vrijdag 20 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

De Morgen

Verbergen Tonen
20/07 17u45  Merkel: "VS is niet langer betrouwbare partner" De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet in de Verenigde Staten onder president Donald Trump niet langer een betrouwbare partner. Toch wil ze blijven vechten voor het trans-Atlantische partnerschap. 'Een samenwerking met de VS staat voor ons nog steeds centraal', verklaarde Merkel vandaag op een persconferentie in Berlijn.
20/07 17u30  "Drink voldoende en draag zorg voor anderen": Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt voor hitte Door de aanhoudende warmte en de voorspelde hitte van de komende dagen, activeert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de waarschuwingsfase van het warmteactieplan. Het agentschap dringt erop aan voldoende te drinken en geeft tips mee om jezelf koel te houden. Vooral kinderen en ouderen moeten de komende dagen opletten. 
20/07 17u15  Lange wachtrij voor wespennesten bij de brandweer: "Geen horrorjaar, wel bovengemiddeld" Het lijkt een bovengemiddeld wespenjaar te gaan worden. Door een gunstig seizoensverloop in de winter en de lente benaderen wespenbestrijders, zoals de brandweer, nu al de nestcijfers die ze vorig jaar pas in de herfst haalden.
20/07 17u15  Prins Laurent in beroep tegen dotatiesanctie opgelegd door regering Prins Laurent gaat in beroep tegen de sanctie die de regering tegen hem heeft opgelegd. Dat meldt zijn advocaat in een persbericht.
20/07 16u45  'Dokter Bumbum' gearresteerd nadat patiënt overleed na billenoperatie Het is een koosnaampje, schreef de Braziliaanse plastisch chirurg Denis Furtado op Instagram: zijn patiënten noemen hem dokter Bumbum als 'erkenning voor zijn werk' aan hun billen. Maar sinds één van zijn patiënten kort na de behandeling overleed, is dat Instagramaccount (650.000 volgers) uit de lucht. Donderdag werd hij opgepakt, nadat hij dagenlang van de aardbodem leek verdwenen.
20/07 16u30  Verwerping rechtszaak New York is nieuwe klap voor klimaatzaken Een Amerikaanse federale rechter heeft de klimaatzaak verworpen die New York tegen vijf grote olie- en gasreuzen aanspande. Wederom een deuk in het idee dat individuele bedrijven aan te klagen zijn voor klimaatschade.
20/07 16u30  Meerdere gewonden bij mesaanval op bus in Duitse Lübeck In de noord-Duitse stad Lübeck zijn bij een incident op een bus meerdere personen gewond geraakt. Volgens Duitse media heeft een man reizigers met een mes aangevallen. Er zouden tot veertien gewonden zijn gevallen.
20/07 16u00  Aanslag Luik: "Geen fouten gemaakt bij politie en inlichtingendiensten" Er zijn geen fouten gemaakt bij de verzameling en uitwisseling van informatie door de politie en de inlichtingendiensten in het dossier rond de aanslag in Luik van eind mei. Dat blijkt uit het onderzoek van het Comité P en I, waarover vandaag verslag werd uitgebracht in de bevoegde begeleidingscommissie in de Kamer. 
20/07 15u45  Vakbond: "Ryanair rommelt met wetgeving om staking te breken" De christelijke bediendebond CNE vreest dat de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair bij de staking van het cabinepersoneel de wetgeving zal omzeilen door een beroep te doen op medewerkers uit andere landen. Dat leidt de Franstalige vakbond af uit het feit dat de luchtvaartmaatschappij op 25 en 26 juli slechts een derde van zijn vluchten van en naar België schrapt. 11 
20/07 15u45  Duitsland sluit onderzoek naar Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont af Duitsland heeft de procedure voor de overlevering van de voormalige Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont afgesloten. Dat is een gevolg van de beslissing van het Spaanse Hooggerechtshof om het Europese aanhoudingsbevel voor de Catalaan in te trekken. Het gerecht in Sleeswijk-Holstein heeft officieel haar onderzoek naar Puigdemont beëindigd, luidde het.
20/07 15u45  "Na het WK weet ik niet meer wat gedaan met mijn leven" In de goedgemutste adviesrubriek 'Brandende vragen voor broeierige dagen' helpt Katrin Swartenbroux lezers uit de nood die kampen met een kwellende zomervraag.10 
20/07 15u30  STUFF. en Shht toegevoegd aan line-up laatste dag Gentse Feesten Kontzert, de Gentse concertorganisatie die maandelijks neerstrijkt in de Charlatan, maakte zonet de line-up bekend van zijn laatste avond op de Gentse Feesten. 
20/07 15u30  Oostenrijkse rel rond registratieplicht voor koosjer en halal vlees In Oostenrijk wil een politicus van de deelstaat Neder-Oostenrijk dat joden en moslims zich verplicht laten registreren vooraleer ze koosjer of halal vlees kunnen kopen.
20/07 14u45  'Ik zit aan de paddenstoelen': de tien opmerkelijkste podia van Tomorrowland 2018 Van het onderwateravontuur genaamd de Main Stage naar de torenhoge paddenstoelen aan de Youphoria: voor de hemelpoorten klokslag werden geopend, liep onze festivalploeg langs alle podia van Tomorrowland 2018.15 
20/07 14u30  Landing begrotingsconclaaf nog niet tijdens weekend verwacht Premier Charles Michel (MR) en zijn topministers timmeren de komende dagen voort aan een akkoord over de begroting en een arbeidsdeal. Witte rook wordt dit weekend nog niet verwacht. Er is sprake van nog te veel knelpunten. Bovendien maken de evenementen rond de nationale feestdag dat de werkzaamheden alvast zaterdag niet op volle snelheid kunnen voortlopen.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 14u30  Minister bevestigt aanwezigheid van wolf in WalloniëEr is een wolf gesignaleerd in de Fagne, een natuurgebied dat zich uitstrekt in de provincies Henegouwen en Namen. Dat heeft Waals minister van Natuur René Collin bevestigd.
20/07 14u15  Waar blijft toch het aidsvaccin?Bijna veertig jaar na de ontdekking van het aidsvirus is er nog altijd geen ultiem vaccin in zicht. Wetenschappers uit de hele wereld, de komende dagen bijeen in Amsterdam, breken hun hoofd over hoe dit veelkoppige monster te bestrijden.10 
20/07 13u45  Orange ziet vierde telecomspeler niet zitten: "Men vergist zich van probleem"Er is in België geen plaats voor vier telecomspelers. Dat heeft Michaël Trabbia, de CEO van operator Orange, vrijdag benadrukt. De topman stelt dat een extra speler niet in het voordeel van de gebruikers zal uitdraaien. 'Men vergist zich van probleem', zo klinkt het.12 
20/07 13u30  Koning Filip eert Rode Duivels: "Gestalte gegeven aan wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'"In zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Nationale Feestdag blikte Koning Filip vandaag terug op een geslaagd wereldkampioenschap voetbal en loofde hij de prestaties van 'onze' jongens. Vooral de manier waarop de Rode Duivels hebben gevoetbald, strekt tot eer, aldus de vorst in een optimistische boodschap. 'Samen staan we sterk, in onze verscheidenheid, wanneer we onze talenten bundelen en een gemeenschappelijk ideaal nastreven.'10 
20/07 13u15  Met Lamp Lit Prose is Dirty Projectors terug in de voorhoede van de New Yorkse artpopsceneHet vorige album van de New Yorkse art-rockband Dirty Projectors was een soort echtscheidingsplaat: voorman Dave Longstreth trachtte het stuklopen van zijn relatie met medebandlid Amber Coffman in woord en geluid te vangen. Maar op Lamp Lit Prose, is de toon weer luchtiger en de muziek speelser.10 
20/07 12u45  Nederlandse tankstations staan droog door tekort aan chauffeurs en aanhoudende droogteVerscheidene pompstations in Nederland hebben geen brandstof meer. Door de aanhoudende droogte en een nijpend tekort aan gekwalificeerde chauffeurs zijn er aanvoerproblemen, zo meldt de belangenvereniging Tankstations BETA vandaag.
20/07 12u30  Hint Liam Gallagher naar een terugkeer van Oasis?Heeft de Britse zanger Liam Gallagher gehint op een mogelijk Oasis-reünie? Niemand weet het zeker. Wat wel vaststaat, is dat hij een erg vreemde tweet heeft gestuurd naar zijn broer waarin hij lijkt te alluderen op een mogelijk reünie. Én waarin hij klaagt over een gebrek aan alcohol op de optredens van zijn broer.17 
20/07 12u00  Bent u na al dat warme weer ook toe aan een regenvakantie?Weer een blauwe lucht. Weer een zonnetje. Er kán een moment komen dat we verlangen naar ouderwets rotweer. Waar vinden we dat nog deze zomer? Drie experts tippen de 'regenvakantie'.11 
20/07 11u30  Nu of nooit voor regering-Bourgeois: superministerraad begonnenDe Vlaamse regering is om 10 uur vanochtend begonnen aan een superministerraad. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil net voor het zomerreces een akkoord vinden over een aantal sleuteldossiers maar dat wordt puffen, zwoegen en zweten.
20/07 11u15  Dit moet u weten voor u gaat etenKrijgen we dan eindelijk terug regen na de hitte van de afgelopen weken? In de Verenigde Staten beheerst president Donald Trump als vanouds de gesprekken. En onze eigen koning heeft adellijke titels uitgedeeld.
20/07 11u15  Hoe Frans vrijkwam na 10 jaar onterecht brommen voor de moord op tante JeanetteEen toevallige vondst op een rommelmarkt bracht ons op het spoor van Jos Cels (1923-2003), journalist en verbeten strijder tegen gerechtelijke dwalingen. Vandaag in deel 1: de moord op tante Jeannette.Tien jaar lang kon Frans De Laere roepen en tieren zoveel hij wilde. Dat hij niet de moordenaar was van tante Jeannette. Op een dag in 1958 verscheen een boek over de moord, van gerechtsverslaggever Jos Cels. En toen ging het plots snel.
20/07 11u15  Vandaag maar een half pakske slaag: alles wat u moet weten over opvoedenOpvoeden. Ouder of niet: iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nu met zaken als gender, straf, iPads of co-ouderschap? De Morgen bekeek het deze week in de reeks 'Vandaag maar een half pakske slaag'. We zetten ze hier nog even alle artikelen op een rijtje.
20/07 11u15  Mediaprof Peter Burger: "Mensen hebben vaak te véél vertrouwen in de media"Peter Burger (57) is allicht de bekendste factchecker in ons taalgebied. Aan de universiteit van Leiden jaagt hij op nepnieuws en zogenoemde hoaxes – vorig jaar zelfs in opdracht van Facebook. Een gesprek over organenroof, Russische trollen en complottheorieën.
20/07 11u00  Veiligheidsmedewerker Franse president Macron opgepaktIn Parijs is veiligheidsmedewerker Alexandre Benalla opgepakt in het belang van het onderzoek. Hij wordt ook ontslagen.
20/07 11u00  Trump nodigt Poetin uit, maar zijn hoogste inlichtingenbaas weet van niksDonald Trump heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een bezoek aan het Witte Huis dit najaar, zonder dat zelfs zijn hoogste inlichtingenbaas Dan Coats daarvan af wist.
20/07 10u45  Dit is de vakantielectuur die de Vlaamse ministers krijgen van Sven GatzNaar goede gewoonte sluit de Vlaamse regering eind juli de boeken voor het zomerreces. En ook dit jaar houdt minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zijn eigen traditie in ere: zijn collega's passende lectuur cadeau doen. 19 
20/07 10u45  "Eerst schoot men elkaar nog door de knieën, nu door het hoofd": bendegeweld teistert ZwedenDe Zweedse politie heeft de handen vol aan het bestrijden van geweld van drugsbendes. De grote steden worden geplaagd door schietpartijen, waarbij daders veelal een migrantenachtergrond hebben. In aanloop naar de verkiezingen in september profiteren de rechts-populistische politici ervan. Zes vragen over crimineel geweld in Zweden.17 
20/07 10u15  Is Marina Boetina (29) een bevlogen studente of een doortrapte spion?Marina Boetina lijkt zo weggelopen uit een spionagefilm. De jonge Russin zou pion zijn in een groot geopolitiek spel. 
20/07 10u15  Waarom verliefd worden op een robot zo gek niet isIn het radioprogramma The Original Soundtrack sluiten De Morgen-journalist Robin Broos en zijn De Standaard-concullega Jeroen Struys pax media. Elke zaterdagavond zoeken ze op Klara naar de mooiste filmmuziek binnen een afgelijnd thema. Deze week: robots.
20/07 10u15  Nancy Barbato (1917-2018), de vrouw naar wie Frank Sinatra altijd weer terugkeerde'Ik, hertrouwen? Na Sinatra?' De eerste echtgenote van de beroemde zanger vroeg het ongelovig. Hoewel hij haar had laten zitten voor andere vrouwen, bleef Nancy Barbato een leven lang voor haar Frank zorgen.
20/07 09u45  Brussel wil geen migranten meer in Maximiliaanpark: "Als we niets doen, ziet het er binnen vijf jaar nog hetzelfde uit"De stad Brussel wil de toestroom van migranten naar het Maximiliaanpark, aan het Noordstation, afstoppen. De stad krijgt klachten van omwonenden, schrijft de krant L'Echo. 
20/07 09u15  Farmareus Merck laat prijzen zakken na kritiek van TrumpDe zware kritiek die de Amerikaanse president Donald Trump al maandenlang uit op het prijsbeleid van de farmaconcerns begint resultaat op te leveren. Nadat eerder het Amerikaanse Pfizer en het Zwitserse Novartis afzagen van - aangekondigde - prijsverhogingen, heeft het Amerikaanse concern Merck & Co. nu zelfs prijsdalingen aangekondigd.
20/07 08u45  Red Panthers-keeper D'Hooghe wil tijdens WK optie nemen op Spelen 2020Zondag openen de Belgische hockeyvrouwen hun WK met een duel tegen Nieuw-Zeeland. Vorig jaar boekten de Red Panthers een eerste grote triomf met zilver op het EK. Nu, in Londen, willen ze die positieve lijn doortrekken.
20/07 08u45  VBO-baas Pieter Timmermans en 7 anderen tot baron benoemd door de koningKoning Filip heeft een reeks adellijke gunsten en eretekens verleend, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Zo mag VBO-baas Pieter Timmermans zichzelf voortaan baron noemen en kreeg voormalig ACV-voorzitter Luc Cortebeeck het ereteken van Grootofficier in de Kroonorde.
20/07 08u15  'Illegale' nummerplaten met enkel cijfers moeten opnieuw ingeleverd wordenDe Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) heeft sinds februari 2018 illegale nummerplaten afgeleverd. Dat schrijft 'La Dernière Heure'. Het gaat om platen die enkel uit cijfers bestaan, maar die zijn enkel bedoeld voor heel oude voertuigen.
20/07 08u15  Te warm op het terras? Tien streamingtips voor wie even genoeg heeft van de zonDe tv-redactie van De Morgen gidst u door het aanbod van Netflix, Telenet en co.
20/07 08u00  Ronaldo-shirtjes leverden Juventus al 50 miljoen op365 miljoen euro, dat is wat Juventus finaal moet ophoesten om Cristiano Ronaldo naar Turijn te halen. 105 miljoen voor Real Madrid, 12 miljoen voor zijn makelaar, 124 miljoen voor vier jaar loon en een identiek bedrag voor vadertje staat.
20/07 07u45  Laveren tussen bier en boegeroep: Team Sky krijgt het heel zwaar te verduren tijdens beklimming van Alpe d'HuezEen klap op de rug, oren die tuiten van zoveel boegeroep en een shirt doordrenkt met water, bier en spuug. Chris Froome en de hele Sky-ploeg krijgen ervan langs op Alpe d'Huez. Zo lelijk kan koers zijn.
20/07 07u30  Bekerdieven in bars op Gentse FeestenDe herbruikbare bekers op de Gentse Feesten zijn een doelwit voor dieven geworden. 'Op de Vlasmarkt werden 's morgens vlak voor sluitingsuur mensen betrapt die zich hadden verstopt om nadien de bekers te stelen', zegt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld).
20/07 07u30  Standard trekt met onthoofde kern naar Brugge voor supercup: "Carcela? Geen contact meer"Orlando Sá is de nieuwe aanvaller, Mehdi Carcela blijft spoorloos. En dan is er nog de supercup tegen Club Brugge zondag. Druk, druk, druk bij Standard, waar coach Michel Preud'homme de boel in goede banen probeert te leiden.
20/07 07u15  Kans op buien neemt toe: valt er eindelijk regen vandaag?Vrijdag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en stilaan ook de kans op buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en lokaal 30 graden in de Kempen, meldt het KMI.
20/07 07u15  Man vrijgesproken van ontucht met virtueel meisjeEen pedofiel die in de val gelokt werd door het virtuele meisje Sweetie is door de rechtbank in Luik gedeeltelijk vrijgesproken. 'Een volwassene die zich voordoet als een minderjarige is geen minderjarige', zegt het vonnis.
20/07 07u00  Kortstondige panne bij belgocontrol heeft grote gevolgen voor 1.000 passagiersVele uren vertraging voor vertrekkende passagiers en een extra lange busrit vanuit een buitenlandse luchthaven erbij voor reizigers die terugkeerden van vakantie: de kortstondige technische panne bij Belgocontrol had grote gevolgen voor een duizendtal passagiers.
20/07 06u45  Beste vieze mannetjes: hold your horses, pleaseSamira Atillah is mensenrechtenactiviste. Ze werkte als jeugdwerker In Limburg en in de Kamer als medewerker van Meryame Kitir (sp.a).
20/07 06u15  Zelden is er meer onzin, ondeskundige en suggestieve praat verkocht dan over de salbutamolaffaire van FroomeSportjournalist Hans Vandeweghe laat zijn licht schijnen op de Ronde van Frankrijk.
20/07 06u15  "Trump wist al van Russische inmenging nog voor hij president was"Donald Trump wist nog voor zijn aantreden als president van Russische inmenging in de verkiezingen. De Amerikaanse inlichtingendiensten wisten dat de Russische president Poetin zelf daartoe de opdracht heeft gegeven.
20/07 06u15  Hoe groot is de kans dat je ooit een voet op de maan zet?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Moon Day.
20/07 06u15  "Alle ouders doen maar wat, en dat is prima"Het regent opvoedadviezen van experts. Vaak zijn ze nog tegenstrijdig ook. Gelukkig is daar de Nederlandse hoogleraar historische pedagogiek René van der Veer (Universiteit Leiden) als baken van relativering voor moderne ouders in verwarring.
20/07 05u45  Marghem moet huiswerk overdoen: minister wil niet weten van goedkoop alternatief gasplanMinister van Energie Marie Christine Marghem (MR) heeft geen rekening gehouden met de wil van haar coalitiepartners om een Nederlandse gascentrale in haar 'gasplan' een faire kans te geven. Dat schrijft De Standaard vandaag.
20/07 05u45  Ook dit weekend druk verkeer van en naar toeristische bestemmingenDe verkeersprognose op de Europese wegen voor dit weekend van mobiliteitsorganisatie Touring voorspelt erg moeilijk verkeer (rood) zuidwaarts en moeilijk verkeer met kleinere files noordwaarts (oranje) in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.
20/07 05u00  Toeristenboot kapseist op meer in VS: "Minstens zes doden"Op een meer in de Amerikaanse staat Missouri is een amfibische rondvaartboot gekapseisd. Aan boord van het vaartuig waren meer dan dertig mensen, onder wie kinderen. De lokale veiligheidsdiensten hebben groot alarm geslagen. Zeker zes mensen zouden naar verluidt om het leven gekomen zijn.
20/07 04u45  In vijf jaar al meer dan honderd hulpverleners omgekomen in Zuid-SoedanIn Zuid-Soedan zijn sinds het begin van de burgeroorlog in 2013 al meer dan honderd hulpverleners gedood. Dat meldden de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de Vredes- en Veiligheidsraad van de Afrikaanse Unie (AUPSC) donderdag. Het Oost-Afrikaanse land is een van de gevaarlijkste ter wereld voor humanitaire medewerkers. 
20/07 04u15  "Belgische motorrijder omgekomen in Thailand"Op het Thaise eiland Phuket is gisteren een Belgische motorrijder omgekomen bij een ongeval. Dat meldden lokale media. Volgens The Thaiger, de nieuwssite van de lokale krant Phuket Gazette, gaat om een 39-jarige man.20 
20/07 03u15  Inlichtingenbaas VS niet op de hoogte van wat Trump en Poetin elkaar hebben verteldDe directeur nationale inlichtingen van de Verenigde Staten, Dan Coats, heeft verklaard dat hij geen weet heeft van wat Amerikaans president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin elkaar verteld hebben tijdens hun top maandag in Helsinki. 
20/07 02u30  Moskou start campagne voor vrijlating vermeende Russische spionneDe Russische regering is een internetcampagne begonnen voor de vrijlating van Maria Boetina, die in de VS is aangehouden op verdenking van spionage. 20 
20/07 02u15  Lega Nord-leider dient klacht wegens laster in tegen 'Gomorra'-auteur Roberto SavianoDe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, de leider van de extreemrechtse Lega Nord, heeft gisterenavond gezegd dat hij een klacht indient wegens laster tegen Roberto Saviano. De auteur van het boek 'Gomorra', waarin hij een boekje opendoet over de maffia, is een fel criticaster van de politicus.24 
20/07 01u00  Acht vluchten vertraagd, vier geannuleerd in Charleroi door problemen BelgocontrolOp de luchthaven van Charleroi hebben gisterenmiddag acht vluchten vertraging opgelopen en zijn vier andere geannuleerd. Oorzaak waren de technische problemen bij luchtverkeersleider Belgocontrol. Exact 746 passagiers zagen hun vlucht geannuleerd, zegt de woordvoerder van de luchthaven van Charleroi.29 
20/07 01u00  Nepchirurg 'Dr. Bumbum' opgepakt door de politie na overlijden patiënte die clandestiene bilvergroting kreegDe Braziliaanse politie heeft de onechte plastisch chirurg Dr. Bumbum ('Billendokter') gearresteerd. Hij werd gezocht in verband met de dood van één van zijn patiënten die in zijn appartement haar billen had laten vergroten. 29 
19/07 22u30  Topman De Lijn: "Meeuws vroeg ons 10.000 euro om rechtszaak te laten vallen"Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws heeft in april 10.000 euro gevraagd aan De Lijn. In ruil zou hij geen rechtszaak aanspannen tegen de Vlaamse vervoermaatschappij. Dat heeft Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, gezegd in Terzake. Descheemaecker zei dat De Lijn daar niet is op ingegaan en dat Meeuws daarop 'in de loop van deze vakantieperiode' effectief een klacht heeft ingediend.
19/07 21u30  Trump trekt essentie NAVO in twijfel: "Montenegro is een klein landje met agressieve mensen"Kleine NAVO-landjes hoeven als het erop aankomt niet op de steun van de Verenigde Staten te rekenen. Dat was de boodschap die viel af te leiden uit een vraaggesprek dat president Trump had met een van zijn favoriete televisiepresentatoren, Tucker Carlson van Fox News.
19/07 21u00  Rellen en seksueel geweld in vluchtelingenkamp Lesbos: "Nefast voor mentale gezondheid"De situatie in het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos is chaotisch: er zijn regelmatig clashes en rellen, incidenten van seksueel geweld en de mentale gezondheid van de duizenden mensen die er gevangen zitten gaat achteruit. Onder hen zijn ook kinderen, meldt Artsen Zonder Grenzen (AzG).
19/07 21u00  "Vouwtelefoon van Samsung komt er eindelijk aan"De vouwtelefoon is de vliegende auto van de gadgets: er wordt al eindeloos over gepraat en de beloftes zijn spectaculair. Maar nu lijkt het er toch echt van te komen. 
19/07 20u45  "The Wasp is het meest geseksualiseerde personage van Marvel"Het werd de makers van Ant-Man and the Wasp niet gemakkelijk gemaakt. Zo moest de sequel naadloos aansluiten bij het verhaal van de laatste Avengers. En moest er met Wasp een tot dan erg geseksualiseerdeheldin worden geïnstalleerd. 'Het über-stereotype van vrouwelijkheid, eigenlijk.'10 
19/07 20u30  3 Suisses failliet: het einde van een bedrijf dat alles had om het digitaal te makenDe Belgische tak van 3 Suisses is failliet. Het Franse bedrijf had nochtans alles in huis om ook vandaag nog relevant te zijn: als icoon van de mode per postorder was 3 Suisses een Zalando avant la lettre.
19/07 20u30  'Time' onthult nieuwe cover: een griezelige kruising tussen Trump en PoetinTime pakt naar aanleiding van de ontmoeting van Donald Trump en Vladimir Poetin uit met een opmerkelijke cover. De gezichten van beide presidenten zijn op de voorpagina samengesmolten tot één portret. 
19/07 20u00  Wat bezielt bejaardenverzorgers om dementerende ouderen te vernederen?Selfies nemen met dementerende bejaarden in pamper, een oude vrouw een banaan laten 'bevredigen' of filmen hoe een patiënt tevergeefs uit bed probeert te raken. Wat bezielt zorgverleners om ouderen zo te vernederen? 'Elke organisatie met machtsstructuren is hier vatbaar voor.'
19/07 19u45  Waarom N-VA Dewinter niet mag doodzwijgenTine Peeters is journalist bij De Morgen. 
19/07 19u45  Maakt ook u binnenkort het mooie weer bij het KMI?Het weer laat zich nog steeds moeilijk voorspellen, zo bleek al. Daarom nemen steeds meer mensen het heft in eigen handen en bouwen ze zelf hun weerstation. Vanaf volgend jaar gebruikt het KMI die waarnemingen zelfs officieel om het weer te voorspellen. 'Waarnemingen crowdsourcen is de toekomst.' 
19/07 19u30  Wat heeft de tolk van Trump gezien en gehoord tijdens het gesprek met Poetin?President Trump had een vrouw aan zijn zijde, tolk Marina Gross, toen hij afgelopen maandag in Helsinki zo’n twee uur alleen was met Poetin. Als enige Amerikaan hoorde zij wat werd besproken en hoe Trump zich gedroeg tegenover de Russische leider. De roep om de tolk te horen klinkt steeds luider nu nog steeds onduidelijk is waarmee de president heeft ingestemd.
19/07 19u15  De nieuwe VDB? 18-jarige Remco Evenepoel heeft nu al profcontract beetOpzij, maak plaats, Remco Evenepoel heeft ongelofelijke haast. De 18-jarige wielerdiamant uit Schepdaal rijdt bij de junioren alles aan flarden en maakt volgend jaar al de overstap naar de profs bij Quick Step. Le nouveau Merckx est arrivé? 
19/07 18u15  The Beatles of James Bond? Dit mag u niet missen op tv vanavondMuziekliefhebbers vinden vanavond zeker hun gading in het tv-aanbod. Canvas pakt uit met A Hard Day's Night, de voorloper van de moderne muziekvideo, én met een documentaire over de opkomst en val van UB40. Of kiest u toch voor James Bond? Dit zijn onze tips.
19/07 18u00  Thomas (Sky) wint rit op Alpe d'Huez en behoudt gele truiGeraint Thomas (Team Sky) heeft de bergrit die eindigde bovenop Alpe d'Huez, gewonnen voor de Nederlander Tom Dumoulin. Thomas behoudt zo zijn gele trui.
19/07 17u45  Burgers doen wat beleidsmakers nalaten: in actie komen voor het klimaatMeyrem Almaci is Groen-voorzitter. 
19/07 17u45  Waarom Burberry miljoenen aan handtassen, kleren en parfum verbrandtHet prestigieuze Britse modelabel Burberry heeft vorig jaar voor 28,6 miljoen pond (zo'n 32 miljoen euro) aan niet verkochte kleding, accessoires en parfum vernietigd. Dat is nodig, klinkt het, om het merk te beschermen. Maar aan de overproductie wordt intussen niets gedaan.
19/07 17u15  "Het is de wereld van Elon Musk. De rest van ons moet er maar zien in te leven"Elon Musk (47) choqueerde de wereld door een Britse duiker, die Thaise jongens uit een grot redde, grof te beledigen op Twitter. Was de techmiljardair even de pedalen kwijt of is dit gewoon wie hij is? 'Musk denkt dat het lot van de wereld van zijn genie afhangt'.
19/07 16u30  “Obama haalde hem van tussen het afval”: Trump noemt Biden droomtegenstander voor verkiezingen 2020De Amerikaanse president Donald Trump heeft voormalig vicepresident Joe Biden (75) een “droomtegenstander” genoemd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat deed hij tijdens een interview met nieuwszender CBS.
19/07 16u30  Burgemeester Schaarbeek: "Onveiligheid aan Noordstation door politiek spelletje verantwoordelijkheden doorschuiven"'De onveiligheid die buschauffeurs van internationale reizen voelen aan het Noordstation is de schuld van een spelletje verantwoordelijkheden doorschuiven van de federale regering en het Brusselse gewest.' Dat zegt de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) in een persbericht. De burgemeester hoopt dat er snel een betere infrastructuur komt en dat er ook aan het busstation meer controles tegen transmigranten komen.
19/07 16u30  Ryanair schrapt 96 vluchten: gedupeerden hebben recht op extra compensatieDe klanten van Ryanair die door de staking van 25 en 26 juli hun vlucht geannuleerd zien, hebben naast een omboeking of terugbetaling ook recht op een extra compensatie. Dat meldt consumentenorganisatie Test Aankoop. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft een brief gestuurd naar CEO Michael O'Leary om het bedrijf op zijn verplichtingen te wijzen. Door de staking worden telkens 48 vluchten geschrapt op de luchthaven van Charleroi.
19/07 16u15  Hele Belgische luchtruim wordt ontruimd door technisch probleem bij BelgocontrolHet hele Belgische luchtruim wordt ontruimd door een technisch probleem bij Belgocontrol, dat meldt de luchtverkeersleider.
19/07 16u15  Techgoeroe Peter Hinssen: "Laat uw kinderen filosofie studeren. Daar ligt de toekomst"'Het lukt me maar niet om thuis de wifi aan de praat te krijgen.' Het is niet meteen het antwoord dat je denkt te gaan krijgen van een techondernemer als Peter Hinssen (48). Of hoe een gesprek met ‘Mister Disruption’, want zo wordt hij vaak genoemd, verrassende wendingen kan nemen.
19/07 16u15  Johnny Marr: "Weglopen van The Smiths was mijn beste beslissing ooit"Jarenlang wilde Johnny Marr (54) geen interviews geven. Het zou toch alleen maar gaan over de muziek die hij maakte met The Smiths. Nu heeft Marr zich eindelijk van dat verleden losgemaakt. Wij spraken hem over zijn nieuwe plaat, politiek en, vooruit, The Smiths.
19/07 16u00  België moet kinderen van IS-strijders niet repatriërenOns land is niet verplicht om zes kinderen van twee Belgische IS-vrouwen te repatriëren. Dat heeft een rechter in kortgeding beslist, nadat de vrouwen een klacht indienden in een poging om de Belgische staat daartoe te dwingen.
19/07 15u30  Amazon-baas voert strijd om ruimtetoerist opDe strijd om burgers de ruimte in te krijgen woedt in alle hevigheid. Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft woensdag opnieuw een succesvolle onbemande testvlucht uitgevoerd met zijn New Shepard-raket. Maar ook miljardairs Elon Musk van SpaceX en vooral Richard Branson van Virgin Galactic willen als eerste ruimtetoeristen aan boord hebben.
19/07 15u00  Liefde en leed in de Brugse PoortIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Almanak, een luisterspel in het Gents over stadswijk de Brugse Poort.
19/07 15u00  'Hive Mind' van The Internet: deze funkateers weten met hun talent geen blijfThe Internet is vandaag zoveel meer dan een uitlopertje van Odd Future, het hiphopcollectief rond rapper Tyler, The Creator. Met de nieuwste worp Hive Mind toont de band zich een onstuitbare kracht in r&b-land.
19/07 15u00  Infrabel laat schapen en geiten grazen op spoorwegbermenTijdens een vier jaar durend project gaat spoornetbeheerder Infrabel schapen en geiten inzetten om moeilijk bereikbare spoorbermen te 'onderhouden'. Zowat 150 dieren zullen in Mechelen en Dilbeek grazen langs afgesloten spoorbermen. Tegelijk wordt gehoopt dat ze bepaalde invasieve plantensoorten kunnen uitroeien door ze op te eten.
19/07 14u30  Ondanks kritiek over racisme neemt Israël 'nationaliteitswet’ aanHet Israëlische parlement heeft vandaag in een tumultueuze zitting een omstreden ‘nationaliteitswet’ aangenomen. Arabische leden van de Knesset werden tierend de zaal uitgezet. Ze beschouwen de wet als racistisch.
19/07 14u15  Spaans gerecht annuleert aanhoudingsbevel tegen Puigdemont en andere Catalaanse ex-ministersHet Spaanse Hooggerechtshof heeft de Europese aanhoudingsbevelen tegen de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont en andere voormalige ministers uit zijn regering, opgeheven. Puigdemont verblijft momenteel in Duitsland, en mag van het gerecht daar enkel uitgeleverd worden voor misbruik van overheidsgeld, en niet voor de zwaardere beschuldiging van rebellie. Dat ziet Spanje niet zitten.
19/07 14u00  Wie zit ons toch uit te lachen terwijl wij in de file staan?Joël De Ceulaer is senior writer bij deze krant.
19/07 14u00  Gemiddelde prijs van huis voor het eerst boven de 250.000 euroIn het tweede trimester van dit jaar heeft de gemiddelde prijs van een huis in België met 250.735 euro voor het eerst de grens van een kwart miljoen overschreden. In vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar gaat het om een stijging met maar liefst 4,1 procent. Dat blijkt vandaag uit de Notarisbarometer.
19/07 13u45  Maatregelen tegen droogte in Oost- en West-Vlaanderen: gazon sproeien mag alleen tussen 20 en 8 uurDe provincies Oost-en West-Vlaanderen nemen maatregelen tegen de droogte. Zo mag er vanaf morgen geen water meer gepompt worden uit onbevaarbare waterlopen. Landbouwers en particulieren mogen hun gazon enkel nog tussen acht uur 's avonds en acht uur 's morgens sproeien. De politie zal controles uitvoeren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur.
19/07 13u30  Britse Open compleet onvoorspelbaar door wekenlange droogte: Golfen op een 'asfaltbaan'Door de droogte in Schotland is de golfbaan van Carnoustie, waar vandaag de Britse Open begint, keihard. Dat biedt de kans verder te slaan dan gebruikelijk. Maar voor je het weet, stuitert de bal alle kanten op.
19/07 13u30  Arthur Brouns: ontroerende alledaagsheidIn de reeks Graduation 2018 toont De Morgen u elke week het talent van een pas afgestudeerde fotograaf. Vandaag: de vintage stadsbeelden van Arthur Brouns.
19/07 12u15  Bevelhebber Boko Haram: "Ontvoerde schoolmeisjes zullen niet naar huis terugkeren"De Nigeriaanse politie heeft acht leden van Boko Haram gearresteerd, waaronder een bevelhebber van de terroristische groep. Tijdens de ondervraging verklaarde de man dat de 'ontvoerde schoolmeisjes niet naar huis terug zullen keren'.
19/07 12u00  VS hielden eigen verklaring tegen waarin Rusland wordt veroordeeld voor neerhalen MH17De Amerikaanse regering heeft deze week een verklaring van haar eigen ambtenaren tegengehouden waarin Rusland wordt veroordeeld voor het neerschieten van vlucht MH17, vier jaar geleden.
19/07 11u45  De rijkste man ooit, maar waar gaat Jeff Bezos zijn miljarden aan uitgeven?Met een vermogen van 152 miljard dollar (130 miljard euro) is Amazon-baas Jeff Bezos sinds deze week de grootste rijkaard in de moderne geschiedenis. Nu wacht de volgende uitdaging: hoe al dat geld uit te geven?
19/07 11u30  Waarom de Wetstraat zwijgt over de 'liquidatietweet' van DewinterZonder enige schroom gooide Vlaams Belanger Filip Dewinter een oproep tot de liquidatie van een Antwerps drugsdealer op Twitter. Waarom die provocatie nauwelijks deining veroorzaakt in de Wetstraat? 'N-VA wil haar gegeerde slachtofferrol niet afgeven en de linkse oppositie is gewoon niet cynisch genoeg.'
19/07 11u30  Alpe d'Huez: vulkaan die op ontploffen staatVandaag wacht de meest mythische van alle Alpen-cols: Alpe d'Huez. En dat aan het einde van een loodzware driedaagse. Renners koersen er tegen een berg en tegen zichzelf, Sky misschien ook tegen het publiek.
19/07 11u30  Mark Zuckerberg onder vuur: "Ik vind niet dat we berichten van Holocaustontkenners op Facebook moeten verwijderen"Facebook-topman Mark Zuckerberg is  onder vuur komen te liggen na een opmerkelijke uitspraak. In een interview over misinformatie gebruikte hij de Holocaust als voorbeeld. 'Ik ben joods en er zijn mensen die de Holocaust ontkennen. Ik vind dat kwetsend. Maar ik geloof niet dat wij zulke berichten moeten verwijderen. Mensen maken fouten. Ik denk niet dat zij het expres fout hebben. Ik maak ook fouten als ik in het openbaar spreek', zei Zuckerberg tegen de techsite Recode.
19/07 11u30  Voor radicaal-islamitische partijen in Pakistan is moordenaar Mumtaz Qadri een martelaar van de blasfemiewetDe radicale moslim die opgehangen werd omdat hij een gouverneur doodde, is nu voor veel Pakistanen een held. Politici hopen daarvan te profiteren bij de komende verkiezingen.
19/07 11u30  Carrefour levert je boodschappen nu ook binnen de 90 minuten: de ratrace in de retailBoodschappen vliegensvlug op je stoep. Carrefour lanceert vandaag de app ShipTo, waarbij een 'personal shopper' je mandje vult en binnen de 90 minuten levert. 'De strijd om de consument woedt volop, maar daar staat een prijs tegenover', zegt retailprofessor Gino Van Ossel.
19/07 11u15  Britten vinden geen woning meer op het Britse eiland Jersey door de gigantische instroom aan expats met geldHet eiland Jersey werkt als een magneet op expats die er veel geld verdienen in de financiële sector. Zij boeren er zo goed, dat de lokale bevolking geen huis meer kan kopen.
19/07 10u30  "Britse politie heeft verdachten geïdentificeerd voor vergiftiging Russische ex-dubbelspion"De Britse politie heeft de verdachten geïdentificeerd van de vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Dat bericht het persagentschap Press Association vandaag op basis van een bron dicht bij het onderzoek.
19/07 10u15  'Paris-Austerlitz': pieken en dalen van een Parijse herenliefdeMet Paris-Austerlitz schreef Rafael Chirbes een tedere roman over de gecompliceerde liefde tussen een jonge Spanjaard en een onstuimige, oudere fabrieksarbeider. Het is tegelijk een hommage aan een vervluchtigend Parijs.
19/07 10u00  Komt het afvalplan dan toch op de agenda van de Vlaamse superministerraad?Net als coalitiepartner Open Vld vindt ook N-VA dat het afvalplan van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) morgen wél moet besproken worden op de 'superministerraad' van de Vlaamse regering. 
19/07 10u00  Trump blijft vooralsnog trots overeindWillem Post is Amerika-deskundige bij het Instituut Clingendael.
19/07 08u45  Toptalent Remco Evenepoel (18) vanaf 1 januari 2019 profrenner bij Quick-Step Floors, dat Team Sky de loef afsteektRemco Evenepoel (18) wordt vanaf 1 januari 2019 profrenner bij Quick-Step Floors. De kersverse Europees kampioen bij de junioren in het tijdrijden én op de weg zou normaliter eerst bij Axeon Hagens Berman, het beloftenteam van Axel Merckx, aan de slag zijn gegaan.
19/07 08u30  Agent ontslagen na zelfgemaakte IS-dreigbriefEen politie-inspecteur uit Heist-op-den-Berg is ontslagen omdat hij twee weken na de aanslagen in Parijs een dreigbrief in naam van IS in elkaar heeft geflanst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Die hing hij op aan de toegangspoort van het commissariaat. De twintiger ontkent en vecht zijn ontslag aan.
19/07 08u30  Opnieuw aanslag met granaat in Antwerpen vannachtIn de Antwerpse Stuivenbergwijk is vannacht een aanslag gepleegd met een granaat. Er vielen daarbij geen gewonden. Het doelwit was de Turkse pitazaak Mevlana op de hoek van de Lange Stuivenbergstraat en de Lange Scholiersstraat.
19/07 08u15  Deze vier smartphones hebben de beste cameraDe smartphone heeft de rol van de compactcamera deels overgenomen. Handig is ook dat je je smartphone meestal bij hebt, zodat je altijd een foto kunt maken als je dat wilt. Maar welke smartphones zijn nu de beste voor de hobbyfotograaf?
19/07 07u45  Koningsdrama in de maak? Thomas rijdt weg van kopman Froome en pakt gele truiEerst dit: Sky wint zonder ongelukken de Tour. Alleen Tom Dumoulin kan daar nog iets aan doen, zo lijkt. Het leuke nieuws voor de kijkers: het kan nog een geweldige strijd worden tot Parijs. Als de ploegmaats Geraint Thomas en Chris Froome het tenminste onder elkaar mogen uitvechten.
19/07 07u45  Hoeveel tijd mogen kinderen met tablets, smartphones en andere schermen doorbrengen?Ze klungelen niet met vingerverf, ze swipen. Ze ravotten niet, ze liken. Daar zouden ze dom, rusteloos en asociaal van worden. Moeten ouders het 'schermgebruik' van hun kroost inperken?
19/07 07u30  Nieuwpoort sluit bekend vakantieverblijf White ResidenceHet vakantieverblijf White Residence in Nieuwpoort wordt meteen gesloten. Dat besliste burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) gisteren uit veiligheidsoverwegingen. Het beschermde pand uit 1924 voldoet niet aan de veiligheidsnormen. 'Ik ben genoodzaakt deze beslissing te nemen. Het pand uit 1924, met heel veel hout, voldoet niet aan de huidige brandveiligheidsregelgeving', zegt Vanden Broucke.
19/07 06u45  Antwerps ambtenaar klust bij voor vastgoedfirmaVerscheidene vastgoedinvesteerders vechten om een verloederde wijk in Antwerpen-Noord, erotisch massagesalon inbegrepen. Een van de firma's krijgt daarbij hulp van een medewerker van de stadsdienst Vastgoedcoördinatie. Stad Antwerpen is een intern onderzoek gestart.
19/07 06u45  Trump eist vrijlating van Amerikaanse dominee in Turkije: "Zijn familie heeft hem nodig"De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan via Twitter opgeroepen om de Amerikaanse dominee Andrew Brunson vrij te laten. Brunson zit al ruim anderhalf jaar vast in een Turkse cel en woensdag werd zijn verzoek om uit voorlopige hechtenis te worden ontslagen, nog afgewezen.
19/07 06u30  Na Neckermann is nu ook postorderbedrijf 3 Suisses faillietDe Belgische tak van de Franse webshop 3 Suisses is vorige week failliet verklaard. De eigenaar van 3 Suisses België, het Franse bedrijf Domoti, had al enkele dagen voordien het faillissement aangevraagd. 
19/07 06u15  Truiens rusthuis onder vuur na klacht over vernederende foto's gemaakt door personeelVier verzorgsters van het Truiense woonzorgcentrum Villa Rosa zouden in een Messengergroep vernederende foto's hebben gedeeld van demente bejaarden. De kleinzoon van een inmiddels overleden bewoonster heeft deze week een klacht ingediend bij de politie. 
19/07 06u15  Pak wegpiraten hun auto af, ook al rijden ze met die van hun moederJef Van Den Bergh is kamerlid voor CD&V en Daphné Dumery is kamerlid voor N-VA.
19/07 06u15  Kunstwerk waar twee jaar aan gewerkt is moet plaats maken voor gouden plafondTwee jaar werkte kunstenaar Honoré d'O aan een installatie die de inkomhal van het Gentse stadstheater NTGent een artistieke injectie moest geven. Maar het werk past niet in de plannen van de nieuwe artistiek directeur Milo Rau en moet verdwijnen. 
19/07 06u15  Kunstacademies krijgen 777 nieuwe opleidingenDe academies voor het deeltijds kunstonderwijs zullen vanaf september 777 extra opleidingen aanbieden. Het is voor het eerst in zeven jaar dat er nieuwe programmaties bij komen.
19/07 06u15  Niemand ontkomt aan de weerobsessieDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
19/07 06u15  Ik hoorde de ratelende kettingen van een ophaalbrug waarop ‘Toekomst’ stondElke dinsdag en donderdag schrijft Ann De Craemer over de kleine en grote dingen des levens die haar beroeren.
19/07 06u15  Hij vroeg zich af wanneer precies hij zo bang was gewordenFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
19/07 06u15  Wat gebeurt er als je de nooduitgang van het vliegtuig opent?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Flight Attendant Safety Professionals' Day.
19/07 06u00  Frankrijk duidelijk: "Als België kiest voor de F-35, dan kan het niet meewerken aan Frans-Duitse SCAF"Frankrijk doet de deur dicht. Als België kiest voor de Amerikaanse F-35, dan kan het niet meewerken aan het nieuwe Frans-Duitse gevechtsvliegtuig. Dat schrijft De Standaard vandaag.
19/07 05u45  Kerngezonde Thaise voetballertjes geven persconferentie: “Geprobeerd om tunnels naar buiten te graven”De twaalf Thaise voetballertjes en hun coach hebben deze nacht hun eerste persconferentie gegeven sinds ze uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Het iets meer dan een week geleden dat de wereld een zucht van opluchting slaakte toen bleek dat alle jongens en hun coach levend uit de grot konden worden gehaald.
19/07 05u00  Bedrijven raken restafval niet kwijtVanwege een tekort aan verbrandingscapaciteit voor afval heeft afvalstoffenmaatschappij OVAM een noodplan opgesteld. Ze staat opnieuw export van afval toe. Dat schrijft De Tijd vandaag.
19/07 04u30  "Minstens dertig doden bij geweld in noorden van Nigeria"In het noordwesten van Nigeria hebben gewapende mannen dinsdag vijf dorpen aangevallen en daarbij in totaal dertig doden gemaakt. Dat zei een lokale dorpsleider gisteren. De politie bevestigde de aanvallen, maar spreekt van een dodental van drie.
19/07 04u00  Veiligheidsmedewerker Franse president Macron geschorst wegens agressie tegen betogerIn Frankrijk zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe de verantwoordelijke van het veiligheidsteam van president Emmanuel Macron een hulpeloze betoger hardhandig aanpakt. De man werd in alle stilte twee weken geschorst, maar werkt nog steeds voor het bureau van Macron. Dat berichtte de Le Monde gisterenavond.
19/07 03u15  BASF investeert 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialistHet Duitse chemiebedrijf BASF gaat nauwer samenwerken met de Leuvense 3D-printspecialist Materialise. BASF investeert bovendien 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) in het bedrijf. Dat maakt Materialise gisterenavond bekend.
19/07 02u30  Palestijnse delegatie krijgt geen Amerikaans visa om VN-vergadering bij te wonenEen zeskoppige Palestijnse delegatie die deze week een meerdaagse vergadering wil bijwonen bij de Verenigde Naties, heeft geen visa gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Dat zegt de Palestijnse ambassadeur bij de VN, Riyad Mansour. Volgens hem gebeurde dat onder druk van Israël.
19/07 01u45  Democraten willen tolk Trump op top met Poetin horen: "Achterhalen wat er exact gezegd is in de naam van de VS"Democratische parlementsleden hebben vandaag druk gezet om de tolk van Donald Trump te laten getuigen voor het Congres over de ontmoeting tussen de president van de Verenigde Staten en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Helsinki. Trump kreeg felle kritiek omdat hij zich te slap zou opgesteld hebben tegenover de Russische president.
19/07 01u15  Turkse noodtoestand beëindigd ten voordele van strenge antiterreurwetNa twee jaar is om middernacht een einde gekomen aan de noodtoestand in Turkije. De Turkse regering heeft intussen al een strenge antiterreurwet opgesteld die de noodtoestand moet vervangen. 
18/07 22u15  Dewinter tweet crimineel 'opsporingsbericht': "Parlementaire immuniteit kan opgeheven worden"'Zolang ze elkaar afmaken, deel ik dit bericht graag''. Met die boodschap gooide Filip Dewinter (Vlaams Belang) een bericht van de Antwerpse drugsmaffia op Twitter. Een actie waarmee hij zich op zijn minst in een grijze zone waagt. 
18/07 21u45  Wrak van Russisch oorlogsschip met “112 miljard euro aan goud aan boord” gevonden voor kust Zuid-KoreaEen Zuid-Koreaans bergingsbedrijf heeft het wrak gevonden van een Russisch oorloggschip dat 113 jaar geleden ten onder ging. Aan boord van het schip zou zich nog steeds 200 ton goud bevinden, goed voor een totale waarde van 112 miljard euro.
18/07 21u30  Een Oostenrijker maakt de ibisvogel terug wegwijs in Europa met een ultralicht vliegtuigjeHet voorbestaan van de ibisvogel hangt aan een zijden draadje. Minder dan 1.000 vogels leven nog in het wild. Een Duits-Oostenrijkse groep biologen probeert de vogel nu na 400 jaar afwezigheid terug in Europa te leren leven. Daarvoor gebruiken ze een vliegtuigje; om de vogels te leren migreren naar de Mediterraanse regio in de winter.
18/07 21u30  Belgisch jongetje (6) sterft tijdens vakantie in Zwitserland door rotsblok op hoofdEen zesjarige Belgische jongen die met zijn familie op vakantie was in Zwitserland, heeft een steen op zijn hoofd gekregen en is overleden. Dat meldt Het Nieuwsblad, en het nieuws wordt bevestigd in een mededeling op de website van de politie van het kanton Graubünden.
18/07 21u30  Sven Mary over gezochte uitgezette crimineel: "Francken zegt dat dit zeldzaam geval is, maar op mijn kantoor alleen al 12 gevallen sinds april"Volgens meester Sven Mary, advocaat van de uitgezette en tevens gezochte Albanese crimineel Safet Rustemi, kon de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) wel degelijk weten dat zijn cliënt nog voor het gerecht zou moeten verschijnen. Dat verklaart Mary in Terzake. Ook stelt hij dat het  incident geen 'zeldzaamheid' is, zoals staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet verstaan. 
18/07 20u45  Vlaamse premie voor elektrische auto's floptDoor de tegenvallende verkoop van elektrische wagens raakt de Vlaamse zero-emissiepremie twee jaar na de invoering nog altijd niet van de grond. Dat schrijft De Tijd. In de eerste helft van dit jaar vroegen amper 157 Vlamingen een premie tussen 2.000 en 4.000 euro aan, blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).
18/07 20u45  Trump: "Nooit eerder was een president zo streng voor Rusland als ik"Donald Trump vuurt terug na de kritiek aan zijn adres, maar gaat daarbij opnieuw in tegen de bevindingen van zijn eigen veiligheidsdiensten. Zo geeft de Amerikaanse president aan dat Rusland niet langer de Verenigde Staten viseert.
18/07 20u15  Voor u uitgetest: de vleesloze burger 'die echt als vlees smaakt'Hij smaakt ‘vlezig’, sappig en hartig en ziet eruit als een echte hamburger: de Beyond Meat Burger is nu ook in ons land te krijgen. Wie zit erop te wachten? 'Een groeiende groep wil een echte vleeservaring zonder vlees.'
18/07 20u00  Waarom we ook de volgende jaren nog meer in de file zullen staanEen nieuw jaar, een nieuw filerecord in Vlaanderen. Veel hoop op beterschap is er niet, zeggen experts. Een omwenteling kan nog jarenlang op zich laten wachten. 
18/07 19u30  Flixbus is dieven en criminelen beu: "Brussel-Noord is een kutplek voor onze buschauffeurs"Chauffeurs van de internationale busmaatschappij Flixbus klagen over dieven die aan de haal gaan met de bagage van reizigers en hen op de koop toe bedreigen. De lokale politie werkt aan een actieplan, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van Flixbus zelf. 
18/07 19u15  Sportschoenen van gerecycled plastic, ze komen eraanHet zou zomaar kunnen dat u straks hardloopt op oude waterflesjes. Adidas kondigt aan vanaf 2024 enkel gerecycled polyester in zijn producten te verwerken. 
18/07 19u15  Curator Barbara Raes brengt kwetsbaarheid en kleinschaligheid binnen op Theater Aan Zee: "Ik hoop mooi te vallen"Curator Barbara Raes loodste het afgelopen jaar omzichtig haar ideeën binnen in het programma van Theater Aan Zee. Ze injecteert het populaire zomerfestival met kleinschalige voorstellingen, ongeziene performances, rituelen zonder publiek. 'Omdat één kind dat zingt voor de zon evenveel impact heeft als een voorstelling voor 500 man.'
18/07 19u00  Zo moeten de werkloosheidsuitkeringen sneller dalenDe werkloosheidsuitkeringen sneller laten dalen: het zou de uitweg kunnen zijn in de discussie over de arbeidsdeal binnen de federale regering. De Gentse arbeidseconoom Stijn Baert legt een voorstel op tafel, dat De Morgen kon inkijken.
18/07 19u00  The Lunatics op de Gentse Feesten: "Deze mensen hebben mijn leven veranderd"Twee decennia geleden waren The Lunatics een splintergroep van de Belgische Improvisatie Liga (BIL), vandaag staan ze aan de wieg van het huidige Vlaamse comedylandschap.
18/07 18u45  Waarom het weer anno 2018 nog steeds moeilijk te voorspellen valtHet weer in Nederland volgende week? 42 graden volgens de ene voorspelling, 20 graden volgens de andere. Het weer laat zich in de 21ste eeuw nog altijd niet temmen in voorspellingen. “Verder dan vijf dagen vooruitkijken? Dat is amper correct.”
18/07 18u00  CT-scans bij kinderen gelinkt aan risico op hersentumorVolgens een nieuw Nederlands onderzoek lopen kinderen door CT-scans een iets groter risico op een hersentumor. Door blootstelling aan straling op het hoofd zou bij onze noorderburen 1 extra hersentumor voorkomen op een jaarlijks totaal van 120.
18/07 18u00  Thaise voetballers vertellen voor het eerst hun verhaal: "Ik zal een modelburger worden"Sommige van de Thaise voetballers waren bang dat hun ouders boos zouden zijn omdat ze verdwaald waren geraakt in het grottencomplex bij Chiang Rai. Eenmaal gered, snakte een van hen naar een bordje rijst met varkensvlees. En allemaal waren ze verdrietig over de marineduiker die omkwam bij hun redding. 'Je hebt je leven voor ons gegeven', zei een van hen vandaag ontdaan.
18/07 18u00  IN KAART. Stem jij in oktober al digitaal of nog met potlood en papier?Over drie maanden zijn het weer gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. Voor de eerste keer ooit zullen de inwoners van een meerderheid van de Vlaamse gemeenten elektronisch kunnen stemmen. Ontdek op de kaart of in de tabel hoe het in jouw gemeente zit. 
18/07 18u00  Zonder lastige ingrepen worden files alleen maar langerBart Van Craeynest is econoom en auteur van het boek Superstaat.
18/07 18u00  Juncker vraagt "respect" na geruchten alcoholisme: "Straf hoeveel experts er zijn over mijn gezondheidstoestand"Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ontkent dat hij vorige week had gedronken toen regeringsleiders hem moesten ondersteunen rond een diner bij de NAVO-top in Brussel. De Luxemburger zei 'onder de indruk' te zijn dat er zo veel aandacht voor het incident is geweest en dat zoveel mensen blijkbaar expert over zijn gezondheidstoestand zijn. 'Eerlijk gezegd heb ik geen tijd voor zulke onbeduidende nonsens. Ik vraag om respect.'
18/07 17u45  Amerikanen mogen wapens printenDe Amerikaanse rechtbank heeft na 4 jaar besloten dat het legaal is om wapens te printen met een 3D-printer en de plannen te verdelen. De overheid moest in de zaak de duimen leggen voor de wapenlobby.
18/07 17u45  Ex-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson: "Niet te laat om brexit te redden"'Het is nog niet te laat om brexit te redden.' Dat meent althans de vroegere Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Tien dagen nadat hij opstapte uit de regering, uit onvrede met de brexitplannen van premier Theresa May, sprak hij deze middag het parlement toe. 
18/07 17u30  Antwerpen laat dan toch struikelstenen voor oorlogsslachtoffers toeDe Association pour la Mémoire de la Shoah (AMS) toont zich in een persbericht tevreden over de beslissing van de stad Antwerpen om zogenaamde struikelstenen toe te staan. Via de website van de stad kan iedereen een aanvraag doen om een gedenksteen in het voetpad voor het huis van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te plaatsen.
18/07 17u15  "Google heeft Android gebruikt om de dominantie van zijn zoekmachine te betonneren"De Europese Unie geeft opnieuw een boete aan Alphabet, het moederbedrijf van Google. Met 4,3 miljard euro is het zelfs de hoogste boete ooit door Europa opgelegd aan een individueel bedrijf. Google wordt verweten machtsmisbruik te plegen met het besturingssysteem Android. De technologiereus tekent beroep aan.
18/07 17u00  NMBS verkoopt aandeel van deelfietsen Blue-bike aan De LijnDe Lijn neemt de aandelen van NMBS in Blue-Mobility over, en wordt zo met 84 procent de hoofdaandeelhouder van het deelfietsenbedrijf Blue-bike. Beide bedrijven hebben daarover een principeakkoord bereikt, melden ze. Ze blijven wel samenwerken om voor de reizigers extra deelfietsen te voorzien aan grote treinstations.
18/07 17u00  “Van deze plantaardige burger zullen ook vleeseters smullen”Bill Gates, Leonardo DiCaprio en honderdduizenden Amerikanen zijn er al tuk op en nu moet België volgen. De Beyond Burger smaakt, ruikt en ziet eruit als vlees, maar is volledig plantaardig. De vegetarische restaurantketen Greenway serveert de burger volgende maand als eerste in ons land en hoopt op een voedselrevolutie. ‘Vleeseters hebben geen excuus meer.’
18/07 15u45  Ryanair schrapt 50 van de 160 Belgische vluchtenLuchtvaartmaatschappij Ryanair gaat omwille van de staking op 25 en 26 juli tot 300 vluchten schrappen. Dat meldt persagentschap Belga. Het gaat onder meer om 50 van de 160 vluchten van en naar België.
18/07 15u45  Libanese rechter: seks tussen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht is geen misdrijfOrganisaties van homo’s, lesbiennes en transgenders (lhbt) in Libanon zijn opgetogen over de uitspraak van een hogere rechtbank, die gisteren bepaalde dat seks tussen mensen van hetzelfde geslacht geen misdrijf is. Volgens hen is het een belangrijke stap op weg naar opheffing van het verbod.
18/07 15u30  Honderden Duitse Tesla-eigenaren moeten subsidie terugbetalenRuim achthonderd Duitse eigenaren van een Tesla moeten een overheidssubsidie van 4.000 euro terugbetalen. Hun elektrische auto blijkt duurder dan de maximumprijs van 60 duizend euro die gold als grens voor de vergoeding. Dat heeft het overheidsorgaan Bafa, dat gaat over de milieusubsidies, aangekondigd.
18/07 15u15  Door de frontlijn naar Sanaa, de belegerde hoofdstad van Houthi-rebellen in JemenSinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Verslaggever Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 14u30  Ook Eurofighter goedkoper dan voorzienHet gevechtsvliegtuig van het Europese consortium Eurofighter zal in aankoop en gebruik minder kosten dan het bedrag dat de Belgische overheid heeft uitgetrokken voor de aankoop van 34 nieuwe vliegtuigen. Dat zegt Anthony Gregory, campagnedirecteur voor België van het Britse defensiebedrijf BAE Systems, dat deel uitmaakt van het consortium.
18/07 14u00  Europese Commissie legt Google een recordboete op, maar waarom eigenlijk?Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een recordboete opgelegd gekregen door de Europese Commissie. Het gaat om een bedrag van 4,3 miljard – Met afstand een record. Vijf vragen over deze clash.
18/07 13u30  Guns N’ Roses brengt heuse platenkast uit, en de prijs is er ook naarVoor 850 euro haal je een heuse Appetite for Destruction-kast in huis met foto's, archiefmateriaal en - zeker - ook te gekke opnamen. Al zijn er ook meer bescheiden, en dus betaalbaarder, versies beschikbaar.
18/07 13u15  Thaise voetballertjes en coach hebben ziekenhuis verlatenDe twaalf Thaise voetballertjes en hun coach, die vorige week uit een grot in het noorden van het land werden gered, hebben het ziekenhuis vandaag verlaten.
18/07 13u00  Minder stress, minder slaap: dit doet de langgerekte zomer met uw lichaamVolgens de voorspellingen houdt de zomer het nog een hele poos vol. Dat langdurig mooie weer doét wat met ons lijf. Er razen extra veel goede hormonen door, bijvoorbeeld, en we genieten van een beter humeur. Overmatig zweten? Dat heeft ons lichaam in twee weken onder de knie. Maar schrik niet als u op de werkvloer minder geconcentreerd of extra moe rondloopt.
18/07 12u30  Cliff Richard wint rechtszaak tegen de BBCDe Britse oerrocker Cliff Richard heeft een privacy-rechtszaak die hij tegen de openbare omroep BBC had ingespannen gewonnen. Dit hebben meerdere Britse media vandaag gemeld.
18/07 12u15  Bijna 600 kinderen verloren gelopen aan de kustDe strandredders aan de kust hadden de eerste twee weken van juli hun handen vol. Al 597 kinderen liepen verloren. 'Het ziet er dus naar uit dat het record van 2003 verbroken zal worden. Toen liepen in heel juli 914 kindjes verloren', zegt An Beun van de Kustreddingsdienst (IKWV).
18/07 12u15  Geheugensteuntje op Trumps getypte verklaring: er was geen 'colusion' (sic)Terwijl Amerikaans president Donald Trump de pers toesprak over zijn opvallende verspreking, was er een ander detail dat niet aan de aanwezige journalisten ontsnapte. 'There was no colusion' stond, inclusief spelfout, in dikke zwarte hoofdletters geschreven op zijn getypte verklaring.
18/07 12u00  Peeters legt advies Muyters naast zich neer en keurt werkloosheid met bedrijfstoeslag bij Carrefour goedMinister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, ondanks het negatieve advies van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In dat plan, dat de vakbonden en directie onlangs overeenkwamen, zit het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), het vroegere brugpensioen, vervat. 
18/07 12u00  Steden vragen VN om hulp in strijd tegen projectontwikkelaars en speculantenZeven grote steden, waaronder Amsterdam en Parijs, hebben de VN om hulp gevraagd in hun strijd tegen projectontwikkelaars en speculanten. Die verzieken de woningmarkt zodanig, dat de steden ten einde raad zijn. 'Straks vind je hier alleen nog de allerrijksten en de allerarmsten. En toeristen.'
18/07 12u00  "Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google"De Europese Commissie zou het Amerikaanse technologiebedrijf Google een boete opleggen van zo'n 4,3 miljard euro. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van een bron bij de Europese Unie. 
18/07 11u45  Wordt het nu 20 of 42 graden volgende week?In Nederland wordt het volgende week 42 graden maar misschien ook wel maar 20 graden, het hangt er maar van af welk weermodel je raadpleegt. Is het weer überhaupt wel meetbaar?
18/07 11u45  Wereldeconomie heeft kuren: indicatoren geven verdeeld beeldTerwijl de diamantprijs floreert, crasht de koperprijs. Gelukkig is er nog de Baltic Dry Index als houvast. De BDI is misschien wel dé graadmeter voor de wereldeconomie. En die oogt fraai. Met dank aan de lange hete zomer en dat mag je letterlijk nemen.
18/07 11u45  App tegen homofobie stelt teleurUNI-FORM, de app waarmee u sinds oktober vorig jaar holebi- en transfoob geweld kunt melden, flopt. Er zijn in ons land nog maar achttien meldingen binnengekomen.
18/07 11u15  Wie is Julian Alaphilippe, die Quickstep zijn vijftigste seizoenszege bezorgde?Julian Alaphilippe won ongetwijfeld zieltjes met zijn solo over de Col de Romme en de Colombière. Wie is die springveer, die QuickStep Floors zijn vijftigste seizoenszege bezorgde?
18/07 11u00  Israël houdt Syrische vluchtelingen tegen op de Golan-hoogvlakteIsraëlische militairen hebben dinsdag Syrische vluchtelingen tegengehouden die het door Israël bezette deel van de Golan-hoogvlakte probeerden te bereiken. Duizenden, zo niet tienduizenden burgers zitten klem tussen het oprukkende Syrische leger en rebellen die weerstand bieden.
18/07 10u45  "Van Avermaet zei dat hij ze allemaal eens ging tonen wat hij kan in de bergen"Nul procent kans gaf hij zichzelf om zijn gele trui nog een dag te houden. Wel, dat was dus gelogen. Greg Van Avermaet wist goed waar hij aan begon toen hij als laatste naar de vroege vluchters sprong. Vanwaar komen die sterke klimmersbenen?
18/07 10u30  Elon Musk biedt Britse duiker excuses aan na pedo-opmerkingZakenman Elon Musk heeft op Twitter zijn excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. 'Ik reageerde uit woede', klinkt het.
18/07 10u15  Hoteleigenaar daagt meer dan duizend slachtoffers van schietpartij Las Vegas voor de rechtbankMGM Resorts International, eigenaar van het hotel Mandalay Bay in Las Vegas waar vorig jaar de dodelijkste schietpartij uit de recente Amerikaanse geschiedenis plaatsvond, heeft een klacht ingediend tegen de slachtoffers van die schietpartij. Zo hoopt de groep elke vraag tot schadevergoeding te blokkeren.
18/07 10u15  Tien films die u deze week niet mag missenZin in een avond zonder Netflix? De filmredactie van De Morgen selecteert voor u het beste wat de bioscopen deze week te bieden hebben.
18/07 09u45  Vier kinderen op het nippertje uit zee gered terwijl ouders op terras zittenVier kinderen zijn gisteren in Blankenberge op het nippertje uit de zee gered, toen ze zonder begeleiding aan het zwemmen waren. Redders en politie vragen ouders om hun kinderen in de gaten te houden. 'Dit had fataal kunnen aflopen', zeggen redders in Het Nieuwsblad.
18/07 09u30  Hoe drones gaten in het wegdek gaan reparerenDrones gaan in de nabije toekomst gaten in het wegdek repareren. De apparaten zijn nu al in staat om automatisch schade aan de weg te detecteren met behulp van camera's en het probleem op te lossen met een soort 3D-printer.
18/07 09u30  Texas executeert overvaller ondanks gratieverzoek nabestaandenIn de Amerikaanse staat Texas is een man ter dood gebracht voor een overval met dodelijke afloop in 2004. Familieleden van het slachtoffer, de eigenaar van een levensmiddelenwinkel, hadden nochtans gevraagd het vonnis niet uit te voeren maar om te zetten in een levenslange gevangenisstraf.
18/07 09u15  Gitarist Foo Fighters verkoopt 20 gitarenGitarist Chris Shiflett van de Amerikaanse rockband Foo Fighters verkoopt twintig gitaren uit zijn persoonlijke collectie.
18/07 09u00  Bitcoin klimt weer: koers voor het eerst in een maand boven 7.500 dollarDe digitale munt bitcoin staat voor het eerst in een maand opnieuw boven de 7.500 dollar - zo'n 6.400 euro. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vinden de weg naar boven.
18/07 09u00  Voormalig Witte Huis-adviseur: "Geen president zette zichzelf ooit erger voor schut"Geen Amerikaanse president heeft zichzelf zo voor schut gezet op het wereldtoneel als Donald Trump de afgelopen dagen. Dat zegt Nicholas Burns, voormalig Ruslandadviseur en NAVO-ambassadeur van het Witte Huis. De poging van Trump om de schade te repareren wordt ondertussen op scepsis onthaald.
18/07 08u30  Files blijven toenemen: in Wemmel en Kennedytunnel staat verkeer bijna op elk moment van de dag stilNa een stagnatie vorig jaar, is de filedruk in de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de VRT en Touring Mobilis. Opvallend is dat we ook steeds vaker buiten de spitsuren in de file staan.
18/07 08u30  Justin Timberlake in het Sportpaleis: op z'n best als popkoning, maar laat hem geen kampvuur aanstekenOm het met songtitels te zeggen: Justin Timberlake is heden niet meer 'Suit & Tie', maar wel 'Flannel'. Geen nood: onder zijn houthakkershemd schuilt nog steeds een vrolijk tot ovuleren aanzettende entertainer, die evenveel moeite had met het uitverkochte Sportpaleis als de Rode Duivels met Engeland.
18/07 08u15  Het is mijn brexit of helemaal geen brexit, blijft May volhoudenDe chaotische politieke situatie rond de brexit houdt aan in Groot-Brittannië. Premier May moet alle zeilen bijzetten om haar beleid overeind te houden.
18/07 08u00  Spanje scherpt wetgeving rond verkrachting aanIn Spanje wordt de wetgeving rond verkrachting en aanranding aangescherpt. Dat heeft de Spaanse minister-president Pedro Sanchez aan het parlement meegedeeld. Seks zonder expliciete instemming wordt in de nieuwe wet aangemerkt als verkrachting: 'Alleen ja betekent ja.'
18/07 07u45  Niet iedereen is enthousiast over borstvoeding op de catwalkOp de catwalk van de Sports Illustrated Miami Swim Week, in Florida, laat een stoet pronte dames elk jaar laten zien wat de badmode voor de komende zomer wordt. Liep dit jaar mee in het rijtje: model Mara Martin, die haar vijf maanden oude dochtertje Aria de borst gaf, al paraderend, onder luid applaus dat voor het hummeltje gedempt werd met een koptelefoon.
18/07 07u45  Oudste brood ter wereld ontdektZe waren verkoold, maar het zijn wel de oudste broodkruimels die ooit zijn teruggevonden. Het platbrood, dat in een stenen haard in het noordoosten van Jordanië werd aangetroffen, werd naar schatting 14.400 jaar geleden gemaakt door de Natufiërs. 
18/07 07u00  "Ik was het woordje 'niet' vergeten." Trump hoopt knieval voor Poetin bij te sturen'Het was een dubbele ontkenning.' VS-president Trump zegt dat hij het woordje ‘niet’ was vergeten toen hij tijdens een persconferentie met Vladimir Poetin sprak over de Russische hacks tijdens de Amerikaanse verkiezingen. 'Ik zag geen enkele reden waarom het níét Rusland was, bedoelde ik.' Maar het kwaad is geschied.
18/07 07u00  CD&V laat taboe varen: lang werkloos, sneller minder geldDe werkloosheidsuitkering sneller laten dalen: vier jaar lang was dat onbespreekbaar voor CD&V, nu zou het toch deel kunnen uitmaken van de arbeidsdeal van premier Michel. Kris Peeters onderzoekt de haalbaarheid.
18/07 06u15  313.000 nieuwe jobs tegen 2023, maar wie vult ze in?Tegen 2023 komen er in België 313.000 extra jobs bij, waarvan 200.000 in Vlaanderen. Dat voorspellen onder meer het Planbureau en Statistiek Vlaanderen. Goed nieuws, maar hoe gaan we al die vacatures invullen?
18/07 06u15  "Slechts" 5 miljoen nieuwe abonnees: de motor van Netflix sputtertZelfs in Los Gatos, thuisbasis van Netflix, groeien de bomen niet tot in de hemel. De Amerikaanse streamingdienst ziet de aangroei van nieuwe abonnees stokken en zorgt zo voor paniek bij beleggers. 'Dit bewijst hoe wankel het businessmodel van Netflix is.'
18/07 06u15  Statiegeld op plastic: welke erfenis wil deze regering nalaten?Rob Buurman en Tom Zoete schrijven namens het Recycling Netwerk.
18/07 06u15  Kop in het zandCathy Galle is journalist bij De Morgen.
18/07 06u15  Eerst huren, daarna kopen: 'hamsterhuren' zit in de liftHet concept van hamsterhuren – huren met een koopoptie – zit stevig in de lift, met wachtlijsten tot gevolg. Een slimme formule, of zitten er ook addertjes onder het gras?
18/07 06u15  Is rood licht ons nieuwe slaapmutsje?Uit nieuw onderzoek van slaapexperts blijkt dat blootstelling aan een helder rood licht kalmeert en een slaperig gevoel in de hand werkt. 'Dit is een doorbraak.'
18/07 06u15  Jonge vrouwen depressiever tijdens zwangerschap dan hun moedersAls jonge vrouwen vandaag zwanger worden, hebben ze meer kans op depressieve gevoelens dan hun moeders. Dat hebben Britse onderzoekers aangetoond. 'Vrouwen moeten nu heel veel balletjes tegelijk in de lucht houden.' 
18/07 06u15  Mamma Mia! Here We Go Again: hoogmis van de kitschWelkom terug in het universum waar mensen hun soulmate van op 5 meter kunnen ruiken, zich om de haverklap verzoenen met oude liefdes en het vertikken om een vaderschapstest te doen omdat “drie vaders hebben toch zo veel leuker is”. Mamma Mia! Here We Go Again.
18/07 06u15  Literaire wereld in greep van politiek: mag Mia Doornaert voorzitter worden van Vlaams Fonds voor de Letteren?Mag de Vlaamse regering Mia Doornaert naar voren schuiven als nieuwe voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren? Ja, vindt de politiek. Nee, vindt men in de literaire wereld. 'Men kent de eigen wetgeving niet.'
18/07 06u15  'Ant-Man and the Wasp': een superheldenfilm mag soms ook melig zijnToegegeven, wij zaten niet meteen te wachten op een vervolg op Ant-Man. Maar Ant-Man and the Wasp is nóg grappiger, met nóg meer actie. En opvallend: ook erg melig.
18/07 06u15  Michael Douglas: "We zouden wel een superheld kunnen gebruiken"Sinds hij helemaal kankervrij is verklaard, staat zijn agenda weer helemaal vol. Hij speelt opnieuw een hoofdrol in de Marvel-sequel Ant-Man and the Wasp. Dit najaar is hij te zien in een Netflix-reeks. En de rest van het jaar wil Michael Douglas (73) zich volledig op de politiek storten. 'We moeten weer een Democratisch Congres krijgen.'
18/07 06u15  Games streamen zoals Netflix? Videogamehuizen kijken stilaan voorbij de consolesErgens in de komende twee jaar stelt zowel Sony PlayStation als Microsoft Xbox mogelijk een nieuwe gameconsole voor. Het zouden weleens de allerlaatste kunnen zijn, want heel wat gamegiganten werken aan een 'Netflix voor games', die spelplezier rechtstreeks naar een scherm streamt.
18/07 06u15  Een arm en een been: zo duur is de allerduurste kaviaarElke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: de Dag van de Kaviaar.
18/07 06u00  Natuurbrand bedreigt Yosemite National Park in de Verenigde StatenIn de Amerikaanse staat Californië bedreigt een groeiende natuurbrand het Yosemite National Park. De brand, door het California Department of Forestry and Fire Protection 'Ferguson' gedoopt, woedt in het gebergte Sierra Nevada en kostte al aan één brandweerman het leven. Twee collega's raakten gewond.
18/07 05u45  Trump haalt uit naar kritische voormalige CIA-baas: "Hij is een slecht persoon"De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag uitgehaald naar de voormalige directeur van de inlichtingendienst CIA John Brennan. 'Ik denk dat Brennan een erg slechte kerel is en als je het bekijkt, er is veel gebeurd onder zijn hoede', aldus het staatshoofd. 'Ik denk dat hij een erg slecht persoon is.'
18/07 05u00  Vlaanderen wil meer hoogopgeleide buitenlanders lokkenHoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier jaar onafgebroken voor één werkgever hebben gewerkt, krijgen een vergunning voor onbepaalde duur. Dat heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) beslist. Dat schrijft De Tijd vandaag.
18/07 03u45  Boeing tekent deal voor productie nieuwe Air Force OneVliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. De toestellen moeten in december 2024 klaar zijn en geverfd zijn in de kleuren rood, wit en blauw. Met het contract is een bedrag van 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro) gemoeid.
18/07 03u30  Zeker zestig bosbranden na extreme hitte en aanhoudende droogte in Zweden: "Meest ernstige situatie ooit"Zweden heeft momenteel te kampen met zeker zestig bosbranden verspreid over het hele land. De droge mei en juni-maanden en de aanhoudende hittegolf deze maand zorgen voor 'de meest serieuze bosbrandsituatie in moderne tijden', aldus de Zweedse brandweer. Italiaanse blusvliegtuigen worden ingezet om het vuur te helpen blussen.
18/07 02u30  Parlementslid Honduras aangeklaagd voor drugssmokkel in New YorkIn New York is een parlementslid van Honduras aangeklaagd voor het smokkelen van cocaïne in de Verenigde Staten. Dat heeft de procureur van Manhattan, Geoffrey Berman, bekendgemaakt. Het gaat al om het tweede Hondurese parlementslid tegen wie dit jaar een aanklacht wegens drugssmokkel wordt ingebracht.
18/07 01u45  #MeTooFoot: Franse vrouwen betast in feestgedruis na WK finale: "Het enige wat ik mij van de overwinning kan herinneren, is dat ik seksueel ben lastiggevallen"In het feestgedruis na de winst van Frankrijk op het WK voetbal zijn tientallen vrouwen geïntimideerd, aangerand of aangevallen. Dat melden ze op Twitter onder de hashtag #metoofoot.
18/07 01u15  Democraten willen publieke hoorzitting van team-Trump: "Draai van Trump 24 uur te laat en op de verkeerde plaats"In de Verenigde Staten zijn de Democraten niet te spreken over de poging van president Donald Trump om terug te komen op zijn uitspraken over Rusland in Helsinki. 'Hij probeert onderuit te komen van wat hij gisteren heeft gezegd. Het is 24 uur te laat en op de verkeerde plaats', reageert de leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, op Twitter. Hij roept op tot een publieke hoorzitting van het team van Trump.
17/07 22u30  Verdwijnen de munten van 1 en 2 eurocent?'Maak het afronden van eindbedragen op het kassaticket wettelijk verplicht bij cash betalingen' reageert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van zelfstandigenorganisatie Unizo, op het nieuws dat bij Carrefour een tekort aan de kleinste euromuntjes dreigt.
17/07 22u00  Britse premier wint nipt stemming in parlement over Europese handelswetgevingDe Conservatieve regering van de Britse premier Theresa May heeft vandaag nipt een parlementaire stemming in het kader van de brexit overleefd.
17/07 21u30  Vluchtelingen dood gevonden op gezonken rubberboot in Middellandse ZeeTwee vrouwen en een peuter zijn dinsdag door Proactiva Open Arms dood gevonden op de resten van een gezonken rubberboot in de Middellandse Zee. Volgens de Spaanse hulporganisatie zijn ze achtergelaten door de Libische kustwacht. Een vrouw heeft de ramp overleefd. 
17/07 21u30  Zo komt de hippe stedeling vandaag tot rust: kanovaren op de binnenwaterenStedelingen die de rust opzoeken, hebben een nieuwe optie ontdekt: kajakken of kanovaren op de binnenwateren. Wat heeft het water meer te bieden dan het droge? De Morgen nam de proef op de som en bevoer bij valavond de Mechelse wateren.
17/07 21u00  Trump maakt U-bocht en geeft nu toch toe dat Rusland zich mengde in de Amerikaanse verkiezingenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft een U-bocht gemaakt en dan toch toegegeven dat er sprake was van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.
17/07 21u00  Trumps gedrag is zo pervers dat je maar 1 besluit kunt trekken: hij werkt voor de Russen of vindt het leuk om te doen alsofThomas L. Friedman is columnist bij The New York Times.
17/07 20u45  Belgische wernemers mogen vandaag hun Tax Liberation Day vierenVandaag mogen de Belgische werknemers hun Tax Liberation Day vieren. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, zo blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.
17/07 20u30  Indiase overheid gaat alle kindercentra van orde van Moeder Teresa inspecterenDe federale overheid in India zal alle kindercentra inspecteren die worden beheerd door de orde van Moeder Teresa, de Missionarissen van Naastenliefde. Dat maakten enkele ambtenaren vandaag bekend. Werknemers van één van die centra worden er van verdacht baby's te hebben verkocht voor adoptie.
17/07 20u00  Alaphilippe soleert naar eerste ritzege, Van Avermaet behoudt geel dankzij aanvalDe Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) heeft de eerste bergetappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Hij was de beste van 21 vroege vluchters, waaronder Greg Van Avermaet (BMC) die zo zijn gele trui behoudt. De klassementsrenners vielen elkaar niet aan.
17/07 19u30  Obama roept op tot meer internationale samenwerkingZonder de Amerikaanse Republikeinse president Donald Trump bij naam te noemen heeft zijn Democratische voorganger Barack Obama opgeroepen tot meer internationale samenwerking. De uitdagingen van een geglobaliseerde wereld moeten samen aangepakt worden, zei Obama vandaag in Johannesburg voor duizenden toehoorders bij een toespraak ter ere van anti-Apartheidsstrijder Nelson Mandela.
17/07 19u15  Politie moet op zoek naar Most Wanted crimineel, die land is uitgezet door Dienst VreemdelingenzakenDe Dienst Vreemdelingenzaken heeft een gangster naar Albanië gerepatrieerd, terwijl er in ons land verschillende rechtszaken tegen hem liepen. Gevolg: België zoekt hem. Safet Rustemi staat op de lijst Most Wanted van de politie.
17/07 18u45  Naturisme mag weer ongegeneerd, behalve op de sociale mediaNaturisme zit in de lift en is aan een verjongingskuur bezig, maar de relatie met de sociale media blijft moeilijk. Alleen Twitter toont zich tolerant tegenover een streepje bloot. 'Ik wil gewoon mijn levensstijl op een eerlijke manier kunnen tonen.'
17/07 18u45  "Bij papa is het altijd feest": hoe erg is het als een scheiding tot 2 verschillende opvoedstijlen leidt?Vraag aan gescheiden ouders waaraan ze zich dood ergeren en de kans is groot dat ze beginnen ratelen over de opvoedstijl van hun ex. Dat hij wel een tablet in bed toelaat en dat zij van tandenpoetsen geen punt maakt. 'Zoiets kan niet goed zijn voor mijn kind, toch?'
17/07 17u30  Lockheed Martin: F-35's kosten minder dan België heeft begrootHet Amerikaanse voorstel om de Belgische F-16's te vervangen door F-35's van Lockheed Martin, valt binnen het budget dat de Belgische overheid heeft voorzien. Dat heeft een verantwoordelijke van Lockheed Martin gezegd op het luchtvaartsalon van Farnborough, ten zuidwesten van Londen.
17/07 17u15  Bourgeois en zijn Catalaanse collega Torra, beste vrienden in Barcelona: "Hier is uw tweede thuis"Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezocht vanmiddag als eerste regeringsleider de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra. 'De deuren van dit paleis staan altijd open voor u.'
17/07 17u15  Onderzoekers spotten grote groep van 25 dolfijnen voor onze kustOnderzoekers van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel hebben gisterenmiddag een groep van een 25-tal dolfijnen met kalfjes gespot voor onze kust. De tuimelaars zwommen ten noordwesten van de Westhinderzandbank, zo’n 37 kilometer van het strand. Er worden wel vaker dolfijnen gespot in de Noordzee, maar het is zeldzaam dat het om zo een grote groep gaat.
17/07 16u45  Nieuw ontdekt Jupitermaantje beweegt als botsautootje tegen de stroom in‘Krankjorum.’ Zo omschrijft de Leidse astronoom Simon Portegies Zwart de ontdekking van een raadselachtig minimaantje van de reuzenplaneet Jupiter. Het rotsblok – hooguit een kilometer groot – beweegt dwars tegen zijn talrijke soortgenoten in. Toekomstige botsingen lijken onvermijdelijk.
17/07 16u45  Jeans wordt niet langer met de hand gescheurdHeeft u zich ooit afgevraagd hoe jeansbroeken hun vintage look krijgen? Bij de Amerikaanse kledingfabrikant Levi Strauss gebeurt dat door mensenhanden die nieuwe broeken bewerken met puimsteen en zandpapier. Maar binnenkort moet alles machinaal gebeuren.
17/07 16u15  Usain Bolt de profvoetballer: een hype ontleedUsain Bolt is nauwelijks uit de publiciteit verdwenen sinds hij een jaar geleden afscheid nam van de atletiek. Om de haverklap duikt de voormalige topsprinter uit Jamaica op voor proeftrainingen bij voetbalclubs. 
17/07 16u15  'The Skin of the Wolf': tussen slow cinema en gortdroge kunstEten, jagen, slapen. Repeat. Veel meer gebeurt er niet in The Skin of the Wolf (Bajo la piel de lobo) van Samu Fuentes op Netflix. De film is een haast documentaire verfilming van het sobere leven van een Spaanse, 19de-eeuwse wolvenjager in de Pyreneeën, en die documentaire blik is zowel de sterkte als de grootste zwakte van The Skin.
17/07 16u00  'How It Ends': stapel onuitgewerkte ideeën op een hoopje teleurstellingDe wereld is om zeep. Letterlijk, in de actiethriller How It Ends van David M. Rosenthal. Helaas is de film zelf ook alweer de zoveelste mislukte worp van Netflix, met zijn monotoon verhaal en onuitgewerkte personages.
17/07 15u30  Mia Doornaert reageert op Bleri Lleshi's beschuldigingen van racisme: "Hij verspreidt pure laster"Auteur en filosoof Bleri Lleshi 'verspreidt pure laster'. Dat zegt Mia Doornaert op Twitter nadat Lleshi haar beschuldigde van 'racistische en islamofobe opinies'. De Brusselaar dreigt uit het Vlaams Fonds voor de Letteren te stappen als Doornaert voorzitter wordt.
17/07 15u15  "Historisch": Boekenweekgeschenk in de toekomst alternerend door man of vrouw geschrevenVanaf volgend jaar komt er een evenredige verdeling tussen mannen en vrouwen die het fameuze Boekenweekgeschenk en -essay zullen schrijven. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Nederlandse Boekenweekorganisator Stichting CPNB en de initiatiefnemers van een door zevenhonderd auteurs ondertekende petitie. Die keerde zich fel tegen het Boekenweekthema 2019 'de moeder de vrouw'.
17/07 15u15  9 sublieme tv-series die je deze zomer absoluut moet inhalenDeze 9 topreeksen maakten furore in het televisielandschap. Indien je deze toppers hebt gemist, kan je ze in afwachting van een nieuwe stormloop aan series in september ongestoord inhalen. 
17/07 15u15  “Lavabom” raakt toeristenboot in Hawaï: 23 gewonden, regels aangescherptEen 'lavabom' heeft 23 mensen verwond in een toeristenboot voor de kust van Hawaï. De lava explodeerde en stuurde brokstukken meters ver de lucht in waardoor het dak van de boot werd doorboord. De vulkaan Kilauea is begin mei uitgebarsten, maar spuwt nog steeds lava over het Hawaïaanse eiland Big Island. 
17/07 14u45  Psycholoog wordt niet terugbetaald voor 65-plussersDe terugbetaling van sessies bij de psycholoog, die vanaf eind dit jaar mogelijk wordt, zal niet gelden voor 65-plussers. Dat berichten de Mediahuis-kranten. 'Deze terugbetaling geldt enkel voor patiënten tot en met 64 jaar', zegt Nils Vandenweghe, directeur van de Vlaamse Ouderenraad. 'Iedereen die ouder is, valt uit de boot. Terwijl de nood bij ouderen net heel hoog is.'
17/07 14u15  Duurste Chinese film ooit geflopt: al na openingsweekend uit de zalen gehaaldAsura, de duurste Chinese film ooit, is na een tegenvallende start alweer uit de zalen gehaald. Dat bericht de Britse zender BBC. De fantasy-film, die gebaseerd is op de Chinese mythologie en vol met special effects werd gestopt, kostte 750 miljoen yuan, zo'n 96 miljoen euro. 
17/07 14u15  U vindt het nu al warm? Hittegolf moet nog komenHet weerbericht van de afgelopen weken is gemakkelijk in enkele woorden samen te vatten: zonnig, warm en droog. Maar van een hittegolf is nog geen sprake. Voorlopig, want de weergoden doen er volgende week nog een schepje bovenop. 'Maar de records van 1976 gaan we niet breken.'
17/07 14u00  Het gevaarlijkste gevolg van bosbranden? Niet de vlammen, zegt een nieuwe studieDe gevolgen van het groeiende probleem met natuurbranden in Amerika gaan veel verder dan zwartgeblakerde bossen. In grote delen van het westen van de VS is de lucht in steden en dorpen gevaarlijk vervuild.
17/07 14u00  Helpers mag Van Avermaet zelf kiezen, de kleur niet: "Zolang ze mijn rekeningen betalen, vind ik het goed"Greg Van Avermaet heeft de deal van zijn leven gesloten bij het nieuwe CCC-wielerteam. Financieel top, sportief nog interessanter: de olympische kampioen wordt de enige kopman en mag mee zijn ploegmaats voor de klassiekers kiezen.
17/07 14u00  Adviseurs Trump onder druk om demonstratief af te treden na topDe storm van kritiek op president Trumps optreden tijdens de Helsinki-top heeft de druk verhoogd op belangrijke adviseurs en ministers om demonstratief op te stappen. Veel ogen zijn nu met name gericht op Amerika’s spionnenbaas Dan Coats, die door Trump 'onder de bus werd gegooid' met zijn twijfels over Ruslands bemoeienis met de presidentsverkiezingen.
17/07 13u30  Lijsttrekker Bart De Wever moet brief sturen naar burgemeester Bart De Wever om kiezerslijst te vragenSchizofrenie, noemt hij het zelf. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deelde op Facebook een foto van een aangetekende brief die hij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober moest opsturen naar ... zichzelf. Al volstond een gewone email ook wel, zo blijkt.
17/07 13u30  Jeff Bezos rijkste man uit de moderne geschiedenisHij was al de meest vermogende man op aarde, maar sinds deze week mag Jeff Bezos zich ook de grootste rijkaard uit de moderne geschiedenis noemen. Maandag brak de oprichter en CEO van online winkelimperium Amazon door de grens van 150 miljard dollar (bijna 130 miljard euro).
17/07 13u00  België boven: L'Equipe plaatst in elk klassement Rode Duivel op de eerste plekDe beste speler, beste doelman, beste selectie en beste bondscoach. In alle klassementen die L'Equipe oplijst, staan de Rode Duivels bovenaan. De Franse leidinggevende sportkrant boog zich over de cijfers die het tijdens elke wedstrijd gaf aan spelers en trainers. Telkens kwamen de Rode Duivels dus als winnaar uit de bus. Ook drie landgenoten haalden het WK-elftal van L'Equipe.
17/07 12u15  Brexiteers zorgen voor coup: brexitvoorstel May fundamenteel veranderdBrexiteers hebben het brexitvoorstel van Theresa May maandagavond fundamenteel weten te veranderen. 
17/07 12u00  Drie minderjarigen in ons land kozen voor euthanasieIn 2016 en 2017 werd bij drie minderjarige patiënten euthanasie uitgevoerd. Dat schrijft de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie in haar nieuwe verslag.
17/07 12u00  Lavrov: "Top in Helsinki was beter dan super"Hoe de top in Helsinki verliep vanuit Russisch perspectief? 'Beter dan super', aldus Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
17/07 11u45  Brexitcampagne krijgt boete voor gesjoemelDe Britse kiescommissie legt een boete van 61.000 pond (bijna 69.000 euro) op aan Vote Leave, de belangrijkste groep die campagne voerde voor de brexit. De groep heeft de regels voor campagnefinanciering overtreden in de aanloop naar het referendum in 2016, concludeert de toezichthouder. Die heeft de zaak overdragen aan de politie.
17/07 11u30  1 op de 5 werknemers krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloerZowat één op de vijf werknemers in Vlaanderen krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, zo blijkt uit de driejaarlijkse werkbaarheidsmeting van de SERV. 
17/07 11u30  "Poetin probeerde mij te pakken via Donald Trump. Maar hij maakte één grote fout"Hij wordt de nagel aan de doodskist van Vladimir Poetin genoemd. En dat liet de Russische president tijdens zijn persconferentie met Donald Trump ook duidelijk merken. Bill Browder, ooit de grootste buitenlandse investeerder in Rusland maar nu een van Poetins grootste critici, was de enige persoon die door Poetin specifiek bij naam werd genoemd. 'Maar hij maakte één kapitale fout door mij te viseren', zegt Browder.
17/07 11u30  Luchtvaartmaatschappij legt verantwoordelijkheid voor vliegtuigcrash Cuba bij pilootDe Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Damojh Aerolíneas wijst met een beschuldigende vinger naar de piloot van de Boeing 737-200 die in mei crashte in Cuba. Daarbij vielen 111 doden.
17/07 11u15  Washington in shock na "verraad" van Trump. En nog meer belangrijk nieuws van vanochtendZowel links als rechts Amerika staat op zijn achterste poten na een uitspraak van president Trump op een persconferentie met president Poetin. Staatsveiligheid wapent zich tegen trollen in aanloop naar de verkiezingen. En dit zijn de mannen achter het netwerk met naaktfoto's van tienduizenden Vlaamse en Nederlandse meisjes. Dit moet u lezen voor u aan tafel gaat. 
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Acht vluchten vertraagd, vier geannuleerd in Charleroi door problemen Belgocontrol20/07 01u00 - De Morgen: Op de luchthaven van Charleroi hebben gisterenmiddag acht vluchten vertraging opgelopen en zijn vier andere geannuleerd. Oorzaak waren de technische problemen bij luchtverkeersleider Belgocontrol. Exact 746 passagiers zagen hun vlucht geannuleerd, zegt de woordvoerder van de luchthaven van Charleroi.
29x Nepchirurg 'Dr. Bumbum' opgepakt door de politie na overlijden patiënte die clandestiene bilvergroting kreeg20/07 01u00 - De Morgen: De Braziliaanse politie heeft de onechte plastisch chirurg Dr. Bumbum ('Billendokter') gearresteerd. Hij werd gezocht in verband met de dood van één van zijn patiënten die in zijn appartement haar billen had laten vergroten. 
24x Lega Nord-leider dient klacht wegens laster in tegen 'Gomorra'-auteur Roberto Saviano20/07 02u15 - De Morgen: De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, de leider van de extreemrechtse Lega Nord, heeft gisterenavond gezegd dat hij een klacht indient wegens laster tegen Roberto Saviano. De auteur van het boek 'Gomorra', waarin hij een boekje opendoet over de maffia, is een fel criticaster van de politicus.
20x "Belgische motorrijder omgekomen in Thailand"20/07 04u15 - De Morgen: Op het Thaise eiland Phuket is gisteren een Belgische motorrijder omgekomen bij een ongeval. Dat meldden lokale media. Volgens The Thaiger, de nieuwssite van de lokale krant Phuket Gazette, gaat om een 39-jarige man.
20x Moskou start campagne voor vrijlating vermeende Russische spionne20/07 02u30 - De Morgen: De Russische regering is een internetcampagne begonnen voor de vrijlating van Maria Boetina, die in de VS is aangehouden op verdenking van spionage. 
19x Dit is de vakantielectuur die de Vlaamse ministers krijgen van Sven Gatz20/07 10u45 - De Morgen: Naar goede gewoonte sluit de Vlaamse regering eind juli de boeken voor het zomerreces. En ook dit jaar houdt minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zijn eigen traditie in ere: zijn collega's passende lectuur cadeau doen. 
17x Hint Liam Gallagher naar een terugkeer van Oasis?20/07 12u30 - De Morgen: Heeft de Britse zanger Liam Gallagher gehint op een mogelijk Oasis-reünie? Niemand weet het zeker. Wat wel vaststaat, is dat hij een erg vreemde tweet heeft gestuurd naar zijn broer waarin hij lijkt te alluderen op een mogelijk reünie. Én waarin hij klaagt over een gebrek aan alcohol op de optredens van zijn broer.
17x "Eerst schoot men elkaar nog door de knieën, nu door het hoofd": bendegeweld teistert Zweden20/07 10u45 - De Morgen: De Zweedse politie heeft de handen vol aan het bestrijden van geweld van drugsbendes. De grote steden worden geplaagd door schietpartijen, waarbij daders veelal een migrantenachtergrond hebben. In aanloop naar de verkiezingen in september profiteren de rechts-populistische politici ervan. Zes vragen over crimineel geweld in Zweden.
15x 'Ik zit aan de paddenstoelen': de tien opmerkelijkste podia van Tomorrowland 201820/07 14u45 - De Morgen: Van het onderwateravontuur genaamd de Main Stage naar de torenhoge paddenstoelen aan de Youphoria: voor de hemelpoorten klokslag werden geopend, liep onze festivalploeg langs alle podia van Tomorrowland 2018.
12x Orange ziet vierde telecomspeler niet zitten: "Men vergist zich van probleem"20/07 13u45 - De Morgen: Er is in België geen plaats voor vier telecomspelers. Dat heeft Michaël Trabbia, de CEO van operator Orange, vrijdag benadrukt. De topman stelt dat een extra speler niet in het voordeel van de gebruikers zal uitdraaien. 'Men vergist zich van probleem', zo klinkt het.

Statistieken

Artikels:
33670
Gelezen:
27003
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven