woensdag 20 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
20/02 12u15  Koninginnenrit in Ronde van Oman is kolfje naar de hand van Kazakse veelvraat Lutsenko In de Ronde van Oman stond met de vierde etappe meteen ook de koninginnenrit op het programma. De finish lag immers op de top van de Green Mountain, een beklimming van dikke zes kilometer aan tien procent en meer gemiddeld, met de top op 1212 meter boven de zeespiegel. De ritwinst ging opnieuw naar de Kazak Alexey Lutsenko. Het is al zijn derde ritzege in Oman, hij blijft uiteraard leider.
20/02 12u15  Belgische rensters gaan op zoek naar UCI-punten in de Lotto Cycling Cup: “Belang van wedstrijd is gestegen” “Een manier om UCI-punten te halen en om het niveau van de Belgische wielrensters te verhogen”, dat is waar het in de Lotto Cycling Cup om draait. Belgische en buitenlandse coureurs rijden op 3 maart de eerste manche in het regelmatigheidscriterium dat al aan de achtste editie toe is.
20/02 12u15  KRC maakt zich klaar voor terugmatch tegen Slavia Praag 25 spelers op laatste training KRC Genk voor terugmatch tegen Slavia Praag van donderdagavond. Ook Pozuelo is erbij, alleen de geblesseerde Berge ontbreekt.
20/02 12u00  President wil staatssteun voor F1-race in Mexico schrappen De president van Mexico wil geen staatssteun meer geven aan de GP van Mexico omdat de race sowieso al niet zeker meer is van een plaats op de kalender na 2019.
20/02 12u00  Zieke Cant haakt af voor Masters vanavond in Waregem Sanne Cant staat vanavond niet aan de start van de Masters in Waregem. De wereldkampioene liet via de sociale media weten dat ze ziek is en bijgevolg niet naar West-Vlaanderen kan afzakken. Ze hoopt volgend weekend nog wel de wedstrijden in Leuven en Oostmalle te halen.
20/02 12u00  Lady Gaga verbreekt verloving Slecht nieuws voor Lady Gaga. De Amerikaanse zangeres, die sinds 2017 verloofd was met Christian Carino, heeft een punt gezet achter haar relatie. Dat schrijft het Amerikaanse People Magazine en wordt bevestigd door haar management.
20/02 11u45  Wouter Beke trekt in het spoor van Naya en Gust het bos in Begin mei speelt Bosland zijn troefkaart uit: de wolf Wolvenliefhebbers kunnen dan tijdens een wandeling het spoor van de wolf volgen. Wouter Beke, burgemeester van Leopoldsburg, deed het vanmorgen al samen met boswachter Eddy Ulenaers.
20/02 11u45  Vijf iconische ontwerpen die Lagerfeld opnieuw tot leven bracht De Duitse grootmeester is niet meer maar net zoals bij zijn voorgangster Coco Chanel zullen zijn eigenzinnige creaties ook in de toekomst blijven bestaan. Van het hernieuwde tweed jasje van de Amerikaanse presidentsvrouw Jackie Kennedy tot de minirok van Kendall Jenner: een overzicht van de vijf meest opmerkelijke reïncarnaties van zijn hand.
20/02 11u30  Jonge creatievelingen werken samen aan droommachines op Hogeschool PXL Een verpleegstermachine die je te hulp schiet op de speelplaats? Of een muzikale boom met lichtjes waar je echt fruit uit kan halen? Op de verbeeldingskracht van kinderen staat geen rem, zo veel was duidelijk gisteren op PXL-Education. Daar werkten een 200-tal jongeren uit het lager, middelbaar en hoger onderwijs een dag lang intensief samen aan verschillende ‘droommachines’.
20/02 11u30  Cursisten schilderen stellen werken tentoon in OCMW-Dienstencentrum Dinsdag 19 februari was de feestelijke opening van de Kunstexpositie in het OCMW-Dienstencentrum. Negen cursisten schilderen stelden met trots hun werken voor aan het publiek en dit in aanwezigheid van hun juf, Marij Vuerstaek. Een geslaagde start van de expositie, want er was zeer veel belangstelling.
20/02 11u30  Oud-leerlingenquiz in het Agnetencollege De Kasseifretters hebben Agneetoch Kwistetnog gewonnen, de allereerste editie van de oud-leerlingenquiz. Maar liefst 56 ploegen gingen de strijd aan, maar ze stierven één voor één in het wiel van de flandriens van de quiz. Wat een avond. Wat een sfeer. Wat een opkomst. Het woord reünie werd heruitgevonden.
20/02 11u15  Elise Mertens danst onverwachte nederlaag op toernooi van Dubai van zich af De Hamontse Elise Mertens (WTA-16) laat haar vroege exit begin deze week op het toernooi in Dubai niet aan haar hart komen. De 23-jarige Limburgse moest al in de eerste ronde haar koffers pakken, maar sluit het toernooi toch af met een feestje. Samen met haar voormalige dubbelpartner Demi Schuurs, uit Nederlands-Limburg, en enkele vrienden stond ze op de dansvloer in Dubai.11 
20/02 11u15  Controles In Eigenbilzen in de Dorpsstraat heeft de politie dinsdag 34 overtreders geflitst. Ze reden in de bebouwde kom sneller dan toegelaten. Op een totaal van 300 gecontroleerden reed meer dan een op tien te snel. Ook op de Taunusweg in Bilzen zijn 59 snelheidsovertreders beboet, ondanks waarschuwingsborden.
20/02 11u15  Snelheidscontroles In de Groenstraat in Hoeselt heeft de politie dinsdag 40 overtreders geflitst. Ze reden sneller dan 50 km/u. 38% van de gecontroleerden was in overtreding.
20/02 11u15  Hoe een leuk kleedje onze peren moet verkopen in Mexico Mexico-Stad Na drie jaar onderhandelen stelt Mexico de grenzen open voor onze Conferenceperen. Onze fruitboeren hopen er binnen dit en enkele jaren 7.000?ton peren te slijten. Al is er nog één, niet onbelangrijk obstakel: de Mexicanen moeten wel nog overtuigd worden om ze te kopen. En daarvoor worden nu hostesses met perenkleedjes ingeschakeld.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/02 03u45  Wallonië denkt aan wegenvignet van 89,20 euro per jaarLees meer >
13/02 03u45  “Voor Brussel gekozen wegens het stabiele kader”Lees meer >
13/02 03u45  Voor wie?Lees meer >
13/02 03u45  320 gokkantoren minder in ons landBrusselHet aantal gokkantoren in ons land is gedaald van 1000 naar 680. Peter Vanvelthoven (sp.a) vindt echter dat het wetsontwerp op kansspelen van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) niet ver genoeg gaat.
13/02 03u45  Diether Lambrechts - kankeronderzoekerBio-ingenieur in de Cel- en Genbiotechnologie Diether Lambrechts is directeur van het VIB-Centrum voor Kankerbiologie aan de KU Leuven. De topwetenschapper bereikte met zijn team al meerdere doorbraken in het onderzoek naar kanker en publiceerde reeds talloze onderzoeksresultaten in toonaangevende internationale vakbladen als Nature. Het voorbije jaar werd Lambrechts opgenomen in de lijst van meest geciteerde wetenschappers.
13/02 03u45  Van poging tot doodslag verdachte Genk-supporters gaan vrijuitSITTARDDe drie KRC-fans die verdacht werden van poging tot doodslag op een agent na de rellen van vrijdagnacht in het Nederlandse Sittard gaan vrijuit. “Vermoedelijk werd de zaak zo snel geseponeerd op basis van camerabeelden die aangeven dat mijn cliënten geen enkele schuld treft”, zegt hun advocaat Dirk Daamen.
13/02 03u45  Dan toch ‘camping schoolpoort’HASSELTHet is dan toch niet gedaan met kamperen aan de schoolpoort. Hasselt besliste last minute om de inschrijvingen dit jaar nog niet digitaal te doen. “De stad werkt nu aan een centraal aanmeldingssysteem voor de Hasseltse scholen”, zegt Habib El Ouakili (RoodGroen+), schepen van Onderwijs. Ook in Peer zal dit jaar wellicht nog gekampeerd worden.
13/02 03u45  Forbes looft Peltse voor roetdeeltjesonderzoekhasselt/peltHannelore Bové (28) uit Pelt is door het Amerikaanse magazine Forbes uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle Europese onderzoekers onder de 30 jaar. De postdoctoraal onderzoekster aan de UHasselt en de KU Leuven ontwikkelde een techniek om roetdeeltjes op te sporen in het menselijk lichaam.
13/02 03u45  “Waarom geen rechtvaardige belasting op woningen?”BRUSSELVervang het achterhaalde Belgische systeem van onroerende voorheffing op basis van het kadastraal inkomen (KI) van 1975. Met een rechtvaardiger systeem zoals het Nederlandse, belast men de werkelijke waarde van de woningen. Als dit systeem in 2006 was ingevoerd in België, zouden de gemeenten in 2017 er liefst 580 miljoen euro meer inkomsten uit gehaald hebben. De Limburgse gemeenten zouden 13,7 miljoen meer ontvangen hebben. Dat blijkt uit berekeningen van ING België.
13/02 03u45  25,5Lees meer >
13/02 03u45  Nooit zoveel export buiten EUHasseltLimburgse ondernemingen hebben nog nooit zoveel geëxporteerd buiten de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Voka Limburg op basis van de certificaten van oorsprong. Vanuit onze provincie werd vorig jaar voor 990 miljoen euro geëxporteerd naar 152 landen buiten de Europese Unie.
13/02 03u45  Studeren in LimburgMet SID-in Limburg in aantocht laten wij een hele week zesdejaars hun meest prangende vragen stellen over verder studeren. UCLL, PXL en UHasselt geven de antwoorden.
13/02 03u45  La QuintralaLees meer >
13/02 03u45  Doodgeschoten dader van steekpartij liet afscheidsbrief achterLees meer >
13/02 03u45  Prins Laurent praat vanavond in ‘Pano’Lees meer >
13/02 03u45  De nieuwe tv-programma's gewikt en gewogen.Lees meer >
13/02 03u45  Een beetje Estland in MaaseikMet zijn drieën zijn ze, de Esten bij Greenyard Maaseik. Timo Tammemaa (27), Keith Pupart (33) en Andri Aganits (25). Elk met een apart verhaal. Tammemaa bevestigt al het goede van vorig seizoen en moet Maaseik vanavond voorbij Berlijn loodsen in de Champions League. Pupart zit meer dan hem lief is op de bank, terwijl Aganits nog revalideert na een schouderoperatie.
13/02 03u45  “Ik hou van Truienaars”Op haar jaarlijks gala pakt Trudo Boks Club zaterdag uit met negen amateurkampen vóór en vijf elitekampen na de pauze. Er wordt natuurlijk uitgekeken naar de allereerste profkamp van de Kempense Joyce Van Ee, maar vooral toch naar de laatste twee van de rijkgevulde avond: naar die van het plaatselijke idool Jill Serron en van pugilist ‘pur sang’ Jessy Petit-Jean.
13/02 03u45  Renault toont de RS19 van Hulkenberg en RicciardoLees meer >
13/02 00u45  Stoffelijke resten van Sala worden vrijdag naar Argentinië gerepatrieerdHet stoffelijk overschot van Emiliano Sala zal vrijdag naar Argentinië worden overgevlogen. Daar zal hij in zijn geboortestad Progreso een laatste rustplaats krijgen.
13/02 00u45  Lokeren moet 2.000 euro boete betalen na incidenten tegen Zulte WaregemSporting Lokeren houdt een boete van 3.500 euro, waarvan 1.500 euro met uitstel, over aan supportersincidenten in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem (0-3) van 26 januari. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.
13/02 00u45  3.000 euro boete voor KRC Genk na Limburgse derbyDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 3.000 euro opgelegd aan KRC Genk, na supportersincidenten in de Limburgse derby op bezoek bij STVV.
13/02 00u45  Brussels pakt elfde zege op een rij en kan eerste plaats in Euromillions Basket League ruikenBrussels heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de achtste speeldag in de Euromillions Basket League makkelijk van Leuven gewonnen met 65-88. Bij de rust stond het 38-51. Het was al de elfde zege op rij voor Brussels.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

27x “Dat loopt van me af als regen van een eend”20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
26x CD&V pleit voor onderzoek naar Belgische wreedheden in Congo20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
25x “Syriëstrijders terughalen kan, als het de veiligste optie is”20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
24x Vandeurzen plaatst slechte rusthuizen onder curatele20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Brussel Alle woon-zorgcentra krijgen nog tot 15 maart de tijd om eventuele tekorten weg te werken. Daarna plaatst Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ze onder “verhoogd toezicht” – zeg maar curatele – van het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Zorginspectie. Vandeurzen viseert daarmee een vijftiental woon-zorgcentra waarbij de kwaliteitsproblemen blijven aanslepen.
24x Met SOS wandelen in Halen20/02 00u45 - Het Belang van Limburg: Wandelvereniging Samen op Stap (SOS) van Geetbets wandelt donderdag 21 februari in Zelem (Halen).
23x 14.888 personen met handicap wachten op meer Vlaams budget20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
23x SD Worx opent kantoor in IncubaThor20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: GenkDe HR-dienstverlener SD Worx opent een kantoor in IncubaThor in Genk. Daarmee opent SD-Worx een nieuwe permanente hub op verplaatsing. “De Thor Campus heeft een potentieel van 5.000 tot 7.000 werknemers”, aldus Yves Vanhees.
23x “Ik ben een van de duizenden”20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: TONGERENIn ‘Trafiek Axel’ getuigt ook Naomi Vandamme (35). In 1984 werd ze in Haïti te goeder trouw geadopteerd door een Tongers echtpaar. In 2012 werd duidelijk dat die adoptie illegaal was verlopen. “Deze reportage gaat niet over mij, want ik ben goed terechtgekomen. Maar als mijn verhaal kan helpen om kinderhandel en illegale adopties uit de wereld te helpen, dan wil ik getuigen.”
22x Kamer wil eind aan Duits geld voor collaborateurs20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: BrusselDe Kamer wil een einde maken aan de uitbetaling van Duitse invaliditeitspensioenen aan Belgische collaborateurs van nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag bleek dat er nog 22 mensen in ons land zo’n Duits pensioen krijgen.
22x Zaak-Weinstein twee maanden uitgesteld20/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
32820
Gelezen:
20442
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven