zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
09/12 12u15  Jaaroverzicht YouTube slechtst gewaardeerde video van 2018 Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen.
09/12 11u30  'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren' De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er grote aantallen nepaccounts zijn die op sociale media de woede van de 'Gele Hesjes' aanwakkeren. Die groep ontevreden burgers protesteert in Frankrijk al dagen tegen de regering.
08/12 14u30  'Honderden Nederlanders slachtoffer van diefstal van 06-nummers' In 2018 zijn er in Nederland honderden mensen slachtoffer geworden van 'simswapping', een truc waarbij criminelen proberen het 06-nummer van een slachtoffer in handen te krijgen.
08/12 11u30  Dit moet je weten over de argwaan tegen Huawei De financieel directeur van Huawei is gearresteerd en het bedrijf wordt gelinkt aan de Chinese overheid. Dit speelt er op dit moment rond Huawei.
07/12 19u00  'Huawei investeert miljarden om Britse angst voor spionage weg te nemen' Huawei gaat naar verluidt minstens 2 miljard dollar (omgerekend 1,75 miljard euro) investeren om zijn apparatuur beter te beveiligen.
07/12 17u15  Italië legt Facebook boete van 10 miljoen euro op voor datamisbruik Facebook heeft in Italië twee boetes gekregen van opgeteld 10 miljoen euro. Het bedrijf zou gebruikers misleiden over de verwerking van hun data.
07/12 14u30  Politie in EU mag digitaal bewijs opvragen bij andere lidstaten Opsporingsautoriteiten in landen uit de Europese Unie mogen digitaal bewijsmateriaal in strafmateriaal rechtstreeks opvragen bij politiediensten in andere landen.
07/12 10u45  'Amazon wil kassaloze winkels ook op luchthavens openen' Amazon zou zijn concept van kassaloze supermarkten, Amazon Go, willen inzetten op luchthavens.
07/12 10u45  Wat gebeurt er met ouderen als het luchtalarm verdwijnt? In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op actuele en relevante onderwerpen. Deze week kijken we naar het NL-Alert. Want wordt iedereen nog wel gewaarschuwd als dit telefoonsysteem het luchtalarm vervangt?
07/12 10u30  Modems van VodafoneZiggo-klanten herstarten spontaan Een aantal klanten van VodafoneZiggo heeft last van een softwareprobleem, waardoor hun modems meerdere malen per dag herstarten.
07/12 09u30  'T-Mobile nog niet bezorgd over spionage met Huawei-telecommasten' De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 09u00  'T-Mobile breekt niet met Huawei, geen duidelijkheid van KPN en VodafoneZiggo' De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 07u45  'Amazon wil kassaloze supermarkt openen op luchthavens' Amazon zou zijn concept van kassaloze supermarkten, Amazon Go, willen inzetten op luchthavens.
07/12 07u30  'T-Mobile breekt niet met Huawei, KPN en VodafoneZiggo onduidelijk' De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 07u15  'T-Mobile neemt geen afscheid van Huawei, KPN en VodafoneZiggo onduidelijk' De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 06u15  Ben je nog veilig als NL-Alert het luchtalarm vervangt?In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op actuele en relevante onderwerpen. Deze week kijken we naar het NL-Alert. Want wordt iedereen nog wel gewaarschuwd als dit telefoonsysteem het luchtalarm vervangt?
06/12 22u45  Microsoft bouwt Edge-browser opnieuw met Google Chrome-technologieMicrosoft werkt aan een nieuwe versie van zijn browser Edge, die is gebaseerd op Chromium, de technologie achter Google-browser Chrome. Het nieuwe Edge komt naast Windows opvallend genoeg ook naar Mac.
06/12 22u15  Premier Canada: 'Geen politieke inmenging bij arrestatie Huawei-CFO'De Canadese premier Justin Trudeau zegt dat zijn regering geen rol speelde bij de aanhouding van de financieel directeur van het Chinese telefoonbedrijf Huawei. De topvrouw is onlangs in de Canadese stad Vancouver opgepakt.
06/12 21u45  Premier Canada: 'Geen politieke inmenging bij Huawei-arrestatie'De Canadese premier Justin Trudeau zegt dat zijn overheid geen rol heeft gespeeld in de aanhouding van de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei, die in de Canadese stad Vancouver is opgepakt.
06/12 19u30  Fortnite-parodie dit jaar populairste YouTube-video in NederlandEen video met een parodie op de populaire online game Fortnite is dit jaar de meest bekeken video op YouTube.
06/12 19u15  Fortnite-parodie populairste YouTube-video in Nederland dit jaarEen parodievideo over de populaire online game Fortnite is dit jaar de meest bekeken video op YouTube.
06/12 17u15  EU: Terroristische propaganda moet binnen een uur offlineTerroristische propaganda en ander aan terrorisme gerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen, kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.
06/12 17u00  EU-landen: terreurboodschap binnen uur offlineTerroristische propaganda en ander terreurgerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.
06/12 15u30  Vier webshops met illegaal vuurwerk offline gehaald, 2.000 kopers in beeldDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben vier Poolse webshops uit de lucht laten halen die jarenlang vele duizenden pakketten met illegaal vuurwerk naar Nederland hebben verstuurd. Er zijn tweeduizend Nederlandse kopers 'in beeld', meldt de politie woensdag. 
06/12 14u00  Europese Unie wil strenger optreden tegen techgigantenEen comité van het Europees Parlement heeft ingestemd met een plan om voortaan strenger op te treden tegen grote techbedrijven zoals Apple, Google en Amazon.
06/12 12u15  Australië dwingt bedrijven om versleutelde gegevens af te staanHet parlement van Australië heeft donderdag een wet aangenomen die bedrijven als Apple, Facebook en Google dwingt om versleutelde gegevens af te staan aan de autoriteiten.
06/12 12u00  Australië neemt wet aan die bedrijven dwingt versleutelde gegevens af te staanHet parlement van Australië heeft donderdag een wet aangenomen die bedrijven als Apple, Facebook en Google dwingt om versleutelde gegevens af te staan aan de autoriteiten.
06/12 11u30  Facebook, Belastingdienst en KVK genomineerd voor Big Brother AwardFacebook, de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel (KVK) zijn dit jaar genomineerd voor de publieksprijs van de Big Brother Awards.
06/12 08u00  'Aanwijzingen duiden op China als dader van hack op hotelketen Marriott'Onderzoekers naar het datalek op hotelketen Marriott, waarbij gegevens van 500 miljoen klanten zijn gestolen, hebben aanwijzingen gevonden dat Chinese spionnen achter de hack zitten.
05/12 20u00  Geen parkeerboetes in drie grote steden na fout in app ParkmobileAutomobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, krijgen geen boete.
05/12 19u45  Geen parkeerboetes na fout Parkmobile in drie stedenAutomobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, krijgen geen boete.
05/12 18u00  Facebook gaf bedrijven volgens interne mails toegang tot gebruikersdataHet Britse parlement heeft interne documenten van Facebook openbaar gemaakt. Daarin is onder meer te lezen hoe Facebook-medewerkers zakelijke afspraken maken met bedrijven en hoe wordt omgegaan met gebruikersdata.
05/12 16u15  Gebruikers konden kort niet inloggen op FacebookDuizenden gebruikers meldden woensdagmiddag dat ze plotseling waren uitgelogd op de webversie van Facebook. Veel van hen konden vervolgens niet opnieuw inloggen.
05/12 15u45  'Betaaldata zonder toestemming gedeeld door gat in nieuwe betaalwet'Een gat in een nieuwe Europese richtlijn voor betaalverkeer zorgt ervoor dat vertrouwelijke betaalgegevens van particulieren zonder toestemming in handen kunnen komen van derde partijen.
05/12 15u15  Gebruikers kunnen niet inloggen op webversie Facebook door storingDuizenden gebruikers melden dat ze plotseling zijn uitgelogd op de webversie van Facebook. Veel van hen kunnen vervolgens niet opnieuw inloggen.
05/12 14u45  Cuba biedt inwoners na tien jaar toegang tot mobiel internetInwoners van Cuba met een mobiele telefoon kunnen vanaf donderdag op prepaidbasis gebruikmaken van het 3G-netwerk. Dat is tien jaar nadat toenmalig president Raul Castro in 2008 het verbod op mobiele telefoons ophief.
05/12 13u00  EU-taskforce tegen nepnieuws fors uitgebreidDe EU-dienst tegen nepnieuws en misleidende informatie uit vooral Rusland krijgt er meer geld en mensen bij. Het budget gaat omhoog van bijna 2 miljoen euro dit jaar naar 5 miljoen in 2019. 
05/12 11u00  'Betaalgegevens zonder toestemming gedeeld door gat in nieuwe betaalwet'Een gat in een nieuwe Europese richtlijn voor betaalverkeer zorgt ervoor dat vertrouwelijke betaalgegevens van particulieren zonder toestemming in handen kunnen komen van derde partijen.
05/12 11u00  #FreeHermien en #stormpoolen populaire nieuwshashtags op TwitterVoor het tweede jaar op rij was #vacature volgens Twitter in 2018 in Nederland de meestgebruikte hashtag van het jaar. Het woord werd gevolgd door #nieuws, #F1, #Ajax en #Trump.
05/12 09u30  Nieuws in 2018 volgens Twitter: #FreeHermien en #stormpoolenVoor het tweede jaar op rij was #vacature volgens Twitter in 2018 de meestgebruikte hashtag van het jaar. Het woord werd gevolgd door #nieuws, #F1, #Ajax en #Trump.
05/12 09u15  #FreeHermien en #Stormpoolen in 2018 volgens Twitter opvallendste hashtagsIn 2018 was, voor het tweede jaar op rij, #vacature volgens Twitter de meestgebruikte hashtag van het jaar. Het woord werd gevolgd door #nieuws, #F1 en #Ajax en #Trump.
05/12 08u15  Facebook maakt delen van collecties van bewaarde berichten mogelijkFacebook-gebruikers kunnen binnenkort collecties van bewaarde pagina's, berichten en video's delen met groepen vrienden.
05/12 08u00  Politie zet vrijwilligers in voor onderzoek op dark webEen groep van veertien vrijwilligers die al actief was bij de Nederlandse politie, wordt vanaf woensdag ook ingezet voor digitale surveillance.
04/12 21u45  Tweede Kamer steunt initiatief 'digitale kluis' voor persoonsgegevensDe Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van VVD en D66 voor een 'digitale kluis'. Daarmee kunnen Nederlanders online persoonsgebonden informatie van verschillende overheidsinstanties bij elkaar bewaren.
04/12 19u45  'Duizenden e-mails Republikeinse Partij in VS buitgemaakt bij hack'Duizenden e-mails van bestuursleden van de Republikeinse Partij in de Verenigde Staten zijn dit jaar tijdens een hack buitgemaakt.
04/12 17u15  Zwarte Piet Facebook-pagina offline nadat nepnieuws werd ontdektEen eigenaar van de Facebook-pagina 'Zwarte Piet Fan' verwijderde de pagina, nadat hij op de hoogte werd gebracht van berichten die nepnieuws bevatten.
04/12 15u45  Zo kun je phishingmails herkennenPhishing blijft één van de succesvolste manieren om inloggegevens en bankdata te bemachtigen. Nepmails zijn zelfs voor het getrainde oog soms moeilijk van echt te onderscheiden, toch zijn er een aantal punten waaraan je phishing kan herkennen.
04/12 13u45  Toezichthouder: 'Burgerrechten slecht beschermd bij toepassen aftapwet'De rechtsbescherming van burgers is in het geding omdat de twee geheime diensten de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv2017), in de volksmond sleepwet of aftapwet genoemd, nog niet goed uitvoeren. 
04/12 13u30  Burgerrechten volgens toezichthouder slecht beschermd bij toepassen aftapwetDe rechtsbescherming van burgers is in het geding omdat de twee geheime diensten de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv2017), in de volksmond sleepwet of aftapwet genoemd, nog niet goed uitvoeren. 
04/12 13u15  'Inlichtingendiensten beschermen burgerrechten slecht bij toepassen aftapwet'De rechtsbescherming van burgers is in het geding omdat de twee geheime diensten de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv2017), in de volksmond sleepwet of aftapwet genoemd, nog niet goed uitvoeren. 
04/12 12u45  'Microsoft werkt aan eigen Chrome-browser om Edge te vervangen'Microsoft zou op het moment werken aan een eigen webbrowser gebaseerd op die van concurrent Google. Deze zou op termijn de Microsoft-browser Edge moeten vervangen.
04/12 12u30  Risico op boetes door fout parkeerapp ParkmobileDe parkeerapps Parkmobile en Park-line hebben zaterdag 1 december het parkeren niet verwerkt. Ongeveer 50.000 mensen lopen het risico op een parkeerboete, nadat zij hun auto hadden geparkeerd via de parkeerapps.
04/12 11u00  DigiD-inloggegevens van honderden Nederlanders gestolen door phishing361 mensen zijn in het afgelopen weekend in een phishingmail getrapt. Daarin deden cybercriminelen zich voor als de overheid en verzochten ze de ontvangers om via DigiD in te loggen, vertelt Logius-woordvoerder Rick Bron aan NU.nl
04/12 10u15  Honderden mensen afgelopen weekend slachtoffer van DigiD-phishingIn het afgelopen weekend zijn 361 mensen in een phishingmail getrapt. Daarin deden cybercriminelen zich voor als de overheid, met het verzoek om via DigiD in te loggen.
04/12 07u30  Data 100 miljoen Quora-gebruikers bij hack gestolenHackers hebben toegang gekregen tot de servers van vraag- en antwoorddienst Quora. Onder meer e-mailadressen en wachtwoorden van zo'n 100 miljoen gebruikers zijn daarbij buitgemaakt.
03/12 21u15  Zoekmachine DuckDuckGo verwijdert commando's voor internetpiraterijDe zoekmachine DuckDuckGo, dat zich presenteert als een privacyvriendelijk alternatief voor Google, heeft het onmogelijk gemaakt om met commando's direct te zoeken op sites die illegale downloads aanbieden.
03/12 19u30  Tumblr verbiedt pornografische beelden voor alle gebruikersHet sociale medium Tumblr gaat pornografische beelden voor alle gebruikers blokkeren. Vanaf 17 december zijn beelden van deze aard niet meer toegestaan.
03/12 18u15  Google brengt videoplatform YouTube Kids in 2019 uit in NederlandGoogle gaat zijn videoplatform voor kinderen, YouTube Kids, in 2019 uitbrengen in Nederland.
03/12 15u15  'Hackers misbruiken systeem tennisbond KNLTB voor phishingaanval'Een hacker of meerdere hackers hebben toegang gekregen tot een systeem van tennisbond KNLTB om leden van vermoedelijk meerdere tennisverenigingen op te lichten.
03/12 14u15  'Russische hackers vallen ministerie in Tsjechië aan'De Tsjechische overheid beschuldigt Rusland van een cyberaanval op het ministerie van Buitenlandse Zaken, staat in een overheidsrapport over cybersecurity dat Tsjechië heeft gepubliceerd.
03/12 12u45  'Tientallen Nederlandse bedrijven getroffen door gijzelsoftware SamSam'Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door gijzelsoftware. Het gaat om een uitbraak van SamSam, een geraffineerde vorm van ransomware. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
03/12 12u45  Tsjechië beschuldigt Rusland van stelen overheidsmailsDe Tsjechische overheid beschuldigt Rusland van een cyberaanval op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
03/12 09u30  Hypotheekbedrag bij onbekend aantal klanten Rabobank dubbel afgeschrevenBij klanten van de Rabobank met een opbouwhypotheek is dit weekeinde de premie per ongeluk dubbel afgeschreven.
03/12 09u00  Tienduizenden klanten getroffen door hypotheekstoring RabobankDe Rabobank heeft de storing opgelost waardoor zondag bij tienduizenden klanten de hypotheek dubbel werd afgeschreven. De klanten krijgen hun geld terug.
03/12 08u45  Rabobank herstelt hypotheekstoring waardoor tienduizenden klanten dubbel betaaldenDe Rabobank heeft de storing opgelost waardoor zondag bij tienduizenden klanten de hypotheek dubbel werd afgeschreven. De klanten krijgen hun geld terug.
03/12 08u00  Rabobank herstelt storing waardoor tienduizenden klanten dubbel hypotheek betaaldenDe Rabobank heeft de storing opgelost waardoor zondag bij tienduizenden klanten de hypotheek dubbel werd afgeschreven. De klanten krijgen hun geld terug.
02/12 22u15  Hypotheek bij onbekend aantal klanten Rabobank dubbel afgeschrevenBij klanten van de Rabobank met een opbouwhypotheek is dit weekeinde de premie per ongeluk dubbel afgeschreven. Het gaat om een fout van de bank, meldt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. Het geld wordt zo snel mogelijk teruggestort, laat ze weten.
02/12 14u15  'Uitbraak SamSam-gijzelsoftware treft tientallen Nederlandse bedrijven'Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door gijzelsoftware. Het gaat om een uitbraak van SamSam, een geraffineerde vorm van ransomware. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
02/12 14u15  Google ontkent stopzetten chatapp HangoutsHet hoofd van de Hangouts-app van Google ontkent dat het bedrijf stopt met de chatapp.
02/12 14u15  Amerikaanse onderzoekers: Geen bewijs voor praktisch nut blockchainHet gebruik van de blockchain lijkt vooralsnog weinig succes op te leveren, blijkt uit een rapport van Amerikaanse onderzoekers die keken naar de inzet van de nieuwe technologie.
02/12 12u15  Google ontkent stopzetten HangoutsHet hoofd van de Hangouts-app van Google ontkent dat het bedrijf stopt met de chat-app.
02/12 11u30  'Geen bewijs voor praktisch nut blockchain'Het gebruik van de blockchain lijkt vooralsnog weinig succes op te leveren. Dat blijkt uit een rapport van Amerikaanse onderzoekers die keken naar de inzet van de nieuwe technologie.
02/12 11u00  'Nieuwe uitbraak gijzelsoftware SamSam treft tientallen ondernemingen in Nederland'Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door een nieuwe vorm van gijzelsoftware, die SamSam wordt genoemd. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
02/12 10u45  'Nieuwe gijzelsoftware SamSam treft tientallen ondernemingen in Nederland'Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door een nieuwe vorm van gijzelsoftware, die SamSam wordt genoemd. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x 'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren'09/12 11u30 - Nu.nl: De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er grote aantallen nepaccounts zijn die op sociale media de woede van de 'Gele Hesjes' aanwakkeren. Die groep ontevreden burgers protesteert in Frankrijk al dagen tegen de regering.
7x Jaaroverzicht YouTube slechtst gewaardeerde video van 201809/12 12u15 - Nu.nl: Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen.
1x Tsjechië beschuldigt Rusland van stelen overheidsmails03/12 12u45 - Nu.nl: De Tsjechische overheid beschuldigt Rusland van een cyberaanval op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
1x 'Hackers misbruiken systeem tennisbond KNLTB voor phishingaanval'03/12 15u15 - Nu.nl: Een hacker of meerdere hackers hebben toegang gekregen tot een systeem van tennisbond KNLTB om leden van vermoedelijk meerdere tennisverenigingen op te lichten.
1x EU-landen: terreurboodschap binnen uur offline06/12 17u00 - Nu.nl: Terroristische propaganda en ander terreurgerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.
1x Dit moet je weten over de argwaan tegen Huawei08/12 11u30 - Nu.nl: De financieel directeur van Huawei is gearresteerd en het bedrijf wordt gelinkt aan de Chinese overheid. Dit speelt er op dit moment rond Huawei.
0x 'Nieuwe gijzelsoftware SamSam treft tientallen ondernemingen in Nederland'02/12 10u45 - Nu.nl: Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door een nieuwe vorm van gijzelsoftware, die SamSam wordt genoemd. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
0x 'Nieuwe uitbraak gijzelsoftware SamSam treft tientallen ondernemingen in Nederland'02/12 11u00 - Nu.nl: Tientallen Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door een nieuwe vorm van gijzelsoftware, die SamSam wordt genoemd. Het gevraagde losgeld kan oplopen tot enkele tonnen.
0x 'Geen bewijs voor praktisch nut blockchain'02/12 11u30 - Nu.nl: Het gebruik van de blockchain lijkt vooralsnog weinig succes op te leveren. Dat blijkt uit een rapport van Amerikaanse onderzoekers die keken naar de inzet van de nieuwe technologie.
0x Google ontkent stopzetten Hangouts02/12 12u15 - Nu.nl: Het hoofd van de Hangouts-app van Google ontkent dat het bedrijf stopt met de chat-app.

Statistieken

Artikels:
34370
Gelezen:
28796
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven