dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u45  Bondskanselier Merkel onwel tijdens ceremonie in Berlijn De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd tijdens een ceremonie onwel. Merkel ontving dinsdag de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj in Berlijn. Tijdens het spelen van de volksliederen begon ze te trillen.
18/06 17u30  Merkel bijna onwel tijdens ceremonie in Berlijn De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd tijdens een ceremonie bijna onwel. Merkel ontving dinsdag de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj in Berlijn. Tijdens het spelen van de volksliederen begon ze te trillen in haar hele lijf.
18/06 17u15  Experts: 'Stoornis en drugsgebruik Sjonny W. niet te koppelen aan moorden' Deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) hebben dinsdag verklaard dat het overmatige gebruik van drugs en alcohol door Sjonny W. (46) in combinatie met zijn antisociale persoonlijkheidsstoornis niet direct te koppelen zijn aan de moorden waarvan hij wordt verdacht.
18/06 17u15  Aardbeving in China | Eerste training PSV Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 18 juni: Zware aardbeving in China, Egyptische oud-president Mohamed Morsi herdacht in Istanboel en fans bezoeken eerste training van PSV.
18/06 16u45  Japans marineschip botst op kade van haven in Brisbane Een Japans marineschip is dinsdag op een kade van Portside Wharf in Brisbane gebotst. De door het ongeval veroorzaakte schade is volgens lokale media slechts oppervlakkig. Het vaartuig is in Australië voor gezamenlijke militaire oefeningen.
18/06 16u30  Japans oorlogsschip botst op kade van haven in Brisbane Een Japans oorlogsschip is dinsdag op een kade van Portside Wharf in Brisbane gebotst. De door het ongeval veroorzaakte schade is volgens lokale media slechts oppervlakkig. Het vaartuig is in Australië voor gezamenlijke militaire oefeningen.
18/06 16u15  Twee Ierse jongens als jongsten ooit veroordeeld voor moord Twee jongens van veertien jaar oud zijn dinsdag veroordeeld voor de moord op de eveneens veertienjarige Ana Kriégel vorig jaar in Dublin. Ze zijn volgens Ierse media de jongste personen die ooit voor moord zijn veroordeeld in het land.
18/06 16u00  Twee Ierse jongens (14) veroordeeld voor vermoorden leeftijdsgenoot Twee jongens van veertien jaar oud zijn dinsdag veroordeeld voor de moord op de eveneens veertienjarige Ana Kriégel vorig jaar in Dublin. Ze zijn volgens Ierse media de jongste personen die ooit voor moord zijn veroordeeld in het land.10 
18/06 15u15  Platini bepleit onschuld na ondervraging over toewijzing WK aan Qatar Michel Platini is dinsdagochtend ondervraagd door de Franse justitie in een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. De voormalige topvoetballer en voorzitter van de Europese bond UEFA zegt zelf onschuldig te zijn.
18/06 15u00  Rutte maakt oproep tot loonsverhoging niet concreet Premier Mark Rutte stelt nog geen concrete eisen aan grote bedrijven over met welk percentage de lonen moeten stijgen. Ook stelt hij geen termijn waarbinnen de bedrijven de lonen moeten hebben verhoogd.
18/06 14u30  Dumoulin stelt hoogtestage voor Tour alsnog uit door twijfels over knie Tom Dumoulin zal voorlopig toch nog niet naar de Alpen vertrekken voor zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour de France. De 28-jarige Limburger voelt zich nog niet zeker genoeg over zijn gekwetste knie.
18/06 14u15  'Ministerie rekende bewust met te lage stijging energiekosten' Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.10 
18/06 14u00  'Economische Zaken rekende bewust met te lage stijging energiekosten' Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.
18/06 14u00  Advies: Posbankzaak moet voor één verdachte over om omstreden methode De advocaat-generaal heeft dinsdag aan de Hoge Raad geadviseerd de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord voor één verdachte opnieuw te doen vanwege de inzet van een omstreden politiemethode.
18/06 13u45  Advies: Posbankzaak voor één verdachte over om 'omstreden' methode De advocaat-generaal heeft dinsdag aan de Hoge Raad geadviseerd de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord voor één verdachte opnieuw te doen vanwege een omstreden politiemethode die gebruikt is.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 13u45  Negentien personen onwel door pepperspray op school in HeerlenNegentien personen op het Sintermeertencollege in Heerlen hebben dinsdag gezondheidsklachten opgelopen nadat een aantal leerlingen met pepperspray had gespoten. Het pand werd uit voorzorg ontruimd, omdat niet direct duidelijk was om wat voor stof het ging.
18/06 13u30  Negentien personen onwel door onbekende geur op school in HeerlenNegentien personen op het Sintermeertencollege in Heerlen zijn dinsdag onwel geworden door een onbekende penetrante geur. De brandweer doet onderzoek in het pand. Een deel van het gebouw is uit voorzorg ontruimd.
18/06 13u15  Negentien personen onwel door onbekende geur op school HeerlenNegentien personen op het Sintermeertencollege in Heerlen zijn dinsdag onwel geworden door een onbekende penetrante geur. De brandweer doet onderzoek in het pand, waarvan een deel uit voorzorg is ontruimd.
18/06 12u45  Man redt gevallen brommerrijder in Tsjechië van naderende treinEen man in Tsjechië redde op 21 april een brommerrijder die op het spoor was gevallen. De beelden die bij de stad Kostelec nad Orlicí zijn gemaakt, zijn onlangs gedeeld. De 85-jarige brommerrijder zou de slagboom niet gezien hebben.
18/06 11u45  Moordverdachte: 'Avond met Sabrina Oosterbeek was een van vele'Sjonny W. (46) heeft dinsdag verklaard dat zijn laatste ontmoeting met Sabrina Oosterbeek 'een avond van vele was'. Het was de laatste avond voor haar verdwijning. De man die terechtstaat voor drie moorden, waaronder die op Oosterbeek, ontkent alle betrokkenheid.
18/06 11u30  Michel Platini opgepakt in onderzoek naar toewijzing WK 2022 aan QatarMichel Platini is dinsdagochtend opgepakt in Frankrijk. De arrestatie van de voormalige topvoetballer en voorzitter van de Europese bond UEFA komt voort uit een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar.
18/06 11u30  Moordverdachte Sjonny W.: 'Avond met Sabrina Oosterbeek was een van vele'Sjonny W. (46) heeft dinsdag verklaard dat zijn laatste ontmoeting met Sabrina Oosterbeek 'een avond van vele was'. Het was de laatste avond voor haar verdwijning. De man die terechtstaat voor drie moorden, waaronder die op Oosterbeek, ontkent alle betrokkenheid.
18/06 11u30  Staatssecretaris beperkte onderzoek naar fouten fiscus met opvangtoeslagStaatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft het onderzoek naar het handelen van de fiscus omtrent het stopzetten van kinderopvangtoeslag laten inperken, melden RTL Nieuws en Trouw dinsdag. Dit was tegen de wens van de onderzoekers die hij zelf had gevraagd de zaak door te lichten.
18/06 11u15  Verdachte vrouwenmoorden: 'Avond met Sabrina Oosterbeek was een van vele'Sjonny W. (46) heeft dinsdag verklaard dat zijn laatste ontmoeting met Sabrina Oosterbeek 'een avond van vele was'. Het was de laatste avond voor haar verdwijning. De man die terechtstaat voor drie moorden, waaronder die op Oosterbeek, ontkent alle betrokkenheid.
18/06 10u45  'Michel Platini opgepakt in onderzoek naar toewijzing WK 2022 aan Qatar'Michel Platini is dinsdagochtend opgepakt in Frankrijk. De arrestatie van de voormalig topvoetballer en voorzitter van de Europese bond UEFA komt voort uit een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar.
18/06 10u45  Hof houdt verbod op motorclub Satudarah in standHet gerechtshof in Den Haag houdt het civiele verbod op motorclub Satudarah in stand, blijkt dinsdag uit de uitspraak in het hoger beroep in de zaak. Hiermee moet de motorclub worden ontbonden volgens het hof.
18/06 10u30  Europees Hof zet streep door 'discriminerende' Duitse tolplannenDe Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels, oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
18/06 10u15  'Staatssecretaris beperkte onderzoek naar fouten fiscus met opvangtoeslag'Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft het onderzoek naar het handelen van de fiscus omtrent het stopzetten van kinderopvangtoeslag laten inperken, melden RTL Nieuws en Trouw dinsdag. Dit was tegen de wens van de onderzoekers die hij zelf had gevraagd de zaak door te lichten.
18/06 10u00  Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regelsDe Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.10 
18/06 09u30  Bijna twee jaar cel voor verspreiden beelden van aanslag in ChristchurchEen man in Nieuw-Zeeland is veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor het verspreiden van de livestream en beelden van de aanval op de moskeeën in Christchurch, waarbij de dader in maart 51 mensen doodde.10 
18/06 09u30  'Inspectie: Geen bewijs voor salafisme, wel kritiek op bestuur Haga Lyceum'De Inspectie van het Onderwijs heeft geen bewijs gevonden voor salafistisch onderwijs bij het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum, blijkt uit het opgestelde rapport dat is ingezien door de Volkskrant en NRC. Daarentegen levert de inspectie wel zware kritiek op het bestuur en de financiën van de school. Het Haga Lyceum is het niet eens met het rapport en eist via een kort geding dat het wordt ingetrokken.
18/06 09u15  In Amsterdam-Noord doodgeschoten man is sportschoolhouderDe man die maandagavond is doodgeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord is de sportschoolhouder Saban Berk. De man kwam in oktober 2014 in het nieuws, omdat hij naar eigen zeggen vaak werd aangezien voor Saban B., een nog altijd voortvluchtige vrouwenhandelaar.
18/06 09u15  Bijna twee jaar cel voor man die beelden aanslag Christchurch verspreiddeEen man in Nieuw-Zeeland is veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor het verspreiden van de livestream en beelden van de aanval op de moskeeën in Christchurch, waarbij de dader in maart 51 mensen doodde.
18/06 09u15  Pentagon deelt foto's die zouden bewijzen dat Iran achter tankeraanval zitHet Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft nieuwe foto's vrijgegeven die zouden bewijzen dat Iran achter de aanval op de olietankers in de Golf van Oman zou zitten.
18/06 09u00  Man moet 21 maanden de cel in voor verspreiden beelden bloedbad ChristchurchEen man in Nieuw-Zeeland is veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor het verspreiden van de livestream en van beelden van de aanval op de moskeeën in Christchurch, waarbij de dader 51 mensen doodde.
18/06 09u00  'Inspectie: Geen bewijs voor salafisme wel kritiek op bestuur Haga Lyceum'De Onderwijsinspectie heeft geen bewijs gevonden voor salafistisch onderwijs bij het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum, blijkt uit het opgestelde rapport ingezien door de Volkskrant en NRC. Daarentegen levert de inspectie wel zware kritiek op het bestuur en de financiën van de school. Het Haga Lyceum is het niet eens met het rapport en eist via een kort geding dat het wordt ingetrokken.
18/06 08u45  Pentagon deelt beelden die schuld Iran tankeraanval zouden bewijzenHet Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft nieuwe foto’s vrijgegeven die zouden bewijzen dat Iran achter de aanval op de olietankers in de Golf van Oman zou zitten.
18/06 08u45  Voormalige Egyptisch president Morsi dag na dood begraven in CaïroDe maandag overleden Egyptische oud-president Mohamed Morsi is dinsdag begraven. Zijn familie liet weten dat hij op een begraafplaats in Caïro naast andere prominente figuren van de Moslimbroederschap begraven is.
18/06 08u45  Brabantse politie rijdt poedelnaakte vrachtwagenchauffeur klemDe politie heeft maandagmiddag in Uden een vrachtwagen klemgereden, omdat de chauffeur poedelnaakt achter het stuur zat. De man had zes keer zoveel alcohol gedronken als is toegestaan voor bestuurders.
18/06 08u30  Dode bij schietpartij Amsterdam, mogelijke vluchtauto gevonden in ZaandamEen persoon is maandagavond omgekomen bij een schietpartij in Amsterdam-Noord. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.13 
18/06 08u15  'Staatssecretaris Snel beperkte onderzoek naar fouten fiscus met kindertoeslag'Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft eigenhandig het onderzoek naar het handelen van de fiscus omtrent het stopzetten van kinderopvangtoeslag laten inperken, melden RTL Nieuws en Trouw dinsdag. Dit was nadrukkelijk tegen de wens van de onderzoekers die hij zelf had gevraagd de zaak door te lichten.
18/06 08u15  Mensen rennen weg na schoten bij huldiging Toronto RaptorsBij de huldiging van de NBA-kampioen Toronto Raptors in de Canadese stad Toronto vond een schietpartij plaats. Vier mensen raakten gewond. De schietpartij veroorzaakte paniek. Zo’n twee miljoen fans van het basketbalteam waren in de stad op de been.
18/06 08u15  Voormalige Egyptisch president Mohamed Morsi begraven in CaïroDe maandag overleden Egyptische oud-president Mohamed Morsi is dinsdag begraven. Zijn familie liet weten dat hij naast andere prominente figuren uit de Moslimbroederschap op een begraafplaats in Caïro ligt.
18/06 08u00  Voormalig Egyptisch president Mohamed Morsi begraven in CaïroDe maandag overleden Egyptische oud-president Mohamed Morsi is dinsdag begraven. Zijn familie liet weten dat hij naast andere prominente figuren uit de Moslimbroederschap op een begraafplaats in Caïro ligt.
18/06 08u00  'Staatssecretaris beperkte onderzoek naar fouten fiscus met kindertoeslag'Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft eigenhandig het onderzoek naar het handelen van de fiscus omtrent het stopzetten van kinderopvangtoeslag laten inperken, melden RTL Nieuws en Trouw dinsdag. Dit was nadrukkelijk tegen de wens van de onderzoekers die hij zelf had gevraagd de zaak door te lichten.
18/06 08u00  Strafzaak tegen Amsterdamse huisschilder Sjonny W. van startIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/06 07u30  VS stuurt 1.000 extra militairen naar Midden-Oosten vanwege dreiging IranDe VS is bezig met het voorbereiden van de uitzending van duizend militairen, die naar het Midden-Oosten worden gestuurd vanwege de escalerende situatie rondom Iran.
18/06 07u30  Politie Brabant rijdt chauffeur klem die poedelnaakt achter stuur zitDe politie heeft in Uden maandagmiddag een vrachtwagen klemgereden waarvan de chauffeur poedelnaakt achter het stuur zat. De man had zes keer zoveel alcohol gedronken als toegestaan is voor automobilisten.
18/06 07u15  VS stuurt 1000 extra militairen naar Midden-Oosten vanwege dreiging IranDe Verenigde Staten bereidt de uitzending voor van duizend extra militaire troepen, die naar het Midden-Oosten gestuurd worden vanwege de escalerende situatie rondom Iran.
18/06 06u30  Zeker twaalf doden en ruim honderd gewonden door aardbeving in ChinaBij een zware aardbeving in het zuidwesten van China zijn dinsdag zeker twaalf mensen om het leven gekomen doordat ze werden bedolven onder puin.
18/06 06u00  Start strafzaak tegen Sjonny W. om drie omgebrachte vrouwenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/06 05u45  Weerbericht: Zon blijft schijnen, zomerse temperaturen houden aanDinsdag wordt het zomers warm met 23 tot 29 graden. Het is vrij zonnig met in de loop van de dag weer stapelwolken. Mogelijk valt er in de middag langs de oostgrens een regen- of onweersbui.10 
18/06 04u15  Zeker elf doden en ruim honderd gewonden door aardbeving in ChinaBij een zware aardbeving in het zuidwesten van China zijn dinsdag zeker elf mensen om het leven gekomen doordat ze werden bedolven onder puin.13 
18/06 02u00  TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwenDe TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.15 
18/06 01u00  VS stuurt duizend extra troepen naar Midden-Oosten vanwege dreiging IranDe Verenigde Staten bereidt de uitzending voor van duizend extra militaire troepen, die naar het Midden-Oosten gestuurd worden vanwege de escalerende situatie rondom Iran.24 
18/06 01u00  Dode bij schietpartij Amsterdam, vluchtauto mogelijk gevonden in ZaandamBij een schietpartij in Amsterdam-Noord is maandagavond een dode gevallen. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.25 
18/06 00u45  VS stuurt duizend extra troepen naar Midden-Oosten vanwege IranDe Verenigde Staten bereidt de uitzending voor van duizend extra militaire troepen, die naar het Midden-Oosten gestuurd worden vanwege de escalerende situatie rondom Iran.21 
18/06 00u00  Gewonden bij schietpartij tijdens huldiging NBA-kampioen Toronto RaptorsIn de Canadese stad Toronto zijn maandag twee mensen zwaargewond geraakt bij een schietpartij. In de stad vond op dat moment de huldiging plaats van de Toronto Raptors, het basketbalteam dat als eerste Canadese club de NBA-titel won.
17/06 23u45  Twee gewonden bij schietpartij tijdens huldiging Toronto RaptorsIn de Canadese stad Toronto zijn maandag twee mensen zwaargewond geraakt bij een schietpartij. In de stad vond op dat moment de huldiging plaats van de Toronto Raptors, het basketbalteam dat als eerste Canadese club de NBA-titel won.
17/06 23u15  Dode bij schietpartij in Amsterdam, mogelijke vluchtauto gevonden in ZaandamBij een schietpartij in Amsterdam-Noord is maandagavond een dode gevallen. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.
17/06 22u30  Dode bij schietpartij in Amsterdam-Noord, verdachte gevluchtBij een schietpartij in Amsterdam-Noord is maandagavond een dode gevallen. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.
17/06 22u00  Koen Schuiling (VVD) nieuwe burgemeester van GroningenKoen Schuiling (VVD) is de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen. Dat is maandagavond besloten tijdens een besloten zitting van de gemeenteraad en bekendgemaakt door waarnemend burgemeester Peter den Oudsten.
17/06 21u30  Koen Schuiling (VVD) nieuwe burgemeester van gemeente GroningenKoen Schuiling (VVD) is de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen. Dat is maandagavond besloten tijdens een besloten zitting van de gemeenteraad en bekendgemaakt door waarnemend burgemeester Peter den Oudsten.
17/06 21u00  Willem-Alexander geïnstalleerd als Ridder in Orde van de KousenbandKoning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten maandag een bezoek aan Windsor Castle in Engeland. Willem-Alexander is door koningin Elizabeth II geïnstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband. Hij is de dertiende Oranje die in de hoogste Britse ridderorde is opgenomen.
17/06 20u15  VN-rapport: Wereldbevolking in 2100 gegroeid tot bijna 11 miljardAan het einde van deze eeuw wonen er bijna 11 miljard mensen op aarde, blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties over de groei van de wereldbevolking.
17/06 20u00  Prijzen Formule 1 GP op Zandvoort bekend, goedkoopste dagkaart 140 euroDe organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Zandvoort in 2020 heeft maandag de ticketprijzen bekendgemaakt. De goedkoopste dagkaart voor de race is 140 euro voor een volwassene.
17/06 19u30  Voormalig Egyptisch president Morsi (67) overleden in rechtbankMohamed Morsi, de voormalig president van Egypte, is maandag in de rechtbank overleden, meldt de Egyptische staatstelevisie.
17/06 19u15  Hoe natuur en landbouw wél prima samen kunnen gaanDe natuur en het bedrijven van landbouw gaan niet altijd hand in hand. Als de natuur een tik krijgt, wordt er vaak met de beschuldigende vinger naar boeren gewezen. Dat het ook anders kan, toont Arie van Oosterom aan in Woerdense Verlaat. Zijn 'natuurinclusieve' manier van landbouw bedrijven wordt aangemoedigd door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).
17/06 18u30  'Voormalig Egyptisch president Morsi (67) overleden in rechtbank'Mohamed Morsi, de voormalig president van Egypte, is maandag in de rechtbank overleden, meldt de Egyptische staatstelevisie.
17/06 18u30  Zeer grote brand verwoest winkels en woning in Berkel en RodenrijsIn Berkel en Rodenrijs woedt maandag een zeer grote brand. Een meubelzaak, kringloopwinkel, woning en garage worden als verloren beschouwd, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
17/06 18u15  Hoe natuur en landbouw prima samen kunnen gaanDe natuur en het bedrijven van landbouw gaan niet altijd hand in hand. Als de natuur een tik krijgt, wordt er vaak met de beschuldigende vinger naar boeren gewezen. Dat het ook anders kan, toont Arie van Oosterom aan in Woerdense Verlaat. Zijn 'natuurinclusieve' manier van landbouw bedrijven wordt aangemoedigd door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).
17/06 18u15  'Voormalig Egyptisch president Morsi overleden in rechtbank'Mohammed Morsi, de voormalig president van Egypte, is maandag in de rechtbank overleden, meldt de Egyptische staatstelevisie.
17/06 17u30  OM Duitsland: Verdachte van moord op politicus is rechts-extremistDe man die wordt verdacht van de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke heeft een rechts-extremistische achtergrond, zo meldt het openbaar ministerie in Duitsland maandag. Justitie maakt dit op uit antecedentenonderzoek en eerdere uitlatingen van de verdachte.
17/06 17u15  Koning in Orde van de Kousenband | Brand in meubelzaakElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 17 juni: Grote brand in meubelzaak en kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs, Koning Willem-Alexander toegetreden tot de Britse Orde van de Kousenband en opnieuw demonstraties in Hongkong.
17/06 17u15  Actrice en modeontwerpster Gloria Vanderbilt (95) overledenModeontwerpster Gloria Vanderbilt is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat maakte CNN maandag tijdens een nieuwsuitzending bekend.
17/06 17u00  Koning toegelaten tot Orde van de Kousenband | Brand in meubelzaakElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 17 juni: Grote brand in meubelzaak en kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs, Koning Willem-Alexander toegetreden tot de Britse Orde van de Kousenband en opnieuw demonstraties in Hongkong.
17/06 17u00  Dumoulin na kleine ingreep afgereisd naar trainingskamp in de AlpenTom Dumoulin heeft zondag een kleine ingreep aan zijn gekwetste knie ondergaan. De medische staf van Team Sunweb heeft de 28-jarige renner vervolgens groen licht gegeven voor zijn hoogtestage in de Alpen op weg naar de Tour de France.
17/06 16u30  Actrice en mode-ontwerpster Gloria Vanderbilt (95) overledenModeontwerpster Gloria Vanderbilt is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat maakt CNN maandag tijdens hun nieuwsuitzending bekend.
17/06 16u30  Indiase boeienkoning vermoedelijk verdronken tijdens Houdini-act in rivierEen Indiase boeienkoning die een truc van de beroemde goochelaar Harry Houdini wilde nadoen, is waarschijnlijk bij de poging om het leven gekomen.
17/06 16u15  Groningse gaswinning 'kan mogelijk volgend jaar al veiliger'De gaswinning in Groningen gaat mogelijk volgend jaar al naar een veiliger niveau van 12 miljard kuub per gasjaar. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat 'laat aanvullende maatregelen uitwerken', wordt maandag gemeld.
17/06 15u30  Groningse gaswinning 'kan veiliger', maar dat heeft wel grote gevolgenDe gaswinning in Groningen gaat mogelijk volgend jaar al naar een veiliger niveau van 12 miljard kuub per gasjaar. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat 'laat aanvullende maatregelen uitwerken', wordt maandag gemeld. Zo zouden bedrijfssluitingen kunnen plaatsvinden met grote werkloosheid als gevolg.
17/06 15u15  OM wil dat Benaouf A. hele straf uitzit om uitlokken helikopterkapingHet Openbaar Ministerie (OM) gaat de rechtbank verzoeken om Benaouf A. zijn volledige straf voor betrokkenheid bij een liquidatie te laten uitzitten, omdat hij een helikopterkaping zou hebben uitgelokt waarmee hij moest worden bevrijd uit de gevangenis. Dat bevestigt een woordvoerder maandag na berichtgeving in Het Parool.
17/06 15u00  OM wil Benaouf A. veroordeling laten uitzitten voor plannen helikopterkapingHet Openbaar Ministerie (OM) gaat de rechtbank verzoeken om Benaouf A. zijn volledige straf voor betrokkenheid bij een liquidatie te laten uitzitten, omdat hij een helikopterkaping zou hebben uitgelokt waarmee hij moest worden bevrijd uit de gevangenis. Dat bevestigt een woordvoerder maandag na berichtgeving in Het Parool.
17/06 15u00  Zeer grote brand uitgebroken in Berkel en RodenrijsEen zeer grote brand is maandagmiddag uitgebroken in een meubelzaak in Berkel en Rodenrijs. De rook is in de wijde omgeving te zien, zo ook in Rotterdam en Den Haag.
17/06 14u45  Bulgaarse stewardess vliegt door cabine tijdens hevige turbulentieEen vliegtuig dat zaterdag onderweg was naar Bazel kreeg te maken met hevige turbulentie. Deze beelden zijn recent gedeeld. Tien mensen moesten na de landing met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.
17/06 14u30  Aangifte tegen bestuurders vereniging Martijn om 'verheerlijken pedofilie'Stichting Strijd tegen Misbruik heeft maandag aangifte gedaan tegen twee bestuursleden van de ontbonden vereniging Martijn wegens het verheerlijken van pedofilie en het bagatelliseren van seksuele handelingen met kinderen.
17/06 14u30  Indiase boeienkoning vermoedelijk verdronken tijdens houdiniact in rivierEen Indiase boeienkoning die een truc van de beroemde goochelaar Harry Houdini wilde nadoen, is waarschijnlijk bij de poging om het leven gekomen.
17/06 14u15  Duitse Body Worlds voegt honderd dieren toe aan expositieDe tijdelijke vestiging van Body Worlds in het Duitse Ulm heeft honderd dieren toegevoegd aan de collectie. Vanaf heden zijn onder meer de karkassen van een gorilla, olifant, koe en haai te zien.
17/06 13u30  Geen extra maatregelen voor Nederlandse schepen in Golf van OmanNederlandse schepen die naar het gebied van de Golf van Oman varen, hoeven naar aanleiding van de aanslagen op tankers vooralsnog geen extra maatregelen te nemen. Het veiligheidsniveau voor die regio blijft gelijk, omdat er nog heel wat vragen zijn over wat precies is gebeurd.
17/06 13u15  Bevoegdheid van Rotterdamse islamitische hogeschool ingetrokkenDe Europe Islamic University of Applied Sciences (EIUAS) in Rotterdam mag niet langer graden verlenen, zo meldt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven maandag. De failliete hogeschool moet bij een eventuele doorstart een verzoek indienen om de bevoegdheid terug te krijgen.
17/06 12u45  Bevoegdheid ingetrokken van islamitische hogeschool in RotterdamDe Europe Islamic University of Applied Sciences (EIUAS) in Rotterdam mag niet langer graden verleden, zo meldt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven maandag. De failliete hogeschool moet daarom bij een doorstart een verzoek indienen om weer het recht op graadverlening te krijgen.
17/06 12u30  Grote brand in bedrijfspand Brabants Middelbeers onder controleIn een bedrijfspand op een industrieterrein in het Brabantse Middelbeers is maandagochtend een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft vanwege de hevige rookontwikkeling in het gebied een NL-Alert verstuurd en kreeg de brand na enkele uren onder controle.
17/06 11u45  Iran heeft eind juni meer uranium dan nucleair akkoord toestaatIran heeft over tien dagen meer lichtverrijkt uranium op voorraad dan is toegestaan volgens het nucleair akkoord, meldt de Iraanse Atoom Energie Organisatie (AEOI) maandag. Dit komt doordat het land de afgelopen tijd vier keer meer uranium is gaan verrijken. Het nucleaire akkoord komt hierdoor in direct gevaar.
17/06 11u45  Tweede verdachte opgepakt in moordzaak rond in stukken gesneden manDe politie heeft maandagochtend een veertigjarige vrouw uit Haarlem opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Ze is de tweede verdachte die voor de tweede keer wordt opgepakt op verdenking bij de zaak.
17/06 11u45  Ruziënde passagier veroorzaakt busongeluk met twaalf doden op JavaZeker twaalf mensen zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen door een busongeval op het Indonesische eiland Java. Het ongeluk op de weg van Jakarta naar Cirebon werd veroorzaakt door een passagier die ruzie kreeg met de chauffeur en naar het stuur greep.
17/06 11u45  Tientallen doden in Noord-Nigeria door zelfmoordaanslagen Boko HaramBij drie zelfmoordaanslagen in het noordoosten van Nigeria zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen. Meer dan veertig anderen raakten gewond.
17/06 11u30  Tientallen doden in noorden Nigeria door zelfmoordaanslagen Boko HaramBij drie zelfmoordaanslagen in het noordoosten van Nigeria zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen. Meer dan veertig slachtoffers raakten gewond.
17/06 11u30  Turkse kustwacht redt migranten van zinkende bootVoor de kust van Turkije is maandag een migrantenboot met veertig opvarenden gezonken. Acht mensen zijn daarbij om het leven gekomen. De Turkse kustwacht heeft inmiddels 31 mensen levend uit het water gehaald.
17/06 11u30  Busongeluk op Java veroorzaakt door ruziënde passagier, zeker twaalf dodenZeker twaalf mensen zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen door een busongeval op het Indonesische eiland Java. Het ongeluk op de weg van Jakarta naar Cirebon werd veroorzaakt door een passagier die ruzie kreeg met de chauffeur en naar het stuur greep.
17/06 11u15  Turkse kustwacht redt migranten uit zee nadat boot zinktVoor de kust van Turkije is maandag een migrantenboot met veertig opvarenden gezonken. Acht mensen zijn om het leven gekomen. De Turkse kustwacht heeft inmiddels 31 mensen uit het water gered.
17/06 11u15  Bus op Java verongelukt door ruziënde passagier: zeker twaalf dodenZeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen door een busongeval op het Indonesische eiland Java. Het ongeluk op de weg van Jakarta naar Cirebon gebeurde omdat een passagier ruzie kreeg met de chauffeur en naar het stuur greep.
17/06 11u00  Uitslaande brand in bedrijfspand Brabants Middelbeers, NL-Alert verstuurdIn een bedrijfspand op een industrieterrein in het Brabantse Middelbeers is maandagochtend een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft vanwege de hevige rookontwikkeling in het gebied een NL-Alert verstuurd.
17/06 09u30  Thaise politie arresteert Italianen die zich voordeden als George ClooneyDe Thaise politie heeft dit weekend twee Italianen opgepakt die sinds 2013 op de vlucht waren. Het tweetal werd in 2010 door acteur George Clooney aangeklaagd, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten. De man claimde zelfs dat hij Clooney was.
17/06 09u15  Thaise politie arresteert Italianen die naam George Clooney misbruiktenDe Thaise politie heeft dit weekend twee Italianen opgepakt die sinds 2013 op de vlucht waren. Het tweetal werd in 2010 door acteur George Clooney aangeklaagd, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten.
17/06 08u45  Herkomstlanden weigerden 10.000 keer opname ongewenste vreemdelingHet lukt de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) steeds vaker niet om ongewenste vreemdelingen terug te sturen naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar mislukten pogingen daartoe meer dan tienduizend keer, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf.
17/06 08u30  Eerste ronde van presidentsverkiezingen Guatemala levert geen winnaar opBij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Guatemala heeft geen enkele kandidaat een benodigde meerderheid van de stemmen gekregen.
17/06 08u30  Herkomstlanden weigerden tienduizend keer opname ongewenste vreemdelingHet lukt de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) steeds vaker niet om ongewenste vreemdelingen terug te sturen naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar mislukten pogingen daartoe in totaal in meer dan 10.000 gevallen.
17/06 08u15  Leider Paraplubeweging vraagt na vrijlating om aftreden bestuur HongkongEen leider van de Occupy Central-demonstratie in Hongkong van 2014 is maandag vrijgelaten. Joshua Wong had drie maanden gevangenisstraf gekregen, maar is na twee maanden weer vrijgelaten. Het is onbekend of dit iets te maken heeft met de huidige protesten en onrust in Hongkong.
17/06 08u00  Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder gewordenIn tien jaar tijd zijn de prijzen van voedingsmiddelen met 14,5 procent gestegen. Groente en fruit werden in deze periode een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers in prijs. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
17/06 08u00  Leider 'paraplubeweging' roept na vrijlating om aftreden bestuur HongkongEen leider van de Occupy Central-demonstratie in Hongkong in 2014 is maandag vrijgelaten. Joshua Wong had drie maanden gevangenisstraf gekregen, maar is na twee maanden weer vrijgelaten. Of dit iets te maken heeft met de huidige protesten en onrust, is niet bekend.
17/06 07u45  Mexico detineert 791 migranten, bijna de helft is een kind onder de achtDe Mexicaanse grenspolitie heeft 791 illegale immigranten aangehouden en vastgezet nabij de zuidelijke grens. Onder de migranten zijn 368 kinderen die acht jaar of jonger zijn.
17/06 07u15  Demonstranten in Hongkong maken ruimte voor ambulanceDemonstranten in Hongkong maakten zondag ruimte voor een ambulance. In de stad waren wederom massaprotesten tegen een omstreden uitleveringswet. Volgens organisatoren van de protesten gingen bijna twee miljoen mensen de straat op.
17/06 06u45  'Ceremonie Orde van de Kousenband lijkt Middeleeuws'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/06 06u15  'Ceremonie Orde van de Kousenband lijkt op de Middeleeuwen'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/06 05u45  Weerbericht: Zomerse temperaturen landinwaarts, aan zee wat koelerMaandag overdag schijnt de zon geregeld en het blijft vrijwel overal droog. Het wordt rond de 22 graden in de kustgebieden en 25 tot 27 graden verder landinwaarts.
17/06 03u15  Eerste ronde presidentsverkiezingen Guatemala levert geen winnaar opBij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Guatemala heeft geen enkele kandidaat een benodigde meerderheid van de stemmen gekregen.
17/06 03u00  Mexico detineert 791 migranten, bijna helft kinderen onder de acht jaarDe Mexicaanse grenspolitie heeft 791 illegale immigranten aangehouden en vastgezet nabij de zuidelijk grens. Onder de migranten zijn 368 kinderen die acht jaar oud of jonger zijn.
17/06 01u30  Britse gezondheidsminister steunt Boris Johnson als leider conservatievenDe Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock steunt Boris Johnson in de race om het partijleiderschap van de Conservatieven. Dat schrijft hij in een ingezonden brief in The Times.
17/06 01u15  Britse gezondheidsminister steunt Johnson als leider conservatievenDe Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock steunt Boris Johnson in de race om het partijleiderschap van de Conservatieven. Dat schrijft hij in een ingezonden brief in The Times.
16/06 22u15  Herkomstlanden weigerden ruim tienduizend keer opname van vreemdelingOngewenste vreemdelingen konden vanaf 2014 tot en met 2018 meer dan tienduizend keer niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde, meldt De Telegraaf.
16/06 22u15  Politie haalt achttien migranten uit vrachtwagen in Hoek van HollandDe politie en de marechaussee hebben in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland achttien migranten aangetroffen, onder wie vijf kinderen. Ze zaten verstopt tussen een lading autobanden.
16/06 21u30  Duitse stad Rostock krijgt burgemeester met Deense nationaliteitDe noordelijke Duitse stad Rostock krijgt een Deense burgemeester. Het gaat om zakenman Claus Ruhe Madsen. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een grote stad in het land een burgemeester krijgt die de Duitse nationaliteit niet heeft.
16/06 21u30  Politie haalt zeventien migranten uit vrachtwagen in Hoek van HollandDe politie en de marechaussee hebben in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland zeventien migranten aangetroffen, onder wie vijf kinderen. Ze zaten verstopt tussen een lading autobanden.
16/06 20u45  Stroomstoring in Argentinië en Uruguay is 'deels verholpen'De stroomstoring die er zondag voor zorgde dat heel Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit kwamen te zitten is 'deels verholpen', zei de Argentijnse president Mauricio Macri zondagavond.
16/06 20u30  Paus draagt brandweerhelm bij bezoek aan Italiaanse kathedraalPaus Franciscus bezocht zondag de Italiaanse plaats Camerino. De plaats werd in 2016 getroffen door aardbevingen. De paus moest een helm dragen toen hij een beschadigde kathedraal in liep.
16/06 20u00  Kees van Dijkhuizen stopt na huidige termijn als CEO van ABN AMROKees van Dijkhuizen (63) stopt na afloop van zijn huidige termijn als CEO van ABN AMRO. Dat bevestigt de bank zondag in een persbericht. Zijn termijn loopt in het voorjaar van 2020 af.
16/06 18u15  Stroomstoring Zuid-Amerika | Groepssessie yoga op de DamElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 16 juni: Stroomstoring in Zuid-Amerika, Kiki Bertens verliest finale en groepssessie yoga op de Dam.
16/06 18u00  'Twee miljoen mensen bij protesten in Hongkong tegen uitleveringswet'Bijna twee miljoen mensen hebben zondag in Hongkong deelgenomen aan de protesten tegen een omstreden uitleveringswet. Dat zeggen organisatoren van de manifestatie in de Aziatische metropool met circa zeven miljoen inwoners.
16/06 17u30  Stroomstoring Zuid Amerika | Groepssessie yoga op de DamElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 16 juni: Stroomstoring in Zuid-Amerika, Kiki Bertens verliest finale en groepssessie yoga op de Dam.
16/06 16u30  Duitse politie arresteert 45-jarige man om moord op politicus LübckeDe Duitse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhouding verricht vanwege de moord op politicus Walter Lübcke. Speciale eenheden van de politie arresteerden een 45-jarige man, melden de autoriteiten.
16/06 15u45  Leider van Hongkong Carrie Lam erkent 'steken te hebben laten vallen'Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft zondag haar excuses aangeboden voor de wijze waarop is geprobeerd een omstreden uitleveringswet door te voeren. Ze erkent in een verklaring dat haar regering steken heeft laten vallen en daarmee voor onrust heeft gezorgd.
16/06 15u30  Heel Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit door stroomstoringHeel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit door een 'enorme stroomstoring'. Dat meldt het Argentijns elektriciteitsbedrijf Edesur Argentina in een Twitter-bericht.
16/06 15u15  Bertens mist vijf matchpoints en grijpt na drie sets naast zege in RosmalenKiki Bertens is er zondag op bizarre wijze niet in geslaagd het grastoernooi van Rosmalen te winnen. De nummer vier van de wereld miste in de tweede set liefst vijf matchpoints en trok na een driesetter alsnog aan het kortste eind tegen de Amerikaanse Alison Riske: 6-0, 6-7 (3) en 5-7.
16/06 15u00  Bertens mist vijf matchpoints en grijpt naast zege in RosmalenKiki Bertens is er zondag op bizarre wijze niet in geslaagd het grastoernooi van Rosmalen te winnen. De nummer vier van de wereld miste in de tweede set liefst vijf matchpoints en trok na een driesetter aan het kortste eind tegen de Amerikaanse Alison Riske: 6-0, 6-7 (3) en 5-7.
16/06 14u45  Nederlandse reders overleggen met Defensie over spanning Perzische GolfDe KVNR, de koepel van Nederlandse reders, en het ministerie van Defensie hebben maandag overleg over de toegenomen spanning in de Perzische Golf. Een woordvoerder van de reders heeft zondag een bericht op de website van het AD bevestigd.
16/06 14u45  Bertens en Riske hervatten derde set in finale RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 14u30  Stroomstoring treft Argentinië en Uruguay, 48 miljoen mensen zonder elektriciteitHeel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit. Dat meldt een belangrijke stroomleverancier in de Zuid-Amerikaanse landen.
16/06 14u15  Nederlandse reders overleggen met Defensie over spanning in Perzische GolfDe KVNR, de koepel van Nederlandse reders, en het ministerie van Defensie hebben maandag overleg over de toegenomen spanning in de Perzische Golf. Een woordvoerder van de reders heeft zondag een bericht op de website van het AD bevestigd.
16/06 14u15  Finale Rosmalen tussen Bertens en Riske ligt stil door regenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 14u00  Bertens in derde set op break voorsprong in finale RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 13u45  Bertens mist vijf matchpoints in finale grastoernooi RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 13u45  Namibië verkoopt duizend wilde dieren vanwege noodtoestandHet door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder olifanten en giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven, heeft een woordvoerder van het ministerie van Milieu gemeld.
16/06 13u30  'Saoedi-Arabië ziet mogelijk af van executie van protesterende tiener'Saoedi-Arabië lijkt af te zien van de executie van Murtaja Queriris. De tiener werd vijf jaar geleden, toen hij dertien jaar oud was, gearresteerd omdat hij tegen de sharia protesteerde. Hij zou binnenkort ter dood worden gebracht.
16/06 13u30  Bertens dicht bij winst in finale grastoernooi RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 13u15  Bertens en Riske gelijk op in tweede set finale RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 13u15  Walvissen springen uit het water bij Bondi Beach in SydneyWalvisspotters bij Sydney kregen afgelopen zaterdag waar voor hun geld. Vlak bij hun boot springen vier bultruggen herhaaldelijk uit het water. Tussen april en november worden walvissen vaker gezien, ze maken dan een reis naar de koude, voedselrijke wateren rondom Antarctica.
16/06 13u00  Bertens hervat finale Rosmalen na medische time-outKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 12u45  Bertens vraagt medische time-out aan in finale RosmalenKiki Bertens kan zondag voor het eerst in haar loopbaan het grastoernooi van Rosmalen winnen. De Westlandse neemt het in de finale van de Libéma Open op tegen de Amerikaanse Alison Riske. Volg de partij, die rond 12.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
16/06 12u00  Rijkswaterstaat repareert spontaan ontstaan zinkgat op A10Het zinkgat in het wegdek op de A10 bij Amsterdam dat zaterdag was ontstaan, is weer gerepareerd. De afrit S106 richting Cornelis Lelylaan werd vanwege het grote gat uit voorzorg afgesloten voor het verkeer.
16/06 12u00  Honderdduizenden betogers tegen nieuwe wet de straat op in HongkongIn Hongkong hebben zich zondag weer honderdduizenden mensen verzameld om te demonstreren tegen de omstreden uitleveringswet. De regering van Hongkong liet zaterdag weten dat de wet voorlopig wordt uitgesteld, maar die toezegging is voor de betogers niet voldoende.
16/06 11u45  Rijkswaterstaat repareert spontaan ontstaan 'zinkgat' op A10Het grote gat in het wegdek op de A10 bij Amsterdam dat zaterdag was ontstaan, is weer gerepareerd. De afrit S106 richting Cornelis Lelylaan werd vanwege een zogenoemd 'sinkhole' uit voorzorg afgesloten het voor verkeer.
16/06 11u15  Rijkswaterstaat repareert spontaan 'zinkgat' op A10Het grote gat in het wegdek op de A10 bij Amsterdam dat zaterdag was ontstaan, is weer gerepareerd. De afrit S106 richting Cornelis Lelylaan werd vanwege een zogenoemd 'sinkhole' uit voorzorg afgesloten het voor verkeer.
16/06 11u15  'Verenigde Staten infiltreren elektriciteitsnetwerk Rusland met malware'De Verenigde Staten hebben het elektriciteitsnetwerk van Rusland geïnfiltreerd met malware, dat melden verschillende bronnen binnen de Amerikaanse overheid aan The New York Times.
16/06 10u45  Dierentuin vernoemt homoflamingo’s naar Freddie Mercury en Lance BassDe dierentuin in de Amerikaanse stad Denver heeft deze week vol trots een homoseksueel flamingokoppel aan het publiek gepresenteerd. De parmantige roze dieren hebben de namen van de iconische homoseksuele zangers Freddie Mercury en Lance Bass gekregen.
16/06 10u45  Shirt honkballegende Babe Ruth geveild voor recordbedrag van 5 miljoenEen shirt van de Amerikaanse honkballegende George Herman 'Babe' Ruth heeft zaterdag bij een veiling in New York maar liefst 5,6 miljoen dollar (zo'n 5 miljoen euro) opgebracht.
16/06 10u30  Dierentuin in VS vernoemt homoflamingo’s naar Freddie Mercury en Lance BassDe dierentuin in Denver heeft deze week vol trots een homoseksueel flamingokoppel aan het publiek gepresenteerd. De parmantige roze dieren hebben de namen van de iconische homoseksuele zangers Freddie Mercury en Lance Bass gekregen.
16/06 10u00  'Londen stuurt marine naar Perzische Golf na aanvallen op tankers'De Britse marine stuurt honderd manschappen naar de Perzische Golf om te helpen bij de bescherming van Britse schepen. De maatregel volgt op een aantal aanslagen op schepen, meldt de krant The Telegraph op gezag van anonieme bronnen.
16/06 09u45  Weer duizenden betogers tegen uitleveringswet de straat op in HongkongIn Hongkong hebben zich zondag weer vele duizenden mensen verzameld om te demonstreren tegen de omstreden uitleveringswet. De regering van Hongkong liet zaterdag weten dat de wet voorlopig wordt uitgesteld, maar die toezegging is niet voldoende voor de betogers.
16/06 09u45  Vijf vragen over de massademonstraties in HongkongInwoners van Hongkong protesteren zondag opnieuw tegen een wetsvoorstel dat uitlevering aan China mogelijk maakt. Hoewel de regioregering de behandeling van de wet voor onbepaalde tijd heeft opgeschort, is er geen einde gekomen aan de onrust in de regio. Vijf vragen over de situatie.
16/06 09u30  India heft importtarieven op Amerikaanse appels en walnotenIndia heeft importtarieven ingesteld tegen 28 Amerikaanse producten, waaronder amandelen, appels en walnoten. De nieuwe heffingen zijn een reactie op de Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium uit India die de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand instelde.
16/06 05u45  Weerbericht: Overwegend zonnig, in de loop van de middag kans op buienZondag schijnt de zon geregeld, maar geleidelijk ontstaan er ook stapelwolken. In het binnenland kunnen die verspreid uitgroeien tot een regenbui. Het wordt 19 tot 22 graden, bij een matige zuidwestenwind.
16/06 04u45  Spaanse politie rolt door Nederlander geleid drugsnetwerk op in GaliciëDe politie in de Spaanse regio Galicië heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, waar een Turkse Nederlander de grote leverancier voor was.
16/06 02u15  Vijf doden nadat trein op auto botst bij spoorwegovergang in PolenIn Polen zijn vijf mensen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten in botsing kwam met een trein.
16/06 02u00  Vijf doden nadat auto geramd wordt door trein op spoorwegovergang in PolenIn Polen zijn vijf mensen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten in botsing kwam met een trein.
16/06 00u30  Shirt honkballegende Babe Ruth geveild voor recordbedrag van vijf miljoenEen shirt van de Amerikaanse honkballegende Babe Ruth heeft zaterdag bij een veiling maar liefst vijf miljoen euro opgebracht.
15/06 21u30  Zinkgat ontstaan op A10 bij Amsterdam, afrit Cornelis Lelylaan dichtOp de A10 bij Amsterdam is de afrit S106 richting Cornelis Lelylaan tijdelijk afgesloten voor verkeer. Op een deel van het wegdek is zaterdagavond een zinkgat ontstaan.
15/06 19u15  Eerste mis in Notre-Dame gehouden na verwoestende brandIn de Notre-Dame is zaterdag voor het eerst een mis gehouden sinds de kathedraal in Parijs op 15 april deels afbrandde. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit hield de dienst voor dertig priesters in de kapel achter het koor.
15/06 17u15  Oranjevrouwen naar achtste finales WK na moeizame zege op KameroenDe Oranjevrouwen hebben zich zaterdag door een zege op Kameroen verzekerd van een plek in de achtste finales van het WK in Frankrijk. Nederland speelde een zwakke wedstrijd in Valenciennes, maar won wel met 3-1.
15/06 17u15  Vlaggetjesdag in Scheveningen | Oranjefans naar FrankrijkElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 15 juni: Oranjefans op weg naar WK vrouwenvoetbal, haringliefhebbers vieren Vlaggetjesdag in Scheveningen en Hongkong ziet af van omstreden wet.
15/06 17u00  Man in pick-uptruck ramt meerdere auto's in RotterdamEen automobilist in een pick-uptruck heeft zaterdag meerdere auto's geramd in Rotterdam. Op beelden is te zien hoe omstanders de automobilist overmeesteren.
15/06 17u00  Oranjevrouwen bereiken achtste finales WK dankzij winst op KameroenDe Nederlandse voetbalsters hebben zich op het WK in Frankrijk geplaatst voor de achtste finales. De groepswedstrijd tegen Kameroen werd, mede dankzij twee doelpunten van Vivianne Miedema, zaterdag met 3-1 gewonnen.
15/06 16u45  Oranje op voorsprong in tweede helft tegen Kameroen op WKDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 16u30  Pegida-voorman belaagd tijdens flyeractie bij Eindhovense moskeeEen flyeractie van Pegida bij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven is zaterdag uit de hand gelopen. De voorman van de anti-islambeweging werd belaagd, waarna de politie hem uit veiligheidsredenen meenam.
15/06 16u15  Pegida-voorman belaagd bij flyeractie bij Eindhovense moskeeEen flyeractie van Pegida bij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven is zaterdag uit de hand gelopen. De voorman van de anti-islambeweging werd belaagd, waarna de politie hem uit veiligheidsredenen meenam.
15/06 16u15  Oranje direct na rust op voorsprong tegen Kameroen op WKDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 16u00  Oranje en Kameroen met 1-1 de rust in op WKDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 15u45  Miedema kopt Oranje op 1-0 tegen KameroenDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 15u30  Oranje nog op 0-0 tegen Kameroen op WKDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 15u15  Oranje jaagt op vroege treffer tegen Kameroen op WKDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes is om 15.00 uur begonnen en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 15u15  'Gele Hesjes' lopen mars door centrum van ParijsHonderden 'Gele Hesjes' liepen zaterdag een mars door Parijs. Het is het 31e weekend op rij dat in de hoofdstad wordt gedemonstreerd.
15/06 15u00  Waarom bomenkap voor Natuurmonumenten een groot dilemma isNatuurmonumenten kapte om tal van redenen jarenlang bomen in natuurgebieden, maar met het groeiende belang van de strijd tegen klimaatverandering is dat discutabel geworden; bomen slaan immers CO2 op. Om uit te leggen voor wat voor dilemma beleidsbepalers staan in de discussie rondom bomenkap, nodige Natuurmonumenten een groepje leden uit op de Sallandse Heuvelrug.
15/06 15u00  Jaar lang geen olifant gestroopt in Mozambikaans reservaatIn een van Afrika's grootste natuurreservaten is een jaar lang geen enkele olifant gevonden, die door stropers is gedood. Een buitengewone ontwikkeling, want de afgelopen jaren werden duizenden dieren afgeslacht in het Niassa-reservaat in het noorden van Mozambique.
15/06 14u45  Oranje maakt zich klaar voor WK-duel met KameroenDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes begint om 15.00 uur en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 14u30  FNV-ledenparlement stemt in met pensioenakkoordHet ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.
15/06 14u30  Oranje en Kameroen bezig aan warming-up voor WK-duelDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes begint om 15.00 uur en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 14u15  10.000 fans in Oranje-mars op weg naar stadion ValenciennesDe Oranjevrouwen kunnen zich zaterdag bij een zege op Kameroen plaatsen voor de achtste finales van het WK in Frankrijk. De tweede poulewedstrijd in Valenciennes begint om 15.00 uur en in dit liveblog hoef je niets te missen.
15/06 12u30  Froome heeft ook breuk in nek en blijft nog zes weken in ziekenhuisDe verwondingen van Chris Froome blijken nog ernstiger dan aanvankelijk werd gesteld. De Britse renner heeft ook een breuk in zijn nek en moet naar verwachting zes weken in het ziekenhuis in Saint-Étienne blijven.
15/06 12u00  Opnieuw lange files richting Volkel vanwege luchtmachtdagenHet was zaterdag heel de ochtend druk op de toegangswegen richting Volkel. Op de vliegbasis daar vinden zaterdag voor de tweede dag op rij de luchtmachtdagen plaats. Ook vrijdag was het erg druk.
15/06 12u00  Russische accounts probeerden Europese verkiezingen te beïnvloedenVanuit Rusland zijn voor en tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar valse berichten verspreid via sociale media. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie. De berichten waren erop gericht het stemgedrag van burgers te beïnvloeden.
15/06 11u00  Inbreker na lange achtervolging vanuit Amersfoort opgepakt in AmsterdamEen 46-jarige inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam geprobeerd uit handen van de politie te blijven.
15/06 10u45  Dumoulin geeft drie weken voor Tour-start 'uit voorzorg' op in DauphinéTom Dumoulin gaat zaterdag niet meer van start in het Criterium de Dauphiné. Volgens zijn ploeg Sunweb gaat het om een voorzorgsmaatregel.
15/06 10u30  Inbreker in Amersfoort na lange achtervolging opgepakt in AmsterdamEen 46-jarige inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam geprobeerd uit de handen van de politie te blijven.
15/06 10u00  Hongkong stelt omstreden uitleveringswet voor onbepaalde tijd uitDe regering van Hongkong heeft het omstreden wetsvoorstel dat het uitleveren van verdachten aan China gemakkelijker moet maken voor onbepaalde tijd uitgesteld.
15/06 10u00  CNV stemt na ledenraadpleging in met pensioenakkoordVakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen.
15/06 09u15  'Hongkong stelt omstreden uitleveringswet voor onbepaalde tijd uit'De regering van Hongkong gaat het omstreden wetsvoorstel, dat het uitleveren van verdachten aan China gemakkelijker moet maken, voor onbepaalde tijd uitstellen, melden lokale media zaterdag op basis van ingewijden.
15/06 08u45  CNV stemt na ledenraadpleging in met pensioenakkoord, FNV stemt zaterdagVakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen.
15/06 08u00  'Belastingdienst frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslagaffaire'De Belastingdienst zou een onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag gefrustreerd hebben. Ambtenaren die betrokken waren bij het onjuist en hardhandig aanpakken van honderden ouders konden belangrijke stukken achterhouden voor de auditors, zo blijkt uit berichtgeving van RTL Nieuws en Trouw.
15/06 07u30  3.000 kilo cocaïne voor Nederland onderschept in Antwerpse havenDe douane in de haven van Antwerpen heeft een grote partij van meer dan 3.000 kilo cocaïne aangetroffen die bedoeld was voor de Nederlandse markt, zo meldt de politie in Den Haag.
15/06 05u45  Weerbericht: In de ochtend flinke buien, vanmiddag opklaringenIn de ochtend kunnen nog een paar stevige buien voorkomen, maar die trekken via het noorden weg en geleidelijk klaart het vanaf het zuidwesten op.
15/06 04u15  CNV stemt in met pensioenakkoord na ledenraadplegingVakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen. 'Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord', aldus de vakbond.
15/06 03u15  3000 kilo cocaïne voor Nederland onderschept in Antwerpse havenDe douane in de haven van Antwerpen heeft een grote partij van meer dan 3.000 kilo cocaïne aangetroffen die bedoeld was voor de Nederlandse markt, zo meld de politie in Den Haag.
15/06 02u45  'Belastingdienst frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslag-affaire'De Belastingdienst heeft een onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag gefrustreerd. Ambtenaren die betrokken waren bij het onjuist en hardhandig aanpakken van honderden ouders konden belangrijke stukken achterhouden voor de auditors, zo blijkt uit berichtgeving van RTL Nieuws en Trouw.
15/06 01u45  'Belastingdienst stuurde onderzoek naar kinderopvangtoeslag-affaire'De Belastingdienst heeft een onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag gefrustreerd. Ambtenaren die betrokken waren bij het onjuist en hardhandig aanpakken van honderden ouders konden belangrijke stukken achterhouden voor de auditors, zo blijkt uit berichtgeving van RTL Nieuws en Trouw.
14/06 22u45  Eerste zoogdieren waargenomen op Marker WaddenDe eerste zoogdieren op de Marker Wadden zijn vrijdag waargenomen, zo meldt Natuurmonumenten na een telling. Hoewel de waddeneilanden in het Markermeer nog in aanleg zijn, leven er al vier soorten vleermuizen.
14/06 22u00  Zes kinderen van Belgische IS-strijders aangekomen in BrusselZes kinderen van Belgische IS-gangers zijn vrijdag aangekomen in Brussel. De Belgische minister Didier Reynders (Buitenlandse Zaken) laat weten dat ze zijn geland op de militaire luchthaven Melsbroek bij Brussel.
14/06 20u00  Vooruitblik Oranjevrouwen: 'Alle ballen hoog op Kameroense keeper'Zaterdag om 15.00 uur spelen de Oranjevrouwen tegen Kameroen op het WK in Frankrijk. De opvallendste speler bij de Afrikaanse ploeg is keeper Annette Ngo Ndom. Door haar lengte is het spelen van de lange bal misschien geen gek idee. Mark Leene en Rypke Bakker blikken vooruit op de wedstrijd.
14/06 19u45  Ebola-uitbraak volgens WHO nog geen internationale gezondheidscrisisDe heersende ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo (DRC) is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog geen reden om een internationale gezondheidscrisis uit te roepen, ondanks dat er deze week besmettingen zijn gemeld in Oeganda.
14/06 19u45  Nederlandse terrorismeverdachte krijgt twee jaar cel in SurinameDe rechter in Suriname heeft de Nederlandse Raoul A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens banden met de terroristische beweging Islamitische Staat (IS).
14/06 19u30  Pas verbouwde kringloopwinkel Sneek verwoest door grote brandEen pas verbouwde kringloopwinkel in het Friese Sneek is vrijdag getroffen door een grote uitslaande brand. Het pand is daarbij verwoest. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt brandweer Friesland.
14/06 19u00  Loods van kringloopwinkel Sneek verwoest door grote brandEen kringloopwinkel in het Friese Sneek is vrijdag getroffen door een grote uitslaande brand. Hierbij is een loods verloren gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt brandweer Friesland.
14/06 18u00  Grote brand uitgebroken in loods van kringloopwinkel SneekEen kringloopwinkel in het Friese Sneek is vrijdag getroffen door een grote uitslaande brand. Alle personen hebben het pand inmiddels verlaten, meldt brandweer Friesland.
14/06 17u45  Eredivisie krijgt komend seizoen toch geen zondagavondduels om 20.00 uurIn de Eredivisie worden komend seizoen toch geen wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Volgens de KNVB is de geplande wijziging in een laatste bespreking van het conceptspeelprogramma vrijdag toch komen te vervallen.
14/06 17u30  Dit verandert er bij de NPO door de nieuwe maatregelen van het kabinetDe ministerraad heeft ingestemd met de plannen van minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media om de publieke omroep deels reclamevrij te maken. De minister hoopt hiermee de publieke omroep meer toekomstbestendig te maken. NU.nl zet op een rijtje wat er nu precies voor de televisiekijker verandert.
14/06 17u30  Start Luchtmachtdagen | Herdenking Londense flatbrandElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 14 juni: de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel zijn begonnen, de fatale flatbrand in Londen wordt herdacht en Taiwanese studenten tonen hun steunt aan de betogers in Hongkong.
14/06 16u15  'In de Friese moordzaak ontbreken heel veel puzzelstukjes'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-redactiechef Lindsay Mossink met drie redacteuren terug op de week.
14/06 16u00  Braziliaans hooggerechtshof stelt homofobie strafbaarHet hooggerechtshof van Brazilië heeft met acht van de negen stemmen voor besloten dat homofobie strafbaar moet worden gesteld. Dit tot woede van president Jair Bolsonaro, die bekendstaat om zijn homofobe houding.
14/06 15u45  Vijf verdachten van aanslagen Sri Lanka uitgeleverd door Saoedi-ArabiëVijf Sri Lankaanse verdachten van betrokkenheid bij de aanslagen op Eerste Paasdag zijn onder politiebegeleiding weer naar hun thuisland gebracht, nadat ze Saoedi-Arabië uit waren gezet.
14/06 14u15  Curaçao krijgt extra tijd om begroting op orde te krijgenCuraçao krijgt meer tijd om de begroting op orde te brengen. De Rijksministerraad, de gezamenlijke ministerraad waar Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten in zitten, besloot vrijdag dat het eiland nog geen zogenoemde aanwijzing krijgt. Daarmee wordt Curaçao nog niet gedwongen om te bezuinigen.
14/06 14u00  Eredivisie krijgt komend seizoen zondagavondduels om 20.00 uurIn de Eredivisie worden komend seizoen achttien duels op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Dat blijkt uit het conceptspeelprogramma van de KNVB dat vrijdag is uitgelekt.
14/06 13u45  Eredivisie krijgt komend seizoen zondagavondduels volgens conceptschemaIn de Eredivisie worden komend seizoen achttien duels op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Dat blijkt uit het conceptspeelprogramma van de KNVB dat vrijdag is uitgelekt.
14/06 13u00  Na weekend zomerse temperaturen van ruim 25 graden en volop zonDit weekend wordt het rustig weer met temperaturen rond de 20 graden. Volgende week wordt het flink warmer en op dinsdag en woensdag worden zomerse waarden van 25 graden ruim gehaald, meldt Weerplaza.
14/06 12u30  Eredivisie krijgt komend seizoen duels op zondagavondIn de Eredivisie worden komend seizoen achttien duels op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Dat blijkt uit het concept van het speelprogramma van de KNVB dat vrijdag is uitgelekt.
14/06 11u45  Hoge Raad: Belasting op spaargeld was in 2013 en 2014 'buitensporig zwaar'De Hoge Raad vindt het onterecht dat de Belastingdienst er jarenlang van uitging dat spaarders 4 procent rendement op hun vermogen behaalden, waarover vervolgens 30 procent belasting betaald moest worden. Die 4 procent was volgens de Hoge Raad in 2013 en 2014 alleen te halen als er heel erg risicovol werd belegd.
14/06 11u45  Schutter aanslag Christchurch ontkent schuldig te zijn aan moordDe Australische man die op 15 maart 51 mensen doodschoot in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft vrijdag verklaard onschuldig te zijn aan alle 92 aanklachten.
14/06 11u15  Pentagon: 'Video laat zien dat Iraanse militairen mijn van tanker halen'Het Amerikaanse leger heeft een video vrijgegeven waarop volgens het Pentagon te zien is dat leden van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) een onontplofte kleefmijn van de zijkant van een olietanker halen. Het zou gaan om een van de twee tankers die donderdag beschadigd raakten bij een aanval in de Golf van Oman.
14/06 11u15  Auto's vallen in water door instortende brug in ChinaEen autobrug in het Chinese Guangdong is vrijdagochtend ingestort. Volgens lokale media reden er twee auto's op de brug, op het moment dat het gebeurde. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, is vooralsnog niet bekend. Hoe het kan dat de brug het plotseling begaf, wordt ook nog onderzocht.
14/06 11u15  Politie: Criminelen hebben plan om Brabantse agent om te brengenDe politie heeft informatie binnengekregen over het plan van een criminele groepering om een agent van de eenheid Zeeland-West-Brabant om het leven te brengen. Drie mannen zijn vorige week opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de bedreiging, laat de politie aan NU.nl weten.
14/06 11u00  Verdachte opgepakt in moordzaak rond in stukken gesneden manDe politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige inwoner van Meppel opgepakt op verdenking van de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol. Het slachtoffer verdween in 2010, lichaamsdelen van hem zijn op verschillende plekken in het land teruggevonden.
14/06 10u45  Verdachte opgepakt voor vermoorden van man die in stukken werd gesnedenDe politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige inwoner van Meppel opgepakt op verdenking van de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol. Het slachtoffer verdween in 2010, lichaamsdelen van hem zijn op verschillende plekken in het land teruggevonden.
14/06 10u30  Nieuwe ontwikkelingen in strafrechtelijk onderzoek MH17Het Joint Investigation Team (JIT) presenteert woensdag nieuwe bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van MH17. Dat is vrijdag in een brief aan de nabestaanden gemeld.
14/06 10u00  Pentagon toont video van 'Iran dat zeemijn van tanker verwijdert'Het Amerikaanse leger stelt dat Iraanse militairen op deze beelden een zeemijn van een olietanker verwijderen. Het Pentagon deelde deze wazige beelden vrijdagmorgen, nadat twee tankers werden beschadigd door vermoedelijke aanvallen. Iran ontkent die beschuldigingen 'categorisch' en noemt de aantijgingen van de Verenigde Staten 'ongefundeerd'.
14/06 09u15  Politie: Onderwereld heeft plan om Brabantse agent om te brengenDe politie heeft informatie binnengekregen over een plan van een criminele groepering om een agent van de eenheid Zeeland-West-Brabant om het leven te brengen. Meerdere mensen zijn deze week opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de bedreiging, laat de politie weten.
14/06 08u45  Zeven op de tien Nederlanders willen vaccinatieplichtZeven op de tien mensen hebben het liefst dat de overheid vaccinatie verplicht. Dat meldt televisieprogramma EenVandaag, dat samen met het tijdschrift LINDA een peiling hield onder ruim 30.000 mensen. Een ruime meerderheid zegt te twijfelen aan de informatie die het RIVM en de GGD verstrekken over vaccinaties.
14/06 08u30  Pentagon toont video van Iran dat 'zeemijn van tanker verwijdert'Het Amerikaanse leger stelt dat Iraanse militairen op deze beelden een zeemijn van een olietanker verwijderen. Het Pentagon deelde deze wazige beelden vrijdagmorgen, nadat twee tankers werden beschadigd door vermoedelijke aanvallen. Iran ontkent die beschuldigingen 'categorisch' en noemt de aantijgingen van de Verenigde Staten 'ongefundeerd'.
14/06 07u45  Schutter aanslag Christchurch ontkent schuldig te zijn aan alle 92 aanklachtenDe Australische man die op 15 maart 51 mensen doodschoot in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft vrijdag verklaard onschuldig te zijn aan alle 92 aanklachten.
14/06 07u45  Waar komt het wantrouwen tegen ebolahulpverlening vandaan?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
14/06 07u00  A2 dicht in richting Den Bosch, containers op de weg na ongelukDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch is vrijdagochtend dicht ter hoogte van knooppunt Empel.
14/06 06u45  A2 dicht in richting Den Bosch, containers op de weg na ongeluk vrachwagenDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch is vrijdagochtend dicht ter hoogte van knooppunt Empel.
14/06 06u15  Waar komt het wantrouwen tegen hulpverlening ebola vandaan?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
14/06 05u45  Weerbericht: Regenachtige ochtend en avond, 's middags wel veel zonVrijdagochtend kan er veel bewolking zijn, met lokaal regen, maar in de middag is het droog en komt de zon er goed bij. Het wordt 21 tot 25 graden, bij een matige zuidelijke wind. Later op de avond kunnen weer (flinke) onweersbuien het land intrekken.
14/06 03u00  VN-delegatie ontkent 'categorisch' dat Iran achter aanval op olietankers zitDe Iraanse delegatie bij de Verenigde Naties heeft met klem ontkend dat het land achter de aanval op twee olietankers in de Golf van Oman zit.
14/06 01u00  Schutter aanslag Christchurch pleit niet schuldig op alle aanklachtenDe Australische man die op 15 maart 51 mensen doodschoot in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft vrijdag niet schuldig gepleit op alle 92 aanklachten.
13/06 23u00  Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders legt eind juni taken neerSarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van het Witte Huis, vertrekt eind juni. De Amerikaanse president Donald Trump maakte dit donderdag bekend op Twitter.
13/06 22u15  Verenigde Staten: Iran zit achter aanslagen op olietankers in Golf van OmanDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft donderdag gezegd dat Iran achter de aanslagen van eerder deze dag op olietankers in de Golf van Oman zit.
13/06 21u30  Strafrechtelijk onderzoek naar bronnen van Nieuwsuur in WODC-affaireHet Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart om de bronnen van Nieuwsuur in de WODC-affaire te achterhalen, meldt NOS donderdagavond. Het onderzoek volgt na aangifte door het ministerie van Justitie en Veiligheid.
13/06 21u15  Waarom ebola keer op keer weer opduikt in AfrikaDe Democratische Republiek Congo (DRC) heeft sinds augustus vorig jaar te maken met een grote ebola-uitbraak. Het is de dodelijkste uitbraak in het Afrikaanse land ooit. Al bijna veertienhonderd mensen zijn daar overleden aan de zeer besmettelijke ziekte. Hoewel de grenzen goed gecontroleerd worden, dook de ziekte deze week op in buurland Oeganda. Hoe kan het dat ebola maar blijft voorkomen?
13/06 19u15  Parkeerterrein weggevaagd door aardverschuiving in ChinaInwoners van de stad Longyan in het uiden van China werden donderdag opgeschrikt door een aardverschuiving. De grond was losgeraakt door een hevige regenbui. Er zijn geen slachtoffers gemeld.
13/06 19u15  Afgezette Soedanese president Al Bashir alleen vervolgd voor corruptieDe voormalige president van Soedan Omar Al Bashir wordt door de openbaar aanklagers van het land alleen vervolgd voor corruptie, zo is donderdag bekend geworden. De man wordt door het Internationaal Strafhof verdacht van oorlogsmisdaden waaronder genocide, maar het lijkt erop dat hij hier in zijn eigen land niet voor vervolgd zal worden.
13/06 19u00  Afgezette Soedanese president Bashir alleen vervolgd voor corruptieDe voormalig president van Soedan Omar Al Bashir wordt door de openbaar aanklagers van het land alleen vervolgd voor corruptie, zo is donderdag bekend geworden. De man wordt door het Internationaal Strafhof verdacht van oorlogsmisdaden waaronder genocide, maar het lijkt erop dat de man hier in zijn eigen land niet voor vervolgd zal worden.
13/06 18u30  OM eist twintig jaar cel voor moord op man die in weiland werd gevondenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag twintig jaar cel tegen Jessica B. geëist voor de moord op haar man Tjeerd van Seggeren. Het lichaam van de man werd in juli 2017 gevonden in een weiland in Friese plaats De Westereen.
13/06 18u00  Tankers ontruimd | Opnieuw protesten in HongkongElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 13 juni: twee tankers in de Golf van Oman zijn ontruimd, opnieuw protest in Hongkong en Boris Johnson is favoriet in eerste stemronde voor nieuwe leider van de Conservatieve Partij.
13/06 17u45  Tankers ontruimd | Weer protesten in HongkongElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 13 juni: twee tankers in de Golf van Oman zijn ontruimd, opnieuw protest in Hongkong en Boris Johnson is favoriet in eerste stemronde voor nieuwe leider van de Conservatieve Partij.
13/06 17u15  Tankerschepen geëvacueerd | Weer protesten HongkongElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 13 juni: Twee tankerschepen in de Golf van Oman zijn geëvacueerd, opnieuw protest in Hongkong en Boris Johnson is favoriet in eerste stemronde nieuwe leider.
13/06 16u00  'Aankleedspel' volgens verdachte verklaring voor DNA op lichaam in weilandOp veel plekken op het lichaam van Tjeerd van Seggeren, die in juli 2017 dood werd aangetroffen in een weiland in Friesland, is het DNA van verdachte Jessica B. gevonden. De vrouw verklaart dit donderdag onder meer met het verhaal dat zij hem die dag heeft aangekleed.
13/06 15u30  Klein vliegtuig maakt noodlanding om kapot onderstel in VSEen klein vliegtuig moest een noodlanding maken in het Amerikaanse Texas vanwege een kapot onderstel. Het onderstel klapte aan één kant niet uit, waardoor het toestel een gedeeltelijke buiklanding maakte.
13/06 15u00  Dionne Stax verhuist van NOS naar AVROTROSDionne Stax gaat samen met Toine van Peperstraten een nieuw AVROTROS-programma presenteren op NPO Radio 1. Stax verbindt zich vanaf oktober exclusief aan de omroep, waarmee haar periode bij de NOS tot een einde zal komen.
13/06 14u45  Johnson blijft topfavoriet na eerste stemronde voor nieuwe Britse premierBoris Johnson heeft donderdag veruit de meeste stemmen gekregen in de eerste stemronde binnen de Britse Conservatieve Partij om een opvolger voor partijleider en premier Theresa May aan te wijzen. Andrea Leadsom, Esther McVey en Mark Harper wisten niet genoeg stemmen te behalen om door te gaan naar ronde twee.
13/06 14u45  Verdachte van leveren wapen vergismoord Regalo Eggermont weer vrijDe man die begin juni is aangehouden op verdenking van het leveren van een wapen dat gebruikt is bij de vergismoord op Stefano Regalo Eggermont is donderdag door de rechtbank weer op vrije voeten gesteld. Er zijn onvoldoende bezwaren hem vast te houden.
13/06 14u30  Tankers aangevallen in Golf van Oman, schip in brand 'na torpedotreffer'De bemanningen van twee tankerschepen in de Golf van Oman zijn donderdagochtend geëvacueerd na aanvallen op de schepen. Een van de tankers staat in brand. De precieze toedracht van de incidenten is nog onduidelijk.
13/06 14u30  Drie kandidaten vallen af na eerste stemronde voor nieuwe Britse premierDrie kandidaten zijn donderdag afgevallen na de eerste stemronde binnen de Britse Conservatieve Partij om een opvolger voor partijleider en premier Theresa May aan te wijzen. Andrea Leadsom, Esther McVey en Mark Harper wisten niet genoeg stemmen te behalen.
13/06 14u30  Dionne Stax verhuist van NOS naar NPO Radio 1Dionne Stax gaat samen met Toine van Peperstraten een nieuw AVROTROS-programma presenteren op NPO Radio 1. Stax verbindt zich vanaf oktober exclusief aan de omroep, waarmee haar periode bij de NOS tot een einde zal komen.
13/06 14u00  Verdachte van leveren wapen vergismoord is 'neef' van Gwenette MarthaDe man die begin juni is aangehouden op verdenking van het leveren van een wapen dat gebruikt is bij de vergismoord op Stefano Regalo Eggermont is Haizem M., een 'neef' van de in 2014 geliquideerde crimineel Gwenette Martha (40). Dat bevestigen betrouwbare bronnen in gesprek met NU.nl.
13/06 13u45  Tankers aangevallen in Golf van Oman, schip in brand 'na torpedo-treffer'De bemanningen van twee tankerschepen in de Golf van Oman zijn donderdagochtend geëvacueerd na aanvallen op de schepen. Een van de tankers zou zijn getroffen door een torpedo en staat in brand. De precieze toedracht van de incidenten is nog onduidelijk.
13/06 13u45  Politie zoekt weer in water waar tas vermiste Katwijkse is gevondenDe politie zoekt donderdag weer in het water in Katwijk, waar eerder de tas is gevonden van de ruim twee weken vermiste 33-jarige vrouw. 'De zoektocht gaat onverminderd door', zo laat de politie weten.
13/06 13u45  Verdachte van leveren wapen vergismoord was vriend van Gwenette MarthaDe man die begin juni is aangehouden op verdenking van het leveren van een wapen dat gebruikt is bij de vergismoord op Stefano Regalo Eggermont is Haizem M., een neef van de in 2014 geliquideerde crimineel Gwenette Martha (40).
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Dode bij schietpartij Amsterdam, vluchtauto mogelijk gevonden in Zaandam18/06 01u00 - Nu.nl: Bij een schietpartij in Amsterdam-Noord is maandagavond een dode gevallen. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.
24x VS stuurt duizend extra troepen naar Midden-Oosten vanwege dreiging Iran18/06 01u00 - Nu.nl: De Verenigde Staten bereidt de uitzending voor van duizend extra militaire troepen, die naar het Midden-Oosten gestuurd worden vanwege de escalerende situatie rondom Iran.
21x VS stuurt duizend extra troepen naar Midden-Oosten vanwege Iran18/06 00u45 - Nu.nl: De Verenigde Staten bereidt de uitzending voor van duizend extra militaire troepen, die naar het Midden-Oosten gestuurd worden vanwege de escalerende situatie rondom Iran.
15x TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwen18/06 02u00 - Nu.nl: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
13x Zeker elf doden en ruim honderd gewonden door aardbeving in China18/06 04u15 - Nu.nl: Bij een zware aardbeving in het zuidwesten van China zijn dinsdag zeker elf mensen om het leven gekomen doordat ze werden bedolven onder puin.
13x Dode bij schietpartij Amsterdam, mogelijke vluchtauto gevonden in Zaandam18/06 08u30 - Nu.nl: Een persoon is maandagavond omgekomen bij een schietpartij in Amsterdam-Noord. De schutter is op de vlucht geslagen, meldt de politie.
10x Weerbericht: Zon blijft schijnen, zomerse temperaturen houden aan18/06 05u45 - Nu.nl: Dinsdag wordt het zomers warm met 23 tot 29 graden. Het is vrij zonnig met in de loop van de dag weer stapelwolken. Mogelijk valt er in de middag langs de oostgrens een regen- of onweersbui.
10x Bijna twee jaar cel voor verspreiden beelden van aanslag in Christchurch18/06 09u30 - Nu.nl: Een man in Nieuw-Zeeland is veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor het verspreiden van de livestream en beelden van de aanval op de moskeeën in Christchurch, waarbij de dader in maart 51 mensen doodde.
10x Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regels18/06 10u00 - Nu.nl: De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
10x 'Ministerie rekende bewust met te lage stijging energiekosten'18/06 14u15 - Nu.nl: Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), hielden te lang vast aan een te lage inschatting van de energieprijzen voor huishoudens. Daardoor viel de energierekening veel hoger uit dan aanvankelijk door het ministerie werd gemeld.

Statistieken

Artikels:
33365
Gelezen:
36444
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven