woensdag 19 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u45
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/02 09u45  Rabobank: ‘Gemiddeld koophuis in 2021 25.000 euro duurder’ Een gemiddeld koophuis zal in 2021 ongeveer 25.000 euro duurder zijn dan in 2019, voorspellen economen van Rabobank woensdag in een analyse van de woningmarkt.
19/02 08u15  Brexit doet recordaantal bedrijven naar Nederland verhuizen Door het Britse vertrek uit de Europese Unie hebben sinds de zomer van 2016 140 ondernemingen ervoor gekozen om zich in Nederland te vestigen. Het afgelopen jaar verhuisden 78 ‘Brexitbedrijven’ naar Nederland, meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) woensdag.13 
19/02 07u30  'Bijna drie kwart bezitters elektrische auto vindt rijbereik voldoende' Een ruime meerderheid van de Europeanen die een volledig elektrische auto bezitten vindt het maximale rijbereik van zijn of haar auto voldoende voor dagelijks gebruik, zo blijkt uit een op woensdag gepubliceerd onderzoek van New Motion, de tak van Shell verantwoordelijk voor laadinfrastructuur.11 
19/02 05u45  PBL: Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werk Nederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.14 
19/02 05u15  PBL: 'Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werk' Nederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.16 
19/02 00u15  70.000 jongeren zonder diploma hadden geen werk in 2019 Van de 181.000 Nederlanders van 15 tot 27 jaar die in 2019 geen diploma hadden, hadden zo'n 70.000 geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.21 
18/02 20u30  Rekenkamer: Politie heeft geen goed zicht op inzetbaar personeel De top van de Nederlandse politie heeft geen 'adequaat' en 'eenduidig' zicht op hoeveel personeel er binnen de politie inzetbaar is. Dat meldt de Algemene Rekenkamer dinsdag in een onderzoek.
18/02 18u15  Jaguar: Nog voor twee weken aan Chinese onderdelen bij Britse fabrieken Jaguar Land Rover heeft nog voor twee weken aan onderdelen uit China om de Britse productie gaande te houden, zei topman Ralf Speth dinsdag bij een autoconferentie. De Chinese fabriek van Jaguar Land Rover is al een tijd dicht als gevolg van het coronavirus 2019-nCoV.
18/02 17u00  Grootste Europese bank HSBC schrapt 35.000 banen HSBC gaat de komende drie jaar zo'n 35.000 banen schrappen, omgerekend 15 procent van alle banen bij het bedrijf. Zo wil de bank de in het afgelopen jaar gedaalde winst opkrikken.
18/02 16u15  Ook Spaanse regering wil techgiganten met digitaks aanpakken Na Frankrijk en Italië heeft nu ook Spanje het plan opgevat voor een digitaks, om grote techbedrijven zoals Facebook, Amazon en Google belasting te laten betalen over hun activiteiten in het land. Het gaat om een voorstel van de regering dat nog moet worden goedgekeurd door het parlement.
18/02 15u00  Britse worstmakers vrezen exportstrop na einde overgangsfase Brexit Britse fabrikanten van verwerkt vlees, zoals worst en hamburgers, zijn bang dat hun export naar de Europese Unie in gevaar komt wanneer de overgangsfase naar de Brexit voorbij is. Dat meldt de Britse brancheorganisatie British Meat Processors Association (BMPA) dinsdag.
18/02 15u00  'Nuon-eigenaar Vattenfall wilde onterecht twee klokkenluiders ontslaan' Vattenfall diende ten onrechte het ontslag van twee werknemers in die misstanden binnen het bedrijf aan de kaak stelden. Dat concludeert Huis voor Klokkenluiders dinsdag.
18/02 14u00  'Nuon-eigenaar Vattenfall heeft onterecht twee klokkenluiders ontslagen' Vattenfall heeft ten onrechte twee werknemers ontslagen die misstanden binnen het bedrijf aan de kaak stelden. Dat concludeert Huis voor Klokkenluiders dinsdag.
18/02 13u30  Blokker verkoopt Belgische winkels, nieuwe eigenaar start discountformule Blokker België wordt verkocht aan Dutch Retail Groep die de 123 winkels zal ombouwen naar de discountformule Mega World. Dit meldt de huidige eigenaar Mirage Retail Group dinsdag.
18/02 13u15  Blokker verdwijnt uit straatbeeld in België en Luxemburg Blokker België wordt verkocht aan Dutch Retail Groep die de 123 winkels zal ombouwen naar de discountformule Mega World. Dit meldt de huidige eigenaar Mirage Retail Group dinsdag.
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/02 13u15  Eilandstaten en Panama toegevoegd aan EU-lijst met belastingparadijzenDe Europese ministers van Financiën melden dinsdag dat Panama, de Seychellen, de Kaaimaneilanden en Palau, een eilandenstaat in de Grote Oceaan, zijn toegevoegd aan de lijst met belastingparadijzen.
18/02 12u00  Gerechtshof Den Haag: Rusland moet toch miljarden betalen in Yukos-zaakRusland moet alsnog miljarden dollars aan schadevergoeding betalen in een zaak rond de Russische olie- en gasmaatschappij Yukos, waarin in 2014 de eerste uitspraak is gedaan. Na het faillissement van het concern claimden aandeelhouders in dat bedrijf schadevergoedingen van de Russische staat.
18/02 12u00  Mondkapjesmarktleider 3M: Vraag nu groter dan aanbod door coronavirusDe vraag naar mondmaskers als gevolg van het virus 2019-nCoV is op dit moment groter dan het aanbod. Dat zegt 3M, de wereldmarktleider op dit gebied. De vraag is nu zo groot dat in het orderverwerkingssysteem van de producent controles zijn ingebouwd zodat de mondkapjes gaan naar waar ze het hardst nodig zijn.
18/02 11u45  Gerechtshof Den Haag: Rusland moet alsnog miljarden betalen in Yukos-zaakRusland moet alsnog miljarden dollars aan schadevergoeding betalen in een zaak rond de Russische olie- en gasmaatschappij Yukos, waarin in 2014 de eerste uitspraak is gedaan. Na het faillissement van het concern claimden aandeelhouders in dat bedrijf schadevergoedingen van de Russische staat.
18/02 10u45  Amazon haalt Wehkamp in, maar bol.com blijft als webwinkel aan kopAmazon heeft in Nederland in een jaar tijd een inhaalslag gemaakt en staat qua bereik boven Wehkamp. Dat blijkt uit het Nederlands Online Bereiksonderzoek (NOBO) van Vinex over januari, waarbij alle websites in Nederland worden gerangschikt op basis van bezoekersaantallen. Bol.com staat van alle webshops nog altijd bovenaan, op de zesde plaats met ruim 10,6 miljoen bezoekers.
18/02 09u30  Mondkapjesmarktleider 3M: Vraag inmiddels groter dan aanbod door coronavirusDe vraag naar mondmaskers als gevolg van het virus 2019-nCoV is op dit moment groter dan het aanbod. Dat zegt 3M, de wereldmarktleider op dit gebied. De vraag is nu zo groot dat in het orderverwerkingssysteem van de producent controles zijn ingebouwd zodat de mondkapjes gaan naar waar ze het hardst nodig zijn.
18/02 08u30  Apple verwacht minder iPhones te kunnen verkopen vanwege coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het bedrijf drie weken geleden aankondigde. Doordat de productie achterblijft, kunnen minder iPhones worden verkocht. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus 2019-nCoV dat China in zijn greep houdt.
18/02 08u15  Apple verwacht lagere verkoop in lopende kwartaal vanwege coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het bedrijf drie weken geleden aankondigde. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus 2019-nCoV dat China in zijn greep houdt.
18/02 08u00  Apple verwacht minder iPhones te kunnen leveren door coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het concern nog maar drie weken geleden aankondigde, als gevolg van de effecten van het coronavirus. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus dat China in zijn greep houdt.
18/02 07u45  Woningcorporaties verwachten meer tijdelijke woningen te bouwenWoningcorporaties willen de komende jaren meer tijdelijke woningen bouwen, maar zien veel beren op de weg om de ambitie van 10.000 woningen per jaar te realiseren. Tijdelijke woningen zijn huizen die voor een periode van 15 jaar worden gebouwd, op locaties die tijdelijk beschikbaar zijn en die bij uitstek geschikt zouden zijn voor 'spoedzoekers', zoals gescheiden mensen, starters of studenten.
17/02 20u15  Jeff Bezos komt na kritiek met klimaatfonds, stort 10 miljard dollarAmazon-oprichter en multimiljardair Jeff Bezos heeft maandag op Instagram aangekondigd een klimaatfonds op te richten met de naam Bezos Earth Fund, waarin hij zelf 10 miljard dollar (9,23 miljard euro) stort. De stap is opvallend, aangezien Amazon eind januari nog onder vuur lag voor tekortschietend klimaatbeleid.
17/02 16u45  'VS overweegt meer handelsbeperkingen tegen China in te voeren'De Amerikaanse autoriteiten overwegen nieuwe handelsbeperkingen in te voeren zodat China minder toegang krijgt tot Amerikaanse technologie voor chipfabricage, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.
17/02 16u30  ‘VS overweegt meer handelsbeperkingen tegen China in te voeren’De Amerikaanse autoriteiten overwegen nieuwe handelsbeperkingen in te voeren zodat China minder toegang krijgt tot Amerikaanse technologie voor chipfabricage, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.
17/02 15u15  ASML wil net als Philips en NXP een eigen cao voor de 13.000 werknemersChipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven wil net als Philips en NXP een eigen collectieve arbeidsovereenkomst en uit de sector-cao Metalektro stappen. De ruim dertienduizend werknemers van het bedrijf krijgen binnenkort een uitgebreide vragenlijst waarmee ze input kunnen geven voor de inhoud van een ASML-cao.
17/02 14u15  Pensioenfonds ABP heeft last van beurseffect coronavirus en lage rentesPensioenfonds ABP meldt dat de dekkingsgraad op 31 januari op 94,1 procent kwam. Dat is 3,7 procentpunt lager dan de dekkingsgraad van eind december. De daling is te verklaren door een combinatie van aanhoudend lage rentes en het schrikeffect op de beurzen door het coronavirus 2019-nCoV, aldus woordvoerder Jos van Dijk.
17/02 13u30  ABP ziet dekkingsgraad dalen door beurseffect coronavirus en lage rentesPensioenfonds ABP meldt dat de dekkingsgraad op 31 januari op 94,1 procent kwam. Dat is 3,7 procentpunt lager dan de dekkingsgraad van eind december. De daling is te verklaren door een combinatie van aanhoudend lage rentes en het schrikeffect op de beurzen door het coronavirus 2019-nCoV, aldus woordvoerder Jos van Dijk.
17/02 12u30  General Motors kondigt nieuwe reorganisatie aanGeneral Motors (GM) stopt in 2021 met het merk Holden, waarmee het tevens vertrekt uit Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast stoot GM de fabriek in Thailand af, zo blijkt uit een op maandag aangekondigde reorganisatie.
17/02 12u00  Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasectorDe bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland (pdf) die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.
17/02 11u45  China stampt fabriek voor mondkapjes uit de grondEen fabriek voor mondmaskers wordt in de Chinese hoofdstad Peking in zes dagen tijd uit de grond gestampt, om tegemoet te komen aan de voortdurend hoge vraag door het coronavirus 2019-nCoV. Om zo snel mogelijk een nieuwe productiefaciliteit te creëren wordt een bestaand fabriekspand omgebouwd.
17/02 11u30  PFAS-problemen hebben grote invloed op bouw en infrasectorDe bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland (pdf) die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.
17/02 10u00  Japanse economie krimpt als gevolg van btw-verhogingDe Japanse economie is in de laatste maanden van het afgelopen jaar flink gekrompen, doordat consumenten en bedrijven het mede door een btw-verhoging lieten afweten in de bestedingen. De vooruitzichten voor het land zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV in China ook niet florissant.
17/02 10u00  Duizenden passagiers door IT-storing gestrand op luchthaven HeathrowOp vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook op maandag kunnen reizigers nog hinder ondervinden van de storing.
17/02 09u00  'Accountants doen te weinig tegen hoge werkdruk en ongewenst gedrag'Accountantskantoren doen te weinig om de hoge werkdruk te verlagen en ongewenst gedrag onder werknemers aan te pakken, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van onderzoek van de Inspectie SZW.
17/02 07u45  Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten meer dan één'Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
17/02 07u30  Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegdDe kap van bomen op het terrein in de buurt van Berlijn waar Tesla zijn eerste Europese fabriek wil bouwen, moet per direct worden gestaakt. Dat heeft een Duitse rechtbank zondag beslist in een zaak die was aangespannen door lokale milieuactivisten.
17/02 02u15  Duizenden passagiers gestrand op Heathrow door IT-storingOp vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook maandag kunnen mensen nog problemen ondervinden door de storing.
16/02 10u30  'Aantal studenten dat studiepauze neemt laatste tien jaar verdubbeld'Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt, als zij hun diploma niet afronden.
16/02 09u30  'Kwart van studenten verslechtert positie op arbeidsmarkt met studiepauze'Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt.
16/02 09u15  Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten nu eenmaal meer dan één'Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
15/02 22u15  Werkgevers trekken aan de bel: 'Lerarentekort schaadt economie'Het lerarentekort is zo groot dat er geen garantie op goed onderwijs meer is en daar wordt de Nederlandse economie in de toekomst de dupe van, zo schrijven de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en ORAM zaterdag in een brief aan premier Mark Rutte.
15/02 18u00  IMF: Komende weken cruciaal voor economische impact van coronavirusDe komende twee weken worden cruciaal om in te schatten hoe groot de economische gevolgen zijn van de uitbraak van het coronavirus. Dat zegt het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Kristalina Georgieva tegen zakenzender CNBC.
15/02 17u15  Honderden 'sjoemeldiesels' in Nederland moeten op termijn naar de garageMeer dan 700 sjoemeldiesels in Nederland van de automerken van Suzuki en Jeep moeten op termijn terug naar de garage vanwege de aanwezigheid van sjoemelsoftware. Dat bevestigt de RDW zaterdag na berichtgeving van BNR Nieuwsradio.
15/02 15u45  IMF-baas: Komende weken cruciaal voor economische impact van coronavirusDe komende twee weken worden cruciaal om in te schatten hoe groot de economische gevolgen zijn van de uitbraak van het coronavirus. Dat zegt het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Kristalina Georgieva tegen zakenzender CNBC.
15/02 14u30  Beschermde Nederlandse natuurgebieden fors overbevist, boetes blijven uitGarnalenvissers hebben het aantal uren dat zij in beschermde natuurgebieden mochten vissen in zowel 2017 als 2018 fors overschreden, meldt de NOS zaterdag op basis van verkregen documenten. Er zouden geen straffen zijn uitgedeeld aan de vissers.
15/02 12u15  Investeerder Blackstone wil Nederlandse bank NIBC overnemenDe Amerikaanse investeerder Blackstone, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, biedt 1,45 miljard euro om de Nederlandse bank NIBC over te nemen, meldt NIBC vrijdag.
15/02 12u00  'Politie grootste Nederlandse werkgever, multinationals verliezen terrein'Traditionele multinationals zijn niet langer de grote banenmotor van Nederland, concludeert De Volkskrant zaterdag in een onderzoek naar de grootste werkgevers van Nederland. De werkgelegenheid bij bedrijven als Shell en Philips loopt de laatste jaren terug. De grootste werkgevers zitten nog altijd bij de overheid, met de politie ruim aan kop.
15/02 11u30  VS slaat terug en verhoogt heffingen op Europese vliegtuigenDe Verenigde Staten hebben de importheffingen op Europese vliegtuigen verhoogd van 10 naar 15 procent, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger USTR zaterdag.
15/02 11u00  VS slaan terug en verhogen heffingen op Europese vliegtuigenDe Verenigde Staten hebben de importheffingen op Europese vliegtuigen verhoogd van 10 naar 15 procent, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiging USTR zaterdag.
15/02 10u45  Independer: Nederlandse consument kan nu minder geld lenen dan in 2019Nederlanders die een lening af willen sluiten om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen kunnen in 2020 een stuk minder geld lenen dan vorig jaar. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van vergelijkingssite Independer, die meerdere scenario's op een rijtje zette.
15/02 10u00  VS slaan terug in Airbus-zaak en verhogen heffingen op Europese vliegtuigenDe Verenigde Staten hebben de importheffingen op Europese vliegtuigen verhoogd van 10 naar 15 procent, meldt de Amerikaanse handelsvertegenwoordiging USTR zaterdag.
15/02 09u15  Video | Windmolen in tuin Paleis Soestdijk? Dit bedrijf schetst een beeldIn een reeks waarin NU.nl op zoek gaat naar unieke Nederlandse bedrijven, is ditmaal The Imagineers aan de beurt. Dit bedrijf verbeeldt digitaal zo realistisch mogelijk hoe aanpassingen in het landschap eruit zullen zien. Vaak gaat het hierbij om de visuele impact van energieprojecten, zoals zonnepanelen en windmolens.
14/02 20u30  ‘Chinese automarkt krimpt mogelijk ruim 10 procent door coronavirus’De Chinese automarkt, de grootste markt voor auto's ter wereld, zal in de eerste helft van dit jaar mogelijk met ruim 10 procent krimpen door het coronavirus 2019-nCoV, zegt Fu Bingfeng, vicevoorzitter van de Chinese branchevereniging voor automakers.
14/02 19u45  ‘Chinese automarkt krimpt ruim 10 procent door coronavirus’De Chinese automarkt, de grootste markt voor auto's ter wereld, zal in de eerste helft van dit jaar mogelijk met ruim 10 procent krimpen door het coronavirus 2019-nCoV, zegt Fu Bingfeng, topman van de Chinese branchevereniging voor automakers.
14/02 18u00  NCOI opnieuw op overnamepad, wil na LOI nu Hogeschool Tio inlijvenDe particuliere onderwijsinstelling NCOI wil Hogeschool Tio overnemen. Daarvoor heeft het toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), meldt de waakhond. Eind vorig jaar nam NCOI ook al concurrent LOI over, al moet de ACM dat nog goedkeuren.
14/02 16u30  Grootste investeerder ter wereld wil Nederlandse bank overnemenDe Amerikaanse investeerder Blackrock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, biedt 1,45 miljard euro om de Nederlandse bank NIBC over te nemen, meldt NIBC vrijdag.
14/02 16u00  Delta trakteert op Valentijnsdag en keert 1,5 miljard uit aan personeelDelta Air Lines trakteert de medewerkers op Valentijnsdag. In totaal keert de partner en aandeelhouder van Air France-KLM 1,6 miljard dollar (zo'n 1,5 miljard euro) aan bonussen uit. Dit maakte het concern vrijdag bekend.
14/02 14u30  'Relatief vaak strafontslag voor ambtenaren bij Belastingdienst'Een kwart van alle rijksambtenaren werkt bij de Belastingdienst, maar de dienst nam in 2018 bijna de helft van de strafontslagen voor zijn rekening. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van onder andere cijfers van het ministerie van Financiën, waar de Belastingdienst onder valt.
14/02 13u30  Geen schikking Duitse consumenten en Volkswagen in dieselschandaalDuitse consumentenorganisaties en Volkswagen zijn niet tot een schikking gekomen rond het dieselschandaal bij het bedrijf, meldt de autofabrikant vrijdag. Vooral de premies voor de advocaten van de consumentenorganisaties zouden een heikel punt zijn.
14/02 12u30  Experts: 'Angst voor coronabesmetting via pakketjes onnodig'Pakketjes uit China leveren geen besmettingsgevaar op voor het virus 2019-nCoV. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) overleeft het coronavirus niet goed buiten het lichaam. Dit bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC vrijdag aan NU.nl.
14/02 12u00  Deel Shell-personeel Singapore werkt thuis na incident met coronavirusOliebedrijf Shell heeft een aantal werknemers in Singapore naar huis gestuurd, nadat een collega in nauw contact was geweest met iemand die besmet is met het coronavirus 2019-nCoV. 'Onze medewerker is thuis, in goede gezondheid en zonder symptomen. Zijn gezondheid wordt in de gaten gehouden', laat Shell weten.
14/02 11u45  Aantal privateleaseauto's steeg in 2019 met 25 procentPrivate lease doet het goed in Nederland. Het aantal personenauto's dat via deze constructie in 2019 op kenteken ging, nam met 25,6 procent toe tot 188.000 stuks, blijkt vrijdag uit nieuwe gegevens over het Nederlandse leasewagenpark van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).
14/02 09u45  Heineken gaat 0.0-bier in kratten verkopenHeineken bottelt zijn alcoholvrije bier voortaan in flesjes waar statiegeld op zit. Het bier wordt vanaf maart dan ook verkocht in kratten, maakt de Nederlandse brouwer vrijdag bekend. Het alcoholvrije bier Heineken 0.0 wordt nu nog in losse flesjes verkocht.
14/02 09u45  KLM biedt excuses aan na vermeende discriminatie om coronavirusKLM heeft vrijdag excuses aangeboden nadat eerder deze week verontwaardiging was ontstaan over een briefje op een deur van het toilet op een vlucht van Seoul naar Amsterdam. Op het briefje stond in eerste instantie enkel in het Koreaans dat het toilet enkel door cabinepersoneel gebruikt mocht worden. Het personeel gaf op een vraag van een passagier aan dat het briefje was opgehangen uit angst voor het virus 2019-nCoV.
14/02 08u00  Schiphol: cruciaal jaar voor de Nederlandse luchtvaartDit jaar wordt een cruciaal jaar voor de Nederlandse luchtvaart, met de beslissingen over de opening van Lelystad Airport en de verdere ontwikkeling van Schiphol op de politieke agenda. Schiphol staat 'in de startblokken' om samen met de luchtverkeersleiding en de maatschappijen initiatieven in gang te zetten die de hinder en milieu-impact moeten verminderen, zodat de luchthaven verder kan groeien.
14/02 07u30  ‘Relatief vaak strafontslag voor ambtenaren bij Belastingdienst’Een kwart van alle rijksambtenaren werkt bij de Belastingdienst, maar de dienst nam in 2018 bijna de helft van de strafontslagen voor haar rekening. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) vrijdag, onder andere op basis van cijfers van het Ministerie van Financiën, waar de Belastingdienst onder valt.
14/02 00u15  Waterschapsheffingen naar ruim 3 miljard, sterkste stijging sinds 2009De 21 waterschappen in Nederland verwachten dit jaar ruim 3 miljard euro aan heffingen te innen. Dat is 4,6 procent meer dan in 2019, de grootste stijging sinds de invoering van het huidige belastingstelsel in 2009. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag, op basis van de begrotingen van de waterschappen.
13/02 17u30  Afkoelende economie: groei containeroverslag Rotterdamse haven stagneertDe overslag van containers in de Rotterdamse haven, een goede indicator voor de stand van de wereldeconomie, is in de tweede helft van het afgelopen jaar gestagneerd.
13/02 16u30  Apple heropent aantal winkels in Peking maar met beperkte openingstijdenApple heropent vrijdag 14 februari een aantal winkels in de Chinese hoofdstad Peking. Het bedrijf hanteert wel beperkte openingstijden. Overige Apple-winkels op het vasteland van China blijven nog dicht in verband met de uitbraak van het virus 2019-nCoV.
13/02 16u15  Apple heropent aantal winkels in Peking met beperkte openingstijdenApple heropent vrijdag 14 februari met beperkte openingstijden een aantal winkels in de Chinese hoofdstad Peking. Overige Apple-winkels op het vasteland van China blijven nog dicht in verband met de uitbraak van het virus 2019-nCoV.
13/02 16u15  Video | Uitreiking Gouden Loeki: Waarom we allemaal in reclame trappenDe Gouden Loeki, de prijs voor de beste televisiereclame wordt donderdag weer uitgereikt. Maar wat maakt een goede reclame? Gedragswetenschapper Rick van Baaren legt uit wat advertenties doen met je hersenen.
13/02 15u45  Tesla wil 2 miljard dollar ophalen met nieuwe aandelenemissieTesla wil 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) ophalen met een nieuwe aandelenemissie. Topman Elon Musk koopt zelf voor 10 miljoen dollar aan aandelen bij, meldt Tesla donderdag.
13/02 15u30  Apple heropent met beperkte openingstijden aantal winkels in PekingApple heropent vrijdag 14 februari met beperkte openingstijden een aantal winkels in de Chinese hoofdstad Peking. Overige Apple-winkels op het vasteland van China blijven nog dicht in verband met de uitbraak van het virus 2019-nCoV.
13/02 15u30  Uitreiking Gouden Loeki: Waarom we allemaal in reclame trappenDe Gouden Loeki, de prijs voor de beste televisiereclame wordt donderdag weer uitgereikt. Maar wat maakt een goede reclame? Gedragswetenschapper Rick van Baaren legt uit wat advertenties doen met je hersenen.
13/02 15u00  Tesla wil 2 miljard ophalen met nieuwe aandelenemissieTesla wil 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) ophalen met een nieuwe aandelenemissie. Topman Elon Musk koopt zelf voor 10 miljoen dollar aan aandelen bij, meldt Tesla donderdag.
13/02 12u15  Rabobank krijgt miljoenenboete voor het breken van bonusregelsDe Nederlandsche Bank (DNB) heeft Rabobank een boete opgelegd van in totaal 2 miljoen euro. Dit maakte DNB donderdag bekend. Reden voor de boete is het tot driemaal toe verbreken van de Europese begrotingsregels in 2014.
13/02 11u30  Waarom we allemaal in reclame trappenDe Gouden Loeki wordt donderdagavond voor de 25e keer uitgereikt. Waarom trappen we nog steeds in reclames?
13/02 11u30  Amsterdam wil vergunningenstelsel invoeren voor Airbnb-verhuurDe gemeente Amsterdam wil een vergunningenstelsel invoeren voor de verhuur van woningen via Airbnb in de hoofdstad. De wens van de gemeente volgt na een uitspraak van de Raad van State (RvS), waarin het woningverhuurbeleid van Amsterdam onderuit werd gehaald.
13/02 11u30  Afkoelende economie: containeroverslag in Rotterdamse haven stagneertDe overslag van containers in de Rotterdamse haven, een goede indicator voor de stand van de wereldeconomie, stagneerde in de tweede helft van het afgelopen jaar. De hoeveelheid containers die geladen en gelost werden, nam over heel 2019 nog toe met 2,1 procent. Maar die groei zat vooral in de eerste zes maanden van het jaar.
13/02 09u30  Consument drijvende kracht achter groei van 1,7 procent in 2019De Nederlandse economie is in 2019 met 1,7 procent gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Vergeleken met 2018 valt de groei lager uit: toen groeide de Nederlandse economie met 2,6 procent.
13/02 09u00  'Ov-reizigers betalen miljoenen te veel door verschillende tariefsystemen'Reizigers in het openbaar vervoer betalen jaarlijks miljoenen euro's te veel vanwege verschillen in tariefsystemen, schrijft de reizigersorganisatie Rover donderdag. Door de verschillende tariefsystemen kunnen prijsverschillen voor een enkele rit in het ov oplopen tot tientallen euro's per maand, aldus de brancheorganisatie.
13/02 09u00  'Huiseigenaar meer geld kwijt aan vergroening door rekenfout klimaatplan'Huiseigenaren en woningcorporaties zijn meer geld kwijt dan verwacht aan het verduurzamen van woningen, blijkt donderdag uit onderzoek van AD. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft tegenover het dagblad toe de kosten voor de verduurzaming van woningen te laag te hebben ingeschat.
13/02 08u00  'Huiseigenaar meer geld kwijt aan vergroening door rekenfout in klimaatplan'Huiseigenaren en woningcorporaties zijn meer geld kwijt dan verwacht aan het verduurzamen van woningen, blijkt donderdag uit onderzoek van AD. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft tegenover het dagblad toe de kosten voor de verduurzaming van woningen te laag hebben ingeschat.
13/02 06u00  Aantal vluchten tussen Schiphol en China neemt rap af door coronacrisisHet aantal vluchten tussen luchthaven Schiphol en het vasteland van China loopt steeds verder terug. Voor de uitbraak van het coronavirus waren er ruim honderd vluchten per week tussen Amsterdam en verschillende steden in China, vanaf deze week zijn dat er nog maar twintig. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen NU.nl.
12/02 18u45  HEMA vestigt zich op Amerikaans continent met filialen in MexicoHEMA opent dit jaar tien vestigingen Mexico. Het zijn de eerste vestigingen van de keten op het Amerikaanse continent.
12/02 18u30  HEMA opent eerste vestigingen in MexicoHEMA opent dit jaar tien vestigingen Mexico. Het zijn de eerste vestigingen van de keten op het Amerikaanse continent.
12/02 17u45  Importheffing VS kost Franse wijnboeren 40 miljoen euroHet Amerikaanse importtarief op goederen uit Europa dat in oktober van kracht werd, heeft de Franse wijn- en sterkedranksector meer dan 40 miljoen euro aan inkomsten gekost. Dat zegt brancheorganisatie Fédération des Exportateurs de Vins & Spiritueux de France (FEVS) woensdag bij de bekendmaking van de exportcijfers over 2019.
12/02 15u45  Oplichters halen miljoenen op voor nepapp en geven dit uit aan vakantiesDe fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft in november twee personen opgepakt na het plegen van miljoenenfraude met een nepapp. Een derde verdachte zat al vast, meldt FIU-Nederland woensdag. De verdachten zouden miljoenen hebben opgehaald met uitgegeven obligaties voor de ontwikkeling van een app, en zouden dit geld vervolgens gebruikt hebben voor luxeproducten en vakanties.
12/02 15u00  Blokkeert Nederland CETA? De discussie over het omstreden handelsverdragDe Tweede Kamer bespreekt woensdag het controversiële CETA-handelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie (EU). Het akkoord is al goedgekeurd door het kabinet en het Europees Parlement, maar de Tweede en Eerste Kamer moeten zich nog buigen over de kwestie. Zo kan Nederland straks de eerste lidstaat zijn die tegen CETA stemt en daarmee mogelijk een stokje steken voor invoering ervan. Wat houdt het CETA-akkoord ook alweer in en waarom is er zoveel commotie over?
12/02 14u30  Het CETA-handelsverdrag: kleine versie van TTIP, minstens zo omstredenDe Tweede Kamer bespreekt woensdag het controversiële CETA-handelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie (EU). Het akkoord is al goedgekeurd door het kabinet en het Europees Parlement, maar de Tweede en Eerste Kamer moeten zich nog buigen over de kwestie. Zo kan Nederland straks de eerste lidstaat zijn die tegen CETA stemt en daarmee mogelijk een stokje steken voor invoering ervan. Wat houdt het CETA-akkoord ook alweer in en waarom is er zoveel commotie over?
12/02 13u45  Unilever stopt met reclame die gericht is op kinderen onder de twaalfUnilever richt zich met reclame voor producten niet langer op kinderen onder de twaalf jaar. De maker van onder meer ijsjes als de Magnum en het raketje wil op die manier een bijdrage leveren aan de strijd tegen overgewicht onder kinderen.
12/02 13u15  Grootste drijvende zonnepark van Europa in aanbouw bij ZwolleHet grootste drijvende zonnepark buiten Azië is in aanbouw op een plas bij Zwolle. Als het project eenmaal klaar is zullen 72.000 zonnepanelen net zoveel stroom opwekken als ongeveer zevenduizend huishoudens jaarlijks verbruiken.
12/02 13u00  Unilever stopt met op kinderen onder de twaalf jaar gerichte reclameUnilever richt zich met reclame voor producten niet langer op kinderen onder de twaalf jaar. De maker van onder meer ijsjes als de Magnum en het raketje wil op die manier een bijdrage leveren aan de strijd tegen overgewicht onder kinderen.
12/02 11u15  Export Schotse whisky stijgt tot recordhoogte ondanks Brexit en TrumpDe uitvoerwaarde van Schotse whisky is vorig jaar uitgekomen op 4,9 miljard pond, ruim 4 procent meer dan een jaar eerder en een record. De grote vraag in landen als India en Taiwan compenseerde ruimschoots de onzekerheden rondom de Brexit en extra heffingen op de sterke drank vanuit de Verenigde Staten.
12/02 11u00  Airbnb'tje boeken in Peking tot mei niet mogelijk vanwege coronavirusMensen die via Airbnb een kamer of woning willen huren in Peking moeten daarmee wachten tot mei. Het verhuurplatform laat namelijk weten de kamerverhuur in de Chinese hoofdstad op te schorten vanwege de uitbraak van het virus 2019-nCoV.
12/02 10u15  Transavia laat passagier die zeker wil zijn van handbagage betalenPassagiers van Transavia die zeker willen zijn van een plekje voor hun handbagage, kunnen daar vanaf eind maart extra geld voor neerleggen, meldt de vliegmaatschappij woensdag.
12/02 09u45  Contractlonen stegen in januari het sterkst in tien jaar tijdDe afgesproken cao-lonen bij bedrijven zijn in januari met 3,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste stijging in de afgelopen tien jaar.
12/02 08u30  Heineken verkoopt meer bier en ook met 0.0 wordt steeds meer geproostDe Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft in 2019 meer bier verkocht dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarcijfers van de brouwer. Het bedrijf verkocht vorig jaar 214,4 miljoen hectoliter, een autonome groei van 3,1 procent ten opzichte van 2018. Heineken zag onder meer de alcoholvrije 0.0-tak flink groeien.
12/02 08u00  Heineken verkoopt meer bier en ziet 0.0-tak flink groeienDe Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft in 2019 meer bier verkocht dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarcijfers van de brouwer. Het bedrijf verkocht vorig jaar 214,4 miljoen hectoliter, een autonome groei van 3,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Heineken zag onder meer de alcoholvrije 0.0 tak flink groeien.
12/02 04u15  'Passagiers Transavia betalen vanaf maart voor grote handbagage'Passagiers van Transavia moeten vanaf eind maart betalen als zij grote handbagage, zoals een rugzak of rolkoffer, willen meenemen aan boord. Transavia laat als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij passagiers betalen voor handbagage.
12/02 02u15  'Passagiers Transavia vanaf maart betalen voor grote handbagage'Passagiers van Transavia moeten vanaf eind maart betalen als zij grote handbagage, zoals een rugzak of rolkoffer, willen meenemen aan boord. Transavia laat als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij passagiers betalen voor handbagage.
12/02 00u00  Gemiddelde verkoopprijs woning voor het eerst boven de 3 tonDe gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning kwam vorig jaar uit op 308.000 euro. Het is voor het eerst sinds de metingen dat de gemiddelde prijs hoger ligt dan 300.000 euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x 70.000 jongeren zonder diploma hadden geen werk in 201919/02 00u15 - Nu.nl Economie: Van de 181.000 Nederlanders van 15 tot 27 jaar die in 2019 geen diploma hadden, hadden zo'n 70.000 geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
16x PBL: 'Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werk'19/02 05u15 - Nu.nl Economie: Nederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.
14x PBL: Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werk19/02 05u45 - Nu.nl Economie: Nederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.
13x Brexit doet recordaantal bedrijven naar Nederland verhuizen19/02 08u15 - Nu.nl Economie: Door het Britse vertrek uit de Europese Unie hebben sinds de zomer van 2016 140 ondernemingen ervoor gekozen om zich in Nederland te vestigen. Het afgelopen jaar verhuisden 78 ‘Brexitbedrijven’ naar Nederland, meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) woensdag.
11x 'Bijna drie kwart bezitters elektrische auto vindt rijbereik voldoende'19/02 07u30 - Nu.nl Economie: Een ruime meerderheid van de Europeanen die een volledig elektrische auto bezitten vindt het maximale rijbereik van zijn of haar auto voldoende voor dagelijks gebruik, zo blijkt uit een op woensdag gepubliceerd onderzoek van New Motion, de tak van Shell verantwoordelijk voor laadinfrastructuur.
2x Export Schotse whisky stijgt tot recordhoogte ondanks Brexit en Trump12/02 11u15 - Nu.nl Economie: De uitvoerwaarde van Schotse whisky is vorig jaar uitgekomen op 4,9 miljard pond, ruim 4 procent meer dan een jaar eerder en een record. De grote vraag in landen als India en Taiwan compenseerde ruimschoots de onzekerheden rondom de Brexit en extra heffingen op de sterke drank vanuit de Verenigde Staten.
1x Transavia laat passagier die zeker wil zijn van handbagage betalen12/02 10u15 - Nu.nl Economie: Passagiers van Transavia die zeker willen zijn van een plekje voor hun handbagage, kunnen daar vanaf eind maart extra geld voor neerleggen, meldt de vliegmaatschappij woensdag.
1x Oplichters halen miljoenen op voor nepapp en geven dit uit aan vakanties12/02 15u45 - Nu.nl Economie: De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft in november twee personen opgepakt na het plegen van miljoenenfraude met een nepapp. Een derde verdachte zat al vast, meldt FIU-Nederland woensdag. De verdachten zouden miljoenen hebben opgehaald met uitgegeven obligaties voor de ontwikkeling van een app, en zouden dit geld vervolgens gebruikt hebben voor luxeproducten en vakanties.
1x HEMA vestigt zich op Amerikaans continent met filialen in Mexico12/02 18u45 - Nu.nl Economie: HEMA opent dit jaar tien vestigingen Mexico. Het zijn de eerste vestigingen van de keten op het Amerikaanse continent.
1x Grootste investeerder ter wereld wil Nederlandse bank overnemen14/02 16u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse investeerder Blackrock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, biedt 1,45 miljard euro om de Nederlandse bank NIBC over te nemen, meldt NIBC vrijdag.

Statistieken

Artikels:
29557
Gelezen:
15646
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven