woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
12/12 16u00  OM: 'Ridouan Taghi en 'Rico de Chileen' lieten liquidaties uitvoeren' Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Richard R. (ook bekend als Rico de Chileen) en de meest gezochte crimineel Ridouan Taghi van het laten uitvoeren van meerdere liquidaties, en wil deze verdenking toevoegen aan de zaak tegen de geboren Chileen.
12/12 15u45  Scheidend PVV-Kamerlid voelde geen steun fractieleden PVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer uit teleurstelling over het gebrek aan medeleven van haar fractie na het overlijden van partijgenoot en vriendin Willie Dille. 
12/12 15u15  Britse bookmakers geven Theresa May grote overlevingskans De Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 15u00  Onderzoek naar dodelijk ongeval stint in Oss duurt nog maanden Het onderzoek naar het dodelijk ongeval met een stint in Oss gaat vermoedelijk nog maanden duren. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Daarnaast wordt woensdag op enkele locaties verder onderzoek gedaan.
12/12 14u45  OM: 'Taghi en 'Rico de Chileen' lieten liquidaties uitvoeren' Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Richard R. (ook bekend als Rico de Chileen) en de meest gezochte crimineel Ridouan Taghi van het laten uitvoeren van meerdere liquidaties en wil deze verdenking toevoegen aan de zaak tegen de geboren Chileen. 
12/12 14u45  ING-topman: 'Eigen loonsverhoging was grote inschattingsfout' ING-topman Ralph Hamers geeft toe dat het voorgestelde loonsverhoging van eerder dit jaar eigenlijk niet door de beugel kon. 'Dat was een grote inschattingsfout', zei Hamers woensdag in de Tweede Kamer.
12/12 14u30  DNA Jos B. zat volgens OM 'overal' op onderbroek Nicky Het DNA van Jos B. zat achttien keer op de onderbroek van Nicky Verstappen: aan de binnen- en buitenkant en aan de voor- en achterkant. Ook zijn twee sporen op het lichaam van de 11-jarige jongen gevonden en een op zijn pyjamabroek. 
12/12 14u30  Indiaas vliegtuig maakt noodlanding door rook in cabine Een vliegtuig van IndiGo maakte dinsdag een noodlanding nabij Calcutta. Op 70 kilometer van de bestemming begon de cabine zich te vullen met rook. De oorzaak is nog niet bekend. 
12/12 14u15  Klopjacht met zeker 600 Franse agenten op schutter Straatsburg Cherif Chekatt, de man die ervan wordt verdacht dat hij dinsdagavond in het Franse Straatsburg een aanslag pleegde, wordt woensdag in heel Noordoost-Frankrijk gezocht door zeker zeshonderd politieagenten en antiterrorisme-eenheden.
12/12 14u15  OM: 'Nicky Verstappen stierf een niet-natuurlijke dood' De rechtszaak tegen Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is woensdag van start gegaan. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 13u30  Utrecht mag start Ronde van Spanje in 2020 organiseren De Vuelta a España start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit in Utrecht, zo heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.
12/12 13u15  Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht De Ronde van Spanje start in augustus 2020 in Nederland. De wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit Utrecht, zo heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.
12/12 13u00  Verdachte aanslag Straatsburg mogelijk gewond Bij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 12u45  Procureur houdt persconferentie na aanslag Straatsburg Bij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 12u30  Ralph Tuijn moet begin roeitocht over Atlantische Oceaan uitstellen Het plan was om woensdag te vertrekken, maar de wind speelt oceaanroeier Ralph Tuijn parten. Vermoedelijk vertrekt hij nu vrijdag met zijn boot Algea om in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te roeien. De wereldrecordpoging start in Portimão in Portugal.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 12u30  Verdachte aanslag Straatsburg eerder meerdere keren veroordeeldBij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 12u00  Politie bekijkt administratie producent stint, onderzoek duurt nog maandenHet onderzoek naar het dodelijk ongeval met een stint in Oss gaat vermoedelijk nog maanden duren. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Daarnaast wordt woensdag op enkele locaties verder onderzoek gedaan.
12/12 12u00  Advocaat Jos B.: 'Is er wel een strafbaar feit gepleegd?'De rechtszaak tegen Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is woensdag van start gegaan. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 12u00  Onduidelijkheid over dodental aanslag StraatsburgBij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 11u45  Klopjacht met zeker 600 Franse agenten naar schutter StraatsburgCherif Chekatt, de man die ervan wordt verdacht  dat hij dinsdagavond in het Franse Straatsburg een aanslag pleegde, wordt woensdag in heel Noord-Oost Frankrijk gezocht door zeker 600 politieagenten en anti-terrorisme eenheden.
12/12 11u45  Onderzoek naar dodelijk ongeval met stint in Oss duurt nog maandenHet onderzoek naar het dodelijk ongeval met een stint in Oss gaat nog maanden duren. Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
12/12 11u45  Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen naar drieBij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 11u30  Klopjacht naar schutter Straatsburg na dodelijke schietpartijBij een schietpartij in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter is nog voortvluchtig. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 11u15  Jos B. bekent downloaden en bekijken kinderpornoDe rechtszaak tegen Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is woensdag van start gegaan. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 11u00  Vliegtuig maakt noodlanding om rook op vlucht naar CalcuttaEen vliegtuig van IndiGo maakte dinsdag een noodlanding nabij Calcutta. Op 70 kilometer van de bestemming begon de cabine zich te vullen met rook. De oorzaak is nog niet bekend. 
12/12 10u45  Vliegtuig maakt noodlanding om rook in cabine op vlucht naar CalcuttaEen vliegtuig van IndiGo maakte dinsdag een noodlanding nabij Calcutta. Op 70 kilometer van de bestemming begon de cabine zich te vullen met rook. De oorzaak is nog niet bekend. 
12/12 10u45  Klopjacht naar schutter Straatsburg na schietpartij met twee dodenIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn zeker drie doden en meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 10u30  Ajax eist dat fans bij uitduel met Feyenoord kunnen zijnDe directie van Ajax heeft deze week een brief gestuurd naar de directie van Feyenoord waarin staat het de toegangskaarten voor het uitvak opeist voor het duel met Feyenoord.
12/12 10u30  Zaak tegen Jos B. van start, familie Nicky Verstappen aanwezigDe rechtszaak tegen Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is woensdag van start gegaan. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 10u15  Onrust onder Britse Conservatieven om Brexit-beleid premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 10u00  Britse Conservatieven stemmen woensdagavond over toekomst van MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Als de helft van de 317 Conservatieven tegen haar stemt moet May aftreden als premier. 
12/12 10u00  Britse premier May geeft persconferentie na onrust over BrexitDe Britse premier Theresa May geeft woensdagochtend een persconferentie bij Downingstreet 10 nadat de kritiek uit haar eigen partij groter en groter wordt. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 10u00  Demonstranten vallen gerechtshof Bolivia binnen en stichten brandDemonstranten zijn dinsdag het gerechtshof in Bolivia binnengevallen en hebben brand gesticht. Ze zijn kwaad op het hof omdat dat besloot dat president Morales opnieuw mag meedoen aan de presidentsverkiezingen, ondanks dat hij volgens de wet na drie termijnen moet stoppen.
12/12 10u00  Zwaarbewapende agenten rukken uit na schietpartij StraatsburgIn Straatsburg rukken zwaarbewapende agenten uit na de dodelijke schietpartij van dinsdagavond. Daarbij kwamen zeker drie mensen om en raakten twaalf mensen gewond. De dader is nog voortvluchtig, maar de politie heeft wel een verdachte aangemerkt.
12/12 10u00  Klopjacht naar schutter Straatsburg na schietpartij met drie dodenIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn zeker drie doden en meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 09u45  Zwaarbewapende agenten rukken uit na dodelijke schietpartij StraatsburgIn Straatsburg rukken zwaarbewapende agenten uit na de dodelijke schietpartij van dinsdagavond. Daarbij kwamen zeker drie mensen om en raakten twaalf mensen gewond. De dader is nog voortvluchtig, maar de politie heeft wel een verdachte aangemerkt.
12/12 09u45  'Fatale Apache-crash met Nederlanders in Mali niet door ontwerpfout'Een ontwerpfout zou toch niet de oorzaak zijn geweest van het fatale ongeval met een Nederlandse Apache-helikopter in Mali. Volgens De Groene Amsterdammer was het onderdeel dat de crash veroorzaakte waarschijnlijk beschadigd tijdens onderhoud of bij de productie.
12/12 09u45  Aanslag kerstmarkt Straatsburg | Jos B. voor de rechterIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12/12 09u30  'Fatale helikoptercrash met Nederlandse militairen Mali niet door ontwerpfout'Een ontwerpfout zou toch niet de oorzaak zijn geweest van het fatale ongeval met een Nederlandse Apache-helikopter in Mali. Volgens De Groene Amsterdammer was het onderdeel dat de crash veroorzaakte waarschijnlijk beschadigd tijdens onderhoud of bij de productie.
12/12 09u00  Britse Conservatieven stemmen woensdagavond over vertrouwen in MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Als de helft van de 317 Conservatieven tegen haar stemt moet May aftreden als premier. 
12/12 08u45  Twee fietsers omgekomen na botsing met auto in Limburgs GrashoekDoor een ongeval in het Limburgse dorp Grashoek (gemeente Peel en Maas) zijn woensdagochtend twee fietsers om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
12/12 08u30  Sky trekt zich na 2019 terug als sponsor van wielerploegTeam Sky moet op zoek naar een nieuwe sponsor voor 2020. Sky heeft woensdag besloten zich na komend seizoen terug te trekken uit de wielersport.
12/12 08u15  Mensen rennen weg na schietpartij in StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden gevallen. Meerdere mensen raakten gewond. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De politie jaagt op de dader.
12/12 08u15  Dit is wat we weten over de aanslag in StraatsburgOm 20.00 uur dinsdagavond opent een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Er komen drie mensen om het leven en er raken dertien mensen gewond. De klopjacht op de verdachte is nog steeds gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.
12/12 07u45  Thaise toerist onder dodelijke slachtoffers StraatsburgIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn zeker drie doden en meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
12/12 07u45  'Arts behandelt patiënt met korte levensverwachting vaak te lang door'Patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld omdat ze een ongeneeslijke vorm van kanker hebben, krijgen vaak overbodige en schadelijke medische interventies.
12/12 07u30  Politie zoekt naar verdachte aanslag Straatsburg, extra bewaking op straatDe verdachte van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk.
12/12 06u30  Gebouwen van Facebook in Californië korte tijd ontruimd na bommeldingDe politie heeft geen bom kunnen vinden in de gebouwen van Facebook in Menlo Park, Californië na een bommelding. De gebouwen zijn weer vrijgegeven en de werknemers kunnen weer terug naar binnen.
12/12 06u15  Schietpartij kerstmarkt Straatsburg | Jos B. voor de rechterIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12/12 06u15  Stormy Daniels moet Trump vergoeding van 260.000 euro betalenPorno-actrice Stormy Daniels moet 260.000 euro aan de Amerikaanse president Donald Trump betalen vanwege een zaak die ze tegen hem had aangespannen voor laster. Daarvoor stelde de rechter haar afgelopen oktober in het ongelijk en nu is er beslist dat ze een schadevergoeding moet betalen.
12/12 06u00  Weerbericht: Droog met af en toe zonWoensdag begint mistig met hier en daar vorst. Daarna maken de mistbanken plaats voor af en toe een zonnetje. Het wordt 3 tot 5 graden.
12/12 05u30  Dit is wat we weten over de schietpartij in StraatsburgOm 20.00 uur dinsdagavond opende een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De klopjacht op de dader is nog gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.
12/12 05u15  Dit is wat we weten over de schietpartij in StraatsbuOm 20.00 uur dinsdagavond opende een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De klopjacht op de dader is nog gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.
12/12 04u15  Gebouwen van Facebook in Californië ontruimd na bommeldingMeerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.
12/12 03u30  Straatsburg opgeschrikt door dodelijke aanslag nabij kerstmarktEen vermoedelijk 29-jarige man heeft dinsdag midden op de avond verschillende personen neergeschoten in Straatsburg. Het schietincident dat plaatsvond in de nabijheid van een kerstmarkt in het centrum, leidt tot meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. Een impressie van de chaos en ontreddering in de Franse stad. 13 
12/12 03u30  Een op de vijf hoogleraren nu vrouw dankzij subsidieHet percentage vrouwelijke hoogleraren is in 2017 gegroeid van 19,3 naar 20,9 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), meldt NRC. Het is de sterkste stijging sinds 1998.
12/12 03u00  Politie zoekt nog naar dader aanslag Straatsburg, extra bewaking van grenzen en kerstmarktenDe dader van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk zullen extra beveiligd worden. 
12/12 02u30  Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed bin Salman steunenDe Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. 'Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'11 
12/12 01u15  Dodental schietpartij Straatsburg op vier, zoektocht naar dader nog gaandeBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat heeft de burgemeester van Straatsburg bevestigd. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.11 
12/12 01u15  Burgemeester Straatsburg: Vier doden, kerstmarkt voorlopig dichtIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.10 
12/12 00u15  Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen tot vier, zoektocht naar dader nog gaandeBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.15 
12/12 00u15  SCP: Nationale trots over sportprestaties Nederland neemt afHoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. 13 
12/12 00u15  Advocaat: Jos B. moet proces in vrijheid kunnen afwachtenAdvocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.13 
11/12 23u15  Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen naar vier, zoektocht naar dader nog gaandeBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de politie. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.
11/12 23u00  PSV sluit Europees seizoen af met gelijkspel bij InternazionalePSV heeft het Europese seizoen dinsdag afgesloten met een gelijkspel. In Milaan werd het 1-1 tegen Internazionale, dat door het resultaat een plek in de volgende ronde van de Champions League misliep.
11/12 23u00  Dader schietpartij bekend bij politie, klopjacht gaandeIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u45  Twee doden en elf gewonden door schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond twee doden gevallen. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De politie jaagt op de dader.
11/12 22u45  Trump wil einde maken aan wetten die waterwegen in VS beschermenDonald Trump wil de regelgeving op het gebied van de bescherming van waterwegen in de Verenigde Staten uitkleden. De Amerikaanse president gaat hiermee verder met het afbreken van milieuwetten die zijn voorganger Barack Obama instelde.
11/12 22u45  PSV ziet Inter in slotfase op gelijke hoogte komenHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 22u30  Trump wil einde maken aan wetten die waterwegen beschermenPresident Donald Trump wil de regelgeving uitkleden op het gebied van de bescherming van waterwegen in de VS. Trump gaat hiermee verder met het afbreken van milieuwetten die zijn voorganger Barack Obama instelde.
11/12 22u30  Tweede dode bevestigd, dader bekende van Franse politieIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u30  Den Bosch verbiedt oplaten ballonnen na actie VVD'er Klaas DijkhoffDen Bosch gaat het oplaten van ballonnen verbieden, zo heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Directe aanleiding voor het verbod is de veel bekritiseerde actie van de VVD tijdens een landelijke partijbijeenkomst in Den Bosch waarbij vijfhonderd ballonnen werden opgelaten.
11/12 22u15  Twee doden en tien gewonden door schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond twee doden gevallen. Tien personen zijn gewond geraakt. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De politie jaagt op de dader.
11/12 22u15  Tweede dode bevestigd, dader bekende van politieIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u15  Den Bosch verbiedt ballonnen na actie VVD'er Klaas DijkhoffDen Bosch gaat het oplaten van ballonnen verbieden, zo heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Directe aanleiding voor het verbod is de veel bekritiseerde actie van de VVD tijdens een landelijke partijbijeenkomst in Den Bosch waarbij vijfhonderd ballonnen werden opgelaten.
11/12 22u15  Nederlands schoonmaaksysteem The Ocean Cleanup houdt plastic niet vastDe 'plasticvanger' van het project The Ocean Cleanup heeft te maken met een tegenvaller. Het door de Nederlander Boyan Slat bedachte schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat in de Grote Oceaan wordt verzameld niet vast.
11/12 22u15  PSV verdedigt voorsprong in tweede helft tegen InterHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 22u00  Autoriteiten bevestigen een dodelijk slachtoffer, tien gewondenIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u00  PSV leidt halverwege verrassend bij Inter dankzij LozanoHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 21u45  Dode en tien gewonden door schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg is dinsdagavond een dode gevallen, zo laat de Franse brandweer weten. Tien personen zijn gewond geraakt. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De politie jaagt op de dader.
11/12 21u45  Aantal gewonden na schietpartij Straatsburg loopt op tot tienIn het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 21u45  PSV leidt in eerste helft bij Inter dankzij LozanoHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 21u30  Dode en zes gewonden door schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg is dinsdagavond een dode gevallen, zo laat de Franse brandweer weten. Zes personen zijn gewond geraakt. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De dader is nog voortvluchtig.
11/12 21u30  PSV leidt halverwege eerste helft tegen Inter dankzij LozanoHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 21u15  Kosmonauten inspecteren reparatie aan Soyuz in de ruimteRussische kosmonauten inspecteerden dinsdag een reparatie aan de Soyuz. Ze maakten daarvoor een ruimtewandeling van zes en een half uur.
11/12 21u15  Nog geen doelpunten tijdens openingsfase Inter-PSVHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 is begonnen, hier live.
11/12 21u00  Dode en drie gewonden door schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg is dinsdagavond een dode gevallen, zo laat de Franse brandweer weten. Drie personen zijn gewond geraakt. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd.
11/12 21u00  PSV warmt zich in Milaan op voor laatste CL-duel met InterHet uitgeschakelde PSV speelt de laatste wedstrijd in groep B van de Champions League puur om de eer tegen Internazionale, dat nog wél volop zicht heeft op de volgende ronde. Volg het duel in Milaan, dat om 21.00 begint, hier live.
11/12 20u45  Dode en drie gewonden na schietpartij in centrum StraatsburgBij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg is dinsdagavond een dode gevallen, dat laat de Franse brandweer weten. Drie personen zijn gewond geraakt.
11/12 20u45  Jury wil 419 jaar cel voor man die inreed op demonstranten CharlottesvilleEen jury in de Amerikaanse plaats Charlottesville wil dat James Fields, de man die in 2017 tijdens een demonstratie op linkse activisten inreed, 419 jaar celstraf krijgt. In de praktijk betekent dit dat de 21-jarige man niet meer vrijkomt.
11/12 20u30  Karen Gerbrands (PVV) verlaat Kamer en maakt plaats voor Emiel van DijkPVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer. Ze wordt woensdag opgevolgd door Emiel van Dijk, die eerder dit jaar al tijdelijk Gabriëlle Popken verving toen zij met zwangerschapsverlof was.
11/12 20u00  Gerbrands (PVV) verlaat Tweede KamerPVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer. Ze wordt woensdag opgevolgd door Emiel van Dijk die eerder dit jaar tijdelijk al in de Tweede Kamer zat. Hij verving toen Gabriëlle Popken die met zwangerschapsverlof was.
11/12 20u00  Strafeisen tot 2,5 jaar voor betrokkenheid bij chaletmoord in ErmeloHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep straffen tot 2,5 jaar cel geëist tegen twee mannen en een vrouw die betrokken zouden zijn geweest bij de moord op Amersfoorter Ton Kuijf.
11/12 19u45  Meerderheid Tweede Kamer steunt oproep tot helmplicht voor snorfietsenEen meerderheid van de Tweede Kamer wil een helmplicht voor snorfietsers. Dinsdag boden 130 artsen een brandbrief aan de Kamerleden aan waarin wordt gepleit voor de helmplicht.
11/12 18u45  A28 naar noorden weer open na ongeluk, overal drukke avondspitsEen groot aantal ongelukken heeft dinsdagavond tot een zeer zware avondspits geleid. De A28 van Amersfoort naar Zwolle was anderhalf uur afgesloten door een groot ongeval met drie auto's. Rond 18.30 uur werd de weg vrijgegeven.
11/12 18u15  A28 naar noorden dicht door ongeluk, ook in rest van land drukke avondspitsEen groot aantal ongelukken heeft dinsdagavond tot een zeer zware avondspits geleid. De A28 van Amersfoort naar Zwolle is voor onbepaalde tijd helemaal afgesloten door een groot ongeval met drie auto's.
11/12 17u30  Merkel laat May weten Brexit-akkoord niet aan te willen passenAan het concept-brexitakkoord tussen de EU en Groot-Brittannië wordt niet getornd. Dat was de boodschap die de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Britse premier Theresa May gaf tijdens het bezoek van May aan Berlijn dinsdag.
11/12 17u15  Coalitie wil laatste woord over Klimaatakkoord, oneens over deadlineDe coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie benadrukken dat zij het laatste woord hebben wat betreft het Klimaatakkoord. De partijen die er nu over onderhandelen mogen met maatregelen komen, maar de politiek zal die niet blindelings overnemen.
11/12 17u15  Drie leeuwenwelpjes Blijdorp sterven kort na geboorteEen van de Aziatische leeuwen van Diergaarde Blijdorp heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie jongen geworpen die kort na de geboorte zijn overleden.
11/12 16u45  OM eist elf jaar tegen man voor met vuisthamer doden van slapende vrouwTegen een 65-jarige Zoetermeerder is elf jaar cel geëist omdat hij zijn echtgenote in haar slaap met een vuisthamer zou hebben gedood. Aldert P. bekende dat de 53-jarige Oostenrijkse vrouw op de bank lag te slapen toen hij tot zijn daad kwam.
11/12 16u30  OM eist straffen tot elf jaar tegen zeven leden Satudarah GeleenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Roermond celstraffen van drie tot elf jaar geëist tegen zeven leden van Satudarah uit Geleen. Ze zijn volgens het OM lid van een criminele organisatie en maakten zich daarbij schuldig aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen, mishandeling en drugsdelicten.
11/12 16u30  Belgische studentenclub ontbonden na dood aspirant-lid bij ontgroeningDe Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van de aspirant-leden afgelopen vrijdag is overleden bij een ontgroening.
11/12 16u15  Studentenclub België ontbonden na dood student bij ontgroeningDe Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening is overleden. 
11/12 15u30  Twintig jaar cel voor verkrachten en doden Milica van Doorn in 1992Hüseyin A. (48) is dinsdag veroordeeld tot twintig jaar cel, omdat hij schuldig is bevonden aan het verkrachten en doden van Milica van Doorn in 1992. Het wordt de man extra kwalijk genomen dat hij al die tijd heeft gezwegen.
11/12 15u15  Reisgenoot van Pakistaanse bedreiger Geert Wilders mogelijk medeplichtigEen man die op 27 augustus met de Pakistaanse bedreiger van Geert Wilders van Den Haag naar Amsterdam-Sloterdijk reisde, is door het Openbaar Ministerie (OM) toch aangemerkt als een verdachte in de zaak. Mogelijk is hij medeplichtig geweest. 
11/12 15u00  Vooruitblik: 'Ondanks DNA moeilijk Jos B. aan dood Nicky te koppelen'De pro-formazitting tegen Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, begint op woensdag. NU.nl blikt vooruit op de start van de zaak tegen de verdachte, die na een klopjacht in Spanje werd gearresteerd. 
11/12 14u45  Khashoggi en vervolgde journalisten benoemd tot Time Person of the YearDe vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi en andere journalisten zijn door Time Magazine uitgeroepen tot Time Person of the Year 2018. Dat heeft het tijdschrift woensdag bekendgemaakt.
11/12 14u30  Khashoggi en andere journalisten benoemd tot Time Person of the YearDe vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi en andere journalisten zijn door Time Magazine uitgeroepen tot Time Person of the Year 2018. Dat heeft het tijdschrift woensdag bekendgemaakt.
11/12 14u30  Veel stankoverlast door lek in enorme tank met mest in HarderwijkDoor een lekkage bij een bio-energiecentrale in Harderwijk stroomt dinsdagmiddag een grote hoeveelheid mest uit een vergistingstank. Dit leidt volgens de veiligheidsregio tot 'veel stank'.
11/12 14u00  Stankoverlast door lekkage tank met mest in HarderwijkDoor een lekkage bij een bio-energiecentrale in Harderwijk stroomt dinsdagmiddag een grote hoeveelheeid mest uit een vergistingstank. Dit geeft volgens de veiligheidsregio 'veel stank'.
11/12 13u45  Twintig jaar cel voor verkrachten en doden Milica van DoornHüseyin A. (48) is dinsdag veroordeeld tot twintig jaar cel, omdat hij schuldig is bevonden aan het verkrachten en doden van Milica van Doorn in 1992. Het wordt de man extra kwalijk genomen dat hij al die tijd heeft gezwegen.
11/12 13u30  Hüseyin A. krijgt twintig jaar cel voor doden Milica van DoornHüseyin A. (48) is dinsdag veroordeeld tot twintig jaar cel, omdat hij schuldig is bevonden aan het doden van Milica van Doorn in 1992. De verkrachting van de vrouw is verjaard en daarom niet meegenomen in het vonnis.
11/12 13u30  Dierenartsen noemen misstanden varkenshouderij dagelijkse realiteitDe schokkende beelden van twee Nederlandse varkensfokkerijen die Animal Rights onlangs naar buiten bracht, tonen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij, stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets dinsdag.
11/12 13u15  Cruciale Brexit-stemming vindt nog voor 21 januari plaatsDe stemming over de Brexit-deal door het Britse parlement zal nog voor 21 januari plaatsvinden, meldt de woordvoerder van de Britse premier Theresa May dinsdag.
11/12 13u15  Politieke chaos in het VK: Hoe nu verder met de Brexit?De stemming over het conceptakkoord over Brexit-deal is voorlopig van de baan. Wat er nu precies gaat gebeuren, is onduidelijk. De kans op een chaotische, harde Brexit wordt steeds groter.
11/12 13u15  Dierenartsenorganisatie: Beelden varkensmisstanden dagelijkse realiteitDe schokkende beelden die Animal Rights onlangs naar buiten bracht bij twee Nederlandse varkensfokkerijen tonen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets dinsdag.
11/12 13u00  Cruciale Brexit-stemming nog voor 21 januari uitgevoerdDe stemming over de Brexit-deal door het Britse parlement zal nog voor 21 januari plaatsvinden, meldt de woordvoerder van de Britse premier Theresa May dinsdag. 
11/12 13u00  Vooruitblik zaak Jos B.: 'Ondanks vondst DNA nog veel vraagtekens'De pro forma-zitting tegen Jos B., verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, begint woensdag. NU.nl blikt vooruit op de start van de zaak tegen de verdachte, die na een klopjacht in Spanje werd gearresteerd. 
11/12 13u00  Omroep MAX: 'Heel Holland Bakt-deelnemer Maroeska wél amateurbakker'Heel Holland Bakt-deelnemer Maroeska Metz is wel degelijk een amateurbakker en -kok. Omroep MAX laat dat dinsdag aan NU.nl weten, nadat maandag commotie ontstond omdat Metz ooit een kookboek heeft uitgebracht.
11/12 13u00  Deel Kamergebouw tijdelijk afgesloten om poederbrief aan De TelegraafDe perstoren voor journalisten op het Binnenhof in Den Haag is dinsdagochtend tijdelijk afgesloten geweest nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief met wit poeder is bezorgd. De perstoren is onderdeel van het Tweede Kamergebouw.
11/12 12u45  Deel gebouw Tweede Kamer tijdelijk afgesloten om poederbrief aan TelegraafDe perstoren voor journalisten op het Binnenhof in Den Haag is dinsdagochtend tijdelijk afgesloten geweest nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief met wit poeder is bezorgd. De perstoren is onderdeel van het Tweede Kamergebouw.
11/12 12u30  Deel gebouw Tweede Kamer afgesloten om poederbrief aan De TelegraafHet gebouw voor de media op het Binnenhof in Den Haag, de zogenoemde Perstoren, is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.
11/12 12u00  Rutte had met May 'nuttig gesprek' over BrexitPremier Mark Rutte zegt dinsdagochtend een goed gesprek te hebben gehad met de Britse premier Theresa May over haar inspanningen om de Brexit-deal te redden. Rutte is in het Catshuis in Den Haag bijgepraat over de laatste stand van zaken tijdens een werkontbijt.
11/12 11u15  Slachtoffer aanslag Amsterdam Centraal heeft dwarslaesie opgelopenEen van de twee Amerikaanse toeristen die eind augustus op het Centraal Station werd neergestoken, heeft een dwarslaesie opgelopen bij de aanslag. Het slachtoffer zit daardoor in een rolstoel, laat de advocaat dinsdag weten.
11/12 11u15  OM legt hogere strafeis voor discriminatie transgenders vastHet Openbaar Ministerie (OM) heeft regels opgesteld waarmee de strafeis hoger kan uitpakken bij een delict waarbij discriminatiefeiten zijn en het slachtoffer een transgender persoon is. De nieuwe regels gaan per 1 januari in, meldt justitie dinsdag.
11/12 10u45  Weer zes arrestaties vanwege incidenten sinterklaasintocht EindhovenAgenten hebben dinsdagochtend nog eens zes personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij 'wanordelijkheden' bij de sinterklaasintocht in Eindhoven.
11/12 10u45  P.C. Hooftprijs 2019 voor 98-jarige auteur Marga MincoMarga Minco heeft de P. C. Hooftprijs ontvangen. De 98-jarige auteur had onder meer succes met haar boek Het bittere kruid, dat in meerdere talen is verschenen.
11/12 10u30  Weer zes arrestaties voor incidenten sinterklaasintocht EindhovenAgenten hebben dinsdagochtend nog eens zes personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij 'wanordelijkheden' bij de sinterklaasintocht in Eindhoven. 
11/12 10u15  May op bezoek bij Rutte voor overleg over BrexitDe Britse premier Theresa May is dinsdagochtend aangekomen bij het Catshuis in Den Haag. Ze heeft een werkontbijt met premier Mark Rutte om te praten over de Brexit. May wil vooral concessies op het gebied van de Noord-Ierse grens.
11/12 10u15  P.C. Hooftprijs 2019 voor 98-jarige schrijfster Marga MincoMarga Minco heeft de P. C. Hooftprijs ontvangen. De 98-jarige auteur had onder meer succes met haar boek Het bittere kruid, dat in meerdere talen is verschenen.
11/12 10u00  May op bezoek bij Rutte voor Brexit-overlegDe Britse premier Theresa May is dinsdagochtend aangekomen bij het Catshuis in Den Haag voor een werkontbijt met premier Mark Rutte over de Brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens.
11/12 09u45  Scholierengala Breda beëindigd vanwege gedrang en dronken leerlingenDe burgemeester van Breda heeft maandagavond een scholierengala in de binnenstad beëindigd, omdat er te veel leerlingen beschonken waren en er geduw en gedrang ontstond. Twee mensen zijn door de drukte onwel geworden.
11/12 09u30  Duizenden apen terroriseren Indiase hoofdstadDuizenden apen teisteren New Delhi, de hoofdstad van India. Ze pakken eten af, breken elektriciteitskabels en verscheuren zelfs belangrijke documenten. Naar schatting leven er vijfduizend resusapen in de stad.
11/12 09u30  Betalingsverkeer na landelijke pinstoring weer op gang gekomenDe pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.
11/12 09u15  Betalingsverkeer na landelijke pinstoring weer op gangDe pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.
11/12 09u00  Duizenden apen terroriseren hoofdstad IndiaDuizenden apen teisteren de hoofdstad van India, New Delhi. Ze pakken eten af, breken elektriciteitskabels en verscheuren zelfs belangrijke documenten. Naar schatting leven er vijfduizend resusapen in de stad.
11/12 09u00  Pinbetalingen mislukken door storing van onbekende omvangNederlandse consumenten hebben sinds dinsdagochtend last van een pinstoring, maar het is niet bekend hoe groot de storing is. Onder anderen klanten van tankstations klagen over mislukte betalingen, zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.
11/12 08u45  Scholierengala in Breda beëindigd vanwege te veel beschonken leerlingenDe burgemeester heeft een scholierengala in de Bredase binnenstad beëindigd omdat er te veel leerlingen beschonken waren. De politie was massaal ter plaatse. Twee mensen zijn onwel geworden door de drukte. 
11/12 08u45  Pinbetalingen landelijk getroffen door storing van onbekende omvangEr is in Nederland sinds dinsdagochtend sprake van een pinstoring, maar het is niet bekend hoe groot die is. Onder meer klanten van tankstations klagen over mislukte betalingen.
11/12 08u30  Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan van jongensHet niveau van meisjes wordt bij het schooladvies vaker lager ingeschat dan dat van jongens. In het schooljaar 2017/2018 zaten in de derde klas van het voortgezet onderwijs meer meisjes op een hoger niveau dan hun eerdere schooladvies dan jongens.
11/12 08u15  Verenigde Staten geven na ruim een eeuw klokken terug aan FilipijnenDe Verenigde Staten hebben dinsdag na ruim een eeuw drie kerkklokken teruggegeven aan de Filipijnen. De Amerikanen hadden de 'Klokken van Balangiga' tijdens de koloniale periode uit het land meegenomen. 
11/12 08u00  Verenigde Staten geven na ruim eeuw klokken terug aan FilipijnenDe Verenigde Staten hebben dinsdag na ruim een eeuw drie kerkklokken teruggegeven aan de Filipijnen. De Amerikanen hadden de 'Klokken van Balangiga' tijdens de koloniale periode uit het land meegenomen. 
11/12 08u00  NASA vindt resten van water op planetoïde BennuDe OSIRIS-REx van NASA heeft sporen van water gevonden op de planetoïde Bennu. Het water zit in de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de planetoïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 07u30  'Zeker dertien gemeenten kiezen voor vrijwillige vuurwerkvrije zone'Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillige vuurwerkvrije zones, blijkt dinsdag uit een inventarisatie van de Volkskrant onder de 44 grootste gemeenten van het land.
11/12 07u30  Vermiste Amerikaanse mariniers doodverklaard na vliegtuigongeluk JapanVijf nog vermiste mariniers na de botsing tussen twee Amerikaanse mariniersvliegtuigen bij Japan vorige week, zijn dinsdag door de Amerikaanse marine doodverklaard. Een zoektocht naar de Amerikanen heeft niets opgeleverd.
11/12 07u15  Vijf vermiste Amerikaanse Mariniers na vliegtuigongeluk Japan doodverklaardVijf nog vermiste Mariniers na de botsing tussen twee Amerikaanse mariniersvliegtuigen bij Japan vorige week, zijn dinsdag door de Amerikaanse Marine doodverklaard. De vermiste Mariniers zijn niet gevonden. 
11/12 07u00  Thaise junta kondigt eerste verkiezingen aan sinds machtsovernameDe Thaise militaire junta heeft verkiezingen aangekondigd. Op 24 februari worden de eerste verkiezingen gehouden sinds de militairen in 2014 aan de macht kwamen.
11/12 06u45  'Russische spion Maria Butina sluit deal met Amerikaans OM'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Butina heeft een deal gesloten met de aanklager. De dertigjarige Butina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 06u00  Uitstel stemming Brexit | Eerste edelherten afgeschotenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
11/12 05u45  Weerbericht: Bijna overal droog met hier en daar een zonnetjeDinsdag blijft het vrijwel overal droog. De zon komt tevoorschijn, afgewisseld met wolkenvelden. Het wordt zo'n 8 graden.
11/12 03u45  'Zeker dertien gemeenten kiezen voor vrijwillig vuurwerkvrije zone'Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant bij de 44 grootste gemeenten van het land.
11/12 02u15  'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaans OM'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 02u00  NASA vindt resten van water op asteroïde BennuDe OSIRIS-REx van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 01u00  'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse Openbaar Ministerie'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 00u30  Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongensMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten.
11/12 00u00  Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in LagerhuisParlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming.
10/12 21u45  Opgepakte Huawei-topvrouw pleit voor huisarrest, China boos op CanadaDe advocaten van Meng Wanzhou, de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei die vorige week in Canada werd gearresteerd, hebben gevraagd of ze onder 'huisarrest' geplaatst kan worden.
10/12 20u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening afPortugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
10/12 20u30  Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloonDe Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand.
10/12 19u30  Politie tegen bewapenen van alle buitengewoon opsporingsambtenarenDe politie stelt meer en beter te willen samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar ziet er niets in om ze allemaal te bewapenen. Hiermee wordt gereageerd op de wens van boa's om standaard een wapen te dragen.
10/12 19u00  Koraal dat verbleking overleeft beter bestand tegen klimaatveranderingWetenschappers hebben ontdekt dat het koraal van de Great Barrier Reef niet alleen zichzelf kan herstellen van verbleking, maar daarna ook beter bestand is tegen klimaatverandering.
10/12 17u45  Kennismaking met mocro-maffia door geweldsexplosieMaandag is het hoger beroep begonnen in de zaak die draait om de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, waarbij twee mannen omkwamen en agenten onder vuur werden genomen. Het was de kennismaking met de mocro-maffia.
10/12 17u15  Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uitDe stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 17u00  Britse premier May stelt belangrijke Brexit-stemming voorlopig uitDe stemming over de Brexitdeal zal morgen niet plaatsvinden, zoals eerder het plan was. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 16u45  Britse premier May stelt Brexitstemming voorlopig uitDe stemming over de Brexitdeal zal morgen niet plaatsvinden, zoals eerder het plan was. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 16u30  Getuige Staatsliedenbuurt: 'Benaderd om vals te verklaren over Benaouf A.'Een man die samen met Benaouf A. heeft vastgezeten in de gevangenis zegt te zijn benaderd om vals te verklaren in de zaak die draait om de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt en de aanslag op Benaouf A. in 2012. Hij zou hier 200.000 euro voor krijgen.
10/12 16u30  30 maanden cel geëist tegen lekkende ex-rechercheur ZoetermeerTegen ex-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is maandag in de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van 30 maanden geëist. Ook mag hij als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt tien jaar lang geen publieke functie hebben.
10/12 16u15  Regering Jemen wil geen neutrale zone in havenstad HodeidahDe regering van Jemen is tegen een neutrale zone in de havenstad Hodeidah, waar de meeste commerciële goederen en noodhulp arriveren. De Houthi-rebellen hadden de zone voorgesteld tijdens het vredesoverleg in Zweden.
10/12 16u00  NASA bevestigt dat ruimtesonde Voyager 2 zonnestelsel heeft verlatenDe Amerikaanse ruimtesonde Voyager 2 heeft na meer dan veertig jaar onafgebroken vliegen ons zonnestelsel verlaten.
10/12 15u00  Democraten denken na getuigenis Cohen aan afzettingsprocedure TrumpDiverse prominente Democraten hebben zich de afgelopen dagen uitgelaten over de mogelijkheden die de getuigenis van Michael Cohen, de voormalige advocaat van Donald Trump, kan bieden. De kans op een afzettingsprocedure lijkt binnen handbereik, meldt NBC News ​maandag.
10/12 15u00  Twee doden door ernstig ongeval met brandende auto op viaduct A16Bij een ernstig ongeval op een viaduct over de A16 bij Breda zijn maandagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Een betrokkene raakte gewond.
10/12 14u45  Twee doden bij ernstig ongeval met brandende auto op viaduct A16Bij een ernstig ongeval op de Backer en Ruebweg op het viaduct boven de A16 bij Breda zijn maandagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Daarnaast is er ook een gewonde gevallen, meldt de politie.
10/12 14u45  Ex-rechercheur Zoetermeer lekte uit tientallen politiezakenEx-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer heeft informatie uit tientallen politiezaken doorgespeeld. Het gaat ook om informatie uit grote zaken, zoals over motorclubs. Dat bleek maandag tijdens de strafzaak tegen V. en twee medeverdachten in de rechtbank in Den Haag.
10/12 14u30  Handgranaat gevonden in Zandvoortse straat waar eerder beschieting wasDe politie heeft maandagmiddag een handgranaat aangetroffen in de Doctor C.A. Gerkestraat in Zandvoort. In dezelfde straat raakte twee weken geleden een veertienjarige jongen gewond aan zijn hand toen zijn huis werd beschoten.
10/12 14u15  Negen van de tien Joodse EU-burgers ervaren toename antisemitismeBijna negen van de tien Europese Joden menen dat antisemitisme in de EU de afgelopen vijf jaar is toegenomen, blijkt maandag uit een enquête van het EU-agentschap Fundamental Rights Agency (FRA) in twaalf landen, waaronder Nederland.
10/12 13u30  Brits kabinet houdt spoedoverleg, stelt Brexit-stemming mogelijk uitDe Britse premier Theresa May houdt momenteel een telefonisch spoedoverleg met haar kabinet. Diverse Britse media melden dat de stemming over het terugtredingsakkoord morgen wordt uitgesteld.
10/12 13u00  Wat staat er in het VN-migratiepact?In het Marokkaanse Marrakesh is maandag onder meer door Nederland ingestemd met het VN-migratiepact. Wat behelst dit pact en welke kritiek is er?
10/12 12u45  Vijf skigondels in Oostenrijk botsen tegen elkaar door harde windIn het Oostenrijkse Hochzillertal zijn vijf skigondels tegen elkaar gebotst. Door harde wind raakte een van de gondels een paal, de rest botste daar op. Er raakte niemand gewond.
10/12 12u45  Regen en wind maken plaats voor vorst en natte sneeuwVanaf woensdag wordt het kouder in Nederland. In de nacht naar donderdag duikt de temperatuur onder 0 graden en in het weekend is er kans op natte sneeuw. 
10/12 12u45  Negen van de tien Joodse EU-burgers ervaren groei antisemitismeBijna negen van de tien Europese joden menen dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen in de EU, blijkt uit een enquête van het EU-agentschap voor de Fundamentele Rechten (FRA) in twaalf landen, waaronder Nederland.
10/12 12u30  Utrecht krijgt voor het eerst gebouw hoger dan de DomDe gemeente Utrecht heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie woontorens, waarvan de hoogste 140 meter wordt. Dat betekent dat er voor het eerst in Utrecht een gebouw hoger wordt dan de 112-meter hoge Domtoren.
10/12 12u15  Polikliniek IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord per direct geslotenDe polikliniek van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord is per direct dicht.
10/12 12u00  Hevige sneeuwval teistert meerdere zuidelijke staten VSHevige sneeuwval teisterde zondag meerdere zuidelijke staten in de Verenigde Staten. In North Carolina en Virginia werd de noodtoestand uitgeroepen. Verwacht wordt dat de sneeuwval nog enkele dagen zal aanhouden.
10/12 11u30  Automobilist rijdt opzettelijk supermarkt binnen in DongenEen 33-jarige man uit Dongen (Noord-Brabant) is met opzet een filiaal van Lidl binnengereden met zijn auto. De man is aangehouden door de politie en wordt verdacht van poging tot doodslag. Er vielen geen gewonden.
10/12 11u00  Migratiepact aangenomen op conferentie Verenigde Naties in MarrakeshHet VN-migratiepact is aangenomen bij een conferentie in het Marokkaanse Marrakesh. Dat meldt persbureau DPA maandagochtend.
10/12 10u00  Staatsbosbeheer begonnen met afschieten edelherten OostvaardersplassenStaatsbosbeheer meldt maandagochtend dat het is begonnen met het afschieten van ruim achttienhonderd edelherten die in de Oostvaardersplassen leven.
10/12 10u00  Enorme sneeuwstorm teistert meerdere zuidelijke staten VSEen enorme sneeuwstorm teisterde zondag meerdere zuidelijke staten in de Verenigde Staten. In North Carolina en Virginia werd de noodtoestand uitgeroepen. Verwacht wordt dat de sneeuwval nog enkele dagen aan zal houden.
10/12 10u00  Verpleger Rotterdam vervolgd voor 10 zaken in onderzoek insulinemoordenVerpleger Rahiied A. wordt door justitie vervolgd voor tien zaken in het onderzoek naar de insulinemoorden. Nog eens twee verdachte sterfgevallen worden onderzocht, heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag tijdens een zitting in de zaak laten weten.
10/12 09u45  Verpleger regio Rotterdam vervolgd voor tien insulinemoordenVerpleger Rahiied A. wordt door justitie vervolgd voor tien insulinemoorden. Nog eens twee verdachte sterfgevallen zijn in onderzoek, heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag tijdens een zitting in de zaak laten weten. 
10/12 09u45  Russische 'weerwolf' veroordeeld voor vermoorden 78 vrouwenEen Russische ex-politieman, die al levenslang in de cel zit voor het vermoorden van 22 vrouwen, is maandag schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden. De man wordt de 'weerwolf' genoemd, omdat hij zo lang ongestoord zijn gang kon gaan.
10/12 09u45  Hof EU: Verenigd Koninkrijk mag Brexit-besluit eenzijdig intrekkenHet Verenigd Koninkrijk is gemachtigd eenzijdig het aangekondigde vertrek uit de Europese Unie in te trekken, oordeelt het Hof van Justitie van de Europese Unie maandag.
10/12 09u45  Rode Kruis: Nederlanders slecht voorbereid op klimaatveranderingenNederlanders weten best veel over de gevolgen van klimaatveranderingen in eigen land, maar zouden weinig voorzorgsmaatregelen nemen, blijkt maandag uit onderzoek van het Rode Kruis.
10/12 09u30  Medewerker verzorgingstehuis vervolgd voor tien insulinemoordenRahiied A. wordt door justitie vervolgd voor tien insulinemoorden. Nog eens twee verdachte doden zijn in onderzoek, heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag tijdens een zitting in de zaak laten weten. 
10/12 09u30  Russische 'weerwolf' veroordeeld voor moorden op 78 vrouwenEen Russische ex-politieman, die al levenslang in de cel zit voor de moord op 22 vrouwen, is maandag schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden. De man wordt de 'weerwolf' genoemd, omdat hij zo lang ongestoord zijn gang kon gaan.
10/12 09u30  Hof EU: VK mag Brexit-besluit eenzijdig intrekkenHet Verenigd Koninkrijk is gemachtigd eenzijdig hun aangekondigde vertrek uit de Europese Unie in te trekken, meldt het Hof van Justitie van de Europese Unie maandag. 
10/12 09u00  Rode Kruis: Nederlanders slecht voorbereid op klimaatveranderingNederlanders weten best veel over de gevolgen van klimaatverandering in eigen land, maar nemen weinig voorzorgsmaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis, dat zich hier grote zorgen over maakt.
10/12 09u00  Drukke ochtendspits door regen en meerdere ongevallenRijkswaterstaat Verkeersinformatie meldt maandag dat de ochtendspits 'pittig' is. Met een piek van 438 kilometer is de ochtendspits de drukste van de maand.
10/12 09u00  Eeuwenoud rijtuig opgegraven in Chinese provincie HebeiEen 2.500 jaar oud rijtuig is door archeologen opgegraven in de Chinese provincie Hebei, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het luxe voertuig stamt uit het tijdperk van de Oostelijke Zhou-dynastie die duurde van 770 tot 256 voor Christus.
10/12 08u45  Chili stapt een dag voor ondertekening uit VN-migratiepactDe Chileense regering heeft een dag voor de ondertekening van het VN-migratiepact in Marokko besloten het pact niet te ondertekenen.
10/12 08u30  Algemene Rekenkamer: Brexit zonder akkoord kost Nederland 2,3 miljardAls het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zonder akkoord verlaat, dan kost dat Nederland tot en met 2023 naar verwachting zo'n 2,3 miljard euro, blijkt maandag uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. 
10/12 08u15  Brexit zonder nieuw akkoord kost Nederland 2,3 miljardAls het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder akkoord, kost dat Nederland tot en met 2023 zo'n 2,3 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. 
10/12 08u15  Hulpverleners halen overlevenden uit puin na aardverschuiving ChinaIn het Chinese Xuyong heeft zondagmiddag een aardverschuiving plaatsgevonden. Zeker twaalf mensen raakten bedolven onder puin van ingestorte huizen. Reddingswerkers zoeken nog naar overlevenden.
10/12 08u15  Grote staking legt treinverkeer in Duitsland grotendeels platHet treinverkeer in Duitsland is grotendeels stilgevallen door een staking van treinpersoneel. In de staat Beieren rijden er maandagochtend helemaal geen treinen. In veel andere delen van het land rijden amper treinen.
10/12 08u00  Reddingswerkers halen overlevenden uit puin na aardverschuiving ChinaIn het Chinese Xuyong heeft zondagmiddag een aardverschuiving plaatsgevonden. Zeker twaalf mensen raakten bedolven onder puin van ingestorte huizen. Reddingswerkers zoeken nog naar overlevenden.
10/12 08u00  'Zeker dertienhonderd Nederlandse financiële bestuurders op lijst hackers'De gegevens van zeker dertienhonderd Nederlandse financiële bestuurders staan op een lijst van de hackersgroep London Blue, zegt hoofdanalist Crane Hassold van cybersecuritybedrijf Agari tegen Het Financieele Dagblad (FD). De hackers hebben de gegevens verzameld om CEO-fraude te plegen.
10/12 07u45  Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak over no-showbeleidDe Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij KLM. De organisatie wil dat KLM onmiddellijk stopt met haar no-showbeleid, waarmee het bedrijf reizigers onrechtmatig op kosten zou jagen.
10/12 07u30  Grote staking legt treinverkeer in heel Duitsland platIn heel Duitsland is het treinverkeer grotendeels stilgevallen door een staking van treinpersoneel. In de staat Beieren rijden er maandagochtend helemaal geen treinen. In veel andere delen van het land gaan er amper treinen.
10/12 07u15  Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak over 'no-show-beleid'De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij KLM. De organisatie wil dat KLM onmiddellijk stopt met haar no-show beleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten zou jagen. Als KLM de clausule niet uit haar voorwaarden schrapt, stapt de Consumentenbond naar de rechter.
10/12 06u15  Hoger beroep wildwestschietpartij | Nemen wij stoplichten serieus?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
10/12 06u15  'Vermoedelijk explosief gevonden in Den Haag, straat weer vrijgegeven'In de nacht van zondag op maandag is er vermoedelijk een explosief gevonden aan de Eerste Lulofdwarsstraat in Den Haag. De straat is inmiddels weer vrijgegeven.
10/12 06u00  'Zeker 1.300 Nederlandse financiële bestuurders op lijst hackers'De gegevens van zeker 1.300 Nederlandse financiële bestuurders staan op een lijst van de hackersgroep London Blue. Dat zegt de hoofdanalist van cybersecuritybedrijf Agari, Crane Hassold, tegen het FD. De mensen op deze lijst worden benaderd in een ceo-fraude.
10/12 05u45  Weerbericht: Harde wind en kans op hagelbuienMaandag begint met opklaringen, maar hier en daar valt er ook nog wat regen. Daarbij is kans op hagel. Vooral in de kustprovincies kan de noordwestenwind vrij stevig zijn. 
10/12 04u00  Nederlandse militair op Curaçao aangehouden met drugsEen 24-jarige Nederlandse militair is zaterdagavond op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid door bewakingspersoneel aangehouden terwijl hij cocaïne bij zich had. Daarna is hij overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. 
10/12 03u45  'Politie registreert afkomst om diversiteit binnen korps te vergroten'De politie registreert de afkomst van alle werknemers om ervoor te zorgen dat er meer diversiteit komt binnen het politiekorps. Dat zegt Lute Nieuwerth, de man die over diversiteit gaat bij de politie, in een interview met de Volkskrant. 
10/12 03u30  Militair op Curaçao aangehouden met drugsEen 24-jarige Nederlandse militair is zaterdagavond op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid door bewakingspersoneel aangehouden terwijl hij cocaïne bij zich had. Daarna is hij overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. 
10/12 03u15  Eeuwenoud rijtuig opgegraven in ChinaIn de Chinese provincie Hebei is een 2.500 jaar oud rijtuig opgegraven door archeologen. Het luxe voertuig stamt uit het tijdperk van de Oosterlijke Zhou dynastie die duurde van 770 tot 256 voor Christus. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.
10/12 02u00  Chili stapt dag voor tekenen uit migratiepactDe Chileense regering heeft een dag voor het tekenen van het VN-migratiepact in Marokko besloten om het akkoord niet te tekenen. 'Onze positie is helder. Migratie is geen recht', zegt de onderminister van Binnenlandse Zaken tegen een lokale krant.
10/12 01u30  'Zestienjarige jongen opgepakt na drama in club in Italië'Een zestienjarige jongen is door de Italiaanse politie opgepakt na onderzoek naar het dodelijke incident in een nachtclub in Corinaldo, Italië. Hij zou met pepperspray hebben gespoten, waardoor bezoekers in paniek raakten en er zes mensen om het leven kwamen.
09/12 21u30  China ontbiedt Amerikaanse ambassadeur na arrestatie Huawei-topvrouwChina heeft de Amerikaanse ambassadeur zondag op het matje opgeroepen voor een 'krachtig protest' tegen de arrestatie in Canada van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou. Het land wil dat de Verenigde Staten het arrestatiebevel intrekken.
09/12 20u00  Franse minister: 'Protesten 'Gele Hesjes' zijn ramp voor onze economie'De 'Gele Hesjes'-protesten die Frankrijk nu al vier weken in de greep houden, zijn 'een ramp voor het bedrijfsleven en een ramp voor onze economie'. Dit zegt de Franse Financiën-minister Bruno Le Maire zondag tijdens een bezoek aan enkele grote winkels in Parijs.
09/12 19u45  Handbalsters zetten reuzenstap naar halve finale EK door knappe zegeDe Nederlandse handbalsters hebben zondag een grote stap gezet naar de halve finales van het EK in Frankrijk. Een sterk Oranje rekende in haar eerste wedstrijd van de tweede groepsfase overtuigend af met directe concurrent Roemenië: 29-24.
09/12 19u30  A8 bij Zaandam weer open na ongeluk met zeker negen voertuigenDe snelweg A8 tussen Zaandam en Amsterdam was zondag tijdelijk afgesloten bij knooppunt Zaandam door een ongeluk. Daarbij waren naar schatting negen voertuigen betrokken.
09/12 19u15  Kennismaking met mocro-maffia door deze geweldsexplosieMaandag begint het hoger beroep in de zaak die draait om de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waarbij twee mannen omkwamen en agenten onder vuur werden genomen. Het was de kennismaking met de mocro-maffia.
09/12 19u00  Hoe Nederland door geweld kennismaakte met de mocro-maffiaMaandag begint het hoger beroep in de zaak die draait om de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waarbij twee mannen omkwamen en agenten onder vuur werden genomen. Het was de kennismaking met de mocro-maffia.
09/12 18u30  A8 bij Zaandam dicht door ongeluk met zeker negen voertuigenDe snelweg A8 tussen Zaandam en Amsterdam is zondag aan het eind van de middag afgesloten bij knooppunt Zaandam door een ongeluk. Daarbij waren naar schatting negen voertuigen betrokken.
09/12 18u15  Beeldend kunstenaar Aat Veldhoen (84) overledenBeeldend kunstenaar Aat Veldhoen is zondag overleden. Hij overleed op 84-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen in zijn woonplaats Amsterdam, aldus zijn familie.
09/12 18u00  A8 dicht bij Zaandam door ongeluk met zeker negen voertuigenDe snelweg A8 tussen Zaandam en Amsterdam is zondag aan het eind van de middag dicht bij knooppunt Zaandam door een ongeluk. Daarbij waren naar schatting negen voertuigen betrokken.
09/12 16u45  Archeologen vinden handgranaat uit Tweede Wereldoorlog in AmstelveenEen groepje archeologen heeft een handgranaat gevonden in een weiland in Amstelveen. Uit onderzoek blijkt dat het explosief uit de Tweede Wereldoorlog komt.
09/12 16u30  Berghuis loodst Feyenoord na rust naar ruime zege in EmmenFeyenoord heeft zondag uit bij FC Emmen de vijfde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De Rotterdammers rekenden na een 0-0-ruststand in de tweede helft af met de promovendus: 1-4.
09/12 16u15  Debutant Kökcü vergroot voorsprong Feyenoord in EmmenIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 16u00  Berghuis verdubbelt voorsprong van Feyenoord in EmmenIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 16u00  Nieuwe sprinter maakt eerste rit vanaf HaarlemRoger van Boxtel, president-directeur van de NS, en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur maakte zondag de eerste rit met de nieuwe sprinter vanaf station Haarlem naar Leiden.
09/12 15u45  Nog geen treffers bij Emmen tegen Feyenoord vlak na rustIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 15u45  Franse minister hekelt bemoeienis Trump met protest 'Gele Hesjes'De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian heeft de Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen zich niet meer te bemoeien met de protesten van de betogers in gele hesjes in Frankrijk. 
09/12 15u45  Vrouw in Groningse Ten Boer valt in 4 meter diep zinkgatIn het Groningse Ten Boer is zondag een vrouw in een zinkgat van zo’n 4 meter diep gevallen. Omstanders hebben de vrouw uit het gat gehaald. Ze is ter controle naar een ziekenhuis gebracht, maar leek het goed te maken, meldt een woordvoerder van de brandweer.
09/12 15u30  Uitduel Feyenoord met Emmen halverwege nog zonder goalsIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 15u15  St. Juste valt geblesseerd uit bij Feyenoord tegen EmmenIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 15u00  Nog geen treffers bij uitwedstrijd Feyenoord tegen EmmenIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 14u45  Aanvullend onderzoek naar toedracht schietpartij Winterswijk en rol politieDe politie is een groot onderzoek gestart op meerdere plekken in Winterswijk. In de nacht van zaterdag op zondag zijn daar bij een schietincident meerdere gewonden gevallen.
09/12 14u15  Feyenoord wil goede serie voortzetten in EmmenIn de Eredivisie staan zondag vier duels op het programma: FC Utrecht-Heracles Almelo (3-1), FC Emmen-Feyenoord, VVV-Venlo-FC Groningen (beide 14.30 uur) en NAC Breda-Vitesse (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
09/12 13u45  Vliegverbod boven Oostvaardersplassen vanwege afschot hertenBoven de Oostvaardersplassen geldt vanaf maandagochtend een tijdelijk vliegverbod. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving hierover van Omroep Flevoland. Het verbod heeft volgens een politiewoordvoerder te maken met het afschieten van een deel van de hertenpopulatie in het gebied.
09/12 12u45  Vliegverbod boven Oostvaardersplassen, mogelijk vanwege afschot hertenBoven de Oostvaardersplassen geldt vanaf maandagochtend een tijdelijk vliegverbod. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving hierover van Omroep Flevoland.
09/12 12u00  Laatste vrachtwagen van ingestorte brug Genua gehaaldBijna vier maanden na de gedeeltelijke instorting van de brug in de Italiaanse stad Genua is de laatste vrachtauto die nog op de restanten stond, verwijderd. De brandweer heeft de vrachtauto zaterdag achteruit van de brug gereden en er zondag beelden van verspreid. 
09/12 11u45  Portefeuilles van Belgische N-VA herverdeeld na crisis over migratiepactDe Belgische regering is zondagochtend in crisisberaad bijeengekomen, nadat premier Charles Michel zaterdagavond aankondigde verder te gaan zonder de rechts-conservatieve coalitiepartner de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Tijdens dit overleg zijn de portefeuilles van de partij herverdeeld.
09/12 11u30  'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren'De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er grote aantallen nepaccounts zijn die op sociale media de woede van de 'Gele Hesjes' aanwakkeren. Die groep ontevreden burgers protesteert in Frankrijk al dagen tegen de regering.
09/12 11u15  Portefeuilles van Belgische N-VA herverdeeld onder overige coalitiepartijenDe Belgische regering is zondagochtend in crisisberaad bijeengekomen, nadat premier Charles Michel zaterdagavond aankondigde verder te gaan zonder de rechts-conservatieve coalitiepartner de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Tijdens dit overleg zijn de portefeuilles van de partij herverdeeld.
09/12 11u15  Raketlancering in VS drie seconden voor start afgebrokenEen raketlancering in de Verenigde Staten is zaterdag drie seconden voor vertrek afgebroken. Bij de lancering van de raket met spionagesatelliet ontstonden technische problemen. Het was de tweede poging van United Launch Alliance om de raket te lanceren. Bij de lanceringspoging van vrijdag ontstonden er ook technische problemen.
09/12 11u00  Man opgepakt in kerk VS nadat hij vertelde dat Kerstman nep isEen 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de Kerstman nep is.
09/12 10u45  Meer dan 1.700 arrestaties bij protesten van 'Gele Hesjes' in FrankrijkDe Franse politie heeft zaterdag verspreid over het land meer dan 1.700 aanhoudingen verricht bij de protesten van de 'Gele Hesjes'. Bij de demonstraties waren ongeveer 136.000 Fransen aanwezig.
09/12 10u45  Man die vertelt dat Kerstman nep is opgepakt in Amerikaanse kerkEen 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de Kerstman nep is.
09/12 10u15  Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste kitesurfer bij ScheveningenIn Scheveningen in het gebied waar zaterdag een zoektocht plaatsvond naar een vermiste kitesurfer is een stoffelijk overschot gevonden. Het gaat om een persoon in een kitesurfuitrusting. Vermoedelijk gaat het volgens de brandweer om de vermiste man.
09/12 10u00  Raketlancering drie seconden voor start afgebroken in VSEen raketlancering in de Verenigde Staten is zaterdag drie seconden voor vertrek afgebroken. Bij de lancering van de raket met spionagesatelliet ontstonden technische problemen. Het was de tweede poging van United Launch Alliance om de raket te lanceren. Bij de lanceringspoging van vrijdag ontstonden er ook technische problemen. 
09/12 09u45  Ben Saddik wint met gebroken hand en voelt zich klaar voor VerhoevenOndanks een gebroken hand wist Jamal Ben Saddik zaterdag het zwaargewichttoernooi van Glory in Rotterdam te winnen. De Belgische Marokkaan heeft nu zijn zinnen gezet op een nieuw titelgevecht met Rico Verhoeven.
09/12 09u30  Ben Saddik wint Glory 62 met gebroken hand en voelt zich klaar voor VerhoevenOndanks een gebroken hand wist Jamal Ben Saddik zaterdag het zwaargewichttoernooi van Glory in Rotterdam te winnen. De Belgische Marokkaan heeft nu zijn zinnen gezet op een nieuw titelgevecht met Rico Verhoeven.
09/12 09u30  Man in VS opgepakt om weigeren verlaten kerk na vertellen dat kerstman nep isEen 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de kerstman nep is.
09/12 08u30  Agent en twee andere mensen gewond door schietpartij WinterswijkDoor een schietpartij op de Keizersdwarsweg in Winterswijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier mensen gewond geraakt, onder wie een politieagent. Kort daarna zijn vijf mensen aangehouden in de zaak.
09/12 08u30  'Iran breidt rakettesten uit en kan zuidoosten van EU bereiken'Iran zou dit jaar dubbel zo veel rakettesten hebben uitgevoerd. Daarbij zouden raketten zijn getest die de Europese Unie kunnen bereiken, bericht de Welt am Sonntag.
09/12 05u45  Weerbericht: Harde wind en regen houden aanDe harde wind en de regen houden zondag het grootste gedeelte van de dag aan. In de avond gaat de westerwind iets meer liggen.
09/12 04u00  Agent en drie andere mensen gewond door schietpartij WinterswijkDoor een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt, onder wie een politieagent.
09/12 03u45  Surfer zwaargewond na haaienbeet voor oostkust AustraliëEen surfer is zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een haai voor de oostkust van Australië bij de plaats Nambucca.
09/12 02u00  Dronken man uit Dordrecht knalt op politieauto en moet naar ziekenhuisEen dronken man van 23 jaar oud is zaterdagavond met zijn auto op een stilstaande politieauto gebotst op de Talmaweg in Dordrecht.
09/12 01u30  Man in VS opgepakt omdat hij in kerk kinderen vertelde dat kerstman nep isEen 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de kerstman nep is.
09/12 00u30  Gevangen Boliviaanse drugsbaas ontsnapt uit privékliniekDe 67-jarige Boliviaanse drugsbaas Jorge Roca Suarez is aan zijn bewakers ontsnapt terwijl hij werd behandeld in een privékliniek in hoofdstad La Paz.
08/12 23u30  Premier België vervangt ministers in crisis over VN-migratiepactDe Belgische premier Charles Michel gaat de drie N-VA-ministers in zijn coalitieregering vervangen. Wat hem betreft is de N-VA zelf uit de regering gestapt in de crisis over het VN-migratiepact.
08/12 22u30  België wil VN-migratiepact tekenen ondanks spanning in regeringDe Belgische premier Charles Michel is maandag aanwezig in de Marokkaanse stad Marrakesh om te stemmen over het zogenoemde migratiepact, ondanks snel toenemende spanningen in zijn eigen regering. De premier herhaalde zijn voorstel om het pact te steunen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen tot vier, zoektocht naar dader nog gaande12/12 00u15 - Nu.nl: Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.
13x Advocaat: Jos B. moet proces in vrijheid kunnen afwachten12/12 00u15 - Nu.nl: Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.
13x SCP: Nationale trots over sportprestaties Nederland neemt af12/12 00u15 - Nu.nl: Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. 
13x Straatsburg opgeschrikt door dodelijke aanslag nabij kerstmarkt12/12 03u30 - Nu.nl: Een vermoedelijk 29-jarige man heeft dinsdag midden op de avond verschillende personen neergeschoten in Straatsburg. Het schietincident dat plaatsvond in de nabijheid van een kerstmarkt in het centrum, leidt tot meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. Een impressie van de chaos en ontreddering in de Franse stad. 
11x Dodental schietpartij Straatsburg op vier, zoektocht naar dader nog gaande12/12 01u15 - Nu.nl: Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat heeft de burgemeester van Straatsburg bevestigd. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.
11x Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed bin Salman steunen12/12 02u30 - Nu.nl: De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. 'Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'
10x Burgemeester Straatsburg: Vier doden, kerstmarkt voorlopig dicht12/12 01u15 - Nu.nl: In het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
9x Een op de vijf hoogleraren nu vrouw dankzij subsidie12/12 03u30 - Nu.nl: Het percentage vrouwelijke hoogleraren is in 2017 gegroeid van 19,3 naar 20,9 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), meldt NRC. Het is de sterkste stijging sinds 1998.
9x Gebouwen van Facebook in Californië ontruimd na bommelding12/12 04u15 - Nu.nl: Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.
9x Politie zoekt naar verdachte aanslag Straatsburg, extra bewaking op straat12/12 07u30 - Nu.nl: De verdachte van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk.

Statistieken

Artikels:
35392
Gelezen:
26408
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven