vrijdag 20 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/09 16u45  Vrouwenquotum in de bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen' Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
20/09 13u30  Grens voor een NHG-hypotheek stijgt naar 310.000 euro Per 1 januari wordt de grens van de Nationale Hypotheek Garantie verhoogd naar 310.000 euro, meldt Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is voor het eerst dat de NHG boven de 300.000 euro ligt.
20/09 11u30  Thomas Cook moet bijlenen om faillissement af te wenden, keldert op beurs De problemen bij de Britse reis- en vliegorganisatie Thomas Cook zijn nog niet voorbij. Het bedrijf laat vrijdag weten nog eens 200 miljoen Britse pond (zo'n 220 miljoen euro) te moeten lenen om zijn schuldeisers tevreden te stellen en een faillissement af te wenden.10 
20/09 11u30  Albert Heijn, Jumbo en andere bedrijven misleiden met volkorenproducten Albert Heijn, Jumbo, Bolletje, Dirk en zes andere bedrijven hebben klanten misleid met volkoren producten, oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) donderdag.11 
20/09 11u16  Google steekt nog eens 3 miljard euro in Europese datacentra Google investeert de komende twee jaar een bedrag van zo'n 3 miljard euro in Europese datacentra. Er gaat in ieder geval een bedrag van 600 miljoen naar Finland.10 
20/09 10u31  Werkgevers steunen quotum: 'Zwaktebod maar tijd voor trendbreuk' Werkgevers en werknemers dat er actie ondernomen moet worden om meer vrouwen op topposities te krijgen. Vanaf 2020 moet er een verplicht quotum komen voor bedrijven, schrijven de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht (WBT) donderdagavond.10 
20/09 09u15  CBS: Huurders en huiseigenaren steeds minder gelukkig met hun woning Nederlandse huishoudens en huurders in het bijzonder zijn steeds minder tevreden met hun huis. In 2009 waren nog zo'n acht op de tien huurders positief over hun woning, vorig jaar gold dat nog voor zeven op de tien huurders, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
19/09 20u15  'Huiszoeking bij nieuwe KPN-CEO in Belgisch onderzoek' Het parket van Brussel is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar Dominique Leroy, die vanaf december de nieuwe CEO van KPN wordt, meldt De Tijd donderdag op basis van ingewijden.
19/09 20u00  Betalingsstart-up Stripe gewaardeerd op 35 miljard dollar Betalingsstart-up Stripe is gewaardeerd op 35 miljard dollar (31,6 miljard euro) en is daarmee toegetreden tot het rijtje hoogst gewaardeerde start-ups in de Verenigde Staten, schrijft The Wall Street Journal donderdag. De waardering volgt op een nieuwe financieringsronde voor het bedrijf.
19/09 19u30  'Nieuwe KPN-CEO in België onderzocht voor aandelenhandel met voorkennis' Het parket van Brussel is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar Dominique Leroy, die vanaf december de nieuwe CEO van KPN wordt, meldt De Tijd donderdag op basis van ingewijden. Leroy is nu nog de CEO van telecombedrijf Proximus. Het onderzoek zou draaien om het misbruik van voorkennis bij de handel in Proximus-aandelen.
19/09 18u45  'Booking.com misleidt klanten nog steeds met verkooptactieken' Booking.com 'misleidt' klanten met verkooptactieken en verborgen kosten, stelt marktwaakhond Which? donderdag. Hiermee overtreedt de site nog altijd de regels waarvoor het eerder werd berispt door Amerikaanse toezichthouder Competitions and Markets Authority (CMA), meldt Sky News.
19/09 18u15  'Belastingdienst eist 1 miljard euro van British American Tobacco' De Belastingdienst eist 1 miljard euro van de Britse tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT). Het bedrijf zou tussen 2003 en 2016 in Nederland belasting ontweken hebben, meldt journalistiek platform De Onderzoeksredactie donderdag.
19/09 17u00  Airbnb wil in 2020 naar de beurs Airbnb wil volgend jaar naar de beurs, heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
19/09 16u46  'BMW wil voor 2022 tot zesduizend werknemers ontslaan' Autoproducent BMW wil voor 2022 tussen de vijfduizend en zesduizend banen schrappen, stelt het Duitse tijdschrift Manager Magazin donderdag. Financieel manager Nicolas Peter zou voornamelijk arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor willen laten vervallen.
19/09 13u45  OESO: Laagste economische groei verwacht sinds financiële crisis De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht de laagste economische groei sinds het begin van de economische crisis in 2008. Dat voorspelt de organisatie donderdag.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 13u45  Bol.com grootste online webshop, Albert Heijn dringt top drie binnenOnline retailgigant Bol.com is met een omzet van 1,64 miljard euro de grootste online retailer van Nederland, meldt e-commercetijdschrift Twinkle donderdag in de lijst met de grootste webshops van het land in 2018, de Twinkle 100 genoemd. De top drie wordt gecompleteerd door webwinkel Coolblue en supermarktketen Albert Heijn.
19/09 13u15  CEO Ryanair kondigt vijfhonderd tot zevenhonderd ontslagen aanRyanair-CEO Michael O'Leary kondigde donderdag aan dat hij van plan is vijfhonderd tot zevenhonderd banen te schrappen, omdat er volgens hem een teveel aan piloten zou zijn. De komende weken krijgen werknemers te horen dat ze ontslagen worden.
19/09 12u45  OESO verwacht laagste groei wereldeconomie sinds begin van de crisisDe Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht de laagste economische groei sinds het begin van de economische crisis in 2008. Dat voorspelt de organisatie donderdag.
19/09 11u00  India verbiedt de import en productie van e-sigarettenHet Indiase kabinet heeft woensdag de productie en import van elektronische sigaretten verboden. Het is het derde land dat de producten verbiedt, Brazilië en Thailand gingen India voor. Het verbod zou in het algemeen belang zijn en moet voorkomen dat e-sigaretten tot een 'epidemie' onder kinderen en jongvolwassenen leiden.
19/09 09u30  'Brexit kost Londense City tot dusver duizend banen'De Brexit heeft het Londense City, het zakencentrum van de stad, tot dusver ongeveer duizend banen bij zakenbanken gekost, citeert persbureau Bloomberg donderdag een onderzoek van accountantskantoor EY.
19/09 09u15  'Brexit kost Londens zakencentrum tot dusver duizend banen'De Brexit heeft het Londense zakencentrum tot dusver ongeveer duizend banen bij zakenbanken gekost, citeert persbureau Bloomberg donderdag een onderzoek van accountantskantoor EY.
19/09 08u46  Consumentenvertrouwen duikt weer onder nulpuntHet consumentenvertrouwen is in september weer onder de 0 gedoken. De index van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam uit op -2 punten. In augustus lag het vertrouwen onder consumenten nog op 0.
19/09 07u45  Trump haalt opnieuw uit naar Fed-baas: 'Hij heeft geen lef en geen visie'De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag op Twitter uitgehaald naar de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell. Volgens Trump heeft Powell 'geen lef, geen gevoel en geen visie'.
18/09 21u00  Fed verlaagt belangrijkste rentestand voor tweede keer in tien jaarHet Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), verlaagt de belangrijkste rentestand met 25 basispunten. Dat maakt Fed-voorzitter Jerome Powell woensdag bekend. Hiermee komt de bandbreedte van de rente tussen de 1,75 en 2 procent te liggen.
18/09 18u31  Pro-Brexit-miljardair wil auto produceren om industrie VK te stimulerenBrits chemiebedrijf INEOS, dat wordt geleid door miljardair en Brexit-voorstander Jim Ratcliffe, gaat een auto produceren in het Verenigd Koninkrijk om de lokale industrie te stimuleren. Het project is onderdeel van een plan van 600 miljoen pond (bijna 677 miljoen euro), en wordt deels gesteund met overheidsgeld.
18/09 17u45  Cao-acties ziekenhuispersoneel: douchebeurt winnen bij bingoEen bingo in een ziekenhuis, waarbij de winnaar een douchebeurt krijgt. Het klinkt als satire, maar het was woensdag realiteit in het Ommelander Ziekenhuis in Groningen. Vanwege te lage lonen en een te hoge werkdruk draaiden dertien afdelingen in het Groningse ziekenhuis woensdag zondagsdiensten. Alleen hulp die spoedeisend was werd geboden. Met de acties hopen ze een betere cao te forceren.
18/09 15u01  Advocaat-generaal: Verbied 'slapend dienstverband' arbeidsongeschiktenWerkgevers mogen werknemers die arbeidsongeschikt zijn verklaard niet langer in dienst houden om onder betaling van een ontslagvergoeding uit te komen, adviseert advocaat-generaal Ruth de Bock woensdag. De Hoge Raad neemt een dergelijk advies vaak over.
18/09 13u45  John de Mol en ITV Studios eerder uit elkaar dan geplandMediamagnaat John de Mol en de Britse televisieproductiemaatschappij ITV Studios gaan eerder dan gepland uit elkaar, bevestigt Talpa Media. De Mol zal begin 2020 niet meer creatief betrokken zijn bij het productiebedrijf. De mediamagnaat had de optie om de samenwerking nog drie jaar te verlengen, maar daar kiest hij dus niet voor.
18/09 13u00  India verbiedt als eerste land de import en productie van e-sigarettenHet Indiase kabinet heeft woensdag de productie en import van elektronische sigaretten verboden. Het is het eerste land dat de producten verbiedt. Het verbod zou in het algemeen belang zijn en moet voorkomen dat e-sigaretten tot een 'epidemie' onder kinderen en jongvolwassenen leiden.
18/09 12u15  Aanpassingen bpm gepland voor halverwege volgend jaarHet kabinet wil op 1 juli 2020 nieuwe bpm-tabellen presenteren naar aanleiding van de gewijzigde testmethode voor emissies en het verbruik van nieuwe auto's. Dit moet een forse verhoging van de bpm een halt toeroepen.
18/09 11u45  'John de Mol en ITV Studios eerder uit elkaar dan gepland'Mediamagnaat John de Mol en de Britse televisieproductiemaatschappij ITV Studios gaan eerder dan gepland uit elkaar, bevestigt Talpa Media aan verschillende media. De Mol zal begin 2020 niet meer creatief betrokken zijn bij het productiebedrijf, iets wat in eerste instantie wel de bedoeling was. De partijen zouden nog drie jaar aan elkaar verbonden zijn.
18/09 10u45  Waarom miljoenen Nederlanders mogelijk minder pensioen krijgenDe pensioenfondsen zijn in gevaar. Wellicht krijgen miljoenen pensioengerechtigden vanaf volgend jaar minder geld. In deze video wordt uitgelegd hoe dat zit.
18/09 10u01  'Handelsverdrag met Canada kan afbouw gaswinning belemmeren'CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, kan het afbouwen van de gaswinning in Groningen belemmeren, waarschuwen Milieudefensie en vakbonden FNV en Handel Anders woensdag in een brief.
18/09 10u01  Tienduizendste Tesla Model 3 op Nederlands kentekenInmiddels staan er in Nederland meer dan tienduizend exemplaren van de Tesla Model 3 op kenteken, zo blijkt uit gegevens van de online database Kentekenradar. Het aantal werd in minder dan negen maanden bereikt.
18/09 09u15  'Britten hamsteren champagne uit angst om droog te staan bij feestdagen'Britse bedrijven zijn begonnen met het hamsteren van bier, wijn, champagne en allerlei andere soorten alcoholische dranken om te voorkomen dat ze in de feestdagen niet zonder komen te zitten, schrijft The Guardian woensdag.
18/09 08u00  Albert Heijn opnieuw verkozen tot Liegebeest van het jaarSupermarktketen Albert Heijn is door dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier verkozen tot Liegebeest van het jaar, maakt de organisatie dinsdag bekend. De prijs is bedoeld voor bedrijven die consumenten om de tuin leiden met claims over dierenwelzijn die volgens Wakker Dier niet kloppen.
18/09 05u00  Dit betekent Prinsjesdag 2019 voor je portemonneeOp Prinsjesdag word je overspoeld door cijfertjes en dat maakt het lastig om het overzicht te bewaren. Lees daarom hier wat je volgend jaar van de kabinetsplannen gaat merken.
17/09 21u30  'Saoedische olieproductie eind september hersteld van droneaanval'De olieproductie van Saoedi-Arabië zal eind deze maand weer volledig hersteld zijn van de droneaanvallen op Saoedische olie-installaties van afgelopen weekend, zei energieminister Abdulaziz Bin Salman dinsdag op een persconferentie. Eerder werd gevreesd dat het maanden zou kunnen duren voordat de productie weer grotendeels hersteld is.
17/09 19u00  Raad van State: Nederland houdt zich niet aan eigen begrotingsregelsHet kabinet houdt zich volgens de Raad van State (RvS) niet aan de eigen begrotingsregels. Volgend jaar komt er bij de overheid weer meer geld binnen dan er wordt uitgegeven, maar dat overschot wordt niet gebruikt om de staatsschuld te verlagen.
17/09 18u00  Olieprijs daalt flink na berichtgeving over snel herstel olieproductieDe olieprijs is dinsdag rap gedaald na berichtgeving over een mogelijk snel herstel van de olieproductie in Saoedi-Arabië. Door een droneaanval op twee Saoedische olie-installaties steeg de olieprijs maandag op het hoogtepunt met meer dan 10 procent. Het herstel hiervan zou in eerste instantie enkele maanden kunnen duren, maar ingewijden zeggen nu dat het maximaal drie weken zal duren.
17/09 17u45  Belasting voor e-boeken, digitale kranten en magazines in 2020 omlaagDe belasting voor e-boeken, digitale kranten en digitale magazines gaat in 2020 omlaag. Nu geldt nog het algemene tarief van 21 procent, maar dit wordt verlaagd naar 9 procent. Daarmee is het belastingtarief gelijk aan papieren uitgaven.
17/09 17u30  KLM schrapt woensdag twaalf Europese retourvluchten wegens stakingKLM heeft voor woensdag twaalf Europese retourvluchten geschrapt vanwege een staking van het grondpersoneel, zo meldt de luchtvaartmaatschappij dinsdag. Daarnaast verwacht KLM dat vluchten vertraging op zullen lopen.
17/09 17u00  Hoekstra: 'Nieuw miljardenfonds niet bedoeld voor leuke dingen'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is niet bedoeld voor 'leuke dingen' maar krijgt vooral de opdracht om Nederland met investeringen op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 17u00  Nibud: Niet-werkenden zien koopkracht amper stijgen in 2020De koopkracht van gepensioneerden en mensen met een uitkering stijgt volgend jaar nauwelijks, schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) op basis van de dinsdag gepresenteerde Miljoenennota 2020. Mensen met middeninkomens gaan er volgend jaar qua koopkracht het meest op vooruit.
17/09 16u31  Nieuw miljardenfonds is bedoeld voor projecten 'van toegevoegde waarde'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is alleen bedoeld voor investeringen die Nederland op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 16u16  Hoekstra: 'Miljardenfonds alleen voor langetermijnprojecten met toegevoegde waarde'De oprichting van een investeringsfonds waar dit kabinet op zinspeelt, is alleen bedoeld voor investeringen die Nederland op de lange termijn beter maken. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën dinsdag tegen NU.nl.
17/09 14u15  Unilever verkoopt Chicken Tonight aan ZwanenbergUnilever heeft Chicken Tonight verkocht aan voedingsmiddelenconcern Zwanenberg. Laatstgenoemde produceerde de sauzen al sinds 2017 voor Unilever, maar neemt nu ook de marketing en verkoop van de productgroep over.
17/09 13u15  Investeerders minder negatief over Duitse economische verwachtingenDe verwachtingen over de Duitse economie zijn in september iets verbeterd, blijkt uit een enquête van marktonderzoeker ZEW. Waar het vertrouwen over de toekomst van de Duitse economie onder investeerders in augustus nog naar een dieptepunt van -44,1 punten daalde, herstelde de index zich in september iets naar -22,5 punten.
17/09 12u15  'Musk beschuldigde duiker niet van pedofilie toen hij hem pedo noemde'Tesla-topman Elon Musk beschuldigde de Britse duiker Vernon Unsworth niet van pedofilie toen hij de duiker op Twitter een 'pedo guy' noemde, zeggen de advocaten van Musk maandag. De Tesla-topman werd vanwege het twitterbericht aangeklaagd wegens laster.
17/09 11u00  Brussel geeft E.ON groen licht voor overname Essent-moeder InnogyDe Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van energieaanbieder Innogy door branchegenoot E.ON. Laatstgenoemde moet wel een aantal onderdelen verkopen. Het Nederlandse Essent is eigendom van Innogy, dat op haar beurt nu nog onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE.
17/09 09u31  Defensie heeft weer minder personeel, maar terugloop neemt wel afDefensie heeft elk jaar minder personeel, maar de terugloop van het personeelsbestand neemt wel af, blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS. In 2017 vertrokken driehonderd defensiemedewerkers meer dan dat erbij kwamen. Cijfers van 2018 zijn er nog niet.
17/09 09u15  Opiniepeiler Rademaker: 'We geloven niet meer in vooruitgang'12 procent van de mensen verwacht er in 2020 op vooruit te gaan. Bijna de helft van de mensen met een laag inkomen gelooft niet in vooruitgang, vertelde opiniepeiler Gijs Rademaker maandag aan tafel bij Jinek.
17/09 08u45  Kantoorverhuurder WeWork stelt beursgang uitThe We Company, het moederbedrijf van de Amerikaanse kantoorverhuurder WeWork, stelt haar beursgang uit. Oorspronkelijk zou het deze week naar de beurs gaan, maar dat wordt nu later dit jaar, aldus het bedrijf.
17/09 08u30  Benzine een cent duurder na aanval op Saoedische olieveldenDe gevolgen van de droneaanval op twee Saoedische olievelden zijn nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van 1 liter Euro95 is dinsdag met 1 cent gestegen ten opzichte van een dag eerder. De prijs van 1 liter diesel ligt 1,4 cent hoger.
17/09 08u15  Benzineprijs met 1 cent omhoog door hogere olieprijsDe gevolgen van de droneaanval op twee Saoedische olievelden zijn nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van 1 liter Euro95 is dinsdag met 1 cent gestegen ten opzichte van een dag eerder. De prijs van 1 liter diesel ligt 1,4 cent hoger.
17/09 08u15  Kantoorverhuurder WeWork stelt beursgang weer uitThe We Company, het moederbedrijf van de Amerikaanse kantoorverhuurder WeWork, stelt haar beursgang wederom uit. Oorspronkelijk zou het deze week naar de beurs gaan, maar dat wordt nu later dit jaar, aldus het bedrijf.
17/09 08u15  Nederlandse auto's rijden recordaantal kilometers in 2018In 2018 hebben personenauto's een recordaantal kilometers afgelegd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
17/09 05u00  Donderdag vervolg handelsgesprekken China en VSAanstaande donderdag komen vertegenwoordigers van China en de Verenigde Staten in Washington bijeen voor vervolggesprekken omtrent het handelsconflict tussen de landen. Dat maakte het het Amerikaanse ministerie van Handel dinsdag bekend.
16/09 20u15  'Amazon geeft producten die meer geld opleveren voorrang'Online retailgigant Amazon geeft producten die het bedrijf meer geld opleveren voorrang, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maandag.
16/09 19u00  'Tony's Chocolonely lijdt zwaar verlies door uitbreiding naar buitenland'Chocoladeproducent Tony's Chocolonely is dit boekjaar flink in de rode cijfers geëindigd, zegt topman Henk Jan Beltman maandag in gesprek met RTL Z. Dit 'zware verlies' is volgens Beltman te wijten aan uitgaven gerelateerd aan de uitbreiding naar het buitenland.
16/09 19u00  FNV gaat volgend jaar weer voor loonstijging van 5 procentFNV zet volgend jaar, net als dit jaar, in op een loonstijging van 5 procent. Naast de loonstijging wil FNV dat iedere werknemer binnen drie jaar zeker 14 euro per uur gaat verdienen, zo heeft het ledenparlement van de vakbond maandag besloten. FNV maakt ieder jaar op de dag voor Prinsjesdag haar eisen voor het volgende jaar bekend.
16/09 17u45  'Tony Chocolonely lijdt zwaar verlies door uitbreiding naar buitenland'Chocoladeproducent Tony Chocolonely is dit boekjaar flink in de rode cijfers geëindigd, zegt topman Henk Jan Beltman maandag in gesprek met RTL Z. Dit 'zware verlies' is volgens Beltman te wijten aan flinke investeringen in het buitenland.
16/09 16u00  Grondpersoneel van KLM staakt woensdag opnieuwWoensdag staakt het grondpersoneel van KLM tussen 13.00 en 17.00 uur, meldt vakbond FNV maandag. Het is daarmee de derde keer in twee weken tijd dat de medewerkers het werk neerleggen.
16/09 15u31  Brabantse sigarenproducent Royal Agio Cigars komt in Deense handenHet Noord-Brabantse familiebedrijf Royal Agio Cigars wordt in zijn geheel overgenomen door het Deense Scandinavian Tobacco Group (STG), maken de bedrijven maandag bekend.
16/09 14u15  Duitsland wil EU-budget op 1 procent van Europese economie houdenDuitsland wil dat het budget van de Europese Unie maximaal 1 procent van het bruto nationaal inkomen (BNI). Dat is een stuk lager dan de 1,11 procent die de Europese Commissie heeft voorgesteld, en ongeveer gelijk aan het huidige percentage.
16/09 13u45  Olieprijs knalt omhoog, en dat gaan we merken aan de pompDe olieprijs is maandag met zo'n 9 procent gestegen, nadat twee olie-installaties in Saoedi-Arabië zaterdag werden getroffen door een droneaanval. Voelen wij de gevolgen van de aanval straks aan de pomp?
16/09 12u45  Nieuwe Europese Commissie wil EU-digitaks als wereldwijde aanpak misluktDe Europese Commissie is van plan om een eigen belasting op digitale diensten te heffen, mocht een poging om dit op G20-niveau te regelen mislukken.
16/09 11u15  Er dreigen alsnog kortingen op de pensioenen: Hoe kan dat?Het gaat goed met de economie, de werkloosheid blijft dalen en er ligt een Pensioenakkoord. Hoe kan het dat pensioenfondsen dan toch in zwaar weer zitten en misschien vanaf volgend jaar zelfs moeten korten?
16/09 09u15  'Zwakkere exportvraag remt economische groei Nederland'De Nederlandse economie groeit in 2019 minder snel dan vorig jaar, en deze vertraging zet ook in 2020 door. Door mondiale groeivertraging zal onze exportgroei ook afnemen, wat de economie verder onder druk zet. Dat voorspellen economen van Rabobank maandag in een nieuw kwartaalbericht.
16/09 08u30  Telecombedrijf CM.com wil komende weken naar de Amsterdamse beursTelecombedrijf CM.com heeft maandag laten weten dat het naar de Amsterdamse beurs wil. Het bedrijf hoopt dat de primaire emissie ergens in de komende weken zal plaatsvinden.
16/09 08u15  Aanjager van Amerikaanse opiatencrisis vraagt faillissement aanDe Amerikaanse geneesmiddelenproducent Purdue Pharma heeft faillissement aangevraagd en bezweek daarmee onder de druk van de 2.600 rechtszaken die tegen het bedrijf zijn aangespannen. De fabrikant wordt gezien als aanjager van en hoofdrolspeler in de opiatencrisis in de Verenigde Staten.
16/09 08u01  'Aanjager' van opiatencrisis VS vraagt faillissement aanDe Amerikaanse geneesmiddelenproducent Purdue Pharma heeft faillissement aangevraagd, en bezweek daarmee onder de druk van de 2.600 rechtszaken die tegen het bedrijf werden aangespannen. De fabrikant wordt gezien als hoofdrolspeler en 'aanjager' van de opiatencrisis in de Verenigde Staten.
16/09 07u45  Dekkingsgraden twee grootste pensioenfondsen onder 90 procentDe dekkingsgraden van de twee grootste pensioenfondsen van Nederland zijn in augustus tot onder de 90 procent gedaald. Dat maken ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) maandag bekend, meldt Het Financieele Dagblad (FD).
16/09 05u30  Dekkingsgraden twee grootste pensioenfondsen onder 90 procent.De dekkingsgraden van de twee grootste pensioenfondsen van Nederland zijn in augustus tot onder de 90 procent gedaald. Dat maken ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) maandag bekend, meldt Het Financieele Dagblad.
15/09 19u15  Verenigde Staten helpen Suriname met tekort aan dollarbiljettenDe Verenigde Staten is Suriname te hulp geschoten om de problemen vanwege het grote tekort aan dollarbiljetten in het land te verhelpen. De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, stuurt een hoeveelheid dollars naar het Zuid-Amerikaanse land.
15/09 12u30  Saoedische beurs flink onder druk na droneaanvallen op oliefabriekenDe aanval met drones op het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, zette zondag de beurshandel in het Midden-Oosten flink onder druk. Beleggers reageerden nerveus en kenners wezen op de schijnbare kwetsbaarheid van de oliefaciliteiten in het koninkrijk voor terreuraanslagen.
15/09 12u15  Saoedische beurs flink onder druk na aanval op staatsoliebedrijf AramcoDe aanval met drones op het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, zette zondag de beurshandel in het Midden-Oosten flink onder druk. Beleggers reageerden nerveus en kenners wezen op de schijnbare kwetsbaarheid van de oliefaciliteiten in het koninkrijk voor terreuraanslagen.
15/09 11u00  47 dagen tot Brexit: Lagerhuis geschorst... of toch niet?Het Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 47 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?
15/09 05u15  'Nederlandse topman Bram Schot in voorjaar weg bij Audi'Topman Bram Schot moet volgend jaar zijn plek afstaan bij Audi. In het voorjaar van 2020 neemt de voormalige BMW-bestuurder Markus Düsmann het stokje van de Nederlander over, zo meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van ingewijden.
14/09 13u45  Gedupeerde pensioengerechtigden van ABP betalen voortaan minder terugGepensioneerden die van het ambtenarenpensioenfonds ABP te veel geld hebben ontvangen, hoeven daarvan voortaan minder terug te betalen. Voorheen moest het onterecht ontvangen geld over een periode van maximaal vijf jaar worden terugbetaald, nu is dat nog maar negen maanden.
14/09 12u15  FNV zakt onder de één miljoen leden; is de macht van de vakbond voorbij?De grootste vakbond van Nederland, FNV, is onder de symbolische grens van één miljoen leden gezakt. Vooral jonge mensen van onder de 35 jaar blijken maar lastig bij de vakbond te betrekken. Dat roept de vraag op: hoe relevant is de vakbond nog?
14/09 10u30  Mollie-oprichter over kattenkwaad en fouten van bankenAndermans Zaken is de NU.nl-podcast waarin we onze neus in de zaken van Nederlandse ondernemers steken.
14/09 10u15  Mollie-oprichter Adriaan Mol over kattenkwaad en fouten van bankenAndermans Zaken is de NU.nl-podcast waarin we onze neus in de zaken van Nederlandse ondernemers steken.
14/09 10u00  Adriaan Mol (Mollie) over kattenkwaad en de fouten van bankenAndermans Zaken is de NU.nl-podcast waar we onze neus in de zaken van Nederlandse ondernemers steken.
14/09 04u30  'Aantal vakbonden bereidt zich voor op verschillende acties bij KLM'Een aantal vakbonden bereidt zich voor op nieuwe acties bij KLM. Dat meldt de vliegmaatschappij die de bonden een nieuw loonbod heeft toegestuurd.
14/09 04u15  'Vakbonden bereiden verschillende acties bij KLM voor'Een aantal vakbonden bereidt zich voor op nieuwe acties bij KLM. Dat meldt de vliegmaatschappij die de bonden een nieuw loonbod heeft toegestuurd.
14/09 01u45  Disney-topman Bob Iger stapt uit raad van bestuur AppleDe topman van entertainmentbedrijf Walt Disney, Bob Iger, is uit de raad van bestuur van Apple gestapt. Dat heeft het techbedrijf vrijdag bekendgemaakt.
13/09 18u30  WeWork overweegt dramatisch lagere waardering om beursgang te reddenHet moederbedrijf van WeWork, een wereldwijde aanbieder van cowerkplekken voor ondernemers en freelancers, overweegt een waardebepaling voor haar naderende beursgang van tussen de 10 en 12 miljard dollar (9 en 10,8 miljard euro). Dat is flink lager dan de waarde van 47 miljard dollar waarop het in januari nog werd geschat.
13/09 17u15  De kosten van het koningshuis: 'Geld is de achilleshiel van de monarchie'Koning Willem-Alexander kan moeilijk gehuld in een Primark-pak lintjes knippen, koningin Máxima kan de Gouden Koets niet inwisselen voor een ov-fiets op Prinsjesdag. Dat het koningshuis de nodige kosten met zich meebrengt, is logisch. Maar hoeveel eigenlijk? Want hoewel de uitkeringen voor de Oranjes netjes terug te vinden zijn, bleek eerder deze week dat hier jarenlang geheime transacties van tonnen per jaar bovenop kwamen.
13/09 15u30  DNB-president Klaas Knot haalt uit naar nieuwe 'big bazooka' van ECBKlaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), spreekt zich vrijdag in een persbericht duidelijk uit tegen de maatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag aankondigde.
13/09 15u01  Meerderheid spaarders zegt spaarrekening leeg te halen bij negatieve renteEen meerderheid van de spaarders zou bij een negatieve spaarrente het geld van de spaarrekening halen, concludeert de Consumentenbond op basis van een onderzoek onder zevenduizend panelleden.
13/09 14u15  London Stock Exchange wijst bod Hongkongse beurs van de handHet bestuur van de London Stock Exchange (LSE) heeft het bod van de Hongkongse beurs HKEX unaniem afgewezen, schrijft het bedrijf in een vrijdag gedeeld statement.
13/09 12u30  Nibud: Een kwart van de huurders kan niet rondkomenEen kwart van de Nederlandse huurders, zo'n 800.000 huishoudens, zit volgens het Nibud financieel klem. Deze huurders betalen zulke hoge huren dat ze niet genoeg geld overhouden voor hun levensonderhoud.
13/09 11u15  Onderzoek naar vies papiergeld levert Nederlander parodie-Nobelprijs opDe Nederlandse hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss heeft samen met zijn collega's de Ig Nobelprijs gewonnen voor de ontdekking dat bankbiljetten ziekmakende bacteriën kunnen verspreiden. Vooral op de Roemeense leu was het voor microben goed toeven.
13/09 11u15  Gemiddelde WOZ-waarde stijgt naar recordhoogte van 248.000 euroWoningen in Nederland zijn in 2019 voor het vierde jaar op rij meer waard geworden en naar een recordpunt gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De gemiddelde WOZ-waarde steeg naar 248.000 euro, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van vorig jaar. De stijging is daarmee de grootste in jaren, aldus het CBS.
13/09 11u00  Onderzoek naar vies papiergeld levert Nederlander Ig Nobelprijs opDe Nederlandse hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss heeft samen met zijn collega's de Ig Nobelprijs gewonnen voor de ontdekking dat bankbiljetten ziekmakende bacteriën kunnen verspreiden. Vooral op de Roemeense Lei was het voor microben goed toeven.
13/09 10u45  Consumentenbond: Meerderheid haalt spaarrekening leeg bij negatieve renteEen meerderheid van de spaarders zou bij een negatieve spaarrente het geld van de spaarrekening halen, concludeert de Consumentenbond op basis van een onderzoek onder zevenduizend panelleden.
13/09 09u45  Shell Nederland steunt Klimaatakkoord, milieubewegingen zijn sceptischShell Nederland heeft donderdag zijn steun voor het Klimaatakkoord uitgesproken. Het bedrijf deed dit in een brief aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad.
13/09 09u30  Vijf Nederlandse banken willen samenwerken in strijd tegen witwassenVijf Nederlandse banken willen gaan samenwerken om witwassen tegen te gaan. Concrete stappen zijn er nog niet, maar ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank gaan het komende jaar kijken of samenwerking mogelijk is.
13/09 00u30  Woningen stijgen voor vierde jaar op rij in waardeWoningen in Nederland zijn in 2019 voor het vierde jaar op rij meer waard geworden en naar een recordpunt gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De gemiddelde WOZ-waarde steeg naar 248.000 euro, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van vorig jaar. De stijging is daarmee de grootste in jaren, aldus het CBS.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Albert Heijn, Jumbo en andere bedrijven misleiden met volkorenproducten20/09 11u30 - Nu.nl Economie: Albert Heijn, Jumbo, Bolletje, Dirk en zes andere bedrijven hebben klanten misleid met volkoren producten, oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) donderdag.
10x Werkgevers steunen quotum: 'Zwaktebod maar tijd voor trendbreuk'20/09 10u31 - Nu.nl Economie: Werkgevers en werknemers dat er actie ondernomen moet worden om meer vrouwen op topposities te krijgen. Vanaf 2020 moet er een verplicht quotum komen voor bedrijven, schrijven de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht (WBT) donderdagavond.
10x Google steekt nog eens 3 miljard euro in Europese datacentra20/09 11u16 - Nu.nl Economie: Google investeert de komende twee jaar een bedrag van zo'n 3 miljard euro in Europese datacentra. Er gaat in ieder geval een bedrag van 600 miljoen naar Finland.
10x Thomas Cook moet bijlenen om faillissement af te wenden, keldert op beurs20/09 11u30 - Nu.nl Economie: De problemen bij de Britse reis- en vliegorganisatie Thomas Cook zijn nog niet voorbij. Het bedrijf laat vrijdag weten nog eens 200 miljoen Britse pond (zo'n 220 miljoen euro) te moeten lenen om zijn schuldeisers tevreden te stellen en een faillissement af te wenden.
9x CBS: Huurders en huiseigenaren steeds minder gelukkig met hun woning20/09 09u15 - Nu.nl Economie: Nederlandse huishoudens en huurders in het bijzonder zijn steeds minder tevreden met hun huis. In 2009 waren nog zo'n acht op de tien huurders positief over hun woning, vorig jaar gold dat nog voor zeven op de tien huurders, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
7x Grens voor een NHG-hypotheek stijgt naar 310.000 euro20/09 13u30 - Nu.nl Economie: Per 1 januari wordt de grens van de Nationale Hypotheek Garantie verhoogd naar 310.000 euro, meldt Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is voor het eerst dat de NHG boven de 300.000 euro ligt.
7x Vrouwenquotum in de bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen'20/09 16u45 - Nu.nl Economie: Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
2x 'Huiszoeking bij nieuwe KPN-CEO in Belgisch onderzoek'19/09 20u15 - Nu.nl Economie: Het parket van Brussel is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar Dominique Leroy, die vanaf december de nieuwe CEO van KPN wordt, meldt De Tijd donderdag op basis van ingewijden.
1x 'BMW wil voor 2022 tot zesduizend werknemers ontslaan'19/09 16u46 - Nu.nl Economie: Autoproducent BMW wil voor 2022 tussen de vijfduizend en zesduizend banen schrappen, stelt het Duitse tijdschrift Manager Magazin donderdag. Financieel manager Nicolas Peter zou voornamelijk arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor willen laten vervallen.
1x 'Belastingdienst eist 1 miljard euro van British American Tobacco'19/09 18u15 - Nu.nl Economie: De Belastingdienst eist 1 miljard euro van de Britse tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT). Het bedrijf zou tussen 2003 en 2016 in Nederland belasting ontweken hebben, meldt journalistiek platform De Onderzoeksredactie donderdag.

Statistieken

Artikels:
33291
Gelezen:
33149
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven