woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/08 22u30  Nieuwe topman Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen De nieuwe topman van Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.
21/08 18u45  Uber heeft na drie jaar nieuwe financieel directeur Taxideelbedrijf Uber heeft Nelson Chai benoemd tot financieel directeur. Het bedrijf had die rol vacant gelaten sinds het vertrek van Brent Callinicos in 2015.
21/08 18u00  Cao-actie politie: geen agent mee met deurwaarder De politie gaat vanaf donderdag niet meer met deurwaarders mee tijdens huisbezoeken. De politievakbonden hebben hun leden daartoe opgeroepen in het kader van de acties van de politie voor een nieuwe cao. 
21/08 17u30  Bemiddelaar moet oplossing vinden in conflict KLM en piloten Een bemiddelaar moet het conflict tussen de KLM en de piloten vlot trekken. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) bekendgemaakt.
21/08 17u00  Bemiddelaar aangesteld in conflict KLM en piloten Een bemiddelaar moet het conflict tussen de KLM en de piloten vlot trekken. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) bekendgemaakt.
21/08 17u00  Chatdienst Slack is 7,1 miljard dollar waard na nieuwe investeringsronde De zakelijke chatdienst Slack heeft zo'n 427 miljoen dollar opgehaald in haar laatste investeringsronde. Hiermee wordt de waarde van de chatdienst geschat op ongeveer 7,1 miljard dollar, een stijging van 40 procent ten opzichte van vorig jaar.
21/08 15u45  Principiële wietteler hoeft OM winst niet terug te betalen De rechter heeft bepaald dat een biologische hennepteler uit Appelscha niets hoeft terug te betalen aan de staat. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde bijna 5 ton aan veronderstelde winst van de wietverkoop van hem hebben.
21/08 15u45  Elon Musk verwijdert zijn Instagram-account na rel over beursexit Elon Musk heeft zijn Instagram-account verwijderd of op non-actief gezet. De actie volgt op een week waarin de Tesla-oprichter het op het sociale netwerk aan de stok had met rapper Azealia Banks. Dit gebeurde in de nasleep van zijn tweets over de beursexit van Tesla.
21/08 13u30  'Huur studentenkamer is soms wel 300 euro te hoog' Studenten betalen gemiddeld meer dan 100 euro per maand te veel aan huur. Dat meldt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) op basis van een puntensysteem om de maximale huur van een kamer te bepalen.
21/08 13u30  Elon Musk verwijdert zijn Instagramaccount na beursexit-rel Elon Musk heeft zijn Instagram-account verwijderd of op non-actief gezet. De actie volgt op een week waarin de Tesla-oprichter het op het sociale netwerk aan de stok had met rapper Azealia Banks, in de nasleep van zijn tweets over de beursexit van zijn bedrijf.
21/08 13u15  Start-up in tweedehands kleding evenaarde in juni al jaarproductie Studentenstart-up United Wardrobe maakt grote groei door. Werden in 2017 nog een half miljoen kledingstukken via de app van het platform verhandeld, dit jaar is dit volume al in juni behaald. 
21/08 13u15  UWV merkt dat meer werkgevers geen personeel kunnen vinden Vacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen. 
21/08 12u45  Boeren krijgen geen collectieve compensatie voor melkveeheffingen Het fosfaatreductieplan is in algemene zin geen oneerlijke maatregel tegenover boeren. Wel moet de overheid boeren een vorm van compensatie bieden als ze er onevenredig hard door worden geraakt.
21/08 12u15  Deelfietsen worden wereldwijd steeds populairder Deelfietsen zijn wereldwijd bezig aan een opmars. De branche groeit onder meer verder door technologische mogelijkheden van smartphones. Bovendien zien mensen de deelfiets als een schoner en flexibeler alternatief voor auto’s in drukke steden, schrijft adviesbureau Roland Berger in een rapport.
21/08 12u00  Griekse premier optimistisch na einde van jarenlange noodprogramma's Griekenland heeft ''reden tot optimisme'' over zijn economische toekomst. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd in een televisietoespraak.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 12u00  Offerfeest: Minder vraag naar lammetjes door slachtregels en vakantieNederlandse schapenhouders en slachters hebben tijdens het Offerfeest normaal gesproken niet te klagen over klandizie. Elke moslim die het zich kan veroorloven, eet deze week namelijk een stukje van een halal geslacht lam. Maar dit jaar leiden de islamitische kalender en twijfels over de slachtregels tot minder Nederlandse offerlammetjes. ​
21/08 11u45  'Trump uit weer kritiek op hogere rentes Amerikaanse centrale bank'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed). 
21/08 11u15  Offerfeest: Minder vraag naar lammetjes door nieuwe slachtregels en vakantieNederlandse schapenhouders en slachters hebben tijdens het Offerfeest normaal gesproken niet te klagen over klandizie, want elke moslim die het zich kan veroorloven eet deze week een stukje halal geslacht lam. Maar dit jaar zorgen de Islamitische kalender en twijfels over de slachtregels voor minder Nederlandse offerlammetjes. ​
21/08 09u15  Huizenprijzen stijgen in juli met 9 procentBestaande koopwoningen zijn in juli 9 procent in prijs gestegen. Dit is een iets grotere stijging dan in voorgaande maanden. Nog nooit zijn bestaande koopwoningen zo duur geweest.
21/08 08u45  Toeristen kopen weer meer Delfts blauw van Royal DelftToeristen trekken weer vaker hun portemonnee voor Delfts blauw porselein. Dat meldt de beursgenoteerde producent Royal Delft, die ook eigenaar is van Royal Leerdam Crystal, bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
21/08 08u30  Koopwoningen 9 procent in prijs gestegen in juliBestaande koopwoningen zijn in juli 9 procent in prijs gestegen. Dit is iets meer dan in voorgaande maanden. Nog nooit zijn bestaande koopwoningen zo duur geweest.
21/08 08u30  'Trump uit weer kritiek op hogere rentes Amerikaanse centrale bankDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed). 
21/08 08u30  Aandeel Tesla opent wederom lager na alarmerend interviewHet aandeel Tesla is opnieuw lager geopend. Bij de start van de handel op maandag begon het aandeel 4,9 procent in de min. Vrijdag sloot het fonds van de automaker al bijna 9 procent lager.
21/08 08u00  UWV: Meer werkgevers kunnen geen personeel vindenVacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen. 
21/08 07u45  'Trump uit opnieuw kritiek op hogere rentes Amerikaanse centrale bankDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed). 
20/08 18u30  'Trump uit zich kritisch over monetair beleid Federal Reserve'De Amerikaanse president heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. 
20/08 16u30  Aandeel Tesla opent opnieuw lager na alarmerend interviewHet aandeel Tesla is opnieuw lager geopend. Bij de start van de handel op maandag begon het aandeel 4,9 procent in de min. Vrijdag sloot het fonds van de automaker al bijna 9 procent lager.
20/08 16u00  Aandeel Tesla opent opnieuw lagerHet aandeel Tesla is opnieuw lager geopend. Bij de start van de handel op maandag begon het aandeel 4,9 procent in de min. Vrijdag sloot het fonds van de automaker al bijna 9 procent lager.
20/08 15u00  Nederlandse Streetview-concurrent Cyclomedia voor 70 miljoen euro verkochtCyclomedia Technology is voor 70 miljoen euro verkocht aan Britse investeerder Volpi Capital. De concurrent van Google Streetview hoopt zo internationaal verder uit te breiden.
20/08 14u45  'Duitsland heeft dit jaar opnieuw grootste handelsoverschot ter wereld'Duitsland zal dit jaar opnieuw het grootste overschot op de lopende rekening ter wereld. Hiermee blijft het Europese land Japan opnieuw voor. Nederland zal waarschijnlijk de derde plek bezetten.
20/08 14u45  Google Streetview-concurrent Cyclomedia voor 70 miljoen euro verkochtCyclomedia Technology is voor 70 miljoen euro verkocht aan Britse investeerder Volpi Capital. De concurrent van Google Streetview hoopt zo internationaal verder uit te breiden.
20/08 14u45  Maersk: 'Handelstarieven zullen VS harder raken dan rest van de wereld'De economie van de Verenigde Staten zal veel harder geraakt worden door een escalatie van de handelsoorlog dan de rest van de wereld. Dat stelt Søren Skou, de algemeen directeur van transportmultinational Maersk.
20/08 13u00  Saoedi's praten ook met Tesla-concurrent Lucid over investeringHet Saoedische staatsinvesteringsfonds, PIF, is volgens ingewijden in gesprek met autofabrikant en Tesla-concurrent Lucid Motors.
20/08 11u15  Oliebedrijf Total trekt zich weer terug uit Iran na Amerikaanse sanctiesHet Franse oliebedrijf Total heeft zich voortijdig teruggetrokken uit een Iraans gasproject om te voldoen aan de eisen van de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingevoerd.
20/08 11u00  Saudi's praten ook met Tesla-concurrent Lucid over investeringHet Saoedische staatsinvesteringsfonds, PIF, is volgens ingewijden in gesprek met autofabrikant en Tesla-concurrent Lucid Motors.
20/08 10u30  Fietsendienst Swapfiets breidt uit naar DenemarkenSwapfiets, het Nederlandse bedrijf dat fietsen aanbiedt als abonnementsdienst, breidt uit naar Denemarken. De fietsen zijn beschikbaar in de drie grootste steden van het land: Kopenhagen, Aarhus en Odense.
20/08 10u30  Maersk: Handelstarieven zullen VS meer raken dan rest van de wereldDe economie van de Verenigde Staten zal veel harder geraakt worden door escalatie van de handelsoorlog dan de rest van de wereld. Dat stelt Søren Skou, de algemeen directeur van transportmultinational Maersk.
20/08 10u00  EU-commissaris Moscovici: 'Brexit kan in theorie nog worden teruggedraaid'De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei er wel meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.
20/08 09u30  Griekenland na acht jaar op eigen benen, maar een feestdag is het nietNa ruim acht jaar van internationale noodmaatregelen, staat Griekenland vanaf maandag economisch weer op eigen benen. De problemen zijn daarmee nog niet voorbij, al vertoont de Griekse economie tekenen van herstel.
20/08 09u00  PepsiCo neemt Israëlische frisdrankmaker Sodastream overFrisdrank- en snackfabrikant PepsiCo neemt het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over. Dat werd maandag bekendgemaakt.
20/08 08u45  Turkse lira stabiel ondanks lagere waardering door kredietbeoordelaarsDe waarde van de Turkse lira is maandag stabiel, terwijl de valuta afgelopen vrijdag nog lager gewaardeerd werd door kredietbeoordelaars Moody's en Standard & Poor's (S&P).
20/08 08u30  'Banken vrezen op te draaien voor duurdere afschaffing dividendbelasting'Nederlandse banken vrezen op te draaien voor de hoger uitgevallen rekening voor de afschaffing van de dividendbelasting in 2020. De afschaffing blijkt 2 miljard euro in plaats van 1,4 miljard te gaan kosten.
20/08 08u30  Elon Musk kan manier van leidinggeven naar eigen zeggen niet veranderenOp een andere manier leidinggeven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk, heeft hij zondag in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat.
20/08 08u15  'Banken bang op te draaien voor duurdere afschaffing dividendbelasting'Nederlandse banken zijn bang dat zij de hoger uitgevallen rekening ontvangen voor de afschaffing van de dividendbelasting in 2020. De afschaffing blijkt 2 miljard euro in plaats van 1,4 miljard te gaan kosten.
20/08 08u00  Banken bang op te draaien voor duurdere afschaffing dividendbelastingNederlandse banken zijn bang dat zij de hoger uitgevallen rekening ontvangen voor de afschaffing van de dividendbelasting in 2020. De afschaffing blijkt 2 miljard euro in plaats van 1,4 miljard te gaan kosten.
20/08 02u15  Opbrengsten Nederlandse industrie stijgen voor zevende kwartaal op rijDe groei van de Nederlandse industrie blijft voortduren. Producenten in de sector zetten in het tweede kwartaal van dit jaar 6,7 procent meer om dan in dezelfde periode in 2017.
20/08 01u30  Griekenland officieel uit laatste financiële noodprogramma EUGriekenland staat na acht jaar financieel weer op eigen benen. Het land heeft maandag het laatste financiële noodprogramma van de Europese Unie definitief verlaten.
19/08 15u00  Elon Musk zegt dat hij manier van leidinggeven niet kan veranderenOp een andere manier leidinggeven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk, heeft hij zondag in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat.
19/08 13u15  Iran waarschuwt dat OPEC-leden aandeel olie-export niet mogen compenserenIran heeft zondag gezegd dat het andere OPEC-leden niet is toegestaan om de beperkte olie-export van Iran te compenseren. De mogelijkheden voor Iran om olie te exporteren zijn beperkt door de sancties die de Amerikaanse president Trump heeft ingesteld tegen het land.
19/08 11u00  Iran waarschuwt dat OPEC-landen aandeel olie-export niet mogen compenserenIran heeft zondag gezegd dat het andere OPEC-landen niet is toegestaan om de beperkte olie-export van Iran te compenseren. De mogelijkheden voor Iran om olie te exporteren zijn beperkt door de sancties die de Amerikaanse president Trump heeft ingesteld tegen het land. 
19/08 10u00  Student en een eigen bedrijf: 'Meer verdienen dan een vakkenvuller'Het nieuwe studiejaar gaat beginnen. Om je inkomsten als armlastige student wat op te krikken, kun je natuurlijk ergens achter de bar gaan staan of bijklussen op een festival, maar je kunt ook gewoon voor jezelf beginnen.
19/08 09u30  Student en een eigen bedrijf: 'Je kunt meer verdienen dan een vakkenvuller'Het nieuwe studiejaar gaat beginnen. Om je inkomsten als armlastige student wat op te krikken, kun je natuurlijk ergens achter de bar gaan staan of bijklussen op een festival, maar je kunt ook gewoon voor jezelf beginnen.
18/08 17u30  Muisarm heeft pr-probleem: 'Het is geen hype van 20 jaar geleden'Halverwege de jaren negentig kwamen er de eerste berichten over de muisarm, ofwel RSI, naarbuiten. Terwijl tegenwoordig veel mensen hun werkdagen op wisselende flexplekken doorbrengen, hoor je nog maar weinig over RSI. 'Het zou in de ban zijn gedaan. Een totaal verkeerde conclusie.'
18/08 17u30  Iran: 'Genoeg middelen om gevolgen economische sancties VS te compenseren'De Iraanse regering heeft zaterdag gezegd dat het genoeg middelen achter de hand heeft om de gevolgen van de economische sancties van de Verenigde Staten het hoofd te bieden.
18/08 17u00  'Topman Volkswagen wist van bestaan sjoemelsoftware dieselauto's'Uit documenten van het Duitse Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat de huidige Volkswagen-topman Herbert Diess op de hoogte was van het bestaan van sjoemelsoftware in dieselauto’s voordat het schandaal aan het licht kwam in het najaar van 2015.
18/08 12u15  Twee grote kredietbeoordelaars verlagen kredietstatus TurkijeDe grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben de kredietstatus van Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
18/08 09u45  In je huurflat wachten op nieuwbouw? Je kunt ook zelf bouwenDe prijzen van bestaande koopwoningen zijn duurder dan ooit. Er wordt als een razende gebouwd, maar voordat de sleutels worden overhandigd, zitten wanhopige woningzoekers al jaren vast in hun te kleine, te dure of ongeschikte huis. Dan maar zelf aan de slag op je eigen zelfbouwkavel.
18/08 09u45  Koers Turkse lira duikt weer omlaag na dagen van herstelDe Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte.
18/08 09u15  Griekenland betaalt Nederlandse miljardenlening vanaf 2020 terugNederland ontvangt vanaf 2020 de 3,2 miljard euro terug die het dan tien jaar eerder aan Griekenland heeft geleend. Athene heeft tot 2041 de tijd om het bedrag terug te betalen. 
18/08 09u15  Kredietbeoordelaars verlagen rating voor TurkijeDe grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
18/08 09u15  NS gaat financieel vooruit door activiteiten in Duitsland en EngelandDe Nederlandse Spoorwegen hebben in de eerste helft van dit jaar een omzetstijging van 342 miljoen euro gemaakt. Dankzij activiteiten in Engeland en Duitsland steeg de omzet tot een kleine 2,9 miljard euro.
17/08 17u00  'Oplichting met cryptomunten in opmars ondanks eerdere waarschuwingen'De Britse financiële waakhond FCA heeft opnieuw gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken rond cryptovaluta's. Het aantal gevallen neemt toe, zegt de Financial Conduct Authority.
17/08 17u00  Deliveroo trekt zich terug uit tien Duitse stedenMaaltijdbezorgdienst Deliveroo trekt zich terug uit tien Duitse steden.
17/08 16u30  Veel belangstelling voor failliete fruittransporteur MooyLogistiek dienstverlener Mooy Logistics lijkt een doorstart te kunnen maken. Het bedrijf werd dinsdag failliet verklaard, maar volgens de curatoren is er ''goede hoop' op een doorstart op korte termijn.
17/08 14u45  Trump laat onderzoek doen naar afschaffen kwartaalcijfersDe Amerikaanse president Donald Trump laat beurswaakhond SEC onderzoek doen naar de mogelijkheden om bedrijven elk halfjaar in plaats van elk kwartaal resultaten te rapporteren.
17/08 14u45  Eerste Europese wietcongres voor beleggers strijkt in Amsterdam neerIn het EYE Filmmuseum in Amsterdam vindt volgende maand een beleggerscongres plaats dat helemaal aan cannabis gewijd is. Volgens de organisatoren is dat voor het eerst in Europa.
17/08 14u30  Trump laat SEC onderzoek doen naar afschaffen kwartaalcijfersDe Amerikaanse president Donald Trump laat beurswaakhond SEC onderzoek doen naar de mogelijkheden om bedrijven elk halfjaar in plaats van elk kwartaal resultaten te rapporteren.
17/08 14u15  Mariana Sanchotene nieuwe directeur Amsterdam Dance EventMariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Ze volgt in die functie Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van ADE.
17/08 14u00  Eerste Europese wietcongres voor beleggers strijkt neer in AmsterdamIn het EYE Filmmuseum in Amsterdam vindt volgende maand een beleggerscongres plaats dat helemaal gewijd is aan cannabis. Volgens de organisatoren is dat voor het eerst in Europa. 
17/08 13u45  Mariana Sanchotene is nieuwe directeur van Amsterdam Dance EventMariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Zij volgt Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van het ADE.
17/08 13u00  Turkse lira duikt weer omlaag na dagen van herstelDe Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte.
17/08 12u45  Turkse lira duikt na dagen weer omlaagDe Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte.
17/08 12u30  KLM-piloten dreigen opnieuw met staking na afwijzen cao-bodPiloten van de KLM gaan de komende tijd actievoeren. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de directie een laatste bod voor een nieuwe cao afgewezen.
17/08 12u15  Turkse lira duikt weer omlaagDe Turkse lira is vrijdag weer in waarde gedaald nadat de munt in de laatste dagen juist de flinke verliezen van begin deze week goedmaakte. 
17/08 11u45  Elon Musk: 'Als iemand mijn werk beter kan, laat het me vooral weten'Het drukke jaar bij Tesla eist zijn tol. Topman Elon Musk heeft naar eigen zeggen het zwaarste jaar ooit, maar hij is niet van plan om zijn dubbelrol als bestuursvoorzitter en CEO bij Tesla op te geven.
17/08 10u30  KLM-piloten dreigen met nieuwe staking na afwijzen cao-bodPiloten van de KLM gaan de komende tijd weer actievoeren. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de directie een laatste bod voor een nieuwe cao afgewezen.
17/08 10u30  Franse bond waarschuwt nieuwe Air France-KLM-baas al voordat hij begonnen isDe nieuwe baas van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith, begint pas eind september, maar dat weerhoudt de Franse vakbond CGT niet om nu al een waarschuwing te geven. De Franse bond wil dat de nieuwe bestuursvoorzitter ingaat op de looneisen van het personeel van Air France. Zo niet, dan zijn nieuwe stakingen onvermijdelijk.
17/08 10u15  KLM-piloten gaan weer staken na afwijzen cao-bodPiloten van de KLM gaan de komende tijd weer actievoeren. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de directie een laatste bod voor een nieuwe cao afgewezen
17/08 09u30  'Tesla hard op zoek naar secondant topman Musk'Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken van topman Elon Musk kan overnemen.
17/08 08u30  'Tesla hard op zoek naar secondant Musk'Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. 
17/08 08u15  Woningverkoop licht gedaald in juliEr zijn in juli van dit jaar 2 procent minder woningen verkocht vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Toch blijven de woningverkopen op een hoog niveau.
16/08 20u30  Air France-KLM kiest Canadees Ben Smith als nieuwe topmanHet bestuur van Air France-KLM heeft donderdag de Canadees Ben Smith benoemd tot nieuwe topman van Air France-KLM. Smith werkte nog operationeel directeur van de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada.
16/08 20u00  KLM doet nieuw cao-voorstel aan pilotenLuchtvaartmaatschappij KLM heeft een nieuwe voorstel gedaan aan pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daarin zou de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, als door de bond gevraagd, flink naar voren zijn gehaald.
16/08 18u45  Turkije wil internationale samenwerking tegen Amerikaanse sanctiesLanden die geraakt worden door Amerikaanse sancties moeten samen optrekken en gecoördineerd met tegenmaatregelen komen, vindt de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak.
16/08 18u30  Gesprekken tussen Ryanair en Nederlands cabinepersoneel lopen vastDe onderhandelingen tussen Ryanair en FNV Luchtvaart zijn vastgelopen. FNV behartigt de belangen van het Nederlandse cabinepersoneel dat voor Ryanair werkt.
16/08 17u00  Onderhandelingen tussen Ryanair en Nederlands cabinepersoneel lopen vastDe onderhandelingen tussen Ryanair en FNV Luchtvaart zijn vastgelopen. FNV behartigt de belangen van het Nederlandse cabinepersoneel dat voor Ryanair werkt.
16/08 16u30  Turkije wil internationaal samenwerken tegen Amerikaanse sanctiesLanden die geraakt worden door Amerikaanse sancties moeten samen optrekken en gecoördineerd met tegenmaatregelen komen, aldus de Turkse minister van Financiën, Berat Albayrak.
16/08 15u30  Nederlandse tentenmaker De Waard maakt doorstartKampeermerk De Waard maakt een doorstart. De winkel die tenten van het merk verkoopt dreigde de deuren definitief te moeten sluiten door het faillissement van eigenaar Vrijbuiter, maar dat wordt voorkomen door de overname door de Nederlandse Sunshine Group.
16/08 14u15  Profijt halen uit de liracrisis? Investeer in Turks vastgoedDe euro is in Turkije steeds meer lira waard en de spaarrente is lager dan ooit. Veel mensen gebruiken die kans om goedkoop een huis in Turkije te kopen.
16/08 13u45  Een slaatje slaan uit de liracrisis? Investeer in Turks vastgoedDe euro is in Turkije steeds meer lira waard en de spaarrente is lager dan ooit. Veel mensen gebruiken die kans om goedkoop een huis te kopen in Turkije.
16/08 13u15  Beurskoers exploitant ingestorte Italiaanse brug flink in de minDe beurskoers van Atlantia SpA, de exploitant van de ingestorte brug bij Genua, daalt flink op de beurs in Milaan. Het aandeel stond rond de middag een kwart procent in de min nu de Italiaanse regering dreigt de concessie voor heel het land te herroepen.  
16/08 11u45  Woningprijzen stijgen eerste half jaar met 10 procentDe gemiddelde woningprijzen zijn in de eerste helft van 2018 met 10 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
16/08 11u00  Chinese viceminister eind augustus naar VS om over handelsoorlog te pratenChina en de Verenigde Staten hebben in hun hoog opgelopen handelsconflict voorzichtig toenadering gezocht. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 10u45  Qatar ondersteunt Turkije met 15 miljard dollarQatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije om het land te ondersteunen. Volgens lokale media zal het geld onder meer gebruikt worden om de financiële sector te helpen
16/08 10u30  Vakbonden Air France zien beoogde niet-Franse topman voor bedrijf niet zittenDe vakbonden die zich bezighouden met Air France verzetten zich gezamenlijk tegen de beoogde nieuwe topman voor Air France-KLM. 
16/08 10u30  Thaise minister stopt import elektronisch afval uit buitenlandThailand wil een einde maken aan de verwerking van elektronisch afval (e-waste) en afgedankt plastic uit het buitenland. Minister Surasak Kanchanarat (Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu) legt de import van afval daarom aan banden.
16/08 10u15  'Volksbank onderzoekt beursgang met beperkte macht aandeelhouders'Staatsbank de Volksbank laat volgens bronnen van het Financieele Dagblad (FD) onderzoek doen naar een beursgang waarbij niet alleen de belangen van aandeelhouders, maar ook van klanten, werknemers en de samenleving meetellen.
16/08 10u15  Voormalige Martinair-topman Arie Verberk (75) overledenBedrijfseconoom en voormalig topman van Martinair Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1995 tot 2002 financieel directeur en van 2002 tot 2007 president-directeur van de vliegtuigmaatschappij.
16/08 09u45  Werkloosheid neemt verder af in juli, jongeren blijven achterDe werkloosheid is in juli verder afgenomen. In de zevende maand van het jaar waren er 348.000 werklozen, oftewel 3,8 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/08 09u45  Chinese vice-minister eind augustus naar VS om te praten over handelsoorlogChina en de Verenigde Staten hebben voorzichtig toenadering gezocht te midden van hun hoog opgelopen handelsconflict. De Chinese viceminister van handel, Wang Shouwen, reist eind augustus af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 09u45  Thaise minister stopt import van elektronisch afval uit het buitenlandThailand wil een einde maken aan de verwerking van elektronisch afval (e-waste) en afgedankt plastic uit het buitenland. Minister Surasak Kanchanarat (Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu) legt de import van afval daarom aan banden.
16/08 09u15  Thaise minister stopt import van elektrionisch afval uit het buitenlandThailand wil een einde maken aan de verwerking van elektronisch afval (e-waste) en afgedankt plastic uit het buitenland. Minister Surasak Kanchanarat (Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu) legt de import van afval daarom aan banden.
16/08 09u15  Oud-Martinair-topman Arie Verberk overledenBedrijfseconoom en voormalig topman van Martinair Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. Verberk was van 1995 tot 2002 financieel directeur van de vliegtuigmaatschappij en van 2002 tot 2007 president-directeur.
16/08 09u00  Oud-Transavia-topman Arie Verberk overledenBedrijfseconoom en voormalig topman van Transavia Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. Verberk was van 1995 tot 2002 financieel directeur van de vliegtuigmaatschappij en van 2002 tot 2007 president-directeur.
16/08 08u45  'Volksbank onderzoekt beursgang met beperkte macht van aandeelhouders'Staatsbank de Volksbank laat volgens bronnen van het Financieele Dagblad (FD) onderzoek doen naar een beursgang waarbij niet alleen de belangen van aandeelhouders, maar ook van klanten, werknemers en de samenleving meetellen.
16/08 08u45  Ondernemers ondanks personeelstekorten positief gestemdIn het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben.
16/08 08u15  Werkloosheid neemt in juli verder af, maar onder jongeren nietDe werkloosheid is in juli verder afgenomen. In de zevende maand van het jaar waren er 348.000 werklozen, oftewel 3,8 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/08 08u15  Nederlandse economie groeit komende tijd door, maar minder hard dan verwachtDe Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan het Centraal Planbureau (CPB) had verwacht. Toch is het CPB erg tevreden over de ontwikkelingen.
16/08 08u00  Werkloosheid neemt in juli verder af naar 3,8 procentDe werkloosheid is in juli verder afgenomen. In de zevende maand van het jaar waren er 348.000 werklozen, oftewel 3,8 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/08 08u00  Nederlandse economie groeit door, maar minder hard dan verwachtDe Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan het Centraal Planbureau (CPB) had verwacht. Toch is het CPB erg tevreden over de ontwikkelingen.
16/08 07u45  Nederlandse economie groeit door, maar minder hardDe Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan het Centraal Planbureau (CPB) had verwacht. Toch is het CPB erg tevreden over de ontwikkelingen.
16/08 00u15  Ondernemers positief gestemd ondanks personeelstekortIn het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben.
15/08 23u00  Turkije is 'bereid om te praten' met VS als dreigementen stoppenDe Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, zegt dat Turkije de problemen die het heeft met de Verenigde Staten wil bespreken als er geen 'dreigementen' worden geuit. 
15/08 21u15  Koopavonden trekken voor het eerst in jaren weer meer bezoekersKoopavonden werden in de eerste helft van 2018 drukker bezocht dan een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende trend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 19u45  Dalende trend bezoekersaantal koopavonden doorbroken in eerste helft 2018Koopavonden werden in de eerste helft van 2018 drukker bezocht dan een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende trend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 18u00  Dalend bezoekersaantal koopavonden doorbroken in eerste helft 2018In de eerste helft van 2018 waren koopavonden in Nederland weer drukker bezocht, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende bezoekerstrend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 16u30  Maaltijdbezorger Foodora vindt geen koper, stopt in NederlandMaaltijdbezorger Foodora stopt in Nederland. Moederbedrijf Delivery Hero heeft geen koper weten te vinden voor de Nederlandse tak.
15/08 16u00  Producent Corona steekt nog eens 3,4 miljard euro in wietproducentConstellation Brands, bekend als brouwer van Corona, steekt 5 miljard Canadese dollar (3,4 miljard euro) in de Canadese wietproducent Canopy Growth. Volgens Constellation is het de grootste deal in de beginnende wietsector.
15/08 14u30  Producent Corona steekt nog eens 3,3 miljard in wietproducentConstellation Brands, bekend als brouwer van Corona, steekt 4 miljard Canadese dollar (3,4 miljard euro) in de Canadese wietproducent Canopy Growth. Volgens Constellation is het de grootste deal in de beginnende wietsector.
15/08 14u15  Franse transportminister luidt noodklok over Brexit-plannenDe Franse minister Elisabeth Borne van Transport vindt de plannen voor nieuwe vaarroutes na Brexit 'onacceptabel'. De nieuwe transportroutes over zee lopen tussen Ierland, België en Nederland. Terwijl België en Nederland profiteren, vreest Borne dat Franse havens geld mislopen.
15/08 12u00  Nederlandse bloemenexport daalt door extreme zomerhitteBloemen- en plantenhandelaren exporteren minder door de zomerhitte van de afgelopen weken. De totale omzet voor planten en bloemen in juli bedroeg 355 miljoen euro, 2 procent minder dan een jaar eerder.
15/08 11u30  'Tesla-topman Elon Musk twittert voorbarig over deal rond beursexit'Het lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie via Twitter verspreid heeft. Hij liet weten dat hij bij de beursexit van Tesla samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.
15/08 11u00  Waarde Turkse lira opnieuw omhoog na maatregelen toezichthouderDe lira is flink in waarde gestegen woensdag. Ten opzichte van de dollar steeg de Turkse munt op het hoogtepunt maar liefst 14 procent. Vergeleken met de euro is de munt sinds gisterochtend 10 procent meer waard.
15/08 11u00  Tesla-topman Elon Musk twittert weer te snelHet lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie verspreid heeft via Twitter. Hij liet weten dat hij samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners bij de beursexit van Tesla, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.
15/08 10u15  Winst Heijmans groeit ondanks dalende woningverkoopBouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen en sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder meer trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
15/08 09u30  Winst voor Heijmans groeit, maar woningbouw blijft achterBouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder andere trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
15/08 09u15  Rabobank ziet huizenprijzen nog harder oplopenDe huizenprijzen lopen dit jaar harder op dan waar eerder rekening mee gehouden werd. Economen van Rabobank stelden in een rapport over de woningmarkt de prognose voor prijsontwikkelingen naar boven toe bij, onder meer doordat woningkopers veel vaker overbieden dan voorheen.
15/08 08u30  Topbelegger Warren Buffett koopt meer Apple-aandelenHet investeringsvehikel van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in Apple verder uitgebreid. Het aandelenpakket van Berkshire Hathaway in Apple is in het tweede kwartaal met ruim 5 procent groter geworden, blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn ingediend.
15/08 08u00  Turkije verhoogt importtarieven op Amerikaanse productenTurkije heeft de tarieven op verschillende Amerikaanse producten opgevoerd als reactie op de ''opzettelijke aanvallen van de Amerikaanse regering op onze economie'. 
15/08 07u45  Topman Sanoma Nederland vertrekt per directDe topman van Sanoma Media Nederland, Marc Duijndam, vertrekt per direct bij het mediaconcern. Hij stond pas sinds 1 januari 2018 aan het roer van de Nederlandse tak van het Finse bedrijf, bekend als uitgever van bijvoorbeeld Libelle, Donald Duck en NU.nl.
15/08 00u45  Noord-Brabant in opkomst als wijnprovincieNoord-Brabant wordt een steeds belangrijkere provincie voor de Nederlandse wijnproductie. Van alle grond bestemd voor de teelt van wijndruiven lag vorig jaar 13 procent in deze provincie. Dat was zeven jaar geleden nog 5 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Uber heeft na drie jaar nieuwe financieel directeur21/08 18u45 - Nu.nl Economie: Taxideelbedrijf Uber heeft Nelson Chai benoemd tot financieel directeur. Het bedrijf had die rol vacant gelaten sinds het vertrek van Brent Callinicos in 2015.
1x Nieuwe topman Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen21/08 22u30 - Nu.nl Economie: De nieuwe topman van Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.
0x Noord-Brabant in opkomst als wijnprovincie15/08 00u45 - Nu.nl Economie: Noord-Brabant wordt een steeds belangrijkere provincie voor de Nederlandse wijnproductie. Van alle grond bestemd voor de teelt van wijndruiven lag vorig jaar 13 procent in deze provincie. Dat was zeven jaar geleden nog 5 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
0x Topman Sanoma Nederland vertrekt per direct15/08 07u45 - Nu.nl Economie: De topman van Sanoma Media Nederland, Marc Duijndam, vertrekt per direct bij het mediaconcern. Hij stond pas sinds 1 januari 2018 aan het roer van de Nederlandse tak van het Finse bedrijf, bekend als uitgever van bijvoorbeeld Libelle, Donald Duck en NU.nl.
0x Turkije verhoogt importtarieven op Amerikaanse producten15/08 08u00 - Nu.nl Economie: Turkije heeft de tarieven op verschillende Amerikaanse producten opgevoerd als reactie op de ''opzettelijke aanvallen van de Amerikaanse regering op onze economie'. 
0x Topbelegger Warren Buffett koopt meer Apple-aandelen15/08 08u30 - Nu.nl Economie: Het investeringsvehikel van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in Apple verder uitgebreid. Het aandelenpakket van Berkshire Hathaway in Apple is in het tweede kwartaal met ruim 5 procent groter geworden, blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn ingediend.
0x Rabobank ziet huizenprijzen nog harder oplopen15/08 09u15 - Nu.nl Economie: De huizenprijzen lopen dit jaar harder op dan waar eerder rekening mee gehouden werd. Economen van Rabobank stelden in een rapport over de woningmarkt de prognose voor prijsontwikkelingen naar boven toe bij, onder meer doordat woningkopers veel vaker overbieden dan voorheen.
0x Winst voor Heijmans groeit, maar woningbouw blijft achter15/08 09u30 - Nu.nl Economie: Bouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder andere trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
0x Winst Heijmans groeit ondanks dalende woningverkoop15/08 10u15 - Nu.nl Economie: Bouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen en sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder meer trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
0x Tesla-topman Elon Musk twittert weer te snel15/08 11u00 - Nu.nl Economie: Het lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie verspreid heeft via Twitter. Hij liet weten dat hij samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners bij de beursexit van Tesla, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.

Statistieken

Artikels:
29799
Gelezen:
3675
Aantal lezers nu:
18


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven