maandag 26 augustus 2019, week 35


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
25/08 17u30  Baas Bundesbank wil geen extra stimulering FRANKFURT (AFN/RTR) - De Duitse economie is verzwakt, maar het is te vroeg voor extra stimuleringsmaatregelen vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) of de Duitse overheid. Dat heeft president van de Bundesbank Jens Weidmann gezegd tegen de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
25/08 16u45  Handelsoorlog blijft beleggers bezighouden AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat waarschijnlijk weer voor een groot deel in teken van de handelsoorlog. De Amerikaanse president Donald Trump kwam vrijdagavond laat opnieuw met tariefsverhogingen voor geïmporteerde goederen uit China. Dit weekend bereikte de Verenigde Staten daarnaast een principeovereenkomst over een handelsdeal met Japan.
25/08 16u30  Kunstmatige intelligentie op lijstje Naspers KAAPSTAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers wil gaan investeren in zogeheten machine learning, een onderdeel van kunstmatige intelligentie. Ook online onderwijs staat op het lijstje met aandachtsgebieden waarop het bedrijf, dat zijn consumenteninternettak Prosus naar de beurs in Amsterdam brengt, zich komende tijd wil richten bij het doen van investeringen.
25/08 16u30  'Nigeria moet vergunning Shell verlengen' ABUJA (AFN/BLOOMBERG) - Een hoge rechter in Nigeria heeft de regering van het Afrikaanse land bevolen om de exploitatievergunning van Shell Petroleum Development voor het Oil Mineral Lease 11-veld (OML11) te verlengen. Dat meldt de Nigeriaanse krant Punch. Eerder dit jaar was er nog gedoe over de betreffende vergunning.
25/08 16u15  Japan gaat wel landbouwproducten uit VS kopen BIARRITZ (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en Japan hebben een principeovereenkomst gesloten over een handelsdeal tussen beide landen. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft Japan daarbij onder meer toegezegd om landbouwproducten uit de VS te zullen kopen.
24/08 07u30  Trump verhoogt heffingen op Chinese goederen WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump voert nogmaals tariefsverhogingen door voor geïmporteerde goederen uit China. Hij doet dat uit woede op de door China aangekondigde importheffingen, die volgens hem politiek zijn gemotiveerd.
23/08 22u45  Samenwerking Galapagos en Gilead in werking MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
23/08 22u30  'Maak einde aan dominante positie dollar' JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
23/08 22u30  Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump WASHINGTON (AFN/RTR) - De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 19u45  Wall Street flink omlaag na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 18u30  Piloten British Airways gaan staken LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking 'onacceptabel'.
23/08 18u00  Beleggers schrikken van heffingen en Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag lager de handel uit. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de financiële markten in de greep. Daardoor werden aanvankelijke winsten op de beurs omgebogen in stevige verliezen.
23/08 17u30  Trump: bedrijven VS moeten China verlaten WASHINGTON (AFN) - Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht geeft de Amerikaanse president Donald Trump ze in een reeks berichten op Twitter. Die tweets waren de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.
23/08 17u15  Fiat voor andere route omstreden pijplijn CALGERY (AFN/RTR) - De omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de zogeheten Public Service Commission.
Laatste update: zondag 25 augustus 2019, 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 16u45  Powell: aanzienlijke risico's voor economie VSJACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk 'aanzienlijke risico's' vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.
23/08 16u30  Verkoop nieuwe woningen VS daalt onverwachtWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in juli onverwacht gedaald. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/08 16u00  Hoofdindex Amsterdam levert aan winst inAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam moest vrijdagmiddag een deel van zijn winst inleveren en dook zelfs even licht in de min. Ook de andere Europese graadmeters toonden kleine uitslagen nadat China nieuwe importheffingen aankondigde op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen.
23/08 16u00  Wall Street lager door nieuwe heffingen ChinaNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
23/08 15u30  Wereldhandel daalde flink in juniDEN HAAG (AFN) - Het volume van de wereldhandel is in juni met 1,4 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat becijferde het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In mei was de wereldhandel juist gestegen met een bijgestelde 0,6 procent.
23/08 15u00  'Wall Street lager door nieuwe heffingen China'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
23/08 14u30  Groen licht voor beursgang Naspers-takKAAPSTAD (AFN) - De aandeelhouders van Naspers zijn akkoord gegaan met de beursgang van de consumenteninternettak in Amsterdam. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het Zuid-Afrikaanse media- en technologiebedrijf stemden zij in met de plannen. Naspers brengt ongeveer een kwart van die divisie naar Beursplein 5.
23/08 14u30  Heffingen China op Amerikaanse auto'sPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China gaat importheffingen instellen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's. Dat heeft de Chinese regering aangekondigd. Daarmee slaat het Aziatische land terug voor Amerikaanse heffingen op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. De Chinese heffingen voor de meeste goederen bedragen tussen de 5 en 10 procent, de extra tarieven op auto's worden 25 procent.
23/08 13u30  'China kondigt snel tegenmaatregelen VS aan'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China komt binnenkort met nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten. Dat heeft hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times op Twitter gezegd. Daarmee zou het Aziatische land terug willen slaan voor aangekondigde extra importheffingen van de Verenigde Staten op 300 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij.
23/08 12u15  Impact sancties Huawei 'minder dan gevreesd'SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het Chinese elektronica- en telecomconcern Huawei heeft minder zwaar te lijden onder Amerikaanse handelsbeperkingen dan vooraf gevreesd. Dat zei Eric Xu, vicevoorzitter van de onderneming, op een persconferentie.
23/08 12u00  Beurzen wachten op Fed-baas PowellAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.
23/08 11u45  FNV stelt KLM ultimatum rond caoUTRECHT (AFN) - KLM heeft nog een week de tijd om op de cao-eisen van vakbond FNV in te gaan, anders volgen er acties. Dat ultimatum heeft de vakbond bij de luchtvaartmaatschappij neergelegd. 'We zijn het tijdrekken zat', stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het ultimatum loopt af op 30 augustus om 12.00 uur.
23/08 11u00  Grote modeketens sluiten milieupactPARIJS (AFN/RTR) - Een groep grote modehuizen, warenhuizen en kledingketens heeft een pact gesloten om zich in te zetten voor het milieu. Onder andere Chanel, HM, Zara-moeder Inditex, modeconcern Kering, sportmerk Nike en het Parijse warenhuis Galeries Lafayette willen hun uitstoot van broeikasgassen in 2050 naar nul hebben teruggebracht. Ook willen de bedrijven de biodiversiteit herstellen en de oceanen beschermen door minder plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken.
23/08 10u30  'Nog duizenden banen weg bij Commerzbank'FRANKFURT (AFN/DPA) - Commerzbank is van plan de komende jaren nog eens 2000 banen extra te schrappen om de kosten verder te drukken. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van de zaak. Eerder deze week werd al gemeld dat de grote Duitse bank honderd tot tweehonderd vestigingen zou willen gaan sluiten.
23/08 10u15  Bang & Olufsen staat te koopKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense verkoper van luxe tv's en geluidsapparatuur Bang Olufsen staat te koop. Voorzitter Ole Andersen liet in een interview in Deense media weten open te staan voor biedingen.
23/08 10u00  ING snijdt fors in koersdoel ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel ABN AMRO flink verlaagd. De richtprijs gaat van 26,50 euro naar 18,50 euro. Het advies op het aandeel is hold.
23/08 09u45  'Meer plaatsingen Adyen-stukken op til'AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van Adyen-aandelen door oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff is relatief klein, maar naar verwachting doen binnenkort ook durfinvesteerders hun stukken van de hand. Dat kan de beurskoers onder druk zetten, schrijven analisten van KBC Securities naar aanleiding van de onderhandse plaatsing die vrijdag werd afgerond.
23/08 09u30  'Goede set resultaten ASR'AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR heeft over de eerste helft van het jaar een goede set aan resultaten neergezet. Dat concluderen analisten van KBC Securities. Zij verhogen het advies op het aandeel van reduce naar hold. Ook het koersdoel wordt opgevoerd, van 37 euro naar 38 euro.
23/08 09u30  Koerssprong Klöckner na overnameberichtenDUISBURG (AFN) - De Duitse metalendistributeur Klöckner heeft vrijdag een flinke koerssprong gemaakt op de beurs in Frankfurt, na berichten dat staalreus Thyssenkrupp het bedrijf wil inlijven. De waarde schoot met zo'n 15 procent omhoog. Ook de koers van ThyssenKrupp steeg.
23/08 09u15  ASR koploper in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.
23/08 09u15  Flink hoger resultaat NEPI RockcastleAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft afgelopen halfjaar een duidelijk hoger resultaat in de boeken gezet. Het in Amsterdam en Johannesburg genoteerde bedrijf profiteerde van de positieve bijdrage van eerdere overnames en investeringen.
23/08 08u45  ACM: pakjes compenseren krimp postmarktAMSTERDAM (AFN) - De groei van de pakkettenmarkt heeft in 2018 opnieuw compensatie geboden aan de verdere krimp van de postmarkt. Dat meldde de Autoriteit Consument Markt (ACM) in zijn jaarlijkse Post- en Pakkettenmonitor.
23/08 08u45  Topman DeGroof Petercam per direct wegBRUSSEL (AFN) - Topman Philippe Masset vertrekt per direct als topman bij private bank en vermogensbeheerder Degroof Petercam. Door 'uiteenlopende standpunten' was er sprake van onvoldoende wederzijds vertrouwen om de samenwerking voort te zetten, zo laat de onderneming weten in een verklaring.
23/08 08u30  Nikkei eindigt week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers deden het rustig aan en keken uit naar de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal geven op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Marktpartijen zijn vooral benieuwd of Powell aanwijzingen zal geven over verdere renteverlagingen in de Verenigde Staten.
23/08 08u15  Adyen-oprichters ronden verkoop stukken afAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Adyen-oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff hebben de verkoop van in totaal 497.041 aandelen in de betalingsverwerker afgerond. De topman en technisch eindverantwoordelijke stootten daarmee 15 procent van hun belang in het bedrijf af, voor een bruto-opbrengst van 309 miljoen euro.
23/08 07u30  ASR wil APG-baas Van Olphen als commissarisUTRECHT (AFN) - ASR wil Gerard van Olphen, topman van pensioenuitvoerder APG, benoemen als commissaris. Daarvoor wordt eind oktober een bijzondere aandeelhoudersvergadering georganiseerd. Daar staat ook de voordracht van Gisella van Vollenhoven als lid van het toezichtsorgaan op de rol.
23/08 07u30  Twee overnames door cloudbedrijf VMwarePALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cloudbedrijf VMware doet twee overnames, om zo zijn activiteiten op het gebied van cloudsoftware en cyberveiligheid te versterken. In totaal legt VMware daarvoor 4,8 miljard dollar op tafel.
23/08 07u30  ASR groeit en neemt verzekeraar Veherex overUTRECHT (AFN) - ASR heeft zijn winstgevendheid in de eerste helft van het jaar flink verbeterd. De verzekeraar maakte verder de overname van Veherex bekend, de inkomensverzekeraar van onder meer NS-personeel en het Spoorwegpensioenfonds.
23/08 07u00  Japanse kerninflatie blijft stabielTOKIO (AFN) - De Japanse kerninflatie, dus de consumentenprijzen exclusief vers voedsel, is in juli onveranderd gebleven in vergelijking met een maand eerder. De inflatie bedroeg 0,6 procent op jaarbasis, gelijk aan die in juni, zo meldde het Japanse statistiekbureau.
22/08 23u15  Topman HP stapt opPALO ALTO (AFN) - Topman Dion Weisler van HP vertrekt vanwege een ziektegeval in zijn familie. Weisler wordt opgevolgd door de Spanjaard Enrique Lores. Die was tot nu toe hoofd van de printerdivisie van het techbedrijf. Officieel wordt hij op 1 november de nieuwe topman.
22/08 23u15  Hasbro koopt bedrijf achter Peppa PigPAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - Speelgoedbedrijf Hasbro neemt Peppa Pig-eigenaar Entertainment One (eOne) over. Het Canadese bedrijf, dat ook achter tekenfilmserie PJ Masks zit, kost ongeveer 4 miljard dollar.
22/08 22u45  'C&A brengt Braziliaanse tak naar beurs'SÃO PAULO (AFN/BLOOMBERG) - Kledingwinkelketen CA brengt zijn Braziliaanse dochter naar de beurs. Dat meldt het Braziliaanse persbureau Agência Estado. Het Nederlandse familiebedrijf zou al banken in de arm hebben genomen om de beursgang te begeleiden. Die zou nog dit jaar kunnen plaatsvinden.
22/08 22u45  Kleine koersbewegingen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag dicht bij huis gebleven. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de speech van Fed-president Jerome Powell bij de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Bij de bedrijfscijfers ging de aandacht uit naar kwartaalresultaten van onder meer levensmiddelenconcern Hormel Foods, sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods en warenhuisketen Nordstrom.
22/08 19u45  Wisselend beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag op kleine uitslagen. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de speech van Fed-president Jerome Powell later deze week bij de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Bij de bedrijfscijfers gaat de aandacht uit naar kwartaalresultaten van onder meer levensmiddelenconcern Hormel Foods, sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods en warenhuisketen Nordstrom.
22/08 18u30  'Boeing wil productie 737 MAX weer opvoeren'SEATTLE (AFN) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft plannen om de productie van de 737 MAX weer op te voeren. Dat heeft de onderneming volgens persbureau Reuters aan zijn leveranciers laten weten. Om de plannen ten uitvoer te kunnen brengen moet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de vliegtuigen wel in het vierde kwartaal toestemming geven om weer te vliegen.
22/08 18u15  Oprichters Adyen verkopen aandelenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Adyen-oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff verkopen in totaal 497.041 aandelen in de betalingsverwerker. De topman en technisch eindverantwoordelijke stoten daarmee 15 procent van hun belang in het bedrijf af.
22/08 17u45  Europese beurzen sluiten in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag duidelijk lager geëindigd. Beleggers verwerkten op het Damrak de nodige cijferberichten. Die van bouwer BAM en betalingsbedrijf Adyen vielen niet in goede aarde.
22/08 17u15  Volkswagen ontkent interesse in belang TeslaWOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft geen interesse om een belang in branchegenoot Tesla te nemen. De automaker liet dat weten na een bericht in het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Daarin stond dat VW-topman Hubert Diess aandelen Tesla zou willen kopen om toegang te krijgen tot de accutechniek en de software van het Amerikaanse bedrijf.
22/08 16u45  Conjunctuurbarometer VS licht omhoogNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
22/08 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone daaltBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in augustus gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
22/08 16u00  Amerikaanse industrie krimpt lichtNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in augustus licht gedaald. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
22/08 16u00  Europese beurzen veelal lagerAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdagmiddag overwegend in het rood. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van halfjaarberichten.
22/08 15u45  Wall Street opent in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Bij de bedrijfscijfers gaat de aandacht uit naar kwartaalresultaten van onder meer levensmiddelenconcern Hormel Foods, sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods en warenhuisketen Nordstrom.
22/08 15u00  'Wall Street licht hoger bij opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting met kleine plussen openen. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit na de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve houdt daar vrijdag een speech.
22/08 15u00  Geen uitval door Britse staking RyanairLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De staking van Britse piloten bij Ryanair heeft donderdag nog niet geleid tot uitval van vluchten. Er waren wel enkele vertragingen, maar dat had volgens de Ierse budgetvliegmaatschappij niet te maken met de acties.
22/08 14u45  ECB moest twijfels over inflatiedoel wegnemenFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het was de beleidsmedewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) er bij de beleidsvergadering vorige maand alles aan gelegen om de twijfels die zijn gerezen over het behalen van inflatiedoelen weg te nemen. Mogelijk komt de centrale bank daarom met extra maatregelen voor monetaire stimulans. Dat valt op te maken uit de notulen van de bijeenkomst.
22/08 14u45  Daling uitkeringsaanvragen in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 209.000. Dat betekende een daling met 12.000 ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
22/08 14u45  'SocGen bekijkt opties dochter Lyxor'PARIJS (AFN) - De Franse bank Société Générale bekijkt de opties voor zijn vermogensbeheerdochter Lyxor, dat een beheerd vermogen heeft van circa 151 miljard euro. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
22/08 14u30  Weer schikking rond InnoconceptsAMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft ook een minnelijke regeling getroffen met voormalige bestuurders en commissarissen van Innoconcepts. In totaal is maximaal ruim 3 miljoen euro beschikbaar als vergoeding voor koersschade voor betrokken Innoconcepts-beleggers.
22/08 14u30  Kaartnummers Duitse klanten Mastercard gelektPURCHASE (AFN/DPA) - Door een datalek bij een bonusprogramma van Mastercard in Duitsland zijn lijsten met volledige nummers van creditcards op straat komen te liggen. Dat heeft de Amerikaanse creditcardmaatschappij laten weten aan klanten wier betaalpassen mogelijk door het lek getroffen zijn.
22/08 14u15  Ook VolkerWessels neemt weer last op OpenIJAMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM een aanvullende last genomen op het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Daarom moeten ze allebei een even hoge last inboeken.
22/08 13u30  Groen: brexit geen probleem voor TakeawayAMSTERDAM (AFN) - De naderende uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie levert geen problemen op voor maaltijdbezorger Takeaway.com. Dat zei topman Jitse Groen in gesprek met BNR Nieuwsradio.
22/08 13u30  BAM-baas: we krijgen lek bovenAMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. 'Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is', zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
22/08 12u30  Bedrijf Berlusconi beticht Vivendi van lekkenROME (AFN) - Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, heeft bij de marktwaakhond van Italië een klacht ingediend tegen grootaandeelhouder Vivendi. Die laatste partij is volgens ingewijden tegen plannen van Mediaset voor een fusie van onderdelen. Mediaset beschuldigt Vivendi er nu van anoniem informatie te lekken naar de media om de beurskoers van het bedrijf te beïnvloeden.
22/08 12u00  Europese beurzen doen stap terugAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van de halfjaarberichten.
22/08 10u30  Meer bezoekers en meer omzet voor KinepolisGENT (AFN) - Kinepolis heeft zijn opbrengsten in de eerste helft van dit jaar stevig opgevoerd, mede door een toename van het aantal bezoekers. De Belgische bioscoopketen, met zeventien vestigingen in Nederland, begon zwak aan het jaar maar kwam later alsnog op stoom.
22/08 10u15  KBC verlaagt advies voor BoskalisAMSTERDAM (AFN) - De ontwikkelingen bij de divisie van Boskalis voor het leggen van kabels voor windmolenparken zijn zorgwekkend, stellen analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor het bedrijf van buy naar accumulate. De baggeraar en maritiem dienstverlener kondigde bij zijn halfjaarcijfers voorzieningen van ruim 100 miljoen euro aan wegens geschillen rond offshore windprojecten en een ontmantelingsklus.
22/08 10u00  'Flinke groei Adyen is zo niet vol te houden'AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen verrast in zijn resultaten in positieve zin met een beter dan verwacht bedrijfsresultaat. Ook was wederom sprake van een flinke omzetgroei. Toch verwachten analisten van KBC Securities dat de stevige aanwas van de opbrengsten bij het huidige kostenniveau niet vol te houden is voor de langere termijn. Daarbij houden de marktvorsers vast aan hun reduce-advies.
22/08 09u45  Philips doende met pathologieafdeling TaiwanAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft een contract ondertekend voor de realisatie van een digitale pathologieafdeling in Taiwan. Volgens Philips gaat het om de eerste in zijn soort in het Aziatische land.
22/08 09u45  'Extra last OpenIJ raakt vertrouwen in BAM'AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwbedrijf BAM een extra voorziening moest treffen voor sluisproject OpenIJ zal het vertrouwen in de onderneming geen goed doen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
22/08 09u45  Onverwachte groei Franse industrieLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie heeft in augustus een kleine groei laten zien, terwijl economen gemiddeld juist op lichte krimp hadden gerekend. Dat bleek uit de inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit. In Duitsland bleef de krimp aanhouden.
22/08 09u30  Interesse in Value8-dochter AmsterdamGoldBUSSUM (AFN) - Externe partijen hebben interesse getoond in een overname van Value8-dochter AmsterdamGold. Volgens de beursgenoteerde investeerder hebben vier partijen zich gemeld, waarvan er drie een concrete bieding hebben gedaan. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, bracht Value8 niet naar buiten.
22/08 09u15  BAM en Boskalis onderuit op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelen van bouwer BAM en baggeraar Boskalis gingen donderdag onderuit op het Damrak na tegenvallende halfjaarberichten. De Europese beurzen gingen ook omlaag. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en keken uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. AEX-fonds Adyen werd eveneens lager gezet na een handelsupdate.
22/08 09u15  Novisource plukt vruchten van specialisatieNIEUWEGEIN (AFN) - Novisource heeft zijn operationele resultaat in het eerste halfjaar 'conform verwachting' verbeterd. Naar eigen zeggen plukt het bedrijf de vruchten van de keuze om zich meer te specialiseren.
22/08 09u00  Vastgoed stuwt omzet Royal DelftDELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft heeft het afgelopen halfjaar bijna een kwart meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de stap in vastgoed pakte voor de onderneming naar eigen zeggen goed uit. Ook verkocht het bedrijf meer van het bekende porselein aan toeristen. Bij kristalmaker Royal Leerdam daalden de opbrengsten.
22/08 08u45  'Stop Gronings gas is risico voor gashandel'GRONINGEN (AFN) - Het dichtdraaien van de Groningse gaskraan heeft gevolgen voor de toekomst van het grootste Europese handelsplatform voor gas. Daarvoor waarschuwt topbestuurder Annie Krist van gashandelaar GasTerra in een interview met persbureau Bloomberg.
22/08 08u30  'Lager begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag licht lager te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine verliezen openen. Beleggers verwerken de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en kijken uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Op het Damrak openden betaalbedrijf Adyen, baggeraar Boskalis en bouwer BAM de boeken.
22/08 08u15  Nikkei nipt hoger na afwachtende sessieTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente in september waarschijnlijk verder zal verlagen. Ook werd uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint.
22/08 08u00  Sluisproject OpenIJ kost BAM nog meer geldBUNNIK (AFN) - Bouwonderneming BAM heeft in de eerste helft van dit jaar een extra voorziening van 7,5 miljoen euro moeten nemen op sluisproject OpenIJ. Het betekende voor de bouwer een volgende tegenslag, nadat het een paar weken geleden ook al met een winstalarm kwam.
22/08 08u00  Betalingsverwerker Adyen groeit stevig doorAMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen heeft zijn omzet in eerste helft van dit jaar wederom flink opgevoerd. Daarbij profiteerde de Nederlandse onderneming, die de betalingen regelt voor duizenden bedrijven wereldwijd, van een verdere uitbreiding van zijn klantenbestand.
22/08 07u45  Boskalis treft voorzieningen op windprojectenPAPENDRECHT (AFN) - Boskalis treft voorzieningen van ruim 100 miljoen euro op een aantal contracten, vooral rond offshore windprojecten. Volgens het bedrijf zijn de marktomstandigheden in die sector sterk veranderd door het wegvallen van subsidies en wordt daarom door klanten gezocht naar mogelijkheden voor kostenbesparingen. Dit zorgt voor disputen en moeizame claimonderhandelingen, aldus de baggeraar en maritiem dienstverlener.
22/08 07u00  Brandstofkosten drukken resultaat QantasSYDNEY (AFN/RTR) - Het Australische luchtvaartconcern Qantas heeft de winst het afgelopen boekjaar zien dalen. Dat kwam onder meer door hogere brandstofkosten en een zwakke Australische dollar. Ook stelden de prestaties op de binnenlandse markt teleur.
22/08 07u00  Investeringen nagenoeg even hoog als jaar eerderDEN HAAG (AFN) - Het volume van de investeringen in materiële vaste activa was in juni 0,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is vooral te danken aan hogere investeringen in vliegtuigen, vracht- en bestelwagens en machines.
22/08 06u45  Shell koopt Australische elektriciteitsverkoperSYDNEY (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een bod gedaan op de Australische elektriciteitsverkoper ERM Power. De deal heeft een waarde van omgerekend ruim 377 miljoen euro.
21/08 22u30  Wall Street sluit hoger na notulen FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten de notulen van de Federal Reserve, die niets veranderden aan de algemene verwachting dat een volgende renteverlaging in september volgt. Meevallende kwartaalcijfers van winkelketens Target en Lowe's boden verder steun aan het sentiment op Wall Street.
21/08 21u30  Osram maakt weg vrij voor bod door AMSMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Osram Licht heeft woensdag de weg vrijgemaakt voor een overnamebod door de Oostenrijkse sensormaker AMS door een einde te maken aan de zogeheten standstill-overeenkomst. Daarmee gaat de overnamestrijd van AMS met investeerders Bain Capital en Carlyle Group de volgende fase in.
21/08 20u30  Notulen Fed tonen verdeeldheid over rente VSWASHINGTON (AFN) - Enkele leden van de Federal Reserve waren bij bij de meest recente beleidsvergadering van de koepel van Amerikaanse centrale bank voorstander van een grotere renteverlaging. Dat blijkt uit de notulen van de vergadering, die woensdag werden vrijgegeven.
21/08 19u45  Wall Street hoger richting Fed-notulenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag in de plus. Beleggers keken uit naar de notulen van de Federal Reserve die rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) worden gepubliceerd. Meevallende kwartaalcijfers van winkelketens Target en Lowe's boden verder steun aan het sentiment op Wall Street.
21/08 19u15  Verkoop SternLease levert Stern recordwinst opAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern heeft in de eerste helft van het jaar een recordwinst behaald. Het resultaat was te danken aan de verkoop van SternLease aan leasemaatschappij ALD.
21/08 19u15  Britse Ryanair-piloten mogen wél stakenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair maakt zich op voor een een staking van piloten in het Verenigd Koninkrijk tijdens het drukste weekend van het jaar. Een Britse rechter gaf woensdag groen licht voor acties vanaf komende nacht bij de Ierse Budgetvliegmaatschappij, terwijl eerder op de dag een staking in de thuismarkt Ierland nog werd verboden.
21/08 18u15  Europese beurzen sluiten met winstAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met winst gesloten, na de verliesbeurt van een dag eerder. Het sentiment onder beleggers was goed in aanloop naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. In Amsterdam ging bouwer Heijmans in de uitverkoop na teleurstellende cijfers, terwijl automatiseerder ICT juist wel op applaus kon rekenen onder beleggers.
21/08 17u45  BEURZEN Europese beurzen sluiten met winstAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met winst gesloten, na de verliesbeurt van een dag eerder. Het sentiment onder beleggers was goed in aanloop naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. In Amsterdam ging bouwer Heijmans in de uitverkoop na teleurstellende cijfers, terwijl automatiseerder ICT juist wel op applaus kon rekenen onder beleggers.
21/08 17u45  Begrotingstekort VS hoger dan verwachtWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse begrotingstekort zal dit fiscale jaar hoger uitvallen dan eerder gedacht. Dat meldde het Congressional Budget Office (CBO), de Amerikaanse rekenkamer, in een nieuwe prognose.
21/08 16u30  Verkoop bestaande woningen VS in de liftWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juli met 2,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
21/08 16u30  IMF waarschuwt voor 'valutahype'WASHINGTON (AFN) - Sleutelen aan de wisselkoersen is niet het juiste antwoord op de oplopende handelsspanningen en afzwakkende economische groei in de wereld. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zou niemand er beter van worden als er een internationale valutaoorlog zou uitbreken.
21/08 16u00  'ArcelorMittal verhoogt prijzen in Europa'LONDEN (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal verhoogt de prijzen van zogeheten hot-rolled coil staal in Europa, met onmiddellijke ingang. Dat meldde dataleverancier aan de grondstoffensector SP Global Platts.
21/08 16u00  AEX houdt winst vast in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond woensdag halverwege de middag in de plus. Ook de overige Europese beurzen wonnen terrein, na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers waren positief gestemd voorafgaand aan de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven.
21/08 16u00  Wall Street opent met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Meevallende kwartaalcijfers van winkelketens Target en Lowe's boden steun aan het sentiment op Wall Street. Verder kijken beleggers uit naar de notulen van de Federal Reserve die later op de dag worden gepubliceerd.
21/08 15u00  'Wall Street opent in het groen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Meevallende kwartaalcijfers van winkelketens Target en Lowe's verzachten zorgen over afvlakkende economische groei enigszins. Beleggers kijken verder uit naar de notulen van de Federal Reserve, die na het openen van de beurzen worden gepubliceerd.
21/08 14u45  T-Mobile biedt eSIM aanDEN HAAG (AFN) - Provider T-Mobile biedt zijn klanten een elektronische simkaart aan. Die eSIM is al ingebouwd in het toestel. Het is de opvolger van het oude rechthoekige kaartje dat mensen van hun provider krijgen en zelf in het toestel moeten steken.
21/08 14u15  Winkelketen Target positiever over winstMINNEAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse winkelketen Target verhoogt zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar na een sterk tweede kwartaal. In de handel voorbeurs in New York staat het aandeel Target op forse winst en lijkt de koers naar een recordniveau te stijgen.
21/08 13u15  Doe-het-zelfketen Lowe's krikt winst opMOORESVILLE (AFN) - De Amerikaanse doe-het-zelfketen Lowe's heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst behaald, op een iets gestegen omzet. Het bedrijf wijst daarbij onder meer op goede vraag naar klusartikelen en verf in het voorjaar.
21/08 12u45  Heijmans blijft geloven in project ZuidasdokAMSTERDAM (AFN) - Bouwer Heijmans heeft nog altijd vertrouwen in infraproject Zuidasdok. Topman Ton Hillen zei woensdag in een toelichting op de halfjaarcijfers dat de bouwer samen met partners het project wil en kan volbrengen 'mits kosten betaald worden'. Of dat integraal is of in delen, maakt voor Hillen niet uit. Heijmans heeft een belang van 15 procent in het project.
21/08 12u15  'Alibaba in oktober naar beurs Hongkong'HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba wil pas in oktober een tweede notering krijgen op de beurs in Hongkong, naast zijn huidige notering op Wall Street. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters stelt Alibaba de beursgang even uit vanwege de protesten in Hongkong.
21/08 12u00  Positieve stemming op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein, na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers waren positief gestemd voorafgaand aan de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak vielen de resultaten van automatiseerder ICT in goede aarde, terwijl bouwer Heijmans lager werd gezet na publicatie van de halfjaarcijfers.
21/08 11u30  NN Group vraagt toestemming voor Vivat-dealDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group heeft de Autoriteit Consument Markt formeel om toestemming gevraagd voor de overname van Vivat Schadeverzekeringen. Dat meldt de toezichthouder.
21/08 10u45  Hoger rendement Noors staatsfondsOSLO (AFN) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft in het tweede kwartaal een rendement op zijn beleggingen behaald van 3 procent, ofwel 256 miljard kroon, omgerekend 25,7 miljard euro. De totale marktwaarde van het grootste staatsbeleggingsfonds ter wereld lag aan het einde van het afgelopen kwartaal op omgerekend circa 921 miljard euro.
21/08 10u45  Nouryon investeert in Rotterdamse fabriekAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Nouryon heeft in zijn metaalalkylfabriek in Rotterdam een ​​aantal investeringen gedaan om de efficiëntie te verbeteren en de capaciteit te vergroten. Daardoor kan de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel naar eigen zeggen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten in de polymerenindustrie.
21/08 10u45  'Vivendi tegen plannen bedrijf Berlusconi'ROME (AFN) - Het Franse mediaconcern Vivendi keert zich naar verluidt tegen de voorgestelde fusie bij het Italiaanse mediabedrijf Mediaset van oud-premier Silvio Berlusconi. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de plannen volgens grootaandeelhouder Vivendi te veel gericht zijn op het vergroten van de macht van de familie Berlusconi.
21/08 10u30  UBS meldt belangenwijzigingen in NN GroupAMSTERDAM (AFN) - De Zwitserse bank UBS heeft zijn belang in verzekeraar NN Group in stappen gewijzigd. Dat bleek uit meldingen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
21/08 10u15  'Aankoop door HAL heeft weinig impact'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van twee winkelcentra door investeerder HAL Holding heeft weinig impact. Dat zeggen analisten van KBC Securities.
21/08 10u00  'ING verlaagt advies voor IMCD'AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING verlagen hun advies voor chemicaliëndistributeur IMCD van buy naar hold. Uit de recente halfjaarcijfers komt naar voren dat ook dit bedrijf vatbaar is voor macro-economische verslechteringen, stellen ze. Dat zou onder andere blijken uit de tragere stijging van de operationele winst (ebita) in het tweede kwartaal.
21/08 10u00  Damrak stijgt in afwachtende handelAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers keken vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak werden de resultaten van automatiseerder ICT goed ontvangen, terwijl bouwer Heijmans daalde na publicatie van de halfjaarcijfers.
21/08 10u00  KLM snapt 'ramkoers' van bonden nietAMSTERDAM (AFN) - KLM snapt niets van de opstelling van de vakbonden, die volgens de maatschappij liever aansturen op acties in plaats van het voeren van overleg over een 'verbeterd cao-voorstel'. Volgens KLM werd juist op verzoek van de bonden een gesprek buiten de cao-tafel om gepland, zodat de vakbeweging daarna kon bepalen of en hoe zij het cao-overleg wil vervolgen. Maar dat informele gesprek werd volgens KLM uiteindelijk door de bonden alsnog afgezegd.
21/08 09u45  Rosneft voelt problemen met pijpleidingMOSKOU (AFN/RTR) - Het Russische olieconcern Rosneft heeft in het tweede kwartaal last gehad van problemen met een oliepijpleiding naar Europa. Doordat olie uit Rusland vervuild was, werden delen van die Druzhba-leiding tijdelijk dichtgedraaid. Rosneft zag zich daardoor gedwongen de productie van ruwe olie terug te schroeven.
21/08 09u30  'Heijmans op de goede weg'AMSTERDAM (AFN) - Bouwer Heijmans heeft het voorbije halfjaar aangetoond dat het in staat is geweest de winstgevendheid verder te verbeteren. De omzet viel iets lager uit dan geraamd, maar al met al waren de resultaten goed. Dat concluderen marktvorsers van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
21/08 09u15  AEX begint licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine winsten. Beleggers keken vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak werden de resultaten van automatiseerder ICT en bouwbedrijf Heijmans goed ontvangen.
21/08 09u00  'Philips wist al lang van omkoping Brazilië'AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips wist al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam. Dat schrijft persbureau Reuters dat interne e-mails inzag die door de Braziliaanse aanklagers als bewijs worden ingediend. De werknemer die de zaak in 2010 aankaartte werd later ontslagen.
21/08 08u45  SkypeOut toch te boek als communicatiedienstAMSTERDAM (AFN) - SkypeOut, waarmee het mogelijk is om met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen, is een openbare communicatiedienst. De betaalde Skype-dienst moet om die reden geregistreerd staan bij de Autoriteit Consument Markt (ACM).
21/08 08u45  'Benoeming baas Bank of England pas na brexit'LONDEN (AFN) - De benoeming van een nieuwe gouverneur van de Bank of England laat mogelijk langer op zich wachten. De Britse premier Boris Johnson overweegt de beslissing uit te stellen tot na het geplande vertrek van de Britten uit de Europese Unie op 31 oktober, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
21/08 08u30  Volvo-moeder Geely somber over Chinese marktHANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese autobedrijf Geely verwacht dat de Chinese markt ook de komende tijd slecht blijft. Het moederbedrijf van het Zweedse Volvo liet dat weten, na een zware eerste jaarhelft. Volgens Geely hebben stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid nog niet het gewenste resultaat.
21/08 08u30  'Vlakke opening voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. Beleggers wachten vooral op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak kwamen automatiseerder ICT en bouwbedrijf Heijmans nog met handelsberichten naar buiten.
21/08 08u30  Nikkei doet stapje terugTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs deed woensdag een stapje terug. Beleggers hielden hun kruit droog na de recente opmars en keken vooral uit naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag naar buiten komen. Daarnaast zorgde de politieke crisis in Italië voor terughoudendheid en werd gewacht op jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die donderdag begint.
21/08 08u00  Omzetgroei voor automatiseerder ICTBARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft de omzet in de eerste helft van het jaar flink zien groeien, onder meer dankzij de bijdrage van eerdere overnames. Ook op eigen kracht dikten de opbrengsten aan, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.
21/08 08u00  Vertraging windproject VS treft SifROERMOND (AFN) - Het Amerikaanse windmolenpark Vineyard Wind in Massachusetts waar funderingsspecialist Sif aan meewerkt, loopt vertraging op. Er moet extra milieu-onderzoek gedaan worden van de Amerikaanse overheid. Of de vertraging financiële gevolgen heeft voor Sif, wordt pas in de komende weken duidelijk.
21/08 07u45  Vertragingen drukken op omzet HeijmansROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met meer winst op een lagere omzet. De lagere opbrengsten wijt de bouwer aan een vertraagde bouwstart van enkele binnenstedelijke projecten en een selectiever aannamebeleid. Dat laatste deed vooral de winstmarges van de onderneming goed. Verder vielen de financieringslasten lager uit.
21/08 07u45  Bonden willen niet met KLM om tafelAMSTERDAM (AFN) - Vakbonden willen volgens KLM niet met de luchtvaartmaatschappij om tafel om over een nieuw verbeterd cao-voorstel te praten. Volgens de maatschappij zien de vakbewegingen meer heil in een conflictmodel en sturen ze aan op het voorbereiden van acties. KLM zegt die opstelling van de bonden niet te begrijpen.
21/08 07u30  'Pon biedt zakelijke leasefietsen aan'AMSTERDAM (AFN) - Pon gaat zich richten op de markt voor zakelijke leasefietsen. Het grootste fietsenbedrijf van Nederland gaat via zijn dochterbedrijf Lease A Bike aanbieden als de nieuwe gunstige regels begin volgend jaar in Nederland van kracht worden, schrijft De Telegraaf. Door de nieuwe regels kunnen werknemers een fiets van de zaak leasen voor een paar euro per maand. De fietsbranche denkt daardoor tienduizenden extra fietsen te kunnen verkopen.
21/08 07u00  'ASR pikt verzekeraar NS op'AMSTERDAM (AFN) - De arbeidsongeschiktheidspolissen van 30.000 werknemers in het openbaar vervoer worden verkocht. Verzekeraar ASR is dichtbij de aankoop van Veherex, de verzekeraar van de NS en het Spoorwegpensioenfonds. Dat meldt De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.
21/08 06u45  Consument minder optimistischDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in augustus verslechterd. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd daarbij negatiever, terwijl de koopbereidheid juist iets verbeterde.
20/08 23u15  Slordig Ajax ontsnapt aan nederlaag op CyprusNICOSIA (AFN) - Een slordig Ajax is in het uitduel met APOEL Nicosia ontsnapt aan een nederlaag. De kampioen van Cyprus kreeg vooral na rust de beste kansen, maar wist ook na een tweede gele kaart voor Noussair Mazraoui niet te profiteren (0-0). Zo valt de beslissing voor een plaats in de groepsfase van de Champions League volgende week woensdag, als beide ploegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA treffen.
20/08 22u30  Wall Street eindigt in het roodNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met rode cijfers geëindigd, na de winsten van de voorgaande handelsdagen. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig, mede vanwege handelszorgen. Uit het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot kon worden opgemaakt dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen. Daarnaast werd vooral uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.
20/08 22u00  Van Tilburg weg als baas Euronext AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Maurice van Tilburg vertrekt als topman van de Amsterdamse beurs. Beursuitbater Euronext wil Simone Huis in 't Veld benoemen als de nieuwe baas, zo bleek dinsdag. Zij moet per 1 oktober beginnen. Van Tilburg, die in 2015 de leiding kreeg op Beursplein 5, zal haar nog enkele weken bijstaan om de overgang soepel te laten verlopen.
20/08 21u30  'Commerzbank wil veel banklocaties sluiten'FRANKFURT (AFN) - De grote Duitse bank Commerzbank denkt na over het sluiten van honderd tot tweehonderd vestigingen om zo kosten te besparen. Dat schrijft zakenkrant Handelsblatt op basis van bronnen met de kennis van de zaak.
20/08 21u30  Trump: grote renteverlaging Fed nodigWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, moet met een grote renteverlaging komen. Dat zei president Donald Trump. Volgens hem moet de Fed zich 'proactief' opstellen bij het stimuleren van de Amerikaanse economie.
20/08 19u45  Lichte verliezen op beurzen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag licht in het rood. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig, mede vanwege handelszorgen. Uit het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot kon worden opgemaakt dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen.
20/08 19u15  'EU bekijkt digitale munt libra van Facebook'BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie is bezig met onderzoek naar de digitale munt libra van Facebook. Volgens persbureau Bloomberg hebben mededingingsautoriteiten van de EU vragenlijsten opgesteld over mogelijke concurrentieverstoring door de libra.
20/08 18u00  Euronext wil vrouw aan het roer op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext wil Simone Huis in 't Veld benoemen als de nieuwe baas van de Amsterdamse beurs. Zij moet de opvolger worden van Maurice van Tilburg die op eigen verzoek de beursexploitant zal verlaten. Huis in 't Veld moet de functie per 1 oktober gaan bekleden. De eerste weken zal Van Tilburg haar nog bijstaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.
20/08 18u00  Kardan praat over investering in TahalAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij Kardan heeft een voorlopige overeenkomst getekend met een investeerder over een mogelijke deelneming in dochterbedrijf Tahal. Daarbij kan die niet nader genoemde partij een controlerend belang nemen in Tahal.
20/08 18u00  Investeerder HAL koopt twee winkelcentraROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL Holding heeft een tweetal winkelcentra gekocht. Het gaat om De Aarhof in Alphen aan de Rijn en City Passage in Veldhoven. De onderneming maakte geen financiële details over de deals bekend.
20/08 18u00  Europese beurzen sluiten in mineurAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Eerdere winsten verdampten gedurende de sessie. Beleggers zijn in afwachting van de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint. Verder verwerkten de markten onder meer de politieke onrust in Italië.
20/08 17u15  Versimpeling bankregels VS stap dichterbijWASHINGTON (AFN/RTR) - Een van de Amerikaanse bankregelgevers heeft dinsdag ingestemd met een versoepeling van de regels met betrekking tot handelen met eigen geld. De U.S. Office of the Comptroller of the Currency, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Financiën, ging akkoord met de aanpassingen van de zogeheten 'Volcker Rule', zonder daarbij in details te treden. Naar verwachting volgen de overige vier toezichthouders binnenkort.
20/08 16u45  Shell stoot belang in India geheel afMUMBAI (AFN) - Shell-dochter BG Asia Pacific Holdings heeft zijn gehele belang in het Indiase Mahanagar Gas verkocht. Dat maakte Shell dinsdag bekend, zonder financiële details over de transactie naar buiten te brengen.
20/08 16u45  Italiaanse premier Conte neemt ontslagROME (AFN/DPA) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zijn terugtreden aangekondigd. Conte zei dinsdag in de Italiaanse Senaat dat hij zijn ontslag zal aanbieden aan president Sergio Mattarella.
20/08 16u45  Benelux kaart handelsbeperkingen aan bij EUBRUSSEL (AFN) - Sommige producten zijn over de grens een stuk goedkoper door beperkingen die leveranciers opleggen aan de detailhandel, bijvoorbeeld vanwege labels of etiketten die niet geschikt zijn voor andere landen. Om daar iets aan te doen hebben Nederland, België en Luxemburg de Europese Commissie gevraagd de wetgeving over zogenoemde territoriale leveringsbeperkingen onder de loep te nemen.
20/08 16u00  Europese beurzen zakken wegAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam liet dinsdagmiddag een verlies noteren. Elders in Europa zakten de graadmeters weg. Beleggers zijn in afwachting van de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint. Op het Damrak vielen cijfers van chemiebedrijf Avantium slecht.
20/08 15u45  Minnen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen aan de nieuwe handelssessie begonnen. Handelszorgen leken wel iets naar de achtergrond te zijn verdwenen. Uit het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot kon wel weer worden opgemaakt dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen.
20/08 15u00  'Rustige opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelssessie. Handelszorgen lijken iets weggeëbd en op het bedrijvenfront verwerken beleggers een nieuwe pluk kwartaalcijfers. Het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot toonde andermaal dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen.
20/08 14u30  EU: Johnson stuurt aan op harde grens IerlandBRUSSEL (AFN) - De Britse premier Boris Johnson steunt met zijn afwijzing van de zogenoemde backstop in feite een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland. EU-president Donald Tusk twittert dat in reactie op een brief van Johnson waarin hij vraagt deze noodoplossing voor de Ierse grenskwestie bij heronderhandelingen te verwijderen uit het scheidingsakkoord.
20/08 13u15  Forse koersstijging Beter BedAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Beter Bed ging dinsdag fors omhoog. Een duidelijke reden voor de stijging was er echter niet.
20/08 13u15  Home Depot vreest impact handelsoorlogATALANTA (AFN) - De Amerikaanse klusketen Home Depot is bezorgd over de impact van de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS. Volgens het bedrijf zorgt de vete tussen de grootmachten er onder meer voor dat consumenten minder geld uitgeven, wat mogelijk ook negatief kan uitpakken voor Home Depot.
20/08 12u30  Elanco koopt diergeneesmiddelentak BayerGREENFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Elanco koopt de diergeneesmiddelendivisie van het Duitse chemieconcern Bayer. Daar betaalt het Amerikaanse bedrijf 7,6 miljard dollar voor, waarvan 70 procent uit contanten bestaat en de rest uit aandelen. Elanco is de voormalige diergeneesmiddelentak van farmaceut Eli Lilly. Het bedrijf werd vorig jaar naar de beurs gebracht.
20/08 12u30  Stofkam door functie-wirwar Danske BankKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Danske Bank gaat duizenden functietitels bij de instelling schrappen. De ingrepen bij Danske komen van de hand van de recent aangetreden topman Chris Vogelzang. De Nederlander heeft onder meer als taak om het imago van de bank, die gebukt gaat onder de nasleep van een groot witwasschandaal, weer op te vijzelen.
20/08 12u30  Verzet tegen Nederlandse plannen MediasetROME (AFN/BLOOMBERG) - Beleggersadviseur ISS heeft aandeelhouders van het Italiaanse mediabedrijf van oud-premier Silvio Berlusconi geadviseerd tegen een voorgestelde fusie te stemmen. Bij die samensmelting van de Italiaanse activiteiten en het meerderheidsbelang in Spaanse activiteiten zou een nieuw, Nederland mediabedrijf moeten worden opgericht.
20/08 12u00  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na het recente sterke herstel en kijken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint.
20/08 11u45  'Aramco in zee met banken voor beursgang'RIYAD (AFN) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zakenbanken Lazard en Moelis in de arm genomen voor advies bij zijn voorgenomen megabeursgang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone stabiliseertLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juni gelijk gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
20/08 11u00  'Iets hogere omzet voor Boskalis verwacht'AMSTERDAM (AFN) - Boskalis heeft in het eerste halfjaar naar verwachting een iets hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de cijfers van de maritiem dienstverlener. Volgens de bank is het vooral belangrijk wat de onderneming te melden heeft over ontwikkelingen in zijn belangrijkste eindmarkten.
20/08 10u45  Lufthansa-baas wil tragere groei luchtvaartFRANKFURT (AFN/DPA) - Ligt het aan Lufthansa dan wordt in de luchtvaartsector ingezet op langzame kwalitatieve groei in plaats van blinde kwantitatieve groei. Dat zei topman Carsten Spohr van de Duitse luchtvaartonderneming.
20/08 10u30  'Omzetstijging maar toch verlies BAM'AMSTERDAM (AFN) - Bouwer BAM heeft in de eerste helft van dit jaar fors meer omzet geboekt. Dat verwachten analisten van ING, die ook een klein nettoverlies voorzien. Veel vuurwerk verwachten de kenners niet meer als BAM donderdag met cijfers over de eerste zes maanden komt. Die zijn vorige maand al aan bod gekomen toen het bedrijf een winstwaarschuwing gaf.
20/08 10u00  'Omzet Adyen verder omhoog'AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste helft van dit jaar zijn omzet verder verhoogd, mede door uitbreiding van het klantenbestand. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen opgesteld door persbureau Bloomberg. Adyen publiceert donderdag resultaten.
20/08 10u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na het recente sterke herstel en kijken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint.
20/08 09u30  TomTom denkt mee met elektrische rijdersAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat het makkelijker maken voor klanten om routes te plannen voor elektrische auto's. Het bedrijf biedt daarvoor twee nieuwe stukjes software, zogeheten api's, aan.
20/08 09u30  Damrak blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef dinsdag dicht bij huis. Ook elders in Europa begonnen de beurzen met kleine koersuitslagen. Beleggers namen wat gas terug na het recente sterke herstel en kijken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint.
20/08 09u30  'Zwakke omzet Avantium'AMSTERDAM (AFN) - De omzet van chemiebedrijf Avantium over het eerste halfjaar was zwakker dan verwacht. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die er wel op wijst dat de top-linedoelen voor het hele jaar gehandhaafd blijven.
20/08 09u15  'Bain en Carlyle overwegen hoger bod Osram'MÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group overwegen naar verluidt om hun bod op het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht te verhogen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de partijen inzien dat hun huidige bod van 3,4 miljard euro niet meer hoog genoeg is als de Oostenrijkse sensormaker AMS zijn rivaliserende voorstel doorzet.
20/08 08u45  'Winst is niet enige dat telt bij bedrijven'NEW YORK (AFN/RTR) - Bedrijven moeten zich niet alleen richten op winst en de belangen van de aandeelhouders, ze hebben ook sociale verantwoordelijkheden. Dat staat in een nieuwe verklaring van de Business Roundtable, een invloedrijke groep van topmannen uit het Amerikaanse bedrijfsleven.
20/08 08u45  Winkelbedrijf Casino krimpt verder inPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse winkelconcern Casino stoot voor nog eens 2 miljard euro aan bezittingen af. De inkrimping is bedoeld om iets te doen aan de grote schuldenlast van het bedrijf.
20/08 08u30  'Uitstel beursgangen vergroten ongelijkheid'LONDEN (AFN) - Bedrijven doen er veel langer dan vroeger over voor ze geld ophalen via de beurs. De grote beschikbaarheid aan geld van durfinvesteerders, zogeheten private equity, is daar de reden voor. Die tendens kan echter de ongelijkheid in de samenleving vergroten, denkt de Britse vermogensbeheerder Schroders.
20/08 08u30  BHP profiteert van hoge ijzerertsprijzenMELBOURNE (AFN/RTR) - Mijnbouwgigant BHP heeft in zijn gebroken boekjaar de hoogste winst in vijf jaar tijd behaald. Het Australische concern profiteerde voornamelijk van een stijging van de prijzen voor ijzererts. Aandeelhouders profiteren ook mee, want het bedrijf kondigde het hoogste dividend in zijn geschiedenis aan.
20/08 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk vrijwel vlak beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen afwachtend te openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na het recente sterke herstel en kijken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later in de week begint.
20/08 08u15  Nikkei zet stijging voortTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger gesloten. Beleggers verwerkten het besluit van de Verenigde Staten om een deel van de aangekondigde beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei opnieuw met negentig dagen uit te stellen. Daarnaast bleef de beurshandel profiteren van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.
20/08 08u15  Minieme stijging Duitse producentenprijzenWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/08 08u00  'Wanbetaling klant oorzaak problemen TCP'AMSTERDAM (AFN) - Flexmakelaar TCP, die in het nieuws kwam omdat het bedrijf flexmedewerkers van ING niet meer kon betalen, is in de problemen geraakt omdat een andere klant niet betaalde. DeGraaf Contracting en moederbedrijf Luxal lieten sinds midden vorig jaar voor miljoenen aan rekeningen onbetaald, schrijft Het Financieele Dagblad.
20/08 07u45  Omzet Avantium valt tegen, doelen in zichtAMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium heeft in de eerste helft van het jaar minder omzet behaald dan de onderneming zelf had voorzien. Het verlies liep ook verder op, maar de strategische doelen richting de commercialisering van een productieproces voor duurzaam plastic blijven in zicht.
20/08 07u15  ASN Bank en fondsen zijn klimaatneutraalDEN HAAG (AFN) - ASN Bank en haar beleggingsfondsen hebben de mijlpaal bereikt dat ze klimaatneutraal werken, meldt de bank. Dinsdag werd bekend dat ASN Bank, die duurzaam bankiert, 118 procent klimaatneutraal is. Dat betekent dat, met het totaal van investeringen en beleggingen van de bank en de fondsen samen, meer uitstoot wordt vermeden dan veroorzaakt wordt.
19/08 22u30  'Disney blies jarenlang omzetten op'NEW YORK (AFN) - Entertainmentconcern Walt Disney zou jarenlang hebben gelogen over behaalde omzetten. Een klokkenluider zou de Amerikaanse beurswaakhond SEC hebben verteld over de vermeende onjuiste opbrengsten, schrijft website Marketwatch.
19/08 22u30  Wall Street zet stap vooruitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei werd opnieuw uitgesteld. Wel werden meer Huawei-gerelateerde bedrijven op de zwarte lijst gezet.
19/08 20u15  'Saudi Aramco schrijft banken aan'RIYAD (AFN) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft naar verluidt verzoeken ingediend bij grote internationale banken of die een rol willen vervullen in de ophanden zijnde beursgang van de onderneming. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.
19/08 19u45  Ook Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei werd opnieuw uitgesteld. Wel werden meer Huawei-gerelateerde bedrijven op de zwarte lijst gezet.
19/08 18u45  'BG Asia geeft korting op Mahanagar-belang'MUMBAI (AFN) - BG Asia Pacific Holdings wil af van zijn resterende belang in Mahanagar Gas. De Shell-dochter zou de laatste aandelen die het bezig in het Indiase concern met korting willen verkopen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van documenten.
19/08 18u15  Britse pubs Greene King in Aziatische handenLONDEN (AFN) - De Britse brouwer en pubuitbater Greene King komt in Aziatische handen. Investeerder CK Asset Holding van de Hongkongse miljardair Li -Ka-Shing bereikte een akkoord over een deal. Met de overname is een bedrag van 2,7 miljard pond (bijna 3 miljard euro) gemoeid.
19/08 18u15  Investeerder neemt belang in Hudson's BayTORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Catalyst Capital Group koopt zich in bij warenhuisconcern Hudson's Bay Company. De Canadese investeerder betaalt ruwweg 187 miljoen Canadese dollar voor een belang van 10 procent. Omgerekend gaat het om circa 127 miljoen euro.
19/08 17u45  ArcelorMittal koploper op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa was het sentiment positief, geholpen door de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van centrale banken wereldwijd. Ook de mildere toon in de handelsvete tussen China en de VS deed de graadmeters goed. Met name grondstofbedrijven wisten te profiteren. In de AEX was staalreus ArcelorMittal de sterkste stijger.
19/08 17u45  'Aperam wil 100 miljoen ophalen met lening'LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam wil naar verluidt 100 miljoen euro ophalen in de zogeheten Schuldschein-markt. Dat meldden ingewijden rond het bedrijf aan persbureau Bloomberg. Het geld van de onderhandse leningen wil Aperam voor algemene doeleinden gebruiken.
19/08 16u00  Europese beurzen in de plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag duidelijk op winst. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Beleggers hopen op extra stimuleringsmaatregelen van centrale banken wereldwijd. Veel zal afhangen van de uitkomsten de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week. Ook de mildere toon in de handelsvete tussen China en de VS deed de graadmeters goed.
19/08 16u00  Wall Street begint positief aan nieuwe weekNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei werd opnieuw uitgesteld.
19/08 15u00  'Wall Street gaat flink hoger openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met duidelijke winsten aan de nieuwe handelsweek te beginnen. Het sentiment krijgt steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de Federal Reserve later deze week en de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
19/08 14u15  Deel restricties Huawei weer uitgesteldWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei wordt opnieuw met negentig dagen uitgesteld. Dat zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross in een interview met Fox.
19/08 13u00  'Galapagos omlaag na waarschuwing Abbvie'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Galapagos ging maandag omlaag op de beurs nadat een middel van concurrent AbbVie door een Amerikaanse toezichthouder is voorzien van een veiligheidswaarschuwing. Dat constateerde een analist van Jefferies.
19/08 12u30  Bundesbank waarschuwt voor recessie DuitslandFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank houdt er rekening mee dat Duitsland in het derde kwartaal in een recessie belandt. Dat gaf de Bundesbank aan in zijn maandelijkse rapportage.
19/08 12u00  Beurzen hoger door hoop steunmaatregelenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.
19/08 12u00  Staat haalt ruim 1,5 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag ruim 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. De Staat beoogde oorspronkelijk om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
19/08 11u15  Inflatie eurozone naar 1 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juli gedaald naar 1 procent op jaarbasis, van 1,3 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
19/08 10u45  Citi geeft Air France-KLM koopadviesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi verhoogt zijn beleggingsadvies voor Air France-KLM naar buy. De Amerikaanse bank ziet positieve punten in de Europese luchtvaartsector en verwacht dat Air France-KLM gaat werken aan een belangrijk programma om de marge te verbeteren.
19/08 09u15  AEX begint met winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.
19/08 09u00  Brits opslagbedrijf neemt Nederlands M3 overAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Nederlandse opslagbedrijf M3Self Storage komt in buitenlandse handen. De Britse branchegenoot Safestore neemt het bedrijf, dat met name in de regio Amsterdam en Haarlem actief is, over samen met het European Real Estate Fund van investeerder Carlyle.
19/08 08u45  Topman Bpost bevestigt vertrekBRUSSEL (AFN) - Topman Koen Van Gerven van Bpost stopt eind februari als topman van Bpost, een jaar vóór het einde van zijn zesjarige termijn. Dat bevestigt hij maandag in een verklaring na berichtgeving in De Standaard. De opvolger van Van Gerven bij het Belgische postbedrijf zou volgens de krant Nederlandstalig moeten zijn.
19/08 08u30  'Openingswinst voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Beleggers letten deze week vooral op de notulen van de beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) en de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
19/08 08u30  Stimuleringshoop stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Aziatische beurzen gingen vooruit. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van de centrale banken wereldwijd.
19/08 07u45  Apple-topman legt Trump gevolg heffingen uitWASHINGTON (AFN/RTR) - Apple-topman Tim Cook heeft de Amerikaanse president Trump uitgelegd dat Apple door de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten er qua concurrentiepositie op achteruit gaat. Grote tegenstrever Samsung heeft daar geen last van. Trump liet weten dat Cook een beklijvend pleidooi had gehouden. 'Ik denk erover na.'
19/08 07u45  'Topman weg bij Bpost'BRUSSEL (AFN) - Topman Koen Van Gerven van Bpost stopt er in februari mee. Dat schrijft de Standaard, zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt. De opvolger van Van Gerven bij het Belgische postbedrijf zou Nederlandstalig moeten zijn.
19/08 07u30  Export Japan voor achtste maand op rij omlaagTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse export is in juli voor de achtste maand op rij gekrompen. De verschillende handelsruzies en de afremmende economische groei zaten vooral makers van auto-onderdelen en chips dwars.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Export Japan voor achtste maand op rij omlaag19/08 07u30 - IEX.NL: TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse export is in juli voor de achtste maand op rij gekrompen. De verschillende handelsruzies en de afremmende economische groei zaten vooral makers van auto-onderdelen en chips dwars.
0x 'Topman weg bij Bpost'19/08 07u45 - IEX.NL: BRUSSEL (AFN) - Topman Koen Van Gerven van Bpost stopt er in februari mee. Dat schrijft de Standaard, zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt. De opvolger van Van Gerven bij het Belgische postbedrijf zou Nederlandstalig moeten zijn.
0x Apple-topman legt Trump gevolg heffingen uit19/08 07u45 - IEX.NL: WASHINGTON (AFN/RTR) - Apple-topman Tim Cook heeft de Amerikaanse president Trump uitgelegd dat Apple door de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten er qua concurrentiepositie op achteruit gaat. Grote tegenstrever Samsung heeft daar geen last van. Trump liet weten dat Cook een beklijvend pleidooi had gehouden. 'Ik denk erover na.'
0x Stimuleringshoop stuwt Nikkei19/08 08u30 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Aziatische beurzen gingen vooruit. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van de centrale banken wereldwijd.
0x 'Openingswinst voor Beursplein 5'19/08 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Beleggers letten deze week vooral op de notulen van de beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) en de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
0x Topman Bpost bevestigt vertrek19/08 08u45 - IEX.NL: BRUSSEL (AFN) - Topman Koen Van Gerven van Bpost stopt eind februari als topman van Bpost, een jaar vóór het einde van zijn zesjarige termijn. Dat bevestigt hij maandag in een verklaring na berichtgeving in De Standaard. De opvolger van Van Gerven bij het Belgische postbedrijf zou volgens de krant Nederlandstalig moeten zijn.
0x Brits opslagbedrijf neemt Nederlands M3 over19/08 09u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Nederlandse opslagbedrijf M3Self Storage komt in buitenlandse handen. De Britse branchegenoot Safestore neemt het bedrijf, dat met name in de regio Amsterdam en Haarlem actief is, over samen met het European Real Estate Fund van investeerder Carlyle.
0x AEX begint met winst19/08 09u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.
0x Citi geeft Air France-KLM koopadvies19/08 10u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi verhoogt zijn beleggingsadvies voor Air France-KLM naar buy. De Amerikaanse bank ziet positieve punten in de Europese luchtvaartsector en verwacht dat Air France-KLM gaat werken aan een belangrijk programma om de marge te verbeteren.
0x Inflatie eurozone naar 1 procent19/08 11u15 - IEX.NL: LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juli gedaald naar 1 procent op jaarbasis, van 1,3 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.

Statistieken

Artikels:
28314
Gelezen:
4702
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven