zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
09/12 14u45  'Duitse regering staat open voor fusie Deutsche Bank en Commerzbank' De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland, meldt het Duitse blad Focus.
09/12 14u00  Klimaattop Katowice: Boosheid over Poolse kolenmuur De klimaattop in Polen is deze week begonnen. Maar wat zijn ze daar in Polen nou aan het doen? En vooral, wat doen ze niet?10 
09/12 11u15  Nissan wil ex-topman niet in appartement laten uit angst voor vernietiging bewijs Nissan heeft gezegd dat het nieuwe pogingen doet om de oud-topman van het bedrijf de toegang tot zijn appartement te ontzeggen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het bedrijf is bang dat de ex-bestuurder bewijs zal vernietigen. Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude. 
08/12 15u45  Grootste producent plastic handschoenen onder vuur wegens uitbuiting Gastarbeiders werkzaam bij Top Glove in Maleisië verrichten tegen het minimumloon lange dagen zware arbeid en moeten vaak illegaal overwerken om de hoge schulden aan hun recruiters af te betalen. Dat meldt Reuters.
08/12 13u30  Piloten Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic staken vlak voor kerst Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u30  Staking vlak voor Kerstmis door piloten Virgin Atlantic Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u15  Staking vlak voor Kerst door piloten Virgin Atlantic Piloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 09u45  Dit moet je weten voordat je je zorgverzekering inruilt Besluiten om je huidige zorgverzekering in te wisselen voor een andere kan nog tot en met 31 december. Waar moet je vooral op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe polis? En waar valt het meeste voordeel te behalen?
08/12 09u30  'Uber verwikkeld in race naar de beurs' De beursintroductie van Uber Technologies Inc. is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.
08/12 09u30  'Activistische investeerder wil splitsing Bayer en Monsanto' De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 22u45  Musk: 'Tesla overweegt overname General Motors-fabrieken' Tesla heeft eventueel interesse om een of meerdere fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes.
07/12 19u30  Licht herstel Europese beurzen, Amerikaanse beurzen weer onderuit De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag ten dele herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. Bij het sluiten van de beurzen steeg de AEX met 1 procent naar een kleine 504 punten.
07/12 17u30  'ING negeerde waarschuwingen over megaboete witwasaffaire' ING negeerde meerdere waarschuwingen over een megaboete voor de witwasaffaire binnen de bank. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad (FD, die zaterdag verschijnt.
07/12 15u45  OPEC bereikt akkoord met bondgenoten over verlaging olieproductie Oliekartel OPEC is in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie, melden bronnen rond de olievergaderingen van vrijdag in Wenen.
07/12 15u15  'OPEC sluit akkoord over verlaging olieproductie' Oliekartel OPEC zijn in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. De productie van OPEC-landen wordt ingeperkt met 1,2 miljoen vaten per dag. 
Laatste update: vandaag om 14u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 15u00  'Woningbezitters lopen financieel voordeel mis door onkunde banken'Banken werpen onnodig drempels op voor huiseigenaren die hun hypotheek willen omzetten naar een voordeligere vorm met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor lopen veel woningbezitters een mogelijke verlaging van de maandelijkse woonlasten mis. Dat meldt de Consumentenbond.
07/12 15u00  'OPEC sluit akkoord over productieverlaging olie'De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is vrijdag afgesloten met een akkoord over een productieverlaging. 
07/12 14u45  Consumentenbond: woningbezitters lopen financieel voordeel mis door onkunde bankenBanken werpen onnodig drempels op voor huiseigenaren die hun hypotheek willen omzetten naar een voordeligere vorm met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor lopen veel woningbezitters een mogelijke verlaging van de maandelijkse woonlasten mis. Dat meldt de Consumentenbond.
07/12 14u15  Sigarettenfabrikant van Marlboro steekt miljard in cannabisbedrijfAltria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.
07/12 14u00  Sigarettenfabrikant stapt in de cannabisAltria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.
07/12 14u00  'DNB neemt ING-top ondanks jarenlang witwassen niet onder de loep'De Nederlandsche Bank gaat niet toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden, blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
07/12 12u45  Europese beurzen herstellen na slechte beursweekDe Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag over een breed front herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. Om 12.30 uur steeg de hoofdindex in Amsterdam met 1,4 procent naar 505,9 punten.
07/12 10u30  Rechter blokkeert samenwerking Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
07/12 10u15  CPB: Innovatiebeleid van overheid helpt vooral grote bedrijvenVolgens een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) geven innovatiesubsidies vooral grote techbedrijven als Booking.com een financieel voordeel en zouden kleinere ondernemingen en start-ups er niet van profiteren.
07/12 10u00  CPB: Innovatiebeleid van de overheid helpt vooral grote bedrijvenInnovatiesubsisidies geven vooral grote techbedrijven zoals Booking.com een financieel voordeel. Kleinere ondernemingen en startups profiteren er niet van. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
07/12 09u15  Bitcoin 80 procent minder waard dan jaar geledenCryptomunt bitcoin verloor vrijdag weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds september vorig jaar.
07/12 09u15  Voormalige scheidingsadvocaat van Elon Musk vertrekt bij TeslaTodd Maron, topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk, verlaat Tesla. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
07/12 09u00  DNB neemt ING-top ondanks jarenlang witwassen niet onder de loepDe Nederlandsche Bank gaat niet toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden, blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
07/12 08u30  'Duurzame plannen klimaatakkoord gaan uit van niet-bestaande biomassa'Om de CO2-uitstoot te verlagen, gaan de onderhandelaars in het klimaatakkoord uit van biomassa die helemaal niet beschikbaar is. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.
07/12 08u15  Kabinet wil vliegtaks van 7 euro per ticket ongeacht reisbestemmingDe vliegtaks wordt ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken.
07/12 08u00  Voormalig scheidingsadvocaat Elon Musk vertrekt bij TeslaTopjurist en vertrouweling van topman Elon Musk verlaat Tesla. Todd Maron was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
07/12 07u45  Ondanks jarenlang witwassen ING-top niet onder de loepDe Nederlandsche Bank gaat het bestuur van ING niet toetsen of zij nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. Dit blijkt uit een reconstructie van het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
06/12 22u45  Rechter Brazilië blokkeert samenwerken vliegtuigbouwers Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
06/12 22u30  Rechter Brazilië zet streep door samenwerking vliegtuigbouwers Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
06/12 19u15  'OPEC-landen willen productie verlagen, Rusland moet nog instemmen'De OPEC-landen zijn donderdag tot een voorlopig akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. Het oliekartel wacht nu op goedkeuring van Rusland om de exacte productieverlaging te bepalen, melden bronnen rondom de vergadering van de OPEC in Wenen.
06/12 18u45  'OPEC akkoord over verlaging olieproductie, wacht op goedkeuring Rusland'De OPEC-landen zijn donderdag tot een voorlopig akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. Het oliekartel wacht nu op goedkeuring van oliebondgenoot Rusland, om de exacte productieverlaging te bepalen. Dat melden bronnen rondom de vergadering van OPEC in Wenen.
06/12 17u15  Overdracht patiëntendossiers MC Slotervaart gaat nog weken durenHet overdragen van de tienduizenden patiëntendossiers van het MC Slotervaart naar andere ziekenhuizen duurt vermoedelijk nog tot eind januari. In totaal zou het om ongeveer tachtigduizend dossiers gaan, dat bevestigt de woordvoerder van de curatoren aan AT5.
06/12 17u00  'Aandeel Deutsche Bank in witwaszaak Danske Bank groter dan verwacht'Deutsche Bank is nog dieper betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank dan eerder werd aangenomen. Volgens zakenkrant Financial Times verwerkte de Duitse bank nog eens 31 miljard euro aan dubieuze geldstromen, bovenop de 132 miljard euro die eerder werd gemeld.
06/12 16u00  AEX zakt onder 500-puntengrens op bloedrode beursdagDe Amsterdamse beurs stond donderdagmiddag fors in het rood. De AEX-hoofdgraadmeter kreeg daarbij de 500-puntengrens in zicht, om 15.55 uur daalde deze naar 499,70 punten. Ook de andere Europese indices toonden scherpe verliezen.
06/12 15u00  Taxidienst Lyft werkt aan beursgang in VSDe Amerikaanse taxidienst Lyft wil naar de beurs. De Uber-concurrent, bekend van de roze snorren op de auto's, diende donderdag een verzoek in bij de toezichthouder op de financiële markt SEC.
06/12 15u00  Stork ontslaat een tiende van Nederlandse werknemersDienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector Stork zet het mes in zijn personeelsbestand. Tien procent van de Nederlandse werknemers verliest daarbij haar of zijn baan.
06/12 14u45  Recordaantal vliegtuigpassagiers in 2017: 71 miljoen meer dan in 2016Een recordaantal van ruim een miljard passagiers heeft zich in 2017 per vliegtuig laten vervoeren in de Europese Unie. Dat waren er ongeveer 71 miljoen meer dan een jaar eerder, meldt het statistiekbureau van de EU.
06/12 14u30  'Stork ontslaat een tiende van werknemers'Dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector Stork zet het mes in zijn personeelsbestand. Tien procent van de werknemers verliest daarbij volgens vakbond CNV zijn baan. Stork was niet direct bereikbaar voor commentaar.
06/12 14u00  'Italiaanse coalitie staat open voor kleine aanpassing begrotingstekort'De Italiaanse regeringspartij Lega zal alleen een kleine verandering in de begroting van 2019 toestaan, stellen bronnen rond de partij donderdag. Het begrotingstekort zou met de eerdere plannen 2,4 procent oplopen.
06/12 12u45  IMF roept op tot gelijkere beloning zzp'ers en werknemersDe verschillen tussen werknemers met een vast of tijdelijk contract en zzp'ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag in een rapport over Nederland.
06/12 12u30  Mogelijk terugdringen olieproductie OPEC doet prijzen kelderenDe olieprijzen gaan na berichten over de mogelijke ingreep door oliekartel OPEC hard omlaag. Leden van het kartel besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen, werd donderdag bekend.
06/12 11u45  EU-landen geven groen licht voor Europees ArbeidsagentschapDe EU-ministers van Sociale Zaken hebben donderdag groen licht gegeven voor de oprichting van een Europees Arbeidsagentschap (ELA). Die naam vinden zij in meerderheid beter dan de eerder voorgestelde Europese Arbeidsautoriteit, omdat de rol van de dienst beperkt is tot het ondersteunen van de lidstaten.
06/12 10u45  'Horeca groeit ook in 2019, maar wel minder hard'Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.
06/12 10u15  OPEC besluit pas over verlaging olieproductie na deelname RuslandLeden van oliekartel OPEC besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie, als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen. De olieproducerende landen zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen.
06/12 10u00  Biedingsprocedure voor bouw Gigafactory Tesla in China gestartTesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen, blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien.
06/12 09u30  Biedingsprocedure Gigafactory Tesla in China gestartTesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen.
06/12 09u15  Italië rondt donderdag beoordeling nieuwe begroting afDe Italiaanse regering rondt op donderdag de laatste beoordelingen van haar begrotingsmaatregelen voor 2019 af. Vooral de kosten worden onder de loep genomen, meldt vicepremier Matteo Salvini.
06/12 09u15  Lion Air dreigt Boeing-order van 22 miljard dollar af te zeggenDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air dreigt een order bij Boeing af te zeggen na een vliegtuigcrash eind oktober. Oprichter Rusdi Kirana geeft aan zich bedrogen te voelen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
06/12 09u00  Italië rondt vandaag beoordeling nieuwe begroting afDe Italiaanse regering rondt op donderdag de laatste beoordelingen af van haar begrotingsmaatregelen voor 2019. Vooral de kosten worden onder de loep genomen, meldt vicepremier Matteo Salvini.
06/12 09u00  Lion Air dreigt Boeing-order van 19 miljard af te zeggen om crashbeschuldigingDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air dreigt een order bij Boeing af te zeggen na een vliegtuigcrash eind oktober. Oprichter Rusdi Kirana geeft aan zich bedrogen te voelen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
06/12 09u00  'Onroerendezaakbelasting gaat in 2019 met 2,2 procent omhoog'De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent omhoog. De verschillen tussen gemeenten zijn echter groot, concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een steekproef onder 111 gemeenten.
06/12 08u15  'Onroerendezaakbelasting in 2019 met 2,2 procent omhoog'De onroerende zakenbelasting (ozb) gaat volgend jaar gemiddeld met 2,2 procent omhoog. De verschillen tussen gemeenten zijn echter groot. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een steekproef onder 111 gemeenten.
05/12 19u15  Recordaantal pakketten voor PostNL door SinterklaasPostNL heeft in aanloop naar pakjesavond een recordaantal van circa 12 miljoen pakketten verwerkt in zijn distributiecentra. Vorig jaar lag dit cijfer in de periode tussen Black Friday en pakjesavond op iets minder dan 10 miljoen pakketten.
05/12 19u00  'Oud-CEO CBS Moonves belemmerde onderzoek naar seksueel wangedrag'Leslie Moonves, de voormalig topman van mediabedrijf CBS, heeft bewijs vernietigd en onderzoekers misleid in het onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Moonves stapte in september op bij CBS.
05/12 18u45  'Oud-CBS-CEO Moonves belemmerde onderzoek naar seksueel wangedrag'Leslie Moonves, de voormalige topman van mediabedrijf CBS, heeft bewijs vernietigd en onderzoekers misleid in het onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Moonves stapte in september op bij CBS.
05/12 18u30  'Oud-CBS-topman Moonves belemmerde onderzoek naar seksueel wangedrag'Leslie Moonves, de voormalige topman van mediabedrijf CBS, heeft bewijs vernietigd en onderzoekers misleid in het onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Moonves stapte in september op bij CBS.
05/12 17u45  Trump wil geen verlaging van olieproductie OPECDe Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij oliekartel OPEC op aan de olieproductie niet te verlagen, omdat de olieprijzen dan zullen stijgen. De OPEC en haar bondgenoten beginnen donderdag in Wenen aan een vergadering over de productie. 
05/12 15u45  Alibaba steekt 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrumDe Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek woensdag bij de ondertekening van de intentieverklaring van het bedrijf en de Belgische en Waalse regeringen op de luchthaven van Luik.  
05/12 15u15  Hoe Amazon een van de machtigste bedrijven ter wereld wordtIn een toenemend aantal Europese landen en vooral in de VS is Amazon van oprichter Jeff Bezos enorm. Bezos breidde zijn boekwinkeltje uit tot een gigantisch bedrijf, dat nu onder andere series produceert en zelf apparaten maakt. Maar er is ook kritiek op de manier waarmee Amazon omgaat met zijn macht. Dat geluid was er al in de VS, maar heeft ook Europa bereikt.
05/12 15u00  Hudson's Bay behaalt hogere omzet, maar lijdt ook meer verliesWarenhuisconcern Hudson's Bay Company (HBC) heeft in het derde kwartaal een groter verlies dan een jaar eerder in de boeken gezet. Dat was onder meer te wijten aan hogere afschrijvingen en verliezen bij samenwerkingsverbanden. De opbrengsten ging wel omhoog.
05/12 14u15  Alibaba investeert 75 miljoen euro in eerste Europese distributiecentrumDe Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro op de luchthaven van Luik voor zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Alibaba en de Belgische en Waalse regeringen, woensdag op het vliegveld vlak buiten de Waalse stad.
05/12 14u15  'VK loopt risico op langdurige Brexit-onderhandelingen met Brussel'Het Verenigd Koninkrijk zal bij het uitblijven van een transitieakkoord nog langdurig vastzitten in onderhandelingen met Brussel. Dat schrijft de Britse procureur-generaal Geoffrey Cox in het woensdag gepubliceerde juridisch advies over het huidige Brexit-akkoord.
05/12 13u30  Ryanair onder druk om reizigers te compenseren voor vertragingRyanair komt onder druk te staan om passagiers toch te compenseren voor de pilotenstakingen van deze zomer. Zo is de Britse toezichthouder voor de luchtvaart een zaak gestart tegen het concern en heeft de Consumentenbond in Nederland een klacht ingediend bij de toezichthouder. 
05/12 13u15  China is hoopvol over snel einde van handelsoorlog met VSDe Chinese overheid is hoopvol dat er snel een einde gemaakt kan worden aan de handelsoorlog met de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping spraken afgelopen weekend bij G20-top over de handelsoorlog.
05/12 13u00  Internationale rol euro moet volgens Europese Commissie worden versterktDe Europese Unie moet het internationale gebruik van de euro stimuleren, vooral in strategische sectoren als energie, grondstoffen en voedsel. Dat schrijft de Europese Commissie in een actieplan om de internationale rol van de munt te versterken.
05/12 12u45  Internationale rol euromunt moet volgens Europese Commissie worden versterktDe Europese Unie moet het internationale gebruik van de euro stimuleren, vooral in strategische sectoren als energie, grondstoffen en voedsel. Dat schrijft de Europese Commissie in een actieplan om de internationale rol van de munt te versterken.
05/12 12u30  NVWA: Keurpunt voor Brits vee nodig bij BrexitOndanks aandringen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is er nog steeds geen keurpunt voor levend vee uit Groot-Brittannië vooruitlopend op het Britse vertrek uit de EU.
05/12 12u15  Europese rekenkamer: Duidelijkheid over resultaten Afrikafonds ontbreektHet Europese noodfonds voor Afrika is zo breed opgezet, dat er geen overzicht is van de resultaten. Er zijn vertragingen bij de uitvoering van projecten rond bijvoorbeeld grensbeheer en het blijkt niet eenvoudig te meten of de doelstellingen worden gehaald.
05/12 11u45  Nederlandse leveringen Tesla Model 3 in februari van startDe eerste exemplaren van de langverwachte Tesla Model 3 worden in februari in Nederland geleverd. Die maand krijgen ook mensen met een reservering elders in Europa hun nieuwe voertuig. De auto is vanaf woensdag te configureren.
05/12 11u30  Nederlandse leveringsdatum Tesla Model 3 bekendgemaaktDe eerste exemplaren van de langverwachte Tesla Model 3 worden in februari in Nederland geleverd. Die maand krijgen ook mensen met een reservering elders in Europa een uitnodiging hun auto te configureren.
05/12 10u45  Britse toezichthouder wil Ryanair dwingen reizigers te compenserenDe Britse toezichthouder voor de luchtvaart is een zaak gestart tegen Ryanair over het uitblijven van compensatie voor reizigers na de stakingen van deze zomer.
05/12 10u15  Tanate Phutrakul wordt de nieuwe financieel directeur van INGING stelt Tanate Phutrakul (53) uit Thailand aan als de nieuwe financieel directeur van het bedrijf. Hij volgt Koos Timmermans op, wiens positie onhoudbaar was geworden na het witwasschandaal.
05/12 09u30  'Belastingdienst beschouwt aandelen als veilige belegging'In een rechtszaak bij de Hoge Raad over de vermogensrendementsheffing, pleit de Belastingdienst dat aandelen als beleggingscategorie maar weinig risico vormen.
05/12 08u15  'Ziekenhuizen mogelijk 184 miljoen in de plus door vervallen medicijnpatent'Het patent van het bestverkochte medicijn ter wereld is in oktober verlopen. De prijzenslag die hierdoor tussen de vijf grote farmabedrijven is losgebarsten, kan het Nederlandse zorgstelsel naar schatting 184 miljoen euro kostenbesparing opleveren. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) woensdag.
05/12 08u00  Helft van Nederlanders koopt sinterklaascadeaus in fysieke winkelVan de mensen die Sinterklaas vieren, kocht 51 procent dit jaar de cadeaus vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online, blijkt uit een enquête van NUpanel onder 4.817 lezers.
05/12 06u15  Helft van de Nederlanders koopt Sint-cadeaus nog in fysieke winkelVan de Sinterklaas-vierders kocht 51 procent dit jaar de cadeautjes vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online.
05/12 00u00  Tanate Phutrakul wordt de nieuwe financieel directeur van de INGING stelt Tanate Phutrakul (53) uit Thailand aan als nieuwe financieel directeur van het bedrijf. Hij volgt Koos Timmermans op, wiens positie onhoudbaar was geworden na het witwasschandaal.
04/12 23u00  'Nederlandse banken mogelijk betrokken bij witwasschandaal Danske Bank'Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de betrokkenheid van Nederlandse banken en bedrijven bij het witwassen van ruim 8 miljoen euro, gelieerd aan de beruchte ‘Magnitsky-zaak'. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla en NRC.
04/12 21u15  Volkswagen mogelijk aan de slag in Ford-fabrieken VSDe Duitse automaker Volkswagen gaat in de VS mogelijk auto's bouwen in de fabrieken van branchegenoot Ford. Volgens VW-topman Herbert Diess wordt momenteel gewerkt aan een pact met Ford. 
04/12 17u15  Thomson Reuters schrapt 13 procent van personeelsbestandNieuws- en dataleverancier Thomson Reuters gaat de komende twee jaar 3.200 banen schrappen, zo'n 13 procent van het personeelsbestand. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend bij een investeerdersdag.
04/12 16u30  Meerderheid Britse ondernemingen heeft geen plan voor BrexitEen meerderheid van de Britse ondernemingen heeft nog steeds geen voorbereidingen getroffen voor het Britse vertrek uit de Europese Unie.
04/12 15u45  Mastercard en Visa willen kosten voor betalingen in EU verlagenMastercard en Visa hebben aangeboden bepaalde tarieven voor betalingen met credit- en debetkaarten in de Europese Unie te verlagen. 
04/12 15u30  Oudste boek over beurshandel wordt geveildBeleggers met een voorliefde voor geschiedenis kunnen de komende weken hun hart ophalen. Veilingshuis Sotheby's veilt een eerste druk van het zeventiende-eeuws werk Confusion de Confusiones van Joseph Penso de la Vega, het oudst bekende boek over aandelenhandel.
04/12 14u00  Mastercard en Visa willen kosten in EU verlagenMastercard en Visa hebben aangeboden bepaalde tarieven voor betalingen met credit- en debetkaarten in de Europese Unie te verlagen. 
04/12 12u15  Amsterdam behoort tot 25 meest bezochte steden ter wereldAmsterdam behoort andermaal tot de dertig best bezochte steden in de wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapport Top 100 City Destinations 2018 van de internationale marktonderzoeker Euromonitor International. Amsterdam staat op plaats 23.
04/12 12u00  Amsterdam behoort tot 25 best bezochte steden ter wereldAmsterdam behoort andermaal tot de dertig best bezochte steden in de wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapport Top 100 City Destinations van de internationale marktonderzoeker Euromonitor International. Amsterdam staat voor 2018 op plaats 23.
04/12 11u30  EU-ministers bereiken principeakkoord om financiële crises tegen te gaanDe EU-ministers van Financiën hebben in Brussel een principeakkoord bereikt over maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises.
04/12 11u00  Aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek naar verhouding duurderBanken verhoogden de rente op de spaarhypotheek en aflossingsvrije hypotheek sinds 2013 naar verhouding sterk. Hierdoor zijn deze oudere vormen van de hypotheek flink duurder dan andere varianten, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag.
04/12 10u45  Duitse piloten Ryanair dwingen betere arbeidsvoorwaarden afRyanair heeft een voorlopige deal gesloten met de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het betreft afspraken voor een periode van vier jaar over onder meer loon, pensioen en verlofregelingen.
04/12 10u30  EU-ministers bereiken principeakkoord voor maatregelen tegen crisesDe EU-ministers van Financiën hebben in Brussel een principeakkoord bereikt over maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises.
04/12 10u15  EU-ministers bereiken principe-akkoord voor maatregelen tegen crisesDe EU-ministers van Financiën hebben in Brussel een principeakkoord bereikt over maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises.
04/12 10u00  'Italië maakt knieval voor EU, verlaagt begrotingstekort voor 2019'De Italiaanse regering heeft een nieuwe begroting met een lager tekort voorgesteld voor volgend jaar, melden Italiaanse media dinsdag. Hiermee maakt de populistische regering van Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging een knieval voor de Europese Commissie, maar ook voor de financiële markten.
04/12 10u00  EU-ministers bereiken principe-akkoord voor maatregelen tegen nieuwe crisesDe EU-ministers van Financiën hebben in Brussel een principeakkoord bereikt over maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises.
04/12 10u00  Hoe staat het er nu voor met de Brexit?Vorige maand schaarden alle EU-landen zich achter het Brexit-akkoord. Op 11 december gaat het Britse Lagerhuis zich buigen over de overeenkomst van premier Theresa May. Hoe nu verder?
04/12 09u45  Hogere sigarettenaccijns brengt 170 miljoen euro op voor lastenverlichtingDe hogere accijns op sigaretten om Nederland gezonder te maken, levert vanaf 2021 jaarlijks naar verwachting 170 miljoen euro op. In 2020 zal het 100 miljoen euro zijn.
04/12 09u15  EU-landen zijn het eens over betere arbeidsvoorwaarden transportsectorDe transportministers van de EU-landen hebben in Brussel een akkoord bereikt over maatregelen in de wegvervoerssector. Die moeten de arbeidsvoorwaarden voor vrachtwagenchauffeurs verbeteren en vervoerders meer vrijheid geven om grensoverschrijdende diensten aan te bieden.
04/12 08u45  Nederlandse medeoprichter start-up Elastic is nu miljardairMedeoprichter Steven Schuurman van technologiebedrijf Elastic is een nieuwe Nederlandse dollarmiljardair, blijkt uit berekeningen van persbureau Bloomberg.
04/12 08u45  EU-landen zijn het eens over verbetering arbeidsvoorwaarden transportsectorDe transportministers van de EU-landen hebben in Brussel een akkoord bereikt over maatregelen in de wegvervoerssector. Die moeten de arbeidsvoorwaarden voor vrachtwagenchauffeurs verbeteren en vervoerders meer vrijheid geven om grensoverschrijdende diensten aan te bieden.
04/12 08u45  Industrie verwachten 7 procent minder te investeren in 2019Ondernemers in de Nederlandse industrie verwachten volgend jaar minder te investeren in machines, vervoersmiddelen, gebouwen en andere zogeheten materiële vaste activa dan dit jaar. 
04/12 08u30  Verzekeraar ASR koopt branchegenoot LoyalisVerzekeraar ASR Nederland koopt zijn branchegenoot Loyalis van pensioenuitvoerder APG. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro.
04/12 08u15  Aflossingsvrije- en spaarhypotheek wordt in verhouding steeds duurderBanken verhoogden de rente op de spaar- en aflossingsvrije hypotheek sinds 2013 naar verhouding sterk. Hierdoor zijn deze oudere vormen van de hypotheek flink duurder dan andere varianten, schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag.
04/12 08u00  Spaar- en aflossingsvrije hypotheek wordt in verhouding steeds duurderBanken verhoogden de rente op de spaar- en aflossingsvrije hypotheek de afgelopen jaren naar verhouding sterk. Hierdoor zijn deze oudere vormen van de hypotheek flink duurder dan andere varianten, schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag.
04/12 08u00  Fabrikant Marlboro en Lucky Strike overweegt investering in wietAltria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, stapt mogelijk in de wiet. Het Amerikaanse bedrijf voert gesprekken over een investering in de Canadese cannabisonderneming Cronos Group.
04/12 07u45  Nederlandse mede-oprichter start-up Elastic is nu miljardairMede-oprichter Steven Schuurman van technologiebedrijf Elastic is een nieuwe Nederlandse dollarmiljardair. Dat blijkt uit berekeningen van persbureau Bloomberg.
04/12 02u30  EU-lidstaten akkoord over verbetering arbeidsvoorwaarden transportsectorDe EU-transportministers hebben in Brussel een akkoord bereikt over maatregelen in de wegvervoerssector die de arbeidsvoorwaarden voor vrachtwagenchauffeurs verbeteren en vervoerders meer vrijheid geven voor grensoverschrijdende diensten. 
04/12 00u45  Industrie verwacht 7 procent lagere investering in 2019Ondernemers in de Nederlandse industrie verwachten volgend jaar minder te investeren in machines, vervoersmiddelen, gebouwen en andere zogeheten materiële vaste activa dan dit jaar. 
03/12 22u45  EY-topman Mark Weinberger legt functie neerMark Weinberger vertrekt volgend jaar als voorzitter en topman van het internationale accountants- en adviesbureau EY (Ernst & Young). Weinberger stond zes jaar aan het roer van de firma.
03/12 21u30  Ernst & Young-topman Mark Weinberger legt functie neerMark Weinberger vertrekt volgend jaar als voorzitter en topman van het internationale accountants- en adviesbureau Ernst & Young. Weinberger stond zes jaar aan het roer van de firma.
03/12 20u45  Miljard Air Miles zijn sinds 1 december vervallenNa de laatste dag waarop ze konden worden verzilverd, zijn een miljard Air Miles niet ingeleverd en daardoor vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, maandag.
03/12 18u15  Zorgautoriteit neemt gift bij overstap onder de loepDe Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of zorgaanbieders cadeaus en geld mogen bieden als een patiënt overstapt naar een andere zorgverzekeraar, zo meldt de instantie maandag. 
03/12 17u45  BMW verwacht tegenvaller van 1 miljard euro door handelsspanningenBMW verwacht dat handelsspanningen volgend jaar aardig in de papieren gaan lopen. De Duitse automaker houdt rekening met honderden miljoenen euro's aan extra kosten door importtarieven in de Verenigde Staten en China. 
03/12 17u00  Miljard Air Miles zijn vervallen sinds 1 decemberNa de laatste dag waarop ze konden worden verzilverd, zijn 1 miljard Air Miles niet ingeleverd en daardoor vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, maandag.
03/12 16u45  Minister Hoekstra 'gematigd optimistisch' over akkoord eurozoneMinister Wopke Hoekstra is 'gematigd optimistisch' dat de EU-ministers van Financiën in Brussel een akkoord bereiken over een aantal maatregelen om de eurozone te versterken. Die zijn nodig om de EU beter te wapenen tegen nieuwe financiële crises en de banken weerbaarder te maken.
03/12 16u30  Brandstofgebrek bij pompstations kan nog weken aanhoudenDe bevoorradingsproblemen die sinds vorige week spelen bij pompstations zijn voorlopig nog niet opgelost, blijkt uit een rondgang van NU.nl. Oorzaak van het geringe aanbod is het laagstaande water in de rivieren die deze producten aanvoeren.
03/12 16u15  Supermarkten boeken recordomzet met sinterklaasverkopenDe sinterklaasomzet van de supermarkten komt uit op een recordbedrag van 754 miljoen euro. Dat is 5,4 procent hoger dan de 715 miljoen die vorig jaar in de periode rond 5 december werd behaald.
03/12 15u45  Supermarkten boeken recordwinst met sinterklaasverkopenDe sinterklaasomzet van de supermarkten komt uit op een recordbedrag van 754 miljoen euro. Dat is 5,4 procent hoger dan de 715 miljoen die vorig jaar in de periode rond 5 december werd behaald.
03/12 15u30  Supermarkten halen recordwinst met SinterklaasverkopenDe sinterklaasomzet van de supermarkten komt uit op een recordbedrag van 754 miljoen euro. Dat is 5,4 procent hoger dan de 715 miljoen die vorig jaar in de periode rond 5 december werd behaald.
03/12 15u00  Trump en minister vertrouwen op snelle handelsdeal met ChinaAmerikaanse president Donald Trump en minister van Financiën Steven Mnuchin zijn hoopvol over een toekomstige handelsdeal met China. Dat laten ze maandag weten, na de gesprekken die Trump afgelopen weekend met Xi Jinping voerde.
03/12 15u00  Onderzoeker: 'Hoge korting op aanbiedingssite werkt averechts'Te hoge kortingen op aanbiedingensites zoals Groupon werken averechts. Potentiële klanten zouden gaan twijfelen aan de kwaliteit van een aangeboden dienst of product.
03/12 14u00  'Gele Hesjes' schrikken beleggers Franse supermarkt- en toerismesector afDe beurskoersen van Franse bedrijven in de toerisme- en supermarktsector hebben te lijden onder de protesten van de zogenoemde 'Gele Hesjes'. Investeerders vrezen een negatieve impact van de rellen op de economie en de toeristische aantrekkelijkheid van Parijs.
03/12 13u45  Protesten 'Gele Hesjes' schrikken beleggers in Franse supermarkt- en toerismesector afDe beurskoersen van Franse bedrijven in de toerisme- en supermarktsector hebben te lijden onder de protesten van de zogenoemde 'gele hesjes'. Investeerders vrezen negatieve impact van de rellen op de economie en de toeristische aantrekkelijkheid van Parijs.
03/12 13u15  Aandelenmarkten openen flink hoger na 'staakt-het-vuren' China-VSAandelenmarkten wereldwijd zijn maandag flink hoger geopend, nadat China en de Verenigde Staten afspraken hebben gemaakt om de komende drie maanden geen nieuwe importheffingen in te voeren.
03/12 12u30  Rellen schrikken investeerders Franse supermarkten en toerismesector afDe beurskoersen van Franse bedrijven in de toerisme- en supermarktsector hebben te lijden onder de protesten van de zogenoemde 'gele hesjes'. Investeerders vrezen negatieve impact van de rellen op de economie en de toeristische aantrekkelijkheid van Parijs.
03/12 11u00  Pensioenfonds Metaal en Techniek niet meer in aandelen tabak en wapensHet Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) heeft alle aandelen in bedrijven die tabak, bont of wapens produceren of actief zijn in de porno-industrie van de hand gedaan. In totaal heeft PMT voor 6 miljard euro aan dergelijke aandelen verkocht en opnieuw geïnvesteerd in andere aandelen. 
03/12 10u30  'Italië staat toch open voor verlaging begrotingstekort'De Italiaanse regering onderhandelt met de Europese Commissie over het verlagen van het begrotingstekort voor 2019 van 2,4 procent naar 2 procent of 1,9 procent van de economie.
03/12 10u15  Qatar trekt zich terug uit samenwerkingsverband OPECQatar trekt zich per 1 januari terug uit de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC). Dat heeft de energieminister van Qatar aangekondigd op een persconferentie in Doha.
03/12 10u00  Unilever neemt Indiaas voedingsbedrijf over voor 3,3 miljard eurovoedingsmiddelenfabrikant Unilever neemt voor 3,3 miljard euro het Indiase voedingsbedrijf Health Food Drinks over van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline. Het bedrijfsonderdeel is onder meer bekend van Horlicks, een melkdrankje op basis van tarwe. 
03/12 09u30  Aandelenmarkten openen flink hoger na staakt het vuren China-VSAandelenmarkten wereldwijd zijn maandag flink hoger geopend nadat China en de Verenigde Staten afspraken maakten om de komende drie maanden geen nieuwe importheffingen in te voeren.
03/12 09u15  Aandelenmarkten stijgen flink bij opening na staakt het vuren China-VSAandelenmarkten wereldwijd zijn maandag flink hoger geopend nadat China en de Verenigde Staten afspraken maakten om de komende drie maanden geen nieuwe importheffingen in te voeren.
03/12 09u15  Pensioenfonds metaal niet meer in aandelen tabak en wapensHet Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft alle aandelen verkocht in bedrijven die tabak, bont of wapens produceren of werken in de porno-industrie. In totaal is voor 6 miljard euro aan aandelen van deze ondernemingen van de hand gedaan en opnieuw geïnvesteerd in andere aandelen. 
03/12 08u45  Wereldbank steekt 200 miljard dollar in strijd tegen klimaatveranderingDe Wereldbank investeert met partners de komende vijf jaar 200 miljard dollar (176 miljard euro) in de strijd tegen klimaatverandering. Met dat geld moeten onder meer voorspellings- en waarschuwingssystemen worden opgetuigd in ontwikkelingslanden. 
03/12 08u45  Tientallen instellingen vragen DNB om licentie in Nederland vanwege BrexitFinanciële instellingen proberen vooruitlopend op de Brexit een bank- of marktlicentie in Nederland te verkrijgen. Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) zijn met tientallen instellingen, waaronder verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen gesprekken gevoerd.
03/12 08u45  Pensioenfonds heeft geen trek meer in aandelen tabaksproducentenHet Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft alle aandelen verkocht in bedrijven die tabak, bont of wapens produceren of werken in de porno-industrie. In totaal is voor 6 miljard euro aan aandelen van deze ondernemingen van de hand gedaan en opnieuw geïnvesteerd in andere aandelen. 
03/12 08u00  Pensioenfonds heeft geen trek meer in aandelen niet-duurzame bedrijvenHet Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft alle belangen in niet-duurzame bedrijven verkocht. In totaal is voor 6 miljard euro aan aandelen van de hand gedaan.
03/12 07u45  Volgens Trump wil China heffingen op Amerikaanse auto's verlagenVolgens de Amerikaanse president Donald Trump is China bereid om importtarieven op Amerikaanse auto's te verlagen of zelfs af te schaffen, liet hij via Twitter weten.
03/12 07u15  Qualcomm ziet overname NXP niet zitten ondanks groen licht ChinaDe Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm ziet geen heil meer in een overname van zijn Nederlandse branchegenoot NXP. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, nadat China dit weekend heeft laten weten een eventuele overname alsnog goed te keuren.
03/12 06u15  Trump stelt dat China heffingen verlaagt op auto's VSVolgens de Amerikaanse president Donald Trump is China akkoord om importtarieven op Amerikaanse auto's te verlagen of zelfs af te schaffen. 
03/12 03u45  Shell verbindt beloningsbeleid topmedewerkers aan CO2-doelenShell gaat kortetermijndoelen stellen om zijn CO2-uitstoot te verminderen en zal de beloning van het topmanagement daaraan verbinden.
03/12 00u45  Meerderheid Nederlanders wil Europese belasting voor internetbedrijven85 procent van de Nederlanders is voorstander van de invoering van een belasting voor internetbedrijven. Bijna een kwart is zelfs 'zeer sterk' voor een 'digitaks' voor bedrijven als Amazon, Google en Netflix en een ruime meerderheid vindt dat de EU niet moet wachten tot er wereldwijd regels zijn afgesproken.
02/12 14u15  Chinese president Xi Jinping staat open voor samengaan Qualcomm en NXPDe Chinese president Xi Jinping zou best zijn goedkeuring willen geven aan een overname van de Nederlandse chipmaker NXP door zijn Amerikaanse branchegenoot Qualcomm als die deal weer op zijn bureau zou belanden. 
02/12 14u00  Wereldleiders zijn het op G20-top eens over hervorming WTODe regeringsleiders die deelnemen aan de G20-top in Buenos Aires zijn het eens over de noodzaak om de wereldhandelsorganisatie (WTO) te hervormen. Dat voornemen staat in de slotverklaring die de leiders van twintig grote economieën aan het einde hebben ondertekend.
02/12 04u15  Trump en Xi spreken af geen nieuwe importtarieven in te voerenDe Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump hebben zaterdagavond in Buenos Aires afgesproken om na 1 januari geen nieuwe invoerheffingen in te voeren. De landen lassen een pauze van negentig dagen in en hopen in die periode tot een handelsakkoord te komen. 
02/12 02u30  'Trump en Xi spreken af geen nieuwe importtarieven in te voeren'De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump zouden zaterdagavond in Buenos Aires afgesproken hebben om na 1 januari geen nieuwe invoerheffingen in te voeren.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Klimaattop Katowice: Boosheid over Poolse kolenmuur09/12 14u00 - Nu.nl Economie: De klimaattop in Polen is deze week begonnen. Maar wat zijn ze daar in Polen nou aan het doen? En vooral, wat doen ze niet?
7x Nissan wil ex-topman niet in appartement laten uit angst voor vernietiging bewijs09/12 11u15 - Nu.nl Economie: Nissan heeft gezegd dat het nieuwe pogingen doet om de oud-topman van het bedrijf de toegang tot zijn appartement te ontzeggen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het bedrijf is bang dat de ex-bestuurder bewijs zal vernietigen. Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude. 
6x 'Duitse regering staat open voor fusie Deutsche Bank en Commerzbank'09/12 14u45 - Nu.nl Economie: De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland, meldt het Duitse blad Focus.
2x Voormalig scheidingsadvocaat Elon Musk vertrekt bij Tesla07/12 08u00 - Nu.nl Economie: Topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk verlaat Tesla. Todd Maron was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
2x Voormalige scheidingsadvocaat van Elon Musk vertrekt bij Tesla07/12 09u15 - Nu.nl Economie: Todd Maron, topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk, verlaat Tesla. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
1x Trump stelt dat China heffingen verlaagt op auto's VS03/12 06u15 - Nu.nl Economie: Volgens de Amerikaanse president Donald Trump is China akkoord om importtarieven op Amerikaanse auto's te verlagen of zelfs af te schaffen. 
1x Aandelenmarkten openen flink hoger na staakt het vuren China-VS03/12 09u30 - Nu.nl Economie: Aandelenmarkten wereldwijd zijn maandag flink hoger geopend nadat China en de Verenigde Staten afspraken maakten om de komende drie maanden geen nieuwe importheffingen in te voeren.
1x Duitse piloten Ryanair dwingen betere arbeidsvoorwaarden af04/12 10u45 - Nu.nl Economie: Ryanair heeft een voorlopige deal gesloten met de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het betreft afspraken voor een periode van vier jaar over onder meer loon, pensioen en verlofregelingen.
1x Helft van Nederlanders koopt sinterklaascadeaus in fysieke winkel05/12 08u00 - Nu.nl Economie: Van de mensen die Sinterklaas vieren, kocht 51 procent dit jaar de cadeaus vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online, blijkt uit een enquête van NUpanel onder 4.817 lezers.
1x 'Ziekenhuizen mogelijk 184 miljoen in de plus door vervallen medicijnpatent'05/12 08u15 - Nu.nl Economie: Het patent van het bestverkochte medicijn ter wereld is in oktober verlopen. De prijzenslag die hierdoor tussen de vijf grote farmabedrijven is losgebarsten, kan het Nederlandse zorgstelsel naar schatting 184 miljoen euro kostenbesparing opleveren. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) woensdag.

Statistieken

Artikels:
34396
Gelezen:
29283
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven