woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Knack

Verbergen Tonen
21/11 05u15  Vlaams taalonderwijs in crisis: 'Voor veel leerlingen is Frans een dode taal' Spreekt de Vlaming zijn talen nog? In de jaarlijkse English Language Proficiency Index is Vlaanderen slechts goed voor een tiende plaats, ruim achter de Scandinavische landen en Nederland. 'De tijd waarin al onze buurlanden jaloers waren op onze talenkennis, ligt al een poos achter ons.'16 
21/11 05u15  De nationale plannen van Jean-Marc Nollet (Ecolo): 'Ik geloof dat de N-VA te omzeilen valt' 'Ecolo staat mijlenver van de waarden, de doelen, de methodes en het machismo van de N-VA', zegt de nieuwe Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet. In 2019 wil hij samen met Groen op zoek naar een federale regering zonder de N-VA.15 
21/11 05u15  De succesformule achter de hippe coworkingconcepten: 'Ons kantoor is een soort micromaatschappij' Een indrukwekkend koffieaanbod, een prachtige achtertuin en een interieur dat zowat honderd keer stijlvoller is dan je eigen woonkamer. Is dat hoe het kantoor van de toekomst eruit ziet? Populaire coworking-projecten laten ons alleszins geloven van wel.16 
21/11 04u45  Gemeenschapsonderwijs rekent af met almachtig lessenrooster Vakken combineren in clusters en lessenroosters zelf samentellen, het Gemeenschapsonderwijs (GO!) vreest de kritiek niet en geeft scholen de vrijheid. Dat schrijven de Mediahuis-kranten en De Tijd woensdag.14 
21/11 04u30  Stroom in België fors duurder dan in buurlanden De groothandelsprijs van elektriciteit die vandaag geleverd wordt, is gestegen tot 185 euro per megawattuur. Dat is fors meer dan de voorbije maanden, toen de prijs schommelde tussen 70 en 80 euro met uitschieters tot 120 euro, aldus De Tijd woensdag.19 
21/11 01u00  'Gele hesjes' protesteren in Wandre, Charleroi en Henegouwen In Wandre werd het protest verstoord door relschoppers, waarbij de politie moest optreden.18 
21/11 00u45  Relschoppers kapen protest van 'gele hesjes' in Wandre Relschoppers in het Luikse Wandre, waar zogenaamde 'gele hesjes' actievoeren tegen hoge dieselprijzen, zijn inmiddels weer vertrokken. Dat zegt de lokale politie. De federale politie en brandweer van Luik moesten tussenbeide komen.15 
20/11 21u45  'Laat kinderen buiten spelen om bijziendheid te voorkomen' Professor Ingele Casteels, diensthoofd oogziekten aan het UZ Leuven, roept ouders op om hun kinderen enkele uren per dag te laten buiten spelen in het volle daglicht. Het is volgens haar de enige behandeling waarvan bewezen is dat ze het ontstaan van bijziendheid kan voorkomen en ook nuttig als behandeling van dit oogprobleem. Dat meldt de Dagkrant van de KU Leuven.11 
20/11 21u45  'Kwart van mensen heeft problematische stress' Bijna een op de vier mensen (23,3 procent) heeft last van stress die te hoog is en daardoor problematisch wordt. Dat zeggen de Socialistische Mutualiteiten op basis van een bevraging bij 4.893 leden. Ze lanceren daarom de sensibiliseringscampagne #ikbenik.11 
20/11 20u45  Kris Peeters zal bij de verkiezingen van mei de Europese CD&V-lijst trekken Kris Peeters zal bij de verkiezingen van 26 mei volgend jaar de Europese lijst trekken voor zijn partij CD&V. Dat heeft de Algemene Vergadering van CD&V dinsdagavond beslist.
20/11 19u45  Pieter De Crem stopt na de verkiezingen met nationale politiek Pieter De Crem (CD&V) stopt met nationale politiek. Hij komt niet meer op bij de parlementsverkiezingen van mei, maar blijft tot dan staatssecretaris.
20/11 19u45  Véronique Goossens wordt hoofdeconoom Belfius De voormalige journalist van Kanaal Z Véronique Goossens wordt hoofdeconoom bij de bank Belfius. Ze volgt Geert Gielens op.
20/11 19u15  Vilvoorde: SP.A, Open VLD, CD&V en Groen bereiken akkoord In Vilvoorde hebben SP.A, Open VLD, CD&V en Groen een akkoord bereikt om de stad de komende zes jaar te besturen. Woensdag lichten de vier partijen het akkoord toe. Samen hebben ze een meerderheid van 26 op 35 zetels in de gemeenteraad.
20/11 17u30  Pieter De Crem stop na de verkiezingen met nationale politiek Pieter De Crem (CD&V) stopt met nationale politiek. Hij komt niet meer op bij de parlementsverkiezingen van mei, maar blijft tot dan staatssecretaris.
20/11 17u00  Pieter De Crem stopt met nationale politiek Pieter De Crem (CD&V) stopt met nationale politiek. Hij komt niet meer op bij de parlementsverkiezingen van mei, maar blijft tot dan staatssecretaris.
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Spijtoptant Dejan Veljkovic krijgt vijf jaar met uitstel in ruil voor medewerkingVoetbalmakelaar Dejan Veljkovic is spijtoptant geworden - de eerste ooit in België - in het dossier 'Propere Handen', het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Hij is door de raadkamer van Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden.
20/11 17u00  Stroomprijs fors hoger door beperkt aanbod en koud weerDe prijs van elektriciteit gaat woensdag fors de hoogte in als gevolg van de krapte op de stroommarkt, weinig wind en de stijgende import van elektriciteit vanuit Frankrijk.
20/11 16u30  Filip Dewinter over de toekomst van het VB: 'Bart De Wever en ik zouden bondgenoten kunnen zijn'Bij de gemeenteraadsverkiezingen hield het VB stand in Antwerpen, en daar is lijsttrekker Filip Dewinter best tevreden mee. 'Bart De Wever zou in Antwerpen beter op ons VB-voorstel ingaan dan voor de socialisten te kiezen. Dat is voor de N-VA een zelfmoordscenario.'
20/11 16u30  'De Britten moeten zorgen dat hun land niet in de afgrond glijdt'Door de chaos rond de brexit willen Poolse en Hongaarse eurosceptici in de Europese Unie blijven, stelt de Nederlandse EU-kenner Caroline de Gruyter vast. 'Ze halen voordeel uit alles wat hun goed uitkomt. De rest lappen ze aan hun laars.'
20/11 16u30  Hoe A.S. Adventure vrouwen in Kenia financiële zekerheid geeft: 'Manden weven heeft ons leven veranderd'Koop je een Ayacucho-jas, -trui of -muts bij A.S. Adventure, dan lees je op het etiket dat een deel van je centen naar Solid gaat, een vzw die in het zuiden sociale projecten financiert. Waar dat geld terechtkomt? Wij zochten het uit in Kenia.
20/11 16u15  Brexit: Spanje dreigt echtscheidingsakkoord niet goed te keurenDe Spaanse premier Pedro Sanchez heeft er mee gedreigd het ontwerpakkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie niet goed te keuren. De Spanjaarden eisen sterkere garanties dat ze rechtstreeks betrokken zullen blijven bij alle beslissingen over de toekomst van Gibraltar.
20/11 15u15  Test: sloop er seksueel geweld in jouw relatie?Niet elke relatie wordt gekenmerkt door respect en een nooit aflatende waterval aan liefkozingen. De Vrouwenraad en Beweging tegen Geweld - vzw Zijn zetten seksueel geweld binnen relaties op de agenda met een nieuwe campagne.
20/11 14u15  Turkse website verspreidt citaten uit geluidsopnames van moord op KhashoggiEen Turkse website heeft quotes uit de geluidsband van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi gepubliceerd. Die moord gebeurde op 2 oktober in het Saoedische consulaat in het Turkse Istanboel.
20/11 13u45  Mesaanval op Brusselse politieagent: 'nog geen duidelijkheid over motief'De agent kreeg een messteek in de hals maar raakte niet levensgevaarlijk gewond. De aanvaller kon uitgeschakeld worden.
20/11 13u30  Dejan Veljkovic wordt spijtoptant en is vrij onder voorwaardenVoetbalmakelaar Dejan Veljkovic is spijtoptant geworden - de eerste ooit in België - in het dossier 'Propere Handen', het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Hij is door de raadkamer van Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden.
20/11 12u15  SP.A in Antwerpse coalitie? 'Voor N-VA valt dit maar moeilijk uit te leggen'N-VA start formele coalitiegesprekken met Open VLD en SP.A. 'Bij N-VA hebben ze de socialisten nochtans weggezet als de erfvijand bij uitstek', zegt professor politicologie aan de Vrije Universiteit Brussel Dave Sinardet.
20/11 11u45  Valt de regering-Michel straks over het migratiepact?Het VN-migratiepact, dat volgende maand wordt ondertekend in Marrakesh, leidt zes maanden voor de Europese verkiezingen tot verhitte discussies. Niet alleen in België.
20/11 11u45  Niets wordt verbloemd in Kinderen van de Kolonie: 'Belgisch Congo was een racistische maatschappij'Het Canvas-programma Kinderen van de kolonie gaat de taboes niet uit de weg. Racisme, repressie, uitbuiting, paternalisme.
20/11 11u45  Hoe de N-VA de verbrandingsmotor reddeOp verzoek van de N-VA en Febiac werd het Vlaamse klimaatplan afgezwakt.
20/11 11u00  MR zet N-VA met de rug tegen de muur over migratieverdragDavid Clarinval, fractieleider van MR in de Kamer, laat er geen twijfel over bestaan: de partij van premier Michel gaat N-VA niet tegemoet treden in hun kritiek op het VN-verdrag.
20/11 11u00  Dejan Veljkovic wordt spijtoptant en vraagt vrijlatingVoetbalmakelaar Dejan Veljkovic is spijtoptant geworden in het dossier 'Propere Handen', het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal.
20/11 10u15  Italiaans gerecht wil reddingsboot Aquarius in beslag laten nemen voor ongesorteerd afvalHet Italiaanse gerecht wil dat de reddingsboot Aquarius, die momenteel in de haven van Marseille geblokkeerd ligt, in beslag wordt genomen. Aanleiding is dat de bemanning van het schip illegaal afval gedumpt zou hebben.
20/11 10u00  De nieuwe Cupra Ateca is een wolf in schapenvachtEen nieuw automerk in de markt zetten, het gebeurt niet elke dag. Cupra is officieel onafhankelijk van het Seat maar in de praktijk moet het bijdragen aan het jong en sportief imago van het Spaanse moedermerk.
20/11 09u45  Groen teleurgesteld over Antwerpse coalitiegesprekken, CD&V 'zeer verrast'Volgens Wouter Van Besien was er 'geen trendbreuk' te ontwaren in de Antwerpse toekomstplannen van Bart De Wever.
20/11 08u45  Ivanka Trump gebruikte privaat e-mailadres voor overheidscorrespondentieVolgens haar advocaten zou het evenwel niet te vergelijken zijn met de zaak rond Hillary Clinton, omdat de mails geen vertrouwelijke informatie bevatten.
20/11 07u45  Mesaanval op Brusselse politieagentDe agent kreeg een messteek in de hals maar raakte niet levensgevaarlijk gewond. De aanvaller kon uitgeschakeld worden.
20/11 07u30  Uittredingsvergoeding voor Vandeurzen groter dan gedacht: minister heeft recht op 400.000 euroVlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zal na een lange politieke carrière de Wetstraat vaarwel zeggen na de verkiezingen van mei 2019.
20/11 05u30  'Meer dan de helft van de Burundezen lijdt aan chronische ondervoeding'Burundi is één van de armste landen ter wereld dat naast een politieke crisis ook met heel wat sociaaleconomische problemen te maken krijgt. Knack sprak met Jeremy Hopkins, de UNICEF-vertegenwoordiger in het land, over de belangrijkste pijnpunten.
20/11 04u45  Belgische rusthuisreus Armonea staat te koopArmonea, de op een na grootste rusthuisuitbater in ons land, staat te koop. Dat schrijft De Tijd, dat het nieuws van meerdere bronnen vernam, dinsdag. De eerste biedronde zou al achter de rug zijn. Het prijskaartje kan oplopen tot een half miljard euro.
20/11 04u30  Michel maakt geen ommezwaai en zal VN migratie-akkoord tekenenPremier Charles Michel blijft het VN-Migratiepact voluit steunen. Dat bericht De Standaard dinsdag.
20/11 04u30  'Hoe zal ik het zeggen?' wint internationale EmmyHet VTM-programma 'Hoe zal ik het zeggen?' van het Belgische productiehuis Shelter heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie non-scripted entertainment. Dat raakte maandagavond (lokale tijd) bekend tijdens de 46ste uitreiking van de internationale tv-prijzen in New York.
20/11 03u15  Conflict over EU-begroting: Oettinger moet nieuw voorstel voorleggenDe bemiddelingsgesprekken over de Europese begroting 2019 zijn definitief vastgelopen. De onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement konden maandag niet tijdig een overeenkomst bereiken over de begroting van de EU voor komend jaar, zegt het Oostenrijkse EU-voorzitterschap maandagavond.
20/11 02u15  Lalieux treedt in december aan als Brussels OCMW-voorzitterDe Brusselse gemeenteraad heeft maandagavond het ontslag goedgekeurd van huidig OCMW-voorzitter Ahmed El Ktibi (PS). Dat maakt het mogelijk dat huidig schepen van Cultuur en Toerisme Karine Lalieux (PS) hem al begin december kan vervangen, dus voor de nieuwe bestuurscoalitie van start gaat.
20/11 02u15  Hevige gevechten in Jemen ondanks oproepen tot kalmteIn de Jemenitische havenstad Hodeida zijn er maandagavond hevige gevechten losgebarsten tussen rebellen en loyalisten. Dat zeggen militaire verantwoordelijken van de loyalisten. De recente oproepen tot kalmte lijken geen resultaat te hebben.
20/11 02u00  Unesco: Toepassen recht op kwaliteitsonderwijs migrantenkinderen vordert te traagOp papier maakt het recht op kwaliteitsonderwijs voor kinderen van migranten en vluchtelingen gestaag vooruitgang, maar in de praktijk verloopt dat proces erg langzaam. Dat is de kern van het dinsdag in Berlijn door Unesco gepubliceerde rapport 'Migration, displacement and education'.
20/11 00u30  Fiscale druk voor Belgische bedrijven licht gestegen in 2017De fiscale druk voor de bedrijven in België was vorig jaar nog altijd zeer hoog en is zelfs licht gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Paying Taxes-studie van PwC. 'Maar 2017 was een overgangsjaar', zegt Patrick Boone van PwC, 'Weldra zal het effect van de hervorming van de vennootschapsbelasting te merken zijn, maar de rest zit ook niet stil.'
20/11 00u15  Fiscale druk voor Belgische bedrijven stijgt lichtDe fiscale druk voor de bedrijven in België was vorig jaar nog altijd zeer hoog en is zelfs licht gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Paying Taxes-studie van PwC. 'Maar 2017 was een overgangsjaar', zegt Patrick Boone van PwC, 'Weldra zal het effect van de hervorming van de vennootschapsbelasting te merken zijn, maar de rest zit ook niet stil.'
19/11 23u45  De Wever start formele gesprekken met sp.a en Open VldIn Antwerpen heeft burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever na meer dan een maand van informatierondes en discrete gesprekken aangekondigd formele gesprekken te zullen beginnen voor een nieuw stadsbestuur met sp.a en Open Vld. Dat meldt zijn kabinet maandagavond.
19/11 23u00  Nederland speelt in extremis gelijk tegen Duitsland en gaat naar Final FourNederland heeft zich maandag geplaatst voor de Final Four van de eerste editie van de UEFA Nations League. Wereldkampioen Frankrijk grijpt zo naast de eindfase.
19/11 22u45  'Coalitie sp.a-Groen-Open Vld-CD&V in Vilvoorde wordt deze week voorgesteld'De coalitiegesprekken in Vilvoorde tussen het kartel sp.a-Groen, Open Vld en CD&V in Vilvoorde zijn zo goed als afgerond en het nieuwe bestuur dat Vilvoorde vanaf 2019 zal besturen wordt wellicht nog deze week voorgesteld. Dat is maandagavond vernomen in de marge van de Vilvoordse gemeenteraad.
19/11 21u15  Alexander De Croo over migratiepact: 'Willen we asielbeleid laten bepalen door extreemrechts?'Open Vld-vicepremier Alexander De Croo blijft bij zijn standpunt over het VN-migratiepact. Dat maakte hij maandagavond duidelijk op Terzake. 'Extreemrechts probeert de zaak in heel Europa op te poken. De vraag is: willen wij ons asielbeleid laten bepalen door extreemrechts?'
19/11 20u45  Trump verwijt Pakistan opnieuw dat het aanwezigheid van bin Laden 'verzweeg'De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw hard uitgehaald naar zijn voorgangers en naar Pakistan omdat ze er niet in zijn geslaagd Osama bin Laden sneller te pakken. Hij deed dat zoals gewoonlijk in een reeks tweets. De terroristenleider werd in mei 2011 door een Amerikaans commando in Pakistan gedood.
19/11 18u45  Tommelein blijft Vlaams minister tot na federale verkiezingen in meiVlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) blijft dan toch tot de verkiezingen van mei in de Vlaamse regering. Dat verduidelijkt hij zelf op zijn facebookpagina, nadat hij enkele uren eerder in De Ochtend verklaarde dat hij 'door Oostendse omstandigheden' mogelijk toch op 2 januari al de sjerp om zou gorden.
19/11 18u30  De Zweedse strijd tegen bendegeweld: 'Agenten zien we nauwelijks'Dodelijk bendegeweld neemt in Zweden jaar na jaar toe. Schietincidenten zijn er twee keer zo gangbaar als in vergelijkbare Europese landen. Hoe komt dit?
19/11 18u30  Vaticaan sluit deal met Peking over katholieken in China: 'Huidige situatie komt niemand goed uit'Tussen China en het Vaticaan werd een akkoord gesloten waarmee de verdeelde katholieke kerk in het land weer één wordt. Sus van Elzen ging kijken hoe de eenmaking verloopt.
19/11 18u30  Duitsland stopt met wapenhandel aan Saoedi-Arabië na zaak KhashoggiDuitsland stopt met alle wapenverkoop aan Saoedi-Arabië als protest tegen de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Ook de verkoop van wapenonderdelen die al goedgekeurd zijn, wordt geannuleerd, laat het ministerie van Economie in Berlijn maandag weten.
19/11 18u30  Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk ondertekenen Grensleie-verdragVlaanderen, Wallonië en Frankrijk hebben maandag een verdrag ondertekend waardoor de Grensleie kan worden aangepast voor grote binnenvaart en waardoor een belangrijke schakel in de Seine-Scheldeverbinding wordt gerealiseerd. Dat meldt Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die deelnam aan een politiek overleg tijdens het staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron.
19/11 18u30  Koert Debeuf: 'Het grootste gevaar voor Europa is niet de islam, maar islamofobie'Koert Debeuf, kenner van de Arabische wereld, ging in gesprek met Geertrui Serneels, die met Solentra psychologische steun verleent aan migranten en vluchtelingen, over angst, veiligheid, identiteit en grenzen: 'De wereldhandel gaat achteruit. En als de globalisering stopt, leidt dat tot oorlog.'
19/11 13u45  Partijstandpunt: N-VA vindt VN-migratiepact inhoudelijk 'zeer problematisch'N-VA blijft zich verzetten tegen het VN-migratiepact of het Global Compact for Migration. De regeringspartij bestempelt het pact als inhoudelijk 'zeer problematisch' en zal zijn bezwaren 'binnen de regering kenbaar maken'.
19/11 13u45  Brexit: Europese ministers geven fiat voor ontwerpakkoord'De eerste moeilijke stap is gezet. We hebben onze eenheid bewaard', verklaarde de Oostenrijkse minister Gernot Blümel na afloop van de vergadering.
19/11 13u30  'Gele hesjes' willen zaterdag Parijs lam leggenIn Wallonië en ook in Frankrijk zijn ook maandag nog steeds brandstofdepots geblokkeerd, uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. Een oproep op Facebook om zaterdag Parijs te blokkeren, wordt duchtig gedeeld.
19/11 12u15  N-VA-standpunt over VN-migratiepact: 'Inhoudelijk zeer problematisch'De N-VA bestempelt het VN-migratiepact als inhoudelijk 'zeer problematisch' en zal zijn bezwaren 'binnen de regering kenbaar maken'.
19/11 11u15  Blokkering brandstofdepots: handelaars vragen meer steun van politieIn Wallonië en ook in Frankrijk zijn ook maandag nog steeds brandstofdepots geblokkeerd, uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. De Belgische federatie van Brandstoffenhandelaars (Brafco) klaagt over het optreden van de politie.
19/11 10u15  'De voorbije interlands werd duidelijk waarom Kompany niet speelt bij Man City'Terugblik op het voetbalweekend, met uiteraard vooral de blamage van de Rode Duivels in Zwitserland.
19/11 08u30  Tommelein sluit niet uit dat hij toch in januari al burgemeester van Oostende wordtHij wil wel de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement trekken in mei.
19/11 08u30  PS-Kamerfractieleider Laaouej: 'Doel moet zijn om N-VA uit federale regering te krijgen'PS-Kamerfractieleider en lijsttrekker voor de Kamer in Brussel Ahmed Laaouej houdt een pleidooi om N-VA uit de federale regering te houden. Zijn partij zal in geen geval met de N-VA besturen, zegt hij.
19/11 07u45  Rode Duivels grijpen met zware nederlaag in Zwitserland alsnog naast Final Four in Nations LeagueDe Rode Duivels hebben zich zondagavond in Luzern door een zware 5-2 (rust: 3-2) nederlaag tegen Zwitserland niet kunnen plaatsen voor de Final Four van de UEFA Nations League.
19/11 07u15  Macron brengt als eerste Franse president in tientallen jaren staatsbezoek aan BelgiëDe Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte zijn maandag en dinsdag in België voor een staatsbezoek. De Macrons zullen de drie Belgische gewesten aandoen, waarbij vooral een bezoek aan een kunstencentrum in Molenbeek in het oog springt.
19/11 05u30  Gegevensbescherming: reglementering is 'onvermijdelijk', zegt Apple-baasDe CEO van Apple, Tim Cook, heeft in een interview zondag gezegd dat hij reglementering van de hoogtechnologische sector en van sociale media 'onvermijdelijk' vindt om privégegevens te beschermen.
19/11 05u15  'Harde aanpak Nederland jaagt drugscriminaliteit naar Limburg'De Nederlandse regering heeft 10 miljoen euro extra toegewezen aan 19 Nederlands-Limburgse gemeenten in de strijd tegen drugs. 'Een evenredige investering dringt zich op bij ons', zegt de Limburgse procureur GuidoVermeiren maandag in Het Belang van Limburg.
19/11 05u15  Elke dag 135 bestuurders onder invloed betraptOndanks alle campagnes en bobacties blijft alcohol in het verkeer een levensgroot probleem. Vorig jaar werden elke dag 135 ­bestuurders onder ­invloed betrapt. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA), schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen maandag.
19/11 05u00  Treinen alweer minder stiptOp zestien grote lijnen is de stiptheid van de treinen dit jaar achteruitgegaan, op slechts zeven ging ze erop vooruit. 'Het is dramatischer gesteld dan de officiële cijfers aangeven', zegt reizigersvereniging TreinTramBus maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
19/11 02u30  Houthi-rebellen in Jemen staken gevechten: bereid tot wapenstilstandAls de militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië bereid is tot een wapenstilstand, dan zijn de opstandelingen dat ook, zegt Mohammed al-Houthi, de aanvoerder van het revolutionaire comité van de rebellen, zondagnacht via Twitter.
19/11 02u15  25 doden bij gevechten tussen pro-Turkse rebellen in SyriëBij gevechten tussen pro-Turkse Syrische rebellen in de stad Afrin, in het noorden van Syrië, zijn zondag zeker 25 doden en tientallen gewonden gevallen. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
18/11 23u00  Rode Duivels grijpen met zware nederlaag in Zwitserland alsnog naast Final FourDe Rode Duivels hebben zich zondagavond in Luzern door een zware 5-2 (rust: 3-2) nederlaag in en tegen Zwitserland niet kunnen plaatsen voor de Final Four van de UEFA Nations League.
18/11 23u00  Betogers brengen Franse premier niet van zijn koers afDe Franse eerste minister Édouard Philippe heeft zondag verzekerd dat hij de boodschap van de 'gilets jaunes' heeft gehoord, maar voegde eraan toe dat de beleidsrichting die is ingeslagen de juiste is, en dat die koers aangehouden zal worden. Dat zei hij zondagavond op tv-zender France 2.
18/11 22u45  Blokkade in Namen wordt voortgezet als regering niet reageertActievoerders van de beweging gele hesjes blijven het depot van Proxifuel in Wierde (provincie Namen) blokkeren tot zolang het nodig is. Dat heeft hun woordvoerder Claude Gilles verklaard. De actie zal dus niet maandag om 6 uur aflopen, zoals aanvankelijk was aangekondigd.
18/11 22u45  De Croo: 'Iedereen voor leeftijd van 12 in contact met programmeren'Minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) wil dat kinderen op vroege leeftijd minstens hebben geproefd van programmeren. Dat heeft hij gezegd op een panelgesprek in het teken van technologie en diversiteit. 'Dit moet op school gebeuren, anders wordt de kloof nog versterkt.'
18/11 22u30  Total België: 'Toestand is niet alarmerend maar kan het worden'Voor Total België, dat vandaag geconfronteerd is met drie geblokkeerde depots (in Feluy, Wandre en Wierde) is de 'toestand op dit ogenblik niet alarmerend, maar kan hij dat wel worden', zo liet Total-woordvoerder Pascal de Crem zondagavond verstaan.
18/11 22u15  Republikein blijft ook na handmatige hertelling in Florida op koers voor senaatszitjeDe kans wordt nu wel heel groot dat Rick Scott, de Republikeinse huidige gouverneur van Florida, voor de staat in de Senaat zal mogen zetelen.
18/11 20u00  'Gele hesjes' richten politieke beweging op met oog op parlementsverkiezingenDe 'gilets jaunes' of 'gele hesjes' richten een politieke beweging op met het oog op de federale verkiezingen van mei. Zo heeft woordvoerder Claude Gilles van de burgerbeweging zondag verklaard aan een actie voor het depot van Proxifuel in Wierde (Namen).
18/11 19u45  Macron herhaalt in Bundestag zijn pleidooi voor een sterker EuropaDe Franse president Emmanuel Macron heeft zondag Duitsland opgeroepen om de krachten te bundelen om Europa te herlanceren en een wereldwijde 'chaos' te vermijden.
18/11 19u15  Oostende: Open Vld, N-VA, Groen en CD&V inhoudelijk akkoord over een vernieuwingscoalitieOpen Vld, N-VA, Groen en CD&V in Oostende hebben zondagavond een inhoudelijk akkoord bereikt. Dat tweette Bart Tommelein (Open Vld) en is ondertussen bevestigd aan Belga. Nu gaat het akkoord aan de leden en begint de verdeling van de bevoegdheden.
18/11 18u15  De Wever legt formatienota voor aan Van Besien en BeelsAntwerps Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien heeft woensdag inzage gekregen in de formatienota van burgemeester Bart De Wever. De tekst zou Groen niet bekoren, schrijven Gazet van Antwerpen en De Morgen op hun website. Volgens De Morgen kreeg ook SP.A-lijsttrekster Jinnih Beels de tekst vorige week te zien.
18/11 18u00  'Zonder papieren voorschrift naar de apotheek gaan is nog niet voor morgen''Als je een aantal kranten dit weekend mocht geloven, dan is het straks definitief gedaan met het papieren geneesmiddelenvoorschrift', schrijft Desirée De Poot van De Apotheker. Ze tempert het enthousiasme.
18/11 17u00  David Van Reybrouck: 'Vier klimaatministers en geen klimaatbeleid, daar word je toch razend van!'David Van Reybrouck is auteur. Zijn nieuwe bundel Odes verscheen zopas bij De Bezige Bij. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 23 minuten en 4 seconden nodig.
18/11 16u45  Jo Vandeurzen zal uittredingsvergoeding opnemenVlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zal na de verkiezingen van mei zijn uittredingsvergoeding opnemen. Dat bevestigde hij zondag in De Zevende Dag (één).
18/11 16u30  Amerikaanse regering heeft geluidsopname van moord Khashoggi, maar Trump wil er niet naar luisterenEr bestaat een geluidsopname van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat bevestigt Donald Trump vandaag. De Amerikaanse president wil er echter niet naar luisteren want het is volgens hem 'zeer gewelddadig'.
18/11 16u00  Coalitie tegen IS ontkent burgerdoden bij luchtaanvallen in SyriëDe coalitie tegen Islamitische Staat (IS) onder leiding van de Verenigde Staten heeft zondag ontkend dat er tientallen burgers zijn omgekomen bij luchtaanvallen zaterdagavond in het oosten van Syrië, zoals het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) eerder had gemeld.
18/11 13u30  Vertenten vecht ontslag als scheidsrechter aan voor arbeidsrechtbankScheidsrechter Bart Vertenten stapt naar de arbeidsrechtbank om zijn ontslag als scheidsrechter aan te vechten. Dat kondigde zijn advocaat Hans Rieder vandaag aan in 'De zevende dag' (één).
18/11 12u45  May deze week opnieuw in Brussel voor 'cruciale onderhandelingen'Labour is intussen niet van plan het ontwerpakkoord over de Brexit te steunen.
18/11 11u45  Rumoerige intocht Sinterklaas in Nederland: 'Relschoppers moeten aagepakt worden'De mensen die zaterdag bij de demonstraties rond de intocht van Sinterklaas in Nederland anderen met voorwerpen bekogelden, kunnen op vervolging rekenen.
18/11 11u45  Child Focus bindt opnieuw de strijd aan tegen kinderpornoChild Focus strijdt voort om kinderporno de wereld uit te helpen. Met video's lanceert de organisatie het vervolg op haar campagne tegen kinderporno, naar aanleiding van de Europese Dag van de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting en Seksueel Misbruik, op zondag 18 november.
18/11 11u30  Links en collaborateur: de fascistische trekken van socialistenleider Hendrik de Man'Hendrik de Man was een abject figuur.' Dat is het strenge oordeel van de Nederlandse historicus Jan Willem Stutje over de socialistische voorzitter die in 1940 zijn eigen partij ophief. 'Hij was geen fascist, maar veel van wat hij deed en dacht was wel fascistisch.'
18/11 11u30  Sidi Larbi Cherkaoui: 'Ik ben altijd in beweging en ga geen uitdaging uit de weg'Sidi Larbi Cherkaoui regisseert bij Opera Vlaanderen Satyagraha, een opera uit 1980 waarin componist Philip Glass het leven van Mahatma Gandhi (1869-1948) centraal stelt.
18/11 10u30  Migrantenkaravaan kijkt aan tegen protesten in TijuanaVan de zogenaamde 'migrantenkaravaan' die al enkele weken onderweg is vanuit Midden-Amerika naar de Verenigde Staten, zijn intussen enkele duizenden mensen aangekomen in Tijuana, net voor de Amerikaanse grens.
18/11 10u30  Nooit eerder droegen zoveel mensen hun veiligheidsgordelVolgens een nieuwe gedragsmeting van Vias institute is het percentage personen die in de wagen hun veiligheidsgordel dragen, nog nooit zo hoog geweest in België.
18/11 09u45  Bosbranden Californië: Dodental 'Camp Fire' op 76, bijna 1.300 vermistenBij de zware bosbrand in het noorden van Californië is het dodental gestegen tot 76.
18/11 05u00  Econometriste Sanne Blauw: 'Algoritmes zijn níét neutraal. Ik wil niet dat ze alles overnemen'Waarom spreken onderzoeken over alcoholgebruik elkaar vaak tegen? Welke cijfers mogen we vertrouwen, en welke verdienen onze scepsis? De Nederlandse econometriste Sanne Blauw behandelt zulke kwesties in een soms vermakelijk, maar ook verontrustend boek.
18/11 04u45  Meyrem Almaci (Groen): 'Francken gijzelt onze premier met kritiek op VN-migratiepact'Partijvoorzitter Meyrem Almaci van Groen vindt dat premier Charles Michel het VN-migratiepact wél moet ondertekenen, ondanks kritiek van coalitiepartij N-VA. 'Helaas zien we een opstoot van populisme in ons land, en dat leidt tot verrotting van dit dossier en tot chaos', zegt ze in een interview met De Zondag.
18/11 02u30  Rebellenleider uit Centraal-Afrikaanse Republiek overgedragen aan Internationaal GerechtshofAlfred Yekatom, een vroegere militieleider uit de Centraal-Afrikaanse Republiek, is overgedragen aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
17/11 22u45  Uit Kunsthal gestolen Picasso mogelijk terecht in RoemeniëIn Roemenië is na een anonieme tip mogelijk de Picasso gevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen.
17/11 22u30  Washington heeft 'nog geen definitieve conclusie' over verantwoordelijkheid voor moord op KhashoggiDe Verenigde Staten hebben op dit moment nog geen 'definitieve conclusie' getrokken over de verantwoordelijken van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
17/11 20u00  Bosbranden Californië: President Trump bezoekt rampgebiedDonald Trump heeft zaterdag de slachtoffers van de bosbranden in Californië ontmoet. De Amerikaanse president hield ook een pleidooi voor een beter bosbeheer.
17/11 18u00  Nieuw wetenschappelijk tijdschrift gaat enkel controversiële artikels publicerenEen internationale groep filosofen wil 'de academische vrijheid redden' met een tijdschrift waarin wetenschappers onder een pseudoniem controversiële ideeën kunnen publiceren. Waarom hebben academici het gevoel dat zo'n tijdschrift nodig is? En hoe terecht is dat gevoel?
17/11 17u30  Nieuw tijdschrift gaat enkel controversiële artikels publicerenEen internationale groep filosofen wil 'de academische vrijheid redden' met een tijdschrift waarin wetenschappers onder een pseudoniem controversiële ideeën kunnen publiceren. Waarom hebben academici het gevoel dat zo'n tijdschrift nodig is? En hoe terecht is dat gevoel?
17/11 16u15  Op verschillende plaatsen in Nederland incidenten bij intrede Sinterklaas en Zwarte PietTerwijl in België Sinterklaas zonder incidenten zijn intrede doet in Antwerpen zijn er zaterdag in diverse Nederlandse steden her en der incidenten bij de intocht van de goedheilige man. Er zijn protesten voor en tegen Zwarte Piet.
17/11 16u15  36 burgers gedood bij luchtaanvallen van coalitie tegen ISDe coalitie tegen Islamitische Staat (IS) onder leiding van de VS heeft 36 burgers gedood bij luchtaanvallen in het oosten van Syrië.
17/11 16u15  Beestenboel: De zwarte wegmier is een echte zoetekauwSanitaire voorzieningen als 'leverancier' van meststoffen en bouwmaterialen: de zwarte wegmier heeft het goed geregeld.
17/11 15u00  Dode en verschillende gewonden bij protestacties tegen hoge brandstofprijzen in FrankrijkBij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is zaterdagochtend een demonstrant omgekomen bij een versperring in het departement Savoie.
17/11 14u30  Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uitBijna een op de vijf (18 procent) 25- tot 30-jarigen in Nederland woont nog bij de ouders. In 2010 was dit 14 procent, blijkt uit cijfers van het Nederlandse statistiekbureau CBS.
17/11 14u30  Vandeurzen stopt met nationale politiek: CD&V'ers roemen 'gespierde cheeta' en 'compagnon de route'Jo Vandeurzen (60) stopt met de nationale politiek. Wat hij na de verkiezingen van mei 2019 gaat doen, weet hij nog niet.
17/11 11u30  Bier wordt weer duurderDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren.
17/11 10u45  China en VS vechten handelsgeschil uit op APEC-topOp de jaarlijkse APEC-top, die de economische samenwerking tussen Aziatische landen en landen aan de Grote Oceaan wil bevorderen, bleek nog maar eens de grote onenigheid tussen China en de Verenigde Staten.
17/11 10u30  Dode bij protestactie tegen hoge brandstofprijzen in FrankrijkBij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is zaterdagochtend een demonstrant omgekomen bij een versperring in het departement Savoie.
17/11 10u00  De Nations League: loopt de Grote Markt in Brussel binnenkort weer vol?De nieuwe competitie is de toekomst van het interlandvoetbal, beseft nu ook de FIFA. Het gevolg: de Rode Duivels spelen voortaan elke zomer een landentoernooi. Of spreken de clubs hun veto uit?
17/11 10u00  Fransen protesteren massaal tegen hoge brandstofprijzenDe Fransen voeren zaterdag massaal protest tegen de hoge brandstofprijzen in hun land.
17/11 10u00  Laat je niet misleiden: kokoswater is geen wonderdrankHet vocht van de kokosnoot recht in je glas. Dat is kokoswater, als je de reclame gelooft. Het is iets genuanceerder dan dat.
17/11 10u00  Hoofd omhoog of omlaag? Wat moet je doen bij een bloedneus?Moet je je hoofd omhoog of omlaag houden bij een bloedneus? En wanneer moet je naar een arts? Rode Kruis-Vlaanderen legt het uit.
17/11 09u30  CEO Engie Electrabel over onbeschikbare kerncentrales: 'Voor januari en februari is toestand gespannen'Philippe Van Troeye, CEO van Engie Electrabel, verzekert dat zijn bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.
17/11 04u45  Desastreuze bosbranden: 'Dit is de nieuwe realiteit voor Californië'Met 71 doden, 56.000 hectare en meer dan 10.000 verwoeste gebouwen is de bosbrand 'Camp Fire' in het noorden van Californië de dodelijkste en meest verwoestende uit de geschiedenis van de staat. Hoe kunnen Californiërs zich voorbereiden op een toekomst waarin dit soort rampzalige branden vaker zullen voorkomen?
17/11 04u45  Bioloog Jan Seys over de stijgende zeespiegel: 'We moeten rekening houden met een worstcasescenario'Als we de natuur in de Noordzee nieuwe kansen geven, stelt marien bioloog Jan Seys, komt dat uiteindelijk ook de visserij ten goede.
17/11 04u30  Jo Vandeurzen (CD&V) stopt in 2019 met nationale politiek: 'Partij moet inzetten op verjonging'Jo Vandeurzen (60) stopt met de nationale politiek. Wat hij na de verkiezingen van mei 2019 gaat doen, weet hij nog niet.
17/11 02u00  Amerikaanse media: 'CIA besluit dat Saoedische kroonprins achter moord op Khashoggi zit'De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gelooft dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi heeft bevolen.
17/11 01u30  Verkiezingen VS: Democratische gouverneurskandidate in Georgia erkent verliesStacey Abrams, de Democratische gouverneurskandidate in de staat Georgia, erkent dat ze de betwiste verkiezingen niet meer gaat winnen. Maar ze stapt wel naar de rechter om de organisatie van de verkiezingen aan te vechten.
17/11 00u30  VN-bemiddelaar voor Jemen wil snel vredesgesprekken in ZwedenMartin Griffiths, de VN-gezant voor Jemen, wil snel vredesgesprekken opstarten om een einde te maken aan de oorlog die het arme Arabische land al vier jaar verscheurt.
16/11 21u00  Operatie Propere Handen: 1B hijgt in nek KBVBDoet de voetbalbond er alles aan wat in haar macht ligt om zo snel mogelijk uit te klaren of KV Mechelen zich bezondigde aan matchfixing? Die vraag primeert de komende maanden voor de clubs in 1B. Faalt de bond, dan dreigen forse schadeclaims.
16/11 20u15  May benoemt nieuwe brexitminister: Stephen BarclayDe Britse premier Theresa May heeft Stephen Barclay benoemd tot haar nieuwe brexitminister. Hij volgt Dominic Raab op, die donderdag opstapte uit ongenoegen met het plan van May voor het Britse vertrek uit de Europese Unie.
16/11 20u15  Operatie Propere Handen: 1B volgt KBVB met argusogenDoet de voetbalbond er alles aan wat in haar macht ligt om zo snel mogelijk uit te klaren of KV Mechelen zich bezondigde aan matchfixing? Die vraag primeert de komende maanden voor de clubs in 1B. Faalt de bond, dan dreigen forse schadeclaims.
16/11 19u30  Rekenhof trekt berekening jobsdeal van regering in twijfelHet Rekenhof gelooft niet dat de RSZ-ontvangsten en fiscale ontvangsten het vooropgestelde doel zullen halen.
16/11 19u30  Rechter beveelt: Witte Huis moet CNN-journalist Jim Acosta (voorlopig) weer accrediterenEen recher heeft het Witte Huis bevolen om CNN-journalist Jim Acosta een nieuwe accredidatie te geven, zo heeft de nieuwszender vrijdag omtrent zijn eigen 'initiële overwinning' bericht.
16/11 19u15  Een kilogram wordt voortaan anders gedefinieerdEen kilo moet overal een kilo zijn, en daarom is er een standaard definitie voor. Vrijdag heeft de Algemene Conferentie voor Maten en Gewichten die tijdens een bijeenkomst in Versailles gewijzigd.
16/11 17u30  Bevel van rechter: Witte Huis moet CNN-journalist Jim Acosta (voorlopig) weer accrediterenEen recher heeft het Witte Huis bevolen om CNN-journalist Jim Acosta een nieuwe accredidatie te geven, zo heeft de nieuwszender vrijdag omtrent zijn eigen 'initiële overwinning' bericht.
16/11 17u15  Bevel van rechter: Witte Huis moet CNN-journalist Jim Acosta weer accrediterenEen recher heeft het Witte Huis bevolen om CNN-journalist Jim Acosta een nieuwe accredidatie te geven, zo heeft de nieuwszender vrijdag omtrent zijn eigen 'initiële overwinning' bericht.
16/11 16u45  Nederlandse premier Rutte: 'Europa kan zich niet zelf verdedigen'De Nederlandse premier Mark Rutte voelt niets voor een Europees leger.
16/11 16u45  Israëlische premier Netanyahu neemt Defensie over van opgestapte LiebermanDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu neemt de portefeuille van Defensie over van Avigdor Lieberman die woensdag is opgestapt, zo heeft een woordvoerder van de regeringsleider vrijdag bekendgemaakt.
16/11 16u00  Ministerraad stelt goedkeuring arbeidsdeal uitDe ministerraad heeft de goedkeuring van een wetsontwerp en enkele koninklijke besluiten over de arbeidsdeal uitgesteld naar volgende week. Over een aantal punten zou nog extra overleg nodig zijn.
16/11 16u00  Afrika op weg naar gigantische vrijhandelszoneAfrika staat op het punt om zich te ontpoppen tot de grootste vrijhandelszone ter wereld: 55 landen smelten dan samen tot één markt met 1,2 miljard consumenten.
16/11 15u15  De strijd om een ecologisch boeketje: 'Het zuiden is ongelooflijk vervuild door de bloemenindustrie'Maak kennis met Paulien Verhaest, een Gentse onderneemster die met haar biologisch geteelde boeketten de handschoen opneemt tegen de vervuilende bloemenindustrie.
16/11 15u15  Hormoonverstoorders vermijden, hoe doe je dat?De Gezinsbond heeft een nieuwe site gelanceerd om mensen te waarschuwen voor hormoonverstoorders. Chemische stoffen zitten overal in en kunnen onze hormonen stevig in de war sturen. Op de website vinden geïnteresseerden ook tips om de blootstelling aan chemicaliën te beperken.
16/11 15u15  Het idee van Pauline Verhaest: 'Ik verkoop boeketten met biologische bloemen van Vlaamse velden'Maak kennis met Paulien Verhaest, een Gentse onderneemster die met haar biologisch geteelde boeketten de handschoen opneemt tegen de vervuilende bloemenindustrie.
16/11 14u15  Gouverneur Jan Smets over de kritiek op de Nationale Bank: 'De procedure is verlopen zoals het hoort'Door de heisa over de voordracht van ex-minister Steven Vanackere als directeur kwam de Nationale Bank plots in een storm terecht. Gouverneur Jan Smets zet de puntjes op de i.
16/11 14u15  Traceerbaarheid Belgisch rundvlees: 'Storm in glas water'Uit onderzoek dat VRT NWS kon inkijken blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt, niet te traceren is. 'Een storm in een glas water', zegt de vleessector.
16/11 14u00  Kris Peeters: 'België moet VN-migratiepact onderschrijven''We willen ons niet in de groep van Hongarije, Roemenië of andere landen bevinden die hebben aangekondigd het VN-migratiepact niet te zullen goedkeuren', zei Peeters vrijdag voor aanvang van de ministerraad.
16/11 13u45  Spontane stakingen bij bpost: vakbonden roepen op acties stop te zettenDe gecoördineerde stakingsactie bij bpost is dan wel opgeschort, toch bleven spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel was dat het geval. De vakbonden bij bpost roepen de werknemers nu op om die spontane acties stop te zetten.
16/11 13u45  Scheidsrechter Bart Vertenten vrijgelaten onder voorwaardenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft vrijdag beslist om scheidsrechter Bart Vertenten vrij te laten onder voorwaarden.
16/11 13u30  Traceerbaarheid Belgisch rundsvlees: 'Storm in glas water'Uit onderzoek dat VRT NWS kon inkijken blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt, niet te traceren is. 'Een storm in een glas water', zegt de vleessector.
16/11 13u15  Mogelijk Belgische special forces naar AfghanistanDefensie trekt zijn special forces en genietroepen terug uit Irak en onderzoekt of het vanaf september tot 135 extra special forces kan inzetten in Afghanistan.
16/11 12u00  'Problemen met traceerbaarheid Belgisch rundsvlees'Een derde van het rundvlees met het Belgische kwaliteitslabel Belbeef in supermarkten, is niet te traceren, blijkt uit onderzoek.
16/11 11u30  Meerdere spontane stakingen bij bpostDe gecoördineerde stakingsactie bij bpost is dan wel opgeschort, er blijven spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel waren er afgelopen nacht acties, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD vrijdagochtend.
16/11 11u00  Britse pond verliest verder terrein op euroHet pond zakt vrijdagochtend verder weg ten opzichte van de euro, nadat de Britse munt donderdag zijn sterkste daling in twee jaar had meegemaakt. Tegenover de dollar was er wel een verbetering.
16/11 11u00  Mijngezondheid geeft je nu ook toegang tot jouw medicatievoorschriftenVia Mijngezondheid kan je vanaf nu de geneesmiddelenvoorschriften van je arts of tandarts digitaal bekijken en ook doorklikken naar de bijsluiters. Het is één van de nieuwe mogelijkheden van de personal health viewer die minister De Block begin mei lanceerde.
16/11 10u00  Salduz, de melkkoe der gesjeesde advocatenSalduz, het systeem waarbij verdachten meteen bijstand krijgen van een advocaat tijdens hun eerste verhoor, wordt misbruikt door advocaten die anders zonder werk dreigen te vallen. Dat blijkt uit onderzoek van Krant van West-Vlaanderen. 'Driekwart van die Salduz-advocaten is niet bezig met het vrijwaren van mensenrechten maar met poenpakken. Ze worden - letterlijk - slapend rijk', klinkt het.
16/11 10u00  Frankrijk verbiedt alle producten uit ontbossingFrankrijk verbiedt de import van alle soja, palmolie, hout en andere producten die te maken hebben met ontbossing tegen 2030. Parijs verhoogt daarmee de druk op de Europese Unie om met een gelijkaardig plan te komen.
16/11 10u00  Factcheck: 'De plastic zak is 20.000 keer milieuvriendelijker dan de katoenen ecotas'Die stelling lazen we op het onlinetijdschrift Doorbraak.be. Maar klopt die wel?
16/11 10u00  Nieuwe methode gevonden om hersenactiviteit in realtime te metenHoe cellen in onze hersenen verbindingen maken is cruciaal voor ons geheugen.
16/11 10u00  Belgisch rundsvlees: 'Problemen met traceerbaarheid zijn uitzonderlijk en niet gevolg van fraude'Er kunnen zich problemen stellen met de traceerbaarheid van rundvlees, maar dat gebeurt slechts uitzonderlijk. Die problemen zijn bovendien het gevolg van menselijke fouten en niet van fraude, zo stelt de warenhuisketen Delhaize vrijdag op basis van interne onderzoeken. Er wordt bij Delhaize geen vlees uit de rekken gehaald.
16/11 09u00  Belgische keurlabel voor rundsvlees blijkt onbetrouwbaarEen derde van het rundvlees dat een Belgisch (kwaliteits)label heeft en in onze supermarkten ligt, is niet te traceren. Dat blijkt uit een onderzoek van Febev, de Federatie van Belgisch Vlees, dat VRT NWS kon inkijken. Het eigen kwaliteitslabel Belbeef, dat garant staat voor correct gekweekt Belgisch rundvlees, blijkt dus onbetrouwbaar.
16/11 08u30  Voedingssupplementen bij kanker: niet zo onschuldigKankerpatiënten grijpen vaak naar voedingssupplementen, onder andere om hun genezingskansen te maximaliseren. Een goed idee?
16/11 08u30  Leiders Rode Khmer voor het eerst veroordeeld voor genocideHet is de eerste keer dat figuren uit de omgeving van Pol Pot schuldig werden bevonden aan het elimineren van minderheidsgroepen in de jaren 70 van de vorige eeuw.
16/11 05u30  Journalist Jan De Deken bezocht vluchtelingenkamp op het eiland Samos en werd gearresteerd17.747 asielzoekers op de Griekse eilanden zien de winter tegemoet in overbevolkte kampen en mensonterende levensomstandigheden. Zit daar een doelbewuste strategie achter om vluchtelingen weg te houden? Knack-medewerker Jan De Deken vroeg verduidelijking aan Europese topdiplomaten in Athene, en werd gearresteerd terwijl hij op het eiland Samos gebroken wetten, toiletten en animo registreerde.
16/11 05u30  Niet alle liberalen in Europa voorstander van MacronManfred Weber, Frans Timmermans, Emmanuel Macron zijn in het nieuws. De campagne voor de Europese verkiezingen is begonnen.
16/11 05u15  Infrabel sleept vijf bedrijven voor de rechter wegens illegale prijsafsprakenSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel sleept vijf bedrijven voor de rechter wegens illegale prijsafspraken. Dat meldt Infrabel vrijdag. Onafhankelijke experts ramen de financiële schade volgens Infrabel op 4 tot 6 miljoen euro.
16/11 05u00  Aantal vermisten van bosbranden in Californië verdriedubbeldHet aantal vermisten van de grote bosbranden in Californië is donderdagavond (plaatselijke tijd) sterk opgelopen, van 200 tot 631. Ook werden er 7 nieuwe lichamen geborgen, wat de voorlopige dodentol op 63 brengt. Dat zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, aan tv-zender CNN.
16/11 04u00  Asielzoekers op eiland Manus vragen APEC-leiders om hen vrij te helpen krijgenAsielzoekers die vastzitten in door Australië bestuurde detentiekampen op Manus, een eiland van Papoea-Nieuw-Guinea, hebben de wereldleiders die de top van de APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) bijwonen, gevraagd om hen te helpen vrij te raken.
16/11 01u15  Zuid-Koreaanse staatsmedia: Noord-Korea test nieuw hoogtechnologisch wapenHet Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft volgens staatsmedia de test van een nieuw ontwikkeld hoogtechnologisch wapen bijgewoond.
15/11 23u00  KV Mechelen voert ethische code in voor bestuurders, medewerkers en spelersVoortaan zullen bestuurders, medewerkers en spelers van KV Mechelen een interne ethische code moeten ondertekenen. Dat heeft de raad van bestuur van Malinwa donderdag beslist. Een nieuwe voorzitter is geen prioriteit. 'We willen van het momentum eerst gebruikmaken om een nieuwe cultuur neer te zetten.'
15/11 22u45  Democratische meerderheid in het Huis nog versterktMeer dan een week na de tussentijdse verkiezingen hebben de Democraten hun heroverde meerderheid in het Huis van Afgevaardigden donderdag opgedreven met 35 zetels die ze van de Republikeinen afpakten.
15/11 22u00  Discussie over VN-migratiepact is nog niet beslecht, zegt regeringDe discussie binnen de regering over het VN-migratiepact is nog niet beslecht. Binnen het kernkabinet is donderdag van gedachten gewisseld. De analyse van het pact gaat de komende dagen verder.
15/11 22u00  Regering stelt bemiddelaars aan in discussie rond zware beroepenDe regering gaat bemiddelaars aanduiden om de discussie tussen vakbonden en werkgevers over het vaststellen van de zware beroepen vlot te trekken. Dat heeft het kernkabinet beslist.
15/11 20u15  May houdt vast aan brexitakkoord na vertrek ministersDe Britse premier Theresa May heeft de voorbije uren steun verloren binnen de regering en binnen haar Conservative Party, maar ze zet haar brexitkoers vastberaden verder. 'Dit is een brexit die tegemoetkomt aan de prioriteiten van het Britse volk'.
15/11 20u00  Steven Vanackere is benoemd tot directeur bij de Nationale BankHet kernkabinet van de regering bevestigt de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) tot directeur bij de Nationale Bank (NBB). Een hervorming moet zorgen voor meer vrouwen in de NBB-top.
15/11 17u45  Dit staat in het voorlopige scheidingsakkoord over de brexitEen overzicht van de belangrijkste elementen in het ontwerpakkoord.
15/11 16u45  Bourgeois trekt Vlaamse algemeen afgevaardigde terug uit MadridDe Spaanse regering had op 16 oktober het diplomatiek statuut van die afgevaardigde ingetrokken, vanwege uitspraken van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) over de Catalaanse kwestie.
15/11 16u00  Tien jaar geleden stierf Andy Fierens bijna op de planken: 'Ik hoop dat ze zullen lachen als ik doodga'Op 8 december 2008 kreeg dichter Andy Fierens een zware hersenbloeding op het podium van de Arenbergschouwburg. Tien jaar later keert hij terug naar dat theater in Antwerpen. Om een eresaluut te brengen aan hen die stierven op de planken. 'Het is de mooiste dood die je je als artiest kunt inbeelden.'
15/11 15u30  Zijn de dagen van Theresa May als premier dan toch geteld?Jacob Rees-Mogg, de leider van het hardline-brexitkamp in de Conservatieve Partij van premier Theresa May, heeft een brief ingediend waarin hij het vertrouwen in haar opzegt, net als tientallen andere parlementsleden.
15/11 15u30  Bart De Valck neemt ontslag als voorzitter van Vlaamse Volksbeweging: 'Het mag wat energieker'De Vlaamse Volksbeweging mist pit, verklaart De Valck zijn ontslag. Tegelijk was de erg uitgesproken en flamboyante voorzitter voor velen niet de ideale figuur om de Vlaams Volksbeweging relevant te houden.
15/11 15u00  Motie van wantrouwen tegen Theresa May in Brits parlement?Jacob Rees-Mogg, de leider van het hardline-brexitkamp in de Conservatieve Partij van premier Theresa May, heeft een brief ingediend waarin hij het vertrouwen in haar opzegt, net als tientallen andere parlementsleden.
15/11 14u15  Voka-voorzitter Wouter De Geest: 'Het afglijden van ons land moet stoppen'Wouter De Geest is de komende drie jaar het uithangbord van de werkgeversfederatie Voka. In zijn maideninterview voor Trends geeft De Geest, de CEO van BASF Antwerpen, de overheid meteen stevige vegen uit de pan.
15/11 14u00  Saoedische parket vraagt doodstraf voor vijf betrokkenenHet Saoedische parket vordert de doodstraf voor vijf mannen die ervan verdacht worden betrokken geweest te zijn bij de dood van de dissidente journalist Jamal Khashoggi.
15/11 14u00  Europa maakt zich zorgen over 'alarmerende verspreiding' van ziekte van LymeDe infectieziekte, die vooral door tekenbeten overgedragen wordt, zou ongeveer 1 miljoen Europeanen treffen.
15/11 13u45  CM schrapt terugbetaling homeopathieGezondheidsfonds CM stopt de terugbetaling voor homeopathische geneesmiddelen. Ook de Socialistische Mutualiteiten werken aan herziening van de voordelen voor leden.
15/11 13u30  May verdedigt brexitakkoord in parlement: 'Beste deal die we konden onderhandelen'De Britse premier Theresa May heeft het voorlopige brexitakkoord met de Europese Unie met hand en tand verdedigd in het Lagerhuis, ook al is ze donderdagochtend al vijf regeringsleden kwijtgespeeld.
15/11 13u30  Verhofstadt over brexitakkoord: 'Het beste akkoord haalbaar'Het ontwerp-brexitakkoord dat deze week werd bereikt, is het best mogelijke akkoord dat de Europese en Britse onderhandelaars hadden kunnen overeenkomen. Dat zegt Guy Verhofstadt, die in het Europees Parlement de werkgroep voorzit die zich over de brexit buigt.
15/11 12u00  Kabinet-May loopt leeg na brexitakkoord: 5 regeringsleden opgestapt in enkele uren tijdDe Britse premier Theresa May is op enkele uren tijd vijf van haar regeringsleden verloren aan de voorlopige brexitdeal. Na brexitstaatssecretaris Dominic Raab - het grootste verlies - staatssecretaris van Werk Esther McVey en minister van Noord-Ierland Shailesh Vara geven nu ook brexitminister Suella Braverman en parlementair ondersecretaris voor Onderwijs Anne-Marie Trevelyan er de brui aan.
15/11 11u45  Kabinet-May loopt leeg: al drie regeringsleden opgestapt na brexitakkoordDe Britse staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara, minister van Arbeid en Pensioenen Esther McVey en brexitminister Dominic Raab nemen ontslag uit onvrede met het ontwerpakkoord over de brexit. Premier Theresa May is zo al drie regeringsleden kwijt nog voor ze het parlement toespreekt over de brexitdeal.
15/11 11u45  CM schrapt terugbetaling homeopathie, ook SM werkt aan herzieningGezondheidsfonds CM stopt de in het kader van een hervorming van zijn diensten en na een bevraging bij zijn leden, de terugbetaling voor homeopathische geneesmiddelen. Ook de de Socialistische Mutualiteiten werken aan herziening van de voordelen voor leden.
15/11 11u00  Al twee Britse regeringsleden opgestapt na brexitakkoordDe Britse staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara en brexitminister Dominic Raab nemen ontslag uit onvrede met het ontwerpakkoord over de brexit. Britse media vermoeden dat nog meer regeringsleden zullen opstappen in de loop van de dag.
15/11 10u15  Britse staatssecretaris voor Noord-Ierland neemt ontslagDe Britse staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara neemt ontslag uit onvrede met het ontwerpakkoord over de brexit.
15/11 10u15  Tusk: 'Akkoord beperkt schade die brexit zal veroorzaken'De Europese president Donald Tusk is overtuigd van de kwaliteit van het voorlopig brexitakkoord. Hij noemt de deal eerlijk en gebalanceerd.
15/11 10u15  Hoe een algoritme kan helpen tegen pesteneen algoritme kan beledigingen en bedreigingen uit onlineberichten halen.
15/11 10u15  De laatste rit van gitarist Mark Knopfler: 'Zodra ze met vlaggen beginnen te zwaaien, ben ik weg'Het nieuwe album Down the Road Wherever overspant zowat de carrière van gitarist Mark Knopfler. Knack zocht hem op in zijn studio voor een confronterend gesprek over waardig ouder worden, identiteit en een broodje spek.
15/11 10u00  'Vingerafdrukken op identiteitskaart in strijd met privacy''De toevoeging van vingerafdrukken aan de identiteitskaart is disproportioneel en druist in tegen het recht op privacy van de burgers.' Dat zegt de Liga voor Mensenrechten.
15/11 09u45  6 makkelijke methodes om te vermageren: wat werkt, wat niet?Veel mensen kampen met overgewicht, dus doen middeltjes en methodes om makkelijk te vermageren het steeds goed. De voorbije jaren passeerden er heel wat de revue. Wat werkt, wat niet?
15/11 09u45  Faalplezier: kinderen moeten leren omgaan met kritiek om veerkracht op te bouwenDat falen niet altijd negatief hoeft te zijn, is een levensles die we maar beter van jongs af meegeven. Want het lijkt erop dat alsmaar meer jonge kinderen met faalangst worstelen, zegt kinderpsychiater Lieve Swinnen.
15/11 09u45  Vissen uitzetten helpt dan toch niet in de strijd tegen malariamugHet uitzetten van vissen in waterpoelen is wellicht toch geen geschikte manier in de strijd tegen de muggen die malaria of het zikavirus verspreiden.
15/11 09u45  Verslaving: hoe kwetsbaar bent u?Een verslaving is altijd een complex samenspel van factoren. De omstandigheden spelen een rol, maar ook erfelijkheid en aanleg spreken een woordje mee. En dus is stigmatiseren niet zo'n goed idee.
15/11 09u15  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd donderdag, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 09u15  Gezondheidsfonds CM schrapt terugbetaling homeopathieHet gezondheidsfonds CM herziet haar diensten- en voordelenpakket in Vlaanderen: er komen nieuwe voordelen voor de CM-leden, andere worden geschrapt.
15/11 09u15  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterUitkeringen moeten het risico op armoede verkleinen, en doen dat ook. Alleen gebeurt dat minder effectief dan vroeger, schrijft De Morgen donderdag.
15/11 09u15  Republikeinen blokkeren maatregel om Rusland-onderzoek te beschermenDe Republikeinse leiding in de Amerikaanse Senaat heeft woensdag een initiatief geblokkeerd om het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te beschermen. Die onderzoekt de verdenkingen van collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
15/11 09u15  Fractieleidster Duitse extreemrechtse AfD kreeg ook donaties uit BelgiëDe fractieleidster van de extreemrechtse partij AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, heeft naast een gift van 130.000 euro uit Zwitserland ook 150.000 euro uit België gekregen in haar partijafdeling. Maar vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het geld is het teruggestort, zegt de AfD woensdagavond in Berlijn.
15/11 09u15  Anderlecht betaalt makelaars voorlopig niet meerTot het einde van het onderzoek naar voetbalfraude zet Anderlecht alle betalingen stop aan zijn makelaars - hun commissies worden dikwijls in (maandelijkse) schijven gestort. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen donderdag.
15/11 09u00  May krijgt steun van Britse regering voor brexitakkoord: en nu?Het voorlopige brexitakkoord tussen de Britse en Europese onderhandelaars heeft - veeleer verrassend - een eerste horde genomen: de Britse regering geeft het terugtrekkingsakkoord groen licht.
15/11 05u30  Pubers en porno: 'Het is de taak van ouders om met hun kinderen over seks te praten'Seks hebben, aan sexting doen, naar porno kijken: tieners doen het en hun ouders weten niet altijd hoe ze daarmee moeten omgaan. Maar praten moeten ze. 'Geïnformeerde tieners doen het later én veiliger.'
15/11 05u30  'We gaan vaak verkeerd om met hoogbegaafde kinderen'Speciale scholen voor hoogbegaafden zijn niet nodig, vindt Kathleen Venderickx (UHasselt en Exentra). 'Maar omdat het gewone, inclusieve onderwijs bijna uitsluitend gericht is op zwakke en middelmatige leerlingen, is er wel een probleem.'
15/11 00u00  Undercover op Tinder: 'Hoogopgeleide mannen liggen beter in de markt'Mannen vallen voor iemands uiterlijk, vrouwen voor iemands intellect. Het is een populair cliché, maar schuilt er ook een grond van waarheid in? Om die vraag te beantwoorden ging doctoraatsstudent Brecht Neyt undercover op de populaire datingapp Tinder.
14/11 20u45  Britse regering geeft premier May groen licht voor voorlopig brexitakkoordDe Britse regering geeft groen licht voor het voorlopige brexitakkoord. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd.
14/11 19u15  Voortvluchtige ex-premier Macedonië vraagt asiel aan in HongarijeDe voortvluchtige oud-premier van Macedonië, Nikola Gruevski, heeft asiel aangevraagd in Hongarije. Dat bevestigt het kantoor van de Hongaarse premier Viktor Orban in een verklaring.
14/11 17u45  Premier Sturgeon: 'Dit brexitakkoord is ergst mogelijke optie voor Schotland'De Schotse premier Nicola Sturgeon is niet te spreken over het ontwerpakkoord tussen Brussel en Londen over de zogenaamde Ierse backstop. 'Wat nu op tafel ligt, is de ergst mogelijke optie voor Schotland'.
14/11 16u45  Michel moet weer opboksen tegen het beeld dat hij de voetveeg van N-VA isHoewel N-VA twee jaar lang geen bezwaar maakte tegen het verdrag van Marrakech, moet Charles Michel voorlopig toch terugkomen op zijn belofte om het verdrag te tekenen.
14/11 16u45  5 broodnodige maatregelen voor eerlijke sport volgens experts Michel Maus en Karl DhontIn een rapport van acht bladzijden formuleren Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, en Dhont, lid van Ethics and Disciplinary Unit UEFA en expert matchfixing, een reeks voorstellen die de sportsector in het algemeen beter moet structureren en wapenen tegen fraude.
14/11 16u30  De mythe van het melkzuur: verzuurde sporters bestaan nietMet verzuring en melkzuur hebben de pijn en de verkrampte spieren bij zware inspanningen niets te maken. Met lactaat ook niet, maar het is wel dankzij die stof dat we die inspanningen volhouden.
14/11 15u45  Durven de politici de wantoestanden in onze voetbalwereld aan te pakken?De voetbalbusiness is rot, en niet alleen in ons land. Clubs en bonden zullen de misstanden niet aanpakken, dat zullen de politici moeten doen. Durven ze het ook?
14/11 15u45  Antwerpse voetbalclub City Pirates ontvangt Burgerschapsprijs van de Stichting P&V'Wij maken van diversiteit ons handelsmerk', zegt Michel Pradolini, oprichter en voorzitter van voetbalclub City Pirates Antwerpen, die dit jaar de jaarlijkse Burgerschapsprijs van de Stichting P&V ontvangt.
14/11 15u45  Brein achter aanslagen van 22 maart 2016 stond op Franse jihad-hitlijstParijs heeft in het grootste geheim het brein achter de aanslagen in Brussel en Parijs laten executeren. De Franse journalist Matthieu Suc onderzocht hoe samenwerkende geheime diensten Oussama Atar en nog zes IS-kopstukken opspoorden.
14/11 15u15  Gerecht valt binnen bij Moeskroen: 3 mensen opgepakt en weer vrijgelatenDe drie personen die opgepakt waren naar aanleiding van de huiszoekingen bij voetbalclub Moeskroen en enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) zijn al opnieuw vrijgelaten.
14/11 14u30  Marghem: 'Verkopen kerncentrales was misschien niet beste beslissing'Het verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) woensdag gezegd.
14/11 14u15  Bourgeois over brexitakkoord: 'Historisch moment voor onze welvaart'Vlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren.
14/11 14u15  Israëlische minister van Defensie neemt ontslagDe Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft woensdag zijn ontslag aangekondigd uit de conservatieve coalitieregering van premier Benjamin Netanyahu. Hij doet dat uit protest tegen het staakt-het-vuren in Gaza.
14/11 11u30  Jambon: 'Nog geen officieel standpunt over VN-migratiepact'De regering heeft nog geen officieel standpunt over het VN-migratiepact. Dat heeft de woordvoerder van N-VA-vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon woensdag laten verstaan.
14/11 11u00  Knack onderzocht het twittergedrag van Vlaamse politiciVlaamse politici communiceren graag op Twitter. Maar hoe ze dat doen, varieert sterk. Knack analyseerde honderdduizenden tweets, zo'n 16.000 interacties, en leerde onder meer dat Siegfried Bracke meer met SP.A'ers dan met zijn eigen partij praat.
14/11 11u00  In kaart: het Vlaamse politieke twitterlandschapMet deze kaart ziet u in detail de verhoudingen tussen de voornaamste Vlaamse politici op Twitter.
14/11 11u00  'Charles Michel is in Wallonië meer gekend dan geliefd'De Franstalige liberalen hebben geen goede beurt gemaakt bij de gemeenteraadsverkiezingen. 'De MR zit in een lastig parket', zegt politiek commentator Francis Van de Woestyne.
14/11 10u30  Gerecht valt binnen bij Moeskroen en voetbalbondHet onderzoek staat volgens het parket los van de zogenaamde operatie Propere Handen, het onderzoek naar mogelijke fraude en wedstrijdvervalsing dat de afgelopen weken het Belgisch voetbal in een houdgreep hield.
14/11 10u00  Rapport Internationaal Energieagentschap: wereld verder elektriseren niet de oplossing voor klimaatopwarmingWie denkt zijn CO-uitstoot te verlagen door met een elektrisch voertuig te rijden of de gasgestookte boiler te vervangen, denkt verkeerd. Dat schrijft het Internationaal Energieagentschap IEA dinsdag in zijn jaarlijkse World Energy Outlook.
14/11 08u15  Opruimen is big business: 'We schrikken er meestal van hoeveel spullen we in de loop der jaren hebben verzameld'Een flinke opruimbeurt geeft niet alleen een prettiger woon- en werkomgeving, maar ook minder stress en meer innerlijke rust. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.
14/11 07u45  Een maand na de verkiezingen: heeft uw gemeente al een coalitie?Een maand na de lokale verkiezingen zijn er in elke Vlaamse provincie nog wel enkele knelpunten. Een overzicht.
14/11 07u15  Elke 17 minuten krijgt iemand in Vlaanderen de diagnose van diabetesEén op de twaalf volwassen Belgen heeft momenteel diabetes. Geschat wordt dat dat aantal verder oploopt naar één op de tien tegen 2030.
14/11 05u00  Waarom in mediagenieke strafzaken steevast dezelfde strafpleiters opduikenSven Mary, Walter Van Steenbrugge, Hans Rieder, Jef Vermassen: in mediagenieke strafzaken duiken steevast dezelfde strafpleiters op. Ze schrikken niet terug voor een controversiële mening en spuien stevige oneliners voor de camera's, vaak tot ergernis van confraters en magistraten. Naar aanleiding van 'Operatie Schone Handen' in het voetbal licht Knack de media-advocaten door.
14/11 05u00  Het rondreizende circus: ondermijnen media-advocaten de geloofwaardigheid van justitie?Sven Mary, Walter Van Steenbrugge, Hans Rieder, Jef Vermassen: in mediagenieke strafzaken duiken steevast dezelfde strafpleiters op. Ze schrikken niet terug voor een controversiële mening en spuien stevige oneliners voor de camera's, vaak tot ergernis van confraters en magistraten. Naar aanleiding van 'Operatie Schone Handen' in het voetbal licht Knack de media-advocaten door.
14/11 04u45  Zelfstandigen krijgen recht op vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 04u30  Michel tekent VN-migratieakkoord toch niet onder druk van N-VAPremier Charles Michel zou het VN-Migratieakkoord zeker tekenen, maar de N-VA verwerpt het nu alsnog.
14/11 04u30  F-35 valt goedkoper uit door twee 'cadeaus' van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Stroom in België fors duurder dan in buurlanden21/11 04u30 - Knack: De groothandelsprijs van elektriciteit die vandaag geleverd wordt, is gestegen tot 185 euro per megawattuur. Dat is fors meer dan de voorbije maanden, toen de prijs schommelde tussen 70 en 80 euro met uitschieters tot 120 euro, aldus De Tijd woensdag.
18x 'Gele hesjes' protesteren in Wandre, Charleroi en Henegouwen21/11 01u00 - Knack: In Wandre werd het protest verstoord door relschoppers, waarbij de politie moest optreden.
16x De succesformule achter de hippe coworkingconcepten: 'Ons kantoor is een soort micromaatschappij'21/11 05u15 - Knack: Een indrukwekkend koffieaanbod, een prachtige achtertuin en een interieur dat zowat honderd keer stijlvoller is dan je eigen woonkamer. Is dat hoe het kantoor van de toekomst eruit ziet? Populaire coworking-projecten laten ons alleszins geloven van wel.
16x Vlaams taalonderwijs in crisis: 'Voor veel leerlingen is Frans een dode taal'21/11 05u15 - Knack: Spreekt de Vlaming zijn talen nog? In de jaarlijkse English Language Proficiency Index is Vlaanderen slechts goed voor een tiende plaats, ruim achter de Scandinavische landen en Nederland. 'De tijd waarin al onze buurlanden jaloers waren op onze talenkennis, ligt al een poos achter ons.'
15x Relschoppers kapen protest van 'gele hesjes' in Wandre21/11 00u45 - Knack: Relschoppers in het Luikse Wandre, waar zogenaamde 'gele hesjes' actievoeren tegen hoge dieselprijzen, zijn inmiddels weer vertrokken. Dat zegt de lokale politie. De federale politie en brandweer van Luik moesten tussenbeide komen.
15x De nationale plannen van Jean-Marc Nollet (Ecolo): 'Ik geloof dat de N-VA te omzeilen valt'21/11 05u15 - Knack: 'Ecolo staat mijlenver van de waarden, de doelen, de methodes en het machismo van de N-VA', zegt de nieuwe Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet. In 2019 wil hij samen met Groen op zoek naar een federale regering zonder de N-VA.
14x Gemeenschapsonderwijs rekent af met almachtig lessenrooster21/11 04u45 - Knack: Vakken combineren in clusters en lessenroosters zelf samentellen, het Gemeenschapsonderwijs (GO!) vreest de kritiek niet en geeft scholen de vrijheid. Dat schrijven de Mediahuis-kranten en De Tijd woensdag.
11x 'Kwart van mensen heeft problematische stress'20/11 21u45 - Knack: Bijna een op de vier mensen (23,3 procent) heeft last van stress die te hoog is en daardoor problematisch wordt. Dat zeggen de Socialistische Mutualiteiten op basis van een bevraging bij 4.893 leden. Ze lanceren daarom de sensibiliseringscampagne #ikbenik.
11x 'Laat kinderen buiten spelen om bijziendheid te voorkomen'20/11 21u45 - Knack: Professor Ingele Casteels, diensthoofd oogziekten aan het UZ Leuven, roept ouders op om hun kinderen enkele uren per dag te laten buiten spelen in het volle daglicht. Het is volgens haar de enige behandeling waarvan bewezen is dat ze het ontstaan van bijziendheid kan voorkomen en ook nuttig als behandeling van dit oogprobleem. Dat meldt de Dagkrant van de KU Leuven.
7x Véronique Goossens wordt hoofdeconoom Belfius20/11 19u45 - Knack: De voormalige journalist van Kanaal Z Véronique Goossens wordt hoofdeconoom bij de bank Belfius. Ze volgt Geert Gielens op.

Statistieken

Artikels:
32268
Gelezen:
7212
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven