dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/05 17u45  Manchester herdenkt bomaanslag na concert Ariana Grande van vorig jaar In Manchester is dinsdagmiddag de zelfmoordaanslag na een concert van Ariane Grande herdacht. Het is precies een jaar geleden dat 22 mensen om het leven kwamen bij de aanslag.
22/05 17u30  Manchester herdenkt bomaanslag na concert Ariana Grande van jaar geleden In Manchester is dinsdagmiddag de zelfmoordaanslag na een concert van Ariane Grande herdacht. Het is precies een jaar geleden dat 22 mensen om het leven kwamen bij de aanslag.
22/05 17u15  Dumoulin slechts derde in tijdrit Giro, Yates behoudt roze trui Tom Dumoulin is er dinsdag niet in geslaagd om de roze trui te heroveren in de Giro d'Italia. De wereldkampioen tijdrijden werd slechts derde in de race tegen de klok, die werd gewonnen door Rohan Dennis.
22/05 17u15  VS gaat Noord-Korea geen tegemoetkomingen doen in overleg De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zegt dat het Witte Huis hoopvol blijft over een geplande top met Noord-Korea, maar zal het land onder geen beding tegemoetkomingen doen. De top staat gepland op 12 juni en zal vooral gaan over het ontmantelen van Noord-Koreaanse atoomprogramma's.
22/05 17u00  Dumoulin slechts derde bij tweede meetpunt, Dennis voorlopig snelste In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u45  Dumoulin en Yates onderweg in tijdrit Giro, Dennis voorlopig snelste In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u30  'Agenten moeten meer tijd krijgen om te trainen met vuurwapens' De politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
22/05 16u15  Wolkbreuk zorgt voor wateroverlast in Limburg Midden- en Zuid-Limburg zijn dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in de hele maand mei 66 millimeter valt.
22/05 16u00  Wolkbreuk zorgt voor overlast in Limburg Midden- en Zuid-Limburg zijn dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in de hele maand mei 66 millimeter valt.
22/05 16u00  Martin voorlopig aan leiding, Dumoulin warmt zich op voor tijdrit In de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 16u00  Kamer wil onderzoek naar Schiphol in Noordzee Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.
22/05 16u00  "Agenten moeten meer tijd krijgen om te trainen met vuurwapens" De politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
22/05 15u45  Kamer wil onderzoek naar verplaatsen Schiphol in zee Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.
22/05 15u45  Jehova's Getuigen laten misbruik niet onafhankelijk onderzoeken Het bestuur van de gemeenschap van Jehova's Getuigen gaat geen onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik binnen hun gemeenschap. Het ministerie van Justitie en Veiligheid had daar meerdere keren op aangedrongen.
22/05 15u30  Jehova's Getuigen laten misbruik in gemeenschap niet onafhankelijk onderzoeken Het bestuur van de gemeenschap van Jehova's Getuigen gaat geen onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik binnen hun gemeenschap. Het ministerie van Justitie en Veiligheid had daar meerdere keren op aangedrongen.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/05 15u30  Inspectie SZW eist voldoende tijd voor agenten die met vuurwapens trainenDe politie moet ervoor zorgen dat alle wapendragende medewerkers de kans krijgen om trainingsuren te draaien. Dat eist de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) na een onderzoek.
22/05 15u30  Tony Martin verdringt Van Emden uit 'hotseat' bij tijdrit GiroIn de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 15u15  Tony Martin verdringt Van Emden uit 'hot seat' bij tijdrit GiroIn de tweede en laatste tijdrit van deze Giro d'Italia hoopt Tom Dumoulin veel tijdwinst te pakken op rozetruidrager Simon Yates. Volg de race tegen de klok in dit liveblog.
22/05 14u45  Dordtse man gaat politie met klauwhamer te lijf tijdens familieruzieTijdens een uit de hand gelopen familieruzie in de Willem Barentszstraat in Dordrecht zijn maandag zeven mensen gearresteerd. Een 54-jarige Dordtenaar ging de politie te lijf met een klauwhamer.
22/05 14u30  Twee doden door ongeval met vliegtuigje in Zuid-Hollands BergambachtBij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Daarbij zijn twee inzittenden om het leven gekomen.
22/05 14u30  Peter R. de Vries was altijd op zijn hoede met HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
22/05 14u15  Dordtse man gaat politie te lijf met klauwhamer tijdens familieruzieTijdens een uit de hand gelopen familieruzie in de Willem Barentszstraat in Dordrecht zijn maandag zeven mensen gearresteerd. Een 54-jarige Dordtenaar ging de politie te lijf met een klauwhamer.
22/05 14u15  Anderhalf jaar cel in zedenzaak Joodse schoolDe rechtbank in Amsterdam heeft de 30-jarige Ephraïm S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dit wegens het plegen van ontucht met een 13-jarige leerling van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert. S. was destijds leraar op die school.
22/05 14u00  Twee jaar cel waarvan half jaar voorwaardelijk in zedenzaak Joodse schoolDe rechtbank in Amsterdam heeft de 30-jarige Ephraïm S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dit wegens het plegen van ontucht met een 13-jarige leerling van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert. S. was destijds leraar op die school.
22/05 13u30  Holleeder zegt door advocaat Soerel onder druk te zijn gezet om te getuigenWillem Holleeder en zijn toenmalige advocaat Stijn Franken zeggen in 2011 onder druk te zijn gezet door de advocaat van Dino Soerel, Bénédicte Ficq, om in het liquidatieproces in het voordeel van Soerel te getuigen. Ficq ontkent in alle toonaarden.
22/05 13u30  A1 richting Hengelo enige tijd afgesloten na ongeluk met meerdere auto'sNa een ongeval op de A1 bij Lochem, waarbij zeker vier auto's betrokken zijn, is de snelweg een paar uur afgesloten geweest. Bij het ongeluk, dat even voor 11.00 uur gebeurde, zijn gewonden gevallen.
22/05 13u15  Twee doden bij ongeval met vliegtuigje in Zuid-Hollands BergambachtBij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Daarbij zouden de twee inzittenden zijn omgekomen.
22/05 13u15  Zware hagelbui zorgt voor overstromingen in El PasoEen zware hagelbui teisterde maandag de Texaanse stad El Paso. Het noodweer zorgde voor overstromingen.
22/05 12u45  Zware hagelstorm zorgt voor overstromingen in El PasoEen zware hagelstorm teisterde maandag de Texaanse stad El Paso. Het noodweer zorgde voor overstromingen.
22/05 12u45  Twee doden bij ongeval met vliegtuigje in Zuid-Hollandse BergambachtBij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Daarbij zouden de twee inzittenden zijn omgekomen.
22/05 12u30  Zware hagelstorm zorgt voor overstromingen in Texaanse stad El PasoEen zware hagelstorm teisterde maandag de Texaanse stad El Paso. Het noodweer zorgde voor overstromingen.
22/05 12u15  Ongeval met vliegtuigje bij Bergambacht in Zuid-HollandBij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Het zou gaan om een klein toestel, dat terecht is gekomen in de Polder Zuidbroek.
22/05 12u15  Shell verwacht snel definitief akkoord over beëindiging gaswinning GroningenShell verwacht snel een definitief akkoord te sluiten met de overheid over de beëindiging van aardgaswinning in Groningen. Dat zei topman Ben van Beurden dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasbedrijf.
22/05 11u45  A1 richting Hengelo na ongeluk met meerdere auto's afgesloten bij LochemNa een ongeval op de A1 bij Lochem, waarbij zeker vier auto's betrokken zijn, is de snelweg afgesloten. Bij het ongeluk, dat even voor 11.00 uur gebeurde, zijn gewonden gevallen.
22/05 11u45  Peter R. de Vries wil 'nieuwe' aantekeningen niet direct inleverenIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
22/05 11u15  Staat hoeft van rechter geen extra maatregelen voor luchtkwaliteit te nemenDe Nederlandse staat hoeft geen extra maatregelen te nemen om aan de Europese normen voor de uitstoot van fijnstof te voldoen. 
22/05 11u15  Aanrijding veroorzaakt veel oponthoud op trajecten van en naar AmsterdamDoor een aanrijding met een persoon reden er dinsdagochtend urenlang geen intercitytreinen op het traject Amersfoort-Schiphol. De problemen waren tegen 11.00 uur verholpen.
22/05 11u00  Tiener overleden na val in mestput op Groningse boerderijDe 15-jarige jongen die op 12 mei in een mestput van een boerenbedrijf in het Groningse Oldehove viel, is overleden.
22/05 10u30  Paspoortpoortjes op Schiphol korte tijd defect door technische storingSchiphol heeft dinsdagochtend twee uur gekampt met een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole. De problemen waren rond 10.15 uur weer verholpen.
22/05 10u15  Peter R. de Vries gevraagd naar gespreksverslagen met criminelenIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
22/05 10u15  Grote brand in aardappelloods Gronings UithuizermeedenIn Uithuizermeeden (Groningen) woedt een grote brand in een aardappelloods, die in de buurt van huizen ligt. Er zijn geen berichten over slachtoffers. De brandweer heeft veel voertuigen ingezet.
22/05 10u00  Grote brand in aardappelloods Groningse UithuizermeedenIn Uithuizermeeden (Groningen) woedt een grote brand in een aardappelloods. De loods ligt in de buurt van huizen. Er zijn geen berichten over slachtoffers. De brandweer heeft veel voertuigen ingezet.
22/05 09u30  KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in zuiden en oostenHet KNMI waarschuwt verkeer in het zuiden en oosten van het land voor stevige onweersbuien, die dinsdag tijdens de avondspits over het land trekken.
22/05 08u45  Minder treinen op trajecten van en naar Amsterdam door aanrijdingDoor een aanrijding met een persoon rijden er dinsdagochtend geen intercitytreinen op het traject Amersfoort-Schiphol. Ook het aantal directe intercity's tussen Rotterdam Centraal en de nationale luchthaven is teruggeschroefd.
22/05 08u15  Amerikaanse tiener krijgt 31 miljoen euro boete voor natuurbrandDe rechter in de Amerikaanse staat Oregon heeft een tiener veroordeeld tot het betalen van een boete van bijna 37 miljoen dollar. Hij was verantwoordelijk voor het stichten van een grote brand in een natuurreservaat.11 
22/05 08u00  Herhaaldelijk waargenomen wolf vestigt zich mogelijk in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen.
22/05 07u45  Buurt in Florida opgeschrikt na vorming vier sinkholesIn The Villages, Florida zijn maandag vier sinkholes ontstaan. De aanhoudende regenval van afgelopen week is de boosdoener.
22/05 07u45  Wolf vestigt zich mogelijk in DrentheIn natuurgebieden in Midden-Drenthe is de afgelopen maanden herhaaldelijk een wolf gezien. Als het om een en hetzelfde dier gaat, is dat volgens Staatsbosbeheer een teken dat de wolf zich mogelijk in Nederland wil vestigen.
22/05 07u30  Minister wil dat nieuwe medicijnen sneller beschikbaar komenVeelbelovende behandelingen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten, net als nieuwe medische technologie en medicijnen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dat bereiken met een nieuw fonds.
22/05 06u15  Peter R. de Vries bij Holleeder | Dumoulin hoopt op goede tijdritIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.11 
22/05 03u45  Aartsbisschop Australië schuldig bevonden aan verbergen kindermisbruik priesterDe aartsbisschop van de Australische stad Adelaide, Philip Wilson, is schuldig bevonden aan het verbergen van kindermisbruik door priester Jim Fletcher.17 
22/05 03u00  Dodental vliegtuigramp Cuba stijgt naar 111Het dodental van de vliegtuigramp in Cuba is gestegen naar 111, een van de drie overlevenden is alsnog overleden aan haar zware verwondingen.
22/05 01u15  Friesland in top drie Europese bestemmingen volgens reisgids Lonely PlanetFriesland is volgens de reisgids Lonely Planet de derde beste bestemming in Europa in 2018. Dat is de hoogste notering voor een Nederlandse regio of stad ooit in de bekende reisgids.16 
22/05 01u15  'Nederlandse terrorismeverdachte brein van IS in Suriname'Een van de twee Nederlandse broers die vastzit in Suriname op verdenking van deelname aan terrorisme, wordt gezien als het brein van Islamitische Staat in het land. 15 
21/05 23u30  Onderzoek naar mogelijke infiltratie van campagne TrumpHet Amerikaanse ministerie van Justitie zal gaan onderzoeken of de presidentscampagne van Donald Trump in 2016 is geïnfiltreerd. Dit op verzoek van de Amerikaanse president. 
21/05 23u15  Onderzoek naar mogelijke infiltratie van presidentscampagne TrumpHet Amerikaanse ministerie van Justitie zal gaan onderzoeken of de presidentscampagne van Donald Trump in 2016 is geïnfiltreerd. Dit op verzoek van de Amerikaanse president. 
21/05 22u30  Verhoor Peter R. de Vries door I Zuckerberg in BrusselWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 mei 2018.
21/05 22u15  Verhoor Peter R. de Vries verder I Zuckerberg in BrusselWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 mei 2018.
21/05 22u00  Verhoor Peter R. de Vries gaat verder I Zuckerberg in BrusselWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 mei 2018.
21/05 21u45  Verstappen trekt ruim 110.000 fans naar ZandvoortRuim 110.000 racefans zijn de afgelopen pinksterdagen naar het circuit van Zandvoort gekomen voor de Jumbo Racedagen. Daar gaf onder anderen coureur Max Verstappen demonstraties in zijn auto van Red Bull.
21/05 21u00  Inkooptraject voor machine tegen hersenstamkanker na nagellakactie Tijn gestartHet inkooptraject voor een machine die ingezet kan worden voor het behandelen van hersenstamkanker bij kinderen, is gestart. De inmiddels overleden Tijn Kolsteren haalde met zijn nagellakactie meer dan een miljoen euro op om het apparaat te kunnen bekostigen. 
21/05 20u00  Hoe belangrijk zijn notities Peter R. De Vries in zaak-Holleeder?Dinsdag gaat de zaak tegen Willem Holleeder weer verder. NU.nl blikt vooruit.
21/05 19u45  Nieuw gezicht Conte voorgedragen als premier van ItaliëDe leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega, Luigi di Maio en Matteo Salvini, hebben Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier van Italië. Conte is jurist en professor en een nieuw gezicht in de Italiaanse politiek.
21/05 19u45  Dumoulin: 'Yates moet heel slechte tijdrit rijden om roze trui te verliezen'Tom Dumoulin is blij dat hij dinsdag eindelijk weer zijn tijdritcapaciteiten kan tonen in de Giro d'Italia, maar na een verkenning van het parcours van de chronorace heeft hij er een hard hoofd in of hij Simon Yates uit de roze trui kan rijden.
21/05 19u30  Nederland viert een zomerse Tweede PinksterdagMet temperaturen tot wel 25 graden verloopt Tweede Pinksterdag op maandag zomers. Veel Nederlanders zijn dan ook richting het strand getrokken. 
21/05 19u15  Nieuw gezicht Conte voorgedragen als nieuwe premier van ItaliëDe leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega, Luigi di Maio en Matteo Salvini, hebben Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier van Italië. Conte is jurist en professor en een nieuw gezicht in de Italiaanse politiek.
21/05 19u00  Jurist Conte voorgedragen als nieuwe premier van ItaliëDe leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega, Luigi di Maio en Matteo Salvini, hebben Giuseppe Conte voorgedragen als nieuwe premier van Italië. Conte is jurist en professor en een nieuw gezicht in de Italiaanse politiek.
21/05 18u45  Barack Obama tekent overeenkomst met Netflix voor produceren filmsDe voormalige president van Amerika, Barack Obama, heeft samen met zijn vrouw Michelle bij Netflix een overeenkomst getekend voor het produceren van eigen films en series voor de streamingdienst. 
21/05 17u45  Twee na dodelijke schietpartij opgepakte mensen weer vrijgelatenDe twee mensen die zondagavond zijn aangehouden na een dodelijke schietpartij in Den Haag, zijn vrijgelaten. De 56-jarige man die omkwam, wilde zichzelf vermoedelijk van het leven beroven. 
21/05 16u30  Officiële trouwfoto's Harry en Meghan gepubliceerdDe officiële trouwfoto's van het kersverse echtpaar prins Harry en Meghan Markle zijn verschenen. Het Britse koningshuis heeft de verschillende portretten via Twitter verspreid. 
21/05 16u30  Astroïde afkomstig uit ander planetenstelsel ontdekt bij JupiterIn het zonnestelsel is een rotsblok ontdekt dat van buitenaf is gekomen en hier is blijven hangen. Het is de eerste keer dat zo'n asteroïde is gevonden.
21/05 16u15  Lava en zeewater bij Hawaï zorgen voor chemische reactieDe lava van de uitgebarsten vulkaan Kilauea heeft de kust van het eiland Hawaï bereikt. Wanneer de lava in contact komt met het zeewater ontstaat er een chemische reactie. Er komt zoutzuur en stoom vrij met daarin kleine glasdeeltjes. De chemicaliën zorgen voor irritaties aan de ogen, luchtwegen en huid.
21/05 16u00  VS dreigt met 'zwaarste sancties ooit' als Iran het beleid niet wijzigtDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft maandag gedreigd de 'zwaarste sancties in de geschiedenis' op te leggen aan Iran als het land zijn beleid niet wijzigt. 
21/05 14u45  Vliegtuigcabine vult zich met rook in SingaporePassagiers aan boord van een vliegtuig in Singapore moesten maandag het voertuig verlaten. De Boeing 767 stond klaar om te vertrekken richting Hongkong toen de cabine zich plots met rook vulde. Vermoedelijk ontstond de rook door lekkende olie vanuit de hulpmotor. Er raakte niemand gewond.​
21/05 14u30  'Laatste bolwerk IS in Damascus gevallen'De Syrische strijdkrachten hebben maandag een voormalig bolwerk van jihadisten van Islamitische Staat (IS) aan de zuidrand van het centrum van Damascus ingenomen, aldus Syrische staatsmedia. 
21/05 14u15  Distributie experimenteel vaccin tegen ebola begint in CongoDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Congolese regering zijn maandag begonnen met het gebruik van een experimenteel vaccin tegen ebola in Congo. In het Afrikaanse land is het volksgezondheidsrisico verhoogd naar 'zeer hoog' nadat ebola in de stad Mbandaka werd bevestigd.
21/05 13u45  Verhoor Mark Zuckerberg bij Europees Parlement toch via livestreamFacebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.
21/05 13u00  Ruim honderd aanhoudingen bij politieactie tegen rondtrekkende bendesDe politie heeft vorige week bij een grote landelijke actie tegen rondtrekkende criminele bendes in totaal ruim honderd verdachten aangehouden. Het betreft onder anderen winkeldieven, drugshandelaren, inbrekers, mensen die verdacht worden van identiteitsfraude en helers van gestolen babymelkpoeder. 
21/05 12u15  Weer drukte voor Max Verstappen op wegen naar ZandvoortDe aanwezigheid van autocoureur Max Verstappen op het circuit van Zandvoort leidt ook maandag weer tot drukte op de wegen naar de badplaats. 
21/05 12u00  Hagenaar overleden na schietpartij in woningEen 56-jarige man uit Den Haag is overleden nadat hij zondagavond in zijn woonplaats was neergeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.
21/05 11u30  Weer drukte op wegen naar Zandvoort voor Max VerstappenDe aanwezigheid van autocoureur Max Verstappen op het circuit van Zandvoort leidt ook maandag weer tot drukte op de wegen naar de badplaats. 
21/05 11u15  Verhoor Mark Zuckerberg bij Europees Parlement toch openbaar via livestreamFacebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.
21/05 11u00  Weer drukte op wegen richting Zandvoort voor Max VerstappenDe aanwezigheid van autocoureur Max Verstappen naar het circuit van Zandvoort leidt ook maandag weer tot drukte op de wegen naar de badplaats. 
21/05 09u30  'Promotie naar Eredivisie betekent heel veel voor FC Emmen'Youri Loen kon zondag amper in woorden uitdrukken wat de eerste promotie van FC Emmen in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie met hem deed. De middenvelder weigerde echter van een stunt te spreken na de 1-3 zege in de return op bezoek bij Sparta Rotterdam in de finale van de play-offs.
21/05 09u15  Distributie experimenteel vaccin tegen ebola in Congo begintDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Congolese regering zijn maandag begonnen met het gebruik van een experimenteel vaccin tegen ebola in Congo. In het Afrikaanse land is het volksgezondheidsrisico verhoogd naar 'zeer hoog' nadat in de stad Mbandaka ebola werd bevestigd.
21/05 09u00  Zandstorm teistert Chinese provincie GansuEen regio in de Chinese provincie Gansu werd zondag geteisterd door een zandstorm. De regio zou binnen tien minuten volledig bedekt zijn geweest met zand.
21/05 04u45  President Nicolas Maduro wint verkiezingen VenezuelaDe zittende president Nicolas Maduro heeft zoals verwacht de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen.
21/05 03u45  Trump wil onderzoek naar mogelijke infiltratie campagne in 2016President Donald Trump van de Verenigde Staten gaat het ministerie van Justitie vragen te onderzoeken of zijn presidentscampagne in 2016 is geïnfiltreerd. Dat heeft hij zondag laten weten in op Twitter.
21/05 03u00  Vermist bemanningslid koopvaardijschip niet gevonden in zee bij TexelDe Kustwacht heeft vanaf zondagavond tot 2.00 uur op de Noordzee ten westen van Texel tevergeefs gezocht naar een vermist bemanningslid van een koopvaardijschip. 
21/05 03u00  Boot met 25 Afrikaanse vluchtelingen gered voor Braziliaanse kustVoor de Braziliaanse kust hebben lokale vissers 25 Afrikaanse vluchtelingen gered. De vluchtelingen waren in een boot bezig met de oversteek van Afrika naar Zuid-Amerika.
21/05 01u00  Erdogan roept Europese Turken op politiek actief te worden in thuislandPresident Recep Tayyip Erdogan heeft Europese Turken opgeroepen om politiek actief te worden in hun tweede vaderland. Hij deed de oproep tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Bosnische hoofdstad Sarajevo.
20/05 23u45  Trump wil onderzoek naar infiltratie tijdens verkiezingscampagne in 2016President Donald Trump van de Verenigde Staten gaat Justitie vragen te onderzoeken of zijn presidentscampagne in 2016 is geïnfiltreerd. Dat heeft hij zondag laten weten in een tweet.
20/05 23u15  Bemanningslid koopvaardijschip vermist op zee ten westen van TexelDe Kustwacht zoekt zondagavond op de Noordzee ten westen van Texel naar een bemanningslid van een koopvaardijschip. De overige bemanning deed de melding van de vermissing, omdat de betrokken persoon al een aantal uren niet meer was gezien.
20/05 23u00  Opkomst presidentsverkiezingen Venezuela lijkt laag uit te vallenDe opkomst van de presidentsverkiezingen in Venezuela lijkt lager uit te vallen dan de vorige verkiezingen in 2013. Toen ging tachtig procent naar de stembus.
20/05 22u30  Achterban Lega stemt in met Italiaans regeerakkoordDe achterban van de rechts-populistische Italiaanse partij Lega heeft in meerderheid ingestemd met het regeerakkoord dat is gesloten met de Vijfsterrenbeweging (M5S). In totaal gaven 215.000 mensen gehoor aan de oproep hun stem uit te brengen. 
20/05 22u30  Oranje onder 17 klopt Italië na strafschoppen en wint EKOranje onder 17 heeft zondag voor de derde keer in de historie het EK gewonnen. De beloften van bondscoach Kees van Wonderen klopten in de finale in het Engelse Rotherham de leeftijdsgenoten uit Italië na strafschoppen.
20/05 22u00  Uitkering vakantiegeld, Finish Roparun in RotterdamWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 mei 2018.
20/05 21u15  Oranje onder-17 klopt Italië na strafschoppen en wint EKOranje onder-17 heeft zondag voor de derde keer in de historie het EK gewonnen. De beloften van bondscoach Kees van Wonderen klopten in de finale in het Engelse Rotherham de leeftijdsgenoten uit Italië na strafschoppen.
20/05 20u15  Iran voelt te weinig steun van Europese Unie om atoomakkoord te behoudenDe Europese Unie doet volgens Iran te weinig om het internationale atoomakkoord te behouden. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, zondag gezegd tijdens een bijeenkomst met de Europese Commissaris van Energie en Klimaat, Miguel Arias Cañete.
20/05 20u00  Motorrijder omgekomen door frontale botsing met autoEen motorrijder is om het leven gekomen toen hij op de N14, tussen Leidschendam en Den Haag, frontaal op een auto botste. Het ongeluk gebeurde aan de uitgang van de Spoortunnel.
20/05 19u45  Erdogan roept Europese Turken op politiek actief te worden in tweede vaderlandPresident Recep Tayyip Erdogan heeft Europese Turken opgeroepen om politiek actief te worden in hun tweede vaderland. Hij deed de oproep tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Bosnische hoofdstad Sarajevo.  
20/05 19u30  Erdogan vraagt Europese Turken om steun tijdens verkiezingsbijeenkomstPresident Recep Tayyip Erdogan heeft ruim een maand voor de verkiezingen de Turken in het buitenland opgeroepen hem massaal te steunen. Hij deed dat tijdens een verkiezingsbijeenkomst voor Europese Turken in de Bosnische hoofdstad Sarajevo.  
20/05 19u00  Reacties na promotie De Graafschap naar EredivisieDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 18u30  Zes ara's gestolen uit dierenpark Landgoed Hoenderdaell in Anna PaulownaHet dierenpark op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is opgeschrikt door de roof van zes ara's en hun eieren. De vogels zijn in de nacht van zaterdag op zondag gestolen, aldus een medewerker van het park. Het gaat om soldatenara's, blauwgele ara's en groenvleugelara's.
20/05 18u30  De Graafschap in play-offs op voorsprong tegen Almere CityDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 18u15  Zes ara's en eieren gestolen uit dierenpark in Anna PaulownaHet dierenpark op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is opgeschrikt door de roof van zes ara's en hun eieren. De vogels zijn in de nacht van zaterdag op zondag gestolen, aldus een medewerker van het park. Het gaat om zogeheten soldatenara's, blauwgele ara's en groenvleugelara's.
20/05 17u45  De Graafschap komt op gelijke hoogte met Almere CityDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 17u30  Gemeente Ede sluit bedrijventerrein nadat asbest is vrijgekomen bij brandEde heeft een groot deel van bedrijventerrein Frankeneng afgesloten, omdat er asbest is vrijgekomen bij een brand zondagmorgen in een autobedrijf aan de Fultonstraat. De gemeente laat weten dat niemand het bedrijventerrein mag betreden tot het gebied is schoongemaakt.
20/05 17u30  Almere City op voorsprong in play-offduel met De GraafschapDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 17u15  Yates wint bergrit Giro en vergroot voorsprong op DumoulinSimon Yates heeft zondag een flinke stap gezet richting de eindzege van de Giro d'Italia. De rozetruidrager won op imponerende wijze de vijftiende etappe en liep 47 seconden uit op Tom Dumoulin.
20/05 17u15  Reacties op ritzege Yates en tijdverlies Dumoulin in GiroIn de vijftiende etappe van de Giro d'Italia kunnen er opnieuw verschillen ontstaan tussen de klassementsrenners. De lastige heuvelrit tussen Tolmezzo en Sappada is 176 kilometer lang en onderweg liggen er drie cols van tweede en één van de derde categorie op de renners te wachten. Volg de rit in ons liveblog.
20/05 17u00  Yates zet achtervolgers op achterstand in bergrit GiroIn de vijftiende etappe van de Giro d'Italia kunnen er opnieuw verschillen ontstaan tussen de klassementsrenners. De lastige heuvelrit tussen Tolmezzo en Sappada is 176 kilometer lang en onderweg liggen er drie cols van tweede en één van de derde categorie op de renners te wachten. Volg de rit in ons liveblog.
20/05 17u00  Nog geen treffers bij play-offduel tussen De Graafschap en AlmereDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 16u45  Herten op A6 doodgeschoten na doorknippen hekken OostvaardersplassenStaatsbosbeheer heeft zondagmiddag drie edelherten op de A6 tussen Lelystad en Almere doodgeschoten. De dieren konden ontsnappen nadat actievoerders zaterdagnacht op 21 plaatsen hekken bij de Oostvaardersplassen hadden doorgeknipt. 
20/05 16u45  Reacties na promotie Emmen en degradatie SpartaDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 16u30  Sparta degradeert uit Eredivisie, historische promotie FC EmmenSparta is zondag gedegradeerd naar de Jupiler League. De Rotterdammers verloren de return van de finale van de play-offs op Het Kasteel met 1-3 van FC Emmen, dat de eerste Drentse club ooit wordt in de Eredivisie.
20/05 16u00  Sparta moet vrezen voor degradatie door 3-1 voorsprong FC EmmenDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 15u30  Sparta halverwege in de problemen in play-off tegen FC EmmenDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 15u15  Sparta in de problemen na gelijkmaker FC EmmenDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 14u45  Cruciaal play-offduel tussen Sparta en Emmen nog doelpuntloosDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 14u15  Rotterdammer aangehouden na botsing tegen hoogwerkerDe politie heeft een man aangehouden die zaterdagavond op de Suurhoffbrug op de N15 bij Europoort met zijn auto tegen een hoogwerker aanreed.
20/05 14u15  Sparta strijdt tegen FC Emmen om handhaving in EredivisieDe returnwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie staan op het programma met om 14.30 uur Sparta thuis tegen FC Emmen. Om 16.45 uur strijden De Graafschap en Almere City FC om een plek in de Eredivisie. Volg de wedstrijden in dit liveblog. 
20/05 14u00  Venezuela naar stembus voor omstreden verkiezingenVenezuela gaat zondag naar de stembus om een president te kiezen. Alle voortekenen wijzen op een herverkiezing van het huidige staatshoofd Nicolás Maduro.
20/05 13u30  Herten op A6 doodgeschoten na doorknippen hekken natuurgebied FlevolandStaatsbosbeheer heeft zondagmiddag drie edelherten op de A6 tussen Lelystad en Almere doodgeschoten. De dieren konden ontsnappen nadat actievoerders zaterdagnacht hekken bij de Oostvaardersplassen hadden doorgeknipt. 
20/05 13u15  Herten doodgeschoten op A6 na doorknippen hekken OostvaardersplassenStaatsbosbeheer heeft zondagmiddag drie edelherten op de A6 tussen Lelystad en Almere doodgeschoten. De dieren konden ontsnappen nadat actievoerders zaterdagnacht hekken bij de Oostvaardersplassen hadden doorgeknipt. 
20/05 11u30  Geen Nederlanders onder slachtoffers vliegramp CubaBij de vliegramp in Cuba zijn volgens de Cubaanse autoriteiten geen Nederlanders betrokken. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zondag.
20/05 11u30  Grote drukte rondom circuit Zandvoort voor Max VerstappenDe komst van Max Verstappen naar het circuit van Zandvoort heeft zondag tot grote drukte geleid in de kustplaats. 
20/05 10u45  Zes aanhoudingen op Schiermonnikoog bij protest tegen PinkstertraditieZes demonstranten zijn zaterdagavond op Schiermonnikoog door de politie aangehouden tijdens een protest tegen een Pinkstertraditie waarbij een haan drie dagen lang wordt opgesloten in een mand op een 18 meter hoge mast.
20/05 10u30  Zes aanhoudingen op Schiermonnikoog bij protest tegen Pinkstertraditie met haanZes demonstranten zijn zaterdagavond op Schiermonnikoog door de politie aangehouden tijdens een protest tegen een Pinkstertraditie waarbij een haan drie dagen lang wordt opgesloten in een mand op een 18 meter hoge mast.
20/05 09u45  Grote explosie met aswolk bij actieve vulkaan op HawaïBij de actieve vulkaan Kilauea op Hawaï vond middernacht (lokale tijd) weer een grote explosie plaats die een aswolk van zo’n drie kilometer de lucht in spuugde. Voor het eerst sinds de uitbarstingen begonnen, raakte iemand hierbij gewond.
20/05 09u15  Code geel vanwege dichte mist weer ingetrokkenIn het zuidwesten van het land is zondagochtend code geel afgegeven vanwege dichte mist. Het KNMI trok de waarschuwing rond 9.00 uur weer in. 
20/05 09u00  Al vroeg file richting circuit Zandvoort voor Max VerstappenFans van Max Verstappen staan zondagochtend al vroeg in de file op weg naar het circuit van Zandvoort. Op de N200 en 201 richting de kustplaats is het volgens de ANWB al aansluiten. 
20/05 09u00  China belooft meer goederen uit Verenigde Staten te kopenDe kou tussen China en de Verenigde Staten lijkt enigszins uit de lucht nu de Chinezen plechtig hebben beloofd meer Amerikaanse goederen te zullen kopen. 
20/05 08u45  Venezuela naar stembus, grote kans op winst voor omstreden president MaduroVenezuela gaat zondag naar de stembus om een president te kiezen. Alle voortekenen wijzen op een herverkiezing van het huidige staatshoofd Nicolás Maduro.
20/05 07u30  Code geel in zuidwesten van het land vanwege dichte mistIn het zuidwesten van het land is code geel afgegeven vanwege dichte mist.
20/05 07u30  China en Verenigde Staten beëindigen handelsoorlogChina en de Verenigde Staten stoppen met de handelsoorlog. Dat is de uitkomst van besprekingen die sinds dinsdag in Washington gevoerd werden.
20/05 06u30  Code geel in negen provincies vanwege dichte mistIn alle provincies behalve Drenthe, Friesland en Limburg is code geel afgegeven vanwege dichte mist.
20/05 01u45  Venezuela beschuldigt Verenigde Staten van saboteren verkiezingenVenezuela zegt dat de Verenigde Staten de verkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land van zondag saboteren door nieuwe sancties die vrijdag zijn opgelegd.  
19/05 23u30  Vijftiende etappe Giro d'Italia I vaccinaties ebola in CongoWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 mei 2018.
19/05 23u15  Vijftiende etappe Giro d'Italia I vaccinaties tegen ebola in CongoWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 mei 2018.
19/05 23u00  Dodental na vliegramp Cuba vastgesteld op 110De autoriteiten van Cuba hebben het dodental na het vliegtuigongeluk van vrijdag officieel vastgesteld op 110. Drie mensen hebben het ongeluk overleefd, maar verkeren in kritieke toestand. 
19/05 22u45  Vitesse plaatst zich voor Europees voetbal na nieuwe zege op FC UtrechtVitesse heeft zich zaterdag ten koste van FC Utrecht van een Europees ticket verzekerd. De Arnhemmers wonnen met 1-2 in de Galgenwaard nadat ze dinsdag in eigen huis al met 3-2 hadden gewonnen.
19/05 22u45  Trump Jr. ontmoette afgezant van Arabische prinsen die verkiezingshulp bodenDonald Trump jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president, heeft in augustus 2016 een ontmoeting gehad met een afgezant van de kroonprinsen van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Hem zou hulp zijn geboden in de verkiezingsstrijd van zijn vader, aldus The New York Times. 
19/05 21u15  Vitesse leidt in Utrecht en lijkt op weg naar Europees voetbalFC Utrecht en Vitesse strijden zaterdag in de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Vitesse verdedigt in Stadion Galgenwaard de 3-2 zege van afgelopen dinsdag in de heenwedstrijd in eigen huis. Mis niets in dit liveblog.
19/05 21u00  Finale play-offs tussen Utrecht en Vitesse nog doelpuntloosFC Utrecht en Vitesse strijden zaterdag in de return van de finale van de play-offs om Europees voetbal om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Vitesse verdedigt in Stadion Galgenwaard de 3-2 zege van afgelopen dinsdag in de heenwedstrijd in eigen huis. Mis niets in dit liveblog.
19/05 20u00  Toezicht op contacten van 'risico-gedetineerden' wordt aangescherptHet toezicht op contacten van gedetineerden met de buitenwereld wordt aangescherpt. Het gaat om post, telefoontjes en bezoek. De controle daarop wordt strenger, met name bij gedetineerden aan wie een maatschappelijk risico of een vluchtrisico kleeft. 
19/05 20u00  Motief van schutter dodelijke schietpartij Texas nog onduidelijkHet motief van de zeventienjarige jongen die vrijdag op een school in Santa Fé in de Amerikaanse staat Texas tien mensen doodschoot, blijft nog onduidelijk. 
19/05 19u00  Pieterburen vangt eerste zeehondenpup van het jaar opHet zeehondencentrum in Pieterburen heeft de eerste zeehondenpup van het jaar opgevangen. Het vrouwtje, dat de naam Willie heeft gekregen, werd vrijdag gevonden op Vlieland. 
19/05 17u45  Dumoulin verliest tijd op Yates op zware Zoncolan, dagsucces FroomeTom Dumoulin heeft zaterdag in de zware veertiende etappe van de Giro d'Italia ruim een halve minuut verloren op rozetruidrager Simon Yates. De rit met finish op de gevreesde Zoncolan werd gewonnen door Chris Froome.
19/05 17u45  Zo verliep de bruiloft van prins Harry en Meghan MarkleDe Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zaterdag in de St. George's Chapel van Windsor Castle het huwelijk gesloten tussen de twee.
19/05 17u45  Vertraging voor Gotthardtunnel in Zwitserland neemt afVoor de Gotthardtunnel in Zwitserland staat een lange file, wat zorgt voor drie kwartier vertraging. Op het hoogtepunt zorgde het langzaam rijdend verkeer op de Zwitserse A2, tussen Basel en Gotthard voor urenlange vertraging.
19/05 17u30  Froome aan de leiding op Zoncolan, Dumoulin houdt schade beperktHet Giro-peloton trekt zaterdag weer het hooggebergte in voor de loodzware veertiende etappe met finish op de beruchte Monte Zoncolan. Kan nummer twee en titelverdediger Tom Dumoulin de schade beperken of rozetruidrager Simon Yates zelfs verrassen? De finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Mis hier niets.
19/05 17u15  Overzicht: Zo verliep het huwelijk van prins Harry en Meghan MarkleDe Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zaterdag in de St. George's Chapel van Windsor Castle het huwelijk gesloten tussen de twee.
19/05 17u15  Melania Trump ontslagen uit ziekenhuis na nieroperatieMelania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, is zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis na een operatie aan haar nieren. De First Lady werd maandag opgenomen voor behandeling van een goedaardige aandoening. 
19/05 17u15  Dumoulin heeft het moeilijk op gevreesde slotklim ZoncolanHet Giro-peloton trekt zaterdag weer het hooggebergte in voor de loodzware veertiende etappe met finish op de beruchte Monte Zoncolan. Kan nummer twee en titelverdediger Tom Dumoulin de schade beperken of rozetruidrager Simon Yates zelfs verrassen? De finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Mis hier niets.
19/05 17u00  Dumoulin en concurrenten rijden gevreesde Zoncolan opHet Giro-peloton trekt zaterdag weer het hooggebergte in voor de loodzware veertiende etappe met finish op de beruchte Monte Zoncolan. Kan nummer twee en titelverdediger Tom Dumoulin de schade beperken of rozetruidrager Simon Yates zelfs verrassen? De finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Mis hier niets.
19/05 16u45  Drie overlevenden vliegramp Cuba nog steeds in kritieke toestandDe drie vrouwen die de vliegramp van vrijdag in Cuba overleefd hebben, liggen zaterdag nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Bij het ongeluk zijn meer dan honderd doden gevallen. 
19/05 15u30  Dumoulin veilig in peloton richting finale zware Giro-etappeHet Giro-peloton trekt zaterdag weer het hooggebergte in voor de loodzware veertiende etappe met finish op de beruchte Monte Zoncolan. Kan nummer twee en titelverdediger Tom Dumoulin de schade beperken of rozetruidrager Simon Yates zelfs verrassen? De finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Mis hier niets.
19/05 15u30  Het huwelijk van Prins Harry en Meghan MarkleDe Britse prins Harry is zaterdagmiddag getrouwd met voormalig actrice Meghan Markle. Hier kun je zien hoe het huwelijk plaatsvond en welke beroemde gasten er aanwezig waren. 
19/05 15u00  In beeld: Het huwelijk van Prins Harry en Meghan MarkleDe Britse prins Harry is zaterdagmiddag getrouwd met voormalig actrice Meghan Markle. Hier kun je zien hoe het huwelijk plaatsvond en welke beroemde gasten er aanwezig waren. 
19/05 15u00  Prins Harry en Meghan ronden publiek deel huwelijk af (gesloten)De Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 14u45  Prins Harry en Meghan Markle ronden publiek deel huwelijk afDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 14u30  Prins Harry en Meghan Markle rijden in koets door WindsorDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 14u30  Meghan en Harry geven elkaar het jawoordDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor.
19/05 14u15  Prins Harry en Meghan Markle getrouwd in WindsorDe Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zaterdag in de St. George's Chapel van Windsor Castle het huwelijk gesloten tussen de twee.
19/05 14u15  Prins Harry en Meghan Markle beginnen aan rijtoerDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 14u00  Prins Harry en Meghan Markle trouwen in kerk WindsorDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 13u45  Prins Harry en Meghan Markle trouwen in St. George's ChapelDe Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle zijn zaterdagmiddag getrouwd in de kapel in Windsor. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 13u30  Prins Harry en Meghan Markle spreken jawoord uit in kapel WindsorDe huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle is zaterdagmiddag in de kapel in Windsor van start gegaan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 13u15  Huwelijksceremonie prins Harry en Megan Markle van startDe huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle is zaterdagmiddag in de kapel in Windsor van start gegaan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 13u15  Groot-Brittannië in de ban van koninklijk huwelijkDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 13u00  Koninklijke familie arriveert in kerk WindsorDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 12u45  Prins Harry arriveert met broer William bij kapel WindsorZaterdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 12u45  Windsor in afwachting van de bruidDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 12u30  Kapel Windsor stroomt vol voor koninklijk huwelijkDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 12u30  Beschuldiging Astrid Holleeder komt voor advocaat van Fred Ros onverwachtDe beschuldiging van Astrid Holleeder, dat Fred Ros in opdracht van Willem Holleeder Thomas van der Bijl heeft geliquideerd, komt voor de advocaat van Ros uit de lucht vallen. De kroongetuige heeft altijd verklaard aangestuurd te zijn door Dino Soerel.
19/05 12u15  Windsor maakt zich op voor huwelijk prins Harry en Meghan MarkleHet Britse stadje Windsor, waar zaterdagmiddag het huwelijk tussen de Britse prins Harry en Meghan Markle plaatsheeft, is volgelopen met mensen die een glimp hopen op te vangen van het stel. Belangrijke gasten zijn inmiddels aangekomen bij de kapel waar de huwelijksplechtigheid plaats gaat vinden.
19/05 12u15  Gasten arriveren in Windsor voor huwelijk Harry en MeghanDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 12u00  Parade belangrijke gasten voor koninklijk huwelijkZaterdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 11u30  Urenlange vertraging voor Gotthardtunnel in ZwitserlandVoor de Gotthardtunnel in Zwitserland staat een lange file. Op de Zwitserse A2, tussen Basel en Gotthard staat 25 kilometer file en dat zorgt voor urenlange vertraging.
19/05 11u30  Gasten arriveren in kapel Windsor voor koninklijk huwelijkZaterdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 11u15  Windsor maakt zich op voor koninklijk huwelijkZaterdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 11u15  Amnesty wil vrijlating gevangen genomen vrouwenrechtenactivisten Saudi-ArabiëDiverse mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, veroordelen de arrestaties van zeven prominente Saudische vrouwenrechtenactivisten. 
19/05 10u45  Windsor loopt vol voor huwelijk Prins Harry en Meghan MarkleZaterdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd begint de huwelijksceremonie van de Britse prins Harry en de Amerikaanse Meghan Markle. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
19/05 10u45  Gasten komen aan bij huwelijk prins Harry en Meghan MarkleDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtoer van de pasgetrouwden.
19/05 10u30  Cuba kondigt twee dagen van nationale rouw af na vliegrampIn Cuba zijn twee dagen van nationale rouw afgekondigd na de vliegramp van vrijdag, waarbij meer dan honderd doden vielen.
19/05 10u30  Laatste voorbereidingen voor huwelijk Meghan en HarryDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtour van de pasgetrouwden.
19/05 10u15  Veel publiek in Windsor voor huwelijk Meghan en HarryDe straten van Windsor zijn volgelopen met publiek dat een glimp hoopt op te vangen van Meghan en Harry. Bekijk hier live beelden van het publiek, de aankomst van de gasten, de huwelijksceremonie en de rijtour van de pasgetrouwden.
19/05 10u00  Beschuldiging Astrid Holleeder komt voor advocaat van Fred Ros uit de lucht vallenDe beschuldiging van Astrid Holleeder, dat Fred Ros in opdracht van Willem Holleeder Thomas van der Bijl heeft geliquideerd, komt voor de advocaat van Ros uit de lucht vallen. De kroongetuige heeft altijd verklaard aangestuurd te zijn door Dino Soerel.
19/05 09u45  Beschuldiging Astrid Holleeder komt voor advocaat Fred Ros uit de lucht vallenDe beschuldiging van Astrid Holleeder, dat Fred Ros in opdracht van Willem Holleeder Thomas van der Bijl heeft geliquideerd, komt voor de advocaat van Ros uit de lucht vallen. De kroongetuige heeft altijd verklaard aangestuurd te zijn door Dino Soerel.
19/05 09u15  Onderzoek naar mishandeling machinist door schoonmaker op station HoofddorpDe NS en politie doen onderzoek naar een mishandeling van een machinist op het station in Hoofddorp. De machinist zou door een schoonmaker zijn mishandeld toen hij de man aansprak omdat hij tijdens het rangeren tussen rijdende treinen doorliep.
19/05 08u30  Buschauffeurs Zeeland, Noord-Brabant en Veluwe staken voor betere caoBuschauffeurs van Arriva Brabant Oost, Hermes Zuidoost-Brabant, Connexxion Zeeland en Syntus/Keolis Veluwe staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. 
19/05 08u15  NU.nl legt uit: De situatie in Noord-KoreaIn deze speciale weekendpodcast praten we je in een kwartier bij over de huidige situatie rondom Noord-Korea. Korea-expert Remco Breuker van de Universiteit Leiden vertelt over de mogelijke ontmoeting tussen beide landen, kunnen we Noord-Korea wel vertrouwen en zal Kim Jong-un aan de macht blijven?
19/05 08u15  Profiel: Wie is Meghan Markle?Meghan Markle treedt zaterdag in het huwelijk met prins Harry, maar hoe verliep haar leven tot dan toe? Een profiel van een vrouw die zich al vanaf haar elfde inzette tegen onrecht.
19/05 07u45  Goed nieuws-overzicht: Nieuwe Rembrandt ontdekt, zeldzame vissen gevondenIn de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.
19/05 06u15  Prins Harry en Meghan Markle trouwen: het huwelijk van uur tot uurDe Britse prins Harry (33) belooft zaterdag eeuwige trouw aan de Amerikaanse Meghan Markle (36) op Windsor Castle, het woonkasteel van koningin Elizabeth. Wat gebeurt er deze dag allemaal en wanneer? NU.nl zette alle belangrijke gebeurtenissen op een rijtje.
19/05 04u30  Sjiitische geestelijke al-Sadr wint Iraakse verkiezingenDe sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr heeft de Iraakse parlementsverkiezingen gewonnen. De zittende premier Haider al-Abadi is derde geworden.
19/05 04u15  Schutter dodelijke schietpartij school Texas blijft voorlopig vastzittenDe zeventienjarige schutter van de schietpartij op een school in Santa Fé in de Amerikaanse staat Texas blijft voorlopig in eenzame opsluiting. Bij de schietpartij kwamen vrijdag tien mensen om het leven en raakten tien mensen gewond.
19/05 03u30  Twee Noord-Koreanen via Gele Zee overgelopen naar Zuid-KoreaTwee Noord-Koreanen zijn zaterdag via de Gele Zee overgelopen naar Zuid-Korea. Een van hen was een soldaat.
19/05 03u30  Familie omgekomen model Ivana Smit wil hulp premier Maleisië bij oplossen zaakDe nabestaanden van de eind vorig jaar overleden Ivana Smit hebben premier Mahathir Mohamad van Maleisië in een brief om hulp gevraagd bij het onderzoek naar de dood van het achttienjarige model. 
19/05 02u15  Vijf buitenlandse passagiers aan boord van neergestort Cubaans vliegtuigAan boord van het neergestorte vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación zaten vijf buitenlanders. Meer dan honderd mensen kwamen om bij de vliegtuigramp, drie mensen overleefden de crash.
18/05 22u45  Meer dan honderd doden na vliegtuigcrash CubaEen passagiersvliegtuig is vrijdagavond (Nederlandse tijd) neergestort vlak na het opstijgen vanaf de Cubaanse luchthaven van de hoofdstad Havana. Meer dan honderd mensen zijn om het leven gekomen, meldt de Cubaanse staatstelevisie. Drie personen hebben de crash overleefd.
18/05 22u30  Huwelijk Harry en Meghan, weer staking streekvervoerWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 mei 2018.
18/05 22u15  Huwelijk prins Harry en Meghan Markle, weer staking streekvervoerWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 mei 2018.
18/05 22u15  Ruim 110.000 klachten over eindexamens in eerste weekIn de eerste week van de eindexamens zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ruim 110.000 klachten binnengekomen.
18/05 22u00  Leden Vijfsterrenbeweging stemmen voor Italiaans akkoord met LegaLeden van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging (M5S) hebben het coalitieprogramma met de Lega goedgekeurd. Zij mochten zich daar via internet over uitspreken.
18/05 21u30  Tien doden na schietpartij op school in Amerikaanse staat TexasEen schietpartij op de Santa Fe High School in de Amerikaanse staat Texas heeft aan tien mensen het leven gekost. Twee verdachten zijn aangehouden, onder wie een 17-jarige student van de school.
18/05 20u15  Dit gebeurde er in de eerste examenweekDe eerste week bestond uit een aantal hoogte- en dieptepunten: van een opvallend eenvoudig vwo-examen Nederlands tot de capaciteitsproblemen bij de klachtenlijn van het LAKS.
18/05 19u30  Vliegtuig neergestort na opstijgen van Cubaanse luchthaven HavanaEen vliegtuig is vrijdagavond Nederlandse tijd neergestort vlak na het opstijgen vanaf de Cubaanse luchthaven Havana.
18/05 19u15  Nieuwe opnamen in zaak Holleeder leveren vooral vragen opDe uitwerkingen van de heimelijk opgenomen gesprekken tussen Astrid en Willem Holleeder, zoals die vrijdag zijn gepresenteerd in de rechtbank, hebben vooral nieuwe vragen opgeleverd. Van de vooraf aangekondige 'genadeklap' was geen sprake.
18/05 18u45  Flinke files door autobranden op A12 en A28Door twee autobranden zijn vrijdag tijdens de avondspits flinke files ontstaan. Op de A12 richting Den Haag vloog een bakwagen in brand ter hoogte van De Meern. Op de A28 richting Zwolle raakte bij Leusden een auto in vuur en vlam.
18/05 18u45  Vacature burgemeester Amsterdam weer open na te weinig geschikte kandidatenDe vacature voor de nieuwe burgemeester van Amsterdam is heropend. Er hebben zich volgens de vertrouwenscommissie te weinig geschikte kandidaten aangemeld.
18/05 18u30  Nieuwe rechters in hoger beroep Wilders om uitspraak 'minder-Marokkanen'De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek dat Geert Wilders had ingediend in de zaak die draait om de uitspraak over minder Marokkanen toegewezen. Hiermee loopt de zaak vertraging op en moeten er nieuwe rechters worden aangewezen, blijkt vrijdag uit een uitspraak van de wrakingskamer.
18/05 18u15  Zeker acht doden na schietpartij op school in Amerikaanse staat TexasEen schietpartij op de Santa Fé High School in de Amerikaanse staat Texas heeft meerdere mensen het leven gekost. Volgens de lokale autoriteiten gaat het om acht tot tien dodelijke slachtoffers. Twee verdachten zijn aangehouden, de politie laat weten dat er niet meer wordt geschoten.
18/05 18u15  Vacature burgemeester Amsterdam opnieuw open na te weinig geschikte kandidatenDe vacature voor de nieuwe burgemeester van Amsterdam is heropend. Er hebben zich volgens de vertrouwenscommissie te weinig geschikte kandidaten aangemeld.
18/05 18u00  Vacature burgemeester Amsterdam opnieuw openDe vacature voor de nieuwe burgemeester van Amsterdam is heropend. Er hebben zich volgens de vertrouwenscommissie te weinig geschikte kandidaten aangemeld.
18/05 17u45  VN stemt in met onderzoek naar mensenrechtenschendingen GazaDe Mensenrechtenraad van de VN heeft vrijdag besloten een internationaal onderzoekscommissie naar de Gazastrook te sturen om te onderzoeken of het Israëlische leger mensenrechtenschendingen heeft begaan tegen Palestijnse demonstranten.
18/05 17u45  'Zeker acht doden na schietpartij op school in Amerikaanse staat Texas'Een schietpartij op een middelbare school in Texas heeft meerdere mensen het leven gekost. Dat zeggen bronnen binnen de autoriteiten tegen Amerikaanse media. De politie heeft nog niet bevestigd dat dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Een verdachte is aangehouden. Volgens de politie is de schietpartij ten einde.
18/05 17u30  'Meerdere doden na schietpartij op school in Amerikaanse staat Texas'Een schietpartij op een middelbare school in Texas heeft meerdere mensen het leven gekost. Dat zeggen bronnen binnen de autoriteiten tegen Amerikaanse media. De politie heeft nog niet bevestigd dat dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Een verdachte is aangehouden. Volgens de politie is de schietpartij ten einde.
18/05 17u15  Kolkende lava stroomt naar beneden na uitbarsting KilaueaDe al enkele weken actieve vulkaan Kilauea op Hawaï is donderdag met een grote klap uitgebarsten. Als gevolg van de uitbarsting stroomt kolkende lava naar beneden.
18/05 17u15  Nieuwe afspraken over bescherming WaddengebiedNederland, Duitsland en Denemarken hebben samen nieuwe plannen gemaakt om het Waddengebied te beschermen. Ook komt er een onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering. 
18/05 17u15  Astrid praat over paniek van broer over mogelijke verklaring SoerelIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 17u00  Wrakingsverzoek Wilders toegewezen, nieuwe rechters in zaak 'minder-Marokkanen'De wrakingskamer heeft het wrakingsverzoek dat Geert Wilders had ingediend in de zaak die draait om de uitspraak over minder Marokkanen toegewezen. Hiermee loopt de zaak vertraging op en moeten er nieuwe rechters worden aangewezen, blijkt vrijdag uit een uitspraak van de wrakingskamer.
18/05 16u30  Twee oudste kolencentrales van Nederland moeten in 2024 dicht zijnDe twee oudste kolencentrales in Nederland, de Amercentrale in Geertruidenberg en de Hemwegcentrale in Amsterdam, moeten uiterlijk in 2024 zijn gesloten of overgestapt zijn op andere brandstoffen. 
18/05 16u15  Eén gewonde bij zeer grote brand in 't ZandBij een zeer grote brand bij een bedrijf in 't Zand (Noord-Holland) is één gewonde gevallen. De persoon heeft brandwonden maar kon op de locatie behandeld worden door het ambulancepersoneel.
18/05 16u00  Beveiliger verdacht van geven dodelijke schop bezoeker filmfestival RotterdamEen 37-jarige Rotterdamse beveiliger wordt verdacht van doodslag op een bezoeker van het Internationaal Filmfestival in zijn woonplaats.
18/05 15u30  EU beschermt Europese bedrijven tegen effecten Amerikaanse sancties tegen IranDe Europese Unie heeft vrijdag een verordening in werking gesteld die de effecten van Amerikaanse sancties tegen Iran op Europese bedrijven moet blokkeren.
18/05 15u15  Champions League komende drie jaar weer te zien op VeronicaTalpa TV van John de Mol heeft de rechten gekocht van ​de Champions League. De uitzendrechten worden hiermee met drie jaar verlengd. Dat betekent dat de wedstrijden van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa de komende seizoenen op Veronica te zien blijven.
18/05 14u45  Klaas Otto niet langer vervolgd voor plannen aanslag op officier van justitieKlaas Otto wordt niet langer vervolgd voor het beramen van een aanslag op officier van justitie Greetje Bos. De officier van justitie heeft besloten dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is tegen de oprichter van motorclub No Surrender. 
18/05 14u45  Astrid fel tegen Willem Holleeder en advocaatIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 14u00  Astrid wilde Peter R. De Vries beschermen tegen agressie HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 13u45  Astrid Holleeder wilde Peter R. De Vries beschermen tegen agressie WillemIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 13u15  Astrid Holleeder: 'Willem gaf Ros opdracht om Van der Bijl te vermoorden'Astrid Holleeder zegt dat haar broer heeft verteld dat hij Fred Ros opdracht heeft gegeven om Thomas van der Bijl te vermoorden. Dit deed ze vrijdag in de rechtszaak die loopt tegen haar broer Willem.
18/05 13u00  Astrid Holleeder: 'Willem gaf Ros opdracht om Thomas van der Bijl te vermoorden'Astrid Holleeder zegt dat haar broer heeft verteld dat hij Fred Ros opdracht heeft gegeven om Thomas van der Bijl te vermoorden. Dit deed ze vrijdag in de rechtszaak die loopt tegen haar broer Willem.
18/05 13u00  Man filmt gewelddadige overval op geldwagens in JohannesburgTwee geldwagens zijn donderdag met zwaar geschut overvallen in Zuid-Afrika. De daders, vermoedelijk twaalf in totaal, gingen er in meerdere vluchtauto's vandoor.
18/05 13u00  Meisje (2) in Belgisch busje omgekomen door politiekogelEen tweejarig meisje dat donderdag na een politieachtervolging zwaargewond werd gevonden in een overvol busje, is geraakt door een politiekogel. Het kind overleed op weg naar het ziekenhuis.
18/05 12u45  Astrid: 'Holleeder gaf Fred Ros opdracht om Thomas van der Bijl te vermoorden'Astrid Holleeder heeft verklaard dat haar broer aan haar heeft verteld dat hij Fred Ros de opdracht heeft gegeven om Thomas van der Bijl te vermoorden. Dit deed ze vrijdag in de rechtszaak die loopt tegen haar broer Willem. 
18/05 12u45  Man filmt overval met zwaar geschut op geldwagens in JohannesburgTwee geldwagens zijn donderdag met zwaar geschut overvallen in Zuid-Afrika. De daders, vermoedelijk twaalf in totaal, gingen er in meerdere vluchtauto's vandoor.
18/05 12u30  Omstander filmt overval met zwaar geschut op geldwagens JohannesburgTwee geldwagens zijn dinsdag met zwaar geschut overvallen in Zuid-Afrika. De daders, vermoedelijk twaalf in totaal, gingen er in meerdere vluchtauto's vandoor. 
18/05 12u30  Meisje (2) in Belgisch busje stierf door politiekogelEen tweejarig meisje dat donderdag na een politieachtervolging zwaargewond werd gevonden in een overvol busje, werd geraakt door een politiekogel. Het kind overleed op weg naar het ziekenhuis.
18/05 12u30  Vormer voor het eerst in selectie Nederlands elftal, Kluivert ontbreektBondscoach Ronald Koeman heeft Ruud Vormer, Terence Kongolo en Eljero Elia vrijdag opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Slowakije en Italië. Justin Kluivert ontbreekt in de 25 spelers tellende groep.
18/05 12u15  Overleden meisje (2) in Belgisch busje geraakt door politiekogelEen tweejarig meisje dat donderdag na een politieachtervolging zwaargewond werd gevonden in een overvol busje, werd geraakt door een politiekogel. Het kind overleed op weg naar het ziekenhuis.
18/05 12u15  Vormer en Elia in selectie Nederlands elftal, Kluivert ontbreektBondscoach Ronald Koeman heeft Ruud Vormer, Terence Kongolo en Eljero Elia vrijdag opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Slowakije en Italië. Justin Kluivert ontbreekt in de 25 spelers tellende groep.
18/05 12u15  Ontstapte gedetineerde weer opgepakt in RotterdamDe politie heeft donderdagavond de gedetineerde die maandagmiddag ontsnapte tijdens een vervoer naar een gevangenis in Grave, weer opgepakt. De 39-jarige man zat in een eetcafé in Rotterdam. 
18/05 12u15  Astrid Holleeder huilt als ze praat over vroegere band met broerIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 12u15  Grapperhaus wijt onjuiste reactie over IS-kinderen aan emotieMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft afgelopen dinsdag zijn emotie de boventoon laten voeren toen hij in een uitzending van Pauw sprak over kinderen van Nederlandse Syriëgangers die in Noord-Syrië in kampen vastzitten.
18/05 12u00  Astrid Holleeder huilt als ze praat over band van vroeger met Willem HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 11u45  Grapperhaus wijt onjuiste reactie over IS-kinderen aan 'emotie'Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft afgelopen dinsdag zijn emotie de boventoon laten voeren toen hij in een uitzending van Pauw sprak over kinderen van Nederlandse Syriëgangers die in kampen in Noord-Syrië vastzitten.
18/05 11u30  Vergiftigde Russische ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuisSergei Skripal is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. De Russische oud-spion werd daar behandeld nadat hij in maart werd aangevallen met een vloeibare zenuwgas.
18/05 11u30  Mensenrechtenraad VN: 'Geweld Israël bij Gazastrook buitenproportioneel'Het hoofd van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft het geweld dat Israël heeft gebruikt tegen Palestijnen die maandag massaal protesteerden bij de Gazastrook, buitenproportioneel genoemd. Dit deed hij vrijdag in een verklaring voorafgaand aan de bijeenkomst over de Gazastrook door de raad. 
18/05 11u30  Amerikaan (93) slaat eerste hole-in-one na 65 jaar lang golfenDe 93-jarige Ben Bender uit de Amerikaanse staat Ohio heeft na 65 jaar lang golfen zijn eerste hole-in-one geslagen. Het was meteen ook de laatste ronde van de Amerikaan, die met 'pensioen' is gegaan vanwege een ontstoken heup. 
18/05 11u15  EU blokkeert effecten van Amerikaanse sancties tegen Iran op Europese bedrijvenDe Europese Unie heeft vrijdag een verordening in werking gesteld die de effecten van Amerikaanse sancties tegen Iran op Europese bedrijven moet blokkeren. De VS is eerder uit het nucleaire akkoord met Iran gestapt, maar de EU doet verwoede pogingen de deal toch in stand te houden.
18/05 11u15  Mensenrechtenraad VN noemt geweld Israël bij Gazastrook buitenproportioneelHet hoofd van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft het geweld dat Israël heeft gebruikt tegen Palestijnen die maandag massaal protesteerden bij de Gazastrook, buitenproportioneel genoemd. Dit deed hij vrijdag in een verklaring voorafgaand aan de bijeenkomst over de Gazastrook door de raad. 
18/05 10u45  Amerikaan (93) slaat eerste hole-in-one na 65 jaar golfenDe 93-jarige Ben Bender uit de Amerikaanse staat Ohio heeft na 65 jaar golfen zijn eerste hole-in-one geslagen. Het was meteen de laatste ronde van de Amerikaan, die met 'pensioen' is gegaan vanwege een ontstoken heup. 
18/05 10u15  Opnames Astrid Holleeder besproken tijdens rechtszaak HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
18/05 10u15  Belg krijgt levenslang rijverbod en celstraf voor doodrijden NederlanderEen Belg die in januari een Nederlander doodreed is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. De politierechter in Gent legde de 54-jarige man uit Oostende ook een levenslang rijverbod op. 
18/05 10u15  Twee doden na ongeval met schoolbus in VS, ravage op snelwegBij een ongeluk met een schoolbus in New Jersey zijn donderdagochtend (lokale tijd) twee doden gevallen. Een leerling en een docent kwamen om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.  
18/05 10u00  Verdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft in voorarrestJos de G., die voor verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk is veroordeeld, moet in voorarrest blijven en mag niet terug naar zijn tbs-kliniek. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat vrijdag besloten.
18/05 09u45  Verdachte zaak-Nicole van den Hurk blijft in voorarrestDe voor verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk veroordeelde Jos de G. moet in voorarrest blijven en mag niet terug naar zijn tbs-kliniek. Het gerechtshof in Den Bosch besloot dat vrijdag.
18/05 09u45  Franse autoriteiten verijdelen mogelijke aanslag met arrestatie twee broersFrankrijk heeft met de arrestatie van twee broers een mogelijke aanslag verijdeld. Volgens de autoriteiten waren de mannen van plan om een aanslag te plegen met het giftige gas ricine of explosieven.
18/05 09u45  Ravage op Amerikaanse snelweg na dodelijk ongeval met schoolbusBij een ongeluk met een schoolbus in New Jersey zijn donderdagochtend (lokale tijd) twee doden gevallen. Een leerling en een docent kwamen om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.
18/05 09u00  WHO noemt risico op verspreiding ebola in Congo zeer hoogDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag beoordeeld dat het risico op een massale verspreiding van ebola in Congo 'zeer hoog' is. De organisatie noemde het risico eerder 'hoog'.
18/05 09u00  Eikenprocessierupsen geven mogelijk al in juni overlastDe ontwikkeling van eikenprocessierupsen verloopt snel vanwege de hoge temperaturen. De periode met de grootste kans op overlast door de brandharen van de rupsen start mogelijk al begin juni.
18/05 08u45  Arbiter betreurt dat hij Sparta ondanks tv-beelden penalty onthieldScheidsrechter Allard Lindhout erkent een fout te hebben gemaakt toen hij Sparta Rotterdam donderdag in de finale van de play-offs tegen FC Emmen (0-0) geen penalty toekende. Ondanks het raadplegen van de videoscheidsrechter bleef een overtreding van Alexander Bannink onbestraft.
18/05 08u30  WHO noemt risico op ebola-verspreiding in Congo zeer hoogDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag beoordeeld dat het risico op een massale verspreiding van ebola in Congo 'zeer hoog' is. De organisatie noemde het risico eerder 'hoog'.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Aartsbisschop Australië schuldig bevonden aan verbergen kindermisbruik priester22/05 03u45 - Nu.nl: De aartsbisschop van de Australische stad Adelaide, Philip Wilson, is schuldig bevonden aan het verbergen van kindermisbruik door priester Jim Fletcher.
16x Friesland in top drie Europese bestemmingen volgens reisgids Lonely Planet22/05 01u15 - Nu.nl: Friesland is volgens de reisgids Lonely Planet de derde beste bestemming in Europa in 2018. Dat is de hoogste notering voor een Nederlandse regio of stad ooit in de bekende reisgids.
15x 'Nederlandse terrorismeverdachte brein van IS in Suriname'22/05 01u15 - Nu.nl: Een van de twee Nederlandse broers die vastzit in Suriname op verdenking van deelname aan terrorisme, wordt gezien als het brein van Islamitische Staat in het land. 
11x Amerikaanse tiener krijgt 31 miljoen euro boete voor natuurbrand22/05 08u15 - Nu.nl: De rechter in de Amerikaanse staat Oregon heeft een tiener veroordeeld tot het betalen van een boete van bijna 37 miljoen dollar. Hij was verantwoordelijk voor het stichten van een grote brand in een natuurreservaat.
11x Peter R. de Vries bij Holleeder | Dumoulin hoopt op goede tijdrit22/05 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
9x Holleeder zegt door advocaat Soerel onder druk te zijn gezet om te getuigen22/05 13u30 - Nu.nl: Willem Holleeder en zijn toenmalige advocaat Stijn Franken zeggen in 2011 onder druk te zijn gezet door de advocaat van Dino Soerel, Bénédicte Ficq, om in het liquidatieproces in het voordeel van Soerel te getuigen. Ficq ontkent in alle toonaarden.
9x Twee doden bij ongeval met vliegtuigje in Zuid-Hollands Bergambacht22/05 13u15 - Nu.nl: Bij Bergambacht in Zuid-Holland is dinsdagochtend een vliegtuigje neergestort. Daarbij zouden de twee inzittenden zijn omgekomen.
9x Zware hagelbui zorgt voor overstromingen in El Paso22/05 13u15 - Nu.nl: Een zware hagelbui teisterde maandag de Texaanse stad El Paso. Het noodweer zorgde voor overstromingen.
8x Wolkbreuk zorgt voor wateroverlast in Limburg22/05 16u15 - Nu.nl: Midden- en Zuid-Limburg zijn dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in de hele maand mei 66 millimeter valt.
8x A1 richting Hengelo enige tijd afgesloten na ongeluk met meerdere auto's22/05 13u30 - Nu.nl: Na een ongeval op de A1 bij Lochem, waarbij zeker vier auto's betrokken zijn, is de snelweg een paar uur afgesloten geweest. Bij het ongeluk, dat even voor 11.00 uur gebeurde, zijn gewonden gevallen.

Statistieken

Artikels:
33470
Gelezen:
29663
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven