vrijdag 19 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/10 01u15  Zoektocht naar lichamelijke resten Saoedische journalist in bos bij Istanboel Turkse onderzoekers zoeken in het Belgrade bos bij Istanboel en in de stad Yalova naar lichamelijke resten van journalist Jamal Khashoggi, die sinds 2 oktober wordt vermist.
19/10 00u45  Turkse onderzoekers zoeken in bos bij Istanboel naar resten journalist Turkse onderzoekers zoeken in het Belgrade bos bij Istanboel en in de stad Yalova naar lichamelijke resten van journalist Jamal Khashoggi, die sinds 2 oktober wordt vermist.
19/10 00u15  Kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor 75e Bevrijdingsdag Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor de 75e Bevrijdingsdag na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. De landelijke viering is in 2020.10 
18/10 22u30  Veertien jaar cel voor Curaçaose 'apostel' wegens seksueel misbruik Op Curaçao is de kerkleider Orlando B. donderdag in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Ook mag hij negentien jaar de functie van kerkleider niet uitoefenen. Volgens de rechter is bewezen dat de 54-jarige B. meerdere vrouwen en ook minderjarigen gedurende een lange periode seksueel heeft misbruikt.
18/10 22u30  Volleybalsters in halve finale WK | Drukke avondspits Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2018.
18/10 22u00  Zaanstad praat met voor- en tegenstanders Zwarte Piet over landelijke intocht Bij de gemeente Zaanstad zijn tot nu toe tien actiegroepen voor en tegen Zwarte Piet bekend. Ze overwegen te demonstreren tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november in Zaanstad. De gemeente wil met hen in gesprek.
18/10 21u30  Schotse fietst in 125 dagen solo de wereld rond De Schotse Jenny Graham (38) is als eerste vrouw alleen de wereld rondgefietst in 125 dagen met medeneming van al haar bagage. 
18/10 21u30  Frankrijk ruimt na botsing schepen olie op van stranden Côte d'Azur Frankrijk hield donderdag een grote schoonmaakactie op de stranden in het oosten van het land. Door een botsing van twee vrachtschepen op 7 oktober spoelt er langzaam olie aan. De schepen kwamen met elkaar in aanvaring op de Middellandse Zee bij Corsica.
18/10 21u15  Democraten: 'Trump had belang bij afblazen verhuizing FBI' De Amerikaanse president Donald Trump was persoonlijk betrokken bij het besluit om de verhuizing van de federale politiedienst FBI uit het huidige hoofdkwartier in Washington stop te zetten, blijkt uit vrijgegeven e-mails. Dat wekt de schijn van belangenverstrengeling, zeggen critici.
18/10 21u00  Democraten: 'Trump op dubieuze wijze betrokken bij afblazen verhuizing FBI' De Amerikaanse president Donald Trump was persoonlijk betrokken bij het besluit de verhuizing van de federale politiedienst FBI uit het huidige hoofdkwartier in Washington stop te zetten, blijkt uit vrijgegeven e-mails. Dat wekt de schijn van belangenverstrengeling, zeggen critici.
18/10 20u30  Frankrijk ruimt olie op van stranden Côte d'Azur na botsing schepen In Frankrijk werd er Er donderdag een grote schoonmaakactie gehouden op de stranden in het oosten van het land. Door een botsing van twee vrachtschepen op 7 oktober spoelt er langzaam olie aan. De schepen kwamen met elkaar in aanvaring op de Middellandse Zee bij Corsica.
18/10 20u00  Afghanen van zeventien en achttien jaar aangeklaagd vanwege dood Duitser Een Duitse officier van justitie heeft zes weken na de dood van een 22-jarige man in de Oost-Duitse plaats Köthen twee jonge Afghanen in staat van beschuldiging gesteld.
18/10 20u00  Rutte vraagt EU-lidstaten minder wapens aan Saoedi-Arabië te leveren Premier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saoedi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
18/10 19u00  Afghanen van 17 en 18 aangeklaagd wegens dood Duitser De officier van justitie heeft zes weken na de dood van een 22-jarige man in de Oost-Duitse plaats Köthen het onderzoek afgerond en twee jonge Afghanen in staat van beschuldiging gesteld. 
18/10 19u00  Rutte vraagt EU-lidstaten om Saoedi-Arabië minder wapens te leveren Premier Mark Rutte heeft op de EU-top in Brussel andere lidstaten aangemoedigd minder wapens naar Saoedi-Arabië te exporteren. De Tweede Kamer had hem opgeroepen daarop aan te dringen naar aanleiding van de verdwijning van de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 19u00  Minister vindt nieuw rapport over Lelystad Airport niet nodigHet is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) niet nodig om een nieuw milieueffectrapport (MER) te maken voor Lelystad Airport, nu gebleken is dat laag overvliegende toestellen meer herrie maken dan in de bestaande MER is gemeld.
18/10 17u45  Jurist: 'Geen noodzaak om stint van de weg te halen'De noodzaak voor een verbod op de stint op de openbare weg ontbrak bij minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), stelt de jurist van de eigenaar van kinderopvang Het Kinderstraatje donderdag tijdens een kort geding.
18/10 17u00  Advocaat: 'Geen noodzaak om stint van de weg te halen'De noodzaak voor een verbod op de stint op de openbare weg ontbrak bij minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), stelt de advocaat van de eigenaar van kinderopvang Het Kinderstraatje donderdag tijdens een kort geding.
18/10 17u00  Leden Utrechtse woongroep niet vervolgd voor overlijden huisgenootHet Openbaar Ministerie gaat de drie leden van een woongroep in Lombok niet vervolgen voor betrokkenheid bij het overlijden van hun huisgenoot in juni 2017. Het slachtoffer overleed in het pand aan de Billitonkade in Utrecht, waar de woongroep verbleef.
18/10 16u45  Leden woongroep Lombok niet vervolgd voor overlijden huisgenootHet Openbaar Ministerie gaat de drie leden van een woongroep in Lombok niet vervolgen voor betrokkenheid bij het overlijden van hun huisgenoot in juni 2017. Het slachtoffer overleed in het pand aan de Billitonkade in Utrecht, waar de woongroep verbleef.
18/10 16u30  Advocaat: Noodzaak om stint van weg te halen ontbrakDe noodzaak om de stint op de openbare weg te verbieden ontbrak bij minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Dat stelt de advocaat van kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere tijdens een kort geding dat donderdag in de rechtbank van Utrecht diende. 
18/10 16u15  Over twee weken uitspraak over toelating stint op openbare wegDe rechter beslist op donderdag 1 november of minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de stint voor onbepaalde tijd van de openbare weg mocht verbieden. Dat bleek donderdag tijdens een kort geding in de rechtbank van Utrecht.
18/10 15u15  Duizenden spinnen vormen web van kilometer lang rond Grieks meerDe oevers van het Griekse Vistonida-meer zijn volledig bedekt met spinnenwebben. Duizenden aaneengesloten webben hebben een lengte van zo'n 1.000 meter.
18/10 13u45  Achttien jaar cel voor moord op twee prostituees in jaren negentigAlbert B., de man die in de jaren negentig twee prostituees in Rotterdam heeft verkracht en vermoord, is veroordeeld tot achttien jaar cel. De rechtbank in Rotterdam vindt overtuigend bewezen dat B. de misdrijven heeft gepleegd.
18/10 13u30  Man krijgt 18 jaar cel voor moord op twee prostituees in jaren negentigAlbert B, de man die in de jaren negentig twee prostituees in Rotterdam heeft verkracht en vermoord, is veroordeeld tot achttien jaar cel. De rechtbank in Rotterdam vindt overtuigend bewezen dat B. de misdrijven heeft gepleegd.
18/10 13u30  Dodental na schietpartij op school in de Krim stijgt naar twintigHet dodental door de schietpartij in de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, bericht het Russische persbureau TASS donderdag.
18/10 12u45  Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië, handelsmissie Kaag op losse schroevenMinister Wopke Hoekstra van Financiën gaat volgende week definitief niet naar een investeerdersconferentie in de Saoedische hoofdstad Riyad, zeggen bronnen rond het kabinet. De handelsmissie die Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) in december zou voeren staat op losse schroeven
18/10 12u30  Dodental schietpartij school in de Krim stijgt naar twintigHet dodental door de schietpartij in de Krim is opgelopen naar twintig. Een meisje overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen, bericht het Russische persbureau TASS donderdag.
18/10 12u00  Minister Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië vanwege verdwijning journalistMinister Wopke Hoekstra van Financiën gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad, bevestigt het consultancybureau dat de reis organiseert.
18/10 11u45  Drone filmt verwoesting door orkaan Michael in FloridaDe orkaan Michael heeft voor veel schade gezorgd in het Amerikaanse Mexico Beach. De plaats in de staat Florida werd vorige week samen met Panama City het hardst getroffen. Inwoners proberen nu om hun bijna verwoeste buurt weer op te bouwen.
18/10 11u45  Man steekt zichzelf in brand bij bed-bad-broodvoorziening in GroningenEen man heeft zichzelf donderdagochtend in brand gestoken bij een bed-bad-broodvoorziening voor asielzoekers en uitgeprocedeerde vluchtelingen aan de Helsinkistraat in Groningen.
18/10 11u30  OVV: Prijs krijgt in bouw vaak voorrang boven veiligheid bouwvakkersDe laagste prijs is in de bouwsector vaak belangrijker dan de veiligheid van bouwvakkers, luidt de conclusie van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage in Eindhoven.
18/10 11u00  Ondernemer Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemenDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemen. Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos is in gesprek met de huidige eigenaar, de Britse investeerder Lion Capital.
18/10 11u00  'Minister Hoekstra niet naar Saoedi-Arabië vanwege verdwijning journalist'Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat definitief niet naar een investeerdersconferentie volgende week in de Saudische hoofdstad Riyad, melden ingewijden.
18/10 11u00  Man steekt zichzelf in brand bij bed-bad-broodvoorziening GroningenEen man heeft zichzelf donderdagochtend in brand gestoken bij een bed-bad-broodvoorziening voor asielzoekers en uitgeprocedeerde vluchtelingen aan de Helsinkistraat in Groningen.
18/10 11u00  Verzorger opgepakt voor stelen 18.000 euro van terminaal zieke vrouw (94)Een 45-jarige medewerker van een zorginstelling is aangehouden voor oplichting van een terminaal zieke vrouw (94) in Spijkenisse. Van de cliënt werd in één maand ruim 18.000 euro gestolen.
18/10 10u45  Politie rukt uit voor loslopende kangoeroe in Limburgse bossenIn het Limburgse dorp Vredepeel is woensdag een loslopende kangoeroe gesignaleerd. Het dier is door een bevoegd persoon verdoofd en meegenomen. Waar de kangoeroe vandaan komt is nog niet bekend.
18/10 10u30  Drone filmt verwoesting in Florida door orkaan MichaelDe orkaan Michael heeft voor veel schade gezorgd in het Amerikaanse Mexico Beach. De plaats in de staat Florida werd vorige week samen met Panama City het hardst getroffen. Inwoners proberen nu om hun bijna verwoeste buurt weer op te bouwen.
18/10 10u15  OVV: Prijs krijgt in bouw vaak voorrang op veiligheid bouwvakkersDe laagste prijs is in de bouwsector vaak belangrijker dan de veiligheid van bouwvakkers. Dat is de conclusie van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage in Eindhoven.
18/10 10u00  Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA overDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos HEMA overnemen.
18/10 10u00  Woningen burgemeesters krijgen voortaan preventieve veiligheidscheckDe woningen van burgemeesters krijgen voortaan een preventieve veiligheidscheck. Het gaat om advies over bijvoorbeeld de sloten, ramen en het alarmsysteem.
18/10 09u15  Bertens toch naar WTA Finals dankzij afmelding HalepKiki Bertens mag eind deze maand toch meedoen aan de WTA Finals in Singapore. De Westlandse krijgt een ticket, omdat Simona Halep zich heeft afgemeld voor het prestigieuze eindejaarstoernooi.
18/10 08u30  'Financiële beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.
18/10 08u00  Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelastingGroepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen. Ook bij de Nederlandse Belastingdienst werd jarenlang gefraudeerd met de dividendbelasting.
18/10 07u45  'Financiële beloning van baas is belangrijke stimulans voor stoppen roken'Een financiële beloning van de werkgever is een belangrijke stimulans voor werknemers om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.
18/10 07u45  Brexit-top in november van de baan tot EU-onderhandelaar voortgang meldtDe Brexit-top die op 17 en 18 november zou plaatsvinden om overeenstemming over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU te bereiken is afgelast. De leiders van de overige 27 EU-lidstaten hebben woensdag besloten pas weer bij elkaar te komen op het moment dat er schot in de onderhandelingen zit.
18/10 07u30  Banksy wilde net geveild kunstwerk volledig versnipperenBanksy wilde zijn kunstwerk, dat laatst op een veiling in Londen werd verkocht, in zijn geheel vernietigen. In beelden op zijn eigen website toont hij hoe dat tijdens 'repetities' iedere keer wel lukte.
18/10 06u15  Rechtszaak gebruik stint | 'Brexit heeft veel turbulentie'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/10 05u45  Weerbericht: Zonnige dag begint met dichte mistDonderdag wordt een zonnige dag met ongeveer dezelfde temperaturen als woensdag. In de ochtend kan het nog mistig zijn.
18/10 04u30  'Woningen burgemeesters krijgen voortaan preventieve veiligheidscheck'De woningen van burgemeesters krijgen voortaan een preventieve veiligheidscheck. Het gaat om advies over bijvoorbeeld de sloten, ramen en het alarmsysteem.
18/10 04u15  'Woningen burgemeesters krijgen voortaan veiligheidscheck'De woningen van burgemeesters krijgen voortaan een preventieve veiligheidscheck. Het gaat om advies over bijvoorbeeld de sloten, ramen en het alarmsysteem.
18/10 01u00  Justitie looft beloning van 15.000 euro uit voor tip schietpartij ZaandamJustitie looft 15.000 euro uit voor de tip die leidt naar de verdachten van het neerschieten van een negentienjarige Zaandammer in de nacht van vrijdag op zaterdag.
18/10 01u00  Uitspraak prostitutiemoorden | Kort geding RyanairWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2018.
18/10 00u30  Recordaantal immigranten en emigranten in Nederland in 2017De stromen immigranten en emigranten zijn in ruim 150 jaar niet zo groot geweest. Vorig jaar vestigden zich 235.000 immigranten in Nederland en vertrokken 154.000 mensen naar het buitenland. 
18/10 00u15  Uitspraak zaak prostitutiemoorden | Kort geding RyanairWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2018.
18/10 00u00  Justitie biedt beloning van 15.000 euro aan voor tip schietpartij ZaandamJustitie looft 15.000 euro uit voor de tip die leidt naar de verdachten van het neerschieten van een negentienjarige Zaandammer in de nacht van vrijdag op zaterdag.
17/10 22u45  Brexit-top in november van baan totdat EU-onderhandelaar voortgang meldtDe Brexit-top die op 17 en 18 november zou plaatsvinden om overeenstemming over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU te bereiken is afgelast. De leiders van de overige 27 EU-lidstaten hebben woensdag besloten pas weer bij elkaar te komen op het moment dat er schot in de onderhandelingen zit.
17/10 21u45  May met positieve toon in Brussel, maar zonder nieuw voorstelDe Britse premier Theresa May heeft de EU-leiders geen nieuwe openingen voor een Brexit-akkoord geboden tijdens de EU-top in Brussel. 
17/10 20u45  COA zoekt vijfduizend extra plekken voor opvang asielzoekersHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoekt op korte termijn vijfduizend nieuwe plekken voor asielzoekers. Een COA-woordvoerder laat weten dat de extra capaciteit vooral nodig is, omdat bestaande plaatsen langer bezet blijven dan werd verwacht.
17/10 20u45  Duitse autoriteiten verijdelen terroristische aanslag ISDe Duitse autoriteiten hebben volgens Duitse media een grote terroristische aanslag van Islamitische Staat (IS) voorkomen. Justitie heeft de planning van de terreurdaad bevestigd.
17/10 20u30  COA zoekt 5.000 extra plekken voor opvang van asielzoekersHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zoekt op korte termijn vijfduizend nieuwe plekken voor asielzoekers. Een COA-woordvoerder laat weten dat de extra capaciteit vooral nodig is omdat bestaande plaatsen langer bezet blijven dan was verwacht.
17/10 20u30  Duitse autoriteiten verijdelen terroristische aanslag door ISDe Duitse autoriteiten hebben volgens Duitse media een grote terroristische aanslag door Islamitische Staat voorkomen. Justitie heeft de planning van de terreurdaad bevestigd.
17/10 20u30  Karavaan van duizenden migranten trekt richting Amerikaanse grens​Er trekt een karavaan van duizenden mensen richting de Amerikaanse grens. De groep vormde zich in Honduras en bevindt zich inmiddels in Guatemala. Ze zijn op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten.
17/10 20u15  Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor interview met Farid AzarkanEva Jinek heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het interview met politicus Farid Azarkan in haar talkshow Jinek.
17/10 20u00  Eva Jinek wint Sonja Barend Award met Farid Azarkan-interviewEva Jinek heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het interview met politicus Farid Azarkan in haar talkshow Jinek. Adriaan van Dis (gesprek met Stephen Fry) en Coen Verbraak (met predikant Floris van Binsbergen) waren ook genomineerd voor de prijs voor beste interview.
17/10 19u00  Zeker negentien doden na schietpartij op hogeschool in KrimZeker negentien mensen zijn woensdag omgekomen door een schietpartij op een school in Kerch, een plaats op het schiereiland de Krim. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 18u30  Trump vraagt audio-opnames moord Khashoggi op, trekt bestaan in twijfelDe Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag gezegd dat zijn regering aan de Turkse regering heeft gevraagd vermeende audio-opnames van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi over te leggen. Trump gelooft niet dat het Saoedische koningshuis bij de verdwijning van de journalist is betrokken.
17/10 18u15  'Politie infiltreerde in groep van zeven gearresteerde terrorismeverdachten'De politie heeft geïnfiltreerd in de groep van terrorismeverdachten die vorige maand werd opgerold. De zeven gearresteerde mannen worden verdacht van het plannen van een grote aanslag in Nederland.
17/10 18u00  Man veroordeeld tot vijftien maanden cel voor kindermisbruik via webcamEen 72-jarige Nederlandse man die werd verdacht van kindermisbruik via de webcam, is woensdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.
17/10 18u00  Turkije doorzoekt woning Saoedische consul in vermissingszaak KhashoggiDe Turkse autoriteiten hebben woensdag de woning van de Saoedische consul-generaal in Istanboel doorzocht. Het Turkse Openbaar Ministerie probeert te achterhalen wat er is gebeurd met de verdwenen Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
17/10 17u15  'Noordelijkste bouwwerk van Romeinen' blootgelegd in KrommenieArcheologen hebben in het Noord-Hollandse Krommenie resten van een wachttoren blootgelegd die 'vrijwel zeker' door Romeinen is gebouwd in de eerste eeuw na Christus.
17/10 17u00  Verdachte man met kogelwerend vest in stadskantoor Utrecht vrijgelatenDe man die dinsdagmiddag met een kogelwerend vest is aangehouden in het stadskantoor van Utrecht is op vrije voeten gesteld. De politie meldt dat de man 'geen kwaad in de zin' had.
17/10 17u00  Man die online kindermisbruik pleegde veroordeeld tot 15 maanden celEen 72-jarige man die werd verdacht van kindermisbruik via de webcam, is woensdag veroordeeld tot vijftien maanden cel. Zes daarvan zijn voorwaardelijk.
17/10 17u00  Politiek verdeeld over onderzoek naar legalisatie xtcDeskundigen krijgen in politiek Den Haag niet de handen op elkaar voor legalisatie van xtc en mdma. Wel staan partijen open voor onderzoek naar de maatschappelijke gevolgen en de gezondheidsrisico's van legalisering.
17/10 17u00  Nederlands schip richting Noorwegen voor NAVO-oefeningHet amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt vaart vanuit de haven van Den Helder naar Noorwegen. Daar gaat het schip deelnemen aan de NAVO-oefening Trident Juncture. Tijdens de oefening worden de militaire vaardigheden uitgebreid.
17/10 16u45  Politiek is verdeeld over onderzoek naar legalisatie xtcDeskundigen krijgen in politiek Den Haag niet de handen op elkaar voor legalisatie van xtc en mdma. Wel staan partijen open voor onderzoek naar de maatschappelijke gevolgen en de gezondheidsrisico's van legalisering.
17/10 16u30  Vliegtuig Melania Trump moet omkeren vanwege rook in cabineEen officieel vliegtuig met daarin Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft rechtsomkeert gemaakt vanwege rook in de cabine en brandlucht. 
17/10 16u15  The Ocean Cleanup klaar voor opruimactie Grote OceaanEen Nederlandse plasticvanger is aangekomen op zijn werkplek en klaar om aan het werk te gaan. De veegarm van The Ocean Cleanup moet midden op de Grote Oceaan plastic opvangen dat aan het oppervlak dobbert. 
17/10 16u00  Politiek verdeeld over onderzoek legalisatie xtcIn de politiek gaan de handen niet op elkaar voor legalisatie van xtc en mdma, maar wel staan partijen open voor onderzoek naar de maatschappelijke gevolgen en de gezondheidsrisico's.
17/10 16u00  De Brexit-onderhandelingen zitten vast. Hoe komt dat?De Europese regeringsleiders komen op woensdag en donderdag bij elkaar om te praten over Brexit. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn, maar de onderhandelingen lijken weer muurvast te zitten. Hieronder een paar dingen die je moet weten.
17/10 16u00  Nederlands schip richting NAVO-oefening voor trainen oorlogssituatieHet amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt vaart vanuit de haven van Den Helder naar Noorwegen. Daar gaat het schip deelnemen aan de NAVO-oefening Trident Juncture. Tijdens de oefening worden de militaire vaardigheden uitgebreid.
17/10 15u30  Zeker achttien doden na schietpartij op hogeschool in KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker achttien mensen omgekomen door een schietpartij op een school. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 15u30  Turkije onderzoekt woning Saoedische consul in vermissingszaak KhashoggiDe Turkse autoriteiten doorzoeken woensdag de woning van de Saoedische consul-generaal in Istanboel. Het Turkse Openbaar Ministerie probeert te achterhalen wat er is gebeurd met de verdwenen Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
17/10 15u15  Zeker achttien doden na schietpartij op hogeschool op KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker achttien mensen omgekomen door een schietpartij op een school. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 15u15  Cassatie tegen veroordeling voor doden en verkrachten Nicole van den HurkJos de G. (51), die veroordeeld is voor het verkrachten en doden van de vijftienjarige Nicole van den Hurk, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat hebben zijn advocaten woensdag laten weten. De G. kreeg op 9 oktober in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd.
17/10 15u00  Jos de G. in cassatie tegen veroordeling in zaak-Nicole van den HurkJos de G. (51), veroordeeld voor verkrachting en doodslag in de zaak-Nicole van den Hurk, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat hebben zijn advocaten woensdag laten weten. De G. kreeg op 9 oktober in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd.
17/10 15u00  Zoetermeerder aangehouden in verband met schietincident DelftEen 21-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident dat op 8 oktober plaatsvond in Delft, meldt het Openbaar Minister (OM) woensdag.
17/10 14u30  Zeker achttien doden door terroristische aanslag op hogeschool op KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker achttien mensen omgekomen door een terroristische aanslag op een school. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 14u30  Zoetermeerder (21) aangehouden in verband met schietincident DelftEen 21-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident dat op 8 oktober plaats vond in Delft, meldt het OM woensdag.
17/10 14u30  Saoedische consul in Istanboel uit ambt ontheven wegens 'overtreding'De Saoedische consul in Istanboel is woensdag uit zijn ambt ontheven. Er wordt een onderzoek naar hem ingesteld vanwege 'overtredingen'. Dat staat in een verklaring van de Saoedische krant Sabq.
17/10 14u15  Zeker dertien doden door terroristische aanslag op hogeschool op KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker dertien mensen omgekomen door een terroristische aanslag op een school. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 14u15  Turkije breidt onderzoek naar Khashoggi uit naar huis Saoedische consulTurkije breidt het onderzoek naar de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi uit naar het huis van de Saoedische consul.
17/10 13u45  Zeker tien doden door terroristische aanslag op hogeschool op KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker tien mensen omgekomen door een terroristische aanslag op een school. Meerdere gemaskerde mensen zouden met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 13u45  Vulkaanuitbarsting Pompeï mogelijk twee maanden later dan gedachtDe vulkaanuitbarsting die in het jaar 79 tot de verwoesting van de Italiaanse stad Pompeï leidde, vond mogelijk twee maanden later plaats dan aanvankelijk gedacht. Onderzoekers denken nu dat de eruptie op 24 oktober plaatsvond.
17/10 13u30  Zeker tien doden door terroristische aanslag op school in KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker tien mensen omgekomen door een mogelijk terroristische aanslag op een school. Een man zou met een geweer om zich heen hebben geschoten en daarna een explosie hebben veroorzaakt.
17/10 13u30  Fiets Britse tiener gestolen bij poging tot recordtocht van 30.000 kilometerEen Britse tiener die solo een fietstocht van 30.000 kilometer wil afleggen, is het slachtoffer geworden van een dief. De achttienjarige Charlie Condell ontdekte na een overnachting in het Australische Townsville dat zijn fiets was verdwenen, bericht de BBC.
17/10 13u00  Britse tiener moet fietstocht van 30.000 kilometer staken na stelen fietsEen Britse tiener die solo een fietstocht van 30.000 kilometer wil afleggen, is het slachtoffer geworden van een dief. De achttienjarige Charlie Condell ontdekte na een overnachting in het Australische Townsville dat zijn fiets was verdwenen, bericht de BBC.
17/10 13u00  De verdwijning van journalist Jamal Khashoggi van dag tot dagDe verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanboel domineert al ruim twee weken het nieuws over de hele wereld. Wat is er precies gebeurd en waarom zijn de gevolgen zo groot? Een overzicht van dag tot dag.
17/10 13u00  Deel staatsexamens Nederlands opgeschort na delen via sociale mediaDe afname van een deel van de staatsexamens Nederlands wordt geannuleerd omdat de beschrijvingen van de opgaven van het examen Schrijfvaardigheid via sociale media zijn gedeeld. Dit meldt het College voor Toetsen en Examens woensdag. 
17/10 12u30  Politie schiet op man bij inname vuurwapen in Groningse woningDe politie heeft woensdagochtend op een 44-jarige man geschoten in een woning in de Groningse straat Tussen beide Markten. De man is hierbij gewond geraakt.
17/10 12u00  Zeker tien doden door explosie in school op de KrimIn Kerch, dat op het schiereiland de Krim ligt, zijn woensdag zeker tien mensen omgekomen na een explosie.
17/10 11u45  Politie schiet op man in woning GroningenDe politie heeft woensdagochtend op een 44-jarige man geschoten in een woning in de straat Tussen beide Markten in Groningen. De man is hierbij gewond geraakt.
17/10 11u15  Astronaut over mislukte lancering: 'Ik dacht: we moeten nú naar huis'Astronaut Nick Hague blikt terug op de mislukte lancering van een raket naar ruimtestation ISS. Hague zat samen met een Russische kosmonaut aan boord toen er iets misging met de stuwraket.
17/10 11u00  Astronaut over mislukte lancering: 'Ik dacht, we moeten nú naar huis'Astronaut Nick Hague blikt terug op de mislukte lancering van een raket naar ruimtestation ISS. Hague zat samen met een Russische kosmonaut aan boord, toen er iets misging met de stuwraket.
17/10 10u45  Politie schiet op persoon in woning GroningenDe politie heeft woensdagochtend op een persoon geschoten in een woning in de straat Tussen beide Markten in Groningen. De persoon is hierbij gewond geraakt.
17/10 10u45  Een op vijf kinderen van gescheiden ouders heeft geen contact met vader20 procent van de tussen 1971 en 1991 geboren volwassenen die als kind de scheiding van de ouders hebben meegemaakt, heeft geen contact met zijn of haar vader. Slechts 5 procent heeft het afgelopen jaar geen contact gehad met de moeder, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
17/10 10u45  Astronaut over mislukte lancering: 'Ik dacht, we moeten snel naar huis'Astronaut Nick Hague blikt terug op de mislukte lancering van een raket naar ruimtestation ISS. Hague zat samen met een Russische kosmonaut aan boord, toen er iets misging met de stuwraket.
17/10 09u15  Kandidaat Afghaanse parlementsverkiezingen omgekomen door explosieIn Helmand, een zuidelijke provincie van Afghanistan, is woensdag Abdul Jabar Qahraman omgekomen door een explosie. Onder de stoel op het kantoor van de kandidaat voor de parlementsverkiezingen was een bom geplaatst.
17/10 08u45  Adviesorganen: Kabinet heeft geen oog voor kwetsbaarste mensenDe Nationale Ombudsman, de Algemene Rekenkamer en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vinden dat het kabinet-Rutte te weinig oog heeft voor duizenden kwetsbare Nederlanders die niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. De drie adviesorganen luiden hier woensdag de noodklok over.
17/10 08u45  'Verdachten zaak vermiste Saoedische journalist komen uit omgeving prins'Een aantal door Turkije geïdentificeerde verdachten in de zaak van de vermiste Saoedische journalist Jamal Khashoggi komen uit de directe omgeving van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, meldt The New York Times.
17/10 08u30  Gewonde man aangetroffen na schietpartij in ValkenswaardEen man is dinsdagavond gewond geraakt bij een schietpartij aan het Feliciadal in Valkenswaard. Hoe ernstig de verwondingen zijn, liet de politie niet weten.
17/10 08u00  Stamcellen onder politiebegeleiding over A4 naar Amsterdam vervoerdEen grote voorraad stamcellen wordt woensdag onder politiebegeleiding vervoerd van Leiden, waar het materiaal tot nog toe werd opgeslagen, naar Amsterdam, waar het voortaan wordt beheerd. 
17/10 08u00  Dodental na orkaan Michael loopt in Verenigde Staten op tot 27Het dodental als gevolg van de verwoestende orkaan Michael in de Verenigde Staten is opgelopen tot minstens 27. Reddingswerkers zijn in het zuidoosten van het land op zoek naar nog honderden vermisten.
17/10 07u45  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie aan om tot Brexit-deal te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de Brexit.
17/10 07u45  Stamcellen stapvoets over A4 van Leiden naar Amsterdam vervoerdEen grote voorraad stamcellen wordt woensdag onder politiebegeleiding vervoerd van Leiden, waar het materiaal tot nog toe werd opgeslagen, naar Amsterdam, waar het voortaan wordt beheerd. 
17/10 07u30  Dodenaantal na orkaan Michael loopt in Verenigde Staten op tot 27Het dodental als gevolg van de verwoestende orkaan Michael in de Verenigde Staten is opgelopen tot minstens 27. Reddingswerkers zijn in het gebied in het zuidoosten van de VS op zoek naar nog honderden vermisten.
17/10 07u15  Danjuma: 'Doelpunt leek op treffer Memphis tegen Duitsland'Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen België (1-1). Arnaut Danjuma Groeneveld was voor het eerst basisspeler en scoorde direct. Hoewel hij enthousiast is over zijn eigen spel, vindt hij het gelijkspel vooral een teamprestatie, zegt hij.
17/10 07u00  Danjuma: 'Mooiste moment komt nog als ik ouders weer zie'Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen België (1-1). Arnaut Danjuma Groeneveld was voor het eerst basisspeler en scoorde direct. Hoewel hij enthousiast is over zijn eigen spel, vindt hij het gelijkspel vooral een teamprestatie, zegt hij.
17/10 06u15  Boek Abdelhak Nouri | Spanningen Turkije en Saoedi-ArabiëIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/10 05u45  Weerbericht: Temperatuur daalt iets maar blijft hoog voor oktoberDe temperatuur daalt woensdag een aantal graden ten opzichte van de voorgaande dagen, maar het blijft warm voor de tijd van het jaar.
17/10 05u15  Veroordelingen voor wietbezit in Canada geschrapt na legaliseringCanadezen die zijn veroordeeld wegens het bezit van 30 gram wiet of minder raken hun strafblad kwijt, omdat wiet gelegaliseerd wordt in het land.
17/10 04u15  'EU biedt Verenigd Koninkrijk langer verblijf in douane-unie aan om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
17/10 02u45  Veroordelingen voor wietbezit in Canada geschraptCanadezen die zijn veroordeeld wegens het bezit van 30 gram wiet of minder krijgen gratie van de Canadese overheid.
17/10 02u15  Nieuwe aanklacht wegens corruptie tegen Braziliaanse president TemerDe Braziliaanse nationale politie heeft een nieuwe aanklacht wegens corruptie, deelname aan criminele activiteiten en het witwassen van geld ingediend tegen de Braziliaanse president Michel Temer.
17/10 01u00  Man gewond door schietpartij ValkenswaardEen man is gewond geraakt door een schietpartij aan de Feliciadal in Valkenswaard. Hoe ernstig de verwondingen zijn, liet de politie niet weten.
17/10 00u45  Gewonde door schietpartij ValkenswaardEen persoon is gewond geraakt door een schietpartij aan de Feliciadal in Valkenswaard.
17/10 00u15  Groeneveld: 'Mooiste moment komt nog als ik ouders weer zie'Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen België. De oefeninterland in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel eindigde in 1-1.
17/10 00u00  Beschadigde Rutte overtuigt oppositie niet met alternatief dividendtaksDe nieuwe plannen van het kabinet en de coalitie die er komen nu de dividendbelasting toch niet wordt afgeschaft, kunnen niet op goedkeuring rekenen van de oppositie. Die partijen willen vooral meer geld uittrekken voor de publieke sector, blijkt uit het debat dinsdagavond.  
17/10 00u00  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
16/10 23u30  Beschadigde Rutte krijgt oppositie niet mee met alternatief dividendbelastingDe nieuwe plannen van het kabinet en de coalitie die er komen nu de dividendbelasting toch niet wordt afgeschaft, kunnen niet op goedkeuring rekenen van de oppositie. Die partijen willen vooral meer geld uittrekken voor de publieke sector, blijkt uit het debat dinsdagavond.  
16/10 23u00  Bedrijf wil schade repareren voor redders van onwel geworden automobilistEen autoschadebedrijf wil de automobilisten die maandag een onwel geworden man op de snelweg hebben gered, graag helpen met het repareren van hun auto's.
16/10 22u45  Nederlands elftal houdt België op gelijkspel in oefeninterlandHet Nederlands elftal heeft dinsdagavond in een vriendschappelijke interland in Brussel met 1-1 gelijkgespeeld tegen België, de nummer één van de FIFA-ranking.
16/10 22u30  Uitspraak zaak cybermisbruik | Eredoctoraat Ban Ki-moonWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 oktober 2018.
16/10 22u15  Oranje en België op gelijke hoogte bij debuut RosarioHet Nederlands elftal is om 20.45 uur in Brussel begonnen aan een oefeninterland tegen België. Bondscoach Ronald Koeman laat maar liefst zes andere spelers beginnen aan het duel dan tijdens de vorige interland tegen Duitsland (3-0-zege). Volg alles in ons liveblog.
16/10 22u15  Bemanningsleden raket richting ISS werden niet nerveus van noodlanding​De twee bemanningsleden van de raket die vorige week op weg naar het ruimtestation ISS een noodlanding moesten maken, hadden geen tijd om nerveus te zijn over de afloop van het incident.
16/10 22u00  Oranje en België op gelijke hoogte, debuut RosarioHet Nederlands elftal is om 20.45 uur in Brussel begonnen aan een oefeninterland tegen België. Bondscoach Ronald Koeman laat maar liefst zes andere spelers beginnen aan het duel dan tijdens de vorige interland tegen Duitsland (3-0-zege). Volg alles in ons liveblog.
16/10 21u15  Danjuma Groeneveld brengt Oranje op gelijke hoogte in BelgiëHet Nederlands elftal is om 20.45 uur in Brussel begonnen aan een oefeninterland tegen België. Bondscoach Ronald Koeman laat maar liefst zes andere spelers beginnen aan het duel dan tijdens de vorige interland tegen Duitsland (3-0-zege). Volg alles in ons liveblog.
16/10 21u00  België snel op voorsprong in 127e duel met OranjeHet Nederlands elftal is om 20.45 uur in Brussel begonnen aan een oefeninterland tegen België. Bondscoach Ronald Koeman laat maar liefst zes andere spelers beginnen aan het duel dan tijdens de vorige interland tegen Duitsland (3-0-zege). Volg alles in ons liveblog.
16/10 20u30  Oranje maakt zich met zes wijzigingen klaar voor duel met BelgiëHet Nederlands elftal speelt om 20.45 uur in Brussel een oefeninterland tegen België. Bondscoach Ronald Koeman laat maar liefst zes andere spelers beginnen aan het duel dan tijdens de vorige interland tegen Duitsland (3-0-zege). Volg alles in ons liveblog.
16/10 20u30  Pleegmoeder baby Hannah: 'Triest dat ze het systeem is ingeduwd'De pleegmoeder bij wie baby Hannah verbleef toen ze door haar biologische ouders werd ontvoerd, vindt het 'in- en intriest' dat het kind in het systeem van jeugdzorginstellingen is beland. 'Ze zal daar voor de rest van haar leven de gevolgen van met zich meedragen.'
16/10 20u30  Minister Hoekstra overweegt bezoek Saoedi-Arabië af te blazenMinister van Financiën Wopke Hoekstra wil eerst meer duidelijkheid over de verdwijning van journalist Khashoggi voordat hij besluit om wel of niet naar Saoedi-Arabië te gaan. Hoekstra zou daar eind oktober een investeringsconferentie bijwonen.
16/10 20u15  Bezoek Hoekstra aan Saoedi-Arabië hangt af van verdwenen KhashoggiMinister van Financiën Wopke Hoekstra wil eerst meer duidelijkheid over de verdwijning van journalist Khashoggi voordat hij besluit om wel of niet naar Saoedi-Arabië te gaan. Hoekstra zou daar eind oktober een investeringsconferentie bijwonen.
16/10 19u15  400 liter drugsafval aangetroffen in Tilburg, drie personen aangehoudenDe politie heeft dinsdag in Tilburg een auto ontdekt met daarin 400 liter drugsafval. Twee inzittenden en de inzittende van een ander voertuig zijn aangehouden.
16/10 18u00  Zeven opgepakte terrorismeverdachten blijven langer vastzittenDe zeven terrorismeverdachten die vorige maand werden aangehouden voor het beramen van een grote aanslag in Nederland blijven langer vastzitten. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft dinsdag bepaald dat de mannen negentig dagen in voorlopige hechtenis blijven.
16/10 17u45  Tweede Kamer eist extra maatregelen om WW-fraude te voorkomenDe Tweede Kamer eist extra stappen van het kabinet in de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten. Ook moet de regering alles op alles zetten om onterecht verstrekte uitkeringen terug te vorderen.
16/10 16u30  Trein beukt dwars door vrachtwagen in TexasIn de Amerikaanse staat Texas botste een trein maandag tegen een vrachtwagen aan. De vrachtwagen kwam vast te zitten op een spoorwegovergang.
16/10 16u30  Doden en tientallen gewonden bij treinongeluk Marokkaanse stad RabatIn Marokko heeft dinsdagochtend een groot treinongeval plaatsgevonden. Volgens Marokkaanse media zijn er zeker tien doden en meer dan honderd gewonden te betreuren. Een passagierstrein ontspoorde en botste bij Rabat deels tegen een brug aan.
16/10 16u15  'Turkse onderzoekers vinden bewijs dat Khashoggi in consulaat is vermoord'Het Turkse onderzoeksteam dat de verdwijning van Jamal Khashoggi in Istanbul onderzoekt, heeft 'onomstotelijk bewijs' gevonden dat de journalist is vermoord in het Saoedische consulaat.
16/10 16u15  Trein sleurt vrachtwagen mee in TexasIn de Amerikaanse staat Texas botste een trein maandag tegen een vrachtwagen aan. De vrachtwagen kwam vast te zitten op een spoorwegovergang.
16/10 16u15  Doden en tientallen gewonden door treinongeluk bij Marokkaanse stad RabatIn Marokko heeft dinsdagochtend een groot treinongeval plaatsgevonden. Volgens Marokkaanse media zijn er zeker tien doden en meer dan honderd gewonden te betreuren. Een passagierstrein ontspoorde en botste bij Rabat deels tegen een brug aan.
16/10 16u00  Man met kogelwerend vest opgepakt in stadskantoor UtrechtEen man is dinsdag aangehouden na een verdachte situatie in het stadskantoor van Utrecht. De man had een kogelwerend vest aan en een zware tas bij zich. 
16/10 15u15  Voorarrest Dino Soerel voor betrokkenheid bij moord Endstra geschorstDe rechter-commissaris in Amsterdam heeft de voorlopige hechtenis van Dino Soerel, die begin deze maand werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Willem Endstra, geschorst. Dit vanwege persoonlijke omstandigheden van Soerel, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. 
16/10 15u00  EU-onderhandelaar: 'We nemen nog enkele weken de tijd voor Brexit-deal'Michel Barnier, de onderhandelaar namens de Europese Unie in de Brexit-onderhandelingen, zegt dat de EU en het Verenigd Koninkrijk de komende weken 'rustig en serieus' zullen werken aan een terugtredingsakkoord.
16/10 14u30  Twaalf jaar cel voor vrouw die 82-jarige vrouw doodde in MaastrichtEen 39-jarige vrouw is door de rechtbank in Limburg veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de roofmoord op een bejaarde vrouw uit Maastricht.
16/10 14u30  Volleybalsters verliezen van China en treffen Servië in halve finale WKDe Nederlandse volleybalsters zijn er dinsdag in de Final Six van het WK niet in geslaagd de groepswinst te pakken. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison verloor in vier sets van China: 25-23, 13-25, 18-25 en 17-25.
16/10 14u30  Chinese bestuurder verdedigt 'heropvoedingskampen' voor OeigoerenEen hooggeplaatste bestuurder van de Chinese autonome regio Xinjiang verdedigt het bestaan van kampen waarin Oeigoeren, een moslimmeerderheid, verblijven. Hij heeft het over opleidingscentra, terwijl mensenrechtenorganisaties van heropvoedingskampen spreken.
16/10 14u30  Erdogan: Bewijsmateriaal in Saoedisch consulaat overgeschilderdDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gezegd dat uit het Turkse onderzoek naar de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is gebleken dat in het Saoedische consulaat mogelijk met bewijsmateriaal is geknoeid.
16/10 14u15  Erdogan: 'Bewijsmateriaal in Saoedisch consulaat overgeschilderd'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gezegd dat er uit het Turkse onderzoek naar de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is gebleken dat er in het Saoedische consulaat mogelijk met bewijsmateriaal is geknoeid.
16/10 14u15  New York voor het eerst sinds 1993 weekend lang zonder schietincidentenNew York is het afgelopen weekend voor het eerst in 25 jaar zonder schietincidenten gebleven. Dat meldt Rodney Harrison, de politiechef van New York.
16/10 14u00  New York blijft weekend lang zonder schietincidentenNew York is het afgelopen weekend zonder schietincidenten gebleven. Dat meldt Rodney Harrison, de politiechef van New York. 
16/10 13u45  Oud-agent die kinderporno verspreidde veroordeeld tot jaar celDe rechtbank in Assen heeft dinsdag een celstraf van een jaar opgelegd waarvan zes maanden voorwaardelijk aan een 46-jarige ex-agent die kinderporno heeft verspreid en verzameld. 
16/10 13u15  Doden en tientallen gewonden door treinongeluk bij Marokkaans RabatIn Marokko heeft dinsdagochtend een groot treinongeval plaatsgevonden. Volgens Marokkaanse media zijn er zeker vijf doden en tientallen gewonden te betreuren. Een passagierstrein ontspoorde en botste deels tegen een brug aan.
16/10 13u15  Verdachte die meisje neerstak in Utrechts park is achttienjarige manDe verdachte die maandag is aangehouden na een steekincident in Park Transwijk in Utrecht, waarbij een zeventienjarig meisje gewond raakte, is een achttienjarige man. Hij is een bekende van het slachtoffer.
16/10 13u00  Doden en gewonden door grote treinbotsing in MarokkoIn Marokko zijn dinsdagochtend twee treinen op elkaar gebotst. Volgens lokale media zijn er zeker vijf doden en veel gewonden te betreuren. De exacte toedracht van het ongeluk nog niet duidelijk.
16/10 12u45  ANWB verwacht vrijdag drukke avondspits vanwege herfstvakantieIn de regio's midden en zuid begint vrijdag de herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB.
16/10 12u45  Verdachte die meisje neerstak in Kanaleneiland is achttienjarige manDe verdachte die maandag is aangehouden na een steekincident in Park Transwijk, waarbij een zeventienjarig meisje gewond raakte, is een achtienjarige man. Hij is een bekende van het slachtoffer. 
16/10 12u15  Franse president Macron heeft nieuw kabinet rondDe Franse president Emmanuel Macron heeft zijn nieuwe kabinet rond. Dinsdag presenteerde hij zijn ministersploeg, later dan verwacht. De herschikking is een poging om zijn regering te stabiliseren en de hervormingsplannen nieuw leven in te blazen.
16/10 11u45  OM wil dat rechtbank vraag verdediging Holleeder beletIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
16/10 11u15  Steeds meer kinderen naar vwo: Hoe komt dat?Sinds een paar jaar bepalen de leraren naar wat voor vervolgopleiding de basisschoolkinderen gaan. Wat betekent dat in de praktijk?
16/10 11u15  Minister Blok bezorgd over mogelijke moord op Saoedische journalistMinister Stef Blok van Buitenlandse Zaken noemt de berichten over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi 'heel zorgelijk'.
16/10 11u00  Top van justitie Zeeland-West-Brabant legt functie neer om werkklimaatCharles van der Voort, hoofdofficier van het parket Zeeland-West-Brabant, treedt per 15 november vrijwillig terug, maakt hij dinsdag bekend. Hij wil 'ruimte bieden voor nieuwe start met verbeterd werkklimaat.'
16/10 10u45  Meghan en Harry openen onderzoekscentrum in dierentuin AustraliëMeghan Markle en prins Harry bezochten dinsdag een dierentuin in de Australië. Het Britse koninklijk paar had de eer de Taronga Zoo Institute of Science officieel te openen in Sydney. De hertogin, die zwanger is van haar eerste kind, mocht het lint doorknippen. Dinsdag is de eerste dag van hun eerste officiële koninklijke tour.
16/10 10u15  Verdediging Holleeder ondervraagt Fred RosIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
16/10 10u00  Inspecties uiten kritiek op begeleiders van pleegouders baby HannahDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJV) zeggen dinsdag dat Jeugdbescherming Brabant (JBB) en jeugdzorgaanbieder CJZ onvoldoende hebben gedaan bij de begeleiding van de pleegouders van baby Hannah. Het meisje werd in februari door haar biologische ouders ontvoerd.
16/10 09u45  Basisschool in Dordrecht met 150 leerlingen ontruimd vanwege gasluchtBasisschool PiusX in Dordrecht is dinsdagochtend ontruimd omdat er in twee klaslokalen een gaslucht werd geroken. De 150 kinderen zijn allemaal naar buiten.
16/10 09u45  Minister Blok bezorgd over mogelijk vermoorde Saoedische journalistMinister Stef Blok van Buitenlandse Zaken noemt de berichten over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi 'heel zorgelijk'.
16/10 09u00  Aantal geregistreerde euthanasiegevallen daalt na jarenlange toenameHet aantal geregistreerde gevallen van euthanasie neemt na een jarenlange toename ineens af. In de eerste negen maanden van 2018 lieten 4.600 mensen hun leven beëindigen door een arts, 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
16/10 08u45  Aantal geregistreerde gevallen van euthanasie daalt na jarenlange toenameHet aantal geregistreerde gevallen van euthanasie neemt ineens af, na een jarenlange toename. In de eerste negen maanden van 2018 lieten 4.600 mensen hun leven beëindigen door een arts, 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
16/10 08u45  Rijksmuseum start in juli 2019 met restauratie De NachtwachtHet Rijksmuseum in Amsterdam start in juli 2019 aan een restauratie van De Nachtwacht. Het schilderij van Rembrandt van Rijn zal voor het oog van het publiek worden hersteld, in de zaal waar het werk nu hangt.
16/10 08u30  Vermoedelijke cocaïnewasserij ontdekt bij woningbrand in SittardIn een woning in de Limburgse stad Sittard waar maandagavond een brand heeft gewoed is een cocaïnewasserij aangetroffen.
16/10 08u30  Rijksmuseum start in juli 2019 aan restauratie NachtwachtHet Rijksmuseum start in juli 2019 aan een restauratie van De Nachtwacht. Het schilderij van Rembrandt van Rijn zal voor het oog van het publiek worden hersteld.
16/10 08u30  Expert: 'Rusland is onvoorspelbaarder dan tijdens Koude Oorlog'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
16/10 08u15  Criminoloog: Laat commissie legalisatie xtc onderzoekenIn het licht van de toenemende ondermijnende criminaliteit klinkt steeds vaker de roep om legalisatie van xtc. Ton Nabben, als criminoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, bepleit daarom om een commissie van wetenschappers dit te laten onderzoeken.
16/10 08u15  Klimaattop wordt in 2020 in Nederland gehoudenNederland verzorgt volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in 2020 een wereldtop waarop een actieplan tegen klimaatverandering gepresenteerd wordt.
16/10 08u00  Klimaattop in 2020 in Nederland gehoudenNederland verzorgt in 2020 een wereldtop waarop een actieplan tegen klimaatverandering wordt gepresenteerd. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een interview met De Telegraaf.  
16/10 08u00  Microsoft-medeoprichter Paul Allen (65) overleden aan kankerPaul Allen, medeoprichter van Microsoft, is maandagavond in zijn geboorteplaats Seattle op 65-jarige leeftijd overleden aan lymfklierkanker.
16/10 07u45  Meghan Markle en prins Harry openen dierentuin in AustraliëMeghan Markle en prins Harry bezochten dinsdag een dierentuin in de Australië. Het koningspaar had de eer de Taronga Zoo Institute of Science officieel te openen in Sydney. De hertogin, die zwanger is van haar eerste kind, mocht het lint doorknippen. Het is dinsdag de eerste dag van hun eerste officiële koninklijke tour.
16/10 07u15  Cocaïnewasserij ontdekt bij woningbrand in SittardIn een woning in de Limburgse stad Sittard waar maandagavond een brand heeft gewoed is een cocaïnewasserij aangetroffen. 
16/10 06u45  'Onderzoekers verlaten Saoedisch consulaat in Istanboel'De Turkse en Saoedische onderzoekers hebben het Saoedische consulaat in Istanboel verlaten na een onderzoek van ruim negen uur naar de mogelijke dood van journalist Jamal Khashoggi.
16/10 06u00  'Rusland is onvoorspelbaarder dan tijdens Koude Oorlog'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
16/10 06u00  Weerbericht: Nog een zonnige dag met zomerse temperaturenDinsdag wordt het weer zomers warm met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. Op de meeste plaatsen in Nederland is het overwegend zonnig.
16/10 01u45  Trump wint rechtszaak van pornoster Stormy Daniels over laster in tweetDe Amerikaanse president Donald Trump heeft een rechtszaak tegen pornoster Stormy Daniels gewonnen. De zaak ging over mogelijke laster an Trump aan het adres van Daniels.
16/10 01u30  Congo bevestigt 24 doden door ebola in afgelopen weekIn de afgelopen week zijn 33 nieuwe gevallen van ebola geconstateerd in de Democratische Republiek Congo. Van deze mensen zijn 24 aan de gevolgen van het virus overleden, meldt het Congolese ministerie van Volksgezondheid. 
16/10 00u45  Medeoprichter Microsoft Paul Allen (65) overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandagavond op 65-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Seattle overleden aan lymfklierkanker. 
16/10 00u15  Medeoprichter Microsoft Paul Allen overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandagavond op 65-jarige leeftijd overleden aan lymfklierkanker. 
15/10 23u45  Redder van onwel geworden automobilist sloeg raam in met sleepkabelEen van de personen die maandagochtend de onwel geworden automobilist op de A5 bij Amsterdam te hulp schoot, moest een autoraam inslaan met een sleepkabel om bij het slachtoffer te komen.
15/10 23u30  Redder van onwel geworden automobilist op A5 sloeg raam in met sleepkabelEen van de personen die maandagochtend de onwel geworden automobilist op de A5 bij Amsterdam te hulp schoot, moest een autoraam inslaan met een sleepkabel om bij het slachtoffer te komen.
15/10 23u15  Facebook verbiedt verspreiding nepnieuws over Amerikaanse verkiezingenFacebook verbiedt de verspreiding van nepnieuws rond de Amerikaanse verkiezingen in november.
15/10 23u00  Facebook verbiedt verspreiden nepnieuws over Amerikaanse verkiezingenFacebook gaat nepnieuws rond de Amerikaanse verkiezingen in november verbannen van het platform.
15/10 23u00  EU-president Tusk: 'Brexit zonder akkoord is steeds waarschijnlijker'Het scenario dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt zonder een akkoord over de scheiding en de toekomst is 'waarschijnlijker dan ooit', schrijft EU-president Donald Tusk in zijn uitnodiging aan de EU-leiders voor een tweedaagse top in Brussel.
15/10 22u30  EU-president Tusk: 'Brexit zonder akkoord steeds waarschijnlijker'Het scenario dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt zonder een akkoord over de scheiding en de toekomst is 'waarschijnlijker dan ooit.' Dat schrijft EU-president Donald Tusk in zijn uitnodiging aan de EU-leiders voor een top woensdag en donderdag in Brussel.
15/10 22u15  Duitse politie houdt rekening met terroristisch motief voor gijzeling in KeulenDe Duitse politie sluit niet uit dat de man die maandag in Keulen een vrouw gijzelde een terroristisch motief had. Bij de gijzeling raakten (inclusief de gijzelnemer) drie mensen gewond, onder wie een veertienjarig meisje.
15/10 22u15  Uitspraak kinderpornozaak | België-NederlandWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 oktober 2018.
15/10 20u30  Duitse politie houdt rekening met terroristisch motief bij gijzeling in KeulenDe politie sluit niet uit dat de man die maandag een vrouw gijzelde in Keulen een terroristisch motief had. Bij de gijzeling raakten inclusief de gijzelnemer drie mensen gewond, waaronder een veertienjarig meisje.
15/10 20u00  Zeker zestig doden in Nigeria door brand bij oliepijpleidingZeker zestig mensen in het zuidoosten van Nigeria zijn om het leven gekomen nadat er vrijdag brand uitbrak bij een oliepijpleiding.
15/10 19u45  Zeker zestig doden in Nigeria na brand bij oliepijpleidingIn het zuidoosten van Nigeria zijn zeker zestig mensen om het leven gekomen nadat er vrijdag een brand uitbrak bij een pijpleiding die olie vervoerde.
15/10 19u30  OM eist tot 1,5 jaar cel voor pgb-fraude door zorgbestuurdersHet Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen twee bestuurders van een zorginstelling in Paterswolde tot 1,5 jaar cel geëist wegens fraude met pgb-gelden.
15/10 19u15  Lange files op snelwegen rond Dordrecht door gekantelde vrachtwagenDe A16 bij Dordrecht richting Rotterdam is maandag aan het begin van de avondspits afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen met container.
15/10 18u45  OM eist tot 1,5 jaar cel voor zorgbestuurders die pgb-fraude pleegdenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen twee bestuurders van een zorginstelling in Paterswolde tot anderhalf jaar cel geëist wegens fraude met pgb-gelden.
15/10 18u15  Trek-ploegleider De Jongh levend gevonden na vermissing in SpanjePloegleider Steven de Jongh van Trek-Segafredo is maandag bewusteloos gevonden nadat hij werd vermist na een fietstocht in Spanje. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is nog niets bekend.
15/10 18u15  A16 richting Rotterdam bij Dordrecht dicht door gekantelde vrachtwagenDe A16 bij Dordrecht richting Rotterdam is maandag aan het begin van de avondspits afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen met container. Ook in de andere richting is een rijstrook dicht.
15/10 18u00  Duikers maken unieke beelden van octopus voor Nederlandse kustDuikers hebben zaterdag een octopus gezien voor de kust van Noord-Holland. Normaal komt deze octopus alleen voor rond de Middellandse Zee. Het dier werd aangetroffen bij een scheepswrak bij Callantsoog.
15/10 17u30  Zeventienjarig meisje gewond geraakt bij steekpartij in UtrechtEen zeventienjarig meisje is maandag gewond geraakt bij een steekpartij in Utrecht. Een traumahelikopter is opgeroepen om medische hulp te verlenen.
15/10 17u30  Duitsland deporteert man die rol speelde bij aanslagen 11 septemberMounir El Motassadeq, betrokken bij de aanslagen op 11 september, wordt gedeporteerd naar Marokko. El Motassadeq zat sinds 2007 gevangen in Duitsland voor zijn rol bij de aanslagen. Hij hielp één van de kapers met het in stand houden van een dekmantel. 
15/10 17u15  17-jarig meisje gewond bij steekpartij in UtrechtEen 17-jarig meisje is bij een steekpartij in Utrecht gewond geraakt. Voor het slachtoffer is een traumahelikopter opgeroepen om medische hulp te verlenen.
15/10 17u00  Trek-ploegleider De Jongh vermist in Spanje na fietstochtPloegleider Steven de Jongh van Trek-Segafredo wordt maandag gezocht nadat hij niet was teruggekeerd na een fietstocht in Spanje, zo meldt zijn vrouw op Twitter.
15/10 16u45  Duitsland deporteert man die rol speelde bij aanslagen 9/11Mounir El Motassadeq, betrokken bij 9/11, wordt gedeporteerd naar Marokko. El Motassadeq zat sinds 2007 gevangen in Duitsland voor zijn rol bij de aanslagen. Hij hielp één van de kapers met het in stand houden van een dekmantel. 
15/10 16u00  Het meest voorkomende Brexit-jargon en wat het betekentWanneer we het hebben over de Brexit, wordt er met nogal wat (vaak Engelse) termen geslingerd. Een overzicht van de meest voorkomende en belangrijkste Brexit-woorden en hun betekenis.
15/10 15u45  Kabinet en coalitie schaffen dividendbelasting definitief niet afDe dividendbelasting wordt toch niet afgeschaft, maken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie maandag bekend na coalitieoverleg. Nadat de maatregel door het kabinet en de coalitiepartijen werd heroverwogen, draaien zij nu de meest omstreden maatregel uit het regeerakkoord definitief terug.
15/10 15u30  Getuige Ros over Holleeder: 'Ja, dat is wel geinig, die ken ik helemaal niet'Kroongetuige Fred Ros heeft maandag duidelijk gemaakt dat hij Willem Holleeder eigenlijk nooit heeft gekend en dat hij zijn kennis over de man vooral van horen zeggen heeft. Holleeder werd volgens de getuige niet echt serieus genomen in het criminele milieu.
15/10 15u30  Gijzelingssituatie Keulen 'onder controle', vrouw lichtgewondEen vrouw is maandag enkele uren gegijzeld in de Duitse stad Keulen. Ze werd vastgehouden in een apotheek in het centraal station, meldt de politie, die zegt de situatie 'onder controle' te hebben.  
15/10 15u15  Het meest voorkomende Brexit-jargon, en wat het betekentWanneer we het hebben over Brexit, wordt er met nogal wat (vaak Engelse) termen geslingerd. Een overzicht van de meest voorkomende en belangrijkste Brexit-woorden en hun betekenis.
15/10 15u00  Vragenuurtje op NUjij: De vragen aan klimaatexpert Reinier van den BergAfgelopen week verscheen er veel klimaatnieuws op NU.nl, wat leidde tot een hoop vragen en discussie op NUjij. Daarom zat voormalig weerman en klimatoloog Reinier van den Berg maandag klaar om al je vragen over het klimaat en klimaatverandering te beantwoorden. 
15/10 14u45  Openbaar Ministerie vervolgt voor het eerst jihadist voor oorlogsmisdrijfHet Openbaar Ministerie (OM) vervolgt voor het eerst een verdachte Syriëganger voor het plegen van een oorlogsmisdrijf. De man, de 23-jarige Oussama A. uit Utrecht, poseerde op een foto op Facebook lachend naast een persoon die was gekruisigd. 
15/10 14u00  Hoge temperaturen tijdens nazomer halen voorjaarsbijen uit winterslaapHet nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat bijen die normaal gesproken in het voorjaar actief zijn, wakker zijn geworden uit hun winterslaap, meldt Nature Today.
15/10 13u45  Nazomer haalt voorjaarsbijen uit winterslaapHet nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat bijen die normaal gesproken in het voorjaar actief zijn wakker zijn geworden uit hun winterslaap, meldt Nature Today.
15/10 13u30  Studenten UvA kunnen knuffelen met puppy's tijdens tentamenweekDe universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan het Singel krijgt tijdens de tentamenweek een kamer waar studenten een kwartier met puppy's kunnen knuffelen. Dit zou de stress bij de studenten moeten verminderen. 
15/10 13u15  Acht dagen geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam, Den Haag en LeidenVan zaterdag 20 oktober tot maandagochtend 29 oktober rijden er geen directe treinen tussen Utrecht Centraal en Rotterdam, Den Haag en Leiden. Reizigers moeten omreizen via Schiphol. 
15/10 13u15  Zeker dertien doden door noodweer in Zuid-FrankrijkZeker dertien mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuidoosten van Frankrijk.
15/10 13u15  Fred Ros: Dino Soerel stond boven HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
15/10 12u45  Vragenuurtje op NUjij: Stel je vragen aan klimaatexpert Reinier van den BergAfgelopen week verscheen er veel klimaatnieuws op NU.nl, wat leidde tot een hoop vragen en discussie op NUjij. Daarom zit voormalig weerman en klimatoloog Reinier van den Berg vanaf 13.00 uur klaar om al je onbeantwoorde vragen over het klimaat en klimaatverandering te beantwoorden. Het is nu al mogelijk om je vragen in te sturen. 
15/10 12u45  OM: 'Man die mensen neerstak in Den Haag is extremist zonder spijt'De 32-jarige Malek F., die in mei drie mensen neerstak in Den Haag, heeft geen spijt van zijn daad. Alles wat hij deed, kwam van Allah, zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) verklaard. 
15/10 12u45  Zeker zeven doden door noodweer in Zuid-FrankrijkZeker zeven mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuidoosten van Frankrijk.
15/10 11u45  Volleybalsters zorgen voor historische prestatie met plek in halve finale WKDe Nederlandse volleybalsters hebben maandag op het WK in Japan voor een historische prestatie gezorgd. Dankzij een 3-2-zege op de Amerikaanse vrouwen staat Oranje voor het eerst in de halve finale.
15/10 11u45  'Man die mensen neerstak in Den Haag is extremist zonder spijt'De 32-jarige Malek F., die in mei drie mensen neerstak in Den Haag, heeft geen spijt van zijn daad. Alles wat hij deed, kwam van Allah, zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) verklaard. 
15/10 11u30  'Haagse steker Malek F. wel extremistisch, geen spijt'De 32-jarige Malek F., die in mei drie mensen neerstak in Den Haag, heeft geen spijt van zijn daad. Alles wat hij deed, kwam van Allah, zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) verklaard. 
15/10 11u30  Dino Soerel stond voor Fred Ros boven HolleederIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
15/10 11u00  Honderden motorrijders verstoren verkeer in PhiladelphiaHonderden motorrijders hebben zondag het verkeer in de Amerikaanse stad Philadelphia verstoord. Met de rit herdachten ze de moord op een populaire motorcrosser.
15/10 10u45  Onderzoekscommissie: Sociale veiligheid bij Defensie onvoldoendeDe sociale veiligheid bij Defensie is onvoldoende. Dat concludeert een commissie die daar onderzoek naar heeft gedaan naar aanleiding van misstanden op de kazerne in Schaarsbergen.
15/10 10u45  Honderden motorrijders verstoren verkeer in PhiladephiaHonderden motorrijders hebben zondag het verkeer in de Amerikaanse stad Philadephia verstoort. Ze herdachten met de rit de moord op een populaire motorcrosser.
15/10 10u45  Fred Ros voelt zich vrij om over Holleeder te verklarenIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
15/10 10u30  Kroongetuige Fred Ros ondervraagd door rechtbankIn de zwaarbeveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is op 5 februari de rechtszaak tegen Willem Holleeder begonnen. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen.
15/10 10u15  Meghan Markle en prins Harry verwachten eerste kindMeghan Markle (37) en prins Harry (34) worden voor het eerst ouders. De voormalige actrice is nu twaalf weken zwanger.
15/10 10u00  Meghan Markle en prins Harry worden voor het eerst oudersMeghan Markle en prins Harry worden voor het eerst ouders. De voormalig actrice is nu twaalf weken zwanger.
15/10 09u30  Daling van aantal strafzaken voor de rechterDe rechters in Nederland hebben vorig jaar 93.000 strafzaken behandeld, wat 2 procent minder is dan in 2016. Dit blijkt uit een maandag verschenen publicatie van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), de Raad voor de rechtspraak en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/10 09u30  Zeker vijf doden door noodweer in Zuid-FrankrijkZeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuidoosten van Frankrijk.
15/10 09u15  Vijf doden door noodweer in Zuid-FrankrijkZeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuidoosten van Frankrijk.
15/10 08u30  Saoedi-Arabië dreigt met 'vergelding' bij sancties om verdwenen journalistSaoedi-Arabië heeft zich zondag dreigend uitgelaten over landen die overwegen sancties op te leggen naar aanleiding van de zaak van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi. De reporter, die een Amerikaans paspoort heeft, lijkt vermoord te zijn in de Saoedische ambassade in Istanbul.
15/10 08u15  Saoedi-Arabië dreigt met 'vergelding' bij sancties door verdwenen journalistSaoedi-Arabië heeft zich zondag dreigend uitgelaten over landen die overwegen sancties op te leggen naar aanleiding van de zaak van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi. De reporter, die een Amerikaans paspoort heeft, lijkt vermoord te zijn in de Saoedische ambassade in Istanbul.
15/10 08u15  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau op CuraçaoBij een inbraak op een politiebureau op Curaçao is in de nacht van zaterdag op zondag een grote partij cocaïne uit een kluis in het politiecomplex gestolen.
15/10 08u00  'Invalkrachten steeds lastiger te vinden in het onderwijs'Het is voor sommige regionale scholen steeds lastiger invalkrachten te vinden. De invalpools raken steeds leger, omdat de leerkrachten in vaste dienst worden genomen, blijkt uit een rondgang van de NOS.
15/10 07u45  'Invalkrachten steeds lastiger te vinden in het onderwijs 'Het is voor sommige regionale scholen steeds lastiger invalkrachten te vinden. De invalpools raken steeds leger omdat de leerkrachten in vaste dienst worden genomen, blijkt uit een rondgang van de NOS.
15/10 07u45  Tropische storm veroorzaakt hoge golven op MadeiraOrkaan Leslie is als een tropische storm aan land gekomen in Portugal. Leslie richtte een ravage aan langs de noordkust van Portugal en op Madeira.
15/10 07u45  Topman ProRail: Bescherm huizen langs spoor beter tegen treintrillingNieuwe huizen langs het spoor moeten beter worden beschermd tegen trillingen van het treinverkeer dat steeds verder toeneemt. Dat zegt topman Pier Eringa van ProRail in een interview met de Volkskrant.
15/10 07u45  Trump: 'Klimaatverandering bestaat toch, maar lost vanzelf op'De Amerikaanse president Donald Trump erkent dat klimaatveranderingen bestaan. Maar hij denkt niet dat menselijk handelen de oorzaak is en hij denkt dat het klimaat 'vanzelf terugverandert'.
15/10 06u15  Overleg toekomst dividendbelasting | Was jij je handen wel goed?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/10 05u30  Trump: Klimaatverandering bestaat toch, maar lost vanzelf opDe Amerikaanse president Donald Trump erkent dat klimaatveranderingen bestaan. Maar hij denkt niet dat menselijk handelen de oorzaak is en hij denkt dat het klimaat 'vanzelf terug verandert'.
15/10 03u00  Saoedi-Arabië dreigt met 'vergelding' bij sancties vanwege verdwenen journalistSaoedi-Arabië heeft zich zondag dreigend uitgelaten over landen die overwegen sancties op te leggen naar aanleiding van de zaak van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi. De reporter, die een Amerikaans paspoort heeft, lijkt vermoord te zijn in de Saoedische ambassade in Istanbul.
15/10 01u15  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau in CuraçaoBij een inbraak op een politiebureau op Curaçao is in de nacht van zaterdag op zondag een grote partij cocaïne uit een kluis in het politiecomplex gestolen.
14/10 23u30  CSU verliest absolute meerderheid bij deelstaatverkiezingen in BeierenDe regerende christendemocratische partij CSU heeft bij de deelstaatverkiezingen in het Duitse Beieren zijn absolute meerderheid verloren. Na het tellen van de stemmen staat de partij op een verlies van 10,4 procent ten opzichte van 2013 en komt ze uit op 37,3 procent van de stemmen.
14/10 23u30  Politie haalt verwarde vrouw van snelweg A12 nabij ZoetermeerDe politie heeft zondagavond een vrouw van de snelweg A12 gehaald. Ze was de weg (tussen Zoetermeer en Den Haag) meerdere keren overgestoken.
14/10 23u00  Beraad dividendbelasting | premier China naar koningWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2018.
14/10 22u45  Beraad dividendmaatregel | premier China naar koningWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2018.
14/10 22u30  Overleg dividendmaatregel | premier China naar koningWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2018.
14/10 22u15  Weer overleg over dividendmaatregel | Chinese premier naar koningWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2018.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor 75e Bevrijdingsdag19/10 00u15 - Nu.nl: Het kabinet trekt 3,5 miljoen euro extra uit voor de 75e Bevrijdingsdag na de Tweede Wereldoorlog te herdenken en te vieren. De landelijke viering is in 2020.
8x Turkse onderzoekers zoeken in bos bij Istanboel naar resten journalist19/10 00u45 - Nu.nl: Turkse onderzoekers zoeken in het Belgrade bos bij Istanboel en in de stad Yalova naar lichamelijke resten van journalist Jamal Khashoggi, die sinds 2 oktober wordt vermist.
2x Zoektocht naar lichamelijke resten Saoedische journalist in bos bij Istanboel19/10 01u15 - Nu.nl: Turkse onderzoekers zoeken in het Belgrade bos bij Istanboel en in de stad Yalova naar lichamelijke resten van journalist Jamal Khashoggi, die sinds 2 oktober wordt vermist.
0x Oud-veiligheidsadviseur Powell wijst functie als VN-ambassadeur af12/10 01u30 - Nu.nl: Dina Powell heeft aan de Amerikaanse president Donald Trump laten weten dat ze niet aan de slag wil gaan als VN-ambassadeur van de Verenigde Staten. Trump ziet de topvrouw van Goldman Sachs als een geschikte kandidaat om Nikki Haley op te volgen, die aan het einde van dit jaar vertrekt. 
0x 'Turkije heeft geluidsopnamen dat dood Saoedische journalist bewijst'12/10 02u30 - Nu.nl: Medewerkers van de Turkse regering hebben tegen collega's uit de Verenigde Staten gezegd dat ze video- en audiobewijs hebben dat de journalist Jamal Khashoggi is gedood in het Saoedische consulaat in Istanbul. 
0x Deel Frans-Belgische grens dicht om verspreiding varkenspest tegen te gaan12/10 03u15 - Nu.nl: Drie Franse departementen in de provincie Lotharingen gaan de grens met België sluiten om te voorkomen dat de Afrikaanse varkenspest zich verspreidt. Het gaat om de departementen Ardennen, Meuse en Meurthe et Moselle.
0x 'Turkije heeft geluidsopnamen die dood Saoedische journalist bewijzen'12/10 03u30 - Nu.nl: Medewerkers van de Turkse regering hebben tegen collega's uit de Verenigde Staten gezegd dat ze video- en audiobewijs hebben dat de journalist Jamal Khashoggi is gedood in het Saoedische consulaat in Istanbul. 
0x Jeugdartsen roepen zestienjarigen op om zich te laten vaccineren12/10 05u30 - Nu.nl: Jeugdartsen gaan zestienjarigen die onvolledig of niet zijn gevaccineerd vragen om zich alsnog in te laten enten. Dat heeft Mascha Kamphuis van AJN Jeugdartsen tegen het televisieprogramma De Monitor gezegd. 
0x Weerbericht: Veel zon op droge nazomerdag12/10 05u30 - Nu.nl: In de nacht van donderdag op vrijdag trokken er een paar buien over het land. In de ochtend zullen de laatste regenwolken het land verlaten. Op steeds meer plaatsen gaat de zon schijnen en het wordt 21 tot 24 graden.  
0x Ouders melden aanhoudende problemen op VMBO Maastricht12/10 05u45 - Nu.nl: Ook dit jaar zijn er examenleerlingen die hinder ondervinden van de problemen bij VMBO Maastricht, blijkt uit gesprekken die NU.nl met meerdere ouders voerde. Afgelopen juni kwamen door een klokkenluider grote misstanden aan het licht bij de VMBO-school die onderdeel is van de scholenkoepel Stichting LVO.

Statistieken

Artikels:
34027
Gelezen:
1455
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven