zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
20/04 00u00  Falcon Heavy-raket van SpaceX maakt eerste commerciële vlucht De Falcon Heavy-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd voor een eerste commerciële klus.13 
18/04 13u45  RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomen De uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag.
18/04 13u30  Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in Kenia In Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde rondliep. De 'Simbakubwa Kutokaafrika' was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden.
17/04 20u45  Amerikaanse wetenschappers herstellen varkenshersens vier uur na slacht Amerikaanse wetenschappers hebben de hersens van varkens, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk weer hersteld. De bevindingen kunnen aanleiding geven tot discussie over de grens tussen leven en dood en een nieuwe manier bieden om ziekten zoals Alzheimer te onderzoeken, schrijft BBC News.
15/04 18u15  Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.
13/04 14u00  Kan Nederland een extreme zeespiegelstijging technisch opvangen? De zeespiegel gaat stijgen. Het water zou in 2100 al 3 meter hoger kunnen staan dan nu, blijkt uit serieuze scenario's van serieuze wetenschappers, waarin alles ongunstig uitpakt. Kunnen we ons lage landje met technisch vernuft beschermen tegen zo'n grote stijging van de zeespiegel?
13/04 13u30  Experiment NASA met tweeling toont invloed lange ruimtereis op lichaam Een groot experiment met de astronautentweeling Scott en Mark Kelly heeft NASA meer duidelijkheid gegeven over wat de invloed is van ruimtevluchten op het menselijk lichaam.
13/04 13u30  Wetenschappers ontdekken fossiel van oerzeekomkommer met 45 tentakels Britse wetenschappers hebben een 430 miljoen jaar oud fossiel ontdekt van een nieuw soort zeekomkommer.
13/04 13u30  NUcheckt: Waarom briefgeld hoogstwaarschijnlijk niet voor meer spieren zorgt NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Contant betalen leidt tot meer spiermassa.'
13/04 07u45  'Aantal kinderen VS dat behandeld is voor inslikken voorwerp verdubbeld' Het aantal kinderen jonger dan zes jaar dat in de Verenigde Staten op de spoedeisende hulp belandde voor het inslikken van kleine voorwerpen, zoals speelgoed, munten of batterijen, is in twintig jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit een nieuwe studie, meldt persbureau AP vrijdag.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Falcon Heavy-raket van SpaceX maakt eerste commerciële vlucht20/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Falcon Heavy-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd voor een eerste commerciële klus.
0x 'Aantal kinderen VS dat behandeld is voor inslikken voorwerp verdubbeld'13/04 07u45 - Nu.nl Wetenschap: Het aantal kinderen jonger dan zes jaar dat in de Verenigde Staten op de spoedeisende hulp belandde voor het inslikken van kleine voorwerpen, zoals speelgoed, munten of batterijen, is in twintig jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit een nieuwe studie, meldt persbureau AP vrijdag.
0x NUcheckt: Waarom briefgeld hoogstwaarschijnlijk niet voor meer spieren zorgt13/04 13u30 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Contant betalen leidt tot meer spiermassa.'
0x Wetenschappers ontdekken fossiel van oerzeekomkommer met 45 tentakels13/04 13u30 - Nu.nl Wetenschap: Britse wetenschappers hebben een 430 miljoen jaar oud fossiel ontdekt van een nieuw soort zeekomkommer.
0x Experiment NASA met tweeling toont invloed lange ruimtereis op lichaam13/04 13u30 - Nu.nl Wetenschap: Een groot experiment met de astronautentweeling Scott en Mark Kelly heeft NASA meer duidelijkheid gegeven over wat de invloed is van ruimtevluchten op het menselijk lichaam.
0x Kan Nederland een extreme zeespiegelstijging technisch opvangen?13/04 14u00 - Nu.nl Wetenschap: De zeespiegel gaat stijgen. Het water zou in 2100 al 3 meter hoger kunnen staan dan nu, blijkt uit serieuze scenario's van serieuze wetenschappers, waarin alles ongunstig uitpakt. Kunnen we ons lage landje met technisch vernuft beschermen tegen zo'n grote stijging van de zeespiegel?
0x Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel15/04 18u15 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.
0x Amerikaanse wetenschappers herstellen varkenshersens vier uur na slacht17/04 20u45 - Nu.nl Wetenschap: Amerikaanse wetenschappers hebben de hersens van varkens, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk weer hersteld. De bevindingen kunnen aanleiding geven tot discussie over de grens tussen leven en dood en een nieuwe manier bieden om ziekten zoals Alzheimer te onderzoeken, schrijft BBC News.
0x Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in Kenia18/04 13u30 - Nu.nl Wetenschap: In Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde rondliep. De 'Simbakubwa Kutokaafrika' was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden.
0x RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomen18/04 13u45 - Nu.nl Wetenschap: De uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag.

Statistieken

Artikels:
32504
Gelezen:
9882
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven