dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u15  Netwerkproblemen bij T-Mobile door storing verholpen T-Mobile kampte dinsdagmiddag in ieder geval in delen van de randstad met een storing, waardoor diensten van het telecombedrijf niet goed of helemaal niet werken.
22/05 16u15  Netwerkproblemen bij T-Mobile door storing T-Mobile kampt in ieder geval in delen van de randstad met een storing, waardoor diensten van het telecombedrijf niet goed of helemaal niet werken.
22/05 15u15  Politie vroeg twee miljoen telecomgegevens op in 2017 De Nederlandse politie heeft in 2017 vaker gegevens van plegers van strafbare feiten bij telecomproviders opgevraagd dan een jaar eerder.
22/05 15u00  Politie vroeg 2 miljoen telecomgegevens op in 2017 De Nederlandse politie heeft in 2017 vaker gegevens van plegers van strafbare feiten opgevraagd bij telecomproviders dan een jaar eerder.10 
22/05 11u45  Klanten ABN AMRO kampten met problemen bij mobiel bankieren ABN AMRO kampte dinsdagochtend met een vertraging waardoor klanten problemen ondervonden bij mobiel bankieren.
22/05 10u15  Klanten ABN Amro kampen met problemen bij mobiel bankieren ABN Amro kampt dinsdagochtend naar eigen zeggen met een vertraging, waardoor klanten problemen ondervinden met bankieren op hun mobiel.
22/05 10u00  Microsoft koopt start-up om spraakassistent Cortana te verbeteren Microsoft heeft het bedrijf Semantic Machines overgenomen. De start-up richt zich op de ontwikkeling van gesprekken met kunstmatige intelligentie.
22/05 08u45  Britse groep klaagt Google aan om privacyschending in Safari Google is in het Verenigd Koninkrijk door een groep mensen aangeklaagd. Het bedrijf zou de privacy-instellingen van 4,4 miljoen gebruikers in de Safari-browser hebben omzeild.
21/05 13u45  Verhoor Mark Zuckerberg bij Europees Parlement toch via livestream Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.
21/05 11u30  Microsoft koopt startup om spraakassistent Cortana te verbeteren Microsoft heeft het bedrijf Semantic Machines overgenomen. De startup richt zich op de ontwikkeling van gesprekken met kunstmatige intelligentie.
21/05 11u15  Verhoor Mark Zuckerberg bij Europees Parlement toch openbaar via livestream Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.
21/05 10u45  Verhoor Zuckerberg bij Europees Parlement toch openbaar via livestream Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement. Er is alsnog een livestream, zodat iedereen mee kan kijken.
20/05 12u45  'Zelfstandigen krijgen niet meteen boete bij overtreding nieuwe privacyregels' Zelfstandigen hoeven niet bang te zijn meteen een boete te krijgen als ze vrijdag nog niet voldoen aan de nieuwe Europese privacyregels. Dat zegt Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland.
20/05 10u30  ABN Amro kampte urenlang met storing bij internetbankieren De bank ABN Amro heeft zaterdag urenlang met een technische storing te maken gehad, waardoor de diensten internetbankieren, mobiel bankieren en iDEAL niet beschikbaar waren voor klanten. 
19/05 20u30  ABN Amro kampte urenlang met storing bij internetbankieren en mobiel bankieren De bank ABN Amro heeft zaterdag urenlang met een technische storing te maken gehad, waardoor de diensten internetbankieren, mobiel bankieren en iDEAL niet beschikbaar waren voor klanten. 
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/05 19u30  ABN Amro kampt met storing bij internetbankieren en mobiel bankierenDe bank ABN Amro kampt zaterdag met een technische storing, waardoor de diensten internetbankieren, mobiel bankieren en iDEAL niet beschikbaar zijn voor klanten. 
19/05 09u30  Tidal onderzoekt datalek rond vermeende fraude met luistercijfersMuziekdienst Tidal heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om een mogelijk datalek te onderzoeken, nadat het bedrijf werd beschuldigd van fraude met streamingcijfers.
19/05 07u30  Is Nederland bang voor antivirusbedrijf Kaspersky?In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor de ban op Kaspersky-sofware bij de overheid en de groei van de game Fortnite.
18/05 17u30  Russische website streamt beelden van gehackte Brabantse sportschoolRussische hackers zijn binnengedrongen op het camerasysteem van een sportschool in Noord-Brabant. Ze streamen de beelden van de camera's 24 uur per dag op een website.
18/05 16u00  Hierom krijg je online overal op jou gerichte advertenties te zienTijdens het browsen op de computer, tablet of mobiel zijn vaak advertenties te zien die specifiek op de gebruiker zijn gericht. Hoe werkt dat en is het een probleem?
18/05 15u45  Politie pakt mannen uit Brunssum op voor drugshandel via dark webDe politie heeft deze week vier mannen uit het Limburgse Brunssum aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen.
18/05 15u30  Rechter veroordeelt vlogger Snapking tot werkstraf van veertig uurTim van Teunenbroek (21), beter bekend onder zijn YouTube-namen Snapking en DieTim, is vrijdag door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en een schadevergoeding van 500 euro.
18/05 14u45  Rechter veroordeelt vlogger Snapking tot werkstraf van 40 uurTim van Teunenbroek (21), beter bekend onder zijn YouTube-namen Snapking en DieTim, is vrijdag door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een schadevergoeding van 500 euro.
18/05 13u15  Mkb benut digitale voorsprong Nederland nog niet optimaalNederlanders hebben van alle Europeanen het beste toegang tot snel internet, zowel vast als mobiel. Maar het bedrijfsleven, met name het het midden- en kleinbedrijf, maakt daar nog niet optimaal gebruik van. 
18/05 12u45  Politie pakt vier mannen uit Brunssum op voor drugshandel via dark webDe politie heeft deze week vier mannen uit het Limburgse Brunssum aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen.
18/05 10u30  'Viertal verdiende miljoenen aan afpersing via Amerikaanse mugshot-website'Vier vermeende eigenaren en beheerders van de website Mugshots.com verdienden in de Verenigde Staten miljoenen dollars door de afgebeelde personen af te persen.
18/05 09u30  Google stopt met groen slotje voor veilige websites in ChromeGoogle stopt in september in zijn browser Chrome met het 'groene hangslotje' voor veilige websites. Het groene icoontje en het woord 'Veilig' in de adresbalk worden vervangen door een grijs slotje.
18/05 09u00  Leidinggevende vliegende taxi's vertrekt bij UberHoofd productontwikkeling Jeff Holden verlaat Uber. De reden daarvoor is niet bekend.
18/05 08u00  Google stopt in september met groen slotje voor veilige websites in ChromeGoogle stopt in september in zijn browser Chrome met het 'groene slotje' voor veilige websites. Het groene icoontje en het woord 'Veilig' in de adresbalk worden vervangen door een grijs slotje.
18/05 07u30  Ecuador stopt met extra beveiliging WikiLeaks-oprichter Julian AssangeDe president van Ecuador, Lenin Moreno, heft de extra beveiliging bij de ambassade in Londen per direct op. In de Ecuadoriaanse ambassade verblijft WikiLeaks-oprichter Julian Assange in ballingschap. 
17/05 19u00  Computersystemen gemeente Arnhem gevoelig voor hackersDe beveiliging van computersystemen die de gemeente Arnhem gebruikt is zo lek als een mandje. Een ingehuurde hacker verkreeg heel gemakkelijk de rechten van een systeembeheerder en kon zo alle privacygevoelige informatie van burgers, ambtenaren en zelfs burgemeester en wethouders bewerken. 
17/05 18u45  Acht EU-landen missen deadline nieuwe privacywetAcht van de 28 EU-landen zijn niet op tijd met het omzetten van de nieuwe Europese wetgeving rond privacy- en gegevensbescherming in nationale wetten. 
17/05 18u15  Bol.com bood wapen aan zonder leeftijdscontroleKlanten van Bol.com konden via de webwinkel een kruisboog kopen, zonder dat de webwinkel actief controleerde of de koper minimaal 18 jaar is.
17/05 12u45  Politie gaat twaalf mensen arresteren vanwege uitvoeren DDoS-aanvallenHet cybercrimeteam Noord-Holland heeft voor de komende tijd twaalf aanhoudingen van verdachten van het uitvoeren van DDoS-aanvallen gepland.
17/05 12u15  Politie gaat twaalf mensen arresteren voor uitvoeren DDoS-aanvallenHet cybercrimeteam Noord-Holland heeft de komende tijd twaalf aanhoudingen gepland voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. De politie heeft al een man uit Hoofddorp gearresteerd.
17/05 11u30  Bits of Freedom naar rechter om datavrije muziek T-MobileBits of Freedom stapt naar de rechter vanwege de dienst Datavrije Muziek van T-Mobile. Volgens de organisatie die opkomt voor digitale burgerrechten is de dienst in strijd met de netneutraliteit.
17/05 11u00  China schiet eerste commerciële raket de ruimte inChina heeft donderdag de commerciële raket Chongqing Liangjiang Star, die is ontwikkeld door een privaat bedrijf, de ruimte in geschoten.
17/05 10u15  Amsterdam overtrad privacyregels met Facebook-data hangjongerenAmsterdam heeft in strijd met de privacywetgeving gehandeld bij het verzamelen van Facebook-gegevens van hangjongeren. De gemeente had de analyse moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
17/05 09u15  Bits of Freedom naar de rechter om datavrije muziek T-MobileBits of Freedom stapt naar de rechter vanwege de dienst Datavrije Muziek van T-Mobile. Volgens de organisatie die opkomt voor digitale burgerrechten is de dienst in strijd met de netneutraliteit.
17/05 09u00  YouTube kondigt nieuwe muziekstreamingdienst Youtube Music aanYouTube Music komt beschikbaar in zowel een betaalde als een gratis variant. De dienst verschijnt niet meteen in Nederland.
17/05 08u30  YouTube vernieuwt muziekstreamingdienst Youtube MusicYouTube Music komt beschikbaar in zowel een betaalde als een gratis variant. De dienst verschijnt niet meteen in Nederland.
17/05 08u00  Jongvolwassenen zien zichzelf steeds vaker als socialemediaverslaafdJongvolwassenen ervaren sociale media steeds vaker als een verslaving. Van alle achttien- tot en met 25-jarigen beschouwt 29 procent zichzelf als verslaafd aan sociale media.
17/05 07u15  Jongvolwassenen zien zichzelf steeds vaker als sociale media-verslaafdJongvolwassenen ervaren sociale media steeds vaker als een verslaving. Van alle 18- tot en met 25-jarigen beschouwt 29 procent zichzelf als verslaafd aan sociale media. 
16/05 22u30  Amerikaanse Senaat wil netneutraliteit weer invoerenDe Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een plan om regels voor netneutraliteit opnieuw in te voeren. Nu moet het Huis van Afgevaardigden over de kwestie stemmen.
16/05 18u30  Facebook-CEO Mark Zuckerberg gaat spreken bij Europees ParlementFacebook-CEO Mark Zuckerberg zal voor het Europees Parlement gaan getuigen, nadat het bedrijf centraal stond bij meerdere dataschandalen.
16/05 17u45  Facebook-CEO Mark Zuckerberg gaat getuigen bij Europees ParlementFacebook-CEO Mark Zuckerberg zal voor het Europees Parlement gaan getuigen, nadat het bedrijf centraal stond bij meerdere dataschandalen.
16/05 14u30  Nederlandse politie haalt groot kinderpornonetwerk uit de luchtDe Nederlandse politie heeft bij bedrijven in Nederland zeven servers in beslag genomen. Via die servers werd kinderporno gedeeld.
16/05 12u15  Rekenkamer: Ernstige beveiligingsrisico's bij ICT Caribisch NederlandDe ICT van de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) was dermate zwak beveiligd, dat kwaadwillenden relatief gemakkelijk toegang konden krijgen in dit overheidsnetwerk. Ook bij andere ministeries schort het aan goede beveiliging van hun computersystemen .
16/05 12u15  Twitter gaat negatief trollgedrag meer aanpakkenTwitter gaat negatief trollgedrag aanpakken, ook wanneer dat gedrag volgens de richtlijnen van Twitter is toegestaan. Het moet de sfeer op het netwerk ten goede komen.
16/05 12u00  Verdachte groot CIA-lek zit al vast voor bezit kinderpornoEen softwareontwikkelaar wordt ervan verdacht duizenden documenten van de CIA te hebben gelekt. Hij zit al vast voor het bezit van kinderporno.
16/05 11u30  Nederlandse politie haalt platform voor kinderporno uit de luchtDe Nederlandse politie heeft bij bedrijven in Nederland een tiental servers in beslag genomen, waarop onder meer kinderporno werd gedeeld.
16/05 11u15  Apple-gebruikers kunnen vanaf volgende week hun gegevens downloadenApple gaat Europese gebruikers vanaf volgende week de mogelijkheid geven om hun gegevens te downloaden. Ook krijgen Apple-gebruikers de optie om hun account tijdelijk te deactiveren.
16/05 10u30  Verdachte van groot CIA-lek zit vast wegens bezit kinderpornoEen software-ontwikkelaar wordt ervan verdacht duizenden documenten van de CIA te hebben gelekt. Hij zit al vast voor het bezit van kinderporno.
16/05 08u45  'Groot deel Nederlanders gaat meer betalen voor internet en tv'Voor veel Nederlanders wordt internet, televisie en bellen duurder. Vrijwel alle aanbieders van deze diensten voeren in juli een prijsverhoging door.
16/05 08u30  'Groot deel van Nederlanders betaalt meer voor internet en tv'Voor veel Nederlanders wordt internet, televisie en bellen duurder. Vrijwel alle aanbieders van deze diensten voeren in juli een prijsverhoging door.
16/05 07u45  'VS onderzoekt Cambridge Analytica in datamisbruikzaak'Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI zijn een onderzoek gestart naar Cambridge Analytica.
16/05 07u45  'Ecuador gaf miljoenen uit aan spionage WikiLeaks-oprichter Julian Assange'De overheid van Ecuador zou al 5 miljoen dollar hebben uitgegeven aan de beveiliging van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die sinds 2012 in de de ambassade van Ecuador in Londen verblijft.
16/05 07u00  Netwerk hulpdiensten C2000 niet berekend op grote terreuraanslagBij grote calamiteiten zoals een terroristische aanslag, kan het C2000-communicatienetwerk van de Nederlandse hulp- en veiligheidsdiensten overbelast raken.
15/05 22u45  'Ecuador spendeerde miljoenen aan spionage WikiLeaks-oprichter Julian Assange'De overheid van Ecuador zou al 5 miljoen dollar hebben uitgegeven aan de beveiliging van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die sinds 2012 in de de ambassade van Ecuador in Londen verblijft.
15/05 18u15  Twitter gaat negatief troll-gedrag meer aanpakkenTwitter gaat negatief troll-gedrag aanpakken, ook wanneer dat gedrag volgens de richtlijnen van Twitter is toegestaan. Het moet de sfeer op het netwerk ten goede komen.
15/05 18u00  Britse overheid vindt dat Facebook vaag blijft over privacyFacebook blijft te vaag in zijn antwoorden op vragen over het privacyschandaal rond het sociale medium, vinden leden van het Britse parlement.
15/05 16u45  Facebook verwijderde 866 miljoen berichten in eerste kwartaal 2018Facebook verwijderde in het eerste kwartaal van 2018 bijna 866 miljoen berichten. Het grootste deel daarvan waren spamposts.
15/05 15u30  Apple Music telt 50 miljoen maandelijkse gebruikersApple-directeur Tim Cook maakte bekend dat muziekdienst Apple Music inmiddels 50 miljoen gebruikers heeft. Dat waren er in april nog 48 miljoen.
15/05 14u15  Europese Commissie pleit voor Europese innovatieraadDe Europese Commissie wil een Europese innovatieraad oprichten voor baanbrekende technologieën. Ook raadt de commissie aan Europese verbanden op te zetten om oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld vervoer en plasticvrije oceanen.
15/05 13u45  Europese Commissie pleit voor een Europese innovatieraadDe Europese Commissie wil een Europese innovatieraad oprichten voor baanbrekende technologieën. Ook raadt de commissie aan Europese verbanden op te zetten om oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld vervoer of plasticvrije oceanen.
15/05 13u30  Nederlander bekent grootschalige oplichting via verborgen softwareEen 37-jarige man heeft bekend dat hij software verborg in webshops, waardoor hij inloggegevens van klanten kon achterhalen. Dat deed de verdachte dinsdag in de rechtbank in Leeuwarden.
15/05 13u15  Verdachte bekent grootschalige online-oplichting via verborgen softwareEen 37-jarige man heeft bekend dat hij software verborg in webshops, waarmee hij inloggegevens van klanten kon achterhalen.
15/05 12u00  Zuid-Koreaanse rechtbank arresteert saboterende Samsung-werknemerEen rechtbank in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een werknemer van Samsung met een seniorpositie, wegens mogelijke sabotage van werknemers bij vakbonden.
15/05 10u31  Kaspersky hoopt dat Nederlandse overheid zich bedenkt over softwareverbodKaspersky Lab is ''ontstemd en teleurgesteld'' over het besluit van het Nederlandse kabinet om te stoppen met het gebruik van antivirussoftware van het Russische bedrijf. 
15/05 10u31  'Google verzamelt locatiegegevens Android-gebruikers ook als functie uitstaat'Google verzamelt in Australië op grote schaal locatiegegevens van Android-smartphones, zelfs als de functie daarvoor uitgeschakeld is.
15/05 10u00  Kaspersky hoopt dat Nederlandse overheid zich bedenktKaspersky Lab is ''ontstemd en teleurgesteld'' over het besluit van het Nederlandse kabinet om te stoppen met het gebruik van antivirussoftware van het Russische bedrijf. 
15/05 08u00  Intieme privédata miljoenen Facebook-gebruikers toegankelijk via datalekEen database met zeer persoonlijke gegevens van meer dan drie miljoen Facebook-gebruikers was vier jaar lang voor iedereen toegankelijk.
15/05 07u45  Intieme persoonsgegevens miljoenen Facebook-gebruikers toegankelijk via nieuw datalekEen database met zeer persoonlijke gegevens van meer dan drie miljoen Facebook-gebruikers was vier jaar lang voor iedereen toegankelijk.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Politie vroeg 2 miljoen telecomgegevens op in 201722/05 15u00 - Nu.nl: De Nederlandse politie heeft in 2017 vaker gegevens van plegers van strafbare feiten opgevraagd bij telecomproviders dan een jaar eerder.
7x Klanten ABN Amro kampen met problemen bij mobiel bankieren22/05 10u15 - Nu.nl: ABN Amro kampt dinsdagochtend naar eigen zeggen met een vertraging, waardoor klanten problemen ondervinden met bankieren op hun mobiel.
7x Netwerkproblemen bij T-Mobile door storing22/05 16u15 - Nu.nl: T-Mobile kampt in ieder geval in delen van de randstad met een storing, waardoor diensten van het telecombedrijf niet goed of helemaal niet werken.
6x Klanten ABN AMRO kampten met problemen bij mobiel bankieren22/05 11u45 - Nu.nl: ABN AMRO kampte dinsdagochtend met een vertraging waardoor klanten problemen ondervonden bij mobiel bankieren.
5x Britse groep klaagt Google aan om privacyschending in Safari22/05 08u45 - Nu.nl: Google is in het Verenigd Koninkrijk door een groep mensen aangeklaagd. Het bedrijf zou de privacy-instellingen van 4,4 miljoen gebruikers in de Safari-browser hebben omzeild.
5x Microsoft koopt start-up om spraakassistent Cortana te verbeteren22/05 10u00 - Nu.nl: Microsoft heeft het bedrijf Semantic Machines overgenomen. De start-up richt zich op de ontwikkeling van gesprekken met kunstmatige intelligentie.
5x Politie vroeg twee miljoen telecomgegevens op in 201722/05 15u15 - Nu.nl: De Nederlandse politie heeft in 2017 vaker gegevens van plegers van strafbare feiten bij telecomproviders opgevraagd dan een jaar eerder.
1x Hierom krijg je online overal op jou gerichte advertenties te zien18/05 16u00 - Nu.nl: Tijdens het browsen op de computer, tablet of mobiel zijn vaak advertenties te zien die specifiek op de gebruiker zijn gericht. Hoe werkt dat en is het een probleem?
1x Is Nederland bang voor antivirusbedrijf Kaspersky?19/05 07u30 - Nu.nl: In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor de ban op Kaspersky-sofware bij de overheid en de groei van de game Fortnite.
0x Intieme persoonsgegevens miljoenen Facebook-gebruikers toegankelijk via nieuw datalek15/05 07u45 - Nu.nl: Een database met zeer persoonlijke gegevens van meer dan drie miljoen Facebook-gebruikers was vier jaar lang voor iedereen toegankelijk.

Statistieken

Artikels:
33317
Gelezen:
28743
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven