dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/06 17u00  'Mannenstop' TU Eindhoven: Rigoureus of hard nodig? Dinsdag maakte de TU Eindhoven bekend dat de vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend openstaan voor vrouwen. Dit moet ertoe leiden dat volgend jaar al een op de vijf hoogleraren een vrouw is. NU.nl spreekt twee experts over deze maatregel.
18/06 16u45  President China en VS komen voor G20 samen voor 'uitgebreid overleg' Voorafgaand aan de G20-top zullen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping samenkomen voor een 'uitgebreid overleg'. Dat zei Trump dinsdag op Twitter.
18/06 16u00  Ook Vakcentrale voor Professionals steunt pensioenakkoord Het grootste deel van de vijftig aangesloten werknemersorganisaties bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP) steunt het pensioenakkoord. Eerder spraken vakbonden FNV en CNV al hun steun uit voor het pensioenakkoord.
18/06 14u45  Trump haalt uit naar president van Europese Centrale Bank De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB). Op Twitter stelt Trump dat Draghi het voor Amerikaanse bedrijven moeilijker maakt om te concurreren met Europese bedrijven.
18/06 14u30  Trump haalt uit naar president Europese Centrale Bank De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank. Op Twitter verwijt Trump dat Draghi het oneerlijker maakt voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren met Europese bedrijven.
18/06 14u15  Opnieuw aanhoudingen vanwege mestfraude Drie medewerkers van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert en verhandelt zijn aangehouden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo wordt ervan verdacht te frauderen met mestmonsters en valse laad- en losmeldingen.10 
18/06 13u30  TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwen De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat dinsdag laten weten aan alle medewerkers en studenten.12 
18/06 12u00  Definitief geen boetes voor accountantskantoren PwC en EY De boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan accountantskantoren PricewaterhouseCoopers Accountants (PwC) en Ernst & Young Accountants (EY) oplegde zijn gaan definitief niet door.
18/06 11u45  Definitief geen boetes voor accountants PwC en EY De boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan accountantskantoren PricewaterhouseCoopers Accountants (PwC) en Ernst & Young Accountants (EY) oplegde zijn gaan definitief niet door.
18/06 11u45  Draghi: ECB zal economie meer stimuleren als inflatie niet stijgt De Europese Centrale Bank (ECB) zal meer stimuleringsmaatregelen nemen als de inflatie in de eurozone niet verder stijgt. Dit zegt centralebankpresident Mario Draghi dinsdag bij een bijeenkomst in het Portugese Sintra.
18/06 10u45  Dekkingsgraad pensioenfondsen maken duikeling in mei, kortingen dreigen De dekkingsgraad van de pensioenfondsen voor de metaalsector zijn vorige maand verder gezakt. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kwamen in mei respectievelijk uit op een dekkingsgraad van 96,9 procent en 97,4 procent, meldden de fondsen.14 
18/06 10u30  Europees Hof zet streep door 'discriminerende' Duitse tolplannen De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels, oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
18/06 10u00  Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regels De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.11 
18/06 09u00  Intimiderende huisbazen zorgen voor honderden klachten Honderden huurders in de commerciële sector krijgen te maken met bedreigingen of intimidatie door huisbaas. Dat zegt BNR nieuwsradio na rondvraag bij huurteams in het land.
18/06 08u30  CBS: Groeiend aantal werkenden wil graag minder uren draaien Het aantal werkenden dat wel wat minder uren zou willen draaien, groeit. Tegelijkertijd is het aantal werkenden dat juist meer uren wil werken afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.15 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 08u30  Minister Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekeningMensen met schulden moeten geld overhouden om van te leven, en dus wordt, als het aan minister Dekker ligt, straks bij een beslag op een bankrekening een deel van het tegoed vrijgehouden.14 
18/06 08u15  Uitbetaling Fortis-claim vertraagd door massale aanmeldingEr hebben zich veel meer gedupeerde beleggers dan gedacht aangemeld voor de schikkingsovereenkomst tussen de Belgische verzekeraar Aegeas, oftewel de erfgenaam van Fortis, en claimorganisaties. Dat meldt het Financieele Dagblad na een rondgang langs betrokken partijen.11 
18/06 07u30  Economen: voorspelling koopkracht moet worden bijgesteldDe voorspelde koopkrachtstijging van 1,6 procent is te optimistisch en moet worden bijgesteld, zeggen economen in De Telegraaf.
17/06 18u30  Franse miljardair koopt veilinghuis Sotheby's voor 3,7 miljard dollarDe Franse miljardair Patrick Dahi koopt het bekende veilinghuis Sotheby's voor 3,7 miljard dollar (3,3 miljard euro). Per aandeel betaalt Drahi 57 dollar, meldt Sotheby's maandag.
17/06 17u00  Hoogste loongroei in eurozone in laatste tien jaarLonen in de eurozone zijn in het eerste kwartaal met 2,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt statistiekbureau Eurostat maandag. Dit is het hoogste stijging in de afgelopen tien jaar.
17/06 16u45  Brussel: Aantal handelsbarrières in 2018 op recordniveauHet aantal handelsbarrières is toegenomen. In landen buiten de Europese Unie (EU) zijn er vorig jaar 45 nieuwe handelsbeperkingen bij gekomen, blijkt maandag uit een rapport van de Europese Commissie.
17/06 15u30  Shell krijgt boete van 2,5 miljoen euro voor explosie in MoerdijkShell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk in 2014. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het concern niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 15u15  Brussel: Aantal handelsbarrières op recordniveau in 2018Het aantal handelsbarrières is toegenomen. In landen buiten de Europese Unie (EU) zijn er vorig jaar 45 nieuwe handelsbeperkingen bij gekomen, blijkt maandag uit een rapport van de Europese Commissie.
17/06 14u45  Ruim twee miljoen euro boete voor Shell na explosie fabriek MoerdijkShell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie in 2014 op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het bedrijf niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 14u30  Ruim twee miljoen euro boete voor Shell na explosies fabriek MoerdijkShell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie in 2014 op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het bedrijf niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 13u00  Zwitserse bank UBS onder vuur in China na opmerking over varkensDe Zwitserse bank UBS ligt onder vuur in China nadat een econoom van de bank een opmerking maakte over de Afrikaanse varkenspest in een discussie over Chinese voedselinflatie.
17/06 12u00  Economie van Amsterdam groeit harder dan in de rest van NederlandDe economie in de Metropoolregio Amsterdam groeit dit jaar en volgend jaar harder dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit de economische verkenning van Metropoolregio Amsterdam, die maandag gepresenteerd werd. Ook komen er tot en met volgend jaar tienduizenden banen bij.
17/06 12u00  Consumenten geven alle banken een voldoende, maar verschillen zijn grootConsumenten beoordelen alle banken met een voldoende, maar de onderlinge verschillen zijn groot. Dat meldt de Consumentenbond maandag op basis van een enquête onder ruim veertienduizend mensen.
17/06 11u15  'Verzekeraars verlagen dekking voor schade aan mobiele elektronica'Veel verzekeraars passen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij inboedelverzekeringen aan vanwege de al jaren stijgende schadelast van mobiele elektronica. Dat meldt onderzoeksbureau MoneyView maandag in een nieuw rapport.
17/06 10u30  Nibud: Geldruzies van stellen gaan meestal over bezuinigenEen kwart van de Nederlandse stellen heeft weleens ruzie over geldzaken. In de meeste gevallen gaat dat over bezuinigen, meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in een maandag gepubliceerd rapport.
17/06 09u30  H&M ziet omzet met 11 procent stijgen in tweede kwartaalH&M heeft de omzet met 11 procent opgevoerd in het tweede kwartaal van dit jaar, meldt de Zweedse kledingwinkelketen maandag in een tussentijdse update.
17/06 09u00  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 miljard euro oprichtenDeutsche Bank wil een zogenoemde bad bank oprichten voor 50 miljard euro aan bezittingen die als risicovol worden beschouwd, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times (FT) maandag op basis van bronnen.
17/06 08u45  Bitcoin breekt door waardegrens van 9.000 dollarDe prijs van 1 bitcoin is maandag boven de 9.000 dollar uitgekomen. Om 8.30 uur bereikte de cryptomunt de waarde van 9.130 dollar, zo'n 8.142 euro.
17/06 08u00  Consumentenbond: Alle banken krijgen een voldoende, maar verschillen zijn grootConsumenten beoordelen alle banken met een voldoende, maar de onderlinge verschillen zijn groot. Dat meldt de Consumentenbond maandag op basis van een enquête onder ruim veertienduizend mensen.
17/06 07u30  Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder gewordenIn tien jaar tijd zijn de prijzen van voedingsmiddelen met 14,5 procent gestegen. Groente en fruit werden in deze periode een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers in prijs. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
16/06 22u15  Werkt je pinpas niet op vakantie? Zoek deze betaalzaken uit voor vertrekEven boodschappen doen op vakantie, werkt je pinpas niet. Haal je geld uit de automaat, zie je op het bonnetje dat je behoorlijk wat euro’s rente hebt moeten betalen. Een overzicht van waar je op moet letten als je in het buitenland wil betalen.
16/06 20u00  Kees van Dijkhuizen stopt na huidige termijn als CEO van ABN AMROKees van Dijkhuizen (63) stopt na afloop van zijn huidige termijn als CEO van ABN AMRO. Dat bevestigt de bank zondag in een persbericht. Zijn termijn loopt in het voorjaar van 2020 af.
16/06 17u45  Positieve reacties na instemmen FNV en CNV met pensioenhervormingenVakbonden FNV en CNV hebben zaterdag ingestemd met pensioenhervormingen. Na een kleine tien jaar aan onderhandelingen lijkt hiermee de weg vrij voor veranderingen aan het huidige pensioenstelsel. Politici, werkgeversorganisaties en vakbonden reageren grotendeels positief op het instemmen van de twee vakbonden.
16/06 14u45  'Chinees onderzoek naar FedEx is geen vergelding voor heffingen Trump'Dat China een onderzoek is gestart naar FedEx, moet niet worden gezien als een vergelding in de aanhoudende handelsvete tussen China en de Verenigde Staten.
16/06 12u45  India heft importtarieven op Amerikaanse appels en walnotenIndia heeft importtarieven ingesteld voor 28 Amerikaanse producten, waaronder amandelen, appels en walnoten. De nieuwe heffingen zijn een reactie op de Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium uit India die de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand instelde.
15/06 20u30  FNV: 'Veel mensen kunnen eerder stoppen met werken'Het ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.
15/06 16u30  Veel positieve reacties na instemmen FNV en CNV met pensioenhervormingenVakbonden FNV en CNV hebben zaterdag ingestemd met pensioenhervormingen. Na een kleine tien jaar aan onderhandelingen lijkt hiermee de weg vrij voor veranderingen aan het huidige pensioenstelsel. Politici, werkgeversorganisaties en vakbonden reageren grotendeels positief op het instemmen van de twee vakbonden.
15/06 12u15  Binck: Beleggersvertrouwen naar laagste punt van het jaar gedaaldHet vertrouwen onder beleggers is in juni naar het laagste punt van dit jaar gedaald. Dat schrijft online broker BinckBank zaterdag in zijn maandelijkse beleggersbarometer.
15/06 12u00  Binck: Beleggersvertrouwen gedaald naar laagste punt van het jaarHet vertrouwen onder beleggers is in juni naar het laagste punt van dit jaar gedaald. Dat stelt onlinebroker BinckBank zaterdag in hun maandelijkse beleggersbarometer.
15/06 10u00  Zeeman opent tientallen filialen in Spanje, maar sluit winkels in NederlandDe Nederlandse winkelketen Zeeman groeit door in Zuid-Europa en gaat tientallen nieuwe winkels openen in Spanje. Dat zegt Zeeman-topman Erik-Jan Mares zaterdag in gesprek met AD. In Nederland gaat het minder goed met het textielbedrijf, de topman verwacht dat het aantal gesloten winkels nog zal toenemen in de komende periode.
14/06 18u15  Gemeente Amsterdam brengt bod uit op pand van MC SlotervaartDe gemeente Amsterdam heeft een bod uitgebracht op het pand van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat maken wethouders Simone Kukenheim (Zorg) en Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) vrijdag bekend.
14/06 18u00  'Hoogopgeleide Nederlanders werken het liefst bij KLM, Google en ING'KLM is de favoriete werkgever van hoogopgeleide werknemers in Nederland. In 2018 belandde Rabobank nog op de eerste plek, maar de bank is dit jaar weggezakt naar de elfde positie, zo blijkt vrijdag uit een jaarlijks terugkerend onderzoek van online carrièreplatform Intermediair.
14/06 16u45  Bedrijf verdacht van faciliteren mestfraude voor tientallen boerenEen mestintermediair in de omgeving van Zwolle en vier werknemers van het bedrijf worden verdacht van het faciliteren van mestfraude voor tientallen boeren, meldt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De vier mannen zijn aangehouden.
14/06 14u45  Bayer wil imago oppoetsen en steekt 5 miljard in nieuwe onkruidverdelgersChemieconcern Bayer gaat de komende tien jaar zo’n 5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe methodes om onkruid aan te pakken.
14/06 13u15  Nederlandse baggeraar Boskalis gaat aangevallen tankers bergenBaggeraar Boskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 13u00  Nederlandse baggeraar Boskalis gaat aangevallen tankers in Golf van Oman bergenBaggeraar Boskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 13u00  Brabantse aspergestekers werkten onder miserabele omstandighedenBij een aspergekweker in Noord-Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigranten werkten er onverzekerd, kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
14/06 12u30  Boskalis gaat aangevallen tankers in Golf van Oman bergenBoskalis gaat de twee tankers bergen die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen.
14/06 12u30  Aspergestekers in Noord-Brabant werkten onder miserabele omstandighedenBij een aspergekweker in Noord-Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigranten werkten er onverzekerd, kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
14/06 12u15  Aspergestekers in Brabant werkten onder miserable omstandighedenBij een aspergekweker in Noord Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigraten werkten er onverzekerd. Ze kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.
14/06 11u30  Hoge Raad: Belasting op spaargeld was in 2013 en 2014 'buitensporig zwaar'De Hoge Raad vindt het onterecht dat de Belastingdienst er jarenlang van uitging dat spaarders 4 procent rendement op hun vermogen behaalden, waarover vervolgens 30 procent belasting betaald moest worden. Die 4 procent was volgens de Hoge Raad in 2013 en 2014 alleen te halen als er heel erg risicovol werd belegd.
14/06 11u15  Hoge Raad: Belasting op spaargeld was in 2013 en 2014 niet haalbaarDe Hoge Raad vindt het onterecht dat de Belastingdienst er jarenlang van uitging dat spaarders 4 procent rendement op hun vermogen behaalden, waarover vervolgens 30 procent belasting betaald moest worden. Die 4 procent was volgens de Hoge Raad in 2013 en 2014 alleen te halen als er heel erg risicovol werd belegd.
14/06 10u30  Nederlandse suikerbietenoogst daalde in 2018 met bijna een vijfdeDe opbrengst van de suikerbietenoogst viel in 2018 een stuk lager uit dan een jaar eerder. Per hectare werd er in Nederland 18 procent minder geoogst. Dat meldt het CBS vrijdag op basis van landbouwcijfers van Eurostat.
14/06 10u00  Oproep honderden bedrijven: Trump, los handelsoorlog met China opIn een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump roepen 661 bedrijven en organisaties hem op om opnieuw om tafel te gaan met China voor een handelsovereenkomst.
14/06 09u00  ING: Projectontwikkelaars bouwen steeds duurdere nieuwbouwwoningenProjectontwikkelaars zetten steeds meer in op grotere duurdere woningen waar ze meer winst op kunnen maken, meldt het economisch bureau van ING vrijdag. Hierdoor stijgt ook de gemiddelde koopprijs van nieuwbouwwoningen.
14/06 08u45  Tegenvallende suikerbietenoogst, bijna een vijfde minderDe opbrengst van de suikerbietenoogst in 2018 viel een stuk lager uit dan een jaar eerder. Per hectare werd er in Nederland 18 procent minder geoogst. Dat meldt het CBS op basis van landbouwcijfers van Eurostat.
14/06 08u15  'Visa, Mastercard en PayPal steunen Facebooks nieuwe cryptomunt'Facebook heeft overeenkomsten getekend met onder meer Visa, Mastercard, PayPal, Uber en Booking.com voor de cryptomunt 'Libra', die het bedrijf volgende week lanceert. Dat meldt The Wall Street Journal.
14/06 07u45  'AFM kan helemaal geen sancties opleggen in derivatendrama'De Autoriteit Financiële Markten (AFM), die als financieel toezichthouder verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het drama met rentederivaten, kan hiervoor helemaal geen sancties opleggen aan banken. Dat meldt Het Financieele Dagblad vanochtend.
13/06 15u45  EU: Stabiliteit eurozone in het geding door hoge schuldenlast ItaliëTopfunctionarissen van de Europese Unie zeiden donderdag dat de hoge schuldenlast van Italië de stabiliteit van de eurozone bedreigt. De EU voert daarom de druk op Italië om toch aanpassingen te maken aan de begroting verder op.
13/06 14u00  FNV: Advies Dijsselbloem alleen relevant bij verwerpen pensioenakkoordHet advies van de commissie-Dijsselbloem om een lagere rekenrente te gebruiken, is alleen relevant als het pensioenakkoord wordt verworpen, zegt vakbond FNV donderdag.
13/06 13u15  Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedragZo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.
13/06 12u45  Gelekte notitie Brits kabinet: 'VK is niet voorbereid op 'no deal-Brexit''Het Verenigd Koninkrijk is nog lang niet klaar voor een Brexit zonder deal, stelt het kabinet in een naar de Financial Times (FT) uitgelekte vertrouwelijk notitie.
13/06 10u45  Olieprijs knalt omhoog na mogelijke aanval op tankers in Golf van OmanDe prijs van een vat brentolie staat donderdagochtend 2,7 procent in de plus, na berichten over de evacuaties van twee tankers in de Golf van Oman.
13/06 10u45  'Groei van flexwerk komt dit jaar bijna tot stilstand'Het groeitempo van het aantal uitzenduren valt in 2019 sterk terug, voorspelt het ING Economisch Bureau donderdag. Na vier jaar van relatief hoge groei, zou er dit jaar door aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt en lagere economische groeiverwachtingen maar 1 procent stijging te zien zijn.
13/06 10u15  FNV: Advies Dijsselbloem alleen relevant als pensioenakkoord wordt verworpenHet advies van de commissie-Dijsselbloem om een lagere rekenrente te gebruiken, is alleen relevant als het pensioenakkoord wordt verworpen, zegt vakbond FNV donderdag.
13/06 09u30  Consumentenprijzen stijgen in mei minder hard dan in aprilConsumentenprijzen zijn in mei met 2,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In april stond de inflatie, de stijging van het prijspeil, nog op 2,9 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
13/06 08u45  Consumentenprijzen in mei 2,4 procent gestegenConsumentenprijzen zijn in mei met 2,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In april stond de inflatie, de stijging van het prijspeil, nog op 2,9 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
13/06 08u15  'Werkgevers schalen personeelsleden hoger in om ze binnen te halen'Vanwege de krappe arbeidsmarkt zetten veel werkgevers allerlei middelen in om personeel te werven of te behouden. Zo schaalt 68 procent nieuw personeel hoger in, waarmee nieuwkomers gemiddeld 8,5 procent extra salaris krijgen. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN donderdag na een enquête onder leden.
13/06 06u15  'Oost-Europese arbeiders trekken weg om economische groei in thuisland'Doordat de economieën in Oost-Europa het goed doen, zullen veel arbeiders die daar vandaan komen Nederland verlaten. Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO. Het vertrek van deze krachten zal het Nederlandse bedrijfsleven raken door krapte op de arbeidsmarkt.
12/06 19u00  DNB en CPB: 'Oververhitte woningmarkt op te lossen door meer te bouwen'De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.
12/06 18u30  Fietsmerk VanMoof haalt in no-time 2,5 miljoen euro binnenDe Amsterdamse fietsenmaker VanMoof heeft in enkele uren een miljoen euro bij elkaar gehaald via een crowdfundingsactie. Het bedrijf verwacht dat de wettelijk maximaal toegestane 2,5 miljoen euro voor crowdfundingsacties al binnen 24 uur binnen zal zijn.
12/06 18u30  Drijvende zonnepanelen: ongewenst of onontkoombaar?Het nationaal consortium Zon op Water presenteert donderdag een voorstel om honderden drijvende zonnepanelen op Nederlandse wateren te plaatsen. Op NUjij, het discussieplatform van NU.nl, roept het nieuws veel vragen op. Past dit wel in het Nederlandse landschap?
12/06 18u15  Renault-voorzitter wil 'beschadigde' alliantie met Nissan weer reparerenDe Franse autofabrikant Renault wil de verstoorde band met alliantiepartner Nissan de komende tijd weer versterken. 'Zonder succes voor de alliantie is er geen succes voor Renault.'
12/06 15u30  Labour zal 'no deal-Brexit' blijven blokkerenDe Britse oppositiepartij Labour zegt dat het de opvolger van premier Theresa May niet zal toestaan om een no deal-Brexit na te jagen. Dat zou een desastreuze optie zijn, stelt de woordvoerder van de partij woensdag.
12/06 15u30  FNV-site pensioenreferendum is overbelastDe FNV-site waar leden kunnen stemmen over het pensioenakkoord is slecht te bereiken. De site is overbelast.
12/06 15u15  DNB en CPB: 'Oververhitting woningmarkt op te lossen door meer te bouwen'De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.
12/06 14u45  Eurocommissaris verwacht akkoord over strafprocedure tegen ItaliëEurocommissaris Pierre Moscovici verwacht dat de Europese ministers van Financiën akkoord zullen gaan met een strafprocedure tegen Italië vanwege het uitblijven van maatregelen om de schuldenlast omlaag te brengen.
12/06 13u30  'Oververhitte woningmarkt wordt opgelost door simpelweg woningen te bouwen'De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.
12/06 13u15  UWV gaat dossiers 2.000 volledig arbeidsongeschikten opnieuw beoordelenHet UWV gaat de dossiers van tweeduizend mensen met een IVA-uitkering opnieuw beoordelen. Een eerdere beoordeling door het Ondersteuningsteam Noord (OTN) in Groningen bleek niet aan alle professionele en juridische eisen te voldoen, meldt het UWV woensdag.
12/06 12u45  Nederland stijgt naar de EU-top drie in index voor digitale economieënNederland behoort nu tot de top drie van Europese landen met de krachtigste digitale economieën. Dat staat in de jaarlijkse Digital Economy and Society Index van de Europese Unie, die woensdag bekend is geworden.
12/06 12u15  DNB en CPB hameren op bouw van meer nieuwe woningenDe oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dit is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.
12/06 10u30  Musk: Europese Tesla-fabriek zal auto's 'een stuk goedkoper maken'Een Europese fabriek zal Tesla's betaalbaarder maken voor Europeanen, zegt topman Elon Musk. Het bedrijf kiest waarschijnlijk nog dit jaar een locatie uit voor de fabriek.
12/06 10u30  'Slack wordt gewaardeerd op maximaal 17 miljard dollar'De zakelijke chatapp Slack zal voorafgaand aan zijn aanstaande beursgang waarschijnlijk gewaardeerd worden op 16 tot 17 miljard dollar, melden ingewijden tegenover persbureau Bloomberg.
12/06 10u15  Webhostingbedrijven TransIP en Combell gaan fuserenHet Nederlandse TransIP en het Belgische Combell hebben woensdag hun fusie aangekondigd. De twee hostingbedrijven gaan samen verder als team.blue, dat onder meer hosting, applicaties en e-mail zal aanbieden.
12/06 10u00  Nintendo maakt behoorlijke uitglijer op de beurs na uitstel gameHet aandeel Nintendo is woensdag aan de beurs van Tokio met ruim 3,5 procent in de min geëindigd, nadat het bedrijf bekendmaakte dat het de game Animal Crossing: New Horizons uitstelt.
12/06 08u30  CPB: Migratieachtergrond voorspelt nog steeds een lager inkomenHet inkomensverschil van mensen met en zonder een migratieachtergrond neemt over nieuwe generaties nog niet erg af, meldt het Centraal Planbureau (CPB) woensdag. Het verschil is deels te verklaren door het verschil in opleidingsniveau, maar ook het type baan en discriminatie op de arbeidsmarkt hebben invloed.
12/06 08u15  CPB: Migratieachtergrond voorspelt nog steeds lager inkomenHet inkomensverschil van mensen met en zonder een migratieachtergrond neemt over nieuwe generaties nog niet erg af, meldt het Centraal Planbureau (CPB) woensdag. Deels is het verschil te verklaren door het verschil in opleidingsniveau, maar ook baantype en discriminatie op de arbeidsmarkt hebben invloed.
12/06 04u45  Mobiliteitsalliantie pleit voor 56 miljard euro voor infrastructuurEr moet tot 2040 56 miljard euro beschikbaar komen voor extra investeringen in de Nederlandse infrastructuur van openbaar vervoer, wegen en vaarwegen. Dat staat in het woensdag uitgekomen Deltaplan Mobiliteit 2030, meldt de NRC.
12/06 00u30  Omzet Nederlandse groothandels gestegen in eerste kwartaal van 2019Nederlandse groothandels hebben in de eerste maanden van dit jaar meer omzet gedraaid. Vooral bij bedrijven die handelen in landbouwproducten en toeleveranciers aan de industrie was sprake van duidelijke groei, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
11/06 20u30  Pensioenen verder onder druk door strengere rekenregelsPensioenfondsen moeten vanaf 2021 uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen. De strengere rekenregels worden aanbevolen door een commissie onder leiding van oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.
11/06 17u30  'EU geeft groen licht voor sancties om groeiende schuldenberg Italië'De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen dat strafmaatregelen vanwege de groeiende schuldenberg van Italië geoorloofd zijn. Dat zeggen twee anonieme EU-functionarissen dinsdag tegen Reuters.
11/06 16u00  Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat onderuit na lange winreeksHet aandeel van vleesvervangerproducent Beyond Meat is dinsdag onderuit gegaan nadat het fonds in maar enkele dagen bijna verzesvoudigde in waarde.
11/06 13u45  Europese Commissie steekt stokje voor fusie ThyssenKrupp en Tata SteelDe Europese Commissie blokkeert definitief de vorige maand al afgeblazen fusie tussen staalgiganten ThyssenKrupp en Tata Steel. Volgens de commissie zou er te weinig keuze overblijven voor onder meer de auto-industrie.
11/06 13u15  DNB verwacht eindelijk hogere lonen na jaren krappe arbeidsmarktDe Nederlandsche Bank verwacht dat na jaren krappe arbeidsmarkt de loongroei eindelijk zal aantrekken. DNB gaat ervan uit dat de contractlonen in 2020 en 2021 zullen stijgen met respectievelijk 2,8 procent en 2,9 procent.
11/06 13u15  ACM pakt 'foute huurmakelaars' aan voor onterechte bemiddelingskostenDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft dinsdag enkele 'foute huurmakelaars' lasten onder dwangsom opgelegd om hen te dwingen te stoppen met onterechte bemiddelingskosten voor huurders. Als de bedrijven doorgaan met het berekenen van deze kosten, kunnen boetes oplopen tot 900.000 euro per overtreding.
11/06 12u45  ACM pakt 'foute huurmakelaars' voor onterechte bemiddelingskosten aanDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft dinsdag enkele 'foute huurmakelaars' lasten onder dwangsom opgelegd om hen te dwingen te stoppen met onterechte bemiddelingskosten voor huurders. Als de bedrijven doorgaan met het berekenen van deze kosten, kunnen boetes oplopen tot 900.000 euro per overtreding.
11/06 12u30  Franse minister: 'No deal-Brexit op 31 oktober is een realistische optie'Zonder een nieuwe 'politieke lijn' is 31 oktober de definitieve Brexit-deadline, waarschuwt de Franse staatssecretaris van Europese Zaken Amélie de Montchalin. Een 'no deal-Brexit' is volgens haar 'niet wat Frankrijk wil, maar we zijn er op voorbereid. Dus het is een realistische optie.'
11/06 12u00  Een op de vijf arbeidskrachten in de bouw komt uit het buitenlandHet aandeel buitenlandse arbeidskrachten in de bouw is toegenomen naar een op de vijf, meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dinsdag aan de hand van een nieuwe studie.
11/06 11u00  Amazon stoot Google van de troon als waardevolste merk ter wereldInternetgigant Amazon is het waardevolste merk ter wereld, volgens een ranglijst van onderzoeksbureau Kantar. Daarmee springt het bedrijf in één klap Google en Apple voorbij.
11/06 10u15  Italiaanse coalitiepartijen zoeken manier om EU-sancties te voorkomenDe Italiaanse coalitieleiders willen een Europese strafprocedure voorkomen en werken daarom aan een strategie, meldt premier Giuseppe Conte na een nachtelijk crisisoverleg.
11/06 09u30  Italiaanse coalitiepartijen zoeken manier om EU-sancties voorkomenDe Italiaanse coalitieleiders willen een Europese strafprocedure voorkomen. Daarvoor wordt nu een strategie uitgewerkt, meldt premier Giuseppe Conte na een nachtelijk crisisoverleg.
11/06 08u30  CPB: Mkb in Nederland duurder uit bij banklening dan in rest van eurozoneNederlandse mkb'ers hebben een kleinere kans om gefinancierd te worden door banken dan mkb-bedrijven in de rest van de eurozone, meldt Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
11/06 08u15  Pentagon en Lockheed Martin 'akkoord' over prijs van F-35-toestellenHet Amerikaanse Pentagon is met vliegtuigbouwer Lockheed Martin tot een 'informeel akkoord' gekomen, over de aankoopprijs van het eerste deel van 157 F-35-toestellen.
11/06 08u00  Bancaire waakhond waarschuwt voor nieuwe witwasgolf in EuropaDe Europese Unie heeft niet de juiste middelen om een nieuwe golf aan witwaspraktijken te voorkomen, waarschuwt de baas van de bancaire waakhond EBA.
11/06 07u45  Nederlandse MKB duurder uit bij bankleningHet Nederlandse MKB heeft een lagere kans om gefinancierd te worden door banken dan mkb-bedrijven in de rest van de eurozone, meldt Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
11/06 07u00  Storing pinautomaten bij winkels van Ahold is verholpenEen storing met de betaalautomaten bij de winkels van Ahold is verholpen. Dat meldt het concern dinsdagochtend. In de vestigingen van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall kan weer worden betaald met de pinpas.
11/06 03u15  Pentagon en Lockhead Martin 'akkoord' over prijs van F-35-toestellenHet Amerikaanse Pentagon is met vliegtuigbouwer Lockheed Martin tot een 'informeel akkoord' gekomen, over de aankoopprijs van het eerste deel van 157 F-35-toestellen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x CBS: Groeiend aantal werkenden wil graag minder uren draaien18/06 08u30 - Nu.nl Economie: Het aantal werkenden dat wel wat minder uren zou willen draaien, groeit. Tegelijkertijd is het aantal werkenden dat juist meer uren wil werken afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
14x Minister Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekening18/06 08u30 - Nu.nl Economie: Mensen met schulden moeten geld overhouden om van te leven, en dus wordt, als het aan minister Dekker ligt, straks bij een beslag op een bankrekening een deel van het tegoed vrijgehouden.
14x Dekkingsgraad pensioenfondsen maken duikeling in mei, kortingen dreigen18/06 10u45 - Nu.nl Economie: De dekkingsgraad van de pensioenfondsen voor de metaalsector zijn vorige maand verder gezakt. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kwamen in mei respectievelijk uit op een dekkingsgraad van 96,9 procent en 97,4 procent, meldden de fondsen.
12x TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwen18/06 13u30 - Nu.nl Economie: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat dinsdag laten weten aan alle medewerkers en studenten.
11x Uitbetaling Fortis-claim vertraagd door massale aanmelding18/06 08u15 - Nu.nl Economie: Er hebben zich veel meer gedupeerde beleggers dan gedacht aangemeld voor de schikkingsovereenkomst tussen de Belgische verzekeraar Aegeas, oftewel de erfgenaam van Fortis, en claimorganisaties. Dat meldt het Financieele Dagblad na een rondgang langs betrokken partijen.
11x Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regels18/06 10u00 - Nu.nl Economie: De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
10x Opnieuw aanhoudingen vanwege mestfraude18/06 14u15 - Nu.nl Economie: Drie medewerkers van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert en verhandelt zijn aangehouden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo wordt ervan verdacht te frauderen met mestmonsters en valse laad- en losmeldingen.
9x Trump haalt uit naar president Europese Centrale Bank18/06 14u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank. Op Twitter verwijt Trump dat Draghi het oneerlijker maakt voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren met Europese bedrijven.
9x Ook Vakcentrale voor Professionals steunt pensioenakkoord18/06 16u00 - Nu.nl Economie: Het grootste deel van de vijftig aangesloten werknemersorganisaties bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP) steunt het pensioenakkoord. Eerder spraken vakbonden FNV en CNV al hun steun uit voor het pensioenakkoord.
8x Europees Hof zet streep door 'discriminerende' Duitse tolplannen18/06 10u30 - Nu.nl Economie: De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels, oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.

Statistieken

Artikels:
33140
Gelezen:
34507
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven