dinsdag 19 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
18/03 22u00  Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
18/03 21u45  Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini Wanneer Apple een nieuw product of een update aankondigt, gaan daar veel tromgeroffel en nog meer geruchten aan vooraf. Maar vandaag heeft het bedrijf in alle rust een nieuwe versie van zowel de iPad Air als de iPad Mini voorgesteld. Twee producten die voor het eerst een refresh krijgen… én een bijhorend potloodje.
18/03 21u45  Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld Een Texaanse vrouw is zondag in no time moeder geworden van 6 kinderen. Thelma Chiaka beviel in Houston van een zesling in amper tien minuutjes tijd.
18/03 21u45  Misnoegde leverancier dumpt twee ton rotte aardappelen op oprit Een man uit Zonnebeke wordt ervan verdacht, een grote lading rottende aardappelen te hebben gedumpt op de oprit van woning in Geluwe. Hij riskeert een boete van 400 euro en een celstraf van een maand met uitstel.
18/03 21u45  Zweedse balletjes van Ikea nu ook via app te krijgen: “Om voedselverspilling tegen te gaan” Wie niet kan wachten op Zweedse balletjes van Ikea te eten, hoeft niet meer naar een vestiging te gaan. Nu kan je de gespecialiseerde vleesjes ook via een app krijgen. Dat komt omdat het Gentse bedrijf ‘To Good to Go’ Ikea tot haar nieuwe partner mag rekenen. En dat allemaal om voedselverspilling tegen te gaan.
18/03 21u45  Slachthuis krijgt opschorting voor vervallen vlees dat naar Kosovo werd gestuurd De Antwerpse strafrechter heeft slachthuis Vanlommel en zijn twee bestuurders maandag een opschorting gegeven voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
18/03 21u00  Grootouders getuigen over moord op Eline: “Haar moeder stimuleerde haar donkere gedachten, in plaats van ze af te remmen” Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
18/03 20u15  Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim? Zondagavond zagen we hoe Liesbeth De Pilleceyn (41) als eerste haar koffers moest pakken in ‘De mol’. Voor haar zit het spel erop, en zij moet na amper drie dagen Vietnam verlaten. Maar hoe gaat het dan verder? Terug naar huis met vensters en deuren dicht om de afloop van het spel maar niet op voorhand te verklappen? Of veertien dagen in een all-in blijven hangen in Azië om de tijd te doden? “Dat hangt van kandidaat tot kandidaat af”, zeggen de programmamakers.
18/03 20u00  Man aangevallen met bijl in Sint-Jans-Molenbeek In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller kon ingerekend worden.
18/03 20u00  Koningspaar verwijderd uit Herentalse gemeentehuis In Herentals gaat het gemeentebestuur de portretten van koning Filip en koningin Mathilde uit de raadzaal van het administratief centrum verwijderen. Dat besliste de huidige coalitie van N-VA en CD&V na een voorstel van een raadslid van het Vlaams Belang, zo meldt maandag de plaatselijke internetsite Netenieuws (Nnieuws).
18/03 20u00  Stormweer van vorige week kost minstens 45 miljoen euro Verzekeraar AG Insurance verwacht in totaal zowat 25.000 schade-aangiftes na de hevige rukwinden van de voorbije dagen. Het totale schadebedrag dat AG Insurance aan zijn klanten zal vergoeden, zal volgens een eerste inschatting wellicht minstens 45 miljoen euro bedragen. Dat meldt de verzekeraar maandag.
18/03 20u00  Slechts één Vlaming op shortlist Libris 2019 Johan de Boose is met zijn jongste roman “Het Vloekhout” de enige Vlaming die dit jaar een kans maakt op Libris-literatuurlijst. Maandag reduceerde de jury de longlist tot een shortlist met nog zes kandidaten. De drie andere Vlaamse kandidaten -Charles Ducal, Peter Terrin en Peter Verhelst- vielen af. De vijf resterende Nederlandse auteurs zijn Jan van Aken (“De ommegang”), Rob van Essen (“De goede zoon”), Esther Gerritsen (“De trooster”), Bregje Hofstede (“Drift”) en Ilja Leonard Pfeiffer (“Grand Hotel Europa”).
18/03 19u45  Studenten brengen ontroerende haka voor slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreuraanval Studenten van verschillende scholen verzamelden maandag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch om de slachtoffers van de terreuraanslag van vrijdag te eren. Ze deden dat ook met een traditionele en ontroerende haka. Eerder dansten leden van een motorbende om hun respect en medeleven te tonen, en werden er andere Nieuw-Zeelanders gezien die de oeroude dansvorm gebruikten om hun verdriet te uiten.
18/03 19u30  Schoonfamilie getuigt over moord op Eline: “Ze heeft haar dochter alleen maar gestimuleerd in haar donkere gedachten, nooit afgeremd” Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
18/03 17u30  Youri Tielemans is plots een van de meer ervaren middenvelders van de Rode Duivels: “Monaco was geen mislukking” Hij is jong genoeg om nog in aanmerking te komen voor de nationale beloften, maar door het afzwaaien van Marouane Fellaini en de blessures van Axel Witsel en Kevin De Bruyne is Youri Tielemans straks een van de meer ervaren spelers op het middenveld van de Rode Duivels. Een transfer naar Leicester kwam op het goeie moment om een moeilijk seizoen bij Monaco door te spoelen. “Maar ik beschouw Monaco niet als een mislukking”, zegt Tielemans.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/03 07u00  Puppy van amper vijf weken oud zomaar gedumpt in kartonnen doos, tot toevallige voorbijganger redding brengtHij heeft veel geluk gehad, dit hondje genaamd Hockney. De amper vijf weken oude puppy werd onlangs gedumpt in het Engelse Castleford en dreigde om te komen door de koude. Gelukkig trof een toevallige voorbijganger het diertje nog op tijd aan in een kartonnen doos.
13/03 07u00  Belgen shopten vorig jaar voor 10,67 miljard euro onlineOnline shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.
13/03 07u00  Brussel zakt op lijst van meest leefbare stedenBrussel boet opnieuw één plaats in op de lijst van meest leefbare steden ter wereld. De Belgische hoofdstad belandt daarmee op de 28ste stek.
13/03 05u45  Belgisch luchtruim even dicht door acties luchtverkeersleidersAls gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes is het volledige Belgische luchtruim in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 4 en 6 uur dicht.
13/03 05u30  Vandaag alweer code geel: rukwinden tot ruim 90 km per uurWe krijgen vandaag opnieuw af te rekenen met onstuimig weer en een krachtige wind. Het KMI waarschuwt de hele dag met code geel in het hele land voor de windstoten die meer dan 90 kilometer per uur kunnen bereiken.
13/03 03u15  Mama van vondeling ‘Arthur’ heeft al twee kinderen: “Ze gaat door een zeer zware emotionele periode”De politie heeft de moeder van het Antwerpse vondelingetje Arthur kunnen identificeren. Het gaat om een 38-jarige Antwerpse met Poolse roots. De vrouw zou nog twee andere kinderen hebben. “De vrouw gaat door een emotionele periode”, vertelt haar advocaat Thibaud Delva.
13/03 03u15  Paul Severs krijgt hartaanval tijdens het fietsen en ligt in coma: “Een vrouw die toevallig voorbijwandelde heeft zijn leven gered”De Vlaamse charmezanger Paul Severs (70) is dinsdagochtend door een hartaanval geveld, toen hij ging fietsen. “Paul is gevonden door een vrouw die toevallig voorbijwandelde, en die hem kon reanimeren. Zij heeft zijn leven gered.”
13/03 03u15  Productiehuis Bart De Pauw maakt in alle stilte nieuw Vier-programmaKoeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw, ontwikkelt momenteel in alle stilte een nieuw programma voor Vier. Enkele maanden geleden klonk het nog dat het “door de geleden imagoschade amper nog opdrachten binnenhaalde en noodgedwongen zou afslanken”.
13/03 03u15  Nieuwe Brexitcrash: Brits parlement stemt akkoord Theresa May massaal wegVoor de tweede keer heeft het Britse parlement het Brexit-akkoord van premier Theresa May weggestemd. May had het akkoord dat ze maandag sloot met de EU nochtans met de moed der wanhoop verdedigd, maar opnieuw stuit ze op een njet. Uitstel wenkt nu voor de Brexit. Theresa May is, ondanks deze nieuwe vernedering, niet van plan om op te stappen en blijft gewoon aan.
13/03 03u15  Ook 60-plussers krijgen in ‘Blind date’ de kans een lief te vindenEr komt geen einde aan de grijze golf die het televisielandschap overspoelt. Er is al Hotel Römantiek en De wereld rond met 80-jarigen en nu gaat ook Blind date overstag.
13/03 03u15  Murielle Scherre daagt H&M voor de rechterDe Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre heeft de Zweedse modegigant H&M voor de rechter gedaagd. Het onderwerp van de zaak willen beide partijen niet meedelen, maar waarschijnlijk gaat het over het ongeoorloofd kopiëren van een ontwerp.
13/03 03u15  Overleden Nikita staat als standbeeld in de huiskamer van haar oudersDe echte Nikita (16) is hiermee niet terug, maar de negenjarige Nina kan haar zus nu wel elke dag weer zien.
13/03 03u15  Tiental gele hesjes blokkeert depot van Proxifuel in WierdeEen tiental gele hesjes blokkeert sinds 21.30 uur dinsdagavond het brandstofdepot van Proxifuel in het Naamse Wierde, een dochteronderneming van oliebedrijf Total. Enkel vrachtwagens met stookolie voor verwarming mogen door.
13/03 03u15  Marc Jacobs en Nirvana vechten om smileyDe Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs (55) is in een juridische strijd verwikkeld met het erfgoed van de legendarische grungeband Nirvana.
13/03 03u15  Taalstrijd in het Frans: hoe heet een chocoladebroodje nu écht?Onze zuiderburen geraken het niet eens. Is een chocoladebroodje in het Frans nu een pain au chocolat of toch chocolatine? Zelfs politici debatteren over de officiële naam van de ontbijtkoek met een stukje chocola erin. Een opiniepeiling moet nu voor eens en voor altijd het pleit beslechten.
13/03 03u15  Goedele Liekens over haar overstap naar de politiek: “Mijn ouders zeiden: ‘meiske, zou je dat wel doen?!’”Ze heeft beslist. Vijftien jaar nadat Goedele Liekens SP.A wandelen stuurde, stapt de seksuologe en tv-figuur nu toch in de politiek. Niet voor de socialisten, wel voor Open VLD. Bij de liberalen krijgt ze de derde plaats op de Kamerlijst in Vlaams-Brabant, een stek die haar zo goed als zeker een zetel in het parlement oplevert. “Maar ik blijf gewoon tv maken”, zegt ze.
13/03 00u30  Celien Hermans 30 kilo lichter na maagoperatieNa een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor iets tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.
12/03 23u30  Koning van de Champions League: magistrale Ronaldo loodst Juventus met hattrick voorbij AtléticoDit is een artikel over de koning van de Champions League. Over de man met de meeste doelpunten op het Europese toneel. Over een Portugees op jacht naar een zesde titel. Over een aanvaller die zijn ploeg eigenhandig alsnog naar de kwartfinales schoot. Drie keer scoorde Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid, genoeg om nu ook in Turijn stilaan onsterfelijk te worden. Ongelooflijk.
12/03 23u15  10 bewoners naar ziekenhuis na brand in rusthuis JetteIn het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette heeft dinsdagavond een brand gewoed. Tien rusthuisbewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis, veertig mensen moesten worden geëvacueerd.
12/03 23u15  Manchester City (zonder De Bruyne en Kompany) smeert Schalke 04 een 7-0-pandoering aanGeen enkel probleem voor Manchester City tegen Schalke 04 in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League. Nadat de ploeg de heenmatch in Duitsland moeizaam won met 2-3 kende het in het eigen Etihad Stadium amper problemen met de ploeg uit Gelsenkirchen. Het werd zelfs 7-0.
12/03 22u00  Will Smith lost nieuwe trailer van ‘Aladdin’: “Niet duizelig worden”Will Smith vertolkt binnenkort de Geest in de live action-versie van gelijknamige animatiefilm ‘Aladdin’ en vond dat het tijd werd om een trailer van de film op de wereld los te laten. Net zoals in de oscarwinnende animatiefilm volgt de prent een jonge, charmante “straatrat”, die smoorverliefd wordt op de mooie prinses Jasmine, en zich in een prins transformeert met de hulp van een geest uit een lamp. De film - die werd geregisseerd door Guy Ritchie - komt eind mei in Belgische zalen.
12/03 22u00  Ze zouden trouwen, tot haar verloofde werd doodgeschoten tijdens een roofmoord: aanstaande bruid huilt aan grafHartverscheurende beelden: een aanstaande bruid huilt aan het graf van haar geliefde die werd doodgeschoten. Sara Beluch (22) zou afgelopen weekend in het huwelijksbootje stappen met de liefde van haar leven Mohammad Sharifi (24). Maar een roofmoord stak daar een stokje voor.
12/03 22u00  Mehdi Nemmouche voor het eerst herkenbaar in beeld tijdens veroordelingMehdi Nemmouche, de dader van de aanslag op het Joods Museum in 2014, kreeg dinsdag zijn strafmaat te horen. De veroordeling ging ook gepaard met de eerste beelden waarop hij herkenbaar te zien is. Gedurende het proces mochten immers enkel tekeningen verspreid worden van 33-jarige Fransman. Hij werd veroordeeld tot levenslange opsluiting.
12/03 22u00  Omvangrijke heidebrand op militair schietterrein in HelchterenBij munitietesten is op het militair schietterein in Helchteren dinsdagnamiddag een omvangrijke heidebrand uitgebroken. Er waren vier brandhaarden gemeld. Vier brandweerkorpsen van onder meer de hulpverleningszone Oost-Limburg gingen ter plaatse om de vlammen te doven. Rond 18.30 uur had de brandweer de heidebrand met een oppervlakte van zo’n vijftig hectare onder controle.
12/03 22u00  Jongetje van 22 maanden sterft nadat grootmoeder hem vergeet in snikhete autoAmper 22 maanden was Jone Radaniva toen hij overleed nadat hij twee uur in een snikhete auto werd achtergelaten. Zijn grootmoeder, die op de jongen moest passen, was in de woonkamer in slaap gevallen.
12/03 21u45  Gert Verheyen: “Wat die jongens verdienen, is zéér ongezond. Je kunt veel geld scheppen zonder te presteren”Gert Verheyen (48) nam minder dan een week geleden met onmiddellijke ingang ontslag als trainer van KV Oostende. Dinsdag blikte in een interview in Humo terug op zijn klein jaar trainersschap bij de kustploeg. “De macht van de spelers is te groot”, meent Verheyen.
12/03 21u45  Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in JetteIn het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette zijn dinsdagavond veertig mensen geëvacueerd nadat er omstreeks 19 uur brand uitbrak. Dat bevestigt de Brusselse brandweer.
12/03 21u15  Schlagerzanger Paul Severs in coma na zware hartaanvalSchlagerzanger Paul Severs (71) heeft dinsdagochtend een zware hartaanval gekregen. Hij wordt nu in een coma gehouden.
12/03 20u00  “Opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg naar Belgi딓Er zijn opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg zijn naar België”. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag in het parlement op een vraag van Nadia Sminate (N-VA). Volgens onze informatie gaat het om de zes kinderen van de Antwerpse weduwes Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal. Maar een datum waarop ze zouden kunnen terugkeren, is er niet.
12/03 20u00  Contraceptie wordt gratis voor iedereen jonger dan 25Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover dinsdag een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd. De morning afterpil wordt voor iedereen gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Enkel N-VA stemde tegen het voorstel. De regering moet wel nog een koninklijk besluit uitvaardigen om de maatregel te doen ingaan.
12/03 20u00  Eerste wapenfeit van Lindsey Vonn na haar pensioen: bikini-shoot voor Swimsuit van Sports IllustratedNee, Lindsey Vonn valt voorlopig niet in een zwart gat na haar ski-pensioen. De Amerikaanse ski-legende wordt mee het gezicht van Project Rock, een kledinglijn van The Rock en Under Armour, en trok voor het Amerikaanse Sports Illustrated naar Mexico waar ze poseerde voor de wereldvermaarde Swimsuit Edition.
12/03 19u30  Meisje dat werd meegesleurd door Lijnbus getuigt: "Chauffeur reed 60 kilometer per uur"In Diest is een meisje van 14 dinsdagochtend bijna een minuut lang meegesleurd met een rijdende bus van vervoersmaatschappij De Lijn. De buschauffeur vertrok om een nog onduidelijke reden toen het meisje nog niet volledig was afgestapt. Verschillende mensen hebben het incident gefilmd. Het meisje zelf kwam er gelukkig zonder zware verwondingen vanaf. De Lijn is een onderzoek gestart naar het incident.
12/03 19u30  Opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg naar BelgiëHet Agentschap Jongerenwelzijn heeft opnieuw melding gekregen dat er één of meerdere kinderen uit ISIS-gebied op weg zijn naar België. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag in het parlement op een vraag van Nadia Sminate (N-VA). Een datum van terugkeer is er nog niet.
12/03 19u30  Na de pijnlijke bloemenscène in 'Blind getrouwd’: onze redacteurs proberen Joris en Annelies weer dichter bij elkaar te brengenBeste Joris, geef haar zuurstof
12/03 19u30  Zo ziet de keuken van The Jane eruit na de brand van afgelopen weekendHet sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond.
12/03 19u30  De Stikeez-hype: waarom we vechten om een ‘prul’ in de supermarktIn verschillende filialen van supermarktketen Lidl begonnen klanten dit weekend te duwen en te trekken. De inzet: een verzameldoosje van 1,99 euro in de vorm van een koelkast, waarin ze hun verzamelde ‘Stikeez’ konden opbergen. Vechten om een hebbedingetje, dat hebben we in Belgische supermarkten al vaker meegemaakt. En dat is geen toeval: ketens weten maar al te goed waarom en hoe ze zulke hypes creëren.
12/03 19u30  Vanaf nu toch gsm’s voor de VAR in de Jupiler Pro LeagueDe commotie rond het wegvallen van de communicatie met de VAR in Genk-Lokeren, waardoor een duidelijke goal van Samatta niet werd toegekend, heeft dan toch wat opgebracht. Omdat ook de walkietalkies waren weggevallen heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist een mail gestuurd naar de IFAB, de internationale commissie die de regels in het voetbal en dus ook die van het VAR-systeem bepaalt, met de vraag of in noodsituaties VAR en vierde ref toch geen gebruik mogen maken van een gsm, verboden door de IFAB. Verbist kreeg positief antwoord, vanaf nu mag het dus wel. “Maar alléén als de gewone communicatie én de walkietalkies zijn uitgevallen”, benadrukt Verbist.
12/03 19u30  TIPS. Zeg vaarwel tegen mee-eters en blijf fris in je ondergoedElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/03 19u30  Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-NiceGeen drie op drie voor Dylan Groenewegen in Parijs-Nice. De Nederlandse sprinter die de eerste twee ritten won, moest op dag drie in een massasprint zijn meerdere erkennen in de Ier Sam Bennett (BORA - hansgrohe). Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) werden dinsdag in de straten van Moulins tweede en derde. Groenewegen werd pas negende, maar blijft leider.
12/03 19u00  Europese luchtvaartautoriteit volgt Belgisch voorbeeld: alle vluchten met omstreden Boeing 737 MAX verbodenAlle vluchten met Boeing 737 MAX-vliegtuigen in Europees luchtruim zijn tot nader order verboden. Dat kondigde de Europese luchtvaartautoriteit EASA dinsdagavond aan. Het volgt daarmee het voorbeeld van 8 Europese landen, waaronder België, die hun luchtruim al hadden gesloten voor het toestel. Eerder had ook reisorganisator TUI fly laten weten dat het zijn vier Belgische toestellen aan de grond zou houden. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 18u15  Ook België gaat luchtruim sluiten voor omstreden Boeing 737 MAXOok België gaat zijn luchtruim sluiten voor de Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen. Eerder had TUI fly al laten weten dat het zijn vier Belgische toestellen aan de grond hield. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Met België erbij sluiten ondertussen acht Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 18u15  Celien Hermans 30 kilo lichter na zware maagoperatieNa een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.
12/03 18u15  Opnieuw felle rukwinden verwacht: “Vooral wie al schade heeft, moet voorzorgen nemen”Vanavond trekt opnieuw een buienlijn met felle rukwinden over het land van west naar oost. “Vooral mensen die zondag al schade hebben ondervonden, moeten oppassen.”
12/03 18u15  Twee Hollywoodactrices beschuldigd van omkoping om hun kinderen aan plekje op prestigieuze universiteiten te helpen50 Amerikanen, waaronder twee Hollywoodsterren, zijn dinsdag in verdenking gesteld voor het betalen of ontvangen van steekpenningen om studenten toe te laten tot de bekendste universiteiten van het land. Dat meldt de New York Times.
12/03 18u15  Favorieten laten in hun kaarten kijken voor aanvang van Tirreno-AdriaticoWoensdag gaat in Lido di Camaiore met een ploegentijdrit over 21,5 kilometer de 54e Tirreno-Adriatico van start. De favorieten op de eindzege in de Italiaanse rittenkoers spraken dinsdag met de pers over hun ambities.
12/03 18u15  Valse bommeldingen kosten student 380.000 euroEen 20-jarige student uit de provincie Namen moet van de rechter een werkstraf van 300 uur uitvoeren en een boete van liefst 380.000 euro betalen omdat hij eind 2016 een tiental valse bommeldingen deed.
12/03 18u15  Politie pakt inbreker op die zich verbergt … onder het bedDe politie van Schilde heeft maandag een inbreker op heterdaad betrapt. De man werd aangetroffen... onder een bed.
12/03 17u45  Vuye en Wouters stoppen met politiek nadat alliantie met Jean-Marie Dedecker mislukt: “Theo Francken is bij hem gaan janken”Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met de politiek. Dat maken ze in een interview met Knack bekend. Volgens hen scheelde het geen haar of ze trokken met Jean-Marie Dedecker naar de kiezer, tot die lijstduwer werd op de West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst. Hun lijst met Dedecker zou in alle provincies opgekomen zijn onder de naam ‘Gezond Verstand’ met de baseline ‘Recht voor de Vuist’ en zou “los over de kiesdrempel gaan”.
12/03 17u30  Mama van vondeling heeft zes maanden tijd om haar kindje op te eisen, maar mag ze kleine Arthur nog wel zelf opvoeden?Een 38-jarige Poolse vrouw heeft bekend dat ze de mama is van het jongetje dat vorige week werd achtergelaten in de hal van een flatgebouw in het centrum van Antwerpen. De vrouw is na verhoor vrijgelaten, maar riskeert ze nu nog een celstraf? En als ze haar kindje terug wil, mag ze hem dan zomaar opnieuw aan de borst drukken?
12/03 17u30  Vuye en Wouters stoppen met politiekKamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met politiek. Dat maken ze in een interview met Knack bekend. Volgens hen scheelde het geen haar of ze trokken met Jean-Marie Dedecker naar de kiezer, tot die lijstduwer werd op de West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst. De lijst zou in alle provincies opgekomen zijn onder de naam ‘Gezond Verstand’ met de baseline ‘Recht voor de Vuist’ en zou “los over de kiesdrempel gaan”.
12/03 17u15  Moeder van Antwerpse vondeling geïdentificeerd: 38-jarige Poolse vrouw die “nog nooit van vondelingenschuif had gehoord”In het onderzoek naar de vondeling die op dinsdag 5 maart gevonden werd in Antwerpen, werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekendgemaakt.
12/03 17u15  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grond, al vijf Europese landen sluiten luchtruim voor toestellenReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Intussen sloten al vijf Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 17u00  Gentse “beroepsklager” wil dat Amnesty International pestgedrag van Stad Gent onderzoektGentenaar Jurgen Gielen klaagt zijn stadsbestuur aan voor “foltering door geluid”. Hij gaat het dossier ook overmaken aan Amnesty International. “Die moeten onderzoeken of de Stad mij pest door meer dan honderd concerten per jaar toe te laten in een café achter mijn huis.”
12/03 17u00  Auto staat al meer dan een jaar op parking van warenhuis en toch kan politie hem niet laten takelenEen schattig rood autootje, voorzien van een nieuwe kinderstoel, drank en koekjes, staat al meer dan een jaar stil op de parking van het Lidl-warenhuis in Wolvertem (Vlaams-Brabant). De winkelmanager contacteerde al verschillende keren de politie. Maar noch de politie, noch Lidl zelf kan de auto laten wegslepen en de eigenaar lijkt met de noorderzon verdwenen te zijn.
12/03 16u45  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grond, al vier Europese landen sluiten luchtruim voor toestellenReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Intussen sloten al vier Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 16u45  Beke reageert op “degoutante uitspraak” van De WeverOoit is het rijk van Bart De Wever (N-VA) uit. Dat staat in de sterren geschreven, zegt hij zelf in het programma “Alloo bij Bart De Wever”. “Elke politieke carrière eindigt een beetje droevig.” De Wever geeft zelfs een voorbeeld: zijn voormalige uitdager Kris Peeters (CD&V) die naar Europa trekt.
12/03 16u45  Gentenaar klaagt stad voor ‘foltering door geluid’: “Honderd concerten per jaar in café achter mijn huis”Gentenaar Jurgen Gielen klaagt zijn stadsbestuur aan voor “foltering door geluid”. Hij gaat het dossier ook overmaken aan Amnesty International. “Die moeten onderzoeken of de Stad mij pest door meer dan honderd concerten per jaar toe te laten in café achter mijn huis.”
12/03 16u30  Moeder van Antwerpse vondeling geïdentificeerd: Poolse vrouw (38) is opgepaktIn het onderzoek naar de vondeling die op dinsdag 5 maart gevonden werd in Antwerpen, werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekendgemaakt.
12/03 16u30  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grondReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 16u30  Een goeie bril hoeft niet duur te zijn: “Het kan niet dat mensen zo’n aankoop moeten uitstellen”Brillen zijn duur. Zo duur zelfs dat een pak Belgen de aankoop ervan uitstelt, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Test-Aankoop. Nochtans: een goeie bril hoeft niet per se stukken van mensen te kosten. Maar waar kan je nu terecht voor een goedkoper exemplaar en wat is het verschil tussen een bril van 100 en eentje van 1.000 euro?
12/03 16u15  Meisje hangt honderden meters vast aan deur van rijdende bus: “Alarm is niet afgegaan”Dit had slecht kunnen aflopen. Dat beseffen ze maar al te goed bij De Lijn. Een meisje is dinsdagochtend tussen de deuren van een vertrekkende bus blijven hangen. Pas enkele honderden meters verder zette de chauffeur de bus aan de kant. Hoe dat kon gebeuren, wordt onderzocht.
12/03 16u15  Even schrikken: volledig dak vliegt weg door storm en belandt voor autoDe storm van afgelopen weekend heeft voor heel wat schade gezorgd. Bomen werden ontworteld en heel wat dingen gingen vliegen. In Hoevenen schrok een bestuurder zich rot toen hij plots een dak voor zijn wagen op de weg zag vallen.
12/03 16u15  Nieuw spectaculair uitkijkplatform op komst in New YorkDe uitkijkplatformen op de Empire State Building en Rockefeller Center krijgen weldra serieuze concurrentie. Straks zult u letterlijk op Manhattan kunnen neerkijken, door een glazen vloer.
12/03 16u15  Luchtverkeersleiders voeren dinsdag actie: “Luchthavens zullen een probleem hebben”Het personeel bij luchtverkeersleider Skeyes (het vroegere Belgocontrol) gaat dinsdagavond en -nacht actie voeren. “We gaan een waarschuwing geven”, zegt vakbondsman Lennert Mervilde van VSOA. “De werkdruk is te hoog om de veiligheid van het luchtverkeer te garanderen.” De christelijke vakbond ACV-Transcom diende een maand geleden een stakingsaanzegging in, VSOA deed maandag hetzelfde.
12/03 16u15  Google betaalde topmannen met losse handjes 120 miljoen ontslagpremieHoogspanning op de Google-kantoren. Zopas raakte bekend hoe hoog de ontslagpremies van twee topmannen waren die hun ontslag kregen voor ongewenste intimiteiten op het werk. Amit Singhal kreeg 40 miljoen, Andy Rubin 80 miljoen, en dat viel niet in goede aarde bij de andere werknemers van Google.
12/03 16u15  VN-rapport beschrijft gruwel van bloedbad in Congo: 535 mensen doodgeschoten, afgeslacht met machetes of verbrandIn Congo zijn in december zeker 535 mensen doodgeschoten, afgeslacht met machetes en verbrand tijdens drie dagen vol geweld tussen lokale etnische bevolkingsgroepen in het westen van het land. Dat deelde de VN-Mensenrechtenraad dinsdag in Genève mee. Dat cijfer is lager dan het oorspronkelijke aantal van 890 slachtoffers dat het VN-bureau in januari opgaf, maar VN-onderzoekers rapporteerden dinsdag dat er vermoedelijk meer slachtoffers waren wier lijken in de Congostroom werden gedumpt.
12/03 16u00  TUI houdt ook alle Belgische Boeing 737’s aan de grondDe TUI Group houdt al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond, dus ook de vier in de vloot van de Belgische maatschappij TUI fly. Eerder besliste de Britse luchtvaartautoriteit CAA al om alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 15u15  Axel Daeseleire ontmoet muzikant (27) die nier verkocht om carrière te financierenAxel Daeseleire verdiept zich deze week in de duistere wereld van de orgaanhandel, waar sluwe handelaars profiteren van armoede om donoren te ronselen. De 27-jarige Neroz verkocht tien jaar geleden een nier om een videoclip te financieren en zijn muziekcarrière een boost te geven, in de hoop op een beter leven. Van de beloofde 7500 euro kreeg hij uiteindelijk maar 500 euro na de operatie. De Nepalees raakte bovendien verlamd en is aan het bed gekluisterd. Hij heeft ook nog slechts enkele jaren te leven als hij de juiste medicatie niet kan bemachtigen.
12/03 15u00  Boeing 737’s mogen niet meer vliegen boven Verenigd Koninkrijk, nog onduidelijkheid over BelgiëDe Britse luchtvaartautoriteit CAA verbiedt alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 14u45  Vliegtuig moet rechtsomkeer maken, omdat mama haar baby vergeet in vertrekhal: “Ze weigert verder te vliegen”Een vrouw eiste in paniek dat een vlucht van Saoedi-Arabië naar Maleisië vlak na het opstijgen moest terugkeren naar de luchthaven omdat ze haar baby was vergeten in de vertrekhal. De vluchtleiders fronsten even de wenkbrauwen omdat ze zo’n bizar incident nog nooit hadden meegemaakt. Het toestel kreeg uiteindelijk de toestemming om terug naar het vertrekpunt te keren. Het is voorlopig onduidelijk hoe het verhaal is afgelopen voor de vrouw, haar baby en de vlucht.
12/03 14u45  Bloemendebacle in ‘Blind getrouwd’ gaat over de tongen: “Ik ken mensen die andere dingen achterlaten na een avondje uit”Dat drie bossen bloemen zoveel kunnen losmaken bij ‘Blind getrouwd’-kijkers, had Joris wellicht niet beseft. Hij legde nietsvermoedend drie (!) ruikers met witte rozen - nog in de plasticverpakking - op de lavabo van Annelies. “Een klein fijn geschenkje”, dacht hij. “Verstikkend”, zei zijn kersverse echtgenote. Een debacle dat bij televisiekijkend Vlaanderen stevig over de tongen gaat.
12/03 14u45  Slecht nieuws voor de “calvarietocht” van Thomas Vermaelen, net op de dag waarop hij 7 jaar geleden een memorabel doelpunt scoorde“De calvarietocht van Thomas Vermaelen: een maand aan de kant door overbelasting.” Zie daar, de titel van een stuk van het Spaanse AS. Slecht nieuws dus voor de Rode Duivel van FC Barcelona…
12/03 14u15  Moeder Antwerpse vondeling geïdentificeerdIn het onderzoek naar de vondeling werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekend gemaakt
12/03 14u15  Onderzoek geopend naar dood van Nederlands model (20): “Hopelijk komen we te weten wat haar mankeerde”Het Duitse ministerie van Justitie heeft beslist om een onderzoek te openen naar de doodsoorzaak van het 20-jarige Nederlandse model Lotte van der Zee. Zij kreeg tijdens een skivakantie in Oostenrijk een hartstilstand en overleed twee weken later. “We hopen te weten te komen wat ons meisje mankeerde”, zegt haar moeder aan RTV oost.
12/03 14u15  Voor de tweede dag op rij tovert Open VLD wit konijn uit hoed: Goedele Liekens op derde plaats in Vlaams-BrabantOpnieuw een wit konijn bij Open VLD. Goedele Liekens krijgt de derde plaats op de Vlaams-Brabantse kamerlijst. Lijsttrekker Maggie De Block en de seksuologe nemen het daar op tegen Theo Francken en Darya Safai van N-VA.
12/03 14u15  Vrijspraak voor chauffeur die drie rode verkeerslichten negeert en politie fles champagne belooft om geen boete te krijgenVoor de tweede keer in een week tijd is een chauffeur na een flagrante verkeersovertreding toch vrijgesproken. Vorige week betrof het een snelheidsduivel, de chauffeur die maandag voor de rechtbank stond had drie keer het rode stoplicht genegeerd en zou de politie een fles champagne hebben aangeboden om geen proces-verbaal op te stellen.
12/03 14u15  N-VA wil volledige grondwet voor herziening vatbaar verklarenN-VA wil de volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren, om het volgende parlement alle ruimte te geven om het land te hervormen. De partij wijst er dinsdag opnieuw op dat die afspraak was opgenomen in de zogenaamde Atomaschriftjes van het regeerakkoord. Echte partners heeft N-VA voorlopig niet, aan Franstalige zijde doen zelfs alle grote partijen de deur dicht.
12/03 13u45  “Dries Van Langenhove belt leerkracht thuis op over de les rond racisme”Scholengroep Gent van het GO! Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, dient een klacht in tegen Vlaams-Belanglijsttrekker en leider van Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove. De scholengroep neemt het niet dat Van Langenhove een leerkracht thuis opbelde over de inhoud van de les rond racisme.
12/03 12u15  Het eerste gesneuvelde bed en de rake klap van Joris: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opHét moment uit ‘Blind getrouwd’ was natuurlijk ‘het drama met de witte rozen’ van Joris en Annelies. Maar dat is niet het enige wat onze ‘Blind getrouwd’-watcher opviel: over de droomjob van Joris, een bokstrainer die “de scherpe kantjes er wat van af moet halen”, de schoonouders van Line en een onheilspellend geluid in bed.
12/03 12u00  Drie Brexit-stemmingen op twee dagen, expert Hendrik Vos schat de kansen in: “Harde Brexit is blind doorgaan en desnoods crashen”Nog even. Twee dagen maximum. En dan weten we - voorlopig - definitief of die Brexit er nu komt of wordt uitgesteld. Misschien weten we het vandaag al. Hoe dan ook, het Britse parlement heeft voor vandaag, morgen en overmorgen telkens een Brexit-stemming ingepland. Bij elke “No” wordt overgegaan naar de volgende stemming. Hendrik Vos (UGent-prof en directeur van het Centrum voor EU-studies) wikt de drie stemmingen. Wat zijn de gevolgen van elke stemming en welk scenario is het meest haalbare?
12/03 12u00  Een onheilspellend geluid in bed en de rake klap van Joris: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opHét moment uit ‘Blind getrouwd’ was natuurlijk het ‘drama met de witte rozen’ van Joris en Annelies. Maar dat is niet het enige wat onze ‘Blind getrouwd’-watcher opviel: over de droomjob van Joris, de schoonouders van Line en een onheilspellend geluid in bed.
12/03 12u00  Jonge pyromanen moeten meer dan 50.000 euro schadevergoeding betalen na serie brandstichtingenDe twee jongeren die eind vorig jaar opgepakt werden na een reeks brandstichtingen in regio Temse en Kampenhout zijn veroordeeld tot straffen met uitstel. Ze moeten ook meer dan 50.000 euro schadevergoeding betalen.
12/03 12u00  Dit zijn de vijf uitdagingen voor Zinédine Zidane in zijn tweede periode bij Real Madrid: van ego’s in de kleedkamer, de zoektocht naar een “nieuwe Ronaldo” tot zijn eigen voorzitterZinédine Zidane is terug. Madrid kan weer rustig ademhalen. De Fransman wordt de derde trainer van het seizoen bij Real en krijgt alle sleutels in handen om De Koninklijke weer op de rails te krijgen. Maar wat zijn de grootste pijnpunten bij de club van Thibaut Courtois?
12/03 12u00  Jan Verheyen over zijn woede-uitbarsting op Aalst Carnaval: “Ik wil me echt verontschuldigen bij die mens”Tijdens de stoet op Aalst Carnaval waren de acteurs van FC De Kampioenen opgemerkte gasten. Regisseur Jan Verheyen (55) maakte er met zijn filmploeg opnames voor de vierde Kampioenen-film, maar dat ging even verkeerd toen een man in beeld kwam lopen en een bolwassing kreeg van Verheyen. “Ik wil me verontschuldigen”, zegt hij daarover in Dag allemaal.
12/03 12u00  De tien geboden van Louis van Gaal: pedagogische tikken, onbeschofte opmerkingen en “English with hair up”“Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al.” Zo sprak gewezen Bayern München-baas Uli Hoeness ooit over de Nederlander die deze week zijn pensioen als trainer aankondigde. Om dan maar in de religieuze sfeer te blijven: de tien geboden van Aloysius Paulus Maria van Gaal (67), de meest eigenzinnige trainer van de laatste twee decennia.
12/03 12u00  Explosie Antwerpse Paardenmarkt: parket wil huurder van pand voor de rechtbank brengen voor onopzettelijke doding en brandstichtingHet parket van Antwerpen wil een 50-jarige man uit Sint-Niklaas, die het pand aan de Paardenmarkt huurde waar zich begin vorig jaar een ontploffing voordeed, voor de rechtbank brengen voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke brandstichting. De raadkamer gaat zich woensdag over het dossier buigen, meldt het parket in een persmededeling.
12/03 12u00  Een nieuwe taal leren maar geen tijd voor een cursus? Doe het op je eigen tempo met deze apps (of Netflix)Steeds minder Vlamingen kiezen ervoor om een vreemde taal te leren. Dat blijkt uit cijfers van de centra voor volwassenenonderwijs. “Een kalenderjaar lang wekelijks naar de les gaan, is te lastig of tijdrovend”, klinkt het. Maar kan het ook anders? Moet je een intensieve cursus volgen of loont het om te investeren in een goede app?
12/03 12u00  Miguel Wiels geloofde niet in nieuwe K3: “Ik had schrik dat het publiek drie nieuwe meisjes niet zou pikken”K3 blaast deze lente al twintig kaarsjes uit. Hoog tijd om Miguel Wiels, als songschrijver de stuwende kracht achter het succesverhaal, aan het woord te laten. Story deed dat, en stelde vast dat de zelfzeker ogende Wiels niet altijd even overtuigd is geweest. “Zeker bij de vervanging van de drie K3’tjes door de nieuwe had ik schrik.”
12/03 12u00  Dit zijn de beste landen om als vrouw in te levenHeel wat landen hebben nog een lange weg af te leggen wat gendergelijkheid tussen mannen en vrouwen betreft, maar België doet het daarin niet al te slecht. Ons land haalt net de top twintig van de Women’s Liveability Index 2019. Die wordt aangevoerd door Noorwegen.
12/03 11u15  Philippe bouwde ultramoderne duiventil van 400.000 euro, maar dreigt zijn huis te verliezen: “Ik ga in cassatie”Philippe Brantegem liet een half jaar geleden een ultramoderne duiventil van meer dan 400.000 euro bouwen. De ondernemer verkocht daarvoor zelfs zijn woonst en wil volgende maand naar een nieuwe woning pal naast zijn prijsbeesten verhuizen. Maar het nieuwe gebouw stuit op verzet.
12/03 09u45  Levensgevaarlijk: treinsurfer filmt met GoPro-camera hoe hij minutenlang achter trein van NMBS hangtEen treinsurfer heeft afgelopen weekend een video gedeeld van zijn levensgevaarlijke toeren. Zulke stunts zijn niet enkel levensgevaarlijk, maar ook strafbaar. “Dat is een inbreuk op de spoorveiligheid, dat is een strafrechterlijke zaak”, aldus Bart Crols, woordvoerder van NMBS.
12/03 09u30  Verschillende tramlijnen MIVB niet bediend door spontane stakingEnkele tramlijnen van de Brusselse MIVB worden dinsdagochtend niet bediend door een spontane staking van het personeel. Dat meldt de vervoersmaatschappij op zijn website. De trams 9, 19, 51, 81, 82 en 97 rijden niet. Op tramlijnen 4 en 92 rijden er minder trams dan normaal.
12/03 09u30  Vechtpartij voor poppetjes van Lidl: enorme succes van Stikeez kent keerzijde“In de Lidl in Genk zag ik mensen elkaar omduwen om toch maar een mapje te kunnen bemachtigen van de Stikeez”, zegt de Genkse Cinzia Scarpato. De poppetjes van Lidl in de vorm van pakweg een kip of een radijs zijn zo populair dat het een probleem wordt voor de warenhuisketen. Poppetjes zijn er voldoende, maar Lidl kan niet volgen met de levering van de verzamelmapjes in de vorm van een koelkast. Afgelopen zaterdag bevoorraadde Lidl haar warenhuizen nog met zulke mapjes, maar opnieuw bleken er dat ruim onvoldoende. En dat zorgt voor hilarische taferelen en zelfs vechtpartijen...
12/03 09u30  Jagen schietende soldaten wolven op de vlucht? “Vergeet niet dat Naya afkomstig is van een militair domein in Duitsland”Jagen oefenende militairen in het Kamp van Beverlo Naya en Gust verder weg van hun thuisbasis? Sommige natuurkenners beweren van wel.
12/03 09u30  Na meer dan tien maanden: kerncentrale Doel 1 heropgestart, zes centrales leveren stroomNa meer dan tien maanden geen stroom te hebben geleverd is kerncentrale Doel 1 maandagavond heropgestart. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel. Het gaat voorlopig om een testfase, maar het is de bedoeling de komende dagen volledig operationeel te zijn. Zes van de zeven Belgische kerncentrales leveren nu stroom.
12/03 09u30  Manchester City compenseert slachtoffers van kindermisbruik bij de clubManchester City heeft een compensatieregeling opgesteld voor de slachtoffers van kindermisbruik in het verleden bij de Engelse club. De Engelse kampioen maakte geen financiële details bekend, maar volgens Britse media gaat het om miljoenen euro’s aan schadevergoedingen. “We herhalen ons oprechte medeleven aan iedereen die deze onvoorstelbare ervaringen heeft moeten doorstaan”, liet de clubleiding weten.
12/03 09u30  Philippe bouwde ultramoderne duiventil van 400.000 euro, maar dreigt zijn huis te verliezen. “Ik ga in cassatie”Philippe Brantegem liet een half jaar geleden een ultramoderne duiventil van meer dan 400.000 euro bouwen. De ondernemer verkocht daarvoor zelfs zijn woonst en wil volgende maand naar een nieuwe woning pal naast zijn prijsbeesten verhuizen. Maar het nieuwe gebouw stuit op verzet.
12/03 09u30  Na dodelijke crash 737 MAX: Lion Air schort bestelling bij Boeing opDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air schort de bestelling van vier vliegtuigen van het type 737 MAX bij de Amerikaanse constructeur Boeing op als gevolg van de crash met het toestel in Ethiopië. Die ramp voltrok zich nog geen halfjaar nadat eenzelfde vliegtuig van Lion Air was neergestort.
12/03 09u30  Hans Vanaken kan bij Club Brugge bijna tien jaar oude record van Mbark Boussoufa bij Anderlecht breken11 goals en 13 assists. Geen enkele speler in de Jupiler Pro League drukt meer zijn stempel op zijn ploeg dan Hans Vanaken. De 26-jarige middenvelder van Club Brugge kan het record van Mbark Boussoufa uit 2010 breken.
12/03 09u00  Bestuur van Anderlecht wil coach Fred Rutten en clubicoon Pär Zetterberg verzoenenFred Rutten was dit weekend flink ontgoocheld in Pär Zetterberg. De Zweed treedt op als bewaker van het Anderlecht-DNA en had publiekelijk verklaard dat Yari Verschaeren meer lange ballen moet trappen en meer met zijn hoofd omhoog moet lopen. Het Anderlecht-bestuur zag daar weinig graten in, maar de Nederlandse coach vond de inmenging van Zetterberg niet kunnen. Zeker niet zonder overleg vooraf. Het frustreert bij momenten dat Pär Zetterberg geen duidelijke functieomschrijving heeft. Is hij nu assistent, is hij raadgever van het bestuur...?
12/03 07u45  Joris vertelt vrienden dat hij “verkeerd gematcht” is, ‘Blind getrouwd’-experts verdedigen zichJoris (30), stilaan het kneusje van Blind Getrouwd, meent dat verkeerd gematcht is met Annelies (29). Zijn stunt met een berg rozen kon haar niet overtuigen, maar “hij wou gewoon origineel uit de hoek komen”, zegt een vriend van Joris aan Dag Allemaal. Zijn Joris en Annelies werkelijk verkeerd gematcht? De relatiecoaches achter het programma blijven achter hun beslissing staan.
12/03 07u45  Primeur: deze zes renners werden getest op Tramadol in Parijs-NiceDe wereldpremière was gisteren voor Bellegarde in de Loiret. Zes renners werden na afloop van de tweede etappe van Parijs-Nice getest op de aanwezigheid van de door de UCI verboden pijnstiller Tramadol. De ‘gelukkigen’ waren ritwinnaar Dylan Groenewegen, Romain Bardet, Sergio Henao, Amaël Moinard, Anthony Turgis en Cyril Gauthier.
12/03 06u30  Doorbraak in onderhandelingen met EU: "Het is deze deal ofwel mogelijk helemaal geen Brexit"De Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit.
12/03 06u15  Gilbert is klaar: “Van mij mogen het heel het jaar door zulke koersen zijn”Philippe Gilbert (36) is ‘alive and kicking’. Voor de tweede dag op rij stak hij zijn hand uit naar de ­dagzege, maar net als zondag werd gisteren aan het einde van de rit Dylan Groenewegen gefêteerd. “Het goede nieuws is dat de conditie oké is. Ik onthoud dat ik al twee dagen op rij uit een verloren positie ­terugvocht.”
12/03 06u15  CLUBNIEUWS. Hoogspanning bij AA Gent, Waasland-Beveren wil Custovic houdenNog vijf dagen vooraleer de reguliere competitie van de Jupiler Pro League al zijn geheimen heeft prijs gegeven. Wij zetten de laatste nieuwtjes van onze eersteklassers op een rijtje.
12/03 03u15  Nathalie rijdt opa die beroerte kreeg zelf naar ziekenhuis tijdens storm: “Noodcentrale was niet bereikbaar”Anders dan minister De Crem maandagochtend op de radio beweerde, bleken de noodcentrales niet altijd bereikbaar geweest te zijn door de storm. De opa van Nathalie Boeckx uit Nijlen kreeg die zondagnamiddag een beroerte. “We hebben naar 101, 112 en alle andere noodlijnen gebeld. Niemand nam de telefoon op”. Ook de vakbond zegt dat de wachttijden opliepen en dat de noodcentrale voor dringende hulp niet altijd voor iedereen bereikbaar was.
12/03 03u15  Beweging.net verslikt zich in campagne: wie auto laat staan, krijgt... vliegreisLaat je auto staan en win een vliegtuigreis! Zo pakte de campagne van Tournée Pedale uit, in een poging mensen meer op de fiets en het openbaar vervoer te krijgen. Een vliegtuigreis als beloning, is dat niet absurd? Nadat organisator beweging.net Oost-Vlaanderen er verschillende vragen over kreeg, paste ze de actie aan.
12/03 03u15  Meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen: “Ik heb alle kanalen offline moeten halen”De meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen. Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat ze te veel lijkt op die van een andere Limburgse brouwer.
12/03 03u15  Nog stormweer op komst: wat moet je wel en zeker níet doen? “Kruip vooral niet zelf op uw dak. Dat is levensgevaarlijk”Het stormweer is al zwaar tekeer gegaan de afgelopen dagen, en er is nóg zware wind op komst. Wat moet u doen als de boom in uw tuin vervaarlijk wiebelt, of uw dakpannen loshangen? “Klim vooral niet zelf uw dak op”, zegt Didier Wattel van de Confederatie Bouw.
12/03 03u15  Nieuwe talkshow Siska Schoeters komt níét op tvSchoeters en bellen, de nieuwe talkshow van Siska Schoeters die via het internet te bekijken is, is geen voorproefje van wat komen gaat op televisie. De talkshow is een experiment om de gezichten van Eén wat meer in de kijker te zetten.
12/03 03u15  Belgisch slachtoffer vliegtuigramp Ethiopië ontsnapte eerder aan de doodHet Belgische slachtoffer van de vliegtuigramp in Ethiopië, Ghislaine De Claremont (60), ontsnapte eerder al aan de dood. In 1995 raakte haar dochter voor het leven verlamd bij een brutale overval op een geldtransport.
12/03 03u15  Stuur geen aubergine, maar ook deze emoji’s hebben een dubbelzinnige betekenisBinnenkort komen er 71 emoji’s bij op ons toch al drukbevolkte toetsenbord. Die zijn nodig om in digitale tijden emotie te leggen in berichen die we via WhatsApp, sms, Facebook of Twitter zeggen. Handig, maar ook gevaarlijk. Want voor je het weet, heb je “Wat wil je vanavond eten?” beantwoord met een aubergine. En laat daar net een niet zo onschuldige, tweede betekenis voor bestaan. Hoe kan je dat soort gênante momenten vermijden?
12/03 03u15  Bestuur van Anderlecht wil Rutten en Zetterberg verzoenenFred Rutten was dit weekend flink ontgoocheld in Pär Zetterberg. De Zweed treedt op als bewaker van het Anderlecht-DNA en had publiekelijk verklaard dat Yari Verschaeren meer lange ballen moet trappen en meer met zijn hoofd omhoog moet lopen. Het Anderlecht-bestuur zag daar weinig graten in, maar de Nederlandse coach vond de inmenging van Zetterberg niet kunnen. Zeker niet zonder overleg vooraf. Het frustreert bij momenten dat Pär Zetterberg geen duidelijke functieomschrijving heeft. Is hij nu assistent, is hij raadgever van het bestuur...?
12/03 03u15  Van revalidatiecentrum naar groot scherm: film op komst over zwaar gecrashte wielrenner Stig BroeckxDe wonderlijke revalidatie van de zwaar gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28) wordt ook na het Eén-programma ‘Bargoens’ voort gedocumenteerd. Eric Goens, de maker van ‘Bargoens’, gaat het bijzondere verhaal van de man die veroordeeld leek tot een “vegetatief” leven, verfilmen. Er is ambitie om die film verder te tillen dan het tv-scherm.
12/03 03u15  Voor het eerst “rondspringend” water waargenomen op de maan: “Misschien kunnen we het gebruiken tijdens missies”Ruimtevaartorganisatie Nasa heeft voor het eerst piepkleine waterdeeltjes zien “rondspringen” op de maan. Ze komen in beweging als het warm genoeg wordt op het maanoppervlak. “Misschien kunnen we dat water gebruiken tijdens toekomstige missies naar de maan”, zegt onderzoekster Amanda Hendrix.
12/03 03u15  Dokter wil wetswijziging om “zinvol gebaar” mogelijk te maken: “Eerst hartdonatie, dan euthanasie”Mensen die voor euthanasie kiezen, moeten ook hun hart kunnen doneren voor orgaantransplantatie. “Er zijn te weinig ruilharten en voor mensen die voor euthanasie kiezen, kan dat een enorm zinvol gebaar zijn”, zegt dokter Marc Cosyns. Wim Distelmans, voorzitter van de euthanasiecommissie, vindt dit een brug te ver.
12/03 03u15  Primeur: deze zes renners werden dinsdag getest op Tramadol in Parijs-NiceDe wereldpremière was gisteren voor Bellegarde in de Loiret. Zes renners werden na afloop van de tweede etappe van Parijs-Nice getest op de aanwezigheid van de door de UCI verboden pijnstiller Tramadol. De ‘gelukkigen’ waren ritwinnaar Dylan Groenewegen, Romain Bardet, Sergio Henao, Amaël Moinard, Anthony Turgis en Cyril Gauthier.
12/03 01u30  Londen kondigt doorbraak aan in onderhandelingen met EU over BrexitDe Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit. “Premier Theresa May heeft vanavond in Straatsburg juridisch bindende wijzigingen bekomen die het uittredingsakkoord versterken en verbeteren”, verklaarde de Britse vicepremier David Lidington maandagavond voor het parlement.
12/03 01u15  Overboord geslagen zeiler weet urenlang te overleven dankzij trucje met de opgeblazen jeansOp zeiltrip met zijn broer, van Nieuw-Zeeland naar Brazilië, werd de 30-jarige Duitser Arne Murke plots overboord geslagen. Zijn broer probeerde hem nog een reddingslijn toe te werpen, maar Arne kon er niet bij. Uren later konden de hulpdiensten hem dan toch uit het water halen. Hij had al die tijd kunnen overleven dankzij een trucje van de Navy Seals. Dat van de opgeblazen jeans.
12/03 00u45  Proces aanslag Joods Museum: levenslang voor Nemmouche, 15 jaar voor BendrerLevenslang voor Mehdi Nemmouche plus 15 jaar terbeschikkingstelling, 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling voor zijn mededader Nacer Bendrer. Na een verrassend lange deliberatie heeft de assisenjury in het proces van de terroristische moord in het Joods Museum pas rond middernacht de straffen uitgesproken. Die lagen volledig in de lijn van wat het federaal parket gevraagd had. Tot wanhoop van Nacer Bendrer, maar Nemmouche gaf geen krimp.
12/03 00u00  “It’s showtime”: Apple stelt binnenkort concurrent Netflix voorApple roept binnen twee weken de pers samen, onder de aankondiging “It’s Showtime”. Het zal daar zijn eigen streamingdienst voorstellen die de concurrentie met Netflix moet aangaan.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten18/03 22u00 - Het Nieuwsblad: Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
3x Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Wanneer Apple een nieuw product of een update aankondigt, gaan daar veel tromgeroffel en nog meer geruchten aan vooraf. Maar vandaag heeft het bedrijf in alle rust een nieuwe versie van zowel de iPad Air als de iPad Mini voorgesteld. Twee producten die voor het eerst een refresh krijgen… én een bijhorend potloodje.
3x Zweedse balletjes van Ikea nu ook via app te krijgen: “Om voedselverspilling tegen te gaan”18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Wie niet kan wachten op Zweedse balletjes van Ikea te eten, hoeft niet meer naar een vestiging te gaan. Nu kan je de gespecialiseerde vleesjes ook via een app krijgen. Dat komt omdat het Gentse bedrijf ‘To Good to Go’ Ikea tot haar nieuwe partner mag rekenen. En dat allemaal om voedselverspilling tegen te gaan.
2x Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Een Texaanse vrouw is zondag in no time moeder geworden van 6 kinderen. Thelma Chiaka beviel in Houston van een zesling in amper tien minuutjes tijd.
2x Misnoegde leverancier dumpt twee ton rotte aardappelen op oprit18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Een man uit Zonnebeke wordt ervan verdacht, een grote lading rottende aardappelen te hebben gedumpt op de oprit van woning in Geluwe. Hij riskeert een boete van 400 euro en een celstraf van een maand met uitstel.
2x Slachthuis krijgt opschorting voor vervallen vlees dat naar Kosovo werd gestuurd18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: De Antwerpse strafrechter heeft slachthuis Vanlommel en zijn twee bestuurders maandag een opschorting gegeven voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
2x Grootouders getuigen over moord op Eline: “Haar moeder stimuleerde haar donkere gedachten, in plaats van ze af te remmen”18/03 21u00 - Het Nieuwsblad: Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
1x Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim?18/03 20u15 - Het Nieuwsblad: Zondagavond zagen we hoe Liesbeth De Pilleceyn (41) als eerste haar koffers moest pakken in ‘De mol’. Voor haar zit het spel erop, en zij moet na amper drie dagen Vietnam verlaten. Maar hoe gaat het dan verder? Terug naar huis met vensters en deuren dicht om de afloop van het spel maar niet op voorhand te verklappen? Of veertien dagen in een all-in blijven hangen in Azië om de tijd te doden? “Dat hangt van kandidaat tot kandidaat af”, zeggen de programmamakers.
1x Man aangevallen met bijl in Sint-Jans-Molenbeek18/03 20u00 - Het Nieuwsblad: In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller kon ingerekend worden.
1x Koningspaar verwijderd uit Herentalse gemeentehuis18/03 20u00 - Het Nieuwsblad: In Herentals gaat het gemeentebestuur de portretten van koning Filip en koningin Mathilde uit de raadzaal van het administratief centrum verwijderen. Dat besliste de huidige coalitie van N-VA en CD&V na een voorstel van een raadslid van het Vlaams Belang, zo meldt maandag de plaatselijke internetsite Netenieuws (Nnieuws).

Statistieken

Artikels:
31293
Gelezen:
817
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven