zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van PCMweb

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

PCMweb

Verbergen Tonen
20/10 00u00  PCM-weekoverzicht: Haken en ogen van het uploadfilter Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
20/10 00u00  Ockel lanceert eigen Ockelcoin Er is een Ockelcoin ontwikkeld. Het plan was er al jaren, maar nu is de Security Token Offering (STO) een feit. Ockel-CEO Tim Haaksma: “Je kunt nu een klein stukje van ons bedrijf kopen.” Het bedrijf achter Sirius heeft een security token, waardoor iedereen die wil kan deelnemen. Allemaal via blockchaintechnologie.
20/10 00u00  Office 2019 als eenmalige licentie: een goeie deal? Office 2019 ks nu te koop als als eenmalige licentie voor gebruikers die niet maandelijks voor een Office 365-abonnement willen betalen. Maar is dat wel zo'n goeie deal? We zetten de verschillen voor je op een rij en staan stil bij wat er 'nieuw' is aan Office 2019 zelf.
19/10 15u15  PCM-weekoverzicht: Zo komt de ultieme batterij tot stand Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
19/10 11u00  De rooskleurige toekomst van de deelfiets Nederland is bij uitstek een fietsland. Een groeiend aantal fiets-start-ups wil naar de volgende fase van fietsen toe, met allerlei creatieve oplossingen zoals leaseconstructies en deelfietsen, veelal gebaseerd op moderne technologie en geïnspireerd door Spotify en Netflix.
19/10 00u00  Eigen mailserver opzetten met iRedMail Wil je een eigen mailserver opzetten? Dankzij iRedMail hoeft het niet lastig te zijn: je zet hiermee razendsnel een veilige én functionele mailomgeving op waar je net zo makkelijk groepsfuncties aan toevoegt. Lees hier wat daarbij komt kijken.
19/10 00u00  E-ink-scherm op Arduino aansluiten Door een e-ink-scherm op een Arduino aan te sluiten, kun je een hoop energiezuinige toepassingen bedenken. E-inkt trekt immers minder stroom dan een lcd-display. In dit artikel leggen we uit hoe je ze aan elkaar koppelt.
19/10 00u00  De beste zakelijke accesspoints voor thuis getest Vergelijk het thuisnetwerk van vijf jaar geleden met dat van nu en je ziet twee totaal verschillende werelden. Pc en tablet hebben hun kopposities verloren aan de smartphone en daarmee zijn we zelfs thuis altijd online. Een snel en veilig netwerk is dan ook geen optie meer, het is een must. We testen de beste zakelijke accesspoints voor thuis.
18/10 16u45  De staat van mobiele data in Nederland Zo'n 4 miljard mensen op aarde hebben toegang tot het internet. Dat is een groot deel van het totaal van 7,6 miljard. Ongeveer 3,2 miljard gebruikers zijn op social media te vinden en die kanalen worden meestal benaderd via een mobiele telefoon. Hoe zit het in Nederland eigenlijk met het gebruik van mobiele data?
18/10 00u00  De perfecte combinatie van datacenters en zonnepanelen In Nederland hebben we een aantal enorm grote, belangrijke datacenters. Denk aan het Google datacenter in Eemshaven en dat van Microsoft in Middenmeer. Amazon of Google, dat is nog onduidelijk, schijnt ook wel oren te hebben naar het Agriport A7-complex in Middenmeer. Het zou gaan om niet minder dan 24 hectare: ideaal voor zonnepanelen.
18/10 00u00  Kom niet aan de Nachtwacht: trends in museumbeveiliging Nietsvermoedend loopt een bezoeker tussen bloemblaadjes die verspreid over de vloer zijn geplaatst in museum Voorlinden. Dat is niet de bedoeling, blijkt als een van de beveiligers hem erop wijst dat hij in het kunstwerk staat. Nu was deze bezoeker zich van geen kwaad bewust, maar hoe beveilig je de dure kunstwerken in een museum zonder deze ontoegankelijk te maken?
18/10 00u00  Hoe kun je je digitale voetafdruk zoveel mogelijk beperken? Sinds er per mei wordt gecontroleerd op naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, lijken mensen meer dan ooit bezig met hun online veiligheid. Je kunt natuurlijk alle bedrijven waarbij je een online account hebt informeren dat ze je gegevens moeten verwijderen, maar er zijn nog effectievere manieren om je digitale voetafdruk te beperken.
17/10 17u00  SSD: steeds sneller én kleiner Hoewel een ssd nog altijd modern klinkt, zijn de op flash gebaseerde schijven alweer bijna tien jaar voor consumenten te koop. Sindsdien is er een hoop veranderd. Die ssd van toen is zeker niet de ssd van nu!
17/10 09u45  TU Delft en de zoektocht naar de ultieme batterij Een kleine groep wetenschappers en studenten van de TU Delft onderzoekt iets dat de komende jaren weleens van grote betekenis kan zijn in ons leven. Want als auto’s in de toekomst elektrisch worden en iedereen zonnepanelen op het dak heeft, wordt het belangrijk de ultieme batterij te hebben.
17/10 00u00  Het uploadfilter: is het middel erger dan de kwaal? Met dank aan het Europees Parlement komt er in de EU een uploadfilter. Door niet naar de gevaren te kijken, is de wetgeving incompleet. Dat roept de vraag op of het middel niet erger is dan de kwaal.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 00u00  E-ink-scherm voor Raspberri Pi of Arduino kopenE-ink-schermen kennen we allemaal van e-readers. E-ink heeft één groot voordeel: een laag stroomgebruik. Dat is de reden waarom e-readers zo lang op een batterijlading meegaan. Minder bekend is dat het ook die voordelen heeft in combinatie met bijvoorbeeld een Raspberry Pi. Waar moet je dan op letten?
16/10 00u00  Testpanel Samsung Portable SSD X5 – Test de snelste externe ssdDat een ssd garant staat voor snelheid weet je vast wel. Toch is de ene ssd de andere niet en zeker externe ssd’s zijn doorgaans een stuk langzamer. Samsungs Portable SSD X5 is net zo snel als de snelste interne ssd’s. Wil je weten hoe snel dat is? Test hem dan zelf in het Samsung Portable SSD X5 Testpanel.
16/10 00u00  Wat heb je nodig voor een eigen mailserver?Het opzetten van een eigen mailserver is een uitdagende taak die veel mensen liever uitbesteden. Maar het biedt ook voordelen om e-mail in eigen beheer te hebben. Welke opties heb je op dit gebied?
15/10 13u30  Hoe onveilig is de Facebook-vpn Onavo Protect?Eerder dit jaar adviseerde de Consumentenbond gebruikers om de app Onavo Protect niet te installeren. Deze door Facebook aangeboden vpn-dienst zou onder het mom van extra privacy en meer veiligheid een breed scala aan persoonlijke gegevens van gebruikers binnenslepen. Klopt dat?
15/10 00u00  PCM-weekoverzicht: Waarom Nederland zo aantrekkelijk is voor datacentersIedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
15/10 00u00  Nvidia GeForce RTX 2080 en RTX 2080 Ti - Sneller, slimmer en mooierHet was zo’n twee jaar wachten op de nieuwe gamer videokaarten van Nvidia, maar inmiddels hebben ze uitgepakt met hun nieuwe Turing-architectuur en liggen de daarop gebaseerde GeForce RTX 2080 en RTX 2080 Ti eindelijk in de schappen. Uiteraard waren wij er als de kippen bij.
14/10 00u00  PCM-weekoverzicht: Waarom Office 2019 (niet) de keuze voor jou isIedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
14/10 00u00  Waarom is Nederland zo aantrekkelijk voor datacenters?Gigantische bedrijven als Google en Microsoft weten Nederland te vinden. Niet alleen om haar producten aan te slijten, maar ook om datacenters te plaatsen. Zowel in de Eemshaven in Groningen als bij Agriport in Noord-Holland staan enorme dataparken waar deze bedrijven graag gebruik van maken. Maar: waarom is ons land zo aantrekkelijk voor deze technologiehuizen?
13/10 00u00  PCM-weekoverzicht: De techniek achter de Russische OPCW-hackIedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
13/10 00u00  Bedrijven maken steeds meer zelfAls je een smartphone of een auto bouwt ben je doorgaans afhankelijk van een derde partij voor onderdelen. Maar, wat als een andere partij er met het leeuwendeel van de onderdelen vandoor gaat, vlak voor jouw neus? Dan nemen sommige bedrijven het heft in eigen hand.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Ockel lanceert eigen Ockelcoin20/10 00u00 - PCMweb: Er is een Ockelcoin ontwikkeld. Het plan was er al jaren, maar nu is de Security Token Offering (STO) een feit. Ockel-CEO Tim Haaksma: “Je kunt nu een klein stukje van ons bedrijf kopen.” Het bedrijf achter Sirius heeft een security token, waardoor iedereen die wil kan deelnemen. Allemaal via blockchaintechnologie.
8x Office 2019 als eenmalige licentie: een goeie deal?20/10 00u00 - PCMweb: Office 2019 ks nu te koop als als eenmalige licentie voor gebruikers die niet maandelijks voor een Office 365-abonnement willen betalen. Maar is dat wel zo'n goeie deal? We zetten de verschillen voor je op een rij en staan stil bij wat er 'nieuw' is aan Office 2019 zelf.
8x PCM-weekoverzicht: Haken en ogen van het uploadfilter20/10 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
1x De rooskleurige toekomst van de deelfiets19/10 11u00 - PCMweb: Nederland is bij uitstek een fietsland. Een groeiend aantal fiets-start-ups wil naar de volgende fase van fietsen toe, met allerlei creatieve oplossingen zoals leaseconstructies en deelfietsen, veelal gebaseerd op moderne technologie en geïnspireerd door Spotify en Netflix.
0x Bedrijven maken steeds meer zelf13/10 00u00 - PCMweb: Als je een smartphone of een auto bouwt ben je doorgaans afhankelijk van een derde partij voor onderdelen. Maar, wat als een andere partij er met het leeuwendeel van de onderdelen vandoor gaat, vlak voor jouw neus? Dan nemen sommige bedrijven het heft in eigen hand.
0x PCM-weekoverzicht: De techniek achter de Russische OPCW-hack13/10 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
0x Waarom is Nederland zo aantrekkelijk voor datacenters?14/10 00u00 - PCMweb: Gigantische bedrijven als Google en Microsoft weten Nederland te vinden. Niet alleen om haar producten aan te slijten, maar ook om datacenters te plaatsen. Zowel in de Eemshaven in Groningen als bij Agriport in Noord-Holland staan enorme dataparken waar deze bedrijven graag gebruik van maken. Maar: waarom is ons land zo aantrekkelijk voor deze technologiehuizen?
0x PCM-weekoverzicht: Waarom Office 2019 (niet) de keuze voor jou is14/10 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
0x Nvidia GeForce RTX 2080 en RTX 2080 Ti - Sneller, slimmer en mooier15/10 00u00 - PCMweb: Het was zo’n twee jaar wachten op de nieuwe gamer videokaarten van Nvidia, maar inmiddels hebben ze uitgepakt met hun nieuwe Turing-architectuur en liggen de daarop gebaseerde GeForce RTX 2080 en RTX 2080 Ti eindelijk in de schappen. Uiteraard waren wij er als de kippen bij.
0x PCM-weekoverzicht: Waarom Nederland zo aantrekkelijk is voor datacenters15/10 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Statistieken

Artikels:
35324
Gelezen:
20782
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven