woensdag 17 juli 2019, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
17/07 19u00  25 jaar geleden verkocht en via allerlei omwegen in handen van neonazi’s geraakt: het mysterie rond de weg die deze langeafstandsraket aflegde Na een spectaculaire wapenvondst door de Italiaanse politie bij een neonazistische groepering, ontkent Qatar alle betrokkenheid. Zij zeggen de inbeslaggenomen raket – ooit in het bezit van het Qatarese leger – al veel eerder te hebben verkocht aan een “bevriende natie”. Wie? Onduidelijk. En hoe de raket vervolgens in handen van extremisten geraakte, is al een even groot mysterie.
17/07 19u00  Ziek, pech of schade op vakantie? Zo weet je of je goed verzekerd bent Net voor de reis ziek geworden? Een overlijden in de familie? Tweede zit op school? Of, als je dan toch al in het buitenland bent geraakt, een auto-ongeval? Een foute vissoep gegeten? Hoe minutieus je alles ook gepland hebt, het kan altijd fout lopen. En dan heb je maar beter de juiste verzekering. Een overzicht.
17/07 18u30  Donkey Kong, Tesla- of FC Barcelona-logo: Belgische instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke xtc-pillen Rood/oranje xtc-pillen met het Tesla-logo, lichtgrijze met het logo van FC Barcelona en grijze met het hoofd van een aap of met een doodshoofd op bevatten 200 mg MDMA of meer en zijn bijgevolg levensgevaarlijk. Het Early Warning System on Drugs (BEWSD) stuurt daarom een waarschuwing uit.
17/07 18u30  Kinderen vinden gestolen kluis van plofkraak in de Demer Twee kinderen die met een magneetje aan het vissen waren aan de Demer in Messelbroek, hebben een grote bankkluis gevonden. “We hebben met onze magneet een klein computertje gevonden en zijn daarmee naar de politie gegaan.” De kans is groot dat het om de kluis gaat die vorige week gestolen werd tijdens de plofkraak op het bankkantoor in Halen. Een duikteam van de brandweer kon de enorme kluis met behulp van een kraan naar boven halen.
17/07 18u00  Caleb Ewan bezorgt Soudal-Lotto een tweede ritzege na alweer een beklijvende spurt met Dylan Groenewegen En of Caleb Ewan de ritzege in Toulouse verdiende. De spurter van Soudal-Lotto verzamelde de voorbije week de ereplaatsen maar trok deze keer wel aan het langste eind. Het verschil met Dylan Groenewegen was klein maar voldoende voor de ritzege.
17/07 17u45  Auto brandt volledig uit op E40 in Beernem Langs de snelweg E40 in Beernem vatte woensdagmiddag een wagen vuur. Dat gebeurde ter hoogte van de afrit Beernem in de richting van Oostende. Aanvankelijk kwam er enkel wat rook uit de auto. De bestuurder merkte dat nog zelf op en probeerde dan ook eigenhandig te blussen. Maar dat mocht niet baten. In geen tijd stond de wagen in lichterlaaie. De brandweer werd verwittigd en kwam ter plaatse. Zij slaagden erin om de wagen snel te blussen, maar de schade was wel meer dan aanzienlijk. De auto was dan ook klaar voor de schroothoop. Door de bluswerken en de brand zelf ontstond wel een aardige file in de richting van de kust.
17/07 17u45  Beerschot gaat tot op het bot na beslissing van het BAS: “Het is een dubieuze primeur voor ons land. Dit is cynisme ten top” Beerschot zal komend seizoen in 1B spelen. In zijn finaal vonnis kwam het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) niet meer terug op de degradatie voor KV Mechelen en/of Waasland-Beveren. Malinwa start ook niet met een puntenhandicap, maar wordt wel een seizoen uitgesloten van Europees voetbal en de bekercompetitie. “Maar wij blijven vechten”, reageerde Thomas Gillis, advocaat van Beerschot, woensdag bij Belga. De Ratten zullen een vordering tot vernietiging van de tijdelijke en finale beslissing van het BAS instellen bij de Brusselse rechtbank.
17/07 17u45  Zweeds pretpark wil geen Hitlergroet meer in attracties Het pretpark Liseberg in het Zweedse Göteborg heeft sinds april al zo’n veertig keer vastgesteld dat jongeren in attracties een Hitlergroet doen. “We kunnen zo’n gedrag niet tolereren”, zegt waarnemend parkdirecteur Fredrik Löfgren aan de Zweedse omroep SVT.
17/07 17u15  Het definitieve vonnis is geveld in matchfixingzaak KV Mechelen: dit zijn de gevolgen voor de competitie en Europa Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft zijn definitieve vonnis bekendgemaakt in de omkopingszaak rond KV Mechelen. Wat zetten de concrete consequenties hieronder op een rij.
17/07 17u00  Vijf jaar na MH17: een vliegtuig vol lijken, een aanslag op Poetin en andere complottheorieën Het is vandaag vijf jaar geleden dat een Russische Buk-raket vlucht MH17 uit de lucht schoot. Sindsdien floreren allerlei verzinsels over de ramp. Soms wansmakelijk, soms absurd, altijd ontkracht.
17/07 17u00  Bus kantelt bij spectaculaire crash: passagiers ontsnappen nipt aan dood In het Indiase Karnataka is een ongeluk gebeurd tussen twee bussen. De ene ramt de andere voor onverklaarbare reden langs de zijkant, waardoor ze beide kantelen. Op videobeelden is het spectaculaire ongeluk gefilmd vanuit de bus die geramd wordt. Op miraculeuze wijze zijn er geen gewonden gevallen bij het ongeval.11 
17/07 16u30  Nieuwe hittegolf op komst: volgende week tot 35 graden Het KMI verwacht volgende week de tweede hittegolf van deze zomer. Woensdag, donderdag en vrijdag zou het kwik richting de 35 graden gaan.
17/07 16u30  Niet alleen de Belgische renners doen het goed, ook ‘Vive le vélo’ wint fors in de Tour: “Hoogste score in 15 jaar” Wie doet het Karl Vannieuwkerke (48) na? Maandagavond, na de indrukwekkende zege van Wout van Aert in de Tour de France, lokte de presentator met ‘Vive le vélo’ meer dan 1 miljoen kijkers naar Eén. “Het was onze hoogste score in vijftien jaar”, zegt Vannieuwkerke fier. “Natuurlijk zitten de ritwinsten van de Belgen daar voor iets tussen.”
17/07 16u30  Vijftien jaar geleden hielp ze radeloze ouders, nu verkoopt Wendy Bosmans (42) deuren: “Comeback als Supernanny? Geen tijd voor” Vijftien jaar geleden hielp zij als Supernanny radeloze ouders hun onhandelbare kinderen onder controle te krijgen. Vandaag geeft ze geen opvoedingsadvies meer. Psychologe Wendy Bosmans (42) verkoopt... ramen en deuren. “Ik word onrustig als ik te lang hetzelfde doe.”
17/07 16u30  Nieuwe populairste jongensnaam, meisjesnaam haalt het al voor zestiende jaar op rij Uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat in 2018 de naam Emma voor het zestiende jaar op rij de populairste was bij de pasgeboren meisjes. Die lijst wordt bij de jongens voor het eerst aangevoerd door Arthur.
Laatste update: vandaag om 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/07 16u30  Expert ziet mogelijke link tussen verdwijning Théo Hayez en twee anderen: “Kan werk van seriemoordenaar zijn”De verdwijning van onze landgenoot Théo Hayez en twee andere backpackers in Australische kustdorpen kan het werk zijn van een seriemoordenaar. Die theorie werpt een vooraanstaand forensisch psycholoog op tafel. “Er zijn veel gelijkenissen, daar kan je niet naast kijken”, zegt Tim Watson-Munro in Australische media. De politie zegt die piste al zonder resultaat onderzocht te hebben.
17/07 16u30  Inbrekers betreden in ware Hollywoodstijl doe-het-zelfzaak en nemen geld meeIn de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in doe-het-zelfzaak Handy Home Saniver. De inbrekers klommen op het dak en knipten het open met een schaar. Binnen werd een kassa geforceerd en een raam naar het bureel, waar geld werd meegenomen.
17/07 16u30  Bedrijf van Elon Musk wil ‘draden’ plaatsen in menselijke hersensDe Amerikaanse start-up Neuralink wil volgend jaar proefpersonen verbinden met computers door elektroden in hun hersenen te implanteren. Dat maakte het bedrijf, met Tesla-baas Elon Musk als grootste geldschieter, bekend. Neuralink heeft al dergelijke elektroden geïmplanteerd bij ratten waardoor hun hersenactiviteit is te meten.
17/07 16u30  Langverwachte emoji komt er eindelijk aan: binnenkort kan je flamingo’s (en veel meer nieuwe dieren) sturenHet is vandaag World Emoji Day, geen beter moment dus om vooruit te kijken naar de nieuwe emoji’s die Apple en Google de komende herfst beschikbaar zullen maken op de smartphones van gebruikers.
17/07 16u30  Verspreidde het Amerikaanse leger met mislukt experiment de ziekte van Lyme? Pentagon moet onderzoek doenHet Pentagon moet op bevel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden onderzoeken of het Amerikaanse leger ooit teken inzette als wapen tegen eigen burgers. Recent onderzoek wijst uit dat het leger jarenlang experimenteerde met insecten als wapens, waardoor het mogelijk lijkt dat een wapenprogramma - al dan niet per ongeluk - aan de basis ligt van de verspreiding van de ziekte van Lyme.
17/07 16u15  Beruchte tafelschuimster op weg naar gevangenisDe beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) zal donderdag opgesloten worden in de gevangenis. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De vrouw ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. In totaal werd de tafelschuimster volgens het parket al tot 92 maanden cel veroordeeld.12 
17/07 15u45  Tienerpooier uit Beringen: “Liefjes zijn easy money”Een 27-jarige man uit Beringen is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor loverboypraktijken veroordeeld tot 40 maanden cel en 8.000 euro boete. De rechtbank heeft zijn BMW en 16.583 euro vermogensvoordeel verbeurdverklaard. De man knoopte relaties aan met meisjes van rond de 18 jaar en liet de meisjes zich prostitueren.12 
17/07 15u30  Loverboy uit Beringen: “Liefjes zijn easy money”Een 27-jarige man uit Beringen is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor loverboypraktijken veroordeeld tot 40 maanden cel en 8.000 euro boete. De rechtbank heeft zijn BMW en 16.583 euro vermogensvoordeel verbeurdverklaard. De man knoopte relaties aan met meisjes van rond de 18 jaar en liet de meisjes zich prostitueren.14 
17/07 15u15  Vlaams Belang-topman deelt video van vandalisme aan hoofdkwartier: “Dit mag nooit getolereerd worden”In de nacht van maandag op dinsdag is het hoofdkwartier van Vlaams Belang in Brussel beklad met iets wat lijkt op rode verf of graffiti. Het is al niet de eerste keer dat de partij te maken krijgt met vandalisme. Volgens partijvoorzitter Tom Van Grieken maakt het hen “alleen maar gemotiveerder”.11 
17/07 14u30  Niks op tv en Netflix is te duur? Dit hebben de gratis apps van de Vlaamse zenders te biedenU bent het lauwe zomeraanbod op tv beu? Maar u heeft geen abonnement op Netflix en betaalt liever niet voor een extra pakketje bij Telenet of Proximus? Vul uw tv-avond dan online in via de apps van bijvoorbeeld VTM en de VRT. Online tv kijken is allang geen randgebeuren meer, het wordt almaar populairder.15 
17/07 14u00  Definitieve uitspraak van BAS: KV Mechelen mag geen Europees of bekervoetbal spelenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft zijn definitieve vonnis bekendgemaakt in de omkopingszaak rond KV Mechelen. De club mag komend seizoen gewoon starten in eerste klasse (zonder puntenaftrek), maar wordt wel uitgesloten van Belgisch en Europees bekervoetbal. Met het vonnis van het BAS zijn nu alle sportieve tuchtprocedures uitgeput. KV Mechelen kan nog wel in beroep gaan bij de burgerrechtbank. “De club wacht de motivatie af en zal deze eerste bestuderen voor ze zal reageren”, zegt KV Mechelen11 
17/07 14u00  Beruchte tafelschuimster waagt zich nu ook aan winkeldiefstalNadine W., de dakloze vrouw die al heel wat rekeningen aan de kust onbetaald achterliet, is nu ook actief in Kortrijk en Roeselare. Ze stal een tandenborstel, nagellak en een pak koeken uit een winkel en ging vijf keer eten zonder te betalen. De gratis maaltijden die de politie haar aanbiedt, weigert ze.
17/07 13u45  Uitspraak van BAS: KV Mechelen mag geen Europees of bekervoetbal spelenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft zijn definitieve vonnis bekendgemaakt in de omkopingszaak rond KV Mechelen. De club mag komend seizoen gewoon starten in eerste klasse (zonder puntenaftrek), maar worden wel uitgesloten van Belgisch en Europees bekervoetbal. Met het vonnis van het BAS zijn nu alle sportieve tuchtprocedures uitgeput. KV Mechelen kan nog wel in beroep gaan bij de burgerrechtbank.13 
17/07 13u45  Debuut van Vincent Kompany achter gesloten deuren? Anderlecht probeert via BAS nachtmerrie te ontlopenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag buigen over de sancties voor RSC Anderlecht, naar aanleiding van de gestaakte play-offwedstrijd vorig seizoen op bezoek bij Standard op 12 april. Paars-wit wil vooral vermijden dat speler-trainer Vincent Kompany zijn terugkeer in het gloednieuwe Lotto Park moet vieren in een match zonder toeschouwers.13 
17/07 13u45  Belgische en Nederlandse topclubs zetten eerste concrete stap richting BeNeLigaIs er een BeNeLiga op komst met Belgische en Nederlandse topclubs? Die hebben een eerste stap gezet richting het opzetten van zo’n gemengde competitie. Dat meldt Voetbal International en werd aan onze redactie bevestigd.18 
17/07 13u45  Man voorkomt brand in Brussel… vanuit RijselEen man in Rijsel heeft dinsdagavond een appartementsbrand voorkomen toen hij met een man in Brussel een videogesprek hield. De Brusselse man viel door de rookontwikkeling flauw, en de man uit Rijsel kon via het nummer 112 in Frankrijk snel de Brusselse brandweer verwittigen. De brand was snel onder controle.16 
17/07 13u30  Tieners delen naaktfoto’s van minderjarige meisjes in chatgroep: “Ziekelijk. En ze lachen er nog mee ook”Een groepje van minderjarige en meerderjarige jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Facebook Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar oud en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd. Er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. 'Blijkbaar delen ze een ziekelijke voorkeur voor naakte kinderen.'15 
17/07 13u15  Stuur geen aubergine, maar ook deze emoji’s hebben een dubbelzinnige betekenisWereld Emoji Dag vandaag, een dag gewijd aan de vrolijke tekentjes waarmee we emotie leggen in berichten die we via WhatsApp, sms, Facebook of Twitter zeggen. Handig, maar ook gevaarlijk. Want voor je het weet, heb je “Wat wil je vanavond eten?” beantwoord met een aubergine. En laat daar net een niet zo onschuldige, tweede betekenis voor bestaan. Hoe kan je dat soort gênante momenten vermijden?18 
17/07 12u30  50 jaar geleden schoot Apollo 11 naar de maan, maar busramp met 21 verdronken toeristen domineerde het nieuws in ons landHet wachten is eindelijk voorbij. Vandaag schiet NASA de Apollo 11 naar de maan. Ondergetekend reporter Paul Demeyer leest vol verwondering de avonturen van Jaak Veltman, de Het Nieuwsblad-reporter op Cape Kennedy. Toch is de lancering niet hét hoofditem in de woensdagkrant. Wel de verdrinkingsdood van 21 Nederlandse toeristen in de Maas.17 
17/07 12u30  Man bijt ex-collega oor af: fikse schadevergoedingDe man die tijdens een ruzie het oor afbeet van een toenmalige collega kreeg een voorwaardelijke celstraf. Aan het slachtoffer moet hij een fikse schadevergoeding betalen.13 
17/07 12u30  Dief gefilmd terwijl hij schaamteloos tenten plundert op festival: ook Vlaamse Eline werd slachtofferOp het Nederlandse festival WOO HAH! is vorig weekend een dief gretig te werk gegaan. Zo steelt de jongeman een tas uit een tent, zelfs wanneer hij daarop aangesproken wordt. Volgens het slachtoffer is ze onder andere een ketting met grote emotionele waarde kwijt. En ook de Vlaamse Eline werd bestolen op het festival.13 
17/07 12u30  Ook Cambodja stuurt tonnen plastic afval terug naar afzenderCambodja is van plan om 83 containers gevuld met plastic afval terug te sturen naar het land waar het vandaan komt. De importeur zal ook een boete krijgen. Dat heeft het ministerie van Milieu woensdag laten weten nadat de containers ontdekt werden.11 
17/07 12u00  Je staat minder lang in de file, maar experts temperen enthousiasme: “Er is geen enkele reden tot juichen”De files zijn dit jaar voor het eerst afgenomen in vergelijking met een jaar eerder, zij het maar een heel klein beetje. Volgens Touring Mobilis zou het kunnen dat het zachtere weer daar voor iets tussen zit. Net als het feit dat we de verkeersdrukte stilstaan zo beu zijn dat we naar andere vervoersmiddelen grijpen. Toch zijn deskundigen duidelijk: “Er is geen enkele reden tot juichen.”11 
17/07 12u00  Maansverduistering zorgt voor fraaie plaatjesTerwijl dinsdag herdacht werd dat 50 jaar geleden de eerste mens voet op de maan zette, eiste de natuurlijke satelliet van de aarde zelf ook een hoofdrol op. Dinsdagavond maakten we immers een gedeeltelijke maansverduistering mee.10 
17/07 11u45  Waalse protestzanger in opspraak door beledigend lied over Maggie De Block: “Een gemeen lied over een heel gemeen mens”De Waalse protestzanger Cédric Gervy heeft afgelopen zondag minister van Volksgezondheid Maggie De Block onder vuur genomen vanop een festivalpodium. MR-senator Georges-Louis Bouchez vindt dat de man veel te ver gaat met zijn beledigende songtekst, en zal een klacht indienen bij Unia. Dat zegt hij in La Dernière Heure. De zanger zelf is zich van geen kwaad bewust, en heeft het over een “karikatuur”.16 
17/07 11u45  Ex-bondscoach Robert Waseige op 79-jarige leeftijd overledenVoormalig bondscoach Robert Waseige is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Waalse media, waaronder de RTBF. Hij lag sinds vorige week donderdag in het ziekenhuis Citadelle in Luik.12 
17/07 11u30  Belg (64) komt om het leven bij crash van zweefvliegtuig in Franse AlpenBij de crash van een zweefvliegtuig in de Franse Alpen zijn dinsdagavond twee mensen om het leven gekomen, onder wie een 64-jarige Belg.
17/07 11u30  Romina uit ‘Boer zkt. vrouw’ zet boerderij te koopLees meer >13 
17/07 11u15  MR boos omdat partij uit Brusselse regering werd gehouden: “Dit zal de Waalse en federale onderhandelingen moeilijker maken”Dat de MR uitgesloten wordt uit de Brusselse regering “zal de zaken voor de Waalse en federale onderhandelingen noodzakelijkerwijs moeilijker maken”. Dat zei Brussels MR-fractieleidster Françoise Schepmans woensdag op de RTBF-radio.
17/07 11u15  Belg (64) om het leven gekomen bij crash van zweefvliegtuig in Franse AlpenBij de crash van een zweefvliegtuig in de Franse Alpen zijn dinsdagavond twee toeristen om het leven gekomen, onder wie een 64-jarige Belg.
17/07 11u00  Onze columniste Ine Beyen verrast Belgen in de Tour met emotionele boodschap van het thuisfront: “Ik zie jou heel, heel graag”Onze columniste Ine Beyen duikt deze weken her en der op in de Ronde van Frankrijk. Deze keer bezocht ze op de rustdag de (vermoeide) Belgen en stak hen een hart onder de riem met een emotionele verrassing van het thuisfront. “Je vrouw komt misschien niet langs, maar ik heb ze toch een klein beetje bij”, klinkt het.
17/07 09u45  Granaat gevonden in Antwerpen: kasteeldomein afgesloten door politieHet domein van Kasteel Park Den Brandt in Antwerpen is woensdagochtend afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in het restaurant Grand Café. Dat opende niet zo lang geleden de deuren in een vleugel van het kasteel. Eerder op de nacht was er ook een vermoedelijk brandstichting in restaurant Murni, in één van de koetshuizen van het kasteel.13 
17/07 09u45  Vrouw ontsnapt op nippertje aan de dood wanneer kettingzaag in het rond vliegtVan een lucky bastard gesproken. Deze vrouw ontsnapt in het Canadese Kitchener op het nippertje aan een vliegende kettingzaag wanneer ze een man helpt tijdens het snoeien van een boom. De man riep haar hulp in omdat de kettingzaag blokkeerde in de tak die hij wilde afzagen. Wanneer de vrouw op de krakkemikkige ladder staat, breekt de tak plots door en zwiert de kettingzaag in het rond. De chaos is compleet wanneer ook de andere takken en ladders in het rond vliegen.19 
17/07 09u30  Internationale media ontdekken Wout van Aert, dit is wat zij van hem willen weten: “Woet van Aert, zeg ik dat juist?”Snel even een vraag stellen aan Wout van Aert op de rustdag? Dat kan, maar dan was het wel achteraan aanschuiven. Want een Belgische veldrijder die plots een massasprint wint in de Tour, natuurlijk is dat ook in het buitenland groot nieuws. Wij luisterden mee met de vragen uit Noorwegen, Spanje, Nederland en Frankrijk. “Wout, wil jij eigenlijk ook nog ronderenner worden?”17 
17/07 09u30  Granaat gevonden aan Antwerps park: domein afgesloten door politieHet domein van Kasteel Park Den Brandt in Antwerpen is woensdagochtend afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in het restaurant Grand Café. Dat opende niet zo lang geleden de deuren in een vleugel van het kasteel. Eerder op de nacht was er ook een vermoedelijk brandstichting in restaurant Murni, in één van de koetshuizen van het kasteel.13 
17/07 09u30  Premier Michel ontkent plannen over doorstart van regering in lopende zaken met linkse steun: “Complete nonsens”Dat premier Charles Michel zou werken aan een doorstart van zijn ontslagnemende regering met steun van de linkse oppositie is “complete nonsens”. Dat zegt de woordvoerder van de premier als reactie op een bericht in De Tijd.14 
17/07 09u15  Opnieuw meisje (17) betast op wildwaterbaan in Rozebroeken: "Ze scholden me uit voor hoer"Een 17-jarig meisje is vorige week woensdag op de wildwaterbaan in Rozebroeken door een tiener betast. De politie werd erbij geroepen en die stelde een proces-verbaal op voor aanranding van de eerbaarheid op een minderjarige. “Ik wil niet dat de dader vrijuit gaat”, zegt haar vader.16 
17/07 08u30  Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na diagnose borstkanker: enkele scoren ondermaatsHet maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na een diagnose borstkanker. VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg) maakte deze week bekend in welk ziekenhuis de overlevingskansen beter zijn. De meeste ziekenhuizen scoren vrij gemiddeld maar enkele scoren wel ondermaats. “Een signaal voor die ziekenhuizen om hun zorg te verbeteren”, klinkt het.21 
17/07 08u30  ‘Zuster Insuline’ in alle stilte gestorven: de Vlaamse boerendochter die wereldnieuws werd toen ze haar moorden bekendeZuster Godfrieda was nieuws tot in Zuid-Amerika, toen ze veertig jaar geleden de moorden op verschillende rusthuisbewoners bekende. ‘Zuster insuline’werd haar bijnaam. En nu is ze zelf overleden op haar 86ste. In alle anonimiteit, zelfs buiten medeweten van sommige familieleden. “De zuster is zeker niet de enige die verantwoordelijk is voor alle leed”, zegt de dokter die destijds de zaak naar buiten bracht, en zo misschien nog meer moorden voorkwam.17 
17/07 08u15  Ex-bondscoach Robert Waseige opgenomen in ziekenhuis met hartproblemenVoormalig bondscoach Robert Waseige ligt sinds vorige week donderdag in het ziekenhuis Citadelle in Luik. Daarover berichten diverse Franstalige media dinsdag. De 79-jarige Waseige kampt met hart- en nierproblemen en moet er nog enkele dagen ter observatie blijven. Enkel zijn vrouw en kinderen mogen de ex-bondscoach bezoeken.13 
17/07 07u45  Urban explorer dringt verlaten textielfabriek binnen en ontdekt oude, nog werkende computers: “Net Stranger Things”Een urban explorer heeft onlangs een verlaten textielfabriek op een onbekende locatie in Litouwen bezocht. De man drong het griezelige, stoffige gebouw binnen via het dak en trof een gigantische lege fabriek aan. Tijdens zijn speurtocht kwam hij in een serverruimte terecht. Tot zijn verbazing werkten de antieke computers nog en kon hij zelfs inloggen in het systeem. “Net een scène uit Stranger Things”, klinkt het in een reactie op de opmerkelijke beelden.25 
17/07 07u30  Akkoord over Brusselse regering is een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in BrusselEen ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel, vastberaden om door te vergaderen tot de finish. Om 3.30 uur kwam witte rook.16 
17/07 07u30  ‘Zuster Insuline’, de Vlaamse boerendochter die wereldnieuws werd toen ze haar moorden bekendeZuster Godfrieda was nieuws tot in Zuid-Amerika, toen ze veertig jaar geleden de moorden op verschillende rusthuisbewoners bekende. ‘Zuster insuline’werd haar bijnaam. En nu is ze zelf overleden op haar 86ste. In alle anonimiteit, zelfs buiten medeweten van sommige familieleden. “De zuster is zeker niet de enige die verantwoordelijk is voor alle leed”, zegt de dokter die destijds de zaak naar buiten bracht, en zo misschien nog meer moorden voorkwam.17 
17/07 07u30  COLUMN. Jan Bakelants: “Weg met de rustdag”Renners Jan Bakelants (33, Sunweb) en Thomas De Gendt (32, Soudal-Lotto)fileren om de beurt de gebeurtenissen tijdens de Tour de France. Vandaag heeft Jan Bakelants het over de schrik van de rustdag17 
17/07 07u15  ‘Escort Lynn’ dient klacht in over nieuwe e-mailDe escortdame die aan de basis ligt van de affaire rond politicus Kris Van Dijck gaat een klacht indienen, nadat P-magazine maandag een nieuwe mail van de vrouw publiceerde. Dat zegt haar advocaat in Het Laatste Nieuws.26 
17/07 06u45  Al twee refs gebuisd voor fysieke testenDeze week vonden in het Belgian Football Center in Tubeke de ­fysieke testen voor de (assistent-)scheidsrechters van het profvoetbal plaats. Hoofdscheidsrechters Wim Smet en Frederik Geldhof slaagden niet. Eerstgenoemde is nog maar pas hersteld van een blessure. In principe zullen zij op 27 augustus herkansen. Tot dan mogen de twee enkel vriendschappelijke matchen fluiten. Ook de assistent-scheidsrechters Deneve, Dhont, Hermans en Meers slaagden niet in eerste zit.23 
17/07 06u45  Vlaamse zakenman die Franse industrie ging redden, moet nu zelf gered worden: “Hij heeft iedereen misleid”Eind vorig jaar werd de West-Vlaming Bart Gruyaert nog door president Emmanuel Macron geëerd als redder van de Franse staal- en maakindustrie. Sindsdien ging het voor hem enkel bergaf. Nu moet de Belg zelf gered worden. Hij kan zijn 1.500 werknemers niet meer betalen, zijn bedrijf Altifort stevent af op het faillissement.21 
17/07 06u30  Residentiële wijk opgeschrikt door familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het zover kon komen?De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd dinsdagnamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap.25 
17/07 06u30  ANALYSE. Kan Alaphilippe ooit de Tour de France winnen?De Tour staat in vuur en vlam en dat is vooral de verdienste van geletruidrager Julian Alaphilippe (27), die de Fransen opnieuw voor hun tv en langs de kant van de weg kreeg. ‘Juju’ maakt zijn landgenoten gek en sommigen onder hen zien hem zelfs al de Tour winnen. Dat dat onzin is, beseft het koninginnenstuk van Patrick Lefevere gelukkig ook zelf. Maar óóit de Tour winnen? Wie weet.Klik hier voor onze digitale Tourgids22 
17/07 05u45  De eerste regering is een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in BrusselEen ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel, vastberaden om door te vergaderen tot de finish. Om 3.30 uur kwam witte rook.24 
17/07 05u30  Als zelfs de wegwijzer het niet meer weet: nieuw hoofdstuk in aanslepende verwarring tussen naburige gemeenten“Als nu zelfs de pijlen naar de foute gemeente wijzen, wordt het helemaal moeilijk.” Aan het woord is Ward Vergote, burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, nadat zijn gemeente vorig weekend voor de zoveelste keer verward werd met het naburige Moorsele. Een aannemer hing een wegwijzer uit de ene gemeente in de andere op. “Ik kan daar wel mee lachen. Tot er opnieuw een ambulance of brandweerwagen op de foute plek staat.”26 
17/07 05u15  De eerste regering is een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel: “De echte kermis is hier maar een paar passen vandaan”Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel, vastberaden om door te vergaderen tot de finish. Om 3.30 uur kwam witte rook.15 
17/07 05u15  Iran sleept mysterieuze “buitenlandse” tanker weg in de GolfIran heeft een “buitenlandse” olietanker weggesleept in de Golfregio. De tanker had naar verluidt technische problemen en had om hulp gevraagd.16 
17/07 03u15  Residentiële wijk opgeschrikt door vreemd familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het tot een bloedig drama kon komen?De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd gisternamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap. Hoe het zover is kunnen komen, is vooralsnog koffiedik kijken.30 
17/07 03u15  De eerste regering lijkt een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel: “De echte kermis is hier maar een paar passen vandaan”Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel en waren ze vastberaden om door te vergaderen tot de finish.27 
17/07 03u15  Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na diagnose borstkanker: “Aan hen om zorg te verbeteren”Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na een diagnose borstkanker. VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg) maakte deze week bekend in welk ziekenhuis de overlevingskansen beter zijn. De meeste ziekenhuizen scoren vrij gemiddeld maar enkelen scoren wel ondermaats. “Een signaal voor die ziekenhuizen om hun zorg te verbeteren”, klinkt het.22 
17/07 03u15  Als zelfs de wegwijzer het niet meer weet: nieuw hoofdstuk in aanslepend conflict tussen naburige gemeenten“Als nu zelfs de pijlen naar de foute gemeente wijzen, wordt het helemaal moeilijk.” Aan het woord is Ward Vergote, burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, nadat zijn gemeente vorig weekend voor de zoveelste keer verward werd met het naburige Moorsele. Een aannemer hing een wegwijzer uit de ene gemeente in de andere op. “Ik kan daar wel mee lachen. Tot er opnieuw een ambulance of brandweerwagen op de foute plek staat.”19 
17/07 03u15  Peter Sagan past voor na-Tourcriterium in Aalst na “incident met warmbloedige vrouwen”De organisatoren van het na-Tourcriterium in Aalst hebben dinsdag de komst van Thomas De Gendt, Tim Merlier en Remco Evenepoel bevestigd. Ze gaan ook vol voor Wout van Aert en voor de Tourwinnaar, “wie dat ook wordt”. Peter Sagan, de voorbije jaren er telkens wel bij in de groene trui, past deze keer. De Slovaak heeft geen zin meer in de trip naar Aalst “na een incident met warmbloedige vrouwen vorig jaar”.22 
17/07 03u15  E-sigaret is wel degelijk goed middel om te stoppen met roken: “Ten onrechte verketterd”Gezondheidsexperts pleiten voor meer nuance rond de controversiële elektronische sigaret. “Want voor verstokte rokers is het wel degelijk een goede methode om de sigaretten definitief af te zweren.”19 
17/07 03u15  Hanne Troonbeeckx (40) slaat 12 jaar jongere man aan de haak: “Met Steffen heb ik de loterij gewonnen”Vlinders in de buik bij Hanne Troonbeeckx (40). De presentatrice en nieuwbakken ‘lifecoach’ heeft de liefde gevonden bij Steffen, een twaalf jaar jongere man. De twee vormen al een tijdje een koppel, maar nu pas maakt Troonbeeckx hun relatie wereldkundig.22 
17/07 03u15  De opmars van de leasefiets in ingezet: hoe de bedrijfsfiets steeds meer terrein wintHet aantal bedrijfsfietsen op onze wegen is in enkele maanden tijd verdubbeld. De grote spelers voor fietsleasing in ons land worden overspoeld met aanvragen. Een leasefiets is namelijk aantrekkelijk door de alsmaar langere files, zeggen experts. En dan zijn er ook nog de supersnelle speedpedelecs. “Fietsen wordt daardoor ook een optie voor een veel grotere woon-werkafstand.”17 
17/07 03u15  SP.A pleit voor “graduele” toerekeningsvatbaarheid: combinatie van straf en interneringDe Kamercommissie Justitie buigt zich woensdag over de zaak-Julie Van Espen en SP.A-voorzitter en Kamerlid John Crombez maakt van de gelegenheid gebruik om het plan van zijn partij in de strijd tegen seksueel geweld in de verf te zetten. De Vlaamse socialisten ijveren voor een invoering van een graduele toerekeningsvatbaarheid.17 
17/07 03u15  Fietsers mogen straks ook op Vlaamse gewestwegen bij rood rechts afslaanEr komen langs Vlaamse gewestwegen “op die kruispunten waar het veilig te organiseren valt”, verkeerslichten die fietsers toelaten bij rood licht toch rechts af te slaan. “Wanneer we de verkeerslichtenregeling op een bepaald kruispunt herbekijken, zullen we voortaan de afweging maken of er zo’n extra verkeerslicht specifiek voor fietsers kan worden geïnstalleerd”, zegt het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.17 
17/07 03u15  Al elf jaar kent het gerecht de moordenaar van Steve Huypens (38), maar door absurde discussie komt er geen procesAl elf jaar weet het Antwerpse gerecht wie Steve Huypens (38) uit Schilde om het leven bracht, maar al die tijd is het niet tot een proces gekomen door een absurde discussie tussen ons land en Duitsland. Deze maand is het dossier eindelijk doorverwezen naar het Antwerpse hof van assisen. Maar of dit betekent dat de Duitser Fred Wittig (57) nu snel voor een Vlaamse jury zal verschijnen? Dat is nog maar de vraag.18 
17/07 03u15  Albert Heijn test zelfrijdende robot die je boodschappen thuis komt bezorgenNederlandse studenten keken dinsdagochtend raar op toen ze een klein wagentje vrolijk zagen rondrijden op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. Het ging om een toestel van winkelketen Albert Heijn. “We voerden een test uit met een zelfrijdende robot”, zegt woordvoerster Pauline van den Brandhof. “Dit kan de nieuwe manier worden om boodschappen te doen in een stad.”15 
17/07 03u15  N-VA wil ‘stadionverbod’ in zwembaden: “Wie het te bont maakt kan op zwarte lijst worden geplaatst”Wie gaat zwemmen, vergeet naast zijn zwembroek het best nooit nog zijn identiteitskaart: steeds meer zwembaden voeren identiteitscontroles uit wegens aanhoudende incidenten. N-VA gaat nog een stap verder: het werkt aan een overkoepelende lijst, zodat amokmakers in geen enkel zwembad nog binnen geraken.16 
17/07 03u15  Mogi Bayat mag weer Anderlecht-spelers verkopenIvan Santini werd onlangs aangeboden bij Trabzonspor, maar liep daar niet warm voor. Volgens Turkse bronnen werd de spits in Trabzon ook aangeboden door Mogi Bayat. Opmerkelijk, want Anderlecht werkt normaal niet meer met de makelaar die een spilfiguur is in de zaak Propere Handen.16 
16/07 21u45  Drama nipt vermeden: man draait gaskraan open tijdens ruzie, brandweer voorkomt ontploffingIn de Gaverlanddam is gisterenmiddag een drama voorkomen. Tijdens een echtelijke ruzie besloot een man om de gaskraan van zijn woning open te draaien.
16/07 21u45  Er zit te veel suiker in kant-en-klare babyvoeding. Mogen we dan geen potjes meer geven aan kinderen?Voeding voor baby’s en peuters bevat te veel suikers. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie na testen met duizenden producten. De WHO wil strengere regels, maar voorlopig staan al die potjes en sapjes wel nog in de winkelrekken. Hoe kan je als ouder het onderscheid maken tussen wat wel en niet goed is voor zoon- of dochterlief?
16/07 21u30  Vissers worden kilometers meegesleurd door meterslang roofdierZeven vissers konden hun ogen niet geloven toen ze na een strijd van enkele uren zagen wat ze aan de haak hadden geslagen. De mannen voeren voor de kust van San Francisco, vlakbij het beroemde eiland Alcatraz, op zoek naar koehaaien en ruwe haaien, toen ze plots een enorme ruk aan de vislijn voelden. Ze lichtten het anker om het gevangen dier uit te putten, maar werden minstens drie kilometer verder gesleurd voor de enorme vis boven water kwam. “Het is een witte haai”, aldus de enthousiaste vissers.
16/07 21u30  Deze renners brachten de meeste Megabike-punten op in de eerste Tour-weekMet 10 van de 21 ritten in de Tour de France achter de rug, is ook onze Megabike-wedstrijd ongeveer halfweg. Een ideaal moment om even achterom te kijken en een lijstje te maken van de renners die de meeste (en minste) punten hebben opgebracht.
16/07 20u30  ‘Temptation’-Rodanya is zwanger, maar van wie?‘Temptation island’-kandidate Rodanya Kelsey (21) is zwanger van haar eerste kindje. Dat heeft de Nederlandse zelf bekendgemaakt op Instagram. Maar haar volgers op sociale media blijven achter met één vraag: wie is de vader?
16/07 20u30  Man vandaliseert kinderboerderij in Herentals uit frustratie na val met de fietsEen 30-jarige man uit Vorselaar zal binnenkort voor de rechtbank moeten verschijnen voor vandalisme aan kinderboerderij De Lentehei in Herentals. Hij pleegde de feiten uit frustratie, omdat hij met zijn fiets ten val was gekomen. Dat meldt de lokale politie van de zone Neteland.
16/07 20u15  Nijlenaar komt om het leven bij motorongeval in FrankrijkEen 47-jarige man uit Nijlen is zondag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in het Noord-Franse Hargnies. Dat bevestigt Paul Verbeeck, de burgemeester van Nijlen (CD&V).
16/07 20u00  De ‘Wunderfrau’ die werd afgekraakt in eigen land en Rammstein wilde verbieden: maak kennis met de nieuwe voorzitter van de Europese CommissieDe kogel is door de kerk: Ursula von der Leyen (60) wordt na de zomer de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Zij is nu Duits minister van Defensie en werd ooit “Wunderfrau” genoemd. Maar haar ster is het voorbije jaar stevig gedoofd, na kritiek van slecht beheer en overdreven uitgaven.
16/07 19u45  Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese CommissieDe Duitse Ursula von der Leyen is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt Jean-Claude Juncker op. Er is lang twijfel geweest of ze wel aan een meerderheid zou geraken. Maar kort voor aanvang van de geheime stemming hebben zowel de socialistische als liberale fractieleiders dan toch hun steun toegezegd aan de Duitse christendemocrate.
16/07 19u45  “Deze Tour is maar het begin: er is een generatie Belgen opgestaan waar we nog jaren van gaan genieten”Drie ritzeges na amper tien dagen – de ene nog sensationeler dan de andere. Een bolletjestrui die sinds dag één om Belgische schouders hangt. En complimenten van de hele wereld. Le Tour de France is Le Tour des Belges geworden. Héél lang geleden dat we het zo goed deden. Noteer: de zomer van 2019 gaat de geschiedenis in als het definitieve begin van een nieuw gouden tijdperk voor de Vlaamse koers.
16/07 19u45  Huwelijksfotografe snoeihard voor hardnekkige gewoonte van gasten: “Alsjeblieft, hou hiermee op”“Ben je uitgenodigd op een huwelijk? Blijf dan rustig en geniet van de ervaring.” Dat zegt huwelijksfotografe Hannah Stanley nadat een te enthousiaste gast haar foto verpestte waarop de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zagen.
16/07 19u00  Vlaams gezin al vier dagen zonder bagage op Lanzarote: “Op deze manier kunnen we niet genieten van week all-in”Een Vlaams gezin wacht na vier dagen op Lanzarote nog altijd op hun bagage. “Op deze manier kunnen we echt niet genieten van de all-in die we hier geboekt hebben”, zegt Iris Werrens uit het Oost-Vlaamse Melsele, die met haar man Steven Van Goethem en zoontje Luka (8) zaterdag terugkeert naar huis.
16/07 18u15  Gwendolyn Rutten (Open VLD) naar Brussels parlement voor ultiem ‘intern overleg’: “Ik zie de schaduw van N-VA”De Brusselse formatie-eindsprint is nog steeds niet ingezet. De reden? Open VLD blijft proberen om alsnog de MR aan boord te hijsen. Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten is in het Brussels parlement voor ‘intern overleg’. “Ik zie de schaduw van de N-VA”, aldus Olivier Maingain.
16/07 18u15  Arbeider (27) verpletterd in fabriek waar olijfolie wordt gebotteldDe productie in het bedrijf Père Olive in Seilles (Andenne) is volledig stilgelegd na een arbeidsongeval waarbij een arbeider is omgekomen.
16/07 18u15  Partijgenote haalt uit naar Michael Freilich (N-VA): “Nodeloze en kwetsende uitspraak over hoofddoek”Antwerps N-VA-gemeenteraadslid Sevilay Altintas uit op Facebook haar ongenoegen over een uitspraak van partijgenoot Michael Freilich in Le Soir. Hij zei dat het dragen van een keppeltje een teken van geloofsovertuiging is, terwijl een hoofddoek een teken van onderdrukking is. “Nodeloos en kwetsend”, vindt Altintas.
16/07 17u45  ZIEN. Theresa May gaat uit de bol op festival en haalt haar beste pasjes boven voor ‘Dancing Queen’Theresa May liet eerder al zien dat ze houdt van een dansje en dat was dit weekend niet anders. Op het Henley Festival in Groot-Brittannië werd plots ‘Dancing Queen’ gedraaid van ABBA en de afscheidnemende premier liet haar kans niet onbenut om haar beste danspassen nog eens boven te halen.
16/07 17u30  Dag één, en de gemoederen lopen hoog op: “Spanning tussen N-VA en Vlaams Belang is nu al voelbaar”In het nieuw samengesteld parlement is de commissie Binnenlandse Zaken voor de eerste keer bijeengekomen. De vraag van Dries Van Langenhove over onveiligheid in openluchtzwembaden leidde meteen tot een pittige discussie met Pieter De Crem (CD&V). Als minister van Binnenlandse Zaken wil De Crem een manier zoeken om een wekelijkse “pantomime” te vermijden. “Het spanningsveld tussen N-VA en Vlaams Belang is nu al voelbaar.”
16/07 17u30  Trump verdedigt zich: “Er zit geen gram racisme in mij”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich dinsdag fel verweerd tegen de verwijten van racisme die hij kreeg nadat hij vier Democratische parlementsleden afkomstig uit minderheden had aangeraden aanraadde terug te keren naar hun land van herkomst.
16/07 17u30  Buitenlanders over de vreemde gewoontes van Belgen: “Je bent pas een Vlaming als je ‘allee’ en ‘amai’ zegt”Ze komen van heinde en verre naar ons land, en eens de roes van chocolade, bier en wafels uitgewerkt is, kijken buitenlanders pas écht hun ogen uit. Want in wat wij doodnormaal vinden, zien zij de vreemdste gewoontes. Elke dinsdag gaat journalist Jeroen Deblaere op zoek naar onze bizarre kantjes. Vandaag: Francisco Garcia Meija (27) uit Guatemala. Hij woont al vier jaar in ons land en werkt in de biomedische sector.
16/07 17u30  Man steekt vriendin (17) neer en deelt foto’s op sociale mediaEen 21-jarige jongeman uit Utica, in de Amerikaanse staat New York, heeft zijn minderjarige vriendin neergestoken. Meteen daarna plaatste hij op sociale media foto’s van de misdaad.
16/07 17u15  Wout van Aert blikt vooruit tijdens de rustdag: ambitie voor de tijdrit, nog steeds geen plaats voor het WK in de planningOok op de rustdag van de Tour de France was er veel persbelangstelling voor Jumbo-Visma, dé ploeg van de eerste Tour-week. Wout van Aert blikte er terug op zijn eerste tien uiterst succesvolle dagen in de grootste wielerwedstrijd ter wereld.
16/07 17u15  Dag één, en de gemoederen lopen hoog op: “Spanningsveld tussen N-VA en Vlaams Belang is nu al voelbaar”In het nieuw samengesteld parlement is de commissie Binnenlandse Zaken voor de eerste keer bijeengekomen. De vraag van Dries Van Langenhove over onveiligheid in openluchtzwembaden leidde meteen tot een pittige discussie met Pieter De Crem (CD&V). Als minister van Binnenlandse Zaken wil De Crem een manier zoeken om een wekelijkse “pantomime” te vermijden. “Het spanningsveld tussen N-VA en Vlaams Belang is nu al voelbaar.”
16/07 17u15  Verdachte (24) dodelijk vluchtmisdrijf in Brussel onder voorwaarden vrijgelatenDe 24-jarige chauffeur die zondagochtend in het centrum van Brussel een Roemeense man van 21 jaar doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, is door de Brusselse onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.
16/07 17u15  Tractor wil auto wegslepen, maar dat loopt helemaal verkeerd afHet wegslepen van een witte auto in Rusland is helemaal fout gelopen. Want toen de tractor en de auto aan elkaar werden gehangen, hield er niemand rekening mee dat die laatste wel eens de zwaarste kon zijn. Er vielen geen gewonden, maar de beelden spreken boekdelen.
16/07 17u00  Onderzoek naar dode en zwaargewonde in residentiële wijk in BerchemDe Antwerpse politie heeft een onderzoek geopend na een gewelddadig incident in een residentiële buurt in Berchem eerder vandaag. Eén persoon is hierbij om het leven gekomen, en een tweede persoon moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden overgebracht.
16/07 17u00  De Crem na één dag in het parlement met Dries Van Langenhove: “Commissie Binnenlandse Zaken mag geen Commissie Incident worden”In het nieuw samengesteld parlement is de commissie Binnenlandse Zaken voor de eerste keer bijeengekomen. De vraag van Dries Van Langenhove over onveiligheid in openluchtzwembaden leidde meteen tot een pittige discussie met Pieter De Crem (CD&V). Als minister van Binnenlandse Zaken wil De Crem een manier zoeken om een wekelijkse “pantomime” te vermijden. “Het spanningsveld tussen N-VA en Vlaams Belang is nu al voelbaar.”
16/07 17u00  Belgische man verdrinkt voor Spaanse kust: “Alles geprobeerd, maar de golven waren te hevig”Een Belgische man (51) is dinsdagochtend verdronken vlak voor de kust van het Spaanse L’Escala, in de provincie Gerona. De man kwam in moeilijkheden in de wilde zee. Zijn echtgenote riep de hulp in van de uitbaters van een beachbar, maar ook zij konden hem niet redden. “We hebben 150 meter ver gezwommen en konden hem nog op onze surfplank leggen. Maar hij was al bewusteloos. Alle hulp kwam te laat.”
16/07 16u45  OVERZICHT. Hoogseizoen voor inbrekers: hier zijn ze naar op zoek als ze je huis binnendringenHet is vakantie, maar niet voor inbrekers. Die profiteren er net van dat mensen op reis zijn want dan kunnen ze ongestoord hun slag slaan. Dit is waar ze vooral naar op zoek zijn als ze bij je binnenbreken.
16/07 16u45  Ze reikten naar de sterren en landden op de maan, maar de terugkeer op aarde was niet voor alle drie even makkelijkNeil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Beter bekend als de drie astronauten die exact vijftig jaar geleden begonnen aan wat een onmogelijke missie leek. Toen ze vier dagen later voor het eerst een voet op de maan zetten, gingen ze de geschiedenisboeken in. Maar hoe is het hen nadien vergaan?
16/07 16u30  Belastingaangifte te laat ingediend: wat nu?Uw belastingaangifte moest ten laatste op 15 juli binnen zijn. Gisteren dus. Helemaal vergeten? We overlopen de gevolgen, en wat de mogelijkheden zijn om de schade tot een minimum te beperken.
16/07 16u30  Iconische Versace-jurk van Jennifer Lopez is een paar sneakers gewordenTijdens de Grammy’s van 2000 droeg Jennifer Lopez een laag uitgesneden jurk van Versace die haar meteen tot mode-icoon bombardeerde. Die jurk heeft nu een tweede leven gekregen als een paartje sneakers.
16/07 16u15  Met dit huwelijksaanzoek legt Wouter (29) de lat voor andere mannen wel heel erg hoog: “Het werd echt een onvergetelijk moment”De prijs voor het origineelste huwelijksaanzoek van het jaar gaat wellicht naar Wouter De Witte (29) uit Veldegem. Hij vroeg zijn vriendin Laura ten huwelijk in een tableau vivant. En daarvoor had hij maar liefst 25 figuranten opgetrommeld.
16/07 16u15  Zoveel calorieën minder moet je eten om slanker en gezonder te wordenJe calorie-inname beperken, kan er niet alleen voor zorgen dat je kilo’s kwijtraakt. Uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het nog tal van andere voordelen voor je gezondheid heeft, zo is het onder meer goed voor je bloeddruk en cholesterol.
16/07 16u15  Ophef omdat passagier televisie in vliegtuig bedient met blote voeten: “Naomi Campbell heeft gelijk, mensen zijn smerig”Heel wat mensen walgen van een man die met zijn blote voeten zijn televisiescherm op het vliegtuig bedient. De argeloze passagier gebruikt zijn tenen om door het filmaanbod op zijn vlucht te swipen, maar heel wat mensen vinden dat “onhygiënisch”. De beelden komen er net op het moment dat Naomi Campbell toegaf dat ze erg voorzichtig is al ze vliegt. Het topmodel draagt steevast een mondmasker en handschoenen, en maakt haar plekje schoon met antibacteriële doekjes. “Naomi Campbell heeft gelijk”, reageerde iemand op het korte fragment. “Ik ga haar raad volgen. Mensen zijn smerig.”
16/07 16u15  Natuurpunt: Aantal egels in Vlaanderen bijna gehalveerd op 10 jaar tijdHet aantal egels in Vlaanderen is tussen 2008 en 2018 bijna gehalveerd, zo zegt Natuurpunt. De organisatie vraagt om dringend actie te ondernemen om de daling tegen te gaan.
16/07 16u00  Ook rustdag voor de podiumhostessen in de Tour, en die dames moeten volgens Lien Crapoen en Ine Beyen vooral blijvenNiet alleen de nog 171 overgebleven renners kunnen vandaag de benen strekken, ook de missen in de Tour hebben een vrije dag. De bloemenmeisjes lijken steeds verder op de achtergrond te komen in het wielerwereldje. Bij de Vuelta hebben de vrouwen een kleinere rol gekregen, terwijl ze ook werden afgevoerd in een aantal Belgische klassiekers. De Tour de France houdt echter vast aan het beproefde recept. Bij winnaars en truien, horen podiummissen. Ex-podiumhostess Lien Crapoen en onze wielerjournaliste Ine Beyen vinden dat die traditie moet behouden blijven.
16/07 16u00  De meest magische week van de 20ste eeuw: de mens is op weg naar de maan, Merckx is de Tour aan het winnen en de BRT... die staaktHoe mooi kan je het hebben als radio en tv? Een evenement waar heel de mensheid naar uitkijkt én een sportwedstrijd waarin een Belg excelleert. Tegelijk nog wel. Dan laat je je mensen toch overuren draaien om de klant maximaal te bedienen? Niet de BRT. O nee. Die houdt stiptheidsstakingen. Omdat een franskiljon de nieuwe personeelsdirecteur is geworden. Ondergetekend reporter Paul Demeyer is dan negen jaar en begrijpt er niets van. Hij slaat zijn spaarvarken stuk om een radio voor de arme mensen te kopen.
16/07 16u00  Uitbater wil 2 miljoen bezoekers in 4 Vlaamse zwembaden aan identiteitscontrole onderwerpenZwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden die het bedrijf beheert, een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zowat 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden.
16/07 16u00  In opspraak geraakte Franse minister de Rugy stapt opFrançois de Rugy, de Franse minister voor Ecologische Transitie, heeft zijn ontslag ingediend. Hij was de voorbije dagen in opspraak gekomen over diners die hij georganiseerd zou hebben toen hij nog parlementsvoorzitter was, en voor verbouwingswerken aan zijn ambtswoning die tienduizenden euro’s hebben gekost.
16/07 15u30  Krijgt Kylie Jenner binnenkort een tweede kindje?Kylie Jenner en haar vriend Travis Scott zouden aan gezinsuitbreiding denken, meldt het Amerikaanse magazine People. De realityster en make-upmogul wil er naar verluidt zo snel mogelijk een broertje of zusje bij voor dochtertje Stormi.
16/07 14u15  Vegetariërs woedend nadat Burger King ‘waarheid’ onthult over nieuwe burgerDe populaire fastfoodketen Burger King ligt in Groot-Brittannië onder vuur: de laatste nieuwe toevoeging aan het menu zou een vegetarische burger moeten zijn, maar volgens verschillende klanten is dat helemaal niet zo.
16/07 14u00  Waarom je vanavond maar beter even naar de hemel kijktTerwijl herdacht wordt dat 50 jaar geleden de eerste mens voet op de maan zette, eist de natuurlijke satelliet van de aarde zelf ook een hoofdrol op, samen met onze planeet en de zon. Dinsdag maken we immers een gedeeltelijke maansverduistering mee, zo hebben volkssterrenwachten aangekondigd.
16/07 13u30  KV Mechelen mag (voorlopig) deelnemen aan de Europa League van de UEFA: “In theorie blijft alles mogelijk”Goed nieuws voor KV Mechelen: de club mag deelnemen aan de Europa League. Dat meldt de UEFA.
16/07 13u15  75-jarige vrouw betrapt inbreker en sluit hem op in wc... waarna hij ontsnapt via wc-raampje: "Dit wil ik nooit meer meemaken"De politie zet extra patrouilles in de wijk Malehoek in Sint-Kruis (Brugge) in. Die komen er nadat er recent zes woninginbraken werden geregistreerd. Een 75-jarige vrouw ontdekte er zelf een inbreker in haar toilet. “Dit wil ik nooit meer meemaken.”
16/07 13u15  Vegetariërs woedend nadat Burger King ‘waarheid’ onthult over nieuwe burger: “Gelukkig heb ik de kleine lettertjes gelezen”De populaire fastfoodketen Burger King ligt onder vuur: de laatste nieuwe toevoeging aan het menu zou een vegetarische burger moeten zijn, maar volgens verschillende klanten is dat helemaal niet zo.
16/07 13u15  Netflix schrapt controversiële zelfmoordscène uit populaire serie: “Rijkelijk laat, de schade is al aangericht”De storm van kritiek op de volgens zowat alle experts veel te grafische zelfmoordscène in ‘13 Reasons Why’ was immens. Toch duurde het twee jaar voor Netflix ingreep in de populaire tienerserie. “We hebben nagedacht over het lopende debat over de reeks”, zegt Netflix. “Rijkelijk laat”, reageert de Belgische zelfdodingsexperte Gwendolyn Portzky. “De schade is al aangericht.”
16/07 13u15  “Wie drugs doorspoelt, creëert meth alligators”, waarschuwt Amerikaanse politieDrugsresten in afvalwater kunnen alligators en andere dieren in een roes brengen, zo heeft een politiekorps in de Amerikaanse staat Tennessee gewaarschuwd. Op Facebook vraagt de politie dan ook om drugs niet door het toilet weg te spoelen.
16/07 13u15  Toeristen riskeren hun leven voor “perfecte selfie” met vliegtuigOp de luchthaven van het Griekse eiland Skiathos komen vliegtuigen laag aangevlogen. Heel wat toeristen reppen zich dan ook naar ginder om de “perfecte selfie” te nemen met een vliegtuig. Een levensgevaarlijke actie, want ze moeten vaak wegduiken of worden weggeblazen door de krachtige luchtstroom.
16/07 13u15  Acteurs ‘De Buurtpolitie’ misnoegd: “Iedereen die er na seizoen 2 is bijgekomen, mag beschikken”Het rommelt al een tijdje bij de cast van de populaire VTM-serie ‘De Buurtpolitie’ en het wordt er niet beter op nu zes acteurs te horen kregen dat ze plaats moeten maken voor een lading nieuwkomers. “Na seizoen 12 liggen we er allemaal uit”, zegt Tim Ost in weekblad Dag Allemaal.
16/07 13u15  Na twee jaar worden op Mallorca weer stieren gedood in de ringTorero’s op het Spaanse eiland Mallorca mogen, na een verbod dat twee jaar duurde, weer stieren doden. Op 9 augustus wordt op de Plaza de Toros in Palma weer een corrida georganiseerd, de eerste sinds juli 2017.
16/07 13u15  Belg stuurde zelf dreigberichten die luchthaven van Eindhoven op stelten zettenDe man die zondag onder politiebegeleiding van de luchthaven van Eindhoven naar zijn woning in Turnhout werd geëscorteerd omdat hij met de dood bedreigd werd, stuurde die dreigementen zelf. Dat meldt het Antwerpse parket.
16/07 13u15  Er zit een meubelcollectie van de serie ‘Friends’ aan te komenDe Amerikaanse meubelketen Pottery Barn zal enkele meubels die te zien waren in ‘Friends’ opnieuw uitbrengen, ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de populaire sitcom.
16/07 13u15  FC Transfervrij: deze bekende voetballers zitten nog zonder club, waaronder oude bekenden van de Jupiler Pro LeagueDe transfercarrousel draait op volle toeren. De meeste selecties beginnen langzaamaan vorm te krijgen. Wie een topper in huis wil halen, moet meestal heel wat miljoenen op tafel leggen. Maar er is ook een andere manier: een speler met een aflopend contract in huis halen. Voor een lagere prijs in de winter of gratis komende zomer.
16/07 13u15  Antwerpse zoo verwelkomt flamingokuikenIn de zoo van Antwerpen is een flamingokuiken geboren. Het kuikentje woog exact 100 gram bij de geboorte en verkeert in goede gezondheid, blijkt uit het persbericht dat ZOO Antwerpen dinsdag verspreidt.
16/07 12u00  UEFA bevestigt: KV Mechelen mag (voorlopig) deelnemen aan de Europa LeagueGoed nieuws voor KV Mechelen: de club mag deelnemen aan de Europa League. Dat meldt de UEFA.
16/07 12u00  Kernbommen in Kleine Brogel: hoe gevaarlijk zijn ze? Hoeveel zijn het er? En hoe geraken we ervan af?Het is nu eindelijk zeker. Er liggen Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Verbazingwekkend is dat nieuws niet. Iedereen wist het al lang, maar niemand wilde het ooit bevestigen. Tot het zwart-op-wit stond in een recent document van het NAVO-parlement. Dat roept veel vragen op.
16/07 11u45  Philippe Gilbert steekt zijn bewondering voor Wout van Aert niet onder stoelen of banken: “Ik heb Sven Nys zoiets nooit zien doen”De dag dat Wout van Aert zijn eerste Tourrit won, zullen we nog lang herinneren. Spurtbom Elia Viviani kon het nauwelijks geloven dat de man uit Lille hem er oplegde in de sprint in Albi. De wielerwereld was onder de indruk van onze landgenoot, die een dag later veel lof kreeg van niemand minder dan Philippe Gilbert.
16/07 11u45  Brand op Kroatisch vakantie-eiland: 10.000 gasten in veiligheid gebrachtIn een bos op het Kroatische vakantie-eiland Pag is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken. Het vuur bedreigde verschillende strandclubs nabij Novalja. De autoriteiten brachten meer dan 10.000 mensen in veiligheid, die daar feestvierden, aldus een politiewoordvoerder aan de zender N1. Niemand raakte gewond.
16/07 11u30  Pieter De Crem (CD&V) windt zich op bij allereerste tussenkomst Dries Van Langenhove: “Dáár kunt u uw leugens vertellen, maar niet hier tegen mij”De allereerste vraag van Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) over ‘overlast van allochtonen’ zorgt meteen voor ergernis in het federaal parlement.
16/07 11u15  Gebouw ingestort in Mumbai: 2 doden, 40 mensen zitten vastIn de Indiase stad Mumbai is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen. Ongeveer veertig anderen zitten onder het puin, aldus de politie. De instorting gebeurde in de wijk Dongri. Hulpverleners zijn ter plaatse en zoeken naar overlevenden. Vijf mensen, onder wie een baby, konden worden gered.
16/07 11u00  Veerle Baetens herstelt nog steeds van operatie: “Dansen op een podium, dat gaat me nooit meer lukken”Veerle Baetens (41), die momenteel in België is voor de opnames van de film ‘Rookie’ brak twee jaar geleden haar voet en daar heeft de actrice vandaag nog steeds last van. “Het is niet te vergelijken met wat andere mensen meemaken maar door mijn gebroken voet kan ik niet meer alles doen”, zegt ze in Dag Allemaal.
16/07 11u00  ‘Game of thrones’-ster Sophie Turner deelt beelden van haar spectaculaire huwelijksreisNa hun huwelijk in een Frans kasteel, vertoeven Sophie Turner (23) en Joe Jonas (29) momenteel op de Malediven. Ze brengen op de paradijselijke eilandengroep hun huwelijksreis door en laten hun fans via Instagram meegenieten van alle luxe, pracht en praal.
16/07 10u45  Een Belgisch volleybalsprookje: Lise Van Hecke en Wout Wijsmans geven elkaar het ja-woordWat is er mooier dan twee mensen die elkaar vinden in dezelfde passie? Vraag dat maar aan Lise Van Hecke (26) en Wout Wijsmans (41). De ene is volleybalster bij Cuneo in Italië, de andere na een succesvolle carrière als volleyballer technisch directeur van Greenyard Maaseik. In de zomer van 2018 vroeg Wijsmans zijn Lise ten huwelijk, een jaar later is het bekendste volleybalkoppel getrouwd. Proficiat!
16/07 10u45  Ongenodigde gast verstoort vakantie van vriendinnen: “Dat komt ervan als je koekjes bakt”De Amerikaanse Randi was samen met een vriendin naar Lake Tahoe in de Amerikaanse staat Nevada afgezakt voor een rustige vakantie in een hutje in het bos. Het vakantieplezier werd echter verstoord toen er een ongenodigde gast opdaagde, die koste wat het kost naar binnen wilde: een beer. De verschrikte reactie van Randi gaat intussen de wereld rond en werd al talloze keren bekeken, maar er brandt één vraag op ieders lippen: Wie is Angela en hoe in godsnaam kan zij haar vriendin beschermen tegen een beer?
16/07 10u30  Zwart op wit: “Er liggen Amerikaanse kernwapens in Kleine Brogel”Het was al decennialang een publiek geheim, maar is nu ook zwart op wit bewezen: er liggen Amerikaanse kernwapens op de luchtmachtbasis in Kleine Brogel. Dat blijkt uit een document van het NAVO-parlement.
16/07 10u30  Vlaams Belang-hoofdkwartier in Brussel beklad: “Wanneer men geen argumenten meer heeft”In Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang in de nacht van maandag op dinsdag beklad. De voorgevel en het portaal van het gebouw aan het Madouplein zijn met rode substantie besmeurd.
16/07 10u30  Gebouw ingestort in Mumbai: mogelijk 40 tot 50 mensen zitten vastIn de Indiase stad Mumbai is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Mogelijk zitten tussen veertig en vijftig mensen onder het puin, aldus zender NDTV op gezag van de politie. De instorting gebeurde in de wijk Dongri. Hulpverleners zijn ter plaatse en zoeken naar overlevenden.
16/07 10u00  Nieuw sterrenkoppel: Shawn Mendes en Camila CabelloNa veel geruchten is het nu toch offi­cieel: popsterren Shawn Mendes (20) en Camila Cabello (22) zijn een stel. De jonge popsterren werden de voorbije dagen meermaals kussend gespot.
16/07 10u00  Netflix schrapt omstreden scène uit succesreeksNetflix heeft twee jaar na de première van de reeks ‘13 Reasons Why’ beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
16/07 10u00  Zomertijd bij ‘Het journaal’: nieuws op Eén duurt in augustus kwartier minder lang dan ‘VTM nieuws’Zomertijd is komkommertijd. Maar bij VRT nog ietsje meer dan bij VTM, zo blijkt. Vanaf augustus knipt Eén tien minuten uit haar nieuwsuitzendingen en duurt ‘Het journaal’ nog maar een halfuur. “We schikken ons naar het aanbod in de zomervakantie. Minder nieuws betekent een kortere uitzending.” ‘VTM Nieuws’ houdt wel vast aan de vertrouwde zendtijd en duurt straks dus een kwartier langer dan ‘Het journaal’.
16/07 09u30  Geert Bourgeois (N-VA): “Ik heb fysiek pijn geleden van de heisa rond Kris Van Dijck”“Als er mensen binnen de partij van op de hoogte waren, was het onvoorzichtig om Kris Van Dijck voor te dragen als parlementsvoorzitter.” Dat heeft voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dinsdag gezegd op Radio 1.
16/07 09u15  Anderhalf jaar na dodelijk ongeval met kraan in Nieuwpoort: “Zaakvoerder en twee werknemers kraanbedrijf moeten zich verantwoorden in rechtbank”De zaakvoerder en twee werknemers van het kraanbedrijf Neremat uit Izegem zullen zich in de rechtbank moeten verantwoorden voor een dodelijk incident met één van hun kranen in Nieuwpoort. Een vrouw uit Marke maakte daarbij geen schijn van kans. “Het bedrijf koos voor het verkeerd type kraan”, aldus het parket.
16/07 09u00  Jean-Marie Pfaff over terugkeer ‘De Pfaffs’: “Er wordt serieus over nagedacht”Carmen en Jean-Marie Pfaff zijn deze zomer 45 jaar getrouwd en dat vieren ze nu al met een zonnige vakantie op het eilandje Kos. Maar dat is niet het enige wat de familie te vieren heeft. “Er wordt ‘serieus’ over nagedacht om de televisieserie ‘De Pfaffs’ te laten terugkeren”, zegt Jean-Marie in weekblad Dag Allemaal.
16/07 09u00  Dame bij thuiskomst brutaal overvallen: “Ze namen hardhandig ring van mijn vinger”Een brutaal duo heeft afgelopen vrijdag een dame in haar woning in Menen overvallen. Ze werd op de grond gegooid en moest haar juwelen afgeven. De feiten worden in verband gebracht met een gelijkaardige overval in Kortrijk.
16/07 08u00  Antwerpse wegpolitie dreigt ten einde raad met staking. “Op veiligheid mag je nooit besparen”De wegpolitie van de provincie Antwerpen trekt aan de alarmbel. Ze wil in augustus en september staken als er geen dringende oplossingen komen voor het enorme personeelstekort. “Ons werk doen was al moeilijk, maar nu dreigt het echt onmogelijk te worden”, vertelt ACOD-afgevaardigde Patrick Sodermans.
16/07 08u00  Codebreker en oorlogsheld Alan Turing zal op nieuwe biljet van 50 pond prijkenDe Britse wiskundige Alan Turing, die de Tweede Wereldoorlog hielp beëindigen door codes van de nazi’s te kraken, zal op de nieuwe biljetten van 50 pond prijken. Dat heeft de Bank of England maandag bekendgemaakt. Turing kreeg pas in 2013 postuum gratie, nadat hij in 1952 veroordeeld werd tot chemische castratie voor zijn homoseksualiteit.
16/07 07u45  Zwart op wit in NAVO-document: “Er liggen Amerikaanse kernwapens in Kleine Brogel”Wat iedereen al lang vermoedt, staat nu ook zwart op wit in een document van de NAVO: er liggen Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Het bewuste rapport, waar Groen de hand op kon leggen, werd inmiddels aangepast.
16/07 07u30  Zwart op wit in NAVO-document: “Er liggen kernwapens in Kleine Brogel”Wat iedereen al lang vermoedt, staat nu ook zwart op wit in een document van het NAVO-parlement: er liggen Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Het bewuste rapport, waar Groen de hand op kon leggen, werd inmiddels aangepast. Dat schrijft De Morgen dinsdag.
16/07 07u15  P-magazine publiceert nieuwe belastende mail over Kris Van DijckPVDA dient als enige partij in het Vlaams Parlement een klacht in tegen N-VA’er Kris Van Dijck. Op die manier hoopt de partij dat er een Deontologische Commissie wordt opgericht die moet uitzoeken of de kortstondige voorzitter van het Vlaams Parlement een fout heeft gemaakt. P-magazine, dat de affaire afgelopen vrijdag met een artikel in gang zette, heeft maandag dan weer een nieuwe belastende mail over Van Dijck gepubliceerd op zijn website.
16/07 07u00  NAVO geeft toe: “Er liggen kernbommen in Limburg”Wat iedereen al lang vermoedt, staat nu ook zwart op wit in een document van het NAVO-parlement: er liggen Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Het bewuste rapport, waar Groen de hand op kon leggen, werd inmiddels aangepast. Dat schrijft De Morgen dinsdag.
16/07 06u30  CLUBNIEUWS. Club en Nakamba op ramkoers, Genk weigert bod op BergeClub Brugge en Marvelous Nakamba (25) liggen op ramkoers, KRC Genk heeft een bod op Sander Berge afgewimpeld en Anderlecht is één van zijn overbodige spelers kwijt. Het clubnieuws van onze eersteklassers in een notendop.
16/07 06u30  Ex-coach Kim Clijsters: “Kim en Justine kunnen meteen weer de top tien halen”In de vrouwenafdeling blijft de recordjacht van Serena Williams haperen, maar ze belandt wel opnieuw in de top tien. Het brengt Marc De Hous (53) in een nostalgische bui. Met hem als coach won Kim Clijsters haar eerste grand slam en bereikte ze de nummer 1-positie.
16/07 03u45  Beenderen gevonden van Franse rugzaktoerist die in februari in Australië verdweenIn Australië zijn beenderen teruggevonden van een 21-jarige Franse rugzaktoerist die sinds februari werd vermist samen met een Britse backpacker. De overblijfselen werden vorige maand aangetroffen aan een kust in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. DNA-onderzoek heeft nu uitgewezen dat ze toebehoren aan de jonge Fransman Erwan Ferrieux, zo meldt de plaatselijke politie.
16/07 03u45  EU verlengt sancties tegen Noord-KoreaDe Europese Unie heeft de sancties tegen Noord-Korea in het kader van zijn atoomprogramma verlengd. De lidstaten stelden een lijst op van personen en organisaties die een inreisverbod opgelegd krijgen en wier vermogen bevroren wordt.
16/07 03u15  NMBS vreest jaar vol spoorellende door overdaad aan werken door Infrabel: “Ze verwittigen ons veel te laat”Het zit er bovenarms op tussen de NMBS en spoorbeheerder Infrabel. De NMBS wil op een aantal trajecten meer treinen inleggen, maar kan dat niet omdat Infrabel heel veel spoorwerken tegelijk plant. “Ze verwittigen ons veel te laat”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Samen met de andere spooroperatoren roept de NMBS ­Infrabel op eindelijk een coördinatieorgaan op te richten.
16/07 03u15  Evenveel doden bij woningbranden in Vlaanderen als in heel Nederland: “Dit moet onze beleidsmakers wakker schudden”De eerste helft van dit jaar zijn in ons land 33 dodelijke slachtoffers gevallen bij woningbranden, waarvan elf in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die door de brandweer worden bijgehouden.
16/07 03u15  Week weggeweest, nu puin ruimen: federaal, Vlaams én binnen zijn eigen partij, overal ligt werk te wachten op Bart De WeverNa acht dagen afwezigheid is Bart De Wever terug in het land. De Antwerpse burgemeester zal het zich misschien al beklaagd hebben dat hij absoluut naar de World Cities Summit in Medellín wou. Want tijdens zijn verblijf in Colombia werd duidelijk dat de N-VA-voorzitter toch niet zo onmisbaar is als hij zelf had gehoopt. Federaal, Vlaams én binnen zijn eigen partij: overal ligt werk op hem te wachten.
16/07 03u15  Vrouw Sarah “net niet van de boot gesprongen”, mama Yvonne “het dak eraf gebruld” na zege Wout van AertEchtgenote Sarah De Bie beleefde de zege van haar Wout vanop een boot op Sardinië. Vader Henk van Aert en moeder Yvonne Boeckx niet thuis waren op bezoek op bezoek bij Yvonne’s moeder in woonzorgcentrum Lindelo. Zo beleefden zij de straffe stunt van hun zoon.
16/07 03u15  De bagger die ook Belgische politica’s met allochtone roots moeten slikken: “‘Terug naar je land’ horen we dagelijks”Als het regent in Washington, dan drupt het aan onze kant van de oceaan. Als Amerikaans president Donald Trump vier jonge politica’s toebijt dat ze moeten “terugkeren naar hun land”, dan hakt dat er dus ook bij ons stevig in. “Bij elke tweet krijg ik helaas zulke reacties”, zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
16/07 03u15  Greg Van Avermaet: “Ik heb een mentale tik gekregen”Overal Belgen in deze Tour. Maar degene die we het meest verwacht hadden, valt het minst op. Gisteren boekte Greg Van Avermaet (34) zijn vierde toptienplaats, toch is hij niet ­bezig aan de Tour die hij voor ogen had. Zeker nu zijn beste kansen op ritwinst sinds afgelopen weekend verstreken zijn. “Ik heb een mentale tik gekregen”, zegt hij ­eerlijk. “Maar er ­komen nog kansen, zeker weten.”
16/07 03u15  Auto bewoonster serviceflat ‘springt’ in waterput: vrouw komt met de schrik vrijMaandag is een vrouw met de schrik vrij gekomen toen haar wagen in een waterput was ‘gesprongen’.
16/07 03u15  Helft van ouders spaart jaarlijks 821 euro per kindRuim de helft van de ouders spaart jaarlijks gemiddeld 821 euro per kind. In totaal zet 77 procent van de ouders iets aan de kant voor de kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van bank- en verzekeringsgroep Argenta.
16/07 03u15  Kamer roept speciale commissie samen voor Dries Van LangenhoveWoensdag roept de Kamer een speciale Commissie Vervolgingen samen. Op de agenda van de zitting achter gesloten deuren: ‘vervolgingen ten laste van een lid’. Niemand wil het met zoveel woorden gezegd hebben, maar het gaat over Dries Van Langenhove, lid van de Vlaams Belang-fractie. Het parket heeft Van Langenhove in verdenking gesteld in het onderzoek naar de uiterst-rechtse organisatie Schild & Vrienden.
16/07 03u15  Stéphanie de Windisch-Graetz, de prinses die koningin der Belgen had kunnen zijn, maar eindigde in een appartementje met een minimumloonOnconventioneel. Dat is het minste wat je kan zeggen over het leven van Stéphanie de Windisch-Graetz. Prinses Stéphanie had als directe nazaat van Leopold II koningin der Belgen kunnen zijn. Maar het draaide compleet anders uit. Zo duur als haar naam klinkt, zo vrijgevochten, maar arm, leefde de vrouw zelf.
16/07 03u15  P-magazine publiceert nieuwe belastende mail over Kris Van Dijck: “Volgende week kan ik je eens lekker verwennen”P-magazine heeft maandag op zijn website een nieuwe belastende mail over Kris Van Dijck (N-VA) gepubliceerd. In het artikel komt de gewezen zaakvoerder van ‘escort Lynn’ aan het woord, die zegt dat ze “makkelijk 25.000 euro per maand verdiende”, waardoor haar financiële situatie volgens hem allesbehalve “precair” was.
16/07 03u15  Wanneer zitten je kinderen te veel op hun smartphone of tablet tijdens de vakantie? En hoe zorg je ervoor dat ze ook andere dingen doen?De vakantie is voor kinderen een tijd van zalig niets doen. Maar bij sommigen beperkt dat “niets doen” zich tot urenlang naar een smartphone, tablet of ander beeldscherm staren. Een lastig probleem waar veel ouders mee worstelen. Want wanneer is het te veel? En hoe motiveer je je kinderen om meer buiten te komen?
16/07 03u15  Jumbo lanceert speciale kassa voor eenzame klantenEen kassa in de supermarkt waar het niet vooruit hoeft te gaan, dat is de ‘kletskassa’. Het initiatief werd in het leven geroepen door supermarktketen Jumbo. Die wil zo het persoonlijke contact met de klanten versterken. “Want sommigen hebben nood aan een babbel en aan onthaasten”, klinkt het.
16/07 03u15  Bayer moet nog boete van 25 miljoen betalen aan gebruiker Roundup die kanker kreegDe boete die Bayer moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van onkruidverdelger Roundup is verlaagd van 80 miljoen dollar (71 miljoen euro) naar 25 miljoen dollar (22 miljoen euro). Dat heeft een rechter in San Francisco maandag bepaald. Een jury kende het geldbedrag in maart toe aan een man uit Californië bij wie een zeldzame vorm van lymfeklierkanker werd ontdekt, na jarenlang gebruik van het omstreden middel op zijn eigen terrein. Het grootste gedeelte van het geld, 75 miljoen dollar (66 miljoen euro), was bedoeld als boete. Maar dat was volgens de rechter te hoog. Het verschil tussen boete en schadevergoeding mag volgens de Amerikaanse grondwet niet zo groot zijn. De schadevergoeding die Bayer daarnaast nog moet betalen aan de man, blijft gelijk: 5 miljoen dollar ofwel 4,4 miljoen euro.
16/07 03u15  Regeringsonderhandelaars willen heel Brussel omvormen tot zone 30: (hoe) werkt dat?Maximaal 30 km per uur in alle straten van het Brussels Gewest, behalve op de hoofdwegen. Dat is het plan van de partijen die over een regeerakkoord onderhandelen. Goed plan, zeggen experts. “Maar dan moeten ze ook beter controleren en overtreders bestraffen”, zeggen experts.
16/07 03u15  Amerikaanse neonazi krijgt tweede keer levenslangEen Amerikaan met nazisympathieën is maandag voor een tweede keer veroordeeld tot levenslang. James Fields (22) reed met zijn auto in op een groep antiracistische actievoerders in 2017 in Charlottesville. Daarbij vielen één dode en een dertigtal gewonden. Een federale rechtbank veroordeelde Fields al eens tot levenslang op 28 juni. Nu veroordeelde de rechter van de staat Virginia hem nogmaals voor de aanklachten van de staat, waaronder de moord op actievoerster Heather Heyer (32). Op 12 augustus 2017 nam Fields deel aan een bijeenkomst van extreemrechtse groeperingen in Charlottesville. Hij reed er een groep pacifistische tegenbetogers aan en bracht zo ook Heyer om. Volgens de aanklacht had hij verschillende accounts op sociale media waarop hij zijn steun betuigde aan het blanke racisme en aan het Derde Rijk. Hij pleitte voor geweld tegen zwarten en Joden. Het drama choqueerde niet alleen de VS. President Donald Trump kreeg kritiek omdat hij in eerste instantie weigerde om de extremistische militanten te veroordelen.
15/07 22u30  Trump reageert op aantijgingen van racisme na tweets: “Het kan me niet schelen, mensen geven me gelijk”Donald Trump heeft gereageerd op de beschuldigingen dat hij een racist is. De president van de Verenigde Staten riep enkele vrouwelijke parlemenstleden op om “terug te keren naar hun eigen land” in een reeks tweets. De geviseerde vrouwen zien in de tweets het ultieme bewijs dat Trump een racist is, en een einde wil maken aan de diversiteit in de VS. De president toonde eerder al aan dat hij niet onder de indruk is, maar tijdens een persmoment op het Witte Huis pareerde hij de kritiek opnieuw: “Het kan me niet schelen omdat veel mensen me gelijk geven .”
15/07 22u30  Deli maakt indruk bij Club Brugge in oefenmatch tegen UnionNa een zege tegen Heracles, een nederlaag tegen AZ, en een draw tegen Lokomotiva Zagreb, kon Club gisteren zijn voorlaatste oefenmatch opnieuw winnen van Union. In stadion De Taeye in Heist-aan-Zee werd het 3-2.
15/07 21u30  Pony Boy wordt dood aangetroffen in zwembad: “Dit is geen toeval, dit was iemand met slechte bedoelingen”Maandagochtend werd Boy, een van de drie pony’s van Liliane Peeters, dood aangetroffen in het zwembad van haar woning langs de Buke. Ze vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is.
15/07 21u00  Vrouw zwaargewond na ongeval met kusttram in WestendeBij een ongeval met de kusttram in Westende is maandagavond een vrouw zwaargewond geraakt. Vier inzittenden van hetzelfde voertuig liepen lichte verwondingen op. Het tramverkeer was een klein anderhalf uur onderbroken, maar De Lijn legde pendelbussen in.
15/07 20u15  PVDA dient klacht in tegen Kris Van Dijck (N-VA)PVDA dient in het Vlaams Parlement een klacht in tegen N-VA’er Kris Van Dijck. Dat bevestigt Jos D’Haese aan VTM NIEUWS. Van Dijck was heel even voorzitter van dat parlement, maar nam op 11 juli ontslag na een artikel in P-Magazine over sociale fraude.
15/07 20u15  Guatemalteek Francisco over vreemde gewoontes in ons land: “Jullie gebruiken heleboel woorden die geen Nederlands zijn”De hele zomer laten we buitenlanders aan het woord over de vreemdste gewoontes in ons land. Deze week komt de Guatemalteek Francisco aan bod. De 27-jarige kerel woont intussen al ruim twee jaar in België en merkt vooral ons opmerkelijk taalgebruik op. “Jullie gebruiken een heleboel woorden die geen Nederlands zijn. Wanneer jullie bijvoorbeeld een tafel verlaten, zeggen jullie ‘allee’, maar ook wanneer jullie boos worden op iemand.”
15/07 20u00  Stilte voor de storm bij CD&V: “Snel een nieuw elan, of we eindigen als een bruistablet”De frustraties bij CD&V kruipen langs alle gaten en kieren naar buiten, al houden de echte partijtoppers én de bevriende organisaties de lippen nog altijd stijf op elkaar. Stilte voor de storm.
15/07 20u00  Wie is Franky Zapata, de man die op eigen houtje leerde vliegen? “Als ze me laten doen, ziet de wereld er straks heel anders uit”De hele wereld ging aan het dromen bij het zien van het defilé tijdens de Franse nationale feestdag op de Champs Elysées in Parijs. Een man vloog over alles en iedereen, razendsnel en alsof het niets was, op een soortement plank met een motortje. Die man heet Franky Zapata. Hij knutselde de eerste rudimentaire versie van zijn Flyboard ineen in zijn garage in Marseille en intussen staan de machtigste legers aan zijn deur.
15/07 20u00  Burgemeester start procedure om shishabar te sluiten na granaatontploffingDe gemeente Willebroek neemt bestuurlijke maatregelen na de granaataanval op een shishabar maandagochtend. Er komen meer cameratoezicht en extra politiepatrouilles. Burgemeester Eddy Bevers heeft ook de procedure gestart om de zaak te sluiten. Vermoedelijk was de granaataanval een aanslag in het drugsmilieu
15/07 20u00  Duikers zien plots reusachtige kwal zwemmen: “Hij is even groot als mijn lichaam”Enkele duikers geloofden hun eigen oog niet toen ze tijdens de opnames van een natuurprogramma voor de kust van het Britse Cornwall een bloemkoolkwal opmerkten. “Ik heb nog nooit eentje gezien van die afmetingen”, aldus biologe voor ‘Wild Ocean Week’ Lizzy Daly. “Hij was even groot als mijn lichaam.” De beelden van de ontmoeting gaan intussen de wereld rond.
15/07 19u45  Opnieuw zomerfestival geannuleerd: amper 160 tickets verkocht voor SunaryVoor de derde keer deze zomer wordt een festival afgelast. Dit keer gaat het om Sunary Festival aan de Citadel van Diest. De organisatoren beloven alle verkochte tickets terug te betalen. Maar veel waren dat er nog niet: 160 aan 9 euro per stuk. Het zou de reden zijn waarom alles een goede maand voor het festival werd afblazen.
15/07 19u45  Belgische jongen (13) ernstig gewond aan hoofd tijdens vakantie op camping in NapelsEen 13-jarige Belgische jongen is tijdens een vakantie met zijn ouders op een camping nabij Napels ernstig gewond geraakt aan het hoofd. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, meldt de Italiaanse krant El mattino.
15/07 19u45  Waterhoos verandert in tornado en passeert vlakbij cruiseschip in Franse havenHet Franse eiland Corsica wordt momenteel geteisterd door erg slecht weer. De lokale overheid waarschuwt voor “gevaarlijke fenomenen”, zoals donder, veel regen - zo’n 120 millimeter in een uur - en wind, die nog tot elf uur vanavond zullen aanhouden. Door het noodweer vormde zich ook een waterhoos, die vanaf de Middellandse Zee op het eiland kwam afgestormd. De waterhoos passeerde vlakbij een cruiseschip alvorens te veranderen in een tornado.
15/07 19u45  Groen licht voor nieuwe bushaltes De Lijn aan Brussel-NoordDe Lijn mag nieuwe bushaltes aanleggen naast het treinstation Brussel-Noord, zodat reizigers niet langer moeten in- en uitstappen onder het CCN-gebouw. Dat meldt de Vlaamse vervoermaatschappij. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft De Lijn vrijgesteld van een bouwvergunning, dus de werken kunnen al na de grote vakantie starten.
15/07 19u15  Onrust in VS over bloeddorstige tekensoort: vier koeien en stier volledig leeggezogenEen bijzonder bloeddorstige tekensoort heeft in de VS al voor de vijfde keer een koe gedood door al zijn bloed uit zijn lichaam te zuigen. Het ministerie van Landbouw waarschuwt voor de Oost-Aziatische langhoornteek, die intussen ook al een mens gebeten heeft.
15/07 19u15  Efteling verkoopt bobslee: “Een eerbetoon, want de afbraak doet pijn”Een opmerkelijke advertentie op 2dehands.be. Daar biedt Fons Jurgens, directeur van het Nederlandse pretpark Efteling, een bobslee aan, samen met enkele attributen uit het populaire attractiepark. Later dit jaar, wordt de populaire ‘Bobbaan’ na tien jaar trouwe dienst, afgebroken.
15/07 19u15  Adembenemend: jongste professionele duikster reist de wereld rond om van metershoge kliffen te springenEllie Smart is pas 23, maar heeft op jonge leeftijd al heel wat bereikt. De Amerikaanse is de jongste professionele duikster van haar land en won in 2018 een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Abu Dhabi. Sinds kort is ze ook een vaste waarde ‘Red Bull Cliff Diving World Series’, een toernooi waarbij waaghalzen halsbrekende toeren uithalen terwijl ze van rotsen duiken. En dat is nu net de passie van Smart. De jonge vrouw reist de hele wereld rond op zoek naar exotische - en vooral hoge - locaties om sprongen uit te voeren. Een videocompilatie van die sprongen levert spectaculaire beelden op.
15/07 18u15  Politie Brussel-West start tuchtprocedure op en schorst politieman die arrestant molesteerdeHet politiecollege van de politie Brussel-West start een tuchtprocedure tegen politieman C.P., die een overmeesterde persoon op het hoofd stampte en vuistslagen toediende. Hij wordt ook voorlopig voor vier maanden geschorst.
15/07 18u00  Miljoen mensen wil geheime militaire basis Area 51 bestormen: “We willen aliens zien”“Laten we die aliens eens gaan bekijken.” Het is de zelfverklaarde missie van een miljoen mensen die zich ‘aanwezig’ zetten op een evenement op Facebook. Hun plan? Een massale bestorming van het uiterst geheimzinnige ‘Area 51’, een Amerikaanse militaire basis waar naar verluidt een ufo verstopt ligt.
15/07 18u00  De ballerina komt terug, maar dan voor mannenOpvallende sneakers zijn al een paar jaar ondenkbaar uit het straatbeeld, maar volgens modesite The Business of Fashion zal het schoeisel volgende lente concurrentie krijgen... De simpele ballerina of slippers die erop gebaseerd zijn, zijn in opmars. En dan vooral voor mannen.
15/07 17u30  Sensatie is compleet: Wout van Aert troeft topspurters af in door wind gedomineerde finale, veel favorieten verliezen tijdEen op papier rustige etappe richting Albi had alles in zich om op een geschiedenisloze massaspurt te eindigen. Tot op dertig kilometer van het einde plots de wind een hoofdrol begon te spelen. EF Education trok de waaier, Deceuninck - Quick Step en Ineos namen graag over. Wout van Aert won de spurt van de eerste waaier, voor heel wat favorieten was het vooral schade opmeten. Derde ritzege voor de Belgen.
15/07 17u30  Plopsaland trakteert alle inwoners van De Panne en Adinkerke op gratis jaarabonnement: “We vragen veel van de buurt”Plopsaland in De Panne bestaat twintig jaar en dat viert het pretpark met een gratis abonnement voor alle inwoners, meer dan 10.000 in totaal. “We werken al twee decennia samen met de mensen van De Panne en samen hebben we Plopsa gemaakt tot wat het vandaag is”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof.
15/07 16u45  Pretparkattractie breekt in volle vlucht: 2 doden en 27 gewonden bij tragisch ongevalEen dagje in een pretpark is zondag voor de bezoekers van het Kankaria Adventure Park in India op een nachtmerrie uitgedraaid. Een attractie met zo’n dertig mensen aan boord, brak in volle vlucht plots doormidden. Twee personen overleefden het niet, minstens 27 anderen raakten gewond, dat melden de Indiase media. De lokale politie onderzoekt samen met een forensisch team de oorzaak van het tragisch ongeval.
15/07 16u45  Pink onder vuur door foto van kinderen in holocaustmonument, maar zangeres bijt van zich afPopster Pink heeft opnieuw een relletje veroorzaakt op sociale media. Niet dat ze zelf vindt dat ze iets verkeerds deed; bij een bezoek aan Berlijn deelde ze een foto van haar twee lopende kinderen in het holocaustmuseum. Respectloos, reageren sommigen op sociale media, maar de zangeres laat zich niet doen.
15/07 16u30  Zijn boysband was zo populair dat hij als 17-jarige een cabrio kocht, maar het succes bleef niet duren. Ontgoocheld liet hij België achterOoit rolden ze elke dag van de week over de tong, hot als ze waren. Maar nu zijn ze vervaagd in de nevelen van de geschiedenis. Wat is er geworden van de heren en dames die nog ergens in ons collectief geheugen zitten? Reporters Wim Dehandschutter en Jo De Ruyck gaan deze zomer op zoek naar de bekende gezichten van weleer. Vandaag: Björn Rosier (39) van de boysband met de naam... Boysband.
15/07 16u30  Het roze licht in de Flamingo Bar van Tanja Dexters is uitgedoofd: bar finaal geslotenHet ziet er naar uit dat er niet langer ‘geflamingled’ kan worden in de roze bar op de Antwerpse Groenplaats. Sinds begin juli blijven de deuren van het café waar Tanja Dexters haar naam aan verbond dicht, de stad bevestigt dat de zaak gestopt is.
15/07 16u30  Keeper maakt gigantische blunder, maar gaat op indrukwekkende wijze in de tegenaanval en verbaast iedereenTijdens een amateuristische voetbalwedstrijd in het Amerikaanse New Jersey is een keeper van “zero” naar “hero” gegaan. Eerst maakte hij een ongelofelijke blunder, maar daarna deed hij iets wat niemand had verwacht.
15/07 16u15  Indrukwekkend eerbetoon voor overleden Dylan (17): “Hij zou geweend hebben van geluk”Honderden ronkende motoren klonken zaterdagnamiddag extra luid. Speciaal voor Dylan Lommens, de 17-jarige jongen uit Waarmaarde die vorige week een verkeersongeval met zijn bromfiets niet overleefde.
15/07 16u15  Mandy werd jarenlang gestalkt door de vader van haar dochtertje: “Toen hij met mijn moeder naar bed wilde, heb ik hem eruit gezet”Rust, eindelijk een beetje rust. Voor zichzelf en voor haar dochtertje van negen. In elk geval de komende vier jaar. En mogelijk nog wat langer, zegt de Nederlandse Mandy* hoopvol. Ze doelt op de terbeschikkingstelling met dwangverpleging die haar ex-vriend Liron P. opgelegd heeft gekregen voor het langdurig stalken van haar en de inmiddels 17-jarige Eva*.
15/07 16u15  “Tomorrowland van personeelsfeesten” komt geld te kort, maar vader van organisator ontkent kwaad opzet: “Mijn zoon waagde zich te ver”Thxville, het grootste collectieve bedrijfsfeest van het land, gaat niet door. De meer dan 60 firma’s die al voor duizenden euro’s tickets bestelden, vrezen dat ze hun centen nooit meer terugzien. De vader van de organisator roept op tot rust. “Ik help dit rechtzetten. Met een nieuw evenement. Want mijn zoon is geen fraudeur. Hooguit een onbezonnen zakenman die zich te ver waagde”, zegt de bekende West-Vlaamse ondernemer Yves Lejaeghere.
15/07 16u00  Dader dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Brussel geeft zich aanDe chauffeur die afgelopen weekend in Brussel een voetganger doodreed en vluchtte, is opgepakt. Hij gaf zichzelf maandag aan. Het slachtoffer werd inmiddels ook geïdentificeerd, het gaat om een 21-jarige Roemeen.
15/07 16u00  Vrouw snuift cocaïne omdat ze zich te dronken voelde om te rijdenDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een 21-jarige bestuurster betrapt die dronken achter het stuur zat. Ze legde ook een positieve speekseltest af. De vrouw gaf toe twee lijntjes cocaïne gesnoven te hebben, omdat ze zich “te dronken” voelde om nog te rijden.
15/07 16u00  Man laat hond uit langs hogesnelheidslijnHet treinverkeer op de Hogesnelheidslijn (HSL) tussen Rotterdam en Breda heeft maandagochtend een tijd stil gelegen, omdat bij het plaatsje Zevenbergschen Hoek (Noord-Brabant) een man zijn hond langs het spoor uitliet. Een trein die onderweg was naar Brussel werd opgehouden
15/07 14u45  Victoria’s Secret beschuldigd van kopieergedragDiet Prada, de Instagramaccount die het kopieergedrag in de modewereld aan de kaak stelt, heeft weer toegeslagen en dit keer wordt Victoria’s Secret als schuldige aangewezen. De Amerikaanse lingeriefabrikant zou een ontwerp klakkeloos hebben overgenomen, van een ex-werkneemster dan nog.
15/07 14u30  Uitgever P-Magazine ontkent complottheorie dat Vlaams Belang achter aanval op Van Dijck zat: “De waarheid is veel simpeler dan dat”Maurice De Velder, de uitgever van “P-magazine”, ontkent dat zijn blad in de zaak-Van Dijck een politiek complot met Filip Dewinter (Vlaams Belang) smeedde. Volgens De Velder moet Van Dijck veel dichterbij naar de schuldige zoeken.
15/07 14u00  Duitse “Dokter Dood” die betrokken was bij dood van Vlaamse vrouw krijgt twee jaar voorwaardelijkDe “natuurgenezer” Klaus Ross is maandag in de rechtbank in het Duitse Krefeld veroordeeld voor zijn rol in de dood van drie patiënten, onder wie een Belgische vrouw. De man kreeg twee jaar voorwaardelijk, een jaar minder dan de openbare aanklager had geëist.
15/07 14u00  Bekend pizzarestaurant van Antwerpen is terrasvergunning op ’t Eilandje kwijt: “Dan kan ik beter sluiten”Da Giovanni op het Eilandje is zijn terrasvergunning kwijt. Volgens zaakvoerder Giovanni Caglar vanwege een klacht van een van de buurtbewoners. Volgens het stadsbestuur omdat de aangebouwde veranda niet over een vergunning beschikt. “Als mijn terras weg moet, kan ik de zaak op ’t Eilandje beter sluiten”, zegt Caglar.
15/07 14u00  Vader heeft geniaal trucje om dochters te doen stoppen met huilenHeb je ook even genoeg van je krijsende zoon of dochter? Deze papa uit Mexico heeft een hilarisch trucje gevonden om zijn dochters te doen stoppen met huilen. “En het werkt echt elke keer”, klinkt het trots. “Ik doe het nu al een tijdje en het heeft me nog nooit teleurgesteld.”
15/07 14u00  Victoria’s Secret dit keer beschuldigd van kopieergedragDiet Prada, de Instagramaccount die het kopieergedrag in de modewereld aan de kaak stelt, heeft weer toegeslagen en dit keer wordt Victoria’s Secret als schuldige aangewezen. De Amerikaanse lingeriefabrikant zou een ontwerp klakkeloos hebben overgenomen, van een ex-werkneemster dan nog.
15/07 14u00  Moeder en drie kinderen om het leven gekomen bij spoorwegongeval in FrankrijkBij een botsing van een trein met een auto op een spoorwegovergang in Frankrijk zijn maandag vier mensen omgekomen. Dat melden Franse media. Er vielen ook enkele lichtgewonden.
15/07 14u00  Eden Hazard kiest voor “oude nummer van David Beckham” en heeft fan onder ploegmaats: “Ik keek naar je video’s”Het is nog altijd een mysterie welk rugnummer Eden Hazard krijgt/kiest bij Real Madrid. Nummer 10 is van Luka Modric, nummer 7 zou het worden. Maar volgens Marca wordt het geen een van die twee. Intussen kreeg Hazard complimenten van ploegmaat Takefusa Kubo.
15/07 14u00  Dit zijn de drie jeanstrends van het momentLyst, de internationale zoekmachine die toespitst op mode, toont aan dat de term ‘denim’ een van de meest populaire zoektermen ter wereld is. Concreet: er wordt dertien keer per seconde naar gezocht. We houden dus van jeans, maar de skinny is anno 2019 helemaal passé, zo blijkt. Deze drie trends zijn het nu wél helemaal.
15/07 13u30  Vijf uur werk: python speelt hele krokodil integraal binnenAustralië staat bekend om zijn angstaanjagende fauna en flora, maar wat deze slang in de provincie Queensland klaarspeelde, is helemaal voer voor nachtmerries.
15/07 13u15  Geviseerde Congresleden dienen Trump van antwoord: “De slechtste, meest corrupte en onbekwame president die we ooit hebben gehad”De tweets waarin de Amerikaanse president Trump een aantal vrouwelijke parlementsleden oproept om “terug te keren naar hun eigen land” maakt veel afkeurende reacties los. De geviseerde vrouwen zien in de tweets het definitieve bewijs dat Trump een racist is, en liefst een einde wil maken aan de diversiteit in de VS.
15/07 13u15  Drie jaar cel geëist voor Duitse “Dokter Dood” die betrokken was bij dood van Vlaamse vrouwEen openbare aanklager heeft maandag voor de rechtbank in het Duitse Krefeld drie jaar cel geëist tegen de “natuurgenezer” Klaus Ross. Het Duitse gerecht houdt de man verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten, onder wie een Belgische vrouw.
15/07 13u15  27-jarige man krijgt één jaar cel voor ensceneren van aanrijdingen om bejaarden op te lichtenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Saddam E. A. (27) uit Berchem veroordeeld tot een jaar cel en 800 euro boete omdat hij bejaarde bestuurders geld had proberen aftroggelen door een aanrijding te ensceneren.
15/07 12u30  De bekendste antiquair van Vlaanderen wordt priester: “De excuses zijn op”Na een leven vol kunst, pracht, praal en gouden krullen laat Patrick van der Vorst (48) have en goed achter en verkast van Londen naar Vaticaanstad. De kunsthandelaar - vaste waarde in het Vier-programma ‘Stukken van mensen’- start in september zijn priesteropleiding in Rome. “Als God blijft roepen, komt een moment dat je moet antwoorden. De excuses om het niet te doen, zijn op.”
15/07 12u30  Belgische scouts vertrekken naar grootste kamp ter wereld: “Acht anderen uit mijn scouts, maar ik zit in een groep waar ik niemand ken”Met 880 zijn ze, de scouts die op maandagochtend naar De Verenigde Staten vertrekken om er samen met 39.000 anderen deel te nemen aan de Wereldjamboree, een vierjaarlijks internationaal scoutskamp. Officieel start het kamp pas op 22 juli maar de Belgische delegatie gaat eerst nog een korte tussenstop maken in New York en Washington alvorens ze naar West-Virginia afreizen.
15/07 12u30  Jakob Fuglsang is woest op de motorrijders in de Tour de France en doet opmerkelijk voorstelAstana-kopman Jakob Fuglsang is niet te spreken over de motorrijders tijdens de Tour de France. Volgens hem zouden geletruidrager Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot enorm voordeel hebben gehad van de motards tijdens de achtste etappe.
15/07 11u45  Peperdure Ferrari is vaker kapot dan niet: “Je zou je afvragen of hij niet enkel geschikt is om één dag per week te gebruiken”Bloedstollend is het geluid van een Ferrari V12. En dat brengt Frank Van Cauwenberghe (60), uit Aalter, nog altijd in vervoering. Maar spreek hem niet meer van zijn 305.000 euro dure GTC4 Lusso. “Hij staat de helft van de tijd in de garage voor herstelling. Een vervangwagen heb ik nooit voorgesteld gekregen. Van een gebrek aan service gesproken. Dit pik ik niet langer. Ofwel vervangen ze mijn auto, of ze betalen hem terug.”
15/07 11u45  Kevin De Bruyne kan nu écht schitteren: Manchester City presenteert bijzonder kleurrijk derde shirtNaast het thuis- en uitshirt heeft regerend landskampioen Manchester City ook haar alternatieve shirt gepresenteerd. Het derde shirt is niet bij elke supporter in goede aarde gevallen.
15/07 11u45  Dag 1 van de meest magische week van de 20ste eeuw: “Wat?! Zijn de Russen ook op weg naar de maan?”Dit wordt dé week van de Amerikanen. Woensdag schieten ze de Apollo 11 de ruimte in. Zondag plant Neil Armstrong de vlag op de maan. De strijd is gestreden: Amerika wint, Rusland verliest. Of toch niet? De magische week begint in complete chaos: de Russen melden dat ze óók op weg zijn naar de maan. En nog veel erger nieuws in Vlaanderen: duizenden duiven blijken vermist. De grootvader van ondergetekend reporter Paul Demeyer is zeker: “Die maan zit er voor iets tussen.”
15/07 11u30  Slachtoffer van dodelijk ongeval in Brussel geïdentificeerd, auto van dader gevondenDe Brusselse politie heeft de auto gevonden die zondag betrokken was bij een dodelijk ongeval nabij het Rogierplein. Het slachtoffer werd inmiddels ook geïdentificeerd, het gaat om een 21-jarige Roemeen.
15/07 11u30  Man deelt foto van “onbeschofte” passagier op vliegtuig: “Heeft er iemand een schaar bij?”Een foto van een vrouw op een vliegtuig beroert dezer dagen de gemoederen op het wereldwijde web. De vrouw in kwestie had haar haren over de stoel gedrapeerd, waardoor het tv-schermpje van de passagier achter haar volstrekt onbruikbaar werd.
15/07 11u30  Dertig jongeren gaan op de vuist na uit de hand gelopen voetbalwedstrijd in GentAan het Gentse H. Storyplein zijn zondagavond dertig jongeren op de vuist gegaan na een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd. Enkelen namen daarop een tram die door de politie tot staan werd gebracht, en werd afgeleid naar het Sint-Pietersstation, waar de jongeren op een bus naar het politiebureau werden gezet.
15/07 10u30  Meghan Markle en Beyoncé ontmoeten elkaar, maar die laatste breekt protocolPrins Harry en Meghan Markle waren zondag aanwezig op de première van ‘The lion king’ in Londen en hadden daar een hartelijke ontmoeting met Beyoncé, die de rol van leeuwin Nala vertolkt, en haar man Jay-Z. Alleen een probleempje: Queen Bey slaagde er tot twee keer toe in om het protocol te doorbreken.
15/07 10u30  Summer of '69: doorblader hier alle kranten van de meest magische weekEddy Merckx was op weg naar zijn eerste Tourzege en de Amerikanen naar de maan. We schrijven juli 1969, en het was de meest magische week van de eeuw. Onze reporter Paul Demeyer dook in de archieven en zijn herinneringen en neemt u mee terug naar vijftig jaar geleden voor zijn zomerreeks. Als extraatje kan je hier door al onze kranten van 14 tot 22 juli 1969 bladeren.
15/07 10u30  Vier weggelopen Australische kinderen pas 1.000 kilometer van huis tegengehouden door politieDe politie heeft zondagavond vier Australische kinderen opgepakt die thuis waren weggelopen en met een gestolen wagen zowat duizend kilometer hadden afgelegd. Dat heeft de Australische politie maandag meegedeeld.
15/07 10u00  “Het Tomorrowland van de personeelsfeesten” afgelast, tickets worden niet terugbetaaldDe organisatoren van ThxVille, dat het “Tomorrowland van de personeelsfeesten” zegt te willen worden, laten het festival dit jaar niet doorgaan “in het belang van de kwaliteit”. Tientallen bedrijven die zich al inschreven voor het festival dat op 13, 14 en 15 september zou doorgaan in De Schorre, zien hun geld voorlopig niet terug. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
15/07 10u00  “Evenwicht tussen politie en gerecht is verstoord”Door het tekort aan rechercheurs bepaalt de politie bij onderzoeken nu vaak de prioriteiten. De onderzoeksrechters waarschuwen dat zij de controle verliezen. Dat staat maandag te lezen in De Standaard.
15/07 10u00  Kristof Calvo doet oproep aan formateur De Wever: “Vlaamse gesprekken zo snel mogelijk hervatten”Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo roept Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) op de gesprekken voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering “zo snel mogelijk” te hervatten. “Men mag niet berusten in de impasse”, zo zei Calvo maandag op Radio 1. Calvo roept de politieke partijen in het algemeen ook op om minder met zichzelf bezig te zijn. “Als de politiek alleen nog met zichzelf bezig is, dan ligt de winnaar van de volgende verkiezingen al vast en dat is de antipolitiek”.
15/07 09u00  Bestuurder rijdt door tuinhuisje en knalt tegen woning in SchildeOp de Oelegemsesteenweg in Schilde is een bestuurder in de nacht van zondag op maandag tegen een huis geknald.
15/07 08u45  Kaakslag voor Voetbalbond? BAS dreigt zittingen matchfixing te moeten heropenen wegens onvolledig en onjuist dossierMoet het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) straks nieuwe zittingen houden rond operatie Propere Handen? Die kans bestaat. De verdediging van Thierry Steemans – voormalig financieel directeur van KV Mechelen – diende een verzoek in om de debatten bij het BAS te heropenen. De reden? Het dossier waarmee het bondsparket werkte, zou onvolledig en onjuist zijn.
15/07 08u30  Granaat ontploft in Willebroek: geen gewonden, veel schadeIn Willebroek is maandagochtend een granaat ontploft. Er is veel schade aan het geviseerde gebouw, maar er vielen geen gewonden. De politie en ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse.
15/07 08u30  Italiaan die indruk maakte in de Giro onderweg naar Deceuninck-Quick StepMattia Cattaneo lijkt de volgende aanwinst te worden voor Deceu­ninck-Quick Step. De 28-jarige Italiaan van Androni-Giocattoli­Sidermec reed een dijk van een Giro waarin hij sterk eindigde door achtste te worden in de slottijdrit en tweede in Como.
15/07 08u30  Onze man mocht exclusief op de kamer bij Thomas De Gendt: “Voor je plezier moet je het niet doen, zo ’n rit in de Tour winnen”Thomas De Gendt voerde zaterdag in Saint-Étienne het grootste nummer uit zijn carrière op: een ritzege in de Tour nadat hij van start tot finish in de aanval reed. Het Nieuwsblad mocht gisteren geheel exclusief onder de motorkap kijken. De Gendt openbaart alle cijfers achter de ontsnapping van het jaar: “Ik ben maximaal gegaan. Er konden geen twee ‘wattjes’ meer bij.”
15/07 08u00  “Straks weer geldautomaat in supermarkt”Kan je binnenkort opnieuw geld uit een automaat halen in de supermarkt om de hoek? Als het van N-VA afhangt wel. N-VA-Kamerlid Yngvild Ingels dient een wetsvoorstel in om de automaten in supermarkten te regulariseren. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
15/07 08u00  Beerschot reageert “verbaasd” op derdenverzet van Pro League en voetbalbond: “Beter propere competitie dan snelle start ervan”Beerschot heeft zondag de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) uitdrukkelijk verzocht om het finale vonnis van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) af te wachten. De Ratten reageren “verbaasd” op het nieuws dat beide voetbalinstanties van plan zijn om derdenverzet aan te tekenen tegen een beschikking van de Brusselse rechtbank, die de samenstelling van de reeksen 1A en 1B verbiedt zonder definitieve uitspraak van het BAS.
15/07 07u00  Na Mauro Icardi moet ook Radja Nainggolan eraan geloven: Inter stuurt Belg huiswaartsRadja Nainggolan lijkt nu echt op weg om eerdaags Inter te verlaten. ‘De Ninja’ keerde terug naar Italië zonder deel te nemen aan de stage. Het is nog onduidelijk of hij nog zal deelnemen aan de China-tournee van de Nerazzurri, zegt La Gazzetta dello Sport. Al lijkt het er sterk op dat hij werd weggestuurd en een transfer nakende is.
15/07 07u00  Aicar-alarm in het peloton: spierversterkend dopingproduct zou aan opmars bezig zijnBij het wereldantidopingagentschap WADA heerst er een Aicar-alarm. Volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ hebben verschillende ­dopinglabo’s de aansporing gekregen onderzoek te doen naar het spierversterkende en vetverbrandende dopingproduct, omdat het in poedervorm bezig zou zijn aan een opmars in de drinkbussen van het (Tour)peloton.
15/07 06u45  Intiem moment in hectische Tour de France: geletruidrager Julian Alaphilippe krijgt bezoek van zieke vaderJulian Alaphilippe beleefde zondagmiddag in Saint-Etienne een verrassend, maar heel intiem en mooi ­familiemoment. Diens zieke vader zat in zijn rolstoel te wachten op de parking voor het Stade Geoffroy-Guichard van Les Verts toen de autocar van Deceuninck-Quick Step halt hield voor het voetbalstadion van de Franse eersteklasser. In short en blauw T-shirt, conform de ploegkleuren. In het Critérium du Dauphiné gaf Juju al aan dat hij dit keer spijtig genoeg zijn zieke vader niet zou zien ­tijdens de Tour de France.
15/07 04u45  Twaalfjarige jongen glipt langs beveiliging Heathrow en raakt op vliegtuigDe beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was. Hij stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt.
15/07 03u15  CD&V-jongeren snoeihard voor eigen partij: “Geen verhaal! Te wollig en te weinig concreet”“Geen verhaal. Te wollig. Te weinig concreet.” “Onprofessioneel op sociale media.” “De kopstukken waren weinig vernieuwend.” Voor de Oost-Vlaamse CD&V-jongeren is het duidelijk waar de partij gefaald heeft in de aanloop naar de verkiezingen: zowat overal. De afdeling haalt in een uitgelekte interne nota ook uit naar de werkgroep die de partij moet analyseren. “Hoe kan een kerngroep zichzelf evalueren?”
15/07 03u15  Mysterie in Maaseik: garagepoorten blokkeren en auto’s starten niet meerAuto’s die niet meer starten. Defecte garagepoorten. Autoruiten die plots open staan. Een mysterieuze oorzaak zorgt voor tientallen dergelijke klachten in Maaseik. Burgemeester Johan Tollenaere, die vermoedt dat een zendmast de boosdoener is, laat het onderzoeken.
15/07 03u15  Elke dag 47 illegalen gevonden in ons landIn 2018 werden 17.235 illegalen aangetroffen in België. Omgerekend zijn er dat 47 per dag. Dat is een stijging van zo’n zes procent tegenover het jaar voordien, en haast een evenaring van het record van 2016, het jaar na de asielcrisis. Opmerkelijk is wel dat we tegen de Europese trend ingaan. In de EU loopt het aantal aangetroffen illegalen fors terug. Het stijgend aantal minderjarigen dat wordt aangetroffen, is daar voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor.
15/07 03u15  Stig Broeckx eindelijk terug in het peloton: “Het is fijn dat ik geen afscheid moet nemen, maar er als supporter toch een beetje bij kan zijn”De Ronde van Frankrijk verwacht deze week een bijzondere gast: Stig Broeckx (29). Voor het eerst sinds de val die hem op 28 mei 2016 bijna het leven kostte, keert hij terug in het peloton. Broeckx is ook te gast in Vive le vélo. “Het is fijn dat ik geen afscheid moet nemen van het peloton, maar er als supporter toch een beetje bij kan zijn.”
15/07 03u15  Jurist vindt dat prins Laurent en prinses Astrid minder goed behandeld worden dan andere Belgen: “Systeem van dotaties schaadt hun mensenrechten”“Prins Laurent en prinses Astrid worden minder goed behandeld dan andere Belgische burgers.” Dat concludeert een auditeur van de arbeidsrechtbank in een vakblad. Ze zouden hun situatie zelfs kunnen aanklagen wegens schending van de mensenrechten, zegt hij. “Maar ze zijn niet verplicht om hun dotatie te aanvaarden”, countert professor staatsrecht Hendrik Vuye.
15/07 03u15  Kris Van Dijck vroeg tussenkomst voor haar “precaire financiële situatie”, maar had ‘escort Lynn’ dat geld eigenlijk wel nodig?Met “enige spoed” vroeg Kris Van Dijck (N-VA) aan minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in 2014 om tussen te komen in een dossier van ‘escort Lynn’. Een alleenstaande moeder “in een precaire financiële situatie”. Maar hoe precair was die situatie? Uit een afpersingsdossier dat vorige maand voor de rechtbank kwam, bleek dat de vrouw in die periode bij de bank een lening van 230.000 euro kon aangaan.
15/07 03u15  Waarom we zo vaak erotisch dromenVier procent van onze dromen gaat over politiek, zes procent over sport, achttien procent over seks. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Als je het de volgende ochtend bij het ontbijt weer eens moet uitleggen, onthoud dan dit: “Emotionele onderwerpen vinden nu eenmaal gemakkelijker hun weg naar onze dromen.”
15/07 03u15  Koen De Bouw schittert naast Monica BellucciThe man who sold his skin. Zo heet de film die Koen De Bouw (54) momenteel in Zuid-Frankrijk draait aan de zijde van de Italiaanse ster Monica Bellucci (54).
15/07 03u15  Toxicoloog waarschuwt voor drugscocktail “Calvin Klein”In Londen is een Russische miljardairsdochter (17) overleden nadat ze op een feestje een dosis “Calvin Klein” had ingenomen, een drugscocktail van cocaïne en ketamine. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt voor het fenomeen. “Deze drugs mag je echt niet combineren. Zéér gevaarlijk.”
15/07 03u15  Man filmt per toeval verschil tussen pakjesbezorgers en maakt reclamespot: “We zullen niet met je rommel gooien”De deurbelcamera van een Amerikaanse man filmde per toeval het verschil tussen pakjesbezorgers van Amazon en UPS. De bezorger van Amazon neemt zijn tijd om zijn pakket voorzichtig neer te leggen, maar de man van UPS “gooit het als een frisbee”. De opmerkelijke camerabeelden inspireerden de Amerikaanse man en hij goot ze in een reclamespotje met bijhorende slogan voor Amazon: “We zullen niet met je rommel gooien.”
14/07 22u15  Toeschouwers tonen blote kont naar renners in de Tour, Sonny Colbrelli laat die kans niet liggenNa enkele uren wachten (en aperitieven) doen de toeschouwers de gekste dingen wanneer de renners voorbij komen in de Tour de France. Deze “fans” vonden er niets beters op dan hun blote kont te tonen naar de renners. Of het een goed voorbeeld is, laten we in het midden maar de Italiaanse sprinter Sonny Colbrelli liet de kans niet liggen en gaf er - in volle koers- een ferme tik op.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Residentiële wijk opgeschrikt door vreemd familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het tot een bloedig drama kon komen?17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd gisternamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap. Hoe het zover is kunnen komen, is vooralsnog koffiedik kijken.
27x De eerste regering lijkt een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel: “De echte kermis is hier maar een paar passen vandaan”17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel en waren ze vastberaden om door te vergaderen tot de finish.
26x ‘Escort Lynn’ dient klacht in over nieuwe e-mail17/07 07u15 - Het Nieuwsblad: De escortdame die aan de basis ligt van de affaire rond politicus Kris Van Dijck gaat een klacht indienen, nadat P-magazine maandag een nieuwe mail van de vrouw publiceerde. Dat zegt haar advocaat in Het Laatste Nieuws.
26x Als zelfs de wegwijzer het niet meer weet: nieuw hoofdstuk in aanslepende verwarring tussen naburige gemeenten17/07 05u30 - Het Nieuwsblad: “Als nu zelfs de pijlen naar de foute gemeente wijzen, wordt het helemaal moeilijk.” Aan het woord is Ward Vergote, burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, nadat zijn gemeente vorig weekend voor de zoveelste keer verward werd met het naburige Moorsele. Een aannemer hing een wegwijzer uit de ene gemeente in de andere op. “Ik kan daar wel mee lachen. Tot er opnieuw een ambulance of brandweerwagen op de foute plek staat.”
25x Urban explorer dringt verlaten textielfabriek binnen en ontdekt oude, nog werkende computers: “Net Stranger Things”17/07 07u45 - Het Nieuwsblad: Een urban explorer heeft onlangs een verlaten textielfabriek op een onbekende locatie in Litouwen bezocht. De man drong het griezelige, stoffige gebouw binnen via het dak en trof een gigantische lege fabriek aan. Tijdens zijn speurtocht kwam hij in een serverruimte terecht. Tot zijn verbazing werkten de antieke computers nog en kon hij zelfs inloggen in het systeem. “Net een scène uit Stranger Things”, klinkt het in een reactie op de opmerkelijke beelden.
25x Residentiële wijk opgeschrikt door familiedrama: wat maakte vader zo woest op zoon dat het zover kon komen?17/07 06u30 - Het Nieuwsblad: De rustige, residentiële wijk van de Koninklijkelaan in Berchem werd dinsdagnamiddag opgeschrikt door een bizar familiedrama. In het appartement van de 37-jarige Bruno Vroomen ontdekte de politie het levenloze lichaam van de bewoner van wie de keel was overgesneden. Naast hem lag zijn 72-jarige vader met een schotwonde aan de slaap.
24x De eerste regering is een feit, maar Gwendolyn Rutten loopt blauwtje in Brussel17/07 05u45 - Het Nieuwsblad: Een ultieme poging van Gwendolyn Rutten om MR mee aan boord van de Brusselse regering te hijsen, is op niets uitgedraaid. De Open VLD-voorzitster kwam zich in Brussel zelf met de onderhandelingen moeien, maar stuitte op een afgemeten “non” bij de Franstalige onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo). Later op de avond gingen de partijen wel weer aan tafel, vastberaden om door te vergaderen tot de finish. Om 3.30 uur kwam witte rook.
23x Al twee refs gebuisd voor fysieke testen17/07 06u45 - Het Nieuwsblad: Deze week vonden in het Belgian Football Center in Tubeke de ­fysieke testen voor de (assistent-)scheidsrechters van het profvoetbal plaats. Hoofdscheidsrechters Wim Smet en Frederik Geldhof slaagden niet. Eerstgenoemde is nog maar pas hersteld van een blessure. In principe zullen zij op 27 augustus herkansen. Tot dan mogen de twee enkel vriendschappelijke matchen fluiten. Ook de assistent-scheidsrechters Deneve, Dhont, Hermans en Meers slaagden niet in eerste zit.
22x ANALYSE. Kan Alaphilippe ooit de Tour de France winnen?17/07 06u30 - Het Nieuwsblad: De Tour staat in vuur en vlam en dat is vooral de verdienste van geletruidrager Julian Alaphilippe (27), die de Fransen opnieuw voor hun tv en langs de kant van de weg kreeg. ‘Juju’ maakt zijn landgenoten gek en sommigen onder hen zien hem zelfs al de Tour winnen. Dat dat onzin is, beseft het koninginnenstuk van Patrick Lefevere gelukkig ook zelf. Maar óóit de Tour winnen? Wie weet.Klik hier voor onze digitale Tourgids
22x Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na diagnose borstkanker: “Aan hen om zorg te verbeteren”17/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Het maakt wel degelijk uit in welk ziekenhuis je belandt na een diagnose borstkanker. VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg) maakte deze week bekend in welk ziekenhuis de overlevingskansen beter zijn. De meeste ziekenhuizen scoren vrij gemiddeld maar enkelen scoren wel ondermaats. “Een signaal voor die ziekenhuizen om hun zorg te verbeteren”, klinkt het.

Statistieken

Artikels:
32339
Gelezen:
33495
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven