woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
20/02 12u30  „Lelystad Airport niet open zonder natuurplan” Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol kan gaan overnemen, moet vastliggen hoe het ministerie van Infrastructuur de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gaat waarborgen. Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen.
20/02 12u15  EMA moet Londense huur doorbetalen Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) mag de huurovereenkomst voor het kantoor in Londen niet stoppen vanwege de brexit. Dat heeft een rechter besloten.
20/02 12u15  Konvooi brengt burgers Baghouz in veiligheid Met tientallen vrachtwagens van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zijn woensdag burgers geëvacueerd uit het Oost-Syrische stadje al-Baghouz. Dat is de laatste enclave van Islamitische Staat in het district Deir al-Zor, vlakbij de grens met Irak.
20/02 12u15  Door dassen verzwakte dijk Dieden aangepakt Een door dassen verzwakte dijk bij het Noord-Brabantse dorpje Dieden wordt hersteld. De dassenburcht wordt verwijderd en voor de dieren zelf wordt een „veilige opvang” geregeld, aldus waterschap Aa en Maas woensdag.
20/02 12u15  Siriz bereidt zich voor op reorganisatie „Achterban, uw steun is harder nodig dan ooit.” Dat is de strekking van de contributiebrief die bestuursvoorzitter Marjan Haak deze week aan alle VBOK-leden stuurde. Waarom?
20/02 12u00  Kamer: snel eigen onderzoek geldstroom moskee Steeds meer partijen in de Tweede Kamer willen vaart maken met een eigen onderzoek naar dubieuze geldstromen richting moskeeën. Ze hopen er achter te komen welke landen en organisaties de gebedshuizen ondersteunen, en op die manier mogelijk ongewenste invloed uitoefenen.
20/02 12u00  Kinderbijslag tweeling: de één wel, ander niet Ze hebben een tweeling, maar voor Jurian ontvangt familie Dekker uit Harderwijk wel kinderbijslag, voor Jarno niet. Vader Herman Dekker is verbolgen over dit „onrecht.”
20/02 12u00  Inbrekende broers (61 en 54 jaar) opgepakt In een onderzoek naar tientallen woninginbraken in Oost-Brabant en in Oost-Nederland heeft de recherche twee broers van 61 en 54 jaar opgepakt. Volgens de politie hebben gedupeerden inmiddels blij gereageerd.
20/02 12u00  Smith: KLM-steun Elbers indrukwekkend De steun voor KLM-baas Pieter Elbers binnen de eigen gelederen is indrukwekkend. Volgens topman Ben Smith van moederbedrijf Air France-KLM wordt niet iedere bestuurder in de luchtvaartindustrie zo bewierookt. Dat zei hij daags na de beslissing over een nieuwe termijn voor de Nederlander.
20/02 12u00  Aanval Russische hackers op denktanks Europa Russische staatshackers hebben verscheidene denktanks in Europa aangevallen. Dat zegt Microsoft. Het gaat om de Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen en om Europese vestigingen van het Aspen Instituut en het Duitse Marshallfonds van de Verenigde Staten.
20/02 12u00  Medische apparatuur IJsselmeerziekenhuizen onder de hamer De inboedel van de IJsselmeerziekenhuizen gaat onder de hamer. Veilinghuis Troostwijk in Amersfoort is gestart met de verkoop van meubilair en apparatuur.
20/02 12u00  Kleine winsten op afwachtende beurzen De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en hielden de blik gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 11u45  Kindermishandeling houdt niet op, totdat je iets doet In actie komen na het opvangen van signalen van geweld tegen kinderen blijft een lastige hobbel voor mensen. Niets doen is echter geen optie.
20/02 11u45  Column: Tot wanneer leeft een mens? Kort geleden liet D66-Kamerlid Pia Dijkstra zich in een interview kritisch uit over het gebrek aan snelheid waarmee minister De Jonge bezig is met het onderwerp ”voltooid leven”. Hij zou snel met een plan moeten komen. In het regeerakkoord staat namelijk dat het kabinet voor een brede discussie zal zorgen over „waardig ouder worden, de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving en het onderwerp voltooid leven”.
20/02 11u45  Hongaarse actie schokt Juncker De Europese Commissie is geschokt door een Hongaarse campagne waarin voorzitter Jean-Claude Juncker ervan wordt beschuldigd Hongarijes veiligheid in gevaar te brengen door migratie te bevorderen. Junckers woordvoerder spreekt van een „lachwekkende samenzweringstheorie”.
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/02 11u45  Brabantroute ietsje stiller door raildempersVan Dordrecht tot Venlo worden op het spoor de komende maanden raildempers geplaatst om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen. In totaal gaat het om ongeveer 100.000 stuks. Die worden grotendeels met de hand gemonteerd, meldt ProRail.
20/02 11u45  „34 Nederlanders ontvangen Hitler-pensioen”34 hoogbejaarde Nederlanders krijgen nog altijd een aanvullend pensioen vanuit Duitsland vanwege hun dienstjaren bij de Waffen-SS, meldt actualiteitenrubriek EenVandaag op basis van eigen onderzoek. In 14 gevallen gaat het om weduwen.
20/02 11u45  Venezuela blokkeert grens met AntillenVenezuela heeft de zeegrens gesloten met de Antillen. Het land heeft geen officiële reden gegeven. Het vermoeden bestaat dat de regering-Maduro op deze manier schepen en vliegtuigen met hulpgoederen wil tegenhouden.
20/02 11u45  ‘Levende’ vaasjes op expo in ParijsWetenschappers van de Technische Universiteit Eindhoven, Patricia Dankers en Dan Jing Wu, hebben samen met kunstenaar Hongjie Yang een plekje veroverd op een tentoonstelling in het fameuze Centre Pompidou in Parijs, die woensdag opent. Ze hebben ‘half levende vaasjes’ ontwikkeld met menselijke cellen. Ze zijn nog ‘Delfts blauw’ ook.
20/02 11u30  Oplaten ballonnen verboden in Den HaagIn Den Haag mogen binnenkort geen ballonnen meer worden opgelaten. Het is nog niet bekend wanneer het verbod ingaat en wat voor straf er op komt te staan. „De restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren. En zorgen daarmee voor veel dierenleed door verstrikking in linten of uithongering na het eten van ballonresten”, laat wethouder Richard de Mos weten.
20/02 11u30  Werkstraf voor doodsbedreiging burgemeesterBurgemeester Ina Adema van de gemeente Lelystad werd met de dood bedreigd nadat de rechter in november vorig jaar het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen toestond. Woensdag werd de verzender van die bedreiging door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.
20/02 11u30  Nood vluchteling op Aruba hoogDe situatie van duizenden Venezolaanse vluchtelingen op Aruba, Curaçao en Bonaire is zo schrijnend dat het Nederlandse Rode Kruis de hulp aan deze mensen zo spoedig mogelijk wil opschalen.
20/02 11u15  Griepepidemie na 10 weken nog niet voorbijDe griepgolf in ons land is na tien weken nog niet voorbij. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen vorige week 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Een week eerder waren dat er 101.
20/02 11u15  Egypte executeert negen mannenEgypte heeft negen mannen geëxecuteerd die schuldig waren bevonden aan de moord op een procureur-generaal in 2015. Dat hebben een advocaat en een bron binnen de gevangenis woensdag bekendgemaakt.
20/02 11u15  Tesla-baas weer in de fout met tweetElon Musk heeft zichzelf wederom in verlegenheid gebracht met een bericht op Twitter. De topman van automaker Tesla was dit keer te snel met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto’s van het merk online.
20/02 11u15  Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik stuurt open brief aan pausHet bestuur van het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK) heeft maandag een open brief gestuurd aan paus Franciscus.
20/02 11u15  Horecagelegenheid beschoten in ZoetermeerBij een horecagelegenheid aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer zijn enkele kogelinslagen aangetroffen in de muur van het pand. Dinsdagavond zijn ook enkele harde knallen gehoord in de omgeving van het gebouw, meldt de politie woensdag.
20/02 11u00  „Deutsche had zorgen over Trump Organisation”De top van Deutsche Bank had na de Amerikaanse verkiezingen grote zorgen dat The Trump Organisation in gebreke zou blijven bij het aflossen van zo’n 340 miljoen dollar aan leningen tijdens het presidentschap van Donald Trump. Ze vreesden een pr-ramp als ze achter bezittingen van een zittende president aan moesten gaan.
20/02 11u00  Spaanse kerk ontvangt recordbedragDe Spaanse kerk ontving in 2018 ruim 267 miljoen euro aan inkomsten van belastingbetalers en de regering. Nooit eerder kreeg de Rooms-Katholieke Kerk in Spanje in een jaar tijd zoveel belastinggeld.
20/02 11u00  Britse politici in brief: Situatie Bibi schandelijkEen groep van twintig Britse parlementsleden heeft in een brief kritiek geuit op de manier waarop de Pakistaanse regering omgaat met de vrijlating van de van godslastering vrijgesproken Asia Bibi.
20/02 10u45  KLM tevreden: topman Elbers mag blijven en goede cijfersKLM kan tevreden zijn. Pieter Elbers staat ook de komende jaren aan het hoofd van de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast blijkt uit woensdag gepresenteerde jaarcijfers over 2018 dat KLM aanmerkelijk beter presteert dan zijn Franse zuster Air France.
20/02 10u45  Visueel beperkten kunnen zelfstandig stemmenBlinden en slechtzienden kunnen tijdens de komende verkiezingen op meerdere locaties zelfstandig stemmen. Verspreid over vier provincies en twaalf gemeenten kunnen zij terecht op 23 stembureaus met speciale hulpmiddelen. Het zijn een mal met gaatjes die over het stembiljet gelegd kan worden en audio-ondersteuning.
20/02 10u45  Meer kleinere motorclubs met andere vormenHet aantal kleinere criminele motorclubs in Nederland groeit, terwijl politie en justitie er juist vol op inzetten om de grote clubs te verbieden. Concrete cijfers heeft de politie nog niet over de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s), maar een woordvoerder bevestigt een bericht in BN/De Stem dat er meer kleine clubs zijn die onder de radar proberen te blijven.
20/02 10u45  Lawineslachtoffer Crans-Montana overledenDe lawine in het Zwitserse skioord Crans-Montana heeft ten minste één persoon het leven gekost. Een 34-jarige Fransman, die in het gebied werkte als toezichthouder op de pistes, overleed aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie van het kanton Wallis woensdag gezegd.
20/02 10u45  Utrecht controleert bezorgdiensten op alcoholverkoopDe gemeente Utrecht gaat thuisbezorgers controleren of zij geen alcohol afleveren bij minderjarigen. Naar eigen zeggen is de gemeente Utrecht de eerste die gaat toekijken op de zogeheten NIX18-campagne bij bezorgdiensten.
20/02 10u45  CDA en SGP: Rutte aan zet rond pulsvisserijRegeringspartij CDA wil snel duidelijkheid over de toekomst van de pulsvisserij. De partij vindt dat premier Rutte zelf „aan de bak” moet om te voorkomen dat een Europees totaalverbod op die vernieuwende techniek tientallen Nederlandse vissersbedrijven dupeert.
20/02 10u45  Forse vertragingen bij netbeheerder AllianderDe vertragingen bij netwerkbedrijf Alliander lopen flink op door bijvoorbeeld de grote vraag naar aansluitingen van zonneparken. In sommige gebieden moeten mensen wel 48 weken wachten op bepaalde aansluitingen, zegt topvrouw Ingrid Thijssen. Ze noemt de energie-infrastructuur in Nederland een „bottleneck” bij de grootschalige overgang naar hernieuwbare energie.
20/02 10u15  Wolters Kluwer koploper in AEXDe Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer Wolters Kluwer, ASR, BAM, Besi en Air France-KLM met resultaten.
20/02 10u00  Rusland wil spion Whelan langer vasthoudenDe Russische veiligheidsdienst FSB heeft een rechter in Moskou gevraagd de detentie van de Amerikaanse ex-marineman Paul Whelan met drie maanden te verlengen tot eind mei. Dat heeft persbureau Interfax woensdag bekendgemaakt. Whelan, die ook een Brits, Canadees en Iers paspoort heeft, zit vast op verdenking van spionage. Hij ontkent de beschuldigingen.
20/02 10u00  Slachtoffer steekpartij Den Haag overledenEen steekincident in de Haagse Mariottestraat is een persoon fataal geworden. Dat meldt de politie na een bericht van Omroep West. Wie het slachtoffer is, kan de politie nog niet zeggen.
20/02 09u45  Weer minder mensen met betalingsachterstandHet aantal mensen met een betalingsachterstand is vorig jaar gedaald van 690.000 naar 670.000. Over het hele jaar had 6,2 procent van de mensen met een geregistreerd krediet een achterstand, iets minder dan de 6,6 procent in 2017. Uit de Kredietbarometer van de Stichting BKR blijkt ook dat het totale aantal mensen met een krediet steeg van 10,4 naar 10,8 miljoen.
20/02 09u45  ChristenUnie zet kostenvraagstuk rond verwijderen drugsafval weer op agendaDrugsboeven laten opdraaien voor de opruimkosten van drugsafval. Vooral de ChristenUnie droomt ervan. Dinsdag kaartte de partij de kwestie voor de zoveelste keer aan. Vier vragen.
20/02 09u30  Japanse straaljager gecrasht, bemanning geredEen straaljager van de Japanse luchtmacht is woensdag in zee gestort. De twee bemanningsleden konden het toestel bijtijds verlaten en zijn gered. Een van hen vergemakkelijkte volgens de legerleiding de zoekactie door een rookgranaat te ontsteken.
20/02 09u30  Bierfiets in groter deel stad verbodenIn Amsterdam wordt het gebied waar de bierfiets niet meer welkom is, flink uitgebreid. Per 1 juli gaat het verbod ook gelden in het oostelijk deel van het centrum en in het Oostelijk Havengebied, meldt burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.
20/02 09u30  AEX begint met kleine winstDe Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen onder meer ASR, BAM, Besi, Wolters Kluwer en Air France-KLM met resultaten.
20/02 09u15  Gasloos maken middenwoning Hordijk „kost gewoon teveel”Door het plaatsen van elektrische wandpanelen, zogenaamde econo-heaters, gebruiken Jan (64) en Jeannet Hordijk (64) uit Ede nog geen 1000 kuub gas per jaar. Ze schrikken van het bedrag dat het kost om hun middenwoning uit de jaren vijftig van de vorige eeuw aardgasloos te maken. „Dat kunnen we er echt niet voor uittrekken.”
20/02 09u15  Van der Steur beoogd baas VeiligheidsbrancheEx-minister Ard van der Steur is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Van der Steur volgt Laetitia Griffith (1965) op, die acht jaar geleden voor het eerst werd benoemd en sindsdien drie keer is herbenoemd.
20/02 09u00  „Klachten over CBR bij verlenging rijbewijs”Ouderen die bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) aankloppen voor een rijbewijsverlenging, krijgen te maken met een administratieve warboel. Dat stelt de belangenorganisatie voor senioren ANBO, die zegt veel klachten te ontvangen over de „trage procedures”.
20/02 09u00  Minder hypotheken met NHG afgeslotenMinder mensen hebben vorig jaar bij de aankoop van hun woning een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten. Door de sterke stijging van de huizenprijzen kwamen veel woningen boven de kostengrens voor de garantieregeling uit. Bovendien werden er door krapte op de woningmarkt minder huizen verkocht.
20/02 09u00  Ook dissidente Tories overwegen overstapIn navolging van een achttal Labour-parlementariërs staan ook drie afgevaardigden van de Conservatieve partij van premier Theresa May op het punt de fractie te verlaten en zich aan te sluiten bij de nieuwe Independent Group. Het gaat volgens de Engelse media onder anderen om oud-minister Anna Soubry, die voorstander is van een nieuw referendum en er alles aan wil doen een harde brexit te voorkomen. De andere dissidente Tories zijn Heidi Allen en Sarah Wollaston.
20/02 09u00  Alliander druk met energietransitieNetbeheerder Alliander is volop bezig met de „uitdagende” werkzaamheden voor de energietransitie. De investeringen om het net beter bestand te maken tegen de energiepieken en -dalen die daarbij horen gingen flink omhoog. Afgelopen jaar heeft Alliander in totaal 731 miljoen euro geïnvesteerd, tegenover 666 miljoen in 2017.
20/02 08u45  Vaticaan aan zet in strijd tegen seksueel misbruikIn Rome begint donderdag een conferentie over seksueel misbruik. De bijeenkomst is volgens velen cruciaal voor de toekomst van de Rooms-Katholieke Kerk.
20/02 08u30  „Zon maakt komend weekend overuren”De ene voorjaarsachtige periode is nog maar net voorbij of de volgende dient zich alweer aan. Komend weekend maakt de zon overuren en kan het in het zuiden van het land lokaal ruim 15 graden worden. „Dat is bijna 10 graden zachter dan normaal”, aldus Weeronline.
20/02 08u15  „Klimaattafel negeert effect slim rijgedrag”Partijen die onderhandelen over een klimaatakkoord hebben geen oog voor het effect van rijgedrag op de uitstoot van CO2. Dat stellen twee verkeersexperts in een analyse in Tijdschrift Milieu.
20/02 08u15  ASR pareert onrust op beurzen met vastgoedASR heeft de flinke koersdalingen op de aandelenbeurzen eind vorig jaar gepareerd door meer in vastgoed te beleggen. Volgens topman Jos Baeten heeft de verzekeraar honderden miljoenen euro’s weggetrokken uit zijn aandelenportefeuille en die vervolgens gestoken in stenen.
20/02 08u00  China helpt illegale mijnwerkers Ghana nietChinese mijnwerkers die illegaal goud delven in Ghana doen dat op eigen risico. Ze hoeven niet te rekenen op hulp uit Peking als ze worden gepakt. Die waarschuwing gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichten over de recente arrestatie van Chinese kompels in het Afrikaanse land.
20/02 08u00  Winst voor bouwer BAMBAM heeft vorig jaar een winst in de boeken gezet, terwijl het bouwbedrijf een jaar eerder netto nog netto verlies leed. Het betere resultaat is onder meer te danken aan een selectiever inschrijvingsbeleid bij grote projecten. Ook de omzet en de orderportefeuille dikten aan.
20/02 07u45  ASR profiteert van overname GeneraliASR heeft vorig jaar een sterk operationeel resultaat neergezet. De verzekeraar profiteerde onder meer van de overname van branchegenoot Generali Nederland. Daarmee werd de impact van de grote januaristorm ruimschootschots gecompenseerd.
20/02 07u30  Bevers bereiken de AchterhoekHet lijkt erop dat het verspreidingsgebied van de bever in het oosten van het land zich uitbreidt, vooral langs de grote rivieren. Sinds een paar jaar trekt de bever oostwaarts. Vraatsporen laten zien dat bevers inmiddels de Achterhoek hebben bereikt, meldt de site NatureToday.
20/02 07u30  Gods genade genoegDeuteronomium 13:3
20/02 07u30  Stakingen en brandstof tergen Air France-KLMLuchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan zijn Franse zuster Air France.
20/02 07u30  Nieuwe Sprinter NS heeft „kinderziektes”De nieuwe Sprinter, die de NS sinds december vorig jaar inzet, kampt met kinderziektes. Een woordvoerster van de NS bevestigt woensdag berichtgeving hierover door De Telegraaf. Volgens de krant vertonen ze veel storingen en vallen ze soms meerdere keren op een dag stil.
20/02 07u15  Nikkei opnieuw vooruitDe aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Optimisme over de vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China bleef het beurssentiment ondersteunen. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde opnieuw dat de deadline in het handelsconflict kan worden opgeschoven om een akkoord te bereiken.
20/02 07u15  Niet mínder maar méér motorclubs door aanpakDe strenge aanpak van omstreden motorclubs, de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's), lijkt vooralsnog een averechts effect te hebben. Het aantal leden en clubs in Nederland neemt niet af, maar is de afgelopen twee jaar toegenomen, in sommige regio's zelfs fors zoals Brabant en Zeeland, zo schrijft BN/DeStem.
20/02 07u00  VK breidt droneverbod luchthavens verder uitGroot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van 5 kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer.
20/02 07u00  CDA twijfelt aan kwaliteiten Planbureau LeefomgevingHet CDA in de Tweede Kamer twijfelt aan de kwaliteiten van de rekenmeesters van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dat schrijft de NOS. De rekenmodellen zijn niet controleerbaar, zegt CDA-Kamerlid Omtzigt.
20/02 06u45  Consumenten voor eerst in jaren negatiefHet vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.
20/02 06u15  VVD en PvdA willen toekomstverkenning UWVEr moet een onderzoek komen hoe uitkeringsinstantie UWV toekomstbestendig kan worden. Dat is een van de voorstellen van VVD en PvdA om de organisatie op lange en korte termijn te verbeteren.
20/02 04u16  Trump wil Rosen als tweede man op JustitiePresident Donald Trump is van plan om Jeffrey Rosen te benoemen als de volgende onderminister van Justitie. Hij moet Rod Rosenstein opvolgen die in maart vertrekt als William Barr aantreedt als de nieuwe minister. Barr werd afgelopen vrijdag beëdigd.10 
20/02 02u15  Burberry trekt sweater met strop terugHet Britse kledingconcern Burberry heeft een omstreden sweater met strop uit de collectie gehaald. De bruine hoodie waarvan de koordjes eruit zagen als een strop werd afgelopen zondag geshowd op de Londen Fashion Week. Al direct na de show trok nota bene een van de modellen, Liz Kennedy, van Burberry aan de bel. Pas dinsdag trok ontwerper Riccardo Tisci van Burberry het boetekleed aan. Hij verontschuldigde zich voor de ontstane situatie, zo schrijft Fox News.14 
20/02 01u15  Weer stapt een Labour-parlementariër opDe onvrede binnen de Britse Labourpartij houdt aan, dinsdag stapte het parlementslid Joan Ryan op. Zij is het achtste lid dat deze week de oppositiepartij de rug toekeert. Net als de anderen kan Ryan zich niet vinden in de koers van Jeremy Corbyn.10 
19/02 23u45  Dode door ernstig ongeval op de A1Bij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen rond 19.45 uur dinsdagavond is een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie belandde zij met haar auto bij een eenzijdig ongeval ondersteboven op de weg. Daarna botsten twee andere auto’s op de eerste auto.
19/02 23u00  Brazilië brengt ook hulp naar VenezuelaBrazilië gaat samen met de VS hulpgoederen brengen naar de grens met Venezuela. Het land doet dat op verzoek van oppositieleider Juan Guaidó, zo maakte een woordvoerder van de Braziliaanse president bekend.
19/02 22u30  Wall Street begint kortere handelsweek hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met bescheiden winsten de dag uitgegaan. Beleggers waren blij verrast door cijfers van Walmart, die een positief signaal gaven over de winkelverkopen tijdens de afgelopen feestdagen. Ook werd er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Die worden deze week in Ẁashington gehouden.
19/02 22u15  Ex-lijfwacht Macron opgepaktPARIJS (ANP/AFP)) - De voormalige lijfwacht van de Franse president Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, is opgepakt en wordt ondervraagd door de Franse justitie. Volgens zijn advocaat heeft hij zich volgens justitie niet gehouden aan de voorwaarden voor zijn vrijheid op borgtocht.
19/02 21u45  CU en SGP: Betrek kerk bij hulp op CaribenDe overheid zou op de Caribische eilanden de kerk meer moeten betrekken bij het bestrijden van armoede, prostitutie en criminaliteit.
19/02 21u00  Politie toont foto verdachte in zaak FeisDe politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die wordt verdacht van de fatale schietpartij waarbij rapper Feis om het leven kwam. Het gaat om de 25-jarige Silfano Junior Monteiro bijgenaamd ‘Fano’. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd aangegeven dat deze stap wordt gezet na tips. Na een eerdere uitzending over de dood van Feis kwamen ongeveer honderd tips binnen.
19/02 21u00  Waarschuwing voor radio-actieve ruimtestenenWetenschappers waarschuwen voor de radio-actieve straling die fragmenten van een meteoriet hebben die ingeslagen zijn op Cuba. De talrijke fragmenten kwamen begin deze maand neer in de provincie Pinar del Río.
19/02 21u00  A1 dicht na ernstig ongeluk bij VoorthuizenEen ernstig ongeluk rond 19.45 uur bij Voorthuizen heeft geleid tot afsluiting van de A1 in oostelijke richting tussen Voorthuizen en Stroe. Een van de twee auto’s die betrokken waren bij het ongeluk belandde op zijn dak. Er is nog niets bekend over mogelijke slachtoffers.
19/02 20u45  Venezuela sluit zeegrens met AntillenVenezuela heeft de zeegrens gesloten met de Nederlandse Antillen. Het land heeft geen officiële reden gegeven maar de oppositie in het land heeft aangekondigd zaterdag humanitaire hulpgoederen via Curaçao het land binnen te zullen brengen.
19/02 20u45  Drie gewonden door brand in TegelenDrie mensen zijn dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van een grote, uitslaande brand in een bedrijf in Tegelen, gemeente Venlo. Een van hen is een brandweerman, die tijdens het blussen onwel werd. De twee anderen raakten door de brand gewond, liet de veiligheidsregio Limburg Noord weten.
19/02 20u30  Koning prijst Rotterdamse aanpak probleemwijkKoning Willem-Alexander heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Na de arrestatie in 2015 van een Fransman, die werd verdacht van terroristische activiteiten in Frankrijk besloot de gemeente de wijk aan te pakken.
19/02 20u15  Engelse kerk wil overal aanwezig zijn met EvangelieDe Kerk van Engeland houdt van woensdag tot en met zaterdag in Londen haar generale synode. De vraag hoe christenen buitenkerkelijken kunnen bereiken met het Evangelie, loopt als een rode draad door de besprekingen heen. Drie vragen en antwoorden.
19/02 20u15  Koning prijst aanpak probleemwijk bij bezoek aan RotterdamKoning Willem-Alexander heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Het bezoek was op uitnodiging van burgemeester Ahmed Aboutaleb en stond in het teken van veiligheid, wonen, wijkvernieuwing, jeugdzorg en ondernemerschap. Na afloop prees de koning de Rotterdamse aanpak.
19/02 20u15  Grote uitslaande brand bij bedrijf in TegelenBij een bedrijf aan de Steenweg in Tegelen, gemeente Venlo, woedt een grote, uitslaande brand. De brandweer sloeg groot alarm, ook omdat er mogelijk nog iemand bij of op het bedrijfsterrein is. Er is een traumahelikopter in de buurt geland.
19/02 20u00  Grave aansprakelijk voor bankroet scheepswerfDe gemeente Grave is aansprakelijk voor het faillissement van een scheepswerf in 2012 en draait mogelijk op voor het tekort van meer dan 2 miljoen euro. De gemeente heeft dat dinsdag te horen gekregen over een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch in een zaak die door de curator van de scheepswerf was aangespannen.
19/02 19u45  PostNL stopt met contracting in sorteercentraPostNL stopt met het inzetten van personeel via onderaannemers in zijn pakketsorteercentra. Behalve vaste medewerkers worden er voortaan alleen uitzendkrachten ingezet, zo werd dinsdag bekend.
19/02 19u15  Hoekstra verwelkomt besluit over ElbersMinister Wopke Hoekstra (Financiën) is blij dat er een nieuwe termijn komt voor Pieter Elbers als baas van KLM. „Ik verwelkom dit besluit. Pieter Elbers heeft de afgelopen jaren uitstekend werk verricht bij KLM. Hij heeft het bedrijf concurrerender gemaakt en dat werk moet voortgezet, ook voor Air France-KLM als geheel.”
19/02 19u15  Kabinet gaat honderdduizenden ouders nabetalenDoor problemen bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders geld misgelopen. Zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het kabinet gaat het deels nabetalen. Dat levert een tegenvaller op van tussen de 375 en 445 miljoen euro.
19/02 19u00  Grote groei van kleine huisjesZe schieten als paddenstoelen uit de grond: tiny houses. Marjolein Jonker uit Alkmaar was een van de eerste bewoners van een zelfvoorziend minihuis in Nederland. Haar initiatief Tiny House Nederland groeide in enkele jaren vanuit het niets naar meer dan zestig initiatiefgroepen verspreid over het hele land.
19/02 19u00  Gewonden door botsing schepen bij RügenDoor een botsing tussen twee schepen ten oosten van het Duitse eiland Rügen zijn dinsdag 15 mensen gewond geraakt waarvan tien ernstig. De slachtoffers zaten op een schip dat onderweg was naar een boorplatform in de Oostzee en dat in botsing kwam met een vrachtschip.
19/02 18u45  Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgtKLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De baas, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is.
19/02 18u45  VNC en piloten blij met besluit over ElbersDe VNC, de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel is blij dat er met de nieuwe termijn van topman Pieter Elbers van KLM „een einde komt aan een zeer onrustige periode binnen het bedrijf, waarbij het personeel van KLM zich grote zorgen maakte”. Dat laat de organisatie weten in een verklaring.
19/02 18u15  Invallen bij Europese kweekzalmbedrijvenBij kweekzalmbedrijven in verscheidene EU-landen is de Europese Commissie dinsdag binnengevallen voor onaangekondigde inspecties. Brussel heeft aanwijzingen dat de betreffende bedrijven de mededingingsregels hebben overtreden. Mogelijk is sprake van kartelvorming, laat de mededingingswaakhond weten.
19/02 18u01  Lawine verrast skiërs in Crans-MontanaIn het Zwitserse wintersportoord Crans-Montana zijn skiërs dinsdagmiddag verrast door een lawine. De politie van het kanton Wallis zei dat verscheidene personen zijn meegesleurd door de sneeuwmassa. Die kwam naar beneden bij en op de Kandahar-piste.
19/02 18u01  VNC blij met besluit over ElbersDe VNC, de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel is blij dat er met de nieuwe termijn van topman Pieter Elbers van KLM „een einde komt aan een zeer onrustige periode binnen het bedrijf, waarbij het personeel van KLM zich grote zorgen maakte”. Dat laat de organisatie weten in een verklaring.
19/02 18u01  Bitcoin krijgt boost van JPMorganDe koers van de bitcoin zit in een duidelijk stijgende lijn. De cryptomunt profiteert van de recente bekendmaking van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase dat het gaat experimenteren met een eigen digitale munt.
19/02 18u01  Nieuwe termijn voor KLM-baas ElbersPieter Elbers staat ook de komende jaren aan het hoofd van luchtvaartmaatschappij KLM. Het bestuur van moederbedrijf Air France-KLM bevestigde onder voorwaarden akkoord te zijn met een nieuwe termijn. Daarmee honoreerden topman Ben Smith en de zijnen de vurige wens van onder meer de ondernemingsraad, de raad van commissarissen en een groot deel van het personeel van KLM, die pleitten voor een nieuwe termijn.
19/02 18u01  „Wie zegt dat de kerk het geestelijk Israël is, ís vervangingstheoloog”„Je bent geen consequente gereformeerde theoloog als je geen vervangingstheoloog bent”, stelt prof. dr. Willem Ouweneel. „Beide vormen een Siamese tweeling. De Bijbel zegt echter nergens dat de kerk het geestelijke Israël is of een deel van Israël is.”
19/02 18u01  AEX sluit rustige sessie lagerDe beurs in Amsterdam is dinsdag, na een redelijk rustige handelssessie, wat lager gesloten. Ook de andere graadmeters in Europa eindigden overwegend in het rood. Beleggers namen geen risico’s en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 17u45  Utrecht controleert bezorgdiensten op alcoholDe gemeente Utrecht gaat thuisbezorgers controleren of zij geen alcohol of tabak afleveren bij minderjarigen. Naar eigen zeggen is de gemeente Utrecht de eerste die gaat toekijken op de zogeheten NIX18-campagne bij bezorgdiensten.
19/02 17u30  Syrische kinderen dood in brand CanadaAlle zeven kinderen van een Syrisch vluchtelingengezin zijn in Canada om het leven gekomen door een brand. Een man en een vrouw overleefden volgens Canadese media de brand en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk gaat het om de ouders.
19/02 17u30  Kamer verzet zich tegen rampendienst EUNederland moet niet instemmen met een nieuwe rampbestrijdingsdienst van de Europese Unie, vindt de Tweede Kamer. Het kabinet verdedigde het nieuwe rescEU, maar de Kamer laat zich niet overtuigen. De EU-landen kunnen hun energie beter steken in het verbeteren van de onderlinge samenwerking, vinden onder meer oppositiepartij SP en regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie.
19/02 17u15  700.000 xtc-pillen gevonden in een huisDe politie heeft vorige week woensdag in een huis in het Limburgse Broekhuizen ruim 700.000 xtc-pillen gevonden. In het huis zijn toen ook een 24-jarige vrouw en een man van 25 jaar aangehouden. De pillen hebben een straatwaarde van ruim drie en een half miljoen euro. Ze zijn in beslag genomen.
19/02 17u15  EU-procedures tegen Polen, Hongarije stokkenDe EU-lidstaten hebben geen nieuwe stappen gezet in de strafprocedures die lopen tegen Polen en Hongarije. De conservatieve regeringen van beide landen zijn daarin verzeild geraakt omdat ze de principes van de rechtsstaat zouden ondermijnen. Deze artikel 7-procedure kan in theorie leiden tot opschorting van hun stemrecht in EU-ministerraden.
19/02 17u00  Duitse politie pakt meer mensensmokkelaarsDe federale politie heeft in 2018 in Beieren veel meer mensensmokkelaars gepakt dan het jaar ervoor. Ze hielden liefst 675 verdachten aan, een toename van 42 procent. Dat heeft een woordvoerder van het directoraat München dinsdag gezegd.
19/02 17u00  Wolf en orkest verdelen christelijke politiek OverijsselDe wolf moet eerder afgeschoten kunnen worden, vindt Dirk van Dijk, lijsttrekker van SGP Overijssel. ChristenUnie (CU) en CDA staan daar milder in. Het is een van de verschillen tussen de christelijke provinciale partijen in Overijssel.
19/02 17u00  „Cel voor advocaat die geldstromen verzwijgt”Een fiscaal advocaat die weigert om de Belastingdienst inzicht te geven in de geldstromen van zijn bedrijven, zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf moeten krijgen van een jaar. De helft daarvan mag voorwaardelijk zijn, stelde het OM dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. Daarnaast zijn tegen zijn ondernemingen PR van der Waal Beheer, Russo & Van der Waal beheer en Russo & Van der Waal belastingadviseurs en advocaten, geldboetes geëist oplopend tot 25.000 euro.
19/02 16u45  Elbers blijft aan als topman van KLMPresident-directeur Pieter Elbers van KLM mag aanblijven. Dat heeft het bestuur van Air France-KLM besloten, bevestigen bronnen aan de NOS. Het voornemen is om Elbers' termijn in april te verlengen.
19/02 16u45  Stichting Organum Frisicum viert zilveren jubileumDe stichting Organum Frisicum viert dit jaar haar zilveren jubileum. Ter gelegenheid daarvan organiseert de Friese orgelstichting een reeks activiteiten. De eigenlijke viering is op 28 september in Dokkum.
19/02 16u15  CPB: effect aankoopbeleid ECB niet aangetoondDe Europese Centrale Bank (ECB) pompte jarenlang elke maand tientallen miljarden euro’s in de Europese economie, maar volgens het Centraal Planbureau (CPB) is helemaal niet bewezen dat dit „onconventionele” monetaire beleid daadwerkelijk effect heeft gehad.
19/02 16u15  Bloeiend bedrijf voor samenvattingen studentAls student je tentamen voor rekenvakken halen? Met de samenvattingen van Reken Maar Verslagen kun je daarop rekenen. Jeroen Willemsen (26) heeft inmiddels zeventig studenten aan het werk die samenvattingen schrijven.
19/02 16u15  In boek verstopt pistool valt meteen opIn vervlogen dagen was het een ideale smokkelmethode, tegenwoordig valt een pistool dat in een boek is verstopt meteen op bij een routinecontrole met röntgenapparatuur. De beveiligingsfunctionarissen op het vliegveld van München keken dinsdag dan ook vreemd op toen ze in de handtas van 59-jarige vrouw een oud wapen aantroffen in een ridderroman. De pagina’s waren op maat uitgesneden.
19/02 16u15  Europees akkoord over vingerafdruk op ID-kaartOp de chip van nieuwe identiteitskaarten die EU-landen uitgeven, moeten over ruim twee jaar verplicht twee vingerafdrukken van de kaarthouder komen te staan. Onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben hier dinsdag een akkoord over bereikt. Het tegengaan van document- en identiteitsfraude door criminelen en terroristen is een belangrijke motivatie voor de maatregel.
19/02 16u15  16 maanden cel geëist voor vervoer zoutzuurTegen een 46-jarige man uit Sittard is voor de rechtbank in Den Bosch zestien maanden cel geëist, omdat hij is betrapt op het illegale vervoer van honderd jerrycans met in totaal 2500 liter zoutzuur. Volgens het Openbaar Ministerie was de man betrokken bij het vervoer en de productie van synthetische drugs. Hij is al eerder veroordeeld voor het vervoer van chemicaliën.
19/02 16u00  Giftige zeenetels in Burgers’ZooBurgers’Zoo in Arnhem toont vanaf dinsdag zeenetels. Acht van deze zeldzame, giftige kwallen zijn voor het publiek te zien. Achter de schermen heeft de Arnhemse dierentuin er nog een aantal, omdat de biologen willen gaan kweken met de kwal.
19/02 16u00  Deskundigen: tbs moordenaar Pieck ten eindeDeskundigen adviseren de tbs-maatregel voor de moordenaar van Maartje Pieck te beëindigen. Het Openbaar Ministerie wil echter dat de maatregel met een jaar wordt verlengd.
19/02 16u00  Eis: 7 jaar cel voor slaan collega met staafTegen een 50-jarige man uit Hillegom is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van zeven jaar geëist, omdat hij een collega zo’n tien keer met een ijzeren staaf op zijn hoofd heeft geslagen. De officier van justitie gaat uit van poging tot doodslag. Het slachtoffer overleefde maar liep blijvend letsel op. Zo is hij deels zijn zicht kwijt en loopt hij met een rollator.
19/02 15u46  Wall Street in de minDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager aan de verkorte handelsweek begonnen. Aan het bedrijvenfront opende supermarktconcern Walmart de boeken. Verder keken beleggers vooral vooruit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 15u46  ANWB: zwarte zaterdag in Franse AlpenVakantiegangers die zaterdag op weg gaan naar de skigebieden in de Franse Alpen moeten rekening houden met lange files. De ANWB waarschuwt voor een ‘zwarte zaterdag’ in Frankrijk met extreme verkeersdrukte en uren oponthoud voor automobilisten. Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het vrijdag en zaterdag druk met verkeer naar wintersportgebieden.
19/02 15u30  Danske weg uit Baltische staten en RuslandDanske Bank trekt zich helemaal terug uit de Baltische staten en Rusland in verband met het Estse witwasschandaal bij het financiële concern. De stap volgt op een uitzonderlijke maatregel van de financiële autoriteiten in Estland. De Denen zijn gesommeerd om het land aan de Oostzee binnen acht maanden te verlaten.
19/02 15u30  Alleen groei Schiphol bij voldoen voorwaardenSchiphol heeft alleen „enige ruimte” om te groeien als aan een „heleboel” randvoorwaarden is voldaan. „Het zal nog een puzzel worden om dat bij elkaar te brengen”, zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) in de Tweede Kamer.
19/02 15u30  Cel voor chauffeur om diefstal na „overval”Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur is veroordeeld tot een jaar celstraf, omdat hij een kostbare lading heeft gestolen en daarna had gezegd dat hij was overvallen. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat verdachte Ibrahim A. de spullen zelf heeft verduisterd en ten onrechte aangifte heeft gedaan van ontvoering, bedreiging en een overval.
19/02 15u30  Marwin Melis werd als 21-jarige directeur van familiebedrijfAlleen met goed materieel kun je het verlengstuk zijn van de klant, vindt Marwin Melis (36). Daarom houdt hij het wagenpark van transportbedrijf Melis Logistics zo jong mogelijk. Het is een van de duidelijke visies van de directeur-eigenaar.
19/02 15u15  Oekraïne: De treinen rijden hier prima bij winterse toestandenTerwijl in Nederland de krokussen te voorschijn schieten, ligt er in Oost-Europa nog altijd sneeuw. Alles blijft daarbij wonderwel functioneren.
19/02 15u15  Ouders Yuri van Gelder: genoeg gestraftDe ouders van topturner Yuri van Gelder hebben dinsdag bij de rechter bezwaar gemaakt tegen sluiting van hun huis in Waalwijk vanwege de vondst van 2,4 kilo hennep, begin januari. Ze vinden dat ze door de aandacht in de media en de gevolgen al voldoende worden gestraft, zei hun advocaat Vincent Poelmeijer dinsdag.
19/02 15u00  Energierekening ‘serieuze zorg’ voor kabinetDat de energierekening dit jaar harder stijgt dan verwacht, is een „serieuze zorg” voor het kabinet. Dat zegt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat). Of huishoudens op compensatie kunnen rekenen, is evenwel afhankelijk van nieuwe koopkrachtcijfers die volgende maand worden verwacht.
19/02 15u00  Handhaver, vraagbaak en hulpverlenerEr wordt volop gediscussieerd over hun uitrusting en veel burgers zien het verschil niet met een ‘gewone’ politieman. Intussen zijn de buitengewone opsporingsambtenaren –boa’s– onmisbaar geworden voor de leefbaarheid in grote delen van de stad.
19/02 14u45  Taakstraf voor plaatsvervangend hoofdofficierDe 43-jarige plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Gert V. moet een taakstraf van 120 uur uitvoeren, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij in februari 2017 een ongeval veroorzaakte in zijn woonplaats Zwolle. Daardoor raakte een vrouw zodanig gewond dat ze de rest van haar leven met krukken moet lopen. V. mag ook een half jaar lang niet autorijden.
19/02 14u45  Nuon-moeder mag energiebedrijf Delta inlijvenVattenfall, het moederbedrijf van Nuon, mag de Zeeuwse energieleverancier Delta Energie overnemen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over. Het Zweedse bedrijf, dat overigens van de naam Nuon af wil, zal Delta onafhankelijk laten opereren.
19/02 14u30  Werkstraf en boete voor brein tuindersfraudeHoofdverdachte Theo van K. in een grote slepende strafzaak over fraude door Brabantse en Limburgse tuinders is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een boete van 134.000 euro. De rechtbank in Den Bosch legde bovendien de maximale voorwaardelijke celstraf op van twee jaar. Tegen de zakenman was vorige maand vijf jaar celstraf geëist.
19/02 14u30  Geschiedenisleraar moet lesgeven in AtatürkLeerlingen moeten bij geschiedenis niet alleen leren dat Willem van Oranje de stichter is van Nederland, maar ook dat Atatürk de grondlegger is van Turkije. „Je kunt Europa niet begrijpen zonder Turkije.”
19/02 14u15  Online gokken wordt legaalGokken op internet wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer stemde dinsdag in met een wetsvoorstel om dit mogelijk te maken. GroenLinks pleitte er nog voor om reclame voor de toekomstige legale goksites te verbieden, maar hier was een meerderheid tegen.
19/02 14u15  Ballonnen geven kankerverwekkende stof afEen aantal ballonnen voldoet niet aan de Europese normen voor de afgifte van nitrosamines, kankerverwekkende stoffen die een gezondheidsrisico kunnen vormen als ze vrijkomen uit producten. Kinderen kunnen de stoffen binnen krijgen doordat ze sabbelen op ballonnen of via hand-mond-contact.
19/02 14u15  Politicus Heyliger Sint Maarten gearresteerdDe politie heeft dinsdag op Sint Maarten parlementariër Theo Heyliger gearresteerd. Hij wordt verdacht van corruptie. Heyliger is de leider van de United Democrats, de grootste politieke partij van het land en tevens regeringspartij. Het Openbaar Ministerie heeft zijn aanhouding bevestigd.
19/02 14u00  „Beloning directie hangt vaker af van klimaat”Bijna de helft van de grootste Europese bedrijven koppelt de beloning van de topbestuurders aan concrete stappen om klimaatverandering tegen te gaan. Een kwart van de bedrijven gaat nog verder en verbindt bonussen aan het behalen van klimaatdoelen.
19/02 14u00  Nederlandse ontwerpers prijzen Lagerfeld„Een icoon.” Zo noemen de Nederlandse ontwerpers Addy van den Krommenacker en Mart Visser hun Duitse collega Karl Lagerfeld, die dinsdag in zijn tweede vaderland Frankrijk overleed. Beiden zijn zich vanaf het begin van hun loopbaan bewust geweest van de grote meester. „Hij is een heel tijdperk meegegaan en is van grote betekenis geweest”, aldus Van den Krommenacker.
19/02 14u00  Meer arrestaties rond misdaadfamilie BelgiëDe Belgische politie heeft opnieuw zeven personen gearresteerd wegens mogelijke banden met de misdaadfamilie Y. Daarvoor zijn dinsdagmorgen achttien huiszoekingen gedaan, maakte het Antwerpse parket bekend. Het totaal aantal aanhoudingen kwam daarmee op 23, van wie nog 21 verdachten vastzitten. Een politieman die vorige week werd opgepakt, is maandag voorlopig vrijgelaten wegens een procedurefout.
19/02 14u00  CDA: Rutte moet aan de bak voor pulsvissersRegeringspartij CDA wil snel duidelijkheid over de toekomst van de pulsvisserij. Tweede Kamerlid Jaco Geurts vindt bovendien dat minister-president Mark Rutte zelf ,,aan de bak'' moet om te voorkomen dat een Europees totaalverbod op die vernieuwende techniek tientallen Nederlandse vissersbedrijven dupeert.
19/02 14u00  Amsterdams restaurant meerdere keren beschotenOp een restaurant in de Amsterdamse wijk Nieuw-West zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker drie kogels afgevuurd. De politie trof de inslagen aan de achterzijde van het pand aan de Cornelis van Vollenhovenstraat aan. Volgens getuigen zouden mogelijk na de beschieting een of meerdere verdachten zijn weggereden op een donkerkleurige scooter.
19/02 14u00  Agenten pakken per toeval ontsnapte crimineelPer toeval heeft de politie de 26-jarige gevangene opgepakt die in december vorig jaar ontsnapte uit de Rotterdamse gevangenis De Schie. De man verstopte zich vorig jaar in een blauwe vuilniszak die mee naar buiten werd genomen door een man die juist uit de gevangenis was ontslagen.
19/02 13u30  Taxichauffeurs demonstreren op MalieveldRuim tweehonderd taxichauffeurs hebben zich met hun auto’s verzameld op het Malieveld in Den Haag. Ze demonstreren tegen de in hun ogen oneerlijke concurrentie met taxiorganisatie Uber. Vanuit Amsterdam en Rotterdam zijn taxichauffeurs naar Den Haag gekomen.
19/02 13u30  Nog 200 families vast in IS-gebiedDe mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over het lot van de ongeveer 200 families die vastzitten in het laatste kleine gebied dat Islamitische Staat nog in handen heeft in Syrië. Hoge commissaris Michelle Bachelet zei dinsdag het sterke vermoeden te hebben dat veel vrouwen en kinderen die zouden willen vertrekken worden tegengehouden.
19/02 13u30  OM vervolgt verdachte verkeersdrama PinkpopEen 35-jarige Heerlenaar wordt vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval bij het Pinkpopterrein in Landgraaf. Daardoor kwam een even oude plaatsgenoot van de chauffeur om het leven. Meerdere anderen raakten gewond, van wie een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf ernstig. Het OM vervolgt de man ook voor het doorrijden na de aanrijding.
19/02 13u30  Theologenblog: „Socinus, het misbaksel”De gereformeerden van die tijd zagen in Socinus met zijn volgelingen een groot gevaar. Wie de eigen zondigheid vergeet of vergeving versmalt door er de verzoening uit weg te snijden, zet zichzelf op het verkeerde been.
19/02 13u00  Principiële uitspraak rechter VS is nodig in controverse over noodtoestandMaar liefst zestien Amerikaanse staten vechten de rechtmatigheid aan van het uitroepen van de noodtoestand door president Donald Trump, eind vorige week. New York en Californië waren er als eerste bij; inmiddels is de coalitie uitgegroeid tot bijna een derde van het totale aantal Amerikaanse staten.
19/02 13u00  Werkonderbrekingen bij AxxicomWerknemers van Axxicom houden dinsdag drie werkonderbrekingen op Schiphol, meldt vakbond FNV. Eerder hielden zij al stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen, uit onvrede over het uitblijven van cao-onderhandelingen.
19/02 13u00  Sanders (77) opnieuw presidentskandidaat in VSDe Democraat Bernie Sanders (77) stelt zich kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Senator Sanders zei dat tegen Vermont Public Radio.
19/02 13u00  Vroegste kievitsei ooit dit jaar verwachtHet eerste kievitsei van 2019 wordt het vroegste ooit, verwacht de Bond Friese VogelWachten (BFVW). Die heeft berekend dat het eerste exemplaar op vrijdag 22 februari wordt gevonden. Het vroegste kievitsei tot nu toe werd gevonden op 2 maart in Ermelo. Dat was in 1998.
19/02 13u00  Juncker geschokt door Hongaarse campagneDe Europese Commissie is geschokt door een Hongaarse campagne waarin voorzitter Jean-Claude Juncker ervan wordt beschuldigd Hongarijes veiligheid in gevaar te brengen door migratie te bevorderen. Junckers woordvoerder spreekt van een „lachwekkende samenzweringstheorie”.
19/02 13u00  Energiezuinige waterkoker verwarmt geen druppel te veelOndanks het feit dat er veel initiatieven zijn om energie te besparen, gaat er nog altijd veel verloren. Vooral de keuken kan nog wel wat innovaties gebruiken. De Duo Carafe is een mooie aanzet.
19/02 13u00  Banken moeten gegevens gaan delenNederlandse banken zijn voortaan verplicht om andere bedrijven, bijvoorbeeld techreuzen als Google, Facebook en Apple, toegang te verlenen tot de betaalrekening van hun klanten. Daarvoor moet een consument dan wel expliciet toestemming hebben gegeven. Ook moeten die andere partijen beschikken over de vereiste vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB).
19/02 12u45  Modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overledenKarl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de krant Le Figaro bekendgemaakt. De Duitse modeontwerper, fotograaf en stilist was al verscheidene weken ziek.
19/02 12u45  Derde verdachte liquidatie Rotterdam gepaktDe politie heeft dinsdag een derde verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op de 64-jarige Moon Tong Choi uit Hongkong. Het slachtoffer werd op 17 oktober op de Willem Ruyslaan van dichtbij beschoten in zijn auto door een man op een motorscooter. Choi raakte daardoor zwaargewond en overleed een week later in het ziekenhuis.
19/02 12u45  Industrie krijgt duidelijkheid over chroom-6De technologische industrie in Nederland is blij dat het gebruik van chroom-6 in Europa nog minimaal vier jaar is toegestaan. Ondernemersorganisatie FME reageert op een besluit hierover uit Brussel. Volgens de branche komt hiermee een einde aan de jarenlange onzekerheid voor de industrie.
19/02 12u45  May opnieuw naar Brussel voor brexitoverlegPremier Theresa May heeft woensdag in Brussel brexitoverleg met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Dat heeft de woordvoerder van Juncker bekendgemaakt.
19/02 12u30  Vertraging door demonstrerende taxichauffeursTaxichauffeurs die op weg zijn naar het Malieveld in Den Haag om te demonstreren, veroorzaken vertraging op de snelwegen. Op de A4 tussen Hoofddorp en Leidschendam wordt over 7 kilometer langzamer gereden en op de A13 tussen Rotterdam/The Hague Airport eveneens. De vertraging bedraagt op beide wegen ongeveer tien minuten, aldus een woordvoerder van de ANWB. De colonnes rijden met een snelheid van 60 km per uur.
19/02 12u30  „Homoseksualiteit is de regel in het Vaticaan”Het Vaticaan bestrijdt homoseksualiteit, maar de meerderheid van de rooms-katholieke geestelijken daar is praktiserend homoseksueel. Dat stelt de Franse schrijver Frédéric Martel na vier jaar onderzoek.
19/02 12u30  *De gereformeerden van die tijd zagen in Socinus met zijn volgelingen een groot gevaar. Wie de eigen zondigheid vergeet of vergeving versmalt door er de verzoening uit weg te snijden, zet zichzelf op het verkeerde been.
19/02 12u00  Islamitische en refoscholen scoren hoogstIslamitische (7,4) en reformatorische (7,3) basisscholen scoren evenals vorige jaren gemiddeld weer hoger dan openbare (6,9) en antroposofische (6,6) scholen.
19/02 12u00  Europese beurzen verliezen terreinDe Europese beurzen verloren dinsdag terrein. Beleggers namen geen risico’s en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 11u45  Egypte doodt zestien jihadisten in de SinaïEgyptische veiligheidstroepen hebben in de stad Arish op het schiereiland Sinaï zestien vermoedelijke jihadisten gedood. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dinsdag dat de jihadisten aanslagen wilden plegen in Arish.
19/02 11u45  Tzipi Livni neemt afscheid van politiekDe Israëlische politicus Tzipi Livni deelde maandag mee afscheid te nemen van de Israëlische politiek. Haar Hatnuah zal niet mee doen aan de verkiezingen op 9 april.
19/02 11u45  Brexit en antisemitisme scheuren LabourOnrust in de Britse Labourpartij. Zeven parlementariërs hebben maandag uit onvrede over de brexit en antisemitisme de partij verlaten. Er wordt gesuggereerd dat er nog meer zullen volgen.
19/02 11u45  Rel over Holocaust blokkeert Oost-Europese top in IsraëlHet had de eerste top van de zogenaamde Visegradlanden buiten Europa moeten worden. Maar een forse diplomatieke rel tussen Polen en gastland Israël gooide roet in het eten. Inzet: discussie over de rol van Poolse burgers tijdens de Holocaust.
19/02 11u45  Vier op de vijf jongeren rijden weleens te hardMeer dan vier op de vijf jongeren rijden weleens te hard met de auto. Twee op de vijf jongeren rijden op alle onderzochte wegen te hard.
19/02 11u45  Vijfsterrenbeweging redt het kabinet, maar verliest principesDe Vijfsterrenbeweging heeft de Italiaanse regering maandag gered, maar een belangrijk principe van de partij overboord gegooid. Dat kan zijn uitwerking hebben op de uitslag bij de Europese verkiezingen.
19/02 11u30  Niet-dodelijke kogelvis lekkernij in ChinaNormaal gesproken is het eten van kogelvis levensgevaarlijk. De in het wild gevangen dieren bevatten het uiterst giftige stofje tetrodotoxine. Dat zit in algen die door garnalen worden gegeten. En die garnalen zijn een lekkernij voor kogelvissen.
19/02 11u15  „Verbeter financiële positie student”Hoe kunnen studenten een betere financiële positie krijgen, nu velen gebukt gaan onder de gevolgen van het leenstelsel? Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven kreeg maandag tien ideeën aangereikt.
19/02 11u15  Column: Laat koorddanser Rutte zijn termijn uitdienenVoor premier Rutte heb ik bewondering. Ik zie wel eens foto’s van waaghalzen die teentje voor teentje over een dun koord een diep ravijn oversteken. IJselijk. Ik voel het in mijn eigen tenen als ik me voorstel dat ik zélf over dat koord loop.
19/02 11u15  Den Haag wil in 2020 over op razendsnel 5GDen Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor gaat de gemeente samenwerken met T-Mobile.
19/02 11u15  Column ds. Belder: Zwijgen„Wat ik mis bij veel kerken is het zondebegrip. Ze hebben dat genegeerd en veronachtzaamd. Kerken hebben zich veel met de ethiek beziggehouden, maar het zondebegrip staat boven de ethiek. Het is het grote pre van het christelijk geloof, iets dat ingaat tegen het liberalisme en socialisme. (...) Kerken zouden het zondebegrip minder beschroomd moeten verkondigen. Ook als niet-gelovige kun je het kwaad overal om je heen constateren.” Welke oudvader zei dit? Niemand minder dan J. L. Heldring, tientallen jaren verbonden aan NRC Handelsblad als hoofdredacteur en als columnist. Hij deed deze uitspraken in een interview met het RD (24-1-2002).
19/02 11u00  Man door DNA gepakt voor verkrachting in 2002Een 57-jarige man is dinsdagochtend aangehouden voor een verkrachting in 2002. Dat meldt de politie. Hij is opgepakt na een DNA-match. Op 17 september 2002 werd een destijds 18-jarige vrouw verkracht na een aanrijding met de verdachte in het Limburgse Horst.
19/02 10u45  Schouten (CU): Gereformeerd is geweldig„Gereformeerd is geweldig”, zei landbouwminister Carola Schouten maandagavond op een bijeenkomst georganiseerd door de hervormde oude kerkgemeente te Ede. „Het geloof is er bij mij altijd, maar niet steeds even intensief.”
19/02 10u45  Ruim 100 klachten bij Defensie over burnpitsBij het ministerie van Defensie hebben zich 110 militairen gemeld die denken ziek te zijn geworden door vuilverbranding op missie in Afghanistan. Minister Ank Bijleveld beslist begin april of de meldingen vragen om onafhankelijk onderzoek, laat ze weten.
19/02 10u45  Cito-score zegt niet alles over een schoolOuders die willen weten of ze hun kind naar een goede basisschool sturen kunnen beter naar de Cito-scores over meerdere jaren kijken. De gemiddelde Cito-score in één jaar hangt slechts voor een deel samen met de kwaliteit van een school. Verschillen in achtergrond van leerlingen, toevallige uitschieters van jaar tot jaar en de prestaties van klasgenoten verklaren voor een groot deel verschillen tussen scholen.
19/02 10u45  Compromis pulsvissers niet in beton gegotenHet Europese compromis over de Nederlandse pulsvisserij is nog niet in beton gegoten. Een definitief besluit moet nog worden genomen. Het kan nog alle kanten op, aldus het visserijministerie.
19/02 10u45  EU-peiling: SGP uit Europees ParlementDe SGP heeft nationaal te weinig steun om na de Europese verkiezingen in mei een zetel te kunnen bemachtigen in het Europees Parlement.
19/02 10u30  Pakistan ontkent rol bij aanslag KasjmirDe Pakistaanse premier Imran Khan heeft dinsdag gezegd dat zijn land op geen enkele manier betrokken was bij de aanslag vorige week op Indiase politieagenten in de deelstaat Kasjmir. Khan zei dat India met de beschuldigende vinger naar Pakistan wees, zonder met bewijs op de proppen te komen.
19/02 10u30  „Veel meer pulsvissers dreigen vergunning te verliezen”De 42 visbedrijven die dachten hun pulsvisvergunning waarschijnlijk tot halverwege 2021 te kunnen behouden, dreigen nog dit jaar die toestemming te verliezen. Dat meldt de NOS na raadpleging van een aantal juristen.
19/02 10u15  Staten Utrecht akkoord met verbreden Rondweg-Oost VeenendaalDe Rondweg-Oost in Veenendaal wordt verbreed. Een meerderheid van Provinciale Staten van Utrecht stemde daar maandag mee in. De weg, bekend als fileknelpunt, krijgt tweemaal twee rijstroken.
19/02 10u00  Storing bij gemeente Amsterdam opgelostDe grote computerstoring bij de gemeente Amsterdam is voorbij. De stadsloketten zijn dinsdagochtend weer open en het algemene informatienummer 14 020 doet het weer, meldt de gemeente.
19/02 10u00  Werknemers Schiphol betrokken bij drugssmokkelMedewerkers van Schiphol in de bagagekelder, catering en schoonmaak zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige drugssmokkel. Dinsdag heeft de Koninklijke Marechaussee twee werknemers van de luchthaven aangehouden, mannen van 33 en 44 jaar. In hetzelfde onderzoek deed de Marechaussee vorig jaar ook al twaalf aanhoudingen. Negen verdachten werkten op Schiphol. Dat maakte de Marechaussee dinsdag bekend.
19/02 10u00  Honda bevestigt sluiten enige Britse fabriekAutofabrikant Honda wil zijn enige Britse fabriek, in Swindon, in 2022 sluiten. De Japanse autobouwer bevestigde het plan, na berichtgeving in verschillende Britse media. Op de locatie werken 3500 mensen.
19/02 10u00  Vliegveld Ciampino in Rome dicht wegens brandHet vliegveld Ciampino in Rome is uit veiligheidsoverwegingen gesloten, nadat omstreeks 8.00 uur brand in een terminal was uitgebroken. Veiligheidsmedewerkers hebben de reizigers geëvacueerd, meldt de krant La Repubblica.
19/02 10u00  AEX doet stapje terugDe aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u30  Regenboogvlag wappert niet in HeerdeDe gemeenteraad van Heerde wil niet dat de regenboogvlag wappert op 11 oktober, de wereldwijde Coming-Outdag waarop onder anderen homo’s en transgenders uitkomen voor hun geaardheid. Dat meldde Omroep Gelderland maandag.
19/02 09u30  AEX opent vrijwel vlakDe aandelenbeurs in Amsterdam is vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.
19/02 09u15  Nederlander geliquideerd in ColombiaEen 49-jarige Nederlander is maandag geliquideerd in de Colombiaanse gemeente Copacabana, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Medellín. De autoriteiten meldden aan de krant El Colombiano dat de Nederlander in de buurt van zijn huis werd neergeschoten door mensen op een motor.
19/02 09u00  „Antibioticaresistentie hier onder controle”Bij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica. Dat concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.
19/02 08u45  Vondsten uit graf Luther overgedragen aan Lutherhuis WittenbergTijdens een geheime opgraving in 1892 werd het graf van de Duitse reformator Maarten Luther in Wittenberg geopend. Verloren gewaande voorwerpen doken onlangs op en zijn vorige week overgedragen aan het Lutherhuis in Wittenberg.
19/02 08u30  Maduro krijgt 300 ton hulpgoederen van RuslandVenezuela ontvangt woensdag 300 ton hulpgoederen van bondgenoot Rusland. Dat heeft de Venezolaanse president Nicolás Maduro op televisie gezegd. Hij zei dat het om „zeer dure medicijnen” gaat en dat Venezuela Moskou daarvoor betaalt.
19/02 08u30  Mijnbouwgigant pleit voor toezicht op dammenDe Australische mijnbouwgigant BHP Billiton pleit voor een onafhankelijk en internationaal orgaan dat toeziet op de veiligheid van dammen. Topman Andrew Mackenzie wil onder meer samenwerken met branchegenoten om beter om te gaan met mijnafval.
19/02 08u30  Danone profiteert van vraag naar bronwaterHet Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder.
19/02 08u15  Akkoord over lagere EU-uitstootnorm trucksNieuwe vrachtwagens moeten in 2025 15 procent minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en in 2030 30 procent. De EU-landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn dat overeengekomen.
19/02 08u15  Verschil in verzoeking2 Korinthe 13:5a
19/02 08u00  Vandalen leggen gipsblokken op rails bij VelpVandalen hebben maandagavond gipsblokken op het spoor gelegd bij een spoorwegovergang in Velp (Gelderland). Een trein van de NS is hard tegen de blokken tot stilstand gekomen en liep daarbij schade op. Niemand raakte gewond. Volgens spoorbeheerder ProRail was het „een bijzonder gevaarlijke situatie die nog slechter had kunnen aflopen”.
19/02 08u00  „Brexit raakt levensmiddelensector het eerst”Een chaotisch vertrek van de Britten uit de Europese Unie zal in eerste instantie vooral door de voedingsmiddelensector worden gevoeld. Een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) naar de gevolgen van een harde brexit op de korte termijn meldt onder meer een verzwakkend effect van de concurrentiepositie door hogere kosten.
19/02 07u45  ANWB: kwaliteit banden bestelauto’s ondermaatsDe kwaliteit van de banden onder bijna 1 miljoen bestelauto’s, personenbusjes, caravans en campers is over het algemeen slecht, concludeert de ANWB op basis van de zomerbandentest.
19/02 07u30  ‘Opvallend’ aantal autobranden NijmegenDe politie gaat uitgebreid onderzoek doen naar een „opvallend” aantal autobranden in Nijmegen in de nacht van maandag op dinsdag. Bij branden op twee locaties, de Meijhorst en Daniëlsweg, zijn in totaal zes auto’s beschadigd. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.
19/02 07u30  Kredietoordeel Curaçao omlaag bij S&PKredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft het kredietoordeel voor Curaçao verlaagd. Dat bleek dinsdag uit een rapport van de firma.
19/02 07u30  Lange file op A15 na aanrijdingOp de A15, Rotterdam richting Europoort, is een lange file ontstaan als gevolg van een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto. Tussen Pernis en Havens 4000-5200 zijn twee rijstroken dicht en staat er een file van 9 kilometer, meldt de ANWB.
19/02 07u15  Kleine winst voor Japanse beursDe Japanse effectenbeurs is dinsdag met een kleine winst gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars een dag eerder en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington plaatsvinden. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen licht omlaag.
19/02 07u15  Koerden willen VN-rechtbank voor IS-strijdersSyrische Koerden hebben de Verenigde Naties opgeroepen in Syrië speciale rechtbanken in te richten om vastgenomen IS-strijders te berechten. De thuislanden van opgepakte jihadisten hebben nog niet gereageerd op de oproep van de Koerden om de IS-aanhangers terug te halen, zei de woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) tegen persbureau DPA.
19/02 07u15  „Meer kiloknallers met kip dan ooit”Supermarkten stunten steeds vaker met kipvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier op basis van de eigen ‘kiloknallermonitor’. „In 2018 stonden er 56 procent meer kipkiloknallers in de folders dan in 2015”. Vorig jaar telde de organisatie ruim 1900 stunts met kip: met 180 meer dan in het jaar ervoor „een record”.
19/02 07u00  Zestien staten vechten noodtoestand aanEen coalitie van zestien Amerikaanse staten geleid door Californië vecht de beslissing van president Trump aan om de noodtoestand af te kondigen om zo fondsen vrij te kunnen maken voor zijn grensmuur met Mexico.
19/02 07u00  Rode Kruis luidt noodklok over VenezolanenDe situatie van duizenden Venezolaanse vluchtelingen op Aruba, Curaçao en Bonaire is zo schrijnend dat het Nederlandse Rode Kruis de hulp aan deze mensen zo spoedig mogelijk wil opschalen. Er is dringend behoefte aan voedsel, medicijnen en onderdak.
19/02 07u00  Onderminister Rosenstein vertrekt in maartDe Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein stapt naar verwachting half maart op. Volgens een medewerker van het ministerie van Justitie is het de verwachting dat Rosenstein, die lange tijd de verantwoordelijkheid had voor het speciale onderzoek van Robert Mueller, vertrekt als William Barr aantreedt als de nieuwe minister. Barr werd afgelopen vrijdag beëdigd.
19/02 06u15  „Robot bepalend in toekomst voedingsindustrie”Robotica en data-technologie spelen een steeds belangrijkere rol in de productie van ons eten. Technologie draagt onder meer bij aan de betaalbaarheid van voeding, terwijl het ook helpt om inzichten te geven over de herkomst en productie. Dat concludeert het Economisch Bureau van ING in een rapport over de sector.
19/02 05u45  Onderminister Rosenstein vertrek in maartDe Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein stapt naar verwachting half maart op. Volgens een medewerker van het ministerie van Justitie is het de verwachting dat Rosenstein, die lange tijd de verantwoordelijkheid had voor het speciale onderzoek van Robert Mueller, vertrekt als William Barr aantreedt als de nieuwe minister. Barr werd afgelopen vrijdag beëdigd.
19/02 04u45  Taxiprotest tegen Uber in Den HaagUit onvrede over de in hun ogen oneerlijke concurrentie met taxiorganisatie Uber voeren dinsdag naar verwachting zo’n tweehonderd taxichauffeurs actie op het Malieveld in Den Haag.
19/02 03u45  Supermaan in de avond te zienAls het weer het toelaat is er dinsdagavond opnieuw een zogenoemde supermaan te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan.
19/02 02u15  Oppositieleider Nicaragua krijgt 216 jaar celEen rechter in Nicaragua heeft een van de leiders van de oppositie onder de bevolking veroordeeld tot 216 jaar celstraf. Medardo Mairena werd schuldig bevonden aan terrorisme en deelname aan georganiseerde misdaad en kreeg drie keer levenslang, zo meldden lokale media maandag.
19/02 00u45  Trump waarschuwt legerleiding VenezuelaDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de legerleiding van Venezuela die achter president Nicolás Maduro staat, gewaarschuwd dat ze hun toekomst en hun levens riskeren. Hij riep hen daarnaast op om de humanitaire hulp het land binnen te laten.
19/02 00u30  Raad Tilburg steunt schadevergoeding chroom-6De Tilburgse gemeenteraad heeft maandagavond laat ingestemd met een schadevergoeding aan achthonderd mensen die op een NS-werkplaats in de stad zijn blootgesteld aan chroom-6. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat alle betrokkenen ter compensatie zo snel mogelijk 7000 euro ontvangen. Mensen die ziek zijn geworden kunnen rekenen op een extra vergoeding tussen 5000 en 40.000 euro.
19/02 00u30  Kritiek op Griekse behandeling van migrantenDe omstandigheden waaronder illegale migranten in Griekse politiebureaus en opvangcentra worden behandeld zijn op sommige plekken beneden alle peil. Mannen, (zwangere) vrouwen en kinderen van verschillende nationaliteiten worden op elkaar geperst met 1 tot 1,5 vierkante meter ruimte per persoon.
19/02 00u30  Eerste krimp industrie in ruim twee jaarDe omzet van de Nederlandse industrie is in december op jaarbasis gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lagen de opbrengsten in de sector 2,6 procent lager dan een jaar eerder. Het is de eerste keer dat de industrie krimp laat zien sinds oktober 2016
19/02 00u00  D66-Kamerlid bij ministerie berisptHet D66-Tweede Kamerlid Achraf Bouali is in zijn vorige functie als diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken berispt na een integriteitsonderzoek. Dat meldt NRC Handelsblad.
18/02 23u00  Doden door zelfmoordactie CaïroEen man heeft zichzelf maandag opgeblazen in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen door de ontploffing ook zeker twee agenten om het leven.
18/02 22u45  Blunder kabinet: berekening energiekosten op basis van oude cijfersHet kabinet blunderde met het berekenen van de stijging van de energierekening. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat beweerde eerder dat de stijging mee zou vallen. Nu blijkt dat die bewering gedaan werd op basis van verouderde cijfers.
18/02 22u00  Auto-industrie VS doet beroep op TrumpVertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto’s en onderdelen. Daarmee reageren ze op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.
18/02 21u30  Biesheuvelprijs voor Maria VlaarDe vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel is in de wacht gesleept door Maria Vlaar met haar bundel Diepe aarde. Ze kreeg maandagavond 7683,44 euro, een bedrag dat geheel door crowdfunding bijeen werd gebracht.
18/02 21u00  Nieuwe EU-sancties tegen Rusland in de maakDe Europese Unie komt met nieuwe sancties tegen Rusland als antwoord op de recente escalatie van het Russisch-Oekraïense conflict. Volgens EU-buitenlandchef Federica Mogherini hebben de EU-ministers daar maandag politieke overeenstemming over bereikt.
18/02 20u30  VGS presenteert notitie rond ”gender” tijdens symposiumDe Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) komt nog voor de zomer met een notitie over het thema ”gender”. Bedoeling is dat deze op 5 juni wordt gepresenteerd en toegelicht tijdens het VGS-symposium ”kerk en school”, in het bijzijn van afgevaardigden van scholen en kerken.
18/02 20u30  Zo ziet de tanende invloed van de VS in het Midden-Oosten eruitDat de invloed van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten aan het afkalven is, is geen geheim. Maar hoe ziet dat er concreet uit? Een conferentie in Polen vorige week gaf daar antwoord op.
18/02 20u15  Nieuwe verdenking tegen kopstukken Caloh WagohDe twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh die sinds november vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie in Breukelen, worden nu ook verdacht van een liquidatie in Rotterdam in 2017. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
18/02 20u00  Landgoed Muhammad Ali wordt school en museumEen voormalig landgoed van Muhammed Ali wordt omgebouwd tot studiecentrum en museum ter ere van de in 2016 overleden bokskampioen. De in New York gevestigde Turken Foundation, die het landgoed in december 2018 heeft gekocht, heeft daartoe besloten.
18/02 20u00  „Delta en easyJet maken werk van Alitalia”Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akkoord leiden. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging in 2017 bijna failliet en wordt sindsdien door de overheid overeind gehouden.
18/02 19u45  „Curaçao bepaalt zelf over hulp aan Venezuela”„Curaçao bepaalt zelf hoe en wanneer ze humanitaire hulp aan Venezuela levert. We laten ons niet dwingen door Den Haag of Washington. We zullen ook ver wegblijven van welke militaire actie dan ook.” Dat heeft Suzy Camelia-Römer, de Curaçaose vicepremier en minister van Volksgezondheid en Milieu, gezegd.
18/02 19u45  Van der Schans: Ook geschiedenis van Turkije op schoolTijdens de geschiedenislessen op school moeten leerlingen niet alleen leren dat Willem van Oranje de stichter is van Nederland, maar ook dat Atatürk de grondlegger is van het huidige Turkije. Daarvoor pleit Ton van der Schans, voorzitter van de vakvereniging van geschiedenisleraren (VGN), in de Telegraaf.
18/02 19u15  Matroos op wereldberoemde ‘kusfoto’ overledenHet werd een van de meest iconische foto’s van de twintigste eeuw en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Fotograaf Alfred Eisenstaedt drukte precies op het juiste moment af en ving de innige overwinningsomhelzing op Times Square in New York. Een matroos zoent midden op straat op de dag van de Japanse capitulatie in 1945 een vrouw in verpleegstersuniform.
18/02 19u00  Vakman Van Hof springt bij als schoenmaker druk isLaatst stond er voor een maandag helemaal niets in de agenda. „Vreemd voelde dat.” Jan van Hof (77) uit Barneveld is het liefst lekker bezig. Het maakt hem niet uit of het om vrijwilligerswerk gaat of om een betaalde klus.
18/02 19u00  Ontheemding door crises kost wereldwijd elk jaar 11,5 miljardOntheemding is niet alleen een aanslag op iemands welzijn, er hangt ook een kostenplaatje aan, zegt het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Dat berekende dat de wereldwijde kosten oplopen tot 11,5 miljard euro per jaar.
18/02 18u45  Vrouw omgekomen door ongeval in NiekerkEen 53-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag om het leven gekomen door een ongeval in Niekerk. Zij was door nog onbekende oorzaak op de Zoutkamperweg met haar auto tegen een boom gereden in de Groningse plaats.
18/02 18u45  Wolven definitief terug op de VeluweEr heeft zich definitief een wolvin gevestigd op de Noord-Veluwe. En de wolvin heeft ook al een mannetje in haar buurt. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek van uitwerpselen van de dieren, aldus de provincie Gelderland.
18/02 18u15  Trump al lang genomineerd voor NobelprijsDe Amerikaanse president Donald Trump heeft geen Japanse hulp nodig om in aanmerking te komen voor de Nobelprijs voor de Vrede. In juni droegen twee Noorse politici hem al voor bij het Nobelcomité in hun land.
18/02 18u00  AEX-index blijft dicht bij huisDe AEX-index in Amsterdam is maandag vrijwel gelijk aan de slotstand van voor het weekend de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Beleggers namen een wat afwachtende houding aan in aanloop naar de voortzetting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Verdere richting uit de Verenigde Staten ontbrak. Vanwege President’s Day blijven de aandelenbeurzen in New York maandag dicht.
18/02 17u45  Spanje pakt 66 verdachten drugshandel opBij een grote actie tegen drugscriminaliteit heeft de Spaanse politie in de zuidelijke regio Andalusië 66 personen opgepakt. De politie nam onder meer 7000 kilo hasj en een aantal voertuigen in beslag, meldde het Spaanse persbureau Europa Press maandag.
18/02 17u30  Netten aan Sint-Jan wegens afbrekend steenDe gemeente Den Bosch laat deze week netten ophangen aan de toren van de Sint-Jan, omdat natuursteen losbreekt en dreigt te vallen. De gemeente heeft dat besloten nadat afgelopen weekend een stuk steen naar beneden kwam en op het dak van de kathedraal terechtkwam.
18/02 17u30  Jongetje (4) overleden door bedrijfsongelukBij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is maandag een 4-jarig jongetje overleden als gevolg van een bedrijfsongeval. Een woordvoerder van de politie bevestigt berichtgeving hierover door de regionale omroep NH Nieuws.
18/02 17u30  „Southwest was slordig met gewicht bagage”De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines zou onnauwkeurig zijn geweest met het bijhouden van de kilo’s bagage die in het ruim verdwenen. De Amerikaanse toezichthouder FAA bevestigde, na berichtgeving over de kwestie door de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, dat er onderzoek wordt gedaan.
18/02 17u30  Minister werkt aan helmplicht voor snorfietsenEr komt een helmplicht voor snorfietsen. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laten weten. Eind vorig jaar steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een voorstel van het CDA om de helm voor snorfietsen te verplichten.
18/02 17u15  Ballet over Frida KahloHet Nationale Ballet brengt in het nieuwe seizoen een grote, avondvullende productie over de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo (1907-1954) van de hand van Annabelle Lopez Ochoa.
18/02 17u15  Politie: geen opzet bij ontploffing Den HaagBij de ontploffing van een woning in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag is geen opzet in het spel geweest. De politie heeft daar geen aanwijzingen voor gevonden, laat ze maandag weten. De politie gaat ervan uit dat een gaslek de oorzaak is geweest van de explosie.
18/02 17u15  Heel het boek Psalmen kan als messiaans gezien wordenHet is gebruikelijk om de psalmen te zien als een verzameling afzonderlijke liederen. Toch is een deel van de liederen bewust gegroepeerd. In de oudtestamentische wetenschap is er de laatste jaren veel aandacht voor de structuur van het boek Psalmen gekomen.
18/02 17u00  Infonummer gemeente Amsterdam ligt platHet algemene informatienummer van de gemeente Amsterdam, 14 020, ligt eruit door een storing. Ook de stadsloketten waar mensen terecht kunnen voor burgerzaken, worden geraakt door de storing. „Hierdoor kun je niet voor alles terecht bij het Stadsloket”, aldus de gemeente.
18/02 17u00  Turkije pakt massaal verdachten opDe Turkse autoriteiten hebben in een week tijd bijna duizend mensen opgepakt die verdacht worden van banden met de Gülen-beweging. De arrestaties houden verband met de mislukte staatsgreep in de zomer van 2016. Volgens de Turkse regering zit de Gülen-beweging achter de couppoging.
18/02 17u00  Israël wil naar de maanIsraël wil voet zetten op de maan. Een organisatie uit het land laat een verkenner naar de maan brengen. Die sonde, Beresheet, moet in de nacht van donderdag op vrijdag worden gelanceerd, om 2.45 uur Nederlandse tijd. Op 11 april moet hij voorzichtig neerkomen op het oppervlak.
18/02 16u45  Clauscentrale moet Belgen aan stroom helpenEnergieconcern RWE wil de gascentrale in het Limburgse Maasbracht gebruiken voor het opwekken van energie voor het Belgische stroomnet. Via een ondergrondse kabel moet het Belgische hoogspanningsnet gekoppeld worden aan de gascentrale. De verbinding moet in 2020 zijn gerealiseerd.
18/02 16u15  „Honda wil Britse fabriek sluiten”Autofabrikant Honda wil zijn fabriek in het Britse Swindon in 2022 sluiten. Volgens ingewijden wordt het plan voor de sluiting door de Japanners binnenkort wereldkundig gemaakt, zo meldde het Britse Sky News. Op de locatie werken 3500 mensen.
18/02 16u15  Exposities: Marc de Klijn, Henny van Hartingsveldt en de gebroeders BauerTot en met 12 mei organiseert Teylers Museum in Haarlem een overzichtstentoonstelling van de botanische kunstenaars Franz en Ferdinand Bauer, ”200 soorten groen. Het mooiste van Franz en Ferdinand Bauer”. De tentoonstelling volgt de levens van de twee van oorsprong Oostenrijkse broers. Ferdinand Bauer (1760-1826) reisde als botanisch kunstenaar mee met een gevaarlijke wetenschappelijke expeditie naar het Ottomaanse Rijk en met de eerste omvaart van Australië. Zijn broer Franz (1758-1840) vestigde zich in Engeland als de eerste botanische tekenaar van de koninklijke botanische tuinen in Kew. De tentoonstelling laat prachtig geïllustreerde publicaties van Franz en Ferdinand Bauer zien, gecompleteerd met de originele aquarellen. Er worden veldtekeningen van Ferdinand uit het Naturhistorisches Museum in Wenen geëxposeerd, naast aquarellen uit het Natural History Museum in Londen.
18/02 16u15  Kunst uit bedrijfscollecties te zien in Singer LarenIn Nederland zijn niet minder 250.000 kunstwerken in het bezit van bedrijven of instellingen. Ook het enorme schilderij ”Etende mensen” van Lucebert komt uit een bedrijfscollectie, het is een van de 150 werken in de tentoonstelling ”Out of Office” in museum Singer Laren.
18/02 16u15  Doden Rosmalen twee vrouwen en een manDe drie mensen die zondag om het leven kwamen bij een ongeval op de A59 bij Rosmalen zijn twee vrouwen en een man. Ze woonden in Nederland, maar waren afkomstig uit het buitenland. Daarom is het moeilijk de nabestaanden op de hoogte te brengen, meldt de politie maandag.
18/02 16u15  Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAMProRail moet de opdracht voor de aanleg van een buslijn tussen Hilversum en Huizen alsnog aan bouwbedrijf BAM geven. De spoorbeheerder gunde de klus na een openbare aanbesteding aan een bouwcombinatie met VolkerWessels. BAM ging in hoger beroep en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde dat de beslissing op basis van een verkeerde beoordelingsmethode is genomen.
18/02 16u00  Man en vrouw aangehouden na achtervolgingDe politie heeft maandag in Waalwijk een 31-jarige man en een 30-jarige vrouw aangehouden na een wilde achtervolging. Daarbij werden waarschuwingsschoten gelost.
18/02 16u00  Rien Donkersloot bespeelt uitgebreid koororgel JoriskerkIn de Amersfoortse Sint-Joriskerk is zaterdag 9 februari het uitgebreide koororgel in gebruik genomen. Bij die gelegenheid is ook een cd gepresenteerd.
18/02 16u00  Recept: BananencakeIndonesisch eten is zowel vreemd als vertrouwd. Het exotische zit hem in ingrediënten die een doorsneehuishouden niet standaard op voorraad heeft: wontonvellen of citroenblad (dejruk purut).
18/02 15u45  Collectes met pinbussen leveren meer opHet tweede jaar van de proef met pincollectes levert goede doelen meer geld op en toont een grotere bereidheid om met een pinpas te doneren.
18/02 15u45  Al 136 doden door mazelen op FilipijnenSinds begin dit jaar heeft een uitbraak van de mazelen al 136 levens geëist op de Filipijnen. Veertig procent van de slachtoffers waren kinderen tot 4 jaar oud. Dat heeft het ministerie van Gezondheid maandag bekendgemaakt.
18/02 15u45  Leuke rok! Ruilen?Een rok waar het prijskaartje nog aan hangt. Die ene blouse achter in de kast, die twee jaar geleden voor het laatst is gedragen. Onze kledingkasten zitten vaak vol met dingen die we niet meer dragen. Weggooien is jammer, maar gelukkig is er een milieubewust alternatief: de kledingruil.
18/02 15u45  Boarden met gezicht bij Cathay op SchipholPassagiers van Cathay Pacific op Schiphol kunnen de komende maanden sneller op het vliegtuig stappen. De luchtvaartmaatschappij doet mee aan een proef voor boarden met gezichtsherkenning. Reizigers hoeven bij de gate dan niet meer hun paspoort en instapkaart te laten zien, maar alleen nog hun gezicht te laten scannen.
18/02 15u30  Bonifacius is bekend, nu Binnes nogHet is vandaag 222 jaar geleden dat Jan Binnes uit het Friese Oudwoude werd onthoofd, kort na het Kollumer Oproer. Met een Jan Binnesweekeinde werd daar aandacht voor gevraagd.
18/02 15u30  Achterhoek wil boeren zonder kunstmestIn plaats van kunstmest willen boeren in de Achterhoek weer voluit dierlijke mest toepassen. Voor het milieu scheelt dat veel koolstofdioxide. De provincie Gelderland is een belangrijke partner in het project ”Kunstmestvrije Achterhoek”.
18/02 15u30  Zweedse krijgt boete na protest in vliegtuigEen Zweedse rechtbank heeft een boete opgelegd aan een activiste die door haar protest een vliegtuig ophield. De Zweedse betoogde afgelopen zomer tegen de uitwijzing van een Afghaanse man. Beelden daarvan werden massaal verspreid via sociale media.
18/02 15u30  Hulp strandbezoeker bij opruimen WaddengebiedBezoekers van de stranden op de Waddeneilanden kunnen gaan helpen bij het opruimen van rommel van de in januari overboord geslagen containers van de MSC Zoë. Dat is een van de ideeën uit een breed pakket met maatregelen van onder meer Rijkswaterstaat en de eilanden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Burberry trekt sweater met strop terug20/02 02u15 - Reformatisch Dagblad: Het Britse kledingconcern Burberry heeft een omstreden sweater met strop uit de collectie gehaald. De bruine hoodie waarvan de koordjes eruit zagen als een strop werd afgelopen zondag geshowd op de Londen Fashion Week. Al direct na de show trok nota bene een van de modellen, Liz Kennedy, van Burberry aan de bel. Pas dinsdag trok ontwerper Riccardo Tisci van Burberry het boetekleed aan. Hij verontschuldigde zich voor de ontstane situatie, zo schrijft Fox News.
10x Trump wil Rosen als tweede man op Justitie20/02 04u16 - Reformatisch Dagblad: President Donald Trump is van plan om Jeffrey Rosen te benoemen als de volgende onderminister van Justitie. Hij moet Rod Rosenstein opvolgen die in maart vertrekt als William Barr aantreedt als de nieuwe minister. Barr werd afgelopen vrijdag beëdigd.
10x Weer stapt een Labour-parlementariër op20/02 01u15 - Reformatisch Dagblad: De onvrede binnen de Britse Labourpartij houdt aan, dinsdag stapte het parlementslid Joan Ryan op. Zij is het achtste lid dat deze week de oppositiepartij de rug toekeert. Net als de anderen kan Ryan zich niet vinden in de koers van Jeremy Corbyn.
9x Dode door ernstig ongeval op de A119/02 23u45 - Reformatisch Dagblad: Bij een ernstig ongeval op de A1 bij Voorthuizen rond 19.45 uur dinsdagavond is een 36-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie belandde zij met haar auto bij een eenzijdig ongeval ondersteboven op de weg. Daarna botsten twee andere auto’s op de eerste auto.
8x ASR profiteert van overname Generali20/02 07u45 - Reformatisch Dagblad: ASR heeft vorig jaar een sterk operationeel resultaat neergezet. De verzekeraar profiteerde onder meer van de overname van branchegenoot Generali Nederland. Daarmee werd de impact van de grote januaristorm ruimschootschots gecompenseerd.
7x ChristenUnie zet kostenvraagstuk rond verwijderen drugsafval weer op agenda20/02 09u45 - Reformatisch Dagblad: Drugsboeven laten opdraaien voor de opruimkosten van drugsafval. Vooral de ChristenUnie droomt ervan. Dinsdag kaartte de partij de kwestie voor de zoveelste keer aan. Vier vragen.
7x Bevers bereiken de Achterhoek20/02 07u30 - Reformatisch Dagblad: Het lijkt erop dat het verspreidingsgebied van de bever in het oosten van het land zich uitbreidt, vooral langs de grote rivieren. Sinds een paar jaar trekt de bever oostwaarts. Vraatsporen laten zien dat bevers inmiddels de Achterhoek hebben bereikt, meldt de site NatureToday.
7x Gods genade genoeg20/02 07u30 - Reformatisch Dagblad: Deuteronomium 13:3
7x Stakingen en brandstof tergen Air France-KLM20/02 07u30 - Reformatisch Dagblad: Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan zijn Franse zuster Air France.
7x VVD en PvdA willen toekomstverkenning UWV20/02 06u15 - Reformatisch Dagblad: Er moet een onderzoek komen hoe uitkeringsinstantie UWV toekomstbestendig kan worden. Dat is een van de voorstellen van VVD en PvdA om de organisatie op lange en korte termijn te verbeteren.

Statistieken

Artikels:
32928
Gelezen:
21030
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven