woensdag 17 juli 2019, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
17/07 18u30  Donkey Kong, Tesla- of FC Barcelona-logo: Belgische instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke xtc-pillen Rood/oranje xtc-pillen met het Tesla-logo, lichtgrijze met het logo van FC Barcelona en grijze met het hoofd van een aap of met een doodshoofd op bevatten 200 mg MDMA of meer en zijn bijgevolg levensgevaarlijk. Het Early Warning System on Drugs (BEWSD) stuurt daarom een waarschuwing uit.
17/07 18u30  Kinderen vinden gestolen kluis van plofkraak in de Demer Twee kinderen die met een magneetje aan het vissen waren aan de Demer in Messelbroek, hebben een grote bankkluis gevonden. “We hebben met onze magneet een klein computertje gevonden en zijn daarmee naar de politie gegaan.” De kans is groot dat het om de kluis gaat die vorige week gestolen werd tijdens de plofkraak op het bankkantoor in Halen. Een duikteam van de brandweer kon de enorme kluis met behulp van een kraan naar boven halen.
17/07 18u00  Caleb Ewan bezorgt Soudal-Lotto een tweede ritzege na alweer een beklijvende spurt met Dylan Groenewegen En of Caleb Ewan de ritzege in Toulouse verdiende. De spurter van Soudal-Lotto verzamelde de voorbije week de ereplaatsen maar trok deze keer wel aan het langste eind. Het verschil met Dylan Groenewegen was klein maar voldoende voor de ritzege.
17/07 17u45  Auto brandt volledig uit op E40 in Beernem Langs de snelweg E40 in Beernem vatte woensdagmiddag een wagen vuur. Dat gebeurde ter hoogte van de afrit Beernem in de richting van Oostende. Aanvankelijk kwam er enkel wat rook uit de auto. De bestuurder merkte dat nog zelf op en probeerde dan ook eigenhandig te blussen. Maar dat mocht niet baten. In geen tijd stond de wagen in lichterlaaie. De brandweer werd verwittigd en kwam ter plaatse. Zij slaagden erin om de wagen snel te blussen, maar de schade was wel meer dan aanzienlijk. De auto was dan ook klaar voor de schroothoop. Door de bluswerken en de brand zelf ontstond wel een aardige file in de richting van de kust.
17/07 17u45  Beerschot gaat tot op het bot na beslissing van het BAS: “Het is een dubieuze primeur voor ons land. Dit is cynisme ten top” Beerschot zal komend seizoen in 1B spelen. In zijn finaal vonnis kwam het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) niet meer terug op de degradatie voor KV Mechelen en/of Waasland-Beveren. Malinwa start ook niet met een puntenhandicap, maar wordt wel een seizoen uitgesloten van Europees voetbal en de bekercompetitie. “Maar wij blijven vechten”, reageerde Thomas Gillis, advocaat van Beerschot, woensdag bij Belga. De Ratten zullen een vordering tot vernietiging van de tijdelijke en finale beslissing van het BAS instellen bij de Brusselse rechtbank.
17/07 17u45  Zweeds pretpark wil geen Hitlergroet meer in attracties Het pretpark Liseberg in het Zweedse Göteborg heeft sinds april al zo’n veertig keer vastgesteld dat jongeren in attracties een Hitlergroet doen. “We kunnen zo’n gedrag niet tolereren”, zegt waarnemend parkdirecteur Fredrik Löfgren aan de Zweedse omroep SVT.
17/07 17u15  Het definitieve vonnis is geveld in matchfixingzaak KV Mechelen: dit zijn de gevolgen voor de competitie en Europa Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft zijn definitieve vonnis bekendgemaakt in de omkopingszaak rond KV Mechelen. Wat zetten de concrete consequenties hieronder op een rij.
17/07 17u00  Vijf jaar na MH17: een vliegtuig vol lijken, een aanslag op Poetin en andere complottheorieën Het is vandaag vijf jaar geleden dat een Russische Buk-raket vlucht MH17 uit de lucht schoot. Sindsdien floreren allerlei verzinsels over de ramp. Soms wansmakelijk, soms absurd, altijd ontkracht.
17/07 17u00  Bus kantelt bij spectaculaire crash: passagiers ontsnappen nipt aan dood In het Indiase Karnataka is een ongeluk gebeurd tussen twee bussen. De ene ramt de andere voor onverklaarbare reden langs de zijkant, waardoor ze beide kantelen. Op videobeelden is het spectaculaire ongeluk gefilmd vanuit de bus die geramd wordt. Op miraculeuze wijze zijn er geen gewonden gevallen bij het ongeval.11 
17/07 16u30  Nieuwe hittegolf op komst: volgende week tot 35 graden Het KMI verwacht volgende week de tweede hittegolf van deze zomer. Woensdag, donderdag en vrijdag zou het kwik richting de 35 graden gaan.
17/07 16u30  Niet alleen de Belgische renners doen het goed, ook ‘Vive le vélo’ wint fors in de Tour: “Hoogste score in 15 jaar” Wie doet het Karl Vannieuwkerke (48) na? Maandagavond, na de indrukwekkende zege van Wout van Aert in de Tour de France, lokte de presentator met ‘Vive le vélo’ meer dan 1 miljoen kijkers naar Eén. “Het was onze hoogste score in vijftien jaar”, zegt Vannieuwkerke fier. “Natuurlijk zitten de ritwinsten van de Belgen daar voor iets tussen.”
17/07 16u30  Vijftien jaar geleden hielp ze radeloze ouders, nu verkoopt Wendy Bosmans (42) deuren: “Comeback als Supernanny? Geen tijd voor” Vijftien jaar geleden hielp zij als Supernanny radeloze ouders hun onhandelbare kinderen onder controle te krijgen. Vandaag geeft ze geen opvoedingsadvies meer. Psychologe Wendy Bosmans (42) verkoopt... ramen en deuren. “Ik word onrustig als ik te lang hetzelfde doe.”
17/07 16u30  Nieuwe populairste jongensnaam, meisjesnaam haalt het al voor zestiende jaar op rij Uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat in 2018 de naam Emma voor het zestiende jaar op rij de populairste was bij de pasgeboren meisjes. Die lijst wordt bij de jongens voor het eerst aangevoerd door Arthur.
17/07 16u30  Expert ziet mogelijke link tussen verdwijning Théo Hayez en twee anderen: “Kan werk van seriemoordenaar zijn” De verdwijning van onze landgenoot Théo Hayez en twee andere backpackers in Australische kustdorpen kan het werk zijn van een seriemoordenaar. Die theorie werpt een vooraanstaand forensisch psycholoog op tafel. “Er zijn veel gelijkenissen, daar kan je niet naast kijken”, zegt Tim Watson-Munro in Australische media. De politie zegt die piste al zonder resultaat onderzocht te hebben.
17/07 16u30  Inbrekers betreden in ware Hollywoodstijl doe-het-zelfzaak en nemen geld mee In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in doe-het-zelfzaak Handy Home Saniver. De inbrekers klommen op het dak en knipten het open met een schaar. Binnen werd een kassa geforceerd en een raam naar het bureel, waar geld werd meegenomen.
Laatste update: vandaag om 18u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/07 06u45  Intiem moment in hectische Tour de France: geletruidrager Julian Alaphilippe krijgt bezoek van zieke vaderJulian Alaphilippe beleefde zondagmiddag in Saint-Etienne een verrassend, maar heel intiem en mooi ­familiemoment. Diens zieke vader zat in zijn rolstoel te wachten op de parking voor het Stade Geoffroy-Guichard van Les Verts toen de autocar van Deceuninck-Quick Step halt hield voor het voetbalstadion van de Franse eersteklasser. In short en blauw T-shirt, conform de ploegkleuren. In het Critérium du Dauphiné gaf Juju al aan dat hij dit keer spijtig genoeg zijn zieke vader niet zou zien ­tijdens de Tour de France.
15/07 04u45  Twaalfjarige jongen glipt langs beveiliging Heathrow en raakt op vliegtuigDe beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was. Hij stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt.
15/07 03u15  CD&V-jongeren snoeihard voor eigen partij: “Geen verhaal! Te wollig en te weinig concreet”“Geen verhaal. Te wollig. Te weinig concreet.” “Onprofessioneel op sociale media.” “De kopstukken waren weinig vernieuwend.” Voor de Oost-Vlaamse CD&V-jongeren is het duidelijk waar de partij gefaald heeft in de aanloop naar de verkiezingen: zowat overal. De afdeling haalt in een uitgelekte interne nota ook uit naar de werkgroep die de partij moet analyseren. “Hoe kan een kerngroep zichzelf evalueren?”
15/07 03u15  Mysterie in Maaseik: garagepoorten blokkeren en auto’s starten niet meerAuto’s die niet meer starten. Defecte garagepoorten. Autoruiten die plots open staan. Een mysterieuze oorzaak zorgt voor tientallen dergelijke klachten in Maaseik. Burgemeester Johan Tollenaere, die vermoedt dat een zendmast de boosdoener is, laat het onderzoeken.
15/07 03u15  Elke dag 47 illegalen gevonden in ons landIn 2018 werden 17.235 illegalen aangetroffen in België. Omgerekend zijn er dat 47 per dag. Dat is een stijging van zo’n zes procent tegenover het jaar voordien, en haast een evenaring van het record van 2016, het jaar na de asielcrisis. Opmerkelijk is wel dat we tegen de Europese trend ingaan. In de EU loopt het aantal aangetroffen illegalen fors terug. Het stijgend aantal minderjarigen dat wordt aangetroffen, is daar voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor.
15/07 03u15  Stig Broeckx eindelijk terug in het peloton: “Het is fijn dat ik geen afscheid moet nemen, maar er als supporter toch een beetje bij kan zijn”De Ronde van Frankrijk verwacht deze week een bijzondere gast: Stig Broeckx (29). Voor het eerst sinds de val die hem op 28 mei 2016 bijna het leven kostte, keert hij terug in het peloton. Broeckx is ook te gast in Vive le vélo. “Het is fijn dat ik geen afscheid moet nemen van het peloton, maar er als supporter toch een beetje bij kan zijn.”
15/07 03u15  Jurist vindt dat prins Laurent en prinses Astrid minder goed behandeld worden dan andere Belgen: “Systeem van dotaties schaadt hun mensenrechten”“Prins Laurent en prinses Astrid worden minder goed behandeld dan andere Belgische burgers.” Dat concludeert een auditeur van de arbeidsrechtbank in een vakblad. Ze zouden hun situatie zelfs kunnen aanklagen wegens schending van de mensenrechten, zegt hij. “Maar ze zijn niet verplicht om hun dotatie te aanvaarden”, countert professor staatsrecht Hendrik Vuye.
15/07 03u15  Kris Van Dijck vroeg tussenkomst voor haar “precaire financiële situatie”, maar had ‘escort Lynn’ dat geld eigenlijk wel nodig?Met “enige spoed” vroeg Kris Van Dijck (N-VA) aan minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in 2014 om tussen te komen in een dossier van ‘escort Lynn’. Een alleenstaande moeder “in een precaire financiële situatie”. Maar hoe precair was die situatie? Uit een afpersingsdossier dat vorige maand voor de rechtbank kwam, bleek dat de vrouw in die periode bij de bank een lening van 230.000 euro kon aangaan.
15/07 03u15  Waarom we zo vaak erotisch dromenVier procent van onze dromen gaat over politiek, zes procent over sport, achttien procent over seks. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Als je het de volgende ochtend bij het ontbijt weer eens moet uitleggen, onthoud dan dit: “Emotionele onderwerpen vinden nu eenmaal gemakkelijker hun weg naar onze dromen.”
15/07 03u15  Koen De Bouw schittert naast Monica BellucciThe man who sold his skin. Zo heet de film die Koen De Bouw (54) momenteel in Zuid-Frankrijk draait aan de zijde van de Italiaanse ster Monica Bellucci (54).
15/07 03u15  Toxicoloog waarschuwt voor drugscocktail “Calvin Klein”In Londen is een Russische miljardairsdochter (17) overleden nadat ze op een feestje een dosis “Calvin Klein” had ingenomen, een drugscocktail van cocaïne en ketamine. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt voor het fenomeen. “Deze drugs mag je echt niet combineren. Zéér gevaarlijk.”
15/07 03u15  Man filmt per toeval verschil tussen pakjesbezorgers en maakt reclamespot: “We zullen niet met je rommel gooien”De deurbelcamera van een Amerikaanse man filmde per toeval het verschil tussen pakjesbezorgers van Amazon en UPS. De bezorger van Amazon neemt zijn tijd om zijn pakket voorzichtig neer te leggen, maar de man van UPS “gooit het als een frisbee”. De opmerkelijke camerabeelden inspireerden de Amerikaanse man en hij goot ze in een reclamespotje met bijhorende slogan voor Amazon: “We zullen niet met je rommel gooien.”
14/07 22u15  Toeschouwers tonen blote kont naar renners in de Tour, Sonny Colbrelli laat die kans niet liggenNa enkele uren wachten (en aperitieven) doen de toeschouwers de gekste dingen wanneer de renners voorbij komen in de Tour de France. Deze “fans” vonden er niets beters op dan hun blote kont te tonen naar de renners. Of het een goed voorbeeld is, laten we in het midden maar de Italiaanse sprinter Sonny Colbrelli liet de kans niet liggen en gaf er - in volle koers- een ferme tik op.
14/07 21u45  Belgen stranden op ereplaatsen: “Kut, hé…” en “Benoot heeft te veel getoond dat hij de sterkste was”Nét niet: na de zege van Thomas De Gendt zaterdag strandden de Belgen zondag op de ereplaatsen in de Tour de France. Achter winnaar Daryl impey werd Tiesj Benoot tweede, Oliver Naesen vierde en Jasper Stuyven vijfde. De drie zaten in de beslissende vlucht maar konden het niet uitspelen.
14/07 21u15  Radja Nainggolan verlaat oefenkamp van InterRadja Nainggolan lijkt nu echt op weg om eerdaags Inter te verlaten. ‘De Ninja’ keerde terug naar Italië zonder deel te nemen aan de stage. Het is nog onduidelijk of hij nog zal deelnemen aan de China-tournee van de Nerazzurri, zegt La Gazzetta dello Sport. Al lijkt het er sterk op dat hij werd weggestuurd en een transfer nakende is.
14/07 21u15  Adembenemend: waaghalzen met wingsuits voeren halsbrekende toeren uit boven beroemde piramidesEen groep wingsuit-vliegers vloog eerder dit jaar over de piramides van de Egyptische stad Caïro. De ervaren filmmaker Juan Mayer uit Argentinië filmde de waaghalzen toen ze in formatie boven het adembenemende landschap van Egypte vlogen.
14/07 21u15  Eindhoven Airport enige tijd afgesloten na tip van Belgische autoriteitenDe hal van vliegveld Eindhoven Airport is zondag enige tijd dicht geweest, nadat de Koninklijke Marechaussee informatie had gekregen van de Belgische autoriteiten. Passagiers die per vliegtuig arriveerden mochten het toestel niet verlaten en moesten daar enige tijd blijven zitten, zei een woordvoerster van de Nederlandse marechaussee.
14/07 21u15  Man valt zonder brandstof op snelweg en veroorzaakt file van 10 kilometerEen ongelukkige Duitse automobilist heeft een file van tien kilometer veroorzaakt op de A4 nadat hij zonder brandstof viel. De man duwde zijn wagen dan maar over de weg, maar omdat de andere rijstrook afgesloten was voor werken moesten honderden automobilisten in slakkentempo achter hem aanrijden. Dat leidde al gauw tot meer dan een uur file.
14/07 20u30  Novak Djokovic verlengt titel op Wimbledon na tiebreak en 12-12 (!) in vijfde set tegen Roger Federer: wat een finale...Novak Djkokovic heeft Wimbledon 2019 op zijn naam geschreven. De 32-jarige Servische nummer één van de wereld klopte in een hoogstaande finale de 37-jarige Zwitser Roger Federer (ATP-3) na vijf spectaculaire sets: 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6 en 12-12. Vervolgens won hij de allesbeslissende triebreak met 7-3. Wat een finale...
14/07 20u30  Neymar deelt steek uit aan eigen ploeg: “Mijn sportieve hoogtepunt? De remontada met Barcelona tegen PSG”Het is dé soap van de transferzomer aan het worden. Blijft Neymar bij PSG of keert hij terug naar Barcelona. De Braziliaan zou graag opnieuw zijn maatje Lionel Messi vergezellen bij de Catalanen, maar een deal is nog niet nakende. Het weerhoudt Neymar er niet van om de spot te drijven met zijn huidige werkgever. De aanvaller heeft de fameuze remontada van zijn toenmalige ploeg Barcelona tegen PSG - in de Champions League in maart 2017- een van zijn mooiste herinneringen tot dusver genoemd. In de marge van de transfersoap raakte overigens bekend dat Neymar geviseerd wordt door de Spaanse fiscus en dat Barcelona kampt met hoge schulden.
14/07 20u00  Schaakwereld davert op grondvesten: grootmeester betrapt op spieken op wcDe schaakwereld davert op zijn grondvesten: grootmeester Igor Rausis is betrapt op valsspelen.
14/07 19u45  Dode bij verkeersongeval in NeeroeterenBij een verkeersongeval in Neeroeteren bij Maaseik is zondagnamiddag rond 16.15 uur een automobilist om het leven gekomen. Door de aanrijding is de Kinrooiersteenweg, de N757 tussen Neeroeteren en Kinrooi, afgesloten voor het verkeer.
14/07 19u30  Donald Trump vertelt Alexandria Ocasio-Cortez en andere Democraten om “terug te keren naar hun eigen land”De Amerikaanse president Donald Trump ligt opnieuw onder vuur, dit keer omdat hij een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis in een reeks tweets aanraadt “terug te keren naar hun eigen land”. De vier vrouwen in kwestie zijn op één na allemaal geboren in de Verenigde Staten.
14/07 19u30  KRC Genk en Atalanta hebben akkoord over Ruslan MalinovskyiKRC Genk en het Italiaanse Atalanta kwamen zondagochtend tot een akkoord betreffende Ruslan Malinovskyi. Volgens Italiaanse media betaalt Atalanta Bergamo zo’n 13 miljoen euro plus bonussen voor de Oekraïense middenvelder. Dit weekend vloog Malinovskyi met zijn management naar Italië om ook tot een persoonlijk akkoord te komen. Later deze week staan de medische testen voor de Oekraïner nog op het programma.
14/07 18u45  Autobestuurder (23) rijdt in op groepje fietsers: Pierre (55) sterft ter plaatse, ook vrouw betrokken bij ongevalEen 55-jarige man is zondagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N90 tussen Luik en Hoei. De man maakte samen met zijn echtgenote deel uit van een groepje fietsers dat werd aangereden door een bestelwagen. De 23-jarige bestuurder verkeert in shock.
14/07 18u30  Autobestuurder (23) rijdt in op fietsers in Hoei: Pierre (55) sterft ter plaatse, ook vrouw betrokken bij ongevalEen 55-jarige man is zondagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N90 tussen Luik en Hoei. De man maakte samen met zijn echtgenote deel uit van een groepje fietsers dat werd aangereden door een bestelwagen. De 23-jarige bestuurder verkeert in shock.
14/07 18u30  Miljonair krijgt toestemming om mythische schat op te graven: ligt er een lading goud en juwelen ter waarde van 9 miljard euro begraven op Robinson Crusoe-eiland?Bernard Keiser, een Nederlands-Amerikaanse miljonair, heeft van Chili de toestemming gekregen om “de grootste nog niet ontdekte schat ter wereld” op te graven. Het zou gaan om een lading goud en juwelen ter waarde van 10 miljard dollar (8,8 miljard euro) die begraven zou liggen op het Robinson Crusoe-eiland.
14/07 18u00  Geen derde Belgische ritzege: Tiesj Benoot botst op snelle Zuid-Afrikaan Daryl ImpeyDe tweede overgangsetappe doorheen het Centraal Massief, van Saint-Etienne naar Brioude, werd alweer gekleurd door de Belgen. Oliver Naesen, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven maakten deel uit van de juiste vlucht en vooral Benoot stak zijn hand uit naar de ritzege. Helaas hield de Zuid-Afrikaan Daryl Impey de renner van Soudal-Lotto van een tweede opeenvolgende zege voor het Belgische team. Julian Alaphilippe behield zijn gele trui.
14/07 18u00  Autobestuurder (23) rijdt in op fietsers in Hoei: 56-jarige overlijdt ter plaatseEen 23-jarige autobestuurder is zondag rond de middag op de N90 tussen Luik en Hoei ingereden op een groep fietsers. Een 56-jarige fietser overleed ter plaatse, zo heeft het parket van Luik bekendgemaakt.
14/07 17u15  Mathieu van der Poel kent offday in wereldbeker mountainbiken: “Jammer, maar ik wist dat dit kon gebeuren”We zijn het niet gewoon en dus is een anonieme vijftiende plaats van Mathieu van der Poel in de wereldbeker mountainbiken van Les Gets een teleurstelling. De zege was voor wereldkampioen Nino Schurter, die in het Franse skioord pas in de slotronde wegreed van de Italiaan Gerhard Kerschbaumer.
14/07 17u00  Mathieu van der Poel kent offday in wereldbeker mountainbiken van Les GetsWe zijn het niet gewoon en dus is een anonieme vijftiende plaats van Mathieu van der Poel in de wereldbeker mountainbiken van Les Gets een teleurstelling. De zege was voor wereldkampioen Nino Schurter, die in het Franse skioord pas in de slotronde wegreed van de Italiaan Gerhard Kerschbaumer.
14/07 17u00  Stormloop op goedkope bruidsjurken door faillissement bekend bruidshuisToekomstige bruiden konden zaterdag hun slag slaan in het bekende bruidshuis Jagré aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. We winkel legt na 31 jaar de boeken neer, maar heeft nog een uitgebreide collectie trouwjurken. Met kortingen tot maar liefst zestig procent om 600 jurken, kregen aanstaande bruidjes een uitzonderlijke kans om koopje te doen. Ook mensen die nog het nog niet voelen kriebelen om te trouwen, kwamen aan hen trekken. Alles moet worden verkocht, zelfs de verlichting boven de kassa. Wat overblijft, zal uiteindelijk online worden geveild.
14/07 17u00  Het echte verhaal achter de Franse nationale feestdag is veel minder romantisch dan ‘liberté, égalité et fraternité’Het is vandaag 14 juli. Quatorze juillet. De nationale feestdag waarop de Fransen elk jaar met een militaire parade en een groots vuurwerkspektakel het begin van het ‘Nieuwe Frankrijk’ herdenken. Want het was op die dag in 1789 dat een kwade meute de Bastille in Parijs bestormde en de Franse Revolutie helemaal losbarstte. In tegenstelling tot het populaire verhaal was er aanvankelijk echter maar weinig sprake van ‘liberté, égalité et fraternité’.
14/07 17u00  Nieuwe diersoort ontdekt in maag van gefossiliseerd prehistorisch reptielOnderzoekers van de Chinese wetenschapsacademie CAS hebben een nieuwe diersoort ontdekt. Het was goed zoeken naar de vondst, want het dier bevond zich in de buik van een gefossiliseerd prehistorisch reptiel, de microraptor zhaoianus.
14/07 16u15  Tienduizend bagagestukken blijven achter in Zaventem. Hoe vermijd je ellende? En wat als jouw bagage niet is meegereisd?Tienduizend bagagestukken bleven dit weekend achter op Brussels Airport in Zaventem door een IT-probleem. Maar wat moet je dan doen, als je bagage niet meegereisd is naar je vakantiebestemming? Een handleiding langs ‘lost luggage’, noodpakketjes en bagageverzekeringen.
14/07 16u15  Futuristisch ‘Flyboard’ steelt de show op Franse militaire paradePresident Macron inspecteerde zondag zijn troepen op de traditionele militaire parade tijdens de Franse nationale feestdag. Het leger pakte uit met technologische hoogstandjes zoals drones en miniatuurauto’s die zelfstandig aan de slag kunnen in militaire situaties. De uitvinding van de Franse jetski-racester Franky Zapata ging echter met alle aandacht lopen. Hij vloog op zijn Flyboard Air - topsnelheid 200 km/u - boven alles en iedereen uit. Frankrijk investeerde meer dan een miljoen euro om de technologie in eigen handen te houden.
14/07 16u15  Valt Movistar uit elkaar? Toppers op weg naar uitgang, en dan duikt de naam van Mathieu van der Poel opIs Movistar uit elkaar aan het vallen? Het Spaanse team dreigt maar liefst drie van zijn kopmannen te verliezen: Carapaz zou al getekend hebben bij Team Ineos, Quintana lijkt naar Arkéa-Samsic te vertrekken en Landa heeft voorstellen van Bahrain en UAE op zak. Aan de inkomende zijde worden de namen van Mathieu van der Poel en, verrassend, Tiesj Benoot genoemd.
14/07 15u30  Wat is er aan de hand in Australië? Tientallen vogels vallen dood uit de lucht, bloedend uit ogen en snavelMeer dan zestig vogels zijn gestorven nadat ze “uit de lucht waren gevallen” in de Australische staat Zuid-Australië. De dieren lagen op de grond, bloedend uit de ogen en de snavel.
14/07 15u00  Wie woont er achter deze kleurrijke gevel? “Ik heb dit in geen 20 jaar verteld. Waarom? Ge zijt de eerste die luistert”Achter elke gevel schuilt een verhaal. En sommige gevels zijn zo intrigerend, dat iedereen die passeert zich afvraagt: wie zou hier in godsnaam wonen? Reporter Bert Heyvaert en fotograaf Geert Van de Velde trokken heel Vlaanderen door, op zoek naar de meest fascinerende huizen. Vandaag: de kindertekening in Izegem.
14/07 14u15  Pieter De Crem (CD&V) wil niet in federale regering stappen zonder N-VA: “Onhoudbaar, niet werkbaar en niet wensbaar”CD&V stapt niet in een federale regering zonder N-VA. Dat zegt het christendemocratisch kopstuk Pieter De Crem in het VTM Nieuws. “Het is voor ons onhoudbaar, niet werkbaar en niet wensbaar om van zo’n coalitie deel uit te maken.”
14/07 14u00  Hij is 80, maar dat houdt Etienne niet tegen om met kruiwagen zwerfvuil op te rapen en bermen onkruidvrij te makenHij is 80 jaar oud. Maar Etienne Vercruysse uit Oedelem ging wel de hele straat af om al het zwerfvuil op te rapen. En hij zette de haag in de berm voor zijn huis eigenhandig op orde. “Het is bezighouden, maar ook een beetje sociaal werk”, zegt hij.
14/07 14u00  Man probeert vrouw te verkrachten, maar dan schieten haar hondjes te hulpEen Australische vrouw is afgelopen week het slachtoffer geworden van een poging tot verkrachting in een park. Dankzij haar twee kleine hondjes Louie en RuPaul kon ze ontkomen.
14/07 14u00  Poging om ruzie uit te praten, mondt uit in schietpartij: verdachte aangehouden voor poging moordDe 34-jarige man die zaterdagochtend in Grobbendonk het vuur opende op twee kennissen van hem, is door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord. Dat meldt het parket van Antwerpen.
14/07 14u00  Festivalganger moet uit 25 meter hoge kraan in “illegale zone” gered worden op DourEen festivalganger van het Dour Festival heeft er een hachelijke zondagochtend op zitten. De jongeman kroop in een kraan en geraakte vast op 25 meter hoogte, zo hebben de organisatoren bekendgemaakt. Uiteindelijk konden de veiligheidsdiensten de man uit zijn benarde positie helpen. Het festival voor alternatieve muziek ging woensdag van start en loopt nog tot zondag.
14/07 13u00  Fans klagen mannen die Michael Jackson beschuldigen van misbruik, aan: “Ik moest huilen en wilde overgeven toen ik het hoorde”Franse fans van Michael Jackson dagen Wade Robson en James Safechuck, de mannen die de zanger beschuldigen van jarenlang seksueel misbruik, voor het gerecht. Ze beschuldigen het tweetal van ‘het beschadigen van de nagedachtenis van een dode’. “Hun verhaal is onmogelijk. Het is door en door slecht.”
14/07 13u00  Landbouwvoertuig ramt tot twee maal toe wagens en rijdt door: “De man keek gewoon niet”Vrijdagavond werd de wagen van de Kevin Moeyaert uit Staden door een landbouwvoertuig aangereden op de rotonde nabij Ommegang Zuid in Westrozebeke. De landbouwer had eerst de intentie om te stoppen, maar reed uiteindelijk toch door.
14/07 13u00  Fietsenwinkels willen strengere normen voor elektrische fietsen. “Supermarkten en onlinewinkels verkopen belachelijk goedkope exemplaren”Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
14/07 12u00  Thomas wie? L’Équipe zet mythische zege van De Gendt in schaduw van Franse strijd om geelDe naam van Thomas De Gendt rolde gisteren over de tongen van elke koersliefhebber. Na een aanval van 200 kilometer hield de Belg van Soudal-Lotto een ontketend duo Pinot-Alaphilippe af in de straten van Saint-Etienne. Een mythische zege, daar was zelfs Tourbaas Prudhomme het mee eens. Maar bij de toonaangevende sportkrant L’Equipe pakten ze zondag desondanks doodleuk uit met een foto van Alaphilippe en Pinot op hun voorpagina. De prestatie van De Gendt wordt gedegradeerd tot randnieuws.
14/07 12u00  Misbruik, moord en “vijver des doods”: het donkere verleden van Disney’s perfecte stadHet was ontworpen om een perfecte stad te worden voor alle fans van Disney. De huizen moesten er piekfijn in orde zijn met kleurrijke gevels en witte gordijntjes. Maar de droomwereld viel al snel in duigen toen er verhalen over misbruik, moord en een vijver des doods opdoken. Het donkere verleden van Celebration, Florida.
14/07 12u00  Dief gelyncht op straat: menigte schopt man dood die auto met kinderen op achterbank steeltIn de Amerikaanse stad Philadelphia heeft een groep omstanders voor eigen rechter gespeeld. De menigte schopte er een dief, die een auto met drie kinderen op de achterbank stal, dood. Het incident heeft de discussie over “straatrechtvaardigheid” opnieuw aangewakkerd.
14/07 11u00  Bekende presentatrice en YouTube-ster Emily Hartridge (35) overledenEmily Hartridge, een televisiepresentatrice en YouTube-ster die vooral in het Verenigd Koninkrijk heel populair was, is vrijdag omgekomen bij een verkeersongeluk. Volgens de eerste berichten kwam ze met haar elektrische scooter in aanrijding met een vrachtwagen.
14/07 11u00  Bauke Mollema en Jakob Fuglsang halen uit naar motards in Tour: “Het is echt belachelijk”In de schaduw van de prachtprestatie van Thomas De Gendt (Soudal-Lotto) werd er in Saint-Etienne ook gestreden om het geel. Met een scherpe aanval pakte Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step- de leiderstrui weer over van Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Diens ploegmaat Bauke Mollema haalde achteraf uit naar de motards, die te dicht voor het peloton reden.
14/07 10u30  Bart Tommelein (Open VLD) over escorte-affaire Kris Van Dijck (N-VA): “Dat was surrealistisch””Wat zijn moment had moeten zijn, is een nachtmerrie geworden.” Bart Tommelein (Open VLD) zag donderdag hoe (toenmalig) Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) vroegtijdig werd weggevoerd tijdens zijn 11 juli-toespraak. In een interview met De Zondag is Tommelein mild voor Van Dijck, maar zijn ontslag was onvermijdelijk, klinkt het. “Het was te veel na elkaar.”
14/07 10u30  Van het balkon de rolstoel (of het graf) inStunten op balkons is populair onder jonge, vooral Britse toeristen in Magaluf, een kustplaats op Mallorca. Onder invloed van drank en soms ook drugs, wanen ze zich onsterfelijk en willen ze regelrecht van het balkon het zwembad in springen. Maar die halsbrekende toeren lopen vaak slecht af.
14/07 10u30  Krachtige aardbeving voor de kust van AustraliëVoor de noordwestelijke kust van Australië heeft zich zondag een krachtige aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) bekendgemaakt. Er is geen tsunami-alarm afgekondigd.
14/07 09u45  Voetganger komt om na aanrijding door wagen in Brussel: bestuurder pleegt vluchtmisdrijfVlakbij het Rogierplein in Brussel is zondag iets voor 05.00 uur een voetganger aangereden door een wagen. Het slachtoffer kwam daarbij om het leven terwijl de automobilist vluchtmisdrijf pleegde.
14/07 09u45  Tóch een ontwikkeling in mysterie in Vaticaan: botten gevonden in zoektocht naar vermiste EmanuelaDe zaak rond Emanuela Orlandi geldt als één van de grootste mysteries in Italië. Het 15-jarige meisje verdween in 1983 in Vaticaanstad, waar ze woonde. Sindsdien werd er niks meer van haar vernomen. Na een geheimzinnige brief werden er deze week twee graven geopend in de zoektocht naar Emanuela. Het leverde niets op, klonk het. Maar nu blijkt dat er wel degelijk ‘verstopte’ botten werden gevonden nabij een tombe.
14/07 09u45  Auto rijdt in op groep mensen in Londen: zeven gewondenIn het zuidwesten van Londen is een auto ingereden op een menigte. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Volgens de politie gaat het om een geval van agressie, en is het incident in Battersea niet gelinkt aan terrorisme. Een van de gewonden liep een beenbreuk op, de zes anderen kwamen er vanaf met lichte verwondingen.
14/07 08u45  En dan gaat plots het licht uit in ‘de stad die nooit slaapt’: enorme stroompanne in New YorkIn New York is de grote stroompanne voorbij. Dat meldt CNN. Maar liefst 72.000 mensen zouden zaterdagavond zonder stroom hebben gezeten, maar intussen is de elektriciteit overal weer hersteld.
14/07 07u15  Diplomatiek lek van “getikte” ambassadeur krijgt nog een staartje: “Trump stapte uit kernakkoord om Obama te pesten”De Amerikaanse president Donald Trump trok zijn land terug uit het nucleaire akkoord met Iran omdat hij de deal associeerde met zijn voorganger, Barack Obama. Meer nog Dat is althans de mening van de voormalige Britse ambassadeur in Washington, Kim Darroch, zo blijkt uit een tweede reeks van vertrouwelijke documenten die aan de Mail on Sunday werden gelekt en nu door de krant zijn gepubliceerd.
14/07 06u30  Evelyn Tuytens, de vrouw van Thomas De Gendt: “Vanaf nu zal ik elke dag rabarbertaart maken, denk ik’’“Ik had dit vooraf helemaal niet verwacht”, reageert Evelyn Tuytens opgewonden na de straffe zege van haar echtgenoot Thomas De Gendt in de Tour de France. “Ik had de ochtend voor de start wel contact met hem en ik zei hem dat ik vandaag rabarbertaart zou maken. Dat is zijn lievelingsgerecht. Vanaf nu denk ik elke dag rabarbertaart te zullen maken.”’
14/07 06u30  Wij stuurden Margot (25) en Wannes (23) op blind date: “Hij bleek al een hele tijd naast mij te staan zonder dat ik besefte dat hij mijn date was”Een lekker diner, ergens op het water. Wat wil je nog meer op een eerste date? Oh ja, leuk gezelschap. Onze matchmaker Kim Clemens koppelt elke week twee mensen en stuurt hen op blind date. Vandaag: goudsmid Margot Declerck (25) en programmeur Wannes Van Regenmortel (23).
14/07 03u15  Dieselwagen haalt voor het eerst 10 op 10 voor lage uitstoot: “Maar in de stad van de toekomst is alleen plaats voor elektrische auto’s”Voor het eerst heeft een niet-elektrische wagen 10 op 10 gehaald in de Europese Clean Air Index. “Dieselwagens zijn aan een inhaalbeweging bezig”, verklaart mobiliteitsexpert Maarten Matienko. Die score is dan wel even goed als die van elektrische wagens, door het feit dat die laatste helemaal niets uitstoten, blijven ze voorrang krijgen. “In de stad van de toekomst passen geen benzine- of dieselwagens”, zegt Matienko.
14/07 03u15  Fors meer syfilis in België (en in de rest van de wereld)Een Europees rapport waarschuwt voor een enorme toename van syfilis. Die seksueel overdraagbare aandoening is al sinds de eeuwwisseling in opmars in Europa en raakt maar niet onder controle. Ook in ons land is de geslachtsziekte, samen met chlamydia en gonorroe, al jaren aan een onrustwekkende stijging bezig, voornamelijk bij homoseksuele mannen.
14/07 03u15  ANALYSE. Als zelfs de Tourbaas buigt en zijn hoed afdoet, dan besef je hoe uniek deze prestatie van Thomas De Gendt isZaterdagmiddag dertien juli 2019, vijftig jaar na de eerste Tourzege van Eddy Merckx, besloot Thomas De Gendt uit te pakken met een prestatie de Kannibaal waardig. Tweehonderd kilometer voorop rijden om dan in de superlastige slotkilometers een ontketend duo Alaphilippe - Pinot af te houden. Het is, eerlijk gezegd, om stil van te worden. Tourbaas Christian Prudhomme boog het hoofd en deed zijn spreekwoordelijke hoed af op het moment dat De Gendt de finish passeerde. Chapeau, Thomas De Gendt!
14/07 03u15  Gluren bij BV’s: Katja Retsin heeft iets te vieren, Astrid Coppens geniet van haar dochtertjeVakantie, vakantie en enkele gelukzalige momenten in eigen land: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
14/07 03u15  Luc Steeno vervangt Sandra Kim door Laura LynnDit jaar is het voor Luc Steeno dertig jaar geleden dat hij met Ik mis je elke dag zijn eerste hit te pakken had. Om dat te vieren, brengt Steeno in het najaar een nieuw album uit en daar zal ook een nieuwe versie opstaan van Bel me, schrijf me. In originele versie zingt Sandra Kim mee in dat liedje, maar volgens de Showbizzsite zal Steeno dit keer een beroep doen op Laura Lynn.
14/07 03u15  Je bent jong en je wilt wat: een tweede verblijfAl een kwart van de hypothecaire leningen dient voor de aankoop van een tweede verblijf. Dat zegt BNP Paribas Fortis. En opvallend: daar zitten heel wat dertigers tussen. “De combinatie van de investering en er zelf plezier aan beleven trekt jongere kopers aan.”
14/07 03u15  ROYALS. Meghan Markle was “een nachtmerrie” op Wimbledon, Kate Middleton zat in een sleurVan royals in vakantiestemming tot kritiek op de casual outfit van Meghan Markle: alle nieuwtjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.
14/07 03u15  Geen competitie, wel chemo voor doelman Miguel Van Damme: “Vechten is mijn ding. En wees maar zeker, ik ben het nog niet verleerd”De zwaarste klap is ondertussen verteerd. En de eerste ­behandelingen in de (tweede) strijd tegen leukemie zijn ­achter de rug. Maar Miguel Van Damme (24) draagt nog steeds een glimlach van oor tot oor. Tijdens zijn onwaarschijnlijke verhaal houdt de doelman van Cercle Brugge halt bij vijf momenten: van zijn eerste genezing tot zijn droom als profvoetballer. Want die lééft nog. “Ik ben niet de persoon die gaat zitten kniezen. Buitenkomen en zeveren met mijn maten leidt me ongelofelijk af.”
14/07 03u15  Toeristen zetten hun leven op het spel door met “dodelijkste dier op aarde” te spelenTwee backpackers worden “oliedom” genoemd nadat er beelden van een stunt met een blauwgeringde octopus op sociale media verschenen. De octopus is een van de dodelijkste dieren op aarde, maar dat houdt de waaghalzen niet tegen om er mee te spelen. Een beet van de octopus voel je niet altijd, maar het gif beïnvloedt het zenuwstelsel en kan binnen enkele minuten dodelijk zijn. Toch zouden er deze eeuw slechts drie dode slachtoffers zijn gevallen door het gif van de blauwgeringde octopus. Maar dat is nog geen reden om met het zeewezen te rotzooien.
14/07 03u15  Meer ongevallen met everzwijnen door opkomst wolfEverzwijnen duiken steeds vaker op in gebieden waar ze vroeger amper kwamen. Dat leidt ook tot meer ongevallen. Een mogelijke oorzaak is de wolf. Uit angst voor dat dier zou groot wild zich in alle richtingen verspreiden.
14/07 03u15  De Vlaming gooit jaarlijks 8,2 kilo kleding weg: wat gebeurt daarmee?Gemiddeld 8,2 kilo kleding gooit de Vlaming jaarlijks weg. Goed voor zo’n 25 stuks aan T-shirts, broeken of jurken. Het grootste deel daarvan belandt ofwel rechtstreeks in de kringwinkel, ofwel in een kledingcontainer zoals die van Recutex, de grootste speler in de commerciële sector. Maar wat gebeurt ermee nadat we het daarin hebben gedumpt? Onze reporter trok met een zak 8,2 kilo afgedankte kledij naar het sorteercentrum in Zulte en zag dat die heel wat verschillende bestemmingen kreeg.
13/07 21u45  Batmobiel crasht in Noord-Franse TetegemOp het eerste gezicht lijkt het een banale botsing in het Noord-Franse Tetegem. Maar een blik op één van de betrokken wagens leert dat schijn bedriegt.
13/07 21u45  Overblijfselen van een van de favoriete generaals van Napoleon gevonden… onder Russische dansvloerMeer dan tweehonderd jaar na zijn dood menen archeologen dat ze de overblijfselen hebben gevonden van Charles Etienne Gudin, een van de favoriete generaals van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. De man lag begraven onder een dansvloer in het Russische Smolensk.
13/07 21u45  Franse president Macron kondigt militaire bevelvoering voor de ruimte aanDe Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag de oprichting bekendgemaakt van een militaire bevelvoering voor de ruimte.
13/07 21u30  Tienduizend bagagestukken achtergebleven op Brussels Airport: “Zal zeker nog enkele dagen duren”Op Brussels Airport in Zaventem zijn zaterdag tienduizend bagagestukken achtergebleven. Het zal nog enkele dagen duren alvorens die op hun bestemming aankomen. Dat zegt een woordvoerster van Brussels Airport.
13/07 21u30  Man sterft 48 uur na een gezellig dagje aan het strand: “Klinkt als een urban legend”Een Amerikaanse man uit Florida is gestorven nadat hij besmet raakte met een vleesetende bacterie tijdens een dagje aan het strand. Twaalf uur nadat hij in zee had gezwommen, werd hij erg ziek en ontstond er een zwarte vlek op zijn rug. Dat schrijft zijn dochter Cheryl Wiygul in een emotionele post op Facebook. “Vleesetende bacteriën klinken als een ‘urban legend’”, aldus de vrouw. “Ik kan je verzekeren dat het niet zo is.”
13/07 21u00  Nieuw juridisch steekspel voor start van competitie: Pro League en KBVB in beroep tegen uitspraak van rechtbankDe Pro League en de KBVB gaan in beroep tegen de uitspraak van de Brusselse rechtbank, die de samenstelling van de reeksen 1A en 1B voor het finale vonnis van het BAS verbiedt. Die uitspraak kwam er na een eenzijdig verzoekschrift van voetbalclub Beerschot en daardoor komt de start van de nieuwe competitie in het gedrang. En dus is er een nieuw juridisch steekspel begonnen...
13/07 21u00  Vliegtuig Brussels Airlines meldt problemen aan motor: voorzorgslanding in ZaventemEen vliegtuig van Brussels Airlines is zaterdagavond rond 19 uur kort voor de landing even in de problemen gekomen. Door een storing aan een van de motoren moest de piloot een voorzorgslanding maken. Niemand raakte gewond.
13/07 20u45  Alaphilippe wil het geel, Alaphilippe heeft het geel. En daar heeft het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step geen motor voor nodigJulian Alaphilippe wilde de gele trui terug en Julian Alaphilippe hééft de gele trui terug. Hij kende slothelling Côte de la Jaillère van haar noch pluimen, maar had aan één versnelling genoeg om naar de ‘maillot jaune’ te rijden. Bedoeling is nu om die heel lang vast te houden. “Vanaf nu is er nog weinig tactiek. Het wordt volgen tot hij kraakt.”
13/07 20u30  Computer verslaat vijf pokertoppers tegelijk: “Programma kan beter bluffen dan eender welke mens”Een zelflerend computerprogramma, Pluribus genaamd, is erin geslaagd vijf van de beste pokerspelers ter wereld te verslaan. Een wereldprimeur, want hoewel artificiële intelligentie al in heel veel spellen beter is dan de mens, bleek poker - vooral door het aspect bluffen en de verborgen informatie - lastiger om te “kraken”. Tot nu dus.
13/07 20u30  OEFENMATCHEN. Standard verliest en ziet Oulare uitvallen, STVV klopt AA Gent en Eupen wint van LeverkusenStandard heeft zaterdag in Seraing zijn eerste nederlaag in de voorbereiding geleden. De Rouches gingen in hun galawedstrijd tegen de Franse bekerwinnaar Straatsburg met 0-2 onderuit. Ook KV Kortrijk verloor voor het eerst, Antwerp speelde gelijk. Eupen trok in een spektakelstuk tegen de Duitse subtopper Bayer Leverkusen met 3-4 aan het langste eind. STVV klopte dan weer een vermoeid AA gent en ook Charleroi won zijn oefenwedstrijd. Een overzicht.
13/07 19u45  Meghan en Kate stoppen roddels over ruzie door samen op stap te gaanMeghan Markle en Kate Middleton proberen de hardnekkige roddels over hun ruzie een halt toe te roepen door samen op stap te gaan. De hertoginnen zijn vandaag op Wimbledon om Serena Williams het te zien opnemen tegen Simona Halep. Kate had voor de match even tijd om met jonge tennissters te praten en onthulde een interessant feitje over prins George. Meghan Markle kwam net voor de wedstrijd aan en nam samen met Kate en haar zus Pippa plaats in de ‘Royal Box’.
13/07 19u45  Real Madrid in rouw: broer van Zinedine Zidane is overledenFarid Zidane, een van de broers van de Franse voetballegende en coach van Real Madrid Zinedine Zidane, is overleden. Dat maakte de Koninklijke zaterdag bekend in een persbericht. Zinedine Zidane verliet vrijdag al de voorbereidingsstage van Real Madrid in Canada om bij zijn familie te zijn.
13/07 19u15  Tropische storm Barry is orkaan geworden: geen vluchten meer naar en van New OrleansDe tropische storm Barry heeft zaterdag de status van orkaan verworven, zo heeft het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in de Amerikaanse staat Florida meegedeeld.
13/07 18u00  ‘Idyllisch’ maar giftig meer razend populair bij modellen en influencers ondanks waarschuwingenEen Siberisch strand is razend populair bij Instagrammodellen en zogenaamde ‘influencers’. Door het felblauwe water is het alsof de modellen op een exotisch plekje poseren, maar niets is minder waar. Het meer krijgt zijn idyllische kleur door een thermische centrale die chemicaliën en steenkoolgas in het meer pompt. “Niet levensgevaarlijk”, klinkt het, maar allesbehalve gezond. Het water kan allergische reacties uitlokken en de modderige ondergrond maakt het moeilijk om door het water te waden. Er werden waarschuwingsbordjes neergepoot, maar daar hebben de influencers geen oren naar.
13/07 18u00  Tropische storm Barry is orkaan gewordenDe tropische storm Barry heeft zaterdag de status van orkaan verworven, zo heeft het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in de Amerikaanse staat Florida meegedeeld.
13/07 17u45  Thomas De Gendt schrijft geschiedenis met onwaarschijnlijke ritwinst, Alaphilippe pakte zijn gele trui terug.Etappe acht en alweer kreeg het peloton een loodzware etappe voorgeschoteld. Thomas De Gendt kleurde de dag door de vroege vlucht in gang te zetten. De renner van Soudal-Lotto bleef samen met de Italiaan De Marchi het langst in de frontlijn en leek te moeten buigen voor Julian Alaphilippe. Maar De Gendt plooide niet en hield aan de finish een handvol seconden over op de eerste achtervolgers. De 32-jarige De Gendt schreef nog maar eens op zijn eentje een hoofdstuk wielergeschiedenis.
13/07 17u30  Nog geen 8 minuten. Langer heeft het niet geduurd om nieuwe parlementsvoorzitter aan te duidenExact 7 minuten en 21 seconden. Langer heeft de plenaire zitting in het Vlaams Parlement zaterdagmiddag niet geduurd. Toch gebeurde er veel: Filip Dewinter (Vlaams Belang) leidde het eerste deel in goede banen, er was stil protest van PVDA, kersvers voorzitter Wilfried Vandaele (N-VA) toonde dat hij humor heeft én na 50 jaar in het parlement was er ook het politieke pensioen van Herman De Croo (Open VLD). En dat alles in minder dan 8 minuten. Efficiënt, heet dat dan.
13/07 17u15  Amerikaanse actrice Stephanie Niznik (52) plots overledenActrice Stephanie Niznik, vooral bekend van haar rollen in televisieseries zoals Everwood en Star Trek: Insurrection, is plots overleden in Hollywood. Ze werd 52 jaar.
13/07 17u15  Onderzeeër die 30 jaar geleden zonk met kernwapens aan boord vertoont lek: “Stralingsniveau 800.000 keer hoger dan normaal”De stralingsniveaus rond de K-278 Komsomolets zijn 800.000 keer hoger dan normaal. Dat meldt de overheid van Noorwegen. De onderzeeër uit de Sovjetperiode zonk dertig jaar geleden naar de bodem van de Barentszzee met nog kernwapens aan boord.
13/07 17u15  Nico Dijkshoorn is geïntrigeerd door filmpje van ruzie tussen Dries Mertens en Kat Kerkhofs: “Zelden zag ik een rug die zoveel wil zeggen”Nico Dijkshoorn is de scherpste columnist van de Lage Landen. Deze week mijmert hij in zijn wekelijkse bijdrage in Het Nieuwsblad over de klassieke voetballersvrouw. Aanleiding is een (anoniem) filmpje van een echtelijke ruzie tussen Kat Kerkhofs en Rode Duivel Dries Mertens. “De filmer verdient een ­Oscar in de categorie ‘Echtelijke ruzies’ en Kat Kerkhofs verdient eigenlijk alle prijzen die ik zo snel kan verzinnen.”
13/07 17u00  Twee mannen willen ruzie met kennis uitpraten, maar worden meteen beschoten als ze aan huis arriverenTwee mannen zijn zaterdagochtend lichtgewond geraakt bij een schietincident in Grobbendonk, in de Antwerpse Kempen. De schutter werd opgepakt en wordt momenteel verhoord, meldt het parket van Antwerpen.
13/07 16u30  Leerkrachten buitengewoon onderwijs klappen uit de biecht: “Af en toe ‘heroriënteer’ ik iemand met stoel en al uit de klas”“Ze zitten hier, in het BUSO. De ‘rilatinetjes’. De leerlingen die pillen moeten nemen of anders gewoon niet functioneren. Het is hier rock-’n-roll. Normaal lesgeven lukt niet. Terwijl de ene gewoon naar buiten wandelt, zwaait de andere met een hamer. Ons hart bloedt tijdens de vakantie. Omdat we weten dat ze nu achteruitgaan. Want de vakantie neemt alle structuur weg.”
13/07 16u30  Simona Halep walst over Serena Williams in vrouwenfinale van Wimbledon en wint haar tweede Grand SlamEen fenomenale Simona Halep (WTA 7) heeft met overmacht de vrouwenfinale van Wimbledon gewonnen. De 27-jarige Roemeense walste over Serena Williams (WTA 10) in twee korte sets: de 37-jarige Amerikaanse verloor kansloos met 2-6 en 2-6 in minder dan één uur... Het is de tweede Grand Slam voor Halep, die vorig jaar Roland Garros op haar naam schreef.
13/07 16u30  Twee verdachten vrijgelaten voor verkrachting van Belgische vrouw (22) op strand van Barcelona: “Er heeft geen verkrachting plaatsgevonden”Twee Zwitserse mannen, die verdacht werden van de verkrachting van een jonge Belgische vrouw (22) op een strand in Barcelona, zijn vrijgelaten. “Omdat er geen verkrachting zou hebben plaatsgevonden”, zo melden bronnen binnen de Catalaanse politie aan de lokale nieuwswebsite Metropoli Abierta.
13/07 16u15  Emotionele boodschap in fles spoelt aan op strand in Italië: “Toen jij stierf, is mijn hart in twee stukken gebroken”Op een strand in het zuiden van Italië is een opvallende vondst gedaan: een boodschap in een fles, geschreven door de moeder van een slachtoffer van de bomaanslag in Manchester in 2017. Dat meldt de krant Corriere della Sera zaterdag.
13/07 16u15  Naakte fietstocht voor meer verkeersveiligheid: “Ik voel me niet op mijn gemak op de fiets”Tientallen mannen en vrouwen reden vrijdag naakt op de fiets door de straten van de Duitse stad Keulen. De actievoerders willen meer verkeersveiligheid en eisen onder meer een dodehoeksysteem voor vrachtwagens. Hoewel de deelnemers niet beschaamd waren om hun lichaam te tonen, deden de meeste dat in kleurrijke outfits: de politie had volledig naakt verboden en was van plan hoge boetes uit te delen. “Ik voel me niet op mijn gemak op de fiets als automobilisten zich niet aan de regels houden”, aldus een deelnemer. “Vandaag pakken we dat aan.”
13/07 16u15  ‘Zothuis’ uit film van Gaston en Leo staat te koop voor 4,95 miljoen euroIn de Kapelsestraat in Kapellen staat het riante kasteel het Starrenhof te koop voor 4,95 miljoen euro. In 2016 was het landgoed nog de blikvanger op de Open Monumentendag. Het kasteel is ook te zien als ‘zothuis’ waar in een film van Gaston en Leo.
13/07 15u15  Problemen met bagagebanden op Zaventem opgelost, maar wel nog vertragingen: “We werken ons in het zweet met die zware valiezen”Op de luchthaven van Zaventem waren zaterdag een hele voormiddag problemen met de bagage door een computerprobleem. Daardoor stapelde de bagage zich op in de vertrekhal. Sommige vluchten vertrokken en vertrekken daardoor met vertraging of zonder bagage. Rond 13 uur waren de technische problemen opgelost, maar Brussels Airport moet nu nog de wachttijden wegwerken en de achtergebleven bagage naar de juiste bestemmingen sturen.
13/07 15u15  Anderlecht gaat de boot in tijdens oefenmatch tegen AZ, doelman Thomas Didillon blundertAnderlecht heeft een oefenmatch tegen AZ Alkmaar met 2-0 verloren. Myron Boadu en Albert Gudmundsson zorgden voor de twee Alkmaarse doelpunten. Speler-coach Vincent Kompany speelde mee, ook de van Heerenveen overgekomen Michel Vlap stond aan de aftrap. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld.
13/07 14u45  Jongeren terroriseren kinderen in parken: “Ze achtervolgden ons tot aan de frituur”Spelende kinderen die worden lastiggevallen door jongerenbendes: zowel aan het skatepark in Ninove als in het sportpark van buurgemeente Denderleeuw hebben ze er deze zomerdagen mee te kampen. De politie roept iedereen op om alle incidenten te melden.
13/07 14u00  Water in Middellandse Zee extreem warm: meer dan 30 graden CelsiusDe hittegolf die Frankrijk eind vorige maand teisterde, heeft het water in de Middellandse Zee extreem verwarmd. In de wateren voor de Franse zuidkust zijn temperaturen tot meer dan 30 graden Celsius gemeten. Dat is 3,5 tot 5,5 graden warmer dan het gemiddelde.
13/07 14u00  Zoveel verdienden de sterren aan ‘Avengers: Endgame’De film ‘Avengers: Endgame’ is tot nu toe al een gigantisch succes geweest. Niet enkel voor de fans, maar ook voor de sterrencast die er miljoenen aan verdiend heeft.
13/07 13u30  Problemen met bagagebanden op Zaventem opgelost, maar wel nog wachtrijen en vertragingenOp de luchthaven van Zaventem waren zaterdag een hele voormiddag problemen met de bagage door een computerprobleem. Daardoor stapelde de bagage zich op in de vertrekhal. Sommige vluchten vertrokken en vertrekken daardoor met vertraging of zonder bagage. Rond 13 uur waren de technische problemen opgelost, maar Brussels Airport moet nu nog de wachttijden wegwerken en de achtergebleven bagage naar de juiste bestemmingen sturen.
13/07 13u15  Collega’s verrassen huwende brandweerman met erehaag, versierde gevel en nieuwe autoKristof Louagie, communicatieambtenaar bij Brandweer Westhoek en vrijwilliger adjudant bij de brandweerpost Ieper, huwde vrijdag met Louise. Dat wilden zijn collega-pompiers niet ongemerkt laten voorbijgaan. Ze vormden een erehaag aan het Ieperse stadhuis en staken het koppel letterlijk in de lucht met de ladderwagen op de Grote Markt. Maar de grootste verrassing ontdekte Kristof pas toen hij zaterdagochtend thuiskwam in het Ieperse dorp Dikkebus.
13/07 13u15  Onderzoekers kunnen ogen niet geloven wanneer ongenodigde gast opduikt tijdens vreetpartij haaien: “Onmogelijk”Enkele Amerikaanse onderzoekers van de ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA) hebben zeldzame beelden verspreid van een wrakvis. Ze waren een school haaien aan het filmen die zich tegoed deden aan het karkas van een zwaardvis, toen de wrakvis plots één van de haaien viseerde. De wetenschappers konden hun ogen niet geloven toen de vis plots een volledige haai tussen zijn kaken had en bovendien hun camera als camouflage gebruikte. “Onmogelijk”, klinkt de reactie in bovenstaande beelden. “Hij heeft een hele haai in zijn muil.”
13/07 12u45  Alweer problemen op Zaventem met bagagebanden: lange wachttijden aan check-in, valiezen stapelen zich opOp de luchthaven van Zaventem zijn zaterdag al een hele voormiddag problemen met de bagage door een computerprobleem. Daardoor stapelt de bagage zich op in de vertrekhal.
13/07 12u00  Beerschot komt met regel op de proppen die het lot van KV Mechelen helemaal op zijn kop kan zettenWie speelt dit seizoen in 1A? Amper twee weken voor de competitiestart kennen we het antwoord nog steeds niet. Het BAS besliste deze week dat dat KV Mechelen wordt, maar voetbalclub Beerschot trok naar een Brusselse rechtbank met een eenzijdig verzoekschrift om die beslissing ongedaan te maken. Beerschot doet daarvoor beroep op Artikel 2008B van het reglement, waarin staat dat bij degradatie als sanctie voor competitievervalsing de degradatie effectief moet plaatsvinden. Indien dat niet mogelijk is, moet de club in kwestie een seizoen inactief blijven of deelnemen aan een kampioenschap voor reserven.
13/07 11u45  OVERZICHT. Drukste vertrekdag van de vakantie in Vlaanderen, al ruim 4 uur file richting ZuidenDoor de start van het bouwverlof op de meeste plaatsen in Vlaanderen is het vandaag/zaterdag de drukste vertrekdag van de vakantie. In eigen land is er voorlopig geen hinder, maar elders in Europa hebben zich wel al lange files gevormd. Dat blijkt uit een verkeersupdate om 10.30 uur van mobiliteitsorganisatie VAB.
13/07 11u30  Wilfried Vandaele benoemd tot voorzitter van Vlaams Parlement tijdens uitzonderlijke zittingHet Vlaams Parlement is zaterdag om 11 uur uitzonderlijk samengekomen voor de benoeming van Wilfried Vandaele (N-VA) tot voorzitter. Hij volgt Kris Van Dijck (N-VA) op na de heisa rond de escort-affaire.
13/07 11u30  Zo hard is Blankenberge veranderd sinds 1939: “Hoe meer gewone mensen er kwamen, hoe meer rijken er vertrokken”Vandaag geurt de dijk er naar Frituur Jet Set, maar in 1939 was Blankenberge een trekpleister voor de bourgeoisie, de adel en de gekroonde hoofden van Europa. Het was de praalstad van de belle époque. De zomer van ’39 was een eindpunt — in september zouden op het continent de kanonnen gaan bulderen, en het fabuleuze Blankenberghe — toen nog mét h — zou nooit meer hetzelfde zijn.
13/07 11u15  Vader (39) uit Brakel maakt dodelijke val tijdens bergwandeling in Corsica. “Onze enige troost is dat hij gestorven is terwijl hij iets deed wat hij graag deed”Nick Van Den Borre (39) uit het Oost-Vlaamse Opbrakel kwam afgelopen woensdag om het leven tijdens een bergwandeling op vakantie in Corsica. Hij werd donderdagochtend gevonden na een lange zoekactie per helikopter.
13/07 11u15  Lerares had seks met jonge leerling, zelfs in klaslokaal. Nu kent ze haar strafMaandenlang waren de Verenigde Staten en bij uitbreiding de hele wereld in de ban van het proces tegen Brittany Zamora (28). De onderwijzeres zou een dertienjarige jongen uit haar klas seksueel misbruikt hebben, zelfs wanneer andere leerlingen toekeken. Zelf probeerde ze haar daden te minimaliseren, maar daar ging de rechter niet in mee. Nu kent de Amerikaanse haar straf.
13/07 10u15  “Online porno produceert evenveel broeikasgassen als heel België”Online porno streamen produceert dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot als België. Dat blijkt uit een rapport van de Franse denktank The Shift Project.
13/07 10u15  Honderden mysterieuze maar erg giftige kwallen verpesten vakantie op idyllisch eilandToeristen die deze week languit op een idyllisch strand op Lanzarote wilden liggen, zien hun vakantie verpest door honderden giftige kwallen. De mysterieuze zeedieren begonnen maandag aan te spoelen op Famara, een bekend strand op het Spaanse eiland. De lokale overheid sloot het strand af, omdat de giftige tentakels helse pijn veroorzaken. Het is niet duidelijk waarom de kwallen massaal aanspoelen of om welke soort het gaat. Enrique Espinosa, de directeur van een lokaal consortium dat instaat voor de veiligheid en noodgevallen, noemde de aangespoelde kwallen “een gruweldaad”.
13/07 09u15  Motorrijder (48) sterft nadat hij in bocht frontaal op tegenligger botstEen 48-jarige man uit Oostrozebeke is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Molstenstraat.
13/07 08u00  Vlaamse vader maakt dodelijke val tijdens bergtocht op CorsicaEen man uit Opbrakel (Oost-Vlaanderen) is afgelopen week om het leven gekomen tijdens een vakantie op het Franse eiland Corsica. Hij is verongelukt tijdens de beklimming van de Val d’Ese. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
13/07 07u15  Thomas Vermaelen heeft akkoord met nieuwe ploeg van Hamdi Harbaoui, maar wat met de Rode Duivels?Ligt de toekomst van Thomas Vermaelen (33) in Qatar? De transfervrije Rode Duivel heeft een mondeling akkoord met Al Arabi Sports Club, de woestijnclub die recent ook Hamdi Harbaoui vastlegde. Vermaelen denkt wel nog even na alvorens definitief te tekenen, maar finan­cieel is dit wellicht zijn beste optie.
13/07 07u15  Autobelastingen leveren record van 20 miljard opDe verschillende autobelastingen in België hebben de federale en regionale overheden vorig jaar 20,73 miljard euro opgebracht. Dat blijkt uit een berekening van de automobielfederatie Febiac, die jaarlijks alle cijfers samenbrengt. De fiscale opbrengsten uit auto’s, motoren, bestelwagens en vrachtwagens liggen 6 procent hoger dan in 2017 en ronden voor het eerst de kaap van 20 miljard euro, schrijft De Tijd zaterdag.
13/07 07u15  CLUBNIEUWS. Er is sprake van een ‘Kompany-effect’ bij Anderlecht, rechtsachter mag weg bij AA GentArnaud Souquet mag weg bij AA Gent, dat heeft de 27-jarige ­Franse rechtsachter die nog tot 2022 onder contract ligt zelf aan RMC Sport laten weten vanop stage in Wageningen. De Buffalo’s haalden met Mikael Lustig een nieuwe rechtsachter.
13/07 07u15  Mysterie rond al bijna 80 jaar vermiste duikboot blijft: nieuwe zoektocht in Noordzee naar onderzeeër uit WOIIDe laatste vermiste Nederlandse onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog houdt nabestaanden tot op de dag van vandaag bezig. Een expeditieteam speurt nu opnieuw de Noordzee af in een poging het zestig meter lange wrak te lokaliseren, meldt de Nederlandse krant Trouw.
13/07 03u15  “Verdomme, da’s een streek van Dewinter”: N-VA neemt Vlaams Belang in vizier voor escorte-affaire Van DijckNa een nacht wonden likken kijkt N-VA weer vooruit. Uitzonderlijk komt het Vlaams Parlement zaterdag om 11 uur al samen om Wilfried Vandaele op de voorzittersstoel te hijsen. Alles om Filip Dewinter zo snel mogelijk weer vanonder de spotlights weg te jagen. Intussen zoekt de partij ook uit hoe het dossier-Van Dijck bij P-Magazine is geraakt. Zonder veel bewijs neemt ze Vlaams Belang in het vizier.
13/07 03u15  Onderzoekers ontdekken waarom slechte slapers opstaan met rotgevoelSlechte slapers staan de volgende ochtend vaker op met een slecht gevoel dan goede slapers. Dat heeft zo zijn redenen, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Herseninstituut. Wie nooit in zijn remslaap komt – de diepste vorm van slaap – krijgt de kans niet om negatieve ervaringen van de vorige dag te verwerken.
13/07 03u15  Belg bezit gemiddeld 93.000 euro, ondanks tegenvallende spaarboekrente: “Anders waren we nog stuk rijker”43,5 miljard euro, droog aan de haak. Zoveel zijn wij Belgen collectief rijker geworden in de eerste drie maanden van dit jaar. Vooral dankzij de beurzen, en toch hebben we ons geld na de dalende koersen op het einde van 2018 weer meer op spaarboekjes geparkeerd. “Jammer, anders waren we nog een stuk rijker geworden”, zegt financieel expert Pascal Paepen.
13/07 03u15  Lea is 93 jaar maar denkt niet aan stoppen met baan als boekhoudster: “Iets vergeten? Fouten maken? Nooit!”Met 28 zijn ze, de 90-plussers die nog altijd werken. Dat blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. “Fouten maken? Iets vergeten? Nooit!”, zegt de 93-jarige Lea Huygens, al 76 jaar aan de slag als boekhoudster.
13/07 03u15  Na carrière van ruim 50 jaar is het mooi geweest: Herman De Croo (Open VLD) geeft zijn ontslag als Vlaams ParlementslidJe moet altijd met twee woorden spreken, maar op het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft Open VLD aangekondigd dat ouderdomsdeken Herman De Croo zaterdag zijn ontslag als Parlementslid zal geven. Daarmee komt een eind aan een carrière van meer dan vijftig jaar onafgebroken volksvertegenwoordiging.
13/07 03u15  Nederland oefent in geheim voor koninklijke uitvaartZonder dat iemand ervan wist, heeft het Nederlandse hof half juni een grote oefening gehouden voor een uitvaart van een lid van het koninklijk huis. Dat gebeurde aan het paleis Noordeinde in Den Haag. Alles verliep volgens een minutieus uitgeschreven draaiboek onder de codenaam CP 100.
13/07 03u15  Martine Prenen (55) voor het eerst oma: “Mijn hart is ontploft van blijdschap”En of ze blinkt van trots. Op haar 55ste is Martine Prenen voor de eerste keer grootmoeder geworden. Haar dochter Joëlle-Chloë is bevallen van een zoontje.
13/07 03u15  Kinderkankerfonds waarschuwt voor louche deur-aan-deurverkopers: “Niet de eerste keer dat onze goede naam misbruikt wordt”Het Kinderkankerfonds heeft op haar website en Facebookpagina gewaarschuwd voor deur-aan-deurverkopers die de naam van het goede doel gebruiken om fondsen te werven. “Sinds twee weken krijgen we ongeruste telefoontjes over de situatie, maar wij werken helemaal niet samen met deze mensen.”
13/07 03u15  Als de haan de buren wakker kraait: “Het is onze grootste vrees dat de politie hier op een dag voor de deur staat”Frankrijk staat in rep en roer door haan Maurice. Buren sleepten hem en zijn baasje voor de rechter wegens wel zeer vroeg ochtendkabaal. En in Zwitserland legde een rechter na klachten van de buurt een haan een kraaiverbod op tussen 10 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends. De haan ligt onder vuur en dat verbaast ook Vlaamse baasjes niet. “Het is onze grootste vrees dat de politie hier op een dag voor de deur staat wegens het gekraai”, luidt het bij verschillende van hen. Al hebben ze wel hun trucjes om buren gunstig te stemmen. Van eierdozen over afgedankte koelkasten tot een geluidsdemper.
13/07 03u15  De man die elf jaar lang dood in appartement lag zonder dat iemand hem miste: “Dacht dat woning tweede verblijf was”Een lugubere ontdekking in het Franse Nantes. De eigenaar van een huurappartement heeft er het stoffelijk overschot aangetroffen van een huurder die daar vermoedelijk al elf jaar lag. Dat zou blijken uit kranten in de woning en uit de houdbaarheidsdata van voedselresten in zijn koelkast. De politie is een onderzoek gestart.
13/07 03u15  Welke reisspelletjes zijn ideaal om mee te nemen op vakantie? Wij deden de testIk ga op reis en ik neem mee … een reisspelletje? Onze redacteurs testten, samen met hun kinderen, tien reisversies van gezelschapsspelletjes uit. Kunnen die dingen tegen een stootje? Raak je voortdurend mannetjes, pinnetjes, kaartjes of schijfjes kwijt? En vooral: zijn ze nog leuk in miniversie? Sommige overleefden de transitie naar reisspel prima, andere werden gewogen en te licht bevonden – letterlijk en figuurlijk.
13/07 03u15  Spotify lanceert Lite-versie voor ontwikkelingslandenNa ruim een jaar proefdraaien heeft de Zweedse streamingdienst nu zijn nieuwe lightversie ‘Spotify Lite’ gelanceerd in 38 landen. De organisatie mikt daarbij vooral op ontwikkelingslanden.
13/07 01u15  Rechter fluit Voetbalbond terug, mogelijk uitstel van competitie: KV Mechelen maakt zich "geen zorgen"De Voetbalbond en Pro League kunnen momenteel nog geen zekerheid geven over welke clubs volgend seizoen in 1A of 1B aantreden, maar moeten wachten tot de definitieve uitspraak van het BAS bekend is. Dat besliste een Brusselse rechtbank, na een eenzijdig verzoekschrift van voetbalclub Beerschot. Komt die uitspraak er niet binnen de twee weken, dan dreigt een uitstel van de competitie.
12/07 22u00  Rechter fluit Voetbalbond terug: mogelijk uitstel van competitieDe Voetbalbond en Pro League kunnen momenteel nog geen zekerheid geven over welke clubs volgend seizoen in 1A of 1B aantreden, maar moeten wachten tot de definitieve uitspraak van het BAS bekend is. Dat besliste een Brusselse rechtbank, na een eenzijdig verzoekschrift van voetbalclub Beerschot. Komt die uitspraak er niet binnen de twee weken, dan dreigt een uitstel van de competitie.
12/07 22u00  Oververhitte batterijlader zet slaapkamer in Riemst in brandDoor een oververhitte batterijlader die op een bed lag is er brand ontstaan in de slaapkamer in een woning aan de Grote Straat in Riemst.
12/07 22u00  Militairen nemen op volle zee duikboot vol drugs in beslag, terwijl die hen probeert af te schuddenDe Amerikaanse kustwacht heeft een video vrijgegeven van een spectaculaire onderschepping van een bootje vol drugs. De actie vond midden juni plaats in het oosten van de Stille Oceaan, maar de beelden ervan werden nu pas gepubliceerd. De militairen slagen erin aan hoge snelheid en midden op zee de semi-duikboot vol cocaïne te onderscheppen, de inzittenden de arresteren en de peperdure landing in beslag te nemen.
12/07 22u00  Dan toch hoofdpodium voor Billie Eilish op Pukkelpop (maar wel belachelijk vroeg)Het leidde tot enige verbazing, de aanvankelijke affiche van Pukkelpop: Billie Eilish stond op zondag 18 augustus ‘weg gepropt’ in de Dance Hall, een zijpodium. Billie Eilish, de zeventienjarige Amerikaanse die sinds haar debuut When we fall asleep, where do we go? eerder dit jaar de hele wereld inpakte. Tal van haar songs hebben op Spotify al meer dan een half miljard streams en na haar straffe optreden op Coachella was iedereen het eens: ze had mogen headlinen.
12/07 21u15  Hoe gaat de escortsector in z’n werk en wie komt er over de vloer? “Vreemdgaan veroorzaakt problemen, wij niet”Videobeelden van klanten die lekken naar de buitenwereld, met een prostituee die dan nog eens beschuldigd wordt van sociale fraude: dat schetst géén goed beeld van de Vlaamse escortsector. “Nochtans hebben ook wij klanten uit alle lagen van de bevolking,” zegt de zaakvoerster van een bureau dat meisjes naar alle provincies stuurt. Ze is een van de stemmen die ijvert voor een positiever beeld van de branche. Maar ontkennen dat er ook vaak financieel gefoefeld wordt, kan zij evenmin.
12/07 21u15  Uitmuntende Roger Federer dwingt Rafael Nadal op de knieën en staat in twaalfde Wimbledon-finaleRoger Federer (ATP 3) speelt zondag voor de twaalfde keer voor de eindzege op Wimbledon. De Zwitser was in een beklijvende halve finale op het Londense gras in vier sets te sterk voor aartsrivaal Rafael Nadal (ATP 2): 7-6 (3), 1-6, 6-3 en 6-4. De bijna 38-jarige Federer speelt in de finale tegen nummer één van de wereld en titelverdediger Novak Djokovic.
12/07 21u15  Bild: “Censuur binnen CDU over trillen van Angela Merkel”Binnen de conservatieve partij CDU van Angela Merkel heerst een “censuur” over het trillen van de Duitse bondskanselier. Dat schrijft Bild, de meest gelezen krant in Duitsland. Merkel was voorzitster van de CDU tot eind vorig jaar.
12/07 21u15  Man leeft helft van zijn leven met een half brein: “Onze radiologen wisten niet wat ze zagen”Een 60-jarige Rus heeft zijn hele leven rondgelopen met een half brein. Dat zeggen zijn dokters.
12/07 21u15  “Kris Van Dijck heeft bewijsstukken klaar die onschuld aantonen”Kris Van Dijck (N-VA) blijft erbij dat hij niets onwettigs gedaan heeft, toen hij ruim vier jaar terug bij toenmalig minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is tussen gekomen in verband met een uitkering voor een escortdame bij het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen (FSO). “Wij beschikken over de nodige stukken om dit aan te tonen. De heer Van Dijck wil zijn volle medewerking verlenen aan eventuele onderzoeken”, zegt zijn advocaat Walter Damen in een persmededeling.
12/07 20u15  Koning Albert en koningin Paola vieren diamanten bruiloft met zeldzame familiefoto: maar ken jij al hun (klein)kinderen?Op de diamanten bruiloft van koning Albert en koningin Paola hebben ze al hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen samengebracht voor een unieke foto met de hele koninklijke familie. Evident is dat niet gezien de spanningen in de familie. Misschien daarom staan Filip, Astrid en Laurent zo ver uit elkaar.
12/07 20u00  Zo ontplofte de spurtbom van Dylan Groenewegen op straffe wijze in de Tour: 4km/u sneller dan de rest!Dylan Groenewegen deed Jumbo-Visma al voor de derde keer juichen in deze Ronde van Frankrijk. De Nederlander was vrijdag net sneller dan Caleb Ewan in een massasprint in Chalon-sur-Saône. Daarbij haalde Groenewegen een topsnelheid van liefst 74,1km/u. Dat was ruim 4km/u sneller dan zijn Australische concurrent. Jasper Philipsen werd knap vijfde. Onze landgenoot passeerde kopman Aleksandar Kristoff (in de video de twee renners in de witte trui met een rode streep) en sprintte de Noor los uit het wiel.
12/07 20u00  Frankrijk stelt nieuwe nucleaire aanvalsonderzeeërs voor waar zelfs Rusland jaloers op isDe Franse marine heeft de eerste van zes nieuwe aanvalsonderzeeërs voorgesteld. Volgens experts zijn deze atoomonderzeeërs met nucleaire aandrijving een revolutie en is zelfs Rusland jaloers op de Fransen. Ook nieuw is dat de tuigen voorzien om vrouwen mee te nemen, wat vroeger niet kon.
12/07 20u00  Bestuurder rijdt in op terras in Brussel, 3-jarig kind raakt gewondIn Brussel is vrijdagmiddag een bestuurder op het terras van een café ingereden. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Bij het ongeval raakte een kind van 3 jaar gewond.
12/07 19u45  Flixbus laat Vlaamse mama en dochter (13) achter op snelwegparking: “We moesten maar zelf naar onze bestemming gaan, zonder bagage of documenten”Ann Teurlings (57) en haar dochter Ili (13) wachten nu al meer dan een week op nieuws over hun bagage nadat een Flixbus hen had achtergelaten tijdens een plaspauze in een snelwegrestaurant. Ze waren niet op tijd terug van die plaspauze, klinkt het bij Flixbus. Een zoektocht naar hun bagage leverde voorlopig niets op.
12/07 19u30  Oostendenaar zit 120 uur op toilet voor recordpogingJimmy De Frenne uit Oostende eindigt zijn recordpoginig om zo lang mogelijk op het toilet te zitten op 120 uur. Begin deze week startte hij de poging met als doel 150 uur op het toilet te zitten. Vrijdag moest hij afhaken omdat zijn lichaam het niet meer toeliet. Het record staat alsnog op zijn naam.
12/07 19u30  Belg (21) om het leven gekomen bij auto-ongeval in Noord-FrankrijkEen jonge Belg is donderdagnacht om het leven gekomen bij een auto-ongeval nabij Valenciennes in Noord-Frankrijk. Zijn eveneens Belgische passagier raakte slechts lichtgewond.
12/07 19u30  “Zwaarwichtige en verwerpelijke” feiten, maar Guy Van Sande moet niet naar de cel: hoe kan dat en welke voorwaarden krijgt hij opgelegd?Zijn cocaïneverslaving kan géén excuus zijn om op zo’n verwerpelijke manier kinderporno te maken, te becommentariëren én te verspreiden. Dat was de conclusie van de rechtbank in Veurne, die Guy Van Sande (56) vrijdag veroordeelde tot drie jaar voorwaardelijke celstraf. Een mild verdict, want de gevallen acteur hoeft dus niet naar de cel. “De feiten zijn zwaarwichtig en er is een nadeel toegebracht aan misbruikte kinderen”, zegt de rechtbank. “Maar de beklaagden hebben een gunstig strafregister.”
12/07 19u30  Gewonde reuzenmanta zoekt hulp bij duikers: “Ik wilde afscheid nemen. Ze stopte en wachtte op me”Een reusachtige manta werd eind juni gefilmd toen ze bij enkele duikers hulp zocht nadat ze was gewond geraakt door vishaken. Het majestueuze dier herkende tussen de duikers gids Jake Wilton en rolde verschillende keren om tot hij de haken onder haar oog zag zitten. “Ze zwom niet weg”, klinkt het bij Monty Halls, een Britse presentator en zeebioloog die getuige was van het hartverscheurende tafereel. “De manta wist dat hij de haken zou verwijderen.” Toen Wilton klaar was, dook hij nog even naar beneden om afscheid te nemen van het zeedier: “Ze stopte en wachtte op me. Ze begreep wat er net gebeurd was.”
12/07 19u30  Bodyguard doet hof van Dubai daveren: prinses gaat er met hem vandoorBodyguard Russel Flowers zou wel eens aan de basis kunnen liggen van de huwelijksproblemen tussen prinses Haya en sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Prinses Haya is al Maktoum’s zesde vrouw maar daar lijkt nu wel een einde aan te komen.
12/07 19u30  ANALYSE. Eerste Tourweek zit erop maar nu al een dikke tien voor de parcoursbouwerZeven etappes ver, de eerste Tourweek zit erop. Een prachtige week is het geworden, niet alleen door de zege van Dylan Teuns of de fratsen van Wout van Aert. Ook zonder Belgische inbreng hadden we dit geschreven. Zelfs de saaie etappe van vandaag - mooie spurt weliswaar - nemen we er graag bij. De Tour 2019 is het schoolvoorbeeld van hoe een wedstrijd moet worden opgebouwd.
12/07 19u30  Miljonair schrijft hartverscheurend bericht na plots overlijden van dochter (15): “Krijg ik haar alsjeblieft terug?”Een miljonair heeft een hartverscheurend bericht gedeeld na het plotse overlijden van zijn 15-jarige dochter. “God, krijg ik mijn mooie, briljante en lieve meisje terug”, vraagt hij. “Het doet zoveel pijn.”
12/07 18u45  Amateurclub Deinze gaat voor Olivier DeschachtOlivier Deschacht wil zeker nog een jaar voetballen en doet dat mogelijk in de 1ste Amateurklasse. Begin volgende week gaat de 38-jarige verdediger op gesprek bij KMSK Deinze.
12/07 18u00  Groenewegen spurt alle frustratie van zich af en schenkt Jumbo - Visma derde ritzege in de TourHet kan niet alle dagen kermis zijn in de Tour. Etappe zeven van Belfort naar Chalons-sur-Saône was de langste maar meteen ook de saaiste etappe van deze Tour. Twee vluchters en massaspurt, gewonnen door Dylan Groenewegen, met een banddikte voor Caleb Ewan. Meer stof had deze etappe niet te bieden.
12/07 18u00  Koning Albert en koningin Paola vieren diamanten bruiloft: hele familie mee op de fotoOp de diamanten bruiloft van koning Albert en koningin Paola hebben ze al hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen samengebracht voor een unieke foto met de hele koninklijke familie.
12/07 17u30  Staande ovatie voor verongelukte Cassandra (18): “Slaapwel, mijn kleine meid”Een driehonderdtal mensen nam vrijdagochtend in Borgloon afscheid van Cassandra Dupont (18). Ze is het jongste slachtoffer van het dramatische verkeersongeval in Kortessem afgelopen zaterdag, waarbij vijf jongeren het leven lieten. Tijdens de uitvaart stond Cassandra’s hechte band met haar broers en zus centraal. Allemaal richtten ze nog een laatste keer het woord aan hun jongste zus.
12/07 17u30  Proces over aanslagen 22 maart vindt plaats in “tijdelijk gerechtsgebouw” op voormalige NAVO-siteHet proces over de aanslagen van 22 maart 2016 zal volgend jaar plaatsvinden op de voormalige site van de NAVO in Brussel. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist. Wegens praktische en operationele redenen is het niet mogelijk het proces te laten plaatsvinden in het Brusselse justitiepaleis. Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal er een tijdelijk gerechtsgebouw komen op de locatie in Evere.
12/07 17u30  Republikeinse politicus weigert een interview met vrouwelijke journalistenRobert Foster, een Republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap in Mississippi, heeft een interview geweigerd met een vrouwelijke reporter. Hij eiste dat er een mannelijke collega zou bij zijn.
12/07 17u30  Toptransfer nog niet rond: Barcelona betaalt 120 miljoen voor Antoine Griezmann, maar Atlético Madrid eist (veel) meerAtlético Madrid is haar Franse aanvaller Antoine Griezmann nog niet definitief kwijt aan FC Barcelona. De Catalaanse club betaalde de afkoopsom van 120 miljoen euro voor de 28-jarige Franse aanvaller, die een contract tot 2024 tekende met naar verluidt een afkoopsom van een slordige 800 miljoen euro. Maar Atlético trekt naar de rechtbank om nog meer geld te incasseren.
12/07 17u15  Italiaanse renner gespiest door een losgekomen plank op piste in GentLorenzo Gobbo, een Italiaanse jonge renner, is vrijdag ernstig gewond geraakt bij een ongeval in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Bij een val werd hij doorspiest door een enorm stuk hout, uit de wielerbaan zelf. Het houtstuk doorboorde de coureur in zijn zij. Hij werd geopereerd in het ziekenhuis.
12/07 17u15  Wij stuurden vrijgezellen Margot en Wannes op blind date: zo verliep hun eerste ontmoetingElke week stuurt onze matchmaker Kim Clemens twee mensen op een blind date. Ditmaal mochten Margot (25) en Wannes (23) volop genieten van een heerlijk diner op een romantische locatie. De indrukken na de eerste ontmoeting klonken alvast positief. “Ik vind haar knap”, aldus Wannes, terwijl Margot zijn spontaniteit opmerkt. “Hij heeft mooie lach.”
12/07 17u15  Proces over aanslagen van 22 maart zal plaatsvinden op voormalige NAVO-site in BrusselHet proces over de aanslagen van 22 maart 2016 zal plaatsvinden op de voormalige site van de NAVO in Evere (Brussel). Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist.
12/07 17u00  Josje strikt Leah Thys en Eline De Munck voor nieuwe clipJosje Huisman (33) heeft met Wat doe je nou haar derde single beet. En daar hoort natuurlijk een videoclip bij. Eentje die barst van de bekende koppen: Josje haalt er onder meer Leah Thys (74) en Eline De Munck (31) bij. “De opnames waren een feestje. Pure fun.”
12/07 17u00  Hevige regenbuien verwacht: noodnummer 1722 weer geactiveerdHet noodnummer 1722 is vrijdagmiddag geactiveerd op basis van de weersvoorspellingen van het KMI. Code geel werd uitgevaardigd tot vrijdagavond in het oosten en tot de late namiddag in het westen van het land.
12/07 16u45  Wanneer vertrek je het best met de auto op vakantie, waar staan de files en wat met de drukte op de luchthavens?Nu het bouwverlof overal begonnen is, komt ook de eerste grote vakantie-uittocht op gang. En dat zullen we voelen op de weg. In eigen land, maar ook in onze buurlanden. Wanneer vertrek je nu het best als je met de wagen op vakantie gaat? Waar kan je wegenwerken verwachten? En moet je nu nog vroeger naar de luchthaven gaan als je met het vliegtuig op reis gaat? Een praktische gids voor vertrekkers.
12/07 16u45  Hoe een waterput toegang gaf tot een vergeten tunnelnetwerk: ondergronds nazibolwerk blootgelegd in WevelgemDonkere holen, verlaten grotten of vervallen bunkers. Het is de habitat waar Lauwenaar Christophe Lefebvre – alias Mister C – het best gedijt. Urban explorer en journalist bij de Krant van West-Vlaanderen, maar vooral avonturier met een passie voor geschiedenis. Nu heeft hij een vergeten bunker met tunnelnetwerk onder het park van Wevelgem blootgelegd. Het resultaat van een bijzondere tip én lang opzoekwerk.
12/07 16u45  Uitslaande brand legt woning in de as in TongerenIn de Sacramentsstraat in Tongeren is een eengezinswoning volledig uitgebrand. Ook de twee aanpalende woningen werden door het vuur aangetast.
12/07 16u45  Amerikaanse minister van Werk stapt op na heisa over pedofilieschandaale Amerikaanse minister van Werk Alexander Acosta treedt af. Dat maakte president Donald Trump bekend, na de zware beschuldigingen van seksueel misbruik tegen multimiljardair Jeffrey Epstein. Volgens president Trump gaat het om een beslissing van Acosta zelf.
12/07 16u45  Agent vindt bij Tourstart gestolen fiets van Qhubeka terugDe gestolen fiets die voor het goede doel van liefdadigheidsinstelling Qhubeka geveild zou worden tijdens de Grand Départ in Brussel is teruggevonden. Dat maakt het Brussels parket vrijdag bekend. De gele fiets werd in het Fan Park op De Brouckèreplein gestolen. Een verdachte van de diefstal is er nog niet.
12/07 16u45  Gegeerde Ianis Hagi tekent contract tot 2024 bij KRC GenkKRC Genk bereikte vrijdag een akkoord met het Roemeense FC Viitorul over de transfer van Ianis Hagi. De 20-jarige aanvallende middenvelder - zoon van levende legende Gheorghe Hagi - tekende een contract tot 2024 bij de Belgische landskampioen.
12/07 16u15  Franse tachtiger ligt 11 jaar lang dood in appartementIn de Franse stad Nantes is het lichaam van een tachtiger teruggevonden in zijn appartement. De man zou al elf jaar geleden gestorven zijn.
12/07 16u15  Google onderneemt actie tegen klokkenluider die geluidsfragmenten lekte aan VRTGoogle gaat actie ondernemen nadat één van de taalexperts waarmee het samenwerkt voor de ontwikkeling van spraaktechnologie in zijn slimme luidsprekers, audiogegevens heeft gelekt. Het lek lag aan de basis van een VRT-nieuwsitem eerder deze week. Dat riep vragen op over de gebrekkige privacy bij het gebruik van deze Google Home-luidsprekers.
12/07 16u15  KMO’s langs A12 eisen terugkeer naar oude verkeerslichtenregeling: “Kunnen niet nog half jaar leven met huidige toestand”De vereniging van kmo’s langs de A12 die klaagde over de nieuwe verkeerslichtenregeling, is sceptisch over de voorgestelde maatregelen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In afwachting van de ingrepen eist Handel en Industrie Wilrijk - Aartselaar (HIW) om de oude regeling terug in te voeren. De vzw gaat zijn leden bevragen over de geplande gerechtsprocedure.
12/07 14u15  Anderlecht bevestigt: Constant Vanden Stockstadion wordt Lotto Park, bekijk hier de eerste beeldenRSC Anderlecht heeft (eindelijk) officieel de naamsverandering van het stadion bekendgemaakt. Eerder lekte al uit dat het Constant Vanden Stockstadion zou veranderen in Lotto Park.
12/07 14u00  Bewijst video van omstreden kus het gelijk of het ongelijk van Donald Trump? “Mijn cliënte voelde zich vernederd”Er is een video opgedoken van de kus die Donald Trump zijn voormalige campagnemedewerkster Alva Johnson in 2016 had gegeven. De vrouw noemde die ongewenst en haar advocaten zien het filmpje als het bewijs van haar gelijk. Maar de advocaten van de Amerikaanse president zien net het omgekeerde.
12/07 14u00  Drie jonge vrouwen verkracht op DourDrie jonge festivalgangers zijn verkracht tijdens Dour. Dat meldt La Dernière Heure. De feiten vonden afgelopen woensdag plaats, op de eerste dag van het festival dat plaatsvindt nabij Saint-Ghislain.
12/07 14u00  Wesp in auto leidt chauffeur af: twee lichtgewonden en heel wat schadeBij een verkeersongeval op de Augustijnenlaan in Herentals zijn vrijdagvoormiddag twee personen lichtgewond geraakt.
12/07 14u00  Bizarre trend verovert de wereld: het allereerste wereldkampioenschap “Heavy Metal breien” is een feitGewapend met een bol wol en breinaalden, nemen ‘brei-teams’ het tegen elkaar op. Zware drums en gitaren begeleiden de strijd(st)ers terwijl ze de breinaalden kruisen. Finland organiseert het eerste wereldkampioenschap “Heavy Metal breien”. Het doel: hun breiskills tonen terwijl ze stevig dansen op heavy metal muziek. “Het is onnozel, maar zo leuk.”
12/07 14u00  Doodzieke kitten gered uit containerpark: “Verschrikkelijk wat mensen katten aandoen”Vel over been en bijna blind. Zo werd de kitten Raffa van amper zes weken oud gevonden in het recyclagepark in Drongen. “We kunnen de oproepen van gedumpte katten niet meer aan”, zegt Kittenhuis Gent.
12/07 14u00  Zomerbar zonder vergunning opent toch de deuren, ex-zakenpartner gedagvaard voor naaktfoto’sZomerbar La Brasa in Langemark opende gisteren opnieuw de deuren, zonder gemeentelijke vergunning. Op dezelfde dag werd ex-zakenpartner Nicolas Alleman (42) gedagvaard voor de naaktfoto’s die vorig jaar werden genomen om de bar te doen sluiten.
12/07 14u00  Aanschuiven voor Ed Sheeran-winkel in Brussel: “Stonden hier al twee uur op voorhand”In Brussel is vrijdag een pop-up winkel geopend van Ed Sheeran. Er wordt allerlei merchandise verkocht. De waanzinnig populaire zanger zal - helaas voor de fans - niet zelf aanwezig zijn, maar promoot op deze manier wel zijn nieuwste album.
12/07 13u30  Jan De Meulemeester verlaat VTM NieuwsPolitiek journalist Jan De Meulemeester (38) vertrekt bij de nieuwsdienst van VTM. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt via sociale media. De breuk gebeurt “in onderling overleg”. De Meulemeester werkte sinds 2013 bij VTM.
12/07 12u30  Irina Shayk na breuk met Bradley Cooper: “Ik geloof nog altijd in de liefde”Er ging een shock door Hollywood toen Bradley Cooper (44) en actrice Irina Shayk (33) het einde van hun relatie aankondigden. Meteen werd gekeken naar Lady Gaga, zijn tegenspeelster in de film ‘A Star is Born’, maar daar is volgens het trio helemaal niets van aan.
12/07 12u15  Acteur Guy Van Sande veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor bezit, verspreiden en productie van kinderpornoGuy Van Sande (56) is vrijdagochtend in de rechtbank van Veurne schuldig bevonden aan het bezit, de verspreiding en de productie van kinderporno. Hij krijgt drie jaar voorwaardelijk en een geldboete. Ook medebeklaagde professor Frank P. krijgt drie jaar met probatie-uitstel. Het openbaar ministerie vroeg vier jaar cel.
12/07 12u15  Onze man onderwerpt zijn kinderen aan de slechtste pannenkoeken van Amsterdam en een hotel dat kraakt in de windAh, Amsterdam! Zijn rode lichtjes en zijn legale drugs. Of wacht, ik ben hier in familieverband. Ah, Amsterdam! Zijn kaasmuseums en boottochtjes op kindermaat. De Hollandse hotspot heeft tegenwoordig liever minder dan meer bezoekers, maar wij komen tóch. Met vijf ineens. En we zullen kindvriendelijk genieten. Als er even niet eentje een koortsaanval heeft, of een bloedneus. Of zich balorig op de grond laat vallen in de toeristentoeloop.
12/07 12u15  Johan Bruyneel over doping bij US Postal: “Als de vraag van een renner kwam, was ‘nee’ geen antwoord”Zeven jaar geleden legde het Usada-rapport een jarenlang structureel dopingnetwerk in de ploeg van Lance Armstrong bloot. Nu hij levenslang geschorst is, wil Johan Bruyneel wel praten over die roemruchte jaren. Morgen verschijnt in Het Nieuwsblad een uitgebreid interview met de voormalige ploegleider over het leven na het rapport, in de Nederlandse krant De Telegraaf wil hij het dopingprogramma binnen de US Postal- ploeg nuanceren.
12/07 12u15  Journalist ontdekt nazicomplex in Wevelgem: “Enorm ondergronds hospitaal”Journalist Christophe Lefebvre (38) heeft in Wevelgem een ondergronds nazicomplex gevonden. Hij ontdekte het ondergrondse gebouw, dat dienst deed als veldhospitaal, in het kader van zijn zomerreeks voor Krant van West-Vlaanderen.
12/07 12u00  Acteur Guy Van Sande veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor bezit en verspreiden van kinderpornoGuy Van Sande (56) is vrijdagochtend in de rechtbank van Veurne schuldig bevonden aan het bezit, de verspreiding en de productie van kinderporno. Hij krijgt drie jaar voorwaardelijk en een geldboete. Ook medebeklaagde professor Frank P. krijgt drie jaar met probatie-uitstel. Het openbaar ministerie vroeg vier jaar cel.
12/07 11u45  Evelyn kreeg 30 jaar cel voor miskraam na verkrachting, maar nu keert het tij mogelijk: “We brengen haar opnieuw voor de rechter”Er is weer hoop voor Evelyn Beatriz Hernandez. Het 21-jarige meisje werd in 2017 veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord op de baby die ze kreeg van een verkrachter, maar het meisje uit El Salvador hield altijd vol dat het een miskraam was. Een mensenrechtenorganisatie bleef strijden voor haar zaak en maandag begint het proces opnieuw.
12/07 11u45  De nachtmerrie van elke ouder: kind zet het op een lopen op een drukke straat terwijl wagens toesnellenIn Parramatta, ten westen van het Australische Sydney, hebben enkele mensen de schrik van hun leven gehad. Een jongetje stak plots een drukke straat over, net voor de wielen van een aankomende auto. De alerte chauffeur kon gelukkig tijdig remmen. Het kind gleed uit en belandde enkele millimeters voor de wielen van de wagen.
12/07 11u30  Proces Guy Van Sande: drie jaar voorwaardelijk en een geldboete voor het verspreiden en bezitten van kinderpornoGuy Van Sande (56) is vrijdagochtend in de rechtbank van Veurne schuldig bevonden voor het bezit van kinderporno, hij krijgt drie jaar voorwaardelijk en een geldboete. Het openbaar ministerie vroeg vier jaar cel. Professor Frank P. krijgt eveneens drie jaar met probatie-uitstel.
12/07 11u30  Inter Milaan bevestigt onderhandelingen met Manchester United over LukakuInter Milaan is officieel beginnen onderhandelen met Manchester United over een mogelijke transfer van aanvaller Romelu Lukaku. Dat heeft Piero Ausilio, de sportieve baas van de Italiaanse club, vrijdag bevestigd.
12/07 10u45  Prins Laurent en prinses Astrid “slachtoffer van discriminatie”“Prins Laurent en prinses Astrid worden minder goed behandeld dan andere Belgische burgers.” Dat is de conclusie van Charles-Eric Clesse, arbeidsauditeur en docent sociaal recht aan VUB. Die vindt dat het vorstelijk paar gediscrimineerd wordt.
12/07 10u45  Belgische toeriste (25) vindt kinderlijkje op strand in TunesiëWat een fijne vakantie moest worden voor de 25-jarige Charlotte, is uitgedraaid op een nachtmerrie. De jonge vrouw uit Luik botste tijdens een wandeling op een Tunesisch strand op het levenloze lichaam van een kind. Dat meldt Sudinfo.
12/07 10u45  Ouders vermiste Théo Hayez terug naar huis, maar “dit is niet het einde”De Belg Théo Hayez is ondertussen al zes weken vermist sinds hij het laatst gezien werd tijdens een avondje stappen in Byron Bay, een populaire badplaats aan de oostkust van Australië. De ouders van de 18-jarige backpacker keren nu terug naar huis. Dat melden lokale media. “We moeten tijd doorbrengen met Theo’s kleine broer.”
12/07 10u45  Buurt geschokt door dood van moeder met twee kinderen: vriend opgepakt voor moordPeter H. (42) wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vriendin Mia Tielens (61). De vrouw werd donderdagochtend dood aangetroffen in de badkamer van haar huis in de Zandstraat, een zijstraat van de Ringlaan in Maasmechelen.
12/07 10u00  Rode Duivel Dennis Praet onderhandelt met Italiaanse topclub AC MilanEr komt schot in de zaak voor Dennis Praet (25), die na drie seizoenen bij Sampdoria klaar is voor een toptransfer. Zijn entourage voert gesprekken met AC Milan.
12/07 09u30  Vriendin Lies en ouders Dylan Teuns door het dolle heen na ritzege in de Tour: “Ik stond te beven op mijn benen”“Het is onbeschrijfelijk”, stond Lies Hoeyberghs, de vriendin van Dylan Teuns, donderdag nog met tranen in de ogen op La Planche des Belles Filles.
12/07 09u30  Na meer dan tien aanklachten: R. Kelly dan toch gearresteerd in verband met kinderpornoDe Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly is donderdag gearresteerd in verband met kinderpornografie en obstructie van het gerecht, zo heeft ABC News op gezag van het federale parket in Chicago gemeld.
12/07 08u45  Duivenplaag teistert kerk: “Alles zit onder de poep, een parochiaan kreeg volle lading over zich heen tijdens mis”Naar de Sint-Martinuskerk in Aalst gaan is deze dagen niet zonder gevaar... voor vuile kleren. Door de heersende duivenplaag kreeg een parochiaan in de mis een volle lading duivenpoep over zich. “Dit kan zo niet langer”, zegt deken Marc Verwaeren. Vandaag komt een firma de dieren vangen, en een andere zal de glasramen repareren.
12/07 08u30  Intense onweersbuien op komst: lokaal veel neerslag mogelijkDaar is de regen. Vanuit het noorden en het westen trekt vrijdag een buien- en onweerszone over ons land. De buien kunnen intens zijn: onweer, overvloedige neerslag, hagel en zware windstoten zijn lokaal mogelijk.
12/07 07u45  OCMW stuurt recordaantal mensen naar psycholoog: “Mensen in armoede zitten soms ook mentaal heel diep”Zowat 14.000 Gentse gezinnen kwamen vorig jaar niet in hun eentje rond. Zij klopten aan bij het OCMW, dat in totaal 70,5 miljoen euro aan leeflonen en financiële hulp uitbetaalde. Een record. Opvallend: het OCMW stuurde nog nooit zo veel mensen naar de psycholoog.
12/07 06u45  Ouders zijn wanhoop nabij: alleen medicijn van twee miljoen kan baby Pia reddenToen de ouders van Pia Boehnke uit Wilrijk enkele maanden geleden te horen kregen dat hun meisje SMA heeft, een ernstige neuromusculaire ziekte, was dat een mokerslag. Toen die diagnose ook nog eens nét te laat bleek te komen om veelbelovende medicatie te testen, maakte dat de klap des te tragischer. Toch probeert het gezin twee miljoen euro bij elkaar te halen om naar de VS te trekken.
12/07 06u45  Daarom staat u zo vaak stil in BrusselNiet een stuk beton dat naar beneden is gekomen. Ook geen spookrijder of een ongeval zijn de voornaamste oorzaken waarom de Brusselse tunnels tijdelijk moeten afgesloten worden. Wel autopech. Gemiddeld vallen er twee voertuigen per dag stil en dat leidt direct tot zware verkeershinder.
12/07 06u45  Tientallen gewonden door turbulentie op vlucht van Air Canada: “We botsten allemaal tegen het plafond”Op een Air Canada-vlucht van Vancouver naar Sydney zijn donderdag tientallen passagiers gewond geraakt toen het vliegtuig onverwacht in turbulentie terechtkwam. Het toestel moest een noodlanding maken in Honolulu.
12/07 06u45  Meisjes van 6 ontsnappen tijdens tenniskamp... terwijl monitoren naar wedstrijd Goffin kijkenTwee vriendinnetjes van zes ontsnapten woensdag aan de aandacht van de monitoren van een tenniskamp in Ranst van C’mon Tennis Academy, een organisatie uit Brasschaat. Ze stapten naar huis, 1,4 kilometer verder. De meisjes verdwenen op het moment David Goffin de kwartfinale op Wimbledon speelde.
12/07 06u45  Man (62) komt om het leven na zware crashEen man (62) uit Kapellen is donderdagavond om het leven gekomen bij een zware crash in de straat Puihoek, in Ekeren.
12/07 06u45  Barcelona, Ajax en Anderlecht vissen achter het net voor zoon van levende legende Hagi: “Genk zou juiste keuze voor hem zijn”Genk staat dicht bij een grote slag op de transfermarkt. Ianis Hagi, zoon van levende legende Gheorghe Hagi, staat op het punt de landskampioen te vervoegen. De 20-jarige spelmaker reisde gisteravond samen met zijn vader af naar België en legt vandaag zijn medische testen af. Tegelijkertijd wordt er verder onderhandeld.
12/07 06u45  Adembenemend moment: kajakker ziet hoe drie walvissen amper enkele meters achter hem opduikenMorten Bjorkmann zal zich deze tocht met zijn kajak niet snel vergeten. De 51-jarige Noor was aan het peddelen in een fjord nabij Skjervøy toen hij plots het gezelschap kreeg van drie bultruggen. Zijn GoPro kon filmen hoe de drie walvissen achter hem opdoken.
12/07 06u00  Energieminister Marghem niet te spreken over overstap van haar adviseur naar ElectrabelRuben Laleman, expert op het kabinet van federaal minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR), is overgestapt naar Electrabel. Dat schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag.
12/07 05u00  Ploegdokters hebben opvallende verklaring waarom renners amper vallen in deze Tour (maar renners gaan niet akkoord)Twee opgaves nog maar in een Tour waarin opvallend weinig wordt gevallen. Dat kan zeker toeval zijn. Maar Lotto-dokter Servaas Bingé en Wanty-Gobert-collega Joost De Maeseneer wijzen ook nadrukkelijk naar het verbod op pijnstiller Tramadol. “Het misbruik is eruit”, zegt De Maeseneer.
12/07 05u00  De gele trui voor dummies: van waarom je als toerist er géén mag dragen tot wat doen de letters H.D. op de leiderstrui van de Tour?Wist u dat de gele in Frankrijk wordt gemaakt en de groene, witte en bolletjestrui in Portugal? Wist u dat de gele trui binnenin ook gewoon wit is? En dat u er zelf nooit, maar echt nooit zelf een mag dragen? Hieronder alles wat u altijd al wilde weten over de ‘maillot jaune’, maar nooit durfde vragen.
12/07 05u00  Anderlecht wil meewerken aan transfer voor Thomas Didillon, maar plakt stevig prijskaartje op Franse doelmanFranse media melden dat Anderlecht bereid is om mee te werken aan een transfer van doelman ­Thomas Didillon (22). Die geniet de belangstelling van Stade Rennes, dat een keeper zoekt omdat hun huidige goalie Tomas Koubek naar Porto vertrekt.
12/07 03u30  “Ik had mij de feestdag toch anders voorgesteld” en “dat beeld blijft kleven”: het imago van N-VA heeft klappen gekregenEen escort en een zweem van sociale fraude. Met militaire precisie schoot dat verhaal de hele 11 juliviering van N-VA tot gort. In plaats van goed gas te kunnen geven over de regeringsformatie ging het alleen maar over Kris Van Dijck. Pijnlijk voor een partij die er een punt van maakt dat profiteurs en het oude politieke dienstbetoon eruit moeten. “Ik had mij de feestdag toch anders voorgesteld”, klinkt het.
12/07 03u30  Iedereen vs. Ryanair: Test Aankoop wil met groepsvordering compensatie voor stakingen afdwingenNa onder andere Facebook en Volkswagen sleept Test Aankoop nu ook Ryanair voor de rechter in een zogenaamde ‘class action’-rechtszaak. Het is pas de achtste keer dat in België zo’n groepsvordering wordt gestart. “Soms is alleen de zaak opstarten al genoeg als drukkingsmiddel.”
12/07 03u30  Tom Van Dyck voor het eerst sinds burn-out weer op tv: “Mezelf teruggevonden dankzij de dood van Christophe Lambrecht”Tom Van Dyck (47) is weer onder de levenden. Zes maanden na zijn zenuwinzinking tijdens een theatervoorstelling schoof de acteur gisteravond aan tafel in Vive le vélo. Het gaat weer goed met hem. “Vreemd genoeg sinds de dood van mijn teerbeminde vriend (StuBru-presentator) Christophe Lambrecht. Zijn dood heeft zoveel warmte gegeven dat ik mezelf terug heb gevonden.”
12/07 03u30  De Romeo’s komen naar TomorrowlandTomorrowland, het beroemde dancefestival in de laatste twee weekends van juli, heeft een verrassende nieuwe naam gelost: De Romeo’s. Zij komen op 19 juli naar de weide in Boom. “We gaan geen plaatjes draaien, maar wel echt een optreden doen van dertig à veertig minuten om 18 uur in de Moose Bar”, zegt Romeo Chris Van Tongelen.
12/07 03u30  Heeft gin-tonic afgedaan?Lusten we geen gin-tonics meer? Daar lijkt het op, tenminste als we naar het aandeel kijken van tonicproducent Fever-Tree. De koers van dat aandeel is al jaren een goede graadmeter om de populariteit van gin-tonic in te schatten.
12/07 03u30  Radiostem Nasrien Cnops kampt met stalkerDe telefoon van radiopresentatrice Nasrien Cnops (30) staat niet stil. En niet op de goede manier: een volhardende stalker is aan Cnops’ gsm-nummer geraakt en belt haar tot wel dertig keer per dag. Via Instagram lanceert Cnops een oproep om een einde te maken aan de situatie. “Eerst vond ik het wel grappig, maar ik word er stilaan gek van. Dit is telefoonstalking.” De gewezen MNM-presentatrice, die nu op NRJ te horen is, deed al aangifte bij de politie. Maar haar gsm blijft rinkelen. “Het lijkt wel of de beller een omweg heeft gevonden.” Op sociale media ging Cnops gisteren op zoek naar een manier om anonieme nummers te blokkeren.
12/07 03u30  Moet je sokken even vaak wassen als onderbroeken? En wat met jeans en sportkleren? Zo moet het volgens expertsOntwerpster Stella McCartney vindt dat we te veel wasjes draaien. Minder wassen is volgens haar beter voor de kleren, én voor het milieu. Haar vuistregel: “Als je iets niet absoluut moet schoonmaken, maak het dan niet schoon.” Maar hoe lang is het hygiënisch om je kleren niet te wassen, en hoe was je ze het best?
12/07 03u30  Stunt met vliegende auto gaat mis: wagen knalt helemaal verkeerd op stapel autowrakkenEen stunt tijdens het evenement ‘Eve of Destruction’ in de Canadese stad Victoria is vorige week helemaal verkeerd afgelopen. Stuntman Jake Podann zou met zijn wagen een stapel auto’s rammen terwijl het voertuig door de lucht vloog. Bij het moment van de botsing liep het echter mis: de voorkant van de wagen kreeg de zwaarste impact te verwerken. En dat was nu net wat er zeker niet mocht gebeuren.
12/07 03u30  James Cooke vol blauwe plekken door nieuw programmaGert Verhulst (51) en James Cooke (34) beginnen binnenkort aan de opnames van het Vier-programma The battle. In die nieuwe studioshow nemen ze het op tegen twee Nederlandse collega’s in een reeks spectaculaire uitdagingen. Al sinds januari bereiden Verhulst en Cooke zich voor op de proeven die hen op vier vlakken zullen testen: stunt, show, brein en behendigheid.
12/07 03u30  Trump laat controversiële vraag rond staatsburgerschap bij volkstelling vallenDonald Trump laat de omstreden vraag rond staatsburgerschap vallen bij de komende volkstelling in 2020. Dat heeft de Amerikaanse president donderdag zelf bekendgemaakt in een toespraak in de rozentuin van het Witte Huis.
12/07 03u30  Toerisme Oost-Vlaanderen krijgt factuur van Sabam na vraag van weduwe: de Raveel-kaart moet zonder RaveelToerisme Oost-Vlaanderen haalt een wandelkaart rond de Roger Raveelroute uit de rekken. Er is een fikse factuur van Sabam in de bus gevallen omdat de provincie foto’s van drie Raveel-kunstwerken heeft afgedrukt op het kaartje van 2 euro. “Mét akkoord van diens weduwe”, houdt de toeristische dienst vol. “Maar neen, we kunnen dat niet bewijzen.”
12/07 03u30  Minister onder vuur door sociale woning voor directrice, luxe-etentjes en verbouwingswerkenDe Franse minister van Ecologische Transitie François de Rugy ligt onder vuur na verschillende onthullingen in de media. Zo raakte onlangs bekend dat zijn kabinetsdirectrice Nicole Klein jarenlang officieel woonde in een soort sociale woning terwijl ze er eigenlijk niet in verbleef. Klein zelf zegt in een reactie dat ze nalatig is geweest en dat het haar gemakkelijk uitkwam. De Rugy heeft haar intussen de laan uitgestuurd.
12/07 03u30  Barbie gaat de ruimte inMattel en het Europees Ruimte Agentschap (ESA) hebben samen een nieuwe Barbiepop ontwikkeld, gebaseerd op de Italiaanse Samantha Cristoforetti (42), de enige vrouw die deel uitmaakt van het Europese astronautenteam.
11/07 22u15  Vooral Helmut Lotti feest op ‘Vlaanderen Feest’Voor fans van de polonaise is hun hoogtepunt in juli niet ‘Vlaamse feestdag’, maar ‘Vlaanderen feest’. Gisteren werd dat feestje op gang getrokken door de cast van het populaire #LikeMe, op een volgelopen Grote Markt in Antwerpen. Bij een opzwepende versie van Will Tura’s klassieker Vlaanderen mijn land gingen de Vlaamse vlaggetjes in het publiek meteen enthousiast de hoogte in.
11/07 21u00  Chaos door graaiende bestuurders nadat geldtransport kostbare lading verliest op snelwegDe automobilisten op de Interstate 285 in de Amerikaanse staat Georgia konden dinsdag nauwelijks hun ogen geloven. Op een bepaald moment ging de achterdeur van een transportbusje open dat een enorme som geld vervoerde. Al snel ontstond chaos: tientallen mensen plaatsten hun voertuig op de pechstrook om vervolgens zo veel mogelijk biljetten mee te graaien.
11/07 21u00  Opmerkelijke woning van bekendste echtpaar uit Sint-Amands staat te koopEen glanzende pompoen, een portie verse noten of wat plukvers fruit. Heel wat inwoners van Sint-Amands wisten dat ze daarvoor in de Kapellelaan moesten zijn bij Marcel Stassijns (92) en Maria Joos (82), die nog een kruidenierszaak op het Antwerpse Zuid hebben uitgebaat. Marcel overleed vorig jaar in oktober, tien jaar na zijn echtgenote. Nu komt de woning van het markante echtpaar, gelegen op een grote grond met vijver tegenover het kerkhof, te koop te staan.
11/07 21u00  Brand uitgebroken op bus van De Lijn in HasseltIn Hasselt is er brand uitgebroken op een bus van de Lijn. De bus in kwestie had geen passagiers aan boord en werd op het ogenblik dat de brand uitbrak verplaatst op de nieuwe stelplaats van De Lijn in de Crutzenstraat in Hasselt. Mogelijk werd de brand veroorzaakt door een brandstoflek.
11/07 21u00  Orange en Proximus gaan mobiel netwerk delenProximus en Orange België gaan hun mobiele toegangsnetwerken delen. Daartoe hebben de telecombedrijven donderdag een ‘term sheet’ ondertekend. De samenwerking moet beide bedrijven onder meer in staat stellen om een betere dekking aan te bieden en in de toekomst 5G sneller en breder uit te rollen, zo melden Proximus en Orange in een gezamenlijke mededeling.
11/07 21u00  Topaankoop Michel Vlap voelt zich al in zijn sas bij Anderlecht: “We voetballen met lef. Dat is mijn spel”Michel Vlap scoorde woensdag tegen Benfica zijn eerste goal voor Anderlecht. De aanwinst van 8 miljoen euro probeert zijn stempel op het spel van RSCA te drukken. Hij durft die risicovolle passes te trappen en komt in scoringspositie. “Ik voel mij hier al heel goed.”
11/07 21u00  Vlaams-Brabant handhaaft boerkiniverbod voor zwembaden op provinciale domeinenIn zwembaden op provinciale domeinen in Vlaams-Brabant blijft het voor moslima’s verboden om een tweedelige boerkini te dragen.
11/07 21u00  MR legt eisen op tafel bij Waalse formatie: “Geen belastingverhogingen”In de onderhandelingen voor een nieuwe Waalse regering zal de MR, die nu met PS en Ecolo rond de tafel gaat zitten, verschillende eisen op tafel leggen. “We zullen met onze eigen voorstellen en analyses komen”, zegt uittredend Waals minister-president Willy Borsus. “We leggen koopkrachtmaatregelen op tafel en de weigering om belastingen te verhogen, investeringen in infrastructuur zoals ziekenhuizen en een vermindering van het aantal structuren”.
11/07 20u30  Vriendin van Dylan Teuns kan tranen niet bedwingen na straffe Tourzege op Vlaamse feestdagDylan Teuns had een missie: een Tourrit winnen op de Vlaamse feestdag. Missie geslaagd en hoe! Onze landgenoot van Bahrain-Merida schudde op de slotklim van La Planche des Belles Filles iedereen, waaronder landgenoten Tim Wellens en Xandro Meurisse, uit het wiel. “Het is vrij emotioneel, zeker toen ik mijn familie zag”, zei de Limburger na afloop. Dat bleek ook uit een video van zijn vriendin, die in tranen uitbarstte bij het zien van de winnaar van de dag.
11/07 20u30  Mathilde inspireert Máxima met Kenia-trip met ElisabethKoningin Mathilde, die drie weken geleden haar dochter Elisabeth meenam naar Kenia, heeft de Nederlandse koningin Máxima aan het denken gezet. Ook die overweegt nu haar kinderen mee te nemen op buitenlandse missie.
11/07 20u30  Moeder vraagt doodstraf voor terroristen die Maren (28) en Louisa (24) brutaal vermoordden: “Geef die beesten wat ze verdienen”De moeder van een van de twee Scandinavische twintigers die in december 2018 om het leven gebracht werden door drie terroristen, heeft donderdag in de rechtbank de doodstraf gevraagd voor hen. “Geef die beesten wat ze verdienen”, schreef ze in een brief die voorgelezen werd door haar advocaat. “
11/07 19u00  Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe tijdelijk afwezig door ziekteLiesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/De Gentenaar verdwijnt voor onbepaalde tijd uit de krant. Ze heeft borstkanker en zal zich de komende maanden wijden aan haar herstel.
11/07 19u00  Verdacht pakket op NAVO-basis in Gooik blijkt loos alarmIn de directe buurt van de NAVO-site in Gooik waar donderdagnamiddag een verdacht pakket gevonden werd, zijn een tijdlang dertig woningen ontruimd. Het bleek loos alarm, iedereen mocht na enkele uren weer naar huis.
11/07 18u45  Zo groot is de ravage bij de favorieten na de eerste aankomst bergop in de Tour: Bardet en Nibali grootste verliezersLa Planche des Belles Filles heeft niet ontgoocheld. De eerste echte aankomst bergop in de Tour de France heeft voor grote tijdsverschillen gezorgd in het klassement. De Italiaan Giulio Ciccone neemt de gele trui over van Alaphilippe, een aantal favorieten kreeg flink wat tijdsverlies aan de broek. Een overzicht.
11/07 18u45  Bart Swings flikt het quasi ondenkbare onder loden zon en op experimentele WK-piste: “Ik had de hele dag niet eens gegeten”In Barcelona was het al Bart Swings (28) dat de klok sloeg op woensdag. Onze landgenoot pakte niet één maar twee wereldtitels op de World Roller Games, en dat op een speciale piste op het strand van de Catalaanse grootstad. “Het was heel pittig”, vertelt de Leuvenaar.
11/07 18u15  Vlaamse feestdag in de Tour: Dylan Teuns is de beste op La Planche des Belles Filles, Ciccone pakt geel maar Thomas maakt indrukDe Vlamingen hebben zich niet onbetuigd gelaten op de Vlaamse Feestdag. Een viertal deed op de slotklim naar La Planche des Belles Filles een gooi naar de zege, met daarbij drie landgenoten: Tim Wellens, Xandro Meurisse en Dylan Teuns. Het was uiteindelijk Dylan Teuns die op La Planche de beste was. In de achtergrond maakte ook Geraint Thomas en Julian Alaphilippe indruk maar is de Italiaan Giulio Ciccone de nieuwe leider.
11/07 18u15  Vlaams-Brabant voert boerkiniverbod in voor zwembaden op provinciale domeinenDe provincie Vlaams-Brabant heeft woensdag een boerkiniverbod goedgekeurd. Het verbod geldt in alle zwembaden die behoren tot een provinciaal domein. Dat meldt de regionale zender RingTV.
11/07 18u15  Jonge historica haalt Jan Breydel van zijn voetstuk: “Hij vocht zelfs niet mee in Guldensporenslag”Op het standbeeld op de Grote Markt van Brugge torent Jan Breydel uit boven Pieter de Coninck. “Onterecht”, zegt de jonge Gentse historica Lisa Demets. “Breydel stond nooit op het slagveld, hij leverde alleen het varkensvlees. De Coninck riskeerde wel zijn leven op de Groeningekouter.”
11/07 18u00  Beerschot onderneemt actie: club stelt Voetbalbond in gebreke voor geleden schade en vraagt UEFA om actie te ondernemenPierre François, CEO van de Pro League, bevestigde donderdag formeel dat Beerschot, en ook Lokeren, onherroepelijk in 1B zullen uitkomen, maar de Antwerpse club laat het daar niet bij. Beerschot heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond officieel gevraagd om in 1A uit te komen, heeft voor het geval dat dat niet gebeurt een schadeclaim ingediend en heeft ook de Europese Voetbalfederatie UEFA gevraagd om actie te ondernemen.
11/07 17u45  Vrouw (61) dood aangetroffen in woning in Maasmechelen: vriend (42) opgepakt voor moordIn Maasmechelen is het levenloze lichaam van een 61-jarige vrouw aangetroffen door de politie. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd. De 42-jarige vriend van de dame werd op verdenking van moord aangehouden door de onderzoeksrechter.
11/07 17u45  Waarom we maandag fors minder in de file zullen staanIn een aantal regio’s is het bouwverlof al bezig maar vanaf morgen, vrijdag, ligt het werk zo goed als overal stil. En dat zullen we normaal gezien ook voelen op de weg. Bij mooi weer zal het wel druk blijven, maar het vrijetijdsverkeer, mensen die naar zee of een pretpark rijden, komt meestal pas vanaf een uur of negen op gang.
11/07 17u45  Toptransfer voor Genk: Ianis Hagi (zoon van) legt vrijdag medische testen afKRC Genk staat op het punt zich te versterken met Ianis Hagi, de 20-jarige middenvelder is onderweg naar België. De zoon van levende legende Gheorghe Hagi legt morgen medische en fysieke testen af bij de landskampioen.
11/07 17u45  Serena Williams plaatst zich probleemloos voor vrouwenfinale op Wimbledon, daarin treft ze Simona HalepSerena Williams (WTA 10) en Simona Halep (WTA 7) spelen zaterdag de vrouwenfinale op Wimbledon. De 27-jarige Roemeense en de 37-jarige Amerikaanse wonnen donderdag elk overtuigend hun halve finales.
11/07 17u15  Verdacht pakket afgegeven op NAVO-basis in Gooik: dertig woningen ontruimdIn de directe buurt van de NAVO-site in Gooik, waar donderdagnamiddag een verdacht pakket gevonden werd, zijn dertig woningen ontruimd. Dat bevestigt burgemeester Michel Doomst (CD&V).
11/07 16u30  De eerste opgaves in de Tour de France: na Patrick Bevin stapt ook Nicolas Edet uit koersPas na vijf etappes in deze Tour de France was de eerste opgave een feit: de 28-jarige Nieuw-Zeelander Patrick Bevin zal niet meer aan de start verschijnen van de zesde etappe, dat liet zijn ploeg Team CCC weten. Tijdens die etappe stapte ook de Fransman Nicolas Edet van Cofidis af.
11/07 16u15  Als duivenmelken vooral duivenfrauderen wordt: bond kondigt extra controles aan na nieuw schandaal met prijsbeestIn Limburg hangt een duivenmelker die jarenlang gold als “voorbeeldig lid van de vereniging” een zware schorsing boven het hoofd na gesjoemel met een wedstrijdduif. Een kleinmenselijke tragedie die een groter probleem kenmerkt: dat van de duivenmelker die in één klap rijk denkt te worden met een prijsbeest zoals de West-Vlaamse Armando. “Ik kan u garanderen dat we nog verschillende mensen in het vizier hebben die denken zo’n toer uit te halen,” aldus de voorzitter van de duivenbond.
11/07 16u15  Gele hesjes steken vrachtwagen van organisatie Tour de France in brandEen vrachtwagen met materiaal van de Tour de France is in de nacht van woensdag op donderdag helemaal in vlammen opgegaan. Het incident vond plaats in Linthal, in de Elzas, vlakbij het parcours van de zesde etappe. De actie werd opgeëist door verschillende bewegingen, waaronder de ‘gele hesjes’.
11/07 16u15  VS in de ban van IVF-schandaal: vrouw beviel van drie baby’s van onbekende koppelsEen vrouw is de voorbije jaren in de Verenigde Staten tweemaal bevallen van kinderen die niet van haar waren. Twee keer werd via ivf een verkeerd embryo bij haar ingebracht, dat eigenlijk van een ander koppel was. De vrouw en haar man klagen het fertiliteitscentrum samen met de ouders van een van de kinderen aan. “Het was hartverscheurend.”
11/07 16u15  Vader geeft vriendinnetje (6) van dochter vloeibare xtc: meisje ontsnapt maar net aan de doodEen zesjarig meisje uit het Nederlandse Helmond is maar net aan de dood ontsnapt nadat ze van de vader van een vriendinnetje GHB - vloeibare xtc - te drinken gekregen had. Het openbaar ministerie vraagt een voorwaardelijke celstraf voor de man.
11/07 16u15  TRANSFERGERUCHTEN. Engels op weg naar de Premier League, interesse voor Alderweireld uit ItaliëElke dag van de zomermercato presenteren wij u een greep uit de belangrijkste transfergeruchten in de internationale voetbalpers. Met de nodige korrels zout te nemen.
11/07 15u00  Transgender ging voor het eerst als meisje uit en werd verkracht, drie mannen krijgen vijf jaar celDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie mannen van 24, 25 en 34 jaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van een 17-jarig transgender meisje.
11/07 15u00  Grootste mysterie van Italië alweer niet opgelost: het verhaal van Emanuela, het meisje dat verdween in VaticaanstadAl bijna 36 jaar houdt de zaak rond Emanuela Orlandi Italië in de ban. Een 15-jarig meisje dat in Vaticaanstad woonde, en op de terugweg van de muziekschool in 1983 spoorloos verdween. Een zaak die zowel wordt gelinkt aan de moordaanslag op Johannes Paulus II, het Banco Ambrosiano-schandaal, de maffia als aan een netwerk van seksslavinnen. Maar in élke piste speelt het Vaticaan een hoofdrol. Nadat in maart een anonieme brief werd gevonden met de woorden 'Zoek daar waar de engel wijst', werden donderdag twee graven geopend waar ze mogelijk begraven zou kunnen liggen. Dat bleek niet het geval.
11/07 14u30  Kris Van Dijck (N-VA) meteen weggevoerd na zijn 11 juli-speech: P-Magazine schrijft dat hij escortmeisje hielp met fraudeGrote commotie donderdagochtend na de 11 juli-toespraak van Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA). Hij werd abrupt vroegtijdig weggevoerd, zonder iets te willen zeggen. Het magazine P-Magazine had hem tijdens zijn speech online beschuldigd van uitkeringsfraude in samenwerking met een prostituee. N-VA zit momenteel in crisisvergadering om te bepalen of Van Dijck aan kan blijven.
11/07 14u15  Moeder wordt betrapt met zwembad op auto, en de kinderen er nog inJennifer Yeager (49) zal deze week niet de moeder-van-de-week-award ontvangen. Ze werd dinsdag langs de kant gezet nadat ze gespot werd door de politie. De vrouw reed rond met een oplaasbaarzwembadje op het dak met daarin haar twee kinderen.
11/07 14u00  Kris Van Dijck (N-VA) meteen weggevoerd na zijn 11-julispeech: P-Magazine schrijft dat hij escortmeisje hielp met fraudeGrote commotie donderdagochtend na de 11 julitoespraak van Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA). Hij werd plots abrupt vroegtijdig weggevoerd, zonder iets te willen zeggen. Het magazine P-Magazine had hem tijdens zijn speech online beschuldigd van uitkeringsfraude in samenwerking met een prostituee.
11/07 14u00  Vrouw (60) dood aangetroffen in Maasmechelen, politie en parket openen onderzoekDe politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden in de Zandstraat in Maasmechelen. Donderdagochtend werd er het levenloze lichaam van een vrouw van in de 60 aangetroffen, meldt Het Belang van Limburg.
11/07 14u00  Buren willen kraaiende haan weg, maar eigenaars zitten met probleem: “We slagen er niet in hem niet vangen”Een discussie over een kraaiende haan: ze lijkt voorlopig niet zo’n vaart te lopen als in Frankrijk, maar ook in Beernem is er sprake van. De buren eisen dat het dier weggehaald wordt. “Wij willen wel, maar we kunnen hem niet vangen.”
11/07 13u45  Man springt tijdens politieachtervolging uit wagen en belandt onder vrachtwagenIn de nacht van woensdag op donderdag is een politieachtervolging op de E19/E42 in Le Roeulx met een dodelijk slachtoffer geëindigd. De politie was een gestolen busje aan het achtervolgen, toen de bestuurder van het busje plots uit zijn voertuig sprong en werd verpletterd werd.
11/07 13u45  Vrouw weet niet hoe ze bagage moet inchecken en verbaast iedereen met bizarre misstapEen filmpje van een vrouw die op reis vertrok, gaat momenteel viraal op het internet door een hilarische handeling. Toen ze haar bagage moest inchecken voor haar vlucht naar Turkije, wist ze niet precies hoe de bagageband werkte. Haar bijzondere oplossing doet heel wat omstaanders verbaasd toekijken, tot grote hilariteit van de kijkers.
11/07 13u45  ‘Stranger things’ verpulvert alle records én brengt oude meezinger terugSinds Netflix het derde seizoen van Stranger things op de wereld heeft losgelaten, verpulvert de populaire sciencefictionserie alle records. De streamingdienst is meestal karig met cijfers, maar liet nu wel verstaan dat in amper vier dagen tijd al meer dan veertig miljoen mensen de serie hebben bekeken.
11/07 13u45  Duivenmelker verliest tientallen duiven in brand: “Dit was mijn leven, ik sta machteloos”Een zware brand heeft woensdagochtend in de Grote Braamstraat in Heist-Goor een loods waarin enkele duivenhokken stonden, compleet vernield. Tientallen duiven overleefden de brand niet. De eigenaar probeerde nog zo veel mogelijk van zijn dieren te redden en sloeg zelfs de ruiten van een van de hokken in.
11/07 13u30  Kris Van Dijck (N-VA) meteen weggevoerd na zijn 11-juli-speech: P-Magazine schrijft dat hij escortmeisje hielp met fraudeGrote commotie donderdagochtend na de 11 juli-toespraak van Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA). Hij werd plots abrupt vroegtijdig weggevoerd, zonder iets te willen zeggen. Het magazine P-Magazine had hem tijdens zijn speech beschuldigd van uitkeringsfraude in samenwerking met een prostituee.
11/07 12u30  Café Dodengang heeft meer dan enkel vaten bier in de kelder, politie vindt heel drugslaboDe onderzoeksrechter heeft drie Nederlanders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab in Diksmuide. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. In het onderzoek naar het drugslab in de kelder van een café werden ondertussen nog twee verdachten opgepakt.
11/07 12u15  Vrouw van Radja Nainggolan vecht tegen tumor: “Na de vele tranen is het tijd om dit lelijke beest te bestrijden”Claudia Nainggolan, de vrouw van ex-Rode Duivel Radja Nainggolan, vecht tegen kanker. Dat maakte ze zelf bekend op sociale media.
11/07 12u00  Vlamingen getuigen over dodelijke tornado in Griekenland: “Even dacht ik: dit is het. Het is gedaan met ons”Een kwartiertje. Twintig minuten. Langer duurde het niet. Maar toch heeft een tornado woensdagavond een enorme ravage aangericht op het - zeer toeristische - Griekse schiereiland Chalkidiki. Zes toeristen kwamen om het leven en ook de materiële schade is groot: ontwortelde bomen, omgekantelde voertuigen, gebroken ruiten, modderstromen… Enkele Vlamingen die de storm van dichtbij meemaakten, getuigen: “Even dacht ik, dit is het. Het is gedaan met ons.”
11/07 12u00  Vanaf maandag ligt het werk zo goed als overal stil, en dat zullen we voelen op de wegIn een aantal regio’s is het bouwverlof al bezig maar vanaf morgen, vrijdag, ligt het werk zo goed als overal stil. En dat zullen we normaal gezien ook voelen op de weg. Bij mooi weer zal het wel druk blijven, maar het vrijetijdsverkeer, mensen die naar zee of een pretpark rijden, komt meestal pas vanaf een uur of negen op gang.
11/07 12u00  Slappe frieten, schimmeltoast en kriebels, maar niet de juiste: welkom in walgelijk LondenAh, Londen! De grootste metropool van de Europese Unie – voor zolang dat nog duurt. Zijn klokkentoren, zijn rode autobussen en zijn negen miljoen inwoners. Geraak daar maar eens door. Maar ik zal het doen: met de metro, per zwarte taxi, op een fiets als het moet. Zolang ik maar niet terug moet naar het Golden Star Hotel.
11/07 12u00  Wordt grootste mysterie van Italië opgelost? Het verhaal van Emanuela, het meisje dat verdween in VaticaanstadAl bijna 36 jaar houdt de zaak rond Emanuela Orlandi Italië in de ban. Een 15-jarig meisje dat in Vaticaanstad woonde, en op de terugweg van de muziekschool in 1983 spoorloos verdween. Een zaak die zowel wordt gelinkt aan de moordaanslag op Johannes Paulus II, het Banco Ambrosiano-schandaal, de maffia als aan een netwerk van seksslavinnen. Maar in élke piste speelt het Vaticaan een hoofdrol. Nadat in maart een anonieme brief werd gevonden met de woorden 'Zoek daar waar de engel wijst', worden donderdag twee graven geopend waar ze mogelijk begraven zou kunnen liggen.
11/07 12u00  Verborgen wapenarsenaal in Anderlecht was van overleden Russische militairHet parket van Brussel heeft donderdagmiddag voor het eerst meer uitleg gegeven over het wapenarsenaal dat zaterdag per toeval gevonden werd. De wapens behoorden toe aan een gewezen Russische militair die in ons land verbleef.
11/07 11u45  Ramkraak in Belfiuskantoor in Halen: veel schadeEen Belfiusbank is deze nacht zwaar beschadigd geraakt bij een ramkraak. Rond 1.30 uur deze nacht is een bestelwagen in het kantoor gereden.
11/07 11u45  Onbekende filmt hoe Kat Kerkhofs en Dries Mertens ruziën op strand, maar Kat laat zich niet kennenEr zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe Kat Kerkhofs op het strand stevig tekeer gaat tegen haar echtgenoot Dries Mertens. Opvallend: Kat Kerkhofs deelde de beelden zelf.
11/07 11u45  Hebben we straks hetzelfde klimaat als het Australisch Canberra?In 2050 zal Brussel, net als Parijs, grotendeels hetzelfde klimaat kennen als de Australische hoofdstad Canberra nu. Dat blijkt uit een studie die woensdag gepubliceerd werd in het wetenschappelijke blad PLOS ONE.
11/07 11u45  Ed Sheeran opent pop-up in Brussel, (maar zal er zelf niet bij zijn)Vrijdag is het zover, dan lanceert Sheeran zijn nieuwste album No.6 Collaborations Project in België. Om die lancering kracht bij te zetten wordt er een pop-up geopend die helemaal rond Sheeran draait.
11/07 11u30  Vermiste achttienjarige teruggevonden in Duitsland: “Hij was al een halfjaar gestopt met school, maar durfde niks te zeggen”Een vermiste achttienjarige jongeman is gezond en wel teruggevonden, zo kondigde Child Focus woensdagochtend aan. De tiener blijkt het zelf op een lopen te hebben gezet nadat hij al zes maanden gestopt was op school maar dat thuis niet durfde te vertellen.
11/07 11u15  Na elf jaar vechten voor zijn levenseinde is Vincent Lambert overledenVincent Lambert, de Fransman die al bijna elf jaar in coma lag, is donderdagvoormiddag overleden. Dat melden familieleden. De behandeling van Lambert werd vorige week stopgezet. “Vincent is om 8.24 uur deze voormiddag overleden” in het ziekenhuis in Reims, zegt zijn neef François.
11/07 11u15  Grijpt Bernal vandaag de macht in de Tour? Ontdekker voorspelt winst van Colombiaan op La Planche des Belles Filles, Froome heeft last van “FOMO”Gianni Savio is de ontdekker van Egan Bernal. De Italiaanse teambaas gaf de Colombiaan een contract in 2016 bij zijn Androni Giocattoli team. “Egan wint vandaag de rit naar La Planche des Belles Filles.”
11/07 11u15  De eerste opgave in de Tour de France: de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin, ploegmaat van Greg Van AvermaetPas na vijf etappes in deze Tour de France is de eerste opgave een feit: de 28-jarige Nieuw-Zeelander Patrick Bevin zal niet meer aan de start verschijnen van de zesde etappe, dat laat zijn ploeg Team CCC weten.
11/07 11u15  Kat Kerkhofs en Dries Mertens ruziën op strand, Kerkhofs deelt de beelden zelfEen vreemde op het strand kon filmen hoe Kat Kerkhofs stevig tekeer gaat tegen haar echtgenoot Dries Mertens. Om de man een hak te zetten, zette Kerkhofs zelf de beelden op Instagram.
11/07 11u15  Wie een dagje wil kajakken in de Ardennen heeft pech: bijna alle locaties gesloten door droogteEr zijn maar liefst 17 van de 21 beschikbare kajaklocaties in Wallonië gesloten. En 11 van de 13 stromen zijn verboden. Onder andere de Semois en de Ourthe zijn momenteel gesloten door te weinig water.
11/07 10u00  Vermiste achttienjarige teruggevonden in Duitsland: “Hij was al een halfjaar gestopt met school maar durfde niks te zeggen”Een achttienjarige jongeman is gezond en wel teruggevonden, zo kondigde Child Focus woensdagochtend aan. De tiener blijkt het zelf op een lopen te hebben gezet nadat hij al zes maanden gestopt was op school maar dat thuis niet durfde te vertellen.
11/07 10u00  Franse comapatiënt Vincent Lambert overledenVincent Lambert, de Fransman die al bijna elf jaar in coma lag, is donderdagvoormiddag overleden. Dat melden familieleden. De behandeling van Lambert werd vorige week stopgezet. “Vincent is om 8.24 uur deze voormiddag overleden” in het ziekenhuis in Reims, zegt zijn neef François.
11/07 09u30  Vermiste Gilles (18) teruggevonden in Duitsland: “Hij was al een halfjaar gestopt met school maar durfde niks te zeggen”Gilles Hardenne is gezond en wel teruggevonden, zo kondigde Child Focus woensdagochtend aan. De jongen blijkt het zelf op een lopen te hebben gezet nadat hij al zes maanden gestopt was op school maar dat thuis niet durfde te vertellen.
11/07 09u30  QUIZ. Vlaamse feestdag met vlag en wimpel gevierd, maar hoe goed ken jij Vlaanderen?11 juli. De dag waarop vlag en wimpel worden bovengehaald om de Vlaamse leeuw te laten schitteren. De Nederlandstalige kant van België viert haar eigen cultuur en geschiedenis, maar wat weet jij er eigenlijk van? Doe hier de test en kom te weten hoe uitgebreid jouw kennis van Vlaanderen is.
11/07 09u15  OPROEP. Verblijft u momenteel in of nabij het Griekse Chalkidiki?In het Griekse Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes buitenlandse toeristen omgekomen toen een tornado tijdens een hevige storm door de noordelijke regio trok.
11/07 09u00  Vader en dochter kilometer lang meegesleurd in tunnel: “Vraag me af of hij niet in slaap was gevallen”“We zijn meer dan een kilometer voortgeduwd. Het duurde een eeuwigheid voor de vrachtwagenchauffeur ons in de gaten kreeg.” De bestuurder van de Ford K die in de Craeybeckxtunnel werd meegesleurd door een vrachtwagen, getuigt over de langste ­minuut van zijn leven. En over hoe anderen hun leven waagden om hem en zijn tienerdochter te redden.
11/07 08u45  Franse boeren: “Stop met selfies in lavendelvelden”Het is zomer en de Franse lavendelvelden staan volop in bloei. Logisch dus dat toeristen al die paarse pracht op foto willen vastleggen of een bosje mee naar huis willen nemen. Tot woede van de Franse boeren. “Onze harten breken wanneer we mensen door de velden zien springen”, klinkt het. Om de perfecte selfie te nemen, duiken toeristen gretig de lavendel in. Daarbij vertrappelen ze de struiken en vernielen ze dus ook de broodwinning van de boeren. Als reactie schermen zij steeds vaker hun veld af met hekken.
11/07 08u45  Toeristisch ritje met brommer eindigt dramatisch voor koppelDe vakantie van een Belgisch koppel in Zuid-Frankrijk is dramatisch geëindigd. De twee besloten een brommer te huren in Annecy, de vrouw (22) verloor onmiddellijk de controle en reed een glazen etalage binnen. Ze vecht nog voor haar leven.
11/07 08u45  3-jarig kind komt om het leven nadat het in zwembad vielEen driejarig kind was dinsdag aan het zwembad aan het spelen. Het kind belandde in het water. De peuter vocht nog voor zijn leven maar woensdagavond overleed het kindje dan toch.
11/07 08u30  Drie auto’s en fietser slalommen tussen slagbomenOp Facebook zijn beelden opgedoken van drie auto’s en een fietser die een gesloten spoorwegovergang in Adinkerke oversteken. De burgemeester van De Panne heeft de feiten al scherp veroordeeld
11/07 08u30  CLUBNIEUWS. Anderlecht zoekt nieuwe rechtsback, STVV is boosAnderlecht gaat op zoek naar een nieuwe rechtsback, STVV is boos omdat Antwerp De Sart haalt en Club Brugge moet Diatta nog even missen. Uw clubnieuws van de dag.
11/07 07u45  Nieuwe schedel bewijst: mens emigreerde veel vroeger naar EuropaEen nieuwe schedel die in Griekenland gevonden werd, blijkt 210.000 jaar oud te zijn. Dit zou volgens wetenschappers bewijzen dat de mens als veel eerder naar Europa emigreerde maar dat ze geen DNA met de mens vandaag gemeenschappelijk hebben.
11/07 07u30  Vierjarig meisje in levensgevaar na zware klap met vrachtwagenEen vierjarig kindje is woensdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de N377 in Jabbeke. Het kindje zat achteraan bij haar grootouders in de wagen toen een vrachtwagen op de kleine auto in reed.
11/07 07u30  Tractor zet schuur in lichterlaaieVannacht omstreeks 04.30 uur brak brand uit in de schuur van een boerderij in de Krekelstraat in Munkzwalm. Volgens de eerste vaststellingen is het vuur ontstaan na een kortsluiting in een tractor.
11/07 07u30  Test Aankoop wil 16 miljoen euro schadevergoeding van Ryanair en start rechtszaak opConsumentenorganisatie Test Aankoop lanceert donderdag een collectieve rechtszaak (zogenoemde class action) tegen de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair. Ze willen een schadevergoeding voor de 40.000 reizigers die vorige zomer hinder ondervonden door stakingen.
11/07 07u30  Duivenmelker wordt betrapt op fraude met topduif en zet zo duivenwereld op zijn kop: “Ik heb me gewoon vergist van duif”Een Lanakense duivenmelker riskeert een levenslange schorsing omdat hij fraude zou gepleegd hebben tijdens wedstrijden. J.B. maakte van een van zijn vogels een absolute topper door tijdens wedstrijden duiven te verwisselen en te sjoemelen met wedstrijdringen.
11/07 07u30  Schuur vol hooi vat vuur: gebouw volledig vernieldIn een schuur bij een woning in Voort in Meerle (Hoogstraten) is donderdag rond 4u brand uitgebroken. Het vuur heeft het gebouw volledig vernield.
11/07 07u00  Papa vindt lichaam van ex-vriendin en ontdekte pas uren later dat ook hun dochtertje dood wasDe moeder en haar 11-jarige dochter die dood zijn aangetroffen in een woning in Arendonk in de Kempen, zijn vermoedelijk bij een gezinsdrama om het leven gekomen. “We begrijpen niet wat er gebeurd is. We zitten met heel veel vragen”, zegt de moeder van Cindy Muyshond.
11/07 07u00  Vrouw ligt wekenlang dood in flat: “Het verbaast me niets, we hebben hier al veel meegemaakt”Dinsdag is het levenloze lichaam van een vrouw gevonden in een studio van een flatgebouw in de TT-wijk. De buren sloegen alarm nadat ze al twee weken een vieze geur roken.
11/07 06u15  Vrouw verliest bikini en raakt bijna verlamd in waterpretpark tijdens droomreis: “Slechtste beslissing van mijn leven”Een 51-jarige Britse vrouw klaagt touroperator TUI aan omdat ze in 2015 bijna verlamd werd op reis in Egypte. Tracy Turner raakte zwaargewond toen ze werd meegezogen in een golfslagbad. Door de kracht van het water verloor ze ook haar bikini, wat haar heel wat gegrinnik opleverde van omstanders. Ze had heel wat pijn aan haar rug, maar ging pas naar de dokter toen ze weer op Britse bodem was geland. Daar bleek dat enkele botten tussen haar ruggenwervels verbrijzeld waren: “Ik zat bijna voor de rest van mijn leven in een rolstoel.”
11/07 05u45  BNP Paribas financiert mee omstreden detentiecentra VSBNP Paribas, waarvan de Belgische overheid hoofdaandeelhouder is, doet intensief zaken met GEO Group, een grote speler in de opsluiting van migranten in de VS. Dat schrijft De Standaard donderdag.
11/07 05u45  Taylor Swift opnieuw best verdienende beroemdheidGeen enkele beroemdheid zag haar bankrekening afgelopen jaar zo goed gespekt als Taylor Swift (29): volgens het jaarlijkse lijstje van zakenblad Forbes verdiende de Amerikaanse zangeres de voorbije twaalf maanden liefst 185 miljoen dollar.
11/07 05u00  Iraanse militaire schepen probeerden beslag te leggen op Britse olietanker in de GolfVijf gewapende schepen van de Iraanse Revolutionaire Garde hebben woensdag zonder succes geprobeerd om beslag te leggen op een Britse olietanker in de Golf. Dat meldt CNN onder aanhaling van “twee Amerikaanse functionarissen met directe kennis van het incident”.
11/07 04u15  Zes toeristen, onder wie twee kinderen, gedood door tornado in GriekenlandIn het Griekse Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes buitenlandse toeristen omgekomen toen een tornado tijdens een hevige storm door de noordelijke regio trok. Er raakten ook minstens dertig mensen gewond, zo hebben de autoriteiten laten weten. In een eerste balans had de politie melding gemaakt van vijf doden. De tornado zou volgens getuigen een twintigtal minuten hebben geduurd.
11/07 03u15  Papa vond lichaam van ex-vriendin en ontdekte pas uren later dat ook hun dochtertje dood wasDe moeder en haar 11-jarige dochter die dood zijn aangetroffen in een woning in Arendonk in de Kempen, zijn vermoedelijk bij een gezinsdrama om het leven gekomen. “We begrijpen niet wat er gebeurd is. We zitten met heel veel vragen”, zegt de moeder van Cindy Muyshond.
11/07 03u15  Drie auto’s en fietser slalommen tussen slagbomen: "Oerdom en onaanvaardbaar"Op Facebook zijn beelden opgedoken van drie auto’s en een fietser die een gesloten spoorwegovergang in Adinkerke oversteken. De burgemeester van De Panne heeft de feiten al scherp veroordeeld
11/07 03u15  Wout van Aert vanavond niet meer in het wit, en daar is de internationale pers niet blij meePech voor de internationale pers: Wout van Aert zal zijn witte trui vandaag in de Tour de France niet meer verdedigen.
11/07 03u15  Twee slachtoffers van Gentse voyeur zijn diep gekwetst maar: “Geef hem een tweede kans”“Het is heel erg wat er gebeurd is. Maar ik hoop voor hem dat hij verder kan gaan met zijn leven.” Een opmerkelijke wending woensdag op de eerste procesdag tegen de Gentse voyeur Mike D.B. (42). De man riskeert een jarenlange celstraf omdat hij tal van vrouwen – en zelfs minderjarigen – filmde in de kleedruimtes van een sporthal. Maar twee van zijn slachtoffers vinden de gevangenis geen oplossing . “Daar wordt hij geen beter mens. Hij is tot inkeer gekomen en moet nu vooral verder therapie volgen.”
11/07 03u15  Wannes wint spannende finale ‘Grillmasters’ enkele uren na geboorte van dochtertjeEen achtbaan in Walibi verbleekt bij de rollercoaster die Wannes Seurs (41) woensdagavond beleefde in de allerlaatste aflevering van ‘Grillmasters’. In de finale won hij met teamgenoot Gilles (38) de Gouden Grill na een zinderende nek-aan-nekrace, amper enkele uren nadat hij vader werd van zijn dochtertje Lou. En in al dat feestgedruis vierde hij ook nog eens z’n verjaardag. “Het was de meest intense dag van mijn leven”, zegt Wannes. “Maar dit moet ik mijn vrouw geen tweede keer aandoen.”
11/07 03u15  Elke dag 97 bestuurders betrapt zonder rijbewijsDe politie heeft vorig jaar 35.520 mensen betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs. Dat is 3,6 procent meer dan het jaar voordien (34.287) en ook meer dan in 2016 (35.067). Dat blijkt uit cijfers van de federale politie.
11/07 03u15  Franse boeren zijn toeristen beu: “Stop met selfies in lavendelvelden”Het is zomer en de Franse lavendelvelden staan volop in bloei. Logisch dus, dat toeristen al die paarse pracht op foto willen vastleggen of een bosje mee naar huis willen nemen. Maar dat valt niet in goede smaak bij de Franse boeren.
11/07 03u15  Niels Destadsbader verbijt rugproblemen voor Vlaanderen FeestHij moest wegens rugproblemen even verstek laten gaan voor de audities van Belgium’s got talent, waarna Jens Dendoncker zijn zitje ging warmhouden. En diezelfde rugproblemen hielden hem weg bij Plage préférée, bij Kim Debrie op Radio 2. Maar de live-uitzending van Vlaanderen Feest, donderdagavond in Antwerpen en live te volgen op Eén, is voor Niels Destadsbader voorlopig niet van de tafel. “We stellen alles in het werk om daar toch op een comfortabele en verantwoorde manier aanwezig te zijn”, laat zijn broer en manager Kevin weten. Niels zelf meldde woensdag op Instagram dat hij “er een dikke lap op gaat geven”.
11/07 03u15  Vader en dochter kilometer lang meegesleurd in tunnel: “Trucker leek gewoon verder te slapen”“We zijn meer dan een kilometer voortgeduwd. Het duurde een eeuwigheid voor de vrachtwagenchauffeur ons in de gaten kreeg.” De bestuurder van de Ford K die in de Craeybeckxtunnel werd meegesleurd door een vrachtwagen, getuigt over de langste ­minuut van zijn leven. En over hoe anderen hun leven waagden om hem en zijn tienerdochter te redden.
11/07 03u15  “Magisch”: met dit trucje worden gewone sokken ‘onzichtbaar’ in lage schoenenEen trucje om gewone sokken te transformeren in een enkelsok zodat ze ‘onzichtbaar’ worden in lage schoenen is al honderdduizenden keren bekeken op sociale media. De video werd gepubliceerd op de Instagrampagina van kledingmerk ASOS en heeft volgens de reacties al talloze levens veranderd.
11/07 03u15  Klimaatopwarming vinden we “te gezellig”, dus wordt het voortaan ‘klimaatverstoring’Aandachtige kijkers van het weerpraatje van Jill Peeters is het de jongste tijd ongetwijfeld opgevallen. De weervrouw heeft het steeds minder over klimaatopwarming en klimaatverandering, maar gebruikt nu consequent de term klimaatverstoring. “Door de ‘opwarming’ van de aarde moeten we straks bij wijze van spreken niet meer naar het zuiden van Frankrijk voor het mooie weer. Het gaat op den duur een beetje gezellig klinken”, aldus Peeters.
11/07 03u15  Belgische scouts gaan naar wereldjamboree in de VS, maar schrikken van programma: “Schieten met shotguns, geweren en pistolen”Schieten met shotguns, geweren en semiautomatische pistolen. Dat staat op het programma van de wereldjamboree in de Verenigde Staten deze maand, waar ook 900 Belgische scouts aan deelnemen. “We zijn zelf geschrokken toen we het programma zagen”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “We verbieden onze leden om aan die activiteiten deel te nemen.”
11/07 03u15  Minstens vijf toeristen gedood bij hevig stormweer in GriekenlandIn het Griekse Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens vijf buitenlandse toeristen, onder wie ook een kind, om het leven gekomen bij hevig stormweer. Dat heeft de politie gezegd. De regio werd onder andere geteisterd door hagelstormen en tornado’s.
11/07 03u15  Trumps minister van werk verdedigt zich in zaak rond seksuele uitbuitingDe Amerikaanse minister van Werk Alex Acosta heeft woensdag zijn optreden tien jaar geleden in de zaak rond miljardair Jeffrey Epstein verdedigd. In die tijd was Acosta aanklager in Miami, en hij sloot een deal met Epstein waardoor die niet vervolgd werd.
11/07 03u15  Hoe hou je je kinderen rustig op het vliegtuig? “Keer desnoods terug naar huis om die knuffel te halen”Op reis met het vliegtuig, én met kleine kleuters. Dat is meer stress voor de ouders dan voor hun kroost. Want als ze het hele vliegtuig bijeen schreeuwen, gaat het al snel van hoogtepunt naar dieptepunt. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen rustig blijven en zelfs een dutje doen? Twee stewardessen en een professor kindergeneeskunde geven de antwoorden, stap voor stap.
11/07 03u15  Sofie Dumont kookt met Jani en Cath Luyten op IbizaLees meer >
11/07 00u30  Klassieke N-VA-thema’s in eerste 11 julispeech van Homans als Vlaams minister-presidentN-VA-kopstuk Liesbeth Homans heeft op de vooravond van de Vlaamse Feestdag haar eerste, en mogelijk ook laatste, speech als minister-president gegeven op de Guldensporenviering in Kortrijk. Daarin trok ze duidelijk de communautaire kaart en bleef het stil rond de regeringsvorming. De klassieke N-VA-thema’s passeerden de revue.
11/07 00u15  Onze Anderlecht-watcher trekt 5 conclusies na verrassende winst op Benfica: Kompany maakt zich toch nog vaak boosAnderlecht boekte in deze voorbereiding zijn eerste zege tegen een topteam. In het stadion van Benfica gevuld met 30.000 man won een erg jong maar beweeglijk paars-wit met 1-2 dankzij goals van Vlap en Thelin. Dat is goed voor het vertrouwen, hoewel Vincent Kompany - die zelf niet meespeelde - zich toch nog geregeld enerveerde en opjaagde. Vijf conclusies.
10/07 23u45  Experimenteel Anderlecht wint prestigieuze oefenwedstrijd tegen Benfica LissabonAnderlecht heeft in Lissabon de oefenwedstrijd tegen het grote Benfica gewonnen met 1-2. Een opsteker voor coach Vincent Kompany, die zelf niet in actie kwam.
10/07 23u15  Recensie Rammstein: Alles kaputt, met militaire precisieAlles ontplofte, alles stond in brand. Letterlijk. Rammstein marcheerde door Brussel en liet niets heel. Anno 2019 hebben de Duitsers hun vertrouwde ingrediënten gekookt tot perfectie. Het was als smerige seks met de hoogste voldoening.
10/07 22u45  Inbreker in Buckingham Palace geraakt tot op enkele meters van slapende QueenDe Britse Tabloid The Sun heeft bekendgemaakt dat een 22-jarige man in Buckingham Palace, de woonst van de koningin, is binnengeraakt. Het zou de politie vier minuten gekost hebben om de man te vatten.
10/07 22u15  N-VA viert Vlaamse feestdag met Bart De Wever in een leeuwenpakjeBart De Wever toonde al verschillende keren dat hij niet te beroerd is om een gek pak aan te trekken. Op de nacht van de Vlaamse Televisiesterren verscheen hij in een pandapak en in de Lotto Arena doste hij zich uit als niemand minder dan de Kerstman. Voor 11 juli hees de voorzitter van de N-VA zich een in leeuwenpakje voor een propagandafilmpje van zijn partij.
10/07 21u15  Aanstaande ouders willen geslacht van baby onthullen, maar dat loopt helemaal fout afEen Australische man werd veroordeeld voor gevaarlijk rijgedrag na een fout gelopen ‘gender reveal party’. Tijdens zo’n feestje onthullen aanstaande ouders het geslacht van hun ongeboren kindje. Meestal gebeurt dat met een taart of ballonnen, maar sommige koppels willen het geslacht op spectaculaire wijze onthullen. Dit Australisch stel deed het in 2018 met een ‘burnout’, waarbij de banden van een auto - in dit geval - blauwe rook opwekken. Door de wrijving vloog het voertuig echter plots in brand. De politie verspreidt de beelden nu om te vermijden dat andere ouders zich aan dezelfde stunt wagen.
10/07 20u15  Naaktfeestje met schepen Langemark-Poelkapelle wordt rechtszaakHet beruchte naaktfeestje vorige zomer in Langemark-Poelkapelle krijgt een gerechtelijk staartje. Het parket van Ieper maakte woensdag bekend dat het een 43-jarige cafébaas en een 35-jarige hobbyfotograaf - beiden uit Ieper - vervolgt voor voyeurisme, stalking en schriftelijke bedreiging.
10/07 19u45  Seksfeestje met schepen Langemark-Poelkapelle wordt rechtszaakHet beruchte seksfeestje vorige zomer in Langemark-Poelkapelle krijgt een gerechtelijk staartje. Het parket van Ieper maakte woensdag bekend dat het een 43-jarige cafébaas en een 35-jarige hobbyfotograaf - beiden uit Ieper - vervolgt voor voyeurisme, stalking en schriftelijke bedreiging.
10/07 19u30  Bart Swings pakt twee wereldtitels in een halfuur op WK skeelerenTwee mondiale titels in iets meer dan een half uur. In de wereld van het skeeleren weten we dan dat het gaat over Bart Swings.
10/07 19u30  Renderen zonnepanelen minder goed als het warm is?Hoera! Veel zon! Dat zal ongetwijfeld piekopbrengsten genereren voor mijn zonnepanelen. Of niet?
10/07 19u30  Club Brugge heeft nieuwe verdediger beet: Ivoriaan Simon Deli tekent contract voor drie seizoenenClub Brugge bereikte vandaag een akkoord met Slavia Praag over de transfer van Simon Deli. De linksvoetige centrale verdediger tekent een contract voor drie seizoenen, dat meldt blauw-zwart.
10/07 19u00  Klassieke N-VA-thema’s in eerste 11-julispeech van Homans als Vlaams minister-presidentN-VA-kopstuk Liesbeth Homans heeft op de vooravond van de Vlaamse Feestdag haar eerste, en mogelijk ook laatste, speech als minister-president gegeven op de Guldensporenviering in Kortrijk. Daarin trok ze duidelijk de communautaire kaart en bleef het stil rond de regeringsvorming. De klassieke N-VA-thema’s passeerden de revue.
10/07 18u45  Jongeman deelt waarschuwing nadat hij blind werd door te douchen met contactlenzen in: “Anderhalf jaar van mijn leven kwijt”Wat een onschuldige routine leek, is voor de Britse Nick Humphreys op een nachtmerrie uitgedraaid. De twintiger, die elke dag een douche nam terwijl hij zijn contactlenzen droeg, is blind aan zijn rechteroog. “Ik ben anderhalf jaar van mijn leven kwijt door een parasiet.”
10/07 18u30  Gentse voyeur maakte ook minderjarige slachtoffersDe jeugdtrainer uit Gent die vorig jaar in maart opgepakt werd omdat hij vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, heeft ook minderjarige slachtoffers gemaakt. Dat bleek woensdag voor de Gentse correctionele rechtbank. De zaak wordt in oktober behandeld.
10/07 18u15  Bestuurder zonder rijbewijs slalomt tussen slagbomen en wordt gegrepen door trein: één passagier nog in levensgevaarBij een aanrijding tussen een auto en een trein zijn woensdagochtend in Zele vier gewonden gevallen. Twee mensen zijn in kritieke toestand, één iemand is zwaargewond en één is lichtgewond. De bestuurder slalomde tussen de gesloten slagbomen en had daarenboven geen rijbewijs, meldt het Parket van Oost-Vlaanderen.
10/07 17u45  Wout van Aert moet in Colmar enkel buigen voor beresterke Peter SaganDe eerste etappe doorheen de Vogezen kende een verwacht scenario. Tim Wellens sprokkelde nuttige punten in de strijd om de bergtrui, de rasspurters werden in de finale overboord gegooid zodat een uitgedund peloton in Colmar voor de bloemen spurtte. En daarin stond geen maat op Peter Sagan. Hij haalde het voor Van Aert en Trentin.
10/07 17u45  Kansloos onderuit, maar Goffin maakt wel weergaloos “punt van de match”tegen DjokovicDavid Goffin verloor woensdag tamelijk kansloos van Novak Djokovic in de kwartfinales van Wimbledon (6-4, 6-0, 6-2). Maar onze landgenoot liet bij momenten wel prachtig tennis zien. Het meest spectaculaire punt kwam ook op de naam van Goffin. Een schitterende lob tussen de benen. Ook Djokovic antwoordde met een bal door de benen, maar de Luikenaar was goed gevolgd aan het net.
10/07 17u45  Google-medewerkers luisteren mee naar je gesprekken, ook in de huiskamerMedewerkers van Google luisteren naar opnames die gemaakt zijn met de slimme Google Home-luidsprekers en via de Google Assistent-app op smartphones, ook in België en Nederland. Ze krijgen daarbij ook onbewust ingesproken berichten te horen. Het blijkt bovendien soms makkelijk om de geanonimiseerde gebruiker alsnog te identificeren, zo meldt de VRT woensdag.
10/07 17u30  Moeder en dochter (11) dood aangetroffen in Arendonk, beiden met geweld om het leven gebrachtIn een woning in Arendonk zijn dinsdagnamiddag twee levenloze lichamen aangetroffen. Het gaat om een moeder en haar 11-jarige dochter. De twee zouden met geweld om het leven gekomen zijn. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.
10/07 17u30  Lance Armstrong haalt uit: “Als iedereen clean was, had ik ook paar keer Tour gewonnen”Dopingzondaar Lance Armstrong vertelt in gesprek met NBC dat hij, als alle renners van de Tour de France clean waren, een paar keer zou hebben gewonnen. De inmiddels 47-jarige Amerikaan beweert dat hij en zijn landgenoten de doping nodig hadden om “de strijd met de overmachtige Europeanen aan te gaan.”
10/07 17u15  Is porno een oorzaak van erectieproblemen? “Steeds meer jongeren kampen met seksuele disfunctie, daar moet een reden voor zijn”Omdat er in zijn praktijk meer jongeren met erectie- en andere seksuele problemen opduiken, zoekt professor Gunter De Win nog een paar duizend mannen die willen meewerken aan het grootste onderzoek in z’n soort. Een onderzoek dat antwoord moet bieden op de vraag welke invloed onze levensstijl heeft op de seksuele gezondheid. En hoe groot de rol van internetporno daarbij is.
10/07 17u15  Woningen, een luxehotel en een artisanale markt: nieuwe plannen voor Brusselse kerk na vijftien jaar leegstandHotels, concertzalen en een skatepiste hadden we al in ontwijde kerken. Een markt nog niet. De voormalige Gesùkerk in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node krijgt de primeur. Op de plaats waar de eucharistie werd opgedragen, komt nu een artisanale markt. Het aanpalende klooster wordt een luxehotel en een woningproject voor cohousing.
10/07 17u15  Angela Merkel bibbert opnieuw bij publiek optreden: wat is er toch aan de hand?Het is al de derde keer in drie weken tijd dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel hevig begint te trillen. Ditmaal tijdens de officiële ontvangst van de Finse premier in Berlijn. Wat is er toch aan de hand?
10/07 17u15  ‘Getikte’ ambassadeur die in de clinch lag met president Donald Trump neemt dan toch ontslagDe Amerikaanse regering handelt “onbeholpen” en “onbekwaam”, en president Donald Trump “straalt onzekerheid uit”. Dat schreef de Britse ambassadeur in Washington in een reeks memo’s die gelekt zijn in de krant ‘Mail on Sunday’. Kim Darroch neemt nu ontslag.
10/07 17u15  Meisje (6) in levensgevaar na val uit appartementsgebouwIn Brussel is een zesjarig meisje vanop de tweede verdieping van een appartementsgebouw uit een raam gevallen. Dat meldt BX1 en bevestigde de politie aan Bruzz.
10/07 16u30  Hoe gaat het verder met Katusha-Alpecin? Renners krijgen te horen dat ze vrij zijn om te onderhandelenDe Franse sportkrant L’Equipe meldt dat het management van Katusha-Alpecin dinsdagavond de renners op de hoogte gebracht van het feit dat de ploeg onder deze vorm aan het eind van dit seizoen ophoudt te bestaan. De renners zijn vrij om te onderhandelen maar kregen eveneens het signaal dat ze niet hoeven te vrezen voor hun toekomst.
10/07 16u15  Goffin kan het Djokovic één set moeilijk maken op Wimbledon maar sneuvelt in kwartfinaleDavid Goffin (ATP 23) is er woensdag op het Centre Court van Wimbledon niet in geslaagd te stunten in zijn kwartfinale tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). De 28-jarige Goffin speelde een uitstekende eerste set, maar verloor die toch met 6-4. Nadien had onze landgenoot nog weinig in de pap te brokken tegen de nummer één van de wereld. Het werd 6-0 en 6-2.
10/07 16u00  LIVE. Goffin kansloos onderuit in tweede set tegen DjokovicDavid Goffin (ATP 23) is momenteel op het Centre Court van Wimbledon bezig aan zijn kwartfinale tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). De 28-jarige Goffin en de 32-jarige Djokovic speelden al zes keer tegen elkaar. De Serviër leidt met 5-1 maar verloor wel de laatste ontmoeting, in april 2017 op het Masters 1.000 in Monte Carlo (op gravel). De twee ontmoetten elkaar overigens nog nooit op gras. Volg het hieronder LIVE.
10/07 15u15  Moeder en dochter (11) dood aangetroffen in ArendonkIn een woning in Arendonk zijn woensdagnamiddag twee levenloze lichamen aangetroffen. Het gaat om een moeder en haar 11-jarige dochter. De twee zouden met geweld om het leven gekomen zijn. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.
10/07 15u15  BAS schroeft degradatie KV Mechelen terug: net zoals Waasland-Beveren mag Malinwa gewoon in 1A startenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport BAS heeft de degradatie van KV Mechelen ongedaan gemaakt. Ook Waasland-Beveren mag ondanks hun vermeende aandeel in de matchfixingzaak in 1A starten. Daardoor worden Beerschot Wilrijk en Lokeren definitief naar 1B verwezen. Het wil ook zeggen dat AA Gent niet Europa in mag, en Antwerp deze maand al aan de bak moet.
10/07 15u15  LIVE. Sterke Goffin verliest toch eerste set van Djokovic op WimbledonDavid Goffin (ATP 23) is momenteel op het Centre Court van Wimbledon bezig aan zijn kwartfinale tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). De 28-jarige Goffin en de 32-jarige Djokovic speelden al zes keer tegen elkaar. De Serviër leidt met 5-1 maar verloor wel de laatste ontmoeting, in april 2017 op het Masters 1.000 in Monte Carlo (op gravel). De twee ontmoetten elkaar overigens nog nooit op gras. Volg het hieronder LIVE.
10/07 14u15  Man doet vreemde ontdekking in zijn voortuin in MeiseSigarettenpeuken, lege drankblikjes en allerlei verpakkingen moet Glenn De Mulder uit Meise geregeld uit zijn voortuin halen. Maar nu deed hij toch wel een erg opvallende ontdekking: een voetbrace.
10/07 14u15  LIVE. Goffin clasht met Djokovic op Centre Court in kwartfinale WimbledonDavid Goffin (ATP 23) is momenteel op het Centre Court van Wimbledon bezig aan zijn kwartfinale tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). De 28-jarige Goffin en de 32-jarige Djokovic speelden al zes keer tegen elkaar. De Serviër leidt met 5-1 maar verloor wel de laatste ontmoeting, in april 2017 op het Masters 1.000 in Monte Carlo (op gravel). De twee ontmoetten elkaar overigens nog nooit op gras. Volg het hierover LIVE.
10/07 13u45  OPROEP. Wil jij je lichaam vieren?Van puistjes tot een buikje of een striem: voor velen is de relatie met het eigen lichaam niet altijd vanzelfsprekend, maar eerder complex. Tot het moment waarop je elke centimeter kan appreciëren. Is deze self love herkenbaar? Dan heeft Nieuwsblad Magazine misschien een plekje voor jouw verhaal.
10/07 13u30  ‘Getikte’ ambassadeur die in de clinch lag met president Donald Trump, neemt dan toch ontslagDe Amerikaanse regering handelt “onbeholpen” en “onbekwaam”, en president Donald Trump “straalt onzekerheid uit”. Dat schreef de Britse ambassadeur in Washington in een reeks memo’s die gelekt zijn in de krant ‘Mail on Sunday’. Kim Darroch neemt nu ontslag.
10/07 13u30  Pech blijft Andy Najar achtervolgen: Anderlecht-speler staat alweer half seizoen aan de kantPech blijft Andy Najar achtervolgen. De blessure die de 26-jarige Hondurese rechtsachter van Anderlecht vorige maand opliep, blijkt erger dan gedacht. Hij staat waarschijnlijk zes maanden aan de kant.
10/07 13u30  Californische streek ziet ‘Big Little Lies’-toeristen niet graag komenDroomt u ervan om langs de schilderachtige en woeste landschappen uit de serie ‘Big Little Lies’ te rijden? De buurtbewoners hopen van niet. Ze vinden dat het toerisme de streek kapotmaakt.
10/07 12u45  Kris Van Dijck (N-VA) moest pas 2,5 uur na ongeval blazenVlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (55) heeft na zijn dronken on­geval in Dessel 2,5 uur kunnen wachten vooraleer hij een ademtest moest afleggen. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
10/07 12u15  Bestuurder zonder rijbewijs slalomt tussen slagbomen en wordt gegrepen door trein: twee mensen kritiek, twee anderen gewondBij een aanrijding tussen een auto en een trein zijn woensdagochtend in Zele vier gewonden gevallen. Twee mensen zijn in kritieke toestand, één iemand is zwaargewond en één is lichtgewond. De bestuurder slalomde tussen de gesloten slagbomen, bevestigt het Parket. De bestuurder had daarenboven geen rijbewijs, meldt het Parket van Oost-Vlaanderen.
10/07 12u15  Dronken vrouw met kinderen op de achterbank, krijgt 6 maanden cel met uitstel voor doodrijden bromfietserDe politierechtbank van Hasselt heeft de vrouw die een bromfietser in Heusden-Zolder aanreed terwijl ze dronken was veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel, een rijverbod van zes maanden en een boete van 2.000 euro. De bromfietser overleefde het ongeval niet.
10/07 12u15  Wegen en Verkeer waarschuwt voor zomergladheid: “Pas rijstijl aan”Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt de komende dagen voor zomergladheid. “De eerste regen na een lange, droge periode kan gevaarlijk zijn”, zegt woordvoerster Veva Daniels. “Pas daarom je rijstijl aan en hou voldoende afstand.”
10/07 12u15  Vlaams koppel ontsnapt aan dood tijdens superstorm op vakantie: “Tafels en stoelen vlogen ons om de oren”Van een geluk bij een ongeluk gesproken. Tijdens een superstorm zondagavond laat op de camping in het Kroatische Zadar belandden twee bomen op de tent en de auto van Tineke Poelman (25) uit Mechelen en haar vriend Andries Roets (30) uit Lokeren. Alsof het zo voorbestemd was, lagen ze op dat moment net niet in hun tent.
10/07 11u45  Minibus slalomt tussen slagbomen, trein kan aanrijding niet vermijden: twee slachtoffers kritiekBij een aanrijding tussen een auto en een trein zijn woensdagochtend in Zele vier gewonden gevallen. Twee mensen zijn in kritieke toestand, één iemand is zwaargewond en één is lichtgewond. De bestuurder slalomde tussen de gesloten slagbomen.
10/07 11u45  Mama Veronique (53) zit in zak en as: “We kunnen begrafenis van onze dochter Cassandra (18) niet betalen”Naast de pijn door het verlies van haar dochter Cassandra (18), die zaterdag stierf bij het zware ongeval in Kortessem, heeft moeder Véronique Feruglio nog meer zorgen. “We hebben het geld niet om de uitvaart van onze dochter te betalen.”
10/07 11u45  Onze man ontdekt het “prachtige” Venetië: een stad van stinkende kanalen, vuile oude gebouwen en bloedende portefeuillesAh, Venetië! Het Brugge van het zuiden. Zijn kanalen, zijn bootjevaren, zijn veel te dure souvenirs die we maar voor lief nemen. Het zal wel zijn: hier zullen Noor (5) en ik vader-dochtermomenten beleven die we ons voor de rest van ons leven zullen herinneren. Omdat ze zo’n diepe indruk zullen maken op haar. En op mijn portefeuille.
10/07 11u45  Onwaarschijnlijke beelden: truck sleept auto tientallen meters mee in CraeybeckxtunnelHet verkeer in de Craeybeckxtunnel verliep dinsdag moeizaam door een spectaculair ongeval. Een vrachtwagen sleepte een auto tientallen meters mee. Er vielen geen gewonden.
10/07 11u45  Video toont laatste momenten acht klimmers vlak voor fatale lawineAcht klimmers zijn eind mei omgekomen in een lawine. Van eentje onder hen is het lichaam nog altijd zoek. Politie heeft nu de laatste momenten van de klimmers verspreid in de hoop meer info en hulp te krijgen. Het laatste contact dat ze van de avonturiers terugvinden, dateert al van 26 mei.
10/07 11u45  Blijft Bart De Wever toch gewoon in Antwerpen? Burgemeester hint ernaar in… ColombiaIn een interview met de grootste Colombiaanse krant, El Tiempo, laat Bart De Wever zich ontvallen dat hij zijn tweede ambtstermijn als burgmeester wil afmaken. De Wever is in het Zuid-Amerikaanse land op een burgemeesterscongres. De N-VA-kopman had ook een onderhoud over de drugstrafiek tussen Colombia en België.
10/07 11u45  Mariah Carey verklapt haar aantal bedpartners: “Ik ben preuts”Mariah Carey (49) heeft in een interview met Cosmopolitan een boekje opengedaan over haar seksleven. Of eerder het gebrek daaraan. Ze geeft aan geen zo’n wild leven gehad te hebben als veel van haar collega’s.
10/07 11u15  Club Brugge heeft een vervanger gevonden voor Denswil (en die legt vandaag medische testen af)Club Brugge heeft een vervanger gevonden voor Denswil: gisteren landde Simon Deli (27) in België. De Ivoriaanse verdediger is momenteel actief bij Slavia Praag en wil graag andere lucht opsnuiven. Hij legt vandaag medische testen af bij blauw-zwart en wordt de vijfde aanwinst.
10/07 11u00  Twee van de drie ontsnapte gevangenen zijn vanochtend opgepakt in RotterdamTwee van de drie gevangenen die uit de gevangenis in Ruiselede ontsnapten, zijn vanmorgen in Rotterdam terug opgepakt. Het gaat om Sven Buysschaert (37) die vrijdag samen met een collega kon ontsnappen.
10/07 11u00  Wat doet porno met een man?De UAntwerpen is gestart met een groot onderzoek naar de seksuele gezondheid van mannen, de meldt De Morgen. Het onderzoek wil onder andere nagaan wat de invloed van porno en levensstijl is op de seksuele gezondheid.
10/07 11u00  Nieuwe superploeg rond Mathieu van der Poel in de maak?Houdt WorldTour-ploeg Katusha-Alpecin na dit seizoen op te bestaan? Het nieuws doet alvast de ronde in het peloton. Onder impuls van fietsconstructeur Canyon zou er zo een superploeg kunnen ontstaan rond Mathieu van der Poel.
10/07 10u45  Familie klaagt cruiseschip aan nadat opa per ongeluk Chloe (1) uit raam laat vallen: “Er was geen bordje, geen waarschuwing, niets!”De ouders van peuter Chloe, die afgelopen weekend het leven liet op een cruiseschip Puerto Rico, hebben een advocaat ingeschakeld. Het Amerikaanse echtpaar is ervan overtuigd dat het ongeluk, waarbij de peuter elf verdiepingen naar beneden viel, voorkomen had kunnen worden.
10/07 10u30  Waarom Sabine Hagedoren één keer per jaar knipoogt in haar weerberichtU heeft er wellicht nog nooit op gelet, maar elke zomer knipoogt Sabine Hagedoren (51) één keer tijdens haar weerbericht. “Die knipoog is voor Marc en Claudine”, vertelde ze dinsdagochtend in het Radio?1-programma De zomer van 2019. “Zij hebben een B&B in het zuiden van Frankrijk waar ik al tien jaar met vakantie ga en telkens een hele fijne tijd doorbreng. Als ik dan terug thuis ben, weten ze dat ze op die maandag moeten kijken. Dan denk ik aan hen en dan krijgen ze een knipoog.”
10/07 10u30  Video toont laatste momenten van acht klimmers vlak voor fatale lawineAcht klimmers zijn eind mei in India omgekomen in een lawine. Van eentje onder hen is het lichaam nog altijd zoek. Politie heeft nu de laatste momenten van de klimmers verspreidt in de hoop meer info en hulp te krijgen. Het laatste contact dat ze van de avonturiers terugvinden, dateert al van 26 mei.
10/07 10u30  Brandweer blust na woensdagmorgen na afvalbrand in HammeIn het Oost-Vlaamse Hamme blust de brandweer na woensdagmorgen nadat een brand in een afvalverwerkend bedrijf grote rookontwikkeling heeft veroorzaakt. De hulpdiensten vroegen omwonenden om ramen en deuren te sluiten en geen gebruik te maken van ventilatiesystemen.
10/07 10u15  Vrijwilligers gezocht voor opmerkelijk onderzoek: wat doet porno met een man?De UAntwerpen is gestart met een groot onderzoek naar de seksuele gezondheid van mannen, de meldt De Morgen. Het onderzoek wil onder andere nagaan wat de invloed van porno en levensstijl is op de seksuele gezondheid.
10/07 09u30  Sabine Hagedoren knipoogt één keer per jaar in haar weerbericht, en daar heeft ze een reden voorU heeft er wellicht nog nooit op gelet, maar elke zomer knipoogt Sabine Hagedoren (51) één keer tijdens haar weerbericht. “Die knipoog is voor Marc en Claudine”, vertelde ze dinsdagochtend in het Radio?1-programma De zomer van 2019. “Zij hebben een B&B in het zuiden van Frankrijk waar ik al tien jaar met vakantie ga en telkens een hele fijne tijd doorbreng. Als ik dan terug thuis ben, weten ze dat ze op die maandag moeten kijken. Dan denk ik aan hen en dan krijgen ze een knipoog.”
10/07 09u15  600 km raster nodig tegen de wolvenIn het gebied waar wolven Naya, Gust en binnenkort hun nakomelingen actief zijn, is om en bij de 600 kilometer raster nodig om kleinvee tegen hen te beschermen. Dit bleek dinsdagavond tijdens de eerste samenkomst van het Wolf Fencing Team Belgium, een initiatief van Natuurpunt en WWF Belgium, schrijft het Belang van Limburg woensdag.
10/07 08u30  Eerste nummer van Newsweek België verschijnt woensdag op 25.000 exemplarenHet eerste nummer van Newsweek België verschijnt op 25.000 exemplaren en ligt woensdag in de winkel. Het maandblad moet een “journalistiek nieuwsmagazine” worden, dat verder kijkt dan het Vlaamse nieuws en voorbij de waan van de dag. “We geloven dat we een nieuw publiek kunnen bereiken dat nog tijd heeft om in een gedrukt magazine te lezen”, zegt hoofdredacteur Famke Robberechts.
10/07 08u15  Aanrijding tussen auto en trein: twee slachtoffers kritiekBij een aanrijding tussen een auto en een trein zijn woensdagochtend in Zele vier gewonden gevallen. Twee mensen zijn in kritieke toestand, één iemand is zwaargewond en één is lichtgewond. Het treinverkeer is tijdelijk onderbroken.
10/07 07u45  Bijna vrij, maar toch konden ze niet wachten: drie gedetineerden ontsnapt uit gevangenis RuiseledePolitie en parket zijn op zoek naar drie gedetineerden die zijn ontsnapt uit de gevangenis van Ruiselede. Opmerkelijk: in het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) genoten ze van een halfopen regime, en stonden ze dicht bij hun vrijlating. Toch gebruikten ze een brandblusapparaat om de gevangenisdeur te forceren. Eén van hen is Sven Buysschaert (37), die voor zware feiten door het assisenhof werd veroordeeld tot vijftien jaar cel.
10/07 07u30  Politie-interventie bij geesteszieke man loopt fataal af. “Mijn zoon had problemen, maar we weten niet waarom hij zo gereageerd heeft”“Pieter had problemen, maar we weten niet hoe en waarom hij zo gereageerd heeft. We weten alleen dat we onze zoon hebben moeten afgeven.” Ook voor de ouders van Pieter A. is het onduidelijk wat er zich gisterennamiddag precies heeft afgespeeld in het flatgebouw aan de Plantin en Moretuslei in Antwerpen. De 35-jarige man werd er doodgeschoten door de politie nadat hij de conciërge van het gebouw met een mes had verwond.
10/07 07u15  Drie gevangenen spoorloos na ontsnapping uit Ruiselede: “Bijna vrij, maar toch grepen ze brandblusser”Politie en parket zijn op zoek naar drie gedetineerden die zijn ontsnapt uit de gevangenis van Ruiselede. Opmerkelijk: in het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) genoten ze van een halfopen regime, en stonden ze dicht bij hun vrijlating. Toch gebruikten ze een brandblusapparaat om de gevangenisdeur te forceren. Eén van hen is Sven Buysschaert (37), die voor zware feiten door het assisenhof werd veroordeeld tot vijftien jaar cel.
10/07 07u00  N-VA boekte verlies al voor de campagne, Groen tijdens de campagneN-VA heeft tijdens de laatste weken voor de verkiezingen van 26 mei stemmen verloren, maar het grootste verlies van de Vlaams-nationalisten vond al plaats voor de campagne. Groen heeft de minst geslaagde campagne achter de rug. Zij verloren vooral de laatste weken voor de stembusslag een pak kiezers. Dat blijkt uit een analyse van de KU Leuven, Universiteit Antwerpen en de UCLouvain.
10/07 07u00  Vlaamse schuld schuift op richting limietDe Vlaamse administratie waarschuwde vlak na de parlementsverkiezingen van 26 mei al dat de nieuwe regering op zoek moet naar 600 miljoen euro om de begroting in evenwicht te houden. De Serv, het overleg­orgaan van de Vlaamse werkgevers en vakbonden, doet er nu nog een schep bovenop en wijst op de gevolgen voor de Vlaamse schuld bij ongewijzigd beleid. Dat schrijft De Standaard. Ook De Tijd bericht over de waarschuwing van de Serv.
10/07 03u15  Drie gevangenen, onder wie een moordenaar, spoorloos na ontsnapping uit Ruiselede: “Bijna vrij, maar toch grepen ze brandblusser”Politie en parket zijn op zoek naar drie gedetineerden die zijn ontsnapt uit de gevangenis van Ruiselede. Opmerkelijk: in het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) genoten ze van een halfopen regime, en stonden ze dicht bij hun vrijlating. Toch gebruikten ze een brandblusapparaat om de gevangenisdeur te forceren. Eén van hen is Sven Buysschaert (37), die voor zware feiten door het assisenhof werd veroordeeld tot vijftien jaar cel.
10/07 03u15  Kinderen maken doe je in Antwerpen, oud worden in Koksijde en sterven in Horebeke: Vlaanderen volgens de statistiekenHet wordt in Vlaanderen steeds meer drummen voor plaats: in vergelijking met 2000 wonen we vandaag met 48 mensen meer op een vierkante kilometer. Statistiek Vlaanderen wijst in zijn jongste cijfers ook op de énorme vergrijzing die sommige Vlaamse gemeenten treft. In Koksijde is maar liefst 40 procent van de bevolking ouder dan 65.
10/07 03u15  ‘Schrik van de burgemeesters’ moet voor de eerste keer zelf betalen na zoveelste procedure over trage wegenZeg de naam van Marc Van Damme tegen een burgemeester in Vlaams-Brabant en de rillingen lopen er over de rug. Omdat de trage wegen op hun grondgebied ontoegankelijk zijn, moesten ze hem al voor tienduizenden euro’s aan dwangsommen betalen. Maar voor een procedure in Glabbeek moet hij nu zélf voor de gerechtskosten opdraaien. “Dit is een verloren veldslag, maar we gaan verder”, zegt Van Damme.
10/07 03u15  Wegpiraat scheurt automobilist “als een gek voorbij” in zone 50 van Limburgse gemeenteEen bestuurder stak een andere weggebruiker maandagmiddag op de N717 in het Limburgse Lummen “als een gek voorbij” in een zone waar slechts 50 kilometer per uur mag worden gereden. Volgens de eigenaar van de dashcam die alles filmde, rijdt de bestuurder van de Audi “zodanig snel dat hij bijna de controle over het stuur verliest als hij de tegenligger ziet naderen”. Dat vindt de maker van de beelden “onverantwoord rijgedrag”. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd met een dashcam? Mail de beelden naar verkeer@nieuwsblad.be.
10/07 03u15  Test Aankoop: “Normen voor zonnemelk moeten dringend herzien worden”De ISO-norm voor zonnecrèmes is achterhaald en moet dringend herzien worden, zegt Test Aankoop dinsdag. De consumentenorganisatie concludeert dat uit de discussie over de beschermingsfactor van de Spaanse zonnecrème ISDIN, waarbij de testresultaten van Test-Aankoop verschilden van die van Spaanse laboratoria.
10/07 03u15  Dertiger zit zestig dagen in cel voor diefstal van één fles portoEen 35-jarige man uit Seraing heeft zestig dagen in voorhechtenis gezeten nadat hij in mei had ingebroken in een huis en er een fles porto had gestolen. De rechter in Luik sprak dinsdag onmiddellijk een vonnis uit, waardoor de man de cel mag verlaten.
10/07 03u15  Guga Baúl neemt eigen plaat op (maar doet dat met de stem van anderen)Imiteren kan hij als geen ander. Maar Guga Baúl (33) heeft nog een tweede passie: zingen. En die twee liefdes combineert hij straks op zijn eerste, eigen studioplaat. Op het album ‘Ongehoord’ tovert Baúl zelfgeschreven nummers uit z’n hoed, maar dan wel met de stem van zijn favoriete artiesten. “Eigen nummers is al heel lang een droom.”
10/07 03u15  Tweede zoontje voor ‘Temptation’-koppelKirsten en Regilio, het enige koppel dat in 2016 zonder kleerscheuren uit Temptation island kwam, zijn voor de tweede keer ouders geworden. Het Nederlandse stel verwelkomde gisteren een zoontje, Javen. Het is al het tweede jongetje voor Kirsten en Regilio: in 2016 beviel Kirsten van Genaï.
10/07 03u15  Vergeet de Nederlanders en de Fransen: de meeste nieuwe migranten zijn RoemenenIn 2017 zijn 18.048 Roemenen naar België geïmmigreerd. Dat is drie keer zoveel als tien jaar geleden, toen de Roemenen voor het eerst in de top 10 van migrantengroepen stonden. Frankrijk en Nederland, die nochtans jarenlang de eerste twee plaatsen opeisten, volgen intussen op verre afstand. Hoe komt dat?
10/07 03u15  VUB start unieke opleiding ‘denken’: “Het zou een natte droom zijn, mochten politici zich inschrijven”U dacht dat u goed kon denken? Think again. Om ons uit onze vastgeroeste denkpatronen te halen en het “acute gebrek” aan creatieve ideeën in onze samenleving te bestrijden, begint de Brusselse universiteit VUB met een ‘School of Thinking’. “Hopelijk komen er ook politici op af”, zegt filosoof Jean Paul Van Bendegem. “Daar is wel wat ruimte voor kwaliteitsverbetering.”
10/07 03u15  BV’s steken een handje toe voor #éénvoorallenWie dinsdagmiddag door Kalmthout reed, zag misschien Steven Van Herreweghe (41) druk in de weer met een spons en emmers. De presentator stak er een handje toe bij de carwash van vzw Het Ventiel, dat activiteiten organiseert voor mensen met jongdementie. En dat deed hij niet zomaar: Van Herreweghe was de eerste bekende Vlaming die de handen uit de mouwen stak voor #éénvoorallen. Dat is een online project van de openbare omroep waarbij iedere dag een Eén-gezicht de kijkers gaat helpen.
10/07 03u15  Club Brugge heeft mogelijk een vervanger gevonden voor Denswil (en die is al in het land)Club Brugge heeft mogelijk een vervanger gevonden voor Denswil: gisteren landde Simon Deli (27) in België. De Ivoriaanse verdediger is momenteel actief bij Slavia Praag en wil graag andere lucht opsnuiven.
10/07 03u15  Gespannen debat tussen kandidaat-premiers Johnson en Hunt: “Boris in Downing Street is het enige wat telt”In Groot-Brittannië zijn de twee favorieten voor de opvolging van premier Theresa May, Boris Johnson en Jeremy Hunt, dinsdagavond op televisie met elkaar in debat gegaan. Het duel, dat in een gespannen sfeer verliep, werd gedomineerd door de Brexit.
10/07 03u15  Néé, geen aluminiumfolie gebruiken: deze dingen doen we nog altijd verkeerd bij het barbecueënIn de finale van ‘Grillmasters’ moeten de deelnemers woensdagavond bewijzen dat ze iets hebben geleerd van Peter De Clercq en Seppe Nobels. Maar heeft ú iets opgestoken van het programma dat op zoek gaat naar de Strafste Grillmaster van Vlaanderen? Voor de zekerheid geeft groentechef Seppe Nobels nog eens zeven belangrijke tips voor de perfecte barbecue.
10/07 03u15  Oekraïne en Canada voegen zich bij MH17-zaakOekraïne en Canada hebben zich aangesloten bij de rechtszaak die nabestaanden van vliegramp MH17 hebben aangespannen tegen Rusland bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Sander de Lang, een van de advocaten die de nabestaanden bijstaat, heeft dat bevestigd.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Residentiële wijk opgeschrikt door vreemd familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het tot een bloedig drama kon komen?17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd gisternamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap. Hoe het zover is kunnen komen, is vooralsnog koffiedik kijken.
27x De eerste regering lijkt een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel: “De echte kermis is hier maar een paar passen vandaan”17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel en waren ze vastberaden om door te vergaderen tot de finish.
26x ‘Escort Lynn’ dient klacht in over nieuwe e-mail17/07 07u15 - Het Nieuwsblad: De escortdame die aan de basis ligt van de affaire rond politicus Kris Van Dijck gaat een klacht indienen, nadat P-magazine maandag een nieuwe mail van de vrouw publiceerde. Dat zegt haar advocaat in Het Laatste Nieuws.
26x Als zelfs de wegwijzer het niet meer weet: nieuw hoofdstuk in aanslepende verwarring tussen naburige gemeenten17/07 05u30 - Het Nieuwsblad: “Als nu zelfs de pijlen naar de foute gemeente wijzen, wordt het helemaal moeilijk.” Aan het woord is Ward Vergote, burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, nadat zijn gemeente vorig weekend voor de zoveelste keer verward werd met het naburige Moorsele. Een aannemer hing een wegwijzer uit de ene gemeente in de andere op. “Ik kan daar wel mee lachen. Tot er opnieuw een ambulance of brandweerwagen op de foute plek staat.”
25x Urban explorer dringt verlaten textielfabriek binnen en ontdekt oude, nog werkende computers: “Net Stranger Things”17/07 07u45 - Het Nieuwsblad: Een urban explorer heeft onlangs een verlaten textielfabriek op een onbekende locatie in Litouwen bezocht. De man drong het griezelige, stoffige gebouw binnen via het dak en trof een gigantische lege fabriek aan. Tijdens zijn speurtocht kwam hij in een serverruimte terecht. Tot zijn verbazing werkten de antieke computers nog en kon hij zelfs inloggen in het systeem. “Net een scène uit Stranger Things”, klinkt het in een reactie op de opmerkelijke beelden.
25x Residentiële wijk opgeschrikt door familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het zover kon komen?17/07 06u30 - Het Nieuwsblad: De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd dinsdagnamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap.
24x De eerste regering is een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel17/07 05u45 - Het Nieuwsblad: Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel, vastberaden om door te vergaderen tot de finish. Om 3.30 uur kwam witte rook.
23x Al twee refs gebuisd voor fysieke testen17/07 06u45 - Het Nieuwsblad: Deze week vonden in het Belgian Football Center in Tubeke de ­fysieke testen voor de (assistent-)scheidsrechters van het profvoetbal plaats. Hoofdscheidsrechters Wim Smet en Frederik Geldhof slaagden niet. Eerstgenoemde is nog maar pas hersteld van een blessure. In principe zullen zij op 27 augustus herkansen. Tot dan mogen de twee enkel vriendschappelijke matchen fluiten. Ook de assistent-scheidsrechters Deneve, Dhont, Hermans en Meers slaagden niet in eerste zit.
22x ANALYSE. Kan Alaphilippe ooit de Tour de France winnen?17/07 06u30 - Het Nieuwsblad: De Tour staat in vuur en vlam en dat is vooral de verdienste van geletruidrager Julian Alaphilippe (27), die de Fransen opnieuw voor hun tv en langs de kant van de weg kreeg. ‘Juju’ maakt zijn landgenoten gek en sommigen onder hen zien hem zelfs al de Tour winnen. Dat dat onzin is, beseft het koninginnenstuk van Patrick Lefevere gelukkig ook zelf. Maar óóit de Tour winnen? Wie weet.Klik hier voor onze digitale Tourgids
22x Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na diagnose borstkanker: “Aan hen om zorg te verbeteren”17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na een diagnose borstkanker. VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg) maakte deze week bekend in welk ziekenhuis de overlevingskansen beter zijn. De meeste ziekenhuizen scoren vrij gemiddeld maar enkelen scoren wel ondermaats. “Een signaal voor die ziekenhuizen om hun zorg te verbeteren”, klinkt het.

Statistieken

Artikels:
32208
Gelezen:
32561
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven