woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
21/11 06u15  De Antwerpse socialisten zijn nog niet reddeloos verloren Antoon Stessels, Erik De Bruyn en Laurens Deprez, namens sp.a Rood 2.0.
21/11 06u15  Voor De Wever was stad en land ontdoen van een ‘socialistisch juk’ een belangrijk verkoopsargument. Dat valt nu weg Bart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen.
21/11 06u15  Wie is Sofie Peeters, het geheime wapen van productiehuis Shelter? Sofie Peeters (31) maakt grote sier bij het productiehuis Shelter. Ze begon als chauffeur voor Benidorm Bastards, maandag ontving ze als creatieve motor achter Hoe zal ik het zeggen? een International Emmy Award. “Een ongelofelijke beloning voor belachelijk hard werk.”  
21/11 06u15  Weg met het moederschapsverlof (en het vaderschapsverlof) Simon Ghiotto is verbonden aan denktank Itinera Institute en auteur van Staat van het gezin.
21/11 06u15  Van mikpunt tot dealmaker: sp.a-kopman Tom Meeuws maakte bocht van Bart De Wever mogelijk Om een coalitie met de door hem vaak verguisde socialisten te maken, moet Antwerps burgemeester Bart De Wever een flinke bocht nemen. Meer nog, de man die dat mogelijk maakte achter de schermen, is uitgerekend de door N-VA fel geviseerde sp.a-kopman Tom Meeuws. 
21/11 06u15  Uitgaan, design en architectuur: wonderlijk mariage à trois Vandaag is de doorsnee nachtclub een zwart hol waar een eau de bière hangt, maar in de jaren 60 waren discotheken de speelplaats van architecten en designers. De expo Night Fever. Designing Club Culture 1960-Today in het ADAM Brussels Design Museum brengt de uiterlijke evolutie van het nachtleven in kaart.
21/11 06u15  Westen wil geen Rus als Interpol-baas Woensdag wordt in Dubai de nieuwe baas van de internationale politiedienst Interpol verkozen. Grootste kanshebber is huidig vicevoorzitter Alexander Prokoptsjoek, geen onbekende voor Russisch president Vladimir Poetin. Enkele westerse landen zijn allerminst fan van de kandidaat en uiten hun bezorgdheid.
21/11 06u15  Trump en Orbán verspreiden wereldwijde afkeer voor globaal migratieakkoord Het ziet ernaar uit dat Donald Trump en Viktor Orbán een domino-effect op gang brachten over het Marrakesh-migratiepact. In minstens zes Europese landen trekken rechtse en extreemrechtse leiders zich terug uit het akkoord – om principiële redenen, maar ook uit angst dat ze kiezers verliezen.
21/11 06u15  De woede en kwetsbaarheid van Silvana, Zweedse hiphopdiva met een missie De Roma in Antwerpen trapt woensdagavond een hiphopavond op gang met een beklijvende documentaire over de Zweedse rapster Silvana Imam. Bij ons is ze weinig bekend, in Zweden is ze een superster en een boegbeeld voor de LGBTQ-gemeenschap.
21/11 06u15  Zoon van vermoorde Maltese journalist: “Onze auto’s werden bekrast, huisdieren vergiftigd. Dat was normaal” Toen de bekende Maltese journalist Daphne Caruana Galizia vorig jaar bruut werd vermoord, was haar zoon Paul wel geschokt, maar niet verbaasd. Als kind zag hij al hoe hun honden werden vergiftigd en hun huis in brand werd gestoken. Maar stoppen met schrijven? “Ik geloof niet dat ze het ooit heeft overwogen.”
21/11 05u45  Wereldleiders ontmoeten elkaar online voor klimaattop zonder CO2-uitstoot Wereldleiders nemen donderdag deel aan een innovatieve top over klimaatverandering. De vergadering zal online plaatsvinden, waardoor de CO2-uitstoot onbestaande is.
21/11 05u00  Gedaan met traditionele lessenrooster: gemeenschapsscholen mogen zelf beslissen over invulling Vakken combineren in clusters en lessenroosters zelf samentellen, het Gemeenschapsonderwijs (GO!) vreest de kritiek niet en geeft scholen de vrijheid. Dat schrijven de Mediahuis-kranten en De Tijd woensdag.15 
21/11 04u30  Stroomprijs piekt door koude en schaarste op elektriciteitsmarkt De groothandelsprijs van elektriciteit die vandaag geleverd wordt, is gestegen tot 185 euro per megawattuur. Dat is fors meer dan de voorbije maanden, toen de prijs schommelde tussen 70 en 80 euro met uitschieters tot 120 euro. Het gaat om de op een na hoogste piek ooit. De prijs is het hoogst tussen 18 en 19 uur. Bij sommige energiecontracten van gezinnen en bedrijven worden deze prijzen mee ingecalculeerd in de eindfactuur, aldus De Tijd woensdag.20 
20/11 22u00  Aantal malariagevallen stijgt weer voor tweede jaar op rij Wereldwijd stijgt het aantal malaria-infecties. In de afgelopen jaren was juist een daling ingezet. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt met een actieplan.
20/11 21u45  In Monopoly voor millennials kan je geen vastgoed kopen, “want je kan het toch niet betalen” Hasbro, het bedrijf achter het populaire spel Monopoly, heeft een nieuwe versie van het spel klaar, speciaal voor Millennials. Die versie focust - geheel tegen het origineel in - niet op vastgoed, maar wel op belevingen, zoals ‘toast avocado’.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/11 16u45  Rekenhof haalt arbeidsdeal regering onderuit wegens te optimistischDe regering rekent zich rijk met de arbeidsdeal. Dat is het oordeel van het Rekenhof, dat toekijkt op het begrotingswerk van de regering. 
16/11 16u45  Na Brusselse Cinematek vindt ook Japanner verloren Disney-filmpje terugEen Japanse verzamelaar botste bij toeval op een verloren gewaand Disney-filmpje uit 1928 en haalt zo de wereldpers. Maar dat deed het Belgische Cinematek hem al voor. Enkele jaren geleden vonden ook zij een kwijtgeraakte cartoon terug uit hetzelfde jaar. Tot groot jolijt van de Disney-studio.
16/11 16u00  Eugène H. over zijn dochter, die in het kalifaat woonde: “Ze wilde alleen maar bij de jongeren uit haar klas horen”In het boek Laura H., het kalifaatmeisje uit Zoetermeer reconstrueert de Nederlandse journalist Thomas Rueb het verhaal van Nederlands bekendste Syrië-reizigster. Vader Eugène H. betaalde 10.000 euro aan een schimmige organisatie om zijn dochter te redden. “Daardoor werd ik ook verdacht voor het gerecht.”
16/11 15u45  Britse minister Michael Gove blijft: “Ik heb vertrouwen in de premier”De invloedrijke Britse milieuminister Michael Gove stapt niet op uit de regering. Dat heeft hij deze middag na urenlange speculatie over zijn lot bevestigd aan de BBC. “Ik heb absoluut vertrouwen in de premier”, zei hij.
16/11 15u45  Digitale vingerafdrukken op je identiteitskaart, is dat zo erg? “Vrij zijn, vrij kunnen denken, veronderstelt privacy”Bijna geruisloos keurde de Kamer het wets­ontwerp van binnen­landminister Jan Jambon (N-VA) goed dat digitale vinger­afdrukken toe­voegt aan de identiteitskaart. Filosofe Tinneke Beeckman spreekt van een achteruitgang die onvermijdelijk is, maar nog gevaarlijker wordt als onze waakzaamheid inzake privacy zo slap blijft. 
16/11 15u30  Vijf lessen uit het laatste Facebook-schandaalFacebook huurde vorig jaar een pr-bedrijf in dat tegenstanders van Facebook in een kwaad daglicht moest stellen. Het is een onverwacht nieuwe toevoeging aan de toch al pijnlijke lijst van blunders. Wat leert dit nieuwe schandaal ons?
16/11 15u30  Vanavond gratis op tv: 4 topfilms en een nagelnieuw kostuumdramaVrijdag! Als u een béétje geluk heeft, begint ook voor u het weekend. Trek het u niet aan dat de herfst begonnen is, want u kunt gezellig voor tv kruipen. Wij visten vijf pareltjes uit het aanbod van vanavond: vier topfilms, en een nieuwe reeks voor wie van kostuumdrama houdt.
16/11 15u15  Op pad met de PVDA in het ‘communistische’ Zelzate: “Wij wapenen mensen die zich vergeten voelen”In het Oost-Vlaamse fabrieksdorp Zelzate hebben de eerste PVDA-schepenen ooit in ons land het straks voor het zeggen. De Wetstraat reageert verbolgen. Waarom eigenlijk? “Radicale democratie, dat vindt men blijkbaar bedreigend.”
16/11 15u00  Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes etenKinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen: meng ze met aardappelen en roomkaas tot een zachte puree. Werkt áltijd! 
16/11 14u30  Vlaanderen bereidt zich voor op slechtste brexitscenarioDe Vlaamse regering heeft vrijdag een actieplan goedgekeurd dat onze regio moet voorbereiden op alle scenario’s rond de brexit, ook het ergste, als er geen deal komt tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Er komt onder meer budget om de bedrijven te ondersteunen die uitvoeren over het Kanaal.
16/11 14u15  ‘The Miseducation of Lauryn Hill’ blijkt na twintig jaar nog steeds relevantWie is de vrouw die straks het podium van Vorst Nationaal bestijgt om haar alom geprezen plaat The Miseducation of Lauryn Hill integraal te spelen? Een icoon van de zogenoemde hiphop-soul? Een voorvechtster van het zwarte feminisme? Een wispelturige diva? Of een knettergekke has-been die alleen nog kan teren op nostalgie?
16/11 14u00  ‘Oxnard’ van Anderson .Paak: “Kijk mama, ik ben een superster!”Oxnard is de plaat die van Anderson .Paak een wereldster zal maken. Nee, hij verlegt er geen bakens mee, maar dat is geenszins de bedoeling. Hij wil simpelweg de beste zijn.
16/11 13u30  Thee of koffie? Uw genen hebben al beslistBent u een verstokte koffiedrinker of houdt u ervan om languit in de zetel te liggen met een kopje muntthee? Volgens een nieuw Brits onderzoek, dat in het blad Scientific Reports is verschenen, heeft het antwoord veel te maken met uw genen. 
16/11 13u30  Topscheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaardenScheidsrechter Bart Vertenten wordt vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Antwerpse KI beslist op vraag van het federaal parket. Vertenten was aangehouden in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal.
16/11 12u15  Het hele gezin smult van deze minipizza's met kleine twists voor de kidsMinipizza’s zijn de perfecte lekkernij voor een gezellig familiemoment aan tafel. De oudjes maken hun versie met chorizo en rucola, de kids met plakjes salami en ananas. Iedereen blij!
16/11 11u45  België wil special forces naar Afghanistan sturenOns land wil volgend jaar 135 elitetroepen naar Afghanistan sturen. Dat staat in het plan van operaties van kersvers defensieminister Sander Loones (N-VA), dat vandaag wordt gestemd op de ministerraad. 
16/11 11u45  Mannen en vrouwen zijn anders, behalve als ze leiding gevenWie dacht dat vrouwelijke leiders zich socialer en empathischer dan hun mannelijke collega’s opstellen, heeft het mis. Een wereldwijde studie van Hudson toont dat vrouwelijke managers een eerder ‘mannelijke’ leiderschapsstijl hanteren. Jammer, vindt UA-professor Jesse Segers.
16/11 11u30  Onder ideale omstandigheden zie je dit weekend 13 gekleurde ‘vallende sterren’ per uur vallenNaar goede gewoonte scheren de brokstukken en het stof van de komeet Tempel-Tuttle in de maand november doorheen de atmosfeer. Dit weekend is het opnieuw zover. De zwerm die de naam Leonieden draagt, zal morgen aan de sterrenhemel verschijnen. 
16/11 11u30  Car Seat Headrest in de Vooruit: wat de elektro-liga dus ook moge beweren, rock-’n-roll is nog niet doodSoms bestaat geluk gewoonweg uit zes snaren. Will Toledo, een getalenteerde doe-het-zelver uit Virginia, lijkt dat zelf ook te beseffen: in Gent bracht hij niet minder dan drie gitaren in stelling. Met zijn band Car Seat Headrest gaf hij alle doemprofeten, die al een eeuwigheid het einde van de rock-’n-roll aankondigen, dus lik op stuk. En hoe.
16/11 11u15  De nieuwe Smashing Pumpkins: tussen verzoenen en verzuipenAchttien jaar heeft het geduurd, maar Smashing Pumpkins zijn niet langer het ijdelheidproject-met-interims van Billy Corgan. 
16/11 11u15  Gert Verhulst: “Praten over de oorlog was bij ons thuis heel lang taboe”De Studio 100-musical 40-45 is een voltreffer. Voor bezieler Gert Verhulst zit er ook een persoonlijke dimensie aan de productie. Zijn grootouders waren collaborateurs in de Tweede Wereldoorlog. “Mijn moeder is zich heel haar leven blijven afvragen of haar ouders slechte mensen waren.”
16/11 11u00  Slim beleggen is voetballen zoals Eden Hazard: wandelen als het kan, sprinten als het moetLees meer >
16/11 11u00  GAIA lanceert schokkende tv-spot tegen biggencastratie: “Al jarenlang moeten biggen onnodig lijden”Dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert vandaag een nieuwe campagne voor een verbod op de chirurgische castratie van biggen. Een tv-spot van 30 seconden toont ‘gepigseld’ hoe biggen chirurgisch gecastreerd worden. Opgelet: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.
16/11 10u30  Test Aankoop trekt naar Raad van State tegen Nationale BankConsumentenorganisatie Test Aankoop trekt naar de Raad van State tegen de Nationale Bank om meer duidelijkheid te krijgen over de stijging van de verzekeringspremies van DKV en Axa. Dat schrijft L'Echo. 
16/11 10u00  Handelsoorlogen, veeziekten en opwarming: de voedselindustrie krijgt het zwaarEr komen roerige tijden aan voor de voedingsmiddelenindustrie. Door Trumps handelsoorlogen, veeziekten en extreme weersomstandigheden is de verwachting dat prijzen voor voedselgrondstoffen volgend jaar zeer instabiel zullen zijn.
16/11 10u00  Een varkenshaasje wordt een smeuïge smaakbom als je deze saus er binnenin verstoptEen varkenshaasje is zo al pure verwennerij. Maar vul je het stuk vlees met een sausje van champignons, basilicum en pijnboompitten, dan gaat het smaakgehalte de hoogte in en wordt het pas echt genieten. 
16/11 10u00  “Als we luchtvaart niet aanpakken, zijn al onze groene inspanningen voor niets”De luchtvaart staat onder druk om iets te doen aan de hoge CO2-uitstoot. Met schonere vliegtuigen, elektrisch vliegen of het gebruik van biobrandstof komen we er niet.
16/11 09u45  Lichaam van Nederlandse vermiste Van der Valk-telg na 17 jaar gevonden in BelgiëRuim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk, telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar vermissing opgelost. De recherche heeft de familie Van der Valk gisteravond geïnformeerd dat het dode lichaam van Corrie in een graf in België is aangetroffen. Dat meldt de krant De Telegraaf.
16/11 09u15  Is Brussel-Noord het nieuwe Maximiliaanpark? Discussie over veiligheid laait opDe N-VA en de Brusselse socialisten hebben elkaar weer gevonden in een symbooldossier. Dit keer is dat niet het Maximiliaanpark, maar wel het Noordstation verderop. Is Brussel-Noord echt het nieuwe Maximiliaanpark?
16/11 08u30  Herkomst van een derde van het rundvlees in onze supermarkten onbekendEen derde van het rundvlees dat een Belgisch (kwaliteits)label heeft en in onze supermarkten ligt, is niet te traceren. Dat blijkt uit een onderzoek van Febev, de Federatie van Belgisch Vlees, dat VRT NWS kon inkijken. Het eigen kwaliteitslabel Belbeef, dat garant staat voor correct gekweekt Belgisch rundvlees, blijkt dus onbetrouwbaar.
16/11 08u30  Julian Assange in het geheim aangeklaagd in de VSJulian Assange, de stichter van klokkenluidersplatform WikiLeaks, is in het geheim aangeklaagd in de Verenigde Staten. Dat heeft WikiLeaks donderdagavond bekendgemaakt.
16/11 08u15  Deze budgetvriendelijke tv's hebben toch een enorm schermHoezo, een 65-inch-tv is duur? Als je een beetje rondkijkt en je hoeft niet per se de allernieuwste tv te hebben, dan vind je wél deftige 65-inchers (tv’s van 165 cm) voor minder dan duizend euro. Hier zijn vijf van die prijsbewuste joekels.
16/11 08u15  “Waarom vluchten ze niet naar Europa?”Plots stonden ze daar, in het voorjaar. Honderden Jemenitische mannen doken op in de straten van het Zuid-Koreaanse vakantie-eiland Jeju. De oorlog ontvlucht. Hoe lang ze mogen blijven, is nog maar de vraag.
16/11 08u15  Betere sfeer, betere resultaten: daarom zijn gemengde m/v-teams op het werk nodigZelfs op de werkvloer kunnen mannen niet zonder vrouwen en vrouwen niet zonder mannen. Zowel voor de sfeer als voor de resultaten zijn gemengde teams het beste wat een bedrijf kan overkomen. Merkwaardig dus dat vele amper met de man-vrouwverdeling bezig zijn.
16/11 08u00  Opnieuw staking bij Bpost: postbedeling vandaag verstoordDe gecoördineerde stakingsactie bij Bpost is dan wel opgeschort, er blijven spontane acties ontstaan tegen de werkdruk. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel werden afgelopen nacht stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD. Door de acties kan de postbedeling vandaag verstoord zijn.
16/11 07u45  Nabestaanden vliegtuigramp Lion Air klagen Boeing aanDe familie van een passagier van het vorige maand gecrashte toestel van het Indonesische Lion Air heeft Boeing aangeklaagd. Volgens de nabestaanden zit er een fout in het automatische besturingssysteem van de Boeing 737 Max, meldt de BBC. 
16/11 07u45  Luminus investeert 700 miljoen euro in groene plannen: vooral extra windturbines op landEnergieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing. Het nummer twee op de Belgische elektriciteitsmarkt mikt vooral op het bouwen van extra windturbines op land. 
16/11 07u30  Prijsafspraken kosten Infrabel 4 tot 6 miljoenSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel sleept vijf bedrijven voor de rechter wegens illegale prijsafspraken. De vijf zouden bijna zes jaar lang in het kader van een raamovereenkomst met Infrabel onderlinge afspraken gemaakt hebben, om prijzen in te dienen die hoger waren dan wat marktconform is. Dat meldt Infrabel vrijdag. Onafhankelijke experts ramen de financiële schade volgens Infrabel op 4 tot 6 miljoen euro. 
16/11 07u30  Facebook-CEO Zuckerberg reageert op beschuldigingen van ‘The New York Times’Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft gereageerd op de beschuldiging dat Facebook actief heeft geprobeerd critici van het bedrijf in diskrediet te brengen door ze te linken aan George Soros, een invloedrijke joodse filantroop en Facebookcriticus. Het was de Amerikaanse krant The New York Times die daarover berichtte. 
16/11 07u30  Schilderij David Hockney levert 80 miljoen euro: nog nooit zoveel betaald voor werk van levende kunstenaarEen schilderij van de Britse artiest David Hockney is bij Christie's in New York geveild voor een recordbedrag van 90,3 miljoen dollar, bijna 80 miljoen euro. Het is het hoogste bedrag dat ooit op een veiling is betaald voor werk van een nog levende kunstenaar.
16/11 07u30  Kim Jong-un test “nieuw hoogtechnologisch wapen”Het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft volgens staatsmedia de test van een nieuw ontwikkeld hoogtechnologisch wapen bijgewoond. Details over het wapen zijn niet bekendgemaakt. Wel zou de test succesvol geweest zijn.
16/11 07u15  May krijgt van alle kanten klappen, maar houdt standDaags nadat ze haar ontwerpdeal voor de brexit voorstelde, mocht Brits premier Theresa May dat 585 pagina’s tellende document komen verdedigen in het parlement. Ministers stapten op en een motie van wantrouwen dreigde, maar May wilde van geen wijken weten. “Er is geen alternatief.”
16/11 06u15  Wie trekt zich het lot aan van de middenklasse in Brussel?Bianca Debaets (CD&V) is Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen.
16/11 06u15  Opvangcentra zitten overvol door grotere instroom: tenten voor asielzoekers weer in beeldTenten voor asielzoekers komen, net als in 2015, opnieuw op tafel. De opvangcentra zitten overvol door een asielpiek, maar ook doordat de Dienst Vreemdelingenzaken een tijdlang onderbemand was. Dinsdag is er spoedoverleg tussen de asielopvangdiensten en het kabinet-Francken.
16/11 06u15  John Crombez over de rode cijfers van sp.a: “Het is werken tot het tij keert”Een bloedrode zondag was het op 14 oktober. Nooit zaten de Vlaamse socialisten dieper in de rode cijfers dan nu. Voorzitter John Crombez blikt in Het Laatste Nieuws voor het eerst terug.
16/11 06u15  Stan Lee is dood, en een hele generatie hiphop- en comicfans is in de rouwSelwyn Seyfu Hinds is de schrijver en mede-oprichter van de boekenreeks ‘Dominique Laveau: Voodoo Child’.
16/11 06u15  Welk effect hebben filmdrugs?“Beter dan seks!”, klonk het in Trainspotting. Maar naast de high die heroïne met zich meebrengt, toonde de controversiële film van Danny Boyle ook de verwoestende effecten van de drug. Worden drugs altijd zo voorgesteld in films? En wat is het effect op het publiek?
16/11 06u15  De kilo zoals we die kennen krijgt een nieuwe definitieVandaag is het zover. Het standaardgewicht ‘Le Grand K’, dat sinds 1889 in een Parijse kluis ligt en definieert hoeveel massa een kilo heeft, mag naar verwachting met pensioen. In zijn kielzog veranderen ook de kelvin (temperatuur), ampère (stroom) en mol (hoeveelheid stof) van definitie.
16/11 06u15  De Wever klaar om uit de schaduw te tredenHet is stil in Antwerpen. Meer dan een maand na de verkiezingen blijft het wachten op de volgende zet van formateur Bart De Wever (N-VA). Maar zijn plan om de schaakstukken echt in beweging te zetten, staat klaar.
16/11 06u15  ‘Discophilia Belgica’: een ode aan Belgische discoVandaag ligt er een compilatie in de winkel waarvan de vinylhoes doet vermoeden dat de plaat met vier decennia vertraging wordt uitgebracht. Voor Discophilia Belgica visten verzamelaars Loud E & The Wild de meest obscure Belgische disco en spacemuziek van 1975 tot 1987 uit de vergeetput.
16/11 06u15  Wat vandaag in Zelzate gebeurt, stemt mij droefJoachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van ‘Een unie van het eigen’. Zijn column verschijnt wekelijks.
16/11 05u15  Aantal vermisten van bosbranden Californië opgelopen van 200 tot 631Het aantal vermisten van de grote bosbranden in Californië is donderdagavond (plaatselijke tijd) sterk opgelopen, van 200 tot 631. Ook werden er 7 nieuwe lichamen geborgen, wat de voorlopige dodentol op 63 brengt. Dat zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, aan tv-zender CNN.
16/11 01u00  Amerikaanse Senaat stemt tegen opschorting van wapenleveringen aan bondgenoot BahreinDe Amerikaanse Senatoren hebben donderdag een resolutie verworpen om wapenleveringen ter waarde van 300 miljoen dollar te blokkeren aan Bahrein, dat verwikkeld is in de oorlog in Jemen. De Amerikaanse verkozenen motiveerden hun beslissing door te wijzen op het strategische en militaire belang van het kleine koninkrijk, een bondgenoot van de Verenigde Staten.
15/11 23u00  2-0 gewonnen tegen IJsland, maar nog steeds gelijkspel nodig in ZwitserlandDé vraag voorafgaand aan België-IJsland was niet of en met hoeveel er zou worden gewonnen, maar voor wie José Mourinho was gekomen. Dat antwoord (Alderweireld?) is onder voorbehoud, maar niemand die had kunnen voorspellen dat pas na een uur het eerste goaltje zou vallen.
15/11 21u45  Fransen protesteren massaal tegen hoge brandstofprijzenDe Fransen voeren komende zaterdag massaal protest tegen de hoge brandstofprijzen in hun land. Voorlopig ziet het er naar uit dat op 765 plaatsen (filter)blokkades of langzaamaanacties zullen plaatsvinden. Grote kruispunten en soms zelfs snelwegen worden geviseerd. Ook in ons land dreigt er na enkele oproepen op Facebook hinder te ontstaan.
15/11 21u15  Brexiteers beloofden de Britten de macht terug te pakken, maar die blijft voorlopig gewoon bij BrusselTake back control, was de belofte van de brexiteers aan de Britse kiezer. De macht terugpakken van Brussel. Dat impliceerde dat die onvrijwillig was afgestaan, wat niet het geval is, want het Verenigd Koninkrijk zat bij alle besluiten aan tafel. Maar juist die vooronderstelling nekt de brexiteers nu: er valt niet zoveel terug te pakken, althans niet zonder de pijn van een harde brexit. Een weging van de vier hoofdpunten uit het ontwerp-brexitakkoord.
15/11 21u00  Regering stelt bemiddelaars aan in discussie rond zware beroepenDe regering gaat bemiddelaars aanduiden in de discussie over de zware beroepen. Die moeten de patstelling tussen vakbonden en werkgevers proberen rechttrekken. 
15/11 20u15  Waarom de brexit wel uit de hand móést lopenVincent Stuer is schrijver, theaterauteur, voormalig speechwriter bij de Europese Commissie en persvoorlichter van D66 in het Europees Parlement. Hij schrijft deze bijdrage in eigen naam.
15/11 20u00  Steven Vanackere benoemd als directeur bij de Nationale BankSteven Vanackere wordt directeur bij de Nationale Bank (NBB). Dat heeft de regering zonet beslist. Tegelijkertijd moet er ook een hervorming komen die moet zorgen voor meer vrouwen in de NBB-top.
15/11 19u30  Jurist: “Wij willen de vingerafdrukwet definitief kelderen”Stop de vingerafdruk. Met die slagzin wil Matthias Dobbelaere-Welvaert voorkomen dat onze vingerafdruk op onze identiteitskaart belandt. In amper een dag haalde hij via crowdfunding meer dan 5.000 euro op.
15/11 19u15  USB-poort? Japanse minister voor internetveiligheid heeft nooit een computer bediendYoshitaka Sakurada, de Japanse minister die sinds vorige maand is belast met de internetveiligheid in zijn land, heeft toegegeven dat hij nog nooit een computer heeft bediend.
15/11 19u00  Voorzitter Vlaamse Volksbeweging neemt ontslagElf maanden voor het einde van zijn termijn neemt Bart De Valck ontslag als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Dat meldt de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak en bevestigt De Valck aan persagentschap Belga. De Valck wil de VVB “de kans geven om zich te herpakken”, maar stapt op “zonder rancune”. Hij ontkent een nakende politieke overstap.
15/11 19u00  Berggorilla en gewone vinvis minder ernstig bedreigd op nieuwe rode lijstDe berggorilla en de gewone vinvis verbeteren hun score op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Het succes toont volgens milieubeschermers aan dat internationale samenwerking succesvol kan zijn om dieren te redden.
15/11 19u00  Het is niet de schuld van Theresa May dat dit verhaal geen vrolijk einde krijgtBart Eeckhout is hoofdredacteur.
15/11 18u30  Het bizarre verhaal van Threatin, de metalband die de wereld rondtourt maar geen enkele fan teltEen onbekende metal-artiest uit California is wereldnieuws geworden, maar niet om de goede reden. Met een vals arsenaal aan fans overtuigde hij clubs om hem te boeken voor een Europese tournee. Een tournee die géén volk trok. Het bizarre verhaal van Threatin, zoals de man zichzelf noemt, houdt het internet in de ban.
15/11 17u30  Propere handen: Veljkovic’ vriendin en rechterhand voorwaardelijk vrijgelatenDe Tongerse onderzoeksrechter in het dossier van de voetbalfraude heeft beslist om makelaar Karim M. en Marija B., de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, voorwaardelijk in vrijheid te stellen. M. wordt beschouwd als de rechterhand van Dajan Veljkovic.
15/11 17u00  Wat betekent dat eigenlijk, harde of zachte brexit, douane-unie of transitieperiode?De zware scheidingsperikelen van het Verenigd Koninkrijk met betrekking tot zijn uittreding uit de Europese Unie bepalen nu al dagenlang het nieuws. Maar wat betekent dat eigenlijk, een harde of zachte brexit, een douane-unie of transitieperiode? Hierbij de brexicon, het abc van de brexit.
15/11 17u00  ‘The Ballad of Buster Scruggs’: heerlijke momenten, maar weinig samenhangVanaf morgen op Netflix: de nieuwe film van de gebroeders Coen. The Ballad of Buster Scruggs ontstond als een tv-reeks en was dat misschien ook beter gebleven. Een omnibuswestern met heerlijke momenten, maar weinig samenhang.
15/11 17u00  Ethan en Joel Coen over hun nieuwe western : “We zijn nu meesters in het vermoorden van personages”Praten doen ze sowieso niet veel. En aan interviews hebben ze al helemaal een broertje dood. Maar voor The Ballad of Buster Scruggs maken Ethan en Joel Coen graag een uitzondering. Die uit zes korte films samengestelde western is vanaf morgen te zien op Netflix. Opgelet, dit stuk bevat meerdere spoilers! 
15/11 16u45  Bourgeois roept Vlaamse diplomaat in Madrid terug na rel rond uitspraken Jan Peumans (N-VA)Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft beslist om de Vlaamse algemeen afgevaardigde in Madrid terug te roepen. De Spaanse regering had op 16 oktober het diplomatieke statuut van die afgevaardigde ingetrokken, vanwege uitspraken van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) over de Catalaanse kwestie.
15/11 16u15  Klimaatverandering veroorzaakt intensere regenbuien en meer hittegolvenOp het einde van deze eeuw kunnen we ons verwachten aan nattere winters en warmere, drogere zomers. De regenbuien zullen intenser worden en hittegolven zullen nog vaker voorkomen. Dat concluderen verschillende Belgische wetenschappers.
15/11 15u30  Ketting Marie Antoinette brengt ruim 32 miljoen euro opEen halssieraad dat ooit heeft toebehoord aan Marie Antoinette, de Franse koningin die in 1793 onder de guillotine stierf, heeft op een veiling van Sotheby’s in Genève ruim 32 miljoen euro opgebracht – achttien keer de geschatte prijs. Nooit eerder is een sieraad voor zo’n groot bedrag verhandeld. 
15/11 15u00  KV Kortrijk ontslaat Glen De Boeck en grijpt terug naar Yves VanderhaegheGlen De Boeck, vorig seizoen nog de redder van de club, kreeg net te horen dat hij niet langer de coach is van KV Kortrijk. De tegenvallende resultaten van de laatste weken en het terugvallen in de rangschikking hebben de beslissing ongetwijfeld beïnvloed. Yves Vanderhaeghe keert terug naar KV Kortrijk waar hij vier jaar geleden succes kende.
15/11 14u30  Stijve ‘ijskoningin’ Theresa May graaft zich bij crises in“Een verdomd moeilijke vrouw”, noemde een Britse conservatief de huidige premier Theresa May eens, en die omschrijving draagt ze sindsdien als geuzennaam. De 62-jarige tweede vrouwelijke premier van Groot-Brittannië staat bekend als rigide en inflexibel. Zelf omschrijft ze zich liever als een paar stabiele handen die het land door de moeilijke brexitperiode kunnen leiden.
15/11 14u30  Hij was bijna dood in Zaventem. Nu loopt Sébastien Bellin de marathon van Brussel uitHij hijgde van kilometerpaal naar kilometerpaal, de mond in limbo tussen grijns en grimas. Hij trekkebeende lichtjes, want een splinterbom heeft een deel van zijn linkerkuit verwoest, en zijn benen konden alleen weer benen worden dankzij bouten en metalen plaatjes. En hij huilde, denkend aan de mensen die op 22 maart 2016 rond hem lagen in de vertrekhal van de luchthaven en die het niet hebben gehaald. Het was hard, maar Sébastien Bellin (40) heeft de marathon van Brussel uitgelopen, tweeënhalf jaar na de aanslag, toen de dood hem een klapzoen gaf in Zaventem.
15/11 14u15  "Onderzoek naar Bende van Nijvel is gesaboteerd", volgens voormalige magistraat“Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is gesaboteerd.” Dat schrijft een voormalige Brusselse magistraat in een brief, gericht aan onder meer de partijvoorzitters van ons land, die VTM Nieuws kon inkijken. De magistraat, die indertijd onderzoek deed naar de terreurorganisatie CCC en de Bende van Nijvel, beweert dat hij gehinderd werd in het onderzoek.
15/11 13u00  Saudisch parket vraagt doodstraf voor vijf betrokkenen bij moord op KhashoggiHet openbaar ministerie in Saudi-Arabië eist doodstraffen voor 5 mannen die ervan verdacht worden betrokken geweest te zijn bij de dood van de journalist Jamal Khashoggi. De journalist werd begin oktober vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul.
15/11 13u00  Roep om nieuw brexitreferendum wordt met de dag luiderTot twee maal toe kreeg Theresa May woensdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje het verzoek om een nieuw brexitreferendum te overwegen. Beide keren hielp de premier de vragensteller eraan te herinneren dat er in 2016 al een referendum over het Britse lidmaatschap is geweest.
15/11 12u45  Omstreden “Belgische” gift aan Duitse AfD kwam van Nederlandse stichtingHet Duitse extreemrechtse AfD heeft bekendgemaakt dat het 150.000 euro uit België heeft geweigerd. Ondertussen blijkt dat het geld niet door een Belgische, maar door een Nederlandse stichting was aangeboden. In Duitsland loopt een gerechtelijk onderzoek naar AfD’er Alice Weidel voor inbreuken op de wet op partijfinanciering.
15/11 11u30  Is het Noordstation echt het nieuwe Maximiliaanpark?N-VA en de Brusselse socialisten hebben elkaar weer gevonden in een symbooldossier. Dit keer is dat niet het Maximiliaanpark, maar wel het Noordstation verderop. Is Brussel-Noord echt het nieuwe Maximiliaanpark?
15/11 11u30  Belegt u eerder in rijkdom of in welvaart?Lees meer >
15/11 11u30  “Dit is geen waardeoordeel”: CM stopt terugbetaling homeopathieDe Christelijke Mutualiteit betaalt vanaf 2019 geen homeopatische middelen meer terug aan haar leden. De andere ziekenfondsen blijven dat voorlopig wel doen. “Maar we vellen geen waardeoordeel.”
15/11 11u15  Dit is het belangrijkste nieuws van deze ochtendScholen zijn nog steeds op zoek naar 1.000 leerkrachten. Er is een voorlopig akkoord over de brexit, wat zijn de verschillende scenario’s? De VRT krijgt felle kritiek op een gesprek waarin homeopathie werd aangeprezen. En vrouwen zoeken op Tinder naar hoogopgeleide mannen. 
15/11 11u15  Charline Tyberghein is ‘beste kunststudent van Europa’: “Ik vind het wel leuk, dat mijn fouten mensen frustreren”Graag stellen we u hier nieuw talent voor: de Antwerpse schilder Charline Tyberghein (25) won zopas de prijs voor beste kunststudent van Europa en heeft nu haar eerste solotentoonstelling beet. “Ik kan niet goed schilderen, maar ik ben er geraakt dankzij motivatie.”
15/11 11u15  “In Brussel stijgt de filedruk elk jaar met 5 procent en in Antwerpen loopt het compleet uit de hand”Korte dagen, lange rijen: er waren al late hittegolven nodig om oktober dit jaar te sparen, maar hoe dan ook zullen automobilisten er in filemaand november aan moeten geloven. We staan met z'n allen stil, elk jaar langer, en stilaan overal in Vlaanderen. Verkeersexperts Hajo Beeckman en Veva Daniels hebben weinig goed nieuws: “Binnenkort staan we zelfs met de fiets in de file.”
15/11 11u00  Facebook stuurt zelf complottheorieën de wereld in om eigen hachje te reddenFacebook beloog autoriteiten en gebruikte bedenkelijke politieke strategieën om de giftige cocktail van Russische inmenging, datalekken en -hacks op zijn netwerk toe te dekken. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van The New York Times. Zo betaalde Facebook een PR-bedrijf om critici aan de miljardair George Soros te linken.
15/11 11u00  Is Moeskroen illegaal speeltje van supermakelaar?Het Belgisch voetbal was nog maar net bekomen van het grootschalige onderzoek naar omkoping en fraude door makelaars of het kijkt al tegen een nieuw schandaal aan. Het gerecht verdenkt eersteklasser Moeskroen ervan het speeltje te zijn van supermakelaar Pini Zahavi, die de club gebruikt heeft om geld wit te wassen.
15/11 10u15  Hoe het droomhuwelijk tussen Marc Coucke en boezemvriend Luc Devroe op de klippen liepJarenlang was hij zijn vaste wingman, baken van vertrouwen en boezemvriend. En toch wordt Luc Devroe opzijgezet door Marc Coucke, die zijn compagnon de route en hun vertrouwensband slachtoffert. Een reconstructie van hoe een droomhuwelijk op de klippen liep.
15/11 10u15  “Qua infectieziektes is België het land van de gemiste kansen”Drie miljoen euro. Met dat bedrag moet de Antwerpse topwetenschapper Herman Goossens (61) de implosie van het Europees onderzoek naar infectieziekten en antibioticaresistentie voorkomen. Hij richt daarom een groot expertisecentrum op.
15/11 10u15  Meteoriet met kracht van miljoenen atoombommen stortte ‘onlangs’ op aardeIn het noordelijkste puntje van Groenland hebben Deense en Amerikaanse wetenschappers tot hun stomme verbazing een nog onbekende, 31 kilometer brede meteoorkrater gevonden onder het ijs. Bewijs voor een gigantische inslag in de steentijd, met een kracht van zo’n 5 miljoen Hiroshima-atoombommen tegelijk.
15/11 10u00  Europa legt met website uit 'wat het doet'Wat doet Europa eigenlijk voor mij? Op die vaak gehoorde vraag wil het Europees Parlement een helder antwoord bieden met een website.
15/11 09u30  Liga voor Mensenrechten: “Vingerafdrukken op identiteitskaart in strijd met recht op privacy”“De toevoeging van vingerafdrukken aan de identiteitskaart is disproportioneel en druist in tegen het recht op privacy van de burgers.” Dat zegt de Liga voor Mensenrechten donderdag.
15/11 09u30  Mooie nazomer nu stilaan voorbij: winterprik in aantochtNa een herfstintermezzo met regen en wind heeft het mooie najaarsweer zich alweer hersteld. Onder de vleugels van een krachtig hogedrukgebied blijft dat ook de volgende dagen het geval. Het is bovendien vrij zacht met een aanvoer van zuidelijke lucht. Maar volgende week krijgen we een eerste winterprik, zegt Lander van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux.
15/11 09u15  Eerste regeringslid stapt op na brexitdealEen eerste lid van het Britse kabinet van Theresa May is opgestapt in verband met het akkoord over de brexit. Shailesh Vara, onderminister van Noord-Ierse zaken, kondigde volgens Britse media zijn vertrek donderdag aan.
15/11 09u00  Van ‘brexs*it’ tot ‘oorlogskabinet’: dit zijn de voorpagina's van de Britse kranten vandaagDe voorpagina's van de Britse kranten vandaag spreken boekdelen. De brexit ofwel ‘brexs*it’ aldus The Sun, beroert iedereen van links tot rechts. De veelgeplaagde premier May is vrijwel overal kop van jut. Metro vat het bondig samen: ‘back May or sack May’: steun May of laat haar (en de deal) vallen.
15/11 08u45  CM stopt met terugbetaling homeopathische geneesmiddelenDe christelijke mutualiteit (CM) herziet haar diensten- en voordelenpakket in Vlaanderen: er komen nieuwe voordelen voor de CM-leden, andere worden geschrapt.  Het ziekenfonds heeft beslist om na vijftien jaar te stoppen met de terugbetaling van homeopathische geneesmiddelen via haar aanvullende verzekering. 
15/11 08u45  Weyts maant Brussel aan tot actie: "Kuis Noordstation op, of bus stopt hier niet meer"'Het onveilige en vuile Brusselse Noordstation brengt de dienstverlening van De Lijn in het gedrang.' Dat kaart Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) aan. 'Als Brussel niet snel ingrijpt, zal De Lijn er geen reizigers meer oppikken.'
15/11 08u30  Eerste Rohingya arriveren in thuisland Myanmar, maar veilig lijkt het er nog nietBangladesh en Myanmar beginnen vandaag met de repatriëring van een eerste groep Rohingya-vluchtelingen, al lijkt de situatie in Myanmar voor hen nog allerminst veilig. Is dat terugkeerplan niet een beetje voorbarig?
15/11 08u15  Vind je groene stroom belangrijk? Dit is het aanbod van de grote leveranciersGroene stroom is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind, biomassa, biogas en waterkracht. De ene leverancier produceert of koopt zijn stroom al groener dan de andere. Wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, neemt dus de herkomst van zijn stroom best mee in zijn overweging. We vergeleken het groene aanbod van de vijf energieleveranciers met het grootste marktaandeel in Vlaanderen.
15/11 08u15  Deze laptops zijn niet alleen licht, ze zijn ook zeer betaalbaarWie zijn laptop vaak buitenshuis gebruikt, zeult liever geen loodzwaar model mee. Deze vijf laptops zijn het beste wat je kunt vinden met een gewicht lager dan anderhalve kilogram.
15/11 08u15  Einde van het jaar is goed moment om aan de bank een woonlening te vragenWilt u binnenkort een huis kopen of bouwen? Interessant om te weten is dat deze periode van het jaar gunstig is als u een lening wil aanvragen bij de bank. 
15/11 08u00  VRT verslikt zich in gesprek over homeopathieIn het VRT-programma Van Gils & gasten kwam dinsdag huisarts Jutta Borms langs. Zij mocht er reclame maken voor homeopathische middelen, terwijl wetenschappers steeds luider roepen dat die niet werken. Ging de omroep in de fout?
15/11 07u45  EU-onderhandelaar Michel Barnier: “Brexit-ontwerpakkoord kwam niet uit de hemel vallen”Na 17 maanden presenteert EU-onderhandelaar Michel Barnier woensdagavond het brexitontwerpakkoord. “Ik hoop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid zal nemen.”
15/11 07u30  Hoe nu verder met de brexit? Dit zijn de 5 mogelijke scenario’sEindelijk ligt er een ontwerpakkoord voor de brexit op tafel. Het Britse kabinet omarmde het woensdag, na lang beraad. Maar de tijd dringt: nog maar vier maanden tot ‘B-day’. Welke scenario’s zijn er mogelijk?
15/11 06u15  Dringend gezocht: 1.000 leerkrachtenVlaanderen kampt vandaag al met een lerarentekort. Vervanging vinden voor een leerkracht wiskunde of Frans? Voor menig directeur is het een nachtmerrie. En cijfers van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) over de toekomst beloven geen beterschap.  
15/11 06u15  Supervulkaan naast Napels “laadt zich op voor mega-uitbarsting”Het is niet de vraag óf de ‘supervulkaan’ Campi Flegrei naast Napels ooit uitbarst, maar wanneer. Tot die griezelige conclusie komen wetenschappers die ontdekten dat het snuivende vulkaanmonster zich oplaadt voor een volgende grote eruptie. 
15/11 06u15  Lesgeven moet weer aantrekkelijk gemaakt worden, en wel dringendBart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen. 
15/11 06u15  Stijging asielaanvragen dwingt staatssecretaris Francken tot actie: “We zijn in crisismodus”Het stijgende aantal asielaanvragen dwingt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tot actie. De Dienst Vreemdelingenzaken werkt in het weekend door, de 1.500 bufferplaatsen in opvangcentra zijn geactiveerd en Francken trekt met extra maatregelen naar de regering om de instroom in te dammen. 
15/11 06u15  SX stelt met ‘Eros’ derde langspeler voor: “Paters willen we zeker niet zijn”Bij SX geldt Eros niet als de drijvende tegenkracht van Thanatos, maar als een tedere tegenpool van chaos. Op hun derde langspeler Eros preken ze de passie. “We balanceren op deze plaat ergens tussen crash en schaap.”
15/11 06u15  De strijd om de jungle: diep in het Amazonewoud vindt een onevenwichtige gevecht om zijn rijkdommen plaatsThe New York Times reisde honderden kilometers in het Braziliaanse Amazonegebied en verbleef bij een lokale stam die te kampen heeft met het slinkende regenwoud. De strijd woedt tussen de natives, een extreemrechtse regering en wanhopige mijnwerkers. “Moeten we gaan stelen in Rio?”
15/11 06u15  Dit was een man die huilde zonder tranenElke dinsdag en donderdag schrijft Ann De Craemer over de kleine en grote dingen des levens die haar beroeren.
15/11 06u15  Vrouwen op Tinder willen hoogopgeleide mannen: “Hij wist niet wat een avocado was. Tja, dan stopt het wel”Vrouwen kiezen op Tinder voor hoogopgeleide mannen. Dat blijkt uit een grootschalig undercoveronderzoek door de UGent op de populaire dating-app. Het is wereldwijd de eerste studie die Tinder-beslissingen analyseert.
15/11 06u15  Mijnheer Van Gils, waarom schotelt u kwalzalverijen voor?Mentalist Gili toert op dit moment met zijn voorstelling Charlatan in de Vlaamse theaterzalen en is (ere)lid van SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale).
15/11 06u15  Een zoveelste fatsoenlijk getrimd scalpje aan haar riemFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
15/11 05u30  Republikeinse fractieleider Mitch McConnell blokkeert maatregel om Ruslandonderzoek te beschermen na vertrek SessionsDe Republikeinse fractieleider in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft vandaag een initiatief om het Ruslandonderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te beschermen, geblokkeerd. Mueller onderzoekt de verdenkingen van collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou. Het initiatief voor de ‘Mueller Protection Bill’ kwam van Senatoren Jeff Flake en Chris Coons, een Republikein en een Democraat. 
15/11 05u30  Anderlecht betaalt makelaars niet meer tot einde fraudeonderzoekTot het einde van het onderzoek naar voetbalfraude zet Anderlecht alle betalingen stop aan zijn makelaars - hun commissies worden dikwijls in (maandelijkse) schijven gestort. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vandaag.
15/11 05u30  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd vandaag, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 04u45  Fractieleidster extreemrechtse Duitse AfD ontving significante donatie uit BelgiëDe fractieleidster van de extreemrechtse partij AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, heeft naast een gift van 130.000 euro uit Zwitserland ook 150.000 euro uit België gekregen in haar partijafdeling. Maar vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het geld is het teruggestort, aldus de AfD.
15/11 02u45  Advocaat Stormy Daniels opgepakt op verdenking van huiselijk geweldMichael Avenatti, de advocaat die pornoactrice Stormy Daniels bijstaat in haar strijd tegen de Amerikaanse president Donald Trump, is gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw hebben geslagen. Dat melden Amerikaanse media op basis van de politie.
15/11 01u45  Tourbus crasht in Mississippi: twee doden en tientallen gewondenBij een busongeluk in de Amerikaanse staat Mississippi zijn twee mensen om het leven gekomen. De bus was afkomstig uit de staat Alabama en slipte op een gladde weg. Op beelden van lokale media is te zien hoe de bus op zijn kant ligt. 
15/11 00u00  Dit mag u niet missen op tv vanavondKobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessedis beantwoorden opnieuw uw voedselvragen vanavond. Liever ontspanning? Rani De Coninck is de nieuwe uitdaagster in De slimste mens. Onze tv-tips voor een geslaagde avond.
14/11 22u00  Politieke consensus groeit om belastingvoordelen aan te pakkenMinister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) toont zich bereid de belastingregeling voor sporters te herbekijken, maar wacht eerst af wat de sector zelf onderneemt.
14/11 20u00  Barok maakt plaats voor emmers en vochtplekkenHet regent binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, voor de zoveelste keer. Het museum haalde snel vijf kunstwerken van de muur om waterschade te voorkomen. Intussen blijft het maar wachten op een permanente oplossing. “Elke winter is het hetzelfde liedje.”
14/11 19u45  Het Russische Belang: de Russische agenda van de clan rond Filip DewinterFilip Dewinter heeft niet enkel goede contacten met een Chinese vioolbouwer, een groep rond hem en Anke Van dermeersch reist ook regelmatig heen en weer tussen België en Rusland. Zo ook afgelopen weekend. Dient de partij van “onze mensen eerst” ook een buitenlandse agenda? “Dit zijn enkelingen die rebellie plegen tegen de partij.”
14/11 19u45  Politierechter Kathleen Stinckens nieuwe voorzitter Comité PLeuvens politierechter Kathleen Stinckens wordt de nieuwe voorzitter van het Comité P. Dat heeft de Kamer beslist. Stinckens haalde het bij geheime stemming van twee andere kandidaten, onder wie huidig voorzitter Johanna Erard.
14/11 19u45  Kamer zet licht op groen voor identiteitskaart met digitale vingerafdrukkenDe plenaire Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor het wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dat digitale vingerafdrukken toevoegt aan de identiteitskaart, zoals dat nu al het geval is voor het paspoort. De maatregel moet helpen in de strijd tegen identiteitsfraude.
14/11 19u30  Hebben we echt mediagenieke wetenschappers nodig die in 3 minuten hun onderzoek kunnen verkopen?Deze week deden zestien jonge wetenschappers een gooi naar de PhD Cup. Die prijs beloont de wetenschapper die zijn jarenlang onderzoek het vlotst uitgelegd krijgt. Maar hebben we echt een competitie nodig om straf Vlaams onderzoek tot bij een breed publiek te krijgen?
14/11 19u15  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na conflict met leerlingStijn Meuris kwam in Diepenbeek in aanvaring met een scholier tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Hij geeft nu aan dat hij geen schoolvoorstellingen meer wil doen. “Ik kan niet meer op tegen de gevolgen van zo’n incident op sociale media.” 
14/11 19u00  Paris Hilton die fotogeniek naar haar smartphone zit te staren: hard werken kun je dat niet noemenIn DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Ewoud Ceulemans over het werkethos van Paris Hilton.
14/11 18u45  Strafbaar, maar vrij te koop op internet: één toestelletje en drugsbendes weten of politie er isDrugssmokkelaars hebben een nieuwe methode om de politie te slim af te zijn. Een toestelletje in de auto 'verklikt' politiewagens: als er in een straal van 1 km eentje rondrijdt, gaan de lichtjes flikkeren. 'Zo kan een jonge vrouw met kinderen op de achterbank eigenlijk een verkenner voor smokkelaars zijn.'
14/11 18u45  Fox News sluit zich aan bij klacht van CNN tegen Witte HuisDe Amerikaanse zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis nadat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie verloor.
14/11 18u30  Katholiek onderwijs wil leerkrachten meer in team laten werkenHet katholiek onderwijs wil dat scholen meer in team werken. Zo wordt het in de nieuwe leerplannen mogelijk de vakken muzische en plastische vorming samen te smelten tot het vak artistieke vorming. En dat oogst kritiek.
14/11 18u00  Congres-studie: “VS kunnen oorlog tegen Rusland of China verliezen”De militaire superioriteit van Amerika is zo aangetast, dat het in de toekomst een oorlog met supermachten als Rusland en China kan verliezen. Het Amerikaanse leger zal mogelijk “onaanvaardbaar hoge verliezen” lijden bij zo’n conflict. Dat is de opzienbarende conclusie van een rapport van het Congres over hoe de VS er nu militair voor staan.
14/11 17u45  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterEen uitkering krijgen en toch in armoede leven? De kans wordt steeds groter in België. “De uitkeringen volgen de stijgende welvaart niet”, zegt armoede-expert Ive Marx (UAntwerpen).
14/11 17u30  Eerste migranten uit karavaan zijn bij Amerikaanse grens: tientallen beklimmen hekDe eerste migranten uit Midden-Amerika die in een karavaan trokken naar de VS, zijn nu vlak bij de Amerikaanse grens. Een groep van zo’n vierhonderd mannen, vrouwen en kinderen bevindt zich in de grensstad Tijuana. Enkele tientallen beklommen het grenshek maar sprongen er niet over. 
14/11 17u30  Kremlin haalt uit naar "onvoorspelbaarheid" van WashingtonTwee weken voor een nieuwe ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump heeft het Kremlin uitgehaald naar de 'onvoorspelbaarheid' van de Verenigde Staten. Trump en Poetin zullen elkaar normaal gezien eind november in Argentinië zien.
14/11 17u15  Oppositie neemt regering op de korrel over VN-migratiepactWat is de positie van België tegenover het VN-migratiepact? Die vraag was onderwerp van een vurig debat in de Kamer. Groen wil met een resolutie de regering opdragen te tekenen.
14/11 17u00  Dit schilderachtige WO I-spel is zeldzaam in zijn soort: games die expliciet anti-oorlog zijnVideogame 11-11: Memories Retold viert het einde van de Eerste Wereldoorlog in de vorm van een impressionistisch schilderij in 3D. Die stijl paste volgens de makers bij het tijdperk en het kernthema van de game: herinneringen zijn per definitie subjectief.
14/11 15u15  Knappe modellen in doktersjassen en wetenschappers die naar een reageerbuis staren: dit zijn de stereotypen in stockfoto’sOveral om ons heen worden beroepen verbeeld op stockfoto’s. Die beelden staan vaak bol van de stereotypen. “Met wetenschap heeft deze foto niets te maken.”
14/11 14u15  Duitse economie krimpt voor het eerste in bijna drie jaarDe economie van Duitsland is in het derde kwartaal gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. Het gaat om de eerste krimp sinds het eerste kwartaal van 2015.
14/11 14u15  “Mijn vader hoopt vurig dat ik minister word. Hij is het beu me dag in dag uit rond te rijden”“Ik ben hier niet om te onderhandelen”, laat Kristof Calvo (31) in de aanloop van ons gesprek per sms weten. Geen overbodige boodschap, want we treffen het boegbeeld van Groen in Oostende, en ook daar is zijn partij na de gunstig verlopen gemeenteraadsverkiezingen aan zet. Het is nog maar de vraag of Groen die aardige resultaten wel voldoende verzilvert, maar Calvo twijfelt niet: “Ik ken geen enkele groene die de nieuwe Kris Peeters wil worden.”
14/11 14u00  Israëlische minister van Defensie Lieberman treedt af uit onvrede met bestand in GazaDe Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft zijn ontslag aangekondigd uit protest tegen het bestand in Gaza. Lieberman, die zegt binnen 48 uur op te stappen, noemt het bestand “een capitulatie voor terreur”.
14/11 13u45  Infrabel test of drones ingezet kunnen worden tegen kabeldievenSpoornetbeheerder Infrabel denkt eraan om drones te gebruiken in de strijd tegen koperdieven. Ze testte gisteren voor het eerst een civiele drone boven de spoorlijn van Charleroi-Mariembourg.
14/11 13u15  Mensen die zich nooit durven af te vragen waar ze precies van dromen, rest niets dan pose, cynisme, frustratieDaan Heerma van Voss (°1986) is een Nederlandse schrijver.
14/11 13u15  Heeft anno 2018 eigenlijk iémand nog zin om Proust te lezen?Vanaf volgende week zal Marcel Prousts À la recherche du temps perdu voor het eerst sinds heel lang weer integraal in het Nederlands beschikbaar zijn. Maar zitten we eigenlijk nog wel te wachten op zo’n oneigen­tijds boek waar je al gauw een week of drie van je leven aan moet wijden? Volgens de kenners alvast wel. “Op zoek naar de verloren tijd is de Mount Everest van de literatuur, en die wil de echte liefhebber bedwingen.”
14/11 13u15  Roken doen we niet meer, lsd nemen op het werk waarschijnlijk wel: hoe ons druggebruik zal veranderen tegen 2040Breinimplantaten worden ingezet om fijne gevoelens op te wekken en tabak en alcohol raken uit de gratie. Hoe ziet ons genotmiddelengebruik eruit in 2040?
14/11 12u45  Het is de dag van de waarheid voor Theresa May: deal of geen deal?Voor de Britse premier Theresa May is het moment van de waarheid aangebroken. Vanmiddag zal haar kabinet tijdens een drie uur durende sessie een oordeel vellen over het voorlopige brexit-akkoord dat ze met de Europese Unie wil gaan sluiten. Britse media verwachten dat een paar ministers zullen aftreden. Dominic Raab bijvoorbeeld, die het akkoord gisteravond voor het eerst heeft kunnen inzien. Hij trok een somber gezicht na het verlaten van Downing Street.
14/11 12u30  Marghem geeft toe: "Verkopen kerncentrales was misschien niet beste beslissing”Het verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) gezegd. De minister haalt zwaar uit naar Frankrijk. Er is jarenlang te weinig geïnvesteerd in de Belgische centrales door het Franse moederhuis Engie, aldus de minister.
14/11 12u30  Opnieuw staking bij bpostBij bpost werden vanochtend verschillende distributiecentra in het zuiden van het land geblokkeerd. Dat zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Volgens de christelijke vakbond CSC-Transcom gaat het om spontane acties.
14/11 12u15  Zo gaan jouw beleggingen voedselverspilling tegenLees meer >
14/11 11u30  “Elke winter is het hetzelfde liedje”: het regent alweer binnen in Musea voor Schone Kunsten in BrusselHet regent binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, voor de zoveelste keer. Het museum haalde snel vijf kunstwerken van de muur, om waterschade te voorkomen. Intussen blijft het maar wachten op een permanente oplossing. “Elke winter is het hetzelfde liedje.”
14/11 11u30  Francken voert alleen de forcing over migratiepact, maar wordt teruggeflotenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is formeel: N-VA is niet van plan om het VN-migratieakkoord te ondertekenen. Maar binnen zijn partij wil niemand dat herhalen. Ook in de regering wordt hij teruggefloten. De discussie belooft vanmiddag vuurwerk te geven in de Kamer.
14/11 11u15  Bourgeois hoopt op “verantwoordelijkheidszin” bij BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. “Ik hoop op verantwoordelijkheidszin”, zei hij woensdag in De ochtend op Radio 1. De minister-president beseft echter dat het “een heel groot huzarenstuk” wordt.
14/11 11u15  Youri Tielemans: “Match tegen Club was dieptepunt”Snoeiharde kritiek, een degradatieplek met Monaco in de Ligue 1 en een pandoering van Club Brugge: Youri Tielemans is blij dat hij even kan ontsnappen uit het prinsdom. Toch ging hij de moeilijke vragen niet uit de weg.
14/11 11u15  “Als ik ooit weer met drugs begin, ben ik binnen de twee weken dood”Mijlpalen alom in 2018: acteur Jeroen Perceval werd 40 en is vijftien jaar clean. Hij werd vader van een mooie dochter en met zijn tweede cd met zijn alias Kramer herinnert hij de wereld eraan dat hij ook kan rappen. Beestje is een goeie plaat geworden, één vol prachtig flowende observaties over Instagram, de roem en het 'beestje in mijn hoofd'. “Als dit Engeland was, hoefde ik dertig jaar lang niet meer te werken.”
14/11 11u00  Coucke installeert nieuwe Anderlecht-dynastieDe beloofde hervormingen van Marc Coucke bij Anderlecht krijgen vorm. Michael Verschueren (48), de zoon van de iconische 'Mister Michel', moet de nieuwe sportieve lijn bepalen.
14/11 10u45  Melania Trump dringt aan op vertrek belangrijke veiligheidsadviseurDe Amerikaanse First Lady Melania Trump heeft, voor zover bekend voor de eerste keer, aangedrongen op het vertrek van een belangrijke medewerker van haar man. Haar kantoor stelde via een woordvoerder dat de veiligheidsadviseur Mira Ricardel “niet langer een eervolle positie in dit Witte Huis verdient”. 
14/11 10u45  Doel 1 langer buiten strijd, heropstart Tihange 3 mogelijk vervroegdDe werkzaamheden aan Doel 1 duren langer dan gepland. Er zijn bijkomende werken nodig die zeer complex zijn. De kernreactor blijft daarom dicht tot 31 januari, anderhalve maand langer dan gepland. Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) roept daarom deze ochtend een taskforce samen.
14/11 10u15  Dit zijn de hoofdrolspelers van de brexit die alles onderuit kunnen halenDe Britse premier Theresa May, met naast haar Olly Robbins, denkt met het huidige brexit-akkoord de eerste zege binnen te hebben. Maar haar regering telt nog vier hoofdrolspelers, die alles kunnen torpederen.
14/11 10u15  Speurders voeren huiszoekingen uit bij voetbalclub Moeskroen, BAS en KBVBIn kader van een onderzoek van het federale parket zijn deze ochend speurders binnengevallen bij voetbalclub Moeskroen en enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).
14/11 10u15  Migratie en utopie rijmen nietLiesbeth Geussens en Elias Feys zijn student-historici aan de KU Leuven. Vorig jaar onderzochten ze migratiecasussen in de vroegmoderne periode.
14/11 09u30  Ultieme list moet harde brexit voorkomen: de douane-unieMet een ‘list’ is voor nu een harde brexit voorkomen. Opmerkelijk: de oplossing is een douane-unie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Terwijl de Britten juist allergisch leken voor dat begrip.
14/11 08u15  De hel ligt in Paradise: waarom Californië zijn dodelijkste brand ooit kentZeker 50 doden en 200 vermisten, is de voorlopige balans. Trump roept de staat uit tot rampgebied, want de dodelijkste wildfire ooit in de Golden State is nog niet voorbij. Californië staat nog altijd in brand.
14/11 07u45  Italië past omstreden begroting niet aanDe Italiaanse regering houdt vast aan de belangrijkste punten van haar omstreden begroting, waaronder een tekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product. “Italië zal zeer snel door feiten ingehaald worden”, reageert Manfred Weber, de fractieleider van de Europese Volkspartij.
14/11 07u45  ‘Mutti’ Merkel pleit voor Europees leger in een van haar laatste EU-toesprakenAngela Merkel sprak in het Europees Parlement over de toekomst van het oude continent. Het werd met een pleidooi voor een Europees leger een vlucht naar voren van de vrouw die er in 2021 mee wil stoppen.
14/11 07u30  Dodental bosbranden in Californië loopt op tot vijftigHet aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in het zwaar getroffen stadje Paradise weer zes lichamen geborgen. Het aantal dodelijke slachtoffers enkel in die regio liep zo op tot 48, aldus Kory Honea, de sheriff van Butte county. Enkele dagen geleden werden ook in Malibu twee lichamen ontdekt, wat het totaal aantal doden nu op vijftig brengt. 
14/11 07u15  “Bij verkrachting gaat het om een oorlog tussen mannen”: Edoardo Albinati’s zoektocht naar het waarom van een gruwelijk vergrijpDecennialang dacht Edoardo Albinati (62) na over hoe drie jongens die op zijn chique Romeinse school hadden gezeten, zo’n monsterlijke misdaad konden begaan: twee meisjes verkrachten, folteren en vermoorden. In essentie gaat zijn monumentale boek over de duistere kanten van de mannelijke seksualiteit. ‘Ik heb het monster recht in de ogen willen kijken.’
14/11 07u15  Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaarHet aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd vandaag.
14/11 07u00  Mooie najaarsdag met temperaturen tot 13 gradenHet wordt vandaag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, een rustige en droge najaarsdag met mooie zonnige periode en wat hoge wolkenvelden. Het blijft relatief zacht met temperaturen tussen 9 in de Hoge Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. 
14/11 06u15  TV-zenders moeten samenwerken aan Vlaamse Netflix of ze gaan ten onderBinnen amper acht jaar kijken we de helft van de tijd uitgesteld naar televisie, blijkt uit nieuw onderzoek.  Die bliksemsnelle groei doet de reclame-inkomsten van de tv-zender smelten als sneeuw voor de zon. Samenwerken is de enige optie die hen rest. ‘Het is nu of nooit.’
14/11 06u15  Inclusie moet voortaan norm zijn in onderwijsEen school in Schoten is veroordeeld omdat een leerling met Down er niet meer welkom was. Dat het tot een rechtszaak komt, is uitzonderlijk, maar volgens belangengroepen gebeurt het regelmatig dat scholen kinderen met een beperking weigeren.
14/11 06u15  Paddo’s als medicijn: mag durfkapitaal zich bemoeien?Kunnen paddo’s helpen tegen depressie? Het Brits bedrijf Compass Pathways gelooft alleszins van wel. Het krijgt heel wat steun voor zijn onderzoek, onder andere van de steenrijke investeerder Peter Thiel. Een aantal experts maakt zich zorgen over de motieven van het bedrijf.
14/11 06u15  De Morgen-lezers over de perikelen in Zelzate: “PVDA is een lichtpunt aan het eind van de tunnel”Dit zijn enkele brieven die lezers van De Morgen naar onze redactie zonden.
14/11 06u15  Deze maatregelen bedreigen onze privacyHet federaal parlement keurt de registratie van vingerafdrukken op elektronische identiteitskaarten allicht goed. Een omstreden maatregel die past in een rijtje gelijkaardige beslissingen. 
14/11 06u15  Ook voor niet-fans: hoe vier pubers Coldplay werdenTwintig jaar geleden stond Coldplay voor het eerst op een podium. Chris Martin sprak het publiek toen profetische woorden toe: “It’s lucky you came to see us now, before we get Bon Jovi massive.” Het is een van de opmerkelijkste passages uit de documentaire A Head Full of Dreams, die woensdag eenmalig op het grote scherm te zien is.
14/11 06u15  Glenn Close: “Acteren zonder woorden doe ik misschien wel het liefst”In The Wife gaat haar man met een Nobelprijs aan de haal terwijl zij in de schaduw blijft staan. Maar in het echte leven zal het Glenn Close zelf zijn die geroemd wordt voor haar genuanceerde acteerprestatie. Wint deze ongekroonde koningin op haar 71ste eindelijk een Oscar?
14/11 06u15  David Van Reybrouck zingt teder en frivool de lof: “Voluit bewonderen is tegenwoordig een taboe”Lofprijzingen. Het genre wordt met argwaan bekeken, vindt David Van Reybrouck (47), en dat vindt hij niet terecht. In zijn verzamelde Odes hanteert hij daarom gul en zonder gêne het wierookvat. “Wie durft er nog schaamteloos enthousiast te zijn?”
14/11 06u15  ‘Eerst was er porno, dan was er sp.a’: hoe een als grap bedoelde video een internationaal precedent werdHet controversiële campagnefilmpje van sp.a uit mei, waarbij een zogenaamde deepfakevideo een valse klimaatspeech van Donald Trump toonde, wordt internationaal opgepikt als symbool voor de politieke gevaren van die technologie. Voor sp.a dreigt het een duur grapje te worden.
14/11 06u15  Kunst veilen anno 2018: “Je hebt mensen die 20 of 30 miljoen dollar uitgeven op basis van een foto op Instagram”Ook de stoffige veilingwereld digitaliseert in sneltempo. Instagram-posts en YouTube-video’s moeten tijdens de traditionele fall week verkooprecords helpen breken. Onder andere het prestigieuze veilinghuis Christie's zet daarop in.
14/11 06u15  Straks komt het nog helemaal goed met LuikAlain Gerlache is zelfstandig journalist voor onder meer de RTBF en opiniemaker voor De Morgen.
14/11 06u15  Staatsveiligheid blijft worstelen met personeelstekort ondanks historisch hoog budget van 57 miljoen euroDat Staatsveiligheid onderbezet is, is een oud zeer. Ondanks een forse investering in het werkingsbudget en nieuwe aanwervingen blijft het problematisch. De verse rekruten vervangen vooral de mensen die vertrokken zijn.
14/11 05u45  Grote vraag naar plasma: Rode Kruis wil extra donorcentra openenNa een grootscheepse sluitingsoperatie van plasmacentra het voorbije decennium, bekijkt Rode Kruis Vlaanderen (RKV) nu waar er nieuwe centra kunnen openen. De vraag naar plasma in Vlaanderen is namelijk enorm gestegen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
14/11 04u45  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) vandaag aan in De Tijd.
14/11 04u30  F-35's vallen goedkoper uit voor ons land door ‘cadeaus’ van PentagonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L'Echo.
14/11 03u30  Mexicaanse president ontkent omkoping door Sinaloa-kartelDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben vandaag ontkend dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, had de oud-presidenten bij de start van diens proces in New York daarvan beschuldigd.
14/11 03u15  Actrice Paz de la Huerta klaagt Weinstein aan voor verkrachtingActrice Paz de la Huerta, die eerder de gevallen filmproducent Harvey Weinstein beschuldigde van verkrachting, heeft hem nu ook aangeklaagd. Volgens de actrice, onder meer bekend van de serie Boardwalk Empire, heeft Weinstein haar twee keer verkracht in 2010.
14/11 03u00  Fractieleider EVP: "Italiaanse begroting brengt eurozone in gevaar"De fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. 'De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen', zei Weber gisterenavond op de Duitse televisie.
14/11 00u45  Stopt U2 ermee? Bono alludeert op einde van de band na laatste concert in BerlijnIs het einde van rockband U2 nabij? Na het laatste concert van hun Experience + Innocence-tour in Berlijn gisterenavond leek Bono het einde van de band aan te kondigen. “We zijn al een tijd onderweg, al meer dan veertig jaar en deze laatste vier jaar zijn erg speciaal voor ons geweest. We gaan nu weg', zei de zanger. Dat meldt muziekwebsite NME.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Stroomprijs piekt door koude en schaarste op elektriciteitsmarkt21/11 04u30 - De Morgen: De groothandelsprijs van elektriciteit die vandaag geleverd wordt, is gestegen tot 185 euro per megawattuur. Dat is fors meer dan de voorbije maanden, toen de prijs schommelde tussen 70 en 80 euro met uitschieters tot 120 euro. Het gaat om de op een na hoogste piek ooit. De prijs is het hoogst tussen 18 en 19 uur. Bij sommige energiecontracten van gezinnen en bedrijven worden deze prijzen mee ingecalculeerd in de eindfactuur, aldus De Tijd woensdag.
15x Gedaan met traditionele lessenrooster: gemeenschapsscholen mogen zelf beslissen over invulling21/11 05u00 - De Morgen: Vakken combineren in clusters en lessenroosters zelf samentellen, het Gemeenschapsonderwijs (GO!) vreest de kritiek niet en geeft scholen de vrijheid. Dat schrijven de Mediahuis-kranten en De Tijd woensdag.
9x Wereldleiders ontmoeten elkaar online voor klimaattop zonder CO2-uitstoot21/11 05u45 - De Morgen: Wereldleiders nemen donderdag deel aan een innovatieve top over klimaatverandering. De vergadering zal online plaatsvinden, waardoor de CO2-uitstoot onbestaande is.
9x Wie is Sofie Peeters, het geheime wapen van productiehuis Shelter?21/11 06u15 - De Morgen: Sofie Peeters (31) maakt grote sier bij het productiehuis Shelter. Ze begon als chauffeur voor Benidorm Bastards, maandag ontving ze als creatieve motor achter Hoe zal ik het zeggen? een International Emmy Award. “Een ongelofelijke beloning voor belachelijk hard werk.”  
7x Zoon van vermoorde Maltese journalist: “Onze auto’s werden bekrast, huisdieren vergiftigd. Dat was normaal”21/11 06u15 - De Morgen: Toen de bekende Maltese journalist Daphne Caruana Galizia vorig jaar bruut werd vermoord, was haar zoon Paul wel geschokt, maar niet verbaasd. Als kind zag hij al hoe hun honden werden vergiftigd en hun huis in brand werd gestoken. Maar stoppen met schrijven? “Ik geloof niet dat ze het ooit heeft overwogen.”
7x De woede en kwetsbaarheid van Silvana, Zweedse hiphopdiva met een missie21/11 06u15 - De Morgen: De Roma in Antwerpen trapt woensdagavond een hiphopavond op gang met een beklijvende documentaire over de Zweedse rapster Silvana Imam. Bij ons is ze weinig bekend, in Zweden is ze een superster en een boegbeeld voor de LGBTQ-gemeenschap.
7x Westen wil geen Rus als Interpol-baas21/11 06u15 - De Morgen: Woensdag wordt in Dubai de nieuwe baas van de internationale politiedienst Interpol verkozen. Grootste kanshebber is huidig vicevoorzitter Alexander Prokoptsjoek, geen onbekende voor Russisch president Vladimir Poetin. Enkele westerse landen zijn allerminst fan van de kandidaat en uiten hun bezorgdheid.
7x Uitgaan, design en architectuur: wonderlijk mariage à trois21/11 06u15 - De Morgen: Vandaag is de doorsnee nachtclub een zwart hol waar een eau de bière hangt, maar in de jaren 60 waren discotheken de speelplaats van architecten en designers. De expo Night Fever. Designing Club Culture 1960-Today in het ADAM Brussels Design Museum brengt de uiterlijke evolutie van het nachtleven in kaart.
7x Van mikpunt tot dealmaker: sp.a-kopman Tom Meeuws maakte bocht van Bart De Wever mogelijk21/11 06u15 - De Morgen: Om een coalitie met de door hem vaak verguisde socialisten te maken, moet Antwerps burgemeester Bart De Wever een flinke bocht nemen. Meer nog, de man die dat mogelijk maakte achter de schermen, is uitgerekend de door N-VA fel geviseerde sp.a-kopman Tom Meeuws. 
7x Voor De Wever was stad en land ontdoen van een ‘socialistisch juk’ een belangrijk verkoopsargument. Dat valt nu weg21/11 06u15 - De Morgen: Bart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen.

Statistieken

Artikels:
32091
Gelezen:
6386
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven