maandag 21 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
21/01 15u00  Ingestorte brug van Humbeek wordt morgen op ponton afgevoerd Als alles volgens plan verloopt, zal er vanaf woensdag weer scheepvaart mogelijk zijn op het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas. Een gigantische kraan zal dinsdag het brugdek weghalen.
21/01 15u00  Wanneer het testament wordt voorgelezen: “Hier vloeien nogal wat tranen. Niet alleen van gemis, ook voor een misgelopen fortuin” Het kan tegenvallen als je met grote verwachtingen naar de notaris gaat om een testament te horen voorlezen. Omdat er minder eigendom was dan gehoopt, of omdat anderen met het grootste deel van de koek gaan lopen. “Dat leidt vaak tot zware spanningen. En ja, er vallen hier harde woorden.” Enkele notarissen klappen uit de biecht.
21/01 15u00  Brusselse tunnels afgesloten door ijspegels: “Dit is zeer uitzonderlijk” Door de koude van de afgelopen nacht waren er maandagochtend ijspegels gevormd in de Leonard-en de Vierarmentunnel. Daardoor werden de Brusselse tunnels afgesloten, het verkeer moest een korte tijd bovengrond omrijden. “Dit is een uitzonderlijke situatie”, zegt woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Veva Daniëls.
21/01 15u00  Victoria Beckham is de roddels over haar huwelijk beu Victoria Beckham (44) heeft in een interview met The Guardian een boekje opengedaan over haar huwelijk. In juli is ze 20 jaar getrouwd met David, maar geruchten over ontrouw en strubbelingen blijven hun relatie achtervolgen. 'Het is frustrerend', zegt ze.
21/01 15u00  Zware problemen met computers in postkantoren: “Stel uw bezoek uit” Alle Bpost-kantoren van het land hebben maandag te kampen met informaticaproblemen.
21/01 14u45  Michael Freilich is wit konijn op Antwerpse Kamerlijst N-VA en zet in op migratie, terreur en extremisme Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, zal de vijfde plaats bekleden op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. Dat vernam onze redactie uit goede bron en is bekendgemaakt op een persconferentie. De lijst wordt getrokken door Jan Jambon en geduwd door Peter De Roover.
21/01 14u15  Geel hesje verliest oog na betoging, lotgenoot is woedend: “Ik kan mijn werk niet meer uitoefenen” Bij een betoging van de gele hesjes zaterdag in Rennes, is een 27-jarige man zwaargewond geraakt aan het oog. Dat meldt de prefectuur van Ille-et-Vilaine, in het noordwesten van Frankrijk. “De precieze omstandigheden van het incident moeten nog worden bestudeerd”, luidt het. Daarmee voegt hij zich in een stilaan erg lange rij van gele hesjes die een oog verloren tijdens manifestaties.12 
21/01 14u15  Komt ‘Spring’ naar Sportpaleis bij 100.000 vind-ik-leuks? “Daar wil ik ernstig over nadenken” In navolging van de ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’ azen fans nu op een concert van Spring. Als de Facebookpagina ‘Concert van Spring in het Sportpaleis’ 100.000 likes kan verzamelen wil frontzanger Jelle Cleymans er wel eens “ernstig over nadenken”.
21/01 14u15  Woning brandt volledig uit in Essen: gezin kan op tijd ontsnappen ESSEN - De brandweer van Essen, aangevuld met de collega’s uit Kalmthout, had de voorbije nacht de handen vol aan een zware brand in een woning aan het Noordeneind in Essen. Het gezin met twee kinderen ontsnapte op tijd, maar de woning is helemaal verdwenen.11 
21/01 14u00  Glen De Boeck gelooft nog in redding Lokeren, Roger Lambrecht heeft geen spijt van vertrek Tom De Sutter Lokeren zet zijn geld op Glen De Boeck om degradatie te voorkomen. “Ik zie dit als een leuke uitdaging. De situatie is moeilijk maar daarom niet onmogelijk”, zegt De Boeck, eerder dit seizoen ontslagen bij KV Kortrijk.
21/01 13u45  T-shirts van Spice Girls worden gemaakt door onderbetaalde arbeiders De Spice Girls lanceerden in november een T-shirt waarvan een groot deel van de opbrengst naar het goede doel Comic Relief ging. Het geld zou vooral gebruikt worden voor de strijd voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar nu blijkt dat die T-shirts in kwestie werden gemaakt door jonge, vaak onderbetaalde meisjes in Bangladesh.12 
21/01 13u30  IN KAART. Hoeveel zittenblijvers telt uw gemeente? Hoeveel zittenblijvers telt de gemeente waar jij in woont? Die cijfers zijn, samen met de evolutie van het aantal leerlingen dat zijn of haar jaar moet overdoen, opgenomen in de digitale applicatie Dataloep. Bekijk op onze kaart alvast hoeveel zittenblijvers jouw gemeente telt.12 
21/01 13u30  Aanslag Joods Museum: nieuwe poging om Mehdi Nemmouche te doen praten, haalt niets uit Op het proces over de aanslag op het Joods Museum in 2014 heeft rechtbankvoorzitter Laurence Massart een nieuwe poging ondernomen om Mehdi Nemmouche te doen praten. De hoofdbeschuldigde weigerde opnieuw te antwoorden op een vraag.13 
21/01 13u30  Tesla Model 3 mag de weg op in Europa Tesla mag zijn Model 3 in Europa gaan leveren. Het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s heeft een typegoedkeuring van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekregen, laat Tesla weten. Daardoor mag de auto in heel de Europese Unie de weg op.12 
21/01 13u00  Opnieuw fataal geval van CO-intoxicatie: vrouw om het leven gekomen in badkamer in Veurne Een vrouw is in haar badkamer in het West-Vlaamse Veurne om het leven gekomen door CO-vergiftiging. Dat stelden haar ouders vast, nadat die gealarmeerd werden door de collega’s van de vrouw. Afgelopen weekend overleden in Gent ook twee mensen na CO-intoxicatie. “Wees oplettend”, waarschuwt het Belgische Antigifcentrum. Zeker bij koude temperaturen is dat nodig.14 
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 14u15  Strandjutter Oliver Bolte krijgt levenslang voor dubbele moordHet hof van assisen heeft Oliver Bolte (44) veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moorden op zijn moeder Renate Bolte (71) en op Norbert Bocher (49). De beschuldigde stak na de moorden zijn woning in Blankenberge in brand. De verdediging had 27 jaar voorgesteld.
18/01 14u15  Moeder klaagt “vrouwonvriendelijke alfabetlessen” in Brusselse school aan: “Schokkend en respectloos”Een Ierse vrouw pikt het niet dat haar zoontje in zijn Brussels school het alfabet leert aan de hand van “vrouwonvriendelijke” stereotypen. Ze postte de foto’s op Twitter en krezeg meteen bijval van veel andere vrouwen. “Dit is schokkend en respectloos”, klinkt het.
18/01 14u15  Belgische spijbelende scholieren ook in Zweden nieuwsDe 12.500 scholieren die donderdag op straat kwamen in ons land voor het klimaat, zijn ook nieuws in het buitenland. Zo haalde de actie bijvoorbeeld de Zweedse pers.
18/01 14u15  Dieven stelen voedselpakketten: "Dat je van de allerarmsten gaat stelen, doet pijn"Het Intercultureel Vrouwen-centrum in Antwerpen heeft op korte tijd twee keer dieven over de vloer gehad. Bij de organisatie die zich inzet voor kwetsbare vrouwen met een migratie-achtergrond namen de inbrekers naast geld en laptops ook voedselpakketten mee. 
18/01 14u15  Parkinsonpatiënt raakt tijdens autorit gedesoriënteerd en is hele nacht op de dool, met zware gevolgenP.R., een 73-jarige man uit het Limburgse Gingelom, lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson. Tijdens een autorit in de zomer van 2016 raakte hij compleet in de war en belandde hij uren later op de E40. De gevolgen waren niet te overzien.
18/01 14u15  Dolle cijfers: Manchester City heeft het “duurste elftal”, de zwaarste loonlast is voor een andere topclubDe UEFA heeft voor de tiende keer een rapport uitgebracht over de financiële toestand van de Europese voetbalclubs. Altijd interessant is de strijd om de titel van “duurste elftal”. Dit keer wordt die gewonnen door Manchester City.
18/01 14u15  Nadat 8 vrouwen getuigden, gaan de beschuldigingen verder: “Morgan Freeman misbruikte stiefkleindochter”Acteur Morgan Freeman werd eerder al door acht vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, maar nu komen er ook beschuldigingen over misbruik in zijn familie. De grootmoeder van ene E’Dena Hines werd woedend tijdens het proces van de moordenaar. Ze gaf niet de dader (haar zoon) Lamar Davenport de schuld van de dood van E’dena, maar de beroemde Amerikaanse acteur.
18/01 14u15  Eerste communistische schepenen van België leggen de eed af: “We slaan een blad om in de geschiedenis”Zelzate heeft als eerste gemeente in de Belgische geschiedenis twee schepenen van PVDA. De nieuwe raad is donderdagavond geïnstalleerd onder het oog van een zeer enthousiast publiek.
18/01 13u30  Wetenschappers trekken aan alarmbel: veel meer diersoorten kritiek bedreigd dan eerder gedacht“We moeten dringend de status van diersoorten herzien, want er zijn er veel meer bedreigd dan we oorspronkelijk dachten.” Dat is het gezamenlijke statement van verschillende wetenschappers die de populatie van dieren in kaart brengt. Zij willen ongeveer zeshonderd diersoorten toevoegen aan de lijst van bedreigde diersoorten, in de hoop hun naderend lot van uitsterven te kunnen tegenhouden.
18/01 13u30  Moeder van een van de slachtoffers aanslag Joods Museum getuigt: “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid”Als eerste van een hele reeks getuigen op het proces over het Joods Museum heeft de moeder van slachtoffer Alexandre Strens vrijdagochtend gesproken. “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid voor Alexandre”, zei de vrouw. “Ik heb vertrouwen in het gerecht.”
18/01 12u30  Jonge kerels beledigen conducteur: trein geëvacueerd en afgelastDe trein Mol-Hasselt is donderdagavond rond half acht afgelast na een incident tussen twee jonge passagiers en de conducteur. De treinbegeleider filmde de discussie met de jongeren, die volgens hem geen geldig treinticket hadden. De jongeren spraken dit tegen, maar zetten een “grote mond op”, waardoor de conducteur hen verzocht de trein te verlaten. De treinbegeleider riep uiteindelijk om dat de trein halt zou houden in Beverlo omdat de “jonge gasten niet stopten met onnozel te doen” en hij in het station wilde wachten op de veiligheidsdiensten.
18/01 12u15  OVERZICHT. Dit zijn de lijsttrekkers voor de volgende verkiezingenSlechts enkele maanden na de gemeenteraadsverkiezingen trekken we opnieuw naar de stembus. Tijdens de verkiezingen op 26 mei 2019 moet drie keer gestemd worden: voor het federaal (de Kamer), regionaal (Vlaanderen, Wallonië of Brussel) en Europees niveau. Inwoners van Brussel kleuren zelfs nog een vierde bolletje in.
18/01 12u15  Polaire vortex in drieën gebroken: krijgen we nu dan een echte winter?Daar is de polaire vortex weer. Aan het begin van dit jaar heeft hij zich in drie delen gesplitst, waarvan eentje volgens sommige modellen onze kant op komt. Als die zich nestelt in de atmosfeer boven ons land, zullen we dat geweten hebben, zo klinkt het.
18/01 12u15  Roekeloze student heeft nog maar 7 dagen zijn rijbewijs, maar na recordaantal overtredingen al meteen rijverbod van vijf jaarEen student automechanica is zeven dagen na het behalen van zijn rijbewijs al meteen veroordeeld tot vijf jaar rijverbod. Hij liet een recordaantal verkeersovertreding optekenen in het centrum van Lokeren en ging daarna op de vlucht voor de politie.
18/01 12u15  Marc (53) verliest 128 jaar oude bistro onverwacht na dispuut: “Nooit meer ribbetjes à volonté”Eind april worden de laatste ribbetjes op de grill van ’t Hespekotje gegooid. De legendarische bistro verdwijnt na 128 jaar door een dispuut met de huisbaas. Een zware klap voor uitbater Marc Degroote en zijn partner Sabrina Steyaert. 'We hadden net nog een nieuwe bar van 24.000 euro besteld.'
18/01 12u15  Bestuurder Mercedes negeert brandweerwagen met loeiende sirenes (met alle gevolgen van dien)Een Chinese vrouw wilde met haar Mercedes nog snel een kruispunt oversteken, maar een brandweerwagen op weg naar een interventie was haar te snel af. De truck - met loeiende sirenes - botste hard tegen de auto van de vrouw, waardoor ze tegen een taxi terechtkwam. “Ze zal voor de volle honderd procent moeten opdraaien voor het ongeval omdat ze geen voorrang gaf aan een prioritair voertuig”, klinkt het bij de lokale overheid. De vrouw raakte lichtgewond, maar verder kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.
18/01 11u30  Vleermuizen vallen uit bomen, fruit kookt vanzelf en nachttemperaturen boven 36 graden: hittegolf in Australië bereikt hoogtepuntHet was er de voorbije dagen al bijzonder heet, en vandaag wordt het er nóg warmer: de hittegolf in Australië bereikt vrijdag een hoogtepunt. Het is er intussen zo warm dat zelfs ’s nachts de temperaturen niet zakken onder 36 graden.
18/01 11u30  Slecht nieuws voor BV-kapper Jochen VanhoudtBV-kapper Jochen Vanhoudt heeft slecht nieuws gekregen bij de dokter. Hij kampt al maanden met een pijnlijke schouder en nu blijkt dat hij aan een aandoening lijdt waarbij het bot op die plaats langzaam afsterft.
18/01 11u30  Vijftien maanden voorwaardelijk voor geel hesje dat stenen gooideDe Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdagochtend de verdachte E.F. veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf met volledig uitstel van vijftien maanden. De man gooide tijdens de eerste betoging van de gele hesjes op 30 november met een steen en verwondde ook een agent toen hij zich verzette bij zijn aanhouding.
18/01 11u30  Claire (33) is dol op hardlopen, maar alleen… in de vorm van een penisClaire, een 33-jarige vrouw uit het Amerikaanse New Jersey, rent graag hard. Welke route ze neemt, maakt niet zoveel uit: als het maar in de vorm van een penis is. De vrouw heeft intussen 10.000 volgers verzameld op haar Instagramaccount ‘Dick Run Claire’.
18/01 11u00  H&M lanceert nieuw winkelconceptOnline shoppen is de toekomst? Als het van de Zweedse modegigant H&M afhangt, alvast niet helemaal. De winkelketen experimenteert namelijk met een nieuw winkelconcept om de shop ervaring naar een hoger niveau te tillen. Dat schrijft Fashion United.
18/01 10u45  Mercedes neemt het op tegen brandweerwagen (maar delft het onderspit)Een Chinese vrouw wilde met haar Mercedes nog snel een kruispunt oversteken, maar een brandweerwagen op weg naar een interventie was haar te snel af. De truck - met loeiende sirenes - botste hard tegen de auto van de vrouw, waardoor ze tegen een taxi terechtkwam. “Ze zal voor de volle honderd procent moeten opdraaien voor het ongeval omdat ze geen voorrang gaf aan een prioritair voertuig”, klinkt het bij de lokale overheid. De vrouw raakte lichtgewond, maar verder kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.
18/01 10u30  Pure nostalgie: legendarische peuterreeks 'Tik Tak' krijgt nieuw seizoenVanaf dit najaar brengt Ketnet Junior een nieuwe reeks van 'Tik Tak' uit. Dat nieuws werd vanochtend gebracht bij Debecker op Radio 1 waar Inge Bollens te gast was. Zij is de kleindochter van de bedenker van 'Tik Tak' Mil Lenssens en was zelf één van de bekende ‘Tik Tak-kindjes’.
18/01 10u30  Waarom blurt China de oren van mannelijke tv-sterren?Het duikt steeds vaker op in Chinese media: beelden van mannen waarvan de oren geblurd zijn. Wat hebben die mannen aan hun oren dat de autoriteiten niet willen laten zien?
18/01 10u15  Theo Francken over kritiek op humanitaire visa: "Ze hebben bloed geroken, ze zullen blijven proberen me te doen vallen."Theo Francken blijft volledig achter zijn vluchtelingenbeleid staan, en zou zijn manier van werken met visa ook nu niet anders aanpakken. Dat zei hij op ROBtv, na een tumultueuze zitting in de kamer donderdagmiddag.
18/01 10u15  Ontvoering in maffiastijl in hartje Brussel: politie kan gefolterde man uiteindelijk bevrijden uit kelderDe Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een man ternauwernood uit de handen van zijn brutale ontvoerders kunnen redden. Het slachtoffer werd de hele nacht door zijn gijzelnemers mishandeld, en moest in allerijl naar het ziekenhuis gebracht worden.
18/01 10u15  Waarom je kopje koffie binnenkort wel eens slechter zou kunnen smakenGeniet van uw kopje troost nu het nog kan. Zes op de tien wilde koffiesoorten staan op uitsterven. Net nu we ze nodig hebben om nieuwe commerciële variëteiten te maken voor een warmere planeet.
18/01 09u45  Wereldwijd netwerk rond vervalsing tenniswedstrijden leidt naar BelgiëDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u45  We krijgen te weinig vitamines binnen maar melk en brood kunnen oplossing biedenEen belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat. Maar in een druilerig land als het onze is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Maar ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende.
18/01 09u30  Dit woord krijgen kinderen niet over hun lippen en zo overtuig je hen om het toch te zeggenSlechts vijf letters, en toch is het een van de moeilijkste woorden ter wereld om gezegd te krijgen: sorry. Veel liever verzinnen kinderen de gekste smoesjes. Jeugdauteur Stefan Boonen maakte er een boek over, maar waarom is sorry zo’n moeilijk woord voor kinderen? En hoe leer je hen dat het soms toch nodig is om excuses aan te bieden?
18/01 09u30  Belg is spilfiguur in hallucinant netwerk rond vervalsing tenniswedstrijdenDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u15  Duitse prins in ons land geflitst aan 260 km/uurPrins Marcus Von Anhalt, die fortuin maakte met zijn nachtclubs en vaak in de ‘boekjes’ staat, is in ons land veroordeeld tot een boete van 4.000 euro omdat hij met zijn Mercedes aan 260 km/u. werd geflitst. De man zal de boete met plezier betalen en er geen boterham minder voor moeten eten. De zoon van actrice Zsa Zsa Gabor erfde het fortuin van zijn moeder en heeft ook een schatrijke stiefvader.
18/01 09u15  Bieke krijgt rode kaart op autokeuring door … oude wegenvignettenEen rode kaart bij de autokeuring alleen omdat er wegenvignetten aan de ruit hangen: dat was het resultaat van Biekes bezoek aan de keuring in Geel. Er werd haar verteld dat er een nieuwe wet is die zegt dat oude vignetten niet meer aan de ruit mogen hangen. Volgens GOCA gaat het om een inschattingsfout, want een nieuwe regel is er niet.
18/01 09u15  Oeps: autoramen en voordeur aan diggelen door snoeiwerken op spoorDoor snoeiwerken op het spoor in Harelbeke sneuvelden minstens twee ramen van wagens en één voordeur. Er kwamen steentjes in de snoeimachine terecht en die donderden naar beneden.
18/01 09u15  Thomas De Gendt heeft eerste prijs van seizoen beet, maar dat was niet zijn hoogtepunt van de dag: “Zo lang op moeten wachten”De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton - Scott) heeft vrijdag de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De rit was het decor van de eerste lange vlucht van Thomas De Gendt van dit jaar: de ontsnappingskoning van Lotto Soudal liet in de finale de rest van de kopgroep achter zich maar moest zich finaal tevredenstellen met de prijs van de strijdlust. Zijn eerste (troost)prijs van het seizoen was echter niet het belangrijkste voor De Gendt.
18/01 08u45  Electrabel vreest grote onbeschikbaarheid kerncentrales eind 2019Engie Electrabel vreest dat het het volgende winter (2019-2020) met drie kernreactoren minder zal moeten doen. Dat schrijft de energieproducent in een brief van 11 januari aan ontslagnemend minister van Energie Marie Christine Marghem. Dat meldt Le Soir vrijdag.
18/01 08u45  Supersnel 5G-internet belandt op de lange baanDe veiling van radiofrequenties voor het toekomstige mobiele 5G-netwerk is niet meer voor dit jaar. Een veiling in de eerste helft van volgend jaar is het “meest optimistische scenario”, stelt ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld). De kans dat het nog later is, is groot, schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag.
18/01 08u45  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster Wozniacki naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel bij de vrouwen al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova. In het dubbelspel staat onze landgenote Kirsten Flipkens in de achtste finales.
18/01 08u30  Moord op studente schokt ‘een van de veiligste steden ter wereld’: jonge vrouw was aan de telefoon met haar zus toen ze werd aangevallenEen uitwisselingsstudente uit Israël die in Australië aan het studeren was, werd deze week vermoord. Opvallend: op het moment dat ze werd aangevallen door de vermoedelijke moordenaar, was de jonge vrouwe aan het facetimen met haar zus. De feiten speelden zich af in Melbourne. De politie kon intussen een verdachte arresteren.
18/01 08u30  Britse prins Philip (97) gaat over de kop met zijn Range RoverDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
18/01 08u30  KMI waarschuwt met code geel voor gladde wegdekken: “Opgepast, natte weggedeelten zijn bevroren”“Vanmorgen is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten”, zo laat het Koninklijke Meteorologisch Instituut weten. Vooral in het oosten van het land is het uitkijken, enkel voor de kust geldt er geen code geel. “Daar is er sprake van aanvriezende mist.” Het is dan ook raadzaam om de rijstijl aan te passen aan de gladde ondergrond.
18/01 08u30  Werken aan ingestorte brug kunnen vier maanden duren: "Veerpont nodig om kinderen naar school te brengen"De brug van Humbeek zal zeker nog een viertal maanden niet toegankelijk zijn. Dat is het gevolg van een ongeval waarbij een vrachtschip donderdag tegen de brug knalde. Ondertussen hebben alle omliggende gemeenten een omleidingsplan uitgestippeld.
18/01 08u30  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova.
18/01 07u30  Experts over drama in ‘Thuis’: “We proberen niet mee te huilen met de nabestaanden, maar achteraf...”Nadat Sandrientje in ‘Thuis’ door de fictieve artsen hersendood werd verklaard, moeten Ann en Mayra beslissen of ze hun 10-jarige dochtertje laten gaan. Maar de realiteit overtreft de fictie. Professor Geert Meyfroidt, al vijftien jaar actief op intensieve zorgen, weet als geen ander hoe zwaar het is om zo’n hartverscheurend nieuws aan ouders te verkondigen. Want wat gebeurt er echt als de machines bij een kind worden stopgezet?
18/01 06u45  “Kucam vervalste ook leeftijden in functie van hogere uitkeringen”Melikam Kucam (N-VA) werd donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor fraude met humanitaire visa. Intussen wordt ook onderzocht of Kucam fraudeerde met sociale woningen. En nu bekijken speurders ook of hij uitkeringsfraude pleegde.
18/01 06u45  Levensgevaarlijk manoeuvre om vrachtwagen in te halen: “Kon alleen nog uitwijken naar tweede vak”Een grijze Volkswagen haalt een vrachtwagen op een wel heel gevaarlijke manier in op de R4 richting Zelzate. Nadat de bestuurder bijzonder nipt invoegt voor de truck, gaat hij ook nog eens vol op de remmen staan. “Het enige wat ik kon doen om de auto te ontwijken, was naar het tweede vak verkassen”, klinkt het bij de vrachtwagenchauffeur. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
18/01 06u45  OCMW Antwerpen moet inbinden over privédetectivesFons Duchateau (N-VA), de vroegere Antwerpse OCMW-voorzitter, heeft met lange tanden de door privé­detectives gevoerde onderzoeken naar steuntrekkers stopgezet.
18/01 06u30  Nancy Pelosi stelt ‘State of The Union’ van Trump uit, dus neemt hij revanche en schrapt hij haar reis naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt. Na kritiek van de Democraten schrapte hij daarna ook de reis van zijn delegatie naar Davos.
18/01 06u00  Meer dan 8.000 Belgen verdienen onbelast bijEen halfjaar na de invoering van het nieuwe statuut “plussen” maken meer dan 8.000 mensen gebruik van het systeem om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Vooral in de sportsector slaat het nieuwe systeem aan.
18/01 06u00  Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagensDe Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
18/01 03u30  Voetganger is nog lang geen koning: enkel in Portugal en Italië sterven meer voetgangers in het verkeerAuto’s laten stoppen vijf meter voor het zebrapad en voetpaden veilig afscheiden van de rijweg. Het zijn enkele voorstellen van Touring om het aantal voetgangers dat sterft in het verkeer te doen dalen. Uit onderzoek van de mobiliteitsorganisatie blijkt dat België op de derde slechtste plek staat in West-Europa.
18/01 03u30  Nederlander die geel hesje doodreed, gaat maandag weer aan de slag. “Thuis zitten tobben heeft geen zin”De Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”
18/01 03u30  CLUBNIEUWS. Borussia Mönchengladbach denkt aan Leandro Trossard om Thorgan Hazard te vervangenPozuelo doet het seizoen uit in Genk, en de competitieleider laat ook andere basisspelers deze maand niet meer gaan. Maar intussen is er wel al vraag naar enkele sterkhouders voor een transfer komende zomer. Zeker naar Leandro Trossard. Al uw clubnieuws van de dag.
18/01 03u30  12.500 scholieren spijbelen voor het klimaat. En wat nu? “We kunnen niet blijven alternatieve straffen geven”“Tot we verandering in het beleid zien” en “Minstens tot de volgende verkiezingen.” Na de succesvolle spijbelbetoging met 12.500 jongeren heeft initiatiefneemster Anuna De Wever gisteren de puntjes op de i gezet. “Let’s change the world.” Het onderwijs ziet dat toch anders: “We kunnen niet blijven alternatieve straffen geven.”
18/01 03u30  Ella Leyers en Hilde De Baerdemaeker spelen in Duitse ‘voodoofilm’Ella Leyers (30) en Hilde De Baerdemaeker (40) staan ­momenteel in Antwerpen op de set van een nieuwe Duitse film die deels in Vlaanderen wordt gedraaid. De film heet Totenfieber en wordt geregisseerd door Titus Selge, die onder meer verschillende afleveringen van krimi ­Tatort draaide.
18/01 03u30  Door keuzemenu kunnen stokoude telefoons niet naar 112 bellenHet proefproject waarbij bellers een keuzemenu krijgen als ze de noodnummers 112, 101 of 100 intikken, is stopgezet. Proximus ontdekte dat ‘heel oude’ telefoontoestellen door het menu de noodcentrales niet konden bereiken. De directie van de centrales evalueert nu het project. Het is niet duidelijk wanneer en of het heropgestart wordt.
18/01 03u30  Adrien Trebel scherp voor zijn ploegmaats bij Anderlecht: “Niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck”Anderlecht hoopt vurig dat Adrien Trebel (27) zondag fit raakt voor de topper tegen AA Gent. De Fransman is na weken hersteld van zijn buikspieroperatie, maar liep op ­winterstage weer een lichte knieblessure op. Paars-wit kan moeilijk zonder zijn kapitein. Zonder Adri Trebel wint het zelden, want hij is de voortrekker op en naast het veld. “De spelers hebben niet genoeg gewerkt voor Hein Vanhaezebrouck.”
18/01 03u30  Een fris getapt pintje thuis? Binnenkort komt het gewoon uit een capsuleEen machine die een pintje tapt zoals je een Nespresso maakt. AB Inbev brengt binnenkort een dergelijk toestel uit in de Verenigde Staten. De biercups die erin moeten, werden hier in het Leuvense onderzoekscentrum mee ontwikkeld.
18/01 03u30  “Twaalf sporten met meer doping dan wielrennen”Wielrennen is lang niet de sport met de meeste dopinggevallen. Dat blijkt uit de cijfers die de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) vergaarde in 2018. Deze vereniging van wielerploegen die staan voor een geloofwaardig wielrennen telde liefst twaalf sporten met meer dopingincidenten dan wielrennen.
18/01 03u30  Sportief directeur van Anderlecht Frank Arnesen: “Verwacht niet veel versterkingen meer”Anderlecht wordt gelinkt aan twee jonge spitsen. Er is de 18-jarige Irakese spits Mohanad Ali, die nu opvalt op de Asia Cup en vorig seizoen 17 keer scoorde voor het Syrische Al Shorta én er is Yunus Akgun (18) van Galatasaray. Die spits is geen vaste waarde, maar wel een talent.
18/01 03u30  Is het u ook opgevallen dat politici bijna allemaal dezelfde kleur pak dragen? Dat is geen toevalKristof Calvo, Wouter Beke, Bart De ­Wever… Ze hebben allemaal een andere ­politieke kleur. Maar als het op maatpakken aankomt, kiezen haast alle politici voor hetzelfde: blauw. En dat doen ze niet zomaar.
18/01 01u30  N-VA vult belangrijkste plekken op kieslijsten in, met enkele verrassingenAssita Kanko stapte nog maar net over naar N-VA en krijgt al de tweede plaats op de Europese lijst, vóór ex-minister Johan Van Overtveldt, terwijl in Brussel een parlementslid dat onlangs nog zijn politieke afscheid aankondigde de federale lijst gaat duwen. De “prominente plaatsen” op de lijsten voor de verkiezingen van 26 mei 2019 zijn vastgelegd door het Nationaal Kiescollege, meldt N-VA donderdagavond in een persbericht. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de Provinciale Kiescolleges, waarna op 9 februari de definitieve goedkeuring zou volgen door de partijraad.
18/01 00u15  Wat een teleurstelling: pijnlijke misser kost Luca Brecel halve finale op Masters snookerLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 23u45  Wat een teleurstelling: Brecel geeft kwartfinale op Masters snooker in beslissende frame uit handenLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 22u45  ‘Bende van Linkeroever’ verdiende 2 miljoen euro met drugshandelHet openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar gevorderd voor tweeëntwintig leden van de ‘Bende van Linkeroever’. Die verdiende duizenden euro’s per dag door op grote schaal cannabis en hasj te dealen. De procureur wil de opbrengst van hun handel, becijferd op 2 miljoen euro verbeurdverklaard zien.
17/01 22u30  Dokters over drama in ‘Thuis’: “We proberen niet mee te huilen met de nabestaanden, maar achteraf...”Nadat Sandrientje in ‘Thuis’ door de fictieve artsen hersendood werd verklaard, moeten Ann en Mayra beslissen of ze hun 10-jarige dochtertje laten gaan. Maar de realiteit overtreft de fictie. Professor Geert Meyfroidt, al vijftien jaar actief op intensieve zorgen, weet als geen ander hoe zwaar het is om zo’n hartverscheurend nieuws aan ouders te verkondigen. Want wat gebeurt er echt als de machines bij een kind worden stopgezet?
17/01 22u30  Brandweer redt fel verzwakte kat uit woningbrandBrandweerlui hebben een hart voor dieren, dat is nog maar eens gebleken in het Duitse Hamburg. De spuitgasten redden een kat uit een woning vol rook en beademden het diertje vervolgens. De kat komt intussen weer op krachten in een vereniging voor dierenbescherming.
17/01 22u30  Hebt u een hond? En zag u op Vier plots meer reclame voor hondenvoer? Dat is geen toevalSBS België experimenteert sinds september met gerichte reclame tijdens live tv-kijken, zogenaamd “addressable advertising”. De moederholding van de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes biedt de adverteerder dezelfde precieze “targeting-mogelijkheden” als de sociale media, maar dan gecombineerd met het ruime bereik van televisie. Dat heeft Peter Quaghebeur, CEO van SBS, donderdagavond gezegd.
17/01 22u30  Geen prijs voor Bolat tijdens Gouden Schoen, dus schiet Antwerp-ploegmaat Van Damme te hulpAntwerp-doelman Sinan Bolat greep woensdagavond naast de prijs voor ‘Doelman van het Jaar’ op het Gala van de Gouden Schoen. Die prijs ging, enigszins verrassend, naar ex-Gent-doelman Lovre Kalinic. Dat vonden ze bij Antwerp niet kunnen, dus schoot Jelle Van Damme in actie...
17/01 22u00  Nancy Pelosi stelt ‘State of The Union’ uit, dus neemt hij revanche en schrapt hij haar reis naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt.
17/01 21u45  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? ”Te gek voor woorden”, zegt FranckenIs N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u45  YouTube heeft het gehad met gevaarlijke ‘challenges’ en ‘pranks’YouTube wil paal en perk stellen aan gevaarlijke challenges en zogenaamde prank-video’s. De site heeft de richtlijnen en regels omtrent zulke video’s aangepast. De aanleiding is de zogenaamde ‘Bird Box-challenge’. Dat zijn video’s waarin mensen geblinddoekt rondlopen, net als in de gelijknamige horror-prent die recent uitkwam.
17/01 21u30  Strandjutter Oliver Bolte (44) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde donderdagavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 21u30  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? Francken reageert bitsig: “Ik word niet beticht”Is N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 21u30  Om stil van te worden: Mayra en Ann moeten machines van hersendode Sandrientje (10) laten afzetten in ‘Thuis’Tranen met tuiten werden er geweend tijdens de aflevering van ‘Thuis’ donderdagavond. Niet alleen bij de personages, maar wellicht ook bij gevoelige zielen onder de kijkers. Tijdens aangrijpende scènes zagen ze immers hoe iedereen afscheid moest nemen van de gestorven Sandrine (10), nadat adoptiemoeder Ann en Myra ervoor moesten kiezen om de machines stop te zetten. Daarmee neemt de serie afscheid van een zeer jonge, maar vaste waarde in de reeks.
17/01 21u30  Dromedaris stuurt treinverkeer in buurt van Parijs in de warEen dromedaris die op de loop was gegaan uit een zoo, heeft in de buurt van Parijs het treinverkeer in de war gestuurd. Al bleek de persoon van dienst bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF niet meteen een faunakenner.
17/01 21u30  Viktor Verhulst trekt met jonge singles naar ‘Love Island’Met negen nieuwe programmatitels en drie nieuwe gezichten zetten de zenders VIJF, VIER en ZES het jaar in. Een van de nieuwkomers is Viktor Verhulst. Hij zal komende zomer de heetste loveshow van het moment presenteren: ‘Love Island’.
17/01 21u30  Fietsende Spaanse acteur brutaal van de weg gereden door autoDani Rovira, een Spaanse acteur, heeft maandag een video gedeeld op Twitter waarop te zien is hoe hij brutaal van de weg gereden wordt. De man was samen met collega’s Martin Giaccheta en Germán Torres aan het fietsen voor de opnames van ‘Todos los caminos’, een film die aandacht wil geven aan het Rett-syndroom. Er vielen tijdens het ongeval wonder boven wonder geen gewonden. De bestuurder had de fietsers niet gezien omdat hij zijn telefoon had laten vallen en ernaar probeerde te grijpen.
17/01 20u30  Strandjutter Oliver Bolte (43) schuldig aan dubbele moordDe assisenjury in Brugge oordeelde gisterenavond dat Oliver Bolte (44) over heel de lijn schuldig is aan de moorden op zijn moeder Renate Bolt (71) en Norbert Bocher (49). Hij riskeert levenslang. Het verdict kwam niet bepaald als een verrassing.
17/01 20u30  Tienerkoppeltje al een week vermist: wie heeft Dilán (18) en zijn minderjarige vriendin Daria gezien?Een emotionele Dirk De Loecker uit Lennik heeft donderdagavond op zijn Facebookprofiel een dringende oproep geplaatst om zijn zoon Dilán De Loecker (18) en zijn minderjarige vriendin Daria terug te vinden. Het koppeltje is sinds vorige week donderdag vermist. De lokale politie en Child Focus zijn gestart met een opsporingsonderzoek.
17/01 20u30  Man injecteert zichzelf maandenlang met zijn sperma in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpenEen man uit Ierland heeft een zeer merkwaardige “alternatieve therapie” gebruikt in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpen. Maandenlang injecteerde hij zichzelf met zijn eigen sperma. Omdat zijn zelfbedachte behandeling niet meteen de gewenste resultaten had, belandde hij uiteindelijk in het hospitaal met rugpijn én een infectie.
17/01 20u00  Britse prins Philip betrokken in auto-ongelukDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
17/01 20u00  Romeo o Romeo: mysterie rond mogelijk vaderschap Lukaku wordt nog wat groterRomelu Lukaku (25) viert sinds kort zijn doelpunten met de duim in de mond en was rond Kerstmis dagenlang afwezig. Nu is duidelijk waarom: “Hij is papa geworden. Van een jongen: Romeo”, schrijft ‘The Sun’. Maar waar is de mama?
17/01 19u45  Christenen die via kabinet-Francken naar België kwamen, werden minder streng gecontroleerdDe assyrische christenen via het kabinet van oud-staatssecretaris Francken naar België zijn gekomen, werden minder streng gecontroleerd. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken aan VTM Nieuws.
17/01 19u45  José Mourinho spreekt voor het eerst na ontslag: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde bij Manchester United”José Mourinho heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United een publiek optreden gemaakt. The Special One was als analist te gast bij de Qatarese zender beIN Sports en maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verdedigen tegen de kritiek. Over Manchester United: “Mensen weten niet wat er achter de schermen speelde.” Over de verkoop van Mo Salah: “Ik ben de trainer die hem kocht, niet degene die hem verkocht.” De Portugees is ook zeker dat hij binnenkort weer aan de slag kan bij een topclub. “Ik hoor in het topvoetbal thuis.”
17/01 19u45  Levensgevaarlijk: duikers zien grootste witte haai ter wereld en benaderen hem om foto’s te makenEnkele duikers hebben aan de Hawaïaanse kust onverantwoorde risico’s genomen toen ze de grootste witte haai op aarde zagen zwemmen. Ze sprongen massaal het water in om een foto met hem te nemen.
17/01 19u15  Ze waren met z’n 12.500 om te spijbelen voor het klimaat. Maar wat doen deze jongeren zelf om hun voetafdruk te verkleinen?“We blijven komen tot de politici naar ons luisteren”, hebben ze gezworen. Gisteren in Brussel hielden de ­klimaatspijbelaars woord, met vier keer zo veel als vorige week. Maar wát willen ze nu eigenlijk? En wat doen ze zelf al? Wij vroegen het aan tien deelnemers.
17/01 18u45  Syrische gemeenschap luidde in oktober de alarmbel over fraude met visa: “Belgisch parlementslid betrokken”De Syrische Gemeenschap in Europa heeft op 11 oktober 2018 vanuit Brussel een brief naar een honderdtal personen gestuurd om hen te waarschuwen voor de praktijken van een “gang” die optrad in de hervestiging van christenen uit Syrië in België. De brief kwam onder meer toe bij parlementariërs, media en vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap, meldt de Franstalige openbare omroep RTBF.
17/01 18u45  Toch hoop voor arbeidsdeal: mogelijk alsnog groen licht in parlementHet ziet ernaar uit dat de arbeidsdeal van de regering Michel I alsnog groen licht zal krijgen in het parlement. De vier partijen van de voormalige Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, MR en Open VLD) zijn overeengekomen het fiscale en sociale luik van het akkoord via wetsvoorstellen te behandelen. De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zit daar niet in, al blijft N-VA voor de invoering ijveren.
17/01 18u30  Mee in één minuut. Nog een Duivel naar China, massaal veel spijbelaars en nog meer loonHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
17/01 17u45  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “In mijn ogen is hij een held”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Ik vind het spijtig dat het lied verkeerd geïnterpreteerd is. In mijn ogen is Bilal een held.” Van Nooten had kritiek op de politici die kritiek hadden. “Ze moeten hun plaats kennen.”
17/01 17u30  Jongeren redden leven van kleuter die in kanaal valt: “Zo zie je maar dat er ook positieve dingen gebeuren in Molenbeek”Een kleutertje is woensdagnamiddag ei zo na aan de dood ontsnapt in Sint-Jans-Molenbeek. Het jongetje fietste samen met zijn mama naar huis toen hij plotseling in het kanaal terechtkwam. Drie jongeren die het zagen gebeuren sprongen zonder verpinken het ijskoude water in.
17/01 17u30  Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “Ik deed het met de beste bedoelingen”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. “Sommige politici moeten hun plaats kennen”, zei Van Nooten. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Maar ik deed alles met de beste bedoelingen.”
17/01 17u30  Het wonderlijke verhaal van het gevallen meisje dat de hele wereld in de ban hield: “Mijn leven is een mirakel”De hele wereld kijkt met ingehouden adem hoe de Spaanse peuter Yulen uit een 110 meter diepe put bevrijd moet worden. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 14 oktober 1987 gebeurde in het Amerikaanse dorp Midlands groeide een reddingsactie uit tot de op een na meest gemediatiseerde gebeurtenis ooit, na de dood van prinses Diana. Dit is het ijzingwekkende verhaal van Jessica McClure, toen amper 18 maanden oud.
17/01 17u30  Gezocht: ontsnapte exotische ibis van 500 euroJohny De Neve uit het Oost-Vlaamse Wontergem is op zoek naar een van zijn vier rode ibissen. De ontsnapte exotische vogel werd al gespot in een tuin in Dentergem.
17/01 17u30  Festival waarbij paarden door vuur springen, krijgt felle kritiekElk jaar vindt in Spanje het Luminarias festival plaats. Dat is een feest waarbij paarden door vuur lopen om hun patroonheilige te herdenken. De rook die ontstaat door het vuur zou de dieren zuiveren en hen een jaar lang beschermen. Het festival lokt jaarlijks honderden ruiters met paard, maar krijgt heel wat kritiek. Het ritueel zou de dieren stresseren, aldus meerdere dierenrechtengroepen. Volgens de organisatie zouden er echter genoeg veiligheidsmaatregelen zijn voor zowel de dieren als de ruiters.
17/01 16u45  Francken kop van jut tijdens debat over humanitaire visa in de Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Verschillende politici eisen een strenge en rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Ook voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) was aanwezig tijdens het debat, hij kreeg heel wat kritiek over zich heen maar reageerde niet op de beschuldigingen.
17/01 16u45  Code geel: winterse buien in Vlaanderen veroorzaken gevaarlijk gladde wegenHet Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt donderdagavond en -nacht voor een code geel voor gladheid. Door winterse buien en bevriezing kunnen de wegen er plaatselijk gevaarlijk glad bij liggen.
17/01 16u45  Sociale media zijn verboden voor Harry en Meghan, maar hun neven en nichten tonen hun adellijke levensstijl maar wat graagEen officieel verbod op sociale media is er niet voor de Britse royals, maar Meghan Markle heeft haar druk gevolgde accounts wel gesloten voor haar huwelijk met Harry, volgens sommigen op aandringen van het paleis. Ook de andere directe familieleden van de queen gebruiken enkel het account van Kensington Palace om foto’s te delen, op prinses Eugenie na. En ga je iets verder in de stamboom, zijn sociale media plots heel populair onder jongeren met blauw bloed.
17/01 16u30  Uw loon gaat nog meer stijgen: wij beantwoorden de belangrijkste vragenOver een kleine twee weken weet u hoeveel uw loon stijgt, dankzij de tax shift. Maar er zit nog meer goed nieuws aan te komen. Momenteel onderhandelen 4 vrouwen en 6 mannen over hoeveel de lonen de volgende twee jaar mogen stijgen. Allicht 0,8 procent. Misschien krijgt de bouwvakker dat en de bankbediende niet. Misschien stijgt uw loon in één keer, misschien in twee of drie keer. Specialisten van vakbonden en werkgeversorganisaties geven alle antwoorden op vragen over de loonnorm.
17/01 16u30  Debat over humanitaire visa in De Kamer: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Onder meer SP.A vraagt een strenge maar rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Theo Francken (N-VA) werd verschillende keren met de vinger gewezen tijdens het debat.
17/01 16u30  Studente gruwelijk vermoord terwijl ze videogesprek heeft met zusEen studente is gruwelijk om het leven gebracht in het Australische Bundoora. Op het moment waarop de dader haar aanviel, was ze via Facetime een videogesprek aan het hebben met haar zus in Israël. De gsm viel uit haar handen, waardoor die niets kon zien van wat er gebeurde, maar horen kon ze het wel.
17/01 16u00  Dewinter gaat strijd aan met De Wever bij Vlaamse verkiezingen, Van Grieken leidt het Antwerpse frontVlaams Belang heeft donderdag de kandidaten voor de provincie Antwerpen voorgesteld voor de Kamer en het Vlaams Parlement die volgens de partij op een verkiesbare plaats staan. VB mikt in de Kamer op vier Antwerpse verkozenen, Vlaams zelfs op vijf. De partij kiest naar eigen zeggen voor verjonging: op de Kamerlijst wordt nationaal voorzitter Tom Van Grieken gevolgd door Ellen Samyn (38), Reccino Van Lommel (32) en Hans Verreyt (38), op de Vlaamse lijst komen na Filip Dewinter en Anke Van dermeersch de 29-jarige Bart Claes en de 33-jarige Sam Van Rooy.
17/01 16u00  Gentse politie zoekt trucker die over voeten reed van 10-jarige jongenIn Gent heeft een vrachtwagenchauffeur donderdagmorgen, vermoedelijk zonder het te merken, over de voeten gereden van een jongen van 10 die de straat wou oversteken. Dat meldt de lokale politie, die een oproep naar getuigen doet.
17/01 16u00  Siska Schoeters verwijst live op de radio naar stubru.be: “Oeps, dat was een slip of the tongue”Na 15 jaar maakte radiopresentatrice Siska Schoeters de overstap van Studio Brussel naar Radio 2. Sinds 2 januari 2019 mag ze zich één van de Madammen noemen, naast Anja Daems en Catherine Vandoorne, maar dat is ze duidelijk nog niet helemaal gewend. Zo vergistte ze zich donderdag live op de radio en verwees ze naar de website van Stubru.
17/01 15u30  Zalando is het beu: groot etiket moet voorkomen dat je gedragen kleding terugstuurtSinds deze zomer worden sommige (duurdere) kledingstukken van webreus Zalando uitgerust met een al even groot etiket. De webshop hoopt daarmee het aantal teruggestuurde bestellingen terug te dringen en zo een einde te maken aan rode cijfers.
17/01 15u30  Moordenaars van kunstschaatser Denis Ten moeten 18 jaar de cel in: en dat voor enkele autospiegelsEen Kazachse rechtbank heeft donderdag de twee moordenaars van kunstschaatser Denis Ten veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.
17/01 15u15  Moeder Gigi en Bella Hadid liet plastische chirurgie verwijderen: “Eindelijk weer mijn originele lichaam”Yolanda Hadid, de 55-jarige mama van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid, doet het tegenwoordig zonder fillers, botox en borstimplantaten. Ze focust meer dan ooit op haar innerlijke schoonheid. Dat laat de blondine weten in een emotionele post over schoonheid op Instragram.
17/01 15u15  Minderjarigen lieten zich voor vandalisme tijdens halloweennacht inspireren door Netflix-reeksDankzij beelden van een tipgever is er een doorbraak in het onderzoek naar het vandalisme dat in de nacht van 31 oktober gepleegd werd in het West-Vlaamse Kuurne. “De minderjarige daders lieten zich duidelijk inspireren door La Casa de Papel”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V) in De Krant van West-Vlaanderen.
17/01 15u15  VIDEO. Historische ijskelder dient voor het eerst in honderd jaar nog eens waarvoor hij gebouwd isAan het kasteel van Arenberg in Heverlee is donderdag een uniek experiment gestart. De historische ijskelder - die tot zo'n 100 jaar geleden gebruikt werd als opslagplaats voor ijs voor de stad Leuven - is opnieuw volgeladen met een immense hoeveelheid ijs.
17/01 15u00  Vrouw noemt Meghan Markle “fat lady” en haar reactie zegt allesDe hertogin van Sussex, Meghan Markle, heeft woensdag een dierenwelzijnsorganisatie bezocht. Ze kwam er kijken naar de dieren, maar ontmoette ook een paar vrouwen. Een Jamaicaanse vrouw onder hen noemde Markle een ‘fat lady’, waarop de hertogin al lachend antwoordde dat ze dat “gerust aanneemt”. Later verduidelijkte de vrouw nog dat ze bedoelde dat Markle mooi zwanger is. De baby van prins Harry en Meghan Markle is voorzien voor eind april.
17/01 14u45  Met dit dieet kunnen we onze toekomst redden (en misschien ook de planeet)Een team van 37 wetenschappers, afkomstig uit zestien landen, is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien. Dat staat in het toonaangevende blad ‘The Lancet’.
17/01 14u45  Lift met 14 mensen stort zes verdiepingen naar beneden: meerdere gewondenIn Groningen zijn in het Universitair Medisch Centrum donderdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Een lift met daarin 14 mensen stortte zes verdiepingen naar beneden.
17/01 14u45  Aanwezigheid Dries Van Langenhove tijdens klimaatmars niet geapprecieerd door spijbelende leerlingen: “Fuck den Dries”Tijdens de tweede protestactie van Youth for Climate in Brussel kwam ook Dries Van Langenhove opdagen. Hij kwam er pleiten voor … kernenergie. De Schild&Vrienden-oprichter werd echter door heel wat leerlingen uitgejouwd.
17/01 14u45  Wendy lokte haar rijke vriend in de val tijdens hallucinante nacht, maar betaalt daar nu de rekening vanIvan M. (41) uit Lier en Wendy V. (44) uit Laakdal betalen de rekening voor het afpersen van Paul V., een vermogende zakenman uit Meerhout met een restaurant in Geel. De affaire deed in het voorjaar van 2016 veel stof opwaaien. Want al snel bleek dat zijn vriendin Wendy V. geen slachtoffer was, maar mee in het complot zat.
17/01 14u45  Hans Vanaken: “Na 4.00 uur in bed, maar straks op training opnieuw vol gas”“Het begint stilaan traditie te worden”, grijnsde Vincent Mannaert bij aanvang van de persconferentie. Derde keer ‘the day after’ van de Gouden Schoen op Jan Breydel, derde keer feest. Alle medewerkers van de club kwamen een glaasje heffen op Vanaken, maar ook op Leko, Wesley en Schrijvers.
17/01 14u00  Zware balans na aanslag op luxehotel loopt nog op: 21 doden, nog 19 mensen vermistTwee dagen na de aanslag van terreurgroep al-Shabaab op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi worden er nog negentien mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 21. Dat meldt het Rode Kruis donderdag. De daders van de aanslag werden gedood door de politie.
17/01 13u30  Driehonderd agenten, tientallen voertuigen en twee helikopters voor huiszoekingen. Maar West-Vlaamse speurders moeten met trein naar Brussel om verdachten te verhorenBij tientallen huiszoekingen in een onderzoek naar mensenhandel heeft het gerecht deze week zeventien verdachten gearresteerd. Maar om die te verhoren moesten speurders van de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie, die het onderzoek voerden, met de trein naar Brussel. Omdat ze geen dienstvoertuigen ter beschikking hadden.
17/01 13u30  Belg (31) die dreigt met aanslag op Disneyland Parijs mag drie jaar niet meer in Frankrijk komen“Allah Akbar. Ik heb een kalasjnikov en explosieven bij en ik ga Disneyland opblazen”, zo dreigde Antonio (31) vorige zaterdag toen een veiligheidsagent van Disneyland in Parijs hem wilde controleren. De man bleek ongewapend. Maar het Franse gerecht kon niet lachen met zijn stukje theater. Hij mag drie jaar het land niet meer in.
17/01 13u30  Visser zegt dat hij grootste luchtvaartmysterie ooit kan oplossen: “Slingerde van links naar rechts als een vlieger”Een Indonesische visser zegt te weten waar de mysterieus verdwenen vlucht MH370 gecrasht is. Meer zelfs: Rusli Khusmin zegt dat hij het zag gebeuren. “Het vliegtuig ging van recht naar links als een kapotte vlieger”, zei hij op een persconferentie in Maleisië.
17/01 13u30  Bestuurder rijdt twee 16-jarige fietsers aan, belooft hen te helpen en pleegt vluchtmisdrijfEen automobilist heeft woensdagmiddag in Leuven twee 16-jarige fietsers aangereden. Hij parkeerde zijn wagen en ging poolshoogte nemen, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Dat meldt de lokale politie.
17/01 13u15  Genkse spelersvrouw boos over uitslagen Gouden Schoen, ook Bolat verlaat teleurgesteld de zaalRoksana, de vrouw van Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi, is “zeer ontevreden”. Ze kan niet begrijpen dat KRC geen enkele prijs wegkaapte op de verkiezing van de Gouden Schoen woensdagavond. Dat maakt ze duidelijk in een vlammende Instagram-post.
17/01 13u15  The Sun: “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo. De spits bevestigt noch ontkent het nieuws maar lijkt het bericht op Instagram af te schilderen als een grappige roddel.
17/01 12u30  Dag van de waarheid voor Spaanse peuter die in put viel: raken reddingswerkers via tunnels tot bij Yulen?Wordt de 2-jarige peuter Yulen donderdagavond bevrijd uit een 110 meter diepe put waar hij zondag in viel? De ouders van de jongen, reddingswerkers en bij uitbreiding heel Spanje hopen er alleszins op. Deze avond zouden nieuw gegraven tunnels tot bij de jongen moeten geraken.
17/01 12u15  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 12.500 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor de Youth for Climate-manifestatie is veel groter dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 12.500 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 12u15  Laatste juwelier van Sint-Martens-Latem sluit de deuren: "Na dat bezoek keken we naar elkaar en wisten we genoeg"Na 23 jaar sluiten ­Ephrem Devos (49) en ­Katrien Reynvoet (48) op 15 februari de deuren van hun juwelierszaak Fidauro, de laatste van de gemeente. “We willen eindigen op een hoogtepunt en niet na een overval”, zeggen ze. Eén opvallend bezoek betekende de druppel.
17/01 12u15  Vrouw heeft pijn en slikt (letterlijk) volledige strip pijnstillers inToen een vrouw uit Noord-Ierland een tijdje geleden pijn kreeg, besloot ze een pijnstiller te nemen. Niet een pilletje, ook geen twee pillen, maar ze slikte de complete doordrukstrip ‘Tramadol’ door. Letterlijk, want het complete geheel inclusief plastic en aluminium. En die kwam natuurlijk vast te zitten in haar slokdarm. Pas zeventien dagen later werd hij veilig verwijderd, zo schrijft het medische blad BMJ Case Reports.
17/01 12u15  Hoe verzorg ik mijn haar het best tijdens de wintermaanden?De regen en de kou, kortom de winter, heeft een impact op ons kapsel. BV-kapper Jochen Vanhoudt weet wat je kunt doen om je lokken ook tijdens deze maanden optimaal te verzorgen.
17/01 11u45  Massale opkomst bij tweede ‘spijbeldag voor het klimaat’: 14.000 jongeren protesteren in BrusselLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken en een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. De opkomst voor “Youth for Climate” lijkt veel groter te zijn dan vorige week: toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad, vandaag spreekt de politie over 14.000 jongeren. Ook Schild&Vrienden-kopstuk Dries Van Langenhove komt een opmerkelijke boodschap brengen.
17/01 11u45  Melikan Kucam aangehouden voor fraude met humanitaire visaDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vanmorgen Melikan Kucam (N-VA) aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel, afpersing en omkoping.
17/01 11u45  Chronisch zieke vrouw die uit sociale woning wordt gezet, krijgt bij verhuizing hulp uit onverwachte hoekLinda L. uit Mechelen moet van de sociale huisvestingsmaatschappij haar sociaal appartement in een woonblok op de Kruisbaan verlaten omdat ze een huisje in Wallonië bezit. Bij de verhuizing kreeg ze hulp van studenten van Schild & Vrienden.
17/01 11u30  Massaal veel leerlingen spijbelen opnieuw om door straten van Brussel te trekkenLeerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken: Youth for Climate eist een ambitieuzer Belgisch klimaatbeleid. De opkomst lijkt nu al groter te zijn dan vorige week, toen kwamen zo’n 3.000 jongeren naar de hoofdstad.
17/01 11u30  Binnenschip vaart tegen brug in Humbeek: “Schade is immens”De brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is immens. Volgens de politie vielen er enkele lichtgewonden.
17/01 11u30  Geen geld om overleden moeder te laten begraven, dus maakte Bernard zelf een put achter de boerderijBoerenzoon Bernard had geen centen om zijn moeder te laten begraven. Dus deed hij het zelf. In een put achter hun boerderij in Steenkerke, op de grens van Henegouwen en Vlaams-Brabant. Daar had hij eerder ook al dode dieren begraven.
17/01 11u30  Beelden vrijgegeven van spoorwegongeval in Nederland: trein boort zich door lading van vrachtwagenDe Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder ProRail heeft camerabeelden vrijgegeven van een treinongeval in het Nederlandse Leeuwarden. Afgelopen vrijdagavond boorde een trein zich dwars door de lading van een vrachtwagen. Er raakten zes personen lichtgewond.
17/01 10u45  Brug over kanaal in Humbeek aangevaren door schip en ingestortDe brug over het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-sas, deelgemeente van Grimbergen in Vlaams-Brabant, is donderdagochtend ingezakt. Dat gebeurde na een aanvaring door een vrachtschip. De schade is zeer groot.
17/01 10u45  Sexy lingerie en pornofilms worden stiekem binnengesmokkeld in kringwinkel: "Mensen zijn beschaamd"Al jaren worden tussen de stapels kledij stiekem erotische artikelen binnengesmokkeld in De Kringwinkel. Maar daar hebben ze in Deurne nu iets op gevonden.
17/01 10u45  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buitDe directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Brug over kanaal in Humbeek geraakt door schip en ingestortDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Vermoedelijk nadat er een schip was tegengevaren.
17/01 10u30  MEMORY. Dé Vlaamse #10YearChallenge: wat 10 jaar met een bekende Vlaming kan doenWat 10 jaar met een mens doen. Je kan het zien op sociale media, want daar is de #10YearChallnge trending. Dit keer hoef je geen emmers met ijswater over je hoofd te kappen, maar gewoon een foto te posten van nu en tien jaar geleden. Verschillende buitenlandse sterren deden het al, enkele BV’s ook. Voor diegenen die het nog niet deden, maakten wij hun huiswerk en gingen we speuren in de archieven. Vaak vonden we ze iets ronder, blonder, dunner, ... maar vooral jonger terug. Herken jij ze nog?
17/01 10u30  Drugsbaron moet ‘sprookjeshuis’ ruilen voor gevangenisZeven mannen en een vrouw zijn veroordeeld in een grootschalige drugszaak. Drugsbaron Emile D. uit Nijlen kreeg vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn leveranciers moeten drie jaar brommen. Een van de locaties waar de politie drugs vond, was een sprookjesachtig huis in Begijnendijk.
17/01 10u30  Zwangere Meghan Markle kiest voor H&MMeghan Markle, de vrouw van prins Harry, is inmiddels zes maand zwanger en kan haar bolle buik niet langer verstoppen, integendeel. De hertogin van Sussex kiest voor haar bezoek aan een goed doel in Londen voor een accentuerende jurk van H&M. Prijskaartje? Amper 29.99 euro.
17/01 10u30  Bankdirecteur overvallen aan zijn filiaal: verdachten maken geen buit?De directeur van de Argenta-bank op de Gitschotellei in Berchem is donderdagochtend vroeg overvallen door twee personen.
17/01 10u30  Done deal: Rode Duivel Mousa Dembélé verhuist voor drie jaar naar het Chinese Guanghzou R&FDe transfer van Mousa Dembélé naar het Chinese Guanghzou R&F is afgerond. De Rode Duivel verlaat het Engelse Tottenham na 6,5 jaar en zou zo’n 9 miljoen euro per jaar, en dat drie jaar lang, verdienen.
17/01 10u30  Huwelijksaanzoek in de rechtbank: man vraagt vriendin ten huwelijk die hem dertien keer met een mes neerstakEen bizarre ontwikkeling in de Russische rechtbank van Nizhnekamsk deze week. Daar ging een slachtoffer plots op zijn knie zitten voor de verdachte. Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk… maar die werd wel net aangeklaagd, omdat ze haar man dertien keer gestoken had met een mes. Dat meldt de lokale zender NTR-24 TV ru.
17/01 10u00  Brug over kanaal zakt in en raakt boot in HumbeekDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Net op het moment dat er een schip onder passeerde. Er zijn geen gewonden.
17/01 09u15  Ex van vermoorde zakenman voor derde keer opgepakt voor mysterieuze villamoordJouhara A. (45), de ex-vrouw van de vermoorde Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51), is dinsdag voor de derde keer opgepakt in het onderzoek naar de zogenaamde villamoord in Neerpelt. Ook haar zoon is opgepakt.
17/01 09u15  Belgische vrouw (32) twee maanden lang vastgebonden aan bed en verkracht door zes TunesiërsEen Belgische vrouw van 32 is in Italië het slachtoffer geworden van ontvoering en verkrachting. Dat melden Italiaanse media. “Ze werd vastgebonden met touwen aan het bed en twee maanden lang verkracht”, klinkt het.
17/01 09u15  Ook minister Homans start onderzoek naar Mechels gemeenteraadslid: “Zeker zijn dat hij niet onterecht sociale woningen heeft toegekend”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen. Hij zou in totaal iets meer dan 200 huminataire visa geregeld hebben. Ondertussen laat Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) onderzoeken of Kucam ook misbruik heeft gemaakt van zijn functie om sociale woningen onterecht toe te wijzen.
17/01 08u45  Dedecker terug bij N-VA, “maar ik blijf een vrijdenker én vrijzegger”Voor de tweede keer doet Jean-Marie ­Dedecker zijn intrede bij N-VA. Hij zal de West-Vlaamse Kamerlijst duwen als onafhankelijke. Zijn eerste korte doortocht twaalf jaar geleden eindigde in een jarenlange vete. Deze keer moet hij de West-Vlaamse N-VA helpen rechthouden. Al zijn er velen die de “ruziemaker” liever niet zien komen.
17/01 08u45  Uitgemergelde leeuw zat verwaarloosd in krappe kooi op Irakese markt: nu krijgt hij nieuwe thuis vlak bij onsDe beelden van Simba gingen door merg en been. De jonge leeuw zat immers al een tijdje in een veel te krappe kooi op een markt in het Irakese Bagdad. Eten kreeg hij amper, drinken enkel wanneer het nodig was. Het dier zag er sjofel en uitgemergeld uit, ook toen er een foto van getrokken werd, die razendsnel viraal zou gaan. Nu hebben onze noorderburen een oplossing gevonden voor het dier: steeds meer lichten voor ‘Operatie Simba’ springen op groen. Het ziet er naar uit dat Nederland hem een nieuwe thuis zal geven.
17/01 08u45  Peter Sagan herstelt in de Tour Down Under opnieuw de orde met (nipte) zege: “Hier ben ik heel blij mee”Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft op dag drie van de Tour Down Under (Aus/WorldTour) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Slovaak van Bora - Hansgrohe was donderdag net als vorig jaar de snelste van een uitgedund peloton in de straten van Uraidla. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC Team) blijft aan de leiding.
17/01 08u45  Vulkaan barst uit op klein Japans eilandOp het kleine eiland Kuchinoerabu in het uiterste zuiden van Japan is donderdag een vulkaan uitgebarsten. Dat bevestigt de meteorologische dienst van het land. Op de Japanse televisie zijn er beelden te zien van de uitbarsting.
17/01 08u30  Bondscoach Roberto Martinez wordt voor tweede keer papaBondscoach Roberto Martinez (45) was present op het gala van de Gouden Schoen, met aan zijn zijde zijn vrouw Beth Thompson in een opvallende tutu. Blijkbaar om ondanks een beginnend buikje stijlvol én comfortabel te kunnen bewegen: “Ja, ik ben zwanger”, zei de 36-jarige Schotse. Het koppel heeft al een dochtertje Luella (5). Het zijn vruchtbare dagen bij de Rode Duivels want volgens de Britse tabloid The Sun werd spits Romelu Lukaku onlangs voor de eerste keer papa.
17/01 07u45  Elise Mertens kwalificeert zich voor derde ronde op Australian Open, Van Uytvanck ook uitgeschakeld in dubbelspelElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 07u30  “Romelu Lukaku is papa geworden van een zoon: Romeo”Er waren al vermoedens omdat hij zijn recente doelpunten vierde met de duim in de mond en volgens de Britse tabloid The Sun is Romelu Lukaku wel degelijk papa geworden van een zoon: Romeo.
17/01 07u30  Kans op sneeuw in de Ardennen, maar ook in Vlaanderen kan regen overgaan in winterse neerslagKans op sneeuw in de Ardennen en mogelijk smeltende sneeuw of korrelhagel in Laag- en Midden-België: het wordt donderdag een winterse dag. Maar vanaf vrijdag wordt het alweer droger en stilaan ook zonniger, al blijft het koud, zo meldt het KMI.
17/01 07u30  Luchtverkeersleiders dreigen met stakingHet personeel van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, denkt aan stakingsacties, zo staat donderdag in Het Laatste Nieuws. Vandaag is er “overleg van de laatste kans”. Belangrijk twistpunt zijn de aanvragen tot ouderschapsverlof.
17/01 07u00  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje dat hij zwanger maakteDe charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 07u00  Schokkend: politie schiet geel hesje in achterhoofd, slachtoffer vecht voor zijn levenAfgelopen weekend heeft een agent een geel hesje in het achterhoofd geschoten tijdens een actie in het Franse Bordeaux. Het slachtoffer ligt momenteel in coma.
17/01 06u45  Werknemers met slechte baas dubbel zo vaak langdurig afwezigWerknemers die een slechte baas hebben, zijn dubbel zo vaak langdurig afwezig (14 procent) als medewerkers die vinden dat ze een goede leidinggevende hebben (7 procent). Ook lopen ze dubbel zoveel risico op een burn-out. Een verontrustend gegeven, want één op de drie Belgische werknemers heeft geen hoge dunk van de leiderschapsvaardigheden van de baas. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-specialist Securex.
17/01 06u45  Charmezanger veroordeeld voor relatie met 15-jarig meisje: “Die meestermanipulator heeft mijn dochter volledig in zijn macht"De charmezanger die al meer dan twee jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. De relatie begon toen het meisje pas dertien jaar was.
17/01 06u45  Postercampagne met oude tweets over brexit brengt Britse politici in verlegenheidTerwijl de brexit in een complete impasse zit, zijn actievoerders van het ‘Remain’-kamp een postercampagne gestart in verschillende Britse steden, die heel wat politici in verlegenheid brengt. Op metershoge affiches zijn oude uitspraken van politici te lezen, maar die uitspraken zijn door de recente ontwikkelingen vaak erg pijnlijk.
17/01 04u45  Australian Open: Mertens kwalificeert zich voor derde ronde, Van Uytvanck uitgeschakeldElise Mertens (WTA 14) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen. De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match.
17/01 04u15  Australian Open: Van Uytvanck uitgeschakeld in eerste ronde dubbelspelDe Belgische tennisster Alison Van Uytvanck (WTA 52), die samen met de Chileense Alexa Guarachi aantrad in het dubbelspel op de Australian Open, is donderdag in de eerste ronde uitgeschakeld.
17/01 03u15  “Stalker” gaat in de tegenaanval tegen Ilse De Meulemeester met advertentie en privédetectiveEen aanslag, zo omschreef Ilse De Meulemeester (47) de aanrijding in 2013 in ­Antwerpen met de Nederlandse ­zakenman J.P. Daar is de man het duidelijk niet mee eens. Hij heeft een ­privé­detective ­ingeschakeld om ­getuigen van het voorval te zoeken.
17/01 03u15  N-VA-raadslid ontkent: “Ik ben onschuldig. Ik nam geen geld aan voor visa”Mechels N-VA-raadslid Melkan Kucam heeft in zijn politieverhoor gezegd dat hij geen mensensmokkel heeft georganiseerd en geen grote sommen geld ontvangen heeft in ruil voor humanitaire visa aan Syrische christenen.
17/01 03u15  Hans Vanaken blijft nuchter na bekroning: “Geen zin om in de Premier League of in Spanje tegen de degradatie te gaan spelen”Hans Vanaken kroonde zich woensdagavond in Puurs tot de 65e Gouden Schoen. De 26-jarige Limburger reageerde na afloop erg tevreden, maar benadrukte meteen niet te zullen veranderen door de toegenomen druk. “Ik zal ook de komende maanden dezelfde speler blijven”, aldus de spelverdeler van Club Brugge.
17/01 03u15  Het Michelangelo-mysterie: het hele dorp is in de ban van de sensationele roofZele is in de ban van het Michelangelo-mysterie. Heel de wereld spreekt erover, Interpol moeit zich ermee. En zeggen dat niemand wist van een waardevol paneel in de dorpskerk, tot het geroofd werd. Was het een internationale bende? Een van de parochianen? Of de pastoor zelf? En is dat schilderij wel écht een meesterwerk?
17/01 03u15  “Stop met roken in het zicht van kinderen”Zien roken doet roken. En dus steken volwassenen beter geen sigaretten meer op in het zicht van kinderen. Die oproep doen de organisaties achter Generatie Rookvrij, een campagne die kinderen geboren in 2019 rookvrij wil laten opgroeien. Elf gemeenten doen al mee.
17/01 03u15  Steeds meer werknemers wisselen auto en fiets afAls het zonnetje schijnt en de kinderen hoeven niet naar school, dan kiezen steeds meer werknemers voor de fiets. Vorig jaar combineerde iets meer dan 1 op de 10 Belgen de auto en de fiets voor hun woon-werkverkeer, zegt HR-bedrijf Acerta.
17/01 03u15  Wat helpt écht tegen snurken? En hoe kan je als partner toch doorslapen?In twintig jaar tijd is het ­aantal hevige snurkers verdubbeld, blijkt uit een Britse studie. Dichter bij huis liggen naar schatting zo’n zes op de tien, vooral oudere, Belgen te ronken. Gevaarlijk is dat niet, maar wel onaangenaam en op termijn zelfs ongezond voor wie naast zo’n snurker ligt. Maar wat kan je eraan doen, vóór je partner je naar de slaapkliniek – of de logeer­kamer – verbant? En hoe kan je als partner van een snurker toch vredig doorslapen?
17/01 03u15  Gedaan met leren kaartlezen via website VDABVoorspellingen maken en zelfs verloren voorwerpen terugvinden. Dat belooft een opleiding kaartlezen volgens de methode ­Lenormand die tot gisteren op de website van de VDAB stond. Kostprijs? 195 euro. Volledig van thuis uit te volgen. Het was econoom Ivan Van de Cloot die gisteren de kat de bel aanbond op Twitter. “Is dit wat we bedoelen met vaardigheden van de toekomst”, vroeg hij zich af.
17/01 03u15  Ontslagen Devroe kan snel makelaar wordenAnderlecht zette gisteren Luc Devroe (53) aan de deur. De sportief directeur was al opzijgeschoven na de mislukte transferperiode in de zomer, maar nu werd hij ­effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmakelaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?
17/01 03u15  Bizar: werkgever straft personeel door hen over straat te laten kruipenOpvallende beelden uit Oost-China: daar moesten maandag enkele personeelsleden over straat kruipen van hun baas. Daarmee wou hij hen straffen voor het niet halen van de vooropgestelde targets.
17/01 03u15  Hersendood, maar we hebben haar niet zien lijden in ‘Thuis’De scenaristen van Thuis hebben het doodvonnis getekend van Sandrine, het meisje dat voor haar leven vocht nadat ze werd geraakt door een politiekogel. Dokters hebben de dochter van Ann en Mayra hersendood ­verklaard. Dramatisch, maar er is over nagedacht: kijkers hebben Sandrine niet zien lijden.
17/01 03u15  Slapende Carcela (tweede) mist Gouden Schoen, Preud’homme ‘not amused’Mehdi Carcela eindigde woensdagavond als tweede bij de verkiezing van de Gouden Schoen, maar de Standard-speler tekende afwezig tijdens het gala. De reden was opmerkelijk.
17/01 01u00  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHet was Club Brugge boven woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen. Hans Vanaken pakte - na Izquierdo en Vormer - de derde Gouden Schoen op een rij voor de Bruggelingen, Ivan Leko werd verkozen tot Trainer van het Jaar en Wesley tot Belofte van het Jaar. De Gouden Schoen bij de vrouwen ging voor de tweede keer in drie jaar naar Tessa Wullaert. Eden Hazard kroonde zich tot Beste Belg in het Buitenland, Lovre Kalinic volgde zichzelf op als beste Doelman van de Jupiler Pro League.
16/01 23u45  Chef Voetbal Ludo Vandewalle: “Waarom zou Hans Vanaken Club Brugge moeten verlaten?”Het is zeker niet altijd zo geweest. We hebben lang getwijfeld of hij het echt wel zou maken bij Club Brugge. Sloom, afwezig als hij aanwezig moest zijn en dus zelden beslissend. 2,5 jaar heeft die twijfel geduurd. Tot de 26-jarige aanvallende middenvelder in de tweede helft van vorig seizoen de ploeg op zijn smalle, maar veel sterker geworden schouders nam.
16/01 23u15  Vanaken en Wullaert winnen Gouden Schoen, ook prijs voor voor Leko, Eden Hazard, Wesley en KalinicHans Vanaken en Tessa Wullaert hebben de Gouden Schoen voor gewonnen. Op het gala werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Trofeeën voor Leko, Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Ivan Leko kreeg de trofee van “Coach van het Jaar”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u45  Hackers konden meeluisteren met je Fortnite spelende kinderen, en daar houdt het niet bij opDe immens populaire onlinegame Fortnite kampt met een groot veiligheidsprobleem. Dat maakt beveiliger Check Point Software Technologies woensdag bekend. Door het lek in de beveiliging konden hackers mogelijk profielen overnemen, en zo ook spelers bestelen. De maker van Fortnite, Epic Games, benadrukt dat hij het probleem inmiddels heeft opgelost.
16/01 22u45  Onze Anderlecht-watcher over het ontslag van Devroe: “Niet alle slechte transfers waren zijn schuld”De Anderlecht-fans zullen blij zijn met zijn ontslag. Zij zagen Luc Devroe (53) als dé verantwoordelijke voor het tegenvallende transferbeleid, maar dat is slechts deels terecht. Ja, Devroe haalde een aantal tegenvallende spelers, maar niet alle nieuwe transfers werden door hem doorgedrukt. Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck deden ook hun duit in het zakje. Daarom wordt Devroe nu iets te veel als zondebok naar voren geschoven.
16/01 22u30  Trofeeën voor Eden Hazard, Wesley en Kalinic op Gala van de Gouden SchoenOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Eden Hazard verkozen tot “Beste Belg in het buitenland”. Lovre Kalinic kroonde zich voor het tweede jaar op een rij tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  Wesley wordt verkozen tot “Belofte van het Jaar” en kondigt aan dat hij bij Club Brugge blijftOp het Gala van de Gouden Schoen werden woensdagavond ook een aantal neventrofeeën uitgedeeld. Zo werd Lovre Kalinic, die deze winter AA Gent ruilde voor Aston Villa voor het tweede jaar op een rij verkozen tot “Keeper van het Jaar” in de Jupiler Pro League. Club Brugge-spits Wesley werd dan werd uitgeroepen tot “Belofte van het Jaar”. De Braziliaan verklaarde op het podium dat hij zeker tot het einde van het seizoen bij de landskampioen zal blijven.
16/01 22u15  “Eén of meerdere” reservespelers van Red Lions zouden op WK-wedstrijden gegokt hebbenEén of meerdere reservespelers van de Red Lions die niet meereisden naar het WK hockey in India zouden gegokt hebben op WK-wedstrijden. Dat zei Denis Van Damme, woordvoerder van de Belgische hockeybond (KBHB), woensdag. Dinsdag raakte bekend dat de kansspelcommissie zich buigt over mogelijks illegale gokpraktijkten van Belgische hockeyspelers.
16/01 21u45  Anderlecht beëindigt samenwerking met Luc Devroe: “Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd”De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”, verklaarde voorzitter Marc Coucke. “Luc en ik zijn vrienden”. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 21u15  Tranen, onbegrip en verdriet wanneer dokters in ‘Thuis’ melden dat ze Sandrine (10) niet meer kunnen reddenDe onmacht was groot bij de personages en de fans tijdens de ‘Thuis’-aflevering van woensdagavond. Twee weken lang duimden ze nog dat de kleine Sandrine (10) de schietpartij tijdens een gijzeling op eindejaar zou overleven, maar nu blijkt dat ijdele hoop. “We kunnen haar niet meer redden”, zeiden de dokters tegen de geschokte adoptiemoeders Mayra en Ann.
16/01 21u15  Michelle herenigd met dochter die door R. Kelly mishandeld werd: “Hij is een zieke smeerlap”De documentairereeks ‘Surviving R. Kelly’ beroert de gemoederen in de VS. De zanger wordt door meer dan vijftig van zijn slachtoffers - of hun ouders - aan de schandpaal genageld. Ook Michelle Kramer doet haar verhaal. Zij zag hoe haar dochter verliefd werd en vervolgens mishandeld werd door de Amerikaan. “Hij is een zieke smeerlap.”
16/01 20u30  De mooiste poses op de rode loper van de Gouden SchoenWoensdagavond werd in Puurs de Gouden Schoen uitgereikt. Uiteraard hoorde daar de traditionele fotoshoot op de rode loper bij. We selecteerden de leukste foto’s.
16/01 19u30  Brits parlement zat afgeladen vol voor Brexit-stemming, tot deze man het woord kreegEen Brits parlementslid liet haar keizersnede uitstellen om er toch maar bij te kunnen zijn. Daaruit blijkt hoe belangrijk de stemming van het door Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord dinsdagavond was. Daarna stond nog amendementen op de agenda, maar jammer genoeg voor Kevan Jones was de zaal al leeggestroomd toen hij eraan mocht beginnen. “Heel jammer”, zei Jones.
16/01 19u15  Hoe de PR-stunt van Francken in zijn gezicht ontplofteTheo Francken (N-VA) krijgt klappen in de zaak rond de vermeende mensensmokkel van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam. De ex-staatssecretaris, die het imago opbouwde van een “streng maar rechtvaardig” regeringslid, zit in het defensief. En dan mag hij eigenlijk nog van geluk spreken.
16/01 19u15  Lonen mogen 0,8 procent stijgenDe lonen in de privésector zouden de komende twee jaar maximaal met 0,8 procent mogen stijgen. Dat is uit goede bron vernomen.
16/01 19u00  Spectaculaire dakbrand veroorzaakt flink wat hinder in AntwerpenDe brandweer van Antwerpen had meer dan een uur nodig om de spectaculaire dakbrand op de Britselei onder controle te krijgen. De brand veroorzaakte flink wat rook. De Britselei werd in zuidelijke richting afgesloten, wat in volle avondspits verkeershinder veroorzaakte.
16/01 18u45  Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwenJean-Marie Dedecker gaat de Kamerlijst van N-VA steunen in West-Vlaanderen. Hij wordt lijstduwer, dat bevestigen bronnen binnen de partij aan onze redactie. Hij zal dat doen als onafhankelijke en zal geen lid van de partij worden. Ex-minister van Defensie Sander Loones zal de lijst trekken.
16/01 18u45  Grote baas brillengigant Pearle ontslagen na beschuldigingen over wangedrag op Belgisch hoofdkantoorNa aanhoudende klachten uit ons land over het treiteren en intimideren van personeelsleden, het luid schreeuwen tegen medewerkers en alcoholmisbruik op de werkvloer, heeft het moederbedrijf van brillengigant Pearle topman Leo van Welij aan de deur gezet. Hij eist nu voor de rechtbank een gigantische opzegvergoeding, maar die is hem voorlopig geweigerd omdat hij zichzelf onmogelijk had gemaakt door zijn gedrag.
16/01 18u45  Zo gaan de scholen om met ‘klimaatspijbelaars’: van 0 op 10 voor toets tot verplichte selfieSteunen of bestraffen? Scholen worstelen met de vraag hoe ze moeten reageren op leerlingen die spijbelen voor het klimaat. Terwijl de ene een 0 op 10 geeft als leerlingen een toets missen, maakt de andere er een educatieve uitstap van. “Zo’n schooluitstap is de beste oplossing”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere.
16/01 18u15  Hevige brand in Antwerps flatgebouw: “Hou ramen en deuren gesloten”Op de Britselei in Antwerpen ontstond rond 17.30 uur een hevige brand op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. De brandweer vraagt aan omwonenden om de ramen en deuren te sluiten bij hinder van de rook en om de ventilatie uit te schakelen.
16/01 18u00  Hevige brand in Antwerps flatgebouwOp de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen. Volgens een getuige is de Britselei ter hoogte van de brand afgesloten.
16/01 17u30  Eigenaar van verdwenen fotorolletje terecht dankzij onze lezers: “Ik wou die foto’s echt terug”Een paar uur, meer hadden onze lezers niet nodig om de eigenaar van het fotorolletje terug te vinden dat de Antwerpse Saskia Videler op straat gevonden had. Het gaat om de zestienjarige Leo Goiris, die al overal gezocht had naar zijn vakantiefoto’s.
16/01 17u30  Mee in één minuut: een bloedmaan, exit Luc Devroe en wat met de Brexit?Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
16/01 17u15  Anderlecht gooit Luc Devroe op straatDe directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “We willen Luc bedanken voor het werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Michael Verschueren. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.
16/01 17u15  Mobiliteitsbudget goedgekeurd: wat is het precies en wie komt in aanmerking?De Kamercommissie Financiën heeft woensdag het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Na het bestaande ­cash for car kunnen werknemers hun bedrijfswagen normaal gezien vanaf 1 maart ook inruilen voor een 'mobiliteitsbudget'. Maar wat is nu het grote verschil?
16/01 17u15  Anderlecht heeft tweede versterking beet: Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent voor 3,5 jaarNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht ook een feit. De Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj (25) van Sturm Graz heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 3,5 jaar. Hoeveel de beste speler van Oostenrijk kost, werd niet gecommuniceerd. Hij heeft zijn medische tests afgelegd en traint vanaf vrijdag mee.
16/01 17u15  Rapper Boef racete met 300 kilometer per uur rond en daar bleef het niet bij: “Je moet er niet aan denken dat iemand net zijn hondje uitlaat”Rapper Boef hangt een celstraf met uitstel boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie.
16/01 17u00  ‘Taskforce’ zoekt oplossing voor jeugdbewegingen die niet op kamp kunnen door varkenspestVeel jeugdbewegingen zullen hun zomerkamp niet in het zuiden van de provincie Luxemburg kunnen houden door de snelle verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. Dat kondigde provinciegouverneur Olivier Schmitz woensdag aan. De maatregel blijft tot minstens 16 september 2019 van kracht. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een tiental groepen die in de regio een kampplaats hadden geboekt.
16/01 17u00  Tattoo artist doet ‘Bird Box Challenge’ en het resultaat is exact wat je zou verwachtenDe ‘Bird Box Challenge’ waarbij mensen geblinddoekt allerlei activiteiten ondernemen, heeft al een aantal slachtoffers gemaakt in het buitenland. Autorijden met een blinddoek op blijkt niet zo’n goed idee. Een Braziliaanse tatoeëerder pakt het iets onschuldiger aan, al zit zijn slachtoffer wel permanent met het resultaat opgescheept.
16/01 17u00  Agressieve bestuurder gaat plots vol in de remmen op autosnelwegEen agressieve bestuurder heeft erg onverantwoord gereden op de A67 bij Venlo, Nederland. Een paar keer trapte de bestuurder hard op de rem zonder enige reden. Op de afrit stopt de witte auto plots helemaal en opent de chauffeur zelfs even de autodeur. Waarom of wat er precies gaande was, is niet duidelijk. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 17u00  Overlevende aanslagen 11 september sterft bij aanval op hotelcomplex in Kenia: “Hij was een jager”Minstens 15 mensen zijn dinsdag omgekomen tijdens een terroristische aanslag in een luxueus hotel- en bedrijvencomplex in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Voor de familie van een van de dodelijke slachtoffers is het incident meer dan tragisch: hun zoon blijkt een overlevende van de aanslagen op de WTC-torens in New York te zijn en werd dus voor de tweede keer in zijn jonge leven met een terreuraanslag geconfronteerd. De politie meldt intussen dat de aanvallers, vijf Somalische jihadisten, zijn omgebracht.
16/01 15u45  OPROEP. Mag uw zoon/dochter spijbelen voor het klimaat?Meer dan 3.000 scholieren spijbelden vorige week donderdag om te gaan betogen voor het klimaat in Brussel. En ook deze donderdag lijkt de actie weer op veel deelnemers te kunnen rekenen. Wat vindt u als ouder?
16/01 15u30  Theo Francken stelt zich burgerlijke partij in gerechtelijk onderzoek naar fraude met humanitaire visaOud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt zich burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude met humanitaire visa. De zaak draait rond het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam, die ervan verdacht wordt mensen tegen betaling aan een humanitair visum geholpen te hebben. Toen de feiten plaatsvonden, was Francken de bevoegde staatssecretaris.
16/01 15u30  Ziekenhuis hoopt nieuwe collega’s aan te trekken met nieuwe serie: “De Vlaamse Grey’s Anatomy”Vlaanderen is een nieuwe ziekenhuisserie rijker: ‘Ostenders’. De Vlaamse “Grey’s Anatomy” werd gelanceerd door het Oostendse ziekenhuis Az Damiaan en volgt de avonturen van ICT’er Antoon die collega en vriendin Joyce ten huwelijk wil vragen. Maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
16/01 15u00  Onderzoek naar illegaal gokken zindert na bij Red Lions: “Het gaat om spelers die niet op WK aanwezig waren”De Red Lions vertrekken morgen - ongeveer een maand na hun exploot in India - naar Valencia voor de Hockey Pro League, een nieuw opgericht competitie tussen de toplanden en de eerste opdracht als wereldkampioen. Maar vandaag ging het enkel over het onderzoek dat de Kansspelcommissie gisteren opende naar Red Lions die zouden hebben gegokt op eigen wedstrijden. Volgens de entourage zou het gaan om spelers die niet in India zaten.
16/01 15u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod gewoon bij Racing Genk: “Geen gemakkelijke beslissing”Alejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. “Ik ben hier graag en ik heb veel te danken aan de club, dus ik ben blij dat ik kan blijven”, reageerde de Spanjaard op een persconferentie.
16/01 14u45  91-jarige ziet 3,7 miljoen euro verbeurd verklaard: “Meesterbrein achter jarenlange fraude”Een 91-jarige vrouw uit Sint-Gillis-bij-Dendermonde die beschuldigd werd van witwassen, fiscale fraude en het niet aangeven van miljoenen op buitenlandse rekeningen, is in beroep veroordeeld tot zestien maanden cel met uitstel. Alleen de verbeurdverklaring ging flink omhoog: van 2,4 naar 3,7 miljoen euro.
16/01 14u45  Vergeten nostalgisch fotorolletje gevonden in Antwerpse straat: “Het zou fantastisch zijn om het terug te geven!”Wie klaar is voor een epische zoektocht, kan deze uitdaging aangaan. Saskia Videler heeft in de Antwerpse straten immers een vergeten fotorolletje gevonden met enkele heerlijke nostalgische fotokiekjes op. Benieuwd en getriggerd stuurt ze de beelden de wereld rond in de hoop de oorspronkelijke eigenaar heel blij te kunnen maken. Bij Het Nieuwsblad Online gingen we mee op zoek naar tips én details.
16/01 14u30  Paniek en chaos in Londens station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 14u30  Jan (54) lag anderhalve maand in coma na zware explosie: “Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn”Een explosie in Ieper. In de meeste Vlaamse woonkamers ging het nieuws dinsdagmiddag relatief onopgemerkt voorbij. Maar dat was niet zo bij Irene Nollet (62) en haar man Jan Van Coppenberghe (54) uit Brugge. Daar dachten ze onmiddellijk terug aan wat Jan in 2015 overkwam. Hij belandde na een explosie namelijk in kritieke toestand in het ziekenhuis. “We hebben elkaar echt opnieuw moeten leren kennen”, zegt zijn vrouw Irene.
16/01 14u30  Waarom de rijkste Brit Antwerpen kiest voor zijn grootste investering ooit. “Hoge loonkosten? Ach ja...”Het Britse chemiebedrijf Ineos investeert tegen 2024 drie miljard euro in twee nieuwe fabrieken in Lillo. Die investering kondigde eigenaar Jim Ratcliffe (66), de rijkste Brit, zelf aan op een persconferentie in Antwerpen.
16/01 14u15  Airbnb betaalt je om de zomer door te brengen op het Italiaanse plattelandDrie maanden lang een inwoner zijn van een Italiaans dorpje in het zuiden van het land? Als dat je droom is dan bestaat de kans dat Airbnb die voor je werkelijkheid kan maken.
16/01 14u00  Vrouw knalt na raar manoeuvre tegen woning: aanzienlijke schade, gevel gestutIn de Fazantenlaan in Ieper is een oude vrouw met haar wagen tegen een woning aangereden na een vreemd manoeuvre. Het huis liep aanzienlijke schade op, de vrouw werd in verwarde toestand naar het ziekenhuis gebracht.
16/01 14u00  Een ufo? Bijzonder fenomeen duikt op in Amerikaanse stad: “Grootste die ik ooit zag”In een stadje in de Amerikaanse staat Maine is een bijzonder en zeldzaam natuurfenomeen opgedoken: een reusachtige ijsschijf. De draaiende cirkel heeft een diameter van maar liefst 100 meter en ontstond door een temperatuurverschil in het water van de rivier. “De grootse ijsschijf die ik ooit zag”, klinkt het bij inwoners die het adembenemende fenomeen vergelijken met een graancirkel en grappen dat het “waarschijnlijk buitenaards” is.
16/01 14u00  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel daar levend uit te halen, “maar hij werd wel gelokaliseerd”Vier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar werd dat door een aantal experts in twijfel getrokken. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen. Intussen blijkt dat de jongen wel degelijk in de put is gevallen, “want hij werd gelokaliseerd”, zo meldt de Spaanse krant El Español.
16/01 14u00  Ook Bastille komt naar Rock WerchterDe organisatoren van Rock Werchter hebben de Britse alternatieve rockband Bastille toegevoegd aan de affiche.
16/01 13u30  Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent vandaag bij AnderlechtNa de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht in de maak. De Oostenrijkse spelverdeler Peter zulj (25) van Sturm Graz is in Brussel om vandaag zijn medische tests te ondergaan. De beste speler van Oostenrijk zal volgens zijn entourage voor meerdere jaren tekenen. Algemeen wordt verwacht dat paars-wit de transfer nog vanavond - voor de Gouden Schoen - aankondigt.
16/01 13u30  ‘Politieachtervolging’ zorgt voor speculatie op Facebook. Politie zegt wat echt aan de hand wasIn een lokale Facebookgroep werd dinsdag gewag gemaakt van een politieachtervolging en een camionette die gestopt werd door de politie. Een verhaal waar niets van aan is, zegt de politie.
16/01 13u30  Federale regering neemt advocaat onder de arm in onderzoek naar fraude met humanitaire visaDe federale regering onderzoekt of het zich burgerlijke partij kan stellen in het onderzoek naar Melikan Kucam. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Michel (MR) aan VRT. Die Mechelse schepen voor N-VA zou fraude hebben gepleegd in verband met het verlenen van humanitaire visa.
16/01 13u15  “Alsof het land in brand staat”: 15 warmste plaatsen ter wereld liggen momenteel in AustraliëIn Australië is het zelden zo heet geweest. De vijftien heetste plaatsen ter wereld bevinden zich momenteel allemaal in dat land, blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van de weerdienst El Dorado.
16/01 12u45  Aanslag Joods Museum: nicht van speurder gewraakt als reservejurylid, afwezig jurylid vervangenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd van twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij. Die eerste wordt effectief gewraakt en uit de jury gezet, het tweede mag wel blijven.
16/01 12u45  Jonge inbrekers gaan op zoek naar wapens in leegstaande woning van pas begraven Norbert (76)Amper twee dagen nadat Norbert Vangroenweghe (76) uit de Izegemstraat was begraven, braken twee jonge dieven binnen in zijn huis. De tieners waren op zoek naar wapens en kogels, maar werden betrapt door een buurman. De politie kon hen oppakken.
16/01 12u45  Big Mac niet langer alleen van McDonald’sEen Big Mac zal je in de toekomst misschien niet alleen bij fastfoodketen McDonalds kunnen eten. Ook de kleine Ierse concurrent Supermac mag voortaan een burger onder die naam lanceren. Dat is het gevolg van een uitspraak door het Europese patentbureau EUIPO. McDonalds kan wel nog beroep aantekenen en is dat ook van plan.
16/01 12u45  Premier Michel betreurt afgeschoten akkoord: “We bereiden ons voor op grote gevolgen van harde brexit”De federale regering bereidt zich de komende weken en maanden klaar op een mogelijk harde brexit. “De impact daarvan op ons land zal enorm groot zijn”, zei premier Charles Michel op een persconferentie. “En we moeten kunnen ingrijpen wanneer het nodig is.”
16/01 12u30  Zijn passie werd bodybuilder Steve (45) fataal: “Hij had zijn dochtertje zo graag zien opgroeien”Steve Meulebrouck (45) hield van sporten en was vroeger vaak in de fitness te vinden. Maar de laatste twee jaar voor zijn dood nam zijn passie voor bodybuilden pas echt toe. Zijn familie zag hoe hij van een sportieve man naar een beer van een vent evolueerde. Zijn passie werd uiteindelijk ook zijn dood.
16/01 12u30  Aflevering ‘Zo Man Zo Vrouw’ eindigt met romantisch huwelijksaanzoekTijdens de jongste aflevering van ‘Zo Man Zo Vrouw’ had Thomas een verrassing voor zijn Bieke tijdens de reveal van hun make-over. En Jani? Die zat gewoon al heel de tijd mee in het complot.
16/01 12u30  Lingeriecollectie Rihanna onder vuurHaar nieuwste lingeriecollectie ligt amper in de winkel maar toch krijgt zangeres en ontwerpster Rihanna nu al bakken kritiek over zich heen. Reden? De bh’s voor vrouwen met een maatje meer zouden qua stijl te veel verschillen van de ‘gewone’ maten.
16/01 12u00  Alejandro Pozuelo blijft ondanks lucratief aanbod uit Midden-Oosten gewoon bij Racing GenkAlejandro Pozuelo blijft zeker tot het einde van het seizoen bij Racing Genk. De Spaanse spelmaker had een lucratief bod uit het Midden-Oosten op zak, maar legde dat naast zich neer. Dat maakten de Limburgers woensdagmiddag bekend.
16/01 11u45  E34 bedekt met prei en spruitjes na zwaar ongevalNa een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond.
16/01 11u45  Hoop slinkt om peuter die in 110 meter diepe put viel levend terug te vinden, al rijst de vraag of hij daar wel in zitVier dagen al wordt er in Spanje gezocht naar de tweejarige Yulen. Die zou in een smalle put van 110 meter diep zijn gevallen nabij Malaga, maar intussen bestaat daar twijfel over. Want dat is onmogelijk, zeggen een aantal deskundigen.
16/01 11u45  Paniek en chaos in station door man die met machete zwaait: politie grijpt kordaat inEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 11u45  Spectaculaire beelden: lawine dondert van bergflankEr zijn op sociale media beelden opgedoken van een spectaculaire lawine, ergens in de bergen. Het is onduidelijk waar en wanneer de video werd gemaakt, en het is ook niet zeker of de grote hoeveelheid sneeuw uit zichzelf naar beneden donderde of als de lawine door mensen werd opgewekt. In sommige bergachtige gebieden worden explosieven ingezet om sneeuw te ruimen, maar dat is niet altijd zonder gevaren: in de Franse Alpen kwamen afgelopen weekend twee pistewerkers om het leven nadat er een lawine werd opgewekt met een gecontroleerde explosie.
16/01 11u45  Twintiger komt niet weg met oplichting: jongeman streek ruim 10.000 euro werkloosheidsuitkering op in de celDe Brugse strafrechter heeft een 28-jarige Bruggeling een geldboete van 4.800 euro opgelegd omdat hij een werkloosheidsuitkering bleef innen terwijl hij in de gevangenis zat. Philosophe N. streek op die manier onterecht liefst 10.500 euro op. Dat bedrag moet hij nu terugbetalen.
16/01 11u15  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejuryledenHet assisenproces over de aanslag van het Joods Museum heeft woensdag op de vierde zittingsdag opnieuw een valse start genomen. Een effectief jurylid moest vervangen worden omdat hij afwezig was, waarna door de verdediging de wraking gevraagd werd voor twee reservejuryleden. Een van hen is de nicht van een speurder in het onderzoek, een ander zat op school met een burgerlijke partij.
16/01 11u15  Een bijzondere maan-dag op til: hou je klaar voor bloedmaan, totale maansverduistering én supermaanEen bloedmaan, een supermaan, een totale maansverduistering. Wie maandag in de vroege uurtjes opstaat, zal kunnen genieten van een prachtig spektakel aan de hemel. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk, maar dankzij het KMI weten we dat liefhebbers veel kans maken om het fenomeen te kunnen bekijken. Maar wat staat er nu eigenlijk precies te gebeuren? Hoe komt dat? En hoe kunnen we daar van meegenieten? Francis Meeus van Volkssterrenwacht Mira en weerman Frank Deboosere leggen het uit aan Het Nieuwsblad Online.
16/01 11u15  Cafébaas verdwijnt met de noorderzon en laat verhuurder achter met onaangenaam 'afscheidscadeautje'Café Merelhof aan de Bessemerstraat in Lanaken is onbewoonbaar verklaard. Allemaal het gevolg van de vorige cafébaas, die plots verdween, en een opvallende fout, beweert eigenaar Jos Kenis.
16/01 11u15  Kate Middleton kiest voor stoere wandelschoenenKate Middleton liet voor haar bezoek aan de tuinen van King Henry’s Walk haar elegante stiletto’s achterwege en koos voor een stevig paar wandelschoenen. De hertogin van Cambridge speelt daarbij in op de trend van het winterseizoen.
16/01 11u15  TRANSFERGERUCHTEN. Topclubs trekken aan Club Brugge-speler Arnaut Danjuma, maken Rode Duivels Marouane Fellaini en Yannick Carrasco nog transfer?Hij verhuisde afgelopen zomer naar Club Brugge, is al maanden geblesseerd maar toch trekken de topclubs aan zijn mouw: de Nederlandse international Arnaut Danjuma Groeneveld staat in het midden van een boel transfergeruchten. Ook Rode Duivels Marouane Fellaini - zoals bijna elke transferperiode - en Yannick Carrasco worden in verband gebracht met een transfer. Alle transfergeruchten van de dag, liefst te degusteren met een flinke korrel zout.
16/01 11u15  Man met “reusachtige” machete krijgt fikse stroomstoot in Londens stationEen station in Londen stond maandag in rep en roer toen een man op een perron met een “reusachtige” machete stond te zwaaien en bizarre dingen riep. De opgetrommelde agenten namen geen risico’s en zetten een taser in om de man te vloeren. “Vrouwen renden schreeuwend het station uit”, aldus een getuige, die niet zeker weet wat er achteraf gebeurde omdat ze ook de benen nam. Volgens Britse media is de verdachte - een 59-jarige blanke man - gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
16/01 10u45  Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis inZes minderjarige kerels, tussen 15 en 17 jaar oud, zijn dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek).
16/01 10u30  “Als verhaal over fraude met humanitaire visa klopt, is Theo Francken politiek verantwoordelijk”Indien het verhaal over de rol van Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) bij de toekenning van humanitaire visa klopt, dan is voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) politiek verantwoordelijk. Dat zegt Kamerlid Wouter De Vriendt van oppositiepartij Groen. “Kucam kon blijkbaar via een connectie op het kabinet, zelf als bevriende N-VA’er bepalen wie een humanitair visum kreeg en wie niet. Uiteraard is Francken dan politiek verantwoordelijk”, aldus De Vriendt.
16/01 10u30  Man krijgt 25 jaar cel voor moord op minnaar echtgenote en maakt het bont in de rechtbank: “Ik ben onschuldig, vuile pedofiel”Een Turkse man (37) uit Sint-Niklaas is in beroep bestraft met 25 jaar cel voor de eremoord op de minnaar van zijn vrouw, een Gentse Turk van 23. Nog voor zijn straf werd uitgesproken, verweet hij de voorzitter al voor ‘vuile pedofiel’. In eerste aanleg kreeg de man dertig jaar cel.
16/01 10u30  Transfer van Mousa Dembélé krijgt vorm: Rode Duivel en entourage in China aangekomenDe transfer van Mousa Dembélé naar Guanghzou R&F krijgt vorm. Gisteren zette de Rode Duivel met zijn zaakwaarnemers Yama Sharifi en Tom De Mul van A-Group voet op Chinese bodem. De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn. Zo is er al een tijdstip vastgelegd voor de medische keuring, in afwachting van een definitief akkoord.
16/01 10u30  Boomlange rapper gooit hoge ogen in Studio Brussel-wedstrijd, maar werkt intussen ook aan zijn strafbladRapper met een ‘bad attitude’. Zo mag je de 27-jarige Hasselaar Fabrice Munsi noemen. Onder de artiestennaam MVNSI heeft hij intussen de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel bereikt. Maar daarnaast is hij ook een vaste klant in de rechtbank.
16/01 10u30  Kansspelcommissie onderzoekt zeker drie Red Lions: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 10u00  Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid afwezig bij start van zitting, probleem met reservejurylidOp het assisenproces over de aanslag van het Joods Museum moet opnieuw een effectief jurylid vervangen worden. Dat is gebleken bij de start van de vierde zittingsdag. De echtgenote van het zevende jurylid heeft een ongeval gehad en moet geopereerd worden. De man wordt vervangen door het derde reservejurylid. Ook is gebleken dat één van de reservejuryleden de nicht is van één van de politiespeurders die het onderzoek hebben gevoerd.
16/01 10u00  Ondergrondse boring ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 10u00  ‘Ideale Wereld’ doet het weer: “woordvoerder” legt uit waarom De Wever Bourgeois wil verschuivenDe stoelendans bij de N-VA veroorzaakte heel wat ophef. Niet alleen de inwoners van Antwerpen voelen zich bekocht, Geert Bourgeois werd zelfs naar rusthuis Europa gestuurd wegens ‘te onopvallend’, zo klonk het ten monde van Lander Cobbaert, de satirische woordvoerder van ‘De Ideale Wereld’. “De huidige minister-president wilde niet reageren, maar gelukkig kregen we wél zijn woordvoerder te pakken”, klinkt het.
16/01 10u00  River Island trekt stekker uit enige winkel in ons landDe Britse winkelketen River Island heeft bekendgemaakt dat het al haar winkels in de Benelux zal sluiten en dus betekent dat ook het einde voor het enige filiaal in ons land. Voortaan zullen de kleren enkel nog via de webshop te verkrijgen zijn.
16/01 10u00  Meisje (16) belt politie als haar vader haar telefoon afpakt (maar had reactie niet ingecalculeerd)Een 16-jarig meisje heeft de politie gebeld, omdat haar papa haar smartphone had afgenomen als straf. “Mijn vader heeft mijn eigendom gestolen, een iPhone van bijna 800 euro die niet van hem is. Hij heeft er niet voor betaald”, verklaarde ze tijdens een telefoon naar het noodnummer. De politie van het South Euclid Police Department kwam ter plaatse, maar het meisje uit het Amerikaanse Ohio kreeg een koude douche.
16/01 09u30  Benzine of diesel? Bekijk hier welke auto vanaf hoeveel kilometer het voordeligst isElektrische en hybride wagens zijn in opmars, maar voor de meeste Vlamingen zijn ze nog te duur of niet praktisch genoeg. En dus sta je in de zoektocht naar een ­nieuwe auto toch weer vaak voor het ­dilemma: benzine, of toch diesel? Welke brandstof is het minst schadelijk voor het milieu en je portemonnee? We zochten het uit, en kwamen tot verrassende conclusies.
16/01 09u00  Dries Mertens schittert als Peter Pan op nieuwe kalender van NapoliDe meest originele aller voetbalkalenders is elk jaar die van Napoli. De Italiaanse topclub liet zijn voetballers de voorbije jaren al poseren als gladiatoren, koningen en andere historische figuren. Voor 2019 is het thema “sprookjes”. “De kalender grijpt terug naar de betoverende wereld van de jeugdjaren waar voetbal helemaal om passie draait en de spelers helden zijn. De scènes van de kalender zijn afkomstig uit wereldberoemde sprookjes zoals Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje en Pinocchio”, aldus Napoli.
16/01 08u45  14 doden bij aanslag op luxehotel, “alle terroristen uitgeschakeld”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn 14 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die gecommuniceerd werd door de Keniaanse president. Bij de aanslag werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie. Woensdagochtend werden bij een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en de terroristen ook alle jihadisten ‘geëlimineerd’.
16/01 08u30  Niet alles gaat van een leien dakje tijdens opnames van ‘Eigen kweek’: “Das ene veur de bloopers wè!”Telefoons raken vermist, lampen donderen naar beneden... Het zit de acteurs niet mee op de set van ‘Eigen kweek’. En dat levert heel wat hilarische bloopers op met Wim Willaert, Sien Eggers, Dirk van Dijck en Maaike Cafmeyer. Zij weten als geen ander een lach op het gezicht toveren van televisiekijkend Vlaanderen.
16/01 08u30  Nederlander snijdt bestuurder de pas af: “Hij had nog het lef om middenvinger uit te steken”Een bestuurder op de autosnelweg in Gent richting Antwerpen, is erg misnoegd over de manier waarop een Nederlandse auto hem de pas af sneed. Op de beelden is te zien hoe de donkere auto op het nippertje beslist om de afrit richting Antwerpen te nemen, en daardoor de andere auto hindert. “En alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg was, had hij ook nog eens het lef om zijn middenvinger te tonen”, klonk het. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
16/01 07u45  15 doden bij aanslag op luxehotel: “Aanvallers viseerden Amerikaanse conferentie”Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie.
16/01 07u45  Gif in sardineblikje wordt negen maanden oude pup Marley fataalDe negen maanden oude hond Marley is maandag vergiftigd. Dat gebeurde tijdens een wandeling in het bos met zijn baasje, Maxime Van Belle. “Het ging ineens zo snel. Na anderhalf uur bij de dierenarts kreeg ik telefoon dat Marley al niet meer ademde.”
16/01 07u45  Opsteker voor Van Avermaet: Bevin wint verrassend in Tour Down Under na contact tussen Philipsen en SaganGoed nieuws voor Greg Van Avermaet: de nul is nu al van het bord voor zijn nieuwe ploeg Team CCC nadat Patrick Bevin verrassend de sprint won in de tweede etappe van de Tour Dwon Under.
16/01 07u30  Voormalig miss België (21) gaat trouwen met broer van Louis Talpe (35)Romanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe. Schotte is al drie jaar samen met haar vriend en de trouwerij zou in september van dit jaar plaatsvinden.
16/01 07u30  In de Namibische woestijn speelt culthit ‘Africa’ van Toto tot het einde der tijdenIn de Namibische woestijn staat een muziekinstallatie die tot in de eeuwigheid Africa van Toto zal afspelen. Dat is te danken aan de Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf, de man achter het kunstwerk ‘Toto Forever’.
16/01 06u15  Ondergrondse boring door medewerker Telenet ligt aan oorzaak van gasexplosieVolgens netbeheerder Eandis is de oorzaak van de gasexplosie van afgelopen maandagmiddag te wijten aan een ondergrondse boring ter hoogte van het voetpad aan de Polenlaan.
16/01 06u15  Naakt beeld wordt geregeld omgedraaid, maar kunstenaar kan ermee lachenWie recent door de Gasthuisstraat in Aarschot kwam, merkte beslist op dat het bekende beeld van kunstenaar Wilfried De Cock weer eens met zijn voorkant naar de Gasthuiskapel stond gedraaid. Het werk van een moraalridder, of eerder van een grapjas?
16/01 05u45  Anderlecht praat met Oostenrijkse nummer tien, Ivan Santini op weg naar de uitgang?Anderlecht heeft een nieuwe piste voor de rol van spelverdeler. Het zit rond de tafel met de Oostenrijker Peter Zulj (25) van Sturm Graz. Die was dit seizoen al goed voor vijf goals en vier assists. Ivan Santini kan dan weer naar Saudi-Arabië voor veel geld.
16/01 05u00  SP.A’er Peter Vanvelthoven zegt politiek vaarwelSP.A-boegbeeld Peter Vanvelthoven stopt volledig met politiek. Dat bericht Het Belang van Limburg dinsdagavond laat.
16/01 03u15  Ongeziene nederlaag voor Theresa May: 432 parlementsleden keuren Brexit-akkoord af én motie van wantrouwenHet Britse parlement heeft gisteravond het Brexit-akkoord dat premier Theresa May onderhandelde met de EU, afgekeurd. Meer dan dubbel zoveel parlementsleden stemden tegen als voor. Een historische nederlaag voor premier May, wier regering vandaag al kan vallen. Een definitief einde van de Brexit-saga is nog maar eens uitgesteld.
16/01 03u15  Een ‘pilleke’ tegen de cholesterol: zo goedkoop dat we ze slikken zonder nadenkenDoor meer in te zetten op een gezonde levensstijl, zouden veel Belgen die nu cholesterolremmers ­nemen die pillen niet meer nodig hebben. Statines worden te makkelijk voorgeschreven, zeggen experts, zonder eerst de alternatieven te proberen. Hun nut wordt ook overschat: meer dan de helft van de ­gebruikers neemt ze niet zoals het hoort.
16/01 03u15  Zeker drie Red Lions mogen vrezen voor hun plaats: “Wie gokt op eigen wedstrijden, gaat eruit”De Kansspelcommissie onderzoekt een twintigtal ­matchen van onze nationale hockeyploeg, en dat sinds 2015. Het vermoeden: “minstens drie” Red Lions, ­onlangs nog als helden onthaald op de Brusselse Grote Markt na hun wereldtitel, gokten de voorbije jaren op eigen wedstrijden. “Natuurlijk zijn we verrast. We weten dat we niet mogen gokken op eigen wedstrijden, dat is ons wel 150.000 keer gezegd.”
16/01 03u15  Recordaantal vacatures, maar werkgevers blijven (tevergeefs) zoeken naar de perfecte werknemerNog nooit zochten zoveel bedrijven naar nieuw personeel als vandaag. Duizenden vacatures raken niet ingevuld en daar lijkt de komende jaren geen verandering in te komen. De vijver met ‘perfecte’ kandidaten is leeggevist. En toch blijven werkgevers volgens de VDAB hengelen naar die ene witte raaf.
16/01 03u15  Er zijn 3.547 supermarkten in ons land, en toch komen er nog 450 bij. Is dat niet té veel?De supermarktoorlog draait niet alleen rond de laagste prijzen, maar ook over het aantal filialen. De volgende jaren ­komen er – door ­onder andere de komst van Jumbo en de uitbreidingsplannen van Albert Heijn en co. – nog eens ruim 450 bij in ons land. Zo stevenen we af op ruim 4.000 stuks. Is dat niet veel te veel?
16/01 03u15  COMMENTAAR. “Nog onderhandelen met de Britten lijkt weinig zin te hebben. Omdat ze het nooit eens zullen raken over wat ze willen”Het Brits parlement heeft de Brexit-deal van premier Theresa May weggestemd. Een historische nederlaag werd het: 432 stemmen tegen en slechts 202 stemmen voor. Het is ook een historische nederlaag door de samenstelling van het nee-front.
16/01 03u15  Ex-miss België gaat trouwen met broer Louis TalpeRomanie Schotte (21) heeft aangekondigd dat ze in het ­huwelijksbootje stapt. De aanstaande bruidegom van Miss België 2017 is Stefan Talpe (35), de broer van acteur en ­mediafiguur Louis Talpe.
16/01 03u15  Ian Thomas kiest voor radicaal nieuwe koersAmerika? Over and out! De Vlaamse Justin Bieber? Lang verleden tijd! De oude Ian Thomas (21) is niet meer, lang leve de nieuwe. Dat was de boodschap achter de showcase die Ian Thomas gisteravond in het Antwerpse Felix Pakhuis gaf. “Ik ben voortaan de man van volwassen pop r&b”, aldus Ian Thomas.
16/01 03u15  “Filip, schuif eens op!” Mathilde, altijd even elegantAltijd elegant, onze koningin Mathilde. Zelfs als ze zich in een nauwe ruimte tussen een stoel en haar man de koning moet wurmen.
16/01 03u15  Radio-icoon Lutgart Simoens (90) zegt openbaar leven vaarwelLutgart Simoens, een van Vlaanderens meest geliefde en gerespecteerde radiopersoonlijkheden, heeft besloten het openbare leven vaarwel te zeggen.
16/01 03u15  Voor tienduizend euro zette hij je op de lijst: “Rond hem hangt een netwerk van mensen die geld en namen verzamelen”Mensensmokkel, criminele organisatie, passieve corruptie en afpersing. Het zijn zware feiten waarvan het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (44, N-VA) wordt beticht. Hij zou voor tien­duizenden euro humanitaire visa verkocht hebben aan christenen die uit Syrië en Irak naar ons land geholpen werden. ­Kucam werd gisteren opgepakt.
16/01 03u15  Nervositeit bij andere partijen na demarche van De Wever: wordt Crevits zijn grote uitdager?Een dag na de opvallende kandidatuur van Bart De Wever steken de andere partijen intern de koppen bij elkaar. Maar voorlopig schuift niemand een tegenkandidaat voor het minister-presidentschap naar voren. Ook op concurrenten voor kandidaat-premier Jan Jambon blijft het wachten. “Wij laten De Wever onze agenda niet bepalen”, klinkt het.
16/01 03u15  Huisonderwijzers in het verweer: “Wij zijn niet geradicaliseerd”“Ik ben Kim, mama van Alexandra (8). Mijn dochtertje heeft ASS (autisme) en huis­onderwijs is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.” Het verhaal van Kim is slechts één van de vele die online gedeeld worden door ­ouders die thuis lesgeven.
16/01 03u15  Gerechtsdeurwaarder veroordeeld voor verduistering van 453.000 euroDe correctionele rechtbank van Bergen heeft dinsdag een ontslagnemende gerechtsdeurwaarder veroordeeld tot drie jaar celstraf, voor de helft met vijf jaar uitstel, en een boete van 6.000 euro voor verduisteringen van 453.000 euro.
16/01 03u15  Menigte aan Brits parlement uitzinnig nadat brexitdeal verworpen wordtDe leden van het Britse Lagerhuis hebben dinsdagavond een stemming gehouden over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Met 202 ja-stemmen en 432 nee-stemmen mogen we spreken van een historische nederlaag voor May. De menigte die was samengekomen aan het Brits parlement was daar duidelijk erg blij mee.
16/01 01u00  ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuisAls Tim Wauters (31) van ‘Temptation Island’ niet aan het feesten is, is hij naarstig aan het werk. ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ruiten van het Aalsterse stadhuis en krijgt veel aandacht. “Ik ben altijd vriendelijk, iedereen mag een foto vragen.”
15/01 23u15  CDH-voorzitter Lutgen neemt ontslag“Ik stop als voorzitter. Ik geef de fakkel door op een goed moment.” Dat zegt CDH-voorzitter Benoît Lutgen in Le Soir. Hij zegt niet gepusht te zijn. “Niemand heeft me dit gevraagd, dit is wat ik wil. Ik ben bijna aan het einde van mijn mandaat, het gaat goed met de partij. Dit is het moment.”
15/01 22u00  Mechelse N-VA’er verdacht van mensensmokkel en omkoping ‘bij hoogdringendheid’ geschorstN-VA heeft Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam ‘bij hoogdringendheid’ geschort in al zijn functies. Eerder vandaag werd de Mechelse N-VA’er opgepakt op verdenking van fraude met humanitaire visa.
15/01 22u00  Nooit gedacht dat Lokeren-speler Killian Overmeire in een lijstje boven Lionel Messi zou staan? Wel...Sociale media kunnen al eens een hype op gang brengen. Tegenwoordig is dat de #10YearsChallenge. Het concept is simpel: post een foto van jezelf van 2009 en daarnaast eentje van 2019. Maar de échte #10YearsChallenge verdient misschien net iets meer hype.
15/01 21u30  Levensgevaarlijk: ouders maken autostoel niet goed vast, kindje vliegt plots uit rijdende autoEen bestuurder uit het Amerikaanse Minnesota heeft de schrik van zijn leven opgelopen toen hij plots een kind uit de auto voor hem zag vliegen. Gelukkig reageert hij snel, en springt meteen uit zijn wagen om het meisje van de weg te halen. De ouders hadden het zitje niet goed vastgemaakt, en duwde tegen de deurklink. Op die manier kon de autodeur openzwaaien en viel het kindje uit de auto. Het kind is gelukkig ongedeerd.
15/01 21u30  VIDEO. Dit carnaval moet het dit jaar stellen zonder confetti, en dat door een stom misverstandGeen confetti maar meer snoep en speelgoed op de carnavalstoet van Zichem. En dat door een stom misverstand. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem wilde confetti verbieden. Daarop annuleerde de Zichemse carnavalvrienden hun bestelling van 400 kilo confetti, en ruilden ze die in voor snoep en speelgoed. Maar nu zegt burgemeester Manu Claes (CD&V) dat het niet om een effectief verbod gaat, maar om een voorstel.
15/01 21u00  Nederlandse trucker die verdacht wordt van doodrijden ‘geel hesje’ voorwaardelijk vrijgelatenDe Nederlandse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het doodrijden van een ‘geel hesje’ in Wezet (Visé) zit niet langer vast. Hij is dinsdagavond onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet beschikbaar blijven voor de onderzoekers, laat het openbaar ministerie in Luik weten.
15/01 21u00  Vorige week nog dé sensatie, deze week kreeg hij een merkwaardige rode kaart: "Nog nooit zo'n beslissing gezien"Ki-Jana Hoever maakte op 7 januari zijn debuut in het eerste team van Liverpool. De amper 16-jarige Nederlander viel in de bekerwedstrijd tegen Wolverhampton al na 6 minuten in voor de geblesseerde Dejan Lovren. Hoever deed het niet slecht en werd meteen een hit op sociale media. Een week later was de verdediger echter opnieuw actief voor de beloften van de Reds. Met weinig succes, want Hoever kreeg tegen Brighton (1-1) al na 21 minuten een rode kaart na een fout net buiten de zestien. Het was een fout, maar Hoever was niet de laatste man en dus plant Liverpool in beroep te gaan tegen de beslissing.
15/01 20u45  Cruciale stemming over brexit: deal van Premier May met verpletterende meerderheid verworpenDe leden van het Britse Lagerhuis gaan zich dinsdagavond eindelijk kunnen uitspreken over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Aanvankelijk stonden er vier amendementen ter discussie, maar dat werd teruggebracht tot één amendement. Dat werd met 600 tegen 24 stemmen verworpen. De brexit-deal van de premier werd met een verpletterende meerderheid verworpen.
15/01 20u45  Acht jaar na de laatste film in de reeks: ‘Final Destination 6’ in de maakProducent New Line werkt aan een doorstart van de horrorfilmreeks Final Destination. Dat melden Amerikaanse media. In de serie draait het om tieners die proberen de dood te slim af te zijn.
15/01 20u45  Auto knalt met hoge snelheid tegen vangrail, inzittenden slaan op de vluchtEen donkere auto is zondag met hoge snelheid tegen een vangrail gereden in het Nederlandse Heemskerk. Alhoewel de auto beschadigd was, reed de bestuurder gewoon verder. Een beetje verder stapten de drie inzittenden toch uit de auto, en vluchtten weg. De politie is een onderzoek gestart.Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
15/01 20u45  VIDEO. Welkom in de zompigste straat van 't Stad: "Niet meer te doen"De bewoners van de Kleine Stoppelbergen in Zandvliet zijn het hartsgrondig beu. Hun straat, waar zo'n 11 gezinnen wonen, lijkt meer op een modderpoel dan op een straat. D
15/01 20u45  Spaanse stad in rep en roer door “te vriendelijke” duivelEen groot deel van de bewoners van de Spaanse stad Segovia heeft kritiek op een beeld van de duivel. Het gezicht van de duivel zou “te vriendelijk” zijn.
15/01 20u30  Theresa May gaat ten onder met Titanic in LondenIn Londen wordt voor het Britse parlement op een bijzonder ludieke manier actie gevoerd tegen de Brexit. Enkele campagnevoerders plaatsen er Theresa May op de Titanic. Vanavond wordt in het parlement gestemd over de Brexit-deal die May met de EU onderhandelde.
15/01 20u30  Brits parlementslid stelt keizersnede uit om mee te kunnen stemmen over brexit-akkoordTulip Siddiq, een Brits parlementslid voor Labour dat normaal gezien dinsdag had moeten bevallen met een keizersnede, heeft de operatie uitgesteld om toch nog te kunnen stemmen over de brexitdeal. “Als mijn zoon een dag later op de wereld komt dan de dokters hadden aangeraden, maar die wereld er dan één is waarin de kans op een sterke relatie tussen Groot-Brittannië en Europa groter is, dan is het dat waard”, zegt ze zelf.
15/01 20u00  Cruciale stemming over brexit: Premier May lijkt veroordeeld tot verpletterend verlies. Wat nu?De leden van het Britse Lagerhuis gaan zich dinsdagavond eindelijk kunnen uitspreken over het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de EU overeengekomen is. Er zal tevens over vier amendementen gedebatteerd worden.
15/01 20u00  Het ‘enfant terrible’ van Anderlecht slaat weer toe: “Op een bepaald moment is het gewoon misgelopen”Het begon met drieste tackles. Daarna was er de aanzet tot geweld. Gevolgd door de tattoo met een donker randje. En nu is er het zeer ‘intieme’ gesprek met een Servische zangeres. Van het ene incident in het andere: Ognjen Vranjes herdefinieert de term ‘enfant terrible’. Een portret van de 29-jarige Bosniër.
15/01 20u00  Schilderijdief droeg kunstwerk gewoon op zijn hoofd kerk buiten: politie op zoek naar getuigenDe politie van Berlare-Zele krijgt stilaan meer zicht op de details van de diefstal van het schilderij uit de kerk van Zele. Uit camerabeelden bleek dat een persoon het werk de kerk uitdroeg. Hij droeg het werk op zijn hoofd. Drie voertuigen zijn hem gepasseerd. De politie is nu naar hen op zoek.
15/01 20u00  Seizoen 2 van DNA Nys gaat van start: “Zijn droom is WK mee te rijden”Het BK veldrijden is nog maar net afgelopen, of Thibau Nys schittert alweer op tv. Woensdag start het nieuwe seizoen van DNA Nys op Eén, waar Thibau op de voet gevolgd wordt samen met zijn vader Sven. In de nieuwe afleveringen is te zien hoe de omgeving van kleine Nys als één blok achter hem staat. Bovendien wordt hij begeleid door dezelfde mannen als zijn vader. Is dat, samen met zijn talent, het recept voor succes?
15/01 19u00  “Ik ben verliefd op een polyamoreuze man.” Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies“Ik ben verliefd op een man... Alleen is hij voor polyamorie (een relatie met meerdere personen tegelijk, red.). Dat is een breekpunt voor mij. Ik heb geen affiniteit met deze visie.” Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies.
15/01 19u00  Was de dood van Sharon Gruwez geen ongeluk? Ex-vriend aangehouden op verdenking van doodslagHet parket bevestigt dat de ex-vriend van de overleden Sharon Gruwez (22) aangehouden blijft. Het meisje werd op 31 oktober uit de wagen van haar ex-vriend geslingerd en overleed. Haar familie is er echter van overtuigd dat dat geen ongeval was en verdenkt de ex-vriend van Sharon van doodslag. De feiten gebeurden in Boezinge (West-Vlaanderen).
15/01 19u00  Redactie ‘Terzake’ excuseert zich nadat logo microfoon VTM NIEUWS gewist wasHet Canvas-duidingsprogramma ‘Terzake’ heeft zich tegenover de collega’s van VTM NIEUWS verontschuldigd. In de uitzending van ‘Terzake’ van maandag was een beeld te zien vanop de persconferentie van de N-VA waarin het logo op de microfoon van VTM was gewist. “Dat is gebeurd op eigen initiatief van een grafische medewerker en is zeker geen bewuste keuze of strategie van het VRT-programma”, meldt de persdienst van de openbare omroep.
15/01 19u00  Zoveel vacatures dat er tot in Marokko volk wordt gezocht, en toch zijn er 187.000 werkzoekenden in Vlaanderen: hoe kan dat?Bedrijven vinden niet genoeg personeel, steeds meer vacatures raken niet ingevuld. Werkgevers en de VDAB zoeken nu tot in Marokko informatici. Tegelijk zijn er nog bijna 187.000 werkzoekenden in Vlaanderen. Kunnen zij niet opgeleid worden om knelpuntberoepen in te vullen? Goele De Cort
15/01 18u30  Hoe Pascale Naessens en Fabrizio straks uw loon kunnen doen stijgenAls de prijzen van Fabrizio’s tatoeages of Pascale Naessens’ kookboeken straks de hoogte inschieten, dan stijgt uw loon ook. Tatoeages, kookboeken maar ook deursloten en studentenkoten zitten voortaan ook in de korf die de consumentenindex bepaalt. Maar wat is dat toch allemaal, de index, spilindex en gezondheidsindex? En wat heeft het met uw leven te maken? Veel meer dan u denkt. De experts van de FOD Economie en twee economen lichten toe.
15/01 18u15  Zeker vijf doden bij aanslag op hotelcomplex in Keniaanse hoofdstad NairobiIn de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn bij een terroristische aanslag in een hotel- en bedrijvencomplex minstens vijf doden gevallen. Vier gewapende mannen drongen het complex binnen en losten geweerschoten. Er waren ook twee ontploffingen te horen, waardoor drie auto’s op de parking in brand vlogen. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag al opgeëist. De aanslag is nog steeds aan de gang: de politie probeert de daders te overmeesteren.
15/01 18u00  Evenementenbureau roept politiehulp in na beschuldiging van discriminatieEen 21-jarige vrouw met Marokkaanse roots heeft een Gents bedrijf op sociale media van discriminatie beschuldigd. Bij een aanvraag voor een stage onder haar eigen naam mocht ze niet op gesprek komen, terwijl dat wel lukte onder de naam ‘Jolien’. Volgens het Gentse bedrijf is er van discriminatie geen sprake. “Het is waanzin hoe we nu aan de schandpaal worden genageld. We hebben zelfs de politie om hulp gevraagd.”
15/01 18u00  Forse vertragingen op het spoor na onderbreking voor spoorlopersHet treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Centraal is dinsdagavond een twintigtal minuten volledig onderbroken geweest door de aanwezigheid van spoorlopers. Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Omstreeks 17.30 uur is het verkeer hernomen, maar reizigers moeten rekening houden met een zware avondspits voor het treinverkeer in Brussel.
15/01 17u45  Haar grootouders ontsnapten nipt aan oplichting, nu doet Rien een oproep: “Waarschuw je familie”Het was een vrijdag als alle andere bij de grootouders van journaliste Rien De Mey, tot haar grootmoeder plots telefoon kreeg: “Mevrouw, we kunnen zien dat u op dit moment gehackt wordt.” Een telefoontje dat de vrouw zelf na een eerste stressreactie wel herkende als frauduleus, maar toen was het kwaad mogelijk al geschied en was het virus dat de oplichters wilden installeren misschien al aanwezig op haar computer. Daarom doet Rien nu een oproep: “Bel even met je grootouders. Zeg dat ze nooit zulke telefoontjes moeten gehoorzamen.”
15/01 17u45  VIDEO Baas geeft personeel vrijheid: "Klaar? Naar huis!"Als je werk klaar is, mag je naar huis, en daarnaast krijg je ook nog eens inspraak in wie je collega's zijn. Uw baas krijgt het mogelijk benauwd als hij dit hoort, maar dat is wel hoe Walter zijn firma leidt. 
15/01 17u30  Mechels N-VA-gemeenteraadslid opgepakt op verdenking van mensensmokkel, omkoping en afpersingMechelse gemeenteraadslid voor N-VA Melikan Kucam opgepakt omdat hij tot 10.000 euro zou hebben ontvangen om Iraakse en Syrische christenen aan een humanitair visum te helpen. Dat meldt het parket van Antwerpen in een persbericht. Hij werd opgepakt op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing.
15/01 17u15  Een op zes voertuigen van federale politie is te vervuilend maar mag toch in Brussel of Antwerpen rijdenLage Emissiezone (LEZ) of niet: in Brussel en Antwerpen rijden honderden voertuigen van de federale politie rond die daar eigenlijk niet meer zouden mogen rijden. Omdat ze te vervuilend zijn. Maar om te ontsnappen aan de boetes die gewone chauffeurs wel krijgen, zijn ze op een ‘witte lijst’ geplaatst.
15/01 17u15  Hoe Pascal Naessens en Fabrizio straks uw loon kunnen doen stijgenAls de prijzen van Fabrizio’s tatoeages of Pascal Naessens’ kookboeken straks de hoogte inschieten, dan stijgt uw loon ook. Tatoeages, kookboeken maar ook deursloten en studentenkoten zitten voortaan ook in de korf die de consumentenindex bepaalt. Maar wat is dat toch allemaal, de index, spilindex en gezondheidsindex? En wat heeft het met uw leven te maken? Veel meer dan u denkt. De experts van de FOD Economie en twee economen lichten toe.
15/01 17u00  Hoe Pascal Naessens en Pommeline straks uw loon kunnen doen stijgenAls de prijzen van Fabrizio’s tatoeages of Pascal Naessens’ kookboeken straks de hoogte inschieten, dan stijgt uw loon ook. Tatoeages, kookboeken maar ook deursloten en studentenkoten zitten voortaan ook in de korf die de consumentenindex bepaalt. Maar wat is dat toch allemaal, de index, spilindex en gezondheidsindex? En wat heeft het met uw leven te maken? Veel meer dan u denkt. De experts van de FOD Economie en twee economen lichten toe.
15/01 16u45  Klaar met je opdracht, dan mag je naar huis: deze baas zorgt voor productief personeel met bijzondere strategieAls je werk klaar is, mag je naar huis, en daarnaast krijg je ook nog eens inspraak in wie je collega's zijn. Uw baas krijgt het mogelijk benauwd als hij dit hoort, maar dat is wel hoe Walter zijn firma leidt. 
15/01 16u45  ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ramen van het Aalsterse stadhuisAls Tim Wauters (31) van ‘Temptation Island’ niet aan het feesten is, is hij naarstig aan het werk. ‘Timtation’ sopt tegenwoordig de ramen van het Aalsterse stadhuis en krijgt veel aandacht. “Ik ben altijd vriendelijk, iedereen mag een foto vragen.”
15/01 16u45  Zo worden seksspeeltjes gemaakt, al zullen de gebruikers dat liever niet zienHet Russische Lovetoys maakt al 25 jaar seksspeeltjes in alle vormen en maten, en de manier waarop zal je verbazen. Geen grote machines of robots, maar wel échte mensen achter een werkbank maken jouw favoriete dildo's. Het bedrijf - dat verschillende locaties heeft in Rusland - wil nu uitbreiden en zoekt daarom naar investeerders. Om mogelijke geldschieters over de streep te trekken, maakte het bedrijf vorig jaar een video om hun producten, en het ambachtelijke productieproces, voor te stellen.
15/01 16u45  “De blik in jouw ogen staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”: Esther zag meisje op het spoor lopen en greep inEen Nederlandse vrouw heeft de schrik van haar leven gehad toen ze maandagochtend een meisje bij de spooroverweg in de stad Rhenen zag lopen. Het meisje had duidelijk zelfmoordgedachten. Esther Holierhoek stapte uit haar wagen om op haar in te praten. Haar verhaal, gericht aan het meisje, deelde ze op Facebook.
15/01 16u45  Columniste Fleur van Groningen bevallen van eerste kindjeColumniste, cartooniste en schrijfster Fleur van Groningen is maandag bevallen van haar eerste kindje. Dat laat ze dinsdagnamiddag weten met een babyfoto op haar Instagrampagina.
15/01 16u30  Nu al dodelijk skiseizoen en de meesten moeten nog vertrekkenDrie Duitsers omgekomen in een lawine in Lech in Oostenrijk, maandag een Nederlandse skiër omgekomen in de Franse Alpen… Het echte skiseizoen moet in feite nog beginnen maar nu al kwamen in de wintersportgebieden een tiental mensen om. Door de vele sneeuw en het skiën buiten de pistes kwamen de meeste slachtoffers om door lawines. Vandaag, dinsdag, nog werden drie skiërs in Zwitserland verrast. Ze kwamen gelukkig met de schrik vrij. Maar het toont aan dat het gevaar alom aanwezig is.
15/01 16u30  Beroep afgewezen in zaak tegen Guy Van Sande voor kinderpornoDe zaak van kinderporno, waarin onder meer acteur Guy Van Sande naar de correctionele rechtbank van Veurne verwezen werd, kan doorgaan. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent dinsdag beslist. Een andere verdachte was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer tot verwijzing, maar dat beroep is ongegrond verklaard.
15/01 16u00  Aanslag Joods Museum: Nemmouche weigert vragen te beantwoorden op proces, zegt wel dat hij de dader niet isHoofdbeschuldigde Mehdi Nemmouche heeft dinsdag geweigerd om vragen te beantwoorden tijdens het verhoor van voorzitter Laurence Massart. Hij zei dat hij zich niet voldoende kan verdedigen omdat iedereen die de verdediging wilde oproepen als getuige, door Massart geweigerd werd.
15/01 15u45  Aanslag op hotelcomplex in Keniaanse hoofdstad opgeëist door terreurgroep: “Mensen schuilen om te overleven”In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is een terroristische aanslag aan de gang op een hotel- en bedrijvencomplex. Er vonden minstens twee ontploffingen plaats en getuigen hoorden geweerschoten. Vier gewapende mannen zouden het complex binnengedrongen zijn. Meerdere auto’s staan in brand, de hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en mensen vluchten en zoeken dekking. De Somalische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag al opgeëist.
15/01 15u45  Meisje (2) doodgevroren in tuin bij temperaturen van -8 gradenDe gemeenschap van Newport in het Amerikaanse New Hampshire is in shock. Een tweejarig meisje is immers dood teruggevonden in een tuin in barre temperaturen van 8 graden. Volgens de autoriteiten zou het kindje per ongeluk in het midden van de nacht in de tuin zijn beland.
15/01 15u45  Gillette kritisch voor eigen slogan: “Mannen zijn duidelijk niet op hun best”Scheermesjesfabrikant Gillette heeft een nieuwe reclamespot de wereld ingestuurd die voor heel wat ophef zorgt. In de video rekent het merk af met zijn eigen slogan: ‘The Best a Man Can Get’. Zowel in de video als op hun website maken ze duidelijk dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor mannen om te vechten tegen zogenaamde toxische masculiniteit. Gelukkig tonen ze meteen ook dat dat niet altijd moeilijk hoeft te zijn.
15/01 15u30  Gevaarlijke situatie: bestuurder racet voorbij voorliggers, maar moet in de remmen voor afslaande tractorEen bestuurder van een BMW had in het West-Vlaamse Pittem geen geduld toen hij samen met enkele voorliggers achter een tractor met aanhangwagen moest rijden. De automobilist besloot echter om niet meer te wachten en probeerde alle voorliggers in één keer in te halen, maar veroorzaakte daardoor een gevaarlijke situatie omdat de tractor op dat moment linksaf moest. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
15/01 15u30  Marie (25) is allergisch aan alcohol, maar dat bracht haar op een gouden ideeMarie Claessens (25) kreeg zeven jaar geleden te horen dat ze allergisch is aan alcohol. Geen reden voor haar om te kniezen, want ze zette dit verdict om in wilskracht, richtte haar eigen alcoholvrije concept The Mocktailclub op en is intussen uitgeroepen door Unizo en Markant tot de beste vrouwelijke ondernemer bij de beloften van Oost-Vlaanderen. “Ik voel dat hier echt een grote markt voor is”, zegt de jonge onderneemster.
15/01 15u15  “Nemmouche is niet de man die de trekker overhaalde in Joods Museum”: deze zeven elementen moeten dat bewijzen“Mehdi Nemmouche is niet de dader die de trekker heeft overgehaald, bij de executies in het Joods museum”, zo bezwoeren de advocaten van Nemmouche deze middag tegenover de Brussel assisenjury, bij de voorlezing van hun akte van verdediging. “Daarvoor hebben we alle bewijzen in handen.” Ze haalden zeven elementen naar voor, die de onschuld moeten bewijzen van Nemmouche.
15/01 15u15  Kansspelcommissie buigt zich over mogelijke gokpraktijken Red Lions tijdens WKTijdens het succesvolle WK van vorige maand in India hebben enkele leden van de Belgische hockeyselectie mogelijk illegale weddenschappen geplaatst. De Kansspelcommissie bevestigde aan onze redactie dat er sinds eind december een onderzoek loopt.
15/01 15u15  Eerste zaadje ooit groeit op achterkant van de maanDe chang’e-4 maansonde die op 3 januari landde op de maan, heeft foto’s gestuurd van een katoenzaadje dat er gekiemd is. Het is de eerste plant die groeit op de maan na het ervaren van ernstige beproevingen zoals een lage zwaartekracht, sterke straling en hoge temperaturen.
15/01 15u15  Gevaarlijke situatie: Ongeduldige bestuurder haalt tractor in die linksaf moetEen bestuurder van een BMW had in het West-Vlaamse Pittem geen geduld toen hij samen met enkele voorliggers achter een tractor met aanhangwagen moest rijden. De automobilist besloot echter om niet meer te wachten en probeerde alle voorliggers in één keer in te halen, maar veroorzaakte daardoor een gevaarlijke situatie omdat de tractor op dat moment linksaf moest. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd? Stuur de beelden dan naar verkeer@nieuwsblad.be.
15/01 15u15  Zo worden seksspeeltjes gemaakt: dildoproducent neemt je mee op rondleiding door hun fabriekHet Russische Lovetoys maakt al 25 jaar seksspeeltjes in alle vormen en maten en gaat prat op hun ervaring en oog voor detail. Het bedrijf - dat verschillende locaties heeft in Rusland - wil echter nog steeds uitbreiden en zoekt daarom investeerders. Om mogelijke geldschieters over de streep te trekken, maakte het bedrijf vorig jaar een video om hun producten - en het productieproces - voor te stellen. Wie altijd al had willen weten ook dildo’s worden gemaakt, dit is je kans!
15/01 15u00  Nieuwe trambus moet dagelijks 10.000 pendelaars uit het verkeer houdenVoorlopig was hij enkel nog maar te zien op computertekeningen maar zo ziet hij er in het echt uit. De eerste ringtrambus wacht op het parkeerterrein van busbouwer Van Hool in Koningshooikt op levering. De Lijn heeft er veertien besteld.
15/01 14u45  Verdediging op proces aanslag Joods Museum: “DNA-onderzoek op deur bewijst dat Nemmouche dader niet is”“Mehdi Nemmouche is niet de persoon die de trekker heeft overgehaald op 24 mei 2014 in het Joods Museum. En we gaan dat bewijzen.” Zo vatte Henri Laquay, de advocaat van Mehdi Nemmouche, dinsdagnamiddag de akte van verdediging aan. “Met de zekerheid van de wetenschap weten we dat Nemmouche niet de schutter is, maar iemand die nog niet geïdentificeerd is.”
15/01 14u45  Nokia Bell schrapt 107 banen in AntwerpenNokia Bell heeft op een ondernemingsraad aangekondigd dat er tegen eind dit jaar 107 jobs moeten verdwijnen in Antwerpen. Dat stelt het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de toeleverancier van apparatuur voor de telecomsector dinsdag.
15/01 14u45  Geert Bourgeois trekt omstreden economische missie naar Saudi-Arabië inFlanders Investment & Trade (FIT) trekt zich terug uit de economische missie naar Saudi-Arabië. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Wouter Van Besien (Groen).
15/01 14u45  Nieuwe klopjacht op holebi’s in Tsjetsjenië: “Al zeker 40 homo’s opgepakt, minstens 2 doden door folteringen”In de Russische autonome republiek Tsjetsjenië zijn bij een nieuwe klopjacht op homoseksuele mannen en vrouwen minstens twee doden en veertig gewonden gevallen, zo melden mensenrechtenorganisaties. Opnieuw komen er meerdere verhalen naar boven over folteringen en mishandelingen.
15/01 14u45  Waarom je pasta en brood toch maar beter niet uit je dieet schraptHeel wat diëten laten brood, pasta en alles wat veel vezels bevat liever links liggen. Het zouden dikmakers zijn. Wel, uit een nieuw onderzoek in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat ze vooral goed zijn. Zo beschermen ze je tegen hartziekten en vroegtijdig overlijden.
15/01 14u30  Wie wil nog in z’n blootje staan voor 12,39 euro?Voor 12,39 euro een uur in je blootje stilzitten, terwijl twintig studenten je vereeuwigen op papier. Niet veel mensen zien dat zitten. Kunstacademies in het hele land hebben moeite bij het vinden van naaktmodellen. “Het is nochtans een belangrijk deel van de opleiding.”
15/01 14u00  Persoonlijk drama: AA Gent-doelman Yannick Thoelen verliest dochtertje twee uur na geboorteAA Gent-doelman Yannick Thoelen (28) en partner Kim Vandoninck werden dinsdagochtend getroffen door een persoonlijk drama. Hun kindje, een meisje dat de naam Lia meekreeg, werd te vroeg geboren en overleed twee uur later. Dat maakte de keeper van de Buffalo’s zelf bekend via Instagram, om vervolgens ruimte en tijd te vragen om het drama te verwerken. “Lia heeft alvast een gigantische plaats in ons hart.”
15/01 14u00  Mama deelt foto van haar baby met vibrator op rugje: “Geen taboe onderwerp voor ons”Een Amerikaanse moeder heeft een wel heel bijzondere remedie voor de vastzittende hoest van haar baby. Of toch, zo ziet het eruit, zo’n baby met een vibrator op zijn rugje. Maar ouders en verpleegkundigen zijn niet allemaal even verbaasd.
15/01 14u00  Burenruzie tussen Robbie Williams en Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page loopt uit de handBeter een goede buur dan een verre vriend: met die volkswijsheid moet je niet komen aankloppen bij Robbie Williams en Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page. Na een jarenlange ruzie over de aanleg van een zwembad wordt de relatie tussen de buren steeds slechter.
15/01 13u30  Miss België weigerde duizenden euro’s neer te tellen voor Véronique De Kock, dus stapt ze naar Miss Exclusive: “Wij kunnen haar wel betalen”Jarenlang was ze hét gezicht van de Miss België-verkiezing, maar aan de twaalf jaar durende traditie kwam een eind toen Darline Devos besloot dat Véronique De Kock te duur was geworden als presentatrice. Nu kaapt Miss Exclusive De Kock weg. “Wij kunnen haar wél betalen”, reageert organisator Ken Stevens aan Dag Allemaal.
15/01 13u30  Indrukwekkende mars voor verkeersveiligheidMet 3500 waren ze, 2500 leerlingen en 1000 sympathisanten, die dinsdagochtend van de Don Bosco school richting Haacht-station stapten om op die manier de onveilige verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers langs de N21 onder de aandacht te brengen. Deze provincieweg kostte reeds het leven aan twee jongeren, Noah Mortier (16) in 2015, Maarten Decat (15) afgelopen jaar.
15/01 13u30  Wie volgt De Wever op als burgemeester van Antwerpen? Dit zijn de kanshebbersAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beklemtoond dat hij kandidaat is om Vlaams minister-president te worden na de verkiezingen in mei. Die functie is niet te combineren met de burgemeesterssjerp en dus wordt er druk gespeculeerd over wie zijn opvolger zal zijn. De grootste kanshebbers? Schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.
15/01 13u15  Universiteit niet opgezet met bezoek urbex'ers aan verlaten geneeskundecampus: “Dit is inbraak”Een groepje Nederlandse Urbex'ers is afgelopen weekend binnengedrongen in verlaten gebouwen van de KU Leuven op de Hertogensite. Wat ze er aantroffen overtrof al hun verwachtingen. “We vonden zelfs echte hersenen. Supervet”, klonk het. De KU Leuven vindt hun bezoek echter niet zo ‘vet’.
15/01 13u15  Beroep tegen wraking verworpen: onderzoeksrechter Raskin mag fraudeonderzoek Belgisch voetbal definitief niet meer leidenHet Hof van Cassatie heeft het cassatieberoep verworpen dat het federaal parket had ingesteld tegen de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin. Volgens het parket-generaal bij Cassatie moest het wrakingsarrest verbroken worden omdat het Antwerpse hof van beroep niet had geantwoord op een argument van het federaal parket, maar het Hof van Cassatie heeft die argumentatie verworpen. Onderzoeksrechter Raskin blijft dus gewraakt en mag het onderzoek niet meer leiden.
15/01 13u00  Bloot-B&B zo geliefd dat uitbaters moeten uitbreiden: "We moesten zoveel mensen teleurstellen"Het naturistenvakantiecentrum Sea Nat in Oostduinkerke heeft de wind in de zeilen. Het centrum moest noodgedwongen uitbreiden om alle gasten op te vangen. Uitbaatster Ann Engelen heeft nog meer plannen, onder meer op zee.
15/01 12u30  B&B voor naturisten is zo populair dat uitbaters noodgedwongen uitbreidenHet naturistenvakantiecentrum Sea Nat in Oostduinkerke heeft de wind in de zeilen. Het centrum moest noodgedwongen uitbreiden om alle gasten op te vangen. Uitbaatster Ann Engelen heeft nog meer plannen, onder meer op zee.
15/01 12u15  Zitting aanslag Joods Museum meteen geschorst: jurylid geweerd en vervangenDe zitting van het assisenhof over de aanslag in het Joods Museum is dinsdag meteen geschorst nadat voorzitter Laurence Massart een mail voorgelezen had over een mogelijk probleem met een jurylid. De man werd geweerd uit de jury en vervangen omdat hij nog voor een bij de zaak betrokken onderzoeksrechter gewerkt heeft.
15/01 12u15  Wie deze foto’s herkent kan perverten die kinderen misbruiken helpen opsporenEuropol verspreidt een 25-tal foto’s waarop in feite weinig te zien is maar die voor speurders enorm belangrijk zijn. Omdat ze kunnen leiden naar het ontmaskeren van perverten die jonge kinderen misbruiken.
15/01 12u00  Club Brugge is eindelijk verlost van Leandro PereiraClub Brugge-spits Leandro Pereira, de voorbije 2,5 jaar op huurbasis actief in Brazilië, verlaat blauw-zwart definitief. De 27-jarige Braziliaan verhuist naar de Japanse eersteklasser Matsumoto Yamaga. Dat meldt de Belgische landskampioen dinsdag.
15/01 12u00  Wagen knalt door gevel van hotel in TurnhoutOp Kastelein in Turnhout is een voertuig in de nacht van maandag op dinsdag tegen de gevel van een hotel gereden. Er vielen twee lichtgewonden.
15/01 11u45  Chelsea lijkt zich eindelijk neer te leggen bij eventueel vertrek van Eden Hazard naar Real Madrid, maar wil wel boter bij de visChelsea houdt voor het eerst echt rekening met een vertrek van Rode Duivel Eden Hazard naar Real Madrid. Daar zitten de leeftijd van de Belgische aanvaller (28) en zijn contract, dat in de zomer van 2020 afloopt, voor veel tussen. The Blues willen wel boter bij de vis en weigeren te buigen voor minder dan 100 miljoen pond (110 miljoen euro). Dat schrijft de Engelse krant The Telegraph.
15/01 11u45  Deze porties hou je beter in gedachten als je jezelf niet wil overetenDe British Nutrition Foundation heeft een praktische gids gelanceerd met daarin welke porties goed voor je zijn. Het wil daarmee de strijd tegen obesitas aangaan. Heel wat mensen eten nu namelijk nog te vaak te grote porties en vinden het bijvoorbeeld moeilijk om de hoeveelheid pasta en rijst correct in te schatten.
15/01 11u45  Verwarring bij cast van vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film: “Jan Verheyen zegt dat ik meedoe, maar da’s nog niet zeker”Regisseur Jan Verheyen is formeel en enthousiast: Carry Goossens speelt opnieuw mee als Oscar in de vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’. Maar de acteur zelf valt uit de lucht. “Of ik meedoe? Euh, da’s nog lang niet zeker!” reageert hij aan Dag Allemaal, waarna Verheyen opnieuw bevestigt dat hij wel degelijk meedoet. Verwarring alom.
15/01 11u30  Ze woont al jaren in onbewoonbaar verklaard huis, maar Anneke (54) kan niet andersOok al is haar huis al jaren onbewoonbaar verklaard en mag het niet meer verhuurd worden, Anneke Descamps (54) moet er noodgedwongen blijven. 'Soms zie ik de naaktslakken gewoon langs de muur kruipen.”
15/01 11u30  Vlaanderens bekendste stuntman blikt terug: “In die 25 jaar ben ik minstens honderd keer gestorven”Vlaanderens bekendste stuntman Olivier Bisback (45) is na een kwarteeuw vallen, vechten en door ramen vliegen nog lang van niet van plan om te stoppen. Zelfs niet na een val vorige zomer die bijna fataal afliep. Komend najaar is hij te zien in de nieuwe Vlaamse film ‘Torpedo’. “Ik heb een paar keer voor mijn leven gevreesd.”
15/01 11u30  Gezin ziet auto en carport in vlammen opgaan, buurvrouw opgepakt: “Ze keek nog toe. Daarvoor moet je ziekelijk zijn”Een alleenstaande 51-jarige vrouw is maandag opgepakt voor brandstichting. De vrouw zou in de Klaproosstraat in Eine een auto en een carport van haar buren in brand hebben gestoken. Het gezin met twee kinderen is ongedeerd, maar bleef wel verbouwereerd achter. 'Tijdens de bluswerken stond ze gewoon toe te kijken.'
15/01 11u15  Dries Van Langenhove officieel nog altijd in raad van bestuur UGentOndanks zijn schorsing blijft de extreemrechtse Dries Van ­Langenhove offi­cieel lid van de nieuwe raad van bestuur van de Universiteit Gent.
15/01 11u15  David Goffin tankt vertrouwen met zege op Australian Open: “Heel positief voor het vervolg”David Goffin (ATP 22) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 28-jarige Luikenaar versloeg op baan 20 de jonge Chileen Christian Garin (ATP 86), 22 jaar, in drie korte sets, 6-0, 6-2 en 6-2 na 1u28 tennis
15/01 11u00  Kidnapper van Jayme Closs: “Had haar gekozen toen ik haar toevallig op schoolbus zag stappen”De man die in Wisconsin een 13-jarig meisje ontvoerde en maandenlang vasthield, kwam zijn slachtoffer toevallig tegen. Dat blijkt uit zijn bekentenissen tegenover de politie.
15/01 11u00  Grootste chocolademuseum ter wereld opent de deuren in ons landHet grootste chocolademuseum ter wereld is dit weekend geopend in ons land. In het gloednieuwe Chocolate Nation kunnen liefhebbers hun hartje ophalen aan het koningin Astridplein.
15/01 10u45  Saudisch tienermeisje leidde ‘leven van een slaaf’: “Werd 6 maanden opgesloten omdat ik mijn haar had laten knippen”Het Saudische tienermeisje dat enkele dagen geleden asiel kreeg in Canada, heeft maandag een eerste reeks interviews gegeven. Daarin vertelt ze dat ze in Saudi-Arabië het leven van een slaaf leidde en dus niets te verliezen had.
15/01 10u45  Voedselbanken staan droog door “foute offerte”De Voedselbanken kampen met voedselschaarste. Door een “administratieve fout” worden producten die ze ­normaal gezien al in oktober of november moesten hebben, pas volgende maand geleverd. “We hebben al sinds oktober geen melk meer gekregen”, zegt Guido Vandebrouck van de Limburgse vereniging Sint-Vincentius. “En ook de pasta is op.”
15/01 10u15  Zitting aanslag Joods Museum meteen geschorst, door mogelijk probleem met jurylidDe zitting van het assisenhof over de aanslag in het Joods Museum is dinsdag meteen geschorst nadat voorzitter Laurence Massart een mail voorgelezen heeft over een mogelijk probleem met een jurylid.
15/01 10u15  Eindelijk: dit zijn de eerste beelden van de kandidaten van ‘Blind Getrouwd’Maar liefst 3700 mannen en vrouwen schreven zich in voor het grootste avontuur van hun leven: trouwen met iemand die ze van haar noch pluim kennen, terwijl Vlaanderen langs de zijlijn mee supportert. VTM gaf deze week de eerste beelden vrij van de kandidaten én de reacties op het nieuws dat ze binnenkort in het huwelijksbootje zullen treden.
15/01 10u15  Bekende Servische zangeres zegt dat Anderlecht-speler Ognjen Vranjes haar met de dood bedreigdeBosnië staat in rep en roer, en reden is (nog maar eens) Anderlecht-speler Ognjen Vranjes. Jelena Karleuša (40), een bekende Servische zangeres, beweert op haar officiële Facebook-pagina dat de verdediger haar met de dood bedreigde.
15/01 10u00  Zes maand cel met uitstel voor ozondokter, voor dopinginbreukenDe rechtbank heeft dokter Chris M. tot zes maand cel met uitstel veroordeeld voor dopinginbreuken.
15/01 09u45  Werknemers vormen menselijke ketting aan Proximus-gebouwDe honderden werknemers van Proximus die dinsdag in Brussel protesteren tegen het herstructureringsplan van het telecombedrijf, hebben er een menselijke ketting gevormd om hun protest kracht bij te zetten.
15/01 09u45  Jongetje (5) gaat helemaal uit de bol op Michael Jackson om einde van kankerbehandeling te vierenDe kleine Solomon (5) uit de Amerikaanse stad Seattle is helemaal klaar met zijn kankerbehandeling en dat moet in stijl worden gevierd. Het jongetje steelt meteen alle harten ter wereld met zijn perfecte imitatie van de beroemde danspasjes van Michael Jackson, compleet met microfoon en glitterende handschoen. “Dit is het schattigste dat ik ooit zag”, “ik huil tranen met tuiten” en “blijf rocken, Solomon”, zijn slechts enkele van de hartverwarmende reacties op de video die al duizenden keren werd bekeken.
15/01 09u45  Regering werkt aan noodwet voor harde BrexitDe regering-Michel werkt aan een grote overkoepelende Brexit-wet, een soort noodwet die ons land moet voorbereiden op een harde Brexit. Dat staat dinsdag te lezen in verschillende kranten. Volgens CD&V-vicepremier Kris Peeters moet zo’n noodwet toelaten om “snel te kunnen schakelen”, bijvoorbeeld op het vlak van douanepersoneel of vergunningen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemt het “hoogdringend tijd” dat men op het federale niveau die maatregelen neemt.
15/01 09u30  Voortvluchtige trucker die ‘geel hesje’ doodreed geeft zich aanDe Nederlandse trucker die vrijdagavond bij een actie van de ‘gele hesjes’ in Visé, bij Luik, een actievoerder doodreed, geeft zich vandaag aan. Dat bevestigt zijn advocaat Richard Wagemans. De man reed na het ongeval door. Een collega van hem werd per vergissing opgepakt.
15/01 09u30  Stralende Meghan Markle verklapt in welke maand ze zal bevallenMeghan Markle (37) heeft zelf aan iemand van het publiek verklapt wanneer ze haar eerste kindje zal verwelkomen. De zwangere Duchess of Sussex straalde in een rode jas en paars kleedje toen ze de menigte ging begroeten tijdens een bezoek aan Birkenhead.
15/01 09u00  Krijgt Theresa May vanavond een ‘nay’ voor haar brexit-deal? Deze zes kanten kan ze nog uit na de stemming in het parlementVanavond stemt het Britse parlement – eindelijk – over de brexit-deal. Krijgt Theresa May een ‘aye’, dan kan haar land op 29 maart afscheid nemen van Europa. Maar ­iedereen, ministers van haar regering incluis, gaat ervan uit dat de premier een dikke ‘nay’ krijgt, aangezien ook heel wat conservatieven tegen zullen stemmen. De vraag is vooral hoe groot haar nederlaag zal zijn. Wat dat precies betekent voor de brexit en de ­toekomst van May? De mogelijke scenario’s op een rijtje.
15/01 08u30  De Wever geeft zelf toe: “Die zet is niet meteen elegant. Maar ik zou het mezelf verwijten als Di Rupo II aan de macht zou komen”Ongeloof bij veel Antwerpenaren nadat maandag bekend raakte dat Bart De Wever voluit gaat voor het minister-presidentschap van Vlaanderen. Sommigen noemen het zelfs ‘kiezersbedrog’. De Wever zelf geeft toe dat het ‘niet meteen elegant’ is. Op Radio 1 legt hij uit waarom hij dan tóch die stap zet.
15/01 08u30  “Gevoelig en fragiel”: deze jonge zanger zal ons land vertegenwoordigen op Eurovisiesongfestival in Tel AvivDe Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival van 2019 in het Israëlische Tel Aviv is bekendgemaakt door RTBF. Zij kiezen voor Eliot Vassamillet, een 18-jarige ruwe diamant, die door muziek van Pierre Dumoulin geslepen zal worden om de driekleur zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Dat meldt de gespecialiseerde website Songfestival.be.
15/01 08u30  Bekende Servische zangeres zegt dat Anderlecht-speler haar met de dood bedreigdeBosnië staat in rep en roer, en reden is (nog maar eens) Anderlecht-speler Ognjen Vranjes. Jelena Karleuša (40), een bekende Servische zangeres, beweert op haar officiële Facebook-pagina dat de verdediger haar met de dood bedreigde.
15/01 07u45  Deze zanger zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Tel AvivDe Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival van 2019 in het Israëlische Tel Aviv is bekendgemaakt door RTBF. Zij kiezen voor Eliot Vassamillet, een 18-jarige ruwe diamant, die door muziek van Pierre Dumoulin geslepen zal worden om de driekleur zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Dat meldt de gespecialiseerde website Songfestival.be.
15/01 07u30  Goffin en Mertens stoten door naar tweede ronde Australian Open, Darcis is uitgeschakeldOp de tweede dag van de Australian Open hebben David Goffin en Elise Mertens zich gekwalificeerd voor de tweede ronde. Zij zijn de enige van onze landgenoten die daarin slaagden, want eerder op de dag werd Steve Darcis uitgeschakeld. Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure moesten op de eerste dag al inpakken.
15/01 07u30  Ivanka Trump geen kandidaat-voorzitter Wereldbank, zegt Witte HuisIvanka Trump, dochter van, gaat mee beslissen wie de nieuwe voorzitter wordt van de Wereldbank, maar is zelf geen kandidaat. Dat maakte het Witte Huis bekend, na geruchten in de Financial Times.
15/01 06u45  Geen geld door shutdown, dus betaalt Trump “fastfood-feestje” op Witte Huis uit eigen zakEen deel van de Amerikaanse begroting is geblokkeerd door onenigheid over de bouw van een muur aan de grens met Mexico - de zogenaamde ‘shutdown’ - en dus heeft Amerikaans president een fastfood-feestje op het Witte Huis uit eigen zak betaald.
15/01 06u45  Steve Darcis gewipt in eerste ronde Australian OpenSteve Darcis is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open dinsdag in Melbourne. De Luikenaar, 321ste op de ATP-ranking, verloor in drie sets, 6-1, 6-4 en 6-4, van de 22-jarige Kroaat Borna Coric, het elfde reekshoofd en de nummer 12 van de wereld. De wedstrijd duurde 2 uur en 2 minuten.
15/01 06u45  Uitzonderlijk: “Verloren gewaande schets van Rubens ontdekt”Een kunsthandel in Den Haag heeft een schets van Peter Paul Rubens ontdekt, zo berichten De Morgen en de Nederlandse Volkskrant maandag. Het gaat om ‘De seculiere hiërarchie in aanbidding’ en is door experts al erkend als authentiek stuk, melden de kranten dinsdag.
15/01 06u45  Haar filmpje ging viraal op de sociale media, en nu krijgt Susanne (71) een aanbod van een castingbureauDe clip van Susanne Van Den Bosch (71) op VTM over de beveiliging van de Leuvense kerstmarkt werd op de valreep een van dé hits van 2018 op de sociale media. De Leuvense heeft nu zelfs een aanbod van een castingbureau gekregen. “Ik wou gewoon eens goed mijn gedacht zeggen”, zegt ze.
15/01 06u45  Parochies zoeken al maandenlang naar priester. De oplossing komt uit een verrassende hoekDe Waalse deken Guy Paternostre (78) van Geldenaken doet voortaan ook weekendmissen in de Sint-Niklaaskerk in Outgaarden en de Sint-Ermelindiskerk in Meldert. Dat komt door een gebrek aan pastoors uit de omgeving van Hoegaarden.
15/01 05u30  Wordt het tijd om elektrisch te gaan rijden? Hoeveel kost het om de batterij op te laden? En hoe ver geraak je met een laadbeurt?Met het autosalon in aantocht vraagt zelfs de meest verstokte dieselrijder zich af of het niet stilaan tijd wordt om over te schakelen op een milieuvriendelijkere brandstof. Ga je nu al voor de grote stap richting de elektrische of hybride auto, of blijft die tot nader order iets voor de happy few? En is die benzinemotor die nu volop wordt gepromoot werkelijk beter dan diesel?
15/01 05u15  “Papa, je mag thuisblijven voor je kind”: bijna 7 op de 10 mannen nemen geen ouderschapsverlofMinister van Gelijke Kansen Kris Peeters (CD&V) wil dat meer mannen hun ouderschapsverlof opnemen. Met de campagne ­‘Ouderschapsverlof zoekt vaders’ wil hij de ­onwetendheid wegwerken en aantonen dat het een recht is als man thuis te blijven om voor je ­kinderen te zorgen. “Het zorgt bovendien voor een meer evenwichtige taakverdeling tussen vrouwen en mannen bij de ­opvoeding.”
15/01 04u30  Waarom VRT na amper drie dagen al een tweede seizoen van de serie ‘dertigers’ besteldeWie kijkt, is meteen fan. Wie niet kijkt, vraagt zich af wat hij mist. Het succes van de dagelijkse Eén-reeks Dertigers slaat iedereen met verstomming. Elke aflevering haalt 750.000 kijkers. Bij Eén hadden ze dan ook amper drie dagen nodig om de logische knoop door te hakken: er komt een tweede seizoen.
15/01 04u15  Prijzen van tatoeages en kookboeken bepalen voortaan mee of u loonopslag krijgtTatoeages, kookboeken en tweedehandswagens. Dat zijn enkele van de negen nieuwe producten of diensten die toegevoegd worden aan de korf die gebruikt wordt voor de berekening van de consumptieprijsindex. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) zette daarvoor het licht op groen, meldt zijn kabinet maandagavond.
15/01 04u15  Nederlandse skiër omgekomen door lawine bij ValmorelEen Nederlandse skiër is maandagmiddag bij de Franse wintersportplaats Valmorel om het leven gekomen door een lawine.
15/01 03u30  Eenzelfde elektrische ‘tankbeurt’ kan tot zes keer meer kostenWie de batterij van zijn elektrische wagen wil opladen, kijkt best goed uit waar hij of zij dat doet. Naargelang de ‘tankplaats’ kan een laadbeurt tot zes keer meer kosten. Het goedkoopst ben je af op je werk, tenminste als je werkgever een aangepaste laadinfrastructuur heeft geïnstalleerd. Gemiddeld kost het je dan 2 euro om 100 km te kunnen rijden, leert een praktijktest van mobiliteits­vereniging VAB.
15/01 03u30  COMMENTAAR. “Het antwoord op alle vervelende vragen bij N-VA is nog altijd Bart De Wever”Even leek het alsof N-VA in 2019 vooral opgewarmde kost zou serveren. Nog eens confederalisme, vers uit vijf jaar communautaire frigo. Nog eens een tegen allen, nog eens de PS als geliefkoosde vijand. Vijf minuten in de microgolfoven en serveren met een stevige portie identiteitsdiscours à la Francken. Er zijn trouwens weinig redenen om te twijfelen dat die formule uitgewerkt zou zijn: zelfs met de tegenvallende verkiezingen van oktober blijft N-VA afgetekend de grootste in Vlaanderen.
15/01 03u30  “Broers till death”: relrapper viert succes met tienerpooier“Eén miljoen views op YouTube en Spotify, én in de top 20-charts over heel Nederland en België. Geloof me ogen niet, ik wil jullie bedanken vanuit de grond van m’n hart voor de steun en liefde.”
15/01 03u30  Antwerpenaren niet gediend met de bocht van hun burgemeester; “Waar denkt den Bart eigenlijk dat hij mee bezig is?”“Wij dachten dat Bart anders was.” Zo zeggen zij die gisteren hun geloof zijn verloren. Want hun burgemeester had het gezegd en opnieuw gezegd: “Ik ben verliefd op deze job. Ik blijf in Antwerpen”. En kijk, daar loopt De Wever van ’t Stad naar Vlaanderen. Maar er zijn ook fans die standvastig blijven geloven. “Bart moet gaan waar hij nodig is.”
15/01 03u30  Toon Aerts wil broer Thijs mee naar WK (en doet er dus goed aan de Wereldbeker te winnen)Kersvers Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts (25) is nog niet verzadigd: hij wil de komende drie weken de eindzege in de Wereldbeker binnenhalen én schitteren op het WK. “Ik hoop dat mijn broer Thijs ook mee mag. Ik ga daar met de bondscoach over praten”, zei Aerts gisteren in Otegem, waar hij na een bewogen nacht toch nog derde werd.
15/01 03u30  Elise Mertens stoot door op Australian OpenDe 23-jarige Elise Mertens (WTA 14) heeft vannacht in Melbourne de Slovaakse Anna Karolína Schmiedlová (WTA 59) geklopt in twee sets.
15/01 03u30  Voedselbanken staan droog door “administratieve fout”De Voedselbanken kampen met voedselschaarste. Door een “administratieve fout” worden producten die ze ­normaal gezien al in oktober of november moesten hebben, pas volgende maand geleverd. “We hebben al sinds oktober geen melk meer gekregen”, zegt Guido Vandebrouck van de Limburgse vereniging Sint-Vincentius. “En ook de pasta is op.”
15/01 03u30  “Papa, je mag thuisblijven voor je kind”: amper 1 op 3 mannen neemt ouderschapsverlofMinister van Gelijke Kansen Kris Peeters (CD&V) wil dat meer mannen hun ouderschapsverlof opnemen. Met de campagne ­‘Ouderschapsverlof zoekt vaders’ wil hij de ­onwetendheid wegwerken en aantonen dat het een recht is als man thuis te blijven om voor je ­kinderen te zorgen. “Het zorgt bovendien voor een meer evenwichtige taakverdeling tussen vrouwen en mannen bij de ­opvoeding.”
15/01 03u30  Schokkend; mannen vallen daklozen aan en filmen het resultaat voor sociale mediaEr is een video opgedoken op Instagram die heel wat controverse uitlokt. Op de beelden is te zien hoe een paar vrienden dakloze mensen te lijf gaan. De ene keer met een brandblusapparaat, de andere keer met een gitaar. Dokter James Brown van Helping Homeless is naar eigen zeggen gedegouteerd door het gedrag. “Ik kan mij niet voorstellen dat iemand nog maar kan dénken dat dit soort situaties door de beugel kunnen.”
15/01 03u30  Strandjutter Oliver Bolte (44) getuigt over dubbele moord: “Mijn moeder was net gecrepeerd en hij was vrolijk. Hij moest dood”Huilend legde Oliver Bolte (44) uit hoe hij zijn eigen moeder Renate (71) thuis had omgebracht. Met gebroken stem en tranen op zijn wangen vertelde hij over haar vreselijke doodsstrijd. Maar toen hij vervolgens vragen kreeg over de moord op zijn vriend Norbert Bocher (49), vertrok de strandjutter geen spier. “Spijt van zijn dood? Ik heb spijt dat ik hem ooit vertrouwd heb.”
15/01 03u30  Maartje Van Neygen gaat op tournee met haar ouders ‘Erik en Sanne’Erik Van Neygen (67) en Sanne (45) gaan volgend jaar, samen met hun dochter Maartje (23), opnieuw op tournee. In 2020 is het dertig jaar geleden dat Erik en Sanne hun monsterhit Veel te Mooi uitbrachten en dat zal het muzikale gezin vieren op de planken.
15/01 03u30  Waarom VRT na amper drie dagen al een tweede seizoen de serie ‘dertigers’ besteldWie kijkt, is meteen fan. Wie niet kijkt, vraagt zich af wat hij mist. Het succes van de dagelijkse Eén-reeks Dertigers slaat iedereen met verstomming. Elke aflevering haalt 750.000 kijkers. Bij Eén hadden ze dan ook amper drie dagen nodig om de logische knoop door te hakken: er komt een tweede seizoen.
15/01 03u30  Krijgt ‘Niet Schieten’ een Amerikaanse release? “De interesse is er”Niet Schieten, Stijn Coninx’ film over de Bende van Nijvel, is in Noord-Amerikaanse première gegaan op het filmfestival van Palm Springs en heeft daar een goede beurt gemaakt. “Het publiek was na de vertoning erg aangegrepen en veel mensen noemden het lot van de nabestaanden zeer herkenbaar. Amerika heeft natuurlijk ook al zijn deel van geweld gekregen”, aldus Stijn Coninx. Geruggensteund door de positieve ontvangst maakt de film dan ook kans om een Amerikaanse release te krijgen.
15/01 03u30  Danscoach over nieuwsanker Hanne Decoutere: “Ze heeft een lichaam waar velen van dromen. Vergeet niet dat ze 38 is en 2 kinderen heeft”Kan nieuwsanker Hanne Decoutere (38) de balletklassieker Romeo en Julia dansen in de choreografie van het Ballet van Monte-Carlo? Haar coach denkt van wel. “Ze heeft er het lichaam voor.”
14/01 23u00  City kent ook zonder De Bruyne in de basis geen problemen met het Wolverhampton van DendonckerManchester City heeft de 22ste speeldag in de Premier League afgesloten met een makkelijke zege tegen Wolverhampton (3-0). Kevin De Bruyne moest andermaal vanop de bank toekijken maar mocht na een uur spel invallen. Leander Dendoncker maakte voor de eerste keer de negentig minuten vol in de Premier League.
14/01 22u45  Roel Vanderstukken: “Oeps, accidentje op de set van Familie”Het had een stunt kunnen zijn, maar volgens acteur Roel Vanderstukken (42) ging het om een “accidentje” op de set van de VTM-reeks Familie. Een voertuig om zwaarder materiaal te vervoeren schoof zondag weg door de gladde ondergrond en belandde op zijn kop in een beek.
14/01 22u45  Treinverkeer verstoord na persoonsaanrijding in station Sint-NiklaasHet treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas is maandagavond onderbroken na een persoonsaanrijding in het station van Sint-Niklaas. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.
14/01 22u30  Waarom Bart De Wever Vlaams minister-president wil worden: de logische keuze die niemand zag aankomenVlaams minister-president Bart De Wever. Het bekt nog niet zo lekker, maar in de plannen van de N-VA-voorzitter moet het zo uitdraaien. In één moeite is hij bovendien af van het gekrakeel binnen de N-VA en jaagt hij de andere Vlaamse partijen op. Al laat hij in Antwerpen wel een flank open. Wij beantwoorden de belangrijkste vragen over de opmerkelijke move van De Wever.
14/01 22u30  Gewapende overval op apotheek: “Het geld vloog in het rond”Maandagavond is in de Elzelestraat een halfuurtje voor sluitingstijd apotheek Platteeuw overvallen door een gewapende man. Hij bedreigde de apotheker en nam de inhoud van de kassa mee. Het kwam tot een gevecht tussen een leverancier en de overvaller, maar die kon toch ontkomen.
14/01 22u30  Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant”N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het daar moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
14/01 22u00  Dit is de begindatum van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’Het vierde seizoen van het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ gaat van start op maandag 28 januari. Daarin zal televisiekijkend Vlaanderen opnieuw kunnen volgen hoe vijf koppels zich in het avontuur storten.
14/01 22u00  Guardiola zet De Bruyne op de bank: “Als Kevin een probleem heeft, weet hij waar ik ben”“Als De Bruyne een probleem heeft weet hij waar ik ben.” Zo heeft Pep Guardiola gereageerd op de boze reactie van Kevin De Bruyne na zijn vervanging in de bekermatch tegen Burton van afgelopen woensdag. De Bruyne begon vanavond tegen Wolverhampton alvast op de bank.
14/01 21u15  Vorig jaar uit ‘Thuis’ geschreven, maar daar is Mayra plots weer: “Ze wist al meteen dat ze zou mogen terugkeren”Waldek had nog zo gezegd dat Mayra uit ‘Thuis’ voorgoed moest opkrassen, toen ze in september het hazenpad nam naar Kaapverdië. De schok bij televisiekijkend Vlaanderen was dan ook groot toen het personage maandagavond plots in het ziekenhuis opdaagde bij haar neergeschoten adoptiedochter Sandrine. Actrice Muriel Bats is na vijf maanden al terug van weggeweest.
14/01 21u15  Jongeren dringen oud ziekenhuis Hertogensite binnen: “Ligt hier vol hersenen en lichaamsdelen”Twee Nederlandse jongeren konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gingen een kijkje nemen op het terrein van de Hertogensite in Leuven. Vroeger werd het onder andere gebruikt als decor voor studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen. En dat zie je nog altijd erg duidelijk. “Dit is echt supervet”, klinkt het. Maar de politie is minder opgezet met het filmpje. “Je weet niet in welke staat het gebouw is en waar je terechtkomt. Een ongeluk is op die manier heel snel gebeurd.”
14/01 21u15  Robin (20) slachtoffer van zinloos geweld: “Die mannen lachten hard terwijl ze me verrot sloegen”De 20-jarige Robin Sapion is in shock door de zware slagen die hij heeft moeten incasseren na een avondje uit in Heist-op-den-Berg. Een groepje onbekenden takelde hem zwaar toe. Alles lijkt te wijzen op zinloos geweld, want zijn geld en smartphone lieten ze ongemoeid.
14/01 21u15  Oostende huurt Noorse verdediger voor de rest van het seizoenKV Oostende heeft op zijn nieuwjaarsreceptie de 29-jarige Noorse verdediger Amin Nouri voorgesteld. Hij wordt gehuurd bij het Noorse Valerengen, met een optie tot aankoop.
14/01 20u45  N-VA deelt ludieke waarschuwing: “Brace yourselves, Bartje is coming”Er was vandaag, maandag, heel wat te doen rond de kandidatuur van Bart De Wever (N-VA) om Vlaams minister-president te worden. Kiezersbedrog en verraad, klonk het uit bepaalde hoeken. Maar de partij N-VA zelf reageerde met een ludieke waarschuwing op sociale media, een parodie op de populaire televisiereeks ‘Game of Thrones’.
14/01 20u00  Topmodel Gisele Bündchen onder vuur in eigen land: “Ze is een slechte Braziliaanse”De kersverse Braziliaanse minister van Landbouw heeft het niet voor Gisele Bündchen. Het topmodel, dat VN-ambassadrice voor landbouw is, heeft in het verleden al meermaals kritiek geleverd op het beleid in haar thuisland. “Ze is een slechte Braziliaanse”, zegt Tereza Cristina Dias.
14/01 20u00  De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury verdiende al 44 miljoen euro aan ‘Bohemian Rhapsody’-filmDe film over rockband Queen, ‘Bohemian Rhapsody’, heeft al ongeveer 670 miljoen euro opgebracht. Dat is goed nieuws voor de makers, maar ook Mary Austin mag flink langs de kassa. De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury zag haar bankrekening al met 44 miljoen euro aandikken, melden Britse media.
14/01 20u00  Ex van Ariana Grande waarschuwt zijn toekomstige bedpartners: “Mijn penis is echt niet zo enorm hoor”Komiek Pete Davidson heeft naar verluidt een groot geslacht. Dat gerucht doet al een tijdje de ronde en werd de wereld ingestuurd door zijn ex-lief Ariana. Zij stelde dat hij uiterst gegadigd is, “zo’n 25 centimer”, aldus Grande. Nu zegt Davidson dat Grande lichtelijk overdrijft. “Ze is klein, dus vanuit haar oogpunt ziet alles er enorm uit”, zei hij in een tijdens een optreden afgelopen zaterdag.
14/01 19u15  Concurrentiestrijd tussen supermarkten laait nog heviger op: plannen Albert Heijn zijn slecht nieuws voor ColruytSupermarktconcern Ahold Delhaize kiest definitief voor twee winkelketens in Vlaanderen. Naast Delhaize blijft ook Albert Heijn actief in ons land. Meer zelfs, de Nederlandse keten gaat het aantal winkels verdubbelen. Daarmee staat de sector aan de vooravond van een verhevigde concurrentiestrijd. Zeker als je daarbij de plannen van Delhaize rekent om 100 winkels bij te bouwen en de komst van de Nederlandse prijsvechter Jumbo eind dit jaar.
14/01 18u30  Bewakingscamera verraadt brandstichter: buurvrouw gefilmd terwijl ze wagen in brand steekt en naar brand komt kijkenEen zware brand in Eine, een deelgemeente van Oudenaarden, is wel degelijk aangestoken. Het parket kon een verdachte oppakken. Volgens het Laatste Nieuws is de verdachte de buurvrouw van de slachtoffers en kwam ze na haar brandstichting kijken naar het vuur.
14/01 18u30  482 miljoen euro aan ‘slapend geld’ zit te wachten op vergeten rekeningen: zo kan je ‘slapend tegoed’ opzoekenBelgen hadden eind vorig jaar 482,96 miljoen euro aan slapende tegoeden staan, 25,23 miljoen meer dan eind 2017. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. De tegoeden kunnen nog terugvloeien naar de rechtmatige eigenaar, want pas na 30 jaar stromen ze definitief in de staatskas. Gelukkig kan je eenvoudig nagaan of je ergens een ‘slapend tegoed’ hebt staan.
14/01 18u30  Man vergeet kamerdeur op slot te doen, maar beklaagt zich dat al snelEen Britse soldaat zal nooit vergeten om zijn kamerdeur op slot te doen. Zijn vriend, Scott Lewis, had ruim tien uur nodig om alles in de kamer van een laagje folie te voorzien. Van het toilet, tot het bed, alles moest eraan geloven. “Het kostte ons ruim tien uur en zo’n 30 rollen folie van 30 meter.” De man had uiteindelijk drie uur nodig om zijn kamer folie-vrij te krijgen. “Ik pak hem wel terug,” verduidelijkte de soldaat achteraf.
14/01 18u00  Christoff (42) mag ziekenhuis verlaten na spoedoperatie aan het hartChristoff De Bolle (42) heeft maandag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat heeft de zanger zelf gemeld op sociale media. Door een lekkende hartklep moest hij vorige week met spoed een operatie ondergaan.
14/01 18u00  Guardiola : “Als De Bruyne een probleem heeft weet hij waar ik ben”“Als De Bruyne een probleem heeft weet hij waar ik ben.” Zo heeft Pep Guardiola gereageerd op de boze reactie van Kevin De Bruyne na zijn vervanging in de bekermatch tegen Burton van afgelopen woensdag.
14/01 18u00  Donald Trump ontkent: “Nooit voor Rusland gewerkt”De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag verzekerd dat hij “nooit voor Rusland heeft gewerkt”. Zijn uitspraak komt er nadat de New York Times had geschreven dat de federale politie een onderzoek tegen Trump had geopend om na te gaan of hij voor Rusland werkte in de dagen nadat hij FBI-baas James Comey aan de deur had gezet.
14/01 17u45  “Er zijn dingen die mijn vrouw niet wil doen, en ik mis die heel erg.” Seksuoloog geeft advies“Ik zie mijn echtgenote graag, maar ik voel me tegelijk aangetrokken tot andere vrouwen. Er zijn zaken die mijn vrouw niet wil doen, en die situatie weegt op mij.” Seksuoloog Alexander Witpas geeft raad.
14/01 17u15  Vakbonden Proximus zijn ontgoocheld na overleg met regeringDe vakbonden van Proximus hebben maandagnamiddag ontgoocheld gereageerd na afloop van hun ontmoeting met premier Charles Michel, minister van Werk Kris Peeters en minister van Telecom Philippe De Backer. “Er is geen engagement van de regering om te wegen op het beleid bij Proximus. We hebben geen garanties gekregen dat naakte ontslagen vermeden zullen worden”, zei vakbondsman Bart Neyens van ACOD. Bij de christelijke vakbond klinkt eenzelfde geluid.
14/01 17u15  De foto’s van haar naakte wandeltochten moesten haar exen jaloers maken, maar Megan vond het te leuk om te stoppenNa een reeks op de klippen gelopen relaties begon Megan Marie foto’s van zichzelf te posten op Instagram. Foto’s van haar naakte wandeltochten. Enkel en alleen om haar exen jaloers te maken, zo begon het, maar al snel raakte de 35-jarige dierenarts verknocht aan haar nieuwe hobby.
14/01 17u15  Mee in één minuut: De Wever onder vuur, sneeuwhel duurt voort en we hebben een nieuw prinsjeHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
14/01 16u45  Vrachtvliegtuig stort neer in Iran: zeker vijftien doden en enorme ravageOp de militaire luchthaven van Fath, ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran, is maandag een vrachtvliegtuig neergestort bij een poging tot noodlanding. Daarbij kwamen vijftien van de zestien inzittenden om. Dat heeft het persbureau ISNA op gezag van de hulpdiensten gemeld.
14/01 16u15  “VDB, ge zult hier niet sterven”: de Belgische ontvoeringszaak die smeekt om een Netflix-verfilmingVandaag exact dertig jaar geleden raakte ons land in de ban van de meest spectaculaire ontvoering ooit. Op 14 januari 1989 om half zeven ’s avond werd voormalig eerste minister en vleeshandelaar Paul Vanden Boeynants ontvoerd door dé topgangster van dat moment: Patrick Haemers. Een reconstructie van een ontvoeringszaak die snakt naar een verfilming. Netflix, lezen jullie mee?
14/01 16u15  “Kathleen Cools is bij de beste interviewers van de VRT, maar ook die moeten goed omringd zijn”: Siegfried Bracke na ‘Terzake’-interview met Dries Van LangenhoveKamervoorzitter en gewezen VRT-journalist heeft zijn licht laten schijnen op het opmerkelijke interview van ‘Terzake’-presentatrice Kathleen Cools met Dries Van Langenhove. “Ze is een van de allerbeste interviewers van de VRT”, schrijft Bracke op zijn website. “Maar ook die moeten goed omring worden. Daar loopt het fout.”
14/01 16u15  Amper tien dagen hield hij het vol in het Witte Huis, nu probeert Anthony Scaramucci het in het Big Brother-huisTien dagen hield hij het uit in het Witte Huis, tot president Trump communicatiedirecteur Anthony Scaramucci de deur wees. In de VS kijken ze dan ook reikhalzend uit naar Big Brother, benieuwd als ze zijn naar hoe lang de man het in dat huis zal uithouden.
14/01 16u15  Ook in Otegem blijft alles bij het oude: Van der Poel wint voor Van Aert, Toon Aerts derdeOok de veldrit van Otegem is uitgedraaid op een demonstratie van Mathieu van der Poel. De kersverse Nederlandse kampioen bleef een dikke halve wedstrijd in het gezelschap van Wout van Aert en maakte vervolgens gebruik van een foutje van de wereldkampioen om er definitief van weg te rijden. Voor Van der Poel is het al de negentiende zege op een rij, zijn 25e in totaal. Belgisch kampioen Toon Aerts had de feestelijkheden van zondagavond tamelijk goed verteerd en finishte voor het eerst in zijn nieuwe tricolore trui als derde.
14/01 16u15  Topchef Noma toont grote impact op menu door veeleisende klantenRené Redzepi van het Deense restaurant Noma, enkele jaren geleden nog het beste ter wereld, heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin hij de nieuwe menukaart overloopt en toont hoe die wordt aangepast aan klanten met allergieën of levenswijzen. Een hele klus, zo blijkt.
14/01 16u15  Andere topviolist vervoegt protest tegen ombouw Gentse kerk tot DelhaizeGroot nieuws voor fans van klassieke muziek en actievoerders tegen de komst van een Delhaizewinkel in de Sint-Annakerk: morgen zal de Vlaamse topviolist Sigiswald Kuijken een kleine voorstelling geven op de trappen voor de kerk op een uniek instrument. Ten minste, als hij daar toe nog in staat is na het oplopen van een verschot...
14/01 16u15  Dit zijn de goedkoopste skigebieden in EuropaWie jaarlijks op skivakantie vertrekt naar Oostenrijk of Italië weet op voorhand dat hij aardig wat eurootjes kwijt is aan een hotel of vakantiehuisje. Om de skireis toch wat betaalbaarder te maken en om nog wat geld over te hebben voor de lokale après-ski bar, heeft vakantieorganisatie Home To Go alvast een lijstje samengesteld met de goedkoopste skigebieden wat betreft accommodatie.
14/01 15u45  Assisenproces tegen Oliver Bolte onthult details: “Moeder was aan het creperen als een hond”Op het assisenproces tegen Oliver Bolte (44) is de beschuldigde de hele ochtend verhoord door voorzitter Steven Van Overbeke. Bolte vertelde erg emotioneel over de moord op zijn moeder Renate (71), maar bleef koeltjes als de moord op Norbert Bocher (49) ter sprake kwam.
14/01 15u30  Dembélé onderweg naar China voor medische testen bij Beijing Sinobo GuoanMousa Dembélé (31) is maandag op het vliegtuig naar Hong Kong gestapt waar hij morgen medische testen zal afleggen voor zijn nieuwe club Beijing Guoan FC. Die Chinese club deed een bod van 12 miljoen euro dat door Tottenham aanvaard werd.
14/01 15u30  Rome en de Kerk maken ruzie over Trevifontein. Wie krijgt het geld: de armen of de monumenten?Het stadsbestuur van Rome en de katholieke kerk liggen in de clinch over het geld dat toeristen in de Trevifontein gooien.
14/01 15u30  Zo zag u de Brusselse politie nog nooitDe brandweer doet het al een paar jaar. En ook de collega’s van Brussel-Zuid maakten al een sexy kalender. Maar nu gaat de Brussel politie nog een stapje verder. Door niet enkel licht pikante foto’s van mannelijke agenten af te beelden, maar ook van vrouwen. De opbrengst gaat naar een goed doel.
14/01 15u15  Burgemeester Gdansk overleden aan verwondingen na mesaanvalDe burgemeester van het Poolse Gdansk is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zondagavond op een evenement voor het goede doel neergestoken werd. Pawel Adamowicz werd in de nacht van zondag op maandag nog vijf uur lang geopereerd, maar hij bezweek enkele uren later. Adamowicz werd 53 jaar.
14/01 15u15  Buschauffeur aangehouden voor aanranding eerbaarheidIn Brussel is zondagnamiddag een buschauffeur van de openbare vervoersmaatschappij MIVB aagehouden wegens aanranding van de eerbaarheid. De chauffeur zou in de halte Montgomery een meisje van 22 hebben aangerand.
14/01 15u00  Motorrijdster kritiek na zwaar ongevalEen 51-jarige vrouw uit Ieper raakte maandagmorgen levensgevaarlijk gewond bij een ongeval met haar crossmotor in Menen.
14/01 15u00  Miraculeus: 12-jarige overleeft aanrijding met busOp beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe een 12-jarige jongen met zijn fiets tegen een bus knalt. Als bij wonder komt hij er met lichte verwondingen vanaf. De beelden zijn opgenomen in Newham, Londen en dateren van 10 januari. De jongen wordt achterna gezeten door twee jongeren wanneer hij in aanrijding komt met de bus, maar wordt later door diezelfde jongeren geholpen. Hij werd met een licht hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
14/01 14u45  Verliefd worden is… net hetzelfde als vechten tegen een virusAls je verliefd wordt, verandert er niet alleen iets op emotioneel vlak. Het gevoel brengt ook fysiek iets teweeg. Althans in een vrouwenlichaam. Dat toont nieuw onderzoek van de universiteit van Californië in Los Angeles, dat werd gepubliceerd in het vakblad Psychoneuroendocrinology, aan.
14/01 14u30  Nog meer sneeuw en lawinegevaar in Duitsland en Oostenrijk: Belgische skibussen evalueren de toestand elke dag en passen programma aanDe Alpenregio maakt zich maandag op voor een nieuw winteroffensief met alweer een verhoogd risico op lawines. Belgische touroperatoren die skireizen aanbieden in die regio passen hun programma aan.
14/01 14u30  Woning volledig vernield na zware explosie: twee gewondenIn de Polenlaan in Ieper is een woning volledig vernield door een explosie. Wellicht gaat het om een gasontploffing. Een arbeider die vlak bij aan het werk was, is met een hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook een bewoonster raakte gewond.
14/01 14u30  Antwerpse drag queen treedt op onder de neus van Poetin: “Alleen mijn roze valies kan echt niet mee”Het gaat de Antwerpse drag queen Sederginne voor de wind. Ze is net terug van optredens in Washington en New York na een heel seizoen te performen in Mikonos en nu trekt ze alweer richting Rusland. Daar treedt ze op in twee van de grootste homodiscotheken van het land, en zowat onder de neus van president Poetin. “Maar die is niet welkom. Hij mag wegblijven van mij.”
14/01 14u30  Josje eerlijk over het moederschap: “Alle clichés over moeder worden zijn waar”Op 25 december kwam het kindje van Josje ter wereld. Drie weken later deelt ze op Instagram heel eerlijk hoe ze het moederschap beleeft: niet zonder schaduwkantjes, maar ook niet zonder geluk.
14/01 14u00  Woning volledig vernield na zware explosieIn de Polenlaan in Ieper is een woning volledig vernield door een explosie. Wellicht gaat het om een gasontploffing. Een arbeider die vlak bij aan het werk was, is met een hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis.
14/01 14u00  E19 richting Nederland volledig versperd in St. Job-In-’t-GoorDoor een verkeersongeval in St. Job-In-’t-Goor is de E19 richting Nederland momenteel volledig versperd. Er gebeurde een aanrijding tussen een vrachtwagen en een lichte bestelwagen. Doordat de twee rijstroken volledig versperd zijn is er geen doorkomen meer aan.
14/01 14u00  Belgisch kampioen Toon Aerts: “Ik lag al om 22.15 uur in bed maar Sarah en ik hielden elkaar wakker”Twee taarten had bakker Schoonooghe uit Zwevegem deze nacht gebakken voor de kersverse Belgische kampioen Toon Aerts. Drie uur voor de start van de cross in Otegem sneed hij ze in stukken om uit te delen aan de pers. “Ik pak een paar stukjes mee. Maar voor na de cross”, aldus Aerts.
14/01 14u00  Strompelende Andy Murray meteen out op Australian Open: “Als dit mijn laatste match ooit was, was het geweldig om zo te eindigen”Is maandag het doek gevallen over de rijke carrière van Andy Murray? De 31-jarige Schot ging er meteen uit in de eerste ronde van de Australian Open. Murray verloor in vijf sets (6-4, 6-4, 6-7, 6-7 en 6-2) tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 23). Hij speelde strompelend de wedstrijd uit. Afgelopen vrijdag had hij op een emotionele persconferentie al aangekondigd dat deze Australian Open wel eens zijn laatste toernooi zou kunnen worden. De drievoudige Grand Slam-winnaar en tweevoudige olympische kampioen sukkelt al jaren met een chronische heupblessure.
14/01 14u00  Pech voor Nafi Thiam: kuitblessure doorkruist indoorseizoen2019 is niet goed begonnen voor zevenkampster Nafi Thiam. Onze 24-jarige landgenote liep op winterstage in Zuid-Afrika een kuitblessure op, waardoor ze het indoorseizoen moet missen. Dat meldt Le Soir.
14/01 13u00  “Kiezersbedrog”, “woordbreuk” en “verraad”: burgemeester Bart De Wever onder vuur na aankondigingDat N-VA-voorzitter Bart De Wever zichzelf naar voren schuift als kandidaat-minister-president, komt voor de Antwerpse professor politocologie Dave Sinardet (VUB) enigszins als een verrassing. Vooral omdat De Wever had aangegeven dat hij zes jaar burgemeester van Antwerpen zou blijven. “Naar de Antwerpse kiezer is dit toch een vorm van kiezersbedrog”, aldus Sinardet. Ook Wouter Van Besien (Groen) en Filip Dewinter (Vlaams Belang) zijn niet mals voor de (nu nog) burgemeester.
14/01 13u00  Leerling-chauffeur betrapt met 2,6 promilleDe politie heeft afgelopen weekend opvallend weinig dronken chauffeurs uit het verkeer geplukt, zo blijkt uit voorlopige cijfers. Een jongeman met een voorlopig rijbewijs spande wel de kroon. Bij een controle in Mechelen bleek dat hij 2,6 promille in het bloed had.
14/01 13u00  Peuter valt in 110 meter diepe waterput in Spanje, reddingsactie houdt land in de banIn Spanje is zondag een 2-jarig kind in een diepe en erg smalle put gevallen tijdens een familie-uitje. Hoe het incident zal aflopen, is nog onduidelijk: de kleine Yulen is nog niet precies gelokaliseerd. Het land is intussen de ban van de reddingsactie.
14/01 12u45  Nederlandse trucker vrijgelaten na dodelijk ongeval ‘geel hesje’, echte verdachte geïdentificeerdEen pijnlijke vergissing, zo noemt het Luikse parket de arrestatie van een Nederlandse trucker, afgelopen weekend. De man werd gezocht voor het dodelijk ongeval waarbij een ‘geel hesje’ stierf bij een actie in Visé, bij Luik. De echte dader is nu geïdentificeerd maar nog niet gevonden.
14/01 12u45  In dit kinderdagverblijf slapen de baby’s buiten en eten ze uitsluitend vegetarischIn Assebroek (Brugge) heeft Groene Hazelaar zaterdag officieel de deuren geopend. In de unieke kinderopvang staan respect voor mens, dier en natuur centraal. De kinderen eten er uitsluitend vegetarisch, slapen er in de buitenlucht en spelen met houten speelgoed. “Gezonder én efficiënter.”
14/01 12u45  Wout van Aert kijkt na zilveren medaille op het BK alweer optimistisch vooruitEen dag na zijn tweede plaats op het BK veldrijden lijkt Wout van Aert de ontgoocheling al te hebben doorgespoeld. De wereldkampioen plaatste maandagochtend een video van zijn gouden WK-medailles en belangrijkste trofeeën op zijn Instagrampagina met de boodschap “Een nieuwe dag, nieuwe kansen”. Van Aert rijdt maandagnamiddag de veldrit in Otegem.
14/01 12u45  Online nachtwinkel levert aan huis: “Onze typische klant? De Bruggeling die niet uit zijn zetel wil komen”Brugge is een nachtwinkel rijker: Brugge on Delivery. Geen fysieke winkel, wel een webshop die aan huis levert. “De typische klant? De Bruggeling die geen zin heeft om uit zijn zetel te komen.”
14/01 12u45  Vlogger steekt live op facebook eigen auto in brandEen Iers-Roemeense vlogger heeft gisteren zijn Mercedes in brand gestoken op een strand in Ierland. De beelden tonen hoe de 29-jarige man zijn auto overgiet met een brandbaar goedje. Hij steekt dan een gele koord in brand die met de auto gelinkt staat. In enkele seconden staat de wagen in lichterlaaie. Hij livestreamt het hele gebeuren op facebook en spreekt zijn kijkers in het Roemeens toe. De video is intussen verwijderd van zijn facebookpagina, maar de beelden gaan viraal. Voor zijn stunt kreeg hij meer dan 160.000 views.
14/01 12u30  Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden: N-VA-voorzitter bereid burgemeesterschap op te gevenBart De Wever zal bij de komende verkiezingen de lijst trekken voor het Vlaams Parlement in de kieskring Antwerpen. De N-VA-voorzitter en Antwerpse burgemeester stelt zich meteen uitdrukkelijk kandidaat om Vlaams minister-president te worden “als de kiezer dat wenst”. Dat heeft hij woensdag aangekondigd op een persconferentie. Gewezen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon richt zijn pijlen op het premierschap, Geert Bourgeois kijkt dan weer naar Europa.
14/01 12u30  Krijgt Theresa May straks de genadeslag? Blijft ze premier? En hoe groot is de kans op ‘no Brexit’?Morgen is het de dag van de waarheid voor de Britse premier Theresa May. Het Lagerhuis zal dan beslissen over het lot van het uittredingsakkoord dat ze heeft bereikt met de Europese Unie. Een akkoord dat de voorbije maanden al meermaals door het slijk werd gehaald en wellicht zal worden weggestemd. Maar hoe zal May omgaan met die nederlaag? En zal de geplande Brexit dan nog kunnen doorgaan op 29 maart?
14/01 12u30  Wijting is ‘Vis van het Jaar 2019’Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de wijting verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2019’
14/01 12u00  Dertiger sloeg zwangere vriendin zo hard dat ze het niet overleefdeEen dertiger uit Zeebrugge heeft tien jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn zwangere vriendin zo zwaar toetakelde met vuistslagen dat ze het niet overleefde. Volgens de advocate van de nabestaanden handelde Benjamin J. met het oogmerk om te doden en moest de zaak daarom naar assisen gestuurd worden. Maar de strafrechter wees dat verzoek van tafel.
14/01 12u00  Wetenschappers in de ban van mysterieuze verschuiving van de magnetische noordpool: “Actie nodig!”Er is iets vreemd aan de hand binnen de aarde. De magnetische noordpool van onze planeet is weg aan het schieten van Canada. Stilaan verschuift het punt in de richting van Siberië. De opvallende snelheid daarvan heeft serieuze consequenties. Academici moeten nu zelfs het zogenaamde ‘World Magnetic Model’ sneller aanpassen, omdat de verschuiving zo’n mysterieuze proporties aanneemt.
14/01 12u00  Dak van oude schuur begeeft onder hevige rukwinden, ook gevel instabielHet dak van een oude boerderijschuur in het centrum van Damme is zondagavond volledig ingestort. Enkele felle rukwinden zorgden ervoor dat het gebouw volledig vernield werd. Er was niemand thuis, dus er raakte ook niemand gewond.
14/01 11u30  Paul deelt onschuldige babyblunder op Facebook, niet veel later staat de politie voor de deurHij is amper twee weken papa van zijn zoontje Ben, en die eerste twee weken zal Paul niet licht vergeten. Een kleine uitschuiver op restaurant die hij vrolijk deelde op Facebook, zorgde er namelijk voor dat de politie voor zijn deur stond om te kijken of hij zijn zoontje niet mishandelde.
14/01 11u30  Belgische vrouwen overleven eerste dag Australian Open niet: Van Uytvanck, Flipkens en Bonaventure uitgeschakeldDe eerste dag van de Australian Open betekende meteen de aftocht voor de Belgische tennissters Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure. Van Uytvanck kon niet verrassen tegen titelverdedigster Wozniacki, Flipkens kreeg ervan langs van de hoger gerangschikte Sasnovich en Bonaventure moet haar meerdere erkennen in Vickery.
14/01 11u15  Bart De Wever wil Vlaams minister-president wordenN-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever zal de lijst trekken voor het Vlaams Parlement in de kieskring Antwerpen. Hij stelt zich meteen uitdrukkelijk kandidaat om Vlaams minister-president te worden. “Als de kiezer dat wenst”. Zo heeft hij zonet aangekondigd in een persconferentie. De Wever zal in dat geval een opvolger zoeken voor het burgemeesterschap in Antwerpen.
14/01 11u00  Arbeider overleden nadat hij bedolven raakt onder puin in werf in UkkelBij een ongeval op een werf in Ukkel is maandagochtend een arbeider bedolven onder het puin. De man was op slag dood.
14/01 10u45  Arbeider onder puin bedolven in UkkelIn Ukkel heeft zich maandagvoormiddag een arbeidsongeval voorgedaan op een werf aan de Waterloosesteenweg. Een slachtoffer raakte bedolven onder puin.
14/01 10u45  Duizenden pendelaars trekken broek uit op de metro voor jaarlijkse ‘No Pants Subway Ride’Naar jaarlijkse gewoonte gingen zondag duizenden pendelaars in verschillende wereldsteden met de billen bloot de metro op. Het fenomeen begon in 2002 in New York, maar is intussen over de hele wereld razend populair geworden. Deze Londenaars maakten van de ‘No Pants Subway Ride’ - in Groot-Brittannië wordt dat ‘No Trousers Tube Day’ - gebruik om een swingend feestje te bouwen op de metro.
14/01 10u30  Gefascineerd door de Titanic? Binnenkort kun je het wrak bezoekenWie nog steeds in de ban is van de Titanic kan vanaf mei een bezoekje brengen aan het wrak dat op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt. Dat wordt mogelijk gemaakt door Blue Marble Private, een Londens reisagentschap. Al hangt er wel een stevig prijskaartje aan vast.
14/01 10u00  Het ‘Godenkind van de Volksunie’ dat ten onder ging aan seks, drank, drugs en corruptieDe Vlaamse beweging heeft in stilte afscheid genomen van Bart Vandermoere, voormalig gemeenteraadslid in Antwerpen en gewezen lid van de provincieraad. De populaire en getalenteerde strafpleiter werd ooit gezien als de redder van de Volksunie, maar het godenkind ging ten onder aan seks, drank en drugs.
14/01 10u00  Dit hou je niet voor mogelijk: geblesseerde voetballer overreden door medisch teamDe Braziliaanse beker voor jeugdteams heeft voor spektakel gezorgd. In de wedstrijd tussen de U20-teams van Trindade en Flamengo slaagde het medische team erin om een geblesseerde voetballer met hun karretje te overrijden toen ze het veld opkwamen voor verzorging. Gelukkig viel de schade mee: de speler kon de wedstrijd gewoon hervatten.
14/01 09u45  Nederlandse trucker vrijgelaten na dodelijk ongeval ‘geel hesje’, nieuwe verdachte opgepaktDe Nederlandse trucker die is opgepakt voor de dood van een ‘geel hesje’ in Visé, bij Luik, is vrijgelaten. Hij had niets met de aanrijding te maken. Een andere verdachte is nu opgepakt.
14/01 09u45  Dronken student 5,6 kilometer meegesleurd onder autoEen 26-jarige student uit Ottignies (Louvain-la-Neuve) ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Die werden niet veroorzaakt door vuur maar omdat hij gedurende meer dan 5 kilometer onder een auto over het beton werd gesleept. Hij was ‘verdoofd’ door de vele alcohol in zijn lichaam.
14/01 09u45  Meghan Markle ziet nu ook haar vrouwelijke bodyguard opstappenNa het vertrek van enkele assistenten is nu ook het hoofd van het team dat instaat voor de bescherming van Meghan Markle opgestapt. De vrouw, de eerste ooit in die functie, trekt al na amper zes maanden de deur achter zich dicht.
14/01 09u00  Grote verkeershinder in Antwerpen door twee aanrijdingen: tijdlang vier rijstroken versperdDoor twee aanrijdingen in de richting van Gent was er maandagochtend grote verkeershinder op de Antwerpse Ring. De Liefkenshoektunnel moest tolvrij worden gemaakt. Inmiddels is de rijbaan weer vrijgemaakt.
14/01 08u45  Amper een handvol mensen wisten dat er “een Michelangelo” hing in Oost-Vlaams kerkje. Nu is hij weg...Een schilderij dat door inbrekers uit de Sint-Ludgeruskerk in Zele gestolen werd, is mogelijk véél meer waard dan gedacht. De diefstal gebeurde kort nadat de pastoor vermoedens kreeg dat het schilderij, dat al jaren in zijn kerk hing, wel eens van de renaissancekunstenaar Michelangelo kon zijn. Dat een gerenommeerde expert het werk zou onderzoeken, wisten slechts een handvol mensen. “Dit kan geen toeval zijn”, denken ze in Zele.
14/01 08u30  Rode Kruis koopt tv-advertenties van Woestijnvis om tijdens reclameblok EHBO-tips te gevenEen opvallende primeur straks tijdens het nieuwe seizoen van het programma ‘Topdokters’ op Vier. Vanaf eind januari krikt het Rode Kruis via reclamespots de EHBO-kennis van de Vlaming op. Tegelijk moeten de ludieke filmpjes meer jonge vrijwilligers aantrekken.
14/01 08u30  Het ei dat Kylie Jenner aan de kant duwde: mysterieuze foto verpulvert Instagramrecord met 23 (!) miljoen likesBijna een jaar lang mocht Kylie Jenner de ‘meest geliefde foto van Instagram’ op haar naam schrijven: het eerste kiekje van haar dochter Stormi Webster leverde maar liefst 18 miljoen likes op. Maar sinds zondagavond is haar foto onverbiddelijk aan de kant geschoven. In plaats van de babyfoto prijkt er nu een mysterieus beeld aan de top van de lijst: de foto van een ei.
14/01 08u00  Grote verkeershinder in Antwerpen door twee aanrijdingen: drie van vijf rijstroken versperdDoor twee aanrijdingen in de richting van Gent is er maandagochtend grote verkeershinder op de Antwerpse Ring. Drie van de vijf rijstroken zijn versperd, de Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt.
14/01 07u45  Amper zes mensen wisten dat er “een Michelangelo” hing in Oost-Vlaams kerkje. Nu is hij weg...Een schilderij dat door inbrekers uit de Sint-Ludgeruskerk in Zele gestolen werd, is mogelijk véél meer waard dan gedacht. De diefstal gebeurde kort nadat de pastoor vermoedens kreeg dat het schilderij, dat al jaren in zijn kerk hing, wel eens van de renaissancekunstenaar Michelangelo kon zijn. Dat een gerenommeerde expert het werk zou onderzoeken, wisten slechts een handvol mensen. “Dit kan geen toeval zijn”, denken ze in Zele.
14/01 07u45  Het geheime wapen van de nieuwe Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts: hoe je de aarde ziet vanop de maanDat Toon Aerts (25) gisteren op weg naar de Belgische veldrittitel geen seconde bezweek onder de stress, had een reden. Sinds afgelopen zomer werkt Aerts in alle stilte met een mental coach.
14/01 07u30  Grote verkeershinder in Antwerpen door twee aanrijdingen: vier van vijf rijstroken versperdDoor twee aanrijdingen in de richting van Gent is er maandagochtend grote verkeershinder op de Antwerpse Ring. Vier van de vijf rijstroken zijn versperd, de Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt.
14/01 07u15  Wout van Aert gaat op eigen manier om met verlies: “Ga een dik pak friet met cervela eten”Hij kon alleen maar verliezen in Kruibeke, Wout van Aert. Dat gebeurde ook en het kwam zeer hard aan bij de 24-jarige wereldkampioen. “Het gaat al heel het seizoen op en af en blijkbaar kan je dat moeilijk omkeren. Maar ik moet verder en heb nog doelen. Maar daar denk ik nu even niet aan. Ik ga nu eerst een dikke pak friet eten met een cervela special.”
14/01 07u15  Trump dreigt: als Turkije Koerden aanvalt, zal het “economisch vernietigd” wordenDe president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft Turkije gewaarschuwd dat als het de Koerdische troepen in het noorden van Syrië aanvalt het “economisch vernietigd” zal worden. Dat meldde Trump zondagavond via Twitter.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

47x Niemand gelooft dat dit rijhuis 1,2 miljoen euro waard is. Tot je ziet hoe het er vanbinnen uitziet21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: De gemiddelde prijs voor een rijhuis in Houthulst? Zo’n 180.000 euro. Maar voor dit exemplaar leg je een slordige 1,2 miljoen op tafel. De 33-jarige ontwerper en kunstenaar Wouter Van Neste verbouwde zijn ouderlijk huis, van simpele rijwoning tot hypermoderne villa. En nu verkoopt hij het weer. “Het is tijd voor een nieuw project.”
22x Winterse week in het verschiet: tot -12 graden én sneeuw in Vlaanderen21/01 07u45 - Het Nieuwsblad: Maandag is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en tot 2 à 4 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI.
22x Nieuwe single Kate Ryan kwart miljoen keer beluisterd in één dag21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Amper 24 uur heeft Gold, de nieuwe single van Kate Ryan (28), nodig gehad om meer dan 250.000 keer beluisterd te worden op Spotify. Ryan werkte voor de song samen met de Nederlandse dj producer Sam Feldt, bekend van de hits Where’s My Love, Heaven (Don’t Have A Name) en Show Me Love. “Mijn mailbox ontplofte door alle reacties”, zegt Ryan. “Dat doet deugd, want we hebben keihard gewerkt aan het nummer. Het moest verrassen, en alle puzzelstukjes moesten kloppen. Op het gebied van samenwerkingen ben ik kieskeurig, maar met Sam was het een plezier.”
21x Leerkrachten krijgen helpers in de klas om werkdruk te verlichten De takenlijst van de assistent:21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Krijgen leerkrachten straks assistenten in de klas die materiaal klaarzetten, hen ondersteunen tijdens de les of helpen bij administratieve taken? Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept de Vlaamse regering op om die piste ernstig te onderzoeken. “Onderwijsassistenten ­zouden de werkdruk voor leerkrachten fors kunnen verlichten”, zegt topman Lieven Boeve.
21x “Belgische” champagne blijkt vloeibare xtc te bevatten21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: De grenspolitie van het Australische Sydney heeft een grote partij champagneflessen onderschept die onder meer uit ons land kwam. In de 23 flessen bleek geen champagne te zitten, wel vloeibare xtc. In totaal 96 liter. De kisten werden eind vorig jaar ontdekt dankzij een x-ray door de Australische ­politie.
21x Minister Weyts investeert recordbedrag in fietspaden21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Nog nooit ging er in Vlaanderen zoveel geld naar fietspaden. Vorig jaar was dat 138 miljoen euro. Maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) legt de lat voor de volgende regering nog een pak hoger. Hij wil dat er vanaf 2020 elk jaar maar liefst 300 miljoen euro wordt uitgetrokken om van de fiets een waardige uitdager te maken van koning auto.
21x Karen Damen maakt opnieuw een plaat (nu zonder pottenkijkers)21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor én heeft de eerste songs al opgenomen. “Klopt”, klinkt het bij haar management. “Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen, en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm.”
20x Spijbelaars voor klimaat krijgen forse versterking: ook studenten doen binnenkort mee21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Er is forse versterking op komst voor de 12.500 scholieren die donderdag in Brussel betoogden voor een krachtiger klimaatbeleid. Na de examens stappen ook de studenten mee in de strijd. “We gaan de stem van de scholieren verdubbelen”, zegt Laura Cools (22) van het pas opgerichte Students for Climate.
20x Gentse politie haalt waaghalzen van koord boven ijskoud water21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Het zag er behoorlijk spectaculair uit: twee koorddansers stapten gisteren hoog boven de grond aan de Oude Dokken in Gent. Ze hadden hun touw gespannen over het water, tussen twee havenkranen.
20x Eerste interimbureau voor vrouwen: “Als ze man niet helpen, riskeren ze hem zes maanden loon te moeten betalen”21/01 03u30 - Het Nieuwsblad: Het uitzendbureau JobFIXers start deze week met een kantoor, “door en voor vrouwen”. “We zien dat we veel moeilijker vrouwen aan de slag krijgen dan mannen”, zegt zaakvoerder Lieven Bonamie. “Met dit project hopen we dat te verhelpen.” Of er geen sprake is van ­discriminatie? “We balanceren op een dunne lijn.” De Vlaamse ombudsvrouw gender, Annelies D’Espallier, meent dat ze vooral “over die lijn” gaan. “We volgen dit op.”

Statistieken

Artikels:
34323
Gelezen:
24544
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven