dinsdag 18 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/06 17u00  OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa LELYSTAD (ANP) - Voor de moord op een 22-jarige vrouw in een villa in Hilversum moet een 23-jarige man uit Rotterdam 18 jaar cel krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad. Het bericht OM eist 18 jaar voor moord in Gooise villa verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u30  ‘Deutsche Bank zet mes in management’ FRANKFURT (ANP) - Deutsche Bank-topman Christian Sewing overweegt meerdere topbestuurders te vervangen. Het zou in eerste instantie gaan om financieel directeur James von Moltke en het hoofd van de zakentak, Garth Ritchie. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Deutsche Bank zet mes in management’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u30  Koolmees blij met breed draagvlak pensioenen DEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij dat ook de Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft ingestemd met het pensioenakkoord. ''Goed dat er breed draagvlak voor is'', zei de bewindsman. Hij gaat de plannen samen met een stuurgroep verder uitwerken. ''Daar heb ik zin in, daar gaan we veel lol aan beleven. Ik ben een optimistisch mens.'' Het bericht Koolmees blij met breed draagvlak pensioenen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u15  Trump kondigt ontmoeting met Xi aan WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping ontmoeten elkaar later deze maand in de marge van de G20-top in Japan. Dat heeft Trump op Twitter bekendgemaakt. De Amerikaanse president zei de afspraak in een telefoongesprek met Xi te hebben gemaakt. Het bericht Trump kondigt ontmoeting met Xi aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 16u15  Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag celstraffen tot 63 maanden opgelegd aan leden van de zogenoemde Parkstadbende, onder meer wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit. Het bericht Celstraffen voor dertien leden Parkstadbende verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u45  Wall Street opent in het groen NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Net als in Europa gaat de aandacht op Wall Street uit naar een toespraak van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), waarin hij zei bereid te zijn tot meer stimuleringsmaatregelen. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Het bericht Wall Street opent in het groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u45  Ook VCP stemt in met pensioenakkoord DEN HAAG (ANP) - Ook de achterban van de Vakcentrale voor Professionals (VCP) stemt in met het pensioenakkoord. Daarmee heeft na FNV en CNV de laatste van de drie grote vakorganisaties zijn fiat gegeven aan de gemaakte afspraken. Nu kan begonnen worden met de uitwerking van het nieuwe pensioenstelsel. Het bericht Ook VCP stemt in met pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u30  Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, dus een excuus zou misplaatst zijn, aldus de gemeente dinsdag. Het bericht Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 15u15  Kamer kribbig over Ruttes loondreigement DEN HAAG (ANP) - Het dreigement dat premier Mark Rutte afgelopen zaterdag uitte richting het bedrijfsleven is maar weinig waard, als de premier dat niet concreter wil maken. Dat was dinsdag de teneur in de Tweede Kamer, waar Rutte aan de tand werd gevoeld over zijn uitspraken. Het bericht Kamer kribbig over Ruttes loondreigement verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Volleybalsters makkelijk langs Thailand JEKATERINENBURG (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn de laatste week van de Nations League in Rusland goed begonnen. In Jekaterinenburg werd Thailand eenvoudig aan de kant gezet in drie sets: 25-18 25-20 25-16. Het bericht Volleybalsters makkelijk langs Thailand verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage MAASTRICHT (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft zijn geplande hoogtestage uitgesteld. De Limburger zou naar La Plagne gaan om daar te trainen, maar op het laatste moment besloot hij toch wat langer thuis te blijven om te herstellen van een kleine ingreep aan zijn linkerknie. Daarbij werd een brokje grind uit zijn knie verwijderd. Het bericht Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u45  Commissie wil beter plan veiligheid Defensie DEN HAAG (ANP) - Bij Defensie moet een verbeterd plan van aanpak voor de veiligheid komen. Dat stelt de visitatiecommissie-Verbeet, die de voortgang van het plan op verzoek van de Tweede Kamer in de gaten houdt. Defensie heeft deze suggestie echter niet overgenomen. Het bericht Commissie wil beter plan veiligheid Defensie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u30  Klimaatplan kabinet treft burger minder hard DEN HAAG (ANP) - De aanpassingen die het kabinet wil doen aan het klimaatakkoord zorgen ervoor dat de extra lasten voor de burger per saldo lager uitvallen. Dat blijkt uit een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB). Huishoudens zijn door alle klimaatmaatregelen in 2030 in totaal 2,4 miljard euro duurder uit, in het oorspronkelijke plan was dat 3,1 miljard euro. Het bericht Klimaatplan kabinet treft burger minder hard verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u30  ANWB blij dat Duitse tolheffing van de baan is DEN HAAG (ANP) - De ANWB is blij dat de tolheffing voor personenauto's op Duitse wegen niet mag van het Europees Hof van Justitie. De belangenbehartiger is ''opgelucht dat dit plan nu de prullenbak in kan''. Ook Nederlandse vakantiegangers kunnen volgens de ANWB opgelucht ademhalen. Het bericht ANWB blij dat Duitse tolheffing van de baan is verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u15  Marechaussee gaat passagiersinfo beheren DEN HAAG (ANP) - De gegevens van iedereen die vanaf dinsdag met het vliegtuig reist, worden opgeslagen door een speciale, nieuwe eenheid van de marechaussee. Die eenheid wordt nu verantwoordelijk voor het bewaren van passagiersinformatie van luchtvaartmaatschappijen. Het bericht Marechaussee gaat passagiersinfo beheren verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 14u15  Twee zwaargewonden door steekincident in azcHARDERWIJK (ANP) - Door een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige en 31-jarige man ernstig gewond geraakt. Het bericht Twee zwaargewonden door steekincident in azc verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u00  Nederlandse moslims bidden voor MursiDEN HAAG (ANP) - Nederlandse moslims kunnen dinsdag in meerdere moskeeën bidden voor de afgezette Egyptische president Mohamed Mursi. Die overleed maandag en is dinsdag begraven. Het gebeurt vrijwel nooit dat het dodengebed wordt gehouden voor een afwezige overledene. Het bericht Nederlandse moslims bidden voor Mursi verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 14u00  Proces tegen (ex-)leden No Surrender begonnenGRONINGEN ANP) - De rechtbank in Groningen is dinsdag alsnog begonnen met een groot proces tegen (ex-)leden van No Surrender. Maandag zou al een zaak tegen voormalig voorzitter Henk Kuipers behandeld worden, maar deze werd uitgesteld omdat zijn advocaat ziek in het buitenland zit. Het bericht Proces tegen (ex-)leden No Surrender begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u45  ‘Proces één verdachte Posbankzaak moet over’DEN HAAG (ANP) - Het proces tegen één van de twee verdachten in de zogeheten Posbankzaak moet volgens de advocaat-generaal bij de Hoge Raad opnieuw worden gedaan. In zijn advies dinsdag aan de hoogste rechter staan kritische noten over de undercoveroperatie die de politie gebruikte om verklaringen los te krijgen bij deze verdachte. Het gerechtshof in Arnhem zou de methode onvoldoende hebben gemotiveerd. Het bericht ‘Proces één verdachte Posbankzaak moet over’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u30  ‘Al 178 nieuwe leerlingen Haga Lyceum’AMSTERDAM (ANP) - Bij het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam hebben zich voor komend schooljaar tot nu toe 178 nieuwe leerlingen gemeld. Dat zegt directeur-bestuurder Söner Atasoy. Volgens hem komen er wekelijks nog drie tot vier aanmeldingen bij. Dat zou al met al ruim een verdubbeling van het huidige aantal leerlingen betekenen. Het bericht ‘Al 178 nieuwe leerlingen Haga Lyceum’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u30  Snel: onderzoek naar toeslagen niet belemmerdDEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft onderzoekers op zoek naar informatie over ten onrechte beëindigde kinderopvangtoeslag geen strobreed in de weg gelegd, zegt hij. Dat vinden de onderzoekers zelf volgens Snel ook. Het bericht Snel: onderzoek naar toeslagen niet belemmerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u30  Trump niet blij met ECB-preses DraghiWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump is niet blij met Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank (ECB) sprak eerder op dinsdag over mogelijke renteverlagingen en andere extra stimuleringsmaatregelen voor de Europese economie. Met zijn opmerkingen heeft Draghi in de ogen van Trump de waarde van de euro gemanipuleerd. Het bericht Trump niet blij met ECB-preses Draghi verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u30  ‘JIT maakt namen 4 verdachten MH17 bekend’KIEV (ANP) - Het Joint Investigation Team (JIT) dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt, maakt woensdag vier namen bekend van verdachten die mogelijk worden vervolgd. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Olena Zerkal gezegd tegen lokale media. Het bericht ‘JIT maakt namen 4 verdachten MH17 bekend’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u00  Vakbond FNV nog niet tevreden over loongroeiUTRECHT (ANP) - Vakbond FNV vindt dat de eigen strijd voor meer loon en vaste banen te langzaam resultaat oplevert. 'Het gaat moeizaam en langzaam. Wij zien dat, ondanks de krapte en economische groei, werkgevers over het algemeen nog steeds niet bereid zijn om werknemers collectief een eerlijk deel van de koek te geven', zegt FNV-coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid Zakaria Boufangacha in een terugblik op de eerste helft van het 'cao-seizoen'. Het bericht Vakbond FNV nog niet tevreden over loongroei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u00  Allah-Las komen alsnog naar RotterdamROTTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Allah-Las gaat alsnog optreden in Rotterdam, twee jaar nadat een concert in de Maassilo werd afgelast vanwege een terreurdreiging. Op 6 oktober speelt de band in poppodium Rotown in de Maasstad. Het wordt het eerste Nederlandse optreden van de psychedelische band sinds die politieactie op 23 augustus 2017. Het bericht Allah-Las komen alsnog naar Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 13u00  YouTube heft schorsing Bellingcat opDEN HAAG (ANP) - Onderzoekscollectief Bellingcat kan weer video's plaatsen op YouTube. Het account was dinsdag enkele uren geschorst. Volgens de oprichter van het collectief, Eliot Higgins, vond YouTube dat het account zonder goede reden geweld vertoonde. Het bericht YouTube heft schorsing Bellingcat op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u45  Grote orders voor AirbusPARIJS (ANP) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft opnieuw grote deals gesloten. De Filipijnse luchtvaartonderneming Cebu Pacific tekende een principeakkoord voor de aanschaf van 31 toestellen. Verder breidde Saudi Arabian Airlines een eerdere bestelling van 35 toestellen uit tot een totaal van 100 kisten. De overeenkomsten werden op de tweede dag van de luchtvaartbeurs van Parijs wereldkundig gemaakt. Het bericht Grote orders voor Airbus verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u30  School Heerlen deels ontruimd om geurHEERLEN (ANP) - De oostvleugel van het Sintermeertencollege aan de Valkenburgerweg in Heerlen is dinsdag ontruimd wegens een penetrante geur. De brandweer onderzoekt wat daarvan de oorzaak is en verricht metingen. Het bericht School Heerlen deels ontruimd om geur verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u30  Freek Staps hoofdredacteur ANPDEN HAAG (ANP) - Freek Staps wordt hoofdredacteur van het Algemeen Nederlands Persbureau. Hij begint op 1 september in zijn nieuwe functie. Het bericht Freek Staps hoofdredacteur ANP verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u15  Khosrou Golzad: “Als je hard aan jezelf werkt, is de kans groot dat je iets van je leven kunt maken”Op zijn elfde is Khosrou Golzad met zijn familie vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Na Het bericht Khosrou Golzad: “Als je hard aan jezelf werkt, is de kans groot dat je iets van je leven kunt maken” verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u00  Draghi praat beurzen omhoogAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen vonden dinsdag de weg omhoog na een kwakkelend begin. Beleggers trokken zich op aan de woorden van Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank (ECB) liet in een toespraak weten klaar te staan om extra stimuleringsmaatregelen te nemen als de economische verwachtingen niet verbeteren. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat woensdag op het programma staat. Het bericht Draghi praat beurzen omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 12u00  Weer grote order AirbusPARIJS (ANP) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft andermaal een grote deal gesloten. De Filipijnse luchtvaartonderneming Cebu Pacific tekende een principeakkoord voor de aanschaf van 31 toestellen. De deal werd op de tweede dag van de luchtvaartbeurs van Parijs wereldkundig gemaakt. Het bericht Weer grote order Airbus verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 11u30  Spy-Fy: Werelds Eerste iPhone Privacy Case!Wist je dat hackers, bedrijven zoals Facebook en overheidsinstanties zoals de AIVD via ingebouwde apps Het bericht Spy-Fy: Werelds Eerste iPhone Privacy Case! verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 11u30  YouTube blokkeert account BellingcatDEN HAAG (ANP) - Onderzoekscollectief Bellingcat kan voorlopig niets plaatsen op YouTube. Het account is geschorst omdat YouTube vindt dat het geweld vertoonde zonder goede reden, meldde oprichter Eliot Higgins dinsdag. Het is niet bekend of YouTube klachten heeft gekregen en zo ja, van wie. Google, eigenaar van YouTube, bevestigt de schorsing maar kan er verder nog niets over zeggen. Het bericht YouTube blokkeert account Bellingcat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 11u15  ‘Ik heb het niet gedaan’, zegt Sjonny W.AMSTERDAM (ANP) - Bij de start van het driedaagse strafproces over de moord op twee vrouwen en de spoorloze verdwijning van een derde heeft verdachte Sjonny W. elke betrokkenheid ontkend. 'Ik heb het niet gedaan', zei hij dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. Het bericht ‘Ik heb het niet gedaan’, zegt Sjonny W. verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 11u00  Morrison haalt De Kruijf bij OranjeNIEUWEGEIN (ANP) - Volleybalster Robin de Kruijf is terug in Oranje voor de laatste week van de Nations League. Bondscoach Jamie Morrison heeft haar bij de groep gehaald als vervangster van Eline Timmerman. Het worden de eerste interlands dit seizoen voor de 28-jarige De Kruijf. Het bericht Morrison haalt De Kruijf bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 11u00  Werken Berchem over seizoenen naar MauritshuisDEN HAAG (ANP) - Het Mauritshuis in Den Haag heeft drie werken van de Haarlemse schilder Nicolaes Berchem (1621/22-1683) gekocht. Samen met Allegorie op de Zomer, dat al sinds 1992 eigendom is van het Mauritshuis, tonen de schilderijen de vier seizoenen. Het bericht Werken Berchem over seizoenen naar Mauritshuis verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/06 11u00  Satudarah ook in hoger beroep verbodenDEN HAAG (ANP) - Motorclub Satudarah is ook in hoger beroep verboden. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde net als de rechtbank vorig jaar dat de motorclub leiding gaf aan het strafbaar handelen van de leden. Het verbod betreft ook alle afdelingen (chapters) van Satudarah. Het bericht Satudarah ook in hoger beroep verboden verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
18/06 10u30  Draghi: mogelijk meer stimulering ECB nodigSINTRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) gaat mogelijk extra stimuleringsmaatregelen nemen als de economische verwachtingen niet verbeteren. Dat heeft ECB-president Mario Draghi gezegd op het forum van de centrale bank in het Portugese Sintra. Het bericht Draghi: mogelijk meer stimulering ECB nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 10u30  Zomerse warmte eindigt woensdag met onweerDEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van zeer warm weer hebben dinsdag en woensdag geluk. Met 25 tot 29 graden is het zomers warm en langs de oostgrens kan zelfs lokaal de 30 graden worden aangetikt. Dat meldt Weeronline. Zoals gewoonlijk voor een Nederlandse zomer duurt het warme weer niet lang. Woensdagmiddag ontstaan stevige onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten. Donderdag is het met 20 tot 22 graden alweer een stuk koeler. Het bericht Zomerse warmte eindigt woensdag met onweer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 10u00  Intertrust in trek op lager DamrakAMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Intertrust was dinsdag in trek op het Damrak na een verhoging van de verwachtingen door de financieel dienstverlener. De algehele stemming op de Europese aandelenbeurzen was licht negatief. De ogen bleven gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China de gemoederen bezighouden. Het bericht Intertrust in trek op lager Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u45  Nog vier weken voor de zomer begint: zo raak je die hardnekkige kilo’s kwijtVanaf juni is het aftellen naar de zomervakantie. Het slechte weer begint meer en meer Het bericht Nog vier weken voor de zomer begint: zo raak je die hardnekkige kilo’s kwijt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u30  Damrak opent met kleine minAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een kleine min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met bescheiden koersuitslagen. De ogen bleven gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China de gemoederen bezighouden. Het bericht Damrak opent met kleine min verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u30  Nederlanders om in de gaten te houden: Hbo verpleegkundige Teun Toebes (20)Jongeren en ouderen hebben veel raakvlakken, maar je moet ze wel willen zien. Hbo verpleegkundige Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: Hbo verpleegkundige Teun Toebes (20) verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u30  Woonbond pleit voor aanpak verhuurdersDEN HAAG (ANP) - De Woonbond pleit voor een landelijk stelsel van vergunningen waarbij verhuurders die over de schreef blijven gaan hun vergunning kwijtraken. Het bericht Woonbond pleit voor aanpak verhuurders verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u15  Nieuw regeringstoestel in augustus de lucht inDEN HAAG (ANP) - Het nieuwe regeringsvliegtuig kan begin augustus zijn eerste officiële vlucht maken. Vliegtuigbouwer Boeing heeft de PH-GOV vrijdag overgedragen aan Nederland, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. Het bericht Nieuw regeringstoestel in augustus de lucht in verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u00  Weinig kijkers voor zomertalkshow RooijakkersAMSTERDAM (ANP) - Naar de eerste aflevering van de zomertalkshow Zomer met Art op RTL4 hebben maandagavond 354.000 kijkers gekeken. Daarmee bungelt de nieuwe RTL-talkshow bijna onderaan op de 24e plaats in de lijst van de 25 best bekeken tv-programma's van de maandagavond. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het bericht Weinig kijkers voor zomertalkshow Rooijakkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u00  Haga eist verbod openbaren inspectierapportAMSTERDAM (ANP) - Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam wil dat de Inspectie van het Onderwijs het meest recente rapport over de islamitische middelbare school intrekt en herziet. Ook wil de school een verbod op het openbaar maken van het rapport in de huidige vorm. Dat is de inzet van het kort geding dat donderdag dient in Den Haag. Het bericht Haga eist verbod openbaren inspectierapport verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 09u00  Ministerie: inperken toeslagonderzoek was nodigDEN HAAG (ANP) - Het onderzoek naar ten onrechte stopgezette kinderopvangtoeslag is door staatssecretaris Menno Snel van Financiën inderdaad ingeperkt. Het is nu eenmaal nodig om een schifting te maken in de enorme berg beschikbare documenten, laat het ministerie weten. Het bericht Ministerie: inperken toeslagonderzoek was nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 08u15  Nikkei lager in afwachtende handelTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met verlies gesloten. Beleggers namen geen risico's voorafgaand aan de tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag begint. De markten zijn vooral benieuwd of de Fed hints zal geven over een renteverlaging later dit jaar. Verder bleef het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China boven de markt hangen. Het bericht Nikkei lager in afwachtende handel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 08u15  Autoverkopen licht omhoog in meiBRUSSEL (ANP) - Het aantal nieuwe personenauto's dat in mei in de Europese Unie op kenteken is gezet, was een fractie hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat becijferde branchevereniging ACEA. Het bericht Autoverkopen licht omhoog in mei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 08u15  Van Engelshoven opent Parade in RotterdamROTTERDAM (ANP) - Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) opent op vrijdag 21 juni in het Museumpark in Rotterdam de 29e tournee van de Parade. Vanaf die dag reizen theatergezelschappen, medewerkers, restaurants en theatertenten van Rotterdam via Den Haag naar Utrecht om op 25 augustus af te sluiten in Amsterdam. Het bericht Van Engelshoven opent Parade in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 08u00  Odebrecht vraagt faillissementsbescherming aanSAO PAULO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het grote Braziliaanse bouwconglomeraat Odebrecht heeft bescherming tegen een dreigend faillissement aangevraagd. De onderneming wil de tijd krijgen om een deel van zijn schuldenberg ter waarde van meer dan 51 miljard Braziliaanse real, omgerekend bijna 12 miljard euro, te herstructureren. Een faillissement van Odebrecht zou het grootste ooit zijn in Latijns-Amerika. Het bericht Odebrecht vraagt faillissementsbescherming aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 07u00  Strengere controles op gevaarlijke stoffenDEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) verscherpt de controles bij bedrijven waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Dat zegt Van Ark in een interview met het AD. De Inspectie SZW krijgt 4,5 miljoen euro extra om specifiek toezicht te houden op het gebruik van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Het bericht Strengere controles op gevaarlijke stoffen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
18/06 06u15  SNS wil persoonlijk contact met klant terugUTRECHT (ANP) - SNS gaat zijn dienstverlening decentraliseren om zo in te zetten op meer persoonlijk contact met de klant. Daarmee gaat de bank naar eigen zeggen in tegen de heersende trend in de bankenwereld om klantcontact alleen maar te digitaliseren en te centraliseren. Het bericht SNS wil persoonlijk contact met klant terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 06u15  Bleekemolen is zege Le Mans alweer kwijtLE MANS (ANP) - Autocoureur Jeroen Bleekemolen is zijn zege in de 24 Uur van Le Mans na een dag weer kwijtgeraakt. Het team Keating Motorsports, waarin Bleekemolen samen met teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga de zege pakte in de klasse GTE Am, is gediskwalificeerd wegens overtreding van de capaciteit van de brandstoftank. Het bericht Bleekemolen is zege Le Mans alweer kwijt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 04u30  Hof oordeelt over verbod SatudarahDEN HAAG (ANP) - Het hof in Den Haag beslist dinsdag of Satudarah verboden blijft. De rechtbank had de motorclub vorig jaar per direct verboden, maar Satudarah ging tegen die uitspraak in beroep. Het bericht Hof oordeelt over verbod Satudarah verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 04u30  Driedaags proces over vrouwenmoordenAMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam begint dinsdag aan een driedaags proces, waarin de 46-jarige Sjonny W. terechtstaat op verdenking van moord of doodslag op drie vrouwen. Een van hen, Sabrina Oosterbeek (30), wordt sinds maart 2017 vermist. Monique Roossien (26) en Mirela Mos (30) stierven in respectievelijk 2003 en 2004 een gewelddadige dood. Volgens het Openbaar Ministerie is Amsterdammer W. telkens de laatste geweest die de vrouwen levend heeft gezien. Het bericht Driedaags proces over vrouwenmoorden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/06 01u15  TU: alleen vrouwen op nieuwe wetenschapsbanenEINDHOVEN (ANP) - De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten. Het bericht TU: alleen vrouwen op nieuwe wetenschapsbanen verscheen eerst op Nieuws.nl.17 
18/06 01u15  Veel Nederlanders willen minder uren werkenDEN HAAG (ANP) - Steeds meer Nederlanders willen minder uren werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het inmiddels om honderdduizenden mensen die naar eigen smaak te veel uren draaien op hun werk. Het bericht Veel Nederlanders willen minder uren werken verscheen eerst op Nieuws.nl.17 
17/06 22u45  Rick Brink ‘minister’ van GehandicaptenzakenSCHEVENINGEN (ANP) - Nederland heeft vanaf nu een officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Rick Brink werd maandagavond in het Scheveningse Kurhaus uit zes overgebleven kandidaten gekozen. De 33-jarige Brink komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. De omroep gaat het thema dit jaar ook in diverse programma’s op radio en televisie integreren. Brink komt uit Hardenberg (Overijssel) en is daar gemeenteraadslid. Het bericht Rick Brink ‘minister’ van Gehandicaptenzaken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 22u30  Techsector trekt Wall Street omhoogNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger gesloten. De techsector was in trek bij beleggers, die verder hun kruit droog hielden in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ontwikkelingen in de handelsoorlog en oplopende spanningen rond Iran hadden ook hun weerslag op de markt. Het bericht Techsector trekt Wall Street omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 22u00  Startrecht voor nog eens 14 Russische atletenMONACO (ANP) - Het aantal Russische atleten dat onder neutrale vlag kan meedoen aan internationale atletiekwedstrijden is verder uitgebreid. De Internationale atletiekfederatie verleende maandag nog eens veertien atleten toestemming. Zij hebben aangetoond dat ze hun sport dopingvrij beoefenen. Het bericht Startrecht voor nog eens 14 Russische atleten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 20u45  Ferrari vecht alsnog tijdstraf Vettel aanMARANELLO (ANP) - Ferrari zet alsnog alles in het werk om de tijdstraf van Sebastian Vettel in de Grote Prijs van Canada ongedaan te krijgen. De Formule 1-renstal heeft een formeel verzoek neergelegd bij de autosportfederatie FIA om die straf te herzien. Het bericht Ferrari vecht alsnog tijdstraf Vettel aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 20u30  Zandvoort verkoopt tickets voor 3 jaarZANDVOORT (ANP) - Autosportfans kunnen voor de Grote Prijs van Nederland op circuit Zandvoort al voor drie jaar een kaartje veiligstellen. Een passe-partout voor drie dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) op een mooie tribuneplaats bij de races in 2020, 2021 en 2022 kost een slordige 1500 euro. Voor 555 euro is voor de komende drie jaar op alle dagen een plekje in de duinen gegarandeerd. Het bericht Zandvoort verkoopt tickets voor 3 jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 20u00  Haase verliest van Zverev in HalleHALLE (ANP) - Tennisser Robin Haase is in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle uitgeschakeld. Hij verloor in twee sets van Alexander Zverev, de Duitse nummer vijf van de wereld: 4-6 5-7. Het bericht Haase verliest van Zverev in Halle verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u45  AEX sluit met kleine minAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is de week begonnen met een kleine min. Daarmee sloot de Amsterdamse beurs aan bij de andere Europese beursgraadmeters die ook overwegend dicht bij huis bleven. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Luchtvaartfondsen kregen een knauw na een winstwaarschuwing van Lufthansa. Het bericht AEX sluit met kleine min verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u30  CdK Paas: ‘Hoe sneller minder gas, hoe beter’GRONINGEN (ANP) - De Groningse commissaris van de Koning, René Paas, is blij dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken onderzoek doet naar een pakket van maatregelen om de gaswinning volgend jaar opnieuw fors te verlagen. Hij doet dat in de richting van het volgens het Staatstoezicht op de Mijnen (SoDM) veilige niveau van 12 miljard kuub. “Dat zou een grote stap in de goede richting zijn”, zegt Paas. “Hoe sneller de gaskraan dichtgaat, hoe beter dat is voor Groningen.” Het bericht CdK Paas: ‘Hoe sneller minder gas, hoe beter’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u30  ‘Kabinet moet inzetten op afronding bankenunie’DEN HAAG (ANP) - Het is 'dringend nodig' dat de bescherming van spaargeld Europees wordt geregeld. Dat schrijft de Raad van State in een advies. Zo'n centraal depositogarantiestelsel staat al langer in de steigers, als sluitstuk van de zogenoemde bankenunie. Maar onder andere Nederland trapt nog op de rem omdat met name Italiaanse banken nog altijd kampen met grote hoeveelheden probleemleningen op hun balans. Het bericht ‘Kabinet moet inzetten op afronding bankenunie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u30  Gewonden door brand in Berkel en RodenrijsBERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Door een grote brand in een complex in Berkel en Rodenrijs zijn vijf gewonden gevallen. De veiligheidsregio meldde dat twee van hen naar het ziekenhuis zijn gebracht omdat ze rook hebben ingeademd. De brand brak uit in een meubelfabriek en kringloopwinkel. Daarna sloeg het vuur over naar enkele huizen en een garagebox in het complex. Het bericht Gewonden door brand in Berkel en Rodenrijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u15  Politici en BN’ers steunen SP’er in TurkijeDEN HAAG (ANP) - Het in Turkije vastgehouden SP-raadslid Murat Memis krijgt steun van tal van politieke kopstukken, opiniemakers en andere bekende Nederlanders. Zij roepen het kabinet op de vrijlating van de Turkse Nederlander te eisen. Het bericht Politici en BN’ers steunen SP’er in Turkije verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u00  Koning nu echt ridder in Orde van KousenbandWINDSOR (ANP) - Koning Willem-Alexander is maandagmiddag geïnstalleerd als ridder in de oudste Britse ridderorde, de 'Most Noble Order of the Garter'. Dat gebeurde formeel in St George's Chapel, de kapel die behoort bij Windsor Castle. Ook de Spaanse koning Felipe werd officieel als 'Stranger Knight' opgenomen in de Orde van de Kousenband. Het bericht Koning nu echt ridder in Orde van Kousenband verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 18u00  AEX vrijwel vlak op overwegend groene dagAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is de week begonnen met een kleine min. Daarmee sloot de Amsterdamse beurs aan bij de andere Europese beursgraadmeters die ook overwegend dicht bij huis bleven. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Luchtvaartfondsen kregen een knauw na een winstwaarschuwing van Lufthansa. Het bericht AEX vrijwel vlak op overwegend groene dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 17u45  Amsterdam staakt opvang lastige asielzoekersAMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam stopt na twee jaar met de opvang van vijftig overlastgevende asielzoekers. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema in brief aan de gemeenteraad. Het bericht Amsterdam staakt opvang lastige asielzoekers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 17u30  Sagan boekt zeventiende ritzege ZwitserlandMURTEN (ANP) - Peter Sagan heeft weer eens toegeslagen in een massasprint. De Slowaakse renner zegevierde in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland; hij reed op een licht hellende aankomst in Murten de concurrentie in de laatste meters op afstand. Het bericht Sagan boekt zeventiende ritzege Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 16u15  Grote brand in Berkel, metro stilgelegdBERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Bij een kringloopwinkel in Berkel en Rodenrijs woedt een zeer grote brand. Brandweereenheden zijn maandagmiddag massaal uitgerukt naar de Veilingweg en de Oudelandselaan om het vuur te bestrijden. Dikke, zwarte rookwolken zijn tot ver in de omtrek te zien. Het bericht Grote brand in Berkel, metro stilgelegd verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 16u15  Bouwcombinatie haalt mensen weg bij ZuidasdokAMSTERDAM (ANP) - De bouwcombinatie die zich bezighoudt met het project Zuidasdok in Amsterdam heeft het werk aan de ontwerpfase stilgelegd. Volgens een woordvoerster van het project heeft dat te maken met de vertraging die is ontstaan. ''Het klopt dat de aannemer vorige week per brief heeft laten weten niet door te willen gaan met het werken aan het definitieve ontwerp', bevestigt de zegsvrouw een bericht hierover op de website van Cobouw. Het bericht Bouwcombinatie haalt mensen weg bij Zuidasdok verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 16u00  Producent Klaas de Jong zoekt financiering dubbelfilm tachtigjarige oorlogProducent Klaas de Jong werkt na Michiel de Ruyter en Redbad aan het scenario van Het bericht Producent Klaas de Jong zoekt financiering dubbelfilm tachtigjarige oorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 16u00  Dumoulin na kleine ingreep op hoogtestageHENGELO (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft in Hengelo een kleine medische ingreep ondergaan. De Limburger van Team Sunweb moest in het Critérium du Dauphiné opgeven omdat hij last kreeg van zijn linkerknie, het gewricht waarop hij in de Giro d'Italia gevallen was. Bij de ingreep werd een brokje grind verwijderd. Dumoulin gaat nu op hoogtestage om zich voor te bereiden op de Tour de France. Het bericht Dumoulin na kleine ingreep op hoogtestage verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 16u00  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag komt. Ook de ontwikkelingen aan het handelsfront worden nauwlettend in de gaten gehouden, net als de oplopende spanningen rond Iran na de vermoedelijke aanvallen op olietankers in de Golf van Oman. Het bericht Kleine uitslagen op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 15u30  Willem Alexander krijgt volgens Engelse traditie kousenbandVandaag treedt koning Willem-Alexander toe tot de Orde van de Kousenband. Net als zijn moeder, Het bericht Willem Alexander krijgt volgens Engelse traditie kousenband verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 15u30  Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby’sNEW YORK (ANP) - Altice-grootaandeelhouder Patrick Drahi neemt Sotheby's over. Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 3,7 miljard dollar voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York. Het bericht Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 15u30  Gaswinning mogelijk in 2020 op veilig niveauDEN HAAG (ANP) - De gaswinning in Groningen kan mogelijk al volgend jaar uitkomen op het niveau dat door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) als veilig is aangemerkt. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) laat aanvullende maatregelen uitwerken waarmee dat kan lukken. Het bericht Gaswinning mogelijk in 2020 op veilig niveau verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 15u15  Medeverdachte van dood Humeyra voorlopig vrijROTTERDAM (ANP) - Een van de twee mannen die wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van de Rotterdamse scholiere Humeyra (16), komt vrij uit voorarrest. De rechtbank in Rotterdam heeft dat maandag besloten tijdens een tweede niet-inhoudelijke zitting. Het gaat om Mohammed al-M. (25) die het Openbaar Ministerie als handlanger van hoofdverdachte Bekir E. (32) beschouwde. Al-M. ontkent stellig dat hij wist wat E. ging doen. Het bericht Medeverdachte van dood Humeyra voorlopig vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u45  T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerkDEN HAAG (ANP) - KPN mag de claim 'beter netwerk' in zijn reclames niet uiten, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet juist is. Dat betoogt concurrent T-Mobile Nederland die KPN om die reden voor de rechter sleept. Het kort geding dient donderdag. Het bericht T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u30  Commerciële zenders voor minder reclame NPOHILVERSUM (ANP) - De commerciële omroepen vinden het een goed idee dat de reclame op de NPO wordt ingeperkt. De omroepen vinden de huidige constructie en de 'dubbele inkomstenstroom' van de publieke omroepen oneerlijk, zegt de Vereniging voor Commerciële Omroepen (VCO) maandag in een reactie op het plan van minister Arie Slob (Media) om voor 20.00 uur geen reclame op de zenders van de publieke omroep meer toe te staan. Het bericht Commerciële zenders voor minder reclame NPO verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u00  Explosie kost Shell 2,5 miljoen boeteDEN BOSCH (ANP) - De explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014 is de eigen schuld van het olie- en gasbedrijf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld. Shell moet een boete betalen van 2,5 miljoen euro. Het bericht Explosie kost Shell 2,5 miljoen boete verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u00  Knoops: zaak tegen Wilders kan niet doorgaanAMSTERDAM (ANP) - De rechtszaak tegen Geert Wilders, die vanaf volgende week op de planning staat, kan volgens zijn advocaat niet doorgaan. Advocaat Geert-Jan Knoops vindt dat de nieuwe ontwikkelingen in het hoger beroep eerst onderzocht moeten worden. Volgens Wilders heeft toenmalig justitieminister Ivo Opstelten druk uitgeoefend op het Openbaar Ministerie om de PVV'er te vervolgen voor zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak in 2014. Het bericht Knoops: zaak tegen Wilders kan niet doorgaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u00  Weer medaillewinnares Spelen geschorst om epoMONACO (ANP/DPA) - Langeafstandsloopster Eunice Jepkirui Kirwa is voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik. De Keniaanse van geboorte, tegenwoordig uitkomend voor Bahrein, was begin vorige maand betrapt op het gebruik van epo. De integriteitscommissie AIU van atletiekfederatie IAAF meldt maandag dat ook de B-staal van de Keniaanse positief was. Kirwa behaalde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 zilver op de marathon. Het bericht Weer medaillewinnares Spelen geschorst om epo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 14u00  Brussel ziet protectionisme hoge vlucht nemenBRUSSEL (ANP) - Het weren van buitenlandse producten neemt wereldwijd toe, met name in China en de Verenigde Staten, maar de EU had vorig jaar ook meer last van handelsbelemmeringen in India en Algerije. De Europese Commissie telde in 2018 met 45 nieuwe maatregelen die de export uit de EU hinderden een recordaantal van 425 maatregelen in 59 landen. “We leven in turbulente tijden”, zei EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) bij de presentatie van het jaarrapport hierover. Het bericht Brussel ziet protectionisme hoge vlucht nemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 13u45  ‘Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet’PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf de komende jaren miljarden aan omzet. Oprichter Ren Zhengfei spreekt van een impact op de opbrengsten in de komende twee jaar van zo'n 30 miljard dollar. Het bericht ‘Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 13u30  Geen extra maatregelen voor schepen in GolfROTTERDAM (ANP) - Nederlandse schepen die naar het gebied van de Golf van Oman varen, hoeven naar aanleiding van de aanslagen op tankers vooralsnog geen extra maatregelen te nemen. Het veiligheidsniveau voor die regio blijft gelijk, omdat er nog heel wat vragen zijn over wat precies is gebeurd. Het bericht Geen extra maatregelen voor schepen in Golf verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u45  Islamitische hogeschool verliest bevoegdheidDEN HAAG (ANP) - De islamitische onderwijsinstelling EIUAS in Rotterdam mag zich van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven geen hogeschool meer noemen. De instelling verliest haar bevoegdheid om graden te verlenen, meldt het ministerie van Onderwijs. Het bericht Islamitische hogeschool verliest bevoegdheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u30  Vertraging in strafzaak tegen Henk KuipersGRONINGEN (ANP) - De inhoudelijke behandeling van strafzaak tegen voormalig No Surrender-voorzitter Henk Kuipers is uitgesteld tot dinsdag 25 juni. Maandag zou de zaak beginnen met de inhoudelijke behandeling, maar de advocaat van Kuipers is ziek. Het bericht Vertraging in strafzaak tegen Henk Kuipers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u00  Beperkte koersuitslagen op beurzenAMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen bleven de koersuitslagen maandag beperkt. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. De luchtvaartaandelen gingen in de uitverkoop na een winstwaarschuwing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Het bericht Beperkte koersuitslagen op beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u00  Opnieuw arrestatie voor moord Halil ErolSTEENWIJK (ANP) - De politie heeft maandag opnieuw iemand aangehouden vanwege mogelijk betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Haarlem. Het bericht Opnieuw arrestatie voor moord Halil Erol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u00  Boskalis vordert met berging schepenPAPENDRECHT (ANP) - Het bergen en het leegpompen van de twee vermoedelijk aangevallen tankers in de Golf van Oman vordert gestaag. Een woordvoerder van de Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis, die met die taak is belast, heeft gemeld dat beide schepen veilig voor anker liggen voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is nu wachten op toestemming om de schepen leeg te pompen. Het bericht Boskalis vordert met berging schepen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u00  D66 en CU omarmen druk Rutte op werkgeversDEN HAAG (ANP) - Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zijn blij dat premier Mark Rutte de druk op werkgevers opvoert om de lonen te verhogen. De minister-president zei afgelopen weekeinde tijdens een VVD-bijeenkomst dat door het kabinet beloofde lastenverlichtingen voor bedrijven alleen doorgaan als werknemers meer gaan meeprofiteren van de gestegen winsten. Het bericht D66 en CU omarmen druk Rutte op werkgevers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 12u00  Nieuwe informateur in Zuid-HollandDEN HAAG (ANP) - Jon Hermans-Vloedbeld is de nieuwe informateur in Zuid-Holland. Zij moet kijken of er een provinciebestuur kan worden gevormd. Het bericht Nieuwe informateur in Zuid-Holland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 11u30  Regio Amsterdam krijgt 57.000 nieuwe banenAMSTERDAM (ANP) - De Metropoolregio Amsterdam krijgt er 57.000 nieuwe banen bij dit jaar en volgend jaar. Hoewel de economische groei iets achterblijft vergeleken met 2018, is hij hoger dan in de rest van het land. Dat staat in de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2019. Het bericht Regio Amsterdam krijgt 57.000 nieuwe banen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 11u30  Volleyballers in Estland tegen Wit-RuslandUTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleyballers spelen vrijdag in de halve finales van de European Golden League tegen Wit-Rusland. Het andere duel in de halve eindstrijd gaat tussen tussen Turkije en gastland Estland. Op het hoofdkantoor van de Europese volleybalconfederatie CEV is de loting verricht. Het bericht Volleyballers in Estland tegen Wit-Rusland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 11u00  ‘Gewraakte Boeing dit jaar weer operationeel’PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Boeings van het type 737 MAX, die om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden, zullen nog dit jaar weer luchtwaardig zijn. Die verwachting sprak Boeing-baas Dennis Muilenberg uit tijdens de luchtvaartshow van Parijs. Het bericht ‘Gewraakte Boeing dit jaar weer operationeel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 11u00  Explosief Urk onschadelijk gemaaktURK (ANP) - De EOD heeft een explosief onschadelijk gemaakt dat was gevonden op een industrieterrein in Urk. Het zat in een tas die aan een deur van een bedrijfspand hing. Het bericht Explosief Urk onschadelijk gemaakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u45  Blok zoekt info over aanvallen op tankersLUXEMBURG (ANP) - Nederland neemt de Amerikaanse beschuldiging dat Iran achter de aanvallen op tankers in de Golf van Oman zit niet zomaar over. “Ik heb geen eigen informatie over wie er achter de aanval zit, maar ik ben natuurlijk erg geïnteresseerd als hier opheldering over kan worden gegeven', zei de bewindsman voor aanvang van overleg met zijn EU-ambtgenoten in Luxemburg. Het bericht Blok zoekt info over aanvallen op tankers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u15  Voorwaardelijke boete voor Maastricht AirportMAASTRICHT (ANP) - Maastricht Aachen Airport heeft van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een voorwaardelijke boete opgelegd gekregen vanwege het ten onrechte toestaan van een start na 23.00 uur. De luchthaven kreeg in 2017 al een waarschuwing voor eenzelfde overtreding. Dit blijkt uit een rapport van de inspectie. Het bericht Voorwaardelijke boete voor Maastricht Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u15  ‘Autoverzekering jongeren twee keer zo duur’EINDHOVEN (ANP) - Jongeren zijn bijna twee keer zo veel kwijt aan een autoverzekering als de gemiddelde Nederlandse automobilist. Volgens vergelijkingssite Geld.nl komt dit omdat beginnende bestuurders weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Bij weinig ervaring op de weg is de kans op schade groter, is de gedachte hierachter. Het bericht ‘Autoverzekering jongeren twee keer zo duur’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u00  Judoka’s mikken op drie medaillesARNHEM (ANP) - De doelstelling van de Nederlandse judoka's op het Europees kampioenschap judo in Minsk is drie medailles. 'Daarvan moet er dan één van goud zijn', zegt Maarten Arens, sinds jaar en dag de bondscoach van het gezelschap. Het bericht Judoka’s mikken op drie medailles verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u00  Tsjakadoea: wie er bij wil horen moet knokkenARNHEM (ANP) - Sinds het goud van judoka Ruben Houkes op het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro van 2007 zijn grote successen op grote toernooien voor Nederlandse lichtgewichten grotendeels uitgebleven. Met podiumplaatsen voor Tornike Tsjakadoea in het voorseizoen op aansprekende evenementen lijkt daar verandering in te komen. 'Mijn doel is het podium', zegt de geboren Fries met de Georgische naam aan de vooravond van het EK in Minsk. Het bericht Tsjakadoea: wie er bij wil horen moet knokken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 10u00  Luchtvaartsector onder druk op beurzenAMSTERDAM (ANP) - De luchtvaartsector stond maandag onder druk op de Europese beurzen na een winstwaarschuwing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De algehele stemming op de aandelenmarkten was gematigd positief. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Het bericht Luchtvaartsector onder druk op beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 09u30  AEX begint met kleine winstAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Het bericht AEX begint met kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 09u00  Kledingketen H&M voert omzet opSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Het Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald. In het eind mei afgesloten tweede kwartaal steeg de omzet met 11 procent tot 57,5 miljard kroon, omgerekend 5,4 miljard euro. Het bericht Kledingketen H&M voert omzet op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 09u00  Minister maakt omslag naar kringlooplandbouwDEN HAAG (ANP) - De landbouw moet op de schop, vindt minister Carola Schouten. Ze wil voortaan zo werken dat niets verloren gaat, zodat overschotten van mest en ander afval verleden tijd zijn. Haar ministerie gaat daarom een groot deel van zijn budget gebruiken om zo'n 'kringlooplandbouw' te stimuleren. Het bericht Minister maakt omslag naar kringlooplandbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 08u30  Noorse amateur breekt record NicklausPEBBLE BEACH (ANP) - De Noorse golfer Viktor Hovland heeft bij de US Open in Pebble Beach zijn amateurloopbaan op historische wijze afgesloten. De 21-jarige Scandinaviër eindigde met een totaal van 280 slagen op de gedeelde twaalfde plek. Daarmee verbeterde hij het 59 jaar oude record van de legendarische Jack Nicklaus, die in 1960 bij de US Open op Cherry Hills in Colorado op 282 slagen uitkwam. De 18-voudige majorwinnaar eindigde destijds als tweede, achter zijn landgenoot Arnold Palmer. Het bericht Noorse amateur breekt record Nicklaus verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 08u30  Lufthansa voelt zwakke prestaties EuropaFRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd vanwege zwakke ticketverkopen in Europa, vooral in de thuismarkten Duitsland en Oostenrijk. Het bericht Lufthansa voelt zwakke prestaties Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 08u30  Nikkei begint week licht hogerTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank later deze week. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Nikkei begint week licht hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 08u30  Bitcoin op hoogste niveau in jaarLONDEN (ANP) - De prijs van de bitcoin steeg maandag naar het hoogste niveau sinds mei 2018. Berichten dat Facebook op het punt staat een eigen digitale munt te lanceren die overal te gebruiken is, waren goed voor het sentiment. Het bericht Bitcoin op hoogste niveau in jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 08u00  ‘Chipsector VS wil versoepeling Huawei-ban’SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - De Verenigde Staten moeten sancties tegen het Chinese technologiebedrijf Huawei versoepelen. Dat vinden meerdere grote Amerikaanse chipbedrijven. Vertegenwoordigers van onder meer Intel en Qualcomm zouden volgens bronnen achter de schermen druk uitoefenen op de Amerikaanse regering om de maatregelen aan te passen. Het bericht ‘Chipsector VS wil versoepeling Huawei-ban’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 07u30  Woodland pakt hoofdprijs op US OpenPEBBLE BEACH (ANP) - Gary Woodland heeft in Pebble Beach (Californië) de US Open op zijn naam geschreven. De Amerikaanse golfer hield stand op de laatste dag. Hij ging rond in 69 slagen, goed voor een totaal van 271 slagen na vier dagen. Dat was ruim voldoende voor de eindzege en de winstpremie van 2,25 miljoen dollar (circa 2 miljoen euro). Het bericht Woodland pakt hoofdprijs op US Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 06u30  Willem-Alexander lid van Kousenband-riddersWINDSOR (ANP) - Koningin Elizabeth krijgt maandag op Windsor Castle twee 'nieuwe' koningen op bezoek voor de jaarlijkse bijeenkomst van de 'Most Noble Order of the Garter'. Tijdens een plechtigheid in St George's Chapel, de spirituele thuisbasis van de oudste Britse ridderorde, worden koning Willem-Alexander en de Spaanse koning Felipe officieel geïnstalleerd als 'Stranger Knights'. Het bericht Willem-Alexander lid van Kousenband-ridders verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 06u30  ‘Klanten best tevreden over hun bank’DEN HAAG (ANP) - Consumenten zijn relatief tevreden over hun bank. Dat blijkt volgens de Consumentenbond uit een enquête onder ruim 14.000 mensen. Alle banken kregen een voldoende. De Regiobank kreeg het hoogste cijfer, een 9,3, ING sluit de ranglijst af met een 6,7. Het bericht ‘Klanten best tevreden over hun bank’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 06u30  Investeerders willen meer openheid over milieuLONDEN (ANP) - Een groep van 88 grote investeerders, goed voor bijna 10.000 miljard dollar aan beleggingen, richt de pijlen op dik 700 bedrijven die niet transparant genoeg zouden zijn over hun impact op het milieu. In Nederland gaat het om beursuitbater Euronext, speciaalchemiebedrijf DSM, kunstmestbedrijf OCI, Shell en Unilever. Het bericht Investeerders willen meer openheid over milieu verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 05u15  Eindexamenkandidaten opnieuw aan de bakDRIEHUIS/EERSEL/EINDHOVEN (ANP) - Op drie scholen moeten leerlingen maandag deels opnieuw eindexamen doen omdat er eerder iets misging. De 38 eindexamenleerlingen Duits en biologie van de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis (Noord-Holland) zijn de klos doordat het postpakket met de gemaakte examens, dat volgens protocol voor de tweede correctieronde aangetekend naar een andere school was verzonden, zoek raakte bij PostNL. Het bericht Eindexamenkandidaten opnieuw aan de bak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 04u15  Grote strafzaak tegen (ex-)leden No SurrenderGRONINGEN (ANP) - De strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender die maandag begint, loopt door een aanhoudingsverzoek van de advocaten van Henk Kuipers waarschijnlijk vertraging op. Maar liefst twaalf zittingsdagen heeft de rechtbank in Groningen uitgetrokken voor de strafzaak tegen vijf (ex-)leden van motorclub No Surrender. Onder anderen de voormalige voorzitters Kuipers en Klaas Otto staan terecht voor onder meer leidinggeven aan een criminele organisatie. Het bericht Grote strafzaak tegen (ex-)leden No Surrender verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/06 01u15  Prijzen voor vlees en vis lopen het hardst opDEN HAAG (ANP) - Voedingsmiddelen zijn het afgelopen jaar flink duurder geworden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lagen in mei prijzen voor voeding 3,8 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee was volgens het statistiekbureau sprake van de sterkste prijsstijging op jaarbasis in tien jaar tijd. Vooral voor vlees en vis moet fors meer worden betaald. Het bericht Prijzen voor vlees en vis lopen het hardst op verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 23u00  Dienst kan vreemdelingen vaak niet wegsturenDEN HAAG (ANP) - Het lukt de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) steeds vaker niet om ongewenste vreemdelingen terug te sturen naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar mislukten pogingen daartoe in totaal in meer dan 10.000 gevallen. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. Het bericht Dienst kan vreemdelingen vaak niet wegsturen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 21u15  Hassan loopt persoonlijk record op 1500 meterRABAT (ANP) - Sifan Hassan heeft zondag bij de Diamond League-wedstrijd in Rabat indruk gemaakt op de 1500 meter. De atlete zette een tijd neer van 3.55,93 en eindigde daarmee als tweede. Genzebe Dibaba uit Ethiopië won in 3.55,47. Het bericht Hassan loopt persoonlijk record op 1500 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 21u00  Schippers naast podium op 100 meter in RabatRABAT (ANP) - Dafne Schippers is er zondag in Rabat niet in geslaagd op het podium te eindigen op de 100 meter. De Utrechtse zette bij de wedstrijd die deel uitmaakt van de Diamond League een tijd neer van 11,32 seconden. Daarmee werd Schippers vijfde. Het bericht Schippers naast podium op 100 meter in Rabat verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 20u15  Slachtoffer in jeugdzorg klaagt staat aanHILVERSUM (ANP) - Een slachtoffer van geweld en seksueel misbruik in de jeugdzorg klaagt de Nederlandse staat aan. De inmiddels 68-jarige Jeanette de Geus verwijt de staat onrechtmatig handelen bij de behandeling van haar verzoek om erkenning en compensatie. Het bericht Slachtoffer in jeugdzorg klaagt staat aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 19u30  Garcia pakt in Nottingham zevende tennistitelNOTTINGHAM (ANP) - Caroline Garcia heeft het tennistoernooi van Nottingham op haar naam geschreven. Zondag speelde de 25-jarige Française twee wedstrijden op weg naar de eindzege op het Britse gras. Eerst won de als eerste geplaatste Garcia in de halve finale van de Amerikaanse Jennifer Brady twee games nadat de op zaterdag onderbroken wedstrijd werd hervat op 4-6 6-3 4-3. Vervolgens greep Garcia de titel door in 2 uur en 39 minuten af te rekenen met de Kroatische Donna Vekic: 2-6 7-6 (4) 7-6 (4). Het bericht Garcia pakt in Nottingham zevende tennistitel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 18u45  Treinen Amsterdam-Utrecht rijden weerUTRECHT (ANP) - De stremming in het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en tussen Schiphol en Utrecht Centraal is voorbij. Door een sein- en wisselstoring konden op het traject tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal sinds 16.45 uur geen treinen rijden. Het bericht Treinen Amsterdam-Utrecht rijden weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 18u00  Etappezege Sánchez in Ronde van ZwitserlandLANGNAU IM EMMENTAL (ANP) - Luis León Sánchez heeft de tweede rit in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Spaanse wielrenner van Astana bleef in de 160 kilometer lange etappe, met start en aankomst in Langnau im Emmental, het peloton voor. De Slowaak Peter Sagan won de sprint in de strijd voor de tweede plek. Het bericht Etappezege Sánchez in Ronde van Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 18u00  Overleg reders en Defensie over Perzische GolfROTTERDAM (ANP) - De belangenorganisatie van de Nederlandse reders heeft maandag overleg met het ministerie van Defensie over situatie in de Golf van Oman. ''Het gaat om regulier overleg, net zoals we destijds bijvoorbeeld hadden over piraterij'', aldus directeur Annet Koster van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. 'Wellicht dat ze wat meer informatie hebben dan wij. Op basis daarvan kijken we hoe we onze leden het beste kunnen informeren.'' Het bericht Overleg reders en Defensie over Perzische Golf verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u45  Mannarino pakt eerste titel in RosmalenROSMALEN (ANP) - De Fransman Adrian Mannarino heeft het mannentoernooi van het Libéma Open gewonnen. In de laatste wedstrijd van het grastoernooi van Rosmalen was Mannarino de Australiër Jordan Thompson met 7-6 (7) 6-3 de baas. Beide spelers waren ongeplaatst. Het bericht Mannarino pakt eerste titel in Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u30  Sluiter schaaft aan grasspel BertensROSMALEN (ANP) - Coach Raemon Sluiter is content met de progressie die Kiki Bertens op gras, haar minst favoriete ondergrond, doormaakt. Hij probeert zijn pupil mee te geven wat meer de aanval te zoeken. Het bericht Sluiter schaaft aan grasspel Bertens verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u30  Derde toernooizege tennisser BerrettiniSTUTTGART (ANP/DPA) - Matteo Berrettini heeft voor de derde keer in zijn tennisloopbaan een toernooi uit de ATP Tour gewonnen. De 23-jarige Italiaan was zondag in de finale in Stuttgart in twee sets te sterk voor de 18-jarige Canadees Felix Auger-Aliassime: 6-4 7-6 (11). Het bericht Derde toernooizege tennisser Berrettini verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u30  Geen treinen tussen Amsterdam en UtrechtUTRECHT (ANP) - Door een sein- wisselstoring rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en tussen Schiphol en Utrecht Centraal. Volgens de NS duurt de storing tot ongeveer 18.15 uur. Het bericht Geen treinen tussen Amsterdam en Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u30  Van Baarle wint slotrit DauphinéCHAMPÉRY (ANP) - De Nederlandse wielrenner Dylan van Baarle heeft knap de slotetappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. In een lastige bergrit van Cluses naar Champéry over 113,5 kilometer bleef hij zijn Australische medevluchter Jack Haig voor. De Noor Carl Fredrik Hagen kwam 50 seconden later als nummer drie over de finish. De Deen Jakob Fuglsang greep de eindzege. Het bericht Van Baarle wint slotrit Dauphiné verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u15  Riske was bang voor 6-0 6-0-nederlaagROSMALEN (ANP) - Alison Riske was bang dat de finale van het grastoernooi van Rosmalen tegen Kiki Bertens zou uitdraaien op een inmaakpartij. 'Om heel eerlijk te zijn was ik echt ontmoedigd. Ik was erg tam en was echt bang dat ik met 6-0 6-0 zou gaan verliezen', zei de 28-jarige winnares van het vrouwentoernooi. Het bericht Riske was bang voor 6-0 6-0-nederlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 17u00  Bertens wil nederlaag niet wijten aan blessureROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens wil de blessure die ze in de verloren finale in Rosmalen opliep niet aandragen als excuus voor het verlies. 'Ik denk niet dat je het kunt wijten aan het fysieke als je nog zoveel kansen krijgt', aldus Bertens, die tegen Alison Riske vijf wedstrijdpunten onbenut liet. Het bericht Bertens wil nederlaag niet wijten aan blessure verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 16u45  Herlings getroffen door nieuwe blessureKEGUMS (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is door nieuw fysiek onheil getroffen. De wereldkampioen in de koningsklasse MXGP, nog maar net hersteld van een gecompliceerde voetbreuk, heeft bij de Grote Prijs van Letland een scheurtje opgelopen in zijn rechter scheenbeen. De Brabander meldde zich af voor de tweede manche. Het is onduidelijk hoe lang hij uit roulatie is. Het bericht Herlings getroffen door nieuwe blessure verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 16u15  Blik belegger op rentebesluit VS en FastnedAMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen de komende week vooral oog hebben voor de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve. De kans dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten zal besluiten om de rente te verlagen wordt op de financiële markten steeds groter geacht. Op Beursplein 5 zal de aandacht vooral uitgaan naar de beursgang van uitbater van snellaadstations Fastned. Het bericht Blik belegger op rentebesluit VS en Fastned verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 16u00  Alonso weer de beste in Le MansLE MANS (ANP/RTR) - Fernando Alonso heeft voor het tweede jaar op rij de beroemde 24 Uur van Le Mans op zijn naam geschreven. De Spaanse autocoureur, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, won de race in een Toyota samen met de Japanner Kazuki Nakajima en de Zwitser Sébastien Buemi. Het bericht Alonso weer de beste in Le Mans verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 15u30  Bertens laat eerste grastitel schietenROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens had in Rosmalen haar eerste titel op gras kunnen veroveren. De negenvoudig winnares van een WTA-toernooi zou met winst van de finale op alle ondergronden een titel in haar bezit hebben: gravel, hardcourt, indoor hardcourt en gras. Het bericht Bertens laat eerste grastitel schieten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 15u30  Bertens: ik was er dicht bijROSMALEN (ANP) - 'Ik was er dichtbij,' zei tennisster Kiki Bertens op het centre court van Rosmalen, kort nadat ze de finale had verloren van de Amerikaanse Alison Riske. 'Helaas had ik geen geluk vandaag. Het is jammer, maar het was fijn om hier te spelen. We blijven hard werken en hopen op meer succes.' Het bericht Bertens: ik was er dicht bij verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 15u15  Bertens laat vijf wedstrijdpunten onbenutROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens heeft op het grastoernooi van Rosmalen naast de titel gegrepen. De als eerste geplaatste Bertens liet in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske vijf wedstrijdpunten onbenut. Ze verloor met 0-6 7-6 (3) 7-5. Bertens gaf een voorsprong van 6-0 en 4-1 uit handen. Het bericht Bertens laat vijf wedstrijdpunten onbenut verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 15u15  Overleg reders en Defensie om veiligheidAMSTERDAM (ANP) - De koepel van Nederlandse reders KNVR voert maandag overleg met het ministerie van Defensie over de escalerende situatie in de Perzische Golf. Een woordvoerder van de KNVR bevestigt berichtgeving daarover in het AD. De branchevereniging wil graag weten van het Defensie hoe de situatie is en welke boodschap kan worden uitgestuurd naar de leden. Het bericht Overleg reders en Defensie om veiligheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 15u00  Koning geïnstalleerd in Orde van de KousenbandWINDSOR (ANP) - Koning Willem-Alexander wordt maandag in Windsor samen met de Spaanse koning Felipe door de Britse koningin Elizabeth geïnstalleerd als ridder in de hoogste Britse orde, de Orde van de Kousenband. Beide koningen werd de onderscheiding al eerder verleend, bij hun staatsbezoeken aan de Queen in respectievelijk 2018 en 2017. Het bericht Koning geïnstalleerd in Orde van de Kousenband verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 14u30  Finale Bertens onderbroken in derde setROSMALEN (ANP) - De finale bij de vrouwen op het grastoernooi van Rosmalen, tussen Kiki Bertens en de Amerikaanse Alison Riske, is halverwege de derde set onderbroken. De stand is 3-3 in de derde set. Het bericht Finale Bertens onderbroken in derde set verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 14u15  ‘Chinees FedEx-onderzoek geen vergelding’SHANGHAI (ANP/RTR) - Dat China een onderzoek is gestart naar FedEx, moet niet worden gezien als een vergelding in de aanhoudende handelsvete tussen China en de Verenigde Staten. Volgens het Chinese persagentschap Xinhua is het onderzoek puur en alleen gericht op vermeende overtredingen van Chinese wet- en regelgeving door het Amerikaanse bedrijf. Het bericht ‘Chinees FedEx-onderzoek geen vergelding’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 14u00  Schoofs en Kerkhove verliezen dubbelfinaleROSMALEN (ANP) - Het Nederlandse koppel Bibiane Schoofs/Lesley Kerkhove is er op het WTA-toernooi van Rosmalen niet in geslaagd de titel te veroveren in het vrouwendubbelspel. Schoofs en Kerkhove verloren in de finale met 7-5 6-3 van de Japanse Shuko Aoyama en Aleksandra Krunic uit Servië. Het bericht Schoofs en Kerkhove verliezen dubbelfinale verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 13u30  Saudi’s hopen op verlenging productiedealRIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië hoopt op een verlenging van de afspraken over productiebeperkingen door de landen aangesloten bij oliekartel OPEC en zijn bondgenoten. Volgens de de Saudische energieminister Khalid Al-Falih komen de landen begin juli bijeen om over de deal te praten. Het bericht Saudi’s hopen op verlenging productiedeal verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 13u00  De Vries gezond na crash in Le MansLE MANS (ANP) - Autocoureur Nyck de Vries is flink gecrasht in de 24 Uur van Le Mans. Racing Team Nederland liet kort later weten dat de Nederlander in goede gezondheid verkeert. 'Hij is oké na deze harde klap. Het team is hard aan het werk om de auto weer op de baan te krijgen.' Het bericht De Vries gezond na crash in Le Mans verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 13u00  ‘Beursgang Saudi-Aramco op schema’RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi-Aramco ligt op schema met de plannen voor een eventuele beursgang. Dat zei de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman in een interview. Hij rekent er op dat een beursgang in 2020 mogelijk begin 2021 kan plaatsvinden. Het bekendmaken van de locatie noemde hij voorbarig. Het bericht ‘Beursgang Saudi-Aramco op schema’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 12u45  India verhoogt importtarieven op goederen VSDELHI (ANP/BLOOMBERG) - India heeft per zondag hogere importheffingen ingesteld op een reeks Amerikaanse producten, zoals kikkererwten, fosforzuur, appels, amandelen en walnoten en nog tientallen producten. Daarmee reageert India op soortgelijke maatregelen die Washington nam. Al met al is de verhoging naar verluidt goed voor circa 217 miljoen dollar aan extra inkomsten voor India. Het bericht India verhoogt importtarieven op goederen VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 12u00  Geen slavernijlezing na conflict over sprekerDEN HAAG (ANP) - De jaarlijkse lezing ter nagedachtenis van de afschaffing van de slavernij gaat niet door. Over de spreker die de lezing zou geven is onrust ontstaan, stelt het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Daardoor is 'een waardige lezing die bijdraagt aan de harmonie en verbondenheid binnen en buiten de gemeenschap niet haalbaar'. Het bericht Geen slavernijlezing na conflict over spreker verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 11u45  Thompson en Mannarino naar finale RosmalenROSMALEN (ANP) - De finale van het mannentoernooi van het Libéma Open in Rosmalen gaat tussen de Australiër Jordan Thompson en Adrian Mannarino uit Frankrijk. Beide finalisten stonden zondagochtend maar een paar minuten op de baan om een plek in de eindstrijd veilig te stellen. Het bericht Thompson en Mannarino naar finale Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 11u45  Springruiter Schuttert net naast podiumSTOCKHOLM (ANP) - Springruiter Frank Schuttert is in de sterk bezette Global Champions Tour van Stockholm net naast het podium geëindigd. Met Lyonel D kwam de tweevoudig Nederlands kampioen, begeleid door oud-topruiter Jos Lansink, zaterdagavond laat op de vierde plaats terecht. Het bericht Springruiter Schuttert net naast podium verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 10u00  Deelnemers Nacht van Vluchteling over finishDEN HAAG (ANP) - Een groot aantal deelnemers van de Nacht van de Vluchteling heeft zondagochtend hun nachtelijke wandeltocht voltooid. Het bericht Deelnemers Nacht van Vluchteling over finish verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 09u45  De Hond: PvdA in de lift, groei FVD vlakt afDEN HAAG (ANP) - De Partij van de Arbeid blijft stijgen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De sociaaldemocraten staan nu op 19 zetels, een ruime verdubbeling ten opzichte van het aantal dat ze nu in de Tweede Kamer bezetten. Het bericht De Hond: PvdA in de lift, groei FVD vlakt af verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 09u15  ‘Wijzere’ Van der Weijden past strijdplan aanWASPIK (ANP) - Met de wijze lessen van zijn eerste poging in het achterhoofd duikt Maarten van der Weijden komende vrijdag opnieuw het water in voor zijn Elfstedenzwemtocht. De olympisch kampioen op de 10 kilometer van 2008 (Peking) heeft er vertrouwen in dat hij dit keer na vier dagen de finish in Leeuwarden kan halen. Al is voor hem vooral het belangrijkste doel om weer zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Het bericht ‘Wijzere’ Van der Weijden past strijdplan aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 08u15  2,2 miljoen mensen zien zege van voetbalstersHILVERSUM (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben zaterdag meer kijkers getrokken met hun optreden bij het WK in Frankrijk. In totaal stemden zaterdagmiddag volgens Stichting KijkOnderzoek 2.260.000 mensen af op het duel met Kameroen, dat Oranje met 3-1 won. Het bericht 2,2 miljoen mensen zien zege van voetbalsters verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 07u15  Woodland behoudt nipte voorsprong op US OpenPEBBLE BEACH (ANP) - Golfer Gary Woodland begint als koploper aan de laatste dag van de US Open in Pebble Beach. De Amerikaan behield zaterdag een voorsprong van één slag op zijn naaste belager Justin Rose. De twee voelen echter de hete adem in hun nek van Brooks Koepka, die de afgelopen twee jaar het golftoernooi op zijn naam schreef. Het bericht Woodland behoudt nipte voorsprong op US Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 07u15  Spanje arresteert Nederlandse ‘heroïnekoning’SANTIAGO DE COMPOSTELLA (ANP) - De politie in de Spaanse regio Galicië heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, waar een Turkse Nederlander de grote leverancier voor was. In totaal zijn 17 mensen gearresteerd, onder wie de 61-jarige Sadullah Unnu uit Nederland. Het bericht Spanje arresteert Nederlandse ‘heroïnekoning’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 05u30  Citroën centraal op Nationale OldtimerdagLELYSTAD (ANP) - Eeuweling Citroën staat zondag centraal op de 35ste editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Op de Bataviaboulevard staan verder ruim vierhonderd oldtimers van verschillende automerken, waaronder een aantal unieke exemplaren, opgesteld. Het bericht Citroën centraal op Nationale Oldtimerdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 01u15  Nacht van de Vluchteling start met 1,5 miljoenDEN HAAG (ANP) - De wandelaars van de Nacht van de Vluchteling hebben bij elkaar al ruim 1,5 miljoen euro opgebracht. Om middernacht klonk het startschot voor deze nachtelijke wandeltocht waarmee aandacht wordt gevraagd voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld. Het bericht Nacht van de Vluchteling start met 1,5 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 00u00  EK afstanden 2022 in HeerenveenROME (ANP) - De internationale schaatsfederatie ISU heeft een voorlopige schaatskalender voor de seizoenen 2020/21 en 2021/22 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat in het olympisch jaar 2022 de Europese afstandskampioenschappen worden gehouden in Heerenveen. De wedstrijden in Thialf zijn in het tweede weekend van januari, een maand voor de Winterspelen in China. Komende winter wordt in Heerenveen eveneens geschaatst om de Europese titels per afstand. Het bericht EK afstanden 2022 in Heerenveen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/06 00u00  Thomas Rueb wint Brusseprijs met boek Laura H.AMSTERDAM (ANP) - Journalist Thomas Rueb heeft de Brusseprijs 2018 gewonnen met zijn boek Laura H. - Het Kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Dat heeft juryvoorzitter Bas Haan zaterdagavond bekendgemaakt in een speciale uitzending van het radioprogramma NOS Met het Oog Op Morgen. Het bericht Thomas Rueb wint Brusseprijs met boek Laura H. verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 22u00  Probleem met blussysteem motor Boeing 787WASHINGTON (ANP) - Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian. Het bericht Probleem met blussysteem motor Boeing 787 verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 21u45  Tegenvaller triatleten in jacht op OS-ticketNOTTINGHAM (ANP) - Het Nederlandse gemengde triatlonteam heeft bij de tweede wedstrijd uit de Mixed Relay Series 2019 flink wat tegenslag gehad. Eerst was al besloten dat het zwemgedeelte in Nottingham wegens de vele regen zou vervallen, een onderdeel waarop Nederland juist het verschil kan maken. Eerste loopster Maya Kingma verloor vervolgens in goede positie een schoen nadat een andere atlete op haar hak had getrapt. Omdat een tussentijdse schoenwissel verboden werd, moest ze op één schoen verder. Dat kostte tijd die door Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom niet meer werd goedgemaakt. Nederland eindigde als negende. Het bericht Tegenvaller triatleten in jacht op OS-ticket verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 21u45  Bol verrast met WK-limiet 400 hordenGENÈVE (ANP) - Atlete Femke Bol heeft bij een atletiekmeeting in Genève verrassend de WK-limiet over 400 meter horden gehaald. De 19-jarige atlete van AV Altis uit Amersfoort won de race in een tijd van 55,94. De eis voor deelname aan de WK, later dit jaar in Doha, was 56,00. Haar tijd betekende bovendien een Nederlands juniorenrecord. Het bericht Bol verrast met WK-limiet 400 horden verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 21u00  Halve finales mannen zondag uitgespeeldROSMALEN (ANP) - De halve finales bij de mannen zijn op het tennistoernooi van Rosmalen zaterdagavond gestopt wegens de regen. De ontmoetingen tussen de Fransman Adrian Mannarino en de Kroaat Borna Coric zat al in de eindfase. In de tiebreak van de beslissende set stond het 3-2 in het voordeel van Mannarino. Het bericht Halve finales mannen zondag uitgespeeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 20u45  Beloften in tennisfinale StuttgartSTUTTGART (ANP) - De finale van het tennistoernooi van Stuttgart gaat tussen de Italiaan Matteo Berrettini en de Canadees Felix Auger-Aliassime. Nadat publieksfavoriet Alexander Zverev al in de tweede ronde was uitgeschakeld, verdween zaterdag de laatste grote naam uit het Duitse grastoernooi. De als zesde geplaatste Milos Raonic meldde zich kort voor zijn partij tegen Auger-Aliassime af met een rugblessure. Het bericht Beloften in tennisfinale Stuttgart verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 19u45  72e Vlaggetjesdag ‘geweldig succes’DEN HAAG (ANP) - De 72e editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen was 'geweldig' en 'succesvol', zei voorzitter van het evenement Gerbrand Voerman zaterdag. 'Jeroen van der Boom heeft net opgetreden. Bij het hoofdpodium is het nog lekker druk', aldus Voerman over het evenement waarmee het begin van het haringseizoen wordt gevierd. Het bericht 72e Vlaggetjesdag ‘geweldig succes’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 19u45  Hockeysters Oranje in slotfase naar zegeLONDEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben in het kader van de Pro League gewonnen van Groot-Brittannië. In Londen werd het 1-0 voor de formatie van bondscoach Alyson Annan. Kelly Jonker tikte binnen, na een voorzet van Lidewij Welten. Dat was anderhalve minuut voor het einde. Kort ervoor was nog een fraaie Britse treffer van Giselle Ansley op advies van de video-scheidsrechter afgekeurd. Het bericht Hockeysters Oranje in slotfase naar zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 19u45  Bertens wel onderuit in halve finale dubbelROSMALEN (ANP) - Kort nadat Kiki Bertens de finale in het enkelspel van Rosmalen had bereikt trad ze zonder succes aan in de halve eindstrijd van het dubbel. Met Demi Schuurs verloor ze van het eveneens Nederlandse koppel Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs. Die wonnen met de cijfers 6-1 6-4. Het bericht Bertens wel onderuit in halve finale dubbel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 19u45  Froome: focus op terugkeer op niveauSAINT-ÉTIENNE (ANP) - Chris Froome is ''volledig'' gefocust om terug te keren op zijn oude niveau. Dat zegt de Britse wielrenner in een eerste reactie op zijn 'horrorcrash'' woensdag tijdens het Critérium du Dauphiné. Froome liep bij een val tijdens de verkenning van het tijdritparcours tal van breuken op en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij was in voorbereiding op de Tour de France die hij voor de vijfde keer hoopte te winnen. Het bericht Froome: focus op terugkeer op niveau verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 18u45  Veel belangstellling voor LuchtmachtdagenVOLKEL (ANP) - De vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel (Noord-Brabant), hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Vrijdag waren er 95.000 bezoekers en zaterdag 145.000, zei een woordvoerder van defensie. Het bericht Veel belangstellling voor Luchtmachtdagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 18u30  Volleyballers verliezen zonder gevolgenVARADZIN (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben hun laatste groepswedstrijd in de Golden European League verloren. Kroatië was in Varadzin in drie sets te sterk voor de mannen van bondscoach Roberto Piazza. De setstanden waren 25-19 25-23 25-22. Voor Oranje maakte het resultaat niet uit, de ploeg was al zeker van de eindzege in poule B en mag deelnemen aan de Final Four, volgen weekeinde in Estland. Het bericht Volleyballers verliezen zonder gevolgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 18u15  Koolhof verliest finale in dubbelspelROSMALEN (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof heeft op het toernooi van Rosmalen met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell in de finale van het dubbelspel verloren van de Brit Dominic Inglot en de Amerikaan Austin Krajicek. De Nederlander ging met Daniell onderuit in de supertiebreak, 10-4. De twee hadden de eerste set verloren met 6-4 en de tweede met dezelfde cijfers gewonnen. Het bericht Koolhof verliest finale in dubbelspel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 18u15  Dennis wint openingstijdrit ZwitserlandLANGNAU IM EMMENTAL (ANP) - De Australiër Rohan Dennis heeft de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van Bahrain was de snelste in een individuele tijdrit over ruim 9 kilometer in Langnau im Emmental. Het verschil met nummer 2 Maciej Bodnar uit Polen was minder dan een seconde. De Australiër Michael Matthews van Team Sunweb werd op 1 seconde derde. Het bericht Dennis wint openingstijdrit Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 17u45  Rutte waarschuwt bedrijven over lonenDEN HAAG (ANP) - Als grote bedrijven hun stijgende winsten niet serieus gaan delen met hun werknemers, zal geplande lastenverlaging voor bedrijven niet doorgaan. Die waarschuwing uitte premier Mark Rutte zaterdag op het 'VVD Festival’ in Aalsmeer. Het bericht Rutte waarschuwt bedrijven over lonen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 17u45  Bertens: spelen hier steeds leukerROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens bereikte zaterdag voor het eerst in haar loopbaan de finale van het grastoernooi van Rosmalen. Ze vond het lastig, spelen voor een verwachtingsvol thuispubliek. ''Ik ben superblij dat het gelukt is'', vertelde ze na haar zege in twee sets op de Kazachse Jelena Rybakina. ''Het is voor mij niet makkelijk, hier tennissen. Maar ik ga het steeds leuker vinden.'' Het bericht Bertens: spelen hier steeds leuker verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 17u45  Miedema: we mogen wel een beetje blij zijnVALENCIENNES (ANP) - Het resultaat is goed, het spel wat minder. Daarover zijn de meeste speelsters van Oranje het op het WK voetbal in Frankrijk eens. 'Toch mogen we best een beetje blij zijn', reageerde Vivianne Miedema bij de NOS. 'Met Kameroen hebben we toch een lastige tegenstander verslagen (3-1). Bovendien staan we in de tweede ronde.' Het bericht Miedema: we mogen wel een beetje blij zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 17u45  Bertens naar finale in RosmalenROSMALEN (ANP) - Tennisster Kiki Bertens staat voor de eerste keer in de finale van het toernooi van Rosmalen. Op eigen bodem versloeg ze in de halve eindstrijd de Kazachse Jelena Rybakina, 6-4 6-4. Het bericht Bertens naar finale in Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 17u30  Poels wint bergrit, Fuglsang leidt in DauphinéLES SEPT LAUX-PIPAY (ANP) - Wout Poels heeft de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. Het was een zware bergrit met aankomst in skioord Les Sept Laux-Pipay. De Limburger van Team Ineos achterhaalde kort voor de finish de Duitser Emanuel Buchmann en de Deen Jakob Fuglsang en was de snelste in de sprint. Het bericht Poels wint bergrit, Fuglsang leidt in Dauphiné verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 16u45  Tennisster Vekic wint 12 games op rijNOTTINGHAM (ANP) - Tennisster Donna Vekic staat in de finale van het door slecht weer geplaagde internationale toernooi van Nottingham. De Kroatische versloeg op het Engelse gras de Duitse Tatjana Maria. Dat deed ze op een opvallende wijze. Na verlies in de eerste set won Vekic twaalf opeenvolgende games, 5-7 6-0 6-0. Het bericht Tennisster Vekic wint 12 games op rij verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 16u15  Campenaerts wint rit in Ronde van BelgiëSERAING (ANP) - Wielrenner Victor Campenaerts heeft de op een na laatste etappe van de Ronde van België gewonnen. De Belg van Lotto Soudal won de sprint van een kopgroep van drie, voor de Deen Andreas Kron en de 19-jarige Belg Remco Evenepoel. Evenepoel behield daarmee zijn leidende positie in het klassement. Het bericht Campenaerts wint rit in Ronde van België verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 16u15  Orgito is laatste ‘Bronovo-baby’DEN HAAG (ANP) - Orgito is de laatste baby die in het ziekenhuis Bronovo in Den Haag is geboren, meldt het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De afdeling verloskunde van het ziekenhuis verhuist dit weekeinde naar HMC Westeinde aan de Lijnbaan in Den Haag. Het bericht Orgito is laatste ‘Bronovo-baby’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 16u15  Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuwsDEN HAAG (ANP) - 'Heel goed nieuws'. Zo reageerde premier Mark Rutte op de positieve uitslag in de stemming bij vakbond FNV over het pensioenakkoord. Maar, zo stipte hij aan, komende week moet vakbond VCP zich nog wel uitspreken over het akkoord. Het bericht Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuws verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 16u15  Pieters wint slotetappe Women’s TourPEMBREY COUNTRY PARK (ANP) - Amy Pieters heeft de slotetappe in de OVO Energy Women's Tour gewonnen. De wielrenster van Boels-Dolmans was na 126 kilometer tussen Carmarthen en Pembrey Country Park de snelste in de eindsprint van het peloton. De Canadese Leah Kirchmann eindigde als tweede en de Française Roxane Fournier kwam als derde over de finish. Pieters werd maandag al tweede in de eerste etappe. Het bericht Pieters wint slotetappe Women’s Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 15u45  Flyeractie Eindhoven zorgt voor onrustEINDHOVEN (ANP) - Een tiental Pegida-aanhangers heeft zaterdag in Eindhoven flyers uitgedeeld bij de Al-Fourqaanmoskee. De actie leidde tot woede bij Turkse Nederlanders die hun ongenoegen luidkeels uitten en de Pegida-aanhangers omringden. Toen een buurtbewoonster en een Pegida-aanhanger het met elkaar aan de stok kregen, sloeg de vlam in de pan. Het bericht Flyeractie Eindhoven zorgt voor onrust verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 15u15  Zilver voor Weertman in wereldbekerBOEDAPEST (ANP) - Langeafstandszwemmer Ferry Weertman is tijdens een wereldbekerwedstrijd in Hongarije op de tweede plaats geëindigd. De olympisch, wereld- en Europees kampioen moest voorrang verlenen aan de Hongaar Kristof Rasovszky, die in het Balatonmeer aantikte na 1 uur, 50 minuten en 12,7 seconden. Weertman gaf 6,5 seconde toe op de winnaar. Marcel Schouten eindigde in deze race uit de World Series Marathon op de twaalfde plaats. Het bericht Zilver voor Weertman in wereldbeker verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 15u15  Gestolen instrumenten fanfare zijn terechtBEVERWIJK (ANP) - De gestolen instrumenten van het fanfarekorps Blij met Muziek uit Haarlem zijn terecht. De politie heeft ze vrijdagmiddag op de Noorderweg in Beverwijk gevonden. De instrumenten waren daar gedumpt. Het bericht Gestolen instrumenten fanfare zijn terecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 15u00  Werkgevers blij met uitkomst FNVDEN HAAG (ANP) - De ondernemersorganisaties zijn 'verheugd' dat vakbond FNV, maar ook CNV, hebben ingestemd met het pensioenakkoord. Dat laten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in een verklaring weten. Het bericht Werkgevers blij met uitkomst FNV verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u45  Koolmees erg blij met uitslagDEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is 'erg blij met de uitslag' van het pensioenreferendum van de FNV en het CNV. Hij hoopt dat de VCP (Vakcentrale voor Professionals) volgende week ook instemt. 'Dan kunnen we met de sociale partners beginnen met de uitwerking.' Het bericht Koolmees erg blij met uitslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u45  FNV schaart zich achter pensioenakkoordAPELDOORN (ANP) - De leden van de FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement van de vakbeweging in Apeldoorn had gestemd. Het bericht FNV schaart zich achter pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u30  Dumoulin voor scan naar NederlandSAINT-GENIX-LES-VILLAGES (ANP/Belga) - Wielrenner Tom Dumoulin laat voor de zekerheid zijn knie onderzoeken in Nederland. De kopman van Sunweb ging zaterdag ''uit voorzorg'' niet meer van start in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. ''Nee, de Tour is voor hem niet in gevaar. Er is helemaal geen paniek'', verzekert ploegleider Aike Visbeek. Het bericht Dumoulin voor scan naar Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u15  Ook nekfractuur bij FroomeSAINT-ÉTIENNE (ANP) - Chris Froome is er na zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné nog ernstiger aan toe dan aanvankelijk was gedacht. Bij de Britse wielrenner is ook nog een nekfractuur geconstateerd. Diverse scans hebben volgens de BBC dat letsel aangetoond. Het bericht Ook nekfractuur bij Froome verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u15  Riske eerste finaliste in RosmalenROSMALEN (ANP) - Alison Riske heeft de finale bereikt van het grastoernooi in Rosmalen. De Amerikaanse tennisster rekende in de halve eindstrijd af met Veronika Koedermetova uit Rusland. Na ruim twee uur stond de eindstand op het scorebord: 6-4 3-6 7-6 (5). Het bericht Riske eerste finaliste in Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 14u15  Regisseur Zeffirelli (96) overledenROME (ANP) - De Italiaanse film- en operalegende Franco Zeffirelli is overleden. Hij stierf op 96-jarige leeftijd na een lang ziekbed in zijn woning in Rome. 'Ciao Maestro', schrijft de Franco Zeffirelli Stichting op haar website. Het bericht Regisseur Zeffirelli (96) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 12u45  375.000 FNV-leden stemden over pensioenAPELDOORN (ANP) - 37 procent van de FNV-leden heeft meegedaan aan het referendum over het pensioenakkoord. Dat zijn in totaal 375.823 stemmers, zo heeft een FNV-woordvoerster in Apeldoorn bekendgemaakt. In Apeldoorn neemt het ledenparlement van de vakbond zaterdag het definitieve besluit over het akkoord. Het bericht 375.000 FNV-leden stemden over pensioen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 12u45  WK-brons voor handboogschuttersDEN BOSCH (ANP) - Nederland heeft bij de WK handboogschieten in Den Bosch brons veroverd op het niet-olympische onderdeel compound. Oranje versloeg voor eigen publiek in de strijd om het brons Colombia met 231-230. Namens het thuisteam kwamen Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater in actie. Het bericht WK-brons voor handboogschutters verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 12u30  Kort geding Haga Lyceum tegen StaatAMSTERDAM (ANP) - Het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam spant donderdag een kort geding aan tegen de Staat in verband met een nog niet gepubliceerd rapport van de onderwijsinspectie. Het bericht Kort geding Haga Lyceum tegen Staat verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 12u15  Onlinestembussen FNV-peiling geslotenUTRECHT (ANP) - Het referendum waarin leden van vakbond FNV zich kunnen uitspreken over het principeakkoord over een nieuw pensioen, is gesloten. De uitslag van de raadpleging geldt als 'zwaarwegend advies' voor het ledenparlement van de vakbond. Die 105-koppige raad hakt nu definitief de knoop door, of de FNV het pensioenakkoord steunt of niet. Het bericht Onlinestembussen FNV-peiling gesloten verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 12u00  11 voorstellingen dingen naar CabaretprijzenHILVERSUM (ANP) - Elf cabaretvoorstellingen, waaronder die van Lenette van Dongen, Claudia de Breij en Pieter Derks, zijn zaterdag genomineerd voor de Cabaretprijzen 2019. De kandidaten werden bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits (Radio 1). Het bericht 11 voorstellingen dingen naar Cabaretprijzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 11u00  Dumoulin haakt af in Critérium du DauphinéSAINT-GENIX-LES-VILLAGES (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin heeft de strijd in Critérium du Dauphiné vroegtijdig gestaakt. De kopman van Team Sunweb voelde vrijdagavond naar eigen zeggen een irritatie in zijn knie terugkomen. Uit voorzorg is daarom besloten om zaterdag niet meer van start te gaan in de zevende etappe. Het bericht Dumoulin haakt af in Critérium du Dauphiné verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 09u30  Gesink mikt op rentree in PolenDEN HAAG (ANP) - Wielrenner Robert Gesink werkt toe naar deelname aan de Ronde van Polen (3-9 augustus). Dat zegt de 33-jarige coureur van Jumbo-Visma in een interview in De Telegraaf. ''Daarna wil ik aan de start verschijnen in de Ronde van Spanje'', laat hij weten. Het bericht Gesink mikt op rentree in Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 09u30  Nederlandse musical over ‘Lady Di’ op komstAMSTERDAM (ANP) - Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, werkt aan een musical over de in 1997 verongelukte Britse prinses Diana. Het stuk, From Diana With Love, is haar eerste zelfgemaakte Nederlandse productie en moet eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, zo maakt de dochter van Joop van den Ende zaterdag bekend in De Telegraaf. Het bericht Nederlandse musical over ‘Lady Di’ op komst verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 07u45  Bijzonder veel regen in ochtendurenAMSTERDAM (ANP) - In delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In het zuidwesten en in de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter en lokaal zelfs 3 centimeter, meldt Weeronline. In Nieuwkoop werd in de nacht en ochtend circa 36,8 millimeter regenwater gemeten. Deze hoeveelheid valt normaliter in een halve junimaand. Het bericht Bijzonder veel regen in ochtenduren verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 07u30  Haringseizoen begint met VlaggetjesdagDEN HAAG (ANP) - De Hollandse Nieuwe ligt weer in de winkels, en om het begin van het haringseizoen te vieren, is het zaterdag Vlaggetjesdag in Scheveningen. Het is de 72e keer dat dit evenement wordt gehouden. Vorig jaar kwamen 175.000 mensen op het feest af. Het bericht Haringseizoen begint met Vlaggetjesdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 07u30  PvdA: extra geld voor lerarenAMSTERDAM (ANP) - De PvdA dreigt in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting te stemmen, als er geen extra geld komt voor leraren. “We hebben een gigantisch probleem in het onderwijs, dat een hele generatie raakt”, zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in Trouw. Het bericht PvdA: extra geld voor leraren verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 06u15  In de spotlight: fotografe Marijke TrienekensZe heeft haar liefde voor fotografie van geen vreemde: de moeder, die helaas is overleden, Het bericht In de spotlight: fotografe Marijke Trienekens verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 05u15  Bulderbos viert 25-jarig bestaanHAARLEMMERMEER (ANP) - Het Bulderbos, aangelegd uit protest tegen de groei van Schiphol, bestaat 25 jaar en dat moet worden gevierd. Zaterdag 15 juni wordt er een festival gehouden met onder meer een aantal sprekers en diverse activiteiten. Het bericht Bulderbos viert 25-jarig bestaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 05u15  CNV-leden stemmen in met pensioenakkoordUTRECHT (ANP) - Vakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen. 'Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord', aldus de vakbond. Het bericht CNV-leden stemmen in met pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 05u15  Birdaard onthult beeld Maarten van der WeijdenBIRDAARD (ANP) - Bij de haven in het Friese Birdaard wordt zaterdagavond een beeld onthuld van zwemmer Maarten van der Weijden. Het toont Van der Weijden in het water. Het door Hans Jouta uit Ferwerd gemaakte kunstwerk symboliseert de strijd en het doorzettingsvermogen van kankerpatiënten en de onontbeerlijke steun van naasten. Het bericht Birdaard onthult beeld Maarten van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 05u00  FNV hakt knoop door over pensioenakkoordAPELDOORN (ANP) - De FNV beslist zaterdag definitief of de vakbond het principeakkoord over een nieuw pensioenstelsel steunt. Het zogeheten ledenparlement van 's lands grootste vakbeweging hakt in Apeldoorn de knoop door over de kwestie, waarna bondsvoorzitter Han Busker de keuze bekendmaakt. Het bericht FNV hakt knoop door over pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 04u45  Nederlander vast in Marokko om paspoortfraudeRABAT (ANP) - De politie in Marrakesh heeft een 48-jarige Nederlander gearresteerd voor het vervalsen en verhandelen van paspoorten. De verdachte werd opgespoord met hulp van de Marokkaanse inlichtingendienst, melden lokale media. Het bericht Nederlander vast in Marokko om paspoortfraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/06 01u15  Man wordt op steeds latere leeftijd vaderDEN HAAG (ANP) - Nederlandse mannen zijn steeds ouder bij de geboorte van een kind. De gemiddelde leeftijd is 34 jaar en twee maanden, dat is ruim twee maanden ouder dan vijf jaar geleden toen mannen gemiddeld precies 34 jaar waren. Ter vergelijking: in 1996 waren mannen bij de geboorte van een kind gemiddeld 33. Het bericht Man wordt op steeds latere leeftijd vader verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 23u30  Cocaïne voor Nederland ontdekt in AntwerpenANTWERPEN (ANP) - De Belgische douane heeft deze week in de haven van Antwerpen bij een routinecontrole een container met een grote partij cocaïne gevonden. De ruim 3000 kilo was bestemd voor de Nederlandse markt, meldt de politie Den Haag. Het bericht Cocaïne voor Nederland ontdekt in Antwerpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 22u30  Hockeyers spelen gelijk in LondenLONDEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Groot-Brittannië. In Londen werd het 2-2. De formatie van bondscoach Max Caldas behaalde daarna een bonuspunt, door de shoot-outs te winnen. Deelname aan het finaleweekeinde is daardoor vrijwel zeker. Het bericht Hockeyers spelen gelijk in Londen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 21u45  Eerste zoogdieren op Marker WaddenLELYSTAD (ANP) - De eerste zoogdiersoorten zijn gezien op de Marker Wadden. Natuurmonumenten meldt dat vier verschillende soorten vleermuizen zijn waargenomen op de eilanden. Het gaat om de gewone dwergvleermuis, de kleine dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis en de laatvlieger. Het bericht Eerste zoogdieren op Marker Wadden verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 21u30  Bertens ook in dubbel naar laatste vierROSMALEN (ANP) - Tennisster Kiki Bertens heeft ook in het dubbelspel in Rosmalen de halve finales bereikt. Met Demi Schuurs won ze in de kwartfinale van de Spaanse Georgina Garcia Perez en de Hongaarse Fanny Stollar met 7-5 6-2. In de halve finale neemt het duo het op tegen landgenotes Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs. Het bericht Bertens ook in dubbel naar laatste vier verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 21u30  Wel of geen ontmoeting met Xi boeit Trump nietWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het maakt de Amerikaanse president Donald Trump naar eigen zeggen niet uit of het later deze maand tot een ontmoeting komt met zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top in Japan. De Amerikaan wees op de vele extra miljarden voor de Amerikaanse schatkist die blijven binnenkomen door de hogere importtarieven. Het bericht Wel of geen ontmoeting met Xi boeit Trump niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 20u15  Minister: emigratie Van der G. irrelevantDEN HAAG (ANP) - Of Volkert van der G. nu emigreert of niet, zijn strenge meldplicht keert niet terug. De versoepeling van zijn reclasseringsregime heeft niets te maken met eventuele emigratieplannen, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer. Het Openbaar Ministerie gunt Van der G. volgens de minister meer bewegingsvrijheid omdat het niet verwacht dat hij in zijn oude fouten vervalt. Het bericht Minister: emigratie Van der G. irrelevant verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 20u15  Amsterdam doet bod op failliet MC SlotervaartAMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft vrijdag een bod gedaan op het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat laat de woordvoerder van wethouder Simone Kukenheim weten. In een verklaring staat dat de gemeente niet wil dat de maatschappelijke functies van het ziekenhuis verdwijnen. Het bericht Amsterdam doet bod op failliet MC Slotervaart verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 19u45  Coinbase lanceert cryptocurrency debetkaart in Nederland en vijf andere Europese landenCryptocurrency-handelsplatform Coinbase kondigde woensdag aan dat de Visa-debetkaart in zes andere Europese landen zal worden Het bericht Coinbase lanceert cryptocurrency debetkaart in Nederland en vijf andere Europese landen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 19u15  Al 290.000 FNV-leden brachten hun stem uitUTRECHT (ANP) - Circa 290.000 leden van de FNV hadden voor vrijdag 18.00 uur hun stem uitgebracht over de herziening van het pensioenstelsel. In totaal zijn ruim 1 miljoen leden stemgerechtigd. De respons ligt volgens de FNV nu al hoger dan bij eerdere ledenraadplegingen. Het bericht Al 290.000 FNV-leden brachten hun stem uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 19u15  Bertens eenvoudig naar laatste vier RosmalenROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens heeft de laatste vier bereikt op het grastoernooi van Rosmalen. De als eerste geplaatste Bertens, de enige overgebleven geplaatste speelster in het vrouwentoernooi, was in twee sets te sterk voor de Russin Natalja Vichljantseva 6-3 6-3. Het bericht Bertens eenvoudig naar laatste vier Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 18u15  ‘Programma-aanbod lijdt onder plannen Slob’HILVERSUM (ANP) - De NPO is na een eerste blik op de plannen van minister Arie Slob (Media) voor de publieke omroep niet overtuigd. 'De maatregelen kunnen leiden tot opnieuw een grote bezuiniging, die onze hele programmering en programmamakers hard zullen gaan raken. De mediaplannen van het kabinet bieden helaas niet de gehoopte langetermijnzekerheid voor een stabiele publieke omroep voor iedereen', aldus voorzitter Shula Rijxman. Het bericht ‘Programma-aanbod lijdt onder plannen Slob’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 17u45  ‘Airbus wil productieproces stroomlijnen’PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus lijkt het productieproces van zijn vliegtuigen onder de loep te willen nemen in een poging om de kosten te drukken. De huidige ingewikkelde structuur met productielocaties verspreid over verschillende landen moet worden versimpeld. De op handen zijnde ingreep komt van de tekentafel van operationeel directeur Michael Schöllhorn, zo meldden bronnen bij Airbus. Het bericht ‘Airbus wil productieproces stroomlijnen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 17u15  Studentenclubs maken afspraken voor toekomstDEN HAAG (ANP) - Studentenverenigingen hebben de handen ineengeslagen voor een goed verenigingsleven in de toekomst. Ze ondertekenden vrijdag in Den Haag een document vol richtlijnen, onder meer over verantwoord alcoholgebruik. Het bericht Studentenclubs maken afspraken voor toekomst verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 17u00  SP’ers Sittard-Geleen stappen over naar PvdASITTARD (ANP) - De SP is verdwenen uit het stadsbestuur van de gemeente Sittard-Geleen. Raadslid Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij zijn overgestapt van de SP naar de PvdA in die plaats. Het bericht SP’ers Sittard-Geleen stappen over naar PvdA verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u45  Krikke boos over wantoestanden jaarwisselingDEN HAAG (ANP) - De Haagse burgemeester Pauline Krikke is ''ronduit ontevreden'' dat er tijdens de jaarwisseling in Den Haag meer autobranden waren en meer geweld tegen hulpverleners. ''Het baart me zorgen dat de cijfers slechter zijn dan vorig jaar'', aldus Krikke. Het college heeft vrijdag een evaluatierapport aan de Haagse gemeenteraad gestuurd. Het bericht Krikke boos over wantoestanden jaarwisseling verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u45  Alaphilippe rondt lange vlucht in Dauphiné afSAINT-MICHEL-DE-MAURIENNE (ANP) - Julian Alaphilippe heeft de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Fransman van Deceuninck - Quick Step versloeg in de sprint medevluchter Gregor Mühlberger uit Oostenrijk en rondde daarmee een vlucht van meer dan 200 kilometer succesvol af. Het bericht Alaphilippe rondt lange vlucht in Dauphiné af verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u45  Rutte: zelfs schimmel in mijn TorentjeDEN HAAG (ANP) - Zelfs in het kantoor van premier Mark Rutte, het zogenoemde Torentje, komt schimmel voor. Rutte zei dat vrijdag, om daarmee de dringende noodzaak van de komende verbouwing van het Binnenhof te benadrukken. Het bericht Rutte: zelfs schimmel in mijn Torentje verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u45  ‘Meeste senioren steunen pensioenakkoord’AMSTERDAM (ANP) - Circa twee op de drie senioren scharen zich achter de principeafspraken over de herziening van het pensioenstelsel. Dat meldde ouderenorganisatie ANBO op basis van een peiling onder 750 leden. Het bericht ‘Meeste senioren steunen pensioenakkoord’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u15  Rutte: goede hoop op ‘ja’ voor pensioenakkoordDEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte heeft 'goede hoop' dat de leden van de vakbonden zich uitspreken voor het pensioenakkoord dat vorige week werd gesloten. Hij zegt dat hij er 'geen seconde over nagedacht' heeft wat het kabinet zal doen als dat niet gebeurt. Het bericht Rutte: goede hoop op ‘ja’ voor pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u15  Verdachten van mishandeling Syriërs vrijENSCHEDE (ANP) - Vijf mensen uit Enschede die waren opgepakt na de mishandeling van een Syrisch gezin zijn vrijdag vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten. Dat geldt ook voor een 18-jarige vrouw die eerder deze week vrijkwam. Het bericht Verdachten van mishandeling Syriërs vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u15  Wellens snelste in tijdrit Ronde van BelgiëGRIMBERGEN (ANP/BELGA) - Tim Wellens heeft de derde etappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Belgische wielrenner van Lotto Soudal was vrijdag de rapste in een tijdrit van 9,2 kilometer in Grimbergen. Het bericht Wellens snelste in tijdrit Ronde van België verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u15  Slob: flink minder reclame op NPODEN HAAG (ANP) - De televisiezenders van de publieke omroep worden na 20.00 uur 's avonds reclamevrij. Online verdwijnen spotjes en advertenties helemaal, schrijft minister Arie Slob (Media) aan de Tweede Kamer. Het bericht Slob: flink minder reclame op NPO verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 16u00  ‘Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op’PARIJS (ANP) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen. Het bericht ‘Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 15u45  Minister: aanwijzen MH17-verdachten belangrijkDEN HAAG (ANP) - Als het internationale onderzoeksteam JIT woensdag inderdaad verdachten aanwijst van het neerhalen van vlucht MH17, dan is dat 'heel belangrijk'. Dat je mensen bestraft voor misdaden 'hoort bij een goed werkende samenleving', zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het bericht Minister: aanwijzen MH17-verdachten belangrijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 15u15  Vader die zoon (12) doodde ‘was psychotisch’ARNHEM (ANP) - De 40-jarige Arnhemmer Tevfik G. die eind december in Arnhem zijn 12-jarige zoon met een zwaard doodstak, was op dat moment psychotisch. Dat wordt ook de conclusie van het Pieter Baan Centrum, zo begrijpt de verdachte zelf van zijn onderzoekers. Het bericht Vader die zoon (12) doodde ‘was psychotisch’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 15u00  ‘Anbang probeert hotel Amsterdam te verkopen’AMSTERDAM (ANP) - De Chinese investeerder Anbang is naar verluidt in exclusieve gesprekken om een van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen aan de Franse verzekeraar AXA. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat er momenteel wordt gesproken over een bod van 425 miljoen euro voor Double Tree Hotel by Hilton Amsterdam Centraal. Het bericht ‘Anbang probeert hotel Amsterdam te verkopen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 15u00  Bertens verslaat Rus na onderbrekingROSMALEN (ANP) - Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een kwartfinaleplaats op het grastoernooi van Rosmalen. De als eerste geplaatste Bertens, de enige overgebleven geplaatste speelster in het vrouwentoernooi, versloeg landgenote Arantxa Rus in een wedstrijd over twee dagen met 7-5 6-3. Het bericht Bertens verslaat Rus na onderbreking verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 14u45  Coric knokt zich naar halve finales RosmalenROSMALEN (ANP) - Borna Coric is op het Libéma Open in Rosmalen aan uitschakeling ontsnapt in de kwartfinales. De Kroatische tennisser knokte zich na het verlies van de eerste set langs de Chileen Cristian Garin, die donderdag Robin Haase had uitgeschakeld. Het werd 6-7 (4) 6-3 7-6 (6). Het bericht Coric knokt zich naar halve finales Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 14u30  ‘Giften voor herstel Notre-Dame vallen tegen’PARIJS (ANP) - Na de brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame zijn honderden miljoenen beloofd voor de restauratie van het iconische bouwwerk. In binnen- en buitenland werd met verbazing gereageerd op de snelheid waarmee bedrijven, instellingen en particulieren zich aanmeldden om voor de restauratie te betalen. Het bericht ‘Giften voor herstel Notre-Dame vallen tegen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 14u15  Tania Kross brengt theaterode aan MadonnaAMSTERDAM (ANP) - Operazangeres Tania Kross gaat komend seizoen het theater in met Van Mozart tot Madonna. In de nieuwe voorstelling brengt de zangeres een muzikale ode aan de grote musici van toen en nu. Het bericht Tania Kross brengt theaterode aan Madonna verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 13u30  Streep door Grand Prix Judo in Den HaagDEN HAAG (ANP) - De Grand Prix Judo in Den Haag houdt op te bestaan. De internationale judofederatie (IJF) trekt de licentie in wegens verwachte financiële tekorten bij de komende edities. Het bericht Streep door Grand Prix Judo in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 13u00  Hoekstra: eurozone nog niet crisisbestendigLUXEMBURG (ANP) - De EU heeft nieuwe stappen gezet om de eurozone te versterken, maar er 'moet nog veel gebeuren' om de eurolanden bestand te maken tegen nieuwe financiële crises. Dat zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) na het akkoord dat de Europese ministers in Luxemburg hebben bereikt over maatregelen die de eurozone sterker moeten maken. Het bericht Hoekstra: eurozone nog niet crisisbestendig verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u45  Mogelijk miljoenenfraude met omzetbelastingDORDRECHT (ANP) - Twee bedrijven en drie mannen worden verdacht van belastingontduiking voor een bedrag van 18,6 miljoen euro. De mannen uit Zeist, Leiden en Dordrecht (51, 46 en 43 jaar) zouden via bedrijven in Dordrecht en het Noord-Hollandse dorp Lijnden ook valse aangiftes voor de omzetbelasting hebben gedaan en valse invoeraangiftes, meldt de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het bericht Mogelijk miljoenenfraude met omzetbelasting verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u30  Boskalis gaat tankers Golf van Oman bergenPAPENDRECHT (ANP) - De Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis heeft opdracht gekregen voor het bergen van de twee beschadigde olietankers en hun lading in de Golf van Oman, die vermoedelijk zijn aangevallen. Dat maakte Boskalis bekend, zonder financiële details over de opdracht naar buiten te brengen. Het bericht Boskalis gaat tankers Golf van Oman bergen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u15  IS zocht actief naar vrouwen voor kalifaatDEN HAAG (ANP) - De propaganda van Islamitische Staat was expliciet ook gericht op vrouwen, anders dan bij fundamentalistische organisaties die IS voorgingen. De terreurbeweging zag vrouwen als onmisbaar, vooral omdat zijn nieuwe jihadi's kunnen baren, blijkt uit onderzoek van Europol. Het bericht IS zocht actief naar vrouwen voor kalifaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u15  Vijf jaar geëist voor doodrijden fietsers GoesMIDDELBURG (ANP) - Tegen de man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, is vrijdag een celstraf van vijf jaar geëist. Ook zou hij een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen. Het bericht Vijf jaar geëist voor doodrijden fietsers Goes verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u00  Curaçao nog niet gedwongen te bezuinigenDEN HAAG (ANP) - Curaçao wordt nog niet gedwongen te bezuinigen om zijn begroting op orde te brengen. De gezamenlijke ministerraad van Europees en Caribisch Nederland heeft besloten het eiland nu nog geen zogeheten aanwijzing te geven, hoewel dat wel werd verwacht. De partijen praten volgende maand verder. Het bericht Curaçao nog niet gedwongen te bezuinigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u00  Rode beursdag door chipbedrijven en IranAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het rood. De chipbedrijven stonden onder druk na een omzetwaarschuwing van het Amerikaanse chipconcern Broadcom. Beleggers hielden verder de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten en bleef de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen. Het bericht Rode beursdag door chipbedrijven en Iran verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 12u00  Voormalig schaatser Vriend (66) overledenENKHUIZEN (ANP) - Voormalig langebaan- en marathonschaatser Klaas Vriend is overleden. De in Enkhuizen geboren Vriend werd 66 jaar, meldt Schaatsen.nl. Het bericht Voormalig schaatser Vriend (66) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u45  Vitesse-aanhang niet vervolgd voor leuzenARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat acht supporters van de Arnhemse voetbalclub Vitesse niet vervolgen voor het roepen en zingen van antisemitische leuzen rond een wedstrijd tegen Ajax in september vorig jaar. Volgens het OM is er geen bewijs gevonden dat deze acht mannen de leuzen hebben geuit. 'Heel teleurstellend', vindt het Centrum Informatie en Documentatie Israël CIDI, dat samen met het bestuur van Vitesse aangifte deed tegen de groep. Het bericht Vitesse-aanhang niet vervolgd voor leuzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u45  Asperges steken voor 55 cent per kiloDEN HAAG (ANP) - Een aspergekweker in De Peel in Noord-Brabant heeft volgens de Inspectie SZW zijn 23 buitenlandse werknemers onderbetaald en onder slechte omstandigheden gehuisvest. Het bericht Asperges steken voor 55 cent per kilo verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u45  Slob: leerlingen Calvijn horen vrijdag uitslagDEN HAAG (ANP) - De examenkandidaten van het Amsterdamse Calvijn College horen vrijdag eindelijk of ze geslaagd zijn, verwacht minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Wie het valt aan te rekenen dat de 77 vmbo-leerlingen zo lang moeten wachten op hun uitslagen, wil Slob nog niet kwijt. Het bericht Slob: leerlingen Calvijn horen vrijdag uitslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u45  OM eist tot 12 jaar voor neersteken advocateDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Den Haag celstraffen tot twaalf jaar geëist tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het neersteken van een advocate in Zoetermeer. 'Onvoorstelbaar', zo noemde officier van justitie het misdrijf. 'Voor een beetje geld hebben deze verdachten het leven van het slachtoffer voorgoed veranderd.' Het bericht OM eist tot 12 jaar voor neersteken advocate verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u15  Verse vader krijgt weinig steun van collega’sDEN HAAG (ANP) - Vaders in Nederland willen na de geboorte van hun kind meer betrokken zijn bij de zorg van hun kleintje, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Ze maken nauwelijks gebruik van ouderschapsverlof, onder meer door gebrek aan steun en aanmoediging die ze ervaren op hun werk. Dat concludeert kenniscentrum Rutgers na onderzoek. Het bericht Verse vader krijgt weinig steun van collega’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u15  Britten verbieden seksistische reclamesLONDEN (ANP) - Reclames met 'schadelijke genderstereotypen' mogen voortaan niet meer worden vertoond in Groot-Brittannië. Het gaat bijvoorbeeld om advertenties met mannen die worstelen met het verschonen van luiers of vrouwen die moeite hebben met het parkeren van hun auto, berichten Britse media. Het bericht Britten verbieden seksistische reclames verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u00  RIVM adviseert maatregelen tegen legionellaZOETERMEER (ANP) - Bij 81 afvalwaterzuiveringsinstallaties is mogelijk sprake van een verhoogd risico op verspreiding van legionella naar de omgeving. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarom het advies afgegeven om, in afwachting van nader onderzoek, maatregelen te nemen. Het bericht RIVM adviseert maatregelen tegen legionella verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/06 11u00  Hammer Series naar Colombia met vrouweneditiePEREIRA (ANP) - De Hammer Series trekt volgend jaar naar Colombia en heeft dan ook een vrouwenvariant. De wielerwedstrijd voor ploegen kende al edities in Nederland, Noorwegen en Hongkong en wordt in februari gehouden in het Colombiaanse Pereira. De organisatie meldt op zijn website dat de Hammer Series in 2021 in Quindio wordt gehouden en een jaar later trekt de karavaan naar Caldas. Het bericht Hammer Series naar Colombia met vrouweneditie verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x TU: alleen vrouwen op nieuwe wetenschapsbanen18/06 01u15 - Nieuws.nl: EINDHOVEN (ANP) - De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten. Het bericht TU: alleen vrouwen op nieuwe wetenschapsbanen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17x Veel Nederlanders willen minder uren werken18/06 01u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Steeds meer Nederlanders willen minder uren werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het inmiddels om honderdduizenden mensen die naar eigen smaak te veel uren draaien op hun werk. Het bericht Veel Nederlanders willen minder uren werken verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Satudarah ook in hoger beroep verboden18/06 11u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Motorclub Satudarah is ook in hoger beroep verboden. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde net als de rechtbank vorig jaar dat de motorclub leiding gaf aan het strafbaar handelen van de leden. Het verbod betreft ook alle afdelingen (chapters) van Satudarah. Het bericht Satudarah ook in hoger beroep verboden verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Strengere controles op gevaarlijke stoffen18/06 07u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) verscherpt de controles bij bedrijven waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Dat zegt Van Ark in een interview met het AD. De Inspectie SZW krijgt 4,5 miljoen euro extra om specifiek toezicht te houden op het gebruik van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Het bericht Strengere controles op gevaarlijke stoffen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Werken Berchem over seizoenen naar Mauritshuis18/06 11u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het Mauritshuis in Den Haag heeft drie werken van de Haarlemse schilder Nicolaes Berchem (1621/22-1683) gekocht. Samen met Allegorie op de Zomer, dat al sinds 1992 eigendom is van het Mauritshuis, tonen de schilderijen de vier seizoenen. Het bericht Werken Berchem over seizoenen naar Mauritshuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Marechaussee gaat passagiersinfo beheren18/06 14u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De gegevens van iedereen die vanaf dinsdag met het vliegtuig reist, worden opgeslagen door een speciale, nieuwe eenheid van de marechaussee. Die eenheid wordt nu verantwoordelijk voor het bewaren van passagiersinformatie van luchtvaartmaatschappijen. Het bericht Marechaussee gaat passagiersinfo beheren verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Twee zwaargewonden door steekincident in azc18/06 14u15 - Nieuws.nl: HARDERWIJK (ANP) - Door een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige en 31-jarige man ernstig gewond geraakt. Het bericht Twee zwaargewonden door steekincident in azc verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Morrison haalt De Kruijf bij Oranje18/06 11u00 - Nieuws.nl: NIEUWEGEIN (ANP) - Volleybalster Robin de Kruijf is terug in Oranje voor de laatste week van de Nations League. Bondscoach Jamie Morrison heeft haar bij de groep gehaald als vervangster van Eline Timmerman. Het worden de eerste interlands dit seizoen voor de 28-jarige De Kruijf. Het bericht Morrison haalt De Kruijf bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Hof oordeelt over verbod Satudarah18/06 04u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het hof in Den Haag beslist dinsdag of Satudarah verboden blijft. De rechtbank had de motorclub vorig jaar per direct verboden, maar Satudarah ging tegen die uitspraak in beroep. Het bericht Hof oordeelt over verbod Satudarah verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Driedaags proces over vrouwenmoorden18/06 04u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam begint dinsdag aan een driedaags proces, waarin de 46-jarige Sjonny W. terechtstaat op verdenking van moord of doodslag op drie vrouwen. Een van hen, Sabrina Oosterbeek (30), wordt sinds maart 2017 vermist. Monique Roossien (26) en Mirela Mos (30) stierven in respectievelijk 2003 en 2004 een gewelddadige dood. Volgens het Openbaar Ministerie is Amsterdammer W. telkens de laatste geweest die de vrouwen levend heeft gezien. Het bericht Driedaags proces over vrouwenmoorden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
33140
Gelezen:
34507
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven