zaterdag 20 april 2019, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
20/04 09u00  Politie zet Spuistraat in Amsterdam af vanwege verdacht voorwerp De politie heeft zaterdag de omgeving van de Spuistraat in Amsterdam afgezet. Daar is rond 7.30 uur een verdacht voorwerp gevonden ter hoogte van de parkeergarage. Explosievenexperts van de politie gaan een kijkje nemen.
20/04 08u15  Justitie VS: Democratische eis om inzage Mueller-rapport is 'voorbarig' Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek zaterdag 'voorbarig' en 'onnodig' genoemd.
20/04 05u45  Weerbericht: Zonnige dag met maxima tot wel 26 graden De zon laat zich zaterdag al vroeg in de ochtend zien en de temperaturen stijgen rond het middaguur al tot twintig graden. De maxima komen tussen de 23 en 26 graden uit.
20/04 04u30  Drugshandelaar legt verklaringen af tegen criminelen in Amsterdam Giuseppe T., een Italiaanse drugshandelaar, heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. Die verklaringen worden gebruikt in zeker drie strafrechtelijke onderzoeken.14 
20/04 03u45  Medeoprichter van FVD Henk Otten: 'Baudet treedt te veel op voorgrond' Henk Otten, medeoprichter, penningmeester en aanstaand fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD), vindt dat Thierry Baudet te veel op de voorgrond treedt bij de partij. Dat zegt hij in een interview met het NRC.16 
20/04 03u00  Voormalig president van Peru mogelijk tot drie jaar in voorarrest Een rechter in Peru heeft bepaald dat de voormalige president Pedro Pablo Kuczynski zijn strafzaak achter tralies moet afwachten. Het voorarrest kan tot drie jaar duren. De oud-president wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht.
20/04 01u15  Medeoprichter van FVD Henk Otten: 'Baudet treedt teveel op voorgrond' Henk Otten, medeoprichter, penningmeester en aanstaand fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD), vindt dat Thierry Baudet teveel op de voorgrond treedt bij de partij. Dat zegt hij in een interview met het NRC.10 
19/04 23u00  Amerikaans echtpaar krijgt levenslang voor mishandelen van 12 kinderen Een Amerikaans echtpaar uit Californië van 50 en 57 jaar oud is vrijdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het jarenlang mishandelen en verwaarlozen van twaalf van hun dertien kinderen.
19/04 21u00  Trump overlegt met generaal Haftar over toekomst van Libië De Amerikaanse president Donald Trump heeft eerder deze week telefonisch gesproken met de Libische generaal Khalifa Haftar, meldt het Witte Huis vrijdag.
19/04 20u15  Eerste regionale zomerse dag van 2019 gemeten De eerste regionale zomerse dag van 2019 is vrijdag gemeten. In Arcen was het om 15.00 uur 25 graden, meldt Weerplaza.
19/04 19u30  Vrachtwagen rijdt in op file op Afsluitdijk, een rijstrook weer open De Afsluitdijk was een uur afgesloten in beide rijrichtingen door twee ongelukken. Door het eerste ongeluk ontstond een kleine file, waar even later een vrachtwagen op inreed. Zeker twee personen raakten gewond, de vrachtwagenchauffeur is aangehouden.
19/04 18u45  Vrachtwagen rijdt in op file op Afsluitdijk, weg afgesloten De Afsluitdijk is sinds 18.30 uur afgesloten in beide rijrichtingen door twee ongelukken. Door het eerste ongeluk ontstond een kleine file, waar even later een vrachtwagen op in reed. Zeker twee personen raakten gewond, een traumahelikopter is opgeroepen.
19/04 18u30  Vliegtuigje slaat over de kop bij landing op vliegveld in VS Een piloot wilde afgelopen maandag landen op een vliegveldje in het Amerikaanse Indiana. Het vliegtuigje sloeg na de landing over de kop. De piloot raakte lichtgewond.
19/04 18u30  Afsluitdijk afgesloten door ongeluk, laatste files lossen op De Afsluitdijk is momenteel afgesloten in beide rijrichtingen door twee ongelukken. Door het eerste ongeluk ontstond een kleine file, waar even later een vrachtwagen op in reed. Zeker twee personen raakten gewond, een traumahelikopter is opgeroepen.
19/04 18u00  KNVB verplaatst 33e speelronde Eredivisie definitief naar woensdag 15 mei De KNVB heeft vrijdag de voorlaatste speelronde van de Eredivisie definitief met 2,5 week verschoven. Donderdag maakte de bond al bekend van plan te zijn om deze maatregel door te voeren.
Laatste update: vandaag om 9u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/04 18u00  Laatste lange Goede Vrijdag files lossen langzaamaan opLangzaamaan verdwijnen de meeste lange files op de snel- en binnenwegen in Nederland. Op het hoogtepunt stond er 601 kilometer file, iets na half zes is daar nog ongeveer 370 kilometer van over.
19/04 17u45  Lange Goede Vrijdag files verdwijnen langzaamaan van Nederlandse wegenLangzaamaan verdwijnen de meeste lange files op de snel- en binnenwegen in Nederland. Op het hoogtepunt stond er 601 kilometer file, iets na half zes is daar nog ongeveer 370 kilometer van over.
19/04 17u30  Strandseizoen geopend | Kleinste jongetje ter wereld naar huisElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 19 april: Strandseizoen geopend in Scheveningen, het kleinste jongetje ter wereld is uit het ziekenhuis en vieringen op Goede Vrijdag.
19/04 17u15  FVD doet niet meer mee aan onderhandelingen in ZeelandForum voor Democratie (FVD) doet nier meer mee aan de coalitieonderhandelingen voor een nieuw provinciebestuur in Zeeland, omdat de partij het niet eens zal worden met de huidige coalitiepartijen CDA, VVD, SGP en PvdA.
19/04 17u00  'Pijnlijke details weglaten in zaak-Faber kwam over als censuur'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
19/04 17u00  Twee brandweermannen gewond bij grote brand in RotterdamBij een grote brand in een woning aan de Zuidhoek in de Rotterdamse wijk Charlois zijn vrijdag twee brandweermannen gewond geraakt.
19/04 16u45  'Pijnlijke details achterhouden in zaak-Faber kwam over als censuur'In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
19/04 16u45  Forum voor Democratie doet niet meer mee aan onderhandelingen in ZeelandForum voor Democratie (FVD) doet nier meer mee aan de coalitieonderhandelingen voor een nieuw provinciebestuur in Zeeland, omdat de partij het niet eens zal worden met de huidige coalitiepartijen CDA, VVD, SGP en PvdA.
19/04 16u30  575 kilometer file op Nederlandse wegen door dagjesmensen en toeristenHet is drie tot vier keer zo druk op de snel- en binnenwegen in Nederland in vergelijking met vorig jaar. Iets na 16.00 uur stond er volgens de ANWB ruim 575 kilometer file. Vorig jaar stond er gemiddeld honderdvijftig tot tweehonderd kilometer file voor het paasweekend.
19/04 16u15  Het rapport van Robert Mueller in anderhalve minuutHet eindrapport van het Ruslandonderzoek is donderdag openbaar gemaakt. Speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen gevonden voor een samenzwering tussen Rusland en het team van Donald Trump. We leggen je in zestig seconden uit wat er in het rapport staat.
19/04 15u30  Eerste regionaal zomerse dag van 2019 gemetenDe eerste regionaal zomerse dag van 2019 is vrijdag gemeten. In Arcen was het om 15.00 uur 25 graden, meldt Weerplaza.
19/04 15u30  OM gaat man die werd verdacht van dreiging bij Maassilo niet vervolgenHet Openbaar Ministerie (OM) gaat de 22-jarige man uit Zevenbergen die in 2017 werd opgepakt in verband met terrorismedreiging bij de Rotterdamse Maassilo niet te vervolgen. Hij is geen verdachte meer in de zaak, meldt het OM vrijdag.
19/04 14u52  Politie Amsterdam vindt aan brievenbus vastgeplakte handgranaatDe politie Amsterdam heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Centrum enkele uren afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat. Het explosief was aan een brievenbus vastgeplakt, naast de deur van een appartementencomplex.
19/04 14u00  Politie Amsterdam zet straat af om aan brievenbus vastgeplakte granaatDe politie Amsterdam heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Centrum afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat. Het explosief was aan een brievenbus vastgeplakt.
19/04 13u45  Scholier aangehouden vanwege onrust bij Amstelveen CollegeBij de onrust die werd veroorzaakt door een groep scholieren bij het Amstelveen College, is vrijdag een scholier aangehouden. De school is uit angst voor rellen de hele dag gesloten.
19/04 13u45  Politie Amsterdam zet straat af om handgranaat vastgeplakt aan brievenbusDe politie Amsterdam heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Centrum afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat. Het explosief was vastgeplakt aan een brievenbus.
19/04 13u30  Veel files op Nederlandse wegen door dagjesmensen en toeristenDagjesmensen en toeristen zorgen vrijdag sinds het einde van de ochtend al voor veel drukte op snel- en binnenwegen in Nederland. Rond 12.00 uur stond volgens de ANWB al ruim 400 kilometer file.
19/04 13u30  Het rapport van Robert Mueller in zestig secondenHet eindrapport van het Ruslandonderzoek is donderdag openbaar gemaakt. Speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen gevonden voor een samenzwering tussen Rusland en het team van Donald Trump. We leggen je in zestig seconden uit wat er in het rapport staat.
19/04 13u15  Het Mueller-rapport in zestig secondenHet eindrapport van het Ruslandonderzoek is donderdag openbaar gemaakt. Speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen gevonden voor samenzwering tussen Rusland en het team van Donald Trump. We leggen je in zestig seconden uit wat er in het Mueller-raport staat.
19/04 13u00  Politie zet straat in centrum Amsterdam af na vondst handgranaatDe politie heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-centrum afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat.
19/04 12u45  Twee tieners aangehouden voor brand bij Laapersheide in HilversumDe brand op de Laapersheide in Hilversum op maandag 8 april is ontstaan doordat minderjarigen in de buurt vuurwerk afstaken. Agenten hadden twee minderjarige verdachten op het oog, de 14-jarige en 15-jarige tieners hebben zich gemeld bij de politie.
19/04 12u45  Twintig demonstranten bij Haags hoofdkantoor Shell gearresteerdDe politie heeft vrijdagochtend twintig personen aangehouden tijdens een onaangekondigde demonstratie bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.
19/04 12u30  Politie zet straat in Amsterdam-Oost af na vondst handgranaatDe politie heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Oost afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat.
19/04 12u15  Man krijgt 22 jaar cel voor gewelddadige moord op kind (1) in HengeloEen 33-jarige man heeft vrijdag 22 jaar cel opgelegd gekregen voor het dusdanig mishandelen van een veertien maanden oude dreumes dat het meisje uit Hengelo aan haar talloze verwondingen overleed. Dit heeft de rechtbank in Almelo besloten, die de man heeft veroordeeld voor moord.
19/04 12u15  Politie zet straat af in Amsterdam-Oost na vondst handgranaatDe politie heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Oost afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat.
19/04 11u45  Man krijgt 22 jaar cel voor fatale mishandeling kind (1) in HengeloEen 33-jarige man heeft vrijdag 22 jaar cel opgelegd gekregen voor het dusdanig mishandelen van een veertien maanden oude dreumes dat het meisje uit Hengelo aan haar talloze verwondingen overleed. Dit heeft de rechtbank in Almelo besloten.
19/04 11u45  Politie arresteert twintig demonstranten bij Haags hoofdkantoor ShellDe politie heeft vrijdagochtend twintig personen aangehouden tijdens een onaangekondigde demonstratie bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.
19/04 11u45  Snoep- en koekfabrikanten bestookt met Belgische poederbrievenTientallen dreigbrieven zijn vanuit België naar voedselfabrikanten in verschillende landen verstuurd. Als die niet snel 300.000 euro in bitcoins betalen, dan wordt er gif in hun producten verwerkt. Dat staat in de brieven die ook wit poeder bevatten, bevestigt een woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket.
19/04 11u30  Reddingsbrigade waarschuwt voor koude zee tijdens warm paasweekendMet temperaturen die op kunnen lopen tot 25 graden verlopen Goede Vrijdag en het paasweekend uitermate zonnig en warm. Ook op de stranden zal het aangenaam toeven zijn, maar de reddingsbrigade waarschuwt mensen nog niet de zee in te gaan, die is namelijk nog 'veel te koud'.
19/04 11u30  Snoep- en koekfabrikanten bestookt door Belgische poederbrievenVanuit België zijn tientallen dreigbrieven verstuurd naar voedselfabrikanten wereldwijd. Betalen ze niet snel 300.000 euro via bitcoin, dan wordt hun product vergiftigd, staat in de brieven die ook wit poeder bevatten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket.
19/04 11u15  Vier medewerkers Limburgse politie op non-actief wegens plichtsverzuimVier medewerkers van de politie Limburg zijn vorige week op non-actief gesteld vanwege plichtsverzuim. Ze werkten allen in hetzelfde team, meldt de politie vrijdag.
19/04 11u15  Dit viel op in het openbaar gemaakte rapport van het RuslandonderzoekHet eindrapport van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 is vrijgegeven - op wat gecensureerde stukken na. We zetten zes opvallende zaken op een rij.
19/04 10u15  Redder Thais voetbalteam nu zelf uit Amerikaanse grot bevrijdDuiker Josh Bratchley is woensdagavond in de Amerikaanse staat Tennessee uit een grot gered. Opmerkelijk is dat de Brit vorig jaar betrokken was bij de redding van het Thaise voetbalteam. Twaalf jongens en hun coach zaten afgelopen juli zeventien dagen vast in een grot.
19/04 10u15  Amstelveen College blijft dicht vanwege angst voor rellen bij examenstuntHet Amstelveen College heeft bekendgemaakt dat de school vrijdag dicht blijft. Dit vanwege het signaal dat leerlingen rellen willen veroorzaken bij de jaarlijkse examenstunt op de school in Amstelveen.
19/04 10u00  Redder Thaise voetbalteam nu zelf uit Amerikaanse grot bevrijdDuiker Josh Bratchley is woensdagavond uit een grot gered in de Amerikaanse staat Tennessee. Opmerkelijk is dat de Brit betrokken was bij de redding van het Thaise voetbalteam. Twaalf jongens en hun coach zaten afgelopen juli zeventien dagen vast in een grot.
19/04 09u45  Ministerie trekt 10 miljoen uit om Brabants ziekenhuis te reddenHet ministerie van Volksgezondheid draagt tot 2022 in totaal 10 miljoen euro bij om het faillissement van het Maasziekenhuis Pantein in de Noord-Brabantse plaats Beugen te voorkomen, meldt minister Bruno Bruins vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Ook een zorgverzekeraar en Rabobank leggen geld bij.
19/04 09u30  Amstelveen College dicht na signalen van rellen bij examenstuntHet Amstelveen College heeft bekendgemaakt dat de school vrijdag dicht blijft. Dit vanwege het signaal dat leerlingen ernstige rellen willen veroorzaken bij de jaarlijkse examenstunt op de school in Amstelveen.
19/04 09u30  Vier medewerkers van politie Limburg op non-actief gesteldVier medewerkers van de politie Limburg zijn vorige week op non-actief gesteld vanwege plichtsverzuim. Ze werkten allen in hetzelfde team, meldt de politie vrijdag.
19/04 09u30  Brabants ziekenhuis gered dankzij 10 miljoen euro steun van ministerHet ministerie van Volksgezondheid draagt tot 2022 in totaal 10 miljoen euro bij om het faillissement van het Maasziekenhuis Pantein in de Noord-Brabantse plaats Beugen te voorkomen, meldt minister Bruno Bruins vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Ook een zorgverzekeraar en Rabobank leggen geld bij.
19/04 09u15  Vier medewerkers politie Limburg op non-actief gesteldVier medewerkers van de politie Limburg zijn vorige week op non-actief gesteld vanwege plichtsverzuim. Ze werkten allen in hetzelfde team, meldt de politie vrijdag.
19/04 09u00  Amstelveen College sluit na signalen van ernstige rellen bij examenstuntHet Amstelveen College in Amstelveen heeft bekendgemaakt dat de school vrijdag dicht blijft. Dit vanwege signalen van ernstige rellen die leerlingen wilden veroorzaken bij de jaarlijkse examenstunt.
19/04 09u00  Vier medewerkers politie Limburg buiten functie gesteldVier medewerkers van de politie Limburg zijn vorige week buiten functie gesteld vanwege plichtsverzuim. Ze werkten allen in hetzelfde team, meldt de politie vrijdag.
19/04 09u00  Staatssteun van 10 miljoen euro om faillissement ziekenhuis te voorkomenHet ministerie van Volksgezondheid draagt tot 2022 in totaal 10 miljoen euro bij om het faillissement van het Maasziekenhuis Pantein in de Noord-Brabantse plaats Beugen te voorkomen, meldt minister Bruno Bruins vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Ook een zorgverzekeraar en Rabobank leggen geld bij.
19/04 08u45  'Veel incidenten in azc's met extra begeleiding niet bij politie gemeld'Het aantal incidenten met ernstige bedreigingen of vernielingen door asielzoekers in asielzoekerscentra's met extra begeleiding en toezichtlocaties (ebtl) zou een stuk hoger liggen dan het aantal aangiftes, blijkt vrijdag uit cijfers in handen van Trouw.
19/04 08u30  'Overlast in azc's met extra begeleiding groter dan aantal aangiftes'Het aantal incidenten met ernstige bedreigingen of vernielingen door asielzoekers in asielzoekerscentra's met extra begeleiding en toezichtlocaties (ebtl) zou een stuk hoger liggen dan het aantal aangiftes, blijkt vrijdag uit cijfers in handen van Trouw.
19/04 08u00  Flink minder kijkers voor Paasvertelling The PassionDe uitzending van The Passion 2019 is door flink minder mensen bekeken dan vorig jaar: naar de live-registratie in Dordrecht keken iets 2,4 miljoen mensen. Vorig jaar keken er nog 3,1 miljoen mensen.
19/04 08u00  Staatssteun van 10 miljoen euro om failliet ziekenhuis te voorkomenHet Ministerie van Volksgezondheid draagt tot 2022 in totaal 10 miljoen euro bij om het faillisement van het Maasziekenhuis Pantein in Beugen (Noord-Brabant) te voorkomen. Ook de zorgverzekeraar en Rabobank leggen bij.
19/04 07u45  Journalist doodgeschoten tijdens rellen in Noord-Ierse stad LondonderryBij ongeregeldheden in de Noord-Ierse stad Londonderry is donderdagavond een 29-jarige journalist doodgeschoten, melden verschillende Britse media waaronder de BBC en Sky News. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident.
19/04 07u00  Nederlandse moskeebestuurders uiten kritiek op jaarverslag AIVDEen ruime vertegenwoordiging van Nederlandse moskeebestuurders uit vrijdag in Trouw kritiek op inlichtingendienst AIVD, die alle naschoolse lessen Arabisch en het islamitische onderwijs in moskeeën als 'radicaal' zou bestempelen.
19/04 06u45  'Eindrapport Ruslandonderzoek bevat sappige en bizarre details'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/04 06u15  'Ruslandonderzoek eindrapport bevat sappige en bizarre details'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/04 05u45  Weerbericht: Veel zon, een matige wind en temperaturen tot 24 gradenDe dag verloopt zonnig met temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Enkel 's ochtends zijn er wolkensluiers mogelijk.
19/04 05u15  Nederlandse Moskee-bestuurders uiten kritiek op jaarverslag AIVDEen ruime vertegenwoordiging van Nederlandse Moskee-bestuurders uit vrijdag in Trouw kritiek op inlichtingendienst AIVD, die alle naschoolse lessen Arabisch en het islamitische onderwijs in moskeeën als 'radicaal' zou bestempelen.
19/04 04u45  Vrouw doodgeschoten tijdens rellen in Noord-Ierse stad LondonderryBij ongeregeldheden in de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw donderdagavond doodgeschoten. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar kort na aankomst.
19/04 04u30  Vrouw gedood bij rellen in Noord-Ierse stad LondonderryBij onlusten in de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar kort na aankomst.
19/04 04u15  Overlast in azc's met extra begeleiding groter dan aantal aangiftenHet aantal incidenten van ernstige bedreiging of vernieling door asielzoekers in asielzoekerscentra's met extra begeleiding en toezichtlocaties (etbl), ligt een stuk hoger dan het aantal gedane aangiften.
19/04 02u30  Gehele regering van Mali stapt op, mogelijk om bloedbad met 160 dodenBijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, waarbij 160 mensen omkwamen, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.
19/04 00u15  Minister: Geen laagvliegroutes meer voor Lelystad Airport vanaf eind 2021Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil vliegtuigen die vanaf Lelystad Airport opstijgen al vanaf de winter van 2021-2022 geen of amper gebruik meer laten maken van zogeheten laagvliegroutes. Dat staat in een brief die ze donderdagavond samen met staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.
18/04 23u30  Kliniek Den Dolder neemt de komende tijd geen zedendelinquenten meer opDe psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, zal komende tijd geen zedendelinquenten opnemen. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) wil hiermee het 'vertrouwen weer opbouwen'.
18/04 22u45  Beveiligingscamera filmt busongeluk op MadeiraZeker 29 mensen zijn woensdag omgekomen bij een ongeluk op Madeira. In de touringcar op het Portugese eiland zaten Duitse toeristen. Vier mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Madeira heeft drie dagen van rouw afgekondigd.
18/04 22u30  Onderzoekers: Aandacht voor fietser kan aantal verkeersdoden verkleinenHet aantal verkeersdoden is vorig jaar met 65 gestegen naar 678. Het is de grootste toename sinds 1989. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt dat er extra stappen gezet moeten worden om dat aantal terug te dringen. Drie manieren om het aantal verkeersdoden te verkleinen.
18/04 22u15  Protesten in Soedan houden aan, burgers eisen vertrek van militaire raadEen week nadat de Soedanese president Omar Al Bashir is afgezet, zijn opnieuw tienduizenden burgers de straat op gegaan in het Afrikaanse land. Ze eisen het vertrek van de militaire raad en willen daarvoor in de plaats een volledig civiele regering.
18/04 22u15  Google verwijdert malafide DigiD-app uit Play StoreGoogle heeft donderdagavond een malafide DigiD-app uit de Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones, verwijderd. Dat gebeurde nadat de overheid op de website van DigiD voor de app waarschuwde.
18/04 22u00  Google verwijdert malafide DigiD-app uit Google Play StoreGoogle heeft donderdagavond een malafide DigiD-app uit de Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones, verwijderd. Dat gebeurde nadat de overheid op de website van DigiD voor de app waarschuwde.
18/04 21u45  Onderzoekers: Meer aandacht voor fietser kan verkeersdoden verminderenHet aantal verkeersdoden is vorig jaar met 65 gestegen naar 678. Het is de grootste toename sinds 1989. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt dat er extra stappen gemaakt moeten worden om dat aantal terug te dringen. Drie manieren om het aantal verkeersdoden te verminderen.
18/04 21u30  Protesten in Soedan houden aan, burgers eisen vertrek militaire raadEen week nadat de Soedanese president Omar Al Bashir is afgezet, zijn er opnieuw tienduizenden burgers de straat op gegaan in het Afrikaanse land. Ze eisen het vertrek van de militaire raad en willen daarvoor in de plaats een volledig civiele regering.
18/04 21u30  Negende editie van The Passion benadrukt toenemende eenzaamheidIn de opening van de negende editie van het muzikale televisie-evenement The Passion, dat donderdagavond werd uitgevoerd in de stad Dordrecht, vertelde Martijn Krabbé over het toenemende aantal eenzame mensen in Nederland.
18/04 21u30  Overheid waarschuwt voor malafide DigiD-app in Google Play StoreDe overheid waarschuwt donderdag voor een malafide DigiD-app in de Google Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones.
18/04 21u30  Dit viel op in de openbaar gemaakte stukken van het RuslandonderzoekHet eindrapport van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 is vrijgegeven - op wat gecensureerde stukken na. We zetten vier opvallende zaken op een rij.
18/04 21u30  Defensie onderzoekt gezondheidsklachten door vuilverbranding missiesEr komt meer onderzoek naar de gezondheidsrisico's van zogenoemde burn pits, schrijft minister Ank Bijleveld (Defensie) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. Er zijn tot nu toe 278 meldingen binnengekomen van militairen die denken ziek te zijn geworden door vuilverbrandingen op missies of zich zorgen maken over de kwestie.
18/04 21u15  Dit viel op in de openbaar gemaakt stukken van het RuslandonderzoekHet eindrapport van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 is vrijgegeven - op wat gecensureerde stukken na. We zetten vier opvallende zaken op een rij.
18/04 21u00  Vier zaken die opvallen na openbaarmaking van rapport RuslandonderzoekHet eindrapport van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 is vrijgegeven - op wat gecensureerde stukken na. We zetten vier opvallende zaken op een rij.
18/04 21u00  PvdA stopt overleg in Overijssel daags na advies voor coalitie met FVDDe PvdA stapt uit de onderhandelingen over een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Overijssel. De partij heeft donderdag laten weten dat samenwerken in een coalitie met Forum voor Democratie (FVD) niet mogelijk is.
18/04 21u00  Passion 2019: 'Vloggende Jezus heeft Laatste Avondmaal in de Mac'In Dordrecht wordt donderdag voor de negende keer The Passion opgevoerd. Tijdens the Passion worden de laatste dagen van Jezus nagespeeld. Dit is hoe cast denkt dat het leven van Jezus er anno 2019 uit zou zien.
18/04 21u00  Defensie: Onderzoek naar gezondheidsklachten door vuilverbranding missiesEr komt meer onderzoek naar de gezondheidsrisico's van zogenoemde burn pits, schrijft minister Ank Bijleveld (Defensie) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. Er zijn tot nu toe 278 meldingen binnengekomen van militairen die denken ziek te zijn geworden door vuilverbrandingen op missies of zich zorgen maken over de kwestie.
18/04 20u45  PvdA stopt onderhandelingen in Overijssel dag na coalitieadvies met FVDDe PvdA stapt uit de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie Overijssel. De partij heeft donderdag laten weten dat samenwerken in een coalitie met Forum voor Democratie (FVD) niet mogelijk is.
18/04 18u45  Files vanwege naderend paasweekend en The Passion lossen opWeggebruikers zijn donderdagavond in een drukke avondspits terechtgekomen. Op het hoogtepunt stond er meer dan 400 kilometer file volgens Rijkswaterstaat.
18/04 18u30  Veel files vanwege naderend paasweekend en The PassionWeggebruikers komen donderdagavond in een drukke avondspits terecht, zegt Rijkswaterstaat. Vanwege het naderende paasweekend staat er al meer dan 400 kilometer file.
18/04 18u30  Grote natuurbrand in Soester Duinen na uren onder controleIn het natuurgebied De Soester Duinen is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. De brandweer kreeg het vuur na enkele uren onder controle.
18/04 18u00  Veel files vanwege naderend paasweekendWeggebruikers komen donderdagavond in een drukke avondspits terecht, zegt Rijkswaterstaat. Vanwege het naderende paasweekend staat er al meer dan 400 kilometer file.
18/04 17u30  Defensieminister: Meer onderzoek naar gezondheidsklachten door burn pitsEr komt meer onderzoek naar de gezondheidsrisico's door burn pits, schrijft minister Ank Bijleveld (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer. Er zijn tot nu toe 278 meldingen binnengekomen van militairen die denken ziek te zijn geworden door de vuilverbranding op missie.
18/04 17u15  Inentingen meningokokken | Nieuw ontwerp politieauto'sElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 18 april: jongeren laten zich in de RAI massaal inenten tegen meningokokken en het nieuwe ontwerp voor de politieauto's is getoond.
18/04 17u15  Honderden meters natuur bij Soester Duinen in brandIn het natuurbrand de Soester Duinen is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht staat er enkele honderden meters aan natuurgrond in brand.
18/04 17u15  KNVB wil 33e speelronde in Eredivisie verplaatsen naar 15 meiDe KNVB wil de 33e speelronde van de Eredivisie verplaatsen naar woensdag 15 mei. Daardoor wordt dit de laatste speelronde van het seizoen en krijgt Ajax wat meer lucht.
18/04 17u00  Amerikaan ontsnapt aan dood na brand in elektriciteitsmastIn de Amerikaanse staat New Jersey vond een explosie plaats in een elektriciteitsmast. De volgende ochtend probeerde een hulpverlener de kabels los te trekken. Hij kon maar net aan de brand ontsnappen die daarop volgde.
18/04 16u45  Ollongren ook na klacht niet vervolgd voor uitspraken over BaudetMinister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hoeft ook na een klacht van Thierry Baudet niet vervolgd te worden voor haar uitspraken over de Forum voor Democratie-voorman, zo heeft het gerechtshof van Amsterdam donderdag bekendgemaakt.
18/04 16u45  Honderden meters natuur bij Soesterduinen in brandEr woedt momenteel een grote natuurbrand bij de Soesterduinen. De Veiligheidsregio Utrecht meldt op Twitter dat het gaat om enkele honderden meters natuur.
18/04 16u15  KNVB wil speelronde 33 Eredivisie verplaatsen naar 15 meiDe KNVB wil de 33e speelronde van de Eredivisie verplaatsen naar woensdag 15 mei. Dat betekent dat dit nu de laatste speelronde van het seizoen wordt.
18/04 16u15  Alle 29 dodelijke slachtoffers van busongeluk op Madeira zijn DuitsAlle 29 mensen die woensdagavond omkwamen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira waren Duitse toeristen, hebben lokale autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Madeira heeft drie dagen van rouw afgekondigd.
18/04 16u00  Amerikaanse minister van Justitie maakt eindrapport Ruslandonderzoek openbaarDe Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, heeft donderdag een redigeerde versie van het eindrapport van het Ruslandonderzoek naar het Congres gestuurd. Het rapport wordt ook openbaar gemaakt.
18/04 15u15  Philippe Remarque vertrekt na 9 jaar als hoofdredacteur bij de VolkskrantPhilippe Remarque vertrekt per 1 september als hoofdredacteur bij de Volkskrant. Hij heeft dat donderdag bekendgemaakt aan de redactie van de krant.
18/04 15u15  Gezonken boot Congo eist 13 levens, nog 142 passagiers vermistHet bootongeluk in het oosten van Congo van afgelopen maandag heeft aan zeker dertien mensen het leven gekost. Nog eens 142 passagiers worden vermist, meldt de Congolese president Félix Tshisekedi donderdag.
18/04 15u00  PVV Zeeland stuurt eigen fractievoorzitter wegDe PVV-fractie van de Provinciale Staten in Zeeland heeft het vertrouwen in de eigen fractievoorzitter Peter van Dijk opgezegd en hem uit te fractie gezet.
18/04 15u00  OM: In februari opgepakte man wilde politici neersteken op BinnenhofDe 39-jarige man die in februari van dit jaar is opgepakt op het Binnenhof na gedreigd te hebben met een aanslag, wordt verdacht van poging tot moord en het bedreigen van politici. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat hij politici die bij hem in de buurt kwamen wilde neersteken, laat justitie aan NU.nl weten na berichtgeving van De Telegraaf.
18/04 15u00  Gezonken boot Congo eist dertien levens, nog 142 passagiers vermistHet bootongeluk in het oosten van Congo afgelopen maandag heeft zeker dertien mensen het leven gekost. Nog eens 142 passagiers worden vermist, meldt de Congolese president Félix Tshisekedi donderdag.
18/04 14u15  Adviesraad: Laat klimaatregels ook voor luchtvaartsector geldenDe Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) vindt dat de luchtvaartsector aan dezelfde klimaatregels moet voldoen als andere sectoren. Dat staat in een advies dat de adviesraad donderdag heeft aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).
18/04 14u00  Rotterdamse Syriëganger Melis A. hoeft niet terug naar gevangenisDe Rotterdamse Syriëganger Melis A. is donderdag veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk, voor deelname aan een terroristische organisatie.
18/04 14u00  President en ex-generaal claimen beiden winst Indonesische verkiezingenDe Indonesische ex-generaal Prabowo Subianto claimt woensdag de Indonesische presidentsverkiezingen te hebben gewonnen, terwijl exitpolls in diverse districten een duidelijke overwinning voorspellen voor de huidige president Joko 'Jokowi' Widodo en vicepresidentskandidaat Ma'ruf Amin.
18/04 13u45  President en ex-generaal claimen beide winst Indonesische verkiezingenDe Indonesische ex-generaal Prabowo Subianto claimt woensdag de Indonesische presidentsverkiezingen te hebben gewonnen, terwijl exitpolls in diverse districten een duidelijke overwinning voorspellen voor huidige president Joko 'Jokowi' Widodo en vicepresidentskandidaat Ma'ruf Amin.
18/04 13u30  Alle 29 dodelijke slachtoffers van busongeluk Madeira waren DuitsAlle 29 mensen die woensdagavond omkwamen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira waren Duitse toeristen, hebben lokale autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Madeira heeft drie dagen van rouw afgekondigd.
18/04 13u15  Alle 29 mensen die omkwamen bij busongeluk Madeira waren Duitse toeristenAlle 29 mensen die woensdagavond omkwamen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira waren Duitse toeristen, hebben lokale autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Madeira heeft drie dagen van rouw afgekondigd.
18/04 12u45  Dit verdient Ajax als de ploeg de Champions League wintDoor de Europese prestaties van Ajax rinkelt de kassa in Amsterdam. Maar wat krijgt de ploeg als die de 'cup met de grote oren' in juni omhoog mag houden?
18/04 12u45  Ex-generaal claimt winst Indonesische verkiezingen ondanks achterstandDe Indonesische ex-generaal Prabowo Subianto claimt de Indonesische presidentsverkiezingen te hebben gewonnen, terwijl bijna elke exitpoll in diverse districten een duidelijke overwinning voorspellen voor huidige president Joko 'Jokowi' Widodo en vicepresidentskandidaat Ma'ruf Amin.
18/04 12u30  Dit verdient Ajax als ze de Champions League winnenDoor de Europese prestaties van Ajax rinkelt de kassa in Amsterdam. Maar wat krijgt de club, mochten ze de cup met de grote oren in juni omhoog houden?
18/04 11u15  OM voegt door fout foto kroongetuige toe aan dossier liquidatieverdachtenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft door een fout een foto van kroongetuige Nabil B. opgenomen in het strafdossier tegen een groep liquidatieverdachten. De mannen zouden in opdracht van Ridouan Taghi moorden hebben uitgevoerd.
18/04 11u00  OM maakt fout met voegen foto kroongetuige aan dossier liquidatieverdachtenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft door een fout een foto van kroongetuige Nabil B. opgenomen in het strafdossier tegen een groep liquidatieverdachten. De mannen zouden in opdracht van Ridouan Taghi moorden hebben uitgevoerd.
18/04 10u45  OVV: Veiligheid psychiatrische patiënten en hun omgeving niet gewaarborgdDe veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) is in de Nederlandse zorg onvoldoende gewaarborgd, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag. Ook de veiligheid van mensen uit de omgeving van de patiënten is in het geding.
18/04 10u45  OM maakte fout met publiceren foto kroongetuige Nabil B.Het Openbaar Ministerie heeft per ongeluk een foto van kroongetuige Nabil B., de belangrijkste getuige in het proces tegen Ridouan Taghi, gepubliceerd. Het OM bevestigde de fout donderdag tijdens een pro-formazitting in het proces tegen Taghi.
18/04 10u45  Ajax speelt op 30 april en 8 mei tegen Tottenham in halve finale CLAjax speelt de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op dinsdag 30 april en woensdag 8 mei, zo heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt.
18/04 10u30  Ajax speelt op 30 april en 8 mei tegen Tottenham in Champions LeagueAjax speelt de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op dinsdag 30 april en woensdag 8 mei, zo heeft de UEFA donderdag bevestigd.
18/04 10u00  Dodental passeert 200 na twee weken van aanhoudende gevechten TripoliGevechten rondom de Libische hoofdstad Tripoli hebben in twee weken tijd 205 mensen het leven gekost, meldt de mondiale gezondheidsorganisatie WHO donderdag.
18/04 09u15  KNVB praat donderdag met clubs over speelschema vanwege CL-duels AjaxDe KNVB gaat donderdag met alle achttien Eredivisie-clubs praten over het wijzigen van het speelschema. De voetbalbond moet één of meerdere wedstrijden verplaatsen vanwege het succes van Ajax in de Champions League.
18/04 09u00  KNVB praat donderdag met clubs over speelschema door CL-duels AjaxDe KNVB gaat donderdag met alle achttien Eredivisie-clubs praten over het wijzigen van het speelschema. De voetbalbond moet één of meerdere wedstrijden verplaatsen door het succes van Ajax in de Champions League.
18/04 09u00  'Files op Witte Donderdag en paasweekend lokaal zomers warm'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 08u45  'Op Witte Donderdag veel files en paasweekend is opvallend warm'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 08u15  Grootste stijging van aantal doden in het verkeer sinds 1989678 mensen in Nederland zijn vorig jaar omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat dit de grootste toename sinds 1989 is.
18/04 08u15  Vrachtwagen verliest lading mango's op A16 bij Ridderkerk, weg weer vrijEen vrachtwagen is donderdagochtend op de A16 bij knooppunt Ridderkerk een lading fruit verloren. Meerdere rijstroken lagen bezaaid met tot moes gereden mango's. Rijkswaterstaat heeft de weg inmiddels schoongemaakt.
18/04 08u15  Man met jerrycans benzine opgepakt in St. Patrick's Cathedral New YorkDe politie in New York heeft donderdag een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de St. Patrick's Cathedral binnen was gelopen.
18/04 08u00  Vrachtwagen verliest lading met fruit op A16 bij Ridderkerk, weg is dichtOp de A16 bij knooppunt Ridderkerk is een vrachtwagen donderdagochtend een lading pallets met fruit verloren. Meerdere rijstroken liggen bezaaid met mango's, meldt Rijkswaterstaat.
18/04 08u00  Ongeluk met touringcar op Portugees eiland Madeira eist zeker 29 levensZeker 29 mensen zijn woensdagavond omgekomen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.
18/04 07u45  Grootste stijging van aantal verkeersdoden sinds 1989678 mensen in Nederland zijn vorig jaar omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat dit de grootste toename sinds 1989 is.
18/04 07u30  Vrachtwagen verliest lading met fruit op A15 bij Ridderkerk, weg is dichtOp de A15 bij knooppunt Ridderkerk is een vrachtwagen donderdagochtend een lading pallets met fruit verloren. Meerdere rijstroken liggen bezaaid met appels, meldt de ANWB.
18/04 07u30  Samenvatting Manchester City-Tottenham Hotspur (4-3)Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur.
18/04 07u30  Ongeluk met touringcar op Portugees eiland Madeira eist 29 levensOp het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Het Portugese persbureau Lusa meldt op basis van lokale bestuurders dat er 29 doden zijn gevallen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.
18/04 07u30  'Op Witte Donderdag veel files en paasweekend is zomers warm'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 07u30  Man opgepakt met benzinetanks in St. Patrick's Cathedral New YorkDe politie in New York heeft donderdag een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de St. Patrick's Cathedral was binnengelopen.
18/04 07u15  Vrachtwagen verliest lading met fruit op A15 bij RidderkerkOp de A15 bij knooppunt Ridderkerk is een vrachtwagen donderdagochtend een lading pallets met fruit verloren. Meerdere rijstroken liggen bezaaid met appels, meldt de ANWB.
18/04 07u00  Vrachtwagen verliest lading met fruit op A15 bij Ridderkerk, weg dichtOp de A15 bij Ridderkerk is een vrachtwagen met pallets donderdagochtend een lading met fruit verloren. De appels liggen bezaaid over de weg, meldt de ANWB. De verbindingsweg tussen de A15 vanuit Gorinchem en A16 richting Breda is daarom dicht.
18/04 06u15  'Witte Donderdag veel files en paasweekend zomers warm'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/04 06u00  Man opgepakt met benzinetanks in St. Patrick's-kathedraal New YorkDe politie in New York heeft donderdag een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de Saint Patrick’s-kathedraal was binnengelopen.
18/04 05u45  Weerbericht: Sluierbewolking in de ochtend, later flink zonnigHet wordt donderdag een dag met veel zon en maximumtemperaturen boven de 20 graden Celsius.
18/04 04u15  Noord-Korea test nieuw tactisch raketwapenDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag het testen van een nieuw tactisch geleid wapen overzien. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA.
18/04 03u45  Pensioenfondsen waarschuwen in kwartaalberichten voor kortingenVoor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Vooral voor metaalfondsen PME en PMT begint de tijd te dringen. De kans lijkt klein dat ze hun financiële positie nog op tijd op orde krijgen.
18/04 03u30  'Nederlandse Syriëgangers kampen vaak met problemen'Veel Syriëgangers hadden voor hun vertrek uit Nederland veelvuldig problemen met werk, geld, opleiding, huisvesting, criminaliteit en hun psychosociale gezondheid. Daarmee is het onderscheid tussen psychisch verwarde daders en ideologisch gedreven terroristen achterhaald, staat in een politiestudie waarin de dossiers van ruim driehonderd Syriëgangers zijn geanalyseerd.
18/04 01u15  Pensioenfondsen waarschuwen voor kortingenVoor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Vooral voor metaalfondsen PME en PMT begint de tijd te dringen. De kans lijkt klein dat ze hun financiële positie nog op tijd op orde krijgen.
18/04 00u45  Ongeluk touringcar op Portugees eiland Madeira eist 29 levens, Duitse slachtoffers bevestigdOp het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Het Portugese persbureau Lusa meldt op basis van lokale bestuurders dat er 29 doden zijn gevallen. Er zijn geen Nederlanders betrokken. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat er wel Duitse slachtoffers zijn.
18/04 00u30  CBS: Grootste stijging van aantal verkeersdoden sinds 1989In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het CBS meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989.
18/04 00u15  Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un overziet test nieuw raketwapenDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag het testen van een nieuw tactisch geleid wapen overzien. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA.
18/04 00u00  Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un overziet test nieuwe raketDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag het testen van een nieuw tactisch geleid wapen overzien. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA.
17/04 23u15  Ongeluk touringcar op Portugees eiland Madeira eist 28 levens, Duitse slachtoffers bevestigdOp het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Het Portugese persbureau Lusa meldt op basis van lokale bestuurders dat er 28 doden zijn gevallen. Er zijn geen Nederlanders betrokken. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat er wel Duitse slachtoffers zijn.
17/04 23u15  Tottenham schakelt City uit in bizar duel en treft Ajax in halve finales CLAjax neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur. De Engelse topclub verloor woensdag in een bizar duel weliswaar met 4-3 van Manchester City, maar gaat toch door.
17/04 22u45  'Spurs' komt terug tot 4-3 bij City en is virtueel Ajax-tegenstanderIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 22u30  City leidt tegen 'Spurs' en is virtueel tegenstander van AjaxIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 22u15  'Spurs' virtueel Ajax-tegenstander ondanks achterstand bij CityIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 22u15  Agenten krijgen nog dit jaar standaard bodycam in uitrustingAgenten krijgen nog dit jaar standaard een bodycam. De ervaringen met deze camera's, die op de politie-uitrusting worden bevestigd, zijn heel positief, zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie.
17/04 22u00  Alles ligt nog open na bizarre eerste helft bij City-TottenhamIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 21u45  28 doden bij ongeval met touringcar op Portugees eiland MadeiraOp het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Het Portugese persbureau Lusa meldt op basis van lokale bestuurders dat er 28 doden zijn gevallen.
17/04 21u45  Bizarre eerste helft tussen potentiële Ajax-opponenten City en SpursIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 21u30  Bizar begin tussen potentiële Ajax-opponenten City en SpursIn de Champions League zijn woensdag om 21.00 uur de laatste twee kwartfinaleduels begonnen. Manchester City en Tottenham Hotspur gaan uitmaken wie de tegenstander van Ajax in de halve finales wordt en de andere wedstrijd gaat tussen FC Porto en Liverpool. Mis niets in dit liveblog.
17/04 21u30  '28 doden bij ongeval met touringcar op Portugees eiland Madeira'Op het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk met een touringcar plaatsgevonden. Volgens het Portugese persbureau Lusa zijn er 28 doden gevallen.
17/04 21u00  'Meerdere doden bij ongeval met touringcar op Madeira'Op het Portugese eiland Madeira heeft woensdagavond een ongeluk plaatsgevonden met een touringcar. Volgens het Portugese persbureau Lusa zijn er meerdere doden gevallen.
17/04 20u45  Amerikaanse wetenschappers herstellen varkenshersens vier uur na slachtAmerikaanse wetenschappers hebben de hersens van varkens, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk weer hersteld. De bevindingen kunnen aanleiding geven tot discussie over de grens tussen leven en dood en een nieuwe manier bieden om ziekten zoals Alzheimer te onderzoeken, schrijft BBC News.
17/04 20u45  Douane neemt 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslag op SchipholDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslag genomen. De partij is eind februari 2019 onderschept door de douane op Schiphol.
17/04 20u30  Peruaanse oud-president García overleden nadat hij zichzelf neerschootAlan García, de voormalige president van Peru, is woensdag overleden nadat hij zichzelf had neergeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten. Zijn familie heeft het nieuws woensdagavond bekendgemaakt.
17/04 20u15  Douane Schiphol neemt 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslagDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslaggenomen. De partij is eind februari 2019 onderschept door de douane op Schiphol.
17/04 20u00  Coffeeshophouder die vastzit in Thailand stuurt smeekbede aan ministerCoffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise cel, heeft een smeekbede gestuurd aan justitieminister Ferd Grapperhaus. Hierin smeekt hij de bewindsman om hem en zijn vrouw naar Nederland te halen.
17/04 19u45  Ouders van in speelhal overleden kleuter treffen schikking met de StaatDe ouders van de omgekomen vierjarige Maurycy hebben een schikking met de Staat getroffen. De kleuter overleed begin januari 2016 als gevolg van een val van een opblaasbaar speeltoestel in een speelhal in Grootebroek.
17/04 19u00  Voormalige Peruaanse president García overleden nadat hij zichzelf neerschootAlan García, de voormalige president van Peru, is woensdag overleden nadat hij zichzelf had neergeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten. Zijn familie heeft het nieuws woensdagavond bekendgemaakt.
17/04 19u00  Ouders van overleden kleuter in speelhal treffen schikking met de StaatDe ouders van de omgekomen vierjarige Maurycy hebben een schikking getroffen met de Staat. De kleuter overleed begin januari 2016 als gevolg van een val van een opblaasbaar speeltoestel in een speelhal in Grootebroek.
17/04 19u00  Londense agenten halen vastgelijmde klimaatactivist los van treinEen klimaatactivist lijmde zich dinsdag vast aan een trein in Londen. De man was samen met twee anderen bij het Canary Wharf-station aan het demonstreren.
17/04 19u00  Centrum Maastricht enige tijd getroffen door stroomstoringEen flink deel van het centrum van Maastricht heeft woensdagmiddag een uur zonder stroom gezeten. Een kleine vijfduizend huishoudens waren getroffen door de stroomstoring.
17/04 18u45  Pornosites moeten vanaf 15 juli leeftijd van Britse bezoekers controlerenPornosites moeten vanaf 15 juli de leeftijd van bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk controleren. De BBFC, de autoriteit die erop gaat toezien dat websites de omstreden internetwet naleven, gaat vanaf die datum handhaven, maakt de Britse overheid woensdag bekend.
17/04 18u45  Hoofdrijbaan A2 weer open na kettingbotsing bij UtrechtDoor een kettingbotsing voor de Leidsche Rijntunnel bij Utrecht was de hoofdrijbaan van de A2 richting het zuiden woensdagmiddag afgesloten. De weg werd om 18.00 uur weer vrijgegeven en de files worden minder lang.
17/04 18u30  Centrum Maastricht getroffen door grote stroomstoringEen flink deel van het centrum van Maastricht zit momenteel zonder stroom. De problemen begonnen woensdag aan het einde van de middag.
17/04 18u30  Agenten halen vastgelijmde klimaatactivist van trein in Londen losEen klimaatactivist lijmde zich dinsdag vast aan een trein in Londen. De man was samen met twee anderen bij het Canary Wharf-station aan het demonstreren.
17/04 18u30  Frankrijk schrijft architectuurwedstrijd uit voor herbouw toren Notre-DameDe Franse premier Edouard Philippe heeft woensdag een wedstrijd in het leven geroepen die architecten over de hele wereld moet uitdagen om een ontwerp te maken voor de herbouw van de toren van de afgebrande Notre-Dame, meldt het Franse persbureau AFP.
17/04 18u00  Hoofdrijbaan A2 richting zuiden bij Utrecht dicht door kettingbotsingDoor een kettingbotsing voor de Leidsche Rijntunnel bij Utrecht is de hoofdrijbaan richting het zuiden afgesloten. Voor de tunnel is een file van ruim vijftien kilometer ontstaan. De vertraging is ruim veertig minuten.
17/04 18u00  Fenomenale Van der Poel boekt in Brabantse Pijl vijfde zege van seizoenMathieu van der Poel heeft woensdag de 59e editie van de Brabantse Pijl gewonnen. De Nederlands kampioen was een klasse apart in de sprint van een kopgroep van vier renners.
17/04 17u45  Hoofdrijbaan A2 bij Utrecht dicht door kettingbotsingDoor een kettingbotsing voor de Leidsche Rijntunnel bij Utrecht is de hoofdrijbaan richting het zuiden afgesloten. Voor de tunnel is een file van ruim vijftien kilometer ontstaan. De vertraging is ruim veertig minuten.
17/04 17u45  Oud-president Peru overleden na zichzelf neergeschoten te hebbenAlan García, de voormalige president van Peru, is woensdag overleden nadat hij zichzelf had neergeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten.
17/04 17u30  Overmars noemt halvefinaleplek Ajax in CL 'te mooi om waar te zijn'Marc Overmars kan bijna niet geloven dat Ajax er dinsdagavond in is geslaagd om voor het eerst sinds 1997 de halve finales van de Champions League te bereiken. De directeur voetbalzaken had niet verwacht dat de Amsterdammers Juventus op zo'n dominante wijze zouden verslaan.
17/04 17u00  RIVM: Vreugdevuren goed voor 6 procent van uitstoot vervuilende stoffenDe vreugdevuren die door het jaar heen op talloze plekken in Nederland worden ontstoken, zijn verantwoordelijk voor 6 procent van de jaarlijkse uitstoot van vervuilende stoffen in Nederland. Dat heeft het RIVM berekend in een woensdag gepubliceerde rapportage.
17/04 16u45  RIVM: Vreugdevuren veroorzaken 6 procent van jaarlijkse uitstootDe vreugdevuren die door het jaar heen op talloze plekken in Nederland worden ontstoken, veroorzaken 6 procent van de jaarlijkse uitstoot van vervuilende stoffen in Nederland.
17/04 16u30  Politie pakt ontsnapte gevangene na urenlange zoekactie weer opDe politie heeft na een urenlange zoekactie de gedetineerde man die woensdag uit gevangenis Esserheem in Veenhuizen ontsnapte weer opgepakt.
17/04 16u15  Politie pakt na urenlange zoekactie ontsnapte gevangene weer opDe politie heeft na een urenlange zoekactie de gedetineerde man die woensdag uit de gevangenis Esserheem in Veenhuizen ontsnapte weer opgepakt.
17/04 15u45  Oud-president Peru in kritieke toestand na zichzelf neergeschoten te hebbenAlan García, de voormalig president van Peru, heeft zichzelf woensdag in zijn nek geschoten. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
17/04 15u00  Man ontsnapt aan kapotte elektriciteitskabel na storm in VSTijdens een storm in New Jersey raakte maandag een elektriciteitskabel beschadigd. Deze beelden, gemaakt door een dashcam van de politie, zijn maandag vrijgegeven. Een onderhoudsmedewerker werd bijna geëlektrocuteerd toen hij de schade wilde opnemen.
17/04 15u00  'Oud-minister Dijsselbloem wordt nieuwe voorzitter OVV'Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), meldt RTL Nieuws woensdagmiddag.
17/04 14u15  Politie zoekt ontsnapte gevangene in VeenhuizenDe politie is op zoek naar een persoon die woensdagmiddag uit de gevangenis Esserheem in Veenhuizen is ontsnapt.
17/04 14u00  Frankrijk kondigt architectuurwedstrijd aan voor herbouw van toren Notre-DameDe Franse premier Edouard Philippe heeft woensdag een wedstrijd in het leven geroepen die architecten over de hele wereld moet uitdagen om een ontwerp te maken voor de herbouw van de toren van de afgebrande Notre-Dame, meldt het Franse persbureau AFP.
17/04 14u00  EU dreigt met nieuwe tarieven op onder meer Amerikaanse gameconsolesDe Europese Commissie heeft woensdag een lijst gepubliceerd met producten uit de Verenigde Staten waarop de EU mogelijk importtarieven wil gaan invoeren. De totale waarde hiervan komt uit op 20 miljard dollar (zo'n 17,7 miljard euro).
17/04 14u00  Raad van State: Nationaliteit van twee Syriëgangers onterecht ingetrokkenHet kabinet kan niet de nationaliteit intrekken van personen die zich hebben aangesloten bij een strijdgroep, als deze groep op het moment van aansluiten nog niet op de wettelijke lijst van verboden organisaties stond.
17/04 13u45  Frankrijk kondigt architectuurwedstrijd aan voor herbouw toren van Notre-DameDe Franse premier Edouard Philippe heeft woensdag een wedstrijd in het leven geroepen die architecten over de hele wereld moet uitdagen om een ontwerp te maken om de toren van de afgebrande Notre-Dame te herbouwen. Dat meldt het Franse persbureau AFP.
17/04 13u45  Brandweer: Paasvuren in Noord-Nederland te risicovol door droogteDe brandweer in Groningen, Friesland en Drenthe adviseert om de paasvuren, die komend weekend mogelijk worden aangestoken, niet door te laten gaan. Dat zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Groningen. Door de droogte is het te risicovol om de paasvuren door te laten gaan, omdat er dan een grote kans is op een natuurbrand.
17/04 13u45  Raad van State: Nederlanderschap van twee Syriëgangers onterecht ingetrokkenHet kabinet kan niet de nationaliteit intrekken van personen die zich hebben aangesloten bij een strijdgroep, als deze groep op het moment van aansluiten nog niet op de wettelijke lijst van verboden organisaties stond.
17/04 13u30  Wedstrijd tussen architecten om toren afgebrande Notre-Dame te herbouwenDe Franse premier Edouard Philippe heeft woensdag een wedstrijd in het leven geroepen die internationale architecten uit moet dagen om een ontwerp te maken om de toren van de afgebrande Notre-Dame te herbouwen. Dat meldt het Franse persbureau AFP woensdag.
17/04 12u15  Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke paasspits op donderdagavondRijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor een drukke middag- en avondspits op donderdag. Doordat het paasweekend dan begint, zijn veel files langer dan normaal.
17/04 12u15  ABN: 'Snoepwinkels hebben het lastig, behalve in Amsterdam en Rotterdam'Het aantal snoepwinkels in Nederland is sinds 2005 met een kwart afgenomen, meldt ABN AMRO woensdag. In Den Haag en Tilburg is zelfs sprake van een halvering, terwijl de winkels in Amsterdam en Rotterdam juist standhielden.
17/04 12u00  Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukke avondspits op donderdagRijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor een drukke middag- en avondspits op donderdag. Doordat het paasweekend dan begint, zijn veel files langer dan normaal.
17/04 11u45  Snoepwinkels hebben het lastig, behalve in Amsterdam en RotterdamHet aantal snoepwinkels is in Nederland sinds 2005 met een kwart afgenomen, meldt ABN AMRO woensdag. In Den Haag en Tilburg is zelfs sprake van een halvering, terwijl de winkels in Amsterdam en Rotterdam juist stand hielden.
17/04 10u45  Nieuw-Zeeland verlaagt dreigingsniveau maand na aanslag ChristchurchNieuw-Zeeland heeft het dreigingsniveau verlaagd van 'hoog' naar 'gemiddeld', maakte de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern woensdag bekend.
17/04 10u30  Gratieverzoek Delftse zesvoudig moordenaar moet weer bekeken wordenHet ministerie van Justitie en Veiligheid moet opnieuw kijken naar het gratieverzoek van Cevdet Y., die in 1983 zes mensen doodschoot in het Delftse café 't Koetsiertje. Dit heeft de rechtbank in Den Haag woensdag geoordeeld.
17/04 10u30  Franse minister: Genoeg geld binnen voor restauratie Notre-DameHet restaureren van de afgebrande Notre-Dame in Parijs moet volgens Franck Riester geen probleem zijn. Dat heeft de Franse minister van Cultuur gezegd tegen de Franse televisiezender France 2. Volgens hem is er al meer dan 800 miljoen euro opgehaald.
17/04 10u00  Franse minister van Cultuur: Genoeg geld voor restauratie Notre-DameHet restaureren van de afgebrande Notre-Dame in Parijs moet volgens Franck Riester geen probleem zijn. Dat heeft de Franse minister van Cultuur gezegd tegen de Franse televisiezender France 2. Volgens hem is er al meer dan 800 miljoen euro opgehaald.
17/04 08u30  Nabeschouwing CL: 'Zelfs de Italianen applaudisseerden voor Ajax'NU.nl-redacteuren Rypke Bakker en Jesse Taat praten na over de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Ajax.
17/04 08u15  Wat is er wel gered in de Notre-Dame?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/04 08u00  Trump gebruikt veto om Saoedische coalitie te blijven steunen in JemenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn veto uitgesproken over een resolutie van de Senaat om de Amerikaanse steun aan de Saoedische coalitie in Jemen stop te zetten.
17/04 07u45  Vitens waarschuwt voor sterk toenemend drinkwaterverbruikDrinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt voor het verder toenemen van het drinkwaterverbruik. Volgens het bedrijf groeit de vraag naar water te sterk.
17/04 07u45  Trump spreekt veto uit over resolutie voor steun aan coalitie in JemenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn veto uitgesproken over een resolutie van de Senaat om de Amerikaanse steun aan de Saoedische coalitie in Jemen stop te zetten.
17/04 07u30  Vitens waarschuwt voor sterk stijgend drinkwatergebruikDrinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt voor het verder stijgen van het drinkwatergebruik. Volgens het bedrijf neemt de vraag naar water te sterk toe.
17/04 07u15  'Wederopbouw leidt tot vragen over architectuur Notre-Dame'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/04 07u15  Trump spreekt veto uit tegen resolutie over steun in oorlog JemenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn veto uitgesproken tegen een resolutie van de Senaat om de Amerikaanse steun aan de Saoedische coalitie in Jemen stop te zetten.
17/04 07u15  Staking tankwagenchauffeurs veroorzaakt brandstofcrisis in PortugalDoor een staking van tankwagenchauffeurs is in Portugal een groot tekort aan brandstoffen ontstaan. De Portugese regering spreekt zelfs van een brandstofcrisis.
17/04 07u15  Vier doden en acht gewonden door beschietingen in Libische hoofdstadBij beschietingen in de Libische hoofdstad Tripoli zijn dinsdag ten minste vier mensen gedood. Ook zijn er zeker acht gewonden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten.
17/04 06u45  Ajax-spelers durven aan eindzege CL te denken na stunt in TurijnAjax staat na 22 jaar weer in de halve finales van de Champions League, maar dat hoeft volgens de spelers zeker niet het eindstation te zijn. Na de fraaie 1-2-overwinning dinsdagavond bij Juventus durven ze te denken aan de eindzege.
17/04 06u00  'Wederopbouw zorgt voor vragen over architectuur Notre-Dame'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/04 05u45  Weerbericht: zon en wolken wisselen elkaar afHet wordt woensdag een dag met meer bewolking dan voorgaande dagen. Wel wisselen de wolken en de zon elkaar regelmatig af.
17/04 05u00  Trump spreekt veto uit tegen resolutie steun JemenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn veto uitgesproken tegen een resolutie van de Senaat om de Amerikaanse steun aan de Saudische coalitie in Jemen stop te zetten.
17/04 04u30  Staking tankwagenchauffeurs zorgt in Portugal voor brandstofcrisisDoor een staking van tankwagenchauffeurs is in Portugal een groot tekort aan brandstoffen ontstaan. De Portugese regering spreekt zelfs van een brandstofcrisis.
17/04 04u00  Nieuw-Zeeland verlaagt dreigingsniveau naar 'gemiddeld'Nieuw-Zeeland heeft het dreigingsniveau verlaagd van hoog naar gemiddeld. Dat maakte de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern woensdag bekend in een statement.
17/04 02u45  Vier doden en acht gewonden door beschietingen Libische TripoliBij beschietingen in de Libische hoofdstad Tripoli zijn dinsdag ten minste vier mensen gedood. Ook zijn er zeker acht gewonden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten.
17/04 02u45  Eén dode bij explosie en brand in appartementencomplex VoorburgBij een brand en een explosie in een appartementencomplex in Voorburg is een dode gevallen. Dat meldt de brandweer op Twitter.
17/04 02u30  Nabeschouwing CL: 'Ajax zet de voetbalwereld op zijn kop'NU.nl-redacteuren Rypke Bakker en Jesse Taat beschouwen na op de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Ajax.
17/04 02u15  Eén gewonde bij explosie en brand in appartementencomplex VoorburgBij een brand in een appartementencomplex in Voorburg is een gewonde gevallen. Ook is er een explosie geweest. Dat meldt de brandweer op Twitter.
17/04 01u45  Samenvatting Juventus-Ajax (1-2)Bekijk hier de samenvatting van Juventus-Ajax. De twee ploegen troffen elkaar dinsdagavond in de Champions League.
16/04 23u30  De Ligt kopt Ajax naar halve finaleMatthijs de Ligt kopt Ajax naar de halve finale in de Champions League
16/04 23u30  Zeker 150 mensen in Congo vermist door gezonken bootIn Congo zijn zeker 150 mensen vermist nadat een boot dinsdag zonk in het oosten van het land. Dat liet president Felix Tshisekedi dinsdagavond weten via een Twitter-bericht.
16/04 23u00  Ajax schakelt Juventus uit en staat na 22 jaar weer in halve finales CLAjax heeft zich dinsdag voor het eerst in 22 jaar geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers schakelden Juventus uit door een zeer knappe 1-2-zege in Turijn.
16/04 23u00  Reacties na historische zege Ajax in TurijnAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 23u00  Uit zee geredde hond voor Thaise kust geadopteerd door zijn redderEen hond die zondag 220 kilometer voor de kust van Thailand uitgeput werd gevonden, is geadopteerd door zijn redder, meldt AFP dinsdag. Een arbeider, werkzaam op een booreiland, zag de hond dobberen tussen de golven en viste hem uit het water.
16/04 22u45  De Ligt maakt zeer belangrijke 1-2 bij Juventus-AjaxAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 22u45  Nicaragua laat jaar na protesten meer dan 600 gevangenen vrijNicaragua heeft ter gelegenheid van de naderende paasdagen 636 gevangenen vrijgelaten. Zij mogen de rest van hun straf uitzitten in huisarrest.
16/04 22u45  Aangepaste Stint mag volgend schooljaar weer de weg opDe stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft voorgesteld.
16/04 22u30  Ziyech en Van de Beek missen kans op 1-2 bij Juventus-AjaxAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 22u30  Aangepaste Stint volgend schooljaar weer de weg op na akkoord Tweede KamerDe stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft voorgesteld.
16/04 22u15  Juventus en Ajax staan ook in Turijn op 1-1Ajax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 22u00  Juventus en Ajax bij rust op 1-1 in TurijnAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 21u45  Van de Beek maakt snelle gelijkmaker Ajax tegen JuventusAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 21u30  Ajax zonder Mazraoui op zoek naar goal tegen JuventusAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 21u30  Bliksemschichten verlichten lucht boven AtheneEen hevige onweersbui verlichtte dinsdag de lucht boven Athene. Volgens lokale media zijn honderden bliksemschichten geregistreerd. Afgelopen dagen werd de stad geteisterd door extreme weersomstandigheden.
16/04 21u15  Mazraoui valt al vroeg geblesseerd uit bij Juventus-AjaxAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. Volg de wedstrijd, die om 21.00 uur is begonnen, op de voet in dit liveblog.
16/04 21u00  Ten Hag geniet van vijandige ambiance voor Juventus-AjaxAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. In dit liveblog houden we je in aanloop naar het cruciale duel in Turijn (aftrap 21.00 uur) van alles op de hoogte.
16/04 20u15  President Congo verzekert sceptische bevolking dat ebola bestaat'Accepteer dat ebola bestaat en vertrouw hulpverleners.' Dat is de oproep die de president van Congo, Felix Tshisekedi, dinsdag heeft gedaan aan de inwoners van de gebieden die zijn getroffen door de grootste uitbraak van ebola ooit in het Afrikaanse land.
16/04 20u15  Stint volgend schooljaar weer in gebruik na akkoord Tweede KamerDe stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft voorgesteld.
16/04 20u00  Ajax bereidt zich met De Jong voor op kraker tegen JuventusAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. In dit liveblog houden we je in aanloop naar het cruciale duel in Turijn van alles op de hoogte.
16/04 19u30  Stint volgend jaar schooljaar weer in gebruik na akkoord Tweede KamerDe stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft voorgesteld.
16/04 19u30  Veiligheidsdiensten blazen schuilplaats militanten op in PakistanVeiligheidsdiensten in Pakistan hebben dinsdag een schuilplaats van militanten opgeblazen. De diensten hadden maandagavond informatie ontvangen over geplande aanvallen. Twee verdachten hadden zich mogelijkerwijs in de kelder van het gebouw verschanst.
16/04 19u15  Veiligheidsdiensten in Pakistan blazen schuilplaats militanten opVeiligheidsdiensten in Pakistan hebben dinsdag een schuilplaats van militanten opgeblazen. De diensten hadden maandagavond informatie ontvangen over geplande aanvallen. Twee verdachten hadden zich mogelijkerwijs in de kelder van het gebouw verschanst.
16/04 18u45  OM eist drie maanden jeugddetentie voor vlogger SnapkingEr is door het Openbaar Ministerie drie maanden jeugddetentie (waarvan twee voorwaardelijk) geëist tegen Tim van Teunenbroek, beter bekend als vlogger Snapking. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een zitting in de rechtbank van Lelystad.
16/04 18u30  Vlogger Snapking veroordeeld tot drie maanden jeugddetentieTim van Teunenbroek, beter bekend als vlogger Snapking, is door de rechtbank van Lelystad veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie, waarvan twee voorwaardelijk.
16/04 18u15  Donaties voor reparatie Notre-Dame opgelopen tot 700 miljoen euroNog geen 24 uur nadat de verwoestende brand uitbrak in de Parijse kathedraal Notre-Dame hebben donateurs in totaal al ruim 700 miljoen euro geschonken die bedoeld is voor de reparatie van het monument.
16/04 18u15  Kampioensduel FC Twente bij Jong Ajax verboden door gemeentenHet kampioensduel van FC Twente bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gaat vrijdag niet door. De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben de wedstrijd dinsdag verboden.
16/04 18u00  De Binnenhofrenovatie: Oplopende kosten en 'grootheidswaanzin'Architecten die worden beticht van grootheidswaanzin, woede over plannen voor een tropische kantoortuin in de Tweede Kamer en dreigende kostenoverschrijdingen: de zorgen over de grootschalige renovatie van het Binnenhof nemen toe.
16/04 18u00  Drie minderjarigen gepakt voor groepsverkrachtingen Rotterdam en SchiedamDe politie heeft dinsdag drie minderjarige jongens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij groepsverkrachtingen in Rotterdam-West en Schiedam-Oost.
16/04 17u30  GGD: Docent Zoetermeer niet besmet met mazelenEen docent van het Oranje Nassau College in Zoetermeer die besmet zou zijn met de mazelen, heeft die ziekte niet. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek door het RIVM, heeft GGD Haaglanden dinsdag gemeld.
16/04 17u15  Zegening bloemen voor Rome | Brand Notre-Dame gedoofdElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 16 april: de Rotterdamse bisschop zegent bloemen voor het Vaticaan, de Notre-Dame één dag na het uitbreken van een grote brand en de ontploffing van vliegtuigbommen in Zeeland.
16/04 16u30  Chaos tussen Den Haag en Rotterdam door ongelukken op A13 en A20Tussen Den Haag en Rotterdam is dinsdag aan het begin van de avondspits sprake van een verkeerschaos na ongelukken op de A13 en de A20. Volgens de ANWB heeft het weinig zin om in de auto te stappen voor wie van Den Haag naar Rotterdam wil.
16/04 16u00  Nieuwe spelcomputer PlayStation 5 ondersteunt veel hogere 8K-resolutieDe geplande PlayStation 5-spelcomputer kan games in een 8K-resolutie afspelen. Dat vertelt hardwareontwerper Mark Cerny in een interview met Wired.
16/04 15u30  Turijn maakt zich klaar voor kraker Juventus-AjaxAjax kan dinsdagavond geschiedenis schrijven door ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League te halen. In dit liveblog houden we je in aanloop naar het cruciale duel in Turijn van alles op de hoogte.
16/04 15u15  Duitse komiek verliest zaak tegen Merkel om Erdogan-gedichtDe Duitse bondskanselier Angela Merkel hoeft haar kritiek op het omstreden gedicht over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan door de Duitse komiek Jan Böhmermann niet terug te nemen. Dat heeft een kantonrechter in Berlijn dinsdag besloten.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Medeoprichter van FVD Henk Otten: 'Baudet treedt te veel op voorgrond'20/04 03u45 - Nu.nl: Henk Otten, medeoprichter, penningmeester en aanstaand fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD), vindt dat Thierry Baudet te veel op de voorgrond treedt bij de partij. Dat zegt hij in een interview met het NRC.
14x Drugshandelaar legt verklaringen af tegen criminelen in Amsterdam20/04 04u30 - Nu.nl: Giuseppe T., een Italiaanse drugshandelaar, heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. Die verklaringen worden gebruikt in zeker drie strafrechtelijke onderzoeken.
10x Medeoprichter van FVD Henk Otten: 'Baudet treedt teveel op voorgrond'20/04 01u15 - Nu.nl: Henk Otten, medeoprichter, penningmeester en aanstaand fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD), vindt dat Thierry Baudet teveel op de voorgrond treedt bij de partij. Dat zegt hij in een interview met het NRC.
9x Weerbericht: Zonnige dag met maxima tot wel 26 graden20/04 05u45 - Nu.nl: De zon laat zich zaterdag al vroeg in de ochtend zien en de temperaturen stijgen rond het middaguur al tot twintig graden. De maxima komen tussen de 23 en 26 graden uit.
5x Justitie VS: Democratische eis om inzage Mueller-rapport is 'voorbarig'20/04 08u15 - Nu.nl: Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek zaterdag 'voorbarig' en 'onnodig' genoemd.
5x Voormalig president van Peru mogelijk tot drie jaar in voorarrest20/04 03u00 - Nu.nl: Een rechter in Peru heeft bepaald dat de voormalige president Pedro Pablo Kuczynski zijn strafzaak achter tralies moet afwachten. Het voorarrest kan tot drie jaar duren. De oud-president wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht.
3x Google verwijdert malafide DigiD-app uit Play Store18/04 22u15 - Nu.nl: Google heeft donderdagavond een malafide DigiD-app uit de Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones, verwijderd. Dat gebeurde nadat de overheid op de website van DigiD voor de app waarschuwde.
2x Amerikaans echtpaar krijgt levenslang voor mishandelen van 12 kinderen19/04 23u00 - Nu.nl: Een Amerikaans echtpaar uit Californië van 50 en 57 jaar oud is vrijdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het jarenlang mishandelen en verwaarlozen van twaalf van hun dertien kinderen.
2x Snoep- en koekfabrikanten bestookt met Belgische poederbrieven19/04 11u45 - Nu.nl: Tientallen dreigbrieven zijn vanuit België naar voedselfabrikanten in verschillende landen verstuurd. Als die niet snel 300.000 euro in bitcoins betalen, dan wordt er gif in hun producten verwerkt. Dat staat in de brieven die ook wit poeder bevatten, bevestigt een woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket.
2x Snoep- en koekfabrikanten bestookt door Belgische poederbrieven19/04 11u30 - Nu.nl: Vanuit België zijn tientallen dreigbrieven verstuurd naar voedselfabrikanten wereldwijd. Betalen ze niet snel 300.000 euro via bitcoin, dan wordt hun product vergiftigd, staat in de brieven die ook wit poeder bevatten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket.

Statistieken

Artikels:
32573
Gelezen:
10683
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven