zondag 9 december 2018, week 49


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

9lives

Verbergen Tonen
09/12 12u00  Journey komt eindelijk naar pc De pc-versie van deze ongeveer twee uur durende emotionele rollercoaster zal onder handen genomen worden door Annapurna Interactive en is verwacht ergens in 2019. Voor zowel consumenten als critici is Journey gezien als een onbetwist meesterwerk dat je ooit eens moet ervaren, dus als je nooit een PlayStation in huis had is dit je kans. [img:1]
09/12 11u45  Waarom The Outer Worlds niet Microsoft exclusief is Als je je wat informeert over de industrie, zou je moeten weten dat Obsidian namelijk recent is opgekocht door Microsoft. The Outer Worlds is echter een project dat hier niet bijhoort. 'Microsoft came and looked at a bunch of different stuff we were doing, and this game [The Outer Worlds] was one of them,” aldus Boyarski, co-game director. “But we mostly spend — well — we’ve exclusively been working with Private Division on this.” Niet gevreesd dus, PlayStation-bezitters, deze gloednieuwe Obsidian-titel zal jullie niet overslaan. [img:1]
09/12 10u00  Mutant Year Zero: Road to Eden "Een titel die je aandacht, als je liefhebber van het genre bent, dubbel en dik waard is"Van bij de aankondiging had ik Mutant Year Zero in de smiezen. Qua look en feel kan je de game omschrijven als het resultaat van een wilde nacht, lees een triootje dus, met veel drank en drugs tussen Fallout 1, Fallout 2 en XCOM. De game bevat een boeiende, zeer geslaagde trouwens, mix van real time exploratie, stealth, RPG-elementen en turn-based combat. Maar voor de correctheid: Mutant Year Zero is gebaseerd op de gelijknamige Zweedse pen-en-papier RPG uit 2014. Waarom wel Boeiend verhaal In een post-apocalyptische wereld geteisterd door natuurrampen, dodelijke ziektes (Red Plague) en nucleaire rampen blijft er haast niets meer over van de mensheid. Zij die het overleefd hebben, hebben zich teruggetrokken in een zwevende buitenpost genaamd The Ark, waar ene Elder de plak zwaait. Zij die het niet gehaald hebben liggen te rotten of zijn gemuteerd in Ghouls, verminkte wezens die het gemunt hebben op alles en iedereen, en in het bijzonder de bewoners van The Ark. Het is in deze allesbehalve prettige en gezellige spelwereld dat ik een ultieme search en rescue missie tot een goed einde moet brengen.[img:2 title:Welkom in The Ark!] Een eend met een pluim op zijn hoed? Check! Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik krijg hulp van Stalkers, gemuteerde wezens, die in opdracht van Ark-leider The Elder, de buitenwereld, The Zone genoemd, afschuimen op zoek naar bruikbare materialen om het laatste greintje mensheid dat rest recht te houden. Ben je van plan het gevecht aan te gaan, scout dan altijd de omgeving.
08/12 10u00  Roguelite RPG Survived By doet het in Early Access Zin om het eens uit te proberen? Schitterend! Deze game is net als Warframe free-to-play en kost je dus niets als je het eens wil downloaden, installeren en spelen. Survived By biedt spelers (“Ancestors”) de mogelijkheid om te genieten van een razendsnelle, met vette loot gevulde, en in co-op speelbare roguelite waarin je het opneemt tegen hordes Chimera. Samen met andere spelers kan je het eveneens opnemen tegen monsterlijke bazen.  Je kan bovendien ook zelf coole wapens en straffe gear craften, en dit in een levendige PvE-setting.
08/12 08u45  Pokémon Trading Card Game krijgt tag teams in volgende uitbreiding De TAG TEAM Pokémon-GX zijn aangekondigd op het Pokémon Wereldkampioenschap 2018. Ze vormen een krachtig nieuw spelelement dat garant staat voor bloedstollende gevechten die een hoge risicofactor hebben maar bij winst veel opleveren. De kaarten hebben een ongeëvenaarde kracht en ongekende Hit Points, waardoor sommige TAG TEAM GX-aanvallen een Pokémon-GX op de bank van de tegenstander met één klap uitschakelen. Ze kunnen er echter ook toe leiden dat de tegenstander drie Prize-kaarten krijgt als een TAG TEAM uitgeschakeld is. [img:1]   Deze nieuwste uitbreiding wordt op 1 februari wereldwijd gelanceerd en beschikt over dynamische gevechtsteams zoals Pikachu & Zekrom-GX, extra Pokémon-GX zoals Lycanroc-GX, Hoopa-GX en Cobalion-GX en nog veel meer.  Sun & Moon—Team Up bevat: Meer dan 180 kaarten Zes gloednieuwe TAG TEAM Pokémon-GX Zes extra Pokémon-GX Vier Prism Star-kaarten Meer dan 25 Trainer-kaarten Fans kunnen Sun & Moon—Team Up vóór de lancering uitproberen door mee te doen aan een van de vele try-outtoernooien die van 19 tot 27 januari overal in het land plaatsvinden.
08/12 08u30  Botsen mag in The Crew 2 Demolition Derby launch trailer In de nieuwe Demolition Derby-discipline neem je het in twee gloednieuwe arena’s op tegen andere spelers om een plek in de top drie. Dit door binnen een bepaalde tijd de hoogste score te behalen. In de Bonneville Salt Flat-arena rijden spelers vol op tegenstanders in terwijl ze moeten voorkomen zelf een prooi te worden van andere racers of obstakels. Op het nieuwe circuit in het hartje van de vliegtuigbegraafplaats in Tucson is het aan spelers om hun tegenstanders compleet van het parcours te beuken. Ook worden er vier nieuwe Demolition Derby-auto’s geïntroduceerd, die bovendien ook buiten deze modus gebruikt kunnen worden en volledig verwoestbaar zijn. De gratis update brengt de multiplayermodus naar The Crew 2. Spelers nemen het op tegen maximaal 7 andere tegenstanders in diverse disciplines en met een constant evoluerende selectie events verdeeld over de hele map van de Verenigde Staten. De PvP-leagues zijn dan weer ideaal voor competitieve spelers die willen bewijzen dat zij de allerbeste zijn, uiteraard met daarbij passende beloningen. Daarbovenop worden er ook nog meerdere exclusieve Drift-, Alpha Grand Prix- en Rally Cross-uitdagingen, extra vaardigheden en in-game-activiteiten aan The Crew 2 toegevoegd. Als onderdeel van de maandelijkse nieuwe voertuigen, zijn daarnaast de Audi RS3 LMS - 2017 en de Aeroboat - VS12 - 2018 nu voor alle spelers toegankelijk.
08/12 08u00  Launch trailer The Last Remnant Remastered The Last Remnant verscheen oorspronkelijk in 2008 en veroverde toen de harten van gamers met zijn boeiende verhaal, kleurrijke personages en diepgaande vechtsysteem. In een wereld vol Remnants – oude artefacten die hun dragers mysterieuze krachten geven – gaan spelers op reis met Rush, die vastbesloten is om de waarheid te ontdekken achter de mysteriën die hem omringen. The Last Remnant Remastered is nu digitaal verkrijgbaar voor PlayStation 4 voor € 19,99. Daarnaast is er een exclusief nieuw PlayStation 4-thema beschikbaar bij aanschaf van The Last Remnant Remastered.
07/12 18u15  Civilization VI Switch "Je krijgt op Switch een Civilization-game die draait zoals je zou verwachten"Waarom niet Controls maar zo-zo Laat me beginnen met de minpunten, zodat ik deze review op een positieve noot kan eindigen. Mijn grootste zorg voor deze port waren - hoe kan het ook anders - de controls. Een strategiegame genre Civilization besturen, vraagt veel verschillende functies. En die heb je nu eenmaal niet zomaar met een controller. Ik moet zeggen dat Civ VI een verdienstelijke poging doet om de complexe controls van de game te vertalen naar een spelconsole. Met de rechter stick beweeg je de camera, met de linker beweeg je de cursor die je acties laat uitvoeren tile voor hexagonische tile. De schouderknoppen dienen dan weer voor enkele quick access menu’s naar zaken zoals Governmental Policies en de Civics Tree. Aan de andere kant heb je zo ook snelle toegang naar de andere wereldleiders en stadstaten die je kan benaderen. Met een druk op de R3-toets kan je dan weer een menuutje oproepen om specifieke units te selecteren. Die geef je dan weer commando’s in een menuutje dat je enkel met de D-pad kan navigeren.
07/12 17u00  Ride 3 "Milestone lijkt met RIDE 3 op het goede spoor te zitten"De hoofdbrok van Ride 3 is de carrièremodus, waar je als speler heel wat keuzemogelijkheden krijgt. Eerst mag je het uiterlijk van je rijder bepalen. Op zich heeft dit weinig toegevoegde waarde aangezien hij/ zij toch 95% van de tijd een helm draagt. Belangrijker is de keuze van het type motor. Ga je voor een modern racemonster, een klassieker of een supermoto? Deze laatste zijn wel een buitenbeentje trouwens. Daar waar je met de andere tweewielers enkel over het asfalt scheurt, is dit bij de supermoto’s anders. De eerste parcours die je met dit type trotseert bevatten voor het overgrote deel asfalt, maar zijn wel een stuk smaller. Dit gaf mij het gevoel dat ik als een reus op versmalde rijstroken aan het rijden was. Bovendien zijn er op latere parcours ook jumps en zand aanwezig zodat de besturing helemaal de mist in gaat. Gelukkig is dit wel een alleenstaand geval, want moto's uit andere klassen laten zich veel makkelijker en correcter besturen.[img:3] Motorencatalogus In totaal zitten er meer dan 230 verschillende motoren in de game waarmee je op een 30-tal circuits kan rijden. Het detail dat in deze tweewielers werd gestoken is ronduit verbluffend. Zeker als je weet dat elke motor een korte beschrijving heeft over de geschiedenis van het model/merk. Hieruit blijkt dat ze bij Milestone echt wel weten waarover ze praten en dat daar heel wat motorliefhebbers werken. De verschillende motoren laten zich elk op een andere manier besturen.  
07/12 16u30  Super Smash Bros. Ultimate Heeft z’n naam niet gestolenWat werkt wel? Overal unlockables! Of je nu in local multiplayer speelt, wat Smash-gevechten doet tegen computergestuurde tegenstanders of je waagt aan de verhaalmode, je speelt een pak vrij. Van speelbare personages tot Spirits tot levels tot muziek, artwork en infofiches. Al die zaken maken van Smash Bros. Ultimate een natte droom voor gamers die a) een brede interesse hebben in videogames of b) al enkele decennia aan gaming achter de kiezen hebben.[img:2] Het is en blijft Smash Soms moet je een succesvolle formule niet te hard veranderen. Voor een doorsnee speler als mezelf zullen kleine details en aanpassingen in de combat compleet verloren gaan. Speel je op een competitief niveau, dan zal je merken dat veel van die aanpassingen het skill-niveau de hoogte in stuwen. Eén van de meest gedetailleerde Mario’s ooit over het scherm zien paraderen in een stage die gebaseerd is op de oude groentinten van de eerste Game Boys, daar draaien zelfs non-gamers even hun hoofd voor om. Zonder twijfel de ultieme versie Ik heb het persoonlijk niet voor zo van die buzzwords als Definitive, Complete of Ultimate Edition. Maar als één game die subtitel waarmaakt, dan is het wel deze. Alle personages van de vorige games zitten erin - met enkele nieuwe - wat het totaal aantal speelbare characters brengt tot een nummer dat rond de 75 ligt. Binnen enkele maanden kunnen spelers nog Piranha Plant downloaden via een update en net werd op The Game Awards nog bekendgemaakt dat de Joker uit Persona 5 zijn opwachting maakt in de eerste DLC. Als je dan nog de 103 levels in rekening brengt, alle muziek uit de vorige titels en een uitgebreide verhaalmode, dan weet je dat je waar voor je geld krijgt.[img:4]
07/12 13u15  Speel dit weekend GRATIS The Elder Scrolls Online Zin om het eens te proberen op PS4, pc of Xbox One (X)? Lees dan hieronder hoe je aan de slag kan tot en met dinsdag 11 december. Surf naar de Free Play-pagina Kies je platform Download het spel voor je platform naar keuze Maak een ESO-account aan en speel Als kers op de taart hebben wij hier een aantal gratis pc-codes waarmee je de Doom Wolf-mount (afbeelding hieronder) kan downloaden. Hebben? Stuur dan een mailtje naar info@9lives.be met in de hoofding DOOM WOLF PC. (Aanbieding geldig zolang de voorraad strekt!) [img:1]
07/12 12u30  World of Warships duikt besloten bèta in op PlayStation 4 en Xbox One De introductie van combat missies zullen ook nieuwe mogelijkheden bieden om speciale items en bonussen vrij te spelen. Spelers kunnen dagelijkse of wekelijkse opdrachten uitvoeren om schepen tot zinken te brengen, XP te verzamelen en vijanden onder vuur te zetten. Dankzij de toevoeging van voice chat kun je samen met vrienden missies volbrengen. Naast de nieuwe content werd ook de userinterface aangepakt voor de consolespelers. De in-game interface werd eenvoudiger gemaakt voor een toegankelijkere ervaring. Op visueel vlak zijn er verbeteringen aan het water, rookeffecten en de modellen van de schepen uitgevoerd. Spelers kunnen zich alvast op de site registreren voor de aanstomende besloten bèta-weekends voor World of Warships: Legends en krijgen leuke in-game beloningen bij de lancering in 2019. De eerste gesloten bèta gaat al op 21 december van start.
07/12 12u15  Launch trailer voor Jagged Alliance: Rage Deze spin-off speelt zich 20 jaar na de eerste Jagged Alliance af. Maak een roadtrip door de jungle hel om je geest en lichaam tot het uiterste te testen. Sta samen met je bondgenoten tegenover een heel eiland geregeerd door de leider van een drugskartel en zijn leger. Ivan Dolvich, Helmut “Grunty” Grunther, Charlene “Raven” Higgins, en meer van de oude Jagged Alliance-crew, zijn uit hun pensioen gehaald om een jungle vol slechteriken op te ruimen.  Jagged Alliance: Rage! is een spin-off vol met bizarre personages, explosieve vuurgevechten, tactische stealth en zelfs experimentele drugs-krachten, die zowel solo als online co-op te spelen is.
07/12 12u00  Prey: Typhon Hunter krijgt op 11 december multiplayer modus en Escape Room VR-ervaring Prey: Typhon Hunter bevat twee spannende, nieuwe modi voor Prey: Typhon Hunter multiplayer: een bloedstollende multiplayer versie van verstoppertje waar een speler, als Morgan Yu, gestalkt wordt door vijf tegenstanders die als Mimics spelen en zich als alledaagse objecten in het zicht verstoppen voordat ze hun prooi grijpen. Morgan moet alle vijf de Mimics zien te vinden en vernietigen voordat de tijd verstrijkt. Typhon Hunter VR, die de Morgan-speler in de virtuele wereld plaatst, verschijnt begin 2019. TranStar VR: een single player, VR-only escaperoom-achtige campaign die spelers in de schoenen plaatst van TranStar werknemers, waar ze objectives moeten voltooien en ingewikkelde puzzels moeten oplossen in Talos I, slechts enkele dagen voor de gebeurtenissen uit Prey. TranStar VR zal beschikbaar zijn voor zowel PC als PSVR. Spelers die Prey: Digital Deluxe al hebben gekocht, of hun originele versie van Prey hebben geüpgraded met Prey: Mooncrash, zullen beide nieuwe game modi gratis ontvangen.
07/12 12u00  Speel GRATIS het begin van Shadow of the Tomb Raider Ervaar het begin van het bepalende avontuur van Lara Croft in de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider. Reis met Lara naar Cozumel in Mexico tijdens het Dag van de Doden-feest en haast je samen met haar trouwe vriend Jonah om eerder dan Trinity een verborgen tombe te vinden.Spelers die na het voltooien van de trial Shadow of the Tomb Raider aanschaffen, spelen meteen verder vanaf het punt dat ze bereikten, met behoud van al hun vorderingen en vrijgespeelde content.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 12u00  Destiny 2's Black Armory Raid: Scourge of the Past opent vandaagMet de Destiny 2: Forsaken Annual Pass en Season of the Forge, beginnen Guardians aan de taak om fireteams van zes spelers samen te stellen. Het moment komt voor spelers om legendes te worden en eerste in de eindstrijd zegen te vieren. Het team dat hierin slaagt wordt door Bungie bekroond met de felbegeerde 'World's First' kampioenschapsriem. Spelers die de Raid halen voor 19:00 uur op woensdag 12 december 2018 krijgen de mogelijkheid om een gepersonaliseerde Raid jacket aan te schaffen. Deze is verkrijgbaar door middel van het Bungie Rewards programma.
07/12 12u00  Mortal Kombat 11Body: Mortal Kombat 11 verdiept en personaliseert de ervaring zoals nooit tevoren, met een geheel nieuw Custom Character Variation-systeem waarmee spelers de creatieve controle hebben over het bouwen van aangepaste versies van de personagelijst. Daarnaast introduceert het spel ook een nieuw filmisch verhaal dat voortborduurt op de epische saga die inmiddels zijn 25e jaar ingaat.
07/12 12u00  Daar is Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11 maakt zijn eerste gameplay debuut tijdens Mortal Kombat 11: The Reveal, een community-event van Mortal Kombat, dat op 17 januari 2019 plaatsvindt in Los Angeles en Londen om 20.00 uur Belgische tijd . Mortal Kombat 11: The Reveal wordt wereldwijd live gestreamd op www.twitch.tv/NetherRealm met een keynote-presentatie van NetherRealm Studios.Mortal Kombat 11 verdiept en personaliseert de ervaring zoals nooit tevoren, met een geheel nieuw Custom Character Variation-systeem waarmee spelers de creatieve controle hebben over het bouwen van aangepaste versies van de personagelijst. Daarnaast introduceert het spel ook een nieuw filmisch verhaal dat voortborduurt op de epische saga die inmiddels zijn 25e jaar ingaat.
07/12 11u00  Far Cry New DawnBody: Far Cry New Dawn, het vervolg op Far Cry 5, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en is verkrijgbaar vanaf 15 februari 2019.
07/12 10u00  Eindelijk releasedatum voor RAGE 2!Bethesda toonde tijdens de Game Awards de nieuwste trailer van RAGE 2, waarin ze uitpakten met de gigantische open wereld, verschillende ecosystemen, zwevende gyrocopters, verpletterende monster trucks, knallers van wapens, Mutant Bash TV Mayhem en lieten ze je proeven van wat echte Factie-actie … Ja, het was een arsenaal aan pure chaos. Daarnaast hebben ze dus ook de officiële releasedatum aangekondigd: 14 mei 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
07/12 09u45  Anthem laat zich nog eens zienErg lang moeten de fans niet meer wachten op Anthem, want reeds op 22 februari zal het spel in de winkelrekken te vinden zijn. De echte fans kunnen dit weekend al aan de slag met het spel, want iedereen kon zich registreren voor de gesloten bèta. In Anthem werk je als Freelancers samen met vrienden en verlaat als een van de weinigen de bewoonde wereld om een landschap van oeroude schoonheid te verkennen. Kruip in een van de Javelin-exosuits die elk voorzien zijn van unieke vaardigheden en wapens. Werk samen met vrienden en word geconfronteerd met gevaar dat achter elke hoek schuilt en steeds groter wordt met elke stap die je neemt...
07/12 09u30  Makers originele Fallout komen met nieuw spelTijdens de Game Awards maakte de ontwikkelstudio bekend dat het werkt aan The Outer Worlds. Deze single-player first-person sci-fi RPG kan misschien wel het nieuwste Fallout-debacle doen vergeten. Er is echter nog weinig bekend over de titel en ook een releasedatum werd niet aangekondigd. Nog even afwachten dus.
07/12 09u15  Er komt een nieuwe Dragon Age!Er werd een korte teaser gepubliceerd van de nieuwste Dragon Age die momenteel in de maak is: Dragon Age: The Dread Wolves Rises. Daarnaast publiceerde Executive Producer Mark Darrah een blogbericht waarin hij het een en ander toelicht. Op details hoef je niet te rekenen. Zo is er, naast wat we te zien krijgen in de minuut durende teaser, helemaal niets geweten. Hopelijk brengt de nabije toekomst daar verandering in!
07/12 09u00  Far Cry New Dawn officieel aangekondigdFar Cry New Dawn vindt plaats in een postapocalyptische wereld, zo'n zeventien jaar na een nucleaire ramp. De wereld is echter niet vergaan, maar de mensheid wordt wel bedreigd. Er zijn enkele groeperingen ontstaan die alles op alles zetten om te kunnen overleven. En dan kijken zij zelf niet op een moord meer of minder. Zo ook tweelingszussen Mickey en Lou die niet op een liter bloed kijken. Erg lang moeten we niet op Far Cry New Dawn wachten, want al op 15 februari zal de first-person shooter in de winkelrekken liggen voor 39,99 euro.
07/12 08u15  Komst Crash Team Racing Nitro-Fueled is een feit![img:1 small-left]Crash Team Racing Nitro-Fueled is ontwikkeld door Beenox en wordt uitgegeven door Activision. De game is een volledige remaster van de originele Crash racing game en brengt alle bekende personages, karts, tracks en arena’s naar moderne consoles in HD. Fans zien de capriolen van Crash en zijn vrienden in glasheldere graphics terwijl ze door de bochten van alle originele racetracks heen scheuren. De spanning loopt hoog op tijdens races met diverse personages uit de originele serie. Crash, Coco en Dr. Neo Cortex nemen het op tegen het personage Nitros Oxide om onze planeet van de vernietiging te redden. Deze nieuwe versie brengt alle bekende spelstanden terug, inclusief Adventure, Arcade Single Race, Arcade Cup Race, Time Trials en Battle Mode. Je kunt Crash Team Racing Nitro-Fueled zowel online als offline spelen in single- en multiplayer modus. Crash Team Racing Nitro-Fueled verschijnt op 21 juni 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. 
06/12 21u45  50 % korting op XOne-versie BF5?[img:1 left]Het aanbod zou geldig blijven tot 20 december, en zowel de Deluxe Edition als de Standaard-versie komen in aanmerking. Andere bronnen trachten eenzelfde initiatief in de PS Store te verifiëren, maar dat lijkt vooralsnog niet te kloppen. Traditioneel biedt EA deze kortingen eerst op Xbox One aan, en de andere platforms volgen dan een beetje later. Met slechts twee weken in het verschiet hopen we dat er snel meer duidelijkheid volgt, want het zou een mooi en betaalbaar eindejaarscadeau kunnen zijn.  
06/12 21u45  Vijf jaar later releaset Below dan tochMicrosoft gebruikte het spel destijds om hun Xbox One te promoten. Een launchtitel is het dus niet geworden, maar ondanks de vele geruchten – het spel zou in de vuilbak beland zijn – is er nu eindelijk witte rook. Op 14 december verschijnt Below op Xbox One én pc, iets wat bovenstaande video fijntjes in de verf zet.
06/12 21u45  Alweer kakelvers Conan-spel op komstDe Conan-IP krijgt zo alweer een nieuwe iteratie, terwijl we toch al heel erg lang op een hit binnen de reeks aan het wachten zijn. Hun broek eraan scheuren doen de Finnen blijkbaar niet, en we zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst voor ons in petto heeft. [img:1]
06/12 21u45  TERA op consoles breidt uit[img:1 left]Vanaf 8 januari zal je de heldin met stevige uithalen en tegelijk beweeglijke vechtstijl kunnen creëren. Om er zeker van te zijn dat je voldoende character slots beschikbaar hebt, krijgt elke speler, die voor 25 januari inlogt, een extra slot. Toen TERA jaren geleden op pc verscheen, was dit een doorbraak qua westerse MMORPG’s. Het ondertussen gestandaardiseerde ‘click and hit’ werd overboord gegooid en we kregen een vechtsysteem voorgeschoteld waarbij je effectief met je muis op een tegenstander moet mikken om raak te schieten, toverspreuken gericht af te vuren of met kletterende wapens schade aan te richten. Het spel is redelijk grindy, maar dat mag je uiteraard niet weerhouden om deze Aziatische, kleurrijke en diepgaande MMO een kans te geven.
06/12 20u45  Een beetje gameplay voor BiomuantHoewel er van gameplay wordt gesproken, is er op zich bijzonder weinig gameplay te zien. Laat dat de pret niet bederven, want je wordt getrakteerd op splinternieuwe beelden! Biomutant is een action role-playing video game ontwikkeld door Experiment 101 en THQ Nordic. In een post-apocalyptische wereld trek je er al gemuteerde wasbeer op uit om een stervende wereld weer leven in te blazen.
06/12 20u15  Nieuwe Far Cry nu al gelekt[img:1 small-left]Nu blijkt dat de naam en de packshot al gelekt zijn. Zo zal de nieuwe Far Cry de subtitel New Dawn krijgen. Daarnaast wijst de boxart er ook op dat het een Far Cry 5-sequel wordt met mogelijks twee hoofdpersonages. Hoe het nu werkelijk zit, weten we komende nacht tijdens de Game Awards!
06/12 16u00  The Settlers: History Collection"De bundel geeft je een mooi beeld van de evolutie van het RTS genre"Waarom wel? Een RTS boegbeeld Deze History Collection bundelt alle zeven games die tussen 1993 en 2010 zijn uitgekomen. Vooral de eerste drie games hebben een grote invloed gehad op het RTS genre. Doordat ze alle zeven op verschillende consoles en platformen zijn uitgekomen (waarvan sommigen nu niet eens meer in omloop zijn), is het fijn om op deze manier toch op een eenvoudige manier toegang tot de hele reeks te krijgen. Bovendien bevat de History Collection ook vele expansions. Deze bundel is geen volledige overhaul van de oude systemen maar alles is min of meer bewaard gebleven zoals het oorspronkelijk was. Bevroren in de tijd, om het anders te verwoorden. Waarom wordt die nu weer bovengehaald? Hoogstwaarschijnlijk als voorproevertje op The Settlers 8, de aankomende titel die normaliter in 2019 verschijnt. Op deze manier stoomt Ubisoft ons alvast klaar voor die toekomstige release. Bovendien heeft Ubisoft ook de moeite gedaan (alleszins toch een beetje) om de collectie voor een zo breed mogelijk publiek open te stellen. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat de hele collectie, zelfs de oudste games, naar hedendaagse resoluties zijn aangepast (desondanks de zwarte band aan de schermrand bij sommigen) of dat multiplayer ondersteund wordt (die waarschijnlijk geen records gaat breken qua spelersaantallen, maar goed – het zit er wel in).[img:8] Een documentaire van het genre Er zitten in deze History Collection games van voor de milenniumwisseling die bewust onveranderd zijn gelaten. Je kan je dus waarschijnlijk wel voorstellen dat sommigen daaronder nogal verouderd aanvoelen. Wat is daar dan het nut van?
06/12 16u00  Ralph Breaks the InternetFilmreviewZou er één Disneyfilm bestaan die niet over de thema's 'opgroeien' en 'vriendschap' gaat? In Ralph Breaks the Internet, een laat vervolg op de aanstekelijke animatiefilm Wreck-It Ralph uit 2010, is het in ieder geval alweer prijs: arcadegamefiguurtje Ralph en diens vriendinnetje Vanellope beginnen de film in hun vertrouwde, behaaglijke wereldje achter de schermen van Litwak's lunapark. Maar dan schudt ineens die moeder van alle kwellingen der éénentwintigste eeuw op een explosieve manier die wollige status quo door elkaar: het internet. Vriendschap op de wip Films -naar- videogames zijn in de regel om van te janken (zie, om de recentste voorbeelden maar te noemen, Rampage en Hitman: Agent 47), en films -over- games zijn zo mogelijk nog erger: de zerpe smaak die Pixels (2015) op me achterliet, alsof er tijdens de persvisie zeven konijnen hun gevoeg hadden gedaan in m'n bek, zit na drie jaar nog vers in het geheugen. Maar de eerste Wreck-It Ralph was een zeldzame uitzondering in die grote, meurende poel van middelmatigheid. Dat had vooral te maken met de ontroerende lompigheid van het hoofdpersonage en de al even bekoorlijke kindsheid van diens maatje Vanellope. Die kwaliteiten brengen ze opnieuw binnen in Ralph Breaks the Internet, waardoor je tijdens de eerste minuten van de film alweer verkocht bent. Maar dan verhogen regisseurs- en scenaristentandem Rich Moore/Phil Johnston de inzet nog een beetje, en stellen ze die schijnbaar voor de eeuwigheid bestemde vriendschap tussen de twee zwaar op de proef.[img:1]
06/12 14u00  Welke aankondigingen mogen we verwachten op de Video Game Awards?Wanneer we er even de voorbije dagen op naslaan, dan kunnen we hieronder alvast een lijstje opmaken van de games die we zeker te zien krijgen, de aankondigingen die we misschien te horen of te zien krijgen, en een lijstje van afwezigen. Bevestigde reveals of nieuwe content Nieuwe game van Obsidian Onthulling nieuwe Far Cry Devil May Cry 5 Fortnite Anthem Super Smash Bros. Ultimate Ancestors: The Humankind Odyssey Rage 2 Games of ontwikkelaars die we niet te zien krijgen The Last of Us Part II Rocksteady Games die we misschien te zien krijgen
06/12 13u15  De kerstman op bezoek in Fortnite - Season 7-trailersWe zien alvast heel veel sneeuw, de kerstman, kerstsfeer en andere coole dingen zoals voertuigen voorbijkomen in beide trailers.  
06/12 10u30  Nvidia pakt uit met Fortnite-bundels[img:1 left]NVIDIA en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games bundelen hun krachten, en pakken tezamen uit met een GeForce Fortnite bundel, met daarin uiteraard exclusieve Fortnite gear. Gamers die een nieuwe GeForce GTX 1070 Ti, 1070, of 1060 grafische kaart, desktop pc of laptop met een dergelijke kaart aan boord aanschaffen, ontvangen 2000 V-Bucks en de NVIDIA speciale Fortnite Counterattack-set. Deze bestaat uit een zeldzame “Reflex” Outfit met “Response Unit” Back Bling, alsook een zeer bijzondere “Pivot” Glider en de “Angular Axe” pikhouweel. Het upgraden van je grafische kaart kan een flinke impact hebben op de manier waarop je Fortnite speelt. Het upgraden van een GeForce GTX 960 naar een GeForce GTX 1060 resulteert in een verbetering van 74% qua Fortnite-prestaties. Een upgrade van een GeForce GTX 970 naar een 1070 levert tot wel 60% prestatieverbeteringen op. (Volgens NVIDIA) De Fortnite bundel loopt tot 29 januari 2019, of zolang de voorraad strekt. Daarnaast heeft NVIDIA ook nog onderstaande deals lopen geven ze ons even mee. Monster Hunter World Bundel verlengd Ze verlengen de Monster Hunter: World-bundel zodat ook tijdens de feestdagen gamers op jacht kunnen. Gamers die een GeForce GTX 1070 Ti, 1070, of 1060 - grafische kaart (dit geldt niet voor kaarten in kant en klare systemen) bij deelnemende partners aanschaffen, ontvangen de Fortnite bundel én een versie van Monster Hunter: World, met een waarde van 60 euro. Koop GeForce RTX, Ontvang Battlefield V
06/12 10u15  Civilization VI: Gathering Storm"Met Gathering Storm wordt er vooral een levend ecologisch systeem in de mix gegooid"Het is altijd opmerkelijk hoe lang een titel uit de Civilization-reeks zijn uiterste houdbaarheidsdatum voor zich uit blijft schuiven. Civilization VI, de recentste aflevering uit de serie, is inmiddels twee jaar oud, en lijkt nù pas stilaan op zijn relevantste te geraken. Met Gathering Storm, de gloednieuwe expansie die op 14 februari beschikbaar komt, wordt er namelijk een onmiskenbare gooi naar actuele maatschappelijke relevantie gedaan. Een levend maar soms wankel ecosysteem, een wereldparlement in tijden waarin het nationalisme hoogtij viert, een grote aandacht voor disruptieve technologie: willen ze hier iets mee bedoelen, daar bij ontwikkelaar Firaxis Games? 'Iedere Civilization-game die op de markt komt, heeft wel iets van maatschappelijke relevantie in zich', zegt Dennis Shirk, Lead Producer voor Civilization VI. 'De allereerste game, die werd gecreëerd en gelanceerd aan het einde van de Koude Oorlog, had bijvoorbeeld al de mogelijkheid om een nucleair arsenaal op te bouwen. De thema's die in de games terechtkomen zijn vaak gelinkt aan de actualiteit van het moment. Maar we nemen er geen stelling mee in: we laten spelers de keuze maken. Je kunt in Gathering Storm ook een 'slechte' beschaving voor het milieu bouwen, maar dan zul je daar natuurlijk wel de gevolgen van zien. Het wordt gewoon mee ingewerkt in de simulatie.'[img:1]
06/12 09u45  Nieuwe Far Cry-game wordt vrijdag aangekondigd!Ubisoft maakte bekend dat we overmorgen de aankondiging van de nieuwe Far Cry te zien zullen krijgen tijdens de Game Awards. Meer dan de beelden die we in een korte trailer te zien krijgen, is er niet bekend. Vrijdag meer info dus!
05/12 19u00  Nieuwe Far Cry wordt overmorgen aangekondigd!Ubisoft maakte bekend dat we overmorgen de aankondiging van de nieuwe Far Cry te zien zullen krijgen tijdens de Game Awards. Meer dan de beelden die we in een korte trailer te zien krijgen, is er niet bekend. Vrijdag meer info dus!
05/12 13u45  Fortnite krijgt nieuwe spelmodus, genaamd CreativeFortnite zou dus, naast de populaire Battle Royale- en Save the World-spelmodi een nieuwe, derde spelmodus krijgen getiteld Creative. In deze, toch wel op Minecraft geïnspireerde, modus zou je dan je eigen levels kunnen bouwen en minigames, met uitzondering van al het Battle Royale-gedoe. Creative mode zou dan verschijnen als een derde optie in Fortnites hoofdmenu, tezamen met Save the World (PVE) en Battle Royale (PVP). Je kan deze spelmodus overigens ook omschrijven als een uitgebreide(re) variant van de reeds bestaande Battle Royale Playground mode. Spelers krijgen een grote speeltuin aangeboden waarin ze dan volledig los kunnen gaan en hun eigen sandbox wereldje kunnen creëeren. Normaal zou deze modus dus aangekondigd worden op de komende Game Awards, morgennacht, maar YouTuber Lachlan, die met deze modus aan de slag mocht, besliste daar dus anders over. Creative Mode Leak mirror Credit: Lachlan from r/FortNiteBR
05/12 13u00  Battlefield V Chapter 1: Overture-update nu toch vrijgegevenZo kunnen fans vanaf vandaag aan de slag met laatste single player War Story, genaamd The Last Tiger, een Practice Range en een Panzerstorm multiplayer map waarin de liefhebbers van tank battles hun hartje kunnen uitleven. Daarnaast zullen ook de pc-gamers tevreden zijn, of is dat toch de bedoeling, door de real-time ray tracing RTX-verbeteringen wanneer zij bij het spelen gebruik maken van de DXR Ray Tracing. Dit alles nog eens extra aangevuld met pc-speficieke fixes/tweaks.
05/12 12u30  Tony Hawk keert terug met mobiele free-to-play skategameDrie jaar na de release van Tony Hawk's Pro Skater 5 laat den Tony opnieuw van zich horen.  Volgende week verschijnt namelijk Tony Hawk's Skate Jam op iOS en Android, een free-to-play game met daarin een carièremodus én uitgebreide toernooien, de mogelijkheid om je te bekwamen in diverse skatestijlen en dit alles in 15 verschillende levels. Of dit wat worden zal? Dat ontdekken we dus volgende week. [img:1] [img:2] [img:3] [img:4]
05/12 12u15  Je progressie in Red Dead Online blijft behouden zegt RockstarNa de update gisteren waarin het team meegaf dat het de in-game economie zou aanpakken en je dus binnenkort wel waar voor je tijd en acties zou krijgen, rolde er vandaag via de virtuele post weer een update binnen. In deze nieuwe update laat Rockstar weten dat het (voorlopig) toch geen plannen heeft om je stats en progressie te resetten eens de bèta van Red Dead Online voorbij is. Aangezien het een 'ongoing' bèta is waarin het team telkens gaat inspelen op de feedback van de spelers, en voortdurend aanpassingen gaat doen lijkt het ons alvast niet meer dan normaal dat de game in een vloeiende beweging overgaat van bèta naar full release. Of zoals Rockstar het zelf zegt: 'For players concerned about the potential for progress and stats resets, we currently do not have any plans to reset them as part of the beta's rollout.' Gelukkig maar denken we dan...   Red Dead Online Beta December 4th, 2018 Update: pic.twitter.com/eemSezvvTp — Rockstar Games (@RockstarGames) December 4, 2018
05/12 11u30  Het ziet ernaar uit dat we een remaster van Crash Team Racing krijgen!Aanleiding van het gerucht? Verschillende influencers en outlets hebben oranje dobbelstenen gekregen - je weet wel, zo van die fluffy exemplaren die je in de auto kan hangen - met de boodschap 'Sliding into the Game Awards on 6/12'. Niet veelzeggend, zou je denken, alleen werden in een oud reclamefilmpje van Crash Team Racing die bewuste dobbelstenen al genoemd. Crash Bandicoot staat in de commercial in de supermarkt, vindt enkele van die pluchen dobbelstenen en roept naar de winkelier 'Hey! Nice dice! Got these in orange?'. Juist ja... Hype going through the roof! En dan heb je nog de term 'sliding' in het teaser-bericht, iets wat je praktisch constant moest doen in de originele game. Het is volgend jaar trouwens alweer twintig jaar geleden dat de originele Crash Team Racing uitkwam op de PlayStation 1. Een mooier moment om een remaster te lanceren is er dus niet. The Game Awards gaan vrijdag door om 2u 's ochtends onze tijd in Los Angeles. Dus met een beetje geluk worden we vrijdag wakker met een epische trailer waarin we onder meer Ripper Roo, Dingodile, Aku Aku, Papu Papu en uiteraard Crash Bandicoot zien schitteren. So....uh....these just arrived at my house. Any ideas? pic.twitter.com/x0MRYihWvg
05/12 11u00  Er zit muziek in Pokémon: Let's Go, Pikachu!/ Let's Go, Eevee! Super Music CollectionDeze uitgebreide soundtrack bevat 60 nummers en geluidseffecten uit de Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! games, aangevuld met 50 bonus remastered tracks uit de originele Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition game. The Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Pokémon: Let’s Go, Eevee! Super Music Collection kan je aanschaffen via de iTunes Store voor de belachelijk lage prijs van €8,99.
05/12 10u00  Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion launch trailerHet vierde seizoen van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Year 3, Operation Wind Bastion, gaat van start op PlayStation 4, Xbox One en pc. Operation Wind Bastion speelt zich af in Marokko en voegt een nieuwe map, Fortress, en twee gloednieuwe Operators, Nomad en Kaid, toe aan de game. Nomad is een offensief ingestelde Operator die met haar Airjab Launcher de defensief ingestelde Operators omver kan blazen. Kaid is dan weer een defensief ingestelde Operator die met zijn Rtila Electroclaw metalen objecten vanop afstand onder stroom kan zetten. Operators Nomad en Kaid zijn nu beschikbaar voor spelers die in het bezit zijn van de Year 3 Pass. Overige spelers spelen deze Operators vanaf 11 december vrij met Renown of R6 Credits. Daarnaast genieten alle spelers vanaf vandaag van een nieuwe map genaamd Fortress en een hertekende in-game shop. Operation Wind Bastion introduceert eveneens speciale uniformen en headgear van 11 Pro League Teams. Spelers die deze items aanschaffen, steunen daarmee de desbetreffende teams. Tot slot werden er ook meerdere gameplay verbeteringen doorgevoerd.
05/12 08u45  Neymar slaat Ballon d'Or over om Call of Duty te kunnen spelenNeymar is geen onbesproken figuur, de talentvolle PSG-speler wist het ons land bij momenten moeilijk te maken tijdens het afgelopen WK, al was het maar omdat hij meer dan eens bewust tegen de vlakte ging en er een theaterstukje opvoerde. Dat hij naast de Gouden Bal zou grijpen, stond in de sterren geschreven en dat besefte hij blijkbaar ook maar al te goed. Niettemin kan hij blijkbaar ook genieten van een game hier en daar en vindt hij de tijd om met wat kameraden zich te wagen aan de battle royale-mode van de laatste Black Ops. Uiteindelijk is de Kroaat Luka Modrić met de meest prestigieuze prijs voor een profvoetballer gaan lopen en zo kwam er een eind aan het getouwtrek tussen Messi en Ronaldo, die de Ballon d'Or meer dan eens op hun naam mochten schrijven. .@neymarjr skipped the Ballon d'Or awards ceremony to play CoD pic.twitter.com/2kwdvji40B — B/R Gaming (@BRGaming) December 3, 2018
05/12 08u30  Deze maand nog Pokemon Go trainer battles[img:1 small-left]Wel het lijkt wel alsof onze gebeden aanhoord werden! Niantic deelt immers mee dat we nog deze maand, december dus, kunnen rekenen op Pokémon Go trainer battles. Spelers kunnen dan deelnemen aan intense 1-op1 gevechten met een team dat bestaat uit drie Pokémon. En om er nog wat meer diepgang aan te geven zal je in deze gevechten, die te vergelijken zijn met raid- of gym battles, nog een tweede charged attack voor je Pokémon kunnen toevoegen. Wil je jezelf of je Pokémon klaarstomen voor deze gevechten, dan kan je oefenen in zogenaamde practice battles tegen Blanche, Candela en Spark.
05/12 08u30  Destiny 2: Forsaken Annual Pass - Weapons of the Black Armory-trailer[img:1 left]Vandaag kunnen we aan de slag met een kleinere uitbreiding, namelijk Black Armory, die op zijn beurt weer deel uitmaakt van de nieuwe Annual Pass. Deze laatste is goed voor een aantal bonusbeloningen en drie premium content releases. Verwacht echter geen verhaal, missies of speciale uitdagingen maar vooral nieuwe exotics en een hoger maximum power level. Daarnaast zul je om aan de inhoud van de Black Armory te geraken wel je handen uit de mouwen moeten steken. Ada-1 van de Black Armory heeft immers je hulp nodig om de vier speciale ‘weapon forges’ uit de Golden Age opnieuw aan te steken. Wat had je gedacht? Dat je deze 'zomaar' zou krijgen zonder er iets te voor moeten doen? Fout gedacht Guardian!
05/12 08u00  Cinematic trailer voor Total War: Three KingdomsIn de trailer ontmoeten we de outlaw Zheng Jiang met haar toegewijde krijgers, klaar om diegenen te verslaan die haar in de weg staan. Dynastieën en adel betekenen niks voor Zhen Jiang, die haar kracht en genadeloze woede ziet als een teken van haar lotsbestemming. De bandieten-koningin raast en plundert in haar eigen tempo en stopt niet tot ze de instelling die ze zo veracht tot de grond toe heeft afgebrand.
05/12 08u00  Pablo Escobar: The Boardgame"Pablo Escobar: The Boardgame is geen slecht spel..."Het moeten niet altijd erg luchtige spelletjes zijn, niet? Just Games staat voornamelijk bekend vanwege hun familievriendelijke bordspellen, maar pakte het in het verleden met een bordspel van Eigen Kweek ook al iets anders aan. Nu doen ze het nog grootser met een bordspel dat gebaseerd is op een van de grootste drugsbaronnen aller tijden: Pablo Escobar. Tip: de Netflix-serie Narcos is een aanrader! In Pablo Escobar: The Boardgame kies je een drugskartel om daarna aan het smokkelen te slaan. Zo kan je aan de slag als het Colombiaanse Farc, maar ook als het bekende Medellin-kartel van de drugsbaron zelf. Speciale vaardigheden hebben de kartels niet, dus maakt het eigenlijk niks uit welke je kiest. Beetje drugs smokkelen [img:2 left]In plaats van met snoepjes aan de slag te gaan, zoals in Candy Crush: The Boardgame, ga je hier aan de slag met drugspakketjes. Het doel is in principe erg eenvoudig: lever als eerste vier pakketten af aan je afnemers die zich in Florida bevinden. Hoe je dat doet, is helemaal aan jou. Zo heeft ieder een speelbord bij zich waarop niet enkel de naam van zijn drugskartel prijkt, maar ook vier verschillende vaardigheden die je zelf kan uitbouwen: power, finance, mobility en alliance. Elk van die vaardigheden heeft zijn eigen voordelen die ingezet kunnen worden, maar daarvoor laat je wel voordelen van andere vaardigheden vallen. Het is dus even zoeken naar een voor jou ideale combinatie van de vier vaardigheden om de drugspakketten zo snel mogelijk bij de afnemers te krijgen.
04/12 18u00  Derde grote Ghost Recon: Wildlands-update in aantocht[img:1 left]De vorige twee gratis updates bevatten Sam Fisher-content en extra's gebaseerd op Rainbow Six Siege. Ook Special Operation 3 volgt die tendens: er zal een centraal thema aanwezig zijn, maar de ontwikkelstudio houdt de spanning er nog even in. Met twee nieuwe multiplayer classes en twee maps zal je ook online met lekkers worden verwend. Iedereen die de Year 2-pas in zijn bezit heeft zal zelfs vanaf vandaag het - dan weliswaar vroege - Sinterklaas-cadeau in ontvangst kunnen nemen. Als kers op de taart krijgen we ook een volledig gratis beschikbare fotomodus. Die zal eveneens op dinsdag 11 december beschikbaar zijn, zowel op PS4, XOne als pc.
04/12 17u00  Resident Evil 2-remake"Resident Evil 2 is een game die je meteen bij de strot grijpt"Een vuig farmaceutisch bedrijf dat een heel Amerikaans dorp slachtoffer doet worden aan een zombievirus, vanuit een ondergronds labo aangesloten op het rioolsysteem: daarmee - en niet écht met het landhuis-met-labo uit de eerste - begint de hele mythologie waarop de Resident Evil-games drijven. Resident Evil 2 (1998) is het ware pompende hart van de hele reeks survivalhorrorgames. En het hele verhaal van die pivotale game wordt eind januari 2019 opnieuw verteld voor een compleet nieuwe generatie gamers. Wie een telg is van die nieuwe lichting, en misschien wel de relatief recente Resident Evil-delen 5, 6 of 7 heeft gespeeld, koestert misschien verwachtingen die deze remake niet helemaal vervult: de vijfde en zesde aflevering waren bijzonder gericht op onverdroten actie, terwijl het recente Resident Evil 7: Biohazard je een streep bedachtzame, vuile, op shocks terende Texas Chainsaw Massacre-eske horror serveerde. Resident Evil 2 is geen van die twee uitersten, al blijft hij wel zo'n beetje in het midden van het spectrum dat zich tussen de twee aftekent: er is actie, en die is soms zelfs best spectaculair, maar de kern van het spel zit in het overleven. Survival horror, dus, van het soort dat de originele game uit 1998 heeft helpen uitvinden. Tijdens een recent bezoek aan Koch Media, Resident Evil-uitgever Capcoms distributeur in de Benelux, speelde ik alvast een viertal uur uit de game. Genoeg tijd om met de drie speelbare protagonisten om te gaan, en ze samen met jullie (opnieuw) te leren kennen.[img:6] Leon S. Kennedy Leeftijd: 21Beroep: Politieagent bij Raccoon City P.D.
04/12 16u45  Bethesda zet grove fout CE Fallout 76 dan toch rechtDaarvoor kan je de link volgen. Je zal natuurlijk wel moeten kunnen bewijzen dat je effectief die specifieke Collector's Edition hebt gekocht. De afbeeldingen maken het verschil duidelijk tussen de beloofde en effectief geleverde zak. De compensatie die eerst werd voorzien, amper een vijftal euro aan in-game valuta, was belachelijk, maar het bedrijf lijkt de recht dus alsnog te rechten. ===GALimg:1]===GALimg:2]
04/12 16u45  Fortnite-spelers krijgen een witte kerstInderdaad oplettende Fortnite-spelers hebben ongetwijfeld opgemerkt dat de donkere, grijze, dreigende en bovenal mysterieuze wolk in de buurt van het starteiland zijn eerste sneeuwvlokjes lost. Overmorgen, 6 december, gaat trouwens seizoen 7 van start in Epic Games populaire Battle Royale-titel Fortnite en als het tegen dit tempo blijft sneeuwen, dan zal het hele eiland bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. Ideaal dus voor de spelers om zich een weg te banen over het eiland, al sleeënd, skiënd, schaatsend of wie weet, zelfs snowboardend? Epic Games en hun CEO Tim Sweeney kennende zullen ze daar ongetwijfeld heel hard inspelen op alles wat met kerst en winter te maken heeft. En dan is er nog het mysterie van de ijsberg natuurlijk... Het worden weer spannende dagen voor de fans, zoveel is zeker. Hieronder alvast beelden van de eerste sneeuw.   It's snowing at spawn island! pic.twitter.com/xCuQ1MgfL4 — Fortnite News - fnbr.news (@FortniteBR) December 4, 2018
04/12 16u45  Goed nieuws voor completionists in World of WarcraftMeer duidelijkheid over de vele collectibles[img:1 left]Dat is goed nieuws voor iedereen die graag companions, mounts en toys verzamelt. Althans, wanneer de RNG-goden aan jouw kant staan. Dat is lang niet altijd het geval en bovendien was het lange tijd koffiedik kijken: waarop baseert het spel zich om je bepaalde beloningen toe te wijzen? Na veel zoeken bleek het gelinkt te zijn aan de monsters die op een eiland aanwezig zijn en ook verslagen werden. Het primaire doel, 9.000 Azerite verzamelen, kwam voor verzamelaars op de tweede plaats, en dat is niet naar de zin van Blizzard zelf. Daarom zal dat binnenkort veranderen. Eenmaal Tides of Vengeance live is, volgende week dus, zal de loot afhankelijk zijn van de inwoners van het eiland in kwestie. Of je nu snel of traag 9.000 Azerite verzamelt wordt onbelangrijk, want je moet niet elk wezen doden om recht te hebben op de loot die eraan kan worden gelinkt. Zo wil Blizzard het voor iedereen aangenamer maken om de gevarieerde Island Expeditions tot een goed einde te brengen.
04/12 16u15  Griezelige knuffelberen in Heroes of the StormHet is via Twitter dat de ontwikkelaars hun eerste creaties met de buitenwereld delen. Naast de Cuddle Bear Stitches mogen we ook Playtime Dehakasaurus Rex en Cosmic Force Valeera verwachten. Tot slot mogen we de kleurrijke Sylvanas-skin, Sugar Plum Fairy, niet over het hoofd zien. Het Winter 2018-evenement zal vanaf 11 december beschikbaar zijn en spelers van de MOBA kunnen tot 7 januari proberen de beloningen in de wacht te slepen.
04/12 16u00  Spintires: MudRunner American Wilds (Switch)"De fans zullen smullen van deze game, voor hen is dit een absolute aanrader"Ik kan al meteen meegeven dat het belangrijkste aspect, de gameplay, overeind is gebleven. Akkoord, de camera is nog steeds niet echt wat hij moet zijn, maar de authentieke Spintires-gameplay werd wel mooi overgebracht naar de Switch. Je kunt je nog steeds naar hartenlust uitleven met de vele grote en minder grote trucks in grootse open werelden. Boomstammen verwachten nog steeds dat ze opgehaald worden en naar de zagerij worden gebracht. En ook je beste vriend, de lier, zal je op heel wat momenten uit benarde situaties trekken. Door de toevoeging van de American Wilds-DLC, kan je nu ook aan de slag met stoere American trucks. Ook de verandering van omgeving is welgekomen. Erg zonnig en feeëriek wordt het natuurlijk nooit, maar het is een verademing om eens ergens anders rond te ploeteren dan in die grauwe Russische bossen. Concreet komt dit erop neer dat je twee extra maps voorgeschoteld krijgt.[img:1] Een trillende motor in je handen Aan de presentatie van de game is praktisch niets veranderd. De menu’s zien er nog steeds vooral functioneel uit en doen wat ze moeten doen. Wat wél leuk is, is het gebruik van de HD Rumble-functionaliteit van de joy-con controllers. Deze zijn in staat om de trillingen van de motor nog beter over te brengen, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt de controle hebt over je wagen. Hier zijn er echter ook minpunten te bespeuren. Zo hebben de joy-cons geen echte trigger op de achterkant waarmee je subtiel gas kan geven of remmen. Dit is bij racegames al een minpunt gebleken en dit is ook in deze simulatie het geval.[img:2]
04/12 16u00  Persona Dancing: Endless Night Collection"Oppervlakkig – zo kan je de drie games het best omschrijven"Persona 4: Dancing All Night is al een paar jaar uit, maar nu zijn er twee nieuwe titels tegelijkertijd bijgekomen – Persona 3: Dancing in Moonlight en Persona 5: Dancing in Starlight. Alsof dat nog niet genoeg was, verschijnen de drie games ook nog eens als een compilatie game, onder de naam Persona Dancing: Endless Night Collection. Ben je nog mee? Dan bekijken we de hele collectie hieronder. Boogie time! Waarom wel? Een dance-off met bekende gezichten De Persona Dancing games mogen dan wel qua gameplay totaal anders zijn dan de hoofdfranchise, qua personages en settings situeren ze zich in exact hetzelfde universum. Het is voor fans van de ‘gewone’ Persona games dus heel fijn om al die bekende gezichten nog eens te zien passeren. Hoe dancing games narratief aansluiten op de hoofdfranchise? Ze vinden plaats in een droom. Het Persona universum is sowieso vreemd genoeg dus ook in die gebrekkige verklaring zien de games geen graten. Ik persoonlijk wél, maar daarover straks meer. Waarom dansen? Wel... geen idee. Wat ik wel weet, is dat het dansen als gameplay mechanic heel vlotjes loopt. Extreem simplistisch, maar vlot en amusant. Eerlijk gezegd zijn ritme/dansgames totaal niet mijn cup of tea dus het feit dat ik het dansen toch enigszins plezant vond, is een prestatie op zich.[img:1] Music, maestro! Bij een dancing game hoort natuurlijk muziek en de tracks zijn in alle drie behoorlijk catchy. Ik zal ze nu niet meteen in mijn Spotify playlist zetten, maar binnen de drie dancing games zelf werken ze prima. Ze zijn aanstekelijk, hebben een speelse air en zijn upbeat genoeg om aan te sluiten bij de snelle knoppencombinaties en de frivole karakters van de personages die de danspasjes ook effectief uitvoeren.
04/12 16u00  Gloednieuwe Marvel Studios' Captain Marvel-trailerLees meer >
04/12 14u45  Open bèta dit weekend en nieuwe trailer voor Insurgency: SandstormVan vrijdag 7 december tot en met woensdag 12 december kunnen pc-gamers via Steam gratis aan de slag met de open bèta van Insurgency: Sandstorm, de sequel op de indiehit Insurgency. Onbekend met Insurgency: Sandstorm? Check dan gewoon even de gloednieuwe hierbovenstaande overzichtsvideo en je bent helemaal klaar om van het weekend een knaller te maken.    
04/12 14u15  Mutant Year Zero: Road to Eden launch trailerWaarom? Omdat ik deze game reeds van bij zijn aankondiging in de smiezen hou, ik een fan ben van het XCOM-gegeven en ook wel iets heb met pratende eenden in een postapocalyptische setting. (Ik kom immers nog uit een tijd waarin de kippen konden spreken en Donald Duck mijn held was). Ontwikkelaar Bearded Ladies en uitgever Funcom hebben met deze titel een hitje te pakken. Zeg dat ik het jullie gezegd heb! Bovendien krijgt de game overal lovende kritieken, ziet hij er goed uit en zal hij slechts 35 euro uit mijn budget wegvreten. Nieuwsgierig? Check dan zeker deze coole launch trailer.
04/12 14u00  Battlefield 5 Chapter 1: Overture-update uitgesteldVolgens een officiële verklaring heeft het ontwikkelteam op het laatste nippertje nog een stevig probleem ontdekt. Er werd dan ook wijselijk besloten om het probleem eerst aan te pakken vooraleer de update uit te brengen. Wat betreft de nieuwe releasedatum voor deze update daar hebben beide partijen beloofd om morgen met meer nieuws voor de dag te komen.   The team has discovered an issue with the #Battlefield Chapter 1: Overture update. Rather than create issues in the game, we’re holding the update for the time being. We don’t anticipate a long delay and we’ll be back with more news tomorrow or as soon as we have it. pic.twitter.com/bc6xlWPc8e — #Battlefield V (@Battlefield) December 3, 2018
04/12 13u45  Razendsnelle launch trailer voor Gear.Club Unlimited 2De snelste game op Switch!Gear.Club Unlimited 2 biedt meer dan 2700 km aan tracks en circuits die ons meenemen naar bochtige bergwegen, idyllische kustwegen, de verzengende hitte van woestijnraces tot zelfs natuurparken. Op deze tracks ga je uit de bol in meer dan 250 races, inclusief kampioenschappen, uitdagingen en missies. De ene keer race je op ijs of sneeuw, de andere keer dan weer op asfalt of zand, geen enkele race is het zelfde zeggen ze bij ontwikkelaar Eden Games. Leuk is ook dat je jouw wagens kan personaliseren en aan de slag man een sticker editor waardoor je wagen echt uniek is. Gear.Club Unlimited 2 is vanaf vandaag beschikbaar op Nintendo Switch, zowel fysiek als digitaal.
04/12 12u30  Rockstar pakt in-game economie Red Dead Online aan[img:1 left url:https://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/online/feedback]Het is dan ook zo ontzettend moeilijk om aan geld te geraken, nuja voldoende geld want het lijkt wel alsof elke verkoper zich tot doel heeft gesteld om de arme Outlaw die we zijn uit te kleden en te pluimen. Wapens en grondstoffen zijn dubbel zo duur, of zelfs drie keer zo duur als in Red Dead Redemption. Je krijgt minder geld voor wat je verkoopt, je kan de paarden die je vangt (of steelt #foei) nergens kwijt, de fast travels zijn pokkeduur, idem dito de verzekering voor je paarden, je moet betalen voor je kamp op te bouwen, je paard te stallen, en ook de beloningen voor de missies zijn gene vette. En geef toe, Outlaw of niet, het is toch altijd leuker om met een volle beurs de saloon te betreden of te gaan shoppen. Maar bon, laat ons niet vergeten dat dit een bèta is en dat er dus effectief nog wat werk aan de winkel is. Rockstar belooft alvast om de in-game economie onder handen te nemen,  en daarbij een eerste lading bugs aan te pakken. Heb je zelf last van bugs of wil je feedback geven, dan kan dat via deze speciale pagina.
04/12 12u15  The Council – Complete Edition launch trailerDeze, door een spannend verhaal boordevol intriges en plotwendingen gedreven RPG is nu verkrijgbaar op PlayStation 4. The Council – Complete Edition bevat alle episodes, waaronder de vier reeds uitgebrachte episodes en episode 5 die bij deze editie gratis te downloaden is.Het verhaal van The Council speelt zich af in 1793, waarbij je de rol van de jonge Franse aristocraat, Louis de Richet, op je neemt. Als lid van het geheime genootschap, The Golden Order, word je uitgenodigd door de geheimzinnige Lord Mortimer om naar zijn privéeiland nabij de Engelse kust te gaan. De vreemde aard van deze privéreceptie gaat verder dan alleen het ontmoeten van prestigieuze gasten, zoals Napoleon Bonaparte en de president van de nieuwgevormde Verenigde Staten van Amerika, George Washington. De moeder van Louis, het kopstuk van The Golden Order, is onlangs op het eiland verdwenen en de gasten lijken geheimen met zich mee te dragen. Als Louis sta je voor doorslaggevende beslissingen die cruciale invloed hebben op je lot. Duik met The Council in de duistere wereld van geheime genootschappen en ontrafel het mysterie van de verdwenen Franse aristocraat.Nog niet eerder hadden beslissingen die je maakt zulke grote impact op het verloop van de game. The Council heeft een uniek systeem van dialogen en keuzemogelijkheden waarmee je je eigen pad kiest. Doordat het verhaal zoveel verschillende vertakkingen heeft, is The Council uitermate geschikt om meerdere malen opnieuw te spelen.
03/12 18u00  Artifact"Enkel voor rijkeluiskindjes en pro’s"Waarom wel? Oog voor detail Met Valve als publisher en developer mag je gerust zijn dat er serieus wat kapitaal (en bijgevolg production value) achter deze titel zit, zelfs voor een trading card game. De game zit bomvol unieke voice lines, visuele details, fantasierijke artwork en prachtige muziek. Ook de interface voelt heel spontaan en “cardgame-y” aan, bij gebrek aan een betere verwoording. Geen bugs, glitches of andere technische mankementen en bovendien loopt het enorm vlotjes. Audiovisueel zit het totaalpakket gewoon prima. Veelbelovend dus – goed begonnen is half gewonnen. Een frisse wind Wat Artifact uniek maakt ten opzichte van andere card games, is de verdeling van het spelbord in drie lanes. Net zoals de oorsprong van de personages, monsters en de lore in het algemeen steekt Artifact dus ook op vlak van gameplay niet onder stoelen of banken dat het grotendeels de mosterd haalt bij Dota 2. Niet verwonderlijk, gezien het succes dat Valve met die MOBA bereikt heeft in recente jaren. In ieder geval, door die drie lanes moet je extra veel rekening houden met toekomstige turns en acties. Zelfs wanneer een bepaalde kaart spelen directe en positieve resultaten oplevert, dan nog haal je er misschien meer value uit wanneer je ze in een andere lane gebruikt. Planning en strategie spelen hierdoor een grote rol, wat in andere card games uiteraard ook een centraal gegeven is, maar hier voegt Valve er een speciale twist aan toe. In vergelijking met andere populaire card games worden hier als het ware daardoor... de kaarten door elkaar geschud. Sorry. Hoe dan ook geeft het een frisse touch aan het genre, iets wat altijd welkom is.[img:1]
03/12 16u30  Hilarische nostalgie in fanmade Diablo-video'sBij het bekijken van boven- en onderstaande video's begin ik er toch serieus aan te twijfelen. Was het ook toen al zo grappig, of toch niet? Oordeel vooral zelf!
03/12 16u15  Krijgt ook Black Desert Online het Battle Royale-virus?[img:1 left]De survivalmodus gaat voorlopig als Shadow Arena door het leven en zal vijftig spelers lijnrecht tegenover elkaar plaatsen. Uiteindelijk zal er maar één iemand overleven en die gaat uiteraard met de overwinning lopen.  Beginnen doe je als een Black spirit, en het is jouw taak om een overleden tegenspeler te vinden om diens lichaam vervolgens in beslag te nemen. Het vervolg volgt de traditionele regeltjes van het genre. Zuid-Koreaanse gamers zullen nog deze winter met deze nieuwigheid aan te slag te kunnen. Wij zullen tot volgend jaar geduld moeten oefenen.  
03/12 16u00  Castlevania Requiem: Symphony of the Night & Rondo of Blood"Castlevania Requiem is schandalig en Konami zijn bloedzuigers"Waarom wel? Levende legenden Deze reden ligt misschien voor de hand: het zijn gewoon twee fucking goeie games. Rondo of Blood is als oudere broer iets ruwer en uitdagender, terwijl Symphony of the Night verfijnder en diepgaander aanvoelt. Die laatste heeft de tand des tijds trouwens prima doorstaan en weet zeker op te boksen tegen recent titels uit hetzelfde genre. Het feit dat het Metroidvania-genre überhaupt (deels) de naam van Castlevania draagt, is voornamelijk te wijten aan de prestaties van Symphony of the Night. Doordat beide games stokoud zijn, zit de kans er dik in dat velen onder ons de kans nog niet hebben gehad om ze te spelen. Daarom is dit het ideale moment om deze twee levende legenden in huis te halen, mocht je die nog niet in je bezit hebben.[img:1] Een zeldzame parel Symphony of the Night ligt zoals gezegd deels aan de oorsprong van een volledig genre. Dat zegt op zich al genoeg, maar voor de onwetenden onder ons zet ik graag nog alles eens op een rijtje: skills en leveling, non-lineaire level design, audivisueel revolutionair voor haar tijd, een uitgekiend equipment systeem – het zijn allemaal zaken die nu misschien vanzelfsprekend lijken, maar ten tijde van het origineel was dit een ongezien totaalpakket. Zo indrukwekkend in feite dat het zelfs vandaag nog steeds enorm plezant is om te spelen en verrassend verslavend is.
03/12 16u00  Explosieve launch trailer voor Just Cause 4Actie, stunts, explosies, achtervolgingen, schietpartijen, spanning, sensatie en andere ingrediënten zoals we die kennen uit menig Hollywood blockbuster. Het lijkt wel alsof Rico in de leer is geweest bij actiehelden als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en Tom Cruise. De eerste quotes in de trailer liegen er dan ook niet om: briljant, geniaal, hilarisch, onvoorspelbaar, game changer, en zo kunnen we nog even doorgaan. Ard is momentaal druk in de weer met de game, en zodra de rook van de explosies in zijn woonkamer optrekt serveren we jullie onze review.
03/12 16u00  Fall Damage kondigt online turn-based strategiespel Batalj aanBatalj, het Zweedse woord voor combat, bevat one-on-one battles met een twist: beide spelers moeten namelijk gelijktijdig hun acties bepalen. Wanneer de tijd er opzit, en de spelers hun strategie bepaald hebben, schakelt de game over naar de actiefase en ontrolt zich het gevecht zoals de gamers dat (goed of slecht) op basis van hun gemaakt beslissingen ingeschat hebben.  De game bevat drie facties, namelijk Rusters, Re-Linked en Splicers, met een totaal van 54 verschillende units, en de mogelijkheid om custom squads te bouwen. Zoals je uit bovenstaande reveal trailer kan afleiden is het aanbod units zeer divers, gaande van vliegende drones tot een soort van cyberninja's of een zwevende psyonic warrior. 'We focused on making it as accessible as possible without sacrificing depth. The players will realize that they have endless options to mix and match units in their squad, trying out different lineups will be both exciting and challenging.', zegt Creative Director Markus Nyström. Battalj verschijnt, als alles volgens plan verloopt, in 2019 op pc. Hou zeker 9lives in de gaten de komende dagen want als jij wel zin hebt in deze titel, dan hebben wij binnenkort een leuke verrassing voor jou. Inmiddels kan je terecht op de officiële Twitter-pagina van de game voor meer info.
03/12 14u00  MechWarrior 5: MercenariesBody: In MechWarrior 5: Mercenaries ligt de focus op het creëeren van een mercenary unit waarbij je allerlei huurlingencontracten aanneemt doorheen wat Piranha Games omschrijft als een multi-year campagne die zich afspeelt tijdens de Third and Fourth Succession Wars.
03/12 14u00  MechWarrior 5: Mercenaries krijgt nieuwe trailer op MechCon 2018Daarnaast hebben ze ook een releasedatum voor de game cadeau gekregen, namelijk 10 september 2019. Ontwikkelaar Piranha Games gaf alvast mee dat de single player de focus legt op het creëeren van een mercenary unit waarbij je allerlei huurlingencontracten aanneemt doorheen wat zij omschrijven als een multi-year campagne die zich afspeelt tijdens de Third and Fourth Succession Wars. Daarnaast zal je ook je resources in de gaten moeten houden en op tijd en stond je Mech moeten repareren en upgraden.
03/12 12u00  Assassin’s Creed Odyssey: Legacy of the First Blade – Episode 1: Hunted"Hunted vergast je op een boeiend verhaal dat je aanzet om door te spelen, aangevuld met flink wat nieuwe personages en tegenstanders"Een van de punten waar Odyssey zich mee wist te onderscheiden was de ijzersterke verhaallijn. En laat me jullie meteen geruststellen, ook Hunted kan rekenen op een intrigerend verhaal dat je aanzet om door te spelen. Nieuwe personages en tegenstanders The Legacy of the First Blade neemt ons mee naar het Griekse Makedonia, waar we te maken met een moordzuchtige Perzische cult, genaamd The Order of the Ancients. Zij deinzen er niet terug voor terug dorpen plat te branden, de lokale bevolking uit te moorden en te martelen om me uit mijn schelp te lokken. De cult heeft immers een vreemde fascinatie voor mij, de beruchte Eagle Bearer. Ik zou namelijk een van de Tainted Ones zijn. Maar wie of wat zijn die Tainted Ones? En waarom heeft deze cult een hekel aan ons? In Hunted krijg je een boeiend en intrigerend verhaal voorgeschoteld. Daarnaast ontmoette ik de bloedmooie Neema. Zij brengt me in contact met het belangrijkste personage uit Hunted, namelijk de mysterieuze Darius. Hij zou, volgens de legende toch, de allereerste assassijn zijn en de eerste gebruiker/uitvinder van het beruchte Assassin’s hidden blade. Leuk weetje voor de fans: in Assassin’s Creed 2 trekt Ezio op onderzoek naar, en in, een grafkelder gewijd aan Darius. En alsof dat alles nog niet genoeg is krijg je nog te maken met de illustere Huntsman.[img:1 title:The Order of the Ancients heeft, letterlijk dan, een bloedhekel aan mij.]
03/12 11u00  Negan vergezelt op brutale wijze Tekken 7-personagesOp bovenstaande trailer kan je de best wel geniale trailer zien waarbij de iconische scène uit The Walking Dead wordt nagebootst met de verschillende Tekken-personages. Briljant in elkaar gestoken en een uitstekende manier om het nieuwe personage, z'n moves en de nieuwe stage tentoon te stellen aan het publiek. Wat vinden jullie van de trailer?
03/12 10u45  Drie nieuwe Tekken 7-personages aangekondigdHet gaat hier om Marduk, Armor King en Julia, drie klassieke Tekken-personages die toegevoegd worden aan het reeds uitgebreide Tekken 7-aanbod. Zowel Marduk als Armor King zullen vanaf vandaag beschikbaar worden gemaakt voor Season Pass 2-bezitters of apart als DLC. Julia en eerder aangekondigde personage Negan uit The Walking Dead zullen op een latere datum te downloaden zijn. Hieronder vind je nog de aankondigingstrailer van de nieuwe personages.  
02/12 11u15  Leisure Suit Larry-bedenker zet broncode van het eerste en tweede LSL-spel te koop[img:1 left]De 72-jarige Lowe gooide ook een reeks andere Floppy Disks online van zeldzame andere games van weleer, waaronder Dungeon Keeper en de game die de inspiratie vormde voor LSL; SoftPorn. “I’m 72 years old, and none of my kids want this junk,” vertelt Lowe aan YouTuber MetalRocksJesus. Een belangrijke voetnoot: Lowe garandeert niet dat de diskettes werken. Je kan dus een hoop geld uitgeven aan ... niets. De nieuwe eigenaar van de broncode krijgt ook niet het recht om de game onder zijn eigen naam te redistribueren. Het LSL-merk is momenteel in handen van Assemble Entertainment, dat dit jaar nog Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry uitgaf. Onze reviewer Niels was in ieder geval niet van zijn sokken geblazen door die game.
02/12 03u45  De Slimste Mens ter Wereld JuniorDe Slimste Mens ter Wereld loopt al zestien seizoenen en brengt ieder jaar bekende en minder bekende Vlamingen en Nederlanders naar het televisiescherm. Met grappige anekdotes en de meestal flauwe ingestudeerde mopjes is de niet zo serieuze quiz een bijna dagelijkse afspraak, waarna meestal de nachtrust volgt. Wie het liever wat vroeger op de dag heeft, kan naar de herhaling kijken, maar kan ook zijn gading vinden in de twee bordspellen. Het basisbordspel is er voor de volwassenen en heeft ondertussen een uitbreiding met honderden nieuwe vragen. Sinds vorige maand ligt ook de versie voor de jongere garde in de winkelschappen, dus die kleine koters kunnen vanaf nu ook hun kennis tonen aan de hand van diverse vragen en speelrondes. Gepruts met de houders [img:2 small-left]Het bordspel voor volwassenen bestaat uit honderden kaarten met vragen, vier timers waarop de tijd weergegeven wordt en waarop je tijd kunt toevoegen of aftrekken en handige houders om de timers in weg te stoppen. Ik verwachtte bij de Junior-variant uiteraard hetzelfde. De kaarten en timers zijn aanwezig, maar de houders werden vervangen door fragiele kartonnen exemplaren die niks waard zijn. Rekening houdend dat het kinderhanden moet verdragen, was het logischer om toch voor een kunststoffen variant te gaan. En hoewel ik van mezelf kan zeggen dat er toch enige handigheid in mij schuilt, heeft één van de houders het bijna begeven bij het in elkaar foefelen van de diverse kartonnen onderdelen. En eens je na veel zwoegen het eerste exemplaar in elkaar hebt geflanst volgt een koude douche: nog drie stuks te gaan. Alstublieft!
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Mutant Year Zero: Road to Eden09/12 10u00 - 9lives: "Een titel die je aandacht, als je liefhebber van het genre bent, dubbel en dik waard is"Van bij de aankondiging had ik Mutant Year Zero in de smiezen. Qua look en feel kan je de game omschrijven als het resultaat van een wilde nacht, lees een triootje dus, met veel drank en drugs tussen Fallout 1, Fallout 2 en XCOM. De game bevat een boeiende, zeer geslaagde trouwens, mix van real time exploratie, stealth, RPG-elementen en turn-based combat. Maar voor de correctheid: Mutant Year Zero is gebaseerd op de gelijknamige Zweedse pen-en-papier RPG uit 2014. Waarom wel Boeiend verhaal In een post-apocalyptische wereld geteisterd door natuurrampen, dodelijke ziektes (Red Plague) en nucleaire rampen blijft er haast niets meer over van de mensheid. Zij die het overleefd hebben, hebben zich teruggetrokken in een zwevende buitenpost genaamd The Ark, waar ene Elder de plak zwaait. Zij die het niet gehaald hebben liggen te rotten of zijn gemuteerd in Ghouls, verminkte wezens die het gemunt hebben op alles en iedereen, en in het bijzonder de bewoners van The Ark. Het is in deze allesbehalve prettige en gezellige spelwereld dat ik een ultieme search en rescue missie tot een goed einde moet brengen.[img:2 title:Welkom in The Ark!] Een eend met een pluim op zijn hoed? Check! Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik krijg hulp van Stalkers, gemuteerde wezens, die in opdracht van Ark-leider The Elder, de buitenwereld, The Zone genoemd, afschuimen op zoek naar bruikbare materialen om het laatste greintje mensheid dat rest recht te houden. Ben je van plan het gevecht aan te gaan, scout dan altijd de omgeving.
5x Journey komt eindelijk naar pc09/12 12u00 - 9lives: De pc-versie van deze ongeveer twee uur durende emotionele rollercoaster zal onder handen genomen worden door Annapurna Interactive en is verwacht ergens in 2019. Voor zowel consumenten als critici is Journey gezien als een onbetwist meesterwerk dat je ooit eens moet ervaren, dus als je nooit een PlayStation in huis had is dit je kans. [img:1]
4x Waarom The Outer Worlds niet Microsoft exclusief is09/12 11u45 - 9lives: Als je je wat informeert over de industrie, zou je moeten weten dat Obsidian namelijk recent is opgekocht door Microsoft. The Outer Worlds is echter een project dat hier niet bijhoort. 'Microsoft came and looked at a bunch of different stuff we were doing, and this game [The Outer Worlds] was one of them,” aldus Boyarski, co-game director. “But we mostly spend — well — we’ve exclusively been working with Private Division on this.” Niet gevreesd dus, PlayStation-bezitters, deze gloednieuwe Obsidian-titel zal jullie niet overslaan. [img:1]
1x Fall Damage kondigt online turn-based strategiespel Batalj aan03/12 16u00 - 9lives: Batalj, het Zweedse woord voor combat, bevat one-on-one battles met een twist: beide spelers moeten namelijk gelijktijdig hun acties bepalen. Wanneer de tijd er opzit, en de spelers hun strategie bepaald hebben, schakelt de game over naar de actiefase en ontrolt zich het gevecht zoals de gamers dat (goed of slecht) op basis van hun gemaakt beslissingen ingeschat hebben.  De game bevat drie facties, namelijk Rusters, Re-Linked en Splicers, met een totaal van 54 verschillende units, en de mogelijkheid om custom squads te bouwen. Zoals je uit bovenstaande reveal trailer kan afleiden is het aanbod units zeer divers, gaande van vliegende drones tot een soort van cyberninja's of een zwevende psyonic warrior. 'We focused on making it as accessible as possible without sacrificing depth. The players will realize that they have endless options to mix and match units in their squad, trying out different lineups will be both exciting and challenging.', zegt Creative Director Markus Nyström. Battalj verschijnt, als alles volgens plan verloopt, in 2019 op pc. Hou zeker 9lives in de gaten de komende dagen want als jij wel zin hebt in deze titel, dan hebben wij binnenkort een leuke verrassing voor jou. Inmiddels kan je terecht op de officiële Twitter-pagina van de game voor meer info.
1x Krijgt ook Black Desert Online het Battle Royale-virus?03/12 16u15 - 9lives: [img:1 left]De survivalmodus gaat voorlopig als Shadow Arena door het leven en zal vijftig spelers lijnrecht tegenover elkaar plaatsen. Uiteindelijk zal er maar één iemand overleven en die gaat uiteraard met de overwinning lopen.  Beginnen doe je als een Black spirit, en het is jouw taak om een overleden tegenspeler te vinden om diens lichaam vervolgens in beslag te nemen. Het vervolg volgt de traditionele regeltjes van het genre. Zuid-Koreaanse gamers zullen nog deze winter met deze nieuwigheid aan te slag te kunnen. Wij zullen tot volgend jaar geduld moeten oefenen.  
1x Alweer kakelvers Conan-spel op komst06/12 21u45 - 9lives: De Conan-IP krijgt zo alweer een nieuwe iteratie, terwijl we toch al heel erg lang op een hit binnen de reeks aan het wachten zijn. Hun broek eraan scheuren doen de Finnen blijkbaar niet, en we zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst voor ons in petto heeft. [img:1]
1x Far Cry New Dawn07/12 11u00 - 9lives: Body: Far Cry New Dawn, het vervolg op Far Cry 5, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en is verkrijgbaar vanaf 15 februari 2019.
1x Speel GRATIS het begin van Shadow of the Tomb Raider07/12 12u00 - 9lives: Ervaar het begin van het bepalende avontuur van Lara Croft in de gratis trial van Shadow of the Tomb Raider. Reis met Lara naar Cozumel in Mexico tijdens het Dag van de Doden-feest en haast je samen met haar trouwe vriend Jonah om eerder dan Trinity een verborgen tombe te vinden.Spelers die na het voltooien van de trial Shadow of the Tomb Raider aanschaffen, spelen meteen verder vanaf het punt dat ze bereikten, met behoud van al hun vorderingen en vrijgespeelde content.
1x Super Smash Bros. Ultimate07/12 16u30 - 9lives: Heeft z’n naam niet gestolenWat werkt wel? Overal unlockables! Of je nu in local multiplayer speelt, wat Smash-gevechten doet tegen computergestuurde tegenstanders of je waagt aan de verhaalmode, je speelt een pak vrij. Van speelbare personages tot Spirits tot levels tot muziek, artwork en infofiches. Al die zaken maken van Smash Bros. Ultimate een natte droom voor gamers die a) een brede interesse hebben in videogames of b) al enkele decennia aan gaming achter de kiezen hebben.[img:2] Het is en blijft Smash Soms moet je een succesvolle formule niet te hard veranderen. Voor een doorsnee speler als mezelf zullen kleine details en aanpassingen in de combat compleet verloren gaan. Speel je op een competitief niveau, dan zal je merken dat veel van die aanpassingen het skill-niveau de hoogte in stuwen. Eén van de meest gedetailleerde Mario’s ooit over het scherm zien paraderen in een stage die gebaseerd is op de oude groentinten van de eerste Game Boys, daar draaien zelfs non-gamers even hun hoofd voor om. Zonder twijfel de ultieme versie Ik heb het persoonlijk niet voor zo van die buzzwords als Definitive, Complete of Ultimate Edition. Maar als één game die subtitel waarmaakt, dan is het wel deze. Alle personages van de vorige games zitten erin - met enkele nieuwe - wat het totaal aantal speelbare characters brengt tot een nummer dat rond de 75 ligt. Binnen enkele maanden kunnen spelers nog Piranha Plant downloaden via een update en net werd op The Game Awards nog bekendgemaakt dat de Joker uit Persona 5 zijn opwachting maakt in de eerste DLC. Als je dan nog de 103 levels in rekening brengt, alle muziek uit de vorige titels en een uitgebreide verhaalmode, dan weet je dat je waar voor je geld krijgt.[img:4]
0x De Slimste Mens ter Wereld Junior02/12 03u45 - 9lives: De Slimste Mens ter Wereld loopt al zestien seizoenen en brengt ieder jaar bekende en minder bekende Vlamingen en Nederlanders naar het televisiescherm. Met grappige anekdotes en de meestal flauwe ingestudeerde mopjes is de niet zo serieuze quiz een bijna dagelijkse afspraak, waarna meestal de nachtrust volgt. Wie het liever wat vroeger op de dag heeft, kan naar de herhaling kijken, maar kan ook zijn gading vinden in de twee bordspellen. Het basisbordspel is er voor de volwassenen en heeft ondertussen een uitbreiding met honderden nieuwe vragen. Sinds vorige maand ligt ook de versie voor de jongere garde in de winkelschappen, dus die kleine koters kunnen vanaf nu ook hun kennis tonen aan de hand van diverse vragen en speelrondes. Gepruts met de houders [img:2 small-left]Het bordspel voor volwassenen bestaat uit honderden kaarten met vragen, vier timers waarop de tijd weergegeven wordt en waarop je tijd kunt toevoegen of aftrekken en handige houders om de timers in weg te stoppen. Ik verwachtte bij de Junior-variant uiteraard hetzelfde. De kaarten en timers zijn aanwezig, maar de houders werden vervangen door fragiele kartonnen exemplaren die niks waard zijn. Rekening houdend dat het kinderhanden moet verdragen, was het logischer om toch voor een kunststoffen variant te gaan. En hoewel ik van mezelf kan zeggen dat er toch enige handigheid in mij schuilt, heeft één van de houders het bijna begeven bij het in elkaar foefelen van de diverse kartonnen onderdelen. En eens je na veel zwoegen het eerste exemplaar in elkaar hebt geflanst volgt een koude douche: nog drie stuks te gaan. Alstublieft!

Statistieken

Artikels:
34328
Gelezen:
28400
Aantal lezers nu:
7


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven