zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/10 22u30  Voorzichtige beurshandel op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 21u15  'Tesla bouwt bijna 1000 auto's per dag' PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto's per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 20u45  Arcelor koploper bij overname Essar Steel MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalbedrijf ArcelorMittal is koploper bij de overnameslag rond de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. In een verklaring liet ArcelorMittal weten dat de schuldeisers van Essar het bedrijf tot 'preferred bidder' hebben uitgeroepen.
19/10 20u30  Banenverlies bij speelgoedbedrijf Hasbro PAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro is van plan het mes te zetten in het personeelsbestand. Het gaat om een ,enkelcijferig percentage', dus minder dan 10 procent van de circa 5000 banen bij het bedrijf wereldwijd.
19/10 20u00  Wall Street laat overwegend plussen optekenen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op winst, na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 19u15  Fed volgt zaak Khashoggi en impact oliemarkt MACON (AFN/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, volgt de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi, en de impact die de zaak kan hebben op de oliemarkt door eventuele sancties tegen Saudi-Arabië. Dat liet bestuurder Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta weten.
19/10 19u00  'Arcelor doet hoogste bod op Essar Steel' MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalbedrijf ArcelorMittal heeft het hoogste bod uitgebracht op de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat hebben de schuldeisers van Essar verklaard, aldus bronnen tegen zakenzender CNBC.
19/10 17u45  Randstad opvallende daler op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Randstad stond vrijdag bij de sterkste dalers in de AEX op Beursplein 5. Het aandeel van het uitzendconcern, dat volgende week de boeken opent, zakte als gevolg van de mindere vooruitzichten die de Amerikaanse branchegenoot Manpower schetste. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 17u15  'Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak' VEVEY (AFN) - Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.
19/10 17u00  Proef met blockchain in Rotterdamse haven ROTTERDAM (AFN) - In de Rotterdamse haven begint een proef met blockchain-technologie rond de aanvoer en overslag van containers. De test die het havenbedrijf aanvangt met ABN AMRO en Samsung gaat begin volgend jaar van start. Het Rotterdamse havenbedrijf kondigde vorig jaar al aan werk te maken van de technologie.
19/10 17u00  'Swiss Re in gesprek over overname Vivat' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, dat nu nog onderdeel is van de Chinese Anbang Insurance Group. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo meldden bronnen.
19/10 16u30  Woningverkopen VS flink omlaag WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september met 3,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
19/10 16u30  Cao-akkoord met gros personeel Air France PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France heeft met vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel van de overeenkomst is een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2018. Per volgend jaar volgt eenzelfde loonstap.
19/10 16u00  Randstad bij sterkste dalers AEX AMSTERDAM (AFN) - Randstad stond vrijdagmiddag bij de sterkste dalers in de AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het uitzendconcern zakte onder meer door de mindere vooruitzichten die branchegenoot Manpower bij zijn kwartaalupdate schetste. De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na het stevige verlies een dag eerder. Beleggers verwerkten de nodige bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express de boeken.
Laatste update: vrijdag 19 oktober 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 15u45  Weer winstalarm bij Mercedes-moeder DaimlerSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler is met een nieuwe winstwaarschuwing gekomen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten in verband met de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche. Ook vallen de verkopen van busjes tegen door vertraging bij de levering van voertuigen en er speelt nog een kwestie rond koelvloeistof.
19/10 15u30  Microsoft mag GitHub overnemenBRUSSEL (AFN) - Techbedrijf Microsoft mag softwarecodesite GitHub overnemen van de Europese Commissie. Hoewel beide bedrijven zich bezig houden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meende de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u15  eBay koopt Britse autokoopjessiteSAN JOSÉ (AFN) - eBay koopt de Britse site voor tweedehands auto's Motors.co.uk. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft daarover een overeenkomst gesloten met autodienstverlener Cox Automotive. Met de samenvoeging hoopt eBay zijn marktaandeel op de Britse markt voor online autoverkoop flink te vergroten.
19/10 15u15  Hogere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers verwerken onder meer resultaten van industrieel concern Honeywell en verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble.
19/10 14u30  'Randstad houdt stijgende lijn vast'AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft ook het derde kwartaal van het jaar zijn omzet en winst verder weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert. De groei gecorrigeerd voor verschillen in werkdagen zal naar verwachting wel lager uitvallen dan in de voorgaande kwartalen.
19/10 14u30  Manpower kampt met uitdagende marktMILWAUKEE (AFN) - Uitzender ManpowerGroup kampt meer en meer met uitdagende economische omstandigheden. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse bedrijf zei in toelicht op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen.
19/10 14u15  Schlumberger verbetert resultatenHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Opvallend daarbij was dat op kwartaalbasis sprake was van een sterkere groei op de internationale markt in vergelijking met de Noord-Amerikaanse.
19/10 14u00  Procter & Gamble voert winst op gelijke omzetCINCINNATI (AFN) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een vergelijkbare omzet gehaald als in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst ging wel omhoog.
19/10 14u00  New York blokkeert mogelijk megazorgdealNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 13u45  Honeywell past verwachtingen aan na spin-offsMORRIS PLAINS (AFN) - Industrieel concern Honeywell heeft zijn verwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf naar aanleiding van de spin-off van autotechniektak Garrett Motion begin deze maand en het afstoten van smart home-divisie Resideo Technologies, wat later deze maand moet worden afgerond. Omzet en winst stegen in het derde kwartaal wel.
19/10 13u15  'Philips krikt omzet verder op'AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het derde kwartaal naar verwachting met 5,4 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het gezondheidstechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/10 13u00  'Lagere winst voor BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in het derde kwartaal naar verwachting een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten in de aanloop naar de kwartaalupdate die de onlinebroker aanstaande maandag presenteert.
19/10 12u45  'Aperam kampt met uitdagende markt'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De markt voor roestvrij staal is uitdagend en dat zal onder meer de in Amsterdam genoteerde staalmaker Aperam gaan merken. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een rapport. De Amerikanen verlaagden hun koersdoel voor het aandeel Aperam naar 44 euro.
19/10 12u00  Europese beurzen overwegend omlaagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 11u30  Nieuwe commissaris voor PhilipsAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Philips zijn akkoord met de benoeming van Marc Harrison als commissaris. Dat hebben ze besloten op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het medisch technologiebedrijf.
19/10 11u30  'Kiadis kan met nieuw kapitaal door tot 2020'AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Kiadis kan dankzij het nieuwe kapitaal dat is opgehaald met een aandelenemissie tot de tweede helft van 2020 verder met de ontwikkeling van het medicijn ATIR101. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/10 11u15  VolkerWessels bouwt studentenhuizen BredaBREDA (AFN) - Bouwconcern VolkerWessels gaat aan de slag met studentenhuisvesting in Breda. Het bedrijf gaat 120 studentenwoningen realiseren aan de Beverweg nabij de Avans Hogeschool. De bouw start begin volgend jaar en tegen eind 2020 moeten studenten er hun intrek nemen. Financiële details over de deal die VolkerWessels sloot met projectontwikkelaar Camelot werden niet gemeld.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenDUBLIN (AFN) - Ryanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Door het akkoord kan Ryanair nu met SPAC gaan onderhandelen over een volledige cao onder Portugees recht.
19/10 10u30  'Uber wil personeel gaan uitzenden'SAN FRANCISCO (AFN) - Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf toe gaan leggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  'Kopje thee extra gaat Wessanen niet helpen'AMSTERDAM (AFN) - Wessanen hoopt nog altijd op een verbetering met zijn eigen merken in het vierde kwartaal, maar analisten van ING hebben er een hard hoofd in. Om aan de doelstellingen te voldoen moeten de verkopen wel heel erg hard omhoog gaan.
19/10 10u15  'Gunstige marktomstandigheden SBM Offshore'AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar de diensten van SBM Offshore is hoger dan eerder werd verwacht. Dat geeft de maritiem dienstverlener de mogelijkheid kieskeuriger orders aan te nemen, waardoor het rendement op opdrachten hoger kan uitvallen. Dat schrijft ING in een analistenrapport, na een gesprek met het Investor Relations-team van het bedrijf.
19/10 10u00  'Goed rendement aandeleninkoop Vastned'AMSTERDAM (AFN) - De inkoop van maximaal 40 miljoen euro aan eigen aandelen die vastgoedinvesteerder Vastned aankondigde, levert meer rendement op dan panden aankopen. Dat zeggen analisten van ING die wijzen op het historisch lage rendement voor winkelpanden.
19/10 10u00  Wessanen en Kiadis zakken op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 09u45  Financieel directeur haven Rotterdam vertrektROTTERDAM (AFN) - Financieel directeur Paul Smits van Havenbedrijf Rotterdam vertrekt aan het einde van zijn termijn. Hij zegt een nieuwe stap in zijn carrière te willen maken. Smits was sinds juni 2011 financieel eindverantwoordelijke bij het Havenbedrijf.
19/10 09u15  Wessanen daalt op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag wat hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers.
19/10 09u15  Meer winst en investering voor LSELONDEN (AFN) - De London Stock Exchange (LSE) heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt. Ook de omzet ging omhoog. Vooral de informatiediensten en clearinghouse LCH deden het beter. In dat laatste bedrijf verhoogt LSE zijn belang tot ruim 80 procent. Daar trekt het beursbedrijf circa 438 miljoen euro voor uit.
19/10 09u15  ASML gaat naar België met medische ontdekkingFLEURIS (AFN) - ASML gaat naar België met zijn methode om efficiënt medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. De Veldhovense chipmachinemaker heeft daar een samenwerking gesloten met het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE). Op diens terrein in Fleuris wordt een fabriek gebouwd waar naar verwachting in 2023 kan worden begonnen met een proefproductie.
19/10 08u45  Shell: inhaalslag in duurzame energieDEN HAAG (AFN) - Shell is naar eigen zeggen bezig aan een inhaalslag op het vlak van hernieuwbare energie. Dat zegt directeur Geert van de Wouw van Shell Ventures, een investeringsvehikel van het olie- en gasconcern, in een interview met Bloomberg.
19/10 08u30  Vastned start aandeleninkoopprogrammaAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned begint een aandeleninkoopprogramma met een omvang van maximaal 40 miljoen euro. Dat moet uiterlijk eind maart afgerond zijn, zo bleek vrijdag.
19/10 08u15  Omzetspurt voor Rémy CointreauPARIJS (AFN) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft zijn omzet door zien groeien in zijn pas afgelopen tweede kwartaal. Daarmee werd de angst weggenomen dat de Chinese vraag naar met name dure cognac aan het afnemen was.
19/10 08u15  'Italië en handelszorgen in focus op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De andere Europese beurzen lijken gemengd te openen. De handel staat in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen Wessanen en Wereldhave met cijfers.
19/10 08u15  Nikkei eindigt week met verliesTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Een zwakker dan verwachte Chinese economische groei wakkerde de zorgen aan over de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.
19/10 08u00  'Verkoop Russisch bezit Atrium ketst af'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van de Russische bezittingen van Atrium European Real Estate aan vastgoedfonds Raven is volgens de Russische krant Kommersant afgeketst. Beide partijen konden het niet eens worden over de verkoopprijs, meldden anonieme makelaars aan de krant.
19/10 07u45  Eigen merken vallen tegen bij WessanenAMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft in het derde kwartaal opnieuw slechter dan verwacht gepresteerd met zijn eigen merken. De natuurvoedingsproducent had last van tegenvallende verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Ook de hete zomer drukte de aftrek van labels als Zonnatura en Clipper.
19/10 07u45  Lagere huur Wereldhave door Frans WK-succesAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave heeft in de eerste negen maanden van dit jaar minder huurinkomsten binnengehaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was vooral te wijten aan de Franse markt. Daar hebben enkele grote verhuurders huurafspraken gebaseerd op omzet en juist die viel door het Franse succes op het WK en de warme zomer wat tegen.
19/10 07u30  'Medische isotopen ASML naar België'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML bedacht vier jaar geleden een manier om efficiënt medische isotopen te produceren terwijl dat vrijwel geen kernafval oplevert. Een revolutionair idee, dat van de Nederlandse overheid de status van Nationaal Icoon kreeg. Maar Nederland ziet de vinding nu over de grens verdwijnen, want door een subsidie van de Belgische overheid komt de fabriek in België, zo maakt ASML vrijdag bekend. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
19/10 07u30  Kiadis haalt 31,2 miljoen euro opDUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma heeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven bij institutionele beleggers. Daarmee is 31,2 miljoen euro opgehaald, zo werd vrijdag bekend.
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hardPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktoberDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
18/10 23u00  Recordomzet voor American ExpressNEW YORK (AFN) - American Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruitSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Wall Street kleurt roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment werd gedrukt door tegenvallende cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract IrakBAGDAD (AFN) - Industriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjachtFRANKFURT (AFN/RTR) - Automaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopenCLERMONT FERRAND (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voorUTRECHT (AFN) - Rabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u15  Kiadis plaatst nieuwe aandelenDUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
18/10 18u00  Air France-KLM wint op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa was sprake van een negatief sentiment. Op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM een opvallende winnaar na bemoedigende berichten over cao-gesprekken met het personeel van Air France. Op Beursplein 5 werden verder onder meer cijfers van Unilever, Flow Traders en Sligro verwerkt.
18/10 17u45  Stoelendans in top Coca-ColaATLANTA (AFN) - Frisdrankreus Coca-Cola krijgt een nieuwe financieel directeur. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat John Murphy medio maart de taken overneemt van Kathy Waller die dan vertrekt bij het concern. Murphy is momenteel de baas van de Aziatische divisie van Coca-Cola.
18/10 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de liftNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  Kleine min voor AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa was sprake van bescheiden koersuitslagen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fonds Unilever gaf inzage in de cijfers. Verder verwerkte Beursplein 5 de cijfers van Flow Traders en Sligro.
18/10 15u45  Lager begin voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met minnen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers kauwden nog wat na op de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit viel op te maken dat de Fed-bestuurders verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 15u15  Starbucks sluit kantoor in AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Koffiegigant Starbucks sluit zijn support center in Amsterdam. Bij het Europese regiokantoor werken nu nog 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken. Die verliezen bijna allemaal hun baan. De functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 15u00  'Casino-moeder krikte waarde supermarkt op'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van de Franse supermarktketen Casino is door moederbedrijf Rallye en de accountants te hoog voorgesteld in de boeken. Dat beweert de advocaat van een groep investeerders in een brief aan een toezichthouder, schrijft het zakenblad Challenges.
18/10 15u00  'Wall Street opent in het rood'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting in de min. Beleggers verwerken handelsberichten van een aantal grote bedrijven. Daarnaast kauwen ze na op de notulen van de Federal Reserve, waaruit viel op te maken dat de beleidsmakers verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 14u45  Bedrijvigheid Philadelphia zwakt iets afPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/10 14u45  Uitkeringsaanvragen VS licht omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald naar 210.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/10 14u30  Philip Morris verkoopt minder tabakNEW YORK (AFN) - Tabaksfabrikant Philip Morris heeft in het afgelopen kwartaal minder sigaretten afgezet. Ook ging de verkoop van tabak voor de IQOS-apparaatjes omlaag. Dat apparaat verhit tabak, maar verbrandt het niet en is volgens Philip Morris een gezonder alternatief voor roken.
18/10 14u00  Vermogensbeheerder Invesco slaat nieuwe slagATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Vermogensbeheerder Invesco koopt branchegenoot OppenheimerFunds van Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual). Daardoor groeit de zak met geld die Invesco in beheer heeft met dik 246 miljard dollar naar een slordige 1,2 biljoen dollar.
18/10 13u30  Lagere winst voor verfproducent PPGPITTSBURGH (AFN) - Het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt, vooral vanwege hogere kosten voor grondstoffen en logistiek. Dat meldde het concern, dat vorig jaar nog trachtte om zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel in te lijven.
18/10 12u30  'Unilever kiest mogelijk Nestlé-manager'VEVEY (AFN/BLOOMBERG) - Unilever kiest mogelijk voor Wan Ling Martello als opvolger van topman Paul Polman, zo verwachten marktkenners. Martello kondigde donderdag haar vertrek aan bij rivaal Nestlé als topvrouw van de regio Azië-Oceanië-Afrika. Ze zei daarbij nieuwe carrièrekansen te willen onderzoeken, reden voor analisten om te speculeren over een overstap naar de Brits-Nederlandse voedingsmiddelengigant.
18/10 12u00  Beurzen licht hoger op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen van grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP. Op Beursplein 5 openden onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro de boeken.
18/10 11u30  BAM: we blijven oog houden voor veiligheidBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft waardering voor het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over wat er vorig jaar misging bij de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. ,,We waarderen de zorgvuldigheid en diepgang van het onderzoek'', aldus een woordvoerder van BAM.
18/10 11u30  Britse winkelverkopen gedaaldLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in september gedaald, vooral door lagere bestedingen aan voedsel. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
18/10 11u15  Air France-KLM vergroot wintercapaciteitPARIJS (AFN) - Air France-KLM vergroot de capaciteit in het komende winterseizoen met 2,5 procent ten opzichte van de winter vorig jaar. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag bekend.
18/10 11u00  'Flow Traders operationeel op koers'AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders ligt operationeel op koers, ondanks zwakker dan verwachte prestaties in de Verenigde Staten. Dat laat ING weten in een reactie op het cijferbericht van Flow Traders.
18/10 10u30  'NSI is op de goede weg'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI liet in het afgelopen kwartaal sterke operationele vooruitgang zien en rekent ook in het vierde kwartaal op verbeteringen. Dat concludeert een analist van ING.
18/10 10u30  'Bouw leert te weinig van gemaakte fouten'DEN HAAG (AFN) - De bouwwereld leert onvoldoende van gemaakte fouten en neemt niet de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van bouwwerken. Dat constateert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport.
18/10 10u00  'Onderliggende groei Unilever iets boven verwachting'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De onderliggende omzetgroei van Unilever in het derde kwartaal was iets sterker dan verwacht. Dat schrijft RBC in een reactie op de resultaten die het bedrijf donderdag meldde.
18/10 10u00  'Extra kosten Sligro verrassend'AMSTERDAM (AFN) - De waarschuwing dat Sligro meer kosten moet maken om personeelstekorten in zijn distributiecentra op te vangen was een verrassing, schrijven analisten van KBC Securities. Ze denken dat de verwachtingen voor heel 2018 mogelijk niet gehaald kunnen worden, al hangt dat ook af van hoe sterk het vierde kwartaal wordt.
18/10 09u45  'Exit Wereldhave uit Finland is positief'AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis en stapt daarmee uit de Finse markt. De verkoop is positief, aldus analisten van ING donderdag, ook omdat dit in eerste instantie niet lukte.
18/10 09u45  Unilever voelt onrust niet op cijfersROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft een van de onrustigste kwartalen in lange tijd achter de rug, met een mislukte poging de bedrijfsstructuur te versimpelen, maar in de resultaten was daar niks van de merken. ,,Business as usual', zo vat financieel topman Graeme Pitkethly van de voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus de cijfers van de afgelopen drie maanden samen.
18/10 09u15  Unilever zakt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen gemengd aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro.
18/10 09u15  Wereldhave snijdt in prognose na verkoop centrumAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis. Met de verkoop van het winkelcentrum in Helsinki verlaat Wereldhave de Finse markt. De transactie, onder de boekwaarde, heeft gevolgen voor het directe resultaat per aandeel.
18/10 09u00  KPN investeert in kunstmatige intelligentieDEN HAAG (AFN) - KPN Ventures heeft geld gestoken in het bedrijf CUJO AI. Dat bleek donderdag. CUJO houdt zich bezig met kunstmatige intelligentie op het gebied van telecom.
18/10 09u00  Ericsson maakt weer winstSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Ericsson heeft voor het eerst in ruim twee jaar weer zwarte cijfers geschreven. De Zweedse maker van netwerkapparatuur heeft de afgelopen kwartalen ingrijpend in de kosten gesneden, waardoor de winstgevendheid aanzienlijk werd opgevoerd. Daarnaast profiteerde het concern van de vraag naar 5G-apparatuur.
18/10 09u00  Bodemonderzoeker PGS dringt verlies terugOSLO (AFN) - Bodemonderzoeker Petroleum Geo-Services (PGS) heeft in het derde kwartaal het verlies flink teruggedrongen vergeleken met een jaar eerder. Daarbij nam de omzet van de Noorse concurrent van Fugro wel af.
18/10 08u45  Nestlé voert omzet op dankzij koffie en crèmeVEVEY (AFN) - Levensmiddelenconcern Nestlé heeft de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zien groeien. De afdeling waar onder meer Nespresso en huidproducten onder vallen was goed voor het leeuwendeel van de omzetstijging. Het bedrijf ziet verder de zaken in Noord-Amerika weer wat beter gaan. Ook nemen de verkopen van babyvoeding in alle markten toe.
18/10 08u45  'Bouwsector negeert veiligheidsregels'AMSTERDAM (AFN) - De veiligheid in de bouwsector wordt ondergeschikt gemaakt aan de prijsconcurrentie, meldt EenVandaag op basis van een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV). Dat oordeel velt de OVV na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage op Eindhoven Airport. Het onderzoeksrapport wordt later op donderdag gepresenteerd, maar is nu al in handen van EenVandaag.
18/10 08u30  Unilever heeft last van wisselkoersenROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. De voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus groeide in al zijn divisies, maar had wel last van negatieve wisselkoerseffecten.
18/10 08u30  Meer huurinkomsten voor Wereldhave BelgiumVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft de huurinkomsten in het derde kwartaal zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/10 08u30  Thales optimistisch over jaarprestatiesPARIJS (AFN) - Het Franse technologie- en defensieconcern Thales is positief gestemd over de prestaties in het gehele jaar. Verder ziet Thales goede vooruitgang bij de geplande overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto. Deze overname zou in het eerste kwartaal van 2019 afgerond moeten worden, zo herhaalde de onderneming donderdag in een handelsbericht.
18/10 08u30  'Air France dicht bij akkoord met bonden'PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France en Franse vakbonden zijn dicht bij een akkoord over een nieuwe cao. De directie legt mogelijk vrijdag een cao-bod op tafel waar een meerderheid van de bondsbestuurders zich in kan vinden, schrijft de Franse krant La Tribune donderdag op basis van ingewijden.
18/10 08u15  Noorse order voor NedapGROENLO (AFN) - Nedap heeft van het Noorse mode- en textielbedrijf Voice Norge een opdracht gekregen voor het invoeren van zijn !D Cloud-software bij alle 200 winkels in Noorwegen. Dat maakte Nedap bekend zonder financiële details te melden.
18/10 08u15  'Drukke cijferdag op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever en Flow Traders.
18/10 08u15  Rente en export drukken NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na het herstel in de afgelopen twee handelsdagen. De stemming werd gedrukt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente verder gaat verhogen. Ook een onverwachte daling van de Japanse export zorgde voor koersdruk.
18/10 08u15  Sligro waarschuwt voor personeelstekortVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.
18/10 08u15  Lichte winstdaling voor chipbedrijf TSMCHSINCHU (AFN) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het derde kwartaal een iets lagere winst behaald dan een jaar eerder, op een omzet die wel toenam. Dat maakte 's werelds grootste maker van chips donderdag bekend.
18/10 08u15  Lagere inkomsten voor Flow TradersAMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft in de afgelopen drie maanden lagere handelsinkomsten behaald dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat kwam door rustige handelsomstandigheden op effectenbeurzen over de hele wereld. Wel bevinden de handelsinkomsten zich na de eerste negen maanden van het jaar op recordhoogte.
18/10 08u00  China en India helpen drankenproducent PernodPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Drankproducent Pernod Ricard heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Wederom deed het Franse bedrijf dat door de toegenomen vraag naar sterke drank in China en India. Dat wist de de afzwakkende groei in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt van het concern, meer dan te compenseren.
18/10 08u00  VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuanWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de export te stimuleren.
18/10 08u00  Farmaceut Novartis op overnamepad in VSBASEL (AFN) - De Zwitserse farmaceut Novartis is op overnamepad in de Verenigde Staten. Het farmacieconcern legt 2,1 miljard dollar op tafel om biotechnoloog Endocyte in te lijven. Dat maakte Novartis donderdag bekend, samen met de publicatie van cijfers.
18/10 08u00  Miljardenfraude in Europa met dividendbelastingAMSTERDAM (AFN) - In heel Europa zijn landen jaren achtereen het doelwit geweest van ‘bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. De schade loopt in de tientallen miljarden. Ook in Nederland is de Belastingdienst al jarenlang slachtoffer van dividendstrippende bankiers. Dit blijkt uit het onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The Cumex Files, waarvan Follow the Money deel uitmaakt.
18/10 08u00  Tele2 krikt verwachtingen opSTOCKHOLM (AFN) - Tele2 is positiever over de te verwachten resultaten voor dit jaar. Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf zegt dat de negatieve effecten op de resultaten van de nieuwe Europese roamingregels voorbij zijn, en dat de markten waarin het bedrijf actief is zich sterk ontwikkelen.
18/10 07u45  Minder huurinkomsten voor vastgoedfonds NSIAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald. Die daalden als gevolg van het afstoten van panden sinds de vergelijkbare periode vorig jaar. De waarde van de bezittingen steeg sinds eind vorig jaar wel.
18/10 07u30  SAP positiever op sterke groei cloudWALLDORF (AFN) - De Duitse softwarefabrikant SAP heeft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar opgekrikt. Het grootste technologiebedrijf van Europa zei bij de presentatie van zijn derdekwartaalresultaten veel werk in het vooruitzicht te hebben voor het vierde kwartaal, vooral op het vlak van clouddiensten.
18/10 07u30  'Conflict NN en Aegon met rechtsbijstandstak'AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraars NN Groep en Aegon hebben een conflict met SRK, het bedrijf dat rechtsbijstandsverzekeringen voor hen uitvoert. De twee verzekeringsmaatschappijen zijn mede-eigenaar en willen deze onderneming verkopen. Het management is daar tegen en is een procedure begonnen bij de Ondernemingskamer, schrijft het Financieele Dagblad donderdag.
18/10 07u30  NSI koopt kantoorpand in UtrechtAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoorgebouw in Utrecht gekocht voor 52,1 miljoen euro. Het gebouw aan de Sint Jacobsstraat is 14.396 vierkante meter groot en is volledig verhuurd, aldus de onderneming donderdag.
18/10 07u00  Werkloosheid omlaag naar 3,7 procentDEN HAAG (AFN) - De werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/10 07u00  'RELX breidt uit in Amsterdam'AMSTERDAM (AFN) - Het Brits-Nederlandse RELX wapent zich tegen de gevolgen van de brexit, de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Elsevier, de divisie van het concern die wetenschappers en medische professionals voorziet van informatie, breidt in Amsterdam in hoog tempo het aantal medewerkers met een technologie-achtergrond uit. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) donderdag.
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoordBRUSSEL (AFN) - De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aanPITSSBURGH (AFN) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 20u30  'Fed nog niet klaar met renteverhogingen'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in BraziliëPARIJS (AFN/RTR) - Supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegdAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u15  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur'MENLO PARK (AFN) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u15  Aandeelhouders gaan beloningen goedkeurenDEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders in Nederland krijgen meer invloed op de beloning van bestuurders en commissarissen van ondernemingen aan de beurs. Om de vier jaar moet het beloningsbeleid, inclusief de bonussen, worden voorgelegd.
17/10 18u15  Aandeelhouders Intertrust eens met benoemingAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van financieel directeur Hans Turkesteen tot de raad van bestuur. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassenDEN HAAG (AFN) - ING heeft opnieuw het boetekleed aangetrokken vanwege de witwasschikking die de bank met het Openbaar Ministerie (OM) trof. Risicodirecteur Steven van Rijswijk deed dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem neemt de bank stappen om bewustzijn over het voldoen aan regelgeving door alle geledingen van de bank te laten doordringen.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag.
17/10 16u45  'Trump wil uit postverdrag met China stappen'WASHINGTON (AFN) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.
17/10 16u15  AEX is positieve uitschieter in EuropaAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 15u45  Wall Street buigt zich over IBM en NetflixNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 15u30  Shell verkoopt Deense dochter voor 1,9 miljardDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell verkoopt zijn Deense dochter Shell Olie- og Gasudvinding Danmark (SOGU) aan het Noorse energiebedrijf Noreco. Die partij betaalt 1,9 miljard dollar voor deze upstream-tak van Shell.
17/10 15u00  'Wall Street geeft stijging geen vervolg'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met verlies. Beleggers op Wall Street verwerken bedrijfsresultaten van onder meer Netflix en IBM. Het vertrouwen in de economie dat een dag eerder nog voor stevige koerswinsten zorgde, ebde in aanloop naar de beursopening wat weg.
17/10 14u45  Minder woningen in aanbouw in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 5,3 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/10 14u30  United Continental weer positiever over winstCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft voor de derde keer dit jaar de winstverwachting verhoogd. Oplopende brandstofkosten werden in het derde kwartaal ruimschoots gecompenseerd door de groeiende vraag naar duurdere tickets.
17/10 13u45  'Lufthansa overweegt verkoop cateringdivisie'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa onderzoekt de opties voor cateringdivisie LSG Sky Chefs. Volgens bronnen is een verkoop van het onderdeel één van de scenario's die nu op tafel ligt. Ook het samenvoegen van het onderdeel met een branchegenoot, wordt genoemd als mogelijkheid.
17/10 13u45  Duitse opdrachten voor BAMBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft twee opdrachten in Duitsland verworven met een gezamenlijke waarde van meer dan 75 miljoen euro. De opdrachten zijn voor dochterbedrijf BAM Deutschland.
17/10 13u15  Staat heropent langlopende leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag tussen 1,5 miljard en 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een lange lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
17/10 12u15  Akkoord Tesla over locatie Gigafactory ChinaSHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u00  ASML en AkzoNobel stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Stevige koerswinsten van de hoofdfondsen ASML en AkzoNobel, die beide met kwartaalcijfers kwamen, steunden het beurssentiment. Ook TomTom toonde herstel na de zware koersval een dag eerder. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 11u45  Vakbonden verrast door plannen AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Vakbonden zijn niet blij met de besparingsplannen van verfreus AkzoNobel. De bonden vinden dat het bedrijf werknemers in hun hemd zet. ,,Alleen aandeelhouders profiteren', zo klaagt CNV. ,,Wij wisten van niks, de medewerkers wisten van niks.' Ook FNV werd verrast door de aankondiging bij de publicatie van de kwartaalcijfers.
17/10 11u45  Toezichthouder wijst beoogd topman Danske afKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Jacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe topman van Danske Bank. De Deense toezichthouder wil een persoon met meer ervaring op die positie zien. Danske Bank heeft daarop de goedkeuringsaanvraag ingetrokken en gaat op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Tot die tijd blijft Jesper Nielsen interim-topman.
17/10 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 2,1 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in september gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in augustus. De meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/10 11u30  Bouwproductie eurozone gaat omlaagLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
17/10 11u00  Britse inflatie zwakt afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in september afgezwakt naar 2,4 procent op jaarbasis, van 2,7 procent in augustus. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
17/10 10u30  'Vrees voor Google bij TomTom begrijpelijk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vrees voor Google onder beleggers in TomTom is begrijpelijk, want er is een gerede kans dat meer autofabrikanten voor hun navigatietechnologie overstappen naar de Amerikaanse technologiegigant. Niettemin zijn de dinsdag gepresenteerde kwartaalresultaten van TomTom sterk. Dat schrijft NIBC in een analistenrapport.
17/10 09u45  'Nog veel onduidelijk bij Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - Het is nog goeddeels onduidelijk of de ingrepen die Beter Bed woensdag aankondigde ook effect zullen sorteren. Volgens kenners van KBC Securities is er momenteel een gebrek aan zichtbaarheid bij het bedrijf. Om die reden blijft de bank voor nu aan de zijlijn staan.
17/10 09u45  'Positief bericht van AMG'AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat in de Verenigde Staten een tweede recyclingfabriek bouwen. Dat is een positief bericht, aldus analisten van ING in een reactie.
17/10 09u45  'Aankoop WDP is welkome stap'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP zet een goede stap met de aankoop van een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat schrijft KBC Securities. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.
17/10 09u30  ASML fors hoger op sterke vooruitzichtenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASML ging woensdag bij opening flink omhoog op de Amsterdamse beurs na presentatie van zijn kwartaalcijfers. Vooral de vooruitzichten van de chipmachinefabrikant vielen in de smaak bij analisten.
17/10 09u30  ASML en Akzo stralen op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen na de sterke koerswinsten op Wall Street. De beurshandel stond vooral in het teken van de kwartaalcijfers. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en AkzoNobel in de smaak bij beleggers.
17/10 09u00  'Akzo plukt vruchten efficiëntieslag'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfreus AkzoNobel is met beter dan verwachte resultaten gekomen, zeker als je in ogenschouw houdt dat concurrent PPG Industries eerder een winstwaarschuwing afgaf. Volgens kenners van Baader Helvea plukt Akzo duidelijk de vruchten van de eerder ingezette efficiëntieslag.
17/10 08u45  Lavide verkoopt Gastvrij voor 1 euroALKMAAR (AFN) - Lavide heeft een koper gevonden voor Gastvrij Nederland. Het gastouderbureau wordt voor 1 euro overgedaan aan M. Dirksen, die de komende jaren ook variabele bedragen zal uitkeren afhankelijk van de nettowinst van Gastvrij Nederland.
17/10 08u45  Beter Bed sluit 176 winkels Matratzen ConcordUDN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn minder presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa 1000 winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. De ingreep kost het bedrijf eenmalig 8 miljoen euro. Daartegenover staat een structureel voordeel van 6 miljoen euro op de brutowinst per volgend jaar.
17/10 08u45  WDP koopt nieuwe locatie in BelgiëWOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP koopt een locatie in Asse van circa 52.000 vierkante meter. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Met de aankoop is een kapitaalverhoging gemoeid van 12 miljoen euro.
17/10 08u45  Danone verkoopt minder babyvoeding in ChinaPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft in het afgelopen kwartaal te kampen gehad met een fikse daling van de vraag naar babyvoeding in China. Die klap ving het bedrijf deels op met de aantrekkende verkoop van yoghurt in de Verenigde Staten en Europa.
17/10 08u30  'Beurshandel in teken van kwartaalcijfers'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk hoger openen na de stevige koerswinsten op Wall Street. De beurshandel staat vooral in het teken van de kwartaalcijfers. Op het Damrak kwamen ASML en AkzoNobel met resultaten.
17/10 08u30  Nikkei zet herstel voortTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs zette woensdag het herstel voort en eindigde voor de tweede dag op rij hoger. Beleggers trokken zich op aan de stevige koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten stonden in het groen.
17/10 08u30  Innr Lighting naar handelsplatform NPEXAMSTERDAM (AFN) - Innr Lighting, een producent van slimme verlichting, krijgt een notering op handelsplatform NPEX. Het bedrijf geeft een vijfjarige obligatielening uit, met een maximum van 2 miljoen euro. Dat bleek woensdag.
17/10 08u30  Akzo voert kostenbesparing doorAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten. Het bedrijf kondigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers aan tegen 2020 voor 200 miljoen euro aan kosten te willen besparen. Daarvoor trekt het bedrijf eenmalig 350 miljoen euro uit in de periode 2018-2020. Volgens topman Thierry Vanlancker zal de besparing gepaard gaan met banenverlies. Details daarover volgen later.
17/10 07u45  Black Creek meldt belang in ASMIAMSTERDAM (AFN) - Black Creek Investment Management heeft een belang aangemeld in ASM International (ASMI) bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek woensdag uit een melding bij de toezichthouder.
17/10 07u45  'Arcelor lost schuld af in strijd om Essar'LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft aangeboden 45 miljard roepie aan openstaande leningen van twee Indiase ondernemingen terug te betalen, zodat de staalgigant mee kan dingen naar zijn Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat schrijft de Indiase zakenkrant Business Standard op basis van ingewijden.
17/10 07u45  Farmaceut Roche voert omzet opZÜRICH (AFN) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar zien groeien. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.
17/10 07u30  Meer winst voor slanker AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft het derde kwartaal van het jaar meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet. Het bedrijf wist onder meer de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren met het opvoeren van de prijzen. Het is de eerste keer dat Akzo de cijfers presenteert exclusief de onlangs verkochte divisie Specialty Chemicals.
17/10 07u30  Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoomVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De verkoop van de belangrijke EUV-chipmachines komt steeds meer op stoom.
17/10 07u30  Pharming behaalt positieve onderzoeksresultatenLEIDEN (AFN) - Pharming heeft positieve studieresultaten behaald bij een eerste studie met Ruconest in nierschade door gebruik van contrastvloeistof. Dat liet het biotechbedrijf weten.
17/10 06u45  AMG zet stap met tweede recyclingfabriek in VSAMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat in de Verenigde Staten een tweede recyclingfabriek bouwen. Dat zal een kopie zijn van een al bestaande faciliteit in Cambridge, Ohio. Dat werd woensdag bekendgemaakt in een verklaring, zonder financiële details te verstrekken.
17/10 06u45  IMF-baas niet naar conferentie Saudi-ArabiëWASHINGTON (AFN) - Op de internationale investeringsconferentie in Saudi-Arabië ontbreekt volgende week in ieder geval de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde. Ze heeft haar geplande trip naar het Midden-Oosten uitgesteld, waarbij ze onder meer de Saudische hoofdstad Riyad zou aandoen.
16/10 23u00  Meer kijkers en omzet voor NetflixLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst zag naast de aanwas van abonnees ook de omzet met ruim een derde stijgen ten opzichte van een jaar eerder.
16/10 22u30  Omzetdaling voor techconcern IBMARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar zien dalen. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming.
16/10 22u30  Dikke winst Wall Street na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag flink in de plus. Een stroom positieve bedrijfsresultaten van onder meer de banken Morgan Stanley en Goldman Sachs en medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) waren goed voor het sentiment. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen.
16/10 22u00  Braziliaanse boete voor UnileverROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft in Brazilië een boete gekregen vanwege maatregelen om de concurrentie dwars te zitten. De levensmiddelen- en verzorgingsproductenmaker gaf winkels korting als ze exclusief ijsjes van Unilever zouden verkopen. De Braziliaanse mededingingsautoriteit beboette het Brits-Nederlandse bedrijf daarom 29,4 miljoen real, omgerekend ongeveer 6,8 miljoen euro.
16/10 20u45  Nordea ontkent overtreden antiwitwasregelsHELSINKI (AFN/RTR) - Nordea ontkent berichten dat het antiwitwasregels heeft overtreden. De noordse bank stelt dat het alle verdachte transacties aan de autoriteiten meldt. Dat deed het bedrijf naar aanleiding van beschuldigingen van investeerder Hermitage Capital Management van Kremlincriticus William Browder.
16/10 20u00  Google past Android-beleid aan na boeteMOUNTAIN VIEW (AFN) - Google gaat telefoonmakers in Europa geld vragen voor het installeren van Google-apps zonder dat ze ook de Google zoek-app of Googles browser Chrome op hun telefoons zetten. Dat heeft het techbedrijf aangekondigd om aan eisen van de Europese Commissie te voldoen. Die had Google in juli een boete van ruim 4,3 miljard dollar opgelegd omdat Google zijn marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android had misbruikt.
16/10 19u45  Sterke cijfers zetten Wall Street op groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag flink in de plus. Een stroom positieve bedrijfsresultaten van onder meer banken Morgan Stanley en Goldman Sachs en medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) waren goed voor het sentiment. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen.
16/10 18u30  Groen licht Zuid-Afrika voor overname GemaltoPARIJS (AFN) - De Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit heeft goedkeuring gegeven voor de overname van digitaal beveiliger Gemalto door de Franse branchegenoot Thales. Thales en Gemalto hebben nu zeven van de benodigde veertien goedkeuringen binnen. Beide bedrijven verwachten dat de deal in het eerste kwartaal kan worden afgerond.
16/10 18u15  Diervoederbedrijf zet stap naar IndonesiëEDE (AFN) - Het Nederlandse diervoederbedrijf Koninklijke De Heus betreedt de Indonesische markt door het overnemen van branchegenoot Universal Agri Bisnisindo. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht.
16/10 18u00  Europese beurzen maken terrein goedAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben dinsdag terrein teruggewonnen na de forse koersdalingen van vorige week. Na een aarzelend begin waarin de brexitonderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië op het sentiment drukten, sloeg de stemming om en werden stevige winsten geboekt. Navigatiedienstverlener TomTom ging op het Damrak in de uitverkoop.
16/10 17u45  Rechter akkoord met schikking Tesla-baasNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse federale rechter heeft de schikking tussen Tesla-topman Elon Musk en beurswaakhond SEC goedgekeurd. Als onderdeel van de afspraken moet Musk binnen 45 dagen zijn positie als voorzitter van de fabrikant van elektrische auto's neerleggen. Tesla en Musk moeten ieder tevens een boete van 20 miljoen dollar betalen.
16/10 16u15  Europese beurzen vinden weg omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen staan dinsdag stevig in het groen. Na een aarzelend begin toen de brexit-onderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië op het sentiment drukten, werd de stemming positiever. Navigatiedienstverlener TomTom ging op het Damrak in de uitverkoop.
16/10 15u45  Hogere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten van onder meer banken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen. Beleggers houden tevens de ontwikkelingen rond de brexit en Italië in de gaten.
16/10 15u30  KLM sluit deals met ChinezenDEN HAAG (AFN) - Het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland levert ook KLM deals op. De luchtvaartmaatschappij heeft in het bijzijn van premier Mark Rutte en zijn Chinese ambtsgenoot overeenkomsten getekend met Xiamen Airlines en onlinereisbureau Ctrip.com.
16/10 15u30  Groei industriële productie VS zwakt afWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in september met 0,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
16/10 15u15  Fitch negatiever over Unibail-RodamcoPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd naar A-. Voorheen had het vastgoedfonds een rating van A. Het vooruitzicht is stabiel, dat was negatief.
16/10 15u15  Wall Street verwerkt cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met winsten aan de sessie beginnen. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten met onder meer banken Morgan Stanley en Goldman Sachs die de boeken openden. Ook medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) publiceerde kwartaalcijfers. Supermarktketen Walmart sneed daarnaast in zijn verwachtingen.
16/10 14u45  Goldman Sachs bouwt winst stevig uitNEW YORK (AFN) - De grote Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft zijn winst in het derde kwartaal met bijna een vijfde opgevoerd. Vooral bij de zakenbankactiviteiten liepen de inkomsten flink op. Het concern zag tevens de rentebaten toenemen, geholpen door de stijgende rente in de Verenigde Staten.
16/10 14u30  'Uber 120 miljard waard bij beursgang'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, kan bij zijn beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar. Dat blijkt uit waarderingsvoorstellen die Uber heeft ontvangen, aldus ingewijden aan zakenkrant The Wall Street Journal.
16/10 14u15  NIBC financiert Duits leasebedrijfDEN HAAG (AFN) - NIBC gaat de Duitse leasemaatschappij elf Leasing financieren voor 75 miljoen euro. Dat maakte de Nederlandse zakenbank bekend.
16/10 14u00  Flipkart-deal drukt winst WalmartBENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart verlaagt zijn winstverwachting voor boekjaar 2019. Reden is de overname van Flipkart die duurder uitvalt dan voorzien. Dat meldde het bedrijf voorafgaand aan een investeerdersbijeenkomst.
16/10 13u45  Morgan Stanley krikt resultaten opNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley is in het derde kwartaal op hogere resultaten uitgekomen dan een jaar eerder. Er werd meer geld verdiend met de handel in aandelen, met vermogensbeheer en het begeleiden van beursgangen.
16/10 13u45  Walmart voorziet lichte groeivertragingBENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart rekent volgend jaar op een omzetgroei die iets lager zal uitvallen dan de verkoopplus van 3 procent dit jaar. Dat meldde het bedrijf voorafgaand aan een investeerdersbijeenkomst.
16/10 13u45  BlackRock boekt flink hogere winstNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Vermogensbeheerder BlackRock heeft zijn nettowinst het afgelopen kwartaal flink opgevoerd. Ook het vermogen onder beheer van 's werelds grootste investeringsmaatschappij is gegroeid, zo komt naar voren uit een kwartaalbericht van de onderneming.
16/10 13u30  Hogere omzet en winst voor J&JNEW BRUNSWICK (AFN) - Medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet geboekt en verhoogt zijn verwachtingen voor het hele jaar. Dat liet de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur en genees- en verzorgingsmiddelen weten.
16/10 13u15  Stakingsdag bij bedrijven rond EindhovenEINDHOVEN (AFN) - Metaalwerkers uit de regio Eindhoven en de Kempen gaan donderdag opnieuw een dag staken. Volgens vakbond FNV doet personeel van onder meer industrieconcern VDL, chipmachinebouwer ASML en truckfabrikant DAF mee. Aantallen zijn nog niet duidelijk.
16/10 11u45  Kleine koersuitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine koersuitslagen zien. De stemming op de financiële markten bleef terughoudend door de brexit-onderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië. Op het Damrak ging navigatiebedrijf TomTom in de uitverkoop.
16/10 11u30  Audi krijgt boete van 800 miljoen euroMÜNCHEN (AFN) - Audi moet een boete betalen van 800 miljoen euro vanwege zijn rol in het emissieschandaal met grotere dieselmotoren. De automaker, onderdeel van Volkswagen, bereikte overeenstemming met aanklagers in München over de hoogte van de boete en erkende daarbij ook zijn verantwoordelijkheid.
16/10 11u30  Export eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in augustus met 5,6 procent gestegen tot een bedrag van 181,5 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
16/10 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers flink gedaaldMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in oktober fors gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
16/10 11u00  Britse werkloosheid stabielLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Groot-Brittannië is in de periode juni tot en met augustus gestabiliseerd op 4 procent ten opzichte van een vorige driemaandelijkse meetperiode. Dat bleek uit cijfers van het Britse statistiekbureau. De werkloosheid bleef op het laagste niveau in ruim 43 jaar staan.
16/10 11u00  'Minder omzet voor onrustig Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het derde kwartaal naar verwachting een lagere omzet in de boeken gezet. Onderliggend rekenen analisten in doorsnee wel op groei. Bij het kwartaalbericht van het was- en levensmiddelenconcern donderdag gaat de aandacht verder uit naar mogelijke nieuwe opmerkingen over de koers bij het bedrijf.
16/10 10u15  'Verlies Volvo-contract smet op cijfers TomTom'AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom is met beter dan verwachte resultaten op de proppen gekomen. Het verlies van het Volvo-contract zorgt evenwel voor een smet op het handelsbericht. Dat komt naar voren uit verschillende analistenrapporten.
16/10 10u15  Einde Volvo-deal raakt TomTomAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel TomTom stond dinsdag op Beursplein 5 flink onder druk. De navigatiedienstverlener verhoogde bij de presentatie van de kwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. Volgens topman Harold Goddijn helpen recent afgesloten overeenkomsten met automakers als Peugeot-moeder PSA en BMW het bedrijf vooruit. Het einde van een contract met Volvo voor locatie- en navigatiediensten zette het aandeel echter onder druk.
16/10 10u00  TomTom in uitverkoop op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine plussen zien. De stemming bleef terughoudend door de brexit-onderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië. Op het Damrak ging navigatiebedrijf TomTom in de uitverkoop.
16/10 09u45  BAT mist doelstelling bij vaping-productenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - British American Tobacco (BAT) denkt niet dat dit jaar de doelstelling voor een omzet van 1 miljard pond (1,1 miljard euro) uit alternatieve tabaksproducten zal worden bereikt. Volgens het bedrijf achter merken als Camel, Pall Mall, Dunhill en Lucky Strike is er onder meer sprake van zwakkere groei in Japan.
16/10 09u30  Beleggers willen meer vrouwen in bedrijfstopAMSTERDAM (AFN) - Beursgenoteerde bedrijven moeten er meer aan doen om vrouwen in het bestuur en de toezichthoudende raden te krijgen. Die oproep doet Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers. De organisatie heeft bedrijven die qua bezetting nog niet aan het streefcijfers van 30 procent zitten een brief gestuurd.
16/10 09u15  TomTom klimt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. De stemming bleef terughoudend door de brexit-onderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië. Op het Damrak stond navigatiebedrijf TomTom in de schijnwerpers na een verhoging van de verwachtingen.
16/10 09u00  Wereldwijde staalvraag groeit sterkerTOKIO (AFN/RTR) - De wereldwijde vraag naar staal groeit dit jaar en volgend jaar sterker dan eerder werd voorzien, geholpen door de hogere vraag in ontwikkelde economieën en opkomende landen. Dat schrijft de World Steel Association in een rapport over de mondiale staalmarkt vanuit de jaarvergadering in Tokio.
16/10 08u30  Duitse overname voor technologieconcern TKHHAAKSBERGEN (AFN) - Technologieconcern TKH Group neemt het bedrijf Lakesight Technologies over, dat zich bezighoudt met bijvoorbeeld camera's voor intelligente verkeerssystemen. TKH meldde geen overnamesom.
16/10 08u30  Omzetgroei voor RoodMicrotecZWOLLE (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht.
16/10 08u30  'TomTom in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk vrijwel vlak openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine koersuitslagen te beginnen na het negatieve slot op Wall Street. Op het Damrak opende TomTom de boeken.
16/10 08u15  Japanse beurs toont herstelTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan toonde dinsdag herstel. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de recente forse koersafstraffingen. Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters een gemengd beeld zien.
16/10 08u00  TomTom verhoogt verwachtingenAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over de financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. Recent afgesloten overeenkomsten met automakers als Peugeot-moeder PSA en BMW helpen het bedrijf vooruit, aldus topman Harold Goddijn.
16/10 08u00  'Temasek overwoog belang in Anbang'PEKING (AFN) - Het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek Holdings heeft gesprekken gevoerd met de Chinese autoriteiten over een belang in Anbang Insurance Group, het moederbedrijf van de Nederlandse verzekeraar Vivat. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
16/10 07u45  Studie Probiodrug gepubliceerd in vakbladHALLE (AFN) - Een studie van biofarmaceut Probiodrug is gepubliceerd in het vakblad Alzheimer’s Research Therapy. Het gaat om onderzoeksresultaten in een studie naar de veiligheid, tolerantie en werkzaamheid van de glutaminylcyclase-remmer PQ912 bij de ziekte van Alzheimer.
16/10 07u30  'Zorgen ABN om stilvallen verkoop staat'AMSTERDAM (AFN) - Binnen ABN AMRO zijn zorgen ontstaan nu de Nederlandse staat voorlopig een punt heeft gezet achter de afbouw van het belang in de genationaliseerde bank. Den Haag wil niet vertellen waarom de verkoop nu al ruim een jaar stilligt. Dat schrijft De Telegraaf.
16/10 07u30  'Trio hoog op lijst inzake glasvezel Altice'PARIJS (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe voert momenteel een strategische herziening door op zijn glasvezelinfrastructuur, waarbij wordt gekeken naar de mogelijkheid van financiële samenwerkingen. De Amerikaanse durfkapitalist KKR, de Australische bank Macquarie en het Franse Mirova zijn het best gepositioneerd om mee te doen aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk door het aan de Amsterdamse beurs genoteerde concern.
16/10 07u15  Producentenprijzen China stijgen minder sterkPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in september minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
16/10 07u00  Economisch beeld onveranderdDEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in oktober hetzelfde als in september. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
15/10 22u30  Wall Street weer omlaag verliezen vorige weekNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met beperkte verliezen gesloten, na de forse verliezen van vorige week door over opgelopen rentes op obligaties. Oplopende geopolitieke spanningen tussen westerse mogendheden en Saudi-Arabië, als gevolg van de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, drukten het sentiment. Ook de handelsspanningen tussen de VS en China zorgden voor een negatieve tendens.
15/10 21u00  Tweehonderd banen weg bij SligroVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro schrapt ongeveer 200 van de 900 banen op zijn hoofdkantoor in Veghel. Dat er banen zouden verdwijnen was met de verkoop van de supermarkten van EMTÉ wel duidelijk, maar het precieze aantal was nog niet bekend.
15/10 19u45  Tech lager op verdeeld Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handel een wisselend beeld zien, na de forse verliezen van vorige week door over opgelopen rentes op obligaties. Oplopende geopolitieke spanningen tussen westerse mogendheden en Saudi-Arabië, als gevolg van de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, drukten het sentiment. Ook de handelsspanningen tussen de VS en China zorgden voor een negatieve tendens.
15/10 19u30  'AFM heeft versterking nodig na brexit'AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële markten (AFM) heeft ongeveer 10 procent meer personeel nodig om het extra werk aan te kunnen vanwege de brexit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
15/10 19u15  Winstbelasting bedrijven nog verder omlaagDEN HAAG (AFN) - Voor alle bedrijven, van klein tot groot, gaat de winstbelasting de komende jaren verder omlaag dan het kabinet eerder al had aangekondigd. Daar is ruimte voor nu de afschaffing van de dividendbelasting definitief niet doorgaat.
15/10 18u30  Unibail verkoopt wolkenkrabber in ParijsPARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het kantoorgebouw Tour Ariane in La Defense, het zakendistrict van Parijs. Volgens het vastgoedbedrijf is met de deal een nettoprijs van 464,9 miljoen euro gemoeid.
15/10 18u30  ASMI rondt aandeleninkoop afALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. De toeleverancier voor de chipsector heeft in totaal 5.443.88 eigen aandelen teruggekocht. Dat gebeurde tegen een gemiddelde prijs van 45,92 euro, waarmee de totale kosten voor het inkoopprogramma een kleine 250 miljoen euro bedroegen.
15/10 18u15  Envipco geeft nieuwe aandelen uitAMERSFOORT (AFN) - Envipco geeft 383.760 nieuwe aandelen uit. De uitgifte staat gelijk aan 10 procent van het totale aandelenkapitaal van de maker van statiegeldsystemen.
15/10 18u00  Flinke dalers op groene beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. Beleggers gooiden de schroom door de stijgende obligatierentes en handelszorgen een beetje van zich af. In Amsterdam werd de groene beursdag echter gekenmerkt door forse verliezen van enkele kleinere fondsen. Bouwer Heijmans, de biotechnologiebedrijven Probiodrug en Kiadis Pharma en chemiebedrijf Avantium leverden meer dan 10 procent in om uiteenlopende redenen.
15/10 17u15  Moeder T-mobile optimistisch over Tele2-dealBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Topman Tim Höttges van Deutsche Telekom blijft ,,optimistisch'' over het slagen van de fusiedeal tussen de Nederlandse onderdelen van T-Mobile en Tele2. Dat heeft de baas van het moederbedrijf van T-Mobile gezegd op een telecomcongres in Brussel.
15/10 16u15  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,5 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/10 16u00  Europese beurzen omhoog in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandag in de middaghandel omhoog. Beleggers gooiden de schroom door de stijgende obligatierentes, de brexit-onderhandelingen en de handelszorgen gedurende de handel een beetje van zich af. In Amsterdam gingen enkele kleinere bedrijven fors onderuit. Bouwer Heijmans, de biotechnologiebedrijven Probiodrug en Kiadis Pharma en chemiebedrijf Avantium leverden meer dan 10 procent in om uiteenlopende redenen.
15/10 16u00  Afschaffing dividendtaks definitief van tafelDEN HAAG (AFN) - Het kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat zei premier Mark Rutte maandag na coalitieoverleg. Tegen de maatregel was veel verzet. Het kabinet liet onlangs al weten de maatregel te heroverwegen.
15/10 15u45  Wall Street opent voorzichtigNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote koersbewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Onder meer oplopende geopolitieke spanningen tussen westerse mogendheden en Saudi-Arabië, als gevolg van de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, drukten het sentiment. De resultaten van Bank of America boden wat tegenwicht.
15/10 15u00  Kleine minnen verwacht op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met lichte verliezen de nieuwe week aanvangen. Oplopende spanningen tussen westerse mogendheden en Saudi-Arabië, als gevolg van de verdwijning van journalist Jamal Khashoggi, drukken het sentiment, terwijl ook de handelsspanningen tussen de VS en China voor een negatieve tendens blijven zorgen. De recent opgelopen rentes op obligaties vergroten de mineurstemming onder beleggers.
15/10 15u00  Sterkere groei industrie rond New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is in oktober sterker gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/10 14u45  Detailhandelsverkopen VS licht omhoogWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in september met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
15/10 13u45  Recordwinst voor Bank of AmericaCHARLOTTE (AFN) - Bank of America (BofA) heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een winst van 7,2 miljard dollar. Volgens topman Brian Moynihan is sprake van de hoogste kwartaalwinst ooit voor de bank.
15/10 13u30  Nieuwe topman bij Nivea-maker BeiersdorfHAMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse Beiersdorf, producent van onder meer Nivea en Hansaplast, heeft een opvolger benoemd voor vertrekkend topman Stefan Heidenreich. Hij zal per 1 januari worden opgevolgd door de Belg Stefan De Loecker.
15/10 12u45  Politie-inval bij Opel om sjoemeldieselsRÜSSELSHEIM (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij vestigingen van automaker Opel in Rüsselsheim en Kaiserslautern. De inval heeft volgens de Duitse krant Bild betrekking op sjoemeldiesels.
15/10 12u00  Staat haalt ruim 3,3 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag ruim 3,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen was het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
15/10 12u00  Trump voorziet meer heffingen voor ChinaWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump ziet verdere importheffingen op Chinese producten als een mogelijkheid. Trump liet in een interview in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes weten dat hij wil dat China een ,,eerlijke deal'' met de Verenigde Staten overeenkomt. ,,Ik wil dat ze hun markt opengooien zoals onze markt open is.''
15/10 12u00  Europese beurzen opnieuw in het roodAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen stonden maandag opnieuw in het rood na de zware koersverliezen van vorige week. De stijgende obligatierentes, de brexit-onderhandelingen en de handelszorgen bleven drukken op het beurssentiment. Op het Damrak kelderde biotechnologiebedrijf Probiodrug na een winstalarm.
15/10 11u30  BAM krijgt opdracht in BelgiëBUNNIK (AFN) - BAM heeft via zijn Belgische dochtermaatschappij Galère een opdracht verworven. BAM gaat samen met Jan De Nul de eerste fase van renovatie uitvoeren van de Monsin-stuwdam in de Maas. Daarmee is bijna 20 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft voor BAM.
15/10 11u30  'Turbulent kwartaal deert TomTom niet'AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft ondanks een turbulent kwartaal de bedrijfswinst naar verwachting opgevoerd. De omzet komt wel lager uit dan een jaar eerder, blijkt uit een consensus van analistenschattingen opgesteld door persbureau Bloomberg. TomTom opent dinsdag de boeken.
15/10 11u15  'Afgeslankt Akzo zet stap vooruit'AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel zal het derde kwartaal van het jaar naar verwachting met iets betere resultaten op de proppen komen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit een analistenraming die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd blijkt dat onder meer dat de winst en omzet hoger uitvallen. Akzo opent woensdag de boeken.
15/10 11u15  DSM opent nieuwe fabriek in IndiaHEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM heeft zijn aanwezigheid in India vergroot door de opening van een tweede fabriek voor de divisie Animal Nutrition Health. De fabriek staat in Jadcherla, ten zuiden van de grote stad Haiderabad.
15/10 11u00  Heineken gaat ook Formule E sponsorenAMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken gaat naast de Formule 1 ook de elektrische raceklasse Formule E sponsoren. De komende vijf jaar prijkt de naam van het biermerk langs de circuits waar de elektrische wagens hun races afwerken. Financiële details geeft Heineken niet.
15/10 11u00  'ASML verhoogt winstmarge'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft naar verwachting in het derde kwartaal een hogere winstmarge behaald. ASML komt woensdag met resultaten naar buiten.
15/10 11u00  Vastned van minst-favorietenlijst bij INGAMSTERDAM (AFN) - Vastned staat niet langer op ING's lijst met minst favoriete fondsen in de Benelux. Analisten van de bank raden nu aan om aandelen van de vastgoedonderneming vast te houden (hold), waar ze eerder nog een verkoopadvies hanteerden. Het koersdoel voor Vastned gaat omlaag, van 38 naar 34 euro.
15/10 10u45  'Streep door contract slecht nieuws Heijmans'ASMTERDAM (AFN) - Het stopzetten van een contract tussen TenneT en een consortium waar Heijmans deel van uitmaakt zal van negatieve invloed zijn op de koers van de bouwonderneming. Over de juridische en financiële afhandeling van de contractbeëindiging is verder nog weinig duidelijk, schrijft ING in een analistenrapport.
15/10 09u45  Terughoudende stemming op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De stemming op de Europese aandelenbeurzen bleef maandag terughoudend na de zware koersverliezen van afgelopen week. Beleggers keken daarnaast uit naar de kwartaalresultaten die later in de week naar buiten komen. Op het Damrak kelderde biotechnologiebedrijf Probiodrug na een winstalarm.
15/10 09u30  KBC verlaagt advies AvantiumAMSTERDAM (AFN) - Als BASF inderdaad uit samenwerkingsverband Synvina stapt, is dat slecht nieuws voor Avantium dat zelfstandig niet de financiële armslag heeft om een fabriek voor het materiaal FDCA op commerciële schaal neer te zetten. Dat stellen analisten van KBC Securities die hun advies voor het aandeel van het chemiebedrijf verlagen van hold naar reduce. Ook stellen ze het koersdoel neerwaarts bij van 5,50 euro naar 4,50 euro.
15/10 09u15  AEX opent licht hogerAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag licht hoger geopend. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers bleven voorzichtig na de zware koersverliezen van afgelopen week en keken uit naar de kwartaalcijfers die later in de week naar buiten komen.
15/10 09u15  MKB Nedsense in continue handelAMSTERDAM (AFN) - De handel in aandelen van investeringsmaatschappij MKB Nedsense is per maandag doorlopend. Door de aanstelling van een zogeheten liquidity provider wordt de verhandelbaarheid van het aandeel verder verbeterd, aldus het bedrijf in een verklaring.
15/10 09u00  Olie- en gasconcern Cepsa stelt beursgang uitMADRID (AFN/BLOOMBERG) - De gang naar de beurs van het Spaanse olie- en gasconcern Cepsa later deze maand gaat niet door. De marktomstandigheden zijn volgens het bedrijf op dit moment niet geschikt voor een dergelijke stap.
15/10 08u30  ABN AMRO neemt last voor ingreep zakenbankAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO neemt in de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar een last op van 27 miljoen euro, als gevolg van eerder aangekondigde ingrepen bij zijn zakenbank. Verder zorgde de verkoop van de Luxemburgse divisie voor vermogensbeheer en verzekeringsactiviteiten van ABN voor 12 miljoen euro aan opbrengsten.
15/10 08u15  'Klein openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht lager. Ook de meeste andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen beginnen. Naast de handelszorgen en de brexit-onderhandelingen staat de beursweek in het teken van de kwartaalcijfers van bedrijven. Op Beursplein 5 komen bedrijven als ASML, AkzoNobel en Unilever deze week met cijfers.
15/10 08u15  Nikkei begint week met fors verliesTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een fors verlies geëindigd en bereikte het laagste niveau in vijf weken. Beleggers bleven voorzichtig na de zware koersverliezen van afgelopen week. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen omlaag.
15/10 08u15  Probiodrug waarschuwt voor rode cijfersHALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug waarschuwt voor dieprode cijfers. Volgens het Duitse concern, dat een notering heeft in Amsterdam, zijn deze toe te schrijven aan gebudgetteerde exploitatieverliezen die voortkomen uit de dagelijkse bedrijfsvoering, zo werd in een verklaring gemeld.
15/10 08u00  TenneT zegt contract met Heijmans opROSMALEN (AFN) - Netbeheerder TenneT heeft het contract opgezegd met het consortium van Heijmans en het Duitse bedrijf Europoles, voor de bouw van nieuwe Wintrack II-hoogspanningsmasten. Volgens Heijmans is er een verschil van inzicht over het project. Er wordt momenteel gepraat over een schikking.
15/10 07u45  Handelshuis Hudson River naar Dublin na brexitDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Effectenhandelaar Hudson River Trading kiest voor de Ierse hoofdstad Dublin als zijn basis voor Europese operaties na de brexit. Hudson River behoort tot de grootste zogenoemde flitshandelaren in Europese aandelen.
15/10 07u45  Australiërs steken weer geld in EsperiteAMSTERDAM (AFN) - Esperite heeft opnieuw een investering gekregen van het Australische European Select Growth Opportunities Fund (ESGO). Dat steekt 400.000 euro in het stamcelbedrijf. Het betreft de 22e tranche van een al eerder aangekondigde investering.
15/10 07u30  Sears vraagt faillissementsbescherming aanNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelketen Sears heeft bij een rechtbank in de staat New York een regeling voor faillissementsbescherming aangevraagd. Het bedrijf kampt al langere tijd met financiële problemen. De afgelopen jaren leed het 125-jarige bedrijf verlies op verlies en sloten al honderden vestigingen de deuren.
15/10 07u30  JPMorgan Chase-baas niet naar Saudi-ArabiëNEW YORK (AFN/RTR) - Topman Jamie Dimon van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase gaat later deze maand niet naar een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië. Ook Ford-president Bill Ford heeft afgezegd voor het Future Investment Initiative.
15/10 07u15  BASF en Avantium bakkeleien over SynvinaAMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium heeft een meningsverschil met partner BASF over het gezamenlijke bedrijf Synvina. De twee ruziën over wanneer aan de investeringscriteria moet zijn voldaan. BASF dreigt daarbij zich uit het samenwerkingsverband terug te trekken.
15/10 07u15  'Banken afhankelijk van één cyberbeveiliger'AMSTERDAM (AFN) - De drie grote Nederlandse banken zijn voor bescherming tegen ddos-aanvallen in hoge mate afhankelijk van één bedrijf: het Amerikaanse Akamai. Achttien van de dertig grootste banken ter wereld zijn klant van Akamai, dat zo steeds dominanter kan worden. Dit schrijft het Financieele Dagblad (FD).
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Voorzichtige beurshandel op Wall Street19/10 22u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) en creditcardmaatschappij American Express.
2x Omzetspurt voor Rémy Cointreau19/10 08u15 - IEX.NL: PARIJS (AFN) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft zijn omzet door zien groeien in zijn pas afgelopen tweede kwartaal. Daarmee werd de angst weggenomen dat de Chinese vraag naar met name dure cognac aan het afnemen was.
1x AMG zet stap met tweede recyclingfabriek in VS17/10 06u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat in de Verenigde Staten een tweede recyclingfabriek bouwen. Dat zal een kopie zijn van een al bestaande faciliteit in Cambridge, Ohio. Dat werd woensdag bekendgemaakt in een verklaring, zonder financiële details te verstrekken.
1x Meer winst voor slanker AkzoNobel17/10 07u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft het derde kwartaal van het jaar meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet. Het bedrijf wist onder meer de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren met het opvoeren van de prijzen. Het is de eerste keer dat Akzo de cijfers presenteert exclusief de onlangs verkochte divisie Specialty Chemicals.
1x Nikkei zet herstel voort17/10 08u30 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs zette woensdag het herstel voort en eindigde voor de tweede dag op rij hoger. Beleggers trokken zich op aan de stevige koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten stonden in het groen.
1x Beter Bed sluit 176 winkels Matratzen Concord17/10 08u45 - IEX.NL: UDN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn minder presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa 1000 winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. De ingreep kost het bedrijf eenmalig 8 miljoen euro. Daartegenover staat een structureel voordeel van 6 miljoen euro op de brutowinst per volgend jaar.
1x 'Vrees voor Google bij TomTom begrijpelijk'17/10 10u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vrees voor Google onder beleggers in TomTom is begrijpelijk, want er is een gerede kans dat meer autofabrikanten voor hun navigatietechnologie overstappen naar de Amerikaanse technologiegigant. Niettemin zijn de dinsdag gepresenteerde kwartaalresultaten van TomTom sterk. Dat schrijft NIBC in een analistenrapport.
1x Staat heropent langlopende lening17/10 13u15 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag tussen 1,5 miljard en 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een lange lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
1x 'Drukke cijferdag op beurzen'18/10 08u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever en Flow Traders.
1x Noorse order voor Nedap18/10 08u15 - IEX.NL: GROENLO (AFN) - Nedap heeft van het Noorse mode- en textielbedrijf Voice Norge een opdracht gekregen voor het invoeren van zijn !D Cloud-software bij alle 200 winkels in Noorwegen. Dat maakte Nedap bekend zonder financiële details te melden.

Statistieken

Artikels:
35138
Gelezen:
18366
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven