dinsdag 22 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

9lives

Verbergen Tonen
22/05 10u30  Battlefield V speelt zich zo goed als zeker af tijdens WWII Battlefield V speelt zich af tijdens Wereldoorlog II. De Britse vlag en de vlag van de Iron Cross (van Nazi-Duitsland) die bovenaan prijken in een heel korte gameplay-clip zijn voor vele gamers voldoende bewijs. De goggles die het personage draagt in de video zouden dan weer enorm hard lijken op die van Duitse parasoldaten en motorrijders. Hierboven kan je de hele analyse van JackFrags bekijken. Morgen wordt de game officieel voorgesteld trouwens, verwacht je aan uitgebreide coverage bij ons, want we hebben onze soldaat ter plaatse.
22/05 09u30  Destiny 2: Warmind Warmind? Nevermind...Een verhaaltje voor het slapengaan De Warmind uitbreiding speelt zich af op Mars. Onder leiding van Ana Bray verkennen we de ijzige oppervlakte van de planeet op zoek naar Ana’s verleden. Het verhaal draait voornamelijk rond de heropstand van het Hive-ras en de terugkeer van Rasputin. Die laatste werd tot op heden gezien als een geheimzinnige AI waarvan niemand wist wat het exact was, of het nu daadwerkelijke slechte bedoelingen had en wie of wat het tot leven wekte. In Warmind wordt dat mysterie gedeeltelijk opgelost. Aan potentieel dus geen gebrek, al laat de daadwerkelijke uitvoering van de verhaallijn het opnieuw afweten. In een vijftal missies van in totaal zo’n drie uur doorworstel je de nieuwe Warmind-verhaallijn. Zoek echter niet meer content in de nieuwe Strikes, want twee van de vijf missies werden gewoonweg letterlijk vertaald naar een Strike. Een verontrustende trend die we in de vorige uitbreiding ook zagen passeren. Hoe dan ook moet ik toegeven dat het uiteindelijke baasgevecht één van de betere uit de volledige verhaallijn was. Het heeft iets weg van een Raid-baas, maar dan in het klein... [img:5 title:Het baasgevecht is op zijn minst episch te noemen.] Voer voor ervaren Guardians Samen met de uitbreiding kreeg het hele Destiny 2-universum een fikse upgrade. De level cap werd opgekrikt naar 30 en het Light-level werd verhoogd tot 385. De nieuwe cap bereiken is een kwestie van een tweetal uren spelen. De grind om een hoger Light-level te verkrijgen, dat is een ander paar mouwen. Destiny 2 worstelt namelijk nog steeds met een erg complex levelsysteem waardoor het lijkt alsof de logica nog altijd ver te zoeken is.
21/05 18u45  De volledige E3-agenda is er! Electronic Arts start zoals we al gewend zijn het hele gebeuren af, enkele dagen voor de feitelijke beurs plaatsvindt. Wat we ook gewoon zijn, is dat Nintendo de E3 afsluit. Dit jaar is dat niet anders. Hieronder een handig overzicht met de starttijden van elke persconferentie: Electronic Arts - zaterdag 9 juni om 20.00 uur Microsoft - zondag 10 juni om 20.00 uur Bethesda - maandag 11 juni om 03.30 uur Devolver Digital - maandag 11 juni om 05.00 uur Square Enix - maandag 11 juni om 19.00 uur Ubisoft - maandag 11 juni om 22.00 uur PC Gaming - dinsdag 12 juni om 00.00 uur Sony - dinsdag 12 juni om 03.00 uur Nintendo - dinsdag 12 juni om 18.00 uur [img:1]
21/05 18u30  Van kust tot kust in The Crew 2 Ubisoft publiceerde een trailer waarin verschillende gebieden uitgebreid in beeld komen. Onder andere New York City en Colorado komen aan bod. Daarnaast krijg je een mooi overzicht te zien van welke activiteiten en voertuigen je in de game mag verwachten. Nog even geduld, want pas op 29 juni is het aan jullie!
21/05 10u00  Vijf dingen uit 'Detroit: Become Human' die al snel zouden kunnen Detroit: Become Human is géén sciencefiction zeggen ze bij Quantic DreamDetroit: Become Human is géén sciencefiction, bezweren ze bij studio Quantic Dream. 'Het jaar 2038, dat is bij wijze van spreken morgen', zegt lead writer Adam Williams. 'Alles wat je ziet in de game is een verderzetting van technologie die vandaag al bestaat.' Dat wilden we toch even nagaan: hoe ver staan robotica, AI en andere technologieën die in de game werden neergezet vandaag al? En we kwamen een paar verrassingen tegen. 1. Androïden Quizvraagje: wanneer kreeg de allereerste androïde staatsburgerschap in een land op aarde? Wellicht denk je vooruit, in de richting van het tijdskader dat Detroit: Become Human belicht. Maar neen: het gebeurde al op 26 november 2017. Toen kreeg Sophia, een robot van het Hong Kongse bedrijf Hanson Robotics, het officiële staatsburgerschap uitgereikt in Saoedi-Arabië. Hanson Robotics bouwde een mensachtige, vrouwelijke robot die al behept werd met 62 gezichtsuitdrukkingen. De grootste verwezenlijkingen op gebied van de bouw van androïden situeren zich overigens in het oosten van de wereld: in het Japanse Osaka begon roboticaprofessor Hiroshi Ishiguro in 2002 al met de creatie van steeds menselijker lijkende robots, die hij Geminoids noemt. De recentste daarvan is Erica, een androïde die hij in 2015 bouwde, en die onder meer geavanceerde spraakherkenning kreeg ingebouwd, naast een soort 'radar' van infraroodstralen (ongeveer dezelfde technologie die ook in Microsoft Kinect zat) waarmee ze je lichaamstaal kan lezen.[img:1]
20/05 13u00  Geen Switch-versie voor Call of Duty: Black Ops 4 [img:1 left]In het interview wierp Twinfinite een lijntje uit over een draagbare Switch-versie van de aankomende Call of Duty-titel. Hoewel er nooit zo een versie aangekondigd werd, koesterden veel Switch-eigenaars een stille hoop dat de game ook naar de relatief jonge console zou komen. Een Switch-versie is niet het enige dat zal ontbreken in de nieuwste Call of Duty-titel. Ook het single player-luik gaat op de bijl. Wat denk jij bij het horen van al het Black Ops 4-nieuws? Heeft Treyarch weer een topper in de hand? Lees snel Raf zijn eerste indruk van de aankomende FPS.
20/05 10u45  Age of Wonders gaat sciencefiction De game werd, net zoals Imperator: Rome, tijdens de PDXCon 2018 aangekondigd. Dat is een kleine conventie door uitgever Paradox georganiseerd. Je leeft in een erg donkere periode, in een galactisch rijk dat zich ver van de Aarde bevindt. De enorm uitgebreide single player-verhaallijn zal je lang bezighouden, want de maps worden willekeurig gegenereerd. Je kan ook online spelen, ook daar op maps die je niet eerder hebt ervaren. De releaseperiode is op 2019 vastgepind, maar wanneer juist ... Dat weten we nog niet.
20/05 10u30  Age of Wonders: Planetfall Body: Triumph Studios blaast Age of Wonders nieuw leven in dankzij een samenwerking met Paradox Interactive. De gekende tactische gevechten uit de AoW-franchise wordt gecombineerd met sciencefictioninvloeden zoals mechs, futuristische technologie en slechteriken die met lasers schieten.
20/05 10u30  Imperor: Rome Body: In Imperator: Rome wordt de geschiedenis niet tot op de letter gevolgd, want we trekken naar het oude Rome dat er lichtjes anders uitziet. Wat als Alexanders rijk door één persoon werd geregeerd? Wat als Italië niet werd verenigd ten tijde van de Romeinen? Wat als Caesar nooit zou hebben geleefd? Hoe zouden de kaarten dan vandaag op tafel liggen?
20/05 10u30  Fictieve geschiedenis in Imperator: Rome Daarin wordt de geschiedenis niet tot op de letter gevolgd, want we trekken naar het oude Rome dat er lichtjes anders uitziet. Wat als Alexanders rijk door één persoon werd geregeerd? Wat als Italië niet werd verenigd ten tijde van de Romeinen? Wat als Caesar nooit zou hebben geleefd? Hoe zouden de kaarten dan vandaag op tafel liggen? Paradox laat je daar een antwoord op zoeken door de verschillende personages uit de diepen, hun karakters te ontdekken en de leiding over vele volkeren te nemen. Als je vindt dat deze nieuwe game interessant klinkt, kan je er vanaf volgend jaar mee op de slag. Wellicht wordt het een exclusieve pc-game.
20/05 10u15  Test jezelf in Party Battle-modus voor Dragon Ball FighterZ Vanaf nu tot dinsdagochtend kan je namelijk het The Emperor Strikes Back-event proberen te voltooien. Dat is de eerste van vele Party Battle-evenementen en ditmaal is Frieza de antagonist van dienst. Wanneer je de baas op Normal verslaat, krijgt je 2.000 Zeni. Hard levert 5.000 Zeni op en Super Hard maar liefst 20.000. Als er wereldwijd 53.000 overwinningen worden genoteerd, krijgt elke speler 100 Premium Z-munten. Er is ook sprake van een nieuwe FighterZ Cup, waarin spelers punten voor hun Z-Union moeten sprokkelen. Wanneer deze modus online gaat, is niet gekend.
20/05 10u00  Square Enix registreert Outriders-trademark [img:1 left]Er zijn dus absoluut nog geen details bekend, maar we weten wel dat Japanse ontwikkelaar sinds vorig jaar met People Can Fly samenwerkt. Die studio bracht ons Bulletstorm en misschien is Outriders wel aan die samenwerking gelinkt. We krijgen wellicht meer informatie tijdens Square Enix' E3-persconferentie. Die wordt op voorhand opgenomen, zoals bij Nintendo en Devolver Digital, en wordt op 11 juni op 19u uitgezonden.
19/05 08u15  Xbox One-versie No Man's Sky later dan verwacht Gelekte datum klopte nietWe zullen namelijk tot 24 juli moeten wachten om op Xbox One de ruimte in te trekken. Dat heeft Sean Murray via Twitter zelf bevestigd. Op dezelfde dag zal er op pc en PlayStation 4 eveneens een multiplayer-update worden gepubliceerd. Vanaf dan zal het spel onofficieel No Man's Sky NEXT heten, want het is een grote stap voor de ontwikkelstudio en de community. Spelers kunnen teams vormen met vrienden of willekeurige spelers, én je kan een bloedbad aanrichten indien je prioriteiten elders liggen. De Xbox One-versie zal alle content bevatten die op pc en PS4 beschikbaar is, en 4K-support en HDR-ondersteuning zit ook in het pretpakket. Play No Man’s Sky with your friends online July 24th A free update for PS4, PC, and launch on Xbox. Explore together, meet random travellers, build shared bases, dog fight, race vehicles. We’re so happy this is ༼ つ ◕_◕ ༽つFINALLY༼ つ ◕_◕ ༽つ happening pic.twitter.com/m4iOujJFVY — Sean Murray (@NoMansSky) 18 mei 2018
19/05 08u15  Android-versie Fortnite geeft teken van leven [img:1 left]Die zal namelijk toch nog deze zomer verschijnen. Een exacte datum krijgen we niet, maar een teken van leven is alleszins beter dan niets. De iOS-update van deze week voegt overigens een nieuwe feature toe: je kan de HUD - de afkorting voor de head-up display - vanaf nu personaliseren. Zo beslis jij waar welke informatie over de game waar op het scherm wordt getoond. De ontwikkelstudio bevestigt ook dat er opties omtrent voice chat aankomen: cross-platform om te beginnen en ook knoppen om jezelf of anderen te muten.
19/05 08u00  Battle.net-verplichting voor BLOPS4 catastrofale fout? [img:1 left]Enerzijds werkt Battle.net met regionale accounts. Ik kan bijvoorbeeld met mijn Europese account geen vrienden uit Australië, Azië of Amerika aan mijn friend list toevoegen. Ook elke game in Battle.net, van World of Warcraft tot Overwatch, verplicht je om een regio te selecteren. Zo heb je minder lag, aangezien je de dichtstbijzijnde servers communiceert. De pc-community van Call of Duty wordt zo wel ongegeneerd in verschillende stukken gehakt en dat kan geen goede zaak zijn. Bovendien zal je niet zo snel een promotie aantreffen als op Steam. Call of Duty-games worden sowieso al zelden afgeprijsd, maar binnen de afgeschermde Battle.net-omgeving wordt de kans nog kleiner. Ook third-party-verkopers houden hun handen ver weg van Battle.net-codes trouwens, en dat betekent dat je wellicht ook zovele maanden/jaren na de release de volle pot zal moeten betalen.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/05 08u00  Tekken-held Yoshimitsu naar Soulcalibur 6Eén van diens aanvallen oogt - op video alleszins - fantastisch: hij haalt de ziel uit zijn tegenstander om deze vervolgens in stukken te hakken. Aangezien Yoshimitsu ook in de vorige vijf Soulcalibur-games aantrad, ligt dit nieuws uiteraard in de lijn der verwachtingen. Zijn nieuwe look kan je in bovenstaande video aanschouwen. Soulcalibur 6 verschijnt later dit jaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.
19/05 07u45  Devolver Digital wil ook E3 2018 in het belachelijke trekkenNieuwe gametitels aankondigingen deed de studio toen niet, maar de hele videogamesindustrie werd wel belachelijk gemaakt.  Het was een erg leuk tussendoortje en ook dit jaar gaat de uitgever - met een serieuze hoek af overigens - total loss. Op maandag 11 juni omstreeks 5u in de ochtend is het zo ver. Devolver Digital E3 Press Conference 2018Sunday, June 10 @ 8PM PacificApologies in advance. pic.twitter.com/z22K4L0bC1 — Devolver Digital (@devolverdigital) 18 mei 2018
18/05 16u00  "Ik ging naar LA om er Kingdom Hearts III te spelen""M'n Uber-chauffeur kon de game maar niet vatten"'Mickey Mouse met een zwaard? That's ridiculous, man! 'Hey Mickey, steek dat mes weg man, je zet jezelf voor aap'! Whahahaha!' De Uber-chauffeur die me van LAX naar m'n hotel in Santa Monica brengt houdt het niet meer wanneer ik hem vertel wat ik hier kom doen (een aanstaande videogame checken dus, alweer), en over wélke game het precies gaat. Nu goed: het is géén zwaard maar een grote sleutel (een zogeheten 'keyblade'), en Mickey Mouse komt pas tegen het absolute einde van de eerste Kingdom Hearts (2002) piepen. Maar het was de enige manier om min of meer uit te leggen waarover het ging: voor een niet-gamer moet deze hele gamereeks - een crossover tussen Square Enix' Final Fantasy-reeks en verscheidene figuren uit de Disney-stal - écht wel op een grap lijken.[img:1 title:Ik kwam in de jongenskamer terecht waar de Toy Story-films zich afspelen en ontmoette onder andere Cowboy Woody en Buzz Lightyear.] Maar dat is ze dus niet. De eerste Kingdom Hearts, die in 2002 op de PlayStation 2 verscheen, was een vette hit voor toenmalig uitgever Squaresoft (de fusie met Enix kwam pas een jaar later): tegen 2006 was de game bijna zes miljoen keer over een toonbank gegleden in de wereld. Niet slecht voor een game die voor een goed deel van de buitenwereld, inclusief niet weinig gamend volk, als een farce werd gezien. Vervolgtitels kwamen er snel, met vervolggame Kingdom Hearts II in 2005 en een viertal zijstapjes naar handheldsystemen als de Game Boy Advance, Sony PSP en Nintendo DS.
18/05 15u45  "Ik zat in LA om Kingdom Hearts III te spelen""M'n Uber-chauffeur kon de game maar niet vatten"'Mickey Mouse met een zwaard? That's ridiculous, man! 'Hey Mickey, steek dat mes weg man, je zet jezelf voor aap'! Whahahaha!' De Uber-chauffeur die me van LAX naar m'n hotel in Santa Monica brengt houdt het niet meer wanneer ik hem vertel wat ik hier kom doen (een aanstaande videogame checken dus, alweer), en over wélke game het precies gaat. Nu goed: het is géén zwaard maar een grote sleutel (een zogeheten 'keyblade'), en Mickey Mouse komt pas tegen het absolute einde van de eerste Kingdom Hearts (2002) piepen. Maar het was de enige manier om min of meer uit te leggen waarover het ging: voor een niet-gamer moet deze hele gamereeks - een crossover tussen Square Enix' Final Fantasy-reeks en verscheidene figuren uit de Disney-stal - écht wel op een grap lijken.[img:1 title:Ik kwam in de jongenskamer terecht waar de Toy Story-films zich afspelen en ontmoette onder andere Cowboy Woody en Buzz Lightyear.] Maar dat is ze dus niet. De eerste Kingdom Hearts, die in 2002 op de PlayStation 2 verscheen, was een vette hit voor toenmalig uitgever Squaresoft (de fusie met Enix kwam pas een jaar later): tegen 2006 was de game bijna zes miljoen keer over een toonbank gegleden in de wereld. Niet slecht voor een game die voor een goed deel van de buitenwereld, inclusief niet weinig gamend volk, als een farce werd gezien. Vervolgtitels kwamen er snel, met vervolggame Kingdom Hearts II in 2005 en een viertal zijstapjes naar handheldsystemen als de Game Boy Advance, Sony PSP en Nintendo DS.
18/05 15u00  "En dan krijg je zomaar een Xbox One kado van een vreemde"Het zijn dan ook vaak feel good-filmpjes die hij publiceert en dat was op 16 mei niet anders. 'Giving Strangers the Xbox One' laat weinig aan de verbeelding over, maar het concept zorgt wel weer voor een vermakelijke video.
18/05 11u00  Deze cosplay van Dark Souls met échte hond is te coolCosplayers zep-hindle en shion maakten fantastische Dark Souls armor en lieten hun hond opdraven als Sif. De foto’s - genomen door Nikolay Zharov - zijn de kers op de taart en weten de duisternis die de game-serie zo kenmerkt perfect weer te geven.[img:1] [img:2 infograph] [img:3] [img:4] [img:5]
18/05 10u00  WIN een exemplaar van Rocket League via K’Ching![img:1 left]’t Is allemaal vrij simpel én je hoeft geen KBC-klant te zijn om de app te downloaden en deel te nemen. Eerst en vooral dien je K’Ching natuurlijk te downloaden en te installeren op je smartphone of tablet via de App Store of Google Play. In de app zelf zoek je op de tijdslijn de Rocket League-wedstrijdpost op waarin je het deelnameformulier terugvindt. Even invullen, verzenden en jepla: je maakt kans op één van de 150 Rocket League-exemplaren! De winnaars krijgen een code toegestuurd via mail waarmee ze hun spel - en jawel, je kan kiezen of je de Xbox-, PlayStation- of pc-versie wil - kunnen afhalen in één van de Game Mania-winkels. ’t Is maar dat je het weet! Good luck!
18/05 09u00  In deze game speel je als een... vuilgebekte zwerverInderdaad, een spel waarin je de rol op je neemt van een laag bij de grondse zwerver die zich met activiteiten als drinken, de arm der wet uitdagen en dozen zoeken bezighoudt. Je zal een vrij grote open stadswereld kunnen verkennen. Het spel verschijnt op 5 oktober op Steam.
18/05 09u00  "Ik speelde Call of Duty: Black Ops IIII""Deze zaken vielen me allemaal op"Call of Duty heeft zijn lovers en zijn haters. Ach, bijna elke aflevering heeft zijn lovers en haters. Je hebt er die nog steeds bij die eerste Modern Warfare zweren, anderen bij Black Ops 2 en nog anderen die de game enkel kopen om uren-, weken-, maandenlang zombies tot hapklare brokken te reduceren. Los van dit alles blijft het een feit dat Call of Duty één van de grootste shooter-series ooit is. Dat de fenomenale verkoopcijfers of de tijd die spelers met elke aflevering doorbrengen niet langer in stijgende lijn gaan is ook een feit, maar dat je in de gamewereld niet om deze serie heen kan, zal zelfs de grootste hater niet kunnen ontkennen. Nieuw volgnummer Na de terugkeer naar de WOII-roots van de vorige editie, krijgt dit jaar Black Ops er dus een nieuw volgnummer bij. Nummer vier en dat schrijven we IIII. De koude tot futuristische oorlogsetting en tijd waarin we die smerige oorlogen en schimmige gewapende conflicten uitvochten, is voorbij. We gaan niet langer los in Vietnam, verdedigen niet langer de belangen van de VS in één of ander Afrikaans land en het is ons niet langer worst wie er aan de macht is in een willekeurige Latijns-Amerikaanse natie. En waar de vorige afleveringen deze politiek weinig correcte paramilitaire operaties nog in een (toegegeven, met elke editie minder) samenhangend verhaal goten, kiest Black Ops 4 voor een ander soort framewerk.[img:1 title:Drie onderdelen in Black Ops IIII: de gewone multiplayer, zombie coöp en de battle royale-mode Blackout.]
18/05 08u00  Wanneer je filmprops van Warcraft in je handen krijgt……en dus hoeft het niemand te verbazen dat hij al een tijdje uitkeek naar het moment dat de rekwisieten uit de film Warcraft geveild zouden worden. Hij ging meteen voor een volledige set aan Alliance Knight armor, de bastard. Ik zou liegen moest ik zeggen dat ik niet een klein beetje jaloers ben op de Amerikaanse presentator, want damn, hoeveel detail zit er niet in zo’n movie prop en bijgevolg: hoe cool ziet dat er niet uit?!
17/05 21u45  Alle Black Ops 4-geruchten klopten als een busBattle Royale, geen single player, ...Zo zal er geen automatische health regeneration in het spel zitten. Je kan wel een spuit in je arm rammen op kritieke momenten, maar automatisch zal je levensbalk zichzelf dus niet langer aanvullen. Er zullen ook verschillende personages opduiken die meerdere vaardigheden hebben: erop los knallen maar ook medische skills bijvoorbeeld. Daarnaast lijkt de single player effectief te ontbreken. Elk personage krijgt wel enkele offline missies, wellicht een soort tutorial, maar meer ook niet. De verwachte Battle Royale-modus bestaat ook en luistert naar de naam Blackout. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Pc-gamers zullen de game via Blizzards Battle.net-platform moeten aanmelden, net zoals dat bij Destiny 2 al het geval is. Een logisch gevolg van de fusie die enkele jaren geleden plaatsvond.
17/05 15u45  Battlefield V aangekondigd[img:1 left]Meer is er voorlopig nog niet geweten over het veertiende officiële Battlefield-spel, dat waarschijnlijk eind dit jaar in de winkelrekken zal liggen. Daarover weten we nog niets officieel, want volgende week, op 23 mei om precies te zijn, zal EA meer informatie naar buiten brengen. Om 22u kunnen we volgende week woensdag via YouTube of Twitch live volgen wat DICE ditmaal allemaal uit haar mouw zal schudden. Trevor Noah, een Zuid-Afrikaanse televisiepresentator en acteur, zal de show hosten. Naar verluidt zou het spel richting Tweede Wereldoorlog trekken, een setting die sinds 2009 door de franchise onaangeroerd bleef. Battlefield 1 speelt zich ten tijde van WWI af, een groot succes, dus misschien is dit de logische, volgende stap?  
17/05 15u30  Microsoft kondigt Xbox Adaptive Controller aanGehandicapte spelers gamen namelijk ookDe Adaptive Controller krijgt twee grote programmeerbare knoppen en je kan daarnaast op 19 andere manieren de traditionele controllerfuncties nabootsen. Via de USB-ingang aan de zijkant kan een andere controller worden toegevoegd. Het idee is om zoveel mogelijk handicaps te neutraliseren, en zo functioneert deze uitvinding als een hub voor hulpmiddelen die de beperktere gamers nodig hebben.  Het hebbeding zal zowel op pc als Xbox One werken, en via de Accessories App kunnen de knoppen worden ingesteld. Voor 100 euro kan je dit eind 2018 in huis halen.
17/05 15u30  Krijgt Fortnite een competitieve modus?![img:1 left]Het ligt voor de hand: iedereen denkt nu dat er een competitieve modus aan de game zal worden toegevoegd. In de submappen wordt er enkel over de term 'Solo' gebabbeld, wat impliceert dat je aanvankelijk enkel zonder medespelers zal kunnen deelnemen. Als er waarheid in dit gerucht zit, en de kans is zeker niet onbestaande, kan je wellicht later ook als duo of misschien zelfs als squads aan de competitieve spelletjes deelnemen.  
17/05 14u45  Maak gehakt van je tegenstanders in Ancestors LegacyVikings!Ancestors Legacy is een squad-based real time strategietitel met een sterke focus op tactics, die de mosterd haalde bij en uit de middeleeuwen en oude historische gebeurtenissen. Denk dan in de eerste plaats aan de befaamde invasies van de Vikings die meermaals zowel Engeland als het Europese vasteland in vuur en vlam zetten tijdens hun plunderingstochten.  
17/05 14u00  Straffe stunts in Mission: Impossible - Fallout-trailerLees meer >
17/05 12u00  Creatief moorden in Hitman Definitive Edition launch trailerDe Hitman: Definitive Edition bevat trouwens heel wat lekkers voor de fans, hieronder een overzicht: IO Interactive’s 20th Anniversary Outfit-bundel – Drie nieuwe outfits geïnspireerd op Freedom Fighters, Kane & Lynch en Mini Ninjas Hitman Eerste seizoen (basisspel) – Zeven exotische locaties uit het eerste seizoen, waaronder Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido en de ICA-fabriek Hitman Game of the Year Edition-content – Vier missies uit de Patient Zero-campagne, drie thema-escalatiecontracten waarmee drie unieke wapens kunnen worden vrijgespeeld en het clownspak, het cowboypak en het ravenpak uit de recente digitale Game of the Year-versie Hitman Zomerbonusaflevering – Inclusief ICA-bonusmissies in Sapienza en Marrakesh Hitman: Blood Money Requiem-pakket – Inclusief het Requiem Suit, Pale Duck Explosive en het ICA Chrome Pistol Alle uitgelichte contracten, Escalation Contracts, Challenge Packs en spelupdates uit het eerste seizoen van Hitman en de Hitman Game of the Year Edition Hou er rekening mee dat een deel van de add-on content niet vooraf is geïnstalleerd op de Hitman: Definitive Edition-disc en een internetverbinding vereist is. De extra content omvat ongeveer 12-24 GB, afhankelijk van het platform.
17/05 11u45  Bekijk hier LIVE de Call of Duty: Black Ops 4-revealOp onderstaande kanalen kan je alles LIVE bekijken. Wij zijn alvast benieuwd, en in het bijzonder naar de Battle Royale-modus en hoe Activision deze gaat implementeren in het Call of Duty-universum. Je kan dat doen via het officiële YouTube-kanaal van Call of Duty (dat pas live gaat om iets voor 19u00) of via Twitch. Hou uiteraard ook de officiële Facebook-pagina van Call of Duty in de gaten voor meer info en updates. Bekijk een live video van Call of Duty op www.twitch.tv
17/05 10u30  Gameplay trailer MotoGP 18 zet nieuwe features in de verfMotoGP18 werd helemaal van de grond opgebouwd en bevat onder de motorkap, of is het motorblok in het geval van een motor, een nieuwe engine, verbeterde graphics, herbewerkte fysica, een getrouwe reproductie van alle elementen in de game en een nieuwe meeslepende carrièremodus. De kenmerken van de game:Technologie Unreal Engine 4 3D-scan technologie voor realistische gezichten van de racers Drone-scan systeem om alle racers, motoren en banen tot in detail te reproduceren Innovatie Meer dan 30 cut scenes, waaronder standaard en aangepaste MotoGP ID geeft een overzicht van statistieken en details over geleverde prestaties De online Spectator Mode laat je andere spelers volgen met behulp van verschillende camera’s Gloednieuwe en interactieve tutorials, ingedeeld in 3 levels Fysica Herbewerkte fysica Verbeterde AI prestaties en schaalbaarheid Schaalbaar schadesysteem: de motor en bestuurder worden zowel esthetisch als functioneel beschadigd Leer hoe je je banden beheert tijdens oefensessies, kwalificatierondes en races en behoudt de optimale bandenconditie Carrière Road to MotoGP: begin onderaan en klim naar de top Bouw aan je reputatie en sleep een contact bij een prestigieus team binnen Ontwikkeling van de motor gedurende het seizoen op het gebied van de motor, remmen, frame enzovoorts
17/05 09u30  Goliath lanceert deze zomer Recoil een ‘tech toy’ voor FPS-spelersInfo uit persbericht Eind juni wordt een van de meest spectaculaire ‘tech toys’ van dit moment verwacht van Goliath: Recoil. De speelgoedfabrikant overtuigt daarmee ‘first-person shooter-gamers’ naar buiten te komen en het tot en met 16 spelers tegelijk tegen elkaar op te nemen in verschillende missies in een geavanceerd laser tag spel! [img:1 left]De opzet is eenvoudig: Recoil is te spelen met verschillende wapens en accessoires, maar beginnen doe je met de starterset waar de WiFi-Hub bij zit en 2 RK-45 Spitfires. Elke speler moet in zijn wapen een smartphone steken waarop de app is geïnstalleerd. Vervolgens volstaat het verbinding te maken met de WiFi-Hub, waarop tot wel zestien personen tegelijk kunnen worden aangemeld in een omtrek van wel 150 meter. Door het ingebouwde netwerk wordt dus geen mobiel dataverbruik geregistreerd. Met de app kan de game worden gestart en via GPS en Bluetooth kan elke speler zien waar de tegenstanders zich bevinden. Alle info wordt op het scherm van de smartphone gedeeld waaronder je levensbalk, het aantal kogels waar je over beschikt en andere details die je nodig hebt om te overleven. Alle beschikbare wapens zijn voorzien van force-feedback waardoor je de terugslag bij het schieten voelt. Plug je je ‘oortje’ in je smartphone, dan laat het positionele 3D-geluid precies horen waar het vijandelijk vuur vandaan komt en is het ook mogelijk met je team te communiceren. Er zijn tevens verschillende spelmodes beschikbaar, zoals ‘team-deathmatch’, ‘free for all’ en ‘search&destroy!’.
16/05 22u30  Geen goed nieuws voor Shenmue 3Het spel werd aangekondigd tijdens de E3 van 2015 - de tijd vliegt! - toen men tijdens Sony's persconferentie de Kickstarter live op gang trok. Die leverde meer dan het beoogde bedrag op en de ontwikkelaars willen de extra tijd nu gebruiken om de game te polijsten.  Om de sfeer toch een beetje te redden, kan je hieronder de eerste trailer nog eens opnieuw bekijken.
16/05 22u15  Abzu en acht andere games voor Origin AccessBijna 100 games voor € 3,99 per maandAbzû is de bekendste gametitel tussen de nieuwkomers. Het lijstje wordt aangevuld met volgende spellen: Tyranny: Commander Edition; Kingdom: New Lands; Gonner; Europa Universalis 3 Complete; Knights of Pen and Paper: +1 Edition; The Guest; Hearts of Iron 3; Victoria 1 Complete. Onder andere This War of Mine, een verdoken indie-toppertje, staat al tussen de beschikbare games. Objectief bekeken is 25 euro per jaar voor veel games geen geld natuurlijk, al zijn de titels voorlopig niet te vergelijken met het arsenaal dat Sony en Microsoft op PS4/XOne maandelijks beschikbaar stelt.  [img:1]
16/05 22u00  Pokémon Let's Go Pikachu: Switch-geruchten gaan hard[img:1 left]Op 4chan werd namelijk via bronnen dichtbij Nintendo - althans, dat wordt beweerd - gemeld dat beide games titels voor de Nintendo Switch worden. Er is al langer sprake van Pokémon-games die naar de Switch komen, en bij deze zijn we daar misschien weer een stapje dichter bij. Dezelfde bron insinueert dat beide games een link met Pokémon Go hebben, en dat Nintendo voor het einde van deze maand nog met een officiële aankondiging naar buiten zal komen. Dit wordt dus sowieso vervolgd!
16/05 18u00  The Crew 2Hands-on in BerlijnVan The Crew 2 had ik dus niet te veel hoge verwachtingen. Het zijn natuurlijk de games waar je weinig van verwacht die je het meeste kunnen verrassen. En dat was bij deze zeker het geval. Ik vloog een dagje naar Berlijn om het vervolg op Ubisofts open world racegame aan de tand te voelen. De makers beloofden me dat de build die we gingen spelen zo goed als helemaal afgewerkt is, dus veel foutjes en ruwe kantjes zouden we niet mogen tegenkomen. En gelijk hadden ze, want vanaf het moment dat ik me achter één van de blitse 4K-schermen op de locatie neerzette, zoog de game me in zich op en liet hij me de komende vier uur niet los. Zo zeer zelfs dat ik later die dag met een lege maag terug het vliegtuig opstapte, doordat ik niet doorhad dat je tijdens het spelen heerlijke hamburgers kon krijgen. Racen in alle smaken en kleuren Ontwikkelaar Ivory Tower verlegt de focus van de eerste The Crew naar een ‘extreme’ sports standpunt. Je zal dus niet meer puur met een crew aan straatraces deelnemen, maar kan aan de slag in verschillende disciplines die gebundeld worden onder het televisienetwerk Live. Dat betekent voor ons als speler dus vooral dat er een hoop meer variatie komt in de races. Niet alleen kan je nu aan de slag met dikke, getunede patserbakken, maar ook met razendsnelle touring cars, opgesmukte off-road buggy’s en trouwe tweewielers zoals dirtbikes en choppers. En het vetste van al: The Crew 2 stopt daar niet bij, want naast de ‘typische’ racegame voertuigen kan je in deze game ook aan de slag met vliegtuigen, helikopters, speedboats en rafts. Met andere woorden: afwisseling is er zeker.[img:1]
16/05 15u45  LEGO The Incredibles gameplaytrailer toont misdaadgolfmissiesIn deze nieuwe gameplay video wordt duidelijk dat er teamwerk, of op zijn minst een sterke familieband, nodig is om een groot aantal gevaarlijke schurken, die de dynamische open wereld van het spel hebben veroverd, te verslaan in een reeks grappige missies. Alle unieke delen van de wereld zijn bezet door een horde criminele meesterbreinen, zoals Syndrome en The Underminer. Je moet meerdere uitdagingen aangaan en het opnemen tegen epische eindbazen om het recht te laten zegevieren.
16/05 15u00  Hyrule Warriors: Definitive EditionEen zoveelste klasbak voor de SwitchHet spel begint wanneer Prinses Zelda ontwaakt en merkt dat er een duister kwaad op weg is naar haar geliefkoosde Hyrule. Wanneer de strijd losbarst, blijkt al snel dat het leger van Hyrule snel het onderspit zal moeten delven tegen het duistere leger. Net op dat moment beseft een van de soldaten in opleiding, uiteraard Link, dat hij niet lijdzaam kan toekijken, en dus neemt hij zijn zwaard ter hand om de strijd aan te gaan. Tijdens zijn eerste confrontatie met een krachtige vijand ontdekt Link dat hij in zichzelf de Triforce of Courage heeft ontwaakt waardoor hij meteen gebombardeerd wordt tot held van Hyrule. Tot zover het goede nieuws, want nadat je met Link zowat eigenhandig het volledige duistere leger hebt verslagen, blijkt dat Prinses Zelda is verdwenen. Verdeel en heers Dat is het startschot van een immens lange reis waarin de krachten van Link serieus op de proef gesteld zullen worden. Gelukkig hoeft hij deze strijd niet alleen aan te gaan, want hij krijgt hulp van allerlei gekende helden en personages uit het The Legend of Zelda-universum. In totaal zijn er maar liefst 29 speelbare personages vrij te spelen waaronder Impa, Lana, Sheik en nog heel wat andere gekende en verrassende namen. Het leuke aan deze versie is dat je, net zoals bij de 3DS-versie, kan wisselen van personage wanneer je maar wil. Dit stelt je in staat om snel en efficiënt de objectieven tot een goed einde te brengen. Wil je toch liever niet met het andere personage spelen? Geen probleem, want je kan je computergestuurde kameraden opdracht geven om naar een bepaald gebied van de map te trekken.[img:1]
16/05 15u00  F1 2018Lees meer >
16/05 14u45  Ride 3Body: In RIDE 3 kruipen we in het zadel van de mooiste en krachtigste motoren die er op deze aardbol rondscheuren.
16/05 14u45  RIDE 3 scheurt naar een release in november 2018In RIDE 3 kruipen we in het zadel van de mooiste en krachtigste motoren die er op deze aardbol rondscheuren. Dit in oogverblindende omgevingen en routes, en zowel lekker cruisend als in spannende races. De game verschijnt op 8 november 2018. De trailer is zeker het bekijken waard, al was het maar voor het schitterende nummer “Bohemian Like You” van The Dandy Warhols.
16/05 13u30  New York Excelsior al zeker van Overwatch League play-offsVoor de andere teams is het nog vechten voor de overige vijf plaatsen. In totaal gaan er zes teams door naar de play-offs van de Overwatch League. Momenteel staat New York Excelsior op de eerste plaats met 27 overwinningen. Gevolgd door Boston Uprising met 22 overwinningen en op de derde plaats staat London Spitfire die er 20 heeft. De grote favoriet voor het toernooi, Seoul Dynasty, moet het momenteel stellen met een vierde plaats. San Francisco Shock is het enige team dat absoluut geen kans meer maakt op de Overwatch League play-offs. Zij staan momenteel laatste en kunnen nog onmogelijk genoeg punten halen om door te stoten. Onze belgen blijven nog steeds in de running!
16/05 10u30  GTA Online's nieuwste spelmodus lijkt wat op Battle Royale[img:1 small-left]We hebben het hier namelijk over Trap Door, de nieuwste Adversary Mode, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen op een voortdurend kleiner wordend platform (snap je de link?) hoog boven de Pacific. Dit uiteraard met een compleet en bomvol arsenal aan wapens verspreid over de map, en dwars door de gevreesde red zone. Trap Door komt samen met dubbele GTA$ & RP tot maandag 21 mei. Daarnaast zijn er nog dubbele GTA$ rewards voor Biker Business Sell Missions en Smuggler’s Run Sell Mission.
16/05 09u45  Volg hier LIVE de Call of Duty: Black Ops 4 Community RevealBevat de game nu een single player-modus of niet? Wat mogen we verwachten van de multiplayer modi? Zijn de zombies weer van de partij of nemen we het weer op tegen aliëns? En, last but zeker not least, hoe zit het met die Battle Royale-modus waar heel de wereld het over heeft? Dit alles en nog veel meer kan je vanaf morgen LIVE volgen via 9lives!   Priority intel incoming. Synchronize your watches. #BlackOps4 pic.twitter.com/eISk7HCCnj — Call of Duty (@CallofDuty) May 10, 2018
16/05 09u45  Speel gratis Tom Clancy’s Rainbow Six SiegeNieuwe spelers sluiten zich aan bij de Rainbow Six Siege-community, die reeds meer dan 30 miljoen spelers telt. Spelers die de game tijdens het Free Weekend spelen, behouden hun voortgang bij aanschaf van de volledige versie. Bovendien worden er ook kortingen aangeboden tot wel 50% op de Standard, Advanced, Gold en Complete Editions tussen 17 mei en 28 mei*, onder andere in de Ubisoft Store. De ontwikkelaars blijven Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vernieuwen met updates en nieuwe content.  Zo worden in de aankomende Operation Para Bellum twee nieuwe Italiaanse Operators, de nieuwe map - The Villa - en de nieuwe Pick & Ban-functie geïntroduceerd. De volledige onthulling van Operation Para Bellum vindt plaats op 19 en 20 mei tijdens de Pro League Finales in Atlantic City.
15/05 16u30  Nintendo Labo MixpakketNintendo Labo is een DIY-knutselpakket om accessoires te maken voor je Switch. Ik ontving het Mixpakket waarmee ik vijf accessoires kon bouwen, namelijk een modelauto, een huis, een piano, een motorstuur en een vishengel. Laat me beginnen met de inhoud: in de doos zitten kartonnen vellen, licht golfkarton, wat aanzienlijk steviger is dan gewoon karton. Ik haal alles uit de stansvorm en dankzij de vouwlijnen kan ik alles mooi in de plooi leggen. De bouw van elk accessoire wordt begeleid door een heel duidelijk geanimeerde gids op mijn Switch. De belangrijkste onderdelen van Nintendo Labo zijn de Joy-Con controller, met de infraroodsensor, en kleine reflecterende stickers om op alle accessoires te kleven. Die stickers bepalen wat en hoe Nintendo Labo communiceert met je Switch, met de hulp van de infraroodsensor.[img:2] Aan de slag! Toy-Con-modelauto De twee modelauto’s had ik op tien minuutjes gebouwd. Nog snel stickers kleven op zowel de linker- als rechter Joy-Con in de modelauto en ik kon hen besturen met het touchscreen van de Switch, dit door de vibraties van de Joy-Con.  Daarnaast wordt de infrarood-sensor ook gebruikt als infraroodcamera of in de automatische modus om je hand te volgen. Ook zeer leuk dat je met één Switch twee modelauto's kan besturen. Het scherm wordt dan in twee verdeeld. Dan is het de bedoeling om elkaar omver te duwen. Heel basic, maar wel een leuke opwarmer.[img:3] Toy-Con-huis
15/05 16u15  Big Fucking Guns in RAGE 2 gameplay trailerRAGE 2 wordt een coproductie tussen Avalanche Studios (van het geweldige Mad Max) en id Soft (de pioniers van het FPS-genre). Zoals we uit de trailer kunnen afleiden blijven beide studio's trouw aan hun roots. Avalanche zorgt voor een uitgebreide open spelwereld die zijn gelijke niet kent, en id Soft duwt hem vol lelijkaards die jij met het meest waanzinnige wapenarsenaal aan flarden kan knallen. Ongetwijfeld kunnen we ook nu weer onze buggies pimpen, zoals in het origineel, de open spelwereld verkennen en iedereen die ons in de weg staat aan flarden knallen of gewoon lekker platrijden. De mensheid is (nog maar eens) in gevaar. In de decennia na de verwoesting van een asteroïde, herinner u RAGE, is het grootste deel van de aarde een meedogenloze woestenij geworden waarin bloeddorstige facties strijden om controle over kostbare hulpbronnen. Links en rechts duiken diverse nederzettingen op waar clans, bendes en gewone burgers hun stukje land claimen. In RAGE 2 volgen we Walker, de laatste Ranger van Vineland, terwijl hij vecht om te overleven in de chaos van de dystopische wereld waarin hij is geboren. Met een breed scala aan wapens, voertuigen en vreemde krachten gaat Walker op pad om de tirannieke autoriteit te verslaan. RAGE 2 verschijnt in het voorjaar van 2019 op Xbox One, PlayStation 4 en pc.
15/05 16u00  Conan Exiles"Conan Exiles is een titel die het survival-genre waardig is"De Early Access-periode van Conan Exiles pronkte meer dan een jaar op Steam en de eerste weken ervan leverden Funcom meer dan de verhoopte inkomsten op. Iedereen is gek van het gehak en gebeuk dat Conan kenmerkt, maar daarrond een hele game vullen is niet evident. Het was dan ook maar de vraag of de vele feedback, die spelers in Funcoms richting hadden gestuurd, ook effectief in het eindproduct zou worden verwerkt. De gameplay zou bijvoorbeeld erg op die van Ark: Survival Evolved lijken, een werkpunt gebaseerd op een feit dat je niet meer kan rechtzetten, maar kleinere tweaks waren broodnodig. Onstabiele servers plaagden de game van bij het prille begin en dat is iets waar ik geen last meer van heb ondervonden. Hoe het spel speelt? Aangenaam, maar verwacht geen blitse ongeziene features. [img:1] Een na-aper? Het was al een tijdje geweten en veel verbazing zal het niet opwekken, maar in-game is het niet de enige echte Conan waarmee je op avontuur trekt. Je mag in Conan Exiles namelijk een zelf-gepersonaliseerd manneke creëren, en dat kan zelfs borsten en een spleetje hebben. Geen seksebeperking, en qua uiterlijk zijn er ook nauwelijks grenzen. De typische features zijn aanwezig, zoals de lengte, breedte en gezichtscontouren verfijnen. Daarnaast gaat Funcom ditmaal nog een stapje verder, want alle geslachtsdelen inclusief borsten en piemels kunnen aan een make-over worden onderworpen. Het personage waarmee je uiteindelijk op pad trekt zal uniek en tegelijk voor iedereen hetzelfde zijn. Je reis begint namelijk poedelnaakt, alsof het ene Adam is die vanuit Eden vertrekt. Hoe het spel speelt? Aangenaam, maar verwacht geen blitse ongeziene features.
15/05 15u30  Intense dogfights in 303 Squadron: Battle of BritainWeer een succesvolle KickstarterUiteraard bedoel ik met voorhistorisch vliegtuigen uit WOII en laat ik titels als Ace Combat, Battlefront II, Battlefield en vele anderen hier buiten schot. World War II dogfighting simulator 303 Squadron: Battle of Britain komt naar PlayStation 4, Switch en Xbox One laat Atomic Jelly weten via Twitter. De game, die begon als een Kickstarterproject, wist immers voldoende fondsen te vergaren om niet alleen op pc maar ook op console te verschijnen. Deze realistische oorlogstitel met een open spelwereld hoog boven de grond, neemt ons mee naar de zomer van 1940, de periode waarin de befaamde RAF het in spannende gevechten voor volk en vaderland opnam in het Britse luchtruim tegen de beruchte Luftwaffe van nonkel Adolf. De gameplay van 303 Squadron: Battle of Britain is gebaseerd op echt gebeurde historische gebeurtenissen, inclusief de personages, missies en vliegtuigen die voor die bepaalde missies gebruikt werden. Dit om de spelers nog meer te betrekken bij het verhaal, de gameplay en het geheel een authentiek cachet te kunnen geven. Naast spannende luchtgevechten tegen Duitse Stuka's en bommenwerpers zal je ook het luichtruim vrij kunnen verkennen en diverse nevenmissies kunnen aanpakken. Zo wil het team je doen ervaren hoe het leven van de piloten er in die tijd aan toe ging.  
15/05 14u45  Moord en verraad in The Council Episode 2: Hide and SeekOnze conclusie van de eerste episode luidde dat The Council een leuke verrassing is met interessante personages, dat er bijzonder veel geheimen te ontrafelen zijn en dat het geïmplementeerde RPG-systeem met vijftien verschillende vaardigheden erg goed bedacht was. Minpunten waren de kwaliteit van de voice overs en ook dat de game grafisch wat gedateerd aanvoelt. We hadden met andere woorden dus wel zin in het tweede verhaalluik. Episode 2, nu beschikbaar, kreeg als titel Hide and Seek mee. Deze vervolgt het verhaal van hoofdrolspeler Louis de Richet die de gevolgen moet dragen van zijn gemaakte keuzes in de eerste episode. Hij is nog steeds op zoek naar zijn verdwenen moeder die zich ergens op Lord Mortimer’s eiland moet bevinden. Ondertussen heeft er zich echter een nieuwe buitenlandse gast aangemeld in het landhuis.
15/05 13u15  Cliff Bleszinski gooit handdoek in de ringUnreal Tournament, Gears of War, LawBreakers, Radical Heights,...[img:1 small-left]In 2014 startte hij met een eigen studio genaamd Boss Key Productions waarmee hij LawBreakers afleverde. De game kende echter geen succes en dat was allemaal te wijten aan het fenomeen Battle Royale, en in het bijzonder PUBG en Fortnite. Niet veel later kwam hij dan met Radical Heights op de proppen, een Battle Royale-achtige game, die het ook niet echt schitterend deed. Dus houdt Cliff de eer aan zichzelf en sluit hij Boss Key Productions. Hij heeft besloten zich eventjes terug te trekken, en eens goed na te denken over zijn verdere toekomst. Hij leverde nog een laatste statement af: As of today, Boss Key Productions is effectively no more. Four years ago I set out to make a world class video game studio and I hired some of the best talent in the video game industry. They worked tirelessly to produce quality products and, while we had our ups and downs, I’d like to think we had fun doing it. LawBreakers was a great game that unfortunately failed to gain traction, and, in a last ditch attempt we scrambled to do our take on the huge battle royale genre with Radical Heights, which was well received, however, it was too little too late. As for myself, I’m going to take some time off and reflect. I need to focus on myself and family as well as my Aussie, Teddy, who is slowly fading from us. Video games will forever be a part of who I am and I hope to make something new again someday, however, I need to withdraw and take this time. To those of you who have supported myself and the studio these last four years, THANK YOU from the bottom of my heart and everyone who came to work for me.
15/05 12u30  Telenet creëert Virtual Reality-ervaringen in ‘The Park’Telenet zet met deze innovatie een volgende stap in zijn entertainmentstrategie. Kijkers willen steeds dichter betrokken worden bij hun favoriete content: ze willen de actie kunnen proeven, zelf commentaar geven, zelf ‘meespelen’. Er wordt dan ook steeds meer ingezet op bijkomende ervaringen naast het scherm: via sociale media, apps, websites … Telenet wil hierin nu nog een stap verder gaan. Het bedrijf combineert met The Park zijn technologische sterktes optimaal aan entertainment. In The Park wandelen bezoekers met een VR-bril en rugzak met sensoren vrij rond in een volledig fictieve wereld waar ze zelf de hoofdrol spelen. Op termijn zou deze een link kunnen hebben met lokale films, series of programma’s. Op 16 juni opent de eerste locatie in Antwerpen. The Park is een nieuw concept dat helemaal draait rond virtual reality-ervaringen. Trends wijzen uit dat de kijker steeds meer betrokken wil worden bij entertainment. Technologie staat immers toe dat er almaar meer interactie is tussen kijkers onderling, onder andere via sociale media, maar ook tussen de kijker en de content zelf. Dit fenomeen stelt zich al duidelijk in sportwedstrijden, waar extra camerastandpunten, heatmaps en gebruik van sensoren de kijker nog dichter betrekken bij de actie. Maar ook bij fictiereeksen en films, stopt het beste entertainment al lang niet meer bij de aftiteling. Het loopt door in bijkomende belevingen in sociale media, apps, concerten, fanbijeenkomsten, …  De kijker wil niet alleen zijn favoriete show zien, hij wil die ook meer en meer zelf beleven.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Destiny 2: Warmind22/05 09u30 - 9lives: Warmind? Nevermind...Een verhaaltje voor het slapengaan De Warmind uitbreiding speelt zich af op Mars. Onder leiding van Ana Bray verkennen we de ijzige oppervlakte van de planeet op zoek naar Ana’s verleden. Het verhaal draait voornamelijk rond de heropstand van het Hive-ras en de terugkeer van Rasputin. Die laatste werd tot op heden gezien als een geheimzinnige AI waarvan niemand wist wat het exact was, of het nu daadwerkelijke slechte bedoelingen had en wie of wat het tot leven wekte. In Warmind wordt dat mysterie gedeeltelijk opgelost. Aan potentieel dus geen gebrek, al laat de daadwerkelijke uitvoering van de verhaallijn het opnieuw afweten. In een vijftal missies van in totaal zo’n drie uur doorworstel je de nieuwe Warmind-verhaallijn. Zoek echter niet meer content in de nieuwe Strikes, want twee van de vijf missies werden gewoonweg letterlijk vertaald naar een Strike. Een verontrustende trend die we in de vorige uitbreiding ook zagen passeren. Hoe dan ook moet ik toegeven dat het uiteindelijke baasgevecht één van de betere uit de volledige verhaallijn was. Het heeft iets weg van een Raid-baas, maar dan in het klein... [img:5 title:Het baasgevecht is op zijn minst episch te noemen.] Voer voor ervaren Guardians Samen met de uitbreiding kreeg het hele Destiny 2-universum een fikse upgrade. De level cap werd opgekrikt naar 30 en het Light-level werd verhoogd tot 385. De nieuwe cap bereiken is een kwestie van een tweetal uren spelen. De grind om een hoger Light-level te verkrijgen, dat is een ander paar mouwen. Destiny 2 worstelt namelijk nog steeds met een erg complex levelsysteem waardoor het lijkt alsof de logica nog altijd ver te zoeken is.
6x Battlefield V speelt zich zo goed als zeker af tijdens WWII22/05 10u30 - 9lives: Battlefield V speelt zich af tijdens Wereldoorlog II. De Britse vlag en de vlag van de Iron Cross (van Nazi-Duitsland) die bovenaan prijken in een heel korte gameplay-clip zijn voor vele gamers voldoende bewijs. De goggles die het personage draagt in de video zouden dan weer enorm hard lijken op die van Duitse parasoldaten en motorrijders. Hierboven kan je de hele analyse van JackFrags bekijken. Morgen wordt de game officieel voorgesteld trouwens, verwacht je aan uitgebreide coverage bij ons, want we hebben onze soldaat ter plaatse.
1x De volledige E3-agenda is er!21/05 18u45 - 9lives: Electronic Arts start zoals we al gewend zijn het hele gebeuren af, enkele dagen voor de feitelijke beurs plaatsvindt. Wat we ook gewoon zijn, is dat Nintendo de E3 afsluit. Dit jaar is dat niet anders. Hieronder een handig overzicht met de starttijden van elke persconferentie: Electronic Arts - zaterdag 9 juni om 20.00 uur Microsoft - zondag 10 juni om 20.00 uur Bethesda - maandag 11 juni om 03.30 uur Devolver Digital - maandag 11 juni om 05.00 uur Square Enix - maandag 11 juni om 19.00 uur Ubisoft - maandag 11 juni om 22.00 uur PC Gaming - dinsdag 12 juni om 00.00 uur Sony - dinsdag 12 juni om 03.00 uur Nintendo - dinsdag 12 juni om 18.00 uur [img:1]
0x Telenet creëert Virtual Reality-ervaringen in ‘The Park’15/05 12u30 - 9lives: Telenet zet met deze innovatie een volgende stap in zijn entertainmentstrategie. Kijkers willen steeds dichter betrokken worden bij hun favoriete content: ze willen de actie kunnen proeven, zelf commentaar geven, zelf ‘meespelen’. Er wordt dan ook steeds meer ingezet op bijkomende ervaringen naast het scherm: via sociale media, apps, websites … Telenet wil hierin nu nog een stap verder gaan. Het bedrijf combineert met The Park zijn technologische sterktes optimaal aan entertainment. In The Park wandelen bezoekers met een VR-bril en rugzak met sensoren vrij rond in een volledig fictieve wereld waar ze zelf de hoofdrol spelen. Op termijn zou deze een link kunnen hebben met lokale films, series of programma’s. Op 16 juni opent de eerste locatie in Antwerpen. The Park is een nieuw concept dat helemaal draait rond virtual reality-ervaringen. Trends wijzen uit dat de kijker steeds meer betrokken wil worden bij entertainment. Technologie staat immers toe dat er almaar meer interactie is tussen kijkers onderling, onder andere via sociale media, maar ook tussen de kijker en de content zelf. Dit fenomeen stelt zich al duidelijk in sportwedstrijden, waar extra camerastandpunten, heatmaps en gebruik van sensoren de kijker nog dichter betrekken bij de actie. Maar ook bij fictiereeksen en films, stopt het beste entertainment al lang niet meer bij de aftiteling. Het loopt door in bijkomende belevingen in sociale media, apps, concerten, fanbijeenkomsten, …  De kijker wil niet alleen zijn favoriete show zien, hij wil die ook meer en meer zelf beleven.
0x Cliff Bleszinski gooit handdoek in de ring15/05 13u15 - 9lives: Unreal Tournament, Gears of War, LawBreakers, Radical Heights,...[img:1 small-left]In 2014 startte hij met een eigen studio genaamd Boss Key Productions waarmee hij LawBreakers afleverde. De game kende echter geen succes en dat was allemaal te wijten aan het fenomeen Battle Royale, en in het bijzonder PUBG en Fortnite. Niet veel later kwam hij dan met Radical Heights op de proppen, een Battle Royale-achtige game, die het ook niet echt schitterend deed. Dus houdt Cliff de eer aan zichzelf en sluit hij Boss Key Productions. Hij heeft besloten zich eventjes terug te trekken, en eens goed na te denken over zijn verdere toekomst. Hij leverde nog een laatste statement af: As of today, Boss Key Productions is effectively no more. Four years ago I set out to make a world class video game studio and I hired some of the best talent in the video game industry. They worked tirelessly to produce quality products and, while we had our ups and downs, I’d like to think we had fun doing it. LawBreakers was a great game that unfortunately failed to gain traction, and, in a last ditch attempt we scrambled to do our take on the huge battle royale genre with Radical Heights, which was well received, however, it was too little too late. As for myself, I’m going to take some time off and reflect. I need to focus on myself and family as well as my Aussie, Teddy, who is slowly fading from us. Video games will forever be a part of who I am and I hope to make something new again someday, however, I need to withdraw and take this time. To those of you who have supported myself and the studio these last four years, THANK YOU from the bottom of my heart and everyone who came to work for me.
0x Moord en verraad in The Council Episode 2: Hide and Seek15/05 14u45 - 9lives: Onze conclusie van de eerste episode luidde dat The Council een leuke verrassing is met interessante personages, dat er bijzonder veel geheimen te ontrafelen zijn en dat het geïmplementeerde RPG-systeem met vijftien verschillende vaardigheden erg goed bedacht was. Minpunten waren de kwaliteit van de voice overs en ook dat de game grafisch wat gedateerd aanvoelt. We hadden met andere woorden dus wel zin in het tweede verhaalluik. Episode 2, nu beschikbaar, kreeg als titel Hide and Seek mee. Deze vervolgt het verhaal van hoofdrolspeler Louis de Richet die de gevolgen moet dragen van zijn gemaakte keuzes in de eerste episode. Hij is nog steeds op zoek naar zijn verdwenen moeder die zich ergens op Lord Mortimer’s eiland moet bevinden. Ondertussen heeft er zich echter een nieuwe buitenlandse gast aangemeld in het landhuis.
0x Intense dogfights in 303 Squadron: Battle of Britain15/05 15u30 - 9lives: Weer een succesvolle KickstarterUiteraard bedoel ik met voorhistorisch vliegtuigen uit WOII en laat ik titels als Ace Combat, Battlefront II, Battlefield en vele anderen hier buiten schot. World War II dogfighting simulator 303 Squadron: Battle of Britain komt naar PlayStation 4, Switch en Xbox One laat Atomic Jelly weten via Twitter. De game, die begon als een Kickstarterproject, wist immers voldoende fondsen te vergaren om niet alleen op pc maar ook op console te verschijnen. Deze realistische oorlogstitel met een open spelwereld hoog boven de grond, neemt ons mee naar de zomer van 1940, de periode waarin de befaamde RAF het in spannende gevechten voor volk en vaderland opnam in het Britse luchtruim tegen de beruchte Luftwaffe van nonkel Adolf. De gameplay van 303 Squadron: Battle of Britain is gebaseerd op echt gebeurde historische gebeurtenissen, inclusief de personages, missies en vliegtuigen die voor die bepaalde missies gebruikt werden. Dit om de spelers nog meer te betrekken bij het verhaal, de gameplay en het geheel een authentiek cachet te kunnen geven. Naast spannende luchtgevechten tegen Duitse Stuka's en bommenwerpers zal je ook het luichtruim vrij kunnen verkennen en diverse nevenmissies kunnen aanpakken. Zo wil het team je doen ervaren hoe het leven van de piloten er in die tijd aan toe ging.  
0x Conan Exiles15/05 16u00 - 9lives: "Conan Exiles is een titel die het survival-genre waardig is"De Early Access-periode van Conan Exiles pronkte meer dan een jaar op Steam en de eerste weken ervan leverden Funcom meer dan de verhoopte inkomsten op. Iedereen is gek van het gehak en gebeuk dat Conan kenmerkt, maar daarrond een hele game vullen is niet evident. Het was dan ook maar de vraag of de vele feedback, die spelers in Funcoms richting hadden gestuurd, ook effectief in het eindproduct zou worden verwerkt. De gameplay zou bijvoorbeeld erg op die van Ark: Survival Evolved lijken, een werkpunt gebaseerd op een feit dat je niet meer kan rechtzetten, maar kleinere tweaks waren broodnodig. Onstabiele servers plaagden de game van bij het prille begin en dat is iets waar ik geen last meer van heb ondervonden. Hoe het spel speelt? Aangenaam, maar verwacht geen blitse ongeziene features. [img:1] Een na-aper? Het was al een tijdje geweten en veel verbazing zal het niet opwekken, maar in-game is het niet de enige echte Conan waarmee je op avontuur trekt. Je mag in Conan Exiles namelijk een zelf-gepersonaliseerd manneke creëren, en dat kan zelfs borsten en een spleetje hebben. Geen seksebeperking, en qua uiterlijk zijn er ook nauwelijks grenzen. De typische features zijn aanwezig, zoals de lengte, breedte en gezichtscontouren verfijnen. Daarnaast gaat Funcom ditmaal nog een stapje verder, want alle geslachtsdelen inclusief borsten en piemels kunnen aan een make-over worden onderworpen. Het personage waarmee je uiteindelijk op pad trekt zal uniek en tegelijk voor iedereen hetzelfde zijn. Je reis begint namelijk poedelnaakt, alsof het ene Adam is die vanuit Eden vertrekt. Hoe het spel speelt? Aangenaam, maar verwacht geen blitse ongeziene features.
0x Big Fucking Guns in RAGE 2 gameplay trailer15/05 16u15 - 9lives: RAGE 2 wordt een coproductie tussen Avalanche Studios (van het geweldige Mad Max) en id Soft (de pioniers van het FPS-genre). Zoals we uit de trailer kunnen afleiden blijven beide studio's trouw aan hun roots. Avalanche zorgt voor een uitgebreide open spelwereld die zijn gelijke niet kent, en id Soft duwt hem vol lelijkaards die jij met het meest waanzinnige wapenarsenaal aan flarden kan knallen. Ongetwijfeld kunnen we ook nu weer onze buggies pimpen, zoals in het origineel, de open spelwereld verkennen en iedereen die ons in de weg staat aan flarden knallen of gewoon lekker platrijden. De mensheid is (nog maar eens) in gevaar. In de decennia na de verwoesting van een asteroïde, herinner u RAGE, is het grootste deel van de aarde een meedogenloze woestenij geworden waarin bloeddorstige facties strijden om controle over kostbare hulpbronnen. Links en rechts duiken diverse nederzettingen op waar clans, bendes en gewone burgers hun stukje land claimen. In RAGE 2 volgen we Walker, de laatste Ranger van Vineland, terwijl hij vecht om te overleven in de chaos van de dystopische wereld waarin hij is geboren. Met een breed scala aan wapens, voertuigen en vreemde krachten gaat Walker op pad om de tirannieke autoriteit te verslaan. RAGE 2 verschijnt in het voorjaar van 2019 op Xbox One, PlayStation 4 en pc.
0x Nintendo Labo Mixpakket15/05 16u30 - 9lives: Nintendo Labo is een DIY-knutselpakket om accessoires te maken voor je Switch. Ik ontving het Mixpakket waarmee ik vijf accessoires kon bouwen, namelijk een modelauto, een huis, een piano, een motorstuur en een vishengel. Laat me beginnen met de inhoud: in de doos zitten kartonnen vellen, licht golfkarton, wat aanzienlijk steviger is dan gewoon karton. Ik haal alles uit de stansvorm en dankzij de vouwlijnen kan ik alles mooi in de plooi leggen. De bouw van elk accessoire wordt begeleid door een heel duidelijk geanimeerde gids op mijn Switch. De belangrijkste onderdelen van Nintendo Labo zijn de Joy-Con controller, met de infraroodsensor, en kleine reflecterende stickers om op alle accessoires te kleven. Die stickers bepalen wat en hoe Nintendo Labo communiceert met je Switch, met de hulp van de infraroodsensor.[img:2] Aan de slag! Toy-Con-modelauto De twee modelauto’s had ik op tien minuutjes gebouwd. Nog snel stickers kleven op zowel de linker- als rechter Joy-Con in de modelauto en ik kon hen besturen met het touchscreen van de Switch, dit door de vibraties van de Joy-Con.  Daarnaast wordt de infrarood-sensor ook gebruikt als infraroodcamera of in de automatische modus om je hand te volgen. Ook zeer leuk dat je met één Switch twee modelauto's kan besturen. Het scherm wordt dan in twee verdeeld. Dan is het de bedoeling om elkaar omver te duwen. Heel basic, maar wel een leuke opwarmer.[img:3] Toy-Con-huis

Statistieken

Artikels:
33401
Gelezen:
29075
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven