woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
20/02 00u00  Eerste bewegende organismes ontstonden 2,1 miljard jaar geleden Wetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde.18 
17/02 00u00  Pil ontworpen die insuline-injectie voor diabetespatiënt overbodig maakt Wetenschappers hebben een pil ontworpen die ervoor moet zorgen dat diabetespatiënten zichzelf niet meer dagelijks een insuline-injectie hoeven toe te dienen. Dat zeggen ze in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
17/02 00u00  NUcheckt: Geen aanwijzingen dat seks de kans op verkoudheid verkleint NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Seks verkleint de kans dat een vrouw verkouden wordt.'
17/02 00u00  ESA vernoemt nieuwe Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin De European Space Agency (ESA) vernoemt haar Marsrover naar wetenschapper Rosalind Franklin. Het voertuig wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd naar Mars, om in 2021 te landen.
16/02 13u15  Onderzoek: Langer levend sperma brengt gezondere kinderen voort Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.
16/02 13u15  'Prehistorische' koehaai duikt op als witte haai uit gebied verdwijnt Onderzoekers in de wateren rond Zuid Afrika hebben ondervonden wat er gebeurt als de witte haai uit een ecosysteem verdwijnt. Dan neemt een andere, minder bekende haai het stokje over: de koehaai.
16/02 13u00  Hoe zorg je dat je genoeg groente binnenkrijgt? Met ’s avonds een paar spruiten naast het vlees en de aardappelen ben je er nog niet. We eten veel te weinig groente. Hoe zorg je dat er meer spruiten, bonen en kool naar binnen gaan?
16/02 13u00  NUcheckt: Zwerfafval slecht voor koeien, maar onbekend hoe vaak dodelijk NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Jaarlijks sterven duizenden koeien door het eten van vermalen stukjes blik.'
16/02 00u00  Richard Branson wil deze zomer zelf de ruimte in De Britse miljardair Richard Branson wil voor het vijftigjarige jubileum van de maanlanding een ruimtereis maken met behulp van zijn eigen Virgin Galactic-ruimtevliegtuig, zegt hij tegen persbureau AFP.
15/02 17u00  Universiteit Leiden ontwikkelt camera om buitenaards leven te vinden Nederlandse wetenschappers hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee ze op grote afstand het bestaan van levende planten kunnen aantonen. De techniek moet in de toekomst buitenaards leven kunnen opsporen, meldt de Universiteit Leiden.
15/02 12u30  Universiteit Leiden ontwikkelt speciale camera om buitenaards leven te vinden Nederlandse wetenschappers hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee ze op grote afstand het bestaan van levende planten kunnen aantonen. De techniek moet in de toekomst buitenaards leven kunnen opsporen, meldt de Universiteit Leiden.
15/02 00u00  Drie skeletten uit Tachtigjarige Oorlog gevonden in Vught Er zijn drie skeletten gevonden tijdens archeologisch onderzoek op het Isabellaveld in Vught. Vermoedelijk zijn het skeletten van gesneuvelde soldaten uit de Tachtigjarige Oorlog.
14/02 00u00  NUcheckt: Waarom melk kan helpen je botten sterker te maken NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Deze keer de bewering: 'Melk zorgt voor zwakkere botten.'
14/02 00u00  Aardbeving die Indonesisch Sulawesi in september trof zeldzaam zwaar De aardbeving die het Indonesische eiland Sulawesi in september trof, was nog zwaarder dan al werd gedacht. Het was een 'supershear', een zeldzaam soort aardbeving waarbij de schokgolven zich razendsnel door de grond verspreiden en samenkomen tot een nog grotere schok.
13/02 22u00  NASA beëindigt missie met kapotte verkenner Opportunity op Mars Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA beëindigt de missie van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Eerste bewegende organismes ontstonden 2,1 miljard jaar geleden20/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers hebben in 2,1 miljard jaar oude zwarte kleischalie het vroegste bewijs gevonden voor het vermogen van een organisme om zelfstandig van de ene plek naar een andere te bewegen. Dit was een revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van het leven op aarde.
1x 'Prehistorische' koehaai duikt op als witte haai uit gebied verdwijnt16/02 13u15 - Nu.nl Wetenschap: Onderzoekers in de wateren rond Zuid Afrika hebben ondervonden wat er gebeurt als de witte haai uit een ecosysteem verdwijnt. Dan neemt een andere, minder bekende haai het stokje over: de koehaai.
0x In Nieuwegein gevonden 6.000 jaar oude botten zijn van moeder en dochter13/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De zesduizend jaar oude botjes die onlangs werden opgegraven in Nieuwegein zijn van een meisje. Tijdens het uitgraven van het skelet van een vrouw bleek de baby in haar arm te liggen.
0x NASA stopt met inzet van verkenner Opportunity op Mars13/02 20u30 - Nu.nl Wetenschap: Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA stopt officieel met de inzet van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
0x NASA beëindigt missie met verkenner Opportunity op Mars13/02 20u45 - Nu.nl Wetenschap: Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA beëindigt de missie van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
0x NASA beëindigt missie met kapotte verkenner Opportunity op Mars13/02 22u00 - Nu.nl Wetenschap: Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA beëindigt de missie van de verkenner Opportunity op Mars. De wagen landde vijftien jaar geleden op de 'rode planeet'.
0x Aardbeving die Indonesisch Sulawesi in september trof zeldzaam zwaar14/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De aardbeving die het Indonesische eiland Sulawesi in september trof, was nog zwaarder dan al werd gedacht. Het was een 'supershear', een zeldzaam soort aardbeving waarbij de schokgolven zich razendsnel door de grond verspreiden en samenkomen tot een nog grotere schok.
0x NUcheckt: Waarom melk kan helpen je botten sterker te maken14/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Deze keer de bewering: 'Melk zorgt voor zwakkere botten.'
0x Drie skeletten uit Tachtigjarige Oorlog gevonden in Vught15/02 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Er zijn drie skeletten gevonden tijdens archeologisch onderzoek op het Isabellaveld in Vught. Vermoedelijk zijn het skeletten van gesneuvelde soldaten uit de Tachtigjarige Oorlog.
0x Universiteit Leiden ontwikkelt speciale camera om buitenaards leven te vinden15/02 12u30 - Nu.nl Wetenschap: Nederlandse wetenschappers hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee ze op grote afstand het bestaan van levende planten kunnen aantonen. De techniek moet in de toekomst buitenaards leven kunnen opsporen, meldt de Universiteit Leiden.

Statistieken

Artikels:
32928
Gelezen:
21030
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven