woensdag 21 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
21/11 07u00  Kobe Ilsen achter de schermen van het staatsbuffet: “Ik had het extravaganter verwacht” In de laatste aflevering van ‘Over Eten’ in december krijgen we te zien hoe Kobe ­Ilsen (36) achter de schermen ging van het staatsbanket dat ons koningspaar hield voor de Franse president Macron en zijn vrouw. Tijdens de opnames sprak Mathilde Kobe aan. De koningin blijkt een trouwe kijker te zijn.
21/11 07u00  Fiscale controles in het voetbal leveren 43,2 miljoen euro op Sportclubs mogen dan wel heel wat fiscale en RSZ-voordelen genieten, toch blijkt dat (vooral) de voetbalsector de afgelopen jaren door de fiscus vaak op de vingers is getikt.
21/11 07u00  Per match slikten 11 spelers ontstekingsremmers Niet minder dan gemiddeld elf spelers per wedstrijd hadden tijdens de wereldbeker in Rusland ontstekingsremmers genomen. Alarmerend veel, want het gebruik ervan is schadelijk voor de gezondheid op de lange termijn. Michel D’Hooghe, het voorbije tornooi nog voorzitter van de medische commissie, luidt de alarmbel.
21/11 06u45  Politano bezorgt Italië zege in Genk, ondanks sterke Horvath in Amerikaans doel ‘Gezocht: goalgetter’. We hadden de titel van de voorbeschouwing ei zo na ook boven het wedstrijdverslag van Italië-USA staan. De Italiaanse nationale ploeg leek ook op Genkse bodem de weg naar de netten definitief verloren te zijn. USA-keeper Ethan Horvath (Club Brugge) verrichtte een handvol topsaves, tot supersub Matteo Politano diep in blessuretijd de ban brak (1-0). Uitgerekend Politano, de man die twee jaar geleden al scoorde voor US Sassuolo in de Luminus Arena.
21/11 06u45  Zonnige dagen in het verschiet, al blijft het koud Terwijl het dinsdag voor het eerst dit najaar heeft gesneeuwd in Vlaanderen (in het West-Vlaamse Heuvelland) zitten er voor de rest van de week enkele zonnige dagen aan te komen. Al blijft het wel koud, zo meldt het KMI.
21/11 06u45  Angelo Bruno (sp.a) zegt politiek vaarwel: "Ik ga het persoonlijk dienstbetoon missen" GENKAngelo Bruno (57), sp.a-schepen in Genk, stopt met politiek. “Ik sukkel met mijn gezondheid, zowel hart als prostaat. Vorige week ben ik met mijn familie op vakantie geweest en heb ik tijd gehad om nog eens goed na te denken over alles. Ik ga niet wachten tot ik neerval. Dus stop ik in juli 2019. Het komende half jaar ga ik mijn collega’s voorbereiden.”
21/11 06u45  Voetbalbond rekent op spijtoptanten: mogelijk fikse strafvermindering voor spelers en clubs De Belgische voetbalbond hoopt dat ook zij kan rekenen op spijt­optanten. Gisteren raakte bekend dat makelaar Dejan Veljkovic een deal sloot met het ­gerecht in ruil voor een fikse strafvermindering. Kort nadien liet de voetbalbond weten een gelijkaardige regeling te hebben.
21/11 06u30  Deze personen bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien En of er dinsdag in menig huiskamer van voetballers, trainers, collega-makelaars en bestuurs­leden stevig gevloekt is. Dat Veljkovic op een dag zou vrij­komen onder voorwaarden, stond in de sterren geschreven. Maar dat de Servische makelaar naar het gerecht zou overlopen? Dat zorgt voor onrust. “Tientallen mensen in de voetbalwereld zitten nu met de daver op het lijf”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “En ik denk ­terecht.”
21/11 06u30  N-VA en Groen vormen nieuw bestuur in Alken, Philtjens verbannen naar oppositie Als laatste Limburgse gemeente is gisteravond laat in Alken een nieuw bestuursakkoord getekend.11 
21/11 06u15  Eén op de zes rode brievenbussen in Limburg verdwijnt: zoveel bussen blijven er staan in uw gemeente HASSELTBpost start volgende week met de opruimactie van ‘overtollige’ rode brievenbussen. Ongeveer een kwart van de bijna 13.000 brievenbussen in ons land zal verdwijnen, omdat er nauwelijks nog brieven in gepost worden. In Limburg sneuvelt één op de zes. “In landelijke gebieden zullen mensen nog altijd binnen een straal van 1,5 km een rode postbus vinden, voor stedelijke gebieden is dat 500 meter”, zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. In Hasselt verdwijnen de meeste postbussen: ruim één op de drie.10 
21/11 06u15  REIZEN. Citytrippen in Wallonië: “Een draak, veel trappen, klokkentorens en... frieten” Wie de taalgrens oversteekt, waant zich soms al in het buitenland. Het zuiden van het land leent zich dan ook perfect voor citytrips. Met de hulp van de Waalse toeristische dienst stippen we niet alleen bezienswaardigheden aan, maar ook originele logeermogelijkheden en interessante horeca-adressen, waar streekproducten gedegusteerd kunnen worden. Allons-y.André Grosemans10 
21/11 06u15  Gadget Inspector test ‘Google Home’: “Op een betaalbare en leuke manier kennismaken met digitale dienstbodes” De toekomst voor de slimme assistenten ziet er rooskleurig uit. Want geef toe: gewoon met een spraakcommando de lichten uit- en de tv inschakelen, de thermostaat op een aangenaam temperatuurtje zetten, allemaal zonder op te staan uit uw zetel … Sinds kort verstaat, en spreekt, de Google Assistant ook Nederlands. Tijd om een indringend gesprek aan te gaan met de Google Home. Raoul Putzeys
21/11 06u15  Cocktailbar Roots in Genk: “Two happy hours” Cocktailbar Roots is al twee jaar gevestigd in het Green Hotel in Genk. “Maar ook niet-hotelgasten zijn welkom”, zegt headbartender Nick De Cock.
21/11 06u15  Volkswagen lanceert derde compacte SUV: T-Cross Volkswagen breidt zijn gamma van compacte SUV’s uit met een nieuw model: de T-Cross. Guido Cloostermans12 
21/11 06u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in de provinciale reeksen Het voetbalseizoen draait op volle toeren. In de Limburgse provinciale reeksen werden intussen twaalf speeldagen afgewerkt. Ontdek hier welke spelers al trefzeker waren voor hun club:
Laatste update: vandaag om 7u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/11 09u45  Werelddag basisschool WegwijsIedereen is vandaag welkom voor de werelddag in basisschool Wegwijs in Halen. Je kan er proeven – letterlijk en figuurlijk – van de specialiteiten van de 27 nationaliteiten in de school.
18/11 09u45  Hamzah Sadiek is Patro’s nieuwe hoofdscout: “Veel geleerd van Leo Beenhakker”Hamzah Sadiek (23) is de nieuwe hoofdscout van Patro. De Nederlander uit Echt werd door voorzitter Azimi naar de club gehaald. “Ik ken de heer Azimi al langer. Patro ook trouwens. (lacht) Zo ‘n drie jaar geleden reed ik op een namiddag nog met mijn vriendin naar het Patro-stadion om er mijn cv onder de deur te schuiven. Het was Michel Noben die me toen terug contacteerde met de melding dat de ploeg volzet was”, vertelt Sadiek, één van de jongste voetbalscouts in de regio.
18/11 09u45  ROYALS. Slechte gewoontes Meghan Markle onthuld. En kijk eens hoe hard prins Louis op zijn mama lijktDe afgelopen week is er weer veel gebeurd in de wereld van de royals, met de Belgische koningsdag en de zeventigste verjaardag van de Britse prins Charles als hoogtepunten. Maar zag je ook de gelijkenissen tussen de babyfoto’s van Kate Middleton en haar jongste zoontje prins Louis? En welke slechte gewoontes kan Meghan Markle moeilijk afleren? De leukste nieuwtjes en roddels op een rij.
18/11 09u30  Verschillende ongevallen door gladheid: “Nog niet gestrooid, want vrieskou was niet voorspeld”De vrieskou verraste gisterochtend de automobilisten op het viaduct van Vilvoorde. Rond zeven uur ’s morgens gebeurden er verschillende ongevallen. De gladde wegen verrasten ook de strooidiensten. “Er was niet gestrooid”, zegt woordvoerster Veva Daniëls. “Onze voorspellingen gaven namelijk niet aan dat het zou vriezen.”
18/11 09u15  Bijna iedereen draagt zijn gordel, behalve chauffeurs van bestelwagensVolgens een nieuwe gedragsmeting van Vias institute is het percentage personen die in de wagen hun veiligheidsgordel dragen, nog nooit zo hoog geweest in België. Van de personen vooraan draagt 95,2 procent hem en van de inzittenden achteraan 86,3 procent. De gordel heeft opvallend minder succes bij de bestuurders van bestelwagens: slechts 85,5 procent van hen is vastgeklikt. Vias institute maakt de cijfers vandaag bekend op de internationale herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers.
18/11 09u00  Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag van Zesdaagse van GentKenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Zij hebben 304 punten achter hun naam staan.
18/11 09u00  "Meest onbereikbare overheidsdienst ter wereld" krijgt extra geld en personeelBrusselDe federale dienst voor personen met een handicap, krijgt meer mensen en meer middelen. Daarmee moeten de wachttijden worden teruggedrongen. ACOD had in januari een stakingsaanzegging ingediend. Maar staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft nu een akkoord met de socialistische vakbond. In elk geval goed voor een kus.
18/11 09u00  Jens Dendoncker: "Ik ben me ervan bewust dat mijn tijd beperkt is"Met een tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een Emmy-nominatie en de grotendeels uitverkochte tournee ‘Bang Van Dendoncker’ zou je zeggen dat Jens Dendoncker (28) niets heeft om zich zorgen over te maken, maar dat klopt niet helemaal. 'De realiteit is dat ik één keer per week een aanval van epilepsie krijg”, zegt hij. “Maar ik trek me op aan het feit dat het niet altijd even erg is als nu.”
18/11 08u45  Einde in mineur voor Thierry Neuville: Belg geeft op in slotmanche WK Rally, Ogier is opnieuw wereldkampioenThierry Neuville is er niet in geslaagd om als eerste Belg ooit de wereldtitel rally te veroveren. In een alles-of-niets poging ging hij tijdens de slotdag van de Rally van Australië van de baan en moest opgeven. Omdat ook de Est Ott Tänak in het decor verdween kon Sébastien Ogier probleemloos naar een zesde opeenvolgende titel cruisen. “Het was alles of niets”, aldus Neuville.
18/11 08u45  Vandaag intocht SinterklaasAlle Herkse kinderen zijn vandaag, zondag 18 november, welkom voor de intocht van Sinterklaas in Herk-de-Stad.
18/11 08u30  Democraat Gillum geeft nederlaag toe bij gouverneursrace FloridaAndrew Gillum, die voor de Democratische Partij de eerste zwarte gouverneur van Florida wilde worden, heeft zaterdag zijn nederlaag toegegeven. In een tweet feliciteert hij Republikein Ron DeSantis met zijn verkiezingsoverwinning.
18/11 08u30  Trump belooft binnen enkele dagen “allesomvattend rapport” over moord KhashoggiDe Amerikaanse president Donald Trump belooft één van de volgende dagen met “een allesomvattend rapport” te komen over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
18/11 08u30  Klachten bij Ethische Commissie Telecommunicatie leiden amper tot boetesDe voorbije vijf jaar werden 1.109 klachten ingediend bij de Ethische Commissie voor de telecommunicatie. Dat leidde in slechts vijf gevallen tot een administratieve geldboete. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Roel Deseyn (CD&V) opvroeg bij telecomminister Alexander De Croo (Open Vld) en waarover De Zondag bericht.
18/11 08u30  Zwemmer sterft door steek pijlstaartrog en haai bijt surfer voor Australische kustBaden in zee in Australië is niet zonder gevaar. Vrijdag werd op zo’n 150 kilometer ten zuiden van Sydney een surfer aangevallen door een haai. De man raakte gewond maar overleefde. In Tasmanië had een zwemmer minder geluk: hij stierf, waarschijnlijk na een steek van een rog.
18/11 08u30  Van Overtveldt: “Begrotingstekort zou opgelost zijn als tewerkstelling in Wallonië en Brussel even groot zou zijn als in Vlaanderen”Het begrotingstekort in België kan meteen worden opgelost als in Brussel en Wallonië meer mensen aan de slag gaan. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zaterdag gezegd bij VTM. Een communautaire prik aan Franstalig België om de kritiek te counteren dat hij en de N-VA het tekort niet hebben weggewerkt.
18/11 08u30  ‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (49) is oma gewordenAn Swartenbroekx (49), beter bekend als Bieke uit F.C. De Kampioenen, is oma geworden. Haar man, acteur Guido De Craene, heeft twee volwassen kinderen uit een vorige relatie en één van hen is recent bevallen van een zoontje. Strikt gezien wordt de actrice dus ‘plusoma’, dat meldt het weekblad Story.
18/11 08u30  Bosbranden Californië: dodentol “Camp Fire” op 76, bijna 1.300 vermistenBij de zware bosbrand in het noorden van Californië is het dodental gestegen tot 76. De reddingsdiensten hebben de afgelopen uren nog vijf dode lichamen aangetroffen, blijkt uit de nieuwe balans die sheriff Kory Honea zaterdagavond bekendmaakte. De lijst met vermisten groeide verder aan tot 1.276, of 265 meer dan vrijdagavond. Maar deze lijst is volgens de sheriff verre van precies. Er staan waarschijnlijk dubbeltellingen in en men gaat ervan uit dat een aantal van de vermisten zich toch in veiligheid konden brengen.
18/11 08u30  Migrantenkaravaan wordt bij Amerikaanse grens ontvangen op Mexicaans protestVan de zogenaamde ‘migrantenkaravaan’ die al enkele weken onderweg is vanuit Midden-Amerika naar de Verenigde Staten, zijn intussen enkele duizenden mensen aangekomen in Tijuana, net voor de Amerikaanse grens. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde al dat ze niet welkom zijn in de VS en nu kijken deze mensen ook in Tijuana aan tegen protesten.
18/11 08u15  Demir verzoent zich met ACOD: "meest onbereikbare overheidsdienst ter wereld" krijgt extra geld en personeelBrusselDe federale dienst voor personen met een handicap, krijgt meer mensen en meer middelen. Daarmee moeten de wachttijden worden teruggedrongen. ACOD had in januari een stakingsaanzegging ingediend. Maar staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft nu een akkoord met de socialistische vakbond. In elk geval goed voor een kus.
18/11 08u15  Eden Hazard tien jaar Rode Duivel: hoe hij van snotaap uitgroeide tot wereldsterTien jaar geleden lanceerde René Vandereycken de toen 17-jarige Eden Hazard bij de Rode Duivels. Een piepjong supertalent. “Een snotneus met heel veel lef”, liet ex-bondscoach Walter Meeuws toen noteren. Vandaag is die snotneus nog steeds dezelfde speelvogel, maar wel een wereldster en de beste Belgische voetballer ooit. “Roger De Vlaeminck, die werkte ook harder dan iedereen dacht”, stelt Vandereycken tien jaar later. Hazard toen vs. Hazard nu.
18/11 08u15  Dit zijn de naakte cijfers achter de duels tussen van der Poel en van AertMathieu van der Poel boekte zaterdag in Tabor zijn tiende crossoverwinning van het seizoen. Wout van Aert werd op ruime afstand zevende. Alweer een triomf dus voor de Europese kampioen in zijn eeuwige strijd tegen de wereldkampioen uit Lille.
18/11 07u45  VIDEO. Huis in Beringen onbewoonbaar na schouwbrandDe brandweer van Beringen is zaterdagnacht moeten uitrukken naar een woning in de Drie Gezustersstraat in Beringen. Daar had de bewoner melding gemaakt van een uitslaande schouwbrand. Het huis is onbewoonbaar.
18/11 07u30  Bestuurder ziet vlammen onder zijn auto uitkomen tijdens het rijden, wagen helemaal uitgebrandZaterdagavond rond 23.30 uur vatte een BMW vuur in de Kerkhofstraat in Kortessem. De bestuurder zag de vlammen opeens onder zijn auto verschijnen tijdens het rijden en stapte onmiddellijk uit. Zijn wagen brandde helemaal uit.
18/11 07u30  VIDEO. Parkeerwachter gooit agent op de bon voor fout parkeren, tot groot jolijt van de tientallen toeschouwersTientallen omstaanders waren er getuige van: deze agent stond in Brentwood in het VK, onterecht op een parkeerplaats geparkeerd voor mensen met een beperking. Een parkeerwachter voelde zich genoodzaakt om een parkeerboete uit te schrijven. Onmiddellijk trok het incident tientallen toeschouwers aan die zich een breuk lachten bij het tafereel. “Dit is hilarisch, dit maakt mijn dag goed”, lacht de man achter de beelden.
18/11 07u15  Jens Dendoncker prijst zich gelukkig ondanks epilepsie: "Professioneel krijg ik vaak schouderklopjes. Nu ook nog in de liefde, dan ben ik de meest contente mens in de wereld"Met een tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een Emmy-nominatie en de grotendeels uitverkochte tournee ‘Bang Van Dendoncker’ zou je zeggen dat Jens Dendoncker (28) niets heeft om zich zorgen over te maken, maar dat klopt niet helemaal. 'De realiteit is dat ik één keer per week een aanval van epilepsie krijg”, zegt hij. “Maar ik trek me op aan het feit dat het niet altijd even erg is als nu.”
18/11 07u15  Uw handleiding voor ‘Fantastic Beasts 2’: Wie doet wat in 'The Crimes of Grindelwald'?‘The Crimes of Grindelwald’, de tweede ‘Fantasic Beasts’-film, benadrukt meer dan alle andere Harry Potter-films hoe complex Harry’s magische wereld wel is. Zowat alle details die schrijfster J.K. Rowling in haar eerste boeken bedacht komen allemaal terug en worden nog meer uitgewerkt. De fans zullen dat universum al min of meer doorgrond hebben. Maar voor de Potter-leek kan een beetje uitleg over ‘wie, wat en waarom’ geen kwaad.
18/11 07u15  GETEST. Perfectie: “Na een week vol ‘trial and error’ ben ik erachter gekomen dat het overroepen is. Durf jezelf zijn met een zwarte beha en een witte slip”Redactrice Nele is niet het type om naar perfectie te streven, voor één keer doet ze toch haar best. Een week lang probeert ze te leven zoals het moet: op het randje van de perfectie. Een randje waarop het moeilijk balanceren is.
18/11 06u45  Gluren bij BV's: Wendy Van Wanten geniet van verwennerij, Natalia hult zich in een strak pakjePure verwennerij in de sauna, emotionele terugblikken en schattige baby's: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/11 06u15  Onderhoud Finse pisteVan 19 tot 23 november wordt de Finse piste van Opglabbeek onder handen genomen. De huidige laag houtsnippers wordt afgeschraapt en vervangen door een nieuwe bovenlaag. Daardoor kan je volgende week geen gebruik maken van de looppiste. Heb je toch zijn in een avond- of ochtendloopje? Dan kan je terecht op de Finse piste in Gruitrode.
18/11 00u00  Latvala opnieuw aan de leiding in Rally van Australië, Ogier nog steeds virtueel wereldkampioen ten koste van NeuvilleDe Fin Jari-Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) staat halfweg de slotdag van de rally van Australië op kop. Latvala kwam aan de leiding nadat zijn teamgenoot Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) tijdens de tweede rit van de dag een schuiver maakte. Tänak volgt nu op 5 seconden van Latvala. Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) is derde op 19.6 van leider Latvala. De Fransman Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) is nog steeds zesde en is bij deze stand virtueel wereldkampioen. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) blijft achtste.
18/11 00u00  EuroMillions Volley League: Roeselare en Maaseik blijven foutloosRoeselare is ook na zes speeldagen nog steeds ongeslagen in de EuroMillions Volley League. Het won zaterdag met 3-0 (26/24, 25/18 en 25/22) van rode lantaarn Guibertin. Landskampioen Maaseik haalde het nipt met 3-2 van Aalst: 25/21, 22/25, 26/24, 20/25 en 15/11. Ook Maaseik slikte nog geen competitienederlaag. Aalst verloor voor het eerst dit seizoen. Beide teams speelden wel een match minder.
17/11 23u15  Mosselfeestdagen van Herk FCEersteprovincialevoetbalclub Herk FC houdt van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december haar mosselfeestdagen.
17/11 23u15  Maaseik zwoegt maar wint, Achel smeert Gent 0-3 aanZeer felbevochten was het, maar Greenyard Maaseik heeft Aalst dan toch geklopt. Opnieuw was de titelverdediger zeker niet constant genoeg tegen een stevig Aalst, het verloor een puntje, er is nog veel werk richting het Champions League-duel van donderdag in Berlijn maar er werd wél gewonnen. Dat deed ook Tectum Achel. Zij haalden het met 0-3 van Caruur Gent.
17/11 23u15  PROXIMUS LEAGUE. KV Mechelen moet diep gaan ondanks mannetje meer, maar wint in extremis toch van LommelKV Mechelen is zaterdag met een 3-2 zege tegen Lommel begonnen aan de terugronde in de Proximus League (1B). De bezoekers speelden meer dan een helft met een man minder, maar wisten zich toch terug in de match te knokken.
17/11 23u00  Zverev houdt Federer uit finale ATP Finals met straf punt, Djokovic gaat voor zesde eindzegeAlexander Zverev (ATP 5) heeft zaterdag de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit de finale van de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) gehouden. In de Londense O2 Arena haalde de 21-jarige Duitser het met 7-5 en 7-6 (7/5) van de 37-jarige Zwitser na een wedstrijd van 1 uur en 36 minuten. Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1996 die in de eindstrijd van de seizoensfinale staat.
17/11 22u45  Zuur verlies voor Lommel in slotfaseLommel SK heeft zaterdagavond niet kunnen winnen op het veld van KV Mechelen. De leider in de Proximus League moest erg diep gaan, maar haalde het uiteindelijk met 3-2 van tien Lommelaren. Daardoor blijven de Limburgers vijfde in de stand, op ondertussen al 14 punten van KVM.
17/11 22u15  Amerika heeft nog geen enkele “definitieve conclusie” getrokken over dood Saoedische journalistDe Verenigde Staten hebben op dit moment nog geen “definitieve conclusie” getrokken over de verantwoordelijken van de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Dat heeft de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, zaterdag gemeld.
17/11 22u00  Belgian Cats boeken onder leiding van Meesseman zege in Duitsland en zetten nieuwe stap richting EKDe Belgische basketvrouwen hebben zaterdag in Marburg met 58-77 gewonnen van Duitsland op de vijfde speeldag in de voorronde van het EK 2019. Ze blijven zo op koers voor een EK-ticket.
17/11 21u45  Zwaargewonde man in Herentals aangetroffen met mes nog in zijn lichaamDe lokale politie Neteland is een onderzoek gestart naar ernstige feiten van geweldpleging zaterdagavond in Herentals. Rond 18 uur werd langs de Herenthoutseweg een zwaargewonde man aangetroffen met een mes in zijn lichaam. Het slachtoffer werd onmiddellijk voor een spoedoperatie overgebracht naar het ziekenhuis.
17/11 21u15  PROXIMUS LEAGUE. Coach Nano debuteert bij Roeselare met nederlaag tegen TubekeTubeke heeft zaterdag drie punten gepakt dankzij een 3-2 zege tegen Roeselare op de vijftiende speeldag van de Proximus League, de eerste van de tweede periode. Anthony Schuster lukte de winnende treffer in de 85e minuut en vergalde zo de debuutmatch van de Roeselaarse coach Victoriano Rivas Alvaro, kortweg Nano. Die volgde maandag Jordi Condom op.
17/11 20u30  VIDEO. Politieagent gooit collega op de bon voor fout parkeren, tot groot jolijt van de tientallen toeschouwersTientallen omstaanders waren er getuige van: deze politieagent stond in Brentwood in het VK, onterecht op een parkeerplaats geparkeerd voor mensen met een beperking. Zijn collega botste op de politiewagen en voelde zich genoodzaakt om een parkeerboete uit te schrijven. Onmiddellijk trok het incident tientallen toeschouwers aan die zich een breuk lachten bij het tafereel. “Dit is hilarisch, dit maakt mijn dag goed”, lacht de man achter de beelden.
17/11 20u15  Broertjes Scheelen spelen voor het eerst samen in Bocholtse topmatchHet als derde gerangschikte Bocholt speelt zondagnamiddag gastheer voor Temse, het nummer twee in 2B. Een heuse topmatch die ook door de Hasseltse leiders met argusogen zal worden gevolgd. Zeker nu het broederpaar Wouter en Ruben Scheelen er geen gras over laat groeien. “Een tweede opeenvolgende thuisnederlaag is echt uit den boze.”
17/11 20u15  Dit complementair duo moet Termien weghouden uit vieze papierenOm de zege tegen Pelt te pakken rekent Termien op Kenneth Ulenaers (32), een slimme targetspits van 1m86, en op Glenn Bloemen (25), een vinnige winger van 1m72. Een complementair duo dat erg verschillend oogt en toch zijn er minstens drie gelijkenissen.
17/11 20u15  Vermiste duikboot met 44 bemanningsleden na een jaar “volledig misvormd” teruggevondenPrecies een jaar en een dag na plots van de radar te verdwijnen, is de Argentijnse duikboot ARA San Juan teruggevonden. Intussen is het zo goed als zeker: de onderzeeër ontplofte. “We hebben het wrak volledig misvormd en in brokstukken teruggevonden”, klonk het tijdens de persconferentie. De nabestaanden van de 44 bemanningsleden aan boord gaan nu opnieuw door een hel.
17/11 20u15  VIDEO. Omstreden “femme fatale” Amanda Knox is verloofdAmanda Knox, die in 2015 definitief vrijgesproken werd van doodslag op haar Britse medehuurster in 2007 in het Italiaanse Perugia, is verloofd. Op sociale media laat de Amerikaanse vrouw weten dat ze binnenkort trouwt met haar vriend Christopher Robinson.
17/11 20u15  Honderden Belgen ontdekken jobmogelijkheden in Canada: “Belgen kunnen Frans én Engels”Achthonderd Belgen die kandidaat zijn om te immigreren naar Canada, hebben zaterdag in Brussel de jobmogelijkheden in het Noord-Amerikaanse land kunnen ontdekken. Daar vond al voor de twaalfde keer het forum “Destination Canada” plaats, zo meldt de ambassade van Canada in België.
17/11 20u15  Pure reclame voor snooker: O’Sullivan (met gelukje) naar finale Northern Ireland Open na helse strijd met SelbyRonnie O’Sullivan speelt zondag de finale van de Northern Irleland Open tegen Judd Trump. De Engelsman was zaterdag in zijn halve finale met 6-5 te sterk voor ’s werelds nummer één Mark Selby na een thriller van formaat.
17/11 20u15  Arrestaties in Londen nadat duizenden mensen betogen tegen gebrek aan politieke daadkrachtIn Londen hebben zaterdag duizenden mensen betoogd tegen de “criminele nalatigheid” van de Britse regering in de strijd tegen de klimaatopwarming. De politie arresteerde een veertigtal betogers. Volgens de organisatie waren er 6.000 manifestanten.
17/11 20u15  Opmerkelijke 100ste interland voor Giorgio Chiellini met de Azzurri: “Maar ik zal nooit meer een WK spelen”Dag op dag veertien jaar geleden maakte Giorgio Chiellini zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg. Op 17 november 2004 speelde de verdediger 45 minuten in een 1-0-zege tegen Finland. Op 17 november 2018 speelt het Juventus-icoon interland nummer 100.
17/11 20u15  Bilzenaar Seppe Brulmans wil de scalp van ex-ploeg THES: “Maar Oris trapt ze momenteel met de ogen dicht”Leider THES speelt vanavond de topper bij eerste achtervolger Deinze, dat op zes punten volgt. Wie ongetwijfeld in de basis zal staan bij de Oost-Vlamingen, is ex-THES-speler Seppe Brulmans (24). “Maar we hebben wel veel respect voor hetgeen THES tot nu toe gepresteerd heeft”, zegt de 24-jarige middenvelder uit Bilzen. 
17/11 20u15  Eendracht-coach wil wat doen aan 31 tegengoals: “Toch zal ik de zaak niet dichtmetselen”Mechelen a/d Maas is nog niet van een degradatieplaats weggeweest. De situatie is nijpender dan vorig seizoen, toen Eendracht voortdurend net uit de greep van de kandidaat-dalers kon blijven. “Als je laatste staat heb je pijnpunten. Die proberen we op te lossen binnen de mogelijkheden van de club”, verduidelijkt coach Jan Van Hout.
17/11 20u00  Man door trein gegrepen terwijl hij hond zoekt op spoorEen dertiger is zaterdagnamiddag om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een trein in Obourg, in de provincie Henegouwen. Dat is vernomen van het parket van Bergen.
17/11 20u00  President Trump bezoekt rampgebied Californië na dodelijke bosbranden en uit opnieuw kritiekDonald Trump heeft zaterdag de slachtoffers van de bosbranden in Californië ontmoet. De Amerikaanse president hield ook een pleidooi voor een beter bosbeheer.
17/11 19u30  VIDEO. Tweeduizend toeschouwers voor sprookjestocht in MolenvijverparkZo’n tweeduizend mensen hebben zich ingeschreven voor de sprookjestocht in het Molenvijverpark dit weekend. De eerste bezoekers werden zaterdagavond door zo’n honderd acteurs, verspreid over het park, meegenomen doorheen bekende en minder bekende sprookjes, veelal in een feeëriek kader.
17/11 19u15  Kenny De Ketele en Robbe Ghys vrezen voor finale met vijf koppels op slotdag Zesdaagse van GentMet nog drie koppels in dezelfde ronde lijkt voor de start van de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent de trend gezet. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan op slechts vier punten van het leidersduo Keisse/Viviani. Een habbekrats met de vele nevennummers die er nog zitten aan te komen. Maar De Ketele sluit ook een hoofdrol voor het Nederlandse koppel Havik/Stroetinga en het Duitse tweetal Kluge/Reinhardt niet uit in aanloop naar de slotdag van morgen/zondag.
17/11 19u15  Halle-Gooik verliest in Champions League futsal en grijpt naast Final FourHalle-Gooik heeft zaterdag in het Litouwse Alytus zijn derde en laatste groepswedstrijd in de eliteronde van de Champions League futsal verloren. Het Sloveense Dobovec haalde het met 5-4. Gonzalo Galan Carsi (2x), Diogo en Alessandro Patias scoorden voor de Belgische landskampioen.
17/11 19u15  VIDEO. 17 jaar geleden woog ze 366 gram, nu ontmoet ze de arts die haar leven reddeDe wereld vierde zaterdag Prematurendag. Daarom verzamelden driehonderd jongeren, ooit weken of maanden te vroeg geboren in Ziekenhuis Oost-Limburg, in de Genkse Limburghal. De oudste ‘prematuur’ was 21 jaar, de lichtste woog 17 jaar geleden 366 gram. Nu is hun conditie opperbest, net als de stemming van hun ouders en de verhouding met hun artsen, zo bleek op een ontmoeting met veel lachende gezichten, en hier en daar ook een traan.
17/11 19u00  ‘Stoute leerlingen’ van Mater Dei na 50 jaar in ere hersteldOVERPELTEerder waren ze al gerehabiliteerd met een laattijdige proclamatie, vrijdag trakteerde de school ook nog eens op een etentje om het goed te maken. Vijftig jaar na datum kon een tiental leerlingen van het zesde jaar Mater Dei in Overpelt dan toch nog hun diploma- uitreiking vieren, nadat ze in 1968 als 18-jarige meisjes gestraft waren voor rebels gedrag tijdens een schooluitstap. “Ze hebben intussen bewezen in het leven dat ze die proclamatie en huldiging meer dan waard waren.”
17/11 19u00  Popfeestje op rockfestival: waarom Kylie Minogue wél thuishoort op Rock WerchterWERCHTERDé verrassing van volgende festivalzomer is nu al bekend: Kylie Minogue (50) staat op Rock Werchter. Een vreemde eend in de bijt, lijkt het, zoals Milk Inc. en Robbie Williams dat ooit ook waren. Maar vandaag klinkt opvallend weinig kritiek. “De tijden zijn veranderd. Muziekliefhebbers luisteren nu naar álle genres.”
17/11 19u00  Hamilton: "Max Verstappen zal een bedreiging vormen"Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zegt volgend jaar goed te moeten blijven presteren om de dreiging van de volgende generatie F1-talenten achter zich te houden.
17/11 18u15  Zwitserland-België even snel uitverkocht als concert Ed SheeranEén uur. Langer was niet nodig vooraleer het bordje ‘Sold Out’ aan de poorten van de Swissporarena in Luzern hing voor de match Zwitserland-België. Dat is even snel als toen Ed Sheeran vorige zomer naar de wei van Werchter kwam.
17/11 18u00  Afhaken van Romelu Lukaku streep door de rekening van bondscoach Roberto Martinez “Tot het laatste moment geprobeerd”Geen Romelu Lukaku tegen Zwitserland. “We hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd hem fit te krijgen”, aldus bondscoach Roberto Martinez. Toch werd zaterdagochtend beslist om de topschutter van de Rode Duivels niet mee te nemen naar Luzern.
17/11 18u00  Bondscoach steekt Origi een hart onder de riem: “Als hij het moeilijk heeft, moet de nationale ploeg hem steunen”Kwalificeren de Rode Duivels zich voor de Final Four van de Nations League? Zondagavond omstreeks 22.40 uur kennen we het antwoord op die vraag. Op Romelu Lukaku moeten de Belgische fans alvast niet rekenen, hij bleef thuis met een hamstringblessure. Ook Carrasco raakte niet in Luzern door visumproblemen. Divock Origi is dan weer wel van de partij, voor het eerst sinds maart van dit jaar. “Omdat hij onze steun verdient”, vertelde Roberto Martinez vanavond tijdens zijn persbabbel in Zwitserland.
17/11 17u30  VIDEO. Tennisspeler neemt ballenmeisje in de maling, tot grote hilariteit van de toeschouwersDe Amerikaanse tennisspeler Jack Sock was in zijn nopjes in de halve finale van ATP World Doubles in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer een ballenmeisje een tennisbal opraapt van het veld en zich omdraait, botst ze tegen tennisspeler Sock. Ze schrikt maar ze is nog meer verbaasd van zijn reactie. Jack Sock valt op de grond en doet alsof hij zwaargewond is. Het publiek giert het uit.
17/11 17u30  Schepen op ‘seksfeestje’ stopt met politiek: “Die heisa had geen invloed op mijn beslissing”Frank Gheeraert, de schepen uit het West-Vlaamse Langemark-Poel­kapelle die betrokken raakte bij heisa rond een “seksfeestje” in een zomerbar, heeft beslist te stoppen met politiek. De Open VLD’er maakt met zijn lokale lijst 8920 geen deel meer uit van de nieuwe meerderheid, die er ­gevormd wordt door CD&V en N-VA. “Om nu oppositie te gaan voeren tegen een beleid waar ik zes jaar aan meegewerkt heb, dat kan ik niet”, zegt Gheeraert.
17/11 17u15  Alexander Zverev houdt Roger Federer uit finale ATP Finals: Duitser pakt uit met straf punt na prachtige rallyAlexander Zverev (ATP 5) heeft zaterdag de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit de finale van de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) gehouden. In de Londense O2 Arena haalde de 21-jarige Duitser het met 7-5 en 7-6 (7/5) van de 37-jarige Zwitser na een wedstrijd van 1 uur en 36 minuten. Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1996 die in de eindstrijd van de seizoensfinale staat.
17/11 17u15  Juwelen weg bij inbraak in TongerenBij de politie is vrijdag in de namiddag een inbraak in een huis gemeld. Er zijn juwelen buitgemaakt. (mm)
17/11 17u15  “Prins Harry en Meghan willen verhuizen naar Kensington Palace, maar moeten hun plannen opbergen”De zwangere Meghan Markle en haar prins Harry hebben hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace moeten uitstellen. Het gedeelte waarin ze willen intrekken is immers nog bewoond door twee oudere leden van het Britse koningshuis. Zij weigeren hun thuis af te staan aan het prille koppel, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. En dat is niet de enige reden waarom ze niet naar het Londense paleis mogen verhuizen.
17/11 17u00  Smeulende assen in bosje in BoxbergheideDe brandweer is zaterdag rond de middag opgeroepen voor een brand in de Drogebosstraat in Boxbergheide. In een bosje in de straat was een smeulende hoopje assen gevonden. Het bleek afkomstig te zijn van een barbecue die was leeg gekapt. Er is geen schade. (mm)
17/11 17u00  Voetganger gewond in BeverloOp de Oosthamsesteenweg in Beverlo is zaterdag rond 9.30 uur een voetganger door een auto geraakt. Het slachtoffer werd voor verzorging naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht. (mm)
17/11 17u00  LIVE. Hoe blikt bondscoach Roberto Martinez vooruit op de clash met Zwitserland?De Rode Duivels spelen zondag hun laatste en cruciale wedstrijd in de groepsfase van de Nations League tegen Zwitserland. Hoe blikt bondscoach Roberto Martinez vooruit op die partij? Volg het hier LIVE vanaf 17u15!
17/11 17u00  Prins Harry en Meghan Markle moeten hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace opbergenDe zwangere Meghan Markle en haar prins Harry hebben hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace moeten uitstellen. Het gedeelte waarin ze willen intrekken is immers nog bewoond door twee oudere leden van het Britse koningshuis. Zij weigeren hun thuis af te staan aan het prille koppel, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. En dat is niet de enige reden waarom een luxueus optrekje in het Londense paleis niet het beste idee is.
17/11 16u45  Jonge Belgen raken niet voorbij Malta in voorronde voor EK U19De Belgische nationale ploeg onder 19 heeft zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Malta in de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019. Het was voor de ploeg van Jacky Mathijssen de tweede wedstrijd in het Maltese Ta’Qali, na de 5-0 zege woensdag tegen Litouwen.
17/11 16u30  Diesel nergens zo duur als in BelgiëDe dieselprijs in België is de hoogste van alle EU-lidstaten, dat blijkt uit cijfers van de internationale wegtransportfederatie IRU.
17/11 16u30  Nieuwe demonstratie: Van der Poel pakt tiende zege van seizoen in Tabor, Van Aert valt (ver) naast podiumEen nieuwe cross, een nieuwe demonstratie van Mathieu van der Poel. De Nederlander heeft op imponerende wijze zijn tiende zege van de winter gepakt. De Europees kampioen liet de tegenstand ter plekke in de tweede ronde en reed nadien meesterlijk naar de overwinning. Wereldbekerleider Toon Aerts werd vierde en vergroot zijn voorsprong in het klassement op naaste achtervolger Wout van Aert, die na een lekke band tevreden moest zijn met een zevende plaats.
17/11 16u30  Een virtuele wereld om in te “oefenen” en een flexteam van experts: Nederlands Limburg pakt drugsmisdaad aanDe zware drugsjongens in Nederland zijn gewaarschuwd. Den Haag schuift Nederlands Limburg ruim tien miljoen euro toe om de infiltratie van de onderwereld in de bovenwereld te bestrijden.
17/11 16u15  En plots verlicht een enorme vuurbal de hemel boven Texas: “Erg kleurrijk!”Donderdagnacht kregen de inwoners van Austin, in de staat Texas, een prachtig schouwspel voorgeschoteld. Op een bepaald ogenblik viel er een vuurbal te zien die de hemel een tijdlang kon verlichtte. Iets wat door de opkomst van dashcams uiteraard door een heleboel camera’s werd vastgelegd.
17/11 16u00  Atlete Hanne Claes sluit topjaar af met wrange nasmaak: “Het is heel frustrerend”Hanne Claes schitterde afgelopen zomer in haar ‘comebackjaar’ met twee vierde plaatsen (op de 400m horden en op de 4x400m met de Belgian Cheetahs) op het EK in Berlijn. Toch kreeg haar jaar een negatieve afsluiter met het bericht dat ze geen voltijds profcontract aangeboden kreeg bij Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.
17/11 16u00  Onrust en grimmige sfeer bij meerdere Sint-intochten in NederlandTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren en mengden voetbalsupporters zich met het kinderfeest. In Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 16u00  Xavier Siméon moet forfait geven voor laatste MotoGP-raceXavier Siméon komt zondag niet aan de start van de Grote Prijs van Valencia in het MotoGP-kampioenschap. De Ducatirijder ging vrijdag tegen de vlakte en liep daarbij een hersenschudding op.
17/11 15u45  Wat denkt STVV over financiële bonussen voor natuurlijk gras?Een verbod op kunstgrasvelden komt er in Nederland niet, maar wel krijgen de clubs uit de Eredivisie een bonus tot 350.000 euro als ze voor natuurlijk gras kiezen. Wat zou STVV ervan vinden als ook in België gelijkaardige maatregelen genomen worden? “Nederland is België niet. Wel heeft zowel STVV als de nv Stayen de ambitie om de club in nog betere omstandigheden te laten voetballen”, zegt Tom Van Den Abbeele, general manager of sports bij de Kanaries.
17/11 15u45  Lommelse linksback Cauwenberg in select clubjeLommel-voorzitter Paul Kerkhofs is ‘every inch a gentleman’ en wenste KV Mechelen-coach Wouter Vrancken deze week in TVL Sportcafé nog alle succes toe. Maar de eerste en enige ploeg die de Kakkers dit seizoen in eigen huis al te kakken zette, is wel Lommel SK. “En dat willen we dit weekend graag nog eens doen”, lacht linksback Timo Cauwenberg, die dit seizoen nog geen minuut miste.
17/11 15u45  Antwerpse agenten rukken uit voor inbraak, maar voorkomen CO-dramaIn Antwerpen heeft een interventieteam van de lokale politie vrijdagavond een appartementsgebouw ontruimd, nadat het meettoestel van de agenten CO-gas had gedetecteerd. Dat laat de politie zaterdag weten in een persbericht. De ploeg was ter plaatse gegaan naar aanleiding van een inbraak.
17/11 15u45  Jolan Cox en Maaseik willen tegen Aalst dipje overwinnen: “Tijd om niveau op te krikken”De klassiek drukke periode staat nu echt wel voor de deur voor Greenyard Maaseik. Het startschot daarvan wordt deze zaterdag gegeven, thuis tegen Lindemans Aalst. En dat mag gerust een topper genoemd worden. Na een uitstekende seizoenstart volgde afgelopen zondag in de Supercup wel plots een Maaseiks dipje. “Geen ramp, maar we beseffen wel dat het hoog tijd is om ons niveau op te krikken”, aldus hoofdaanvaller Jolan Cox.
17/11 15u30  Vossentocht omleidingDe Industrieweg-Zuid en de Sint-Hubertuslaan zijn op zaterdag 17 november slechts in één richting toegankelijk wegens de vossentocht van het Natuurhulpcentrum. De helft van de rijweg wordt gebruikt als parking voor de deelnemers. Je kan de straten bereiken vanaf de Weg naar Zwartberg.
17/11 15u30  De vijf tv-tips voor een geweldige zaterdagavondOp VTM kan de superheldenliefhebber terecht voor ‘Captain America: Civil War’. VIER biedt u het laatste deel van ‘The Hobbit’-trilogie. VIJF presenteert een biografisch sportdrama met ‘The Blind Side’, gebaseerd op waargebeurde feiten. Hondenliefhebbers smelten bij de film ‘Hachiko - A Dog’s Story’, eveneens waargebeurd. En CAZ brengt de filmklassieker ‘The Godfather’, dé film voor maffialiefhebbers. Voor de veelvraat onder ons: vergeet niet om enkele films op te nemen; morgen is het aanbod op televisie niet zo geweldig.
17/11 15u30  Lucinda Brand wint in Tabor, afwezige Vos blijft aan de leidingNederlands veldritkampioene Lucinda Brand (Team Sunweb) heeft zaterdag de wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor gewonnen. Ze haalde het na een aanval in de slotronde voor landgenote Annemarie Worst en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Marianne Vos is nog steeds leidster ondanks haar forfait.
17/11 15u30  VIDEO. Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  Zo snel kan ongeluk gebeuren: moeder heeft even geen oog voor dochter en dat loopt bijna fout afVijf seconden. Soms heeft een kind niet meer nodig om kattenkwaad uit te halen. Dat beseft ook Erica Dilley nu maar al te goed. De moeder uit Texas had eerder deze maand even geen oog voor haar dochtertje Alice, en die maakte daar meteen gebruik van om zich naar boven te laten hijsen door de garagedeur. Gelukkig was Dilley nog op tijd bij haar om een pijnlijke val te vermijden.
17/11 15u15  Moment om nooit te vergeten: man in zwembad krijgt het gezelschap van dorstige olifantEen rustige duik in het zwembad van een Zuid-Afrikaans hotel is voor Ivan Ueckermann een ervaring geworden die hij nooit zal vergeten. Dat heeft hij allemaal te danken aan deze dorstige olifant, die even van de gelegenheid gebruikmaakte om wat water uit het zwembad te drinken. De beelden, gemaakt in de Mhondoro Safari Lodge, gaan in geen tijd viraal op sociale media.
17/11 15u15  Dashcam van politie filmt hoe bestuurder plots het vuur opent op agentDe politie van Washington County heeft schokkende dashcambeelden gedeeld van een schietpartij in de Amerikaanse staat Arkansas. Agent Brett Thompson probeerde zondag een wagen tegen te houden die net voordien een verkeersovertreding had begaan, toen de bestuurder plots meerdere schoten op hem loste. De schutter kon een tijdlang aan de politie ontsnappen, maar besloot zich later toch over te geven.
17/11 14u30  CD&V’ers roemen “gespierde cheeta” en “compagnon de route” VandeurzenVeel lof circuleerde er zaterdag op de microblogsite Twitter voor Jo Vandeurzen, de Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, die zaterdag in onze krant aankondigde dat hij na de verkiezingen van mei 2019 stopt met de nationale politiek. Hardwerkend, integer en geëngageerd waren de voornaamste beschrijvingen door politieke mede- en tegenstanders.
17/11 14u15  COLUMN. “Jeroen is de vleesgeworden boertigheid van ‘Boer zkt Vrouw’”Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van?
17/11 14u15  Stop met streven naar de perfectie van Beyoncé: imperfectie is nog populairderPerfectie is elke dag de beste versie van jezelf zijn. Perfectie is werknemer van de maand zijn. En de beste man/vrouw/moeder ter wereld. Perfectie is Beyoncé of minstens even populair zijn als zij is. Maar er is ook goed nieuws: imperfectie blijkt nog populairder dan perfectie.
17/11 14u00  Pietendiscussie bereikt nieuw hoogtepunt in Nederland: onrust en grimmige sfeer bij meerdere intochtenTijdens de Sinterklaasintochten op verschillende plaatsen in Nederland is tumult en onrust. In Rotterdam zouden mensen zijn bekogeld met eieren, in Amstelveen gingen teleurgestelde mensen naar huis vanwege een grote groep KOZP-activisten en ook in Leeuwarden en Eindhoven is er tumult. De grootste groep van anti-Pietactivisten misleidde de politie en werd, onderweg naar Den Helder, tegengehouden en week uit naar Amstelveen.
17/11 14u00  Politie vindt drugs bij twee twintigersIn de Oude Maasstraat in Stokkem heeft de politie vrijdagavond twee jongeren van achter een heuveltje gehaald. De politie was daar rond 19.45 uur aan het patrouilleren toen ze het duo stilletjes zagen wegwandelen. De twintigers uit Dilsen en Lanaken bleken verdovende middelen bij de hebben. Er werd een proces-verbaal opgesteld. (mm)
17/11 14u00  Whisky & SpirtisfestivalMorgen, zondag 18 november, organiseert de Breese Whisky club in samenwerking met Huis Aerts een whisky- en spirtisfestival in het stadhuis van Bree.
17/11 13u45  Verdachte van diefstal opgesloten in gevangenisDe politie heeft vrijdagnamiddag een geseinde persoon in de boeien geslagen. De man werd op de Maastrichtersteenweg gecontroleerd en toen bleek dat hij nog moest worden gehoord in verband met een diefstal, werd hij meegenomen naar het politiekantoor. Na contact met het parket Limburg werd hij naar de gevangenis in Hasselt gebracht. (mm)
17/11 13u45  Spoorwegovergang afgesloten voor herstellingswerken in LommelVan dinsdag 20 tot en met donderdag 22 november worden er dringende herstellingswerken uitgevoerd aan de spoorwegovergang N712 in Stevensvennen/Werkplaatsen (Lommel). In die periode kan er geen verkeer over de spoorwegovergang.
17/11 13u30  Tentoonstelling ‘Sint-Truiden in de Eerste Wereldoorlog’Een eeuw geleden zwegen de wapens en hield de Eerste Wereldoorlog eindelijk op. Met een uitgebreid programma herdenkt Sint-Truiden deze bijzondere verjaardag met een tentoonstelling ‘Sint-Truiden in de Eerste Wereldoorlog’.
17/11 13u15  Iserbyt geeft forfait voor Tabor én HammeEli Iserbyt heeft in laatste instantie forfait moeten geven voor de Werelbekermanche veldrijden in Tabor. De beloftenwereldkampioen was nochtans afgereisd naar Tsjechië, maar een zitvlakblessure en ziekte besliste hij om toch niet te starten. De renner van Marlux-Bingoal geeft ook verstek voor de DVV-manche in Hamme morgen.
17/11 13u15  Pidcock outstanding bij beloften, Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborTom Pidcock nam zaterdag de leidersplaats in het wereldbekerklassement voor renners onder de 23 jaar over van Eli Iserbyt. De Brit domineerde de manche in het Tsjechische Tabor waarvoor de Belg in extremis forfait moest geven door een zitvlakblessure. Bij de junioren domineerden de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won voor Thibau Nys.
17/11 13u00  Schrijft Samatta geschiedenis met Tanzania?Ally Samatta en Tanzania kunnen dit weekend Afrikaanse voetbalgeschiedenis schrijven. De Taifa Stars nemen het zondagmiddag om 15 uur Belgische tijd op tegen Lesotho. Bij een overwinning én verlies van eerste achtervolger Kaapverdië tegen leider Oeganda kwalificeert Tanzania zich voor de eerste keer in 38 jaar voor de Afrika Cup.
17/11 12u45  Lukaku haakt af voor beslissende interland tegen Zwitserland, Batshuayi zo goed als zeker aan aftrapRomelu Lukaku haakt ook af bij de Rode Duivels voor het beslissende duel in de Nations League tegen Zwitserland. De spits van Manchester United stapt niet mee op het vliegtuig omdat hij nog te veel last heeft van zijn hamstringblessure. Daardoor komt Michy Batshuayi, tegen IJsland goed voor de enige twee doelpunten van de match, zo goed als zeker terug aan de aftrap.
17/11 12u30  Witse Meeussen is beste junior voor Thibau Nys in TaborDe wereldbekermanche veldrijden in het Tsjechische Tabor startte zaterdagmorgen uitstekend voor de Belgen. Wereldbekerleider Witse Meeussen won de juniorenrace voor Thibau Nys.
17/11 12u30  Swings grijpt net naast medaille bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 12u15  ‘Hotel mama’ aan sterke opmars bezig bij late twintigersBijna één op de drie 25- tot 30-jarigen uit ons land woont nog steeds bij de ouders in. Het gaat om een Dat is een sterke stijging ten opzichte van 2010, toen iets meer dan één op de vijf jongvolwassenen nog in ‘Hotel mama’ verbleef.
17/11 12u00  Oekraïense loonslaven bouwen onze populaire festivalsHonderden Oekraïners worden naar België gelokt om in schijnconstructies goedkoop werk te verrichten. Deze zomer bouwden ze onder andere de tenten van Tomorrowland en Gent Jazz mee op. Dat blijkt uit een onderzoek van zusterkrant De Standaard. 'Het is een schok te ontdekken dat we zouden deel uitmaken van een dergelijk netwerk.'
17/11 11u30  Swings begint grijpt net naast podiumplaats bij start van nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 11u15  Swings begint matig aan zijn nieuw schaatsseizoenBart Swings heeft zaterdag op de eerste wereldbekermanche schaatsen van het seizoen in het Japanse Obihiro net naast een medaille in de massastart gegrepen. De Leuvenaar, vice-olympisch kampioen in de discipline, kwam als vierde over de streep. In de 1.500 meter werd hij achtste.
17/11 10u30  Griet Vanhees is ambassadrice van paardenspektakel: “Een droom die uitkomt”Mensen die taboes bespreekbaar maken, hebben altijd een streepje voor in HALLO en deze week is dat streepje voor Griet Vanhees (40), ofwel mevrouw Anthony Kumpen: zij houdt “ongelooflijk veel van paarden” en wordt de Belgische ambassadrice van de internationale paardenshow Cavalluna ‘World Of Fantasy’. “Dit is een droom die uitkomt”, meldt Griet tussen haar paarden in Sint-Lambrechts-Herk.
17/11 10u30  Dode bij Franse protesten om hoge brandstofprijzen: vrouw panikeert bij blokkade en rijdt in op manifestantenBij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is een dodelijk slachtoffer gevallen. In het departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin, was een moeder met de wagen op weg met haar dochter naar de dokter. Toen ze op een blokkade stuitte, is ze in paniek geslagen en op betogers ingereden. Daarbij viel één dode.
17/11 10u15  Peter Sagan klopt Tourwinnaar Thomas en Europees kampioen Trentin in Criterium ShanghaiPeter Sagan heeft het Criterium van Shanghai op zijn palmares gebracht. De Slovaak haalde het voor Geraint Thomas en Matteo Trentin.
17/11 10u00  Webshop met aanbod van werkzoekendenNiet de vacatures en de bedrijven staan in de kijker, maar wel de werkzoekenden zelf. Dat is het concept van De Talentenshop, een database met gescreende uitzendkrachten die klaar staan voor een boeiende uitdaging. Het is uitzendkantoor Staffing uit Beringen dat met deze menselijke webshop is gestart.
17/11 09u00  Brazilië wint Zuid-Amerikaanse clash tegen Uruguay, Argentinië wint zonder MessiHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
17/11 09u00  Nicolas Colsaerts stijgt naar achttiende plaats op Australian Open golfNicolas Colsaerts begint als nummer achttien van het klassement aan de slotronde van het Australian Open golf (PGA Tour Australasia/800.000 euro) in Eastlakes, nabij Sydney. De Brusselaar zette zaterdag een derde ronde neer in 71 slagen (een onder par) en steeg vier plaatsen in de tussenstand.
17/11 08u30  Nooit meer met voorschrift naar de apotheekBrusselVergeet de administratieve rompslomp na een doktersbezoek: voortaan is er geen briefje meer nodig om geneesmiddelen op voorschrift bij de apotheek af te halen. Met een simpele scan van je identiteitskaart weet de apotheker welke pillen je nodig hebt.
17/11 08u30  Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van SinterklaasIn heel Nederland zijn dit weekend demonstraties bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht zaterdag in de gemeente Zaanstad hebben vier actiegroepen zich gemeld: twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook op veel andere plaatsen bij onze noorderburen zijn protesten aangekondigd.
17/11 08u30  Door onbeschikbare kerncentrales zal energiebevoorrading “voor koudste maanden januari en februari gespannen zijn”De toestand zal “gespannen” zijn tijdens de eerste twee maanden van 2019 om de energiebevoorrading van België te verzekeren, geeft Philippe Van Troeye, CEO van Engie Electrabel, toe in een gesprek zaterdag in L’Echo. Hij verzekert dat zijn bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.
17/11 08u30  Dodentol van bosbranden in Californië blijft stijgen en “meer dan duizend vermisten”Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië, de zogenaamde “Camp Fire”, is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71.
17/11 08u30  Smokkel van ‘verboden’ peren naar Rusland is ‘big business’Belgische en Nederlandse fruitbedrijven omzeilen op grote schaal de voedselsancties van de Russische president Poetin. Hun producten bereiken via smokkelhandel de Russische supermarkten. Alleen aan de smokkel van peren verdienden Belgen en Nederlanders sinds de sancties naar schatting 240 miljoen euro, schrijft De Morgen zaterdag op basis van een onderzoek door de Nederlandse Volkskrant.
17/11 08u30  CIA: “Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is de opdrachtgever van moord op Jamal Khashoggi”De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gelooft dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de moord op de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft bevolen. Dat schrijft de Washington Post vrijdag, op basis van verschillende, anonieme bronnen bij de CIA.
17/11 08u15  Bier drinken wordt weer duurderDe prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Wellicht rekenen ze die prijsstijging ook door aan de consument.
17/11 08u00  Mogi Bayat passeerde drie keer langs de kassa bij de transfer van HanniIn de zaak-Propere Handen zitten nog vier verdachten in de cel: financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans, makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, en ex-advocaat Laurent Denis. In een driedelige reeks laten we u kennismaken met de fascinerende Belgische transferwereld en de rol die de twee laatsten daarin speelden. Bayat en Denis zijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Het gerecht verdenkt hen alleen maar van het witwassen van geld. Maar in de wetteloze jungle van het Belgische voetbal gedroegen Bayat en Denis zich als de ongekroonde koningen. Moeiteloos zetten ze clubs, makelaars en spelers naar hun hand.
17/11 07u45  Wat gebeurt er met de kilogram, kinderen spelen ziekenhuisspel en daar is Winterland weer. Dit zijn de strafste video’s van de weekOnze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.
17/11 07u15  IN BEELD. Het (im)perfecte vrouwenlichaam: “Mannen genieten gewoon van billen en borsten, misschien moeten we vaker denken als hen”Niemand is perfect, maar als je jezelf graag kan zien,is de perfectie dichtbij. Dat bewijzen deze vijf vrouwen. In onze ogen allemaal even perfect.
17/11 07u15  “Vandeurzen hoort bij CD&V als mayonaise bij frieten”“Vandeurzen hoort bij CD&V als mayonaise bij frieten”
17/11 04u15  Opglabbeek steunt het ZuidenHet Indonesische eiland Sulawesi werd op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en tsunami. Het gemeentebestuur schenkt 1.500 euro noodhulp aan de slachtoffers via de vzw Consortium 12-12.
17/11 03u45  “Vrouwelijke gevangene groef zich naar buiten met breinaalden”Een van de vrouwelijke gevangenen heeft ooit geprobeerd om te ontsnappen door het cement van de celmuur weg te schrapen met haar breinaalden. Om gevaarlijke gedetineerden te luchten, was er een leeuwenkooi. En als de bajesklanten na 21 uur nog hun leeslamp aan wilden, moesten ze zelf voor het gas betalen. Bijna tien jaar nadat architecten de oude Hasseltse gevangenis mochten hertimmeren tot de nieuwe rechtenfaculteit heeft Karin De Greeve de geschiedenis van dat instituut in een boek gegoten. Woensdagavond wordt het aan UHasselt voorgesteld. “Er werd zelfs vastgelegd of de gevangenen een snor mochten hebben of niet.”
17/11 03u45  Waarom we die hoest beter spontaan laten overgaanAls een hoestje hardnekkig wordt, trekken we vlug naar de huisarts. Die schrijft bijna altijd antibiotica voor. Maar dat is bij luchtweginfecties zelden nuttig en leidt zelfs tot gevaarlijke resistentie, waarschuwen onderzoekers.
17/11 03u45  Gespierde cheetaLees meer >
17/11 03u45  VioolLees meer >
17/11 03u45  Vlamingen negeren kerkelijke voorschriften over crematie-assenHASSELTDe Kerk schrijft voor dat na een crematie de assen niet thuis, maar in een graf of nis bewaard worden. Uit cijfers blijkt echter dat de Vlamingen deze kerkelijke regels massaal negeren.
17/11 03u45  Beke en Ceyssens lijsttrekkers voor CD&V in meiLees meer >
17/11 03u45  Vijftiger filmt stiekem onder rokken in supermarktBRUGGE Een 52-jarige man zit in de cel omdat hij stiekem onder de ­rokken van vrouwen filmde in verschillende supermarkten.
17/11 03u45  Wat kost het om van Theo Tejo te maken?HASSELTSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeente ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand in je gemeentehuis en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie te gaan. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, zes gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”
17/11 03u45  “Buitenlandse interesse voor Belgische kaviaar”Lees meer >
17/11 03u45  HerfstpraatjeLees meer >
17/11 03u45  Treinbegeleiders betrapten 622 rokersLees meer >
17/11 03u45  “We zijn door cijfers massaal gehypnotiseerd”Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
17/11 03u45  “Niet makkelijk hier, Limburg is een provincie die weinig leest”“Het is niet iets wat ik meteen opnieuw zou doen, want simpel was het niet”, zegt Jan Feys. Op 1 oktober 1993 opende de West-Vlaming samen met zijn Genkse vrouw Veerle boekhandel Malpertuis in Genk. Maar terwijl ketens en online-giganten intussen zowat de hele boekenmarkt hebben opgeslokt, viert Malpertuis dezer dagen zijn 25-jarige bestaan.
17/11 03u45  OvertochtEn altijd weer migranten onderweg. Henri van Straten ziet de passagiers van de Red Star Line door Antwerpen dwalen: landverhuizers, gelukszoekers.
17/11 03u45  “Nee, ik heb nog geen nieuwe job”GENK Bij de Vlaamse verkiezingen van 26 mei volgend jaar zal Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (60) geen lijsttrekker zijn voor CD&V in Limburg. Bijgevolg past hij ook voor een nieuw ministerschap. “Ik ben 60 jaar. Als ik mijn professionele loopbaan nog een andere wending wil geven, moet ik het nu doen. Ik wil ook plaats maken voor verjonging en vernieuwing”, zegt de Genkse sterkhouder van de christendemocraten. “En neen, concrete toekomstplannen of een jobaanbod heb ik nog niet.”
17/11 03u45  Europese inflatie op het hoogste peil in zes jaarBrusselDe inflatie in de eurozone is in oktober gestegen tot 2,2 procent. Dat is het hoogste niveau sinds eind 2012, zo blijkt uit data van het Europese statistiekbureau Eurostat.
17/11 03u45  Test-Aankoop: “Overgang pensioenspaarfonds moet gratis”BrusselDe overgang van een pensioenspaarfonds van de ene naar de andere bank moet gratis kunnen. Dat vindt de consumentenorganisatie Test-Aankoop.
17/11 03u45  44 miljard euro investeringen in elektrische auto’s bij VWLees meer >
17/11 03u45  De kilo is geen kilo meerDe knoop is doorgehakt: wetenschappers beslisten nabij Parijs dat de huidige maatstaf voor de kilo, een blok platina-iridium genaamd ‘Le Grand K’, moet wijken voor een wiskundige formule.
17/11 03u45  Inclusief onderwijs: kind én leraar ondersteunenEerder deze week veroordeelde een rechter een school voor het weigeren van een kind met het Syndroom van Down. De gemoederen laaiden weer hoog op… zijn we voor of tegen inclusie? Het blijft moeilijk om de keuzes die ouders maken in het onderwijs van hun kind met een beperking te respecteren. Er is zelden oog voor wat veel leraren en scholen vandaag wél doen om kwaliteitsvol onderwijs te bieden aan alle kinderen.
17/11 01u30  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en begint als leider aan slotweekend in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse de vierde nacht op stelten zette. Iljo Keisse en Elia Viviani beginnen als leider aan het slotweekend en Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder blijven baas in de chronoritten. Jules Hesters en Otto Vergaerde wonnen ploegkoers.
17/11 01u15  Lotte Kopecky klopt Amy Cure in 't Kuipke , werelkampioene Kirsten Wild vierdeWereldkampioene Kirsten Wild zette in de GP Willy Henneuse in 't Gentse Kuipke meteen de toon in de puntenkoers bij de vrouwen door de eerste van acht spurten te winnen. Jolien D'hoore won de tweede voor Wild. D'hoore koos voor de aanval, maar werd gegrepen. Lotte Kopecky kende meer succes.
17/11 01u15  Harde kernen van Anderlecht en Standard maken amok bij vrouwenwedstrijd, match stilgelegd: bekijk hier de beeldenDe vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht is gestaakt wegens rellen. De harde kernen van beide clubs waren naar Luik afgezakt om amok te maken. Toen mannen met bivakmutsen op het veld kwamen werd de match gestaakt bij 0-1.
17/11 00u00  Novak Djokovic is helemaal op titelkoers en verslaat op Masters ook CilicDe Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft vrijdag ook de Kroaat Marin Cilic (ATP 7) verslagen op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena: 7-6 (9/7) en 6-2. Djokovic was al als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales na overwinningen tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) en de Duitser Alexander Zverev (ATP 5).
17/11 00u00  Brazilië wint in Londen Zuid-Amerikaanse clash tegen UruguayHet Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.
16/11 23u30  Karen Damen over haar uitspraken na ‘Dancing with the Stars’: “Mijn man was kwaad op mij”Karen Damen kwam vorige week opvallend in het nieuws na ‘Dancing with the Stars’. Na een slechte beoordeling voelde ze zich geviseerd en dat liet ze ook blijken. Maar na er een nachtje over geslapen te hebben, kan ze haar uitspraken gelukkig relativeren.
16/11 23u15  Deze acht kandidaten gaan naar de finale van ‘The Voice Kids’De halve finale is achter de rug en de coaches van ‘The Voice Kids’ hebben elk twee talenten gekozen die de eindspurt richting de finale inzetten. Opvallend: de acht kandidaten die naar de finaleshow gaan, zijn allemaal meisjes. Girlpower!
16/11 23u15  Denemarken promoveert naar hoogste divisie in Nations LeagueNederland heeft vrijdagavond zijn derde wedstrijd in groep 1 van de A-divisie van de UEFA Nations League gewonnen. Door de stuntzege van Nederland zakt Duitsland onherroepelijk naar de B-divisie. Denemarken daarentegen promoveert van die B-divisie naar de hoogste reeks.
16/11 23u15  Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en rukt op naar de leiding in Zesdaagse van GentJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande begonnen als leider aan de vierde wedstrijddag in ‘t Kuipke. Het was echter publiekslieveling Iljo Keisse die de Genste Zesdaagse halfweg de vierde nacht op stelten zette.
16/11 23u00  Union zet tweede periode in met zege bij OHLUnion Sint-Gillis heeft vrijdagavond de terugronde in de Proximus League (1B) ingezet met een 1-2 overwinning op het veld van OH Leuven.
16/11 22u45  Oranje is helemaal terug na winst tegen wereldkampioen Frankrijk, Duitsland degradeertEen verrassend sterk Nederland heeft een verrassend teleurstellende wereldkampioen Frankrijk met 2-0 verslagen in Groep 1 van Divisie A in de UEFA Nations League. Daardoor degradeert Duitsland zowaar uit de hoogste divisie want voor wie als laatste eindigt in zijn Nations League-poule, volgt automatisch degradatie naar Divisie B.
16/11 22u45  Harde kernen van Anderlecht en Standard maken amok bij vrouwenwedstrijd, match stilgelegdDe vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht is gestaakt wegens rellen. De harde kernen van beide clubs waren naar Luik afgezakt om amok te maken. Toen mannen met bivakmutsen op het veld kwamen werd de match gestaakt bij 0-1.
16/11 22u30  Belg wint ruim 50 miljoen euro met EuromillionsEen Belg heeft vrijdag de jackpot van meer dan 50 miljoen euro gewonnen bij Euromillions. Dat meldt de nationale loterij vrijdagavond.
16/11 22u30  Dimitri Van den Bergh is uitgedanst op Grand Slam of Darts: Suljovic is te sterkDimitri Van den Bergh (PDC 37) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op het Grand Slam of Darts. In het Engelse Wolverhampton moest ‘The Dreammaker’ met 16-9 zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC 7).
16/11 22u00  Elvis krijgt hoogste onderscheiding van TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aan zeven mensen de Medal of Freedom uitgereikt, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. Onder hen ook “The King of Rock and Roll” Elvis Presley, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed.
16/11 22u00  Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hemWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi, die na lange tijd weer wordt opgevist.
16/11 21u30  Origi vervangt Carrasco bij Rode Duivels na problemen met visumWegens problemen met zijn visum trekt Yannick Carrasco niet mee naar Zwitserland voor het Nations League-duel van de Rode Duivels zondag. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi.
16/11 21u30  Wereld Prematurendag in Genk: "Onze wereld stortte in toen Leon een hersenbloeding kreeg"Op 17 november schenkt de wereld extra aandacht aan zijn prematuurtjes. Ook het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk, dat de enige afdeling Neonatale Intensieve Zorgen (NIC) in Limburg heeft, viert Wereld Prematurendag. In de Limburghal in Genk verzamelen zaterdag zo’n 300 prematuren - van enkele maanden oud tot jongvolwassen - samen met nog eens 500 familieleden. Ook de dokters en het verplegend personeel van de dienst neonatologie van het ZOL zullen daar aanwezig zijn. Want die mensen zijn voor ouders van premature kinderen niet minder dan helden, zo blijkt uit de getuigenissen van de ouders van drie prematuurtjes.
16/11 21u30  Fors investeringsplan op tafel bij Genkse keten: ieder jaar drie extra speelgoedwinkelsBij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.
16/11 21u30  Tongerse vijver in stadspark wordt leeggemaakt: Monster van De Motten weer boven waterDe grote vijver in stadspark De Motten krijgt een grondige opknapbeurt. Omdat de vijver hiervoor leeg moet zijn, werden gisteren alle vissen ‘afgenet’. Onder hen ook de kolossale meerval ‘Gustaaf’, bijgenaamd het Monster van De Motten.
16/11 21u15  Fourniret opnieuw veroordeeld tot levenslangSeriemoordenaar Michel Fourniret is voor het hof van assisen van Yvelines in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij stond samen met zijn ex-vrouw Monique Olivier terecht voor de moord in 1998 op de vrouw van een vroegere medegevangene. Olivier kreeg voor haar medeplichtigheid een celstraf van 20 jaar.
16/11 21u15  ZOL nodigt 300 prematuren en hun familie uit in Limburghal: "Onze wereld stortte in"Op 17 november schenkt de wereld extra aandacht aan zijn prematuurtjes. Ook het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk, dat de enige afdeling Neonatale Intensieve Zorgen (NIC) in Limburg heeft, viert Wereld Prematurendag. In de Limburghal in Genk verzamelen zaterdag zo’n 300 prematuren - van enkele maanden oud tot jongvolwassen - samen met nog eens 500 familieleden. Ook de dokters en het verplegend personeel van de dienst neonatologie van het ZOL zullen daar aanwezig zijn. Want die mensen zijn voor ouders van premature kinderen niet minder dan helden, zo blijkt uit de getuigenissen van de ouders van drie prematuurtjes.
16/11 21u00  Fors investeringsplan op tafel bij Genkse keten ToyChamp: ieder jaar drie extra winkelsBij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.
16/11 21u00  Tongers stadspark wordt leeggemaakt: Monster van De Motten weer boven waterDe grote vijver in stadspark De Motten krijgt een grondige opknapbeurt. Omdat de vijver hiervoor leeg moet zijn, werden gisteren alle vissen ‘afgenet’. Onder hen ook de kolossale meerval ‘Gustaaf’, bijgenaamd het Monster van De Motten.
16/11 21u00  VIDEO. De kilogram wordt herberekend: een kilo staat niet langer voor duizend gramDe knoop is doorgehakt: wetenschappers beslisten nabij Parijs dat de huidige maatstaf voor de kilo, een blok platina-iridium genaamd ‘Le Grand K’, moet wijken voor een wiskundige formule.
16/11 21u00  Het mysterie van Corrie van der Valk: van een riante villa naar een anoniem grafOp 7 januari 2001 drinken Corrie van der Valk en haar man Nico samen koffie in de woonkamer. Het zal hun laatste gesprek worden, want nadien vertrekt Corrie. Om nooit meer terug te keren. Pas 17 jaar later wordt haar lichaam teruggevonden in een anoniem graf op het kerkhof van Bois-De-Villers, bij Namen. Als Corrie rondliep met zelfmoordplannen, waarom liet ze dan nog een facelift uitvoeren? En wat deed ze voor haar dood in Parijs?
16/11 20u45  Brandweer ontruimt scholen in Zuid-Limburg na gasgeur, oorzaak blijkt onschuldig herfstverschijnselIn Borgloon en Kortessem werden vrijdagochtend leerlingen geëvacueerd en ook in Hasselt heerste even later paniek bij twee scholen omdat ze gas meenden te ruiken. De brandweer rukte met de meettoestellen uit, maar de teller bleef stil. Omdat ze bij de noodcentrale oproepen bleven ontvangen, gingen de hulpdiensten naarstig op zoek naar de oorzaak. Die vonden ze uiteindelijk... bij een herfstverschijnsel. “Bij het rottingsproces van bladeren komt een methaanachtige geur vrij, te vergelijken met die van gas”, klinkt het de brandweerzone Zuid-West-Limburg. “Daar moeten we het hoogstwaarschijnlijk gaan zoeken.”
16/11 20u45  Bryan Boussaer blijft ook na dag vier op kop in Gentse ToekomstzesdaagseBryan Boussaer en zijn Deense ploegmakker Martin Mollerup hielden stand in de vierde rit van de AVS Cup U23, de Gentse Toekomstzesdaagse.
16/11 20u30  WADA kent 7 nieuwe namen van dopingzondaars... maar mag ze niet bekendmaken, ook al zijn ze nog actiefHet Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft uit de bloed- en plasmastalen van de dopingzaak ‘Operacion Puerto’ nog acht nieuwe DNA-profielen van dopingzondaars kunnen opsporen, waardoor het totaal op 35 komt. Het WADA kent de namen van zeven klanten van Fuentes, maar omdat de verjaringstermijn van acht jaar overschreden is, mag hun identiteit niet onthuld worden.
16/11 20u15  Fanny Lecluyse gaat vol voor finaleplaats op WK klein bad volgende maandFanny Lecluyse bereidt zich op de BOIC-stage in Lanzarote momenteel voor op het WK zwemmen in klein bad in het Chinese Hangzhou (11-16 december). De Kortrijkzaanse mikt er op een plek in de finale van de 200m schoolslag.
16/11 20u15  Topfavoriet Iljo Keisse geeft zich nog niet gewonnen in Gentse Zesdaagse: “We zitten op schema”Met Elia Viviani staat Iljo Keisse vlak voor de vierde nacht van de Gentse Zesdaagse als vierde geklasseerd, op één ronde van de leiders Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande. Met nog drie dagen voor de boeg gaat de ‘Keizer van ‘t Kuipke’ met de Italiaan Viviani resoluut op jacht naar zijn zevende eindzege in de Zesdaagse van Gent.
16/11 20u00  Ontwerper van het meest iconische voetbalshirt aller tijden is overledenDe ontwerper van het gele shirt van de Braziliaanse nationale voetbalploeg is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat raakte vrijdag bekend. Volgens Globo Esporte vocht Aldyr Garcia Schlee tegen kanker.
16/11 20u00  Eerste schlagerfestival van jeugdclub SfinxJeugdclub Sfinx van Zelem (Halen) organiseert vandaag haar eerste schlagerfestival. Dat vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdclub.
16/11 20u00  Kroatië mist Rakitic voor beslissende wedstrijd in Nations League tegen EngelandKroatië zal het in zijn laatste wedstrijd van de UEFA Nations League, zondag op Wembley tegen Engeland, zonder Ivan Rakitic moeten stellen. De sterkhouder van Barcelona kampt met een lichte blessure en keert terug naar zijn club. Dat maakte de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic vrijdag bekend.
16/11 20u00  Italiaanse wielrenner Ruffoni blijft vier jaar geschorstHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het beroep van wielrenner en dopingzondaar Nicola Ruffoni tegen zijn schorsing verworpen. De Italiaanse renner, die betrapt werd op het gebruik van groeihormonen, blijft vier jaar geschorst.
16/11 19u45  Jongste deelnemer ooit: “de Remco Evenepoel van de piste” geniet met volle teugen van eerste ZesdaagseAmper 18 jaar is hij. Fabio Van Den Bossche rijdt voor het eerst de ‘echte’ Zesdaagse van Gent. Hij doet dat aan de zijde van de Nederlander Nick Stöpler. Echt meedoen voor de eindzege is niet weggelegd voor het Belgisch-Nederlandse koppel. Halfweg de Zesdaagse staan ze op de voorlaatste plaats met 17 ronden achterstand. Genieten doet de jongste deelnemer ooit daarentegen wel met volle teugen. Maak kennis met “de Remco Evenepoel van de piste”.
16/11 19u30  May benoemt Stephen Barclay tot nieuwe BrexitministerDe Britse premier Theresa May heeft Stephen Barclay aangeduid als haar nieuwe Brexitminister. Hij volgt Dominic Raab op, die donderdag opstapte uit ongenoegen met het plan van May voor het Britse vertrek uit de Europese Unie.
16/11 19u00  Met een beetje geluk zie je dit weekend 13 gekleurde vallende sterren per uurMet een beetje geluk kan je het komende weekend zo’n dertien gekleurde vallende sterren per uur zien. De oorzaak? De aarde trekt weer door de wolk puin die de komeet Tempel-Tuttle in haar kielzog achterlaat.
16/11 19u00  Kasteelheer klaagt uitbreiding boerderij aan: "Er is sprake van misleiding”Er rijst protest tegen de uitbreiding van het varkensbedrijf van Jean-Paul Haesen in Gors-Opleeuw (Borgloon). De eigenaar van het tegenoverliggende kasteel – de vastgoedfamilie Tans – vindt de uitbouw niet kunnen. “Dit is onaanvaardbaar. Wij gaan alle acties ondernemen om het project tegen te gaan”, zegt advocaat Steven Van Geeteruyen. “De kasteelheer woont daar nu twee jaar”, zegt eigenaar Jean-Paul Haesen (48). “Hij wist bij de verhuis goed genoeg dat hier een boerderij lag, in landbouwzone nota bene.”
16/11 19u00  Nieuwe moskee opent dit weekend deuren in Winterslag: "Met hulp van katholieke vzw"De vernieuwde Fatih Camii moskee in Winterslag opent dit weekend de deuren. Volgens voorzitter Ilyas Sünbül was het bestaande gebouw te krap om alle gelovigen in onder te brengen. Het nieuwe gebedshuis – inclusief koepel en minaret – is dan ook dubbel zo groot. Opvallend is dat ook een katholieke vereniging mee geld hielp inzamelen om het project te kunnen realiseren.
16/11 19u00  Elodie komt zwaar ten val bij generale repetitie ‘Dancing with the Stars’Tijdens de generale repetitie van ‘Dancing with the Stars’ kwam Elodie Ouédraogo zwaar ten val. Ze moest de repetitie meteen verlaten. Samen met de kinesist bekijkt ze of ze de uitzending vrijdagavond nog kan halen.
16/11 18u45  Judoka Charline Van Snick verovert gouden medaille in Den HaagJudoka Charline Van Snick heeft vrijdag op de Grand Prix van Den Haag de gouden medaille behaald in de categorie tot 52 kilogram.
16/11 18u30  ‘Narcos: Mexico’: nieuw verhaal, nieuw kartel, evenveel drugs en bloedvergietenHoe voorkom je dat een succesvolle reeks zijn frisse smoel bewaart? Je begint met een wit blad, natuurlijk. Nu zowel Pablo Escobar als het Cali-kartel onder de zoden liggen, zet het vierde - of ‘eerste nieuwe’, zoals Netflix het noemt - seizoen van ‘Narcos’ de sombrero op. Tranquilo, cabrón: het resultaat, vanaf vandaag op Netflix, is nog even spannend en verslavend als haar Colombiaanse evenknie.
16/11 18u15  Nederlander krijgt ook na verzet 3 jaar effectief voor plofkraak in ZonhovenDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag de 29-jarige Brahim A. uit het Nederlandse Driebergen veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Hij stond terecht voor zijn betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat van een Argenta-bankkantoor in Zonhoven. De man had verzet aangetekend tegen een verstekvonnis, maar hij kreeg dus dezelfde straf.
16/11 18u00  Bart De Wever: “Theo Francken zou goede Zwarte Piet zijn. Als er een boot uit het buitenland komt, is hij op zijn qui vive”Zaterdag is het feest voor jong en oud in Antwerpen, want dan komt Sinterklaas aan. Burgemeester Bart De Wever zal de goedheiligman verwelkomen. Op MNM vertelde het N-VA-kopstuk over zijn sinterklaaservaringen. Daarnaast werd hem gevraagd wie in N-VA een goede Zwarte Piet zou zijn. Daar hoefde De Wever niet lang over na te denken.
16/11 17u45  Spelersmakelaars worden voorlopig zelf niet uitgenodigd voor gesprek met Pro LeagueDe spelersmakelaars moeten voorlopig geen uitnodiging verwachten van het onafhankelijk expertenpanel van de Pro League, dat werd aangesteld om de problematiek rond tussenpersonen aan te pakken. Dat vernam persagentschap Belga vrijdag van de Pro League.
16/11 17u45  Belgische atletieksensatie Jonathan Sacoor kijkt uit naar nieuwe stap in VS: “Helemaal overtuigd van mijn keuze”Jonathan Sacoor ontpopte zich afgelopen jaar tot de sensatie van de Belgische atletiekwereld. De nauwelijks negentienjarige Vlaams-Brabander schitterde met gouden medailles op de 400 meter op het WK U20 in het Finse Tampere en op de 4x400 meter op het EK in Berlijn met de Belgian Tornados. Vanaf januari steekt Sacoor de grote plas over om zich verder te ontwikkelen. Op aanraden van coach Jacques Borlée viel de keuze op de Universiteit van Tennessee in Knoxville.
16/11 17u45  Birger Verstraete van AA Gent krijgt lichte strafvermindering in hoger beroepDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag drie speeldagen schorsing en 2.500 euro boete opgelegd aan Birger Verstraete. De middenvelder van AA Gent bekwam wel dat een van de drie matchen schorsing met uitstel werd verleend.
16/11 17u30  Zverev stoot samen met groepswinnaar Djokovic door naar laatste vier in ATP FinalsAlexander Zverev (ATP 5) heeft vrijdag op de ATP Finals in Londen zijn derde groepswedstrijd gewonnen. De Duitser klopte de Amerikaan John Isner (ATP 10) in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-3. De partij duurde 1 uur en 22 minuten. Dankzij de zege stoot Zverev door naar de halve finales, achter groepswinnaar Novak Djokovic.
16/11 17u15  Gemeentebestuur As investeert fors in zonne-energieTegen eind november zullen vijf gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Deze investering kost de gemeentekas 260.000 euro, maar die zal in minder dan acht jaar terugverdiend zijn. De installatie van de zonnepanelen zorgt tegelijk voor een vermindering van 44 ton CO² per jaar.
16/11 17u15  Inbrekersbende teistert Limburg: nu ook Beringse scholen geplunderdDe politie van Beringen onderzoekt vier inbraken in scholen die donderdag en vrijdag hebben plaatsgevonden. Wellicht gaat het om een inbrekersbende die al langer in onze provincie actief is en het steevast gemunt heeft op cash geld dat in de lokalen wordt bewaard.
16/11 17u15  Lego in klas 5A en 5B van de EuropaschoolIeder kind zijn talent, maar ook iedere leerkracht zijn talent. Juf Maaike van de Europaschool ging aan de slag met de leerlingen van meester Davy en de meester Davy met die van haar. De leerlingen bij juf Maaike werden ondergedompeld in de boeiende vertelkunsten en de expertise van de middeleeuwen, terwijl de meester aan de slag ging met techniek.
16/11 17u00  Wandeling Ici Otarie WalkIn samenwerking met de afdeling NSB Heers/Opheers en Bovelingen organiseert Het Pachthof in Borlo nu zaterdag (17 november) de wandeling ‘Ici Otarie Walk’.
16/11 17u00  CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer inCNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven.
16/11 16u45  VIDEO. Radio 2 Limburg is verhuisdDe redactie van Radio 2 Limburg werkt voortaan vanuit de oude rijkswachtkazerne in Hasselt centrum. Daar kunnen bezoekers de radioprogramma’s letterlijk gemaakt zien worden door een enorm raam aan het Limburgplein. Vanmiddag wandelde de hele redactie vanaf de Via Media naar de nieuwe stek. Ook de VRT-nieuwsdienst kan daar overigens gebruik van maken, zowel voor gesproken als gefilmde bijdragen. Kaat Mendonck is blij dat de verhuis eindelijk rond is.
16/11 16u00  Van 0 tot 500 euro: zoveel kost een nieuwe voornaam in uw gemeenteSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeentebestuur ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, 6 gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”Caroline Vandenreyt en Christophe Ruytinx
16/11 15u45  Marc Brys, Philippe Clement en Ivan Leko maken kans op Trofee Raymond GoethalsMarc Brys (STVV), Philippe Clement (KRC Genk) en Ivan Leko (Club Brugge) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2018.
16/11 15u45  Stormloop op nieuwe voornaam: in drie van de vier Limburgse gemeenten kan het (voorlopig nog) gratisSinds augustus hebben al 267 Limburgers een aanvraag bij hun gemeentebestuur ingediend om een nieuwe voornaam te krijgen. Door een wetswijziging kan dat voortaan gewoon bij de burgerlijke stand en hoef je niet meer via de federale overheidsdienst Justitie. In 29 Limburgse gemeenten doen ze het gratis, 6 gemeenten houden het op het oude tarief van 490 euro. Uitschieter is Tessenderlo waar je 500 euro betaalt. “Omdat er zoveel mensen langsliepen om te informeren.”Caroline Vandenreyt en Christophe Ruytinx
16/11 15u30  De programma’s voor een ontspannen televisieavond op 16 novemberTwee actiefilms en een satirisch sketchprogramma geven kleur aan je avond. Canvas biedt onder andere ‘Who Is America’, waarin Sasha Baron Cohen Amerikaanse bekendheden op de korrel neemt, en actiefilm ‘Eye In The Sky’, een oorlogsdrama met Helen Mirren en Alan Rickman. Op CAZ is er ook nog de klassieker ‘Mission: Impossible’ waarin Tom Cruise een onmogelijke missie tracht uit te voeren.
16/11 15u30  Na ophef over bouwbedrijf: gemeenteraadslid Hugo Knevels in alle stilte uit N-VA Genk gezetIn alle stilte heeft N-VA Genk gemeenteraadslid Hugo Knevels naar de achterdeur verwezen, om hem zonder al te veel poeha de laan uit te sturen. “We hebben hem met zachte dwang gevraagd om de partij te verlaten”, verwoordt fractieleider Jos Lantmeeters het.
16/11 15u15  UNIZO Limburg: “Ondernemers verdienen meer erkenning”Vandaag is het Dag van de Ondernemer. “Het gaat goed met de Limburgse ondernemers. Faillissementen zijn gedaald, de werkloosheidcijfers liggen lager en het aantal starters stijgen”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg. Maar ondernemers zijn wel nog steeds op zoek naar erkenning en respect. Het onzekere bestaan is niet altijd makkelijk, volgens Lodewyckx. “Een verbetering van het sociaal statuut zou een enorme stap vooruit zijn.”
16/11 15u15  Slecht geheugen? Kurkuma helpt om beter te onthoudenWie een keer per dag kurkuma eet, zou zich op termijn gelukkiger gaan voelen en een beter geheugen ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Californië, verschenen in het vakblad American Journal of Geriatric Psychiatry.
16/11 15u15  Kaartclub Overpelt-Fabriek bestaat 60 jaarDe Kaartclub Overpelt-Fabriek bestaat 60 jaar en dat werd uitbundig gevierd. De leden kijken er elke donderdag naar uit op een potje te kaarten.
16/11 15u00  Laszlo Köteles hangt (hand)schoenen aan de haakLaszlo Köteles (34) zet na vijftien jaar een punt achter zijn actieve loopbaan. De Hongaarse doelman startte zijn carrière in zijn thuisland bij Videoton en belandde vervolgens bij het Servische Zeleznik, Graficar en Bezanija. Na Hongaarse avonturen bij Vac en Diosgyor arriveerde Köteles in 2009 in Limburg, waar hij uiteindelijk 191 keer het Genkse doel verdedigde.
16/11 15u00  Handtasdieven krijgen tot 30 maanden cel voor twee brutale diefstallenDrie Diestse heroïneverslaafden tussen 19 en 22 jaar hebben vrijdag celstraffen van 20 tot 30 maanden met volledig uitstel gekregen voor twee brutale handtasdiefstallen in Hasselt. De daders besloten “een handtas te trekken” om hun heroïneverslaving mee te bekostigen.
16/11 15u00  Bart De Wever: “Theo Francken zou goede Zwarte Piet zijn. Als er een boot uit het buitenland komt is hij op zijn qui vive”Zaterdag is het feest voor jong en oud in Antwerpen, want dan komt Sinterklaas aan. Burgemeester Bart De Wever zal de goedheiligman verwelkomen. Op MNM vertelde het N-VA-kopstuk over zijn sinterklaaservaringen. Daarnaast werd hem gevraagd wie in N-VA een goede Zwarte Piet zou zijn. Daar hoefde De Wever niet lang over na te denken.
16/11 14u45  Tourwinnaar Geraint Thomas wil blik weer op koers richten: “Ik zal blij zijn als ik me weer renner kan voelen”Geraint Thomas koerst zaterdag het Criterium van Shanghai in China. Het wordt het eind van één lang feest na zijn zege in de Tour de France. “Ik zal blij zijn als ik gewoon weer kan trainen”, zei hij aan de vooravond van het criterium. “Me weer renner kan voelen.”
16/11 14u45  RECENSIE. Parquet Courts: Bonte avond met BarbapapaTalking Heads. Television. Pink Floyd. The Doors. The Clash. Ramones. Pavement. Sonic Youth. Neil Young. Roky Erikson. Allemaal gezien en gehoord, gisteren, in amper één uur en een kwartier tijd. Bij Parquet Courts, in een bomvolle Botanique. Een bonte avond op meerdere vlakken.
16/11 14u15  Tongenaar veroordeeld voor verzwijgen hiv-besmetting in relatieEen 41-jarige man uit Tongeren is vrijdag in Hasselt schuldig bevonden aan het verzwijgen drager van het hiv-virus te zijn tegenover zijn homopartner. Ook is hij veroordeeld voor schuldig verzuim omdat hij het slachtoffer, die nu ook hiv-drager is, na de seks niet inlichtte over de ziekte waardoor hij zich niet liet behandelen. Het komt hem op een eenvoudige schuldigverklaring te staan. Volgens de rechtbank is het weliswaar onduidelijk of veertiger het slachtoffer effectief besmet heeft. Het slachtoffer had immers ook seksuele contacten met een andere drager van het hiv-virus.
16/11 14u00  Dag van de Ondernemer: servies van Studio Mattes verovert de wereld vanuit BerbroekHet is vandaag de Dag van de Ondernemer. Dat is een initiatief van UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, waarbij ze zelfstandigen en KMO’s in de kijker zetten. Eén van hen was Studio Mattes in Herk-de-Stad dat op ambachtelijke wijze servies maakt voor restaurants in heel de wereld.
16/11 14u00  Deze Limburgse jongeren fietsen zonder versnellingen of remmenFietsen op de weg zonder remmen of versnellingen, dat is Fixed Gear Racing. Enkele Limburgse jongeren hebben een Fixed Gear-team opgericht en doen mee aan buitenlandse wedstrijden. Fixed Gear Racing is nog niet bekend in ons land, maar de jongeren hopen om de sport ook hier te introduceren.
16/11 14u00  VIDEO. Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt meldingBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 13u30  Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt meldingBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 13u15  ‘Operatie Propere Handen’: scheidsrechter Bart Vertenten komt vrij onder voorwaardenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft een beslissing genomen in de zaak van Bart Vertenten . De scheidsrechter die betrokken is in ‘Operatie Propere Handen’ komt vrij onder voorwaarden.
16/11 13u00  P. Diddy verliest de moeder van zijn drie kinderenVreselijk nieuws voor de Amerikaanse Sean John Combs (49), beter bekend als rapper P. Diddy. Zijn ex-vrouw, voormalig model Kim Porter, is donderdag heel plots overleden op 47-jarige leeftijd. De twee hadden drie kinderen samen.
16/11 12u45  Twee scholen in Zuid-Limburg ontruimd door mysterieuze gasgeur, ook in Hasselt melding van gasgeurBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd. Ook in Hasselt werd er rond 12.30 uur melding gemaakt van een gasgeur in de omgeving van het Vrijwilligersplein, de Koning Boudewijnlaan en bij de Sportschool.
16/11 12u30  Grote visvijver in De Motten leeggehaaldIn stadspark De Motten wordt vandaag de grote visvijver leeggehaald. Binnenkort starten de renovatiewerken aan de vijver. De oevers worden hersteld en het eiland krijgt een opknapbeurt.
16/11 12u30  Sjoemelende Centeabankier moet gedupeerden 770.000 euro: “Na 18 jaar hebben we al 0,0 euro ontvangen”Al 18 jaar wachten acht spaarders op hun verdwenen 770.000 euro van Valère Celis (70), toenmalig filiaalhouder van Centea in Herk-de-Stad. De man is jaren geleden al tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte. In 2012 oordeelde de burgerlijke rechtbank dat hij zijn klanten moest terugbetalen. “Maar mijn cliënten hebben vandaag al 0,0 euro gekregen”, klonk het vrijdag in de rechtbank. Celis staat er nu opnieuw terecht. Deze keer op verdenking van het bedrieglijk wegmaken van zijn vermogen. Hij riskeert een jaar cel.
16/11 12u15  Twee scholen ontruimd door mysterieuze gasgeurBij de brandweerzone Zuid-West-Limburg tasten ze voorlopig in het duister naar de oorzaak van een gasgeur die zowel in Borgloon als Kortessem werd waargenomen. De eerste meldingen kwamen vanuit Borgloon en nadien volgden ook telefoontjes van inwoners van Kortessem. Zowel in Borgloon als in Kortessem werd een school ontruimd.
16/11 12u00  Stoffel Vandoorne sluit terugkeer naar de F1 'voorlopig' uitOnze landgenoot Stoffel Vandoorne maakt binnenkort de overstap van de Formule 1 naar de Formule E. Na twee teleurstellende seizoenen ligt de focus volledig op de elektrische tegenhanger van de F1. Aan een F1-comeback denkt Vandoorne 'voorlopig' dan ook nog niet.
16/11 12u00  Industrieweg vanaf maandag afgeslotenVanaf maandag 19 november wordt de Industrieweg in Paal afgesloten ter hoogte van de Paalsesteenweg.
16/11 11u45  De nagel aan de doodskist van Theresa May: een conservatieve “seksgod” met zes kinderen en heel veel geldDe machtigste man in Groot-Brittannië, wordt hij wel eens genoemd. De nagel aan de doodskist van Theresa May is hij ook, zo bleek donderdag nog maar eens. Maar wie is Jacob Rees-Mogg? Een oerconservatief met zes kinderen, een vrouw en een wat bijzondere nanny, die ooit aangeklaagd werd omdat hij op een stripfiguurtje lijkt. En oh ja: een realityster noemde hem een “seksgod”.
16/11 11u45  Meer vetten en toch minder kilo’s: calorieën tellen doet niet vermagerenHasseltAls je gewicht wil verliezen, heeft calorieën tellen weinig zin. Een nieuwe studie bewijst waar sommige diëtisten al langer bij zweren: een dieet van minder koolhydraten – aardappelen, brood of pasta – en meer vetten – olie, volle yoghurt, noten of vette vis – zou wél helpen om af te vallen.
16/11 11u45  Parquet Courts: Bonte avond met BarbapapaTalking Heads. Television. Pink Floyd. The Doors. The Clash. Ramones. Pavement. Sonic Youth. Neil Young. Roky Erikson. Allemaal gezien en gehoord, gisteren, in amper één uur en een kwartier tijd. Bij Parquet Courts, in een bomvolle Botanique. Een bonte avond op meerdere vlakken.
16/11 11u45  Gigi Hadid over de druk in modeland: “Het is niet omdat je perfect lijkt, dat je perfectie moet nastreven”Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) heeft tijdens een Reebok-evenement in Sydney gepraat over haar persoonlijke ervaringen in de modewereld. Zo moet ze er steeds op letten dat ze geen te hoge eisen stelt aan zichzelf.
16/11 11u30  Test Aankoop: “BNP Paribas Fortis gijzelt de pensioenspaarder”BNP Paribas Fortis vraagt vanaf januari 2019 een vergoeding van 150 euro aan klanten die hun pensioenspaarfonds willen verhuizen naar een andere bank. “Ongehoord”, vindt Test Aankoop. “De bank gijzelt zo zijn spaarders en zet een rem op de eerlijke concurrentie”, luidt het. De consumentenorganisatie vraagt daarom aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt om dergelijke overgang gratis te maken.
16/11 11u30  Nieuwe studie bewijst: stop met calorieën tellen als je gewicht wil verliezenHasseltAls je gewicht wil verliezen, heeft calorieën tellen weinig zin. Een nieuwe studie bewijst waar sommige diëtisten al langer bij zweren: een dieet van minder koolhydraten – aardappelen, brood of pasta – en meer vetten – olie, volle yoghurt, noten of vette vis – zou wél helpen om af te vallen.
16/11 11u30  VIDEO. Eerste sneeuw veroorzaakt chaos in New York: “Ik haal het misschien niet, bid voor me”New Yorkers werden vrijdagochtend wakker en ontdekten dat de bekende straten en bruggen bedekt waren met de eerste sneeuw van het seizoen. De eerste witte vlokken hadden hier en daar sneeuwpret als gevolg, maar veroorzaakten vooral veel chaos op de weg.
16/11 11u15  GAIA lanceert nieuwe campagne met schokkende beelden: “De dieren krijsen het uit”Dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert een nieuwe campagne voor een verbod op de chirurgische castratie van biggen. In een tv-spot, die zowel op de Vlaamse als Waalse tv te zien zal zijn, wordt “gepigseld” getoond hoe dat momenteel gedaan wordt.“Al jarenlang rijgen zowel de politieke wereld als de boerenorganisaties de ene loze belofte aan de andere”, zegt voorzitter Michel Vandenbosch. “Zelfs het regeerakkoord – waarin een verbod vanaf 2018 is opgenomen - wordt in deze kwestie behandeld als een vodje papier. Wel… zolang er geen verbod is, zetten wij onze campagnes voort.”
16/11 11u15  Strooidiensten maken zich klaar voor eerste vrieskouDe strooidiensten zijn klaar om de eerste echte vrieskou in Vlaanderen het hoofd te bieden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Zoals elk jaar beschikken de diensten over ongeveer 108.000 ton strooizout. “Dit volstaat om zelfs bij extreme weersomstandigheden de winter door te komen”, klinkt het vrijdag.
16/11 11u15  Rolt er binnenkort een huis uit de printer? “Bouwsector staat voor gigantische automatisering”Toets Ctrl-P in en er rolt een huis uit de betonprinter. Het klinkt fictie maar het is dichterbij dan u denkt. In mei volgend jaar is de eerste woning die naam waardig in Eindhoven een feit. België hinkt een beetje achterop, maar vooral Kamp C in Westerlo is aan een fikse inhaalbeweging bezig. Kamp C is het innovatiecentrum voor de bouwsector van de provincie Antwerpen. Volgend jaar moet hun betonprinter, die elementen van tien meter bij tien meter print, een feit zijn.
16/11 11u00  Beyoncé zet haar samenwerking met Topshop stopDe Amerikaanse zangeres Beyoncé zet de samenwerking met Topshop stop. Haar bedrijf Parkwood koopt de 50 procent aandelen die Topshop had in haar kledinglijn Ivy Parker terug. De aankoop komt er na beschuldigingen van wangedrag van de ceo van Topshop, maar de aankoop stond naar eigen zeggen al langer gepland.
16/11 11u00  Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu baby mishandelde, blijft in de celDe aanhouding van Cédric V.R. (36), de man die afgelopen weekend zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond gooide, is met een maand verlengd. Tien jaar geleden sloeg de V.R. al zijn zoontje van een half jaar dood.
16/11 11u00  Lanvin moet op zoek naar nieuwe hoofdontwerper voor mannenlijnHet Franse modehuis Lanvin moet na veertien jaar afscheid nemen van de Nederlandse Lucas Ossendrijver, creatief hoofddirecteur bij de mannenlijn van het label. Dat meldt het label in een persbericht.
16/11 10u45  Centrale Langerlo levert volgende week weer stroom om stroomtekort te voorkomenDe twee gasturbines van de centrale van Langerlo op Genk-Zuid zijn weer operationeel. Dat meldt Engie Electrabel.
16/11 10u45  Belgian Cats kunnen in Duitsland grote stap richting EK zetten, maar moeten het doen zonder WK-revelatieDe Belgische basketvrouwen werken zaterdagavond in en tegen Duitsland hun vijfde kwalificatieduel in de voorronde van het EK 2019 af. Na drie zeges op vier en nog een thuismatch tegen leider Tsjechië in het vooruitzicht, liggen de Belgian Cats op schema voor kwalificatie.
16/11 10u30  Mickey Mouse wordt 90 jaar: deze merken vieren meeMickey Mouse blaast op zondag 18 november negentig kaarsjes uit. De bekende muis zag het levenslicht in 1928 en Walt Disney bouwde het uit tot een heus merk. De voorbije decennia waren Mickey en zijn vriendinnetje Minnie niet weg te slaan uit allerlei collecties. Voor de negentigste verjaardag zetten veel labels dan ook graag de feestoortjes op. Een overzicht.
16/11 10u15  Aanrander Louise in ‘Familie’ is in het echt… haar liefKeihard: zo eindigde de aflevering van ‘Familie’ donderdagavond. Louise, vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx (19), werd na een fuif aangerand door een opdringerige jongeman die ze eerder had afgewezen. Opvallend: de acteur die dat personage vertolkte, is in het echte leven haar lief.
16/11 10u15  Dit denken ze in het buitenland van België-IJsland: Batshuayi en Mourinho gaan met de aandacht lopenDe Rode Duivels hebben donderdagavond IJsland geklopt met 2-0. Dat ging echter niet zonder de nodige moeite, zagen ze ook in de buitenlandse pers. Doelpuntenmaker Michy Batshuayi en verrassende aanwezige José Mourinho gaan met de aandacht lopen.
16/11 10u00  “Huis bouwen vanaf januari 15.000 euro duurder”Bouwmaterialen worden vanaf 1 januari 4,54 procent duurder, of meer dan het dubbele van de inflatie. Dat heeft de Bouwunie uitgerekend. Dat betekent een meerprijs van 15.600 euro voor een doorsnee nieuwe woning.
16/11 09u45  De sint meert ietwat vroeger aanDe sint gaat zaterdagmiddag 17 nov om 12.30 u aanmeren ipv 14 u zoals eerder aangekondigd werd in het gemeentelijk infoblad.
16/11 09u30  Passagier in kritieke toestand na ongeval op Hasseltse ringOp de Hasseltse ring is vrijdagochtend om zes uur een botsing gebeurd tussen een auto en vrachtwagen. Bij het ongeval raakte de passagier van de auto zwaargewond. Volgens de laatste berichten is de persoon in kritieke toestand. De ring was meer dan twee uur afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Kuringersteenweg.
16/11 09u30  Drama voor Neuville in strijd om wereldtitel rally: "Alles verliep volgens plan..."Tijdens de zesde proef van de Rally van Australië liep het danig mis voor Thierry Neuville. Iets na halverwege raakte hij met zijn Hyundai i20 WRC één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. Resultaat: de hele linkerflank van zijn wagen beschadigd, lekke band en veertig seconden aan de broek.
16/11 09u00  ‘De Ideale Wereld’ laat Stijn Meuris opdraven in hilarische music battleStijn Meuris kreeg het deze week tijdens een schoolvoorstelling aan de stok met een leerling die op zijn smartphone aan het tokkelen was. ‘De Ideale Wereld’ kwam donderdag met dé manier om het conflict te beslechten: een music battle.
16/11 09u00  Toon Aerts wil in Tabor leidersplaats in Wereldbeker verdedigen: “Hier wil ik goed scoren”Na drie wereldbekermanches, twee in Amerika en één in het Zwitserse Bern, trekken de veldrijders zaterdag naar het Tsjechische Tabor. Toon Aerts leidt momenteel het klassement met 225 punten, Wout van Aert volgt als tweede met 210 punten.
16/11 09u00  NBA. Golden State krijgt pandoering, San Antonio verliest ondanks een briljante ‘360’ van DeRozanIn de NBA hebben de Golden State Warriors geen al te beste beurt gemaakt. De regerende kampioen ging met 107-86 onderuit in Houston.
16/11 08u45  Hasseltse ring weer open na ongeval, maar nog steeds aanschuivenOp de Hasseltse ring is vrijdagochtend om zes uur een botsing gebeurd tussen een auto en vrachtwagen. De ring was meer dan twee uur afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Kuringersteenweg.
16/11 08u45  Kylie Minogue komt naar Rock WerchterRock Werchter heeft vrijdagochtend tien nieuwe namen gelost voor volgend jaar. De verrassendste naam is ongetwijfeld Kylie Minogue.
16/11 08u30  Rik Verheye brengt in ‘De Slimste Mens’ een hilarisch technonummer‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Donderdag verwelkomde Erik een oude bekende: ex-baas en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute (56).
16/11 08u30  Onder één hoedje gespeeld voor miljoenenwinst: Infrabel sleept vijf bedrijven voor rechterInfrabel sleept vijf bedrijven, waaronder Siemens, voor de rechtbank. De bedrijven maakten illegale prijsafspraken met elkaar voor de bouw van tractiestations langs het spoor, waardoor de spoorweginfrastructuurbeheerder tussen de 4 à 6 miljoen euro te veel betaalde. Enkele loslippige Infrabel-werknemers, die de bedrijven hielpen, kregen zware tuchtstraffen.
16/11 08u30  Wafelenbak in de biebNaar aanleiding van de week van de smaak worden de bezoekers van de plaatselijke bibliotheek zaterdagvoormiddag 17 november tussen 10 en 12 u getrakteerd met wafeltjes die naar eigen smaak kunnen gedecoreerd worden.
16/11 08u15  Herkomst van een derde van het rundvlees in onze supermarkten onbekendEen derde van het rundvlees dat een Belgisch (kwaliteits)label heeft en in onze supermarkten ligt, is niet te traceren. Dat blijkt uit een onderzoek van Febev, de Federatie van Belgisch Vlees, dat VRT NWS kon inkijken. Het eigen kwaliteitslabel Belbeef, dat garant staat voor correct gekweekt Belgisch rundvlees, blijkt dus onbetrouwbaar.
16/11 07u45  Jelte Vervoort basket bij Zolder, houdt van trial en sleutelt aan Porsches. “Een collectie uitbouwen? Het is geen goedkoop merk”Geplaagd door blessures en andere afwezigheden miste Zolder zijn start in tweede landelijke A volledig. De promovendus begon de competitie met zes nederlagen op rij. Maar een straffe overwinning tegen Vabco Mol brak de ban en zo ging vorig weekend ook Sobabee Zwijndrecht voor de bijl. “Het heeft lang geduurd vooraleer die eerste zege er was, maar nu hebben we de smaak te pakken”, stelt Jelte Vervoort. De 25-jarige Heusdenaar heeft naast basketbal ook trial, Porsches en zijn vriendin Lisa als passies.
16/11 07u45  Drama voor Thierry Neuville: genekt door strobaal in strijd om wereldtitel rallyTijdens de zesde proef van de Rally van Australië liep het danig mis voor Thierry Neuville. Iets na halverwege raakte hij met zijn Hyundai i20 WRC één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. Resultaat: de hele linkerflank van zijn wagen beschadigd, lekke band en veertig seconden aan de broek.
16/11 07u30  Stemmen van tussentijdse verkiezingen in Florida worden handmatig herteldIn de Amerikaanse staat Florida moeten de stemmen voor de senaatsverkiezing nu ook handmatig geteld worden, nadat bij een machinale hertelling opnieuw geen duidelijke winnaar uit de bus kwam. Met de hertelling duurt het tot minstens zondag vooraleer geweten zal zijn wie senator wordt: de Republikeinse huidige gouverneur Rick Scott of de Democraat Bill Nelson, die vandaag al senator is.
16/11 07u30  Lichaam van Nederlandse die sinds 2001 spoorloos was, gevonden in ons landRuim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk, telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar vermissing opgelost. De recherche heeft de familie Van der Valk donderdagavond geïnformeerd dat het dode lichaam van Corrie in een graf in België is aangetroffen.
16/11 07u30  Trend: zo draag je de slangenprint stijlvolPittige slangenprints nemen langzaam de kleerkast van verschillende fashionista’s over. Geen idee hoe je deze trend moet dragen? Zo draag je de slangenprint stijlvol!
16/11 07u30  Sweater weather: deze wintertrui flatteert jouw figuurMet dit koude weer willen we liefst in een dikke, oversized sweater kruipen. Super gezellig, maar vaak ook nefast voor je figuur. Van een klassieke coltrui tot kort kabelmodel, deze wintertrui flatteert jouw figuur!
16/11 07u30  Luminus stopt 700 miljoen in groene plannenDe energieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing.
16/11 07u30  Twee vrachtschepen botsen bij SchiermonnikoogTen noorden van het Nederlandse Schiermonnikoog zijn twee vrachtschepen tegen elkaar gevaren. Dat gebeurde donderdagavond in Duitse wateren.
16/11 07u15  Asielzoekers op eiland Manus vragen APEC-leiders om hen vrij te helpen krijgenAsielzoekers die vastzitten op Manus, een eiland van Papoea-Nieuw-Guinea waar ze door Australië naartoe werden gestuurd, hebben de wereldleiders die de top van de APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) bijwonen gevraagd om hen te helpen vrij te raken. De top, waaraan 21 Aziatische landen en landen die aan de Stille Oceaan grenzen deelnemen, gaat dit weekend van start in Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea.
16/11 07u15  Meer dan 300 vermisten en al 65 doden door bosbranden in CaliforniëHet aantal vermisten van de grote bosbranden in Californië is donderdagavond (plaatselijke tijd) sterk opgelopen, van 200 tot 631. Ook werden in het noorden van de staat 7 nieuwe lichamen geborgen, wat de voorlopige dodentol er op 63 brengt. Dat zegt de sheriff van Butte County, Kory Honea, aan tv-zender CNN.
16/11 07u15  Amerikaanse Senaat stemt tegen opschorting van wapenleveringen aan BahreinDe Amerikaanse Senatoren hebben donderdag een resolutie verworpen om wapenleveringen ter waarde van 300 miljoen dollar te blokkeren aan Bahrein, dat verwikkeld is in de oorlog in Jemen. De Amerikaanse verkozenen motiveerden hun beslissing door te wijzen op het strategische en militaire belang van het kleine koninkrijk, een bondgenoot van de Verenigde Staten.
16/11 07u15  “Noord-Korea test nieuw hoogtechnologisch wapen”Het Noord-Koreaanse staatshoofd Kim Jong-un heeft volgens staatsmedia de test van een nieuw ontwikkeld hoogtechnologisch wapen bijgewoond. Kim bezocht daarvoor een testlocatie aan een nationaal defensie-instituut, bericht het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap donderdag, op basis van de Noord-Koreaanse staatsmedia.
16/11 07u15  Jobkorting als antwoord op krappe arbeidsmarktZelfs vacatures waarvoor geen opleiding nodig is, krijgen bedrijven niet ingevuld. De werkgeversorganisatie Voka wil werkzoekenden over de streep trekken met een soort jobkorting voor laaggeschoolden, schrijft De Tijd vrijdag.
16/11 07u00  Tom Waes met pijn in het hart op zeehondenjachtTom Waes (50) is voor het vierde seizoen van ‘Reizen Waes’ op zeehondenjacht gegaan. Dat is opmerkelijk, want de tv-maker is al jaren ambassadeur van een organisatie die een verbeten strijd levert tegen die jacht.
16/11 06u45  Freddy Loix over de ontknoping van het WK rally. “Neuville maakt 50% kans”Dit kan een historisch weekend worden voor de Belgische autosport. Als Thierry Neuville in Australië de klus afmaakt, is hij pas de tweede landgenoot die wereldkampioen wordt in de autosport. De eerste was Jacky Ickx, die de titel in het WK uithouding won in 1982 en 1983. “De kansen liggen fifty-fifty”, denkt Riemstenaar Freddy Loix.
16/11 06u45  Makelaars in opstand tegen Anderlecht: “Dan moet je de fans ook niet meer vragen om nog tickets te kopen”Wij kregen de brief in handen die Anderlecht stuurde naar de makelaars van hun spelers. Daarin vraagt RSCA begrip voor het blokkeren van hun betalingen nu er een fraudeonderzoek aan de gang is in ons voetbal. Verschillende makelaars interpreteren het echter als broodroof en vinden dat paars-wit elke zaakwaarnemer nu als corrupt beschouwt. “Er is nog altijd het vermoeden van onschuld”, zegt makelaar en advocaat Stijn Francis.
16/11 06u45  Vorst op Koningsdag: kille relaties binnen koninklijke familie worden pijnlijk duidelijkBrusselKoningin Paola is na haar beroerte nog te vermoeid voor het feestje ter ere van haar zoon de koning, terwijl ze wel net op vakantie is geweest. Prins Laurent negeert zijn vader compleet. En koning Albert doet alsof hij vragen over Delphine Boël niet hoort. Koningsdag legde het web van intriges bij de familie Saksen-Coburg bloot.
16/11 06u30  Hasseltse ring versperd ter hoogte van kruispunt met Kuringersteenweg na ongevalOp de Hasseltse ring is een botsing gebeurd tussen een auto en vrachtwagen. De vrachtwagen ging door de middenberm, de auto kwam terecht in de berm. Daardoor is de ring momenteel versperd ter hoogte van het kruispunt met de Kuringersteenweg en er is stapvoets verkeer.
16/11 06u15  Zéker zien! ‘Vanity Fair’: “Ook in die tijd was men geobsedeerd door status”‘Vanity Fair’, de beroemde roman van William Makepeace Thackeray uit 1846, werd al vaak verfilmd. Vrijdag brengt Eén de jongste versie van het kostuumdrama, deze keer met de jonge Olivia Cooke in de hoofdrol.
16/11 06u15  DE GROTE TEST. Chipolata: Op zoek naar de volle smaak van varkensgehaktChef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proeft voor ons tien chipolata’s van varkensvlees. Hij is op zoek naar die typische volle smaak van lekker varkensgehakt, maar blijft op zijn honger zitten.
16/11 06u15  Grote Heide openleggen voor heidevegetatie en landduinenDe oude landduinen terug zichtbaar maken, de kwetsbare soorten zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik, heikikker en gladde slang beschermen. Dat is het doel van een bijzondere natuurproject op de Grote Heide in Meeuwen. Het komende voorjaar start men met de grote herstelwerken. “De landduinen en uitbreiding van de heidevegetatie gebeurt in een 45 ha groot gebied. Alles past in de uitbouw van onze Duinengordel, waar ook de Oudsberg onderdeel uit van maakt”, zegt schepen van Milieu Koen Geusens.
16/11 06u15  “Voor Brexiteers blijft de deal regelrecht verraad, hoezeer premier May gisteren weer volhield dat het VK de controle terugkrijgt”Het is een bizar spektakel: de manier waarop de Britten in hun Brexit-opwinding hun imago van common sense en afkeer van ideologische passie naar de vaantjes helpen. Nu de deadline eind maart nadert, wordt het pijnlijk om aan te zien hoe ze in de greep zijn van een oeverloos debat waarin pragmatisme vaak zoek is.
16/11 03u45  Danielle Nicole lanceert handtassen ‘Game of Thrones’Lees meer >
16/11 03u45  “Dringend maatregelen treffen om ons land minder aantrekkelijk te maken voor asielzoekers”Lees meer >
16/11 03u45  Vanackere benoemd bij Nationale BankLees meer >
16/11 03u45  Staking bpost blijft voorlopig opgeschortLees meer >
16/11 03u45  Al 3.350 leerkrachten stappen in lerarenplatformLees meer >
16/11 03u45  Vlaamse diplomaat verlaat SpanjeBRUSSEL/MADRIDMinister-president Geert Bourgeois heeft beslist om de Vlaamse algemeen afgevaardigde uit Madrid terug te trekken.
16/11 03u45  701 miljoen euro winst voor bankverzekeraar KBCLees meer >
16/11 03u45  Britse passieLees meer >
16/11 03u45  Einde van het bankuittreksel is in zicht voor klanten BNP Paribas FortislommelBNP Paribas Fortis schaft in het najaar het printen van uittreksels af in een twintigtal filialen die aan renovatie toe zijn. “In die vernieuwde kantoren komt een lokaal waar klanten op een tablet verrichtingen kunnen raadplegen”, zegt woordvoerder Hilde Junius. “Uittreksels printen kan er dan niet meer.”
16/11 03u45  Kritiek op homeopathie bij ‘Van Gils & Gasten’Lees meer >
16/11 01u15  Ploegkoers in Gentse Zesdaagse voortijdig afgesloten na valpartij, De Buyst en Van Der Sande op kopJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande hebben het keerpunt bereikt als leiders. De Captains of Cycling komen almaar meer onder stoom en dat heeft de concurrentie geweten. Helaas werd de ploegkoers voortijdig stopgezet na een val van Marc Hester en Gerben Thijssen.
16/11 00u15  Trump is ook in Belfast andermaal te sterk voor Luca BrecelLuca Brecel (WS 13) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Northern Ireland Open snookertoernooi. In het Noord-Ierse Belfast moest hij met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Judd Trump (WS 5).
16/11 00u00  Batshuayi en Hazard maakten het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
16/11 00u00  Luca Brecel strandt tegen Judd TrumpEen sterke Luca Brecel (WR 13) is er gisteravond net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het Noord-Ierland Open. Ondanks een 2-1-voorsprong en een potpercentage van 95% was Brecel in Belfast niet opgewassen tegen de indrukwekkende Judd Trump (WR 5): 2-4. De Engelsman gunde Brecel in de laatste drie frames geen enkele pot meer.
15/11 23u45  Timing (Belgische tijd)Hieronder vindt u een gedetailleerde planning van de verschillende proeven.
15/11 23u45  Buitenschoolse opvang vrijdag geslotenOuders van Geetbets kunnen morgen, vrijdag 16 november, niet terecht in de buitenschoolse opvang. De BKO-opvang blijft gesloten.
15/11 23u45  Bibliotheek vrijdag en zaterdag geslotenDe bibliotheek van Geetbets is morgen, vrijdag 16 november, gesloten. De bibliotheek maakt de brug naar het weekend.
15/11 23u45  Rode Duivels op zucht van halve finales Nations League: dit zijn de overgebleven scenario’sNa de 2-0 zege tegen het reeds uitgeschakelde IJsland van donderdagavond in een mistig en kil Koning Boudewijnstadion staan de Rode Duivels op een zucht van de kwalificatie voor de Final Four in de eerste editie van de UEFA Nations League.
15/11 23u30  Goalgetter Michy Batshuayi maakt het verschil: “Dit gaan we in Zwitserland niet laten liggen”Michy Batshuayi doet het opnieuw. De vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku scoorde beide treffers tegen de stugge IJslanders en bewees nog maar eens zijn neus voor goals. “We zijn beloond voor onze aanvalslust”, aldus de 25-jarige spits van Valencia .
15/11 23u30  Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor EngelandWayne Rooney (33) zal nooit nog spelen voor het nationale elftal van Engeland. De voormalige kapitein van de Three Lions, momenteel aan de slag in de VS, kreeg op Wembley een passend afscheid in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Engeland won (3-0), Rooney mocht na een uur zijn opwachting maken. Het werd een pakkend afscheid.
15/11 23u15  Captains of Cycling gooien troeven op tafel in Zesdaagse van Gent: werk aan de winkel voor Keisse en VivianiJasper De Buyst en Tosh Van Der Sande werden in de ploegkoers geklopt door de wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt maar de Captains of Cycling voeren halfweg de derde wedstrijddag in de Genste Zesdaagse het klassement aan, met ook de wereldkampioenen in de nulronde. Werk aan de winkel voor Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys.
15/11 23u15  Droogkast vat vuur in wasruimte KTA2De brandweer is donderdag even voor 21 uur richting KTA2 in de Vilderstraat moeten rijden. Ze waren opgeroepen voor een brand in een droogkast. Het vuur werd door het poetspersoneel opgemerkt. Die droegen de smeulende droogkast zelf naar buiten. De brandweer bluste nog na. Er is kleine schade in het gebouw.
15/11 23u00  Revanche voor Kroaten tegen Spanje, Gent-speler scoort voor de ogen van Barcelona in Nations LeagueNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 23u00  Vrienschappelijk voetbal: Duitsland maakt brandhout van makke Russen en redt zo de huid van LöwEr stonden vanavond ook enkele vriendschappelijke interlands op het programma. Er werd uitgekeken naar het bezoek van Rusland bij Duitsland. De thuisploeg haalde het met ruime cijfers (3-0) met onder anderen het eerste doelpunt van Leroy Sané in dienst van de Mannschaft.
15/11 22u45  HERBELEEF. Batshuayi loodst België met twee treffers voorbij IJslandDe Rode Duivels hebben donderdagavond op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie van de UEFA Nations League met 2-0 (rust: 0-0) gewonnen van IJsland, dat al zeker was van degradatie. In een mistig en maar voor iets meer dan de helft volgelopen Koning Boudewijnstadion scoorde Michy Batshuayi na de pauze beide doelpunten. België blijft zo leider in de groep met het maximum van de punten. Herbeleef hier de wedstrijd.
15/11 22u45  Nations League: revanche voor Kroaten tegen Spanje, Giorgi scoort voor de ogen van BarcelonaNaast België - IJsland stonden er nog enkele interessante affiches op het programma in de Nations League. Vice-wereldkampioen Kroatië kon geen revanche nemen voor de 6-0-nederlaag tegen Spanje . Gents goudhaantje Chakvetadze scoorde opnieuw voor Georgië en bezorgde zijn land de promotie naar de C-liga
15/11 22u45  Rode Duivels kloppen IJsland dankzij twee goals van BatshuayiDe Rode Duivels hadden gedurende de hele match tegen IJsland overduidelijk het meeste balbezit, maar dat leidde niet automatisch tot veel goals. De (flauwe en mistige) eerste helft bleef dan ook steken op een brilscore. Na twintig minuten in de tweede helft was het Batshuayi die de Duivels op voorsprong trapte. Met nog tien minuten op de klok kon Batsman de bal nog een tweede keer de goal in lopen (letterlijk zelfs).
15/11 22u45  Neuville opent sterker dan OgierDe hele rallywereld blijft dit weekend ’s nachts wakker voor de Rally van Australië en de ontknoping van het WK. Onze landgenoot Thierry Neuville kan in Coffs Harbour de eerste Belgische wereldkampioen in de autosport worden sinds Jacky Ickx in 1983. Hij moet 3 punten goedmaken op de Fransman Sébastien Ogier. De eindzege is 25 punten waard (vervolgens 18-15-12-10-8-6-4-2-1), maar in de afsluitende power stage staan ook nog bonuspunten op het spel voor de vijf snelsten (5-4-3-2-1). Wij volgen de actie down under op de voet.
15/11 22u30  Draagkast vat vuur in wasruimte KTA2De brandweer is donderdag even voor 21 uur richting KTA2 in de Vilderstraat moeten rijden. Ze waren opgeroepen voor een brand in een droogkast. Het vuur werd door het poetspersoneel opgemerkt. Die droegen de smeulende droogkast zelf naar buiten. De brandweer bluste nog na. Er is kleine schade in het gebouw.
15/11 22u00  AA Gent klopt STVV in oefenmatch achter gesloten deurenAA Gent heeft vanmiddag met 1-0 een oefenmatch achter gesloten deuren gewonnen van Sint-Truiden dankzij een koelbloedige afwerking van Awoniyi na een knappe assist van Philip Azango in de 71ste minuut. Andrijasevic trapte ook nog tegen de paal.
15/11 21u45  Peter Ketelslegers ondergaat nieuwe zware operatie voor clusterhoofdpijnPeter Ketelslegers zal in december een nieuwe zware operatie laten uitvoeren om van zijn clusterhoofdpijn verlost te geraken. “Er is geen andere keuze want mijn hart en nieren gaan er nu ook op achteruit”, zegt hij op zijn Facebookpagina.
15/11 21u30  Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal volledig seizoen niet in actie komen: “De goesting nog niet terug”Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal dit seizoen niet in actie komen. Hendrickx neemt een jaar pauze. De 26-jarige rijder uit Arendonk heeft momenteel niet de lust om te trainen en wedstrijden te schaatsen.
15/11 21u30  Verdachte van moord op Genkse Luana komt vrij met enkelband: "Een serieuze klap"Anastasia N. (24), verdacht van de moord op de 25-jarige Luana Romagnoli uit Genk, mag vrijdag de gevangenis met een enkelband verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen donderdag beslist. In afwachting van haar proces zal ze bij haar moeder in het Luikse verblijven.
15/11 21u30  Het Laatste Woord: Jo Gilissen, veelschrijver, vrijbuiter en vrijmetselaarMet meer dan vijftig publicaties in boekvorm en honderden bijdragen in geschied- en heemkundige bladen was Jo Gilissen een onbetwiste veelschrijver. Als hij niet achter zijn bureau zat te tikken, dan was hij te vinden in het Tongerse natuurgebied De Kevie, waar hij tot rust kwam en dat hij alleen verliet voor diepzinnige gesprekken in de loge.
15/11 21u30  Glen De Boeck in shock: “Ik moest ontslag vernemen van journalist… tijdens een match”Glen De Boeck moest, vijf dagen na het 0-2 verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. De Kerels staan na vijftien speeldagen twaalfde in 1A. De Boeck was precies een jaar aan de slag in het Guldensporenstadion. Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten en stelde op dezelfde dag nog Yves Vanderhaeghe aan als opvolger. De Boeck is naar eigen zeggen “in shock” door de manier waarop hij zijn ontslag moest vernemen.
15/11 21u15  'Herstelacademies' helpen psychisch kwetsbare mensen zelf problemen aanpakken: "Het idee van genezen is fout, herstel is een beter woord"Mensen die psychisch kwetsbaar zijn, leren sinds kort zelf hun problemen aanpakken in Herstelacademies. Daarin leren ze met zowel professionele hulpverleners als met ervaringsdeskundigen aan zichzelf werken. “Tegen 2019 moeten die Herstelacademies uitgerold zijn in heel Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) die donderdag de academie in Hasselt bezocht.
15/11 21u15  Na de Meuris-heisa: "Laat leerlingen meebeslissen over schoolvoorstellingen”“Betrek leerlingen bij de keuze voor de schoolvoorstellingen.” Dat zegt de Vlaamse Scholierenkoepel, nadat een voorstelling van Stijn Meuris dinsdagnamiddag danig uit de hand liep. In tal van Limburgse scholen gebeurt dat al, maar de evaluatie is niet overal positief. “Toen we de leerlingen lieten kiezen, keken we elke keer gewoon naar een film.”
15/11 21u15  Huub Broers wordt voorzitter provincieraad: “Mooie afronding van mijn politieke carrière”N-VA draagt Bert Lambrechts voor als gedeputeerde en Huub Broers als voorzitter van de provincieraad. Dat heeft het kiesbureau van N-VA vanavond beslist en is op de ledenvergadering bevestigd. Dé verrassing is de kandidatuur van Broers. “Een mooie afronding van mijn politieke carrière in mijn geliefde provincie”, aldus Broers die nog tot 2021 burgemeester van Voeren blijft. Hij gaat voor de volle zes jaar als voorzitter van de provincieraad.
15/11 21u15  Axel Witsel door vrouw en dochtertje gehuldigd voor zijn 100e interland bij Rode DuivelsAxel Witsel versierde in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. Voor de aftrap werd hij gehuldigd, zijn dochtertje Maï-L en zijn vrouw Rafaella Szabo kwamen op het veld om hem te vieren.
15/11 21u00  Actiegroep van transgenders boycot film ‘Girl’: "Achteraf twee keer zo veel werk om misverstanden recht te zetten"BRUSSELNiet alle transgenders zijn gelukkig met de film ‘Girl’. In Brussel werd een vertoning zelfs geschrapt na een boycot van een transvereniging. “We hebben achteraf twee keer zo veel werk om de misverstanden recht te zetten.”
15/11 21u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg, clubs uit 1B vragen duidelijkheidPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 20u45  Uitzendkantoor prijst mensen aan in plaats van vacaturesHet uitzendkantoor Staffing start met een site waarop kandidaten zich voorstellen aan de bedrijven. Geen vacatures dus, maar een duidelijke omschrijving van kandidaten. Geslacht en afkomst worden niet vermeld, want het uitzendkantoor wil dat de talenten van de mensen centraal komen te staan.
15/11 20u45  Amper één maand en zeven dagen na ontslag in Gent heeft Yves Vanderhaeghe al nieuwe club: de trainerswalsOp 8 oktober moest Yves Vanderhaeghe nog vertrekken bij AA Gent, welgeteld één maand en zeven dagen later gaat hij aan de slag bij KV Kortrijk. De trainerswals in het seizoen 2018-2019 in de hoogste voetbalklasse:
15/11 20u30  Brexit schaadt ook Limburgse economieDe Limburgse economie krijgt een forse klap nu de chaos compleet is in het Verenigd Koninkrijk. Gisteren lag er na maanden een Brexitplan op tafel. Maar vandaag zag de Britse Premier May haar kabinet leeglopen. Onder andere chocoladeproducent Baru uit Diepenbeek volgt de ontwikkelingen met argusogen. 10 procent van de bedrijfsomzet komt uit het Verenigd Koninkrijk.
15/11 20u30  Glenn Neven (Lommel) tekent voor drie jaar bijGlenn Neven, de 28-jarige aanvoerder van Lommel SK, heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd. De verdediger, die een van de sterkhouders in het elftal van Tom Van Imschoot is, zal nu tot medio 2022 aan de Gestelsedijk blijven.
15/11 20u30  Jonge Duivels geven zege in oefeninterland tegen Roemenië in blessuretijd nog uit handenDe Belgische beloften hebben in een oefeninterland in en tegen Roemenië 3-3 gelijk gespeeld. De jonge Duivels liepen in Cluj uit tot 1-3, maar gaven de zege nog weg.
15/11 20u15  Oververhitte waterkoker veroorzaakt woningbrand in NeremDe brandweer is donderdag rond 18 uur voor een brand in de Wijkstraat in Tongeren opgeroepen. In de keuken van een huis was een waterkoker oververhit geraakt. Het vuurtje werd met een poederblusser gedoofd. Ter hoogte van het fornuis is er wat schade in de keuken. De hele woning werd door de brandweer verlucht.
15/11 20u15  Zeilster Emma Plasschaert ziet zichzelf niet als Sportvrouw van het jaar, ondanks haar wereldtitelEmma Plasschaert kende een grand cru 2018 met goud in haar Laser Radial-klasse op het WK zeilen in het Deense Aarhus. De Oostendse deed daarmee beter dan haar grote voorbeeld Evi Van Acker, die er nooit in slaagde wereldkampioen te worden.
15/11 20u00  Pierre François ligt onder vuur als CEO van Pro League maar geeft tekst en uitleg aan clubs uit 1BPierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam donderdagavond aan bod op de vergadering van 1B-clubs.
15/11 19u45  Rode Duivels treden met onuitgegeven opstelling aan tegen IJslandDoor blessures moest bondscoach Roberto Martinez zijn basiselftal bij de Rode Duivels op enkele posities wijzigen voor de interland tegen IJsland op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie in de UEFA Nations League. Zo staat Michy Batshuayi in de spits, speelt Thorgan Hazard achter zijn broer Eden en vervangt Dedryck Boyata de afwezige Jan Vertonghen. Voor Axel Witsel is het dan weer de honderdste interland voor België.
15/11 19u45  LIVE. Houden de Rode Duivels de punten thuis tegen IJsland?De Rode Duivels spelen vanavond hun derde wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in het Koning Boudewijnstadion is IJsland. Houden de Duivels de drie punten thuis? Of pakt IJsland zijn eerste punten in de groep? Volg de wedstrijd live vanaf 20.45u.
15/11 19u30  Okapi Aalstar legt Amerikaan Cade Davis vastOkapi Aalstar heeft zich versterkt met de Amerikaan Cade Davis. De dertigjarige shooting guard wordt gehaald als vervanger voor zijn landgenoot Mike Laster, wiens contract begin deze week ontbonden werd. Dat maakte Aalstar donderdag bekend.
15/11 19u15  VIDEO. Meisje vindt eigen creatie terug tussen 600.000 beeldjes van Koen VanmechelenEr is veel interesse in de beeldjes van Koen Vanmechelen. Die benadrukt wel dat ze niet doorverkocht mogen worden. Ondanks de stormloop zijn er nog genoeg beeldjes voor iedereen. Zo kwam ook een West-Vlaamse school, die meewerkte aan het project, een kijkje nemen. Eén meisje tikte als bij wonder haar eigen beeldje op de kop.
15/11 19u15  LIVE. Volg hier de gemeenteraad in GenkIn de reguliere agenda van de Genkse gemeenteraad staan vooral punten in het kader van de afwerking van lopende zaken. Daarnaast zijn vijftien bijkomende agendapunten ingediend. Opvallend is dat twaalf daarvan van Pro Genk, de coalitiepartner in de huidige en komende legislatuur, komen. De partij vraagt onder meer een aanpassing van het afsprakensysteem aan de balie, geen gemeentebelasting meer voor armen en een definitieve omzetting van de Zonhoverheide naar natuurgebied. De pvda heeft vragen over de ontruiming van een perk in de begraafplaats van Waterschei en wil weten wat de stand van zaken is rond ondergrondse afvalcontainers. N-VA wil dan weer meer weten over Genk en de European Disability Card.
15/11 19u15  Gereedschap uit tuinhuis gestolenUit een tuinhuis op de Kevieweg is allerlei werkmateriaal gestolen. De feiten werden woensdagavond vastgesteld. (mm)
15/11 19u15  Geld weg bij inbraak in Tongers appartementWoensdagavond is bij de politie een inbraak in een appartement op de Achttiende Oogstwal gemeld. De deur was geforceerd. Alle kamers in de woning werden doorzocht. Er lijkt enkel geld te zijn verdwenen. (mm)
15/11 19u00  Inbrekers in slechts enkele minuten tijd weg met geld en sigaretten uit nachtwinkel in RiemstNachtwinkel De Grens op de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven heeft gisterochtend rond 2.15 uur ongewenst bezoek gekregen. Gemaskerde inbrekers gooiden met een dikke zware steen de glazen voordeur in en gingen aan de haal met sigaretten, tabak en geld. De hele operatie duurde volgens de buren nauwelijks enkele minuten.
15/11 19u00  Voor ruim 6.500 euro aan penale boetes geïndSamen met de Vlaamse belastingdienst en de douane heeft de politie woensdag een actie uitgevoerd in Genk, Opglabbeek en As. In totaal werd - na het scannen van 800 auto’s - voor 6.550 euro aan penale boetes geïnd. Een voertuig werd getakeld omdat de bestuurder zijn achterstallige boete niet kon betalen. Een bestuurder is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt omdat hij positief op drugs testte. Nog eens twee auto’s en een bromfiets werden getakeld omdat een verzekering ontbrak. Veertien bestuurders kregen een pv voor andere verkeersovertredingen. (mm)
15/11 19u00  Oud-Heverlee plukt hoogste Belg in rang bij UEFA weg en stelt hem aan als nieuwe CEOOud-Heverlee Leuven heeft een nieuwe CEO. Peter Willems (43) wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Vlaams-Brabantse club.
15/11 18u45  Lijk opgevist uit Samber in Namenn Namen is donderdagnamiddag het lijk van een man uit de Samber gehaald. Dat meldt het parket van Namen. Het lichaam is niet geïdentificeerd, maar het zou kunnen gaan om iemand die als vermist was opgegeven.
15/11 18u45  Twee inbraken in HasseltWoensdag zijn bij de politie twee woninginbraken gemeld: in de Singelbeekstraat en in de Badderijstraat. Telkens zijn er juwelen verdwenen. (mm)
15/11 18u45  Gewonde bij botsing in HasseltDonderdag rond 16 uur zijn op de Universiteitslaan twee voertuigen gebotst. Een persoon raakte gewond. (mm)
15/11 18u45  Theresa May blijft geloven in Brexit-akkoord: “Belang van het land moet op de eerste plaats komen”Theresa May blijft geloven in het Brexit-akkoord dat ze woensdagavond afsloot met de Europese Unie. Dat heeft de Britse premier gezegd op een persconferentie. May was donderdag zwaar onder vuur komen te liggen nadat het door haar bedongen Brexit-akkoord te licht bevonden werd in het Britse Lagerhuis, waardoor zelfs haar partijgenoten het vertrouwen in de eerste minister opzegden.
15/11 18u45  Halle-Gooik verliest nipt van titelverdediger Inter in Champions League FutsalHalle-Gooik heeft in het Litouwse Alytus zijn tweede groepswedstrijd in de eliteronde van de Champions League futsal verloren. De Spaanse titelverdediger Inter FS haalde het nipt met 4-3.
15/11 18u30  Lichtgewonde bij botsing in DiepenbeekEen bromfietser en een auto zijn donderdag rond 12 uur bij een botsing in de Nieuwstraat betrokken geraakt. Een persoon raakte lichtgewond. (mm)
15/11 18u30  Als u straks naar de frituur gaat zullen de frieten korter zijn, maar dat is voor de consument geen rampSlecht nieuws voor de aardappelboeren: door de droogte zijn de aardappelen tot 25 procent kleiner. Dat betekent ook dat ons nationaal erfgoed, frietjes van de frituur, tot 3 cm korter zullen zijn. “Voor de consument is dat eigenlijk goed nieuws”, zegt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen.
15/11 18u30  Kop-staartbotsing in AlkenTwee auto’s zijn woensdag rond 17.30 uur in de Stationsstraat bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. Uzay O. (43) uit Diest liep verwondingen op. (mm)
15/11 18u30  Fietser gewond op GruitroderkiezelDonderdag rond 8.15 uur is op de Gruitroderkiezel een fietser door een auto geraakt. Sven G. (43) uit Meeuwen-Gruitrode liep lichte verwondingen op. (mm)
15/11 18u30  Geen verbod op kunstgras in Nederlandse eredivisie, wel bonussen voor wie op natuurgras blijft spelenDe clubs uit de Eredivisie zijn er donderdag niet in geslaagd een akkoord te bereiken over grote veranderingen die de Nederlandse competitie op een hoger niveau moeten brengen. Het terugbrengen van de Eredivisie van achttien naar zestien clubs en het verbod van het spelen op kunstgras, twee van de belangrijkste plannen, gaan niet door.
15/11 18u15  Belangrijke stap voor DronePort in Sint-Truiden: akkoord met aantal grote internationale en kleinere spelers in de luchtvaartSINT-TRUIDENDronePort Campus in Sint-Truiden heeft een paar weken voor de officiële opening al een eerste erg belangrijke stap gezet. Er is een akkoord gesloten met een aantal grote internationale en kleinere spelers in de luchtvaart om samen in een levensechte omgeving testen met drones te doen op DronePort. “Nu gaat het echt beginnen”, zegt een zichtbaar tevreden algemeen directeur Mark Vanlook van DronePort. Onder meer Sabca, Amazon, Proximus, de haven van Antwerpen en Belgocontrol (intussen Skeyes) maken deel uit van het samenwerkingsverband.
15/11 18u15  Bromfietsster botst tegen bladkorfMadeleine J. (62) uit Zutendaal is woensdagavond bij een ongeval op de Genkerweg gewond geraakt. De bromfietsster botste er rond 18.15 uur tegen een bladkorf. (mm)
15/11 18u15  Laatste afscheid van Jean Piron (88)Zondag 11 november overleed Jean Piron uit Heers op 88-jarige leeftijd. Piron was ruim 70 jaar spelend lid van zowel de Koninklijke Harmonie Salvia als de Handbooggilde Sint-Sebastiaan. Zondag kunnen vrienden en kennissen een laatste groet brengen aan Jean.
15/11 18u00  Carnaval van startOok in Bree hebben de carnavalisten hun zotskap weer uit de kast gehaald.
15/11 17u45  Brecel vanavond tegen Trump in achtste finales Noord-Ierland OpenLuca Brecel (WR 13) klopte vanmiddag Gary Wilson (WR 37) met 4-2 in de zestiende finales van het Noord-Ierland Open. Hij klaarde de klus in het slotframe met een 73-break. Lang nagenieten is er niet bij, Brecel werkt vanavond ook al zijn achtste finale af in Belfast. Zijn tegenstrever is Judd Trump (WR 5), die zijn maatje Jack Lisowski (WR 17) vanmiddag aftroefde met 4-0.
15/11 17u30  Sporting Hasselt: geen wedstrijd achter gesloten deuren na beroepVoetbalclub Sporting Hasselt moet dan toch geen wedstrijd achter gesloten deuren spelen, is zopas in hoger beroep beslist. Sportcomité Vlaanderen legde vorige maand de leider in de tweede amateurliga B deze straf op voor het racistisch gedrag van enkele supporters op 22 september in de thuiswedstrijd tegen Turnhout. Nu is geoordeeld om Sporting Hasselt uitstel te verlenen. Bij een mogelijke volgende veroordeling heeft de club dan wel prijs.
15/11 17u30  Schoolbussen botsen frontaal in Beieren: minstens 40 gewondenBij een frontale botsing tussen twee schoolbussen in het Duitse Ammerndorf, in Beieren, zijn donderdag zeker 40 mensen gewond geraakt. Onder hen veel kinderen. Vijf zijn er erg aan toe, zo meldt de lokale politie.
15/11 17u30  Ongelooflijk: Timtation schreef zich in als verleider voor nieuw seizoen 'Temptation Island'Tim, de kandidaat die het vorig seizoen wel erg bont maakte op ‘Temptation Island’, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het programma. Ditmaal wilde hij als verleider zijn kans wagen, vertelde hij aan het Nederlandse programma RTL Boulevard.
15/11 17u15  Waasland-Beveren is op zoek naar nieuwe coach maar is “financieel gezond”: ruim 3 miljoen euro winstWaasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Yannick Ferrera. Maar de club benadrukt dat het in het seizoen 2017-2018 een geconsolideerde winst boekte van 3,2 miljoen euro. “Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld”, maakten de Waaslanders donderdag bekend via hun website.
15/11 17u15  Brecel vanavond tegen Trump of Lisowski in achtste finales Noord-Ierland OpenLuca Brecel (WR 13) kan niet lang nagenieten van zijn zege (4-2) tegen Gary Wilson (WR 37) in de zestiende finales van het Noord-Ierland Open. Brecel werkt vanavond (na 20 uur) al de achtste finales af in Belfast. Zijn tegenstrever wordt dan Judd Trump (WR 5) of Jack Lisowski (WR 17).
15/11 17u15  Twee jaar cel voor mensenhandel in House of Pleasure Kinrooi: “Ze waren koopwaar”Een 51-jarige Nederlander is donderdagnamiddag in Tongeren veroordeeld voor mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie in het House of Pleasure in Kinrooi. Ook is een vermogensvoordeel van 400.000 euro verbeurd verklaard. Vier andere beklaagden, drie Nederlanders en een Braziliaanse, kregen elk een jaar cel en zijn vermogensvoordelen tot 33.000 euro kwijt.
15/11 17u15  Thiem wint en houdt waterkans op halve finales ATP Finals, Anderson heeft ticket al beetDominic Thiem (ATP 8) heeft donderdag op de ATP Finals in Londen Kei Nishikori (ATP 9) geklopt in de derde groepswedstrijd. De Oostenrijker is door zijn zege nog in de running voor een plek bij de laatste vier. de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6) heeft zijn ticket reeds beet.
15/11 17u00  Marlène de Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”Deze week raakte bekend dat ‘Marlèneke’ uit de populaire televisiereeks Samson en Gert gebaseerd is op de toenmalige omroepster Marlène de Wouters. Donderdag was ze zelf bij radiozender Joe te gast en gaf ze toe dat ze dat goedbewaarde geheim al jaren wist.
15/11 17u00  Spelersmakelaars Mejjati en Siljanoski vrijgelaten na borgsom, vriendin Veljkovic verlost van enkelbandIn het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal worden spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Tongerse onderzoeksrechter beslist. Ook Marija ­Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, werd vrijgelaten onder voorwaarden. Zij stond nog onder elektronisch toezicht.
15/11 16u45  Zaterdag meert de sint aanZaterdagmiddag 17 november om 14 u wordt de sint en zijn gevolg verwacht aan de Kampse kanaalkom. Daarna gaat het in stoet naar het Heppense buurthuis waar de kindervriend een verrassing heeft voor de kids.
15/11 16u00  Eindelijk: videoref doet volgend seizoen zijn intrede in de Premier LeagueVanaf volgend seizoen (2019-2020) zal ook in de Premier League met een video assistent referee (VAR) worden gewerkt. De clubs uit de Engelse hoogste klasse bereikten daarover donderdag een akkoord.
15/11 16u00  Twee Limburgse topslagers sluiten voor het eerst met Kerst en Nieuwjaar: “Te weinig personeel”Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Voor de berg bestellingen hebben ze te weinig personeel waardoor ze niet hun geroemde kwaliteit kunnen leveren. Ze vinden onvoldoende werkkrachten en door dure nacht- en overuren verdienen ze er amper aan.
15/11 15u45  Twee Limburgse topslagers sluiten voor het eerst tussen Kerst en Nieuwjaar: “Te weinig personeel”Twee grote Limburgse topslagers sluiten voor het eerst hun zaak tijdens de drukke eindejaarsperiode. Voor de berg bestellingen hebben ze te weinig personeel waardoor ze niet hun geroemde kwaliteit kunnen leveren. Ze vinden onvoldoende werkkrachten en door dure nacht- en overuren verdienen ze er amper aan.
15/11 15u45  Aanraders voor een aangename televisieavond op 15 novemberVanavond onder andere voetbal, een topfilm en twee documentaires op uw televisie. De Rode Duivels nemen het op tegen IJsland in de Nations League, ‘The Usual Suspects’ zorgt voor drama en mysterie en Canvas brengt u twee documentaires over respectievelijk de shopgigant Amazon en de Britse popgroep Duran Duran.
15/11 15u45  VIDEO. Koning Albert grapt met een fan: "U hebt uw vinger op de lens meneer!"Koning Albert kwam ter gelegenheid van Koningsdag opnieuw onder het volk. Hij begroette verschillende fans, waaronder Jacques en zijn vrouw. De man wou een foto van de koning nemen, maar dat verliep niet zo vlotjes.
15/11 15u45  Nieuwe portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 15u30  Spelersmakelaar Karim Mejjati en vriendin Veljkovic vrijgelatenSpelersmakelaar Karim Mejjati en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic zijn donderdagmiddag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat een maand in de cel opgesloten in het grote onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in de voetbalwereld.
15/11 15u15  Praten met tieners over seks en porno: zo doet zij datSeks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden.
15/11 15u15  Jani zal het niet graag horen, maar sterren vallen voor fleecetruienAls het aan stylist Jani zou liggen, mogen kledingstukken uit fleece onmiddellijk in de vuilnisbak. Maar dat is buiten de Amerikaanse topmodellen Gigi Hadid en Kendall Jenner gerekend. Zij paraderen met een trui uit fleece door de straten van New York in de overtuiging dat het stofje best cool is.
15/11 15u00  BMW gestolen in MunsterbilzenDonderdagochtend is bij de politie een diefstal op de Eikerweg in Munsterbilzen gemeld. Dieven reden er weg met een BMW 5-reeks. (mm)
15/11 15u00  Eline Berings wil ook na knaljaar blijven groeien: “Ik ben een echt trainingsbeest en blijf ook na 15 jaar genieten”Eline Berings keek donderdag op de BOIC-stage in Lanzarote na een uitstekend 2018 vooruit naar volgend seizoen. De spurtster liep het afgelopen seizoen liefst negen keer onder de dertien seconden op de 100 meter horden. Na enkele verspilde jaren door blessures hoopt de 32-jarige Gentse ook in 2019 haar beste niveau te halen.
15/11 15u00  Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjesPlaymobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
15/11 14u45  Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes ondanks heisaPlaymobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
15/11 14u45  Huishoudproducten uit garagebox in Hoeselt gestolenIn de Oude Melkerijstraat is woensdag een diefstal in een garagebox van een appartement vastgesteld. Er zijn allerlei huishoudproducten zoals huisvuilzakken, frisdrank en waspoeder verdwenen. (mm)
15/11 14u45  Glen De Boeck ontslagen bij KV Kortrijk, Vanderhaeghe neemt overHet bestuur van KV Kortrijk heeft trainer Glen De Boeck ontslagen. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, enkele weken geleden nog op straat gezet bij AA Gent, neemt over.
15/11 14u45  Koning Albert grapt met een fan: "U hebt uw vinger op de lens meneer!"Koning Albert kwam ter gelegenheid van Koningsdag opnieuw onder het volk. Hij begroette verschillende fans, waaronder Jacques en zijn vrouw. De man wou een foto van de koning nemen, maar dat verliep niet zo vlotjes.
15/11 14u45  VIDEO. Eerste lading yacon geoogst in Kinrooi. Maar “onbekend is onbemind”In Kinrooi startte vandaag de oogst van de yacon. Het knolgewas wordt sinds enkele jaren in Kinrooi geteeld bij landbouwer Leo Henckens en sindsdien wordt er gewerkt aan de introductie van de groente in ons land.
15/11 14u45  Grootse evocatie rond Wereldoorlog I zaterdag in OverpeltOp zaterdag 17 november organiseert de KF Nut en Vermaak een totaalspektakel over 'Den Grooten Oorlog' in Overpelt met vertellers, zangers, muzikanten en re-enactors. 'Nut en Vermaak wil zo het eeuwfeest van het einde van WOI vieren', zegt Danny Schildermans. Over en parcours van 1,5 km loopt er een belevingswandeling met verhalen van Peltenaren die de oorlog meemaakten. Vloeterstraat, Kerkdijk en Kloosterstraat worden tussen 13.00 n 23.30 uur deels afgesloten.
15/11 14u45  Dreigt u dit weekend voor lege pomp te staan? Ook bij ons oproep om “land droog te leggen”Het lijkt wel alsof de woede tegen de hoge brandstofprijzen is overgewaaid vanuit Frankrijk, want net als bij onze zuiderburen wordt er nu ook bij ons opgeroepen “om het land droog te leggen”. Op sociale media wordt onder meer gesproken over blokkades van snelwegen en brandstofdepots vrijdag en zaterdag. De “organisatoren” van het protest maken zich sterk dat ze 10.000 man op de been kunnen brengen. Volgens Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, richten de betogers hun pijlen op de verkeerde. “Ze zouden beter de Wetstraat gaan blokkeren.”
15/11 14u30  Dreigt u dit weekend voor lege pomp te staan? Ook bij ons oproep om “land droog te leggenHet lijkt wel alsof de woede tegen de hoge brandstofprijzen is overgewaaid vanuit Frankrijk, want net als bij onze zuiderburen wordt er nu ook bij ons opgeroepen “om het land droog te leggen”. Op sociale media wordt onder meer gesproken over blokkades van snelwegen en brandstofdepots vrijdag en zaterdag. De “organisatoren” van het protest maken zich sterk dat ze 10.000 man op de been kunnen brengen. Volgens Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, richten de betogers hun pijlen op de verkeerde. “Ze zouden beter de Wetstraat gaan blokkeren.”
15/11 14u30  Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u15  Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor KoningsdagHet Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
15/11 14u15  Senioren genieten van ambianceshow in CasinoWie van ambiance en plezier hield was woensdag 14 november in het casino op zijn plaats.
15/11 14u15  Show voor 80-plussers en zieke seniorenDe seniorendagen stevenen af op een recordaantal bezoekers: donderdag 70 wandelaars, maandag een bomvolle zaal in The Roxy Theatre en dinsdag 13 november met 180 voor de show 80-plussers en zieke senioren met meezingers door ‘Interactieve Coverband De Noodoplossing’ in de Kardijk.
15/11 14u00  Dader vluchtmisdrijf Winterland krijgt enkel vermindering geldboete: “Meneer, uw voorruit was verbrijzeld”Het beroep van Diepenbekenaar E. L., die op 6 januari drie personen van de weg maaide ter hoogte van Winterland in Hasselt, heeft hem een strafvermindering van 800 euro boete opgeleverd. De beroepsrechter bevestigde daarnaast zijn in april opgelegde straf van 18 maanden cel, waarvan zes met uitstel.
15/11 14u00  VIDEO. Vrachtwagen verliest lading suikerbieten in Nederland: aanschuiven in MaaseikOp de A2 bij Echt is een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto’s. De lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over beide rijbanen. Hierdoor is de snelweg in beide richtingen afgesloten.
15/11 14u00  Truienaar doet mee aan Mister Adventure BeNeLuxAnsion Yens (27) uit Sint-Truiden neemt deel aan de tweede verkiezing van Mister Adventure BeNeLux 2019.
15/11 13u45  Eerste herstelacademie in Limburg helpt mensen met psychische problemenEen laagdrempelige cursus waarbij iedereen die te maken heeft met psychische problemen actief kan werken aan zijn of haar herstel. Dat is het idee achter de herstelacademie. Het concept wordt nu voor het eerst opgestart in Hasselt en Genk. Vanaf volgend jaar wordt het verder uitgerold over heel Limburg.
15/11 13u45  Kinderen helpen mee biodiversiteit te verbeteren op industrieterrein in BeringenTientallen kinderen van de Beringse basisschool De Berk hebben vanmorgen op het bedrijventerrein De Weven 30.000 bloembollen geplant. Op deze manier vragen ze aandacht voor meer groen en biodiversiteit op industrieterreinen. Volgens groenbeheerders hebben bedrijfsleiders nog te weinig aandacht voor de natuur in en rond hun perceel, en dat vinden ze onterecht.
15/11 13u45  VIDEO. Verdwijnen volgende lente alle vijvers in Limburg?Heel wat vijvers staan half november in Limburg nog altijd kurkdroog. Trekvogels kunnen dus niet drinken en halen hun tocht naar Afrika niet. Als de droogte aanhoudt, verliezen we vijvers want in de lente zullen er dan bossen groeien. Om één en ander opgelost te krijgen, zou het wekenlang moeten regenen. Dat zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt.
15/11 13u30  Voormalige magistraat: “Ik werd gesaboteerd in onderzoek naar Bende van Nijvel”Een gewezen Brusselse magistraat beweert in een brief aan onder meer de partijvoorzitters dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel gesaboteerd is. De magistraat wou onderzoeksdaden laten verrichten die ook een link met de Bende van Nijvel konden aantonen. Maar daarin werd hij in de jaren negentig gehinderd, meldt VTM NIEUWS donderdag
15/11 13u30  UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgeverDe Internationale Wielerunie UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op het komende wielerseizoen op de weg. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten.
15/11 13u30  Wout van Aert krijgt groen licht van wielerbond UCI om volgend seizoen voor nieuwe ploeg uit te komenDe UCI geeft Wout van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met nieuwe werkgever met oog op wegcampagne van 2019. Als voorwaarde geldt dat de transfer voor 31 december plaatsvindt. Dat liet zijn advocaat Walter Van Steenbrugge donderdag weten aan persagentschap Belga.
15/11 13u30  Minister Weyts: “Geen bussen meer aan Noordstation als situatie niet wordt aangepakt”Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt ermee de bussen van De Lijn niet langer in het Noordstation in Brussel te laten stoppen.
15/11 13u30  Na de commotie: topvrouw stapt op bij Victoria’s SecretHet blijft maar rommelen bij Victoria’s Secret. Het Amerikaanse lingeriemerk maakte zich eerder deze week onpopulair door te beklemtonen dat diversiteit niet binnen het concept past. De commotie errond heeft ertoe geleid dat zakenvrouw Jan Singer, CEO van het bedrijf, nu opstapt.
15/11 13u15  Scheidsrechter Vertenten weet pas vrijdag of hij de cel mag verlatenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de zaak van scheidsrechter Bart Vertenten om 11.30 uur in beraad genomen en zal in de loop van vrijdag beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft.
15/11 13u15  Hasseltse ziet gestolen fiets dag zelf al te koop staan op tweedehandssiteDe Hasseltse Cynthia Brulmans (22) merkte afgelopen dinsdag dat haar fiets gestolen was in de Kapelstraat in Hasselt. “Ik ging diezelfde dag nog op het internet op zoek naar een gelijkaardige foto van mijn fiets om een berichtje te maken van de diefstal en plots zag ik mijn eigen fiets te koop staan op een tweedehandssite”, zegt Cynthia. “Maar de fiets was ondertussen al verkocht.”
15/11 12u45  Een blauwtje lopen? Niet met deze trendkleur in huisLijkt donkerblauw je geen evidente kleur voor je interieur? Dan heb je het volledig bij het verkeerde eind. Blauw wekt rust en ontspanning op én matcht wonderwel met tal van andere kleuren.
15/11 12u45  Waarom we ondanks Brexit-akoord mogelijk toch afstevenen op ‘No deal’Ten laatste op 29 maart 2019 moeten Groot-Brittannië en de Europese Unie een akkoord hebben over een ordentelijke Brexit. Dat lijkt echter een onmogelijke opgave, zelfs nu Theresa May een deal heeft gesloten over de belangrijkste principes. De Britse premier is namelijk zelf aangeschoten wild, de eerste vraag is dan ook of May vandaag nog wel overleeft...
15/11 12u45  De ene liefdesbreuk na de andere? De schuld ligt misschien bij je moederHeb je de indruk dat je volwassen leven bestaat uit een reeks relatiebreuken? Dan is dat mogelijk de schuld van je moeder. Toch als je een vrouw bent. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Ohio State University.
15/11 12u30  Eerste alcoholvrije abdijbier op komstDe snel groeiende markt van alcoholvrije bieren breidt uit met een volledig alcoholvrij abdijbier. Tot nu ging het vooral om alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren.
15/11 12u30  Dealen via brievenbus levert Hasselaar 10 maanden cel opDe strafrechter in Hasselt heeft donderdag een 40-jarige Hasselaar 10 maanden cel met uitstel opgelegd voor het dealen van speed en xtc via zijn brievenbus.
15/11 12u15  Vijf regeringsleden stappen op uit protest tegen Brexit-akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Onder meer de Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Daarnaast dienden nog vier regeringsleden hun ontslag in.
15/11 12u15  Nederlander is 160.000 euro drugswinst van Houthalense plantage kwijtEen 46-jarige Nederlander heeft donderdag in Hasselt bij verstek 20 maanden cel gekregen voor de uitbouw van een cannabisplantage met 1.440 planten in Houthalen-Helchteren. De rechter verklaarde ook een bedrag van net geen 160.000 euro verbeurd dat de man zou overgehouden hebben aan zijn handeltje vanuit de Lillosteenweg 28.
15/11 12u15  VIDEO. Emotionele Andrei Lugovski voor het eerst terug op de planken na vergiftiging en coma: “Ik ben gewoon blij”Andrei Lugovski zorgde woensdag voor de verrassing op de uitreiking van de ‘MENT Loftrompetten’ in Oostende door plots op de planken te verschijnen. De zanger lag maandenlang in coma na een zware vergiftiging en maakte in Oostende zijn eerste publieke comeback. Zingen kan hij echter nog niet, maar het weerzien van zijn collega’s was bijzonder emotioneel voor Lugovski, die zijn tranen niet kon bedwingen: “Het is echt heel fijn om terug te zijn.”
15/11 12u00  "Alonso bewijst hoe slecht het met de F1 gesteld is"Volgens F1-piloot Sergio Perez zijn de moeilijkheden die Fernando Alonso als tweevoudig F1-kampioen ondervindt tekenend voor de situatie waarin de Formule 1 zich momenteel bevindt.
15/11 12u00  Kantine-inbrekers met alcoholprobleem krijgen tot 30 maanden celTwee Hasselaren en een man uit Borgloon zijn donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor een tiental diefstallen van drank en etenswaren. De dertigers sloegen tussen mei en juli onder meer toe in de voetbalkantines van Torpedo Hasselt en Godsheide vv. Twee aangehouden daders kregen 30 maanden met uitstel. Een 37-jarige kompaan uit Hasselt is veroordeeld tot 15 maanden, eveneens met uitstel.
15/11 12u00  VIDEO. Prins Laurent gunt koning Albert geen blik waardig bij aankomst KoningsdagKoning Albert heeft donderdagochtend het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het is de eerste publieke verschijning van Albert sinds de nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Boël. Ook prins Laurent was dit jaar aanwezig. De ‘begroeting’ van vader en zoon in de kathedraal maakte de verhouding tussen hen twee nog maar eens pijnlijk duidelijk.
15/11 12u00  Emotionele Andrei Lugovski voor het eerst terug op de planken na vergiftiging en coma: “Ik ben gewoon blij”Andrei Lugovski zorgde woensdag voor de verrassing op de uitreiking van de ‘MENT Loftrompetten’ in Oostende door plots op de planken te verschijnen. De zanger lag maandenlang in coma na een zware vergiftiging en maakte in Oostende zijn eerste publieke comeback. Zingen kan hij echter nog niet, maar het weerzien van zijn collega’s was bijzonder emotioneel voor Lugovski, die zijn tranen niet kon bedwingen: “Het is echt heel fijn om terug te zijn.”
15/11 12u00  Neos Riemst op bezoek in Kleine BrogelZo'n 50 Neos-leden trokken naar Kleine Brogel en werden verwelkomd door dorpsgenoot, bevelhebber Kolonel J. Poesen. De legergids gaf op een enthousiaste manier een volledig overzicht van deze basis. Op het einde van ons bezoek waren de Neos-leden getuige van het opstijgen van zes F16-vliegtuigen
15/11 11u30  30.000 bloembollen voor meer kleur op De WevenOp bedrijventerrein De Weven in Paal, een nieuwe ontwikkeling die pas in 2015 uit de grond rees, hebben leerlingen van basisschool De Berk 30.000 bloembollen geplant. Bedoeling van het parkmanagement is het integreren van meer biodiversiteit op het bedrijventerrein. De aanplantingen gebeuren aan de inrit van de bedrijvenzone en aan de rotonde aan de achterzijde van het terrein.
15/11 11u30  November eindigt met een winterprik: nachtvorst en sneeuw op komstHet mooie najaarsweer in ons land zal weldra plaatsmaken voor een winterprikje. Komend weekend en zeker begin volgende week wordt het gevoelig kouder.
15/11 11u15  Vanaf nu laat Stella McCartney je trouwen in dezelfde jurk als Meghan MarkleZe had het al aangekondigd, en nu is de eerste bruidscollectie van Stella McCartney ook een feit. Zeventien silhouetten, waaronder een gelijkaardig ontwerp als wat de hertogin van Sussex droeg op haar trouwdag.
15/11 11u15  VIDEO. Van informaticus naar alpacaboer: Gingelomnaar opent eerste spinnerij voor alpacawol in VlaanderenGingelomIn 2012 gaf hij zijn vrouw Els twee alpaca’s cadeau. Zes jaar en nog eens 46 van die schattige beestjes later heeft Gunther Willems (40) zijn job als informaticus ingeruild voor die van alpacaboer in de Gingelomse boerderij Alpaca Tumulus. Deze maand opent hij bovendien de eerste spinnerij voor alpacawol in Vlaanderen. “Vroeger had ik totaal niks met die dieren. Maar toen ik een alpaca kon helpen bij een bevalling die dreigde fout te lopen, heb ik de knop helemaal omgedraaid.”
15/11 11u15  Waarom twintigers gek blijven van Harry PotterHASSELTDe avant-première van ‘Fantastic Beasts, The Crimes of Grindelwald’, de spin-off van de filmreeks rond Harry Potter, was een gigantisch succes. Zo’n 300 enthousiaste Potterheads, zo heten de fans, daagden op in Kinepolis Hasselt om een marathonvoorstelling van de twee films te bekijken. Zaterdag worden zo’n 500 fans verwacht. “Opvallend veel twintigers zijn na al die jaren nog altijd verzot op de wereld van Harry Potter”, klinkt het. Maar hoe komt dat?
15/11 11u00  Britse Brexit-minister neemt ontslag uit protest tegen akkoord: “Dit kan ik met geen goed fatsoen steunen”De eerste Britse regeringsleden hebben donderdagochtend ontslag genomen uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. De Britse ‘Brexit-minister’ Dominic Raab liet weten met “geen goed fatsoen” de deal te kunnen steunen. Ook Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, diende zijn ontslag in.
15/11 11u00  Alles of niets voor Neuville: krijgen we voor het eerst in de geschiedenis een Belgische wereldkampioen Rally?Donderdagavond (22u03 Belgische tijd) begint Thierry Neuville aan de Rally van Australië, de beslissende manche van het wereldkampioenschap 2018. Op de eerste dag staan er acht chronoritten op het programma, goed voor zowat 101 kilometer tegen de klok. Niet de langste dag van Rally Australia, maar voor Neuville misschien wel de belangrijkste.
15/11 11u00  VIDEO. Vrouw is de wanhoop nabij wanneer haar wagen wordt omgeven door vlammen bij bosbranden CaliforniëDe bosbranden in Californië waren ook voor Rebecca Hackett een ware nachtmerrie. De dame uit Malibu moest vrijdag noodgedwongen haar ranch verlaten en proberen ontsnappen aan de vuurzee. Ze was gedurende de rit de wanhoop nabij, getuige de video die ze achteraf plaatste op haar Instagram-profiel.
15/11 11u00  Knieblessure betekent einde van loopbaan Benji De Ceulaer: “Heb het moeilijk met deze beslissing"Benji De Ceulaer (Eendracht Termien) zet wegens een knieblessure per direct een punt achter zijn carrière. “Ik heb het moeilijk met deze beslissing. Maar er is meer in het leven dan voetbal alleen”, aldus de man die kan terugblikken op een rijkgevulde loopbaan met bekerzeges bij Lokeren en KRC Genk en zes selecties voor de Rode Duivels.
15/11 11u00  Schoenenverkoopster Michaela uit Dilsen-Stokkem loopt marathons… op haar blote voetenAls ze voor een toptijd op de marathon gaat of deelneemt aan een trialrun trekt Michaela Kondasova haar loopschoenen of -sandalen aan. Maar het liefst van al loopt ze op haar blote voeten. Vijf marathons finishte de naar Dilsen-Stokkem uitgeweken Slovaakse al zonder schoeisel. Ironisch genoeg verdient de 35-jarige de kost als …verkoopster van loopschoenen in Hasselt. “Toch raad ik de klanten aan om af en toe eens blootsvoets te lopen”, giechelt ze.
15/11 10u45  Marthe praat voor het eerst over de breuk met Viktor: “Het deed pijn”Voor een heleboel Vlamingen vormden zij lange tijd hét favoriete koppel, Marthe van K3 en Viktor Verhulst. Maar in augustus kondigden ze plots hun breuk aan. Ze besloten om elk hun eigen weg te gaan. In Het Laatste Nieuws praat Marthe voor het eerst over die beslissing.
15/11 10u45  Auto geraakt van weg in HelchterenOp de Grote Baan in Helchteren is woensdag even voor middernacht een auto van de weg geraakt en enkele tientallen meters verderop in het bos tot stilstand gekomen. De oproep kwam rond 23.45 uur binnen bij de hulpdiensten. De brandweer en de ambulance gingen ter plaatse. Een van de vier inzittenden van de auto raakte lichtgewond. (mm)
15/11 10u45  Arsenal en Spurs lonken naar Leandro TrossardVolgens The Guardian lonken Arsenal en Tottenham naar Leandro Trossard.
15/11 10u45  Te veel trucks voor het goede doel: Heusden-Zolder verbiedt truckrunBurgemeester en politie van Heusden-Zolder geven geen toestemming voor De Warmste Truckrun, een initiatief van vzw Limburgse Truckers. Zij wilden met 385 trucks naar het Circuit van Zolder rijden om geld in te zamelen voor een vereniging die zich inzet voor verkeersslachtoffers, maar stoten in Zolder op een njet. “Dat ons evenement voor het goede doel geweigerd wordt, komt toch hard aan”, zegt Jos Schonkeren. “We kunnen de veiligheid op de openbare weg tijdens het evenement niet garanderen”, zegt korpschef Geert Luypaert.
15/11 10u45  Bevrijdingsbal Geetbets in de sfeer van einde WOINaar aanleiding van de herdenking van de honderdste verjaardag van Wapenstilstand werd in de Heerlijckyt van Elsmeren een bevrijdingsbal in de sfeer van toen gehouden. Het ging om een organisatie van Guy Leus van geschiedkundige kring Limes Gatia, schepen Roland Strouven en de dienst Vrije Tijd van de gemeente Geetbets.
15/11 10u45  Gouverneur zet schouders onder aanpak everzwijnenplaag: “Binnen de kortste keren zijn everzwijnen een probleem voor heel Limburg”Het provinciebestuur gaat de everzwijnenplaag in Limburg strikt opvolgen. Aan gemeenten en wildbeheereenheden is gevraagd de overpopulatie aan te pakken. Er komen ook meer afrasteringen langs wegen en inwoners die schade lijden, worden gevraagd om dat te melden. Dat is afgesproken tijdens het everzwijnenoverleg dat gouverneur Herman Reynders dinsdagavond organiseerde.
15/11 10u45  VIDEO. Vrachtwagen verliest lading suikerbieten in Nederland: file in MaaseikOp de A2 bij Echt is een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto’s. De lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over beide rijbanen. Hierdoor is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Daardoor is het ook aan de grens en op de N78 in Maaseik aanschuiven.
15/11 10u15  VIDEO. Snowboardster schrijft geschiedenis. Als enige vrouw ooit kan ze deze spectaculaire sprong uitvoerenDe 27-jarige Anna Gasser voerde gisteren als eerste vrouw ooit de triple cork uit. Bij deze spectaculaire snowboardsprong draai je drie en een halve keer achterstevoren rond je eigen as. Gasser slaagde na haar eerste poging in om deze trick uit te voeren en veilig te landen.
15/11 10u15  Prinses Charlene van Monaco neemt de tweeling mee op staatsbezoekPrinses Charlene laat zich sowieso niet zo vaak buiten de grenzen van Monaco zien, waardoor haar bezoek aan de First Lady van Frankrijk al behoorlijk zeldzaam genoemd kan worden. Dat ze ook haar driejarige tweeling mee op sleeptouw nam, leverde vooral erg schattige foto's op die ze met veel plezier op Instagram deelde.
15/11 09u45  Eerste Brits regeringslid stapt op uit protest tegen Brexit-akkoord: “De boeien van de EU”Het eerste Britse regeringslid heeft donderdagochtend ontslag genomen, uit protest tegen het Brexit-akkoord dat premier Theresa May woensdag sloot. Shailesh Vara, vicestaatssecretaris voor Noord-Ierland, kan de deal naar eigen zeggen “niet steunen” omdat het “het Verenigd Koninkrijk tussen hangen en wurgen” zou achterlaten.
15/11 09u45  Dior en Jennifer Lawrence liggen onder vuur met meest recente reclamecampagneDe meest recente reclamecampagne van Dior is niet in goede aarde gevallen. Waarom? Het modehuis liet zich helemaal door de Mexicaanse cultuur inspireren, maar het koos daarentegen niet voor een Mexicaans rolmodel als gezicht van de collectie. De beroemde actrice Jennifer Lawrence ging met die eer lopen en dat zint velen niet.
15/11 09u30  NBA. LeBron James jaagt voortaan op Michael Jordan, ‘buzzer beater’ in Toronto, Dallas vermorzelt UtahLeBron James mag zich voortaan de vijfde beste schutter in de geschiedenis van de NBA noemen. Dé vedette van het Amerikaanse basket maakte woensdagavond 44 punten voor de LA Lakers en passeerde daarmee Wilt Chamberlain op de ranking aller tijden.
15/11 09u30  Liga voor Mensenrechten: “Vingerafdrukken op identiteitskaart in strijd met privacy”“De toevoeging van vingerafdrukken aan de identiteitskaart is disproportioneel en druist in tegen het recht op privacy van de burgers.” Dat zegt de Liga voor Mensenrechten donderdag.
15/11 09u30  Vrachtwagen verliest lading suikerbieten in Nederland: file in MaaseikOp de A2 bij Echt is een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto’s. De lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over beide rijbanen. Hierdoor is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Daardoor is het ook aan de grens en op de N78 in Maaseik aanschuiven.
15/11 09u15  Vrachtwagen verliest lading suikerbieten: file in MaaseikOp de A2 bij Echt is een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto’s. De lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over beide rijbanen. Hierdoor is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Daardoor is het ook aan de grens en op de N78 in Maaseik aanschuiven.
15/11 08u30  Showavond Gilde van TielebuisDe Diestse carnavalsvereniging Tielebuis verwelkomt graag iedereen voor haar showavond met aanstelling van de 48ste stadsprins, nu zaterdag 17 november om 20.11 uur in de Lakenhalle.
15/11 08u15  Brandweer uren bezig om brand in bijgebouwen van Alkense hoeve onder controle te krijgenOp de hoek van de Grootstraat en de Bulstraat in Alken heeft woensdagavond een zware band in de bijgebouwen van een hoeve gewoed. De oproep kwam rond 23 uur binnen bij de hulpdiensten. De mensen van de brandweerzone Zuid-West waren enkele uren bezig om het vuur onder controle te krijgen. Op 6.30 uur werden ze nog een tweede keer opgeroepen omdat het vuur leek herop te flakkeren.
15/11 08u00  Forse piek in asielaanvragen: “We zijn in crisismodus”Het aantal asielaanvragen blijft pieken. In oktober klopten 2.750 mensen aan in ons land, ruim 400 meer dan in september. De Dienst Vreemdelingenzaken werkt de komende weekends door om de toevloed de baas te kunnen. “We zijn in crisismodus”, zegt staatssecretaris Francken (N-VA) in Het Laatste Nieuws.
15/11 07u30  Bibliotheek vandaag niet toegankelijkIn de bibliotheek van Herk-de-Stad kan je vandaag, donderdag 15 november, niet terecht. De bibliotheek is vandaag gesloten.
15/11 07u30  Lummenaar Robbe Ghys en Kenny De Ketele gaan als leiders de tweede nacht van Gentse Zesdaagse inKenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de tweede nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Het Belgische koppel sprokkelde ondertussen 129 punten.
15/11 07u15  Drie tips tegen pijnlijke schoenenEen nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Met deze tips zijn ze zo ingewandeld en ga je een pijnloze wandeling tegemoet!
15/11 07u15  Lummenaar Robbe Ghys en Kenny De Ketele gaan als leiders de tweede nacht inKenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de tweede nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Het Belgische koppel sprokkelde ondertussen 129 punten.
15/11 07u00  Dodentol bosbranden Californië loopt verder opDe grote bosbranden in het noorden van Californië hebben nu al zeker 56 mensenlevens geëist. Er zijn opnieuw 8 lichamen ontdekt, aldus de sheriff van Butte County, Kory Honea, woensdagavond. Van de gemeente Paradise blijft niets dan ruïnes over.
15/11 07u00  Lockdown in Berlijn na vondst van verdacht voorwerp aan Russische ambassade voorbijDe lockdown op Unter den Linden, een van Berlijns bekendste lanen, is voorbij. De politie had een verdacht voorwerp aangetroffen in een auto die voor de Russische ambassade was geparkeerd.
15/11 07u00  Een uitkering en toch arm? De kans wordt steeds groterUitkeringen moeten het risico op armoede verkleinen, en doen dat ook. Alleen gebeurt dat minder effectief dan vroeger, schrijft De Morgen donderdag.
15/11 07u00  Auto almaar grotere melkkoe voor begrotingDe federale en regionale overheden ontvingen vorig jaar 19,6 miljard euro uit belastingen op motorvoertuigen, 5 procent meer dan het jaar voordien. Dat schrijft zakenkrant De Tijd, op basis van cijfers van de automobielorganisatie Febiac.
15/11 07u00  Fractieleidster Duitse extreemrechtse AfD kreeg donaties uit België, maar stuurde ze terugDe fractieleidster van de extreemrechtse partij AfD in de Duitse Bondsdag, Alice Weidel, heeft 150.000 euro uit België gekregen in haar partijafdeling. Maar vanwege onduidelijkheid over de herkomst van het geld is het teruggestort, zegt de AfD woensdagavond in Berlijn.
15/11 07u00  Trump schuift medewerker aan de kant op vraag van MelaniaKort nadat de Amerikaanse first lady Melania Trump publiekelijk het ontslag had geëist van een belangrijke regeringsmedewerkster, heeft president Donald Trump nu de plaatsvervangende Nationale Veiligheidsadviseur ontslagen.
15/11 07u00  Republikeinen blokkeren maatregel om Rusland-onderzoek te beschermenDe Republikeinse leiding in de Amerikaanse Senaat heeft woensdag het initiatief geblokkeerd van Senatoren van de twee grote partijen om het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te beschermen. Die onderzoekt Russische inmenging in de verkiezingen en de verdenkingen van collusie tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.
15/11 06u45  Anderlecht stopt betalingen aan makelaarsMarc Coucke gaat de strijd aan met de (malafide) makelaars. Daarom zette Anderlecht deze week alle betalingen aan spelersmakelaars – wiens commissies dikwijls in (maandelijkse) schijven worden gestort – stop. En dat tot na het Propere Handen-onderzoek. Op die manier wil RSCA voorkomen dat het onzuivere types nog verrijkt, maar de makelaarswereld is not amused.
15/11 06u45  Hoe Moeskroen vier jaar lang de bond belazerdeDon’t mention Moeskroen. Vier jaar lang lag het aangebrande dossier van de Henegouwse eersteklasser open en bloot op tafel van de voetbalbond. Maar niemand legde de makelaarsclub van Pini Zahavi en Fali Ramadani iets in de weg. Tot de speurders gisterochtend aan de voordeur van Moeskroen en de KBVB stonden. Nota bene na een klacht van KV Mechelen.
15/11 06u30  Na poging tot kindermoord: Geens onderzoekt informatiestroom tussen gerecht en Kind en GezinBRUSSELJustitieminister Koen Geens (CD&V) laat onderzoeken of het gerecht meer informatie moet doorgeven aan Kind en Gezin. Dat gebeurt naar aanleiding van de zaak waarbij een vader die tien jaar geleden al zijn babyzoontje doodsloeg, nu zijn drie maanden oude dochtertje toetakelde.
15/11 06u15  CM stopt na 15 jaar met terugbetaling homeopathische geneesmiddelenBrusselZiekenfonds CM stopt na vijftien jaar met het terugbetalen van homeopathische geneesmiddelen via zijn aanvullende verzekering. In ruil worden vanaf januari meer vaccins terugbetaald en krijgen leden zonder hospitalisatieverzekering een tussenkomst in hun ziekenhuisfactuur.
15/11 06u15  PORTRET. De moderne landbouwer: “Veel betekenisvoller om de lokale, eerlijke producent te steunen dan een biologische ananas uit Chakamaka te kopen”De boerenstiel heeft nog aantrekkingskracht. Ook al waren ze soms niet voorbestemd om boer te worden, deze Limburgers kozen bewust voor de job. En al even bewust volgenze een ander pad: dat van de korte keten. De groenten die ze telen, het vlees dat ze kweken en de zuivel uit hun melkveebedrijf - al dan niet biologisch - brengen ze liefst zelf tot bij de consument.
15/11 06u15  Apps van de week volgens de Gadget Inspector: Tinderen in Game of Thrones en handige wist-je-datjesWat is er hot & happening in de wereld van apps? Onze gadget inspector houdt het voor u in het oog.
15/11 06u15  VASTGOEDEXPERT. Hoeveel is mijn twee-slaapkamer appartement waard?Het zonnige terras aan de woonkamer, de vlotte verbinding richting autosnelweg, op wandelafstand van de winkels, en de ondergrondse autostaanplaats zijn slechts enkele troeven. Het appartement is ideaal voor jonge koppels of voor oudere mensen die kleiner en dichter bij het centrum willen wonen.Kizzy van Horne
15/11 06u15  Oudsbergen neemt laatste hindernissen naar fusieDe gemeentefusie van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek brengt veranderingen met zich mee. Voor de inwoners, de Oudsbergenaren, maar ook voor de beide gemeentelijke administraties en hun diensten. Veel van de gestelde en relevante vragen kregen al een antwoord, voor andere vragen is er een oplossing in de maak. Kortom, hoe ver staan ze in Oudsbergen met de fusie?
15/11 03u45  PolitiekLees meer >
15/11 03u45  SportLees meer >
15/11 03u45  ExtraLees meer >
15/11 03u45  Premier May springt over eerste Brexit-hordeLOndenHet Britse kabinet heeft gisteren zijn steun uitgesproken voor het ontwerp van scheidingsakkoord dat onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een dag eerder rondkregen. Het was het “collectieve” – niet het unanieme – oordeel van het kabinet dat dit akkoord rond de Brexit in het landsbelang was, “het beste dat kon onderhandeld worden”, aldus premier Theresa May in een verklaring.
15/11 03u45  Nijpend tekort bij voedselbanken zal nog verergerenBrusselHet tekort aan basisproducten bij de voedselbanken is nog altijd niet van de baan en zal wellicht nog verergeren.
15/11 03u45  Televisierechter wordt voorzitter Comité PLees meer >
15/11 03u45  “Beschouwt Engie ons land misschien als quantité négligeable?”Lees meer >
15/11 02u15  Wat moet ik weten over Oeganda?Wat?
15/11 00u15  15 dagen rijbewijs kwijt en auto aan de kettingEen man van 35 jaar uit Tielt-Winge is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
14/11 23u45  Poppenspelnamiddag met SintAlle kids van Halen zijn woensdag 21 november in gemeenschapscentrum De Rietbron welkom voor de poppenkast met als thema‘Sinterklaas Alarm’.
14/11 23u30  Stadhuis Herk-de-Stad morgen geslotenWie het stadhuis van Herk-de-Stad wil bezoeken, kan daar morgen, donderdag 15 november, niet terecht. Het stadhuis is gesloten.
14/11 23u30  Bibliotheek donderdag geslotenDe bibliotheek van Geetbets is morgen, donderdag 15 november, gesloten. Aanleiding is de Dag van de Dynastie.
14/11 23u30  Wie thuis asbest laat verwijderen, krijgt helft terugbetaald door Vlaamse overheidVlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil iedereen die vanaf 2022 zijn woning verkoopt, verplichten om een asbestinventaris op te stellen. Vanaf 2032 wil ze die inventaris verplicht maken voor alle woningen. “In 70% tot 90% van alle huizen die voor 2001 zijn gebouwd, zit asbest”, zegt Schauvliege. Wie risicovolle asbest wil laten verwijderen, zal de helft van die kosten kunnen laten betalen door de Vlaamse overheid.
14/11 23u15  Geen sluiting sporthal op Dag DynastieSporten in sporthal De Warande in Rummen (Geetbets) is morgen, donderdag 15 november, normaal mogelijk. De sporthal is morgen normaal open.
14/11 23u15  Verdacht voorwerp aan Russische ambassade in Berlijn, omgeving is afgezetOnmiddellijk voor de Russische ambassade in Berlijn is een verdacht voorwerp aangetroffen in een wagen. De omgeving is afgezet, zei een politiewoordvoerder woensdagavond. De ontmijningsdienst is ter plaatse en onderzoekt het voorwerp.
14/11 23u00  Charleroi walst over Istanboel en houdt uitzicht op tweede ronde in FIBA Europe CupCharleroi heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup met ruime 92-45 cijfers van het Turkse BBSK Istanboel gewonnen. De Carolo’s moeten dinsdag winnen in het Nederlandse Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.
14/11 23u00  Toverland na investering van 35 miljoen: “Meer bezoekers getrokken, maar toch teleurgesteld”Toverland zal in 2018 bijna 20 procent meer bezoekers turven dan in 2017. Toch is er teleurstelling. “We hadden meer gehoopt na een investering van 35 miljoen euro”, zegt Caroline Kortooms.
14/11 22u45  AC Den Molencouter donderdag niet toegankelijkHet administratief centrum Den Molencouter van Geetbets bezoeken is morgen niet mogelijk. Het gemeentehuis is morgen gesloten.
14/11 22u45  Qmusic-dj Maarten Vancoillie is papa gewordenKristien, de vriendin van dj Maarten Vancoillie is vandaag bevallen van hun tweede kindje. Het meisje kreeg de naam Ella mee en maakt het goed. “Leon staat te trappelen om zijn zusje te leren kennen.”
14/11 22u45  Stadhuis Halen donderdag geslotenHet stadhuis van Halen bezoeken is morgen, donderdag 15 november, niet mogelijk. Aanleiding is de datum van 15 november.
14/11 22u45  Hockey: Red Lions sluiten WK-voorbereiding af met 2-0 zege tegen FrankrijkDe Belgische mannenhockeyploeg (FIH-3) heeft woensdag in Evere in zijn laatste voorbereidingswedstrijd op het WK in India met 2-0 van Frankrijk (FIH-20) gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-0, Felix Denayer en Nicolas De Kerpel beslisten de wedstrijd in de tweede helft.
14/11 22u45  Twintig MS-patiënten dansen in unieke voorstelling over pijn en vermoeidheid: “Er is nog veel onbegrip”Caroline Vandenreyt“Multiple Sclerose (MS) is de ziekte van de 1.000 gezichten. Elk deel van het lichaam kan uitvallen, maar dat zien of beseffen mensen niet altijd. Waardoor je nog veel onbegrip hebt”, beschrijft MS-patiënte Nicole Rombaut (50), die vrijdag samen met twintig medepatiënten voor het eerst in haar leven in een dansvoorstelling op een podium staat. Uitgewerkt door UHasselt-onderzoekster (en professioneel danseres) Fanny Van Geel (24), die hiermee wil uitzoeken of dans en kunst kunnen helpen om de symptomen van MS te bestrijden.
14/11 22u30  Ex-clubleider Duchâtelet is formeel: “Matchfixing in titelstrijd van 2014”Momenteel loopt er een onderzoek naar matchfixing in de degradatiestrijd van vorig jaar, maar Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard tussen 2011 en 2015, heeft in het VRT-programma De Afspraak de zware beschuldigingen herhaald dat ook de titelstrijd van 2014 verstoord zou zijn door wedstrijdfraude.
14/11 22u30  Ondanks videobeelden en beloning van 2.000 euro pakt politie geen verdachte op van vechtpartij op kinderfuifOndanks de videobeelden en een forse beloning van 2.000 euro, heeft de politie in Nederland nog altijd geen verdachte opgepakt van de vechtpartij afgelopen vrijdag in het Nederlandse Beek. Op een fuif in discotheek Mondial werd een 16-jarige jongen uit Lanaken in elkaar geslagen omdat hij een dure bril droeg. De vader van een vriend van de jongen zette alles op Facebook en kreeg er al snel enkele concrete tips. Die bezorgde hij aan de politie, maar dat leverde voorlopig nog geen resultaat op.
14/11 22u30  ‘Dancing Dimi’ blijft imponeren en gaat met 9-darter naar kwartfinales Grand Slam of DartsDimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich in het Engelse Wolverhampton voor de kwartfinales van het Grand Slam of Darts geplaatst. De 24-jarige Antwerpenaar versloeg Stephen Bunting (PDC-21), voormalig wereldkampioen van de BDO, met 10-6 en gooide daarbij in het vijftiende leg een 9-darter.
14/11 22u15  Met deze app kan je overschotten van restaurants of supermarkten kopen aan democratische prijsSupermarkten die nog een doos yoghurtjes hebben staan en die maar niet verkocht krijgen, of restaurants die heel wat eten over hebben: normaal belandt dit allemaal in de vuilbak. Maar dankzij de app 'too good to go' kan je die overschotjes als particulier kopen. En dat allemaal aan een mooie prijs.
14/11 22u15  Tegenstander Rode Duivels in Nations League gaat af na doelpunt van ex-spits EupenZwitserland heeft in Lugano geen al te beste beurt gemaakt in de voorbereiding op de wedstrijd tegen België, zondag in de Nations League. De nummer acht van de wereld verloor thuis met 0-1 van voetbaldwerg Qatar, nummer 88 op de FIFA-ranking.
14/11 22u00  Na Limburgs bier nu ook champagne met een bronsgroen tintje in het paleisVoortaan worden er bubbels met een Limburgs randje in het koninklijk paleis geserveerd. Paul-François Vranken (71), een Luikenaar met roots in Heks en directeur van het gelijknamige champagnemerk, mag zich sinds vandaag immers hofleverancier van het Belgisch koningshuis noemen. De Belg staat aan het hoofd van de tweede grootste champagnegroep van Frankrijk.
14/11 22u00  Bilzens café Tribunaal heropent met biertanks boven tapkraan: "40 vaten bier hangen boven mijn hoofd”Brouwerij Alken-Maes wil meer biertanks in cafés installeren. Zo heropende woensdag in Bilzen café Tribunaal met twee mastodonten van biertonnen boven de tapkraan. In elk van de citernes kan 1.000 liter Cristal Alken. “Ik heb boven mijn hoofd veertig vaten bier hangen”, knipoogt uitbater Piet Panis (50), die alleen maar voordelen ziet in de biertanks. “Het bier smaakt beter en ik moet niet meer met tonnen sleuren.” Ook de Leuvense bierbrouwer AB InBev verwerkt steeds meer biertanks in het interieur van cafés.
14/11 22u00  Klanten razend nadat Bilzense keukenwinkel Qwiezien de boeken neerlegt: “Duizenden euro’s voorschotten, maar niks geleverd”Naar schatting vijftien Limburgse gezinnen betaalden duizenden euro’s voorschot voor een droomkeuken bij de speciaalzaak Qwiezien in Bilzen. Maar die droom spat uit elkaar nu het bedrijf achter de keukenwinkel de boeken heeft neergelegd. “Ons geld is weg, maar op de plaats waar de keuken moet staan, gaapt een leegte”, klinkt het. De gedupeerden hopen via een advocaat nog iets te kunnen recupereren. Zaakvoerder W.D. zegt dat hij zelf een slachtoffer is: “Ik ben ook al mijn geld kwijt”.
14/11 21u45  Bergen is uitgeschakeld in FIBA Europe Cup na nederlaag bij Cypriotische LarnacaBergen heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup nipt met 63-62 verloren op bezoek bij het Cypriotische Larnaca. De troepen van Daniel Goethals zijn door die nederlaag mathematisch uitgeschakeld.
14/11 21u45  Na Limburgs bier nu ook bubbels met een bronsgroen tintje in het paleisVoortaan worden er bubbels met een Limburgs randje in het koninklijk paleis geserveerd. Paul-François Vranken (71), een Luikenaar met roots in Heks en directeur van het gelijknamige champagnemerk, mag zich sinds vandaag immers hofleverancier van het Belgisch koningshuis noemen. De Belg staat aan het hoofd van de tweede grootste champagnegroep van Frankrijk.
14/11 21u45  Brouwerij Alken-Maes wil meer biertanks in cafés installeren: "40 vaten bier hangen boven mijn hoofd”Brouwerij Alken-Maes wil meer biertanks in cafés installeren. Zo heropende woensdag in Bilzen café Tribunaal met twee mastodonten van biertonnen boven de tapkraan. In elk van de citernes kan 1.000 liter Cristal Alken. “Ik heb boven mijn hoofd veertig vaten bier hangen”, knipoogt uitbater Piet Panis (50), die alleen maar voordelen ziet in de biertanks. “Het bier smaakt beter en ik moet niet meer met tonnen sleuren.” Ook de Leuvense bierbrouwer AB InBev verwerkt steeds meer biertanks in het interieur van cafés.
14/11 21u30  Hasselaar zorgt voor elektriciteit in Oeganda: “Oegandezen zijn de Limburgers van Afrika”Omdat hij niet snel genoeg kon doordringen in de hoofden van de beleidsmakers besliste de uit Runkst afkomstige Jonathan Lambregs (30) het over een andere boeg te gooien. Een jaar geleden trok hij naar Oeganda om stroomgeneratoren op zonne-energie te verkopen. Zon is er in Oeganda genoeg, maar handel drijven is in het Oost-Afrikaanse land “een uitdaging”.“Je moet mensen aan hun afspraken herinneren en nalopen”, vertelt hij. “De deadlines zijn hier ook wat relaxter. Dat maakt het in het dagelijks leven wel simpeler. In België hollen we achter deadlines aan en maken we ons voortdurend zorgen over de toekomst. In Oeganda leven ze vandaag. De problemen van morgen lossen ze morgen wel op.”
14/11 21u30  Klanten razend nadat Bilzense keukenwinkel Qwiezien boeken neerlegt: “Duizenden euro’s voorschotten, maar niks geleverd”Naar schatting vijftien Limburgse gezinnen betaalden duizenden euro’s voorschot voor een droomkeuken bij de speciaalzaak Qwiezien in Bilzen. Maar die droom spat uit elkaar nu het bedrijf achter de keukenwinkel de boeken heeft neergelegd. “Ons geld is weg, maar op de plaats waar de keuken moet staan, gaapt een leegte”, klinkt het. De gedupeerden hopen via een advocaat nog iets te kunnen recupereren. Zaakvoerder W.D. zegt dat hij zelf een slachtoffer is: “Ik ben ook al mijn geld kwijt”.
14/11 21u15  De nummerplaten met een 1 vooraan? Op deze datum zijn ze opU heeft het misschien al gemerkt: op onze wegen verschijnen nummerplaten met 1-V, W, X, Y of Z
14/11 21u00  Sikhs promoten hun godsdienst met gratis maaltijd in HasseltDe Sikh-gemeenschap trakteert voorbijgangers in Hasselt op een gratis maaltijd. Dat doet ze om haar geloof te introduceren bij andersdenkenden. Zo leggen ze bijvoorbeeld uit waarom ze een tulband dragen, en wat hun geloof precies inhoudt.
14/11 20u45  Nieuwe Hasseltse burgemeester is in Voeren op teambuilding met schepencollegeDat er in januari een nieuwe wind gaat waaien in het stadhuis in Hasselt wordt nu wel duidelijk. Toekomstig burgemeester Steven Vandeput is met al zijn nieuwe schepenen op teambuilding in Voeren. Met dit uitzonderlijk initiatief wil Vandeput nog voor de start van de legislatuur een sfeer van samenwerking en samenhorigheid creëren in het nieuwe stadsbestuur.
14/11 20u45  Overleg in Londen is afgelopen, premier May: “Kabinet steunt Brexit-plan”De Britse ministers hebben hun overleg over het voorlopige backstop-akkoord afgerond. De regering geeft groen licht voor het Brexit-plan. Dat heeft de Britse premier Theresa May zopas aangekondigd in een korte persconferentie.
14/11 20u30  Oplossing voor grootste struikelblok in Brexit-akkoord is “ergst mogelijke optie voor Schotland”De Schotse premier Nicola Sturgeon is niet te spreken over het ontwerpakkoord tussen Brussel en Londen over de Ierse backstop. Wat nu op tafel ligt, is “de ergst mogelijke optie voor Schotland”, verklaarde ze woensdag aan de Britse openbare omroep BBC.
14/11 20u30  Tien procent van Nederlanders hoort lage bromtoonHASSELTTot 10 procent van onze noorderburen hoort volgens het Nederlandse Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu af en toe een bromtoon. De bron van die toon ligt vaak kilometers ver, of is in sommige gevallen zelfs onvindbaar.
14/11 20u30  Challenge Cup volleybal: Antwerpse vrouwen in tweede kwalificatieronde uitgeschakeldAntwerp werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Challenge Cup volleybal voor vrouwenteams. Het verloor in Finland zijn terugwedstrijd tegen Polkky Kuusamo met 3-1. De setstanden waren 25-12, 10-25, 25-21 en 25-21. De heenwedstrijd had Antwerp met 3-2 gewonnen.
14/11 19u45  Oppositie neemt verdeeldheid regering op de korrel: “Zijn we de verenigde club van populisten?”In de Kamer heeft de oppositie de regering op de korrel genomen over de verdeeldheid rond het VN-migratiepact. Premier Charles Michel zei dat dit pact nog in verschillende landen voorwerp is van debat.
14/11 19u15  Weg naar Helchteren in Meeuwen afgesloten door mogelijke wegverzakkingDe Weg naar Helchteren in Meeuwen is momenteel afgesloten in de richting van Helchteren wegens een mogelijke wegverzakking. De herstellingen worden dringend uitgevoerd. Al het verkeer moet via Peer rijden. Het plaatselijk verkeer kan via de Elzenstraat rijden. Reizigers van de Lijn stappen best op aan de kerk in Meeuwen.
14/11 19u15  Groen dient verzoek tot hertelling in bij raad van verkiezingsbetwistingenNa weken van onderzoek en het nagaan van rechtsgeldige stappen heeft Groen woensdag officieel een verzoek tot hertelling ingediend bij de Raad van verkiezingsbetwistingen.
14/11 19u00  Elke Theuwissen (31) laat het leven na klap tegen pikdorser: “Ze was volop een toekomst aan het uitbouwen”Dinsdagavond is bij een zwaar verkeersongeval op de N71 in Lommel de 31-jarige Elke Theuwissen uit Balen om het leven gekomen. De jonge vrouw zat als passagier in een kleine bestelwagen die achterop een pikdorser botste. De bestuurder, haar 30-jarige vriend, werd lichtgewond. De bestuurder van de maaimachine, een 58-jarige man uit Oud-Turnhout, raakte ernstig gewond en lag deze namiddag nog op intensieve zorgen.
14/11 18u45  Arthur De Greef geraakt in Challenger Buenos Aires niet tot in achtste finalesArthur De Greef (ATP-230) heeft zich niet voor de kwartfinales van het challengertoernooi van Buenos Aires (50.000 dollar) kunnen plaatsen. In de tweede ronde verloor de 26-jarige Brusselaar met 6-1 en 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-99), tweede reekshoofd op het gravel in de Argentijnse hoofdstad.
14/11 18u45  Dringende omleiding op N 719 Weg naar HelchterenOmwille van het gevaar van een wegverzakking op de Weg naar Helchteren (N719) in Meeuwen wordt het rijvak richting Helchteren, ter hoogte van de het kruispunt met de Beemdstraat afgesloten. Dit omwille van de veiligheid. De gewijzigde verkeerssituatie gaat vanavond, na het spitsuur, nog in.
14/11 18u15  Scheidsrechter moet drie weken brommen na originele toss, Tessa Wullaert kon er wel mee lachenScheidsrechter David McNamara loopt vermoedelijk nooit meer zonder muntstuk om te tossen een voetbalveld op. Toen hij enkele weken geleden voor een wedstrijd in het Engelse vrouwenvoetbal merkte dat hij zijn muntstuk was vergeten, liet hij de aanvoerders “steen, schaar, papier” spelen. De Engelse voetbalbond kon er niet mee lachen en schorste hem voor drie weken.
14/11 18u15  Iconische HBvL-drukkerij gaat tegen de vlakteDe afbraak van de oude drukkerij van Het Belang van Limburg is begonnen. Sinds woensdagmiddag is het iconische logo van onze krant niet meer te zien vanuit de Herkenrodesingel. Hoofdredacteur Ivo Vandekerckhove blikt terug: “We hebben momenten gehad waarin we letterlijk riepen: stop de persen!”
14/11 18u15  Axel Witsel aan vooravond van 100e cap: “WK in Rusland was het allermooiste”Axel Witsel versiert donderdagavond in het Nations League-duel tegen IJsland zijn honderdste cap voor de nationale ploeg. “Die honderdste cap is belangrijk, ik ben trots dat ik die mijlpaal kan bereiken”, vertelde Witsel woensdag in Tubeke. “Een ander cijfer heb ik nog niet in mijn hoofd, maar ik hoop wel nog lang te spelen, zolang mijn lichaam het volhoudt tenminste.”
14/11 18u00  Multicultureel VrouwenfeestDans, muziek en lekkere hapjes. Daarvoor moet je op vrijdag 17 november om 19.00 uur in De Zille zijn. Daar vindt dan immers de derde editie van het Multicultureel Vrouwenfeest plaats. Bovendien steun je daarmee het goede doel, Moeders voor Moeders vzw.
14/11 17u45  Jonge Belgen beginnen EK-voorronde met forfaitscore tegen LitouwenDe Belgische nationale ploeg onder 19 is de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019 gestart met een driepunter. In het Maltese Ta’Qali versloegen de jonge Rode Duivels van Jacky Mathijssen Litouwen met 5-0.
14/11 17u45  Agnieszka Radwanska speelde ruim 27 miljoen bij elkaar, maar bergt op 29-jarige leeftijd haar tennisrackets opAgnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. Dat maakte de Poolse woensdag bekend. Ze won twintig titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee.
14/11 17u45  ATP FINALS. Novak Djokovic zet na John Isner ook Alexander Zverev makkelijk opzijNovak Djokovic (ATP 1) blijft voorlopig foutloos op de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) in de Londense O2 Arena. De Serviër won woensdag in 1 uur en 17 minuten met 6-4 en 6-1 van de Duitser Alexander Zverev (ATP 5). Na zijn eerdere overwinning tegen de Amerikaan John Isner (ATP 10) heeft ‘Nole’ zijn ticket voor de halve finales bijna beet.
14/11 17u30  Rechter: intocht Sinterklaas in Nederlandse Zaanstad kan doorgaan zoals geplandDe landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad kan aanstaande zaterdag gewoon als gepland doorgaan. Dat heeft de rechter in Haarlem woensdag besloten.
14/11 17u30  Simon wint galloway van chocoladeOp het domein van Kiewit is de tweejaarlijkse chocoladewandeling gehouden. Daar werd een leuke wedstrijd aan gekoppeld die gewonnen werd door Simon Van Reusel uit Maasmechelen. Hij kreeg een chocoladen Galloway rund mee naar huis.
14/11 17u15  Komt er hertelling in Nieuwerkerken?Er is bezwaar ingediend tegen het verkiezingsresultaat in Nieuwerkerken, zo bevestigt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Maar de Raad wil niet ingaan op wie achter deze klacht zit en welke reden wordt aangehaald om een hertelling te vragen.
14/11 17u15  Veertig maanden gevorderd voor spilfiguur van cannabisplantage in LandenHet Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van veertig maanden en een boete van 12.000 euro gevraagd voor een 44-jarige Genkenaar die in Landen een cannabisplantage onderbracht in een huurwoning. Bovenop deze straf vroeg de procureur aan de Tongerse strafrechter nog vier maanden celstraf en een boete van 600 euro extra omdat tijdens een huiszoeking bij de man een wapen, munitie en peperspray gevonden werd. Voor de overige twaalf betrokkenen in dit dossier eiste de openbare aanklager gevangenisstraffen van twaalf tot dertig maanden en boetes tot 6.000 euro.
14/11 17u15  PXL, Jessa en CM lanceren game om kinderen voor te bereiden op een ziekenhuisopnameOnderzoekers van de PXL Hogeschool hebben samen met de kinderafdeling van Jessa en de CM een computerspel ontwikkeld dat kinderen tussen 4 en 7 jaar oud en hun ouders moet voorbereiden op een ziekenhuisopname.
14/11 17u15  Koningin Máxima: “Het gaat goed met mij”Op woensdag 14 november heeft de Nederlandse koningin Máxima haar werkzaamheden hervat na een darminfectie. Ze verscheen in Den Haag bij de lancering van de website Schuldenlab.nl, het platform dat zich inzet om Nederland schuldenvrij te maken.
14/11 16u45  Beeldenstorm op WO I-kunstwerk van Koen VanmechelenOfficieel mogen vanaf morgen pas bezoekers aan de Palingbeek bij Ieper een beeldje van het kunstwerk ComingWorldRememberMe van Koen Vanmechelen gaan afhalen. Maar vandaag was er al een heuse ‘beeldenstorm’ bezig waarbij mensen soms met zakken vol beeldjes naar huis keerden. Ondertussen geraakte ook bekend dat een deel van het werk dat de slachtoffers van Wereldoorlog I op Vlaamse bodem eert toch een permanente plek krijgt in de Palingbeek, iets waar veel bezoekers op hadden gehoopt.
14/11 16u45  Union vraagt in aangetekende brief aan KBVB duidelijkheid over situatie in Proximus LeagueVoetbalclub Union Sint-Gillis heeft een aangetekende brief verstuurd naar Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond, en bondsprocureur Marc Rubens. De Brusselaars vragen meer duidelijkheid over het verloop van de competitie.
14/11 16u30  Seizoensarbeiders slaan bezoekers van Pools feest in Genk in elkaarDrie Poolse seizoensarbeiders die enkele bezoekers van een feest van de Poolse gemeenschap in Genk aanvielen, hebben een gevangenisstraf tot zeven maand met uitstel gekregen. De drie moeten ook een boete van 800 euro en een schadevergoeding aan hun slachtoffers van 1.292 euro betalen.
14/11 16u30  Foto’s van duiven in kooien zorgen voor ontevreden reacties op FacebookOp sociale media zoals Facebook verscheen de voorbije dagen een bericht over gevangengenomen duiven. Er verscheen daarbij een foto van enkele vogels in kooien die op het Kolonel Aertsplein geplaatst werden. Dat leidde tot misnoegde reacties en vraag om verduidelijking.
14/11 16u30  Na de 'ploetermoeder': hier komt de 'loedermoeder'. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 16u15  De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euroTopmodellen hadden een natuurlijke glow tijdens de jaarlijkse Victoria’s Secret-modeshow in New York, maar hun look was verre van puur. Om de frisse uitstraling te bekomen, was per model meer dan 800 euro aan make-up nodig. Dat blijkt uit de lijst met gebruikte producten die Charlotte Tilbury, visagiste van dienst, heeft vrijgegeven.
14/11 16u00  Na de ploetermoeder: hier komt de loedermoeder. “Ik roep soms tegen mijn kind”De term ‘ploetermoeder’ kennen we al: mama’s die zich elke dag opnieuw uitsloven om alles zo perfect mogelijk gedaan te krijgen voor hun kroost en intussen ook gewoon aan hun carrière werken. Aan de andere kant heb je de loedermoeders, een woord dat een vrouw introduceert op de site voor en door moeders: Mama Baas.
14/11 15u45  Acteur Benedict Cumberbatch leert hoe je enthousiasme veinst als je een fout kerstcadeau krijgtKerstmis in aantocht en stilaan begint de zoektocht naar het ‘perfecte’ cadeau voor onder de boom. Alleen is dat goedbedoelde geschenk in de ogen van de ontvanger niet altijd een succes. De Britse Benedict Cumberbatch, bekend uit ‘Sherlock’ en ‘The Hobbit’, leert in een video van entertainmentsite The Hook een paar technieken aan om grote teleurstellingen verdoezelen, zodat de schenker niet met een vervelend gevoel naar huis gaat. Anders gezegd: leer liegen om bestwil van een professionele acteur.
14/11 15u30  Circusartieste Serena (7) gaat op jaar tijd naar meer dan dertig verschillende scholenHASSELTOverdag zit de kleine Serena op de schoolbanken, ’s avonds en in het weekend schittert ze in het circus. Serena Cannone (7) reist al haar hele leven door Vlaanderen met het Wiener Circus van haar ouders en waar hun circus de tenten opslaat, gaat ze naar school. Op een jaar tijd volgt het meisje zo les in een dertigtal verschillende scholen. “Ik vind dat niet erg”, gniffelt Serena. “Zo heb ik overal vriendinnetjes.”
14/11 15u30  Internetgigant komt naar Luik: waarom Alibaba niet voor Limburg koosHASSELT/LuikDe Chinese internetgigant Alibaba gaat zijn Europese distributiecentrum neerplanten in Luik, nabij de luchthaven van Bierset. Er komt een megamagazijn van 380.000 vierkante meter, goed voor enkele honderden jobs. Ook Limburg kwam even in het vizier van de Chinezen als uitvalsbasis, maar dankzij de luchthaven van Bierset en de gulle Waalse tegemoetkomingen wist Luik het laken toch naar zich toe te trekken.
14/11 15u30  Nieuwe trainer bij Lindelhoeven VVBij voetbalclub Lindelhoeven VV (tweede provinciale A) heeft men in onderling overleg - zoals dat heet - afscheid genomen van trainer Marc Forier. Zijn opvolger is Ivo Bernaerts. Die leidde dinsdagavond de training al.
14/11 15u15  Blinde jongen (28) ziet vraag om euthanasie onbeantwoord: “Waarom mag ik niet sterven?”Peter Janssens trekt aan de alarmbel. Sinds drie jaar is de ooit zo levenslustige jongen levensmoe. Maar van euthanasie willen de artsen niet weten. Intussen is Peter ten einde raad. “Hoe rapper het gedaan is, hoe beter.”
14/11 15u15  Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen na incident in Diepenbeek: “Hij gooide mijn gsm door de zaal”Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen nadat die dinsdagnamiddag volledig uit de hand liep bij leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek. Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 15u00  “Nieuwe auto’s roesten veel sneller dan oudere modellen”Uit een Zweeds rapport blijkt dat sommige nieuwe auto’s veel sneller aangetast worden door roest dan oudere modellen. Zo zouden onder andere de Citroën C4, de Ford Focus en de Honda Civic te weinig doen om corrosie tegen te gaan.
14/11 15u00  De programma’s die u moet gezien hebben op 14 novemberVanavond een gevarieerd aanbod op uw televisie: een flinke dosis humor en erotiek in ‘Callboys’, één van de beste films aller tijden ‘The Shawshank Redemption’, een ode aan de overleden Stan Lee met ‘Thor’ en Danira en Kobe vertellen u in ‘Over Eten’ alles wat u moet weten over voedselverspilling.
14/11 15u00  Eddy De Smedt verlaat BOIC met tevreden gevoel en basis voor de toekomst: “Logisch dat sport ook communautair is”De jaargang 2018 zal in sporttermen voor België herinnerd worden als een uitmuntend jaar. Te midden van alle euforie neemt Eddy De Smedt, directeur topsport van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC), op 30 november afscheid na 33 jaar. Zijn vertrek, verplicht als gevolg van zijn pensioengerechtigde leeftijd, geeft De Smedt geen echt voldaan gevoel.
14/11 15u00  Neos Tongeren bezoek de brandweer van TongerenOp dinsdag 13 november bezocht Neos Tongeren de brandweer van Tongeren en de Archeologische site in de Basiliek.
14/11 15u00  Hoog bezoek bij cv het Heilig Wammes van MaaseikHoog bezoek bij cv het Heilig Wammes van Maaseik op de elfde van den elfde.
14/11 14u45  VIDEO. Let's GO to le Vaud!Le Vaud is één van de mooiste kantons in Zwitserland. Dit weekend toont Ben Roelants je waarom je het kost wat kost moet ontdekken!
14/11 14u45  Boksbond wil wereldkampioen Charr titel afnemen en schorsen na positieve dopingtestDe World Boxing Association (WBA) wil Manuel Charr, wereldkampioen bij de zwaargewichten, een schorsing van zes maanden opleggen na een positieve dopingtest. Dat heeft de WBA woensdag aan de Duitse boksbond BDB laten weten. De 34-jarige Charr, die van Syrische afkomst is maar in Keulen woont, zou ook zijn wereldtitel verliezen.
14/11 14u15  Diestse scholen in witloofactie provincieEen aantal scholen van Diest nemen opnieuw deel aan de witloofactie van de provincie Vlaams-Brabant. Die wil zo deze traditionele teelt ondersteunen.
14/11 14u15  De supermakelaars die Moeskroen in handen hebben: het steenrijke spook en de restauranthouderMogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn kleine garnalen in vergelijking met de twee supermakelaars die sinds 2015 de plak zwaaien bij Excelsior Moeskroen. De Israëliër Pini Zahavi en de Macedoniër Fali Ramadani zochten een dekmantel voor hun makelaaractiviteiten toen de wereldvoetbalbond FIFA makelaars verbood transferrechten van spelers te verhandelen. Portret van twee meestermanipulatoren die tot de belangrijkste makelaars van Europa worden gerekend.
14/11 14u00  Start eindejaarsactie Herkse marktkramersDe kramers van de wekelijkse markt op woensdag in Herk-de-Stad starten vandaag, woensdag 14 november, hun eindejaarsactie. De actie loopt tot einde december.
14/11 14u00  Bondscoach van IJsland hoopt ondanks vele blessure op “magische avond” in BrusselIJsland staat voor een zware opdracht, donderdagavond in zijn slotwedstrijd tegen België in groep 2 van de A-Divisie in de Nations League.
14/11 14u00  Voorzitter Moeskroen reageert fel op inval: “Vanuit Vlaamse hoek wordt voortdurend op dezelfde nagel geklopt”Patrick Declerck, de voorzitter van voetbalclub Moeskroen, heeft fel gereageerd op de inval die het federaal parket woensdagochtend deed bij zijn voetbalclub. “Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er vanuit Vlaamse hoek voortdurend op dezelfde nagel geklopt wordt”, zei hij. Declerck prikte ook naar KV Mechelen, dat de bal aan het rollen bracht.
14/11 14u00  Sublieme Luca Brecel wint met 4-0 op Northern Ireland Open snookerLuca Brecel (WS 13) heeft zich na een sterke wedstrijd tegen de Engelsman Ian Burns (UMB 72) vlot geplaatst voor de zestiende finales op het Northern Ireland Open snookertoernooi, dat plaatsvindt in het Noord-Ierse Belfast.
14/11 14u00  Waarom dezelfde outfit dragen als je kind zo populair isSterren als Kim Kardashian en Beyoncé komen maar wat graag in dezelfde outfit de deur uit als hun respectievelijk dochtertjes North en Blue Ivy. Hoewel de trend niet altijd als even smakeloos wordt gezien, is die toch aan een opmars bezig. Merken zoals Gucci en Dolce & Gabbana springen er dan ook op en dat doet de kassa flink rinkelen.
14/11 14u00  Spitraal keramiek en houtdraaierijj Timmerveld doen mee met Dag van de AmbachtenOp zondag 18 november kunt u tijdens de Dag van de Ambachten ook in Zonhoven een kijkje gaan nemen bij enkele ambachtslui.
14/11 13u45  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden tijdlang opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden een tijdlang opgepakt voor verhoor, maar zijn intussen weer vrijgelaten. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 13u45  COLUMN. Party like it's 1481.Ben Roelants reist voor de zender Evenaar de wereld rond. Elke twee weken biedt hij ons hier een blik in zijn hoofd.
14/11 13u30  VIDEO. 100 Limburgers gooien leven volledig om met gratis cursus programmerenOp een jaar tijd 100 Limburgers aan een job binnen de IT-sector helpen. Dat is het doel van BeCode op de T2-campus in Genk. De opleiding is gratis en wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. De cursisten leren programmeren en na acht maanden is het de bedoeling dat ze aan de slag gaan op een stageplaats om van daaruit verder te groeien. Heel wat cursisten grijpen deze kans om hun leven volledig om te gooien.
14/11 13u30  Iconische Manège in Sint-Truiden wordt betaalbaar woonprojectDe stadsfeestzaal De Manège in Sint-Truiden wordt omgebouwd tot een betaalbaar woonproject. Achter de iconische gevel waar generaties Truienaren meer dan een halve eeuw lang feestvierden komen 33 appartementen en 1 handelspand. De financiering van het project ligt om en bij de zes miljoen euro. In september 2020 moet het project klaar zijn. Wij mochten al een kijkje nemen.
14/11 13u15  Einde van tijdperk: Marouane Fellaini scheert iconische krullen allemaal afBinnenkort wordt Marouane Fellaini 31 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u15  Benji De Ceulaer stopt met voetballenBenji De Ceulaer zet meteen een punt achter zijn voetbalcarrière. De sierlijke aanvaller, die al enige tijd in de lappenmand ligt met een knieblessure, brak door bij STVV en zou vervolgens uitkomen voor RKC Waalwijk, Feyenoord, Lokeren, KRC Genk en Westerlo. De Ceulaer was dit seizoen actief bij amateurclub Eendracht Termien, zijn eerste en tevens laatste club.
14/11 13u00  Minister Marghem: “Verkopen kerncentrales was misschien niet beste beslissing”Het verkopen van onze nucleaire centrales aan het buitenland was misschien niet de beste beslissing. Dat heeft minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) woensdag gezegd. De minister haalt zwaar uit naar Frankrijk. Er is jarenlang te weinig geïnvesteerd in de Belgische centrales door het Franse moederhuis Engie, aldus de minister.
14/11 13u00  Einde van tijdperk: jarige Marouane Fellaini kiest voor radicaal nieuwe look en neemt afscheid van iconische krullenMorgen/donderdag wordt Marouane Fellaini 30 jaar en dat is blijkbaar voor hem het ideale moment voor een radicaal nieuwe look. De middenvelder van Manchester United postte een foto op zijn Instagram waarop zijn iconische krullen zijn verdwenen.
14/11 13u00  Een Winterlanddate, selfiespots en lichtjes in heel de stad: dit wordt de elfde editie van Winterland“De kerstverlichting in Hasselt krijgt een grotere uniformiteit.” Dat heeft centrummanager Christiaan Kastrop gezegd bij de voorstelling van het winterevenement Winterland.
14/11 13u00  Lommel SK wil zich burgerlijke partij stellen als slachtoffer MoeskroenDrie clubs die de voorbije jaren degradeerden uit 1A of 1B, de twee profdivisies van ons voetbal, zijn van plan zich burgerlijke partij te stellen in de zaak-Moeskroen. Westerlo is dit zeker van plan, OHL wacht op groen licht van zijn Thaise eigenaars en ook Lommel overweegt juridische actie. “Voor ons komt dit onderzoek te laat, maar misschien kunnen we rekenen op financiële compensaties”, klinkt het bij de benadeelde clubs.
14/11 12u45  Wanneer is Thierry Neuville wereldkampioen? Stand van zaken voor superspannende Rally van AustraliëThierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) kan dit weekend de allereerste Belg worden die wereldkampioen rally wordt. Bij winst en minimum twee punten in de powerstage is de Belg zeker van zijn eerste wereldtitel. In alle andere gevallen wordt het telraam boven gehaald.
14/11 12u45  Reisblogster in oog van de storm door deze vakantiefoto in ThailandDe populaire reisblogster Patricia Alejos Monzon is in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze een vakantiefoto uit Thailand op Instagram had geplaatst. De reden? De blondine poseert op het spoor terwijl er een trein komt aangereden.
14/11 12u30  Ministers waarschuwen voor 'steekvlampolitiek' bij afschaffing van RSZ-voordelen voor profvoetballersMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en haar collega van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) waarschuwen ervoor dat ondoordachte wijzigingen aan de (para)fiscale voordelen voor profvoetbalclubs nefast kunnen uitdraaien voor clubs uit lagere afdelingen en andere sporttakken. 'We moeten opletten voor steekvlampolitiek', klonk het woensdag in de Kamer.
14/11 12u30  VIDEO. Brug is enkel toegankelijk voor voertuigen, dus bedenken boze voetgangers ludieke protestactieEen protestactie zoals je ze maar zelden tegenkomt. Op de Zolotoy-brug in Vladivostok kwamen vier voetgangers op het idee om zich te verkleden als een ‘bus’. Het gaat om een actie tegen het feit dat de brug enkel toegankelijk is voor voertuigen. Lang hield hun actie weliswaar niet stand: een veiligheidsagent kreeg de voetgangers snel in de gaten en liet de ‘bus’ rechtsomkeer maken.
14/11 12u30  Reisblogster in het oog van de storm door deze foto. Zie jij waarom?De populaire reisblogster Patricia Alejos Monzon is in het oog van de storm terechtgekomen nadat ze een vakantiefoto uit Thailand op Instagram had geplaatst. De reden? De blondine poseert op het spoor terwijl er een trein komt aangereden.
14/11 12u15  Koelbedrijf trekt aandacht met ludieke schrijffoutPal voor de afrit Geel-West op de E313 hangt deze dagen een opvallende banner aan een bedrijfsgevel. ‘Gevraagd: werflijder ;) en koeltechniekers’ staat er te lezen. Maar de knipoog blijkt nogal wat mensen te ontgaan.
14/11 12u15  Uitzendkantoor Philip Cracco (opnieuw) onder vuurHet uitzendkantoor Jobfixers van Philip Cracco, bekend van ‘The Sky Is The Limit’, is in opspraak geraakt omdat medewerkers van het bedrijf in een filmpje een spandoek in brand steken waarop verbasterde namen van concurrenten staan. Met ‘vondsten’ zoals Zwakccent, Rampstad en Slet’s Work (verwijzingen naar Accent, Randstad en Let’s Work).
14/11 12u15  Geen grote verrassing: Zlatan Ibrahimovic scoorde het doelpunt van het jaar in de MLSZlatan Ibrahimovic is in de Major League Soccer opnieuw in de prijzen gevallen. De 37-jarige Zweed van Los Angeles Galaxy scoorde het doelpunt van het jaar.
14/11 12u15  Victor Campenaerts geniet van zijn status: “Ze geloven in mij en zullen mij niet snel als knecht inschakelen”Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts tekende voor het eerst present op de jaarlijkse BOIC-stage in Lanzarote. De tijdrijder droomt luidop van een aanval op het werelduurrecord en trekt daarvoor vanaf begin januari twee maanden op stage naar Namibië. Campenaerts wilde woensdag het belang van zijn team, Lotto Soudal, benadrukken. “Wanneer ik mijn plannen over een aanval op het werelduurrecord aan hen duidelijk maakte, waren ze meteen enthousiast”, aldus de Antwerpenaar.
14/11 12u00  "Max Verstappen kan zijn emoties nog steeds niet onder controle houden"Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is Max Verstappen op het vlak van het onder controle houden van zijn emoties nog steeds niet volwassen genoeg.
14/11 12u00  Einde WO I in expo Heemkring HeidebloemkeDaags voor de herdenking van de Wapenstilstand opende de Heemkring Heidebloemke een overzichtstentoonstelling van de Eerste Wereldoorlog. Onder de titel ‘Kleine Mensen in de Groote Oorlog’ toont de heemkring via een aantal foto-en tekstpanelen het verloop van die oorlog tot aan het einde ervan, met alle verschrikkingen die gepaard gaan met zo'n wereldconflict.
14/11 12u00  Ook hakhoutbeheer langs Zonhovense wegenVan 1 november tot 15 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Ook in Zonhoven is dat het geval. Er wordt evenwel weinig hinder verwacht.
14/11 11u45  Reportage over Albert II mag pas na zijn dood op televisie worden uitgezondenReportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. De reportage mag pas na diens dood worden uitgezonden op televisie. “Alleen onder die voorwaarden wilden bevoorrechte getuigen met mij praten”, zegt Goens.
14/11 11u45  Kidzparty knallend succesOp zaterdag 10 november organiseerde de jeugdraad i.s.m. de jeugddienst hun jaarlijkse kidzparty.
14/11 11u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen, drie bestuursleden opgepakt voor verhoorHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Drie bestuursleden van de club werden opgepakt voor verhoor. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden. Het gaat om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen dat losstaat van het voetbalschandaal rond makelaars Veljkovic en Bayat.
14/11 11u30  Truitjetrek voor een stukje textiel: ruziënde sponsors en bemoeienissen van de UCIVies bruin (AG2R), wit-met-walvis (Team Sky) of gewoon strak blauw (Deceuninck-Quick Step): wielertruitjes bewijzen dat er over smaken en kleuren niet te discussiëren valt. Maar net zo interessant is alles wat u bij zo’n shirtje niét ziet: het voorafgaande getouwtrek tussen de sponsors of de ‘absurde’ eisen van de UCI.
14/11 11u30  Engelsen verdeeld over allerlaatste cap voor Wayne Rooney: “Spelers waren ermee akkoord”De 33-jarige Wayne Rooney werd door Engels bondscoach Gareth Southgate voor even opgevist voor de nationale ploeg van Engeland. De Engelse topschutter aller tijden krijgt morgen tegen de VS zijn 120e cap bij ‘The Three Lions’ maar die beslissing zorgt voor verdeeldheid in Engeland.
14/11 11u30  Claudio Ranieri keert terug naar Engeland als trainer van Fulham en dat zorgt voor een merkwaardig feitjeClaudio Ranieri moet Fulham weghelpen uit de kelder van de Premier League. Het team uit Londen maakte woensdag bekend de 67-jarige Italiaan als coach aan te stellen, nadat het de samenwerking met Slavisa Jokanovic stopzette.
14/11 11u30  Zonevreemd Membruggen V&V tegen geplande regularisatie: “Geen rekening gehouden met de club”Voetbalclub Membruggen V&V is niet gelukkig. Ondanks meerdere bezwaren werd op de laatste gemeenteraad het ruimtelijk uitvoeringsplan Zonevreemde Sport- en Recreatieterreinen definitief goedgekeurd. Voor de voetbalclub is dat een aardige streep door de rekening: zij verliest de helft van haar parkeerplaatsen en moet rondom het terrein een groene buffer aanleggen waardoor de speelvelden een stuk kleiner worden. “En wij waren niet eens vragende partij”, zegt voorzitter Jos Rouffa.
14/11 11u30  Perfecte rode lippen? Rihanna deelt haar trucjePopster Rihanna spitst zich tegenwoordig iets meer toe op haar carrière als beautyblogster dan als zangeres en heeft een tips voor make-upfans. Klungel je ook vaak met lippenstift (lees: nooit mooi gelijk aangebracht), dan heeft de ‘Wild Thoughts’-ster de perfecte hack in petto.
14/11 11u30  De Block wil niet raken aan RSZ-voordelen sportclubsVanochtend zakken minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) af naar de Kamer voor een gedachtewisseling over de fiscale en RSZ-voordelen voor sportclubs. In dat kader gingen Marc Coucke en Pierre François van de Pro League vorige week al hun zegje doen. Zowel CD&V als SP.A heeft een wetsvoorstel ingediend om deze voordelen te herbekijken.
14/11 11u15  Piept of reutelt je baby? Daarom is het belangrijk dat je het verschil kentHasseltDit weekend gaat op de campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis het allereerste Belgische kindersymposium rond astma en allergie door. Een van de sprekers is doctoraatsstudente Gitte Slingers van de UHasselt, die al twee jaar onderzoek voert naar luidruchtig ademhalen bij baby’s. “Bedoeling is om sneller de juiste diagnose te stellen, om zo de levenskwaliteit van het kind te verbeteren.”
14/11 11u15  Waarom de elektrische auto het klimaat niet zal reddenDe groei van het aantal elektrische wagens zal slechts een minimale impact hebben op het klimaat. Tenzij er volop ingezet wordt op fossiel­vrije stroomopwekking.
14/11 11u15  Gezonken schip op Albertkanaal: geen wachtende schepen meer, berging ten vroegste volgende weekNa de frontale botsing van twee schepen op het Albertkanaal ter hoogte van Herentals, zijn de vertragingen voor het scheepvaartverkeer grotendeels achter de rug. Een binnenschip was dinsdag gezonken na een aanvaring met een duwboot.
14/11 11u15  Met syndroom van Down naar gewone school? Voor Kirsten is het de normaalste zaak van de wereldBree/opglabbeekWat in Schoten niet kon, kan wel in het atheneum van Bree. Daar hebben ze een leerling met het syndroom van Down die gewoon les volgt met de rest in de richting verzorging. Kirsten Celis (20) uit Opglabbeek zit al sinds de kleuterschool in het gewoon onderwijs en ze heeft er al veel geleerd. Ze kan bijvoorbeeld een mail versturen. “Dat gaat allemaal heel goed”, zegt Christel Moors, directeur van het atheneum.
14/11 11u15  Alle ogen in Australië gericht op Thierry Neuville: WK rally kent ongemeen spannende ontknopingMet de rally van Australië valt dit weekend het doek over een razendspannend WK rally 2018. Voor het eerst sinds 2011 is het wachten tot de allerlaatste rally op de ontknoping van het WK. Als Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) zondagochtend de eerste Belgische wereldkampioen rally wil worden, moet hij zijn achterstand van drie punten op zijn rechtstreekse concurrent Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) wegwerken. Ogier kan in Australië zijn zesde wereldtitel pakken. Mathematisch maakt ook de Est Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) nog kans op de titel.
14/11 11u00  Geldnood dreigt voor Vlaamse tv-zenders: kunnen concurrenten samenwerken?De Vlaamse commerciële zenders halen steeds minder reclame-inkomsten binnen. Drastische ingrepen zijn nodig, blijkt uit een studie die mediaminister Sven Gatz bestelde. Dominique Deckmyn
14/11 11u00  Geen programma op de radio, maar toch werkt het: Studio Brussel laat vrouwen vrij tetterenVrouwen die zagen slagen, ze kunnen niet autorijden of zuipen. Sommigen clichés over vrouwen kloppen, anderen niet. Maar ermee lachen, kunnen zij beter dan het andere geslacht. Ze doen het onder vriendinnen en in Girls talk, een onlineprogrammaatje van Studio Brussel.
14/11 11u00  Sinterklaas komt naar BeringenZoals ieder jaar organiseert het stadsbestuur van Beringen de grote Sinterklaasshow in Casino Beringen.
14/11 11u00  Partijbestuur Vlaams Belang buigt zich over waarnemersmissie Jan Penris naar Oost-OekraïneHet partijbestuur van Vlaams Belang buigt zich binnenkort over de deelname van Antwerps Kamerlid Jan Penris aan een waarnemersmissie bij de verkiezingen in de twee zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ in het oosten van Oekraïne. Dat heeft partijwoordvoerder Klaas Slootmans woensdag bevestigd.
14/11 10u45  Hoogst ongebruikelijk: Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterIn een hoogst ongebruikelijke stap heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich bemoeid met personeelszaken binnen de regering van haar echtgenoot Donald Trump. Haar bureau sprak er zich dinsdag voor uit dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen. Melania Trumps woordvoerster, Stephanie Grisham, deelde in Washington mee dat het bureau van de first lady van mening is dat ze het niet langer verdient om voor het Witte Huis te werken. Ricardel is plaatsvervangster van de nationale veiligheidsadviseur, John Bolton.
14/11 10u45  Bourgeois hoopt op “verantwoordelijkheidszin” bij BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. “Ik hoop op verantwoordelijkheidszin”, zei hij woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De minister-president beseft echter dat het “een heel groot huzarenstuk” wordt.
14/11 10u45  Voedselagentschap haalt besmette eieren uit de rekkenHet voedselagentschap heeft bij een monstername verhoogde pcb-waarden ontdekt in eieren. Aan de handelaars wordt gevraagd om de eieren niet meer te verkopen, klanten mogen ze niet consumeren. De eieren zijn verdeeld in winkels over heel het land.
14/11 10u30  Opnieuw komt jonge vrouw als passagier om bij ongevalOp een week tijd lieten twee jonge vrouwen het leven op Limburgse wegen terwijl ze als passagier in een voertuig zaten. Vorige week kwam Chantana (23) om het leven toen haar echtgenoot met zijn wagen tegen een stilstaande vrachtwagen botste. Afgelopen nacht overleefde een jonge vrouw uit Balen een botsing met een pikdorser niet.
14/11 10u15  Werelddiabetesdag doet be-Mine blauw oplichtenOp woensdag 14 november krijgen de koel- en schattorens op de be-MINE site een blauwe kleur. Ze worden uitgelicht om de Werelddiabetesdag van de Verenigde Naties onder de aandacht te brengen.
14/11 10u00  Wim Ballieu breidt Balls & Glory uitHet gaat Wim Ballieu (35) voor de wind met zijn Balls & Glory-concept, waar handgemaakte gehaktballen worden geserveerd. De voormalige tv-kok werkt aan de uitbreiding van zijn zaak.
14/11 10u00  Outlet Roermond wil meer volk trekken en zoekt 1.200 (!) nieuwe werknemersDesigner Outlet Roermond is op zoek naar personeel, heel veel personeel. Het merkendorp gaat de komende jaren inzetten op meer omzet, meer bezoekers en meer beleving, en daar zijn nieuwe medewerkers voor nodig. Zo’n 1.200 om precies te zijn.
14/11 10u00  Oudste huis en tweede-oudste tegenover elkaar in DorpsstraatIn de Dorpsstraat liggen de twee oudste woningen schuin tegenover elkaar. Dat zijn het past gerestaureerde Breedhuis aan de Dorpsstraat 40 en de zogenaamde Beiaard aan de Dorpsstraat 23.
14/11 10u00  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen en Belgische voetbalbond in nieuw onderzoekHet gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen. Ook bij de Belgische voetbalbond KBVB werd een huiszoeking gehouden.
14/11 09u45  Beruchte selfie met Ronaldo gaat de wereld rond, maar voor één keer niet door de PortugeesCristiano Ronaldo scoorde afgelopen zondag zijn achtste competitiedoelpunt voor Juventus. Hij maakte de 0-2 voor de Oude Dame op San Siro tegen Milan. Na afloop werd de Portugees gevraagd voor een selfie met Milan-speler Raoul Bellanova en die foto gaat nu de wereld rond.
14/11 09u45  Golden State pakt zonder Curry de volle buit, Cleveland weet weer wat winnen is in NBAGolden State heeft dinsdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA een 110-103 zege geboekt tegen Atlanta. Cleveland, rode lantaarn in de Eastern Conference, rekende af met Charlotte (113-89).
14/11 09u45  Céline Dion brengt genderneutrale kindercollectie uitCéline Dion, zelf moeder van drie kinderen, heeft op 50-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging gevonden, dit keer in de modewereld. Samen met het kinderlabel Nununu heeft ze een genderneutrale collectie ontworpen.
14/11 09u30  Na succes ‘Hasselt in the mood’: nieuwe caféfestivals met folk en klassiekAfgelopen weekend liepen meer dan 30 Hasseltse cafés in de binnenstad flink vol voor de nieuwe start van het jazzfestival ‘Hasselt in the mood’. “We kregen een opkomst waar wij zeer tevreden mee zijn”, zegt medeorganisator en horecabaas Maxim Willems. “De horecabazen die hebben meegedaan zijn stuk voor stuk erg tevreden. En we hebben het bewijs geleverd dat we, met een gezamenlijke inspanning ook ’s avonds mensen in de binnenstad kunnen krijgen. Als daar iets te beleven valt, komt het volk daar graag op af.” En dus wordt er al nagedacht over extra varianten.
14/11 09u30  Kapsalon First Look uit startblokken bij GO!De 8 leerlingen uit het 7de jaar haarstylist van het GO! openden zopas een eigen kapsalon. “Wij kozen voor First Look omdat de eerste indruk een belangrijk gegeven is”, weten de kapsters. “Met deze minionderneming willen wij praktijkervaring opdoen en daarbij komen alle aspecten aan bod. Gaande van reclamevoering tot boekhouding en uiteraard het werk in het salon zelf. Ons salon is open op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag en zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen bij ons terecht. Reserveren kan op 011/348853.
14/11 09u30  Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen in operatie ‘Propere Handen’Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij voetbalclub Excelsior Moeskroen en de Belgische voetbalbond KBVB. Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld.
14/11 09u15  Bevolking van Calgary wil geen Winterspelen en stemt tegen in referendumDe bevolking van Calgary heeft zich in een referendum uitgesproken tegen de organisatie van de Winterspelen in 2026. Dat blijkt uit (voorlopige) cijfers die het bestuur van de Canadese stad op Twitter deelde. Officiële resultaten worden vrijdag verwacht.
14/11 09u00  Chaos dreigt: promotie/degradatie op de helling als KV Mechelen en Waasland-Beveren hun lot niet kennen voor maartDe competitie in 1A en 1B dreigt straks in de grootste chaos te eindigen. Zeker nu de wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin mogelijk voor vertraging zorgt. Als de voetbalbond tegen 16 maart, het einde van de reguliere competitie, nog geen uitspraak deed over de competitievervalsing waarin KV Mechelen en W.-Beveren ­volgens het parket betrokken zijn, dan wordt het ­puzzelwerk om duidelijk te maken wie volgend seizoen in 1A, 1B of eerste amateurs speelt.
14/11 09u00  Brits koningshuis geeft leuke familiefoto’s vrij voor 70ste verjaardag prins CharlesNormaal zijn het vooral zijn zonen die met alle aandacht gaan lopen, maar nu hij 70 wordt mag prins Charles ook eens in de spotlights staan. In de aanloop naar zijn verjaardag werden via zijn officiële Twitter twee foto's vrijgegeven van hem, Camilla, William en Harry, hun vrouwen en zijn kleinkinderen.
14/11 08u45  CM Heusden-Zolder schenkt ingezamelde verzorgingsproducten aan St-VincentiusDe actie 'Heb jij een warm hart voor kwetsbare Limburgers' die in oktober werd georganiseerd door CM Limburg werd een groot succes. Verzorgingsproducten zoals onder andere shampoo, zeep, tandpasta, deodorant en pampers werden massaal binnengebracht bij de CM in Heusden.
14/11 08u30  Channing Tatum bevestigt relatie met Jessie JDe relatie tussen Channing Tatum en Jessie J lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Zo postte de acteur onlangs een foto op Instagram, waarin hij haar de hemel in prijst.
14/11 08u30  NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 08u15  Kop-staartbotsing op E313 zorgt voor lange files richting AntwerpenOp de E313 ter hoogte van Ranst gebeurde woensdagmorgen rond 6u30 een kop-staartbotsing tussen vier auto’s. Richting Antwerpen stonden er dan ook lange files, je verliest er zeker een uur. Het verkeer kan er tijdelijk enkel over de busstrook. De brandweer moest één bestuurder bevrijden, die werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Rond acht uur was de weg er weer vrijgemaakt.
14/11 07u15  Deze panty past het best bij jouw outfitOnder een jurkje, rokje of puur voor de warmte… Panty’s zijn onmisbaar in onze garderobe. Maar hoe kies je de juiste dikte? En wanneer kan je een gekleurd exemplaar dragen? Deze panty past het best bij jouw outfit!
14/11 07u00  Graafmachine vat vuur bij wegenwerken in ZonhovenRond vier uur vannacht heeft een kleine graafmachine vuur gevat aan wegenwerken in de Wijerstraat in Zonhoven.
14/11 06u45  Fractieleider Europese Volkspartij vreest dat Italië andere landen in gevaar brengtDe fractieleider van de Europese Volkspartij, Manfred Weber, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Italiaanse regering bijdraait over haar begroting. “De realiteit, de feiten zullen ook Rome zeer snel inhalen”, zei Weber dinsdagavond op de Duitse televisie.
14/11 06u45  Passagier bestelwagen overleeft klap met pikdorser niet in LommelDinsdagavond is in Lommel op de N71 een zwaar ongeval gebeurd vlakbij de grens met Mol. Een bestelwagen met daarin twee personen reed er achterop een pikdorser. De passagier overleefde de klap niet en de chauffeur werd zwaargewond.
14/11 06u45  Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El ChapoDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
14/11 06u45  Molly, het geheime wapen tegen dopingDoping in de sport in een notendop: dat is de eeuwige strijd tussen de dopingzondaar en de dopingjager. Een nieuw wapen: een, euh, hond. Meer bepaald: Molly, ’s werelds eerste ­antidopinghond.
14/11 06u45  Hoge pieken, diepe dalen, maar altijd top bij Rode Duivels: Michy Batshuayi staat klaar om geblesseerde Romelu Lukaku te vervangenIs het Michy-tijd? De kans is groot dat Batshuayi donderdag tegen IJsland en/of zondag tegen Zwitserland mag opdraven in de spits bij de Rode Duivels. Maar net nu Romelu Lukaku twijfelachtig is, zit de 25-jarige Brusselaar in een mindere periode in zijn carrière. De zoveelste. Gelukkig heeft hij bij de Rode Duivels nog nooit teleurgesteld.
14/11 06u30  Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaarHet aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd woensdag.
14/11 06u30  Vier doden bij incident in bedrijfspand in EnschedeIn het Nederlandse Enschede (bij Twente) zijn dinsdagavond vier doden gevallen door geweld. Dat bevestigt de Nederlandse politie. De omgeving is afgesloten. Getuigen hoorden vorige nacht enkele luide knallen in de buurt. Dus mogelijk hebben de feiten zich ’s nachts afgespeeld maar zijn de lichamen pas dinsdag in de vooravond ontdekt.
14/11 06u30  EU-terreurcommissie wil dat efficiëntie deradicaliseringsprogramma’s gemeten wordtIn het Europees Parlement heeft de bijzondere commissie Terrorisme dinsdagavond haar eindrapport goedgekeurd. Het rapport bevat advies over alle aspecten van terreurbestrijding en heeft onder meer criteria opgesteld om de efficiëntie van deradicaliseringsprogramma’s te meten.
14/11 06u30  F-35 goedkoper door twee “cadeaus” van WashingtonDe F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L’Echo.
14/11 06u15  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 06u15  Man sloeg zoontje dood en verwondde dochtertje nu levensgevaarlijk: “Rechter wilde niet luisteren toen ik zei dat 9 jaar cel te kort was”Koekelberg“Cedric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb. Ik hoop dat het slachtoffertje het nu overleeft en dat hij nu wel levenslang achter de tralies vliegt.” Dat zegt Kirsten Tonnaer, de ex van Cedric Van Ruymbeke (36) uit Koekelberg. Tien jaar geleden sloeg hij hun zoontje Lyam dood en kreeg daarvoor negen jaar. Sinds één jaar is hij vrij maar sinds zondag zit hij opnieuw in de cel, nu omdat hij zijn drie maanden oude dochtertje met volle kracht op de grond had gegooid. De baby is in levensgevaar.
14/11 06u15  GADGET INSPECTOR. Nieuwe Apple-oogst: “Weer helemaal mee”De nieuwe iPhones zijn sinds eind september te koop, vanaf deze week zijn nog een reeks andere vernieuwde Appletoestellen verkrijgbaar. Het was een tijd geleden dat de Mac mini, MacBook Air en iPad Pro nog eens een noemenswaardige upgrade kregen. Maar de vergeten gadgets zijn nu ook weer helemaal mee, klaar voor het najaar.
14/11 06u15  Uit eten & drinken in Maastricht: “Eenvoudig en toch geraffineerd”Bouchon d’Enface in de hippe Maastrichtse wijk Wyck bestaat vijf jaar. Chef-kok Gyan Vliegen en zijn zus Maxime serveren er klassieke gerechten gebaseerd op de Lyonese keuken.
14/11 06u15  GETEST. Ford Mustang Bullit: Voor M/V met ballenHet leven is te kort om met saaie auto’s te rijden. En als de Mustang Bullitt één ding niet is, dan is het wel dat. Wij waanden ons even Steve McQueen.Guido Cloostermans
14/11 06u15  Leerlingen Floor en Tijn leren reanimerenStel dat er morgen een leerling op de speelplaats iets overkomt. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je best reageert, dat je weet wat je moet doen om iemand te reanimeren. De directie en leerkrachten van Floor en Tijn inviteerden daarom de studenten HBO Verpleegkunde om de leerlingen wegwijs te maken met diverse reanimatietechnieken.
14/11 06u15  SJIEK RELATIE. Pauze: Als het tijd is voor een break à la Ross & RachelAbsence makes the heart grow fonder. Of makkelijker gezegd: als je partner niet langer dichtbij is, besef je beter wat jullie samen hebben. Dat is wat sommige - kibbelende - koppels willen bereiken als ze hun relatie even op pauze zetten (denk maar aan Ross en Rachel uit ‘Friends’!). Of werkt zo’n pauze net averechts?
14/11 06u15  PhD Cup voor doctoraatsonderzoek naar impact ruimtereizen op het breinIn Antwerpen heeft neurowetenschapster Angelique Van Ombergen (UAntwerpen) dinsdagavond de Vlaamse PhD Cup 2018 gewonnen. Van Ombergen onderzoekt hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis.
14/11 05u15  Jaak Trumpf verenigt BocholtenarenDe vijfde Bocholter revue is geënt op het gekende muziekfestival ‘Krachtig Tachtig’. Het kruim van de Bocholtse acteurs, zangers en dansers zorgen met deze dolkomische revue, met de gekende scherpe steekjes onder water, weer voor ambiance.
14/11 03u30  Infrabel test drones tegen kabeldievenLees meer >
14/11 03u30  34,3 procent van startende zelfstandigen is een vrouwLees meer >
14/11 03u30  Britse regering oordeelt vandaag over voorlopig Brexit-akkoordbrusselBritse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een “technisch akkoord” bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een ‘ordelijke Brexit’. Premier Theresa May legt de deal vandaag voor aan haar diep verdeelde regering.
14/11 03u30  “De voorraden van Defensie zijngeïnventariseerd op 3,1 miljardeuro, maar eigenlijk bedraagt hun waarde slechts 0,8 miljard euro”Lees meer >
14/11 03u30  Bruegel de reusLees meer >
14/11 03u30  Vakbond pleit voor faillissement NyrstarBALENVoor de goed draaiende zinksmelterij in Balen en Overpelt is een faillissement van moedergroep Nyrstar wellicht de beste oplossing. Dat zegt de vakbond ACV. 
14/11 03u30  “Ook met Down kan je naar een gewone school”Bree/opglabbeekWat in Schoten niet kon, kan wel in het atheneum van Bree. Daar hebben ze een leerling met het syndroom van Down die gewoon les volgt met de rest in de richting verzorging. Kirsten Celis (20) uit Opglabbeek zit al sinds de kleuterschool in het gewoon onderwijs en ze heeft er al veel geleerd. Ze kan bijvoorbeeld een mail versturen. “Dat gaat allemaal heel goed”, zegt Christel Moors, directeur van het atheneum.
14/11 03u30  Een piepende baby is geen reutelende babyHasseltDit weekend gaat op de campus Salvator van het Jessa Ziekenhuis het allereerste Belgische kindersymposium rond astma en allergie door. Een van de sprekers is doctoraatsstudente Gitte Slingers van de UHasselt, die al twee jaar onderzoek voert naar luidruchtig ademhalen bij baby’s. “Bedoeling is om sneller de juiste diagnose te stellen, om zo de levenskwaliteit van het kind te verbeteren.”
14/11 03u30  Rode Kruis ziet vraag naar plasma stijgen en wil extra donorcentraGENK/Hasselt“Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je in Limburg maar op één plaats plasma en bloedplaatjes kan geven?” Dat vraagt de verontwaardigde plasmadonor Jean Vrijsen uit Hasselt zich af. Het Rode Kruis heeft de voorbije jaren een 20-tal plasmadonorcentra gesloten. Nu de vraag naar plasma stijgt, komen er weer centra bij.
14/11 03u30  Poulain zonder dédainLees meer >
14/11 03u30  Trump haalt uit naar MacronLees meer >
14/11 03u30  Stelende lookalike van David Schwimmer gevatBlackpool
14/11 03u30  Partoens wint Zuid-Nederlands kampioenschap boksen bij zwaargewichtenVorig weekend werden in Eindhoven en Den Haag de Nederlandse kampioenschappen boksen gehouden.
14/11 01u00  Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag Zesdaagse van GentHet was wereldkampioene turnen Nina Derwael die de 78ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen Gent op gang schoot. Het inspireerde Iljo Keisse meteen om de show te stelen. De Gentenaar, vorig jaar afwezig wegens een operatie aan de pink, won meteen de eerste puntenkoers en met de hulp van ploegmaat Elia Viviani ook de ploegafvalling. Het duo toonde ook voor het eerst het nieuwe shirt van Quick-Step, met hoofdsponsor Deceuninck. Het duo kreeg langs de kant trouwens de vocale steun van hun ploegmakkers op de weg Tim Declercq en Flandrien Yves Lampaert. Dat duo supporterde ook hard voor hun Melkerie-trainingsmakkers Stijn Steels en Jonas Rickaert. Steels won trouwens de supersprint.
14/11 00u30  Derwael en Lampaert geven Keisse meteen vleugels tijdens Zesdaagse van GentIljo Keisse trekt met zijn Italiaanse ploegmaat Elia Viviani als leider de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Halfweg de eerste avond heeft het duo met 45 punten 15 punten voor op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Op de derde plaats volgen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (28 punten). Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw (21) zijn vierde, de Nederlanders Wim Stroetinga en Yoeri Havik (19 vijfde). De rest volgt al op één of meerdere ronden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x CD&V lost negen lijsttrekkers21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: BrusselDe algemene vergadering van CD&V heeft gisteravond negen van haar twaalf lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei volgend jaar aangeduid. Zoals maandag al in onze krant voorspeld werd, trekt Meeuwenaar Lode Ceyssens de Vlaamse lijst in Limburg en Kris Peeters de Europese lijst. De twee lijsttrekkers voor Antwerpen zijn nog niet bekend, evenmin als de Kamerlijsttrekker in Oost-Vlaanderen, als opvolger van Pieter De Crem (56). Die kondigde gisterochtend – verrassend – zijn afscheid van de nationale politiek aan.
19x Neutrale sigarettenpakjes pas vanaf 202021/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
19x Rechter spreekt containerdieven vrij21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Sint-TruidenVier Roemenen die op heterdaad werden betrapt toen ze voedingsproducten uit een afvalcontainer van de Carrefour Market in Brustem wilden stelen, zijn door de rechtbank in Hasselt vrijgesproken. Volgens de rechter ging het niet om diefstal, aangezien “niemand aanspraak kon maken op het weggegooide voedsel”. Bij Ovam klinkt een ander verhaal. “Afval blijft eigendom van de eigenaar tot het wordt opgehaald”, stelt woordvoerder Jan Verheyen.
19x “Het was een mooi excuus om eens naar Australië te komen”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: SINT-TRUIDENDe 38-jarige Bert Arnauts uit Sint-Truiden is vierde geworden op de 50 meter popredding op het WK reddingszwemmen in Australië. Een prestatie om u tegen te zeggen, in deze minder bekende zwemdiscipline, maar Down Under is reddingszwemmen even belangrijk als veldrijden bij ons.
18x “Premier moet een oplossing vinden voor VN-migratieverdrag”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Spijtoptant21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Claudio Dell’Anno verliest van VTM21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x Xena21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x “Onze Jo die in de zetel ligt, geheiligd zij uw chips...”21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x Herfst is dure opruimoperatie21/11 03u30 - Het Belang van Limburg: HASSELTBladeren ruimen, het is dé tuinklus van het moment. Ook voor gemeentearbeiders. In Limburg borstelen en blazen elke dag meer dan 270 werkmannen en -vrouwen de gevallen bladeren. Voor de bewoners staan ruim 7.000 bladkorven klaar. Behalve in Herstappe en Voeren: “Hier ruimt de wind alles wel op.”

Statistieken

Artikels:
32166
Gelezen:
6897
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven