woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
23/05 10u45  Worst van kweekvlees opgenomen in collectie wetenschapsmuseum NEMO Het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO heeft een worstje van kweekvlees in de collectie opgenomen. De aanwinst is dinsdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over kweekvlees.
22/05 18u30  Worst van kweekvlees opgenomen in collectie van wetenschapsmuseum NEMO Het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO heeft een worstje van kweekvlees in de collectie opgenomen. De aanwinst is dinsdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over kweekvlees.
22/05 07u00  Asteroïde afkomstig uit ander planetenstelsel ontdekt bij Jupiter In het zonnestelsel is een rotsblok ontdekt dat van buitenaf is gekomen en hier is blijven hangen. Het is de eerste keer dat zo'n asteroïde is gevonden.
22/05 00u00  Geen verborgen ruimte gevonden in tombe Toetanchamon Onderzoekers hebben geen bewijs gevonden van verborgen ruimtes bij de grafkamer van farao Toetanchamon. Sommige experts hadden gespeculeerd dat de stoffelijke resten van koningin Nefertiti mogelijk in een nog onontdekte kamer lagen.
21/05 14u30  Astroïde afkomstig uit ander planetenstelsel ontdekt bij Jupiter In het zonnestelsel is een rotsblok ontdekt dat van buitenaf is gekomen en hier is blijven hangen. Het is de eerste keer dat zo'n asteroïde is gevonden.
21/05 13u15  Chinese satelliet gelanceerd om achterkant van maan te ontdekken Het Chinese ruimtevaartagentschap CNSA heeft maandagochtend (lokale tijd) een communicatiesatelliet gelanceerd die de achterkant van de maan moet gaan verkennen. 
21/05 06u00  Chinese satelliet gelanceerd om donkere kant van maan te ontdekken China heeft maandagochtend (lokale tijd) een communicatiesatelliet gelanceerd die de donkere kant van de maan moet gaan verkennen. 
21/05 00u00  NASA lanceert Marsmissies InSight en MarCO NASA heeft zaterdagmiddag twee nieuwe missies naar Mars gelanceerd. Zowel de Mars InSight als de MarCO is aan boord van een Atlas V-raket van ruimtevaartbedrijf United Launch Alliance richting de 'rode planeet' gestuurd.
19/05 00u00  Grootste golf ooit gemeten op zuidelijk halfrond Wetenschappers denken de grootste golf ooit op het zuidelijk halfrond te hebben vastgesteld. Een op zonne-energie werkende boei registreerde een golf van 23,8 meter hoog.
19/05 00u00  Resten van paard uitgegraven in Pompeï Archeologen hebben bij de Italiaanse stad Pompeï een compleet skelet van een paard gevonden. Waarschijnlijk is het dier om het leven gekomen bij de vulkaanuitbarsting in het jaar 79.
19/05 00u00  'Honderdduizenden jaren eerder mensen op Filipijns eiland dan gedacht' Onderzoekers hebben op het Filipijnse eiland Luzon voorwerpen gevonden die erop wijzen dat mensen daar honderdduizenden jaren eerder leefden van gedacht.
18/05 00u00  Laatste theorie van Stephen Hawking gepubliceerd Natuurkundige Stephen Hawking heeft vlak voor zijn overlijden nog een wetenschappelijk artikel geschreven dat dinsdag postuum gepubliceerd is in het blad Journal of High Energy Physics.
18/05 00u00  Nederlandse onderzoekers maken modelembryo uit stamcellen Nederlandse wetenschappers hebben een modelachtige embryo gecreeërd in een laboratorium, zonder dat daarbij een zaad- en eicel zijn versmolten. Het zou de eerste keer zijn dat op die manier leven is ontstaan. 
17/05 11u00  China schiet eerste commerciële raket de ruimte in China heeft donderdag de commerciële raket Chongqing Liangjiang Star, die is ontwikkeld door een privaat bedrijf, de ruimte in geschoten.
17/05 00u00  Rotsblok miljarden kilometers weggeslingerd na vorming bij Mars Aan de rand van ons zonnestelsel is een bijzonder rotsblok gevonden. De asteroïde is gevormd tussen de planeten Mars en Jupiter. Daarna werd hij miljarden kilometers weggeslingerd.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Worst van kweekvlees opgenomen in collectie van wetenschapsmuseum NEMO22/05 18u30 - Nu.nl Wetenschap: Het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO heeft een worstje van kweekvlees in de collectie opgenomen. De aanwinst is dinsdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over kweekvlees.
0x Overeenkomsten in hersenactiviteit bij impulsieve psychopaten16/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Impulsieve psychopaten hebben slechtere 'wittestofverbindingen' tussen hersengebieden dan anderen. Dat ontdekten onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).
0x Ontdekte waterkevers vernoemd naar André Kuipers en Leonardo DiCaprio17/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Tijdens een expeditie in Borneo zijn twee nieuwe waterkevers ontdekt. Ze zijn vernoemd naar astronaut André Kuipers en acteur Leonardo DiCaprio.
0x Rotsblok miljarden kilometers weggeslingerd na vorming bij Mars17/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Aan de rand van ons zonnestelsel is een bijzonder rotsblok gevonden. De asteroïde is gevormd tussen de planeten Mars en Jupiter. Daarna werd hij miljarden kilometers weggeslingerd.
0x China schiet eerste commerciële raket de ruimte in17/05 11u00 - Nu.nl Wetenschap: China heeft donderdag de commerciële raket Chongqing Liangjiang Star, die is ontwikkeld door een privaat bedrijf, de ruimte in geschoten.
0x Nederlandse onderzoekers maken modelembryo uit stamcellen18/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Nederlandse wetenschappers hebben een modelachtige embryo gecreeërd in een laboratorium, zonder dat daarbij een zaad- en eicel zijn versmolten. Het zou de eerste keer zijn dat op die manier leven is ontstaan. 
0x Laatste theorie van Stephen Hawking gepubliceerd18/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Natuurkundige Stephen Hawking heeft vlak voor zijn overlijden nog een wetenschappelijk artikel geschreven dat dinsdag postuum gepubliceerd is in het blad Journal of High Energy Physics.
0x 'Honderdduizenden jaren eerder mensen op Filipijns eiland dan gedacht'19/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Onderzoekers hebben op het Filipijnse eiland Luzon voorwerpen gevonden die erop wijzen dat mensen daar honderdduizenden jaren eerder leefden van gedacht.
0x Resten van paard uitgegraven in Pompeï19/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Archeologen hebben bij de Italiaanse stad Pompeï een compleet skelet van een paard gevonden. Waarschijnlijk is het dier om het leven gekomen bij de vulkaanuitbarsting in het jaar 79.
0x Grootste golf ooit gemeten op zuidelijk halfrond19/05 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers denken de grootste golf ooit op het zuidelijk halfrond te hebben vastgesteld. Een op zonne-energie werkende boei registreerde een golf van 23,8 meter hoog.

Statistieken

Artikels:
31212
Gelezen:
15066
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven