woensdag 23 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/05 10u30  Chemietak AkzoNobel investeert in India AMSTERDAM (AFN) - De chemietak van AkzoNobel vergroot de productiecapaciteit van zijn fabriek voor organische peroxide in India. De onderneming steekt 4 miljoen euro in de uitbreiding van de fabriek in Mahad. Die investering moet de productiecapaciteit van de vestiging met 80 procent vergroten.
23/05 10u30  KLM sluit nieuwe kredietfaciliteit AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende ,,stand-bykredietfaciliteit' ter waarde van 665 miljoen euro. Daarmee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit, die in juli 2020 afloopt, afgerond.
23/05 10u30  Industrie eurozone groeit minder hard LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in mei minder sterk gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
23/05 10u00  Veolia voorziet fabriek Arcelor van energie FOS-SUR-MER (AFN) - De Franse energieleverancier en industrieel dienstverlener Veolia gaat een fabriek van staalproducent ArcelorMittal van energie voorzien. De deal omtrent de fabriek in het Zuid-Franse Fos-sur-Mer heeft een looptijd van vijftien jaar en een waarde van 450 miljoen euro. Voor dat bedrag onderhoudt Veolia ook de energie-installaties van de fabriek.
23/05 10u00  Duitse industrie groeit iets minder hard LONDEN (AFN) - De Duitse industrie laat in mei een minder sterke groei zien dan in april. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopige raming.
23/05 09u30  'Positieve deal HAL' AMSTERDAM (AFN) - HAL heeft met de overname van een groot belang in Westag Getalit en een vrijwillig bod op de resterende stukken, een goede deal gesloten. Dat constateren analisten van KBC in een reactie.
23/05 09u30  Forse winstdaling voor Marks & Spencer LONDEN (AFN/RTR) - Marks Spencer (MS) boekte het afgelopen boekjaar een flink lagere winst dan het jaar daarvoor. De Britse winkelketen zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels. Daarnaast speelden de beperkte winstmarges voor etenswaren de retailer parten, zo blijkt uit de presentatie van de jaarcijfers.
23/05 09u15  Damrak lager na terugkeer handelszorgen AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden lager. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.
23/05 09u15  KBC plakt accumulate-advies op Retail Estates AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC herstarten het volgen van het aandeel Retail Estates met een accumulate-advies en een koersdoel van 82,50 euro. Dat bleek woensdag uit een rapport over het Belgische winkelvastgoedfonds, dat sinds kort ook een notering heeft op de beurs in Amsterdam.
23/05 09u00  Van Herk vergroot belang in Vastned AMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Vastned verder vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u45  Pictet meldt belang in OCI AMSTERDAM (AFN) - Pictet Asset Management heeft een belang genomen in OCI. Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) blijkt dat de investeerder een kapitaalbelang en stemrecht heeft opgebouwd van 3,03 procent.
23/05 08u45  Groter belang ESGOF in Esperite AMSTERDAM (AFN) - European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) heeft zijn belang in Esperite vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
23/05 08u30  Nuon langer in zee met HeadFirst HOOFDDORP (AFN) - Energiebedrijf Nuon heeft het contract met HeadFirst, onderdeel van HeadFirst Source Group, verlengd. De kennisbemiddelaar gaat de inhuur van externe krachten in Nederland reguleren.10 
23/05 08u30  Foxconn-tak mikt op miljarden met beursgang SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Foxconn-onderdeel Industrial Internet (FII) verwacht omgerekend ruim 3,6 miljard euro op te halen met de beursgang in Shanghai. De divisie die zich met name richt op slimme toepassingen van internet, data-analyse, clouddiensten en robotisering zou daarmee gewaardeerd worden op ruim 36 miljard euro.11 
23/05 08u30  Overname voor HAL-dochter ROTTERDAM (AFN) - Broadview, een dochterbedrijf van investeerder HAL, neemt 75,5 procent van het stemrecht over in Westag Getalit van de Gethalia Stichting. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Er komt ook een vrijwillig openbaar bod op de resterende aandelen Westag.13 
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/05 08u30  'Handelszorgen terug op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere beursgraadmeters in Europa lijken lager te beginnen. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.13 
23/05 08u15  Nikkei lager door handelszorgenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag duidelijk lager gesloten. De handelszorgen keerden terug op de beurzen na opmerkingen van president Donald Trump dat hij niet tevreden was over de laatste onderhandelingen met China over de onderlinge handel. Aan het begin van de week werd nog positief gereageerd op de pauze in het handelsconflict tussen beide grootmachten.
23/05 08u00  Groen licht voor financieel directeur DPAAMSTERDAM (AFN) - Désirée Theyse is bij detacheerder DPA benoemd tot financieel directeur. Dat gebeurde op de aandeelhoudersvergadering. Haar voorgenomen benoeming was in maart al aangekondigd. Sinds januari werkte Theyse al als strategisch directeur bij DPA.
23/05 08u00  Shell verkoopt belang in Chinese samenwerkingDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell verkoopt zijn belang in een Chinees kolenvergassingsproject aan samenwerkingspartner Sinopec. Daarmee komt een einde aan een coöperatie die bijna twintig jaar heeft geduurd.
23/05 07u30  'Barclays onderzoekt samengaan met andere bank'LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays is verschillende strategische opties aan het onderzoeken. Daarbij wordt ook gekeken naar het samengaan met Standard Chartered of een andere branchegenoot, aldus zakenkrant Financial Times (FT) op basis van ingewijden.
23/05 07u00  Consument minder positiefDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in mei minder positief, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 25 een maand eerder.
22/05 22u45  Nieuwe klacht van Yelp tegen GoogleBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Restaurantbeoordelingswebsite Yelp heeft een nieuwe klacht ingediend tegen Google bij de Europese Commissie. De zoekmachinegigant zou zijn marktmacht misbruiken om kleinere spelers als Yelp van de markt te drukken.
22/05 22u30  Handelszorgen drukken Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager gesloten. Het sentiment werd beïnvloed door opmerkingen van president Donald Trump dat hij niet tevreden was over de laatste onderhandelingen met China over de onderlinge handel. Ook verwerkten beleggers uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën, die aangaf dat staal- en aluminiumtarieven voor China blijven gelden.
22/05 22u15  Nieuwe termijn voor commissaris Royal DelftDELFT (AFN) - Yvonne van Oort is herbenoemd als commissaris van aardewerkproducent Royal Delft. Dat gebeurde tijdens de aandeelhoudersvergadering. Van Oort blijft nu nog twee jaar aan als toezichthouder. Ze vervult die rol sinds 2011.
22/05 20u45  Kaartenmaker HERE werkt samen met AziatenAMSTERDAM (AFN) - Kaartenmaker HERE is een samenwerking aangegaan met branchegenoten NavInfo uit China en Pioneer-dochter IPC uit Japan. Ook de Zuid-Koreaanse telecomaanbieder SK Telecom treedt toe tot de zogeheten OneMap Alliance. Dat samenwerkingsverband wil geografische informatie voor zelfrijdende auto's op een ,,uniforme en dynamische'' manier aanbieden, zodat alle bedrijven dezelfde methodiek volgen.
22/05 20u00  'Staal- en aluminiumtarieven China blijven gelden'WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse importheffingen voor staal en aluminium uit China blijven gelden. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin dinsdag voor een senaatscommissie.
22/05 19u45  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie rond de slotstanden van een dag eerder. Het sentiment vond nog steeds enige steun van de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Wel verwerken beleggers uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën, die aangaf dat staal- en aluminiumtarieven voor China blijven gelden.
22/05 18u45  Negatief resultaat voor NSEAMERSFOORT (AFN) - New Source Energy (NSE) heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar een negatief resultaat in de boeken gezet. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht van de lege beurshuls.
22/05 17u45  Europese beurzen sluiten met winstAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger geëindigd. Richtinggevend nieuws was er nauwelijks voor beleggers. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt. Ook olie- en gasgigant Shell kreeg aandacht, vanwege zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
22/05 16u00  Europese beurzen verder in groenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag overwegend in de plus. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws om op te kauwen. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 15u45  Wall Street zet stijgende lijn voortNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend. Daarmee borduren de graadmeters voort op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u45  'Wall Street op koers voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag met kleine koerswinsten te openen, waarmee wordt voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder. Het sentiment blijft positief door de afnemende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
22/05 14u30  Klimaatresolutie Shell sneuveltDEN HAAG (AFN) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Shell heeft een resolutie afgewezen waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. Actiegroep Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn doelstellingen baseert. Van alle uitgebrachte stemmen was bijna 95 procent tegen.
22/05 14u00  Groen licht voor beloningsbeleid ShellDEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van Shell hebben in meerderheid ingestemd met het beloningsbeleid voor de directie. In de aanloop naar de algemene aandeelhoudersvergadering klonk er nog kritiek op de beloning voor onder meer topman Ben van Beurden, die in totaal 8,9 miljoen euro krijgt overgemaakt inclusief aandelen en pensioen.
22/05 13u45  'Elliott neemt belang in ThyssenKrupp'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Elliott heeft naar verluidt een belang genomen in het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp. Volgens bronnen zou de investeerder onder meer af willen van topman Heinrich Hiesinger. Die zou niet in staat zijn om een ommekeer te bewerkstelligen.
22/05 13u00  Tesla-baas erkent remkwestie Model 3PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-baas Elon Musk erkent dat er een remkwestie speelt bij de Model 3. Hij voegde daar direct aan toe dat binnen een paar dagen een software-update gereed is waarmee de problemen opgelost kunnen worden.
22/05 13u00  OM eist tonnen van voormalig topman BallastUTRECHT (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig topman van Ballast Nedam. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de Staat.
22/05 12u30  Marks & Spencer sluit derde Britse winkelsLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Marks Spencer (MS) gaat zijn winkelbestand in het Verenigd Koninkrijk de komende jaren flink inkrimpen. De winkelketen maakte bekend dat circa één op de drie grote winkels die zowel eten als kleding verkoopt de deuren zal sluiten. Dat komt neer op meer dan honderd filialen.
22/05 12u00  Shell-topman: snel akkoord over GroningenDEN HAAG (AFN) - Shell verwacht snel een definitief akkoord te sluiten met de overheid over de beëindiging van aardgaswinning in Groningen. Dat zei topman Ben van Beurden dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasbedrijf. Shell is voor de helft eigenaar van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), die het aardgasveld in Groningen ontgint.
22/05 12u00  Staat haalt 2,3 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft circa 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
22/05 12u00  Airbus treft maatregelen na WTO-rapportPARIJS (AFN) - Airbus zegt de nodige maatregelen te hebben genomen die in overeenstemming zijn met een uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die zei eerder dat de vliegtuigmaker heeft nagelaten ongeoorloofde subsidies stop te zetten voor vliegtuigen van het type A350 en A380.
22/05 12u00  Nipte winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - Op de meeste Europese beurzen werden dinsdag nipte winsten geboekt. Beleggers deden het rustig aan na de koersstijgingen op tweede pinksterdag. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging en werd de splitsing van Altice verwerkt.
22/05 11u00  China reduceert importtarief op auto'sPEKING (AFN) - China verlaagt per 1 juli het importtarief voor personenauto's van 25 naar 15 procent. Ook wordt het tarief van de invoer van auto-onderdelen verlaagd naar 6 procent, zo werd gemeld op de website van het Chinese ministerie van Financiën.
22/05 10u45  Brussel waarschuwt Italianen opnieuwBRUSSEL (AFN/BELGA) - De Europese Commissie heeft de nieuwe Italiaanse regering opnieuw gewaarschuwd voor grote afwijkingen in de begroting. Volgens commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) moet de nieuwe regering een ,,redelijke budgettaire politiek voeren', zei hij tegen de Duitse zakenkrant Handelsblatt.
22/05 10u30  Frankrijk zet deur open voor telecomovernamesPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse overheid is minder fel gekant tegen overnames in de telecomsector dan voorheen. Sébastien Soriano, hoofd van de nationale telecomwaakhond Arcep, is erg te spreken over de investeringen die de branche afgelopen jaar deed. Daardoor mogen spelers op de telecommarkt voorzichtig denken aan het opkopen van branchegenoten, zegt hij in een interview met de Franse krant Le Monde.
22/05 10u15  Advies KPN omlaag bij Goldman SachsAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs verlaagt zijn beleggingsadvies voor telecombedrijf KPN van buy naar neutral. De Amerikaanse bank ziet tegenwind voor KPN bij zowel de diensten voor zakelijke klanten als bij consumenten.
22/05 10u15  KPN daalt in vlakke AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef dinsdag dicht bij huis. Ook elders in Europa bleven de koersuitslagen op de beurzen beperkt. Beleggers deden het rustig aan na de koerswinsten op tweede pinksterdag. Op het Damrak had KPN last van een adviesverlaging.
22/05 09u45  'China verlaagt importtarief op auto's'PEKING (AFN) - China is naar verluidt van plan het importtarief voor personenauto's ter verlagen van 25 naar 15 procent. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De verlaging op de invoerrechten volgt kort op het akkoord tussen China en de Verenigde Staten om handelsspanningen tussen de economische grootmachten weg te nemen.
22/05 09u30  Vrouw krijgt leiding over beurs New YorkNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De New York Stock Exchange (NYSE) heeft Stacey Cunningham benoemd tot nieuwe voorzitter. Daarmee krijgt voor het eerst in het 226-jarige bestaan van de aandelenbeurs een vrouw alleen de leiding over het bedrijf. In 2002 ging Catherine Kinney als vrouw Cunningham wel voor, maar ze bekleedde die functie destijds samen met een ander.
22/05 09u30  AEX opent licht lagerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht lager geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan na de koerswinsten op tweede pinksterdag.
22/05 09u30  Raymond James verlaagt advies Ahold DelhaizeAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize kan in de Verenigde Staten op termijn last krijgen van de deal tussen de Amerikaanse branchegenoot Kroger en de Britse onlinesuper Ocado. Reden voor beleggingsadviseur Raymond James om het advies op het aandeel Ahold Delhaize te verlagen.
22/05 08u45  'Nieuwkomers betaalmarkt langer buitenspel'AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse nieuwkomers op de betaalmarkt zullen langer moeten wachten op een vergunning. Wetgeving om de concurrentie te bevorderen loopt opnieuw vertraging op en er is discussie over welke toezichthouder straks de naleving moet gaan controleren, schrijft het Financieele Dagblad.
22/05 08u30  Ahold Delhaize USA begint digitaal 'lab'ZAANDAM (AFN) - Het Amerikaanse onderdeel van Ahold Delhaize begint een nieuw bedrijf dat zich richt op digitale vernieuwing. Peapod Digital Labs, zoals de onderneming heet, moet grote Noord-Amerikaanse merken van het supermarktconcern innoveren op vlak van onlineverkoop en personalisering. Peapod Digital Labs stuurt bovendien het onlinemerk Peapod van Ahold Delhaize aan.
22/05 08u30  'Vlak begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag vrijwel vlak te openen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting eveneens met kleine koersuitslagen beginnen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de koerswinsten op tweede pinksterdag.
22/05 08u15  Japanse beurs eindigt licht lagerTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke beurzen in Hongkong en Zuid-Korea gesloten bleven vanwege nationale feestdagen.
22/05 08u15  Sony lijft platenlabel EMI volledig inTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Muziekmaatschappij EMI komt volledig in handen van Sony. De Japanners betalen circa 2 miljard dollar voor het belang van 60 procent dat in het bezit was van investeerder Mubadala, zo werd gemeld. Sony zelf heeft al circa een derde van de aandelen EMI in handen.
22/05 07u45  Adobe op overnamepad bij e-commerceSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse softwarebedrijf Adobe Systems neemt voor bijna 1,7 miljard dollar het e-commercebedrijf Magento over om zo beter de strijd aan te kunnen gaan op het gebied van online winkelen met rivalen als Salesforce en Oracle. Daarnaast kondigde het concern achter het populaire softwareprogramma Photoshop een nieuw aandeleninkoopprogramma van 8 miljard dollar aan.
22/05 07u30  Groot deel houders WDP voor keuzedividendWOLVERTEM (AFN) - De aandeelhouders van logistiek vastgoedfonds WDP kozen voor bijna 68 procent voor nieuwe aandelen in plaats van uitbetaling van het dividend in contanten. Dat bleek dinsdag.
21/05 22u30  Wall Street doet stap vooruitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Net als op de financiële markten elders in de wereld reageerden beleggers op Wall Street positief op de pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
21/05 21u00  'Britten akkoord met deal Comcast-Sky'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse regering is van plan akkoord te geven voor de overname van televisiezender Sky door Comcast. Dat betekent een opsteker voor de Amerikaanse kabelreus die wedijvert met 21st Century Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch om de grootste Britse betaalzender.
21/05 19u45  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie in de plus. Net als op de financiële markten elders in de wereld reageren beleggers op Wall Street positief op de pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
21/05 18u15  Telecomfirma United Group gelinkt aan DamrakAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Oost-Europese telecomprovider United Group staat mogelijk voor een beursgang in Amsterdam. Investeerder KKR overweegt volgens bronnen een deel van zijn belang naar de beurs te brengen. Naast het Damrak is ook de Londense beurs een optie.
21/05 18u00  AEX plust na afnemende handelszorgenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index is maandag met winst gesloten. De graadmeter werd vooruit geholpen door de wegebbende zorgen over het handelsconflict tussen de VS en China. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten waren vanwege tweede pinksterdag. Kabel- en telecomconcern Altice was veruit de sterkste daler in de AEX.
21/05 15u45  Europese beurzen overwegend in de plusAMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese aandelenbeurzen stonden maandag in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin maakte daarbij bekend dat importheffingen op Chinees staal zijn opgeschort. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag.
21/05 15u45  Wall Street opent met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend. Net als op de markten elders in de wereld reageren beleggers op Wall Street positief op de pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
21/05 15u00  'Wall Street opent met winst'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York koersen maandag af op een hogere opening. Net als op de markten elders in de wereld reageren beleggers op Wall Street positief op de pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
21/05 14u30  Blackstone neemt hotelbedrijf LaSalle overNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeerder Blackstone neemt voor 4,8 miljard dollar in contanten hotelexploitant LaSalle Hotel Properties over. Ingewijden hadden eerder al aangegeven dat de deal in de maak was.
21/05 14u30  Barclays wint rechtszaak over omstreden dealLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Barclays heeft een rechtszaak gewonnen over vermeende fraude rond een omstreden investeringsronde uit 2008. Volgens een verklaring van het financiële concern heeft de rechter in Londen een streep gezet door alle aanklachten over die deal waarbij de Britse bank in zee ging met geldschieters uit het Midden-Oosten. Barclays denkt wel dat er nog een beroepszaak zal volgen.
21/05 13u45  GE sluit fusiedeal over treindivisieCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft een deal gesloten waarbij zijn transportdivisie met bijvoorbeeld locomotieven fuseert met het Amerikaanse bedrijf Wabtec, dat zich bezighoudt met de productie van treinen en ander spoorwegmaterieel.
21/05 12u00  Beurzen klimmen na pauze handelsoorlogAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag.
21/05 11u45  'IAG werkt aan nieuw bod Norwegian Air'MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Brits-Spaanse luchtvaartgroep IAG, moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus, werkt aan een nieuw overnamebod op Norwegian Air. Da meldde de Spaanse krant Expansion.
21/05 10u30  Groei economie Nigeria zet doorABUJA (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Nigeria heeft in het eerste kwartaal opnieuw groei laten zien, geholpen door de hogere olieprijzen en een toegenomen olieproductie in het land, de grootste producent van olie in Afrika.
21/05 10u00  Damrak hoger na afnemende handelszorgenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs ging maandag licht vooruit. Beleggers waren opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag. In Londen en Parijs werd wel gehandeld.
21/05 09u30  'Galapagos is op de goede weg'AMSTERDAM (AFN) - De publicatiemijlpalen met een kandidaatmedicijn van Galapagos laten zien dat het bedrijf op de goede weg is. Analisten van KBC Securities zeggen op basis hiervan nog altijd een positieve kijk op de beursgenoteerde biotechnoloog te hebben.
21/05 09u30  'Goede cijfers voor Retail Estates'AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates heeft in het eerste kwartaal goede cijfers behaald. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de resultaten die vrijdag nabeurs naar buiten kwamen.
21/05 09u15  'Nigeria wil Shell helpen met drones'ABUJA (AFN/BLOOMBERG) - De Nigeriaanse luchtmacht staat klaar om Shell bij te staan met drones bij het beschermen van pijpleidingen en installaties in het Afrikaanse land, zodra het olie- en gasconcern daarom zou vragen. Dat heeft luchtmachtcommandant Sadique Abubakar gezegd in de Nigeriaanse krant This Day.
21/05 09u15  AEX opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is maandag met winst geopend. Beleggers waren opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag. In Londen en Parijs werd wel gehandeld.
21/05 09u00  Sterkere export in april voor JapanTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De export van Japan is in april sterker toegenomen dan in maart. Volgens cijfers van de Japanse overheid ging de uitvoer met 7,8 procent omhoog op jaarbasis, tegen een toename met 2,1 procent een maand eerder.
21/05 08u45  Arcadis ontwerpt tunnel onder SuezkanaalARNHEM (AFN) - Arcadis ontwerpt een nieuwe tunnel onder het Suezkanaal in Egypte. Het is al de tweede keer dat het Nederlandse advies- en ingenieursbureau mag helpen bij de aanleg van een tunnel onder de belangrijke vaarroute tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.
21/05 08u30  OCI in Amerikaans samenwerkingsverbandAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI gaat in Noord-Amerika een samenwerkingsverband aan met Dakota Gasification Company voor de verkoop en marketing van onder meer kunstmest. Dat maakten de partijen bekend zonder financiële details naar buiten te brengen.
21/05 08u30  'AEX opent hoger op tweede pinksterdag'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag naar verwachting met winst. De beurshandel zal waarschijnlijk relatief rustig verlopen. In verband met tweede pinksterdag zijn de beurzen in Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland gesloten. In Londen en Parijs wordt wel gehandeld.
21/05 08u30  Nikkei hoger na pauze handelsconflictTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst aan de nieuwe week begonnen. Beleggers reageerden positief op de uitlatingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin, die zondagavond zei dat de handelsoorlog tussen zijn land en China voorlopig stilligt. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend omhoog.
21/05 08u00  Ryanair pessimistisch over komende jarenDUBLIN (AFN) - Prijsvechter Ryanair waarschuwt dat zijn resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven. Dat deed de onderneming maandag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.
21/05 07u15  Infineon bouwt chipfabriek in OostenrijkFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse chipfabrikant Infineon Technologies geeft de komende zes jaar circa 1,6 miljard euro uit voor de bouw van een nieuwe chipfabriek in Oostenrijk. Daarmee wil de onderneming inspelen op de toenemende vraag naar halfgeleiders, voor gebruik in auto's tot windturbines.
20/05 22u00  Bovag en Accell akkoord over dealercontractenAMSTERDAM (AFN) - Branchevereniging Bovag en fietsenfabrikant Accell hebben een akkoord bereikt over de wijziging van een aantal onderwerpen in de nieuwe contracten voor dealers van merken Batavus, Sparta en Koga. Dat laat de Bovag zondag weten.
20/05 21u45  Galapagos kondigt publicatiemijlpalen aanMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft publicatiemijlpalen behaald voor wat betreft GLPG1690 in zogenoemde idiopathische pulmonaire fibrose (IPF). Dat bleek zondag.
20/05 15u45  Rustige beursweek in het verschietAMSTERDAM (AFN) - Beleggers maken zich op voor een relatief rustige beursweek na het cijfergeweld van de afgelopen weken. De beurs in Amsterdam is maandag, op tweede pinksterdag, gewoon open. Ook op veel andere beurzen in Europa en in de Verenigde Staten kan worden gehandeld, maar de agenda is vrijwel leeg. Marktkenners voorzien een dunne handel, aangezien veel handelaren een extra vrije dag nemen.
20/05 15u00  Akkoord over laatste fase steun aan GriekenATHENE (AFN/BLOOMBERG) - Griekenland heeft met zijn crediteuren een akkoord bereikt over een reeks hervormingen. Deze moet het land doorvoeren om de laatste fase van het steunprogramma af te ronden. Dit is weer een belangrijke mijlpaal om het programma te verlaten en een deal te sluiten over schuldverlichting.
20/05 13u45  'EDF verkoopt belang in Britse windparken'LONDEN (AFN) - De Franse energiereus EDF staat voor een verkoop van een belang van 49 procent in zijn Britse windparken. De verkoop zou het energiebedrijf tot wel 600 miljoen pond (686 miljoen euro) kunnen opleveren. Dat schrijft de Financial Times.
20/05 13u45  Tesla-baas onthult details vernieuwd Model 3AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-baas Elon Musk heeft specificaties bekendgemaakt van twee nieuwe versies van de Model 3. Die auto staat te boek als een soort instapmodel en is bedoeld voor een breder publiek in vergelijking met andere Tesla's.
20/05 10u15  Dure Porsche moet weer naar garageWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Porsche roept in Verenigde Staten wederom de dure Porsche 918 Spyder naar de garage. Mogelijk is er een probleem met de ophanging, dat al drie keer eerder reden was voor een terugroepactie.
20/05 09u00  China belooft meer goederen uit VS te kopenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De kou tussen China en de Verenigde Staten lijkt enigszins uit de lucht nu de Chinezen plechtig hebben beloofd meer Amerikaanse goederen te zullen kopen. Dat verklaarden de partijen na dagen van overleg in Washington om een einde te maken aan de handelsspanningen tussen de twee landen.
18/05 22u45  S&P handhaaft hoogste kredietstatus NederlandLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) handhaaft zijn allerhoogste kredietstatus voor Nederland op AAA. Het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling is stabiel, wat betekent dat een afwaardering er voorlopig niet inzit.
18/05 22u15  Overwegend lagere koersen beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend lager gesloten, met vrij beperkte koersbewegingen. De aandacht van beleggers op Wall Street ging uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het bedrijvenfront kwamen onder meer Deere, Applied Materials en Campbell Soup met cijfers.
18/05 20u45  'Topman Goldman Sachs treedt in december af'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Topman Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs legt waarschijnlijk in december zijn functie neer. Dat meldde The New York Times op gezag van ingewijden bij het financiële concern.
18/05 19u45  Wall Street toont beperkte koersbewegingenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag geen grote koersuitslagen zien. De aandacht van beleggers op Wall Street ging uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het bedrijvenfront kwamen onder meer Deere, Applied Materials en Campbell Soup met cijfers.
18/05 19u30  Royal Delft investeert 7 miljoen in vastgoedDELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, investeert een bedrag van 7 miljoen euro in vastgoed. Dat meldde het bedrijf in een nadere toelichting op de investering die april aangekondigd werd.
18/05 19u00  Fitch positiever over vooruitzicht UnileverLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over de vooruitzichten voor was- en levensmiddelenproducent Unilever. De outlook werd verhoogd van negatief naar stabiel. Het kredietoordeel wordt gehandhaafd op A+.
18/05 18u45  Hogere huurinkomsten voor Retail EstatesTERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in het afgelopen gebroken boekjaar meer huurinkomsten in de boeken gezet. Die kwamen in het eind maart afgesloten jaar uit op 78 miljoen euro, tegen 66,6 miljoen euro een jaar eerder.
18/05 18u45  Stap in overname Vastned Retail BelgiumANTWERPEN (AFN) - De aandeelhouders van Vastned Retail Belgium hebben op de buitengewone aandeelhouders alle agendapunten goedgekeurd, waarmee volgens moederbedrijf Vastned de volgende stap is gezet in de overname van de Belgische dochter.
18/05 18u00  Beperkte verliezen voor beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine koersverliezen geëindigd. Daarmee werd een stapje teruggedaan van de plussen een dag eerder. Beleggers hadden onder meer oog voor de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
18/05 17u00  Steinhoff waarschuwt voor verliesJOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Woonwinkelconcern Steinhoff verwacht in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies te lijden. Dat liet het bedrijf dat kampt met een groot boekhoudschandaal vrijdag weten.
18/05 16u45  Pinksteren is big business voor supersLEIDSCHENDAM (AFN) - Het lange pinksterweekend legt supermarkten bepaald geen windeieren. Met het mooie weer in het vooruitzicht worden er deze week veel extra boodschappen gedaan. Het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, rekent op een recordomzet van 880 miljoen euro.
18/05 16u30  Aandeelhouders Aegon eens met herbenoemingenAMSTERDAM (AFN) - Corien Wortmann-Kool en Robert Dineen blijven commissaris van Aegon. Aandeelhouders van de verzekeraar stemden in met de verlenging van hun toezichthouderschap.
18/05 16u15  Aandeelhouders Altice akkoord met afsplitsingAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Altice zijn akkoord met de afsplitsing van Altice USA. Dat bleek na de aandeelhoudersvergadering van het kabel- en telecomconcern.
18/05 16u15  Licht lagere koersen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten vrijdag overwegend kleine koersverliezen optekenen. Daarmee werd een stapje teruggedaan van de plussen een dag eerder. Beleggers verwerkten de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zei te twijfelen of de handelsonderhandelingen met China succesvol zullen zijn.
18/05 15u15  Topvrouw Campbell Soup weg na winstalarmCAMDEN (AFN/BLOOMBERG) - Topvrouw Denise Morrison verlaat levensmiddelengigant Campbell Soup. De bestuursvoorzitter kondigde per direct haar pensionering aan op de dag dat ze met een winstalarm en teleurstellende resultaten voor de branchegenoot van Unilever op de proppen kwam.
18/05 15u00  'Wall Street verwerkt handelsgesprekken'NEW YORK (AFN) - De beurzen New York beginnen de laatste handelsdag van de week naar verwachting licht in de plus. Veel aandacht zal uitgaan naar de handelsgesprekken die de Verenigde Staten en China voeren. Het is daarbij onduidelijk hoeveel schot er in de onderhandelingen zit. Op het bedrijvenfront kwamen onder meer John Deere en Applied Materials met cijfers.
18/05 15u00  Circa 60.000 Porsches terug naar garageWOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Porsche moet in Europa circa 60.000 sportieve terreinwagens terug naar de garage roepen. De SUV's zijn uitgerust met illegale software die de uitstoot van de dieselmotoren manipuleren. De Duitse toezichthouder heeft beslist dat deze software moet worden aangepast.
18/05 14u30  Blackstone stapt volledig uit Hilton hotelsNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeerder Blackstone verkoopt zijn resterende belang in Hilton Worldwide Holding, het bedrijf achter de gelijknamige hotelketen. Dat heeft het hotelbedrijf bevestigd nadat geruchten daarover de ronde deden.
18/05 13u30  'Blackstone wil af van Hilton hotels'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse investeerder Blackstone wil naar verluidt af van om zijn resterende belang in Hilton Worldwide Holding, het bedrijf achter de gelijknamige hotelketen. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.
18/05 13u15  Deere kijkt nog positiever vooruitMOLINE (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar voor de tweede keer in korte tijd verhoogd. De maker van onder meer tractors en maaidorsers blijft profiteren van de verbeterde marktomstandigheden in de landbouw, waardoor de vraag naar zijn machines groeit.
18/05 12u45  Gemalto bespreekt bod Thales met beleggersAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Gemalto zijn op de aandeelhoudersvergadering akkoord gegaan met stempunten die verband houden met het overnamebod van het Franse technologiebedrijf Thales. Het ging onder meer om een reeks voorwaardelijke benoemingen van commissarissen die aantreden zodra de deal rond is. Ook andere ingediende voorstellen kregen groen licht.
18/05 12u30  Katalysatortest Avantium goedgekeurdAMSTERDAM (AFN) - Avantium heeft groen licht gekregen van Axens voor het onafhankelijk testen voor commerciële naftakatalysatoren. Axens, dat evenals Avantium katalysatoren maakt, kan nu na een uitgebreid kwalificatieprogramma gebruikmaken van de katalysatorentestmethode van Avantium.
18/05 11u45  Cao-akkoord verkochte margarinetak UnileverROTTERDAM (AFN) - Werknemers van de inmiddels verkochte margarinedivisie van Unilever zijn dicht bij een loonsverhoging. De vakbonden FNV en CNV bereikten een akkoord met de werkgever over een nieuwe cao en een sociaal plan voor drie jaar. De leden moeten nog instemmen met het akkoord.
18/05 11u30  Handelsoverschot eurozone neemt afLUXEMBURG (AFN) - Het overschot in de internationale handel van de eurolanden met de rest van de wereld is in maart uitgekomen op 26,9 miljard euro. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat bekend. Daarmee was het verschil tussen de export en de import van de eurolanden 1,6 miljard euro minder groot dan een jaar eerder.
18/05 11u15  'Fiatjes straks niet meer in Italië gemaakt'ROME (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Fiat is volgens bronnen van plan goedkopere modellen als de Punto niet meer in Italië te produceren. De plannen worden naar verluidt 1 juni wereldkundig gemaakt. Voor de automaker is het verplaatsen van de productie een historisch besluit. Juist de productie van betaalbare auto's staat volgens kenners symbool voor het naoorlogse succes van Fiat.
18/05 10u45  Nog geen uitkoopprocedure Hunter DouglasROTTERDAM (AFN) - De familie Sonnenberg wil op dit moment geen uitkoopprocedure starten om de resterende aandelen van Hunter Douglas in handen te krijgen. Dat laat de raambekleder weten.
18/05 10u00  'Samenwerking VS geen risico voor Ahold'AMSTERDAM (AFN) - De samenwerking tussen de Amerikaanse supermarktketen Kroger en de Britse onlinesuper Ocado is niet direct bedreigend voor Ahold Delhaize. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
18/05 09u45  Onderzoek naar Sainsbury's-deal in de maakLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse mededingingsautoriteit zet vraagtekens bij de fusie tussen supermarktketens Sainsbury's en Walmart-dochter Asda. Marktwaakhond CMA gaat vragen en bedenkingen ophalen bij partijen die mogelijk benadeeld worden door de samenvoeging. Een dergelijke zet is veelal het begin van een officieel onderzoek.
18/05 09u30  Action deels in de etalageAMSTERDAM (AFN) - De Britse eigenaar 3i van winkelketen Action doet waarschijnlijk een deel van zijn belang in de prijsvechter van de hand. Dat liet een woordvoerster van de investeerder weten na berichtgeving van het Financieele Dagblad.
18/05 09u15  AEX begint met verliesAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdag lager begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden gemengd. Beleggers verwerkten de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump, die zei te twijfelen of de handelsonderhandelingen met China succesvol zullen zijn.
18/05 09u15  'Cijfers HAL als verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die investeerde HAL Trust donderdag bekendmaakte, waren voor kenners van KBC Securities weinig verrassend. Dat schrijven de marktvorsers in een rapport over de onderneming.
18/05 09u15  Oudere middelen drukken resultaat AstraZenecaLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - AstraZeneca heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere omzet en winst dan een jaar eerder. Met name mindere verkopen van oudere medicijnen zaten de Britse farmaceut dwars. Dat overschaduwde het rendement op middelen tegen kanker, diabetes en hart-en vaatziekten die de afgelopen jaren op de markt werden gebracht.
18/05 08u45  Lloyds verkoopt Ierse hypotheekportefeuilleLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Lloyds Banking Group verkoopt een Ierse hypotheekportefeuille aan Barclays. Met de transactie is een bedrag van circa 4 miljard pond gemoeid.
18/05 08u30  Aziaten happig op luxe-producten RichemontGENÈVE (ANP) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met iets meer winst op een hogere omzet. Met name in Azië, en in het bijzonder China, Hongkong en Macau, was sprake van een groeiende vraag naar producten van het moederbedrijf van onder meer juwelen- en horlogemaker Cartier.
18/05 08u30  BB Biotech kleiner in ProbiodrugAMSTERDAM (AFN) - BB Biotech heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
18/05 08u30  Van Herk duidelijk groter in WereldhaveAMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Wereldhave flink vergroot. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
18/05 08u30  Duitse producentenprijzen licht gestegenWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in april met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
18/05 08u30  Uitgaven Curetis stijgenAMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft in het eerste kwartaal meer uitgegeven, onder meer aan onderzoek en ontwikkeling, distributie en administratie. Dat bleek vrijdag uit een handelsbericht van het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf.
18/05 08u30  'Lager begin voor beurshandel Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag iets lager te beginnen. Elders in Europa zullen de meeste beursgraadmeters waarschijnlijk ook met minnen openen. Beleggers verwerken de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump, die zei te twijfelen of de handelsonderhandelingen met China succesvol zullen zijn.
18/05 08u15  Nikkei sluit week positief afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw hoger gesloten. Een goedkopere Japanse yen zorgde daarbij voor koerswinsten onder de belangrijke exportbedrijven. Beleggers bleven wel voorzichtig nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat hij twijfelt of de handelsonderhandelingen met China succesvol zullen zijn.
18/05 07u45  Cao-akkoord met deel van bagage-afhandelaarsAMSTERDAM (AFN) - Vakbond FNV Luchtvaart heeft een akkoord bereikt met twee van de drie bagage-afhandelaars op Schiphol over een nieuwe cao. Menzies Aviation en Swissport Handling stemden daarbij ook in met de afspraak dat per 1 januari 2020 sprake zal zijn van een sector-cao, waarmee de concurrentie op arbeidsvoorwaarden volgens de bond een halt toe wordt geroepen.
18/05 07u30  ING verhoogt koersdoelen Heijmans en EuronextAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben de koersdoelen voor Heijmans en Euronext opgevoerd, in reactie op de handelsberichten van de bedrijven. Dat kwam vrijdag naar voren uit enkele rapporten.
18/05 06u30  Meer omzet en personeelsgebrek voor industrieDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse industrie haalde opnieuw meer omzet binnen in het eerste kwartaal van dit jaar. Met name de autoproducenten deden het goed. De opbrengsten zitten al in de lift sinds het laatste kwartaal van 2016. In de eerste drie maanden van 2018 groeide de omzet 3 procent, meldt het CBS.
17/05 22u30  Verliesbeurt Wall Street na opmerking TrumpNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine verliezen de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street reageerden op een opmerking van president Donald Trump over China. Hij noemde het Aziatische land ,,erg verwend'' door handel, een gevoelige uitspraak aangezien de Verenigde Staten en China juist hun handelsonderhandelingen weer hebben hervat.
17/05 22u30  Recordcijfers voor Applied MaterialsSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Toeleverancier aan de chipindustrie Applied Materials heeft het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met recordresultaten. Zo viel de omzet met 4,6 miljard dollar circa 29 procent hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. De winst steeg verder met 37 procent tot meer dan 1,1 miljard dollar.
17/05 21u15  Mediabedrijf CBS vangt bot bij rechterNEW YORK (AFN/RTR) - Een rechter in Delaware heeft een stokje gestoken voor plannen van het Amerikaanse mediabedrijf CBS om de macht van de familie Redstone flink in te perken. Die grote aandeelhouder met een meerderheid van het stemrecht dringt tot ergernis van de top van CBS al een tijdje aan op een fusie met branchegenoot Viacom.
17/05 20u30  Zwitserleven zorgt voor pensionado's HeijmansAMSTELVEEN (AFN) - Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van het pensioen­fonds voor het personeel van bouwbedrijf Heijmans over. In totaal gaat het over 2200 deelnemers, die nu volgens de verzekeringsdochter van Vivat ook van het 'Zwitserleven Gevoel' kunnen genieten. Voor hen wordt onder meer een pensioenkorting van 2 procent, die het fonds eerder doorvoerde, ongedaan gemaakt en hersteld.
17/05 19u45  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen bleven donderdag tijdens de middaghandel in New York dicht bij huis. Onder meer de winkelbranche stond in de schijnwerpers op Wall Street. Amerikaanse beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van bedrijven als J.C. Penney en Walmart. Verder werd weer met een schuin oog gekeken naar de obligatiemarkt en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
17/05 19u30  Ubisoft doet goede zaken met Assassin's CreedPARIJS (AFN/RTR) - De Franse computerspelletjesmaker Ubisoft Entertainment heeft financieel een sterk jaar achter de rug. De onderneming achter bekende titels als Assassin's Creed, Far Cry en Rainbow Six deed het zelfs nog nooit zo goed wat betreft winstgevendheid.
17/05 18u00  Altice verreweg grootste winnaar in AEXAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice is donderdag de grote uitblinker geweest op de beurs in Amsterdam vanwege goed ontvangen resultaten. Beleggers reageerden verder op de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook zaten de olieprijzen duidelijk in de lift. De Europese beursgraadmeters gingen met winsten de handel uit.
17/05 18u00  Stockdividend gewild bij GroothandelsgebouwenROTTERDAM (AFN) - Ruim de helft van de aandeel- en certificaathouders van Groothandelsgebouwen heeft gekozen voor een dividend in aandelen en 45,7 procent ging voor een dividend in contanten. Dat heeft de beursgenoteerde uitbater van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam bekendgemaakt.
17/05 17u30  Bod Arcelor op Essar dit keer wel geschiktLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Het nieuwe bod van staalconcern ArcelorMittal op Essar Steel is dit keer wel geschikt bevonden en is bovendien een ,,superieur bod'' vergeleken met andere biedingen op het Indiase Essar. Dat heeft ArcelorMittal laten weten.
17/05 17u15  Nieuw mandaat voor commissaris IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Lionel Assant blijft commissaris van Intertrust. Aandeelhouders van de financieel dienstverlener stemden in met de verlenging van zijn toezichthouderschap.
17/05 17u00  DSM verkoopt deel joint venture aan HighsunHEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM verkoopt zijn deel van Fibrant aan Highsun. Dat levert de onderneming ongeveer 200 miljoen euro op. Fibrant, het voormalige DSM Caprolactam, blijft tot zeker 2030 leverancier van DSM.
17/05 16u45  FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloonUTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft aanwijzingen dat postbedrijf Sandd het minimumloon ontduikt. Daarom heeft de bond een handhavingsverzoek tegen Sandd ingediend bij de Inspectie SZW. De toezichthouder moet een onderzoek instellen, vindt FNV.
17/05 16u15  Conjunctuurbarometer VS verder omhoogNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in april opnieuw verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/05 16u15  Altice steelt de show op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Altice was donderdagmiddag verreweg de grootste uitblinker op de beurs in Amsterdam, na goed ontvangen resultaten. Beleggers reageerden verder op de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. De meeste Europese graadmeters lieten bescheiden winsten zien.
17/05 16u00  Financieel directeur Takeaway herbenoemdAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van maaltijdbezorger Takeaway.com hebben ingestemd met de herbenoeming van financieel directeur Brent Wissink. Dat deden ze donderdag tijd tijdens de aandeelhoudersvergadering. Wissink kan daardoor weer vier jaar vooruit.
17/05 16u00  Licht lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen aan de handelsdag begonnen. Onder meer de winkelbranche staat in de schijnwerpers op Wall Street. Amerikaanse beleggers verwerken de kwartaalcijfers van onder meer J.C. Penney en Walmart.
17/05 15u00  'Wall Street opent licht in de min'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan naar verwachting voor een licht lagere opening. Bedrijven uit de oliesector trekken naar verwachting veel aandacht, wegens de almaar oplopende olieprijs. Ook Walmart staateen handelsupdate in de belangstelling. Verder wordt weer met een schuin oog gekeken naar de obligatiemarkt en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
17/05 14u45  'Problemen met kaarten Gemalto in Estland'TALLINN (AFN/BLOOMBERG) - De autoriteiten in Estland schrappen veiligheidscertificaten van 12.500 elektronische identificatiekaarten vanwege vermeende beveiligingsproblemen bij de in Amsterdam genoteerde digitale beveiliger Gemalto.
17/05 14u45  Uitkeringsaanvragen VS stijgenWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gestegen naar 222.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
17/05 14u45  Omzetdaling en winstwaarschuwing J.C. PenneyPLANO (AFN) - Winkelketen J.C. Penney heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald door de sluiting van winkels vorig jaar. Op vergelijkbare basis was een zeer kleine omzetgroei te zien. Het Amerikaanse winkelbedrijf kwam met een winstwaarschuwing voor het hele jaar.
17/05 14u30  Groen licht voor verkoop chiptak ToshibaTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van de chiptak van Toshiba kan worden afgerond. De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven voor de verkoop aan een consortium rond investeerder Bain Capital. Ook Apple, Seagate, SK Hynix en Hoya maken deel uit van die groep.
17/05 14u15  Fiat aandeelhouders Unibail voor overnamePARIJS (AFN) - De aandeelhouders van vastgoedfonds Unibail-Rodamco hebben ingestemd met de overname van de Australische branchegenoot Westfield. Het Frans-Nederlandse bedrijf heeft ongeveer 21 miljard euro over voor Westfield en kreeg al goedkeuring van alle betrokken toezichthouders.
17/05 14u00  Onlineverkoop Walmart met een derde omhoogBENTONVILLE (AFN) - Supermarktgigant Walmart heeft in zijn eerste kwartaal de omzet zien stijgen, mede geholpen door een toename van de onlineverkoop op de Amerikaanse thuismarkt met 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste detailhandelaar naar buiten bracht.
17/05 12u45  Philips investeert in vernieuwing cardiologieAMSTERDAM (AFN) - Philips stapt in een nieuw fonds voor durfinvesteringen in vernieuwende behandelmethoden voor hart- en vaatziekten. Het zorgtechnologiebedrijf steekt 10 miljoen dollar in het fonds, dat in totaal het drievoudige waard is.
17/05 12u45  Prijs van Brentolie door 80 dollar per vatLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie steeg donderdag op de Londense termijnmarkt even tot meer dan 80 dollar, het hoogste niveau sinds november 2014. De olieprijzen zitten flink in de lift, mede door het opzeggen van de Iraanse nucleaire deal door de Amerikaanse president Donald Trump en de nieuwe economische sancties tegen het land.
17/05 11u45  'Tekenen van herstel te zien bij Altice'AMSTERDAM (AFN/RTR) - Er zijn tekenen van herstel te zien bij het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice. Dat concluderen analisten van zakenbank Cowen in een reactie op de eerstekwartaalcijfers die Altice donderdag naar buiten bracht.
17/05 11u15  Weer daling bouwproductie in eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van februari. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming.
17/05 10u45  Tesla verzekert zich van lithium voor accu'sPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft een deal gesloten met een Australische producent van lithium, een belangrijke grondstof voor de accu's die onder meer worden gebruikt in de elektrische auto's van het bedrijf. Kidman Resources, zoals het mijnbouwbedrijf heet, begint echter pas in 2021 met de levering.
17/05 10u15  'Resultaten VolkerWessels niet zo sterk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van VolkerWessels over het afgelopen kwartaal waren niet zo sterk. Dat concludeert een analist van NIBC, die rekent op een geleidelijke verbetering.
17/05 10u15  Vermogenswaarde HAL omlaagROTTERDAM (AFN) - HAL heeft in het eerste kwartaal de nettovermogenswaarde zien dalen. Dat bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht van de investeerder.
17/05 09u45  Dochter Oranjewoud boert goed in NederlandHEERENVEEN (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Antea Group, een dochterbedrijf van het beursgenoteerde Oranjewoud, heeft vorig jaar in Nederland goede zaken gedaan. Dat kwam donderdag naar voren uit het jaarverslag van de onderneming.
17/05 09u45  'Kostenbesparingsdoel NN positieve verrassing'AMSTERDAM (AFN) - De verhoging van het kostenbesparingsdoel naar 400 miljoen euro in 2020 bij verzekeraar NN Group is een positieve verrassing voor beleggers. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het handelsbericht. Het koersdoel wordt verhoogd van 41 euro naar 42 euro.
17/05 09u30  'Veel interesse voor babymelkdivisie Aspen'DURBAN (AFN/BLOOMBERG) - Verschillende bedrijven hebben interesse in de babymelkdivisie van Aspen Pharmacare. Volgens ingewijden behoren Reckitt Benckiser en Perrigo tot de belangstellenden, nadat de Zuid-Afrikaanse farmaceut eerder dit jaar bekendmaakte de opties voor de divisie te onderzoeken. In januari ontving Aspen nog een bod op het onderdeel.
17/05 09u30  Novisource verkoopt brokeractiviteitenNIEUWEGEIN (AFN) - Novisource verkoopt zijn brokeractiviteiten aan Brainnet. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt door de beursgenoteerde aanbieder van interim-professionals.
17/05 09u15  Altice straalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag vrijwel vlak geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werden de resultaten van Altice goed ontvangen.
17/05 09u15  RTL verdient meer aan tv-spotjes in NederlandLUXEMBURG (AFN) - Mediabedrijf RTL heeft het afgelopen kwartaal meer geld verdiend aan televisiereclame in de belangrijke markten Nederland, Duitsland en Frankrijk. Die hogere opbrengsten werden echter grotendeels tenietgedaan door ongunstige wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht.
17/05 09u00  Maersk lijdt onverwacht verliesKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft in het eerste kwartaal een onverwacht verlies geleden, door onder meer druk op vervoerstarieven, hogere kosten en negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht.
17/05 09u00  Inkomsten Eurocastle iets omlaagGUERNSEY (AFN) - Eurocastle Investment heeft zijn operationele inkomsten in het eerste kwartaal iets zien dalen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat maakte de beursgenoteerde investeerder in Italiaanse vastgoedleningen donderdag bekend.
17/05 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent donderdag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen lijken wat hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van onder meer NN Group, Altice, VolkerWessels en Pharming.
17/05 08u30  Moeder MediaMarkt lijdt groter verliesDÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt, Ceconomy, heeft het afgelopen kwartaal een groter verlies geleden dan een jaar eerder. Het retailconcern wijt dat voornamelijk aan een bijzondere waardevermindering van zijn belang in Metro. Operationeel ging het juist iets beter.
17/05 08u15  Franse klantengroei bij AlticeAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice heeft in het eerste kwartaal meer klanten getrokken in de belangrijke Franse markt. Dat blijkt uit cijfers van het concern, dat wordt omgedoopt tot Altice Europe.
17/05 08u15  Zwakkere yen stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Japan is donderdag met winst geëindigd. De stemming werd gesteund door een daling van de Japanse yen en koerswinsten onder de financiële bedrijven. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse machineorders in maart had weinig impact op de handel. Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden overwegend kleine verliezen geleden.
17/05 08u00  Lager resultaat voor VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels heeft zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal flink zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het bouwbedrijf nam wel iets toe, zo bleek uit een handelsbericht van de onderneming.
17/05 07u45  Esperite krijgt vier ton van L1 CapitalAMSTERDAM (AFN) - De Australische investeerder L1 Capital steekt nog eens 400.000 euro in stamcelbedrijf Esperite. Het gaat om een achttiende financieringstranche van een al eerder aangekondigde investering.
17/05 07u45  Verzekeraar NN snijdt nog dieper in kostenDEN HAAG (AFN) - NN Group snijdt nog dieper in de kosten. Het bedrijf wil tegen 2020 circa 400 miljoen euro hebben bespaard ten opzichte van ijkpunt 2016. Dat is 50 miljoen euro meer dan de verzekeraar eerder had aangekondigd, zo bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht.
17/05 07u45  Eerste kwartaalwinst voor PharmingLEIDEN (AFN) - Pharming heeft voor het eerst een kwartaalwinst in de boeken gezet. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een handelsbericht over de eerste verslagperiode van het jaar. De opbrengsten van de onderneming dikten bovendien flink aan.
17/05 07u45  Vruchteloos overleg Brussels AirlinesBRUSSEL (AFN/BELGA) - Pilotenvakbonden en Brussels Airlines hebben na nog eens vijftien uur onderhandelen opnieuw geen akkoord bereikt over arbeidsvoorwaarden. Nieuwe stakingen volgen mogelijk in juni.
17/05 07u15  'Bouwsector wil miljoen nieuwe woningen'AMSTERDAM (AFN) - De bouwsector is van plan tot 2030 een miljoen nieuwe woningen te bouwen. Zij willen hier komende 10 tot 15 jaar 200 miljard euro in investeren. Daarvoor willen ze gezamenlijk optrekken met de overheid, aldus De Telegraaf.
17/05 06u45  Werkloosheid stabiel op 3,9 procentDEN HAAG (AFN) - De daling van de werkloosheid is in april gestabiliseerd. In de vierde maand van het jaar waren er 355.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder lag het werkloosheidspercentage op hetzelfde niveau, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/05 22u30  Onzekerheid Korea deert Wall Street nietNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers leken zich niet te druk te maken om de kwestie rondom Noord-Korea, dat een geplande top met Zuid-Korea afzegde vanwege een militaire oefening. Het land dreigt ook de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te blazen.
16/05 21u15  Unibail mag naar beurs SydneyPARIJS (AFN) - Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco krijgt definitief een extra notering aan de beurs in het Australische Sydney.
16/05 20u00  Groen Wall Street ondanks spanningenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag licht hoger. Beleggers lijken zich niet te druk te maken om de kwestie rondom Noord-Korea dat een geplande top met Zuid-Korea afzegde vanwege een militaire oefening. Het land dreigt ook de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te blazen, als Washington blijft vasthouden aan de eis dat Noord-Korea zijn nucleaire programma moet opgeven. Oplopende geopolitieke spanningen doen het sentiment op de financiële markten doorgaans geen goed.
16/05 18u30  DSM wint zaak over gistpatentHEERLEN (AFN) - DSM heeft een patentzaak in de Verenigde Zaken gewonnen. Het Nederlandse speciaalchemiebedrijf had de Canadese gistfabrikant Lallemand voor de rechter gesleept. Die stelde vast dat Lallemand inbreuk maakte op een patent van DSM voor glycerolverminderende ethanolgistproducten.
16/05 18u15  Commissaris Karsten herbenoemd bij CtacAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ctac zijn akkoord met de herbenoeming van commissaris Liesbeth Karsten. Dat maakte de automatiseerder bekend na afloop van de jaarlijkse vergadering. Karsten is weer voor een termijn van vier jaar benoemd.
16/05 18u00  Accell stelt omwisselverhouding dividend vastHEERENVEEN (AFN) - Accell heeft dinsdag de omwisselverhouding van het stockdividend over 2017 bekendgemaakt. Het aantal dividendrechten dat recht geeft op een nieuw gewoon aandeel Accell van nominaal 0,01 euro is vastgesteld op 36,70.
16/05 18u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag overwegend met kleine winsten gesloten. Beleggers trokken zich weinig aan van oplaaiende geopolitieke spanningen nu Noord-Korea een top met Zuid-Korea heeft afgezegd. Op het Damrak verwerkten beleggers cijfers van onder meer bouwer Heijmans en softwarebedrijf Tie Kinetix.
16/05 16u00  Zwarte cijfers Tata SteelMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalreus Tata Steel, waartoe ook de voormalige hoogovens in IJmuiden behoren, heeft het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met winst. Het Indiase concern profiteerde van een groeiende vraag naar staal. Ook hogere prijzen deden de resultaten goed.
16/05 16u00  Europese beurzen vinden weg omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag overwegend hoger. De beurs in Amsterdam stond ook in het groen. Geopolitieke spanningen over Korea hingen boven de markt nu Noord-Korea een top met Zuid-Korea heeft afgezegd. Het land dreigt ook een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te zeggen.
16/05 15u45  Wall Street opent met kleine plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend. Beleggers verwerken onder meer de kwestie rondom Noord-Korea dat een geplande top met Zuid-Korea afzegde vanwege een militaire oefening. Het land dreigt ook de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te blazen, als Washington blijft vasthouden aan de eis dat Noord-Korea zijn nucleaire programma moet opgeven.
16/05 15u30  Productie industrie VS verder in de liftWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in april met 0,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
16/05 15u30  Aandelenkapitaal Arcelor voortaan in dollarsLUXEMBURG (AFN) - De aandeelhouders van staalbedrijf ArcelorMittal hebben ingestemd met de omwisseling van het aandelenkapitaal van euro's naar dollars. Het in Amsterdamse genoteerde concern had daarvoor een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen.
16/05 15u00  Woningbouw VS zakt flink wegWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in april met 3,7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/05 15u00  'Wall Street staat voor rustige opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen beginnen. Beleggers verwerken onder meer de kwestie rondom Noord-Korea dat een geplande top met Zuid-Korea afzegde. Het land dreigt ook de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te blazen, als Washington blijft vasthouden aan de eis dat het land zijn nucleaire programma moet opgeven.
16/05 14u45  Macy's ziet winst en omzet stijgenCINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse winkelketen Macy's heeft in zijn eerste kwartaal meer winst en omzet behaald. De verwachtingen voor het hele boekjaar worden naar boven bijgesteld.
16/05 13u30  Aandelen ArcelorMittal voortaan in dollarsLUXEMBURG (AFN) - De aandeelhouders van staalbedrijf ArcelorMittal hebben ingestemd met de omwisseling van de aandelen in euro's naar dollars. Het in Amsterdamse genoteerde concern had daarvoor een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen.
16/05 13u30  Vakbonden eisen einde flexwerk bij ShellDEN HAAG (AFN) - Vakbondsafgevaardigden uit tal van landen dringen erop aan dat Shell een einde maakt aan flexwerk. Ze zijn van plan tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de olie- en gasreus een manifestatie te houden om hun standpunt kracht bij te zetten.
16/05 13u30  International Paper: geen vijandelijk bod SmurfitDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Papierproducent International Paper zal geen vijandig bod doen op de Ierse kartonmaker Smurfit Kappa. Bij twee eerdere ongevraagde overnamevoorstellen kreeg International Paper nog nul op het rekest.
16/05 12u30  Staat heropent kortlopende leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen is het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
16/05 12u30  Van Oord bestelt schepen voor baggervlootROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord breidt zijn vloot uit met twee sleephopperzuigers. Het Rotterdamse bedrijf heeft de bestelling geplaatst bij Keppel Singmarine dat de vaartuigen in Singapore zal bouwen. De schepen worden uitgerust met een lng-installatie, waarmee Van Oord naar eigen zeggen zijn duurzaamheidsambities onderstreept.
16/05 12u00  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers verwerkten onder meer de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt. Op het Damrak werden softwarebedrijf Tie Kinetix en bouwer Heijmans lager gezet na publicatie van de handelsberichten.
16/05 11u30  ACM: Schiphol niet in de fout met tarievenDEN HAAG (AFN) - Schiphol is niet in de fout gegaan bij het vaststellen van de tarieven en voorwaarden die sinds april gelden voor gebruikers van de luchthaven. Dat oordeelt de Autoriteit Consument Markt (ACM) naar aanleiding van klachten die easyJet in november heeft ingediend. De Britse prijsvechter vond bepaalde prijsverhogingen voor activiteiten op de luchthaven oneerlijk.
16/05 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 1,2 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in april uitgekomen op 1,2 procent op jaarbasis, van 1,3 procent in maart. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.
16/05 10u45  IEA: olievraag stijgt minder sterk in 2018PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar minder sterk stijgen dan eerder gedacht omdat de hogere prijzen het verbruik afremmen. Dat schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA) in zijn rapport over de oliesector.
16/05 10u30  Kempen verhoogt koersdoel AMGAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Kempen verhoogt zijn koersdoel voor metalenspecialist AMG met 14 procent tot 58 euro per aandeel. Volgens Kempen is de vroege ingebruikname van een fabriek voor de verwerking van lithium in Brazilië samen met ,,meerdere positieve punten'' in het recente kwartaalbericht goed nieuws.
16/05 10u30  Esperite in controle over samenwerking Zuid-AfrikaAMSTERDAM (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite heeft de controle genomen over het Zuid-Afrikaanse samenwerkingsverband CryoSave South Africa. Per 1 april zijn de resultaten uit dat samenwerkingsverband geconsolideerd in de cijfers van Esperite.
16/05 10u15  Tie Kinetix onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam werkte woensdag het openingsverlies weg. De andere Europese beursgraadmeters stonden licht in het groen. Beleggers verwerkten onder meer de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt. Op het Damrak ging softwarebedrijf Tie Kinetix onderuit na tegenvallende resultaten. Ook bouwer Heijmans kwam met een handelsbericht.
16/05 09u45  'Positief nieuws bij Heijmans'AMSTERDAM (AFN) - Het eerstekwartaalbericht van Heijmans ziet er goed uit, zeggen analisten van KBC Securities. Volgens hen is het positief nieuws dat de bouwer zijn omzet heeft opgekrikt en een positief onderliggend resultaat heeft behaald. Traditioneel is het eerste kwartaal immers juist lastig voor Heijmans.
16/05 09u30  Philips werkt samen met ziekenhuis RijnstateAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat een tienjarige samenwerking aan met het Gelderse ziekenhuis Rijnstate. De twee partijen ontwikkelen samen nieuwe zorgconcepten, waarmee ziekenhuizen ook buiten hun muren patiënten kunnen helpen. De spil van het samenwerkingsverband is een zogeheten coördinatiecentrum voor 'virtuele gezondheidszorg', waarmee zorgverleners op afstand patiënten kunnen monitoren.
16/05 09u30  AEX begint met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden gemengd. Beleggers verwerkten onder meer de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt. Op het Damrak kwam bouwer Heijmans met een handelsbericht.
16/05 09u00  Novisource wil Cees den Ouden als bestuurderNIEUWEGEIN (AFN) - Novisource wil Cees den Ouden benoemen tot lid van de raad van bestuur. Dat maakte de aanbieder van interim-professionals woensdag bekend. De voordracht voor benoeming van Den Ouden ligt op dit moment voor advies bij de ondernemingsraad. Er zal op korte termijn een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen worden geroepen.
16/05 08u45  Goede zaken Ageas in ChinaBRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische verzekeringsgroep Ageas heeft in het eerste kwartaal goed gepresteerd in China. Dat had een positief effect op het resultaat, aldus Ageas woensdag in een tussentijds handelsbericht. De premie-inkomsten gingen wel omlaag.
16/05 08u45  Tie Kinetix duikt in de rode cijfersBREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eind maart afliep, een flink verlies in de boeken gezet. Het softwarebedrijf zag zijn bedrijfsresultaat daarnaast halveren en de omzet ging ook stevig omlaag, vergeleken met een jaar terug.
16/05 08u30  BEURZEN Nikkei sluit opnieuw met verliesTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt en een krimp van de Japanse economie. Ook staken de zorgen over Noord-Korea de kop weer op. De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien.
16/05 08u30  Farmaceut Gilead bouwt fabriek in NederlandAMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences gaat in Hoofddorp een grote productielocatie bouwen. Die faciliteit voor dochterbedrijf Kite zal werk bieden aan zeker driehonderd mensen, aldus de onderneming woensdag.
16/05 08u30  'Licht lager begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag iets lager te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. Beleggers verwerken onder meer de oplopende rentes op de Amerikaanse obligatiemarkt. Op het Damrak kwam bouwer Heijmans met een handelsbericht.
16/05 08u15  Inflatie Duitsland blijft op 1,6 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in april uitgekomen op 1,6 procent op jaarbasis, net als in maart. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
16/05 07u45  Herstel zet door bij bouwer HeijmansROSMALEN (AFN) - Heijmans kende naar eigen zeggen een positieve start van het jaar. Het bouwconcern kampte de afgelopen jaren nog met tegenvallers bij projecten, maar inmiddels lijkt de weg naar boven teruggevonden. ,,De aanpassingen die we in het afgelopen jaar hebben doorgevoerd, werpen hun vruchten af'', verklaart topman Ton Hillen in een handelsbericht.
16/05 07u30  Advies ABN AMRO omlaag bij INGAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING verlagen het advies voor het aandeel ABN AMRO van buy naar hold. Het koersdoel is eveneens teruggezet, van 27,50 euro naar 26,50 euro, zo bleek woensdag uit een rapport.
16/05 07u30  Japanse economie krimptTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse economie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds 2015 een krimp laten zien. De derde economie van de wereld ging in de eerste drie maanden van 2018 met 0,6 procent achteruit op jaarbasis, aldus ramingen van de Japanse overheid.
16/05 07u00  Detailhandel zet meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in maart 1,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume was bijna 2 procent hoger.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x 'Handelszorgen terug op Damrak'23/05 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere beursgraadmeters in Europa lijken lager te beginnen. De handelszorgen keerden terug op de wereldwijde markten nadat president Donald Trump liet weten niet tevreden te zijn over de laatste handelsgesprekken met China.
13x Overname voor HAL-dochter23/05 08u30 - IEX.NL: ROTTERDAM (AFN) - Broadview, een dochterbedrijf van investeerder HAL, neemt 75,5 procent van het stemrecht over in Westag Getalit van de Gethalia Stichting. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Er komt ook een vrijwillig openbaar bod op de resterende aandelen Westag.
11x Foxconn-tak mikt op miljarden met beursgang23/05 08u30 - IEX.NL: SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Foxconn-onderdeel Industrial Internet (FII) verwacht omgerekend ruim 3,6 miljard euro op te halen met de beursgang in Shanghai. De divisie die zich met name richt op slimme toepassingen van internet, data-analyse, clouddiensten en robotisering zou daarmee gewaardeerd worden op ruim 36 miljard euro.
10x Nuon langer in zee met HeadFirst23/05 08u30 - IEX.NL: HOOFDDORP (AFN) - Energiebedrijf Nuon heeft het contract met HeadFirst, onderdeel van HeadFirst Source Group, verlengd. De kennisbemiddelaar gaat de inhuur van externe krachten in Nederland reguleren.
9x Consument minder positief23/05 07u00 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in mei minder positief, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 25 een maand eerder.
9x Nikkei lager door handelszorgen23/05 08u15 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag duidelijk lager gesloten. De handelszorgen keerden terug op de beurzen na opmerkingen van president Donald Trump dat hij niet tevreden was over de laatste onderhandelingen met China over de onderlinge handel. Aan het begin van de week werd nog positief gereageerd op de pauze in het handelsconflict tussen beide grootmachten.
8x 'Positieve deal HAL'23/05 09u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - HAL heeft met de overname van een groot belang in Westag Getalit en een vrijwillig bod op de resterende stukken, een goede deal gesloten. Dat constateren analisten van KBC in een reactie.
8x Duitse industrie groeit iets minder hard23/05 10u00 - IEX.NL: LONDEN (AFN) - De Duitse industrie laat in mei een minder sterke groei zien dan in april. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopige raming.
8x Veolia voorziet fabriek Arcelor van energie23/05 10u00 - IEX.NL: FOS-SUR-MER (AFN) - De Franse energieleverancier en industrieel dienstverlener Veolia gaat een fabriek van staalproducent ArcelorMittal van energie voorzien. De deal omtrent de fabriek in het Zuid-Franse Fos-sur-Mer heeft een looptijd van vijftien jaar en een waarde van 450 miljoen euro. Voor dat bedrag onderhoudt Veolia ook de energie-installaties van de fabriek.
7x Groter belang ESGOF in Esperite23/05 08u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) heeft zijn belang in Esperite vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Statistieken

Artikels:
31150
Gelezen:
14648
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven