leven kwamen.
17/08 20u00  Europese markt is laatste hoop voor Turkse bedrijven in crisisHet instorten van de Turkse Lira heeft grote gevolgen voor kleine Turkse bedrijven. Het inkopen van materialen uit het buitenland wordt steeds duurder en de opbrengsten in het land worden steeds kleiner.
17/08 18u00  Georgiër verbreekt record onder water Rubiks kubussen oplossenIn Georgië heeft Vako Marchilashvili een poging gedaan om een bijzonder record te verbreken. In een glazen bak gevuld met water wist de Georgiër in één adem zes Rubiks kubussen op te lossen. Hij verbreekt daarmee het record van Anthony Brooks, hij wist vijf kubussen op te lossen in één adem.
17/08 14u30  Emotionele herdenking van aanslagen Barcelona en CambrilsHet is vandaag precies een jaar geleden dat een wit bestelbusje inreed op voetgangers op de Ramblas, een drukke promenade in Barcelona. Acht uur later volgt een tweede aanslag met een auto in de badplaats Cambrils. Er worden 26 mensen gedood en 140 mensen raakten gewond.
17/08 13u30  Spektakel in Leeuwarden: metershoge reuzen wandelen door de stratenHonderdduizenden mensen zijn naar de Friese hoofdstad gekomen om metershoge reuzen te bewonderen. Het zijn de enorme poppen van de wereldberoemde Franse theatergroep Royal de Luxe. Het is de eerste keer dat ze in Nederland zijn.
17/08 13u00  Zo makkelijk kan het zijn: inbreker slaat binnen paar seconden toeWim uit Ommen schrok zich rot toen hij op de beelden van zijn beveiligingscamera een inbreker zag. Door het raam simpel open te maken, stond de man binnen een paar seconden in zijn huis. Het filmpje ging viral en werd al door 1,5 miljoen mensen bekeken.
17/08 10u30  Zwaargewonden bij busongeluk in Noord-DuitslandIn het noorden van Duitsland is een bus van de onderneming Flixbus van de weg geraakt. Daarbij vielen zeker zestien gewonden.
17/08 09u30  Gigantische bloemenzee siert Brusselse Grote MarktHet is een bijzonder gezicht in het centrum van Brussel. Op de Grote Markt is een gigantisch, kleurrijke bloementapijt te zien. Zo'n honderd vrijwilligers werken daar met veel enthousiasme aan de bloemenzee. ''Ik denk dat we hier zo'n 500.000 bloemen neerleggen.''
17/08 07u30  Grote brand verwoest restaurant in Egmond aan ZeeBij een grote brand in een restaurant in Egmond aan Zee zijn twee mensen gewond geraakt. Om te voorkomen dat andere panden in brand vlogen moest het gebouw worden gesloopt.
16/08 23u00  Kinderen verleren zwemmen snel: 'En dan kunnen dus ongelukken gebeuren'Iedere maand terug naar het zwembad voor een zwemles, terwijl je je diploma al lang gehaald hebt. Steeds meer zwembaden bieden terugkomlessen aan, omdat kinderen zwemtechniek snel verleren: 'En dan kunnen dus ongelukken gebeuren.'
16/08 21u30  Kimberly is superfan: 'Dit is mijn Madonnakamer'Elke tour gaat ze naar twaalf concerten, ze besteedt complete salarissen aan merchandise, heeft een site, een speciaal ingerichte kamer en haar man heeft daar geen mening over. Kimberly van Pinxteren is fan van Madonna.
16/08 20u00  Droogte ramp voor Naardermeer: pompen aangezetZesduizend liter water per seconde. Zoveel kan er door de drie pompen die vandaag zijn aangezet in de oude sluis van Muiden. Ze zijn nodig om verderop de droogte te bestrijden: 'Het herstel van het ecosysteem zou anders jaren duren.'
16/08 19u30  Madonna: een hardwerkende perfectionist die wel van een schandaaltje houdtDe meest succesvolle vrouwelijke soloartiest aller tijden is jarig. Madonna, is vandaag 60.
16/08 16u30  Aretha Franklin: koningin van de soulIn haar woonplaats Detroit is soullegende Aretha Franklin overleden. In de jaren 60 werd ze wereldberoemd met nummers als Respect en Think. Ook streed ze voor de rechten van zwarte Amerikanen.
16/08 14u30  Tientallen doden door ernstige overstromingen in zuiden van IndiaHet dodental door ernstige overstromingen in de Indiase staat Kerala is opgelopen tot ruim 70 doden. Ook hebben 85.000 mensen noodgedwongen hun huizen verlaten.
16/08 12u30  Tientallen Amerikanen ziek na overdosis: 'Ze vielen bij bosjes neer'In een Amerikaans park in New Haven, Connecticut zijn tientallen mensen ziek geworden na een overdosis. Het zou gaan om de zogenoemde drug K2. Dat zijn kruiden of zelfs snoeiafval met chemicaliën.
16/08 10u30  Bijzonder verschijnsel: lucht kleurt oranje in Canada door honderden bosbrandenHet is een opmerkelijk gezicht. In de Canadese provincie Brits-Columbia is een oranje waas te zien door ruim 500 bosbranden. Zo'n 3000 mensen zijn geëvacueerd.
16/08 10u30  Boswachters Yosemite eindelijk weer aan het werk na bosbrand: 'Het is weer geweldig'Het is een grote trekpleister van Californië, het Yosemite National Park. Door felle bosbranden in de regio moest het park alleen 20 dagen dicht blijven.
16/08 09u00  Boswachters Yosemite Park eindelijk weer aan het werk na bosbrand: 'Het is weer geweldig'Het is een grote trekpleister van Californië, het Yosemite National Park. Door felle bosbranden in de regio moest het park alleen 20 dagen dicht blijven.
16/08 08u30  Boswachters Yosemite Park eindelijk weer na werk na bosbrand: 'Het is weer geweldig'Het is een grote trekpleister van Californië, het Yosemite National Park. Door felle bosbranden in de regio moest het park alleen 20 dagen dicht blijven.
15/08 22u00  Ongeloof, woede en verdriet in Genua na ramp met brug'Laten we bidden voor de jongeren die er niet meer zijn.' Een dag na de ramp in Genua staan inwoners verslagen te kijken bij de ingestorte brug.
15/08 20u30  De komende jaren worden extra heet, voorspellen klimatologenDeze zomer is heet, maar het wordt de komende vijf jaar waarschijnlijk nog gekker. De temperatuur stijgt dan extra hard, blijkt uit onderzoek van twee klimatologen, waarvan één van het KNMI.
15/08 18u00  Vakantiestress door storing Schiphol: 'Bij ons in Chicago gebeurt dit niet'Even lag het vliegverkeer op Schiphol stil door een storing. Lang genoeg om veel vakantieplannen in het water te laten vallen. Gelukkig is er één Amerikaan die het allemaal wel kan relativeren: 'Ik denk dat het gaat lukken, ik ben een positief mens.'
15/08 16u30  Massale vissterfte in Florida: 'Het is hier een begraafplaats'Inwoners van de Amerikaanse staat Florida eisen antwoorden nu vissen massaal sterven en zelfs dolfijnen en zeekoeien dood aanspoelen. Patty Cumming komt door de stank amper nog op het strand. Ze denkt dat er meer aan de hand is dan een jaarlijkse algenplaag.
15/08 14u30  800 euro voor 10 m2? Studenten komen moeilijk aan een kamerEen studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.
15/08 13u30  800 euro voor 10 m2? Studenten komen moelijk aan een kamerEen studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.
15/08 10u30  Reddingswerkers Genua zoeken onder moeilijke omstandigheden naar overleversReddingswerkers in het Italiaanse Genua zoeken onder zware omstandigheden naar overlevers en lichamen. Dinsdag stortte een brug in elkaar, waardoor tientallen mensen om het leven kwamen. Op beelden is te zien hoe de hulpdiensten onder het puin zoekt en een lichaam uit een hangende auto moet takelen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Duizenden reizigers balen na storing treinverkeer: 'Ja, het is chaos'21/08 23u45 - RTL.nl: In en rond Amsterdam zijn vanavond duizenden treinreizigers gestrand. Op het spoor was een grote technische storing. Bijna de hele avond reed er geen enkele trein, nu gebeurt dat mondjesmaat.
1x Zo hield het op: zieke Maarten van der Weijden staakt zijn extreme zwemtocht20/08 17u30 - RTL.nl: Dik twee dagen hield hij het vol, maar op dag drie heeft Maarten van der Weijden zijn elfstedenzwemtocht niet af kunnen maken. Hij strandde op 163 kilometer.
1x Emotionele Maarten van der Weijden gehuldigd: 'Ik had het zo zwaar'20/08 23u30 - RTL.nl: Niet zwemmend, maar in een boot heeft Maarten van der Weijden vanavond alsnog Leeuwarden bereikt. De oud-zwemmer is daar gehuldigd na een ongekende prestatie: hij legde ruim 163 kilometer af van zijn elfstedenzwemtocht. Door oververmoeidheid moest Maarten opgeven, maar toch is hij voor iedereen een held.
1x Vrouw redt hond uit greep alligator en komt zelf om21/08 10u45 - RTL.nl: Een vrouw in de Amerikaanse staat South Carolina is omgekomen bij het uitlaten van haar hond. Ze werd gegrepen door een alligator.
1x Sprintlegende Usain Bolt traint bij Australische club om profvoetballer te worden21/08 12u45 - RTL.nl: Usain Bolt wil na zijn legendarische sprintcarrière opnieuw prof worden, maar dan als voetballer. Een Australische club geeft hem nu de kans zijn nieuwe sportdroom te verwezenlijken.
1x Parijse opvang geeft goudvissen het ultieme levensgeluk21/08 18u45 - RTL.nl: Wie in Parijs van zijn goudvis af wil kan dat tegenwoordig in een opvang Aquarium terecht. Want een goudvis in een kom, dat vinden een aantal Fransen dierenmishandeling.
1x Dit betaal je op vakantie in Turkije21/08 18u45 - RTL.nl: Het gaat slecht met de Turkse economie, de waarde van de lira daalt al weken. Vakantiegangers zijn daardoor goedkoper uit in Turkije. Maar je moet wel opletten.
1x Bloemencorso's in de knel door schreeuwend tekort aan dahlia's21/08 22u15 - RTL.nl: In Vollenhove komen ze 500.000 dahlia's tekort voor het jaarlijkse bloemencorso. Door de aanhoudende droogte zijn veel bloemen verdord of niet eens omhoog gekomen. Dus hebben verenigingen allerlei creatieve oplossingen bedacht om hun praalwagens toch te kunnen versieren.
0x Reddingswerkers Genua zoeken onder moeilijke omstandigheden naar overlevers15/08 10u30 - RTL.nl: Reddingswerkers in het Italiaanse Genua zoeken onder zware omstandigheden naar overlevers en lichamen. Dinsdag stortte een brug in elkaar, waardoor tientallen mensen om het leven kwamen. Op beelden is te zien hoe de hulpdiensten onder het puin zoekt en een lichaam uit een hangende auto moet takelen.
0x 800 euro voor 10 m2? Studenten komen moelijk aan een kamer15/08 13u30 - RTL.nl: Een studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven