zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

9lives

Verbergen Tonen
19/10 16u00  Starlink: Battle for Atlas "Starlink overstijgt al mijn verwachtingen"Full disclosure: Ubisoft bezorgde me voor deze review het starterspakket van zijn eerste toys-to-life game. Met andere woorden kreeg ik een grote doos met twee starships, vier extra wapens, twee extra speelbare personages én het Star Fox-pakket zonder fysieke kopie van Starlink: Battle for Atlas bijgesloten. De game kreeg ik digitaal toegestuurd. Dat helpt om de volwaardige ervaring van deze gloednieuwe Ubisoft-titel te genieten. Goed, nu dat van de baan is, kan ik overgaan tot de feitelijke review! [img:6] Een echte Ubisoft-game Mijn grootste angst was dat Starlink de toy-to-life-gimmick nooit echt zou overstijgen en dat deze game gewoon een reeks situaties zou zijn waarin je het fysieke speelgoed zou kunnen gebruiken. Al snel ebt die verontrusting weg wanneer de game me loslaat op zijn eerste planeet. Starlink: Battle for Atlas is niet enkel een toy-to-life-titel gericht op een jonger doelpubliek, het is ook een volwaardige openwereldgame zoals we er de laatste jaren al meer gekregen hebben van de Franse uitgever. Dat komt met duidelijke pro’s, zoals een goed uitgewerkt universum met een eigen toon en stijl. Ook het verhaal is - zij het wat rechtlijnig en duidelijk op jongerenformaat geserveerd - best oké. En de grote spelwereld betekent ook een hoop dingen te beleven. Het beste van dit alles? Deze openwereldgame is eigenlijk eerder een open space game, want je verkent niet één, maar maar liefst zeven planeten waarop je aan de slag kan. Jammer genoeg zijn er ook enkele zeer herkenbare con’s te bespeuren, die eigen zijn aan het openwereldwerk van deze uitgever. [img:2]
19/10 13u30  "Cyberpunk 2077 verschilt van GTA, maar je zal ook kunnen rondklooien" 'Onze game zal heel veel zijactiviteiten bieden die je meesleuren buiten de main quest', zo vertelt Tost. 'Of het nu sidequests zijn of ontmoetingen op de straten van Night City, alles zal met heel veel liefde en zorg voor de speler gemaakt zijn. We voelen ons gevleid en heel nederig door de vergelijking met GTA, maar we mikken wel op een verschillende verhaalgedreven ervaring. Dat wil niet zeggen dat we spelers tegenhouden om wat 'rond te klooien' in de wereld van Night City.' Een officiële releasedatum is er nog steeds niet. Wel weten we dat Bandai Namco de game zal uitgeven in Europa. Warner Bros Interactive Entertainment doet hetzelfde voor Noord-Amerika.  
19/10 13u15  Activision gelukkig met sterke cijfers voor Call of Duty: Black Ops IIII [img:1 left]Ook op pc weet Black Ops IIII stand te houden. Er waren tijdens de initiële launch dubbel zoveel spelers als bij Call of Duty: WWII vorig jaar. 'Black Ops IIII is goed uit z'n startblokken gestart. Onze spelersaantallen en aantal speeluren verhogen jaar na jaar en de viewership op Twitch heeft een nieuwe standaard gezet voor onze franchise en toont hoe leuk de nieuwe Blackout-mode is', zo laat Rob Kostich van Activision weten. Benieuwd of ze het momentum kunnen aanhouden. Raf vond het alvast een Call of Duty-titel die het spelen waard is.
19/10 11u15  "Dit zijn de beste easter eggs in Assassin's Creed Odyssey" Het spel is daarbovenop ook nog eens enorm uitgebreid, wat het risico dan weer groter maakt dat je enkele zaken hebt gemist, waaronder een deel easter eggs. YouTuber FunWithGuru was zo vriendelijk om - naar zijn mening - de beste easter eggs even op te lijsten in bovenstaande video.
19/10 11u15  Master Trainers eisen hoofdrol op in nieuwe video Pokémon Let's Go! Na het kampioenschap krijgt de speler te maken met Master Trainers, die gespecialiseerd zijn in het trainen van een bepaalde Pokémon-soort. Dit betekent dat er een Master Trainer is voor elke Pokémon-soort in de regio Kanto. Boven het hoofd van elke Master Trainer wordt een afbeelding van zijn favoriete Pokémon getoond. Tijdens het gevecht met een Master Trainer worden de vaardigheden en kracht van een speler echt op de proef gesteld, want er mogen geen items gebruikt worden. Spelers die als winnaar het strijdperk verlaten, kunnen de titel van de betreffende Master Trainer opeisen. Titels kunnen vervolgens ter meerdere eer en glorie van henzelf in het spel weergegeven worden tijdens Link Battles. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! zijn vanaf 16 november 2018 exclusief verkrijgbaar op Nintendo Switch.
19/10 10u45  Nieuwe releasedatum van Days Gone is nu vastgepind op 26 april [img:1 left]Oorspronkelijk stond het spel gepland voor een release in februari, maar ontwikkelaar Bend Studio heeft naar eigen zeggen nog enkele maanden extra nodig om de game te polijsten. PlayStation-gamers kijken al een hele tijd uit naar de openwereldzombietitel en de vele gameplay footage die al voorhanden is maken het wachten des te moeilijker. Volgens onze eigenste Praga zou het wel eens één van dé titels van 2019 kunnen worden.
18/10 16u30  Consoleversie Wreckfest uitgesteld [img:1 left]Een precieze datum werd er niet aangekondigd en voorlopig blijft het dus bij een vage '2019'. De reden is niet ver te zoeken: de kwaliteit is momenteel nog niet goed genoeg. Zo moet er nog gesleuteld worden aan de multiplayer en moeten de algemene prestaties nog naar omhoog, om dezelfde ervaring als op pc te kunnen voorschotelen. Daarnaast excuseert de uitgever zich voor het uitstel, maar iedereen kan wel wat uitstel verdragen als het de game ten goede komt, niet?
18/10 16u15  Rij het avontuur tegemoet in de Red Dead Redemption 2 launch trailer Lees meer >
18/10 15u00  Aan de slag met de single player-mode van Battlefield V Geen doorlopende verhaalcampagne van zes tot tien uur, maar een reeks minivertelsels die je in de huid van vijf verschillende strijders brengen, verdeeld over de verschillende theaters van Wereldoorlog II: met Battlefield V zet het Zweedse DICE gewoon de aanpak verder die het ook al hanterde voor de War Stories in voorganger Battlefield 1. 'Die anthology-aanpak werkt erg goed', zegt Bernd Diemer, Creative Director bij DICE. 'Het laat ons ten eerste toe om de game een open structuur te geven, waarin spelers constant kunnen kiezen hoe ze hun tijd zullen doorbrengen in de game: de ene dag gaan ze voor multiplayer, de andere kiezen ze misschien een van de verhalen. Maar het komt ook die laatste ten goede: het laat ons toe om verscheidene uitdagende, diverse en voorheen onvertelde verhalen te vertellen.' Dat zijn er vier bij release, de laatste komt in december als extra download. Tijdens een previewevent van Electronic Arts in Parijs konden we alvast een fiks deel van de vier inbegrepen verhalen spelen. En bloody hell: wat zijn die jongens van DICE, die enkele jaren geleden nog bekend stonden voor hun gepruts op gebied van verhalen vertellen, ineens meestervertellers geworden![img:2]
18/10 14u15  Ontmoet de dieren van Farming Simulator 19 in gloednieuwe gameplay trailer Als onderdeel van de grootste Farming Simulator ooit zijn er veel dieren beschikbaar om te worden gefokt op je speciaal ontworpen boerderij. Koeien, varkens, schapen en kippen hebben elk unieke behoeften en beloningen voor effectieve landbouw, de keuze is aan jou. Reageer op de markt en focus op de meest gevraagde producten, of kies voor een brede strategie met meer machines, processen en gebiedsvereisten. Paarden zijn een gloednieuwe toevoeging, die voor het eerst berijdbaar zijn als een nieuw middel om het land in en rond je boerderij te ontdekken, waarmee je ze kunt trainen om ze later voor een hogere prijs te verkopen. Houd ze gezond met de nieuwe haveroogst en vervoer ze tussen locaties in unieke apparatuur. Ze voegen zich samen met meer dan 300 voertuigen en gereedschappen, inclusief voor de eerste het merk John Deere, nieuwe omgevingen en nieuwe gewassen zoals katoen en haver om van Farming Simulator 19 de grootste en beste Farming Simulator aller tijden te maken.
18/10 14u15  De waanzin nabij in Call of Cthulhu Preview to Madness-trailer De trailer van vandaag onderzoekt de lof voor de kenmerkende Lovecraft-sfeer, het betoverende audio- en visuele ontwerp en de RPG-onderzoeksmethoden die spelers de aanwijzingen laat ontdekken, conclusies trekken, bewoners ondervragen en de kosmische gruwelen van het eiland overleven. In Call of Cthulhu is niets zoals het lijkt. Je geestelijke gezondheid is een onregelmatige factor, maar al te vaak vervangen door waanbeelden. Vreemde wezens, rare wetenschap en schaduwrijke sekten domineren de Cthulhu Mythos, met de bedoeling hun kwaadaardige plannen te realiseren, om het einde van alles te bereiken. Je geest zal lijden - balancerend op een vlijmscherpe lijn tussen gezond verstand en waanzin, je zintuigen worden verstoord totdat je vraagtekens zet bij de realiteit van alles om je heen. Vertrouw niemand. Kruipende schaduwen verbergen loerende figuren ... en al die tijd bereidt de Grote Dromer zich voor op zijn ontwaken.
18/10 12u00  Blijkbaar is er een naaktmod voor Shadow of the Tomb Raider (NSFW) [img:1 left]De meeste mods binnen de 'wij-willen-meer-van-Lara-zien'-categorie die verschenen zijn voor Shadow of the Tomb Raider waren totnutoe gefocust op doorkijkkleding. Fong Lee vond in ieder geval dat er nog enkele stapjes verder gegaan mocht worden. Z'n screenshots kan je bekijken via deze website, op 9lives houden we het iet of wat proper met de huidige afbeelding. Hoe de game zelf is? Wel, Praga vond die best wel goed eigenlijk.
18/10 11u45  10 minuten gameplay van Diablo III op de Nintendo Switch De textures zijn dan misschien niet zo scherp en de resolutie ligt wat lager in vergelijking met de andere consoleversies (en pc-versie uiteraard), maar het lijkt te doen wat het moet doen: een authentieke Diablo-ervaring geven zowel in handheld- als in televisiemode. Diablo III: Eternal Collection staat gepland voor een release op 2 november en zal enkele exclusieve zaken bevatten op de Nintendo Switch, zoals enkele Zelda-referenties in de Sanctuary, een Cucco-companion pet, een Triforce-portretframe en de armor set van Ganondorf.
18/10 11u30  Mooie Halloween-kortingen in de PlayStation Store momenteel En dat is goed nieuws voor PlayStation-gamers die nog aan het twijfelen waren om bijvoorbeeld Bloodborne, Divinity: Original Sin, Resident Evil 7, Gran Turismo Sport of For Honor aan te schaffen. Ik pik er enkele uit die alvast de moeite waard zijn om eens te checken, maar bekijk de volledige lijst zeker op deze website of op de PlayStation Store zelf. The Last of Us: Remastered (€12.99) Star Wars Battlefront II (€19.99) Mortal Kombat X (€12.99) Battlefield 4 (€4.99) Resident Evil 7 Biohazard (€16.99) Gran Turismo Sport (€39.99) Vampyr (€34.99) Ghostbusters (€7.99) Bloodborne: Game of the Year Edition (€17.99) DOOM (€9.99) Alien: Isolation (€6.99) Skyrim Special Edition + Fallout 4 G.O.T.Y. Bundle (€29.99) [img:1]
18/10 11u30  Halloween komt eraan, ook in Super Mario Odyssey Een redelijk atypische outfit trouwens, toch voor Nintendo's doen. Persoonlijk denk ik niet dat er een meer angstaanjagende versie van Mario verschenen is in de honderden games waarin de Italiaanse loodgieter een (hoofd)rol speelde. Grauw kleurtje, geen oogpupillen, kapotte kleren en bijltje door de schedel, vrij Halloween proof dus.[img:1] [img:2]
Laatste update: vrijdag 19 oktober 2018, 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 11u15  Obama: "Pokémon interesseert me helemaal niet"Al meteen bij excuus nummer één ('Ik geef niets om politiek') komen we wat meer te weten over de houding van Obama ten opzichte van misschien wel één van de grootste popcultuurbegrippen aller tijden: Pokémon. 'Kijk, mij interesseert Pokémon helemaal niet, maar dat wil niet zeggen dat ze niet steeds weer terugkomen', zo valt Obama meteen binnen. 'Dat is net waar mensen met macht op rekenen. Dat je niet zou stemmen. Als jij niet meedoet, hebben anderen die wel stemmen vrij spel. Als je echt iets van verandering wil zien, dan moet je gaan stemmen. Stem op iemand beter.' Geen gigantische Pokémon-fan dus, den Barack. Misschien waren z'n tienerdochters er wat teveel mee bezig in het Witte Huis. Zou dat trouwens een PokéStop zijn?   President @BarackObama doesn't have time for these 7 excuses not to vote. pic.twitter.com/2Etpm6taTq — ATTN: (@attn) October 17, 2018
18/10 10u15  OMEN by HP blikt tevreden terug op GameforceOp GameForce organiseerde HP verschillende activiteiten. Je kon er onder andere met een speler van het CS:GO-team van Sector One gamen in de OMEN by HP-boksring. Daarnaast hadden ze William Boeva, Vlaamse stand-upcomedian en gamer, en ook tegen hem konden de aanwezigen gamen. Kon je hem verslaan, dan maakte je kans op een OMEN by HP-keyboard. Onder de 80 exposanten was OMEN by HP aanwezig met een boksring. De indrukwekkende OMEN gaming portfolio werd tentoongesteld en de leden van Sector One waren aanwezig om de gaming experience nog meer tot leven te laten komen. Jill Masschelein, Marketing Manager Personal Systems HP Belux, had de volgende ervaring op GameForce: “GameForce was een groot succes voor OMEN by HP. We zagen een grote opkomst van gaming enthousiastelingen: meer dan 25 mensen hebben deelgenomen aan de Gaming Challenge met William Boeva. Daarnaast hebben we ontzettend veel positieve reacties gekregen op de OMEN gaming portfolio en dat is natuurlijk heel bemoedigend.” Hieronder wat sfeerfoto's van HP. ===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]===GALimg:5]===GALimg:6]  
17/10 17u30  Sean Bean speelt hoofdrol in eerste Elusive Target-missie van videogame Hitman 2Bean speelt Mark Faba, voorheen MI5-agent die nu freelance huurmoordenaar is geworden. Berucht als 'The Undying' is Faba’s reputatie als meester in het in scène zetten van zijn eigen dood ongeëvenaard, waardoor de International Contract Agency (ICA) een imposante premie op zijn hoofd heeft gezet. In de nieuwe liveactie aankondigingstrailer wordt Mark Faba, gespeeld door Sean Bean, geïntroduceerd tijdens een gesprek met zijn therapeut. Hij geeft alvast enkele hints weg over zijn unieke methode voor huurmoorden, aangezien allerlei willekeurige voorwerpen in de kamer voor iemand met Faba's beroep als wapens kunnen dienen. De sessie loopt slecht af voor Faba's therapeut, maar de video eindigt met een bekend personage dat de hele tijd geduldig heeft toegekeken: de meesterlijke Agent 47. De interactieve trailer vraagt kijkers om te stemmen op drie verschillende voorwerpen om een exclusief Hitman 2-wapen vrij te spelen later in de game. De eerste Elusive Target-missie, genaamd de Onsterfelijke, staat gepland voor release op 20 november, een week na de lancering van Hitman 2 op 14 november, en duurt 10 dagen. Zodra de missie beschikbaar is, moeten spelers Mark Faba tegen zien te houden voordat hij zijn expertise in surveillance, infiltratie en vernietiging kan gebruiken om een contractmoord te plegen tijdens het Global Innovation Racing-event in Miami. Als iemand Faba voorgoed kan stoppen, is het Agent 47 wel.
17/10 14u00  Zeven westernfilms die je warm houden voor 'Red Dead Redemption II'"Met Red Dead Redemption II keert Rockstar terug naar de vibe van de smeerlappenwesterns uit de tijd van je grootvader"Als je alle westernfilms van pakweg de afgelopen vijf decennia na elkaar zou bekijken, zou je vooral tot deze slotsom komen: de beste uit het rijtje waren die met een smeerlap - of een hele bènde rotzakken - in de hoofdrol. Dat was ook de kracht van Rockstar Games' westerngame Red Dead Redemption (2010) die afgaande op de trailers die we zagen dit najaar ook terugkeert in Red Dead Redemption II: de hoofdpersonages - zoals de in de trailers getoonde Arthur Morgan, diens Van der Linde-bende, en een jonge John Marston uit de eerste - zijn geen lammetjes. Maar het zijn ook weer niet zomaar smeerlappen: het zijn smeerlappen met een overtuiging, harde lui die zijn opgegroeid in een eenvoudige wereld en die vinden dat ze het slachtoffer zijn van een systeem dat hen heeft ingehaald. Dat is een thema dat zowel in Red Dead Redemption II lijkt te zitten als in de zo dadelijk opgelijste films. Maar evengoed kan de gelijkenis puur visueel zijn, want grootmeester Sam Houser en zijn designers lijken alweer de beeldtaal van de prenten erg goed te hebben bestudeerd. The Wild Bunch De western die de grootste invloed vormde voor de eerste Red Dead Redemption werkt, als we op de trailers mogen afgaan tenminste, nog wat door in de tweede. Het thema van Sam Peckinpahs smeerlappenwestern uit 1969 is dat van de verweerde outlaw die zich geen blijf meer weet in het meer en meer door wetten en technologie gedomineerde Amerika van rond de eeuwwisseling. Maar ook de beeldvoering vertoont duidelijke gelijkenissen met die van de Red Dead Redemption II-trailers.
17/10 13u15  Hoog tijd voor de wekelijkse GTA Online-update[img:1 left]Deze week maken de spelers van GTA Online veel kans op dubbele GTA$ & RP s in GTA Online bij Gunrunning, VIP/CEO Work en Stunt Races, plus doorlopende bonussen en nieuwe kortingen.  Gunrunning Sell missions keren Dubbele GTA$ & RP uit, en Bunker Research werd met een 25% speed boost verhoogd. Eigenaars van een Mobile Operations Center genieten van Dubbele GTA$ & RP bij het starten van een Weaponized Vehicle Mission, allemaal geldig tot 22 oktober. Ondertussen leveren VIP/CEO Work & Challenges ook Dubbele GTA$ & RP op, net als voor degenen die de Super Yacht uitschakelen van hun tegenstander bij Piracy Prevention. Spelers die op de racebaan aan de gang willen, scoren Dubbele GTA$ & RP bij alle Rockstar Created Stunt Races. Er zijn daarnaast nog steeds grote payouts voor hen die de Red Dead Redemption 2 Double-Action Revolver & Stone Hatchet Challenges nog moeten halen, beide leveren ieder 2x GTA$250,000 bonus op (elke dubbele bonus ontvang je wanneer je de volgende week inlogt). Voor degenen die de challenges al gehaald hebben staat tot en met de 29ste een payout van GTA$250K klaar per challenge. Er zijn ook verschillende kortingen op Bunkers, Weaponized Vehicles & Helicopters, samen met high-end vehicles en yachts.
17/10 13u15  HP (Omen) blikt tevreden terug op GameforceOp GameForce organiseerde HP verschillende activiteiten. Je kon er onder andere met een speler van het CS:GO-team van Sector One gamen in de OMEN by HP-boksring. Daarnaast hadden ze William Boeva, Vlaamse stand-upcomedian en gamer, en ook tegen hem konden de aanwezigen gamen. Kon je hem verslaan, dan maakte je kans op een OMEN by HP-keyboard. Onder de 80 exposanten was OMEN by HP aanwezig met een boksring. De indrukwekkende OMEN gaming portfolio werd tentoongesteld en de leden van Sector One waren aanwezig om de gaming experience nog meer tot leven te laten komen. Jill Masschelein, Marketing Manager Personal Systems HP Belux, had de volgende ervaring op GameForce: “GameForce was een groot succes voor OMEN by HP. We zagen een grote opkomst van gaming enthousiastelingen: meer dan 25 mensen hebben deelgenomen aan de Gaming Challenge met William Boeva. Daarnaast hebben we ontzettend veel positieve reacties gekregen op de OMEN gaming portfolio en dat is natuurlijk heel bemoedigend.” Hieronder wat sfeerfoto's van HP. ===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]===GALimg:5]===GALimg:6]  
17/10 12u00  Huawei: 'Mate 20 X is een beter gamingtoestel dan Nintendo Switch'[img:1 small-left]De Mate 20 X, het beste en duurste model van drie smartphones die de Chinese fabrikant Huawei gisteren voorstelde, is een 'betere draagbare gamemachine' dan de Nintendo Switch: dat beweerde Richard Yu, ceo van Huawei's consumentenelektronicadivisie, gisteren tijdens de voorstelling van drie nieuwe Mate 20-smartphones, waarvan de X het absolute vlaggenschipmodel is. Het is een boude stelling, maar qua specs is de minstens 900 euro kostende Mate 20 X inderdaad een duidelijke winnaar wanneer je het toestel naast de Switch legt. Het scherm is, met zijn 7,2 inch doorsnee, een volle duim groter dan dat van de Switch. Om nog maar te zwijgen over de resolutie die het torst: met zijn 2240x1080-oled-scherm zit hij een paar tandjes hoger dan de maximale resolutie van 720p die de Switch op zijn eigen scherm kan tevoorschijn toveren. En dan is er de Kirin 980 System on a Chip (SoC), de performantste chipset die momenteel in een smartphone zit. Of de 5000 MaH-batterij, ongeveer duizend milliampère beter dan de allerbeste smartphone die vandaag op de markt is en dus garant voor een toestel dat uren langer in de weer blijft. Wie zou gamen op de Mate 20 X kan het meer dan 6,5 uur volhouden, beweerde Yu, terwijl de batterij van de Switch het maar iets meer dan 3 uur trekt. Bovendien verkoopt Huawei er een optioneel opklikbare gamepad bij, met een analog stick en een D-pad erop.
17/10 11u15  Op Bambi's jagen in theHunter: Call of the Wild - 2019 Edition launch trailerPak je koffers en reis af naar locaties als de Duitse bossen rond Hirschfelden, het Layton Lake District in Noord-Amerika, het bevroren ijsmeer van Medved-Taiga National Park in Siberia en al de locaties uit de reeds verschenen DLC zoals de Vurhonga Savanna. Uiteraard allemaal bevolkt door hun eigen kenmerkende dieren, gaande van klein tot heel groot... Het is dus niet altijd zeker wie de prooi en wie de jager is...
17/10 10u45  For Honor Marching Fire vanaf vandaag beschikbaarMarching Fire brengt nieuwe PvP- en PvE-modi, tal van nieuwe opties en grafische verbeteringen naar For Honor. Daarnaast introduceert Marching Fire de nieuwe Wu Lin-factie, geïnspireerd door eeuwenoude Chinese gevechtskunsten, met vier gloednieuwe Helden. De For Honor Marching Fire Expansion geeft spelers direct twee weken eerder toegang tot de vier nieuwe Wu Lin-Helden: de Jiang Jun, de Nuxia, de Shaolin en de Tiandi. Vanaf 30 oktober 2018 kunnen alle spelers deze vier nieuwe Helden vrijspelen voor 15.000 Staal per Held. Ook onderdeel van de For Honor Marching Fire Expansion, is de gloednieuwe Arcade Mode. Deze gloednieuwe PvE-modus zet spelers op willekeurig gegenereerde slagvelden, met verschillende uitdagingen en de mogelijkheid om zowel de vertrouwde als nieuwe Helden beter te leren kennen. Arcade Mode is tevens de plek om samen met je vriend(in) eindeloos te strijden in coöp, zelfs als hij of zij de For Honor Marching Fire Expansion niet bezit. For Honor Marching Fire brengt ook gratis content naar alle 15 miljoen For Honor-spelers. Zo wordt de nieuwe 4v4 PvP-modus Breach geïntroduceerd. In deze modus bestormen of verdedigen twee teams van vier Helden een kasteel. Daarnaast genieten alle spelers van grafische verbeteringen, waaronder verbeterde textures en een nieuw belichtingssysteem, en verschillende nieuwe opties, zoals het Victory Celebration-scherm en Team Voice Chat.
17/10 08u00  Candy Crush: The Boardgame"Candy Crush: The Boardgame is niet echt iets bijzonder"Internationaal is Just Games zo goed als onbekend, maar hier en bij onze noorderburen wint de Nederlandse bordspeluitgever meer terrein. Just Games is al enkele jaren actief op de bordspelmarkt en is misschien wel het meest gekend om hun bordspel van De Slimste Mens ter Wereld. Ook het Eigen Kweek-bordspel en een spel over het Songfestival volgden nog, maar hoge ogen gooiden hun spellen zelden tot nooit. Onlangs speelde ik het achteraf bekeken nogal tegenvallende Jurassic World: The Boardgame. Hoewel het idee op zich wel goed in elkaar zit, bleek het achteraf niet meer dan een dobbelspel te zijn dat gebaseerd is op puur geluk. Ik heb het liever wat tactischer waarbij het kunnen van de persoon in kwestie een rol speelt. Of ik dan bij Candy Crush: The Boardgame aan het juiste adres ben? Eerlijk gezegd vrees ik er een beetje voor. [img:1]
16/10 16u15  Trailer maakt ons klaar voor Battlefield V-single playerNaast de ontzettend populaire multiplayer zal er, in tegenstelling tot concurrent Call of Duty: Black Ops 4, wél een single player aanwezig zijn. Die modus wordt in de pas gepubliceerde trailer in de spotlights geplaatst. Het mag nu al duidelijk zijn: het wordt weer episch!
16/10 16u00  Space Hulk: Tactics"Gameplay-gewijs raakt Space Hulk: Tactics nooit volledig op dreef"Waarom wel? ‘t Is een Warhammer game Dit eerste puntje ligt nogal voor de hand: het verhaal, meerbepaald het overkoepelende Warhammer-universum, stelt niet teleur. Space Hulk: Tactics bevat twee aparte single player campagnes, eentje voor de Space Marines (de toekomstige menselijke beschaving) en de moordlustige alien Genestealers (hun correcte naam in het Warhammer 40K universum was iets anders, maar die vergeet ik nu). Zonder al te veel te spoilen vertellen beide campagnes twee verschillende verhalen die elkaar mooi aanvullen. Alles blijft wel binnen de klassieke donkere sci-fi lijntjes zoals we dat van Warhammer gewoon zijn, wat natuurlijk geen slechte zaak is. Er wordt op safe gespeeld, maar liever safe than sorry.[img:12] Genestealers Je krijgt dus twee facties in handen, namelijk de Space Marines enerzijds en de Genestealers anderzijds. Om met de deur in huis te vallen: Space Marines trekken aan het kortste eind. Als turn-based tactics game krijgt iedere unit in het spel, zowel vriend als vijand, per beurt een aantal actiepunten. Daarmee kan je dan lopen, draaien, acties uitvoeren, schieten en zo voort. Space Marines krijgen per beurt standaard 4 actiepunten, terwijl Genestealers er 6 krijgen. Dat is al meteen een duidelijk verschil tussen de twee: Genestealers hebben van nature meer mogelijkheden per beurt, waardoor ze vlotter de map rondhuppelen, makkelijker flanken en backstabben en in het algemeen meer opties hebben om de donkere gangetjes van de Space Hulk donkerrood te kleuren met het bloed van de Marines. Gameplay-gewijs raakt Space Hulk: Tactics nooit volledig op dreef.
16/10 16u00  Mega Man 11"Mega Man 11 is weer ongelooflijk punishing vanaf het eerste level"Na jaren van identiteitscrisis, werd het in voorbije Mega Man-titels wel duidelijk dat de klassieke formule van de platformshooter de beste bleek. Het doorlopen van verschillende levels en gaandeweg opbouwen naar je sterkste abilities, bleek steeds weer een winnaar. Capcom focust zich in deze nieuwe Mega Man-titel dan ook op dat klassieke stramien, maar probeert het iconische personage in een hedendaags jasje te duwen. [img:4] Twee-en-een-halve dimensies Dat doet het team achter Mega Man 11 voornamelijk visueel, met een 2.5D look. Met andere woorden beweeg je nog steeds in twee dimensies (horizontaal en verticaal), maar heeft alles ook een diepte door het gebruik van 3D-modellen. Dat ziet er op zich wel toepasselijk uit,voor de op anime-gebaseerde stijl van de serie, maar ik moet toch bekennen dat de gepixelde charme van de klassieke Mega Man-games een pak toepasselijker ogen. Nu heeft de game voornamelijk een zeer kinds tintje, terwijl de gameplay eerder een andere richting uitkijkt. Serieus op je doos krijgen Want Mega Man 11 is weer ongelooflijk punishing vanaf het eerste level. Per niveau heb je andere soorten tegenstanders, die je steeds een nieuwe tactiek doen aannemen. Ook de omgeving speelt daarbij in de hand, met het ballonnen-level van deze game daarbij als ultieme voorbeeld. Die variatie is welkom, en zorgt ervoor dat je je nooit echt zal vervelen. [img:3]
16/10 14u45  Starlink: Battle for Atlas launch trailerDit open wereld ruimte-avontuur bevat modulaire speelgoedtechnologie, wat spelers toelaat om echte, fysieke ruimteschepen op hun controller samen te stellen en aan te passen naar wens. Dit epische avontuur speelt zich af in het Altas-sterrenstelsel en is speelbaar in single player of met een vriend in lokale split-screen coöp. Elke piloot en alle modulaire componenten die gelinkt worden met het ruimteschip verschijnen meteen op het scherm, waardoor spelers op een zinvolle manier rechtstreeks invloed kunnen uitoefenen op het verloop van hun strijd. De diverse cast aan personages in Starlink werkt samen met Fox McCloud, ervaren piloot en leider van het Star Fox team, en zijn iconisch Arwing ruimteschip, exclusief op Nintendo Switch. Spelers kunnen het hele verhaal als Fox McCloud spelen en exclusieve missies in Atlas ondernemen om Wolf O’Donnel, een vijand van het Star Fox team, neer te halen.
16/10 14u00  Zijn dit de eerste beelden van de Nintendo 64 Classic Mini?Op Twitter doken er namelijk foto's op van wat wel eens de Nintendo 64 Classic Mini zou kunnen zijn, en hoe die er dus zou kunnen uitzien. De persoon die met de foto's uitpakt beweert dat hij deze zou ontvangen hebben van 'een contact' binnen de industrie, maar wie dat contact dan is kon hij niet zeggen. A contact has sent me, who claims to have photographed a screen (I can not tell you my contact, I'm sorry) Op de N64 Reddit zijn gebruikers al volop aan het speculeren of de gelekte beelden wel echt zijn. Het gebruikte Nintendo-logo zou immers grijs moeten zijn in plaats van wit. Daarbovenop zou volgens hen de hechting van de controller port er te fragiel uitzien voor een Nintendo-product. Afwachten en blijven hopen dus tot Nintendo van zich laat horen. [img:2] [img:3] [img:1]
16/10 12u15  De Nintendo Switch Diablo III Eternal Collection Bundle al gezien?De bundel bestaat uit een Nintendo Switch-systeem en dock met Diablo III-artwork, een downloadcode voor de game Diablo III: Eternal Collection en een speciaal Nintendo Switch-etui. De Diablo III: Eternal Collection bevat de volledige klassieker, samen met de aanvullende content Rise of the Necromancer en Reaper of Souls. Daarnaast ontvangen fans die de Nintendo Switch-versie spelen speciale in-game-voorwerpen die exclusief zijn voor deze versie. Deze in-game-bonussen zijn verschillende items uit de The Legend of Zelda-serie, inclusief een Ganondorf Transmog-pantser, een Cucco-huisdier dat je volgt en een Golden Triforce-portretlijst.In Diablo III: Eternal Collection kiezen spelers een personage uit zeven klasses, inclusief Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer, Witch Doctor en Wizard, om daarmee duistere avonturen te beleven, demonen te vernietigen en buit te verzamelen. De game wordt alom geprezen om zijn stijl en gameplay, die dankzij de Nintendo Switch zowel thuis als onderweg perfect tot hun recht komen. Op 2 november verschijnt de Diablo III: Eternal Collection Nintendo Switch-bundel, inclusief een console en dock met Diablo III-artwork, een downloadcode voor de game Diablo III: Eternal Collection en een speciale Nintendo Switch-etui.
16/10 11u45  Destiny 2: Festival of the Lost start vandaagHet Festival of the Lost start vandaag, dinsdag 16 oktober om 19u00, en duurt tot dinsdag 6 november 19u00.
16/10 11u30  Dit moet zowat de mooiste gamescollectie ter wereld zijnZijn passie voor games deelt hij trouwens met vrouw- en kindlief, want een potje lokale Halo-multiplayer - op drie verschillende televisies uiteraard - is maar één moment waarop het gezin al gamend samen tijd doorbrengt. Quality time dus met de familie tussen het verzamelen door, want het hele project heeft tientallen jaren in beslag genomen (en sinds kort is hij onder meer begonnen met de uitbreiding van zijn collectie US PlayStation 1-games). Van de eerste baksteen die gelegd is tot de laatste console die hij installeerde onder één van z'n vele tv's, alles kon en kan je volgen op z'n YouTube-kanaal. Z'n fantastische verzameling doet denken aan die van die ándere collector die we al eens in de spotlights hebben gezet, de Vlaming TinyCollector (zie video onder). Massa's respect!  
16/10 10u00  Red Dead Redemption 2 neemt minstens 89 GB in op je consoleTijd voor een grote kuis op je harde schijf[img:1 left]Wie in de Microsoft Store naar de pagina van Red Dead Redemption 2 surft, en bij additional information kijkt, ontdekt dat de game 88,57 GB (lichtjes afgerond 89 GB dus) in beslag zal nemen op zijn of haar Xbox One. Het aantal geheugen dat de game opeist ligt dus dicht bij de geschatte 90 GB voor normale hedendaagse consoles. Tel daar nog de file size van bijkomende texture files, bijvoorbeeld, en je kan al snel bij de beruchte 105 GB komen voor de top-of-the-line consoles PS4 Pro en Xbox One X. Heb je een kleine harde schijf in je console zitten? Dan wordt het in ieder geval alvast tijd eens te kijken welke games te veel virtueel stof staan te happen. Je zal de bijkomende plek duidelijk nodig hebben.
15/10 16u00  Total War: Three KingdomsTen strijde in AziëAls Creative Assembly iets geleerd heeft van de Total Warhammer-subreeks, dan is het wel dat fictie vaak even interessant kan zijn als feit. Dat vertaalt zich in deze game natuurlijk niet als maffe fantasy-legers, maar de makers van Three Kingdoms zetten wel sterk in op ongeloofwaardige elementen. [img:3] Chinese folklore Fantasie-element van dienst is deze keer Chinese folklore. Zo waren er vroeger een reeks historische legergeneraals die in de Chinese folklore eigenhandig honderden tegenstanders in één keer neerhaalden. Je kan het al raden: in deze Total War-titel kruip je in de huid van die generaals. Acties spreken meer dan woorden, dus de makers opteren om een snelle intro te bieden tijdens mijn gamescom-afspraak met hen, maar me daarna één van de vele scenario's in de game te laten spelen. [img:4] De familie Sun op pad In de demo krijg ik de macht over twee Chinese leiders; Sun Jian en Sun Ren, respectievelijk broer en zus. Beide personages hebben hun eigen talenten, die je in-game als skills kan uitspelen, vergelijkbaar met de heroes in titels zoals StarCraft of WarCraft. Beide personages hebben hun specifieke rol in het oorlogvoeren. Zo is Sun Ren een dappere dame die steeds aan de frontlinie te vinden is en die serieus wat slagkracht heeft. Sun Jian daarentegen, heeft meer een leidersrol en zal meer achterin zijn manschappen rondhangen en delegeren. Hij geniet van een immense inspiratie aura die iedereen rondomrond hem met zelfvertrouwen vult. Niet onbelangrijk in Total War.
15/10 15u15  Maar liefst 85 minuten aan gameplay van (te?) ambitieuze Star CitizenWaar het spel rond draait? Een gigantisch en persistent universum om te ontdekken met vele spelers tegelijk, space trading en space dogfights, allemaal overgoten in wat wel één van de strafste grafische engines ooit blijkt te zijn. Initieel was het de bedoeling om de game te releasen in 2014, maar door het gigantische succes van de Kickstarter-campagne werden er talloze gameplay features toegevoegd. Naast de multiplayer-game Star Citizen zal eerst een afgeleide titel genaamd Squadron 42 verschijnen, een single player-game die zich in het universum van Star Citizen afspeelt met Hollywood-acteurs als Mark Hamill, Gillian Anderson, Gary Oldman en Henry Cavill. Beide projecten zijn enorm ambitieus te noemen, maar de vele backers hebben er nog steeds alle vertrouwen in. Benieuwd of de hoge verwachtingen ooit ingelost zullen worden.
15/10 15u00  Pokémon Let's Go Pikachu!/Eevee!Waarom Pokémon weer naar een groot scherm komtEen roadtrip van drie uur naar Frankfurt ondernemen, met onderweg een korte stop voor Ochsenschnitzel mit Kartoffelecken, speciaal voor één interview: het moet geen gewone interviewgast zijn die me daarvoor gemobiliseerd krijgt - zeker niet op een vrijdag. Maar een gewone gast is Junichi Masuda natuurlijk ook niet. De Executive Director & Head of Game Development bij Game Freak, het Japanse bedrijf dat de meeste Pokémon-games ontwikkelt, kun je al sinds pakweg 2003, toen hij achter het legendarische tweeluik Ruby and Sapphire zat, zo'n beetje de gangmaker achter de Pokégames noemen. Met de twee Let's Go-games, die op 16 november verschijnen voor de Switch, zet hij naar eigen aanvoelen een volgende schrede in de franchise. 'De game brengt Pokémon Go!-spelers en Pokémon-fans samen in de woonkamer', zegt Masuda. 'Waar ze samen plezier met hopen zullen hebben.'[img:2 title:'Slow... POOOOOOOOOOOKE...'] Groot scherm De eerste Pokémon-games verschenen sinds 1996 op de Game Boy, en sindsdien gingen de games synoniem staan voor een mobiele manier van gamen: ook al in het begin konden er Pokémon worden doorgegeven van Game Boy naar Game Boy, en konden twee spelers hun getrainde Pokémon tegen elkaar laten knokken, via een Game Link Cable bij de Game Boy-consoles (1996-2004), en later draadloos met de komst van de DS-, DSi- en 3DS/2DS-consoles. Het maakte het ook compleet oninteressant om Pokemon-games op een huiskamerconsole te brengen: het gebeurde wel eens, maar heel zelden. De laatste was Pokémon Battle Revolution, in 2006 op de Wii. Tot vandaag dus, nu we binnenkort de twee Let's Go!-games zullen zien verschijnen.
15/10 11u30  Wwe 2k19Toch nog een smackdown onder de worstelgamesDe hoofdmoot, dat is nog steeds My Career. Dit jaar heeft die zich eindelijk ontpopt tot een volgroeide verhaalmode met sympathieke, evoluerende personages, stemacteurs en cutscenes. Daarin is een sleutelrol weggelegd voor AJ Kirsch, die eerder al deelnam aan WWE Tough Enough, de officiële realityserie. En dat zorgt voor een authentieke ervaring. De andere worstelaars doen het ook niet slecht, al vallen sommigen wel pijnlijk door de mand door monotoon en ongeïnspireerd stemmenwerk. [img:1 title:'Qua moeilijkheidsgraad kom je niet vaak in de problemen, maar het wordt plots wel aartsmoeilijk wanneer worstelaar-organisator Triple H je in onmogelijke situaties dropt.']
14/10 10u30  ArtifactBody: Als Valve iets doet, krijgen we meestal topgames voorgeschoteld. Met Artifact wil het bedrijf nu ook een steengoed collectible card game op de markt brengen. Je zal in drie verschillende lanes moeten duelleren, wat uiteraard op hun MOBA Dota 2 lijkt. Op dat universum zijn deze digitale kartonnetjes dan ook gebaseerd. 
14/10 10u15  Underworld AscendantBody: Deze first-peron actievolle RPG wordt door Otherside Entertainment ontwikkeld. Deze indie-studio kennen we van de verschillende Ultima-games, alsook onder een andere naam de System Shock-knaller. Nu dus een ARPG die ons in de huid van de Avatar plaatst, en we keren terug naar Stygian Abyss. Net zoals in de originele games ligt de focus op niet-lineaire progressie, simulatie en complexe situaties. 
14/10 10u00  Tetris EffectBody: Een Tetris-game waaraan meer dan vijf jaar werd ontwikkeld? Inderdaad, Tetris Effect moet echt wel een prachtgame worden. In deze nieuwe Tetris-iteratie moet je niet alleen blokjes tactisch positioneren, ook de muziek en de beat daarvan is belangrijk. Met een nieuwe mechanic kan je zelfs meerdere bokjes gelijktijdig naar beneden vlammen. Het ultieme doel? Zestien lijntjes tegelijk wegtoveren en zo een 'decahexatris' scoren.
14/10 09u00  The ForestBody: In The Forest, een indiespel dat reeds eind april op pc verscheen, word je op een schiereiland gedropt. Je kruipt in de huid van Eric Leblanc, en samen met je zoon Timmy ben je als overlevende van een vliegtuigcrash in deze jungle beland. Met kannibalen die op de loer liggen, en vooral de niet-lineaire gameplay, is dit een onvoorspelbaar avontuur.
14/10 08u45  Taiko no Tatsujin: Drum 'n' FunBody: Bandai Namco ontwikkelde Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun oorspronkelijk voor de Japanse markt, waarna ook Zuid-Oost Aziatische landen het ritmische spelletje voorgeschoteld kregen. In november komen wij aan de beurt, wat eigenlijk een primeur is. Het is meer dan tien jaar geleden dat er nog eens een spel uit deze muzikale reeks naar onze contreien is gekomen.
13/10 21u45  37 minuten lange video over Thronebreaker: The Witcher TalesDat spel verschijnt al op 23 oktober, op pc alleszins, dus heeft de studio niet zo heel veel tijd om de puntjes op de i te zetten. Daarom dus 37 minuten gameplay inclusief commentaar, om ons duidelijk te maken wat deze RPG in petto heeft.  Het ziet er gelukkig alvast bijzonder mooi uit, met 2D-cutscenes en coole kaartgevechten. De details zijn ook dik in orde, met voice acting inclusief prima lip sync. De video was nodig om het grote publiek van hun ommekeer te overtuigen en dat zou weleens kunnen lukken. Met 30 uur gameplay overstijgt de verhaallijn bovendien de verwachtingen die Gwent had gecreëerd.  Op 4 december volgen de consoleversie overigens.
13/10 21u30  Talloze bugs in één FIFA 19-actieLaten we beginnen met het begin. Onderstaande videoclip, die op Reddit opdook, werd opgenomen tijdens een FUT Champions Match. Er stond dus veel op het spel, en dan gebeurt het volgende ... De speler die een vrije trap krijgt, positioneert een drietal spelers achter de bal. Kwestie van voor verwarring te zorgen, lijkt me. Marcelo loopt aan om de afgelegde bal naar doel te trappen, tot Paul Pogba uit het niets opduikt en tegen de bal struikelt. Oepsie, bug nummer 1. Vervolgens belandt de bal tijdens de carambole achter de doellijn, maar het spel registreert dit niet als een geldig doelpunt. De doelman? Die was aan het slapen. Wat er daarna nog allemaal gebeurt bekijk je best zelf eens, want ik kan het allemaal maar moeilijk geloven.  E-Sports ready from r/FIFA
13/10 21u15  Meer dan 50 unieke wapens in Red Dead Redemption 2[img:1 left]Zo weten we ondertussen dat we qua wapenkeuze niet op onze honger zullen blijven zitten. Met meer dan vijftig verschillende vuurwapens, inclusief variërende munitie, zal elk type speler zich kunnen uitleven. Sluipschuttersgeweren, handpistolen, afgezaagde shotguns, voor ieder wat wils. Hoe vaker je met een wapen oefent, hoe beter je ermee zal schieten. Je kan ze ook pimpen met scopes, en zowel met metaal als hout en/of een laagje verf kan je het uiterlijk ervan personaliseren. 26 oktober kan niet snel genoeg komen, right? Het spel verschijnt voorlopig enkel op PS4/XOne, maar we kennen Rockstar ... Ooit komt die pc-versie. De vraag is enkel hoeveel jaar we erop zullen moeten wachten.
13/10 21u00  Opgelet met gevaarlijke PSN-berichtenDoor bepaalde vreemde symbolen en karakters te gebruiken, kan dat ene bericht je PS4 om zeep helpen. Zelfs de mobiele applicatie gebruiken om het bericht te verwijderen helpt niet, eenmaal het bericht op je PS4 is gearriveerd.  De exacte inhoud van de berichten is voorlopig niet gekend - gelukkig maar? - en Sony zelf heeft ook nog geen mededeling de wereld ingestuurd. Toch kan je best je berichten zo instellen dat enkel vrienden binnen het PlayStation Network je een bericht kunnen sturen. Dat doe je als volgt: Settings op je PS4; Account Management; Privacy Settings; Je wachtwoord moet ingevoerd worden; Personal Info - Messaging Dit stel je in op Friends (of No One als je echt niemand vertrouwt).
13/10 09u00  Diablo III: Eternal Collection gaat volledig voor cross platform[img:1 left]Op een recent Diablo III: Eternal Collection preview event, kreeg Business Insider te horen dat Blizzard druk in de weer is met het ontwikkelen van cross-platform play, en dat dit er zeker zal komen. Meer nog, Blizzard zegt dat het geen kwestie is van of het er zal komen, enkel wanneer. Het team is momenteel druk in de weer met zowel Sony als Microsoft om dit platform tot leven te roepen, en hoopt dat het bij de Nintendo Switch-release in orde is.
13/10 08u00  Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country"Voor nieuwkomers een perfecte start, en voor fans een uitstekende expansie"Al snel vliegen termen zoals Blades en Drivers en Core Crystals en Aegis je om de oren. Voor trouwe fans gaat er meteen een belletje rinkelen terwijl nieuwkomers hier initieel niets van zullen snappen, maar je bent snel mee. Hoewel Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country een DLC is, is het namelijk ook apart verkrijgbaar als een game op zich. Ideaal voor nieuwkomers om in de franchise te stappen. Nieuw verhaal Het verhaal begint 500 jaar voor de gebeurtenissen in Xenoblade Chronicles 2 en speelt zich af op de continenten Gormott en natuurlijk Torna. We maken kennis met Lora en haar Blade Jin. Al snel leren we dat de kwaadaardige Malos de wereld probeert te vernietigen. Oude en nieuwe personages maken hun opwachting en scharen zich aan je zijde om Malos tegen te houden voor alles in de as ligt. Een kersvers avontuur dus, dat zowel nieuwe personages introduceert als bekende personages laat terugkomen. Hoewel de game prima te spelen is zonder een minuut te hebben gezien van Xenoblade Chronicles 2, maakt deze voorkennis het verhaal enkel beter doordat zoveel evenementen en personages terugkomen met meer diepgang en details. Bekende personages krijgen meer achtergrond om hun persoonlijkheden en motivaties uit te diepen, maar ook de nieuwere leden van de bende laten hun impact na.[img:1] Verbeterd vechtsysteem Je krijgt binnen de eerste vijf minuten de basis uitgelegd waardoor beginners meteen kunnen volgen. Je valt automatisch aan, waardoor je Arts opvullen en je zwaardere aanvallen kan uitvoeren. Specials, Blade Combo’s en Chain Attack zijn nog steeds aanwezig. Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country is ideaal voor nieuwkomers om in de franchise te stappen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Rij het avontuur tegemoet in de Red Dead Redemption 2 launch trailer18/10 16u15 - 9lives: Lees meer >
1x "Cyberpunk 2077 verschilt van GTA, maar je zal ook kunnen rondklooien"19/10 13u30 - 9lives: 'Onze game zal heel veel zijactiviteiten bieden die je meesleuren buiten de main quest', zo vertelt Tost. 'Of het nu sidequests zijn of ontmoetingen op de straten van Night City, alles zal met heel veel liefde en zorg voor de speler gemaakt zijn. We voelen ons gevleid en heel nederig door de vergelijking met GTA, maar we mikken wel op een verschillende verhaalgedreven ervaring. Dat wil niet zeggen dat we spelers tegenhouden om wat 'rond te klooien' in de wereld van Night City.' Een officiële releasedatum is er nog steeds niet. Wel weten we dat Bandai Namco de game zal uitgeven in Europa. Warner Bros Interactive Entertainment doet hetzelfde voor Noord-Amerika.  
0x Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country13/10 08u00 - 9lives: "Voor nieuwkomers een perfecte start, en voor fans een uitstekende expansie"Al snel vliegen termen zoals Blades en Drivers en Core Crystals en Aegis je om de oren. Voor trouwe fans gaat er meteen een belletje rinkelen terwijl nieuwkomers hier initieel niets van zullen snappen, maar je bent snel mee. Hoewel Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country een DLC is, is het namelijk ook apart verkrijgbaar als een game op zich. Ideaal voor nieuwkomers om in de franchise te stappen. Nieuw verhaal Het verhaal begint 500 jaar voor de gebeurtenissen in Xenoblade Chronicles 2 en speelt zich af op de continenten Gormott en natuurlijk Torna. We maken kennis met Lora en haar Blade Jin. Al snel leren we dat de kwaadaardige Malos de wereld probeert te vernietigen. Oude en nieuwe personages maken hun opwachting en scharen zich aan je zijde om Malos tegen te houden voor alles in de as ligt. Een kersvers avontuur dus, dat zowel nieuwe personages introduceert als bekende personages laat terugkomen. Hoewel de game prima te spelen is zonder een minuut te hebben gezien van Xenoblade Chronicles 2, maakt deze voorkennis het verhaal enkel beter doordat zoveel evenementen en personages terugkomen met meer diepgang en details. Bekende personages krijgen meer achtergrond om hun persoonlijkheden en motivaties uit te diepen, maar ook de nieuwere leden van de bende laten hun impact na.[img:1] Verbeterd vechtsysteem Je krijgt binnen de eerste vijf minuten de basis uitgelegd waardoor beginners meteen kunnen volgen. Je valt automatisch aan, waardoor je Arts opvullen en je zwaardere aanvallen kan uitvoeren. Specials, Blade Combo’s en Chain Attack zijn nog steeds aanwezig. Xenoblade Chronicles 2 Torna: The Golden Country is ideaal voor nieuwkomers om in de franchise te stappen.
0x Diablo III: Eternal Collection gaat volledig voor cross platform13/10 09u00 - 9lives: [img:1 left]Op een recent Diablo III: Eternal Collection preview event, kreeg Business Insider te horen dat Blizzard druk in de weer is met het ontwikkelen van cross-platform play, en dat dit er zeker zal komen. Meer nog, Blizzard zegt dat het geen kwestie is van of het er zal komen, enkel wanneer. Het team is momenteel druk in de weer met zowel Sony als Microsoft om dit platform tot leven te roepen, en hoopt dat het bij de Nintendo Switch-release in orde is.
0x Opgelet met gevaarlijke PSN-berichten13/10 21u00 - 9lives: Door bepaalde vreemde symbolen en karakters te gebruiken, kan dat ene bericht je PS4 om zeep helpen. Zelfs de mobiele applicatie gebruiken om het bericht te verwijderen helpt niet, eenmaal het bericht op je PS4 is gearriveerd.  De exacte inhoud van de berichten is voorlopig niet gekend - gelukkig maar? - en Sony zelf heeft ook nog geen mededeling de wereld ingestuurd. Toch kan je best je berichten zo instellen dat enkel vrienden binnen het PlayStation Network je een bericht kunnen sturen. Dat doe je als volgt: Settings op je PS4; Account Management; Privacy Settings; Je wachtwoord moet ingevoerd worden; Personal Info - Messaging Dit stel je in op Friends (of No One als je echt niemand vertrouwt).
0x Meer dan 50 unieke wapens in Red Dead Redemption 213/10 21u15 - 9lives: [img:1 left]Zo weten we ondertussen dat we qua wapenkeuze niet op onze honger zullen blijven zitten. Met meer dan vijftig verschillende vuurwapens, inclusief variërende munitie, zal elk type speler zich kunnen uitleven. Sluipschuttersgeweren, handpistolen, afgezaagde shotguns, voor ieder wat wils. Hoe vaker je met een wapen oefent, hoe beter je ermee zal schieten. Je kan ze ook pimpen met scopes, en zowel met metaal als hout en/of een laagje verf kan je het uiterlijk ervan personaliseren. 26 oktober kan niet snel genoeg komen, right? Het spel verschijnt voorlopig enkel op PS4/XOne, maar we kennen Rockstar ... Ooit komt die pc-versie. De vraag is enkel hoeveel jaar we erop zullen moeten wachten.
0x Talloze bugs in één FIFA 19-actie13/10 21u30 - 9lives: Laten we beginnen met het begin. Onderstaande videoclip, die op Reddit opdook, werd opgenomen tijdens een FUT Champions Match. Er stond dus veel op het spel, en dan gebeurt het volgende ... De speler die een vrije trap krijgt, positioneert een drietal spelers achter de bal. Kwestie van voor verwarring te zorgen, lijkt me. Marcelo loopt aan om de afgelegde bal naar doel te trappen, tot Paul Pogba uit het niets opduikt en tegen de bal struikelt. Oepsie, bug nummer 1. Vervolgens belandt de bal tijdens de carambole achter de doellijn, maar het spel registreert dit niet als een geldig doelpunt. De doelman? Die was aan het slapen. Wat er daarna nog allemaal gebeurt bekijk je best zelf eens, want ik kan het allemaal maar moeilijk geloven.  E-Sports ready from r/FIFA
0x 37 minuten lange video over Thronebreaker: The Witcher Tales13/10 21u45 - 9lives: Dat spel verschijnt al op 23 oktober, op pc alleszins, dus heeft de studio niet zo heel veel tijd om de puntjes op de i te zetten. Daarom dus 37 minuten gameplay inclusief commentaar, om ons duidelijk te maken wat deze RPG in petto heeft.  Het ziet er gelukkig alvast bijzonder mooi uit, met 2D-cutscenes en coole kaartgevechten. De details zijn ook dik in orde, met voice acting inclusief prima lip sync. De video was nodig om het grote publiek van hun ommekeer te overtuigen en dat zou weleens kunnen lukken. Met 30 uur gameplay overstijgt de verhaallijn bovendien de verwachtingen die Gwent had gecreëerd.  Op 4 december volgen de consoleversie overigens.
0x Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun14/10 08u45 - 9lives: Body: Bandai Namco ontwikkelde Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun oorspronkelijk voor de Japanse markt, waarna ook Zuid-Oost Aziatische landen het ritmische spelletje voorgeschoteld kregen. In november komen wij aan de beurt, wat eigenlijk een primeur is. Het is meer dan tien jaar geleden dat er nog eens een spel uit deze muzikale reeks naar onze contreien is gekomen.
0x The Forest14/10 09u00 - 9lives: Body: In The Forest, een indiespel dat reeds eind april op pc verscheen, word je op een schiereiland gedropt. Je kruipt in de huid van Eric Leblanc, en samen met je zoon Timmy ben je als overlevende van een vliegtuigcrash in deze jungle beland. Met kannibalen die op de loer liggen, en vooral de niet-lineaire gameplay, is dit een onvoorspelbaar avontuur.

Statistieken

Artikels:
35138
Gelezen:
18366
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven