dinsdag 19 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
18/03 22u00  Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
18/03 21u45  Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini Wanneer Apple een nieuw product of een update aankondigt, gaan daar veel tromgeroffel en nog meer geruchten aan vooraf. Maar vandaag heeft het bedrijf in alle rust een nieuwe versie van zowel de iPad Air als de iPad Mini voorgesteld. Twee producten die voor het eerst een refresh krijgen… én een bijhorend potloodje.
18/03 21u45  Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld Een Texaanse vrouw is zondag in no time moeder geworden van 6 kinderen. Thelma Chiaka beviel in Houston van een zesling in amper tien minuutjes tijd.
18/03 21u45  Misnoegde leverancier dumpt twee ton rotte aardappelen op oprit Een man uit Zonnebeke wordt ervan verdacht, een grote lading rottende aardappelen te hebben gedumpt op de oprit van woning in Geluwe. Hij riskeert een boete van 400 euro en een celstraf van een maand met uitstel.
18/03 21u45  Zweedse balletjes van Ikea nu ook via app te krijgen: “Om voedselverspilling tegen te gaan” Wie niet kan wachten op Zweedse balletjes van Ikea te eten, hoeft niet meer naar een vestiging te gaan. Nu kan je de gespecialiseerde vleesjes ook via een app krijgen. Dat komt omdat het Gentse bedrijf ‘To Good to Go’ Ikea tot haar nieuwe partner mag rekenen. En dat allemaal om voedselverspilling tegen te gaan.
18/03 21u45  Slachthuis krijgt opschorting voor vervallen vlees dat naar Kosovo werd gestuurd De Antwerpse strafrechter heeft slachthuis Vanlommel en zijn twee bestuurders maandag een opschorting gegeven voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
18/03 21u00  Grootouders getuigen over moord op Eline: “Haar moeder stimuleerde haar donkere gedachten, in plaats van ze af te remmen” Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
18/03 20u15  Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim? Zondagavond zagen we hoe Liesbeth De Pilleceyn (41) als eerste haar koffers moest pakken in ‘De mol’. Voor haar zit het spel erop, en zij moet na amper drie dagen Vietnam verlaten. Maar hoe gaat het dan verder? Terug naar huis met vensters en deuren dicht om de afloop van het spel maar niet op voorhand te verklappen? Of veertien dagen in een all-in blijven hangen in Azië om de tijd te doden? “Dat hangt van kandidaat tot kandidaat af”, zeggen de programmamakers.
18/03 20u00  Man aangevallen met bijl in Sint-Jans-Molenbeek In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller kon ingerekend worden.
18/03 20u00  Koningspaar verwijderd uit Herentalse gemeentehuis In Herentals gaat het gemeentebestuur de portretten van koning Filip en koningin Mathilde uit de raadzaal van het administratief centrum verwijderen. Dat besliste de huidige coalitie van N-VA en CD&V na een voorstel van een raadslid van het Vlaams Belang, zo meldt maandag de plaatselijke internetsite Netenieuws (Nnieuws).
18/03 20u00  Stormweer van vorige week kost minstens 45 miljoen euro Verzekeraar AG Insurance verwacht in totaal zowat 25.000 schade-aangiftes na de hevige rukwinden van de voorbije dagen. Het totale schadebedrag dat AG Insurance aan zijn klanten zal vergoeden, zal volgens een eerste inschatting wellicht minstens 45 miljoen euro bedragen. Dat meldt de verzekeraar maandag.
18/03 20u00  Slechts één Vlaming op shortlist Libris 2019 Johan de Boose is met zijn jongste roman “Het Vloekhout” de enige Vlaming die dit jaar een kans maakt op Libris-literatuurlijst. Maandag reduceerde de jury de longlist tot een shortlist met nog zes kandidaten. De drie andere Vlaamse kandidaten -Charles Ducal, Peter Terrin en Peter Verhelst- vielen af. De vijf resterende Nederlandse auteurs zijn Jan van Aken (“De ommegang”), Rob van Essen (“De goede zoon”), Esther Gerritsen (“De trooster”), Bregje Hofstede (“Drift”) en Ilja Leonard Pfeiffer (“Grand Hotel Europa”).
18/03 19u45  Studenten brengen ontroerende haka voor slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreuraanval Studenten van verschillende scholen verzamelden maandag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch om de slachtoffers van de terreuraanslag van vrijdag te eren. Ze deden dat ook met een traditionele en ontroerende haka. Eerder dansten leden van een motorbende om hun respect en medeleven te tonen, en werden er andere Nieuw-Zeelanders gezien die de oeroude dansvorm gebruikten om hun verdriet te uiten.
18/03 19u30  Schoonfamilie getuigt over moord op Eline: “Ze heeft haar dochter alleen maar gestimuleerd in haar donkere gedachten, nooit afgeremd” Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
18/03 17u30  Youri Tielemans is plots een van de meer ervaren middenvelders van de Rode Duivels: “Monaco was geen mislukking” Hij is jong genoeg om nog in aanmerking te komen voor de nationale beloften, maar door het afzwaaien van Marouane Fellaini en de blessures van Axel Witsel en Kevin De Bruyne is Youri Tielemans straks een van de meer ervaren spelers op het middenveld van de Rode Duivels. Een transfer naar Leicester kwam op het goeie moment om een moeilijk seizoen bij Monaco door te spoelen. “Maar ik beschouw Monaco niet als een mislukking”, zegt Tielemans.
Laatste update: maandag 18 maart 2019, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/03 16u15  Stijn (35) gaat vrijuit voor ongeval waarbij twee vrienden omkwamen: “Ik ben onschuldig, maar toch...”De politierechter in Turnhout heeft Stijn Wouters (35) vrijgesproken voor een dodelijk ongeval op de Booischotseweg in Hulshout. Daarbij kwamen eind 2016 twee van zijn vrienden om het leven. Er zijn te veel twijfels over de juiste omstandigheden. “Ik ben tevreden dat ik nu officieel onschuldig ben”, zegt Stijn. “Maar toch...”
15/03 16u15  Koningin Máxima even buiten strijd na medische ingreepHet zit tegen voor de Nederlandse vorstin Máxima. Ze is even buiten strijd na een medische ingreep. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Om welke ingreep het precies gaat, is niet geweten.
15/03 16u15  Advocaat mag geliefde Jaguar houden na dronken escapades: “De enige vriend die ik nog heb”Een Zwevezeelse advocaat, die onder invloed van alcohol vluchtmisdrijf pleegde na een ongeval, mag zijn Jaguar houden. De strafrechter in Brugge heeft de verbeurdverklaring van zijn bolide in beroep ongedaan gemaakt. Een grote opluchting voor de man in kwestie. “Mijn Jaguar is de enige vriend die ik nog heb”, zuchtte hij tijdens zijn proces.
15/03 16u15  Netflix onderzoekt of het prijs kan verhogen in BelgiëIs de Belg bereid om meer te betalen voor Netflix? Dat onderzoekt de streamingdienst op haar website door bezoekers telkens andere prijzen voor te schotelen. In de VS werd de prijs eerder dit jaar al opgetrokken, maar Netflix blijft erbij dat het in ons land niet de bedoeling is.
15/03 16u15  Heel straf: Ian Thomas speelt videogame tegen blinde… en wordt spectaculair ingemaaktSven van de Wege is blind sinds zijn zes jaar. Dat houdt hem echter niet tegen om zich nog steeds bezig te houden met zijn grootste passie: videogames spelen. Dat doet hij overigens bijzonder goed. Tijdens het VIER-programma ‘Control Pedro’ neemt hij het op tegen Ian Thomas, die tijdens een potje Street Fighter geen schijn van kans had.
15/03 16u15  Grote cocaïnevangst zat verstopt in sporttassen op vrachtschip met fruitsapDe grote hoeveelheid cocaïne die woensdagnacht in de Gentse haven in beslag werd genomen op een containerschip gevuld met fruitsap zat verstopt in sporttassen. Dat meldt de federale politie in een persbericht. De actie werd opgezet op basis van een risico-analyse, aangevuld met informatie uit Brazilië.
15/03 16u15  Fietsers komen straks éérst op zwart kruispunt waar Nikita is omgekomenHet kruispunt waar Nikita is omgekomen, op de Antwerpsesteenweg in Oost­akker, krijgt als eerste van Gent ‘vierkant groen’. Dat betekent dat de verkeerslichten zo worden afgesteld dat alle fietsers in alle richtingen mogen rijden, terwijl auto’s en vrachtwagens voor het rood staan. Dat heeft schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) meegedeeld.
15/03 15u30  30.000 klimaatbetogers op de been in Brussel, 2.080 acties in 125 landen op alle continentenDe oproep van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tot een wereldwijde actiedag voor het klimaat, werd vrijdag massaal opgevolgd: er werden al zeker 2.080 acties in 125 landen op alle continenten georganiseerd. Ook in ons land werd de oproep gehoord: na tientallen acties doorheen het hele land, sluiten de Belgische klimaatactivisten hun dag van protest af met een grote mars in Brussel.
15/03 15u15  Peter Van de Veire over de moeilijke start van MNM: “Gruwelijk”In ‘Schoeters en bellen’, de nieuwe online talkshow van Siska Schoeters, heeft radiofenomeen Peter Van de Veire (47) het over de moeilijke start van radiozender MNM. “Het was belachelijk persoonlijk”, vertelt hij openhartig.
15/03 15u00  Amateurbeelden tonen hoe crash tussen vrachtwagen en trein op het nippertje wordt vermedenIn de West-Vlaamse gemeente Izegem is vrijdag nipt een botsing tussen een trein en een vrachtwagen vermeden. Op amateurbeelden valt te zien hoe een vrachtwagen vast kwam te zitten in een scherpe bocht. De bestuurder stapte even uit om de situatie beter te kunnen bekijken, maar moest al snel terug richting zijn voertuig snellen toen de lichten aan de overweg op rood sprongen. Een trein kwam snel aangereden, maar de vrachtwagenchauffeur was snel genoeg om een botsing te voorkomen. Het incident gebeurde ronde halftwaalf in de Brugstraat.
15/03 15u00  Voetgangster overlijdt in Mortsel na aanrijding met vrachtwagenIn de Antwerpsestraat in Mortsel gebeurde vrijdagmiddag een dodelijk ongeval. Een oudere vrouw belandde er onder een vrachtwagen. De vrouw overleed aan haar verwondingen. “De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Een verkeersdeskundige komt ter plaatse”, aldus Johan Wonnink van politiezone MINOS.
15/03 15u00  Terugvlucht van Temptation Island verliep niet voor iedereen even prettig: “Het was een beetje kinderachtig”Sidney wordt vrijdagavond op de rooster gelegd door Goedele Liekens. Ze wil weten hoe de sfeer op het vliegtuig was na afloop van het programma. Sidney die samen met Demi de uitdaging aanging, licht een tipje van de sluier op van de terugreis naar bekend terrein: “Niet iedereen was even volwassen na het programma dan ik had gehoopt. Nog steeds een beetje met het spel bezig.”
15/03 14u45  Duizenden betogers op de been in Brussel voor klimaat, en “het protest gaat alleen maar groeien”Er zijn opnieuw duizenden mensen op de been in Brussel om te betogen voor een beter klimaat. Anuna De Wever gelooft dat het klimaatprotest enkel nog zal groeien na deze wereldwijde stakingsdag voor het klimaat, waarop 2.080 acties in 125 landen op alle continenten georganiseerd werden.
15/03 14u45  Altijd al kasteelheer willen zijn? Hier kan het, en je moet er maar 16 uur per week voor werkenMensen die er al van kindsbeen af van dromen om in een kasteel te wonen, hebben de kans dat ook effectief te gaan doen. In Nederland weliswaar, waar de beheerder van Slot Zuyten met pensioen gaat en een vervanger gezocht wordt.
15/03 13u45  Minder cocaïne, maar wel hallucinante toename van MDMA in Antwerps afvalwaterDe Antwerpenaars hebben vorig jaar voor het tweede jaar op rij minder cocaïne gebruikt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar drugs in het Antwerpse afvalwater. Heel opvallend is de enorme stijging van de hoeveelheden MDMA in het water. De Scheldestad kroont zich zelfs tot nieuwe xtc-hoofdstad van Europa.
15/03 13u45  Een fiasco in Hollywood, LeBron James valt van zijn voetstuk en krijgt bakken kritiek: “Hij is momenteel verschrikkelijk als ploegmaat”Fans van de LA Lakers barstten in tranen uit toen LeBron James vorige zomer aankondigde dat hij voor de iconische NBA-club zou tekenen. Eindelijk weer hoop na jaren van vooral veel verliezen. Maar ‘The King’ is in zijn eerste seizoen geen koning in Hollywood. Integendeel, James staat op het punt om voor de eerste keer in veertien jaar de play-offs te missen. “Hij is het probleem”, klinkt het in de VS.
15/03 13u45  Brussels parket onderzoekt verdachte overname crèche in Elsene door Roemeens koppelHet Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de overname van een crèche in Elsene. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. “Het gaat om een onderzoek naar faillissementsmisdrijven”, klinkt het bij het parket. “Het onderzoek loopt.”
15/03 13u45  Vrouw sterft aan complicaties na buikwandcorrectie in Wellness Kliniek: is hoofdchirurg schuldig of niet?De Canadese Mildred Rowsell (44) ging op 7 februari 2011 onder het mes voor een buikwandcorrectie in de Wellness Kliniek in Genk. Een maand later stierf ze door een complicatie. Liefst acht jaar na de feiten komt het eindelijk tot een proces, met als hoofdvraag: heeft hoofdchirurg en CEO Marly-Ann Spronken wel de nodige nazorg geleverd?
15/03 12u30  Geen Kompany en De Bruyne in selectie van de Rode Duivels tegen Rusland en CyprusRoberto Martinez heeft vrijdagmiddag zijn Rode Duivels-selectie bekendgemaakt voor de eerste twee kwalificatieduels voor het EK 2020 – tegen Rusland (21/3) en op Cyprus (24/3) bekendgemaakt. Daarbij geen nieuwskomers, wel veel geblesseerden. Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Axel Witsel zullen er niet bij zijn.
15/03 12u30  Dochter staat nier af aan man die haar 27 jaar geleden adopteerde: “Hij redde mijn leven, nu ik het zijne”Een Amerikaanse vrouw staat op het punt haar nier af te staan aan de man die haar 27 jaar geleden adopteerde toen ze nog heel jong was. DeLauren McKnight zegt erg gelukkig te zijn dat ze het leven van haar vader kan redden. “Hij is mijn Superman, ik zou alles voor hem doen”, zegt ze bij Good morning America.
15/03 12u30  Loting Champions League: Lukaku en Manchester United tegen Barcelona, Ajax treft Juventus en Engelse clashIn Nyon werd vrijdagmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Die trekking leverde, uiteraard, enkele topaffiches op. Die worden gespeeld op 9-10 april en 16-17 april.
15/03 11u45  Heb je echt 8 uur slaap nodig? Is snoozen slecht en zijn dutjes goed? De waarheid over slapenVan te weinig slaap word je asociaal, te veel slapen verhoogt dan weer de kans op een hartaandoening. En de snoozeknop? Daar blijf je beter af. Bijna elke dag duikt er wel een onderzoek op over onze slaapgewoonten. Maar lig er vooral niet van wakker: twee experts vertellen op de Dag van de Slaap wat wel, een beetje of helemaal niet klopt.
15/03 11u45  Zo staan de favorieten ervoor in Parijs-Nice, vandaag kans voor GilbertVijf snoeiharde dagen in Parijs-Nice hebben voor behoorlijk wat schade gezorgd. Waar er vorig jaar na de tijdrit nog dertien renners binnen de minuut stonden, zijn er dat nu amper vijf, onder wie Kelderman en Jungels, die toch ook al op 57 ­seconden staan. Luis Leon Sanchez, die vorig seizoen als leider het weekend inging, staat nu derde.
15/03 11u45  Brusselse politie rolt drugsbende op die zes cannabisplantages uitbaatteDe lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) heeft deze week een drugsbende opgerold die verantwoordelijk was voor zes cannabisplantages. Die stonden in verschillende gezinswoningen in Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Evere, waren professioneel uitgerust en telden verschillende duizenden cannabisplantages. Dat meldt het Brusselse parket.
15/03 11u45  Zo groot is het verschil tussen Play-off 1 en Play-off 2 voor AA Gent financieelAA Gent speelt in Sint-Truiden de kraker van de speeldag. Inzet: een plaatsje in Play-off 1. Ook financieel staat er heel wat op het spel voor de Buffalo’s. Het direct meetbare verschil tussen Play-off 1 en Play-off 2: twee miljoen euro. In 2014 kostte Play-off 2 Gent zelfs drie miljoen euro.
15/03 11u45  Kapper deelt gratis condooms uit, maar beseft niet dat hij cruciale fout maaktEen kapper uit Texas heeft zondag een enorme flater op Twitter gepost. De 23-jarige man postte een foto van een visitekaartje waaraan een condoom bevestigd was. “Je zal het nodig hebben als ik je haar heb geknipt”, schreef hij erbij. Alleen maakte één foutje dat hij meteen een stortvloed aan reacties over zich heen kreeg.
15/03 11u00  OVERZICHT. Hier wordt vandaag betoogd voor het klimaat in VlaanderenOp vrijdag 15 maart zullen wereldwijd duizenden mensen op straat komen voor het klimaat. Het is de Zweedse Greta Thunberg (16) die oproept tot de globale actie. En via Fridays For Future en Youth for Climate wordt er dan ook massaal gevolg aan gegeven. Meer dan 1.000 acties is in meer dan 100 landen. De ene actie al wat groter dan de ander. Wij lijsten al even de grootste op:
15/03 11u00  Twee kindjes van Belgische vader dood teruggevonden nabij Valencia, lugubere boodschap op muur van hun huisDe twee jonge kinderen van een Belgisch-Spaans gezin, zijn door de Spaanse politie in het dorpje Godella nabij Valencia dood teruggevonden. Het gaat om een jongen van 3 jaar, en zijn zusje van amper vijf maanden. Hun ouders, de Belg Gabriël S. (30) en zijn Spaanse echtgenote Maria G. (28) zijn opgepakt. Ze zouden met psychische problemen kampen.
15/03 11u00  Plofkraak op automaat in postkantoor EupenIn de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden de bankautomaat aan de buitenzijde van het postkantoor in Eupen opgeblazen. Dat meldt de procureur des Konings van Eupen, Andrea Tilgenkamp. Eerder hadden verschillende Duitstalige media het nieuws gemeld.
15/03 11u00  Tiesj Benoot is een valse trage, maar wordt stilaan explosiever: “Resultaat van al die uren in de fitness”Ook Tiesj Benoot had de tweede etappe in Tirreno-Adriatico aangestipt, maar was anders dan Greg Van Avermaet zeer opgezet met zijn ereplaats. “Ik heb de voorbije winter veel gewerkt aan mijn explosiviteit. Het zal altijd een werkpunt blijven, maar het loont wel.”
15/03 10u15  Crash Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines: “Piloot vroeg paniekerig te mogen terugkeren”De piloot van het vliegtuig dat zondag in Ethiopië is neergestort, kreeg onmiddellijk na het opstijgen op de luchthaven van Addis Abeba te maken met een noodsituatie. De gezagvoerder van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines vroeg met “paniekerige stem” om terug te keren, terwijl het vliegtuig naar een abnormale snelheid versnelde. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times, op gezag een persoon die de luchtverkeercommunicatie inzag.
15/03 10u15  ‘Schrik van de horeca’ wéér opgepakt, en dan nog op dag van haar procesDe onverbeterlijke tafelschuimster Nadine W. (48) heeft in de Brugse strafrechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen. De vrouw werd schuldig bevonden aan bijna dertig feiten van afzetterij aan de kust. Ze kwam niet opdagen voor haar proces.
15/03 09u30  Eén op drie singles in de kou door geldgebrek: “En dat aantal zal alleen nog maar stijgen”Liefst één op de drie van alle alleenstaanden heeft moeite om op het einde van de maand de energiefacturen te betalen. “Dat aandeel zal nog stijgen als er geen maatregelen komen”, zegt Pascale Taminiaux van de Koning Boudewijnstichting.
15/03 09u00  BNP Paribas gaat 4 op de 10 kantoren sluiten: 2.200 banen verdwijnenBNP Paribas Fortis wil in de komende drie jaar 267 van zijn huidige 678 kantoren sluiten. Er verdwijnen ongeveer 2.200 banen, dat meldt De Tijd. Het nieuws word bevestigd door de bank.
15/03 09u00  Kris Peeters (CD&V) reageert scherp op uitspraken van Bart De Wever (N-VA): “Geen stijl, dat doe je niet”Vice-premier Kris Peeters (CD&V) heeft vrijdag scherp gereageerd op de uitspraken van Bart De Wever (N-VA). “Kris Peeters, die de Europese lijst moet trekken: dat is een droevig einde”, zei De Wever. Vervolgens alludeerde hij op Romeinse zelfdoding. “Zulke uitspraken over een politiek tegenstander in de mond nemen, dat doe je niet”, zegt Peeters bij Radio 1.
15/03 08u15  Opnieuw granaten gevonden in Damwijk in Antwerpen-NoordEr zijn opnieuw granaten gevonden in de Damwijk in Antwerpen-Noord. De explosieven zijn niet ontploft. De Rupelstraat is volledig afgesloten. Politiediensten zijn ter plaatse.
15/03 08u15  Verleiding op Temptation Island wordt nog groter met de komst van twee nieuwe vrijgezellenDe verleiding op het eiland wordt binnen exact één week op de spits gedreven als twee nieuwe, mysterieuze vrijgezellen hun intrede doen. Hung (27) gooit haar exotische troeven in de strijd om de mannen te doen vergeten dat ze een vriendin hebben. De 21-jarige Denzel zal het kamp van de vrouwen nog een stukje onveiliger maken door te bewijzen dat hij “de beste verleider is”.
15/03 08u00  Moeder getuigt in tranen over de moord op haar dochter: “Die nacht, moet ik daar echt over vertellen?”Ze was leeg, zwaar depressief, overwerkt en compleet radeloos, de Leuvense neurochirurg Mehrnaz Didgar (51). Dat haar dochter Eline Pans (14) eerst schildklierkanker moest overwinnen en later kampte met gedachten aan zelfdoding, kon ze niet langer aan. Een einde maken aan haar leven en dat van haar dochter, leek haar nog de enige oplossing. Geen moment moet Didgar zoeken naar woorden, zolang ze vertelt over alles wat voorafging aan de moord op haar dochter. Maar over de nacht van 25 juli 2017 zelf klapt ze helemaal dicht. “Moet ik daar echt over vertellen?”
15/03 07u45  Officieel: veertig doden na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn veertig doden en meer dan twintig zwaargewonden gevallen. Dat heeft de Nieuw Zeelandse premier bevestigd. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. Vier verdachten, drie mannen en een vrouw, zijn aangehouden, maar de politie is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutter of schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 07u30  Kleuters krijgen voortaan #MeToo-les: ook in de kleuterklas moet het over piemels en spleetjes gaanEén op de vijf minderjarige meisjes en één op de tien jongens krijgt in Vlaanderen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meer dan ooit is het daarom belangrijk kinderen van alle leeftijden weerbaar te maken, zegt expertisecentrum Sensoa. Zelfs kleuters. Voor hen is daarom voor het eerst een lespakket gemaakt.
15/03 06u30  Minstens “negen doden” na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn minstens volgens lokale media negen doden gevallen, dat bevestigt de politie. Vier verdachten, drie mannen en een vrouw zijn aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutter aangehouden is. De schutter heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 06u30  Kopzorgen voor bondscoach Martinez bij Rode Duivels, ook over Romelu LukakuPech voor de Rode Duivels: Axel Witsel geeft – voor het eerst in vijf jaar – geblesseerd verstek. Het wordt volgende week dus puzzelen op het middenveld, waar De Bruyne nog onzeker is, en Fellaini, Nainggolan en Defour al afhaakten. Maar voorin zijn er ook nog vraagtekens rond Romelu Lukaku.
15/03 06u30  Politie verwacht roof: kunstdieven gefopt door hen kopie van Vlaams topschilderij met turbulente geschiedenis te laten stelenTwee mannen zijn in het Italiaanse Castelnuovo Magra aan de haal gegaan met De Kruisiging, een werk toegeschreven aan Pieter Brueghel De Jonge. Dat dachten ze tenminste. De politie verwachtte de diefstal, en daarom werd het origineel vervangen door een kopie. Maar zelfs al hadden ze het echte werk kunnen stelen, dan nog zou de dieven achteraf wellicht ontgoocheld geweest zijn. De ene Brueghel is de andere niet.
15/03 06u30  CLUBNIEUWS. Oostende speelt tegen Anderlecht/Coucke voor één week vakantie, paars-wit scout Bulgaars talentNog twee keer slapen en dan staat de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League op het programma. Hoog tijd voor uw dagelijkse dosis clubnieuws!
15/03 06u30  “Parel van de Kempen” weldra in Turkse handen, maar Westerlo houdt identiteit van overnemer nog geheim1B-club Westerlo staat op het punt om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen. De gesprekken zitten in de laatste rechte lijn. Het plan dat nu op tafel ligt, is dat ruim 99 ­procent van de aandelen in handen komt van het consortium. De rest blijft in handen van de huidige club­eigenaars, waarbij een vetorecht de ­eigenheid van de club (naam, kleuren, locatie, enz.) moet bewaken.
15/03 06u00  Kooigemse verkoopt lelijkste brievenbus ter wereldTessa Depamelaere uit Kooigem wil af van ‘s werelds meest afschuwelijke brievenbus. Dat zegt ze zelf. De nieuwe eigenaar betaalt er één euro voor.
15/03 05u45  Meerdere mensen doodgeschoten in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandEen onbekende man heeft het vuur geopend in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Daarbij zijn meerdere doden gevallen, bevestigt de politie.
15/03 04u30  Meerdere mensen doodgeschoten in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, schutter mogelijk nog actiefEen onbekende man heeft het vuur geopend in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Daarbij zijn meerdere doden gevallen, bevestigt de politie.
15/03 04u15  Schoten in moskee in Nieuw-Zeeland, schutter mogelijk nog actief elders in stadEen onbekende man heeft het vuur geopend in een moskee in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch.
15/03 03u15  Buurman wil nieuwe bewoners van vakantiehuisje taartje aanbieden, maar ontdekt gefolterd lijk: “Het was vreselijk om aan te zien”Het gerecht in Limburg heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van de marteling en moord op Hilal Makhtout (33) uit Genk. De man werd op gruwelijke wijze omgebracht. De drie verstopten zijn lichaam in een gehuurd vakantiehuisje in de Ardennen. Toen de buurman – ook eigenaar van het huisje – de nieuwe bewoners een taartje wou aanbieden, ontdekte hij het lijk.
15/03 03u15  Politieruiters riskeren straf omdat ze niet door de urine van paard wilden stappenDe rechters van de Raad van State moeten beslissen of vijf ruiters van de federale politie een sanctie verdienen, omdat ze na de nationale feestdag niet op het correcte moment van hun paard afstapten.
15/03 03u15  Anuna en Kyra: “Scholen mogen leerlingen niet verplichten om mee te gaan betogen”Anuna De Wever en Kyra Gantois, de drijvende krachten achter de klimaatbetoging die vrijdag opnieuw door Belgische steden trekt, vinden de verplichte schooluitstappen geen goede zaak. “Wie het belang van de betoging niet inziet, mag niet gedwongen worden”, zeggen ze.
15/03 03u15  Brits parlement stemt overweldigend voor uitstel van Brexit, geen chaos op 29 maartHet Brits parlement heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken voor uitstel van de Brexit. Er komt dus geen wanordelijk vertrek van de Britten op 29 maart, al is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe deadline voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie dan wel zal vallen. Eerder vanavond sprak het Lagerhuis zich ook al uit tegen een tweede Brexit-referendum.
15/03 03u15  Kleuters krijgen voortaan #MeToo-les: “Ook in de kleuterklas moet het over piemels en spleetjes gaan”Eén op de vijf minderjarige meisjes en één op de tien jongens krijgt in Vlaanderen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meer dan ooit is het daarom belangrijk kinderen van alle leeftijden weerbaar te maken, zegt expertisecentrum Sensoa. Zelfs kleuters. Voor hen is daarom voor het eerst een lespakket gemaakt.
15/03 03u15  Tomorrowland Winter heeft overeenkomst voor vijf jaarDe eerste editie van Tomorrowland Winter, in het Franse skigebied Alpe d’Huez, is nog volop bezig, maar intussen wordt al voorzichtig gekeken naar de toekomst. De organisatie van het festival heeft met het lokale bestuur namelijk een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten. Hoe die overeenkomst concreet wordt ingevuld, valt evenwel nog te bezien. “We willen eerst deze editie evalueren. Daarna ligt alles open: we kunnen het festival verplaatsen naar een weekend, we kunnen kiezen voor twee weekends, noem maar op. We moeten ook kijken wanneer de buurlanden hun schoolvakanties plannen in het voorjaar en daaromheen werken. Het bestuur van Alpe d’Huez wil hun vaste vakantiegangers niet voor de borst stoten”, klinkt het.
15/03 03u15  Angst voor wiskunde is besmettelijkAls je bibbert bij de gedachte aan delen en vermenigvuldigen, kan je dat doorgeven aan je kinderen. Dat blijkt uit een grootschalige studie door onderzoekers van de universiteit van Cambridge.
15/03 03u15  Len (11) redt klasgenootje dat dreigt te stikken in stukje wortel: “Gezien hoe het moest tijdens een aflevering van Baywatch van vorige week”Zijn diploma van de basisschool heeft hij nog niet, maar een huldiging door de burgemeester straks kan hij niet meer mislopen. Toen Len (11) zijn maatje Milan (11) op de speelplaats zag stikken in een stukje wortel, paste hij met succes het Heimlich-manoeuvre toe. “Gezien tijdens een aflevering van ‘Baywatch’ van vorige week.”
15/03 03u15  Eén op drie alleenstaanden kan verwarming amper betalen: “Dat zijn dan mensen die kaarsen gebruiken voor verlichting”Liefst één op de drie van alle alleenstaanden heeft moeite om op het einde van de maand de energiefacturen te betalen. “Dat aandeel zal nog stijgen als er geen maatregelen komen”, zegt Pascale Taminiaux van de Koning Boudewijnstichting.
15/03 03u15  1.000 klimaatacties in 105 landen: elk land heeft z’n Anuna of GretaWereldwijd zullen er komende vrijdag zo’n 1.000 protestacties georganiseerd worden in meer dan 100 landen. Van Honolulu over Mauritius, tot Australië en Japan. Bijna allemaal aangevuurd door jonge meisjes, bijna allemaal geïnspireerd door Greta Thunberg. Dankzij internet en Whatsapp staan de activisten met elkaar in contact, om de acties te stroomlijnen en op elkaar af te stemmen. Samen zijn ze niet langer de onbeholpen tieners, samen vormen ze één front en staan ze op het punt de grootste wereldwijde stakingsdag ooit te organiseren.
15/03 03u15  Ná je uren naar het ziekenhuis, zodat je op het werk niets hoeft te vertellenPatiënten met een chronische darmziekte kunnen in een West-Vlaams ziekenhuis voortaan ná hun uren aan de baxter. Dat maakt het makkelijker om aan het werk te blijven, maar ook om een job te vinden. Het Vlaams Patiëntenplatform hoopt dat andere ziekenhuizen het voorbeeld volgen.
15/03 03u15  Europese Commissie waarschuwt Britten: “We zullen uitstel niet zomaar goedkeuren”De Europese lidstaten zullen niet zomaar instemmen met het Britse verzoek om de Brexit uit te stellen tot na 29 maart. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie. “Het is aan de lidstaten om dat te overwegen, met het functioneren van de Europese instellingen als prioriteit en met aandacht voor de redenen voor en de duur van het uitstel.”
15/03 00u00  EUROPA LEAGUE. Arsenal dankt ‘Black Panther’, Inter eruit tegen Duitse hoop en oude bekende zorgt voor stunt in PraagDeel twee van het Europa League-programma leverde een enigszins verwachte comeback op van Arsenal. De Gunners maakten een 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd goed en wonnen met 3-0 van Rennes. Inter werd eruit gekegeld door Eintracht Frankrfurt, terwijl Villarreal makkelijk doorstootte naar de kwartfinales.
14/03 23u45  Nachtclub is de druppel: PSG legt goudhaantje Adrien Rabiot zelfs schorsing opParis Saint-Germain heeft Adrien Rabiot tot eind maart geschorst. Dat schreef sportkrant L’Equipe, en is donderdag bevestigd aan het Franse persbureau AFP. Rabiot, die sinds midden december in de lappenmand ligt, heeft al een tijdje geen te beste relatie met zijn club.
14/03 23u15  EUROPA LEAGUE. Arsenal dankt ‘Black Panther’, Inter eruit tegen Duitse hoop en ex-Bruggeling doet netten trillenDeel twee van het Europa League-programma leverde een enigszins verwachte comeback op van Arsenal. De Gunners maakten een 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd goed en wonnen met 3-0 van Rennes. Inter werd eruit gekegeld door Eintracht Frankrfurt, terwijl Villarreal makkelijk doorstootte naar de kwartfinales.
14/03 22u45  Moeder getuigt in tranen over moord op dochter: “Wat als Eline wakker wordt en ik dood ben? Ik wist niet wat ik moest doen. En toen, ja toen kwam het idee van die plastic zak”Ze was leeg, zwaar depressief, overwerkt en compleet radeloos, de Leuvense neurochirurg Mehrnaz Didgar (51). Dat haar dochter Eline Pans (14) eerst schildklierkanker moest overwinnen en later kampte met gedachten aan zelfdoding, kon ze niet langer aan. Een einde maken aan haar leven en dat van haar dochter, leek haar nog de enige oplossing. Geen moment moet Didgar zoeken naar woorden, zolang ze vertelt over alles wat voorafging aan de moord op haar dochter. Maar over de nacht van 25 juli 2017 zelf klapt ze helemaal dicht. “Moet ik daar echt over vertellen?”
14/03 22u45  Bewoonster (89) overleeft brand in rusthuis niet: “Onbegrijpelijk drama”De brand van dinsdagavond in rusthuis Green Residence heeft dan toch een dodelijk slachtoffer geëist. De 89-jarige Georgette Vincent overleed donderdag door de gevolgen van de rookvergiftiging. De familie blijft verslagen achter.
14/03 22u45  Kamer keurt minimale dienstverlening in gevangenissen goedDe plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor een minimale dienstverlening indien de cipiers in de gevangenissen het werk neerleggen. Dat gebeurde meerderheid, cdH en groenen tegen socialisten en PVDA, met twee onthoudingen van Vlaams Belang.
14/03 21u45  Deceuninck-Quick Step blijft winnen, maar staat níet alleen aan kop in de zegestand (al is hun palmares het indrukwekkendste)Julian Alaphilippe boekte donderdag zijn vijfde overwinning van het seizoen. Goed voor nummer zestien voor Deceuninck-Quick Step. Het is geen wonder dat ‘The Wolfpack’ weer aan kop gaat in de zegestand, maar die leidersplaats moet het wel delen met ‘rondjesteam’ Astana.
14/03 21u45  Net op verjaardag van haar dood is foto van Charlotte Van Walleghem van graf verdwenenDe familie van de in 2003 vermoorde Charlotte Van Walleghem merkte maandag dat van haar graf op de begraafplaats in Staden de granieten blok met daarin een foto van Charlotte verdwenen was. “Dit is zeker in deze periode een emotionele klap.”
14/03 21u45  Zware vrachtwagen niet opgewassen tegen rukwind van 120 kilometer per uurEen Amerikaanse vrachtwagen weegt al snel een slordige veertig ton, maar toch was dit zware voertuig niet opgewassen tegen een rukwind van meer dan 120 kilometer per uur. Het was niet de enige truck die omkieperde door de stormwind in de Amerikaanse staat Texas: talloze andere vrachtwagen raakten in de problemen. Ook een motorhome kon niet op tegen de wind en rolde tegen een geparkeerde auto. Daarbij raakte een inzittende van de motorhome gewond.
14/03 21u30  Zoon van Paul Severs: “Mijn vader is ontwaakt uit de coma en hij herkent zijn familie”“Paul Severs (70) is ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. Hij heeft zijn ogen geopend, en hij herkent zijn familie.” Dat zegt Christophe Segers, de zoon van de charmezanger. Ondertussen heeft de familie ook de twee redders van de zanger kunnen ontmoeten, én hen persoonlijk bedanken.
14/03 20u45  Amerikaanse Senaat stemt noodfinanciering voor muur op grens met Mexico weg, Trump dreigt met “VETO!’De Amerikaanse Senaat heeft donderdag gestemd voor het beëindigen van de noodtoestand aan de grens met Mexico. Daarmee wordt de noodfinanciering van de muur die president Trump zo graag wil bouwen tegengehouden. Trump dreigt alvast met een veto om de noodtoestand toch overeind te houden.
14/03 20u30  Amerikaanse Senaat stemt noodfinanciering voor Mexicaanse muur van Trump wegDe Amerikaanse Senaat, die gecontroleerd wordt door de Republikeinen, heeft donderdag gestemd voor het beëindigen van de noodtoestand aan de Mexicaanse grens. Daarmee wordt de noodfinanciering van de muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens tegengehouden.
14/03 20u30  60 kilometer per uur op de snelweg? Minister Weyts is geen voorstander, maar wil zoveel mogelijk dynamische snelheid“De regel blijft 120 per uur, maar op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen moeten we gaan naar dynamische snelheidsaanpassingen.” Dat antwoordde minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag in het Vlaams Parlement
14/03 20u15  “Paul Severs is wakker geworden uit coma”“Charmezanger Paul Segers (70) is wakker geworden uit coma, en hij is opnieuw bij bewustzijn”. Dat meldt VTM Nieuws. De familie van de zanger heeft de twee mensen die de zanger konden reanimeren ondertussen bedankt: “Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden.”
14/03 20u15  Komt Operatie Propere Handen in stroomversnelling? Parket geeft inzage in dossier matchfixing, KBVB meent onderzoek “op korte termijn” te kunnen afrondenHet federaal parket heeft de onderzoekscoördinator van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag toestemming gegeven om een aantal stukken van het matchfixingluik in het dossier “Operatie Propere Handen” in te kijken. De onderzoekscoördinator had daarom gevraagd om zijn eigen onderzoek te kunnen voeren. Dat onderzoek dreigt vooral bij KV Mechelen en Waasland-Beveren voor problemen te gaan zorgen, wat dan weer gevolgen kan hebben voor Beerschot-Wilrijk en Lokeren.
14/03 20u15  Korte maar hevige brand in werkplaats MercedesgarageEen korte maar felle brand heeft donderdagmiddag een deel van de werkplaats van de Mercedesgarage Jacobs in Oeverstraat in Lokeren verwoest. Het vuur ontstond tijdens slijpwerkzaamheden.
14/03 20u00  Moeder getuigt in tranen over moord op dochter: “Eline werd wakker, ze lachte. En vroeg of ik nog van die pillen had”Open, kordaat, maar vooral héél emotioneel. En opnieuw helemaal in het zwart gekleed. Zo nam neurochirurg Mehrnaz Didgar donderdagmiddag het woord op het proces rond de moord op haar dochter Eline Pans (14). “Wij waren een familie in nood. We waren alle drie depressief.”
14/03 20u00  VRT excuseert zich bij Jean-Marie Dedecker voor ‘beledigende’ advertentieDe VRT heeft zich bij politicus Jean-Marie Dedecker (66) verontschuldigd voor een krantenadvertentie van Radio 2. In die advertentie zoekt de radiozender een tijdelijke vervanger voor Siska Schoeters van De Madammen.
14/03 20u00  Geen doktersbriefjes meer nodig: wat zou dat veranderen? En blijft iedereen dan niet gewoon thuis?Migraine of een stevige verkoudheid te pakken? Als het aan Groen ligt, dan hoeft een doktersbriefje niet meer voor wie minder dan een week ziek is. Het voorstel moet ziekteverzuim en administratieve rompslomp tegengaan en het vertrouwen tussen leidinggevenden en werknemers bevorderen. Maar gaan we dan niet massaal ziektes veinzen?
14/03 20u00  De kwalijke gevolgen van ‘Leaving Neverland’: familie van Michael Jackson maakt ruzie en riskeert honderden miljoenen te verliezenMet de reputatie van Michael Jackson zal het na de wereldwijde uitzending van Leaving Neverland wellicht nooit meer goedkomen, maar de documentaire dreigt ook voor zijn nabestaanden kwalijke gevolgen te hebben. Zijn familie maakt ruzie omdat Janet haar broer weigert te verdedigen, en volgens kenners dreigt er ook een fikse financiële kater.
14/03 20u00  Politie waarschuwt voor nieuw, “degoutant” wapen van manifestanten: de ‘cacatov’De federale politie heeft woensdag een e-mail uitgestuurd naar meer dan 15.000 agenten om te waarschuwen voor een nieuw wapen dat betogers of relschoppers kunnen gebruiken. Het gaat om de ‘Cacatov’, zo meldt La Dernière Heure en wordt aan onze redactie bevestigd door de federale politie. “Degoutant als je dat op je schild krijgt.”
14/03 20u00  Passagier bijna uit vliegtuig gezet omdat ze ‘ongepaste outfit’ droegEen 21-jarige Britse passagier werd door het cabinepersoneel van Thomas Cook Airlines aangemaand om een jasje aan te trekken over haar ‘ongepaste outfit’. Zo niet, zou ze van de vlucht worden gezet. De luchtvaartmaatschappij heeft zich intussen geëxcuseerd bij de vrouw.
14/03 20u00  Mathieu van der Poel past zijn voorjaarsprogramma lichtjes aan: geen Bredene Koksijde Classic, wel GP DenainHet voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel wordt (lichtjes) aangepast. Na zijn debuut in Nokere Koerse volgende week woensdag 20 maart schrapt de Nederlandse kampioen twee dagen later de Bredene Koksijde Classic, de vroegere Handzame Classic, , en zal hij twee dagen later aan de start verschijnen van de GP Denain. De kopman van Corendon-Circus plant in die week ook nog extra verkenningen in de Vlaamse Ardennen in functie van Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.
14/03 20u00  Duitse chirurgen verlossen vrouw van 15 kilo zware tumorIn de Oost-Duitse deelstaat Thüringen hebben chirurgen een 63-jarige vrouw verlost van een 15 kilo zware tumor. De succesvolle operatie duurde vier uur, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis in Altenburg. De patiënte stelt het naar omstandigheden goed.
14/03 20u00  Wil je een centje bijverdienen met je oude spullen? Met deze handleiding krijg je ze tweedehands verkochtTweedehands verkopen op het internet, het is een kunst. Want we willen ontspullen en tegelijk een centje bijverdienen, dus wordt er druk verkocht op tweedehandswebsites en sociale media. Alleen: hoe zorg je nu dat jou zoekertje er uit springt tussen de vele anderen en dat je een correcte prijs krijgt?We vroegen het aan veelverkopers.
14/03 19u30  Kardinaal Godfried Danneels (85) overledenKardinaal Godfried Danneels is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in een persbericht. De kardinaal is op donderdag 14 maart overleden in zijn woonplaats Mechelen. De uitvaart zal plaatsvinden op 22 maart in Sint-Romboutskathedraal van Mechelen.
14/03 19u30  “Danneels was ijverige pastoor” schrijft paus Franciscus in rouwtelegramPaus Franciscus stuurde een rouwtelegram uit na het overlijden van Godfried Danneels. Hij noemt Danneels daarin een “ijverige pastoor”
14/03 19u15  LIVE. Brits parlement stemt overweldigend tegen tweede Brexit-referendum: “Niet het juiste moment”Het Britse Lagerhuis heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken tegen een tweede Brexit-referendum. Hoewel oppositiepartij Labour officieel achter zo’n nieuw referendum staat, riep de partijleiding de parlementsleden op zich te onthouden omdat het “niet het juiste moment is”.
14/03 19u00  Facebook vindt oorzaak van wereldwijde panneDe panne bij Facebook werd woensdag veroorzaakt door een “wijziging aan de serverconfiguratie die een waterval aan problemen teweegbracht”. Dat zegt de technologiegigant donderdag in een mededeling. “We hebben de problemen opgelost en onze systemen zijn de voorbije uren weer hersteld. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.”
14/03 18u45  LIVE. Brits parlement stemt overweldigend tegen tweede referendumHet Britse Lagerhuis heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken tegen een tweede brexitreferendum. Hoewel oppositiepartij Labour officieel achter zo’n nieuw referendum staat, riep de partijleiding de parlementsleden op zich te onthouden omdat het “niet het juiste moment is”.
14/03 18u00  Sluwe dief heeft amper een paar seconden nodig om ongezien gloednieuwe iPhone van man te stelenAmper een paar seconden. Meer had een dief in de Thaise hoofdstad Bangkok vorige week niet nodig om de iPhone XR van een werknemer in een supermarkt te stelen. De 23-jarige Nonthanan Khanthamthip had net zijn gloednieuwe smartphone op een desk gelegd om een klant te helpen, toen de dief toevallig voorbijliep. En daar profiteerde hij vrijwel meteen van.
14/03 17u45  Festivalgangers van overal ter wereld onthullen hoeveel opofferingen ze maakten voor ticket Tomorrowland WinterVan de 25.000 festivalgangers die dagelijks de sneeuw doorkruisen op Tomorrowland Winter, is slechts 30 procent Belgisch. Nog eens 28 procent is Frans. De rest? Die komt uit alle uithoeken van de wereld. Wat drijft hen zo ver van huis en hoeveel geld hebben ze over voor een retourtje Alpe d’Huez?
14/03 17u30  Premier Michel: “Met N-VA nog in regering had Francken waarschijnlijk ontslag moeten nemen”Premier Charles Michel haalde donderdagmiddag opnieuw uit naar voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en de manier waarop die humanitaire visa toekende. Francken blijft zijn methode verdedigen als “het beste systeem dat mogelijk was”.
14/03 17u30  Na de onthullende dagboeken over ‘affaire’ koning Boudewijn: “Mijn moeder verdient het niet zo belasterd te worden”Koning Boudewijn stond inderdaad dicht bij zijn stiefmoeder Lilian Baels, zegt zijn halfzus en haar dochter, prinses Esmeralda (62). Maar dat de twee een relatie zouden hebben, noemt ze een kwakkel. Sterker nog, Esmeralda roept op de nagedachtenis aan haar moeder niet voort te bezoedelen.
14/03 16u45  Julian Alaphilippe geeft Greg Van Avermaet het nakijken in de Tirreno-Adriatico en zet de zegeteller van Deceuninck- Quick Step op 16Julian Alaphilippe heeft donderdag de tweede rit in de Tirreno-Adriaticp met aankomst in Pomerance gewonnen. Hij haalde het na een venijnige slotklim in een sprint met een elitegroep voor Greg Van Avermaet Voor de Fransman is het na de overwinning in de Strade Bianche de tweede zege van het seizoen.
14/03 16u30  Ontslagen nadat ze tijdens de diensturen én in uniform dronken op café zaten, maar toch mogen agenten weer aan de slagDrie inspecteurs van de Brusselse politie die ontslagen werden omdat ze tijdens de diensturen én in uniform dronken op café zaten, zijn weer aan de slag bij datzelfde korps. En dat dankzij een vergetelheid van hun collega-agenten.
14/03 16u30  ‘De onsterfelijke’ is niet meer: de maffiabaas die zelfs vanuit de gevangenis moorden bleef bestellen“De meest fascinerende figuur in de geschiedenis van de georganiseerde misdaad”: zo werd Carmine Persico omschreven door een openbaar aanklager in de VS. De bijnaam van Persico? ‘De onsterfelijke’. Omdat hij maar bleef terugkomen. Maar hij stierf uiteindelijk toch, op 85-jarige leeftijd. Na een lange carrière vol verraad, moorden en samenzwering, die al in zijn tienertijd begon.
14/03 16u30  Familie Paul Severs dankt zijn redders: “Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden!”De familie van Paul Severs (70) is de twee mensen die de charmezanger maandagmorgen reanimeerden na zijn hartaanval, enorm dankbaar: “Zonder jullie zou het verhaal helemaal anders gelopen zijn. Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden!” Dokters zullen vandaag proberen om Paul Severs uit zijn coma te doen ontwaken.
14/03 16u30  Greta Thunberg dag voor wereldwijde staking genomineerd voor NobelprijsGreta Thunberg is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat maakte het organiserende comité bekend, een dag voor onder impuls van de Zweedse 16-jarige wereldwijd een stakingsdag voor het klimaat gehouden wordt.
14/03 16u30  Na de vernedering in de Champions League: Real Madrid haalt verdediger voor recordbedragNa de mislukking in de Champions League, de Spaanse competitie en de beker blijft Real Madrid niet bij de pakken zitten. De Spaanse topclub heeft donderdag zijn eerste grote zomertransfer aangekondigd. Real haalt de 21-jarige verdediger Éder Militão weg bij FC Porto voor maar liefst 50 miljoen euro. Daarmee wordt Militão de duurste verdediger ooit bij Real Madrid en de duurste uitgaande transfer uit de Portugese competitie. Die eer was tot gisteren weggelegd voor James Rodriguez (voor 45 miljoen euro van Porto naar Monaco in 2013).
14/03 16u30  Bier aan dumpingprijzen, vechtpartijen en schoolbuurten vol braaksel: Leuven legt dagdisco’s aan bandenLeuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) heeft de aanvraag van een studentenclub voor een dagdisco die donderdag zou plaatsvinden, geweigerd. En dat zal niet de laatste keer zijn. De stad is de overlast door zulke feestjes beu. “Schoolgaande kinderen moeten zich een weg banen door een massa dronken studenten.”
14/03 16u30  Heldendaad: wandelaar aarzelt geen moment wanneer twee honden vastzitten in ijskoud meerDe Amerikaans Timofey Yuriev wordt dezer dagen vanuit allerlei hoeken aanzien als een held. De 45-jarige man kon afgelopen weekend twee honden uit een ijskoud meer in Irvington redden. Grotendeels te danken aan zijn grootvader, die hem vroeger leerde hoe hij zich in zulke omstandigheden moet zwemmen.
14/03 16u30  Derde keer, goede keer? Brits Lagerhuis stemt straks opnieuw over Brexit: dan toch nieuw referendum?Het Britse Lagerhuis stemt donderdagavond opnieuw over de Brexit. De parlementsleden spreken zich straks uit over een mogelijk uitstel, maar ook onder meer over een mogelijk tweede referendum.
14/03 16u30  Topvoetbal is business: sponsors krijgen bijna helft van de tickets voor Champions League-finaleOp 5 april start de ticketverkoop voor de Champions League-finale voetbal op 1 juni in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid. Dat maakte UEFA vandaag bekend. 25.000 tickets worden voorbehouden voor sponsors.
14/03 16u30  Daarom is duurzame mode geen trend, maar een blijverWe hechten anno 2019 veel belang aan de oorsprong van onze kleding en de manier waarop ze is gemaakt. En de interesse om ons steeds eerlijker te kleden, neemt steeds toe. Dat blijkt uit cijfers van modezoekmachine Lyst.
14/03 16u30  Backpacker valt naakt te pletter na zonnegroet in GuatemalaEen 23-jarige Britse rugzaktoeriste is vorige week dinsdag om het leven gekomen in Guatemala. Catherine Shaw viel vermoedelijk ’s ochtends vroeg te pletter tijdens het maken van een zonnegroet.
14/03 16u30  Nathalie Meskens blaast uit in Costa RicaWelverdiende rust voor Nathalie Meskens (36). Na een slopende periode op de set van het vernieuwde Blind date op VTM geniet ze van vakantie in Costa Rica.
14/03 16u15  De ‘Playboy’-fotograaf die Boonen naakt in bad kreeg en nu huisfotograaf is van Deceuninck-Quick StepVoor ‘Playboy’ fotografeerde hij de “net niet naakte” ­Joyce De Troch, nu is Sigfrid Eggers (45) huisfotograaf bij Deceuninck-Quick Step. Hij volgt de wielerploeg het hele jaar en mag “zonder restricties” foto’s nemen van alles wat hij ziet. Maar zijn allereerste wielerfoto was een heel speciale: Tom Boonen in een bad met Boonen. “Hij zei ‘F*ck it, ik doe dat wel in mijnen bloten’.”
14/03 15u15  Rechtszaak tegen neurochirurg die zieke dochter (14) vermoordde van start: “Zonder de ziekte van Eline waren we hier niet”In de rechtbank van Leuven is donderdagochtend de rechtszaak gestart tegen Mehrnaz Didgar (51), de neurochirurgie die beschuldigd wordt op de moord van haar 14-jarige dochter Eline Pans.
14/03 15u15  Weg met de voordelen voor bedrijfswagens en tankkaarten: Groen steekt nek uit met grote klimaatberekeningTegen 2030 de CO2-uitstoot met 55% verminderen, de energie-efficiëntie met 45% verhogen, 60% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen, 80.000 extra jobs creëren en 2% extra duurzame groei realiseren. Dat zijn de doelstellingen van het ‘paKt 2030’-voorstel dat Groen donderdag heeft voorgesteld. De partij maakt zich sterk dat het financiële plaatje van het plan klopt en zelfs voor 2 miljard euro aan terugverdieneffecten kan opleveren.
14/03 15u15  Kobe Ilsen en Viktor Verhulst bouwen (serieus) feestje op Tomorrowland WinterEen uit de hand gelopen grap, zo noemen Kobe Ilsen en Viktor Verhulst hun jonge dj-carrière. Afgelopen zomer mocht het duo de festivalgangers al warm maken voor Tomorrowland Winter, nu staan ze er ook effectief op het podium van de Moose Bar te draaien. “Ondertussen nemen we het wel erg serieus”, klinkt het. “We willen ons best doen om de mensen het volledig naar hun zin te maken.” Dat doen ze met hitjes maar ook met pakweg Bon Jovi of Robbie Williams, “voor de herkenbaarheid”. Terwijl de feestchalet achter hen volstroomt, vragen nog enkele fans een selfie. Of de twee zenuwachtig zijn? “Altijd een beetje”, zegt Verhulst. “Het moet gewoon goed zijn.” bekijk ook
14/03 15u00  Rechtszaak tegen neurochirurg die zieke dochter (14) vermoordde van start: “Zonder de ziekte van Eline, waren we hier niet”In de rechtbank van Leuven is donderdagochtend de rechtszaak gestart tegen Mehrnaz Didgar (51), de neurochirurgie die beschuldigd wordt op de moord van haar 14-jarige dochter Eline Pans.
14/03 15u00  De ‘Playboy’-fotograaf die Boonen naakt in bad kreeg en nu huisfotograaf is van Deceuninck-Quick Step: “Twee keer hebben ze mij van de bus gegooid. Dat valt mee, toch?”Voor ‘Playboy’ fotografeerde hij de “net niet naakte” ­Joyce De Troch, nu is Sigfrid Eggers (45) huisfotograaf bij Deceuninck-Quick Step. Hij volgt het team het hele jaar en mag “zonder restricties” foto’s nemen van alles wat hij ziet. Dat is best veel: “Die naaktfoto van Fabio Jakobsen? Daar had hij zelf om gevraagd.”
14/03 15u00  Louis Vuitton in de problemen door Michael JacksonVoor het Franse luxelabel Louis Vuitton komt de documentaire ‘Leaving Neverland’ over de schaduwkant van Michael Jackson heel ongelegen. Creatief directeur Virgil Abloh heeft zijn tweede collectie voor het huis, die hij voorstelde in januari, voor een deel aan de zogenoemde King of Pop gewijd. Dat zou hem nu weleens zuur kunnen opbreken.
14/03 15u00  QUIZ. Oeps. Zie jij de fout in deze historische films of series?Aandachtige kijkers merkten dinsdag een opmerkelijk foutje op in ‘Studio Tarara’. Hoewel de reeks zich afspeelt in de jaren ‘90, was er op de achtergrond van een jachthaven een wel heel modern gebouw te zien. Het MAS. Maar ‘Studio Tarara’ is lang niet de enige reeks waar wel eens een historisch foutje insluipt. Zie jij welke fouten deze andere films of series maakten?
14/03 15u00  Nieuwe tegenvaller voor Rode Duivels: na Kevin De Bruyne valt ook Axel Witsel geblesseerd uitDe Rode Duivels zullen het de komende interlands waarschijnlijk zonder Axel Witsel moeten doen. De middenvelder van Borussia Dortmund raakte geblesseerd en wordt na de interlandperiode weer fit verwacht, laat zijn coach Lucien Favre weten.
14/03 15u00  ADVIES. Ik word kaal. Wat zijn mijn opties?Breder wordende inhammetjes aan de coupe of een ‘maantje’ op het achterhoofd: veel mannen kampen ermee op een bepaald moment in hun leven. Hoe komt kaalheid eigenlijk tot stand? En is er eigenlijk iets aan te doen? BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft tips.
14/03 15u00  Nieuwe ziekte bedreigt koraal op tropisch eiland Sint-Maarten: tot 90 procent aangetastEen nieuwe ziekte heeft de steenkoraalriffen voor de kust van Sint-Maarten ernstig aangetast. Volgens natuurwebsite Nature Today is al 50 tot 90 procent van het steenkoraal aangetast of afgestorven. Duikers en zwemmers moeten oppassen dat ze de ziekte niet verspreiden.
14/03 15u00  Telegram slaat munt uit Facebook-panne: “Miljoenen nieuwe gebruikers”De urenlange panne woensdag bij Facebook heeft de chatdienst Telegram geen windeieren gelegd. Volgens de oprichter en CEO van de berichtenapp, Pavel Durov, kwamen er op 24 uur tijd drie miljoen nieuwe gebruikers bij. Hoeveel actieve gebruikers Telegram nu heeft, maakte Durov donderdag niet bekend. In maart vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het de kaap van 200 miljoen actieve gebruikers had gerond.
14/03 14u15  Politie waarschuwt voor hype: “Jongeren snuiven spotgoedkoop aanstekergas. Ze onderschatten de risico’s”Een lokale politiezone in de Kempen waarschuwt donderdag op haar website voor de gevaren van het snuiven van butaan- of aanstekergas. Dat gebeurt na verschillende verontrustende meldingen in de voorbije weken. Het fenomeen bestaat al langer en duikt ook elders in Vlaanderen soms op, zegt de Druglijn. “Jongeren onderschatten de risico’s.”
14/03 14u00  Robotmaaiers niet veilig voor schoenenNiet alle robotmaaiers zijn even veilig, dat blijkt uit onderzoek van Test-Aankoop. De Stiga M5 en Ambrogio Next 4.0 basic medium tonen zelfs een ernstig veiligheidsprobleem.
14/03 12u45  Kardinaal Danneels (85) overledenKardinaal Godfried Danneels is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, in een persbericht. De kardinaal is op 14 maart overleden in zijn woonplaats Mechelen. De uitvaart zal plaatsvinden in Sint-Romboutskathedraal van Mechelen.
14/03 12u30  “Schrik van de kusthoreca” krijgt vijftien maanden celTussen september vorig jaar en 19 januari dit jaar at Nadine W. in liefst 28 horecazaken aan de kust haar buikje vol, maar telkens verliet ze de zaak zonder te betalen. W. beperkte zich tot kleine snacks - bij voorkeur een croque monsieur - maar ook koffie met gebak bleek een van haar geliefkoosde bestellingen. Daarnaast betaalde ze ook twee taxiritten niet. Haar praktijken leverden haar de bijnaam ‘schrik van de kusthoreca’ op. Ze sloeg toe in horecazaken in onder meer Middelkerke, Oostende, Wenduine, Brugge, De Panne en Bredene.
14/03 12u00  Geen zachte Brexit, geen harde Brexit maar wat wordt het dan wel en wanneer?Dinsdag stemde het Britse parlement de zogenoemde zachte Brexit, die premier Therese May onderhandelde, weg. Woensdag stemde het een harde Brexit weg. Vandaag komt het parlement opnieuw samen, ditmaal om te stemmen over uitstel van de Brexit. Hoe zit het nu eigenlijk met deze internationale echtscheiding? Komt die er nog en wat met de Europese verkiezingen straks? UGent professor Hendrik Vos en zijn KU Leuven-collega Steven van Hecke geven antwoord.
14/03 12u00  Spotgoedkoop en in volle opmars: tieners worden high met gas uit de ActionPolitiezone Neteland maakt zich zorgen over het groot aantal meldingen van jongeren die butaangas snuiven. De voorbije weken werden geregeld lege gasflesjes gevonden op plaatsen waar (jonge) tieners rondhangen. De politie houdt toezicht en heeft ook verkooppunten zoals supermarkt Action ingelicht.
14/03 12u00  Tom Dumoulin: “Ik voelde me echt verraden door Preidler, ik ben super boos”Tom Dumoulin heeft voor het eerst gereageerd op de dopingbekentenis van Georg Preidler, een voormalig ploegmaat bij Team Sunweb. “Ik voel me verraden”, zei hij tijdens een interview woensdagavond in de Tirreno-Adriatico. “Ik vind het verschrikkelijk.”
14/03 12u00  Stelende poetsvrouw die woning van klant in brand stak, krijgt straf met uitstelEen 49-jarige poetsvrouw is donderdag door de Mechelse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan diefstal en opzettelijke brandstichting. Ze stal enkele tablets, een laptop en wat persoonlijke documenten uit het huis van een klant en wilde die diefstal maskeren met een brand. De vrouw zegt dat de feiten er kwamen door een medicijnenverslaving en toont weinig schuldinzicht. Ze krijgt vijf jaar met probatie-uitstel en strikte voorwaarden en moet zich laten begeleiden voor haar verslavingen. Het getroffen gezin moest zeven maanden elders wonen.
14/03 12u00  Beruchte New Yorkse baas van Gambino-maffia neergeschoten in eigen huisFrank Cali, de leider van de befaamde New Yorkse maffiafamilie Gambino, is woensdagnacht neergeschoten voor zijn eigen huis in Staten Island. Dat meldt de politie van New York donderdagochtend.
14/03 12u00  “Maddie McCann leeft nog”: ophefmakende Netflix-documentaire toch gelanceerd ondanks verzet van oudersZe hebben hemel en aarde bewogen om ze tegen te houden, maar tegen de zin van Kate en Gerry McCann wordt de Netflix-documentaire ‘The disappearance of Madeleine McCann’ vrijdag toch gelanceerd. Daarin komen heel wat mensen aan het woord die betrokken zijn bij het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning in Portugal. In de ophefmakende documentaire wordt een bijzondere theorie opgeworpen: “Maddie leeft nog en wordt vastgehouden door mensensmokkelaars.”
14/03 12u00  Tien jaar cel voor steekpartij in bakkerij: vluchteling stampte en spuwde op slachtoffer voor ogen van dochtertjeDe Brugse strafrechter heeft een 27-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor een poging tot doodslag in een bakkerij in Torhout. Karem F. deelde meerdere messteken uit aan zijn vriendin, maar ontkende dat hij het slachtoffer van het leven wilde beroven.
14/03 12u00  Topmodel Doutzen Kroes deelt haar beautytipsDoutzen Kroes (34) betrap je niet snel op een beautyblunder. Daarom vroeg modeblad Vogue het topmodel om een beautytutorial te maken. Daarin deelt de Nederlandse schone haar geheimen voor een onberispelijke, natuurlijke look. Daarbij spendeert ze vooral veel aandacht aan haar huid, die ingemasseerd wordt met vochtinbrengende crème, concealer en foundation.
14/03 12u00  De strafste statistieken: geen Ronaldo bij de topschutters, de passes van Witsel en overal Brexit behalve in de Champions LeagueHet was de week van de straffe comebacks in de Champions League: de hattrick van Ronaldo bezorgde Juventus onverhoopt een plek in de kwartfinale, Ajax verraste Real, Manchester United deed hetzelfde met PSG en stadsgenoot City stuurde Schalke met het schaamrood op de wangen naar huis. Wij overlopen de opvallendste cijfers.
14/03 12u00  De wereld omgekeerd: kippen spannen samen en pikken vos doodEen vreemde situatie in een Bretoense landbouwschool: kippen hebben daar een vos dood gepikt nadat die hun hok was binnengedrongen.
14/03 10u45  Limburger met geweld om het leven gebracht in huurhuisje in Ardennen: drie verdachten aangehoudenEen 80-jarige Antwerpenaar heeft woensdagochtend een lugubere vondst gedaan in de woning die hij verhuurde aan vier Limburgse mannen in het Waalse dorpje Forzée. Een van de huurders, een 33-jarige Genkenaar, lag er dood op de grond. Hij was vastgebonden, geslagen en vertoonde brandwonden. De drie andere huurders waren gevlucht. “De man is met geweld om het leven gebracht”, bevestigt het parket. Drie twintigers zijn aangehouden.
14/03 10u15  N-VA niet te spreken over door scholen verplichte klimaatmars: "Onbegrijpelijk"“Onbegrijpelijk”, zo noemt N-VA-parlementslid Koen Daniëls de beslissing van scholen om leerlingen vrijdag verplicht te laten meestappen in klimaatmarsen. “Engagement kan je toch nooit verplichten?” N-VA hekelt ook de dubieuze communicatie van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) in deze discussie.
14/03 09u45  Verhuurder vindt lichaam van Limburger in huurhuisje: vastgebonden, geslagen en vol brandwondenEen 80-jarige Antwerpenaar heeft woensdagochtend een lugubere vondst gedaan in de woning die hij verhuurde aan vier Limburgse vijftigers in het Waalse dorpje Forzée. Een van de huurders lag er dood op de grond. Hij was vastgebonden, geslagen en vertoonde brandwonden. De drie andere huurders waren gevlucht.
14/03 09u45  Gezin voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen: “Erfenis en spaargeld van kinderen is weg, we hebben niks meer”“Mijn erfenis is weg, het spaargeld van de kinderen is weg. We hebben niks meer.” Een koppel uit Oudsbergen is voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen nadat ze een jaar lang werden bijgestaan door ‘beleggingsadviseurs’.
14/03 09u45  Dit moet zowat de slechtste penalty ooit zijnZou Bersant Celina vannacht goed geslapen hebben? We betwijfelen het. De Kosovaars-Noorse voetballer van Swansea City wou woensdagavond in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion vanop de stip uitpakken met een Panenka, maar dat mislukte volledig. Toch nog maar eens naar Lionel Messi kijken, beste Celina. Die voerde zijn Panenka woensdagavond in de Champions League tegen Lyon wel uit volgens de regels van de kunst.
14/03 09u45  Garagebrand stuurt Gentse ochtendspits in de warDoor een garagebrand met hevige rookontwikkeling, aan de Palinghuizen donderdagochtend, moest de politie een belangrijke verkeersas afsluiten. De Francisco Ferrerlaan werd tussen 7.45 en 9 uur afgesloten voor alle verkeer om de brandweer haar werk te kunnen laten doen.
14/03 09u45  Versoepeling moet einde maken aan absurde regels bij gebruik auto mindervalideEr komen soepelere regels voor het gebruik van auto’s die personen met een handicap onder een gunstig btw-tarief hebben gekocht. Vandaag zijn die voorwaarden soms absurd streng, vindt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD), volgens wie de aanpassing een pak ongemakken voor personen met een handicap en hun gezin uit het leven moet helpen.
14/03 09u45  Elizabeth (17) behaalt toppunten, maar moet plots jaar zakken door misverstand: “Ik heb zo hard gewerkt, allemaal voor niets”Ze behaalde schitterende resultaten in het zesde jaar Brood- en banketbakkerij van de Hasseltse Hotelschool. En toch is Elizabeth Poelmans (17) uit Wellen vorige maand teruggeplaatst naar het vijfde jaar. De reden? Een dom misverstand.
14/03 09u45  Syriër die visum kreeg onder Francken mogelijk betrokken bij zware misdaad van president al-AssadDe asieldiensten onderzoeken of een van de 1.502 Syriërs die via een humanitair visum van het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ons land binnenkwamen, betrokken was bij misdaden van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en wordt door een goede bron aan Belga bevestigd.
14/03 09u45  Bij Beerschot Wilrijk zijn ze er zeker van: “Wij promoveren zeker, KV Mechelen zal degraderen”Francis Vrancken - de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk - en zijn rechterhand Luc Neefs - die eveneens in het clubbstuur zit - schijnen het wel héél zeker te weten: “Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen in 1A. Hopelijk krijgen we het zaterdag al voor elkaar. Lukt dat niet, dan zal het via het dossier ‘Propere Handen’ en de groene tafel gebeuren.”
14/03 07u30  Man die charmezanger Paul Severs reanimeerde in verlaten veld getuigt over mirakelredding: “Hem na een halfuur in de gracht weer naar adem horen happen, was onbeschrijflijk”Een gps die tilt sloeg, waarna hij in de verlaten velden van het Waals-Brabantse Saintes rechtsomkeer moest maken. En een cursus reanimeren die hij zich nog herinnerde van in de opleiding orthopedagogie. Dat charmezanger Paul Severs (70) zijn hartaanval op de fiets dinsdag overleefde, is te danken aan Michiel Goven (30), technicus bij Telenet. “Paul na een halfuur in de gracht opnieuw naar adem horen happen, was onbeschrijflijk. Nu hopen dat het ook echt goed komt met hem.”
14/03 06u45  20 jaar na haar verdwijning daagt dochter van Cynthia weer op, met nieuwe identiteit en 4 kinderenMeer dan twintig jaar na haar verdwijning is de dochter van de Amerikaanse Cynthia Haag weer opgedoken. De toen veertienjarige Crystal is nu een vrouw geworden, die vier kinderen en een nieuwe achternaam heeft. Én Spaans spreekt.
14/03 06u45  Ongeziene panne: Facebook blijft haperen, Instagram ruim 12 uur platSociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
14/03 06u45  CLUBNIEUWS. Domper voor Club Brugge met oog op play-offs, opsteker voor GenkZondag staat de 30ste en laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma in de Jupiler Pro League. Hoog tijd voor uw dagelijkse dosis clubnieuws dus!
14/03 06u45  Anderlecht-bestuur bedaart de gemoederen: Fred Rutten en Pär Zetterberg leggen conflict(je) bijHet conflict(je) tussen Fred Rutten en Pär Zetterberg is opgelost. De Anderlecht-coach pikte het niet dat adviseur Zetterberg openbaar advies gaf aan toptalent Yari Verschaeren, maar het bestuur bedaarde de gemoederen. Zetterberg werd niet op de vingers getikt.
14/03 06u45  Opmerkelijke beslissing van rechter: mama mag niet weten dat eigen kind kanker heeftEen vreemde beslissing van het hooggerechtshof in Londen: een ziekenhuis mag een moeder niet vertellen dat haar kind kanker heeft.
14/03 06u45  Digitale meter niet meer de boeman voor wie zonnepanelen heeft: dit verandert er voor (toekomstige) eigenaarsOef. Wie zonnepanelen heeft, mag er zeker van zijn dat zijn investeringen niet in rook opgaan wanneer overal in Vlaanderen de digitale meter wordt geïnstalleerd. Wie dat wil, mag van de Vlaamse regering nog 15 jaar voor het bestaande systeem kiezen. De sector is opgelucht.
14/03 06u00  Hinder net over Franse grens door stiptheidsactie douaniersEen stiptheidsactie van de Franse douaniers aan de Eurotunnel zorgt voor ernstige hinder rond de haven van Calais. Vrachtwagens die vanuit België Frankrijk binnenrijden, worden op de E40/A16 net over de grens, vanaf Ghyvelde, aan de kant gezet. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum donderdagochtend. Personenwagens worden wel nog doorgelaten.
14/03 05u15  Code geel: let op voor rukwindenHet KMI waarschuwt donderdag opnieuw voor rukwinden, met vanaf 11 uur tot in de vooravond een code geel in het hele land. Er zouden windstoten tot 70 of 80 km per uur zijn, en “eventueel tot 90 km per uur in het geval van intense buien”. In de provincies Luik en Luxemburg geldt ook code geel voor regen.
14/03 03u45  Dieven stelen “waardevolle Brueghel” uit kerk, maar nu blijkt dat politie die door kopie had vervangenOnbekenden gingen in het Noord-Italiaanse Castelnuovo Magra aan de haal met “een kostbaar doek van Pieter Brueghel de Jonge” dat in de kerk Chiesa di Santa Maria Maddalena hing. Dat was althans wat journalisten in Italië te horen kregen. Nu blijkt dat het schilderij helemaal niet zo waardevol was. De politie had namelijk vooraf lucht gekregen van een mogelijk op til zijnde diefstal en verving het doek door een kopie om zo de dieven in de val te lokken. Pas enkele uren later werd de pers geïnformeerd over de set-up, meldt het Italiaanse agentschap ANSA.
14/03 03u15  Man die charmezanger Paul Severs reanimeerde in verlaten veld getuigt over mirakelredding: “Hem na een halfuur in de gracht opnieuw naar adem horen happen, was onbeschrijflijk”Een gps die tilt sloeg, waarna hij in de desolate velden van het Waals-Brabantse Saintes rechtsomkeer moest maken. En een cursus reanimeren die hij zich nog herinnerde van in de opleiding orthopedagogie. Dat charmezanger Paul Severs (70) zijn hartaanval op de fiets dinsdagvoormiddag overleefde, is te danken aan Michiel Goven (30), technicus bij Telenet. “Paul na een halfuur in de gracht opnieuw naar adem horen happen, was onbeschrijflijk. Nu hopen dat het ook echt goedkomt met hem.”
14/03 03u15  Boetebeleid van NMBS is ‘onmenselijk hard’: zieke man moet 30.000 euro betalen wegens zwartrijdenDe man in kwestie heeft een verleden van psychische problemen. “Niet helemaal goed beseffend waarmee hij bezig was of wat hem overkwam, is hij in 2016 enkele keren zonder biljet op de trein gestapt en op zwartrijden betrapt”, legt schepen Bieke Verlinden uit. “De brieven die volgden, de aanmaningen, ook dat besefte hij niet goed. Het resultaat? Deurwaarders, incassobureaus. Uiteindelijk bedraagt zijn schuld bij de NMBS vandaag maar liefst 30.374,60 euro.”
14/03 03u15  Nieuwe film van Matthias Schoenaerts nu al getipt voor de OscarsDe eerste reacties op The mustang, de nieuwe Hollywoodfilm van Matthias Schoenaerts (41), zijn ronduit lovend. In de VS krijgt onze landgenoot niets dan mooie woorden voor zijn acteerprestatie en wordt de film nu al getipt voor de Oscars van volgend jaar.
14/03 03u15  Deze keer is betogen verplicht: koepels juichen toe dat scholen naar klimaatmars trekkenVerschillende scholen verplichten vrijdag hun leerlingen deel te nemen aan de globale klimaatmars. De onderwijskoepels juichen dat toe. “Het klimaat overstijgt de politiek”, klinkt het bij de GO!. Bij het katholiek onderwijs eenzelfde boodschap: “De school mag leerlingen verplichten om deel te nemen.” In een boodschap aan de scholen liet onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) weten het toegelaten is om als school deel te nemen aan klimaatacties.
14/03 03u15  Dagprijzen van nieuwe rusthuizen buitensporig hoog: “Ze vragen wat ze willen, de overheid controleert toch niet”Er moet een prijsbeperking komen voor nieuwe rusthuizen, want nu zijn hun dagprijzen buitensporig hoog. Dat zegt expert sociaal beleid Jozef Pacolet (KU Leuven). “Een kamer in een nieuw rusthuis kost gemiddeld liefst 2.100 euro per maand. Ze vragen wat ze willen, de overheid controleert toch niet. Terwijl die net de bewoners zou moeten beschermen.”
14/03 03u15  We kopen alles online, behalve ons eten10,67 miljoen euro. Zoveel geld hebben we vorig jaar uitgegeven op het internet. Een recordbedrag dat we vooral hebben gespendeerd aan nieuwe kleren, media en speelgoed. Aan onze boodschappen spenderen we dan weer opvallend weinig geld online. Daar houdt de Belg vast aan de supermarkt en de bakker om de hoek.
14/03 03u15  Bang (geworden) om te vliegen? Zo raak je af van vliegangstZe worden overstelpt met telefoons, de organisaties waar cursussen tegen vliegangst worden gegeven. Twee vliegtuigcrashes in amper zes maanden tijd: dat hakt er stevig in, zeggen experts. “Het feit dat de Boeings nu aan de grond worden gehouden, speelt nog in op dat gevoel van angst.” Vandaar de vragen: hoe ga je om met vliegangst en – belangrijker – hoe raak je ervan af?
14/03 03u15  Vlaamse universiteiten willen wiskunde redden van ondergangJaarlijks studeren er slechts een honderdtal wiskundigen af, waarvan er amper een twintigtal voor de klas komen te staan. En dat terwijl er in 2016 meer dan vierhonderd wiskundeleraren stopten, de meesten omdat ze met pensioen gingen. Het is slechts een van de redenen waarom de Vlaamse universiteiten aan de alarmbel trekken over de staat van wiskunde in Vlaanderen en pleiten voor de oprichting van een wiskundeplatform.
14/03 03u15  Een blindengeleidehond? Vlaamse Monique krijgt het gezelschap van het eerste blindengeleide-paardje van EuropaEen terrasje doen, een festival bezoeken of gewoon door de Brugse binnenstad kuieren: binnenkort doet Monique Van den Abbeel (43) het allemaal in gezelschap van Dinky. Het dier, dat werd opgeleid in Tongeren, is het eerste blindengeleidepaard in Europa. Monique lijdt aan glaucoom en koos voor het paardje na de dood van haar tweede blindengeleidehond.
14/03 00u00  Nick Nuyens vindt dat hij stevig in zijn schoenen staat in zaak rond Wout van Aert: “Hij heeft destijds met zijn volle verstand getekend”Wie is er nu schuldig aan het dispuut tussen Nick Nuyens en Wout van Aert? Daarover gaat midden oktober een rechtszaak van start. Dat maakte Nuyens bekend tijdens Extra Time Koers. “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klinkt het.
13/03 23u30  Gezien Ronaldo? Messi stuurt Barcelona met twee goals en twee assists naar kwartfinales Champions LeagueF.C Barcelona heeft Olympique Lyon zonder verpinken wandelen gestuurd in de Champions League. De Catalanen wonnen met 5-1 na doelpunten van Messi (2x), Coutinho, Piqué en Dembélé. Lyon startte erg zwak aan de wedstrijd, maar kon na de rust het niveau, tevergeefs, opkrikken. Lionel Messi kroonde zich man van de match met twee doelpunten en twee assists.
13/03 23u30  Geen Brexit in Champions League: Liverpool stoot als vierde Engelse club door naar de kwartfinales, ten koste van BayernVoor het eerst in tien jaar krijgen we vier Engelse clubs in de kwartfinales van de Champions League. Daar zorgde een sterk Liverpool voor, dat op het veld van Bayern met 1-3 ging winnen.
13/03 23u00  Tornado raast in de buurt van Belgische grens met Duitsland: 32 huizen beschadigd en 2 gewondenEen tornado heeft woensdagmiddag over het Duitse Roetgen getrokken, vlakbij de Oostkantons. Volgens de Duitse nieuwswebsite Aachener Nachrichten liet de tornado een spoor van verwoestingen achter.
13/03 22u45  ‘GOAT’ bekijkt ‘GOAT’: Eddy Merckx is opvallende gast bij Champions League-wedstrijd van Lionel Messi en BarcelonaDat Eddy Merckx de beste wielrenner ooit is, daar twijfelt niemand aan. Maar dat ‘De Kannibaal’ aanwezig zou zijn bij een Champions League-wedstrijd van FC Barcelona, dat was toch eerder een verrassing dan een vanzelfsprekendheid.
13/03 22u45  Belgisch studente beëindigt hongerstaking in Nicaraguaanse celAmaya Coppens heeft een einde gemaakt aan haar hongerstaking. De Belgisch-Nicaraguaanse studente in de geneeskunde zit sinds september opgesloten in Nicaragua.
13/03 22u15  Brits parlement stemt ‘no deal’ weg, May dreigt Brexit op de lange baan te schuivenHet Britse Lagerhuis heeft de optie van een ‘no deal’-Brexit van tafel geveegd. Maar dan wel niet op de manier die Theresa May had gehoopt. De Britse premier schermt nu met een scenario waarin de Brexit op de lange baan wordt geschoven.
13/03 22u15  Netsky na DJ-set op Tomorrowland Winter: “Mijn vingers werden rood, paars en geel van de kou”Plaatjes draaien terwijl het vriest: volgens Netsky is dat geweldig. “Al zijn mijn vingers er waarschijnlijk drie keer afgevallen van de koude”, klinkt het lacherig. De Belgische DJ speelde woensdagnamiddag een set op de wintereditie van Tomorrowland in Alpe d’Huez. Wij stelden hem vijf snelle vraagjes.
13/03 21u45  Akkoord over invoering digitale meter voor zonnepanelenDe Vlaamse meerderheidspartijen hebben een akkoord bereikt over de invoering van de digitale meter. Het lost het probleem op van mensen met zonnepanelen die hun oude meter niet meer kunnen terugdraaien en dus het voordeel van hun investering zouden verliezen. Daar wordt nu een mouw aan gepast.
13/03 21u45  Fenomeen Sky Brown (10) haalt halsbrekende toeren uit, maar is bloedserieus: “Ik ben mini, maar ga naar de Olympische Spelen”Wie in 2020 naar de Olympische Spelen in Tokio kijkt, houdt best de naam van Sky Brown in de gaten. De amper 10-jarige Britse, die geboren werd in Japan, aast namelijk op een plekje in het skateboarden. “Waarom mogen jongens plezier maken en wij niet?”, zegt ze aan de BBC en The Guardian.
13/03 21u45  Scheidsrechter breekt been als verlichtingspaal naar beneden valt tijdens matchEen scheidsrechter en een voetballende leerling raakten zaterdag gewond toen er tijdens een voetbalmatch een verlichtingspaal op het veld viel. De 25 meter lange houten paal zou in tweeën zijn gebroken door hevige rukwinden, maar dat werd niet officieel bevestigd. De scheidsrechter en de gewonde jongeman werden naar het ziekenhuis gebracht, maar hun verwondingen waren volgens de lokale overheid “niet levensbedreigend”.
13/03 21u45  Volkswagen-topman verontschuldigt zich voor nazi-sloganHerbert Diess, de topman van autobouwer VW, heeft zich verontschuldigd voor zijn ongelukkige woordkeuze tijdens een meeting met managers van het bedrijf. Hij sprak over “EBIT macht frei”, wat erg lijkt op de nazislogan “Arbeit macht frei”.
13/03 20u45  Britse parlementsleden stemmen ‘no deal’-Brexit (héél nipt) wegHet Britse Lagerhuis heeft de optie van een ‘no deal’-Brexit van tafel geveegd. Maar dan wel niet op de manier die premier Theresa May had gehoopt.
13/03 20u30  Britse Parlementsleden stemmen no deal-Brexit weer wegHet Britse Lagerhuis stemt de no deal-optie van tafel. De huidige impasse sleept aan. Morgen buigen de Parlementsleden zich over een uitstel van de Brexit. Later meer.
13/03 20u30  Zes maanden gebleven bij de vrouw die hun drie kinderen vermoordde, maar nu is het op: “Pas dan dringt werkelijkheid door in je hart”Bieke W., de 30-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Varsenare die vorige zomer haar drie kinderen heeft vermoord, zal wellicht worden geïnterneerd. Daar drong het parket op aan in de raadkamer van Brugge. Intussen heeft haar echtgenoot beslist hun relatie te beëindigen. Hij zal haar wel blijven bezoeken in de psychiatrie, waar ze is opgenomen en een behandeling krijgt.
13/03 20u30  Ben Weyts krijgt opmerkelijke brief van… Pamela AndersonPamela Anderson (51) heeft een brief geschreven aan Ben Weyts. Ze bedankt de Vlaams minister van Dierenwelzijn (N-VA) daarin “in naam van de dieren”.
13/03 20u30  Boeing geeft nu zelf advies om omstreden 737 MAX-toestellen aan de grond te houdenBoeing geeft nu ook zelf het advies om wereldwijd alle 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden. Dat zegt het bedrijf woensdagavond in mededeling. Eerder vandaag beslisten ook de Verenigde Staten en Canada luchtvaartmaatschappijen met onmiddellijke ingang om nog met de omstreden toestellen te vliegen.
13/03 20u30  Twee jaar geleden droeg hij nog in tranen de doodskist van zijn vrouw, nu komt vijftiger met ijzingwekkende bekentenisDe beelden ontroerden heel Australië in 2017: een 54-jarige man die tijdens de begrafenis van zijn vrouw in tranen de doodskist droeg. Twee jaar later heeft de man het land opnieuw beroerd: nu door - geheel onverwacht - schuldig te pleiten aan haar dood.
13/03 20u30  VIDEO. Politie start onderzoek na zoveelste geval van vergiftiging op korte tijdDe gemeente Sint-Gillis-Waas roept hondeneigenaars op om voorzichtig te zijn. Want er is alweer een hond vergiftigd en gestorven. Eerder stierven al honden nadat ze gif gegeten hadden in Waasmunster en in Sinaai.
13/03 20u30  Bloedbad na slibwerken in volle paddentrek: “Kaakslag voor onze vrijwilligers”De Polder van de Beneden Dender, de vereniging die de grachten en dijken tussen Aalst en Dendermonde onderhoudt, maaide dinsdag het overtollig riet langs de paddenoverzet op de grens tussen Gijzegem en Mespelare. Een ramp voor de padden, kikkers en salamanders die er overgezet zijn, zij kwamen vast te zitten onder een dikke laag slib. De meesten van hen stierven.
13/03 20u30  Eerste wintereditie Tomorrowland van start gegaan in Alpe d’Huez: 25.000 festivalgangers dansen in de sneeuwDe allereerste Tomorrowland Winter, de wintereditie van het Belgische dancefestival, is officieel van start gegaan in Alpe d’Huez. Maar liefst 25.000 festivalgangers zakten af naar het Franse wintersportoord om er te skiën, snowboarden en … feesten. Wij namen een kijkje ter plaatse.
13/03 20u30  VIDEO. Ontvoering in Sint-Truiden is niet wat het lijktDe boog kan niet altijd gespannen staan. Dat vonden ze ook bij STVV woensdag. De Kanaries spelen zondag de alles-of-niets-wedstrijd tegen AA Gent. Maar woensdag maakte STVV tijd voor een teambuilding. In de namiddag werd er verbroederd met de supporters, op café maar ook tijdens een ziekenbezoek. 's Ochtends ging het er iets heftiger aan toe.
13/03 20u00  Tweede belangrijke Brexitstemming: veegt het Lagerhuis no deal nog eens van tafel?Eigenlijk slaat het op niet veel. Het Brits parlement stemt straks over de mogelijkheid van een no deal-Brexit. Verwacht wordt dat de parlementsleden die optie van tafel stemmen. Maar veel meer dan een tijdelijke zekerheid is het niet. Als ze niet op één of andere manier tot een akkoord met de EU komen, dan riskeert het Verenigd Koninkrijk nog altijd zonder veiligheidsnet uit de Unie te totteren.
13/03 20u00  Oeps: had jij dit foutje gezien in ‘Studio Tarara’?De aandachtige kijker merkte dinsdag een foutje op in ‘Studio Tarara’. De reeks speelt zich af in de jaren negentig en vuurt dus regelmatig referenties naar die periode af. In de aflevering van dinsdag passeerden onder meer Jambers en de begrafenis van Koning Boudewijn de revue.
13/03 20u00  Loris Karius krijgt er ook van langs in Turkije: “Er is iets mis met zijn motivatie” (maar de doelman heeft zo zijn reden)Hoe zou het nog zijn met Loris Karius? De Duitse doelman werd na zijn dramatische prestatie in de Champions League-finale voor twee jaar uitgeleend aan Besiktas. Maar ook daar loopt niet alles van een leien dakje voor de blonde Liverpool-speler.
13/03 19u45  Facebook en Instagram al urenlang plat: “We werken aan oplossing”Sociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
13/03 19u30  Facebook en Instagram liggen wereldwijd plat: “We werken aan oplossing”Sociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
13/03 18u30  De Lijn excuseert zich bij meegesleurd meisje, maar “we begrijpen niet wat er is misgelopen”“We begrijpen momenteel niet waarom dinsdag in Diest de deur van een bus gesloten bleef terwijl er een meisje geklemd zat in de deuropening. Toen de bus nadien in het onderhoudscentrum onderzocht werd, bleek de veiligheidsapparatuur met inbegrip van het alarmsignaal wel te werken.” Dat zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn, woensdag.
13/03 18u30  Gewezen campagneleider van president Trump moet 7,5 jaar de cel inPaul Manafort, de gewezen campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump, moet 7,5 jaar achter de tralies na woensdag een bijkomende straf van 43 maanden te hebben gekregen.
13/03 18u30  Belg blijft bang voor online shoppenOnline shoppen wordt steeds populairder in België, blijkt uit een onderzoek in opdracht van sectorvereniging BeCommerce. Maar ondanks de groei loopt ons land op veel vlakken wel nog steeds achter op de rest van Europa. Zo durven we veel minder snel onze smartphone te gebruiken voor online aankopen.
13/03 18u15  Romelu Lukaku gaat op de foto met wereldsterRomelu Lukaku is goed bezig. De Rode Duivel scoorde zes doelpunten in zijn laatste vier wedstrijden voor Manchester United en geniet het vertrouwen van zijn trainer Ole Gunnar Solskjaer. Maar 'Big Rom' is naast voetballer ook een bekendheid en dat levert al eens coole ontmoetingen op. Zoals met de wereldbekende rapper Drake. 'Geweldige ervaring met een bescheiden kerel', schreef Lukaku op Twitter. Hij verwees ook naar OVO, het platenlabel van de Canadees, en naar Roc Nation van Jay-Z, waar Lukaku zelf een cliënt is.
13/03 18u15  Hoe zit het met de verkrachtingszaak tegen Cristiano Ronaldo? “Zijn strategie is duidelijk: zo lang mogelijk boven de wet blijven zweven”Hij scoorde woensdag een iconische hattrick voor Juventus in de achtste finales van de Champions League, maar hoe zit het eigenlijk met de aanklacht voor verkrachting tegen Cristiano Ronaldo? Sam Borden, journalist bij het Amerikaanse ESPN, doet het bizarre verhaal. “De tijd laten lopen, dat lijkt de strategie van Ronaldo en zijn team”, klink het.
13/03 18u00  Tien doden bij schietpartij in school in São Paulo, daders plegen zelfmoordBij een schietpartij in een school in Suzano, een stad in de deelstaat São Paulo in Brazilië, zijn woensdag minstens tien mensen om het leven gekomen. Twee van hen zijn de 17- en 25-jarige schutters, die zichzelf na hun aanval van het leven hebben beroofd.
13/03 17u45  Facebook en Instagram liggen wereldwijd platSociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
13/03 17u45  Het verlies valt The Scabs zwaar: “Nood aan lange pauze na dood van Willy Willy”Een maand na het overlijden van hun vriend en gitarist Willy Willy brengen The Scabs een jubileumplaat uit. Niet zomaar een ‘greatest hits’, maar een persoonlijke terugblik van de band op hun veertigjarige carrière. Als eerbetoon aan Willy. Maar tegelijk valt het verlies zwaar. “We hebben nood aan een lange pauze. Hoe het daarna verder moet, weten we niet.”
13/03 17u15  Zeven scholieren gedood bij schietpartij in school in São PauloBij een schietpartij in een school in Suzano, een stad in de deelstaat São Paulo in Brazilië, zijn woensdag minstens tien mensen om het leven gekomen. Twee van hen zijn de schutters, die zichzelf na hun aanval van het leven hebben beroofd.
13/03 17u15  Mitchelton - Scott pakt ploegentijdrit Tirreno-Adriatico, enkele favorieten krijgen minuut aan de broekMitchelton - Scott heeft woensdag de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australische ploeg van Adam Yates bleek op het 21.5 kilometer tellende parcours in Lido di Camaiore 7 seconden sneller dan Team Jumbo-Visma van Primoz Roglic en 22 seconden sneller dan Team Sunweb van Tom Dumoulin. De Australiër Michael Hepburn kwam als eerste over de meet en is de eerste leider. Daar kon zelfs een overstekende vrouw met een hond niks aan veranderen. Enkele favorieten zoals Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang en Thibaut Pinot verloren al een minuut en lijken na één dag al uitgeschakeld voor de eindzege.
13/03 17u00  Vlaming (30) met clusterhoofdpijn is ten einde raad: “48 weken per jaar is mijn leven oké. De andere 4 zijn de hel”Een knappe, kloeke gast. Trendy baardje, gespierde armen en een mooie vriendin. Wie Joeri Swerts uit Tongeren ziet voorbijkomen, merkt amper dat hij ziek is. Maar niets is minder waar. De dertiger lijdt aan clusterhoofdpijn, een zeldzame maar extreem pijnlijke ziekte. “Een paar weken per jaar ga ik door de hel”, zegt Joeri. “Keer op keer moet ik nadien op zoek naar ander werk.”
13/03 17u00  Verward, hardnekkig en hongerig: de vrouw die overal eet en nergens betaaltAl sinds september vorig jaar loopt Nadine W. (48) de ene horecazaak na de andere aan de kust buiten zonder te betalen. Ook al spreekt de rechtbank zich woensdag uit over die tafelschuimerij, toch blijft W. verder doen, alsof haar geen celstraf van 21 maanden boven het hoofd hangt. De horeca-uitbaters zijn het beu en hebben een sms-netwerk geïnstalleerd om elkaar te waarschuwen als ze weer eens ergens opduikt. Maar: “Eerlijk? Eigenlijk hebben we medelijden met die verwarde vrouw.”
13/03 17u00  Vijf scholieren gedood bij schietpartij in school in São PauloBij een schietpartij in een school in Suzano, een stad in de deelstaat São Paulo in Brazilië, zijn woensdag minstens acht mensen om het leven gekomen. Twee van hen zijn de schutters, die zichzelf na hun aanval van het leven hebben beroofd.
13/03 16u45  Kompass Klub vier maanden toe op bevel van burgemeester De ClercqKompass Klub moet vier maanden de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) vandaag bekend gemaakt. 'Deze maatregel komt op basis van ernstige aanwijzingen dat er zich in Kompass Klub herhaaldelijke illegale druggerelateerde activiteiten voordoen', zegt De Clercq. Kompass kan wel nog in beroep gaan tegen die beslissing.
13/03 16u30  The Scabs: “Nood aan lange pauze na dood van Willy Willy”Een maand na het overlijden van hun vriend en gitarist Willy Willy brengen The Scabs een jubileumplaat uit. Niet zomaar een ‘greatest hits’, maar een persoonlijke terugblik van de band op hun veertigjarige carrière. Als eerbetoon aan Willy. Maar tegelijk valt het verlies zwaar. “We hebben nood aan een lange pauze. Hoe het daarna verder moet, weten we niet.”
13/03 16u30  “Zijn levensgrote poster versiert de slaapkamer, het pasfotootje van mijn man hangt in de hoek”: Paul Severs-fans over hun God“Paul Severs, dat is psychologie, meneer. Ge weet niet hoe vaak mensen Pauls platen draaien om zich weer beter te voelen.” Aan het woord is Felix Diels (68), Severs-fan van het eerste uur. Samen met duizenden andere fans houdt hij zijn hart vast nu zijn grote idool, zijn God, in coma ligt na een zware hartaanval.
13/03 16u30  “Zidane kreeg serieuze opslag bij Real Madrid, maar verdient de helft minder dan Simeone bij Atlético”Volgens het loon dat gelekt werd in de Spaanse krant El Confidencial kreeg Zinedine Zidane in vergelijking met zijn eerste passage als coach bij Real Madrid een serieuze opslag, maar verdient de Fransman heel wat minder dan zijn collega Diego Simeone bij Atlético Madrid.
13/03 16u30  Simon heeft autisme en overleefde twee hersenbloedingen, nu staat hij in finale modellenwedstrijd: “Vroeger dacht ik dat ik superlelijk was”Toen hij 17 was, kreeg Simon Ruts (20) een dubbele hersenbloeding. Op 28 april staat de jonge Antwerpenaar - die in het Revalidatiecentrum in Pulderbos verblijft - in de finale van Model & Mannequin 2019. “Als kind voelde ik mij lelijk”, zegt Simon.
13/03 16u30  Spectaculair ongeval in Diksmuide: auto belandt op dakIn Diksmuide vond omstreeks 14 uur een spectaculair ongeval plaats: nadat twee wagens op het kruispunt van de Oostendestraat met de Handzamedijk op elkaar botsten, kwam een bestelwagen op zijn dak terecht.
13/03 16u15  Experts wereldwijd starten petitie tegen draadloze oortjes van Apple: mogelijk kankerverwekkendNet een paar draadloze oortjes van Apple gekocht? Die AirPods zouden weleens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Onderzoekers wereldwijd starten daarom een petitie om te waarschuwen voor de gevolgen.
13/03 15u45  Michel Van Den Brande heeft “huidkanker” op zijn hoofd: “Als jullie me tegenkomen, niet schrikken”Michel Van Den Brande, bekend van het VIER-programma The sky is the limit, heeft een vorm van huidkanker op het hoofd. Dat meldt hij zelf op Facebook.
13/03 15u45  Al zeker vijf kinderen gedood bij schietpartij in school in São PauloBij een schietpartij in een lagere school in het Braziliaanse São Paulo zijn woensdag al minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt televisiezender Globo. Het zou gaan om vijf kleine kinderen, twee tieners en één volwassene.
13/03 15u30  De Block: “Systeem-Francken was gedoemd om tot problemen te leiden”De collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen zoals onder staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is gebeurd, is een systeem dat “gedoemd is om tot problemen te leiden”. Dat concludeert minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) uit het onderzoek dat ze heeft gevraagd na het uitbreken van de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam.
13/03 15u30  Al zeker vijf kinderen gedood bij schietpartij in school in Sao PauloBij een schietpartij in een lagere school in het Braziliaanse Sao Paulo zijn woensdag al minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt televisiezender Globo. Het zou gaan om vijf kleine kinderen, twee tieners en één volwassene.
13/03 15u30  Vijftiger veroordeeld voor maandenlang seksueel misbruik in beschutte werkplaatsEen vijftiger uit Wervik is veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw met een mentale beperking in de zomer van 2016.
13/03 15u15  Reisje eindigt in mineur voor Nederlands koppel: auto volledig gestript op parking van luchthaven CharleroiEen Nederlands koppel landde eind februari op de luchthaven van Charleroi na een kort, maar leuk verblijf op Malta. Toen ze terug naar hun auto gingen - die op een beveiligde parking stond - wachtte hen echter een onaangename verrassing: er was ingebroken in de Golf GTI en de auto was volledig gestript. “Er was een hoes overgetrokken”, aldus de Nederlandse Raven. “We wisten direct dat het foute boel was.”
13/03 15u00  Ongelofelijk! Onvoorzichtige voetganger brengt ploegmakkers Sagan ten val tijdens ploegentijdritPech voor Bora-Hansgrohe tijdens de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico woensdag. Het team van Peter Sagan was in de regen onderweg in de chronorit rond Lido di Camaiore, toen een onvoorzichtige voetganger zonder kijken vlak voor hun neus de weg overstak. Rafal Majka en Oscar Gatto konden de man niet meer ontwijken en knalden tegen hoge snelheid tegen hem aan.
13/03 14u15  OVERZICHT. Gemiddeld 1.728 euro per maand: bekijk hier hoeveel een rusthuis in uw gemeente kostDe dagprijs in een Vlaams woonzorgcentrum bedroeg op 1 mei 2018 gemiddeld 57,59 euro of zo’n 1.728 euro per maand. Dat is 2,29 procent meer dan in 2017. Maar rekening houden met de inflatie gaat het om een reële prijsstijging van 0,47 procent, en dat is veel lager dan de laatste jaren.
13/03 14u15  Britney Spears krijgt eigen musicalNa ABBA, David Bowie en Tina Turner krijgt ook Britney Spears (37) een eigen musical. Alle hits van de Amerikaanse popster worden nog dit najaar in een groots spektakel op Broadway gegoten.
13/03 14u15  Gepensioneerde zakenman beschoten in DilbeekIn Dilbeek is vorige week woensdag een gepensioneerde zakenman beschoten door een onbekende. Dat meldt La Dernière Heure en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat heeft een onderzoek geopend voor moordpoging.
13/03 14u15  Boerendochter is inzet van vete tussen twee families: “De landbouwersversie van Romeo en Julia”De landbouwersversie van Romeo en Julia, een boerenepos van Stijn Streuvels in de 21ste eeuw… Benamingen waren er genoeg om de vete tussen twee boerenfamilies uit Maaseik en Sint-Truiden uit te drukken. Inzet is dochter Veerle Goyens (34) van de Maaseikse familie die een relatie aanging met een Truiense landbouwerszoon Benjamin Houben. De vete is helemaal ontspoord en wordt nu zelfs uitgevochten voor de rechter.
13/03 14u15  De ‘shutdown’ van Trump vertraagde cruciale veiligheidsupdates aan de 737 MAXEen cruciale software-update van de Boeing 737 MAX, liep vertraging op door de shutdown van president Trump over de financiering van zijn grensmuur met Mexico. Boeing begon aan te werken aan de update nadat een 737 MAX van Lion Air crashte.
13/03 14u15  Krijgen we opnieuw spektakel in Champions League? Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen code om Bayern te krakenLiverpool probeert zich op het veld van Bayern München te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. In de heenwedstrijd op Anfield hielden beide teams mekaar nog in de tang (0-0). Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen echter de code om Bayern in eigen huis te kraken...
13/03 14u15  Man raakt zwaargewond terwijl hij omgewaaide boom in stukken wil zagenIn de Villalaan in Linkebeek is rond 10 uur een man zwaargewond geraakt tijdens zaagwerken aan een boom die was omgevallen door het stormweer.
13/03 14u15  “Die blik op het gezicht van het meisje toen ze te horen kreeg dat ze die dag seks moest hebben met 20 mannen. Ik vergeet het nooit”“Compleet geshockeerd. Niemand van ons was hier klaar voor.” Zo luidt de getuigenis van zes Britse jongeren die voor een BBC-documentaire mochten kennismaken met “de donkere onderduik” van de Europese porno-industrie.
13/03 14u15  Het internet bestaat 30 jaar: enkele cijfers om bij achterover te vallen432.000 uur aan video’s, 90.000 gehackte websites en 1,63 miljard domeinnamen: Dat gebeurt vandaag elke dag op het wereldwijde web. 30 jaar geleden geboren, vandaag onmisbaar voor 4,4 miljard gebruikers. Een overzicht.
13/03 13u00  Vriendin van Cristiano Ronaldo in tranen: “God geeft het aan jou, omdat de voetbalwereld de jouwe is”Drie keer scoorde Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd trapte hij vanop de stip eigenhandig Juventus naar de kwartfinales van de Champions League. Genoeg om nu ook in Turijn stilaan onsterfelijk te worden. Onsterfelijk is hij al langer voor zijn zoon Cris­tiano Ronaldo Jr. (die uit zijn dak ging in de tribune) en zijn vriendin Georgina Rodríguez. Zij werd overmand door tranen en reageerde achteraf ook emotioneel op Instagram: “God geeft het aan jou, omdat de voetbalwereld de jouwe is.”
13/03 12u30  Bart De Wever heeft geen begrip voor Aalsterse praalwagen met Joden: “Dit valt niet uit te leggen”N-VA-voorzitter Bart De Wever toont geen begrip voor de praalwagen met twee karikaturale joodse poppen tijdens de 91ste openingsstoet van Aalst Carnaval. “Ik begrijp de geschokte reacties binnen de joodse gemeenschap en in het buitenland. Dit valt niet uit te leggen”, zegt hij op de website van Joods Actueel.
13/03 12u30  Echtgenoot van moeder die drie kinderen doodde, zet punt achter relatie: “Maar hij blijft haar bezoeken”Bieke W., de jonge moeder die afgelopen zomer haar drie kinderen om het leven bracht in het West-Vlaamse Varsenare, is woensdagmiddag voor de raadkamer in Brugge verschenen. Die zal zich op 27 maart uitspreken over de internering. Dat lijkt een formaliteit te worden, want het psychiatrisch verslag dringt daar op aan en ook het parket vraagt om de jonge moeder te interneren. Haar partner en vader van de kinderen heeft intussen hun relatie beëindigd.
13/03 12u30  Frank Deboosere: “Kosmische straling tijdens vluchten niet zo gezond”Vliegen van het ene continent naar het andere is blijkbaar niet geheel zonder risico. Een onderzoeker van de universiteit van Oregon heeft de afgelopen drie maanden 14 keer het vliegtuig genomen voor de wetenschap. Tijdens die vluchten kon hij de grootte van de kosmische straling meten en die lag een stuk hoger dan eerst gedacht.
13/03 12u15  Wat als er een harde Brexit komt? “Dan is niemand zo hard getroffen als Vlaanderen”Er komt maar geen eind aan de lijdensweg die de Brexit heet. Niet in het minst voor de Britse premier Theresa May, die dinsdagavond opnieuw een knoert van een nederlaag leed in haar parlement. Tijd om te bekomen krijgt ze niet. Woensdagavond wordt er opnieuw gestemd, dit keer over een uitstap zonder akkoord. Hoe groot is de kans op een ‘No Deal’? En wat zou dat betekenen voor ons land? Wat als de Britten het niet aandurven? En hoe lang houdt May dit nog vol?
13/03 12u15  Experts wereldwijd starten petitie tegen draagbare oortjes van Apple: mogelijk kankerverwekkendNet een paar draadloze oortjes van Apple gekocht? Die AirPods zouden weleens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Onderzoekers wereldwijd starten daarom een petitie om te waarschuwen voor de gevolgen.
13/03 12u00  Europa ontwaakt opnieuw zonder Brexit-akkoord. Wat nu?Er komt maar geen eind aan de lijdensweg die de Brexit heet. Niet in het minst voor de Britse premier Theresa May, die dinsdagavond opnieuw een knoert van een nederlaag leed in haar parlement. Tijd om te bekomen krijgt ze niet. Woensdagavond wordt er opnieuw gestemd, dit keer over een uitstap zonder akkoord. Hoe groot is de kans op een ‘No Deal’? En wat zou dat betekenen voor ons land? Wat als de Britten het niet aandurven? En hoe lang houdt May dit nog vol?
13/03 12u00  Michel Van Den Brande heeft huidkanker op zijn hoofd: “Als jullie me tegenkomen, niet schrikken”Michel Van Den Brande, bekend van het Vier-programma The sky is the limit, heeft een vorm van huidkanker op het hoofd. Dat meldt hij zelf op Facebook.
13/03 12u00  Vrouw levensgevaarlijk gewond na brand Sofitel BrusselBij de brand in het Sofitel-hotel in Brussel is één persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het gaat om een vrouw die geboren is in 1970. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek, zo meldt het Brusselse parket. Het gebouw is tijdelijk onbewoonbaar door de roet- en rookschade en moet verlucht en schoongemaakt worden.
13/03 12u00  Ouders boos omdat konijntje Bing een lolly ‘neemde’ op KetnetDe avonturen van het driejarige konijntje Bing, zijn knuffel Flor en zijn vriendjes Sula, Coco en Panda zijn erg populair bij peuters en kleuters. Hun geestelijke vader, de Britse schrijver Ted Dewan, vond dat ook Bings taalgebruik moest passen bij kinderen van die leeftijd. En dus vervoegt het zwarte konijntje de sterke werkwoorden steevast verkeerd, zowel in de boeken als in de daarop gebaseerde tv-reeks.
13/03 12u00  Experts wereldwijd starten petitie tegen AirPods: mogelijk kankerverwekkendNet een paar draadloze oortjes van Apple gekocht? Die AirPods zouden weleens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Onderzoekers wereldwijd starten daarom een petitie om te waarschuwen voor de gevolgen.
13/03 12u00  En dan duikt er plots een gigantisch meer op in één van heetste woestijnen ter wereldBizar fenomeen in het Amerikaanse Death Valley: op een van de heetste plaatsen op aarde is na een storm een gigantisch meer ontstaan.
13/03 10u15  Sofitel Brussel voorlopig gesloten na brandHet Sofitel-hotel op de Gulden Vlieslaan blijft naar alle waarschijnlijheid enkele dagen gesloten na de brand die afgelopen nacht in het hotel heeft gewoed. Het gebouw is tijdelijk onbewoonbaar door de roet- en rookschade en moet verlucht en schoongemaakt worden. Bovendien zal de schade die door de brand veroorzaakt werd, ook moeten hersteld worden, al lijkt die zich vooralsnog te beperken tot de keuken op de eerste verdieping waar de brand uitgebroken is. Dat meldt de Brusselse brandweer. De winkelgalerij die onder het hotel gelegen is, heeft mogelijk ook schade opgelopen door het bluswater.
13/03 09u30  Twee Boeing 737 MAX-vliegtuigen van TUI afgeleid door sluiting Europees luchtruimTwee toestellen van TUI België van het type Boeing 737 MAX-8 - waarvan alle vluchten in het Europese luchtruim sinds dinsdagavond zijn opgeschort - die op weg waren naar Brussel, zijn dinsdagavond afgeleid naar andere luchthavens. Dat bevestigt TUI België-woordvoerder Piet Demeyere.
13/03 09u15  De dodelijke tol van valse medicijnen: jaarlijks sterven tot 300.000 kinderenJaarlijks sterven naar schatting tot 300.000 kinderen, waarschuwen onderzoekers, door een forse toename van vervalste medicijnen of geneesmiddelen van slechte kwaliteit.
13/03 09u15  ‘Schrik van kusthoreca’ slaat weer toe: “Alerte klant kon haar tegenhouden”Maandag en dinsdag sloeg de schrik van de kusthoreca opnieuw toe, dit keer in Blankenberge. Drie horecazaken kregen de 48-jarige tafelschuimster over de vloer. De politie stelde een proces-verbaal op.
13/03 09u15  Nog meer zorgen voor voorzitter Roger Lambrecht: Lokeren boekt recordverliesNa de sportieve degradatie blijkt Lokeren ook financieel door zwaar weer te gaan. De Waaslanders boekten in het seizoen 2017-2018 een recordverlies van 4,8 miljoen euro. Hoofdoorzaak waren de hoge lonen en de dure spelers die werden aangetrokken om in de Jupiler Pro League te blijven. Toen lukte dat nog, maar dit jaar viel het sportieve doek wel. Voorzitter Roger Lambrecht heeft nu helemaal een haast onverkoopbare club in handen.
13/03 09u15  Wat zeg je als je kind een hond wil? Welke honden zijn geschikt en wat mag je zeker niet doen?“Mama, papa, ik wil een hond!” De kans is groot dat uw kind het al eens vroeg. Want ze zien er zo schattig en lief uit, die pluizige viervoeters. Maar hoezeer zoon- of dochterlief u ook probeert te overtuigen, bij de aanschaf van een hond geldt: bezint eer ge begint. Dat zegt hondenkenner Chris Dusauchoit, die met zijn nieuwe boek ‘Mijn hond en ik’ kinderen hun hond beter wil doen begrijpen. Wat zeg je als je een kind een hond wil, waarop moet je letten en vanaf welke leeftijd kan je kind voor het dier zorgen?
13/03 09u15  Ronaldo geeft Simeone koekje van eigen deeg met obsceen gebaarRonaldo heeft dinsdagavond Atlético-trainer Diego Simeone van antwoord gediend. Niet alleen door drie keer te scoren voor Juventus en zo de Madrileense club uit de Champions League te kegelen, maar ook door het vulgaire gebaar van de Argentijnse coach - Simeone greep in de heenmatch met de twee handen zijn edele delen vast - te imiteren bij zijn derde doelpunt.
13/03 07u30  Wereldpers over “marsmannetje” Cristiano Ronaldo: “Als hij naar de Champions League-trofee kijkt, wordt hij een speler van een andere planeet”Heel Juventus keek dinsdag naar Cristiano Ronaldo. Als er één speler drie keer kon scoren tegen Atletico Madrid was hij het wel, en de Portugees stelde niet teleur: een hattrick wiste de 2-0 nederlaag in Madrid uit. Genoeg voor de verzamelde wereldpers om de superlatieven boven te halen.
13/03 07u15  Roger De Vlaeminck (71) en Katty (46) na vijftien jaar huwelijk uit elkaar: “Het ging niet meer zo goed tussen ons”Wielerlegende Roger De Vlaeminck (71) en Katty Spriet (46) trekken na vijftien jaar de stekker uit hun huwelijk. Dat zegt De Vlaeminck zelf aan de krant Het Laatste Nieuws.
13/03 07u00  Studente kwaad op beruchte kotenfamilie na onaangekondigd bezoekje: “Ik kan hier allesbehalve mee lachen”Een studente uit Heist-op-den-Berg overweegt een klacht neer te leggen bij de politie tegen de beruchte kotenfamilie Appeltans. Volgens het meisje heeft een van de kotbazen zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk.
13/03 07u00  Sofitel Brussel ontruimd door brandHet Sofitel op de Gulden-Vlieslaan in Brussel is dinsdagnacht ontruimd vanwege een brand die voor heel wat rookontwikkeling heeft gezorgd. In totaal zijn een 170-tal klanten geëvacueerd. Eén persoon raakte zwaar bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Dat zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.
13/03 07u00  Roger De Vlaeminck en Katty na vijftien jaar huwelijk uit elkaarWielerlegende Roger De Vlaeminck (71) en Katty Spriet (46) trekken na vijftien jaar de stekker uit hun huwelijk. Dat zegt De Vlaeminck zelf aan de krant Het Laatste Nieuws.
13/03 07u00  Puppy van amper vijf weken oud zomaar gedumpt in kartonnen doos, tot toevallige voorbijganger redding brengtHij heeft veel geluk gehad, dit hondje genaamd Hockney. De amper vijf weken oude puppy werd onlangs gedumpt in het Engelse Castleford en dreigde om te komen door de koude. Gelukkig trof een toevallige voorbijganger het diertje nog op tijd aan in een kartonnen doos.
13/03 07u00  Belgen shopten vorig jaar voor 10,67 miljard euro onlineOnline shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.
13/03 07u00  Brussel zakt op lijst van meest leefbare stedenBrussel boet opnieuw één plaats in op de lijst van meest leefbare steden ter wereld. De Belgische hoofdstad belandt daarmee op de 28ste stek.
13/03 05u45  Belgisch luchtruim even dicht door acties luchtverkeersleidersAls gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes is het volledige Belgische luchtruim in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 4 en 6 uur dicht.
13/03 05u30  Vandaag alweer code geel: rukwinden tot ruim 90 km per uurWe krijgen vandaag opnieuw af te rekenen met onstuimig weer en een krachtige wind. Het KMI waarschuwt de hele dag met code geel in het hele land voor de windstoten die meer dan 90 kilometer per uur kunnen bereiken.
13/03 03u15  Mama van vondeling ‘Arthur’ heeft al twee kinderen: “Ze gaat door een zeer zware emotionele periode”De politie heeft de moeder van het Antwerpse vondelingetje Arthur kunnen identificeren. Het gaat om een 38-jarige Antwerpse met Poolse roots. De vrouw zou nog twee andere kinderen hebben. “De vrouw gaat door een emotionele periode”, vertelt haar advocaat Thibaud Delva.
13/03 03u15  Paul Severs krijgt hartaanval tijdens het fietsen en ligt in coma: “Een vrouw die toevallig voorbijwandelde heeft zijn leven gered”De Vlaamse charmezanger Paul Severs (70) is dinsdagochtend door een hartaanval geveld, toen hij ging fietsen. “Paul is gevonden door een vrouw die toevallig voorbijwandelde, en die hem kon reanimeren. Zij heeft zijn leven gered.”
13/03 03u15  Productiehuis Bart De Pauw maakt in alle stilte nieuw Vier-programmaKoeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw, ontwikkelt momenteel in alle stilte een nieuw programma voor Vier. Enkele maanden geleden klonk het nog dat het “door de geleden imagoschade amper nog opdrachten binnenhaalde en noodgedwongen zou afslanken”.
13/03 03u15  Nieuwe Brexitcrash: Brits parlement stemt akkoord Theresa May massaal wegVoor de tweede keer heeft het Britse parlement het Brexit-akkoord van premier Theresa May weggestemd. May had het akkoord dat ze maandag sloot met de EU nochtans met de moed der wanhoop verdedigd, maar opnieuw stuit ze op een njet. Uitstel wenkt nu voor de Brexit. Theresa May is, ondanks deze nieuwe vernedering, niet van plan om op te stappen en blijft gewoon aan.
13/03 03u15  Ook 60-plussers krijgen in ‘Blind date’ de kans een lief te vindenEr komt geen einde aan de grijze golf die het televisielandschap overspoelt. Er is al Hotel Römantiek en De wereld rond met 80-jarigen en nu gaat ook Blind date overstag.
13/03 03u15  Murielle Scherre daagt H&M voor de rechterDe Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre heeft de Zweedse modegigant H&M voor de rechter gedaagd. Het onderwerp van de zaak willen beide partijen niet meedelen, maar waarschijnlijk gaat het over het ongeoorloofd kopiëren van een ontwerp.
13/03 03u15  Overleden Nikita staat als standbeeld in de huiskamer van haar oudersDe echte Nikita (16) is hiermee niet terug, maar de negenjarige Nina kan haar zus nu wel elke dag weer zien.
13/03 03u15  Tiental gele hesjes blokkeert depot van Proxifuel in WierdeEen tiental gele hesjes blokkeert sinds 21.30 uur dinsdagavond het brandstofdepot van Proxifuel in het Naamse Wierde, een dochteronderneming van oliebedrijf Total. Enkel vrachtwagens met stookolie voor verwarming mogen door.
13/03 03u15  Marc Jacobs en Nirvana vechten om smileyDe Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs (55) is in een juridische strijd verwikkeld met het erfgoed van de legendarische grungeband Nirvana.
13/03 03u15  Taalstrijd in het Frans: hoe heet een chocoladebroodje nu écht?Onze zuiderburen geraken het niet eens. Is een chocoladebroodje in het Frans nu een pain au chocolat of toch chocolatine? Zelfs politici debatteren over de officiële naam van de ontbijtkoek met een stukje chocola erin. Een opiniepeiling moet nu voor eens en voor altijd het pleit beslechten.
13/03 03u15  Goedele Liekens over haar overstap naar de politiek: “Mijn ouders zeiden: ‘meiske, zou je dat wel doen?!’”Ze heeft beslist. Vijftien jaar nadat Goedele Liekens SP.A wandelen stuurde, stapt de seksuologe en tv-figuur nu toch in de politiek. Niet voor de socialisten, wel voor Open VLD. Bij de liberalen krijgt ze de derde plaats op de Kamerlijst in Vlaams-Brabant, een stek die haar zo goed als zeker een zetel in het parlement oplevert. “Maar ik blijf gewoon tv maken”, zegt ze.
13/03 00u30  Celien Hermans 30 kilo lichter na maagoperatieNa een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor iets tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.
12/03 23u30  Koning van de Champions League: magistrale Ronaldo loodst Juventus met hattrick voorbij AtléticoDit is een artikel over de koning van de Champions League. Over de man met de meeste doelpunten op het Europese toneel. Over een Portugees op jacht naar een zesde titel. Over een aanvaller die zijn ploeg eigenhandig alsnog naar de kwartfinales schoot. Drie keer scoorde Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid, genoeg om nu ook in Turijn stilaan onsterfelijk te worden. Ongelooflijk.
12/03 23u15  10 bewoners naar ziekenhuis na brand in rusthuis JetteIn het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette heeft dinsdagavond een brand gewoed. Tien rusthuisbewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis, veertig mensen moesten worden geëvacueerd.
12/03 23u15  Manchester City (zonder De Bruyne en Kompany) smeert Schalke 04 een 7-0-pandoering aanGeen enkel probleem voor Manchester City tegen Schalke 04 in de terugmatch van de achtste finales van de Champions League. Nadat de ploeg de heenmatch in Duitsland moeizaam won met 2-3 kende het in het eigen Etihad Stadium amper problemen met de ploeg uit Gelsenkirchen. Het werd zelfs 7-0.
12/03 22u00  Will Smith lost nieuwe trailer van ‘Aladdin’: “Niet duizelig worden”Will Smith vertolkt binnenkort de Geest in de live action-versie van gelijknamige animatiefilm ‘Aladdin’ en vond dat het tijd werd om een trailer van de film op de wereld los te laten. Net zoals in de oscarwinnende animatiefilm volgt de prent een jonge, charmante “straatrat”, die smoorverliefd wordt op de mooie prinses Jasmine, en zich in een prins transformeert met de hulp van een geest uit een lamp. De film - die werd geregisseerd door Guy Ritchie - komt eind mei in Belgische zalen.
12/03 22u00  Ze zouden trouwen, tot haar verloofde werd doodgeschoten tijdens een roofmoord: aanstaande bruid huilt aan grafHartverscheurende beelden: een aanstaande bruid huilt aan het graf van haar geliefde die werd doodgeschoten. Sara Beluch (22) zou afgelopen weekend in het huwelijksbootje stappen met de liefde van haar leven Mohammad Sharifi (24). Maar een roofmoord stak daar een stokje voor.
12/03 22u00  Mehdi Nemmouche voor het eerst herkenbaar in beeld tijdens veroordelingMehdi Nemmouche, de dader van de aanslag op het Joods Museum in 2014, kreeg dinsdag zijn strafmaat te horen. De veroordeling ging ook gepaard met de eerste beelden waarop hij herkenbaar te zien is. Gedurende het proces mochten immers enkel tekeningen verspreid worden van 33-jarige Fransman. Hij werd veroordeeld tot levenslange opsluiting.
12/03 22u00  Omvangrijke heidebrand op militair schietterrein in HelchterenBij munitietesten is op het militair schietterein in Helchteren dinsdagnamiddag een omvangrijke heidebrand uitgebroken. Er waren vier brandhaarden gemeld. Vier brandweerkorpsen van onder meer de hulpverleningszone Oost-Limburg gingen ter plaatse om de vlammen te doven. Rond 18.30 uur had de brandweer de heidebrand met een oppervlakte van zo’n vijftig hectare onder controle.
12/03 22u00  Jongetje van 22 maanden sterft nadat grootmoeder hem vergeet in snikhete autoAmper 22 maanden was Jone Radaniva toen hij overleed nadat hij twee uur in een snikhete auto werd achtergelaten. Zijn grootmoeder, die op de jongen moest passen, was in de woonkamer in slaap gevallen.
12/03 21u45  Gert Verheyen: “Wat die jongens verdienen, is zéér ongezond. Je kunt veel geld scheppen zonder te presteren”Gert Verheyen (48) nam minder dan een week geleden met onmiddellijke ingang ontslag als trainer van KV Oostende. Dinsdag blikte in een interview in Humo terug op zijn klein jaar trainersschap bij de kustploeg. “De macht van de spelers is te groot”, meent Verheyen.
12/03 21u45  Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in JetteIn het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette zijn dinsdagavond veertig mensen geëvacueerd nadat er omstreeks 19 uur brand uitbrak. Dat bevestigt de Brusselse brandweer.
12/03 21u15  Schlagerzanger Paul Severs in coma na zware hartaanvalSchlagerzanger Paul Severs (71) heeft dinsdagochtend een zware hartaanval gekregen. Hij wordt nu in een coma gehouden.
12/03 20u00  “Opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg naar Belgi딓Er zijn opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg zijn naar België”. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag in het parlement op een vraag van Nadia Sminate (N-VA). Volgens onze informatie gaat het om de zes kinderen van de Antwerpse weduwes Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal. Maar een datum waarop ze zouden kunnen terugkeren, is er niet.
12/03 20u00  Contraceptie wordt gratis voor iedereen jonger dan 25Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover dinsdag een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd. De morning afterpil wordt voor iedereen gratis, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Enkel N-VA stemde tegen het voorstel. De regering moet wel nog een koninklijk besluit uitvaardigen om de maatregel te doen ingaan.
12/03 20u00  Eerste wapenfeit van Lindsey Vonn na haar pensioen: bikini-shoot voor Swimsuit van Sports IllustratedNee, Lindsey Vonn valt voorlopig niet in een zwart gat na haar ski-pensioen. De Amerikaanse ski-legende wordt mee het gezicht van Project Rock, een kledinglijn van The Rock en Under Armour, en trok voor het Amerikaanse Sports Illustrated naar Mexico waar ze poseerde voor de wereldvermaarde Swimsuit Edition.
12/03 19u30  Meisje dat werd meegesleurd door Lijnbus getuigt: "Chauffeur reed 60 kilometer per uur"In Diest is een meisje van 14 dinsdagochtend bijna een minuut lang meegesleurd met een rijdende bus van vervoersmaatschappij De Lijn. De buschauffeur vertrok om een nog onduidelijke reden toen het meisje nog niet volledig was afgestapt. Verschillende mensen hebben het incident gefilmd. Het meisje zelf kwam er gelukkig zonder zware verwondingen vanaf. De Lijn is een onderzoek gestart naar het incident.
12/03 19u30  Opnieuw kinderen uit ISIS-gebied op weg naar BelgiëHet Agentschap Jongerenwelzijn heeft opnieuw melding gekregen dat er één of meerdere kinderen uit ISIS-gebied op weg zijn naar België. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag in het parlement op een vraag van Nadia Sminate (N-VA). Een datum van terugkeer is er nog niet.
12/03 19u30  Na de pijnlijke bloemenscène in 'Blind getrouwd’: onze redacteurs proberen Joris en Annelies weer dichter bij elkaar te brengenBeste Joris, geef haar zuurstof
12/03 19u30  Zo ziet de keuken van The Jane eruit na de brand van afgelopen weekendHet sterrenrestaurant The Jane werd afgelopen zaterdag getroffen door een korte maar hevige brand. Het vuur ontstond in de zijkeuken, in de kapel van het pand in het Antwerpse Groen Kwartier. De keuken liep heel wat schade op, het restaurant blijft wellicht nog vier weken dicht. Wij gingen dinsdag kijken hoe de opruim- en herstellingswerken vlotten, chef-kok Nick Bril leidde ons rond.
12/03 19u30  De Stikeez-hype: waarom we vechten om een ‘prul’ in de supermarktIn verschillende filialen van supermarktketen Lidl begonnen klanten dit weekend te duwen en te trekken. De inzet: een verzameldoosje van 1,99 euro in de vorm van een koelkast, waarin ze hun verzamelde ‘Stikeez’ konden opbergen. Vechten om een hebbedingetje, dat hebben we in Belgische supermarkten al vaker meegemaakt. En dat is geen toeval: ketens weten maar al te goed waarom en hoe ze zulke hypes creëren.
12/03 19u30  Vanaf nu toch gsm’s voor de VAR in de Jupiler Pro LeagueDe commotie rond het wegvallen van de communicatie met de VAR in Genk-Lokeren, waardoor een duidelijke goal van Samatta niet werd toegekend, heeft dan toch wat opgebracht. Omdat ook de walkietalkies waren weggevallen heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist een mail gestuurd naar de IFAB, de internationale commissie die de regels in het voetbal en dus ook die van het VAR-systeem bepaalt, met de vraag of in noodsituaties VAR en vierde ref toch geen gebruik mogen maken van een gsm, verboden door de IFAB. Verbist kreeg positief antwoord, vanaf nu mag het dus wel. “Maar alléén als de gewone communicatie én de walkietalkies zijn uitgevallen”, benadrukt Verbist.
12/03 19u30  TIPS. Zeg vaarwel tegen mee-eters en blijf fris in je ondergoedElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/03 19u30  Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-NiceGeen drie op drie voor Dylan Groenewegen in Parijs-Nice. De Nederlandse sprinter die de eerste twee ritten won, moest op dag drie in een massasprint zijn meerdere erkennen in de Ier Sam Bennett (BORA - hansgrohe). Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) werden dinsdag in de straten van Moulins tweede en derde. Groenewegen werd pas negende, maar blijft leider.
12/03 19u00  Europese luchtvaartautoriteit volgt Belgisch voorbeeld: alle vluchten met omstreden Boeing 737 MAX verbodenAlle vluchten met Boeing 737 MAX-vliegtuigen in Europees luchtruim zijn tot nader order verboden. Dat kondigde de Europese luchtvaartautoriteit EASA dinsdagavond aan. Het volgt daarmee het voorbeeld van 8 Europese landen, waaronder België, die hun luchtruim al hadden gesloten voor het toestel. Eerder had ook reisorganisator TUI fly laten weten dat het zijn vier Belgische toestellen aan de grond zou houden. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 18u15  Ook België gaat luchtruim sluiten voor omstreden Boeing 737 MAXOok België gaat zijn luchtruim sluiten voor de Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen. Eerder had TUI fly al laten weten dat het zijn vier Belgische toestellen aan de grond hield. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Met België erbij sluiten ondertussen acht Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 18u15  Celien Hermans 30 kilo lichter na zware maagoperatieNa een herseninfarct in 2018 voelt Celien Deloof (26), dochter van Margriet Hermans, zich weer topfit. Daar zit ook een zware maagoperatie voor tussen: in september koos Deloof voor een gastric sleeve-ingreep, waarbij de maag drastisch versmald wordt. Intussen is ze al dertig kilo kwijt.
12/03 18u15  Opnieuw felle rukwinden verwacht: “Vooral wie al schade heeft, moet voorzorgen nemen”Vanavond trekt opnieuw een buienlijn met felle rukwinden over het land van west naar oost. “Vooral mensen die zondag al schade hebben ondervonden, moeten oppassen.”
12/03 18u15  Twee Hollywoodactrices beschuldigd van omkoping om hun kinderen aan plekje op prestigieuze universiteiten te helpen50 Amerikanen, waaronder twee Hollywoodsterren, zijn dinsdag in verdenking gesteld voor het betalen of ontvangen van steekpenningen om studenten toe te laten tot de bekendste universiteiten van het land. Dat meldt de New York Times.
12/03 18u15  Favorieten laten in hun kaarten kijken voor aanvang van Tirreno-AdriaticoWoensdag gaat in Lido di Camaiore met een ploegentijdrit over 21,5 kilometer de 54e Tirreno-Adriatico van start. De favorieten op de eindzege in de Italiaanse rittenkoers spraken dinsdag met de pers over hun ambities.
12/03 18u15  Valse bommeldingen kosten student 380.000 euroEen 20-jarige student uit de provincie Namen moet van de rechter een werkstraf van 300 uur uitvoeren en een boete van liefst 380.000 euro betalen omdat hij eind 2016 een tiental valse bommeldingen deed.
12/03 18u15  Politie pakt inbreker op die zich verbergt … onder het bedDe politie van Schilde heeft maandag een inbreker op heterdaad betrapt. De man werd aangetroffen... onder een bed.
12/03 17u45  Vuye en Wouters stoppen met politiek nadat alliantie met Jean-Marie Dedecker mislukt: “Theo Francken is bij hem gaan janken”Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met de politiek. Dat maken ze in een interview met Knack bekend. Volgens hen scheelde het geen haar of ze trokken met Jean-Marie Dedecker naar de kiezer, tot die lijstduwer werd op de West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst. Hun lijst met Dedecker zou in alle provincies opgekomen zijn onder de naam ‘Gezond Verstand’ met de baseline ‘Recht voor de Vuist’ en zou “los over de kiesdrempel gaan”.
12/03 17u30  Mama van vondeling heeft zes maanden tijd om haar kindje op te eisen, maar mag ze kleine Arthur nog wel zelf opvoeden?Een 38-jarige Poolse vrouw heeft bekend dat ze de mama is van het jongetje dat vorige week werd achtergelaten in de hal van een flatgebouw in het centrum van Antwerpen. De vrouw is na verhoor vrijgelaten, maar riskeert ze nu nog een celstraf? En als ze haar kindje terug wil, mag ze hem dan zomaar opnieuw aan de borst drukken?
12/03 17u30  Vuye en Wouters stoppen met politiekKamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met politiek. Dat maken ze in een interview met Knack bekend. Volgens hen scheelde het geen haar of ze trokken met Jean-Marie Dedecker naar de kiezer, tot die lijstduwer werd op de West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst. De lijst zou in alle provincies opgekomen zijn onder de naam ‘Gezond Verstand’ met de baseline ‘Recht voor de Vuist’ en zou “los over de kiesdrempel gaan”.
12/03 17u15  Moeder van Antwerpse vondeling geïdentificeerd: 38-jarige Poolse vrouw die “nog nooit van vondelingenschuif had gehoord”In het onderzoek naar de vondeling die op dinsdag 5 maart gevonden werd in Antwerpen, werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekendgemaakt.
12/03 17u15  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grond, al vijf Europese landen sluiten luchtruim voor toestellenReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Intussen sloten al vijf Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 17u00  Gentse “beroepsklager” wil dat Amnesty International pestgedrag van Stad Gent onderzoektGentenaar Jurgen Gielen klaagt zijn stadsbestuur aan voor “foltering door geluid”. Hij gaat het dossier ook overmaken aan Amnesty International. “Die moeten onderzoeken of de Stad mij pest door meer dan honderd concerten per jaar toe te laten in een café achter mijn huis.”
12/03 17u00  Auto staat al meer dan een jaar op parking van warenhuis en toch kan politie hem niet laten takelenEen schattig rood autootje, voorzien van een nieuwe kinderstoel, drank en koekjes, staat al meer dan een jaar stil op de parking van het Lidl-warenhuis in Wolvertem (Vlaams-Brabant). De winkelmanager contacteerde al verschillende keren de politie. Maar noch de politie, noch Lidl zelf kan de auto laten wegslepen en de eigenaar lijkt met de noorderzon verdwenen te zijn.
12/03 16u45  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grond, al vier Europese landen sluiten luchtruim voor toestellenReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Intussen sloten al vier Europese landen hun luchtruim voor de toestellen, en wordt het steeds waarschijnlijker dat straks een vliegverbod in heel Europa zal afgekondigd worden.
12/03 16u45  Beke reageert op “degoutante uitspraak” van De WeverOoit is het rijk van Bart De Wever (N-VA) uit. Dat staat in de sterren geschreven, zegt hij zelf in het programma “Alloo bij Bart De Wever”. “Elke politieke carrière eindigt een beetje droevig.” De Wever geeft zelfs een voorbeeld: zijn voormalige uitdager Kris Peeters (CD&V) die naar Europa trekt.
12/03 16u45  Gentenaar klaagt stad voor ‘foltering door geluid’: “Honderd concerten per jaar in café achter mijn huis”Gentenaar Jurgen Gielen klaagt zijn stadsbestuur aan voor “foltering door geluid”. Hij gaat het dossier ook overmaken aan Amnesty International. “Die moeten onderzoeken of de Stad mij pest door meer dan honderd concerten per jaar toe te laten in café achter mijn huis.”
12/03 16u30  Moeder van Antwerpse vondeling geïdentificeerd: Poolse vrouw (38) is opgepaktIn het onderzoek naar de vondeling die op dinsdag 5 maart gevonden werd in Antwerpen, werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekendgemaakt.
12/03 16u30  TUI houdt alle Belgische Boeing 737’s aan de grondReisoperator TUI gaat al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond houden, dus ook de vier in de Belgische vloot van TUI fly. De beslissing komt er na de crash van een vliegtuig van hetzelfde type van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen.
12/03 16u30  Een goeie bril hoeft niet duur te zijn: “Het kan niet dat mensen zo’n aankoop moeten uitstellen”Brillen zijn duur. Zo duur zelfs dat een pak Belgen de aankoop ervan uitstelt, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Test-Aankoop. Nochtans: een goeie bril hoeft niet per se stukken van mensen te kosten. Maar waar kan je nu terecht voor een goedkoper exemplaar en wat is het verschil tussen een bril van 100 en eentje van 1.000 euro?
12/03 16u15  Meisje hangt honderden meters vast aan deur van rijdende bus: “Alarm is niet afgegaan”Dit had slecht kunnen aflopen. Dat beseffen ze maar al te goed bij De Lijn. Een meisje is dinsdagochtend tussen de deuren van een vertrekkende bus blijven hangen. Pas enkele honderden meters verder zette de chauffeur de bus aan de kant. Hoe dat kon gebeuren, wordt onderzocht.
12/03 16u15  Even schrikken: volledig dak vliegt weg door storm en belandt voor autoDe storm van afgelopen weekend heeft voor heel wat schade gezorgd. Bomen werden ontworteld en heel wat dingen gingen vliegen. In Hoevenen schrok een bestuurder zich rot toen hij plots een dak voor zijn wagen op de weg zag vallen.
12/03 16u15  Nieuw spectaculair uitkijkplatform op komst in New YorkDe uitkijkplatformen op de Empire State Building en Rockefeller Center krijgen weldra serieuze concurrentie. Straks zult u letterlijk op Manhattan kunnen neerkijken, door een glazen vloer.
12/03 16u15  Luchtverkeersleiders voeren dinsdag actie: “Luchthavens zullen een probleem hebben”Het personeel bij luchtverkeersleider Skeyes (het vroegere Belgocontrol) gaat dinsdagavond en -nacht actie voeren. “We gaan een waarschuwing geven”, zegt vakbondsman Lennert Mervilde van VSOA. “De werkdruk is te hoog om de veiligheid van het luchtverkeer te garanderen.” De christelijke vakbond ACV-Transcom diende een maand geleden een stakingsaanzegging in, VSOA deed maandag hetzelfde.
12/03 16u15  Google betaalde topmannen met losse handjes 120 miljoen ontslagpremieHoogspanning op de Google-kantoren. Zopas raakte bekend hoe hoog de ontslagpremies van twee topmannen waren die hun ontslag kregen voor ongewenste intimiteiten op het werk. Amit Singhal kreeg 40 miljoen, Andy Rubin 80 miljoen, en dat viel niet in goede aarde bij de andere werknemers van Google.
12/03 16u15  VN-rapport beschrijft gruwel van bloedbad in Congo: 535 mensen doodgeschoten, afgeslacht met machetes of verbrandIn Congo zijn in december zeker 535 mensen doodgeschoten, afgeslacht met machetes en verbrand tijdens drie dagen vol geweld tussen lokale etnische bevolkingsgroepen in het westen van het land. Dat deelde de VN-Mensenrechtenraad dinsdag in Genève mee. Dat cijfer is lager dan het oorspronkelijke aantal van 890 slachtoffers dat het VN-bureau in januari opgaf, maar VN-onderzoekers rapporteerden dinsdag dat er vermoedelijk meer slachtoffers waren wier lijken in de Congostroom werden gedumpt.
12/03 16u00  TUI houdt ook alle Belgische Boeing 737’s aan de grondDe TUI Group houdt al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond, dus ook de vier in de vloot van de Belgische maatschappij TUI fly. Eerder besliste de Britse luchtvaartautoriteit CAA al om alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 15u15  Axel Daeseleire ontmoet muzikant (27) die nier verkocht om carrière te financierenAxel Daeseleire verdiept zich deze week in de duistere wereld van de orgaanhandel, waar sluwe handelaars profiteren van armoede om donoren te ronselen. De 27-jarige Neroz verkocht tien jaar geleden een nier om een videoclip te financieren en zijn muziekcarrière een boost te geven, in de hoop op een beter leven. Van de beloofde 7500 euro kreeg hij uiteindelijk maar 500 euro na de operatie. De Nepalees raakte bovendien verlamd en is aan het bed gekluisterd. Hij heeft ook nog slechts enkele jaren te leven als hij de juiste medicatie niet kan bemachtigen.
12/03 15u00  Boeing 737’s mogen niet meer vliegen boven Verenigd Koninkrijk, nog onduidelijkheid over BelgiëDe Britse luchtvaartautoriteit CAA verbiedt alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
12/03 14u45  Vliegtuig moet rechtsomkeer maken, omdat mama haar baby vergeet in vertrekhal: “Ze weigert verder te vliegen”Een vrouw eiste in paniek dat een vlucht van Saoedi-Arabië naar Maleisië vlak na het opstijgen moest terugkeren naar de luchthaven omdat ze haar baby was vergeten in de vertrekhal. De vluchtleiders fronsten even de wenkbrauwen omdat ze zo’n bizar incident nog nooit hadden meegemaakt. Het toestel kreeg uiteindelijk de toestemming om terug naar het vertrekpunt te keren. Het is voorlopig onduidelijk hoe het verhaal is afgelopen voor de vrouw, haar baby en de vlucht.
12/03 14u45  Bloemendebacle in ‘Blind getrouwd’ gaat over de tongen: “Ik ken mensen die andere dingen achterlaten na een avondje uit”Dat drie bossen bloemen zoveel kunnen losmaken bij ‘Blind getrouwd’-kijkers, had Joris wellicht niet beseft. Hij legde nietsvermoedend drie (!) ruikers met witte rozen - nog in de plasticverpakking - op de lavabo van Annelies. “Een klein fijn geschenkje”, dacht hij. “Verstikkend”, zei zijn kersverse echtgenote. Een debacle dat bij televisiekijkend Vlaanderen stevig over de tongen gaat.
12/03 14u45  Slecht nieuws voor de “calvarietocht” van Thomas Vermaelen, net op de dag waarop hij 7 jaar geleden een memorabel doelpunt scoorde“De calvarietocht van Thomas Vermaelen: een maand aan de kant door overbelasting.” Zie daar, de titel van een stuk van het Spaanse AS. Slecht nieuws dus voor de Rode Duivel van FC Barcelona…
12/03 14u15  Moeder Antwerpse vondeling geïdentificeerdIn het onderzoek naar de vondeling werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, dat heeft het Antwerpse Parket bekend gemaakt
12/03 14u15  Onderzoek geopend naar dood van Nederlands model (20): “Hopelijk komen we te weten wat haar mankeerde”Het Duitse ministerie van Justitie heeft beslist om een onderzoek te openen naar de doodsoorzaak van het 20-jarige Nederlandse model Lotte van der Zee. Zij kreeg tijdens een skivakantie in Oostenrijk een hartstilstand en overleed twee weken later. “We hopen te weten te komen wat ons meisje mankeerde”, zegt haar moeder aan RTV oost.
12/03 14u15  Voor de tweede dag op rij tovert Open VLD wit konijn uit hoed: Goedele Liekens op derde plaats in Vlaams-BrabantOpnieuw een wit konijn bij Open VLD. Goedele Liekens krijgt de derde plaats op de Vlaams-Brabantse kamerlijst. Lijsttrekker Maggie De Block en de seksuologe nemen het daar op tegen Theo Francken en Darya Safai van N-VA.
12/03 14u15  Vrijspraak voor chauffeur die drie rode verkeerslichten negeert en politie fles champagne belooft om geen boete te krijgenVoor de tweede keer in een week tijd is een chauffeur na een flagrante verkeersovertreding toch vrijgesproken. Vorige week betrof het een snelheidsduivel, de chauffeur die maandag voor de rechtbank stond had drie keer het rode stoplicht genegeerd en zou de politie een fles champagne hebben aangeboden om geen proces-verbaal op te stellen.
12/03 14u15  N-VA wil volledige grondwet voor herziening vatbaar verklarenN-VA wil de volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren, om het volgende parlement alle ruimte te geven om het land te hervormen. De partij wijst er dinsdag opnieuw op dat die afspraak was opgenomen in de zogenaamde Atomaschriftjes van het regeerakkoord. Echte partners heeft N-VA voorlopig niet, aan Franstalige zijde doen zelfs alle grote partijen de deur dicht.
12/03 13u45  “Dries Van Langenhove belt leerkracht thuis op over de les rond racisme”Scholengroep Gent van het GO! Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, dient een klacht in tegen Vlaams-Belanglijsttrekker en leider van Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove. De scholengroep neemt het niet dat Van Langenhove een leerkracht thuis opbelde over de inhoud van de les rond racisme.
12/03 12u15  Het eerste gesneuvelde bed en de rake klap van Joris: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opHét moment uit ‘Blind getrouwd’ was natuurlijk ‘het drama met de witte rozen’ van Joris en Annelies. Maar dat is niet het enige wat onze ‘Blind getrouwd’-watcher opviel: over de droomjob van Joris, een bokstrainer die “de scherpe kantjes er wat van af moet halen”, de schoonouders van Line en een onheilspellend geluid in bed.
12/03 12u00  Drie Brexit-stemmingen op twee dagen, expert Hendrik Vos schat de kansen in: “Harde Brexit is blind doorgaan en desnoods crashen”Nog even. Twee dagen maximum. En dan weten we - voorlopig - definitief of die Brexit er nu komt of wordt uitgesteld. Misschien weten we het vandaag al. Hoe dan ook, het Britse parlement heeft voor vandaag, morgen en overmorgen telkens een Brexit-stemming ingepland. Bij elke “No” wordt overgegaan naar de volgende stemming. Hendrik Vos (UGent-prof en directeur van het Centrum voor EU-studies) wikt de drie stemmingen. Wat zijn de gevolgen van elke stemming en welk scenario is het meest haalbare?
12/03 12u00  Een onheilspellend geluid in bed en de rake klap van Joris: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opHét moment uit ‘Blind getrouwd’ was natuurlijk het ‘drama met de witte rozen’ van Joris en Annelies. Maar dat is niet het enige wat onze ‘Blind getrouwd’-watcher opviel: over de droomjob van Joris, de schoonouders van Line en een onheilspellend geluid in bed.
12/03 12u00  Jonge pyromanen moeten meer dan 50.000 euro schadevergoeding betalen na serie brandstichtingenDe twee jongeren die eind vorig jaar opgepakt werden na een reeks brandstichtingen in regio Temse en Kampenhout zijn veroordeeld tot straffen met uitstel. Ze moeten ook meer dan 50.000 euro schadevergoeding betalen.
12/03 12u00  Dit zijn de vijf uitdagingen voor Zinédine Zidane in zijn tweede periode bij Real Madrid: van ego’s in de kleedkamer, de zoektocht naar een “nieuwe Ronaldo” tot zijn eigen voorzitterZinédine Zidane is terug. Madrid kan weer rustig ademhalen. De Fransman wordt de derde trainer van het seizoen bij Real en krijgt alle sleutels in handen om De Koninklijke weer op de rails te krijgen. Maar wat zijn de grootste pijnpunten bij de club van Thibaut Courtois?
12/03 12u00  Jan Verheyen over zijn woede-uitbarsting op Aalst Carnaval: “Ik wil me echt verontschuldigen bij die mens”Tijdens de stoet op Aalst Carnaval waren de acteurs van FC De Kampioenen opgemerkte gasten. Regisseur Jan Verheyen (55) maakte er met zijn filmploeg opnames voor de vierde Kampioenen-film, maar dat ging even verkeerd toen een man in beeld kwam lopen en een bolwassing kreeg van Verheyen. “Ik wil me verontschuldigen”, zegt hij daarover in Dag allemaal.
12/03 12u00  De tien geboden van Louis van Gaal: pedagogische tikken, onbeschofte opmerkingen en “English with hair up”“Zijn probleem is dat Louis God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al.” Zo sprak gewezen Bayern München-baas Uli Hoeness ooit over de Nederlander die deze week zijn pensioen als trainer aankondigde. Om dan maar in de religieuze sfeer te blijven: de tien geboden van Aloysius Paulus Maria van Gaal (67), de meest eigenzinnige trainer van de laatste twee decennia.
12/03 12u00  Explosie Antwerpse Paardenmarkt: parket wil huurder van pand voor de rechtbank brengen voor onopzettelijke doding en brandstichtingHet parket van Antwerpen wil een 50-jarige man uit Sint-Niklaas, die het pand aan de Paardenmarkt huurde waar zich begin vorig jaar een ontploffing voordeed, voor de rechtbank brengen voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke brandstichting. De raadkamer gaat zich woensdag over het dossier buigen, meldt het parket in een persmededeling.
12/03 12u00  Een nieuwe taal leren maar geen tijd voor een cursus? Doe het op je eigen tempo met deze apps (of Netflix)Steeds minder Vlamingen kiezen ervoor om een vreemde taal te leren. Dat blijkt uit cijfers van de centra voor volwassenenonderwijs. “Een kalenderjaar lang wekelijks naar de les gaan, is te lastig of tijdrovend”, klinkt het. Maar kan het ook anders? Moet je een intensieve cursus volgen of loont het om te investeren in een goede app?
12/03 12u00  Miguel Wiels geloofde niet in nieuwe K3: “Ik had schrik dat het publiek drie nieuwe meisjes niet zou pikken”K3 blaast deze lente al twintig kaarsjes uit. Hoog tijd om Miguel Wiels, als songschrijver de stuwende kracht achter het succesverhaal, aan het woord te laten. Story deed dat, en stelde vast dat de zelfzeker ogende Wiels niet altijd even overtuigd is geweest. “Zeker bij de vervanging van de drie K3’tjes door de nieuwe had ik schrik.”
12/03 12u00  Dit zijn de beste landen om als vrouw in te levenHeel wat landen hebben nog een lange weg af te leggen wat gendergelijkheid tussen mannen en vrouwen betreft, maar België doet het daarin niet al te slecht. Ons land haalt net de top twintig van de Women’s Liveability Index 2019. Die wordt aangevoerd door Noorwegen.
12/03 11u15  Philippe bouwde ultramoderne duiventil van 400.000 euro, maar dreigt zijn huis te verliezen: “Ik ga in cassatie”Philippe Brantegem liet een half jaar geleden een ultramoderne duiventil van meer dan 400.000 euro bouwen. De ondernemer verkocht daarvoor zelfs zijn woonst en wil volgende maand naar een nieuwe woning pal naast zijn prijsbeesten verhuizen. Maar het nieuwe gebouw stuit op verzet.
12/03 09u45  Levensgevaarlijk: treinsurfer filmt met GoPro-camera hoe hij minutenlang achter trein van NMBS hangtEen treinsurfer heeft afgelopen weekend een video gedeeld van zijn levensgevaarlijke toeren. Zulke stunts zijn niet enkel levensgevaarlijk, maar ook strafbaar. “Dat is een inbreuk op de spoorveiligheid, dat is een strafrechterlijke zaak”, aldus Bart Crols, woordvoerder van NMBS.
12/03 09u30  Verschillende tramlijnen MIVB niet bediend door spontane stakingEnkele tramlijnen van de Brusselse MIVB worden dinsdagochtend niet bediend door een spontane staking van het personeel. Dat meldt de vervoersmaatschappij op zijn website. De trams 9, 19, 51, 81, 82 en 97 rijden niet. Op tramlijnen 4 en 92 rijden er minder trams dan normaal.
12/03 09u30  Vechtpartij voor poppetjes van Lidl: enorme succes van Stikeez kent keerzijde“In de Lidl in Genk zag ik mensen elkaar omduwen om toch maar een mapje te kunnen bemachtigen van de Stikeez”, zegt de Genkse Cinzia Scarpato. De poppetjes van Lidl in de vorm van pakweg een kip of een radijs zijn zo populair dat het een probleem wordt voor de warenhuisketen. Poppetjes zijn er voldoende, maar Lidl kan niet volgen met de levering van de verzamelmapjes in de vorm van een koelkast. Afgelopen zaterdag bevoorraadde Lidl haar warenhuizen nog met zulke mapjes, maar opnieuw bleken er dat ruim onvoldoende. En dat zorgt voor hilarische taferelen en zelfs vechtpartijen...
12/03 09u30  Jagen schietende soldaten wolven op de vlucht? “Vergeet niet dat Naya afkomstig is van een militair domein in Duitsland”Jagen oefenende militairen in het Kamp van Beverlo Naya en Gust verder weg van hun thuisbasis? Sommige natuurkenners beweren van wel.
12/03 09u30  Na meer dan tien maanden: kerncentrale Doel 1 heropgestart, zes centrales leveren stroomNa meer dan tien maanden geen stroom te hebben geleverd is kerncentrale Doel 1 maandagavond heropgestart. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel. Het gaat voorlopig om een testfase, maar het is de bedoeling de komende dagen volledig operationeel te zijn. Zes van de zeven Belgische kerncentrales leveren nu stroom.
12/03 09u30  Manchester City compenseert slachtoffers van kindermisbruik bij de clubManchester City heeft een compensatieregeling opgesteld voor de slachtoffers van kindermisbruik in het verleden bij de Engelse club. De Engelse kampioen maakte geen financiële details bekend, maar volgens Britse media gaat het om miljoenen euro’s aan schadevergoedingen. “We herhalen ons oprechte medeleven aan iedereen die deze onvoorstelbare ervaringen heeft moeten doorstaan”, liet de clubleiding weten.
12/03 09u30  Philippe bouwde ultramoderne duiventil van 400.000 euro, maar dreigt zijn huis te verliezen. “Ik ga in cassatie”Philippe Brantegem liet een half jaar geleden een ultramoderne duiventil van meer dan 400.000 euro bouwen. De ondernemer verkocht daarvoor zelfs zijn woonst en wil volgende maand naar een nieuwe woning pal naast zijn prijsbeesten verhuizen. Maar het nieuwe gebouw stuit op verzet.
12/03 09u30  Na dodelijke crash 737 MAX: Lion Air schort bestelling bij Boeing opDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air schort de bestelling van vier vliegtuigen van het type 737 MAX bij de Amerikaanse constructeur Boeing op als gevolg van de crash met het toestel in Ethiopië. Die ramp voltrok zich nog geen halfjaar nadat eenzelfde vliegtuig van Lion Air was neergestort.
12/03 09u30  Hans Vanaken kan bij Club Brugge bijna tien jaar oude record van Mbark Boussoufa bij Anderlecht breken11 goals en 13 assists. Geen enkele speler in de Jupiler Pro League drukt meer zijn stempel op zijn ploeg dan Hans Vanaken. De 26-jarige middenvelder van Club Brugge kan het record van Mbark Boussoufa uit 2010 breken.
12/03 09u00  Bestuur van Anderlecht wil coach Fred Rutten en clubicoon Pär Zetterberg verzoenenFred Rutten was dit weekend flink ontgoocheld in Pär Zetterberg. De Zweed treedt op als bewaker van het Anderlecht-DNA en had publiekelijk verklaard dat Yari Verschaeren meer lange ballen moet trappen en meer met zijn hoofd omhoog moet lopen. Het Anderlecht-bestuur zag daar weinig graten in, maar de Nederlandse coach vond de inmenging van Zetterberg niet kunnen. Zeker niet zonder overleg vooraf. Het frustreert bij momenten dat Pär Zetterberg geen duidelijke functieomschrijving heeft. Is hij nu assistent, is hij raadgever van het bestuur...?
12/03 07u45  Joris vertelt vrienden dat hij “verkeerd gematcht” is, ‘Blind getrouwd’-experts verdedigen zichJoris (30), stilaan het kneusje van Blind Getrouwd, meent dat verkeerd gematcht is met Annelies (29). Zijn stunt met een berg rozen kon haar niet overtuigen, maar “hij wou gewoon origineel uit de hoek komen”, zegt een vriend van Joris aan Dag Allemaal. Zijn Joris en Annelies werkelijk verkeerd gematcht? De relatiecoaches achter het programma blijven achter hun beslissing staan.
12/03 07u45  Primeur: deze zes renners werden getest op Tramadol in Parijs-NiceDe wereldpremière was gisteren voor Bellegarde in de Loiret. Zes renners werden na afloop van de tweede etappe van Parijs-Nice getest op de aanwezigheid van de door de UCI verboden pijnstiller Tramadol. De ‘gelukkigen’ waren ritwinnaar Dylan Groenewegen, Romain Bardet, Sergio Henao, Amaël Moinard, Anthony Turgis en Cyril Gauthier.
12/03 06u30  Doorbraak in onderhandelingen met EU: "Het is deze deal ofwel mogelijk helemaal geen Brexit"De Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit.
12/03 06u15  Gilbert is klaar: “Van mij mogen het heel het jaar door zulke koersen zijn”Philippe Gilbert (36) is ‘alive and kicking’. Voor de tweede dag op rij stak hij zijn hand uit naar de ­dagzege, maar net als zondag werd gisteren aan het einde van de rit Dylan Groenewegen gefêteerd. “Het goede nieuws is dat de conditie oké is. Ik onthoud dat ik al twee dagen op rij uit een verloren positie ­terugvocht.”
12/03 06u15  CLUBNIEUWS. Hoogspanning bij AA Gent, Waasland-Beveren wil Custovic houdenNog vijf dagen vooraleer de reguliere competitie van de Jupiler Pro League al zijn geheimen heeft prijs gegeven. Wij zetten de laatste nieuwtjes van onze eersteklassers op een rijtje.
12/03 03u15  Nathalie rijdt opa die beroerte kreeg zelf naar ziekenhuis tijdens storm: “Noodcentrale was niet bereikbaar”Anders dan minister De Crem maandagochtend op de radio beweerde, bleken de noodcentrales niet altijd bereikbaar geweest te zijn door de storm. De opa van Nathalie Boeckx uit Nijlen kreeg die zondagnamiddag een beroerte. “We hebben naar 101, 112 en alle andere noodlijnen gebeld. Niemand nam de telefoon op”. Ook de vakbond zegt dat de wachttijden opliepen en dat de noodcentrale voor dringende hulp niet altijd voor iedereen bereikbaar was.
12/03 03u15  Beweging.net verslikt zich in campagne: wie auto laat staan, krijgt... vliegreisLaat je auto staan en win een vliegtuigreis! Zo pakte de campagne van Tournée Pedale uit, in een poging mensen meer op de fiets en het openbaar vervoer te krijgen. Een vliegtuigreis als beloning, is dat niet absurd? Nadat organisator beweging.net Oost-Vlaanderen er verschillende vragen over kreeg, paste ze de actie aan.
12/03 03u15  Meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen: “Ik heb alle kanalen offline moeten halen”De meest exclusieve bierbrouwer van België moet zijn naam veranderen. Sinds Raf Souvereyns uit Hasselt door de Amerikaanse site Ratebeer verkozen werd tot de meest beloftevolle jonge brouwer ter wereld, worden z’n Bokkereyder bieren begeerd van de Verenigde Staten tot Denemarken. Maar een rechter oordeelde nu dat hij die naam niet meer mag gebruiken, omdat ze te veel lijkt op die van een andere Limburgse brouwer.
12/03 03u15  Nog stormweer op komst: wat moet je wel en zeker níet doen? “Kruip vooral niet zelf op uw dak. Dat is levensgevaarlijk”Het stormweer is al zwaar tekeer gegaan de afgelopen dagen, en er is nóg zware wind op komst. Wat moet u doen als de boom in uw tuin vervaarlijk wiebelt, of uw dakpannen loshangen? “Klim vooral niet zelf uw dak op”, zegt Didier Wattel van de Confederatie Bouw.
12/03 03u15  Nieuwe talkshow Siska Schoeters komt níét op tvSchoeters en bellen, de nieuwe talkshow van Siska Schoeters die via het internet te bekijken is, is geen voorproefje van wat komen gaat op televisie. De talkshow is een experiment om de gezichten van Eén wat meer in de kijker te zetten.
12/03 03u15  Belgisch slachtoffer vliegtuigramp Ethiopië ontsnapte eerder aan de doodHet Belgische slachtoffer van de vliegtuigramp in Ethiopië, Ghislaine De Claremont (60), ontsnapte eerder al aan de dood. In 1995 raakte haar dochter voor het leven verlamd bij een brutale overval op een geldtransport.
12/03 03u15  Stuur geen aubergine, maar ook deze emoji’s hebben een dubbelzinnige betekenisBinnenkort komen er 71 emoji’s bij op ons toch al drukbevolkte toetsenbord. Die zijn nodig om in digitale tijden emotie te leggen in berichen die we via WhatsApp, sms, Facebook of Twitter zeggen. Handig, maar ook gevaarlijk. Want voor je het weet, heb je “Wat wil je vanavond eten?” beantwoord met een aubergine. En laat daar net een niet zo onschuldige, tweede betekenis voor bestaan. Hoe kan je dat soort gênante momenten vermijden?
12/03 03u15  Bestuur van Anderlecht wil Rutten en Zetterberg verzoenenFred Rutten was dit weekend flink ontgoocheld in Pär Zetterberg. De Zweed treedt op als bewaker van het Anderlecht-DNA en had publiekelijk verklaard dat Yari Verschaeren meer lange ballen moet trappen en meer met zijn hoofd omhoog moet lopen. Het Anderlecht-bestuur zag daar weinig graten in, maar de Nederlandse coach vond de inmenging van Zetterberg niet kunnen. Zeker niet zonder overleg vooraf. Het frustreert bij momenten dat Pär Zetterberg geen duidelijke functieomschrijving heeft. Is hij nu assistent, is hij raadgever van het bestuur...?
12/03 03u15  Van revalidatiecentrum naar groot scherm: film op komst over zwaar gecrashte wielrenner Stig BroeckxDe wonderlijke revalidatie van de zwaar gecrashte wielrenner Stig Broeckx (28) wordt ook na het Eén-programma ‘Bargoens’ voort gedocumenteerd. Eric Goens, de maker van ‘Bargoens’, gaat het bijzondere verhaal van de man die veroordeeld leek tot een “vegetatief” leven, verfilmen. Er is ambitie om die film verder te tillen dan het tv-scherm.
12/03 03u15  Voor het eerst “rondspringend” water waargenomen op de maan: “Misschien kunnen we het gebruiken tijdens missies”Ruimtevaartorganisatie Nasa heeft voor het eerst piepkleine waterdeeltjes zien “rondspringen” op de maan. Ze komen in beweging als het warm genoeg wordt op het maanoppervlak. “Misschien kunnen we dat water gebruiken tijdens toekomstige missies naar de maan”, zegt onderzoekster Amanda Hendrix.
12/03 03u15  Dokter wil wetswijziging om “zinvol gebaar” mogelijk te maken: “Eerst hartdonatie, dan euthanasie”Mensen die voor euthanasie kiezen, moeten ook hun hart kunnen doneren voor orgaantransplantatie. “Er zijn te weinig ruilharten en voor mensen die voor euthanasie kiezen, kan dat een enorm zinvol gebaar zijn”, zegt dokter Marc Cosyns. Wim Distelmans, voorzitter van de euthanasiecommissie, vindt dit een brug te ver.
12/03 03u15  Primeur: deze zes renners werden dinsdag getest op Tramadol in Parijs-NiceDe wereldpremière was gisteren voor Bellegarde in de Loiret. Zes renners werden na afloop van de tweede etappe van Parijs-Nice getest op de aanwezigheid van de door de UCI verboden pijnstiller Tramadol. De ‘gelukkigen’ waren ritwinnaar Dylan Groenewegen, Romain Bardet, Sergio Henao, Amaël Moinard, Anthony Turgis en Cyril Gauthier.
12/03 01u30  Londen kondigt doorbraak aan in onderhandelingen met EU over BrexitDe Britse regering heeft naar eigen zeggen een doorbraak bereikt in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit. “Premier Theresa May heeft vanavond in Straatsburg juridisch bindende wijzigingen bekomen die het uittredingsakkoord versterken en verbeteren”, verklaarde de Britse vicepremier David Lidington maandagavond voor het parlement.
12/03 01u15  Overboord geslagen zeiler weet urenlang te overleven dankzij trucje met de opgeblazen jeansOp zeiltrip met zijn broer, van Nieuw-Zeeland naar Brazilië, werd de 30-jarige Duitser Arne Murke plots overboord geslagen. Zijn broer probeerde hem nog een reddingslijn toe te werpen, maar Arne kon er niet bij. Uren later konden de hulpdiensten hem dan toch uit het water halen. Hij had al die tijd kunnen overleven dankzij een trucje van de Navy Seals. Dat van de opgeblazen jeans.
12/03 00u45  Proces aanslag Joods Museum: levenslang voor Nemmouche, 15 jaar voor BendrerLevenslang voor Mehdi Nemmouche plus 15 jaar terbeschikkingstelling, 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling voor zijn mededader Nacer Bendrer. Na een verrassend lange deliberatie heeft de assisenjury in het proces van de terroristische moord in het Joods Museum pas rond middernacht de straffen uitgesproken. Die lagen volledig in de lijn van wat het federaal parket gevraagd had. Tot wanhoop van Nacer Bendrer, maar Nemmouche gaf geen krimp.
12/03 00u00  “It’s showtime”: Apple stelt binnenkort concurrent Netflix voorApple roept binnen twee weken de pers samen, onder de aankondiging “It’s Showtime”. Het zal daar zijn eigen streamingdienst voorstellen die de concurrentie met Netflix moet aangaan.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Opvallend onopvallende lancering van twee nieuwe iPads: dit zijn de vernieuwingen van de iPad Air en iPad Mini18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Wanneer Apple een nieuw product of een update aankondigt, gaan daar veel tromgeroffel en nog meer geruchten aan vooraf. Maar vandaag heeft het bedrijf in alle rust een nieuwe versie van zowel de iPad Air als de iPad Mini voorgesteld. Twee producten die voor het eerst een refresh krijgen… én een bijhorend potloodje.
3x Zweedse balletjes van Ikea nu ook via app te krijgen: “Om voedselverspilling tegen te gaan”18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Wie niet kan wachten op Zweedse balletjes van Ikea te eten, hoeft niet meer naar een vestiging te gaan. Nu kan je de gespecialiseerde vleesjes ook via een app krijgen. Dat komt omdat het Gentse bedrijf ‘To Good to Go’ Ikea tot haar nieuwe partner mag rekenen. En dat allemaal om voedselverspilling tegen te gaan.
2x Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten18/03 22u00 - Het Nieuwsblad: Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
2x Misnoegde leverancier dumpt twee ton rotte aardappelen op oprit18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Een man uit Zonnebeke wordt ervan verdacht, een grote lading rottende aardappelen te hebben gedumpt op de oprit van woning in Geluwe. Hij riskeert een boete van 400 euro en een celstraf van een maand met uitstel.
2x Slachthuis krijgt opschorting voor vervallen vlees dat naar Kosovo werd gestuurd18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: De Antwerpse strafrechter heeft slachthuis Vanlommel en zijn twee bestuurders maandag een opschorting gegeven voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
2x Grootouders getuigen over moord op Eline: “Haar moeder stimuleerde haar donkere gedachten, in plaats van ze af te remmen”18/03 21u00 - Het Nieuwsblad: Ze kreeg Eline (14) amper een paar keer per jaar te zien, de familie-Pans. Omdat neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) haar dochter zo afschermde. En praten over de donkere gedachten van Eline was voor haar taboe. “We waren zo blij dat Eline haar zware kanker had overleefd. Maar mijn kleindochter mocht en kon van haar moeder niet gelukkig zijn”, getuigt grootvader Johny Pans.
1x Wat een bevalling: vrouw zet in amper 9 minuten een zesling op de wereld18/03 21u45 - Het Nieuwsblad: Een Texaanse vrouw is zondag in no time moeder geworden van 6 kinderen. Thelma Chiaka beviel in Houston van een zesling in amper tien minuutjes tijd.
1x Allereerste afvaller in ‘De mol’ moest al na enkele dagen naar huis: valt dat niet op? En hoe bewaarde Liesbeth haar geheim?18/03 20u15 - Het Nieuwsblad: Zondagavond zagen we hoe Liesbeth De Pilleceyn (41) als eerste haar koffers moest pakken in ‘De mol’. Voor haar zit het spel erop, en zij moet na amper drie dagen Vietnam verlaten. Maar hoe gaat het dan verder? Terug naar huis met vensters en deuren dicht om de afloop van het spel maar niet op voorhand te verklappen? Of veertien dagen in een all-in blijven hangen in Azië om de tijd te doden? “Dat hangt van kandidaat tot kandidaat af”, zeggen de programmamakers.
1x Man aangevallen met bijl in Sint-Jans-Molenbeek18/03 20u00 - Het Nieuwsblad: In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller kon ingerekend worden.
1x Koningspaar verwijderd uit Herentalse gemeentehuis18/03 20u00 - Het Nieuwsblad: In Herentals gaat het gemeentebestuur de portretten van koning Filip en koningin Mathilde uit de raadzaal van het administratief centrum verwijderen. Dat besliste de huidige coalitie van N-VA en CD&V na een voorstel van een raadslid van het Vlaams Belang, zo meldt maandag de plaatselijke internetsite Netenieuws (Nnieuws).

Statistieken

Artikels:
31281
Gelezen:
615
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven